şeboist
06-06-07, 21:31
yoksa bu tayyip de bizim ufaklıklar gibi hormonlu mu çıkacak?:img-hyste hani onlarda normalden büyük görünüyor ya.:img-hyste
hüseyin abi geçmiş olsun.:icon_sorr
hüseyin abi geçmiş olsun.:icon_sorr
|
Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-14 şeboist 06-06-07, 21:31 yoksa bu tayyip de bizim ufaklıklar gibi hormonlu mu çıkacak?:img-hyste hani onlarda normalden büyük görünüyor ya.:img-hyste hüseyin abi geçmiş olsun.:icon_sorr badger 06-06-07, 21:34 O dönemlerde sol görüş daha belirgindi ve öğrenciler daha aktifti..Akıncılar grubu, 72 muhtırasından sonra daha etkili olmaya başlamış...Bilgi için söyleyeyim. RTEnin diziye bu arada, koca adam görüntüsüyle girmesi anlamsız olmuş ne o zaman atlaması mı var? Rüyayı bile büyütmemişler, 4-5 yaşındaki çocuğu o kadar zaman geçti yine mink bırakmışlar...Çocuklarda birkaç ay bile acayip farklı gösterir de.??? arzu-başak 06-06-07, 21:35 Becerebilidiysem ne güzel. Yeni yeni öğreniyorum. Bu arada elbette rüyanın rahatsızlığı mutlaka bir nedenle olmalı (sakın bildiğimi düşünmeyin inanın bu haftayı bilmiyorum) yoksa sadece zamandan kazanmak gibi bir ihtiyaç yoktur. Yani rüyanın rahatsızlığı bir olayın gelişmesine yol açar mı bekleyelim. Sonuçta dramatik yapılar da böyle olmaz mı. olaylar gelişir çatışma yoğunlaşır keskinleşir ve çözümlenir. Her yeni çözüm yeni olayları ve yeni çatışmaları getirir. Bundan dolayı rüyanın hastalığı da bu tür bir çatışma ve çözüme giden yoldaki bir olaydır diye düşünüyorum.... rüyanın hastalanmasının elbetteki birşeylerle bağlantısı olmalı...bunu öylesine yaptıklarını sanmıyorum... melalcim cuma günü gelsinde anlarız bu Recep Tayyip meselesi ne....kafalar iyice karıştı... neyse ben çıkıyorum..size iyi sohbetler.... alisercan 06-06-07, 21:35 Atladılarsa bişey diyemem tabi..Ama o çocuk 20 lerinde bizimkilerkoskoca adam olur, o zamanda Deniz Gezmiş olayları atlar:img-blush Zaman atlaması yok arkadaşlar. Bu hafta Vedat atıldı. Ve biliyorsunuz vedat hemen ölmedi 6-7 gün komada kaldı. Üstelik daha samsun yürüyüşleri, commerin arabasının yakılması, taylanlar, hüseyin inan, yusuf aslan, zap suyuna köprü yapan üniversiteliler, sinan cemgiller daha bunlar anlatılmadı arkadaşlar. Daha cihan alptekin yok, mahir çayanlar ulaş, hüseyin cevahir yok. Onun için zaman atlaması yok. Eğer RTE şimdi anlatılıyorsa bu 68 dir.ve RTE 14 yaşındadır. Erken politize olmuş bir TC yurttaşıdır. Ki bu bile bugüne ders olsun. 14 yaşında bir insan ve aktif siyasetin içinde. Sheirmaine 06-06-07, 21:35 Ah Yasemin, umarim yakinda aklin basina gelir, hele bu fragmanda gördügüm Ahmet Yasemin sahnesinden sonra, yani "cocugun olmasini istermeydin", "hem de cok, hele senden olursa", buna benzer bir konusmaydi aralarindaki... Bu sözler yaseminin vicdanini yerinden sallar da, Ahmet'e Rüya hakkindaki gercegi aciklattirir.. Melal 06-06-07, 21:42 RTE'nin biyografisine şimdi baktımda. 1965 yılında imam hatip lisesine girmiş ve 1973 yılında mezun olmuş. Şimdi inanılmaz merak ediyorum fragmanda görülen RTE o mu yoksa değil mi? Eğer oysa Saygın nasıl 14 yaşında birini oynayacak ki. Ya o değildir bence. blue ivy 06-06-07, 21:49 slm arkadaslar. fragmani henuz gormedim ama ozeti okudum ve yine hayal kirikligina ugradim. sanirim ahmet ruyanin kendi kizi oldugunu yine ogrenemiyecek,necdet guzideden ayriliyormus,guzide cekip gidiyormus,necdet onu aramaya gidiyormus,yaseminle ahmet yine bir kutlamada karsilasiyorlarmisda falan filan. cok heyecanlanmistim bu hafta icin ama bizimkiler yine ayni havasina donecek,tek sevindigim ruyanin iyilesmesi ve heyecan verici olanda bu hafta recep tayip erdogan karekterinin girmesi:img-yes: badger 06-06-07, 21:53 Ah Yasemin, umarim yakinda aklin basina gelir, hele bu fragmanda gördügüm Ahmet Yasemin sahnesinden sonra, yani "cocugun olmasini istermeydin", "hem de cok, hele senden olursa", buna benzer bir konusmaydi aralarindaki... Bu sözler yaseminin vicdanini yerinden sallar da, Ahmet'e Rüya hakkindaki gercegi aciklattirir.. İnşallah, Yaseminin buz olmuş kalbi sallanır da sevdiğine kavuşamayınca sürdürdüğü bu anlamsız içine kapanıklık, rahibe yaşantısı sona erer ve gözü artık açılır da Ahmete, kendine ve kızlarına yapmış olduklarının farkına varır ve vicdan azabı duyar...Tabii vicdan azabı duyarken de inşallah daha da beter içine kapanmaz, arabesk olmaz. Ehhh tabii Necdet de...!! İkisinin de Rüyaya ve Ahmete yaptıklarından dolayı yatacak yerleri yok ya neyse...Alçakgönüllü ve seven Ahmet affeder onları..necdeti daha az affeder ama Yasemini hem sevdiği kadın olduğu için hem de Rüya için affeder. alisercan 06-06-07, 21:56 Bence onlar da bizim kadar ayrıntıları düşünüyorlar merak etmeyin. Bir açıklaması vardır mutlaka... Ben çıkıyorum herkese iyi geceler Eqo 06-06-07, 21:59 Bence onlar da bizim kadar ayrıntıları düşünüyorlar merak etmeyin. Bir açıklaması vardır mutlaka... Ben çıkıyorum herkese iyi geceler Bu arada Rüyanın artık okula başlamış olması gerekmez mi?.Koca kız oldu çocuğu jandarmalar götürücek vallahi biraz daha beklerlerse:img-hyste Abi kızma ya eğleniyoruz şurada.D Melal 06-06-07, 22:01 Elbette düşüneceklerdir abicim.:) Bu arada geçmiş olsun. Cuma akşamı merakla izleyeceğim olay nedir diye.:) Kendine iyi bak,iyi geceler.bye meltem-cmbl 06-06-07, 22:51 fragmanı gördüm abşını dğeiğl ama ortasına yetiştim anlamam için bi kere daha izlemem gerek hatırladıklarımı sayıcak olursam necdet birine sarılıyodu onu görmedim sonra yasemin bu hastalıktan ölen kişiler olmuş diyo ya ruyada ölürse falan diyo sonra sakat kalmasına razıyım ölmesin falan diyo sonra ahmet yasmeine bişey diyo onu kavrayamadm yasmeinde çocuğunu olmasını istermiydin diyo ahmette hemde çok falab diyo gerisini analamdım sonra yaşar ışık falan bi sürü kişi o şairi dinliyolar şlairin yanında bıyıklı bir var şaire bişey diyo şairde diyoki senın adın ne oda recep tayyip diyo :) dmeke recep tayyipte başladı ancak o 14 taşında oluyo onu pek kavrayamadım, of yasmein inş sölersin ahmete bak nasıl istiyo çocuk:) bounce221 06-06-07, 22:52 Necip Fazıl deyince Milli Türk Talebe Birliği üyeleri neler yapmıştır. O dönemde başlarına neler gelmiştir bir araştırayım dedim. Şu ana kadar dizide onlarla ilgili çok fazla birşey görmedik. 21 Eylül 1969 cumartesi gecesi MTTB spor odasina bomba atilmasi sonucunda Mustafa Bilgi ölmüştür. Işık Olayi olarak tarihe geçen bir olay varmış. Işık M.M.Ö.Y.O. Talebe cemiyeti seçimini MTTB gençliği kazanınca Cemiyeti ellerinde bulunduran grup, boykotu kirip derslerin tekrar baslamasini saglar. Bunun üzerine sol, bütün silahli ekibiyle 19 Eylül 1969 gecesi Besiktas'taki okul binasini sarar. Ellerinde sten, tomson oldugu halde okula hücum ederler. Önce okulu uzaktan tarar ve etrafi delik desik ederler. Hadiseler esnasinda Orman Fakültesinden Mehmet Cantekin vurularak öldürülür. 9 Aralik 1969 günü saat 23.00 siralarinda Akademi önündeki otobüs duraginda meçhul sahislar komünizmle mücadele dernegi eski üyesi Istanbul Mimarlik Mühendislik Akademisi ögrencisi Mehmet Büyüksevinç'i tabanca ile vurarak öldürürler. Buladiklerim bunlar. bu bilgiler icin tsk.... bakalim dizide bunlara yer verilicekmi ----- ya bu adam/cocuk herneyse artik recep tayyiptir kesin.. yoksa baska isimmi yoktu sanki..:img-hyste bu senaristlerde az degil hani... blue ivy 06-06-07, 22:57 fragmani simdi gordumde necip fazil kisakuregi oynayan kisi bayagi bir benzemis.yalniz bende recep tayyip kismina takildim,o yillarda 14 yasinda olmasi lazim ama karsimiza biyikli biri cikiyor?kafam karisti buna. necdetin sarildigi kisi yasemindi bu arada resimseçici 06-06-07, 23:09 nejdet güzideyi sıkıca sarmalamış resimlerde son karede demekki ayrılmış olsalarda tekrar barışmışlar herhalde. Rüya da iyileşmiş Bu da demek oluyorki yine zaman atlaması yapıldı.(15 günde çocuk felcini atlacak değil herhalde) Zaten RTE de kesinlikle 14 yaşında gibi değil. hatta belki Ahmette ayla ile evlenmekten vazgeçmişte olabilir bu süreçte. (ya da tam tersi evlenmiş ancak çocukları olmadığı için öyle muhabbetler yapıyor olabilirler) valla puzzle gibi çözebilene aşkolsun. Neyse bizmkileri artık bir arada göreyimde. yetti artık NiliWerda 06-06-07, 23:18 ya bende simdi gordum necip fazili ya harika olacak bu bolum ya... cuma gelsin bir an once:)) necip fazili cok benzetmisler buarada... buarada recep tayyipse o kisi (ki odur herhalde bu kadar isim benzerligi olmaz yani dimi?)) biraz yas farki olmus evt ama biliyorsunuz daha evvelde oldu bu yas meselesi (isik harun defne---denizi soylemicem:)) buarada pek benzetememisler recep tayyip erdogana... recep tayyip erdogana en cok benzeyen oyuncu nejat isler ama oda bu diziye giremezdi herhalde? neyse olmus artik hayirli olsun dizimizdeki oyunclar cogaliyor:)) badger 06-06-07, 23:20 Belki de Ahmetten "Çocuğum olmasını çok isterdim...özellikle senden olsaydı.." laflarından sonra Yasemin hn. Ahmete eğer Zühalin partisindeki karşılaşmalarında biraz daha Ahmete yakın davranır??? da artık bu kısırdöngü biter, biz de ilk başlardaki seven ve birbirlerini sevdiklerinden dolayı mutlu olan Yasemin ve Ahmet seyrederiz. 14 yaşındaki RTE konusuna ben de takıldım..Hadi o aktörü oynatmak istediler, o bıyıklar nedir, hiç te ergen bıyıklarına benzemiyor...Neyse çıkar ne olduğu? bounce221 07-06-07, 00:11 fragmani tekrar izleidm bence bu güzide zengin kizi falan degil..tamtersi...fakir bir aileden geliyor... -- nfk gercekten benzetmisler...ama niye ayakta dinliyor bizimkiler??? cevizlikek 07-06-07, 01:19 dizinin 15. bölümündeki bıcırıkları hatırlıyor musunuz? defne deniz ışık ve harundan bahsediyorum. o dönemde bu çocuklar da 14 yaşlarında falandı. şimdi bir de 14 yaşındaki recep tayyip karakterine bakın. nerede o bıcırıklar nerede bu bıyıklı genç adam. bu kişilerın aynı yaşta olması mümkün mü? ayrıca 14 yaşındaki bir insan daha çocuk sayılır, o yaştaki bir kişi siyasetten ne anlar ki... o dönemi bilmiyorum tabi, belki de o dönemde siyasetin toplumdaki yeri daha farklı olduğu için insanlar erken yaşta siyasetle ilgileniyor olabilirler. ama yine de bana pek mantıklı gelmiyor. bazı arkadaşlar söylemişler, ben de onlara katılıyorum. recep tayyipi göstereceklerine asıl demirel ve eceviti göstermeliler. önceki bölümlerde demirel itüye gelmişti, hatta ışık fotoğraflarını çekmişti. mesela demirel orada canlandırılabilirdi. bir de rıza ve necdet konuşurlarken demirel ve ecevitten bahsetmişlerdi. oysaki bu iki şahıs dönemin siyasi dünyası içinde son derece önemli isimler. dizide demirel ve ecevite biraz daha yer verilmeli diye düşünüyorum. hiç olmazsa eski milletvekili rıza ya da gündemi yakından takip gürsoylar sohbetleri sırasında bu kişilerden bahsedebilirler. NiliWerda 07-06-07, 01:39 buarada aklima bisi takildi... ozette zuhalin dogum gunune gittikleri yaziyor.. bu zuhal kim???:img-help: benim tahminim su yaseminin arkadasimi hani okuldan? ben o kadinin ismini bilmiyorumda hani o olabilir diye dusundum:img-help: blue ivy 07-06-07, 01:54 fragmani tekrar izleidm ..bu güzide resmen onu taniyan adamin bakislarindan kacdi.. bence bu güzide zengin kizi falan degil..tamtersi...fakir bir aileden geliyor... -- nfk gercekten benzetmisler...ama niye ayakta dinliyor bizimkiler??? guzide dedinde aklima geldi,biraz sacma bir dusunce olabilir ama bu guzide sakin kotu yollara dusmus bir kadin olmasin?eskiden tabii,o adamda onu ordan taniyabilir,gerci sen bilmem kimin kizisin falan diyor ama adam bazi seylere sahit olmustur,zaten guzidenin karakteri bu duruma musait:img-pilot spdr 07-06-07, 05:28 fragmanı dün izledim.. içim acıdı yahu:icon_sorr belki yine beğenmeyenler olmuştur.. ama yasemini çok beğendim ben.. hele ..ölenler bile varmış..ölmesin..sakat kalsın razıyım.. dediği yer:icon_sorr çok gerçekçi ve acıklı olmuş:img-yes: ------- ahmete senin de çocuğun olsun ister miydin dediği kısımda da... çok üzüldüm-ahmete de yasemine de acıdım:icon_sorr ama en sonunda lafını ettirdiler yani bu durumun:hıh ------- güzide fakir bi ailenin kızı değildir kesinlikle.. fakir insanlar adları ve soyadlarıyla bilinmezler değil mi:img-wink: ------- necip fazılın canlandırılması güzel.. onun dışında rte den önce o dönemden demirel ecevit var.. zaten yazmış bazı arkadaşlar da.. onları canlandırsalar çok daha mantıklı olurdu:img-yes: ------- sezon finali oluyormuş bir de demek:icon_sorr tekrarlarıyla yetiniriz artık napalım:img-wink: ------- bu arada arkadaşlar haberler bölümüne dizimize verilen ödülden bahsedilmiş... Türkçeyi güzel kullandığı için... yazdığım bu yazının üstüne bunu söylemem garip kaçabilir:icon_whis ama forum olarak da Türkçemize dikkat edelim.. dizimize yakışır bir forum olsun burası da(zaten öyle gerçi ama..) -------- bir de hs albümü çıksın diye e-posta gönderecektik.. devam ediyor mu o iş?? ne oldu:img-help: nevarya 07-06-07, 06:44 evet zuhal yaseminin akademideki arkadası arkadaslar bu bolum sezon finali mi? hazal_celik 07-06-07, 06:51 ben bişey dicem:1965 yılınca recep tayyip erdoğan imam hatip lisesine girdiyse 1965'te 15 yaşında olması gerekmez mi?dizi de de 16?bana 14 çok küçük geldi ayrıca resimseçici adlı arkadaş zaman atlaması olmuş olabilir demişti bana da öyle geliyo o halde yıl 1968-69'a falan atlar RTE de 18-19 yaşlarında olur ki saygın da öyle çok büyük göstermiyo(saygın 25 yaşında) o halde bu mantıksızlık olmaz değil mi?:img-help: nehir_ksk 07-06-07, 07:01 evet zuhal yaseminin akademideki arkadası arkadaslar bu bolum sezon finali mi? bu bölüm sezon finali değil sezon finali 31. bölüm 29.06.2007 de yani penyes 07-06-07, 07:24 tskler arkdslar. izledim cok gusel bir bolum olcak herhalde.gerci ben yarindan icin kizip izlemicem demistim ama bakalim.RTE nin orda olmasi hic hosuma gitmedi.Onun yerine donemin siyasi hayati ve kararlari uzerinde etkisi olmus Demirel veya Ecevit gosterilebilir.Ama reyting icin yapmislardir kesin,zaten senaryoda sacma sapan bisi oldu.Reyting icin bi havada takla atmadiklari kaldi.peeeehhhh.Yasonun Ahmete ole bisi sormasi ve Ahmetin ona oyle cevp vermsi iyi hosta.Ahmete hic bu durumu soylememenin vicdan azabi ile bakmiyordu.Nasil bir mantiktir bu yarabbi anlamdim.Tas olsa insan icindeki bu sirla catlar yani..Hele bi de seviryorsa hala.Ve artik soylememesi icin hic bir sebebpte kalmamisken..peeeehhhhhh.:img-cool2 by_Travis 07-06-07, 07:38 tskler arkdslar. izledim cok gusel bir bolum olcak herhalde.gerci ben yarindan icin kizip izlemicem demistim ama bakalim.RTE nin orda olmasi hic hosuma gitmedi.Onun yerine donemin siyasi hayati ve kararlari uzerinde etkisi olmus Demirel veya Ecevit gosterilebilir.Ama reyting icin yapmislardir kesin,zaten senaryoda sacma sapan bisi oldu.Reyting icin bi havada takla atmadiklari kaldi. arkadasım recep tayyip erdoganı bende pek sevmem ama recep tayyip daha onceden necip fazıl'a olan hayranlıgını dile getirmisti galiba karsılıklı oturarak konustuklarınıda soylemisti zaten benda dizide pek fazla rolu olucagını sanmıyorum bence orada necip fazlı ile bir konusma olur siir felan okur ve daha sonra gormeyiz zaten kendsi siyasi olaylara fazla karısmamıstır daha cok edebiyat ile ugrasmıtır... spdr 07-06-07, 07:39 by_Travis burda link vermek yasak arkadaşım.. silersen iyi olur... ----- bence rte yi reyting için yapmadılar.. aslında çok mantıksız değil onu göstermeleri... sonuçta şu anda T.C nin başbakanı o:img-yes: sevmek ya da sevmemekle ilgisis yok bence.. yani her konuda az çok eleştirilebilir belki hs ekibi.. ama siyasi olaylarda asla reytinge dayalı iş yaptıklarını düşünmüyorum:icon_whis ama demirel ve eceviti nasıl göstermediler.. adları bile geçmedi-anlayamıyorum ---- kimin siyasetle ilgisi olmadı edebiyatla uğraştı daha sonradan???:img-help: necip fazılın mı?? eğer onu kastettiysen.. necip fazıl için bir partinin içinde yer almadığı vs vs için sadece edebiyatla yoluna devam etti demek yanlış olur... zaten dizide gösterilme amacı da bir görüşe hizmet etmesi ve onun için mücadele etmesi.. rte ile karşılaşması tesadüfi değil.. başka birçok siyasi isimle de tanışıp-konuşup tartışmışlığı var diye biliyorum ben:icon_whis penyes 07-06-07, 07:46 Zaman atlaması yok arkadaşlar. Bu hafta Vedat atıldı. Ve biliyorsunuz vedat hemen ölmedi 6-7 gün komada kaldı. Üstelik daha samsun yürüyüşleri, commerin arabasının yakılması, taylanlar, hüseyin inan, yusuf aslan, zap suyuna köprü yapan üniversiteliler, sinan cemgiller daha bunlar anlatılmadı arkadaşlar. Daha cihan alptekin yok, mahir çayanlar ulaş, hüseyin cevahir yok. Onun için zaman atlaması yok. Eğer RTE şimdi anlatılıyorsa bu 68 dir.ve RTE 14 yaşındadır. Erken politize olmuş bir TC yurttaşıdır. Ki bu bile bugüne ders olsun. 14 yaşında bir insan ve aktif siyasetin içinde. Bu guzelim dizinin icinde 14 yasindaki RTE ne yapiyor.Digerleri fakulteye gidiyor,o 14 yasinda ve bas kosede oturuyor.Ustelik butun hepsinden daha yasli gosteriyor.Cook zorlama olmus cccoook.Olmamis yani.O donemde filizlenen asiri sagci hareketleri gostereceklerse zaten bunu Yasar ve arkadaslarinda izliyorduk.Zaten gundemi yeterince isgal ediyorlar bi tane huzur icinde izledigimiz dizimiz vardi onun icinde de mi onu izliycez.Hic hosuma gitmedi hiccc.Peeeehhh. emosss 07-06-07, 07:48 bencede rte'nin fazla rolü yoktur,ordaki sahneden sonra bide dedikleri yerde şiir falan okur sonra bi daha gösterilmez... bence bu bölüm çok gzl olucak, yaseminin sahneleri bile gzl geldi bana..bide ahmete gerçeği söylerse tam süper olucak.. ya bide fragmnı en güzel yerde kestiler sinir oldum,gerçi ben dudaklarını okuyup anladım ne dediğini... ayrıca kısa bi sürede olsa saygının diziye girmesine sevindim.. by_Travis 07-06-07, 07:52 by_Travis burda link vermek yasak arkadaşım.. silersen iyi olur... ----- kimin siyasetle ilgisi olmadı edebiyatla uğraştı daha sonradan???:img-help: necip fazılın mı?? eğer onu kastettiysen.. necip fazıl için bir partinin içinde yer almadığı vs vs için sadece edebiyatla yoluna devam etti demek yanlış olur... zaten dizide gösterilme amacı da bir görüşe hizmet etmesi ve onun için mücadele etmesi.. rte ile karşılaşması tesadüfi değil.. başka birçok siyasi isimle de tanışıp-konuşup tartışmışlığı var diye biliyorum ben:icon_whis linki sildim bilmiyordum tekrardan ozur dilerim... rte genclik yıllarında yani ogrencilik yıılarında fazla siyasi olaylarla icice degidli yani anlıyacagınız yasar gibi sag-sol catısmasının icinde degildi onu kastettim yoksa onunda kafasında ideolojileri vardır tıpki simdi oldugu gibi...sevip sevmeme konusuna gelince elbette tc basbakanına saygımız sonsuz ben yalnızca sahıs olarak sevmedigimi en azından begenmedigimi belirtmek isterim ... penyes 07-06-07, 07:55 RTE 14 yasinda kasimpasada top kosturmuyormuydu yaw.(futbol uynuyormus ya resimleri felan var)Siir mi okuyormus simdi ogrendim valla.. spdr 07-06-07, 07:57 Bu guzelim dizinin icinde 14 yasindaki RTE ne yapiyor.Digerleri fakulteye gidiyor,o 14 yasinda ve bas kosede oturuyor.Ustelik butun hepsinden daha yasli gosteriyor.Cook zorlama olmus cccoook.Olmamis yani.O donemde filizlenen asiri sagci hareketleri gostereceklerse zaten bunu Yasar ve arkadaslarinda izliyorduk.Zaten gundemi yeterince isgal ediyorlar bi tane huzur icinde izledigimiz dizimiz vardi onun icinde de mi onu izliycez.Hic hosuma gitmedi hiccc.Peeeehhh. o ayakta duranları ve sadece onun oturmasını ben de anlayamadım:img-yes: ama niye bu kadar rahatsız oldun ki... yani tabiki istediğin gibi düşünebilirsin.. ama bence bunu zaten sağcı hareketleri göstermek için yapmış olamazlar.. söylediğin gibi yaşar var...(arkadaşları yok ama:icon_whis ) şimdi başta olan bir siyasinin o zaman ordan çıkarılması-resmedilmesi hoş olmuş bence.. sadece rte diye söylemiyorum.. deniz baykal bile olsa hoşuma giderdi böyle bir ayrıntı benim:img-wink: ------- alisercan abinin yazısını görmemiştim.. gerçekten doğru ama.. orda 14 yaşında çocuk aktif siyasetin içinde.... pek 14 yşında gibi görünmüyor tamam ama... bizim dikkate etmemiz gereken nokta burası bence:icon_whis by_Travis 07-06-07, 08:03 RTE 14 yasinda kasimpasada top kosturmuyormuydu yaw.(futbol uynuyormus ya resimleri felan var)Siir mi okuyormus simdi ogrendim valla.. siir okumasını profosyenelce yapıyoır demedik dizidede izledigimiz gibi boyle toplanmalar falan oluyormus zamanında siirler okunurmus sohbetler edilirmis spdr 07-06-07, 08:07 edit:cok ozur dilerim önemli değil canım..:img-wink: bu arada o dizeleri çok severim.. zindandan mehmede mektup'tan alıntı: Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! Yarın elbet bizim,elbet bizimdir! Gün doğmuş ,gün batmış ,ebed bizimdir penyes 07-06-07, 08:12 srdr seninde dedigin gibi istedigim sekilde dusunebildigim icin,istedigim sekilde de rahatsiz olma hakkim var.Tıpki senin ve diger insanlarin ayni haklara sahip oldugu gibi. Dizide izledigimiz defne,deniz,isik in v.s. cocukluk ve genclik donemlerindeki hizli gecisleri nasil elesirdiysek,RTE nin durumundaki mantiksiz goruntunun de elestirilmesi pek tabiki cok normal.Dizinin sadece verdigi msjlara ve donemin siyasi olaylarina konsantre olup diger mantik,senaryo,dekor,makyaj,cekim,oyunculuk gibi konulari es mi gecicez yani.Bu dizi arkadaslar belgesel degil.O donemin siyasi ve toplumsal olaylarini ayrintilariyla izlemek ve o donemdeki butun siyasi kisilikleri gormek tanimak istiyorsak Can Dundarin belgesel ve kitaplarini okumamiz emin olun bu diziden daha faydali olur.(Veya baska kisilerin..):img-yes: beren_defne 07-06-07, 08:23 Arkadaşlarr bu bölümm harika olucakk bölüm özetine göre... Ahmet ile yaseminin aşkı daha çok büyüyecek... Nejidett ilk defa doğru bi şey yaptı zuhal in doum gününe ısrarla götürdü.... iReMJeLiBoN 07-06-07, 08:25 Evet bencede.. Bu dizi bi belgesel degil kimsenin hayatını anlatmıyor.. Neyse, Fragmanı dün aksam izledim simdi siteye girebildim :) Yaseminle Necdet konusuyorlardı yasemin " ölmesinn... sakat kalsın razıyım.. " derken cok hos dedi bence.. Ve bide Yasemin nerde oturuyor.. Gelen gecen onu ziyarete geliyor.. Ahmetle konusmalarıda cok güzeldi, belki bu bölümün sonunda Rüya senin kızın der ve orada biter.. Veya O zaman su gercegi bilmelisin; deyipte bitebilir :) Umarım söyler zaten sezon finaline 2 bölümCÜK kaldı.. Güzel bi bölüm olması dilegiyle.. Bolbol Defne Deniz, ve siyasi olaylar görmek istiyorum.. Azcıkta Ahmet ve Yaseminin bi zararı dokunmaz.. :D ehlocan 07-06-07, 08:30 Mesajlarınızda kullandığınız usluba dikkat ediniz arkadaşlar...Hakaretvari kelimelr cevap hakkı doğurucu mesajlar yazmayınız...Siyasi tartışma çıkaracak tarzda mesajlardan kaçınmanızı özellikle rica ediyoruz... Sevgiler Ehlocan m.zülal 07-06-07, 08:33 Fragmanı yeni izledim. RTE ilgili yorumlarınızı da okudum. Açıkçası bende okadar yadırgamıyorum. Bugünün başbakanının- o dönmelerdede başka konularda aktif oldunu göstermesi hiçte iğreti gelmedi. 14 yaş konusuna gelince gerçektende orda hiçde 14 yaşında biri gibi durmuyordu.:img-yes: oyuncudanmıdır nedir :D Yaşının 14 olması o toplantılarda yer almıcağı anlmaına gelmez.netten baktım küçük yaşlardan başlayarak her konuda çok faal ve aktif bir yaşantısı olmuş. Milli Türk Talebe Birliğindede başkanlık yapmış.belki 70 lerde bunada yer verirler. Vel hasılı bence yerine göre eceviti, demireli, o dönemlerde bir izi sözü varsa deniz baykalıda göstermeliler.taihi bir yapımda olması gerekende budur :img-yes: _nesli_ 07-06-07, 08:37 necdeetede kafayıyedirtiler şimdi de güzidenin peşine düşmüş onu bulmaya çalışıyo ne hale getirdiler zavallıyıı güzel bi bölüm olur heralde bol bol rüya istiyorum :) penyes 07-06-07, 08:41 necdeetede kafayıyedirtiler şimdi de güzidenin peşine düşmüş onu bulmaya çalışıyo ne hale getirdiler zavallıyıı güzel bi bölüm olur heralde bol bol rüya istiyorum :) Evt ozette necdet guzideyi ariyacak yaziiyordu.Gerci fragmanda bole bisi gormedim ama herhalde Ncdetin bu bolum bayagi kafasi karisacak.:img-help: beren_defne 07-06-07, 08:43 İnş.. Arkadaşlarrın dediği gibi biter ahmet sana bi şey itiraf etmem gerek der sonra rüya senin kızın der... Amaa sornada hemencecik biter orada bence... penyes 07-06-07, 08:44 Yaw arkadaslar Ruya 1961 dogumlu olsa,su an 1968 olduguna gore,7 yasinda olmasi gerekiyor.Bu kiz ne zaman okula basliyacak acaba??? elifk 07-06-07, 09:12 Fragmanı yeni izledim. RTE ilgili yorumlarınızı da okudum. Açıkçası bende okadar yadırgamıyorum. Bugünün başbakanının- o dönmelerdede başka konularda aktif oldunu göstermesi hiçte iğreti gelmedi. 14 yaş konusuna gelince gerçektende orda hiçde 14 yaşında biri gibi durmuyordu.:img-yes: oyuncudanmıdır nedir :D Yaşının 14 olması o toplantılarda yer almıcağı anlmaına gelmez.netten baktım küçük yaşlardan başlayarak her konuda çok faal ve aktif bir yaşantısı olmuş. Milli Türk Talebe Birliğindede başkanlık yapmış.belki 70 lerde bunada yer verirler. Vel hasılı bence yerine göre eceviti, demireli, o dönemlerde bir izi sözü varsa deniz baykalıda göstermeliler.taihi bir yapımda olması gerekende budur :img-yes: 14yasında olup daha buyuk gostermesi dısında RTE olarak karsımıza cıkmasında nıye bır sorun oluyor ki? burda bizler istememmişmiydik necio fazıldan okadar bahsederken bir toplantısını gostersınler diye... iste isteğimiz onumuze geliyor ne var bunda? madem ki RTE gitmis o toplantılara ee gostermeleri özellikle cok hos bence orda kısa sure gosterecekleri belki bi toplantı sahnesinde, birinin gunumuzde basbakan olması,bu cok guzel bır ayrıntı tabiiki o donemın politikacılarınıda gostersinler ama eger o gercekten ;RTE ise o yaslarda bu toplantılara katıldıysa;ki bukadar guzel hazırlanmıs bir dizide gercek karakter koyarken seneyi yası gozardı etmeyeceklerine enaz bizim kadar dikkat edeceklerine eminim,bunu gostermeleride hos bence.. mesela ben sahsen 60 ihtilalinde yargılanan politikacıların durumunu bile merak ediyorum arada onlardanda bahsedebilirlerdi ne olmus onlara diye? bu arada benim babamda 14-15 yaslarında girmis o ortamlara arkadasları aynı ortamı paylastıgı ınsanlar hep cok buyukmus ondan ama yanlarında sırıtmazmısta kucuk durmaz mıs hıc... yanı seyretmeden bence yargılamamalıyız bu konuda emınım ıyıce arastırmadan kronolojıyı goze alarak kurgulamıslardır.... ama yasemının hala ahmete soylemeemkte ısrar etmesı konusunda sonuna kadar konusabılırız...yanı madem inata soylemeyecek bari birbirlerinden ayrı hayatları olsaydı bukadar birbirlerine yakınlar simdi cocuk konusunda fikrinide ogrenmısken zaten ılk annelerının olaylarını konustuklarında bıle soylemesı gerekırken bukadar uzatmaları? yanı 80lere gelındıgınde mı soyleyecekler utanmayacaklar mı hangi yuzle soyleyecekler acaba okadar zaman sonra? korktugumm basıma gelecek bu hastalık ahmetın lehıne olacagına nejdetın lehıne olacak sanırım bosanmayı dusunen yasemın kızı ıcın surdurecek bu evlılıgı... bir_adı_yok 07-06-07, 09:49 fragmanı yeni izledim... yorumlarınızı okudum..... yasemin'i tebrik etmek isterim iyi canlandırmış rolünü..... tahmin etmiyorum ahmet'e o esnada bişey söyliyeceğini.... belki çok söylemek ister ama.... hiç umudum yok...... ... rte konusunada şaşırdım doğrusu..... ama şimdi kendisi başbakan olduğu için hoş bir ayrıntı olmuş. başbakan olmasaymış okadarda önemli olmazdı o sahne........ ....... penyes 07-06-07, 10:20 fragmanı yeni izledim... yorumlarınızı okudum..... yasemin'i tebrik etmek isterim iyi canlandırmış rolünü..... tahmin etmiyorum ahmet'e o esnada bişey söyliyeceğini.... belki çok söylemek ister ama.... hiç umudum yok...... ... rte konusunada şaşırdım doğrusu..... ama şimdi kendisi başbakan olduğu için hoş bir ayrıntı olmuş. başbakan olmasaymış okadarda önemli olmazdı o sahne........ ....... evt haklısın o sahnede soylemiycek gibi duruyor Ruyayi.Zaten Ruyada iyilesince dogum gunu partisine gideceklermis ya az bir ihtimalde olsa belki orda soyler.Ama Yaso Necdetle,Ahmet Ayla ile gittgine gore birbirlerine nasil yaklasicaklar bilemiyorum artik..:icon_sorr cerenimo_ 07-06-07, 10:24 Ahh ahh bıktım artık Ahmet'e yapılan bu zulümden.. Yasemin söylesin artık şu rüya meselesini yeter yaw... Güzide'nin uzun süredir çevirdiği oyunları merak ediyordum bu bölümde ipuçları vermeye başlayacaklar anlaşılan.. Ben fragmanın sonunu anlamadım bu recep tayyip tesadüf olamaz di mi?? bounce221 07-06-07, 11:01 daha 3-4 bölüm var...o yüzden bu bölümde söyliyecegini hic sanmiyorum yaseminin.. birdahaki bölümlerde ahmetin bu bölümdeki sözlerini hatirlayip vicdan azabi ceker ve söyler sonra dizi tatile girer.... bir_adı_yok 07-06-07, 11:03 rte tasedüf değil bence..... şuan başbakan sıfatı bulunmasaydı dizidede yer verilmezdi kanımca...... tamamen şua an ki konumundan öte diye tahmin ediyorum.... nehir_ksk 07-06-07, 11:17 evt haklısın o sahnede soylemiycek gibi duruyor Ruyayi.Zaten Ruyada iyilesince dogum gunu partisine gideceklermis ya az bir ihtimalde olsa belki orda soyler.Ama Yaso Necdetle,Ahmet Ayla ile gittgine gore birbirlerine nasil yaklasicaklar bilemiyorum artik..:icon_sorr partiye yasemin nejdetle ahmet de aylayala mı gidicek??? böyle bişey ne özette gördüm ne de fragmanda öylemiymiş?? bir_adı_yok 07-06-07, 11:22 evet partiye yanlız gidiyolar........ necdet yasemin'i gitmesi için zorluyorda... ahmet ayla'yı neden götürmüyor. belki ayla'nın işi çıkar yada haberi olmaz yine..... spdr 07-06-07, 11:33 rte tasedüf değil bence..... şuan başbakan sıfatı bulunmasaydı dizidede yer verilmezdi kanımca...... tamamen şua an ki konumundan öte diye tahmin ediyorum.... kesinlikle öyledir:img-yes: ------- eski bölümü izledim bugün.. birden kestiler ama anlamadım:icon_whis necdetin babasıyla tartıştığı sahnedeki müzik çok hoşuma gitti... özellikle necdetin tavırlarıyla müzikteki gerilimin artması.. bilmiyorum öyle mi denk geldi.. yoksa tevafuk mu oldu:icon_whis ama çok uymuş:good: Pimolisa 07-06-07, 11:35 Fragmanı sabah sabah izledim yemek boğazımda kalıyordu vallahi:img-cool2 recep tayyip deyince çok şaşırdım. önce benzerliktir dedim hemen foruma girdim ama bizim rte çıktı. bakalım görücez o sahneyi neler olacak. fragmanda en çok ahmetime üzüldüm:sad53: yazık ya nasıl da duygulandı, nasıl baktı öyle :icon_cry: yasemin buna rağmen sözylemezse yuh derim[ ki söylemeyecek kanımca] başka birşey demem. insan o sözlerin yükünü nasıl taşır.:sad53: nejdetin güzideyle konuşacağını tahmin etmiştin. ama hem işten çıkartıp hemde gitmesine bir karar veremedim. bir an önce kararını verse çok iyi olur. kim söyledi hatırlamıyorum bir arkadaş yazmıştı üç kişinin mutsuzluğundan iki kişinin mutluluğu daha iyidir diye. umarım nejdet doğru kararı verir.:img-cool2 nehir_ksk 07-06-07, 11:47 kesinlikle öyledir:img-yes: ------- eski bölümü izledim bugün.. birden kestiler ama anlamadım:icon_whis necdetin babasıyla tartıştığı sahnedeki müzik çok hoşuma gitti... özellikle necdetin tavırlarıyla müzikteki gerilimin artması.. bilmiyorum öyle mi denk geldi.. yoksa tevafuk mu oldu:icon_whis ama çok uymuş:good: bende izledim sabah tekrar bölümü çok kısa sürüyo bi bölümü ikiye bölüp de gösteriyolar nejdete yazık ya babasından çektiği neymiş öyle idilLAMİN 07-06-07, 11:55 fragmanı görünce bende herkes gibi çok şaşırdım.recep tayyip deyince benzerliktir dedim ama öle değilmiş.birşey dikkatimi çekti.kırık kanatlar oyuncuları hatırla sevgiliye transfer olmuş gibiler.önce cansel elçin(yüzbaşı cemal-ahmet)sonra berk hakman(hristo-deniz)şimdi de saygın soysal(yunus-recep tayyip)ama gerçekten acayip benzemiş.bana öle geldi.yine heycanlı bir bölüm bizi bekliyor.ben artık yasemin ahmete rüyayı söylese diyorum.çok uzadı bu konu.ama herhalde bunu sezon finalinde yaparlar. okan can 07-06-07, 12:20 R.T.Erdoğanın katılması beni de çok şaşırttı ama bu bölümden sonra belki bi bölüm daha oynar yada sadece bu bölüm görürüz.Bi arkadaş yazmış "Nejat işler" oynasa daha çok benzredi die..:img-yes: ben bi ara R.T.Erdoğanın N.işlerin dayısı olduğunu bile duymuştum.doğruluk derecesini bilemem ama :icon_whis Filizce 07-06-07, 12:30 Selam, Hatırla sevgiliyi dönem dizisi diyerek izlemeye başladım, Adnan Menderes dönemini eksiklerine rağmen iyi anlatmışlardı. Ancak Deniz Gezmiş'lerin dönemine gelince nedense dizi bocalamaya girdi ve ben diziyi izlemeyi bıraktım. Çünkü ben Deniz Gezmiş'i yumruğu sürekli havada ve slogan atan biri olarak gördüm ve O çok soyut kaldı. Bu durumun onların anısına bir saygısızlık olarak gördüm ve kendimce protesto ederek diziyi izlemeyi bıraktım. Ancak buradan yorumlarınızı okuyordum. Dün tesadüfen fragmanı görünce ve orda RTE'nin adını duyunca açıkçası pes dedim bukadar yalakalık da olmaz. O dönem içinde sağı anlatacak o kadar çok şahsiyet varken neden RTE. Sonra aklıma geldi ATV 'ye hükümet el koymuştu ve ATV artık RTE'nin kanalı olmuştu ve böylesi bir dönem dizisine birden girivermişti. Üstelik o dönemde 14 yaşında olduğu da düşünülürse. Seneryo yazarları ve yapmıcı izleyiciyle dalga geçmeyi birtarafa bıraksınlar artık. Benim gibi RTE'nin adını duyan birçok tanıdığım diziyi izlemeyeceğini söylüyor. Ben de onlara iyi edersiniz dedim. Birde şunu yazıp çıkacağım. Daha önce birkere hs. için mesaj yazmıştım o da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlatmakta dizinin kısır kaldığını ve o dönemi anlatamadıkları için diziyi izlemeyeceğimi yazmak için. Dün RTE adını duyunca dayanamadım ve düşüncelerimi yazmak istedim. Belki birileri görür de diziye çeki düzen verir diye. Çünkü bu yapılan dönem dizisi izlemek isteyenlere yapılmış bir saygısızlıktır. penyes 07-06-07, 12:30 arkdslar ne gusel olurdu biliyormusunuz: hastane koridorunda ahmet ile yaso konusurlarken , yasonun sinir sisteminin en zayif oldugu,en duygusal oldugu o zamanda ahmetin ole bi cevap vermesinden sonra kelimeler agzincan cikiversin.deyiversin Ruya senin kizin diye.Soyledigine kendi bile inanamasin ama kelimeler cikmis olsun.Bence tam yeri olurdu.Ruyanin iyilesmesi icin verilen cabalarda , diger olumsuzluklarin onune gecebilirdi boylece..Ama malesef 31. final bolumunde olur herhalde bole bisi.Belki orda bile olmaz tam soliyecekken bi daha ki sezona kalir her sey..:dito emosss 07-06-07, 12:57 arkdslar ne gusel olurdu biliyormusunuz: hastane koridorunda ahmet ile yaso konusurlarken , yasonun sinir sisteminin en zayif oldugu,en duygusal oldugu o zamanda ahmetin ole bi cevap vermesinden sonra kelimeler agzincan cikiversin.deyiversin Ruya senin kizin diye.Soyledigine kendi bile inanamasin ama kelimeler cikmis olsun.Bence tam yeri olurdu.Ruyanin iyilesmesi icin verilen cabalarda , diger olumsuzluklarin onune gecebilirdi boylece..Ama malesef 31. final bolumunde olur herhalde bole bisi.Belki orda bile olmaz tam soliyecekken bi daha ki sezona kalir her sey..:dito bencede tam yeri tam zamanı ama malesef olmıcak... bende artık şüphelenmeye başladım bi dahaki sezona kalmasından.. sezon finali deniz gezmişin idamıyla biticekse ona ağırlık verirler diye düşündüm.. ya bu sezon söylese ne güzel olur, yoksa geçmez bu 3 ay..bide tam söylerken bitermiş ahmet'in verdiği tepkiyi göstermezlermiş, o daha fena olur herhalde.. gzn 07-06-07, 13:21 bnce sezn finalinde yasemn ahmet'e gerçeği söylicek ama bu olay sezon finalina kalmsn hmn olsn o sahneyi çok merak ediyorum.. zuzuum 07-06-07, 13:23 aklıma bişey geldi şimdi güzide işi bırakıyo ya nercdet peşimden gidiyo bence nercdet le ayrılığı için deilde onu tanıyan o adam yüzünden işi bırakıyo olabilir necdet te onsuz olamıyo ya hani aramaya kyulmuştur onu ve ona aşık olduunu anlamıştır belki >>miray<< 07-06-07, 13:24 recep tayyipin ne aradigini bende cözmüs degilim... keske kirik kanatlardaki cocuk baska bir karakter olarak girseymis diziye (prd ismini bilmiyorumda) siyasi konulardada cok bocalamaya baslicaklar bu gidisle....rte de girdigine göre NiliWerda 07-06-07, 13:38 evet zuhal yaseminin akademideki arkadası arkadaslar bu bolum sezon finali mi? hmm ok cevap icin sagol canim... sezon finali 29 haziran:img-wink: sevimli.girl 07-06-07, 13:50 ya niye bu kadar çok ahmetin öğrenmesini istiyosunuz o zaman necdet ne olcak bu zamana kadar o kıza babalık etti. ha ahmet bilse oda yapardı. ama şimdi artık söylerse rüyayı da düşünmesi gerekir. necdet zavallım ortada kalcak. eğer sölerse bana göre necdeti enayi yerine koymuş olcak. badger 07-06-07, 14:59 ya niye bu kadar çok ahmetin öğrenmesini istiyosunuz o zaman necdet ne olcak bu zamana kadar o kıza babalık etti. ha ahmet bilse oda yapardı. ama şimdi artık söylerse rüyayı da düşünmesi gerekir. necdet zavallım ortada kalcak. eğer sölerse bana göre necdeti enayi yerine koymuş olcak. Necdet enayi yerine falan koyulmuş olmaz, çünkü bu işe herşeyi bilerek kalkıştı, aralarında taa ki Ahmet Aylayla nişanlanıncaya kadar duygusal anlamda yani Necdetin hep umut ettiği ama Yaseminin karşılık veremediği bir yaklaşma olmadı...Yasemin ile evlenmesinin tek nedeni çocuğunu gayrimeşru doğmaması ve Yaseminin bu konuda çıkmazda olmamasını sağlamak içindi..En azından Yasemine söylediği ve kabul ettirdiği gerçek buydu ama onun niyeti hep Yaseminin onu sevip gerçek bir aşkla evliliklerini sürdürmeleriydi, Yasemini bir şekilde Ahmetten çekip aldı ama onun kalbine dostluktan başka bir şekilde giremedi, o yüzden Necdetin evdeki hesabı çarşıya yani Yasemine uymadı.. O yüzden ona acınacak bir şey yok hatta kızılacak şeyler var, bazı gerçekleri hep gözardı etti, Pollyannacılık oynadı, Rüyayı hep bir şeklde koz olarak kullandı, Ahmeti hiçbir kabahatiolmadığı halde yok saydı..Kendi sevgisine yani Yasemine sahip olmak için kendi hayatı da dahil 4 kişinin hayatına kota koydu...Son olarak da bu kervana Güzideyi de koydu..O yüzden bazı işlere kendi kalkıştı, taşın altına elini sokan da o..Kimse alnına silah dayamadı...Minnet ve vicdanla durumu sömürmekten başka bir şey yapmadı... Kısacası kendi düşen ağlamaz, zorla kimseyi kendisinde gönül yoksa kabul ettiremezsin, bunu hep unuttu. -çisil- 07-06-07, 15:07 yaa arkadaşlar ahmetin rüyanın kendi kızı olduğunu bilmesinden doğal bişey varmi.. sonuçta o onun yani..hem recep tayyip ne alaka ben de anlamadım..umarım yalakalık uğruna yapılmış bişey değildir..yoksa gerçekten yazık olurr..hadi diziye koydunuz..fragmanada koyunca insan altında art niyet arıyo..zaten deniz gezmişi de öcü gibi göstermelerinden anlaşiliyo ama neeysee...yaa bu arada ilk bölümler ne kadar da güselmiş.ama kesik kesik vermelerine sinniirr oluyorumm.. ciddenn acayip güzelmiş..umarım ahmetle yaso an yakın zamanda birleşiiiiiiirleeeeerr badger 07-06-07, 15:11 Bir insanın öz evladını ya da öz ebeveynin nerede olduğunu ya da kim olduğunu saklayamazsınız..İsterse çok kötü, hayırsız da olsa...Her ne kadar başkası tarafından yetişitirlmiş de olsa bir çocuk, ana babasının kim olduğunu bilmek ister, bu son derece iç güdüsel bir davarnıştır ve meraktır..Herkes kökeninin ne olduğunu öyle ya da be öyle bilmek ister.. Evlat sahibi olmak bir insanın hayatındaki en önemli olaylardan biridir...Üreme içgüdüsü, insanların doğasında var, yoksa dünyada bu kadar milyalarca insan olmazdı...Bir insan bu hayattan göçüp gittiğinde ardında kendinden bir parça bırakmak ister ve ayrıca şuna herzaman inanmışımdır, bir evlat insanı hayata bağlar...onun yaşama amacı haline gelir... çoğu ebeveyn, başkası için kolay kolay yapmayacağı şeyi evladı için yapar... Kaldı ki Ahmetle Rüyanın böyle bir şansları olmadı, daha doğrusu verilmedi, Necdet ve Yasemin tarafından gerekçeleri ne olursa olsun...ve bu son derece adil ve insani olmayan bir durum... sensitivecat 07-06-07, 15:13 yaa arkadaşlar ahmetin rüyanın kendi kızı olduğunu bilmesinden doğal bişey varmi.. sonuçta o onun yani..hem recep tayyip ne alaka ben de anlamadım..umarım yalakalık uğruna yapılmış bişey değildir..yoksa gerçekten yazık olurr..hadi diziye koydunuz..fragmanada koyunca insan altında art niyet arıyo..zaten deniz gezmişi de öcü gibi göstermelerinden anlaşiliyo ama neeysee...yaa bu arada ilk bölümler ne kadar da güselmiş.ama kesik kesik vermelerine sinniirr oluyorumm.. ciddenn acayip güzelmiş..umarım ahmetle yaso an yakın zamanda birleşiiiiiiirleeeeerr çok haklısın canım gerçekten de recep tayyip ne alaka anlamadım yalakalık içinse ayıp oluyo biraz :icon_whis ben sabahları izliyemiyorum ya tekrarlarını keşke akşama doğru saat 3'te yada 4'te yayınlasalar benim okul anca bitiyo valla ....:) artık yaso ile ahmet birleş ne olur bunu dört gözle bekliyorum..:img-wink: :icon_whis TrU 07-06-07, 15:18 ben bu diziyi son zamanlarda rastladıkça izlemeye başladım önceden de konusunu arkadaşlarım sağolsun biliyordum bu yüzden hiç göz atma zahmetine katlanmadım çünkü tam ayrıldıkları sıorada hamile olduğunu öğrenen kız ve çevreye rezil olmamak için başkasıyla evlenip (tabii bu adamın da kendisine başkasının çocuğunu doğuracağı halde aşık olduğundan KESİNLİKLE habersiz -o kadar bakıp da görmeyen bir tip yani-) sonra da evliliğinin 6. ayında doğurması ve milletin çocuğun kocasından olduğuna inanması bana hiççç inandırıcı gelmiyor bir de ahmet denen adamın da hiç mi aklına gelmiyor onun kendi çocuğu olabileceği hayret bişey ya.. siyasi olayları işlemesi güzel ama tabi tüm bunları "katışıksız bir aşk hikayesinin" arasına sıkıştırmalı ki insanlar o bahaneyle izlerken arada bakmak zorunda kalsın yoksa yasemin&ahmet&necdet üçgeni olmasa reytingler ne olur çok merak ediyorum.. şimdi bir de rte çıktı başımıza bazılarımız da hale "objektif" olmaktan behsediyor :img-hyste PES arkadaşlar PES size başka bir şey denmez... badger 07-06-07, 15:34 ........şimdi bir de rte çıktı başımıza bazılarımız da hale "objektif" olmaktan behsediyor :img-hyste PES arkadaşlar PES size başka bir şey denmez... Niye bu kadar RTE a takıldınız anlamadım, gösterilebilinir..O da sonuçta diğer siyasi şahsiyetler gibi Türk siyasi yaşamının bir parçası...Her gerçek kişilik sonuçta gerçeklikleriyle diziye katılacaksa bunun bir zararı olmaz diye düşünüyorum..Ayrıca RTEnin bir Necip Fazıl hayranı ve şiirlerini son derce iyi okuduğunu da biliyoruz, onun orada gösterilmesinin bir sakıncası yok..Onların siyasi hayata katılımlarının da hangi süreçlerden geçtiğini öğrenmemiz için bir fırsattır..Benim tek kafamı karıştıran mevzu, Erdoğanı canlandıran karakterin biraz olgun duruşlu olduğu yani o dönemde daha genç olduğunu düşünürsek biraz ters geldi... Fakat ben, özellikle Demirelin, Türkeşin ve o dönemlerde CHP de parlayan Ecevitin anlatılması ve canlandırılmasını da istiyorum..Önümüzdeki dönem, Teknokratlar dönemi, o süreci hazırlayan dönemi de görmek istiyorum..Kıbrıs olaylarının EOKA baskılarının arttığı dönemler...Bunları da izlemek veya duymak istiyorum...Üniversitelerdeki huzursuzlukların artması ve olayların nedenleri bile tam olarak ifade edilmiyor, sırf mitingler sahneleriyle geçişiyor... Geçtiğimiz bölümde ben yurt baskınının olmasına gelen süreyi biraz daha bilgilendirici birkaç cümleyle bile olmasını tercih ederdim.. sensitivecat 07-06-07, 15:39 ben bu diziyi son zamanlarda rastladıkça izlemeye başladım önceden de konusunu arkadaşlarım sağolsun biliyordum bu yüzden hiç göz atma zahmetine katlanmadım çünkü tam ayrıldıkları sıorada hamile olduğunu öğrenen kız ve çevreye rezil olmamak için başkasıyla evlenip (tabii bu adamın da kendisine başkasının çocuğunu doğuracağı halde aşık olduğundan KESİNLİKLE habersiz -o kadar bakıp da görmeyen bir tip yani-) sonra da evliliğinin 6. ayında doğurması ve milletin çocuğun kocasından olduğuna inanması bana hiççç inandırıcı gelmiyor bir de ahmet denen adamın da hiç mi aklına gelmiyor onun kendi çocuğu olabileceği hayret bişey ya.. siyasi olayları işlemesi güzel ama tabi tüm bunları "katışıksız bir aşk hikayesinin" arasına sıkıştırmalı ki insanlar o bahaneyle izlerken arada bakmak zorunda kalsın yoksa yasemin&ahmet&necdet üçgeni olmasa reytingler ne olur çok merak ediyorum.. şimdi bir de rte çıktı başımıza bazılarımız da hale "objektif" olmaktan behsediyor :img-hyste PES arkadaşlar PES size başka bir şey denmez... belki fikirlerinde haklılık payı var ama reyting alan diğer dizilere göre konusu ve amacı farklı bir dizi en azından bana göre tabiki günümüz de hangi kanalı açarsan aç aşklar ve ayrılıklar konusu işleniyor bi çok reyting alan magazin programıda bu yüzden izlenmiyomu yoksa ben mi yanılıyorum bu dizi de dediğin gibi ilgi çekici bi olay olmadan belki bu kadar reyting alamazdı ama sonuçta burda sadece onların aşkı tartışılmıyo siyasi olayların da ne kadar doğruluk payı var bunlarda bu dizi sayesin de tekrar bi düşünce yaratıyo hem siyasilerce hemde bu diziyi izleyen bi çok insan tarafından bu konu tekrar tartışılıyo nerelerde ne kadar haklılık payı var nelerin tekrar yaşamak istemiyoruz ve ne yapmamız lazım diye düşündürüyo yani burdaki aşk çok güzel şeylerede vesile oluyo ne anlatılırsa anlatılsın bence dizimiz izlenmeye değer:img-wink: :img-wink: sensitivecat 07-06-07, 16:02 fragmanı görünce bende herkes gibi çok şaşırdım.recep tayyip deyince benzerliktir dedim ama öle değilmiş.birşey dikkatimi çekti.kırık kanatlar oyuncuları hatırla sevgiliye transfer olmuş gibiler.önce cansel elçin(yüzbaşı cemal-ahmet)sonra berk hakman(hristo-deniz)şimdi de saygın soysal(yunus-recep tayyip)ama gerçekten acayip benzemiş.bana öle geldi.yine heycanlı bir bölüm bizi bekliyor.ben artık yasemin ahmete rüyayı söylese diyorum.çok uzadı bu konu.ama herhalde bunu sezon finalinde yaparlar. haklısın gerçektende kırık kanat oyuncuları buraya taşınıyo gibi...:img-hyste :img-hyste ben hiç sanmıyorum daha ahmet ayla ile evlenecek ve çocukları olmayacak ve rüya yı ondan sonra öğrenecekmiş yani ben öyle biliyorum yani gelecek sezon ögrenir ....:good: spdr 07-06-07, 16:06 edacım hoşgeldin:img-wink: bence de hs izlenmeyi hakeden bir dizi:img-yes: başka söz söylemeye de gerek yok bence:hıh ------ rte yi göstermelerinin yalakalıkla ne alakası olabilir ki.. zaten mümtazer türköne önermiş bunu.. ki hiç bir siyasi oluşum içinde değil şu an bildiğim kadarıyla.. kanal da onu göstermekle ne kazanablir ki.. yalakalık olacaksa bunun bir sebebi ve daha önemlisi sonucu olmalı yani:img-yes: ------ yarını iple çekiyorum:img-yes: ahmetle yasemin arasında bir şeyler olsa keşke doğum günü partisinde:img-blush rüya hakkında uzun uzun konuşsalar hastanede:icon_whis :icon_sorr bir_adı_yok 07-06-07, 16:18 ahmetle yasemin arasında bir şeyler olsa keşke doğum günü partisinde:img-blush rüya hakkında uzun uzun konuşsalar hastanede:icon_whis :icon_sorr ne güzel yazıyosun spdr bal damlıyor ağzından, lakin olacak işler değil bunlar malesef.... ........... ayrıca rte konusunu yalakalıkla ne alakası var..... adam şu an, altını çizerim şu an başbakan sıfatında olduğu için canlandırmışlar... şu an deniz baykal olsayd,ı rte'yi değilde eminim onun gençliğinden bir kesit sunarlardı. şeboist 07-06-07, 16:23 ağzından bal falan damlamıyor.ben resmen iğreniyorum onlardan.adını duyunca bile tiksiniyorum.yanyana görmeye hayatta tahammül edemem.bir kere kendilerinden nefret ettirdiler.birlikte olsalar neye yarar?iyice gözümüzden düşerler olacağı o.keşke mişelim hiç gitmeseydi.en iyisi oydu.yazık oldu kıza.:img-in_lo esma&selim 07-06-07, 16:30 bende sinem gibi düşünüyom valla ilk bölümleri izliyorum da ahmetin bir anda yasemine aşık olması çok saçmaydı zavallım mişelde tek başına kala kaldı ayla ile evleneceğine bari mişelle evlenseydi eğer sezon finali onların evlenmesiyle biterse çok iğrenç olur :'( şeboist 07-06-07, 16:33 selin böyle düşünmene sevindim.mişel geri dönse diyorum ama aamed onun gibi birini haketmiyor.inan onları görünce midem bulanıyor.bana bundan başka bir his vermiyorlar.dediğin gibi aamedin aşık olması da çok saçmaydı.zaten ikisinin de aşık olduğunu düşünmüyorum.hayatımda böyle bir ikili daha görmedim.sadece iğrençler diyorum.ah mişelim umarım senin kıymetini bilen biri çıkmıştır.:img-in_lo esma&selim 07-06-07, 16:37 valla mişel aylaya bin bansar bence kız güzeldi şekerdi ; ayla ise tam tersi soğuk nevale bari sevimi dinleyip evlenmese bu buzdolabıyla üfff özge_letyy 07-06-07, 16:37 kanka inşallah onu hak eden birini bulmuştur michelle:hıh en çok onu seviyordum bazıları gibi çekilmez değildi:hıh aamed de derdine yansın gül gibi kızı kaçırdı elinden kimlere kaldı:hıh spdr 07-06-07, 16:37 onlar insanın midesini bulandıracak bir şey yapmıyorlar.. üstelik de iğrenç vs denmeyi hiç haketmiyorlar.. sevmeyebilirsiniz ama bu şekilde ifadeler kullanmanız çok yanlış... bunu da anlatmanın bir usulü üslubu var değil mi.. -------- yasemin ahmete rüyayı söylemeyecek belli de.. çocuk sahibi olmaktan vs bahsedebilirler... öyle bir iki cümleyle kalmasa keşke:img-yes: :img-blush şilimsi 07-06-07, 16:38 Bencede en iyisi mişeldi.. Kızdan bir kere olgunluk fışkırıyor..Ahmet ayrılmak istediğinde aldı bavulunu sessizce gitti.. Yasemin'in Ahmet'e yeni bir hayat kur falan demesi olgunluk değil.. Olgunluk mişelin yaptığıydı..Yasemininkiler saçmalıktan baka bilşey değil.. Ayrıca bu saatten sonra birlikte olsalar kaç yazar?Neye yarar yani? şeboist 07-06-07, 16:39 valla aamed isterse aylayla evlensin.hiç umrumda değil.çünkü o da karaktersizin teki.inşallah evlenir de acı çeker.mişele yaptığının intikamı olmalı.bende en çok mişeli seviyorum.:img-in_lo aşıklarmış peh papucumun aşıkları.:img-hyste siz beni mi kandıracaksınız?:icon_whis iğreniyorum sizden...:hıh beren_defne 07-06-07, 16:43 Ahmett bir kere karaktersizin birisi dğeil.. Acıı çok çekti ahmett 5 - 6 yıl boyunca... Mişelllden ben açıkçası nefret ediyordumm... spdr 07-06-07, 16:43 bu arada yaşar rızayla tanışacaktı değil mi bu bölüm.. rıza nasdıl tepki erecek acaba.. yaşar da değişik bir tip valla.. bugün kaç genç var sevdiği kızın ailesiyle tek tek tanışan:icon_whis en azından bundan şikayet etmeyen... ----- diğer karakterlerden bahsetmiyorum.. çünkü umrumda değiller... yani insan umrunda olmasa adlarını ağzına almaz değil mi.. ben öyle yaparım en azındanbye şilimsi 07-06-07, 16:45 Bende sevmiyorum onları sinem abla ama sende biraz fazla sert konuşuyorsun..mehmetle sevim hakkında senin söylediklerini söyleseler(bu sözleri hak edecek birşey yapsınlar yapmasınlar) ağzını burnunu dağıtırım diye girersin foruma.. tamam bende sevmiyorum yasemini..ahmetle birlikte olmalarını istiyorum ama eskisi gibi olacaklarsa!hoş bu saatten sonra bir önemi kalmadı ya! ama sende biraz yumuşak bir dille anlat be ablacım..rahatsız oluyor sonuçta onları sevenler.. OXFORD 07-06-07, 16:45 R.T.Erdoğanın katılması beni de çok şaşırttı ama bu bölümden sonra belki bi bölüm daha oynar yada sadece bu bölüm görürüz.Bi arkadaş yazmış "Nejat işler" oynasa daha çok benzredi die..:img-yes: ben bi ara R.T.Erdoğanın N.işlerin dayısı olduğunu bile duymuştum.doğruluk derecesini bilemem ama :icon_whis böyle birşeyin doğru olmasını beklemiyorsunuz herhalde.nejat işler ve rte...bir daha düşünmekte fayda var.aralarındaki benzerlik tamam ama ikisi de başka dünyaların insanları.özellikle söz konusu NEJAT İŞLER olunca...kendisi böyle bir rolde oynaması asla kabul etmezdi. bir arkadaş kk oyuncuları geliyor demiş.bunda herhalde tomris hanım'ın bir etkisi vardır.yapımcı aynıydı...umarım bu sadece cansel elçin ve saygın soysal ile sınırlı kalır:icon_whis şeboist 07-06-07, 16:46 canseli seviyorum diye aamedi koruyacak değilim.karaktersizin teki işte.mişelimi bir paçavra gibi bir köşeye attı.bu bana yanık hop diğerini at köşeye.:img-hyste inşallah onu da atarlar bir gün.bunu çok isterim.acı çektiğini ben hissetmiyorum canım.hele yaseminin hiçbir duygusunu hissetmiyorum.yarın yine mükemmel oyunculuğunu konuşturacak o zaman görürüz.:img-hyste cerenimo_ 07-06-07, 16:48 bu bölümde recep tayyip erdoğanın canlandırılıyor olması en azından bu haftalık reytinglere yansır diye düşünüyorum.. özellikle de bugünkü konumundan dolayı diziye aktarılış biçimi şimdiden tartışılmaya başlandı.. neyse en azından diziye yarar :img-yes: :img-yes: bir_adı_yok 07-06-07, 16:55 sinem yasemin&ahmet aşkı hakkındaki yorumlarına saygı duyarım....... katılmadığım bir husus var ahmet yasemin'e hemn nasıl aşık oldu demişsiniz..... bunda etkili olan yasonun defterien yazdıklarıydı ve bu da gayet mantıklı..... ama sonradan yaşanalarda bende gerek yasemin olsun gerek ahmet olsun kızdığım zamanlar çok oldu ve halada oluyor...... olaylar istediğim gibi gelişseydi benim için problem olmazdı..... cevizlikek 07-06-07, 16:58 recep tayyip'in dizide canlandırılmasından kesinlikle rahatsız değilim, bilakis memnunum. ama ona gelinceye kadar dizide ecevit ve demirelin gösterilmesi daha mantıklı olurdu. ileride kıbrıs barış harekatı olacak mesela, onun altyapısını şimdiden hazırlamaları, ecevitin demirelin görüşlerine yer vermeleri lazım. aslında galiba biraz fazla şey bekliyoruz biz bu diziden. çünkü ne menderes dönemi ne de deniz gezmiş dönemindeki sağ-sol oluşumları nedenleri niçinleri ile birlikte anlatılmıyor bu dizide. mesela şu anda tekrar gösterilen ilk bölümlere bakın, gürsoylar memleketi ne hale getirdi diye menderesi eleştirip duruyorlar, ama ne hale getirdigini bir türlü söylemiyorlar. rıza kışlalar kaynıyor diye söyleyip tutuyor, ee durup dururken kaynamıyor ya bu kışlalar, birisi de çıkıp söylesin neden kaynadığını. ayrıca recep tayyip'in yaşı konusunda gerçekten saçmaladıklarını düşünüyorum. dizinin başındaki çocuklar (deniz ışık defne) da 13-14 yaşlarındalardı. bir de recep tayyip'e bakın o da 14 yaşında. dizi kendi içinde tutarsız. şeboist 07-06-07, 16:59 bence bu ikili hiç mantıklı değil. :) madem yazılanlardan etkileniyor gelin biz de yazalım.belki bize de aşık olur.:img-hyste aamed ne yaparsa yapsın bana yaranamaz.onun gibi bir aşık olmaz olsun.ayrıca çok pısırık... :hıh dediğiniz gibi ayla onu elinde oynatsa iyi olur.çünkü bunu haketti.:img-yes: Tavuskuşu 07-06-07, 17:06 Bugün girdiğim deneme sınavında edebiyat kısmında Necip Fazılı sormuşlar.Çile kitabından filan bahsetmişler.Aklım direkt diziye kaydı.Yaşarın ışığa o kitabı verişi,denizin görünce kızması aklıma geldi.Böyle de yapılmaz ki tam sınav oluyoruz aklım başka yerde.Benim gibi birine yapılmaz.Bu arada Necip Fazılın resmini görmüştüm dizideki oyuncuya çok benziyor.Gerçi RTE'yi şiir okurken gördüğümde bir an o sandım ne alaka çok genö dedim ama sonra anlaşıldı. spdr 07-06-07, 17:07 dizinin reytinge ihtiyacı yokkii. sadece rte yi görüp o bölümlük izleyenler bir dahaki bölüme yine izlemez nasılsa:icon_whis bence de demirel ve eceviti göstermeliler.. deniz gezmiş bu kadar ön plana çıkmış tamam anlatsınlar da... onları bu kadar gözardı etmelerini anlayamıyorum.. şimdi bu diziyi izleyen biri çıkıp da yarın tv haber bültenlerinde... o dönemin başbakanı deniz gezmiş derse hiç şaşırmam:img-hyste ------- necdet neler yapacak yarın onu da merak ediyorum.. güzideden hem ayrılıp hem araması falan çelişkili.. ama birinin yaptıklarına kızmak onu yerden yere vurmak demek olmasa gerek.. o yüzden de burda bırakıyorum.. ama garip davranıyor sanki:icon_whis yaren_ben 07-06-07, 17:07 Ahmet mişel'i çok üzdü onun ahını aldı oyüzden de yaseminle kavuşamadı acı çekti bence... bir_adı_yok 07-06-07, 17:08 DENE Bİ BELKİ OLUR SİNEM........ şöyle en romantiğinden bi kitap yazıp cansel'e gönder.... etkilenmiyeceği n malum...... hem bu bir dizi olabilir yani...... şeboist 07-06-07, 17:10 ben canselden değil aamedden bahsediyorum farkındaysanız.aamede yazıp göndersem emin olun etkilenir.:img-hyste tamam bir dizi ama hikaye bu kadar da abuk olmaz kuzum.:img-hyste spdr 07-06-07, 17:10 Ahmet mişel'i çok üzdü onun ahını aldı oyüzden de yaseminle kavuşamadı acı çekti bence... bu bir dizi olmasaydı öyle de düşünülebilirdi tabi:):icon_whis ama şimdilik dizinin uzaması için kavuşamamış görünüyor bence:):) mericik 07-06-07, 17:14 Herkese selam Yorumlarınızı okudum çok güzel şeyler yazmışsınız yüreğinize sağlık:good: Bazı arkadaşlar yaso ve ahmeti sevmiyolarmış olabilir saygı duyarım ama biraz daha uslüba dikkat edilirse sevinirim. Özet gelmiş Rüya bebeğim atlatıyormuş hastalığı hepimize geçmiş olsun. Bizimkiler bir türlü onları basamayan zuhalin doğum günü partisine gidiyorlarmış.Hala birbirlerine aşıklarmış(biliyoruz zaten)Nejdet sen koş güzidenin peşindebye Fragmanı da gördüm(hem de iki defa)Rüya baygındı galiba bitanem ya Nejdet ve yasemin birbirlerine kenetlenmişler ağlıyorlar:img-cray: Dizimize RTE da katılıyor.Saygını çok benzetmişler.Bilgilerinizden yola çıkarak 14 yaşında olması gerekiyormuş rte nın.Kesin zaman atlaması olacaktır hem rüya bu kadar çabuk zamanda iyileşemez. Vedat demircioğlunun cenazesi var;temsili bir tabutla. Yaso ahmete çocuğun olmasını istermisin diyo ahmette isterim hele annesi sen olursan gibi birşey söylüyor. 31. bölümde sezon finali varmış bence deniz gezmişin idamı ve rüyanın öğrenilmesiyle biter gibi yaren_ben 07-06-07, 17:14 necdet neler yapacak yarın onu da merak ediyorum.. güzideden hem ayrılıp hem araması falan çelişkili.. ama birinin yaptıklarına kızmak onu yerden yere vurmak demek olmasa gerek.. o yüzden de burda bırakıyorum.. ama garip davranıyor sanki:icon_whis[/QUOTE] Necdet yasemine hala aşık ama güzidenin ona gösterdiği yakınlığı ve sevgiyi daha önce hiçbir kadından da görmemiş.Bu ilgi ve sevilmek çok hoşuna gitti. Bu yüzden kafası karıştı ikilem yaşıyor bocalıyor ama sonunda ne yapacak bende çok merak ediyorum. cerenimo_ 07-06-07, 17:15 dizinin reytinge ihtiyacı olmadığına emin misiniz?? bence 4.lük çok da büyük bir başarı değil en azından ilk 3te sabitlenmek gerekir... bir_adı_yok 07-06-07, 17:17 sen nasıl istersen...... düşünki sana yıllardır biri meğer sayfalar dolusu aşkını yazmış.... ve buda bi şekilde senin eline geçti...... o kişiye aşık olmasan bile etkilenmezmisin..... etkilenebilirsin büyük ihtimal...... e bu da dizi olduğu için ahmet etkilenmekle kalmayıp birde aşık oldu yasemin'e. spdr 07-06-07, 17:17 Herkese selam ama biraz daha uslüba dikkat edilirse sevinirim. 31. bölümde sezon finali varmış bence deniz gezmişin idamı ve rüyanın öğrenilmesiyle biter gibi keşke ikisiyle birden bitse.. gerçekten muhteşem final olurdu o zaman:good: cevizlikek 07-06-07, 17:18 yasemin-ahmet-necdet üçgeninde ortaya çıkması gereken bir sır daha var bence. ahmet nikaha geldi, necdet bunu gördü, hatta yanlış hatırlamıyorsam necdet ve ahmet o sırada konuştular. yasemin ahmetin nikaha geldiğini görseydi, ayrılmak istemediğini anlayacaktı ve belki de evlenmekten vazgeçecekti. zaten o çok fedakar ve iyi niyetli necdet bu yüzden gizledi yaseminden. bence yasemin ahmetin nikaha geldiğini ve necdetin bunu kendisinden gizlediğini öğrenmeli. belki o zaman necdetin sandığı kadar fedakar ve iyi niyetli olmadığını anlayıp ona minnet borcu olduğunu düşünmekten vazgeçer. bounce221 07-06-07, 17:19 ya bence ecevit demirel vs bunlarda daha gösterilicek..merak etmeyin :img-yes: rte ise bu bölüme iyi uyuyor...cünkü bildigimiz gibi nfk siirlerini cok begenen biri rte..e bundan daha iyi bir yerde rte koyabilirlermiydi ?!ne güzel necip fazilin oldugu bir bölüm hazirlamisken...iyi uymus bence... zaten trnin basbakani->gencliginde ne yapmis..bence enteresan ve iyi olmus...uzatilicak bir konu degil..hele bu yüzden diziyi izlemeyiceklerini söyleyenleri saygim var ama anlamis degilim..neyse...(rte zaten fazla görecegimzi sanmiyorum) şeboist 07-06-07, 17:22 etkilenmek başka bir şey aşık olmak başka bir şey.aamedinki aşk falan değil.o karakterde birine inanamam.bana hiç aşık numarası yapmasın.diğer şahıstan hiç bahsetmiyorum bile.:img-hyste spdr 07-06-07, 17:22 aslında ahmetin etkilenmesi öncelere dayandığı için de defter o kadar etkiledi bence:img-yes: sonradan anladık tabi yaseminin zamanında onun ilgisini önceden de çektiğini dolayısıyla önceden de hakkında olumlu fikirlere sahip olduğu birinin yazması etkilemiş olmalı onu:img-yes: tek başına defter değil yani kanaatimce:img-yes: :img-blush not:öncelere kısmını yanlış anlayanlar olmuş.. defteri okumadan önce-yani hikayeyi izlemeye başladığımız yerden sonrasını kastediyorum:img-yes: şeboist 07-06-07, 17:25 aamed yıllar sonra domatesi gördüğünde onu hatırlamadı bile.eskiye nasıl dayanıyor olabilir?:img-hyste diyorum ya bunlarınki palovre palovre palovre :icon_whis :img-hyste etkilenmesini yerim onun ben.:img-blush :img-hyste spdr 07-06-07, 17:25 dizinin reytinge ihtiyacı olmadığına emin misiniz?? bence 4.lük çok da büyük bir başarı değil en azından ilk 3te sabitlenmek gerekir... en azından seneye ilk ikide sabitleneceğini düşünüyorum şahsen.. bir de diğer dizilerden farklı ve onlara göre-ne kadar kızsam da zaman zaman.. farkını ortaya koymuş bir dizi olduğu için önemli değil dedim reytinglere.. yoksa 1.lik varken başka hiç bir derece yeterli olmaz:):) beren_defne 07-06-07, 17:26 Evett cnmm sadece o sebeple aşık olmadı ahmett... Eskidenn yakınlaşmaları aşkları yine vardı o yüzden di.. Tekk neden defter değil ama o aşkı sonradan fark etti.... bir_adı_yok 07-06-07, 17:26 benim anlatmak istediğim sinemim kurguda bir hata olmadığı.. ahmet'in nasıl hemen aşık olması filan...... ama bu aşkı en iyi şekilde yansıtırlar yansıtamazlar orası ayrı..... ben baştaki kurgudan memnunum ama gidişattan değil...... yanlışları çok oldu. bende inanamıyorum yasemin'in ahmet'e aşık olduğunu ma isterimki yansıtsın o duyguyu banada bende diyeyimki aşk var bunlarda. onun için sana karşı çok büyük cesarertle savunamıyorum aşklarını. çünki olanlara bakılırsa insan şaşırıyor.. şeboist 07-06-07, 17:29 bak sen de inanmıyorsun işte.:icon_whis valla bana yansıtamadılar o kurguyu.:img-hyste öyle mükemmel hazırlamışlarki aşklarından öldüm bittim.:img-polic ikisi de ölse ne güzel olur.dizideki saçmalıklar bitmiş olurdu.biz de deniz gezmişle yolumuza devam ederdik.ne varsa yine onda var.aslanım benim...:img-blush Tavuskuşu 07-06-07, 17:30 yasemin-ahmet-necdet üçgeninde ortaya çıkması gereken bir sır daha var bence. ahmet nikaha geldi, necdet bunu gördü, hatta yanlış hatırlamıyorsam necdet ve ahmet o sırada konuştular. yasemin ahmetin nikaha geldiğini görseydi, ayrılmak istemediğini anlayacaktı ve belki de evlenmekten vazgeçecekti. zaten o çok fedakar ve iyi niyetli necdet bu yüzden gizledi yaseminden. bence yasemin ahmetin nikaha geldiğini ve necdetin bunu kendisinden gizlediğini öğrenmeli. belki o zaman necdetin sandığı kadar fedakar ve iyi niyetli olmadığını anlayıp ona minnet borcu olduğunu düşünmekten vazgeçer. Nikahta Necdet Ahmeti yakalayamamıştı.Ahmet çoktan çıkıp gitmişti ama daha sonra pastanede ce ışık ve defnenin okul tiyatrosunda konuştular.Ahmeti yakalasaydı da Necdet çık hayatımızdan biz evlendik tarsı bir şeyler söylerdi.Keşke Yasemin Necdetin ondan sakladıklarını öğrense kurtulur ona yük olan bu minnet borcundan.Rahatlar. PINNNAR 07-06-07, 17:33 54'lü RTE, 1968 de, 14 yaşındayken bıyıklı mıyıklı siyaset yapacak? ben buna garnımı tuta tuta gülerim:img-hyste ya o Recep başka Recep ya da dizi ekibi baya yorulmuş bakar-kör olmuş.. andromeasiren 07-06-07, 17:34 fragmanda erdoğanı görünce çok şaşırdım cidden..iyi olmuş göstermeleri.. ama RTE den önce göstermeleri gereken birileri var..Demirel VE Ecevit.. bu iki kişide döneme damgasını vurmuş..sonuçta denizlerin idamını onaylayan demirel..:icon_whis vedatın cenazesi var..yine deniz gezmiş ön planda sezon sonunda idam edilecekse konular hızlandırılcak demektir. bu arada nejat işlerin RTE nin yeğeni olduğunu bende duymuştum..doğrumu bilmem ama cidden de benziolar Yasemin bu bölümde yine vicdan azabı duycak yeter yani söylesin artık!! güzidenin geçmişiyle ilgili bişeler örencez sonunda bakalım neymişbu kzın sırrı bu arada ahmet mişele yaptıklarını ödesin falan denmiş ama mişel orda ana karakter değildi..yabancıların aşka bakışını göstermek için vardı yaseminde türklerin toplumsal önyargılardan vb. seylerden dolayı yaşadığı platonik aşkı göstermek için ve bunun daha yüksek ve tutkulu olduğu mesajını vermek için.. yani, mesele burda mişele ahmetin haksızlık yaptığı değil...orada her hangi bir ilişki ve gerçek aşkın farkını gösterdiler..ki mişele yapılan şey kötü olabilir ama ahmette aynısını yaso onu terkedince yaşadı..ahmetin acı çekmesine falan gerek yok aksine mutlu olması gerkio yaren_ben 07-06-07, 17:34 Zaten nasıl saklıyorlar bu kadar zamandır ben anlıyamıyorum. Ahmetin çocuğu oldoğunu bile bile hayatlarına devam ediyorlar. Akıl alır gibi değil. yaren_ben 07-06-07, 17:37 Evet gittikçe gizemli bir havaya soktular Güzide'yi de. Kim bu kız acaba? Merak etmeye başladım şeboist 07-06-07, 17:38 senaristlerin yaptıklarının hiçbiri akıl alır şeyler değil zaten.:img-hyste tutkulu aşkı göstermek istediler tamam da ama bunu yapamadılar.ben ortada öyle bir aşk göremiyorum.hala da aamedin acı çekmesini istiyorum.hatta domates daha da fazlasını çeksin.sinir oluyorum çünkü onlara.:icon_whis inşallah birinden biri ölür önümüzdeki sezonda.:icon_whis spdr 07-06-07, 17:40 yani, mesele burda mişele ahmetin haksızlık yaptığı değil...orada her hangi bir ilişki ve gerçek aşkın farkını gösterdiler..ki mişele yapılan şey kötü olabilir ama ahmette aynısını yaso onu terkedince yaşadı..ahmetin acı çekmesine falan gerek yok aksine mutlu olması gerkio mutlu da olmaz ama.. mişelin diziye kattığı anlam konusunda haklısın:img-yes: evlense daha mı iyi olcaktı mişelle.. onu da mutsuz edecekti:img-yes: beren_defne 07-06-07, 17:41 Ölee bi şeyy olursa cnmm dizi biterr... Başroll oyuncularını galiba unutuyorsun meselaa içlerinden birisi ölürse(dizide ve allah korusun.)1 bölüm felan sonra final e girer.... Aslındaa bütünn suçlarr tabiki de senaristlerin başlıca... şeboist 07-06-07, 17:43 evet mişeli mutsuz ederdi.mişel daha iyi birini hakediyor.aamed yine daldan dala konardı.:img-hyste aman sanki başroldekiler durunca dizi çok güzel ilerliyor.iyice berbat ettiler.emin ol öyle daha güzel olurdu.en azından dizide saçmalayan birileri olmazdı.gerçi bunları yaptıranlar da senaristler ama neyse.:icon_whis andromeasiren 07-06-07, 17:45 bak sen de inanmıyorsun işte.:icon_whis valla bana yansıtamadılar o kurguyu.:img-hyste öyle mükemmel hazırlamışlarki aşklarından öldüm bittim.:img-polic ikisi de ölse ne güzel olur.dizideki saçmalıklar bitmiş olurdu.biz de deniz gezmişle yolumuza devam ederdik.ne varsa yine onda var.aslanım benim...:img-blush deniz gezmiş ve adnan menderesi falan göstermeleri diziye renk katıyo.. dizinin farkı ve güzelliği orada ama deniz gezmiş hakkında bilgilenmek istiyorsan kitaplar ve resimler var..bir dizi sırf siyasi olayla yürümez yok sen sadece deniz gezmiş diyorsan diziyi izlemenin de anlamı yok çok farklı yerlerden siyasi olayları öğrenip(ki büyük ihtimal araştırıp öğreniosundur da)zevk alabilirsin ama bu dizinin ana karakterlerinden bıktıysan aşkları iğreti geliyorsa deniz gezmişin iki sloganı hatrına izlemek saçmalık.. yok o dönemin kıyafetlerini ve yaşayış tarzını görmek de istiyorsan o ayrı ama.. sen zaten diziden kopmuşsun yaren_ben 07-06-07, 17:45 Güzide ile ilgili bilgisi veya tahminleri olan var mı sırrı ne olabilir sizce. Evden falan mı kaçmış. Tanınmış bir alilenin kızı mı acaba. spdr 07-06-07, 17:48 dizi daha güzel olur muydu bilmiyorum ama.. güzel olsa da ben izlemedikten sonra ne fayda:hıh ------- mişel bir yasemin iki.. başka ne dalından bahsediyoruz kuzum:hıh ------ necip fazılı o sahneden sonra göstermezler heralde.. kendi sesinden bi şiir verselerdi keşke.. bayılıyorum onun şiir okuyuşuna:happy0064 çok farklı bi sesi ve tonlaması var zira:good: tabi hiç bi sahneye uygun düşmezdi..o da ayrı mesele:):icon_whis şeboist 07-06-07, 17:51 andromeasiren adın merveydi sanırım.ben zaten o dönemle ilgili kitapları çoktan okudum.:img-cool2 ama şöyle canlandırılmasını da izlesek fena mı olur?bir de öyle görmek istiyorum dönemi.:img-blush başroldekilerin aşkı adam gibi aşk olsa tamam buyursunlar başımın üstünde yerleri var ama öyle değil.:icon_whis zaten onların sahnelerini izlemiyorum.beni ilgilendirenleri izlerim yeter.:img-polic spdr 07-06-07, 17:56 seni ilgilendirmeyen sahneler hakkında niye yorum yapıyorsun durmadan o zaman anlayabilmiş değilim.. hakkım diyeceksin tabi anlarım.. ama tuhaf geliyor bana... şahsen ben izlemediğim sevmediğim yer hakkında ısrarla değişik sıfatlar kullanmak suretiyle aşağılama da yapmam.. sevdiğim sahneler hakkında konuşurum.. mizaç farklılığı heralde.. neyse..iyi sohbetler.... ne kadar iyi olabilirse artık:hıh şeboist 07-06-07, 17:57 gözüme battığı için izlemiyorum.ama ondan önce malesef izledim.bu yüzden de yorum yapıyorum.ayrıca istediğimi eleştiririm.dizi karakterlerini kötülüyorum üstelik.bunda bir sakınca görmüyorum.zaten bunu hakediyorlar.:icon_whis andromeasiren 07-06-07, 18:03 andromeasiren adın merveydi sanırım.ben zaten o dönemle ilgili kitapları çoktan okudum.:img-cool2 ama şöyle canlandırılmasını da izlesek fena mı olur?bir de öyle görmek istiyorum dönemi.:img-blush başroldekilerin aşkı adam gibi aşk olsa tamam buyursunlar başımın üstünde yerleri var ama öyle değil.:icon_whis zaten onların sahnelerini izlemiyorum.beni ilgilendirenleri izlerim yeter.:img-polic adım DENİZ..(babam deniz gezmişten esinlenerek koymuş bu arada) başroldakilerin aşkı adam gibi olmasada ölmesini, isteyecek kadar kötü değil hem diğer aşklar güzel..biraz sert eleştiriyorsun,zaten dizinin 2.sezonunda birleşecekler ahmetle yaso buna alışman lazım.. sude01 07-06-07, 18:04 senaristlerin yaptıklarının hiçbiri akıl alır şeyler değil zaten.:img-hyste tutkulu aşkı göstermek istediler tamam da ama bunu yapamadılar.ben ortada öyle bir aşk göremiyorum.hala da aamedin acı çekmesini istiyorum.hatta domates daha da fazlasını çeksin.sinir oluyorum çünkü onlara.:icon_whis inşallah birinden biri ölür önümüzdeki sezonda.:icon_whis şeboist adın sinem yanılmıyosam? neden ahmetin daha fazla acı cekmesini istiyosun? bence necdet yasemin ve ahmet uclusu arasında en fazla acıyı o cekti ve hic haketmemisti..domates yasemin mi? ve neden domates? biraz ağır olmamıs mı? daha sirin bisey bul istersen.?.bence yaseminde tamamen haksız değil yapabileceği fazla bisey yoktu bu senaryonun gercek olduğunu dusunursek eğer gerçek değil zaten senaryo dersekte kararları senaristlere ait ona değil...ayrıca basrollerin olmesini istiyosun mumkun değil :)..alısmaya calıs bence..buarada bi onceki yazılarındada harun ve ısık a sinir olduğunu yazmıssın sorucaktım ama zamanım yoktu onlara neden sinir oluyosun? bence cok sirinler..yani yakısıyolar ve hiç olmazsa diziye yeni bi soluk geldi deniz ve defneylede tabii.. cunku surekli yasemin necdet izliyoruz ve hiçbir sonuc yok..ahmetin dizi basladığında olan karizması yerle bir.. ne hale getirdiler ahmeti..guzideyle ilgili olay ne cok merak ediyorum..fragmanda siz o sunuz!!!!... beyin kızı! babasının adı kalmadı aklımda??neden bi kız ailesinden bu kadar kacar..bence necdet e soylediği gibi ailesi olmedi baska seyler var...ruya iyileşiyomuş cok sevindim.. bu arada yasemin hastane bolumlerini baya iyi oynamıs fragmanda gorduğum kadarıyla..necdet guzide istifa ettikten sonra peşinden gidiyomus..inanamıyorum..ayrıca recep tayyip..gorunce sasırdım..ben o yıllarda cok kucuktur diye dusundum once heralde isim benzerliği dedim ama değilmiş..bu diziyi seviyorum..tarihi bence cok objektif yansıtıyo..taraf tuttuğuna inanmıyorum..herşeyiyle anlatıyo olanları..:good: bir_adı_yok 07-06-07, 18:07 benim inandığım şu sinem, bunların arasında aşk var.. ama o aşkı yansıtamıyorlar(özellikle yasemin) aşkların ayakışmayacak çok hatalar yaptılar.... ama ben hala onların aşkını görmek isterim seninle benim aramdaki düşünce farkı şu; sen istemiyorum onların olmayan aşkını diyorsun... bense aşklarını bize iyi yansıtamıyorlar, iyi yansıtsınlar ben istiyorum onların aşkını izlemeyi.. mişel&ahmet veya ahmet&ayla istemiyorum. yasemin&ahmet istiyorum. ama şu anki durumlarını beğenmiyorum o ayrı..... ama istiyorum...... şeboist 07-06-07, 18:09 deniz sert eleştirdiğimi düşünmüyorum.belki de öyledir ama bana öyle gelmiyor.ölmesini istiyorum.çünkü diziye zarar veren karakterler onlar.alışmak zorunda da değilim.aynen izlememeye devam ederim.onlar istedikleri kadar güzel yazdıklarını sansınlar.:icon_whis sude harunu ben seviyorum.ışık ve yaşardan bahsetmiştim.onlar ilgi alanıma girmiyor. domatesi ben koymamıştım ama bunu kullanmak hoşuma gidiyor.aamedin acı çektiğini sanmıyorum.karakteri buna uygun değil.zamanında da başkalarına çektirmişti o.biraz da kendisi çeksin. :hıh beren_defne 07-06-07, 18:14 Amaa sinecimm sendeee çokkk kötü elşetiriyorsun yanii mahvettin rolleri cnmm.. Her şeyy senaristler yüzündennn büütn suçlarr sneristlerin düzgünsüzz yapmaları... Aşkkk görüyoruzz amaa acıda görmek zorunda oluyoruzz... Zamanında çektirmedi doğrusunu yaptı ve ahmet 5- 6 yıl boyunca acı çektii... Yasemin de acı çekmeye başlıyorr yavaş yavaş... şeboist 07-06-07, 18:16 senaristler belki görür de ne yaptıklarını anlarlar diye böyle yazıyorum.kaç kişi diziden soğudu.böyle eleştirilmeyi hakkettiler.:img-yes: düzelmedikçe de eleştirmeye devam edeceğim.düzgün karakterler çıkarsalardı onlar da. :hıh koobee24 07-06-07, 18:18 tayyip'i de sokmuşlar diziye bakalım onu nasıl gösterecekler. sude01 07-06-07, 18:25 deniz sert eleştirdiğimi düşünmüyorum.belki de öyledir ama bana öyle gelmiyor.ölmesini istiyorum.çünkü diziye zarar veren karakterler onlar.alışmak zorunda da değilim.aynen izlememeye devam ederim.onlar istedikleri kadar güzel yazdıklarını sansınlar.:icon_whis sude harunu ben seviyorum.ışık ve yaşardan bahsetmiştim.onlar ilgi alanıma girmiyor. domatesi ben koymamıştım ama bunu kullanmak hoşuma gidiyor.aamedin acı çektiğini sanmıyorum.karakteri buna uygun değil.zamanında da başkalarına çektirmişti o.biraz da kendisi çeksin. :hıh sinem karakterimi uygun değil? cok basarılı bir avukatken ailen ve herseyin istanbuldayken, bolunun ilçesi olan kıbrıscık a gitmek acı cekmek değil de nedir? ustelik yıllarca orda yasamak? ustelik bu yıllarda aşık olduğu kadının baskasıyla olduğunu bilerek, ondan vazgecmemek ve baska kimseyle olmamak?fransız sevgilisiyle ilgili olanlara gelince...insanlar ilişkiler yaşar her seferinde hayatının aşkı sanar.. ama o aşkla karşılaşınca gozu hiçbirşey gormez işte bu da ne kadar aşık olduğunun kanıtı..ve insan bu kadar aşıksa acı cekmemesi mumkun değil..ayrıca ben fransız sevgilisine evlenme teklif ettiğinde bile emin değildi..ne yaptığının farkında değildi.. harun yasar ısık konusuna gelince ben yanlış anlamışım ama yasar ve ısık da cok sirinler..yasar benimde kıymetlim dedi ya mehmete ısık ıcın bence cok cok anlamlı ve guzeldi..sen ask acısı cekenlere sempati duyuyosun demek yada sevilmeyenlere harunla ahmetin eski sevgilisinin ortak noktası bu..yada sevilmeyen diilde reddedilenler diyelim veya 3. kişiler...ama hayatta hersey olabilir işte.. ayrıca su anda ahmette 3. kişi sayılabilir ne kadar sevilsede..:)karısık durumlar bunlarda benim dusuncelerim sen farklı dusunebilirsin tabii.. Tavuskuşu 07-06-07, 18:27 Sonunda Ahmetin ne dediğini anlayabildim.Çok isterdim hele seni gördükten sonra diyor. Hele senden olsa filan demesini bekliyordum. şeboist 07-06-07, 18:28 ben acı çektiğini düşünmüyorum.sen düşünebilirsin tabi.belki de aşkına inanmadığım için acısına da inanmıyorumdur.:icon_whis mişel onu seviyordu ama.o kıza ben inanırım.en azından gururluydu canım benim.:img-in_lo aynı şeyi domates yaşasa böyle tepki vermezdi.:img-hyste çok mu kötüyüm acaba?:img-hyste Melal 07-06-07, 18:36 Fragmanı sonunda izleyebildim. Yasemin'in ağlamayamasına gıcık oldum. Sanırım yarın akşam hepimizi ifrit edecek.:) Recep Tayyip nedir gördüm bence bu Tayyip bildiğimiz Tayyip olamaz. Hem RTE o zaman 14 yaşındaydı hemde bu fragmandaki Tayyip'in bıyıkları var. Sanırım yine eş isimler durumu yaşanacak. Necip Fazıl'ın dizide canlandırılacak olmasına sevindim. Oldukça başarılı bir benzetme olmuş. Tam Necip Fazıl'la uyumlu bir oyuncu olmasada tip olarak benzetmeyi başarmışlar bence. sude01 07-06-07, 18:38 ben acı çektiğini düşünmüyorum.sen düşünebilirsin tabi.belki de aşkına inanmadığım için acısına da inanmıyorumdur.:icon_whis mişel onu seviyordu ama.o kıza ben inanırım.en azından gururluydu canım benim.:img-in_lo aynı şeyi domates yaşasa böyle tepki vermezdi.:img-hyste çok mu kötüyüm acaba?:img-hyste :)fransız sevgilinin cok gururlu olduğuna bende inanıyorum.. tam olarak aynısı olmasada benzerini yasemin yasadı aslında.. kerimanla ahmeti gorduğunde o da aynı tepkiyi verdi.. konusmadı, ara verdi ama hatalı olduğunu anlayınca ozur diledi barısalım dedi bu da gururdur, bide zeytinyağı gibi uste cıkmak var..bu cok fena..yalnız yasemine gercekten sinir oluyosun..neden? ben bayılıyorum ahmet ve yasemin'e :) şeboist 07-06-07, 18:41 melal basında çıkan haberlere bak kuzum.bütün gerçekleri anlayacaksın o zaman.:img-hyste suda domatesin aklına güven olmaz.bir bakmışsın 180 derece dönmüş.onun gururu olduğunu sanmıyorum.:img-hyste sen ona sinir olduğumu daha yeni mi anladın?bu sinir olmaktan da öte bir şey.neyse bu konuyu konuşmasak daha iyi olacak kanımca.:img-hyste cerenimo_ 07-06-07, 18:44 melal abla o tayyip bu tayyipmiş :) o zamanlar liseliymiş.. haberler bölümüne onunla ilgili bi haber eklenmiş hatta... muko88 07-06-07, 18:45 Merhaba... Özeti okudum, fragmanı izledim. Geçen bölümden sonra diziden biraz zevk almaya başlamıştım. Siyasi açıdan özellikle. Melal'ciğim bence o Recep Tayyip bizim Recep Tayyip:) O zamanlar İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 15 yaşlarında bir gençmiş. Bıyıkları var azıcık ama, ne yapalım, bu dizide birden serpilmelere, yaşından büyük göstermelere alıştık:) Özete gelince...Ben hafta boyunca, Rüya çok hasta olduğu için belki Ahmet'e söylesek mi diye düşünürler sanmıştım; Necdet ve Yasemin için...Ama maalesef yine hayal kırıklığına uğradım. Üstelik fragmanda Yasemin "bu hastalıktan ölen çocuklar var, ya ölürse" diye üzülüyordu.Peki hiç mi vicdan azabı çekmiyor bu insan evladı?Bu nasıl bir mantıksızlıktır?Hiç mi "öz babasına söylemenin vaktidir, sonuçlarına katlanacağız ama söylemek zorundayız" diye düşünmüyorlar bunlar?!? Bu çok insanlık dışı bir davranış...Hayır garip, düşünmüyorlar ya...Bu kız Ahmet'in kızı! Bir de soruyor Ahmet'e...İster miydin bir çocuğun olsun! Boğazlamak istiyorum o kızı!Mız mız yine ağlamaya çalışıyordu...Yine beceremiyordu ağlamayı:icon_whis Ahmet'in bakışları ve verdiği cevap bitirdi beni:icon_sorr sühan 07-06-07, 18:48 gecen hafta yorum yapamadım.. söylenecekler soylenmıstır.. sadece ahmetın kardesını polısler tartaklarken gorupte, sadece yasemını alıp gıdısı.. tam kelımeyle... soylemeyeyım.. :img-wink: bızım ahmet oyle seyler yapmaz.. nasıl bunu layık gordunuz ey senarıst ablalar? bır de yasemın nıspet yapar gıbı "ah defneye vuruyorlar" dedı durdu.. cok tuhaf bır sahneydı.. Melal 07-06-07, 18:49 Şimdi okudum pıtırcıklarım. Yine mantık hatası var ama biz görmemezlikten gelelim en iyisi.:) Belki Tayyip'in kütükte yazan yaşı ile doğduğu tarih farklıdır diye düşünmek iyi olacak kanımca.:img-hyste Nasılda iyimser düşünüyorum bugün hayret ettim kendime.:img-hyste bounce221 07-06-07, 18:49 isik yasara dokunmayin yahuuu:icon_cry: onlar dizinin kiymetlileri :img-hyste zaten bu dizide ask konularinda bir ahmet-yasemin aski birde isik-yasar aski izlenmeye deger.. digerleri öylesine beraberler iste...yada beraber bile olamiyorlar..genc asiklar gibi nazli mazli haller...kirkindan sonra ha berabersin ha degilsin...:img-hyste sonra arada bir agliyip gülen kosturan deniz defne...bäähhh...senarist olsaydim onlari amerikaya yollardim...iyi ceza olur onlar icin..:img-hyste :happy0064 sühan 07-06-07, 18:53 Şimdi okudum pıtırcıklarım. Yine mantık hatası var ama biz görmemezlikten gelelim en iyisi.:) Belki Tayyip'in kütükte yazan yaşı ile doğduğu tarih farklıdır diye düşünmek iyi olacak kanımca.:img-hyste Nasılda iyimser düşünüyorum bugün hayret ettim kendime.:img-hyste evet yaa.. rte 54 doğumlu.. 12 yasında oluyor tarıh atlamadılarsa.. :img-wink: sude01 07-06-07, 18:55 melal basında çıkan haberlere bak kuzum.bütün gerçekleri anlayacaksın o zaman.:img-hyste suda domatesin aklına güven olmaz.bir bakmışsın 180 derece dönmüş.onun gururu olduğunu sanmıyorum.:img-hyste sen ona sinir olduğumu daha yeni mi anladın?bu sinir olmaktan da öte bir şey.neyse bu konuyu konuşmasak daha iyi olacak kanımca.:img-hyste bende necdete inanamıyorum su son birkaç bolumdur..eski bolumlerde ne kadar asık hiç vazgecmedi, ne kadar gururlu diye dusunurdum..simdi senaryoyu bambaska hale getirdiler..necdet tamamen farklı biri oldu..yaseminde olsun guzidede..biri asık olduğu diğeri ilgisinden mutlu olduğu..yasemin oğrenip ayrılalım dediğinde hayır hazır diilim lutfen gitme hala sana asığım dediği halde aynı gun guzideye aksam sana geliyorum diyebilen..ruya hastalanınca guzideyi bırakan isten ayrılmasına izin veren sonra vazgecip yine pesinden giden..(ozette yazıyor)cok değişti..bide ayla cok sinsi ve sahtekar herkese oynuyo..kendini farklı gosteriyo..e kaleyi icten fethetti tabii.. ahmetin annesi bayılıyor aylaya..yaseminin nesi vardı da ahmetin annesi bu kadar karsı cıktı..ruya nın ahmetin cocuğu olduğunu bile bile evlenelim artık dedi ya ayla bu da isin suyunu cıkarttı iste..ama cocuğu olmıcakmıs hiç..bu guzel geldi bunların ustune:good: :happy0064 şeboist 07-06-07, 18:55 aman kıymetliymiş?:icon_whis aamedle domates izlenmeye değer diyorsan zaten söylenecek söz bulamıyorum.:img-hyste ayrıca önemli olan yaş değildir.:icon_whis zaten 40ında da değiller.:icon_whis Melal 07-06-07, 18:58 evet yaa.. rte 54 doğumlu.. 12 yasında oluyor tarıh atlamadılarsa.. :img-wink: Hayır canım 14 yaşında oluyor. 14 yaşında lise öğrencisi olunabilinir. Ama o bıyık çok saçma olmuş yani ben bıyık gördüm doğru gördüysem eğer.:) Malum miyopum yanlış görmem normaldir yani.:img-hyste Bu arada sanırım yarın akşam diziyi izlerken Ahmet'in Yasemin'in çocuğun olsun ister miydin sorusuna verdiği cevabı izlerken Yasemin'e dalmak isteyeceğim. Ahmet'e çok üzüleceğim aşikar evet isterdim derken ki o bakışlar insanın içini acıtıyor.:icon_sorr HaMbUrG* 07-06-07, 18:58 Sonunda Ahmetin ne dediğini anlayabildim.Çok isterdim hele seni gördükten sonra diyor. Hele senden olsa filan demesini bekliyordum. Tavuzkusu, eminmisin öyle dedigine? Sanki baska birseyler söylüyor gibi?!:icon_whis Sahsen ben, "hele senden sonra", veya "hele senden olsa", gibi cümleler duydum. TAbii böyle cümleler duymak istememinde rolü olabilir.:img-wink: bounce221 07-06-07, 18:58 en azindan öyle görünüyorlar ...:img-hyste hemende nasil anladin kimi kastettigimi...:good: :icon_whis :img-pilot şeboist 07-06-07, 19:00 merak etme ben kimin ne demek istediğini gayet net anlıyorum.:img-yes: hiç de öyle görünmüyorlar.zaten domatesin aşkını izlemek isteyen birine inanmam mümkün değil.:icon_whis sühan 07-06-07, 19:00 Bu arada sanırım yarın akşam diziyi izlerken Ahmet'in Yasemin'in çocuğun olsun ister miydin sorusuna verdiği cevabı izlerken Yasemin'e dalmak isteyeceğim. Ahmet'e çok üzüleceğim aşikar evet isterdim derken ki o bakışlar insanın içini acıtıyor.:icon_sorr benden izin sana.. dalabılırsın.. kazma kurek lazım olursa soyle.. :img-wink: bounce221 07-06-07, 19:05 yasemin senin tabirinle domates belki bu aralar dengesiz hareketlerde bulunuyor olabilir ama bu senaristlerin problemi sucu vs.. demekki böyle olmasi gerekiyor... banane ...elbet birgün kavusurlar.. neyse.. --- yasemin ahmet belki asklarini yasayamiyorlar senaryo geregi ama birbirlerine asik olduklarini her bölümde yinede görüyorum ben.. şeboist 07-06-07, 19:09 sizin görebildiğiniz domates aşkını acaba biz neden göremiyoruz?:icon_whis herkesin oyunculuk anlayışı farklı tabi.size yansıtabiliyorsa duygularına ne mutlu.ama biz inanmıyoruz.cık cık :icon_whis beren_defne 07-06-07, 19:14 Çünküü o aşkı siz anlamıyorsunuzzz sinemcim... Ve de domates dediğiniz ahmett değildirr kızaran ve kötü olan kişilerdir... Ahmet&yaseminnn in aşkını göremiyorsanız sizin sorununuzz sinemcim.. İnanmayınnn biz burdaa bölümün yorumlarını yapıyoruzz karakterleri kötülemiyoruz... beren_defne 07-06-07, 19:17 Eğerr kalbini kırdıysam özür dilerimm sinemcimm... Amaa cnmmcımm biz bölüm yorumlarından bahsedelimm ... Herkesinn rolü iyidirr.. Beroşş ve cansell mecburr senaristlere yönelik yapmak zorundalar cnmcımm.. Pardonn sinemcimm....:img-wink: şeboist 07-06-07, 19:17 biz aamede değil yasemine domates diyoruz zaten. :) hem bu çok da önemli değil.karakterler benim sevebileceğim gibi değil.alın sizin olsun o zaman.mukomun dediği gibi aşklarını sevdiklerim! :img-hyste bir_adı_yok 07-06-07, 19:25 tamam ya yeter bu kadar aşk tartışması........ var veya yok.... herkez aynı fikirde olamaz ya. badger 07-06-07, 19:36 yasemin-ahmet-necdet üçgeninde ortaya çıkması gereken bir sır daha var bence. ahmet nikaha geldi, necdet bunu gördü, hatta yanlış hatırlamıyorsam necdet ve ahmet o sırada konuştular. yasemin ahmetin nikaha geldiğini görseydi, ayrılmak istemediğini anlayacaktı ve belki de evlenmekten vazgeçecekti. zaten o çok fedakar ve iyi niyetli necdet bu yüzden gizledi yaseminden. bence yasemin ahmetin nikaha geldiğini ve necdetin bunu kendisinden gizlediğini öğrenmeli. belki o zaman necdetin sandığı kadar fedakar ve iyi niyetli olmadığını anlayıp ona minnet borcu olduğunu düşünmekten vazgeçer. Bunu da birkaç kez önceden söylemiştim...Necdetin Yaseminle AHmetin arasındaki aşkı öğrenmesinden beri Ahmete karşı önyargılı ve kıskanç tavırlarının olduğunu.. Ahmetin peşinden o gün nikahın engelleyecek bir şey yapacak mı diye koştu, yoksa durumu açıklamak için..Neyse bunlar oldu da Ahmetin bu olaydan detaylı bahsetmediğini hatırlıyorum..Yani Amerikadan döner dönmez Kayseriye geldim ve seninle Necdetin nikahınızın kıyıldığını gördüm ama yetişemedim..Yaşadığım korkunç üzüntü ve hayalkırıklığından fenalaştım oradan uzaklaştım, beni terk ettiğini düşünmüştüm... Böyleş eyler söylemiş miydi? spdr 07-06-07, 19:57 basında çıkan haberlere baktınız mı arkadaşlar.. son eklenen haber sis yapımın da hassasiyetini ortaya koyuyor sanıyorum:img-yes: 14 yaşında birini bulamamışlar gerçi ama:icon_whis --------- demirel de canlandırılacakmış... eğer konu günümüze kadar gelirse dizide rol alırlar mı acaba kendi halleriyle de:img-yes: bence çok güzel olurdu:good: spdr 07-06-07, 20:01 isik yasara dokunmayin yahuuu:icon_cry: onlar dizinin kiymetlileri :img-hyste zaten bu dizide ask konularinda bir ahmet-yasemin aski birde isik-yasar aski izlenmeye deger.. digerleri öylesine beraberler iste...yada beraber bile olamiyorlar..genc asiklar gibi nazli mazli haller...kirkindan sonra ha berabersin ha degilsin...:img-hyste sonra arada bir agliyip gülen kosturan deniz defne...bäähhh...senarist olsaydim onlari amerikaya yollardim...iyi ceza olur onlar icin..:img-hyste :happy0064 boşver onları deryacım.. biz sevdiklerimize bakalım... onlara bir şey söylemeye gerek yok:img-wink: mary_FB 07-06-07, 20:09 merhaba dizide bende izlenmeye değer bi rtek ahmet yasemin ve ışık yaşar aşkı görüyorum ahmet yasemin savunamam belki ama ışık ve yaşara sevmeyenler neden acaba bence çok tatlılar defne ve deniz aşkı benim de hiç hoşuma gitmiyor ama asla iğrenç diye nitelendirmem herhalde ner neyse bu bölümde necip fazıl k.izleyeceğim için çok mutlu oldum bütün şiirleri çok önemli bir şairdir recep tayyip erdoğan dizde yer alacak diye diziyi izlemeyi bıracak olan varsa bence yazık olacak derim eğerki birde sakarya şiirini okursa çok şey kaçıracaklar diyebilirim şimdiden iyi seyirler necip fazıl rte dan için:" benim şiirlerimi en güzel bu delikanlı okur " demiştir ayşenurr 07-06-07, 20:16 fragmanı izledim hüzünlü ve güzel bölüm bizleri bekliyor.acaba Yasemin Ahmet'e Rüya'nın çocuğu olduğunu söyleyecek mi?sanki gerçeği Ahmet'e açıklayacak gibi geldi.Recep Tayyip ismi geçiyor dizide.yoksa Recep Tayyip Erdoğan mı?fragmanı izleyince bayağı soru işareti oluştu,izleyip görecez. cevizlikek 07-06-07, 20:20 Bunu da birkaç kez önceden söylemiştim...Necdetin Yaseminle AHmetin arasındaki aşkı öğrenmesinden beri Ahmete karşı önyargılı ve kıskanç tavırlarının olduğunu.. Ahmetin peşinden o gün nikahın engelleyecek bir şey yapacak mı diye koştu, yoksa durumu açıklamak için..Neyse bunlar oldu da Ahmetin bu olaydan detaylı bahsetmediğini hatırlıyorum..Yani Amerikadan döner dönmez Kayseriye geldim ve seninle Necdetin nikahınızın kıyıldığını gördüm ama yetişemedim..Yaşadığım korkunç üzüntü ve hayalkırıklığından fenalaştım oradan uzaklaştım, beni terk ettiğini düşünmüştüm... Böyleş eyler söylemiş miydi? haklı olabilirsin, tam hatırlamıyorum, galiba ona benzer şeyler söyledi. ama benim asıl söylemek istediğim şu: necdet ahmetin nikaha geldiğini gördü ve yasemine söylemedi. yasemin necdetin kendisinden böylesi önemli bir şeyi sakladığını bilmiyor. ben istiyorum ki yasemin bunu öğrensin ve necdetin karşısına dikilip ahmetin nikaha geldiğini neden bana söylemedin die ona çıkışsın.. o zaman necdetin o kadar da minnet duyulmaya değer biri olmadığını anlar. kirmizioje 07-06-07, 20:33 Sevgili arkadaslar, Dizi gercekten cok guzel bolumler sunuyor. Benim gelecek bolumlerden biri ile ilgili tahminlerimden birisi de Kibris olaylarinin oldugu bolumlerde sanirim Teo-Necdet odakli bolumler izleyecegiz. Bir de gercek var ki, sevgi ve baglilik acisindan Necdet ve Ruya omur boyu baba kiz olarak kalacaklar. Gercegi ogrenseler bile meshur Yesilcam sahneleri gibi Ruya'nin Necdet'a arkasini donup, Ahmet'e kosacagini sanmam. Cunku Necdet genetik olarak baba degil, ama kizina her zaman bircok babanin verbileceginden daha buyuk bir sevgiyi ve ilgiyi veriyor. Kan baginin bile yenemeyecegi bir sevgi bu. Dizi muzikleri ise su anki en kaliteli dizi muzikleri. Ama dikkatimi ceken ve elestirmek istedigim bir nokta var. Bazi yeni besteler melodi acisindan 60'larin atmosferine uymadi. Ve ana karekterin adi da Yasemin. 1960'larin efsanesi olan Turk Sanat muzigi eserlerini saha cok duymaliyiz. Mesela Zeki Muren, Sevim Tuna Muzeyyen Senar gibi sarkicilarin efsane sarkilarini. O zamanin guzelligini vareden de donem sarkilari. Bir Demet Yasemen sarkisi Yasemin ve Necdet evlenirken Ahmet'in uzuntulu aninda ne guzel olurdu. Bir de birsuru komplo teorisi dizisi unlu Hollywood oyuncularini konuk etti. Aslinda soguk savas donemini de ele alirsak unlu bir Amerikali oyuncu bir veya iki bolum konuk olabilse ne guzel olurdu. Mesela Alec Baldwin ABD elcisi olsa. Veya bir general. Yasar ve Isik da asktan ote. Kisilerin onyargilarini da cok guzel anlatiyor. En guzel nokta da bolumun baslarinda gordugumuz Ahmet ve Yasemin'in cocukla tavirlarindan uzak ve olgun bir sevgi. Hatta asktan fazlasi ile anlamaya ve tum guzel seylere sahip bir iliski olabilir. badger 07-06-07, 20:46 Sevgili cevizlikek, Zaten Necdet şöyle iyi böyle iyi demesinler, bu konudaki bencillikleriıni-bunu Ahmet anlatmaya çalışmıştı ama bizim şaşkın kız bunlar anlamadı, o sadece Necdetin ona aşık olduğunu öğrenmesini ve bunu nasıl anlayamadığına takılmıştı..- ve Ahmete yaptıklarını, NecdetinAhmete neler yaptığını zaten Yaseminin tüm açıklığıyla öğrenmesini isterim, bu konuda Necdetin zaten yatacak yeri yok... Ahmet Kayseride cezaevinden çıkarken kalbini tutarak, fenalaşrak yerlere kapaklandığını gördüğümde içim çok acımıştı...Bu adam, bu kadar çekmeyi haketmiyordu..Kusura bakmasınlar Ayla, Yasemin ve Necdet ondan daha fazla acı çekmesi gerekiyor...Yasemin umarım Rüyanın hastalığından sonra bu konuyu daha fazla hissetmeye başlar da Ahmetle konuşur.. Bazılarımız Michelle e yaptıklarından ötürü çekiyor diyor ama bu çekmenin ötesinde, bir insan evladının birini sevmek karşılığında bu kadar acı çekmesi çok fazla, adam kendi olmaktan çıktı.. Ayrıca Ahmet Michelle e duyguları olduğundan ve aşık olduğundan bahsetti, yani onu kandırmadı...Ancak şu anda kendini kandırıyor..bu da durumu acınası kılıyor ve bu noktada da beni çıldırtıyor. badger 07-06-07, 21:40 Sevgili arkadaslar, ...guzelligini vareden de donem sarkilari. Bir Demet Yasemen sarkisi Yasemin ve Necdet evlenirken Ahmet'in uzuntulu aninda ne guzel olurdu. Bir de birsuru komplo teorisi dizisi unlu Hollywood oyuncularini konuk etti. Aslinda soguk savas donemini de ele alirsak unlu bir Amerikali oyuncu bir veya iki bolum konuk olabilse ne guzel olurdu. Mesela Alec Baldwin ABD elcisi olsa. Veya bir general. Yasar ve Isik da asktan ote. Kisilerin onyargilarini da cok guzel anlatiyor. En guzel nokta da bolumun baslarinda gordugumuz Ahmet ve Yasemin'in cocukla tavirlarindan uzak ve olgun bir sevgi. Hatta asktan fazlasi ile anlamaya ve tum guzel seylere sahip bir iliski olabilir. Dönem şarkılarının aralarda özel sahnelerde ÇGOdaki geçmesini ben de önceden söylemiştim ama dizide kendi prodüksiyonlarını yayınlamayı tercih ediyorlar..Aslında daha hoş olurdu, o dönemi yaşamış izleyicilerin dikkatini daha fazla çekebilirlerdi..Herkesin o dönemde beğendiği hoş ayrıntıları ve müzikleri koymaları görsellikte ve işitsellikte daha fazla güzellik katabilirdi..:img-hyste ABD elçisi Commeri dediğin gibi ünlü bir yabancı aktör oynayabilir... O dönemin önemli olaylarından biridir..ABD elçisi Commere ODTÜ de yapılan saldırı..Böyle bir aktörü dizide konuk etmek tabii bu da belli bir maliyet.. Işık, önünde iyi bir örnek olarak Yasemini görüp te onun yapamadıklarını yapmayıp, bunlardan ders çıkartmışsa ve bu yolda akıllıca direnirse bu işten kazançlı çıkabilir..Belki bu konuda Yasemin bile yrd olabilir, Işıka nasihat edebilir, onun kendi hatalarından ders çıkartmasını ve bu konudaki vicdan azaplarını belki de bu şekilde öğrenebiliriz. mary_FB 07-06-07, 21:53 basından haberler bölümüne eklemiştim orda necip fazıl k. e şiir okuma olayının 1970 ortalarında geçtiğini anlatıyor yani hatırla sevgilide zamna atlaması olacak da 1970 lere mi gidcez yani o zaman recep tayyip erdoğan 14 yaşında değil 16 -17 yaşlarında demektir muko88 07-06-07, 21:55 Sevgili arkadaslar, Dizi muzikleri ise su anki en kaliteli dizi muzikleri. Ama dikkatimi ceken ve elestirmek istedigim bir nokta var. Bazi yeni besteler melodi acisindan 60'larin atmosferine uymadi. Ve ana karekterin adi da Yasemin. 1960'larin efsanesi olan Turk Sanat muzigi eserlerini saha cok duymaliyiz. Mesela Zeki Muren, Sevim Tuna Muzeyyen Senar gibi sarkicilarin efsane sarkilarini. O zamanin guzelligini vareden de donem sarkilari. Bir Demet Yasemen sarkisi Yasemin ve Necdet evlenirken Ahmet'in uzuntulu aninda ne guzel olurdu. Sevgili kırmızıoje; Müzikler konusunda haklısın...Dizinin ilk dönemlerinde "bir bahar akşamı" kullanılmıştı. Onun dışında pek rastlayamadık.Dizinin "zor yıllar" ve "yaralı kalbim" adlı iki güzel şarkısı vardı.Pek aramadık da diyebiliriz. Ama şu anki parçalar ve müzikler çoğunlukla siyasi olaylara göre ayarlanıyor. Evet, "bir demet yasemen" ve benzeri şarkılar kullanılabilirdi.Türk sanat müziğine biraz daha yer verilebilir, geç değil hiçbir şey için.Eğer kullanılırsa çok daha güzel olur eminim; Hüseyin Abiler bunu bir düşünsün bence. badger 07-06-07, 21:58 O zaman zaman atlaması yapılıyorsa ...Bu nasssıll yaniii?!? Anlayamadım...şu ana kadar bellibir olay örgüsünde geldi herşey, bunlar çözülmeden nasıl zaman atlaması olur ki? Mantıklı açıklama ne olabilir ki: RTE rolünü oynayacak genç bir arkadaş bulamadılar, 14 yaşındaki halini bu oyuncuya oynatıyorlar...Zaman atlaması kuramından daha mantıklı, bunu kabullenebilirim. kirmizioje 07-06-07, 22:08 Bu konuda hemfikir olmamiza sevindim. Bence iyi bir Amerikali aktor de deger. Onemli karekterleri hep basarili oyuncular oynadi. Bir de dikkatimi ceken birsey var. Cok takdir etmistim. Houston'daki hastahanedeki sahnelerdeki doktor gercek Guneyli Amerikan Ingilizcesi konustu. Bu da mukkemmel bir detaydir. Bircok yapimdaki yabancilarin konustugu Ingilizce plajda kiz kovalayan bulug cagini yeni bitirmis delikanlilar gibi. (Bir tek Avrupa Yakasinka Yetkin Dikincilerin rolu gercekciydi) Bu tur minik detaylar da bir yapimi daha kaliteli kiliyor. Bu dizideki en guzel sey ise... 4x4 lu magandalar, intikam icin eski sevgilisinin eltisi ile iliskiye giren erkekler, siddeti mesru gorenler, serserilerin kahramanliklari, ruh hastaligi bir kiskancligi ve kompleksli bir macolugu sevgi olarak gorenler, eli silahli mafya kiliklilar, kravatsiz takim elbise gezen rukus erkekler, sever de dover deciler, ogluna ozgurluk verip kizini eve kilitleyenler ve ekrulileri bacak kadar veletken gormemisin oglu olmus sendromunda bir baba tarafindan simartilarak yasinin uc kati olaa ablasina racon kesenler, delikanliligi hirgur sananlar, durust gecinip santaj parasina helal diyenler, MAGANDALAR YOK. Kravatli , kibar , Turkceyi guzel kullanan, catal-bicak tutmasini bilen zarif giyinen, saygili, centilmen, sevgililerine kan kusturmayan, arabesksiz, entellektuel, KADINLARA KIBAR, siddeten uzak beyefendiler goruyoruz. Riza'dan evin kucuk cocuguna kadar her yastaki her kesimdeki erkeklere asik oluyor insan. Yasar'in kankasi potansiyel kotu adam bile bircok dizilerdeki esas oglanlarin yaninda centilmen bir melek. Acaba eskiden mi daha kibardik, yoksa Siddetsiz, silahsiz, magandasiz, agasiz, komplo teorisiz bir dizi de iyi rating alabilirmiymis. bounce221 07-06-07, 22:50 zaman atlmasi bencede olacak bu bölümde... -rüya hastanede..tedavi vs -bu arada vedatin cenazesi vs gerceklesir..eylemler vs deniz gezmis falan filan.. -defneyi lozana ugurlarlar(ins) -yasar rizayla konsur.. -aradan bir kac ay gecer..rüya iylesir.. -yasemin dogum günü partisine falan gider... -yine bir kac ay gecer... -yasar isik nf dinlemeye giderler... -böylecede rte da 16 -17 yaslarina gelmis olur...birde erken serpilen cinstense ... ozaman mantikli olur hersey... Alexia 07-06-07, 23:55 Yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz. Lütfen, mesajlarınızı renkli, italik, bold ya da farklı formatlarda yazmayınız. Tek cümlelik kısa mesajlar yazmayınız. Oyuncularla ilgili tartışmalara girmeyiniz. Dizi içinde yer alan, ama gerçekte de var olan şahsiyetler hakkında yorum yazarken, hakaret etmemeye dikkat ediniz. İyi yorumlar. bounce221 08-06-07, 01:35 yeni baslik hayirli ugurlu olsun..hehe ilk yazan benim... bu arada bu saatte youtubeda dolasirken kara sevda sarkisini buldum.... yazayim dedim...bu sarkiyi benim gibi merak edenler vardir belki... bazi arkadaslar yasar ve isigin sarkisi diye yazmisti..ne kadar ciddiydi bilemem ama onlarin duygulu sahnelerinde fonda gercekten bu sarki caliyordu... basini dinleyebildik dizide...cok güzel dinlemenizi tavsiye ederim tamamini... meltem-cmbl 08-06-07, 05:51 yeni bölüme yenı sayfa:) hayırlı uğurlu olsun off bu bölümü acayip merak ediyorum en çokta ahmetle yaseminin sahnesini:) bide recep tayyip ancak baya bi zamn atlaması olcak herhalde çünkü recep bıyıklı biriydi 70i falan geçer herhalde o zamn ruya okuymaya başlamıiş olur yaşar tayyipten genç gözküyo be:img-hyste cerenimo_ 08-06-07, 07:36 ben dün demiştim reytingleri etkileyecek recep tayyip erdoğan'ın gelişi diye... daha dizi yayınlanmadan olay oldu baksanıza.. bir sürü haber eklenmiş.. esra36 08-06-07, 08:03 gelelim özete; Rüya'nın çocuk felci olması Necdet'i bir karar almaya iter ve Güzide'ye ayrılmak istediğini söyler bunu az çok tahmin etmiştim.rüyanın hastalığının necdet ve güzüdeyi ayıracağını Güzide sessizce işten ayrılır ama Necdet onu bulmaya çalışacaktır. hem ayrılmak istediğini söylüyor hemde bulmaya çalışıyor.yani necdet güzüdeden kop |