Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-12
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
Barış Koçak'ın bir resmini buLmuştum ve diziye qiriceğini
öğrendiğim zaman fotoğrafLar böLümüne ekLemiştim..
MakyözLer qerçekten başarıLı.. Benzetme çok başarıLı bnce.. ;)
avrilcansu
07-05-07, 21:43
aysem canim hosbulduk
ahh aysem ahh bu domates yasadikca bombarduman az bile kalir valla(zindeyim helede son bolumu izledikten sonra domatesi kesin salca yapmaya kararliyim(kimse engellemesin beni):img-wink: :img-wink:
ya nezahata ne demeli(isi ugruna kocasini lahana bebek kerimana kaptirdi)anali,kizli bunlar ailece safin onde gidenleri:img-yes: :img-yes:
:img-hyste :img-hyste Vuslat abla, öldüm gülmekten ve %100 katılıyorum
(Bu arada hoşdeldin:img-yes: )
Siz kerimana lahana bebek diyorsunuz ya, ben her onun yüzünü görüşümde dönmeye benzetiyorum:img-hyste :img-hyste Yani özellikle alın bölgesi:img-hyste
neyse alakasız, konu domatisde, salça yapıyorduk değil mi:img-hyste
+Melal abla, ne zaman yapacam ben bu imzaları, ve ne yazacam:img-help:
avrilcansu
07-05-07, 21:45
Makyöz konusunda, bazen başarılılar bazen berbat yapıyorlar.
Örneğin Mehmet'in mor gözü berbattı ama, Menderes ve Gezmiş makyajları çok başarılı
evet adnan menderesin makyajı süperdii..
deniz gezmiş da çok güzel..
çok doğal duruyo açıkçası..
fazla uğraşmaya gerek olmamış üzerinde gibi..
ama belli olmaz tabii:img-yes:
Bu yazıyı dizinin gidişatına dair bölümde de yazdım buraya aktarayım dedim..İyi geceler...
Aşk kısmını biraz dönemde olup bitenleri daha detaylarla yoğurup anlatsalar istiyorum. Mesela o dönemleri biraz daha günlük hayatın içine aktarsalar çok daha iyi olacak.İlk dönemin hikayesinde bu konuda daha başarılıydılar. ikinci dönemde bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ama o kadar iliştirlmiş görünüyor ki biraz gözüme iğreti görünüyor. Bu son bölümde biraz toparladılar gibi ama bilmiyorum, ileriki bölümlerde belki biraz daha irdelerler. Mesela o dönemdeki popüler sevilen müzikleri parti veya danslı yerlerde değil de bir olayın daha iyi betimlemek maksadıyla kullanılabilir. Örnek: Çemberimde Gül Oya. Benim çocukluğum 70li yıllara ait olduğu için orada yaşanan bariz ama ufak detaylar çok ince işlenmişti ve izlerken bunları yakaladığımda çok hoşuma gidiyordu, hem seviniyordum hem de hüzünleniyordum. Anlatılan bu dönem, annemlerin 30lu yaşları onlardan dinlediğim resimlerinden gördüğüm şeyler çok fazla anlatılmıyor. Her hafta sinemaya, tiyatroya gitmeler, dans lokalleri, balolar...Diyaloglarda aşk meşk konularının dışındaki konuşmalar didaktik ve zorlama politik konuşmalar, bazı şahısları sadece sevaplarıyla ön plana çıkartmalar gerçekleşiyor.. Bunlar o kadar yapay oluyor ki dediğim iliştirlmişlik duygusunu veriyor ve beni o gazte haberlerinin geçişi bambaşka bir şeymiş gibi izlememe sebep oluyor..Yarısında sanki belgesel izliyormuşum gibi diğer yarısında Belgin Doruklu Yeşilçam filmi seyredermişim gibi oluyor..Biliyorum ki bunları birbirine nakış gibi işleyebilecek çok iyi senaryo grupları var..
Biraz daha o 68lilerin tam olarak ne olduğunu o dönemde olup bitenleri daha fazla durumlarla anlatabilirler, sırf miting sahneleriyle değil..
Bu yazıyı dizinin gidişatına dair bölümde de yazdım buraya aktarayım dedim..İyi geceler...
Aşk kısmını biraz dönemde olup bitenleri daha detaylarla yoğurup anlatsalar istiyorum. Mesela o dönemleri biraz daha günlük hayatın içine aktarsalar çok daha iyi olacak.İlk dönemin hikayesinde bu konuda daha başarılıydılar. ikinci dönemde bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ama o kadar iliştirlmiş görünüyor ki biraz gözüme iğreti görünüyor. Bu son bölümde biraz toparladılar gibi ama bilmiyorum, ileriki bölümlerde belki biraz daha irdelerler. Mesela o dönemdeki popüler sevilen müzikleri parti veya danslı yerlerde değil de bir olayın daha iyi betimlemek maksadıyla kullanılabilir. Örnek: Çemberimde Gül Oya. Benim çocukluğum 70li yıllara ait olduğu için orada yaşanan bariz ama ufak detaylar çok ince işlenmişti ve izlerken bunları yakaladığımda çok hoşuma gidiyordu, hem seviniyordum hem de hüzünleniyordum. Anlatılan bu dönem, annemlerin 30lu yaşları onlardan dinlediğim resimlerinden gördüğüm şeyler çok fazla anlatılmıyor. Her hafta sinemaya, tiyatroya gitmeler, dans lokalleri, balolar...Diyaloglarda aşk meşk konularının dışındaki konuşmalar didaktik ve zorlama politik konuşmalar, bazı şahısları sadece sevaplarıyla ön plana çıkartmalar gerçekleşiyor.. Bunlar o kadar yapay oluyor ki dediğim iliştirlmişlik duygusunu veriyor ve beni o gazte haberlerinin geçişi bambaşka bir şeymiş gibi izlememe sebep oluyor..Yarısında sanki belgesel izliyormuşum gibi diğer yarısında Belgin Doruklu Yeşilçam filmi seyredermişim gibi oluyor..Biliyorum ki bunları birbirine nakış gibi işleyebilecek çok iyi senaryo grupları var..
Biraz daha o 68lilerin tam olarak ne olduğunu o dönemde olup bitenleri daha fazla durumlarla anlatabilirler, sırf miting sahneleriyle değil..
Sana katılıyorum ,o dönemlerde 68 ruhu,çiçek çocuklar gibi çok bariz oluşumlar varmış, tam 68 de oluşmamıştır ya bunlar ki dizimiz 67 lere geldi bunlar da işlenecektir umarım..
evet bu yazıya katılıyorum 60 lı yılllarda mitingden başka şeylerde vardı (ben yoktum ama biliyorum :D ) eskiyi hatırlatmak için sadece birkaç gazete resmi koyup birazda miting sahnesi koyuyolar bence o sahneler pek gerçekçi değil ama onlar da olmasa sanki 2007 de çekilen bir filmi izliyorum gibime geliyo 60ları değil :img-blush
selamlar...
ya gecende yazacaktim unuttum simdi yazayim bari:))
annemler kanal 7 (kanal 7diydi galba?) soray uzunun programi izliyolardi...
bilirsiniz belki soray uzun programinda koyleri geziyor...
bilin bakalim soray uzun hangi koye gitti?:))
BOLU/KIBRISCIK!!! :img-hyste
kina gecesine konuk oldu soray ve bende nasil oynadiklarina baktim hani Aylanin kina gecesi icin lazim olur diye:img-hyste
buarada oynama sekilleri cok basit ben size ogretirim biraz farkli ama kolay:img-yes:
ay ben sacmaladimmi ne?:))
Anlamadım yaa Necdet kısır mı?Nerden duydunuz!
sevalim,nilim hosbulduk canlarim:img-wink: :img-wink:
valla domatesin saf oldugunu biliyordum,ama bu kadarda safin onde gideninden olabilecegini tahmin etmemistim:icon_whis :icon_whis
anarmol degil aaaaa normal dengesiz doomatesin verdigi tepki:img-yes:
sevalim canim valla haklisin amedin soylediklerini bile dogru duzgun anladigindan supheliyim bu domatesin:img-pilot :img-pilot
domatese artik bu saatten sonra anca salcalik yakisir(rondoyu kirletmeye bile degmez o dengesiz icin:img-yes: :img-yes:
ooo kankim burda görmek ne hos seni 9 günluk ayriliktan sonra yivrim
evet tomatese koydugun salca cözumu güzel kankim begendim yanliz bu salca olursa yemekleride bozar ben yasemin karakterinin aslinda söyle yorumlyorum sindi arkadaslar hep ayni seyi söyluyorsun diycek ama ben sunu dusunuyorum egerki bu yasemin karakterini isinin ehli bir bayan canlandirsaydi biz bu karakterden bu kadar gicik kapmiycaktim kadin yasemini karakterini mahvediyor ben encok buna kiziyorum egerki bize o yasanilan ask acisini iyi yansitsa ahmetten her ayrildiginda o aciyi hissettirse biz ona aciriz bile simdi sadece aman bu onada uzulmez diyoruz yüzündeki o hic degismeyen gülümseme ifadesi yüzunden
arzu-başak
08-05-07, 14:07
selam guzeller
sinemimm yavrim cilegim,visnem
arzum canim
aysem,zeynepim,sevalim ve diger canlar
anaaa bizim domates hanim amedin evlenecegini duyunca verdigi tepkiyi izledim simdi koskocaman yuhhhhhhhhhh diyorum
domatesin elinden sevdigi adam gidiyor,bizim domates hanim 2 damla gozyasi dokuyor(tepesinden asagiya kaya dusesicenin domates salcasi):icon_whis :ico
valla bu yaso domatesi sevda tepesinden olumu bile hak etmiyor artk benim gozumde:img-pilot :img-pilot
vuslatım gelmiş..hoş geldin canım...
ben sana demiştim izlerken deli olukasın diye....hadi oraya geçtim anladım dedi beni deli etti ama ondan sonrası dahada vahim...necdet operaya gidicez diyince yasminin hareketlerini gördünmü...dedim koşup sarılıcak herhalde adama...sanki sabah sevdiği adamın evlendiğini o değilde ben öğrendim ben ondan daha çok üzüldüm yahu:img-hyste hemen ay çok sevindim necdet falan...ne oluyoruz insan bai inandırıcı olsun diye biraz mırın kırın eder...canım hiç birşey yapmak isyemiyor necdet falan deseydi..ama nerde....ahmet için ne kötü düşünsene sevdiği kadına evlenicem diyor..akşama onu operaya gelmiş görüyor adam demiştir bana olan aşkı bu kadarmış demekki diye...neyse ahmetimde yavaş avaş kendine geliyor daha ne isterim...
inanın ben de zerre kadar üzülemiyorum domatese.:icon_whis bana hiçbir duyguyu veremiyor ki.nasıl üzüleyim?:icon_whis
ooo kankim burda görmek ne hos seni 9 günluk ayriliktan sonra yivrim
evet tomatese koydugun salca cözumu güzel kankim begendim yanliz bu salca olursa yemekleride bozar ben yasemin karakterinin aslinda söyle yorumlyorum sindi arkadaslar hep ayni seyi söyluyorsun diycek ama ben sunu dusunuyorum egerki bu yasemin karakterini isinin ehli bir bayan canlandirsaydi biz bu karakterden bu kadar gicik kapmiycaktim kadin yasemini karakterini mahvediyor ben encok buna kiziyorum egerki bize o yasanilan ask acisini iyi yansitsa ahmetten her ayrildiginda o aciyi hissettirse biz ona aciriz bile simdi sadece aman bu onada uzulmez diyoruz yüzündeki o hic degismeyen gülümseme ifadesi yüzunden
anitam selam yavrimmm
bende sizleri cok ozledim kusum:img-in_lo :img-in_lo
valla olsa olsa artik yaso karakterinden salca cikar,yemeklerinde tadini bozar haklisin,aman pabucumun domates salcasi iste alt tarafi takmiyorum bile onu ben(salla gitsin denize):img-hyste :img-hyste
sevgilerimle
vuslatım gelmiş..hoş geldin canım...
ben sana demiştim izlerken deli olukasın diye....hadi oraya geçtim anladım dedi beni deli etti ama ondan sonrası dahada vahim...necdet operaya gidicez diyince yasminin hareketlerini gördünmü...dedim koşup sarılıcak herhalde adama...sanki sabah sevdiği adamın evlendiğini o değilde ben öğrendim ben ondan daha çok üzüldüm yahu:img-hyste hemen ay çok sevindim necdet falan...ne oluyoruz insan bai inandırıcı olsun diye biraz mırın kırın eder...canım hiç birşey yapmak isyemiyor necdet falan deseydi..ama nerde....ahmet için ne kötü düşünsene sevdiği kadına evlenicem diyor..akşama onu operaya gelmiş görüyor adam demiştir bana olan aşkı bu kadarmış demekki diye...neyse ahmetimde yavaş avaş kendine geliyor daha ne isterim...
arzucugum selam tatlim hosbulduk
deli olmakta sozmu tatlim,dun aksam elime ne gectiyse (findik,fistik hepsi sinirimden yerdeydi)
domatesin operadiki hali beni resmen deli etti allahin salcasi:img-pilot :img-pilot
ama ahmetin tavirlari hosuma gitti(anca jetonu dank etti incirinde,ama olsun zararin neresinden donerse kardir)
esas bu hafta domates semizotunun odasina gitti,o sinirle simdi derki ruyaya kardes alalimmi marketten derse bakin o zaman siz senlige:img-hyste :img-hyste malum domatesin akli gittir bu konularda:img-hyste
pabucumun salcasi:img-pilot :img-pilot
sevgilerimle
saygılarımla değil miydi o?:img-pilot şimdi sevgilerimle mi oldu?:)
ben de masum prenses sinoş oldum vuslatım çileğim vişnem:img-hyste
aman domates aamedden uzak dursun da ne yaparsa yapsın.:icon_whis canselle onu birlikte görünce sinir oluyorum. :hıh
arkadaşlar yaw demin bi haber okudum son bölümler çekiliyor dizi sezon sonu bitiyor falan diye bunların gerçeklik payı yok değil mi??? ayy kalbim sıkıştı birden..
cerencim tabiki yok. :) sence mantıklı mı bu?:img-hyste şahsen ben okuyunca koptum.:img-hyste
of eski imzamı kullanamıyorum.mod ne yaptıysa olmuyor.bütün yolları denedim ama olmadı.düşünün artık ben bile yapamadım.of delü oldum ya. :hıh
saygılarımla değil miydi o?:img-pilot şimdi sevgilerimle mi oldu?:)
ben de masum prenses sinoş oldum vuslatım çileğim vişnem:img-hyste
aman domates aamedden uzak dursun da ne yaparsa yapsın.:icon_whis canselle onu birlikte görünce sinir oluyorum. :hıh
sinemim yavrimmmm
bak seni amede verecem,benimle ugrasmasana gizzz:img-in_lo :img-in_lo
masum prensesmi sinos:img-wink:
aynen domates amedden uzak dursunda nereye giderse gitsin,bana uyar,aynen canselle beraber gorunce tuylerim diken diken oluyiiiiii anladiniz siz:icon_whis :icon_whis :icon_whis
ps: KIZLAR sayfaya 1den fazla yazdiginiz takdirde alttaki resim gozukmuyor,haberiniz olsun,yeni kuralmis,sinem bosuna ugrasma tatlum visnem cilegum,saygilarimla
sevgilerimle
yani bende sorun yok.of delü oldum burda.neden görünmüyor diye.sağol kanka içim rahatladı.beni aamede değil cimale ver.:img-in_lo ben şimdi fön çektirmeye gidiyorum.birazdan gelirim.hehe:img-blush
masum prenses sinoş.:img-hyste
yani bende sorun yok.of delü oldum burda.neden görünmüyor diye.sağol kanka içim rahatladı.beni aamede değil cimale ver.:img-in_lo ben şimdi fön çektirmeye gidiyorum.birazdan gelirim.hehe:img-blush
masum prenses sinoş.:img-hyste
masum prensesim
yok sende sorun yok,icin rahat olsun,aa ne demek kankim
cimale vereyim seni(karar senin):img-in_lo
demek fon cektirmeye gidiyorsun,cabuk gel kusum:img-in_lo
aklim nezosta kaldi benimde riza evden giderken arkasindan nasilda ole kapiyi carpiyor,hem suclu,hem guclu,bunlar anali kizli remen zeytinyagi gibi su ustune cikip beni resmen deli ediyorlar:img-pilot :img-pilot
kırık_kanat431
08-05-07, 16:03
ya bu ne? bura msn'mi? gidin sohbetinizi msn'de yapın!:img-help:
Bu sezon finalmi yapiyor gercekten dizi? bu konu hakinda bilgiye sahip olan biri varmi? Magazin bilgisi degil gercek bilgi? Ratignlerde yukselmisti, hep gelecek sezonda var gibi konusuluyordu dizi, yoksa gercekten finalmi olacakmi?
Hic sanmiyorum ama icime yinede bir kurt dustu, su magazincilarin hepsi bir birinden beter, resmen insanlara ifitira atiyorlar.
alisercan abi senin az cok bilgin vardir bu konuda
ya bu ne? bura msn'mi? gidin sohbetinizi msn'de yapın!:img-help:
Arkadaşım onlar burada olmadıkları için yazayım dedim ....
Gördüğüm kadarıyla her yorumlarında HS'den bahsetmişler HS'yle ilgili olmayan bi kaç cümle var aralarda ama biz bunu hep yapıyoruz msn'e gitmelerini gerektirecek bir durum yok ortada...merak etme onlar ne zamandan beri bu foruma yorum yazan insanlar nasıl yazmaları gerektiğini eminim öğrenmişlerdir..
Neyse ya bilmiyorum biliyomusunuz yıvvvvvrularım HS sezon finali 1971 muhtırasıyla oluyormuş Tomris Hanım söylemiş :img-yes: Yani daha seneler atlayacak :img-in_lo ama ama ama Ahmedimi iyice yaşlandırdınız Rüya'yı öğrenmeden nasıl olur :icon_sorr hem hem Rüya'ya çok alışmıştım ben bu küçük fındıkkurdu haline ooooffffffffff eğer böyleyse Rüya'yı göreceğimiz son bölümler yaaaaaaa niye böyle oliiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyy nie kötü şeyler ,sadık izleyicilerin başına geliiiiiyyyyyy kıder mi bu???:sad53: Biraz daha oynasaydı Rüyam allahım sağa geliiiiyyyym karp çarpıntım başladı :img-help:
Bu sezon finalmi yapiyor gercekten dizi? bu konu hakinda bilgiye sahip olan biri varmi? Magazin bilgisi degil gercek bilgi? Ratignlerde yukselmisti, hep gelecek sezonda var gibi konusuluyordu dizi, yoksa gercekten finalmi olacakmi?
Hic sanmiyorum ama icime yinede bir kurt dustu, su magazincilarin hepsi bir birinden beter, resmen insanlara ifitira atiyorlar.
alisercan abi senin az cok bilgin vardir bu konuda
Bu sezon sonunda sezon finali olacak. Dizi yaz arası verecek ve gelecek sezon devam edecek arkadaşlar. Yani böyle bir şey.
kırık_kanat431
08-05-07, 16:16
iyi ya sezon finaliymiş:icon_whis
Merhabalar...
Galiba şu çıkan saçma magazin haberleri(sinir oluyorum sinirrrrr!) ortalığı karıştırdı...
Dizi bu sezon bitecek mi telaşına kapılanlar çok...
Hüseyin Abi açıklık getirmiş bu konuya, sağolsun...
Vuslat Ablam gelmiş bu arada...
Hoşgeldin ablacım...Özledik seni, gözümüz yolarda kaldı:)
İki haftadır sensiz bölüm yorumu yazıyoruz cuma akşamları...
Hoşgeldin sefalar getirdin:img-wink:
ziyneps senin sayende gözüm arkada kalmadı kuzum.:icon_whis
tomris hanım öyle mi demiş?ama erken değil mi darbe için?daha 2 sezon devam edecek sonuçta.:img-help:
Sinim yıvvvrum fönünü çektirdin geldin heralde :img-wink: Nasıl tülüş tülüş oldu mu:img-blush :img-hyste
Ya bişiy sorcam şimdi çorumlu işçiler filan demek dizide eylül ayına geliyoruz.....bu arada Rüya'nın doğumgününü de yapmadılar ya nese :hıh Rüya kaç yaşında bu arada Yasemin 5 yaşına gircek demişti 1962 doğumlu değil mi Rüya 4 yaşına girmesi gerekmiiiiyy mi :icon_whis hassas beyin kıvrımlarım karıştı :hıh
Neyse bırakayım ben bu yaşı filan şurda sezon finaline de az kaldı nasıl dayancam ben üç ay mirak iderim ama :sad53: :sad53: Ahmet Rüya'yı öğrenir mi acaba sezon finalinde bu sefer de öğrenemezse seti basmaya kararlıyım:img-polic Yetti artık bu garibin çektiği acı :sad53:
Ne dimek sinemim yıvvvvruuuum:img-wink: :img-yes:
Arkadaşım onlar burada olmadıkları için yazayım dedim ....
Gördüğüm kadarıyla her yorumlarında HS'den bahsetmişler HS'yle ilgili olmayan bi kaç cümle var aralarda ama biz bunu hep yapıyoruz msn'e gitmelerini gerektirecek bir durum yok ortada...merak etme onlar ne zamandan beri bu foruma yorum yazan insanlar nasıl yazmaları gerektiğini eminim öğrenmişlerdir..
Neyse ya bilmiyorum biliyomusunuz yıvvvvvrularım HS sezon finali 1971 muhtırasıyla oluyormuş Tomris Hanım söylemiş :img-yes: Yani daha seneler atlayacak :img-in_lo ama ama ama Ahmedimi iyice yaşlandırdınız Rüya'yı öğrenmeden nasıl olur :icon_sorr hem hem Rüya'ya çok alışmıştım ben bu küçük fındıkkurdu haline ooooffffffffff eğer böyleyse Rüya'yı göreceğimiz son bölümler yaaaaaaa niye böyle oliiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyy nie kötü şeyler ,sadık izleyicilerin başına geliiiiiyyyyyy kıder mi bu???:sad53: Biraz daha oynasaydı Rüyam allahım sağa geliiiiyyyym karp çarpıntım başladı
senin pıtırcık gidicii kanka..üzüldüm bak şincik..alışmıştık sıpaya...ahmet öğrenseydi bari yaa...iyice suyunu çıkardılar hee:img-pilot katsayım fırliyyy yııvrumm:img-pilot
yok kız tülüş tülüş olmadı.:img-hyste
of şu yaş konusuna girme.vallahi işin içinden çıkamıyorum.zaten sürekli zaman atlıyorlar ama biz çok sonradan anlıyoruz bunu.:img-hyste bence erken darbe için.:icon_whis daha yeni atladılar.ne aceleleri var ki?:icon_whis atla atla nereye kadar yahu?:img-hyste atlanacak yıl kalmayacak yakında. :)
senin pıtırcık gidicii kanka..üzüldüm bak şincik..alışmıştık sıpaya...ahmet öğrenseydi bari yaa...iyice suyunu çıkardılar hee:img-pilot katsayım fırliyyy yııvrumm:img-pilot
Hoşlgeldin kanka bye :img-wink:
Ya ivet benim pıtırcığım,fındıkkurdum gidiiiiiyyy dimek amaaaaannnn ağlaya ağlaya bu baba-kıza gözümde yaş kalmadı:sad53: Kime ağlayacağımı şaşırdım ...bıcır bıcır konuşiyyydi ne güzel:icon_sorr :img-in_lo :sad53: Acaba yerine gelecek olan Rüya nasıl umarım onu da severiz ama ben en çok onun bıcırık halini özliyyycem...hem Ahmet'le küçük Rüya daha bir gün bile baba-kız şeklinde dolaşamamışlardı Ahmet onu küçükken bi kere bile kızı olarak sevemedi allahım sağa geliiiiiiyyym ambilaaaaaaaans ambilaaaaaaannss:img-help: :sad53:
Bir şans daha bir şans daha verselerdi sana
Her şey başka her şey başka olur muydu baba
Ahhhhh geçti seneler:sad53:
Bu sezon sonunda sezon finali olacak. Dizi yaz arası verecek ve gelecek sezon devam edecek arkadaşlar. Yani böyle bir şey.
Cevap icin tsk ederim, su aptal magazin haberi icime kurt dusurmustu, olmayacagini bildim halde ola bilir diye dusunmeye baslamistim.
Hoşlgeldin kanka bye :img-wink:
Ya ivet benim pıtırcığım,fındıkkurdum gidiiiiiyyy dimek amaaaaannnn ağlaya ağlaya bu baba-kıza gözümde yaş kalmadı Kime ağlayacağımı şaşırdım ...bıcır bıcır konuşiyyydi ne güzel Acaba yerine gelecek olan Rüya nasıl umarım onu da severiz ama ben en çok onun bıcırık halini özliyyycem...hem Ahmet'le küçük Rüya daha bir gün bile baba-kız şeklinde dolaşamamışlardı Ahmet onu küçükken bi kere bile kızı olarak sevemedi allahım sağa geliiiiiiyyym ambilaaaaaaaans ambilaaaaaaannss:img-help:
Bir şans daha bir şans daha verselerdi sana
Her şey başka her şey başka olur muydu baba
Ahhhhh geçti seneler:sad53:
kanka yapma böyle..içime işliyy ama:icon_sorr evet ahmetle hiç öle dolaşamadılar..ahmet hiç bi zaman necdet gibi kızını parklara götüremedi:img-cool2 yeter bu kadar acı..
ayrıca rüya bu şaerkıyı hiç bi zaman söyleyemeyecek ahmete..öğrendiği zaman zaten iş işten geçmiş olacak..
Bana bir masal anlat baba
İçinde denizler balıklar
Yağmurla kar olsun
Güneşle ay
Baba bir masal anlat bana
İçinde bütün oyunlarım
Kurtla kuzu olsun
Şekerle bal
Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakın beni
Bana bir masal anlat baba
İçinde tüm sevdiklerim
İçinde İSTANBUL olsun
bi de şöle bişey var..biz bu kadar emin konuşuyoruzz ama..ya rüya hiç bi zaman babasının ahmet olduğunu öğrenemezse..ya da ahmet rüyadan bir haber yaşarsa..dizide öyle biterse:img-help:
ayy bu şarkıları söyledikçe bi hoş oliiiiyyym:sad53:
Dime öyle kanka ağzından yel alsın olur mu öyle şey :sad53: en azından filmlerdeki kötü adamlar bile ölüm döşeklerinde gerçekleri anlatırlar ,bu kadar da kalpsiz değillerdir yani :icon_whis için ferah olsun bir söz vardı "hiç bir gerçek sonsuza kadar saklı kalmaz" mirak itme sen öğrenecek Ahmet
Bu arada ben Ahmet'e uygun bir şiir buldum birazını buraya ekliyorum Ahmet'ten Yasemin'e ithafen::img-hyste
ben ayrılıkların şairi,
yalnızların ozanıyım.:icon_sorr
sen, sen masallar okurken daha
ben acıların yazarıyım.
haklısın, aramızda dağlar, denizler var,
haklısın, aramızda uçurumlar.
senin sevdaların, üç günlük masal,:hıh
benim sevdalarım, allah'ına kadar.
elma şekeri mi sandın aşkı,:img-hyste
ne şiirin şiir, ne şarkın şarkı.:
hele bir kırılsın, feleğin çarkı,:img-yes:
işte ben o zaman görürüm seni.:img-cool2 :img-hyste
Nasılım??? : Ahmet Selcuk İlkan'ın bir şiiri:img-pilot
Sinim yıvvvrum dedim ben size bunlar uçxzay çağına doğru geliyyyyler die bu hızla giderlerse
bencede uzay çağına kadar gelirler bu hızla.:img-hyste bi bakarmışız aamed ışınlanarak adaya gidiiyyy.:img-hyste anaaam koptum.:img-hyste
elma şekeri mi:O..koptuğum an:img-hyste
şiir güzelmiş gerçekten..
kuzum bizim senaristler...ıı ııı..biraz..şeyler iişte..anladın sen onu:icon_whis
bir söz sölemek istiyorum...kime neye ait olduğunu bilmiyorum ama:img-hyste
ahmet yasemine söylüyo farz edin..
ne ölümsüz bir hayat ne ölümlü bir gerçek
sevgini alıp benden maziye götürecek
gönül bu kabullenmez fermanını kaderin
ömür bitse yolunda bu sevda bitmeyecek
Adaya mı ışınlaniyyyy:img-hyste ....delüüüü.... Bence bir an önce gelsinler de Necidet küçük haplarla beslenmeyi öğrensin yemiş yemiş bu olmuş zaten :img-hyste :img-hyste yarım ay gibi:img-hyste
Adaya mı ışınlaniyyyy:img-hyste ....delüüüü.... Bence bir an önce gelsinler de Necidet küçük haplarla beslenmeyi öğrensin yemiş yemiş bu olmuş zaten :img-hyste yarım ay gibi
kanka sende taktın neciidete ama:img-hyste ..dünde adam için geniş kapı yaptırılmış falan diyodun pastanede:img-hyste
ooo kanka küçük haplarıda yani anında bitirir elindekileri..hatta o yemek kapsüllerini kutu kutu bitirir..her öğüne bir kutu..al sana yine duba gibi:img-hyste
elma şekeri mi:O..koptuğum an:img-hyste
şiir güzelmiş gerçekten..
kuzum bizim senaristler...ıı ııı..biraz..şeyler iişte..anladın sen onu:icon_whis
bir söz sölemek istiyorum...kime neye ait olduğunu bilmiyorum ama:img-hyste
ahmet yasemine söylüyo farz edin..
ne ölümsüz bir hayat ne ölümlü bir gerçek
sevgini alıp benden maziye götürecek
gönül bu kabullenmez fermanını kaderin
ömür bitse yolunda bu sevda bitmeyecek
Anlamaz olur muyum kanka anladım ben onu :icon_whis
Şiire bayıldım kimin acaba yoksa sen mi yazdın :img-pilot çok güzel bir şarkı olur bu şiirden yetkililere sesleniiiiiiyym:img-help:
Ayrıca eklediğim şiirin devamını ekliyorum buraya çok hoşuma gitti ekliycem işte :img-yes: :img-yes:
halâ tahta masalara yazıyorsam adını,
aşk kitaplarında arıyorsam tarifini aşkın,
kahır mektuplarında yeniden buluyorsam seni,
islak mendillere siliyorsam gözyaşlarımı,
eyvahlar çekiyorsam her biten aşkın ardından,
bana sor yalnızlığı,
ayrılığı bana sor diye haykırıyorsam,
ve sabahçı kahvelerinde
bir çay gibi demliyorsam hasretini,
ve inadına özlüyorsam, o çay karası gözlerini,
bil ki, bu seni erkekçe sevdiğimdendir.
bu benim ilk aldanışım değil,
bu benim son yıkılışım değil,
bırak bu sahte gözyaşlarını,
bırak bu masum bakışlarını.
üzülme, benim için üzülme,
üzülme bu son için üzülme,
ben, ben yeterim kendime
varsın da bir dağ gibi büyüsün hasretin içimde,
varsın da her gece
bir kemanın tellerinde ezilsin kalbim,
varsın da bir daha değmesin ellerim ellerine,
asla pişman değilim.
hatırla, bir adam diyordun hatırla,
ömür boyu sevsin beni ömür boyu,
işte o deli, işte o çılgın, işte o adam benim.
çünkü ben,
çünkü ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim
Ayy çok güzelmiş bu bunu da şarkı yapsınlar bağa ni bağa ni????Sonu bile uyuyo hatta ilk hatırlayı hatırla sevgili die değiştirirler çok iyi olur :img-in_lo :img-hyste
öncelikle belirtmeliyim ki eklediğin süper kanka..ahmetin ağzından dökülmüş cümleler gibi:icon_sorr
daha demin eklediğimi ben yazmamıştımm ama şimdiki benim kalemimden:img-blush ..
İnandırmasaydın insafsız
Sendeki yalan aşka
Kapattırmasaydın kalbimi senden başkasına..
Sevda değil benimki ölümle savaş adeta
Kapanmıyor yaralarım..
Dinmiyor acılarım..
Sen misin bunlara sebep
Sen misin vicdansız?!..
yani şiirde değil değişik bişey sanki bu:img-blush
kankaa bak arşivimden ne buldum..arakladığım yazılardan biri kanımca..bi sitede görmüşüim demekki:)
aynı ahmeti anlatıyor yaa bu kadar mı olur..bu üç satırda bile ne kadar anlam var:icon_sorr..
Ağlıyorum.. Eskiden senin için ağlamış olmama
Ağlıyorum.. Hiçbir şeyi hak etmediğin halde, sana değer vermeme
Ağlıyorum.. Hayatımı yaşamak varken, sessizliğe çekilmeme....
öncelikle belirtmeliyim ki eklediğin süper kanka..ahmetin ağzından dökülmüş cümleler gibi:icon_sorr
daha demin eklediğimi ben yazmamıştımm ama şimdiki benim kalemimden:img-blush ..
İnandırmasaydın insafsız
Sendeki yalan aşka
Kapattırmasaydın kalbimi senden başkasına..
Sevda değil benimki ölümle savaş adeta
Kapanmıyor yaralarım..
Dinmiyor acılarım..
Sen misin bunlara sebep
Sen misin vicdansız?!..
yani şiirde değil değişik bişey sanki bu:img-blush
Şiir değil değişik bişiy diiiyyy:img-hyste yine döktürdün gidiiiiyyyn bakiiiiyyym
:icon_whis :icon_whis Çok güzel olmuş tibrik iderim :good:
Ama ben kıskaniyyym ya,biliysin ben kıskanç bi insanım :img-in_lo
Dur ben de Atilla İlhan 'dan bişiy ekliyeceğim ama bu sefer ne hikmetse bunu gelinimiz Ayla için ekliyyym düğün hediyesi olsun ,ay kız Ayla hemen küsme bir cumhiriyet takcaz heralde gorgüsüze mi benziiiiiym ben:
İsmi Üçüncü Şansın Şiiri kanımca:
gozlerin gozlerime degince
felaketim olurdu aglardim
beni sevmiyordun bilirdim
bir sevdigin vardi duyardim
cop gibi bir oglan ipince
hayirsizin biriydi fikrimce
ne vakit karsimda gorsem
oldurecegimden korkardim
ne vakit mackadan gecsem
limanda hep gemiler olurdu
agaclar kus gibi gulerdi
bir ruzgar aklimi alirdi
sessizce bir cigara yakardin
parmaklarimin ucunu yakardin
kirpiklerini egerdin bakardin
usurdum icim urperirdi
aksamlar bir roman gibi biterdi
jezabel kan icinde yatardi
limandan bir gemi giderdi
sen kalkip ona giderdin
benzin mum gibi giderdin
sabaha kadar kalirdin
hayirsizin biriydi fikrimce
guldu mu cenazeye benzerdi:img-hyste :img-hyste
hele seni kollarina aldi mi
ben bu bölümde çok duygulandım ya necdetin çektikleri nedir ya uffffffff
evet kanka şiirin adı o..
şiirde çok güzel ayrıca..
sen kıskanç bi insansın..bilmem mi:icon_whis:..üzülme kanka..ilham geldi mi gitmiiy bi daha..sanada gelir:)
neyse ben çıktım kanka..görüşürükk sonra...ehh öğrencilik hali..malum ödev falan:img-pilot..
çaaww herkesebyebye
kanka olmamış bu şiir Aylaya bazı yerlerin değişmesi gerekiiiiiy kanımca :img-hyste :img-hyste
her niyse ekşisözlük te bu şiirin yorumunu yapmışlar Necdet'e çok uyuyor bu yorum ben ekliyorum buraya zavallı Nicdet ,bak o Ahmede hiç acımiyyy ama ben ona bile aciyim:
aslında belki de hepimizin yaşadığı bir şeyi dile getirmişti büyük üstat burada. sevgilisi olan yakın bir arkadaşa sevdalanmak...
düşünsenize size çok yakın bir insanı seviyorsunuz ama aslında yıldızlar kadar uzak. siz onu çok seviyorsunuz ama o sizi arkadaşınız olarak görüp bellediği için öyle seviyor. gelip sizi sevgilisi ile tanışıtırıyor, sevgilisine birden gıcık oluyorsunuz, hiç sevmiyorsunuz ama arkadaşınızın sevgilisi muhabbet etmek, içinize almak, az - çok münasebet kurmak zorunda kalıyorsunuz. yüreğinize taş basıyorsunuz, arkadışınızın hatırı için..
bir gün arkadaşınız ağlayarak geliyor, sevgilisiyle kavga etmiş, bozuşmuş, size dert yanıyor, belki omzunuzda ağlıyor ama delikanlılık var ya serde, şövalyelik ruhu var ya teselli ediyorsunuz içiniz kıyıla kıyıla, kan ağlaya ağlaya, yol gösteriyorsunuz, tavsiye veriyorsunuz, barışması gerektiğinizi söylüyorsunuz
sonra tabii arkadaşınız sevgilisine dönüyor, sizde şiir kitabınızı açıp bu şiiri okuyorsunuz, şiir defterinize bu şiiri yazıyorsunuz, felaketinize ağlayarak belki;:sad53: :sad53:
Çawww bebişimbye bye
İvet ivet git çalış sen kız ilham sonra gelsin söyle:img-yes: :icon_whis bye bye
aynakolik_fatma
08-05-07, 18:12
HATRINA DÜŞECEĞİM
Kopkoyu bir sis içinde bir akşam
Hatırına düşeceğim belki
Bir an ıslayacak yağmur yüzünü
Birden o tatlı demleri hatırlayacaksın
Sonra sıcak yatağında uzun uzun
Ağlayacaksın..
Boğazında bir şeyler düğümlenecek
Ah yanımda olsaydı diyeceksin
Tüm yıldızlar gülecek haline Ay'da göz kırpacak
İliklerine işleyecek bensizlik
Kahrolacaksın...!
Bir sigara tüttüreceksin ihtimal
Ufku seyredeceksin saatlerce
Bir rüzgar kopçalayacak yüzünü
Sonra hayalim gelecek karşına
Bir Şiirimi mırıldanacaksın
Hıçkıracaksın..!
Gönlünden atamadığın gibi kafandan da
Silemeyeceksin beni düşlerine gireceğim her gece
İnce bir hüzün bürüyecek yüzünü
Ve çırılçıplak gerçekleri o zaman
Anlayacaksın..!
Sonra bir şeyler yazmak isteyeceksin
Kafan gibi kaleminde işlemeyecek (işte burası tam yasemine):)
Unutmak isteyeceksin her şeyi
Ama unutamayacaksın hiç bir şeyi
Kıvranacaksın.!
baktım hepiniz döktürmüşsünüz bende düşündüm elimizde neler var diye
çok sevdiğim bir şiiri ahmetten yasemine itaf ediyorum
Çok güzel bir şiirmiş kimin acaba ????:sad53: :sad53:
Aslında ben hiç sevmezdim şiirleri bu dizi beni bi garip yaptı kanımca:icon_whis :img-help:
Bu da Atilla İlhan'ın Cinnet Çarşısı isimli şiiri ::img-hyste :img-hyste
Ahmet yakında cinnet geçirecek zati,,çocuğu dört bi taraftan (Ayla,Selma,Necdet,Yasemin:img-hyste )deli ediiiiiyyyyler :hıh
yoksa seni içim sıra çok mu hızlı yaşadım
uzak olduğumuz halde ne oldu bilmiyorum
aramızda her şey bitti artık gelmesen de olur
bana yazmasan da olur seni hiç sevmiyorum
halbuki gelip gelip rüyalarıma giriyor
o çocuk yüzlü siyah trençkotlu kadın
aylardır bir plak arayan sayanora ismindeki
onu yüksekkaldırım'da akşamları görüyorum
siyah bir lale gibi yorgun boynu bükük
yarı yarıya yabancı yarıdan fazla uykusuz
kim olduğumu bilmiyor ne yaptığını bilmiyor
bir vitrin aydınlığında gizlice bakışıyoruz
arkadaslar cok saair ruhlu gördum sizi canim:img-pilot
zaman atlamasindan bahsediyorsunuz ne yani bu ahmet kizini 18 yasindami ögrenecek neala ya ozaman bu yasemin en pahali italyan tomatesi bile olsa ahmet af etmez yani umarim af etmez eee bu necdet ermis bir adam olarak yaseminle kardes kardes yasiycakmi vaybe ne sabir varmis ozaman bu necdette bana isin gercegi cok abartili gelir necdet en iyisi yaninda calisan o bayana asik olsun kardesim bu yaseminde kuru kuru cekilmezki:img-hyste
aynakolik_fatma kimin o şiir ayy..
necip fazılın mı kii:icon_whis
çok güzelmişş..
diğer sayfalara bakmadım da..
şiirli bi gün olmuş bugün burası için sanırım:img-wink:
bunlar da olmasa yazacak bişi kalamdı ya gerçi heralde:icon_whis
ziynep kuzum senin senaryolara nooldu..
narcissa-merve de yazmıyo zati:hıh
devam etsenize yııvrumm
blue_apple
08-05-07, 18:49
ya arkadaşlar şu ''bu sezon bitiyor'' olayı nedir?biri bi açıklama yaparsa sevinirim
ayrıca şu beren cansel okan üçlüsüyle ilgili yok kavga çıkcak yok beren saat ikisiyle birden görüşüyor gibi haberlerde çok seviyesizleşmeye başladı bence
ya arkadaşlar şu ''bu sezon bitiyor'' olayı nedir?biri bi açıklama yaparsa sevinirim
ayrıca şu beren cansel okan üçlüsüyle ilgili yok kavga çıkcak yok beren saat ikisiyle birden görüşüyor gibi haberlerde çok seviyesizleşmeye başladı bence
bu konuda haklisin seviyesizligin dik alasi böyle seymi olurya ayni ortamdalar daha neler magazincilermi böyle seyleri hafife aliyor sanatcilarmi anladim yoksa hepsindemi bir ahlak cokuntüsü var yoksa önumuze konulan olaylar cok cirkin ve ne ahlaka nede türk toplumuna uymuyor umarim bu konular yalandir
tabi bide su var diziyi cekemeyen bazi kanal muhabirlerinin düzmeceside olabilir ama bu konularin bile gündeme gelmesine iyi örnek tesgil etmedigini düsünuyorum
kankam sinopem saygilarimla pordon sevgilerimle olacakti:img-hyste kankam silagonunda degisiklik olmus ne oluyor :icon_whis
Karşılıklı sohbet eder tarzda mesajlar artmaya başlamış arkadaşlar bu konuda defalarca uyarı yazıldı ..
Yurtdışından yazan arkadaşların yazım hataları ve Türkçe karakter sorunları olabileceği bir gerçek ama diğer arkadaşların bu konuya daha fazla özen göstermeleri gerekiyor..
Yine şiirler eklenmiş bu şiirlerinde ilgili başlığını biliyorsunuz bile bile başlıkları amacı dışında kullanmayınız.Hep diyoruz sizlerin yazarken / eklerken harcadığınız emeği bizLer mesajları silerken/yada ilgili başlığa taşırken harcıyoruz diye..
Dizinin yayından kalkacağı yolunda çıkan haberler gerçek değildir.
Ayrıca oyuncuların başlığıda kendileri hakkında çıkan haberlerin yorumların paylaşılması için bu sebeple o tarz yorumlarınızı lütfen oyuncuların kendi sayfasında paylaşınız..
Mevzubahis olan çok mesaj yazıp sürekli sayfa açılması değil içeriĞİ dolu ve okunabilirliği yüksek mesajlarla forumun seviyesini yukarı çekmek olmalı..
Gereken özeni göstereceğinizi umuyoruz
Sevgiler
Ehlocan & Alexia
Bu bölüm de Necdetin yine ne yaptığını daha doğrusu ne
yapmadığını bir kez daha gördüm.Necdet fırsatçı Yaseminin
ağladığını duydu Ahmet evleniyor diye ağladığını Yaseminin
hala Ahmeti sevdiğini biliyor Necdet.
Necdet Yaseminle konuşmalı sen onu seviyosun git herşeyi
anlat rüyayı vs.falan demeli ama Necdet hep davranışlarıyla
Yasemine engel oluyo tamam sevdi aşık oldu rüyaya baba
oldu Yasemine sahip çıktı ama Yasemini gerçekten seviyosa
Ahmete göndermeli hemde Ahmet evlenmeden.
Bi başka fırsatçıda Ayla.Ahmet hastalandığında Yaseminin
anlattıklarını duydu ve Ahmetten duyduklarını gizliyor çünkü
Ahmete olan aşkından iyice bencil olmuş.Tabi Ayla Yaseminden
intikam alıcak ahmetle evlenerek Çünkü eskiden beri çekişiyor
Yaseminle.
Rızanın yaptıkları hiç hoş değil.Karısı haketmiyor aldatılmayı.
Rıza hapisteyken karısı hertürlü fedakarlığı yaptı kendi ayaklarının
üzerinde durdu evine sahip çıktı.Rıza antropoza girdi herhalde.
Modlarımızdan da uyarı almışız çok çok özür diliyorum :icon_sorr :icon_sorr hepsi benim hatam kendimi tutamadım bir şiirdi iki şiirdi derken almış başımızı gitmişiz:img-yes:
Bu türkçenin düzgün kullanımı konusunda evet haklılar ama bilmiyorum biz onu eğlence olsun diye yapıyoruz ,umarım herkes bunu anlayışla karşılıyordur.Yoksa elbette hiç birimiz türkçeyi böyle kullanmıyoruz,eğlenme amaçlıydı :icon_sorr
Çok üzüldüm şimdi yani ben bir daha öyle yazamayacak mıyım??Ama biz öyle eğleniyorduk....yani şimdi şimdi ben bu forumdan gidicimiyim??:sad53:
Neyse dönelim konumuza Hatırla Sevgili ikinci bir Aşk Oyunu vakası demiştik hatırlarsanız hatta çoğu kişi o dizideki bazı sahneleri,olayları filan saçma buluyordu bende dahil .....ama dün izleyince anladım ki ordaki karakter hiç Yaso gibi değil hep üzgün,hep aşkını düşünüyor,dalıyor,çocuğu konusunda karar veremiyor ayrıca o evlendiği kişininin kendisini sevdiğini bile bile evlenmiş ama Yaso gibi evlendiği adama duyduğu minnettarlığı hiç bir zaman sevdiği adama duyduğu aşktan daha ön plana çıkarmamış.Hangisi daha iyi yapmış bu konuda bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki keşke Yasemin'in acısını bize daha iyi yansıtsalardı böylece onun Ahmet'e duyduğu aşk inandırıcılığını kaybetmezdi :icon_sorr :img-in_lo tamam duygularını göstermior ama keşke kendi başına kaldığı anlardaki üzüntüsünü daha iyi yansıtsalardı bu yüzden şimdi bu forumun %90'ı böyle bir aşka inanmıyor ve onların birleşmesini istemiyor :img-help: :img-help: ::img-yes:
eğer biri giderse ilk başta ben giderim kanka merak etme. :)
evet büyük çoğunluk onların aşkına inanmıyor ve birleşmelerini istemiyor.bence burda senaristlerin dönüp bi kendilerine bakmaları lazım.:icon_whis
modlardan üst üste uyarılar alıyoruz...:icon_sorr
biraz daha dikkat edelim en iyisi:icon_whis
ben hala ahmetle yaseminin birlikteliğini istiyorum:hıh
ama artık aşk oyunuyla karşılaştırısın istemiyorum açıkçası..
bu tür şeyler şimdiye kadar birçok filmde dizide yer almış durumlar sonuçta...
ama gerçekten yaseminde var bir sorun tabi...
ne hissettiği anlaşılmıyor-saçma davranıyor falan ama..
yine de hala ve sonuna kadar ahmet-yasemin:img-blush
valla aldığım uyarıların haddi hesabı yok.birlikte ışınlanacağız bu siteden.:img-hyste
zaten büyük bir çoğunluk dedik. :hıh senin gibi düşünenler çok nadir.çoğunluğun düşüncesi daha doğrudur bildiğin üzere.:icon_whis biz onların asla birleşmelerini istemiyoruz.onlarınki gerçek aşk değil.sırf senaryo onları anlatıyor diye de birleşmelerini isteyemem. :hıh
esmerseker
08-05-07, 19:59
Necdetin fırsatçı olduğunu düşünmüyorum. Bundan birkaç bölüm önce zaten yasemin ahmetle buluşup kaçacaktı ve Necdet üzüntüsünü içine atarak sessizce beklemekten başka birşey yapmadı. Fakat Rüya Necdeti babası olarak biliyor çok seviyor. Yasemin Ahmet'e bunu cafede otururlarken açıkladı. "Rüya biraz daha büyük olsaydı belki beni anlayabilirdi ama şimdi Necdetten koparırsam çok mutsuz olacak, onun mutsuz bir çocuk olmasını istemiyorum" dedi. Sonuçta Ahmetle Yasemin yaklaşık 5 yıldır ayrılar. Bu süre içinde Necdet bir gün bile Rüya'ya üvey evlat muamelesi yapmadı, Yasemine elini bile sürmedi. eğer fırsatçı olsaydı içkisine uyku ilacı katardı :D Ayla fırsatçılik etti o doğru. Ahmetin yanlızlığını ve çaresizliğini fırsat bilerek ona evlenme teklif etti. Onların cephesinde herşey oldu bittiye geliyor gibi 3 bölüme kalmadan evlenirlerse şaşirmiycam :D Yaseminin Ahmet'e anlattiklarini Ayla, bak böyle böyle olmuştu diye Ahmete anlatsa dizi biterdi zaten :D Zaten dizinin finalinde Ahmet'le Yasemin bir şekilde birleşecekler ve ya herşey açıklığa kavuşacak görünen köy klavuz istemez, o zamana kadar herkes herkesle beraber olabilir firsatçılık edebilir. hatta etmelidir ki biz zavallı seyirciler daha bir acı çekerek sürünerek izleyelim.
Ahmet ve Yasemin ilişkisini tam olarak yansıtmada başarısız oldukları kesin...Hele bir de bir sonraki bölümde Necdetle de beraber olursa bu iş önceden de dediğim gibi çığrından çıkar.
Karakterleri o kadar karmaşık hale getirdiler ki kimin iyi kimin kötü olduğunu şaşırdık izleyici ahalisi olarak.
Hadi aşkı bırakalım, 3-4 mekanla kısıtlı bir şekilde o yılları, politik süreci yalnızca Deniz Gezmişle anlatmalarını değil, üniversitelerde, toplumun diğer kesimlerinde de açmalarını isterim..Mesela Avrupada çalışmaya gitmek o dönemlerde başlıyordu.Toplumdaki diğer insan grupları nasıldı? İnsanlar o zamanlarda nasıl zaman geçiriyordu, misal akşamları radyoda bir ajans dinleme merakı ve telaşı olurdu- buna herzaman çok gülerim, ajansı dinlemek telaşı...-
Neyse,
Biraz internetin 60 lı yıllar ile ilgili araştırma yaptım ve şu genel açıklamalardan birini buldum:
Türkiye’ye ’50’li yıllardan itibaren hızlı bir giriş yapan ‘Batı’, tarih kitaplarının da söylediği gibi, “…bütün kültürel ve ideolojik çıkınıyla, değerler ve gerçekler sistemiyle, yaşama tarzıyla ve kısaca bütün modalarıyla; öte yandan ise kendine özgü ekonomik ve sosyal çelişkileriyle birlikte gelir.”(2) ve yerleşir. Cumhuriyet dönemindeki ‘yukarıdan’ dayatılan Batılılaşma çabalarının aksine, Demokrat Parti Amerikancılığının etkisiyle gelişen popüler bir Batılılaşma hareketidir bu. Batı’dan gelen lüks eşyalar, modern makineler, açılan yeni iş sahaları; Batı’yı örnek alan apartmanlar, yollar, ışıklı panolar derken insanlarımız, büyük kentlerin öncülüğünde, Batı’yı tanımaya başlar. Batı’ya özenen, Batı’yı kendine örnek alan ‘kent yaşantısı’, ülke üzerindeki ağırlığını arttırdıkça Batı kültürü de giderek daha çok hissedilmeye başlar.
Birazdan devam edecğim esen kalın
Ayşem Aşk Oyunu'yla karşılaştırmıyorum ama keşke karakterler konusunda böyle yapılmasaydı diyorum o yüzden en yakın örnek olarak onu verdim :img-yes: Yani orda verilmek istenen aşk acısı duygusunu anlamıştık burda hiç bir aşk acısı göremedim sadece Ahmet çekti onu gördüm....ne yazıkki iki dk ağlamayla aşk acısı çekilmiyor Yasemin hep ailesiyle mutlu mutlu geziyor hayır sakinleştirici filan alıyor da biz mi görmüyoruz:icon_whis:icon_whis
Ayrıca Necdet'in onu sevdiğini öğrenince ondan uzak durması gerekirken bizim kız daha yakın davranmaya başladı tam tersini yapması gerekmez miydi ?Boş yere ümitlenmesine sebep veriyor :img-yes: :hıh
Ayrıca böyle yazınca çok sıkıldım.....ben Burhan tarzı konuşmak istiyorum :sad53: :sad53: Yetkililere sesleniyorum litfen ama litfen hiç eğlenemiiiiiiiiym ki ben böyle :img-help: :img-help: :sad53:
Şimdi atcaklar beni işte elveda!!!!!!:sad53: :sad53: kıder mi bu??
esmerseker
08-05-07, 20:03
çok güzel yazmışsın. Şimdi bugünlere nasıl geldiğimizi daha iyi anlayabiliyorum. Devamını da merakla bekliyorum.
__SEYMEN__
08-05-07, 20:04
Necdetin fırsatçı olduğunu düşünmüyorum. Bundan birkaç bölüm önce zaten yasemin ahmetle buluşup kaçacaktı ve Necdet üzüntüsünü içine atarak sessizce beklemekten başka birşey yapmadı. Fakat Rüya Necdeti babası olarak biliyor çok seviyor. Yasemin Ahmet'e bunu cafede otururlarken açıkladı. "Rüya biraz daha büyük olsaydı belki beni anlayabilirdi ama şimdi Necdetten koparırsam çok mutsuz olacak, onun mutsuz bir çocuk olmasını istemiyorum" dedi. Sonuçta Ahmetle Yasemin yaklaşık 5 yıldır ayrılar. Bu süre içinde Necdet bir gün bile Rüya'ya üvey evlet muamelesi yapmadı, Yasemine elini bile sürmedi. eğer fırsatçı olsaydı içkisine uyku ilacı katardı :D Ayla fırsatçılik etti o doğru. Ahmetin yanlızlığını ve çeresizliğini fırsat bilerek ona evlenme teklif etti. Onların cephesinde herşey oldu bittiye geliyor gibi 3 bölüme kalmadan evlenirlerse şaşirmiycam :D Yaseminin Ahmet'e anlattiklarini Ayla, bak böyle böyle olmuştu diye Ahmete anlatsa dizi biterdi zaten :D Zaten dizinin finalinde Ahmet'le Yasemin bir şekilde birleşecekler ve ya herşey açıklığa kavuşacak görünen köy klavuz istemez, o zamana kadar herkes herkesle beraber olabilir firsatçılık edebilir. hatta etmelidir ki biz zavallı seyirciler daha bir acı çekerek sürünerek izleyelim.
her kelimesine katılıyorum valla necdet bence fırsatçı bir insan değil o en baştan kabul etmeyebilirdi ama o zaman da yasemin bir bebek doğurcak ve kimden olduğunu açıklayamayacaktı zaten yanlış hatırlamıyorsam bir bölümde ben birbirini seven iki insanı ayırmış gibi hissediyorum ve bu durumdan çok rahatsızım demişti
her kelimesine katılıyorum valla necdet bence fırsatçı bir insan değil o en baştan kabul etmeyebilirdi ama o zaman da yasemin bir bebek doğurcak ve kimden olduğunu açıklayamayacaktı zaten yanlış hatırlamıyorsam bir bölümde ben birbirini seven iki insanı ayırmış gibi hissediyorum ve bu durumdan çok rahatsızım demişti
Necdet Ahmet'le yaşıt yani Yasemin'den yaşça büyük neden hiç bir zaman Yasemin'e yol gösterme çabası içine girmedi hep merak ettim.Ben de 19 yaşındayım ve bu yaşlarda insanlar tecrübesizlikten dolayı pek doğru düşünemiyorlar.Yasemin'e hiç bir zaman "Ahmet'in kafası karışıktır" diyip onu ikna etmeye çalışmadı Ahmet'in babasının hasta olduğunu biliyordu :img-yes: ya da ikna edemese bile Ahmet'le araları bozulmamıştı o sırada gidip "arkadaşım durum böyle böyle " diyebilirdi.Ama Necdet Ahmet'e hiç bir zaman güvenmedi Keriman konusunda da ona karşı yargısız infazda bulunmuştu Yasemin onun suçlu olmadığını söylediğinde bile Yasemin'e çok sinirlenmişti.Onun akından gözü kör olmuştu bence Ahmet'e arkadaşım dediği adamı bile dinlemeye lüzum görmedi.
Necdet neden hiç vicdan muhasebesi yapmıyor veya neden hala
Rüya'nın ergenlik çağında onunla olacağını düşünüyor.Onu öz çocuğundan ayırmıyor ama sevgi her zaman onu öz çocuğundan ayırmayarak gösterilmezki sevginin çok büyük bir sevgi olması için çok gerçek ,çok dürüst olması gerekir.Ya da neden Necdet hala Yasemin sürekli yan odada ağlarken sadece kulaklarını kapatmakla yetiniyor,neden onu artık boşanmak ve çocuğu Ahmet'e söylemek için ikna etmiyor hala onların birbirlerini görünce nasıl birbirlerine alık alık baktıklarını görmezden gelmeye çalışıyor
Kabul edelim ki yıllar önce tek çözüm evlilik değildi en azından Necdet'le evlilik...Yasemin ona şartlı olarak kabul ettiğini söylediğinde bile Necdet o kadar mutlu olmuştu ki sanki bu gerçek bir evlilik olacaktı Yasemin onun çocuğuna hamileydi :icon_whis
Ahmet Michelle'i terk ettiği için Necdet hiç bir zaman ona güvenmedi ama kendisi Ahmet'in yaptığının kat be kat fazlasını yaptı.Tibrik iderim:happy0064
gerçek_aşk86
08-05-07, 20:19
valla aldığım uyarıların haddi hesabı yok.birlikte ışınlanacağız bu siteden.:img-hyste
zaten büyük bir çoğunluk dedik. :hıh senin gibi düşünenler çok nadir.çoğunluğun düşüncesi daha doğrudur bildiğin üzere.:icon_whis biz onların asla birleşmelerini istemiyoruz.onlarınki gerçek aşk değil.sırf senaryo onları anlatıyor diye de birleşmelerini isteyemem. :hıh
Doğru söylüyorsun bence de onlarınki gerçek aşk değil.Zaten senaristler bilerek bu yolu seçtiler.Seyircinin dikkatini sadece Yasemin&Ahmet çiftine çekmek değildi amaç orada bütün karakterlerin duyguları,düşünceleri,ayrı ayrı hikayeleri var.Ahmet&Yasemin hep birbirlerini sevecek,araya kötü insanlar girecek vs bunları daha önce bir sürü dizide,filmde gördük açıkcası ben sıkıldım bu tür taklitlerden..Hatırla Sevgili'nin diğer dizilerden farklı olmasının neresi kötü anlamadım.Niye çoğunuz hikayeden memnun değilsiniz?İlla Ahmet&Yasemin birleşmek zorunda mı?Onlar ideal çift olmak zorunda mı?Değişikliğe neden açık değilsiniz?:img-cool2 Yok onlar aşıkmışta engeller çıkmış ayrılmışlar demek ki aşkları o kadar güçlü değilmiş hem güçlü olmak zorunda mı?:img-cool2
değişime tabiki açığız ama bu dizi siyaseti gerçek haliyle anlattığı gibi aşkın da gerçeğini anlatmalı.eğer böyle olursa farklı oluruz.böyle olduğu için ben nazlıyla cemali unutamıyorum.ama bu dizi bitince aamedle yasemini asla hatırlamayacağım.onlara ait hafızamda en ufak bir kalıntı bile olmayacak.
__SEYMEN__
08-05-07, 20:27
Necdet Ahmet'le yaşıt yani Yasemin'den yaşça büyük neden hiç bir zaman Yasemin'e yol gösterme çabası içine girmedi hep merak ettim.Ben de 19 yaşındayım ve bu yaşlarda insanlar tecrübesizlikten dolayı pek doğru düşünemiyorlar.Yasemin'e hiç bir zaman "Ahmet'in kafası karışıktır" diyip onu ikna etmeye çalışmadı Ahmet'in babasının hasta olduğunu biliyordu :img-yes: ya da ikna edemese bile Ahmet'le araları bozulmamıştı o sırada gidip "arkadaşım durum böyle böyle " diyebilirdi.Ama Necdet Ahmet'e hiç bir zaman güvenmedi Keriman konusunda da ona karşı yargısız infazda bulunmuştu Yasemin onun suçlu olmadığını söylediğinde bile Yasemin'e çok sinirlenmişti.Onun akından gözü kör olmuştu bence Ahmet'e arkadaşım dediği adamı bile dinlemeye lüzum görmedi.
Rüya'nın ergenlik çağında onunla olacağını düşünüyor.Onu öz çocuğundan ayırmıyor ama sevgi her zaman onu öz çocuğundan ayırmayarak gösterilmezki sevginin çok büyük bir sevgi olması için çok gerçek ,çok dürüst olması gerekir.Ya da neden Necdet hala Yasemin sürekli yan odada ağlarken sadece kulaklarını kapatmakla yetiniyor,neden onu artık boşanmak ve çocuğu Ahmet'e söylemek için ikna etmiyor hala onların birbirlerini görünce nasıl birbirlerine alık alık baktıklarını görmezden gelmeye çalışıyor
Kabul edelim ki yıllar önce tek çözüm evlilik değildi en azından Necdet'le evlilik...Yasemin ona şartlı olarak kabul ettiğini söylediğinde bile Necdet o kadar mutlu olmuştu ki sanki bu gerçek bir evlilik olacaktı Yasemin onun çocuğuna hamileydi :icon_whis
Ahmet Michelle'i terk ettiği için Necdet hiç bir zaman ona güvenmedi ama kendisi Ahmet'in yaptığının kat be kat fazlasını yaptı.Tibrik iderim:happy0064
evet necdet yasmeini ikna edebilirdi ama her iki ailede onlarun birlikte olmasını istemiyordu ben bu diziyi 16. bölümden itibaren izlemeye başladığım için yanlışlarım olablir diğer bölümleri o kdadr iyi bilmiyorum. yasemin ahmetle ayrılmalarındaki gerçeği öğrendikten sonra herşy içn çok geç oldu ondan sonra rüya gibi bir mesele de var necdet gitseler di hiç birşey demezidi şu da bir gerçek yasemin necetin çok duygusal olduğunu dşünüyor yani ondan ayrılması baya zor
değişime tabiki açığız ama bu dizi siyaseti gerçek haliyle anlattığı gibi aşkın da gerçeğini anlatmalı.eğer böyle olursa farklı oluruz.böyle olduğu için ben nazlıyla cemali unutamıyorum.ama bu dizi bitince aamedle yasemini asla hatırlamayacağım.onlara ait hafızamda en ufak bir kalıntı bile olmayacak.
Kanka sen daha sonra aklına geldiğinde bile deli olursun heralde :img-hyste
Ya ben çok sıkıldım böyle konuşmaktan ya eğlenemiyorum kendimi edebiyat ödevi yapar gibi hissediyorum :icon_sorr :icon_whis Nolur bize izin verseler litfen ama litfen :img-in_lo :img-blush
Bi süre sonra dayanamıycağım sanırım ve işte o benim soum olacak:sad53: :sad53:
gerçek_aşk86
08-05-07, 20:40
Ben de zaten ideal çift Yasemin&Ahmet olmak zorunda mı diyorum:)Yani sırf onlar başrol oyuncusu diye onları ideal çift yapmak zorundamıyız(İlişkileri mükemmel olmak zorunda mı?)Hikayenin gidişine göre fikirler değişemez mi?Hayat da böyle değil mi zaten belli bir akışı vardır,birşeyleri geride bırakmak zorundayız.Ahmet&Yasemin çiftinin yaşadığı olayları yaşamış olan çiftler mutlaka vardır onlar da bir şekilde hayatlarına devam etmiş hatta çok mutlu olmuş olamazlar mı?Sırf olaylar istediğimiz şekilde gelişmiyor diye hikayeye kötü diyemeyiz.
odtumezunları.gen.tr'dan forumundan 68 kuşağına ilişkin ilginç yorumlar ve beraberinde de kendi yorumlarıma yer vermek isterim:
.....68 sadece sadece Woodstock ve Hippie nesli değildi. 68 eğitim düzeyinin yükselmesi sonucu beklentileri radikal değişime uğrayan ve bu beklentilerini açık açık talep etmekten çekinmeyen bir nesil ile statükonun sert çatışması idi.
- Ben savaş istemiyorum.
- Ben çevre kirlilği istemiyorum.
- Ben doğal gıda yemek istiyorum.
Diye ilk defa bağırdılar ve istediklerini almak için eyleme geçtiler. Bugün bildiğimiz anlamdaki "oturma eylemi" o zamanlar ortaya çıkmıştır.
Bu sosyal çatışmanın ekonomik yansıları 70'lerin ekonomik kriz atmosferinin önemli bileşenidir. 68 yılında 18-23 civarında olan üniversite gençliği 70'ler boyunca üretimde yer alan ve "yeni mal" tüketimini esas yapması gereken yaş grubu olarak "eskisinden az" tükettiler, beğenmedikleri malları almadılar yada alımlarında politik (partizan olmak zorunda değil) görüşleri etkin oldu.
- Çevreyi kirleten adamdan mal almam.
- Savaşı destekleyen adamdan mal almam.
- Eski teknolojinin olduğu malı almam.
- Güvenliği düşük malı almam.
- Çok elektrik yakan malı almam.
Bu lafları ilk 68 kuşağı söyledi. Ve o zaman var olan üretim modu (kitle üretimi) bu laflara yanıt verbilecek durumda değildi yada işine gelmiyordu.
Türkiye'deki 68 kuşağı kendisini çok kısa sürede siyasi çatışmanın içinde buldu. Ama temelde istenilenlerde bir fark yoktu. Aynı prensipler ile ama Türkiye koşullarında talepleri oldu. Taleplerini almak için "uğraştılar"...
Bu benim yorumum: 68 kuşağı tamamen 2. Dünya Savaşından gelen neslin getirdiği muhafazakar, statükocu yaptırımlarına, yani ülkelerin, ailelerin öcü politikalarıyla kendilerini daha da geliştiren ve bunların doğru olmadığına karşı koyan genç nesil hareketidir...Daha özgürlükçü, ailelerin ya da yönetimlerin onlara söylediklerine körü körüne değil, doğruların kifayetsiz, yalın ne olduğunu öğrenmek isteğinden kaynaklanan bir başkaldırış hareketidir. Her ülkede farklı algılandı ve yansıdı ama daha çok dünya politikacılarının işine yaradı..Her hareket, masum duygu ve düşüncelerle doğar ama sonuçta ne olduğunu bile anlamadan kötü bir takım sonuçları da getirdi.
.................O zamanın insanının daha gerçek amaçları vardı, dertleri, sıkıntıları daha gerçekti. Daha sahici aşkları vardı. Bir ayakkabıyı aylarca deli gibi isteyerek ve onun için çalışarak alırlar ve onu korurlardı. Kendilerini çevrelerinden soyutlayıp izole bir hayat yaşamıyorlardı. Hayattaki sorunlar onları daha çok ilgilendiriyordu. Hayatlarından alınıp çıkarılan, içi boşaltılan, kalitesi düşürülen tüm değerler onlara batıyordu. Ve karşı çıkıyorlardı.........
............Onların şu siyah-beyaz Türk filmlerinden çıkma gerçek ve saf aşk durumlarına, üniversite yaşamlarındaki politik mücadelelerine, blues gözlüklerine, sıfırdan başlama öykülerine, özgürlüklerine, siyah takım elbiselerine, tek parça mini elbiselerine,uzun mektuplarına, üniversite sonrası hemen hayatlarını birleştirmelerine, devrimciliklerine veya karşıdevrimciliklerine, romantik hallerine, imrenenleriniz olmuyor mu? ......................
Benim yorumum: Evet çok imrendiğim bir dönemdir..
Devamı gelecektir.
o zaman bunu bize aşk diye göstermesinler.ben açıkçası hayak kırıklığına uğradım.canselin oynayacağı karakteri daha farklı olur diye düşünmüştüm.:icon_sorr malesef başroldekilere daha fazla önem veriyorlar.o yüzden herkes taktı.ben zaten vazgeçtim onlardan.bu saatten sonra düzeltemezler.ben sivimle meemedime bakarım.:img-blush
Sadece meydanlarda gördüğümüz deniz gezmiş, nedense görüşünün aksine sürekli sağ kolınu kaldırıyor :):)
Hakaraet gibi... onun dışında herkes doğru yapıyor :img-hyste :img-hyste
esmerseker
08-05-07, 20:54
Hatırlarsan Yaseminle Ahmetin ayrilmasindaki asıl sebep, Ahmetin babasının Yaseminin babasını idama mahküm etmesiydi. Hatta o dramatik sahneyi de hiçbir zaman unutamam :img-cray: Ayrılmayi isteyen taraf Yasemindi. Bütün umutları tükenmişti. Birbirlerine ölesiye bağlı iki insan hayat şartları yüzünden ayrıldilar. Necdet ne derse desin, araya girebileceği bir durum yoktu. Yasemin hamile olduğunu bile bile o gece Ahmete söylemedi ve ayrildilar. Ardından Ahmetin babası kalp krizi geçirdi, Yasemin hastaneye gitti fakat annesi Ahmete Yaseminin geldiğini söylemedi. Neyse buraları hepimiz biliyoruz zaten. Necdet ilk olarak Yaseminle doktora gitti. Çocuğu aldırmak için. Fakat yasemin bunu yapamayinca evlenmekten başka çareleri kalmadı. Ahmet o sirada zaten Amerikadaydi. Ne yapsaydi Necdet Amerikayi mi arasaydi :D
Rüya eninde sonunda Ahmetin gerçek babası olduğunu ögrenecek. Ancak yıllardır babası bildiği Necdet bir kalemde sileceğini hiç zannetmiyorum. Belki zamane kızları bunu yapardı ancak o dönemlerde aile bağları çok daha sıkıydı. Yanlız çok üzüleceği kesin, duygusal boşluğa bile düşebilir. Gene de Necdet kararı Rüya'ya birakacaktır, ona hiçbir şekilde gitme demeyecektir, tıpki geçen bölümde yasemine gitme demediği gibi. Dürüstlük, 4 yaşindaki bir çocuğa ben senin baban değilim demek değildir, onun herşeyi anlayacak yaşa gelene kadar beklenmesi gerekiyor, ki o zaman geldiğinde zaten Rüya ya herşey anlatilacak dizinin gidişatı böyle.
Necdet karakteri fırsatçı kötü adam olarak görülüyor ama ben böyle olduğunu düşünmüyorum.O sadece seven bir insan. Zaten bu dizide kim iyi kim kötü belli değil. Bana kalırsa Ahmetin annesi kötü kadın derim :D o gün yaseminin geldiğini Ahmet'e söylemediği için hala ona kızgınım... :)
Arkadaşlar son zamanlarda sıkça uyarı almaya başladı forumumuz.
Lütfen biraz daha dikkat.
Tanıdığım bir çok kişi bu tarz mesajlardan ötürü HS forumuna yorum yazmıyor.
Ben bile bazen sadece yorumları okuyor ama yazmıyorum.
Burası chatlaşmenin olduğu bir site değil bunu unutmayalım.
Böyle giderse forumun kapısına kilit vurulması yakındır o zamanda kimse neden kapandı demesin.
Neyse gelelim sadete.
Sanırım henüz özet gelmemiş.
Özet bir gelse iddia imzaları kesinleşse diyordum.
Ama yarın gelir sanırım.
Keşke dizimizin özeti pazartesi veya salı günü gelse ne güzel olurdu.:)
"...Zaten bu dizide kim iyi kim kötü belli değil. Bana kalırsa Ahmetin annesi kötü kadın derim o gün yaseminin geldiğini Ahmet'e söylemediği için hala ona kızgınım... "
Sevgili Esmerseker,
Ahmetin annesinin yaptığı tamamen her ikisi için haksızlıktı..Ama Selma karakterine göre yaptığıysa doğruydu ve onu suçlamıyorum çünkü son derece net bir kişilik hayat onun için olması gerekenler ve olmaması gerekenler üstüne kurulu _Yasemin de olmaması gerekenlerden biriydi-, zaten başından beri bu ilişkiye karşıydı, artı sevdiği kocası da bir şekilde dolaylı olarak yasemin yüzünden ölümün eşiğine gelmişti ve onun için engellenmesi gereken bir durumdu ve Yaseminin bu kadını iyi tanıyor olması gerekirdi ve ona özellikle Ahmeti görmek istiyorum notunu iletmeyeceğini ve engelleyebileceğini düşünmesi gerekirdi... Selma doğrularını her ne kadar doğru olmasa da telkinle değil, ancak tecrübe ederek değiştirebilecek katı bir kişilik...
Arkadaşlar son zamanlarda sıkça uyarı almaya başladı forumumuz.
Lütfen biraz daha dikkat.
Tanıdığım bir çok kişi bu tarz mesajlardan ötürü HS forumuna yorum yazmıyor.
Ben bile bazen sadece yorumları okuyor ama yazmıyorum.
Burası chatlaşmenin olduğu bir site değil bunu unutmayalım.
Böyle giderse forumun kapısına kilit vurulması yakındır o zamanda kimse neden kapandı demesin.
Neyse gelelim sadete.
Sanırım henüz özet gelmemiş.
Özet bir gelse iddia imzaları kesinleşse diyordum.
Ama yarın gelir sanırım.
Keşke dizimizin özeti pazartesi veya salı günü gelse ne güzel olurdu.:)
forumun amacından uzaklaşanlardan biride bendim aslında:img-blush ama aldım dersimi daha yok öyle:img-yes:
evet yaa özetler gelse keşke bir an önce...ama şey biz eğer aralarında bişey olmazsa kaybediyoruz di mi..
yani yaseminin bir adım atmış olması bize iddiayı kazandırmıyor muu?
ayrıca evet bir arkadaş demiş kim iyi kim kötü belli değil diye..
bencede değil..ahmet desen aşkı gözünü kör etmiş..olmayacak teklifler sunuyor yasemine..
yasemin desen zaten konuşmaya bile gerek yok..
necddt şu an iyi olsa bile evlendikleri günlerin başlarında ahmete söyledikleri falan..
ayla rüyua konusunu bildiği halde söylemedi..
anneler desen baştan sorunun anası yani..
herkeste bir suç görüldüğü gibi:img-pilot
selma aslında dediğiniz gibi katı biri değil.içinde sevgi var onun.oğlu hastalandığında nasıl da başında durup ilgilendi görmediniz mi?o an söylemek istemedi yaseminin geldiğini.kafası zaten karışıktı.insan sürekli doğru yapmak zorunda değil ki.herkesin hatası olur.ben selma karakterini çok beğeniyorum.hatta dizide sevdiğim nadir karakterlerden biri.:img-blush
Ben tabiki Yasemin ve Ahmedin neden ayrıldıklarını biliyorum :img-yes:
Ama Necdet'in senaryo gereği çok kahramanlaştırılmasına bir anlam veremiyorum.Bence hemen evlenmeleri gerekmiyordu Ahmet Amerika'daydı daha bekleyebilirlerdi onu .Zaten Yasemin'in karnı da hemen büyüecek hali yoktu ya.Evet Necdet arayabilrdi Ahmet'i numarasını bulablirdi isteseydi ve acil bir durum olduğunu hemen gelmesi gerektiğini söylerdi isteseydi bunu Defne bile yapardı.Ayrıca ben Necdet dürüstlük bir çocuğa "ben senin baban değilim" demek değildir diyorsun ,ben Necdet'in sevgisinin dürüst olması gerektiğini söylemiştim baştan itibaren şimdi "ben senin baban değilim" bunu elbet diyemez .Madem Yasemin'i çok seviyordu ona önem veriyordu aynı şekilde o bebeğinde babasını tanımasına izin vermeliydi yani dürüstlük ve dürüst sevgi "ben senin babanım " diyip yalan söylemekle de olmuyor maalesef.Necdet hala ergenlik çağını düşünüyor Rüya'nın (taktım ben buna:img-hyste ) o zaman gelince söyleriz filan ileride söyleriz böyle hiç bi düşünceye sahip değil buna da kimse sesini çıkarmayıp ooowww Necdet çok büyük iyilik yaptı ,Yasemin ağlayıp duruyor yan odada Necdet sesini çıkarmıyor oooooooowwwww Necdet iyi bir insan onların gitmesine bir şey demezdi,Necdet Ahmet'le karşılaşıyor onu görünce hiç bir suçluluk duygusu olmadan kötü kötü Ahmet'e bakıyor sanki "uzak dur bizden höyyyt" der gibi oooooooowww Necdet çok fedekar bir insan kendi hayatını verdi 4 sene bekledi hiç bir çıkarı olmadı...Necdet hala Yasemin'in kendisini seveceğini düşünüyor ümit ediyor elinden geleni yapıyor onuhn kendisine aşık olması için bu sırada da Rüya'yı ve Ahmet'i göz ardı etmekle uğraşıyor Rüya nasıl olsa Ahmet'in kızı ,Ahmet'de nasıl olsa Ayla'yla evleniyor eee bir geriye Yasemin'in Necdet'e aşık olması kaldı Yasemin'de ona aşık olursa Necdet ömrünün sonuna kadar hiç bir vicdan azabı duymadan yaşayabilir sanırım...Necdet en büyük çıkarını gerçekleştiriyor aslında şu anda hiç kimse farkında değil ,o Yasemin 'le ve Rüya'yla mutlu bir hayat kurarak çıkarlarının % 70'ini gerçekleştirdi :img-yes:
Neyse bir daha Necdet konusunu açmıyacağım bugünlük bu kadar sıkıldım ondan ,gerçek hayatta da böyle fedekar ,böyle tertemiz ,,böyle herşeye koşan,böyle hiç sinirlenmeyen(Ahmet'i gördüğü zamanlar dışında)böyle sürekli sıkıcı sıkıcı aşk hakkında konuşan insanlar var mı acaba tanımak isterim varsa ben hiç denk gelmedim de :icon_whis :icon_whis :img-hyste
ehh sinem ablacım öyle diyorsunda ahmet hastane olayını öğrenip annesiyle kavga ettiğinde direk yasemini suçladı yine kadın "evli barklı kadın çoluğu çocuğu var hala ne cürretle senle görüşüyor bu konularıda o açtı dimi" tarzı bişeyler söyledi..
o kadın için birşey en başta olmazsa bir daha asla olmaz..karar değiştirmek diye birşey yok o kadının hayat felsefesinde..
ahmet hastalandığında endişelenmesi normal oğlu sonuçta yani..
özünde yi biri olsada ben bunu pek göremiyorum..hee kötü biri demiyorum tabiki ama bende kendimi defne gibi hissediyorum o kadın konuşurken onun doğruları benim doğrularımda çok farklı..ve o kadın sürekli kendi doğrularını benimsetmek istiyor..çoktan reşit olmuş çocuklarına bile!!anneleri fikir verir böyle böyle yapmanı istiyorum der tamam ama "yapıcaksın gidiceksin kimin dediği olucak görücez" falan bunlar bana ters açıkçası..ki bence daha yumuşak bir diile konuşsa istediklerini daha kolayda yaptırabilir..
ayrıca ziyneps ay pardon zeyneps artık:img-cool2 ..necdet hakkında söylediklerine harfiyen katılıyorum..yasemin aşkı için herkesi üzmeye göze alıyor..daha doğrusu kendi mutluluğu için arkadaşlarını hatta sevdiği kadını bile üzmeyi göze alır diyim...
ben böyle düşünüyorum ama herkesin düşüncesinede saygım var..!
[selma için sürekli "o kadın" demişim..kusura bakmayın artık:img-blush ]
Ayla nasil mutlu olacagini dusunuyorki? Ne gurusuzmus baskasini sevdini bile bile Ahmetle avlenmek istiyor. Ahmetin ömur boyu Yasemini severim bakislarina ragmen, benim askim yeter diyor. Kadinlar yuz karasi cikti Ayla... Bir ata sözu var bu dizi icin devamli kulandim sira Aylada. ALLAHIN sopasi yoki.... Ruyanin Ahmetin kizi oldunu bile bile sustu, ama onunda cocugu olmayacakmis, nedense pek sevindim:img-cool2
Uzulerek söyluyorum dizi artik bana eski zevki vermiyor, gecen bölumde ne oldu? Sözlendiler, birde zamaninda isciler ciplak ayakta yuruyerek protosto etiklerini görduk. Gerisi hep bos gereksiz ara sahneleri gibi geldi bana.
Birde gerekirse isvece yorurz cumlesine cok guldum, bunlar ozaman heralde isvecin tam nerde oldunu bilmiyorlar...
iyi de selmanın dediği doğru değil mi?evli bir kadının başka bir erkekle buluşması doğru mu?hem bebek meselesini bilmiyor farkındaysan.selma gerçekten kötü biri değil.hiç mi iyiliğini görmedin?çalıştığı ortamda bile çocuklar için bir şeyler yapıyor.sırf yasemine bunu dedi diye onu kötü bir karakter olarak gösteremezsin.
Selma'nın da her karakter gibi zaafları var tamamıyla iyi değil mesela çocuklarına veya başkalarına illa kendi doğrularını benimsetmeye çalışması hiç doğru değil.O gün hastanede yaptığı şey de hiç doğru bir şey değildi nelere mal oldu :icon_sorr Şimdi Defne'ye de bu doğruları benimsetmeye çalışıyor iyi ki çocukları pısırık çocuklar değil de bu doğruları kabullenmek zorunda hissetmiyorlar kendilerin.Ama özünde iyi bir insan.Ve ileride Rüya'yı öğrendiğinde herkesten fazla pişman olacağına eminim"ben naptım" diyecek kendi kendine çok üzülecek:sad53: :icon_sorr ama iş işten geçmiş olacak yani zararın neresinden dönülse kâr ama torunun ilk yaptığı her şeyi,çocukluğunun bir kısmını kaçırdı hem de kendi sayesinde :sad53:
iyi de selmanın dediği doğru değil mi?evli bir kadının başka bir erkekle buluşması doğru mu?hem bebek meselesini bilmiyor farkındaysan.selma gerçekten kötü biri değil.hiç mi iyiliğini görmedin?çalıştığı ortamda bile çocuklar için bir şeyler yapıyor.sırf yasemine bunu dedi diye onu kötü bir karakter olarak gösteremezsin.
ya ablacım yasemine ne derse desin umrumda değil..ama oğlunda hiç mi aramadı suçu..yasemin ayağına kapanmadı ki ahmetin buluşalım diye..ahmet istedi..
her neyse..selmanın tabiki iyiliğini gördüm..işini yapıyor sonuçta..benim ondan hoşlanmamamın nedeni(ki hoşlanmıyorda değilim yani sadece davranışları itici geliyor..) dediğim dedik olması..kızının düşüncelerine hiç mi önem vermiyor..savunduğu şeylere değer vermesi kızına destek olması gerekmez mi..hıı belki defnenin başı beladan kurtulmuyor diye her anne gibi haliyle sinirleniyor ve endişeleniyor ama kızına danışmadan bile "eylülde lozana gidiyorsun "demek ne kadar doğru??
herkesin doğruları aynı olmak değil..onun doğrularına saygı gösterilmesini istiyorsa onunda insanların doğrularına saygı göstermesi lazım..herkesin değerleri farklı sonuçta..kızı diye hükmedebileceğini mi sanıyor..iyiliğini istiyor olsa bile öyle bir hitap şekliyle ben onun için kılımı bile kıpırdatmam yani..
çünkü onun söyledikleri rica değil EMİR..
Selma için kötü bir karakterdir demiyorum zaten dizideki en net kişiliklerden biri..Bir olay karşısında en azından tavrının ne olacağını net olarak görebileceğimiz bir karakter..Yani onun yaptıkları söyledikleri beni o kadar rahatsız etmiyor....Yaseminin de annesi aynı şekilde haksızlık etti.Ailelerin her ikisi de bu ikilinin aşkının saman alevi misali geçici yaz aşkı olarak düşünüyorlardı..Bir de olaylar üstüste binince böyle olması kaçınılmazdı..Ben Yasemine dahaçok kzıyoum..1.si Ahmete güvenmedi, 2. 6 yıl sonra tekrar karşılaşp o ayrılmalarına sebep olan şeyleri öğrendikten sonra Ahmete hiçbir şey anlatmaması ve umutlandırıp yüzüstü bırakması...
tamam defneyi lozana göndermek istemesi doğru değil ama bunu kötü niyetle yapmıyor.annelik güdüsüyle onu korumak için göndermek istiyor.burada kalırsa başına bir iş geleceğinden korkuyor.çünkü defne yerinde duran biri değil.sürekli olaylara karışıyor.bize de annemiz bazen böyle davranmıyor mu?biz de kızıyoruz ama bizi düşünürek yaptığını biliyoruz.:img-wink:
aynakolik_fatma
08-05-07, 21:44
bence selma olması gerektiği gibi bir karakter
dünyada iki çeşit mi insan var sadece;iyi veya kötü
her insanın iyi özellikleri olduğu gibi yanlış davranışları da olur
aynı selma da olduğu gibi bence dizilerde anlatılan karakterlerde böyle olmalı
gerçekleri yansıtmalı yani
bir taraf iyi bir taraf kötü oldumu herşey çok klasik olur :img-yes:
tamam defneyi lozana göndermek istemesi doğru değil ama bunu kötü niyetle yapmıyor.annelik güdüsüyle onu korumak için göndermek istiyor.burada kalırsa başına bir iş geleceğinden korkuyor.çünkü defne yerinde duran biri değil.sürekli olaylara karışıyor.bize de annemiz bazen böyle davranmıyor mu?biz de kızıyoruz ama bizi düşünürek yaptığını biliyoruz.:img-wink:
ablacım lozana göndermesine de bişey demiyorum..
anlatamadım galiba..çok emrivaki bir kişiliği var onun..o konuştuktan sonra insanın yapacağı varsada yapmıyor yani..
kızının iyiliği için yaptrığını biliyorum ama bunu ona açıklayabilirdi..pat diye lozana gidiyorsun demek defnenin kanını beynine sıçrattı tabi..defne başına buyruk bir kız diye onu böyle zaptedebileceğini düşünüyorsa yanılıyor..
anasının kızı souçta defnede..onun gibi..
bu arada kanka..
o konu için bende çok üzülüyorum..
kızın üvey babaannesi ve dedesi bile daha çok gördü rüyayı..
onun bütün ilklerini onlar gördü..
gerçek babası dedesi teyzesi..hiç biri rüya hakkıda bişey bilmiyor:sad53:
neyse ben çıkıyorum..iyi sohbetler sizebyebye
selmanın karakteri de öyle ama ne yapsın?bazı kişiler öyle olur.sevdiklerine kendi doğrularını yaptırmak ister.ama dediğim gibi bunu yaparken kötü bir niyeti yok.onları sevdiği için yapıyor.defne şuan annesine çok kızgın ama eminim biraz zaman geçtikten sonra annesini anlayacak.hatta onları sarmaş dolaş bile görebiliriz.:img-blush
esmerseker
08-05-07, 21:57
Selma kötü karakter derken kızgın olduğumu ifade etmek için söyledim. Evet itici kelimesi daha doğru. Ona bakarsaniz Yaseminin annesi de Yasemine Ahmet in mektubunu vermedi ama onun yaptiğina o kadar kızamadım.
Bu arada Necdet ve Lalenin anne babası diziden ayrıldı mı hiç görünmüyorlar.
iremcim demin bi uyari aldik okuduysan eger??
buraya siir eklemek yasak...
bu kacinci uyari artik uyarmaktan biktik yani:img-polic
Sanırım bluşmalar konusuna dönülmüş yine ve ilk buluşma için Ahmet suçlanmış.
Daha önce de yazmıştım ;çok seviyorsunuz ayrılığı hiç düşünmüyorsunuz bir sebepten dolayı ayrıldığınız ama aslında asla terketmeyeceğiniz ve terketmeyeceğinizi bildiğine emin olduğunuz sevgiliniz gözlerinizin önünde çocukluk arkadaşınızla evleniyor:kimse sebebini bilmiyor,kimse size bir açıklama yapmıyor..çabalıyorsunuz ama hiçbir karşlık alamıyorsunuz:ilk şoktan sonra 5 yıl süren bir inzivaya çekiliyorsunuz ama ne çare bilinmeyen sebep yiyor bitiriyor sizi.Çare nedir geçmişle barışmak için hem geçmişle hem sevdiğinle hesaplaşmak..
Bu evli kadınla buluşmak değildir.Bunu çok görmeyin.Aslında herşeyi bilmelerine rağmen Ahmet annesiyle bu konuda sohbet ederken olan biteni anlatmıyor.Yasemine sordugu sorgulamayı annesine söylese sormak zorundaydım bize ne olduğunu bilmem lazım deseydi Selma bunu anlayabilirdi .Ama herşey sır .Aşklar tek başına yaşanıyor.
Sonrasında olan bitenler ise kaybedilen şeyin yeniden yakalama çabasıdır ki ; Yasemin o imzayı atarken , evliliği sahte bile olsa ne büyük bir hata yaptığını kendisini nasıl bir bağla bağladığını,anlayıp Ahmet'e gidemedi..
Aslında her bir oyuncuya baktığınızda kendine göre haklı sebebi var diyebiliyorsunuz.
-Yasemin babasının idam kararını veren birinin oğlu ile evlenemezdi.Alel acele şaşkın bir halde evlendi.Ahmet'in seni asla bırakmam dediğini unuttu ve Ahmet' e güvenmedi.
-Necdet ( bunu çok da fırsatçılık olarak görmüyorum o an için,ölümden kurtardığı çaresi olmayan sevdiğine yardımdı,eh kim olsa sevdiğiyle evlenmek için de heveslenir) Yasemin'in asla kendisini sevemeyeceğini düşünmeden ama hayata en sevdiği kıza yardım etmek amacıyla bu evliliği yaptı.
-Nezahat sevgili Yasemin in Hani aşk evliliği yapacaktın hani sen Ahmetten başkasıyla evlenmezdin"laflarına karşılık aldığı artık kesinlikle aramzıda münasebet kalmadı laflarının üzerine mektubu sakladı( elbette doğru değildi)
-Selma kocasının hayatı tehlikdeyken Ahmet'in babasına söyledğii o cümleleri de duyunca olayları karıştırmamak için kendince doğru ama tüm hayatlarını etkileyen şeyi yaptı.
- Ahmet in hatası maalesef yok
Yanlış üstüne yanlış..Hiç kimsenin aklına gelmeyen bebek olayı bütün sorunların kaynağı oldu.Aslında kimse kötü değil
(bunlar olmasa dizi olmazdı)
@badger verdiğin bilgiler cidden güzel,emeğine sağlık
Sevgili Eqo ne demek..güzel ve bilgilendirici şeylerden bahsetmeyi ve paylaşmayı severim..
Bir de 60ların ve 70lerin müziklerini çok severim...İnşallah dizinin ilerleyen bölümlerinde 60 sonları hem Türk hem de Batı pop ve rock müziklerini aralara serpiştirseler çok sevineceğim.
Eskiden galiba Star tv ilk başladığı zamanlardaydı.Vietnam savaşını anlatan China Beach diye bir dizi vardı..Çok güzel bir diziydi..Orada en çok 60 sonlarının en popüler müzikleri çalardı..
bir_adı_yok
08-05-07, 23:23
dönüp dolaşıp aynı konuları tartışıyoruz......
son bölümde diziden hiç tad alamadım, oyüzden buraya gelip yazacak bişeyimde olmadı.......yazdıklarınızı okumak yetti.
ne olur ya şu diziyi biraz düzene koysunlar.
.....Demokrat Parti Amerikancılığının etkisiyle gelişen popüler bir Batılılaşma hareketidir bu. Batı’dan gelen lüks eşyalar, modern makineler, açılan yeni iş sahaları; Batı’yı örnek alan apartmanlar, yollar, ışıklı panolar derken insanlarımız, büyük kentlerin öncülüğünde, Batı’yı tanımaya başlar. Batı’ya özenen, Batı’yı kendine örnek alan ‘kent yaşantısı’, ülke üzerindeki ağırlığını arttırdıkça Batı kültürü de giderek daha çok hissedilmeye başlar....
Bu konuyla ilişkili olarak ilk dönemde olan bir iki detay hatrıma geldi.
Mesela Rıza, Menderes adaya geldiğinde Nezahatin kıyafet ve saçıyla ilgili olaral Jackie Kennedy gibi ol telkini geldi..İkincisi de yine Rıza Nezahate yağcılık yapmak için buzdolabı almıştı, tabii aynısı Kerimana da almıştı ya..
dönüp dolaşıp aynı konuları tartışıyoruz......
son bölümde diziden hiç tad alamadım, oyüzden buraya gelip yazacak bişeyimde olmadı.......yazdıklarınızı okumak yetti.
ne olur ya şu diziyi biraz düzene koysunlar.
dizinin büyüsü kayboldu diye yazıyorlar bazen
hakikaten öyle 15. bölüme kadar izlediğim diziyle
sonraki bölümleri karşılaştırınca bende aynı tadı alamadım
siyasi olaylarda da ilk bölümlerdeki özen yada iyi anlatım kalmadı
sanki senaristler yönetmen hepsi değişmiş gibiler
ahmet yasemin olayına hiç girmemek lazım
yasemin karakteri tam zıt bir karakter oldu( herkesi deli eden )
sanırım dizinin gerçekten büyüsü varmış ve bitti yeniden canlanır mı caba????:sad53:
bende sabırla düzene gireceği bölümleri bekliyorum
SeLma'nın yaptığı şey bnce hoş değiL.. O kızını düşünüyor ama
onun istedikLerini de qöz önünde buLundursa birazcık..
onun mutsuz edebiLick kararLar aLmasa daha iyi snki..
Deniz Gezmiş artık ortaya çıktı.. Onu canLandıran biri var.. ama onu sadece mitinq sahneLerinde qörmek istemiyorm bn.. En azından köhnede fLn qörebiLsek.. ;)
Defne elbette ki Lozan'a falan gitmeyecek.
Selma hanımın kızını düşünüp böyle demesi çok normal.
O zamanlar yaşananlar ortada hangi anne evladının zarar görmesini ister ve buna göz yumar.
Sadece Selma hanımın üslubu biraz sert.
fundapehlivan
09-05-07, 00:15
Özet filan çıkmadı mı?
Baktım ama eklenmemiş...
Fragman da yok sanırım:sad53:
Gerçi çok da merak ettiğim söylenemez, hevesim kaçtı benim!
Selma çocuklarının iyiliğini düşünüyor ama onların hep onun doğrusuyla mutlu olabileceklerini sanıyor :img-yes: onların da yetişkin birer insan olduklarını göz ardı ediyor ,acaba kendisi başkasının istediklerini yapıp da mutlu olabilir miydi hiç düşünmüyor:img-help: Defne&Deniz aşkını öğrenince çok sinirlenecek ve karşı çıkacak aynı Ahmet&Yasemin gibi ama Defne abisinin tıpkısı kaçar evlenir söyleyim Selma sonra dizlerini döversin elalem de ne laf eder ne laf eder eee milletin ağzı torba değil ki büzesin :img-hyste Sevim'de güler güler sinirlerini iyice zıplatır :hıh :img-hyste Eeeehh artık sen de iki torunundan bihaber yaşar gidersin :img-hyste
Selma ileride iki çocuğun da mutlu olamazsa bu senin için çok ağır bir bedel olur söyleyim ,sonra vay ben duymadım vay ben işitmedim deme benden söylemesi:img-hyste
Forumlara mesaj yazmaktansa okumayi daha cok severim ama bir tane yazayim dedim oncelikle sunu soylemeliyimki bu dizideki butun kadinlar degisse hic sasirmam benim icin dizideki herkes esit ne necdetciyim ne ahmetci ne yaseminciyim ne aylaci ama allah herkese teo gibi bir arkadas versin derim necdetin ruyayi ahmete soylemesini zaten yasemin engellemisti bu cocugu asla ahmet ogrenmeyecek demisti necdete bence aylanin da necdetin de soylememesi dogru cunku insan kendini onlarin yerine koyunca ben olsam bende soylemem diyor necdet soylese cocugunu kaybedebilir ayla soylese ahmet onla evlenmez diyen dusunebilir.
Buraya ahmetle ilgili de birseyler yazmak isterim ama haftalardir ahmet bence hic birsey yapmiyo zaten sanki daha az gozukuyo.
Necdetin superman gibi gozukmesine gelince damat ahmet olsaydi o zaman da ahmet butun olaylari cozerdi onun icin olaylari necdetin cozmesine hic sasirmadim ama necdetin yaptiklarini ahmet yapsaydi eminim bu forumda ahmet yere goge sigdirilmazdi.
Son olarak da yasemin ve aylayi baskasi seslendirse cok iyi olurdu cunku yaseminin sesi cok cirtlak ayla da yilan gibi tis tisliyo(sakın yanlıs anlasılmasın baska tıslayan bısey bılmıyorum)
bu haftaki bölüm iyimiydi kötümüydü bilmiyorum ama artık yasemine iyice deli oluyorum.yani her iki tarafıda üzen tek kişi bana göre!yani evet necdeti öle bi anda bırakıp gitmemesine sevindim.ne olursa olsun necdet ona büyük bir fedakarlık yaptı.bunu bir kalemde silemezdi.ama bi yandanda ahmete üzülüyorum garibin hiç bir suçu yok.öle mecnun oldu çıktı.aylayı sevmiyorum. o kız sonradan bir başka karaktere dönüşecek bundan adım gibi eminim:img-yes:
ahmetin annesi selma hanımı ise hala aynı yanlışlarını sürdürüyor.eğer şuan oğlu bu kadar mutsuzsa bunun sebebi kendisinde.(hastane olayından bahsediyorum sanırım düğümün ordaydı)şimdide defneye aynı şeyleri yapıyor.ama umarım bu gerçekleşmiyecek.:icon_sorr
bakalım bu hafta neler bekliyor bizleri..:img-wink:
Dizi bir kaç yıl ileri gidip sezon finali yapılcak denilmiş.
Eğer öyle olursa defnede lozana gidicek gibime geliyor:sad53:
Yani onlarıda ayırıp bir kaç yıl sonra tekrar birleştircekler :bilmim
Sanırım oda yeni sezona tekebül eder... b
Dizi bişekilde ilerlicek ok de niye sevenleri ayırma üzerinden oluyor bütün bunlar onu anlamıyorum...
merhaba arkadaşlar nereye yazmam gerektiğini bulamadım bende herkesin en çok okuduğu bölüm olduğu için burdan duyurmak istiyorum.uludağ üniversitesinin 2007 bahar şenliği programında 13 mayıs pazar günü saat 15:00 de hatırla sevgili dizi ekibi söyleşisi var gözüküyor.bu konuda bilgisi olan varmı?şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
askasurguncu
09-05-07, 12:45
Özet filan çıkmadı mı?
Baktım ama eklenmemiş...
Fragman da yok sanırım:sad53:
Gerçi çok da merak ettiğim söylenemez, hevesim kaçtı benim!
bende hiç merak etmiyorum
dizi gitikce sacma olmaya basladi ilk 15bolum
harikaydi sonra sapitmaya basladilar
ben merak etmiyorum demiyeyim de eskisi kadar heyecanlanmıyorum.mahkeme sahneleri kadar heyecanlı bir sahne göremedim henüz bu dizide.o bölümleri unutamam.menderesi hala özlüyorum.:icon_sorr
hüseyin abi sanki ilk bölümlerde çalan bazı müzikleri artık pek çalmıyorsunuz gibi geldi bana.özellikle duygusal tema,hüzünlü,aşk çok güzeldi.:img-blush
Siteye geç üye olduğum için bazı şeyleri bilmiyorum , forumda hep adı geçen Hüseyin Abi kim ?
Forumda hep adı geçen Hüseyin Abi; Hüseyin Yıldız...
Yani; dizimizin müziklerini yapan üç isimden biri:img-yes:
Bende yaseminin hamile olduğunu öğrendiği bölümleri çok sıkıcı bulmuştum.
ayrılmışlardı falan çok sıkıcıydı, o bölümleri izlemedim yani ara ara bakmıştım.
ama şimdi çok heyecanlı izliyorum ve sabahtan beri fragmanı bekliyorum.
genelde çarşamba günleri veriyolar.
ben şimdi tamamen deniz defne hayranıyım, ahmet ve yasemin benim için aparatif artık:icon_whis
ama necdet ve aylaya büyük kin duyuyorum,zaten necdeti baştan beri sevmiyorum.
defneyle deniz el ele tutuştuğunda çok güzel
bir parça çalıyor hep.nedir bu bilen var mı :icon_roll
Canım o müzik Kamel Sahir Gürel'in albümünde yer alıyor "Esir Kalpler" diye geçiyor.:img-wink:
Ya sabahtan beri bekliyorum nerde bu fragman :icon_sorr :img-in_lo montajı yetiştiremediler heralde :icon_whis
fragman bu saatlere kadar gelmemiş olunca akşam geliyor sanırım..
a.y.nin reklam arasında falan verirler artık:img-yes:
eski heyecan yok tabi artık..
ama açıkçası hemen hemen hiç bir dizi baştaki grafiğini koruyamıyor..
o yüzden çok görmemek lazım belki de bu kadarını:icon_whis
bu arada deniz gezmişin sahneleri adnan menderesinkiler kadar olamıycak bence..
tabi belli olmaz ama
adnan menderes daha yakından tanıtılmıştı..
sırf dizide gösterilen bir karakter gibi düşününce
adnan menderesin yakınlığını ve samimiyetini veremeyecekler gibi geliyor bana:img-yes:
badger daha yeni yazma fırsatım oluyor..
verdiğin bilgiler için teşekkürler:img-wink:
yorumların için de..
söylediklerine katılıyorum..
küçük ayrıntılar olabilirdi yani o dönemlerle ilgili
sadece deniz gezmişi ve mitingleri göstermeleri yeterli olmuyor:img-yes:
açıkçası siyasi kısımlarla ilgili son zamanlarda izlerken zevk aldığım tek sahne yaşarın amcalarla konuşmasıyıdı:img-yes:
gerçi denizlerin kaçışı da iyi olabilirdi belki..
ama bir düzensizlik olmuş sanırım o sahnelerin çekiminde..
polisin onları kovalamaya devam ettiğini falan gösterseler orası da daha hoş olabilirdi:img-yes:
Deniz Gezmiş'le ilgili 68'den sonra daha fazla olaya yer vericekler gibime geliyor .Zaten 69'da da sanırım cezaevine gönderiliyor.
Bazı yorumlar okudum da HS'nin sitesinde Ahmet'in Deniz ve arkadaşlarının avukatı olabileceği söyleniyor.Olabilir mi acaba???Bir de bunlar Yasemin'le kavuşurlarmış ama bu sefer de Ahmet'in olaylar yüzünden başı derde girermiş al sana hiç yoktan bir kavga:icon_whis :icon_whis
Forumda hep adı geçen Hüseyin Abi; Hüseyin Yıldız...
Yani; dizimizin müziklerini yapan üç isimden biri:img-yes:
Tşk ederim muko dizi ile ilgisi olduğunu tahmin ettim ama emin olamamıştım.
Ayrıca madem ki burada yazılanları görüyor kendisine de ayrıca tşk ederim ,böylesi güzel müziklerle diziyi süsledikleri için.:happy0064
Arkadaslar bugün Milliyet gazetesinde cikan habere göre dizide Keriman karakterini oynayan Şahnaz Çakıralp CHP den millietvekli adayi oluyor... :img-wink: O zaman büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Keriman karakteri olmayacaktir..
Arkadaslar bugün Milliyet gazetesinde cikan habere göre dizide Keriman karakterini oynayan Şahnaz Çakıralp CHP den millietvekli adayi oluyor... :img-wink: O zaman büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Keriman karakteri olmayacaktir..
aman olmasin:))
bu habere cok sevindim valla...
aman ne buyuk kayip olcak dizimizde:img-hyste
buarada demin starda bir magazin programinin tanitim reklamini izledimde:
yilmaz erdoganin kucuk kardesi evlenmis e tabii dugunede Belcim Erdoagnda gelmis..
gayet guzel gorunuyodu bej rengi elbisesiyle:img-wink:
Bu zaten eskdien beri konuşulan birşey Şehnaz Hanım uzun zamandır CHP ile bağlantıda.Tabi seçilip seçilememesi diye birşey söz konusu ama bu kısım bizi ilgilendirmez
neden çok seviniyorsuınuz ki olmamasına ,o olmasa başka bir kadın Rıza ile birlikte olacaktı :))
Tşk ederim muko dizi ile ilgisi olduğunu tahmin ettim ama emin olamamıştım.
Ayrıca madem ki burada yazılanları görüyor kendisine de ayrıca tşk ederim ,böylesi güzel müziklerle diziyi süsledikleri için.:happy0064
ayrıca burayı okuma eziyetine katlandığı için de teşekkür etmeliyiz alisercan abiye:img-yes:
şahnaz çakıralp gitse de gitmese de bişi fark etmez aslında..
ama ben seviyorum aradaki şarkıları(bir bahar akşamı nı bilhassa:))
rızaya söylemese o şarkıları daha güzel olacak gerçi de:img-yes:
bu arada uyarıdan sonra burası hakkaten düzeldi..
böyle daha güzelmiş sanırım forumumuz:img-yes:
Bu zaten eskdien beri konuşulan birşey Şehnaz Hanım uzun zamandır CHP ile bağlantıda.Tabi seçilip seçilememesi diye birşey söz konusu ama bu kısım bizi ilgilendirmez
neden çok seviniyorsuınuz ki olmamasına ,o olmasa başka bir kadın Rıza ile birlikte olacaktı :))
Ben sevinmekten ziyade üzüldüm diyebilirim.Riza-Nezehat-Keriman ücgeni diziye ayri bir renk getiriyordu.Tabi Sahnaz Cakiralpin muhtesem oyunculugundan mahrum kalacagimizida unutmamak gerekir..
tesekkurler MasalTeam haber icin
valla keriman(lahana bebek olmayisina bende cok sevindim,varsin olmasin) bencede sorun yok:) :)
ona yeni yasaminda basarilar diliyorum
mukomm canim tatlim hosbulduk yazini okudum,cok saolasin tatli kusum benim:img-in_lo :img-in_lo
ozet gelmedimi arkadaslar yahu
zaten 2 haftadir izleyememisim dizimizi
ozetci basi kalk artik su ozeti vereceksen ver(bekarsan sana bir bedddua cekerimki aklin hayalin durur sana yaso domatesi gibi es nasip etsin derim)
yaninada esantiyon olarak nezahat gibi bir kaynana:img-hyste :img-hyste
ozetci basi haydi cabuk elini tut(yoksa geliyor sana ahim,intizarim ona gore):) :)
Ben sevinmekten ziyade üzüldüm diyebilirim.Riza-Nezehat-Keriman ücgeni diziye ayri bir renk getiriyordu.Tabi Sahnaz Cakiralpin muhtesem oyunculugundan mahrum kalacagimizida unutmamak gerekir..
ya aslinda sahnaz cakiralp diziye okadar cok uyuyorki..
yuzu hele hareketleri falan tam sanki eski turk filminden firlamis gibi..
benim sevinmem; rizayla nezahatin mutlulugunun tekrar bozdugu..
hani o ciksa daha iyi olur..
acaba nasil cikacak diziden? olacekmi acaba?
ama zaten bu kesin bi bilgi degil dimi??
iki iside birden yurutemezmi?
arzu-başak
09-05-07, 16:32
vuslatım valla gelmedi daha özet...bendede sabır kalmadı...
bu özet niye bu kadar geç veriliyor..zaten fragmanda çıkmadı daha...
yasminle necdet dans etmişlerdi ya orda ben bunun devamının geleceğini söylemiştim..alın size bu bölüm..bence aralarında birşey olucak...bu bölüm olmadı başka bir bölüm ama kesin aralarında birşey olucak..yasmin hanım artık beni hiç şaşırtmıyor..ne yapsa şaşırmıcak artık... yasmindir ne yapsa yeridir dicem geçicem....hayır yani ben ekran başında daha çok üzüldüm:img-hyste ..sanki benim sevdiğim başkasıyla evleniyor:img-hyste ..bu kız niye böyle hala anlamadım....birde şu jenerikteki görüntüler varya onlar öylesine çekilmemiştir ya..ordada yasmin ve necdet baya samimiydi...iddayı biz kazanıcaz buna eminim....
Ya offff nerde kaldı bu fragman :img-help: ben en çok Ahmet ve Ayla bu bölümde mi evleniyor onu merak ediyorum evlendikten sonra hemen zaman atlaması yaparlarmış,Ahmet ve Ayla dans ederken kalır "Zaman geçiyor ama elimizden kaçıp gitmedi" yazarmış yine:icon_whis :icon_whis ayyy ya daha sonra yıl 1980'lere gelir Ahmet hala öğrenememiş bizim dizi hala böyle devam ediyo "zaman akıyor ama elimizden kaçmadı" ay ne gülerim ne gülerim o zaman :img-hyste
Ahmet daha Kıbrısçık'a gidecekti ,Yaso'da peşinden gitmesin sakın...ne de olsa çok sevdi köy yerini tam ona göre şaşkın ördek yavrusu gibi güzel güzel dolaşıyordu etrafta :img-blush :img-blush :icon_whis
ya sahi bugun carsambaydi dimi?:icon_sorr
ya ben unuttum bugun fragman ozet resimler falan olacakti ya ben yine geri kaldim tam diyecektimki meger daha hicbiri cikmamis:img-hyste
ama yine en son ben gorurum:img-yes:
en son Nil duyar:img-hyste
Haklısınız ,ama forumdaki pek çok kişi oyunculuğunun farkında değil ayrıca fiziki yapısı ile ilgili eleştirilerini de hoş bulmuyorum :))
Mesela o ayrılış sahnesindeki ağlayışı bence rolü geregiydi,Keriman dizide hafif şuh bir kadını canlandırıyor ve bence hareket ve konuşma tarzı ile Şahnaz Çakıralp gayet uymuş role ve başarılı canlandırmış.Ayrıca karakter olarak O'nu suçlu bulmuyorum,aşık bir kadın ve hak idda etmeden aşkını yaşamak istiyor,zorlukların farkında maalesef gönül ferman dinlemiyor;aşık olduğuna eminim çünkü yıllar geçmiş yaşlanmış,hiçbirşeyi kalmamış olan Rıza'ya gönlünü yeniden açtı.
Elbette ki evli biri ile ilişki kurmak hatalı bir davranış,lakin bir suç hiçbir zaman tek taraflı olmaz..
MasalTeam haber için sağol.bunu duymuştum ama kesin olduğunu bilmiyordum.belki de diziden çıkmaz.çıkarsa da onun yerine başkasını alırlar herhalde.:icon_whis kendisine başarılar diliyorum.:img-blush
bu saate kadar fragmanın çıkmaması ilginç.bari özet olsaydı.:icon_whis
belçim erdoğan hakkında bazı yorumlar okudum.hiç hoşuma gitmedi.benimde kafama takıldı.:icon_sorr
Haklısınız ,ama forumdaki pek çok kişi oyunculuğunun farkında değil ayrıca fiziki yapısı ile ilgili eleştirilerini de hoş bulmuyorum :))
Mesela o ayrılış sahnesindeki ağlayışı bence rolü geregiydi,Keriman dizide hafif şuh bir kadını canlandırıyor ve bence hareket ve konuşma tarzı ile Şahnaz Çakıralp gayet uymuş role ve başarılı canlandırmış.Ayrıca karakter olarak O'nu suçlu bulmuyorum,aşık bir kadın ve hak idda etmeden aşkını yaşamak istiyor,zorlukların farkında maalesef gönül ferman dinlemiyor;aşık olduğuna eminim çünkü yıllar geçmiş yaşlanmış,hiçbirşeyi kalmamış olan Rıza'ya gönlünü yeniden açtı.
Elbette ki evli biri ile ilişki kurmak hatalı bir davranış,lakin bir suç hiçbir zaman tek taraflı olmaz..
NOt:sevinmek cümlesi sizin için kullanılmamıştı :)
Evet kesinlikle katiliyorum.Bence Keriman "metres" damgasi yemeyi hic hak etmiyor.. Tabi Nezahatta aldatilmayi.. Riza bu iki kadinida hak etmiyor.. Ayrica önümüzdeki sezon Keriman karakterinin 12 eylülle beraber assolistlerin düsüsünü canlandiracagini düsünmüstüm.Umarim ayrilmaz.Tabi millietvekili secilirse devam etmesi mümkün olmaz gibi gözüküyor..
diziin ozeti veya fragmani hala yayinlanmadi mi arkadaslar.
acaba cuma gunu tekrarini mi vericekler,yeni bolum yayinlamicaklar mi??:img-help: :img-help:
Ya offff nerde kaldı bu fragman :img-help: ben en çok Ahmet ve Ayla bu bölümde mi evleniyor onu merak ediyorum evlendikten sonra hemen zaman atlaması yaparlarmış,Ahmet ve Ayla dans ederken kalır "Zaman geçiyor ama elimizden kaçıp gitmedi" yazarmış yine:icon_whis :icon_whis ayyy ya daha sonra yıl 1980'lere gelir Ahmet hala öğrenememiş bizim dizi hala böyle devam ediyo "zaman akıyor ama elimizden kaçmadı" ay ne gülerim ne gülerim o zaman :img-hyste
Ahmet daha Kıbrısçık'a gidecekti ,Yaso'da peşinden gitmesin sakın...ne de olsa çok sevdi köy yerini tam ona göre şaşkın ördek yavrusu gibi güzel güzel dolaşıyordu etrafta :img-blush :img-blush :icon_whis
slm arkadaslar
ahmetle aylanin u hafta evleneceklerini sanmiyorum sonucta daha nisan yapacaklar.
ahmet daha kibriscigami gidecek?evlendikden sonra aylayla kalmayacak orda herhalde:icon_sorr
@zaman atlaması sezon sonu olacak büyük ihtimal 3-4 bölüm daha var.İşlenecek konular var daha dolayısıyla tek mesele Ayla-Ahmet evliliği değil,o yüzden bu bölümde olmaz ..
80 lere gelmez,ilk bölümle kıyaslama yaparsam dizi yaklaşık 2 yıllık bir zaman dilimini anlatıp 5 yıl atladı 66 da başladı ve şuan tarih 31.ağustos 66 .. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına kadar geçen olaylar dizisi için 6 yıllık bir zaman gerekiyor. Sanırım yeni sezona kalacak ve yeni sezon diğer deyişle zaman atlaması 1970-72 ler arasında bir yerden başlatılacaktır.
70li yılları bu kadar çabuk geçmezler herhalde.yoksa 2 sezon nasıl devam edecek?:icon_whis mazallah konu kalmaz.:icon_whis umarım benimkiler zaman atlaması olmadan evlenir bu sefer.:img-in_lo
bencede oyle cok zaman atlamasi yapmazlar en fazla 70li yillarin basinda sezon finalini bitirirler.
yani tabii sevimle mehmet 70lere gelmeden evlenseler iyi olur artik.
sanirim defnede lozana gider 70lerin basindada doner:img-pilot
70li yılları bu kadar çabuk geçmezler herhalde.yoksa 2 sezon nasıl devam edecek?:icon_whis mazallah konu kalmaz.:icon_whis umarım benimkiler zaman atlaması olmadan evlenir bu sefer.:img-in_lo
Sinem seninkilere kaldıysa bu iş zor ,birilerinin dürtmesi lazım onları:yoksaki 80 lere gelindiğinde Onlar kaç yaşında olacak yahu ,70 lerde bile artık koskocaman olurlar..
Sinem seninkilere kaldıysa bu iş zor ,birilerinin dürtmesi lazım onları:yoksaki 80 lere gelindiğinde Onlar kaç yaşında olacak yahu ,70 lerde bile artık koskocaman olurlar..
70lerdeki öğrenci olayları daha içerikli,80 lerin ihtilalindeki sebepler çok da dikkat çekici özellikler taşımıyor.Benim aklıma o dönemlerden gelen tek isim darbeyi yapan general.Dolayısıyla 80 lerde dizi için anlatılabilecek çok konu yok.
merak etmeyin dürtülecek onlar yakında. :)
benim bölümlerim yakındır.:img-in_lo 70leri çabuk geçemezler kesinlikle.aslında çok hızlı gidiyorlar.neden bu kadar acele ediyorlar anlamadım.:img-help:
özet geldi sonunda.arkadaşlar bu hafta nişanımız var.hepinizi bekleriz.:happy0064 oh iyi yapmış ayla yasemine davetiye götürerek.çatlasın hasetinden. :hıh kesin yine tuhaf bi ifade olur yüzünde. :img-hyste rızayla nezahatin aldığı karar kesin boşanmadır.:icon_sorr nişan nasıl olacak acaba?çok görkemli olsun.:img-cool2
Arkacdaşlar balın ne buldum...
Alıntı:
Kamoyu onu ilk kez,Çorumlu 54 belediye işçisinin yalınayak yürüyerek Çorum'dan İstanbul'a gelişlerinin ardından 31 Ağustos 1966 Çarşamba günü,Türk-İş yöneticilerini kınamak amacıyla Taksim Meydanı'nda düzenlediği eylemle tanıdı.19 Yaşında TİP Üsküdar İlçe sekreteri olarak karıldığı eylemde gözaltına alınmıştıı.Bundan sonra idam edildiği 6 Mayıs 1972 Cumartesi gününe kadar,sayısız kez göz altına alınıp tutuklandı.
demekki dizimiz,1966 yıllarının eylül ayına falan geldi. önümüz yaz dizinin önü ise kış...Belki bikaç bölğüm sonra 67 yada 68 yazına atlayabilirler.
gerçek_aşk86
09-05-07, 18:11
--Ahmet ve Ayla’nın nişanlanacak olması karşısında şok olan Yasemin bu kötü haberi atlatmaya bakıyordur. Bu arada kendisini çok seven Necdet ile yakınlaşmaya çalışır.
Burada çalışır derken çalışır ama başaramaz mı demek istiyor acaba?:)Necdet'in ne tepki vereceğini çok merak ediyorum.
--Ayla, Yasemin’e de bir nişan davetiyesi getirir ve Ahmet ile nişanlarına davet eder. Yasemin, Ahmet’in nişan törenine gidecek midir?
Onun da çok umrundaydı:)O şimdi Necdet'in peşinde:img-hyste
ozeti okudum ya nisanimiz var huuuuuuuuuuuuuu:D:D
ay ben ne giycem simdi?:img-hyste
ya aylaya bak sen yasemine gidip davetiye veriyomus, oh olsun yasemine:icon_whis
buarada iddia olayi tamamdir biz kazandik holeyyyyyyyyy holeyyyyyyyyyyyy:happy0064
offffffff allahım özete bak
hala aylayı sevmeyenlerden biri olaraktan bu hafta bolbol ağlayacağımdan eminim yazık olan necdetime olacak
nezahatler boşanacakmış gibime geliyo en önemlisi bence yasemin nişana gidecek herkes hala seviyo falan sanmasın diye oohhhhhh işallah giderde görür ahmetim yapma diycem ama genel özet malum illa evlenecek
aysa-17310
09-05-07, 18:18
Ayla muradına erdi sonunda haa ne sabır varmış helal olsun taktı çocuğu kafaya başkasını sevdiğini bildiği halde evleniyo:icon_whis (anti yaseminciler kızıcak şimdi sinem ağzımı burnumu dağatıcak ama:))
Nezahatle Rıza'nın boşanmasına çok üzüldüm.:sad53:
yaşar meemedin ışıkın dayısı olduğunu öğrendiği için böyle yaptı bence.eğer arkadaşlığını devam ettirirse meemed onu eninde sonunda görecek.ama onunla karşılaşmak istemiyor.keşke arkadaşları böyle bir hata yapmasaydı.
aysa kanka seni kırmak istemiyorum bebişim sus en iyisi.:icon_whis
arzu-başak
09-05-07, 18:19
Özet gelmiş hoş gelmiş..
vuslatım okudunmu yasmin yine zıvanadan çıkartacak bizi....
nişanımız oluyor çok sevindim...
yalnız sevincimi kursağımda bıraktı herzamanki gbi yasmin hanım...
ya vallahi nasıl bir karakter bu kız ya...ahmetin aylayla evlenmesine çok üzülmüş şoku atlatmak için kendini necdetin kollarına atıyor..tuhaf yani..normal bir insandan beklenmedik tepkiler..demekki ahmetin yerinde olsaydı düşünemiyor yasmin neler yapardı...
oh iyi olmuş aylada davetiye götürmüş...
yasmin gider nişana sırıtır birde etrafa..
mutlu aile tablosu çizer..bende deliririm onu izlerken....
arkadaşlar şimdi soruyorum size...bu yakınlaşmanın şuanda devamı gelse ne olur gelmese ne olur..yasmin o niyetle gittimi odaya gitti...şimdi necdet karşılık verse ne olur vermese ne olur..yasmin ahmet asla birleşmesinler..zaten bu saatten sonra ahmette yapamaz gibi geliyor bana...
ya acaba yaşar neden istemediği halde ışıktan uzaklaşmaya çalışıyor anlamadım
çok iyiydi onlar yaaa
cunku onlar ayri dunyalari ninsani oldugunu anladida ondan...
yani dusunsene bi kere deniz kuzeni oluyor isigin..
ilk once deniz yasari bi kabullenmesi lazim...
yoksa imkansiz yaniii....
(ne giyecegimi dusunuyorum hala:img-hyste )
askasurguncu
09-05-07, 18:20
inanmiyorum ya gicik ayla
yasemine davetiyeyi goturuyorr :icon_sorr
cok kotu oldum ya yaseminde eski yasemin degilki aylata guzel bir cevap versin
selamlar guzeller
aaanam anam nisanimiz var kizlarrrrrrrrrrr
sevincimden simdiden halay cekmeye basladim,yaso domatesi dusune dursun daha:icon_whis
ay bu domatesle, semizotu kesin bu hafta kaynasip cakkidi salatasi yapacaklar:icon_whis :icon_whis
ayla ohh ne iyi yapiyor domatesi nisana cagirmakla(bizim domates hasedinden kesin gidecektir nisana)
kizlar idaaayi kazandik sayilir:happy0064 :happy0064
nilim valla bu nisan icin en dekolte elbiselerimizi giyelim(domatese inat):img-hyste :img-hyste
saygilarimla(sinemm bir sey soylersen pofuduklar kafana gelecek haberin olsun):img-yes: :img-yes:
vuslatım çileğim vişnem gece halay çekeceğiz kuzum.beni yanına almayı unutma.:img-pilot
çok mutlu oldum valla.yaseminin acı çekmesinden daha doğrusu çekememesinden zevk alıyorum sanırım.:icon_whis
saygılarımla :img-pilot (aman dikkat :img-hyste )
arzu-başak
09-05-07, 18:33
selamlar guzeller
aaanam anam nisanimiz var kizlarrrrrrrrrrr
sevincimden simdiden halay cekmeye basladim,yaso domatesi dusune dursun daha:icon_whis
ay bu domatesle, semizotu kesin bu hafta kaynasip cakkidi salatasi yapacaklar:icon_whis :icon_whis
ayla ohh ne iyi yapiyor domatesi nisana cagirmakla(bizim domates hasedinden kesin gidecektir nisana)
kizlar idaaayi kazandik sayilir:happy0064 :happy0064
nilim valla bu nisan icin en dekolte elbiselerimizi giyelim(domatese inat):img-hyste :img-hyste
saygilarimla(sinemm bir sey soylersen pofuduklar kafana gelecek haberin olsun):img-yes: :img-yes:
vuslatım iddayı kazadık sayılmaz kazandık yani...
yasmin niçin girdi odaya bizim düşündüğümüz nedenden.....
aman iyice saçmaladılar ya..bize güya çok büyük bir aşk varmş gibi göster