Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-14

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

vega58
02-06-07, 00:35
unutmadım onu da kuzum.:icon_whis meemedim önce bi araştırma yapar.ondan sonra kesin kararını verir.ben ona her zaman güvenirim.:img-cool2

zaten mehmet de bir sorun yok..hali tavrı en azından diğerleri gibi yargılayıcı değil..zaten karışmasında da bir tuhaflık yok..ama defnenin denizin tavrı çok garipti..sevimin kızı bu adamın elinnden kurtarmalıyız tavrına yorum bile yapmıyorum zaten..

Sinem90
02-06-07, 00:37
sivim tırstığı için öyle yapmıştır. :) dergiye gelenlerden birinin yaşar olduğunu öğrenince böyle davrandı bence.yoksa neden yaşarcığımıza onu desin?:icon_whis

anita
02-06-07, 00:38
sunu kabul etmek gerekirki bu dizi iyiden iye sacmaliyor bu kadar anlamsiz bu kadar dengesiz karakterler olamaz senaristler bizim sabrimizi deniyorlar bu cok belli ahmetle yasemin bir araya gelse ne olacaksa sanki ahmetle yasemin gözgöze gelince hemen ordan o kadin cikip hani birine saka yaparsinya oyleydi okadar sacmaydiki sinirimden artik kanal degisdirdim bukadarda degil milleti saf yerine koymayi biraksinlar su isi ciddi yapsinlar cocuk oyuncagina cevidiler diziyi beceremiyorsanz heman ahmele yasemini birlesdirin diziyi mahvetmeden bitirin

agir elesdirdigimi düsnüyorsaniz lutfen diziyi birdaha izleyin ve okadar sacmalikla doluki siz bile yazacak bir konu bulamiycaksiniz

NiliWerda
02-06-07, 00:38
Ben de sordum ama kimse cevap vermiyor :icon_sorr Düşmez kalkmaz bir Allah :icon_whis Birgün siz de uyuyakalabilirsiniz :img-pilot

canim tam sana cevap yazacaktim ama o anda cikmak zorunda kaldim zaten yarim saat ben yarim saat ablam paylasiyoruz PCyi:img-hyste
canim nettende izlenebiliyor eger istersen bana ozel mesaj at ben sana vereyim adresleri?

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...Allah bekarlara Ahmet'in Yasemin'i sevdiği kadar sevilmeyi, evlilere Rüya gibi bir evladı,daha büyüklere Selma-Şevket mutluluğu nasip etsin....:img-wink:

ay bu ne guzel dua boyle:img-hyste
giden herkese iyi geceler...bye
bu geceki bolum gercekten guzeldi uzun zamandir boyle bolum iizlememistim...
harunun hele o bagirisinda (vedat diye) icin bi hoc oldu...
belki odada yanliz olsaydim aglayabilirdim ama 5 kisiyle izliyordum:img-hyste
bu gece aglancak sahneler vardi benim icin tabii ama oda musait degildi:img-hyste

muko88
02-06-07, 00:39
Mehmet yine en mantıklı davrananları...Sevim onun kadar bile değilmiş...
Bu adamdan kurtarmalıyız, sözü önyargıyı sek olarak koydu ortaya.
Diğerlerine zaten bir şey demiyorum:icon_whis

NiliWerda
02-06-07, 00:49
ya ben defnenin lozana gtmesini istemiyorum:icon_sorr :sad53:
sevim bile dogru bi karar diyo lozan icin...
offf harunda ankaraya gidebilir:icon_sorr
ya gitmezler herhalde ben diziyi bi ahmet ve maskeli besler icin izliyorum cunku:img-yes: :img-hyste

Sinem90
02-06-07, 00:53
of niye herkes benim sivimimin naif omuzlarına yükleniyor? :hıh dizideki bütün suçları bir bir onun üzerine yıkın bakayım.yüklenin sivime ezin sivimi vimi mi :icon_whis bunun hesabını soracağım ama.:img-yes: defne lozana gitse bile orayı çabuk geçerler korkma.kızın ağzını burnunu dağıtmışlar.herhalde doğru karar olduğunu düşünürler.senin şekerine aynı şeyi yapsalar ne düşünürdün?:img-hyste

NiliWerda
02-06-07, 01:15
of niye herkes benim sivimimin naif omuzlarına yükleniyor? :hıh dizideki bütün suçları bir bir onun üzerine yıkın bakayım.yüklenin sivime ezin sivimi vimi mi :icon_whis bunun hesabını soracağım ama.:img-yes: defne lozana gitse bile orayı çabuk geçerler korkma.kızın ağzını burnunu dağıtmışlar.herhalde doğru karar olduğunu düşünürler.senin şekerine aynı şeyi yapsalar ne düşünürdün?:img-hyste

:img-hyste :img-hyste
ya benim $ekerimi karistirma su diziye:img-hyste
ben yuklenmiyom merak etme sevime ama bence lozan isi olmaz yani denizi gormuyonuzmu yakmis cirayi:))
harunun durumu nolcak ben onu merak ediyorum..
bence isikla arkadas olmayi denesin eskisi gibi:icon_sorr

pinar15
02-06-07, 01:19
[QUOTE=bounce221;3551693]uyuyamadim tekrar girdim internete...
düsündüklerim zaten yazilmis ya..enine boyuna...

temennim: defne yolun acik olsun!!!!Bye Byedemek.....

kiz sen denizemi asik oldun yoksa defnenin gitmesini bu kadr cok istiyosn:img-hyste acik acik soyle bileleim yanii:img-wink: ama denizde yakisikli ya:img-wink:

_nesli_
02-06-07, 01:19
ee forumda ne var ne yok konu ne?gördüğüm kadarıyla lozan ama bence defne gitmez deniz onu göndermez saf çocuk işte daha iyisine layık olduğunu anlamıyo.........

NiliWerda
02-06-07, 01:24
hoyt moytt!! Denizime laf yok bakim pisttt!!:img-hyste
ay noldu bana gece gece:img-hyste ya defne gitmesin sonra deniz uzulecek falan filan ya defne gitmesin gitmecek bence olmaz yani ben izin vermem:))
neyse arkiler Tokyoda saat 5 oldu:img-hyste ay pardon Turkiyede saat 3-30 oldu artik herkes yatmaya gidiyo bende cikaym herkese iyi gecelerbye

pinar15
02-06-07, 01:28
hoyt moytt!! Denizime laf yok bakim pisttt!!:img-hyste
ay noldu bana gece gece:img-hyste ya defne gitmesin sonra deniz uzulecek falan filan ya defne gitmesin gitmecek bence olmaz yani ben izin vermem:))
neyse arkiler Tokyoda saat 5 oldu:img-hyste ay pardon Turkiyede saat 3-30 oldu artik herkes yatmaya gidiyo bende cikaym herkese iyi gecelerbye

yok kiz kimse denizine laf soylemedi merak etme sen :img-hyste amanin tokyoda saat 5 mi oldu sen tokyodamisin :img-hyste neyse vallaha saat gec oldu ama ben hs yi bekliycem tekrarini beni yalniz birakmayinnnn:img-help:

esra36
02-06-07, 07:10
günaydın arkdaşlar...:)
27.bölüm çok güzeldi her anlamda... yaseminin:;necdet ve güzideyi öpüşürken görmesi iyi oldu bence.böylece ilişkilerini öğrendi.yoksa necdet hayatta söylemezdi.yaseminin boşanma kararı olması bence yerinde oldu.çümkü onlar necdet birine aşık olduğunda boşanacaklardı.görfüğümüz kadarıyla necdette güzideye kayma durumlarında hatta kaymış.
yasemine güzideyi sevmiyorum dedi ya şimdi necdetten bişi anlmadım.güzideyi sırf kendisini sevsin diye mi kendine bağlıyor.teoya sevilmek ne güzel şeymiş dedi. hemen ardından yasemin tarafından sevilmek ne güzel olurdu diye bir iç çekti.onun gözünde güzide nedir anlmadım ben....:mad72:

yasemin ve ahmetin olaylar karşında kalması,ahmetin yasemini koruması falan çok güzeldi.tabi kafsına bir jop yedi o ayrı...
bide jop ona değil o jopa çarpmış yerim seni hiç bozuntuya vermio:img-hyste :img-hyste

yurda polisler tarafından yapılan baskından çok şaşırdım.özellikle bir öğrenciyi
camdan atmalarına çok şaşırdım .valla eskiden üniversiteli olmak zormuş.
zavalı defneyi alıp götürdüler. deniz arkalarından nasıl koştu "beni de götürün beni de götürün" dömesi zavavlı çocuk o kadar koştu ki yuvarlandı bile.
valla polisler hepsini jopladılar diye hiç birinde hal kalmamıştı.

mehmet bence yaşarın konuşmasından etkilendi. sevdi çocuğu ama tam tanımıyor diye güvenmiyor.bu ölümde güldüğüm şeylerden biri de rızanın nezahate otarita sağlmıyorsun bir şeyden haberin yok demesi üzerine nezahitin éyasemin evden kaçtığında ruhun duymadı"demesi çok komikti:img-hyste
ahmet ve aylaya gelince ahmetin biraz ses tonunu ayarlamsı ve sesinin sitemkar olarak çıkmasından dolayı ayla nasıl bozuldu.bozulur tabi haber vermeden giderse...
yaseminin ahmete basuman yapar iken ahmetin yasemine bakışları çok güzeldi.artık birleşsinler istiyorum:icon_sorr
özeti okuduğumda yasemin ve necdeti etkileyecek şeyin rüya olduğunu anlmaıştım.zavvalı küçük rüya çocuk felci olmuş.şimdi bu hastalıkların tedavisi var ama eskiden olmadığı için çok tehlikeli bir hastalık...rüyaya bir şey olursa yasemin vicdan azabından ölür.belki bu durumdan dolayı ahmete rüyanın onu kızı olduğunu söyler.
neyse ya ben çok konuştum.
kendinize iyi bakın görüşmek üzere...bye

masumcikolatam
02-06-07, 07:46
27.bölüm çok güzeldi her anlamda... yaseminin:;necdet ve güzideyi öpüşürken görmesi iyi oldu bence.böylece ilişkilerini öğrendi.yoksa necdet hayatta söylemezdi.yaseminin boşanma kararı olması bence yerinde oldu.çümkü onlar necdet birine aşık olduğunda boşanacaklardı.görfüğümüz kadarıyla necdette güzideye kayma durumlarında hatta kaymış.
yasemine güzideyi sevmiyorum dedi ya şimdi necdetten bişi anlmadım.güzideyi sırf kendisini sevsin diye mi kendine bağlıyor.teoya sevilmek ne güzel şeymiş dedi. hemen ardından yasemin tarafından sevilmek ne güzel olurdu diye bir iç çekti.onun gözünde güzide nedir anlmadım ben....:mad72:

yasemin ve ahmetin olaylar karşında kalması,ahmetin yasemini koruması falan çok güzeldi.tabi kafsına bir jop yedi o ayrı...
bide jop ona değil o jopa çarpmış yerim seni hiç bozuntuya vermio:img-hyste :img-hyste

yurda polisler tarafından yapılan baskından çok şaşırdım.özellikle bir öğrenciyi
zavalı defneyi alıp götürdüler. deniz arkalarından nasıl koştu "beni de götürün beni de götürün" dömesi zavavlı çocuk o kadar koştu ki yuvarlandı bile.

mehmet bence yaşarın konuşmasından etkilendi. sevdi çocuğu ama tam tanımıyor diye güvenmiyor.bu ölümde güldüğüm şeylerden biri de rızanın nezahate otarita sağlmıyorsun bir şeyden haberin yok demesi üzerine nezahitin éyasemin evden kaçtığında ruhun duymadı"demesi çok komikti:img-hyste
ahmet ve aylaya gelince ahmetin biraz ses tonunu ayarlamsı ve sesinin sitemkar olarak çıkmasından dolayı ayla nasıl bozuldu.bozulur tabi haber vermeden giderse...
yaseminin ahmete basuman yapar iken ahmetin yasemine bakışları çok güzeldi.artık birleşsinler istiyorum:icon_sorr
özeti okuduğumda yasemin ve necdeti etkileyecek şeyin rüya olduğunu anlmaıştım.zavvalı küçük rüya çocuk felci olmuş.şimdi bu hastalıkların tedavisi var ama eskiden olmadığı için çok tehlikeli bir hastalık...rüyaya bir şey olursa yasemin vicdan azabından ölür.belki bu durumdan dolayı ahmete rüyanın onu kızı olduğunu söyler.

slm arkadaşım aynı şeyleri ben yazıcaktım okuyayımda yazayım dedim okudugumda hep aynıydı bende yazmak istemedim senin yazınıı kullandım umarım bana kızmadın:)
evet arkadaşlar artık bende birleşmelerini istıyorum ya lütfen ahmet ve yasemin birleşsin artık inşallah rüyanın hastalıgında herşey ortaya cıkar ama insallah rüyacıgıma bişeycik olmaz

beroşum
02-06-07, 08:08
Kelimeleri toparlayamadiimdan karekterler hakkinda tek tek yorum yapiyorum

Ahmet: Her zaman oldugu gibi bu bolumde de cok uzuldum ona:( Kendi kizi cocuk felci ama onun hic birseyden haberi yok... Ustelik Ayla bunu ogrense bıle soylemeyecektir... Bu nasil bir vicdan ya:(

Yasemin: Hem kiziyorum hem hak veriyorum... Ahmet'in yarasina bakarken icim gitti:img-in_lo Artik kavussunlar :img-polic

Necdet:Hem karisini(!) aldatmasi hem ayni evde yasamaya devam etmek istemesi sacma geliyor. Guzide'ye de cok uzuluyorum... Ona bunu yapmaya hakki yok

Ayla:İste en nefret ettigim karakter... Bir insan bu kadar firsatci olmamalı ya.. Her durumda kendini dusunebılıyor! Pat diye evlenme teklifi etti daha buna bile alisamamisken nikah islemleri falan dedi... Ahmet dumur tabi :icon_sorr

Deniz:Deniz ve Defne'nin gidisati da pek hayirli gozukmuyor... A&Y isine donecek gibi:( Bu bolumde Denız superdı..

Harun: Ahmet'e uzulurken bir de Harun cikti :( Gozaltı sahnelerine bayıldımmm.. Ve yurt basma ısınde kinim bir kez daha alevlendi yapanlara&yaptiranlara...

Yasar:- O benim de kiymetlim. Hatta ondan baska kiymetlim yok!- söze gerek var mi?! :img-wink:

Bir kez daha tesekkur ediyorum yayinda yapimda emegi gecen herkese... DEniz Gezmis'İn yuzunu canlandirma bile olsa gösterdikleri icin.. Gercekten cok benzetmisler.. Her baktigimda icim bir tuhaf oluyor:( Bir kac yankee az gelir ... Amerika feda olsun sana Denizim !..

emosss
02-06-07, 08:21
esra36 arkadaşım benimde çoğu yazacağpım şeyi yazmış valla..uzun bir aradan sonra dünkü bölüme gerçekten bayıldım...
öncelikle yaşara sevgim bir kat daha arttı..gerçekten o zamanki döneme göre çok mantıklı bi çocuk..ve dürüst tabi mesela mehmet tanışıyrmuyuz dediğinde pekala hayır diyebilirdi ama bütün ola biteni anlattı.mehmette bundan etkilendi..ama tabi ailesi olarak mecburen temkinli dvranıcaklar...
valla sinem kızcak şimdi ama sölicem, ben sevimede bozuldum çocuğu doğru düzgün tanımadan hatta hiç tanımadan mehmete "biran önce bu çocuğu uzak tutmalısın ışıktan " falan dedi ya.. ne bilim çok önyargılı davrandı bence..bi tanısalar zaten hepsi sevicek yaşarıda.. ortam müsait değil...
bu bölümde eylem sahneleride çok iyiydi...o öğrencilerin hallerini görünce ağlamamk için zor tutum kendimi...
defnenin lozana gitmeside bence olucak ama zaten 2 yılı 2-3 bölümde geçerler..fazla uzaklaştırmazlar diziden...
rüya konusundada bence ahmetin öğrenmesi gittikçe yaklaşıyo,bu hastalık vesile olucak gibi...

Messa
02-06-07, 08:48
Benim için dizideki en önemli karakter olan Harun, bu bölümden sonra önemi büyük bir ölçüde arttırmıştır aynı şekilde Deniz ve Defne'de. Bölüm, daha çok Harun-Deniz-Defne ve Deniz Gezmişler üzerinde durduğu için güzeldi. Artık benim için önemli olan sadece en çok harun daha sonra Deniz-Defne ve Deniz Gezmişlerdir bunun dışındaki tüm karakterler gereksiz ayrıntıdır bana göre, tabi bazı istisnalar dışında.

Kadir Özdal'ı tebrik ediyorum muhteşem bir oyunculuk sergiledi. Bölümün en önemli kişisiydi ve hakkıyla yerine getirdi. Aynı şekilde Defne'yide bu bölümde çok beğendiğim özellikle nezarette Harun'u görüp nasılsın deyip yumruklarını havaya kaldırdıkları an olağanüstüydü. Defne-Harun-Deniz favorimdir.

Işık'a diyecek söz bulamıyorum çünkü onu görünce uykum geliyor. Sanki dünyada Yaşar'dan başkası yok ve o Türkiyede değil'de başka yerde yaşıyor gibi. Tamam Yaşar ile ilişkilerine diyecek hiçbir sözüm olamaz ikiside birbirini sevdikten sonra, gidip gösterilere katılmasınıda bekleyemem ama ruh gibi sanki tatilde. Biraz Defne gibi olsaydı yaa. Yaşar için Defne'yide kırdı. O sahnede Defnenin tavrını çok haklı buldum.

Polislerin okulu bastığı sahne'de kamera gereğinden fazla sallandırılıyordu, başım döndü ve net olarak hiçbirşeyi göremedim ama iyiydi yinede. Harun'uma ve diğer öğrencilere yaptıkları muameleler iğrençti. Hele Vedat'ı camdan atmaları vahşetti, kendilerinden utansınlar. Deniz'in yurda baskın olduğunu öğrendiğinde pijamalarıyla yurda gitmesi Harun'u araması, Defnenin hemen Halasıyla orada oluşu çok hoşuma gitti. Işık Hanım annesi gitmeyeceksin dedi diye evde oturdu, otursun amann gelse daha da gıcık olurum. Mümkünse bundan sonra Işık Harun ile karşılıklı bir sahnesi olmasını istemiyorum. Harun'u daha çok Deniz Gezmiş, Defne ve Deniz gibi gerçek dostlarla görmek isterim.

Bence dizinin başrol kadrosunu değiştirsinler çünkü şuan başroldeki tüm şahıslar beni yeteri kadar baydı ve onları görmekten bıktım. Başrole bizim aktif gençlerimiz gelsin Harun-Deniz-Defne ve Deniz Gezmişler gibi.

Geriye doğru dönüp okudum da Yaşar-Işık aşkı ve Denizler vede sağcı-solcu meselelerine değinilmiş sanırım. Mehmet, bencede en ılımlı davranan kişiydi, bunun yanında Deniz'de bence gayet ılımlı davrandı hemen gidip uygun bir dille babasına durumu anlattı. Işık'ı Yaşar'dan kurtaralım demedi Sevim gibi. Aynı şekilde Harun'da onların birlikteliğine saygı duyuyor ve olması gerekende bu. Bence Sevim bu olaya hiç girmemeli çünkü bu ailevi bir meseledir. Defne, bence o sahnede Işık'a akıl vermeye çalışmadı sadece bunları kendisinden gizlediği için ve çocukluk arkadaşını değil'de Yaşar'ı müdafa etmesine üzüldü. Gayet te normal bir durum bence düşünsenize Yaşar ile henüz sevgililer aralarında ciddi birşey yok ve bunu Işık Defneden gizledi, her normal arkadaş buna kırılır ve üzülür. Kaldı ki, Defne Yaşar hakkında kötü bir söz söylemedi ve bence söylemezde sadece bizim gibi değil dedi ama Işık belkide onun gibi yani Yaşar ile aynı fikirleri paylaşıyor bence Defne burada hataya düştü o Işık'ın kendileri gibi olmasını istediğinden böyle davrandı.

Evet Yaşar gayet ılımlı biri olarak gösteriliyor ve öyle'de olduğunu dizide görüyoruz ama Deniz-Defne ve Harun'da Yaşar kadar belki de ondan fazla ılımlı ve anlayışlılar bana göre.

iReMJeLiBoN
02-06-07, 09:27
Bide, Isık'ın Yasarı Defneye tercih etmesi cok sinir bozucuydu..

Ahmetin Denize - Çok mu seviyorsun ? Demesi..

Denizin Haruna - Çok mu aşıksın bizim hayırsıza ? Demesi..

Bu sahnelerde cok hostu.. Eski tadı aldım HSden ben.. :)

OXFORD
02-06-07, 09:28
merhabalar...

dünkü bölümün en can alıcı yerleri kuşkusuz siyasi olaylardı.insan bir insanın başka bir insana bunları yapabilcğini maalesef inanamıyor.akıl mantık almayan bir olay ama maalesef yaşanmış.bir öğrencinin camdan aşağı atılması gibi bir vahşetlik yaşanmış ülkemizde.söylencek pek birşey yok maalesef bunun üzerine.o sahnede harun rolünü oynayan oyuncunun hareketleri tavırları süperdi.bu bölümde kendisini diğer bölümlere göre çok daha fazla beğendim.
deniz&defne aşkı solladı geçti diğer aşkları dün.deniz'in elini daha sıkı tutabilirdim dediği yer bittiğim an oldu zaten.berk hakman harika bir oyunculuk çıkardı dün.
kısa olcağı için bunu da unutmadan söyliyim nezahat karakterine gün geçtikçe sinir oluyorum.kızın arkadaşlarının kaldığı yeri basıp hırpalamışlar ama o rıza bey'in dediği bir sözü inata bindirerek göndermedi ışık'ı.herhalde böyle bir durumda ne yapardım bilemiyorum.nezahat karakteri umarım hemen toparlanır
ayla karakterini çok seviyorum ama dün antipati hissettim bir anda.ahmet'in onu sevmediğini bildiği halde bu şekilde açık açık evlenme sözünü ediciğini tahmin etmemiştim.evet nişan konusunda da bir bakıma böyle olmuştu ama orda bir kapalılık söz konusuydu.bu sefer açık açık söyledi.cesaret taktir edilmesi gereken bir davranıştır.her zaman bunu savunurum ama evlilik gibi bir meselede karşısındakinin durumunu bile bile bu şekilde söylemesi benim sevdiğim o güçlü ayla'ya yakışmadı.allahtan ahmet alttan aldı garibim.zaten en masum karakter o.
yasemin'i de dün ilk kez taktir ettim.geçen sefer yazmıştım burda güzeide&necdet aşkına birşey söylerse yuh derim diye.allahtan öyle bir abukluk yapmadı bu sefer.necdet'in hayatını mahvettiğinin farkında olması da hoş bir durum.
mehmet karakteri harika bir karakter.herkese böyle duyarlı bir dayı lazım valla.bütün aileyi uyardı ışık konusunda.kim bunu böyle özenle yapabilir ki?
dün en beğendiğim sahnelerde biri sonuydu.açıkçası okan yalabık'ın oyunculuğunu izlemekten doktorun dediklerini pek kavramadım ama herhalde rüya hasta dendiğinde hepimizin aklına o dönemin salgın hastalığı çocuk felci gelmiştir.necdet'in gerçek bir baba gibi o duyguyu vermesi süperdi.evet belki gerçek babası gizi olamazdı ama en az onun kadar da üzülmüştür.yasemin'den daha büyük bir tepki verdi o sahnede.bunun oyunculuklarla da alakası olmuştur herhalde.

not:sevgili beroşum ayla bir doktor.evet rüya'nın ahmet'in kızı olduğunuy söylemedi ama rüyanın hastalığı durumunda herşeyden önce doktordur ve rüya'nın çocuk felci olduğunu öğrendiğinde mutlaka söyleyecektir.o söylemese bile ahmet bir şekilde öğrencektir zaten.ayla zaten söylemez gibi birşey olamaz.herşeyden önce bu bir doktora yakışmaz.

Messa
02-06-07, 09:31
Bari şu başroldaki karakterler hakkında da bir iki şey yazayım.

Yasemin ve Necdet hakkında yazdıklarınıza katılıyorum. (Melal ve Zeynep) Bunlar herhalde dediğiniz gibi küçükken menenjit geçirdiler. Necdet, hem Güzide yi kullan değersiz bir eşya gibi diğer yandan'da Yasemin ile evli kal ohh ne ala memleket. Necdet, Güzideye hiç değer vermiyor ve onu resmen kullanıyor. Güzideye acımıyorum bu durumu kendisi seçtiği için. Necdet'inki nasıl bir mantık hala anlayamadım hazır değilmiş boşanmaya, oldu sen Güzide ile devam et boşanma fikrine alışıncaya kadar diğer yandan'da Yasemin denen şahsiyet Ahmetten kızını sakladığı yetmezmiş gibi o yüzsüzlükle adamın yüzüne bakıp gezip tozsun. Eskiden Necdet'i severdim ama şimdi gıccık oluyorum çünkü sadece kendisi düşünen bencil biri. Yasemin'e oldum olası gıcığım ama belli etmemeye çalışıyorum ve sempati duymaya çalışıyorum ama olmuyor. Yasemin'in telefonda Rüyayı öpüş şekli kolunu her zaman yanda havada tutması ve tuhaf tuhaf yürümeleri yetti gari baydı artıkkk. Artık eskisi gibi Yasemin ile Ahmet'in birleşmelerini çok umursamıyorum sadece AHmet Rüyayı öğrensin yeter. Zaten hepsinden iyice sıkıldım Ahmetten bile, aylak aylak Yasemininin peşinden koşması sıktı. Önceki yorumumda da yazmıştım keşke başrol oyuncularını değiştirseler gençler başrole gelse ve onları daha fazla izlesek, dallas beşliside geri planda kalsalar ne iyi olurdu.

nzessia
02-06-07, 09:41
Necdet'in tutarlılığı yerle yeksan oldu bu bölümde. Hem aşık değil belki sevmiyor bile ama Güzidenin yüzüne gülmeye devam ederken aynı zamanda Yasemine ben hala seni seviyorumu ima ediyor. Boşanmaya hazır değilmiş vs vs. Ne hali varsa görsün onu sevmeyen biriyle otursun kalsın, onun olmayan bir çocuğa kızım desin..

Çok sinirlendim çook

nehir_ksk
02-06-07, 09:57
öncelikle dünkü bölümü çok beğendim tabi insanı da üzen bi bölümdü
izlerken iyi ki o dönemde değilmişim dedim çok kötüymüş gerçekten
geçen biçok olayı ne kadar bilsek de canlandırılmış halini görmek daha da üzücü

vedat demircioğluna gerçekten çok üzüldüm şevket ölürse çok kötü olucağını söyledi gerçekten de ölürse ( ölücek ) daha kötü günler bekliyo öğrencileri

defne bence super bi karakter bu başına geldiklerinden sonra bile düşüncelerini
savunmaktan vazgeçmeyeceğini düşünüyorum
ışığın bence defne ye yaptığı büyük bi haksızlık çocukluk arkadaşına yapılmicak bişey
ki ben defne nin çok kötü bişey söylediğini düşünmüyorum
birden ışık parladı

denizle defne aşkının öyle basit bişey olmadığı belliydi bu bölümde yine görmüş olduk defnenin polisler tarafından götürülmesi ve denizin arkasından koşması içler acısıydı bide defnenin karakoldan çıkarıldığı zaman ki haline çok üzüldüm nasıl dövülmüş hırpalanmış olamaz yani...

defne deniz harun çok iyi üç karakterler haruna çok üzüldüm ışıkla aralarında bişey olmasını çok isterdim ama olmadı buna bişey diyemeyiz

mehmet çok iyidi ışık'ın durumunu ablası ve eniştesiyle konuşması onlara neler yapmaları gerektiğini söylemesi çok iyi bi davranıştı.Yaşarı bulup onunla gayet sakin bi şekilde (gerçeği sonradan öğrendiği halde) konuşması ona yakışan bi davranış

yaşar' a bişey denmeye gerek yok ilk karakterinde olumsuz bi etki bırakmıştı
ama şimdi karakterini çok beğeniyorum düşünceleri diğer arkadaşlarından farklı
bu da çok iyi tabi umarım onda da bi karakter değişikliği yapmazlar

bu bölüm benim için üzücü ama iyi bi bölümdü yavaş yavaş artık 72 ye gidiliyo
daha çok üzülücez

askasurguncu
02-06-07, 10:01

esracim yazdigin yazinin altina imzami atiyorum
bu bolumu cok ama cok begendim her sahnesi harikaydi
ilk bolumlerdeki gibi haftayi iplen cekiyorum
birde defne senaryon azda olsa tuttu bak ruya hastalandi ahmet artik ogrenir ins onun kizi oldugunu

cerenimo_
02-06-07, 10:17
benim asıl merak ettiğim şimdi rüya'ya ne olacak?? yani o zaman bu hastalığın tedavi şekli nasılmış, ne gibi prosedürler varmış bilgi sahibi değiliz.. ama daha önce tahmin ettiğim gibi bu hastalık yüzünden ahmet rüyanın kızı olduğunu öğrenirse iyice türk filmi kıvamına giricez... bi de tabi ışık-yaşar meselesi var.. özellikle rızanın eski DP milletvekili olmasına rağmen sırf sağ görüşlü diye yaşara ilk anda tepkili olması garibime gitti açıkçası... hatta çok saçma geldi bana..mehmet ve sevim konuşurlarken de çok şaşırdım.. hadi mehmet neyse ışık onun yeğeni ama sevim'e ne oluyor anlamış değilim.. ona neyse..

deniz-osky
02-06-07, 10:23
arkadaşlar bıldıım kadarıyla o zamnlr bu hstalık cok yayqınmıs o da bndan etkılenmıss ama ruyaya bısı olacaını zannetmıorm cnku o zmn dızı wurqun yemıs qıbı bısı olr ancakk sole bısı olblr bu hastalıın bı avantajı olblr necdet quzıdeden wzgeceblr cnku ruyayı kendı kzı gbı svıyo we ona daa cok balanıcaktır gercı bn de yasemını SADECE BU ROLDE SEVMIYORUM ama yazıkk oldu dıye de dusunmuyor deıılm...snucc olrk necdett onu cok sevdı sevılmekk herkesın hosuna qder we yavas yawas ona ısınrken bole bı sok yasadı ... umrm necdet yuwasına DURUST ce gerı gelr...!!

ama ruya ya da bısı olmasınnn
wedatın olumu,we yurttakılern drumu cok berbattı ısıın gelmesıyle harunun gtmesı cok dokundu we sunu bı kez daha qorduk kı denız defneyı cnından cok sevyo..

pijamalarla da cok tatlıydı...

ayla ya da uzuloom o da ayrı konu..

BU BOLUM HARIKAYDII...

askasurguncu
02-06-07, 10:38
arkadaşlar bıldıım kadarıyla o zamnlr bu hstalık cok yayqınmıs o da bndan etkılenmıss ama ruyaya bısı olacaını zannetmıorm cnku o zmn dızı wurqun yemıs qıbı bısı olr ancakk sole bısı olblr bu hastalıın bı avantajı olblr necdet quzıdeden wzgeceblr cnku ruyayı kendı kzı gbı svıyo we ona daa cok balanıcaktır gercı bn de yasemını SADECE BU ROLDE SEVMIYORUM ama yazıkk oldu dıye de dusunmuyor deıılm...snucc olrk necdett onu cok sevdı sevılmekk herkesın hosuna qder we yavas yawas ona ısınrken bole bı sok yasadı ... umrm necdet yuwasına DURUST ce gerı gelr...!!

wedatın olumu,we yurttakılern drumu cok berbattı ısıın gelmesıyle harunun gtmesı cok dokundu we sunu bı kez daha qorduk kı denız defneyı cnından cok sevyo..

pijamalarla da cok tatlıydı...

ayla ya da uzuloom o da ayrı konu..

BU BOLUM HARIKAYDII...

ben herkese uzuluyorum aylaya haric
kendi etti kendi buldu eger yasonun soylediklerini duymasaydi o zaman ona acirdim ama duymasina ragmen gittip ahmete evlenme teklif etti

Melal
02-06-07, 10:41
Dün akşam ki bölümden sonra artık şuna iyicene emin oldum.
Ben bu dizide dönem olaylarını daha fazla görmek istiyorum.
Deniz&Defne ve Işık&Yaşar aşkını seyretmek daha güzel geliyor.
Ve rica ediyorum senaristlerden Ahmet'i şekilden şekile sokmasınlar.
Hep pasif bir karakter olarak gösterdiler sadece tek bir kişiye kanalize olan bir karakter olarak gördük.
Ama aynı şeyleri yaşamış olan diğer karakter Yasemin hayatına devam ediyor.
Tamam Ahmet'in Kıbrıscık'a gidip inzivaya çekilmesi mantıklıydı.
Ama ben artık Ahmet karakterini Yasemin'i her gördüğünde ciğerci kedisi gibi sadece ona bakan birisi olarak görmek istemiyorum.

SeLlOo
02-06-07, 10:45
dünkü bölüm çok güzeldi.6.filo nun gelmesi.polisler gençleri nasıl dövdüler ama çok fenaydı..ve sonrada gözaltı.rüyaacığımaa inşallah birşey olmaz o da çocuk felci olduu..defne ile denizz süperdii.çok güzel bence aşkları..

askasurguncu
02-06-07, 10:46
Dün akşam ki bölümden sonra artık şuna iyicene emin oldum.
Ben bu dizide dönem olaylarını daha fazla görmek istiyorum.
Deniz&Defne ve Işık&Yaşar aşkını seyretmek daha güzel geliyor.
Ve rica ediyorum senaristlerden Ahmet'i şekilden şekile sokmasınlar.
Hep pasif bir karakter olarak gösterdiler sadece tek bir kişiye kanalize olan bir karakter olarak gördük.
Ama aynı şeyleri yaşamış olan diğer karakter Yasemin hayatına devam ediyor.
Tamam Ahmet'in Kıbrıscık'a gidip inzivaya çekilmesi mantıklıydı.
Ama ben artık Ahmet karakterini Yasemin'i her gördüğünde ciğerci kedisi gibi sadece ona bakan birisi olarak görmek istemiyorum.

bende senaristlerden tam tersini rica ediyorum
bende siyasi olylar ve ahmet ve yasemin askini daha cok gormek istiyorum birde artik yaseminin nejodan ayrilmasini istiyorum senaristlere duyulurur siz melali degil beni dinleyi:img-hyste

Melal
02-06-07, 10:52
bende senaristlerden tam tersini rica ediyorum
bende siyasi olylar ve ahmet ve yasemin askini daha cok gormek istiyorum birde artik yaseminin nejodan ayrilmasini istiyorum senaristlere duyulurur siz melali degil beni dinleyi:img-hyste

De get işine beni dinlesinler.:)
Seni zaten az,çok dinliyorlar.:)
Ahmet ve Yasemin aşkı diye birşey kaldığına dair şüphlerim var.
Burada tek bir kişi aşık o da Ahmet.
Yasemin'in sevgisine inanmıyorum.

Ayse (92)
02-06-07, 10:55
dünkü bölüm yine süpperdiii..........ama necdeti gerçekten baya düşürmüşlerr...ya hem diyoki aşık diilim,hemde gidip ilgi gösterioo......ayrıca o güzidede 404 gibi:)bu arada defneyle denizin bütün sahnelerine bayıldımm...işte aşk budur!!!ayrıca son sahnede necdet ağlarken bnde ağladımm........yaseminde necdetin kolunu sıkması çok acıklıydı gerçektenn...umarımrüyaya bişey olmass...o bnm bitanem yaa......

cerenimo_
02-06-07, 10:56
walla şu anda beni en çok etkileyen defne-deniz ve ışık- yaşar çiftlerinin aşkları.. artık ahmet-yasemin aşkının aşka benzer bir tarafı kalmadı... yasemin hala seviyo ama bana kalırsa ahmet biraz da içinde ukte olarak kalmış... ahmet için hiçbirşey söleyemem zaten en çok ona üzülüyorum keşke en başından yasemine bulaşmasaymış da michelle ile evlenseymiş.. sıkıcı bi çift olurlardı ama en azından mutlu ve huzurlu olurlardı..

askasurguncu
De get işine beni dinlesinler.:)
Seni zaten az,çok dinliyorlar.:)
Ahmet ve Yasemin aşkı diye birşey kaldığına dair şüphlerim var.
Burada tek bir kişi aşık o da Ahmet.
Yasemin'in sevgisine inanmıyorum.

melal hatirlamiyormusun lalenin ahmete bir soz demisti
yasemin acisini herseyini icinde yasiyor diye ondan biz yasonun sevgisini goremik :icon_whis birde senaristlerden birsey daha rica edecektim beren artik bakislarini kulansin hiç gulmesin gulmek cok yakisiyor berene ama burda aci cekerken bile yuzunden gulumseme var olmuyor ama zilan hep aglardi gulsun diye canatardik yasemin hep guluyor aglasin diye can attiyorum :icon_whis

Melal
Deniz ve Defne aşkı beni de şu ana kadar çok etkilemedi.
Yaşar ve Işık'ın aşkı daha çok etkiledi diyebilirim.
Ama bundan sonra bu çiftlerin aşklarını daha çok göreceğiz sanırım.

askasurguncu
02-06-07, 10:59
Deniz ve Defne aşkı beni de şu ana kadar çok etkilemedi.
Yaşar ve Işık'ın aşkı daha çok etkiledi diyebilirim.
Ama bundan sonra bu çiftlerin aşklarını daha çok göreceğiz sanırım.

benide yasar ve isik aski etkiledi
ben aslinda defneyi sevemedim gitti hani siz bereni yapmacik buluyorsunuz ya bende defneyi yapmacik buluyorum ben o kiza isinamadim :icon_whis

deniz-osky
02-06-07, 11:02
ben herkese uzuluyorum aylaya haric
kendi etti kendi buldu eger yasonun soylediklerini duymasaydi o zaman ona acirdim ama duymasina ragmen gittip ahmete evlenme teklif etti

ama asıkk ask herseyı yptırıo ınsana yaso da asık evlıykn kcma planları yptı ama daa ıradelı cktı...aylanın tek sucu SEVMEKK..HATTA SEVMEK DE DEIL ASIK OLMAKK

Melal
02-06-07, 11:04
melal hatirlamiyormusun lalenin ahmete bir soz demisti
yasemin acisini herseyini icinde yasiyor diye ondan biz yasonun sevgisini goremik :icon_whis birde senaristlerden birsey daha rica edecektim beren artik bakislarini kulansin hiç gulmesin gulmek cok yakisiyor berene ama burda aci cekerken bile yuzunden gulumseme var olmuyor ama zilan hep aglardi gulsun diye canatardik yasemin hep guluyor aglasin diye can attiyorum :icon_whis

Ya tamam herkes sevgisini,acısını tam gösteremez.
Ama bizler Yasemin yalnızken olan duygularını yüzünden,gözlerinden göremiyoruz.
Lütfen Yasemin'i ağlatsınlar deme zaten yeterince ağladı ve seyiriciyi şişirdi.
Beren şu ana kadar ki bölümlerde ağlama sahnelerinde vasat bir oyunculuk çıkardı.
İlk bölümlerde şirin,aşık kız olarak gayet iyiydi ama şu son bölümlerde gerçekren kötü bir performans sergiliyor.
Bunu sadece ben yada bu forumdakiler demiyor bir çok forum sitesinde bu yorumlar yapılıyor.
Bence Beren ben hatayı nerede yapıyorum demeli ve performansını yükseltmeli.
Mesela dün akşamın final sahnesinde Okan Yalabık'ın performansı ile Beren Saat'in ki asla karşılaştırılamaz bile.
Okan Yalabık oynamadı yaşadı,yaşattı ama bizler Yasemin'in acısını sadece Necdet'in kolunu sıkarak gördük.
Şaşkınlık,üzüntü ifadesi yok denecek kadar azdı.
Gözlerinin dolmasını beklerdim ama öyle olmadı.
Beren'in şansı ve şansızlığı bence çok iyi oyuncular oynaması.
Şansı çünkü birşeyler öğrenebileceği çok önemli oyuncular var.
Şansızlığı çünkü en çok oynadığı isimler Okan Yalabık ve Cansel Elçin'in performanslarının yanında Beren'in bazı sahnelerde ki kötü oyunculuğu hemen göze çarpıyor.
Eğer karşısındakiler de çok iyi olmasa asla fark edilmez.
Beren belki ilerde bu ülkedeki en önemli oyunculardan olabilir ama elindeki fırsatları çok iyi değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum.
HS şu anda gayet iyi reyting alan ve konusu itibari ile özel olan bir dizi.
Bu dizide ki başarısı onun dahada yükselmesini sağlayacaktır.
Ama ben onun bu fırsatı iyi değerlendiremediğini düşünüyorum.
Aşka Sürgün'ü seyretmedim orada nasıldı bilmiyorum.
Ama şu da bir gerçek ki bir türkücü ile başrol oynamakla herkesin tiyatrocu olduğu,eğitimli olduğu dizide başrol oynamak arasında dağlar kadar fark var.
Vayy be çok doluymuşum amma yazdım.:img-hyste

askasurguncu
02-06-07, 11:06
ama asıkk ask herseyı yptırıo ınsana yaso da asık evlıykn kcma planları yptı ama daa ıradelı cktı...aylanın tek sucu SEVMEKK..HATTA SEVMEK DE DEIL ASIK OLMAKK

aylanin tek sucumu var :icon_whis seve bilir yaseminde
ahmeti seviyor ama bak ahmet nisanli diye ona arkadas gibi davraniyor sevgi budur cunku onu mutlu gormek istiyor ayla ahmetin uzuldugunu biliyor ama yinede evlenecem diye tuturuyor bagri yasemin oyle degil

iReMJeLiBoN
02-06-07, 11:09
Beni Defne ve Denizin birbirlerinden ayrılmaları cok etkiler.. Onun dısında beni en cok etkileyen Yasar ve Isık degil.. Onların etkilenecek bi tarafı yok ki ne kadar mutlular.. Bence en cok etkilenilmesi gereken Harunun karsılıksız askı..

Bİde, Ayse önceden gercekten asık olan bi Keriman bi Güzide demisti..

Onlar asık ama yalnıs kisilere asık.. İnsanların aralarını bozmaya hic hakları yok.. Onların askları sadece gereksiz huzur kacırmak icin olan mutsuz asklar.. Necdet ve Güzideye bisi diyemem ama Kerimanın ki öyle.. Bir aile düzemini bozacaksan evli birine neden asık olursun ki ? Düpedüz bencillik bu.. Onun cocukları, karısı üzülsün ben ve o adam mutlu olsun..

deniz-osky
aylanin tek sucumu var :icon_whis seve bilir yaseminde
ahmeti seviyor ama bak ahmet nisanli diye ona arkadas gibi davraniyor sevgi budur cunku onu mutlu gormek istiyor ayla ahmetin uzuldugunu biliyor ama yinede evlenecem diye tuturuyor bagri yasemin oyle degil

tamam bn de ole ddm ıradelı ddm ayla dayanamıor belkı de bu frsatı deerlendrme pesınde ama blkı de bı ıhtımalın ametı kndıne cvreblr dıye dusnDUU ama artıkk yavas yavas wazgecck gbı glıodu kı dune kdr bk ametın fkrıydı hr ne kdr zorlama da olsa evlenmekk elbette aklnda ysmn klck ama aylaya alısıo gbı gldı bana ...

askasurguncu
Ya tamam herkes sevgisini,acısını tam gösteremez.
Ama bizler Yasemin yalnızken olan duygularını yüzünden,gözlerinden göremiyoruz.
Lütfen Yasemin'i ağlatsınlar deme zaten yeterince ağladı ve seyiriciyi şişirdi.
Beren şu ana kadar ki bölümlerde ağlama sahnelerinde vasat bir oyunculuk çıkardı.
İlk bölümlerde şirin,aşık kız olarak gayet iyiydi ama şu son bölümlerde gerçekren kötü bir performans sergiliyor.
Bunu sadece ben yada bu forumdakiler demiyor bir çok forum sitesinde bu yorumlar yapılıyor.
Bence Beren ben hatayı nerede yapıyorum demeli ve performansını yükseltmeli.
Mesela dün akşamın final sahnesinde Okan Yalabık'ın performansı ile Beren Saat'in ki asla karşılaştırılamaz bile.
Okan Yalabık oynamadı yaşadı,yaşattı ama bizler Yasemin'in acısını sadece Necdet'in kolunu sıkarak gördük.
Şaşkınlık,üzüntü ifadesi yok denecek kadar azdı.
Gözlerinin dolmasını beklerdim ama öyle olmadı.
Beren'in şansı ve şansızlığı bence çok iyi oyuncular oynaması.
Şansı çünkü birşeyler öğrenebileceği çok önemli oyuncular var.
Şansızlığı çünkü en çok oynadığı isimler Okan Yalabık ve Cansel Elçin'in performanslarının yanında Beren'in bazı sahnelerde ki kötü oyunculuğu hemen göze çarpıyor.
Eğer karşısındakiler de çok iyi olmasa asla fark edilmez.
Beren belki ilerde bu ülkedeki en önemli oyunculardan olabilir ama elindeki fırsatları çok iyi değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum.
HS şu anda gayet iyi reyting alan ve konusu itibari ile özel olan bir dizi.
Bu dizide ki başarısı onun dahada yükselmesini sağlayacaktır.
Ama ben onun bu fırsatı iyi değerlendiremediğini düşünüyorum.
Aşka Sürgün'ü seyretmedim orada nasıldı bilmiyorum.
Ama şu da bir gerçek ki bir türkücü ile başrol oynamakla herkesin tiyatrocu olduğu,eğitimli olduğu dizide başrol oynamak arasında dağlar kadar fark var.
Vayy be çok doluymuşum amma yazdım.:img-hyste

melalcim masallah roman yazmisin ne bu:img-hyste
evet berenin eksikleri var ama beren daha 3 senedir bu isin icinde
ve berenden konuyu hemen degistiriyorum ebos herhan burayi basa bilir
ebos biz yasodan konusuyoruz beren falandan degil :icon_whis sanki yutacak:img-hyste

lovely_ebru
02-06-07, 11:14
ebos biz yasodan konusuyoruz beren falandan degil :icon_whis sanki yutacak:img-hyste

Bastım bile canım tabi yasodan konuşuyorsun.
Melal Aşka Sürgün'de Beren'in türkücü ile başrol oynadığını söylemiş ama Mahsun'dan başka oyuncular da vardı.Hepsi de tiyatro kökenli oyunculardı.

Birde şu ağlama sahnesein de senaristle ağlamayı Necdet'e duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Beren bunda başarısız olabilir.Bende ağlarken görmek istyiyorum Beren'i ama sesli ağlarken değil tek başına sessiz sessiz ağlarken o zaman daha güzel ağlıyor

Bende tutamadım kendimi Heloş:img-blush

Melal
02-06-07, 11:15

Ebos kim ya.:)
Beren'in eksiklerinin olduğunun herkesin farkında olması güzel.
Ama Beren ve Tomris hanım sanırım farkında değil.
Henüz 3 senedir bu işin içinde olan bir oyuncuya böylesine önemli bir projede başrol vermek bence büyük bir hata.
Evet yeni oyunculara şans vermek gerekir ama bir dönemi anlatan ve Romeo&Juliet gibi aşkı anlatacağız dediğiniz bir yapımda değil.
Romeo tamam da ben Juliet'i göremiyorum.:)
Beren biraz daha piştikten sonra böylesi önemli projelerde rol almalıydı diye düşünüyorum.
Hata onda değil ona başrolü verende bence.
Okan Yalabık kaç senelik oyuncu ama onu şimdilerde önemli projelerde görüyoruz.
Yani zaman ve eğitim önemli.
Belki Beren önemli bir oyuncu olacak ama şimdi cefasını biz çekiyoruz.:)

cerenimo_
02-06-07, 11:15
bence burdaki sorun şu.. berene ağır olmak yakışmıyor.. yaşı itibariyle bu rollerin altına giremiyor.. neden eski bölümlerde cici, tatlı kız halleriyle beğendiğimizi ama şu anda vasat bulduğumuzu söylüyoruz?? işte bu yüzden.. evlilik,annelik,öğretmenlik bunlar berende çok ağır kalıyor.. ayrıca 3 sene bi oyucu için 3 ay gibi bi zaman.. 3 senede oyunculuk adına çok fazla ilerleme yapılabileceğini zannetmiyorum.. haa yapabilenler var tabi ama bunun için yetenek patlaması gerekiyor bence...

esra36
02-06-07, 11:18
Beni Defne ve Denizin birbirlerinden ayrılmaları cok etkiler.. Onun dısında beni en cok etkileyen Yasar ve Isık degil.. Onların etkilenecek bi tarafı yok ki ne kadar mutlular.. Bence en cok etkilenilmesi gereken Harunun karsılıksız askı..

Bİde, Ayse önceden gercekten asık olan bi Keriman bi Güzide demisti..

Onlar asık ama yalnıs kisilere asık.. İnsanların aralarını bozmaya hic hakları yok.. Onların askları sadece gereksiz huzur kacırmak icin olan mutsuz asklar.. Necdet ve Güzideye bisi diyemem ama Kerimanın ki öyle.. Bir aile düzemini bozacaksan evli birine neden asık olursun ki ? Düpedüz bencillik bu.. Onun cocukları, karısı üzülsün ben ve o adam mutlu olsun..

bende defne&deniz aşkından etkileniyorum .onların sınanacak zoluk bir sevdaları yok ama.şuan görünürde en mutluolanlar yaşar&ışık çifti ama onların ki yasemin ve ahmetin aşkından daha zor olacak gibi geliyor bana.bunun sinyallerini de bu bölümde verdiler.
evet bende haruna üzülüyorum.ışık duyduğu aşk güzel ama karşılığı yok malesef...

Melal
02-06-07, 11:19
Melal Aşka Sürgün'de Beren'in türkücü ile başrol oynadığını söylemiş ama Mahsun'dan başka oyuncular da vardı.Hepsi de tiyatro kökenli oyunculardı.

Birde şu ağlama sahnesein de senaristle ağlamayı Necdet'e duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Beren bunda başarısız olabilir.Bende ağlarken görmek istyiyorum Beren'i ama sesli ağlarken değil tek başına sessiz sessiz ağlarken o zaman daha güzel ağlıyor

Bende tutamadımnkendimi Heloş:img-blush

Ben başrolden bahsediyorum canım.
Hüseyin Avni Danyal gibi çok iyi bir oyuncu sanırım Aşka Sürgün'de de vardı.
Yan rollerde genellikle hep tiyatrocular oluyor zaten.
Ama Beren en çok Mahsun'la karşılıklı oynadı.
HS'de de Cansel Elçin ve Okan Yalabık'la en çok karşılıklı oynuyor.
Yani burada Mahsun ile bu iki oyuncuyu ve performanslarını asla ve asa kıyaslayamayız.
Beren o dizide belki Mahsun'dan daha iyi bir performans sergilemiş olabilir.
Ama HS'deki performansı bu oyuncular karşısında yeterli kalmıyor diyorum.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Bir çok dizide oyuncular ağlama sahnelerinde başarılı değil.
Çok az oyuncu gerçekçi ağlıyor.
Beren'de ses var hatta fazlasıysa var hıçkıra,hıçkıra ağlıyor ama gözünden yaş akmıyor.
İşte ben buna takılıyorum.:)

askasurguncu
02-06-07, 11:19

Bende tutamadım kendimi Heloş:img-blush

:img-hyste yurugu berosun sayfasina kulagini cekmiyeyim senin:img-hyste
evet bende sesli aglamasini istemiyrum sesiz aglasin birde mumukunse zilan bakilsari istiyorum berenden :happy0064

Melal
02-06-07, 11:22
Bu arad son birşey diyorum ve bu konuyu kapatıyotum.
Yasemin normalken yani ilk bölümlerde Beren bana bu kadar batmıyordu.
Sanırım senaristlerin Yasemin'i mutasyona uğratmasından ötürü Beren'de bu kadar batmaya başladı.
Yani suçlu senaristler Yasemin'i bu kadar dengesiz yapmasalr valla Beren'in oyunculuğuna bile lafım olmayacak.:)
Zeytinyağ gibi oldum ama napiyim.:img-hyste

lovely_ebru
02-06-07, 11:27
Ben başrolden bahsediyorum canım.
Hüseyin Avni Danyal sanırım Aşka Sürgün'de de vardı.
Ama Beren en çok Mahsun'la karşılıklı oynadı.
HS'de de Cansel Elçin ve Okan Yalabık'la en çok karşılıklı oynuyor.
Yani burada Mahsun ile bu iki oyuncuyu ve performanslarını asla ve asa kıyaslayamayız.
Beren o dizide belki Mahsun'dan daha iyi bir performans sergilemiş olabilir.
Ama HS'deki performansı bu oyuncular karşısında yeterli kalmıyor diyorum.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Bir çok dizide oyuncular ağlama sahnelerinde başarılı değil.
Çok az oyuncu gerçekçi ağlıyor.
Beren'de ses var hatta fazlasıysa var hıçkıra,hıçkıra ağlıyor ama gözünden yaş akmıyor.
İşte ben buna takılıyorum.:)

Vasat olduğu bölümler oldu ama ben bu kadar da yüklenilmesi taraftarı değilim.
Ne demek istediğini gayet iyi anladım.
Zaman sadece birazcık zaman diyorum.Bu zaman içinde sizin pek fazla Tahammül edemeyeceğinizi düşünüyorum.
Gözünden yaş geldiği zamanlar oldu ama bu seferde ağlama şekli ağlarken çıkardığı sesler alay konusu oldu.
Daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.Ben burada kapatıyorum bu konuyu

Helin gelmiyeyim yanına bak:img-wink:
Yandın sen Helin:img-pilot

zeyneps
02-06-07, 11:28
Bence senaristler ve yapımcılar hallerinden gayet memnunlar :img-yes: Yaso'yu bu şekilde göstermek istiyorlar ve gösteriorlar da başka birisi oynasaydı belki yine aynı şekilde tepkiler vermesini isteyeceklerdi ama belki biz oyuncudan dolayı daha az kızacaktık :icon_whis

ermec
02-06-07, 11:31
ya bolum vıdeoyu yıne ızledım de rüyanın felç oldugunu ogrenmesıyle necdetın koluna sarılması büyük birlik olacaklar diye gorunuo ayrıca tekrar soyluorum ahmetın o eylemde yasemını kolunun altına alması cok hosuma gıttı...Rüyayı neden bu bolumde gostermedıler anlamadım bır sey daha vedat olmedi degılmı???camdan atıldı ya:(

askasurguncu
02-06-07, 11:32
Vasat olduğu bölümler oldu ama ben bu kadar da yüklenilmesi taraftarı değilim.
Ne demek istediğini gayet iyi anladım.
Zaman sadece birazcık zaman diyorum.Bu zaman içinde sizin pek fazla Tahammül edemeyeceğinizi düşünüyorum.
Gözünden yaş geldiği zamanlar oldu ama bu seferde ağlama şekli ağlarken çıkardığı sesler alay konusu oldu.
Daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.Ben burada kapatıyorum bu konuyu

Helin gelmiyeyim yanına bak:img-wink:
Yandın sen Helin:img-pilot

niye kiz konus konus kim tutar seni:img-hyste
biz bekleriz berenin daha cok zamani var hem bir yerde okumustum huseyin ayni danyal berene yardimci oluyormus oyunculugu için ama nerdendi anlamadim ya birde ebos biz bu ayla yi ortadan kaldirma meselesini konusalim bak nejo bitti simdi sira bizim aylaya yaptigimiz planlari devre koymamiza geldi yuru berosun sayfasina hal edelim :img-hyste

bounce221
02-06-07, 11:34
[QUOTE=bounce221;3551693]uyuyamadim tekrar girdim internete...
düsündüklerim zaten yazilmis ya..enine boyuna...

temennim: defne yolun acik olsun!!!!Bye Byedemek.....

kiz sen denizemi asik oldun yoksa defnenin gitmesini bu kadr cok istiyosn:img-hyste acik acik soyle bileleim yanii:img-wink: ama denizde yakisikli ya:img-wink:

hehe
asik olsam olsam yasari oyanayan umuta asik olurum...:img-hyste

ne isim olur dizi karakterleriyle(denizle falan):icon_whis

berk hakmani sorarsan evet yakisikli cocuk hakkatten ama yok ben olmiyacak ise amin demem....:happy0064 :happy0064

sude01
02-06-07, 11:35
çok çok guzeldi bu bolum..hatrla sevgili nin eski tadı kalmadı diyorduk ya surekli, ben o tadı dun aksam aldım..boyle devam etmesini istiyorum..once yaseminle necdetten başlayayım..necdet in eski o kararlı, çok aşık, durust halleri yok oldu.. 2 kadını birlikte idare etmeye calısan, birine hala sana asığım beni bırakma hazır değilim diyen, diğerine de bu aksamda geleceğim bekle diyen, 2 sindende vazgecemeyip tuhaf bir karakter sergileyen biri oldu..bana gore yakısmadı cunku biz necdet i dizinin basından beri değişmeyen, askına sahip cıkan imrenilen biri olarak izlerken, simdiki rolune bakıyorumda cok farklı...yaseminin bosanmak istemesi bencede doğruydu, en azında oyle bekliyordum ama simdi ruya nın hastalığı ortaya cıktı ya bence artık asla bosanmazlar...ama hastalığın devamında ne olur bilmiyorum..mesela cocuk felci olduren bir hastalık mı? eğer oyleyse yasemin ahmet e , ruya nın babası olduğunu kesinlikle soyler...ve eğer ruya bu sezon sonu olurse yaseminle necdet o zaman kesin bosanırlar ve onumuzdeki sezon ahmet yasemini bol bol izleriz... yok eğer olduren bir hastalık değilse? o zaman yasemin belki yine ahmete gerceği soyleyebilir ama necdetle asla bosanmazlar..cunku ruya necdeti de cok seviyor ,eğer bosanırlarsa ruya etkilenir cok...ahmet in yasemin i koruması ve yasemin in ahmet e pansuman yaptığı sahneler cok guzeldi..hala cok yakısıyorlar...:icon_sorr :icon_sorr aylayı hiç birzaman sevmedim...bu gidişle hiçbir zamanda sevmeyeceğim...bana o kadar sahte, sinsi ve ikiyuzlu geliyorki...ahmet in annesi nasıl seviyor aylayı bu kadar anlayamıyorum...ustelik ayla ruya nın ahmetin cocuğu olduğunu bilmesine rağmen boyle davranıyor ya nasıl bir umursamazlıktır ,vurdumduymazlıktır bu boyle???? nikah işlemlerini hızlandıralım dedi ya sonunda ayla cok uzulucek ama bu da cesaret ister..bile bile lades aylanınki..harun a cok uzuldum, bence ısıkla cok yakısıyorlardı...ama yasarlada cok yakısıyorlar:img-help: :) yalnız ben yasarla ısık ın beraber olamayacağını dusunuyorum, baksanıza herkes simdiden karsı cıkıyor...herhalde harunla evlenirler..siyasi olayları izledikçe cok ağladım inanamadım..butun bunlar nasıl olmus turkiye de neler yasanmıs...ustelik bunlar cok az bir kısmı..daha izleyeceğimiz ve bilmediğimiz neler var..o oğrenciyi camdan atmaları, butun oğrencileri dovmeleri...gercekten vahsetmis..defne ve denizi de cok yakıstırıyorum...umarım defneyi lozan a gondermezler...ayrılmasınlar..:sad53:

tugchemre
hepinize selam...bye

güzel bir bölümdü sonu hariç rüyacığıma bişey olmasın ya şekerim benim gezsin yine ortalarda güzel güzel...necdete her nekadar hak versemde kızdımda yasemin boşanalım dedi ben hala falan diyince sevindim ama doğru dürüst itiraz etmedi bile nerdeyse boşanacağına sevindi hani nerde o herşeyi göze aldığı büyük aşkı tekrar söylüyorum teoya dediklerinde gayet haklıydı ama bu sevdiğinden vazgeçmesi için iyi bir bahane değil bence
defnenin gidiyor olmasına da üzüldüm ama yıl atlaması olacak yine herhalde iki yıl geçecek defne gelecek ahmet evlenmiş olacak :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:

Melal
Lovely_ebru arkadaşım bende zamanla daha iyi olacaktır diyorum zaten.
Ama bizim suçumuz ne yaa.:icon_sorr
Neyse bakalım haftaya Yasemin bizi nasıl gıcık edecek.
Bakın dikkat ederseniz Yasemin diyorum Beren değil.:img-hyste

tuncun
malesef ölcek:icon_sorr bu olay gercek yasanmıs annemin dedine göre ve ölmüş.türkiye gercekten cok kötü günler atlatmış

Eqo
02-06-07, 11:39
bu hastalıın bı avantajı olblr necdet quzıdeden wzgeceblr cnku ruyayı kendı kzı gbı svıyo we ona daa cok balanıcaktır gercı bn de yasemını SADECE BU ROLDE SEVMIYORUM ama yazıkk oldu dıye de dusunmuyor deıılm...snucc olrk necdett onu cok sevdı sevılmekk herkesın hosuna qder we yavas yawas ona ısınrken bole bı sok yasadı ... umrm necdet yuwasına DURUST ce gerı gelr...!!

NEcdet geri dönerse dürüst mü oluyor yani bu durumda:))
Yahu ne yuvası ,karısı olmayan bir kadın,çocuğu olmayan bir çocukla ev arkadaşlığı yapıyor nasıl yuvaymış bu ..

1 2 gece değil 1 yıllı aşkındır süren bir ilişkiden bahsediliyorYasemin gördü boşanmak istiyorum dedi,hala ilişkisini devam ettriyor açık açık.Yaparken devam ettirirken düşünmedi de şimdi ailelere nasıl açıklayacağım derken mi geldi aklına rezalet..Ayrıca Güzide'yi kullanıyor Yasemin' e dürüst değil.En önemlisi de kendine dürüst değil.Yasemin'e hala aşıkmış pehh.. Yasemin Onun için bir saplantı bir türlü elde edemeyeceği bir saplantı.Hala kalkıp evine döner diye dilekte bulunman buna bir de dürüstlük gibi bir özelliği yakıştırman çok tuhaf.

terazi_burcu
02-06-07, 11:40
bu diziye bayılıyorum dünkü bölümü de çok güzeldi ama tek bi noktadan rahatsızım bu tip dönem dizilerinde tarafsız olmak çok zordur ve hatırla sevgili de bu tarafsızlığı kaybetti önceden yani dp-chp çekişmesini anlatırken her şey gayet güzeldi maalesef artık tarafsız değiller ama herşeye rağmen yine de çok güzel bi dizi çok seviyorum

zeyneps
02-06-07, 11:41
malesef ölcek:icon_sorr bu olay gercek yasanmıs annemin dedine göre ve ölmüş.türkiye gercekten cok kötü günler atlatmış

Ben bu hikayenin gerçek yaşanmış olduğunu duymuştum da ölüğünü bilmiyordum bak üzüldüm şimdi ama Yaso için değil pek Ahmet için :icon_sorr :sad53: Peki ölmeden önce Ahmet'e söylemişmi gerçeği mümkünse söyledikten sonra ölsün :img-cool2 :icon_whis

lovely_ebru
02-06-07, 11:43
Lovely_ebru arkadaşım bende zamanla daha iyi olacaktır diyorum zaten.
Ama bizim suçumuz ne yaa.:icon_sorr
Neyse bakalım haftaya Yasemin bizi nasıl gıcık edecek.
Bakın dikkat ederseniz Yasemin diyorum Beren değil.:img-hyste

İsmim Ebru

Sizin suçunuz ne mi hımm
Bunun yapımcıya ya da senaristlere sorun desem onlar mantıklı bir cevap verebilirler.

Ben zaten Yasemin ile ilgili yapılan yorumlar birşey demiyorum.
Beren canlandırıyor diye de Yasemin karakterinin davranışlarını görmezlikten gelemem.

Bende merak ediyorum neler yapacak bekleyip göreceğiz.

Helin sen bırak şimdi Ayla'yı Rüya'yı düşün.:icon_sorr
Ayla ne hali varsa görsün Necdet gibi kendim ettim kendim buldum diye şarkı söylesin.
Umarım Rüya'ya bişey olmaz

Melal
02-06-07, 11:48
İsmim Ebru

Sizin suçunuz ne mi hımm
Bunun yapımcıya ya da senaristlere sorun desem onlar mantıklı bir cevap verebilirler.

Ben zaten Yasemin ile ilgili yapılan yorumlar birşey demiyorum.
Beren canlandırıyor diye de Yasemin karakterinin davranışlarını görmezlikten gelemem.

Bende merak ediyorum neler yapacak bekleyip göreceğiz.

Senaristler seyircinin tepkisinin farkında ama umurlarında olmadığını düşünüyorum.
Ki biz burada açılan başlıkta tepkilerimizi,eleştirilerimizi dile getirdik.
Hatta yapımcı firmaya bu yazılanlar ulaştırıldı ama sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.:)
Yasemin karakterini 15.,16. bölümden sonra inanılmaz değişmeye başladı.
Rüya ölecek deseler aa öyle mi diyecek diye düşünmeye başladım.:)
Hiçbir dizide bir karakter bu kadar hızla ve kötü bir şekilde değişime uğramamıştır herhalde diye düşünüyorum.:)
Neyse sabır edeceğiz artık dizi haziran 2008'de bitecek çok az kaldı nasılsa.:img-hyste

spdr
02-06-07, 11:52
Ben bu hikayenin gerçek yaşanmış olduğunu duymuştum da ölüğünü bilmiyordum bak üzüldüm şimdi ama Yaso için değil pek Ahmet için :icon_sorr :sad53: Peki ölmeden önce Ahmet'e söylemişmi gerçeği mümkünse söyledikten sonra ölsün :img-cool2 :icon_whis

rüyadan değil vedatan bahsediyorlar canım..ölecek diye:img-yes:
rüya muhtemelen sakat kalacak:icon_sorr

deniz-osky
02-06-07, 11:53
NEcdet geri dönerse dürüst mü oluyor yani bu durumda:))
Yahu ne yuvası ,karısı olmayan bir kadın,çocuğu olmayan bir çocukla ev arkadaşlığı yapıyor nasıl yuvaymış bu ..

1 2 gece değil 1 yıllı aşkındır süren bir ilişkiden bahsediliyorYasemin gördü boşanmak istiyorum dedi,hala ilişkisini devam ettriyor açık açık.Yaparken devam ettirirken düşünmedi de şimdi ailelere nasıl açıklayacağım derken mi geldi aklına rezalet..Ayrıca Güzide'yi kullanıyor Yasemin' e dürüst değil.En önemlisi de kendine dürüst değil.Yasemin'e hala aşıkmış pehh.. Yasemin Onun için bir saplantı bir türlü elde edemeyeceği bir saplantı.Hala kalkıp evine döner diye dilekte bulunman buna bir de dürüstlük gibi bir özelliği yakıştırman çok tuhaf.

dunku bolumu ızledınden emın deılm ayrıca onlr ewlendıler..ndn dnku blumu ızledıınden emn deılmm cnkuu neconun teoya soledıklerını duymadın galıba.."bı kadın trfndn sevılmek hos km blr yasemn sevse ne olr"...

zeyneps
02-06-07, 11:53
Ya bu arada baskının olduğu günkü olaylarda Harun Karadeniz ve Deniz Gezmiş'in grubu birbirine girmiş sanırım Harun'un grubu Deniz'lerin grubunu engellemek istemiş barikat kurmuşlar hatta bunları niye göstermediler acaba?????:icon_whis :icon_whis

deniz-osky
02-06-07, 11:56
ne yanı harun denız defne fln denız gezmıse mı karsı cıkcaklar..o daa sora olblr ama bu konuyla o kdr ılglym we bnu atlamısım:(

Sinem90
02-06-07, 11:57
bazılarımız bizim harun acaba harun karadeniz olabilir mi diyordu.dün bu da açıklağa kavuştu.ben zaten olmadığını düşünüyordum.çok da şaşırmadım buna.
ah nida nerdesin?:icon_sorr seninle ne güzel gönderme yapıyorduk bazılarına. :img-hyste o bazıları kendilerini biliyor.:img-polic

zeyneps
02-06-07, 11:57
dunku bolumu ızledınden emın deılm ayrıca onlr ewlendıler..ndn dnku blumu ızledıınden emn deılmm cnkuu neconun teoya soledıklerını duymadın galıba.."bı kadın trfndn sevılmek hos km blr yasemn sevse ne olr"...

Maalesef işte biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz Necdet'inki artık aşk filan değil saplantı :img-cool2 bir de demez mi ben ayrılığa hazır değilim diye hani Yaso gitmek istediğinde izin verecekti ,hani onları serbest bırakırdı :hıh Necidet Yaso gibi eski ruh haline saplanıp kalmış :img-cool2 Hadi Ahmet'i bir derece anlıyorum o Yaso'yla bişeyler yaşadı çok sevdi ve çok büyük bi yara aldı o yüzden yarım kalmış bişeyi aklından atmak çok zordur ama Necdet o bişey de yaşamadı Yaso'yla ...hem Güzide'yi istiyo bencil bir şekilde sevilmek istiyo hem de Yaso'yu da yanında tutmak istiyo zaten Rüya'yı ve Ahmet'i düşünen yok :img-cool2

spdr
02-06-07, 11:58
Ya bu arada baskının olduğu günkü olaylarda Harun Karadeniz ve Deniz Gezmiş'in grubu birbirine girmiş sanırım Harun'un grubu Deniz'lerin grubunu engellemek istemiş barikat kurmuşlar hatta bunları niye göstermediler acaba?????:icon_whis :icon_whis

ben de merak ediyorum..
çok görmek isterdim o kısımları:img-yes:
ama görebileceğimizi hiç sanmıyorum:img-cool2

zeyneps
02-06-07, 11:58
ne yanı harun denız defne fln denız gezmıse mı karsı cıkcaklar..o daa sora olblr ama bu konuyla o kdr ılglym we bnu atlamısım:(

Hayır canım onlar değil Harun Karadeniz ve Deniz Gezmiş aynı fikiri savunuyorlar fakat farklı şekillerde ve sanırım o gün birbirlerine girmişler ama bunu göstermediler ben mi yanlış biliyorum acaba:icon_whis

lovely_ebru
02-06-07, 12:00
Senaristler seyircinin tepkisinin farkında ama umurlarında olmadığını düşünüyorum.
Ki biz burada açılan başlıkta tepkilerimizi,eleştirilerimizi dile getirdik.
Hatta yapımcı firmaya bu yazılanlar ulaştırıldı ama sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.:)
Yasemin karakterini 15.,16. bölümden sonra inanılmaz değişmeye başladı.
Rüya ölecek deseler aa öyle mi diyecek diye düşünmeye başladım.:)
Hiçbir dizide bir karakter bu kadar hızla ve kötü bir şekilde değişime uğramamıştır herhalde diye düşünüyorum.:)
Neyse sabır edeceğiz artık dizi haziran 2008'de bitecek çok az kaldı nasılsa.:img-hyste

Senaristler siz ne söylerseniz söyleyin biz yine bildiğimizi yapacağız diyorlar.
Yasemin karakterini yeni baştan yarattılar.Hiçbir dizide bu kadar büyük bir değişiklik olmadı karakterler üzerinde(en azından benim izlediğim diziler de)

Haziran 2008'e ne kalmış şunun şurasında 365 gün.:img-hyste
Belki senaristler insafa gelirde bir sonra ki dönem anlatılırken Yasemin karakterini adam akıllı bir şekle sokarlar

deniz-osky
02-06-07, 12:02
ancak yaptıım arastırmalar sonucunda wedat demırcıolunun camdan dustuunu ılk goren kısı harun karadenız?? bu drmdaa o oluoo blıorm ayrıca harunun denızlen aynı fkrde olduunu ama bıraz celıskı wr yaa:?

spdr
02-06-07, 12:04
Hayır canım onlar değil Harun Karadeniz ve Deniz Gezmiş aynı fikiri savunuyorlar fakat farklı şekillerde ve sanırım o gün birbirlerine girmişler ama bunu göstermediler ben mi yanlış biliyorum acaba:icon_whis

ben de sürekli alıntılıyorum senin yazılarını senden ses yok ya..neyse-bu son:hıh

doğru biliyorsun..o gün mü oldu bilmiyorum ama anlaşmazlıkları olmuş..

mesela dün protesto sahnelerinde..
önce bi hareketimizi yapalım-fazla düşünmeden.
sonra gelen tepkiye göre hareket ederiz gibi bişiler denildi..
sanırım bu noktada bir anlaşmazlıkları oldu:img-yes:

zeyneps
02-06-07, 12:08
ben de sürekli alıntılıyorum senin yazılarını senden ses yok ya..neyse-bu son:hıh

doğru biliyorsun..o gün mü oldu bilmiyorum ama anlaşmazlıkları olmuş..

mesela dün protesto sahnelerinde..
önce bi hareketimizi yapalım-fazla düşünmeden.
sonra gelen tepkiye göre hareket ederiz gibi bişiler denildi..
sanırım bu noktada bir anlaşmazlıkları oldu:img-yes:

Aaa canım benim :img-in_lo Alınma bebişim:hıh Benim hatam kanımca :img-cool2

Yok ben yazmaktan doğru dürüst bakamıyorum :img-blush Çok gevezeyim çoooook :icon_whis bir yandan da senaryoyu yazmaya uğraşıyorum ne yaptığım belli değil valla

Evet Harun biraz daha şiddete meyilli sanırım :icon_whis

spdr
02-06-07, 12:11
yoo hatta fıkrlerı hepsnın hosuna gttı?

gösterilen kısımda evet de..
ben o konuda bir anlaşmazlık çıkmış olabileceğini.
ama bunun yansıtılmadığını düşünüyorum..

Eqo
02-06-07, 12:21
bazılarımız bizim harun acaba harun karadeniz olabilir mi diyordu.dün bu da açıklağa kavuştu.ben zaten olmadığını düşünüyordum.çok da şaşırmadım buna.
ah nida nerdesin?:icon_sorr seninle ne güzel gönderme yapıyorduk bazılarına. :img-hyste o bazıları kendilerini biliyor.:img-polic

Sinem bunu ben de sormuştum:yalnız orada bir sahne vardı farkındamısınız iyice aklımı karıştırdı,deniz harun ve biri daha olaylardan eylemlerden milli talebe birliğinden bahseidyordu,ismini hatırlamadığım diğer çocuk biz bundan harun karadeniz'e bahsettik dedi bizim harun'a döndü masadaki herkes o da evet benim haberim var dedi.

Enteresan olan aynı masada soyadı ile hitap etmezler birbirlerine,o halde neden herkes ona baktı,bahsedilen kendisiymiş gibi evet benim haberim var dedi,aynı zamanda madem vedat'ın atıldığını ilk gören o ? üstelik farkındaysanız ,bizim Deniz'in Deniz gezmiş olmadığı ayrıca bir Deniz Gezmiş karkteri ile desteklenirken:Harun Karadeniz karakterinde bir başka kişi yok ortalarda.kafamızı karıştırıyorlar:))

Eqo
02-06-07, 12:23

Bunu güzide ile aşk yaşamadan önce de düşünüyordu Necdet yeni birşey değil.& sene sevmemiş kadın şimdi mi sevecek pes yani :))

Sinem90
02-06-07, 12:25
bizim harun öyle mi dedi?o aklımda kalmamış demek ki.yok bizim harun,karadeniz olan değil. :) yakında gösterirler bence karadeniz olanını.:img-wink:

spdr
02-06-07, 12:26
ilginç değil mi..
şimdi mantıklı olarak gösterilen kısım deniz gezmişlerin hareketi gibi..
ama eğer harun karadeniz onları durdurabilseydi..
diğer kısım onun zaptetmeyi başardığı provakatör kalabalık olarak anılacaktı şimdi belki...
aslında tabiki tepki gösterdikleri şey doğru..
abd askerlerini o şekilde görmek çok kötüydü...
ama önce yapacağımızı yapalım-sonra bakarız nolduğuna demek fikir mücadelesi yapan insanlarda biraz garip duruyor bence..

Melal
02-06-07, 12:28
Harun Karadeniz yakında diziye girecektir diye düşünüyorum.
Hatta Hüseyin İnan'ı da göreceğimizi sanıyorum.
Malum 1972'de Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi.
Dizide Deniz Gezmiş olduğuna göre onun idam edilmesi işlenceğine göre bu üç ismide dizide görmemiz yakındır.

:)

Sinem90
02-06-07, 12:28
bizim harun fatsalı. :img-wink: izle sonra söyle bize.ben de merak ettim şimdi. :) ama değil karadeniz ya. :) bizim harunumuz o :img-hyste :img-blush
kız harun karadeniz değil yusuf aslan idam edildi. :)

spdr
02-06-07, 12:31
deniz gezmişi o kadar sık gösteriyorlarken çevrede harun karadenizin ve hüseyin inanın hiç görünmemesi bir eksiklik..
ama anlatılacak çok olay olduğundan belki-aceleye getiriliyor bazı durumlar..
o yüzdendir belki gösterilmemeleri

zuzuum
02-06-07, 12:33
dün akşamki bölüm çok güzeldi yine tabiki dönem olaylarını anlatışları çok etkilendin açıkçası hele vedatın camdan atılması (bu arada vedat ölüyomuş:icon_sorr )deniz defne süperdi.deniz çok ii oyuncu o koşuşu o halleri defneye bakışı harunla konuşmaları..

ankara güzel ama denizi yok ya:)

harun odtüye geçicek sanırım çünki bu olayların devamı odtüdede olıcak okuduklarıma göre..defnede lozan a gidecek bu sefer ah yazık denize..

ahmet ve aylayla ilgilenmiorum yaseminlede ilgilenmiorum..ama necdet gerçekten ii oyuncu son sahnede ki hali çok inandırıcıydı yasemin odun gbydi vala bi anne gb deildi..buaradada güzide üzülcek ayrılamıcak yaseminle necdet gerçi o böyle kabullenmişti ama olsun..

cevizlikek
02-06-07, 12:34
Harun Karadeniz yakında diziye girecektir diye düşünüyorum.
Hatta Hüseyin İnan'ı da göreceğimizi sanıyorum.
Malum 1972'de Deniz Gezmiş,Harun Karadeniz ve Hüseyin İnan idam edildi.
Dizide Deniz Gezmiş olduğuna göre onun idam edilmesi işlenceğine göre bu iki ismide dizide görmemiz yakındır.

Bildiğim kadarıyla Harun Karadeniz Deniz Gezmiş ile birlikte idam edilmedi. Deniz Gezmiş ile birlikte idam edilenler Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan.

Melal
02-06-07, 12:36
bizim harun fatsalı. :img-wink: izle sonra söyle bize.ben de merak ettim şimdi. :) ama değil karadeniz ya. :) bizim harunumuz o :img-hyste :img-blush
kız harun karadeniz değil yusuf aslan idam edildi. :)

Pardon aşka geldim onu da idam ettim.:img-hyste
3-5 tane foruma aynı anda yazmaya çalışırsam olacağı bu.:)
Kendisi yanlış hatırlamıyorsam Giresun'lu ve galiba kanserden ölmüş.
Tam emin değilim tabii.:)

Tamam anladık dilim sürçtü aa sizde.:)
Alın size Yusuf Aslan kimdir.:)

yusuf, 1947 yılında yozgat'ın bir köyünde doğdu. ortaöğrenimini dindar ve anti-komünist eğilimlerle, gelenekçi önyargıların güçlü olduğu bir çevrede tamamladı.

1966'da odtü'ye girdi. bir yıla kalmadan odtü sosyalist fikir kulübü'nün üyesi oldu, dev-genç içinde çalışmaya başladı. bu dönemden itibaren önce hazırlık okulunda, sonra da mühendislik fakültesinde patlak veren boykotların ve hemen ardından odtü işgalinin önde gelen örgütçülerinden oldu. ilk yargılandığı eylem, cia ajanı, amerikan büyükelçisi commer'in arabasının yakılmasıydı.

1969 yılında arkadaşlarıyla birlikte filistin'e gitti. burada helikopter ve uçak pilotluğunu öğrendi. traktörden helikoptere kadar her türlü aracı büyük bir ustalıkla kullanıyordu.

1970 yılında kurulan thko'nun kurucusu ve önderlerinden olan yusuf aslan, deniz
gezmiş'le birlikte nurhak'a dağdaki gerilla grubuna katılmaya giderken, sivas şarkışla'da yaralı olarak yakalandı. sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı. 6 mayıs 1972'de deniz gezmiş, hüseyin inan'la birlikte idam edildi.

Eqo
02-06-07, 12:44
Aslında bu diziyi hazırlayanlara ne kadar teşekkür etsek azdır .Şahsım adına olayların isimlerin çoğundan bihaberdim;şimdi dizi sayesinde araştırıyorum,öğreniyorum ,paylaşıyorum.Hepsine çok teşekkürler.

Bu arada eskiden kullanıldı mı bilmiyorum ama; askerlerin tam denize dökülmeleri esnasındaki müzik harikaydı.her zamanki gibi

cevizlikek
02-06-07, 12:47
Bizim Deniz, Deniz Gezmiş değil. Bizim Harun, Harun Karadeniz değil. O zaman senaristler neden özellikle bu isimleri seçtiler? Başka isim mi kalmadı da özellikle bu isimler seçildi? Çok saçma olmuş. Ya da belki diziye başlarken bu 2 karakterin Deniz Gezmiş ve Harun Karadeniz olmasını düşündüler ama sonra fikir değiştirdiler. Eğer öyle değilse özellikle bu isimlerin seçilmiş olması son derece saçma.

Melal
02-06-07, 12:49
Bence saçma değil.
Çünkü Harun ve Deniz'de adaşları gibi solcu ve fikirlerini sonuna kadar savunan gençler.
Belki onların düşünce yapısı bizler bu karakterler üzerinden görüyoruzdur.
İlerleyen bölümlerde daha neler olacak bilemiyoruz.
Ama aynı isimleri kullanmalarının elbet bir sebebi vardır bunu göreceğimizi düşünüyorum.

bounce221
02-06-07, 12:51
eger bizim harun Harun Karadeniz degilse ozaman bizim harun odtüye gittikten sonra belki h.karadeniz diziye giricektir...

bounce221
02-06-07, 12:56
ya birde arkadaslar..26.bölümde yasar ve isik yaseminin evinin önünden ayrilirken calan sarkiyi ariyorum...bilen varmi adini...

birde 27.bölümün sonunda calan sarkiyi..memleketle ilgili bir sarki...

Melal
02-06-07, 12:56
Ya evet Harun Karadeniz Odtü öğrencisiydi.
Bizim Harun eğer Odtü'ye giderse belki iki Harun'u orada arkadaş olarak görebiliriz.
Acaba diyorum bizim Deniz ve Harun'da yargılanacaklar arasında olacaklar mı?
O dönem kaç kişi yargılandı pek bir bilgim yok ama sanki bu olacakmış gibime geliyor.

gzn
02-06-07, 13:00
yaa dün gece hs izlerkn uyumuşum .allh kahretsn :icon_sorr biri bna dün neler oldğunu anlatabilrmi weya kaçırdığım bölümü nerdn izleyebilrim bilen wrmı?

neville
02-06-07, 13:02
dünkü bölümü ben de büyük heyecanla izledim ama insan hep daha iyisini istiyor ya yapımcılara çok kızdım. aslında bunda biraz da sabah ilk bölümünü izlemiş olmamım verdiği etki de vardı. aslında aklıma kırık kanatlar faciası geldi. nasıl da güzel başlamış bir dizi entrikanın girmesiyle aşk üçgenlerinin girmesiyle mahvolmuştu. burda herhalde yine cansel elçin aynı kaderi paylaşıyor. cemal yüzbaşıyken koskoca nasıl da ezik bir karaktere dönüşmüştü tıpkı ahmet gibi. o kadar ki senaristlerimiz iki saniyelik yasemin ahmetin yarasına üflemesi romantizmi için ahmeti kardeşinin eylemin ortasında polislerin arasında bırakmasına neden olmuş.eh yaseminde denizi. sonra da kardeşi için en ufak bir heyecan belirtisi göremedik.ya yasemin ne hale gelmiş cıvıl cıvıl yasemin olgun kadın olacak diye sanki gülme demişler. bu durmdan muzdarip bir diğer karakter de mehmet olsa gerek, o kadar ciddiki olgun olmak adına sürekli somurtan apağır ses tonuyla konuşan bir adam oluverdi.yasemin lale dostluğu bitip gitti bu arada.

deniz defne ışıka ne oldu. bunu defalarca yazdım burda, bu dizide benim favori sahnem ışıkla defnenin okullarında yassıada mahkumlarını gösterirken defnenin ışıka verdiği destekti.ama dün o desteği göremedik. ben ışıktan denizle karakola gitmesini beklerdim. ya da olmadı defneyi evinde ziyaret etmesini.belki de hatta muhtemelen senarist eksikliğidir bu bazı şeyler de ayrıntıdadır.dizinin başında gördüğümüz bu dörtlünün arkadaşlığı aşk üçgenlerine feda edildi. madem sağcı bir gençle ışıkı işeyeceksiniz harunu dahil etmeyin buna ya da sağcı bir genç profilini de göstermek istiyorsunuz illa biriyle aşk mı yaşatmak lazım?elbette hayır. eminim bu dörtlünün arasında dostluğu izlemek bu lüzumsuz aşk beşgenini izlemekten daha keyifliydi. aşk beşgeni demişken dizi öylesine karmaşıklaştıki yasemin ahmet halkasına eklenen ekleniyor:şöyleki:
ahmet yasemine,yasemin ahmete,ayla ahmete,necdet yasemine güzide de necdete aşık. bu biraz fazla bence hatta baya fazla.yakında lale teo müslüman hristiyan aşıkını da görürüz.yine engeller. yine ayrılık.bence dizide olaylar ağırlıklı aşk geri planda kalmalı. ama o kadar karmaşık hale geldiki ben yoruluyorum izlerken.dediğim gibi entrika girdi dizi bozuldu?şimdi ayrık sevdaları izleyeceğiz yine deniz-defne olarak. yoruyor bu kadar fazlası.

son olarak defneyi çok beğendim dün çok başarılıydı.

*denizce*
02-06-07, 13:06
son bölümden çok ama çok zevk aldım..artık izlemeyeceğim diyordum ki gerçekten harika bi bölümle tekrar diziye bağlandım..
ama siyasi olayların daha fazla işlenmesi taraftarıyım..umarım ulaş bardakçı ve mahir cayan da dizide canlandırılır..onların da olmasını çook istiyorum gerçi illaki olacaktır çünkü onlar da denizin yusufun ve hüseyinin en büyük yoldaşlarıydılar ve daha niceleri tabiki..

arzu-başak
02-06-07, 13:12
arzumm selam tatlim
simdiden sana basarilar diliyorum(dualarim seninle tatlim):img-yes:
ahh o domates beni verem ettide artik,kansere ramak kaldi:img-yes:
domates tatlim bu suzgec akilli kizinin babasinin kim oldugunu hep unutmadimi bugune kadar,bu saatten sonra hatirlasa zaten sasarim
ahmet san babasi ruyacigin:icon_sorr :icon_sorr
yakindir canim amedle domates kankide olurlarsa hic sasirmam ben:img-hyste :img-hyste

sağol vuslatım...bende bir gelip bakayım ne var ne yok dedim..hemen çıkıcam...yorumlarınıza bakamadım..bu bölüm çok etkileyiciydi..gözlerim dolu dolu izledim...yurda yapılan baskın öğrencilerin o halleri..harunun vedat için bağırması,defnenin götürülürkenki hali,denizin onun arkasından benide alın deyişi...çok etkileyiciydi...yalnız bilmem siz dikkat ettinizmi..ahmet yasminin üzerine kapaklandı yasmini o kargaşadan uzaklaştırdı çekip gitti..acaba kardeşime ne oldu diye düşünmedi...çok sinir oldum orda ahmete...(hemen döndüm abime sen bana böyle bişey yaparsan seni hayatta affetmem dedim:img-hyste )zaten bu bölüm beni baya sinir etti..sürekli yasminin peşinde dolanıyor ve ben buna artık dayanamıyorum....rüya ayrı bir vaka zaten..küçücük çocuğa olana bak...rüyanın bu hastalığının ahmetle bir bağlantısı olucakmı acaba...necdetle yasmin boşanmayacaklar o kesin...şimdi rüya bu haldeyken bu işi sonraya bırakırlar..necdet yine dört ayak üstüne düştü...bakalım ne olucak önümüzdeki hafta.....

bounce221
02-06-07, 13:12
ben gayet memnunum isigin yasar gibi biriyle beraber olmasindan..ve böyle bir konunun islenmesinden..bir taraftan bazi insnalarin nasil ayrimci olduklarini görüyoruz(mehmet,sevim defne deniz vs)..
bir taraftanda hangi görüse sahip oldugunun ask mevzularinda bir önemi olmadigini görüyoruz..
yeterki insan olsun karsindaki..gerisi önemli degil...

spdr
02-06-07, 13:24
ben de mutluyum yaşar-ışıkla ilgili...
arkadaşlar daha fazla siyaset işlensin diyenleri de artık anlamıyorum...
daha ne olsun belgesel mi izlemek istiyorsunuz..:hıh
--------
bir de bu nasıl arkadaşlık grubu..
herkes birbirini seviyor...
garip değil mi..
ben harunu seviyorum ama senaristler bunu böyle yapmak zorunda değillerdi..
bi de herkes ışığa yükleniyor yaa..
onların da şaşırması gerekmez miydi harunun hislerine..
hep biliyormuş gibi davrandılar..
mesela defne..böyle birşeyi hissettiyse daha önce ışıkla paylaşmalıydı..
çook önceden bahsediyorum tabi..

HaMbUrG*
02-06-07, 13:29
Bu bölümü begendim, fakat senaristler bu kadar cok olayi anlatmak yerine, konulari azaltip daha yogun islemelerini tercih ederdim.
Ayla cok israrci olmaya basladi, hele bir kadin icin cok fazla. Onun bu tavirlarini izlerken aklima takilan souru su: hic mi kadinlik gururun yok. Ahmet'in nezaketlik cercevesindeki gösterdigi mesafe, Ayla'nin bu konuyu anlamasina yetmiyor galiba.

myangel22
02-06-07, 13:29
ben gayet memnunum isigin yasar gibi biriyle beraber olmasindan..ve böyle bir konunun islenmesinden..bir taraftan bazi insnalarin nasil ayrimci olduklarini görüyoruz(mehmet,sevim defne deniz vs)..
bir taraftanda hangi görüse sahip oldugunun ask mevzularinda bir önemi olmadigini görüyoruz..
yeterki insan olsun karsindaki..gerisi önemli degil...

mehmet'İn böyle bir düşünceye sahip olması normal malum daha önce neler yaşandığını gayet ii biliyor bir nevi ışığı korumaya çaılışıyor bu da onun en doğal hakkı sevim ise o grupun neler yaptığını gördü örnek vermeme gerek varmı bilmiyorum aşk mevzusunda hangi görüşe sahip olmak önemli değil diyordunda yasemin ve ahmet'İn ailelrinin nasıl tepkiler vedğini izlemedim sanırım:icon_whis

spdr
02-06-07, 13:38
mehmet'İn böyle bir düşünceye sahip olması normal malum daha önce neler yaşandığını gayet ii biliyor bir nevi ışığı korumaya çaılışıyor bu da onun en doğal hakkı sevim ise o grupun neler yaptığını gördü örnek vermeme gerek varmı bilmiyorum aşk mevzusunda hangi görüşe sahip olmak önemli değil diyordunda yasemin ve ahmet'İn ailelrinin nasıl tepkiler vedğini izlemedim sanırım:icon_whis

tabi öyle bir örnek var..
ama önemli olmamalı görüş farkları..
ayrıca tam da o yüzden görüş farkı yüzünden birbrini sevenler ayrılmamalı..
çünkü sonuçta ahmet de yasemin de..
üstelik necdet ve ayla da mutsuz..
ayrılıklar da kimseyi mutlu etmiyo yani:img-yes:

deniz-osky
02-06-07, 14:03
sadece 2 yerını bılıorum kıbrıscık denılen yer aslında kıbrıscık deıl kırklarelı-luleburqaz(ben oralıyım)yasemının ewı de fatı şahsen sete de gittim cunku cok yakınız...:D ama dığerlerını blmm

deniz-osky
02-06-07, 14:09
yaşara diycek bi lafım yok ama asıl ayrımcılığı yaşarın grubundakıler yapıyorlar burda ne duşunduğumu acık acık yazmam cok uzun olr ama bıraz araştrma yapıldığında denızlerın yapılan ayrımcılığa(kı bız ona başka bışı dıyoruz)DUR dedıklerı gayet ıyı anlşılır evet defne bıraz sert tutmluydu kmse yaşarı ıstemıyor beyın yıkadığı duşunuluyor ama o beyın yıkamıo ve dusunuorm ...bır muddet sonra o da denızlerın yanında olablr..cnku asıl ayrımcılığı yapan kısılerın yonetıcısı drmnda we bndan cok sıkayetcı ...!!yasar da gerceklerı goruyor kmler kaba kuvvete başvurdu denızler mı ? hyr ...yaşarın memnun olmadığı grubu(tkkr dıorum yaşara dıcek lafım yokk..)pekı asıl ayrımcılık olayına gerı ddonmek ıstıyorum..necıp fazıl geldığınde yaşarın arkılerı neden ışığı ıstemedıler eteğinden dolayı değil mi ve tabıı kı onlar gbi dusunmediği içn...eer bu da ayrımcılık değilse ben bılemıycem

ergim
02-06-07, 14:13
dünkü bölümün yorumu(biraz geciksem de):
AYLA sonunda gerçek yüzünü gösterdi işte. düğün isterim diye tutturdu yılaannn. yazım aamedime ya hiç hakediyo mu bunları.
en romantik sahneyi bu kez yasemin değil de o arkadaşı(adını unuttum) bozdu. sinir oldum ya. zaten ahmet ve yasemin ne zaman yalnız kalsa o kadın çıkıyo biyerlerden hiç sewmiom onu:hıh
cansel elçin tek kelimeyle muhteşemdi. resmen konuşturdu oyunculuğunu yine...
ahmet nasıl da korudu yasoyu. allahım ya odun yasemin kıymetini bilemedi ahmetin.of ya offf
ayla da sinir etti beni ya sanki ahmet onun çok severmiş gibi bide trip yapıyo. bu gidişle ben dağıtçam aylanın ağzını burnunu.
ne güzel sevinmiştim yasemin ve necdet bosancak diye ama sanırım yine rüyanın hastalığından dolayı başka bahara kaldı o iş...
ya acaba kan falan gerekicek de bir tek ahmetin kanı mı tutacak??? eğer öyle bişey olursa sezon finali olur herhalde ahmetin bunu öğrenmesi.
ama başka bi düşüncem daha var. defne lozana kesin gider artık.bence ahmet ve ayla evlenip onlar da defneyle birlikte lozana gidicek. böyle sezon finali olacak. yeni sezonda da tekrar zaman atlaması olur ahmet istanbul'a dönmüş olur yasoyla tekrar karsılasırlar falan olabilir bence ya. ama tabi onun yerine rüyayı öğrense daha güsel olur:D:D:D
ya bu arada fark etmişsinizdir belki ama necdet yaseminin onu güzideyle görmesine hiç üzülmedi. ben perişan olur diye düşünmüştüm ama olmadı. iyiki de olmadı zaten. inşallah vazgeçmiştir yaseminden yaa keşke rüya hemen iyileşse de hemen bosanda yasoyla neco:D:D

123er
02-06-07, 14:20
ya ben size birşey sormak istiyorum
haftaya büyüadaya gidiyoruz aradaşlarla ve sevda tepesinede gitmek istiyoruz.yasni ahmet ve yaseminin hep buluştuğu tepe.ama sanırım ismi değişmiş.adanın haritasında göremedim.2 tane tepe varmış isa tepesi ve yüce tepe.siz eğer gittiyseniz söylermisiniz?hangisi onların buluştuğu tepe.yada orda faytonu süren kişiye sevda tepesi dersek oraya gidebilirmiyiz.

Billush
02-06-07, 14:22
Öncelikler herkese merhabalar...
Dünkü bölüm herhalde son zamanların en iyi bölümlerinden biriydi.Öğrenci olaylarının bu kadar içine girmek gerçekten çok iyi oldu.Sonunda dizi istediğim noktada diyebilirim.Aşk kısmı yeterince karmaşık bir halde insanın izleyesi gelmiyor...
Sanırım görüş ayrımcılığı konusu açılmış şimdi...

neville
02-06-07, 14:28
ben de mutluyum yaşar-ışıkla ilgili...
arkadaşlar daha fazla siyaset işlensin diyenleri de artık anlamıyorum...
daha ne olsun belgesel mi izlemek istiyorsunuz..:hıh
--------
bir de bu nasıl arkadaşlık grubu..
herkes birbirini seviyor...
garip değil mi..
ben harunu seviyorum ama senaristler bunu böyle yapmak zorunda değillerdi..
bi de herkes ışığa yükleniyor yaa..
onların da şaşırması gerekmez miydi harunun hislerine..
hep biliyormuş gibi davrandılar..
mesela defne..böyle birşeyi hissettiyse daha önce ışıkla paylaşmalıydı..
çook önceden bahsediyorum tabi..

zaten bu dizide birçok şey bu dörtlünün arkadaşı da mutasyona uğradı. diyorum ya defne gözaltında ışıkta tık yok, yaşarla konuşuyorlar harunu zorla merak etti ama defne hakkında en ufak yorum yok. ben de dizide bu kadar çok aşkın işlenmesine karşıyım. çünkü olayın işine aşk girince entriakada giriyor ve bozuluyor birşeyler.illaki paylaşımlar olacak tabiiki belgesel değil izlemek istediğimiz ama sıkı dostlukta paylaşımdır ve eğer iyi işlenirse bence entrikalı aşktan da çok kıymetlidir.ahmet yasemin aşkı sıradan bir şekilde devam ederken bütün bu olaylar verilseydi daha etkili olmaz mıydı?ama buna ayla güzide necdet katılınca e bir de olaylar tamaman çorba oldu herşey.herkes dizide aşk beşgenleri içinde, herkes sorunlu kavuşamayan aşık, bu da yoruyor bizi.

bounce221
02-06-07, 14:32

tabikide izledim ve sonucunu gördük ve görüyoruz iste...farkli görüsleri yüzünden sevenlere saygu duymayip ne hale getirdiler ikisini...
yaseminin ve ahmetin ailesinin tutumu yüzünden ne haldeler..
ama ayni hatayi aileler yine tekrarliyor bu seferde isik ve yasarda...

PINNNAR
02-06-07, 14:49
arkadaşlar Rüya'ya bir şey olmayacak galiba çünkü dizinin danışmanlarından Can Dündar kendi sitesindeki bir yazıda 68 kuşağının Deniz Harun Defne ve Işık üzerinden anlatılacağını; 78 kuşağının da Rüya üzerinden anlatılacağını yazmıştı. "Rüya da büyüyecek ve bizim kuşağın arasına karışacak" diyordu..
Yani telaşlanmayın Rüyacık iyi:img-wink:

eyuboğlu
02-06-07, 15:06
dün akşamki bölüm harikaydı.yurt baskınında harun ordaki durumu çok gerçekçi yansıttı.deniz in evden o şekilde çıkıp gitmesi ordaki olaylar müthişti.ben çok etkilendim ağladım.tabiki o dönemde yaşananlar çok acı ne gençler o şekilde camlardan atılarak öldürüldü.nice kayıplar oldu.karakollara girip çıkamayan yüzlerce genç. burda anlatılan devede kulak.bu dizide emeği geçen herkese binlerce teşekkürler.emeğinize yüreğinize sağlık

spdr
02-06-07, 16:04
nedense hep solcular eziliyor ve onlar haklı...bence dizide sağcılarında savunduklarını ve yaşadıklarını göstermeliler

katılıyorum bu kısımlara..
aslında taraflı olduklarını düşünmüyorum..
farklı bir durum bu..
yaşar ilk girdiğinde bazı fikirlerden bahsediyordu..
kendini de ifade ediyordu..
yani başlarda bir fikir adamı gibi tanıtıldı..
şimdi ise sadece ılımlı ve iyi bir insan olarak tanıtılıyor..
siyasi bir karakter olma durumu sadece simge olarak kullanılmaya başlandı..
ama ilerde değişir bu durum bence:img-yes:
-----
yaşar sağcılara karşı önyargıyı kırmak için konulmuş bir karakter..
ama bazı arkadaşlar yaşarın denizle bile beraber olabileceğinden bahsetmişler ilerde..
bu da dizinin anlatım eksikliğinden kaynaklanıyor bu konuda..
mesela kimse denizin ya da harunun ilerde sağ bir gruba gireceği ihtimalinden bile bahsedemez..
bilmem anlatabildim mi derdimi:):img-wink:

Mrs.Black
02-06-07, 16:26
dünkü bölüm tek kelimeyle süperdi.......... 6. filo ya karşı yapılan protesto hele onmların denize atılması tıpkı izmir de yunanlıların denize dökülmesi gibi!!!tüylerim diken diken oldu!!!!! herşey harika anlatılmış,defnenin karakolda elini hala yumruk yapışı çok hoştu!!! bence dizi taraflı olarak da anlatılmıyor!sağcılar için yaşar gayet iyi bir örnek! ayrıca adnan menderes dönemide taraflı anlatılmadı,onun melek gibi gösterildiğini üdşünmüyorum!!!ahmet'in ailesinin chp li oluşu onlarında fikirlerini söylemeleri bence gayet dengeliydi!!!!!!!!

Mrs.Black
02-06-07, 16:30
bu arada babamın hatırladığına göre deniz gezmiş 6. filo komutanlarından birini kaçırıyormuş galiba!!! tam emin değil ama o nedenle tutuklanıyor,askere silah sıkmayı redddediyor ve yakalanıp idam cezasına çarptırılıyor!!! bu arada deniz gezmişi canlandıran kişiyide tebrik etmek lazım!bakışlarıyla bile rolunun hakkını veriyor!bence...

sensitivecat
02-06-07, 16:35
ya evet benimde dikkatimi çekti hep solcular eziliyomuş gibi hatta annemlerle dalga geçtiik senarist acaba solcumu diye:img-hyste

ya bu böüm de sadece sağ sol davaları anlatıldı galiba ben biraz sıkıldım izlerken hem yaso ile necdet'in olayının üzerinde de fazla durmadılar geçiştirdiler gibi ahmet de beni deli etti zaten sanki ayla'ya mecburmuş gibi kızın her dediğine evet diyo güya halasına söz verdi evlenmekte acele etmiycem diye şu hala bak gelecek bölüm evlenirlerse hiç şaşırmam valla
ki ben bunun olmasından yana değilim hem ahmet'e hemde ayla'ya yazık olacak gerçi ayla kendisi istedi ama sonu necdet'e benzemez inşallah neyse her zaman ki gibi yine sevenler geç kavuşacak gibi....:img-wink: :img-wink:

sensitivecat
02-06-07, 16:42
canım deniz ya nasıl üzüldü defne'ye çok kızdı kendine :icon_sorr

bu arada ışık'ta ayıp etti defne'ye iki günlük arkadaşı için çocukluk arkadaşını harcadı resmen bu kadar aşık olduğunu da sanmıyorum yani tv 'ye o aşk yansımıyor yaşar daha aşık gibi duruyo kız bi aşık oldu çevresi ile irtibatı kesti resmen ne zaman görsem yaşar'ın yanında harun'un durumunu bile ona soruyo o kadar merak ediyosa kendi araştırsana :img-yes: valla bu kızın ne yapacağını kestiremiyorum artık :icon_whis :icon_whis

talos
02-06-07, 16:44
merhaba arkadaslar bu zamana kadar sadece sizlerin yorumlarini okudum,ama hic yazmaya firsat bulamadim.son bölümle ilgili olarak yazdiniz herseye katiliyorum,solcularin sürekli ezilen sagcilarin ise sürekli ezen,o zaman olan üzücü olaylara bakis aciniz,ama ufak bir sorum olucak,sizce suan dünyada neler oluyor,suan olanlarin son bölümde yapilanlar arasinda bir fark görebiliyormusun?her cagda her dönemde ayni üzücü seyler tekrarlanip duruyor,ama kimse dur demiyor yada elden bisey gelmiyor,elimizden gelen tek sey gecmise dönüp baktimiz zaman üzülmek okadar.

sensitivecat
02-06-07, 16:52
merhaba arkadaslar bu zamana kadar sadece sizlerin yorumlarini okudum,ama hic yazmaya firsat bulamadim.son bölümle ilgili olarak yazdiniz herseye katiliyorum,solcularin sürekli ezilen sagcilarin ise sürekli ezen,o zaman olan üzücü olaylara bakis aciniz,ama ufak bir sorum olucak,sizce suan dünyada neler oluyor,suan olanlarin son bölümde yapilanlar arasinda bir fark görebiliyormusun?her cagda her dönemde ayni üzücü seyler tekrarlanip duruyor,ama kimse dur demiyor yada elden bisey gelmiyor,elimizden gelen tek sey gecmise dönüp baktimiz zaman üzülmek okadar.

haklısın ama bize bu konuda bi hak verilmiyoki bize sorulmuyo bizler bunlar olsun istemeyiz geçmişimize bakıp savaşlarımızla yada olaylarımızla üzülmek yerine tabik,i başarılarla vi yaptıklarımızla övünmek isteriz seninde bildiğin gibibunlar sadece istemekle olmayı herşey bizim dışımızda gelişiyo ve de gelişecek gibi duruyo .....:img-wink: :img-wink:

yaren_ben
02-06-07, 17:02
Bundan sonra neler olacak çok merak ediyorum. Rüya çok tatlı öldürmezler inşallah. Sizce bu dizinin karekterleri gerçek hayattan alınma olabilir mi?Yoksa uydurma karakterler midir? Eğer gerçek hayattan alınan bir hikaye ise Yasemin ve Ahmet yaşıyorlar mıdır acaba?

bounce221
02-06-07, 17:11
canım deniz ya nasıl üzüldü defne'ye çok kızdı kendine :icon_sorr

bu arada ışık'ta ayıp etti defne'ye iki günlük arkadaşı için çocukluk arkadaşını harcadı resmen bu kadar aşık olduğunu da sanmıyorum yani tv 'ye o aşk yansımıyor yaşar daha aşık gibi duruyo kız bi aşık oldu çevresi ile irtibatı kesti resmen ne zaman görsem yaşar'ın yanında harun'un durumunu bile ona soruyo o kadar merak ediyosa kendi araştırsana :img-yes: valla bu kızın ne yapacağını kestiremiyorum artık :icon_whis :icon_whis

aslinda tabiki insan cocukluk arkadasini bir kalemde silemez ama defnede haddini asti..
yasar zaten iki günlük tanidigi biri degil üstüne birde seviyor...defne öyle konusmasaydi isikda yasari mudafa etmek zorunda kalmazdi...defneyi onaylasaydi eger veya yasari korumasaydi ozaman isigin sevgisinden süphe ederdim...isigi diger arkadaslariyla beraber görmüyoruz cünkü hepsi ona tepkili diye..
arkadaslik karsindakini suclamak veya kendine benzetmek degil..
isiginda artik kendi kararlarini kendi vermesi lazim,ki öylede yapiyor zaten :happy0064 ...hep arkadaslarin göre hareket edemez...

:D:D:D
ama ilerde ayrilmicaklari anlamina gelmezler..ne kadar severseler sevsinler önlerine bircok zorluk cikicak..ahmet ve yaseminin aski büyükdü ama yetmedi..
isik ve yasardada öyle olabilir...

sensitivecat
02-06-07, 17:26
aslinda tabiki insan cocukluk arkadasini bir kalemde silemez ama defnede haddini asti..
yasar zaten iki günlük tanidigi biri degil üstüne birde seviyor...defne öyle konusmasaydi isikda yasari mudafa etmek zorunda kalmazdi...defneyi onaylasaydi eger veya yasari korumasaydi ozaman isigin sevgisinden süphe ederdim...isigi diger arkadaslariyla beraber görmüyoruz cünkü hepsi ona tepkili diye..
arkadaslik karsindakini suclamak veya kendine benzetmek degil..
isiginda artik kendi kararlarini kendi vermesi lazim,ki öylede yapiyor zaten :happy0064 ...hep arkadaslarin göre hareket edemez...

:D:D:D
ama ilerde ayrilmicaklari anlamina gelmezler..ne kadar severseler sevsinler önlerine bircok zorluk cikicak..ahmet ve yaseminin aski büyükdü ama yetmedi..
isik ve yasardada öyle olabilir...

tabiki arkadaşlık kendine benzetmek yada suçlamak değil ama arkadaşlık arkadaşına hep destek çıkmak her yaptığını doğrulamak da değil burada arkadaşlığın tanımı tabiki yapılamaz. onlar arkadaşlarına zarar gelmesini istemediklerinden dolayı da bunu istiyolar olabileceklerinide düşünmek lazım sadece sağ sol meselesi gündem diye böyle yorumlamak biraz saçma bence :img-wink: :img-wink: zaten onlar benzetmek isteselerdi ışıkta şu anda ni solcu olabilirdi hem ışığın kendi karaları zaten vardı ve bunları uyguluyodu arkadaşlarıda bunu onaylıyorlardı yaşar meselesinde karşı çıkan tek kişide onlar değil dayısı da, annesi de, babası da son bölümde de göründüğü gibi onaylamıyo bunu sağ sol için mi yapıyolar bilinmez ama yaşar'a karşılar :img-yes: :img-wink:

blue ivy
02-06-07, 17:38
slm arkadaslar.
idam dedinizde aklima geldi,bu eminenin esi salimi boyle siyaset olaylarina katildigini cok gosteriyor,acaba deniz gezmis idam edilirken yakin arkadaslarida idam edilmisti,sakin bu arkadaslardan biri salim olmasin?nezahat hanim demisti emineye,dunyanin bin bir turlu hali var,senin odan her zaman hazir gibi laflar etti,bosuna bunlari soyletmezlerdi nezahat hanima,eminenin esine mutlaka birseyler olacak gibime geliyor:icon_sorr

Melal
02-06-07, 17:40
Nesli'cim Salim idam edilmeyecek ama hapis yatabilir yada farklı bir şekilde ölebilir.
Bencede dizide Nezahat hanımın söylediği replik boşuna söylenmedi.
İlerleyen zamanlarda birşeyler olabilir.

badger
02-06-07, 17:44
Nesli'cim Salim idam edilmeyecek ama hapis yatabilir yada farklı bir şekilde ölebilir.
Bencede dizide Nezahat hanımın söylediği replik boşuna söylenmedi.
İlerleyen zamanlarda birşeyler olabilir.

Ünsalların evi Mor çatı dul sığınma evi olacak bu gidişle...önce Yasemin (inşallah), peşinden Emine diyorsunuz (ona inşallah demek istemem) en sonunda da milleti ayıracağım diye Yaşarın da başına bir şey gelirse Işık kızımız da gelir...

zeyneps
02-06-07, 17:58
Ünsalların evi Mor çatı dul sığınma evi olacak bu gidişle...önce Yasemin (inşallah), peşinden Emine diyorsunuz (ona inşallah demek istemem) en sonunda da milleti ayıracağım diye Yaşarın da başına bir şey gelirse Işık kızımız da gelir...

:img-hyste :img-hyste Mor Çatı mı :img-hyste bu ailenin üzerinde bir kara bulut var ama anlamadım gitti Selma'mı baktı Ayla'mı baktı artık bişey var ama anlamadım gitti :icon_whis Yaşar'ın başına bişey gelicek diye çok korkuyorum ama bu cümleyide kırk kere söyledim artık pes bişeyi 40 kere söylersen olurmuş :sad53: :img-in_lo

M€LİS
02-06-07, 17:58
gercekten cok acıdım izlerken.. sırf düsüncelerini inandıklarını dile getiriolar diye deli gibi dövülüolar iskenceye maruz kalıolar.. yazık cok yazıkk.. böle bisi yapıldığına hala inanamıyorum.. hele o hapishanelerdeki iskencelerr, dizide cok azını göstermis, sadece dövmekle kalsa da iyi, bayanlara yapılanlar da en kötüsü zaten :icon_sorr bu cok cok üzücü bi durum.. defneyi de lozana göndermeyi koymuslar kafaya.. ama bi anne-baba olarak haklılar (: deniz de canım perisan oldu :img-yes: ask...

demesh
02-06-07, 18:00
Ya ben dünkü bölüme baktım da bazı arkadaşlar ışığı suçlamış arkadaşını sattı die
bence böle bişi yok aslında ileri giden defneydi zaten dikkat ederseniz yaşarı tanımıyo bile ve tanımadan onu yargıladı ışık da yaşarın kötü bi insan olmadığına defneyi ikna etmek için karşı çıktı bence bunu satmak olarak değil de savunmak olarak algılayın hem yaşar ışık için çok şey göze aldı ışığın da onu savunmaması biraz garip olurdu ayrıca defnenin ve diğerlerinin bu önyargısını özellikle de tanımadan ışığı ayırmak istemelerini anlamıyorum bence ışıkla yaşar özellikle yasemin ahmet aşkına ibret olmalı onun için bu aşkın bitmesini hele ki 3. şahıslar yüzünden bitmesini hiç istemem...
Haruna gelince ya ona da gerçekten üzülüyorum yazık çocuk aşkından gitmek istiyo bu konuda çok kararsız kaldım bi yandan ışık yaşar bi yandan ışık harun bunu da ileriki bölümlerde görcez.

serkanmert
02-06-07, 18:06
bunların arkadaşlıklarında tuhaf olan paylaşımları yok, bu defne madem denizden hoşlanıyordu niye ışık bilmiyor?ya da ışık yumuşatarak defneye neden anlatmadı?ya da bunlar harunun duygularını sezdiyse niye defne ışıka dillendirmedi?

_nesli_
ben ışık ve defnenin konuşmasını çok saçma buldum ortada bişey yoktu senaristler sırf onları küstürmek için alakasız iki söz söyletmiş çok saçma geldi bana açıkçası
bide sırf ahmetin alnı kanasın diye senarislerin ahmetle yasoyu kalabalığın içine atması çok komikti :)

devgenc2
Ya ben dünkü bölüme baktım da bazı arkadaşlar ışığı suçlamış arkadaşını sattı die
bence böle bişi yok aslında ileri giden defneydi zaten dikkat ederseniz yaşarı tanımıyo bile ve tanımadan onu yargıladı ışık da yaşarın kötü bi insan olmadığına defneyi ikna etmek için karşı çıktı bence bunu satmak olarak değil de savunmak olarak algılayın

bu konuda sana katılıorum walla orda birden defneye nolduğunu anlayamadım okdr kalp kıracak bişi sölemediki ışık sadece ii bi insan olduğunu sawunupduu defnenin hareketi çok saçmaydıı

mericik
02-06-07, 18:07
slm arkadaşlar sabahtan beri 50 sayfa yorum okudum hepiniz çok güzel şeyler yazmışınız elinize sağlık:img-wink:

Bu bölüm hs de izlediğim en güzel bölümdü desem yeri.Hem siyasi açıdan hemde duygu açısından.:img-yes:

Siyasi olaylara değinmek istiyorum.Dün izlerken kanım dondu resmen bu ne vahşettir yarabbim.Vedat demircioğlunun camdan atıldığı, harunun kardeşim diye bağırdığı sahnede ağladım ki ben kolay kolay ağlamam.

Denizin evden bi çıkışı var onu unutamam asla. berk hakman bu bölümde gerçekten mükemmeldi.Defnenin arkasından koşuşu beni de götürün deyişi süperdi.Defneye de lozan yolu göründü by by defne:sad53:

Defne ile ışık arasında geçen konuda bence defne ışığa neden bana sölemedin diye kızdı.Yaşarı sevmelimiyim yoksa sevmemelimiyim karar veremiyorum haruna da üzülüyorum:icon_sorr

Ama en çok rüya ya üzüldüm:img-cray: :img-cray: :img-cray:
Ay birde son sahnede uyumuşum nasıl sinir oldum.Yasemine çok kızıyorum kızın çocuk felci diye önemli bir hastalık geçiriyo sen daha sapasağlamsın aslında bu durumlarda güçlü olmak önemli ama nejdeti görünce(daha doğrusu yorumlarınızı okuyunca) yasoya gerçekten kızıyorum

Aylada ne kadar gıcıkkkk.Nikah işlemlerini hızlandırcak ya gıcık işteeee

Rüya bebeğim sakın öleyim deme forumcak yas tutarız herhalde:img-cray:
Ama bahsettiğiniz kadarıyla ölmez sakat kalırmış bence o daha kötü:img-cray:

serkanmert
02-06-07, 18:11
ben ışık ve defnenin konuşmasını çok saçma buldum ortada bişey yoktu senaristler sırf onları küstürmek için alakasız iki söz söyletmiş çok saçma geldi bana açıkçası
bide sırf ahmetin alnı kanasın diye senarislerin ahmetle yasoyu kalabalığın içine atması çok komikti :)

o kalabalıkta birinin kuzeni birinin kız kardeşi vardı, arkalarına bile bakmadan kaçıp gittiler. senarist süper mantık yapmışlar orda, bari bir şey olsaydı aralarında da deyseydi buna.

demesh
02-06-07, 18:18
mericik Defne ile ışık arasında geçen konuda bence defne ışığa neden bana sölemedin diye kızdı diyosun da defnenin ve diğerlerinin yaşara karşı önyargılarını baştan beri biliyoruz.Işığın çekinmesi çok normal ayrıca ilk başta defne de denizi sevdiğini sölememişti bence ışığa bu kadar tepki göstermesi gerçekten mantıksızdı
nesli sana da katılıyorum senaristler sırf kavga ettirmek için yapmışlar bunu ama suçlu bence defne...

yaren_ben
02-06-07, 18:37
Sevgili ilayda cevap yazdığın için sağol. Teşekkür ederim. O üzücü olaylarda gerçek olmasaydı keşki. Okadar insan çok acılar çekmiş. Gerçekten ahmet ve yasemin diye birileri yoksa bile o zamanlardaki aşklar öylemiydi acaba?:icon_sorr

demesh
02-06-07, 18:50
"asker dayıya dikkat!
hani görevden uzaklastırılan asker dayı var ya o, siyasete atılacak ve bir lider olacak.

Dizinin 60 bölüm sürmesi planlanıyor. Olaylar ise günümüze kadar gelişecek. Ve dizinin istemeden üzdüğüm tiryakileri için özür yerine geçecek bir tüyo: Hani görevden uzaklaştırılan asker dayı var ya, hah işte o, siyasete atılacak ve çok önemli bir lider olacak!.." Yüksel Aytuğ..

"'Hatırla Sevgili' 1960 darbesiyle başlıyor ama ileride 1980'lere kadar gidecek. Ben şimdi genç birisini oynuyorum, Beren (Beren Saat) 17-18 yaşlarında genç bir kızı canlandırıyor. Yani, bundan 20-25 bölüm sonraki senaryoyu düşünerek oynuyoruz. İleride Beren evlenecek, anne olacak çocuklarının çocukları olacak. Yani 60'lardan sonra 70'ler ve 80 darbesini çekmeyi düşünüyoruz. "Cansel Elçin
Bu bilgilere göre rüyaya bişey olmaz heralde baksana çocuklarının çocukları falan demişler...

mericik
02-06-07, 19:00
mericik Defne ile ışık arasında geçen konuda bence defne ışığa neden bana sölemedin diye kızdı diyosun da defnenin ve diğerlerinin yaşara karşı önyargılarını baştan beri biliyoruz.Işığın çekinmesi çok normal ayrıca ilk başta defne de denizi sevdiğini sölememişti bence ışığa bu kadar tepki göstermesi gerçekten mantıksızdı
nesli sana da katılıyorum senaristler sırf kavga ettirmek için yapmışlar bunu ama suçlu bence defne...

Haklısın ama napım defneyi çok seviyorum kıyamıyorum ona:img-in_lo hep saneristler yüzünden konu sıkıntısı oldu mu(ki öyle bişi yok) abuk sabuk şeyler koyuyorlar :img-yes:

demesh
02-06-07, 19:02
ya acaba 80li yıllarda yasemin ahmet özellikle de ışık harun yaşar defne deniz nasıl olcak çok merak ediyorum heralde evlenirler onlar rüya genç kız olur yasemin ve ahmette inşallahhhhh birleşir

devgenc2
02-06-07, 19:11
bnce 80 lere gelindiğinde deniz defne fln kötü halde olcaklar işkenceler çok fazla çnkü 80 lerde çok işkence görcekler yda 70lerden nasibini alıp bu işlerden tamamengeri çeklceklerr

merhem
02-06-07, 19:11
Isik yasar aski beni etkilemiyor umrumdada degil zaten pek bu ask mevzulari..
Yalniz yasemin ve Lalede ilk iyi dost olarak gosterildi sonra yasemin lale ile hicbirsey paylasmiyordu.. o dostlugu goremedik
Isik ve defne her nekadar tartismis olsada isikneden defneyi gormeye gitmedi bumudur onun dostlugu..

iReMJeLiBoN
02-06-07, 19:17
Isik yasar aski beni etkilemiyor umrumdada degil zaten pek bu ask mevzulari..
Yalniz yasemin ve Lalede ilk iyi dost olarak gosterildi sonra yasemin lale ile hicbirsey paylasmiyordu.. o dostlugu goremedik
Isik ve defne her nekadar tartismis olsada isikneden defneyi gormeye gitmedi bumudur onun dostlugu..

O konuda haklısın.. Orada oturmus Yasarla sohbet ediyordu.. Tamam kavga etmis olabilrsin, cocukluk arkadasını Yasara satmısta olabilirsin ama orada ölümcül bi olay gecirmis bi gider Yasarla konustuklarında da tek Harundan bahsetti.. Duygusuz şey..

Tavuskuşu
02-06-07, 19:33
Dünkü bölüm benim en çok beğendiğim bölümlerden biriydi. Özellikle o yurdun basılması beni bitirdi.Orada Harun ve diğerleri çok güzel oynamış.Vedatın camdan atılması ve harunun buna verdiği tepki,kardeşim diye bağırması beni çok fena yaptı.Ağlayamadım sadece boğazımda bir yumru kaldı.Bu nasıl bir vahşettir.Neden bunu yaptılar ki?Mitinglerde sert davranmalarını anlıyorum(onaylıyorum değil)sadece emir aldılar veya devletlerine başkaldırıyorlar diye kendilerince bahaneler gösterebiliyorlar. Ama buna nasıl bir kılıf uydurmuşlar çok merak ediyorum.Bir de niye İTÜ kampüsü?Başka yerleri de bastılar da onlar gösterilmedi mi karakterlerle ilgisi yok diye?Bu konuda bir bilgisi olan var mı?O insanlar ne yaptılar da gece gece bu davranışı hakettiler.Çok kötü oldum yaa.Denizin üstünde pijamayla fırlaması,sonra Amerikan askerlerini denize dökmeye gitmeleri,Defnenin götürülüşü,Denizin arkasından koşması çok etkileyiciydi.

Yaşara neden herkes bu kadar tepkili anlamadım.Aralarında aşka en çok saygı duyan Sevimin bile bu kızı hemen kurtarmalıyız demesi neden?Yaşar ne yaptı ki?Görüşleriniz farklı olabilir ama bunlara saygılı olmak gerekmez mi?Herkesin aynı şekilde düşünmesi beklenemez zaten.Farklı görüşler her zaman olacaktır ve bu demokrasinin bir gereğidir.Üstelik bunlar birbirlerini seviyorlar.Işık yaşarın düşüncelerinden etkilenipte kötü şeyler yapmadı ki.Aksine yaşar asla fikirlerini ışığa empoze etmeye çalışmadı.Işık da iyi seviyor.Niye bu tepkiler?Yaşar ışığa karşı hissettiklerini çok güzel ifade etti.En azından Mehmetin bundan etkilenmesini beklerdim.Ne güzel söyledi "O benimde kıymetlim zaten başka kıymetlim de yok.":happy0064 :happy0064 Helal diyorum.Hangi erkek böyle bir şeyi-kızın dayısına üstelik-çekinmeden söyleyebilir.Gayet dürüstçe ve doğrudan lafı dolandırmadan anlattı her şeyi.Ne güzel işte dürüst çocuk.Işığın Defneye karşı Yaşarı koruması da normal.Üstelik Kötü bir şey söylemedi ki kız.Sadece yaşarı seviyorum onun hakkında kötü konuşmanaizin vermem dedi. BUnca yıllık arkadaşı olduğu için kötü konuşmasına izin mi vermesi gerekiyordu?Savunması çok normal.Ben de olsam arkadaşımı kırmadan bu klonuyu kapatmaya çalışır ama kötü konuşmasına da izin vermezdim.Hem tanımıyor ki Yaşarı.Farklı görüşleri olduğu için sadece önayrgıyla yaklaşıyor.

Haruna çok üzülüyorum yaa.Utancında Ankaralara gitmeye kalktı.Aslında utanacak bir şey yapmadı ama çok rahatsız oldu.Canım yaa karşılıksız aşk ne demek ben bilirim.Hele de sevdiğinin başka birini sevdiğini biliyorsan:icon_sorr

Aylaya gıcığım hala devam ediyor.Hem ahmete sen hazır değilsin diyor sonra da fırsatını bulup evlenme işlemlerini başlatıyor.Resmen televizyonun karşısında şöyleyim:
Ayla:Bence kendini çok güzel ifade ettin.
Bence de gayet güzel ifade etti.Yani seni sevmediğini daha güzel ifade edemezdi.
Ayla:Beni gördüğünde yüz ifaden seni ele vermişti rahatsız olmuştun
Adam haklı ben de seni görünce rahatsız oluyorum.
Ayla:Biz bir ömür geçirmeye hazırlanıyoruz.
Aylayla bir ömür geçirmek mi Allah korusun.Allah düşmanımın başına vermesin.:img-hyste
Tek hayatı televizyon olan yaşlı insanlar gibi Aylayla konuşuyorum.:img-hyste

Rüyanın hasta olmasına çok üzüldüm.Bu maalesef ki Yasemin ve Necdetin ayrılmasını yıllarca engelleyecek.Yalnız Yasemin ve necdet konuşurken demedi mi bir hafta sonra gidersin diye ee o kadar zaman atlaması oldu niye hala aynı evdeler?Hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar.Bir şeyi zamanında yapacaksın.Bak ertelediler şimdi hiç ayrılamayacaklar.Ama rüyanın çocuk felci olması çok kötü oldu onda kalıcı hasarlar bırakacak.Rızanın verem olması gibi iyileştirilebilecek bir şey olsa neyse ama