PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-13

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

şilimsi
13-05-07, 23:02
ya zaten zaman atlaması olmadan önce nezoşun rızadan ayrılmamasının sebebi rızanın kara kaşının kara gözünün hatrına değildi..tamam onunda etkisi vardı ama kendi ayakları üstünde duramadığı içindi binevi.....ama kadın şimdi istediğini yapabiliyor..para desen var kendine güven desen tavanda!ee daha ne olsun..duru mu tabi boşanacak..
ayrıca kanka seviyorum seni!:):img-kiss:

zeyneps
13-05-07, 23:07
Bu saatten sonra umarım Nezoş vazgeçmez :img-cool2 zaten Yaso'da onlara süprüz hazırlamış :hıh bu kız nerde lüzumsuz fikir var bulup çıkarıyo :hıh acaba kendisi Ahmet ile evli olsaydı ve Ahmet onu aldatsaydı hem de ikinci kere napardı???:icon_whis Amaaan napcaktı gider atardı kendini Sevda Tepesi'nden bye aaaa bak keşke böyle olsaydı :icon_whis :img-hyste
Ayrıca kanka ben de seviyorum seni :img-kiss: :love05:

şilimsi
13-05-07, 23:09
yasemin dengesiz yaa..o kadar şeyden sonra birleştirmeye çalışıyor onları!
dengesiz işte!
kanka bence öyle olmasaydı..neden..çünkü ahmetin yasemin gibi bi kızla evlenmesi ve sonra dul(?erkek nasıl dul kzlıyors artık:img-hyste) kalması kötü olurdu..geçmişinde bir kara leke ahmetin!:):)

(BuRcUu)
13-05-07, 23:17
Rıza anLamıyor.. adam onLarı mı takip edicek..
öğrenmiyor oLmaLarını çokta yadırqamıyorum asLında..
Adam uykusu qeLince yatıyor.. :img-hyste

meltem-cmbl
14-05-07, 00:30
şimdik soın sahnewyi tekrar izledimde yaseminin makyajını çok kötü buluyoaum ama tekrar izleyince daha farklı verdi bay bi hoş duremuş yanı

of son sahnede ahmet yasemine bakıyoya yaseminde ahmete orayı her izlediğimde ağlıyorum o kadar güsel yansıtıyolarki bize
yanı kendilerini tutmasalar koşup sarılacak bana böle hissetiller çok heycanlanıyorum izlerken:icon_sorr

muko88
14-05-07, 01:23
Erdal Güney'in Bir Kara Sevda adlı parçasının da giriş kısmı kullanılmaya başlandı dizide...
Dilerim yakında devamını da kullanırlar.
Bu da çok güzel bir parça çünkü.
Ahmet'in sahnelerine çok uyumlu olacaktır, eminim:img-yes:

bir kara sevda geldi başıma
hiç bakmaz oldu gözüm yaşına
kurşun işler mi mezar taşına
bir garip geldi geçiyor ömrüm...

*cemre*
14-05-07, 01:35
ya bu filmde YAŞARLA IŞIK AŞKINA BİTİYORUM BİTİYORUM.ÇOK TATLILAR YAA.BUNU SÖLEMESEM ÇATLARDIM:))

sonra necdete helal olsun.onun yerinde başkası olsa aman boşver kız işte olsun bitsin derdi.ama adam harika yaa.zaten yasemini çok sevmesine rağmen o giderken tek bişey demedi.çünkü o biliyorki zorla bişey olmaz.yasemini zorla tutmuyor orda:img-yes: ama şu pastahanedeki kız.kafa kurcalıyıcı.geçen bölüm kadının biri onu tanıdığını sölediğinden çok paniklemişti.NEDEN ACABA?necdeti nerden tanıyor?niçin bukadar peşinde?valla bir öğrensen rahatlıcam:img-hyste

AYLA nın pişkinliğine deli oluyorum.bide demezmi en mutlu günüm gelir ne olur die.hey yarabbim.herşeyi biliyor.rüyanın ahmeti kızı bile olduğğunu.ama yasemini iyice kahretmek istiyor.ama yaseminin intikamı acı oldu.valla nişanda neydi öle.necdetin bakışına koptum.ben bir ara necdetin 1boşver nişanı geçen gece kaldığımız yerden devam edelim"dicek sandım.:icon_whis şaka bir yana.yasemin ne kadar boya varsa sürüp gitti.evet bütün gözler ona çevrildi.ya vallahi bu sahne çok yapmacıktı ya.yani ne bilim yani o kadar abartıacak olay neki.herkes biliyordu davet edildiğini.gelecek olduklarını.okadar ısrara ettiler.ama sanki hiç beklenmeyen birşeymiş gibi bakakaldılar.bence operaya gittikleri gece bundan bir farkı yoktu.(makyaj dışında hehehe).zatn ahmet kilitleniyor herzaman.ama bu sefer diğerleride kilitlendi.
öle yada böle yine bölümü beğendim.bazı sahneleri beni çıldırtsada:img-pilot

emosss
14-05-07, 09:48
yasemini nasıl atlatacaklar bilmiyorum, bir dönem atlamasını daha bünyesi kaldırablir mi bilemiyorum...

hiç sanmıyorum ama dönem atlamasını en çokta yasemin karakteri için istiyorum.. belki aradan geçen bi kaç yılla senaristler mantıklı bi insan yaratırlar..bide inş hiç ağlamaz (not: bunu yasemini sevdiğimden söylemiyorum.. anladınız siz..)

Messa
14-05-07, 10:12
Cuma günkü bölüm hakkında pek birşey yazmak istemiyorum tek diyeceğim Cansel oyunculuğunu konuşturuyor resmen. Süper oynadı yaa.

Biran evvel Güzide&Necdet ilişkisi başlasın istiyorum. Bir arkadaş yazmış her sahnede Necdet'i görmekten sıkılmadınız mı diye bende katılıyorum arkadaşa. Sıkıldım ben artık yaa Teo ile Necdet, Güzide ile Necdet, Yasemin ile Necdet, Aileler ile Necdet, Rüya ile Necdet vs vs ....

Ahmet'e çok üzüldüm canım yaa nasıl'da Aylayı Yasemin olarak hayal etti. Nezahat sonunda doğru bir karar verdi. Ağırlığını koymasaydı ve boşanma kararı almasaydı Rıza onu aldatmaya bal gibi devam edecekti. İyi dedi bundan sonra soran'da olmazz en iyisi gidip Keriman'ın evine yerleşsin ama Kamil'ciğime üzülürüm o vakit.

Işık ve Yaşar aşkı birçok arkadaşın aksine bana hiç hoş gelmiyor. Yani onları izlerken zevk almıyorum zoraki bir beraberlik durumu var gibi.

Harun'umu üzüyorlar dayanamıyorum onun üzülmesine. İnşallah biran evvel kendine çok güzel ve akıllı bir kızz bulur ve Işık denen şahsiyetin arkasından ağlamazz.

Deniz Gezmiş'i bir bölüm gösteriyorlar öteki bölüm yok. Ben her bölüm aktif olarak görmek istiyorum.

Herşeye rağmen ben yine'de Ahmet&Yasemin diyorum.

emosss
14-05-07, 10:40
aklıma gelmişken bende yazıym.. cansel gerçekten oyunculuğunu çok ii konuşturuyo.. hele aylayı yasemin olarak hayal ederkenki bakışı falan çok iyiydi.. ben bittim orda , yasemin hala anlamıyo şu adamın kıymetini..yani düşünün ben cansel yüzünden kk'ları izlememiş insanım:img-blush

ayrıca messacım ışık- yaşar-harun üçlemesi dışında her söylediğine kelimesi kelimesine katılıyorum:good:

masumcikolatam
14-05-07, 12:29
slm arkadaşlar bende cok hayranlıkla izliyorum diziyi bir an önce cuma olsun istıyorum evet size katılıyorum ahmet yani:) cansel cok süper oyuncu :happy0064 birde cok cok yakışıyorlar yasemin ile ahmet ben bir an önce birlikte olsun istıyorum artık yeter ya yazık bu aşıklara
bu arada gecen bölümde ayla sarhoş olup güzideye anlattıgı konuda eger
abimle yasemin evlenmeden önce ilişki yaşadılar deseydi güzide cin gibi
kız hemen olayı araştırmaya başlardı vede anlardı
ben açıkcası güzideyi pek begenmiyorum filmde nejdet üzülsün istemiyorum uf
ya nasıl bir durum nejdet üzülsün istemiyorum ama ahmetle yasemine cok üzülüyorum birde rüya var tabii neyse bir an önce diger bölümleri merakla bekliyorum ha bu arada işıkla yaşarın aşkı cok hoş ya harunda cok hoş ama neyse oradada inşallah aşk kazanır herkese mutlu günler diliyorum :img-blush

neville
14-05-07, 12:31
Cuma günkü bölüm hakkında pek birşey yazmak istemiyorum tek diyeceğim Cansel oyunculuğunu konuşturuyor resmen. Süper oynadı yaa.

Biran evvel Güzide&Necdet ilişkisi başlasın istiyorum. Bir arkadaş yazmış her sahnede Necdet'i görmekten sıkılmadınız mı diye bende katılıyorum arkadaşa. Sıkıldım ben artık yaa Teo ile Necdet, Güzide ile Necdet, Yasemin ile Necdet, Aileler ile Necdet, Rüya ile Necdet vs vs ....

Ahmet'e çok üzüldüm canım yaa nasıl'da Aylayı Yasemin olarak hayal etti. Nezahat sonunda doğru bir karar verdi. Ağırlığını koymasaydı ve boşanma kararı almasaydı Rıza onu aldatmaya bal gibi devam edecekti. İyi dedi bundan sonra soran'da olmazz en iyisi gidip Keriman'ın evine yerleşsin ama Kamil'ciğime üzülürüm o vakit.

Işık ve Yaşar aşkı birçok arkadaşın aksine bana hiç hoş gelmiyor. Yani onları izlerken zevk almıyorum zoraki bir beraberlik durumu var gibi.

Harun'umu üzüyorlar dayanamıyorum onun üzülmesine. İnşallah biran evvel kendine çok güzel ve akıllı bir kızz bulur ve Işık denen şahsiyetin arkasından ağlamazz.

Deniz Gezmiş'i bir bölüm gösteriyorlar öteki bölüm yok. Ben her bölüm aktif olarak görmek istiyorum.

katılıyorum, yaşarla ışıkın saatlerce bir arada oldukları sahneler yarine harunun iki saniyelik ışıka bakmasını tercih ediyorum. yaşarın görmüş geçirmiş lider tavırlarını sevmiyorum açıkçası.

t-o-r-t-u-r-a
14-05-07, 13:16
valla ben ışık yaşar cıyım ama tabi bu yaşarcıgımın ışık ile sevgili olmasını gönülden istiyorum demek değil ama ışık hanfendiyi seviyorsa sevdiyle birlikte olsun ekrana yakışıyorlar bence çok masum geliyor onların sevgisi bana senaristler saolsun mahvolan ahmet yasemin aşkından sonra ve her geçen gün kaybeten duygularına ragmen yaşar ve ışık bunu bence tamamlıyor ama dönem dizisi olmaktan çıktı nerdeyse dizi ya deniz gezmiş yok sezon sonudna zaman atlaması yaparsa deniz gezmiş hiç olmaz herhalde üstelik ne kadar daha atlatacaklar diziyi eger bi dönem daha atlatıralrsa başrolun artık değişmesi laızm olur bence yasemini ahmeti daha ne kadar yaşlandrırabilirler kiiii

(BuRcUu)
14-05-07, 14:14
Cuma qünü uyuya kaLdığım için son sahneLerii izLeyemememiştim..
az önce izLedim.. =))

NasıL böyLe bişiye katLanıLır biLmiyorum.. Yasemin mi nişanLanıyor yoksa
AyLa mı anLamadım ki.. Hanım efendii baya süsLüydü..
Necdet'te yanında sap qibi duruyordu vaLLa.. koLuna fLn qirseydi bari..
İnsan sevdiğinin başkasıyLa nişanLanıcanı.. evLeniceğini bile biLe nasıL
o anı qörmek ister anLamıyorum ki..

Ama Yasemin Hanım marifetini.. Ahmet'i ne haLLere qetirdiğini
qörmek istedi herhaLde.. Kıyafetii de AyLanınkinden
çok daha qüzeLdi..

Bişii daha dönem dizisi sözde.. Ama bizLer siyasetten çok dönemden
çok aşkı konuşmak zorunda kaLıyoruz.. Siyaset yok artık..
2 derqi dağıtmakLa.. 2 mitinqLe bişi oLmuyor..
Bu dönem dizisi ise biz dönemii izLemek istiyoruz..

alisercan
14-05-07, 14:18

Bu ilişki isteğin göz önüne alınmıştır...:img-hyste 24 teki kup yedirme operasyonunda necdet etkiyi ya da yeni moda deyimle elektriği aldı. Artık dönülmez akşamların ufkuna doğru yola koyuldu demektir.
Yani sevgili messa olaylar hızlı gelişiyor. Denizlere gelince denizin bir bölüm olup bir bölüm olmaması doğal. Çünkü Denizlerin aksiyonları 1968 le yükselir. Ünivesite eylemlerinin en önemliside İstanbul Üniversitesi işgalidir. Sonrasında 68 le dünya ve Türkiyede ön planda yoğun öğrenci olayları vardı. Biliyorsunuz buraya da yazıyorsunuz zaten.
Kısaca Necdet ve güzidenin 24 teki oyunları çok üst düzeydeydi. İkisi de çok etkili bir oyun sergilediler. Güzidenin gözlerindeki ışıltı müthişti.
Aramızda kalsın ben şimdi yine vatandan şöyle bir yazı bekliyorum.
Güzide ve Necdetin kup yeme operasyonu gerçeğe dönüştü. İkili Arnavutköy sahilinin arnavut kaldırımları üzerinde yürürlerken görüldü. Güzidenin gözlerinde amozon bakışı, zavallı necdetin bitirilmiş yürüyüşüyle daha belirgin bir hal almıştı... vb. vb. vb.

arzu-başak
14-05-07, 14:28
Herkese merhaba...arkadaşlar alttarafı bir iki gün girmedim sayfalar almış başını gitmiş..takdir edersinizki hepsini okumam imkansız...şöyle bir göz gezdirdim...sinemcim eklediğin bilgiler için sağol canım...biz okurken nasıl etkileniyoruz..o insanların neler yaşadıklarını düşünmek bile istemiyorum..çok korkunç şeykler bunlar...

aman bana yasmin demeyin..vallahi o kız yüzünden tv izlerken dliriyorum..sadece ben delirsem neyse ailece sinirler tepemize çıkıyor..hayır birde abim yasmin çıkınca değiştir diyor onun yüzünden diziyi izleyemicem..o yüzden diiz başlamadan 15 20 dk önce oturuyorum tv başına kumandayıda alıyorum başka çarem kalmadı yani...

Messa
14-05-07, 14:31
Zaman atlamasından sonraki dönemde bence yapımcı firma başarı çizgisini düşürdü. İlk dönemde herşey ne kadar yalın, sade ve gerçekçiydi. Arkadaşlık-dostluk-ahbaplık vs ilişkileri ne natureldi. En küçük veya basit bir sahneden bile haz alıyordum ama şimdi birçok sahnede bna fenalıklar geliyor. Herşey sahte ve çıkar ilişkileri üzerine kurulmuş gibi.

Ahmet'i karşılıksız seven herşeye göğüs geren Yasemin gitti yerine vurdumduymaz, duygusuz tuhaf birisi geldi. Amet'den çocuğunu gizliyor, en yakın arkadaşı işe evleniyor tüm bunlara rağmen Ahmet hala onu seviyor ve birlikte olmak istiyor beraber gitme planları yapıyorlar ama onun Ahmet'e yaptıkları yetmiyormuş gibi bir darbe daha vurup onu ekiyor. Tüm bu yaşattıklarından sonra Ahmet'in kendine yeni bir yol çizmesine engel oluyor. Madem Ahmet'i gerçekten seviyorsun ve iyiliğini istiyorsun o zaman nişana gitmezsin. Ama olmaz Yasemin Ahmet'i tımarhanelik etmeden rahat etmeyecek.

Necdet'e hiçbirşey demiyorum gerçek hayatta bu kadar saf ve salak bir karakter olacağını düşünmek bile istemiyorum. Artık Necdet'i her sahnede görmekten kal geldi. Bir arkadaş sıralamıştı çok güzel yazmıştı tebrikler.

Yasemin'in aşk aşk acıları dertleri yetmedi birde kardeşinin aşk acılarını izleyeceğiz. Görmek istmiyorum benn. Bir ilişkide ille'de birisi mi araya girmek zorunda hiç gerçekci değil. Yaşar ve Işık'ı onların aşkını hiç sevmiyorum ama Harun'u neden araya sokıyorlar... Onların kendi aşklarını yaşaydılar kardeşim.
Ben Harun'uda ahmet gibi aptal aşık görmek istemiyorum eğer öyle olursa diziyi izlemyeceğim çok ciddi söylüyorum.

Siyasi olaylara neden hiç ağırlık verilmiyor? Fondan gazete akışıyla, dergi dağıtıp bağırmakla bir iki masa başı sohbetiyle canlandırılmazz. Deniz Gezmiş'i ben artık reyting aracı olarak kullandıklarını düşünmeye başladım ve bundan utanıyorum yapımcı firma adına. Bir bölüm var öteki bölüm yok.

arzu-başak
14-05-07, 14:35
Bu ilişki isteğin göz önüne alınmıştır...:img-hyste 24 teki kup yedirme operasyonunda necdet etkiyi ya da yeni moda deyimle elektriği aldı. Artık dönülmez akşamların ufkuna doğru yola koyuldu demektir.
Yani sevgili messa olaylar hızlı gelişiyor. Denizlere gelince denizin bir bölüm olup bir bölüm olmaması doğal. Çünkü Denizlerin aksiyonları 1968 le yükselir. Ünivesite eylemlerinin en önemliside İstanbul Üniversitesi işgalidir. Sonrasında 68 le dünya ve Türkiyede ön planda yoğun öğrenci olayları vardı. Biliyorsunuz buraya da yazıyorsunuz zaten.
Kısaca Necdet ve güzidenin 24 teki oyunları çok üst düzeydeydi. İkisi de çok etkili bir oyun sergilediler. Güzidenin gözlerindeki ışıltı müthişti.
Güzide ve Necdetin kup yeme operasyonu gerçeğe dönüştü. İkili Arnavutköy sahilinin arnavut kaldırımları üzerinde yürürlerken görüldü. Güzidenin gözlerinde amozon bakışı, zavallı necdetin bitirilmiş yürüyüşüyle daha belirgin bir hal almıştı... vb. vb. vb.

alisercan abi hoş geldin...bende harun ışık taraftarıyım..yaşarla olmuyor...bunuda göz önüne alırsın inşallah:img-hyste ...
birde yasminide az göstersinler mümkünse iletirsen çok sevinirim...
hatta hiç göstermeyedebilirler....
güzide şahane ya...çok güzel bir bayan..oyunculuğuda var çok şükür...
bu habere bayıldım ya hele o amozon bakışa:img-hyste ..şahane alisercan abi...
yarın okuruz böyle bir haber sen merak etme...

Messa
14-05-07, 14:36

Hüseyin Abi, haklısın ama cidden sıkmaya başladı. İlk dönem ne kadar güzeldi. İzlemeye doyamıyordum bölümler sanki 2dk'ymış gibi geliyordu. Sadece bir pasta sahnesi bile etkilemeye yetiyordu. O sahne'de haaa şimdi birşey oldu olacak dedim ama olmadı. Aslında olan oldu Necdet ve Güzide arasında birşeyler "Tık" dedi.:img-hyste Haber iki güne kalmazz çıkar.:img-hyste Ben siyasi olayları görmek istiyorum tabiki aşkı'da görmek istiyorum ama dizide doğru düzgün bir ikişki kalmadı ki.

Diziyi son bölümlerde yalnız Harun ve Deniz Gezmiş için izler oldum.

strega
14-05-07, 15:04
cuma günleri diziyi kaçırmadan takip ediyorum ahmet ve yaseminin kızı rüyaya bayılıyorum çok tatlı ve şeker bir kız hele o konuşması yokmu çok hoşuma gidiyor.

alisercan
14-05-07, 15:23
[/B][/B]

alisercan abi hoş geldin...bende harun ışık taraftarıyım..yaşarla olmuyor...bunuda göz önüne alırsın inşallah:img-hyste ...
birde yasminide az göstersinler mümkünse iletirsen çok sevinirim...
hatta hiç göstermeyedebilirler....
güzide şahane ya...çok güzel bir bayan..oyunculuğuda var çok şükür...
bu habere bayıldım ya hele o amozon bakışa:img-hyste ..şahane alisercan abi...
yarın okuruz böyle bir haber sen merak etme...

İlk bölümler rızanın dp de aktif oluşu olayın politik boyutunu daha ön plana çıkardı. Şimdi de deniz gezmişin aktif olduğu ön plana çıktığı 68 ve sonrasındaki süreçte izleyeceğiz. Bu kesinkes böyle olur. Yaşar ve Işık aşkı ise o cenahın dünyasını gösterme açısından önemli bir karakter olacaktır. Ayrıca kır yaşamlarını da. Çünkü Işık kent insanı ve kırları oradan gelenlerin yaşar ve onun gibilerin gözünde tanımlamaya başlıyor. Bu yıllar köyden kente göçün ivme kazandığı yıllar. Bir süre sonra ve hatta 80 sonrasındaki hızın sonucunda kentin kalmayacağı bir sürec. O yüzden ışığın yaşarın gözünden başka bir dünyayı tanımaya başlaması dönem tarifine uygun düşer.

arzu-başak
14-05-07, 15:39
İlk bölümler rızanın dp de aktif oluşu olayın politik boyutunu daha ön plana çıkardı. Şimdi de deniz gezmişin aktif olduğu ön plana çıktığı 68 ve sonrasındaki süreçte izleyeceğiz. Bu kesinkes böyle olur. Yaşar ve Işık aşkı ise o cenahın dünyasını gösterme açısından önemli bir karakter olacaktır. Ayrıca kır yaşamlarını da. Çünkü Işık kent insanı ve kırları oradan gelenlerin yaşar ve onun gibilerin gözünde tanımlamaya başlıyor. Bu yıllar köyden kente göçün ivme kazandığı yıllar. Bir süre sonra ve hatta 80 sonrasındaki hızın sonucunda kentin kalmayacağı bir sürec. O yüzden ışığın yaşarın gözünden başka bir dünyayı tanımaya başlaması dönem tarifine uygun düşer.

Alisercan abi senin söylediğin gibi düşünüldüğünde Işık'la yaşar arkadaşlığı çok mantıklı zaten...ben olayın bu boyutuyla ilgili bir şey söylemedim...ben sadece Işık'la yaşarın arkadaşlığının bana soğuk geldiğini söylemek istemiştim daha doğrusu yaşarın....ama dediğin gibi böyle olmak zorunda yoksa farklı düşünceleri,farklı yaşam tazlarını nasıl görebilirizki....
neyse benim çıkmam gerek..size iyi sohbetler...

MasalTeam
14-05-07, 15:44
Eger söylendigi gibi ilerleyen bölümlerde Necdet-Güzide arasinda bir iliski olacaksa ve eger Necdet Güzideye asik olacaksa veya sevgi duyacaksa senaristlerin cok büyük bir tutarsizlik yaptigini düsünürüm.Cünkü Necdet karakteri ömrü hayatinda sadece Yasemine asik olan,hayatta sadece tek kisiye asik olunabilecegini düsünen bir karakter.Güzideyle arasinda birsey olacaksa bile ona karsi önemli duygular hissetmemeli.Ayrica artik Ahmet-Ayla,Yasemin-Necdet iliskileri sonuca baglanip,dizi Defne-Deniz Yasar-Isik asklariyla birlikte 70lerin o puslu siyasi ortamini yansitmali diye düsünüyorum...

Melal
14-05-07, 15:52
Eger söylendigi gibi ilerleyen bölümlerde Necdet-Güzide arasinda bir iliski olacaksa ve eger Necdet Güzideye asik olacaksa veya sevgi duyacaksa senaristlerin cok büyük bir tutarsizlik yaptigini düsünürüm.Cünkü Necdet karakteri ömrü hayatinda sadece Yasemine asik olan,hayatta sadece tek kisiye asik olunabilecegini düsünen bir karakter.Güzideyle arasinda birsey olacaksa bile ona karsi önemli duygular hissetmemeli.Ayrica artik Ahmet-Ayla,Yasemin-Necdet iliskileri sonuca baglanip,dizi Defne-Deniz Yasar-Isik asklariyla birlikte 70lerin o puslu siyasi ortamini yansitmali diye düsünüyorum...

Bu yazdıklarınıza katılıyorum.
Necdet Güzide'ye aşık olmamalı hatta Güzide Necdet'i baştan çıkarmış gibi görmeliyiz.
Zaten garibim Necdet'in üstüne giden gidene.:img-hyste
Yasemin-Necdet-Ayla-Ahmet dörtlüsünün ilişkilerinin bu sezon sonuna kadar bir sonuca bağlanacağını hiç sanmıyorum.
Ama Yaşar ve Işık artık yeni favori çiftim.
İnşallah onların hikayelerinde tutarsızlıklar olmaz.

Meryemce90
14-05-07, 16:01

bende aynen söylediklerine katiliyorum artik olmazzz zaten yasemin ve ahmet bence hic beraber olmiycak zaten dizinin adi HATIRLA SEVGILI onlari aski hatiralarda kalcak..

hem güzide necdet beraber olmasinlar eger olurlarsa hic de iyi olmaz sacma olur. bende artik deniz defne yasar isik onlari görmek istioyrummm....

alisercan
14-05-07, 16:07

Böyle bir şey olacaksa da zaten farklı bir yakınlaşma sonucu gelişen bir ilişki olacaktır. Necdetin aşkı kendine göre kutsadığı platonik sürdürdüğü ve kendisinin karşılık alacağı mümkün olmayan bir aşk. Ama diğer yandan sevilmek duygusu, beğenilmek duygusunu hissetmek de insani. Yani böyle bir ilişkinin yaşanması çok doğal bir sürec olur. Çünkü bir erkek hem de ekonomik yönden güzel işler yapmış başarılı bir iş adamı eğer hayatında bir kadın ruhuyla tüm bedeniyle yoksa, bu erkek kaçınılmaz olarak bir kadın, bir ilişki isteyecektir. Önemli olan bu eksikliğin hatırlatılmasında. Bana göre güzide de bu potansiyel var ve necdetten hoşlanıyor. Bunu ona hatırlatmaya başladı bile. Eee sonuçta bu karşılıklı etkileşim gelişecektir.
Ayrıca yine bir başka yönden bakmak istiyorum. Lajos Ergi piyes yazma sanatında karakter yaratmayı çok güzel anlatmıştır. Yani bizim karakterimiz ömrünün sonuna kadar yasemini sevecektir sevebilir. Ama kendisinin sevilmesi aşamasında kuşkularımız var. O halde biz yine de onu seven ve hiç ihanet etmeyen bir karakter yaratmalı mıyız. O zaman bir masal kahramanı yaratılmış olmaz mı. Rıza nezahati çok seviyor. Ama öyle bir güçlü karakter yaratmıştık ki, güçlü etkili, politik güçleriyle ülkede bir dediği iki edilmeyen bir adamın üstelik karısının üzerinde mutlak dominant bir güç kurmuş ve gücü kabul edilmiş bir karakterin nezahati o şahşahalı döneminde aldatmasını yansıtmasaydı biz sadece bunun yansıtılmadığını işletilmediğini düşünürdük. Ya da en azından ben böyle düşünürdüm. Çünkü adam bu seviyeye birden bire gelmiş, içinde kırsallık var (nezahatin menderes ile konuşmasında karısından utandığı sahneleri hatırlayın geldiği yeri tasarlayabiliriz.) Gencecik bir kızı görecek ve bir ilişki yaşamayacak.
Kısaca arkadaşlar tutarsızlıklar olabilir bütün bunlar idda dahilinde olabilir de zaten, ama karakterler ete kemiğe bürünmüş karakterlerdir. Ya da %80 karakterlerimiz yerli yerine oturmuştur. Dolayısıyla necdetin böyle bir yaklaşımı olursa çok doğal bir sevilme ve seven güzel bir kadınla birlikte olma arzusunun gerçeğe dönüşmesi gerekir diye düşünüyorum. Bir erkek olarak da şunu söylemek istiyorum, nasıl seversem seveyim, birlikte olmadığım ve dokunamadığım 5-6 yıllık bir karım olacak ve beni baştan çıkarmaya çalışan iri gözler olacak... Bu söylediğim doğal olarak sadece erkekler için değil kadınlar için de geçerlidir. Ama yine de Lajos Ergi nin anlattığı ile bitirelim, bu sürec yani severken sevdiğine ihanet kadında çok zordur.

şilimsi
14-05-07, 16:22
necdet eğer aşık olursa güzideye zaten dizideki bütün anlam gider..
ama bi de şöyle bişey var..necdet yaseminin ne halt olduğunu anlayınca ondan soğur ve ben bunu mu sevmişim senelerce diyip kendine kızar..
ondan sonra bir bakarki güzidenin kollarında..
ve eğer boşanmadan -ki boşanmayacaklarına eminim!- necdetle beraber olursa güzidedende nefret ederim..yasemini morartsınlar tamam ama böylr olmaz..ahlak denen bişey var canım aaa:icon_whis

şilimsi
14-05-07, 16:30
aşkasürgüncü..
tatlım bencede çok yakışıyorlar..ama necdet,i yanlış tanımışım derim yani..o kadar yıl sev sonra karşına çıkan kıza aşık ol..mantıklı değil..
yoksa necdetle güzideyi bende çok yakıştırıyorum..hatta ikisinide çok seviyorum:happy0064

berrak...
14-05-07, 16:33
öncelikle selamlar:
bravo necdet gözüme girdin yivrüüüüm!
yasemin hanım görsün bakalım nasılmış.Ayrıca ayla'yada pes :icon_evil
evlenme teklif ederken çekinmiyor,nişan istemeğe mi çekiniyor?
ben bu bölümde hep bekledim deniz'i göstersinler diye,
biliyorum biraz bencillik benim yaptığım ama sürekli deniz'i göstermelerini istiyorum:img-in_lo
ayrıca güzide'de bir sır var, ben necdet ile güzideyi birbirine çok yakıştırıyorum.

MasalTeam
14-05-07, 16:36
Sevgili alisercan,

Zaten benimde demek istedigim buydu.Necdet Güzideye karsilik verecekse bile bu saydigin sebeplerden dolayi ve dedigin sekilde olmali.Ama eger Necdet,Güzide iliskisi yüzünden yillardir asik oldugu insandan tamamen vazgecerse ve umudu keserse büyük celiski olur..

chom:)
14-05-07, 16:46
mrb arkadaşlar..
annem sayesinde bikaç bölümdür izliyorumm diziyi:img-wink: bu gidişle izlemeye devam etcem gibi..
yaşar ve ışık çifti favorimm:img-in_lo çünkü çok samimi masum&tatlılarr:img-in_lo ama çok az gösteriolar onları:icon_sorr
artık necdet&yasemin&ahmet&ayla&(güzidee:yeni üye:)) düğümü bi çözülse de bizz de yaşarla ışığı-defneyle denizi izlesekk:img-wink:

Messa
14-05-07, 16:47
Böyle bir şey olacaksa da zaten farklı bir yakınlaşma sonucu gelişen bir ilişki olacaktır. Necdetin aşkı kendine göre kutsadığı platonik sürdürdüğü ve kendisinin karşılık alacağı mümkün olmayan bir aşk. Ama diğer yandan sevilmek duygusu, beğenilmek duygusunu hissetmek de insani. Yani böyle bir ilişkinin yaşanması çok doğal bir sürec olur. Çünkü bir erkek hem de ekonomik yönden güzel işler yapmış başarılı bir iş adamı eğer hayatında bir kadın ruhuyla tüm bedeniyle yoksa, bu erkek kaçınılmaz olarak bir kadın, bir ilişki isteyecektir. Önemli olan bu eksikliğin hatırlatılmasında. Bana göre güzide de bu potansiyel var ve necdetten hoşlanıyor. Bunu ona hatırlatmaya başladı bile. Eee sonuçta bu karşılıklı etkileşim gelişecektir.
Ayrıca yine bir başka yönden bakmak istiyorum. Lajos Ergi piyes yazma sanatında karakter yaratmayı çok güzel anlatmıştır. Yani bizim karakterimiz ömrünün sonuna kadar yasemini sevecektir sevebilir. Ama kendisinin sevilmesi aşamasında kuşkularımız var. O halde biz yine de onu seven ve hiç ihanet etmeyen bir karakter yaratmalı mıyız. O zaman bir masal kahramanı yaratılmış olmaz mı. Rıza nezahati çok seviyor. Ama öyle bir güçlü karakter yaratmıştık ki, güçlü etkili, politik güçleriyle ülkede bir dediği iki edilmeyen bir adamın üstelik karısının üzerinde mutlak dominant bir güç kurmuş ve gücü kabul edilmiş bir karakterin nezahati o şahşahalı döneminde aldatmasını yansıtmasaydı biz sadece bunun yansıtılmadığını işletilmediğini düşünürdük. Ya da en azından ben böyle düşünürdüm. Çünkü adam bu seviyeye birden bire gelmiş, içinde kırsallık var (nezahatin menderes ile konuşmasında karısından utandığı sahneleri hatırlayın geldiği yeri tasarlayabiliriz.) Gencecik bir kızı görecek ve bir ilişki yaşamayacak.
Kısaca arkadaşlar tutarsızlıklar olabilir bütün bunlar idda dahilinde olabilir de zaten, ama karakterler ete kemiğe bürünmüş karakterlerdir. Ya da %80 karakterlerimiz yerli yerine oturmuştur. Dolayısıyla necdetin böyle bir yaklaşımı olursa çok doğal bir sevilme ve seven güzel bir kadınla birlikte olma arzusunun gerçeğe dönüşmesi gerekir diye düşünüyorum. Bir erkek olarak da şunu söylemek istiyorum, nasıl seversem seveyim, birlikte olmadığım ve dokunamadığım 5-6 yıllık bir karım olacak ve beni baştan çıkarmaya çalışan iri gözler olacak... Bu söylediğim doğal olarak sadece erkekler için değil kadınlar için de geçerlidir. Ama yine de Lajos Ergi nin anlattığı ile bitirelim, bu sürec yani severken sevdiğine ihanet kadında çok zordur.

Hüseyin Abi, çok güzel yazmışsın katılıyorum. Necdet'in Güzide ile bir ilişki yaşaması gayet doğal olacaktır. Bizlere Necdet, kendini bildi bileli Yasemin'i sevdi-seviyor-sevecek olarak gösterildi. Öyle bir sevgi'ki, başkasından olduğunu bildiği çocuğu kendi öz kızı gibi gördü yıllarca Yaseminden hiçbir karşılık beklemeden umut ederek ona ve ailesine türlü yardımlarda bulundu. (Burada Ahmet konusunda bencillik etti ama Yasemin açıklamayı düşünmezken bana düşmez diye düşünmüştür yada alkın gözü kördür.) Ama zaman'la gördü ki, bu umudun sonu yok ve gerçekleşmeyecek bir umut. Yasemin'i sevmeye devam ederek Güzide ile bir birliktelik yaşayabilir. (Aldatsın demiyorum. Aldatsa'da sevinirim ben çünkü Yaseminde onu düşünsel olarak Ahmet ile aldattı:icon_whis Bir gönülde iki sevda yatabilir demek istemediğim) Yasemin'e olan aşkı kalbinin bir köşesinde sessiz sedasız duracaktır ama onunda sevilmeye ve sevmeye ihtiyacı olacak, ve bunu ona sağlayacak kişi pekala Güzide olabilir.

gerçek_aşk86
14-05-07, 17:12
Necdet Güzideye aşık olursa bugüne kadar bize gösterilen Necdet karakterinin hiçbir manası olmaz:img-yes:Ayrıca ben Necdet'in Yasemine duyduğu masalsı aşkı seviyorum:img-in_loGüzideyle birlikte olmasın:hıhDizide hayran olduğum tek karakteri de mahvetmesinler:hıh

scoorpioo
14-05-07, 17:48
Bence Necdet ile Guzide arasinda birsey olacak ama tabii ki ask degil.
Geçen bolumde Necdet Teo'ya "Yasemin neden oyle davrandi" diye sormustu. Hangi dusuncelerle ona yaklasmak istedigini merak etmisti. Bence bir sure sonra Necdet, Yasemin'in ona olan saygisindan onu birakip gidemedigini anlayacak ve ona yolu açmak için Guzide'yle birlikte olacak. Cunku artik Necdet'in buyuk askindan bir kez daha emin olan Yasemin onu bu sefer hiç terkedemeyecektir (zaten Ahmet evleniyor ama neyse). Yasemin bu çikmazda kalip Necdet'e borç odeme çabasindan kurtulsun diye Necdet Guzide'ye asikmis gibi davranabilir...

Aklima gelen tek sey bu! Ama senaristlerimiz o kadar basarililar ki bir sekilde olayi baglamayi becereceklerdir.

Ama ben Necdet'in Yasemin'e olan askini anlattigi sahneyi begenmedim..Biraz ruhsuzdu sanki. Benim bildigim Okan Yalabik çok çok daha iyisini yapabilirdi, ama herhalde yonetmen istemedi, ne bilim.. Biraz aglasa ve daha sonuk ve ask dolu konussa daha etkileyici olurdu. Sanki herhangi bir konuda fikrini belirtir gibi konustu. Yillar sonra ilk defa o firsat eline geçmis, nihayet sevdigi kadina askini ilan ediyor...Daha iyi olabilirdi.

Guzide'yle Necdet'in sahnesine bayildim ama!! Necdet baya etkilendi..Guzide'de etkilemeyecek bir kadin degil hani...Ya bence bisey olacak..Belki Necdet Guzide'ye butun durumu anlatir, ve Yasemin'in onunu açmak istedigini, bu yuzden numaradan biriyleymis gibi gorunmesi gerektigini...ondan yardim ister belki..Bu çok guzel olur bence :)

Aklimda daha çok seçenek var ama birden çok saçmalamak istemiyorum :) Arkasi yarin...

smhgrl
14-05-07, 17:57
zaman atladıklarından beri sabırla bekliyordum bu dizi ne zaman toparlanır diye.
hala toparlanmadı ama geçen bölüm biraz daha iyiydi sanki.biraz daha beğenimi kazandı yani. ayrıca öyle veya böyle artık dizi de olay adına bir şeyler olmasına ben memnunum.bir süre böyle devam eder umarım.neydi öyle hoşgeldin uğurlar olsun la bitiyordu bölümler.hiç birşey olduğu yoktu.
ayrıca da ahmeti gördüğümüz yok hiç. figüran gibi oldu. ama o aylayı yasemin gibi gördüğü sahne de sahiden çok iyiydi.napsın ona ayrılan bi gıdımcık sahnelerde göstercek artık o da kendini: )))
velhasıl umarım bu toparlanma ışığı çabucak sönmez.güzelim diziyi rezil rüsva ettiler zaten..

merhem
14-05-07, 17:58
Necdet Guzideye asik olmasada sevmeli..
Guzide onu seviyor zaten necdet bunu ogrendiginde sevilmeninnasil birsey oldugunu anladiginda asik olmasada guzideye karsi bir sevgi olusabilir..

Necdet&Guzide forever!!
Saskalz yasemin baska kapiya

badger
14-05-07, 18:03
Alisercandan böylesine insani bir yorum geldiği için teşekkür ederim...Ben de Necdetin Yasemini çok sevmesini biraz da kavuşamama faktöründen ileri geldiğini düşünüyorum ve buna ek olarak, Necdetin Yasemini hep çok sevmesi hayatının önemli bir dönemini kaplamış..Yani Necdet ilk zamanlarından beri Yasemini sevmiş ve başka birine bakmak bile aklına gelmemiş...Necdet, sonuçta duygusal bağlamda bir kadınla fiziksel yaklaşımı olmamış...Hem ruhsal hem de fiziksel olarak bir ilişki yaşamamış...Hep seven taraf olduğu için ilgisini çeken ve onu daha çok seven onun için bir şeyler yapmaya hazır olan bir kadına hayır diyemez...Güzide, bazılarınızı rahatsız etmiş ama beni Yasemin kadar rahatsız etmiyor, çünkü doğru olduğuna inandığı şeyleri yapacak kadar cesur...Rıza-Nezahat ilişkisine baktığımızda, onlar zaten birbirine uyumsuz bir çiftti.Rıza, herzaman aranan bir karakter ve pohpohlanmayı da seviyor..Nezahat bu konularda kocasına yetişecek ve anlayacak bir karakter değildi..Eğer çalışmıyor olsaydı, ayrılma cesaretini göstereceğini pek sanmıyordum..Bu konuyu irdelemeye devam edeceğim, esen kalın.

sude01
14-05-07, 19:26
Necdet Güzideye aşık olursa bugüne kadar bize gösterilen Necdet karakterinin hiçbir manası olmaz:img-yes:Ayrıca ben Necdet'in Yasemine duyduğu masalsı aşkı seviyorum:img-in_loGüzideyle birlikte olmasın:hıhDizide hayran olduğum tek karakteri de mahvetmesinler:hıh

gercek ask forumu actım yazını gordum tamamen katılıorum umarım dizi ekibi
yorumlarımızı okur ve dikkate alırlar lutfen lutfen lutfen:img-help: :img-help: :img-help: :img-help:

gokce179
14-05-07, 19:32
Bu aralar bahsettigim tek konu bu zaten...Yasar ve IsIk sahneleriii....Bu kadar mi güzel olur ask, bu kadar mi masum...Tekrar tekrar izliyorum doyamiyorum ya...O bakislar, mimikler artik umarim daha çok yer verilir bu aska...Diger asklar sapitti nede olsa...Acaba onlari ilerki bölümlerde ne bekliyor...Gerçekten merak ediyorum:img-in_lo

askasurguncu
14-05-07, 19:36
Bu aralar bahsettigim tek konu bu zaten...Yasar ve IsIk sahneleriii....Bu kadar mi güzel olur ask, bu kadar mi masum...Tekrar tekrar izliyorum doyamiyorum ya...O bakislar, mimikler artik umarim daha çok yer verilir bu aska...Diger asklar sapitti nede olsa...Acaba onlari ilerki bölümlerde ne bekliyor...Gerçekten merak ediyorum:img-in_lo

bende yasar ve isik sahnelerine
bayiliyorum ahmet ve yasodan sonra en cok yakistirdigim cift ins
onlarin aski ahmet ve yasonunkine benzemezz:icon_sorr

şilimsi
14-05-07, 20:00
necdet&güzide buraya
yasemin kapı dışına:img-hyste

bencede necdet aşık olmamalı ama sevmeli..dünyada yasodan başka kadınlarında olduğunu görsün artık!!

_mel_
14-05-07, 20:19
güzide hala bir muamma,çözemedim bir türlü.o kadar tuhaf ki sanki daha gelmeden necdete aşıkmış gibi.ne ara aşık oldu,ne çabuk necdete yaklaşmanın yollarını arar oldu bu.aceleye getirilmiş bir aşk bence.

bir_adı_yok
14-05-07, 20:22
yasemin'in necdet'e duyduğu sevgimi desem, hayranlıkmı desem minnet mi desem işte herneyse ama aşk değil,
necdette aynı şekilde güzoya duyabilir.
bence yakışırlarda.
necdet'in yaseminden bi sıyrılması lazım.
yasemin biraz tek kalmalı bence.ki
aklı başına gelsin.

yumer
14-05-07, 20:36
benimde en begendigim iliskilerden biri Yasar ve Isik cok güzel adimlar attilar gercektende iyi oynanan bi ask bide Güzidenin Necdet´e olan aski oda yavas yavas artik belli ediyo duygularini

Bu arada yaseminle hic ilgilenmiyorum kiz kurudu sanki bütün duygulari cekilmis gibi sadece ahmet degil her konuda hic bir davranisi mimikleri hosuma gitmiyo

yani bazen soruyorum ilk dönemi yasemin mi oynadi diye

bide üzüldügün bi konu var siz nedersiniz bilemem ama ahmet aylaya bakarken sanki ona asikmis gibi sanki bi tutku yada sanki karsisinda yaso varmis gibi gözleri parliyo bilmiyorum ya bu beni biraz rahatsiz etti ikisi birbirine cok yakinken birden böyle bakislar
neyse belki ben öyle sanmisimdir

hemşire
14-05-07, 20:43
Necdet ve Güzide birbirlerine uyuyorlar ama Güzidede insanı rahatsız eden bir sinsilik var bence ve bu da onu itici yapıyor.Ve eğer Necdet ona aşık olmaya kalkarsa diziyi izleyemeyeceğim.
Ha bu arada bir ara bir kadın pastaneye gelip Güzideyi birine benzettiğini söylemişti Güzidede hemen karşı tepki vermiş sinirlenmişti hatta Necdet neden bu kadar tepki verdiğini anlayamadım demişti ben bunun altından bir şey çıkacağını düşünüyorum..

myangel22
14-05-07, 21:04
arkadaşlar benim anlamdığım nokta şimdi ayla'nın annesi yasoya nişana gelmesi için ısrar etmişti hatta program falan anlamam demişti ama nişanda yasoyu görünce baya bir şaşırdı.birde nejdeti bu kadar ön plana çıkarmak zorundalarmı yav olay nerde nejdet orda yakında dizide 155 nejdet imdat hattı olursa şaşırmam:img-hyste

ahmetim
14-05-07, 21:13
Yorumların tamamını okumaya kalkarsam sabah olacak..

Yasemini kurtarma operasyonu baslamıs.. Ustalıkla "yasemın acındırılır".. seyırcı de saf ya.. butun yaptıklarını unutup uzulecek halıne.. Ahmeti gören oldu mu? Ben bır kac sahne hayal mayal gordum sankı.. Noldu acaba? Okan- beren agır bastı.. adamı gonderıyorlarmı dızıden..

Okana (necdete degıl) benden olumsuz not.. çok abartılı oynadı.. boyle gıderse necdete olan destegımı cekecem..

Ahmet salon sahnesınde döktürdü.. adam gıbı bır o sahne vardı.. tamamen ona konsantre olmus.. yasemının hayalını gordugu anı ve hıslerını cok guzel yansıttı..

Guzıde ııh.. ya bu dızıdekı kızlar ne cesur.. bır an yamulacak sandım necdetın dudaklarına..

Necdetı her sahnede gormek ıtıcı gelmıyor mu sıze? Aşık necdet.. baba necdet.. asık olunan necdet.. aıleyı bır arada tutan necdet.. muzıkten anlayan necdet.. sıyasetten anlayan necdet.. şiirden anlayan necdet.. maydonoz necdet.. dereotu necdet..

Melahat hanıma su sarkıyı armagan edıyorum.. "bıraz gec kalmadınmı"

Ruyayıda goremedık.. Baba-kız fıgurasyondular resmen..

Bende bır etkı bırakmadı bu bolum.. En buyuk necdet, baska buyuk yok.. bölümüydü sanki..

evet ya ahmetin artık daha az ve kısa.resmen cansel 2. plana atıldı.acaba okanla benrenn aşk yaşıyor olması ve canselle aralarını iyi olmaması neden olmuş olabilir mi?gazetede okumuştum haberi.bunları yüzünden dizi bitmesinde.15. bölümden sonra necdeti daha çok görmeye başladık.sevmiyorum necdeti çekilsin aradan. :fighting2

(BuRcUu)
14-05-07, 21:23
Bnce de artık Necdet fazLa yer aLmaya başLadı..
Her yerde onu qörüyoruz.. Nerde sorun var
Necdet qidiyor 2dk haLLediyor..
Birine bişi oLsa.. aiLede sorun oLsa Necdet.. necdet..
eden bu kdr çok yer aLıyor anLamadım..

myangel22
14-05-07, 21:28
Bnce de artık Necdet fazLa yer aLmaya başLadı..
Her yerde onu qörüyoruz.. Nerde sorun var
Necdet qidiyor 2dk haLLediyor..
Birine bişi oLsa.. aiLede sorun oLsa Necdet.. necdet..
eden bu kdr çok yer aLıyor anLamadım..

canım şimdi bnde bunun dedim her yerde nejdet, yemek yap nejdet ,sorun var hallet nejdet,az önce de dedğim gibi oldu olucak 155nejdet imdat hattı olsun dizide neden diğer oyuncular bu kadar ön plana çıkmıyor ahmet'in sahnesi var yada yok ama olmuyor böle:img-yes:

Eqo
14-05-07, 21:40
Ama yine de Lajos Ergi nin anlattığı ile bitirelim, bu sürec yani severken sevdiğine ihanet kadında çok zordur.

O halde 23.bölümün son sahnesinde Yasemin'in yaptığı nedir? Aşk olmadığını biliyoruz..Minnet mi,sevgi mi ( Necdet'e o manada bir sevgi beslemediğini de biliyoruz) ,ya da kıskançlık mı ?Aşkına ihanet değil mi? Mutluydu Necdet'e bedenini sunarken ..Nasıl bir karakteri var Yasemin'in delirdi mi ,ne hale geldi :) yaptığı hiçbirşeyin tutar yanı yok..

Ahmet'e Necdet'i üzmemek için gitmedi,diğer yandan mutsuz ettiğini bile bile Necdet'in yanında kalıyor..Sadece birlikte olarak Necdet'i mutlu etmeye çalıştı ee bunun da faydası olmayacağını anladı ama hala orada.Necdet bu şekilde mutlu öyle mi? Ben yıllardır rahibe hayatı yaşıyorum, o da yaşıyor sesini çıkarmadığına göre sorun yok..Necdet'in sevmeye sevilmeye ihtiyacı yok... Bu nedir valla ben çözemedim..Komik.

Ayrıca Necdet sadece Yasemin 'e ve Yasemin'in kızına,Yasemin'in babasına,Yasemin'in annesine,Yasemin'in kızkardeşine iyilik meleği..Annesini dr' Lale götürüyoro esnada Necdet Bey kayınvalidesiyle gezmelere gidiyor karısına yaptırdığı elbiseyi alıyor,olmadı kayınpederinin peşinde adalarda dolaşıyor ,öte yanda annesi ile ilgili yaptığı en ufak bişey yok.Aman ha karısı üzülmesin diye kardeşini ve çok sevdiği dostunu çocuk azarlar gibi azarlamaktan çekinmiyor;Teo'yu her fırsatta ekmekten zor durumda bırakmaktan asla sıkılmıyor.her fırsatta Teo'ya ağlıyor ama yahu senin derdin var mı demiyor;annesini şaşkaza aklına geliyor da öyle soruyor ,merak ettiğinden felan değil...Ne melek ama:)

badger
14-05-07, 21:42
[QUOTE=CveB;3291715]Kaldırım taşlarını bilmem de Rıza kaldığı otelde yüzünü yıkarken lavaboda son model musluk vardı.:)

Bir de Gürsoyların evin dış kapısındaki 3 milli Kale kilit i de unutmayınız lütfen..Bir de o zaman havlular çğunlukta el dokuma havluydu.

Sinem90
14-05-07, 21:51
eqo söylediklerine katılıyorum.yaseminin yaptığınının mantıklı bir açıklaması asla olamaz.onun gibi birine gerçek hayatta ne gözle bakarlardı düşünün artık.bir eşe daha da önemlisi bir anneye bu hareketler asla yakışmaz.toplum tarafından itilirdi.bu durumda necdette de yanlış yaptı.olanlara rağmen hala onunla birlikte.ben olsam direkt boşardım.böyle bir eşe veya arkadaşa bu kadar iyilik fazla bile.

Eqo
14-05-07, 22:07
Yahu olaya bak,hangi şartla olursa olsun o nişana gidilebilir mi,neler geçmiş, neler yaşanmış ,geçmişi bıraktım daha dün ağladın zırladın diğeri kulak tıkadı,olmadı beraber olmaya 1 adım kaldı da ,bunun neden olamayacağını az da olsa konuştunuz..Sonra hiçbirşey olmamış,tek kelime konuşulmamış gibi süslenip püslenip nişana gittin.Sen gittin de Necdet bunu nasıl kabul etti,ne gösterisi gövde mi ...?

En iisi çıkayım ben zaten diziyide seyretmeyeceğim :))kavuşamadılar diye değil iyie saçmaladılar deniz gezmiş'te yok ..off ne güzeldi 60 lar off offff..

Ben bu diziyi tarihe ışık tutuyor,hep duyduğum ama hiç farkında olamadığım olaylara değindi,merak etmemi,okumamı ,araştırmamı sağladı diye sevmiştim.(

(BuRcUu)
14-05-07, 22:08
canım şimdi bnde bunun dedim her yerde nejdet, yemek yap nejdet ,sorun var hallet nejdet,az önce de dedğim gibi oldu olucak 155nejdet imdat hattı olsun dizide neden diğer oyuncular bu kadar ön plana çıkmıyor ahmet'in sahnesi var yada yok ama olmuyor böle:img-yes:

Diziyi Dönem dizisi diye qösterip sürekLii aşk sahneLerii izLettiriyorLar..
Daha siyaset iLe aşkı ayarLayamadıLar ki..
Necdet sahneLerini de ayarLayamıyor oLmaları normaL.. :img-hyste

merhem
14-05-07, 22:16
Zaman atlamasindan once Necdet sahneleri bukadar cok degildi..
Zaman atlamasindan sonra boyle oldu..
Necdeti izlemeyi sevsemde malesef biturlu dengeleyemiyorlar..
Bir care bir cozum bulmalari gerek ama artik umidim kalmadi..
Yani bir hafta deniz gezmisi 10 15 saniye goruyoruz sonra bir hatfa gormuyoruz..
Izleyicileri bunaltmadan artik bir denge saglasalar..

badger
14-05-07, 22:22
Yahu olaya bak,hangi şartla olursa olsun o nişana gidilebilir mi,neler geçmiş, neler yaşanmış ,geçmişi bıraktım daha dün ağladın zırladın diğeri kulak tıkadı,olmadı beraber olmaya 1 adım kaldı da ,bunun neden olamayacağını az da olsa konuştunuz..Sonra hiçbirşey olmamış,tek kelime konuşulmamış gibi süslenip püslenip nişana gittin.Sen gittin de Necdet bunu nasıl kabul etti,ne gösterisi gövde mi ...?

En iisi çıkayım ben zaten diziyide seyretmeyeceğim :))kavuşamadılar diye değil iyie saçmaladılar deniz gezmiş'te yok ..off ne güzeldi 60 lar off offff..

Ben bu diziyi tarihe ışık tutuyor,hep duyduğum ama hiç farkında olamadığım olaylara değindi,merak etmemi,okumamı ,araştırmamı sağladı diye sevmiştim.(

yaseminin ve necdetin kendilerini kandırmasından başka bir şey değil...Ahmetin hayatına yine limon sıkmaya devam ediyorlar..Nasıl karakterler anlamadım gitti..Sanki Ahmet onların hayatını mahvetti...Bu işte asıl nokta kaçıyor, Yasemin hala Ahmeti unutamadı davası değil, bu ikisi Rüyadan babasını gizliyorlar...Bir an önce bunun vebalini taşımaya başlayıp, vicdan azabından kıvransalar iyi olur.

Eqo
14-05-07, 22:49
BEn bunu nasıl gözden kaçırdıklarını hep merak ediyorum senaristlerin.Tamam bu bebekten Ahmet'in asla haberi olmayacak denildi önceden.Haberi olmayacak bitti;bu kadar basit mi? Hayır olay şu olur ,adam çeker gider anlatırsın ne halin varsa gör der sen de bir daha çocuğu haber vermezsin ; bu manada haklı bulunabilirsin.Bırakın şimdiyi ilerde söyleme gibi bir niyette yok.Genç kızlığı ile ilgili planlar yapılıyor amma o planların içine Ahmet yok:)

İyi dizi yapmak olayları böyle anlaşılmaz yaparak, ya da karakterleri böyle 180 derece değiştirip tanınmaz hale getirerek ,hatta kadın başrolü nefret ettirilerek mi yapılabiliyor.Üstelik te genel özeti baştan verip bunu yapmak ne kadar gereksiz.Kimbilir Ahmet_Yasemin sonunda kavuşacak denilmeseydi kısaca bize önce kitabın sonunu okutmasalardı ,bu iş bu kadar sarpa sarmazdı ..

Bİze söz verdiniz,masalsı bir aşkla karıştırarak bir dönem dizisi çektik dediniz .Hayal kırıklığına uğramak değil sözlerini tutmalarını istiyoruz:img-hyste

şehrayin
15-05-07, 00:35
böyle olunca gerçekten diğer dizilerden farkımız kalmıyor.diğer dönem dizilerinde böyle olmadı.her iki yönde ayarlıydı.ama burda öyle değil.hayır deniz gezmişin menderesten ne eksiği var?onu anlattınız da denizi neden göstermiyorsunuz?madem göstermeyecektiniz neden onun hayatını anlatacağız dediniz?dönem atlanırken yanlış hatırlamıyorsam hatırla sevgili kaldığı yerden dönemin hikayesini anlatmayaca devam edecek denilmişti.ama malesef öyle olmadı.deniz gezmiş gibi birinin hayatı birkaç miting sahnesi kadar önemsiz değil.o daha fazlasını hakediyor.

hey yavrum hey!!!! ne güzel konuşmuşsun be!!!!!
ben ilerki bölümlerde halen anlatıcaklarını ümit ediyorum
anlatılmayacağından eminmisiniz

egebatu
15-05-07, 10:20
Nejdet Bu Bölümde Harikaydi Muhteşem Bi Konuşma Yapti Yaseminle Süperdi Işte Bu Olmaliydi Zaten Ben Tahmin Ediyodum Karşilik Vermiyeceğini Nejdet O Kadar Da Salak Bi Karakter Değil çünkü.herşeyi Görebiliyo Umarim Nejdette Güzideye Aşik Olur Nejdetede Yazik Artik O Da Sevilmeyi Hak Ediyo Zaten Nejdete En çok Dokunanada Yaseminin O Gece Okadar şey Söyleyipte Bi Seni Seviyorum Dememesiydi Hangi Duygularla Geldin Buraya Diye Sorduğunda Bi O Kelime çikmadi Ağzindan

esra36
15-05-07, 11:31
selam uzun zamandır forama giremiyordum

24.bölüm süperdi.necdet ne güzel konuştu.gerçekten yasemini çok iyi tanıyor ve seviyor."herşeyi söledi bir tek seni seviyorum demedi" bu sözlerden sonra necdete daha bir üzüldüm.necdet o kadar güzel ve mantıklı konuştu ki gerçekten yaseminin kendisini sevmesini bekliyor ama bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek en acısı bu.ahmet olamsydı eminim yasemin necdeti sevecekti en baştan .çünkü necdet harika biri.yasemini bırak yaseminin aiesiyle bile ilgileniyor.necdet bence bu bölüme damgasını vurdu.

güzideye gelince yavaş yavaş necdete yaklaşmaya başldı.laleden yaseminin necdeti sevmediğini öğrenince sınır tanımadı.adamın ağzına girecekti nerdeyse tabi necdet bunu fark etti fark etmemek mümkün değil ki. umarım necdet güzüde ile mutlu olur .sanırım bunu hak ediyor.

nezahatın rıza ile boşanma kararını çok yerinde buldum.daha ne bekliyordu ki rızanın keriman ile aynı eve yaşamasını mı? bir şans verdi rızaya ama rızada bu şansı kulanamadı.yani imkanı da olmadı adamla ilgilenemdi zaten rıza bir bunalımdaydı dah yeni cezaevinden çıkmış yıllar geçmiç çevresi yabancı geliyor.nezahatinde ona fazla ilgi göstermemesi onu kerimana götürdü.hem rızanın hemde nezahatin uçu var.

yaşar önceden ışıktan kaçmayı dnedi ama başaramadı.yşar çok iyi biri umarım onun ddiği gibi araları bazı faktörlerden dolayı bozulmaz.beş dakikada aşk itirafı geldi sevindim .çok güzel bir sahneydi.ama haruna üzülüyorum:icon_sorr

neden bu bölümde denizi az denilcek kadar hatta hiç göstermediler.defne deniz aşkını da görmek istiyoruz.çok tatlılar

ahmete gelince annasiyle konuşamları çok güzeldi.kol düğmelerini annesine verince çok duygulandım.hemen aklıma yaseminin ve ahmetin konuşmalrı geldi. "doğum günün kutlu olsun.beğendin mi bana hep seni hatırlatacak, hatırlamak için uzaklaşmak gerekir doğru ben hep yanında olucam seni hep seni sevicem. bu kol düğmeleri aşkımızın bir şahanesi" çok üzüldüm çokkkkkkkkk

bide ayla ile nişan yerinde aylayı yasemin gibi görmesi.yasemini ilk gördüğü zaman ki hali ile hayal etti. o bakışlar neydi öle içim yandı canım benim.

yasemine gelince sanki mutluyum gibisinden o kadar süsülendi o kadar makyaj yaptı ki sanki gelinde içini sorun mutsuzum mutsuzum diyordu.salona ilk girişi ile herkein gözleri ondaydı onun ise ahmette. ahmet yasemine nasıl baktı ayyyyyyyy çok güzeldi.

lafın kısası yeni ölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

herkese sevgiler ve saygılar
iyi günler......bye

resimseçici
15-05-07, 12:59
bu forumda bir çok kişide bulunan yasemin düşmanlığını çok yersiz buluyorum. Tamam belki super bir oyuncu olmayabilir ama elinden geleni yapıyor. Ayrıca karakter olarakta herkes onu suçlamaya devam ediyor. Sanki aşkı elinden alınan o değilmiş gibi. bana göre buna en baştada herkesin bayıldığı necdet sebep oldu. Onların nasıl da birbirlerine aşık olduklarını ondan daha iyi bilen hiç kimse yoktu. çok rahat bir biçimde herşeyi ahmete anlatabilirdi. ayrıca acaba kendisine böyle bir şey yapılsaydi. yani çocuğu saklansaydı. ne yapardı kimbilir bu sinirle. Birde hep iyi davranıyor. hep yasemini minnet altında bırakıyor. Acıma duygusunu veya minneti hiç bir zaman aşka çeviremezsin çok seversin ama aşık olamazsın işte umarım bunu o da en yakın zamanda görür ve karşılık bulabileceği bir aşk yaşar. Ben şahsen ahmete de kızıyorum sen bir insanı bu kadar seveceksin ve onun da sevgisinden emin olacaksın ya insanın hiç aklına gelmezmi bu kız niye böyle alelacele evlendi diye beni bu kadar severken başkası ile birlikte olup bir çocuk yaptı diye. o kadar lozanlarda falan okumuş ama hiç matematik öğrenmemiş herhalde. ya hesap ortada a kadar adalarda beraber oldunuz işte hesapla bakalım bu çocuk kimden bir sor yasemine mesela. Ayla zaten tam bir kişiliksizlik örneği herşeyi duyupta böyle bir şeye kalkışıyor. İnsan en başta kendine yapmaz böyle bir kötülüğü. İskambil kağıtlarından bir yuva kuruyor kendine eee ne demişler kendi düşen ağlamaz. Bence burada karşılıklı,gerçek ve bir çok insanı heyecanlandıran tek aşk var oda Ahmet&Yasemin aşkı. ve artık diyoumki bir an evvel onları bir arada görmeye başlayalım. hiç olmadı sezon finalinden önce bunun sinyallerini alalım.

Eqo
15-05-07, 13:30
bu forumda bir çok kişide bulunan yasemin düşmanlığını çok yersiz buluyorum. Tamam belki super bir oyuncu olmayabilir ama elinden geleni yapıyor. Ayrıca karakter olarakta herkes onu suçlamaya devam ediyor. Sanki aşkı elinden alınan o değilmiş gibi. bana göre buna en baştada herkesin bayıldığı necdet sebep oldu. Onların nasıl da birbirlerine aşık olduklarını ondan daha iyi bilen hiç kimse yoktu. çok rahat bir biçimde herşeyi ahmete anlatabilirdi. ayrıca acaba kendisine böyle bir şey yapılsaydi. yani çocuğu saklansaydı. ne yapardı kimbilir bu sinirle. Birde hep iyi davranıyor. hep yasemini minnet altında bırakıyor. Acıma duygusunu veya minneti hiç bir zaman aşka çeviremezsin çok seversin ama aşık olamazsın işte umarım bunu o da en yakın zamanda görür ve karşılık bulabileceği bir aşk yaşar. Ben şahsen ahmete de kızıyorum sen bir insanı bu kadar seveceksin ve onun da sevgisinden emin olacaksın ya insanın hiç aklına gelmezmi bu kız niye böyle alelacele evlendi diye beni bu kadar severken başkası ile birlikte olup bir çocuk yaptı diye. o kadar lozanlarda falan okumuş ama hiç matematik öğrenmemiş herhalde. ya hesap ortada a kadar adalarda beraber oldunuz işte hesapla bakalım bu çocuk kimden bir sor yasemine mesela. Ayla zaten tam bir kişiliksizlik örneği herşeyi duyupta böyle bir şeye kalkışıyor. İnsan en başta kendine yapmaz böyle bir kötülüğü. İskambil kağıtlarından bir yuva kuruyor kendine eee ne demişler kendi düşen ağlamaz. Bence burada karşılıklı,gerçek ve bir çok insanı heyecanlandıran tek aşk var oda Ahmet&Yasemin aşkı. ve artık diyoumki bir an evvel onları bir arada görmeye başlayalım. hiç olmadı sezon finalinden önce bunun sinyallerini alalım.

Biz Yasemin'i geçmişte yaptığı seçim için eleştirmiyoruz.O zaman şartlar öyle gerektirdi yanlıştı ama yine de evlendi.Ama ya sonradan yaptıkları,hele Necdet'in kendisini sevdiğini bile bile ve O'nu asla sevmeyeceğinizde bile bile hala adamın yakasını bırakmayışı,,hemen sebep hazır ee Necdet gitmesini istemiyorki..O kadar basit mi senin bu adama vereceğin birşey kalmadı.bir karar ver ve ne yapacaksan yap:Kararını vermiş birinin eski sevgilisinin nişanında ne işi var,hem de 50 kişinin içinde birbirilerine kilitleneceklerini bile bile...Herşeyden önemlisi Rüya hala babasını bilmiyor,bilmeyiş nedeni Yaseminden başkası değil.Tabiki Ayla ve Necdet bunu söyleyebilirdi ama doğru olan Yasemin 'in söylemesidir.Görüldüğü üzere Yasemin karakteri böyle biri,.Üstüne Beren'in 2. dönemde takındığı beceriksiz oyunculuk görüntüleri de eklenince olay buy bhale geldi.

Aslında bunlar defalarca konuşuldu bundan sonra gereksiz.

Ayrıca bir araya ne zaman gelirler bilmem ama,Ahmet'in akademiye ders vermeye gitmesi ile bakalım neler olacak.

badger
15-05-07, 13:46
[QUOTE=resimseçici;3328362]bu forumda bir çok kişide bulunan yasemin düşmanlığını çok yersiz buluyorum. Tamam belki super bir oyuncu olmayabilir ama elinden geleni yapıyor. Ayrıca karakter olarakta herkes onu suçlamaya devam ediyor...

Yasemin acı çekmiyor diyemem, Yasemin hala daha o kayalıklardan atlayacğı ruh haliyle sıkışıp kalmış..Şu andaki hali, o sıkışıklığın hali ama senaryoda o kadar boşluklar gerçekleşiyor ki, bunu izleyiciye yansıtmada başarısızlar.. O devirlerde pek o kadar evlenildiğinde anlaşamadık ayrıldık hele bir de çocuk varsa pek zor...Bunu ailelerimizden biliyoruz....Yasemin, iyi ya da kötü bir şekilde düzeni var ve onun dışında herkes mutlu, ben de aşk yok ama onun dışında herşey iyi, idare ederim diye düşündü.. Bizim hikaye anlatımlarında özellikle sinema dilinde bazı zamanlarda çok eksiklikler oluyor...Bunları da ara ara yaşıyoruz...Bir karakter başlangıçta neyse illa sonunda da öyle olacak diye bir kaide yok, hayatta her an herşey olabilir, herşey insanlar içindir, dün asla yapmam dediğin bir şeyi ertesi gün kendini yaparken bulabilirsin...Yani karakterlerin değişmesi beni rahatsız etmiyor ama....Bu değişimleri gösterirken, biraz ondan biraz bundan şeklindeki anlatımlarda -bunları genellikle reyting yükseltmek maksadıyla yapıyorlar- boşluk yaratıyor ve biz kurbanlarda böyle puzzle çözer gibi çözmeye çalışıyoruz...
Necdetin aşkı konusunda özelde iyi niyetli ama genelde kötü niyetli olduğuna inanıyorum...Yasemine duyduğu aşktan ötürü ona hep iyi davranmış ama genele vurduğumuzda yaptığı birçok şeyi kötü niyetli, Necdetten hoşlanamayışımın sebebi budur..Başta Rüya meselesinden dolayı, çünkü onun yaptığı şey bencilce..Yasemin konusunda Ahmetle Yasemine yaptığı bencillik ve üstüne daha da bencil olan Rüya konusu...ve ahmete mertçe gidip te bir şey söyleyeceğini çizilen bu karaktere göre hiç zannetmiyorum...keşke söylese de Necdet gözüme girebilse...
umarım ilerleyen bölümlerde, Rüyanın ahmetin çocuğu olduğunu çok uzak olmayan bölümlerde Rüya bir şekilde hastalanır- tabii kötü bir hastalık değil_ ama kan tahlili yapılacak bir sonuç doğurur, çünkü Necdetin AB negatif -3000 kişiden birinde olan bir kan grubu- ve beraberinde bununla ilgili sorgulama yapabilecek konuların açılması gerekli olabilir diye düşünüyorum...Çünkü kimsenin bu dizide oturup hamilelik süresinin hesabını yapmıyor bu anlaşıldı..

ermec
15-05-07, 14:05
foruma dondum sonunda:Dbolum ıcın yorum yapayım necdet aptal olmadıgı ıcın tabıkı de anladı yasemını omzundan tutarak gerı ıtmesıyle ben yerımden fırladım:Dyasemının annesi bosanmayla ılgılı bence ıyı yapmış ve sagcı solcu tartısması kapısmalıydı işte sonu....sonu cok gzl olmustu ya bunlar bakarken zaten necdet umudu kestı bu kız benı gercek sevmıo seklınde dızı devam:D

elifk
15-05-07, 14:08
[QUOTE=resimseçici;3328362]bu forumda bir çok kişide bulunan yasemin düşmanlığını çok yersiz buluyorum. Tamam belki super bir oyuncu olmayabilir ama elinden geleni yapıyor. Ayrıca karakter olarakta herkes onu suçlamaya devam ediyor...

Yasemin acı çekmiyor diyemem, Yasemin hala daha o kayalıklardan atlayacğı ruh haliyle sıkışıp kalmış..Şu andaki hali, o sıkışıklığın hali ama senaryoda o kadar boşluklar gerçekleşiyor ki, bunu izleyiciye yansıtmada başarısızlar.. O devirlerde pek o kadar evlenildiğinde anlaşamadık ayrıldık hele bir de çocuk varsa pek zor...Bunu ailelerimizden biliyoruz....Yasemin, iyi ya da kötü bir şekilde düzeni var ve onun dışında herkes mutlu, ben de aşk yok ama onun dışında herşey iyi, idare ederim diye düşündü.. Bizim hikaye anlatımlarında özellikle sinema dilinde bazı zamanlarda çok eksiklikler oluyor...Bunları da ara ara yaşıyoruz...Bir karakter başlangıçta neyse illa sonunda da öyle olacak diye bir kaide yok, hayatta her an herşey olabilir, herşey insanlar içindir, dün asla yapmam dediğin bir şeyi ertesi gün kendini yaparken bulabilirsin...Yani karakterlerin değişmesi beni rahatsız etmiyor ama....Bu değişimleri gösterirken, biraz ondan biraz bundan şeklindeki anlatımlarda -bunları genellikle reyting yükseltmek maksadıyla yapıyorlar- boşluk yaratıyor ve biz kurbanlarda böyle puzzle çözer gibi çözmeye çalışıyoruz...
Necdetin aşkı konusunda özelde iyi niyetli ama genelde kötü niyetli olduğuna inanıyorum...Yasemine duyduğu aşktan ötürü ona hep iyi davranmış ama genele vurduğumuzda yaptığı birçok şeyi kötü niyetli, Necdetten hoşlanamayışımın sebebi budur..Başta Rüya meselesinden dolayı, çünkü onun yaptığı şey bencilce..Yasemin konusunda Ahmetle Yasemine yaptığı bencillik ve üstüne daha da bencil olan Rüya konusu...ve ahmete mertçe gidip te bir şey söyleyeceğini çizilen bu karaktere göre hiç zannetmiyorum...keşke söylese de Necdet gözüme girebilse...
umarım ilerleyen bölümlerde, Rüyanın ahmetin çocuğu olduğunu çok uzak olmayan bölümlerde Rüya bir şekilde hastalanır- tabii kötü bir hastalık değil_ ama kan tahlili yapılacak bir sonuç doğurur, çünkü Necdetin AB negatif -3000 kişiden birinde olan bir kan grubu- ve beraberinde bununla ilgili sorgulama yapabilecek konuların açılması gerekli olabilir diye düşünüyorum...Çünkü kimsenin bu dizide oturup hamilelik süresinin hesabını yapmıyor bu anlaşıldı..

doğumu kimse anlamasın dıye erken dogum oldugu seklınde kapatmıslardı doktorunda yardımıyla... bence enzavallı sınsı karakter ayla herseyı bıle bıle soylememesı ustuıne bırde evlenme teklıf etmesi yuh... bırde nejdet ne olursa olsun evelndıkten 1sene sonra falan ayrılmayı goze almalıydı evlılık sonrasında umutlanıp ahmete gercekten evlenmısler gıbı davranmayıp dogruyu soylemelıydı neyse... ruya olayını bence ahmetın annesı cozecek evet bısekılde hatalanabılır hem o doktor hemde cok onemlı bı konuda ahmete geldıgını falanda bılıyordu zamanında yaseının...zaten 80lere falan uzatamazlar cok abuk olur ruya sımdıden ayrı yatak odalarında yattıklarını bılıyor bu kız cocugu leyleklerın getırmedıgını ogrendıgı zaman garıpsemıyecekmı yanı? oyuzden ruya daha cok buyumeden bu ısı cozmelıler 69 yılında falansak belkı 2yıl gecırırler tam olayların kızıstıgı doneme gelır o zaman ahmette cocugunu ogrenır ruya kendı kendıne kesfetmeden

Messa
15-05-07, 14:08
Biz Yasemin'i geçmişte yaptığı seçim için eleştirmiyoruz.O zaman şartlar öyle gerektirdi yanlıştı ama yine de evlendi.Ama ya sonradan yaptıkları,hele Necdet'in kendisini sevdiğini bile bile ve O'nu asla sevmeyeceğinizde bile bile hala adamın yakasını bırakmayışı,,hemen sebep hazır ee Necdet gitmesini istemiyorki..O kadar basit mi senin bu adama vereceğin birşey kalmadı.bir karar ver ve ne yapacaksan yap:Kararını vermiş birinin eski sevgilisinin nişanında ne işi var,hem de 50 kişinin içinde birbirilerine kilitleneceklerini bile bile...Herşeyden önemlisi Rüya hala babasını bilmiyor,bilmeyiş nedeni Yaseminden başkası değil.Tabiki Ayla ve Necdet bunu söyleyebilirdi ama doğru olan Yasemin 'in söylemesidir.Görüldüğü üzere Yasemin karakteri böyle biri,.Üstüne Beren'in 2. dönemde takındığı beceriksiz oyunculuk görüntüleri de eklenince olay buy bhale geldi.

Aslında bunlar defalarca konuşuldu bundan sonra gereksiz.

Yasemin hamile kaldığı sıralarda tahminen 19-20 yaşlarındaydı. Bu yaşta bilinçli her kişi mantıklı olan şeyleri yapar. İhtilal oldu, babası idam edilecekti üstelik idam kararını verenlerin içerisinde sevdiği adamın babasıda vardı. Yasemin kendi kendine ve hamile olduğunu bilerek artık beraber olamayız, imkansız vs. diyerek Ahmetten ayrıldı. Halbuki ben burada birarada olamayacak bir vaka görmüyorum. Hele bir bekle bakalım baban idam edilecek mi? Ondan sonra kesin kararını ver. Zaten ne olduysa Yasemin'in toyluğu yüzünden oldu yaa. Daha babasının idam kararı kesinleşmeden beraber olamayız diye ayrıldı. Sonra babasının idam edilmeyeceğini öğrendi ve hastaneye Ahmet'i görmeye gitti. Selma, odaya girip AHmet'e haber verecekti ama Ahmet babası ile konuşuyordu ve doğal olarak konuşmayı bölmedi. Selma orada Ahmet seni görmek istemiyor dedi sanırım. Herneyse yine'de insan bekler değil mi? Hemen gidip intihar etmek'te neyin nesi, evlilik dışı beraber olmayı göze alacak kadar cesursun'da buna mı dayanamıyorsun. Necdet gelir onu kurtarır vss. Daha sonra tüm bunları (Hamile kaldığını vs) yıllarca kankası olan ve her derdini paylaştığını Lale ile paylaşmıyor'da ve üstelik normal bir konu'da değil. Gidip Ahmetten hamile kaldığını anlata anlata Necdet'e anlatıyor. Sanki çocuğu tek başına yapmış gibi gidip aldırmaya yelteniyor ama Yaseminciğimiz yapamıyor.
Ağlaıyor sızlıyor... Kendi işine'de gelen bu olayla Necdet düşüncesizce ve bencilce Yaseminle evlenmek istiyor. Aynı düşüncesizlik ve bencillikle Yaseminde hiçbirşeyi sorgulamadan (Gencecik adam neden benimle formalite icabu evlensin? Sevdiği kimse yok mu yada olmayacak mı? gibi) tamam evlenelim diyor. Bu arada Ahmet'i hiç kimse düşünmüyorr. Sanki bu hayattan yada Necdet ile Yasemin'in hayatından Ahmet diye biri geçmedi ve o bebe gökten zembille indi tövbe tövbe... Tabi bu sırada daha doğrusu bundan önce Ahmet'im zavallım mektup bırakıyor ama Nezahat Hanım her ne hikmetse alıp saklıyor hiçte merak etmiyor ne yazıyor diye??? Ahmet, ABD'den döndüğünde e görsün Yasemin ve Necdet evleniyorlar. Burada bende Ahmet'e kızıyorum hiç mi düşünmüyor Yasemin neden alelacele evlensin??? diye ama adam o kadar büyük bir darbe yediki bunlara mantıklı bir açıklama bulamadı. Yıllar sonra karşılaşıyorlar Ahmet soruyor neden diyee??? Yasemin, şuan gücüm yok bakma zaman diye geçiştiriyor. O sırada pekala tüm gerçekleri anlatabilirdi ama anlatmadı. Neysee tekrar buluşuyorlar ve bundan sonra beraber olmaya karar veriyorlar yasemin yine anlatmıyorr. Necdet, Yasemin'in AHmetle gideceğini anlıyor ama sap gibi duruyorr. Daha bu evlilik yürür mü? Git boşan. Yook boşanmaz Yasemin onu bırakmadı yaa belki de birgün sever. Ahmet yine ekiliyor... Hastalığa yakalanıyor Yasemin onu görmeye geliyor bilincinin yerinde olmadığını bal gibi bildiği halde Rüya gerçeğini anlatıyor... Sırf anlatmış olmak için. İleride ben anlattım ama sen duymadın demek için belkide.:img-hyste Bu sırada bu gerçeği Ayla duyuyorr. Ayla tabiki Ahmet'e gidip söyleyemezz yada bunu ondan kimse isteyemez ama en azından bu gerçeği bile bile Ahmet ile evlenmeyebilirdi. Yasemin ve Ahmet tekrar buluşuyor yasemin yine başlıyor necdetti yok rüyaydı bilmem neydi diyee. Kendine yeni bir hayat kurmalısın diyor ama buna en başta izin vermeyen ve adamı rahat bırakmayan kendisi oluyor.

Ahmet'in burada hiç suçu yok yalnızca biraz daha geniş düşünmeyişi ve irdelemeyişi hata.

Yasemin, hamile olduğunu Ahmet'e söylemeyerek gidip Rüyaya baba olarak başkasını göstererek, Ahmet'i ekerek ... vs en büyük hatalar zinciri Yaseminde.

Necdet, gerçeği bildiği halde her ne sebepten ayrılırlarsa ayrılsınlar gidip en yakın arkadaşının sevgilisiyle evlendi ve ahmetin çocuğunu-geleceğini çaldı.

Burada en suzçsuz kişi Ahmettir.

Size suçlu listesi çıkarayım ben...:img-hyste

1-Nezahat (Mektubu vermeyerek herşeyi başlatan o oldu.)
2-Selma (Yasemin'e Ahmet seninle görüşmek istemiyor diyerek tetikledi.):img-hyste
3-Yasemin (Kolay olanı seçip Ahmet'e gerçeği söylemedi ve gidip Necdet ile evlendi hem kendine hemde ailesine lüks bir hayat sağladı. Ama en önemlisi sevgiyi bulamadı.):img-hyste
4-Necdet (Tüm gerçekleri bildiği halde kendi çıkarları için gidip Yaseminle evlendi Ahmet'in kızını ve en önemlisi hayatını çaldı. Ama bu ona hayır getirmedi hiçbir zaman gerçek anlamda mutlu olamadı.):img-yes:

Şey gibi oldu bir ara Flash Tv'de "Gerçek Kesit" vardı yaa onu gibi oldu.:img-hyste :img-hyste :img-hyste

zeyneps
15-05-07, 14:10
Necdet konularında dediklerinize aynen katılıyorum özellikle bu bölümden sonra Necdet sevenler iyice arttı heralde ama benim ona hala inanasım gelmiyor:hıh Yok Yasemin'e iyi tepki verdi gerçekten seviyo tamam Yasemin'e iyi tepki verdi gerçekten seviyo ama bencilce hiç birşeyi hesaba katmadan seviyo,onu sadece kendine saklamak istiyor ,hemde hergün ağlamalarına kulak tıkayarak,kaçma girişimlerine göz yumarak ve kendinin olmayan bir kızı gerçek babasından bencilce saklayarak:hıh Hangi erkek bunları hazmeder anlayamıyorum gerçek sevgi böyle midir sorarım sizlere ya böyle mi olur??:img-in_lo Sevdiğinin ne istediği ,ne hissettiği hiç önemli değil midir Necdet'in Yasemin'e uyguladığı şey aynen bu işte madem Yasemin'i o kadar iyi tanıyo Ahmet'ten başkasını sevemeyeceğini (yani senaryo gereği aşkına gerçekten inanıyorum demiyorum:icon_whis ) bilmiyo mu?? Neden hala"Yasemin bunun için benim kadar seninde beni sevmen lazım" diyerek bencilce kendisini sevmesini bekliyo ,sevmiyeceğini biliyo işte,tek bi sözüyle Yasemin'in gidebileceğini de biliyo ama onu kendisine saklamak için hep susuyo,hep her şeyi hazmetmiş,her şeyi aşmış gibi görünüyor,herkes de ona inanıyor işte !!:hıh aman aman gerçekte böyle insanlar yoktur umarım varsa da denk gelmez inşallah bana :icon_sorr Nicdet'e geri kalah hayatında mutluluklar dilerim umarım kendisinin bir sürü kendisinin olmayan bisürü bi sürü çocuğu olur bu da ona des olur :hıh:img-hyste

askasurguncu
15-05-07, 14:13

yazdiklarinin altina imzami atiyorum
bencede insani tek heycanlandiran ask yasemin ve ahmet askidir ki zaten yasemin ve ahmet sahneleri olmayinca dizinin anlami benim için hiç kalmiyorr

egebatu
15-05-07, 14:14
Dizinin Sonunda Ahmetle Yasemin Nasil Bakiştilar Birbirlerine Ve Nejdet Bunu Görüyo Ama Herzaman Bu Böyleydi Nezaman Karşilaşsalar Ahmetle Yasemin Böyle Bakişiyolardi Birbirlerine Ve Nejdette Buna Seyirci Kaliyodu Ne Aci Bişey Nejdet Güzideyle Birlikte Olursa Hiççççççççç Kimse Nejdete Kizmasin

zeyneps
15-05-07, 14:17
Necdet'in yaptığı sevgi değil bencilliktir zamanında çok fırsat geçti eline Ahmet'e anlatmak için şimdi de var ama o resemn Ahmet'ten intikam alıyor :hıh Umarım Ahmet bunu öğrendiğin Necdet'i doğduğuna pişman eder :hıh Rüya'yı da alıp kaçsın trenle Necdet'le Yasemin 'e göstermesin Rüya'yı bi süre de anlasınlar:hıh Ayyyy bu da Aliye gibi oldu :img-hyste bi de slow-motion katarız aralara :img-hyste

Ağır çekim de Yasemin Necdet tren garında Rüya'a koşuyorlar o sırada Ahmet gelip Rüya'yı götürüyor bunlar kalıyolar arkada sap gibi "Kızııııııııııııııııııımmm:sad53: Rüyaaaaaaaa!!!!:sad53: ":img-hyste :img-hyste

badger
15-05-07, 14:21
Dizinin Sonunda Ahmetle Yasemin Nasil Bakiştilar Birbirlerine Ve Nejdet Bunu Görüyo Ama Herzaman Bu Böyleydi Nezaman Karşilaşsalar Ahmetle Yasemin Böyle Bakişiyolardi Birbirlerine Ve Nejdette Buna Seyirci Kaliyodu Ne Aci Bişey Nejdet Güzideyle Birlikte Olursa Hiççççççççç Kimse Nejdete Kizmasin

Vallahi artık Necdet bundan sonra bu bakışlardan da akıllanmazsa eee artık diyecek bir şey kalmaz.Öyle bir bakışmaydı ki herkes salondan silindi..

_1903_özi
15-05-07, 14:22
hala bazı arkadaşları anlamıyorum nasıl ahmet ve yaseminin arasına necdet girdi der ve onu bencillikle suçlar necdet zorlamı tutuyor bu kızı hatta gitmesine izin bile verdi ama o kendisi gitmiyor eğer necdet bencil ise niye bu bölümde yaseminle birlikte olmadı peki ayrıca rüyaya olan sevgisi baba gibi ahmete gidipte illa necdetinmi söylemesi lazım çoçuğun ondan olduğunu yoksa yasemininmi

badger
15-05-07, 14:29
....doğumu kimse anlamasın dıye erken dogum oldugu seklınde kapatmıslardı doktorunda yardımıyla... bence enzavallı sınsı karakter ayla herseyı bıle bıle soylememesı ustuıne bırde evlenme teklıf etmesi yuh... bırde nejdet ne olursa olsun evelndıkten 1sene sonra falan ayrılmayı goze almalıydı evlılık sonrasında umutlanıp ahmete gercekten evlenmısler gıbı davranmayıp dogruyu soylemelıydı neyse... ruya olayını bence ahmetın annesı cozecek evet bısekılde hatalanabılır hem o doktor hemde cok onemlı bı konuda ahmete geldıgını falanda bılıyordu zamanında yaseının...zaten 80lere falan uzatamazlar cok abuk olur ruya sımdıden ayrı yatak odalarında yattıklarını bılıyor bu kız cocugu leyleklerın getırmedıgını ogrendıgı zaman garıpsemıyecekmı yanı? oyuzden ruya daha cok buyumeden bu ısı cozmelıler 69 yılında falansak belkı 2yıl gecırırler tam olayların kızıstıgı doneme gelır o zaman ahmette cocugunu ogrenır ruya kendı kendıne kesfetmeden[/QUOTE]

Erken doğum ayağıyla kapattılar ama Rüya maşallah topaç gibi doğdu...Dokuz ay dursaydı ne olurdu kimse demedi..O dönemlerde herkes sorgular, hele anneler her biri jinekolog gibidir....Ama neyse insanlar inanmak istediklerine inanırlar, onlar Yaseminin Ahmetle evlilik dışı fiziksel yakınlık yaşayabileceğini düşünmemişlerdir..Ama ben bu konuda Nezahati suçluyorum..Hiç mi anlamaz kızının yüz coğrafyasından ne yaşadığını..Hiç mi sorgulamaz, bir kere sorguladı o da en baştaydı...Sonra Yaseminden gizlediği mektup ortaya çıktığında annesine panter gibi saldırmasından bazı şeylerden şüphelenebilirdi ama yapmadı..Zaten çok içerikli bir kadın değil, ne çocukları için ne de kocası ve kendisi için bazı hayatla ilgili konuları sorgulamıyor..

zeyneps
15-05-07, 14:32
hala bazı arkadaşları anlamıyorum nasıl ahmet ve yaseminin arasına necdet girdi der ve onu bencillikle suçlar necdet zorlamı tutuyor bu kızı hatta gitmesine izin bile verdi ama o kendisi gitmiyor eğer necdet bencil ise niye bu bölümde yaseminle birlikte olmadı peki ayrıca rüyaya olan sevgisi baba gibi ahmete gidipte illa necdetinmi söylemesi lazım çoçuğun ondan olduğunu yoksa yasemininmi

Canım yapma ya ne zaman git dedi ya bi kere Yasemin hamileyken "git"dedi o da öyle bi ses tonuyla söylediki gideceği varsada insan gitmez :hıh Ayrıca Necdet evet girdi onların arasına belki baştan iyiliik yapar gibi göründü ama Ahmet'e "o benim karım" bilmem ne diye uydurup durdu üstelik kız Ahmet'ten hamile bu bencillik değildir de nedir hadi adamla arasında kan davası vardı desem neyse bi de bunlar arkadaştılar ...Necdet'in bu bölümde Yasemin'le birlikte olmayacağını hepimiz biliyorduk zaten karakterinde yok böyle bişey onun hem hangi erkek birlikte olurki başkasını sevdiğini bile bile hiç biri :icon_whis daha adam Rüya'yla ilgili gelecekteki düşüncelerini söylüyo ama hiçbirinde Rüya yok :hıh bu bencillik değildir de nedir Necdet'in yaptığı ne sürekli sus sürekli sus sürekli sus ama umarım bir gün sıra ona da gelir ve bu konuşmamalarının bedelini iyi bi öder:hıh Yasemin'in hatasını biz biliyoruz hepimiz zaten ama Necdet'in Yasemin'den ne farkı var ?????:icon_whis Aynı bencillik,aynı duyarsızlık,aynı ben seviyorum masalları sevgi değil bencillik :icon_whis

zeyneps
15-05-07, 14:37
....doğumu kimse anlamasın dıye erken dogum oldugu seklınde kapatmıslardı doktorunda yardımıyla... bence enzavallı sınsı karakter ayla herseyı bıle bıle soylememesı ustuıne bırde evlenme teklıf etmesi yuh... bırde nejdet ne olursa olsun evelndıkten 1sene sonra falan ayrılmayı goze almalıydı evlılık sonrasında umutlanıp ahmete gercekten evlenmısler gıbı davranmayıp dogruyu soylemelıydı neyse... ruya olayını bence ahmetın annesı cozecek evet bısekılde hatalanabılır hem o doktor hemde cok onemlı bı konuda ahmete geldıgını falanda bılıyordu zamanında yaseının...zaten 80lere falan uzatamazlar cok abuk olur ruya sımdıden ayrı yatak odalarında yattıklarını bılıyor bu kız cocugu leyleklerın getırmedıgını ogrendıgı zaman garıpsemıyecekmı yanı? oyuzden ruya daha cok buyumeden bu ısı cozmelıler 69 yılında falansak belkı 2yıl gecırırler tam olayların kızıstıgı doneme gelır o zaman ahmette cocugunu ogrenır ruya kendı kendıne kesfetmeden

Erken doğum ayağıyla kapattılar ama Rüya maşallah topaç gibi doğdu...Dokuz ay dursaydı ne olurdu kimse demedi..O dönemlerde herkes sorgular, hele anneler her biri jinekolog gibidir....Ama neyse insanlar inanmak istediklerine inanırlar, onlar Yaseminin Ahmetle evlilik dışı fiziksel yakınlık yaşayabileceğini düşünmemişlerdir..Ama ben bu konuda Nezahati suçluyorum..Hiç mi anlamaz kızının yüz coğrafyasından ne yaşadığını..Hiç mi sorgulamaz, bir kere sorguladı o da en baştaydı...Sonra Yaseminden gizlediği mektup ortaya çıktığında annesine panter gibi saldırmasından bazı şeylerden şüphelenebilirdi ama yapmadı..Zaten çok içerikli bir kadın değil, ne çocukları için ne de kocası ve kendisi için bazı hayatla ilgili konuları sorgulamıyor..[/QUOTE]

Erken doğumda ama demişlerdi Dilşat"Ay Nezahat 9 ay dursaldı nolurdu kim bilir" öyle birşeyler demişlerdi ama Lale'ye de kızıyorum ben insan en yakın arkadaşının yaptığı şeylerden hiç şüphalanmaz mi o da Nezahat gibi bence ...kız o dönemlerde Yasemin ve Ahmet 'in birlikte olduğunu biliyor ama buna rağmen doktorda evlenmeden bi birliktelik yaşandığını duyunca gülüyor eee kızım senin hiç mi aklın yok o sırada Yasemin Ahmet'le birlikte değil miydi ??:icon_whis Hem Yasemin deliler gibi Ahmet'i severken o dönemde daha ayrılmamışlardı nie gidip Necdet'le birliktelik yaşasın ee akıl var mantık var ama...benilm onlara tek söyleyebileceğim"tabi canım insanda akıl olduktan sonra :icon_whis :img-hyste "

badger
15-05-07, 14:40
Canım yapma ya ne zaman git dedi ya bi kere Yasemin hamileyken "git"dedi o da öyle bi ses tonuyla söylediki gideceği varsada insan gitmez :hıh Ayrıca Necdet evet girdi onların arasına belki baştan iyiliik yapar gibi göründü ama Ahmet'e "o benim karım" bilmem ne diye uydurup durdu üstelik kız Ahmet'ten hamile bu bencillik değildir de nedir hadi adamla arasında kan davası vardı desem neyse bi de bunlar arkadaştılar ...Necdet'in bu bölümde Yasemin'le birlikte olmayacağını hepimiz biliyorduk zaten karakterinde yok böyle bişey onun hem hangi erkek birlikte olurki başkasını sevdiğini bile bile hiç biri :icon_whis daha adam Rüya'yla ilgili gelecekteki düşüncelerini söylüyo ama hiçbirinde Rüya yok :hıh bu bencillik değildir de nedir Necdet'in yaptığı ne sürekli sus sürekli sus sürekli sus ama umarım bir gün sıra ona da gelir ve bu konuşmamalarının bedelini iyi bi öder:hıh Yasemin'in hatasını biz biliyoruz hepimiz zaten ama Necdet'in Yasemin'den ne farkı var ?????:icon_whis Aynı bencillik,aynı duyarsızlık,aynı ben seviyorum masalları sevgi değil bencillik :icon_whis

Buna katılıyorum..Hadi Necdet, Ahmete Rüyanın kızı olduğunu söylemesi en gerekli kişi değildir, bu da doğru..Ama mert ve doğru olan kişi ve artı hala daha karısının kendisinin çocuğuna babalık yaptığı adamı sevdiği bilirken hiçbir şey yapmadan veya söylemedn durması bencillik...Seven insan, sevdiğini özgür bırakır ama Necdet serbest bırakır gibi durup minnet duygusuyla Yasemini sardı durdu..Bu durumda ne yapabilir ki sorusuna gelirsek...Yasemini karşısına alıp Rüyanın Ahmetin çocuğu olduğunu anlatmamız gerekir demesi lazımdır, bu böyle sürmez ama nerede onda o cesaret, inşallah olur da biz de Necdeti melek statüsüne oturturuz..Evlatlık aldığınız çocuğa bile onun evlatlık olduğunu söylemeniz gerektiğini söylüyor bilimadamları..

_1903_özi
15-05-07, 14:42
tamam bu bölümde bana borcu yok dedi ben bencilliği anlamıyorum necdet tarafından bakın lütfen daha öncede söylediğim gibi çoçuğu necdetinmi söylemesi lazım ayrıca yaseminin gitmesi için git demesimi lazım yasemin gitse kapının önünde yatacak değil ayrıca ahmetle gideceği zaman bildiği halde hiç bişey söylemedi yasemin dedi zaten beni hiç bi şekilde zorlamıyor gitsem neden diye bile sormayacak diye (ahmete)burda yasemin ne yapmak istediğini bilmiyor ya necdet ya ahmet arada kalmış gibi göstermiyorlarmı çıldırıyorum

_1903_özi
15-05-07, 14:46
Buna katılıyorum..Hadi Necdet, Ahmete Rüyanın kızı olduğunu söylemesi en gerekli kişi değildir, bu da doğru..Ama mert ve doğru olan kişi ve artı hala daha karısının kendisinin çocuğuna babalık yaptığı adamı sevdiği bilirken hiçbir şey yapmadan veya söylemedn durması bencillik...Seven insan, sevdiğini özgür bırakır ama Necdet serbest bırakır gibi durup minnet duygusuyla Yasemini sardı durdu..Bu durumda ne yapabilir ki sorusuna gelirsek...Yasemini karşısına alıp Rüyanın Ahmetin çocuğu olduğunu anlatmamız gerekir demesi lazımdır, bu böyle sürmez ama nerede onda o cesaret, inşallah olur da biz de Necdeti melek statüsüne oturturuz..Evlatlık aldığınız çocuğa bile onun evlatlık olduğunu söylemeniz gerektiğini söylüyor bilimadamları..

bunu yapacak olan necdet yani :img-hyste zaten çoçuğu söyleyecekse necdet bunla niye evlendi çoçuğu saklamak için bi de gidip rüyayı anlatacak yapmayın lütfen ama belki ilerki bölümlerde onu da yapar o kadar iyi biriki yasemin bulmuş tabi melek gibi birini bişey olsa hemen necdet

badger
15-05-07, 14:47
[
Erken doğumda ama demişlerdi Dilşat"Ay Nezahat 9 ay dursaldı nolurdu kim bilir" öyle birşeyler demişlerdi ama Lale'ye de kızıyorum ben insan en yakın arkadaşının yaptığı şeylerden hiç şüphalanmaz mi o da Nezahat gibi bence ...]

O doğum sahnesini tam olarak seyretmemiştim, bölük pörçüktü.. demek denmiş, zaten oraya çok fazla takılmadım...Ben Nezahate takıldım..Lale, Yaseminin arkadaşı, arkadaşına bak kim olduğunu söyleyeyim derler ya..O da Yasemin gibi çocuksu, fazla derinlemesine düşünemiyor...Pastanenin mali hesaplarını yapıyor ama Yasemin Ahmetle beraberken ve bu kadar severken, nasıl ağabeyimle büyük bir aşk yaşayıp hem de üstüne üstlük beraberlik yaşayabildiler diye hesaplama yapamıyor???...Nezahat gibi olduğu bir gerçek...Kızları da Nezahat gibi, derin düşünemiyorlar olaylar karşısında...Bu konuda Güzideyi daha ümit vaat edici görüyorum...

_1903_özi
15-05-07, 14:55
[
Erken doğumda ama demişlerdi Dilşat"Ay Nezahat 9 ay dursaldı nolurdu kim bilir" öyle birşeyler demişlerdi ama Lale'ye de kızıyorum ben insan en yakın arkadaşının yaptığı şeylerden hiç şüphalanmaz mi o da Nezahat gibi bence ...]

O doğum sahnesini tam olarak seyretmemiştim, bölük pörçüktü.. demek denmiş, zaten oraya çok fazla takılmadım...Ben Nezahate takıldım..Lale, Yaseminin arkadaşı, arkadaşına bak kim olduğunu söyleyeyim derler ya..O da Yasemin gibi çocuksu, fazla derinlemesine düşünemiyor...Pastanenin mali hesaplarını yapıyor ama Yasemin Ahmetle beraberken ve bu kadar severken, nasıl ağabeyimle büyük bir aşk yaşayıp hem de üstüne üstlük beraberlik yaşayabildiler diye hesaplama yapamıyor???...Nezahat gibi olduğu bir gerçek...Kızları da Nezahat gibi, derin düşünemiyorlar olaylar karşısında...Bu konuda Güzideyi daha ümit vaat edici görüyorum...

ahmetden ayrılınca o arada abimle birlikte mi oldun gibilerinden bişeyler söyledi lale demek o yüzden hemen evlendiniz çoçuk oldu diye ve banada söyleyemediniz değilmi dedi yasemine o da evet dedi zaten o zaman barıştılar yoksa lale kesinlikle yaseminle konuşmuyordu

zeyneps
15-05-07, 15:04
ne dıyecegım ya ahmetın annesıne verdıgı kucuk kutunun ıcındekıne anlam veremedım ne o ???

Ahmet'in kutunun içinde annesine verdiği Yasemin'in verdiği kol düğmeleri canım :sad53: :sad53: garibim hala saklatıyor bence gerçek sevgi ne Necdet'inki gibidir nede Yasemin'inki gibi gerçek sevgi Ahmet'inki gibidir ama senaristler Necdet'e öyle bi yüklenmişlerki Ahmet'i es geçiriyorlar sanki Necdet esas oğlan:hıh Necdet sevdiğini bi türlü serbest bırakmayan tiplere benziyor ,seviyor ama bencilce ,esas sevgi Ahmet'inkidir ..bende istiyorum :img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo :sad53: Bence hepsini bırakıp beni seçsin hem ben ona herşei açıklarım...isterse Yasemin'i seçsin eğer onunla mutlu olacaksa ,gerçekler açıklanırsa,ama Ayla'yı seçmesin o da bencil bi insan "kendine saklama sevdası"nda olanlardan:img-cool2

ermec
15-05-07, 15:05
ahmetın aylayı yasemın olarak hayal etmesı ve yasemının eskı halındekı tavırlarla bana oncekı bolumlerı hatırlattı zaman ne cabuk da gecıyor ınsallah hatırla sevgılının bolumlerını set halinde acılısa sunarlar yanı alırız:D:D

badger
15-05-07, 15:07
necdetin o an Yasemine evlilik teklifi yapması çocuğunun gayrimeşru doğmaması kılıfında Yasemine sahip olma niyetiydi..Başkası için aynı şeyi yapacağını pek sanmıyorum..O çünkü bir fırsat yakaladı ve değerlendirdi, düşündü ki Yasemin bir gün onu sever...ama evdeki hesap pek çarşıya uymadı..Çünkü Ahmetle Yaseminin ayrılması sevgilerinin bitmesi değil, yarım kalanlar vardı ve bir sevgide en tehlikeli durum budur, ne Ahmet ne de Yasemin bunu sonlandırdı ve her ikisi her ne kadar başkalarıyla beraber olmaya çalışsalar da birbirlerinden kopamıyorlar, eeh artık daha da görmüyorsa bir şey diyemeceğim...Sadist olduğuna inanacağım..Bir ilişkinin bittiğine inanmadan ve bilmeden başka bir ilişkiye geçilmeyeceğine inanlardanım..Onun için kendini şöyle feda etti böyle yaptı demek anlamsız..Hatta ben, geçen bölümde Yasemine daha fazla kızmasını beklerdim, onunla Ahmetin nişanına giderek taşeronluk yapmasını beklemezdim..Başta Yasemine edebiyat parçaladı, oturttu sonra yaptığına bak...Ben diyorum ki Yaseminle beraber Ahmete duyduğu sevgiyi sorgulaması ve Yasemine sorgulattırması gerekiyordu..Gerçekten onu çok seviyor ve iyi tanıyorsa bunu yapması gereliydi diyorum...Bunları yapmadığı sürece Necdet bencilce davranıyor diyorum...Diğer taraftan aynı hataya sevgili Ayla da düşüyor...Bazı gerçekleri bile bile kendinive Ahmeti mtsuzluğa sürüklüyor..Tamolarak sevgisine inanmadığın biriyle nasıl evlenebilirsiniz veya evliliğinizi sürdürebilirsiniz? hadi Necdetten de çocuğu olsaydı anlardım ama öyle bir şey yok, o geceye kadar birbirini gördüğünde arkadaşça yanaklarından öpmekten daha ileriye gitmediğin biriyle nasıl sanki aynı evi paylaşan iki ev arkadaşı gibi yaşarsın ve o kişi için dışarıya kocam veya karım dersin?..Vallahi benim ruhum çürürdü...

ermec
15-05-07, 15:07
Ahmet'in kutunun içinde annesine verdiği Yasemin'in verdiği kol düğmeleri canım :sad53: :sad53: garibim hala saklatıyor bence gerçek sevgi ne Necdet'inki gibidir nede Yasemin'inki gibi gerçek sevgi Ahmet'inki gibidir ama senaristler Necdet'e öyle bi yüklenmişlerki Ahmet'i es geçiriyorlar sanki Necdet esas oğlan:hıh Necdet sevdiğini bi türlü serbest bırakmayan tiplere benziyor ,seviyor ama bencilce ,esas sevgi Ahmet'inkidir ..bende istiyorum :img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo :sad53: Bence hepsini bırakıp beni seçsin hem ben ona herşei açıklarım...isterse Yasemin'i seçsin eğer onunla mutlu olacaksa ,gerçekler açıklanırsa,ama Ayla'yı seçmesin o da bencil bi insan "kendine saklama sevdası"nda olanlardan:img-cool2
hadı yaa e o zmn ahmet buyuk bır yanlıs yapmış off nasıl verdı onu annesıne annesı onu ya aylaya verır o takar ya da camdan asagıya ılla ki onu kaybetmeye calısır yok eder gel de ahmete kızma uff !!:)ya bu dızıdekılere noluo:)

ermec
15-05-07, 15:11
ayrıca necdet guzıdenın evınde plaklara bakarken aa bu bende de var falan gıbısınden sozler ettı bence guzıde bu necdetı onceden tanıodu uff kım bu guzıde gızlı sırrı ortaya cıksın artık
:D:D

badger
15-05-07, 15:13
ahmetden ayrılınca o arada abimle birlikte mi oldun gibilerinden bişeyler söyledi lale demek o yüzden hemen evlendiniz çoçuk oldu diye ve banada söyleyemediniz değilmi dedi yasemine o da evet dedi zaten o zaman barıştılar yoksa lale kesinlikle yaseminle konuşmuyordu

Bunları biliyorum ama bu kadar çabuk geçiştirilmesi bana mantıksız geldi...Zaten bu geçiştirilmeler yüzünden abuk oldu..benim arkadaşım böyle anlatacak, ben onun yıllardır Ahmete duyduğu aşkı bileceğim ve bu açıklamayla tatmin olacağım??? Ben mi çok septik bir insanım yoksa onlar mı sığ düşünceliler..?

zeyneps
15-05-07, 15:15
hadı yaa e o zmn ahmet buyuk bır yanlıs yapmış off nasıl verdı onu annesıne annesı onu ya aylaya verır o takar ya da camdan asagıya ılla ki onu kaybetmeye calısır yok eder gel de ahmete kızma uff !!:)ya bu dızıdekılere noluo:)

Yok canım annesi bilmiyodu o kol düğmelerini ama anladı vermez onu Ayla'ya asla...Ahmette soru sorma anne sadece sakla dedi :img-yes: :img-yes: Annesi mutlaka saklar onu sorgulamaz yada düşüncesizlik etmez yalnız Yasemin'in verdiği denilen kol düğmeleri her seferinde bi başka oluyor :img-hyste Kız da çeşit çeşit vermiş heralde,babasından mı yürütüodu nedir :img-hyste Yalnız saklandığına göre ileride ortaya çıkacak bunlar ,heralde Ahmet'le Yasemin'i birleştirmeyi ve ardındanda annesinin bunu sandığından çıkarıp vermesini planlıyorlar düğün hediyesi :icon_whis :img-pilot

badger
15-05-07, 15:22
Selmanın kol düğmelerini Aylaya vermesi gibi bir şey olmaz, saklayacaktır...Oğluna bir daha bu konuda ihanet edeceğini pek sanmam..Selma, sert biri olabilir ama çocuklarını ailesini çok seviyor ve bukonuda sonunda mantıklı bir irdeleme yapabilecek biri bu dizide Selmayla ortya çıkabilir.hatta Ahmetin hala Yasemini çok severken, Ayla ile evlenmesine karşı şüphe geliştirmeye başlayabilir ve belki bilinmez Yasemin Ahmet aşkına destek de verebilir, oğlunun hatırı için.

Eqo
15-05-07, 15:56

Belli bir yaşa geldiğinde çocuk psiklologlarından da yardım alarak kesinlikle söylenmesi gerekir.Ha o zaman bu derece bilgi yoktu elbette.Hatta hiç kimse söylemezdi de sağdan soldan duyan çocuk büyük bir şok geçirir ,bir boşluğa düşerdi..Hiç kimse sorgulamasa Rüya sorgulayacaktır.Siz şu tarihte evlendiniz ben bu tarihte doğdum ee..kızım sen erken doğdun o zamanda mı bu masal anlatılacak..

badger
15-05-07, 16:09
Belli bir yaşa geldiğinde çocuk psiklologlarından da yardım alarak kesinlikle söylenmesi gerekir.Ha o zaman bu derece bilgi yoktu elbette.Hatta hiç kimse söylemezdi de sağdan soldan duyan çocuk büyük bir şok geçirir ,bir boşluğa düşerdi..Hiç kimse sorgulamasa Rüya sorgulayacaktır.Siz şu tarihte evlendiniz ben bu tarihte doğdum ee..kızım sen erken doğdun o zamanda mı bu masal anlatılacak..

Her konuda çok becerikli ve bilen adam olan Necdetin bu konuyu da düşünebileceğini düşünüyorum..Polisiye bile çözüyor, bu son derece düz bir mantık bunu çözememesi ve düşünememesi anlamsız... Necdetin her gece kitap okuduğunu da biliyoruz..eeh her gece kitap okuyan Necdet !, bu konuda da bir fikir sahibidir herhalde ortalama 350-400 kitabı bitirmiş sayılır eh bu da çeşitli konularda bilgi sahibi olması için az bir rakam değil..Necdet bir de bize sırf okuyabilen değil, analitik düşünen biri olarak da takdim edildi..Bir tek bu konuda analitik değil, aşırı sevmesinden dolayı bencillik yapan, dınnn kalan bir adam olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca psikoloji bilimin hemen hemen her konusu o dönemlerde tamamlanmıştı..Bir tek çoklu kişilik bozukluğu 70lerden sonra eklendi benim şimdiye kadar olan nacizane bilgime göre...ve Yasemin ve Necdet de gördüğüm vak'a budur: Çoklu kişilik bozukluğu

Eqo
15-05-07, 16:18
Bu dizide kişilik bozukluğu olmayan tek kişi Rüya.. Bize bile yedirdiler kafayı :))

Çocuğu biz mi evlat edinsek te kurtarsak bu ortamdan

badger
15-05-07, 16:22
Zavallı Rüya zaten...Neyse şimdi farkında değil ama ileride öğrendiğinde zavallı kafayı yemiş olan babası Ahmeti de alıp gider bu diyarlardan gibi geliyor bana...Çocukla da kimsenin ilgilendiği yok, annesi bir alem Necdet babası desen artık o da yeni alemlere dalacak...Bir tek dedesi kalıyor onu da kerimana kaptırmasa bari..

andromeasiren
15-05-07, 16:26
necdetin o an Yasemine evlilik teklifi yapması çocuğunun gayrimeşru doğmaması kılıfında Yasemine sahip olma niyetiydi..Başkası için aynı şeyi yapacağını pek sanmıyorum..O çünkü bir fırsat yakaladı ve değerlendirdi, düşündü ki Yasemin bir gün onu sever...ama evdeki hesap pek çarşıya uymadı..Çünkü Ahmetle Yaseminin ayrılması sevgilerinin bitmesi değil, yarım kalanlar vardı ve bir sevgide en tehlikeli durum budur, ne Ahmet ne de Yasemin bunu sonlandırdı ve her ikisi her ne kadar başkalarıyla beraber olmaya çalışsalar da birbirlerinden kopamıyorlar, eeh artık daha da görmüyorsa bir şey diyemeceğim...Sadist olduğuna inanacağım..Bir ilişkinin bittiğine inanmadan ve bilmeden başka bir ilişkiye geçilmeyeceğine inanlardanım....
sadist olduğuna inanabilirsin!!:img-hyste
necdet yaseminin hala ahmeti sevdiğinide biliyor yaseminin ahmete kıskançlığından çıldırıp saçmaladığını(necdete beraber uyumayı teklif ettiği zaman)ahmetin nişanına süslenip püslenip gittiğini..
bunca zaman geçtiği halde hala onu sevdiğini adı gibi biliyo necdet ama hala hangi akla hizmet yaseminin onu seveceği günü bekliyo bilmiyorum..
bide teoyla konuşurken herşeyi dedi ama seni seviyorum demedi deyişi vardı ya gülim mi ağlim mi bilemedim..e yuh hem yasemini çok iyi tanıyorum diye geçiniyorsun hemde seni seviyorum demedi diye üzülüyorsun...
sabır taşı olsa çatlar beklemekten artık anlaması gerekio yaseminin onu sevmeyeceğini

rüyanın doğum olayını güzide çözebilir..bence,çok zeki kız,zaten durumdan kıllanmaya başladı daha fazla kanıt bulursa bu olayı bulur güzide..

(bu arada dizideki miting sahneleri bana çok zorlama gelio,sloganlar falan..senaristler azıcık televizyon izlesinde miting nası oluomuş örensin..
önde deniz gezmiş paso yumruk sallıo..yani daha inandırıcı olabilir)

spdr
15-05-07, 16:29
merabalar..
yine tartışmalı konuşar üzerinde muhabbettesiniz anlaşılan:icon_whis

valla son bölümde ahmetin aylayı yasemin zannettiği..
aylanın yasmine kart verdiği yerleri..
ve özellikle ahmetin olduğu yerleri izledim..
içime oturdu yaa:icon_sorr

ne olursa olsun..
ne hata yapmış olurlarsa olsunlar..
ahmet ve yaseminin birleşmesini istiyorum ben..
bu sezon bitmeden bi umut ışığı bari bıraksalar birleşmeleri için yaa:img-yes:

bu arada aylayla annesi nasıl ısrar etmiş yasemine onu da gördüm ve sinir oldum..
bi de şaşırıyolar gelince:hıh

ha bi de defnenin kıyafetini de yeni gördüm de..
ağzım açık kaldı..
o ne şıklık öyle:img-hyste

badger
15-05-07, 16:32
Aslında sado- mazoşist olduğuna inanıyorum ama kibarlık olsun diye demedim..Hem çekiyor hem de çektiriyor..Ben acı çekiyorsam diğerleri de çeksin diye mi düşünüyor?...Özellikle Ahmet...Ahmet Michelle dışında ne gibi bir hata yaptı ki Necdet ölesiye nefret ediyor ondan? Acaba küçükken oyun oynarken onu kömürlüğe mi kapattı? Dışarıda kötü kötü gülüp dalga mı geçti?..Ne diyeyim??!!!

andromeasiren
15-05-07, 16:53
Aslında sado- mazoşist olduğuna inanıyorum ama kibarlık olsun diye demedim..Hem çekiyor hem de çektiriyor..Ben acı çekiyorsam diğerleri de çeksin diye mi düşünüyor?...Özellikle Ahmet...Ahmet Michelle dışında ne gibi bir hata yaptı ki Necdet ölesiye nefret ediyor ondan? Acaba küçükken oyun oynarken onu kömürlüğe mi kapattı? Dışarıda kötü kötü gülüp dalga mı geçti?..Ne diyeyim??!!!

necdetin ahmete karşı psikopat bi nefreti olduğu kesin
eğer necdetin ahmete yaptıklarını ahmet necdete yapsaydı nolurdu??
necdet ahmeti çoktan vururdu valla..yaso onu umursamadığı zamanlarda bile yasoyla ahmeti rüyasında görüp gıcık oluodu onu vurmak istiodu...ahmetin yerinde olsaydı
yasemin onu sevio:img-yes:
üstüne birlikte olmuşlar
üstüne alakaya maydozlu köfte bi insan onunla evlenmiş
necdet ahmetin durumunda olsaydı ahmete önce işkence yapar sonra yavaşça öldürürdü..:icon_whis

şilimsi
15-05-07, 16:53
yaa bırak kanka..ahmetin yanına rüğyadan başkası yakışmıyor..el ele kol kola baba-kız dolaşsınlar başka bişey istemem ben senaristlerden:img-blush
ama iki tren arkadaşı olarak değil baba-kız olduklarını bilerek dolaşsınlar..
yaseminde ne hakla hala saklıyorsa yani?!
ufhh uyuzum o kıza yaa..
ayla zaten bencilin önde gideni..
hem rüyayı söylemiyor..hemde yasemini çağırıyor ya..kıbrıscıkta yasemini görmeseydi sevgilerinin gerçekten bittiğini sansaydı tamam dicem herşey kabul ama bile bile gel gel diye ısrar etmesi falan..
domatesin çocukluk arkadaşı işte ne beklersin:hıh

zeyneps
15-05-07, 17:03
Çoklu kişilik bozukluğu ha koptum :img-hyste :img-hyste Gerçekten onlarda öyle bi durum var aslında bu dizinini her karakterinde görüyorum ben hepsie çoklu çoklu bozulmuşlar :img-hyste

Ya bilmiyorum evet Necdet'e gülüp etrafında diğer çocuklarla gülerek"Şişko patatis, şişko patatis nihahahahha" demiş olabilirler Necdet'te şimdi şey demlek istiyo Ahmet'e "sen bağa cahil kültürsüz mü diyyyyyyn ,gör gününü geriiiiiii :hıh"
Ya bence küçükken Necdet Ahmet'e neler yapmıştır kim bilir topunu patlatmıştır,oyuncak arabasını elinden almıştır "ben bunu seviyorum" diye :icon_whis Necdet'i küçükken hayal edebiliyorum kulaklarını tıkamış bi ileri bi geri sallanıyo ahhh ahhhh hep Hasan Amca yapmış oğlunu böyle zavallı Necidet,bi de Ahmet'le çocukluk arkadaşı die yutturuyorlar bize :img-cool2

Valla Ahmet daha öğrenemzse seti basıp miting yapmayı planlıyorum

"Kahrolsun bencil Necdetler!!!!!Kahrolsun bencil Yaseminler ":hıh
"Ahmet'lere özgürlük,Ahmet'lere eşitlik,Ahmet'lere adalet!!!!":happy0064
"Rüya Ahmet'in hakkıdır ,söke söke alırız"
"Tam bağımsız Ahmet istiyoruz !!!!!"
"Yaşasın Ahmetler ,Kahrolsun Yasmin'ler" :hıh

Evet böyle bişey yapmalıyım ,eğer bu eşitsizlik sürerse kararlıyım,arkada da gergin fon müziği çalsın Necidet'çilerle ben birbirimize giriyoruz filan ,zaten dizide hiç aksiyon yok bayık bayık ben bi aksiyon katıyım sete :img-cool2 :img-hyste

şilimsi
15-05-07, 17:20
kanka nettin yaa koparttın beni yine bebiim:)
Ahmet verilmez alınır!
Yasemine hücuuuummm:):)
bende gelirim kuzum senle..burda oturmak hiç iyi değil..en azından bi görelim bakalım ne ayak napıyolar falan:)
olmadı dalarız:img-pilot..

ahmetim
15-05-07, 18:36
yasemin öyle süslenip püslenip ahmete neler kaybettiğini göstermek istermiş gibi gitti nişanı.sanki gidip (mecburiyetten de olsa) başkasıyla evlenen ve habire ekilen kendisi de ahmete nisbet yapıyor.hem ahmete git kendine bensiz bir hayat kur diyor.hem de ahmete bak neler kaybettin ben daha güzelim hem çocukta doğurdum hala taş gibiyim,istersen bir de şöyle profilden bak der gibi. :img-hyste ahmetcezim zaten şimdilik aylayı yasemine benzetti ama bu gidişle bir süre sonra herkesi yasemin gibi görecek.iyice çocuğun aklını başından alıyor.ne yapmak istiyor anlamadım.ne gidebiliyor ne kalabiliyor ne de kimseden vazgeçebiliyor.istiyorki herkes onun olsun.ben necdetle kardeş hayatı yaşayayım çocuğumda onu sevsin ahmet mutlu olsun ama benide sevsin ben necdeti kırmadan ahmetle mtlu olabilsem.ya da ahmet evlensin ama yanında başka bir kadını görmeyeyim kıskanıyorum.ben şöyle bir nişanda boy gösterip ahmete mutluluk dileyeyim.bu arada necdete kur yapıp ahmeti kıskandırayım ahmetle uzn uzun bakışıp necdete ahmeti sevdiğimi iyice göstereyim fakat necdet ayrılalım demeden ayrılmayayım.güzideden necdeti kıskanayım ama ahmati sevmeye devam edeyim.rüya bu arada necdetle güzel güzel baba kız yaşasınlar.aman gerçek babaya ne gerek var ahmet bilmesede olur.bu arada necdetin istekleri önemli değil beni sevmesi ona yeter.bende sabahlara kadar ağlayıp sabahları etrafa yalandan gülücük atarım birde deftere ahmete olan aşkımı yazarım.zaten üç günlük dünya değil mi gelir geçer.6 sene ahmetten ayrı geçti bile.:img-hyste

ahmet ve ayla evlenirler,bir erkek çocukları olur.(özette aylanın çocuğu olmayacak yazıyo ama olsun bunu ben uydurdum.)çocuk büyür evlenme çağına gelir rüyaya aşık olur.evleneceğini aileye söyler ama iki ailede çocuklarının evleneceği kişiyi bir türlü göremezler.ancak nikah günü yasemin nikaha geç kalır (aylada yıllar önce ahmetin hala yasemine olan aşkının btmmemesinden dolayı kıskançlıktan çatlayıp ölmüştür) tam rüya evet diyeceği an yasemin salona girer.bir an boş boş bakıp olayı anlamaya çalışır ahmeti görünce kızını evleneceği kişinin kardeşi olduğunu anlar;
-durun bu nikah kıyılamaz bunlar kardeş diye bağırır.
ahmet ne olduğunu anlayamaz şaşkın şaşkın bakar bu kadın iyice tırlattı kendini benimle evli sanıyor heralde diye düşünür.
ancak ahmet çocuğunu bu şekilde öğrenir heralde.yasemin söylemeyi düşünmüyor ya.:img-hyste

esuk
15-05-07, 19:06
Ayla nispet mi yapıo anlamıyorum çok garip gelio bna.bile bile Ahmet'in Yasemini sevdiini evlenio.bide ezik bi davranış yok nişana cağırmalar fln.bide durumdan haberdar yaseminin nie necdetle evlendiini çok ii bilio..ote yandan güzide var bide necdeti de anlamıyorum kimse gitmio onun ne işi var.yasemini seviosa yıllardır bi ona yaklaşıp herseyi biliyorum dedi die başkasına mı gidicek yani..böle sevgiden şüphe duyarım.Yasemin ayrılır insallah necdetten.en hayırlısı kızıyla yaşasın en azından aşkının mirası o....

merhem
15-05-07, 19:33
Beren-Naz kardesligi basladiginan beri
Yasemini savunup diger karakterleri kotuleyenler artti galiba..!

Necdet Yaseminin son davranisindan sonra yaseminin bunu neden yaptigini falan anladi..
Ama guzide ile yakinlasmadi..Guzide ona yakinlasmaya calisiyor evet
Guzide necdeti seviyor ve bu oyuncak evliligi guzide cozecektir..
Umarim yakinlasir Necdet Guzideye.. Bu ne bicim sevgi falan denilmesin
Necdet zaten kac senedir yada hicbir zaman bir iliski yasamadi yazik cocuga :)
Necdet guzideye asik olmayacaktir tabi ama sevildiginde sevebilecektir.
Sevmek ve Asik olmak ayri seyler degilmi?
Ha hala nasil umit ediyor demis..
Seven insan her daim umit eder nezamanki artik umudu kalmaz o ask bitmistir..

Sinem90
15-05-07, 19:38
beren-naz kardeşiliği ne?benim haberim yok bundan.:img-help:
ayşe kanka sen bakma bunlara.görüyorsun ki son zamanlarda bizim gibi düşünenler çoğunlukta.eskiden domatesi savunanlar şuan ondan nefret ediyor.böyle bir karakter olmaz olsun.diziye hiç yakışmadı bu.sevenler de sırf beren oynuyor diye seviyor bundan emin olabilirsin.onun yaptıklarını başkası yapsaydı bizim nefretimiz onlarınkinin yanında sönük kalırdı kesin.:icon_whis

_nesli_
15-05-07, 20:44
beren-naz ne yaww ayrıca güzide-necdeti desteklemeyin lütfen bi türlü sevemdim o kızı .bununkinin yanında yasemine olan nefretim sönük kalır bi insan bu kadar mı sevimsiz olur ya? :hıh

badger
15-05-07, 21:12
O halde 23.bölümün son sahnesinde Yasemin'in yaptığı nedir? Aşk olmadığını biliyoruz..Minnet mi,sevgi mi ( Necdet'e o manada bir sevgi beslemediğini de biliyoruz) ,ya da kıskançlık mı ?Aşkına ihanet değil mi? Mutluydu Necdet'e bedenini sunarken ..Nasıl bir karakteri var Yasemin'in delirdi mi ,ne hale geldi :) yaptığı hiçbirşeyin tutar yanı yok..

Ahmet'e Necdet'i üzmemek için gitmedi,diğer yandan mutsuz ettiğini bile bile Necdet'in yanında kalıyor..Sadece birlikte olarak Necdet'i mutlu etmeye çalıştı ee bunun da faydası olmayacağını anladı ama hala orada.Necdet bu şekilde mutlu öyle mi? Ben yıllardır rahibe hayatı yaşıyorum, o da yaşıyor sesini çıkarmadığına göre sorun yok..Necdet'in sevmeye sevilmeye ihtiyacı yok... Bu nedir valla ben çözemedim..Komik.

İşte bu sebeplerden Yaseminin o kayalıklardaki ruh haliyle 6 yıldır ruhsal olarak sıkıştığını düşünüyorum, Ahmetten ayrılmasının vermiş olduğu mutsuzluk onu bu tip garip davranışlara sürüklüyor..Yasemin çocuksu bir karakter, çocukluğundan beri pohpohlanmış ve hep sevilmiş...Sevilmeyen bir kişi olmaya tahammül edemez ve bu onu mahvedeceği için, hiç değilse mevcut durumu kurtarmaya çalışıyor, düzenini bozmamaya çalışıyor..Ahmetin ve kendi kalbini kırarak çevresindeki diğer insanların kalbini kırmamaya çalışıyor..Ama bu konuda asıl mevzuuları kaçırıyor..Artık olgunlaşması lazım, bu çocuksuluk ve hiçbir şey yok kendini kandırmalarından vaz geçmesi lazım, şeytanlarıyla yani çok korktuklarıyla yüzleşmesi lazım, sorumluluklarını tek başına üstüne alması gereklidir diye düşünüyorum artık.

zeyneps
15-05-07, 21:33
Dizinin sezon finaline en fazla 5-6 bölüm vardır heralde :icon_sorr

Beren-Naz kardeşliği ne anlamadım ki ???:icon_whis :img-help: Katıl kankam katıl bana katıl gidip basalım görsünler günlerini,artık tak etti canıma yeter bu çocuğun çektiği eziyet!!:hıh

Bu arada Güzideme laf etmeyin çok şeker bir kız nasıl ısınamadınız hayret yahu ....bari Necidet sevenler Necidet'i düşünsünler ,o hayatında hiç o kadar sevildi mi acaba ???Bence Güzide çok tatlı zaten bu evlilikten de şüpheleniyo ben olsam ben de aynısını yapardım sonradan acaba demektense şimdi yapsın ileride "keşke" demesin :img-in_lo :img-blush :img-cool2

Bu arada Yasemin'in her davranışına kızsam da nişana gitmesini anlayabiliyorum aslında biz kızlar böyleyizdir önce "git mutlu ol" filan yaparız sonra kıskançlıktan ne yapacağımızı bilemeyiz gideriz süsleniriz ,püsleniriz kolumuza da takarız birini (ama Necidet gibi bostan korkuluğu şeklinde durmaz kolumuzdaki:img-hyste ) kıskandırmak için uğraşırız valla kız olmama rağmen ben bile çözemedim biz napmak isteriz ,çok komplike yaratıklarızdır :icon_whis
Asıl ben Necidet'i çözemedim ,karısının sevdiği ,aşık adamın nişanına gidiyor pes doğrusu bi de takı taksınlar bari :icon_whis Bu Necidet bence ismini tarihe altın harflerle kazıtıyor ,böle bi adam dünyaya bi daha gelmez :img-pilot

iReMJeLiBoN
15-05-07, 22:01
O halde 23.bölümün son sahnesinde Yasemin'in yaptığı nedir? Aşk olmadığını biliyoruz..Minnet mi,sevgi mi ( Necdet'e o manada bir sevgi beslemediğini de biliyoruz) ,ya da kıskançlık mı ?Aşkına ihanet değil mi? Mutluydu Necdet'e bedenini sunarken ..Nasıl bir karakteri var Yasemin'in delirdi mi ,ne hale geldi yaptığı hiçbirşeyin tutar yanı yok..

onun yaptıgı terbiyesizlikten baska birsey degil.. Resmen cocuga ( afedersiniz ama..) sen bana bu kadar iyilik yaptın bende sana veriyim hem memnun ve tatmin olmus olursun bidaha da benden bişi istemezsin hadi bakalım.. falan oLdu yani.. Ama reddedilince agzının payını aldı, bir daha o düsüncelerLe gidemez , gider ama Yasemin yüzsüzdür:P acaba yeni bölümde nolcak bir an önce yarın olsada özet ve fragman gelse..:)

Sinem90
15-05-07, 22:05
bu dizideki en büyük beklentim deniz gezmiş.lütfen onu daha çok gösterin.sizden isteğim bu.diziden soğuyan çoğu kişi memnun olurdu deniz ve arkadaşlarının gösterilmesinden.buna ben de dahilim.başroldekiler de beni hiç ilgilendirmiyor.cansel oynamasına rağmen aamed bile beni ilgilendirmiyor.yüzbaşımdan sonra onu kabullenmem mümkün değil.

merhem
15-05-07, 22:17
Çok haklısın, sonuna kadar arkadandayım!!!:)

canim benim sagol arkamdan ayrilma :img-hyste
Ben guzideyi cokseviyorum sinir birisi degil hicte
Acik sozlu kendinden emin
Boylelerini cok severim ben
odasina yada bir koseye cekilip miymiy aglayan toplerede uyuz olurum:icon_whis
forever guzide for ever guzide :img-in_lo

zeyneps
15-05-07, 22:25

Evet Forever Güzide :good: :happy0064
Güzide'yi kötü ve ahlaksız biriymiş gibi göstermeye kalkmayın napsın çok seviyo hiç değilse dobra biri :happy0064 :img-in_lo Onu kötülemeyin çok pis dalasım geliyor :hıh Forever and ever Güzide:good: :img-blush

esmerseker
15-05-07, 23:11
Dizinin sezon finaline en fazla 5-6 bölüm vardır heralde :icon_sorr

Asıl ben Necidet'i çözemedim ,karısının sevdiği ,aşık adamın nişanına gidiyor pes doğrusu bi de takı taksınlar bari :icon_whis Bu Necidet bence ismini tarihe altın harflerle kazıtıyor ,böle bi adam dünyaya bi daha gelmez :img-pilot

Saol canım. Bu arada benim anladiğim necdetin nişana gitme nedeni, yaseminin duygularından emin olmak. Hani geçen bölüm beni aşkına inandırman gerek demişti ya işte hodri meydan, bana aşıksan üzülmessin yoksa işte kapı :img-hyste

Bu arada sanirim bu önümüzdeki bölüm çok acıklı olucak.. bol bol ahmet le yaseminin eski sahnelerini seyrettiricekler çünkü ahmetle yasemin birbirlerine bakıp bakıp eski günleri hatırlayacaklar.. çok ağliycaz...Her ne kadar necdeti sevsem de ahmet yasemin aşkı içimi parçaliyo yaa yazık oldu onlara

güzideye bende alişamadim ne yalan söyliyim. Çok fevri bir tarafi var, dengesiz sanki biraz.

özge_letyy
15-05-07, 23:53

ayşecim ne güzel demişsin ben de güzideyi çok seviyorum tam necdete göre bence:img-in_lo
ayrıca mıy mıy kızalara özellikle birine ben de çok gıcık oluyorum necdet ondan bir an önce vazgeçse süper olacak:icon_whis
4ever necdet&güzide:)

merhem
16-05-07, 00:08
Saol canım. Bu arada benim anladiğim necdetin nişana gitme nedeni, yaseminin duygularından emin olmak. Hani geç