Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-13
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
resimseçici
30-05-07, 14:01
söylediklerine tamamen katılıyoum yasemin kesinlikle ahmeti unutamaz ahmet de öyle. ama yasemin ahmeti hala çok sevdiğini hiç hissettirmiyor. ahmet bunu çok iyi hissettirdi bize ama yasemin sanki hem necdete ilgi duyuyo biraz da ahmetle ilgileniyo gibi mesela son iki haftadır hatırladığım kadaroyla hiç defterine yazmadı:img-cool2
Haklısın ama bence 1960 lı yılların geçtiği dönemlerdeyiz ne kadar da formal olsa bile sonuçta Yasemin evli bir kadın. Üstelik sinsi ayla yasemine ne demişti ''yeter artık ona ve bu aileye neler yaptığını görmüyormusun? onu rahat bırak ve kendine bir hayat kurmasına izin ver'' İşte şimdi Yasemin kendince fedakarlık yaparak Ahmet'e iyilik yapıyor. Ama emin ol bir çok insan bunu gerçek hayatta bile yapıyor. Heleki Yasemin İlişki konusunda son derece tecrübesiz ve çok genç bir kadın. Tabi bir de o dönemlerde. Birde oyunculuk farkları var tabi Ancak bence Beren Saatçi oyunculuk konusunda diğerleri kadar eğitimi olmamasına rağmen o kadar da kötü bulmuyorum. Sadece ağlamasın yeter:img-blush
güzel bi özet gerçi ahmetimle aylanın evliliği yaklaşıyormuş ama napalım kabullendim artık bu durumu acıda olsa...yaseminde necdetten ayrılıyomuş necdetim benim kurtuluyor işallah yaseminden ama şu sürpriz olayı kafamı karıştırdı ayrılmayacaklarmı yoksa ışıkla yaşar cephesindeyse tek diyebileceğim bir cümle sonuna kadar haruncuyum
birde özgürlükcü olcaklar...:img-hyste
ne diye karisiyorlarmis isikla yasara..!!!!
kesin deniz burnunu sokmustur..birde babasi!!!!!!!!!!!:img-hyste
neyse yasemin isiga destek cikar insallahhhhhhhhhhhhhhhh..
birde rizadan umitliyim ben....ayni görüsde degilmiler bunlar...
yasar onu etkiler insallahhhhhhhhh....olmasa bile riza ins sevenlere bu sefer saygi gösterir
Kiz seviyor bunlar birde tartisiyor...sanki onlara ne...
harun olsaydi giklarini cikarmazdilar..asil ayrimci onlarin olduklari iyi ortaya cikiyor böylece:img-wink:
zorla harunumu sevdiriceksiniz....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vallahi yasemin konusundan hic ders almamislar bu aile fertleri....
bir_adı_yok
30-05-07, 14:37
neco ve yasonun karşılaşacağı süpriz üzerinde yoğunlaşırsak;
1-ahmet'in rüya'yı öğrenmesi(olamaksız ama)
2-herhangi birinin rahatsızlanması
3-güzide ile ilgili kötü bi haber
4-güzidenin bu ayrılığa karşı çıkması
4-rüya'nın ayrılmamalarında etkili olması, rüyayla ilgili bir süpriz.hastalık vs. olabilir.
aklıma gelenler şimdilik bunlar...
Yine araya bir sürpriz davasıyla kıymık atacaklar illa...Ne güzel Yasemin sessizce oradan uzaklaşıp, Necdetin sorgulamasına fırsat vermeden ayrılacaktı, Rüyayla kendi yoluna gidecekti...İster Ahmete gitsin söylesin, isterse söylemeseydi, farketmezdi..Asıl ben, yaseminin hayatı konusunda sorumluluk almasını bekliyordum, ama inadına senaristler bizleri baymaya devam edecekler gibi görünüyor...
Ne olursa olsun ayrılmalarının taraftarıyım bu şartlar doğrultusunda çünkü ortada mantıksız bir komedi var...İnşallah bahsedilen sürpriz,Rüyanın uykusundan uyanıp babacığım demesi olmaz.
bitter_lemon
30-05-07, 15:04
bence süpriz güzide ile ilgli...onun şüpheli dawranşlrı warmış gibi gelio bana..süprzi güzideden bekliommm..:img-cool2
Ayrıca yaşar ne yapmış ki, aile meclisi toplanıyor? Hazır onların görüşünde bir kişi...Zaten bu siyasi görüş hk ayrımcılık çok anlamsız şayet bu bahaneyse..Hani Yaşarla ilişkisini gizlemesisiyse olabilir, ama siyasi görüşü getirilirse saçma olur diye düşünüyorum.
Bu arada Gürsoy ve Ünsal ailelerinin Ahmet ve Yaseminin yaşamışlıkları dışındaki birbirlerine olan tavırlarında da bir dengesizlik var...O kadar şeyin üstüne, Nezahatin oaileyi görmek istemiyorum laflarından sonra, selmanın onları avam bulması vs. Defne ve ışık arkadaşlığına izin veriyorlar, hala dayı bir arada çalışıyor, hatta birbirlerine olan ilgisi selma tarafından bile olumlu karşılanıyor, selma rızayı tedavi ediyor, denizin kafasına dikiş atıp, bir anne gibi çocuklar için endişeleniyor, nezahat gidip rızadan boşanması için şevketten yardım istiyor..Bir tek ahmet ve yasemin konusu olunca geriliyorlar ve abuklaşıp, aklıselimlikten uzaklaşıyorlar
resimseçici
30-05-07, 15:09
Yine araya bir sürpriz davasıyla kıymık atacaklar illa...Ne güzel Yasemin sessizce oradan uzaklaşıp, Necdetin sorgulamasına fırsat vermeden ayrılacaktı, Rüyayla kendi yoluna gidecekti...İster Ahmete gitsin söylesin, isterse söylemeseydi, farketmezdi..Asıl ben, yaseminin hayatı konusunda sorumluluk almasını bekliyordum, ama inadına senaristler bizleri baymaya devam edecekler gibi görünüyor...
Ne olursa olsun ayrılmalarının taraftarıyım bu şartlar doğrultusunda çünkü ortada mantıksız bir komedi var...İnşallah bahsedilen sürpriz,Rüyanın uykusundan uyanıp babacığım demesi olmaz.
hakkaten eğer öyle olursa artık seyretmemek lazım bu diziyi. bence sürpriz Ahmetin rüyayı öğrenmesi ile ilgili bir ipucu falan olması hemde böylelikle raitingler tavan yapar valla. çünkü kimsede dayanacak hal kalmadı.
bence süpriz güzide ile ilgli...onun şüpheli dawranşlrı warmış gibi gelio bana..süprzi güzideden bekliommm..:img-cool2
Buna katılıyorum, ancak böyle bir şey olabilir...Güzidenin karanlık, bilinmeyen geçmişi ortaya çıkacak:
Ya Güzideyi bizzat tanıyan birisi, ya Güzidenin ailesi ya da elinden çocuğuyla çıkıp gelen eski terkettiği koca..????
Ama ne olursa olsun Yaseminin Necdeti terk etmesini engellemesin..Bunların mıymıy ilişkisi, ilişkiler üstüne bildiğim herşeyi çarpıtıyor...
fundapehlivan
30-05-07, 15:17
Yasemin Necdetten ayrılmak istiyor:happy0064 :happy0064 :bella
Bu cümle bana yetti:happy0064
Eee Ahmetlerin nikah tarihi yaklaşıyorda ne demek hani bunların acelesi yoktu:img-fear2
Eee Ahmetlerin nikah tarihi yaklaşıyorda ne demek hani bunların acelesi yoktu:img-fear2
Ne olucak Ayla bir an önce ahmet elden gitmesin diye (bknz ayla ahmet yasemin karşılaşması son sahne) selmayı da öne sürerek, panik atakla evlilik olayını oldu bittiye getirmeye çalışıyor...İnşallah elinde patlar. Zorla güzellik olmaz, evlilik hele hiç olmaz.
Ayrıca yaşar ne yapmış ki, aile meclisi toplanıyor? Hazır onların görüşünde bir kişi...Zaten bu siyasi görüş hk ayrımcılık çok anlamsız şayet bu bahaneyse..Hani Yaşarla ilişkisini gizlemesisiyse olabilir, ama siyasi görüşü getirilirse saçma olur diye düşünüyorum.
aynen katiliyorum...
benimde anlamadigim bu...riza beyde yasarin görüsünde degilmi!!!???
neden karsi ciksin hic anlamiyorum...
ki riza beyin kendisini ihtilalde bizzat karisinin kardesi evden götürdü buna birsey demiyorlar..zavallim yasar sirf milliyetci diye neler yapiyorlar...
neyse en azindan isik yasar arasinda sorun yok bu bölümde...simdi sorun disardan...bu onlari dahada birbirine bagliyicaktir diye düsünüyorum...
Yasemin, Necdet ve Güzide’yi pastane mutfağında öpüşürken görmüştür. Ancak onlar Yasemin’i görmemiştir. Necdet, Yasemin’in oraya geldiğini anlamıştır. Çiftin arasındaki gerilim tırmanır.
Necdet nasıl anlamıştır kendisi pratik zekalı bir insan olabilir ama Yaso maalasef "üzüm üzüme baka baka kararır" lafına uymayan bir kişilik ya çantasını unuttu ya da kapıyı çarpıp çıktı sinirden :img-cool2 Oooohh çiftin arasındaki gerilim dio ya formalite bir evlilikte böyle şeylerin yaşanması ilginç ,Necidet kendi sabrının sınırlarını zorladı Yaso'yla işbirliği içinde :hıh
Ayla ve Ahmet için evlilik tarihi yaklaşmaktadır.
Anam anam :sad53: Davetiyeler hazır mı bu sefer de Ahmet Necdet'e vericek davetiye :img-hyste Düğün pastası da Necdet'ten düğün hedayesi ,evlenemeyecekler bence içime doğdu "nikahına beni çağır ahmedim":img-in_lo
Işık ve Yaşar’ın ilişkisi aile meclisinde tartışılır. Rıza, Yaşar ile konuşmaya karar verir.
Işık napmış ki hem Yaşar Rıza'nın görüşünde bir genç değil mi bence Rıza Yaşar'ı tanıyınca basıcak onayı pardon vericek onayı :img-yes:
6. Filo’nun gelişi büyük tepkilere yol açmıştır. İTÜ’ye yapılan baskın sonucu bir öğrenci ağır yaralanır.
Offfff Harun yaralanıyo galiba hem de ağır anam anam diyim ben size çünkü Işık bu yüzden Harun'la olmaya karar verebilir Harun'un durumu ağır ya ,sonra da sözünden dönemez üfffffff gene mi çıkmaz bir aşk ilişkisi :sad53:
Yasemin, Necdet’den ayrılmak istemektedir. Bu kararın arifesinde Necdet ve Yasemin’i büyük bir sürpriz beklemektedir.
Noluyo acaba yoksa yoksa Ahmet Rüya'yı mı öğreniyor ya da Rüya'ya bişey mi oluyo mesela trafik kazası olabilir ya da Necdet ve Yaso bir kaza geçirebilirler ,Rüya 'ya bişey olmasın ama olursa Ahmet öğrenebilir :icon_whis Tahmini olan var mı ne oluyo acaba
yaso ayrılmak istiyormuş..hayret ki ne hayret?!
ama ne bu sürpriz yaa ..
her bölümdede sürpriz var maşallah..
gına geldi:img-pilot..
arzu-başak
30-05-07, 15:49
Özet gelmiş..yasmin necdetten ayrılmak istiyormuş...valla çok şaşırdım..yasmin beni yanılttı..oysaki ben yasminin bu olanları görmezden geleceğini hiç birşey olmamış gibi davranacağını sanıyordum...
hayda yinemi süpriz bu süpriz nerden çıktı ya..dedim ben bu yasmin mutlaka biz sinir edecek birşey bulur ve yapar..tam sevinicez aferin yasmine diyeceğiz yine bizi hayal kırılığına uğratıcak....
neyse izleyip görücez neler olup bittiğini...
beren_defne
30-05-07, 15:49
Ayrılsınn nejidettttennn ahmet ayla evlenmese keşke.....
ahmet ile yaseminn birleşsinler...
nejidett ile yasemin e süpriz ne kiii?
Hakikatten ya süprüz yumurta gibi maşallah süprüz dizi:icon_whis
Ama diğer süprüzleri hemen hemen tahmin etmiştik bu ne acaba bunu hiç tahmin edemiyim ağlamak istiyorum ama içime kötü bişey doğuyu bu süprüz ya sevinçli bi olaya sebebiyet vericek ya da kötü bi olaya Necdet Yaso boşanamıyacaklar :img-cool2
Bu ne sürprizi yaa artık ayrılsınlar.Bu sürpriz olay yüzünden boşanamazlarmış bir de:icon_sorr Bence bu sürpriz Ahmet'in Rüyayı öğrenmesi olmayacak.Öğrenecek olsaydı Ahmeti büyük bir sürpriz bekliyor yazardı.Hem Ahmet nereden öğrenecek Rüyayı?Yasemin veya necdet söylemiş olsa onlar için sürpriz olmaz.Ayla'nın söyleyeceğini hiç sanmam.Evlilik tarihi yaklaşırken tam istediğini elde etmeye bu kadar yaklaşmışken böyle bir şeyi yapmaz.Günlükten öğreniyor desek o günlüğün onda ne işi var.Acaba Yasemin okula filan götürdü de Ahmet orada onu okudu mu? Saçma olur bence.O yüzden bu sürpriz Güzide'yle ilgili olabilir diyorum.Gerçi benim tahminlerim pek tutmaz ama neyse.
Evlilik tarihi için de kesin Ayla sıkıştırmıştır.Ahmetin bir acelesi yok ki.Hem sevime de söz vermişti.Bence Ayla ailece Ahmetlerin evinde otururken konuyu açar.Hem Selma da destek verir.Bunca zaman geçti hiç konuşmadık der.Diğer aile fertlerininde ısrarıyla gün almaya filan giderler.Zaten nişan işini de böyle lafı dolandırarak organize etmişti.Hem yok ben soramam dedi annesine hem de sonra nişanlı olsak gelirdim diye nişanı gündeme getirdi.Ahmet daha fazla kaçmaya çalışmadan Ayla basar nikahı.İçi rahat eder.Sanki bir imzayla adamın sahibi olacak veya onun kalbine girecek. Bence Ayla resmen şunu demeye çalışıyor:
"Gönlünde bana yer yoksa güzelim fark etmez ben ayakta da giderim.":img-hyste :img-hyste
anaa bu fotolar ne bööle ahmet yasmin elele
heralde fakültede olay çıktı ahmetcik yaralanmış yasminide pansuman yapıo ahh ahh ahmet çok güsel bakmış doğrusu
biyerdede denizi çekmeye çalışıo defne iice hareketlenmiş dizimiz
özette gelmiş umarım o süpris ayrılmalarını engellmez necoyla yasminin bıraksınlar artık birbirlerini ya hakszlık bu yaptıkları birbirine sonuçta rüya daha büyümeden ayrılmaları en mantıklsı onun anlıcaı yaşana gelene kadar ooo çocukta gerçek babasını tanısın di mi ama
sevgili spdr arkadaşım...
şimdi ilerli bölümlerde necdet&güzide ilişkisine(ki onların aşkı en azından necdet'in hoşlanma bile olsa HENÜZ gerçek bir aşk olabilir.necdet gerçek sevgiyi tadıcak gibi)zarar verirse artık şurdan biri çıkıp yasemin ahmeti seviyor diyemez herhalde
bu benim ayzdığım yazı...yani yasemin ahmet'i seviyor kimse diyemezi böyle bir durum olduğu taktirde diye yazdım...
bu da senin sadece "YASEMİN AHMET'İ SEVİYOR DİYEMEZ"kısmını alıntı yaparak(ki o sadece son cümle öncesi var neden görmedin veya görmek istedin bilmiyorum)yazdığın yazı...
yasemin ahmeti seviyor
yani halinden tavrından ahmete hakkaten arkadaş gibi davranmasından bahsedip de sevmiyor desen tamam da..
necdete gittiği için vs söylüyorsun bunu..
gerçi bu konu üzerinde fazla yazmak istemiyorum..
ama necdete gidince ben şöyle düşündüm..
ahmet o kadar zaman belki yaseminle tekrar olur diye düşünmüş evet..
ama yasemin de sanki öyle düşünmüş ve zaten başka bi arkadaş da anlatmışda
ayla ortaya çıkınca öyle bişi yaptı diye düşündüm ...
orda çok sinirlendim gerçi
ama normal hayatta insanlar her zaman en doğrusunu yapamazlar kii..
hatta çoğunlukla yanlışları yapmıyor muyuz
yaso için söylemiyorum bunları...
ahmet-necdet ya da ayla için de söylüyorum..
tabiki yasemin de ahmet'i seviyor.yıllarca günlüğüne yazmış.ama artık nerde diyerek yazdım ben.kolay vazgeçebilen biri olarak yasemin gösteriliyor.insan keşke birleşmeseler de böyle olsa diyor.gerçek aşk izlemek istiyoruz.bize yansıtılmıyorsa birleşmeden bu şekilde yaşanması GERÇEK AŞK izlemek isteyenler için daha iyi olcaktır.
mesajımda alıntı yaptığın tek yer bir önceki duruma bağlıdır.o alıntı yaptığın kısımla yazdıklarının alakası yok bu nedenle.
ile yasemin ayrılıyor kurtuluyorr yasemin nejideten..
kim kimden kurtuluyor orası tartışılır bence.sonuçta necdet artık güzide'den hoşlanıyor ki bana kalırsa yavaş yavaş da aşık olucaktır.her erkeğin bazı ihtiyaçları sevilme ihtiyacı vardır.bunu ona güzide'den daha iyi biri de veremez.güzide&necdet aşkının bize keyif vermesi olası sonuçlardan bence.bu nedenle yasemin kurtuluyor demek yanlış.necdet yasemine ne yapmış da yasemin necdet'ten kurtuluyor.bir kurtulma söz konusu olursa bana göre bu iki taraflı bir kurtulmadır.olan annesi yüzünden babasını bilmeyen babası olarak bildiği birinin günün birinde o senin baban değil sözleriyle karşı kalıcak rüya'ya olucaktır..
andromeasiren
30-05-07, 16:55
sonunda necdet ve yasemin ayrılıcak:happy0064 :happy0064
oh oh çok sevindim saçma sapan necdet yasemin sahneleri baymıştı yaa
bu süpriz ayrılmalarını engellerse çıldırırm valla..
ben güzideyle ilgili bi süpriz olabilir diye düşünüyorum ama rüya olayıda olabilir..
başka ne varki??
bu arada rıza niye yaşarla konuşsun ki??konuşıosada o benim küçük kızım ona gözün gibi bak falan der heralde ne diycek??
ben 6. filo olayını göstermelerini çok istiodum oda olcak...
fragman bian önce çıksın ya
hareketli bi bölüm olcak:icon_whis
Anamm o resimler ne öylee.
Yasemin'le Ahmet elele hayır nolamazzz.:sad53:
Benim bu hafta ki bölümü izlemeyi bünyem kaldıracak mı bilmiyorum.:)
Özette gelmiş.
Yasemin hanım Necdet'ten ayrılmak isteyecekmiş tabii sürpriz olay neyse kesin ayrılmalarına mani olacaktır diye düşünüyorum.:)
Rıza bey Yaşar'la konuşacakmış merak ediyorum bakalım neler konuşacaklar.:)
Ayla ve Ahmet evlenir ve ardından Yasemin'le Necdet boşanırmış amma olur.:img-hyste
arzu-başak
30-05-07, 17:13
Anamm o resimler ne öylee.
Yasemin'le Ahmet elele hayır nolamazzz.:sad53:
Benim bu hafta ki bölümü izlemeyi bünyem kaldıracak mı bilmiyorum.:)
Özette gelmiş.
Yasemin hanım Necdet'ten ayrılmak isteyecekmiş tabii sürpriz olay neyse kesin ayrılmalarına mani olacaktır diye düşünüyorum.:)
Rıza bey Yaşar'la konuşacakmış merak ediyorum bakalım neler konuşacaklar.:)
Ayla ve Ahmet evlenir ve ardından Yasemin'le Necdet boşanırmış amma olur.:img-hyste
melalim sen öyle elele tutuşuyorlar demişsin ya..ödüm patladı..dedim bunlar yolda elele tutuşup mutlu mesut yürüyorlarmı...neyseki düşündüğüm gibi değilmiş...
o kavgada kargaşada ahmetim başına darbe almış yasmin hanımda pansuman yapıyor...cansel çok yakışıklı geldi gözüme her zaman öylede ne bilim bu sefer başka bir güzel geldi gözüme..sanırım defnede denizi o kargaşanın içinden çekmeye çalışıyor..bu bölüm baya heyecanlı olacak....
askasurguncu
30-05-07, 17:15
ay ben cok mutluyum yaso ve ahmet elelle
super bu bolumu sabirsizlikla bekliyorum :happy0064
birde barisalarda dizinin eski tadina varsak
melalim sen öyle elele tutuşuyorlar demişsin ya..ödüm patladı..dedim bunlar yolda elele tutuşup mutlu mesut yürüyorlarmı...neyseki düşündüğüm gibi değilmiş...
o kavgada kargaşada ahmetim başına darbe almış yasmin hanımda pansuman yapıyor...cansel çok yakışıklı geldi gözüme her zaman öylede ne bilim bu sefer başka bir güzel geldi gözüme..sanırım defnede denizi o kargaşanın içinden çekmeye çalışıyor..bu bölüm baya heyecanlı olacak....
Ya napiyim heyecandan öyle dedim.:)
Eğer senin dediğin gibi bir sahne olsaydı bir yerime inme inerdi herhalde.:img-hyste
Cansel bencede bu resimlerde süper yakışıklı çıkmış.:)
Özellikle pansuman resmi ve şöyle bir durup baktığı resim var ya o resimde de yüz ifadesi falan süper.:)
Of ya bu dünya ne adaletsiz ya.:icon_sorr
Ben Yasemin ve Ahmet elele diye üzülürken Helin kardeşim seviniyiii.:icon_sorr
İşte insanın her istediği bir arada olmuyor demek ki.:img-hyste
andromeasiren
30-05-07, 17:28
evet bu bölüm başka bir yakışıklı..
bu arada aklıma bişe takıldı benim ..ahmet rüyayı bildiği halde yasemine kaçmayı teklif ettiğinde herkes ahmetin ne kadar düşüncesiz olduğunu söyledi ama güzide de rüyayi biliyo ona rağmen necdetle birlikte oluo neden güzide düşüncesiz değil ahmet rüyayla necdetin ilişkisini bozacak oluo da neden güzide olmuo sonuçta necdet güzideyleyse yaseminle değil(ayrılcaklar)bu durumda yine rüyadan ayrı..
asıl bence bu durumda güzide daha suçlu sonuçta ahmete yaseminde yüz veriyodu ama güzide daha necdetten yüz bulmadan ona açılmaya başladı yanlış anlaşılmasın güzideyle necdetin ilişkisine karşı değilim ama kimsenin güzidenin aslında evli bi adamı ayartığını düşünmeyişine şaşırıyorum sonuçta bunun formalite olduğunu bilmio ama hala hiç vicdanını sorgulamıo açıkçası bi kadın yanlız kaldığında bu adamın karısı var kızı var ben ne yapıyorum necdet yasemini sevdiği halde neden bana gelio bu işte bi iş var diye düşünmez mi? ki güzide akıllı kadın:icon_whis
arzu-başak
30-05-07, 17:29
Eğer senin dediğin gibi bir sahne olsaydı bir yerime inme inerdi herhalde.:img-hyste
Özellikle pansuman resmi ve şöyle bir durup baktığı resim var ya o resimde de yüz ifadesi falan süper.:)
canım sadece sana değil banada inerdi merak etme...evet evet o dediğin resimler şahane..hepsinde hoş çıkmış tabi...
canım çok bunalım yaptın gibi geldi bana:img-hyste ...e herkesi mutlu edemezler....
askasurguncu
30-05-07, 17:43
melalcim uzulme
bak ahmet yaseminlen olunca nasilda sevini sende artik onun için mecbur sevinecen onun iyiligi için vallah ben berosun sayfasinda kutlama yapmayi pilanliyorum hele bir nejdetlen bosansin o zaman hepinizi bizim basliga kutlamaya davet ederiz:img-hyste
ben bu bolumu iplen cekiyorum:bella :bella
eğer mideniz kaldırıyorsa buyrun yapın kutlamanızı.ben şahsen izlemeyi bile kesinlikle düşünmüyorum.bu iğrenç görüntüye daha fazla tahammül edemem.
beren_defne
30-05-07, 17:59
Sen sadece sivim ile memedinn için izliyordunn başka amaçları da var bu dizininn...
O zaman izleme....
Bu bölümü bende iple çekiyorummm...
bir de deniz gezmiş için izliyorum canım.yani o dönemi daha net anlamak için.gerçi bunu dizide çok iyi yansıtıyorlar mı orası malum.:icon_whis merak etme o şahsiyetin sahnelerini izlemiyorum zaten.ama onun yüzünden de sevdiğim oyuncuları kaçıramam.
bence necdet ve yaso ayrılamayacak..bi engel çıkacak..genel özete göre aylayla ahmetin evlenmesi gerek..
sen kimden bahsettiğimi anlamadın sanırım.:icon_whis yasemini ve aamedi sevmiyorum.onların karakterlerini beğenmiyorum.hatta canselin diziden çıkmasını bile istiyorum.ona bu rolü yakıştıramıyorum.kafamda sadece cemal olarak kalacak.aamed diye biri yok benim için.
beren_defne
30-05-07, 18:11
yaso ve nejdet ayrılacak rüya yasemin e kalacak !!
Ayrılacakklar ama başka bir süpriz olacakkk evlenmesinlerrr ahmet yasemin çok yakışıyorlar........
__SEYMEN__
30-05-07, 18:15
öpüşürken bncede yasemin necdetten ayrılmak isteyecek yani bn sevindim açıkçası ama son cümlede ne olabilir ki her bölüm özetinin sonun da oluyor ya :img-blush aman ayrılsınlar oh ya necdet yaseminin olduğunu nasıl anlıyor oalbilir bnce hızla ordan uzaklaşırken ödülünü unutmuştur
iReMJeLiBoN
30-05-07, 18:16
Oo, özet gelmis yorumlamasam olmaz :)
Yasemin, Necdet ve Güzide’yi pastane mutfağında öpüşürken görmüştür. Ancak onlar Yasemin’i görmemiştir. Necdet, Yasemin’in oraya geldiğini anlamıştır.Çiftin arasındaki gerilim tırmanır.
Heralde trip falan yapıp, üstü kapalı laf sokar :) Bir an önce bosansalar baska bisi istemicem =)
Ayla ve Ahmet için evlilik tarihi yaklaşmaktadır. Işık ve Yaşar’ın ilişkisi aile meclisinde tartışılır. Rıza, Yaşar ile konuşmaya karar verir.
Off, daha cok erken evlenmeleri icin ya..:( Herhalde tahmin edilen olacak Necdet ve Yasemin bosanacak, AHmet ve Ayla evlenecek.. Sonra bi konusma olacak, "haklıymıssın Necdeti simdi anlıyorum senide.. Aylayı bırakamam.. " falan :)
İTÜ’ye yapılan baskın sonucu bir öğrenci ağır yaralanır. Yasemin, Necdet’den ayrılmak istemektedir. Bu kararın arifesinde Necdet ve Yasemin’i büyük bir sürpriz beklemektedir.
Bu ögrenci büyük ihtimalle Harun gibime geliyor.. Yasemin ayrılmak istiyormus sevindim.. Herhalde sürpriz ya Ahmet ve Aylanın dügün davetiyesi yada Rüyayla ilgili bisidir.. Allah koruusn bi kaza falan..
beren_defne
30-05-07, 18:18
öpüşürken bncede yasemin necdetten ayrılmak isteyecek yani bn sevindim açıkçası ama son cümlede ne olabilir ki her bölüm özetinin sonun da oluyor ya :img-blush aman ayrılsınlar oh ya necdet yaseminin olduğunu nasıl anlıyor oalbilir bnce hızla ordan uzaklaşırken ödülünü unutmuştur
aynen sana yüzde yüz katılıyorumm ödül sayesinde anlıcak hani demişti ya belki gelirim diyeeee nejidett...
yasemin onu içeri almıcakk sonra içeri alıcakk boşanlım tartışma falann....
Sonra boşanıcaklarr yehuuu:happy0064
fotolar çok hoş bence:img-blush
de fragmanı aradım taradım bulamadım daha çıkmadı mı..:icon_whis
yaseminle necdetin ayrılmayacağı kesin bence ama..
malesef:icon_sorr
resimleri ve özeti okudum
resimlerin ilk ikisi hariç hoşuma gitmedi niye? çünkü yasemin ve ahmet aşmış kendilerini
bak bak bak yasemin hanım boşanmak istiyomuş kendisi yapınca bişey yok necdet yapınca boşan olldu başka
denizin ilk resimde giydikleri pijama galiba ama acaba yurtta falan mı kaldı ki bu çocuk ama defne de var ilk resimde ama onlar nasıl öle oluyo anlamadım ama ben:img-hyste :img-hyste :img-hyste
yaşar-ışık konuşuluyomuş mecliste hayrlısı inşallah ne diyelim olan haruncuğuma oluyo:icon_sorr
fragmanı izleyen varmı arkadaşlar:img-help:
bu arada aklıma bişe takıldı benim ..ahmet rüyayı bildiği halde yasemine kaçmayı teklif ettiğinde herkes ahmetin ne kadar düşüncesiz olduğunu söyledi ama güzide de rüyayi biliyo ona rağmen necdetle birlikte oluo neden güzide düşüncesiz değil ahmet rüyayla necdetin ilişkisini bozacak oluo da neden güzide olmuo sonuçta necdet güzideyleyse yaseminle değil(ayrılcaklar)bu durumda yine rüyadan ayrı..
asıl bence bu durumda güzide daha suçlu sonuçta ahmete yaseminde yüz veriyodu ama güzide daha necdetten yüz bulmadan ona açılmaya başladı yanlış anlaşılmasın güzideyle necdetin ilişkisine karşı değilim ama kimsenin güzidenin aslında evli bi adamı ayartığını düşünmeyişine şaşırıyorum sonuçta bunun formalite olduğunu bilmio ama hala hiç vicdanını sorgulamıo açıkçası bi kadın yanlız kaldığında bu adamın karısı var kızı var ben ne yapıyorum necdet yasemini sevdiği halde neden bana gelio bu işte bi iş var diye düşünmez mi? ki güzide akıllı kadın:icon_whis
Kesinlikle katılıyorum.Güzide nejdetin karısı ve kızı olduğunu biliyor ve rüyaya bağlı olduğunu da biliyor.takip ettiğim kadarıyla güzide hiç tartışılmadı forumda:img-yes:
Bence güzidenin ahmet ve yasodan daha çok suçu var.Ahmet ve yaso birbirlerini seviyorlar ve çocukları var ama güzide ve nejdet birbirini seviyor mu ondan emin değilim:icon_whis Nejdet güzideye bir anlık sinirle gitmişti sonrada kendini suçlu hissetti bence ama ben yine de güzide ve nejdet ilişkisini onaylıyorum.(ahmet ve yaso için):img-yes:
aaaannnnnaaaaaa ne gusel resimlermis onlar ole.Aman aman masallah diyelimde nasar deymesin.Hele sukur gecte olsa hem Ruya icin hem de kendileri icin hayirli olan bosanma kararini aliyorlar.Umarim Necdet bu karar direnc gostermez.Su supriz ne acaba gene suyunu cikarticaklar gibi ama hadi hayirlisi diyelim.Tutuklama felan mi olcak acaba.Ne bileyim sincik catlicam haaaa meraktan.:img-help:
meltem-cmbl
30-05-07, 19:34
özetimişi resimlerşimşz gelmiş:) resmlere bayıldım süperler:)
Yasemin, Necdet ve Güzide’yi pastane mutfağında öpüşürken görmüştür.
Anladım
Ancak onlar Yasemin’i görmemiştir. Necdet, Yasemin’in oraya geldiğini anlamıştır. Çiftin arasındaki gerilim tırmanır.
Anladım
Ayla ve Ahmet için evlilik tarihi yaklaşmaktadır. Işık ve Yaşar’ın ilişkisi aile meclisinde tartışılır. Rıza, Yaşar ile konuşmaya karar verir. 6. Filo’nun gelişi büyük tepkilere yol açmıştır. İTÜ’ye yapılan baskın sonucu bir öğrenci ağır yaralanır.
Anladım
Yasemin, Necdet’den ayrılmak istemektedir.
çok çok iyi anladım:)
Bu kararın arifesinde Necdet ve Yasemin’i büyük bir sürpriz beklemektedir.
Anlamadım anlayan varmı acaba yaw ne gibi süpriz olurki yanı ayrılmalarını engeleyecek bi süprizmi ama öle bi süpriz yokjki hadi beraber olsalar ddı dicem ebbek ama ay çııldırcam şimdi
27.Bölüm Özeti
Yasemin, Necdet ve Güzide’yi pastane mutfağında öpüşürken görmüştür. Ancak onlar Yasemin’i görmemiştir. Necdet, Yasemin’in oraya geldiğini anlamıştır. Çiftin arasındaki gerilim tırmanır. Ayla ve Ahmet için evlilik tarihi yaklaşmaktadır. Işık ve Yaşar’ın ilişkisi aile meclisinde tartışılır. Rıza, Yaşar ile konuşmaya karar verir. 6. Filo’nun gelişi büyük tepkilere yol açmıştır. İTÜ’ye yapılan baskın sonucu bir öğrenci ağır yaralanır. Yasemin, Necdet’den ayrılmak istemektedir. Bu kararın arifesinde Necdet ve Yasemin’i büyük bir sürpriz beklemektedir.
Özet ve resimler gelmiş.Yasemin akıllandı sonunda güzel bir adım attığını düşünüyorum(güzel ve önemli)Bir yandan da rüya için üzülüyorum nejdeti babası bildiği için ayrılmak zor gelir bebeğime:icon_sorr
Ağır yaralı öğrenci bence de harun çok üzüldüm:icon_sorr hem harun için hem de yaşar ve ışık için:icon_sorr şimdi ışık kendini suçlu hissedicek harunla ilgilenicek ve yaşardan uzaklaşıcak(benim düşüncem böyle ama) aslında daha harun yaralanmadı ama kendi kendime senaryolar yaratıyorum işte:img-hyste
Sürpriz ne olabilir acaba
a)Ahmet rüyayı öğrenir
b)rüya kaza geçirebilir
c)yaso kaza geçirebilir
d)nejdet kaza geçirebilir
e)Güzide birşeyler çevirebilir:img-pilot
f)ayla bir hinlik yapabilir:icon_evil
başka birşey aklıma gelmedi herkese iyi akşamlar ve iyi yorumlar
arkadaslar supriz icin;
Yaso ve Necdeti bir supriz beklemektedir diyo.
Yani herkesten once ikisini ilgilendiren bir mesele sanirsam.Dolayisi ile Ruya ile ilgili olabilir diye dusunuyorum.Ruya ilginc bir sey mi yapicak.Veya Ruyayi Ahmete soylemek icin birisi! onlari tehtitmi edicek nedir ki yaw.Hic tuyosu olan arkadaslar yok mu acep?cekimleri biten bolum hakkinda hic bir sey ogrenemiyoruz ya.istanbuldaki arakadaslar var mi bisiler sizde???:img-wink:
bir_adı_yok
30-05-07, 19:51
resimler güzel....
ama benim aklım hala süprizde...
rüya'yla ilgili bir olay olması daha muhtemel gibi.
yaralanan harun degil bence...
ama gercekden oysa kötü olur yazik cocuga hep dayak yiyor...
ama isigin onunla ilgilenip yasardan uzaklasacagini SANMIYORUM eger yaralanan oysa......
öyle kolaymi hemen yasardan vazgecmek...:happy0064
hem zaten harunda gurur ve anlayis varsa isikdan artik bir beklentisi olmaz..
isik ne güzel kesin konusdu isde.: .harun bence saygili biri necdet gibi firsatlardan istifade eden biri degil..
anladi sonucda isigin yasari sevdigini..
eger oda böyle bir durumda gercekden isigin onu sevmesini beklerse ayni necdet gibi gözümden düser...
hem yasar ve isigin beraberligine karsi cikiyorlar özetten anlasildigi gibi..
bu durum ikisini belki yipraticak ama bir yandanda birbirlerine daha cok baglanicaklardir...:happy0064 :good:
(umarim)
:icon_whis
masum_leydi
30-05-07, 20:14
ya bu süpriz ne aklıma bişiy gelmiyo güzide filan hamile olabilirmi acaba ya nebilim fazlamı uçtum veya rüyamı engeller ne bilim yada allah korusun rüyayamı bişiy olur
Fraqmanı yine qöremedim..
Çok qeç yakaLıyorum çOoOK.. !
nyse özetLe yetinicem şmdiLik..
Yasemin Necdet'ten ayrıLmak istiyormuş.. Hayret.. !
NasıL bırakıcak o Necdetini.. Tabii baktı 2.kadın.. Sevqiside bitmiştir fLn..
Onun için artık üzüLmüyor qaLiba..
eN azından ayrıLmak istiyor oLmasıı da bişi..
Ama AyLa-Ahmet evLiLiğinin yakLaşmasıı kötü..
Dersek...klasik Yeşilçam melodramlarında olduğu gibi, Yasemin Necdetten tam ayrılacak derken, bir kaza olur:
Yasemin hafızasını yitirir, Necdet kötürüm kalır...Yasemin hafızasından Ahmeti siler hatırlamaz, Necdette fırsattan istifade sen benim karımsın, biz birbirimizi deliler gibi seviyoruz falan filanla onu doldurur,hayalini kurduğu evliliğe taa ki Hafızasını tekrar kazanıncaya kadar kavuşur..
Ahmet, Aylayla evlenir, Yasemine yıllar boyu " ....beni natırlamıyor musun "der, o da "nayırrrr siz de kimsiniz benimle böyle namüsait mevzuuları konuşmaya nasıl cüret edebilirsiniz" der durur...vs.vs..Bize de imdaaaaaaaaaat demek kalır...
Lütfen bunlar ayrılsın, fenalık geldi, bir daha uzatmaya girmesinler, izlemeyeceğim artık, abuk bir Yeşilçam piyesine dönüştü,
60.bölümde Rüyanın gerçek babasını öğrenmesiyle biten bir final izlemek istemiyorum..Bunu tekrarlamaya devam edeceğim,eğer devam ederse izlemeyi bırakacağım..
Ahmetin aklı başına gelir..Ayladan kurtulmak için evden kaçar Yasemine Rüyaya ve kendine fransaya kaçmak için bilet alır..Öyle de böyle Yasemini alır kaçırır ve giderler..
EkLenen resimLerden son 2si çok hoş..
Uzun bir aradan snra onLarı eLeLe qörmek süper.. =)))
Bence bu sürpriz pek hayra alamet değil. Kesinlikle Yasemin'in Necdet'ten ayrılmasıne engel olacak bir sürpriz. Necdet'in başına kötü bir şeyler gelebilir, ya da... Ayla gelip Yasemin'le hususi konuşabilir. Aklıma bunlar geliyor bilmiyorum ama ayrılmayacaklar ne yazık ki bence:icon_sorr
iReMJeLiBoN
30-05-07, 20:55
Bence sürpriz ya willover ' ın da dedigi gibi Necdetin basına bisi gelecek yani, Yasemine kızacak aksam kavga ettikten sonra atlıcak arabaya vınn.. Derken kaza olacak,Yasemin vicdan azabı vs..
Yada ikisinide bir arada tutacak tek sey ya kendileri ya RÜYA. Bence Rüyayada bisi yapabilirler..
Belki Güzide Yaseminlede konusabilir..
beren_defne
30-05-07, 20:56
Benceee nejidet ile yaseminin ayrıllmassı harika bir haber...
Ama süprizz nedir ki?...
Ayla ile ahmet aman evlenmesinler istemiyorum...
6. Filo’nun gelişi büyük tepkilere yol açmıştır. İTÜ’ye yapılan baskın sonucu bir öğrenci ağır yaralanır.
Alıntı.(özet
İTÜ Gümüşsuyu binası önünde toplananlara konuşma yapan Deniz Gezmiş 500'e yakın öğrenci ile Dolmabahçeye bir koşu başlatır.Amerikalılar dövülerek ,denize atılır.olaylar sırasında 2 si ağır 20 ABD askeri yaralanır.
1967'den sonra İstanbula her gelişinde taciz eylemleri ile karşılaşan 6. Filo'ya karşı bu sefer ne yapılacağının tartışılması için İTÜ Taşkışla binasında öğrenci gençlik tarafından toplantı yapıldı.Daha sonra taksim meydanına yürüyen gençlerin eylemlerinin polis tarafından engellenmesi üzerine koşarak gümüşsuyu yurt binasına sığınır.
İTÜ ve çevresi polis işgali altındadır.Talebe birliği merkezi durumundaki yurda giren yüzlerce polis yurdu darmadağın ederek, önüne çıkan öğrencileri hastahanelik edinceye kadar dövdüler.bu basın sırasında Hukuk Fakültesi öğrencisi Vedat Demircioğlu yurdun penceresinden aşağıya atılarak ağır yaralandı.
sanırım özette bahsedilen bu olay.
Yasemine kızacak aksam kavga ettikten sonra atlıcak arabaya vınn.. Derken kaza olacak,Yasemin vicdan azabı vs....
Pek öyle kavgadan sonra arabaya atlayıp vınn kaza olacak sanmıyorum.. çünkü sürpriz, Yasemin-Necdet kavgasından bayağı bir sonra, arada 6.filo işgali protestosu ve bölüm sonuna yaraşır bir durum gelişebilir:
Burada Güzideyle ilgili bir durum gelişebilir,
Rüyayla ilgili bir şeyler olabilir, vs..
Ya da daha sonra gelişebilecek başka bir tali olay kaynaklı bir gelişme olabilir..
Ama ne olursa olsun Yaseminle Necdet A-y-r-ı-l-s-ı-n-l-a-r.
burchincik
30-05-07, 21:56
ohhhhh bence iii oldu necdeti görmesi yoksa ayrılacakları veya böyle bişeyi düşünme gibi düşünceleri yoktu...dizide aşk görmek isitiyoruz yaşanan aşklar....ahmet yasemin aşkı mesela...
süpriz için ayrılma kararının arifesinde deiklerine göre bence ikişık var...
1-çoğunuzun dediği gibi güzide hamile
2-rüya hastalanıyo ve kopamıyolar yine
ama benim içimde başka bişey daha geçiyo.. aileden birileri sırrı öğrenir belki...tabi bu çok küçük bir ihtimal..
umarım bu süpriz yasemin ve necdetin ayrılma kararını etkilemez ve bir an önce ayrılılar inşallah!artık ahmet ve yaseminin birleşeceğine dair umudum oldu.
cuma günkü tüm dizilerin fragmanı çıktı bizimki hala yok ortada:icon_evil
süpriz için ayrılma kararının arifesinde deiklerine göre bence ikişık var...
1-çoğunuzun dediği gibi güzide hamile
2-rüya hastalanıyo ve kopamıyolar yine
ama benim içimde başka bişey daha geçiyo.. aileden birileri sırrı öğrenir belki...tabi bu çok küçük bir ihtimal..
Belki de Rüya yaralanır ve kan gruplarının bakılmasına ihtiyaç olur: Necdet AB negatif, Yasemin A pozitif ve Rüya da gerçek babasının kan grubu olan 0 pozitif çıkarsa ve bu rapordan Selma haberdar olursa şüphelenebilir ve durumu kurcalayabilir..
Çok bilimsel bir senaryo oldu...Ama iki düşünceni birleştiren bir senaryo oldu..Başlangıçta Necedtin yaralanması ve kan grubunun gözümüze sokulmasından esinlendim de..
özge_letyy
30-05-07, 22:51
fragmanı gördüm
denizle defne muhteşemdi defneye napmışlar öyle gözü ne kadar kötü olmuştu sonunda denize seni çok seviyorum demesi..:img-in_lo
diğerlerine bakmadım bile:hıh
fraqmanı az önce izLedim.. =))
Camdan aşağı Vedat'ı atıyorLar.. Harun yine hırpaLanıyordu ve diğer arkadaşLarı da..
Defne'ye bişii oLmuştu.. Annesi ağLıyordu.. Yüzünde çizik fLn vardı.. anLamadım vaLLa ne iş.. snra Deniz'e seni çok seviyorum diyordu..
Deniz'de bnde sni.. ;)
Necdet-Güzide iLe iLqiLii bişi yoktu..
Yasemin odasında Ahmet'in yarasını temizLiyordu..
Harun ve Deniz'de bir yerde içiyorLardı..
Fragman çıktı.Harun galiba biriyle dertleşiyor.İçki içiyorlar şişeden.Teoyla necdet konuşuyor ama anlayamadım.Polisler harunların yurdunu basmış sanki gece gece herkesin üstünde pijamalar var.Ozenc-canın da dediği gibi vedetı pencereden atmışlar.Harun öyle söylüyor.Polisler bunları tutmaya çalışıyor. Defne bir olaylara karışmış sanırım tutuklanmı.Babasıyla bir yerden çıkıyorlar.Halası annesi ve yzakta da berk bekliyor.Biraz gözünün altı kızarmış gibi sanki dayak yemiş.Seni çok seviyorum diyor denize o da ben de seni diyor. Gençler YAnkee go home diye slogan atıyorlar.Yasemin ahmete pansuman yapıyor alnına.Üflüyor.Biraz yakınlaşıyor üflemek için.Şöyle bir birbirlerine bakıyorlar.O kadar görebildim.Biraz daha göstemeselerdi çatlıycaktım artı.
ben o kadar bekledim göremedim fragmanı..:icon_sorr
bu kadar mı??
yasemin yine anlamsız pardon arkadaş gibi mi bakıyor yoksa...
ne de yakışıyolar birbirlerine amaa:img-blush
fraqmanı az önce izLedim.. =))
Defne'ye bişii oLmuştu.. Annesi ağLıyordu.. Yüzünde çizik fLn vardı.. anLamadım vaLLa ne iş.. snra Deniz'e seni çok seviyorum diyordu..
Deniz'de bnde sni.. ;)
..
Defne galiba 6.filo protestosunda gözaltına alınıyor ve ailesi tarafından oradan çıkartılıyordu...Denizle bu gözaltı kurtuluşundan sonra konuşuyorlardı gibi geldi...
Necdet, teoyla fragmanın başında dalgın duygusal bir tavırla bir şeyler konuşuyordu..Acaba Güzideye olan duygularından bahsedip, değişen gönül yaşantısını mı konuşuyorlardı?
ahmetle yasemin yakın temastalar, bizim donuk yasemin ne hisseder bilemiyorum ama ahmetin şaşkın alnında şeşibeş olmuş bakışları hiç de hayra alamet değildi...Zavallı ...
Ahmet'in bakışları neydi öyle canım çok Aşık Ahmet gördüm onu yaw:img-in_lo
Deniz'le Defne ayrılmak zorunda mı kalıyorlar acaba :icon_sorr
Kesin ve kesin Yaso ve Necidet'in ayrılmasını engelleyecek birşey çıkacak ortaya :img-cool2 senaristlerdende başka bişey beklenemezdi zaten hiç pozitif değiller :hıh Kaza filan gibi bişey olucağına daha çok inanmaya başladım ya da aileden birine mi bişey olacak Rıza'ya filan başka ne olabilirki ??:icon_whis
Ama eğer senaristler ilk defa bizi şaşırtmaya karar vermişlerse Ayla Ahmet'e Rüya'nın babası olduğunu dayanamayıp söyler ya da Ahmet bunu gizliden duyar ve Necidet ve Yaso'nun kapısına dayanır yumruklarıyla :img-cool2 Bölüm sonu olur :icon_whis İşte esas süprüz diye ben buna derim yüzlerindeki o şaşkın bakışları görmek istiyorum :img-cool2
ahmetin alnı uf olmuş yasemin hem temizliyor hem üflüyordu:)
necdetten boşanmak istediğini söylese ahmet ne yapar acaba:img-blush
necdette teoyla güzide hakkında konuşuyor galiba..üstüne birde yaseminin ayrılmak istediğini söylerse teo ne derece bir tepki verir onuda merak ediyorum..
defnede hasar görmüş biraz..
Defne için, bu gözaltı olayından sonra Lausanne yolları taştan türküsü çalabilir..Bu yüzden Denizle aralarında bu tip konuşa geçiyor olabilir..
özge_letyy
30-05-07, 23:12
Defne için, bu gözaltı olayından sonra Lausanne yolları taştan türküsü çalabilir..Bu yüzden Denizle aralarında bu tip konuşa geçiyor olabilir..
ben de tam bunu yazacaktım
bence de defnenin başından geçen olay üzerine selma defneyi lozan'a yollamak isteyecektir
deniz zaten uzaktan bakıyordu kesin ayrılık konuşması o:icon_sorr
Bence o konuşma ayrılık konuşması değildi.Belki Selma bu olaydan sonra Defneyi Lozana göndermek isteyebilir ama Deniz ve Defnenin konuşması Defne karakoldan çıktıktan sonra yapılan bir konuşma.Hem hala gözünde iz var hem de üstünde o merdivenlerden inerkenki kıyafeti var.Defne öyle yaralı haldeyken göndermezler Lozana.Defneyle Şevket çıkarken Selma ve Sevimi gösteriyorlar ağlıyorlar onların biraz arkasında da Deniz var.O çıkarken ona destek olmaya gelmiş bence.
beğenmedim ben bu fragmanı:hıh
hiç bişey anlamadım:hıh
zaten aamedimle yasoda pek bir yakınlaşmış bu bölümde:hıh
ele ele kaçmalar onlar bunlar..
dengesüzz bunlar yaa..yetti artık..bir doğru dursunlar:hıh..
ben çok beğendim:hıh
henüz izlemesm de:)
sonunda beraber gördüm onları..
ahmet nasıl da bakıyodu fotolarda yasonun gözünün içine:img-blush
bu bölüm tek isteğim yasemin yine anlamsız anlamsız bakmasın:img-yes:
meltem-cmbl
30-05-07, 23:36
beğenmedim ben bu fragmanı:hıh
hiç bişey anlamadım:hıh
zaten aamedimle yasoda pek bir yakınlaşmış bu bölümde:hıh
ele ele kaçmalar onlar bunlar..
dengesüzz bunlar yaa..yetti artık..bir doğru dursunlar:hıh..
ne güsel işte ya off izlediğim en güsel bölüm olcak desenize:img-hyste
ya ama ben izleyemicem saatınde okulun gezisi var 1 gibi dönerim eve aama avrupada tekrarı veriliyodu gece 4 te o zman izlerim off resimlere bittim zaten ahmetim ansıl bakıyo yasoya öle bu sefer yaso boş bakmaz ya
fragmanda neler oldu arkadaşlar of bi türlü izleme fırssatım olmadı netede düşmemiş daha
ooo yeni baslik acilmis daha yeni gordum:)) e hayirli olsun...
fragmani gormedim ve bu gidisle goremicem herhalde bi ara gelip netten bulurum artikin izlerim ozaman...
resimleri gordum cok hosuma gitti...
ozeti okudum valla tahminler cikiyor...
yasemin sonunda bosanmak istiyor...
neyse fragmani gordukten sonra bi ara gelirim (ins):img-yes:
bu arada meltem avatarın tek kelimeyle süper ya ben bu sahneyi hatırlıyorum geçen dönemde ahmet ve yaseminin böyle bi sahnesi daha vardı tam hatırlamıyorum ama vardı bölü bişiler hatta aynı poz var ya süper süper
Ahmet nasıl bakıo ya aklımda kaldı pek bi yakışıklı bu bölümde zavallı birde dayak mı yedi şimdi :sad53: :img-in_lo
Ya Yaso Ahmet elele tutuşmasını abartmayalım canım alt tarafı olaylar sırasında Ahmet koruyucu içgüdüsüyle elinden tutuo Yaso'nun kaçıolar yoksa fırsat bu fırsat dediği yok can havliyle :img-in_lo :img-hyste
Ahmet nasıl bakıo ya aklımda kaldı pek bi yakışıklı bu bölümde zavallı birde dayak mı yedi şimdi :sad53: :img-in_lo
Ya Yaso Ahmet elele tutuşmasını abartmayalım canım alt tarafı olaylar sırasında Ahmet koruyucu içgüdüsüyle elinden tutuo Yaso'nun kaçıolar yoksa fırsat bu fırsat dediği yok can havliyle :img-in_lo :img-hyste
ama o sahneleri ne zamandır görmüyorduk zeyneep:img-blush
ben çok sevdim o hallerini..
hep öyle kalsınlar..
hep birbirlerine yakın:img-in_lo :img-blush
hep öyle kalsınlar..
bende çoook sevdim bu hallerini keşke hiç ayrılmasalar ama nerdeee kesin senaristler onları ayırcak bişeyler bulur yinee ooff:sad53: :img-cray: :img-cray: :img-cray:
hep öyle kalsınlar..
bence o süprüzden sonra bi daha yakınlaşamıycaklar :icon_whis En azından 70'li yıllara kadar Ahmet'de evlenmiş olucak Ayla'yla :img-yes:
Ayyy ne karamsarım yok Ahmet öğrenicek Rüya'yı ve kapıya dayanacak iyimser olmalıyım :img-in_lo
esmerseker
31-05-07, 00:08
Necdetle Yasemin boşanirsa o zaman necdetin sahneleri azalir, herhalde senaristlerin işine gelmez.
Bence rüya olaya müdahale edecek bişi olucak illaki bunlar boşanamayacaklar.
Ahmetle ayla da malesef evlenirler heralde...
güzideye nolur onu bilemem işte. :D
hmm..fragmani görmedim ama yazdiklarinizdan ümitlendim..
insallah defneyi yollarla lozana....:img-haha: :happy0064 :icon_twis
Defne'ye üzülüyordum ama artık üzülmüyorum evet bencede yollar inşallah Selma onu Lozan'a başkasının aştkına saygı duymayı öğrensin sirseri :hıh Aşk acısı çeksin de anlasın anyayı konyayı öle Işık'la Yaşar'a karşı çıkmak kolay :hıh Deniz 'de akıllanır belki biraz aşk acısı çekince :hıh Deniz Bey Deniz Bey "aşk görüş,düşünce,zenginlik fakirlik tanımıo ne yazıkki" :img-in_lo
Defne'ye üzülüyordum ama artık üzülmüyorum evet bencede yollar inşallah Selma onu Lozan'a başkasının aştkına saygı duymayı öğrensin sirseri :hıh Aşk acısı çeksin de anlasın anyayı konyayı öle Işık'la Yaşar'a karşı çıkmak kolay :hıh Deniz 'de akıllanır belki biraz aşk acısı çekince :hıh Deniz Bey Deniz Bey "aşk görüş,düşünce,zenginlik gakirlik tanımıo ne yazıkki" :img-in_lo
aynen...
bende tam bu yüzden defneye gicik olmaya basladim azten :img-hyste
gider umarim yakindaaaaaaa yada onun beraberliginede karsi cikarlarda anlar nasilbirseymis :good: :img-hyste
Biktim artik, her ozetin sonu "buyuk bir surpriz beklemektedir" le bitmekte. Bir gun de, buyuk bir surprizsiz bitsin dizi. Bunlar yine bosanamayacak o surpriz nedeniyle anlasilan. Ama ne olabilir ki? Artik Ruya olmaz. Onu zaten goze almistir artik Yasemin. Ahmet'le Yasemin'i tekratr birbirlerine dokunurken, bakarken gormek guzel, fragmani cok sevdim:)
Ben Defne'yi Isik konusunda hakli buluyorum. Isik bir gun "Ben asigim" demedi ki. Gizli gizli bulusuyor, arkadaslari onaylamiyor diye. Yani Defne'ler, onlari oyle takildigi bir cocuk olarak goruyorlar. Deli gibi asik oldugunu bilseler, belki farkli tepki verecekler, anlayisli olacaklar. Ama zaten gercek hayatta mutlu olmalari mumkun olmayan bir cift Isik'la Yasar. Cok farkli dunyalardan geliyorlar. Farkli degerlere sahipler. Uzun donemde ask biter, mutsuz olurlar gibi geliyor.
Neden öyle düsünüyorlar...
kendilerininki sadece takintimida isikdan öylesine birine takilabilicegini saniyorlar..
hem en dogru zamanda acikladi bence isik..
söyledi iste haruna!!!
ama isik ve yasar mutlu olabilirmi onu bende kestiremiyorum...insallah ahmet yasemin gibi olmazlar
ama farkli degelere sahip olduklari icin degil..*
etraflarindaki insanlar ve olaylar yüzünden
*ayrica neden farkli degerlere sahiplerki?...isik zaten tarafsiz..yasarda uc bir karakter degil...
DEFNE karakterini baslarda begeniyordum aslinda...ama sonradan sinir olmaya basladim ..hem dizideki olaylardan..ama daha da önemlisi ..ne kadar dogru bilemem ama
belcim erdogani hic sevmedigimdende olabilir tabiki ..
okudugum bir röportajdan sonra bu kadinin yüzünü bile görmeye tahamülüm yok...
dizide onun sahnelerinde zaten baska seylerle ugrasiyorum...
Işık-yaşar konusunda diyebileceğim tek şey, ileriki dönemde işleri zor...Özellikle Yaşar, inandıkları, alıştığı konularla yaşadıkları arasında çok seçim yapmak zorunda kalacak gibi geliyor, yani onu bir hayli zorlu sınavlar bekliyor, buna Işık nasıl tepki verecek tahmin etmesi zor...Işık karakteri son iki bölüme kadar naif bir çizgideyken bizim narin kız çelik manolyalığı son bölümlerde göstermeye başladı ama onun da ablası gibi bu konuda teneke çıkmasından endişeleyim..Kızların genlerinde var bu arıza...Göreceğiz...
Aslında Deniz ve Defne, Lausanne a gidiş yüzünden ayrılırlarsa pek vah demem çünkü senaristler onları bu son zamanlarda ön plana çıkartmıyorlardı, başlangıçta mevcuttular ama son bölümlerde yoklamalarda pek yer almadılar...Onun için tam olarak onlara karşı sempati geliştiremedim..Yani Defne gitse de olur, gitmese de..Hatta gitse iyi olur, kalırsa mitinglerden birinde telef olacak..O zaman illa bir aşk olacaksa birini kurtarmış olacağız.
Deniz küçükken daha sempatik geliyordu...Bu aşırı fevri davranışları rahatsız ediyor...Bu çocukların karakterlerini ne yaptılar? bu senaristleri anlamadım...
Küçüklüklerinde başka bir karakterdeydiler şimdiyse bir acayip oldular, anlamadım gitti.
masumcikolatam
31-05-07, 10:35
ya bu bölüm ü cok merak ediyorum özelliklede nedir o süpriz merakla cuma vede akşam olmasınnı bekliyorum
ahmet ve yasemin aşkını merakla doya doya izlemek istıyorum
Yasemin, Necdet ve Güzide’yi pastane mutfağında öpüşürken görmüştür. Ancak onlar Yasemin’i görmemiştir.
Zaten görseydiler şaşardım hep böyle olur. Aslında Necdet görseydi Yasemin'i daha iyi olabilirdi belki boşanmaları açısından. Şimdi Yasemin sizi gördüm falan demez sadece boşanmak istiyorum belli bir nedeni yok der, Necdette hiçbirşey olmamış gibi ortada bir sorun yok neden boşanalım vs. diye boşanmaz.
Necdet, Yasemin’in oraya geldiğini anlamıştır. Çiftin arasındaki gerilim tırmanır.
Anlamıştır ama bence Yasemin'e belli etmez. Yani hiçbirşey olmamış gibi davranacaktır Necdet büyük bir ihtimalle ve Güzide konusu hiç konuşulmayabilirde.
Ayla ve Ahmet için evlilik tarihi yaklaşmaktadır.
Zavallı Ahmet uçuruma doğru sürükleniyor. Bu Ayla ile bir ömür geçmez... Gürsoylara karşı mutluluk maskesini takmış ama.
Işık ve Yaşar’ın ilişkisi aile meclisinde tartışılır. Rıza, Yaşar ile konuşmaya karar verir.
Hadi hayırlısı pek hayırlı olacağını sanmıyorum yaa. Şuan da bir sorun olmasa bile gelecekte Yaşar'ın düşünceleri sebebiyle bencede bir tercih yapması söz konusu olabilir.
En merak ettiğim kısım... Harun'umun arkadaşını Vedat'ı camdan atıyorlardı yaa Harun'cumda nasıl üzülüyordu.:icon_sorr Defne ile Deniz'e de üzüldüm ayrılmak zorunda bırakılıyorlar galiba.
Yasemin, Necdet’den ayrılmak istemektedir. Bu kararın arifesinde Necdet ve Yasemin’i büyük bir sürpriz beklemektedir.
Yaseminden beklediğim davranışı yapmış aferin. Bende bıktım her özette bir sürprizden. Bu sürpriz, Necdet'i araba çarpar ve gözleri kör olur olmasın sakın.:img-hyste
ya bu bölüm ü cok merak ediyorum özelliklede nedir o süpriz merakla cuma vede akşam olmasınnı bekliyorum
ahmet ve yasemin aşkını merakla doya doya izlemek istıyorum
bende bende hiç ayrılmasın onlar ya neco aradan çekilcek gibi umarım çekilir yani ama ayla hayatta rahat bırakmaz onlar ahmet beni diyo başka bişey demiyo ahmet ona mı kaldı yaa ayla gitsin atsın kendini uçurumdan:happy0064 :happy0064
fragmanı izledim ama açıkçası galerideki resimler bana çok daha ilginç geldi.. yasemin ve ahmet bu bölümde galiba biraz daha yakınlaşacaklar.. özellikle de necdetle olan bu durum yasemini iyice ahmete iticek gibi görünüyor..
deniz gezmiş dizide dışardan ihraç fikirler istemiyoruz "bağımsız" ülke diyor.
Yanlız şöyle bir durum var, kendisinin savunduğu düşüce yapısı sosyalizm veya kominizm nerden gelme?? bizim ülke gerçeğimizde bu düşünce yapıları yok...
Hem kendimize dönük bir ülke olalım, bağımsız olalım diyor ama bunu sömürü düşünce yapısıyla yapmaya çalışıyor...
Gerçi ben artık senaristinin çıkıpta açıkça fikirlerini beyan ettiği bir dizide ne derece objektif bir yaklaşım olur onu bilemiyorum..
Sağcı düşünceye sahip insanların ağzına bal çalmak adına yaşar karakterini koymuşlar.
Nedense onunda fikirlerini açıkça beyan ettiği bir durum olmadı. bişeylere inanıyor ama neye??
Sadece sağcı "kavgacı " arkadaşlarını uyaran, öyle değil böyle diyen ama ondan öteye geçmeyen Biri...onlar genel kültürden mahsun sadece şiir dinletisine giden bir gençlik öylemi??
Ee dizi yapımcıları sadece bir fikirde olursa ve inatla yanlı bir anlatım yaparlarsa neden olmasın....
HS, başladı ilk bölümler ne kadar'da güzelmiş özlemişim valla. Şuanda Rıza ile Ahmet uçakta karşılaştılar. Öff yaa küçük Işık ve Defne ne kadar tatlılarmış ya.
Yasemin ile Lale ne kankaymış ama şimdi eser yok eski dostluklarından. Lale, Güzidenin kankası oldu. :img-hyste
şimdi reklam oldu,nasıl özlemişim o bölümleri yaa..
bu arada gözden kaçırdığımız yerleride farkediyoruz..
mesela defnenin büyümüş hali için zeyno üstünışık'tan bahsediyoduk yaa, o zaten dizide oynuyomuş,sevimin yanındaki gazeteci kadın o...
ya bu arada eski bölümlerin ana haberlerden önce verilmesi için bişey yapamazmıyız..böyle çok zor izleriz...herkesin işi gücü var..
bu arada reklam arasında fragmanıda verdiler...
Off yaa ilk bölümler ne kadar güzel,ne kadarda sıcakmış.
Yasemin bile sevimliymiş yaa.:)
Necdet ne kadarda toy gözüküyor ya Okan Yalabık baya değişmiş o günden bugüne.:)
Bence tekrar bölümleri tam zamanında yayınlamaya başladılar çünkü herkes diziden soğumaya başlamıştı.
Şimdi bu eski bölümlerin hatırına yeni bölümler seyredilir.:):)
Dizinin şarkısını bize uyarlayasım geldi.:)
Hatırla ey seyirci o eski,güzel bölümleri.:img-hyste
herkese gunaydin...
fragman icin eqo arkadasima cok tesekur ederim...
bulamayacagimi anladi herhalde:img-yes:
bana yolamis linki cok sagolsun..
fragmannin en begendigim sahnesi deniizn defneye seni seviyorum demesiydi anaammm orda agzim acik kaldii canimm ya (sank bana soyluyo ben niye heyecanlaniyosam?:img-hyste )
ozetle resimleri gordugumde diziyi pek merak etmiyordum simdi erak etmeye basladim:img-yes:
e hadi hayirlisi:img-hyste
ha buarada harunada uzuldum ya yazik:sad53:
o sahneyi izlerken uzuldum ama sonra kahkahalarim odanin ortasinda cinladi:img-hyste
sebep: ahmetin alni uf olmusta yasemin onu uflerkenki sahne:img-hyste :img-hyste :img-hyste
annemde bana yapardida ondan bir an kahkaha cikiverdi:img-hyste
yasemini böyle ahmetin peşinden koşarken görmek ne kadar güzel bir duyguymuş:)
ben eski yasemini geri istiyorum:icon_cry: :icon_cry: önceden katlanamazdım onun böyle şımarık hareketlerine ama şmdi yine öyle olmasını çok istiyorum:)buzdolabı oldu çıktı kız ya:icon_cry:
bu eni bölüm bence izlenmeye değer olucak..özellikle öğrenci hareketleri konusunda...ben de yasemin- ahmet aşkından sıkılanlardadım ama resimlerde onları yanyana görünce yine eski bölümlere döndüm..
ya gerçekten eski bölümleri verdikleri çok ii oldu..valla ben yeni bölümler yerine ilk 4 bölümü başa sarıp sarıp versinler bıkmam herhalde..yasemin acaip sempatik görünüyo gözüme...
bide reklamlardan önce "eninde sonunda beni farkedicek, görüceksin" dedi ya koptum orda:img-hyste
Ya gerçekten Yasemin'in bu halleri ne güzelmiş.
Sevimli,aşık ve Ahmet'in peşinde.
Necdte saf aşık gözünü Yasemin'den alamıyor.:)
Yıllar ne kadar çok şey götürmüş hepsinden.:sad53:
Senaristlere dahada kızgınım şimdi dizi nereden nereye gelmiş.
Karakterlerin hepsi mutasyona uğramış.:fighting2
hatırla sevgilininn hep sarsılmaz bi izleyicisi oldum ,
hiç bi bölümünü kaçırmadım ama ilk defa buraya yazıyorum
benim için her zaman unutulmaz bi dizidir
ilk bölümlerinden tekrar verilmeye başlandı çok mutlu oldum
ne kadar sıcakmış değil mi
ama bölümü yarıda kestiler ne güzel izliyodukkk
P.S Has got acquainted with the girl, http://cyberblady.com, how it to you? Only it is fair!
Evet yaa ilk bölümler şahaneydi, kusursuzdu. Ama şunu itiraf etmeliyim ki ben Yasemin ile Ahmet'in o sırnaşık hallerine gıcık oluyordum şimdi onları bile özledim yavv.
yaa evet ne kadar kısa kestiler yarısı bile değildi bu...ya şu eski bölümleri haberlerden önce versler keşke.. böle bigün izlicem bigün izleyemicem..
Ya fragmanda Necdet'in ''bir kadın tarafından sevilmek çok hoşuma gitti,kimbilir Yasemin tarafından sevilsem nasıl olurdu'' gibisinden bir söz söyledi.
Bunu duyunca Necdet'e acıdım birazcık.:)
askasurguncu
31-05-07, 12:59
fragmani goren oldumu
siz simdi ilk bolumlerden konusuyorsnuz ya ben daha da bir ozluyorum
eski bolumleri atv avrupada yok hatirla sevgli kursun yarasi diye bir dizi var kesin o bittikten sonra yayinlarlar ins:icon_sorr
sanırım normalde bu saatlerde ALİYE veriliyodu
insaf etmişlerdir artık yeter diye defalarca verildi çünkü
emossss aslında tekrarlar iyi oldu ama sana uymamasına üzüldüm belki daha sonra saatini ayarlarlar merak etme bence
bi de biz böyle hep yarım yamalak mı izlicez yaaa
yetmiyo bana
hepsi ne kadar da farklı geldi gözüme
bu arada yeni bölüm fregmanı da verildi yine izlenmeye değer bi bölüm olucak
bölümü izlerken dedim ki ahh ahmet sen hiç dermiydin bu kıza aşık olacaksın çekmediğin şey kalmıcak
P.S Has got acquainted with the girl, http://cyberblady.com, how it to you? Only it is fair!
fundapehlivan
31-05-07, 13:21
fragmani goren oldumu
siz simdi ilk bolumlerden konusuyorsnuz ya ben daha da bir ozluyorum
eski bolumleri atv avrupada yok hatirla sevgli kursun yarasi diye bir dizi var kesin o bittikten sonra yayinlarlar ins:icon_sorr
gördüm fragmanı...
Necdet bir kadın tarafından sevilmek çok hoşuma gitti
Kim bilir yasemin tarafından sevilmek ne kadar güzel olurdu, diyordu...
Harunların yatakhanelerini polisler basıyor...(Anladığım kadarıyla)
Bir arkadaşları pencereden filan atılıyor...
Defneler de ne olduysa dayak yemişler... Annesi babası karakoldan alıyorlar defneyi...
Defne denize seni çok seviyorum filan diyor...
Ahmetin de başı yaralanmış, yasemin pansuman yapıyor okulda...
Bakışıyorlar o sırada...
En sonda da herhalde Amerikadan denizciler gelmiş Deniz Gezmiş ve ekibi onları deniz atıyorlardı(:img-hyste )
Valla fragmanın tamamı bu!
fundapehlivan
31-05-07, 13:22
Ben de bu gün tesadüf gördüm hatırla sevgiliyi...
Başından vermelerine sevinmiştim ama çok geç başladı ve yarısını bile vermedi...
Aliye başlarken saat 11 olmadan başlıyordu. Hs yi 11 30 da filan başlattılar yetişmedi tabii haberlere sinir oldum...
Şimdi hep yarım yarım vermek zorunda kalacaklar herhalde:icon_sorr
askasurguncu
31-05-07, 13:35
gördüm fragmanı...
Defneler de ne olduysa dayak yemişler... Annesi babası karakoldan alıyorlar defneyi...
Bakışıyorlar o sırada...
En sonda da herhalde Amerikadan denizciler gelmiş Deniz Gezmiş ve ekibi onları deniz atıyorlardı(:img-hyste )
canim cok sagol
ahmetin basimi yaralanmis kiyamam ben ona:img-in_lo neyse yaninda yasemin varken aci falan his etmez artik kavusalarda bizde onlarin o guzel askini yine izlesek:happy0064
gördüm fragmanı...
Bakışıyorlar o sırada...
Funda, fragmanın başını atlamışsın Harun ve sanırım yanındaki Deniz'di içiyorlardı. Işıktan aşkına karşılık bulamadı yaa Harun'um ona üzülüyor ama değmez bence onun her üzüntüsü benim içimi yakıyor. :img-hyste Birde arkadaşı Vedat'ı camdan atıyorlar yaa şimdi ona'da üzülecek...:icon_sorr
Güccük Defneee ayy çok özlemişim onu.:sad53:
Arkadaşlar var mısınız ilk bölümleri yeniden yorumlayalım.:)Kesinlikle varım...Yeni bölümler beni o kadar sıkıyo ki eski bölümlere yorum yapmasını bile özlüyor insan:icon_sorr 1.bölümdeki favori sahnemi söyleyeyim o zaman:Ahmetin uçağa binişi:happy0064 :happy0064 :happy0064 Aman aman o ne karizmadır maaşallah:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo Hele hosteslerin bakışı var ya işte orda koptum.Gerçi ekran karşısında bende öyle bakakaldım ya neyse artık:icon_whis Çocuklar zaten çok şirinler.Yasmin zaten cıvıl cıvıl ve deli divane daha ne olsun:good:
Kesinlikle varım...Yeni bölümler beni o kadar sıkıyo ki eski bölümlere yorum yapmasını bile özlüyor insan:icon_sorr 1.bölümdeki favori sahnemi söyleyeyim o zaman:Ahmetin uçağa binişi:happy0064 :happy0064 :happy0064 Aman aman o ne karizmadır maaşallah:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo Hele hosteslerin bakışı var ya işte orda koptum.Gerçi ekran karşısında bende öyle bakakaldım ya neyse artık:icon_whis Çocuklar zaten çok şirinler.Yasmin zaten cıvıl cıvıl ve deli divane daha ne olsun:good:
Karizmatik ve adanın en popüler bekarı olan Ahmet, dizinin başlarında ne ulaşılmaz duruyordu..27.bölümün sonunda Yasemin ve Ayla adamı paçavraya çevirdiler...Keşke Ahmet, bütün bu olanlardan sonra kendini bu kadar perişan etmeseydi, Yasemin onu bıraktıktan sonra onu sevseydi de içine gizleyip yine o vakur ve ulaşılmaz bir tip çizseydi de, şu Aylaya kalmasaydı, Yasemini süründürseydi..Ne iyi niyetli ve saygılı bir genç adammış, yazık oldu Ahmete...Bir tek son bölümlerde o kendinden emin davranışlarını üniversitedeki hayatında görüyoruz ancak Yasemin girince işin içine adamın kendinden eminliği dağılıveriyor.
slm arkadaslar.
bu hafta bizi fena bir bolum beklemiyor,bol aksiyonlu olacagi benziyor.
ahmet yasemin yine beraberler,ahmetin yasemini elinden tutup karisikliktan cikarmasi cok hostu dogrusu,yasoda yine kisa etek bakalim o etekle nasil kosacak.
yasemin ahmetin yarasini uflemesi cok komik yahu sanki kendi cocugu gibi,ahmetde ona anne gibi bakmasi:icon_sorr
defne bu bolumde birileri tarafindan dayak yiyor sanirim,bu kizin kulagi bir daha cekilmesi lazim bence,aileside o kadar uyarmisti onu:icon_whis
Karizmatik ve adanın en popüler bekarı olan Ahmet, dizinin başlarında ne ulaşılmaz duruyordu..27.bölümün sonunda Yasemin ve Ayla adamı paçavraya çevirdiler...Keşke Ahmet, bütün bu olanlardan sonra kendini bu kadar perişan etmeseydi, Yasemin onu bıraktıktan sonra onu sevseydi de içine gizleyip yine o vakur ve ulaşılmaz bir tip çizseydi de, şu Aylaya kalmasaydı, Yasemini süründürseydi..Ne iyi niyetli ve saygılı bir genç adammış, yazık oldu Ahmete...Bir tek son bölümlerde o kendinden emin davranışlarını üniversitedeki hayatında görüyoruz ancak Yasemin girince işin içine adamın kendinden eminliği dağılıveriyor.
Sevgili Badger, senin yorumlarına hep katıldım şimdiye kadar aynen benim düşündüklerimi yazıya döküyorsun. Dediğin gibi dizinin ilk başlrında ki ulaşılmaz Ahmet'e şimdi herkes ulaştı...:img-hyste Nasıl ilk yurtdışından geldiğinde Yasemin, Ayla, Lale vs. beğenmişlerdi Ahmet'i. En gıcık olduğum da Aylanın da Ahmet'i elde edebilmesi oldu. Birde ahmet'in Yasemin'i görünce kendinden geçmeleri, biraz daha güçlü dursaydı sevgisini bu kadar belli etmeseydi belki durum farklı olabilirdi şuan. Yasemin yine eskiden olduğu gibi Ahmet'in peşinden koşan taraf olabilirdi.
beren_defne
31-05-07, 14:59
Ya bu bölümm harika olacak...
Avatarım ve imzamda olduğu gibi okulda ça tışma oluyor ve el ele tutuşarak kaçıyorlarr ....
Harikaa...
evet eski bölümler gerçekten de şu ankilere oranla çok daha güzeldi... nostalji gibi oldu bize biraz.. izlerken düşündüm de 8 yıl insanın hayatında neleri değiştiriyomuş... liseli yaseminin 8 yıl sonra 6 yaşına gelmiş bi kızı var mesela... gerçekten de ne kadar ilginç..
bu blm hs nin en gzl blmlerndn biri olck hem aşkı hemde o dönemde yaşananlrı birarada grcz..bu arada şu sprz herşy olablr ama byk ihtimalle yasemn necdetten ayrılmaya karar werdiği sırda necdete bişy olck yani yasemn ayrılamıck necdetten.:mad72: bunun dışında güzide ile ilgili bir sırda ortaya çıkabilr ztn onu hiç gzm tutmamıştı :img-wink:
beren_defne
31-05-07, 15:21
Evet yaa 8 yıl arasında nasıll değişiklikler oluyorr çok şaşkın kalıyorumm bazenn ....
Lisedeki yasemin Öğretmen oluyorrr ...
ya 1. bölüm süperdi yaso o zamanlar ne kadar tatlıymıs yaa şimdi hiç öle diil :hıh: hele ahmet allahım o nasıl bi karizma öle bu arada neco da baya zayıfmış ya şimdi tam tersi yani. ama çok sinir oldum niye yarıda kestiler ne güzel izliyodukk
ya ben izleyemedimm:icon_sorr
ders çalışıyordum o saatlerde:icon_sorr
niye tatili beklemediler anlamadım kiii:hıh
bi de yarıda kestiler demek..
niye ki??
--------
bu arada fragmandan ve fotolardan oldukça memnun kaldım..
ne güzeller beraberken:img-blush :img-blush
Atv HS'nin ilk bölümünü bile doğru,dürüst yayınlayamadı ya birşey demiyorum artık.
11'de başlatsalar ne olurdu sanki.
Neyse bunada şükür belki bu sayede dizinin kitlesi artar diyeceğim ama bu ilk bölümleri izleyenler son bölümleri görünce dumur olacaklar kesin.:)
Ahh ahh bu ilk bölümleri seyredince aklıma forumun ilk zamanları geldi.
Yazarlara attığımız mailleri,dizinin günü değişsin diye uğraştığımız günler geldi.:icon_sorr
Artık foruma o zamanlar yazan bir çok arkadaşımız yok forumun bile eski tadı kalmadı gibime geliyor.
HS'nin 2. sezonda toparlanabileceğine bile artık hiç ihtimal vermiyorum.
Haziran ortası bir çok dizi gibi sezon finali olur kanımca.
O zaman 2-3 hafta birşey kaldı demektir.
Dizi ilk başladığında sezon finali olunca 3 ay nasıl sabır edeceğiz diyordum şimdi sezon finali olsun diye gözlerinin içine bakıyorum.:img-hyste
3 ay Yasemin'in vızıklamasını duymayacak olmanın huzuru var içimde nedense.:img-hyste
Senaristler şu yazdıklarımı okusunda yaptıklarından utansınlar.
Seyircileri ne hale getirdiklerini görsünler dizide ki karakterler gibi bizi de mutasyona uğrattılar.:img-hyste
Ya ben anlamadım şimdi polisler neden yurda saldırıyor, ikincisi defneye ne olmuş? ben anlamadım:icon_sorr
Bide yasemin hanım iyiki ayrı duruyor, durmasalar ne yapacak çuk merak ediyorum.deniz yine şahane çok yakışıklı çıkmış:img-in_lo
harun'unda aklı başına yeni geldi yani daha çok içer o:img-hyste
Ayrıca bu kadar hengamede ışıkta şu yaşarı katmasa şaşarım sanki sırası ortalık kalmış gidiyor,ablası aldatılmış:img-hyste arkadaşları perişan o hala sorunlu bu kız valla.artık bakalım işin aslı astarı yarın belli olacak.
yarıda mı kestiler..
ilk bölümü??
e yuh diyorum başka bişey demiyorum o zaman!!
bu kadar duyarsızlık boşvermişlik başka dizilerde yoktur herhalde!!
neyse sonuçta eski günler nerdee şimdiki bölümler nerdee..
tadı kaçtı bir kere toparlasalar kaç yazar kii?!
ayrıca bende aynen senin gibiyim Melal ablacım..bitse de benimde sinir sistemim eski haline dönse yani!
izleme gibi bir zorunluluğum yok biliyorum ama yine de izlemek istiyorum ama yasemini görünce benim sinirler tavan yapıyor tabi!:hıh
Aranızda Cnbce de desperate housewives ı izleyenler var mı?...
Geçen bölümünde dizinin ev kadınlarından Susan Mayer (dizinin sarsak tiplemesi) iki erkeğin aşkı arasında kalıyor, bulunduğu çıkmazdan kurtulmak için ikisini birden terk etmeye karar veriyor...Bir tanesi çok sevdiği ayrı kalmak izorunda olduğu ancak diğeri de daha az sevdiği ve evlenmek zorunda olduğunu hissetiği adam...Adamların ortak yanı Susanı çok sevmeleri, Susan da ikisini üzmemek adına ve bir iddiaya mevzuu bahis olmasından ötürü ikisine duyduğu kızgınlığından ikisini de terk etmeye karar verir...Bunun bunalımını yaşarken geçirdiği bir buhran sonucu, bu çok komikti, mahkemelik oluyor ve mahkeme durumunun incelenmesi için onu psikyatra yolluyor...terapi esnasında terapist onun sorununu algılıyor ve bunun üstüne konuşuyorlar...Terapist ona "..seni deliler gibi seven iki adam var ve sen onları terk ederek, iyilik yapacağını bunun en iyisi olduğunu mu düşünüyorsun.." dediğinde, bizim sarsak "evet" diyor..Terapist kadın ona senin en sevdiğin hangisiyse onu seç diyor yoksa buna klinik olarak aptallık denir deyince koptum...
evet aslında çok güzel bir tanımlamaydı...Seni seven iki adam var, ne şans ve sen aralarından hangisini daha çok istiyorsan onu seç ve kendini ve o adamı mutlu et...yani ortada 3 mutsuz kişi olacağına 2 mutlu kişi olsun, geride kalan bir kişi bunu farkettiğinde kabullenmesi kolay olur ve kendi yoluna daha rahat gider...
Buradan çıkabilecek kıssadan hisseye göre, Yasemin, bunu bir farketse, yok efendim necdet bana aşık benim için fedakarlık yaptı, şunu etti diyerek minnet duygusuyla ona sevgi duymaya çalışması ve kendisini hem çok seven, aşkından paçavraya dönen ve o kadar yaptıklarına rağmen kabullenen ve daha da önemlisi onun da çok sevdiği adamla mutlu olması varken, ortada 3 kişiyi mutsuz ediyor ve çocuğunu gerçek babasından mahrum ediyor...
Bu durumda Yaseminin durumu klinik olarak kaçıklık olmaz mı?
valla melal abla katılıyorum o zaman bile sevmesem de yasemin karakterini şimdi gerçekten dayanılmaz olmaya başladı.:icon_whis
ilk bölümü kestiler mi?okul nedeniyle ben de izliyemiyorum ama yuh yani kesilir mi?zaten birkaç hafta daha geç başlatıp okulları olanları düşünseler çok daha iyi olurdu ya neyse:sad53:
meltemcim(meltem-keremcem)boş bakan yasemin mi acaba?orası tartışılır.bakışlar bir oyuncunun oyunculuğunu yansıtır diye düşünüyorum.:img-yes:
andromeasiren
31-05-07, 17:12
hmm..fragmani görmedim ama yazdiklarinizdan ümitlendim..
insallah defneyi yollarla lozana....:img-haha: :happy0064 :icon_twis
ya niye öyle diyorsun ki??sonuçta yaşarda bir arkadaşı farklı fikirde biriyle çıksaydı(ışığı tanımadan önce)o da karşı çıkardı..
defne ve deniz bence çok tatlılar birbirlerine çok nazik ve anlayışlı davranıyorlar..
defne lozana giderse ayrıca ahmet ve yasonun saçma ayrılık özlemi sahneleri gibi deniz ve defnenin saçma ayrılık özlemi sahnelerini izleriz ki ben buna katlanamam bir kaç bölümdür deniz-defne bi kenara itildi ama bence çok tatlı bi çift,izlerken keyif alıyorum:icon_whis
bi arbedenin ortasına falan düşmüştür..işkence olduğunu sanmam:img-yes:
lozana da gitmez zaten bence...
ya da gitse de hemen döner..
çünkü defnenin lozana gitmesi demek belçimin diziden çıkması demek olur..
onların ayrılığını o kadar anlatacaklarını da sanmıyorum çünkü..:img-yes:
--------
ben pek ilgilenmiyorum..
nötrüm onlara karşı..
--------
yaşarı da sürekli ışıkla göstermeye başladılar..
bu çocuk napıyo başka..
deniz gidiyo mitinglere falan katılıyo..
yaşarı da daha aktif görmek isterim şahsen ben..
her hafta yazıyorum sanırım ama..
öğrenci temsilcilsi seçimi olacaktı hani ne oldu???:img-help:
Umarım Yaşar'ı da Ahmet gibi pasif yapmazlar.
Ahmet'i yeni yeni olayların içerisinde görüyoruz.
Yaşar'ı zaman zaman aktif gösteriyorlar ama Işık'la göstermelerine de karşı değilim.:)
ben de karşı değilim tabiki de:img-blush
o utangaç hallerini çok seviyorum:img-yes:
ama umarım diğer tarafı ihmal etmezler bu sırada..
Buradan çıkabilecek kıssadan hisseye göre, Yasemin, bunu bir farketse, yok efendim necdet bana aşık benim için fedakarlık yaptı, şunu etti diyerek minnet duygusuyla ona sevgi duymaya çalışması ve kendisini hem çok seven, aşkından paçavraya dönen ve o kadar yaptıklarına rağmen kabullenen ve daha da önemlisi onun da çok sevdiği adamla mutlu olması varken, ortada 3 kişiyi mutsuz ediyor ve çocuğunu gerçek babasından mahrum ediyor...
....Bu arada eklemem gereken bir şey var ki gelebilecek sorulara daha açıklayıcı olsun, Tabii Ahmet daha Yasemini Rüyayı öğrenmesinden dolayı affedip sevmeye devam edebilir mi? Bunu yaparken aldığı karara empati duyup affedebilir mi? bir şey diyemem ama Yasemin haksız davranış ve düşüncelerinden vaz geçmesi için ne yapmalıdır bu düşündürücüdür...Açıkçası sansasyonel bir şekilde ortaya çıkmasındansa mantıklı bir şekilde ortaya çıkmasını yeğlerim..
Diğer konuda Necdetin tarafını bu konuda asla tutmadım..Sevmek demek herşeyi yapmak demek değildir...Sevdim ve yaptım demesi hiçbir şekilde kabul edilemez...yasemine teklifi yaparken Yasemin onu mecbur bırakmadı tehdit etmedi...kendi hür iradesi ve hin düşüncesiyle, şark kurnazlığıyla o teklifi gerçekleştirdi..Yani Yasemin bir bunu görebilse de bu konuda ona minnet duymaktan vazgeçse..
Umarım yarınki o kıymık sürpriz her neyse, ayrılma kararının verilmesine engel olmasa diyorum.
Sevgili Bagder.
Yazdığın yoruma katılıyorum.
Desperate Housewives'i seyrediyorum ve yazdıklarını okuyunca çok güldüm.
Kesinlikle Yasemin'in durumu da klinik vaka ama tanısını tam koyamadık çünkü kararsısız.
Çünkü hanım kızımızda aptallık var,kaçıklık da var hatta ve hatta dengesizlik de mevcut.
Aptallığı şundan en başında yaptığı hatalardan.
Kaçıklığı hem kendinin,hem kızının hemde onu seven adamların hayatını mahvetmesinden.
Dengesizliği de ne Ahmet'ten nede Necdet'ten vazgeçememesinden.
andromeasiren
31-05-07, 17:33
yaşarı ne gibi aktif göstermelerini istiosunuz ki??miting yapmıolarmış onlar..:icon_whis
tarih akışında göstermeleri gerekipte göstermedikleri tek şey demirel
Umarım yarınki o kıymık sürpriz her neyse, ayrılma kararının verilmesine engel olmasa diyorum.
Şayet bu surpriz ayrılmalarına engel olacak bir surpriz ise artık ayrılmaları için nasıl bir sebep gerekir ben göremiyorum:Güzide'nin hamile kalması mı?
Hem Yasemin herşeyi öğrenmiş olsun hem bu konuda aralarında tartışma çıkmış olsun hem de Necdet-Güzide olayı devam etsin bu saatten sonra mantıklı değil..
Siyasi ,tarihsel olaylardaki anlatımı da eskisi gibi olmadığı için seyirciyi bağlama kapasitesi oldukça düştü.Ayrılacaklarsa artık ayrılmalılar.
Yoksa cidden izleyecek seyirci bulamayacaklar.
Ben Yaşar'ı aktif göstermiyorlar demiyorum.
Umarım Ahmet gibi ümitsiz aşık ve pasif bir karakter yapmazlar diyorum.
Yasemin nejdet'i bırakıp gitmediğinde onu yadırgamamıştım
çünkü nejdet onu seviyor ve terk edilmeyi haketmiyordu
ama şu anda nejdet'in yaptıklarının
o zaman savunduğum "terk edilmeyi haketmiyor" dediğim nejdet'le alakası yok
yasemin artık nejdet'ten ayrılmalı....kesinlikle ayrılmalı
nejdet yasemin'le gerçek bir evliliği olmasada boşanmadan güzide'yle birlikte olmamalıydı
nejdet bu dizide en sevdiğim ve aşkına inandığım kişilerden biriydi
ama.............
yasemin ve ahmet karekterleri cok gicik olmaya basladi hele yaseminin sahte yuzu hic hoslanmiyorum ya madem birbirinizi seviyorsunuz neden kendinize iki kurban sectiniz o iki kisinin gunahi ne yazik degilmi maskeli yuzsuzler ikisinede gicik oluyorum.bence necdet guzide aski cok guzel kizin sarilmasi ne kadar hosdu ask iste bu yaseminde 5 yil boyunca ayri yatmis evli odugu adamla yuh be kardesim necdetinkide tam salaklik yani yaseminin oyuncagi olmus haberi yok .ayla gelmese ahmetle yaseminle utanmadan birlikde yemege gideceklerdi biri evli biri nisanli oh ne ala memleket necdet bence cok iyi yapti simdi yasemin dusunsun bakalim..maskeli bye bye simarik.....bye
andromeasiren
31-05-07, 17:45
Ben Yaşar'ı aktif göstermiyorlar demiyorum.
Umarım Ahmet gibi ümitsiz aşık ve pasif bir karakter yapmazlar diyorum.
niye yapsınlar cnm.. tabi eğer ışık haruna falan dönerse olabilir ama sanmam..
ayrıca ahmet yeni yeni açılmaya başladı.
Bu arada ben yasemin ve Lale sahnelerinin neredeyse yok denilecek kadar az olmasına çok üzülüyorum dizide arkadaşlık namına bi denizlerin grup var bide teo necdet..yasemin,ayla,ahmet,nezahat,sevim..bunların arkadaşları piyasada yok
Yasemin nejdet'i bırakıp gitmediğinde onu yadırgamamıştım
çünkü nejdet onu seviyor ve terk edilmeyi haketmiyordu
ama şu anda nejdet'in yaptıklarının
o zaman savunduğum "terk edilmeyi haketmiyor" dediğim nejdet'le alakası yok
yasemin artık nejdet'ten ayrılmalı....kesinlikle ayrılmalı
nejdet yasemin'le gerçek bir evliliği olmasada boşanmadan güzide'yle birlikte olmamalıydı
nejdet bu dizide en sevdiğim ve aşkına inandığım kişilerden biriydi
ama.............
bu dediğine necdet bir anlık öfkeyle güzideye gidip beraber olduğu taktirde olsaydı ben de katılırdım.ama bence daha önceki yorumlarımda da söylemiştim necdet güzideye gerçekten aşık olucak.evet belki yasemin kadar sevemez ama yeteri kadar sevip mutlu olabilir.açıkçası bana kalırsa şu an yaseminle evli olmasının nedeni yasemine duyduğu aşktan(ki bence artık eser kalmadı sağolsun yasemin hanım onu da bitirttirdi)çok rüya...herkes rüyayı düşündüğünü söylüyor ama olucaklardan en çok darbeyi alan da o olucak.
ben hs yi ilk bölümünden izliyorum(arada birkaç bölüm kaçırdım ama)
İlk bölümleri ile son bölümleri arasında dağlar kadar fark var.Yasemin karakterinin bu kadar itici duruma getiren senaristlere söz söyleyemiyorum zaten.
Yasemin benim aklımda hep şirin genç kız olarak kaldı ve bu yüzden anne ve ev hanımı yasemini benimseyemiyorum.Hala eski yasemini özlüyorum.İzleyiciye gerçek aşkı(aradaki mesafeye rağmen)anlatabilen yasemini istiyorum.Zaten çoğu dizide böyle oluyor konu sıkıntısı yaşandı mı ya karakter özellikleri değiştiriliyor ya da 3. şahıslar vs. senaryoya dahil ediliyor ama hs bambaşka bir dizi olduğu için bunu yapmalarını istemiyorum.
1. bölüm dedinizde (bazı arkadaşlar da yazmış)Ahmet uçağa binerken nasıl karizmatikti.Hosteslerin ağzı açık kalmıştı.:img-hyste
Tekrarları veriliyormuş hs nin.Çok sevindim ama maalesef izleyemiyorum okul saatime denk geliyor.:icon_sorr
NOT:Eski günleri özledik diye bir imza yapılacaktı o noldu biraz uzak kaldım forumdan bilgilendirirseniz sevinirim
bu dediğine necdet bir anlık öfkeyle güzideye gidip beraber olduğu taktirde olsaydı ben de katılırdım.ama bence daha önceki yorumlarımda da söylemiştim necdet güzideye gerçekten aşık olucak.evet belki yasemin kadar sevemez ama yeteri kadar sevip mutlu olabilir.açıkçası bana kalırsa şu an yaseminle evli olmasının nedeni yasemine duyduğu aşktan(ki bence artık eser kalmadı sağolsun yasemin hanım onu da bitirttirdi)çok rüya...herkes rüyayı düşündüğünü söylüyor ama olucaklardan en çok darbeyi alan da o olucak.
özge'cim ileride aşık olabilir ama şu anda değil
o güzide'ye yasemin'e kızdığı için gitti
ben nejdet'in hareketlerine kızmıyorum
nejdet farklı bir karekterde olsaydı....o zaman birşey demezdim
ama nejdet bize yasemin'e aşık olarak gösterildi
aşkı için herşeyi yapabilicek biri olarak
ama bu yaptığı hareketler aşık bir insanın yapıcakları değil :icon_sorr :icon_sorr
Aslında Necdet'in Güzide'ye gitmesi çok ama çok normal. Çünkü her insanın sevilmeye ihtiyacı vardır ve Yasemin Necdet'e o anlamda bir sevgiyi hiçbir zaman vermedi. Arkadaştan öte de görmedi, gerçek bir evlilik istediğinde bile bı böyleydi. O yüzden de Necdet'in, onu çok seven Güzide'yle yakınlaşması kadar doğal ve normal bir şey yok. Ama bu bence bu olayda Necdet'e bir hak vermez. Evet, Necdet zamanla Güzide'yi daha da çok sevecek; ama ben her zaman o ilk hamlesinin tamamen kızgınlıktan olduğunu düşüneceğim. Yani sonuçta bu hamle, o anda Necdet'in Yasemin'e kızmasıyla oldu. Ve şu anda, görüntüde her ne kadar Güzide bunu kabullenmiş görünse de, Necdet'in yaptığı pek etik değil. Hatta Güzide'yi kullanmak kategorisine bile sokulabilir. Ama ben de oxford hocam gibi, zamanla Necdet'in Güzide'ye daha da derin şeyler hissedeceğini düşünüyorum ve ikisini yakıştırıyorum da.
((((İLAYDA))))
31-05-07, 18:39
Aslında Necdet'in Güzide'ye gitmesi çok ama çok normal. Çünkü her insanın sevilmeye ihtiyacı vardır ve Yasemin Necdet'e o anlamda bir sevgiyi hiçbir zaman vermedi. Arkadaştan öte de görmedi, gerçek bir evlilik istediğinde bile bı böyleydi. O yüzden de Necdet'in, onu çok seven Güzide'yle yakınlaşması kadar doğal ve normal bir şey yok. Ama bu bence bu olayda Necdet'e bir hak vermez. Evet, Necdet zamanla Güzide'yi daha da çok sevecek; ama ben her zaman o ilk hamlesinin tamamen kızgınlıktan olduğunu düşüneceğim. Yani sonuçta bu hamle, o anda Necdet'in Yasemin'e kızmasıyla oldu. Ve şu anda, görüntüde her ne kadar Güzide bunu kabullenmiş görünse de, Necdet'in yaptığı pek etik değil. Hatta Güzide'yi kullanmak kategorisine bile sokulabilir. Ama ben de oxford hocam gibi, zamanla Necdet'in Güzide'ye daha da derin şeyler hissedeceğini düşünüyorum ve ikisini yakıştırıyorum da.
benim en cok garipsediğim yasemin gercek bi evlilik yapmak istediğiğnde inanmasa bile en ufak bir tepki vermemesiydi...ama nolursa olsun nejdet yasemin in zamanla kendisini seveceğini dusunerek herseyi goze aldı.. simdi 1 bolumde bu dusuncesinden vaz gecmei bence sacma
benim en cok garipsediğim yasemin gercek bi evlilik yapmak istediğiğnde inanmasa bile en ufak bir tepki vermemesiydi...ama nolursa olsun nejdet yasemin in zamanla kendisini seveceğini dusunerek herseyi goze aldı.. simdi 1 bolumde bu dusuncesinden vaz gecmei bence sacma
Ben, Yasemin gerçek bir evlilik yapmak istediğinde Necdet'in tepkisini gayet yerinde buldum. Çünkü orada Necdet kendini kullandırmak, aşkını kullandırmak istemiyordu. Hatta çok da soylu buldum. Bana mantıksız gelen kısım şu: Ahmet'le Yasemin'in kaçma planları yaptıkları sıralarda hiçbir şey yapmayan Necdet; Yasemin'in Ahmet'i arabayla bıraktığını öğrenince nasıl hemen çileden çıktı? Tabii yılların biriktirdiği şeyler de vardır, olabilir. Ama o an Güzide'nin evine gitmeye anlık bir öfkeyle karar verdiği belliydi. O yüzden bana bu mantıksız geldi.
eylemcim evet canım ben de sana katılıyorum.necdet'in güzideye gitmesi normaldi ama hı o gece öyle mi olmalıydı.evet belki de bu kadar hızlı olması gerekmezdi ama necdeti biliyorsunuz fazla çabuk parlayan bir karakter.
eylemcim evet canım ben de sana katılıyorum.necdet'in güzideye gitmesi normaldi ama hı o gece öyle mi olmalıydı.evet belki de bu kadar hızlı olması gerekmezdi ama necdeti biliyorsunuz fazla çabuk parlayan bir karakter.
Evet, Necdet fazla çabuk parlayan bir karakter. Aslında oxford hocam, bu özelliğini biz Necdet'in uzun zamandır göremiyorduk. Belki de bu yüzden bu kadar garipsedim. Çünkü en sonki parlaması, birdenbire trende Ahmet'i de görünce treni ilk durağa kadar takip etmesi olmuştu. O zamandan beri parlamamıştı. İlk bölümlerde onun parlamalarına daha alışkındık. Son bölümlerde biraz pasif kalmıştı; ama o özelliğini yine ortaya çıkarmıştır doğru söylüyorsun. Bu açıdan düşünmemiştim:)
Ama Okan'ın, Necdet'in parladığı anlarda oyunculuğu mükemmel. Ses tonu-mimikleri falan, çok güzel yansıtıyor. Mesela 5. bölümde cama yumruğunu vurduğu an, ya da 10. bölümde Yasemin'e bağırdığı an böyleydi.
Necdet fazla hoşgörülü, fazla iyimser bir karakter ve her zaman başkaları tarafından yönlendirilen bir karakteri olmuş. Mesela babası eğitim almasına müsaade etmemiş, onun yerine kararlar almış vs. vs. Bu yüzden Necdet çok geç öfkeleniyor; ama öfkelendiği zaman da çileden çıkıyor.
ya niye öyle diyorsun ki??sonuçta yaşarda bir arkadaşı farklı fikirde biriyle çıksaydı(ışığı tanımadan önce)o da karşı çıkardı..
defne ve deniz bence çok tatlılar birbirlerine çok nazik ve anlayışlı davranıyorlar..
defne lozana giderse ayrıca ahmet ve yasonun saçma ayrılık özlemi sahneleri gibi deniz ve defnenin saçma ayrılık özlemi sahnelerini izleriz ki ben buna katlanamam bir kaç bölümdür deniz-defne bi kenara itildi ama bence çok tatlı bi çift,izlerken keyif alıyorum:icon_whis
hic sanmiyorum yasarin bu kadar önyargili olduguna...
ya konu o degil zaten##belcim erdoganida sevmiyorum zaten ondan öyle yazdim ..birde defne sacmaladigi icin...
iyiki onlari fazla göstermiyorlar...gerci ben simdi böyle dedim diye bu bölüm kesin bayagi cok sahneleri olur...:(
lozana gitse sanmyiorum deniz defne askini ahmet yasemin gibi göstersinler..
bize ne lozanda ask acisi ceken birinden...
deniz defne aski cok üstüne durulan birsey degil
bu senaristlerde anladi kesin simdi...
yasar isigi ayiricaklar onu izlettiricekler bize ..sanki yetmiyor ahmet yasemin derdi...
beren_defne
31-05-07, 20:09
Hayırr cnmmm... gösteriyorlarrr yarı gösteriyorlar yasemin ile ahmet in aşkını
saten %90 ı en fazlası onu anlatıyor muş yoksa needen başrol oyuncular olup ta aşk anlatsınlar...
Merak ettim araştırdım bunları buldum paylaşmak istedim:
6. Filo Protestosu ve Vedat Demircioğlu’nun Öldürülmesi
Ülkemizde 6. filoya yönelik ilk protestolar 1967 yılında yapılmaya başlanmıştı. Olayların büyük bir hızla geliştiği 1968’de ise 6. Filo’yu yeniden karşılamak için 15 Temmuz’da İTÜ’de devrimci gruplar arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda 76 kuruluş 6. Filo protestolarında ortak davranmak için biraraya gelmişti ve bildiriden mitinge kadar bir dizi eylem kararı alınmıştı. Toplantı dağılırken dışarda bekleyen polis, gruptan 11 öğrenci önderini gözaltına aldı. Ertesi gün FKF bunu protesto eden bir etkinlik düzenledi ve iki gün boyunca İTÜ’nün bulunduğu Gümüşsuyu’nun ara sokaklarında polisle öğrenciler arasıda küçük çaplı çatışmalar sürdü.
18 Temmuz gecesi saat 01.30 cıvarlarında yurdu kuşatan polis ve inzibat çemberinin arasından Dolmabahçe’ye doğru beraberlerindeki kadınlarla gürültülü bir biçimde geçen ABD askerleri böylece fitili de ateşlemiş oldular. Yurttan çıkan öğrenciler inzibatları aşıp ABD’lilere müdahale ettiler. Öğrencilere saldıran polis, bir öğrenciyi gözaltına alırken, başkalarını da almaya çalışan bir komiser de öğrenciler tarafından rehin alınıp yurda götürülür. Beyoğlu İnzibat Bölge Komutanı Hikmet Silahçıoğlu’nun arabuluculuk girişimleriyle gözaltına alınan öğrenci, rehin tutulan komiser ile takas edilir. Bu arada yurda müdahale için gereken izin verilmiştir.
Saat 4.30 cıvarında polis yurda saldırıya geçer ve arada kalmak istemeyen inzibatlar çekilir. Polis öğrencilerin kapattıkları demir kapıları kırıp içerideki çoğu uyuyan tüm öğrencilere vahşice saldırır. “Öldürün piçleri”, “Komünistlere vurun” nidaları arasında öğrenciler merdivenlerden aşağıya atılır, bu arada hukuk fakültesi öğrencisi Vedat Demircioğlu, 2. Kat penceresinden aşağıya atılır. Yıllar sonra Seher Şahin de aynı şekilde okulu basan polislerce pencereden atılarak katledilecektir. Baskın sırasında 47 öğrenci yaralanır, 30 öğrenci gözaltına alınır. Geride kalan öğrenciler saat 5.30 cıvarında ellerinde pankartlarla Taksim Anıtına kadar yürüyüp, ardından yaralı arkadaşlarının durumunu öğrenmek için hastanelere giderler. Bu sırada da polisle çatışmalar devam etmekte, Taksim İlkyardım Hastanesi’nin önündeki bir polis jipi tahrip edilmektedir.
18 Temmuz günü olayı duyan İTÜ’ye koşuyordu. Sloganlar ve marşlar eşliğinde 12’deki mitingin ardından Dolmabahçe’de demirlemiş 6. Filonun üzerine yürümeye hazırlanan kitle Dolmabahçe’ye doğru yürüyüşe geçer.
Bu arada miting alanını daha önce terk eden reformistler ise Gümüşsuyu’nda yürüyen kitlenin önüne barikat kurmaya çalışmaktadırlar. Sonuçta, barikat aşılmış ve kitle bir sel gibi Dolmabahçe’ye akmaktadır. Kendilerini motorlara atmayı beceremeyen, geç kalan ABD askerleri denize dökülür. Rıhtımdaki kamyonlarda bulunan ABD’ye ait malzemeler de tahrip edilir, denize dökülür. Arabasıyla oradan geçmeye çalışan bir ABD askerinin aracı tahrip edilir. Oradan geçmekte olan halk da öğrencilere katılır, kitle 3-4 bini bulur.
Saat 21 olduğunda, 7 saat geçmesine rağmen Dolmabahçe’deki öfke dinmemiştir. Bu kadar uzun süren bir kitle eylemini iyice kuşatan polis, kitleye yine vahşice saldırır. İki çember oluşturulmuştur ve birincisinden çıkan, ikincisinden de dayak yiyerek vahşetten sıyrılabilmektedir.
24 Temmuz sabahı Vedat Demircioğlu yaşamını yitirdi.Vedat Demircioğlu için temsili bir tabutla gösteri yapan devrimci öğrenciler ise Cağaloğlu’nda polisle çatışmaya girmişlerdi
-ALINTIDIR-
Merak ettim araştırdım bunları buldum paylaşmak istedim:
6. Filo Protestosu ve Vedat Demircioğlu’nun Öldürülmesi
Ülkemizde 6. filoya yönelik ilk protestolar 1967 yılında yapılmaya başlanmıştı. Olayların büyük bir hızla geliştiği 1968’de ise 6. Filo’yu yeniden karşılamak için 15 Temmuz’da İTÜ’de devrimci gruplar arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda 76 kuruluş 6. Filo protestolarında ortak davranmak için biraraya gelmişti ve bildiriden mitinge kadar bir dizi eylem kararı alınmıştı. Toplantı dağılırken dışarda bekleyen polis, gruptan 11 öğrenci önderini gözaltına aldı. Ertesi gün FKF bunu protesto eden bir etkinlik düzenledi ve iki gün boyunca İTÜ’nün bulunduğu Gümüşsuyu’nun ara sokaklarında polisle öğrenciler arasıda küçük çaplı çatışmalar sürdü.
18 Temmuz gecesi saat 01.30 cıvarlarında yurdu kuşatan polis ve inzibat çemberinin arasından Dolmabahçe’ye doğru beraberlerindeki kadınlarla gürültülü bir biçimde geçen ABD askerleri böylece fitili de ateşlemiş oldular. Yurttan çıkan öğrenciler inzibatları aşıp ABD’lilere müdahale ettiler. Öğrencilere saldıran polis, bir öğrenciyi gözaltına alırken, başkalarını da almaya çalışan bir komiser de öğrenciler tarafından rehin alınıp yurda götürülür. Beyoğlu İnzibat Bölge Komutanı Hikmet Silahçıoğlu’nun arabuluculuk girişimleriyle gözaltına alınan öğrenci, rehin tutulan komiser ile takas edilir. Bu arada yurda müdahale için gereken izin verilmiştir.
Saat 4.30 cıvarında polis yurda saldırıya geçer ve arada kalmak istemeyen inzibatlar çekilir. Polis öğrencilerin kapattıkları demir kapıları kırıp içerideki çoğu uyuyan tüm öğrencilere vahşice saldırır. “Öldürün piçleri”, “Komünistlere vurun” nidaları arasında öğrenciler merdivenlerden aşağıya atılır, bu arada hukuk fakültesi öğrencisi Vedat Demircioğlu, 2. Kat penceresinden aşağıya atılır. Yıllar sonra Seher Şahin de aynı şekilde okulu basan polislerce pencereden atılarak katledilecektir. Baskın sırasında 47 öğrenci yaralanır, 30 öğrenci gözaltına alınır. Geride kalan öğrenciler saat 5.30 cıvarında ellerinde pankartlarla Taksim Anıtına kadar yürüyüp, ardından yaralı arkadaşlarının durumunu öğrenmek için hastanelere giderler. Bu sırada da polisle çatışmalar devam etmekte, Taksim İlkyardım Hastanesi’nin önündeki bir polis jipi tahrip edilmektedir.
18 Temmuz günü olayı duyan İTÜ’ye koşuyordu. Sloganlar ve marşlar eşliğinde 12’deki mitingin ardından Dolmabahçe’de demirlemiş 6. Filonun üzerine yürümeye hazırlanan kitle Dolmabahçe’ye doğru yürüyüşe geçer.
Bu arada miting alanını daha önce terk eden reformistler ise Gümüşsuyu’nda yürüyen kitlenin önüne barikat kurmaya çalışmaktadırlar. Sonuçta, barikat aşılmış ve kitle bir sel gibi Dolmabahçe’ye akmaktadır. Kendilerini motorlara atmayı beceremeyen, geç kalan ABD askerleri denize dökülür. Rıhtımdaki kamyonlarda bulunan ABD’ye ait malzemeler de tahrip edilir, denize dökülür. Arabasıyla oradan geçmeye çalışan bir ABD askerinin aracı tahrip edilir. Oradan geçmekte olan halk da öğrencilere katılır, kitle 3-4 bini bulur.
Saat 21 olduğunda, 7 saat geçmesine rağmen Dolmabahçe’deki öfke dinmemiştir. Bu kadar uzun süren bir kitle eylemini iyice kuşatan polis, kitleye yine vahşice saldırır. İki çember oluşturulmuştur ve birincisinden çıkan, ikincisinden de dayak yiyerek vahşetten sıyrılabilmektedir.
24 Temmuz sabahı Vedat Demircioğlu yaşamını yitirdi.Vedat Demircioğlu için temsili bir tabutla gösteri yapan devrimci öğrenciler ise Cağaloğlu’nda polisle çatışmaya girmişlerdi
-ALINTIDIR-
neler yaşanmış böyle ya
bir insanı görüşleri yüzünden camdan atmak ne demek yaa düşündükçe çıldırıcak gibi oluyorum
bir insanla aynı fikirde olmamak onu öldürmeyimi gerektirir böyle birşey olamaz
vahşilik bu
insanlar bu kadar acımasız gaddar olamaz
üstelik bunlar polis :icon_sorr :icon_sorr
özge'cim ileride aşık olabilir ama şu anda değil
o güzide'ye yasemin'e kızdığı için gitti
Yalnız burada yanılgıya düştüğünüz ya da gözden kaçırdığınız bir nokta var ki:
Evet o kızgınlıkla Güzideye gitti ama orada bitmedi...Devamı geldi...Hem de aylar boyu devam eden bir ilişki, planlamalarla yürütülen bir ilişki: Yok davet var, düğün var, eve geç gitme bahaneleri falan filan...Bu neresi dürüst bir davranış...Necdet de yasemine baka baka karardı: Ne yardan serden vazgeçti..
Bu arada bazılarımız Güzideyi gıcık veya gizemli, ya da evli erkeği ayartan fettan kadın olarak görüyor ve açıkçası ben onu tek başına görmüyorum: En az necdet kadar suçlu görüyorum, hatta ondan daha az...
Bu iş karşılıklıdır...tek başına takınılmaz. Necdetin bu konuda hatta daha dikkatli ve sağduyulu olmasını beklerdim ama onun da 18lik toy delikanlı olduğunu, kadınlarla ciddi olarak bir şey yaşamamış bir adam olduğunu hatırlayınca da çok fazla kızamıyorum...Bir şeyden haberi yok ki, işi gücü lafta icraata gelince foss çıkıyor, yani benim gözümde Yaseminden pek farkı yok..Tam körlerle sağırlar birbirini ağırlar misali...
Buna ek olarak Necdet, süslü konuşmalarının ardında acaba aşk nedir biliyor mu? Ben yaptıklarını gördükten sonra pek bildiği sanmıyorum..Aşk öyle kitaplardan şiirlerden okuduklarını söylemekle olmaz...Necdet yalnız obsesif ve istediğine sahip olmayı seven ve bunu sonuna kadar sorgulayan bir insan.. Yasemine duyduğu aşk, yıllardır ona ulaşamama durumundan körüklendiğini düşünüyorum..Büyük aşklar kavuşulamadığı için büyük aşk olmuştur..Bu dizide de ahmetle yasemine uyarlamaya çalıştıkları durum bu senaristlerin, ama bu büyük aşkı maskaraya çevirdiler ne yazık ki, eğer durumları düzeltmezlerse seyretmeyeceğim artık...
Büyük aşkla ilgili düşündüğüm en büyük aşk olarak Dr.jivagoyu tekrar okuyacağım...her sene yaklaşık bu 21 senedir yaptığım bir ritüeldir dr.jivagoyu senede bir kere okurum..
askasurguncu
31-05-07, 21:28
Ya nejidettt iğrenç biri olduğu için hiç yakışmıyorlarr onlarr..
Amettt ve yasooo çok yakışıyorlarr..:D
canim nejoya igrenc deme
simdi nejolulara toplarsin buraya:img-hyste
ahmet ve yaso cok yakisyorlar artik kavusalarda bizde o guzel aski izlesek
beren_defne
31-05-07, 21:47
Yasemin bi kere dengesiz değildirr...
Ve de yasemin adamların hayatını mahvetmiyorr..
nejdet benimle evlenir misin demişti çocuk için(ama istiyordu)...
ve de nejdet yasemini aldatmıştı..
bi de kendisi demişti eğer biri olursa boşanlım demiştii bu da kanıtı...
ahmet in hayatını mahvetmiş olabilir yalnış anlama yüzünden her şey mahvoldu...
Necdet yalnız obsesif ve istediğine sahip olmayı seven ve bunu sonuna kadar sorgulayan bir insan..
Pardon bu cümlede eksik ifade yazmışım, aynı anda ikişey yazmaya çalışınca böyle eksiklikler yapabiliyorum:
Necdet yalnız obsesif ve istediğine sahip olmayı seven ve bunu sonuna kadar sorgulamadan giden bir insan..
beren_defne
31-05-07, 21:57
Ama ben nejidet e gıcık kapıyorum...
Gıcık bir tipe benzemişti önceden şimdi bana göre gıcık bir tip...
Ahmet ile yasemin tam bir çift....
PINNNAR arkadaş eklediğin bilgiler için teşekkürler...
Yalnız burada yanılgıya düştüğünüz ya da gözden kaçırdığınız bir nokta var ki:
Evet o kızgınlıkla Güzideye gitti ama orada bitmedi...Devamı geldi...Hem de aylar boyu devam eden bir ilişki, planlamalarla yürütülen bir ilişki: Yok davet var, düğün var, eve geç gitme bahaneleri falan filan...Bu neresi dürüst bir davranış...Necdet de yasemine baka baka karardı: Ne yardan serden vazgeçti..
Bu arada bazılarımız Güzideyi gıcık veya gizemli, ya da evli erkeği ayartan fettan kadın olarak görüyor ve açıkçası ben onu tek başına görmüyorum: En az necdet kadar suçlu görüyorum, hatta ondan daha az...
[
Daha öncede yazmıştım Güzide, Necdet-yasemin arasındaki evliliğin gerçek olmadığını biliyor,en azıdan tahmin ediyor.Bu durum onun yaptığını biraz hafifletebilir.Ama Necdet'in yaptıklarının savunulacak bir tarafı yok.Güzide'ye ilgi duyabilir,onunla hoşça vakit geçirebilir ama bunu saklaması,gizli gizli yapması hiç de hoş değil.yani Necdet'deki mantık;hem Yasemin'in bir gün sevgisini kazanmak hemde güzel bir bayan tarafından sevilmenin mutluluğunu yaşamak.
Ya ne mutlular işte nejidet-güzide ayrılmasınlar ahmet aylayla evlenmese bizim aşıklar ahmet&yasemin birleşsee keşke....
Sevgili beren_defne,
Ahmet yasemin bir araya gelsinle tek başına işler çözülmüyor, ortada söylenmeyen bir çocuk var ve bu durum bunu bilmeyen bir kişi tarafından öğrenildiğinde o kişinin hazmetme kapasitesinin bir hayli üstünde ve bunun üstüne atılan bir sürü yanlış hareket ve sözler var telafisi zor ne yazık ki...
Yani Ahmet Aylayla evlenmesin, Necdet Güzideyle beraber olsun Yaseminden ayrılsın..Yasemin tutup Ahmet ben seni çok seviyorum bile Rüyanın varlığından Ahmeti haberdar ettiğinde Ahmetin Yasemin hk ne düşünebileceğini bilemiyorum. bayağı bir kıyamet kopacağı kesin..
beren_defne
31-05-07, 22:21
Ama mutlu sonn biteceğii çok belli bence...
Amet&yasoo bence bileşecekler.... ama daha çok var..
bu bolumu ızleyemedım sadece sonuna ve basına baktım ama sonunda haruna uzuldum ışıgın yerınde olmak ıstemezdım cok zor yerde ıkı arada bence inşallah yaşarla arasında bısey olursa harunu ona karsı kullanmaz:Dayrıca ahmetle yasemıne sevındım eskıye doner gıbı ama ruya olmadan once olsaydı kârdı...
arkadaşlar herkese iyi akşamlar..yarınki bölümde heralde 6. filo olayı ve itü yurdunun basılması olayını işleyecekler..bu nedenle bir takım bilgiler eklemek istedim..burdakileri okur ona göre daha dikkatli izleriz diye..
Yıl 1968... Amerika’nın 6. Filo’su yine İstanbul’da... 15 Temmuz’da sekiz günlük bir ziyaret için İstanbul Limanı’na demirleyen 6. Filo, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin protestoları ile karşılaşır. 17 Temmuz sabahı polis, İTÜ Talebe Yurdu’nu basar. Polis baskınında pencereden atılan Vedat Demircioğlu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılır ve 24 Temmuz’da yaşamını yitirir.
1968 yılı ülkemizde öğrenci gençliğin anti-emperyalist eylemlerinin yükseldiği yıl olur. Haziran ayında İstanbul ve Ankara’daki üniversite işgallerini 4 Temmuz’da İstanbul Derby Lastik Fabrikası’nda DİSK’li işçilerin fabrika işgali izler. Devrimci öğrencilerin de desteklediği işgal 9 Temmuz’da anlaşma ile sona erer.
15 Temmuz günü 6. Filo sekiz günlük bir ziyaret için İstanbul’a gelir. İlk protesto Dolmabahçe’de gerçekleşir. Dolmabahçe’de Türk bayrağı yarıya indirilirken İTÜ Talebe Birliği Başkanı Harun Karadeniz eylemlerini: “Türkiye’nin tam bağımsız olduğuna inanmıyoruz ve onun için de bayrakları yarıya kadar çekiyoruz.” diyerek açıklayacaktır.
6. Filo’yu protesto etmek için bir araya gelen devrimci öğrenciler, 1967 yılından beri sürdürdükleri protesto eylemlerini tartışmak üzere İTÜ Talebe Birliği binasında toplanırlar. Amerikan askerleri karaya çıktığında kırmızı mürekkep atmak, keplerini almak, sokak aralarında dövmek gibi eylemleri sürdüren devrimci öğrenciler o yıl yapacakları eylemleri tartıştıktan sonra yurttan çıkarlar. Ancak Taksim’e yürüyüş yapacakları düşüncesiyle öğrenci liderleri polis tarafından gözaltına alınır.
İTÜ Talebe Yurdu Baskını
16 Temmuz’da Amerikan askerlerine karşı yapılan eylemler sürer. Akşam saatlerinde Beyoğlu’nda Amerikan askerleri kıstırıldıkları her köşe başında dövülür. Amerikan askerlerinin kaldığı bir otel taşlandıktan sonra polisle devrimci öğrenciler arasında çatışma çıkar. İTÜ Talebe Birliği Başkanı Harun Karadeniz’in “Olaylı Yıllar ve Gençlik” isimli kitabından o günü birlikte okuyalım:
“Bizim gezemediğimiz kendi vatanımızda Amerikan erlerinin gezmesini düşünmek bile insanı deli ediyor. 6. Filo düpedüz işgal ordusu konumunda geliyordu günümüzde. Biz sokağa çıkmaya korkuyorduk. Fakat yurdun hemen karşısındaki bir otelin karşısında bir İmpala taksi duruyordu ve içinden bir Amerikalı er ile bir Türk hanımı iniyor ve otele gidiyorlardı. Bu sahne yüzlerce defa öğrencilerinin ve polislerin gözü önünde tekrarlanıyordu. Polis otelin kapısında nöbet tutuyor ve yoldan geçen arkadaşları topluyorlardı...”
17 Temmuz gece yarısı, saat 04.30 gibi İTÜ Rektörü Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu’nun – 20 Ekim 1978 yılında faşistler tarafından öldürülecektir – izniyle İTÜ Talebe Birliği ve İTÜ Yurdu binaları toplum polisleri tarafından basılır. Uyurken baskına uğrayan öğrenciler polis tarafından adeta linç edilirler. Öğrenciler polise direnirler ancak bunda başarı olamazlar. Coplanan, vahşice dövülen öğrencilerden biri, ikinci kat penceresinden aşağı atılır. Pencereden atılan genç 1943 Konya doğumlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi ve