Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-13
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
İyi geceler spdr, allah rahatlık versin..
iyi geceler badger teşekkür ederim..
myangel.. Allah sabır versin..
ben de çok üzüldüm..
gerçekten:icon_sorr
gerçek_aşk86
19-05-07, 02:52
Necdete çok kızdım bu akşam:icon_evilNasıl böyle birşey yapar ya:sad53:Geçen bölüm Yasemin'in yaptığını bu bölüm kendisi yaptı:hıhBen Güzideye aşık olmasını ters bulurken bu yaptığını daha ters buldum.Bu Necdetin karakterine uymuyor bir kere,Güzide ister karanlık ister aydınlık olsun kullanılmayı hak etmiyor yani hiç kimse bu şekilde kullanılmayı hak etmez:icon_sorrBir sonraki bölümde Necdet'in ''Ne yapıyorum ben'' deyip kendine gelmesini istiyorum ya da Güzide ''Sen buraya hangi duygularla geldin,çık git evimden'' deyip Necdet'i kovsun:img-hyste
Bu dizide de herkes kıskançlık ve inat uğruna kötü kötü şeyler yapıyor:sad53:
Ahmet Yasemine kızar kendini Aylanın evlenme teklifini kabul eder
Yasemin Ahmeti kıskanır kendini Necdet'in kollarına atar
Necdet aldatıldığını zanneder kendini Güzidenin kollarına atar
Ne bu canım aaa Yalan Rüzgarını geçti valla:img-cool2
Bir Necdetim vardı akıllı uslu o da gittikçe Yasemine benzemeye başladı:sad53: üzüm üzüme baka baka:icon_whis
Bu akşam yaptığı Necdet karakterine uymadı hemde hiç:hıhUmarım senaristler onu daha acaip bir kişilik yapmazlar:img-cool2Ahmet&Yasemin kavuşması için onu harcarlarsa senaristlere baya sitemlerim olacak:hıh
Ayla ne şeytanmış ya.Kıskançlığı tavan yaptı.Sewmiyo oğlan seni sewmiyo.Daha ne diretiyon.Necdet Güzideye gitti.Yasemin'in boşanma ihtimali arttı.Ama kavuşmaları için Ahmet'in gudubet şeytan Aylayla evlenmemesi gerekir.
Dün misafirlikteydik izleyemedim. Yorumlardan neler olduğunu anlamaya çalışıyorum. Akşama falan izleyebilirim ancak :sad53:
iyiki nişana gittin yasemin saçların makyajın kıyafetin tam anlamıyla mükemmeldin rüya çok tatlı onu çok seviyorum
ya arkadaşlar ahmetle deniz gezmiş tanışırlarken deniz adını söylediğinde keşke orada bi fon müziği olsaydı orayı çok boş geçmişler ama çok etkilendim o sahneden bide kafama takıldı lale ile teo arasında bişey var mı? sürekli beraberler.
naz_özge12
19-05-07, 09:37
ya arkadaşlar ahmetle deniz gezmiş tanışırlarken deniz adını söylediğinde keşke orada bi fon müziği olsaydı orayı çok boş geçmişler ama çok etkilendim o sahneden bide kafama takıldı lale ile teo arasında bişey var mı? sürekli beraberler.
birşey yok.ama sanırsam birbirlerinden hoşlanıyorlar.inş. olur..
naz_özge12
19-05-07, 09:39
ya dünkü bölüm çok güzel diyemicem.sonu beni üzdü.necdet neden gittiki güzide nin yanına üstüne üstlük öptüde necdet den böyle birşey beklemezdim.güzide yi sevmiyorum ya..necdet'im ne yaptın sen cnm..
naz_özge12
19-05-07, 09:40
hı birde ahmet ile deniz gezmiş in konuşması bencede boş geçti.bir fon koyabilirlerdi.ama yinede çok etkileyiciydi.
naz_özge12
19-05-07, 09:43
taksit taksit yazıyorum bende.:).harun'umu ne bçim dövdüler.ne hale geldi.yurdu ne biçim yaptılar..:img-sorry :img-sorry :icon_evil
naz_özge12
19-05-07, 09:46
ya ayla ya ne demeli?
ayla ne hınzırmış ya.kıza bak..:(.ahmet nasılda şaşırdı öpüşmeye çalıştığında.bence ayla nın yaptığı rezillikti.berbat bir durum.
birde en başta ilk sahnede necdet'im yasemin in yanındasap gibi duruyordu.sanki yasemin in çantası gibi.:(
masumcikolatam
19-05-07, 09:53
slm arkadaşlar ya dün akşamki bölümde nejdet e cok kızdım ve nejdet karekterine uygun bi karekter digildi ama bence güzide eger cok istıyorsa nejdeti kullanır ama yok benim karekterime uygun digil derse nejdeti evden kovar ama sanmıyorum güzide bence bu fırsatı degerlendirir.
Birde ayla ne şeytanmış ya anlamıyorum ben bu kızı ekranın karşısında zor durdum bogazlıcaktım ya hem ruya nın ahmetin kızı oldugunu biliyor hemde ahmetin ve yaseminin hela bir birlerini sevdiklerini cok iyi biliyor ve hala inatla savaşıyor bir de nejdet e gitmiş ne diyor ya nejdet e ruyanın babası olmadıgını biliyorum deseydi nolcaktı nejdet sorcaktı tabi aylaya oda kıbrıscık a geldi deseydı ortalık daha fena olcaktı iyi ki demedi aslında aklına gelmemiştir yoksa böyle bir haberi kaçırmazdı
ya arkadaşlar ben bu ayladan cok böö oluyorum ya artık hastalıga kapılsın ölsün ya bir an önce sıktı çünkü böyle iyi niyetli biri olamaz semacımada nasıl oynuyor gördünüzmü yok sema abla ben artık bu husumet bitsin istedim ada gurubunun sana ya birde ahmet e güveniyordun hani yalancı sırf semanın gözüne daha iyi gire bilmek için şeytan nolcak neyse afakanlar basıyor beni ayladan bahsedince...
birde deniz gezmiş kimdir nedir bilmem ama hiç begenmedim ben bu adamı
bbu arada ışıkla yaşarın aşklarına bitiyorum ya cok tatlı ikiside
herneyse fazla dedikodu yaptım galiba herkes e mutlu günler
26 ıncı bölümü merakla bekliyorum adaya gidip bişi gören olursa lütfen yazın arkadaşlar bende gidicem görürsem yazarım byee
MUTLU GÜNLERR:)
alevalev_25_
19-05-07, 10:11
herkese "günaydınnn"
dün akşam ki bölümle ilgili ne söyleyeceğimi yazacağımı bilemiyorumm...
belki bana gülenleriniz olabilir ama ben dün akşam bölümü izlerken ağladımm.. geçen hafta diziyi izleyememiştim ama sevgili arzu-başak / arzu'cuğum sağolsun açığı kapatmama sebep olduu...
öncelikle Emine'nin mutluluğu beni de mutlu etti diyeyimm..o kız böyle bir mutluluğu haketmişti...umarım yanılmazz ve Rıza ile Nezahat'ın evindeki günlerini aramazz...
Mehmet ve Sevim'in konuşmaları...Mehmet'in kendilerine adına bir şans istemesi..inş onlarda bu iyi dostluklarını AŞK'a çevirebilirler ve mutlu olurlarr.. yalnız ellerinde ki kağıt helva içimi yakmadı değill... (Hırsız Polis izleyicileri için ne derece de önemlidir bilsenizzz...)
Ahmet'in öğretmenlerle öğrenciler ve okul hakkında ki yapmış olduğu konuşması çok güzeldi..sonrasında ise tüm öğrencileri dersine davet edip yapmış olduğu konuşmalarr...Deniz Gezmiş'i sonunda mitinglerde başı çekmekten ziyade konuşurken görmek güzeldi...
ağladım demiştim değil mi!!!
içimi acıtan beni ağlatan sahneler öğrencilerin yurdu bastıkları sahnelerdi..ben bu sayfaları pek sık takip edemiyorumm...ara sıra c.tesi günleri fırsat buldukça daha doğrusu ofiste olduğum zamanlar birşeyler yazmaya çalışıyorumm..o yüzden de pek sık görünmediğim sayfalarda beni tanımayan bilmeyen insanlar tarafından da yanlış anlaşılmak istememm..
diyeceğim şudur kii...bizim ülkemiz vatanımız geçmişimiz neler gördü..neler görmüşş..gerek babalarımız gerek annelerimiz..amcalarımız - dayılarımız vss.. yakın geçmişimizdi izlenenler bizlere gösterilenlerr...
yerine göre büyüklerimizden duyduklarımızı dinlediklerimizi minimize edilmiş bir şekilde ekranlarda da görebilmek bir nebze de olsa her ne kadar içimi acıtsa da beni mutlu ediyorrr..
Yaşar karakterine ilk zamanlar kızan biri olmuş olsam da kaçıncı bölümdü hatırlamıyorum ama Mehmet'in kaçırılıp dövülmesi olayına göstermiş olduğu tepki ve arkadaşlarına söylemiş olduğu sözlerii...
"...kaleme kalem yazılarımızla cevap vermemiz gerekiyorr...kaba kuvvetle değill..."
(biliyorum replikler böyle değildi ama en azından sonuç buyduu...)
daha ne diyeyim ki bu dizi bende hiç bir zaman elektrik alamadığım Ahmet & Yasemin aşkından ziyade yan karakterler için daha ön plandaa...
alevalev_25_
19-05-07, 10:20
ayrıcaa belirtmek istediğim birşey daha varr...
yapılan yorumları okuyamadım ama Ayla'ya her ne kadar kızılmış olursa olsun bence o an için kendince doğru olanı yaptı ve Necdet'ten yardım istedii..
sonucunun Necdet'i Güzide'nin kucağına atacağını tabii ki tahmin edemezdii..
Ayla'nın Selma ile yapmış olduğu konuşmada Selma ne demişti..
"Ahmet'i ben dahil kimse istemediği birşeye zorlayamaz.. seni kendisi istedii.."
vsss...ama sonundaa...
"her ne olursa olsun kıskandığını biraz belli edeceksinn...insanoğlunun yapısında varr..bu kadar müsamma göstermee..."
Ayla'nın Ahmet'i Yasemin'in arabasına binerken görmesinden ziyade bence Selma'nın bu sözlerinin büyük bir etkisi var Necdet'e gitmesindee...
kız çocukluk aşkına hiç bir zaman kendisine ait olamayacağı düşündüğü aşkına sahip olabilmek için ilk adımını atmış ve aşık olduğu adam için her şeyi yapabilecek durumda iken şimdi ellerinin arasından kayıp gitmesine göz yumamazdıı...
belki de bu yazdıklarım bazı ark.ları kızdırabilir ama olsun...
ne demişlerrr...
AŞKTA VE SAVAŞTA HER ŞEY MÜBAHTIRRRR!!!!
Ayla'da bence Necdet'ten yardım isteme konusunda yanlış yapmadıı...
oh aylaya oh, yasemine nispet yapayim derken rezil oldu gicik.
ahmetin kendini sevmedigini bile bile, yapisti kiz.
ben yaseminin yerinde olsam vallahi alirdim cirkefligi ele, gösterirdim aylaya ahmete nasil sahip olunuyormus. yaseminin elini sallamasi yeter, o zaman ayla baka kalir, sapsal ne olcak!
birde kendi kazdigi kuyuya kendi düstü, necdeti kiskirtayim derken, yaseminle yollarini ayirmasina sebep olacak.
necdet güziyle mutlu olur nasil olsa, yaseminlede ahmet birlescek, aylada avucunu yalayacak oooooooooooooohhhhhhhhhhhh!!!!
ayşe illa bir çıkıntılık yapacaksın değil mi?saçını beğenmemişmiş. :hıh hiç de dediğin gibi değildi.çok ama çok güzeldi.hatta keşke hep öyle yapsa.sen git o domatesin haline bak asıl. :hıh assolist domates :icon_whis
Dayanamıyorum artık Ahmet ve Yasemin kavuşsun.Öyle mutsuz bitmesin.Yoksa dayanamam Okana bile düşmanlık duyarım.Şu senaristlerin mailini bilen varsa sölesin öm ile.Yollayım bir mesaj.Belki çare olmaz ama.Bir 4 yıl daha bekletmesinler.
ya necdetede kızamıorum ayla nasıl gaza getirdi... ama necdetinde yaptığı doğru mu sırf yasemini kızdırmak için aslında yasemine acırdım ama sonuçta oda adada ahmete nasıl sarılmıştı...sonuçta ortada bir aldatma varsa bunu önce yasemin başlattı ama o aylayı çok fena yapmak lazım necdette gözümden düştü gidip yasemine hesabını sorsaydı illa gülizara gitmesimi lazımdı keşke ahmetle gülizar tanışıo çıksa ve ahmet necdetn yasemini aldattığını öğrense ama nerde?
bu bölüm bence geçen haftadan daha iyiydi.özellikle siyasi olaylara daha fazla yer verilmesi iyiydi. ahmetle deniz gezmiş in konuşması iyiydi.oynayan çocuk gerçekten benziyor deniz gezmiş e.tartışmaları, konuşmaları iyiydi.yurdu bastıkları zaman yaşar ın davranışı hoşuma gitti.gerçekten taraf tutmadan anlatıyo senaristler.
ayla ya çok sinir oldum.o neydi öyle aman tanrım dedim resmen.televizyonu kırasım geldi.kız kendini iice alçalttı.gitti bi de üstüne necdete söyledi. e yuh yani.ben bu kızı anlamıyorum.yazık oldu.
yaseminle ahmetin arasındaki münasebet(allahım ne diyorum ben) küçük çağta bi anlaşma, bi oyun gibi.ahmette bu oyunu kuralına göre oynayalım dedi okulda ilk karşılaştıklarında.çok hoştu bayıldımmm.
yaşarla ışık çok tatlılar.yaşar ın karakterine hayranım.onu bu şekilde göstermeleri bi bakıma eşitliği sağlıyo.
sevimle mehmet sanki birlikte olcakmış gibi geliyo bana.bence sevim kabul etçek.sevimin karakterine dicek sözüm yok zaten.en sevdiğim karakterlerden biiri.
sonnn kısımda nihayet beklediğim şey oldu.necdeti her ne kadar sevmesemde güzideyi çok seviyorumm.çok sevimli çok sıcak bi tip ya.necdet gibi sakin uyumlu nazik kibar ii adam tiplerinden hep bi kötü potansiyel vardır.(ya da ben çok fazla agatha okuyorum)çok uzatmışım .... kısaca ii bi bölümde .
Dün akşam Mehmet'le Sevim gözüme pek bir sevimli göründü.:)
Sevim'de ne inatmış karşısında gül gibi adam var reddediyor.
İnşallah bunlarında düğünü yakındır.:)
Zetn Ahmet ve Yasemin'i karşılaştırmak için ellerinden geleni yapıyor senaristler.
Mehmet ve Sevim'de Allah bilir olmadık bir zamanda evlenirler vee Ahmet'le Yasemin'de düğünde göz göze gelirler.:)
valla sevimi ilk gördüğüm sahnede çok güldüm..şimdi forumdakiler de ne biçim uğraşırlar kadınla dedim...:img-yes:
ama sadece ben böyle düşünmüşüm heralde..
moda falan bi yere kadar yani...
baya baya komik durmuştu:)
ha bi de necdetle güzide konuşurken burda arada bir diyaloglar yazılıyor ya..
hani-olmyacak-absürd şeyler..onlar geldi aklıma...
(burda yazılanlara çok gülüyorum..onlara tepki manasında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın..
güzidenin necdete bişi söyleyip söyleyip..kendimi tutamıyorum diyip sonra yine bişiler söylemesinden ve söylediklerinden bahsediyorum...)
gerçi bence necdetle güzide yakışır da..
o sahnelerde öyle düşündüm işte:icon_whis
duygu.1903
19-05-07, 11:28
Dün akşam Mehmet'le Sevim gözüme pek bir sevimli göründü.:)
Sevim'de ne inatmış karşısında gül gibi adam var reddediyor.
İnşallah bunlarında düğünü yakındır.:)
Zetn Ahmet ve Yasemin'i karşılaştırmak için ellerinden geleni yapıyor senaristler.
Mehmet ve Sevim'de Allah bilir olmadık bir zamanda evlenirler vee Ahmet'le Yasemin'de düğünde göz göze gelirler.:)
efet yhaa...meemed ne derse kabul ediyoo sevimm yapma bee bak meemedden iisini bulamasınnn hmdee çok tatlılar yhaa gerçek hayatta da ewli deillerse ewlensnlerr çk yakışıolarr maşallahh:happy0064 :happy0064 :happy0064 deniz-defne'den snraki fawori çiftimmm :happy0064
Yasemin nişana gelmesinin ne kadar saçma olduğunu kendisine anladı ama iş işten geçmişti.:)
Ahmet'in Yasemin'e hala aşık aşık bakmasına dayanamıyorum.
Ahh be oğlum o kız seni gerçekten sevmedi düşünem onu bak gül gibi Ayla var onu sev.:)
Bence Necdet boşversin Yasemini. Güzide tam ona göre. Yaseminde kalsın öyle mal gibi. Emine de evlendi çok güzeldi yaa. Gelin arabasına çok güldüm :D:D:D
ohhh helal olsun be necdet yeter artık çektiklerin biran önce boşa o yasemini de :img-hyste necdet oğlum eğer kızı öptükten sonra utanıp kaçarsan bayarım seni haaa:d
heee bide necdetciğim yasemini boşamak için elini hızlı tut ahmet elden gedecek ha...:d
yaşarın sahneleri çok güzeldi-biraz yazmıştım ama detaylandırayım şimdi...
öncelikle öğrenci temsilcisinin belirleneceği kısımda başka tarafları da çekebilecek-ılımlı birinin istenmesi gerçekten güzel bir talepti..
bu sırada -sanırım parti destekli- diğer grubun tavrı da çok iyi yansıltılmıştı...
bence şimdiye kadar hep kurunun yanında yaş da yanar görüşüyle sağ taraf hep farklı görüldü türkiyede..
aslında sol için de geçerli olabilir bu..
sağ ve sol kavramlarının adları altında karşı tarafı hep rahatsız edecek-kaale almayacak gruplar olunca kavramların manası değişti..
neyse uzatmayayım..
sevdim o sahneleri..
ne kavgacılar ne de iyi niyetli-fikirlerini savunmaya çalışan insanlar göz ardı edilmediği için güzeldi..
---------
umut kurt ışıkla olan sahnede yaşarın kırlganlığını diğer yandan da sevgisini çok iyi yansıtmış:happy0064
bi de yaşar ışığa dedi ya-bana nasıl baktığını görmeliydin gibi bişi..
orda da içim eridi yaşara:img-blush :)
---------
harunun yaşarın onu kaldırmaya çalıştığı sahnede ters davranmasını bi yere kadar anlayabilirim..
ama gelecek bölümde yaşar için defne ve deniz de daha iyi konuşmaya ve düşünmeye...
şimdiye kadarkinden daha farklı bir değerlendirmeye tabi tutmaya başlayabilirler..
bu açıdan yaşarın dünkü hareketi çok önemli olmalı onlar için:img-yes:
----------
ha bi de ben daha 18 yaşındayım..
ama rızanın evlilikle ilgili anlattıkları çok doğru geldi...
onu sevdiren özellikler sıradan gelmeye başlar dedi ya...
tüm evliliklerde oluyor sanırım bu:img-yes:
tabi herkes bu yüzden bi keriman bulursa kendine olmaz bu iş:hıh
masum_leydi
19-05-07, 12:03
günaydın diyerek başlamış oluyorum söze
her ne kadar eski şevki alamaz bir bölüm izledik yine
ayla beni her yoldan tekrar tekrar şaşırtmaya devam ediyor gittikçede acımıyor değilim giitikçe batıyor gözümde seni sevmeyen biradamla nişanlamnması gidiceğinden korkaması birde gerçekten büyük bir yalan üzere evlliğini kurması ayla bacımız ne kadar güzelde dese benim sevgim ikimizede yeter diyerek hayran olunası bir sözde söylese yetmiyor bacım o sevgi sana bile yetmiyor bence ayladaki sevgi ve aşk değil sahiplenmek ve benlğini kaplayan yaşantısı boyunca elinde ona miras kalan şey hırsı çok şey kazansada çok şeyde kaybedecek bu nedenle düzlükle bayıra gitmek bu olsa demek hızla iniştesin bacım her erkek sahiplenmek ister ama SEVDİĞİ tarafından aşık olduğu kadın tarafından sen unutuyosun arada bir sen tek taraflı vbaşldın sevgine güvenerk bakıyorum ama olcak gibi değil bu olgu .senin karşında aşkıyla enkaz olmuş hayatının bir yerinden tıkılı kalan bir adam var bunun sonuçlarınada katlanacaksın acı ama bu böyle kusurum varsa affola necdete gitme tavrın nedir hep böyle korkuyla başlayacasan neden girdin bu işe sen dön bu işten aylacım dön sen her kuşkuda böyle gidersen olmaz hep ahmet tükenir hemsen zaten ahmetle başlayarak yanlış yaptın sen sevgine güvendin ama olmuyo oakdar kolay işler
ahmete ne demeli şevket beyle konuşurken neden orda öğretmenlik yaptığı belliydi bir yasemin için demeği kalmış diliyle ama gözleri ve iç çekişleri mahçup hahleri herşeyi anltı dost kalalım vakasınıda anlıyorum yakın olabilmek ve bi nevi hodri meydan yasemine bir taşla iki kuş misali yasmein nişana gitmessydi bu ahmeti unutucam atılımını yapamaycaktı hemde yine gitemseydi unutamadım mesajı verecekti aslında gitmemeliydi ama gitmeliydi giib bişi bu
bence yasemin ya ruhi bunalımı var yada kişisel zeka bir insan anlayamadım gitti o karaketri bıcır bıcır hhalerini özlemiyor diyilim ah ne güzel o ada günlerinde kalsaydık.nasıl bir tadla izlmeiştim oysaki yaseminin defterine ahmetini yazmasını yıllrca kendisinden büyük birine imkasızca aşık bir saf aşık hallerini aşk ilgili gülümseten o güzel sözlerini deftrini kaybedip sonra o aşkın ahmet oldıuğu ortaya çıkmasını masal gibi aşk ütüyopyasına ulaşmak .helede 2. 3. mü pek hatırlayamıyorum ahmetin manidar biçimde yoksa o defter senin mi diye sorması en gülümseten tadından yenmez muaazam bir bölümdü yasemin elinden oyuncağını almışlar misali michelleye nutuk atar gibi konuşması ve en güzel bölüm ahmet konuya müdhale ettğinde SENDE BAKTIN MI ?demesi yaseminin. necdetin saf aşık hahleride tadından yenmezdi .nerde o eski günler .yazık ettiler yazıkbu aşk daha güzel bir biçimde nüksettei başlarda bize bir aşk bu kadar mahvedilebilirdi oysaki rıza beyin asılacağı zamn garip gelecel ama ayrılığını bile garipsemmeiş hüngür hüngür ağlamıştım haklıydı yasemin aslında o kadar şeye mücadele verdilerki bu son du ölüm vardı böyle birşeyin üzerine aşk kurulamazdı yanlız yaşanırdı defteriyle yaşardı yine yasemin imkansız aşkını yine tecrübe ederdi kalbi yanlızlığı ama bu ayrıılık daha farklı olmalıydı.bu ayrılık tadından yenmeliydi bence özelikle yasemin ayrılığı derin yaşamalıydı yeni bir başlangıç yasemine yakışmadı necdetin odasına gitmekte yakışmadı .
necdete gelince yasemine kızdığı şeyi şimdi kendi yaptı yeni bir başlangıç içinmi giiti oraya sanmıyorum bedenini saran bir kıskançlıkla birgün beni sever umuduyla yaşamıştı ama ayla gemilerini batırdı madem öyle işte böyle gibi bişiydi o güzideyi öperken okanınn fevkalede oyunculuğundan çıkarmak mümkündür zaten tedirgindi kızmıştı necdet melek misaliydş dzide aşkıyla kutsanmış bir adam aç mıydık böylke bir karektere bilmiyorum ama böyle elimizden süzülüp gitmesi bana dokundu üzüldüm ..o hep bizim aşık romeomuz kalsaydı keşke
ahmete ne demeli o başlı başına bir aşık zaten yılarca aşka aç yaşadı tutkulu aşk kavramı ona uymazken 12 dn vuruldu aşk oku eros onu yaptığı her dengezilik aşkından innanmadığı aşka şimdi o düştü ahmet onsuz yaşaymazken yaseminin bir başka hayyata ait olması onu deliritiyor sevdğinin canını yakmak için yaptıkları aylayı öperken yzüündeki buruklukta buydu sevince öpmeli insan aşık olunca beden araç olmalı aşkta ahmet bunu ayladı duyamdı duyamayackta aylaıyı öptüğünde nişanlandığında acı cekiyor. nedeni yeni bir atılım yapamayacağını hisettmesi canını yakıyor .ah bizim aşık ahmetmizi ah en saygı duyulası benim gözümde senin aşkın çabalıyosun çabalıdıkça canını yanıyor ve sonuç hüsran ..kuzum hüsran sen başka bir vefasıza aşıksın sevdim seni bir kere başkasını sevmem deli diyoırlar bana desinler değişemem sen aylayala nişanlanmanda aşkından yasemine dost kallaım demende aşkından 5 yıl sürgünde olmanda aşkından kıscası yaptığın herşey aşkından olan bir bedevisin sen
yaşar ışığa gelirsek sezai karakoçun güzel mono rozası
"ellerin, ellerin ve parmaklarin
bir nar çiçegini eziyor gibi...
ellerinden belli olur bir kadın.
denizin dibinde geziyor gibi
ellerin. ellerin ve parmakların."
beni ağlatan tek şey bu garip ruh dönegesine sokan uzun zamn sonra yasseminle babasının ihtillal olduğundan ayrılması yaseminle ahmetin babasının idamı yüzünden ayrılması bunlardan sonra ilk defa ağladım
yaşar ışık çifti terteniz su igi kaıyor gönlüme ikisi sorun da ışığın yaşara güvenmemsi ama atlatırlar ışığa bu tecrübe olmuştur umarım ben çok seviyorum ışığı saf sıcacık bir kız .yaşar her ne kadar gözü kara davasından ilerlesede kaavga ona yanlış O MEDENİ BİR DÜŞÜNCE TARZINDA İLERLEMEKTEN YANA .bu çok güzel medeniyet başlı başına güzel zaten
defne deniz bana sıcak gelmiyor onların birlikteliğindnen bir haz duyamıyorum hayal kırıklığı bende yaratığı etki
bir kusur ettiysem affola yeni bölümlere kaldı beklentilerimiz
günaydın masum_leydi
çok teşekkürler yazın için..
her kelimesine katılıyorum..
ben hislerimi bu kadar güzel anlatamazdım..:img-yes:
ahmet gerçekten ayrı muamma..
cansel elçini tebrik etmek lazım burdan..
o kadar güzel anlatıyorki hissettiklerini mimikleriyle..
babasıyla konuştuğu yerde ve aylayla olan sahnelerinde mesela:img-in_lo
merhabalar...
dün çok beğendiğim iki sahne vardı.özellikle uzun zamandır böyle keyif almıyordum herhangi bir sahneden.
biirncisi ben yaşar&ışıkla açıkçası ilgilenmiyorum sadece izliyorum.destekleyip desteklememek değil yani.ama dün ışık'n yaşar'dan özür dilediği sahnede çok etkilendim.gerçekten çok güzel bir sahneyi.yaşar'ın söyledikleri harikaydı.yavaş yavaş destekler pozuna girdim.
ikincisi ise ahmet'in odasında deniz gezmiş ile konuştuğu sahneydi.özellikle deniz gezmiş ve ahmet'in son olarak yakın yüz planı olarak gösterilmesi m.kemal'in adının geçmesi.etkileyici sahnelerden biriydi.ki sanırım böyle sahneleri ilerleyen bölümlerde ortalık daha da siyasi anlamda kızışmaya başlayınca çok görücez.heyecanla bekliyorum.
arzu-başak
19-05-07, 12:14
Herkese merahaba...arkadaşlar ne oldu size böyle ne kadar az yazmışsınız..hayır yani ben çok mutlu oldum böyle olmasına(ne kadar bencilim değilmi)..ama merakta etmedim değil kimse yoktu gece herhalde...
ben bu bölümü çok beğendim...herşey çok güzeldi...ahmetle deniz gezmiş sahneleri..ahmetle ayla sahneleri...ama ne zamanki ahmet gidip yasmine arkadaş olalım dedi..orda bittim..ya ne gereği var şimdi arkadaş olmanın..bırakın konuşmayın birbirinizle..ben anladım bu aşktan hayır yok bize..ben izlerken o aşkı görmeliyim,hissetmeliyim...onlar birbirlerine bakırken içim acımalı...ama bunlar arkadaş oluyorlar ne acayip ya..arkadaş arkadaş gidip geliyorlar..nerde kaldı aşkları..ben ahmetin tek olduğu sahneleri büyük bir zevkle izliyorum mümkünse yasminle sahneleri olmasın..yasmin zaten maşallah hem ahmet hem necdet olsun diyor herhalde ikisinide kıskandığına göre..gece necdeti beklemeler trip yapmalar...valla artık yasmin için ne denilebilirki...nişanda ahmetin yasmine seni burda gördüğüme inanamıyorum demesi çok güzeldi ya..bir tek ahmette hissediyorum bir zamanlar aralarında aşk olduğunu...ondan sonrada yasmin hanım yine birşeyler zırvaladı eski günlere dönmek istiyorumn falan filan...çok geç artık canım..sen kaçırdın...
necdetede çok şaşırdım ben gdip yasminle konuşacak sanırken o kendini güzidenin kollarına attı..ya ben bu güzideyi seviyorum ya..pastayı yapamadığı zamanki hali çok güzeldi..pastayı yaptıktan sonra bakınca necdetin e sen önce pastanla vedalaş diyip şakalaşmaları çok güzel geldi bana....
ellerin, ellerin ve parmaklarin
bir nar çiçegini eziyor gibi...
ellerinden belli olur bir kadın.
denizin dibinde geziyor gibi
ellerin. ellerin ve parmakların."
ahh ben de tam bunu sorucaktım.çok sağol ebrucum.harika sözler gerçekten.yerinde kullanılmış,sevgili umut kurt'un(doğru yazdım umarım soyadını)ses tonuyla daha da fazla anlam kazanmış dizeler
masum_leydi
19-05-07, 12:18
günaydın masum_leydi
çok teşekkürler yazın için..
her kelimesine katılıyorum..
ben hislerimi bu kadar güzel anlatamazdım..:img-yes:
ahmet gerçekten ayrı muamma..
cansel elçini tebrik etmek lazım burdan..
o kadar güzel anlatıyorki hissettiklerini mimikleriyle..
babasıyla konuştuğu yerde ve aylayla olan sahnelerinde mesela:img-in_lo
rica ederim her ne kadar tabrii cazise afyonum patlamamış olsada birşeyler kalbnine nüksetip gönlünle katıldıysan ne mutlu bana :img-wink:
masum_leydi afyonun patlamamış hali buysa bir de patlayınca nasıl yazıyorsun merak ettim:)
OXFORD evet umut kurt..doğru yazmışın yani:img-wink:
bu arada necdetin hadi vedalaş pastanla artık demesi çok hoştu:)
avrilcansu
19-05-07, 12:30
Bakıyorum bu hafta, bu forum çok sakin:( Sanırım izleyici azalıyor, daha izlenme oranalrına bakmadım:( Ama kesin düşmüşüzdür...
Bence Necdet boşversin Yasemini. Güzide tam ona göre. Yaseminde kalsın öyle mal gibi. Emine de evlendi çok güzeldi yaa. Gelin arabasına çok güldüm :D:D:D
Arabaya bende çok güldüm:img-hyste
Zaten bu senaristler, başroller dışında herkesi evlendirir, sona bir başroller kalır:) Ne hikmetse:)
merhabalar...
dün çok beğendiğim iki sahne vardı.özellikle uzun zamandır böyle keyif almıyordum herhangi bir sahneden.
biirncisi ben yaşar&ışıkla açıkçası ilgilenmiyorum sadece izliyorum.destekleyip desteklememek değil yani.ama dün ışık'n yaşar'dan özür dilediği sahnede çok etkilendim.gerçekten çok güzel bir sahneyi.yaşar'ın söyledikleri harikaydı.yavaş yavaş destekler pozuna girdim.
ikincisi ise ahmet'in odasında deniz gezmiş ile konuştuğu sahneydi.özellikle deniz gezmiş ve ahmet'in son olarak yakın yüz planı olarak gösterilmesi m.kemal'in adının geçmesi.etkileyici sahnelerden biriydi.ki sanırım böyle sahneleri ilerleyen bölümlerde ortalık daha da siyasi anlamda kızışmaya başlayınca çok görücez.heyecanla bekliyorum.
Özgecim; canım benim bende bölümü tam izleyemesemde, benide tek etkileyen sahneler onlar oldu.
Şiir, bence çok güzel oldu, yani o sahneye tam uymuş. Ama şu Işık'ın dümdüz suratı beni delirtiyor. Yani kızda hiç mi mimik olmaz. Üzüntüsünü hiç anlamıyoruz. Botoks mu yaptırmış ne?:img-hyste :img-pilot
arzu-başak
19-05-07, 12:32
geçmiş sayfalarda şöyle bir şey okudum..her kızan her kıskanan kendini başkasının kollarına atıyor denilmiş...
yasmin ahmetin nişanlandığını duyduğu an kendini necdetin kolların attı...
necdet yasminin hala ahmetle buluştuğunu öğrenip kızgınlıktan,kıskançlıktan kendini güzidenin kolların attı...
ahmet yasminle necdetin nikahına tanık oldu...sonra onların bir çocuğu olduğunu düşündü ve bunun üzerine kendini ordan uzaklaştırdı başka bir yere gitti...kendi acısını kendi tek başına yaşadı...
eğer yasin ahmete kendine yeni bir hayat kur demeseydi ahmet yine nişanlanmazdı ama artık ahmette kendine bir hayat kurması gerektiğini düşündü ve aylayal nişanlandı..
şimdi sizce gerçek aşk hangisi..gerçekten seven hangisi....
necdetle yasmin ahmetin durumunda olsaydı kimblir ne yapardı..ve yine söylüyorum bu arkadaş olalım kısmını hiç sevemedim olmayın arkadaş falan ne gerek var..zaten inancımı yavaş yavaş yitirdiğim bir aşk vardı ortada arkadaş olmaya karar verdikleri an oda gitti...
avrilcansu
19-05-07, 12:34
myangel22; başınız sağolsun, vatan sağolsun...
Acınızı bizd epaylaşıyoruz...
canım çok üzüldüm başın sağolsun..
cansucum o şiir sezai karakoçun mona rosa şiirinden bir parçaydı..ben de çok severim o şiiri..ne diyosun sen..yaşarı beğenmiyor musun yoksa..romantik ayol o..
Tabii ki beğeniyorum:) IŞIK&YAŞAR FOREVER:happy0064 :img-hyste
Ebrucum sana gönülden katılıyorum, o Ayla, naısl olurda Ahmetle mutlu olmayı düşünebilir anlamıyorum. Adam gözleriyle Yasemin'i yiyor resmen ya:) Nasıl bakıyor görmüyor musunuz? Bu durumdan bende mutlu değilim ama, ne yapacaksınız. Sonra birde gidip Necdet'e şikayet ediyor :hıh :img-beee
Bu arada, bu Necdet&Güzide öpüşmesini beğenmediğimi söylemiştim. Yani hep o Kara Melek Ayla yüzünden Necdet'imiz elden gitti. Tamam, hani Necdet'te meğilliymiş ama, yine yani...
Neyse, Ama Necdet'in Güzide'yi öpüş stilini beğendim:) Yasemin'i daha kaba öpmüştü sanki, daha isteksiz öpmüştü.
Güzide'yi daha bir nazik öptü:img-hyste
Birde böyle yavaş çekim olunca:)
Ay ben şu sahneyi bir daha izliyeyim bari, ilerde lazım olur:img-hyste :img-hyste
masum_leydi
19-05-07, 12:38
çok sağol cansucum gönülden katıldığın için :img-wink:
Herkese merhabalar..Dünki bölümü ben cok begendim...Özellikle Deniz Gezmisin Ahmetle Siyasi konusmalara girmesi,konusmada Mustafa Kemal adi gectiginde ben zaten bittim gözlerim dolmaya basladi...
i$ik&Ya$arin konusmasi,Yasarin o güzel siiri okumasi,cok ama cok mükemmeldi,bu bölümde en begendiim sahneler diyebilirim...Yasari cok begeniyorum ya,tam benim düsüncem,hem sagci hemde kaba kuvvete karsi biri...I$ikla beraber olmalarini o kadar istiyorumki,hatta sirf onlar icin ve deniz gezmis icin izliyorum bile denilebilir...:)Deniz ve defnenin askini hic begenmiyorum acikcasi,derler ya en büyük ask zor olandir diye,denizle defnenin aski isikla yasarinki kdr zor olacagini hiiic zannetmiyorum...sonucta denizde defnede ayni düsüncede...neyse gelelim necdet ayla konusmasna,acik konusacaksam aylayi sevmiyorum,ama onun yerinde olsam ayni seyi yaparmiydim yapmazmiydim bi fikrim yok...cünkü o ahmeti kac sene beklemis coooook ötesi seviyor,ve sonra hayali gerceklesecek derken,yaseminle ahmetin bir arabada olduklarini görüyor...yani bence saglam kafayla bile gitmemistir necdetin yanina,ve bunlari söylerken cok zorlandiginida görebildik...necdetin sonradan güzideye gitmesi belliydi zaten bende bunu bekliyordum,ama bence cok güzel yakisirlar,seviyorum güzideyi ya,yasemine ise gicik oluyorum,iki kisiyi oynatiyor,bari necdeti biraksin...necdettede bir hata var ama...yasemini unutmak icin güzideyle beraber olacak...güzideyi kullanmis oluyor yani...ama umarim sonradan ask olur aralarinda..benim söylemek istediklerim bu kadar bu bölüm icin...Sonuna kadar I$IK&YA$AR:)
bikaç cümle ile dünkü bölümü yazayım hemen:
tüm bölüm boyunca beklediğim sahne son sahneymiş:icon_whis :icon_whis yoruma bile gerek yok
ahmeti görmek istemiyorum arkadaş olalı dediğinde yv yi kırasım geldi ya bırak suratsız kız ne hali varsa görsün bi de gitmiş arkadaş olalım diyoo
ayla da kendince doğru olanı yaptı ama onu da asıl dolduran sevgili kayınvalidesi oldu kanımca:icon_whis
necdet çok kızdı çık güzideye yazık etmese bari çok seviyorum ben onu:img-blush
nezehatlar de sonunda boşandı hem üzüldüm hemde olması gerekiyodu nezehat için ama halarıza amcamı çok seviyorum:good:
sevim ve mehmete yorum yok:img-in_lo :img-blush :icon_redf
yorumlarım devam edecektir
ayrıca bizimkilere yani ekibe plaket verilmiş şok gurur duydum:good:
avrilcansu
19-05-07, 12:40
geçmiş sayfalarda şöyle bir şey okudum..her kızan her kıskanan kendini başkasının kollarına atıyor denilmiş...
yasmin ahmetin nişanlandığını duyduğu an kendini necdetin kolların attı...
necdet yasminin hala ahmetle buluştuğunu öğrenip kızgınlıktan,kıskançlıktan kendini güzidenin kolların attı...
ahmet yasminle necdetin nikahına tanık oldu...sonra onların bir çocuğu olduğunu düşündü ve bunun üzerine kendini ordan uzaklaştırdı başka bir yere gitti...kendi acısını kendi tek başına yaşadı...
eğer yasin ahmete kendine yeni bir hayat kur demeseydi ahmet yine nişanlanmazdı ama artık ahmette kendine bir hayat kurması gerektiğini düşündü ve aylayal nişanlandı..
şimdi sizce gerçek aşk hangisi..gerçekten seven hangisi....
necdetle yasmin ahmetin durumunda olsaydı kimblir ne yapardı..ve yine söylüyorum bu arkadaş olalım kısmını hiç sevemedim olmayın arkadaş falan ne gerek var..zaten inancımı yavaş yavaş yitirdiğim bir aşk vardı ortada arkadaş olmaya karar verdikleri an oda gitti...
Arzu abla; sana katılıyorum, yani bana göre, dizinin senaristleri yüzünden, ortada hiç gerçek aşk yok. Herkes biribirinden, bir anlık hoşlanıyor, etkileniyor, kıskanıyor, ve başka birine gidiyor.
Tek gerçek aşk, etrafta dönen küçük aşklar; defne&Deniz, Sevim&Mehmet Işık&Yaşar, vs.
Ynai artık başrolleri öyle bir hale soktular ki, Dllas'ı geçti bence. Bne artık kimsenin gerçek aşkına inanmıyorum. ne Necdet'in (onunkine inanırdım ama oda gitti Güzideyi öptü), ne Ayla'nınkine( oda paranoyak derecesinde, tek istediği sahip olma duygusu), ne Yasemin'inkine (o zaten çoktan çizmeyi aştı, bir Necdet, bir Ahmet, karar verse, artık bir işe yaramaz), ne de Ahmet'inkine( o da daldan dala , ilk önce Michelle, sonra bu domates, sonrada bu Kara Melek Ayla, hiç seçimlerini beğenmiyorum)
E ne kaldı geriye? Çömezlerle mi yetineceğiz yani?
Siyaseti daha fazla gösterseler, razıyız ama, onuda kısıtladılar be...:icon_sorr
blue_apple
19-05-07, 12:44
ahmet deniz sahneleri ve itü öğrenci yurdunu basma eminenin evlenmesi dışında beklentilerimi pek karşılayamadı bu bölüm
ha birde bi ahmet ve aylanın nişanında birbirlerine yüzüklerini takarken mükemmel bi sahne yakalamışlardı iki anne de elleriniyüzlerini götürüyorlardı aynı anda:img-hyste
ayrıca güzidenin hikayeside bana pek inandırıcı gelmedi neden bilmem :icon_whis
ben nejdetin güzidenin evine gitmesini hiç beklemezdim
inş. yanlış birşey yapmaz
ben güzideye uyuz oluyorum yaa
nejdetle güzide olmaz olmamalı:img-yes:
ayla gene yaptı uyuzluğunu
bir insan nasıl bu kadar gurursuz olabiliyor anlamıyorum
evleniceği adam resmen eski sevgilisiyle geziyor
bu hala ben ahmetle bir hayat kurucam diyor:dito :icon_evil :icon_evil :icon_evil :icon_evil
ben nejdetin güzidenin evine gitmesini hiç beklemezdim
inş. yanlış birşey yapmaz
ben güzideye uyuz oluyorum yaa
nejdetle güzide olmaz olmamalı:img-yes:
ayla gene yaptı uyuzluğunu
bir insan nasıl bu kadar gurursuz olabiliyor anlamıyorum
evleniceği adam resmen eski sevgilisiyle geziyor
bu hala ben ahmetle bir hayat kurucam diyor:dito :icon_evil :icon_evil :icon_evil :icon_evil
bende necdetin son sahnede güzidenin evine gideceğini hiiç hiç beklemezdim ama necdet de güzoya asıık olurda mutlu olur ikisi:happy0064
,
Necdet ertesi gün pişman olacak ve Güzide'yi zamanla kullanmaya başlayacak gibime geliyor :icon_whis Öyle bir şey yapmasın ya kullanmasın Güzide'mi aslında cin gibi kız ama aşktan saflaşmaya başladı kullanmasın Güzidemi :sad53: Duyduğu aşk böyle karşılık görmemeli :icon_sorr :img-in_lo Ya Necidet öyle bir şey yaparsa eğer:hıh Topuğundan vurdurulacaklar listesine birini daha ekleyin Necidet!:hıh :img-cool2
bende necdetin son sahnede güzidenin evine gideceğini hiiç hiç beklemezdim ama necdet de güzoya asıık olurda mutlu olur ikisi:happy0064
ya nejdet yasoyla birlikte olsun demiyorum
ama güzideylede olmasın ya
ben acayip uyuz oluyorum o kıza
başka bir kız bulalım nejdete
ben sanmam nejdetin güzideyi kullanıcağını
hatta öptüğüne bile pişman olup geri çekilicektir kesin
o yasemin mi
birinden yüz bulamayınca birine gitsin
niye deniz defne sahnesi göstermiyorlar ya
ahmetle ayla sahnsei yerine onları gösterseler ya
cansucum ben de en gerçek necdetinki diyordum ama onu da öldürdüler.ki kimbilir belki de güzideye aşık olur.çünkü güzide çok etkileyi konuşıyor necdetin de bundan etkilendiği çok açık.böyle bir durumda eğer necdet de boş değilse(ki o da beğeniyor güzideyi)gidip evde yalan bir dünya yaşamaktansa güzidenin aşkına karşılık vermesi daha mantıklı.ha hemen öpmesi mi gerekirdi?o kadarına tamamen olumlu cevap veremicem.
ve evet ışık yaşar aşkı insana inanılmaz keyif veriyor.ben de dün keyif almaya başlayan isimlerden biriyim.
masum_leydi
19-05-07, 13:05
Sezai Karakoç - Mona Rosa
Mona Rosa. Siyah güller, ak güller.
Geyve`nin gülleri ve beyaz yatak.
Kanadı kırık kuş merhamet ister.
Ah senin yüzünden kana batacak.
Ulur aya karşı kirli çakallar,
Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa.
Mona Rosa bugün bende bir hal var.
Yağmur iri iri düşer toprağa,
Ulur aya karşı kirli çakallar.
Açma pencereni perdeleri çek,
Mona Rosa seni görmemeliyim.
Bir bakışın ölmem için yetecek.
Anla Mona Rosa ben bir deliyim.
Açma pencereni perdeleri çek.
Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi,
Bende çıkar güneş aydınlığına.
Bir nişan yüzüğü bir kapı sesi.
Seni hatırlatır her zaman bana.
Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi.
Zambaklar en ıssız yerlerde açar
Ve vardır her vahşi çiçekte gurur.
Bir mumun ardında bekleyen rüzgar,
Işıksız ruhumu sallar da durur.
Zambaklar en ıssız yerlerde açar.
Ellerin, ellerin ve parmakların
Bir nar çiçeğini eziyor gibi.
Ellerinden belli olur bir kadın,
Denizin dibinde geziyor gibi.
Ellerin, ellerin ve parmakların.
Zaman ne de çabuk geçiyor Mona.
Saat onikidir söndü lambalar
Uyu da turnalar girsin rüyana,
Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar.
Akşamları gelir incir kuşları,
Konarlar bahçemin incirlerine.
Kiminin rengi ak kiminin sarı.
Ah beni vursalar bir kuş yerine.
Akşamları gelir incir kuşları.
Ki ben Mona Rosa bulurum seni
İncir kuşlarının bakışlarında.
Hayatla doldurur bu boş yelkeni.
O masum bakışların su kenarında.
Ki ben Mona Rosa bulurum seni.
Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa.
Henüz dinlemedin benden türküler.
Benim aşkım uymaz öyle her saza.
En güzel şarkıyı bir kurşun söyler.
Artık inan bana muhacir kızı,
Dinle ve kabul et itirafımı.
Bir soğuk, bir mavi, bir garip sızı
Alev alev sardı her tarafımı.
Artık inan bana muhacir kızı.
Yağmurdan sonra büyürmüş başak,
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış.
Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış.
Yağmurdan sonra büyürmüş başak.
Altın bilezikler o kokulu ten
Cevap versin bu kuş tüyüne.
Bir tüy ki can verir gülümsesen,
Bir tüy ki kapalı geceye güne.
Altın bilezikler o kokulu ten.
Kanadı kırık kuş merhamet ister,
bu şiir hepimizin gönlüne cizik atmışa benziyor devamını koymak gerektigini düşündüm o güzel şiirin devamı
arzu-başak
19-05-07, 13:10
Arzu abla; sana katılıyorum, yani bana göre, dizinin senaristleri yüzünden, ortada hiç gerçek aşk yok. Herkes biribirinden, bir anlık hoşlanıyor, etkileniyor, kıskanıyor, ve başka birine gidiyor.
Tek gerçek aşk, etrafta dönen küçük aşklar; defne&Deniz, Sevim&Mehmet Işık&Yaşar, vs.
Ynai artık başrolleri öyle bir hale soktular ki, Dllas'ı geçti bence. Bne artık kimsenin gerçek aşkına inanmıyorum. ne Necdet'in (onunkine inanırdım ama oda gitti Güzideyi öptü), ne Ayla'nınkine( oda paranoyak derecesinde, tek istediği sahip olma duygusu), ne Yasemin'inkine (o zaten çoktan çizmeyi aştı, bir Necdet, bir Ahmet, karar verse, artık bir işe yaramaz), ne de Ahmet'inkine( o da daldan dala , ilk önce Michelle, sonra bu domates, sonrada bu Kara Melek Ayla, hiç seçimlerini beğenmiyorum)
E ne kaldı geriye? Çömezlerle mi yetineceğiz yani?
Siyaseti daha fazla gösterseler, razıyız ama, onuda kısıtladılar be...:icon_sorr
evet canım söylediklerine katılıyorum ama şunuda söylemeden geçemicem..ahmetin aşkına inanmayan varmıdır bilmiyorum yani adam daha ne yapsın aşkı için..ben bile sinir oluyorum artık ahmetin yasmine hala öyle aşık aşık bakmasına...ama tek taraflıda olmuyor işte...hep bir taraf üzülüyor,acı çekiyor,eski zamnalrı hatırlıyor..diğer taraf gayet memnun hayatından böyle oluncada etkilemiyor insanları tabi...demem o ki..ben bu dizide aşktan geçtim valla...öyle çok büyük bir beklentim kalmadı aşktan yana...diğer olaylara bakıyorum ben...
ayrıca aylanın yaptığınıda çok saçma bulmuyorum..evet hemen necdete gidip söyleyeceğine ahmete söyleseydi,sorsaydı daha iyi olurdu..ama bunun içinde kızamıcam aylaya...yasminde necdetten saklamasaydı ahmetinde o okulda olduğunu..söyleseydi necdet ahmette güzel sanatlarad inkilap tarihi dersini giriyor deseydi necdet bu kadar kızmazdı..farkettiyseniz ayla necdete ahmette orda çalışıyor artık biliyorsundur herhalde dediğinde necdet bilmiyorum dediğinde nasıl kötü oldu...böyel birşeyler gizlenince insan işkilleniyor normal olarak
avrilcansu
19-05-07, 13:10
,
Necdet ertesi gün pişman olacak ve Güzide'yi zamanla kullanmaya başlayacak gibime geliyor :icon_whis Öyle bir şey yapmasın ya kullanmasın Güzide'mi aslında cin gibi kız ama aşktan saflaşmaya başladı kullanmasın Güzidemi :sad53: Duyduğu aşk böyle karşılık görmemeli :icon_sorr :img-in_lo Ya Necidet öyle bir şey yaparsa eğer:hıh Topuğundan vurdurulacaklar listesine birini daha ekleyin Necidet!:hıh :img-cool2
Ben Necdet'in bunu yapacak biri olduğunu düşünmüyorum. yani Necdet öyle birşey yapmaz. Eminim biraz fazla ileri giderler, ama sonra hatasını anlar, aşık olur, ne bileyim, yani öyle birşe yyapmaz bence...
cansucum ben de en gerçek necdetinki diyordum ama onu da öldürdüler.ki kimbilir belki de güzideye aşık olur.çünkü güzide çok etkileyi konuşıyor necdetin de bundan etkilendiği çok açık.böyle bir durumda eğer necdet de boş değilse(ki o da beğeniyor güzideyi)gidip evde yalan bir dünya yaşamaktansa güzidenin aşkına karşılık vermesi daha mantıklı.ha hemen öpmesi mi gerekirdi?o kadarına tamamen olumlu cevap veremicem.
Özgecim;Evet, Güzide'ye aşık olabilir. ben pek sevmesemde, yinede Yasemin'den kurtulduğu için mutlu olurum belki ama:) Bence herşey çok çabuk oldu. Necdet Güzide'nin hislerini anlamış olabilir, ama yani gidip hemen öpüşmeside gerekmiyordu. O evli, Ahmet'ten olan babalık etmek zorunda olduğu bir kızı var, Yasemin'in yaptığı hataları yapmamalı. eğer illa Güzide'ye koşacaksaydı, giderdi konuşurdu, vs., ama yani öpüşmek, biraz garip geldi, böyle bir ilişkiye, balıklama dalmak gibi geliyor. halbuki suya yavaş yavaş girmek varken, ne gerek var balıklama dalmaya:):img-yes:
avrilcansu
19-05-07, 13:14
Sezai Karakoç - Mona Rosa
Kanadı kırık kuş merhamet ister.
Ulur aya karşı kirli çakallar,
Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa.
Mona Rosa bugün bende bir hal var.
Yağmur iri iri düşer toprağa,
Ulur aya karşı kirli çakallar.
Açma pencereni perdeleri çek,
Mona Rosa seni görmemeliyim.
Bir bakışın ölmem için yetecek.
Anla Mona Rosa ben bir deliyim.
Açma pencereni perdeleri çek.
Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi,
Bende çıkar güneş aydınlığına.
Bir nişan yüzüğü bir kapı sesi.
Seni hatırlatır her zaman bana.
Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi.
Zambaklar en ıssız yerlerde açar
Ve vardır her vahşi çiçekte gurur.
Bir mumun ardında bekleyen rüzgar,
Işıksız ruhumu sallar da durur.
Zambaklar en ıssız yerlerde açar.
Ellerin, ellerin ve parmakların
Bir nar çiçeğini eziyor gibi.
Ellerinden belli olur bir kadın,
Denizin dibinde geziyor gibi.
Ellerin, ellerin ve parmakların.
Saat onikidir söndü lambalar
Uyu da turnalar girsin rüyana,
Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar.
Akşamları gelir incir kuşları,
Konarlar bahçemin incirlerine.
Kiminin rengi ak kiminin sarı.
Ah beni vursalar bir kuş yerine.
Akşamları gelir incir kuşları.
Ki ben Mona Rosa bulurum seni
İncir kuşlarının bakışlarında.
Hayatla doldurur bu boş yelkeni.
O masum bakışların su kenarında.
Ki ben Mona Rosa bulurum seni.
Henüz dinlemedin benden türküler.
Benim aşkım uymaz öyle her saza.
En güzel şarkıyı bir kurşun söyler.
Artık inan bana muhacir kızı,
Dinle ve kabul et itirafımı.
Bir soğuk, bir mavi, bir garip sızı
Alev alev sardı her tarafımı.
Artık inan bana muhacir kızı.
Yağmurdan sonra büyürmüş başak,
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış.
Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış.
Yağmurdan sonra büyürmüş başak.
Altın bilezikler o kokulu ten
Cevap versin bu kuş tüyüne.
Bir tüy ki can verir gülümsesen,
Bir tüy ki kapalı geceye güne.
Altın bilezikler o kokulu ten.
Kanadı kırık kuş merhamet ister,
bu şiir hepimizin gönlüne cizik atmışa benziyor devamını koymak gerektigini düşündüm o güzel şiirin devamı
Ebrucum; şiir için teşekkür ederiz canım.Gerçekten çok güzel bir şiir.
Bende Şair hakkında biraz bilgi toplamak istedim...
Sezai Karakoç, 1933 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelir. Babası Yasin Efendi’nin koyduğu isim Muhammed Sezai’dir. Nüfus kayıtlarında Ahmet Sezai olarak geçer. Dedeleri, Ergani ve yöresinde oldukça etkin kişilerdendir. Babasının babası Hüseyin efendi, Plevne savaşına katılmış; Gazi Osman Paşa’nın takdirini kazanmıştır. Aile Leventoğulları olarak anılır.
Şairin çocukluğu Ergani, Maden ve Dicle ilçelerinde geçer. Altı yaşında ilkokula başlar ve 1944’te Ergani’de ilkokulu tamamlar. Maraş ortaokuluna parasız yatılı öğrenci olarak kayıt yaptırır.1947 de burayı bitirerek Gaziantep’te yine parasız yatılı lise öğrenimine başlar. Gaziantep lisesinden 1950’de mezun olur. Felsefe okumak istediği için İstanbul’a gider. Fakat babasının arzusu ilahiyat fakültesidir. Kendi parasıyla okuyamayacağını anlayınca, o zaman parasız yatılı kısmı bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi sınavına girer. Sınav sonuçlarını beklerken de Felsefe bölümüne kayıt yaptırır. Eğer sınavı kazanmazsa felsefe eğitimi yapacaktır.
Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanarak başladığı yüksek öğrenimini, 1955’te fakültenin mali şubesinden mezuniyetle tamamlar. Pek çok resmi görevde bulunur. Görevi icabı Anadolu’yu çok gezer ve birçok il, ilçeyi inceleme, tanıma fırsatı bulur. 1960-1961 yıllarında yedek subay olarak askerlik görevini yerine getirdikten sonra görevine kaldığı yerden devam eder. 1965’ten 1973’e kadar birçok kez istifa eder. 1973’ten bu yana da hiçbir resmi görev almaz.
Kurucusu bulunduğu ‘Diriliş Yayınları’ ve ‘Diriliş Dergisi’ ile İstanbul’da hizmete devam eder. 1990 yılında ‘Güller Açan Gül Ağacı’ Amblemiyle Diriliş Partisini (DİRİ-P) kurar. Yedi yıl Partinin Genel Başkanlığını yürütür. Ancak 1997’de iki genel seçime girmedi gerekçesiyle parti kapatılır.
Devlet, millet ve medeniyet kavramlarına farklı boyutlarda anlam yükleyen Sezai Karakoç’un kırk-bir yıllık ‘Diriliş’ doktrini etrafında düşünsel alanda bir Diriliş Nesli oluşur.
Şiir, sanat ve düşünce ile yüklü hayatına, çilesine, duygu ve duyarlıklarına değinmek çok da kolay değil. Bunun için büyük bir çalışma gerekir. Kısaca, ‘şiir üslubu bakımından, az çok İkinci Yeni’ye yakın sayılsa da, şiirinde işlediği temalar, inandığı değerler bakımından şiirimizde yeni ve değişik bir sestir’ demek mümkün.
Şiir Kitapları:
Körfez (1959), Şahdamar (1962), Hızır'la Kırk Saat (1967), Sesler (1968), Taha'nın Kitabı (1968), Kıyamet Asisi (1968), Mağara ve Işık (düzyazı şiirler, 1969), Gül Muştusu (1969), Zamana Adanmış Sözler (1970), Ayinler (1977), Leyla ile Mecnun (1981), Ateş Dansı (1987)...
gerçek_aşk86
19-05-07, 13:14
Necdetim bunu nasıl yaptı hala inanamıyorum:sad53:
Son sahneden sonra içimde buruk bir acı olduğunu hissettim.Kendimi diziye fazla kaptırmışım sanki ben aldatılmışım gibi bir üzüntü kapladı içimi:sad53:
Benim kibar,nazik,düşünceli,aşık Romeom:img-in_lo bunu nasıl yapar:sad53:
Senaristlere:img-beee: çok kızdım:icon_evil zaten dizideki herkes dengesiz,izlenecek gibi değil bari Necdetime dokunmasaydınız:hıh
Bize gösterilen Yasemine deli gibi aşık Necdet karakteri bunu yapmamalıydı ne Yasemine ne de Güzideye:hıh Tek umudum Necdet'in ne yaptığının farkına varıp Güzide'den özür dileyip oradan ayrılması:img-cool2
Senaristler Necdet karakterininde cılkını çıkarırsa anında bırakırım diziyi:hıh
İzlediğim iki dizide de Necolarım hata üstüne hata yapıyor:icon_sorr
masum_leydi
19-05-07, 13:17
bişiy dedğil cansucum hayran olası cinsten bir şiir insan derin bir iç çekişle okuyor..bu güzel şair hakında bilgi verdğin için teşkür ederiz
avrilcansu
19-05-07, 13:18
evet canım söylediklerine katılıyorum ama şunuda söylemeden geçemicem..ahmetin aşkına inanmayan varmıdır bilmiyorum yani adam daha ne yapsın aşkı için..ben bile sinir oluyorum artık ahmetin yasmine hala öyle aşık aşık bakmasına...ama tek taraflıda olmuyor işte...hep bir taraf üzülüyor,acı çekiyor,eski zamnalrı hatırlıyor..diğer taraf gayet memnun hayatından böyle oluncada etkilemiyor insanları tabi...demem o ki..ben bu dizide aşktan geçtim valla...öyle çok büyük bir beklentim kalmadı aşktan yana...diğer olaylara bakıyorum ben...
ayrıca aylanın yaptığınıda çok saçma bulmuyorum..evet hemen necdete gidip söyleyeceğine ahmete söyleseydi,sorsaydı daha iyi olurdu..ama bunun içinde kızamıcam aylaya...yasminde necdetten saklamasaydı ahmetinde o okulda olduğunu..söyleseydi necdet ahmette güzel sanatlarad inkilap tarihi dersini giriyor deseydi necdet bu kadar kızmazdı..farkettiyseniz ayla necdete ahmette orda çalışıyor artık biliyorsundur herhalde dediğinde necdet bilmiyorum dediğinde nasıl kötü oldu...böyel birşeyler gizlenince insan işkilleniyor normal olarak
Ahmet'in çok aşık olduğu kesin, gözleriyle yiyor Yasemin'ir esmen, o ne biçim bakışlar öyle ya, ufff:icon_sorr
daha ne yapabilir ki yasemin'in yanında olmak için, aynı üniversited ederslere bile giriyor...
Evet, Yasemin kessinlikle söylemeliydi ama Ayla'nın gitme sebebini mantıksız buluyorum, snaki küçük çocukta, şikayet ediyor:)
Necdet ne yapabilir ki, otur oturduğun yerde diyip bir vurup, eve mi kilitleyecek yasemin'i?
Yasemin hatalarını yapmaya devam edecek, çünkü hiçbir hatasından ders almadı, almayacakta. Kendini uçuruma sürüklerken, arkasındakileride götürüyor...
Bence, bu kadın karakterler çıksın, yakışıklılarımızı, uçuruma sürüklüyorlar:):img-hyste
ben yasminin okul konusunu necdetten saklamasına birşey demiyorum..
sonuçta ahmetle gizli gizli buluşmuyorlar beraberlikleride(!??) devam falan etmiyor..o yüzden necdetten saklaması sorun değil..söylemeye değer birşey olarak görmedi belkide...
hıı ama tabi saklayarakta aralarında birşey olduğu gibi bir sonuç çıkartıyor ortaya..yani necdetin öyle anlaması çok normal..
ben aylanın yaptığını hiç doğru bulmuyorum..ahmete sormadan etmeden nasıl konuşabilir ki bu konu hakkında.!
ayrıca necdete yasemin senin karın buna hakkın var dedi..ama kıbrıscıkta yasemini gizli gizli dinlerken yasonun necdetle formaliteden evlendiğinifalabn duymuştu..yani necdetin yasonun gerçek kocası olmadığını biliyor..
ve bunları bile bile necdetle konuşması o lafları söylemesi ayladan iyice nefret etmeme neden oluyor..
bence ayla burda kendini yeteri kadar küçültüyor..
daha evlenmeden böyleyse..oohhooo...
ben bu bölümden pek hoşlanmadım. sahnelerin güzelliği sevim-mehmet, yaşar-ışık ile sınırlı kaldı.
deniz gezmiş'i canlandıran oyuncunun mimiklerine hiç ısınamadım bi' de. filmlerdeki kötü adam tiplemelerine benziyordu ne yazık ki.. kaşlarını garip garip kaldırması, her an saldıracakmış gibi bakması vs.
fikir savunan adamın canlı olması gerekiyor tamam da, yine de böylesi olması gerekmezdi.:icon_neut
arzu-başak
19-05-07, 13:31
ben yasminin okul konusunu necdetten saklamasına birşey demiyorum..
sonuçta ahmetle gizli gizli buluşmuyorlar beraberlikleride(!??) devam falan etmiyor..o yüzden necdetten saklaması sorun değil..söylemeye değer birşey olarak görmedi belkide...
hıı ama tabi saklayarakta aralarında birşey olduğu gibi bir sonuç çıkartıyor ortaya..yani necdetin öyle anlaması çok normal..
ben aylanın yaptığını hiç doğru bulmuyorum..ahmete sormadan etmeden nasıl konuşabilir ki bu konu hakkında.!
ayrıca necdete yasemin senin karın buna hakkın var dedi..ama kıbrıscıkta yasemini gizli gizli dinlerken yasonun necdetle formaliteden evlendiğinifalabn duymuştu..yani necdetin yasonun gerçek kocası olmadığını biliyor..
ve bunları bile bile necdetle konuşması o lafları söylemesi ayladan iyice nefret etmeme neden oluyor..
bence ayla burda kendini yeteri kadar küçültüyor..
daha evlenmeden böyleyse..oohhooo...
aylanın ahmet elinden gidiyor korkusuyla yaptığı bu şeyi biraz mazur görmemiz gerek bence...yasminin onca yaptığı şeye nasıl katlandıysak alayada çok yüklenmemek lazım...
ben burda ahmetede kızıyorum...sen aylaya evet dedin kimse seni zorlamadı..şimdi ne bu arkadaşla olalım lafları falan...
aslında ahmet aylaya rahatsız oluyormusun deyince ayla olmuyorum dedi ya ahmet orda aslında oluyorum lafını duymak istedi bence...yada ayla rahatsız oluyorum deseydi ahmet hiç birşekilde yaseminle o kadar konuşamazdı...
ayrıca ahmetin yasminle aynı okulda çalışmaya başladığını aylaya söylemesi gerekirdi...tabi bunlar ince ayrıntılar diğer karakterlerini yaptıklarına bakınca ahmetinkisi hiç birşey aslında...
aylacığımzda necdete gitmek yerine ilk ahmetle konuşsaydı daha güzel olurdu ama o an aklına gelen ilk şeyi yaptı....
Ayla'nın Necdet'e gidip olanları söylemesi bence saçma değil.
Bence sevdiği adamı kaybetmek istemeyen her kadının yapması muhtemel bir davranış.
Yasemin'in saçmalıklarının yanında Ayla'nın bu yaptığı devede kulak kalıyor kanımca.:)
ayla ahmeti haketmiyordu zaten.....su saatten sonrada hic mi hic haketmiyor...
zaten rüyanin ahmetin cocugu oldugunu bildigi halde, buna ragmen evlilik teklifi edip iyice ahmetin cocuguyla kavusmasini imkansizlastirmaya calistigi yetmemis gibi...
simdikte necdeti binevi hem yasemine hemde ahmete karsi dolduruyor....
sanki ayla yaseminle ahmeti öpüsürkene falan yakaladi da gitmis sikayet ediyor allahim ne günlere kaldik
necdette yasemine kizarkene.....ahmetin aylayla evlenicek olmasina sinirlendigi icin odasina girip beraber olmak istedi diye....kendiside ayni seyi yapti.....yasemine kizarak....gitti baskasinin kollarina.....etki olabilir.....ama su anda güzideye karsi bir ask hissetmiyor.....hissetmesinde zaten.
birde necdet yasemini geri cevirmisti cünkü karakteri buna el vermiyor diye.....ama güzidenin öyle cikicagini zaten sanmiyorum ki geride cevirmemis....evli bir adamla öpüsüyor....bu da güzidenin karakterini yeterince gösteriyor bence. neticede tanistiklarinda bu adam evliydi....
(hani olurda ahmetle yaseminin yasemin evliykene öpüsmesini ortaya atan cikarsa diye söylüyorum bana göre tam olarak ayni sey degil)
ayşe sen kaşınıyorsun bence.:img-yes:
bana da bazıları çok komik geliyor ama senin dediğin komik değil. :hıh aksine çok şeker olmuş.ben hep öyle yapmasını istiyorum.:img-in_lo
babam da dedi aralarında sorun çıkmayacak tek çift sivimle meemed olur dedi.ben biliyorum tabi adamımı.:img-cool2 daha eklenmemiştir bölüm değil mi?:icon_sorr
ahmet hala aylaya karşı olan sorumlulularının farkında değil..çünkü evliliğe hazır değil..böyle bir karar vermiş olmasına rağmen hala tek yaşıyor..birisine bağlı değilmiş gibi davranıyor..her ne kadar aylayı sevmesemde ahmetin ona karşı duyarsız davranmaması lazım!verdiği bir karar var ortada..kendi isteğiyle hemde..buna uymak gibi zorunluluğu var o yüzden...
hem aylanın yaptığı ne kadar doğru olmasada bir yerde ona da hak vermek lazım maalesef..çünkü ahmet onu kendi isteğiyle seçtiği için türlü türlü şeyler düşünmek kızın en doğal hakkı..istemeseydi aylanın teklifini kabul etmeyebilirdi..ama etti..aylanında o artık benim benimle olmak istiyor gibi şeyler düşünmesi normal..her ne kadar doğru olmasada bunlar!
ama ben aylanın biraz daha ağır başlı olmasını beklerdim..yani nasıl desem ahmetin durumunu bilerek evlendi..daha evlenmeden bu kadar şeye kafa yoruyorsa evlendikten sonra işleri biraz zor gibi!
Necdet bence Güzide'ye gittiğine ve onunla birlikte olduğuna bin pişman olacak.
İş yerinde her dakika birlikteler Güzide lakayıt davranışlarda bulunabilir.
Ve bu Lale'yle Teo'nun gözünden kaçmayabilir.
Ben Güzide'ninde hamile kalacağına inanıyorum neden bir Ayla hamile kalamayacak.:img-hyste
Yasemin ne ektiyse onu biçiyor.Necdet'le formaliteden evlilik yaparsa olacağı buydu.
Ahmet'in ahı tuttu sanırım.:)
ayla nejdetle konuşucağına yaseminle konuşabilirdi
ben onunla evlenicem ondan uzak dur diye
ayla bunu yapsa onu yadırgamazdım ama nejdetle konuşması
çok saçma ve yanlıştı
nejdetin ne yapmasını bekliyorki anlmadım
Şevval'cim bencede Ahmet Ayla'ya karşı çok sorumlu bir şekilde davranmıyor.
Ama Ayla olgun bir kız olduğu ve aşık olduğu için görmezden geliyor.
Ahmet'in Yasemin'i belki hala sevdiğini farkında Necdet'ede bu yüzden gitti.
İnsanlar sevdiklerini kaybetme korkusuna kapılınca akıllarına eseni yaparlar.:)
Ayla'nın Necdet'e gidip olanları söylemesi bence saçma değil.
Bence sevdiği adamı kaybetmek istemeyen her kadının yapması muhtemel bir davranış.
Yasemin'in saçmalıklarının yanında Ayla'nın bu yaptığı devede kulak kalıyor kanımca.:)
yaseminin yaptıklarını hiç karıştırmayalım bence..sinir katsayım fırlıyorda:img-hyste
sevdiği adamı kaybetmek istemeyen diyorsun ablacım ama ahmetin durumu ortada..ayla ahmetin hala yasemini sevdiğini biliyor..bunu bile bile evlenmek istiyor..evleneceklerde..
ayla bunları göze aldıysa sesini çıkarmaması lazım..
ama burda suçu ayladan çok hmette aramak gerektiğini düşünüyorum ben..
çünkü ahmet hala daha omuzladığı yükün bilincinde değil..
bu gidişle aylayla ilgili böyle sahneleri çook izleriz:hıh
belli iste necdetin kizmasini saglicak....ama bence ayla yanlis yapti, cünkü böyle belki yaseminle necdet ayrilir, ve yasemin bosta kalir ve ahmet ayladan evlenmekten vazgecebilir
:D
Taze taze ekşisözlük yorumları.:)
60'lardaki gayet orgutlu ve emir komuta zincirinden cikan komando baskinlarini bir avuc psikopatin elinden cikmis gibi gostermeye calisan dizi.
gunah cikarmaya gerek yok. aslinda herkes cok iyiydi demenin de anlami yok. bu ulkede fasist saldirilar ve cinayetler gayet planli ve örgütlüydü. bunu iki tane hasta ruhluya yukleyerek vicdan aklamak, bir gözümüzü kör eder sadece.
anadol otomobilinin ilk üretimini ve halkımıza yaşattığı mutluluğu da aktarmış dizi. ancak rıza bey in kullandığı anadol otomobiline reno toros cant kapağı takılmış olması gözümden kaçmadı. bu arada hatırlatmak gerekirse türkiye nin ilk yerli otomobili anadol değil devrimdir. ancak devrim seri üretime geç(e)memiştir.
yaşar taraıfından ışık'a mona roza dan bir kaç dize söylenmiştir manalıca. güzel şiiri güzel yerde kulanmışlar.
necdet'in yasemin'e ayarın kralını verdiği dizidir... fakat kendisinin daha haberi yok... tabi bunda paranoyak ve uyuz ayla'nın başrolü oynadığı da bir gerçektir...
bugün itibarıyla necdet kendini aşmıştır.
hayal kırıklığına uğradığım dizi. ben necdet'e güvenmiştim, sağduyulu akıllı ve aşkıyla dolu bi adamdı. yasemin'in kime ne hissettiğini biliyordu en başından beri. "birinden hoşlandığında boşanacağız" cümlelerini geçiştirirken tabii diye iyiydi ama kendine iki güzel söz söyleyene de daha anlayıp dinlemeden koşmasını ona hiç yakıştıramadım...
oysa ben hep ahmet-yasemin aşkı konusunda ısrar edenlere onun için direnmiş sonunda yasemin'de necdet'in değerini anlayacak, o yatak odası sesli, dalgın gözlü ahmet'den de vazgeçecek diye umud etmiştim.
kırdın beni necdet, hem de çok fena... yasemin belki affeder seni ama ben... hıçk!
necdet'in ilk defa aklını başına toplamasının 234 bölüm sürdüğü dizidir.
lan olm, kız bu ahmete 123 yıldır sırılsıklam aşık, üstüne bir de çocuk peydahlamış sen bununla evlendin, e üstüne 6-7 yıl geçti sana karşı hissettikleri hala sıfır, daha birkaç bölüm önce herifle kaçmaya kalktı üstelik, daha dün ahmedi kıskandığı için senle yatmaya kalktı, sen mal gibi yaşıyosun yıllardır, otuz küsur yaşına geldin hala bakirsin vs...
neyse ki bir anlık kıskançlıkla bile olsa hayatında ilk kez seni seven bir kadını öpmüş oldun, tebrik ederiz.
ahmet'in halası ile yasemin'in dayısı arasında işyerinde geçen, ikilinin karşılıklı haberleri okudukları diyaloglarına bir anlam veremediğim dizi. sanki bu ikili aynı yerde çalışmıyormuş gibi, birbirlerinin masalarına gelerek önce gelecek aylara ilişkin haberleri birbir sıralıyorlar, sonra bir tanesi bu konudaki dergi politikasını diğerine açıklıyor. diğeri de hiç haberi yokmuş gibi dinleyip kafa sallıyor.
birlikte siyasi bir dergi çıkaran bu ikili bizim zamanımıza ışınlansaydı, konuşma herhalde şu kıvamda olurdu.
- genel seçim de yakında yapılacak.
+ evet, seçimler gergin geçecek gibi gibi gözüküyor. tabii bunda cumhurbaşkanlığı süreci de etkili oldu.
-evet, genelkurmayın bu dönemde muhtıra yayınlamasının etkisini de unutmamak lazım.
+ zaten bu konu pek çok yazar tarafından işlendi. bu süreci dikkatli izlemek zorundayız.
- elbette, zaten gelecek ay da derginin büyük bölümünü genel seçim konusuna ayıracağız.
+ evet, çok iyi olur. etraflıca tartışılması gereken bir konu. halkı oy vermeye çağırmanın önemini de unutmamak lazım.
(sahne kesilir, buradan gençlerin buluştuğu köhne'ye gelinir. onlar da aynı konuyu konuşmaktadırlar)
şu an o kadar sinirliyim ki. başta ayla'yı sonra necdet'i parçalamak istiyorum.
unan necdet, ahmet "yasemin ben karım evlenemezsin" diye sana geldiğinde bencilliğin daniskasını yaparak "yasemin artık benim karım" de onları ayır işine gelince de sinsinin teki olan ayla'nın lafına inanıp anında hiç durmadan o diğer şıllığın kollarına kendini at!! öyle mi? geber o halde!
bu olayda sonunda sap gibi kalacak yasemin ya işte ona yanıyorum. gerçi yasemin itlik yapıp çocugunu
babasından saklarsa olacağı bu tabii ama.. sen necdet, sen daha bir bölüm önce yasemin e "seni her koşulda severim, beni sevmeni bir ömür beklerim" de sonra da böyle yap, vayh be!
acımıcan olm acımıcan işte. bak, hemen bi şıllık göz kırptı diye yapıştı dudağına. pu! demek unan necdet
senin sevgin karşına yarım ağızdan söylenen bi "seni beğeniyorum" lafına kadarmış, geber ve ahmet'e kurban ol sen!! nıc nıc nıc.
rıza bey rolünü üstlenmiş olan engin senkanı keyifle izlediğimiz dizidir. geçen bölümden beri bilhassa dikkat ediyoruz. o mimikler, o hal hareket, cidden aile ortamındaymış gibi davranıyor. burnunu çekişi, peçeteyle oynayışı, oturuşu...
keyifle seyrediyoruz.
necdet'in ona güvenimi boşa çıkarmayıp bu işten vazgeçeceğini yapamayacağını ümit ettiğim dizidir...
bu akşamki bölümünde hiç beklenmedik bir anda sezai karakoç 'un mona rozasından kısacık birkaç dize dinlediğimiz ve beni yine ağlatan dizi.
bir kaç kız arkadaşımın tv merakından zorunlu izlemeye başlayıp, daha sonra eğlenceli ve öğretici bulup annemle izlemeye devam ettiğim, dönemini iyi yansıtan ve diğer dizilere oranla eğiticiliği, bilgilendiriciliği yüksek dizidir.
fransalara gidip okumuş gelmiş, pastacı kız; 2 genç kızda izleyip beğendiğimiz feride çetindir. burda da güzide rolünü cok güzel oynayıp beğenimizi kazanmıştır.
yayınlanan son bölümü ile işlerin iyice karıştığı dizidir. necdet e kızanlara anlam veremiyorum 30 lu yaşlarına geldi adam hala bakir sevilmeye aç aradığı şeyi güzide de buldu işte. ben aslında güzide'nin geçen bölüm necdet'in yasemin'e yaptığını yapıp 'benim kadar sevmediçe olmaz necdet!' demesini bekliyorum. ne de olsa en esaslı hatun o dizide. ayla'ya gelince, ne kadar zavallısın, seni sevmeyen bir adam ile bile bile nişanlandın, rüya'nın ahmet'in kızı olduğunu bilerek yalanlar üzerine bir ilişki kurup bunu kaybetmeye korkuyorsun. yetmiyor bir de necdet e gaz veriyorsun.
yaşar karakteri de deniz gezmiş den daha sempatik bir karakter olarak görünüyor dizide.
deniz gezmiş'i niyeyse uyuz, ukala ve terbiyesiz olarak resmeden dizi... acaba oyuncu mu beceremiyor yoksa o zamanın karizmatik anlayışı mı öyleymiş, yoksa senaristler devrimci gençliğe kıl mı bilemedim. solcular salak, yaşar muhteşem...
güzide'nin muzaffer olacağı, pure evil ayla'nın da müstehakını bulacağı günler umuyorum...
:img-hysteaynı şeyi anlatmışız ablacım ama görmedin benden sonra mesaj gönderdiğini:)
ayla görmemezlikten geliyor..çünkü gayet iyi biliyor ki ahmeti başka türlü elinde tutamaz..gülü seven dikenine katlanır işte..
ayla bazı gerçekleri bilmiyor olsaydı onu gerçekten çok ama çok severdim...fakat rüyayı bildiği halde ahmete kafrşı davranışları beni çileden çıkarıyor:hıh
yoksa ayla iyi kız..mesela dün fonda bir şarkı çalarken aynanın önünde saçını açıp yüzüğüne bakması gözlerinin dolması falan çok hoşuma gitti..
bu dizide herşey ters orantılı yaa..
biri sevinirken biri üzülüyor..
biri gülerken diğeri ağlıyor..
ben hiç iki kişinin aynı anda üzüldüğünü ya da aynı anda sevindiğini görmedim:hıh
yaseminin yaptıklarını hiç karıştırmayalım bence..sinir katsayım fırlıyorda:img-hyste
sevdiği adamı kaybetmek istemeyen diyorsun ablacım ama ahmetin durumu ortada..ayla ahmetin hala yasemini sevdiğini biliyor..bunu bile bile evlenmek istiyor..evleneceklerde..
ayla bunları göze aldıysa sesini çıkarmaması lazım..
ama burda suçu ayladan çok hmette aramak gerektiğini düşünüyorum ben..
çünkü ahmet hala daha omuzladığı yükün bilincinde değil..
bu gidişle aylayla ilgili böyle sahneleri çook izleriz:hıh
Ayla bence Ahmet'i Yasemin'den daha çok seviyor.
Yasemin'in sevgisi çok bencilce ama Ayla fedakarca seviyor.:)
Bunlarda itusozluk yorumları.:)
ilk bölümünden beri severek takip ettiğim dizidir.
rica ediyorum beren saat'i ağlatmayın ses var görüntü yok.
okan yalabık ve cansel elçin'in çok iyi bir performans sergilediği dizidir ayrıcana.
en fazla merakımın, güzide'nin necdet'in kalbini nasıl kazanacağına dair olan dizi. severim, diğerleriyle kıyaslamam.
kıbrısçık'ı taa mars'ta gibi gösterip, fransa'yı "git gel iki saat" modunda göstermeleri "ohannes"liktir, onu söylemek lazım.
27 mayıs 1960 darbesi ile adnan menderes, fatin rüştü zorlu, hasan polatkan'ın idamlarının konu edilmesi üzerine başlayan ve bu süreci bitiren, bugün itibariyle de 1968'lere giriş yapıp bizi deniz gezmiş ve arkadaşları ile tanıştırmaya başlayan dizidir...
66 senesine geldikten sonra ilk defa bu akşamki bölüm ile hele şükür dedirtmiştir, aşktan ziyade olaylar daha ön plandaydı. deniz gezmiş'in okul sıralarındaki konuşmaları olsun, itü yurtlarının basılması olsun pek çok şey gördük. inşallah böyle devam eder. madem tarih..
aşk insana neler yaptırıyor şeklinde beylik bir laf mı edeyim kıskançlığın ne menem bir hastalık olduğundan mı dem vurayım bu bölümden sonra bilemedim. lakin şu dizideki tek normal insan olan necdet de kendini güzide'nin evine attı yazıklar olsun.
şaka bir yana yavaş yavaş o vıcık vıcık olsa da insanı kendine bağlayan aşk modundan çıkılıyor dizide. bu bölümde deniz gezmiş konuştu mesela. büyük gelişme. okan yalabık her hafta olduğu gibi bu hafta da kendine hayran bıraktı oyunculuğuyla. belki de hepimizin necdet'ten öğreneceği çok şey var kim bilir. ya da ona yakıştıramasam da ( filmleri/dizileri gerçek sanmak) ben yapmadım ki necdet'in yaptığını düşününce.
iki haftadır yavaş yavaş sıkmaya başlayan dizim eski bölümlerin tadını yeniden yakaladı kanımca bu hafta. hadi bakalım.
ağlak yasemin yüzünden '24' gibi olmaya başladı, acıya alışmak diye bişey yok mudur yahu, o kadar sene geçmiş hala 16lık aşık halleri sıkmaya başladı.
şu donup bakakalmaların da suyu çıktı onlar birbirine bakıyo millet onları izliyo.. arkadan necdet sigara yaksa mesela nezahat şişiyle yününü çıkarıp örmeye başlasa geri plenı izleriz canımız sıkılmaz
25. bölümünde ahmet ve deniz gezmiş diyaloglarını çok beğendim.
necdet'in güzide'ye yangından mal kaçırır gibi gitmesi ve kızı pat diye öpmesi üzerine yasemin saftiriğine ohh iyi oldu demedim değil.
ahmet'e yaptıklarının cezasını ödemeye başlamalı artık bu kız.
durr sen yasemin hanım daha çok ağlayacaksın çok.
ayrıca ahmet rüya'nın kendi kızı olduğunu ne zaman öğrenecek merak ediyorum.
arzu-başak
19-05-07, 13:55
melalim sözlük yorumları için çok sağol..süper yorumlar...
ayrıca aylanın ahmeti yasminden daha çok sevdiğine katılıyorum..yasmininki sevgi değil ki anlamadım valla ondaki ne...ona kalsa ahmetle necdette onun olsun..ikisindende vazgeçemiyor....
masum_leydi
19-05-07, 13:56
bunu uzunca yazmıştım ama ahmetin neden o okula gitemsin en büyük sebebi yasemin şevket beyle konuşmasından yasemin sonucuna varabiliriz son sahnede kalkıp giderken cocuksu bir edayla yoo demei yaramzlık yapan ve bunu saklayan çocuklar gibiydi .
oda biliyorki ayla rahatsız oluyorum deseydi bile ahmet yine konuşurdu yaseminle nasıl o okula gitmeye karar verdği gibi kendini engeleymiyor ahmet ..
aylanın bir anlık gafletini mazur göremiyorum bu evvellğin içini dışını biliyor daha doğrusu herşeyi biliyor birde düzen kurmuşsunuz diyip ekranaterlik fırlatası geliyor insanın. ama o da biliyorki ahmeti zapt edemeceğini necdetten istiyor yasemini tutmasını bu nasıl bir düşüncedir ayla hanım...ne bekliyordun sen bu ilşkiden?benim sevgim ikimizede yeter.hayran olası ayla bacımız güzel sözün sahibidir ama böyle bir icraatın olamyacağı nitekim ortada dikkat cekiniz ayla hanımda güvensizlik had safhada öylede olması lazım ama bunu bilmeliydi aşkındanda olsa bilmeliydi.(her ne kadar inanmsamda aşkına) bir insan adım atarken 3 defa düşünmelidir ayla hanım bana sinsi ve hırslı bir profil çizmiştir hırsı iyiyede kötüyede kulanır insan ayla hanım ahmet konusunda yanlışa kulanıyor aylanın aşk anlıyışı beni tatmin ettemmekle birlikte innadırmıyor ezilmiş duygusunu çok yaşamış ayla bu ayla için bir zafer ahmet onun için zafer bayrağını vermemekte kararlı .ve beni sinir etmekte
Melal ablacım..çok saol eklediğin için..çoğu yorumda gül gül öldüm valla:img-hyste
deniz gezmiş'i niyeyse uyuz, ukala ve terbiyesiz olarak resmeden dizi... acaba oyuncu mu beceremiyor yoksa o zamanın karizmatik anlayışı mı öyleymiş, yoksa senaristler devrimci gençliğe kıl mı bilemedim. solcular salak, yaşar muhteşem...
güzide'nin muzaffer olacağı, pure evil ayla'nın da müstehakını bulacağı günler umuyorum...
bu yoruma harfiyen katılıyorum..deniz gezmiş konusuna özellikle..deniz gezmişi büyük bir heyecan ve sabırla! beklemiştim..ancak dün bana fazla ukala geldi..ahmetin sözünü kesip durması falan..ama yinede iyidi ona lafım yok:good:
ilk bölümünden beri severek takip ettiğim dizidir.
rica ediyorum beren saat'i ağlatmayın ses var görüntü yok.
okan yalabık ve cansel elçin'in çok iyi bir performans sergilediği dizidir ayrıcana.
yasemiin ağlamasından yakınan bir izleyici daha:img-hyste :img-hyste :img-hyste gazoz kapağı kaçmış kızın boğazına..alttan alıverin bir zahmet:img-hyste
Deniz Gezmiş'i ukala gösterdiklerine katılıyorum.
Ama gerçek hayatta böyle birisidir belkide bilmiyorum.
Malum bu dizinin 3 tane danışmanı var büyük ihtimal onlara danışılarak yazılmıştır o diyaloglar.
aylanın ahmeti yasodan daha çok sevdiğine katılıyorum..
yasonun sevgsini hiç bir zaman savunmadım..savunmamda zaten!
ya ayla zaten bu kadar fazla sevmiyor olsaydı bunlara katlanmazdı..yani ahmetin hala yasodan etkilendiğini bile bile ahmetle aynı yolda yürümek için bu kadar uğraşmazdı..
çünkü ayladaki ahmete karşı bir zaaf ya da egolarını tatmin etme durumu olsayydı daha farklı davranırdı..ya da anında pes eder giderdi..fakat öyle yapmadı..savaştı..savaşıyor..daha da savaşır bu gidişle kanımca!
dediğim gibi eğer ayla birşeyler saklamadan bu beraberlik için uğraşıyor olsaydı severdim onu ama!!...
filiz yilmaz
19-05-07, 14:02
ya bence necdet sinirle gitti oraya guzidenin yanina cok sinir oldum tabide yaseminin sucu var yani hic ilgi gostermiyor oda tabi ayla soyleyinceeeee sok oldu
Bence artık dizide Yasemin&Ahmet aşkı izlettirmesinler.
Çünkü acı çeken aşıklar göremiyorum.
Tek acı çeken Ahmet ama Yasemin'in dünya umurunda değil.
Gamsız geldi,gamsız gidecek bu kız.:)
Valla ben dün gece dönem olaylarının daha fazla gösterilmesini,Ahmet'in öğrencilerle ve Deniz Gezmiş'le muhabbetini çok beğendim.:)
Bence Ahmet'le Ayla evlensin hemen ve Ahmet'i öğretmen olarak izleyelim.
Yasemin'de ne yaparsa yapsın ikide bir Ahmet'le karşılaştırıp durmasınlar.:)
:img-hyste ablacım..ortada aşk olsa izletsinler diyeceğim ama nerde..ben mi göremiyorum anlamadım ki:img-hyste
Ahmedimm burdan sesleniyorum sana Platonik olma değmez ona yazık sana!:img-hyste...
siyaset gerçekten ağırlıklıydı..bende bayıldım ama sonlara doğru çok sıkıldım..hatta eminenin düğününden sonrasını izlemedim gerçekten..sonunuda göremedim yani:img-help: keşke görseymişim ama:img-polic
deniz gezmişin gerçek hayatta nasıl olduğunu bilemem tabiki ama yani fazlaca ukala yapmışlar..ahmet bişey diyo deniz bilmiş bilmiş sırıtıyor falan..
dinlemeyi bilmiyor sonrada başkaları tarafından dinlenmek istiyor..
düşüncelerine katılıyorum ama az yavaş be denizim:img-pilot
nymphetamine
19-05-07, 14:27
cok guzel bi bölümdü aslında..ama deniz gezmişi fazla ukala göstermişler bence biraz saçma olmuş tabi belki de gerçektede böyledir bilemeyiz=) ayrıca ayla'ya üzülüyorum ahmet'i yasemindende cok seviyo.. nejdet'e de yazık o sinirle güzidenin evine gitti yasemin'in suçu biraz ilgi göstermesi lazım bence:D adamı boşu boşuna üzüyo..:icon_sorr
aylayla ahmetin evlenmesi yakındır ama..
ahmet dün demişti yaa aylardır birbirimizden kaçıyoruz diye yasemine..
demekki aylayla nişanlanalıda aylar olmuş..o zaman en az 3 bölüm sonra evlenirler..
bize olaylar çok çabuk gelişiyor gibi geliyor çünkü ufakta olsa zaman atlamalarını bize hissettiremiyorlar:img-pilot..
Bence artık dizide Yasemin&Ahmet aşkı izlettirmesinler.
Çünkü acı çeken aşıklar göremiyorum.
Tek acı çeken Ahmet ama Yasemin'in dünya umurunda değil.
Gamsız geldi,gamsız gidecek bu kız.:)
Valla ben dün gece dönem olaylarının daha fazla gösterilmesini,Ahmet'in öğrencilerle ve Deniz Gezmiş'le muhabbetini çok beğendim.:)
Bence Ahmet'le Ayla evlensin hemen ve Ahmet'i öğretmen olarak izleyelim.
Yasemin'de ne yaparsa yapsın ikide bir Ahmet'le karşılaştırıp durmasınlar.:)
Melalcim keşke öyle bir şey yapsalar da diziyi rahatça izleyebilsek...
Valla akşam izleyememiştim ama tekrarını izledim.Yasemin'e çok sinir oldum.
Zaten yeterince gıcığım o kıza:icon_whis
Ahmet'in onu bozduğu sahne süperdi ama...Sen benim nişanıma nasıl geldiysen, ben de buraya ders vermeye gelebilirim, medeni davranıyoruz, dedi ya...:img-hyste Yasemin böyle mort oldu:):)
Ama sonrasında da gitti saf aşık Ahmet, arkadaş olalım mı, demeye başladı:icon_whis
Yasemin bir de kızının babası olmasına rağmen nasıl böyle olabiliyor anlamıyorum:icon_whis Gerçi onun hataları zincirleme oldu artık, o yüzden yasemin denilen yeşilliği eleştirmemeliyim galiba...
Deniz ile Ahmet'in sahneleri çok hoştu.Derste mesela:)Ahmet'in sürekli lafını bölmesi, Ahmet'in çaktırmadan gülmesi...İşte Ahmet'i hep böyle görmek istiyorum:img-yes:
Böyle önemli meseleler varken gidip arkadaş olalım oyunları ile boşa vakit harcamasın:icon_whis
ha yazmayi unuttum dun gece sevim ve mehm et konusmasi o kadar sekerdiki:img-in_lo
mehmet degilde sevim cok sekerdi utanipta onune bakmasi falan ya cok guzeldiiiiii:img-in_lo
o anda mehmet onun elini falan tutmasi ne iyi olurdu ama sanirsam oda utandi:img-in_lo
arzu-başak
19-05-07, 14:38
Melalcim keşke öyle bir şey yapsalar da diziyi rahatça izleyebilsek...
Valla akşam izleyememiştim ama tekrarını izledim.Yasemin'e çok sinir oldum.
Zaten yeterince gıcığım o kıza:icon_whis
Ahmet'in onu bozduğu sahne süperdi ama...Sen benim nişanıma nasıl geldiysen, ben de buraya ders vermeye gelebilirim, medeni davranıyoruz, dedi ya...:img-hyste Yasemin böyle mort oldu:):)
Ama sonrasında da gitti saf aşık Ahmet, arkadaş olalım mı, demeye başladı:icon_whis
Yasemin bir de kızının babası olmasına rağmen nasıl böyle olabiliyor anlamıyorum:icon_whis Gerçi onun hataları zincirleme oldu artık, o yüzden yasemin denilen yeşilliği eleştirmemeliyim galiba...
Deniz ile Ahmet'in sahneleri çok hoştu.Derste mesela:)Ahmet'in sürekli lafını bölmesi, Ahmet'in çaktırmadan gülmesi...İşte Ahmet'i hep böyle görmek istiyorum:img-yes:
Böyle önemli meseleler varken gidip arkadaş olalım oyunları ile boşa vakit harcamasın:icon_whis
merak etme mukocum..ben umutluyum bu konuda..artık ahmeti daha çok böyle görücekmişiz gibi geliyor...
aman yasminle ne arkadaş olsun ne başka birşey...anlamadımki bu arkadaşlık nerden çıktı...çok kızdım ahmete çok...
ya bu yasmin necdetide ahmetide istiyor..böyle birşey olsa hayır demez herhalde...ikisinide kıskandığına göre...allahım ne günahımız vardıda yasmin gibi bir karakter başımıza getirdin:img-hyste
ayla en azınsa ne sitediğini biliyor kimi sevdiğinden emin...
yasmin gibi iki kişiyi birden istemiyor...
dünkü bölümm gene süpperdiii..deniz gezmişli sahnelerde çok güselldii.öğrenciler arasında hep o konuşuyordu.mehmetle sevim çok şekerdiler.ahmetin yaseminle aynı okulda olması iyi mi kötü mü oldu bilemiyorum.aylanın gelip necdetle konuşması ve necdetinde hemen güzidenin evine gitmesii.zaten güzide necdetten hoşlandığını söyledi.necdette kızıp hemen güzidenin evine gitti.beraber olmaları daha iyi olur ikisinin.yasemin iki taraftanda darbe yemiş olurr.güzideyii çok seviyoruumm yaa..
evet ya meemed öyle karşıya baktı.herhalde yüzüne bakıp söyleyemiyor,çekiniyor.:img-blush
annem çilekli pasta yapmış.çok şehvetli olmuş.:img-blush oh canınız çeksin.özellikle de ekonomik boy kankamın.:img-hyste
merak etme mukocum..ben umutluyum bu konuda..artık ahmeti daha çok böyle görücekmişiz gibi geliyor...
aman yasminle ne arkadaş olsun ne başka birşey...anlamadımki bu arkadaşlık nerden çıktı...çok kızdım ahmete çok...
ya bu yasmin necdetide ahmetide istiyor..böyle birşey olsa hayır demez herhalde...ikisinide kıskandığına göre...allahım ne günahımız vardıda yasmin gibi bir karakter başımıza getirdin:img-hyste
ayla en azınsa ne sitediğini biliyor kimi sevdiğinden emin...
yasmin gibi iki kişiyi birden istemiyor...
HAklısın, Yasemin ikisini birden istiyor:img-hyste
Tövbe tövbeee:img-hyste Kıza harem kur desen, kuracak:img-hyste
Artık o ahmetle gününü gün eder, necdet çocuğa babalık yapar vs...Ayyyy Yaseminden nefret ediyorum...Gördüğüm en sinir karakter:icon_whis
Bu arada Melal avatarına bayıldım:img-hyste
muko ablacım..o kadar haklısın ki..
ahmetin düşünmesi gereken en son şey bile olmayan domates ahmetin aklına ilk gelen şey oluyo nedense..
ahmeti öğretmen olarak görmek çok hoşuma gitti benim..sevilen bir hoca olacak orası kesin!
odasında denizle konuşurken karşı düşünceleri severim gibi bişey söyledi ya..o da çok hoşuma gitti..
ve en önemlisi ahmet diğer hocalar gibi değil..kendi doğrularını kabul ettirmeyi değil de öğrencilerin doğrularını benimsemeyi istiyor!gerçi zaten bir noktada hepsinin düşüncesi aynı ama..öğrenci kafasıyla öğretmen kafası ister sitemez aynı çalışmıyor!
ahmet üni.de öğrencilerin sözcüsü olacak eminim!öğretmenlere karşı onları savunan hep ahmet olucak..onların doğrularını anlatan falan..ahh ahh:img-blush..
bence dün akşamki bölümde necdet kısmen doğru olan bişeyi yaptı.çünkü sonuçta yasemin hiçbir zaman necdeti sevemiyecek(ahmete duyduğu aşktan dolayı)ve de yaseminin necdete en azından ahmetin güzel sanatlarda ders verdiğini söylemesi lazımdı.necdet onun formalitede olsa kocası.yasemin necdeti ailesi ve kendisi için her işe kosturuyor ama bi ahmetin kendi okulunda işe başladığını söyleyemiyor.bence necdet güzideyle evlensin:img-wink: tabi önce yaseminden boşanması lazım.keşke dün akşam aylanın söylediklerinden sonra yaseminin yanına gidip boşanmak istediğini söyleseydi:img-yes:
arzu-başak
19-05-07, 14:59
HAklısın, Yasemin ikisini birden istiyor:img-hyste
Tövbe tövbeee:img-hyste Kıza harem kur desen, kuracak:img-hyste
Artık o ahmetle gününü gün eder, necdet çocuğa babalık yapar vs...Ayyyy Yaseminden nefret ediyorum...Gördüğüm en sinir karakter:icon_whis
Bu arada Melal avatarına bayıldım:img-hyste
valla kızın hakkını yemek istemem ama bana öyle bir duygu verdi izlerken..
bana duygu verdi dedim...demek isteyince duygusuna baya güzel yansıtıyormuş:img-hyste
ne yapım yasmin necdeti bırakıp ahmete gidemiyor...ahmeti kıskanıyor falan filan..demekki ikisinide istiyor....
neyse sizlere doyum olmaz..ben birazdan çıkıcam..size iyi sohbetler
ha yazmayi unuttum dun gece sevim ve mehm et konusmasi o kadar sekerdiki:img-in_lo
mehmet degilde sevim cok sekerdi utanipta onune bakmasi falan ya cok guzeldiiiiii:img-in_lo
o anda mehmet onun elini falan tutmasi ne iyi olurdu ama sanirsam oda utandi:img-in_lo
Ben Sevim'e bir anlam veremiyorum.Mehmeti reddetme sebebi çok basit.Neymiş o evliliğe uygun biri değilmiş,ev hanımlığı yapamazmış gibi anlamsız şeyler söyledi.Mehmet'i senelerden beri tanıyor.Hayata bakışını,duruşunu biliyor.Mehmet'in kendine hizmetçi yerine bir hayat arkadaşı istediğini tahmin etmesi gerekli...Hala niye bu işi uzatıyor ???
Uzun zamandır foruma girip yorum yapamıyorum hatta yorumları bile okuyamadım ama birkaç bir şey yazmak istedim.
Ben dünkü bölümü beğendim.Özellikle Sevim ve Mehmet sahneleri çok hoştu.Sevim neden o kadar ısrarla kaçıyor anlayabilmiş değilim.Bir hayatı paylaşmaya hazır olmadığını söylüyor ama adam da ondan işini bırakmasını,evde oturmasını,yemek yapmasını,gömleklerini filan ütülemesini istemiyor ki.Sadece sevdiği insanla bir ömür geçirmek,acısıyla tatlısıyla yanında olmak istiyor.Bu ısrar niye o zaman hem denemekten ne çıkar.İleride,bu fırsatı kaçırdığında "keşke deneseydim belki çok mutlu olurduk."diye pişman olmasındansa şimdi denemesi en iyisi.
Necdetin yaptığını etik olarak doğru bulmuyorum.Ama rüyanın babasına kavuşması ve ayrılıklarının kolaylaşması açısından doğruydu.O yüzden destekliyorum.Onlar Güzideyle birlikte olsun da Yaseminle ayrılsınlar o da biraz ortada kalsın.Ama yine de aynı Yaseminin ve Ahmetin yaptığı gibi olmuş.Herkes sevdiği insana kızıp kendisini beklediğini bildiğine koşuyor teselli için. Kaldı ki Yaseminle gerçek bir evlilik yaşamıyorlar.Yasemin ona hiçbir şey için söz vermedi. O zaman ne bu öfke, ne bu hırs.Tabiki evliler ama Yaseminle konuşmadan Aylanın fişteklemesiyle dan diye Güzidenin kapısı çalınmaz ki...Yine de Yaseminin Necdete vicdani açıdan borçlu kalmaması,Rüyanın babasına kavuşması açısından gerekliydi belki de...Ama bari en başından beri Necdetin aşkı bize kutsal ve ölümsüz olarak gösterilmeseydi.Necdetin bu zamana kadar yaptıklarına,karakterine ters düştü.
O Aylayı ne yapayım ben bilmiyorum.En iyisi ıslak sopayla dövmeli kuruyunca tekrar ıslatıp tekrar dövmeli:img-hyste .Hani sevgin ikinize de yeterdi,hani kıskanmıyordun,hani kendine fazla güveniyordun?Ne oldu?Defnenin nişanda söylediklerine katılıyorum.Bu nasıl bir hırs,ayrıca nasıl bir güven ki Ahmetin Yasemini sevdiğini bile bile nişana çağırıyor. Bir de Yasemin onları tebrik ederken Ahmetin koluna girmeler, hiç kimseyi atlamamaya gayret ettim demeler filan.Sinsi işte.Aslında Yaseminin gelmeyeceğini düşünüyordu sırf inat olsun Ahmen artık benim demek için çağırdı ama kazdığı kuyuya kendi düştü.İyi de oldu. Bir de Selmaya olgunluk taslıyor.Ben ona, sevgisine güveniyorum kıskanmıyorum diye ondan sonra da gizlice ağaçların arkasından bunu izliyor.Bal gibi de kıskanıyorsun işte niye rol yapıyorsun ki...çok kızdım ona.Tamam belki en imkansız hayali gerçek oluyor,sevdiği adamı elinden kaçırmak istemiyor ama gerçekleri bile bile nasıl içine sindirebiliyor onu anlamıyorum.Bir de Necdete diyor siz bir düzen kurmuşsunuz biz de kurmak üzereyiz filan...Hepsi palavra.Rüyayla ilgili gerçeleri bilmese,onların evliliklerinin yalan olduğunu bilmese bir derece anlayabileceğim söylediklerini ama ona güvenemiyorum. Yaseminle arabaya bindiklerini gördüğü sahnelerde gözlerinin dolmasına üzülmesine sevindim.Ohh canıma değsin. Kendi istedi böyle olmasını. Sanki çok kolaydı birine sevdiğini unutturmak.Böyle olacağını bilmiyor muydu?Ahmetin gözlerine bakması bile gerçekleri görmesine yeterdi.Ama bakamıyor bile.Hep başı öne eğik.Çünkü gerçekleri görmekten korkuyor.Kendisine sevgiyle aşkla bakmadığını görmekten çok korkuyor.Görürse kendini kandıramayacak çünkü.
Ahmet nişanda Aylaya yüzüğü takarken birden aklıma o sevda tepesindeki sahne geldi.Hani Ahmet'in Yasemine bir yüzük takıp sen benim karımsın artık biz burada evlendik,Kuşlar,böcekler,çiçekler şahidimiz oldu dediği sahne.Keşke Yasemin de o sahneyi hatırlıyormuş gibi gösterip geridönüş yapsalardı çok anlamlı olurdu.
Yaşarı çok seviyorum yaa.Fikirleri uyuşmadığı halde insanlara kaba kuvvet uygulanmasına kesinlikle karşı ve ben bu konuda onu sonuna kadar destekliyorum.Fikir ayrılıkları varsa fikirlerinle,düşüncelerinle savaşacaksın,bileğinle değil.Şiddete başvurmak aralarındaki ayrılığı ve nefreti körükler başka bir işe de yaramaz.Hem ışığa şiir okuması çok hoştu.Benim de çok sevdiğim bir şiirdir.Duygusal çocuk.Ben Işıkla ilişkilerine destek veriyorum.Ama onlar ileride pek mutlu olamayacakmış gibi geliyor bana.
Eminenin evlenmesine de çok sevindim ama bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum.Geldiler istediler tamam ama ben önümüzdeki bölümde evlenirler sanıyordum.Umarım mutlu olur.:happy0064
sivim şaşkınlıktan öyle yapmıştır.merak etmeyin elbet kabul eder.böyle bir fırsatı kaçıracak göz var mı onda?:img-blush ben hiç sanmıyorum.:img-hyste
Öyle deme Şeboist,daha öncede Mehmet ona açılmıştı ve o zaman bu fırsatı tepmişti.Bu ikinci fırsat.Bari bu sefer kaçırmasın.Hem yaşları geçmeden bir bebekleri olsun değil mi???Deniz'e kardeş gelsin :img-yes:
gerçek_aşk86
19-05-07, 15:11
bence dün akşamki bölümde necdet kısmen doğru olan bişeyi yaptı.çünkü sonuçta yasemin hiçbir zaman necdeti sevemiyecek(ahmete duyduğu aşktan dolayı)
Yasemin'in Ahmete duyduğu aşk mı?:icon_whisÖyle bir aşk olduğunu hiç sanmıyorum:img-cool2 hatta ben Yasemin'in Necdet'i Güzide'den kıskanacağını düşünüyorum.Yasemin Ahmetle ayrılığında çekmediği acıyı ve sahiplenmeyi Necdette yaşarsa artık forumdaki domates savaşlarını düşünemiyorum:img-tomat :img-hyste
Necdet'in yaptığı çok kötü birşeydi.Aldatıldığını düşünen herkesin çareyi başkalarının kollarına atlamakta bulması kabul edilemez.Ayrıca Necdet öyle bir insan değil daha geçen bölüm Yasemini geri çevirmedi mi?Yanlış olduğunu biliyor kendisi,dizideki en izlenesi karakteri böyle gösterdikleri için senaristlere çok kızgınım:hıh
iReMJeLiBoN
19-05-07, 15:14
Deniz Gezmis ve Ahmet'in sahneleri süperdi..
Sevim ve Mehmet sahneleride cok güzeldi demek ki daha önceden acılmıs Mehmet vay vay az degilmis..
Işık ve Defne dedikodu yapıyorlar ya ayy.. bittim orada süperdiler.. diyorlar ya ayy nerden geliyorsa bugüven aylaya.. Defnem benim yürü:) Deniz de cok seker olmustu..
Ayla kadar yüzsüz bi insan görmedim ben ya nefret ediyorum nefret! Necdetide üzdü son sahnede..
Necdet gitti öptü Güzideyi ya.. Okan'ı cok seviyorum ama Necdetin bu davranısını hic begenmedim.. Ben telefonla Rüya aradıgında açacak, Rüyadan annesini isteyecek Yasemine bosanalım dicek öle bitcek.. Ben öyle bi tavır beklerdim Necdetten..
Rıza ona Yaseminin kıymetini bil, üstündne akıyor ask falan derken cok duygulandım.. Bence burada Güzide Keriman oluyor digerlerinide yerlestirin.. Zaten Nezahat dedi umarım beni anlayacagınız bi olay yasamazsınız.. Reva mı bu Ünsal ailesine:)))
Ayrıca o Sensiz Olmam sarkısı süper..
böyle istE:D
Uzun zamandır foruma girip yorum yapamıyorum hatta yorumları bile okuyamadım ama birkaç bir şey yazmak istedim.
Ben dünkü bölümü beğendim.Özellikle Sevim ve Mehmet sahneleri çok hoştu.Sevim neden o kadar ısrarla kaçıyor anlayabilmiş değilim.Bir hayatı paylaşmaya hazır olmadığını söylüyor ama adam da ondan işini bırakmasını,evde oturmasını,yemek yapmasını,gömleklerini filan ütülemesini istemiyor ki.Sadece sevdiği insanla bir ömür geçirmek,acısıyla tatlısıyla yanında olmak istiyor.Bu ısrar niye o zaman hem denemekten ne çıkar.İleride,bu fırsatı kaçırdığında "keşke deneseydim belki çok mutlu olurduk."diye pişman olmasındansa şimdi denemesi en iyisi.
Necdetin yaptığını etik olarak doğru bulmuyorum.Ama rüyanın babasına kavuşması ve ayrılıklarının kolaylaşması açısından doğruydu.O yüzden destekliyorum.Onlar Güzideyle birlikte olsun da Yaseminle ayrılsınlar o da biraz ortada kalsın.Ama yine de aynı Yaseminin ve Ahmetin yaptığı gibi olmuş.Herkes sevdiği insana kızıp kendisini beklediğini bildiğine koşuyor teselli için. Kaldı ki Yaseminle gerçek bir evlilik yaşamıyorlar.Yasemin ona hiçbir şey için söz vermedi. O zaman ne bu öfke, ne bu hırs.Tabiki evliler ama Yaseminle konuşmadan Aylanın fişteklemesiyle dan diye Güzidenin kapısı çalınmaz ki...Yine de Yaseminin Necdete vicdani açıdan borçlu kalmaması,Rüyanın babasına kavuşması açısından gerekliydi belki de...Ama bari en başından beri Necdetin aşkı bize kutsal ve ölümsüz olarak gösterilmeseydi.Necdetin bu zamana kadar yaptıklarına,karakterine ters düştü.
O Aylayı ne yapayım ben bilmiyorum.En iyisi ıslak sopayla dövmeli kuruyunca tekrar ıslatıp tekrar dövmeli:img-hyste .Hani sevgin ikinize de yeterdi,hani kıskanmıyordun,hani kendine fazla güveniyordun?Ne oldu?Defnenin nişanda söylediklerine katılıyorum.Bu nasıl bir hırs,ayrıca nasıl bir güven ki Ahmetin Yasemini sevdiğini bile bile nişana çağırıyor. Bir de Yasemin onları tebrik ederken Ahmetin koluna girmeler, hiç kimseyi atlamamaya gayret ettim demeler filan.Sinsi işte.Aslında Yaseminin gelmeyeceğini düşünüyordu sırf inat olsun Ahmen artık benim demek için çağırdı ama kazdığı kuyuya kendi düştü.İyi de oldu. Bir de Selmaya olgunluk taslıyor.Ben ona, sevgisine güveniyorum kıskanmıyorum diye ondan sonra da gizlice ağaçların arkasından bunu izliyor.Bal gibi de kıskanıyorsun işte niye rol yapıyorsun ki...çok kızdım ona.Tamam belki en imkansız hayali gerçek oluyor,sevdiği adamı elinden kaçırmak istemiyor ama gerçekleri bile bile nasıl içine sindirebiliyor onu anlamıyorum.Bir de Necdete diyor siz bir düzen kurmuşsunuz biz de kurmak üzereyiz filan...Hepsi palavra.Rüyayla ilgili gerçeleri bilmese,onların evliliklerinin yalan olduğunu bilmese bir derece anlayabileceğim söylediklerini ama ona güvenemiyorum. Yaseminle arabaya bindiklerini gördüğü sahnelerde gözlerinin dolmasına üzülmesine sevindim.Ohh canıma değsin. Kendi istedi böyle olmasını. Sanki çok kolaydı birine sevdiğini unutturmak.Böyle olacağını bilmiyor muydu?Ahmetin gözlerine bakması bile gerçekleri görmesine yeterdi.Ama bakamıyor bile.Hep başı öne eğik.Çünkü gerçekleri görmekten korkuyor.Kendisine sevgiyle aşkla bakmadığını görmekten çok korkuyor.Görürse kendini kandıramayacak çünkü.
Ahmet nişanda Aylaya yüzüğü takarken birden aklıma o sevda tepesindeki sahne geldi.Hani Ahmet'in Yasemine bir yüzük takıp sen benim karımsın artık biz burada evlendik,Kuşlar,böcekler,çiçekler şahidimiz oldu dediği sahne.Keşke Yasemin de o sahneyi hatırlıyormuş gibi gösterip geridönüş yapsalardı çok anlamlı olurdu.
Yaşarı çok seviyorum yaa.Fikirleri uyuşmadığı halde insanlara kaba kuvvet uygulanmasına kesinlikle karşı ve ben bu konuda onu sonuna kadar destekliyorum.Fikir ayrılıkları varsa fikirlerinle,düşüncelerinle savaşacaksın,bileğinle değil.Şiddete başvurmak aralarındaki ayrılığı ve nefreti körükler başka bir işe de yaramaz.Hem ışığa şiir okuması çok hoştu.Benim de çok sevdiğim bir şiirdir.Duygusal çocuk.Ben Işıkla ilişkilerine destek veriyorum.Ama onlar ileride pek mutlu olamayacakmış gibi geliyor bana.
Eminenin evlenmesine de çok sevindim ama bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum.Geldiler istediler tamam ama ben önümüzdeki bölümde evlenirler sanıyordum.Umarım mutlu olur.:happy0064
bence hala yasemin vicdanı açıdan necdete borçlu.yasemin değil miyidi daha bir kaç gün önce ahmete sarılan ve kızını alıp necdete hiçbir şey söylemeden kaçmaya çalışan????bence necdet değil kim olsa yasemine kızıp aynı şeyi yapabilirdi.çünkü ayla sanki yasemin necdeti aldatıyormuş gibi anlattı herşeyi.garibim necdetin hiçbir şeyden haberi yok ki..o kadar olay yaşandıktan sonra haliylen aylaya inandı..
LİN o zaman durum farklıydı.bu sefer fırsatı kaçırmaz diye düşünüyorum.yapmaz böyle bişey benim akıllı sivimim.ben ona güveniyorum.:img-wink: hem olmayacaksa hiç başlatmazlardı bu işi.artık devamı gelir herhalde.mantıklı olan da bu.:img-wink:
Ayla Ahmet'i Yasemin'den çok seviyor diyenlere ancak gülüyorum.Sırf tuttukları tarafı kayırmak için konuşuyorlar sanki.Yasemin'in aşkı bencilceymiş,Aylanın ki fedakarcaymış.Pöh gördük Aylanın ne kadar fedakar olduğunu.Asıl fedakarlığı Yasemin yapıyor dizide.Necdet'e olan vefa borcu ve kızının mutluluğu için tek gerçek aşkından kendini mahrum ediyor.Ne fedakarlığından bahsediyorsunuz Allah aşkına.
İnşallah Şeboist, umarım dediğin gibi olur da dizi de bir düğün-nikah daha görürüz.Keşke bir bebekleri olsa...Sevim bence super bir anne olur.Arkadaş gibi olur kesin.:happy0064
ben öyle olacağına inanıyorum.boşu boşuna açmadılar bu mevzuyu.:img-wink: evlensinler şimdilik yeter benim için.:img-blush ama dediğine katılıyorum.çok iyi bir anne olur.:img-yes:
LİN o zaman durum farklıydı.bu sefer fırsatı kaçırmaz diye düşünüyorum.yapmaz böyle bişey benim akıllı sivimim.ben ona güveniyorum.:img-wink: hem olmayacaksa hiç başlatmazlardı bu işi.artık devamı gelir herhalde.mantıklı olan da bu.:img-wink:
Zaten Selma da destekliyor,ilişki fikri kafasını kurcalmaya başladı
:)Ahmet nişanda Aylaya yüzüğü takarken birden aklıma o sevda tepesindeki sahne geldi.Hani Ahmet'in Yasemine bir yüzük takıp sen benim karımsın artık biz burada evlendik,Kuşlar,böcekler,çiçekler şahidimiz oldu dediği sahne.Keşke Yasemin de o sahneyi hatırlıyormuş gibi gösterip geridönüş yapsalardı çok anlamlı olurdu.
Çok haklısın harika olurdu,ama Yasemin'de Ahmet'e duyduğu aşkla ilgili bir belirti kaldı mı ,ben hissetmiyorum..
iReMJeLiBoN
19-05-07, 15:28
Yorumunun her kelimesine, harfine katılıyorum benim yazamadıgım fakat aklımda olanları yazmışsın..:)Aylayla ilgili hatırlamadıgım bir iki detayı anımsattıgın icinde sagol.. Evet ya ne o koluna girmeler falan.. Bide o yüzük takarken benimde aklıma Yaseminin yüzügü geldi.. Aslında gercekten böylesi daha iyi oLdu, cidden senin dedigin gibi Necdetin ölümsüz askının bitmesi garip oldu ama artık Yasemin bosanabilir ondan.. Acaßa Yasemin nasıL ögrenecek öpüstüklerini.. Ay, ben hala Yasemin & Ahmet taraftarıyım.. Napim, özellikle Aylaya gıcıklıgımdan..:)
Forever,
Güzide & Necdet
Ahmet & Yasemin
Deniz & Defne
Sevim & Mehmet
sap ayLa.. gitsin Rıfat vardı bitane adada Teo onun için şöyle böyle demisti ona asık olsun o.. :)
-edit-
A, unutmusum bu arada Deniz ve Defne sahnelerinde calan ıslıgımsı müzikin enstrmantel hali Sevim ve Mehmet sahnesinde caldı :) E cocukları taßi :)
gerçek_aşk86
19-05-07, 15:28
Bende buna kızıyorum işte senaristler doğru düzgün aşk hikayesi yapamadılar Necdet karakterini kötü gösterip,Yasemin&Ahmet kavuşmasını etik hale getirecekler:hıh Bende çok inanırım ya Ahmet&Yasemin aşkına:img-beee:Böyle sıradan,basit bir hikayeyle kavuşacaklarsa hiç kavuşmasınlar zaten inandırıcılığı yok aşklarının:hıhSıkıysa Necdet'i değiştirmeden birleştirsinler Ahmet&Yasemin'i ama sıkar tabi:img-policEğer gerçekten böyle olursa,Necdetimi 360 derece değiştirirlerse yazıklar olsun o senaristlere,yeteneksizler deyip diziyi izlemeyi bırakırım:hıh
Yorumunun her kelimesine, harfine katılıyorum benim yazamadıgım fakat aklımda olanları yazmışsın..:)Aylayla ilgili hatırlamadıgım bir iki detayı anımsattıgın icinde sagol.. Evet ya ne o koluna girmeler falan.. Bide o yüzük takarken benimde aklıma Yaseminin yüzügü geldi.. Aslında gercekten böylesi daha iyi oLdu, cidden senin dedigin gibi Necdetin ölümsüz askının bitmesi garip oldu ama artık Yasemin bosanabilir ondan.. Acaßa Yasemin nasıL ögrenecek öpüstüklerini.. Ay, ben hala Yasemin & Ahmet taraftarıyım.. Napim, özellikle Aylaya gıcıklıgımdan..:)
sap ayLa.. gitsin Rıfat vardı bitane adada Teo onun için şöyle böyle demisti ona asık olsun o.. :)
-edit-
A, unutmusum bu arada Deniz ve Defne sahnelerinde calan ıslıgımsı müzikin enstrmantel hali Sevim ve Mehmet sahnesinde caldı :) E cocukları taßi :)
Ben de senin gibi Ahmet ve Yasemini savunuyorum çünkü Aylanınkine inanmıyorum.Ayrıca tavırları çok gıcık ve sinsi.Gerçi senaristler Yaseminin aşkına inanmamamız için de ellerinden geleni yapıyorlar ama neyse...:icon_whis Eskiden-biraz da içinde bulunduğum durumunda etkisiyle-onların aşklarına ağlardım kavuşun be filan diye ama onların aşkını da öldürmek için çok uğraşıyorlar Yine de ben inandım bir kere varsın onlar göztermesin:img-wink: Ama Ahmetin karşısına onu gerçekten seven,yalanlar söylemeyen,onun mutluluğunu kendininkinin üstünde tutan ve en önemlisi ondan bir şey gizlemeyen biri çıksa kesin onu desteklerim
Yaseminin öğrenmesi bence Necdet sayesinde olabilir.Güzideyle aralarında bir şeyler geçerse necdet daha sonra pişman olup her şeyi anlatabilir.Bu onun yapısına daha uygun olur.Yaseminin onları bir yerde görme ihtimali düşük.Ortalıkta, pastanede yakınlaşacak halleri yok yaa Lale görür, Teo görür. Ben ce Yasemin necdetten öğrenir,Güzide'nin gidip anlatacağını hiç zannetmiyorum.
O müziğe ben de dikkat ettim ve çok hoş bir müzik bence.Ayrıca Işık ve Yaşarın sahnelerinde çaldıkları müzik de Emine ve Salimin sahnesinde çaldı.Çok güzel bu müzikler...
reytingler yükselmis...
acaba isik ve yasar hikayesinin etkisi varmidir acaba? :D:D
Bence ondan çok siyasi görüntülerin etkisi vardır
siyasi olaylar herkesin ilgisini çeker
ışık yaşar sahneleri çok güzeldi
ama ben ışığın yaşara güvenmemesini anladım ve yadırgmaadım
sonuçta onu ne kadar tanıyorki hemen ona güvensin
birde başkaları tarafından ona karşı dolduruluyor
çokta kızmamak lazım ışığa
ama güvensede ii olurdu :img-yes: :img-yes:
[QUOTE=gerçek_aşk86;3382656]Necdetim bunu nasıl yaptı hala inanamıyorum:sad53:
Necdeti eski haliyle devam ettirselerdi, önceden de yazdığım gibi adam iyicene insanüstü yüce bir varlık haline gelecekti,yani salt Yasemine aşık ondan başka hiçbir şey görmüyor yalnızca onun aşkının gölgesine muhtaç mizanseni artık iyicene fene, bilime aykırı olmaya başlardı...Ben Necdetten böyle bir şey yapmasını olağan karşılıyorum da yine senaristler sansasyonel bir şekilde pattadanak yaptılar..Yahu insanlar tam cesur yürek bu dizide...
yani pes!
ayladan herşeyi beklerdimde bunu yapacağını düşünmezdim resmen kendini küçük düşürüyor.
hiç değilse dizide güzel olan şeyler daha fazla mesela mehmet ile sevim :img-in_lo
bide neden yaşar, sevmiyorum o adamı gerçi ışıkla tam birbirlerine göreler. tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş ayrıca defnenin nişanda giyindiği elbise çok kötüydü eminenin düğününde daha güzel giyinmiş ya iki bölümdür denizle defneyi göstermiyorlar çok sıkılıyorum.iyiki bir yakınlaştılar resmen acısını çıkartıyorlar.
aşk oyunu_17
19-05-07, 16:28
mrb arkadaslar . bende hatırla sevgili dizisini sevenlerden biriyim .. bana göre aylanın yaptığı çoook yanlıştııı .... kendincee çözüm yolları arayabilirdiii .... uyuz şeyyy .. onu görünceee ztnn tüylerimm ürperiyoooo ....bi tek necdet harcanıyooo onların içindeee .. mutlulğun en güzelini hakediyooo necdettt ...
ayrıca yasemindee baydıııı
Ya senaristler ona ne yaptirirsa yaptirsin ben Necdet'e kizamiyorum! Necdet karakteri hayatimin aski oldu resmen :(
Geçen yazdigimda saf saf Necdet Yasemin'in onunu açmak için Guzide'yle istemeye istemeye birlikte olur saniyordum ama Necdet'in bir insan oldugunu unutmusum. Her insanin sevilmeye ihtiyaci vardir tabii, boyle guzel seyler duymaya...Hiç beklemedigi ama en çok ihtiyaci oldugu bir anda Guzide ona bu duygulari tattirdi. Ona yaklasmasi çok normal (tabii etik degil katiliyorum..)
Arkadaslardan birisi "Yasemin'le evliliklerinin formalite oldugunu biliyordu, peki neden bu kadar kizdi" demisti. Evet biliyordu..Ama Yasemin degil miydi hersey normale donsun, normal bir çift olalim diye Necdet'e yaklasan? Necdet'te dememismiydi "senin de benim için ayni duygulari hissetmeni bekliyorum" diye? Bence Necdet'in, Ayla'nin sozlerini duyana kadar biraz umudu vardi..Belki Yasemin'in onu sevebilecegini dusunuyordu ve bekliyordu. Ama bakti ki olacak gibi degil, Ahmet'in evlenmek uzere olmasi bile onlari durdurmadi (tabii Ayla'nin gozunden), o da artik "bende kendi yolumu çizeyim o zaman" diye dusunmus olabilir...
Yani bu gonul meselelerinde mantigi bi kenara birakmak lazim arkadaslar... Ne yaparsa yapsin ben Necdet'i anliyorum! Hem hiç bir ask sonsuz degildir..Karsilik alamadigi muddetçe de kendiliginden solar, biter... Dizimiz surekli zaman atladigi için biz ne kadar uzun zaman geçtigini idrak edemiyoruz belki de...Ama Necdet'e Yasemin'e baya uzun zamandir asik... Kendi basimiza gelse ne kadar karsilik almadan asik olabilirdik acaba? Dizideki karakterlerinde gerçekçi olmasi lazim biyerde. Bence Necdet'in simdiye kadar Yasemin'e duydugu asktan seyirci yeterince emin oldu... Ahmet'in çocugunu kabul etmesi bile ona ne kadar asik oldugunu gostermeye yeter de artar bile...
Valla gelecek bolumu iple çekiyorum!
:img-in_lo EN BUYUK NECDET BASKA BUYUK YOK!:img-in_lo