Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-13
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
ben atarım zeynep.:img-wink: akşamüstü ya da tatilden sonra versinler.:img-blush bu şekilde çoğu kişi izleyemez.:icon_sorr
Bence bizim gibi düşünen herkes atsın çok geç olmadan yayın akışını değiştirirler heralde bu kadar kişiyi kırmazlar yoka ben onların kafasını kırarım:hıh Hayret bişiy :img-cool2
Ya arkadaşlar kim kimlen öpüşüyor ya bana da söyleyin nerde bende izliycem
Hani Ayla nın çocuğu olmayacak filan diyoruz yaaa...Ahmet Ayla ile o kadar yakınlaşacak ı merak ediyoruzz...Ben de şeyi fark ettim dizi ilk başlarken jenerik veriyorlar yaa...ORada Ahmet birisi ile öpüşüyor...Ayla mı Michel mii bulamadık...Onu merak ediyoruzz...
attım maili.sonra yine atarım.:img-wink:
canselin bi katili ya da bi sapığı :) bile oynamasını isterim ama aamedi oynamasını istemiyorum.ben bu karakteri ona layık görmüyorum.aamedi başka biri oynasaydı eminim sen de onun yüzüne bakmazdın.aklımda onun cemal karakterini oynayışı var.ama öbür tarafta aamedi görünce o büyü bozuluyor.oynayacaksa daha düzgün birini oynasın.
Eğer Ahmet de Ayla ile yakınlaşırsa......!!!!!
Pessss derim başka bir şey demem...
Artık Ahmet ile Yasemin kavuşsunlar.
Yasemine de Ahmet'e de yazık...
Yasemin kendisine yapılan fedakarlığın , Necdetın kızına karşı olan sevgisinin altında ezildi ve mutluluğunu elinin tersiyle mecburen itti..
Yasemin zorla evlenmedi ya Necdet ile.
Gönül bu..Zorla birine bir duygu duyulmuyor.
Yasemin Necdetin hayatını zindan etmedi bence...Necdet madem bu kadar aşıktı Yasemin ile evlensede evlenmese de , Yaseminin kalbinde olmadığı için ona zaten Dünya zindandı.
Yasemin günümüz de bile oldukça zor sayılacak bir durum ile karşı karşıya iken...
Karşılıksız bir yardım teklifini kabul etmesinden ben onu sorumlu tutmuyorum..Arkadaşız dediler..
Melek Necdet ile evlendi..Melek maalesef mutasyona uğruyor...
Ahmet'e acı çekmek çok yakışıyor..Ama artık Yasemin ve Ahmet dönemi başlasa çok sevineceğim.
Bu dönemde kolay olmayacak..
Aileler rüyanın gerçek babasını öğrenecekler mi..?
Rüya öğrenecek mi?Öğrenmeli mi?
Offf..Çok karıştı.
Ben en çok istiyorum ki.....
Ahmet yıllardır Yasemin onu deli gibi seviyor..Ağlıyor..Acı çekiyor.. Bilsin.
Necdet'in eli eline değmedi bunu da bilsin...
Şimdilik bunları bilse kalbimin sızısı dinecek...
attım maili.sonra yine atarım.:img-wink:
canselin bi katili ya da bi sapığı :) bile oynamasını isterim ama aamedi oynamasını istemiyorum.ben bu karakteri ona layık görmüyorum.aamedi başka biri oynasaydı eminim sen de onun yüzüne bakmazdın.aklımda onun cemal karakterini oynayışı var.ama öbür tarafta aamedi görünce o büyü bozuluyor.oynayacaksa daha düzgün birini oynasın.
Bilmiyorum canım ama ben daha önce söylediğim gibi Ahmet karakterini seviyorum eğer Cansel'den başka iyi oynayabilen (bilmiyorum var mı vardır heralde) oynasaydı ben yine Ahmet'i izlerdim ve severdim onun karakterinde senin eksik gördüğün yönler nedir çözemedim ki eğer hala aşk konusundaki takıntısına taktıysan ne biliyim yaşı kemale erdi artık şu Yaso'yu bırakıp başka şeylerle ilgilensin diye aşk yaş tanımaz ...ben Ahmet'te pek bir eksik yön ya da kusur göremiyorum var ama az
Sağol canım attığın için ben de atıcam şimdi :sad53:
Arkadaşlar jenerikte Ahmet yatak odasında Michelle'i öpüyo onu mu söylüyosunuz Michelle'in otelde kaldığı odada ??:icon_whis
aşk oyunu_17
26-05-07, 14:22
mrb arkadaslar ..yorumlarınızııı büyük bi merakla okuyorum..ayrıcaaa düsüncelerinizide katılıyorumm ..
hatırla sevgilinin haftaiçi tekrarlarının olmasına çok sevindim ... ilk bölümler çoookk güzeldii çünküüü ....herşey daha inandırıcıydı ..şimdi iseee kocaman bi hiçç var .....neseee..hepinizi öpüyorum...bybybye
Evet yaa Ayla değilmiş dee...Ayla nın çocuğu olmadığını nerden anlıyorlarr...Şimdi de bunu merak ettim...
Canım genel özette yazıyor ama bilemiyorum genel özeti değiştirebilirler belki Ahmet ona nasıl dokunacak ya hem ağlarım hem giderim hesabı içi kan ağlar heralde :sad53: :img-in_lo
Bu arada dün gsabaha karşı bi film izledim ve bilin bakalım hangi müziği duydum hani HS'de iki kişi tartışırken veya entrika çevrilirken böyle gergin bi müzik çalıyo ya işte onu pes artık dedim ama o eski bi film ve onda kullandıkları müzikleri şimdi bizim rakip dizide kullanıyorlar :icon_whis ne bu böyle her dizide filmde aynı müzikler :hıh
aamedin sadece aşk konusunda eksiği yok.istediğim gibi bir karakter değil işte.bunu anlaman için benim yerimde olman lazım.istediğim birini oynayana kadar ben cemalle yetineceğim.:img-in_lo benim aamedle işim olmaz.:icon_whis tutturmuş bi domates gidiyor.başka bişey yaptığı yok.hiçbir farklı yönü yok.ben onu istemiyorum. :hıh
mrb arkadaslar ..yorumlarınızııı büyük bi merakla okuyorum..ayrıcaaa düsüncelerinizide katılıyorumm ..
hatırla sevgilinin haftaiçi tekrarlarının olmasına çok sevindim ... ilk bölümler çoookk güzeldii çünküüü ....herşey daha inandırıcıydı ..şimdi iseee kocaman bi hiçç var .....neseee..hepinizi öpüyorum...bybybye
meraba canım..
hoşgeldiin:)
----
hakkaten o saatte ne alaka??
bari saat 2-3 gibi koysunlar...
kadın programlarına rakip olur işte:img-yes:
hem de tatili bekleseler süper olacak:img-yes:
aamedin sadece aşk konusunda eksiği yok.istediğim gibi bir karakter değil işte.bunu anlaman için benim yerimde olman lazım.istediğim birini oynayana kadar ben cemalle yetineceğim.:img-in_lo benim aamedle işim olmaz.:icon_whis tutturmuş bi domates gidiyor.başka bişey yaptığı yok.hiçbir farklı yönü yok.ben onu istemiyorum. :hıh
Evet yaaa bi de durmadan saolun teşekker ederim diyip duruyorrr...Ayrıca kendinden çok Ayla sinsisini düşünüyorr...Üfff keşki onun yerine Cemal gibi bir karakter olsaydı...Ne güsel olurdu...Değil mi...Ahhh Cemal im Ahhhh:img-in_lo
sinem ablacım çok haklısın..
aynı düşünceleri paylaşıyoruz zaten seninle:)
cemalden sonra ahmet o kadar itici geliyor ki bana..yani cansel abinin o rolde oynamasını hazmedemiyorum diyebilirim..
dizide ahmeti saf aşık rolünden başka ne şekilde gördük??
bi mahkeme sahnelerinde iki cümle söyledi..
bi kıbrıscığa gitti kaymakam olarak..çok gösterdiler sanki onu orada..
şimdide öğretmen ama yine yan karakterlerden daha az gösteriyorlar onu..
yani dizideki rolünü zaten beğenmiyorum...hayatı kendine zindan ediyor değmeyen biri için..hıı onun isteğii mi hayır tabiki ama yine de dediğim gibi cemalden sonra ahmeti beğenmem imkansız:hıh
hem cemal bizim ilk göz ağrımız:img-in_lo
valla ben cemali izlemedim ama izlesem de ahmeti beğenirdim..
karakter tanımlaması biraz eksik kaldı belki doğrudur ama ben çok seviyorum onun her halini..
zaten canseli de ahmet olarak tanıdım ilk..
ve çok beğendim:):)
şimdi de çgo sevgim depreşti benim.:img-in_lo sanırım onların yerini dolduracak birileri olmadığı için.:icon_whis
işte o yüzden ben canselin aamedi oynamasını istemiyorum.tamam böyle canseli ekranda görüyorum iyi oluyor ama isteyerek izlemedikten sonra ne önemi var?:icon_whis senaryoyu beğenmezse direkt çıkar zaten.kk da öyle yapmıştı.onu daha güzel bir rolde görmek istiyorum.:img-in_lo
özge_letyy
26-05-07, 14:39
Birileri cemalden mi bahsetti:img-in_lo
ahh ah onun yerini kimse tutamaz konuşmaya bile gerek yok zaten:img-in_lo
valla ben artık necdet karakterini ahmetten fazla sevdiğimi anladım dün nedetle güzideyi izlerken çok zevk aldım artık onlardan yanayım:img-in_lo
Evet senin yerinde olmam lazım :img-yes:
Ama farklı yön olarak neyi kastettiğini anlamadım :icon_whis Ne isterdin mesela ....
Sağolun teşekkür ederim demesi nazikliğinden kaynaklanıyor o dönemde yaşayan insanlar zaten hep öyleymiş :img-yes: Kendisinden çok Ayla'yı düşünmesi de iyi niyetli olduğunu gösterir yani "Ayla bir genç kız onun gururunu kırmamalıyım" diye düşünüyor :img-yes: Ben Nazlı&Cemal ciydim Cemal'ide seviyorum ama büyük bi hayranlığım yok Cemal karakterine karşı ,Ahmet'i daha çok seviyorum sanırım , iki karakteri karşılaştırmak da bana saçma geliyor :img-yes: Hala da Cemal'e kızgınım Nazlı'yı düşünmeyip kendini vurduğu için bu da senaristlerin suçudur:hıh
Atv'ye meaj attım bakalım ne olacak??
bakışından bile etkilenmiyorum aamedin.hiçbir anlam ifade etmiyor benim için.dün sivim ağlarken etkilendim biraz ama aamede en ufak bir üzüntü duymadım.ona karşı bişey hissetmiyorum.kısacası onu aamed olarak izlerken tat alamıyorum.bu nedenle de oynamasını istemiyorum.daha profesyonel kişilerle çalışsın.2. çgo gibi bir projede yer almasını isterim.hs asla o seviyeye gelemez.allah korusun ama ilerde sivime ve meemede diyelim ki bişey oldu o an ben diziyi bırakırım.diziyi bir oyuncu için izlemek ne kadar kötü.konusu için izlemeyi çok isterdim ama bu şekilde asla olamaz.
ahmetin cemalden en büyük farkı ne biliyor musun ziyneps kanka..
ahmet şu an aylaya iyilik yaptığını düşünüyor kararından dönmeyip..oysa aylayı mutsuz bir hayata sürüklüyor!
ama cemal olsaydı ahmet gibi aylayı üzemem bu yoldan dönemem demezdi..aylayı üzmemek için nişanı bozardı!
cemal açık sözlüydü..herşeyden önemliside insanlara neyin iyilik neyin kötülük olacağını gayet iyi ayırt edebiliyordu!..
ahmet aylayı mutlu edeceğini mi sanıyor..ayla ahmetin 1 km ötesinde yasemini görse paçaları tutuşuyor..ahmette o beni seviyor ona kötülük yapamam deyip evlenmeyi düşünüyor..ama cemal aynı durumda olsaydı tam tersini yapardı..
neyse yaa burası kk yeri değil:icon_sorr...
ama inanın ahmetle cemali bir tutmak en büyük yanlış ve cemale en büyük hakaret olur:img-yes:..
naz_özge12
26-05-07, 14:50
dünkü bölüm çok sinir bozucuydu.özellikle ışık ın harunu geri tepmesi.gül gibi çocuk geri tepilir mi?yazık benim harun'uma.biraz daha erken davransaydı olabilirdi belki.öfffffffffffff.
birde dün izlerken bir benzetme yaptım.yasemin ve necdet in hali yasemin in annesi ve babasına benziyor.necdet yasonun babası yasemin de annesi gibi.sonları onların gibi olcak kesin böle giderse.
sinir oluyorum o güzide ye ya..kaptı necomu..yasemin ne biçim yakaladı onları...
eski bölümleri özledim..
Dediğim gibi canım sen Cemal'i seversin ,ben Ahmet'i severim...HS'de o kadar çok karakter yer alıyorki KK gibi değil yani ...ama profosyenel bir ekip deme bence Hatırla Sevgili oyuncularına ayıp olur çünkü yıllardır bu işte olan başarılı oyuncuar onlar :img-yes: Ahmet'in karakterini seviyorum ben düşündüklerini görüşlerini de seviyorum ,saf aşkını da seviyorum ben bilmem ben Cemal'den daha çok seviyorum bu karakteri :img-in_lo ....ama Cemal&Nazlı aşkını tabi ki daha çok destekliyordum :sad53:
VALİ, BABA GEZMİŞ'LE KONUŞUR:
'Deniz'e söyle işgale son versin'
DHÖ üyelerinin katıldığı en önemli eylem, Devlet Bakanı Seyfi Öztürk'ün yuhalanması olayıdır. Öztürk'ü kınadıkları gerekçesiyle, başta Deniz olmak üzere Bozkurt Nuhoğlu, Raif Ertem, Mehmet Mehdi Beşpınar, Mustafa Lütfü Kıyıcı, Mustafa İlker Gürkan, Hayri Eroğlu, Rahmi Aydın, Rıfat Çaldırık, Sait Bülbül adlı öğrenciler hakkında dava açılır ve 1960 sonrasında ilk kez en uzun süre cezaevinde kalan gençler olurlar.
Deniz'in serbest bırakıldığı dönem, Meksika'dan Japonya'ya kadar tüm dünyayı kasıp kavuran öğrenci isyanları gündemdedir. Türkiye'de de yıllardan beri çözümlenmeyen sorunları nedeniyle üniversiteler içten içe kaynamaktadır.
1968 yılına gelindiğinde, öğrenci istemleri değişiyor, artık üniversitede reform değil, ''Üniversitede ve eğitimde devrim'' isteniyordu.
İstanbul'da ilk girişim sağcılar tarafından başlatılır. 11 Haziran 1968 Salı günü, İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Başkanı Ufuk Şehri, birlik lokalinde bir basın toplantısı yaparak ''Üniversitede reform istediklerini'' söyler ve ''12 maddeyi kapsayan reform isteklerini, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne verdiğini'' açıklar.
12 Haziran 1968 Çarşamba günü, saat 08.00'de başlayacak haziran dönemi sınavlarına girmek için İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri üniversiteye gelmiştir. Sınava girmeden önce bazı öğrenciler, derslere girilsin mi, girilmesin mi diye konuşup tartışmaktadır. Hukuk Fakültesi Öğrenci Bürosu'nun önünde ayaklı, seyyar, siyah bir tahta vardır. Boykot taraftarı olan öğrenciler, karatahtaya, ''Boykot var'' diye yazar.
'İŞGAL KOMİTESİ' KURULUR
Üçüncü sınıf B grubunun medeni hukuk dersinden sınav olacak öğrencileri, sınav salonunda sınavın başlamasını beklemektedir. Deniz Gezmiş içeri girer ve bir konuşma yapar. Konuşmada, yapılan eylemin nedeni öğrencilere anlatılır ve işgale katılmaları istenir. İşgal fiilen başlatılmıştır.
Öğrenciler, 14 Haziran 1968 Cuma günü, bu konuya bir çözüm bulmak için toplanır ve ''İşgal Komitesi''ni kurar.
Bu arada, Çetin Özek, Osman Saffet Arolat ve Toygun Eraslan tarafından iki gün çalışılarak hazırlanan 52 sayfalık ''Üniversite Reform Tasarısı'', İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversite Senatosu'na sunulur.
Tasarı üzerinde, üniversite yönetimi ve işgalci öğrenciler arasında görüşmeler başlar. Fakat, üniversite yönetimi, öğrencileri oyalama ve aldatma taktiği uygulayarak işgali kaldırmaları konusunda çaba harcar. Dönemin İstanbul Valisi Vefa Poyraz da, işgalin kaldırılması konusunda bazı girişimler içindedir.
CEMİL GEZMİŞ ANLATIYOR
O dönem, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan Cemil Gezmiş, bu konuda şunları anlatmıştır:
"Dairede bizim müdür sekreteri geldi. Dedi ki, 'Sizi vali istiyor'. Vali de o zaman Vefa Poyraz. Gittim. İçerde daire müdürleri filan var. Onları çıkardı dışarıya. Bana dedi ki: 'Bu boykot ve işgal, amacına ulaştı. Herkes bundan nasibini aldı. Artık çocukların ne istediklerini anladık. Üniversite de gerekli uyarıyı aldı. Artık bunu daha fazla uzatmaya gerek yok. Deniz'e söyle de bu işgale son versin.' Kalktım, ordan taksiye atladım üniversiteye gittim. Deniz'e dedim ki: ' Deniz, durum böyle... Vali böyle dedi. Ne diyorsun buna?' 'Baba, hâlâ aklı havada, istiyorsa orayı da basalım, vilayeti de basalım' dedi. Atladık bir taksiye geldik. Cağaloğlu'nda bir berbere soktum. Sakalı uzamış, uykusuz falan. Tıraş oldu. Gittik valinin yanına. 'Sen gir' dedim. Ben, Özel Kalem Müdürü'nün orada oturdum. İçeri girdi. Bir yarım saat konuşmuşlar. Yarım saat sonra çıktı dışarı. Kimse var mı diye sağa sola baktı. 'Gel oğlum, çekinme' dedim. ' Baba' dedi, 'İşgali kaldıracağız' ..."
İŞGAL KALDIRILIR
Nöbet tutan, üniversitedeki işleri yapan öğrenciler, işgalin kaldırılacağını öğrenince, ''İşgali nasıl kaldırırsınız?'' diye İşgal Konseyi'nin toplantı yaptığı salonu basmak ister.
Deniz, gelen arkadaşlarını toparlar, onlara marş söyletip yatıştırdıktan sonra şöyle seslenir:
''Şimdi yenildiğimizi sanıyorsunuz ama merak etmeyin yeneceğiz.''
27 Haziran 1968 Perşembe günü sabahı işgal kaldırılır.
İşgal o gün biter ama üniversitenin ve üniversite öğrencilerinin sorunları 2004 yılında bile çözümlenmemiştir. Hükümet ile üniversite yöneticileri arasında tartışmalar bugün de devam etmektedir.
1968'in Haziran ayında üniversitelerdeki işgal olayları bittikten hemen sonra ABD 6. Filosu'nu kınama eylemleri gündeme gelir. Deniz, İstanbul'da da yapılan bu kınama eylemlerinin yine en önündedir.
Cumhuriyet, 09.05.2004
ahmetin cemalden en büyük farkı ne biliyor musun ziyneps kanka..
ahmet şu an aylaya iyilik yaptığını düşünüyor kararından dönmeyip..oysa aylayı mutsuz bir hayata sürüklüyor!
ama cemal olsaydı ahmet gibi aylayı üzemem bu yoldan dönemem demezdi..aylayı üzmemek için nişanı bozardı!
cemal açık sözlüydü..herşeyden önemliside insanlara neyin iyilik neyin kötülük olacağını gayet iyi ayırt edebiliyordu!..
ahmet aylayı mutlu edeceğini mi sanıyor..ayla ahmetin 1 km ötesinde yasemini görse paçaları tutuşuyor..ahmette o beni seviyor ona kötülük yapamam deyip evlenmeyi düşünüyor..ama cemal aynı durumda olsaydı tam tersini yapardı..
neyse yaa burası kk yeri değil:icon_sorr...
ama inanın ahmetle cemali bir tutmak en büyük yanlış ve cemale en büyük hakaret olur:img-yes:..
Sanmıyorum bence Cemal aynı Ahmet gibi davranırdı :img-yes: Sonuçta Ayla'nın bu durmdan ne kadar mutlu olduğunu hem o hem biz biliyoruz Yaso'yu görmediği sürece sorun yok ,Ayla kendi inanmışsa mutlu olcağına Ahmet napsın
Ama bence de Cemal'le Ahmet'i bir tutmayalım saf aşkları dışında ..
Ben Ahmet'i seviyorum ama Cemal'e hakaret olur demek de saçma bence:img-yes:
ben profesyonel derken oyuncuları kastetmemiştim.(biri hariç:icon_whis ) benim anlatmak istediğim başka bişey.neyse anlaması gereken kişi anlasın yeter.:icon_whis dizide beğendiğim oyuncular olduğunu biliyorsun zaten.:img-blush
Merhaba arkadaslar uzun zamandir bu forumu takip ediyorum ama hic daha yazma firsati bulamadim,sizleri tebrik ediyorum olaylara bakis aciniz, yorumlariniz birde üstüne calismlariniz cok güzel.herkesi tebrik ediyorum.:good:
bence saçma değil..
cemalden sonra ahmet karakteri bana çok yapmacık ve itici geliyor..bana göre hakaret o yüzden..
ama herkesin görüşü kendine tabiki..aynı düşünmek zorunda değiliz...
zaten sürekli cemalle ahmeti karşılaştırmakla elimize birşey geçmez..
şu an cemal yok ahmet var..bunu her ne kadar kabul etmek istemesemde öyle..
-----------------------------------------------------------------------------
aylaya gelince..ayla mutlu olacağına inandırmış kendisini ama nişanlandıklarından beri ben hiç mutlu görmedim aylayı..hep somurtuyor..ahmetten bir adım bir şey bekliyor ama hiç istediğini alamıyor..
evlendiğinde daha beter olacak haberi yok...
bence bu evlilik işi yatacak gibi...ahmet acele etmeyeceğim dedi...nerdeyse 1 yıldır nişanlılar yani baksanıza hala tık yok..
gerçek_aşk86
26-05-07, 15:12
Sinem imzan çok güzel:img-in_lo Bir Ç.G.O gibi olamadı bu dizi:sad53: Yanından bile geçemedi:hıhresmen pembe dizi yaptılar yahu:hıhYeni bölümde Yasemin dengesizi ne yapıcak acaba:bilmimtahminleri olan var mı?
Kesin sabah Necdet ile konuşacak...Yada yine kavga edbilirler...Tam kestiremiyorum...Sağı solu belli olmaz Yasemin in...Bir bakmışsın kıskançlık krizi tutmuş...Yine Neco nun odasına gitmiş...Bir de bakmışsın sinirlenmiş...Neco dan boşanıyorr...Tam kestiremiyorum ne olacağını...
ben de çok beğendim imzamı.hem güzel hem de komik.:img-hyste çgo nın müziğini dinleyince bile heyecanlanıyorum.öyle güzel sahneler vardı ki.:img-in_lo aşkın da siyasetin de gerçeği(!) vardı. :img-yes: dediğim gibi beni sadece sivimle meemed ilgilendiriyor.dizide ilgilenebileceğim başka bir konu yok.diğerleri ne yapıyorsa yapsın.:icon_whis
yasemin kıskansa bile bunu necdete belli edemez..çünkü necdet yaseminin kendisiyle neden gerçek bir evliliği olması istediğini biliyor..ahmete inat daha doğrusu onu unutabilmek için..ehh yasemin kıskandığını belli ederse necdette sen ahmeti severken beni nasıl kıskanıyorsun diycek..dinime küfreden müslüman olsa bari..bir kalpte iki kişi taşıyan kendisi yasemine laf söylemek ne hakkıysa..tabi ondan önce yasemininde birşey söylemeye hakkı yok..
kısaca ikiside susacaklar..ve böyle devam edecekler..
yasemin boşanma teklif edene kadarda aynı evde iki yabancı gibi dolaşacaklar!:img-yes:
Katılıyorum Şevval...Ama Yasemin de çabuk başansınn yaa...Yoksa Ahmet elden gidecek...Başı bağlı olacak...Çabuk karar vermesi lazım bencee...
açıkçası ben ahmetin yapacaklarınıda kestiremiyorum şu an..
yasemin necdetten boşanırsa eğer ahmet bunu duyunca yaseminle birlikte olmak için uğraşır mı..bunun için nişanı bozar mı..
yoksa aylayı üzmemek için hala ısrarla evlenmeyi düşünür mü..
hiç bilemiyorum..
ama bence ahmet yaseminin boşandığını öğrenince[ki yaso boşanır mı orasıda bilinmez ya] nişanı bozar..çünkü zaten yasemini unutmak için evlenmek istemiyor mu..
ehh ortada unutması için bir sebep kalmayıncada bozar bence aylayla olan herşeyi..
ayla için üzülür müyüm..hiç üzülmemm..çünkü rüyayı ahmetten sakladı..buna rağmen mutlu bir beraberliğin hakkı olduğunu düşünüyor ya pess yani!
ahmetle yasemini yan yana görünce hiç mi acımıyor içi..
onları ayırmaya nasıl göz yumabilirim diye..
rüyayı hiç mi düşünmüyor..
hani çocukları çok seviyordu..
bir çocuğun geleceğiyle oynamasını iyi biliyor ama!:hıh:img-yes:
hemde sevdiği adamın çocuğunun geleceğiyle oynuyor!:hıh
wallaa smdii güzel bi bölümdüü.. =) ışık yaşara ağır konustu gercekten güzel konustu amaa.. arkadaslarının gelmesine bozulduğundan girdii eteğime neden öle acaip acaip baktığını simdi anlıyorumla cıktıı =)=) defneyle deniz cok tatlılardı ztnn =) senden baskası olmazdı deniz.. harun da acılırsa ışığa cok üzülücek yaa.. bence eninde sonunda bi sekilde yasarla ayrılıcaklar yasar bi yerlere gidicek onlar da harunla yeni bi aska yelken acıcaklar (tabi icimden gelenleri sölüorum o ayrı) necdete de sewiniorum aslında.. platonik askından kurtulup gercek bi aska doğru gidio.. mutlu olucaksa neden olmasın? yaseminde gayet medeni bi sekilde bosanırlar, ztn yaseminin kızmaya hakkı yokk ewlenme teklifini kabul ederken sevdiğin bi kız olursa ilk bana söliceksin demistii.. ahmet te düğünde son anda evlenmekten vzgecicek gibi gelio (bu da icimden gelen bisii)) ahmet-sevim sahnesi cok güzeldi.. sevim de ağlamaya basladı flnn.. cok üzülüorum ahmete ya gercekten yazıkk..!!
isikla yasar ayrilirsalar ozman hic bir tadi olmaz bu dizinin..
zaten ahmet yasemin ayrildi ve bir türlü kavusamadilar diye sinir olyuorum..aynisi isik yasarada olursa ve isik harunla beraber olursa(hic sanmyiorum olucagini ama) ve dahada önemlisi yasar yanliz kalib diziden ayrilirsa ben izlemem bu diziyi daha..
güleron bilgi atv nin sitesinden.:img-wink:
ben de sivimle meemede bişey olursa izlemeyi bırakırım.:img-cool2 ah ne olurdu daha farklı şeyler yapılsaydı dizide.tomris hanımın biraz daha titiz çalışması lazım bence.seçimlerini de iyi yapması gerekirdi. :icon_whis yoksa herkes diziden soğuyacak.:icon_whis hadi ben bazı oyuncular için izliyorum.diğerleri ne olacak?:icon_whis
diğerleri ne olacak ablam biliyor musun?
diziyi izlemeyecekler..dizi tavandayken taban yapacak birden:img-wink:
bu kadar şikayet varken neden düzeltmezlerki diziyi biraz olsun..hiç anlamıyorum..
çokta önemli değil zaten bundan sonra..uğraşsalar düzeltemezler..
ahh ahh ne heveslerle izlemeye başlamıştım diziyi ben..
foss çıktı:icon_sorr..
biliyorum diğerlerinin ne yapacağını kuzum. :) asıl iş senaristte ve yapımcıda bitiyor.:icon_whis onlar baştan iyi yazıp,doğru seçimler yapsalardı böyle olmazdı.:icon_whis bakalım daha nereye kadar gidecek böyle.
>Uzun zaman sonra il defa heyecanla bitti.
Bence gittiçe mahvediyorlar diziyi ve ben buna çok üzülüyorum
nerde yasemının büyük aşkı
Esi bölümlere bakıyorumda daha bir seviyordu sanki Ahmeti
battı balık yan gider hesabı..götürebildikleri yere kadar..
ama mükemmel seviyeye getirilebilecek bir diziyi böyle harcamaları bana aşırı saçma geliyor..
ben diziden baişından beri bir çgo falan beklemiyordum ama bu derece hayal kırıklığına uğrayacağımıda düşünmemiştim açıkçası..
kötü oldu yani:icon_sorr..
dünkü bölümü çok beğenmedim ama
deniz gezmiş üniversite işgali
şartlarının kabul edilişi sanki dizi arasına sıkıstırılmış görüntiler gibiydi
daha gerçekçi olmasını beklerdim
mesela gençler bizim istediklerimiz kabul edilsin diyorlar ama ne istedikleri tam olarak gösterilmiyor arada geçen bi iki sözle şunlar böyle olsun vs
halbuki deniz gezmiş in vali ile hararetli pazarlığını izleyebiliridik gençler zamanında bunları istemişler şunları kabul ettirmişler diye
ama vali ile konuşmaları zaten gösterilmedi
nadir bu gençlerin derdi ben izliyorum da hiç bir dertleri yok masallah
köhnede sürekli kahve çay içip sohbet ediyorlar
tek dertleri derslerle ilgili mi bunun için mi üniveriste işgal ettiler yani
iyi ben de o zaman kendi üniveriste mi şgal edeyim isteklerim yerine getirilsin
diziyi izleyen biri deniz gezmiş durup dururken üniveriste işgal etme gerekçesini anlamadı
( benim hiç bi zaman tasvip etmediim bi şey hatta çok saçma buluyorum deniz gezmiş fikirlerini benimsemiş biri değilimdir benim gözümde hiç bir gerekçe bunu açıklayamaz ama yinede dizide bu kadar basit anlatılmasını istemiyorum )
ahmet yasemin
artık onlar iki iyi arkadaş
“sen zaten favorimdin”
“ben senın araban bineyim “
“a ahmet sen mi burdasın”
sıradan arkadasca laflar
cok sınırımı bozuyorlar artık
ne olursa olsun onların anlamsız askı olmadan izlenmiyor bu dizi
aslında ahmette bu askı hissedebiliyoruz az biraz ama yasemin artık beni deli ediyor
kızmamak elde değil sanki kırk yıl dostu ile konuşuyor gibi
necdetle bile daha duygulu konuşuyor
bilmsem ahmete asık olduğunu( ondan da emin değilim ama) necdete asık derim
bu kızı kim bu hale getirdi senaristler mi yönetmen mi yoksa beren mi her kimse düzeltin şu saçmalığı lütfen eski dizimi istiyorum
geri dönse bile yaseminin aşkından yine kendini öldürmeye kalksa yinede inandırıcılığını kaybetti yasemin nasıl düzeltecekler bilmiyorum
necdetle güzide
ilk defa güzideyi bu kadar çok sevdim
hepm gıcık biri gibi gelirdi bana halbuki ne tatlı bir kızmış
necdetle iyi ikili oldular sevdim ben bu çifti
güzide necdeti anlıyor
necdette yavas yavas yaseminden sogur insallah
defne deniz askı çok sakin devam ediyor
köhnede otururken yaptıkları konuşma ban hiç romantik gelmedi halbuki onların askı daha eğlenceli olabilir mesla birbirlerine zıtlasmaları ,kıskanmalrını falan izlenek isterim böyle olmuyor
ışık yaşar
oof ya bu çifti cok ama cok seviyorum
onlara dizide daha çok zaman ayrılmalı yasarın aşkinı ısıka söyleme tarzı cok güzeldi
yasarın onu takip etmesi, evin kapısında beklemesi yaşar çok iyi bir aşık olacak belliki
neyse şimdilik bu kadar
bıde bu diz ne zaman sezon finali yapacak bilen varmı 30 . bölümde mi acaba
Yaa çıldırıcam dün geceden beri.Bu Deniz Gezmişin babasını seslendiren adamın sesi çok tanıdık geliyor.Daha önce nerede duyduğumu düşünüp duruyorum. Belki adam biraz daha uzun konuşsaydı çıkarabilirdim.Ama bir türlü çıkaramadım.Kimin sasi bilen var mı?Çok taktım kafama yaa.
arkadaşlar perşembeden itibaren aliyenin yerine sabah kuşağında hatırla sevgili tekrarlarını izlicez sanırım..ilk bölümler oleyy ben kaçırmıştım baya bi bölüm çok sevindim :):)
ben ilk bölümleri kaçırmak istemiyorum ama okul var..
özellikle izlemek istiyorum çünkü izlenmeye değer sayılı bölümlerden baştakiler..
kader mi bu:sad53:
özellikle izlemek istiyorum çünkü izlenmeye değer sayılı bölümlerden baştakiler..
Kader arkadaşım kaderr...:sad53:
Yaa niye böyle oluyorr...Hep kötü şeyler iyi insanların başına geliyor...Biz bunu haketmiyoruz...Zaten dizinin düzgün olan yerleri bir tek oralar yaniii...Orayı da izliyemiyorum...Allah kahretsin...Zaten yeni bölümü de izleyemeyeceğim...Üfff şu anda strese girdim....:icon_sorr
mary_fb söylediklerinin heepsine katılıyorum canım:img-yes:
bi de yasemine izlerken dayanamasam da ondan soğumamaya çalışıyorum:icon_whis
gerçi bu bölüm çok sinirimi bozdu ama:icon_whis
ilk paragrafını da çok haklı buldum:img-wink:
yaseminden soğumamak için sabır taşı olmak gerek kanımca..
seni bu yüzden ayakta alkışlıyorum ayşe ablam:happy0064
gizem..napsak bilmem ki..okulu kırıyim desem mat. sınavı var o gün..off off:icon_sorr..
Kanka lütfen sen de atvye mesaj at olur mu ya geç saate alsınlar ya da sezon finalinden sonra başlasınlar ve Avrupa Yakası'nın yerine koysunlar herkes mesaj atsın litfen :sad53: :img-in_lo :icon_sorr
Arkadaşlar bunu sözlükte buldum koptum okurken :
son birkaç bölümdür ''hepimiz necdetiz'' cümlesini gözyaşları eşliğinde kurmamıza vesile olmuş dizidir. yazıktır, günahtır bu arkadaşa! artık yeterdir! şu garibin yuvası ne zaman yapılacaktır? ey sevgili senaristler, unuttunuz sanırım bu diziyi insanlar izliyor, insanlar! ne bu böyle necdet kardeşimize cektirdikleriniz? ne zaman zavallı biçareyi bu tüberküloz aşkın zehirli ellerinden kurtarıp, gerçekten mutlu edeceksiniz? necdet gibi aşkının esiri olmuş, fedakar, cefakar, yürekli, ne söylese deli gönlü dinlemez bir mecnuna nedir bu vur abalıya tutumunuz? pastahaneye yolladığınız kız işi düzeltir dedik ama o da öyle mıy mıy dolaşmakla elinde kase '' tatlı yaptım necdet'' diye diye necdetin kalbine mide yoluyla ulaşmakla uğraşıp duruyor! kızım yavrum adam zaten pastacı, göre göre tatlıdan soğumuştur hadi şöyle ne biliyim bir kebap bir kuzu kapama yapmış olsan anlayacağız da nedir bu tatlı tatlı! pes yani! ayrıca nedir bu ahmet in çektiği çile? yasemin, necdet, ayla hepsi ortak olmuş rüya nın onun kızı olduğunu saklamakla meşguller, ahmet sende uyan artık! o kadar okumuş yazmış adamsın hiç mi bazı seylerden çağrışım yapmadı hiç mi sormuyorsun ''yahu bu kız kaç yaşında?'' matematik derslerinden hep mi kaytardın? ya mızmız yasemin '' kimseye etmem sikayet ağlarım ben halime'' diye diye hem kendi ömrünü yedi hem de başkalarının ömrünü yedi. ayla desen sevilmediğini bile bile ''lay lay lom çok şükür dostlar evleniyorum'' modlarında aşkının efendisi olacağı yerde kölesi olmayı seçmiş bir garip mecnune * sevgili senaristler, bir tane adam gibi adam bir karakter oluşturun artık da şu çok açılı aşk bilmemkacının en azından bir kısmını aydınlatın. hiç olmadı bizi gözyaşı deryalarında boğan aşk adamı, sevgi kelebeği, tamamiyle kalpten oluşan necdetimizin yüzünü güldürün artık! hayır yani artık yeter! vallahi dizi falan ama izlerken ** hepimizin içi dışına çıkıyor adamın haline üzülmekten, dizi bittikten sonra bir kaç gün yüreğimizde külçeyle dolaşıyoruz. necdetin yerinde limon olsa bu kadar ezilmezdi ya! kaleminizi biraz da su zavallı necdet için kullanmanızın artık zamanı gelmedi mi ey vicdansız senarist ahalisi?
yaseminden soğumamak için sabır taşı olmak gerek kanımca..
seni bu yüzden ayakta alkışlıyorum ayşe ablam:happy0064
gizem..napsak bilmem ki..okulu kırıyim desem mat. sınavı var o gün..off off:icon_sorr..
teşekkür ederim yııvrum:)
bi alkış da sınıfta kaldıktan sonra istiycem senden:icon_sorr
yasemine gösterdiğim sabrı derslere göstermekte zorluk çekiyorum çünkü:icon_sorr :icon_sorr
mary_fb söylediklerinin heepsine katılıyorum canım:img-yes:
bi de yasemine izlerken dayanamasam da ondan soğumamaya çalışıyorum:icon_whis
gerçi bu bölüm çok sinirimi bozdu ama:icon_whis
ilk paragrafını da çok haklı buldum:img-wink:
bende yaseminden sogumamak için çok çaba sarfediyorum 'yok ya öyle demek istemedi' aslında sunu demek istedi' bizimkilere yasemini savunup durdum ama savunacak bi tarafı da kalmadı hani ama yinede söyledim ya yaseminle ahmetin anlamsızlasan aşkları olmadan da bu dizi çekilmicek (yaşarla ısık ayrı)tamam kavuşmasınlar ama ben bileyimki yasemin ahmeti seviyor. onu görünce heyecanlanıyor. birbirlerine severek bakıyorlar ama şartlar onların kavuşmasına engel ama yok yok yasemini bir türlü anlayamıyorum
özge_letyy
26-05-07, 18:23
Yaa çıldırıcam dün geceden beri.Bu Deniz Gezmişin babasını seslendiren adamın sesi çok tanıdık geliyor.Daha önce nerede duyduğumu düşünüp duruyorum. Belki adam biraz daha uzun konuşsaydı çıkarabilirdim.Ama bir türlü çıkaramadım.Kimin sasi bilen var mı?Çok taktım kafama yaa.
ben de dikkat ettim ona canım dün
o ses kenan bal'ın sesi:img-yes:
yani çgoda yurdanurun babası:img-yes:
kanka ben dikkat etmedim.kenan balın sesi miydi gerçekten? :o ama ona dublaj yapılıyordu.ben o adamın kendi sesini de biliyorum.:img-yes: dublaj yapan seslendirmiş o zaman cemil gezmişi.belki de adamın kendi sesidir. :) dublaj yapıyordur dizilere.:icon_whis
özge_letyy
26-05-07, 18:29
kanka ben dikkat etmedim.kenan balın sesi miydi gerçekten? :o ama ona dublaj yapılıyordu.ben o adamın kendi sesini de biliyorum.:img-yes: dublaj yapan seslendirmiş o zaman cemil gezmişi.belki de adamın kendi sesidir. :) dublaj yapıyordur dizilere.:icon_whis
kenan balın sesi dublaj mıydı
ben sanki onu başka yerlerde de bu sesle duydum allah allah
gerçek sesi sanıyordum
eğer gerçek sesi değilse ona dublaj yapan kişidir dediğin gibi kanka:img-yes:
yok bebişim kendi sesi değildi.asmalı konakta oynamıyor muydu o?belki orda duymuşsundur.:img-hyste bence dediğim gibi o zaman bu adam seslendiriyor kenan balı.:icon_whis yine kıvrak zekamla çözdüm bu işi.:img-hyste
ben de dikkat ettim ona canım dün
o ses kenan bal'ın sesi:img-yes:
yani çgoda yurdanurun babası:img-yes:
Valla Allah razı olsun senden.:happy0064 Acayip tanıdıktı.Bir de son günlerde çgo'nun tekrarlarını izliyordum.Hatta dün gece hs'den 1 saat önce de izlemiştim ama bir türlü çıkaramadım.Şimdi sen söyleyince oturdu hatta adamın sema filan demesi geldi aklıma.Çok sağol.Bu arada ben de Kenan Balın gerçek sesi sanıyordum.Demek ki çok yakıştırmışım:img-yes:
kenan balı bir programda görmüştüm.o zaman anlamıştım kendi sesi olmadığını.ama gerçekten dizideki ses ona çok uygundu.aynı şey turgay aydın için de geçerli.meemedi seslendiren kişi çok uyuyor ona ama turgayın kendi sesi çok acayip.duyunca şok olmuştum. :img-fear2
iReMJeLiBoN
26-05-07, 18:37
bende cok istiyorum ya.. özellikle en sevdigim bölümlerdi 1 ve 2..
2 nin nedeni baskasını sevdigini bilmesi falan beni cok aglatmıstı..
1 in nedeni, e o cok özel bi bölümdü..:(
Ya gitmicem okula :D
canselin kendi sesi yine iyi.turgayınki gerçekten çok acayip.o insandan bu ses nasıl çıkmış anlamadım. :img-fear2 kenan balın sesini duyunca da böyle olmuştum.tabi turgaya daha çok şaşırdım. :img-fear2 arkadaşım şenayın başlığına korkuyorum anneden ipek&keten sahnesini ekledi.ordan izleyebilirsin.üzerine tıklayınca hemen başlıyor.zaten 2 dk falan...:img-wink: 20. sayfadaydı video. :img-wink: duyunca eminim çok şaşıracaksın. :img-fear2
özge_letyy
26-05-07, 18:42
yok bebişim kendi sesi değildi.asmalı konakta oynamıyor muydu o?belki orda duymuşsundur.:img-hyste bence dediğim gibi o zaman bu adam seslendiriyor kenan balı.:icon_whis yine kıvrak zekamla çözdüm bu işi.:img-hyste
o zaman asmalı konkata da aynı kişi seslendiriyodur
çünkü asmalı konakla çgoda aynı sesti kanka öyle hatırlıyorum
Valla Allah razı olsun senden.:happy0064 Acayip tanıdıktı.Bir de son günlerde çgo'nun tekrarlarını izliyordum.Hatta dün gece hs'den 1 saat önce de izlemiştim ama bir türlü çıkaramadım.Şimdi sen söyleyince oturdu hatta adamın sema filan demesi geldi aklıma.Çok sağol.Bu arada ben de Kenan Balın gerçek sesi sanıyordum.Demek ki çok yakıştırmışım:img-yes:
rica ederim canım evet çok yakışıyor ve izlediğim yapımlarda da hep bu sesteydi ama sinem programda görmüş demek ki değil
merhabalar..
ilk olarak şunu belirteyim kenan balın gerçek sesini hırsız poliste duymanız mümkün..
dizinin tekrarları başlayacakmış...sanırım hs benim için tekrarını seyretmek için özel çaba harcayacağim bir dizi olmadı..geçen yaz çgo için her sabah 9'da sevinçle kalkıyordum:)..
ve dizinin gidişi..açıkçası diziyi çok iddialı başlattılar..çok fazla konuştu yapımcımız..sağlam bir senaryo ve iyi bir cast yaratamamışken yaz boyu sürekli reklamlar döndü..şimdi bir de senaryo iyi diye rahat uyuyorlarsa eminim ki senaryoları daha iyi olacaktır(!)
oyuncular konusunda fikrim sabittir..başrol bayan oyuncumuz kendini başrol olarak saymaya devam etsin ne diyelim..
son olarak sevgili hüseyin abi ve arkadaşları sayesinde en sevdiğim müzik türünü bir dizide doya doya dinlemek benim hs'deki en büyük şansımdır..
evet yaz boyunca sürekli fragman döndü ekranda.hatta bazıları bu kadar gösterilmesinden bıkmıştı.:img-hyste biz de bunun için merakla bekledik ama ben daha ilk bölümden hayal kırıklığına uğramıştım.herhalde gözümde çok büyüttüm.:icon_whis eğer kendilerini rahat hissediyorlarsa diziye şimdiden elveda desinler.bye
özge_letyy
26-05-07, 19:00
merhabalar..
ilk olarak şunu belirteyim kenan balın gerçek sesini hırsız poliste duymanız mümkün..
dizinin tekrarları başlayacakmış...sanırım hs benim için tekrarını seyretmek için özel çaba harcayacağim bir dizi olmadı..geçen yaz çgo için her sabah 9'da sevinçle kalkıyordum:)..
ve dizinin gidişi..açıkçası diziyi çok iddialı başlattılar..çok fazla konuştu yapımcımız..sağlam bir senaryo ve iyi bir cast yaratamamışken yaz boyu sürekli reklamlar döndü..şimdi bir de senaryo iyi diye rahat uyuyorlarsa eminim ki senaryoları daha iyi olacaktır(!)
oyuncular konusunda fikrim sabittir..başrol bayan oyuncumuz kendini başrol olarak saymaya devam etsin ne diyelim..
son olarak sevgili hüseyin abi ve arkadaşları sayesinde en sevdiğim müzik türünü bir dizide doya doya dinlemek benim hs'deki en büyük şansımdır..
aa nida abla doğru hpde kendi sesi değil mi evet şimdi hatırladım gerçek sesini
ben de tekrarlar için çaba sarf etmem hatta evde olsam da izlemem çünkü yasmine her şekilde katlanamıyorum bir de tekrarını izlyebileceğimi sanmıyorum
çgo için ben de geçen yaz erken kalkıp izlerdim:(
ahmet'le halasının konuşması çok güzeldi
ben çok üzülüyorum bu ahmet'in durumuna
aslında yasemin'e de üzülmeye başlamadım diyemem
yasemin nejdet'i üzmemek için onu rüya'dan ayırmamak için ahmet'le gitmedi
ama nejdet'i başka bir kadına sarılırken gördü
bence burda biraz nejdet hatalı
nejdet'in bir an önce yasemin'den boşanması gerekiyor iki kadını bir idare edicek değil ya
bence nejdet'in hareketleri aşık bir adamın hareketleri değil
dizide en çok ahmet'le nejdet'in aşkına inanıyorduk onlarıda rezil ettiler
arkadaşlar defne'yi oynayan oyuncunun adını söyleyebilirmisiniz
özgem(letyy) ve sinemim sizlere katıldığımı biliyorsunuz değil mi:img-wink:
ekşi sözlükten gelen yorumlar..
sol görüşlü öğrencilerin havaya sol yumruklarını kaldırıp eylem yaptığı sahnede arada hemde tam ortada bir tane sağ yumruğunu havaya kaldıran figüran kullanmış dizi.olmadı.
son haftalarda aşk hadiseleri konusunda iyice tuhaflaşan dizi. platonik aşklar iyice arttı. necdet yasemini, yasemin ahmeti, ahmet yasemini, ayla ahmeti, güzide necdeti, harun ışıkı, ışık yaşarı, deniz defneyi seviyor. ama şanşlı olanlar defne- deniz çifti ile ışık-yaşar. denizin babası ve defnenin halası arasında da bişeyler var. konuşuldu, ama icraat yok henüz. teo ile necdetin kardeşi arasında da bişey çıkarırlarsa artık iyiden iyiye saçmalamış olurlar. en kısa zamanda ağırlığın aşk hikayelerinden dönemin olaylarına verilmesini temenni ediyorum.
trendy saçlı ama incelikli oynanmış necdet’ in; elini kolunu nereye koyacağını hala bilemeyen ve ihi ihi/ viyk viyk arası ağlayıp sinir zıplatan yasemin’ in(:img-hyste) ; yatak odası sesiyle seslendirilmiş, ifadesiz bir yüzün kısık gözleri ahmet’ in; miyir miyir konuşturulmuş nezahat’ in; fotoğraf makineli japon turist tipinin atası şeklinde ortalıkta seğirten ışık’ ın; önceki bölümlerde niyeyse altı çizilmemişken son bölümde göze sokulan harun’ un ışık aşkının; devamlı gözleri kısılıp dişlekleşerek gülümsetilen saf emine’ nin; tek olumsuz söz edilemeyecek şekilde oynanmış rıza’ nın; assolist rolünü dolduramayan, bir tuhaf konuşan keriman’ ın; ara sırada gereksizce sertleştirilmesi dışında pek güzel oynanmış selma ve şevket’ in; hafif nevrotik güzide’ nin; ses tonu itibariyle ahmet’ e pek yaraşan, niyeyse mütamadiyen ekşi yüzlü ayla’ nın (oysa kıbrıscık’ ta giyinmiş, boyanmış, güler yüzüyle pek latifti); fena gitmeyen sevim’ le mehmet’ in; yine biraz trendy deniz’ le defne’ nin; pek hazzedilesi çizilmemiş deniz gezmiş’ in; işbilir tipi çok iyi çizilmiş ayla’ nın amcası kamil’ in; pasta gurusu pratik dost teo’ nun dizisi.
başka başka... nereden gelip nerelerde kafasının karıştığı çok güzel çizilmiş ve oynanmış yaşar’ ın dizisi. içi en iyi doldurulmuş, döneme en iyi oturan karakter kendisi. sonracıma, bir de senaristlerin çok hor davrandığı, ultra hiper safoş çizdiği lale’ nin dizisi. kardeşim, bir vakitler en iyi arkadaşın olan yasemin ahmet’ le ayrıldı, barıştı, buluştu, kapıştı, ağladı, tepindi... sen ayakta uyu... abin yasemin’ e deli divane, sen ayakta uyu... güzide abini gözleriyle yemekte, sen ayakta uyu, hatta git kızla iç, eskileri anlat patadanak... güzide ile necdet arasındaki gerilimi teo fark etti, sen ayakta uyu... bilemiyorum, o safoş yüz ifadesi ve her hal ve şeraitte yumuşak kalan sesi arada gerilsin, bir şeyler anla artık yahu...
dönem dizisi olmaya çabalasa da nümayiş sahneleri az biraz amatör kalıyor, gazete kupürlerinden mürekkep caption’ lara sığınılıyor. yine de tv dizileri arasında en azından samimiyeti ve verilen emekle öne çıkıyor.
necdet'in ve onun sayesinde benim muradimiza erdigimiz dizi, nihayet!!yasemin'in ortada kalmasini dort gozle bekliyorum, gerci necdet'ten ayrilirsa falan ahmet aninda yuzuklerle kosar gelir(:img-hyste) ..harun icin uzuldum bu bolumde, o da birisini bulur zaten, necdet bile sonunda guzide'yi bulduysa..yalniz gitgide daha cok dawson's creek tadinda iliski dizilerine donusuyor, eskiden bir en fazla iki iliski varken simdi kim kime ne zaman asik belli degil.boyle olunca da eski tadi kalmiyor, birkac kisi disinda herkes aseksuel olsun(:img-hyste) , eski bolumlere benzesin birazcik..
nida her zamanki gibi süpersin.:img-hyste ay allahım koptum yorumlara.ama doğru yazmışlar şimdi haklarını yemeyelim.:img-hyste iyi ki benimkilere kötü bişey dememişler.herhalde benden tırstılar.:img-hyste umarım okuması gereken kişiler görür bunları.:icon_whis görür de bi icraat olur mu orası malum.:icon_whis
oyuncu isimlerini söylemek bana düştü bu gün:)
belçim erdoğan canım ismi:img-yes:
çok teşekkür ederim canım
yılmaz erdoğan'ın eşi...dün akşam tvde gördümde bir an yanlışmı gördüm dedim
bilmiyordum çünkü onun oynadığını ama şimdi emin oldum :img-yes: :img-yes:
yaşar'la ışık çok tatlılarda:img-in_lo ...ışık resmen yerden yere vurdu yaşar'ı:icon_sorr
ama kız haklı orda öyle süklüm püklüm durması utanması herkese koyardı
arkadaşlar ben bi anti güzide ailesi kurmak istiorum imzasınıda yapıcam hmn ama şimdilik şöle iğrenç bi imza yaptım kullanmasanız da olur :D bu aileye katılmak isteyenler bana p.m atsın lütfen :
Ne yapacagimi bilemedim valla..
Bir yandan Güzidenin cesurluguna hayran kaldim. Her kadin öyle evli bi adama onun yaptiklarini yapamaz. Bunun icin gercekten asik olmak ve yürekli olmak lazim.
Diger yandan cok ahlaksiz buluyorum. Yani gercekten evli bi adami ayirtiyor neticesinde.
Necdet'e bi erkek oldugunu hatirlatti ve Necdet Yasemin'den göremedigi ilgiyi ondan gürüyor; hayliyle buda onun kafasini karistiriyor.
aslinda anti-Güzideciyim, cünkü Necdetle YAseminin ayrilmasini istiyorum, ama Güziden'in yaptiginida dogru bulmuyorum..
esma&selim
26-05-07, 19:50
valla bende anlamış değilim yahu bu dizideki kadınları:( ilk kerimanla başladık o evli bir adamı tavladı ve aşkına sahip çıktı ve sonunda karısından boşandırdı ve ilerleyen bölümlerde muhtemelen birlikte yaşayacaklar sonra güzide çıktı o da evli bir adamı tavlamak için elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyo hiç onun kızı var falan filan demek yok
peki bu güzide o geceden sonra anlamadimi hala rüyanin necdetin kizi olmadigini...!!!
pasta yapip birbirlerine tarif vericeklerine bu konu hakkinda konustursalardi senaristler iyi olurdu....
nejdet'in kendine yeni bir hayat kurması tabiki iyi olur
sonuçta yasemin'le evlikikleri ortada
ama birde şu olay var
yasemin'de nejdet için ahmet'i bıraktı gitti
nejdet ne kadar terkedilmeyi haketmiyorsa yasemin'de aldatılmayı haketmiyor bence
nejdet'in yapması gerek şey belli yasemin'den boşanmak
zaten bu olaydan sonra evli kalıcaklarını sanmıyorum ama...
güzide'de ki cesareti kutlamak lazım
evli bir adamla birlikte olmak kadar iğrenç ve aşağılk bir durum olamaz
bu ada evli....olay bu adamın nasıl bir eviliği olduğu değil evli olması
ve güzide'nin evli bir adamla birlikte olması çok yanlış
güzide'yi şu anda yuva yıkan kadın konumuna düşürdüler
nejdet'ide karısını aldatan adam
nekdet'e bu durum hiç yakışmadı bence
nejdet'in o büyük aşkına bu yakışmadı
senaristleri tebrik etmek istiyorum
bir dizide karakterler bu kadar değişebilir
esma&selim
26-05-07, 20:04
tamam necdetin yasemine aşkını göstermek için elinden gelen herşeyi yaptılar seneristler ama bir anda necdet bu aşkı yaşamayacağını anladığı anda ve kendine en yakın bulduğu biriyle yasemini aldattı tamam necidet hayanıyım ama bu kadarda ani dönüş olmaz ki karakterde
iReMJeLiBoN
26-05-07, 20:09
Ya bende cok üzülüyorum Ahmete ya:( Halasıyla konusması falan benimde yüregime dokundu..
A - Baska birini sevdigimi, biliyor..
S - Hala mı?
A - Hala .. :((
Kampanya baslatıcam, Hepimiz Ahmetiz . Hepimiz sevdigimize hasretiz
:P :D
Zaten bi Haruna bide Ahmete üzülüyorum bu dizide gerisi bos:(
esma&selim
26-05-07, 20:14
avrupa yakası 27 haziranda ve hatırla sevgiliyle nerdeyse aynı haftalarda bitiyo ne acı birşey :(artık bekle bekle dur yeni bölümü ,bari tekrarları dizi bittikten sonra cuma günleri koysalarda biraz da olsa teselli olsak
Arkadaşlar burada okuduklarıma inanamadım. Yasemin ve Ahmet'in aşklarının tekrar başlamasını ayrıca Ahmet'in ve dizideki herkesin artık gerçekleri öğrenmesini bende çok istiyorum ama yinede gidişat istediğimiz gibi değil diye diziyi bu kadar yerin dibine sokmak biraz haksızlık gibi geliyor. Ne olursa olsun HS bence bu sezonun en iyi dizisi. Altın kelebek ödülü bence bu diziden çıkmalıydı.
Aslında genel olarak vasat bölümdü...Tek heyecan faktörü olarak gördüğüm sahneler üniversite işgal sahnesiydi, biraz daha diyaloglu, daha bilgi verici yapılabilirdi...Ama yapılmamıştı...
Necdet-Yasemin kavgası, tahmin ettiğim gibi sabun köpüğü misaliydi..O yüzden oradan da pek umudum yoktu...Yaseminle Necdetin bir şey yokmuş gibi hayatlarına devam etmesini zaten bekliyordumm. herzaman dediğim gibi aynı evi paylaşan iki iyi ev arkadaşı olarak onları görüyorum ve kavgalarını mesnetsiz, yani dayanağı olmayan bir kavga olarak gördüm, sırf Rüya faktörünü araya sokmak için, bitişi ve Yaseminin yine izleyiciye karşı iyi kamufle edilmiş son derece umarsız davranışlarıyla havada kalmış bir tartışma oldu...Neyin tartışmasını yaptılar? Tartışdırıldılar, Güzidenin kollarına Necdeti atmak için sudan bir sebep yarattılar...Normal bir insan, o kadar büyük bir kıskançlık krizinden sonra, tartışmaya giriyor, burada bizim şunu dememiz lazım vay be Necdet hala seviyor ama ertesi gün ne oluyor: necdet, güzideyi bırakmak istemiyor, hatta ilişkileri daha da ilerliyor, aylar boyu adam kadının evine davet, düğün bahanesiyle gidiyor..Yasemin bundan rahatsızlık duymuyor, geç kalan Necdet onun için daha iyi çünkü Ahmetle arkadaşlık ilişkisini sürdürüyor bir yandan da normal yaşantısı devam ediyor...yaseminin son sahnede gördüklerinden sonra çok da büyük bir sarsıntı geçireceğini sanmıyorum, Ahmet de geçirmeyen kadın bunula mı geçirecek? hatta boşanma sürecini hızlandıracak şekilde Necdeti terk edebilir...
kavga sahnesinden sonra, Necdetin Ahmetin kızı olan Rüyaya iyi geceler öpücüğü verirkenki bakışında acaba Ahmetin kızı olan Rüyayı neden sakladığını hiç düşünen bir duygu var mıydı? Tartışma, Ahmet yüzündendi ve sonunda gidip onun kızını sakinleştirdi...Acaba hiç düşünüyor mu, bütün bu saçmalıklar daniskasının sorumluluğunu gereksiz yere taşıdığını? Biraz artık bu konulara da gelmesini istiyorum..Sonunda ne yaparsa yapsın dokunamadığı ve yıllarca sevmesini umut ettiği kadının hala daha onu sevmediğini anladı da..Hala bir çocuğun varlığından bir babanın bir haber olmasını sağlayan sırrın sorumluluğunu nasıl taşımaktadır...Yüreği bu ağırlıktan ezilmiyor mu? artık ezilmeye başlamasının zamanıdır diyorum...Yasemine duyduğu hastalıklı aşkı da hasar gördüğüne göre biraz olsun yüreğinin üstüne bu konuda örten perde biraz aralanır da bu konuyu da düşünmeye başlar...
Yasemin bu bölümde Ahmete duyduğu aşkın devam ettiğini düşünmeme neden olan bir iki sahnesi oldu:
Ahmeti gülümseyen bir edayla derse girip dinlemesi ve öğrencilere Ahmet farkedinceye kadar sempatiyle bekleyin işaretini yapması..
2- Ertesinde ışıkın kapının dışında bekleyen Yaşarın yanına gitmek için sokağa çıktığında arkalrından bakarak, Ahmetle buluşmalarını anımsaması ve " Ahhh aşşkk.." diyen bir gülümsemeyle, hülyalı bakışlarla oturması...
3-Aylanın geldiğindeki, arabasına binerken yaşadığı hayal kırıklığı ve bunu gidermek için yine yalnızca Necdete koşması ve başına bu sürprizin gelmesi...
Devam edeceğim...
bi türlü düknü bölüme yorum yapamadım hemen bişeyler yazayım
dünkü bölümdeki sevdiğm sahneler
-deniz gezmiş sahneleri
-güzide-necdet sahneleri (çok yakışıyolar dün bi kez daha anladım:img-wink: )
-ahmet sevim sahnesi (her ne kadar ahmet hala yasemini sevdiğini sölesede)
-harun deniz,harun ışık sahneleri:icon_sorr harunun üzüntüsünü gördükçe ışık yaşar çiftinden soğuyorum evet yaşar da çok iyi birisi ama harun bir numara:good:
-denizin tüm sahneleri
çok asabımı bozan sahneler
-yasemin necdet kavgası (yasemine gene dumur oldum:icon_evil )
-ahmetin yasemine davet çıkışı 'bende senin arabana geleyimmi demesine çok tepem attı yok bi insan bu kadar da yüzsüz olmaz dedim tamam belki düşününce çok büyük bi şey değil ama olmaması gerekirdi.İyiki ayla çıkıp geldi orda
içimin yağlarını eriten sahne
yaseminin necdet ve güzideyi sarılırlarken görmesi
gerçi ben hala n-g ilişkisini kavrayabilmiş değilim nasıl bi ilişkki yaşıyolar sadece filmlerden,pastalardann mı konuşuyolar hep acaba:icon_whis
30. bölümde sezon finaliymiş hiç haberim yoktu demek dört bölümümüz kaldı üzüldüm şimdi:icon_cry:
hafta içi ilk bölümlerden başlıyomuş e güzel son 10 dksını izerim en azından:img-icecr
özge (oxford) video için teşekkürler izledim çok güzelmiş benim hiç habrim yoktu oraya çıkacağından süprüz oldu:img-nyam: :dance:
Eveet devamını yazmaya devam edersek..
Üniversite işgal bölümüyle ilgili fazla bir şey demeyeceğim ilk başta bununla ilgili yorumumu belirtmiştim..
Yaşar ve Işık ilişkisi onlar için iyi ilerliyor ama gelecği onlar için pek iyi görmüyorum..Yaşarın çok da uzak olmayan bir dönemde ışık ve dava arkadaşları arasında tercihte bulunacağını tahmin ediyorum..Şu andaki şartlara bakılırsa ibre ışıktan yana ama ilerleyen günler beraberinde hangi şartları getirir ve onları zorlar, hep beraber izleyeceğiz..Her yeni ilişkiye başlayan genç insanlar gibi, sevgi ve umut dolular, dediğim hayat onların aşkını sınamak için önlerine neler getiri ve nasıl direnirler göreceğiz.. Umarım harunu da katarak ablasının durumuna benzetip, olayı önümüze temcit pilavı gibi getirmezler.
Rıza hk pek yorumum yok, adam hep dört ayağının üstüne düşüyor, şanslı ve gamsız...Her şartta istediği gibi yaşıyor...Başına gelenler onu akıllandırmamış.
Güzide hk yorumumu sonraya saklıyorum, şu anda tamamen aşık ve bunun için her türlü fedakarlığa hazır bir kadın mizanseni çiziyor...Sonuçta evcilik oyunu olan bir evlilik bile olsa, dürüstlükle yapılmayan hiçbir hareketi onaylamıyorum...Ama yine de burada Necdet yine haksız buluyorum..Ne yardan ne serden diyerek, fütursuzca ve ikiyüzlülükle ilişki sürdürülmez...Ahmete kızıyordun o kadar, ya bu kız da senden hamile kalırsa diye düşünmüyor musun? Kalırsa, sevmediğini düşünsen de çok sevdiğin Yasemini bırakıp Güzideyle evlenir miydin?
Bu durumda en güzeli Yaseminin sessizce oradan uzaklaşıp birşey demeden Necdet,bu anlamsız ilişkiye son verelim,sen hayatına ben hayatıma bakayım desin ve herzaman dediğim gibi hayatının sorumluluğunu tek başına başkalarına yıkılmadan almayı öğrensin..Bu arada aldığı ödül yüzünden belki bir yurtdışı bursu çıkar..Bunu bahane ederek, Necdeti Rüyayı da alarak terkeder...Ohhh bee olur...Ahmete bence fazla bulaşmasın...Ahmet de kendini bu arada Ayladan kurtarsın ve sonrasında buluşmak için onun yanına gitsin..
aylaya ne diyeyim? dediğim Ahmeti birkere öyle ya da böyle ele geçirdi ya, hayatta bırakmaz..O sahnede Ahmetle Yaseminin Aylayı gördüklerindeki hayal kırıklığını izlemek hoştu. Birazdan tekrar Aylaya geleceğim, ama şunu söyleyeyim Ahmeti azap dolu günler bekliyor şayet hala Aylayı kıramam düşüncesinde devam ederse..
Necdetin Yasemine olan sevgisine inanmıyorum artık.güzideye keske daa önce tanışsaydık demesi buna kanıt.Necdetin aşkına bu hiç ama hiç yakışmadı....Yaseminin bu durumu görmesine çok sevindim.boşanır umarım..sonuçta ne olursa olsun bu da bi tür aldatma.bi de yasemine hesap soruyo..kendi yaptıklarına baksın bi..yasemin&ahmet forever!!!!
ben birşeyı anlamadım bu dızı ıyıce gıttı bence artık ısık yasar denız defne ve harun grubuna yoneliyorum ya necdet bence bıraz dozu astı cunku her sınırlenen bırıne boyle kacarsa ortada ne sevgı kalır ne de en ufak bır arkadaslık yasemın ahmet demek dusuyor guzıde necdet cok yakısıo ama yasemın yapmadı necdetın yaptıgını yasemın en azından necdetı dusuynup onu bırakmadı ama necdet 10 dk da ona gıttı uff:(
Dün iLqiLenemediim.. DüşündükLeriimi şmdii yazim..
Necdet'in dünkü haLii açıkcası hoşuma qitti.. Onunda yaşayabiLseydi
tabii karşILıkLı oLarak nasıL bir aşk..nasIL bir birLikteLik yaşayacağını
az çok qördük.. Onu o haLde qörmek bnce qüzeLdi..
Gerçek bir evLiLiği oLmadığı için onun için sorun değiL tabi..
Ama Güzide'nin evLi bir adamLa bu denLii yakın oLmasıı hoş değiLdi..
Harun sonunda Işık'a açıLdı.. Kendince rahatLadı ama aLdığı
cvp qüzeL değiLdii kii eğer Işık YaşarLa qörüşmeye devam ettiğini
söyLeseydi bunLar oLmazdı..
AyLa'ya da sinir oLdum.. Ne o öyLe her an peşinde oLmaLar fLn..
Iyy qıcık etti bni.. Ne qüzeL yemeğe qidicekLerdi.. =))
Dizinin en mesaj dolu sahnesi Necdetle Yaseminin ayrı yönlere giden arabalarıydı...Artık hayatın farklı yönlerine savrulacaklar gibi geliyor ilerleyen bölümlerde...
Aylada da Necdet Tipi Kıskançlık Sendromunun başlangıcını görüyorum..Gözleri gittikçe donuklaşıyor, alt dudağı titremeye başlıyor...Selmaya dispanserde Ahmetle ilgili nasıl da sallıyor..Sağlam senaryo yazıverdi, iki dakikada...Ahmetin ondan uzak durduğunun ve formaliteden yakın durmaya çalıştığının farkında ve Ahmetin ailesine bu durumu belli etmemeye çalışırken çok komik ve itici oluyor..
Ben bir de Şevket beyi anlamadım, başlangıçta Aylaya şüpheli yaklaşıyordu ama bu son bölümde yanaklarından şap şap öptü, neredeyse kızımmm diye bağırına basacaktı.
Bir de senaristler, bir önceki bölümde Sevim-Mehmet ilişkisine dair bir şeyler yaptılar, havada kaldı ve sonra yine bu bölümde eylemci vpolitik hala dayı ilişkisine döndüler...Artık bir dahaki bölümde Rüyayı birazcık büyütmüş olurlar herhalde...Ya ne diyeceğim, ilk çocuklar mutlaka babaya benzer, bu çocuk Ahmetin hiç mi bir şeyine benzetmezler, mesela akrabalardan birinin çocukluğuna, kız halaya benzer derler, ya da babaanneye, ama Rüyadan o şekilde benzeten bir Gürsoy çıkmadı?...Matematik hesabı yok, bu kız bu kadar çok Ahmet için ölüp biterken pattadanak en yakın arkadaşı Necdetle hemencecik evlendi? Evlerine o kadar dışarıdan adam gelip kalıyor ama aynı yatak odalarında yatmadıklarını farketmiyorlar? ANlamadım gitti...
Necdetin Yasemine olan sevgisine inanmıyorum artık.güzideye keske daa önce tanışsaydık demesi buna kanıt.Necdetin aşkına bu hiç ama hiç yakışmadı....Yaseminin bu durumu görmesine çok sevindim.boşanır umarım..sonuçta ne olursa olsun bu da bi tür aldatma.bi de yasemine hesap soruyo..kendi yaptıklarına baksın bi..yasemin&ahmet forever!!!!
Zaten Yasemin in Ahmet ile buluştuğunu ve aynı fakültede olduğunu söylemediği için o gün Neco Güzi ye gitti...Baktı ki artık Yaso dan hayır yokk...Onu daha çok seven ve hak edn Güzi ye gitti...Mutlu olmak sonuçta onun da hakkı...Demek ki Güzi nin yanında olunca daha bir mutlu oluyor...Ayrıca hani dedi ya Yaseminden önce tanışsaydık...Orada da haklı eğer Yasemin den önce tanışmış olsalardı...Ne Yaso böyle kötü durumda olurdu ne de Neco değil mi???
Zaten Yasemin in Ahmet ile buluştuğunu ve aynı fakültede olduğunu söylemediği için o gün Neco Güzi ye gitti...Baktı ki artık Yaso dan hayır yokk...Onu daha çok seven ve hak edn Güzi ye gitti...Mutlu olmak sonuçta onun da hakkı...Demek ki Güzi nin yanında olunca daha bir mutlu oluyor...Ayrıca hani dedi ya Yaseminden önce tanışsaydık...Orada da haklı eğer Yasemin den önce tanışmış olsalardı...Ne Yaso böyle kötü durumda olurdu ne de Neco değil mi???
İşte bu değindiğin noktada soylemek istdgm bişi war.yaseminle sdc onu sevdi için evlenmiş demekki.yasemin zor durumda olduu için diil....
Bn ztn ayrılmaları taraftarıyım.madem ole ayrılsın yaseminden hemen mutlu olduu kişiyle evlensin....
Madem formalite evliliği bu necdet rahatlıkla soleyebilirdi bole bole bişi var diye.''bigun yasemin beni sever o gune kdr güzideyle idare edeyim'' cıkıo burdan....
Necdet hem yasemin ve ruya ile hem de güzide ile yaşayamaz.bi tercih yapmak zorunda.umarım güzideyi secer de yasemin bir an önce boşanır ondan....
İşte bu değindiğin noktada soylemek istdgm bişi war.yaseminle sdc onu sevdi için evlenmiş demekki.yasemin zor durumda olduu için diil....
Bn ztn ayrılmaları taraftarıyım.madem ole ayrılsın yaseminden hemen mutlu olduu kişiyle evlensin....
Madem formalite evliliği bu necdet rahatlıkla soleyebilirdi bole bole bişi var diye.''bigun yasemin beni sever o gune kdr güzideyle idare edeyim'' cıkıo burdan....
Necdet hem yasemin ve ruya ile hem de güzide ile yaşayamaz.bi tercih yapmak zorunda.umarım güzideyi secer de yasemin bir an önce boşanır ondan....
Zaten ben de boşanmaları taraftarıyım ama Neco nun dediğin gibi belki Yaso beni sever o zamana kadar Güzi ile idare ediyim diye düşünebileceğini sanmıyorum...Eğern boşanmıyorsaa Rüya yı düşünüyordurr...Ayrıca Yaso nun ailesi karşısındaki durumunu...Ve de şunu düşünelim ki...Hemen boşanır da Güzi ile beraber olur cidden bu şaşırtıcı olur herkes için...Ayrıca Güzi denin de üzülmesini istemiyorr...
Neyse Yasemin le boşansınlarda ne olursaaa olsun...Ahmet te nişanı atsın...Vee mutlu sonnn...
necdet gerçek evlilik olayından sonra yaseminin kendisini sevemeyeceğini anladı..ondan ümidi kesti..hatta rüya için yaşıyorum dedi..
tamam yasemini hala seviyor ama ondan birşey beklediği yok artık..
ama yasemin olmaz ama hani olurda boşanalım derse necdet bunu kabul etmezse o zaman gerçekten necdetin ruh sağlığından şüphe ederim ben:icon_whis
iyi geceler arkadaslar.
ben haftaya yaseminin tepkisini cok merak ediyorum,bakalim kiskanclik yapacakmi?ama kiskanmasa bile necdete kizmaya hakki varmi? necdetden sakladigi ahmetle olan gorusmeleri olmasaydi kizmaya hakki vardi tabii.
cunku necdet guzideyle beraber oldugu icin yasemini assagilamis oldu:img-yes:
iyi geceler arkadaslar.
ben haftaya yaseminin tepkisini cok merak ediyorum,bakalim kiskanclik yapacakmi?ama kiskanmasa bile necdete kizmaya hakki varmi? necdetden sakladigi ahmetle olan gorusmeleri olmasaydi kizmaya hakki vardi tabii.
cunku necdet guzideyle beraber oldugu icin yasemini assagilamis oldu:img-yes:
haftaya yasemin birsey yapmaz görursunuz sadece uzaktan takip eder ama hicbirsey yapmiycaktir sabah kalkip güle oynaya gecirir günunu aglayacak degilya ahmet aylayla nisanlanmis kiz yikilmamisda necdetemi üzülecek takmayin siz kafaniza bunlar dizi zaten elden gitmis artik iyiden iye senarisler isi bosladi ben 2 bölumdur hicbir tat alamadim diziden heyecen yok ask yok hicbirsey yok eski blümleri tekrar izlerseniz beni daha iyi anliycaksiniz:icon_whis
zeynepppaliii
27-05-07, 03:19
bnm izlediğim nadir dizilerden...
çok güzel bnce...
başta cansele destek versemde şimdi okanın destekçisiyim ben...
nası bi aşkla bağlı...
ama yinede güzideye gitti...
bnce yeni blm çok heyecanlı..
neler olucak acaba??
bu arada çok güzel kız beren saat...:img-yes:
yasemin'i izlemekten çok sıkılıyorum.hele necdet'le kavga ettiği sahnede kendini o kadar çok kastı ki rol yapayım derken, ben çok gerildim.ahmet'le yasemin'in gereksiz aşkı kesinlikle ilgimi çekmiyor.cansel elçin'i her kim konuşuyorsa sürekli romantik olmalıyım kaygısıyla mıdır nedir, böyle buğulu bir sesle konuşuyor.romantik olabiliyor mu bilmem ama gülünç olduğu kesin.önceleri necdet karakteri için izliyordum diziyi, kaybeden aşık yani.okan yalabık çok başarılı oynuyor.cansel elçin'e de beren saat'e de ders verir oyunculuğu.şimdi ise, 68 kuşağı için izliyorum diziyi.ahmetle yaseminin aşkındansa denizle defnenin aşkı daha sempatik geliyor bana.aynı şekilde harun ve ışık da.son bölümde harun'un hayalkırıklığı çok dokunaklıydı bana göre.onun dışında laçin ceylan çok güzel oynuyor, sanki o rol için biçilmiş kaftan.
söylemek istediğim bikaç şey var, senaristlerle ilgili.baştaki bölümlerde de bunu yapıyorlarddı, şimdi de:objektif olma kaygısıyla gülünç oluyorlar bence.yassıada sahnelerinde adnan menderes'in ağzından söyledikleri sözler, necdet'i tarafsız biri olarak gösterme çabaları ve yine onun ağzından mesaj vermeye çalışmaları (nazım hikmet-necip fazıl tartışması gibi) bana komik geliyor.objektif olunmaz, olunamaz.mutlaka onlar da kendi bakış açılarından yazıyorlar.karakterlerin ağzından kendi düşüncelerini söyleterek kaliteyi düşürüyorlar.bir de takıldığım konu, son bölümde deniz gezmiş ve arkadaşlarının vilayete çağrıldıkları sahne.okuduklarımdan bildiğim kadarıyla deniz gezmiş ve arkadaşları vilayete çağrıldıklarında daha kalabalık bi öğrenci grubuyla gidiyorlar, oysa dizide sadece iki deniz gittiler ve hatta sadece deniz gezmiş içeri alındı.üstelik yeni yetme hoca olarak ahmet'in de pat diye onlarla ve tarık zafer tunaya'yla gitmesi abuk değil mi?yine, benim okuduklarımdan bildiğim, vilayet görüşmesinde deniz gezmiş'in kesinlikle pazarlık taraftarı olmadığı ve uzlaşmadan vilayeti terk ettiğidir.hatta bu görüşme işgallerle ilgili değil (ya da en azından direk onlarla ilgli değil) polis-öğrenci çatışmasının sonucunda gerçekleşmiş.dizide ne oldu? deniz gezmiş geldi anlaştık dedi, taleplerimiz kabul edildi! öğrenci talepleri ne zaman kabul edildi acaba merak ediyorum.yine senaristlerin suya sabuna dokunmak istemeyişlerinden kaynaklanan, aman her iki tarafı da memnun etmiş gibi görünelim fikrinden doğan bir sahne olmuş sanki.üstelik böyle yaparak deniz gezmiş'i de yanlış ifade ettiklerini düşünüyorum onun yapmadığı ve yapmayacağı şeyleri yapmış gibi göstererek.
bir de aklıma takılan bir şey, yasemin asistan değil mi?gördüğümüz kadarıyla kendine ait bir odası var fakültede.hangi asistana nasip oluyormuş bu durum merak ettim ben:)
evet-haklı olduğun kısımlar var..
ama sabah sabah sadece şunu söyleyeyim..
ahmetin seslendirilmesi başkası tarafından yapılıyor..
cansel elçin tarafından değil:img-yes:
27 Mayıs İhtilali
27 Mayıs 1960 ihtilali, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adnan Menderes yönetimindeki Demokrat Parti hükûmetini görevden uzatlaştırıp, Meclis'i lağvettiği askeri müdahale. Müdahalede, Silahlı Kuvvetler adına ülke yönetimini Milli Birlik Komitesi üstlendi. Orgeneral Cemal Gürsel Milli Birlik Komitesi'nin başına getirildi. Milli Birlik Komitesi ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve hükümeti fesh etti ve her türlü siyasi faaliyeti yasakladı. Emir komuta zinciri içinde yapılmayan müdahalede küçük rütbeli subaylar etkindi.
27 Mayıs 1960’tan, seçimlerin yapılarak normal yaşama geçildiği 15 Ekim 1961 yılına kadar geçen süre, askerin Milli Birlik Komitesi (MBK) eliyle iktidarda olduğu De Facto dönemdir. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin anayasal bütün hak ve yetkileri artık, başlarda kimlerden kurulu olduğu gizli tutulan 38 subaydan kurulu MBK’nin eline geçmiştir. MBK ülkeyi ilk zamanlar yayımladıkları tebliğlerle idare etmişlerdi.
MBK’nın ilk bildirisi sokağa çıkma yasağı ilanı ve vatandaşları ona uymaya davettir. 3 numaralı Tebliğ ile her türlü siyasi parti neşriyat ve faaliyetleri, gösteri yürüyüşleri ve her türlü toplantı yasaklanmıştır. MBK faaliyetlerinin aksamaması için telsiz ve telefon görüşmelerini kısıtlayan 4 ve 5 numaralı Tebliğlerden sonra, ordunun görevini açıklayan 6 numaralı Tebliğ yayımlanmıştır. 6 numaralı Tebliğin ilk fıkrasında, “Türk Ordusu bir kere daha tarihi bir vazife karşısında bulunuyor. Bu vazife; dâhilde memleketi buhran ve felakete sürüklemek isteyen hırslı politikacıların elinden kurtarmaktır.” demektedir. Aynı şekilde 13 ve 32 numaralı Tebliğlerde bu darbenin yapılış gerekçeleri şöyle yer bulmuştur: “Biz vatandaşları birbirine düşürecek bir kardeş kavgasını önlemek için bu işe giriştik”. “Milli İnkılâp, hiçbir şahsın, hiçbir zümrenin lehine yapılmış bir hareket değildir. Muhterem halkımızın, köylü ve işçilerimizin demokrasiye kavuşması, hak ve hürriyetinin teminatı, iktisadi kalkınması, ana prensibimizdir. Vatandaşların hususi işlerinde ve her türlü çalışma yerlerinde, kardeşlik duyguları ve huzur içinde bulunmaları esastır.”
Ancak şunuda belirtmek gerekir ki son yapılan birkaç araştırmanın iddiasına göre, Menderes, iktidarının son günlerinde uyguladığı Amerikan politikalarının ülke sanayisini çökerttiğini görmüş ve bunu önlemek için Rusya'yla yakınlaşmıştı. Bu amaçla Rusya'ya üst düzey ziyeretler yapılıp, ülkedeki sanayinin gelişmesi için Rusya ile yatırım antlaşmaları imzalanma hazırlığı yapılmaktaydı.
27 Mayıs İhtilali sonrasında Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes ve bazı bakanlar yakalanarak Yassıada'da yargı önüne çıkarıldılar. Sivil ve askerlerden oluşan bir mahkemede yargılanan siyasîler, vatana ihanet, kamu fonlarının kötüye kullanımı ve anayasaya karşı gelmek ile suçlanıyorlardı. Dava, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın İmralı adasında 16 Eylül 1961 günü idam edilmesi ile sonuçlandı.
avrilcansu
27-05-07, 12:11
ayla gereksiz ve sebepsiz yere çok sahipleniyor ahmeti..
ahmet zaten her dakika dip dibe olmak istemiyor aylayla bir de bu kadar sıktığı için..daha evlenmeden soğuyacak ondan..üzmek istemediği insanın arkasından ne dolaplar çevirdiğini bir görse hala aylayı bu kadar düşünür mü çok merak ediyorum..
tek saf ahmet bu dizide:icon_sorr ..garibim benim yaa iyilik yapıyo karşılığında sadece ve sadece kandırılıyor:icon_sorr:hıh
canım benm sana sonuna kadar katılıyorum. Ayla çok düşüyor Ahmetin üzerine. Tamam hayatı boyunca onun peşinde dolaşıp "Ah cnaım, peki canım" diyecke hali yok ama, yani yinede:icon_whis
bakışından bile etkilenmiyorum aamedin.hiçbir anlam ifade etmiyor benim için.dün sivim ağlarken etkilendim biraz ama aamede en ufak bir üzüntü duymadım.ona karşı bişey hissetmiyorum.kısacası onu aamed olarak izlerken tat alamıyorum.bu nedenle de oynamasını istemiyorum.daha profesyonel kişilerle çalışsın.2. çgo gibi bir projede yer almasını isterim.hs asla o seviyeye gelemez.allah korusun ama ilerde sivime ve meemede diyelim ki bişey oldu o an ben diziyi bırakırım.diziyi bir oyuncu için izlemek ne kadar kötü.konusu için izlemeyi çok isterdim ama bu şekilde asla olamaz.
Sinemcim, sana ne kadar katılıyorum bilemezsin:) (Saçma oldu:) Neyse)
Ahmet, Cemal'den sonra, o kadar basit o kadar karaktersiz bir kişilikki, gerçek duygularını, bakışlarını, hislerini konuşmadığında anlamak çok zor ki, konuştuğunda bile anlamıyorsun. Bunun Canselin oyunculuğuyla alakası yok, çünkü sanırım bir oyuıncunun o rolü 4/4 lük moynayabilmesi için, yeteri kadar bilgi, ve karakteri, özelliği olması gerekiyor ki. Ahmet öyle bir rol değil...
Umaırm anlatabilmişimdir:)
Evet sadece oyuncu için dizi izlemek çok kötü birşey, hiç tadını alamıyorsun, ben artık sıkılmaya başladım Ahmet&Necdet vs. izlemekten. Gençleri izlemek istiyorum
Açın önümüzü, Gençler geliyor!!!!
(Bu sloganı hatırlarsınız:) Güzle uydu, İremciğim snein sloganda güzel "Hepimiz Ahmetiz, diye ama, Hepimiz Canseli daha iyi oluyor ki, bir tek Cansel var, eşi benzeri yok:) Ay kafam karıştı:img-hyste )
Bu arada Sevim&Ahmet sahnesinde ne oldu ya?
avrilcansu
27-05-07, 12:12
Evet, Harun Isık'a askını itiraf etti.. Yasar Isık'ın mini etegini gördü tip tip baktı Isık ilk anlamadı sonra Necip Fazıl dinlemeye gittiklerinde Yasarın arkadasları dısladı Isıkı, o yüzden Isıkta gitmedi Sonra konustular " simdi anladım neden etegime öyle baktıgını " falan dedi Isık, " sevgilin olmasından utanıyorsun" dedi sonra kapısına geldi Yasar barıstılar..=)
Ayrıca, aklıma geldi Isık'ın Haruna dedigide beni cok üzmüstü..
" Arkadasın olabilirim, Sırdasın olabilirim , Kardesin olabilirim ( burada Harunun suratı degisiyor ) Ama sevgilin olamam.. Cünkü baskasını seviyorum.."
Harun : Yasar mı?
Isık : evet..
Bu arada imza işi ;
Liste bu kadar , 1 Haftadır bekliyorum anca bu kadar kisi oldu.. Yeter sanırım.. :) Bu liste sen eger simdi müsaitsen yapmaya basla ..:) Nasıl istersen öyle yapabilirsin biz sana karısmayalım =)
__SEYMEN__
anita
askasurguncu
aşk_oyunu 17
avrilcansu
aynakolik_fatma
beyaz gelincik_
blue ivy
clever_girl
duygu.1903
epope
ergim
eski dost
Ferny&Lety
fundapehlivan
fırtına_
gizoti
İremJelibon
layezal
lovely_ebru
LİN
mary_FB
masum_leydi
Melal
meltem_keremcem
mericik
muko88
naz_özge12
nehir_ksk
nehirrr
NiliWerda
pelosh
penyes
scoorpioo
sevda_cicegimm
sim
Spdr
şilimsi
TavusKuşu
tugchemre
zeyneps
Bu imzanın son hali mi? Yoksa daha var mı? Bir kaç kişi daha avr sanırım, sen bana öm ile gönderirsin son halini:)
Sinemciğim; 27 Mayıs'ı hatırlattığın iyi oldu.
Dizimizin ilk bölümlerine gittim:icon_sorr
Sonra o karanlık günler geldi:icon_sorr
cansu basında çıkan haberlere de gözat derim.:img-wink: ben de hatırladım o bölümleri.keşke o bölümlerde kalsaydık.ben diziyi artık beğenmiyorum. :hıh emel abla sivim&aamed sahnesinin resimlerini ekledi.:img-wink: açıkçası aamed beni o sahnede de etkileyemedi. :) ama sivim öyle değildi tabi.aamede üzüleceğime ona üzüldüm.:img-hyste bana katılmana da sevindim.:img-wink:
ya arkadaşlar bişi sormak istiyorum konumuzla alakasız ama olsun ya by yaşarın gerçek hayattaki ismi ne merak ediyorum eğer cvp verirseniz çok sevinirim çünkü onla ilgili araştırma yapcam çok sevdiğim halde ismini bilmiyorum:(şimdiden sağolun
özge_letyy
27-05-07, 14:01
ya arkadaşlar bişi sormak istiyorum konumuzla alakasız ama olsun ya by yaşarın gerçek hayattaki ismi ne merak ediyorum eğer cvp verirseniz çok sevinirim çünkü onla ilgili araştırma yapcam çok sevdiğim halde ismini bilmiyorum:(şimdiden sağolun
ben sana dün cevap verdim diye hatırlıyorum ama neyse:)
gerçek ismi umut kurt canım..
__SEYMEN__
27-05-07, 14:58
bndeartıknecdetle yaseminin boşnmlarını istiyorum zaten eğer yasemin necdetle güzidenin beraber yaşadığını anlarsa kesin boşanmak isteyecek ikiside artık mutlu değil necdet bile değil o hlde anlmasız bi evlilik sürdürülmesi
beren_defne
27-05-07, 15:14
Slm arkadaşlar ben daha buraya ilk defa yazıyorum yeni olduğum için bu bölümün sonu güzel gibi bi şey bitti:D...
hani yasemin birisi olursa 1 ay önceden söylicen dedi yaa boşancaklar yupiiiyuuuu
defnecim hiiç sevinme..
senaryo grubu sıkı çalışıyor..
onları ayırmamak için ellerinden geleni yaparlar eminim:icon_sorr :icon_sorr
__SEYMEN__
27-05-07, 15:21
ellerinden geleni yaparlar necdet le yasemin boşanacaklar eninde sonunda ama bu sezon olmaz bnce hani bi reism vardı 26.bölüm resimlerinde necdetle yasemin bi masada oturup konuşuyolrardı bu konu hakkındadır kesin ama necdet kolay kolay boşanmak istemez güzideye bile yaseminden ayrılırsam bi parçam kopar gibi bişeyler diyor
bencede sevinme defne..:)
ayrilamazlar..ayirmazlar daha dogrus
hem rüya ne olacak..necdetin anne babasina riza beye herkeze nasil anlaticakalr.!!!
diyelim ayrildilar..ahmet yaseminle biraraya gelirmi..???
kizini ondan yillarca gizlemis yasemin...
isler daha cok karisicak ahmet yasemin necdet cephesinde...
bence boşanma lafları döncek etrafta ama rüya yüzünden gerçekleşmeyecek. spdr'a katılıyorum,senaryo grubu ayrılmasınlar diye ellerinden geleni yapıyo..ahmetle ylayıda evlendiremediler bi türlü, ohh olsun..allahtan sivim gibi bi hala var dizidede olaya el atıyo bi güzel..
gerçek_aşk86
27-05-07, 15:46
bndeartıknecdetle yaseminin boşnmlarını istiyorum zaten eğer yasemin necdetle güzidenin beraber yaşadığını anlarsa kesin boşanmak isteyecek ikiside artık mutlu değil necdet bile değil o hlde anlmasız bi evlilik sürdürülmesi
Bende Necdet&Yasemin çiftinin olmasını istiyordum.Hikaye farklı bir boyut kazanır,diğer dizilerden farklı bir dizi izleriz diye düşünüyordum ama senaristler ve izleyiciler nedense klasik hikayelerde ısrar ediyorlar:img-cool2Artık zor tabi..Senaristler Necdet karakterini de mutasyona uğrattılar,bari onun saf,temiz aşkıyla oynamasalardı:hıhYasemin büyük ihtimalle boşanmak isteyecektir(Ben olsam öyle yapardım da ondan emin değilim kendisi biraz dengesiz:hıh )Necdet acaba ne tepki gösterir.Bir tek onun aşkı ilgimi çekmişti dizide,o da daha garip bir kişiliğe bürünürse diziyi bırakırım:sad53: (siyasi yönden de beklentilerimi karşılamadı zaten:img-cool2 )
Bu vakitten sonra ahmet yasemin birlesirse neolur..
O aska kim inanir.. ortada as mi var..
ben dizide tam anlami ile buyuk bir ask gormuyorum..
sacmaladikca sacmaliyor sadece Okan icin izliyorum..
ama boyle sacmalamaya devam ederseonu bile yapmam..
sonucta yasemin ve ahmet birlesirse hicte etkilenmem hatta igrenirim..
hacivatiye
27-05-07, 16:08
necdet sonunda yaseminden vazgeçti ve güzideyi seçti.
yasemin de bun u gördü.
yasemin necdete demişti ki birisine aşık olduğunda gel söyle.boşanalım diye.
ama necdet ve güzideyi öyle görmek onu yıktı.o necdetin hep kendisini seveceğini düşünüyordu.
aslında necdetin de yaptığı hoş değil sonuçta evli. ama necdette sonunda pes etti. karşılıksız aşk nereye kadar?? kendisinden hoşlanan biri olduğunu duyunca...
necdet ve yaseminin boşanacağını zannetmiyorum. en azından şimdilik.
hacivatiye
27-05-07, 16:10
bu arada ahmet yasemini hala sevdiğini ve unutamadığını,aylayı sevemediğini bir kez defa itiraf etmiş oldu.
halası da iyi yaptı hemen evlenmemeleri için söz verdirdi.
1 yıl zaman atlaması oldu demek ki evlenmemişleri 1 yıl boyunca.
peki kimse bir şey dememiş mi??
hacivatiye
27-05-07, 16:12
arkadaşlar 1 yıl zaman atlaması oldu ya..
sizce necdet ve güzidenin ilişkisi 1 yıl boyunca doludizgin sürdü mü??
necdet gene güzidenin evine gitti mi??
bunu hiçbir şekilde yansıtmadılar.
bir fikri olan var mı??
Buyeni birsey degil hep olan birsey zaman atlamasi oluyor bizler hicbirsey bilmiyoruz yalniz Necdet yasemine hala asik bunu guzideyede zaten soyledi.. guzidede biliyor oyle kabul ediyor..
Bugün de 27 Mayıs üzüldüm birden :icon_sorr
Bizimkiler de tam kaçıyorlardı değil mi :img-hyste Kaçacak başka gün yokmuş gibi :icon_whis :img-cool2 Ahmetimin kıderi bu :sad53: :img-in_lo Eee be Ahmet bir gün önce kaçsaydın ya şimdi Eyfel kulesinin yakınındaki Sein nehrine bakan cafede kruvasan yiyip cappucino yudumlayacaktın :sad53: :img-in_lo Yaso yine bi lüzumsuzluk yapıp seni hayattan bezdirirdi ama o lüzumsuz Eyfel'den filan düşerdi aşağı :hıh:img-hyste
masum_leydi
27-05-07, 17:57
ya birkaç kelam etmek istiyorum
rüya karekteri iilerdeki zamanlarda büyücek ve belirli siyasi olaylara karışıcakmı bunun için bekliyorum umarım bunlar olur .
böyle daha güzel tad ve haz alıcam ve rüya acaba olursa kime aşık olucak
sevgili ey senaristler yapıcaksanız böyle bişi kaleminizi seviyim rüya karekteri yasemine benzemisin .görünüşte tamam benzesin ama karekteri düşünemiyorum kaldıramam kaldıramayız kaldıramazlar ben dedğim dedik erkek gibi bir kız istiyorum rüyayı ideallerin peşinden gidip hiç yıulmayan savunduğu idealojiyi öleceğini bilsede savununa tertemiz bir kız istiyorum
önceden de eklemiştim bunu ama tekrar koymak istedim.
zülfü livaneli-hoşçakal kardeşim deniz parçasını herkese tavsiye ederim.:sad53:
Hoşça kal kardeşim!..
Bugün gidiyor işte... İzmir'e, körfeze; Karşıyaka, Alsancak ve akşamüstü imbatlarına veda ediyor...
Gerçekte veda eden o değil. İzmir onunla vedalaşıyor.. Onun hiçbir şeyle ve hiç kimseyle vedalaşmaya zamanı olmadı.
Ani bir ölümdü onunkisi de...
Bütün "ölümler" gibi... Hatta, ölümü hasta yatağında "beklediği sanılan" bütün "ölümlüler"in vedası gibi...
Bütün ölümler "ani" ölümdür aslında...
Ve... Vadesiz senetlerdir "yazılmış" tüm vasiyetnameler!
Çünkü bir "an", ama hiçbir "zaman birimi"yle ölçülemeyecek kadar çok kısa bir "an"dır hayattan ölüme geçilen zaman... Zaman bile değildir aslında...
Sıfır noktası!
Kimbilir ne hissetti ölümle "yapayalnız" yüzleştiği o anda?
Gerçekte herkes yapayalnızdır ya ölümün karşısında...
Yapayalnız ve tek başına geldiğimiz dünyadan yine yapayalnız ve tek başımıza çeker gideriz.
Yapayalnız ve apansız.
Veda için bir "an", kısacık bir "an" tanınsa giderken ne derdi acaba Piriştina da?
Sevgili eşine, çocuklarına, dostlarına; İzmir'ine ne derdi?
Kimbilir, belki de o "son veda"ların bugüne dek yazılmış en "harikulade" dizelerini söylerdi "Körfez"ine bakarken:
Hani o Nazım Hikmet'in 1950'lerde mısralara döktüğü; Zülfü Livaneli'nin 80'lerde şarkılaştırdığı o "sade elveda"yla...
"Hoşça kal kardeşim deniz" derdi: "İşte geldik gidiyoruz
Hoşça kal kardeşim deniz Biraz çakılından aldık Biraz da masmavi tuzundan Sonsuzluğundan birazcık Birazcık da kederinden Bir şeyler anlattın bize Denizliğin kaderinden Biraz daha umutluyuz Biraz daha adam olduk İşte geldik gidiyoruz
Hoşçakal kardeşim deniz..."
Hepsi bitti işte... İzmir'e ve Türkiye'ye dair kurulmuş nice hayaller gecenin kimbilir hangi saatinde bitti...
Randevu defterlerindeki bütün randevular iptal edildi...
Artık hiçbir telefona cevap verilmeyecek.
"Yoklar efendim!"
Yoklar...
Yok!... "İyi adam öldü!"
Herkes her şeyi yazdığına göre; belki en az yazılanını; lakin onu en çok anlatanını söyleyerek bitirelim biz de yazıyı:
Çeyrek asrı aşan gazetecilik yaşamımızda tanıdığımız en "alçakgönüllü" adamdı o.
Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinin,bir metropolün "kudretli" adamı gibi görünmezdi hiç.
Muhteşem veda şarkısının bestecisi Zülfü'nün Piriştina için söylediği gibi "İyi adamlar gerçekten de erken ölüyordu!"
Çünkü herkesten daha fazla "dert" ediyorlardı kendilerine şu yalan dünyayı... Gecenin apansız bir saatinde vuruyordu o dert yüreğe...
Ama işte dert edeceği bir dünya da kalmadı işte...
Dünya dertleri kalanların başınadır artık...
Ve... Ölüm de bizim acımızdır aslında, gidenlerin değil... Ölüm kalanlarındır, evet!
Hayat, gerçekleşmiş hayallerin kayda değer hikayesiyse şayet, o iyi bir hayat yaşayarak gitti...
Kısa sayılsa da; hikayesi "iyi" bitti!...
"Sonsuzluğundan birazcık" aldığı denizlerin "keder"i de az değildir sevdiklerinden…
yasemin necdete demişti ki birisine aşık olduğunda gel söyle.boşanalım diye..
Nerede Necdet de o cesaret... Uzun zaman boyunca Güzideyle davetti düğündü dernekti bahanesiyle ilişki sürdürdü..Bu arada da vazgeçemedi, insanların alışkanlıklarından hayatlarındaki bir takım unsurları değiştirmekten vazgeçmesi kolay değil bunu anlarım ama bu kadar hayati konuda bu şekilde dürüst şekilde davranmaması, onun vay bee ne şövalye adammış imajını yerle bir ediyor...Bir kadını bırakmak için başka bir kadına ihtiyaç duymak tezi burada bir kere daha kanıtlanmış oluyor...Asıl şövalyelik, başka bir kadına ihtiyaç duymadan seni sevmeyen bir kadını ve kendini aldatmaya ihtiyaç duymadan bu evlilikte zorlamamandır...Diyeceksiniz bu evlilik gerçek değil ki aldatma olsun...Olsun aynı evi paylaşıyorlar, düğün var davet var deyip başka bir evde başka bir kadınla berabersin..Hem başlangıçta başka birine aşık olursam ayrılırız demiştin...Ama yok aldatmanın o gizli, sinsi heyecanını yaşıyorsun..Hem kendini, hem Yasemini ve en önemlisi Güzideyi kandırıyorsun..Diyeceksiniz, Güzideye Yasemine duyduğu aşktan bahsediyorsun..Kız ne yapsın? Zaten aşık, sevdiğini elinde tutmak için ne olursa razı, zaman ilerledikçe kopması da zor...Necdet, Yaseminin yaptığının aynısını Güzideye yapıyor :bencillilk...Onun için kimse bana Necdet şöyle mükemmel, böyle aşık demesin...Böyle aşık adam, evlerden uzak dursun, çünkü korkak...Klişelerde cesaret göstermek kolaydır..Ama insan kendi hayatında asıl yapması gereken mesuliyetlerinden kaçınıyorsa o zaman benim gözümde korkaktır...
Bu arada da Rüyayı pek taktığını düşünmüyorum...Baksanıza kızı da anasının başına göndermiş, Yaseminin oradan dönmüş olmasının hayalkırıklığını Güzide ile beraber yaşıyorlar..
Yani Necdet, gözümde aynı tas aynı hamam...
Hepimiz merakla Yasemin'in verecegi tepkiyi bekliyoruz..Bosuna beklemeyelim Yasemin hic bir seye tepki vermez..
Ordan kacip eve gidecek, sabahta hic bir sey olmamis gibi hayatina devam edecek..Bir kac yil da boyle devam eder iliskileri..
Hayatimda gordugum en sıkıcı en bayıcı aşk hikayesi..Ruhsuz,donuk, rol yaparken elini kolunu nereye koyacağı bilemeyen bir Yasemin ve mecnun gibi ortada dolaşan bir Ahmet.. (Beren Saati seven arkadaşlar kusura bakmasınlar ama bizlerde ekran karşısında kaliteli oyuncuklar görmek istiyoruz.. Bu bizim hakkımız değil mi ? 25 bölüm oldu biraz ilerle kardeşim ya..)
Ahmet'le Yasemin birleşsin diyoruz, nasıl birleşecekler..Hem Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrendiği zaman Yasemin'i sevmeye devam edecekmi...Hangi insan en evladı sevdiğinin bu yaptığı kabul eder ve bunların üzerine mutluluk kurmaya kalkar..En sağlıklısı Necdet'e yaptıkları gibi Ahmet içinde yeni bir kadın karakter yaratsınlar ve Ahmet onunla mutlu olsun..Kızınıda alsın tekrar Avrupa'ya yerleşsin. Yeter artık adam yıllardır acı çekiyor..Yasemin'de ne hali varsa görsün gitsin Nezahatla beraber otursun, resim çizsin, akademide profesör olsun..Herkesin hayrına olan budur..
*~*RaiNBoW*~*
27-05-07, 18:02
Bu aralar pek yazamıyorum sınavlardan dolayı..Ama bu bölüm yorum yapmaya değecek sahnelerle doluydu.
N-G ilişkisi hakkında birbirinden çok farklı yorumlar okudum,herkes kendine göre haklı tabi..Ama ben Güzide'yi sevmiyorum.Bakışlarında,konuşmalarında hep bir gizem var ve bir türlü o perdenin arkasında ne olduğunu göstermediler bize.Bu kızın arkasında bir olay var..Ben o Paris'te okuması vs. hikayesini yapmacık buldum ya da abartıyorum,ama bu kızda birşey var. :roll:
Necdet'e kızdım evet ama nedeni Yasemin'i aldatması değil.(ki bu bir aldatma bile sayılmaz gerçek olmayan bir evlilikte) Yasemin o akşam yanında geldiğinde ona kızdı çünkü onun hangi duygularla oraya geldiğini biliyordu..Peki Necdet o akşam Güzide'nin evine hangi duygularla gitti?Tabi ki 2 dk.da aşık olamaz Güzide'ye...O da hırs ile gitti,kızdığı davranışı hatta kendisine yapılmasını istemediği o davranışı sergiledi.Buna kızdım.
Sonra Necdet'e de hak verdim,mutlu olmak onun da hakkı.Kolay değil yaşadıkları.Ama ben şu an onun Güzide'yi gerçekten sevmediğini düşünüyorum.Ayrıca Necdet'in Yasemin'e olan duygusu artık aşk değil bence...O duyguyu yıllar köreltti.Yasemin,Necdet için tanımsız birisi oldu artık.Duyduğu ne aşk ne de nefret...
Yasemin şu an bulunduğu durumu hak ediyor,dengesizin teki.İzlerken sıkılıyorum artık.Senaristler bu karakteri artık bir raya oturtmalı.Bir insan dengesiz olur ama bu kadarı da fazla.Çocuk değil...Rüya ile aynı seviyede davranışlar göstermesin artık.
Ahmet'i de iyice pısırık birine çevirdiler.Daha düzenini oturtamadı tamam ama artık bir karar vermeli.Ayla ile evlenmeyecekler büyük ihtimalle zaten yine de durumu Ayla ile paylaşmalı,hazır değil evliliğe.Ve dengesiz Yasemin yüzünden bir ömür boyu da hazır olamayacak.
Ayrıca Ayla'yı hiç sevmememe rağmen Rüya konusunda ona eleştrilerde bulunuyorsunuz.Ama bu Ayla'nın üstüne vazife olan bir konu değil.Bilmesi demek anlatmasını gerektirmez.Bu Yasemin hanımın görevi ve söylemesigereken tek kişi de o..Ama söyler söylemez göreceğiz.Bu gidişle ayla yüreklilip edip söyleyecek galiba.Ama şu an söylemiyor diye onu eleştirmek de doğru değil.
Ve de devam yorumlarına katılıyorum,Yasemin kaçıp gidecek bence de.Ne zaman tepki verdi ki?
Ahmet'le Yasemin birleşsin diyoruz, nasıl birleşecekler..Hem Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrendiği zaman Yasemin'i sevmeye devam edecekmi...Hangi insan en evladı sevdiğinin bu yaptığı kabul eder ve bunların üzerine mutluluk kurmaya kalkar..En sağlıklısı Necdet'e yaptıkları gibi Ahmet içinde yeni bir kadın karakter yaratsınlar ve Ahmet onunla mutlu olsun..Kızınıda alsın tekrar Avrupa'ya yerleşsin. Yeter artık adam yıllardır acı çekiyor..Yasemin'de ne hali varsa görsün gitsin Nezahatla beraber otursun, resim çizsin, akademide profesör olsun..Herkesin hayrına olan budur..
Buna ben de katılıyorum...Ama ortada Rüya-Ahmet faktörü var...Ahmet, Rüyayı öğrensin, Yasemini sağlam bir benzetsin,ondan sonra aşk mı olur başka bir şey olur umurumda değil..Yalnızca Ahmetin kızının varlığını bir an önce öğrenmesi en büyük temennim..Şu Necdetin artık, babasıyım diyedolanmasında sıkıldım.
Necdet bencil birisi ise ahmette en az necdet kadar bencil..
Dizideki tek bencil olmayan iki kisi guzide ve Kerimandir..
Ahmet ruyanin necdetin kizi oldugunu dusunurken , ruyayi necdetten koparip kibrisciga goturmeyi planlamadimi..
Yaseminin necdet ile evli oldugunu dusunuyor, ruyanin necdetin kizi oldugunu zannediyor ama yasemine benimle kibrisciga gel yasemin ruya orayi sevecektir yasemin derken sadece kendi mutlulugunu dusunuyor..
Bunlarin sebebi su, ask..
Necdette ahmette asik.. gozlerinin kor olacagi bir sekilde asiklar yasemine bu yuzdende ikiside bencil davraniyor..
Sonucta yasemine sinirlenip aylanin evlenme teklifini kabul edende ahmettir..
aylaya umut verip nisanlananda..
Ayrıca Ayla'yı hiç sevmememe rağmen Rüya konusunda ona eleştrilerde bulunuyorsunuz.Ama bu Ayla'nın üstüne vazife olan bir konu değil.Bilmesi demek anlatmasını gerektirmez.Bu Yasemin hanımın görevi ve söylemesi gereken tek kişi de o..Ama söyler söylemez göreceğiz.Bu gidişle ayla yüreklilip edip söyleyecek galiba.Ama şu an söylemiyor diye onu eleştirmek de doğru değil. [?
Bu meseleyi bende dusundum..Evet, bu durumu Ahmet'te soylemek Ayla'nin vazifesi degil.Yasemin'in soylemesi gerekli..Ama Ayla'nin da butun bu gercekleri bilerek Ahmet'le evlenmeye kalkmasi sinsice hareket etmesi beni sinir ediyor..En az Yasemin kadar o'da sucludur benim gozumde...Tabi Necdet'i hic saymiyorum ona da baslarsam cok uzar..
ya bence necdete yazik acidim yaseminden ilgi bullamainca güzideye gitti bende pek sevmiyorum güzideyi(tabiki böyle bisey yapmasi yanlis o sadece yaseminin ona asik olmasini istedi) ,yasemin necdeti kiskaniyor, galiba ona asik olucak sonradan.
ahmete gelince onlarin evlenmesi bile tehlikeye girdi aylayla, yani halasiyl konusdu ya.
sizin de dedigi gibi yasemin belki kacabilir necdetin son yaptiklarindan sonra
iReMJeLiBoN
27-05-07, 18:55
Buyeni birsey degil hep olan birsey zaman atlamasi oluyor bizler hicbirsey bilmiyoruz yalniz Necdet yasemine hala asik bunu guzideyede zaten soyledi.. guzidede biliyor oyle kabul ediyor..
Ayla gibi ..
Bu arada Cansu acaba pm mi aldımı :)
Bide, bu bölümde ögrencilerin istekleri kabul edilip boykot bitince Ahmeti naasıl kucaklarına alıp zıplattılar koptum orada Ahmet obaa obaa gidiyordu :D:D
Sizce sezon finalinde öğrenir mi Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu yoksa o öğrenene kadar 70'ler mi olur ??Bide bişiy sorcam o zamanlar da askere gitme mecburi miydi???Yani ne Ahmet, ne Necidet askere gitmediler de :icon_whis Gitselerdi ayyy Ahmet askerden mektup yazardı Yasemin'de "asker yolu gözlerim " diye türkü tutturup cik cik ağlardı :img-cool2 Ama askere uğurlama süper olurdu hoppidi hoppidi "en büyük asker bizim asker ,hepimiz Ahmetiz" diye :happy0064 :happy0064 :img-in_lo
Ahmetle Necdeti pek karşılaştırmıyorum...Onların aşkları konusunda yaklaşımları ve yaşanmışlıkları farklı...Ahmetin Yaseminle yaşadıklarının bir tutamını Necdet yaşamadı ve Ahmet, biz böyle şeyler yaşadık bunlar unutulmaz ve bu unutulmazlığı nasıl kaybederim diye düşünyor..
kıbrısçık durumunda Necdetin düştüğü duruma düşüyor...Babası(!) olmadığını düşündüğü bir çocuğa bir anda babalık yapabileceğini düşünüyor..Hadi Necdet de çocuğun kendisinden olduğunu zannetse ve Yaseminin çocuğun babasının gerçekte kim olduğunu bilen bir biz bir de o olsaydı...Ahmeti bencil sınıfına koyabilirdik, ---onu sadece saf aşık rolüne koyuyorum,-----------ancaaakkk..Sevgili Necdet, Ahmetin gitmesinden sonra olup bitenleri bilen kişiydi, bizzat biliyordu, bi gün bile Yasemine yalnızca Ahmetin hamile olduğunu öğrendiğinden sonra Yasemine dönüp bir kere ayrılalım dedi, başka hiçbir zaman demedi...Ona ya biz ne yapıyoruz bile demedi, hatta geçen bölümdeki kavgada bile bir şey demedi veya sonrasında ne yaptı en yakın limana sığındı, kaçtı.
Benim Ahmet tarafında görünmemi sağlayan tek konu, onun Rüyanın babası olduğunu bilmemesi ve hiçbir konuda kimsenin arkasından bir iş çevirmemesi, yoksa bu kadar aşık olması beni de delirtiyor ve üzüyor..Bir insanın kendi evladının varlığının haberi olmaması çok korkunç bir şey...Bunun birinci derece sorumlusu Yasemin, çanakçısı Necdet ve giz bekçisi de Ayladır. Onun için bu durumdan sonra gelişen tüm olaylar Ahmeti öbürlerinin yanında masum bırakıyor.
Burada tek kabahatli Yasemin...Tamam o şaşkın, kabahatli ama etrafındakilerin de en az onun kadar kabahatli olmasını gerektiren nedir, reyting mi? O zaman en azından daha az saçmalayarak bu noktalara gelebilirlerdi..Yine aynı tema olurdu, ama daha inandırıcı ve dengeli gidebilirlerdi..Yasemin Necedtle evlenir, onunla gerçek evliliği olur hatta Rüyanın üstüne 1-2 çocuk daha olur ve Ahmet de yine Aylayla evlenir, çocukları olmaz, bu arada uzun zaman karşılaşmazlar sonra karşılaşırlar, yine aşklarına karşı koyamazlar beraber olurlar ve sırlar ortaya çıkar ama eşlerinden yılların verdiği minnetle ayrılamazlar vs.vs olabilirdi, fakat elimizdeki durumlar böyle ve tek umudumuz Yasemin hanımın tantana çıkarmadan Necdeti bırakması ve kendi yoluna umarım bundan sonra akıllıca davranarak devam etmesi..
avrilcansu
27-05-07, 19:31
Bu vakitten sonra ahmet yasemin birlesirse neolur..
O aska kim inanir.. ortada as mi var..
ben dizide tam anlami ile buyuk bir ask gormuyorum..
sacmaladikca sacmaliyor sadece Okan icin izliyorum..
ama boyle sacmalamaya devam ederseonu bile yapmam..
sonucta yasemin ve ahmet birlesirse hicte etkilenmem hatta igrenirim..
Bencede bu konuda sana katılıyorum.
Hiç kimse, ama hiç kimse birbirine gerçektne aşık değil.
ya birkaç kelam etmek istiyorum
rüya karekteri iilerdeki zamanlarda büyücek ve belirli siyasi olaylara karışıcakmı bunun için bekliyorum umarım bunlar olur .
böyle daha güzel tad ve haz alıcam ve rüya acaba olursa kime aşık olucak
sevgili ey senaristler yapıcaksanız böyle bişi kaleminizi seviyim rüya karekteri yasemine benzemisin .görünüşte tamam benzesin ama karekteri düşünemiyorum kaldıramam kaldıramayız kaldıramazlar ben dedğim dedik erkek gibi bir kız istiyorum rüyayı ideallerin peşinden gidip hiç yıulmayan savunduğu idealojiyi öleceğini bilsede savununa tertemiz bir kız istiyorum
Zaman atlaması olunca, çok uzun bir zaman olmayacak sanırım.
Yani Rüya'nın çok büyüyeceğinin sanmıyorum. Ancak 12-15 yaşalrı arasında küçük bir genç kıza kadar gider dizi ama, bilemiyorum:icon_whis
Necdet bencil birisi ise ahmette en az necdet kadar bencil..
Ahmet ruyanin necdetin kizi oldugunu dusunurken , ruyayi necdetten koparip kibrisciga goturmeyi planlamadimi..
Yaseminin necdet ile evli oldugunu dusunuyor, ruyanin necdetin kizi oldugunu zannediyor ama yasemine benimle kibrisciga gel yasemin ruya orayi sevecektir yasemin derken sadece kendi mutlulugunu dusunuyor..
Bunlarin sebebi su, ask..
Necdette ahmette asik.. gozlerinin kor olacagi bir sekilde asiklar yasemine bu yuzdende ikiside bencil davraniyor..
Sonucta yasemine sinirlenip aylanin evlenme teklifini kabul edende ahmettir..
aylaya umut verip nisanlananda..
Bu konuda snaa katılmıyorum Ayşeciğim;
Güzide nasıl bencil değil. Sırf Necdet'in üzüntüsünden yararlanıp onun koynuna girdi, aha işte kollarına atlayıp duruyor.
masum_leydi
27-05-07, 19:44
canusucum ağzından yelee alıp götürsün ben rüyayı büyük istiyorum :img-cool2 80 darbesine kadar genç bir kız olur herhalde
avrilcansu
27-05-07, 19:55
canusucum ağzından yelee alıp götürsün ben rüyayı büyük istiyorum :img-cool2 80 darbesine kadar genç bir kız olur herhalde
bende bir sürü şey istiyorum canım ama
Bu senaristler hiçbirini yapmıyorlar maalesef:) :img-hyste
..
Onlar, diğerlerinin egolarını tatmin eden karakterlerimizdir...Umarım en azından bu kullanılmışlıktan bir şekilde sıyrılırlar
Sizce sezon finalinde öğrenir mi Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu yoksa o öğrenene kadar 70'ler mi olur ??Bide bişiy sorcam o zamanlar da askere gitme mecburi miydi???Yani ne Ahmet, ne Necidet askere gitmediler de :icon_whis Gitselerdi ayyy Ahmet askerden mektup yazardı Yasemin'de "asker yolu gözlerim " diye türkü tutturup cik cik ağlardı :img-cool2 Ama askere uğurlama süper olurdu hoppidi hoppidi "en büyük asker bizim asker ,hepimiz Ahmetiz" diye :happy0064 :happy0064 :img-in_lo
O donemde askeri gorev mecburiydi ve sanirim 24 aydi. (1970'lere kadar Amerika'da bile askerlik zorunluydu.) Simdiki gibi kisa donem de yoktu. Bedelli de yoktu. Universite mezunlari astsubay olarak, yine 24 ay yapiyorlardi. Ama astsubay olarak yapinca, yol beklemek zorunda degilsin. Evliysen mesela, kocanla gidip bir ev tutabilirsin. Temel egitimden sonra, astsubay oluyorlar. Mesaileri bitince eve gidebiliyorlar. Kislada kalmiyorlar. Yani Necdet askerligi er olarak yapmis olmali, univeriste mezunu olmadigi icin. Ahmet de astsubay olarak. Hem de ikiser sene. Tamam, Necdet 1959'dan once, dizi baslamadan gitmis olabilir. Ama Ahmet ne ara gitti? Universiteden mezun oldu, dondu. Sonra 2 sene ortalikta dolandi. Ki hayatta birakmazlardi oyle. Askerlik burosu cagirirdi. Ama dizinin mantik hatalarindan biri de bu. Bunu hic gostermediler. Oysa memlekette ask acisi ceken erkeklerin askere gitmesi de cok klasiktir. Ahmet, firsat bu firsat, Yasemin beni birakti, ben askerligi de bir aradan cikarayim diyebilirdi.
Tabii dizi Osmanli doneminde gecse farkliydi. Osmanli zamaninda Istanbullular (sadece Istanbullular) askerlikten muafti. :)
zeynep aamed askere gitti mi ki acaba?:icon_whis gitse ne güzel olur.hiç değilse domatesle sahneleri olmaz.:icon_whis
arkadaşlar hani çocukların kampta söylediği bir şarkı vardı ya.bugün farkettim bende varmış o şarkı.hüseyin abi yanlış anlama yani. :) onu upload ettim.belki dinlemek isteyenler olur diye.dizinin sitesine koydum.:img-wink:
şarkı zülfü livaneli-odam kireç tutmuyor :img-wink:
Necdet'in su ana kadar yaptigi pek cok sey beni rahatsiz etti. Ama Guzide meselesi yaptigi en buyuk kotuluk oldu sanirim. Yani, kendisi bir sekilde mutlulugu yakalayabilecegi bir iliski kuruyor. Ama ne yardan, ne serden diyerek Yasemin'i ozgur birakmiyor-ki artik Yasemin'in sadece minnettarliktan kendisiyle beraber oldugunu anladi ve hala Ahmet'i sevdigini biliyor. Sonucta, kendisi Guzide'yle guzel seyler yasarken, Yasemin'in asla kendisini sevmeyecegini bildigi halde, Yasemin'le Ahmet'in birlesmesini hala engelliyor. Hem Guzide'yi ikinci kadin yaparak kotu konuma dusuruyor. Hem Yasemin'le Ahmet'n kavusmalarini engelleyerek mutsuzluklarini devam ettiriyor. Bencillikte kendini asti. Onun keyfi olacak diye etrafindaki herkes mutsuz. Yetmiyormus gibi, bir de Yasemin'e cikisiyor. Yasemin, Necdet'e birgun bile ask, sadakat sozu vermedigi halde, Ahmet'i opmedi bile.
Ben Necdet'in Guzide'ye gitmesine karsi degilim. En iyisini yapti. Ortada gercek bir evlilik yok; ama o kadar laf ebeliginden sonra, yaptiginin arkasinda durmasi ve Yasemin'e gidip, ben artik baska birisiyle beraberim demesi gerekiyordu. Ama Necdet karakterinin bastan beri en tutarli ozelligi bencilligi. O yuzden son yaptigina da sasirmadim; sadece sinirlendim. Yasemin'in yerinde olsam cildirirdim. Sevdigimde, kiskandigimdan degil de bu yuzden. Yasemin'i sus olarak yaninda tuttugu icin. Yasemin salak; ama en azinadn hep kendince dogru olani yapmaya calisiyor, kolay olani, isine geleni degil. Aptal aptal isler yapsa da sonucta.
Ha bir de Necdet, kendine ILK ilgi gosteren kadina gitti. Bu kadarmis aski. Demek ki Guzide hayatina yillar once girseydi, yillar once onunla beraber olmaya baslayacakti. Bahane mi yok? Ahmet'le Yasemin'i basbasa bakisirken yakalamasi, Yasemin'in Ahmet icin aglamalari, Ankara'dan beraber donmeleri, vs. Necdet'in aski, baska biri olmadigi icinmis. Zaten ben onun uzun zamandir, asktan cok saplanti oladugunu dusunuyorum. Bir insanin karsisindaki kendisini sevmedigi halde bu kadar israrci olmasi cok sevimsiz ve rahatsiz edici geliyor. Ayla da ayni.
bir_adı_yok
27-05-07, 22:31
ahmet&yasemin okul çıkışı ayla'ya yakalandılar ya...
ayla'nın hesap! sorması.
ahmet'in mahçup! bir çocuk gibi durumu açıklamya çalışması,
yasemin'in, herzamanki gibi ne düşündüğü belli olmaz hali.....çok hoştu doğrusu...
Ya ben alışamadım hala Guzideye Necdettin yanına daha güzel birini koyamazlarmıymış.
Bence Yasemin orayı terk etcek sonra boşanmak istemiycek bence Necdeti kazanmaya çalışcak gibi geldi bana ama bilemiyorum.
zeynep aamed askere gitti mi ki acaba?: gitse ne güzel olur.hiç değilse domatesle sahneleri olmaz.:
arkadaşlar hani çocukların kampta söylediği bir şarkı vardı ya.bugün farkettim bende varmış o şarkı.hüseyin abi yanlış anlama yani. :) onu upload ettim.belki dinlemek isteyenler olur diye.dizinin sitesine koydum.:im:
şarkı zülfü livaneli-odam kireç tutmuyor ::
Ayy şimdi senaristler bunu okuyup da bişiyler karalarsa nolcak şimdi :sad53: gelirlermiş"Ahmet Bey sizi askere götürüyoruz askerliğinizi yapmamışsınız" diye :img-help: :img-help: Zavallı Ahmet bi asker kaçağı olmadığı kalmıştı:icon_sorr :img-in_lo bye Neyse bence gitsin bi 24 ay Ayla yok ,Yasemin yok ohhhhhh ne güzel kafa dinler ,patates soyar ,nöbet tutar ohhhhhhhh rahat rahat kendine gelir bebişim :icon_whis :img-hyste Ayla'da asker yolu gözlesin gitmesin Ahmet'le :img-cool2 :hıh
Şarkımı ekledin teşekkür ederiz ifendim :good:
Ahmet askere gitse Ayla onu boş bırakmamak için yatakhane temizlikçisi olarak gider vallaha peşinden..gerçi askerde hrkes kendi işini kendi yapıyor temizlikçi falan gerekmiyor ama:)
Ahmet'i askerde düşünemiyorum yaa:img-hyste
Düşünsenize Ahmet bordo pijamalarını giyiyo bütün karargâhta alay konusu :img-hyste :img-hyste Gerçi askerler yatarken ne giyer bilmem ama :icon_whis yani komutan Ahmet'in o halini bi görse tam komedi :img-hyste :img-in_lo
Hatırla Sevgili'nin tekrar saati konusunda fikriniz nedir ,şikayetiniz var mı varsa atv'ye bildirdiniz mi....:sad53: bir an önce yayınlanmaya başlamadan mesaj atalım tekrarlar ya sezon finalinden sonra olsun ya da daha geç saatte olsun akşam mesela :img-in_lo
meltem-cmbl
27-05-07, 23:54
Ya ben alışamadım hala Guzideye Necdettin yanına daha güzel birini koyamazlarmıymış.
Bence Yasemin orayı terk etcek sonra boşanmak istemiycek bence Necdeti kazanmaya çalışcak gibi geldi bana ama bilemiyorum.
yok artık daha neler yasemin hemnen boşanmak isticek kanımca ama necdet kabule edermi onnu bilemem
çünkü ruyayı çok seviyo
off çok karışık bi dsurum ama yasemin bu sayede ahmetle (inş) yakınlaşabilir
Feride cetin guzel degilmi. Pes yani..
Beren de guzel ama Feride hem dis gorunus olarak hemde Oyunculuk olan berenden daha iyi..
Beren okanin yaninda nede canselin yanina yakisiyor bence yasemin yasarla olsun :)
meltem-cmbl
28-05-07, 00:04
Feride cetin guzel degilmi. Pes yani..
Beren de guzel ama Feride hem dis gorunus olarak hemde Oyunculuk olan berenden daha iyi..
Beren okanin yaninda nede canselin yanina yakisiyor bence yasemin yasarla olsun :)
hoppppppsssssssss orda kal kaknka
ne alka kız kardeşi yaşında yaşar hem yaşarımın sevgilisi var bi kerem
beren canselle çok yakışıyoo
feridede necdetle bu kadar işte
hem feride gerçekten çok kızz
feride gercekten cok kizmi? honk?
Beren cansel ile hicte yakismiyor canim okanlada yakismiyordu
ahmet yasemin den bahsetmiyorum ben suan bikere
Beren canselve okanin yaninda annesinin elbiselerini giymis bir kiz cocugu gibi duruyor ve o kotu oyunculugu ilede okan ve canselinn performansinida etkiliyor
Feride harbi süper bi kız ben çok beğeniyorum:img-in_lo :img-in_lo Ahh ahhh ilk görüşte sevmiştim onu :img-in_lo
Beren'de güzel ,ben onu Cansel'le yakıştırıyorum ama yakışıyorlar bence ,ama Cansel 'le Özge daha bi yakışıyorlar neyse a şimdi oyuncular kısmına yazmam gerekti bunu .:img-in_lo :img-in_lo
İyi gecelerbye bye
aaaaaaaaa
hic oldumu simdi :D
yasarcimizin var sevgilisi...:happy0064
beren cansele yakismiyorsa umuta hic yakismaz...(yani yasara...):img-hyste
Güzide gercekten güzel..hsde ama cok antipatik geliyor bana ...
demin tvde zap yaparken gordum...
kanal 24tu sanirsam, adnan menderesin mahkemeden sahnelerini gosterdi..
ordaki konusmasini falan gosterdi..
ve suanda halen eski goruntuleri gostemekte...
cok duygulandim inaninki:icon_sorr
meltem-cmbl
28-05-07, 06:20
feride gercekten cok kizmi? honk?
Beren cansel ile hicte yakismiyor canim okanlada yakismiyordu
ahmet yasemin den bahsetmiyorum ben suan bikere
Beren canselve okanin yaninda annesinin elbiselerini giymis bir kiz cocugu gibi duruyor ve o kotu oyunculugu ilede okan ve canselinn performansinida etkiliyor
:img-hyste :img-hyste ay parodn çok güsel yazcaktım unutmuşumm
bana göre oyunculuğu gayet iyi berenın cnm zaten ahmet -yasemin
beren-cansel demek yakışma bakımından yanı aynı kişiler bence gayet iyi uyumlular yane off
Ama Ahmet askerliğini yapmadan nasıll?? kaymakamlık yani devlet memurluğu işine kabul edildi ki????
Necdet'in su ana kadar yaptigi pek cok sey beni rahatsiz etti. Ama Guzide meselesi yaptigi en buyuk kotuluk oldu sanirim. Yani, kendisi bir sekilde mutlulugu yakalayabilecegi bir iliski kuruyor. Ama ne yardan, ne serden diyerek Yasemin'i ozgur birakmiyor-ki artik Yasemin'in sadece minnettarliktan kendisiyle beraber oldugunu anladi ve hala Ahmet'i sevdigini biliyor. Sonucta, kendisi Guzide'yle guzel seyler yasarken, Yasemin'in asla kendisini sevmeyecegini bildigi halde, Yasemin'le Ahmet'in birlesmesini hala engelliyor. Hem Guzide'yi ikinci kad