Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-14

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

meltem-cmbl
04-06-07, 15:45
ya ahmet niye düşünsün ki defneyi anlamadım..
kız kendi isteğiyle gitmiş mitinge..
mitingde ne olacağı da belli sonuçta..
---
ahmet defneye gel dese gelecek mi:icon_whis
ben o yüzden hiç kızmadım onlara şahsen:img-yes:
hem onun yanında da deniz vardı..
o korusun defneyi:hıh

aslında ben şöle düşünmüşütm kızkardeşini birakıp yasmeini alması hoş gelmemişti bana o nede olsa kızkardeşi sevdiği kişiden daha önemli olması gerek ama sneın bu dediklerine katılıyorumm ve fikrim değişti:) ahmet ne derse desin defne gelmicekti yanı

deniz yanında hem deniz defneye
ahmette yasemine baksın:)

Messa
04-06-07, 15:46
Acil senaristlerin Yasemin Ahmet aşkı hala var diye aleacele kurgulanmış bir sahneydi, yani o gereksiz pansuman sahnesine geçiş için, hani dedim ya Ahmet öpseydi de, kardeşini o mitingin ortasında bırakmasının bir kazancı olmasını... Ama şunu da söyleyeyim, o kargaşada koptular ve yaralanmanın telaşından, daha doğrusu Yaseminin ona ilk kez o kadar ilgi duymasının sarhoşluğunu yaşadığı için, ne yapması gerekliliğini unutmuş olabilir...Bir yandan da Defnenin bu durumlarla başa çıkabileceğini ve nasıl olsa Deniz var, kurtarırlar diye düşünmüştür...

Şayet Selma bunu bilseydi, Ahmeti yerdi, yani orada Defnenin gösteride arbedede olduğunu bilseydi ve Ahmetin onu çıkartmadığını bilseydi yerdi onu, çünkü Defne böyle işlere kalkışırsa iki elim yakanızda olur demişti....Nasıl evde söylesin ki Ahmet?

Aynı durum, düşündüğünüz aynı samimiyetsizlik, Işık için de geçerli...O kadar arkadaştı, başka bir hususta kavga etmiş olsa bile, bu kadar ciddi bir ortamda arkadaşlarının akibetini öğrenmek için hiçbir çaba göstermeliydi...Burada da kopukluk var..

Badger'cim öncelikle şunu söyleyeyim senin yorumlarını hep takip ediyorum ve benim düşündüklerime çok yakın yorumlar yazıyorsun. Dediğin gibi alelacele kurgulanmış ama çok saçma biten bir sahneydi. Bu saatten sonra Ahmet öpse ne olur öpmese ne olur? Biz Yasemin'in duygularını göreceğiz AHmet'e karşı pehh...:img-hyste Ben şuana kadar hep Ahmet ve Yasemin birleşsin diyordum ama Yasemin'in yaptıkları ve vurdum duymazlığı, Rüya meselesini söylememesi ve bu durumdan hiçbir rahatsızlık duymaması veya bize yansıtılmaması beni çileden çıkardı. Bu Yasemin ona ilgi gösterdi diye unutulacak veya atlanabilecek bir durum değil, tamam Defne açıkgöz, girişken, kendi savunan ve Işık gibi pasif olmayan biri ama orada polislerin insanlara nasıl saldırdığını kendi gözleriyle gördü ve mutlaka bunun öncesinde de çok ciddi öğrenci olayları oldu, yanında Deniz olsa bile o durumda Defneyi bırakıp Yasemin ile akademiye kaçmaları hiç yakışmadı Ahmet'e.

Eğer, Ahmet annesinden korktuğu için bunu ona söylemediyse daha'da söyleyecek söz bulamam ben Ahmet'e ve yazıklar olsun derim. Çünkü herkes yana yakıla Defne'den haber bekliyordu.

Zaten ben Işık'a birşey demiyorum artık o kendini ve ablasını aştı. Gecenin bir körü veya sabahın bir körü eve Harunların öğrenci yurdunun basıldığına ve ciddi olaylar olduğuna dair haber geliyor, Deniz pijamalarıyla evden fırlıyor, akabinde dayısı Mehmet ve onlardan önce orada olan Sevim ve Defne var ama Işık Hanımefendiciğimiz Nezahat otur oturduğun yerde dedi yaa hemen oturdu sanki çok söz dinler, gece yarılarına kadar Yaşar ile gezmesini ve kimseye haber vermemesini biliyor ama orada annesini dinlemeyip gidemedi. Dayısı ile gitseydi Nezahat hiçbirşey demezdi zaten. Ama hadi diyelim annesi bırakmadı diye gitmedi ama ertesi gün hiçbirşey olmamış, gece pijamalarıyla yola düşen kuzeni değilmiş, yurdu basılan en yakın arkadaşlarından biri değilmiş gibi okula veya Yaşar ile köhnede buluşmaya gitmiş olayları gazeteden takip edip Yaşar'ın bakış açısı ile değerlendirmeyi daha mantıklı bulmuş. Işık'a diyecek hiçbir sözüm yok gereksiz yere Defneyide kırdı. Ben Işık ve Yaşar aşkınıda çok yapay ve zorlama olarak görüyorum. Nedense bana hiç inandırıcı gelmiyorlar veya etkilemiyorlar Deniz ve Defne kadar.

cerenimo_
04-06-07, 15:47
iyi de yarayı düşünen o değil ki... Hem zaten düşünülecek kadar büyük bir yara değildi.. Ama o kalabalığın arasına karışsa bile defneye ulaşamazdı gibi geliyor bana.. üstelik dizi öyle bir dönemi yansıtıyor ki o dönemde bu tür olaylar bugün karşılandığından daha normal karşılanıyor çünkü alışılmışlık var...

neville
04-06-07, 15:51
ya sorun defneye ulaşması ulaşmaması, kurtarması kurtaramaması vs değil, biz ondan bir abi gibi paniklemesini endişelenmesini bekledik. belki o da dayak yiyebilirdi ama iki saniyelik romantizme tüm mantıkı öldürdüler. bu yorumu SERKANMERT mantık hatalarına yazmış da aslında dizide karakterlerin neden insan dışı davrandığını çok güzel açıklamış.

"bunu daha önce kaç kere yazdım bilmiyorum ama biz dizilerdeki karakterleri gerçekmiş gibi düşünüyoruz ya, aslında onlar da senaristlerin ürünü.yani demek istediğim aslında ışık gerçek bir karakter olsa böyle davranmaz ama senaristlerin gazabına uğramış. neden mi?çünkü senaristler bir yandan gençlik olaylarını yansıtmak isterken bir yandan da o dönemde ki sağ sol ayrımını yansıtmak istiyorlar. bu amaçla ya zaten baştan beri ışıkı harun defne denizden farklı tuttular,onu siyasetle hiç ilgilenmez gösterdiler.böyle olunca olayın yol açtığı sancıları göstermek için ışıkla defneyi zoraki küstürdüler saçma sapan bir kavgayla.yollarını ayırdılar.zaten ışıkın yaşardan etkilenmesini de saçma sapan gösterdiler. yaşar sağcı ya, fakir muhitten geliyor,halkın derdinden tasasında anlıyor, köy çocuğu. ışık kızımız da aristokrat kanı taşıyor,ona böyle masal gibi geldi köy yaşamı,vs.ben de ışık ve yaşarı fazla zorlama buluyorum. aslında rıza beyin de bundan memnun kalması lazım ne de olsa ona yaşar harundan daha yakın. ama o da nezahata yüklenmek için mehmetin söylediklerine kapıldı. halbuki rızanın mehmete itiraz etmesi lazımdı.açıkçası ben de harun ışık taraftarıyım onların belli bir geçmişi var ve yaşar ışık arasında da ilk görüşte büyük aşk olmadığına göre. ama senaristlerin yarattığı ışık karakteriyle harun örtüşürmüydü bilmiyorum?"

ben çok beğendim bu yorumu.çok mantıklı.

arzu-başak
04-06-07, 15:52
Yahu kardeşini polisler dövüyor insan o durumda kıymık gibi bir yara izini mi düşünür,gidip kardeşime bakim,iyi mi değil mi diye mi düşünür.Bence ikincisi ama siz farklı düşünüyorsanız sizinki de kendinize göre doğrudur.

aynen öyle aslıcım...valla bunun hiç bir bahanesi yok...o kargaşada defne ordaydı ahmette...ahmet yasmin hanımı alıp gitti..ve acaba defneye ne oldu diye düşünmedi...bunlar küçükken böyle değildi ya..birbirlerine daha düşkünlerdi...zaten ahmetin karşısına yasmin çıkmaya görsün adam annesini bile o kargaşada bırakıp gider yasminle:img-hyste ...hiç bu kadar kızmamıştım ahmete...
yasmin hanımın yaptıklarından hiç bahsetmek istemiyorum..artık öyle bir hale getirdilerki onlar yanyana gelince ne heyecanlanıyoruz nede...inşallah şurda bişey olur demiyoruz...bunlar cidden arkadaş gibi oldular...yasmin ahmetle çok rahat ayla hakkında konuşabiliyor...iyice suyunu çıkardılar..şimdide rüya hasta oldu...bu hastalığın ahmetle bir bağlantısı yok bence...bu tamamen yasmin necdet ayrılmasın diye yapılmış birşey...şimdi ahmetle ayla evlenicek ama yasmin hanımın yine umrunda olmayacak çünkü rüya hasta...of of daha çok çekeceği var sanırım ahmetin...
neyse ben çıkıyorum size iyi sohbetler.........

arzu-başak
04-06-07, 16:00
Arzu'cuğum senin abin yine de endişelenirmiş bak kıymetini bil.:img-hyste Ahmet de o da yok.

hakikaten öyle..bak şimdi üzüldüm abime kızdım diye:img-hyste ...neyse akşam geldiğinde gönlünü alırım:img-hyste benim abim defneyede banada yeter:img-hyste ahmet alsın yasminini....uzak bir ülkeye gitsinler yaşasınlar...

spdr
04-06-07, 16:15
Herkese merhaba..valla yasminle gidince dumur oldum...(anında abime döndüm sen beni böyle bırakıp gidermiydin dedim oda saçmalama dedi...sonrada o kalabalığın içine girmesemde en azından senin için endişelenirdim..ne oldu diye...bende lütfettin dedim:img-hyste )

:img-hyste meraba..
ben de bunu okuyunca gülmekten öldüm:img-hyste
valla kendi abilerimizi düşünüyorsak..
ben defnenin yerinde olsam abimin yanındaki kıza yönelik eylemler yapabilirdim sonra:icon_whis
ama beni kurtarmadığı için değil..
zaten o zamanlar mitinglerin hepsi öyle olmuyor mu??
ahmet anlayışlı abi:img-yes:
rahatsız etmek istemedi defneyi:):img-wink:

bounce221
04-06-07, 16:18
badger ışık konusunda söylediklerine katılıyorum....çok duyarsızdı arkadaşlarına karşı...özelliklede defneye karşı..defneyi eve getirdiler yatırdılar ya...orda ışığın onun yanına gelmesini bekledim...
ondada hiç endişe yoktu ne oldu acaba diye...yaşarı buldu ya..onu seviyorya..ondan başkasının hiç önemi yok...bakalım defneyi görmeye gelicekmi bu bölüm...gelsede defne ona olan kırgınlığını dile getiricekmi...yada kırgınmı...hemen hiç birşey demeden çocukluk arkadaşını bir anda silip atabiliyor...bunlar abla kardeş bir tuhaf zaten..ışığın ablasına benzememesi için çok dua ettim ama olmadı....

tabikide gitmesi gerekir..
ama arkadaslar birgün bile gecmediki aradan..harunu deniz kendi evlerine getirdi defnede kendi evine..isikda yasarlayken kalkip geldi harunu görmeye...merak etmeyin aradan sanki bir hafta gecmis gibi..tamam biz bir hafta bekliyoruz bir dahaki bölüme ama onlar hala ayni günde..sonrada zaten rüyanin ahstaligi cikti ortaya ve bitti...

hem arkadaslik konusunda önce defne sinifta kaldi...

:happy0064

spdr
04-06-07, 16:21
biz buna annelik babalık abilik ablalık içgüdüsü diyoruz.nasılki defne annesinin tüm uyarılarına rağmen her şey atladı ve buna rağmen annesi onun için endişelenip gözyaşı döktüyse bu da öyle bir şey.ordan kaçarcasına gitmesinden geçtim,sonra endişelenmedi bile. beşli o zaman kulağını çekseydi defnenin nezaret olayı olmazdı.

niye böyle dedin ayy
benim de ailem var:icon_sorr
ben de bi anne babanın çocuğuyum-hatta abim de var:):)
ama çok samimi söylüyorum..
benim kardeşim öyle bir mitingde olsa da görsem..
en fazla eve gelince kaçta bitti falan diye sorardım..:img-yes:
ben duygusuz muyum:icon_whis

__SEYMEN__
04-06-07, 16:40
güsel bi bölümdü ya bn beğendim o dönmde olan olaylar hakkında fikir sahibi olduk nice insan telef olmuş ya şimdi bu çocuk felci öldürücü bi hastalık galiba ya tam olarak nasıl bişey bilmioyorum ama ysemin acaba rüya böle bi durumda olduğundan ahmete söyleme gereği duyarmı ya da düşünür mü

devgenc2
04-06-07, 16:40
arkadaşlar orda o kadar büyük bi kargaşa yoktuki farkındaysanız hiç bişi yokmuş gibi yürümeye dewam ettiler hiçbirine bişi olmadıki ordaa

OXFORD
04-06-07, 16:55
evet o dönemlerde böyle kargalarşar mevcuttu.herkes karışıklıktan haberdardı.ama garip olan hadi orda defneyi tutamadı ahmet'in sonra bile defne aklına gelmedi.o pansuman sahnesine defne ve deniz ne oldu acaba gibisinden birkaç sözcük eklenseydi çok daha mantıklı olurdu.
ahmeti çok seviyorum ama bu falsosu hiç olmadı.zaten gitgide yasemin'in tabir-i caizse köpeği olmuş durumda.

(BuRcUu)
04-06-07, 17:01
Buqün 2.böLümü izLedim.. İLk böLümLer ne kdr da qüzeLdi..
Işık-Defne-Deniz'in çocukLukLarı..
Yasemin'in çocuksu haLii ve aptaL aŞık durumLarı fLn..
Nerde şmdii o qünLer..
özLediim vaLLa.. :img-wink:
Bu arada mitinq sahnesiinde Ahmet Defne dururken Yasemin'in eLinii
tuttu ama bnce öyLe oLmasıı normal bişii..
Defne'nin yanında zaten Deniz vardı.. Ahmet'in de yanındakini
bırakıp bşka birinin peşine düşmesii iyi oLmazdı..

devgenc2
04-06-07, 17:16
bn ilk bölümleri izlemiodum adnan menderesin idamına yakın izlemeye başladım o yüzden internet üzerinden izlemeye çalışıorum ama hakketende yaseminin o tavırla çok güselde konusu açısından şuan daha güzel bencee:D:D:D:D:D:happy0064

Tavuskuşu
04-06-07, 17:35
Bugünkü tekrar bölümünü izleyen var mı?Cuma günü 2.
bölümün yarısında kesmişlerdi.Bugün ordan devam etmiştir de merak ediyorum 3.bölümün tamamını da gösterdiler mi?Hergün parçalayarak mı gösteriyorlar yoksa hergün bir bölüm mü?Yarın evde kalıp izleme ihtimalim var da 4.bölümü tvden izleyememiştim internetten yarım yamalak görmüştüm.Umarım yarın 4.bölümdür.

genç_fb
04-06-07, 19:00
bu küçük defne ne kadar tatlı bir kız ya maşallah :img-yes:

yasemin'in ahmet'in peşinden Koşması çok hoşuma gidiyor :img-hyste

ya ben bu ayda aksel'i hep serap aksoy'la karıştırıyordum , şimdi öğrendim ama , artık karıştırmam :icon_whis

ayda aksel'e bayılıyorummmm :img-in_lo , daha önce nasıl keşfetmedim :img-blush

mehmet'in gençliği daha hoş :happy0064

spdr
04-06-07, 19:05
ya ahmet bizzat kendi yaralandı, hiç alakasızken, bir de alakalıları düşünün.

ahmet nasıl yaralandı onu da anlamadım ki zaten..
ayrıca o yara da öyle büyük bişi değil..
sonradan kimsenin farkedeceği kadar bile büyük değil yani bence:img-yes:

bonita
04-06-07, 19:15
ya arkadaşlar acil bişey sorcam cewp bekliyorum:img-blush :img-blush
ben dizide çalan bi şarkıyı bulamıyorum şarkı söyle
öhhömm ııhhm..
sevdamız bir uzun bakış
ey memleket ey soylu düş
ömrümüze gelip oturdu kış
bir gül idim derilmemiş daha gün yüzü görmemiş örselenip kırılmamış
oyyyy (biliyorum siz bunu melodili bi şekilde okudunuz:img-wink: )
elinde olan varsa yada tam olarak nerden indirebilirim anlatabilecek varsa çok sevinirim:img-blush

özge_letyy
04-06-07, 19:31
ya arkadaşlar acil bişey sorcam cewp bekliyorum:img-blush :img-blush
ben dizide çalan bi şarkıyı bulamıyorum şarkı söyle
öhhömm ııhhm..
sevdamız bir uzun bakış
ey memleket ey soylu düş
ömrümüze gelip oturdu kış
bir gül idim derilmemiş daha gün yüzü görmemiş örselenip kırılmamış
oyyyy (biliyorum siz bunu melodili bi şekilde okudunuz:img-wink: )
elinde olan varsa yada tam olarak nerden indirebilirim anlatabilecek varsa çok sevinirim:img-blush

gülşahçım şarkının adı geçmişten geleceğe
her yerde bulursun hsnin resmi sitesinde de var

badger
04-06-07, 19:46
Badger'cim öncelikle şunu söyleyeyim senin yorumlarını hep takip ediy3orum ve benim düşündüklerime çok yakın yorumlar yazıyorsun. Dediğin gibi alelacele kurgulanmış ama çok saçma biten bir sahneydi. Bu saatten sonra Ahmet öpse ne olur öpmese ne olur? Biz Yasemin'in duygularını göreceğiz AHmet'e karşı pehh...:img-hyste Ben şuana kadar hep Ahmet ve Yasemin birleşsin diyordum ama Yasemin'in yaptıkları ve vurdum duymazlığı, Rüya meselesini söylememesi ve bu durumdan hiçbir rahatsızlık duymaması veya bize yansıtılmaması beni çileden çıkardı. Bu Yasemin ona ilgi gösterdi diye unutulacak veya atlanabilecek bir durum değil, tamam Defne açıkgöz, girişken, kendi savunan ve Işık gibi pasif olmayan biri ama orada polislerin insanlara nasıl saldırdığını kendi gözleriyle gördü ve mutlaka bunun öncesinde de çok ciddi öğrenci olayları oldu, yanında Deniz olsa bile o durumda Defneyi bırakıp Yasemin ile akademiye kaçmaları hiç yakışmadı Ahmet'e.

Eğer, Ahmet annesinden korktuğu için bunu ona söylemediyse daha'da söyleyecek söz bulamam ben Ahmet'e ve yazıklar olsun derim. Çünkü herkes yana yakıla Defne'den haber bekliyordu.

Zaten ben Işık'a birşey demiyorum artık o kendini ve ablasını aştı. Gecenin bir körü veya sabahın bir körü eve Harunların öğrenci yurdunun basıldığına ve ciddi olaylar olduğuna dair haber geliyor, Deniz pijamalarıyla evden fırlıyor, akabinde dayısı Mehmet ve onlardan önce orada olan Sevim ve Defne var ama Işık Hanımefendiciğimiz Nezahat otur oturduğun yerde dedi yaa hemen oturdu sanki çok söz dinler, gece yarılarına kadar Yaşar ile gezmesini ve kimseye haber vermemesini biliyor ama orada annesini dinlemeyip gidemedi. Dayısı ile gitseydi Nezahat hiçbirşey demezdi zaten. Ama hadi diyelim annesi bırakmadı diye gitmedi ama ertesi gün hiçbirşey olmamış, gece pijamalarıyla yola düşen kuzeni değilmiş, yurdu basılan en yakın arkadaşlarından biri değilmiş gibi okula veya Yaşar ile köhnede buluşmaya gitmiş olayları gazeteden takip edip Yaşar'ın bakış açısı ile değerlendirmeyi daha mantıklı bulmuş. Işık'a diyecek hiçbir sözüm yok gereksiz yere Defneyide kırdı. Ben Işık ve Yaşar aşkınıda çok yapay ve zorlama olarak görüyorum. Nedense bana hiç inandırıcı gelmiyorlar veya etkilemiyorlar Deniz ve Defne kadar.

Yasemin ve Ahmet hk ısrarım, bir evlat sahibi olmamdan kaynaklanan, Rüya konusu yüzünden olumlu düşünmeye çalışıyorum.Tüm bu yazdıklarım o yüzden, empati kurmaya çalışıyorum.O kadar olaylar,sahne geçiştirmeleri yüzünden kopuklaştı ki, karakterlerin değişimini hayretle izliyorum ve kendime göre çözümleme yapmaya çalışıyorum..Hadi diyorum senaristler galiba burada bunu söylemek istediler, bunu atladılar, o boşlukları doldurmaya çalışıyorum kendimce..Yoksa sırf yansıtılan sahnelere bakarsak ortada hiçbir şey olmuyor, anlaşılmıyor...Hiçbir şey söyletemiyorlar ya da bir şey söylemeden hareketlerle binlerce düşünce ve duyguyu anlatan bir hareket yaptırtmıyorlar...Delireceğim..Şayet böyle giderse beklentilerimi karşılamazlarsa, artık bu mantıksız diziyi seyredemeyeceğim.

O yakın tarihi zaten yakınen biliyorum, ben de aaa dedirtecek bir düşünce ya da duygu yaratmıyor açıkçası. Ben şahit olan kişilerden bizzat menderes duruşmalarını, 60 ihtilalini, 70li olayları birinci ağızdan dinledim, bana anlatılan ve okuduklarımla zaten bunları biliyorum, sadece bunu diziyle seyrederken o duyduklarımı okuduklarımı özümsemek istedim..haydi olaylara bakalım desek, geçen son bölüme kadar bölük pörçük zorlamaydı..Sosyal, kişi ilişkilerine baksak o ayrı bir facia..Ama aşka gelince o daha da korkunç...Sırf aşk deseler, o yok, aşk böyle olmaz, Yeşilçam zorlaması bile desek, burada yeşilçamı da aştılar. ..sosyal yaşantı desek, birbirlerine yemek yemeye gitmek ya da çay içmelerinden başka bir şey yok..Tüm karakterler, bildiğimiz insan tabiatına aykırı olmaya başladı..Akla, fene, fiziğe aykırı oldular..
Ben sadece annemle babamın gençlik dönemlerine ait, dinlediğim hikayeler veya gördüğüm resimlerle bu diziyi izleyerek görsel olarak canlandırma yapmaya çalışıyorum..Çünkü her zaman o dönemi dinlemeyi çok sevmişimdir....

O günün olaylarını suni olarak karakterlerimizin hayatlarına işleme konusunda başarısızlıkları şekliyle bu şekilde devam ederse artık izlenecek bir sezon daha olacağını kendi açımdan zannetmiyorum.

Karakterler arasında en istikrarlı gden Emine ve Selma bana göre...Aşk konusunda deyince hiçbirini olumlu görmüyorum...Olup bitenlere bakarsak Yasemin ve Ahmet konusunda diyeceğim tek konu, başlarına tamam bir şeyler geldi ama sonrasında herşey süt limanken hiçbir şey konuşamamaları, kavuşamamaları çok zorlama ve gereksiz olmaya başladı..Yasemin, neden söyleyemiyor, karşısındaki Ahmet onu sevabıyla günahıyla kabul etmeye hazır, ruhunu kişiliğini bu uğurda satmış bir adam...O kadar ağlanacak duruma düşürdüler ki adamı, başlangıçta sevecen, dürüst, ağırbaşlı ama inandıkları konusunda kararlı Ahmet gitti, yerine fino gibi bir karakter geldi...Bu da inanılmaz gelmeye başladı..Hiçbirinin başlangıçta yansıtılan karakteri artık kalmadı..Tamam karakter değişimi deniyor..Her insan yaşadıkça değişir de bu kadar hastalıklı ve pasifize olmaz...Daha devam edeceğim...

Sayın senaristler ne planlarsanız planlayın, diziyi uzatmak adına Rüyanın kızı olduğu gerçeğini Ahmete 60.bölümde öğrenmesin

badger
04-06-07, 20:04
Yasemin bir de geçmiş bölümde "..öyle olaylar yaşadık ki, artık olgulaştık..." dedi ya koptum..

Yaseminle Necdet neyin olgunlaşmasını yaşadılar ki, ayptıkları tek şey profesyonelce vicdan azabı çekmeden, Ahmeti yok sayarak, Rüyayı gizleyerek büyütmeleri..Evet yalancılıkları konusunda olgunlaştılar..

aslı30
04-06-07, 20:39
Yasemin bir de geçmiş bölümde "..öyle olaylar yaşadık ki, artık olgulaştık..." dedi ya koptum..

Yaseminle Necdet neyin olgunlaşmasını yaşadılar ki, ayptıkları tek şey profesyonelce vicdan azabı çekmeden, Ahmeti yok sayarak, Rüyayı gizleyerek büyütmeleri..Evet yalancılıkları konusunda olgunlaştılar..
Gerçekten komik.Bir eli yağda bir eli bağda yaşadı Necdet sayesinde.Çocuğuna da Necdet'in annesi bakıyor genelde.Evet olgunlaştı armut piş ağzıma düş oldu biraz onunkisi.:img-hyste

Vicdan azabı çekmeleri için önce Rüya'nın Ahmet'in kızı olduğu gerçeğini hatırlamaları lazım.Ama akıllarına bile gelmiyor.

badger
04-06-07, 20:48
Eğer bu hastalık vesilesiyle Ahmete Rüya senin kızın lafını Yasemin etmeyip, Ayla durumun ne kadar ciddi ve kötü olduğunu, doktor ve insan vasfıyla Ahmete söylerse o zaman tam fiyasko olur Yasemin için...

birzey
04-06-07, 20:50

merhabalar...
ben necdet yanlısıyım açıkcası.... neden mi..
* yasemini büyük bir aşkla seven kimdi necdetti...
* ahmet nişanlıydı... yasemin onun ilgisini ne zaman çekti günlüğü okuduktan sonra...
* bence ahmet yasemini değil yaseminin onu seviş şekline aşık oldu...
* üstelik yaseminin sinema dönüşü sözleri de çok muhteşemdi aşk ve yapacakları konusunda... aşık olduğum kişiden başkasıyla evlenmem filan demişti...
* ahmet ne yaptı ona güvenen nişanlısını terketti..bence yasemine aşık olduğu için terketmedi..
* bence başrol ahmetin değil necdetin...
*yasemini de o hak ediyor..
* gerçi çocuk mevzusu hep bi başka ama... kim yapardı necdeten başka bunu...
* necdetin yaptığı çok büyük bir fedakarlıktı... ahmetle yollarını ayıran ve intihar etmeyi düşenen yasemin vardı ortada...bu kız necdetin sevdiğiydi... necdet yaseminin onu sevmeyeceğini bile bile kabul etti..
* yaseminin gece ağlamaları ona işkence oldu...
* ahmet bence bencilin teki ve kesinlikle kızını öğrenmese daha iyi olur...

devgenc2
04-06-07, 20:56
merhabalar...
ben necdet yanlısıyım açıkcası.... neden mi..
* yasemini büyük bir aşkla seven kimdi necdetti...
* ahmet nişanlıydı... yasemin onun ilgisini ne zaman çekti günlüğü okuduktan sonra...
* bence ahmet yasemini değil yaseminin onu seviş şekline aşık oldu...
* üstelik yaseminin sinema dönüşü sözleri de çok muhteşemdi aşk ve yapacakları konusunda... aşık olduğum kişiden başkasıyla evlenmem filan demişti...
* ahmet ne yaptı ona güvenen nişanlısını terketti..bence yasemine aşık olduğu için terketmedi..
* bence başrol ahmetin değil necdetin...
*yasemini de o hak ediyor..
* gerçi çocuk mevzusu hep bi başka ama... kim yapardı necdeten başka bunu...
* necdetin yaptığı çok büyük bir fedakarlıktı... ahmetle yollarını ayıran ve intihar etmeyi düşenen yasemin vardı ortada...bu kız necdetin sevdiğiydi... necdet yaseminin onu sevmeyeceğini bile bile kabul etti..
* yaseminin gece ağlamaları ona işkence oldu...
* ahmet bence bencilin teki ve kesinlikle kızını öğrenmese daha iyi olur...

ahmet bencil olcak bişi yapmadıkii ama bu konuda sana pek ktlmıorum ama yinede bnde necdet taraftarıyım bnce yaseminle necdt daha çok yakışıo .ayrıca şunu sölemk istiorum bn malesef necdet we güzidenin beraber olmasından tiksiniorum onların yüsündn diziden souycam:@

ozenc-can
04-06-07, 21:01
merhabalar...

Şu an Yasemin'in ne düşündüğünü kestiremiyoruz.Duygularını iyi yansıtamıyor,bu ara defterden de uzak kaldıi.Ne yapacağını bilemez halde...
Güzide-Necdet ilişkisine hem bozuluyor,sinirleniyor, yalnız kalmak istediğini söylüyor,hemde Necdetle yaptığı konuşmada kızgın olmadığını söylüyor.Evlilik konusunda da öyle...önce yollarını ayırmaya karar verdi sonra erteledi.Şimdi de senaristler Ayla-Ahmet nikahını araya oturtacaklar heralde yeni bahanemiz bu olacak.
Aylaya bravooo...:happy0064 çok programlı işlerini hallediyor,bütün mesele Ahmet ile evlenmek...Yaa Ahmet bu kadar iyi niyetli olmak zorunda mı ? İnsan biraz septik olur.Zaten bu kadar iyi niyetli olması herşeyden bihaber olmasına neden oluyor.Bu arada Rüya 7 yaşında ve biz hala Ahmet'in Rüya'ı öğrenmesini bekliyeceğiz.:icon_sorr

birzey
04-06-07, 21:01
ahmet bencil olcak bişi yapmadıkii ama bu konuda sana pek ktlmıorum ama yinede bnde necdet taraftarıyım bnce yaseminle necdt daha çok yakışıo .ayrıca şunu sölemk istiorum bn malesef necdet we güzidenin beraber olmasından tiksiniorum onların yüsündn diziden souycam:@

bunları yazarken açıkcası güzide olayını unutuvermişim...necdette bu konu da büyük bir gaflet içinde diyeyim... yasemine aşık olduğunu ama güzidenin onun seviş şeklini sevdiğini söyledi değilmi yanılmıyorum yani...
ahmette aynen bunu yaptı bence... yaseminin onu sevmesi hoşşuna gitti... yaşadıkları aşk bence çok güzel bir aşk değildi... ama dediğin gibi bende necdete sinir oluyorum bu hususta ve kesinlikle bu mevzunun izaha kavuşmasını istiyorum... güzide ye ilk göründüğü bölümden beri sinir olmuştum çünkü biliyordum böyle bişey olacağını...
ben yasemin necdeti kıskanır sanmıştım hani belki onu harekete geçirir.... evet harekete geçirdi boşanma mevzunda harekete geçirdi... ama ben yinede necdet taraftarıyım...sadece saçları hoşuma gitmiyor...darmadağınık bırakıyo sinir oluyorum... birazda kilo aldı sanırım...:icon_whis

Sinem90
04-06-07, 21:07
Sıkıyönetim Mahkemesinin ölüm cezasını veren Hakimler Kurulu Başkanı Ali Elverdi,bir gazetede yayımlanan anılarında,’’…ben komünistleri temizlemek için bu görevi kabul ettim,’’ şeklinde bir söz söylemiştir.

badger
04-06-07, 21:09
Ne olursa olsun bir ebeveynle çocuğun ilişkisinin ne olacağına başka biri karar veremez, hatta bu o çocuğun diğer ebeveyni bile olsa...Çocuk babasının kim olduğunu bilir,isterse onunla olmak ister, istemezse olmaz...Ama onlara bu şansı vermeden olmaz..Bu çok büyük bir haksızlık..İş, Yasemine duyulan büyük aşkı geçti..Bu baba- evlat ilişkisidir..Bu onların seçimidir..Başkasının seçimiyle olacak şey değil...Yasemin, bunu en baştan beri saklaması ve Necdetin buna aşkını kaybetmemek için çanak tutması son derece korkakçaydı...gerekçeleri ne olursa olsun, böyle yapmaya hiçbir hakları yoktu..Ahmet bunu bilip te Yasemini yarı yolda bırakmadı..Hadi Necdet bilmese bunu Yasemin biliyor..Hiç mi vicdanı sızlamaz...Necdete de daha olgun ve düşünceli sanırdık ama son bölümde Yasemini kaybetmek korkusundan yine Rüyayı koz kullanması, ben o olmazsa ne yaparım demesi son derece acınası bir durumdu..
Ayrıca Yaseminini çok seviyordu, ulvi aşkla seviyordu, ne yaptı Yasemine kızdı, kendini Güzidenin kollarına aylarca attı, bencilce bakalım sevilen taraf olmak nasıl bir duyguymuş öğrenmek için...
Gerçek sevgi, benim anlayışımda böyle değildir..yalanların ardında, korkuların altında yaşanmaz...Necdetin asla gerçekten seven değil, yalnızca saplantılı bir aşık olarak görüyorum...

devgenc2
04-06-07, 21:11
:):)bak bnde yaseminin kıskanacağını sanmştm ama öğrendiği zmn normal karşıladıı ama olması gerekende buydu yani dü:happy0064 şündüğümüz zamann

dizice
04-06-07, 22:08
Birine platonik ask duymak o insan uzerinde soz hakki vermez kimseye. Yasemin Necdet'i sevmiyor, bu kadar basit. Necdet'in israr etmesi bencilce ve itici. Birisine kendini zorla sevdirmeye calismak haksizlik. Sevmiyor iste ne yapsin. Kendinizi Necdet'in yerine degil de, sevilen olan Yasemin'in yerine koyun. Karsiliksiz olarak israrla sevilmek cok rahatsiz edici bir durum. Acikcasi ben sevilen kisi acisindan baktigimda, Necdet'i son derece rahatsiz edici buluyorum. Iki seveni ayiriyor. Necdet'e hak verenler, Yasemin'in hic bir duygusuna, askina saygi duymuyorlar. Mesela, Harun 10 yasindan beri seviyor Isik'i. Ama simdi Harun gidip Isik'in basina musallat olsa, Necdet 2 olsa, onu desteklemem. O ne yapti, aldi basini gitti.

Yasemin gunlugu sayesinde AHmet'in ilgisini cikti, Ahmet onu farketti, onun askina hayran oldu. Ama Ahmet ona asik oldu. Gunluk sayesinde baslamis olmasi bu askin degerinden hic bir sey goturmez. Ahmet yillardir deli gibi asik Yasemin'e ve baska bir kadina eli bile degmedi. Ustelik Yasemin evli ve cocuklu oldugu halde. Ahmet'in Michelle beraberligi ve Yasemin icin ayrilmasi ise klasik ROmeo Juliet hikayesidir. Tum Romeo-Juliet hikayeleri boyle baslar. Oyunun basinda Romeo baska bir kiza ask ilan ediyordur. Juliet'i gorur gormez, o kizi unuttugu gibi, ona karsi hissettiklerinin hic bir anlam tasimadigini anlar. Bu da gercek ask ile, herhangi bir iliski arasindaki farki vurgulamak icindir. Ahmet'in Michelle'e besledigi duygular da, Yasemin'e karsi hissettiklerinin farkini vurgulamak acisindan faydalidir.

Necdet'in Guzide ile onu sevmedigi halde beraber olmasi ise (ki o donemde dusunun), ne kadar bencil oldugunu bir kez daha gosteriyor. Ahmet, Yasemin'le onu deliler gibi severken ve evlenmek uzere olduklarini dusunurken beraber oldugunda bile ne kadar sucluluk duymustu. Yine de bu forumda bu yuzden cok elestirildi. Necdet'in Guzide'ye yaptigi ne? 1960'larda bekar bir kadinin kendisiyle evlenmeyecek bir erkekle beraber olmasi ne demek dusunebiliyor musunuz? Guzide'nin sucu diyebilirsiniz; ama asil Necdet'in sucu. Guzide en azindan asik. Necdet onun duygularini istismar ediyor. Sevilmek hosuna gidiyormus. Birisiyle beraber olmak icin daha kotu bir mazeret dusunemiyorum.

Dolayisiyla yaptiklarinda Necdet'i hakli gordugum hic bir nokta yok. Bir suru insani mutsuz ettigini dusunuyorum. Benim gozumde Necdet'in Ayla'dan farki yok. Neden olsun ki? Ayla da deli gibi ve karsiliksiz asik yillardir. Ayla da kayinvalidesiyle cok iyi gecinen bir gelin. Ayla da gercekleri biliyor ve sakliyor. Bile bile iki seveni ve bir cocugu babasindan ayiriyor. Ikisi de ezik. Neden Necdet'i sevenlerin Ayla'ya dusman oldugunu anlamiyorum. Platonik asksa, platonik ask. Hastalikli tutkuysa, hastalikli tutku. Ha, Necdet guler yuzlu, Ayla asik yuzlu. O kadar da fark olsun:)

HG_GUMUS
04-06-07, 22:15
itü öğrencileri ile polisler arasında geçen tartışma,kavga ve 6.filoyu deniz e dökme sahnelerini çok beğendim
defneyi polisler götürürken polis aracında türk bayrağını ardından da fotoları göstermeleri süperrdiii
ülkemizin haline üzülüyorum o olaylar geçmişte kaldı tmm ama böyle giderse daha kötüleri gelecekk

badger
04-06-07, 22:21
Sevgili Dizice,

Ooh sağolasın, eline sağlık. şimdiye kadar söylediklerimi bir hayli toparlamış oldun..Allah razı olsun..
Lütfen aranızda Necdeti savunmaya devam etmeyiniz.
Eğer Necdet gerçekten sevseydi Güzide bir yana, gerçek seven insan ve normal ve cesur insan, sevdiğini minnetle acındırarak kendine bağlamaz, bu acındırma ve minnet duygusuyla sevdiğini bu kadar sömürmez, babası olmadığı çocuğa sanki gerçek babasıymış gibi davranarak onu koz kullanmaz, her gün beni terkeder mi? diye düşünmez..

dizice
04-06-07, 22:30
Sevgili Dizice,

Eğer Necdet gerçekten sevseydi Güzide bir yana, gerçek seven insan ve normal ve cesur insan, sevdiğini minnetle acındırarak kendine bağlamaz, bu acındırma ve minnet duygusuyla sevdiğini bu kadar sömürmez, babası olmadığı çocuğa sanki gerçek babasıymış gibi davranarak onu koz kullanmaz, her gün beni terkeder mi? diye düşünmez..

Badger, bu dedigin benim aklima baska bir diziyi getirdi. Turkiye;de belki o bulme gelinmemistir, dizinin adini vermek istemiyorum; ama tam evlenme aninda; adam asik oldugu kadina bakiyor ve onun kendisiyle evlenmeyi gercekten istemedigini anliyor. Sonra da diyor ki, "Ben seni gercekten sevseydim, gercekten sevseydim, ozgur birakirdim." Sonra da gidiyor ve ozgur birakiyor. Gercekten sevdigi icin. Birini gercekten sevmek, ne pahasina olursa olsun, ona yapismak degil, onu istedigini yapabilmesi ve mutlu olabilmesi icin ozgur birakmaktir.

badger
04-06-07, 22:50
Zaten çoğu insan aşık olmanın herşeye yeteceğini ve herşeyi sahip olabilecekleri duygusunu hissedebileceğini düşünüyor..Asıl sevmek aşık olmak karşındakini özgür bırakarak, onun bedeninin ardındaki ruha kifayetsizce dokunarak elde edilir..Acabalarla bu iş yürümez..Zaten o ruhların şeffaflığına erişildiğinde gerçek aşk yaşanır...Ahmet ile yasemin de bunu yaşadılar ama arkasından gelişen olayları o kadar abuk bir silsileye boğdular ki herşey arapsaçına döndü. Kişilikler karmaşıklaştı

Dr.jivago benim en favori aşk romanımdır..Orada Laranın Dr.Jivagonun cenazesinin başında bir ağıtı, Yuriyle bir vedalaşması vardır..Belki yüzlerce kez okumuşumdur ve ağlamışımdır:"...Sen benim yaşam nehirimdin, Yuri diye.." başlayan ve devamında eminim herkesi ağlatan vedalaşması...Ne kadar hoş ve anlamlı, aşkını hayatını yenileyen bir kaynak olarak görmesi..O hikayedeki aşk da kavuşulamayan, çok kısa anlarla yaşanan bir aşktı ama romanın tamamını kaplamıştı...Okumayanlarınız varsa mutlaka okuyunuz.

cevizlikek
04-06-07, 23:22
dizide genel anlamda tutarsız bulduğum bazı noktalar:

- dolmabahçedeki olaylar sırasında ahmet kızkardeşini orada bırakıp olay yerinden olabildiğince çabuk uzaklaşmayı tercih etti. yarası o kadar ağır değildi, kalabalıktan sıyrılıp bir kenarda bekleyebilir, böylece defnenin başına bir şey gelirse olay yerinde ona yardımcı olabilirdi. ama oradan hemen uzaklaşarak defneyi hiç umursamıyormuş gibi bir izlenim yarattı. oysaki annesi de lozan meselesinden vazgeçerken abisi kızımın yanında o yüzden içim rahat demişti. için o kadar da rahat olmasın selma hanım çünkü oğlunuz kardeşini tahmin ettiğiniz kadar sahiplenmiyor. halbuki bizim tanıdığımız ahmet böyle duyarsız değildi.

- ışık ve defne, ışık'ın yaşarı müdafaa etmesi sebebiyle ufak bir dargınlık yaşadılar. ufak diyorum çünkü yılların dostluğu öyle kolay kolay yıkılmamalı. bu kızlar küçükken gayet aklıbaşında çocuklardı. okulda yassıada görüntüleri gösterilirken defne nasıl da ışık'ın ellerini tutup ona destek olmuştu. şimdi de ışık'ın defne tutuklandığında onun yanına gitmesi gerekiyordu. yaşar meselesi yüzünden tartışmışlardı ve belki de ışık kendince haklıydı, defneye kırgındı. ama ne olursa olsun böyle bir durumda her türlü tartışmayı, kırgınlığı bir kenara bırakıp defnenin yanında olmalıydı, denizle birlikte onu görmeye gitmeliydi. bizim tanıdığımız için böyle vefasız değildi.

- selma oğlunun yaseminle ayrıldıktan sonra hala onu sevmeye devam ettiğine defalarca tanıklık etti. ahmet kaç kere annesinin yanında bu sebeple ağladı, kol düğmelerini annesine emanet etti. selma her zaman mantığıyla hareket eden, biraz da sert biri. ama doğal olarak oğlu acı çektiği için çok üzüldü. oysaki oğlunun yaseminden ayrılmasına neden olan kişilerin başında kendisi geliyordu. yaseminin hastaneye geldiğini oğlundan saklamıştı. oğlunun acı çektiğini görüp üzülürken bir kez olsun buna kendisinin sebep olduğunu düşünüp vicdan azabı hissetmedi. en azından selmanın biraz olsun kendini suçlu hissettiği seyirciye gösterilmedi. ahmetin bu kadar üzülmesinde kendi payının olduğunu sevim veya şevket ile paylaşabilirdi.

- aynı şekilde nezahat de ahmetten gelen mektubu kızından sakladı. nezahat bu aşk süresinde kızının yanında olan, kızının ahmete duyduğu aşka saygı gösteren, hatta kızının gizli gizli buluşmalarına suç ortaklığı eden anlayışlı bir anneydi. koşullar öyle gerektirdiği için mektubu kızına vermemiş olabilir, ama hiç olmazsa bu ayrılıkta ve kızının mutsuzluğunda kendi payı olduğunu aklına getirebilirdi. ama nezahati bu mektup konusunda düşünürken, acaba mektupta neler yazıyordu, yasemine verseydim ne değişirdi diye kendini sorgularken hiç görmedik.

- ahmet ve yasemin kıbrısçık'a kaçma planları yaparken ahmet bir kez olsun rüyayı babasından nasıl ayıracağız gibi bir cümle kurmadı. oysaki o yaştaki bir çocuğu babasından ayırmanın çocuk üzerinde yaratacağı psikolojik etkileri düşünmesi ve bunları yaseminle paylaşması gerekirdi. bizim tanıdığımız ahmet böyle düşüncesiz değildi.

- yasemin ahmete kıbrısçık'a gelmekten vazgeçmesinin sebebi olarak necdete olan minnet borcunu ileri sürdü. ama rüyanın babasından ayrılırsa bundan çok etkileneceğinden bahsetmedi. o da aynı ahmet gibi rüyanın psikolojisini hiç düşünmedi. oysa bir annenin her şeyden önce bunu düşünmesi gerekirdi.

- yasemin senelerdir günlük tutuyor. dertlerini, sıkıntılarını günlüğüyle paylaşıyor. öte yandan yaseminin yaşamında büyük bir sır var, kızının gerçek babasını herkesten gizliyor. bu durum yaseminin hayatında bir sıkıntı yaratmış olmalı, en azından zaman zaman bu meseleyi hatırlamalı, bunun üzerinde düşünmeli. oysa yasemini bu konu hakkında düşünürken, günlüğüne yazarken hiç görmüyoruz. sevdiği adamdan çocuk sahibi olan ama bu çocuğu onunla birlikte büyütemeyen, bu çocuğun varlığını sevdiğinden gizlemek zorunda olan bir kadının bundan dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olması gerekir. ama biz yaseminde böyle bir üzüntüyü pek gözlemleyemiyoruz.

- necdet yaseminle evlenirken rüyayının gerçek babası olduğunu ahmete hiçbir zaman söylemeyeceğine dair söz vermişti. sözünü tutmuş olmasına bir lafım yok. ama necdet bize düşünceli, iyi kalpli, fedakar, yardımsever bir insan olarak tanıtıldı. böylesine iyi bir insan olan necdet karakteri bu durumdan hiç rahatsızlık duymadı. biz necdeti; bir çocuğu gerçek babasından, bir babayı da çocuğundan gizlemenin verdiği bir vicdan azabını en yakın arkadaşı, dahası sırdaşı teo ile paylaşırken hiç görmedik. necdet gibi sağduyulu bir karakterin zaman zaman bu meseleyi düşünmesi ve ufak da olsa vicdan azabı hissetmesi gerekirdi.

- lale ve yasemin dizinin başında içtikleri su ayrı gitmeyen iki yakın arkadaştı. devamlı birbirlerinin evine gidip geliyorlardı. ama şu anda onları neredeyse hiç yan yana görmüyoruz. yaseminin necdetle evlenmesi yüzünden arkadaşlıkları sarsıntıya uğramıştı ama daha sonra lale bu evliliğe kendince mantıklı bir açıklama getirdi. bu noktadan sonra arkadaşlıklarının düzelmesi gerekirdi. ama şu anda yasemin ve laleyi hiç birlikte bir şeyler yaparken, konuşurken, sohbet ederken görmüyoruz. bu kadar sıkı bir dostluğuk elle tutulur bir sebep yokken bu noktaya gelmemeliydi.

badger
04-06-07, 23:37
.....- selma oğlunun yaseminle ayrıldıktan sonra hala onu sevmeye devam ettiğine defalarca tanıklık etti. ahmet kaç kere annesinin yanında bu sebeple ağladı, kol düğmelerini annesine emanet etti. selma her zaman mantığıyla hareket eden, biraz da sert biri. ama doğal olarak oğlu acı çektiği için çok üzüldü. oysaki oğlunun yaseminden ayrılmasına neden olan kişilerin başında kendisi geliyordu. yaseminin hastaneye geldiğini oğlundan saklamıştı. oğlunun acı çektiğini görüp üzülürken bir kez olsun buna kendisinin sebep olduğunu düşünüp vicdan azabı hissetmedi. en azından selmanın biraz olsun kendini suçlu hissettiği seyirciye gösterilmedi. ahmetin bu kadar üzülmesinde kendi payının olduğunu sevim veya şevket ile paylaşabilirdi.

- aynı şekilde nezahat de ahmetten gelen mektubu kızından sakladı. nezahat bu aşk süresinde kızının yanında olan, kızının ahmete duyduğu aşka saygı gösteren, hatta kızının gizli gizli buluşmalarına suç ortaklığı eden anlayışlı bir anneydi. koşullar öyle gerektirdiği için mektubu kızına vermemiş olabilir, ama hiç olmazsa bu ayrılıkta ve kızının mutsuzluğunda kendi payı olduğunu aklına getirebilirdi. ama nezahati bu mektup konusunda düşünürken, acaba mektupta neler yazıyordu, yasemine verseydim ne değişirdi diye kendini sorgularken hiç görmedik.....

Sevgili cevizlikek,
Bu anneler konusunu bir kere daha açmıştım ama araya daha başka şeyler girdiği için tekrar gündeme getirmemiştim...Selma, bu vicdan azabını bir şekilde hiç getirmiyor..Bir şekilde bu aşkı başından beri tasvip etmediği ve bir şekilde de sevgili kocasının ölümüne sebebiyet verme ihtimalinden dolayı hep bilinçaltında reddediyor....Ahmete bunu sormaya korkuyor, çünkü alacağı cevabı biliyor..
Aynı durumu Nezahat te bir kere gördük, o da Ahmetin Yaseminle hapishanede karşılaşıp, Ahmetin Yaseminin hamile kalmasını öğrendikten sonra evine geldiğinde Ahmetin o mektubunu kutudan çıkartıp baktığında...sonra devamı Selmanın gerekçesi gibi geldi...Kocalarının başlarına gelenlerden ötürü çocuklarının aşkını cezalandırdılar...

cevizlikek
04-06-07, 23:51
ben selma ve nezahati bu yaptıklarından dolayı suçlamıyorum, kendilerince makul sebepleri olabilir, kendilerince o koşullar altında doğru olanı yapmış olabilirler. bu birlikteliğe engel olmalarına bir lafım yok. ama insan ara sıra da olsa hiç mi aklından geçirmez. ahmet o kadar anasının dizinin dibinde ağladı, selma da hala onu sevdiğini kendi gözleriyle gördü, oğlunun haline üzüldü. en azından ahmeti o halde gördüğü anlarda kendisiyle bir iç hesaplaşmaya girmesini beklerdim.

badger
05-06-07, 00:01
Bu dizide gerçekten acı çeken bir tek Ahmet, o da yakında yeterr diye ayağa kalkmazsa bana ondan da fenalık gelecek, adam iyicene vızırdayan 15lik küçük erkeklere benzedi, Yasemini seviyorum derken hüngür şakır ağlayacak..Yazıktır, günahtır...Al git Yasemini, götür çek kolundan Sevda Tepesine oralarda kayalıklarda hapset, konuştur, bağır çağır haykır..Ayy fenalık geldi...Ya da bırak şunu, Ayla mıymıyını da bırak git kendine hoş, akıllı, canlı bir kadın bul..Yaseminden uzakta geçirdiğiKıbrısçıkgünleri bile Aylayla yaşayacağın evlilik mahkumiyetinden daha iyiydi bence..

cevizlikek
05-06-07, 00:02
Hatırlamıyorum, orayı kaçırmışım...Vayy bizim şaşkın Yasemin de bir Dr.Jivago fanıdır acaba?

yanlış hatırlamıyorsam 3 bölümde istanbula okul kaydını yaptırmaya giderken necdet için de kitap alacaktı, o sırada kendisi için de dr. zhivago'yu alacağını söylemişti. hatta üzerinde tango yaparken giydiği şu yeşil elbise vardı

badger
05-06-07, 00:11
Anladım hani Necdete tarif kitabı alacaktı, sonra Ahmetle sisten dolayı vapurla geçemeyip, İstanbulda beraber ilk uyudukları zaman..Kitabın ismine o vakit dikkat etmemişim.

badger
05-06-07, 00:17
ben selma ve nezahati bu yaptıklarından dolayı suçlamıyorum, kendilerince makul sebepleri olabilir, kendilerince o koşullar altında doğru olanı yapmış olabilirler. bu birlikteliğe engel olmalarına bir lafım yok. ama insan ara sıra da olsa hiç mi aklından geçirmez. ahmet o kadar anasının dizinin dibinde ağladı, selma da hala onu sevdiğini kendi gözleriyle gördü, oğlunun haline üzüldü. en azından ahmeti o halde gördüğü anlarda kendisiyle bir iç hesaplaşmaya girmesini beklerdim.

Yaseminle Necdet Ayla hiç iç hesaplaşma yapmadıktan sonraanneler hiç yapmaz..Onlar kendilerince evlatlarını koruduklarını, onlara engel olmakla en iyisini yaptıklarını sanıyorlar ama Rüyanın varlığını bilseler ve Ahmetten bunun gizlenmesini öğrenseler onlar da ortalığı ayağa kaldırır..Bu konuda Nezhati o kadar değil de Selmayı en çok patırtı kopartacak olarak görüyorum.

dizice
05-06-07, 00:44
Cevizlikek, her dedigine katiliyorum. Ben de bu noktalara cok takildim. Bunlari araya serpistirselerdi ne olurdu, bir kac vicdani muhasabe gorseydik bu karakterlerden, sistim.

spdr
05-06-07, 06:25
sevgili badger,dizice ve cevizlikek şimdi yazılarınızı okudum..
dizideki eksikleri çok güzel ifade etmişsiniz-teşekkürler:img-yes:

bu eleştirilerin üzerine-beni de çok rahatsız ediyor-neden hala izliyorum diye düşündüm diziyi vee...

öncelikle beni bu dizide en fazla etkileyen şey..
tüm pasifliklerine(aslında pasif demeye de yüreğim elvermiyor)...
yanlışlarına,bazen tutarsızlıklarına rağmen ahmet ve ahmetin aşkı.

ikinci olarak da günümüzden epeyce uzak bir zamanı...
kıyafetlerle,konuşmalarla,müziklerle,o dönemin kültürüyle yaşatmaları...
ayrıca yeni yapılan müzikleri de çok etkileyici..

üçüncü şey ise ne kadar birbirlerini korumak için hatalar da yapsalar..
ayrı da düşseler(nezahat-rıza gibi)
hep birarada olmaya çalışan aileler...
sadece ahmet ve yaseminin ailesi değil!
necdetin ve hatta aylanın ailesi ve birbirini her durumda desteklemeye çalışmaları-paylaşımları:img-yes:

o yüzden de ne olursa olsun bu diziyi izlemeyi bırakacağımı düşünmüyorum..
zira böyle kaliteli bir başka dizi daha yok bence Türk dizileri arasında şu sıralar:img-yes:

resimseçici
05-06-07, 06:42
Birine platonik ask duymak o insan uzerinde soz hakki vermez kimseye. Yasemin Necdet'i sevmiyor, bu kadar basit. Necdet'in israr etmesi bencilce ve itici. Birisine kendini zorla sevdirmeye calismak haksizlik. Sevmiyor iste ne yapsin. Kendinizi Necdet'in yerine degil de, sevilen olan Yasemin'in yerine koyun. Karsiliksiz olarak israrla sevilmek cok rahatsiz edici bir durum. Acikcasi ben sevilen kisi acisindan baktigimda, Necdet'i son derece rahatsiz edici buluyorum. Iki seveni ayiriyor. Necdet'e hak verenler, Yasemin'in hic bir duygusuna, askina saygi duymuyorlar. Mesela, Harun 10 yasindan beri seviyor Isik'i. Ama simdi Harun gidip Isik'in basina musallat olsa, Necdet 2 olsa, onu desteklemem. O ne yapti, aldi basini gitti.

Yasemin gunlugu sayesinde AHmet'in ilgisini cikti, Ahmet onu farketti, onun askina hayran oldu. Ama Ahmet ona asik oldu. Gunluk sayesinde baslamis olmasi bu askin degerinden hic bir sey goturmez. Ahmet yillardir deli gibi asik Yasemin'e ve baska bir kadina eli bile degmedi. Ustelik Yasemin evli ve cocuklu oldugu halde. Ahmet'in Michelle beraberligi ve Yasemin icin ayrilmasi ise klasik ROmeo Juliet hikayesidir. Tum Romeo-Juliet hikayeleri boyle baslar. Oyunun basinda Romeo baska bir kiza ask ilan ediyordur. Juliet'i gorur gormez, o kizi unuttugu gibi, ona karsi hissettiklerinin hic bir anlam tasimadigini anlar. Bu da gercek ask ile, herhangi bir iliski arasindaki farki vurgulamak icindir. Ahmet'in Michelle'e besledigi duygular da, Yasemin'e karsi hissettiklerinin farkini vurgulamak acisindan faydalidir.

Necdet'in Guzide ile onu sevmedigi halde beraber olmasi ise (ki o donemde dusunun), ne kadar bencil oldugunu bir kez daha gosteriyor. Ahmet, Yasemin'le onu deliler gibi severken ve evlenmek uzere olduklarini dusunurken beraber oldugunda bile ne kadar sucluluk duymustu. Yine de bu forumda bu yuzden cok elestirildi. Necdet'in Guzide'ye yaptigi ne? 1960'larda bekar bir kadinin kendisiyle evlenmeyecek bir erkekle beraber olmasi ne demek dusunebiliyor musunuz? Guzide'nin sucu diyebilirsiniz; ama asil Necdet'in sucu. Guzide en azindan asik. Necdet onun duygularini istismar ediyor. Sevilmek hosuna gidiyormus. Birisiyle beraber olmak icin daha kotu bir mazeret dusunemiyorum.

Dolayisiyla yaptiklarinda Necdet'i hakli gordugum hic bir nokta yok. Bir suru insani mutsuz ettigini dusunuyorum. Benim gozumde Necdet'in Ayla'dan farki yok. Neden olsun ki? Ayla da deli gibi ve karsiliksiz asik yillardir. Ayla da kayinvalidesiyle cok iyi gecinen bir gelin. Ayla da gercekleri biliyor ve sakliyor. Bile bile iki seveni ve bir cocugu babasindan ayiriyor. Ikisi de ezik. Neden Necdet'i sevenlerin Ayla'ya dusman oldugunu anlamiyorum. Platonik asksa, platonik ask. Hastalikli tutkuysa, hastalikli tutku. Ha, Necdet guler yuzlu, Ayla asik yuzlu. O kadar da fark olsun:)

kesinlikle tamamıyle haklısın. Ayrıca bir evladı babasından saklıyor. En başta sanırım 9-10 bölümde yaseminle evlendikten sonra ahmet ona gittiğinde bile herşeyi anlatabilirdi aslında. Neyse Ben orada Ahmetin Nejdete söylediği bir cümle var: ben bu formalite evliliğe hiç inanmıyorum sen onu kandırdın. Yasemin ile aramızda geçenler unutulmayacak ve hayat bunu sana gösterecek nejdet demişti. İşte ben artık o günlerin gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla

Hayat_Guzel
05-06-07, 07:14
Deniz ve Defne'nin karakol çıkışındaki görüşmeleri çok hoştu.
Ama yurt baskınından sonraki yürüyüşleri bana gerçekçi gelmedi.
Sonuçta bu olay yaşanan bişey ama ben yaşanılanı gibi güzel gerçekleştirdiklerini düşünmüyorum..

badger
05-06-07, 08:06
kesinlikle tamamıyle haklısın. Ayrıca bir evladı babasından saklıyor. En başta sanırım 9-10 bölümde yaseminle evlendikten sonra ahmet ona gittiğinde bile herşeyi anlatabilirdi aslında. Neyse Ben orada Ahmetin Nejdete söylediği bir cümle var: ben bu formalite evliliğe hiç inanmıyorum sen onu kandırdın. Yasemin ile aramızda geçenler unutulmayacak ve hayat bunu sana gösterecek nejdet demişti. İşte ben artık o günlerin gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla

Necdet de o günlerin gelmesinin paniğinde herhalde..Yasemin her ağladığında kulaklarını tıkaması da bundan...Ben zeyneps in avatarında da var Ahmetin Yaseminle Necdetle evlenirken Ahmetin Yasemin yapma yapma diye demir parmaklıklı pencereden diye haykırışları, nikahın olduğunun ertesinde Ahmetin boğulurcasına oradan kalp kriziyle çıkışıyla vardı ki, adam ölecek sandım...Bir de Necdet Efendi, Ahmetin geldiğini öğreniyor, Aman o engellemeye çalışmasın diye peşinden koşuyor..Sonra kızların müsameresinden sonraki Ahmete tavırları...Ahmetin ne yapmaya çalıştığını, hala Yasemini sevdiğini üç aşağı beş yukarı anlamıştın, ama hazır Yasemin elde tutma fırsatı geçti ya, şark kurnazlığı artı küstahlıkla Ahmete söylediklerinden dolayı yatacak yeri yok...
Ahmet karakteri destekliyor muym? diye sorarsanız, hayır bir insanın ne olursa olsun kendini çok paralamasına ve olduğundan farklı hale dönüşmesinden hoşlanmıyorum...
Ancak çaresizlikle hala, ne olursa olsun Ahmetin aşkına sahip çıkmasını ve aşkını hala çok sevmesinden dolayı üzülüyorum ve Rüyayı bir an önce öğrenmesini destekliyorum...

ve en önemlisi adamın kimseye bir nebze olsun bilinçli zararı yok, etrafındaki herkesin, halası hariç, bir şekilde ona zararı oldu hep...

ergim
05-06-07, 08:48

dizice yorumuna kesinlikle katılıyorum. bundan daha iyi anlatılamazdı herhalde yasemin ahmet necdet ve aylanın durumu. :good: :good:

Melal
05-06-07, 11:03
360 saniye kuralından sonra forum iyicene tenhalaşmış.:)
Arkadaşlar bakın ne diyeceğim.
Şimdi bizim albüm işi yattı ya diyorum ki.
Atv'ye ve tv eleştirmenlerine mail atalım.
Zamanında HS için yaptık şimdide albüm için yapalım.
Bu dizinin müzikleri bir albümü hak ediyor.
Atv'yi mail bombardımanına tutalım.
Bu dizinin tutulmasında,yoluna devam etmesinde nasıl katkımız varsa.
Belki albümün çıkabilmesinde de ufacıkta olsa bir katkımız olur.
Çoğunluk tamam derse atv'ye ve tv eleştirmenlerine mail atalım.:img-wink:

cerenimo_
05-06-07, 11:09
ben gözüm kapalı tamam derim.. bir an önce müzikleri toplu halde dinleyebilmek harika olur.. üstelik o kadar saçma sapan albüm varken böyle bir albümün önünü tıkamak fazlasıyla mantıksız geliyo bana da...

Melal
05-06-07, 11:30
Atv'nin mail adresini bulamadım.
Ama atv'nin sitesine girip en altta yer alan bize ulaşın'a tıklayıp yazmak istediklerinizi yazabilirsiniz.
Sabah gazetesinden Yüksel Aytuğ'a,Vatan gazetesinden Memet Güler'e,Milliyet gazetesinden Sina Koloğlu'na mail atabiliriz.
İşte bu yazarların mail adresleri:

Yüksel Aytuğ:yaytug@sabah.com.tr
Memet Güler:mguler@gazetevatan.com
Sina Koloğlu:s.kologlu@milliyet.com.tr

cerenimo_
05-06-07, 11:34
bence en önce ve en çok yüksel aytuğ'a atalım.. içlerinde bu konularda en duyarlı olan genelde o oluyo çünkü..

NiliWerda
05-06-07, 11:35
360 saniye kuralından sonra forum iyicene tenhalaşmış.:)
Arkadaşlar bakın ne diyeceğim.
Şimdi bizim albüm işi yattı ya diyorum ki.
Atv'ye ve tv eleştirmenlerine mail atalım.
Zamanında HS için yaptık şimdide albüm için yapalım.
Bu dizinin müzikleri bir albümü hak ediyor.
Atv'yi mail bombardımanına tutalım.
Bu dizinin tutulmasında,yoluna devam etmesinde nasıl katkımız varsa.
Belki albümün çıkabilmesinde de ufacıkta olsa bir katkımız olur.
Çoğunluk tamam derse atv'ye ve tv eleştirmenlerine mail atalım.:img-wink:

ya b idakka ya...
neden album isi yatti??
bu aralar cikmasi gerekmiyomuydu?
yani yatti mi bu is hicmi cikmayacak??

eger boyle bisi varsa bende mail atarim tabiki:img-yes:

Melal
05-06-07, 11:43
Tamam Yüksel beye mailler yağdırmaya başlayalım.
Ne yazacağımıza karar verelim o zaman.
Hatırla Sevgili dizisinin müziklerinin bir albümde toplanmasını istiyoruz mu diyelim.
Yada en kısa zamanda böyle bir albümün piyasaya çıkmasını istiyoruz mu diyelim.:)
Forumda pek tenha pek kimse yok.

Nil'cim sanırım yattı albüm işi.
Yani belki 4-5 ay sonra çıkar ama bence şimdi çıkmalı.
Diziye ilgi varken albüm çıkmalı diye düşünüyorum.
Ama atv'ye sesimizi duyurursak belki çıkar albüm.

resimseçici
05-06-07, 11:44
birde ailelerin suçları var. Örneğin Gürsoy ailesi güya demokrat bir aile. Çocuklarını iki sinemaya göndermekle arkadaşında kalmasına izin vermekle demokrat olunmuyor. Hanımefendi çocuklarının seçimlerine karşı hiç bir zaman saygı duymadı bu seçimler onun doğrularına ve değerlerine uygun olduğu sürece sorun yoktu. Aslında o ailede bencil olan sadece selma hanım. Tabi kendisi sevdiği adamla evlenmiş, sevdiği mesleğini sürdürüyor, kararlarını kendi verebiliyor. Ama iki çocuğunun da hayatını kendi bencilliği sebebiyle karartmaya devam edebiliyor. Örneğin Ahmetin ayla ile evlenmesine nasılda destek oluyor.Çünkü ayla onun normlarına uygun bir gelin adayı. nasıl bir anne evladının mutsuz olacağını bildiği bir evliliği yapmasına izin verir. Bende bir anneyim asla çocuğumun böyle bir evlilik yapmasına izin vermezdim. sonuçta o aklı başında eğitimli ve aydın bir kadın (güya) bir şekilde yasemin olmasa bile ergeç ahmetin karşısına başka bir aşkın çıkabilme olasılığını bilmesi gerekirdi. Rüya meselesi ortaya çıkınca onun durumunu gerçekten merak ediyorum umarım bize gösterirler bir yalanının nelere mal olduğunu. şimdide kızına karşı aynı şeyleri yapıyor. onun seçimlerini gözardı edecek. Kızını korumasını bir dereceye kadar anlayabilirim Ancak bazen gözünden sakınırken olmadık şeyler oluverir hayatta. Lozana göndermek tek çözümmü acaba? ki daha denizi bilmiyor. Bilse kesinlikle bu ilişkiyede karşı çıkar.

penyes
05-06-07, 12:05
resimsecici sana kesinlikle katiliyorum.

baska bir yerde okudum.ahmet ile aylanin nikah dairesinde cekimleri olmus.ayrica yasonun necdetten cocugu olucaskmis diye.iyice diziden sogudum yani.bu ne ya.1960 lardaki dolaplara bak.devamli insanlarin mutsuzlugunu,acilarini,umutsuzlugunu ve hayatlarini mahfetmelerini izliyorum.Hic mi sevgi mutluluk adina bir sey olmaz.peeeehhhhh icime fenaliklar geldi valla.yeter beeee.bu neeee bu hafyta izlemicem iste zaten ruyanin hastalik ve tedavisi ile dizi baslayip bitecek....:img-cool2

cerenimo_
05-06-07, 12:13
neeee anlamadım?? yasemin ve necdetin çocuğu mu oluyomuş?? aa aman ne büyük aşkmış yani 6 yıl adamla kardeş gibi yaşa sonra sırf (güya!)sevdiğin adam evleniyo diye diğerinden çocuk yap.. yuhh yani..

emosss
05-06-07, 12:19
Hatırla Sevgili dizisinin müziklerinin bir albümde toplanmasını istiyoruz mu diyelim.
Yada en kısa zamanda böyle bir albümün piyasaya çıkmasını istiyoruz mu diyelim.:)

kesinlikle katılıyorum .. albüm çıkıyo söylentileri oldu ama gerisi gelmedi...bence bu yaz kesin çıkmalı albüm,hem 2.sezondaki izlenme oranınıda iyi etkiler bence..diziyi hiç izlemeyen arkadaşlarım bile istiyolar şarkıyı benden..albüm ilgiyi dahada artırır,buda atv'nin işine gelir....
ayrıca dediğiniz gibi yüksel aytuğ da iyi bi seçim...hem bu konuşarla çok ilgili hemde diziyi beğeniyo...
tam olarak nelerden bahsediceğimizi kararlaştırırsak bende mail atarım...

tuba333
Ben artik ayni saate oynayan ihlamurlar altina bakiyorum, sonra zamanim olunca izliyorum youtubden. Ilk bölumlerde cok hizli ilerliyordu hersey, ama artik kaplumba hiziyla ilerliyor hersey....

Madem Necdet baskasiyla beraber bunuda YAsemin biliyor, gittsin Ahmetine evlenmeden. Yok tabi boyle yapmazlar, ila adami surundurecekler...

cerenimo_

bence albüm projesinin manasız ertelenişinden bahsedelim ve böyle bir dizinin müziklerinin toplu halde bulunduğu bir albümü dinlemenin hakkımız olduğundan falan söyleyelim..

resimseçici
05-06-07, 12:20
nejdet ile yaseminin çocukları falan olmayacak genel özette öyle bir şeyden bahsedilmiyor. sadece aylanın hastalığı nedeniyle ahmet ile aylanın çocuğu olmayacakmış. Birde başka bir sitede okudum bir arkadaş gülhane parkında ahmet yasemin ve rüyanın çekimlerine rastlamış. Hem zaten 1970li yıllarda bizimkiler kavuşacak. zaten dizinin gidişatı açısından bu da gerekli bir olay. eğer böyle devam ederse güzelim dizi kan kaybedecek AŞK Olmadan Olmaz değilmi yani.

emosss
05-06-07, 12:26
neeee anlamadım?? yasemin ve necdetin çocuğu mu oluyomuş?? aa aman ne büyük aşkmış yani 6 yıl adamla kardeş gibi yaşa sonra sırf (güya!)sevdiğin adam evleniyo diye diğerinden çocuk yap.. yuhh yani..

bence bunu imkanı,mümkünatı yok..hemde güzide olayından sonra asla olmaz..sadece söylentidir bunlar...bu kadarını yapmaz yasemin...

Melal
05-06-07, 12:27
Ceren'cim dediğim gibi hem atv'ye hemde Yüksel beye mail atalım.
Albüm çıkacağı söyleniyordu ama hala çıkmadı.
Biz seyirciler olarak çıkmasını istiyoruz.
Bu albümün 2.sezonda dizinin reytinglerine olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.
Bu müzikleri artık dizide dinlemek yerine evimizde,arabamızda da dinlemek istiyoruz.
Gibisindne şeyler yazabiliriz sanırım.

Rüya'ya kardeş mi geliyor.
Kim dedi,ne zaman.:)
Rötarlı bir şekilde iddiayı kazamış olacağız demek oluyor bu sanırım.
Hani Rüya kanser falan olsa kardeşi olup onun iliği nakil edilecek bu yüzden bir kardeşi olması mantıklı diyeceğim ama.
Demek ki Necdet Güzide'den vazgeçecek.
Ahmet'in Rüya'yı öğrenme ihtimalide ortadan kalkıyor böylelikle gibime geldi.

penyes
05-06-07, 12:33
nejdet ile yaseminin çocukları falan olmayacak genel özette öyle bir şeyden bahsedilmiyor. sadece aylanın hastalığı nedeniyle ahmet ile aylanın çocuğu olmayacakmış. Birde başka bir sitede okudum bir arkadaş gülhane parkında ahmet yasemin ve rüyanın çekimlerine rastlamış. Hem zaten 1970li yıllarda bizimkiler kavuşacak. zaten dizinin gidişatı açısından bu da gerekli bir olay. eğer böyle devam ederse güzelim dizi kan kaybedecek AŞK Olmadan Olmaz değilmi yani.

resimsecici; genel ozet nerde acaba bende bi bakiyim?:img-help:

cerenimo_
05-06-07, 12:33
tamam o zaman ben aynı metni birkaç kere atv'ye attım.. şimdi de yüksel Aytuğ'a atıyorum.. önce bunları bi mail bombardımanına tutalım, sonra diğer yazarlara da yollamaya başlarız...

bounce221
05-06-07, 12:36
aaa necdet yaseminin cocugumu olcakmis??pes yani...
ama neyse onlarin mesele zaten iyice karisti...

---------------
album konusunda bende mail atmak isterim..yanliz benim türkcem cok iyi degil..
arkadaslardan biri bir yazi hazirliyip buraya koyarsa fazlasiyla yollarim...
(affedilmeyende öyle yapmisti diger basliktaki arkadaslar.herkezde faydalanmisti..)

Melal
05-06-07, 12:43
Bahar_can olsa eminim güzel bir yazı yazardı bu konu hakkında ve bizde her yere maillerdik.
Onu online görürsem hemen mesaj atıp metin hazırlayıp hazırlayamacağını sorarım.
Ama biz yinede bir metin hazırlanana kadar mail atalım.
Çift dikiş olur bu konuda ne kadar ısrarcı olduğumuzu görürler.
Tv eleştirmenlerine bugüne kadar hep dizimiz yayından kalkmasın diye mailler geliyordu.
Bu sefer dizimizin müzik albümü çıksın diye gelecek.
Sanırım onlarda şaşıracaklardır çünkü bu bir ilk olacak.:)
Atv'ye mail attım ama eleştirmenlere henüz atmadım.
Kafamı toparlayınca bütün eleştirmenlere bir mail atacağım.

cerenimo_
05-06-07, 12:46

cnm inşallah dediğin gibidir ama genel özette yasemin ve ahmetin nişanlandığını hatta yüzükleri menderes'in taktığını falan yazıyodu ama bütün bunlar olmadı...

yariguzin
05-06-07, 12:58
Valla Yasemin le Necdet daha fazla muhatap olacaklarsa hayatlarına başka bir dizide devam etsinler.:icon_whis Yeter Ahmetin canını sıkmasınlar daha fazla.Filmin bütün manası Ahmetken figürana döndürdüler çocuğu be.Gıcık oldum iyiden iyiye.:icon_sorr

elifk
05-06-07, 12:58
aaa necdet yaseminin cocugumu olcakmis??pes yani...
ama neyse onlarin mesele zaten iyice karisti...

---------------
album konusunda bende mail atmak isterim..yanliz benim türkcem cok iyi degil..
arkadaslardan biri bir yazi hazirliyip buraya koyarsa fazlasiyla yollarim...
(affedilmeyende öyle yapmisti diger basliktaki arkadaslar.herkezde faydalanmisti..)

GUZIDE hamıle kalsa anlıycamda nejdetın ılıskısını bıle bıle 180 derece donus yapıp nasl nejdetle beraber olabılır ki hic sanmam boyle bi sacmalık yapacaklarını tabıı yenı sezonda seyırcisiz kalmak istemiyorlarsa... bırcok kişi aylayla ahmetın evlenmesını bıle kabul edemezken yasemın gıdıp nejdetle beraber olursa kı guzıde varken yuh...ayrıca nejdetın ask anlayısı daha farklı o yavastan karsısındakının hıslerıne gore asık olunabılecegını dusuuyordu yanı yavas yavas o guzıdeye asık olabılır yasemınde enkucuk bır kıpırtı yok nede olsa ama yasemın nejddetle bu saatten sonra sebep neolursa olsun birlikte olursa soyleyeek hıcbır sozum yok...

mericik
05-06-07, 13:10
mail. fikri güzel bence de yüksel aytuğa atalım
müzikleri çıksa da dinlesek ne güzel olur

Rüya ya kardeş mi geliyo bu nedemek ya acaba?????
Ahmetle aylanın çocuğu olmıcakmış demek, olmasın zaten
Bence ahmete rüyayı ayla söyler
Vicdan azabıyla" ben sana bi çocuk veremedim senin bi kızın var"gibisinden bişiler de söyleyebilir
genel özeti nerden bulabilirim???

NOT:Başlık açılmış sonunda bundan sonra biraz daha dikkatli olunursa seviniriz

beren_defne
05-06-07, 13:23
Ya yasemin ve nejdet i hiç anlamıyorum yaa...
İnanmıyorum hem rüya için bir kardeş hem de ahmet evleneceği için bir kardeşş...
Başka tüürlü yollarda olurrr...
Yasemin seni bu sefer de eleştirmem mümkündür..
Sevdiğin adama noldu aşkın galiba bittiii...
Ama ahmet senin yüüzünden perişan olduu...
Seninle hep birleşik olmak istedi...
Ama sen nptın ahmet evlenince hemen nejdet e gitt...
Olmaz ki böyle şimdi başka türlü yollar yokk (rüya ile ilgili)sankii...
Senin aşkın bitmiş yasemin o büyük aşkı yaşadığın aşkı unutup başkısına gittinn çabucacık....

resimseçici
05-06-07, 13:29
genel özet için google da hatıla sevgili senaryo diye arayın bazı sitelerde çıkıyor.

HATIRLA SEVGİLİ (alıntı)

50’li yılların sonu İstanbul...Şevket ve Rıza çocukluk arkadaşıdır. Şevket okumuş savcı olmuş, Rıza ise Menderes’in teklifiyle Milletvekili olmuştur. Demokrat Parti milletvekilliği iki arkadaşın arasına mesafe koyar. Çocuklarının evlilik kararları da ortaya çıkınca nezaketle ilişkilerini sürdürürler. Yasemin ve Ahmet yıllar sonra karşılaşırlar. Birbirlerine aşık olur ve nişanlanırlar. Yüzüklerini Adnan Menderes takar. İki genç arkadaşlarıyla bir haftasonu Ada’ya gider ve bu gezide birlikte olurlar. Türkiye 27 Mayıs sabahı bambaşka bir güne uyanır. Demokrat Parti iktidardan indirilmiştir. Şevket göreve çağrılır. Kader iki çocukluk arkadaşını mahkemede karışılaştırır. Menderes ve yanındakiler yargılanırlar. Menderes asılır. Rıza ise ağır ceza alır. Ahmet ve Yasemin birbirlerinden koparlar. Ayrılığa dayanamayan Ahmet, Yasemin’le konuşur. Aşklarını sürdürmeyi teklif eder.Yasemin Ahmet’e şiddetle karşı çıkar. Yasemin hamile olduğunu öğrenir. Necdet umutsuz aşkının yardımına koşar ona evlenme teklif eder. Ahmet, bunu öğrendiğinde perişan olur. O da Ayla ile yakınlaşır ve evlenir. Ayla’nin hastalığı neticesinde çocuk sahibi olamazlar. Ahmet yıllar sonra aslında bir çocuğu olduğunu öğrenecektir. Dönemin Türkiyesi’nin yakın tarihi ve Ahmet ve Yasemin’in bu hüzünlü aşk hikayesini anlatan “Hatırla Sevgili” atv’de başlıyor... Oyuncular: Beren Saat Cansel Elçin Okan Yalabık Avni Yalçın Engin Şenkan Lale Mansur Ayda Aksel Hüseyin Avni Danyal Nergis Öztürk

Adnan Menderes`in hayatından ve dönemin siyasi ortamından kesitler sunan Zor Yıllar`da Beren Saat ile Kırık Kanatlar`dan tanıdığımız Cansel Elçin başrolleri paylaşıyor. Türkiye yakın tarihinin anlatıldığı bu yarı belgesel-drama, bu sezon atv ekranlarının en prestijli yapımlarından biri olmaya aday. Bir dörtlü aşk çıkmazının ardından, 27 Mayıs İhtilali iki çocukluk arkadaşını savcı ve zanlı olarak mahkemede karşı karşıya getiriyor. Bir yanda aşk hesaplaşması, diğer yanda adaleti tecelli ettirme arzusu. Türkiye`nin yakın tarihinin fon oluşturduğu son derece hareketli bir öykü, tıpkı bir dönem Çemberimde Gül Oya`nın yaptığı gibi kısa zamanda tiryakilik yaratacağa benziyor.

meltem-cmbl
05-06-07, 13:43
Ya yasemin ve nejdet i hiç anlamıyorum yaa...
İnanmıyorum hem rüya için bir kardeş hem de ahmet evleneceği için bir kardeşş...
Başka tüürlü yollarda olurrr...
Yasemin seni bu sefer de eleştirmem mümkündür..
Sevdiğin adama noldu aşkın galiba bittiii...
Ama ahmet senin yüüzünden perişan olduu...
Seninle hep birleşik olmak istedi...
Ama sen nptın ahmet evlenince hemen nejdet e gitt...
Olmaz ki böyle şimdi başka türlü yollar yokk (rüya ile ilgili)sankii...
Senin aşkın bitmiş yasemin o büyük aşkı yaşadığın aşkı unutup başkısına gittinn çabucacık....

bu nu nerden öpğrendizni kim söledi ne alka cnm çocuk bide necdetten yok aretık yanı pes böle bişey olmazki ya o zman birleşmeleri imkansız bi daha hiç bir araya gelemzlwer of sıkıldım artık he yaspmasınlar böle ya ahmet daha yasmeinle necdetin arasında hiç bişey geçmemesini öğrenmesi lazım nasıl sevniri kim bilir olmaz böle şey yok çocuk moçuk olursada ahmet-yaseminden olsun

spdr
05-06-07, 13:57
yok artık...
hele hele bu olaylardan sonra çocukları olursa pes derim:hıh
zaten olmasın:hıh
------------
ahmet-yasemin rüyanın çekimleri varmış demek..
en kısa zamanda görmek istiyorum onları beraberken:img-blush
bu sezon bitmeden güzel bişiler olsun artık lütfenn:icon_sorr :img-yes:
------------
mail işi güzel olur..
bu şarkılar bi albümde toplanmayı hakediyor gerçekten de:happy0064
de bende kimsenin mail adresi yok..
bi de yüksel aytuğdan ziyade kanala mesaj atsak daha etkili olmaz mı:img-help:
gerçi bir bildiğiniz vardır heralde ama:icon_whis

resimseçici
05-06-07, 14:01
nejdetle yaseminin çocuğu olmayacak. işte genel özetide verdik. ayrıca
1970 li yıllara 2 sene kaldı merak etmeyin.

spdr
05-06-07, 14:11
sınavlardan dolayı izleyemiyorum tekrarları ben...
haftaya tv den izlemeye devam ederim inş:img-yes:
------------
bugünkü bölümün birazını izledim..
yasemin nasıl tatlıymış öyle:img-blush
bıcır bıcır..
ahmet de kısa kollular falan giyiyormuş..
her gün farklı bir kıyafet..
ne güzelmiş:img-yes: :img-blush

not:başkası haber verir diye düşünmeyin lütfen..
bişi bilen herkesten yardım bekliyorum:img-in_lo
hehee...polis imdata yardım gibi konuşmuşum ama neyse..bekliyorumm:img-in_lo

iReMJeLiBoN
05-06-07, 14:21

Sonuna kadar katılıyorum.. Necdeti artık bende sevmiyorum.. { Okan Yalabık'ı seviyorum o ayrı.. }

Ve Necdet Yasemin onunla birlikte olmak istediginde,

- Sen hangi duygularla buraya geldin, sen beni sevmiyorsun .. falan demisti.. Madem Yasemin seni sevmiyor.. Gercekten asık olmayacagınıda biliyorsun sevmeyeceginide biliyorsun.. Bi baskasını sevdiginide biliyorsun.. Nİye sırf kendin mutlu oluyorsun ki.. ?

Suan Yasemin mutsuz,
Ahmet mutsuz

Necdet bi yanda kızı bi yanda sevdigi kadınla aynı evde..

Ve ayrılmıyor..

Yasemin ne yapsın yani.. Onunla evlenmeyi isteyen Necdetti hatta ben hatırlıyorum Yasemin sana bunu yapamam, hayır falan demisti Yasemin lütfen! demisti.. Daha sonra bi günlükte buunu yazdı Yasemin.. " Necdetin beni sevdigini bilseydim asla kabul etmezdim o teklifi! " diye.. Artık simdiki bölümlere bakınca Yaseminin pekte sucu olmadıgını görüyorum..

Rüyayı babasına söylememesi hariç.. Ama onu Necdet ve Aylada yapabilir.. Herkes kendi mutlulugu icin bişiler saklıyor.. Bencillik iste.. Yasemininde bi yerde yüzü yok söylemeye.. Aradan 5-6 yıL gecmis.. O kadar görüsmüsler 7-8 kere.. [ Okuldakileri saymıyorum o zaman arkadaslar..=)) ]Heralde Yasemin bunca yıl söylemedim ya söyledigimde bana cok kızarsa.. Diye düsünerek söylemiyordur.. Birazda Yaseminin yerine koyalım kendimizi..

penyes
05-06-07, 14:28
arkadaslar 27.bolum finaline sinir oldum yaw.genel ozet denen bisi var.az farkliliklar olmasina ragmen ana hatlar dogru.ona gor ahmet ve ayla evlenicek imisler falan gerci ruyanin hastaligi falan yazmiyor ama."ahmet ve ayla evleni.aylanin hastaligi yuzunden cocuklari olmaz.yillar sonra ahmet bir cocugu oldugunu ogrenir" diyo yani 1968 de evlenseler cocuklarinin olmadigini falan anlayana kadar 1970 ler falan olur her halde.bu onumuzdeki 2-3 seneyide en az 10 bolume yayarlar.gelde fitik olma simdi..ben cuma gunu islemiycem protesto ediyorm dizinin o guselim senaryosunu mahfettiler.tamam 1960 darbesi insan ve toplu hayati uzerinde olumsuz etkiler yaratmis beli birbirini seven insanlarin kavusmalarnia mani olmustur ama baskasinin cocugunu dogurup,cocuguna baskasini baba diye belletmesi,O malum baskasinin yaninda calisan bir kadinla iliskiye girmesi fakat karisindan da saplantili bir sekilde ayrilmak istememesi,gerceklerin aradan 7 sene gecmesine ragmen ortaya cikmamasi,esas adamin sevmedigi bir insanla bilerek evlenmesi,evlendigi kadinin herseyi bilmesine ragmen sirf kendi mutlulugu icin bencilce herseyi gizlemesi,ailelerin bu yanlis evliliklere musade etmeleri hatta zorlamalari ve en onemlisi dizideki herkesin iyi karakterler olarak gosterilmesi???!!!!peeeehhhhhh "o gusel bolumler tarih oldu,bizim dizimiz dallas oldu.":img-cool2

spdr
05-06-07, 14:31
yasemin ahmete söylerse her şey daha yeni başlayacak..
tüm taşlar yerinden oynayacak..
ahmet onu öğrendikten sonra bence ne kadar kızarsa kızsın sonra ço sevinecektir..
ve tabiki kendi öz kızını ve yasemini de necdetin yanında bırakmak istemeyecektir..
bu sırada necdetin yaseminin ve ahmetin aileleri durumdan haberdar olunca ortalık iyice karışır..
yani yaseminin ahmete rüyayı söylemesi gerçekten de kolay bir durum değil...

ama ben en azından arada bir ahmete bunu söyleyememenin üzüntüsünü....
ahmete sahip olamasa bile onun çocuğuna sahip olmanın mutluluğunu...
rüyayla necdeti değil:hıh
ahmeti özdeşleştirmesini görmek isterdim...

bu konuda senaryo gerçekten çok eksik kalıyor..
her bölümde bikaç dk yeterli bunlar için..
hatta belki bikaç saniye..
ama yok işte:icon_sorr

penyes
05-06-07, 14:53
Kendimizi yasonun yerine koyalim.Boyle bir ask yasadik diyelim ve hamile kaldik.Buraya kadar bu hatalari yapmaya musait bir ruh halimiz olabilecegini kabul ediyorum heleki "17" yasinda.Hadi toplum baskisindan bu durumu saklamak icin baska birisi ile de evlendik diyelim gene 17 yasiin ruh hali ile.Ama akil kemale erince; hadi seneler gectikten sonra ve butun gercekler ortaya ciktiktan sonra evlendigin kisiye minnet borcu,aileden gelicek tepkiler v.s. sebeplerle esinden ayrilamiyorsun ama nasil bir akla hizmettir ki o cocuktan gercek babasini mahrum birakiyorsun.Herkes kendini Necdet,Ayla,Yasemin,Ahmetin yerine koyarak diziyi izliyorda Ruyanin yerine koyarak diziyi kimse izlemiyor.Dusunsenize yillarca baska birine baba dediniz,hatta baska birilerine babaanne,dede,hala dediniz..Ve sonra yillar sonra gercekleri ogrendiginizde ne hissedersiniz.Demezzmisiniz ki siz bir seyler yasamiz,sevmis,ayrilmis,neftet etmis,minnet duymus,gurur yapmis olabilirsiniz.Peki butun bunlarda benim ne gunahim var.Bana gercekleri soylememek icin bunlar yeterli bir mazeret mi derse ne diycekler.Ki bunlari yapan kizimiz okumus egitimli hatta 1960 larin Turkiyesinde bir hayli modern bir kadin.

Ben butun bu hikayenin hamile kaldigini ogrendigi veya bir kac ay sonra Ahmete soylemesi gerektigini dusunuyorum.Onlar evlenir,ayrilir,evlenmez v.s. olabilirdi ama gene toplumsal ve siyasi olaylar pekala cok gusel bir sekilde islenebilirdi.En azindan dizi bu dallas modundan cikardi yani.Zevkle izler siyasi olaylara daha gusel konsantre olurduk.Simdi bu durumda senaryodaki carpik iliskilere ve mantiksizliklara sinir olmaktan fitik oluyoruz.pppeeeehhh.:img-cool2

spdr
05-06-07, 15:05
ben rüya olsaydım..
gerçeği ilerde hiç öğrenmeyeceksem sorun olmazdı..
zaten necdeti de seviyosam:icon_whis

anne babasının aslında öyle olmadığını bilen herkes tabiki de..
bir şoka girer heralde önce...
sonra da ahmetle olan ilişkisine ve durumu oturtabilmesine bağlı durum..

ama tabiki de kolay olmaz:img-yes:

ben asıl yaseminin başta yaptığı hatayı anlayamam...
17 yaş 25 e göre küçüktür doğru..
ama her şeyi algılayabilecek bir yaştır bence...

sonradan kendi söylediği yalanın kurbanı olması..
ve buna ses çıkaramaması da güzel değil tabiki..
ama kolay bir durum da değil yani....:icon_whis
doğru hareket ediyor demiyorum..
hatta sinir oluyorum artık..
ama böyle..zor...

arada hiç sır kalmasa keşke artık..
ahmet rüyayı-necdetle yaseminin formalite evliliğini bi öğrense de...
yüzünü bi kez olsun gülerken görsek artık:img-blush

nzessia
05-06-07, 15:15
Benimd e kafama takılan nokta rüyayı canlandıran çocuk oyuncunun değişip değişmeyeceği. Çünkü dizide vakit çok hızlı geçiyor ve gördüğümüz gibi zaman bazılarına çok yarıyor hiç yaşlanmıyorlar(özellikle ahmetin ailesi) bazıları da 4 sene de inanılmaz değişiyor(dizinin gençleri). Peki Rüya ne olacak? Hatta onu da geçelim dizi 80lere dayanırsa dizinin yaşlı jenerasyonu ne olacak?

deniz-osky
05-06-07, 15:23
sanıyorum kı dızı artıkk ılerlemez cunku aradan 6 yıl gectı toplamm..ama denız qezmısın ıdamına getırılrse de 2 yıl daha uzaması laazımm cok karısıkk ama arkadasımızn dedıqı doru gencler buyudu dığerlerının sacında bı beyaz bıle yokk:D

penyes
05-06-07, 15:24
ben rüya olsaydım..
gerçeği ilerde hiç öğrenmeyeceksem sorun olmazdı..
zaten necdeti de seviyosam:icon_whis

anne babasının aslında öyle olmadığını bilen herkes tabiki de..
bir şoka girer heralde önce...
sonra da ahmetle olan ilişkisine ve durumu oturtabilmesine bağlı durum..

ama tabiki de kolay olmaz:img-yes:

ben asıl yaseminin başta yaptığı hatayı anlayamam...
17 yaş 25 e göre küçüktür doğru..
ama her şeyi algılayabilecek bir yaştır bence...

sonradan kendi söylediği yalanın kurbanı olması..
ve buna ses çıkaramaması da güzel değil tabiki..
ama kolay bir durum da değil yani....:icon_whis
doğru hareket ediyor demiyorum..
hatta sinir oluyorum artık..
ama böyle..zor...

arada hiç sır kalmasa keşke artık..
ahmet rüyayı-necdetle yaseminin formalite evliliğini bi öğrense de...
yüzünü bi kez olsun gülerken görsek artık:img-blush

insallah dedigin gibi olur ama zor,en az 2 sene ayla ile ahmet evli kalicaklar.yani dallasa devam senin anliycagin.bakalim 70 lerden sonra ne olucak.belki onumuzdeki sezon bisiler olur ama sahsen benim umudum yok artik.:icon_whis

spdr
05-06-07, 15:44
insallah dedigin gibi olur ama zor,en az 2 sene ayla ile ahmet evli kalicaklar.yani dallasa devam senin anliycagin.bakalim 70 lerden sonra ne olucak.belki onumuzdeki sezon bisiler olur ama sahsen benim umudum yok artik.:icon_whis

benim de pek umudum yok..
ama illaki sonunda mı birleşecekler anlamıyorum ki...
ya da ahmetle rüyayı beraber zaman geçirirken görmek hakkımız değil mi...
ya ahmedin hakkı değil mi bi çocuk büyütebilmek...:hıh

ben bu diziyi çok sevdim ve eski bölümleri izledikçe karakterleri daha çok seviyorum..tüm yaptıklarına rağmen hem de....

buradan durumu bu kadar karmaşık hale getiren senaristlere de sitem ediyorum:hıh
o kadar çok karakter ve olay var ki..
öyle şeylerle herkesi sinirlendirmek ve germek yerine onlarla diziyi rahat götürürler...
umarım bu sezondan sonra ahmet yasemin ve rüyayı birlikte görürüz...

bu arada rüyayla ahmet bi araya gelmiyor diye sitem ediyorum ben ama...
yaseminle bile doğru düzgün sahnesi yokki rüyanın:hıh:hıh
ki bu çok çok çok büyük bir hata-eksik:hıh

devgenc2
05-06-07, 16:19
akadaşlar beren saat röportajlarındada sölmiş zaten dzinin yaseminin :happy0064 torunlarının torunlarına kdr geleceğini neden umutsuzluğa kapılıosunuz hemen

spdr
05-06-07, 16:22
ya ama yaseminin torunu olması demek..
rüyanın çocuğu olması demek..
başka da bişi anlamıyorum ben o cümleden malesef.
annane olduğu sırada ahmetle birleşmiş olacak mı??
asıl sorun bu:icon_sorr :icon_sorr

PINNNAR
05-06-07, 16:28
Benimd e kafama takılan nokta rüyayı canlandıran çocuk oyuncunun değişip değişmeyeceği. Çünkü dizide vakit çok hızlı geçiyor ve gördüğümüz gibi zaman bazılarına çok yarıyor hiç yaşlanmıyorlar(özellikle ahmetin ailesi) bazıları da 4 sene de inanılmaz değişiyor(dizinin gençleri). Peki Rüya ne olacak? Hatta onu da geçelim dizi 80lere dayanırsa dizinin yaşlı jenerasyonu ne olacak?

Yazmıştım ama bir daha yazayım..Rüya da tıpkı Harun Deniz Defne ve Işık gibi büyüyecek üniversiteli olacak 78 kuşağı onun (ve arkadaşlarının) üzerinden anlatılacak..

badger
05-06-07, 16:41
resimsecici sana kesinlikle katiliyorum.

baska bir yerde okudum.ahmet ile aylanin nikah dairesinde cekimleri olmus.ayrica yasonun necdetten cocugu olucaskmis diye.iyice diziden sogudum yani.bu ne ya.1960 lardaki dolaplara bak.devamli insanlarin mutsuzlugunu,acilarini,umutsuzlugunu ve hayatlarini mahfetmelerini izliyorum.Hic mi sevgi mutluluk adina bir sey olmaz.peeeehhhhh icime fenaliklar geldi valla.yeter beeee.bu neeee bu hafyta izlemicem iste zaten ruyanin hastalik ve tedavisi ile dizi baslayip bitecek....:img-cool2

Çok zorlama olur.....Yeşilçamı bile aştılar derim bu saatten sonra..

Eğer Necdetle Yaseminin evlilikleri gerçek bir evliliğe dönüşüp, bu saatten sonra,bir çocukları olursa..Kocaman bir saçmalık olur..Yasemin, Necdetle Güzide ilişkisinden sonra kıyameti kopartmadı, sadece Necdetin bu işi niye gizlediğine bozuldu, hatta Necdet arada kem küm ben hala seni seviyorum gibi bir şeyler deyince, homurdandı ve sessizce protesto etti, Güzideye de haksızlık ediyorsun dedi, Necdet de işi Rüyasız ben ne yaparıma çevirdi...

Kısacası onların yakınlaşmasına bir sürü gerekçe ve ortam önceden varken Yasemin Necdetle gerçek bir ilişki yaşamadı, bu saatten sonra yok hastalık oldu kopamadık, Ahmet bak Aylayla evlendi- bunu da kendi eliyle sağladı- ben artık Necdete bir alıcı gözüyle bakayım derse sağlam dengesizlik olur..
Bu dakikadan sonra Yaseminin gözünde birdenbire çekici hal alacağını sanmıyorum...Başlangıçtan beri böyle bir çekim yoktu aralarında sonra da olursa buna dediğim gibi sağlam kaçıklık denir.

iReMJeLiBoN
05-06-07, 16:52
Ya iste bu sezon 3 Bölüm yani 3 hafta sonra dizinin idamıyla birlikte son bulacka.. Yani 1968 yılındalar 1971e kadar ilk bölümed 1 yıl 2 yıl atlatırlar 2. bölümde 1971 e gelirler Haziran- Temmuz ayları falan.. Sonra Son bölümde 12 Eylül 1971 olur ve asılır.. [ Tarihi yalnıs hatırlamıyorum sanırım:S ]

badger
05-06-07, 16:56
Kendimizi yasonun yerine koyalim.Boyle bir ask yasadik diyelim ve hamile kaldik.Buraya kadar bu hatalari yapmaya musait bir ruh halimiz olabilecegini kabul ediyorum heleki "17" yasinda.Hadi toplum baskisindan bu durumu saklamak icin baska birisi ile de evlendik diyelim gene 17 yasiin ruh hali ile.Ama akil kemale erince; hadi seneler gectikten sonra ve butun gercekler ortaya ciktiktan sonra evlendigin kisiye minnet borcu,aileden gelicek tepkiler v.s. sebeplerle esinden ayrilamiyorsun ama nasil bir akla hizmettir ki o cocuktan gercek babasini mahrum birakiyorsun.Herkes kendini Necdet,Ayla,Yasemin,Ahmetin yerine koyarak diziyi izliyorda Ruyanin yerine koyarak diziyi kimse izlemiyor.Dusunsenize yillarca baska birine baba dediniz,hatta baska birilerine babaanne,dede,hala dediniz..Ve sonra yillar sonra gercekleri ogrendiginizde ne hissedersiniz.Demezzmisiniz ki siz bir seyler yasamiz,sevmis,ayrilmis,neftet etmis,minnet duymus,gurur yapmis olabilirsiniz.Peki butun bunlarda benim ne gunahim var.Bana gercekleri soylememek icin bunlar yeterli bir mazeret mi derse ne diycekler.Ki bunlari yapan kizimiz okumus egitimli hatta 1960 larin Turkiyesinde bir hayli modern bir kadin.

Yaseminin kaldığı durumları ben, çok sıcak bir havada ısınmışsın, bunalmışsın ve suya atlayınca ferahlayacağını biliyorsun ama atladığında üşüyeceğini de bilip suya atlamaktan çekiniyorsun durumlarına benzetirim..
Aslında söylese, belki ilk tepkilerden sıkıntıya düşecek, ama yaptıktan bir süre sonra ilk şok atlatıldıktan sonra herşeyin berraklaşacağını ve durulacağını ve ruhunun gerçeği söylemekle rahata ereceğini algılaması lazım..
Bu iş uzadıkça Yaseminin başı ileride daha çok ağrıyacak, yalanlar yalanları getirir ve gerçek ortaya çıktığında görülen kabahat yalanların fazlalığı ve ağırlığından daha fazla olur.

cerenimo_
05-06-07, 17:21
mail işi nasıl gidiyor arkadaşlar?? ben atmaya devam ediyorum.. bu arada az önce nergis öztürk'ün yani ayla'nın bi reklamını gördüm çok hoşuma gitti keşke dizide aylaya bu kadar gıcık olmasaydım diye düşündüm..

sude01
05-06-07, 17:38
arkadaşlar atv ye email attım...en kısa surede cevap veririz demişler bekliyorum..cevabıda burada yazarım, ayrıca dizinin bu sezon bolumlerinden olusan bir dvd de çok guzel olurdu bana kalırsa bunuda bekliyorum cok iyi olur bunuda yazdım..cunku ozellikle ilk bolumler muhtesemdi...umarım bu cd cıkar cunku ben bayılıyorum bu sarkılara...

merve_06
05-06-07, 17:39
herkese iyi akşamlar

bu haftaki bölümü çok beğendim.özellikle siyasi konulara bolca yer vermeleri beni çok mutlu etti.
öncelikle olarak bu hafta en çok yurt basılması sahnesinde çok etkilendim ve ağladım bile.ne oluyor biz nasıl bir ülkede yaşamışız ve de nasıl yaşıyoruz diye düşündüm.nasıl böle sorgusuz sualsiz bir yurdu basıp öğrencileri dövdüler açıkçası çok şaşırdım:icon_sorr

herneyse açıkçası nejdeti bu aralar çok kararsız görüyorum.yasemin ayrılalım diyor o hazır değilim diyor.bence bir anca yasemin den boşanıp güzideyle yeni hayatına yelken açsın:img-yes:
rüyam canım benim ona çok üzüldüm.ahh ahh babasıyla ikisinin ne çileli ne dertli başları varmışş inş bir an önce bu hastalıktan kurtulur peki ben bişi merak ediyorum rüyanın kurtulması için ahmed in kanı mı gerekecek yani böyle bişi olursa ahmed rüya nın kızı olduğunu öğrenebilecek mi?:icon_whis

badger
05-06-07, 17:50
Hastalıkla ilgili tedavinin sürecinde ilk etapta öyle kan tahlillerine pek ihtiyaç varmış gibi durmuyor: Hastalık tedavisinde rehabilatasyon vb şekil bozuklukları gidermek için ameliyat gerekliymiş.. Ulvi bilgi kaynağı internetten bulduklarıma bakarsak:

......Belirti ve bulguları nelerdir?
Hastalığın belirtileri değişkendir. Belirtisiz tipte, hastanın her hangi bir hastalık bulgusu yoktur, sadece vücuda bağışıklık kazanır. Diğer formlarda ise, virüs kana karıştığında; ateş, iştahsızlık, baş ve boğaz ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi belirtiler ortaya çıkar. Omurilik ve beyin hücrelerinde oturduğunda ise kaslarda kuvvet azlığı veya kaybı, kol ve bacaklarda şiddetli ağrı ve hassasiyet, ayrıca yüz, yutma ve solunum kasların da tutulum ve solunum güçlükleri de gelişebilir.

Tedavisi nedir?
Hastalığın tedavisi, bulunduğu evreye göre farklılıklar göstermektedir. Tedavi rehabilitasyon ekibi tarafından yapılır. Bugün için virüse etkili bir ilaç bulunamamıştır. Hastalığın erken döneminde istirahat şarttır. Kuvvet azlığı veya kuvvet kaybı gelişen hastalarda ise tüm rehabilitasyon çalışmaları, kasları kuvvetlendirip, kaslar arasındaki dengesiz çalışmayı düzeltmek, eklem hareket açıklıklarını korumak ve daha sonra gelişebilecek şekil bozuklukları önlemektir. Şekil bozukluğu gelişmiş olan eklemlerde ise kaslara veya kemiklere yönelik yapılan cerrahi girişimler, ortez ve protez uygulamaları, bu hastaların işlevsel durumunu mümkün olan en üst mertebeye çıkarmaya amaçlanır.

Hastalığın gidişatı ve korunması nedir?
Hastalığın ilk on günü düzelme ne kadar çok olursa, hastalığın gidişi o kadar iyi olur. Kas kuvvet azlığı veya kaybı 6 ay devam ederse, ömür boyu kalıcı kabul edilir. Bu hastalarda solunum kaslarında felç gelişmişse ölüm oranı yüksektir.
Çocuk felcinden korunma aşılama, halk sağlığı eğitimi ve çevre koşullarının iyileştirilmesi ile sağlanabilir.

merve_06
05-06-07, 18:01
Dövseler iyi camdan attılar öldürdüler adamı..:(

ya canım haklısın atlamışım ben

bu arada bir arkadaşım bana neden deniz geçmiş i doğru düzgün konuşturmuyorlar diye sordu.deniz in miting yapmaktan çok fikirleri ni dile getirdiğini söyledi.keşke konuştursalar aslında onun savunduğu şeyleri daha güsel anlatabilirlerdi dedi.bir de dizinin sezonu kapatmasına 3 bölüm kaldı ve zatenn zaman atlaya atlaya bir hal olduk iyice kafamız karışacak ve ben daha neyin nasıl olduğunu anlatyamadan bir anda idamla bitirecekler:icon_whis
.keşke daha çok ve net anlatsalardı o dönemi bize(tabi bana göre)çünkü adnan menderes i öyle güsel ve nedeni nasılı ile anlattılarki ben bu dönemi de öyle bekliyordum
:icon_whis
neyse herkese iyi akşamlarbye

koobee24
05-06-07, 18:41
bilmiyorum daha önceleri defalarca dile getirilmiştir ama aklıma gelmişken söyleyeyim.dizide sağcı gençler hep barbar,şiddet yanlısı gösteriliyor sadece yaşar onları adam etmeye çalışıyor oraları biraz daha objektif yapmalarını beklerdim şahsen.sonuçta o diziyi sadece sol görüşlü kişiler seyretmiyor ve kesinlikle çoğu kişi bundan rahatsız oluyordur diye düşünüyorum.

OXFORD
05-06-07, 18:51
çocuk felcinden bir kan durumu çıkması bana garip geliyor.sinirlerde meydana gelen bir hastalık nasıl ahmet'e bağlıcaklar ya da bağlıcaklar mı çok merak ediyorum.umarım saçma bir şekilde bağlanmaz.

merve_06
05-06-07, 18:52
bilmiyorum daha önceleri defalarca dile getirilmiştir ama aklıma gelmişken söyleyeyim.dizide sağcı gençler hep barbar,şiddet yanlısı gösteriliyor sadece yaşar onları adam etmeye çalışıyor oraları biraz daha objektif yapmalarını beklerdim şahsen.sonuçta o diziyi sadece sol görüşlü kişiler seyretmiyor ve kesinlikle çoğu kişi bundan rahatsız oluyordur diye düşünüyorum.

evet haklısın dizide hep bir tarafın tutulduğu doğru bana göre benim isteğim herşeyin eşit şekilde verilmesi herşeyin nedeni nasılı ile olduğu gibi objektif olarak anlatılaması
bir de o dönemi yaşamış olan ya da o dönemle ilgili yeterince bilgisi olan birçok sağcı büyüğüm bana gerçekten de sağcıların solcular kadar çok hırpalanmadağını söyledi.tabi bunların hapsi tek taraflı olabilir.tabi bunlar hepsi için geçerli değil birçok insan zarar gördü bu çatışmalarda.kardeş kardeşi arkadaş rakadaşı vurdu ve bunların hepsi de bir türkiye gerçeği.ben kesinlikle bütün bu olayların nasıl geliştğini bize sağ sol ayırmadan objektif olarak anlatmaları taraftarıyım
bye

NiliWerda
05-06-07, 19:01

ha ok ozaman mailler atmaya basliyorum ben...
her hatirla sevgili izleyenlerde mail atsa ne iyi olur:img-yes:

penyes
05-06-07, 19:12
sag goruslu arkadaslar dizideki tablodan biraz rahatsiz olabilirler ama o donemle ilgili yayinlari kitaplari haberleri okursak durumun biraz boyle oldugunu goruyoruz.proje danismani can dundar.objektif bir arastirmaci yanli olacagini sanmiyorum.ama tomris g. dahil ekibin cogunun sol goruse yakin oldugunu tahmin edebiliyorum.belki o donemdeki acilarinida biraz yansitmak istemis olabilirler.ama hep dusunmusumdur butun dunyada sol fakir ve varoslara hitap ederken,turkiyede aydin,burjuva,elit kesime nasil hitap ediyor anlamiyorum.bi de sole bi gercek var sol kesim daha cok okuyor,daha cok dusunuyor,daha cok sorguluyor ve daha demokrat gibi gosteriliyor.simdi dusunuyorumda yalan degil yani ole.neden daha cok okuyan solu,daha az egitimli oln sagi seciyor acaba.bide dizide yasonun siyasi gorusu ne.tamam sanatci ruhu tasiyorda o donemde yasayipta fikri olmamasi tuhaf geliyor.keza ahmet,necdet,ayla,teo,guzide de hic konusmuyorlar.gerci zaten asil konulari konusmaya zaman aklmiyor bi de bunu konussalar hic zaman kalmşyacak..:img-cool2

devgenc2
05-06-07, 19:20

fikrine saygı duyuyorum ama bnce dizi gayet tarafsız öyle olmasaydı yaseminin babasını sağ görüşlü yapmazlardı we biraz araştırırsan gerçektendde sağcıların tek derdinin sol görüşllüleri bastırmak ve onlara saldırmak olduğunu görürsün dizi gerçekleri yansıtıo bence.
bu arada bence dizide acaip entrika yapcaklar ve ben buna sinir oluorum yasemin rüyayı sölemicek ahmete rüya bence iğleşcek yine söleyemicek yani.yada sölersede rüyanın yıllar boyu bundan haberi olmıcak uff yaa inşallah böle yapmazlaryaa basit bi dizi haline dönüştürmesinler şu diziyi yaa:(:(:icon_whis

devgenc2
05-06-07, 19:27
bide dizide yasonun siyasi gorusu ne.tamam sanatci ruhu tasiyorda o donemde yasayipta fikri olmamasi tuhaf geliyor.keza ahmet,necdet,ayla,teo,guzide de hic konusmuyorlar.gerci zaten asil konulari konusmaya zaman kamiyor bi de bunu konussalar hic zaman kalmşyacak..:img-cool2

yasemin hiç bi görüşte deil gibi babası eski sağcılardan ama sesi pek çıkmıo.ahmet ise dizedede hep görüoruz zaten öğrencilerin görüşlerine katılıo ki zaten aileside sol görüşlü bi ailee.hatrlarsanız üniversiteyi işgal olayında ahmette katlmştı.ama necdet için şöle düşünüoruz oda arasıra yasonun kuzeni denizle knşuo bu konularıı bnce necdet bunları gençlik macerası olarak görüo.dierleri ise hiç bi görüşe sahip diil bencee.

meltem-cmbl
05-06-07, 19:27
çocuk felcinden bir kan durumu çıkması bana garip geliyor.sinirlerde meydana gelen bir hastalık nasıl ahmet'e bağlıcaklar ya da bağlıcaklar mı çok merak ediyorum.umarım saçma bir şekilde bağlanmaz.

ya bunu hastalıkla ilgili yardım edilcek bişey olcağını sanmıyorum ruya hasta diye yasemin ahmete sölicek kızını olduğuun daha fazala sajklayamıcak ya kızına bişey olursa diye gerçek babasını bilmeden falan ytanı benım dşüncem böle olabilir

bounce221
05-06-07, 19:31
yasemin ilk bölümlerde babasini savunmustu hatirliyorum az biraz...ahmetle hatta tartismisti bu konuda..ahmet rizayi elestirdigi icin...
sol görüslü kesinlikle olduguna inanmiyorum ama sagda denilemez...
isik necdet yasemin nezahat bunlar daha cok tarafsiz olanlar..

penyes
05-06-07, 19:31
meltem evet olabilir ruya hasta olunca vicdan azabi ile kendini soylemek zorunda hissedebilir.zaten baska bir sitede okudum ahmet yaso ruyayi bir cekimde gormusler beraber.

not:spdr burda olsa idi cocuk felci ile ilgili ayrinili bilgi ve goruslerini alirdik ne de olsa tip okuyor.:img-yes:

yaren_ben
05-06-07, 19:58
Arkadaşlar hafta içi sabahları verilen bölümleri seyreden var mı? Ben bugünki bölümü izleyemedim. Ahmet Yasamin'in hatıra defterini okudu mu? O sahneyi daha öncede izleyemedim ve videosunu da bulamadım.

penyes
05-06-07, 20:03
ya arkadaslar baska bir sitede okudum adini vermeyeyim simdi.guya bu hikaye nazli ilcak ile ahmet gursoy un kavusamama hikayesi imis.yazan kisinin annesi tarih ogretmeniymis o soylemis.nette biraz arastirdim nazli ilicagin babasi yassiadada kalmis bir demokrat partili imis.bilgisi olan arkadaslar var ise paylassin lutfen.:img-help: :img-help:

Müge
05-06-07, 20:42
Arkadaşlar merhaba;
Sizlerden acil yardım almam gerekiyor...Dizi bilgi sayfasını düzeltmem gerekiyor ama maalesef diziyi izlemediğim için oyuncuların karakterlerini bilemiyorum...Bir arkadaş bana özelden mesaj atıp

Lale Mansur
Engin Şenkan
Cansel Elçin
Okan Yalabık
Beren Saat
Ayda Aksel
Hüseyin Avni Danyal
Avni Yalçın

Oyuncuların karakterlerini söyleyebilir mi?Şimdiden teşekkürler...

Sevgilerimle...

deniz-osky
05-06-07, 21:19
Arkadaşlar merhaba;
Sizlerden acil yardım almam gerekiyor...Dizi bilgi sayfasını düzeltmem gerekiyor ama maalesef diziyi izlemediğim için oyuncuların karakterlerini bilemiyorum...Bir arkadaş bana özelden mesaj atıp

Lale Mansur
Engin Şenkan
Cansel Elçin
Okan Yalabık
Beren Saat
Ayda Aksel
Hüseyin Avni Danyal
Avni Yalçın

Oyuncuların karakterlerini söyleyebilir mi?Şimdiden teşekkürler...

Sevgilerimle...

lale m:nezahat(yasemının annesı)Yasemin'in annesi ve Rıza' nın eşi. Sadık, vefalı ve müşfik bir evhanımı. Kocasının gizli ilişkisini bilmesine rağmen onu zor duruma koymamak için tek kelime etmemiş, ailesinin geçirdiği zor günlerde örgü yaparak ve eski elbiselerini satarak ailenin bütçesine katkıda bulunmaya çalışır. Yasemin' in Ahmetle mutlu olamayacağını düşünerek Ahmet' in Yasemin' e yazdığı mektubu Yasemin'den saklar.
engin:rıza(yasemının babası):Demokrat Parti Milletvekili. Adnan Menderes'in berberliğini yaptığını biliyoruz. Daha sonra onun sağ kolu olarak siyasette aktif olarak yer almıştır. Şarkıcı Keriman ile gizli bir ilişkisi vardı. İhtilal ile birlikte hapse girmiş ve bu gizli ilişki de ortaya çıkmıştı. Önce idam edilmesine karar verilen Rıza Ünsal' ın cezası daha sonra müebbet hapse çevirilir.
cansel e:ahmet :Savcı Şevket Gürsoy ile Doktor Selma Gürsoy' un oğulları. Yurt dışında Lozan'da hukuk eğitimi almış bir avukat. Michelle adında kız arkadaşı ile nişanlandıktan bir süre sonra adadaki komşularının kızı Yasemin'e aşık olduktan sonra ondan ayrılır. Adnan Menderes ve Rıza Gürsoy' un kaza yaptığı uçakta o da yer alıyordu. Kazada Rıza Beyin ve Adnan Menderes' in hayatını kurtarır. Menderes kendisine bir iş teklif eder ancak bu teklifi reddeder. İhtilalden sonra Rıza Bey' in avukatlığını yapmak ister ama Rıza Bey bun kabul etmez. Bu yüzden ailesi ile kavga eden Ahmet bir süre Bristol otelinde kalır. Rıza beyin idam kararını onaylamasına çok kızan Ahmet, babası ile münakaşa ettikten sonra babası kalp krizi geçirir. Bundan kendini sorumlu tutan Ahmet babasının ameliyatı için yurtdışına gider. Gitmeden önce Yasemine mektup bırakır ama mektup, hiçbir zaman yasemin' in eline geçmez. Ahmet döndüğünde ise Yasemin' i Necdetle evlendiğini görür.
okan:necdet:Yasemin' in en iyi arkadaşı Lale' nin abisi, aile dostlarının oğlu. Adada babasını pasta hanesini işletirken İstanbul'da bir şube açmaya karar verir ve İstanbul' a gider. Uzun zamanlardan beri Yasemin' e gizli bir aşkla bağlandığını biliyoruz. Bunu ise en yakın arkadaşı iş ortağı Teodan başka bilen yok. Tam Yasemin'e hislerini açıklayacağı sırada onun Ahmet'i sevdiğini öğrenir. Bu durum ona her ne kadar zor gelse de gene de her zaman Yasemin' in yanında yer alarak ona destek olur. Yasemin' in hamile olması üzerine ona evlenme teklif eder ve Yaseminle evlenir.
beren:yasemın:Demokrat Parti Milletvekili Rıza Ünsal' ın kızı. Çocukluğundan beri Ahmet'e uzaktan aşık olan Yasemin yıllar sonra aşkına karşılık bulur. Fakat bundan sonra gelişen olaylar onların birlikle olmalarına izin vermez. Resme kabiliyeti olan Yasemin Güzel Sanatlar fakültesi öğrencisidir. Babasının hapse girmesi ile ailesine maddi yönden destek olması için Necdetlerin pasta hanesinde çalışmaya başlar. Yasemin' in adadaki yüzme yarışlarına katıldığını da biliyoruz. Babasının idam kararı üzerine Ahmet' in babasının bu kararı veren kişilerden biri olması sebebiyle mutlu olamayacaklarına inanarak Ahmet' ten ayrılır. Ama hesaba katmadığı şey Ahmet' ten hamile kaldığıdır. Son bir kez ona durumu anlatmaya gittiğinde. Selma Yasemin' e Ahmet' in onu görmeek istemediğini söyler ve Yasemin ne yapacağını bilemez. Ertesi gün adaya giderek intihar etmeye kalkışır. Son anda Necdet onu kurtarır ve bebeğin gayrimeşru doğmaması için ona evlenme teklif eder. Yasemin başta bu teklifi kabul etmese de daha sonra evlenmeyi kabul eder.
ayda:selma:Ahmet'in annesi Şevket Beyin doktor eşi. Kocasının verdiği kararlarda sürekli ona destek olan onun kadar Demokrat Partiye karşı olan bir eş. Ahmet' in Yasemin ile birlikteliğine şiddetle karşı çıkar. Yasemin' in ondan ayrılmasını söylemek için onların evlerine gitmiştir. Daha sonra Yasemin Ahmet' i görmeye geldiğinde Yasemin'e yalan söyleyerek Ahmet' in onu görmek istemediğini söylemiştir.
huseyın avni:adnan menderes
avni:ahmetın babası :Savcı Şevket Bey Demokrat Parti karşıtı biridir. Kız kardeşi Sevimle ile birlikte takma adla iktidar aleyhine yazılar da yazmıştır. İhtilal sonrasında demokrat partililerin yargılanmasında Savcılık yaparak çocukluk arkadaşının idamına hükmedecek olan kararı imzalamış ve bu durumun azabı ile kalp krizi geçirmiştir. [alıntıdır]

dizice
05-06-07, 21:48
Bu arada, bir arkadas, bir ay kadar once tuyo vermisti ve dedigi her sey cikti. Bir tek sey daha belli degil. Genel ozet degisti. Ahmet'le Ayla evlenmeyecek demisti -seyircinin tepkisi uzerine degistirmisler senaryoyu. O durumda, bu sezon, Ahmet'in nikah masasinda, tam evlenecekken Ruya'yi ogrenmesi ile falan bitebilir. Dedikleri, mesela Necdet ile Guzide iliskiye girecek. Guzide ona asik olacak; ama Necdet olmayacak. Ahmet, Yasemin'in fakultesine gidip gelirken, *** *** gorusmeye ve yakinlasmaya baslayacaklar. Bunlar oldu. Gerci ona yakinlasma denilirse. Birisi askerleik arkadaslari gibiler demis, hakikaten oyle. :) Gerisini tam hatirlamiyorum.

Bu arada ilk bolumleri izliyorum, dizi ne guzelmis. Ahmet'le Yasemin ne tatliymis. Hatirlamak isterseniz, basa donun.

HATIRLA SEYIRCI, o guzel diziyi
Reytingler dusukken, izledigin geceyi
Bizi takip ettin, cok sagolasin
Seyretmeyi birakirsan, Allah'tan bulasin. :)

meltem-cmbl
05-06-07, 21:54
Bu arada, bir arkadas, bir ay kadar once tuyo vermisti ve dedigi her sey cikti. Bir tek sey daha belli degil. Genel ozet degisti. Ahmet'le Ayla evlenmeyecek demisti -seyircinin tepkisi uzerine degistirmisler senaryoyu. O durumda, bu sezon, Ahmet'in nikah masasinda, tam evlenecekken Ruya'yi ogrenmesi ile falan bitebilir. Dedikleri, mesela Necdet ile Guzide iliskiye girecek. Guzide ona asik olacak; ama Necdet olmayacak. Ahmet, Yasemin'in fakultesine gidip gelirken, *** *** gorusmeye ve yakinlasmaya baslayacaklar. Bunlar oldu. Gerci ona yakinlasma denilirse. Birisi askerleik arkadaslari gibiler demis, hakikaten oyle. :) Gerisini tam hatirlamiyorum.

Bu arada ilk bolumleri izliyorum, dizi ne guzelmis. Ahmet'le Yasemin ne tatliymis. Hatirlamak isterseniz, basa donun.

Seyretmeyi birakirsan, Allah'tan bulasin. :)

ah cnm inş dediğin gibi olur bu arda bende yeni öğrendim biri gülhanedeki çekimleri görmüş ahmet-yasemin-ruya birliktelermişmbi<zi süper bölümler bekliyo
:img-in_lo

Seyretmeyi birakirsan, Allah'tan bulasin.

hahahaha bu süper:img-hyste :img-hyste

esmerseker
05-06-07, 21:55
peki aylayla ahmet evlenmesse diziyi yıllarca nasil götürürlerki (dizi zamanina göre yillarca :)), üstüne yaseminle necdette boşanirsa, ahmet saniyesinde soluğu yaseminin yaninda alir. Ahmetle ayla evlenmesse de yaseminle her şekilde yakınlaşirlar bunlar :) necdetle güzide ilişkisi dolu dizgin devam çünkü. eger onlarda ayrilirlarsa (güz-nec)o zaman gene en başa döneriz :icon_whis

bounce221
05-06-07, 22:02
:icon_sorr :fighting2 :icon_shad
baska oyuncularda varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :icon_whis
---------------
dizi birsekidle devam etmeli ..ne kadar sacmalasalar bile demekki gerekli..
günümüze kadar gelicekseler ahmet yasemin iliskisi uzadikca uzar...

esmerseker
05-06-07, 22:09
:icon_sorr :fighting2 :icon_shad
baska oyuncularda varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :icon_whis

onlara bi lafimiz yok zaten :img-hyste çok tatlisin ya :img-hyste
acaba ışık yaşar çifti kavuşabilecekmi bence yasemin kardeşinin de ayni kadere kurban gitmesine müsade etmez onlara yardım eder gibime geliyor.

zeyneps
05-06-07, 22:15
ya arkadaslar baska bir sitede okudum adini vermeyeyim simdi.guya bu hikaye nazli ilcak ile ahmet gursoy un kavusamama hikayesi imis.yazan kisinin annesi tarih ogretmeniymis o soylemis.nette biraz arastirdim nazli ilicagin babasi yassiadada kalmis bir demokrat partili imis.bilgisi olan arkadaslar var ise paylassin lutfen.:img-help: :img-help:

Evet ben de buna benzer birşeyler duymuştum o da sevdiği insana evlenmemiş babası onu ondan yaşça büyük biriyle evlendirmiş ama sanırım Ahmet Gürsoy değil o bahsettiğiniz ve ayrıca onun sevdiği adam bir başkasıyla büyük bir aşk yaşayarak evlenmiş ben böyle duymuştum bilmiyorum ama tam olarak :img-yes:

(BuRcUu)
05-06-07, 22:23
Rüya hasta..

Ahmet-AyLa evLiLiği yakLaşıyor..

Harun Odtü'ye qidicek..

Niye böyLe oLdu ya.. !

asLında Harun Odtü'ye qiderse kii bnce qidicek..
Işıktan uzak oLucak bu iyi bişi.. Orada Hüseyin ve Yusufla tanışır..
onları da izLeriz qibime qeLiyor..
Harun'u da daha fazLa qörücez demektir bu..

badger
05-06-07, 22:26

HATIRLA SEYIRCI, o g