Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-14

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

dizice
08-06-07, 23:59
Bu kooperatif isi de, Turkiye'nin kooperatif yarasina parmak basmak icin konulmus olmasin. Hani herkes bir donem kooperatif evi alacagim diye, bir muteahhite para kaptirmistir ya memlekette.

muko88
09-06-07, 00:01
Yasemin ve Ahmetin dans sahneleri saçma geldi bana.O devirde evli barklı bir kadın ve bekar bir adam saatlerce iş arkadaşlarının önünde dans ediyorlar.Adam kadının saçlarını kokluyor, romantizm had safhada...Evden beraber çıkmalar...Hiç mi dedikodu çıkmaz?
Buna cesaret eden Yasemin,Rüyanın Ahmetin kızı olduğunu söylemeye cesaret edemiyor.Hayret!
Zuhal'de sanki Ahmet'e baygın baygın bakıyor gibi.?

Zuhal çok içti ondandır.Gerçi herkes çok içti.
Hem çıkarken Ahmet ve Yasemin dediler ya; Zuhal o kadar içti ki herkesin ismini yanlış söylemeye başladı.
Kimse kimsenin ne yaptığını hatırlamaz o gece merak etmeyin:img-hyste

Dizice, eğer dediğin gibi olursa, yani Selmalar paralarını kaptırırlarsa o müteahhite, Ayla&Ahmet evlilği de bir süre suya düşer:img-hyste Oh ne ala memleket:img-hyste

vega58
09-06-07, 00:02
Bu kooperatif isi de, Turkiye'nin kooperatif yarasina parmak basmak icin konulmus olmasin. Hani herkes bir donem kooperatif evi alacagim diye, bir muteahhite para kaptirmistir ya memlekette.

:img-hyste inşallah mı desem ne yapsam...selma emeline ulaşamaz bu sayede..evin paralarını kaptırır..
ahmet de kooparatif var diye aylayla evlenmek zorunda kalmaz...:img-hyste

dizice
09-06-07, 00:03
Yasemin ve Ahmetin dans sahneleri saçma geldi bana.O devirde evli barklı bir kadın ve bekar bir adam saatlerce iş arkadaşlarının önünde dans ediyorlar.Adam kadının saçlarını kokluyor, romantizm had safhada...Evden beraber çıkmalar...Hiç mi dedikodu çıkmaz?
Buna cesaret eden Yasemin,Rüyanın Ahmetin kızı olduğunu söylemeye cesaret edemiyor.Hayret!

O devri, bu devri mi var ya? Dedikodu heryerde cikar, her ulkede cikar. Bu ne samimiyet?

Hahahha. Zuhal de Ahmet'e asik olsun tam olsun. Hatta, bence Guzide Ahmet'i gorsun, o da vurulsun Ahmet'e. Belki o zaman Necdet Bey'in gozunde degeri yukselir. Ne de olsa, Ahmet yarasi buyuk :D

spdr

keşke öyle bir şey olsa..
selmalar da parasını kaptırsalar da..
ahmetle ayla evlenemese:icon_whis

evet evet..mutlaka işlenmeli bu konu:icon_whis :)

zeyneps
Belki de tam evlenecekleri sırada bir mucize gerçekleşir ve Ahmet öğrenir gerçeği olabilir belki : :sad53: Ayla'nın masada kalışını ve yüzününü mosmor oluşunu görmek istiyorum ne de olsa son güle iyi güler :img-cool2 :img-hyste :img-hyste

Tamam arkadaşlar hep birlikte gideriz bizim de haklarımızı almanın zamanı geldi seti işgal ederiz :img-yes: :img-yes: Hepsi komprador hepsi işbirlikçi zaten :img-cool2 :img-cool2

Neyse ben yavaş yavaş çıkayım artık bye bye anem bir görürse kesin bu sefer hastaneye yatırır beni :img-help: bye

fundapehlivan
09-06-07, 00:04

Evet gerçekten öyle!

Ahmetin nişanında da öyleydi ya... İki saat bakıştılar...
Hem de kendi nişanı olan adam bakıyor bir kıza...
Amanın yani!

Burada iyice cıvığı çıktı! Üstelik çevre de okul çevresi yüz yüze bakacaksınız nasıl umursanmaz anlamadım gitti:icon_whis
Ne şarapmış bu, fıçıyla mı içtiler nedir:img-hyste

blue ivy
09-06-07, 00:04
Selma işte, gitti ev aldı.MEloş da evi düzecekmiş:icon_whis
Selma da hem nikah hem de düğün yapmayı düşünüyor, ayrı ayrı...
Sevim de iyi dedi valla...Kırk gün kırk gece düğün yapmak da isterdi yoksa Selma:icon_whis

zaten selmayla melos bunlari bilerek yaptilar,ozellikle selma,bence ahmetin yasemine olan askini hala hissediyor,oda boyle ev almalarlar ahmeti aylaya daha cok baglattiriyor:img-pilot

zeyneps
09-06-07, 00:06
Son olarak yazıyorum aklıma ilk gelen "eyvaaaah Semalar paraları kaptırdı " olmuştu:img-hyste :img-hyste Sonuçta bu ülkede kaç kişi korparatif işinden sağlam çıkabilmiş ki bir de Kamil'in arkadaşı çıkarmış müteahhit :img-hyste :img-hyste

LİN
09-06-07, 00:06
O devri, bu devri mi var ya? Dedikodu heryerde cikar, her ulkede cikar. Bu ne samimiyet?

Hahahha. Zuhal de Ahmet'e asik olsun tam olsun. Hatta, bence Guzide Ahmet'i gorsun, o da vurulsun Ahmet'e. Belki o zaman Necdet Bey'in gozunde degeri yukselir. Ne de olsa, Ahmet yarasi buyuk :D

Evet evet Güzide Ahmete aşık olsun.Ortalık iyice karışsın...Ahmet ikinci evliliği Güzide ile yapsın.Rüya'yıda yanlarına alsınlar.Yasemin, Necdet ve Ayla (üç silahşörler bunlar) uzun bir müddet ortada kalsın.Oh olsun onlara...

yasemin_lizz
09-06-07, 00:07
Zuhal ve Ahmet mi?:img-fie: :img-fie: :img-fie:
Dizi tam komediye döner:img-hyste hehehe Şaka bir yana Zuhal'in Ahmet'e bakan baygın gözlerini oyarım valla sarhoşmuş kendinden değilmiş anlamam valla:) Gerçi Ameeti gören kim kendinde olabilir ki:img-in_lo

dizice
09-06-07, 00:08
Bunu ne zaman yapacaksan bana da haber ver...
İlk uçakla gelirim.Tek başına gitme ki, tek sanmasınlar.Seve seve gelirim valla.
Pankartalara da şunları yazarız:

"Ahmet'e sözde değil, özde aşık bir Yasemin istiyoruz."

"Necdet go home"(ya da necdet pastanene git!)

"Senarist baksana, kaç kişiyiz saysana"

"Ne Yasemin ne Ayla, sadece Ahmetle Rüya!"

Tabii bunları çeşitlendirmek bizim elimizde.

:img-hyste :img-hyste

Ben de, ben de.

"Ahmet bizi diskoye gotur!"

"Burasi Turkiye, bu ne bicim terbiye" (dizinin Dallas olmasina istinaden)

"Ask her daim olumsuzdur, olmusuz kalacak."

VEEE

"Carsi, Ayla'ya karsi"

badger
09-06-07, 00:09
zaten selmayla melos bunlari bilerek yaptilar,ozellikle selma,bence ahmetin yasemine olan askini hala hissediyor,oda boyle ev almalarlar ahmeti aylaya daha cok baglattiriyor:img-pilot

ben şevkete hayret ediyorum, Aylaya ilk başlarda hiç olumlu bakmıyordu, şimdi içine sokacakmış gibi tavırlar, şimdi de güle oynaya ev almalar ?anlamadım...Ayla mı iyi oynuyor bunlara karşı nedir? Buz gibi hatun, alttan alttan bakıyor..

fundapehlivan
09-06-07, 00:12
ben şevkete hayret ediyorum, Aylaya ilk başlarda hiç olumlu bakmıyordu, şimdi içine sokacakmış gibi tavırlar, şimdi de güle oynaya ev almalar ?anlamadım...Ayla mı iyi oynuyor bunlara karşı nedir? Buz gibi hatun, alttan alttan bakıyor..

Eee başka çaresi kalmadı...
gelini olacak...
Yasemini istemedi bu buz dağına katlanacak artık...
Denize düşen yılana sarılır misali:icon_whis

dizice
09-06-07, 00:12

Ayla'yi oynayan oyuncu ya dunyanin en gicik kadini, ya da super bir oyuncu bence. Hic rol yaptigi bile aklima gelmiyor. Guzel rol yapiyor bile demiyorum. Kadin benim gozumde Ayla oldu. O acidan takdir etmek lazim. Sessiz sessiz, nasil her seyi yansitiyor.

LİN
09-06-07, 00:16
Selmanın otoriter bilmiş tavırlarını tek bir kişi yumuşatabilir o da Rüya...Ahmet ve Yasemin aşkını bilinçli olarak yerle bir eden Selma,bir torunu olduğunu öğrenince kooperatif falan değil yalı taksitlerine bile girer .Hatta kariyeri,hastaneyi bırakır kendini torununa adar.Selmadan herkes korkuyor,çekiniyor.Toplamış insanları karşısına , bacak bacak üstüne atmış.."Sizleri buraya çağırmamın sebebi vs vs ..."
Herkesin hayatına niye bu kadar müdahale ediyor???Herşeyin en iyisini o biliyor.Al işte olunun hayatını mahvettin.Necdet Yasemn ,Ayla üçlüsü Selamnında katılımıyla mahşerin 4 atlısı oldular.

badger
09-06-07, 00:16
Ayla'yi oynayan oyuncu ya dunyanin en gicik kadini, ya da super bir oyuncu bence. Hic rol yaptigi bile aklima gelmiyor. Guzel rol yapiyor bile demiyorum. Kadin benim gozumde Ayla oldu. O acidan takdir etmek lazim. Sessiz sessiz, nasil her seyi yansitiyor.

Yok oyunculuğuna diyeceğim bi şey yok, o minicik repliklerde, bir bakış bir el ovuşturma yapıyor ki binlerce duygu ve düşünceyi anlatıyor..Onun oyunculuk kabiliyetini takdir ettiğimi önceki yazılarımdan birinde de değinmiştim..Aylanın gerçek duygularını çokiyi yansıtıyor..Yasemini gördüğündeki o kilitlenen donuk balık bakışlarını, ya da sevindiğinde ışıl ışıl yanan yüz ifadesi, çok başarılı..

dizice
09-06-07, 00:19
Yok oyunculuğuna diyeceğim bi şey yok, o minicik repliklerde, bir bakış bir el ovuşturma yapıyor ki binlerce duygu ve düşünceyi anlatıyor..Onun oyunculuk kabiliyetini takdir ettiğimi önceki yazılarımdan birinde de değinmiştim..Aylanın gerçek duygularını çokiyi yansıtıyor..Yasemini gördüğündeki o kilitlenen donuk balık bakışlarını, ya da sevindiğinde ışıl ışıl yanan yüz ifadesi, çok başarılı..

Yok biliyorum, sadece aklima geldi, ekleyeyim dedim. Sevket'le Selma'nin Ahmet'i gore gore atese atmasini ben de anlamiyorum. Hele Selma'nin hevesi. Ne dugun dernek meraklisiymis. Daha bir iki ay once oglun sana vermedi mi, kol dugmelerini. Nisandaki bakismalari gormedin mi? Ahmet'in ne zaman evlenme lafi acilsa, suratinin eksidigini de mi farketmedin. Selma hic iyi bir anne degil. Tamam cocugunun iyiligini istiyor ama, ona da bir sormadi hic.

badger
09-06-07, 00:20
Selmanın otoriter bilmiş tavırlarını tek bir kişi yumuşatabilir o da Rüya...Ahmet ve Yasemin aşkını bilinçli olarak yerle bir eden Selma,bir torunu olduğunu öğrenince kooperatif falan değil yalı taksitlerine bile girer .Hatta kariyeri,hastaneyi bırakır kendini torununa adar.Selmadan herkes korkuyor,çekiniyor.Toplamış insanları karşısına , bacak bacak üstüne atmış.."Sizleri buraya çağırmamın sebebi vs vs ..."
Herkesin hayatına niye bu kadar müdahale ediyor???Herşeyin en iyisini o biliyor.Al işte olunun hayatını mahvettin.Necdet Yasemn ,Ayla üçlüsü Selamnında katılımıyla mahşerin 4 atlısı oldular.

Selmanın, hayatında her daim olan ben herşeyi çok iyi bilirim ve sizden daha iyi düşünürüm genel tavrı Rüyayı öğrendiğinde yerle bir olacağını büyük bir keyifle izleyeceğim..İnşallah Ahmet ve diğer herkes, bunu çok geç olmadan öğrenirler de, 90lara kadar sarkmaz bu açıklama işi yoksa bu işin asıl aktörleri olan sevgili anneler çoktan bu hayattan göçmüş olur hevesimiz kursağımızda kalır yoksa.

@ly
09-06-07, 00:22

Bence Şevket Ahmet'in Yasemin'e olan aşkının devam ettiğini farkedince 'müstakbel gelinine' ısınıverdi:icon_whis Ahmet'in Güzel Sanatlarda ders vermesine en büyük tepki Şevket'ten gelmişti hatırladığım kadarıyla..

dizice
09-06-07, 00:26
Bir romanda (Contact) hikaye soyle gelisiyordu. Kiz cok sevdigi babasini 10 yasinda falan kaybediyor. Annesi baska bir adamla evleniyor. Kiz bunu hic hazmedemiyor. Omur boyu uvey babasindan nefret ediyor. Kizin annesi tam olum dosegindeyken bir itirafta bulunuyor. Kizim, o senin uvey baban degil, gercek baban. Gercek baban bildigin adam ise uvey babandi. Sana hamileyken onunla evlenmek zorunda kaldim diyor. Kiz uzulmesin diye yillarca saklamislar. Ama artik olum doseginde, babasindan daha fazla nefret etmesin diye itiraf ediyor.

Bu da bana sunu merak ettiriyor. Yasemin'le Ahmet tekrar birlesse bile, asil Ruya nasil tepki verecek? Ya yillarca Ahmet'ten nefret ederse? Herhalde, kucucuk kiza, "Aha, al bu senin gercek baban" diyecek degiller. O zaman AHmet'i uvey babasi bilecek, buyuyene dek.

badger
Yok biliyorum, sadece aklima geldi, ekleyeyim dedim. Sevket'le Selma'nin Ahmet'i gore gore atese atmasini ben de anlamiyorum. Hele Selma'nin hevesi. Ne dugun dernek meraklisiymis. Daha bir iki ay once oglun sana vermedi mi, kol dugmelerini. Nisandaki bakismalari gormedin mi? Ahmet'in ne zaman evlenme lafi acilsa, suratinin eksidigini de mi farketmedin. Selma hic iyi bir anne degil. Tamam cocugunun iyiligini istiyor ama, ona da bir sormadi hic.

Dizimizdeki anneler, hiç iyi değil zaten, ne nezahat ne de Selma...Ailelerde tek irdeleyen arada sırada Sevim-Mehmet ve çocuklar..Diğerleri yani anne ve babalar, Rızayı saymıyorum, onu fasulyeden gördüğüm için, bu konudan cüzzamlıymış gibi kaçınıyorlar, çocuklarıyla suçlamaktan veya cıss demekten başka bir şey yapmıyorlar ya da söylemiyorlar...
Kendi ikili diyaloglarında laylaylom ama Ahmetle Yasemin bir araya geldiklerinde hepsi bir trip...!!!

Bu yüzden Rüya konusu bir an önce açıklansın da onların düşecekleri rezil durumu bir görsek diyorum..

LİN
Selmanın, hayatında her daim olan ben herşeyi çok iyi bilirim ve sizden daha iyi düşünürüm genel tavrı Rüyayı öğrendiğinde yerle bir olacağını büyük bir keyifle izleyeceğim..İnşallah Ahmet ve diğer herkes, bunu çok geç olmadan öğrenirler de, 90lara kadar sarkmaz bu açıklama işi yoksa bu işin asıl aktörleri olan sevgili anneler çoktan bu hayattan göçmüş olur hevesimiz kursağımızda kalır yoksa.
Seninle hemfikirim badger.En kısa zamanda Selma,Şevket,Rıza,Nezahat Rüya'yı öğrensinler ve bizde keyifle ağır ağır izleyelim onları.Olan Necdet'in anne babasına olacak.Yıllarca torun bildiğin,hastalanınca kapılarda beklediğin,doğum günlerinde hediyeler aldığın aslında adadaki komşuların torunuymuş...Rüya ve Selam ikilisini seyretmek büyük zevk olacak.Ama Selam kesin Rüyanında hayatına müdahale eder..Okuluna,aşklarına müsadem yok der ezer geçer ama Rüyanın ezileceğini sanmam.:good:

NiliWerda
09-06-07, 00:27
ya kim dedi zuhal ve ahmet ay lutfen guldurmeyin beni ya gece gece babam uyanacak simdi:img-hyste :img-hyste

buarada en sonda calan muzik yeniydi dimi ben dinleyemedimde?:icon_sorr
cok guzel bi sarkiya benziyodu neyse netten bulurum artik:icon_sorr

badger
09-06-07, 00:32
Bir romanda (Contact) hikaye soyle gelisiyordu. Kiz cok sevdigi babasini 10 yasinda falan kaybediyor. Annesi baska bir adamla evleniyor. Kiz bunu hic hazmedemiyor. Omur boyu uvey babasindan nefret ediyor. Kizin annesi tam olum dosegindeyken bir itirafta bulunuyor. Kizim, o senin uvey baban degil, gercek baban. Gercek baban bildigin adam ise uvey babandi. Sana hamileyken onunla evlenmek zorunda kaldim diyor. Kiz uzulmesin diye yillarca saklamislar. Ama artik olum doseginde, babasindan daha fazla nefret etmesin diye itiraf ediyor.

Bu da bana sunu merak ettiriyor. Yasemin'le Ahmet tekrar birlesse bile, asil Ruya nasil tepki verecek? Ya yillarca Ahmet'ten nefret ederse? Herhalde, kucucuk kiza, "Aha, al bu senin gercek baban" diyecek degiller. O zaman AHmet'i uvey babasi bilecek, buyuyene dek.

Rüya kızımız beş yaşında...Zaman hoplamsı zıplaması olmasına rağmen kızımız hala küçük...Eğer Yasemin kızımız bir an önce Necdetten kurtulursa ve Ahmetle birleşmelerini ağırdan alıp onu ısındırırsa, arada tabii Necdet de kıllık yapmazsa aradan çekilir Ahmet gibi uzaklara giderse çocuğun anlayabileceği bir dille durum anlatılabilir..Yoksa ha 5 yaşında ha 30 yaşında farketmez, psikolojisi her şekilde bozulur...Çocuklar küçük yaşlarda değişiklikleri daha kolay kabullenir.

LİN
09-06-07, 00:32
ya kim dedi zuhal ve ahmet ay lutfen guldurmeyin beni ya gece gece babam uyanacak simdi:img-hyste :img-hyste

Zuhal Ahmete baygın baygın bakıyor Nili.Gözlerimle gördüm:img-hyste Yasemin'i kullanıyor Ahmet'e yaklaşmak için.Yasemin Ahmet'in adadan arkadaşı, hemde evli ondan zarar gelmez diyor aklınca .Ahmet okula ilk geldiğinde de Zuhal haber vermişti Yasemin'e koş bak yakışıklı bir hoca geldi fakülteye diye .:happy0064

dizice
09-06-07, 00:34
Zuhal Ahmete baygın baygın bakıyor Nili.Gözlerimle gördüm:img-hyste Yasemin'i kullanıyor Ahmet'e yaklaşmak için.Yasemin Ahmet'in adadan arkadaşı, hemde evli ondan zarar gelmez diyor aklınca .Ahmet okula ilk geldiğinde de Zuhal haber vermişti Yasemin'e koş bak yakışıklı bir hoca geldi fakülteye diye .:happy0064

Evet, zaten Ahmet'i goren her kadin niyeti bozuyor. Dizinin ilk bolumunun, ILK sahnesine bakin. Ahmet havali gozlukleriyle ucaga biniyor. Hostesin bir suzusu var adami, gozleriyle yiyecek, sonra arkasindan da bakmaya devam ediyor. Orada zaten sinyali vermisler.

badger
09-06-07, 00:35
Demiştim Zühal de aşıktır Ahmete...dizimizde görüp te aşık olmayan genç bayanımız var mı Ahmete...Her yerden fırlıyor araya maydanoz gibi..

yasemin_lizz
09-06-07, 00:35

Önceki sayfalarda söz konusu oldu Zuhal Ahmet'e bakıyor diye baygın baygın:img-hyste Ahmet ve Zuhal:img-hyste Tam komedi ya...Yasemin'in yaşayacağı şoku düşünemiyorum:img-hyste

dizice
09-06-07, 00:38
Rüya kızımız beş yaşında...Zaman hoplamsı zıplaması olmasına rağmen kızımız hala küçük...Eğer Yasemin kızımız bir an önce Necdetten kurtulursa ve Ahmetle birleşmelerini ağırdan alıp onu ısındırırsa, arada tabii Necdet de kıllık yapmazsa aradan çekilir Ahmet gibi uzaklara giderse çocuğun anlayabileceği bir dille durum anlatılabilir..Yoksa ha 5 yaşında ha 30 yaşında farketmez, psikolojisi her şekilde bozulur...Çocuklar küçük yaşlarda değişiklikleri daha kolay kabullenir.

Uvey baba olarak kabullenir Badger; ama diyebilecekler mi, "senin gercek baban bu" Kucucuk kiz, anlamaz ki, biyolojik baba kavramini. Denmez ki, "Kizim senin ananla baban, yine bir gun, gul rengi sarabin ayarini kacirmislardi... " :D O acidan sorunlu bence. Yani hep Necdet'i gercek babasi bilmeye devam edecek. Annesini evlendigi icin suclar belki. Bu arada Ruya artik 7 yasina girdi sanirim.

badger
09-06-07, 00:39
Önceki sayfalarda söz konusu oldu Zuhal Ahmet'e bakıyor diye baygın baygın:img-hyste Ahmet ve Zuhal:img-hyste Tam komedi ya...Yasemin'in yaşayacağı şoku düşünemiyorum:img-hyste

kesinlikle hakediyor...Önce Ayla, sonra Zühal, iyicene rekabet kızışır, belki iyicene Ahmet kıymete biner.

LİN
09-06-07, 00:39
Evet, zaten Ahmet'i goren her kadin niyeti bozuyor. Dizinin ilk bolumunun, ILK sahnesine bakin. Ahmet havali gozlukleriyle ucaga biniyor. Hostesin bir suzusu var adami, gozleriyle yiyecek, sonra arkasindan da bakmaya devam ediyor. Orada zaten sinyali vermisler.

İşte bizim aklı evvel Yasemin'de herkesin hayran olduğu ama sadece onu seven,onun için Kıbrısçıklara sürgüne gidip kurufasulye yiyen(buraya takıldım :img-grin2 Ahmet'i öyle yapayalnız görünce çok üzülmüştüm),üzüntüden hapishane kapılarında neredeyse kalp krizi geçirecek olan bu adamla hala arkadaş kalmaya devam ediyor.Aferim!OtUR BEŞ!!!

dizice
09-06-07, 00:43
İşte bizim aklı evvel Yasemin'de herkesin hayran olduğu ama sadece onu seven,onun için Kıbrısçıklara sürgüne gidip kurufasulye yiyen(buraya takıldım :img-grin2 Ahmet'i öyle yapayalnız görünce çok üzülmüştüm),üzüntüden hapishane kapılarında neredeyse kalp krizi geçirecek olan bu adamla hala arkadaş kalmaya devam ediyor.Aferim!OtUR BEŞ!!!

Bak zaten Ahmet'le Ayla'nin nikahina sirf o yuzden katlanabilirim. Yani, Yasemin'e de soyle bir kalp sikismasi gelse, icimin yagi erir. Ama Yasemin ancak, Ahmet'e bakip gulumser. Sonra gidip defterine, "Bugun seni oyle gorunce kalbim sikisti" yazar. Tecrubeyle sabit.

Oo listemiz kabarik. Biz Ahmet adina herkesten intikam alma pesindeyiz. Selma, Yasemin, Necdet, Ayla, Nezahat. Daha uzar o liste. Yakinda Zuhal de ogrensin gercekler, ama Ahmet'i elde etmek icin saklasin. :img-hyste :img-hyste

badger
09-06-07, 00:45
Uvey baba olarak kabullenir Badger; ama diyebilecekler mi, "senin gercek baban bu" Kucucuk kiz, anlamaz ki, biyolojik baba kavramini. Denmez ki, "Kizim senin ananla baban, yine bir gun, gul rengi sarabin ayarini kacirmislardi... " :D O acidan sorunlu bence. Yani hep Necdet'i gercek babasi bilmeye devam edecek. Annesini evlendigi icin suclar belki. Bu arada Ruya artik 7 yasina girdi sanirim.

Bu iş de Necdet de kilitleniyor ama adamın psikolojisi bozuk, onun için onun bu konuda yrd olacağını sanmıyorum..Bu yüzden tez elden Güzide hamile kala diyorum...Dediğim gibi ya Ahmet hayatının sonuna kadar hoş üvey baba olarak kalacak ve Rüya tarafından gerçek babası olduğu o öldükten sonra öğrenilecek, bir sürü senaryo üretilebilir..İnsanlar öz ebeveynleriyle de sorunlar yaşayabilir, üveylerle de ya da yaşamazlar...İki kardeşi alın ayırın çok küçükken sonra yıllar sonra bir araya getirin bir arada yapamazlar çünkü birbirlerine alışık değiller..O yüzden bu konunun çok saklanması bana mantıksız geliyor ne kadar erken öğrenirse o kadar alışması kolay olur..S
onuçta Ahmetin de kalas bir baba olmayacağını biliyoruz ve en az Necdet kadar sevecen ve duyarlı, bunu her çocuk kolaylıkla algılar ve sabredildiğinde her çocuğa çok fazla inatlaşmadan kabul ettirebilirsiniz.

LİN
09-06-07, 00:49
Bak zaten Ahmet'le Ayla'nin nikahina sirf o yuzden katlanabilirim. Yani, Yasemin'e de soyle bir kalp sikismasi gelse, icimin yagi erir. Ama Yasemin ancak, Ahmet'e bakip gulumser. Sonra gidip defterine, "Bugun seni oyle gorunce kalbim sikisti" yazar. Tecrubeyle sabit.

Oo listemiz kabarik. Biz Ahmet adina herkesten intikam alma pesindeyiz. Selma, Yasemin, Necdet, Ayla, Nezahat. Daha uzar o liste. Yakinda Zuhal de ogrensin gercekler, ama Ahmet'i elde etmek icin saklasin. :img-hyste :img-hyste

Ahmet ve Aylanın evlenmesine gönlüm razı olmaz ama çok haklısın dediğin gibi sırf Yasemin bu nikahı görse ve Ahmet'ten beter olsa nikah salonunun kapısında.Yani bu dünyada ilahi adalet diye bir şey var ve bu şekilde tecelli etmesi gerek hatta ve hatta dert üstü murad üstü yaşayan Necdete e lazım bir kalp krizi sahnesi.

dizice
09-06-07, 00:50
Bu iş de Necdet de kilitleniyor ama adamın psikolojisi bozuk, onun için onun bu konuda yrd olacağını sanmıyorum..Bu yüzden tez elden Güzide hamile kala diyorum...

Umarim isimiz Necdet'e kalmaz. Su ana kadar yaptiklarina bakarsak, ancak RUya ile Ahmet arasina fitne sokmaya yarar kiskancliktan.

Yasemin'in en sinir olacagi cift hangisi olur?

Ayla-Ahmet
Zuhal-Ahmet
Lale-Ahmet
Isik-Ahmet
Guzide-Ahmet
Nezahat-Ahmet :img-hyste

E baska bekar kadin da kalmadi galiba dizide.

badger
09-06-07, 00:55
Güzide- Ahmet çok iyi olur...Hem Necdet sinir olur hem Yasemin..Bir de Güzide Necdetin çocuğuna hamile kalmışsa ona da Ahmet babalık yaparsa.....:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

dizice
09-06-07, 00:58
Badger, oooo, artik fitik ne kelime, butun seyirciler acile kosarlar delirip :D :D

badger
09-06-07, 00:59
Bir de Yaseminin bu öpüşmeye hayır diyeceğini sanmıyorum...
Necdeti sevmezken şarabın etkisinde Ahmeti düşlerken Necdetle dans etmesi esnasında Necdetin öpmesine hayır demeyen, geri çekilmeyen Yasemin burada hayaliyle değil, gerçeğini bulmuşken direkt bu olaya dalar diyorum???!!!??

Necdet, annesi ve babası Rüyaya 2.kardeş getirirken, evde kuzu kuzu Yasemini çok seven vefakar koca olarak, Ahmetle Yaseminin kızına dadılık yapar..

LİN
09-06-07, 00:59
Umarim isimiz Necdet'e kalmaz. Su ana kadar yaptiklarina bakarsak, ancak RUya ile Ahmet arasina fitne sokmaya yarar kiskancliktan.

Yasemin'in en sinir olacagi cift hangisi olur?

Ayla-Ahmet
Zuhal-Ahmet
Lale-Ahmet
Isik-Ahmet
Guzide-Ahmet
Nezahat-Ahmet :img-hyste

E baska bekar kadin da kalmadi galiba dizide.
Ha ha ha.Çok iyi bu çiftler.Michale'i unutmamak lazım.Ben oyumu Zuhalden yana kullanıyorum:img-hyste
Bu arada Rüya Ahmet olayı gerçekten bir muamma olacak.Yasemin -Ahmet- Rüya birleşşe bile bu yeni problemleri getirecek. Rüya Necdet diye delirebilir...Gecenin bir vakti kabus görür baba,baba diye ağlar.Ahmet odaya koşar ama Rüya istemez "git babam gelsin sen benim babam değilsin" der.Ahmet'e baba demez.Onun adı "trende yaşayan arkadaş" olarak kalır...Ahmet kahrolur vs vs..Yani olan yine Ahmet'e ve Rüya'ya olur.Bu durum Necdetin egosunu daha da tatmin eder.Yasemin zaten leyla gibi dolanıyor ortalarda...Uamrım tam tersi olur da Rüya Ahmeti 2.baba olarak kabul eder.Ama hiçbir zaman Necdetten kopamaz.

badger
09-06-07, 01:02
Çarşı Necdete karşı...

çok iyi oldu hatta iyi ötesi..

LİN
09-06-07, 01:07
Güzide- Ahmet çok iyi olur...Hem Necdet sinir olur hem Yasemin..Bir de Güzide Necdetin çocuğuna hamile kalmışsa ona da Ahmet babalık yaparsa.....:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

İşte bu!Kesinlikle böyle olmalı ve ilahi adalet yerini bulmalı.Necdet'in şizofrenik hali anca bu şekilde düzelebilir:dito
Bence de Yasemin öpücüğe karşılık verecek.Bu Necdet'te de ne vicdan var,ne de haysiyet...Bırak artık bunların peşini.Hala ayrılmam senden diye direniyor.Bulmuşsun Güzideyi,bırak hayatı akışına hala ne diye zorluyorsun Yasemin de Yasemin.

NiliWerda
09-06-07, 01:08

ya ama lutfen yapmayin ya:img-hyste
kadinin gozleri oyle bakiyor o tip makyaj yapiyor o yuzden kadin biraz $uhedaa bakiyor:img-hyste

ya yasemin aylanin sokunu uzerinden yeni atti ama biraz zor oldu bide bu olursa kadin delirir ay lutfen ya guldum sayenizde:img-hyste

dizice
09-06-07, 01:09
Bir de Yaseminin bu öpüşmeye hayır diyeceğini sanmıyorum...
Necdeti sevmezken şarabın etkisinde Ahmeti düşlerken Necdetle dans etmesi esnasında Necdetin öpmesine hayır demeyen, geri çekilmeyen Yasemin burada hayaliyle değil, gerçeğini bulmuşken direkt bu olaya dalar diyorum???!!!??

Ya tabii mantiklisi bu; ama senaristlerin sagi solu belli olmuyor. Hani Ahmet'e evli bir kadini opturtmek istemeyebilirler belki. Bilmiyor ya sonucta gercegi.

badger
09-06-07, 01:09
....Rüya Ahmeti 2.baba olarak kabul eder.Ama hiçbir zaman Necdetten kopamaz.

Necdet bu kafayla giderse zaten Bakırköylük olur..Onların hayatlarından kendi kendine yok olmuş olur...Adam da yok Yasemin beni hala sevebilir diye kendi kendine telkin yapa yapa şizofren olur.

badger
09-06-07, 01:11
Ya tabii mantiklisi bu; ama senaristlerin sagi solu belli olmuyor. Hani Ahmet'e evli bir kadini opturtmek istemeyebilirler belki. Bilmiyor ya sonucta gercegi.

Saçmasapan mantıksız bir çok şeyi burnumuza diktiler, bu sefer de lütfen saçmalamasınlar artık...Ortalığa bal damlatıp kaçmasınlar, gerçek insan psikolojisine dayandırıyorlarsa bir çok şeyi buna da artık lütfen yapmasınlar..

bahar_can
09-06-07, 01:13
Herkese iyi sabahlar... uzun zamandır dizi hakkında yorum yapmamıştım... :img-pilot uykum kaçmışken kısaca yapayım bari...

Ayla ve Ahmet"le başlamak istiyorum işe... birçok arkadaş acaba evlenecekler mi diye merak içinde... ben baştan beri olan fikrimi yineliyorum, bence genel özete rağmen ve attıkları adımlara rağmen bu evlilik olmayacak... bu bölümde de bunu daha bir gördüm... hızla Ahmet-Yasemin yakınlaşması içindeler... Yasemin Rüya'yı babasıyla birlikte olmalarının zeminini hazırlıyor... özellikle son sahne... içmelerinin tesiriyle bile olsa bu sahne boş bir sahne değil... arkası gelecektir ya da yeniden konuşma fırsatı verecektir ya da Ahmet'in kafasını karıştırarak evlilik konusuna soğuk bakmasını sağlayacaktır. Ayla bu yaşgünü olayını bir şekilde öğrenebilir... ve birkaç benzeri durumda olayı artık kabullenmek zorunda kalacaktır.. hele de Ahmet ile Rüya'yı bir arada gördüğünde vicdanı devreye girecektir... ve yine iddia ediyorum ki Rüya meselesini Ayla açmalıdır ki açacağına inanıyorum... Ahmet'e veya Selma ablasına... ama bunu Ayla'dan başka birine yaptırırlarsa dizi kendi çizgisine ihanet etmiş olur...

bazı arkadaşlar kooperatif olaylarından bahsetmişler... ama ben 70'li yıllarda halkı dolandıran bir kooperatif meselesini duymadım... bunlar daha çok 80'li yıllarda başlayan olaylar... ilk toplumsal vak'a da Banker Kastelli olayıdır... yanılmıyorsam 80'lı yılların başlarında oldu... insanlar faizle çok para kazanacağım diye elinde avucunda ne varsa bu tefeciye verdiler o da parayı bir güzel kullandı-yedi ve geri ödeyemedi... daha sonra cezaevine girdi... kooperatif dolandırıcılıkları çok daha sonraki yıllarda olan olaylar diye hatırlıyorum... yani 70'li yılarda toplum kültür erozyonuna henüz uğramadı... ve toplumsal boyutta bu tür dolandırıcılıklar olmadı... bu erozyon 80 darbesinin ve Özal ekonomik felsefesinin dönemiyle esas olarak başladı...

Sevim'in "çocuğum olsaydı yollamazdım... böyle önemli bir olayın içinde olmasını isterdim.. hiçbir eğitim bu tür olaylar kadar eğitemez.." türü açıklamasına bayıldığımı itiraf edeyim.. çünkü 2 çocuk annesi biri olarak aynı düşüncedeyim... toplumsal olaylardan bihaber bir çocuğumun olması hayatta en üzüleceğim şeydir inanın... bir örgütlenme içinde olup_olmama meselesi değil ki toplumsal örgütlülükler içinde olması bir insana çok şey kazandırır... bireysel dahi kalsa kesinlikle toplumunun sorunlarıyla yoğrulmuş ve kendine bir bakış açısı kazanmış çocuklar olmasını çok isterim... tercihi ne olursa olsun çok da önemli değil.. yeter ki o konu hakkında kafa yorup, tartışıp, araştırıp bir karara varmış olsun.. bilinçli bir şekilde tercih ettiği her bakış açısına saygı duyarım...

Necdet'in Güzide"den ayrılma nedenini o anki duygusallığa bağlıyorum... zaten Yasemin'i Ahmet'in getirdiğini görünce veya öğrenince, Yasemin'i içkili görünce aşk inancı birkez daha zayıflayacak... Sanırım Güzide'nin babası da pasta işleriyle uğraşıyor... ve sanırım çok ünlü ve büyük bir firma... ama Güzede'nin gizemli halini açıklamaya yetermi bu bilmiyorum... yani buradan yola çıkarak bazı tahminler yapılabilir ama bilmiyorum...

Işik ve Yaşar olayı sanırım tatlıya bağlanacak... Harun'u ODTÜ'deki eylemlerde göreceğiz artık... Amerikalı birinin arabası falan yakılmıştı sanırım... Defne'nin kaçarı yok gibi ama Işık'a yapacağım bir şeyler demesi ilginç... ne yapabilir ki evden kaçmasından başka... erken bir evlilik mi olacak yoksa.. Deniz'le o kötü evi düzene sokup yaşarlar artık :img-hyste

Şu Kamil kadar olduğu gibi biri daha var mı allah aşkına şu dizide... sanki çok anormal bir şey sormuş gibi herkes yadırgayarak bakıyor adama... ne dediki adamcağız "ne zaman bitecek" oysa ben de olsam aynı soruyu sorarım... hadi yengesi ve Ayla alışkanlık haline getirdiler... refleks olmuş onlarda... Gürsoy ailesine ne oluyor canım... istemeye gittiklerinde de aynı tavırlar... tamam adamın boş boğaz biri olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz da buna rağmen insan nezaketen de olsa bir cevap verir demi... hem adamı bozuyorlar hem de cevap vermiyorlar... gerçi bu sefer Selma verdi galiba... sinirlendim şimdi ya :img-cool2
Geçen bölüm Rıza'nın işyerine pahalıya malolan yanlışı neydi acaba? birkaç kez tekrarlarsa atılır vallahi işten...

üç bölüm kaldı dizinin bitmesine... bu bölüm tarih atlaması oldumu bilmiyorum çünkü bazen sohbet ediyorduk kaçırmış olabilirim gazeteleri :img-help: olmuşsa da sanırım 70 yılındayız... tahminimce sezonu 71"in sonunda bitirirler... Deniz'lerin tutuklanmasıyla da olabilir... bakalım ne süprizler bizi bekliyor... hepinize iyi sabahlar birkez daha... bye

LİN
09-06-07, 01:19
Necdet bu kafayla giderse zaten Bakırköylük olur..Onların hayatlarından kendi kendine yok olmuş olur...Adam da yok Yasemin beni hala sevebilir diye kendi kendine telkin yapa yapa şizofren olur.

Necdet gerçeklik kavramını yitirmiş.Sahte bir eş,sahte bir çocuk.Hiçbiri onun değil ama o bunu zevkle sahipleniyor ve gerçek olmadığına bile inanmıyor.Ciddi bir terapiye ihtiyacı var.Hastalıklı bir beyin ne yazıkki.Necdet için Yasemine iyilik yaptı o çok müstesna bir kişilik diyenlerede zerre kadar katılmıyorum ve onuncu kez tekrar ediyorum Necdet çok iyi biri olsa aynı iyiliği Aylaya'da yaparmıydı?Hayır.
Yazık Ahmet...Çocuğuna ismini bile kendi koyamadı.Hiçbirşeyden haberi yok..Necdet ne zamanki Ahmete gerçeği söyler işte o zaman tedavi olmuş,gerçek dünyaya dönmüş demektir.Hadi Necdet ha gayret Aramıza Ne Zaman Hoşgeleceksin!!!

dizice
09-06-07, 01:25
Baharcan, bence de AYla-Ahmet evliligi olmayacak. Zaten olursa, ben bilgisayarimi kirmaktan korkuyorum. Diger dediklerinde de haklisin. Defne'yle Deniz, belki Yasemin'le Ahmet'in basaramadigini basarip, kacar, evlenirler. Modern aile falan ama, tore dizisi gibi oldu dizi, hicbir asik kavusamiyor, hep de aile baskisi nedeniyle. Soyle olsun, Defne-Deniz kacip evlenince, Selma haklarinda olum fermani cikartsin, sonra herkes araya girsin bir Ahmet-Isik berdeline karar verilsin. Bu durumda, Yasemin hemen bosanip, kendini bu berdele feda etsin. :icon_whis Eskiden Sila'yi izliyordum da, ondan etkilenmis olabilirim. :img-hyste

badger
09-06-07, 01:25
Sevgili baharcan,
Banker Kastelli olayı öyle halk arasında bilindiği gibi değildir..Orada Kastellinin halkı hortumlaması değil tamamen devletin yurtdışına 80 darbesinde çıkartılamayan yastık altı halk parasının Banker Kastelli marifeti kullanılarak, bu da özal döneminin günümüze bırakılan önemli icatlarından biridir. İsviçre bankalarına aktarılmasıdır..Banker Kastelli, bunu sonrasında diğer hortumcular gibi abat yaşamadı, yaptıkları yanına kar kalmadı ve düştüğü İsviçre hapishanesinden devlet tarafından değil de tamamen münferit olarak çıkartıldığını, devlet tarafından sırt çevrildiğini biliyorum..

Güzel yorumların için teşekkürler, biz uykusuzlar kervanına hoşgeldin..

@ly
09-06-07, 01:37
Baharcan, bence de AYla-Ahmet evliligi olmayacak. Zaten olursa, ben bilgisayarimi kirmaktan korkuyorum. Diger dediklerinde de haklisin. Defne'yle Deniz, belki Yasemin'le Ahmet'in basaramadigini basarip, kacar, evlenirler. Modern aile falan ama, tore dizisi gibi oldu dizi, hicbir asik kavusamiyor, hep de aile baskisi nedeniyle. Soyle olsun, Defne-Deniz kacip evlenince, Selma haklarinda olum fermani cikartsin, sonra herkes araya girsin bir Ahmet-Isik berdeline karar verilsin. Bu durumda, Yasemin hemen bosanip, kendini bu berdele feda etsin. :icon_whis Eskiden Sila'yi izliyordum da, ondan etkilenmis olabilirim. :img-hyste

Olmayacak di mi olmayacak :happy0064 Belki 40 kere yazarsak olmaz!!!Genelde diziyi tarafsız izliyorum.Yani Necdet'çi ya da Ahmet'çi değilim(gerçi Ahmet'e azbiraz yatkınlığım var ama..) İzlemeye dayanamadığım tek sahne Ayla-Ahmet sahneleri.İçim daralıyor vallahi... Ayla'yı canlandıran oyuncu çok başarılı tebrik ediyorum.
Berdel olayını tuttum.Berdel berdel olalı bir işe yarasın bari...

dizice
09-06-07, 01:37
Necdet gerçeklik kavramını yitirmiş.Sahte bir eş,sahte bir çocuk.Hiçbiri onun değil ama o bunu zevkle sahipleniyor ve gerçek olmadığına bile inanmıyor.Ciddi bir terapiye ihtiyacı var.Hastalıklı bir beyin ne yazıkki.Necdet için Yasemine iyilik yaptı o çok müstesna bir kişilik diyenlerede zerre kadar katılmıyorum ve onuncu kez tekrar ediyorum Necdet çok iyi biri olsa aynı iyiliği Aylaya'da yaparmıydı?Hayır.
Yazık Ahmet...Çocuğuna ismini bile kendi koyamadı.Hiçbirşeyden haberi yok..Necdet ne zamanki Ahmete gerçeği söyler işte o zaman tedavi olmuş,gerçek dünyaya dönmüş demektir.Hadi Necdet ha gayret Aramıza Ne Zaman Hoşgeleceksin!!!

E daha internet cikmadan Necdet sanal gercekligi kesfetmis. Simulasyon yapiyor.

bounce221
09-06-07, 01:40
Bu bölüm zaten yalan rüzgarı gibi oldu.:)
Yaşar ve Işık hala favorim ve hep favori çiftim kalacak gibi gözüküyor.
Yaşar Rıza beyle konuşmaya geldiğinde Rıza beyin hali neydi öyle.
Burnu yere düşse almayacak haldeydi oğlancağıza acıdım.
Harun'a da acıdım yazık karşılıksız aşkların kaderi bu gibisindne bir söz söyledi ya üzüldüm.
Kesin birşeyler olacak ve Işık'la Harun evlenecek gibime geliyor.
Yaşar ölüp etmesin ayy o zaman kahrolurum işte.
Bence Harun'la Işık'ı göstermelerinde kesin bir sebep var ilerde göreceğiz sanırım.
Ben bu bölüm herkese acıdım ya iyiliğim üstümde sanırım.:)

ilerde gercekten böyle birsey olabilir...ama bence harun ozaman necdetten farksiz olur...ayni hatayi yapar bile bile baskasini seven biriyle evlenirse farzedelim...

eger yasar dizi geregi ölecekse ozaman isik evlensinharunla banane..ama yasara ask acisi cektirmesinler yahuuu....:good:

isik harun sahnesi bencede cok güzeldi...yogundu arkadaslik bakimindan..
ben ikisini malesefki yakistiramyiorum...

badger
09-06-07, 01:42
Güzidenin babası hk Necdetin matbaacıya babası kimdir necidir diye sormadan hemen telefon numarasını istemesi tuhaf geldi..İnsan sormaz mı Kimdir bu Salih bey? Soyadı nedir? Bu işyeri numarası mı? diye..
Ama hadi necdet Güzide hk endişelenmiştir ve onu kaybetmekten hoşlanmamıştır diyelim...
Bir de Teoya kızıyorum, oratlıkta Necdetin her yaptığına gıy gıy onay veren bir tip gibi dolaşıyor..Güzideyle yaşadığı ilişkide bile Necdet sen neyapıyorsun? demiyor, Güzide hk endişelenen Laleye olayı bildiği halde bir şeyi yoktur diye geçiştiriyorsun

dizice
09-06-07, 01:45
Necdet, Yasemin'i tek basina partiye gonderirken, "Zuha'e soyle, bu iyiligimi unutmasin" diyor ya, ben biliyorum, onun bu iyiligini unutmayacak birini, kupe meraklisi biri :icon_whis :icon_whis

badger
09-06-07, 01:49
Ah zavallı vefakar takıntılı seven Necdet, ne kadar kaçınsan da gerçekler paatt diye önüne dikiliyor...

Ne yaparsan yap Ahmeti geçemiyorsun...Senin 6 yılda toplu iğne kadar katettiğin yolu Ahmet 1-2 sn.de bitiriyor..

badger
09-06-07, 01:59
Birkaç kere de yazmıştım, Ahmetin Yasemini ilk farkettiği ve aşık olduğu anı, çıplak ayak doğumgünü kıyafetiyle küpesini ararken ki hali...
Birbirlerini farketmelri ve aşık olmalarını öyle doğal ve sevecnlikle birbirlerine anlatıyorlardı ki sanki onca zamandır bunlar yaşanmamış evli gibiydiler, Yaseminin yüzünde bile ilk bölümlerdeki aşık Yasemin, Ahmetin yüzünde de ona bakmaya doyamayan, seven Ahmet vardı...Bereni bu sahnede tebrik ediyorum, yapılan eleştirilere rağmen...Aşklarının o doğal içten halini yansıttılar.
Bir de Yaseminin acı çeken halini Rüyanın yatağına yattığında, ondan önce özenle Ahmetin hediyesini en baş köşeye koyması ve büzülüp ağlaması çok dokundu..Çocuğunun yastığını koklaması ve gerçekten gözyaşları! dökerek ağlamsı çok etkileyici bir sahneydi...Yaseminin ağlama sahnelerinde lütfen biraz soğan falan sürsünler..Bu ağlama konusunda Okan Yalabık ve Cansel lçine hayranım..Necdetin Rüyaya bakarken pıtır pıtır gözyaşı dökmesi...Ahmetin bir çocuk sahibi olmak hk konuşurken o gözlerindeki yaşları tutması en hoş sahneydi...
Bir de düşündüm acaba Necdet hastanede Ahmetle karşılaştıktan sonra ardından bakarken Ahmete Rüyanın kızı olduğunu söylememenin azabı kalbinden beyninden geçti mi? Yok sanmıyorum, adam hala kaybetmeme derdinde..

dizice
09-06-07, 01:59
SOn sahneyi tekrar izledim. Bunlar pek opusmeye yakin degiller. Daha cok kafa tokusturuyorlar henuz. Dudaklari yakinlasmiyor. Yasemin'in basi asagiya egik. Yani opusmeden ayrilabilirler. Ya da park bekcisi gelir, duduk calar.:D

@ly
09-06-07, 02:02
Ah zavallı vefakar takıntılı seven Necdet, ne kadar kaçınsan da gerçekler paatt diye önüne dikiliyor...

Ne yaparsan yap Ahmeti geçemiyorsun...Senin 6 yılda toplu iğne kadar katettiğin yolu Ahmet 1-2 sn.de bitiriyor..

Atalarımız ne demiş: 'Her horoz kendi çöplüğünde öter' Necdet bunu bir anlasa herşey yoluna girecek ama nerdeee

badger
09-06-07, 02:06
SOn sahneyi tekrar izledim. Bunlar pek opusmeye yakin degiller. Daha cok kafa tokusturuyorlar henuz. Dudaklari yakinlasmiyor. Yasemin'in basi asagiya egik. Yani opusmeden ayrilabilirler. Ya da park bekcisi gelir, duduk calar.:D

Artıkk bu olmasın..Bu benim meteor teoremime benzedi, :img-grin2

dizide müdahale eden o kadar abuk faktör var ki, park bekçisi eksik kalsın.. Aaa yeter artık, 20 bölümdür acı çekiyoruz, yeter...:dito

dizice
09-06-07, 02:06
Evet, Badger. Bence de Necdet gorse Ahmet'le Yasemin'in, anlasa (umudum yok ya). Belki anlar, bu isin asla olmayacagini. Michelle'in gosterdigi olgunlugu gosterir. "Boylesi daha iyi, gercek aski buldu" der, birakir. Su adli tatil bitse de, artik bosanma davasi acilsa. Bir de simdi, Yasemin Ahmet'le gorusmeye baslarsa, herkes Yasemin, Ahmet;le kocasini aldatip birakti sanacak :D Iyi iyi, sorunlari bu olsun, bir sey degil.

badger
09-06-07, 02:09
Ben artık ayrılıyorum, benim borazanlar sabah 8 de kalk borusu öttürüler...Herkese iyi geceler, Allah rahatlık versin..bye

esra36
09-06-07, 06:33
öncellikle rüyanın iyileşmesine çok sevindim.allahtan hastalığın ilk aşamasındaymış.eskiden ölümcül olan bir hastalık, şimdi lafı bile edinmiyor.he gidi günler dünya çok çabuk dönüyor.:img-yes:
yasemin kızının için ağladığı, onun için endişelendiği sahneler çok güzeldi.ahmetin yasemini ve rüyayı ziyaret etmesi ve rüyaya tren alması gerçekten çok hoştu.yasemin ile çocuk hakkındaki konuşmaları,ahmetin ağlayacak hali falan çok duygusaldı.ben yaseminin rüyanın onun kızı olduğunu söylemesini bekledim bütün bölüm boyunca.
birde şunu düşündüm yasemin hiç düşünmedi mi rüyaya birşey olursa vicdan azabından gideceğini babasına bir kere baba bile diyemeden ahmetin bir kere ona kendi kızı gibi sarılmamasından rüyanın başına birşey geleceğinin.bu konuda yasemine çok kızıyorum sanıyorum ki bunu ömür boyu saklamayı düşünüyor.:icon_evil

vedat demircioğlunun ölmesine çok üzüldüm.zavallı çocuğu artık naıl hırpaladıysalar kafa tası çatlamaış.arkdaşlarıın sembolik bir cenaze ile gösteri yapmaları falan çok güzel anlatılmıştı.sonuçta yine polisle çatıştılar.
defnenin lozana gönderilmesi kararı defnenin bu karar üstüne 'iki hukukçunun bir sosyalistin yaşadığı bir evde'konuşması ve odasına gitmesi.ahmet ile konuşmaları çok güzeldi.bu arada ikisini ilk defa bukadar yakın gördüm.
harunun ankaraya gitmesi denizin tepkisi falan çok yerindeydi.ışığın harun ile vedalaşması falan duyguluydu.haruna çok üüldüm ya umarım geri döner.
ışık ve defnenin barışamsına çok sevindim yani ahmet ile yasemin barışsaydı bu kadar sevinirdim.
yaşarın akıllık aypıp rıza ile konuşması herşeyini ve ailesini anlatması çok iyi
oldu.konuşamlarını gelip gizilece ışığı çağırarak anlatması çok güzeldi.bunlar yasemin ve ahmeti oyunuyorlar.aynı yasemin ve ahmet gibiler kaderleri aynı olmasın.
ışığın yasemin ile yasemin ve ahmet aşkı hakkındaki konuşmaları ışığın 'ben sizi hala birlikte hayal ediyorum demesi' çok güzeldi.gerçekten aşkları bir maal gibiydi ayrılıklar olmadan önce şimdi ise bir efsane misali...
necdetin güziden ayrılmak istemesi tamamen rüyanın hasta olması idi.yani ahmeti yaseminin yanında gördüğü için yaptıysa ama afedersiniz yuh derim.bunun için yapmadığını biliyoruz.güzidede akıllık yapıp semtten ayrıldı.necdet ararasın dursun anlasın kıymetini...
sanırım güzidenin babasının da pastaneleri var ve çok zenginler. güzidenin ailesi ile arasında ne olduğunu çok merak ediyorum.

gelelim zuhalın doğum günü partisine;
öncellikle zuhalin espirisi çok güzeldi.'ne kocalar var.necdet kızına bakıyor karısını partiye yolluyor':img-hyste (necdet bu kafa ile sadece bakar:))
partiye ylanın gelmemesine çok sevindim.
ahmet ile yaseminin dansı çok üzeldi aşk yaşıyorlar gibiylerdi.bir göz dikkatli baksa bunların birbirine aşıkolduğunu anlar:img-pilot
yaseminin 18 yaş partisi hakkında konuşmaları çok güzeldi.sanki bunları aradan zaman geçmemeiş gibi anlatıyorlardı.sanırım ahmet yasemine o elbise ile yalın ayaklı hali ile aşık olmuş.hayallerinde konuşmalarında hep bu var.

bence yasemin ahmetin öpüşmesine karşılık verecek.eskiden olsaydı vermezdi belki ama artık necdete karşı bir sorumluuğu yok.bundan dolayı verebilir:img-in_lo :img-blush

neyse arkdaşlar benden şimdilik bu kadar
bye kendinize iyi bakın...

penyes
09-06-07, 07:21
eveeeet 28.bolumude devirdik sonunda.
soyle bir bolumun geneline baktigimizda senaryoda nasil bir gelisme oldu:bilmim valla bi gelisme olmadi.Bolumun basindna itibaren Ruya hastalandi,Ruya iyilesti.Yasonun Ruya icin aglama sahneleri cok inandiriciydi.Ama Ahmetle konusurken veya Ruyaya bakmaya gittklerinde Ahmete ve Ruyaya ard arda kacamak bakislar atabilirrdi,Ahmetin: cocugum olmasini cok istedim heleki buyumesini izlemek cok gusel olurdu dedikten sonra bende cok bekledim Yasodan bisiler soylemesini.O psikoloji ile nasil soylemedi bilmem.Insan tas olsa vicdani sizlar ve soyler.:icon_cry: Neyse senaryoyu uzatmak icin oyunlar bunlar iste naaapalimm.Ama cok sacma oluyor bunuda belirtelim yani.Ahmetin Aylayi sevmedigi ne kadar belli ya.Bu arada tuyo dogru cikti:Ahmet ile Aylayi evlendirme dairesinde gormusler ya;zaten Aylada sade bir nikah yeter dedi bu bolumde nikah sinyallerini verdi yani.:img-cold: Bence Yasoyla Ahmeti buyuk bir dugunle gelinliklerle evlendirmeleri lazim..Ama nerdeee..:klme Beni rahatsiz eden bir konuda Necdetin Guzideden ayrildigini soylemesinden sonra Yasonun tamam o zaman hemen bosanmayalim demesiydi.Sok oldum.Yasonun karakterinde ve Isik'in karakterinde kararlilik hic goremiyorum.Zaman zaman baskalarinin kendi hayatlarini yonetmesine musade ediyorlar.Isikin Harunla vedalasmaya gitmesi iyi hosta, Harun zaten onu unutmaya calisyor bi de resim gonderecek peeeehhh.Resmi de tam gonderirken Yasar fark eder simdi al sana bir yanlis anlama daha.Ben Yaso ve Isikin daha guclu durmalarini beklerdim.Buna karsilik Ahmet,Defne ve Denizin duruslari daha kararli,daha net.:good: Son sahnede Ahmet ve Yaso evt opusecekler gibi geliyor banada.Zaten saatlerce ettikleri dans herseyi anlatiyordu,opucuk sadece son nokta olucak.Ahmetle Yaso bir iliskiye girebilir ancak ondan sonra Yaso herseyi itiraf eder gibime geliyor.:love04:

ama bu bolum pek bisi olmadi.vasatti yani.ee senaryo tikandi yani nasil toparliycaklar merak ediyorum dogrusu:bilmim

masumcikolatam
09-06-07, 07:26
arkadaşlar pek dicek bişi yok aslında uzun zamandır böyle güzel bir bölüm seyretmiyorduk bence cook güzeldi özelliklede son sahnee cuma gününü heycanla bekliyorum ah ahhh özlemişim onları böyle görmeyiii

spdr
09-06-07, 07:37
penyes cim..
rüyayı bi söyleseler senaryo toparlanacak..
herşey kendiliğinden ilerleyecek ama..
ne zaman olacak o iş çok merak ediyorum:icon_sorr

ahmetle yasemini bir arada görmek çok güzeldi...
lüt-fen artık yaseminle necdet boşansınlar:img-yes:

necdet rüya toparlayana kadar evli kalalım dedi ya..
yasemin ona tamam dedi..
yine de tv karşısında ben bile inanmıyorsam boşanacaklarına..
necdet nasıl inansın..
yasemin hiç kararlı davranmıyor gerçekten bu konuda:hıh
ya boşansa..hazır ahmet de sedece nişanlıyken..
rüyayla da birlikte evlenir mutlu olurlar..:img-blush

ahmeti bu sahnelerde çok beğeniyorum:img-blush
yasemini dansa kaldırdığı-dans ettiği ve oranın çıkışında yürüdükleri sahnelerde

hala beraberler gibi eskiden bahsetmeleri çok hoştu...
bir de yasemin 'ben zaten seni tanıyordum..o yaz tanışmadık' dedi ya...:img-blush
ahmet de mutlu olmuştur biraz orda....
-------
bir de ben bu bölüm harunu çok beğendim yaa:img-blush
ışıkla sarılma sahnesi çok güzeldi..
bir de harun da iyice sarıldı..saçlarına falan gömüldü ya:img-blush
--noluyor bana ayyy..ben yaşarı da seviyorum:icon_whis

neysee...son olarak..
yasemin durma boşa necdeti..
ahmetle evlen...
7 ay da süren var bunun için:):)

penyes
09-06-07, 07:44
spdr bende sana katiliyorum;keske yasoyla ahmet biraraya gelseler artik.Bence de bir engel kalmadi bunun icin ama goruyorsunuz iste yapmiyorlar.Ama sanki sinyallerini verdiler bunun.Defne ve Isik onlari deseklemesi gusel.Ozellikle Isikin size yazik oldu demesi kitabin ortasindan bir sozdu bence.Hadi bakalim harlisi diyelim.:love09:

hewal
09-06-07, 07:52
Yasemin ve Necdet'in Rüya hakkında konuştukları sahnede Yasemin karakterinin yüzü şekilden şekile girdi o kadar çok mimik kullanıyor ki öyle oluncada hiçbir duygu geçmiyor...Dudaklarını büzdü ,kaşlarını düşürdü ,suratını astı sesine ağlamaklı bir ton verdi ama ben çocuğu için üzülen endişe eden bir anne göremedim...

Bu kızın en iyi yaptığı şey Ahmet'i baştan çıkarmak galiba..

En güzel sahne kesinlikle Işık ve Harun'un veda sahnesiydi...

Yaşar'ın Rıza ile konuşmaya gitmesi büyük bir cesaretdi Rıza'da beğendi Yaşar'ı bakalım neler olacak...Ama Yaşar karakteri öyle bir yazılmış ki çok mükemmel gibi gösteriliyor rahatszı edici bu kadarı..

Defne'nin benim düşüncemin hiçbir önemi yok hemde iki hukukçu bir sosyalistin yaşadığı evde cümlesi cuk oturan bir cümleydi..

Dizide yıl kvaramı birbirine geçti sanki..Rüya doğdu zaman atladı 4 yıl geçti şimdi 68 deyiz Rüya kaç yaşında çocuklar kaç yaşında ben hesaplayamıyorum..

__SEYMEN__
09-06-07, 07:57
bence güzel bir bölümüd ben beğendim ahmetin insanın çocuğunun olması güzel birşey onun büyümesini izlemek falan demesi içimi burktu ya yasemin bu vebalin altından çok zor kalkacak
güzidenin kim olduğunu anlayamadık kim acaba çok merak ediyorum

naz_özge12
09-06-07, 08:21
güzel bir bölümdü..

rüya'nın ahmet ona tren aldığında annesi ile konuşmaları çok tatlıydı.''aferim ona..'':)çok şeker ya..

...................

necdet ile güzide ayrıldıklarında güzide çıkıp gitmişti.sokaktaki sahne süperdi bence.önce yavaş sakin yürüdü.sonra ağlayarak koştu.çok beğendim.

...................

ışık'ı sevmiyorum ama harun ile ayrılma sahneleri çok duygusaldı.harun çok güzel giyinmişti.ışık ile sarılmaları çok duygusaldı.o sahnede ağladım.özellikle müzik çaldıktan sonra.:icon_sorr

...................

ya arkadaşların ayrılmasına çok üzüldüm.zaten ıışık hanım çoktan satmıştı arkadaşlarını ama harun'un gitmesi ve üstüne defne de lozan'a gidicek.zaten dizinin tadı tuzu artık onlar oldu.

...................

son sahneye gelince..yasemin'in o küpeleri takması tuhaf geldi.sonuçta onca sene geçmiş.bence birşey olmuyacak arlarında.ama belli olmaz.yine sonunda dalga kıran'ı çaldılar.çok kötü oldum.:icon_sorr

bahar_can
09-06-07, 08:25
bir şeyi unutmuşum... hem de önemli bir şeyi... sevgili al-fa'nın bizzat Tomris Giritlioğlu izniyle yazdığı "mühteşem bir finalle bitecek" yorumunu yorumlamayı... :img-grin2 bu cümledeki "mühteşem" kelimesi eğer yanlışlıkla veya al-fa'ya ait bir imgesellikle yazılmadıysa anladığım şey olumlu, mutlu bir olayla biteceği... bu olay ne olabilir?! :icon_whis

penyes
09-06-07, 08:28
Arkadaslar bence Guzide zengin bir pastanecinin kizi.Guzi Necdet'e platonik asikti.Ne yapti etti ailesi ile kavga edip ipleri koparma pahasina Necdet'in yanina geldi.Her seyi geride birakti.Simdi Necdet onu istemiyor.Ailesinin yanina gitmeye de yuzu yok.Bir yerlere gitti iste.Ama Guzide'nin yolda kosarken hickira hickira aglamasi cok iyiydi.En guclu insan bile zaman geliyor kendini koyverebiliyor.Ama bizim Yaso o kadar duygusal bir yapiya sahip olmasina ragmen hala babasindan kizini gizliyor.peeehhhhh.:fighting2 Bu arada Guzide de cok iyi oynuyor.Bunu belirtelim bence.:good:

beroşum
09-06-07, 08:28
Öhö Öhömm ben geldim bölüm yorumu yapmaya.. :)

1.) Benim anti yaso halim yine depreşti Ahmet'i gördükten sonra. Yahu çüşş be kızım insan bu kadar acı verir mi sevdiğine?! Bu Ahmet'in ki aşk değil ki artık hastalık olmuş. Kendisinin de söylediği gib çocuğun büyürken seyretmek bu dünyann en güzel şeyi ama Ahmet yapamıyor bunu. Adamm kendi çocuğundan br haber yaşıyor. Ayla da bencilliğinden söylemiyor. :@

2.) Yaşar, eşek sıpası, sevmeye başladım seni:) Ama ol-mu-yor. Yani ben hiç bir dizide ya da hiçbir filmde hıçkıra hıçkıra ağladığımı hatırlamıyorum. Bir yandan Ahmet' üzül,Rüya'ya,Harun'a. Off.

3.) Yalnız Ahmet'in zekasına(artık zeka mı diyeyim uyanıklık mı,bilemedim.) hayranımm... Sen üşenme Yüya'ya tren al bir de üstünde "Ankara Ekspresi" yazısı olsun, Yasemin de görsün :) İkincisi de küpeye bakma bahanesiyle türlü coşkunluklar yapıp ayak üstü kızı götürüyordun. :)) Hastayım sana işte bee (L) :Pp

Gelelim küçük ayrıntılara;

_ Ayla'nın annesinin saçı iğğrennnçç olmuştu. Yani düğüne gitmiyorsunki be kadın. Alt tarafı dünür ziyareti. Utanmasa tuvalet giyecek.

_Yine Ayla'nın dayısı(Diyorum ya bunların ki aileden gelen bozukluk) çokkk patavatsız. Ben onu hafiften Türk filmi jönlerine benzetiyorum, bıyıklar falan :)

_Rüya'm canım benim sen ne şeker bişeyysinn öyle... "Aferim Ona" :D Babaya çekmiş bu belli.

_Tamam filmi 1960'lar da çekiyorsunuz. Anladık bir takım ayrıntıları göstermek zorundasınız ama bu kadar da gözümüze sokmayınızz.. Geçen bölümde Necdet'in elinde bir dergi vardı, çöpe atsaydınız hiç değilse işe yarardı. Derginin ahı gitmiş vahı kalmış inatla gözümüzün içine sokuyorsunuz. :) Rıza'nın gazetesi baştan aşağı yırtıktı onu hiç söylemiyorum. :))

_ Rİca edeceğim şu Ayla'nın üzerine doğru düzgün birşeyler verin. Hanii bari elbiseden kurtarsın. Bir de annesi terzi olacak(Kaldı ki annesini de gördük:p) Ahmet'in yanına hiçç yakışmıyor..

_ Deniz'immm...Yeşil parkalım,Kurban olayım ben sana!..
Ama yine olmamış yani Yusuf nerde? Hüseyin nerde? Taylan nerde???
Denizle Harunla olmuyor ki...
Nfk'i de benzetemmeişler kanımca.

_ Ve anladım ki dünden beri hala Vedat'ın etkisindeyim. Yok böyle bir olay ya.
Ağlamaktan gözlerim kıpkırmızı oldu.

Son sahne hakkında fazla birşey söylemek istemiyorum. Süpperddi kısaca. :) Onun devamını da bekliyoruz Ahmet Bey. :Pp

Bir de sanırım Barış Koçak'a aşık oldum. Şu asalete bakın. kaşa göze maşallahh :D
http://sinematurk.com/images/kisi/27782.jpg

penyes
09-06-07, 08:37
Arkadaslar sette tuyolar diye bir baslik acalim mi?Sette giden veya duyan veya bir yerlerde okuyan arkadaslar bu baslik altinda yazsinlar.
Mesela;bir arkadas ahmet yaso ve ruyayi parkta gormus cekim esnasinda.bu bolum olmadigina gore onumuzdeki bolum gosterilecek herhalde.Zaten Yasoda yolunu yapti.Ruyayi arada sirada okula geitiricem dedi,Ahmette bende gormek isterim dedi.Zaten bu tuyoyu veren arkadasta aralarinda samimi bir goruntunun olmadigini da yorumuna eklemisti.O zaman su sonuc cikiyor:Onumuzdeki bolumde Yaso Ahmete gercekleri soylemiyor.Kaliyor son 2 bolum.:img-fear2

Ya arkadaslar bu arada sene kac oldu bilen var mi?Sanirim zaman atlamasi olmadi.Hala 1968 in temmuzundalar??:bilmim

by_Travis
09-06-07, 08:42
_ Deniz'immm...Yeşil parkalım,Kurban olayım ben sana!..
Ama yine olmamış yani Yusuf nerde? Hüseyin nerde? Taylan nerde???
Denizle Harunla olmuyor ki...

sanırsam harunun odtu'e girmesinden sonra onlarda(yusuf ve huseyin) diziye girer taylan ise 69 senesinde beyazit meydanında olduruluyordu gelecek bolumde vedat demircioglu olayında oldugu gibi taylan ozgurun olumunu gorebiliriz...

penyes
09-06-07, 09:10
Arkadaslar,
Ne dersiniz tuyo basligi acilmasina?Bu arada tuyo bilen var mi? :img-meeti

iReMJeLiBoN
09-06-07, 09:32
Arkadaslar sette tuyolar diye bir baslik acalim mi?Sette giden veya duyan veya bir yerlerde okuyan arkadaslar bu baslik altinda yazsinlar.
Mesela;bir arkadas ahmet yaso ve ruyayi parkta gormus cekim esnasinda.bu bolum olmadigina gore onumuzdeki bolum gosterilecek herhalde.Zaten Yasoda yolunu yapti.Ruyayi arada sirada okula geitiricem dedi,Ahmette bende gormek isterim dedi.Zaten bu tuyoyu veren arkadasta aralarinda samimi bir goruntunun olmadigini da yorumuna eklemisti.O zaman su sonuc cikiyor:Onumuzdeki bolumde Yaso Ahmete gercekleri soylemiyor.Kaliyor son 2 bolum.:img-fear2

Ya arkadaslar bu arada sene kac oldu bilen var mi?Sanirim zaman atlamasi olmadi.Hala 1968 in temmuzundalar??:bilmim

1969 da olabilirler.. Ahmet ve Aylanın dügünü 1970 Şubatta olur bu duruma göre.. Ev, dügünden bi ay önce bitse falan filan, 1969 Haziranda olabilirler.. :))

Evet, ben söylemistim bi siteden alıntı yaparak o tüyo'yu..

Neyse ben bölüm yorumumu yapim..

Genel olarak orta bi bölümde cok begendigim 4 sahne vardı,

- Deniz, Harun ve Defnenin vedalasması, Denizin dagılıyoruz falan demesi,
- Gidip bunu Isıga söylemesi ve Harunla Isıgın vedalasması.. [ Cektikleri resim cok güzeldi gercekten.. :) ]
- Deniz Gezmisin gercek görüntülerinin verilmesi
- Ahmetle Yaseminin son sahnesi..

Galiba öpüsmeyecekler ama kalbim öpüsmeleridnen yana.. Ben böyle nostalji yapılınca cok hosuma gidiyor, cok aglıyorum.. İlk Isık dediginde sonra Ahmet dediginde cok agladım.. Bence Yasemin bi gün okula o elbiseyle gitsin:P:D O sahnenin replikleride cok hostu, cıkartcam elbet..:S Hani Ahmet diyor

- İlk tanıstıgımız gün,
Y : Senin beni tanıdıgın gün..
A : Dogru ya, bide gecmisi var..

cok hostu son sahne ya.. Lütfen kavussunLaar.. :)

Ayrıca Ahmetin aldıgı hediye süperdi ya.. Düsünceli adam iste :)

şilimsi
09-06-07, 09:35
Berenin oyunculuğu bana göre fazlasıyla yetersiz.Bunu bu bölüm fazlasıyla gösterdi zaten..Kızı orada canıyla savaşıyo kadının gözünde tek bir damla yaş yok..Ikınsın dursun ağlamak için!Oraya beni koysalar daha güzel ağlardım yani!..
Rüya çok tatlıydı her zamanki gibi..Aferin ona demesi falan çok hoştu..Birde hastanede yatarken sürekli gözlerini kırpıştırıyordu canım benim:)..Şu yaşında bile bence mükemmel bir oyunculuk sergiliyor..
Ahmete lafım yok artık!Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete hesabı artık o!Takmış bir YAsemin diye tutturdu!Elinden oyuncağı alınmış bebekler gibi Yaseminde yasemin diyor başka birşey demiyor!Ayrıca dikkat ettiniz mi bilmem hastanede çocuktan bahsederken gözlerinin içi parlıyordu..Işık vurduğundan mıı yoksa gerçektenyaşayarak oynadığı için mi bilmiyorum ama geyt iyiydi her bölümde!Ayrıca dans sahnesinde ilk dans etmeye başladıklarında üstünde ceket vardıo sonra bir baktım cket gitmiş kollar kıvrılmış falan..Bunlar bütün gece dans etmişler anlaşılan!Sonra da zaten parkte ne olacaksa artık!
Yaseminde aşk var mı göremiyorum ben..Hiöç göremiyorum!Annelik desen sıfır duygu desen sıfır!hiç birşey yok yani!
Necdette uçtu iyice!YAsemininAhmet'i sevdiğini biliyor!Yasemin ayrılmak istiyor Güzide yüzünden adam gelmiş o iş bitti ayrılmayalım diyor!Ohh ne ala!Bir de gelmiş bekle de kızımız iyileşsin diyor!Nerden senin kızın oluyormuş o bakayım!Gidip babasına söyleme sonra da boşanmayalım de!Armut piş ağzıma düş!Buldun tabi hazırda kızı kon üstüne babasıyım ben diye!Çok iyi babalık yaptı falan demeyin sakın!Ahmetin haberi olsaydı bir kızı olduğundan Necvdet'e bin basardı babalık konusunda!
Yaşar'a gelince gayet mantıklı davrandı!Gidip Işık'ın babasıyla tanıştı!Çokta şekerdi ayrıca..
Harun'un gitmesine çok üzüldüm..Canım benim yaa!Sarılmaları çok güzeldi Işık'la..
Defne'ye e Lozan yolları göründü.Ama ne yapar ne eder gitmez o kız!Gitse bile zaman atlamasına denk gelecek zaten gittiği gibi gönmüş olacak..
Deniz yıkılmış durumda.Hem aşkı hem arkadaşı kanatlanıp uçtu!Defne için elinden hiç birşey gelmiyor gitmesini önlemek için!Sinir krizi falan geçirmese bari..
Güzide deseniz başlı başına bir dram zaten!Ayrılır ayrılmaz uçtu!Ama bu sayede ailesi hakkında baya bilgi elde edicez sanırım...
Kısacası bu bölüm güzeldi!
Vedat'ın sembolik cenazesinin olduğu sahne,
Rte'nin olduğu sahne falan gayet hoştu..
Ama her zaman söylediğim gibi dizide eski tat yok!Bir dahada zor geri gelir zaten:img-pilot

ermec
09-06-07, 09:37
dunku bolum gercekten cok guzeldı yasar aıle tarafından cok sevılecegı kesın ısıkla harun sahnesı bambaşkaydı bayıldımm...güzide kim çok merak edıorum son sahneye soz yok!:Dahmet ve yasemını yenıden artık gozumde canlandırıyorum....ayrıca ahmet ve aylanın evlenmesı ıcın ev tutmak falan uyuzuma gıttı:D

sarp_manyagi
09-06-07, 09:40
ya ben dünkü bölümün yarısını falan izleyebildim ne oldu biri anlatabilir mi??en son ahmetle yasemin yürüyorlardı partiden çıktılar sonra reklama girdi bende bıraktım izlemedim bu arada ışık-harun sahnesi çok güzeldi rüyanın iyileşmesine çok sevindim çok şekerdi rüya ya necdetle güzide ayrıldı bir bakıma iyi oldu ama güzidenin sırrını hala öğrenemedim ben

OXFORD
09-06-07, 09:46
merhabalar...

dizinin ilk iki reklama kadar olan kısmı çok ama çok sıkıcıydı.beren saat!e inanamadım dün yani.kimse alınmasın lütfen ama dün herhalde herkes aynı fikirdeydi.berenciler bile.görünen köy klavuz istemez çünkü.rezalet ötsi bir ağlama sahnesiydi.şimdiye kadar olanlarda hiç böyle bir tabir kullanmadım ama dün gerçekten koptum ağlamasını izlerken.bir annesinizi kızınız içerde hasta.hastalığı hiç önemli değil sonuçta sizden bir can ve hasta.en ufak bir ateşimiz çıktığında bile annelerimiz nasıl telaşlanıyor.içimizde anne olanlar varsa bunu daha iyi bilir.ama yasemin'in gözlerinde bir damla yaş yoktu.şimdiye kadar birkaç kişi senaristler böyle istemiştir falan filan dediler.hadi kimse birşey demedi ama dünde mi öyleydi?bir damla yaş yoktu.yüzü buruştu ilginç sesler geldi ama o kadar.necdet o çocuğun gerçek babası değil,yasemin öz annesi.ne olursa olsun ilerde rüya sonuçta annesiyle kalıcak.peki bu durumda yaseminin bu şekilde necdetin diğer şekilde tepki vermesinin nedeni nedir?oyunculuk farkı değil midir?okan yalabık o duyguyu nasıl yaşattıysa onun olduğu yerlerde nasıl duygulandıysam beren saat duygumu o kadar bozdu.sezon finaline yaklaşıyoruz ama bu kız hala ağlamayı öğrenemedi.birkaç oyuncunun kendi kendilerine ağladığını biliyorum.ağla diyince ağlıyorlar(sanem çelik,arzum onan vs...)beren saat de belki bunu deniyor ama olmayan birşeyde de herhalde öyle ısrar yapılmaz.otur sıksınlar gözüne bir damla..tamam inandırıcı olmaz gerçek gözyaşları gibi ama en azından BİR DAMLA YAŞ olur...
bu şekilde giderse ilerki duygusal sahnelerde yüreğimizde duygu hissetmek yerine ağzımızda kocaman bir gülmeyle izlicez bu sahneleri...

Güzieye ne olduğunu merak ettim.dün onun sahnelerini pek tam izliyemedim açıkça birşey diyemem ama ailsinde bir gariplik olduğu belliydi.lalenin de yasemin yerine onunla bu kadar ilgilenmesi nerde bu dostluk lale ve yasemin hanımlar dedirtiyor.

Dün sahnelerini büyük bir keyifle izlediğim bir başka çift ışık-yaşardı.sevgili umut kurt'u dün ilk defa bu kadar çok gülerken yaşar karakteri ile gördüm.ışık'ın evinin önüne geldiği sahnede acayip bir sempatiklik yayılıyordu üstünden.tek başına götürdü o sahnwyi.keşke ışık karakteri biraz gülseydi o sahnede.

bir başka favori sahnem ise ahmet-defne sahnesi.yıllar önce "canımın için"diye yatmışlardı şimdi o sözlerle sarılırken görmek eskilere götürdü beni.

rüyanın "aferin ona"dediği yer aşık olunucak bir yerdi gerçekten.o sahnede insanın yasemine bir kez daha kızası geliyordur.

deniz o pat diye söylediği sözler ile dün gene çok şirindi.harun&ışık!a gelince vedalaşma sahnesi bana ışık&yaşar duygusunu vermiyor.bir destekleme amacıyla seyretmiyorum onların sahnelerini ama ışık&yaşarda aşk duygusunu anlıyorsunuz.

ve şimdilik son nezahat torunu o haldeyken bile rıza ile arasında olan durumu düşünüp yüzünü çevirdi sinir oldum:icon_whis

ermec
09-06-07, 09:47
ya ben dünkü bölümün yarısını falan izleyebildim ne oldu biri anlatabilir mi??en son ahmetle yasemin yürüyorlardı partiden çıktılar sonra reklama girdi bende bıraktım izlemedim bu arada ışık-harun sahnesi çok güzeldi rüyanın iyileşmesine çok sevindim çok şekerdi rüya ya necdetle güzide ayrıldı bir bakıma iyi oldu ama güzidenin sırrını hala öğrenemedim ben
ahmet dedıkı 18 yas gunu partını hatırlıomusun kupenı falan vvermıstım dedı yasemın de kupesını gosterdı onları taktım ben dedı bakmak ıstermısın dedı ahmet de yasemıne yaklastı ve bıttı

penyes
09-06-07, 09:49
arkadaslar senaryoda soyle bi guzellik yapsalar ne gusel olur:
Ileriki bolumde Yasar'in aktif siyasetin iceriinde olmasi v.b.sebepler ile Isik ile yakinlasmalarina sicak bakmayabilirler.En azindan rahatsilik iceren konusmalar olucaktir.Bu konusmalar sirasinda;
Yasemin'in: Bana yaptiginizi Isık'a yapmayin.Birakin mutlu olsunlar.Birbirlerini seviyorlar iste ayirmayin.

Dedirtmelerini isterdim.Bu sozlerden sonra salondakilerin gozlerini ve mimiklerini cok merak ediyorum.Hele ki Nezehat ve Rizanin o muthis oyunculugu ile o sahnenin cok ic burkacagini dusunuyorum.....:icon_cry:

sude01
09-06-07, 09:53
bu bolum cok guzeldi..
onumuzdeki bolum necdet guzidenin babasıyla konustuğunda guzidenin her ne varsa sakladığı ortaya mutlaka cıkıcak ..cok merak etmeye basladım..
yaseminle ahmeti dun son sahnede oyle gorunce ağladım..aslında ilk bolumleride izlediğim için sabahları eski mutlu halleribi izleyip ardından bunları izlemek uzuyo beni..ne hale geldiler.. neyse yasemin sarhos ya :) acaba soylermi ruyayı..aylayla evlenmesin ahmey lutfen!!!!!en azından yasemin ayrılıcaklarını soylesinde ahmette evlenmekten vazgecsin aylayla..

ruya cok sirin hemen iyileşti ne guzel..yasarla ısık cok yakısıyolar.. yasarın ısık ın babasıyla konusmaya gitmesi bence cok iyi oldu..rıza sevdi yasarı :):good:
denizle defneyide cok seviyorum ben lozan a neden gonderiyolar defneyi ama denizde pesinden gidermi? gitmez bence arkadaslarını bırakıp daha doğrusu bu olaylardan sıyrılmak istemez..

dizideki en anlamlı ask yasemin ve ahmet..aylayı gordukce cıldırıyorum cok sahtekar geliyo bana..herneyse onumuzdeki sezon ahmet yasemin ruya birarada gormek istiyorum ama ayla işin içindeyse mumkun değil..:img-help: :img-help:

şilimsi
09-06-07, 09:54
Evet özge abla nezahat konusunda çok haklısın..
dün benimde dikkatimi çekti o
hastaneye gelmiş torunu için ama rızayı görünce yüzünü çeviriyo somurtuyo!
bu kadarda olmaz yani!

denizin dağılıyoruz demesi çok içime oturdu nedense..ama dediğim gibi defneyle harunun gitmesi zaman atlamasına denk geldi neredeyse 2 hafta sonra zaten sezon finali olacak yeni sezonda çoktan dönmüş olacak onlarda..

ayrıca ben defnenin şey demesini çok beğendim "benim düşüncelerimin hiç bir önemi yok hemde iki hukukçunun bir solcunun olduğu bir evde"..
canımın içi demesi benide eskilere götürdü birden..ne günlerdi ama:icon_sorr..
defnenin konuşması süperdi.dua mı etseydim ohh ben ölmedim o öldü diye falan dedi ya..
evdeki herkesin ağzına tıkıyor lafları valla..seviyorum bu kızı ben:img-hyste

penyes
09-06-07, 09:55
Ya bi de bizim asiklar,partide cok samimi sekilde saatlerce dans ettiler.Simdi fakultede kesin dedikodu olur.Yani onu yansitmazlarsa tuhaf olur yani.Neticede burasi Turkiye yani..dedikodu cenneti.:img-fie:

sarp_manyagi
09-06-07, 09:56
ahmet dedıkı 18 yas gunu partını hatırlıomusun kupenı falan vvermıstım dedı yasemın de kupesını gosterdı onları taktım ben dedı bakmak ıstermısın dedı ahmet de yasemıne yaklastı ve bıttı

ayy çok sağol ya azcık bişiy kaçırmışım bir de bişiy sorcam recep tayyip erdoğan tekrar çıkcak mı dizide malum hapse falan giriyordu belki onlarıda gösterirler...

Melal
09-06-07, 10:07
Ekşisözlük'ten çok beğendiğim taze bir yorum.:)

ahmet yüzünden cuma gecesini, cumartesi sabahından itibaren beklememin sebebi olan dizidir. o ne güzel bi bakıştır, dokunuştur, titreyiştir, öpüştür. allah'ım var mıdır böyle bir adam yeryüzünde? sanırım yaseminle ahmet'in aşkını degil, düpedüz ahmet'e olan aşkımı izledigim dizidir ki ben bir an önce kavuşmak istiyorum ahmedime. senaristler burdan size sesleniyorum, kavuşturun beni ahmedime, rüya'nın da onun kızı oldugunu bildirin artık. yetmedi mi bu kadar çektiğimiz?

Melal
09-06-07, 10:15
Bunlarda taze itusozluk yorumları.:)

bu haftaki bölümünü izlerken sıkılmaya başladığımı farkettiğim dizi. siyasi olayları ekrana nasıl taşıyacaklarını merak etmesem birdaha izlemezdim. inşallah toparlar da başlardaki kabarık etekli bölümlerden aldığımız tadı tekrar vermeye başlar.

bu bölümden de anlaşıldığı üzere okan yalabık dizideki en iyi oyunculardan biridir. kendisini serseriden beri sevmememe rağmen, rüya'ya üzülmesiyle, yasemin'i süzmesiyle tam anlamıyla necdet karakterine bürünmüştür gözümde. yasemin' i ise beren saat'ten dolayı antipatik bulmaktayım hala.

beren saatin ağlayamadığı dizi.yüzünde midesi bulanıyormuş gibi bir tiksinti ifadesi oluşuyor ağlamaya çalışırken anın gerçekçiliği kalmıyor.

dün akşam ki bölümünde beren saat'e iyicene ifrit oldum.
bu kızda yetenek yok artık iyicene emin oldum.
hani dizide dönem siyasi olayları analatılmasa,kaliteli oyuncuları olmasa o kıza asla katlanılmaz.
suratı buruş buruş oldu ama gözünden bir damla bile yaş akmadı sinir oldum.
zaten dizinin konusunu da iyicene bozulmaya başlandı senaristler saçmalama rekoru kırmak üzereler.
dün akşam en beğendiğim sahneler harun ve ışık'ın ayrılma sahnesi,defne ve ahmet'in abi,kardeş konuştukları sahne çok güzeldi.
son sahnede yasemin ve ahmet'in park sahnesi güzeldi güzel olmasına ama cansel elçin bu kadar iyi performans sergilemeseydi berbat bir sahne olurdu eminim.
ayrıyeten senaristler ahmet'i iyicene gözden düşürmeye başladılar.
adamı evli bir kadının peşini bırakmayan birisi yaptılar.
ayla'ya da yazık madem istemiyorsun evlenme be ahmet.
yasemin zaten dengesizin önde gideni şimdi son sahnede kendini kesin geri çekecek öpüşmeyecek ahmet'le.
sebep necdet olacaktır mıymıy kızımız necdet benim için metresinden ayrıldı ben onu buna yapamam diyecek.
hayatımda hiçbir dizi karakterinin saçını başını yolmak istememişimdir ama bu yasemin'i yolmak istiyorum.
hatta mümkünse ölsün sevda tepesinden atsın kendisi aşağıya bizde huzura kavuşalım.

sevgi38
09-06-07, 10:16
Yasemin&Ahmet çifti çok güzeldi.Dizinin bu bölümüne bayıldım İnşallah devamı gelir.Beren Saat in rol yapamadığı için yorum yapanlarda bence çok acımasızlar.Gıcık oluyorsanız seyretmeyin. Eleştirilerinizi sadece ona odaklamanızdan sıkıldım artık.Dizideki rolü senaristlerin isteği doğrultusunda olduğunu unutup forumun siihirini bozuyorsunuz.

şilimsi
09-06-07, 10:19
Ekşi sözlükten mükemmel bir yorum:)
iki ailenin imkansız aşkını konu alan dizidir. esas oğlanla esas kız, esas oğlanın halasıyla esas kızın dayısı, esas oğlanın kız kardeşiyle esas kızın dayısının oğlu birbirine aşıktır. aslında esas oğlan ahmet'in babasının da esas kızın babası rıza bey olabileceğini düşünmekteyim. selma ile rıza vaktiyle imkansız bir aşk yaşamışlar ama selma çapkın bir erkekle evlenmektense kendisine deli gibi aşık ve tam 21 gülle istemeye gelen şevket'le evlenmeyi uygun bulmuştur mesela. burdan hareketle gelecekte de şunların olabileceğini öngörebiliriz belki. ahmet ayla ile evlenir ama ayla genç yaşta ölür. ahmet bunun üzerine, deniz'e kavuşamayınca başkası ile evlenen ve iki erkek çocuk sahibi olan defne'nin evinde yaşamaya başlamıştır. yasemin de necdet'ten ayrıldıktan sonra başka kimse ile evlenmemiş, rüya ile birlikte, bir oğlu bir kızı olan ışık-yaşar çiftinin evine yerleşmiştir. defne'nin büyük oğlu, rüya'nın aralarındaki yaş farkını bahane etmesi nedeniyle tüm aşkına rağmen ona kavuşamazken, küçük oğlu da ışık ve yaşar'ın küçük kızlarına abayı yakmıştır bile. bu sırada ahmet ile yasemin parkta bir banka oturmuş kağıt halvalarını kemirirken hala niye bir araya gelemediklerini konuşmaktadırlar..

Sevgi38..
sen baştan aşağı yanlış anlamışsın canım..
Biz yaseminin oyunculuğundan duyduğumuz şikayeti dile getiriyoruz.Ayrıca zaten bu forum bu başlık HS'yi eleştirmek için..iyisiyle KÖTÜSÜYLE..sadece yaseminin üstüne yüklenilmiyor yeri geliyor necdette yeri geliyor ahmette hatta ailelerde bile suç bulunuyor!Bunları burda konuşmak en doğal hakkımız..biz zaten bunun için yazıyoruz buraya!!:img-wink:

şeboist
09-06-07, 10:22
sözlük yorumlarına koptum.:img-hyste yazanların elleri dert görmesin.tam da düşündüklerimi yazmışlar.:img-hyste ah bir de bunu görmesi gereken kişi görse.hata yaptığını ne zaman anlayacak çok merak ediyorum.:icon_whis
aamed canın cehenneme dostum.:img-hyste ada domatesi aynı şekilde senin de canım.:img-hyste

ergim
09-06-07, 10:22
dünkü bölüm tek kelimeyle muhteşemdii.
gördüğüm rüya gerçek oldu bu arada!!! ama ben rüyamda simsiyah bakışlarında dans ettiklerini görmüştüm.olsun bu da güsel.
öncelikle necdet yine gıcık etti beni. neden bilmiyorum ama bana acaip derecede İTİCİ geliyor.
ilk sahnelerde ahmet yasemin konuşması çok güzeldi.izlerken resmen gözlerim şişti ağlamaktan. cansel elçin resmen yaşıyo rolünü ya.yasonun söylemeyeceğini tahmin etmiştim zaten. demek ki ahmet yasemin ve rüyanın birlikte parka gittiği sahne 29. bölümde olacak. rüya her zamanki gibi çok tatlıydı.(eeee ne de olsa ahmetin kızı babasına çekmiş hehe)
rte fazla gösterilmedi. buna sevindim doğrusu.
güzide ve necdetin ayrılmasına üzüldüm. güzide iyi bi kız haketmemişti bunları. galerideki güzide necdet fotoları da gelecek bölümden olsa gerek. bu bölümde yoktu çünkü öyle sahneler.
gelelim son sahneyeeee:D:D:D:D:D çok güzeldi çokkk. sonunda zaman atlamasından sonra İLK DEFA BU BÖLÜMDE istediğim bişey oldu ve çok sevindim. ama ben yaseminin kendini geri çekmesinden ve ahmetimizi tekrar üzmesinden korkuyorum. umarım böyle bişey oolmaz ahmet ve rüyanın birbirini çok sevdiğini görür vicdan azabı çeeker ve ahmete söyler. yürek mi dayanır buna ya ben bile salya sümük ağladım. bi an tv nin içine girip yasemine eşşek sudan gelinceye kadar dayak atmak geldi ya. bu kadar da olmaz ama resmen kalpsiz bu kız. sinir ediyo beni yaaa!!!!!:(:(:(

arzu-başak
09-06-07, 10:29
Herkese merhana..dün yine coşmuşsunuz oku oku bitmedi sayfalar...beren konusunda bu hafta herkes hem fikir galiba..hayır bende kendime inanamıyorum artık...ben bu duruma gelicek insan değildim:img-hyste ...resmen diziden soğuyorum...o hastane sahnesi o kadar etkileyici olabilirdiki beren yerinde başkası olsaydı...o sahnede abim gülüyordu arzu kapa valla deli oldum dedi...hoş ben yine canselin o güzel oyunculuğundan etkilenerek(etkilenmemek ne mümkün)ağladım az buçuk...bu zamana kadar beren konusunda bu kadar ağır konuşmamıştım ama artık hakikaten dayanamıyorum...acil çözüm yani..ne yapıp ne edip ağlatsınlar kızı..ben bile daha çabuk ağlıyorum...ben oynayabilirim onun yerine:img-hyste oyuncu aramanıza gerek yok.....
melalim sözlük yorumları için çok sağol...cansel için yazılan sözlük yorumu çok güzel çok hoşuma gitti...

şeboist
09-06-07, 10:30
ay çok fena oldum.:sad53: hs nin sitesine vedat camdan atıldıktan sonra çalan müzik eklenmiş.harun vedat kardeşim diye bağırıyor.ben artık dinlerim bunu hep.:sad53:

penyes
09-06-07, 10:33
Arkidisler,
Necdet karakteri ile ilgili yorumlara katiliyorum.Necdet resmen hastalikli bir bicimde kendine ait olmayan seyleri muthis bir ic huzuru ile kabulleniyor.Necdetin psikolijik problemleri var bence.Aylaninkilerden.Kendinin mutlu olmasi yeter,karsidaki mutlu olmasada olur.Anlamiyorum ya Yasoyla Ahmetin birbirlerini deli gibi sevdiklerini biliyor ya buna ragmen hala hemen bosanmayalim diyor.Bence Necdet gercekten asik degil.Gercekten asik olsa ayriligin ne kadar aci verecegini bilir,Yasemine bu aciyi cektirmeye vicdani musade etmezdi..(Harun gibi asil davranirdi,ama Necdet yapiskan insanlar gibi davraniyor ona sinir ediyor.Her seyi mahfediyor.pppehhhh.):fighting2

ergim
09-06-07, 10:34
ya arkadaşlar ben dünkü bölümün fotolarını bulamadım bulan varsa bana linki atabilirmi özelden eklenmiştir inşallah nete ya

mervve
09-06-07, 10:37
dün ağlamaktan gözüm şişti ya yüyayı öle görmek çok üzdü beni yaaaa....ama sonunda bu kadar güzel olcağını bilsem o kadar üzülmezdim ahmete içim parçalndı yaaaa sölesinler artık onun kızı olduğunu aylayla evlenmeden yaaaaaaa

ergim
09-06-07, 10:39
Arkidisler,
Necdet karakteri ile ilgili yorumlara katiliyorum.Necdet resmen hastalikli bir bicimde kendine ait olmayan seyleri muthis bir ic huzuru ile kabulleniyor.Necdetin psikolijik problemleri var bence.Aylaninkilerden.Kendinin mutlu olmasi yeter,karsidaki mutlu olmasada olur.Anlamiyorum ya Yasoyla Ahmetin birbirlerini deli gibi sevdiklerini biliyor ya buna ragmen hala hemen bosanmayalim diyor.Bence Necdet gercekten asik degil.Gercekten asik olsa ayriligin ne kadar aci verecegini bilir,Yasemine bu aciyi cektirmeye vicdani musade etmezdi..(Harun gibi asil davranirdi,ama Necdet yapiskan insanlar gibi davraniyor ona sinir ediyor.Her seyi mahfediyor.pppehhhh.):fighting2

bence necdet psikopatın teki yani başka diyecek bişey yok onun için necoyu gayet güzel biçimde tanımlıyor bu kelime zaten yasemini ve rüyayı kaybetmemek için güzideden ayrıldığını söyledi zaten onlar hiç bir zaman necdetin değildi ki ya yasemin onunla evlenmekle hayatının hatasını yaptı yani. hatta bence senaristler daha fazla saçmalarsa ilerde yasoyla aamed kavuşsa bile evlenirken necdet alır eline tabancayı madem benim oolmadın hiç kimsenin olamazsın diyerek çeker vurur ahmeti o sırada yasemin kendini önüne atar o vurulur falan oooo uzayıp gider böyle yani ikisini kavuşturmamak için ellerinden geleni yapıyolar bu kadar da olmaz ama aslında necdetten beklerim böyle bişey rüyasında ahmeti öldürmeye kalkmıştı manyak yaa yaseminle bozmuş kafayı halini iyi görmüyorum onun oysa dışarıdan bakınca ideal bir eş görüntüsü çiziyor gibi:icon_sorr

arzu-başak
09-06-07, 10:40
Gelelim bölüm yorumuna...en etkilendiğim sahme harun ışık veda sahnesiydi...orda çalan müziğe bayıldım...gözlerim doldu..harunun o konuşması bende seni kaybetmemek için gidiyorum demesi..of ışık ya ne vardı harunu sevseydin....
yaşarı sevmiyordum ama bu bölüm içim ısındı biraz..rızayla konuştuktan sonra gelip ışığa olanları anlatırkenki hali çok güzeldi..sevincini,coşkusunu,mükemmel yansıttı...
defne ahmet sahnesine bayıldım..en çok görmek istediğim sahnelerden biriydi..küçükken çok iyi anlaşıyorlardı sürekli sohbet ediyorlardı birşeyler paylaşıyorlardı uzun zamandır onları böyle görmemiştim çok hoşuma gitti....
ışığa defne konusunda çok gıcık oldum yasmin git demese gitmeyecek ne biçim bir arkadaşlık anlayışı var kızın....aradan bir kaç gün geçmiş birde insan düşünmeden o gün gider görür....
necdetle yasmin zaten bir felaket..hayır ben şeyi anlayamadım şimdi yasmin diretti ayrılalım diye sonra necdet ben güzideden ayrıldım diyince yasminde diretmekten vazgeçti..yahu sizin ayrılma sebebiniz zaten güzide olmamalı...yasmin birde demiyormu gerçek sebebi bizimkiler söyleyemeyiz diye...oh ne güzel herşeyi necdetin üstüne yık(hoş bunu necdet istedi bir gram üzülmüyorum ona)..sana hiç birşey olmasın...çok enteresan bir ilişkileri var bunların çözebilmiş değilim...

penyes
09-06-07, 10:48
ya arkadaslar yanlis anlasilmasin ama;
Yasar, Ibrahim Tatlisesin genclik haline benzemiyor mu???ben cok benzettin ozellikle bu son bolum..:img-hyste :img-hyste :img-hyste

şeboist
09-06-07, 10:51
evet benziyor.:img-hyste orhan gencebaya benzeten de olmuştu sanırım.:img-hyste ben sevmiyorum onu ya. :hıh hoşuma gitmiyor. :icon_whis

ergim
09-06-07, 10:53
Yasar, Ibrahim Tatlisesin genclik haline benzemiyor mu???ben cok benzettin ozellikle bu son bolum..:img-hyste :img-hyste :img-hyste

evet evet çok benziyo ya:img-hyste :img-hyste :img-hyste bak hiç dikkat etmemiştim daha önce cidden benziyo yaa:happy0064 :happy0064 :happy0064 ay bi an umut kurt'u arabesk söylerken falan düşündüm kopuk yaa:img-hyste :img-hyste

penyes
09-06-07, 10:56
bi de dedikoduyla ilgili kimse bisi yazmadi ne diyosunuz fakultede dedikodu olur mu?bu dedikoduler aylanin ve digerlerinin kulagina gidermi sizce??
bi de simdi 69 dayiz dimi.Be o gecisi cok iyi anyamadim...:img-help:

EmmRe
09-06-07, 11:23

Evet katılıyorum benziyor hemde baya benziyor kıromsuuu :img-hyste :img-hyste Şahsen bende onu sevmiyorum.Harun diyorum! Işık-Harun diyorum :img-hyste :img-hyste

şeboist
09-06-07, 11:25
emre benim gibi düşünüyorsun demek sende. :) ama yok haruna daha iyileri layık.ne yapacak o ışıkı? :hıh ben ona şöyle şehvetli bir kız bulurum.:img-hyste

demesh
09-06-07, 11:29
Ya bu bölümdeki ışık harun veda sahnesi gerçekten çok hüzünlüydü yaa hele konuşmalar bitirdi beni aslında ben ışık yaşar aşkından yanaydım ama haruna da çok üzüldüm ama yapacak bişi yok maalesef ışık yaşarı seviyo ikisini aynanda sevecek değil ya ayrıca yaşar da ışığı çok seviyo:img-in_lo ama ben gene de haruna üzüldüm...
Necdete de bi o kadar sinir oldum bu bölümde ya yeter artık ben ahmetle yasemini eski günlerdeki gibi birarada görmek istiyorum hem güzideye de yazık değil mi ayrılsınlar da bitsin bu iş ahmet yasemin rüya mutlu mesut yaşasınlar işte...
Gelelim defneye bu bölümde hiç defne deniz aşkını göstermediler onu da lozana gönderirlerse ohooo...Hem farkettim de deniz defnenin lozana gitceğini duyunca o kadar da tepki vermedi...
Senaristler bayanların arkadaşlıkları üstünde o kadar da durmuyolar ne bu yaa ışığın defneden haberi yok defnenin rüyadan haberi yok ne biçim arkadaşlık gösteriyo bunlar şimdii neyse sonunda barıştılar çok ii arkadaşlar ama bunu biraz daha bize yansıtmaları gerek.
Işığa da yazık yaa kurallar koydular yaşarın ışıkla evin önünde görüştüğü sahne çok güzeldi ikisi de çok mutluydu :img-in_lo :img-blush
Bence artık sevim de naz yapmasın mehmetle evlensinler ne bu ya hiç kimse kavuşamıyo herkes aşk acısı çekiyo bari onlar mutlu olsunlar dimi ama...

ergim
09-06-07, 11:40
arkadaşlar ben çıkıyorum artık. bu arada yarın benim gibi oks'ye giricek olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız

nanelikek
09-06-07, 12:20
şu necdet ve teo ya gıcıgım...necdet deli teo da onu bu deliliğe teşvik eden 2.
deli..."sen güzideyi değil onun senin sevmesini sevdin necdet...sen yasemin i seviyorsun o senin necdet.."
diğer deli necdet se,"güzide nin beni sevmesini seviyorum....yasemin i sevmeyi seviyorum...yasemin beni sevse nasıl olur acep" savsataları...

kural
09-06-07, 12:21
dünkü bölüm her zamanki gibi harikaydı.harunun gitmesine çok üzüldüm ama ışığada kızamıorum naapsın sevmiosa zorlada olmazki.
ayrıca bence artık ahmetle yasemin kavuşsa ii olur yazık ikisinede acı çekip duruolar

iReMJeLiBoN
09-06-07, 13:06
Bu yorumu Berk baslıgınada yazmıstım, tam olarak ifade edemedim ama:D

Ama cok komikti tas attılar Deniz tas attık tamamdır Defne simdi kacabiliriz oldu.. En basta polislerle girisirken tutmadı..

Yani tas atıp kactılar, tamam görev basarıyla halledildi hadi kacalım.. Gibi oldu..

Yahu bu Denizdede Defnedede hic akıllanma yok.. Kız daha yeni cıktı hapisten.. Ben Denizin yerinde olsam Defneyi sokmazdım bu catısmalara... Kızların catısmada ne isi var ya onlarda mı dalıcak polise.. :)

cerenimo_
09-06-07, 13:54
yaşar-ışık-harun içimi parçaladılar bu bölümde benim.. yaseminden niyeyse kızına üzülüyomuş hissini alamadım.. necdet bile daha çok hissettirdi.. bu arada yasemini tebrik ediyorum onca yıl küpeleri saklamayı başarmış.. hatırası falan var ama ben olsaydım heralde kaybolup gitmişlerdi :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

nzessia
09-06-07, 14:07
şu necdet ve teo ya gıcıgım...necdet deli teo da onu bu deliliğe teşvik eden 2.
deli..."sen güzideyi değil onun senin sevmesini sevdin necdet...sen yasemin i seviyorsun o senin necdet.."
diğer deli necdet se,"güzide nin beni sevmesini seviyorum....yasemin i sevmeyi seviyorum...yasemin beni sevse nasıl olur acep" savsataları...

gerçekten necdet-teo ikilisi hiçbir şeyin farkında değiller.

teo müzmin bekar kaldı.Hala çok bilir gibi ilişkilerle ilgili ahkam kesebiliyor.
necdet platonik aşkıyla evlendi ve bir evli platonik oldu
necdet ahmetin öz çocuğuna kondu. Birgün olsun şu hastane sahnesinde bile içi sızlamadı hatta tüm o sonradan dururp bakmaları sırf yasemine acaba ahmet nasıl davranıyor bakışlarıydı.
necdet güzideyinin saf içten duygularıyla oynadı. Ben yasemini de seviyorum ama güzideyide diye şımarıklık yapabiliyor hatta..

Sonuçta vah ki ahmet diyebiliyorum sadece...

esra_ikiaile
09-06-07, 14:10
bu dizi süperrrrr 1 dizi....:good: :good: :good: ...aslında YASEMİN hala AHMETi
seviyo AHMETte YASEMİNi seviyoo:happy0064 ama mağlisef kader onları ayırıyoo:img-cray: :img-cray: herkeze bay bye :sad53: :sad53: bye bye

ermec
09-06-07, 14:25
ya ben yasemınle necdetın (cogunluk necdetın)rüyaya aglamalarını yeterlı buluorum ozellıkle de yasemın necdete baksana yıne bır ayagı dısarıda demesı ve necdetın de ne zaman gırdıkı içeri demesi beni çok etkiledi AYRICA en güzel tarafı da ahmetle yasemın ruyaya kapıdan bakınca gercekten TAM BİR AİLE görüntüsü oluştu bılmem farkındamısınız....

nükleotit
09-06-07, 14:58
bence bu bölüm müthişti. ama artık yaseminle necdet ayrılmalı, ahmette aylaya söylemeli onu sevmediğini. kızıda yakıcak. ama zaten ayla çok gıcık bi karakter her şeyi bile bile ahmete seni seviyorum dedi.
çok sinir oluyorum aylaya.
yasemin ve ahmet çok yakışıyor ayrıca birbirlerine aşıklar. bitmeli bu hasret :img-yes:

ermec
09-06-07, 15:24
ya ben bırsey daha soyleyecegım zuhal hanı dogum gunune cagırdı ya acaba orada ahmet ve yasemın dans ederken keşke simsiyah bakışların şarkısı calsaydı ne guzel olurdu...eskısı gıbı..

nehir_ksk
09-06-07, 16:01
dünkü bölümü çok beğendim uzun uzun konuşmicam
bişey sorucam acaba en sonda çalan müziğin adını bilen var mı??

mervve
09-06-07, 16:08
dünkü bölümü çok beğendim uzun uzun konuşmicam
bişey sorucam acaba en sonda çalan müziğin adını bilen var mı??

dalgakıran müziğin adı sanırım eylem aktaş söylüyo yanlış biyoda olabilirim...o şarkıyı erdal güneyde söylüyo aynı zamanda :img-wink: :img-wink: :img-wink:

__SEYMEN__
09-06-07, 16:21
basında çıkan haberler kısmında yeni eklenen yazı çok güsel ya gerçek aşkı anlatıyor bayıldım
bence o son sahnede yaseminle ahmet arasında bişi geçmez off ya aşıklar kavuşsa

averaj
09-06-07, 16:33
deniz-osky canım ortak noktada buluştuğumuza çok sevindim..

arzum cancağızım onları kime havale edelim bilemedim..ama senin daha iyi olacağından eminim zaten..

sinemim kuzum canım gören gözler görüyor boşver..ben de özlemişim yorum yapmayı..

artık çıkıyorum..görüşmek üzere..

esra36
09-06-07, 16:46
bütün sayfaları okudum nihayet bitirdim.
şöyle bir analiz yaparsak;
hemen hemen bütün arkdaşlar favori sahne ışık&harun sahnesini gösteriyorlar.
yaseminin ağlayamadığını ve bunu yapmaya çalışırken yüzünde komik bir ifadenin olduğunu duyguyu yansıtmadığı düşüncesindeler.buna karşın okan yalabık performansını herkes çok beğenmiş.
defne&ahmet abi kardeşliği çok beğenilmiş.
vedat demircioğlunun sembolik cenazesi ve protestolar beğenilmiş.
yaşarın rıza ile konuşması beğenilmiş ayrıca bu bölümdeki performansı ile kendini sevdirmiş birçok arkdaşa:img-wink:
ahmet ile yasemiin çocuk hakkındaki konuşmalarında ahmetin performansı duyguyu yansıtılması beğenilmiş.
bütün arkadaşlar başta ben olmaz üzere herkes yaseminin ahmete rüyanın onu kızı olduğunu söylemesini beklemiş.
necdetin güzide ile ayrılmasından sonra boşanma kararlarını ertelemelrini ve yasemininde bunu kabulenmesine sinir olmuşlar.

valla okuduğum sayfalardan çıkardığım sonuçlar bunlar
neyse görüşmek üzere...bye

bounce221
09-06-07, 17:15
yasaraaaaaaa kiromu denilmis???:dito :icon_cry:
neresi kiro onun ya...canim benim...( o kiroysa harun k. önde gideni dicem ama ben böyle yakistirmalara karisiyim...)...
-----

siyasi konular ilgili dün fazla birsey düsünmedi cünkü yasar isigia odaklanmis durumdaydim ve cok sevindim bu bölümdeki hallerine...

solcu ögrencilerin polisin barikadini gördükleri halde yinede olay cikarmalari cok sacma ..bu yönlerini göstermelerine sevindim senaristlerin...
bu bölümdeki polisle catisma olmasi gereken birsey degildi..(gecen bölümde polislerin yaptiklari cok acimasizcaydi)...dünkü bölümde ögrenciler yollarini degistirebilirdiler ama onlar isteyerek bilerek provokasyon niyetiyle olay yarattilar...

konuyu böylelikle deniz defneye baglicam...
simdi bu kiz gözaltina alinmis haksiz yere gecen bölümde..anladik görüsü nedeniyle illede icinde olmak istiyor olaylarin, lozana gitme olasailigida varken hala rahat durmuyor...
benim anlamadigim seven bir erkek yani deniz ..sevdigi kizi nasil böyle olaylar icine atabilir...kiz erkek farklidir demiyorum..erkekler gitsine eylemlerini yapsin kizlar evde otursunda demiyorum ama zaten polis tutuklamis defneyi (gecen bölüm) Bunlar hic bir olaydan ders cikarmiyorlarmi...troest

ben denizi cok düsüncesiz buluyorum bu konuda...
(yasar öyle yaparmi, isigin böyle olaylarda basina birsey gelse izin verirmi bir daha gitmesine!!! :good: )

deniz-osky
09-06-07, 17:22
ama bunu akıllanmıyorlar dıye tabır etme onların bır ısteklerı war we bunun ugrunda olumu goze almıslar ornk olarak denız gezmişi verebiliriz deniz,defne,harun onlar da aynı şeyi istiyorlar ...inat ediyorlar..CESARET işte aşkom benm:D:D
neyse ndn haruna k. diosun kı onu seven herks yaşara bişi dememiş ben de yaşarı fazla sevmiyorum ama laf atmıyorum fakat harunu çok seviyorum böyle diyerek bizi de kırıyosun:(

Tavuskuşu
09-06-07, 17:35
Ahh Ahmet ahh.Başladığın işi bitirecektin.Madem o kadar yakınlaştın bari öpüp de bizi de mutlu etseydin.Küpelerine bakabilir miyim diye soruyor bir de.Ne yapacaksın,kendine de mi bir tane alacaksın?Görmediğin şey mi sanki?Oradaki konuşmaları çok güzeldi.Senin beni tanıdığın yaz yok birbirimizi yakından tanıdığımız yaz filan diye.Güzeldi kısacası:happy0064 Yalnız o sahnede Ahmet çok da sarhoş değil gibiydi.Biraz yaptıklarının farkındaymış gibi geldi.

Hastanede Ahmetin gelmesi ve orada konuşmaları da çok iyiydi.Yalnız ben orada en çok ahmetin bir çocuk büyütmekten bahsederkenki sözlerinden etkilendim.Yanında birinin büyümesini konuşmaya başlamasını görmek,ilk adımlarını izlemek,diye konuşunca çok duygulandım.Düşündüm de Ahmetin heyecanla beklediği yaşamak istediği ve daha bahsederken bile heyecanlandığı bu anları Yasemin elinden almış.Tamam belki o zaman mazereti vardı mecburdu belki bir yerde.Ama bari şimdi söyle.Zararın neresinden dönülse kardır.Belki ilk adımlarını göremedi ama bari okula başladığı günü,karne almasını,başarılarını ve bunun gibi ufak ama hayata lezzet katan ayrıntıyı yaşamasına izin ver.İnsaf yaa ben üzüldüm tv başında.Bu çocuk bunları hak etmiyor.Çok duygusallaştım galiba.

Ahmetin Rüyaya getirdiği hediye hem güzel hem de anlamlıydı.Rüyanın aferin ona demesine bayıldım.İşte ben bu kızı bu yüzden seviyorum.BAşka dizilerde olsa beğendin mi diye sorarlar o da eeeevvveeeettt der geçerdi.Ama tam gerçek bir çocuk gibi.Çok bilmiş, bıcır bıcır bir şey.Kardeşim kuzenim filan olsa yerim yani.

Yaseminin ağlaması bana çok tuhaf gelmedi.Herkes güzel ağlamak zorunda mı?Ben mesela ağlarken yüzüm gözüm karışır.Zorla ağlıyormuş gibi dururum.Çok kötü gözükürüm.Öyle zarifçe ağlayabilen biri olamadım.Çok da gerçekçi gelmiyor bana zaten öylesi.Bir anda gözleri dolar ve ip gibi akar yaşlar.İnandırıcı değil.Belki gerçek ağlaması da böyledir.Ama pek yaş olmuyor o ayrı.

Necdete söyleyecek laf yok.Resmen elinden kaçmasınlar diye bin bir bahane uyduruyor.Biz güzideyle ayrıldık.Gerek yok filan diye.Bu nasıl bir bencillik yaa.Sen hem ayrıldık de hem de sonra peşinden koş yani olacak iş değil.Adamın hoşuna gitti rahat tabii.Hem sevileyim biri beni düşünsün hem de evde Yasemin gözümün önünden ayrılmasın aman rüyadan uzak kalmayayım.Ohh ne ala.Nerede bu rahatlık.Üstelik bana bu bölüm biraz ikiyüzlülük yapıyormuş gibi geldi.Doktor hastalığı söyleyince Yasemine destek veriyor kendini bırakma filan diye.Ama güzidenin yanında çok güçsüzmüş gibi davranıyor ki Güzide ona destek olma ihtiyacı hissetti.Kolunu filan sıktı güçlü ol diye.Sonra da Yasemin Necdet zor günlerimde bana destek oldu,arka çıktı diye minnet duysun.

Necip fazılın sahnelerinde biraz rahatsız oldum.Adam kutsal bir varlıkmış gibi davranıyorlardı.O yüzden çok bakmadım o sahnelere.Önce millet şiir okuyor kendilerinin beğendirmeye çalışıyor ona elini öpüp çıkıyorlar sonra ötekileri kabul ediyor.Bana biraz ayin yapıyorlarmış gibi geldi.Zaten adam da Işıktan ve eteğinden rahatsız oldu.Bende hoşlanmadım öyle ışığın eteğine dikkat çekilmesine milletin bakmasına.Bana itici geldi.

Şu güzidenin de sırrının çok merak ediyorum.Bir an önce arasa da necdet öğrensek.Bir işe yarasın.

Arkadaşlar bu arada haddim olmayarak karışıyorum ama bence burası tartışmaya girilecek yer değil.n_a_z diziyi izleyip beğenmemiş olabilir,sırf rteyi görücem diye izlemiş olabilir.Ama bunu burada tartışmak mantıksız.Yine uyarı alabiliriz diye söylüyorum.Bölümün kapanmasını istemem.Beğenmediyse beğenmedi bırakın.Tartışmaya gerek yok.İki dk için izlemesine değmemiş.Ama bir bölümle de diziyi yargılamak doğru değil bence.

demesh
09-06-07, 17:40
ya farkettim de bu bölümde yine yaşarın o kötü arkadaşı ışığa tuaf tuaf bakıyodu kesin kötü bişiler palnlıcaklar istermisiniz mehmetten sonra bi de ışık kaçırılsınn
ama bence yaşar buna izin vermez ışığı çok seviyo ama yine de olabilir belki adam çok kötü baktı inşallah ışığa bişi yapmazlar buarada ışık çok ii bi oyuncu diğer filmlere de baktım çok inandırıcı geldi bana ve de çok güzell:img-blush :img-blush

bounce221
09-06-07, 17:50
ya farkettim de bu bölümde yine yaşarın o kötü arkadaşı ışığa tuaf tuaf bakıyodu kesin kötü bişiler palnlıcaklar istermisiniz mehmetten sonra bi de ışık kaçırılsınn
ama bence yaşar buna izin vermez ışığı çok seviyo ama yine de olabilir belki adam çok kötü baktı inşallah ışığa bişi yapmazlar buarada ışık çok ii bi oyuncu diğer filmlere de baktım çok inandırıcı geldi bana ve de çok güzell:img-blush :img-blush

bunu bende düsünmüstüm ilk nf dinlemeye gitmek istedikleri zaman..orda metin denilen kisi gercekten gicik gicik bakmisti tipki dünkü bölümde oldugu gibi...
eger öyle birsey olursa..yasarin isi zor...o zaman riza mehmet tepesine cikarlar yasarin..
---
birde o sahnede iceri girerken isigin yasarin tepkisini görmek icin yan yan bakmasi cok hostu...yasarin kendinden ve yaptigindan emin bir sekilde iceri girmesi isiginda cok hosuna gitti...
ikiside süper..digerlerine on basarlar....:img-hyste :happy0064 :img-blush

şilimsi
09-06-07, 17:56
Işıkla yaşarın nfk'yı dinlemeye gittiklerinde yaşar arkadaşlarının yanından dimdik geçti..gitti içeri..ışıkta onun bu kararlı halini görünce gülümsedi!Ama o da bi tuhaf yani..Arkadaşlarının tepkisini biliyor insan bir kereliğine pantolon giyer..Ne de olsa istisnalar kaideyi bozmaz..Bir kerecik giymeseymiş etek..ne olurdu sanki:)
Allah'tan sorun çıkmadı ama:)..Yaşar zaten aldı dersini..Işık'la aralareında fazla olmasada biraz kültür farkı var..Bunu kapatmayı iyi başarıyor:img-wink: [/B]

demesh
09-06-07, 17:58
çok haklısın ben de öle düşünüyorum ikisi de yaşar da ışık da dünkü bölümde çok gzldi bi de dediğim gibi yaşarın evin önünde ışıkla konuştuğu sahne süperdi ikisi de bence de diğerlerine binbasarlar

Pimolisa
09-06-07, 18:39
Herkese selambye

Dünkü bölümü şçyle bir yorumlıyım:img-cool2

Öncelikle rüyanın hastalığının daha uzun süreceğini tahmin ediyordum ve bazı arkadaşlar gibi bende umuda kapılmıştım. Artık öyle bir hale geldi ki en küçük birşeyden umuda kapılmaya başladık:sad53: yok kan grupları falan yok gerçek babasını öğrenecek. bizim bıcırık hemen iyileşti.

Ahmetin hastahanedeki sahnesinde çok duygulandım. Naul da gözleri parlıyordu çocuktan bahsedince. İlk adımları falan diyordu:icon_sorr Yazık gerçekten. Keşke Rüya o sahneyi görebilseydi. Ayrıca aldığı hediyede çok anlamlıydı:happy0064 Yasemin hanım inşallah birgün söylemek gibi bir davranışta bulunur:img-cool2 Dana ne kadar saklayacak acaba?Şu hayatın koşulları elverse artık (!):img-cool2

Yaşar'ın davranışı çok cesurcaydı ve kendini iyi ifade ettiğini düşünüyorum. Ama bir yanlışı olursa Rıza gene tereddüte düşebilir.

Beren Saat le ilgili tartışma çıkmış. Bir arkadaş demiş o kağıtta ne yazıyorsa onu yapıyor. Yanlız dikkat edersen biz ağlamasını diyoruz. Kağıtta o şekilde ağla. veya yönetmen o şekilde ağla der miydi? Bu onun oyunculuğuyla aşlakalı değil midir? Kağıtta yazılanlarla kalsaydı... Ama bir yandan biriside herkes farklı şekilde ağlayabilir demiş birisi. Bu da doğru. Yaseömin bnelki karakter olarak hüngür hüngür ağlamıyordur. Bunun için ağlama sahnesine birşey diyemiycem:icon_whis
Ben genede zevk aldım bu bölümden

Son sahneyi unttuk:img-hyste

Zavallı Ahmetim Yaseminkolik olmuş. Yasemin hadi gel gidiyoruz dese gidicek. Çok aşık anladık o zaman biraz ağırlığını koysun. Mesela Ayla ile evlenmek içinden gelmemesine rağmen tamam dedi. İstemiyorsan gel vazgeç. Eskiden Ahmet böyle miydi:sad53: Mişelle iki dakka da ayrıldı ama..Ayla'dan mı korktu:img-hyste

Dans sahnelerinde hakkaten yani ben bile gitsem arkadaş(!)dan öte birşeylr olduğunu anlardım. Allahtan herkes içkili.
Bakalım bu öpüşme gerçekleşek mi? Yasemin gene kendini çekmesin. Ahmet zaten erimiş bütün gün:img-hyste

Melal
09-06-07, 19:12
Bunuda yazıyorum ve konuyu kapatıyorum.
Bu ilk ve son uyarımdır bilesiniz.
Bundan sonra kavga çıkartacak mesajlar yazanı yada kavgayı ilk çıkaranı direkt yöneticilere şikayet edeceğimi bilin.
Tabii oyunculara hakaret edenleride yönetime bildireceğim.
Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımıda bilin.
Gözüm üzerinizde ben dediğimi yaparım beni bilen bilir.
Umarım bundan sonra 2 düşünür 1 yazarsınız.

zeyneps
09-06-07, 19:27
Ben gittim geldim hala tartışma sürüyor mu :icon_whis :icon_whis

Neyse dün komik bazı şeyler görmüştüm forumda onları biraz geç de olsa dile getirmek istiyorum birincisi Yasemin'i en sinir eden çift hangisi olurdu yazmıştınız ben oyumu "Ahmet-Nezahat" ten yana kullanıyorum :img-in_lo :img-hyste İkisinin de kalbi kırık ,ikisi de hayırsız insanları seviyorlar ikisi de tatlı hem baba-kız derslerini almış olurlar yalnız bu durumda Ahmet Rüya'nın üvey dedesi mi oluyor:icon_whis :img-hyste İkincisi "Çarşı Necdet'e karşı" bunu çok beğendim :good: bir bjk li olarak evet "Çarşı herşeye karşı ama en başta da Necdet'e karşı:hıh"

Üçüncüsü Ahmet acaba hangi güzergâhta çalışıyor bilen var mı :img-blush forumca gidelim de bizi de eve bıraksın :img-in_lo yok yok vazgeçtim siz gelmeyin ben giderim beni eve bıraksın :img-in_lo

Melal
09-06-07, 19:33
Valla yok Helin'cim olsa dükkan senin.:)
Zaten artık Yasemin'e güven olmaz onun ipiyle asla kuyuya inilmez.
Sanırım haftaya kendini çekecek gibi geliyor bana.
Kanımca Ahmet'in hevesi kursağında kalacak.:img-hyste

Ayşee bak dalacam sana getirtme yanına.
Ben burda deminden beri ne diyorum.
Bir rahat durun ya burası 0-6 yaş kreşe dönmeye başladı.
Bak ben basarım sopayı gözünüzün yaşına bakmam ona göre.:img-hyste

askasurguncu
09-06-07, 19:37
Valla yok Helin'cim olsa dükkan senin.:)
Zaten artık Yasemin'e güven olmaz onun ipiyle asla kuyuya inilmez.
Sanırım haftaya kendini çekecek gibi geliyor bana.
Kanımca Ahmet'in hevesi kursağında kalacak.:img-hyste

Ayşee bak dalacam sana getirtme yanına.
Ben burda deminden beri ne diyorum.
Bir rahat durun ya burası 0-6 yaş kreşe dönmeye başladı.
Bak ben basarım sopayı gözünüzün yaşına bakmam ona göre.:img-hyste

ya yokmu suan soktayim:blink: sende idiayla
ilgili bir fikir yok oylemi nedense yasemin hep sarhosken bazi seyleri yapiyor banada kendini cekecek gibi geliyor ama sarhos ya belki sekmeye bilir ahmete gercekten yazik kupegi magne edip opmeye calisacak ama yasemin yine ahmeti yari yolda birakacak:icon_whis

Melal
09-06-07, 19:39
Helin'cim Yasemin zaten Ahmet'i hep ayrı yolda bıraktı ki.
Ahmet'e tam olarak güvenseydi bu kadar şey yaşanmazdı.
O davete evli bir çift olarak giderlerdi,Rüya ananesinde kalırdır o gece.
Dans ederlerken birbirinin hala seven evli bir çift görürdük.
Yasemin farkında olmadan kendinede mutluluğu haram etti.

merhem
09-06-07, 19:45
sustum melal abla sustum :) :)

aman mutluluk haram olsun ona
saskaloz yaratik
utanmaz seyy
zaten ahmetinde karakteri ile oynadilar, nisanlisini eve birakip evli ve cocuklu bir kadinin pesinden kosan icip onu open birisi yaptilarrr

neville
09-06-07, 19:53
Arkadaşlar buraya uzun zamandır sözlük yorumları yazılıyor.
Ve yazılmayada devam edecektir.
Özellikle en çok ben ekliyorum o yorumları.
Her zaman bizim beğendiğimiz yorumlar olmuyor beğenmediğimiz yorumlarıda ekliyoruz.
Burada herkes diziyi,karakterleri,oyuncuları eleştirme özgürlüğüne sahiptir.
Elbette belli sınırlar çerçevesinde kişiliğe hakaret olmadıkça herkes fikrinde özgürdür.
Bende Yasemin karakterinin gidişatını beğenmiyorum.
Beren Saat'in oyunculuğunu beğenmiyorum.
Ama ikisini birbirine karıştırmadan eleştirimi yapıyorum.
Burada kimsenin eleştiri yapma demeye hakkı yok.
Ben Şevval'in hakaret dolu bir mesaj yazdığını falan görmedim.
Zaten şu ana kadar kimse dizide oynayan oyuncular için nefret ediyorum,berbat vs gibisinden yorumlar yazmadı.
Şu ana kadar forumda en çok eleştiri alan kişi yani Beren'e de eleştiriler hep belli bir dozda yapıldı.
Merak etmeyiniz burada ki arkadaşların hemen hemen hepsi aklı başında kişilerdir.
Boşuna ortamı germek için uğraşmayalım arkadaşlar.

123er arkadaşım sanırım sen her yazılanı kendi istediğin gibi anlamışsın.
Burada kimse Beren için gitsin kendini sevda tepesinden atsın demedi.
Gitsin sevda tepesinden atsın sözleri her zaman Yasemin için kullanıldı ve kullanılmayada devam edecektir.
Lütfen gerçekle hayali birbirine karıştırma buradaki kişiler karıştırmıyor ama sanırım sen hala çözememişsin.

çünkü yasemin sevda tepesinden kendini atmaya zaten kalktı ve bunu savunan arkadaşlarım keşke atsaydı da ahmetten çocuğunu gizlemeseydi manasında söylüyorlar. zaten bazen ben de düşünmüyor değilim rüyaya hem ahnet hayat verdi hem de necdet hayatını kurtararak. yani ikisinin de hakkı çok üzerinde. bu durumda bu haklardan birisi de ikisinin bilmesinin gerekli olduğudur.

her neyse ben de berenin oyunculuğunu yeterli bulmuyorum belki de oynadığı karakterin çok fazla duygu içermesi, karmaşalar içinde yaşaması, yüzü gülerken gözlerinde hüzün ve vicdan azabı duyması gerektiğindendir. ama zaten bir oyuncuyu yücelten de bu sahnelerdir.en çok hastane sahnesinde beğenmedim yasemini çünkü ahmetten çocuğunu olmasını istediğinden bahsederken ben yaseminin yüzünde istediğim ya da olması gereken ifadeyi görmedim.dizinin başında bereni ne kadar beğeniyorsam şimdi tam tersi başarısız buluyorum.yasemin karakterinin de bu evriminde berenin başarısız çizgisinin payını görüyorum.

123er
09-06-07, 19:55
Dizimiz Yönetmenliğini bundan sonra Ümmü Burhan Yapacaktır.

Daha önce Yönettiği diziler ;

Yaşanmış Şehir Hikayeleri 2006
Davetsiz Misafir 2005
Tam Pansiyon 2004
Asayiş Berkemal 2002
Evdeki Yabancı 2000
Ruhsar 1997

Hemen gelebilecek sorulara karşı bir cevap niteliğinde yazmakta yarar görüyorum. Yönetmen değişikliğinin sebebi ile ilgili elimize mevcut bir bilgimiz yoktur. Bu doğrultuda sorular sorulmamasını rica ederim.

Sevgi ve Saygılarımla

22 aralıkta fln deişmiş yönetmen.ama eskisi daha iyiydi diziye bakılırsa bence.

ve arkadaşım biz o konuyu kaapattık bile tekrar başa dönmenın manası yok!!!

Melal
09-06-07, 20:02
123er arkadaşım.
Ümmü Burhan dizinin başlarında değişti zaten.
HS'nin tam başlama tarihini bilmiyorum ama kısa süre sonra değişti bunu biliyorum.
Ümmü Burhan bence çok iyi bir yönetmen Beren Ümmü hanım geldiği zamanlarda da performansı gayet iyiydi.
Hatta ben o zamanlar forumada yazmıştım inşallah Beren ilerleyen bölümlerde yüzümü kara çıkaracak diye malesef çıkaramadı.
Neville arkadaşımızın dediği gibi Yasemin karakteri zor bir karakter.
Sevinci,acıyı bir arada yaşan bir karakter.
Böyle zor bir karakteri her oyuncu layıkiyle canlandıramayabilir.
Ben hepten kötü oynuyor demiyorum Beren için ama zor sahnelerde Okan ve Cansel gibi iki iyi ve deneyimli oyuncunun yanında bazen yetersiz kalıyor diyorum.
Elbette Beren daha yolun başında ama böylesi önemli bir projede bu yaşta başrolde oynamak herkese kısmet olmaz.
Bence ayağına gelen bu şansı çok iyi kullanmalı.
Bu dizide her bölüm göstereceği performans onun kariyeri için her zaman artı veya eksi olarak değerlendirilecektir.
Beren Yasemin'i mutlu,sevinçli,durgun durumlarını iyi canlandırıyor.
Ama ağlarken,üzgünken o duyguyu seyirciye geçirmekte zorlanıyor.
Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Mesajımda herhangi bir hakaret varsa söyleyin.