PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-13

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

bounce221
21-05-07, 00:02
ya arakadasin biri yazmis zaten..ama bende fikrimi yazmak istiyorum...
gercekden nerden bilyiorsunuzki deniz gezmisin hic bir ögretmenin sözünü kesmedigini..
hicmi kötü tarafi yokdu bu adamin..ki benimde örnek aldigim bir kisi..
ama bence bu cok celiskili.. bir tarafdan istiyorsunuzki hersey oldugu gibi aktarilsin diger taraftan deniz gezmisin hatasiz biri olarak gösterilmesini beklyiorsunuz..tabiki düsünceleri vs cok önemli herkez icin ama ozaman biz yokdukki nerden bilyioruz kimsenin sözüne girmedigini...senaristler herhalde bukadarina dikkat ediyordur...
bu arda baska bir siteden bu konuyla ilgili bir röpörtaj okudum tomris hanimla yapilmis bu röpörtaj ve bu taraf tutma konusuna deginiyor..
basda bende solcu propagandasi yapildigini düsündüm ama en azindan sagcilarin icinde bir tanesinin kavgaci olmadigini göstermeleriyle(ki böyle birtane degil bircok insan vardi ) ve bu röpörtajla birlikte fikrimi degistirdim..insallah deniz gemis ile gelen tepkiler nedeniyle en azindan yasar karakterini degistirmezler..röpörtaj linki altta

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=520916

layezal
21-05-07, 00:05
benide ekleyin bir zahmet :)))

EmiLy_
21-05-07, 09:39
beni bu dizide en çok rahatsız eden yaseminin ailesinin; yaseminin ahmetle her karşılaşmasında 'yaseminde hala ahmete karşı bişey hissediyor' diye yorum yapmaları...bana biraz saçma geliyor.çünkü yasemin necdetle evli ve bir çocuğu var(onlar rüyanın ahmetin çocuğu olduğunu bilmiyor)yaseminin dayısı bile ahmete karşı bişeyler hissediyor diyor.yani ne yapacaklar.necdetten ayrılsa ahmetle evlense kabul mü edecekler hemen.anlamadım ben bunu!!!hele mehmete çok sinir oldum.çünkü sonuçta yasemin onun yeğeni ve gidip ahmetin halasıyla böyle konular konuşuyor.kusura bakmayın ama ben mehmet kadar medeni olamıyorum bu konularda:img-wink:

cerenimo_
21-05-07, 09:51
haftaya işler epey karışıcak gibi.. ailemizin kahramanı 5 yıl zor sabretti yaseminin yanında.. fitili ateşlendi o da güzideye gitti hemen..

nehirrrr
21-05-07, 09:56
haftaya işler epey karışıcak gibi.. ailemizin kahramanı 5 yıl zor sabretti yaseminin yanında.. fitili ateşlendi o da güzideye gitti hemen..

Gelecek bolume gore o lakabi geri alacagim canim ben. "Ailemizin kahramani" dayanamayacaksa eger ve gidip Guzideyle olacaksa ben ona ancak "ailemizin korkagi" derim yani oyle ama. Eger Yasemin'i alip karsisina "ben daha fazla bu sekilde yurutemeyecegim, bosanalim" demekten korkuyorsa ben ancak bunu derim ona:good: :icon_sorr

scoorpioo
21-05-07, 10:09
beni bu dizide en çok rahatsız eden yaseminin ailesinin; yaseminin ahmetle her karşılaşmasında 'yaseminde hala ahmete karşı bişey hissediyor' diye yorum yapmaları...bana biraz saçma geliyor.çünkü yasemin necdetle evli ve bir çocuğu var(onlar rüyanın ahmetin çocuğu olduğunu bilmiyor)yaseminin dayısı bile ahmete karşı bişeyler hissediyor diyor.yani ne yapacaklar.necdetten ayrılsa ahmetle evlense kabul mü edecekler hemen.anlamadım ben bunu!!!hele mehmete çok sinir oldum.çünkü sonuçta yasemin onun yeğeni ve gidip ahmetin halasıyla böyle konular konuşuyor.kusura bakmayın ama ben mehmet kadar medeni olamıyorum bu konularda:img-wink:
Cok haklisin! Sanki Yasemin'le Necdet'in formaliteden evlendigini biliyor gibi davraniyor herkes...Banada saçma geliyor. Ayrica Yasemin Ahmet'i her gordugu yerde eriyip bitiyor, Ahmet'te oyle..Necdet'in yaninda bile...Ne bilim çok fazla belli ediyorlar kimseden çekinmeden..Bu kadar da olmamasi lazimdi. Seyirci biliyor tamam ama digerleri bilmiyorki..Bu kadar belli etmelerinden sonra Isik ile Defne mesela nasil farketmediler garip bisey oldugunu? Hani eskiden burunlarini sokarlardiya hep..Niye bu garipligin pesine dusmediler? Yani seyirciye ilerde Ahmet'le Yasemin'in yeniden birlesmesini kabul ettirmek için basindan beri boyle "hiç bitmemis iliski" gosteriyorlar bize...Hadi bakalim hayirlisi.

seval1978
21-05-07, 10:26
ben necdetten nefret ettım bır kere ayla ona geldıgınde aylayı azarlamalı karısına guvenı olan bır adam gıbı davranmalı daha sonra güzideye degıl yasemıne kosmalıydı ve ona ne yapmaya çalıstıgını sormalıydı
-ayladan nefret edıyorum

scoorpioo
21-05-07, 10:27
Yaa bence bu Yasemin Necdet'e asik olacak..Cunku son zamanlarda Necdet ne zaman askini belirtse Yasemin'de bir etkilenme, utanma sikilma...Mesela geçen Necdet kayinpederiyle konusurken, Yasemin kapidan dinliyordu ve çok etkilendi... Ahmet'ten de iyice umudu kestigi için Necdet'e baglanacak. Ama tabii Necdet karsisinda o eski guçlu Yasemin yerine Ahmet'ten umudu kestigi için, onu sevecek birini aradigi kendisine yaklasan birini gordugunde, o olumsuz aski bitecek (zaten hep oyle olmaz mi? Insan çok sevdigi birini ona kor kutuk asik gorunce hevesi kaçar..) ve Guzide'nin aski ona daha tatli gelecek, çunku Guzide'nin onu sevdiginden emin, ayrica çok ortak noktalari var.. Yasemin'den bosanmak isticek ama bu sefer Yasemin istemiycek çunku Ahmet'te yok artik, ortada kalir kiziyla. Ayrica neden Necdet'in bosanmak isteyecegini dusunuyorum: çunku basindan beri Yasemin surekli "gunun birinde baskasina asik olursan çekinme soyle hemen bitiririz" falan diyodu, hemde dizide bunun ustunde çok duruldu, belki bu yuzden daha once soz verdigi seyi yerine getiremeyecegi için bu kadar uzerinde durulmustu...

Olaylar nasil baglanir bilmem ama bence Ahmet Ruya'nin kizi oldugunu bi sekilde ogrenecek ve tipki Sohret dizisinde oldugu gibi kizi paylasamayacaklar, birden o olumsuz ask son bulacak falan filan... Ama Ahmet'in Ayla'yla evlilik isi biraz zor. Zaten Ayla Ahmet'in çocugunu kabul etmez.

Ooff valla bu dizi hayal gucumu amma da zorluyor :)

Messa
21-05-07, 10:31
Gelecek bolume gore o lakabi geri alacagim canim ben. "Ailemizin kahramani" dayanamayacaksa eger ve gidip Guzideyle olacaksa ben ona ancak "ailemizin korkagi" derim yani oyle ama. Eger Yasemin'i alip karsisina "ben daha fazla bu sekilde yurutemeyecegim, bosanalim" demekten korkuyorsa ben ancak bunu derim ona:good: :icon_sorr

Katılıyorum, ama aynısını Yaseminde yaptı. O'da Necdet'e Ahmet ile gideceğini söyleyemedi. Ama ben bize yansıtılan Necdet karakterinden bunu değil, gidip Yasemin ile konuşmasını beklerdim. Boşanacaksa boşansın veya normal bir evliliği olmasını istiyorsa bunu dile getirsin, ki biliyoruz bunu istemiyor. Eee ne istiyor? Sanırım şunu istiyor, Yasemin ile olan evliliği sürsün Yasemin onu sevene kadar veya sevmeyeceğini biliyor sırf Ahmet'e acı çektirmek adına veya'da korktuğu için ailelerden ahmetten vs. Güzide ile'de metres hayatı yaşamak istiyor... Herneyse Durum 1-1 ... :img-hyste

Yasemin'in Necdet'i kıskanmasını bir türlü anlayamıyorum. Tamam senin eşin olabilir kağıt üzerinde ama sevmiyorsun, ve adama biriyle ilişkin olursa boşanacağız vs diyorsun. Sen böyle, normal bir evli çift gibi davranırsan veya davranmaya çalışırsan Necdet nasıl gidip başkasını sevsin veyahutta sana boşanacağını söylesin?

Necdet ve Yasemin evliliği bence çığrından çıktı. İkisininde birbirine karşı eskisi gibi dürüstlükleri kalmadı. Boşanmaları herkes hakkında en hayırlısı olur.

Rüya gerçeğini lütfen biran evvel Ahmet öğrensin. Bu durumdan gına geldi bana. Eğer bu gerçeği ona söuleyen kişi Güzide olursa (Öğrendikten sonra) dizide en sevdiğim karakter olacak. (Zaten seviyorum)

Yasemin ve Ahmet'in hergün eve beraber gitmeleri çok saçma ve yanlış. Hadi bir defa gittiniz diyelim'de ikincisi, üçüncüsü ne oluyor? Ahmet nişanlı biri ve sevmesede vede Ayla bu sevgiyi haketmiyor olsa'da ona karşı sorumlulukları var.

Yasemin, etrafa karşı evli ve bir çocuğu var. Hergün nişanlı bir genci evine bırakması da ne demek oluyor?

Güzidenin Necdet'e olan itirafları bence normal. Çünkü bu onun karakteri ile alakalı olan bir durumdur ve demekki Yasemin&Necdet evliliğinde anormal olan birşeyleri farketti ki, böyle davranıyor? Zaten sonra sarhoş olduğunu ve bunları söylememesi gerektiğini belirtti.

Deniz Gezmiş'e bende ısınamadım ama zaman tanımalıyız diyorum. İlk zamanlar Işık&Defne'yede alışamamıştım. Ahmet ile konuşmalarından birşey anlayamadım tekrar izlemem gerekecek.

İTÜ, baskın sahnesi bence gayet güzeldi. Harun'a çok üzüldüm canım yaa. Gerçekten ne zor günler yaşamışlar.

egebatu
21-05-07, 11:06

kesinlikle haklısın sana katılıyorum sanki öyle bir konuşuyolarki biliyolarmış gibi doğru diyosun sonuçta artık yasemin evli ve onlar normal bi evlilkleri olduğunu biliyo ve bir çocukları olduğunu böyle biliyomuş gibi konuşmaları çok saçma

spdr
21-05-07, 11:24
bounce221 aynen katılıyorum yazdıklarına canım:img-yes:
o haberi ben de okumuştum..
daa sanırım burda link vermek yasak..:icon_whis

bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım imza konusunu...
eski günleri özleyenler olarak bir imza yapılsın diye düşünüldü..
katılmak isteyenler söylesinler:img-wink:

bu arada yazacak bi slogan bulamadık hala sanırım..
fikri gelen söylesin:img-wink:

melal abla seninkiler güzel aslında uzun olması önemli değil bence:img-yes:

bounce221
21-05-07, 11:52

bence bu medeni bir davranis degil..bas bayagi genislik...:img-yes:
---
Ben hala necdetin dahada ileri gidecegini sanmiyorum...
Aklini basina topliyip evine gidicektir...
Yasemin bencede etkilenmeye basladi necdetten..helede rizayla o gece konusurken...
Fragmani sabirsizlikla bekliyorum...
ya bide isler tabiki karismali..yoksa dizi biter..ne anlaticaklarki ozaman...
iyi oluyor böyle..yasemin ve ahmet konusunda en azindan
ama isik ve yasara dokunmasinlar...
:happy0064

ergim
21-05-07, 11:54
imzaya bnide eklerseniz çok sevinirim arkadaşlar...

bounce221
21-05-07, 11:56
---------------------

ergim
21-05-07, 11:56
imzaya bnide eklerseniz çok sevinirim arkadaşlar...

bounce221
21-05-07, 11:57
-----------------------

ergim
21-05-07, 12:01
arkadaslar benide eklerseniz imzaya çok sevinirimm...

zeyneps
21-05-07, 12:23
Bu slogan konusunda bilmiyorum düşünüyorum aklıma bir şey gelmiyo :icon_sorr Aslyında bir iki şey var ama "eski günlere özlem" gibi bişyeler yerine başka bir şekilde anlatsak özlediğimizi ne biliyim mesela "mazi kalbimizde yaradır" :img-hyste yok ya bu çok komik oldu :img-pilot ya da ben mesela şu sözü çok severim "geçmiş zaman olur ki" ..... ne bileyim ya da bir tane dizi şarkısında bir söz var"aklımda eski günler,avunurum derdimde".....bilmiyorum düşünmeye devam..:img-help:

zeyneps
21-05-07, 12:25
Bu slogan konusunda bilmiyorum düşünüyorum aklıma bir şey gelmiyo :icon_sorr Aslyında bir iki şey var ama "eski günlere özlem" gibi bişyeler yerine başka bir şekilde anlatsak özlediğimizi ne biliyim mesela "mazi kalbimizde yaradır" :img-hyste yok ya bu çok komik oldu :img-pilot ya da ben mesela şu sözü çok severim "geçmiş zaman olur ki" ..... ne bileyim ya da bir tane dizi şarkısında bir söz var"aklımda eski günler,avunurum derdimde".....bilmiyorum düşünmeye devam..:img-help:

bahar_can
21-05-07, 13:21
Bu bölümü çok beğendim... özellikle Deniz Gezmiş ve Ahmet sahneleri çok güzeldi... hem yavaş yavaş dönemin düşüncelerinin tartışılıyor olması ve hem de Ahmet'in aktifleşiyor olması gerçekten çok sevindirici oldu benim için...
Ahmet ve Deniz Gezmiş konuşmalarını genelde beğendiğimi belirtmek istiyorum... birbirlerinin düşüncelerini tanıma süreci olarak gördüğüm bu ilk konuşmalar ileride daha da açılacaktır sanırım. Tartıştıkları şeyler şöyle bir düşünüldüğünde verilmeye çalışılan şey hemen anlaşılıyor sanırım... dönem dizilerinde siyasi yaklaşımlarda bir beklenti içinde olmak doğru bir şey değil bence.. adı üstünde dönem dizisi.. ve bir dönem dizisinin en fazla yapabileceği şey; olmuş bitmiş bilinen tarihi olayları olduğu gibi ortaya koyup; yapılan yanlışlıkları öne çıkararak olması gerekeni vurgulamak olabilir diye düşünüyorum... neden? çünkü bu bir sinema filmi değil ki yönetmen tarihsel olayları istediği gibi yorumlasın ve seyirci o filmi parasıyla tercih edip gidip izlesin... diziler her yaştan, her sosyal çevreden ve her düşünceden çok geniş bir kitle tarafından izlendiği için esas vurgulayacağı şey doğal olarak ortak mesaj olacaktır... bu da esas olarak her iki tarafın yapmış olduğu yanlışları gösterip olması gerekeni vurgulayarak olabilir... ve şu anda da yanlış tavırları gerçek kahramanlar üzerinden verirken; olması gereken tavırları da hayali kahramanlar üzerinden veriyor... Sağda varolan saldırgan tavır hayali Yaşar üzerinden eleştirilirken, Soldaki ezberci yaklaşımın eleştirisi de Ahmet üzerinden yaptırılıyor...

Bazı arkadaşlar Deniz Gezmiş'in tavırlarının ukala ve saygısız gibi gösterildiğini belirtmişler... Deniz Gezmiş'in kişilik özellikleri hakkında benim de bir bilgim yok ama senaristlerin orada Deniz Gezmiş'in "böyle ukala, saygısız tavırları vardı" diye bir vurgu yaptıklarını sanmıyorum... yalnızca kendilerini ifade etmek isteyen öğrencilerin üniversite yönetimince dikkate alınmaması, dinlenmemesi sonucu kesilen umuttan dolayı, kendilerini anlamaya çalışan, o niyetle kendileriyle konuşmak isteyen bir öğretim görevlisine artık tahammülleri ve güvenlerinin kalmadığı bir sırada gösterdikleri bir önyargının vurgulandığını gördüm... tahammül sınırının sonlarına gelmiş kişilerin tavırlarında tabiki ukalalığa ve saygısızlığa denk düşen bazı tavırlar olabilir... ama bu olayın bir bütünü ele alıdığında esas vurgulanmak istenenin ne olduğu önemlidir... ve ben demin de belirttiğim gibi olayın bütününde Deniz Gezmiş'in kişiliğiyle ilgili bir saptamanın vurgusunu değil; yaşanan bir süreç sonucunda "artık yolu yok... bizi dinlemiyorlar, bizi anlamıyorlar.. biz de tavırlarımızı protestolarla, sloganlarla ifade ederek ancak anlatabiliriz? noktasına gelmiş sol kitlenin kararlılığında ve kendine güveninde oluşan bir önyargı vurgusunu gördüm... ki zaten Deniz'in Ahmet'e "biz bu tepkilerimizi gösterene kadar neredeydiniz hocam?" demesi sanırım bunun en iyi kanıtı...

Ahmet'in üniversitelere ilişkin; "üniversite hayatla iç içe geçmesi gereken bir kurumdur. Ezbere dayanan bilgileri tekrarlayamaz düşünmeye sevk eder" düşüncesiyle başlayan ve Deniz'in "Böyle düşünen kaç yönetici var üniversitede hocam?" demesi üzerine "Dünya değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilmek için; özgür, özerk ve çoğulcu bir yapısı olmalıdır" diyerek devam eden sözlerine karşılık Deniz Gezmiş'in "görüşleriniz ideal olanı tanımlıyor ama gerçekçi değil... size birçok açıdan katılmıyorum... fikirleriniz fazla batılı... Türkiye bir batı ülkesi değil... yarı-bağımlı, yarı-feodal... bizim ihtiyacımız olan şey öncelikle tam bağımsızlık... batıyı örnek almak istemiyoruz.. kapitalist olmayan kalkınma yolları da var..." sözleriyle süren tartışma, iyi bir çizgide seyrediyor diye düşünüyorum... tabi radikal solun düşücelerini hiç bilmeyen bir seyirci için Deniz Gezmiş'in söylediği bazı şeyler pek anlaşılamaz ama sanıyorum esas olarak mahkeme süreçlerinde bu fikirler daha da çok açılıp anlaşılır hale gelecektir... ben Deniz'in söylediklerini kendimce şöyle yorumladım: "Tamam hocam üniversitelere ilişkin düşünceleriniz çok ideal şeyler ama her ideal düşünce bütün toplumsal yapılarda gerçekleşemez... sizin bahsettiğiniz düşünceler burjuva demokrasisinin olduğu ülkelerde geçerlidir ancak... ama bizim ülkemiz gelişmişlik yönü emperyalizme bağımlı, geri yönü ise feodalizme bağımlı bir ülke... yani yarı-sömürge, yarı-feodal bir ülke... bizim gibi toplumsal yapısı olan ülkelerde burjuva demokrasisi diğer bir deyişle tam demokrasi asla olmaz... ve bizim ülkemiz tüm bu gerçekliğinden dolayı batıyı örnek alamaz... çünkü bizim gibi ülkelerde tam demokrasiye geçmemizi ne bağımlı olduğumuz emperyalistler ister ve izin verir ne de feodaller ister ve izin verir... bu yüzden bizler bu gerçekliği görüyoruz ve diyoruz ki tek bir yol kalıyor 'başka bir tarzı' örnek almak..." aslında Ahmet'in ve Deniz'in "batı"ya ilişkin söyledikleri şeyler oradaki demokrasiyi kast edici şeyler diye düşünüyorum... yani onların esas olarak yaptığı tartışma, Fransız devrimine önderlik etmiş olan burjuvazinin bizzat batılı ülkelere kazandırdığı ve kendisinin ilericiliği süresince batıya hakim olmuş olan burjuva demokrasisi ve bizim ülkemizde bu tarz demokrasinin olup olamayacağı ve dolayısıyla bu tarz düşüncelerin yöneticilerce gerçek anlamıyla savunulup savunulamayacağı yönünde bir tartışma...
demokrasi bizim ülkemizin her dönem tartışılan ilk ve temel sorunudur... ki şu günlerde zaten hat safhaya gelmiş durumda... ülkenin her on yılda bir askeri darbe görmesi, yapılmadığı zamanlarda da aba altından sopa gösterilmesi, bu geleneğin toplum içinde de insan yakacak ve gırtlak kesecek kadar vahşi biçimde sürmesi, demokrasinin aslında bizim ülkemize hiçbir zaman tam olarak yerleşmediğinin çok somut örnekleri ne yazık ki...
Öte yandan Ahmet'in "Anlıyorum da, Türkiye zaten batılı ülkeler gibi olamaz... ama batıya sırtını da dönemez" demesi üzerine Deniz'in "Siz hocam Avrupa eğitimi görmüşsünüz... ve tabi bunun sizin üzerinizdeki formal etkisi de görünüyor" sözüyle karşılık vermesi, "Senin de görünüyor Deniz... kendine bir bakarsan batının ne kadar içinde olduğunu göreceksin... görüntünün batılı bir gençten ne farkı var?" diyen Ahmet ve buna karşılık "Hocam iki tane batı var... M. Kemal öyle söylüyor" diyen Deniz yine Türkiye'nin ana gündemlerinden biri olan Batı'ya yaklaşımı da iki farklı görüş çerçevesinde tartışmaya açmış oldular... Gerçekten M. Kemal "iki batır vardır" demekle neyi kast etmiş? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırlarsa çok sevinirim... görüşmek üzere sevgiyle kalın...

muko88
21-05-07, 13:30
Geçmiş günlere özlem adına bir çalışma yapıyormuşsunuz...
Güzel düşünmüşsünüzdür, burda yoktum, yazılanları okuyamadım...
Ama eski günlere, o eski tada ne kadar dönülür bilmiyorum...
Bu dizi sadece siyaset dizisi olsaydı, belki...
Ya da içindeki aşk devam etseydi, yine belki...
Keşke ilk başlardaki gibi devam etseydi ama; etmedi.
Sadece eski günlere duyulan özlem ise, beni de ekleyin.
Ama eski günlerdeki gibi sohbetleri, heyecanı şimdi yeniden bulmaya çalışma çabası ise; siyaset dışında dizide hayat yok bence...O yüzden o tadı alabileceğimi sanmıyorum...
Sevgili iremjelibon, mesaj atmıştın canım.Belirtmek istedim.:img-wink:

Melal
21-05-07, 13:42
Dizide artık Ahmet&Yasemin aşkı daha doğrusu Ahmet,Yasemin,Necdet,Ayla,Güzide beşgeninden umut yok.
Ahmet&Yasemin aşkı mutasyona uğradı resmen.:)
Umarım Yaşar&Işık aşkı güzel anlatılır,saçmalamazlar.
Bana öyle geliyor ki Işık'la Yaşar'ın aşkı Yasemin'le Ahmet'şn aşkından daha çok etkileyecek.:)
Çünkü 68 kuşağı ve darbe göreceğiz onların aşkı bunlara direnmeye çalışacak.
Ahmet ve Yasemin'in aşkları direnemedi umarım Işık'la Yaşar'ın sevdası direnir.:)

penyes
21-05-07, 13:45
Ilgisi olanlara sunulur.Cok guzel bir yazi.:good:
11.Ekim.2005
Nuray SOYSAL

Şair-Yazar Attila İlhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün iç ve dış politikasını anlattı

''Gazi ölene kadar yüzünü Doğu'ya döndü''

Attila İlhan diyor ki: ''Gazi Mustafa Kemal, asla Garp demedi, muasır medeniyetler dedi.'' Gazi'nin ölene kadar Batı'yı düşman bildiğini öne süren Attila İlhan'la son dönemde sıkça yazdığı, Atatürk-Lenin ilişkilerini konuştuk.

Attilâ İlhan, Bilgi Yayınevi adına hazırladığı, ‘Bir Millet Uyanıyor’ dizisinin ilkinde, 17 aydının kaleminden Cumhuriyet’e yönelik tehlikeleri, çözüm önerilerini derledi. Kitapta, birbirinden çok farklı siyasi görüşlere sahip Cüneyt Akalın, Sina Akşin, Necla Arat, Ataol Behramoğlu, Arslan Bulut, Tevfik Çavdar, Barış Doster, Alpaslan Işıklı, Halit Kakınç, Yıldırım Koç, Erol Manisalı, Mehmet Bora Perinçek, Vural Savaş, Necdet Sevinç, Sadi Somuncuoğlu ve A. Altay Ünaltay’ın yazıları yer alıyor. ‘Bir Millet Uyanıyor’ dizisinin bugünlerde dördüncü kitabı basıldı. “Dönem Sevr dönemi. Bize düşen Mustafa Kemal Paşa’nın yaptığını yapıp, her türlü dünya görüşüne sahip insanı vatan için bir araya getirmektir” diyen Attilâ İlhan’ın dizisinin arka kapaklarında ise “Parola Vatan, İşaret Namus” ibareleri yer alıyor.

Son dönemde, Cumhuriyet’teki köşe yazılarında da Kurtuluş Savaşı tarihinin aslında bildiğimiz gibi olmadığını anlatan ve Mustafa Kemal ile Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir İlyiç Lenin arasındaki ilişkileri yazan Attilâ İlhan’la hem Mustafa Kemal’in iç ve dış politikasını konuştuk hem de Avrupa Birliği, Kürt meselesi gibi güncel konuların tarihteki izlerini sürdük. “Bugün Mustafa Kemal Paşa’yı iki lafa indirdiler: Yurtta sulh, cihanda sulh. Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim” diyen Attilâ İlhan, büyük kırılmanın İnönü ile yaşandığını anlatıyor.

Atatürk’ün politikasında Batılılaşma olmadığını söylüyorsunuz. Batılılaşma ne zaman başladı?

Gazi’nin ölümünden itibaren Kemalizm bitmiştir. Bunun ispatı çok basittir. Mustafa Kemal Paşa ölünceye kadar Batı’daki hiçbir ülkeyle hiçbir anlaşma yapmadı. İngiliz kralı ayağına geldi, anlaşmadı. Gazi’nin ölümünden 144 gün sonra, İngilizlerle anlaşma imzalandı. Gazi, Batı’yı düşman bilir. Haklıydı da...

Neden?

İstiklal Savaşı’ndan sonra, Lozan kararları, Lozan’dan sonra kapitülasyonlar 1928’e kadar devam etmiştir. Mustafa Kemal Paşa Sovyetlerle, Karadeniz’in sahildar ülkelere ait olacağına dair bir anlaşma yapmıştır. Bu, Boğazların Türk Boğazları olmasını sağlıyordu. Bunun için üç maddelik bir karar alınmıştır:

1- Karadeniz bütün kıyıdar ülkelere aittir; 2-Türkiye Cumhuriyeti, Boğazları tahkim edebilir; 3- Barışta ve savaşta yolcu gemileri Boğazlardan geçebilir ama askeri gemilerin geçişi Türkiye Cumhuriyeti kararına bağlıdır. İsmet Paşa gitti İngilizlerle başka bir anlaşma imzaladı ve bu anlaşma çöpe gitti. Bunları söylemiyorlar. Saklananlardan biri daha Kerkük meselesidir. Mustafa Kemal başından itibaren Süleymaniye, Kerkük, Musul için ısrar etti. “Misak-ı milli sınırları içindedir” diye ısrar etti. Lozan’da bunun savaşı verildi. Bir yıl sonra İstanbul’da Haliç Konferansı oldu. Bu konferansta petrol ve su meselesini halletmek için İngiltere ile Türkiye masaya oturdular. Burada oyuna geldik. İngiltere’nin teklifi şu: Milletler cemiyetine götürelim, onlar ne kadar verirse, o karara uyalım. Milletler Cemiyeti aleyhimize karar verdi. İngilizler de çok rahat oraya el koyacağını zannetti. Bunun üzerine Türkiye başvurdu ve dedi ki, “Orası benimdir”. İngiltere çok şaşırdı ve ültimatom verdiler. “Vermezseniz savaş çıkar” dediler. Gazi ne dedi? “Çıksın.” İngiltere savaşa cesaret edemedi. Ondan sonrası ise, Şeyh Sait İsyanı, Nasturi İsyanı, Dersim olayları...

Şeyh Sait isyan mıydı?

Şeyh Sait tamamen bir İngiliz oyunudur. Esas mesele hiçbir şekilde Kürtçülük değildir. Şeyh Sait isyanı şeriat içindir. İngilizler diyor ki: “Halifeyi yeniden getirirsem bütün İslam'ı yeniden toparlarım.” Nasturi İsyanı ise bir Hıristiyan isyanıdır.

Kemalist-Komünist anlaşması

Bunları gören Mustafa Kemal Paşa da, Sovyetler Birliği ile yakınlaşmayı tercih etti...

Mustafa Kemal Paşa şu gerçeği gördü: Batı bir buçuk asırdan beri Türklerle Rusları birbirleriyle savaştırdı. Bunun çok basit ve çok anlaşılabilir bir sebebi var: Batı, bu iki büyük devletten korkuyor. “Bunlar Avrupa’nın içlerine gelirlerse ne yaparım” diyor. Ruslara demişler ki: “Sen in sıcak denizlere.” Bu tarafa diyorlar ki: “Onlar sizin denizlere saldıracaklar.” Mustafa Kemal Paşa bir anlaşma yapıyor: Ben buna, Kemalist-Komünist anlaşması diyorum. Bu anlaşma yapıldığı andan itibaren, Doğu Akdeniz de bir demir perde oluyor. Demir perdenin bu tarafı Batı’nın müstemlekeleri… Bu yolu kesiyorlar. İki ülke bir araya geldi mi, Kıbrıs ve Süveyş tehlikeye giriyor. İngilizlerin telaşı bu. Bunun için zaten Sevr’i bir kenara atıp Anadolu hareketini destekler gibi görünmüşlerdir. O set kurulmuştur ve gazi ölene kadar devam etmiştir.

Lenin’in daha sonra, emperyalizmle mücadelede Asya ülkelerini sattığını düşünüyor musunuz?

Hayır. Mustafa Kemal Paşa’nın söylev ve demeçlerinde Amerikalı General McArthur’un Türkiye ziyaretinde, Gazi’yle konuştuğu ve Gazi’nin şöyle söylediği anlatılır: “Ruslar tüm dünyaya hâkim olmak istiyorlar. Bunlar bizim düşmanlarımızdır.” Ama bu doğru değil. General 1930’da geliyor. 1933’te Türkiye’nin onuncu yılı kutlanıyor. O kutlamaları bir araştırın bakalım. Batı’dan bir tek kişi yok. Sadece Sovyetler Birliği var. O zamanki musiki muallim mektebi öğrencileri Rus temsilcilerin önünden enternasyonali söyleyerek geçiyorlar. Durum bu. 1933’te bu tavrı olan bir adamın, 1930’da böyle bir şey söylemesi mümkün değil. Bu kanıtlandı. Yıllar sonra Mustafa Kemal Paşa’nın bütün söylev ve demeçleri tam olarak yayımlanıyor. Önce yayımlananlar hep hilelidir. Türk Tarih Kurumu’nun söylev ve demeçleri 3 cilttir. Kaynak Yayınları’nın yayımladığı Söylev ve demeçler 17. ciltte ve daha 1922’de. General McArthur meselesine gelmiş takılmışlar. Onlar da aynı mantıkla. Dışişleri Bakanlığı’na soruyorlar; cevap, böyle bir evrak yok. Amerikan Büyükelçiliği’ne soruyorlar, öyle bir buluşma var ama ayaküstü geçmiş. ABD Dışişleri Bakanlığı’na soruyorlar, yok. O zaman dikkati şu çekiyor: Bu haber nerede çıkmış? Bu haber, Soğuk Savaş’ın en belalı zamanında CIA’in Azerbaycan’da ve Kafkaslarda kargaşa çıkarmak için Almanya’da yayınladığı bir dergi var, orada çıkmış. Ölünceye kadar Mustafa Kemal’in Batı’ya en küçük bir sempatisi yok.

Mustafa Kemal nasıl bir dış politika izledi?

Mustafa Kemal Paşa, kuzeyini Sovyet dostluğuyla, gerisini İran dostluğuyla garantiye almış. Güney için iki tehlike vardı: Fransa ve İngiltere. Çünkü onlar eski Osmanlı topraklarını müstemleke yapmışlardı. Bunları önlemek için Türkiye, Irak, İran, Afganistan’la Sadabat Paktı’nı imzaladı. O sırada Batı’da Hitler tehlikesi beliriyordu. Bunun üzerine Mustafa Kemal Paşa, Balkan Antantı’nı yaptı. Balkan Antantı ile Sadabat Paktı’ndaki devletlere bak, eski Osmanlı topraklarıdır. Batı’yla hiçbir şey yapmamıştır, çünkü tehlikenin Batı’dan geleceğini biliyordu. Çünkü Gazi’nin sağlığı süresince onunla Batı arasında çıkan itilaf en az dört. Batı Türkiye’de en az üç isyan çıkarmıştır. Hatta komik bir de fıkra vardır. Diyarbakır’ı Şeyh Said’in alacağından o kadar eminler ki, Kürdistan Dışişleri Bakanlığı diye oraya evrak göndermişler. Gazi’nin konuşmalarına bakın. Gazi hiçbir yerde Garp demez, muasırlaşmak der. Muasırlaşmak demek çağdaşlaşmak demek, Garplılaşmak demek Batılılaşmak demek. Gazi Batılılaşmayı düşünmüyor. Gazi çağdaş bir ülke olmayı düşünüyor. Biz çağdaş olmakla mükellef bir ülkeyiz.

Gazi: İlle de demokrasi

Gazi’nin sağlığında herhangi bir muhalefet yaşandı mı İnönü ile?

Bunu nasıl atlıyorlar? Gazi görevden aldı İnönü’yü... Çünkü İsmet Paşa, 1930’lardan itibaren, Gazi ile itilaf halindedir. 1930’lara doğru, Mustafa Kemal Paşa her zaman yaptığı gibi İsmet Paşa’yı muhalefetsiz bırakmaz. Başlangıçta hükümeti kurduruyor İsmet Paşa’ya, ondan hemen sonra İsmet Paşa’nın başına bela olan bir kadro hareketi var. Kadro hareketini Gazi besliyor. Başında Yakup Kadri Bey var ve kadrocular kendilerini birinci sınıf Atatürkçü sayıyorlar ve onların savunduğu Atatürkçülük, Gazi’nin savunduğu Atatürkçülüğe daha yakın. İsmet Paşa başından itibaren buna kıl oluyor ve sonunda kıyameti koparıp Kadro dergisini kapatıyorlar ve Kadrocuları dağıtıyorlar. Yakup Kadri Bey bundan sonra ‘Zoraki Diplomat’ diye bir kitap yazmıştır. Yakup Kadri Bey’i bu işi bıraksın diye Kabil Büyükelçiliği’ne gönderiyorlar. Bu bittikten sonra, Gazi bakıyor ki İsmet Paşa tek başına diktatörlüğe doğru gidiyor, Serbest Fırka’yı kuruyor. Birçok yakın tanıdığı Serbest Fırka’dadır. Gazi ille Türkiye’de demokrasi olsun istiyor. İsmet Paşa kıyameti koparıyor. Bir müddet sonra da Serbest Fırka’da tehlike çanları çalınca partiyi dağıtmıştır. İşte orada çok önemli bir olay oluyor. O zamana kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin adı sadece Halk Fırkası yani Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Fırkası olunca “Yeni bir nizamname çıkaralım” diyorlar. Bunun üzerine İsmet Paşa, genel sekreterini Avrupa’ya gönderiyor; “Oradaki partileri incele, modern diyebileceğimiz bir partinin tüzüğünü hazırlayalım” diyor. Hazırlıyorlar. İsmet Paşa imzalıyor, ondan sonra Çankaya’da Hasan Rıza Bey’e veriyorlar. Hasan Rıza Bey de bunu Paşa’ya veriyor. Paşa çok kızıyor, çünkü İsmet Paşa sekreterini iki ülkeye göndermiş. Biri İtalya, diğeri Almanya. Sekreter, Nasyonal Sosyalist Parti ile Mussolini’nin partisini incelemiş gelmiş. Araları nasıldı demek bile yanlış. Yoktu. Türk halkını uyuttular kızım onun için bunun başına bir millet uyanıyor diyorum.

Enver Paşa kartı

Bolşeviklerle ilişkiler İttihat Terakki döneminde başlıyor değil mi?

Bizde İttihatçılar Alman ajanıydı. Bunu Gazi açıkça söylüyor: “Almanlar, Türkiye’ye gitmek üzere gelmemişti” diyor. Çok da güzel bir yalan bulmuşlar, “Türkiye’nin parçalanmasına karşıyız” diyorlar, çünkü hepsini birden yutmak istiyorlar. Harp kararı bakanlar kurulu kararı olmadan çok önce alınıyor. Lenin’in Sovyetler Birliği’ne gidişiyle Enver Paşa’nın Sovyetler Birliği’ne gidişiyle paraleldir. Alman istihbaratı savaşın kaybedileceğini anlayınca Rusları devreden çıkarmaya uğraşıyor. Bunun için de orada bir ihtilal çıkması gerekiyor. Rusya’daki önce ihtilal değildir, herkes ihtilal sanıyor. Bu doğrudan doğruya halk isyanıdır. İsyan eden halk, Saint Petersburg’da kralın kışlık sarayını işgal ediyorlar. Bunlar arasında Bolşevikler çoğunlukta. Fakat ortada ne Kızılordu, ne doğru dürüst bir parti, ne de lider var. Bunun üzerine Lehistan üzerinden oraya gönderiyor. Bunu yapan da Almanlar. Enver Paşa kaçtıktan bir süre sonra Cihan İslam İhtilali diye yeni bir örgütün başına geçti. Osmanlı tarihinin son dönemlerinde Pavlus Efendi vardı. Pavlus Efendi Osmanlı iktisadı üzerine fikirler beyan eden, aslında Alman. Savaş bitip biz yenilince Almanya’ya gitmiş ve Enver Paşa’yı bulmuş. Enver Paşa’ya demiş ki, “İnsanlar ayağa kalkarsa imparatorluk kurtulur. Sen halifenin damadısın.” Bunun üzerine Enver Paşa Rusya’ya gitmiş. Ruslar önce Enver kartını oynuyorlar.

Mustafa Kemal’le ilk kez nerede görüşüyorlar?

Mustafa Kemal Paşa Anadolu’ya geçip, Havza’da bir buluşma ayarlıyor. Bu, kilit bir olay. Bunu Saadettin Bey’in hatıralarında buldum. Saadettin Bey diyor ki, “Mustafa Kemal Paşa, Samsun’a geldikten bir müddet sonra Havza’ya gitti.” Halbuki bizim tarihler bunu söylemiyor. Dibini kurcalarken, bir telgraf geçti elime. Gazi’nin Saray’a gönderdiği telgraf: “Samsun’da lüzumundan fazla İngiliz askeri var. Havza’ya geçmeyi daha emniyetli buluyorum.” Saadettin Bey’in verdiği bilgiye göre, burada bir Sovyet heyetiyle temas ediyor. İki soru: Biri hakikaten Ruslar orada mıydı ve konuştular mı?

Mustafa Suphi’nin Yeni Dünya gazetesinde yazdığı baş yazıları buldum. Onları okurken tek cümle çok şeyi aydınlattı: 1920 tarihli bir yazı: “Geçen sene Mustafa Kemal Paşa ile mutabık kalındığı üzere...” Bu, çok önemli. Nerede mutabık? Bir yıl öncesi 1919. Bundan sonra Mustafa Kemal Paşa’nın görevden alındığına şahit oluyoruz. Muhtemelen İngiliz istihbarat servisleri haber almıştır. Ama göreve devam eder. Böylece Rusların elinde iki kart olur. Enver Paşa ve Mustafa Kemal. Sakarya Savaşı’na kadar durum askıdadır. Her iki tarafı da kolluyorlar.

Mustafa Kemal Paşa 1920’nin 23 Nisanı’nda Meclis’i açıyor. Bir-iki gün sonra gizli toplantı yapılıyor. O toplantıda izahat veriyor o zamana kadar yapılan faaliyetler hakkında. Bu toplantıda Kafkasya’daki İngiliz setlerini yıkmak lazım geldiğini söylüyor. İngiliz setleri Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan. Önce Gürcistan ve Ermenistan geçiyor.

O toplantıların akabinde, Mustafa Kemal Paşa’nın Vladimir İlyiç Lenin’e çektiği bir telgraf var. Açık seçik diyor ki: “Sizinle aramızda bir dava ortaklığı var. Siz de anti emperyalistsiniz, biz de anti emperyalistiz. Şu şartlar altında özgürlük için savaşacağız ama mühimmatımız ve silahımız yok. Şu kadar silah, şu kadar top, para istiyoruz.” Eğer Havza’da bir görüşme olmasaydı, bunu yapamazdı. Muhtemelen orada karşılıklı yardım mevzuunda bir anlaşma oldu. Yalnız mutlak zaferi bekliyorlar. Mutlak zafer Sakarya savaşıdır.

En başa dönersek, bugünkü Sevr koşulları neler?

Soğukkanlı ve mantıklı bakan herhangi bir tarihçi ve tarih meraklısı Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Batı’nın tavırlarını gözden geçirirse, bir devlet değişikliğiyle olayın aynı olduğunu görür: İngiltere yerine Amerika geçmiştir. Nerede güçlü ve başına bela olacak ülke varsa, kontrolü ele geçirmeye çalışır. 1960’larda Fransa’daydım. 1968 hareketi bir Amerikan hareketidir. Fransız Komünist Partisi çok güçlü bir hareketti. Komünistleri bölmek gerekiyordu. Bir Maoculuk icat ettiler ki, bundan Mao Tze Tung’un haberi olduğundan bile emin değilim. İkincisi cinsel devrim ortaya çıktı. Üçüncüsü de çevreciliktir. Çevrecilik sayesinde Batı’da kaç komünist ve sosyalist parti bölünmüştür.

Attila İlhan, Mustafa Kemal'i Anadolu'ya gönderme talimatının İngilizlerden geldiğini söylüyor

''Vahdettin hain kere haindir''

Mustafa Kemal’e Saray’ın gizli destek vermesi diye bir şey yok. Sadece Sovyet desteği var. Onlar da vaat ettiklerini göndermiyorlar. Daha çok vaat ediyorlar ama onların da gücü var. Vahdettin’in tutulur tarafı yok. Hain demek az, hain karesidir, çünkü Anadolu hareketini örgütleme işi ona verilmiştir. Arkadaşlar orada yanılıyorlar. Mustafa Kemal Paşa’yı üçüncü ordu müfettişliğine tayin ediyor; ama talimatı veren İngilizler. İngilizler talimatı veriyorlar ki, gitsin, Sevr Anlaşması’ndan vazgeçilsin, yekpare Anadolu çıksın. Çünkü Bolşevikler vaziyete hâkim oldular, biz de önüne set çekebilelim. Mustafa Kemal Paşa bundan yararlanarak oraya gidiyor ve sonra onlara da karşı çıkıyor. Olay bu. Tek yardım, Mustafa Kemal Paşa’ya verilen maaş. Yalnız heyeti askeriyedeki çeşitli kumandanlar Gazi’nin yapmak istediği şeyi hissediyor.

muko88
21-05-07, 13:45
Melalcim ben de zaten Yaşar ve Işık'a güveniyorum:img-in_lo
Ama onlar da yan karakterler...
Ön plana Ahmet ve Yasemin çıkarılacaktır.Çıkarıyorlar da zaten, aşkmış:icon_whis
Keşke Ahmet ve Yasemin'i yan karakter yapsalar, Işık ve Yaşar da başrole geçse:)

spdr
21-05-07, 14:07
penyes eklediğin yazı için çook teşekkürler..
baya uzun bi yazı ama okumaya değiyor:img-wink:

fundapehlivan
21-05-07, 14:10

Evet bu düşünce süperdi zaten!

Ama bu eski günlere özlem çok iyi bence:img-wink:

penyes
21-05-07, 14:17
penyes eklediğin yazı için çook teşekkürler..
baya uzun bi yazı ama okumaya değiyor:img-wink:

rica ederim.okumana ve ilgi duymana cok sevindim.

fundapehlivan
21-05-07, 14:25
opera seyrediyor görünümünde localarında oturan dörtlüyü görünce, o dönemde de insan tuhaf yaratıkmış diye düşünmeye sevk eden dizidir. mesela, kompleksli kızımız ayla, bolu kasabasındaki hastane odasında gördüklerinden sonra evlenmekte olduğu adama karşı iki satır dürüst davranmayı çok görerek, o günkü olayları anlatmamaktadır. yasemin kızımız, hadi bir zamanlar bilmiyordu ama adamın(ahmet) onu terk edip gitmediğini öğrendikten sonra inatla çocuğunun babası olduğunu söylememektedir, bu nasıl vicdandır, söyle ama yine necdetle yan odalarda yaşamını sürdür, fark etmez bizim için. sonra bir de sevgi yumağı necdet var. elhamdülillah kendine müslüman kendileri. 'yasemin ve rüya benimle yaşasın da nasıl yaşarlarsa yaşasınlar' mantığında hayatını geçirmektedir, 'bu çocuğun biyolojik babası ben değilim' diye hiç hesaplaşmaz kendisiyle nedense. be insanlar (yasemin, necdet, ayla), bu vatandaştan (ahmet) bir dolu şey sakladığınız için hiç mi vicdanınız sızlamamaktadır, yazıktır yani, bizde burda çatladık ekran karşısında. sonra ahmet beyefendi, iyi bir hukukçuda iyi bir matematik kafası olmalıdır,az biraz septik olmalıdır, hiç mi kafan çalışmaz bu kız(yasemin) koştur koştur niye gitti evlendi bu adamla (necdet), bu kız(rüya) kaç yaşında, ne zaman ana rahmine düştü diye. ay şiştik valla oturduğumuz yerde sayın senaryo grubu....

Ekşi sözlükten buldum ve çook hoşuma gitti eklemek istedim...

resimseçici
21-05-07, 14:28
yasemin forumdaki arkadaşlardan çektiğini ahmetle necdetten çekmedi. Bir çok kişi yasemin ve ailesinin her yaptığına takılmış durumda. Bu Dizide en çok haksızlığa uğrayan bana göre en başta Yasemin ve kızı rüya sonrada ailesidir. Necdetin başına gelenler tamamıyla kendi seçimidir. Sonuçta Yasemin bir tercih yapmıştı ve kendini öldürmek istemişti. (kaldıki bugün bile bir çok kız bu durumda kaldığında ne yazıkki intihar ediyor ülkemizde. bu olay 50lili yılarda geçmişti. ayrıca o zaman ısrar eden nejdetin ta kendisi idi ve yasemin hç bir zaman nejdete seni severim diye bir söz vermedi bu nedense hep unutuluyor onlar en başından beri formaliteden bir evlilik yaptı. Ayrıca iyilik meleğimiz nejdet örneğin ayla aynı durumda olsaydı onunlada evlenirmiydi. ve şu anda yasemin nejdeti bir türlü sevemedi diye hep suçlanıyor. Her yaptığına bir kulp takılıyor. Ben Yaseminin dayısını ve ailesini hiç anormal bulmuyorum çünki onların arasındaki aşk ve çekim farkedilemiyecek gibi değildi.Neden bunu görmeyip te, bu ahlakla ilgili bir kavram haline getiriliyor.Aylanın yaptığı bu dizideki en büyük ahlaksızlık bence

zeynepyy
21-05-07, 14:33
yasemin forumdaki arkadaşlardan çektiğini ahmetle necdetten çekmedi. Bir çok kişi yasemin ve ailesinin her yaptığına takılmış durumda. Bu Dizide en çok haksızlığa uğrayan bana göre en başta Yasemin ve kızı rüya sonrada ailesidir. Necdetin başına gelenler tamamıyla kendi seçimidir. Sonuçta Yasemin bir tercih yapmıştı ve kendini öldürmek istemişti. (kaldıki bugün bile bir çok kız bu durumda kaldığında ne yazıkki intihar ediyor ülkemizde. bu olay 50lili yılarda geçmişti. ayrıca o zaman ısrar eden nejdetin ta kendisi idi ve yasemin hç bir zaman nejdete seni severim diye bir söz vermedi bu nedense hep unutuluyor onlar en başından beri formaliteden bir evlilik yaptı. Ayrıca iyilik meleğimiz nejdet örneğin ayla aynı durumda olsaydı onunlada evlenirmiydi. ve şu anda yasemin nejdeti bir türlü sevemedi diye hep suçlanıyor. Her yaptığına bir kulp takılıyor. Ben Yaseminin dayısını ve ailesini hiç anormal bulmuyorum çünki onların arasındaki aşk ve çekim farkedilemiyecek gibi değildi.Neden bunu görmeyip te, bu ahlakla ilgili bir kavram haline getiriliyor.Aylanın yaptığı bu dizideki en büyük ahlaksızlık bence
her cümlesine katılıyorum.

penyes
21-05-07, 15:11

kesinlikle katiliyorum altina imzami atarim.

bahar_can
21-05-07, 15:17
Sevgili penyes verdiğin bu bilgiyi daha önce okumuştum... ama unutmuştum... hatırlattığın için çok teşekkür ediyorum... Atilla İlhan'ın yorumuyla M. Kemal'in batıya bakışın ve Deniz kast ettikleri şöyle bir düşünüldüğünde gerçektende bir örtüşüyor... bir tarafta çağdaş diğer tarafta emperyalist batı...

penyes
21-05-07, 15:30
opera seyrediyor görünümünde localarında oturan dörtlüyü görünce, o dönemde de insan tuhaf yaratıkmış diye düşünmeye sevk eden dizidir. mesela, kompleksli kızımız ayla, bolu kasabasındaki hastane odasında gördüklerinden sonra evlenmekte olduğu adama karşı iki satır dürüst davranmayı çok görerek, o günkü olayları anlatmamaktadır. yasemin kızımız, hadi bir zamanlar bilmiyordu ama adamın(ahmet) onu terk edip gitmediğini öğrendikten sonra inatla çocuğunun babası olduğunu söylememektedir, bu nasıl vicdandır, söyle ama yine necdetle yan odalarda yaşamını sürdür, fark etmez bizim için. sonra bir de sevgi yumağı necdet var. elhamdülillah kendine müslüman kendileri. 'yasemin ve rüya benimle yaşasın da nasıl yaşarlarsa yaşasınlar' mantığında hayatını geçirmektedir, 'bu çocuğun biyolojik babası ben değilim' diye hiç hesaplaşmaz kendisiyle nedense. be insanlar (yasemin, necdet, ayla), bu vatandaştan (ahmet) bir dolu şey sakladığınız için hiç mi vicdanınız sızlamamaktadır, yazıktır yani, bizde burda çatladık ekran karşısında. sonra ahmet beyefendi, iyi bir hukukçuda iyi bir matematik kafası olmalıdır,az biraz septik olmalıdır, hiç mi kafan çalışmaz bu kız(yasemin) koştur koştur niye gitti evlendi bu adamla (necdet), bu kız(rüya) kaç yaşında, ne zaman ana rahmine düştü diye. ay şiştik valla oturduğumuz yerde sayın senaryo grubu....

Ekşi sözlükten buldum ve çook hoşuma gitti eklemek istedim...

tek kelime ile bayildim :happy0064 bayildim :happy0064 ee gene bayildim :happy0064 bizim duygularimiza tecuman olmus.Tamam dizimiz super ve birazda turk filmi tadinda ama fazlada abartmamak lazim di mi yani.Yasemin ile ilgili her ayrintiyi hafizasina kaydeden Ahmet, son munasebetlerinin tarihini nasil unutur ve nasil ihtimal vermez boyle bir duruma sasirip kaliyorum.Demez mi ki bu kiz ne zamanla Necdetle oldu da bu kiz oldu bu kadar cabuk nasil olabilir bu iste bir is var falan diye dusunmez mi yani....senaristler ruya ahmet yazik yaw kavusturun artik..

scoorpioo
21-05-07, 15:39
Arkadaslar bi zahmet imzaya beni de ekleyin çok tesekkurler!

spdr
21-05-07, 15:47

:good: ayynen canım bence de:img-yes:
senaristlere kızıyorum o ayrı ama her yapılan şeyi en doğrusu budur-bu iş nasıl oluyor diye yargılamamak lazım..
dizideki karakterler de insan..başroldekiler mükemmel olmak zorunda değiller...
ben necdete de kızmıyorum mesela güzideye gittiği için..

amaa dizinin tadının kalmamasının asıl sebebi olarak ben biraz da necdete bu kadar yer verilmesi olduğunu düşünüyorum..:icon_whis

herşey bi yana bu diziye ahmet ve yasemin için de izleyen bissürü insan var...ama onlara doğru düzgün hiç yer verilmiyor...
şimdiye kadar dizide enn az anlatılan karakter ahmettir heralde:hıh
başrol güya...

bari bu sezonun sonunda birleştirseler onları:hıh

bi de ahmetle yaşar tanışsa-kaNka olsalar:):)

ek:kahraman anketini ahmet-cansel elçin birinci sırada bitirmişşş:happy0064 valla hakkaten isterdim öyle biri sevsin beni de diye:icon_whis

iReMJeLiBoN
21-05-07, 16:54
Listenin son hali.. Unuttugum varsa gercekten özür dilerim simdi sayfaya bir daha bakacagım..

__SEYMEN__
anita
askasurguncu
aşk_oyunu 17
avrilcansu
aynakolik_fatma
beyaz gelincik_
blue ivy
duygu.1903
Eqo
epope
ergim
eski dost
Ferny&Lety
fundapehlivan
fırtına_
İremJelibon
layezal
lovely_ebru
mary_FB
masum_leydi
Melal
meltem_keremcem
mericik
muko88
naz_özge12
nehir_ksk
nehirrr
NiliWerda
pelosh
Penyes
Pimolisa
scoorpioo
sevda_cicegimm
sim
Spdr
şilimsi
TavusKuşu
tugchemre
zeyneps

Pimolisa
21-05-07, 17:01
iremcim listeye beni de eklersen çok sevinirim cnm:img-yes: :img-in_lo

sevda_cicegimm
21-05-07, 17:05
oo baya da cokmusuz valla..yine iyiyiz yani..

şilimsi
21-05-07, 17:06
ayşe ablam.
çok haklısın..ahmeti hiç göstermiyolar..bir başrol oyuncusu olarak yani!
yasemine gelince evde rüyayla necdetle pastanede dışarda derste orda burda her yerde gösteriyolar..
necdete gelince pastanede rızayla nezoşla teoyla güzideyle her yerde gösteriyolar..
ama ahmete gelince bir yemek sofrasında bir de okulda..başka gördüğümüz yer yok..
ve yaso&necdetin hayatlarının her ayrıntısına giriyorlar..ahmetten bahsettikleri yok!
peh:hıh

@ly
21-05-07, 17:06

Hepsine katılıyorum.Benim Yasemin'e kızdığım tek nokta bu formalite evliliği zamanında, tadı kaçmadan bitirmemesi.Hadi başlangıçta bitiremediyse bile Ahmet döndükten sonra bitirmeliydi(gerçi Necdet'e anlatamamasının sebebi de Ahmet.Necdet'in sevdiği kadın sensin demeseydi Yasemin konuşacaktı. Necdet'in sevgisini öğrenince vicdanı ile kalbi arasında kaldı ve o noktadan sonra saçmalamaya başladı..). Ahmet olanları anlatması için sayısız fırsat verdi.Şimdi Rüya'nın varlığını nasıl söyleyecek....Ahmet Yasemin'i nasıl affedecek...

penyes
21-05-07, 17:08
Listenin son hali.. Unuttugum varsa gercekten özür dilerim simdi sayfaya bir daha bakacagım..

__SEYMEN__
anita
askasurguncu
aşk_oyunu 17
avrilcansu
aynakolik_fatma
beyaz gelincik_
blue ivy
duygu.1903
epope
ergim
eski dost
Ferny&Lety
fundapehlivan
fırtına_
İremJelibon
layezal
lovely_ebru
mary_FB
masum_leydi
Melal
meltem_keremcem
mericik
muko88
naz_özge12
nehir_ksk
nehirrr
NiliWerda
pelosh
scoorpioo
sevda_cicegimm
sim
Spdr
şilimsi
TavusKuşu
tugchemre
zeyneps

BENDE BENDE..

Eqo
21-05-07, 17:11
Yazmıştım ama gözden kaçmış listeye beni de ekleyin lütfen

penyes
21-05-07, 17:13
Sevgili penyes verdiğin bu bilgiyi daha önce okumuştum... ama unutmuştum... hatırlattığın için çok teşekkür ediyorum... Atilla İlhan'ın yorumuyla M. Kemal'in batıya bakışın ve Deniz kast ettikleri şöyle bir düşünüldüğünde gerçektende bir örtüşüyor... bir tarafta çağdaş diğer tarafta emperyalist batı...

Rica ederim efem.Arkadaslar da boyle yazilar bulduklarinda bizlerle paylasirlarsa cok seviniriz.

penyes
21-05-07, 17:20
Bir arkadas yazmis okuyunca dusundumde hakkaten oyle.Ahmet karekterini cok az gosteriyorlar.Ama buna karsilik Necdetle ilgili her turlu ayrinti var.Mesela Yasoyla Ahmet des cikisi beraber arabaya binip gidiyorlar.Be se
narist arkadaslar bunlar ne konusurlar havadan sudan bocekten mi bahsederler.Ahmet nerde iner.Evinin onunde mi iner?Arka sokakta mi iner?Bu Ahmetin hic mi arkadaslari yoktur ne konusur ogretmenlige basladigi guzel sanatlarda kizlar asilir mi,dedikodu yaparlar mi?Hic bunlari gostermiyorlar.Tamam Necdette superde basrol oyuncusu Ahmetti sanirsam..Yorumlariniz lutfen..:icon_whis

penyes
21-05-07, 17:23
ha bu arada fun sitesinde okudum guzideyi oynayan kiz sarkici Meyra imis sanirsam.Resmine baktim ama bizim Guzide ile pek benzetemedim.Kizil sacli falan bir kiz imis.Gazetede cikan habere gore su an 1966 larda imisler. Necdet Yasodan umidi kesip Guzide ile ask yasiyacakmis diye demec vermis.Bilmiyorum efem dogrumu paylasmak istedim.Bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.:img-wink:

iReMJeLiBoN
21-05-07, 17:27
hepinzii ekldm :)

duygu.1903
21-05-07, 17:30
ha bu arada fun sitesinde okudum guzideyi oynayan kiz sarkici Meyra imis sanirsam.Resmine baktim ama bizim Guzide ile pek benzetemedim.Kizil sacli falan bir kiz imis.Gazetede cikan habere gore su an 1966 larda imisler. Necdet Yasodan umidi kesip Guzide ile ask yasiyacakmis diye demec vermis.Bilmiyorum efem dogrumu paylasmak istedim.Bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.:img-wink:

neee şarkıcı meyra mıı:blink: :blink: :blink: :blink: :blink: hiççç benzetemedimm yhaa bennn harbi miii!!???:dito :dito :dito

NiliWerda
21-05-07, 17:31
herkese selamlar buraya artik cumadan cumaya giriyodum ama bir gireyim bakaym dedim:D:D
imza yapiliyor canim iremcim benide ekledigin icin sagolasin...

andromeasiren
21-05-07, 17:32

öncelikle eklediğin yazı için teşekkürler..:img-yes:
meyra diye söylediler ama sonra meyra gelmedi meyra yerine güzideyi oynayan kadın oldu..bi problem çıkmış heralde

askasurguncu
21-05-07, 17:34
ya arkadaslar suan
hatirla sevgiliye yapilan klipleri izliyorum eski bolumlere yapilanlar
boyle guzel bir aski ne hale getirdiler senaristler ben cok kotu oldum :icon_sorr
dizinin eski tadi neden kalmadigini simdi daha iyi anliyorum

ahmet yaso forever

iReMJeLiBoN
21-05-07, 17:36
Güzideyi oynayan kadının adı Feride ya..

NiliWerda
21-05-07, 17:37

hayir canim o sarkici meyra degil..
sarkici meyranin turuncu saclari var...
ve googledan arasan resmini bulursun..
simdi buraya resim eklemem yasak..
o guzideyi oynayan kizinda sanirim bu sitede basligi var ama unuttum ismini...

NiliWerda
21-05-07, 17:38
Güzideyi oynayan kadının adı Feride ya..

hah simdi hatirladim Feride Cetin ismi...:img-yes:

CnSzL
21-05-07, 17:39
merhaba arkadaşlarr(:
bir liste gördümm
ne ile ilgili acaba biri söylerse çok sevinirim;)

iReMJeLiBoN
21-05-07, 17:41
merhaba arkadaşlarr(:
bir liste gördümm
ne ile ilgili acaba biri söylerse çok sevinirim;)

eski günleri özleyenlerin bi ailesini yaptık ktılmak istermisn?

CnSzL
21-05-07, 17:43

evetttttt..............:)

andromeasiren
21-05-07, 17:44
Bir arkadas yazmis okuyunca dusundumde hakkaten oyle.Ahmet karekterini cok az gosteriyorlar.Ama buna karsilik Necdetle ilgili her turlu ayrinti var.Mesela Yasoyla Ahmet des cikisi beraber arabaya binip gidiyorlar.Be se
narist arkadaslar bunlar ne konusurlar havadan sudan bocekten mi bahsederler.Ahmet nerde iner.Evinin onunde mi iner?Arka sokakta mi iner?Bu Ahmetin hic mi arkadaslari yoktur ne konusur ogretmenlige basladigi guzel sanatlarda kizlar asilir mi,dedikodu yaparlar mi?Hic bunlari gostermiyorlar.Tamam Necdette superde basrol oyuncusu Ahmetti sanirsam..Yorumlariniz lutfen..:icon_whis

ya evet ben en çok ahmete asılan kıslar varmıdır oradaki öğretmenler arasındaki muhabbetler...bunları merak ediyorum
yaseminle ne konuşuolar?
hukuk fakültesinde onu beğenen kızlar varmı??sonuçta yakışıklı adam
ahmetin hiç arkadaşı yokmu?? hukuk fakültesindeki bir iki adam ve orman mühendisi(kıbrısçıktaki)
yaseminin lale var
necdetin teo
harunun deniz
defnenin ışık
bu ahmetin tek hayatı ayla ve yasemin mi?
hiç üniversiteden arkadaşlarıyla görüşmezmi hadi üniversitesi lozandaydı
hayatı boyunca kendine bir dost edinememiş mi??
Ahmetin arkadaş hayatı sıfır..artık onun arkadaşlarını göstersinler cnm
bu arada denzi gezmiş ukala gösteriliyo tartışmasına bir şey eklemek istedim
tabiki ozaman nasıl davrandığını bilemeyiz, herkesin kusurları vardır ayrıca deniz gezmiş yırtık biri onu da biliyorum ama ben okuduğum kitaplardan bildiğim kadarıyla bu kadar değildi..ayrıca ben yaşar kadar iyi niyetli birinin ne sağ cephede ne sol cephede var olduğuğuna inanmıyorum o dönemde kahvehaneler taranıyormuş..o dönemde şiddeti sevmesen bile zorla itiliyorsun sonuçta arkaşını öldürüyorlar dövüyorlar bu durumda düşüncenin önüne intikam hırs geçiyor
bide bazı arkadaşlar o dönemde okadar kısa etek yokmuş dediler ya ben anneannemin kıyafetlerini gördüm çok komiğime gitti hiç mini etek giyecek bir insan değil şimdi dirseğinin üzerinde kısakollu tshirt gitmez o zaman öyleymiş ozmanlar insanla bir birine abazan abazan bakmazlarmış.tabi anneannemin eteği ışık kadar kısa deilmiş:icon_whis :img-yes:

iReMJeLiBoN
21-05-07, 17:49
__SEYMEN__
andromeasiren
anita
askasurguncu
aşk_oyunu 17
avrilcansu
aynakolik_fatma
beyaz gelincik_
blue ivy
CnsZL
duygu.1903
Eqo
epope
ergim
eski dost
Ferny&Lety
fundapehlivan
fırtına_
güleron
İremJelibon
layezal
lovely_ebru
mary_FB
masum_leydi
Melal
meltem_keremcem
mericik
muko88
naz_özge12
nehir_ksk
nehirrr
NiliWerda
pelosh
Penyes
Pimolisa
scoorpioo
sevda_cicegimm
sim
Spdr
şilimsi
TavusKuşu
tugchemre
zeyneps

spdr
21-05-07, 17:52

:img-hyste ilahi penyes...
ben de düşünüyodum da yazmaya korkuyodum buraya iyice pembe dizi kıvamına geldi zaten dizi der herkes dedim:icon_whis
ama ahmeti öyle yakışıklı bi hoca olarak falan tarif edince diğer öğretmen onlarla ilgili kıskançlıklar da yaparlar diyordum...
hatta yaseminle ahmetin birbirine bakışlarını görem kız öğrencilerin yahut meraklı hocaların dedikodu çıkarması-yasemin ahmeti tanıdığı için onla ilgili merak edilen bişi olunca hemen ona sorulması vs vs sahneler hazırlanabilirdi..
ama dizinin konseptine uymaz sanırım:)

ama hakkaten arabada napıyolar ne konuşuyolar bari onları gösterseler:hıh

a.y ye ahmet gitsetdi keşke sadece...bari orda adamakıllı görürdük..
necdet falan olmadan..
nerdeyse teoyu gösterdikleri kadar gösteriyolar ahmeti sadece:hıh

yasemini de durmadan gösteriyolar ama bişi yaptırmıyolar..
yani özel bi anını ahmeti -rüyayı-vicdan azabını vs yi düşünürken falan değil..
ilkokul fişleri eylemlerini yapıyor sadece:
yasemin okula gitti..
yasemin rüyayı tuttu.....şeklinde:hıh

askasurguncu
21-05-07, 17:52

yazdiklarinin
altina imzami atiyorum

andromeasiren
21-05-07, 17:57
ya ben bu bölümleri seviyorum diye geçiniodum ama eski bölümlere bakıodum kesinlikle çok güzelmiş beni de ekleyin listeye:img-yes:

şilimsi
21-05-07, 17:59
al bendende o kadar yani...
yasemin ahmeti o kadare tersliyor ya da ne biliyim kaçıyorlar birbirlerinden falan..
arabaya binince ne konuşuyorlar..nelerden bahsediyorlar...hiç eski konular açılmıyor mu??
onu da geçtim dediğiniz gibi ahmet nerede iner yaso evinin önüne kadar getiriyor muu??
ince ayrıntı bunlar belki ama üstünde durulması gereken şeyler!
ayrıca ben yasoyu anlamıyorum..
yaa rüya ahmetin çocuğu sonuçta..yasemin kızına bakınca hiç mi ahmet gelmiyor aklına hiç mi vicdanı sızlamıyor:hıh
domates işte:hıh

spdr
21-05-07, 18:04
ya ben bu bölümleri seviyorum diye geçiniodum ama eski bölümlere bakıodum kesinlikle çok güzelmiş beni de ekleyin listeye:img-yes:

:img-hyste :img-hyste alemsin..demekki eski bölümleri izlememek lazım...:icon_whis
ama ben de bugün ahmetin yaseminin hamile olduğunu öğrendiği yeri falan izledim...o zamanlar ne biçim kızıyodum ama ne güzel bölümlermiş onlar kıymetini bilemediiim:icon_sorr

şilimsi
21-05-07, 18:14
valla ayşe abla yaa...
eski bölümlere demediğimi bırakmamıştım ben..
ama gelen gideni aratır derler..
yeni bölümler eskileri aratıyo bebişim:icon_sorr
içimden geldi:icon_sorr:img-blush
Eski bölümleri özledik
Böyle devam etmez dedik
Hatırla Sevgili'den de geçtik
Unutma Sevgili dedik!

andromeasiren
21-05-07, 18:24
hem alışık mısın bakalım şarap içmeye?
Okulda ''sir''lerden gizli içerdik..
bazen onların neden rahip olduklarını düşünürüm,tahmin ediyorum tabi çok zor bişi..hiç evlenmemek yani..
kendini yanlız yaşamaya mahkum etmek..
bana göre zor değil..
bunu söylemen için çok erken
diil biliyorum..Ben de hiç evlenmeyebilirim.
(güler)Bunu söylemen için çok erken
Asla evlenmiş olmak için evlenmiycemASLA!!SEVDİĞİM İÇİN OLMAZSA KİMSEYLE OLMAZ!!
Hislerinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?hem de bu kadar genç biri olarak
Hislerimi anlamak için zamana ihtiyacım yok!Aslında bunun için kafi derecede büyüdüm
(karşılıklı şarap yudumlarlar)ve müzik başlar..Ahmet yaseminin fransızca dansa davet eder..seni sevmem de haksız
sevdim demem de haksız
fakat ne çok insafsız
simsiyah bakışların

bir ılık gece gibi
simsiyah bakışların
aşk dolu rüya gibi
simsiyah bakışların

o ne bakışlar öyle
taş mı olaydım söyle
beni çıldırtan böyle
simsiyah bakışların

bir ılık gece gibi
simsiyah bakışların
aşk dolu rüya gibi
simsiyah bakışların

deli ettin beni sen
senin oldum artık ben
bayram etsin o gülen
simsiyah bakışların

zeyneps
21-05-07, 18:46

Evet ya bu durum benim sinirimi bozuyor:hıh Ahmet gelmeden önce de Necidet'e odaklanmışlardı,yurda döndü hala Necidet'e odaklıydı Ahmet'in hislerini arada geçen cümlelerle gösterdiler bize karakterine hiç odaklanmadılar Necdet gibi ,şimdi hala Necdet'e odaklı izleyip gidiyoruz...senaristler Necidet'in yüceliğini göstericeğiz diye esas karakteri es geçiyorlar gözden kaçırıyorlar bence :hıh ilk kez Yasemin'le tren garında karşılaştıklarında "Necdet işi büyütmüş bi arkadaşım yazdı " gibi bişiy demişti de ben şok olmuştum :blink: :img-swoon onun arkadaşı var mıydı diye niye hiç onun arkadaşlarını göstermiyorlar tamam yurtdışında yaşadı ama geldi Kıbrısçık'a gitti bi arkadaşı Ziya mıydı:img-cool2 gerçi Ahmet'in edindiği arkadaşlardan da bi hayır gelir ki çocukluk arkadaşlarını gördük işte ; birisi Ahmet'ten hamile kalır başkasıyla evlenir çocuğunu saklar ,diğeri Ahmet'in sevgilisiyle evlenir çocuğunu saklar ,öbürü Ahmet'e göz koyar çocuğunu saklar :img-hyste Zavallı Ahmet çok saf bu çocuk çoooook:sad53: :img-in_lo

güleron
21-05-07, 18:47

benide katın o aileye lütfen..........

şilimsi
21-05-07, 18:51
ziyneps kanka..
fark ettiysen ahmetin bir zamanlar arkadaşım dediklerinin hepsi ahmetten çocuğunu saklıyor..
ne kıymetli çocukmuş Allahım:img-hyste
Ahmet saf..sanki yanındakiler çok zeki..
Gerçi öyleler..çakal mı dersin tilki mi dersin maşallah kol geziiy etrafta..
Hiç birinden hayır gelmez..
Necdet karakterini seviyorum ben ama her bölümde devasa bişeymiş gibi üstünde durmalarına gerek yok..
Bazen unutuyorlar dizinin Necdet'ten ibaret olmadığını!

zeyneps
21-05-07, 18:57
Evet kanka farkettim :hıh Hayret bişiy ya küçük bi olayda değil ki herkes normal gibi saklıyo :icon_whis Zavallı Rüya hangi çevrede büyüyor 80'li yıllarda diskoteklerde problemli genç kız olmazsa iyidir :sad53: Sürekli Necidet'i göstereceklerine biraz da onu gösterseler,bu çocuk Ayla'yla kaç aydır nişanlı ne yapar,okulda nasıl çalışır arkadaşlarıyla nerelere takılır :img-punk: Bunun yerine sürekli Edi'yle Büdü'nün Pastanedeki maceralarını gösteriyorlar :icon_whis :blink: Necidet devasa bişey evet bayağı bi devasa oldu enine :img-hyste
Bu arada kanka şiirini görmediğimi sanma gördüm çok kıskandım :img-cool2 çok güzel olmuş :img-in_lo

andromeasiren
21-05-07, 18:58
ziyneps kanka..
fark ettiysen ahmetin bir zamanlar arkadaşım dediklerinin hepsi ahmetten çocuğunu saklıyor..
ne kıymetli çocukmuş Allahım:img-hyste
Ahmet saf..sanki yanındakiler çok zeki..
Gerçi öyleler..çakal mı dersin tilki mi dersin maşallah kol geziiy etrafta..
Hiç birinden hayır gelmez..
Necdet karakterini seviyorum ben ama her bölümde devasa bişeymiş gibi üstünde durmalarına gerek yok..
Bazen unutuyorlar dizinin Necdet'ten ibaret olmadığını!

ahmetin çocukluk arkadaşlar ı dediğiniz lafta mesela ayla olsa olsa nekadar arkadaş olabilirler ki hadi saklanbaç oynayalımdan başla ne paylamış olabilirler??hatta ahmet lozandan döndüüğü yaz yasemini hatırlamamıştı..
necdet ayrı mesele zaten ya bu adamın gençlik arkadası yok mu??bea:icon_whis

zeyneps
21-05-07, 19:03
Ayla'yla ve Yasemin'le o kadar bişey bile yapmamışlardır sonuçta Ahmet onlardan 5-6 yaş büyük ve çocuklukta bu bayağı bi farktır yani :img-yes:

Ahmet'in arkadaşları dedik:img-blush
Hiçbirinden bir hayır görmedik:img-cool2
Yedikleri içtikleri ayrı gitmezmiş :icon_whis
Hepsi de birbirinden betermiş :hıh

şilimsi
21-05-07, 19:05
Evet kanka farkettim Hayret bişiy ya küçük bi olayda değil ki herkes normal gibi saklıyo : Zavallı Rüya hangi çevrede büyüyor 80'li yıllarda diskoteklerde problemli genç kız olmazsa iyidir Sürekli Necidet'i göstereceklerine biraz da onu gösterseler,bu çocuk Ayla'yla kaç aydır nişanlı ne yapar,okulda nasıl çalışır arkadaşlarıyla nerelere takılır Bunun yerine sürekli Edi'yle Büdü'nün Pastanedeki maceralarını gösteriyorlar Necidet devasa bişey evet bayağı bi devasa oldu enine
Bu arada kanka şiirini görmediğimi sanma gördüm çok kıskandım :img-cool2 çok güzel olmuş :img-in_lo

kıskanma kanka:img-hyste döktürürsün sende şimdi..bilirim ben seni:img-kiss:ayrıca beğendiğine sevindim bebişim:img-blush
Necdet devasa bişey oldu hemde enine öle mi?:img-hyste
Ya ben zaten Rüya'nın sonunu iyi görmüyorum..Anası belli babası belli değil:img-hyste Ne yapar büyüyünce bilinmez:img-cool2
Aylayı bile Ahmetten daha çok gösteriyolar yaa..Ayla zaten ahmetlerin evinden çıkmaz oldu..Akşam kahve içer ..sofra hazırlar falan..Asabımı bozuyo sirseri:hıh
Çantayı yicek suratına haberi yok:img-cool2

şilimsi
21-05-07, 19:11
benim dememe kalmadan döktürmüşsün kanka:happy0064..mükemmel olmuş bebişim yaa:img-blush
Yasemin Ahmetimi severmiş..
Ayla çoktan ona göz dikmiş
Necdet Yasemin mi pastalar mı karar verememiş
Bu üçlü Ahmedimi İstanbul'a geldiğine
Bin pişman etmiş:icon_whis/Hayattan bezdirmiş:icon_whis ..
ayhh bu da içimden geldi..
neyse kanka..senaryonada baksan bi bebişim..nasıl olur:)

zeyneps
21-05-07, 19:37
Ehh gelin kız ya "bakın ben hamaratım oğlunuza iyi bakarım"demeye getirio yerini yapıyo evlendikten sonra hepsini kök söktürecek :hıh

Ohh ohh sen döktürmeye devam :img-in_lo Kıskandım yine :img-help: Bebişim merak etme senaryoya bakıyorum cinayet yazmak da öyle hemne olmuyo ki canım zaten bu bölümü parça parça mı versem hepsini bir mi karar veremedim:icon_whis

Ah Ahmedim ahhhhh...bu Ayla sana kök söktürür litfen nikah masasından kaç ....biz sana yardım ederiz forumcak bazılarımız Ayla'yı diğerleride Gürsoy ailesini oyalar ,Melahat'le Kamil'i de hallettik mi ,biz Şival'le seni arka kapıda bekleriz kuzum Rıza Amca'nın Anadolunu ödünç alırız :icon_whis :img-hyste

şilimsi
21-05-07, 19:40
evet kanka yaa..biz arka kapıda bekleriz..araba desen zaten son model kapıda hazır..vu huu!:img-hyste
şahsen ben aamedim için gereken tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım..dizide canlandırdığı karakteri her ne kadar çok fazla sevmesemde insanlık namına onu o masadan kaldırmamız gerektiğine inanıyorum:img-hyste
Ahmet oturdu masaya
Kaldırmak bize düştü
Kalk Aamedim kalk!
Ayla hayatına kara leke gibi düştü!:icon_whis
neyse ben çıkıyorum..hepinize iyi akşamlarrrr:sad53:

zeyneps
21-05-07, 19:56
iyi akşamlar kankaaaaaabye bye

Aşkolsun niye sevmiyosun :img-cool2 ne kötülüğünü gördün Ahmedimin :img-cool2 biraz saf ama Kerem ,Mecnun gibi bir karakteri var evelallah :icon_whis Aşkı için yapamayacağı şey yok ,kıvrak bir zekası da var her ne kadar pek bize göstermeselr de Deniz'le de güzel konuştu :img-yes: Arada bir fevri davranıo o kadar kusur Necidet'te de olur :img-hyste

spdr
21-05-07, 20:28
selam herkesee...
fazla da kimse yok ya neyse:icon_whis
bıdık..ziynep döktürmüşsünüz..
bana ilham gelmiyo..
hiç gelmedi şimdiye kadar yani:)
ben başka şeylerden bozmaya çalışıyorum sadece..
slogan için şunu düşündüm..

eski hs yi özledik kendimizce
tube çekip duruyoruz elden geldiğince
öz hs ye kavuşmak istedik
iş yok bu senaristlerde:icon_whis

ferdi babadan seçmeler:img-hyste(ben de özledim den bozdum ama baya bozmuşum sanırım:icon_whis )

avrilcansu
21-05-07, 21:37
Şevval'cim bizler Deniz Gezmiş'i tanımadık.
Kişiliğini bilmiyoruz.Bizim bildiğimiz devrimci yanı ve yapmaya çalıştıklarıdır.
Tabii haksız yere idam edilmesidir.
Bu dizinin 3 tane danışmanı var senaryo ekibi Deniz Gezmiş'in diyaloglarını büyük ihtimal onlara danışarak yazmışlardır.
Bence kafalarına estikleri gibi replik yazamazlar çünkü önemli birisi canlandırılıyor.
Nasıl Menderes'in bazı replikleri zamanında söyledikleri ile bire bir ise Deniz Gezmiş'inde belki dizide bire bir sözleri vardır.

Ya arkadaşlar, hala farkında dğeil misiniz bu ATV'nin oynadığı bir oyun bize??!!
Hala adil davranılmadığının farkında dğeil misiniz?

Mitingler yapıldıktan sonra, Neden Deniz Gezmiş'i tutukladılar? Tamam, herkes aranıyordu ama, snaki bir miting yapmak kötü birşeymiş te, yurt basmak değilmiş gibi geliyor. Neden Sağcıların tutuklandığını görmedik? Neden polislerin onların peşlerinden koşturduğunu görmedik?

Neden hep kötülenen Menderes'e bile acındırtmayı başarabilmiş senaristler, Deniz Gezmiş'i ukala gösteriyorlar?
Ben Menderes anlatılırken, ne kadar yanlış düşünmüşün, düşüncesine kapıldım ama, artık senaristler ne kadar yanlış düşünmüş düşüncesine kapılıyorum.

Siyaset görmek istiyoruz dediysek, tarihimizin önemli kişiliklerini kötüleyin demedik.
Tamam Deniz Gezmiş böyle biri olabilir, ama neden Menderes te olduğu gibi, iyi yanlarını gösterip, onu bir kahraman yapmıyorlar???

Ben ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum, ve bu konuda inanılmaz şikayetçiyim.
Farkında değilmisiniz ne yaptıkalrının, güya Deniz Gezmiş'i, dizinin baş karakterine karşı koyup, izleyicinin antipatisini kazanmak...

Deniz Gezmiş, fikirlerine inanan, ölene kadar fikirlerini savunan, ölmeyip öldürülen, biridir...

Ve bunu bana babam söylemişti, snaırım o zaman Demirel vardı iktidar da...

Ozaman ki iktidar;
"Siz bizden 3 kişiyi aldınız, şimdi bizde sizden 3 kişiyi alıyoruz" diyerek, Deniz Gezmiş ev arkadaşlarını, Menderes ve diğerlerinin ölümüne, idam etmişler.
Doğrudur, değildir, bilmiyorum
Senaristleri protesto ediyorum!!!

spdr
21-05-07, 21:55
Ya arkadaşlar, hala farkında dğeil misiniz bu ATV'nin oynadığı bir oyun bize??!!
Hala adil davranılmadığının farkında dğeil misiniz?

Mitingler yapıldıktan sonra, Neden Deniz Gezmiş'i tutukladılar? Tamam, herkes aranıyordu ama, snaki bir miting yapmak kötü birşeymiş te, yurt basmak değilmiş gibi geliyor. Neden Sağcıların tutuklandığını görmedik? Neden polislerin onların peşlerinden koşturduğunu görmedik?

Neden hep kötülenen Menderes'e bile acındırtmayı başarabilmiş senaristler, Deniz Gezmiş'i ukala gösteriyorlar?
Ben Menderes anlatılırken, ne kadar yanlış düşünmüşün, düşüncesine kapıldım ama, artık senaristler ne kadar yanlış düşünmüş düşüncesine kapılıyorum.

Siyaset görmek istiyoruz dediysek, tarihimizin önemli kişiliklerini kötüleyin demedik.
Tamam Deniz Gezmiş böyle biri olabilir, ama neden Menderes te olduğu gibi, iyi yanlarını gösterip, onu bir kahraman yapmıyorlar???

Ben ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum, ve bu konuda inanılmaz şikayetçiyim.
Farkında değilmisiniz ne yaptıkalrının, güya Deniz Gezmiş'i, dizinin baş karakterine karşı koyup, izleyicinin antipatisini kazanmak...

Deniz Gezmiş, fikirlerine inanan, ölene kadar fikirlerini savunan, ölmeyip öldürülen, biridir...

Ve bunu bana babam söylemişti, snaırım o zaman Demirel vardı iktidar da...

Ozaman ki iktidar;
"Siz bizden 3 kişiyi aldınız, şimdi bizde sizden 3 kişiyi alıyoruz" diyerek, Deniz Gezmiş ev arkadaşlarını, Menderes ve diğerlerinin ölümüne, idam etmişler.
Doğrudur, değildir, bilmiyorum
Senaristleri protesto ediyorum!!!

evet zaten bunun üçe üç gibi bişiler diyerek olduğu çok net biliniyor..
gerçekten de çok yazık yapılanlar:img-yes:

ama bence atv bir oyun oynuyor gibi bir şey dememek lazım hemen..
adnan menderesin de mesela sessizliği ve utangaçlığı öne çıkarılmıştı-biz her ne kadar ona acımamızın onun adına iyi bişi olduğunu düşünsek de bence hiç bir lider öyle bir durumda resmedilmekten hoşlanmazdı:img-yes:
yani herkesin birden hoşuna gidecek bir durumu oluşturmaları mümkün değil zaten:img-yes:
deniz gezmiş itici bir tip gibi geldi doğru-ama gerçekten de ilk bakışta öyle geliyodu o zaman da belki insanlara-ben de hiç beğenmedim aslında....
ama bunun kasıtlı yapıldığını düşünmüyorum..
ahmete karşı gelme durumundan bahsettin sanırım bir de..
ben öyle görmedim..
bence çok büyük ihtimalle ahmet onu çok sevecek ve hani hocaların sevdiği biraz da ukala öğrenciler olur ya öyle bişi olucaklar..
ahmetin tavırlarından belliydi bu:img-yes:

taraf tutmadıklarını yine yine aynı örnekle veriyorum..
bir tarafı sadece-tek başına yaşar temsil ederken...
diğer tarafı sevim-mehmet-deniz-defne-deniz gezmiş temsil ediyor...
eğer haksızlık var taraf tutma var denilseydi kesinlikle farklı taraf için haksızlık yapıldığını düşünürdüm ben:img-cool2

handeMveÖ
21-05-07, 21:55
avrilcansu ilk girdiğim anda foruma senin yazınla karşılaştım...

aynen katılıyorum...gerçekten çok haklısın...tespitlerinde çok yerinde ayrıca...:img-yes: atv ye tmsf el koydu ve şimdi devlet atv yi istediği gibi yönetiyor büyük ihtimalle...
pekala şu anki iktidarda dizideki deniz gezmiş sahnelerine istediği gibi el koyabilir yada sansürleyebilir diye düşünüyorum..:icon_whis

en sevdiğim dizinin şu dönemi böyle anlatması çok şaşırtıcı...oysa ki menderes dönemini nasılda güzel anlatmışlardı...bnm ve tanıdığım bir çok kişininde menderese karşı olan önyargıları azaldı...

peki niye şimdi "aynı" senaryo grubu "aynı" şekilde titiz bir şekilde en öenmlisi "objektif" bir biçimde anlat-a-mıyor..:icon_whis

oysa ki Deniz Gezmiş de en az Menderes kadar önemli bir şahsiyettir türk siyasi geçmişine bakıldığında...

bir zamanlar "sol" gençliğinin lideri olmuş ve hala sol gençliğinin idolü olan böyle birinin dizide bu kadar "es" geçilmesini anlayamıyorum...

senaristler de şu işi yapacaklarsa doğru dürüst yapsınlar...ya düzgün anlatsınlar yada "biz anlatamıoruz" veya da"gerçeğe riayet ederek anlatamıyoruz.özür dileriz." deyip bıraksınlar ve daha da ahmet yasemin necdet ayla vs.. beşgenlerine ongenlerine doğru yol alsınlar...:img-cool2

mary_FB
21-05-07, 22:04
dizideki siyasi olayları aslında çok da ciddiye almıyorum ama yinede taraf tuttuklarını söylemem zor olur
deniz gezmişi taraflı anlatıyor diyenlere sormak isterim deniz gezmiş ne yaptı ki senaristler göstersinler üniversite işgallerini yoksa sürekli yaptığı eylemler ve tutuklanmalarını
bence merak etmeyin zamanı gelince fazlasıyla istediğiniz gibi gösterilecektir dizinin danışmanlarına bakınca ben bunu açıkca görebiliyorum..

spdr
21-05-07, 22:07
ya arkadaşlar ben anlayamıyorum..
çok ciddi anlamıyorum ama..
hükumet diziyi-deniz gezmişi niye sansürlemek istesin ya..
çok saçma olur bu..
ayrıca da tomris giritlioğlu-can dündar böyle bir haksızlık yapıldığı zaman ses çıkarmadan kabullenecek insanlara benziyorlar mı sizce....

yani anlatamıyorlar-kötü anlatıyorlar evet ama neden söylediği şeylere odaklanmıyorsunuz o zaman..
deniz gezmişi sadece o dizi tanıtmıyor ki.
onun görüşlerini benimseyen destekleyen herkes tanıtmak durumunda bence..
neden artık eleştirmek yerine söylediklerine dikkat çekmiyorsunuz biraz da..

yani dikkat ediyorum..
deniz gezmişin söyledikleri üzerine ciddi ciddi yorum yapan çok az kişi var..
yanlış anlaşılmak istemiyorum-tabiki hiç kimse belli bir konuda yorum yapmak zorunda değil...
ama gerçekten birini seviyorsak daha farklı şekillerde davranmalıyız bence..

söylediği çok güzel şeyler vardı gezmişin...
önce de yazmıştım..
üniversitede ders veren hocaları kendimiz seçemiyoruz diyordu mesela..
en çok bu dikkatimi çekti benim orda...

konuşma içeriği bakımından eksikliği ise bence..
eleştirileri sıralaması ama çözüm olarak hiç bir şey sunmamasıydı...

ileriki bölümlere de bişiler bırakmışlardır heralde..
bu kadar tepkili olmaya gerek yok bence:img-yes:

Melal
21-05-07, 22:10
Cansu'cum yazdıklarına katılamayacağım canım.
Neden dersen bir kere Menderes'i acındırmadılar sadece kibar birisi olduğunu gösterdiler.
Ve idamı hak etmediğini gösterdiler.
Deniz Gezmiş tutuklandı çünkü Taksim'in ortasında izinsiz miting yaparsan herkesi tutuklarlar.
Ki o dönemler hassas zamanlarmış tutuklanması çok normal.
Sağcılar yurt bastı neden tutuklanmadı dersen bunun birkaç sebebi olabilir.
Ya polis sorgulamıştır bu bize gösterilmedi ki böylesi bir kavgada sorgulama olmaması imkansızdır.
Yada bizimkiler şikayetçi olmadı.
Senaristlerin herşeyi açık açık göstermemelerinin sebebi tepkiler olabilir.

Atv'ye tmsf el koydu diye senaryo ekibi yön değiştirecek değildir.
Bu bence saçma olur.
En fazla repliklerde biraz kısıtlama yapabilirler.
Menderes'le Deniz Gezmiş'i kıyaslamak çok yanlış.
Birisi 10 sene boyunca ülke idare etmiş.
Doğrusu,yanlışı olan ama sonunda hak etmediği bir şekilde öldürülen bir lider.
Deniz Gezmiş genç yaşında fikirlerini savunmuş ve savunduğu fikirler uğruna öldürülmüş o dönem gençlerinin lideriydi.
Deniz Gezmiş'in nedne iyi yanları gösterilmiyor diyorsunuz.
Belki zamanla gösterilecektir ama bence biz daha çok onun siyasi yönünü göreceğiz.
O veya bu şekilde o dönemlerde hatalar yapılmış.
HS senaryo ekibinin bende objektif olmadığını düşünenlerdenim.
Solcuları hep dövülen,ezilen taraf göstermelerini istemiyorum.
Ama sağcılarıda hep kavgayla,tekme-tokatla hakkını arayan güruh olarak görünmesini de istemiyorum.
Yaşar gibi sağcılarda var unutmayalım.

Spdr arkadaşım hükümet diziyi nedne sarsünlesin ki demiş.
Çok doğru söylemiş yakında gökten taş yağsa hükümetten bileceğiz.:)
Ben bir diziye takacaklarını sanmıyorum biraz mantıklı düşünelim arkadaşlar.
Burada yanlış anlatım varsa o senaristlerin hatasıdır.
Hataları başka yerlerde aramayalım.:)

spdr
21-05-07, 22:10
dizideki siyasi olayları aslında çok da ciddiye almıyorum ama yinede taraf tuttuklarını söylemem zor olur
deniz gezmişi taraflı anlatıyor diyenlere sormak isterim deniz gezmiş ne yaptı ki senaristler göstersinler üniversite işgallerini yoksa sürekli yaptığı eylemler ve tutuklanmalarını
bence merak etmeyin zamanı gelince fazlasıyla istediğiniz gibi gösterilecektir dizinin danışmanlarına bakınca ben bunu açıkca görebiliyorum..

sen böyle söyleyince aklıma geldi..

bence de deniz gezmiş her ne kadar tepkisiyle-söyledikleriyle öne çıkmış olsa da adnan menderes kadar büyük-önemli demek çok doğru olmaz ..

adnan menderes idam edilmese de adnan menderes olacaktı..
ama deniz gezmiş idam edilmese şimdiki deniz gezmiş olmayacaktı ...
siz de takdir edersiniz sanırım...

Melal
21-05-07, 22:16
Deniz Gezmiş idam edilmeseydi asla böyle bir idol olmazdı.
Ayrıca Adnan Menderes'te idam edilmeseydi Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlarından birisi olarak kalacaktı.
Ama idam edilmesi onu hafızalara kazıdı.

handeMveÖ
21-05-07, 22:21
melal abla tamam belki "tmsf" olayıyla alakalı biraz abartmış olabilirim..:img-grin2
ama aklımdan geçeni söyledim...ne diyeyim??:icon_whis
öyle yada böyle bu dizi maalesef "denizin" dönemini şuana kadar hakkıyla anlatamadı...belki geçtiğimiz bölüm biraz düzelir gibi oldu fakat işte görüldüğü gibi çoğu kişi memnun değil...

ben çok şey istemiyorum...sadece bu işe madem başladılar yarım yamalak bırakmasınlar bazı şeyleri...bunu da istemek fazla değil sanırım...sadece biraz daha önem versinler şu dönemede bizde gönül rahatlığıyla izleyelim diyorum...o kadar...başkada istedğim hiç bir şey yok...

iyi sohbetler...

Melal
21-05-07, 22:31
Hande'cim Deniz Gezmiş'i anlatmaya tam anlamıyla daha yeni başlanıyor.
Henüz 1967 yılındalar 1968 kuşağı 1971'e kadar olan dönemde bol bol Deniz Gezmiş sahneleri göreceğimizi sanıyorum.:)

fırtına_
21-05-07, 22:32
ben bu dizinin hiç objektif olduğunu düşünmüyorum
öncelikle bunu belirtiyim

bu dizide solcular işci haklarını savunan hakkın adaletin yanında olan kişiler olarak gösteriliyorlar
ama sağcılar yobaz ve kavgacı

ben sağcıları veya solcuları savunucak değilim

ama bu kavga olayları sadece sağcıların yaptığı şeyler değil
ki benim okuduğum kitaplar ve o dönemde yaşamış insanların anlatımları
bu olayları çoğunlukla solcuların yaptığı doğrultusunda

handeMveÖ
21-05-07, 22:41
iyide ablacım iki haftada bir denizi göstermekle bu dönemi nasıl bitirmeyi planlıyolar...
resmen adamı dizide iki haftada bir görüyoruz..şimdiye kadar böyleydi...eğer bu haftada görürsek ilk kez iki hafta üst üste görmüş olacağız...
yani hem bu dönemi bu sezon bitiminde bitirmeyi planlıyolar(ben böyle duydum diğer sezona sarkarsa bilemem)hem de adamı iki hafta arayla gösteriyolar...
ee nasıl bitirecekler??ben o yüzden doğrudürüst bişey anlatmadılar şimdiye dek diyorum...
ne kaldı ki şurda bitmesine sezonun...o kadar olayı nasıl anlatacaklar merak ediyorum...umarım düzgün birşey çıkar ortaya...
ve umarım bol bol görürüz doğrudüzgün bir şekilde...
nys ben bu sefer gerçekten çıkıyorum...
iyi muhabbetler....

Melal
21-05-07, 22:43
Hande'cim daha önce az göstermelerinin sebebi öğrenci olaylarının daha alevlenmemiş olması sanırım.
Artık bundan sonra her hafta göreceğimizi düşünüyorum.
Sanırım şimdi 67 sonbaharındayız.
Artık 68 kuşağını ve öğrenci olaylarını göreceğiz.
Ve tabii darbe ve idamlar.
Sezon finalini nasıl yapacaklar merak ediyorum.:)

Melal
21-05-07, 22:48
Taze bir eskşisözlük yorumu.:)

biri bir yazardan alıntı yaptığında diğerinin çattadanak alıntının nereden alındığını söylemesiyle gözümüze tuhaf görünmeye başlamış dizidir.

---bıdıbıdbıdı sorgulanmaz!
---bana mussolini'nin kara kitabıyla gelme!

yalnız deniz gezmiş marx'tan filozoflar, biz ve dünyayı değiştirmek temalı bir alıntı yaptığında ahmet neden "biz de marx okuduk ama bak şimdi ben sana başka bişey diyorum" diye alıntıyı yerine koymamıştır, merak konusudur.

Tavuskuşu
21-05-07, 22:57
Sanırım şimdi 67 sonbaharındayız.
Artık 68 kuşağını ve öğrenci olaylarını göreceğiz.
Ve tabii darbe ve idamlar.
Sezon finalini nasıl yapacaklar merak ediyorum.:)

68 kuşağını görmek için sabırsızlanıyorum.Bence sezon finalini darbeyle yaparlar.Darbe olur,belki bizim deniz tutuklanır filan öyle bitebilir diye düşünüyorum.Çok emin değilim ama kesin bizi önümüzdeki sezona kadar çatlatırlar.

spdr
21-05-07, 23:04
Taze bir eskşisözlük yorumu.:)

biri bir yazardan alıntı yaptığında diğerinin çattadanak alıntının nereden alındığını söylemesiyle gözümüze tuhaf görünmeye başlamış dizidir.

---bıdıbıdbıdı sorgulanmaz!
---bana mussolini'nin kara kitabıyla gelme!

yalnız deniz gezmiş marx'tan filozoflar, biz ve dünyayı değiştirmek temalı bir alıntı yaptığında ahmet neden "biz de marx okuduk ama bak şimdi ben sana başka bişey diyorum" diye alıntıyı yerine koymamıştır, merak konusudur.

:img-hyste iyiymişş...
de mussolini kısmı nerde geçmişti..
konuşmayı hatırlyor gibi oldum ama tam çıkaramadım:img-help:

bounce221
21-05-07, 23:16
hala bu konudayiz..
daha henüz göstermediler ..yeni yeni deniz gezmis diziye girdi..bölüm boyunca ondan bahsedilmesi ne kadar sacma olur..
dizide cok önemli 2 ask var..ve bisekilde herkez önemli bu dizide.. bir saate ne kadar sey sigdirabilirlerki..
dizide sagcilar kavgaci diye gösterildi..bunu biraz olsun yasarla dengelediler..
solcular ise hep iyi insanlar hep dogrular hep eyitimliler..bu haksizlik degilmi ozaman..
sagcilar gariban ...

spdr
21-05-07, 23:30
bounce221 ayynen katılıyorum..:img-yes:

ya geçen bölüm nasıl bitti diye düşündüm...
epey bir zorladıktan sonra aklıma geldii..
necdet ve güzidenin sahnesiyle bitmişti dimi:hıh
artık merak ettirecek yerlerde bile yok ahmet...
ahmeti çok özledim ben...:icon_sorr
ama deniz gezmişle çok yakın olmasını istemiyorum şahsen...
dizideki karakteri hiç sevmedim...
gerçi daha düzeltirler heralde ama..
genel olarak ahmetin bir tarafta yer almasını istemiyorum:hıh

yasemin rüyayı kimseye bırakamamış olsun mesela bi gün...
rüya da okulda biraz ahmetle zaman geçirsin:img-in_lo
gerçekten gerekli böyle sahneler bence:icon_whis

sim
22-05-07, 00:00
Ahmeti bende çok özledim:img-in_lo :img-in_lo :img-in_lo Acaba yönetmen vs... fark etmiyor mu ne kadar dengesiz dağıttıklarını rollerin.Her yerde Necdeti görmekten sıkıldım şahsen:img-help: Yoksa kasti mi yapıyorlar bunu?Ayrıca önceden Ahmetle Yasminin karşılaşması başlı başına olay olurdu şimdi birlikte arkadaş olmayı tecrübe ediyorlar o sahnelerden tık yok.O kadar basit bir şey demekki:icon_whis

Turka
22-05-07, 00:11
Bu senaristler kimdir nedir necidir neden bu guzelim hikayeyi alip evirip cevirip berbat ettiler. Onlari devre disi edip senaryoyu kendimiz ele gecirelim ne dersiniz? Ben ilk bolumler kadar zevk almiyorum diziden ozamanlar her bolumde salya sumuk aglardik simdi ise sadece sinir oluyoruz. :img-fie:

sim
22-05-07, 00:17
Bu senaristler kimdir nedir necidir neden bu guzelim hikayeyi alip evirip cevirip berbat ettiler. Onlari devre disi edip senaryoyu kendimiz ele gecirelim ne dersiniz? Ben ilk bolumler kadar zevk almiyorum diziden ozamanlar her bolumde salya sumuk aglardik simdi ise sadece sinir oluyoruz. :img-fie:Kesinlikle katılıyorum.Diziyi bu kadar severken ne hale getirdiler.Kimse gidişattan memnun değil.Ratinglere bakıpta bir şeyler yolunda sanmasın senaristler.''Hatırla sevgili o eski günleri...''

t-o-r-t-u-r-a
22-05-07, 00:23
hala bu konudayiz..
daha henüz göstermediler ..yeni yeni deniz gezmis diziye girdi..bölüm boyunca ondan bahsedilmesi ne kadar sacma olur..
dizide cok önemli 2 ask var..ve bisekilde herkez önemli bu dizide.. bir saate ne kadar sey sigdirabilirlerki..
dizide sagcilar kavgaci diye gösterildi..bunu biraz olsun yasarla dengelediler..
solcular ise hep iyi insanlar hep dogrular hep eyitimliler..bu haksizlik degilmi ozaman..
sagcilar gariban ...

evet bu haksızlıgı yaşar ile dengelediler daha dogrusu dengelemeye çalıştılar ama digerleri çogunluk olarak egitimli ,iyi,dogru oysa diger taraf ta sadece yaşar iyi dogru egitimli egitimden yana ama sadece yaşar ile yetmez bence umarım ilerleyn bölümlerde yaşarkendi gibi düşünen birçok iyi dogru ve egitimli kişiler bulır

t-o-r-t-u-r-a
22-05-07, 00:30
şunu söylemeden geçemiycem yaşarın ışık'ın ellerini tutup okudugu şiir hariakydı çok gzüel okudum çok duygulandım onu tam bişlen avrsa yazabilirmi acaba

CicimBenim
22-05-07, 04:40
Eski sevigilinle arkadas kalmak bu kadar kolaymi? Sanki hic birsey olmamis gibi? Ben olsaydim yapamazdim... Arkadas kalmak icin nedenler vardir... o kisiyi hayatindan kaybetmemek icin ve en onemlisi hala bir umit var diye arkadas kalirsin. Riza'nin Necdet'e kiymetinizi bilin demesi ve Yasemin'in bunu duymasi iyi olmadi. O lafin kendisine gecerli oldugunuda hissetti. Necdet'in cok fedakarliklari oldu ve Yasemin bir kez daha ne kadar kiymetli oldugunu anladi. Yasemin kendini zor tutuyor. Ahmeti unutmaya calisiyor (olmuyor tabiki) ve bu nedenle Necdet'e bir sans taniyor ama gercekleri inkar ediyor. O hic bir zaman Necdet'i sevemez. 4 sene icinde sevemediyse bu saat'ten sonra nasil sevsinki?Ahmet'le arkadas kalmasinin zor oldugunu biliyor ama kopamiyor. Ayri kalmalari daha ne kadar surecek gorecegiz. Ahmet evlenecekse, evlensede rahatlasak.

Necdet'e gelince diyecek birseyim yok cunku bunu bekliyordum. Onunda ihtiyaclari vardir tabiki. Eger aralarinda birsey olursa, sabah kalktiginda pisman olacaktir. Guzide'de arandi ama. Tamam dizide rol almasina sevindim ama Necdetin evli oldugunu bilerek ona yaklasmasini begenmedim her ne kadar iyi biri olsa da.

Ayla ah Ayla! Bu kiz sinsi. Tabi Ahmetin annesinin laflari iyi gelmedi! Aylaci oldugu belli! Ne kadar guvensiz oldugunu gorduk, olacagi buydu. Kendi etti kendi buldu, Necdet'de tabiki. Ikisi evlenme teklifi ettiler. Ikisi duruma goz yumdu... gercekten ne bekliyorlardi. Ayla benim sevgim ikimize yeter demisti teklifi ettiginde, oyle gorunuyorki yetmiyormus. Ahmet bir turlu sevemiyor, Yasemini ariyor.

Yasemin cok olgunlasti. Gonlune laf dinletmeye cabaliyor ama dinletemiyor, oda Ahmeti ariyor. Necdetin iliskisini ogrendiginde nasil bir tepki verir acaba. Suan da Ahmeti bir kenara birakti, Necdet kaldi ve Necdetin ilgisini kaybetmek Yasemini cok zor bir durumda birakacak. Sevdiginden degil de, yalniz kaldigindan. Yasemin Necdete kizar. Eger baskasi olursa bosaniriz demislerdi yokki baskasi olursa aldatalim.

Ben Yasemin-Ahmet askini gormeye ozledim ya. Ne zaman gosterecekler! Ilk bolumleri cok ozledim

nehirrrr
22-05-07, 06:04
hepinzii ekldm :)

Canim, biliyorum beni listeye coktaaan ekledin ve ben sana o.m. gonderdim birazdan soyleyecegim konu hakkinda ama bana cevap yazmadigindan emin olamadim. Canim, benim adim listede uc tane "r" harfi ile yazilmis ama benim nickim de 4 tane "r" harfi var:icon_sorr simdi forumda 3 ve 5 tane "r" harfi olan nehir adinda uyeler var karismasin diye diyorum;)

Ha bu arada cidden ya dizide Guzide karakterini oynayacak kisinin sarkici Meyra olacagi soyleniyordu ama Guzide'yi ben hic ona benzetemedim? O mu gercekten? Yoksa baska bir oyuncu mu?

Messa
22-05-07, 10:20

Bana göre Yasemin’e bu kadar fazla yüklenilmesinin ve olumsuz eleştiri almasının en büyük nedeni, şuanda bu durumda olunmasının en büyük sebebinin kendisi olmasıdır. İkinci nedeni ise, Yasemin karakterini Beren Saat’in canlandırmasıdır. Yasemin, hamile olduğunu Ahmet’ten gizleyerek, Necdet ile evlenip kendi sorumluluğundan kaçarak, yaşadıklarına sahip çıkma cesaretini gösteremeyerek ve Necdet’le evlenip en kolayını seçip, hazıra konarak en büyük suçludur. Öte yandan Necdet, tüm gerçekleri bilmesine rağmen sadece kendisini düşünerek bencillik edip, Yasemin ile evlenerek, Ahmet ise, bana göre bu üçlüde en az hatasız olan kişidir. Tek hatası sevmek ve 2x2’yi toplayamamak ve Yasemin ile kaçma planları yaparken Rüyanın Necdet’in kızı olduğunu sandığı halde düşüncesiz davranmasıdır. (Ben asla oyuncu-karakter’i karıştırmam evet Cansel’i seviyorum ama dizi’de de birkaç ufak hata dışında hatasız görüyorum ama en sevdiğim karakter Ahmet değildir. Harun’dur.)

Bu hata oranlarını toplama vurursak;

1-Yasemin
2-Necdet-Ahmet

Bunun dışında, Yasemin karakterini Beren Saat gibi henüz oyunculuğun başındaki bir oyuncu adayı değil’ de Özge Özberk gibi başarılı ve sevilen bir oyuncu canlandırsaydı eminim Yasemin’in birçok hatası hoş görülürdü veya türlü kılıflar uydurulurdu.

Yasemin’in bu kadar fazla antipati uyandırmasında canlandırdığı karakteri tam anlamıyla oynayamaması, izleyiciye ne hissettiğini yansıtamaması, duyguyu veremeyen bir oyuncunun canlandırması’ da büyük bir etken.

Messa
22-05-07, 11:00
ozge ozberk yasemin kareketerini
canlandirsaydi demek yasemin karekterini burda cok kisi sevecekti
demeki sirf beren yasemin karekterini oynuyordu burdakiler yasemin kareketerini begenmiyorlar ben sahsen kendi adima soyliyeyim ozge bu dizide oynasaydi ben hiç izlemezdim ve ozge ozberk gibi cok sevilen yazmisin beren saate cok seviliyor benim bu diziyi izlememin tek sebebi berendir

Beren'inde çok sevildiğini tabiki biliyorum ama orada yazmamışım nedense. Benim edindiğim izlenim bu, sana veya başkasına göre yanlıştır ama benim düşüncelerime göre doğrudur. Yasemin karakterini Özge gibi başarılı ve duygularını yansıtabilen biri canlandırsaydı bence bu kadar eleştiri almazdı. Sende de oyuncu-karakter ayırımı yapamadığını görüyorum. Beren ve Yasemin'i karıştırıyorsun. Bende Beren'i çok fazla sevmemekle beraber henüz yolun başında olduğunu ve zamanla kendisini geliştireceğini düşünüyorum. Yasemin'in yaptığı tüm hatalara rağmen yine'de Ahmet ile olmasını isterim.

sude01
22-05-07, 11:18

resimseçici her yazdığına katılıyorum,hayır neden herkes bu kadar yasemine yukleniyor anlayamıyorum...ben yasemine kızamıyorum..onun yerinde olup radikal kararlar vermenin bu kadar kolay olduğunu dusunmuyorum..bir kalemde herseyi bırakıp terk etmek kolay değil, necdeti bırakamadı, ama sırf necdetle yasadığı için ona asık olmak zorundada değil, ahmete ne kadar asık olduğunu zaten hepimiz biliyoruz..ahmettede ben hic suc bulmuyorum..yaseminin neden necdetle evlendiğini bilmediğini için, yaseminin hissettiklerinden emin olamadı karsısına ilk cıkan (ayla) kişiyle evliliğe karar verdi, necdettede simdiye kadar suc bulmuyodum ama son bolumlerde yasemine davranısları, aylanın tek sozuyle guzideye gitmesi inanamıyorum, yasemin necdete ne yaptıki? yakınlaşmayı teklif etti, necdette gururundan kabul etmedi kabul ediyorum ama bu kadar umursamaz davranmasının sebebi neydi?yasemin ustelik onu bırakıp ahmetle kıbrıscık a da gidemedi, hepsini biliyor ..şimdi neden yasemine bu kadar mesafeli? bundan once butun evi cicekle dolduran kendisi değilmiydi? yasemin bence bu ilişkiyi ogrenicek.. ve necdete eğer baskasına asık olursan ayrılırız dediği için bosanıcaklar..ama necdet bundan sonra ahmetle yasemin arasında hiçbirşey gecmediğini oğrenince ve ayla ahmet evlenince o kadar pişman olacakki..buna eminim.. ustelik guzidenin sakladığı ne varsa ki cok onemli seyler olduğunu dusunuyorum.....bunlarda ortaya cıktığında,necdet ne uğruna yasemin ve ruyadan vazgecmis olacak??

Messa
22-05-07, 11:18
canim ben ayirabiliyorum bereni ve oynadigi karekteri
ben yasemin karekterini cok sevmiyorum cok dengesiz buluyorum
gelelim beren ecok iyi bir oyuncu demiyorum eksikleri var dogru ama simdi ozge yasemin karekterini oynasaydi bu kadar tepki almazdi yazmisin oysa oynayacagi kareketer suan berenin oynadigi kareketerin aynisi olackti yine cocugunu sakliyacakti ahmeten yine ahmet ekecekti garda:icon_whis yine boyle dengesiz davranacakti eh o zaman sirf ozge oynuyor diye bunlari gormezliktenmi gelecektiniz:icon_whis

Gelecektiniz diyerek genelleme yapmışsın ben Yasemin karakterini kim oynarsa oynasın şimdi düşündüğüm gibi düşünürdüm. Sen bu diziyi Beren için izliyormuşsun ama ben Cansel için asla izlemiyorum. Siyasi yönü için izliyorum, bunu birçok defa'da dile getirdim. Başroldekilerin hepsinden gına geldi artık gençlerle ilgileniyorum diye. Siyasi olaylara ağırlık verilsin diye... Ama forumun geneline baktığımda ben o izlenimi edindim. Eğer Yasemin'i Özge Özberk oynasaydı büyük bir çoğunluk olaya objektif bakamayacaktı ve Yasemin'i her ne olursa olsun haklı bulacaktı demek istediğim. Bu benim forumda kaldığım süre zarfında ve okuduğum yorumlar neticesinde edindiğim görüştür. Sende farkediyorsundur ki, Yasemin doğru bir davranış sergilese bile eleştiriliyor. Demek istediğim forumda Beren'i sevmeyen çok arkadaş var ve malesef olayalara objektif bakamıyorlar. Özge sadece bir örnekti çok sevildiğini bildiğim için yazdım. Yoksa Beren'e herhangi bir antipatim ve gıcıklığım yok. Yazımı doğru okursan Beren hakkında kötü değil iyi şeyler yazdım. Bak siyah ile belirttiğim yerde benim ilk mesajımda yazdığım şeyi yazmışsın.. Mesajı doğru algılamadığın için panik yaptın aşırı Beren sevgisinden bence. Ama ben kendi adıma Özge oynuyor diye görmezlikten gelmezdim.

Eqo
22-05-07, 11:35
şunu söylemeden geçemiycem yaşarın ışık'ın ellerini tutup okudugu şiir hariakydı çok gzüel okudum çok duygulandım onu tam bişlen avrsa yazabilirmi acaba

Şiirin tamamı:good:

Monna Rosa

Mona Roza, siyah güller, ak güller
Geyvenin gülleri ve beyaz yatak
Kanadı kırık kuş merhamet ister
Ah, senin yüzünden kana batacak
Mona Roza siyah güller, ak güller

Ulur aya karşı kirli çakallar
Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa
Mona Roza, bugün bende bir hal var
Yağmur iğri iğri düşer toprağa
Ulur aya karşı kirli çakallar

Açma pencereni perdeleri çek
Mona Roza seni görmemeliyim
Bir bakışın ölmem için yetecek
Anla Mona Roza, ben bir deliyim
Açma pencereni perdeleri çek...

Zeytin ağaçları söğüt gölgesi
Bende çıkar güneş aydınlığa
Bir nişan yüzüğü, bir kapı sesi
Seni hatırlatıyor her zaman bana
Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi

Zambaklar en ıssız yerlerde açar
Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Bir mumun ardında bekleyen rüzgar
Işıksız ruhumu sallar da durur
Zambaklar en ıssız yerlerde açar

Ellerin, ellerin ve parmakların
Bir nar çiçeğini eziyor gibi
Ellerinden belli oluyor bir kadın
Denizin dibinde geziyor gibi
Ellerin, ellerin ve parmakların

Zaman ne de çabuk geçiyor Mona
Saat onikidir söndü lambalar
Uyu da turnalar girsin rüyana
Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar
Zaman ne de çabuk geçiyor Mona

Akşamları gelir incir kuşları
Konar bahçenin incirlerine
Kiminin rengi ak, kimisi sarı
Ahh! beni vursalar bir kuş yerine
Akşamları gelir incir kuşları

Ki ben Mona Roza bulurum seni
İncir kuşlarının bakışlarında
Hayatla doldurur bu boş yelkeni
O masum bakışlar su kenarında
Ki ben Mona Roza bulurum seni

Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza
Henüz dinlemedin benden türküler
Benim aşkım uymaz öyle her saza
En güzel şarkıyı bir kurşun söyler
Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza

Yağmurlardan sonra büyürmüş başak
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış
Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak

Artık inan bana muhacir kızı
Dinle ve kabul et itirafımı
Bir soğuk, bir garip, bir mavi sızı
Alev alev sardı her tarafımı
Artık inan bana muhacir kızı

Altın bilezikler o kokulu ten
Cevap versin bu kanlı kuş tüyüne
Bir tüy ki can verir bir gülümsesen
Bir tüy ki kapalı gece ve güne
Altın bilezikler o kokulu ten

Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak
Kanadı kırık kuş merhamet ister
Aaahhh! senin yüzünden kana batacak!

Sezai Karakoç

Şairin Mona Rosa diye bir sevgilisi vardı veya karısı sanırım ,"..ve Mona Rosa "diye başka bir şiiri daha var çünkü.

penyes
22-05-07, 11:41
Ben geldim arkadaslar.Yazilanlari soyle bir okudum Deniz Gezmisten bahsedilmis.Bazi arkadaslar gormekten memnun bazi arkadaslar yansitilis seklinden rahatsiz,bazi arkadaslarda karekterden hic memnun degil.Tabi 1966 in siyasi ve toplumsal kosullari icerisinde gozlemleyemedigimiz icin yeteri kadar objektif olamayabiliriz belki ama bu konunun dizinin icine alinmasi guzel bence.Kuvvetli msjlar da veilecek diye tahmin ediyorum ileri bolumlerde.Mesela:Yanlis hatirlamiyorsam 69 da deniz gezmis ve 2 arkadasi idam edilecek bu sahnelerin cok dramatik olucagini,cok izlenecegini ve cok konusulacagini dusunuyorum...:good:

penyes
22-05-07, 11:55
Dizinin gidisati da hic iyi yere gitmiyor kanimca.Bu asiklar ileriki bolumlerde nasil birlesicekler bilmiyorum olaylar iyice karisik bir hal almaya basladi.Ahmet hala Ruyanin ne zaman dogdugunu , Yaseminin hangi tarihte evlendigini falan karsilastirmayi akil edemiyor:icon_sorr boyle bir sey ne kadar gizli kalabilir ki..Ahmetin herkesten kazik yedigi de cok dogru.Bence onumuzdeki gunlerde Ahmetin kazik aticagi bolumleri gorebiliriz.Ozellikle Ruyanin kzii oldugunu ogrenince cok iyi bir hukuk mucadelesi ile Ruyayi Yasonun elinden alabilir yani..

Ama benim senaryo ile ilgili tahminim soyle:
Necdet Guzide ile bir iliskiye basliycak bir sure bu sekilde surecek daha sonra Necdet Yasodan ayrilacak.kiziyla birlikte yasamaya basliycak.Ahmet Ayla ile evlenecek ama mutsuz bir evliligi olucak.Ruya Guzel sanatlara gidicek Ahmet Ruyanin ogretmeni olucak birbirlerini cok sevicekler ve fazla zaman gecirecekler.Bu durum Aylanin hic hosuna gitmeyecek.Ruya buyuyecek bir gun hastalanacak ve doktora gidecek,doktordaki tahlillerden Necdetin babasi olmadigi gercegi ortaya cikacak.Hatta bu durumu Selma tespit edicek.Selma ogluna yillar once yaptigi hatayi dusunup,tekrar hata yapmamak icin gercekleri Ahmete soyliyecek.Ve bu olayi Ahmetin ogrenmesinden sonra Ahmet, Yaso ve Necdete buyuk bir ofke duyup intikam almaya calicak....:happy0064 (dizinin gidisati bole ama ben bole olmasini istemiyorum:icon_sorr )

penyes
22-05-07, 12:24
arkadaslar ozeti bilen var mi?
fragmanda cikmadi galiba bekliyoruz..:img-help:

okan can
22-05-07, 13:12
Eğer Yasemin'i Özge Özberk oynasaydı büyük bir çoğunluk olaya objektif bakamayacaktı ve Yasemin'i her ne olursa olsun haklı bulacaktı demek istediğim. Bu benim forumda kaldığım süre zarfında ve okuduğum yorumlar neticesinde edindiğim görüştür. Sende farkediyorsundur ki, Yasemin doğru bir davranış sergilese bile eleştiriliyor. Demek istediğim forumda Beren'i sevmeyen çok arkadaş var ve malesef olayalara objektif bakamıyorlar. Özge sadece bir örnekti çok sevildiğini bildiğim için yazdım. Yoksa Beren'e herhangi bir antipatim ve gıcıklığım yok. Yazımı doğru okursan Beren hakkında kötü değil iyi şeyler yazdım. Bak siyah ile belirttiğim yerde benim ilk mesajımda yazdığım şeyi yazmışsın.. Mesajı doğru algılamadığın için panik yaptın aşırı Beren sevgisinden bence. Ama ben kendi adıma Özge oynuyor diye görmezlikten gelmezdim.

Atladığımız bir nokta var bence.Ben Beren Saati bu diziden öncede şuanda da çok beğeniyorum.ama oyunculuk konusunda değil :img-polic bundan önceki dizisinde eleştirilmedi çünkü rol arkadaşı da tiyatro kökenli değildi.her ne kadar hataları olsada göze batmıyordu.Şimdi ise durum farklı..Başta cansel elçin ve okan yalabık olmak üzere hs de oynayan çoğu kişi tiyatro eğitimli kişiler.bence beren saatin bu dizide bu kadar eleştiri almasının sebebi budur.Hani derler ya illede eğitimli olması şart değil kişi kendini geliştirmeyi bilsin diye,beren henüz kendini geliştirme aşamasında.daha çok yolu var..ama yine de mutlaka eğitimli olanlarla aynı seviye olamayacaktır bu da bir gerçek :icon_whis
ayrıca özge özberk oynasaydı bence de en azından beren saatin aldığı kadar eleştiri almazdı.sebebini de söyledim zaten..

aysem_
22-05-07, 13:14
merhaba arkadaşlar 25. bölümle iligi bazı yorumlar yapmak istiyorum.
öncelikle bu bölüm tam bir yanlış anlamalar bölümüydü: Işık Yaşar'ı yanlış anladı, Ayla Ahmet'i , Necdet Yasemin'i.
Aslında Işığın yerinde bende olsam yanlış anlardım çünkü onlar geldiğinde ortalık o kadar karışıktı ki kimin ne yaptığını anlamak çok zordu. Yaşar hem yanlış anlaşıldı hemde Deniz'den yumruk yedi. Ya Yaşar elini bile kaldırmadı. Gerçekten çok mükemmel bir kişiliği var. Hele Işık kendisinden özür diledikten
sonra o güzel şiiri okudu ya bittim.

Ayla 'nın Ahmet'e sonsuz güveni Ahmet'in annesinin uyarısı ile kıskançlığa döndü ve maalesef bir yanlış anlamayı getirmiş oldu.
Güzide'nin fazla dobra olması çok gıcıkı bişey ya. Necdet zaten onun cesaretinden cesaret aldı ve Güzide'yi gitti . Bakalım devamlı gelecek mi. Dizi heyecanlı bir yerde bitti.

benim dikkatimi çeken bişey var yazmadan edemeyeceğim; Umut Kurt 'un iyi oyuncuğunu fakedip senaristler Umut'un sahnelerini çoğalttılar ve bencede doğru bişey yaptılar
ama sanki Berk Hekman'ın sahneleri biraz azaldı gibi geldi bana. Galiba Deniz Gezmiş'in biraz daha ön plana çıkması için yapıyorlar bu.

cerenimo_
22-05-07, 14:23
hayır ne fragman çıktı ne özet.. özet en iyi ihtimalle yarın gelir zaten.. fr