Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-14
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
arkadaşLar tekrarLarLa iLqiLii bişii sorucam..
Takip eden var mı biLmiyorum ama qeçen hafta pzt qünü izLedim.. 2.böLüm sonuydu.. Buqün açtım diziyi.. 5.böLüm diyor.. 4 qünde 2 böLüm mü veriyorLar..
hergün yarım bölüm veriyolar canım ondan...
ya inş avrupa yakasının tekrar bölümleri bitince haber öncesi kuşağına koyarlar , böyle çok zor oluyo...benim için tabi, bi ggün izliyom bigün izleyemiyom..
esmerseker 11-06-07, 11:22 buraya yazmak yasakmı bilmiyorum ama internette dolaşırken buldum.
» Dizinin proje sorumlusu Tomris Giritlioğlu'dan "Sadece 1960 ihtilalini işleyen bir dizi değil bu. Bir kaç bölüm sonra bir zaman atlaması yaşanacak 1966 ve 1968 yıllarını göreceğiz, ilk sezon haziran ayında 12 Mart 1971 muhtırası ile sonuçlacak. Önümüzdeki sene de 12 eylül 1980'e kadar olan dönemi aynı ailelerin yaşantılarına dayanarak işleyeceğiz" demiş
buda demek oluyor ki son kalan iki bölümde zaman atlaması muhakkak olacak muhtıra ile biteceğine göre.(1970 lerde kavuşacaklardı ya) ve bu sezon finalinde ahmet mutlaka kızını öğrenecek gibi geliyor. Ama yeni sezon ahmet hapse falan girebilir yasaklanan öğretim üyeleri falan ne bileyim işte.
Ayrıca gelecek bölümde bir öpüşme sahnesi izleyeceğiz gibi sanki. çünkü hareket başladı, artık yakınlaşsınlarda zaten. Farkındamısınız bilmiyorum ama sanki necdet de yasemine karşı eskisi gibi. Arkadaş tavrı içinde. Oda güzidenin peşinde. Gelecek bölüm onlarıda sarmaş dolaş göreceğiz. Resimleri var multimedya sayfasında.(yakıştılar birbirlerine)
Ayla yı ne yapacağız bilemiyorum. Ona cehennemde bile yer bulamıyorum. Bir insan bu kadar gurursuz olabilir. İlişkileri nişanlı bir çiftten çok, samimiyetten uzak birbirinden haz etmeyen iş arkadaşlığı gibi. Belkide bazı arkadaşların yazdığı gibi senaryo değişmiştirde belki evlenmezler. Zaten ahmet ve yasemin bir araya gelse bile onları bekleyen o kadar çok sorunları varki, bunlarla bir sezon biter
Peki o zaman senaryo değiştimi? Yani ahmet aylayla evlenecek çocuğu olmayacakti hani? Necdet güzideyi bulacakmi? O zaman yaseminle necdet ayrilir? e necdet sahnelerini nasil koyacaklar o zaman, kafam karişti benim :)
bi açiklarmisiniz :)
resimseçici 11-06-07, 11:52 esmerşeker,
Genel özette ahmet ayla ile evlenir ve aylanın hastalığı yüzünden çocuk sahibi olamazlar. Ancak ahmet yıllar sonra aslında bir kızı olduğunu öğrenecektir diyor.
Ama Dizinin proje sorumlusu Tomris Giritlioğlu'dan "Sadece 1960 ihtilalini işleyen bir dizi değil bu. Bir kaç bölüm sonra bir zaman atlaması yaşanacak 1966 ve 1968 yıllarını göreceğiz, ilk sezon haziran ayında 12 Mart 1971 muhtırası ile sonuçlacak. Önümüzdeki sene de 12 eylül 1980'e kadar olan dönemi aynı ailelerin yaşantılarına dayanarak işleyeceğiz" demiş
ben bunun üzerine böyle yorumladım. Burda verilen bilgiye ve iki bölüm kaldığına göre 1971 muhtırası ile ilk sezon sonuçlanacaksa mutlaka zaman atlatması yapılması lazım. bu yüzden sezon sonunda büyük bir sürpriz olabilir.
Birde daha önce bazı arkadaşlar yazmıştı. güya senaryo yoğun istek üzerine değiştirilmiş ve ahmet ayla evliliği olmayacakmış ama doğruluk payı nedir bilemem tabi. inşallah doğru bir haberdir.
H- Ahmet nikah masasinda yapamiyacagini anlar ve Aylayi yuz ustu birakir.Daha sonra Ahmet ozur dilemek icin gittiginde Ayla cok sinirlidir.Cok uzulmustur,kahrolmustur ve Ahmeti hayatindan cikarmaya karar vermistir.Ahmet Yasemini unutamadigini ve unutamiyacagini soyledigi bir anda; Ayla dayanamaz ve: Senin unutamadigin ve cok deger verdigin Yasemin senden yillarca cocugunu mahrum etti,senden sakladi... der ve devam eder. Ahmet sok olmustur.Yaseminin yanina gider Ruya ordadir.Once Ruyaya sonra Yasemine dehset,uzuntu icerisinde bakar...ken biter.
hade gecmis olsun.:img-yes:
H seçeneğinin olma ihtimaline bakarsak...
Dizimizdeki zaman şu anda 68 yazı ve Ahmetle Ayla 69 kışında evlenecekler...69 yılına ait gerçek tarihte iki önemli olay var: 1- 69 Şubatında Kanlı Pazar olayları 2-Genel seçimler...71 muhtırasına 2 sene kalıyor....elimizde kalan son iki bölümde bu konuların işlenmesi var...
Bütün bunlardan bakarsak,
Ahmet ile Ayla evlenecekleri tarihte bu olay başımıza gelir ve Rüyanın kızı olduğunu öğrenir, yani önümüzdeki bölüm olması lazımdır..Kaldı geriye bir bölüm, orada zaman atlamasıyla ne olur bilinmez...Ya da çıkan olaylardan bir şekilde evlilikleri ertelenir...Meteor teoremine uyuyor..Zavallı bahtsız Ayla..
Ya da önümüzdeki bölüm, Ahmet Ayladan Yasemine duyduklarından ötürü evlenemeyeceğini söyler ve ayrılır..:img-icecr Ayla hiçbir şey söylemez ki onun söylemesini hiç istemiyorum...Ne olursa olsun ilk söyleyenin Yasemin olmasını diliyorum ve sonra tabii ki sağlamasını Necdetin yapmasını istiyorum...
Dizinin tıkanmaması için Ahmetin öfkelenmesi lazım...Yaseminin ise Rüyayı alarak ya da almayarak Necdeti Ahmeti terk etmesi lazım..Burada aldığı ödülden dolayı bir burs kazanması çok iyi olurdu...Bi daha ki sezonda onların kavuşmalarını izlerdik..
Diğer bir teori, Yasemin Ahmete bunu söyler, Ahmet bunu kabullenemez ve Yasemini suçlar ve terk eder, Ayladan yapamıyorum der ayrılır, hazmetmesi için süre geçer...Bu arada Yasemin Necdetten ayrılır ve Ahmeti kazanmaya çalışır...Belki o arada Necdet gider Ahmet ile konuşur, olan bitenlere ikna eder, gözümüzde angel:img-angel mertebesine yükselir...Ahmet, Yasemine affettiğini söylemek için giderken 71 muhtırası yayınlanır ve sakıncalı öğretim görevlilerinden biri olarak tutuklanır...Böylece sezon finali olur ve o dönemden başlayarak muhtıra kurbanları Yasemin ve Ahmetin tekrar kavuşmaya çalışmalarını, 71 sonrasını izlemeye başlarız...:dito Nasıl???
Arkadaşlar benim bildiğim 3 bölüm sonra yani 31. bölümde sezon finali yapacaklar. Bir de tahminim Ahmet Rüyayı çok sonra öğrenecek. Hepinize sevgiler.
İnternetten alıntıdır. Harf karakterlerini elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım...Bilgilerinize sevgili arkadaşlar...
6 Ocak: ABD Büyükelçisi Robert Kommer'in makam arabası Ortadoðu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bahçesinde öðrenciler tarafýndan yakýldý.
9 Ocak: Devam eden olaylar üzerine ODTÜ bir ay süre ile kapatýldý. Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi.
11 Ocak: İstanbul Kartal'da Singer Fabrikası işçileri polis ile çatıştı
-Ýstanbul Ün. Orman Fakültesi kapatýldý.
25 Ocak: Ýstanbul'da tarihi Sultanahmet Cezaevi, yeni yapýlan Saðmalcýlar Cezaevi bittiðinden boþaltýldý. (Þimdilerde Four Seasens Oteli olarak hizmet vermektedir.)
28 Ocak: Aþýrý soðuk havalar tüm yurdu etkisi altýna aldý. Küçükçekmece gölü dondu.
11 Þubat: Tekrar Ýstanbul Boðazýna gelen Amerikan 6. Filosunu protesto gösterileri düzenlendi. Yaralananlar oldu.
12 Þubat: Ünlü sinema ve tiyatro sanatçýsý Vahi Öz (doð:1911) öldü.
15 şubat: 6. Filo, izmir ve Trabzon'da da protesto edildi.
16 şubat: istanbul'da tekrar yapılan 6.Filo'yu protesto gösterilerinde 2 kişi öldü, onlarca yaralı var.
26 şubat: Tüm Türkiye'deki yoðun protestolar üzerine, 6. Filo ziyaretleri iptal edildi.
4 Mart: Doğu Anadolu'da kızamık salgını var. Pek çok çocuk salgından öldü.
12 Mart: Genelkurmay Başkanı Cemal Tural ile Kara Kuvvetleri Komutanı Memduh Tağmaç yer değişti. Tural, Askeri şura'da görevlendirildi. (1971 muhtıra ekibinin lideri, askeri teamüllere aykırı olarak görevinin başına geldi.)
21 Mart: Polis, istanbul Üniversitesi'nde gece arama yaptı.
22 Mart: Başbakan Demirel basýn toplantısı düzenledi: "1960 modeli olayların tekrarını hayal edenler var. Ellerinde kronometre, hükümetin meşrutiyetini kaybetmesini bekliyorlar."
26 Mart: Romanya Devlet Baþkaný Nicolae Çavuşescu, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulundu.
28 Mart: Manisa Alaşehir'de deprem. 53 kiþi öldü.
8 Nisan: İstanbul Üniversitesi öğrencileri rektörlük binasını işgal ettiler.
10 Nisan: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğðrencileri, fakülteyi işgal ettiler.
12 Nisan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ekim ayına kadar kapatıldı.
14 Nisan: istanbul Ün. Hukuk Fakültesi 1 hafta süreyle kapatıld.
1 Mayýs: Yargıtay Baþkanı İmran Öktem öldü. Cenaze töreninde büyük çapta olaylar çıktı. Cenaze törenine katılan İsmet İnönü güçlükle korunabildi. İnönü: "Olay, her manasıyla bir ölçüde 31 Mart vakasıdır."
7 Mayıs: İmran Öktem'in cenaze töreninde çıkan olayları protesto etmek için Ankara'da hukukçular yürüyüş yaptı.
14 Mayýs: İsmet İnönü ve Celal Bayar, İstanbul'da Pembe Köşk'te buluştular. 1950 yılından beri süren dargınlık bitti.
-Eski DP'lilerin siyasi haklarının iadesini öngören Anayasa değişikliği tekliflerinin birinci görüþmesi TBMM'de yapıldı. Teklif kabul edildi.
16 Mayıs: Cumhurbaşkanı Sunay, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile bir toplantı yaptı.
20 Mayıs: İnönü, Cumhurbaşkanı Sunay'a 'DP'lilerin affı' konusu ile ilgili bir mektup gönderdi: "Sayın Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı olarak ben ve partimin yetkili organları, siyasi hakların iadesi için Millet Meclisi'ne verilmiş bulunan 218 imzalı bir Anayasa değişikliği teklifini destekleme kararı aldığımızdan beri, gerek Zati Devletlerinin, gerek bazı yüksek komutanların uyarı ve ısrarlarına muhatap olmaktayız..."
21 Mayýs: Başbakan Demirel, AP Grubunda konuştu: "...Seçimlere gidelim. Hem Meclis'in verdiği oylar boşa gitmez, hem de senatomuz zedelenmez... Ordu, hükümete bir muhtıra vermemiştir. Biz bazı sıkıntılar içindeyiz..."
23 Mayıs: 3. Cumhurbaþkaný Celal Bayar: "Mücadeleme devam edeceğim."
30 Mayıs: istanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi işgal edildi.
1 Haziran: istanbul Üniversitesinde 6 fakülte öğrenciler tarafından işgal edildi. Üniversite kapatıldı. Savcılık Üniversitede arama yaptıý.
9 Haziran: istanbul Üniversitesi'nde sınavlar yapılamadı. Öğrenciler polisle çatıştı. istanbul Üniversitesi Senatosu, Üniversiteyi süresiz kapatma kararı aldı. Danıştay kararı durdurdu. Başbakan Demirel: "... Sokağa dökülmekle hiçbir mesele halledilemez..."
11 Haziran: Öðrenci olayları, Ankara'da tekrar başladı. Tüm yurtta gerginlik artıyor.
13 Haziran: Irak Hava Kuvvetlerine bağlı iki jet uçağı Hakkari'ye bomba attı. Yanlışlık olduğu bildirildi.
15 Haziran: 3. Cumhurbaşkanı Bayar, basın toplantısı düzenledi: "DP'lilere siyasi haklarının verilmemesi büyük adli hatadır... AP, muhalefet kadar sebat gösterse, siyasi af sorunu çözümlenir."
16 Haziran: Demirel, Bayar'a cevaben verdiği demeçte: "Yeni meseleler ortaya çıkarmamak şartıyla siyasi hakların iadesine taraftarız."
20 Haziran: Artan öğrenci olayları üzerine Ege Üniversitesi süresiz tatil edildi.
25 Haziran: Kırıkkalede oynanan 3. Lig Kırıkkalespor-Tarsus idman Yurdu futbol maçında çıkan olaylarda, 4 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.
29 Haziran: Celal Bayar, Hürriyet gazetesinde, 'Başvekilim Adnan Menderes' adlı seri yazı dizisini yayınlamaya başladı.
3 Temmuz: Türk-Amerikan ikili antlaşması imzalandı. Bu antlaşmayla, Türkiye'deki üslerin mülkiyetinin Türkiye'ye ait olduğu Amerika tarafından da kabul edildi.
7 Temmuz: Kayseri'de, Türkiye Öğretmenler Sendikası Genel Kurulu toplantısının yapıldığı esnada iki cami ve bir okul binasýna bomba atıldı. şehirde kanlı olaylar yaşandı. Toplantı Ankara'da sürdürüldü.
8 Aðustos: Orman Bakanlığı kuruldu.
14 Aðustos: Öğrenciler tarafından, Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi işgal edildi.
19 Eylül: istanbul'da Işık Mühendislik ve Mimarlık Özel Yüksek Okulu'nda öğrenciler çatıştı. 1 öğrenci öldü, onlarca yaralı var.
20 Eylül: istanbul'da Milli Türk Talebe Birliği'nin Cağaloğlu binasında bomba patladı. 1 kişi öldü.
23 Eylül: ODTÜ'de sağcı ve solcu öğrenciler çatıştı, 1 kişi öldü. Cenazesinde büyük olaylar çıktı.
-inönü: "... Polis, halk gözünde hakkı olan yerini yitiriyor..." dedi.
1 Ekim: Demirel Erzurum'da konuştu: "... Rejimi değiştirmeye kalkacakların kafası kırılır..."
12 Ekim: Genel seçimler yapıldı.
AP 260 Milletvekili (%46.53 oy aldý)
CHP 144 " (%27.36 oy aldý)
GP 14 "
BP 7 "
MP 6 "
YTP 3 "
TÝP 2 "
MHP 1 "
Baðýmsýz 11 "
-inönü: "Darbeye heves edecek kadar gözü kararmışların demokrasiyi bertaraf etmelerine izin vermeyeceğiz...AP iktidarı ile dalaşmayacağız." dedi.
24 Ekim: şair Behçet Kemal Çağlar (doğ:1908) öldü.
28 Ekim: Bazı öğrenci dernekleri kapatıldı.
2 Kasım: Demirel 2. Kabinesini kurdu. (165 red, 263 kabul)
Başbakan Süleyman Demirel
Devlet Bakanı Gürkan Titrek
Devlet Bakaný Ýsmet Sezgin,
Devlet Bakaný Hüsamettin Atabeyli,
Devlet Bakaný Turhan Bilgin
Adalet Bakaný Yusuf Ziya Önder
Milli Savunma Bakaný Ahmet Topaloðlu
Dışiþleri Bakaný ihsan Sabri Çaðlayangil
içişleri Bakanı Haldun Menteşoğlu
Maliye Bakaný Mesut Erez
Ticaret Bakaný Ahmet Dallý
Bayýndýrlýk Bakaný Turgut Gülez
Çalýþma Bakaný Seyfi Öztürk
Ýmar ve Ýskan Bakaný Hayrettin Nakipoðlu
Ulaþtýrma Bakaný Nahit Menteþe
Turizm Bakaný Necmettin Cevheri
Köy Ýþleri Bakaný Turhan Kapanlý
Orman Bakaný Hüseyin Özalp
Enerji Bakaný Sabit Osman Avcý
Gümrük ve Tekel Bakaný Ahmet Ýhsan Birincioðlu
Tarým Bakaný Ýlhami Ertem
Milli Eðitim Bakaný Orhan Oðuz
Sanayi Bakaný Selahattin Kýlýç
Saðlýk Bakaný Vedat Ali Özkan
5 Kasým: DP'lilere siyasi af kanununun ikinci müzakeresi senatoda yapıldı. 127 kabul, 23 red.
8 Aralýk: istanbul'da Yıldız Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde öğrenciler çatıştı, 1 öğrenci öldü.
14 Aralýk: Yıldız Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde 1 öğrenci daha öldü.
15 Aralýk: Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) ve ilk-Sen'in ortaklaşa düzenledikleri 4 günlük 'öğretmen boykotu' başladı. Hükümet, TRT'ye yayın yasağı koydu.
16 Aralýk: Boğaz Köprüsü 303 milyon liraya ihale edildi. (Kuleler arası 1074 metre, su seviyesinden yüksekliği 64 metre, kulelerin boyları 165 metre)
19 Aralýk: 6. Filo'ya bağlı savaþ gemilerinin izmir'e gelmesiyle, kentte protesto gösterileri başladı.
20 Aralık: Yıldız Mühendislik ve Mimarlık Akademisi kapatıldı.
29 Aralýk: istanbul Topkapı'da 'Gamak Elektrik Motorları Fabrikası'nda işçiler polis ile çatıştı, 1 işçi öldü.
31 Aralýk: Cumhurbaşkanı Sunay, yayınladığı yeni yıl mesajında: "... ideolojilerin zaferi uğruna vatan çocuklarını birbirinin canına kıyacak bir sorumsuzluk uçurumuna sürükleyenler affedilemez ve ihanetin temsilcileri durumuna düşerler."
esmerseker 11-06-07, 15:01 forumda genel olarak ahmetin ruyanin kendi kızı olduğunu hemen ögreneceğinbe dair bir eğilim var, ama bence bunu son bölüme sakliyorlar. Ve bence aylayla ahmet evlenecekler. (Biz istemesekte)...Ayrica yaseminle necdet te ayrilmazlar gibime geliyor.
__SEYMEN__ 11-06-07, 15:13 bence önümüzdeki sezon öğrenir o kadar da uzatmazlar gibi geliyor ahmet daha yaseminden hesa sorcak ahemtin ailesi hesap sorccak hesap soracak çok insan var
Ahmet hesap sorar da...Yerden göğe kadar haklıdır, hatta bunu yapmasını beklerim..
Gürsoy ailesinin pek soracağını sanmıyorum...Özellikle Selma Hn.ın...
Her iki aile, yaptıkları ve aldıkları kendince kararlar, üzerine vicdan muhasebesi yapacaklar ...
__SEYMEN__ 11-06-07, 15:29 öylede söz konusu torun olunca birde ahmetle yaseminin yasak aşkı hesap sorar herkes şu an da herkes herşeyi yanlış biliyor bu rüya olayı bi sezon bile sürebilir çok karılık çünkü:img-blush
yok ya o kadar uzun sürmez bence eğer bi aksilik çıkmazsa ahmet yasemine çok kızar ama mutlaka affeder yani :good: :good:
bencede çok kızıcak ama garanti affeder...hatta belki kızmayadabilir , belli olmaz...
badger verdiğin bilgiler için çok teşekkürler..bende biraz bakmıştım nette o zamanki yıllara...o zamanlar odtü'de bi çok olay olmuş...bence senaristler harun'uda bi bakıma o yüzden oraya gönderdiler..oradaki olayları daha iyi yansıtabilmek için...
ahmete çocuğunu ayla söylemesin bence.çünkü o bir yolunu bulup olayı kendi yönüne çevirmeyi bilir. :icon_evil ve ahmetle evlenmesin ruhuna sahip olamayacağı gibi bedenine de sahip olmasın.çünkü ahmeti aylayı öperken görmeye dayanamam.necdetin yasemini öptüğü sahnede yıkılmıştım izin vermemeliydi diye.aynı şeyi ahmete yapmasınlar.herşeyleriyle sadece birbirlerinin olmalılar.araya girenlerde yeter artık çekilsinler.bu hafta son sahnede çığlık attım mutluluktan.umarım sahnenn sonu öpüşmeyle biter. :love04: eğer yasemin çekerse kendini yuh artık derim.çekmez ya yok çekmez çekmez(inşallah yaseminin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor da pek)az kaldı cumaya ne olacağını çok merak ediyorum. :img-yes:
ya bence dogru olani yaseminin geri atmasi..
hadi yasmein neysenede..ahmet yaseminin necdetle normal bir evliligi oldugunu saniyor...bukadar yakinlasmasi normalmi? sakin ask falan demeyin ..ona bakarsak ozaman hic aldatmalara kizmamamiz gerek...
ahmet ve yasemin sarhoslar ama okadarda degil ynai ..ileriye gitmeleri dogru olmaz..yasemin gitsin önce bir necdetten ayrilsin..onu bile beceremedi yahu...
bu arada bence ahmetin rüyayi ögrenmesi daha sürecek...sezonun finalini ahmet ve aylanin evliligiyle ve (umarim zaman atlamasi olur ve) deniz gezmisin idam edilmesiyle bitirirler..yeni sezondada yeni konular gelir...
H seçeneğinin olma ihtimaline bakarsak...
Dizimizdeki zaman şu anda 68 yazı ve Ahmetle Ayla 69 kışında evlenecekler...69 yılına ait gerçek tarihte iki önemli olay var: 1- 69 Şubatında Kanlı Pazar olayları 2-Genel seçimler...71 muhtırasına 2 sene kalıyor....elimizde kalan son iki bölümde bu konuların işlenmesi var...
Diğer bir teori, Yasemin Ahmete bunu söyler, Ahmet bunu kabullenemez ve Yasemini suçlar ve terk eder, Ayladan yapamıyorum der ayrılır, hazmetmesi için süre geçer...Bu arada Yasemin Necdetten ayrılır ve Ahmeti kazanmaya çalışır...Belki o arada Necdet gider Ahmet ile konuşur, olan bitenlere ikna eder, gözümüzde angel:img-angel mertebesine yükselir...Ahmet, Yasemine affettiğini söylemek için giderken 71 muhtırası yayınlanır ve sakıncalı öğretim görevlilerinden biri olarak tutuklanır...Böylece sezon finali olur ve o dönemden başlayarak muhtıra kurbanları Yasemin ve Ahmetin tekrar kavuşmaya çalışmalarını, 71 sonrasını izlemeye başlarız...:dito Nasıl???
Kanlı pazar dediğiniz şey şubatın tam olarak kaçında yapılıyordu?Ahmet düğün tarihi için şubat ortası demişti.Umarım bu olay onların düğün gününe denk gelir.En azından evlenmelerine engel çıkarır.Hep Yasemine mi bu engeller.Biraz da Aylaya sorun çıksın.Kanlı pazarın sadece adını duymuştum.Olaylar hakkında bir fikrim yok.Tam olarak ne oldu ?:img-help: :img-help:
Sezon finali bence böyle iyi olmuş.Ahmet ve yaseminin kavuşmaları artık necdetin ısrarları yüzünden,Rüyayı bahane etmesi yüzünden,Yaseminin kararsızlığından,vurdumduymazlığından dolayı ertelenmemeli. Kavuşturmayacaklarsa da en azından bunu mantık çerçevesine oturtmalılar. Yalnız bu sefer de o gün muhtıra oldu diye birleşemezlerse yuh diyeceğim artık.Bu darbeler,muhtıralar iktidara mı yapılıyor Ahmetle Yaseminin aşkına mı?Geçen sefer de tam kaçacakları gün darbe oldu.Yazık yaaa...
bir_adı_yok 11-06-07, 17:59 Kanlı pazar dediğiniz şey şubatın tam olarak kaçında yapılıyordu?Ahmet düğün tarihi için şubat ortası demişti.Umarım bu olay onların düğün gününe denk gelir.En azından evlenmelerine engel çıkarır.Hep Yasemine mi bu engeller.Biraz da Aylaya sorun çıksın.Kanlı pazarın sadece adını duymuştum.Olaylar hakkında bir fikrim yok.Tam olarak ne oldu ?:img-help: :img-help:
.
çok iyi yakalamışsın arkadaşım tebrik ederim.......
böyle bişey olma ihtimali olabilir.......
sevdim ben bu ihtimali.........
bir_adı_yok 11-06-07, 18:07 turkiye tarihinde iki tane kanli pazar var.
birincisi, 16 subat 1969'da meydana gelen ve taksim'de sagcilarin amerikan filosunu protesto eden solcu ogrencilere saldirdigi olay.
digeri de, 1 mayis 1977'de taksim meydanindaki 1 mayis kutlamalarinda sol fraksiyonlar arasinda cikan, muhtemelen kontrgerilla nin dahil oldugu olaylar zinciri.
.........
ekşi sözlükten.........
turkiye tarihinde iki tane kanli pazar var.
birincisi, 16 subat 1969'da meydana gelen ve taksim'de sagcilarin amerikan filosunu protesto eden solcu ogrencilere saldirdigi olay.
digeri de, 1 mayis 1977'de taksim meydanindaki 1 mayis kutlamalarinda sol fraksiyonlar arasinda cikan, muhtemelen kontrgerilla nin dahil oldugu olaylar zinciri.
.........
ekşi sözlükten.........
Teşekkür ederim aydınlattığın için.:good: Ne güzel işte 16 şubat şubatın tam ortası.Umarım onların evlenmelerine engel olur.Ben ümitle bu ihtimale sarılıyorum.Olaylar olsun da Ayla da bozum olsun.Elinde gelin çiçeği öyle kalsın.Artık o çiçeği de göstericilere atar.Evlenmeme mani oldunuz diye.
İnternetten alıntıdır...
'.....Kanlı Pazar' / 16 Şubat 1969
Bundan tam 37 yıl önce güneşli, ılık bir Şubat gününde bir haftadır Dolmabahçe önünde bir kaç gemisi demirlemiş bulunan 6.Filo’yu protesto için büyük bir yürüyüş düzenlenmişti.
Günlerdir aralıksız süren Filo karşıtı eylemlerin doruğa vardığı tarihi bir yürüyüştü bu. Eylemi İstanbul açısından tarihsel kılan husus 35 bin kişinin Beyazıt’tan Sultanahmet-Sirkeci-Tophane-Dolmabahçe yoluyla Taksim’e kadar yürümesiydi. İstanbul daha kalabalık gösterilere sahne olmuştu, ama 35 bin kişinin Beyazıt’tan yola çıkarak o kadar uzun güzergâhı yürümesine o zamana değin tanık olunmamıştı.
Yürüyüş kolunun başı Ayazpaşa’dan Taksim Alanı'na girip bugünkü Marmara Oteli (o zamanki Ankara Pazarları) önüne (ve Kazancı Yokuşuna inen Osmanlı Sokağı'nın başına) geldiğinde, Taksim gezisinin ağzında toplanmış olan bir kara kalabalık "Allah Allah" nidalarıyla, taş ve sopalarla saldırıya geçti.
SALDIRI BAŞLIYOR
Meydandaki Emniyet kuvvetleri onları durduracaklarına, Gümüşsuyu-Ayazpaşa’dan gelen kortejin önüne ses ve sis bombaları atarak yolu kestiler, kalkanlı, coplu polisler yasal yürüyüş yapan korteji dağıttılar, böylece hem meydana girmiş olan 2-3 bin kişiyi saldırganların karşısında yalnız bıraktılar, hem de bombalar makineli tüfek sesi izlenimi verdiğinden belli bir paniğe yol açtılar. Sonuçta, Allah-Allah çekenler; biri işçi, biri mühendis iki kişiyi öldürdüler. Polis saldırganları değil, miting kolundan İstiklal Caddesi’ne, Elmadağ tarafına kaçanları yakaladı. Olay siyasi tarihimize “Kanlı Pazar” olarak geçti. Sonradan öğrenildi ki, bu organize kalabalık Dolmabahçe Camii'nde öğle namazı kılmış (cami ibadete kapalı olduğu halde onlar için açılmış), sonra da tekbir getirerek Taksim’e çıkıp, emniyet emanetinde geziye yerleşerek yürüyüş kolunun gelmesini beklemiş. Park tarafından üç kamyonet yanaşmış, saldırı için onlara taş, sopa, kesici alet dağıtılmış. Emniyet görevini yapmamış, hadise çıkarmak için bekleyen kalabalığı dağıtmamış. O sırada Süleyman Demirel başbakandı ve onun “solcuların nefes alışlarını bile izliyoruz” diyen Faruk Sükan adlı bir İçişleri Bakanı vardı.
......
69 yılında bir de ölümlü kızamık salgını var umarım bu sefer biricik çocuk karakterimiz Rüya tutulmaz...
Her hastalığı mutlaka bir dizi karakterimiz geçiriyor ya..
İnternetten alıntıdır, almanak türkiye bilgileri....
6 Ocak: Başbakan Demirel, devam eden anarşik olaylar karşısında halkı sağduyuya ve göreve çağırdı.
7 Ocak: Grip salgını tüm yurtta etkili durumda. 33 ilde okullar tatil edildi.
14 Ocak: Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Orgeneral Asım Gündüz (doğ:1880) öldü.
26 Ocak: Konya bağımsız milletvekili Prof. Necmettin Erbakan tarafından 'sağ cephe boşluğunu doldurmak' amacıyla Milli Nizam Partisi (MNP) kuruldu.
11 şubat: Kore Savaşına katılan Türk Tugayının Komutanı General Tahsin Yazıcı (doğ:1893) öldü.
-1970 yılı bütçesi 214'e karşı 224 oy ile reddedildi. Demirel istifa etti. Cumhurbaşkanı Sunay, Demirel'i tekrar Kabineyi Kurmakla görevlendirdi.
20 şubat: Boğaz Köprüsü'nün temeli Sunay ve Demirel tarafından atıldı.
3 Mart: Demirel, 3. Kabinesini eski bakanlar ile kurdu. 172'ye karşı 232 oy ile güvenoyu aldı.
13 Mart: Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Halide Edip Adıvar'ın büstü, gece meçhul kişilerce parçalandı.
18 Mart: Yüksek Öğretmen Okulu'nda olaylar, 1 öğrenci öldü.
19 Mart: istanbul Teknik Üniversitesi'nde polisler tarafından arama yapıldı.
27 Mart: Gediz'de şiddetli deprem. 1087 ölü var. 90.000 kişi evsiz kaldı.
6 Nisan: istanbul Üniversitesi, meydana gelen anarşi olaylar sebebiyle süresiz kapatıldı. Okul polis kordonu altına alındı.
8 Nisan: Ermeniler, Beyrut'ta Türk Haftası'nın açılışını önlediler.
13 Nisan: Öğrenciler Ankara Tıp Fakültesi'ni bastılar. 1 askeri doktor öldü. Olayların büyümesi üzerine Ankara Üniversitesi'ne bağlı bazı fakülteler kapatıldı.
18 Mayıs: Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrenci yurdu sabaha karşı polis tarafından arandı. Bazı öðrenciler gözaltına alındı.
29 Mayıs: Ankara'da Toplum Polisleri (Çevik Kuvvet), personel kanunu tasarısının tazminatları kaldıracağı yolundaki hükmünü protesto etmek için göreve çıkmadılar.
1 Haziran: Ankara'da 'Anayasa Mitingi' yapıldı.
3 Haziran: Ünlü yazar Orhan Kemal (doğ:1914) öldü.
6 Haziran: Personel kanunu tasarısı ile halk sağlığı hizmetlerinde reformun gerçekleşmemesini protesto için doktorlar yürüdü.
8 Haziran: istanbul Ün. Edebiyat Fakültesi'nde çıkan çatışmada 1 öğrenci öldü.
14 Haziran: Personel kanunu tasarısındaki aksaklıkları protesto için, Türk Persen Ankara'da büyük bir protesto gösterisi düzenledi. (Bu tasarı için herkes yürüyor.)
16 Haziran: istanbul'un Anadolu yakasında, işçilerin düzenlediği büyük yürüyüş kanlı noktalandı. 3 ölü ve onlarca yaralı var. istanbul ve Kocaeli'nde 1 ay süre ile sıkıyönetim ilan edildi. Gece sokağa çıkma yasağı konuldu.
17 Haziran: TİP'in itirazı üzerine, Anayasa Mahkemesi, eski DP'lilere siyasi haklarının iadesini öngören kanunu 7'ye karşı 8 oyla iptal etti.
22 Haziran: İTÜ'nde sağcı ve solcu öğrenciler arasında silahlı çatışma oldu, yaralılar var.
13 Temmuz: İTÜ öğrencileri sınavlara girmediler.
14 Temmuz: Askerlik süresi 20 aya, yedek subaylık 18 aya indirildi.
15 Temmuz: TBMM'de İstanbul ve Kocaeli'nde uygulanan sıkıyönetim 2 ay daha uzatıldı.
9 Aðustos: Türk Lirası devalüe edildi.
15 Ekim: Sovyetler Birliğine ait bir uçak kaçırılarak Trabzon'a indirildi.
21 Ekim: 2 Amerikalı General ile 1 Türk Albayını Erzurum'dan Kars'a götüren U-8 tipi Amerikan uçağı rotayı şaşırarak Sovyet topraklarına indi. Diplomatik temaslar sonunda geri alındı. Sovyetler, Türkiye ve Amerika'yı protesto etti.
-AP 3. Büyük Kongresi Ankara'da toplandı. Demirel, yeniden Genel Başkan seçildi. (Demirel: 1425, Domaniç: 28, Yalçın: 15)
25 Ekim: Genel nüfus sayımı yapıldı. Nüfusumuz: 35.666.549
27 Ekim: Bir Sovyet uçağı Sinop'a kaçırıldı.
25 Kasım: İstanbul Amerikan Koleji, meydana gelen öğrenci olayları nedeniyle bir süre kapatıldı.
27 Kasım: istanbul Kültür Sarayı, esrarengiz şekilde yandı.
5 Aralık: İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu işgal edildi ve silahlı çatışma oldu. Okul süresiz kapatıldı.
7 Aralık: Ankara Yüksek Öğretmen Okulu işgal edildi.
-Ankara'da yabancı 5 şirketin bürosuna bomba atıldı.
8 Aralık: Hacettepe Üniversitesi'nde silahlı çatışma çýktı.
10 Aralık: İstanbul Üniversitesi'nde 8 fakülte kapatıldı.
11 Aralık: Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur, Cumhurbaşkanı Sunay'a, 'Buhranlı günlerin artması ve muhtemel tehlikelerle' ilgili bir muhtıra verdi.
17 Aralık: Başbakan Demirel hakkındaki soruşturma hazırlık tahkikatı, 276'ya karşı 309 oyla reddedildi. Demirel, 'iddiaların, ciddiyetten uzak olduğunu ve kendisini ilgilendirmediğini, raporunda bunu belgelendirdiðini.' belirtti.
18 Aralık: Demokrat Parti, Adalet Partisi'nden ayrılan 26 milletvekilininde katılımıyla kuruldu.
20 Aralık: İstanbul'da 'kapıcılar' yürüyüş yaptı.
30 Aralık: İnönü: "... Başlıca sorumlu, tükenmiş iktidardır." dedi.
Forum artık baya sessiz.. fazLa yorum yapan yok.. ve eskiye oranLa daha boş.. Dizimize neden böyLe bir ceza veriyoruz anLamıyorum.. 2-3 kişii uğruna dizimizden yorumLarınızı neden esirqiyorsunuz ki..
GeLeLim düşündükLerime..
Yasemin - Ahmet öpüşmesii diLeriim qerçekLeşir.. Yasemin qerii çekiLmezse Ahmet'in vazqeçiceğini sanmıyorum kii inş vazqeçmez..
Tekrar böLümünü izLediim buqün.. BöLümLerii yarıda kesiyorLar.. Niye böyLe yapıLmış anLamadım.. bakaLım yarın nasıL devam edicek..
aşkoyuncusu 11-06-07, 19:31 ahmet ve yasemin partide öyle bi dans ettiler ki dedim bunlar burda bitirecekelr işi...görenelr yanlış analr fln durumu yok bunlarda:)hele çevrede o kdr tanıdık varken...ama yasemin de istedi o ayrı konu da:):)ahmette sırnaşık yaakıss evli barklı çocuklu hiç takmıo bunları .....ama aferim yinede ona hala seviyo hiç değilse ahmet hala sevdiğini belli ediyo yasemin gibi soğuk nevale değil:):):)):):):))
cevizlikek 11-06-07, 20:49 dizide şu anda 69 yılındayız, deniz gezmiş'in idamı ise 72 yılında. aradaki 3 sene boyunca pek çok önemli olay olmuş. bu olayları 2-3 bölüme sığdıramazlar. deniz gezmiş ve arkadaşlarını idama götüren olayları adamakıllı göstermeden zaman atlaması yapmaları ve idamları göstermeleri çok saçma olur. bu nedenle sezon finalinde idam olmayacağını düşünüyorum. idamlar önümüze sezona kalacak bence. sezon finali mutlaka ahmet-yasemin ikilisi ile ilgili bir olay ile alakalı olacak. ve bence dizimiz sezona birden fazla düğüm ile veda edecek. mesela defne lozana gidebilir, gelecek sezon lozandan döndüğünde ilişkilerinde bir kopukluk olabilir. aynı şekilde ışık-yaşar ile ilgili de bir düğüm yaratacaklarını düşünüyorum sezon finalinde.
dizide şu anda 69 yılındayız, deniz gezmiş'in idamı ise 72 yılında. aradaki 3 sene boyunca pek çok önemli olay olmuş. bu olayları 2-3 bölüme sığdıramazlar. deniz gezmiş ve arkadaşlarını idama götüren olayları adamakıllı göstermeden zaman atlaması yapmaları ve idamları göstermeleri çok saçma olur. bu nedenle sezon finalinde idam olmayacağını düşünüyorum. idamlar önümüze sezona kalacak bence. sezon finali mutlaka ahmet-yasemin ikilisi ile ilgili bir olay ile alakalı olacak. ve bence dizimiz sezona birden fazla düğüm ile veda edecek. mesela defne lozana gidebilir, gelecek sezon lozandan döndüğünde ilişkilerinde bir kopukluk olabilir. aynı şekilde ışık-yaşar ile ilgili de bir düğüm yaratacaklarını düşünüyorum sezon finalinde.
bencede 0olayların bu kadar hızlı gelişmesi saçma olur yani idamları önümüzdeki sezon görürüz büyük olsaılıkla ama ben asıl bu bölümde yasemin ve ahmet arasında olacakları çok merak ediyorum. inşallah yaso kendini geri çekmek gibi bi saçmalık yapmaz:happy0064 :happy0064
Arkadaslar, cok insan beklemeyin. Yaz geldi. Insanlarin bilgisayar basinda gecirdigi saat sayisi her gun daha da azaliyor :)
Evet, ben dizinin Muhtirayla bitecegini tamamen unutmusum.
Ahmet Subat'da evlenemezse, Guiness rekorlar kitabina, en cok evlenmeye niyetlenip de evlenememis Turk olarak gecmeli. Michelle'le nisandan dondu. Yasemin'le tam evlenmek icin Paris'e ucarken, ihtilal oldu, kaldilar. Simdi de Ayla'yla kanli pazar olur. O is de yatar. Ama bu dugun kanli pazar yuzunden olmazsa, demek ki Yasemin, Ahmet'e bir dur bile demeyecegi gibi, uzaklasacak. Ya da kanli pazar yuzunden, Yasemin nikahi durdurmaya yetisemeyecek. Bilemiyorum. Ahmet'in her yaptigini hakli gordum su ana kadar. Ama bu kadar ici kaldirmaya kaldirmaya Ayla'yla evlenirse, ona da kizarim. Ayla onu optugunde, sirke icmis gibi oldu surati, bir de gerdege girecek. Bence bunlarin cocuklarinin olmama nedeni Ayla'nin sorunu degil, Ahmet'in Ayla'ya dokunamama sorunu olur. Belki Ayla da Yasemin kiligina girip, Ahmet'e tecavuz eder. Beklerim :img-hyste
Badger'in gonderdigi kronolojide, DOgu Anadolu'da kizamik salgini vardir diyor. E artik mecburen bir HS karakterini D. Anadolu'ya gondermek ve kizamiga yakalatmak lazim. Biliyorsunuz, Turkiye'de yasanmis her salgin hastalik bir dizi karakterimizin basina gelmezse olmuyor :img-hyste
Arkadaslar, cok insan beklemeyin. Yaz geldi. Insanlarin bilgisayar basinda gecirdigi saat sayisi her gun daha da azaliyor :)
Evet, ben dizinin Muhtirayla bitecegini tamamen unutmusum.
Ahmet Subat'da evlenemezse, Guiness rekorlar kitabina, en cok evlenmeye niyetlenip de evlenememis Turk olarak gecmeli. Michelle'le nisandan dondu. Yasemin'le tam evlenmek icin Paris'e ucarken, ihtilal oldu, kaldilar. Simdi de Ayla'yla kanli pazar olur. O is de yatar. Ama bu dugun kanli pazar yuzunden olmazsa, demek ki Yasemin, Ahmet'e bir dur bile demeyecegi gibi, uzaklasacak. Ya da kanli pazar yuzunden, Yasemin nikahi durdurmaya yetisemeyecek. Bilemiyorum. Ahmet'in her yaptigini hakli gordum su ana kadar. Ama bu kadar ici kaldirmaya kaldirmaya Ayla'yla evlenirse, ona da kizarim. Ayla onu optugunde, sirke icmis gibi oldu surati, bir de gerdege girecek. Bence bunlarin cocuklarinin olmama nedeni Ayla'nin sorunu degil, Ahmet'in Ayla'ya dokunamama sorunu olur. Belki Ayla da Yasemin kiligina girip, Ahmet'e tecavuz eder. Beklerim :img-hyste
Badger'in gonderdigi kronolojide, DOgu Anadolu'da kizamik salgini vardir diyor. E artik mecburen bir HS karakterini D. Anadolu'ya gondermek ve kizamiga yakalatmak lazim. Biliyorsunuz, Turkiye'de yasanmis her salgin hastalik bir dizi karakterimizin basina gelmezse olmuyor :img-hyste
tamamen katılıyorum masallah bütün salgın hastalıklar karakterlerimizin basına geliyorrr. bu arada ayla ve ahmetle ilgili söylediklerine koptum ya. özellikle suratı sirke içmiş gibi oldu benzetmesine:img-hyste :img-hyste :img-hyste cidden öyle oldu ama.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
her bolum kiziyorum izlemicem diyorum sonra gene izliyorum.ama 28.bolumde bayagi heyecanlandim.son sahne gercekten cok romantikti.hele ki gunumuzun cabuk tuketilen asklarinda boyle romantik sahneler aramak ve bulmak nerdeyse imkansiz.. :love09: ahmetin askina hayranim dogrusu.ama bi sure sonra dizi tikanmasin diye ahmeti yasodan uzaklastirip (ruya sebebiyle) yasoyu ahmetin pesinden kosturtabilirler.:not_i: umarim bu sekilde olmaz.kanimca onlari birlestirip :love04: siyasi ve toplumsal calkantilarla ayricana ailelerinden gelen tepkilerle bas etmekle,Selma ile Rizanin Ruyayi kabul etme calkantilariyla diziyi cok iyi goturebilirler..:happy0064 hatta onlara senaryoyu bile yazip gonderebilirim.:good:
aslında ben biraz da yasonun ahmetin peşinden koşmasını isterim. ama fazla uzatmasınlar. birazcık burnu sürtsün yasonun. sonra bizimkiler kavuşsun kavuşmasına da rüya nasıl kabullenecek ya da öğrendiğinde ne tepki verecek çoooook merak ediyorum ben. :img-help:
Ruya diziye girdiginde, daha 4 yasindaydi. Simdi 7'ye girdi. Hala ayni cocuk (tamam cok seker ama, "aferin ona"). Dizi Mart 72'de bitse, olacak kiz 10 yasinda-neredeyse 11. 4 yasindan 11 yasina kadar olan donemi ayni cocuga oynatmayacaklar herhalde. O zaman Ruya'yi 1968'den sonra hic gostermemeleri lazim, ya da baska bir oyuncu bulmalari lazim. Ya da, soyle olacak. Ruya'yi hep ayni cocuk oynayacak. Sonra sezon bitecek. Gelecek sezon, zaman atlamasi, Ruya 17 yasinda. Koyacaklar 25 yasinda bir kadin. Defne-Isik-Deniz'in mucizevi buyumesi ne kelime, asil Ruya'nin 5 senede, 4 yasindan 25 yasina gecisini gorup, sok gecirecegiz. :img-hyste Ama Ruya'yi oynayacak oyuncunun cok guzel olmasi lazim. Anne guzel, baba yakisikli, cocukluk sirinlik abidesi, cok hos birini bulmalari lazim.
rüya 7 yasındaysa okula gitmesi lazım yaa. göndersinler onu bi an önce okula. rüyayı zaman atlamasından sonra kim oynayabilir ya. kim var öyle acaip güzel biri aklıma gelmiyo benim. :img-help:
ruya su an 7 yasinda.ne zaman okula basliyacak acaba??:img-blush .Ruya acisindan dusununce en fazla 70 e kadar gelebilirler.9 yasinda olur.72 de bitirirlerse 11 yasinda olur.yani iidama gelmeden dizi biter.ya ayla ile ahmetin nikahinda(kuvvetle muhtemel):img-yes: ya da ahmet ruyayi ogrendiginde gorcez artik.3 gun kaldi sayilir.simdi beyaz gelincige bakiyorum.finalmis cok sasirdim..ilgilenenlere..hadi bana cavvbye
umarım rüyayı da defne deniz ışık ve harun kadar aşırı büyütmezler. neydi o ya. resmen saçmalıktı. ama rüyayı ilerde kim oynayacak acaip kafama takıldı yaw ???????
Bilemem kim oynayacak; ama guzel olsun diye kabiliyetsiz bir manken falan bulmasinlar. Bir de o cin gibi Ruya'yi Isik gibi, sessiz sedasiz bir hale getirmesinler. Isik hatirlarsaniz, cok yamandi cocukken. Bir buyudu, citkirildim oldu.
Penyes, gel beraber yazalim senaryoyu. Sirf Ruya olayindan baslibasina bir dizi cikar zaten. Ruya-Necdet cephesi, Ruya ve Necdet'in ailesi, Ruya ve Ahmet, Ruya ve Ahmet'in ailesi, Ruya ve Yasemin. Bu cephelerin her birinde kriz yasanacak. Ruya Ahmet'i asla Necdet'in yerine koyamaz bence. Sevse bile, Necdet'i daha cok sever. Onu babasi bilerek buyudu (bir de pastaci olacak ya:) Ha bir de Necdet, Guzide'yle evlenirse, Ruya-Guzide gerginligi de cikar. Yani Ruya dunyaya karsi. Hele Necdet'in ailesi ne duruma duser, hayal bile edemiyorum. Yazik onlara. Herkes vicdan azabi ceker. Ahmet, Ruya kendini sevmiyor diye kahrolur. Onu tanimaya calisir, ama Ruya ona uzak durur. Kaybettigi yillara mi yansin, hala kizina yakinlasamadigina mi yansin sasirir. Ruya necdet-Yasemin ayriligindan, ya Guzide ve Necdet'i, ya Yasemin ve Ahmet'i sorumlu tutacak. Hangisi daha once olursa. Her turlu isleri cok zor.
Ya da Turk filmi olur. "Ahmet, sana baba diyebilir miyim?" der. Olay cozulur gider :img-hyste
Bilemem kim oynayacak; ama guzel olsun diye kabiliyetsiz bir manken falan bulmasinlar. Bir de o cin gibi Ruya'yi Isik gibi, sessiz sedasiz bir hale getirmesinler. Isik hatirlarsaniz, cok yamandi cocukken. Bir buyudu, citkirildim oldu.
Penyes, gel beraber yazalim senaryoyu. Sirf Ruya olayindan baslibasina bir dizi cikar zaten. Ruya-Necdet cephesi, Ruya ve Necdet'in ailesi, Ruya ve Ahmet, Ruya ve Ahmet'in ailesi, Ruya ve Yasemin. Bu cephelerin her birinde kriz yasanacak. Ruya Ahmet'i asla Necdet'in yerine koyamaz bence. Sevse bile, Necdet'i daha cok sever. Onu babasi bilerek buyudu (bir de pastaci olacak ya:) Ha bir de Necdet, Guzide'yle evlenirse, Ruya-Guzide gerginligi de cikar. Yani Ruya dunyaya karsi. Hele Necdet'in ailesi ne duruma duser, hayal bile edemiyorum. Yazik onlara. Herkes vicdan azabi ceker. Ahmet, Ruya kendini sevmiyor diye kahrolur. Onu tanimaya calisir, ama Ruya ona uzak durur. Kaybettigi yillara mi yansin, hala kizina yakinlasamadigina mi yansin sasirir. Ruya necdet-Yasemin ayriligindan, ya Guzide ve Necdet'i, ya Yasemin ve Ahmet'i sorumlu tutacak. Hangisi daha once olursa. Her turlu isleri cok zor.
Ya da Turk filmi olur. "Ahmet, sana baba diyebilir miyim?" der. Olay cozulur gider :img-hyste
bak şimdi iyice kızdım şu yasemine dağ gibi olay var ya nasıl çözülcek bunların hepsi. ama ahmetin kahrolacağı kesin. hep kötü şeyler aamedimin basına gelio amaaa:sad53: :img-cray: :img-cray: :img-cray:
ay cikacaktim ama cikamiyorum yaw bu konuyu bi yazmam laizm.Biz simdi sulesin sulesin diye kendimizi paraliyoruz :img-punk: ama hic dusunmuyoruz bu durumu Ruya nasil atlaticak diye.yani cocuk psikolojisi acisindan da durumu degerlendirmek lazim.son 3 bolumde donem atlamasi kesin olucak ise eger Ruyaya solemeleri lazim.Cocuk iyicene buyuyecek hem yeni bir cocuk oyuncu bulma ihtimalleri dogabilir(bu arada defne veya isikin cocukluk hallerinnden birini azcik makyaj degiisikligi ile oynatmasinlar sakin)Bence arkadaslar Ruya su an olsa olsa gercek hayatta 5-6 yasinda var yok.Oysaki 7 yasini oynuyor.Varolan Ruya ile sezon finali yapicaklarda 69 subatta nikah tarihinde dizi biter anacim.:img-yes: bizim asiklarin kavusmasi ise basinda soylenen gibi 70 sonrasina kalir ki (ben bundan pek emin degilim:img-pilot )
ya bence rüya bulucak yaseminin defterini ve o öğrenecek ilk önce. sonuçta aynı evde yaşıyolar. onun görme olasılığı daha yüksek. ama öğrendiğinde kıyameti koparır kesin. haklı da walla sonuna kadar desteklerim rüyayı. allahım yakında yaso sayesinde kafayı yicem galba:(:(:( hastanede bile ahmetin ne kadar üzüldüğünü göre göre söylemedi e daha ne diyeyim ben sana yasemin yaaa . bu kadar da olmazz
Yasemin'in ketumlugu beni delirtiyor; ama hastanede soylememesini anladim. Yani, adama, "kizinin yasadigini ogremedin, bari olumune uzul" mu desindi. O derdin icinde, bir de bu cikacakti. Gerci bunlari dusundu mu bilmiyoruz.
Ama su anda soylememesi cok kotu. Bir kere Necdet'le bosanmaya karar verdigi anda, Ahmet'e gidip, biz bosaniyoruz demesi lazimdi. Neyi bekliyor? Ahmet'in Ayla'yla evlenmesini mi? Anlamiyorum ki. Bu bir mantik hatasi. Bu kadin guya 8 senedir, sevdigine kavusmayi bekliyor. Ee, simdi kavusabilir, sanki farkinda bile degil gibi takiliyor.
Yani su anda aralarinda bir engel kalmadi ki! Ahmet, Yasemin'in bosanacagini duysa, Ayla'dan ayrilip, elinde bir yuzukle Yasemin'e kosmasi saliselerle olculur ancak. Ruya meselesi onu zorluyorsa, onu da sonra anlatir. Ama hic Ayla-Ahmet evliligini durdurmak icin bir tesebbus gostermemesi akillara zarar bir durum. Yasemin iste. Bak yine sinirlendirdi beni.
zaten necdet güzideyle aramızda artık bişey yok dediğinde yasemin bi tepki vermedi. ondan önce bosanalım diye tutturmustu ama neco bunu söylediğinde sessiz kaldı. tamam ayrılmayalım demedi ama ayrılalım da demedi. her zamanki gibi tepkisiz(!) kaldı yaso. anlamıyorum ki gerçekten kızını düşünen bi anne onun gerçek babasının yanında büyümesini istemezmi?? bu da mantık hatası bence. üstelik yasemin gibi biri. kız resmen zaman atlamasından sonra 180 derece dündü ya. eski ahmeti deliler gibi seven yasemin gitti yerine garip bi kadın geldi yani.
Ahmet'ten ayrilip, evcilik oynamak kadini delirtmis olabilir. O zaman her yaptigi dogal karsilanir. Yasemin delirdi. Aslinda cok dogal, onun basina gelenler kimin basina gelse, psikolojisi bozulur. Yani aslinda saglam bir psikiyatrist falan gormesi lazim. Ya da Ahmet'in kollarinda kendine gelebilir :) Ilaci o aslinda :happy0064
Rüya daha fazla büyümeden ahmetın rüyayaı öğrenmesı lazım ,ahmetın kızına kavuşup sarılması lazım ,yoksa 5 yasındakı cocuğu bıze 10 yaşında diye yutturacaklar ne diim
Tahminlerimi (yada ben böyle olsun istiyorum ) sıralamak istiyorum
1-ahmet geçmişte mişeli nişanlı iken bıraktı ama aşık olduğu için yaptı fakat ben aylayı birkez daha yüzüstü bırakıp evlenmekten vazgeçeceğini düşünmüyorum aylayı bırakmsı için en mantıklı sebep aylanın rüyayı ahmete bir şekilde söylemesi kızgınlıkla ,yasemini kötülemek amacıyla vs ama söyleyecek Ahmet de bunu bildiği ve kendisinden yıllarca sakladığı için aylayı bırakacaktır(ayladan kurtulduk oh)
2- rüyayı öğrenmesi yasemine kızgınlığını artıracak belki de onu affetmeyecektir tabi yasemine gidip hesap soracak fakat yaseminin açıklamaları onun için yeterli olmayacak belki de rüyayı ondan alma girişimleri olacak(yasemin akıllanır biraz belki ahmetin peşinden koşma sırası yaseminde inşallah )
3- bir süre Ahmet yasemini affetmeyecek (kıvransın )sadece kızı onu ilgilendirecek fakat bir süre sonra yaseminin defteri ahmetin eline geçecek belkide gelgitler sırasında rüya babasına getirir defteri bilmiyorum senaristlerde iyi bir şeyler bekliyorum bu defterle ilgili nede olsa bu aşkın temellerini bu defter attı .ahmet defterden aslında yaseminin kendisini hiç unutmadığını ,hep sevdiğini (ben bile tereddüte düşüyorum bazen ama yasemin bu ) necdetle yaptıkları formalite evliliği öğrenecek . işte ahmetin yasemini az da olsa affetme sebebi
4-ahmet yasemin tekrar bir araya gelecek tabi zaman ilerliyor artık sezon sonu gelsin ikinci sezonda Ahmet ve yaseminin birlikte olduğu ve kızlarını birlikte büyüttükleri hallerini görmek istiyoruzzz
ya bence rüya bulucak yaseminin defterini ve o öğrenecek ilk önce. sonuçta aynı evde yaşıyolar. onun görme olasılığı daha yüksek. ama öğrendiğinde kıyameti koparır kesin. haklı da walla sonuna kadar desteklerim rüyayı. allahım yakında yaso sayesinde kafayı yicem galba:(:(:( hastanede bile ahmetin ne kadar üzüldüğünü göre göre söylemedi e daha ne diyeyim ben sana yasemin yaaa . bu kadar da olmazz
Eğer bu malum defteri Rüya okumaya başladığında bulurmuş..Hatta okumasını bu defterle ilerletirmiş...:img-hyste
Vallahi ne olursa olsun, Ahmet Rüyayı öğrensin, isterse Aylayla evlensin...Bırrr! İsterse Yasemini affetsin sevsin, isterse önce Yasemini sağlam bir benzetsin sonra sevsin...Ne yaparlarsa yapsınlar Ahmet Rüyayı öğrensin ve Necdet de şu babasıymış atraksiyonları bırakıp, bu konuda Ahmete yolu açsın...Çocuk da ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi, çocuğun küçük yaşta olaylara adapte olması daha kolaydır...Büyüdüğünde daha zor olur..O zaman gerçek anlamda kıyameti kopartır..Burada hepsinin ortak hareket etmesi çok önemli...
Hastanedeyken söylemesi çok anlamsız olurdu, adamı duble krize sokardı, artı kendisi de tabii ki..Böyle bir şeyi ilk Kıbrısçıka gitmeden Ahmetle tüm yanlış anlamaları ortaya çıkarttığında söylemedi, orada asla söyleyemezdi..Yasemin de hafiften pişmanlık ve Rüyayı Ahmete yakınlaştırma çalışmalarının başladığını görüyoruz: Okula Rüyayı götürüp, Ahmeti görme planları vb.
Ben bir de Necdet de o duyguyu ve itirafı görmek istiyorum: Takıntısının ve yalanların ardına gizlenmesinin nelere mal olduğu, Yaseminle evlenip, kalbi ve çocuğu Ahmete ait olan bir kadınla evlenip, bir de Ahmeti hiç sorgulamadan suçlayıp karşısına geçerek " O benim karım, biz evlendik.." diye nispet yapmasını ve onun Kayseriye geldiğini bildiğini unutmuyorum..Hadi o ana kadar bunlar oldu..Bu adamın halini hiç mi görmüyorsun, niye hala Yaseminin peşinde bir sorayım nedir demedi, yakaladığı küçük fırsatların üstüne yattı...O yüzden Necdet efendinin de biraz bu konuda kıvranmasını ve itiraflarını duymak istiyorum...
İnşallah Güzide bu arada ondan hamile kalmıştır da, gerçek baba olmanın ne olduğunu öğrenir, hatta sonlara doğru öğrensin, Güzidenin hamileliğini zaman aşımından sonra öğrensin, şöyle bir görsün bakalım kendinden gizli bir çocuğunun olması hak bir duygumuymuş yoksa değilmiymiş..
zaten necdet güzideyle aramızda artık bişey yok dediğinde yasemin bi tepki vermedi. ondan önce bosanalım diye tutturmustu ama neco bunu söylediğinde sessiz kaldı. tamam ayrılmayalım demedi ama ayrılalım da demedi. her zamanki gibi tepkisiz(!) kaldı yaso. anlamıyorum ki gerçekten kızını düşünen bi anne onun gerçek babasının yanında büyümesini istemezmi?? bu da mantık hatası bence. üstelik yasemin gibi biri. kız resmen zaman atlamasından sonra 180 derece dündü ya. eski ahmeti deliler gibi seven yasemin gitti yerine garip bi kadın geldi yani.
Yasemin başka alemlerde yaşıyor..Uyku halinde...Dedik ya başka başka kişilikler geliştirdi, gerçek duygularını ve düşüncelerini bastırmaktan..
Son bölümdeki öpüşmeden sonra bizim Uyuyan Güzel kendine gelmeye başlar artık...
Badger, yine de Ahmet'le esitlenmezler. Guzide ondan zorla kopartilmis, hayatinin aski degil. Guzide gidip, baskasiyla da evlenmez.
Ama Necdet o zaman soyle der: "Teo, insanin kendi kanindan, canindan bir cocugu olmasi ne guzelmis. Bir de dusun o cocugun Yasemin'den oldugunu. Ruya'nin benim oldugunu. Kimbilir nasil olurdu?" :img-hyste
1-ahmet geçmişte mişeli nişanlı iken bıraktı ama aşık olduğu için yaptı fakat ben aylayı birkez daha yüzüstü bırakıp evlenmekten vazgeçeceğini düşünmüyorum aylayı bırakmsı için en mantıklı sebep aylanın rüyayı ahmete bir şekilde söylemesi kızgınlıkla ,yasemini kötülemek amacıyla vs ama söyleyecek Ahmet de bunu bildiği ve kendisinden yıllarca sakladığı için aylayı bırakacaktır(ayladan kurtulduk oh)
Aylayı bırakmak için gerekçeye ihtiyacı yok, kızla nişanlısı gibi değil de iki okul arkadaşı ya da mesai arkadaşı gibi gezip duruyor..Ne elini tutması, ne koluna girmesini sağlamaya çalışmak..Çünkü biliyoruz ki Ahmet öyle Necdet gibi çekingen, ürkek bir adam değil bu konularda...
Ayladan muhtemelen Yaseminle aralarında o beklenen öpüşme gerçekleşirse ve Yaseminden de bir şekilde karşılık aldığını hissderse, o hızla Aylaya koşup, ben yapamayacağım deyip, yüzüğü atar....
Bir tek evdekilerin gazabından korunmak için öğrenciler gibi, okuldaki odasını işgal edebilir.. :img-hyste Ahmet bunu yapabilecek kararlılıkta bir adam..
Bu aralar Yaseminin etrafında fazla dolanmasından ötürü ona benzedi ya, dondu kaldı, uyku haline girdi diyebiliriz..Ama şarap nelere kadir görebiliriz..
Badger, yine de Ahmet'le esitlenmezler. Guzide ondan zorla kopartilmis, hayatinin aski degil. Guzide gidip, baskasiyla da evlenmez.
Ama Necdet o zaman soyle der: "Teo, insanin kendi kanindan, canindan bir cocugu olmasi ne guzelmis. Bir de dusun o cocugun Yasemin'den oldugunu. Ruya'nin benim oldugunu. Kimbilir nasil olurdu?" :img-hyste
Der mi der o şaşkın??!!??
Öldürecek bu adamın takıntısı..Yasemine harcadığı enerjiyi pastaneye harcasaydı, Avrupaya bile şube açardı o dönemde...
[
Teo da "Hmm Necdet sen onu seni severek çocuk verdiği için seviyorsun...Ama Necdet unutma Yasemin senin hayatının aşkı, Rüya senin elinde doğdu..Onun için sen Güzideyi de çocuğu da boşver..Sen Yasemine devam.."der..:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Bence de atar nisani; ama atmayacak. Atacak olsaydi, Subat ortasi nikah lafini bu kadar gozumuze sokmazlardi. O SUbat'ta bir marifet var. Bir sekilde, Ahmet Ayla'yla nisanli kalacak ve o gune getirecekler bizi gibi geliyor. Ama niye, nasil bilemiyorum. Ahmet-Ruya sahnelerini bekliyorum ama. Arkadaslar oynasinlar beraber biraz. Yasemin de hayran hayran onlara baksin. Yasemin hayran hayran bakmayi cok guzel beceriyor aslinda. Necdet'e de oyle baka baka, bir suru seyircinin kafasinda, bu kiz niyeti bozdu mu diye soru isaretleri uyandirmisti :)
Bence de atar nisani; ama atmayacak. Atacak olsaydi, Subat ortasi nikah lafini bu kadar gozumuze sokmazlardi. O SUbat'ta bir marifet var. Bir sekilde, Ahmet Ayla'yla nisanli kalacak ve o gune getirecekler bizi gibi geliyor. Ama niye, nasil bilemiyorum. Ahmet-Ruya sahnelerini bekliyorum ama. Arkadaslar oynasinlar beraber biraz. Yasemin de hayran hayran onlara baksin. Yasemin hayran hayran bakmayi cok guzel beceriyor aslinda. Necdet'e de oyle baka baka, bir suru seyircinin kafasinda, bu kiz niyeti bozdu mu diye soru isaretleri uyandirmisti :)
Eğer dediğin gibi Şubat ayını gözümüze sokmalrına sebep aynı anda hem nikahın fiyaskosunu hem de o korkunç olayların aynı anda aynı sahnede gerçekleştirmek için o malum pazar gününe gün almış olurlarsa, meteor teoremi gerçekleşmiş olur..Aylanın pembe hayallerinin sonu...Ahmetin kurtuluşu..Tam Ahmet's salvation..
bir_adı_yok 12-06-07, 07:21 iyi senaryolar üretmişsiniz arkadaşlar........
sonuç:ayla ile ahmet'i kanlı pazar ayıracak.
gerçeği ilk önce rüya öğrenecek annesinin defteri sayesinde ve babasına koşacak.....çok güzel bu senaryo bana uydu, lakin rüya ozaman büyümüş olacak ve ben fazla büyümeden ahmet'in öğrenmesini istiyorum...
ama bu ihtimalde güzel...
defter, rüya ve ahmet..
necodan beklerim öyle birşeyler cnm. iyi söylemişsin. başlarda necdeti bize gayet iyi göstermişlerdi. ama zaman atlamasından sonra değişmeyen karakter ahmet oldu galiba. bu arada sanırım bu bölümde ahmet yasemin ve rüyanın parktaki sahnelerini izleyeceğiz. üçü birarada öyle güzel ki:happy0064 :happy0064 ama araya neco girince bozuluyo tabi. aslında güzide de hamile kalsa çok güzel olur bence. en azından bi ihtimal ahmeti anlayıp ona gerçekleri anlatabilir. offf kafam karıştı yaa ahmetin bu meseleyi kimden ya da nereden öğreneceğini çok merak ediyorum:icon_whis :icon_whis
Yasemin başka alemlerde yaşıyor..Uyku halinde...Dedik ya başka başka kişilikler geliştirdi, gerçek duygularını ve düşüncelerini bastırmaktan..
Son bölümdeki öpüşmeden sonra bizim Uyuyan Güzel kendine gelmeye başlar artık...
inşallah inşallah kendine gelsin bizde rahatlayalım artık. sezon finaline az kaldı yasemin saçmalıklarına bi son versin artık.:img-pilot :img-yes: :img-yes:
merhaba arkadaslar,
bence bu senaristler kesin aylayla ahmeti evlendirecekler. ahmetin cocuk sevgisi uzerinde bu kadar durmalarinin nedeni bu. ayrilik, surgun, kolera, cocugundan ayri tutulmak, vs. basina gelmeyen kalmadi bu ahmetin. basina gelen son felaket de ayla... en sonunda cocugunun olmayisinin acisini da cektirecekler. anlamiyorum neden bu karaktere bu kadar cektiriliyor.
hersey lozandan donmesiyle basladi aslinda. donmese daha mi iyiydi ne?:icon_sorr
bencede galerideki resimler 29. bölümden olsa gerek. ama bu bölümdeki ahmet yasemin sahnelerini çok merak ediyorum. ya dün rüyamda ayla ve ahmeti gördüm ama ne gördüğümü hatırlayamadım yaa.:(:(:(
necodan beklerim öyle birşeyler cnm. iyi söylemişsin. başlarda necdeti bize gayet iyi göstermişlerdi. ama zaman atlamasından sonra değişmeyen karakter ahmet oldu galiba. bu arada sanırım bu bölümde ahmet yasemin ve rüyanın parktaki sahnelerini izleyeceğiz. üçü birarada öyle güzel ki:happy0064 :happy0064 ama araya neco girince bozuluyo tabi. aslında güzide de hamile kalsa çok güzel olur bence. en azından bi ihtimal ahmeti anlayıp ona gerçekleri anlatabilir. offf kafam karıştı yaa ahmetin bu meseleyi kimden ya da nereden öğreneceğini çok merak ediyorum:icon_whis :icon_whis
evt katiliyorum.basta necdet iyi cocuktu.sonralari bencil ,sadece kendi mutlulugunu dusunen,gurursuz biri oldu cikti karsimiza.yasemin ruya benim olsunda ne olursa olsundan baska bisi dusunmuyor.ahmetin yasemini sevdigini biliyor.yaseminin ahmeti sevdigini biliyor.ruyanin ahmetin kizi oldugunu biliyor.aralarinda yanlis anlamalar oldugunu biliyor.genede kasabildgi yere kadar kasma derdinde.soyle demiyor: "Sen beni Ahmet'i sevdigin gibi sevmiyorsun.Ruya onun kizi.Bunu Ruya'ya ve Ahmet'e yapamayiz.Ahmet'le su an aramiz iyi olmasa da biz cocukluk arkadasiyiz.Yillarca dostluk yaptik.Bunu ona yapamam" demesi lazim.Yani simdi dusununce de Ahmetcigin Necdet'e ne kotulugu dokundu ki..Koca bir hiiicc.Necdet kendi kendine gelin guvey oldu:icon_sorr Sonrada Ahmete dusman kesildi.Necdet bu dizide psikolojisi son derece bozuk,zayif bir karakter sergiliyor kanimca.Yardimseverligi,bonkorlugu,aile ile iyi iliskileri v.b. hepsi iyi cocuk olmak kendini Yasoya sevdirmek icin.Tek derdi o.Nezehatlerle gorustugu kadar kendi ailesi ile gorusmuyor.Sonra Lale,Teo Ahmet'in yakin arkadaslari degilmiydiler ne olduda hic gorusmez oldular.Anacim nedir bu ahmetin cektigi.alsin basini lozana gitsin ona kiz mi yok.elini sallasa ellisi.Bu psikopatlarla ugrasicagina keyfine baksin :img-hyste Bir insanada bu kadar eziyet cektirilmezki?Adam her seye ragmen Yasonun pesini birakmiyor.Ustelin cocugun Necdetten oldugunu sandigi halde..pesss yani.Yasoya bak.pppehhh(bu arada Ahmet gibi akilli bir bidik nasil olurda Ruaynin 6 aylik dogmus oldugunu ogrenemez,durumu hesaplayamaz burasida cok mantiksiz ve muaamma)Yani Yaseminle ilgili her ayrintiyi hatirlayan Ahmetin bunu kesin hatirlamasi lazim..................:img-pilot
bu arada ozeti bulan heme ekleyebilirmi.
var ya şu necdet kadar ikiyüzlü birini görmedim ben! az önce eski bölümü izledim. son sahnede necdet cama yumuruk attı ama ahmetin bir bağırışı vardı necdet diye çok kötüydü ya. ahmet necdete ne kadar değer veriyormus ama necdet napıyo rüyalarında bile olsa onu öldürmeye kalkıyo. bunu kaçıncı defa söylüyorum bilmiyorum ama ahmete yazık yaa neler neler çekiyo kimsenin alındırış ettiği yok walla.
senaryoda soyle bir atraksiyon olabilir kanimca:
Ruyanin dogum gunu olurmus ve Ahmetin kafasinda o zaman bir ampul cakamis.:icon_idea kim bilir..:happy0064
kırmızıyağmur 12-06-07, 14:51 meraba ben yeni kayıt oldum bişeyi çok merak ediyorum ahmet ayla ile evlenmesi şart mı başka biri olamaz mı ya çok sinir oluyorum hele bide ahmete tripler falan yapıyor çıldırcam:img-gun:
meraba ben yeni kayıt oldum bişeyi çok merak ediyorum ahmet ayla ile evlenmesi şart mı başka biri olamaz mı ya çok sinir oluyorum hele bide ahmete tripler falan yapıyor çıldırcam:img-gun:
aramıza hosgeldinn:happy0064 :happy0064 walla bana kalırsa ahmet kimseyle evlenmesin rüyayla mutlu mesut yaşasınlar ama senaristlerin marifeti işte uyuz oluyorum yaa:icon_evil :icon_evil :icon_twis :icon_twis :icon_twis
kırmızıyağmur 12-06-07, 15:03 bence de evlenmesi şart değil ki adada bir ev alsın rüya ile mutlu mesut ... ama malum dizi olduğu için gerçekleşmesi standartlara uymaz:img-wink:
evt ya ahmet artık mutlu olsun bi kere hak ediyo yasemini de unutsun dicem ama unutamıyo ki garibimm en iyisi hepbirlikte mutlu olsunlar napalımm buarada eski bölümleri izliyorum bişi dikkatimi çekti ya necdete en baştan beri umut veren bence teo hala daha da ölee evlenirken belki seni sever dedi ondan öncesi ztn malumm teo hep necdete umut verdi herseferinde de necdet hayal kırıklığına uğradı o da artık necdete umut vermesin ya yasemin ahmeti seviyo kabul etseler ii olur kanımca...
Ahmet ile ayla kanlı Pazar olayı ile ayrılmasın zaten bütün olaylar bizimkilerin başına geliyor bu eksik olsun hem ayla ile ahmetin ayrılışını dramatikleştirmeye gerek yok onlar kavga edıp ayrılsınlar daha ıyııı bence
Bıde eğer rüya defter sayesınde babasını öğrenecek ahmete anlatacaksa daha ahmetın kızına kavusmasına cok var demektır rüya okula gıdecek bı seylerı anlayacak yaşa gelecek ooo kız daha annesı babası ayrı yatıyor farkında değıl
Arkadaşlar dizinin özetı daha gelmez Çarşamba günü geliyor her zaman soranlar olmuş da
Yeni katılanlar da hoş geldınız dıyorum sızlerın yorumlarıniza ıhtıyac var bu aralar burası pek ıssız
Özet en erken yarın öğlen geliyor.Dilerim gelecek olan özette Yasemin ve Ahmet yakınlaşmasıyla ilgili bir şeyler yazar.Tabii bu yazan şey umarım Yasemin kendini çeker/yaptılarının yanlış olduğunu düşünür gibi bir şeyler olmaz.
Özet en erken yarın öğlen geliyor.Dilerim gelecek olan özette Yasemin ve Ahmet yakınlaşmasıyla ilgili bir şeyler yazar.Tabii bu yazan şey umarım Yasemin kendini çeker/yaptılarının yanlış olduğunu düşünür gibi bir şeyler olmaz.
umarım olmaz yaseminin bu yaptıklarına sinir oluyorum zaten. bi kerede iyi bişey yapsın şu yasemin. ama bence kendini geri çekmez ama çok ileri de gitmezler herhalde :good:
cuma günkü bölümü izledim güzeldi doğrusu bi ara yasemin ahmete rüyayı söyleyecek sandım ama söylemedi ya ne zaman söyleyecek acaba merak ediyorum doğrusu
Bence sezon finalinde söylediği anda bitecek gibi sanıyorum çünkü şuan onların aşklarında en önemli şey Rüya. Bi de sezon finali ne zaman olacak aranızda bilen var mı?İnşallah 2. sezon başlayınca zaman atlaması olmaz. Bu sefer Yasemını nasıl büyütecekler ki.O kadar büyük bir rolda yakışmaz bence ona.Zaman atlaması daha ilerki bölümlerde olur inşallah.
ya bide şöyle olursa yasemin tam ahmete gelip " ahmeeeet ,rüya....." işte tam o sırada 31. bölümün finali derse ne halt ederim artık.. yaa bunlar çok berbat bi yerde bırakıcaklar , 3 ayda bana zehir olucak eminim...
üniversitede çatışma çıktığında ahmet hemen yasemini korudu...oysa ki kardeşi defne ye zarar veriyorlardı...ben olsam bakmazdımo abinin yüzüne...
ne demişler anadan geçilir yardan geçilmez hem defnenin yanında deniz vardı yasemini bırakıp defnenin yanına gitseydi bu seferde yasemini bırakmış olurdu
o da arada kaldı sonuçta ..
sezon finalinin kimseye yazı zehir edeceğini düşünmüyorum valla bence muhteşem bir sezon finali olcak yasemin ve ahmet en azından bir şeyleri koonuşup düzene koyacaklar başka türlüsünü düşünmüyorum son 2 bölümdür dizide düzelme var böyle devam edecek ve sezon finalinde herşey ortaya çıkacak (gibi)
arkadaşlar yeni bölüm hakkında bilginiz varmı neler olucak bu bölümde?
cnm bu kesin bi bilgi değil ama sanırım bu bölümde ahmet yasemin ve rüya hep birlikte parka gidiyor sete giden bir arkadasım söyledi hatta foto çekilmesine izin vermemişler olsa özelden atardm sana. onun dışında bende bişey öğrenemedim daha. bide ayla ve ahmetin evlenmeyeceğine dair söylentiler var ama o da kesin bi bilgi değil tabii. umaım evlenmezler de bizde tv basında aylanın triplerine delirmekten kurtuluruz.:happy0064 :happy0064
bir_adı_yok 13-06-07, 08:34 bu gün özet günü....
umarım bahtımıza iyi gelişmeler çıkar.
3'lünün park sahneside varsa yavaş yavaş yakınlaşmalar başlıyor demekki...
necdet kendine birisini buldu da,
ayla n yapacak acaba
ayla'yada biri ayarlansa keşke...
bu gün özet günü....
umarım bahtımıza iyi gelişmeler çıkar.
3'lünün park sahneside varsa yavaş yavaş yakınlaşmalar başlıyor demekki...
necdet kendine birisini buldu da,
ayla n yapacak acaba
ayla'yada biri ayarlansa keşke...
inşallah iyi gelişmeler olur bencede. bi an önce gelsin özet beklemekten sıkıldım artık. yasonun tepkisini merak ediyorum. bunu kaçıncı defa söylüyorum bilmiyorum ama umarım kendini geri çekmez yaso(olsun bişeyi kırk kere söylersen olurmus) :happy0064 :happy0064 :happy0064
arkadaslar asagidaki özeti baska bir sitede okudum. ne kadar dogru bilmiyorum... yinede sizinle paylasmak istedim... yanlis olsa bile yinede birazcik sevinmemize vesile oluyor. :img-wink:
"bölüm özeti. yasemin ve ahmet parkta yakınlaşacak vakit epey ilerleyecek. necdet yasemini merak edecek ve zuhalin evini arayıp soracak. dogum gününden ahmetle ayrıldığını öğrenecek.harun ilk mektubunu ışıka yazacak.yaşar mektubu öğrenecek.defnenin lozana gitmesine üzülen deniz ayrılmamak için planlar yapacak ve kendiside bir karar alacaktır."
bir_adı_yok 13-06-07, 10:57 arkadaşlar üzerime vazife olmayarak bi uyarı yapmak isterim....
forumda tek cümlelik msjlar yazmak yasak.
bilgi isteklerimizi özel msj yoluyla da halledebiliriz..
yanlış anlaşılmazsa küçük bi uyarı....
.........
ayrıca o özet doğruysa
pek bi meceralı bölüm olacağa benziyor...
fragman ı izledim daha önce kondu mu bilmiyorum ama .....
ahmet yasemini eve burakıyor necdet görüyor daha sonra ahmet halasına büyük hata yaptığını söylüyor ondan öncede yasemin ve rüya ile parktalar rüyayı döndürüyor falan necdet güzidenin babasıyla konuşoyor bir kaç gündür işe gelmediğini söylüyor sonunda ise ayla ağlayarak koşuyor ahmette arkasından ayla ayla diye koşuyor.
fragman ı izledim daha önce kondu mu bilmiyorum ama .....
ahmet yasemini eve burakıyor necdet görüyor daha sonra ahmet halasına büyük hata yaptığını söylüyor ondan öncede yasemin ve rüya ile parktalar rüyayı döndürüyor falan necdet güzidenin babasıyla konuşoyor bir kaç gündür işe gelmediğini söylüyor sonunda ise ayla ağlayarak koşuyor ahmette arkasından ayla ayla diye koşuyor.
oy oyy oyyy
ne diyosun sen güzelimm...eğer ayla ağlıyosa belkim ahmet ayrılmak istediğini filan söylemiştir..
hele helede sevime hata yaptım diyosaaa..
ay ayy ben çok bii mutlu oldum wallaaa
oy oyy oyyy
ne diyosun sen güzelimm...eğer ayla ağlıyosa belkim ahmet ayrılmak istediğini filan söylemiştir..
belki değil kesin söylemiştir yuppiiii:happy0064 :happy0064 sonunda bütün dileklerim gerçek olduu bide yaso bni düşündüğüm yerde fıtık etmesse tam süper olur bu bölüm:happy0064 :happy0064 :happy0064
oy oyy oyyy
a tabi bide sevim mehmet kısmı vardı mehmet sevimi eve bırakırken öpüyo sevimin eli ayağına dolanıyor anahtarı sokamıyor gençler kısmında ise harunun arkasında bir gurup deniz gezmişin arkasında bir grup mitingde buluşuyor deniz haruna hoş geldin kardeşim diyo sarılıyorlar defne de evden kaçıyor oda mitingdeydi
a tabi bide sevim mehmet kısmı vardı mehmet sevimi eve bırakırken öpüyo sevimin eli ayağına dolanıyor anahtarı sokamıyor gençler kısmında ise harunun arkasında bir gurup deniz gezmişin arkasında bir grup mitingde buluşuyor deniz haruna hoş geldin kardeşim diyo sarılıyorlar defne de evden kaçıyor oda mitingdeydi
oy oyy sevimle mehmet haa
valla bütün dileklerim kabul olduu.çok sevindirdin benii.
ah canım ya harunumda gittii bakk..
walla yasemin rüyayı okula getirecek sanırım çünkü geçen bölümde bahsetmişlerdii..ay ahmet rüya sahnelerini çok merak ediyorum..bide aylanın ahmetten kötü bişeyler duyacagı kesin..o yüz ifadesini bi görümde rahatlayayım:)
ebnde o sahneyi heyecanla bekliyorum oh sonnda ya aylayı çekmekle bi ömür geçmez ahmet için oh iyi oldu ayrıldığı:happy0064 :happy0064
ya ahmetim zaten acı çekiyoduu..bide düşünsene sevmedigi biriyle evlenip dahada beter edecekti herşeyi..yaseminle ne olur bilmem ama aylayla evlenmesine hiç gönlüm razı değildii..
ay umarım vicdan filan yapıp aylayla dewam etmezz biter bu işşş..:img-yes:
arkadaslar,
fragmani veya ozeti kim once bulursa hemen haber versin.:happy0064
necdetin tipis tipis guzideye gidecegi besbelliydi.artik yasemine hangi yuzle bakicak bilmiyorum.hem guzide ile aramizdaki hersey bitti diyor hemde guzidenin pesinden kosuyor.yasonun hemen bosanma davasini acmasi lazim bu bolum.bu evliligin suyu cikti.herkes kendi yolunu cizsin bizde diger olaylara huzur icinde konsantre olalim.
ya ahmetim zaten acı çekiyoduu..bide düşünsene sevmedigi biriyle evlenip dahada beter edecekti herşeyi..yaseminle ne olur bilmem ama aylayla evlenmesine hiç gönlüm razı değildii..
ay umarım vicdan filan yapıp aylayla dewam etmezz biter bu işşş..:img-yes:
yok ya vicdan falan yapmasın artık. ama ben asıl yaseminden korkuyorum ama sanırım sezon finali ahmetin öğrenmesiyle bitecek final bölümünde yaso söyler ahmet ilk önce kızar sonra affeder sonra zaman atlaması olur yeni sezonda da ahmet yaso ve rüya aile olarak çıkar karşımıza süper olur süperr:happy0064 :happy0064
bir_adı_yok 13-06-07, 11:53 yanlış anlama özürlü biri olarak, "daha sonra ahmet halasına büyük hata yaptığını söylüyor".şu cümleden çıkardığım, ahmet yasemin'le gece yaşadıklarından mı pişmanlık duymuş da, ayla'ya karşı büyük hata yaptığını söylüyor dedim......
ama öyle değilmiş çok şükür.
arkadaslar,
fragmani veya ozeti kim once bulursa hemen haber versin.:happy0064
necdetin tipis tipis guzideye gidecegi besbelliydi.artik yasemine hangi yuzle bakicak bilmiyorum.hem guzide ile aramizdaki hersey bitti diyor hemde guzidenin pesinden kosuyor.yasonun hemen bosanma davasini acmasi lazim bu bolum.bu evliligin suyu cikti.herkes kendi yolunu cizsin bizde diger olaylara huzur icinde konsantre olalim.
walla ne özet ne fragman gördüm bende sağolsun zeynep_b arkadaşımız bizi mutlu etti..boşanma konusunda sana sonuna kadar katılıyorum...hele necdet nasıl bu kadar tutarsız davranabilir..
ama kanımca ahmet yasemini eve bırakıyo yaa o zaman bunları görüp yine öfkeyle güzinin peşine düşecektir
şimdiye kadar fragman ve özet haberlerine bakılırsa oldukça iyi haberler var...Gözümle de görürsem bir ohh derim..
Necdet, artık Yasemin-Ahmet aşkını herşeye rağmen kabullenmeye başlamsı ve Güzideyi kesinkes araması,
Ahmet ve Rüya artık ne olursa olsun yakınlaşması, Ahmetin gerçeği öğrenmeye adım adım gitmes, işte beni en rahatlatan haber bu olur...Ne olursa olsun bir ebeveyn ve çocuğu arasına bu tip sebepten ötürü set koyulması asla asla kabullenemediğim bir şeydi..
Mehmet-Sevim yakınlaşması sevindiğim bir gelişme..İki birbirine uygun ve seviyeli karkaterin aşkını izlemek de hoş olacak..Bir de Sevim şu evlilik ve sorumluluk alma korkusunu bir aşsa da, iki duygularını dürüstçe ifade eden olgun insanın dingin aşkını da izleyelim.
Ahmet, dürüsütlüğünü her zamanki gibi ortaya koyuyor ve uzatmadan Ayladan ayrılıyor..Hiç boşuna ağlamasın, bu işe kalkışırken bile bile lades dedi..Yani alacağı 2 cevap vardı ve her ikisine de hazırlıklı olmalıydı..Yani boşuna bunalım yapmasın..
fragmanı izlemedim ama anlatılanlara göre ayla ve ahmet ayrılıyo o kadar çok sevindimki anlatamam yaa ohh daha fazla dayanamayacaktım ayla ile ahmeti yanyana görmeye.Ahmet,Yasemin,Rüya parktalarmış falan harika ya Rüya ile Ahmet sahnelerini izlemek çok keyifli.
walla ne özet ne fragman gördüm bende sağolsun zeynep_b arkadaşımız bizi mutlu etti..boşanma konusunda sana sonuna kadar katılıyorum...hele necdet nasıl bu kadar tutarsız davranabilir..
ama kanımca ahmet yasemini eve bırakıyo yaa o zaman bunları görüp yine öfkeyle güzinin peşine düşecektir
Necdetin neye sinirlenmeye hakkı var ki, zaten sinirlenip de Güzideye gitmesi o kıza haksızlık olur..
İnşallah öyle bir şey olmaz...
Umarım Yaseminle Ahmetin ne olursa olsun arasına giremeyeceğini ve bunu kabullenmeye başlaması daha iyi olur...
Tabii arada Teonun " Sen Yaseminle evlisin, bak sen bunu sonuna kadar kullan, o da yaptıklarına bakıp seni sevebilir.." gıy gıy nağmelerini duymamasını dilerim...
Güzideye olan gerçek duyguları o Yasemin için kapattığı kalbini sarar, şu yasemine duyduğu hegomanyavari aşk takıntısından kurtulur da, bu sanal dünyasından gerçek insanların hayatına gelir.
arkadaşlar bu cuma verilicek olan bölüm sezon finali mi?
hayır cnm daha 3 bölüm var sezon finaline. iki bölüm müydü yoksa? herneyse işte üç ya da 2 bölüm var sezon finaline:img-pilot
Necdetin neye sinirlenmeye hakkı var ki, zaten sinirlenip de Güzideye gitmesi o kıza haksızlık olur..
Umarım Yaseminle Ahmetin ne olursa olsun arasına giremeyeceğini ve bunu kabullenmeye başlaması daha iyi olur...
Tabii arada Teonun " Sen Yaseminle evlisin, bak sen bunu sonuna kadar kullan, o da yaptıklarına bakıp seni sevebilir.." gıy gıy nağmelerini duymamasını dilerim...
Güzideye olan gerçek duyguları o Yasemin için kapattığı kalbini sarar, şu yasemine duyduğu hegomanyavari aşk takıntısından kurtulur da, bu sanal dünyasından gerçek insanların hayatına gelir.
bencede ne hakkı var sinirlenmeye ya? kendi etti kendi buldu yani. şu dizide necdet kadar gıcık olduğum biri yok ya ayla hiç olmassa üstelememiş ssöylenilenlere göre ama necdet öyle mi? yok kaybetmek istemiyorum bilmem ne! onun psikopatlıklarını izlemek istemiyorum artık. gitsin güzideyle mutlu mesut yaşasın ahmetimle yasoyu da rahat bıraksın artık. aaaa zıplatmasın beni sinirlerimi:icon_evil :icon_evil :dito :img-gun: :icon_twis :icon_twis :icon_twis
ya bu harundan ankarada olmasina ragmen bile rahat yok yahuuu:img-hyste
isleri karistiriyor ...yasar ins. yanlis tepki vermez tabi mektupda ne yazdigina bagli...:img-hyste :img-pilot
ama bu bile benim keyfimi bozamaz üniversite sinavlarimi kazandim..
M@vİ_M€Lek 13-06-07, 12:12 önceden iyi kötü tahminde bulunabiliyordum gelecek bölümlerle ilgili..ama şimdi ne olacaı hakkında hiç bir fikrim yok..belkide işime gelmiyor..aslında ben yine ayrı yine herkesin mutsuz olduğu bir zaman atlaması daha bekliyorum ve bu beni deli ediyor..o yüzden tahminde bulunmak istemiyorum ..düşünmemeye çalışıyorum..bir süpriz olsunda ahmet gerçekleri öğrensin,yasemin necdettten boşansın,sırlar bir bir ortaya dökülsün istiyorum..sonra ne olacaksa olsun..ama bu şekilde bir zaman atllamasına daha kalbim dayanmaz..varsın ahmetle yasemin kavuşamasın..varsın ahmet aylayla evlensin..ama ne olur artık gerçekler açığa çıksın..
sadece ahmetle yasemin değil ki eminim yaşar ve ışık ilişkiside çıkmaza girecek..buna siyasi olaylar sebep olabilir..ama umarım yaşarın başına kötü birşey gelmez..onun dışında necdet benim için her zaman muamma kalıcak zira güzideye rağmen yaseminin hayatından kolay kolay çıkacağa benzemiyor..bu ilişkinin bir sona ulaşacağından hiç emin değilim yani boşanma bence gerçekleşmeyecek..sanırım bu hissiyat içersinde tahminlerde bulunmaktan kaçınıyorum..zira bizim beklediğimiz özlediğimiz sahneleri uzun bir süre daha göremeyeceğiz...:(
necdetin aslında hiçbişeye müdahale etmeye hakkı yok ama o hep içten içe bigün yasemin onu sevecek diye bekliyo.bu durumda ahmetle yasoyu yanyana görmek onu ne hale getirir bi düşünün..
fakat olayın bide şu boyutu var necdet fedakarlık yapıp yaseminle evlendi diye düşündüm zaman zaman sevdiği için ama artık öyle düşünmüyorum..insan birisini gerçekten seviyorsa göz göre göre acı çekmesine nasıl göz yumarr.defalarca ahmet için ağladı yasoo.demeliydiki bu kız beni sevmiyoo ahmeti seviyoo artık bitmeli.ama yok kanının son damlasına kadar bırakmayacak bu işi...saplantı gibi bişey oldu bu..öyleki güzideyide bu uğurda feda ediyoo...aaa sen burda dur işler iyi giderse güle güle yasemin beni üzerse senin yanında huzur buluyourum...ohh ne alaa...
fakat olayın bide şu boyutu var necdet fedakarlık yapıp yaseminle evlendi diye düşündüm zaman zaman sevdiği için ama artık öyle düşünmüyorum..insan birisini gerçekten seviyorsa göz göre göre acı çekmesine nasıl göz yumarr.defalarca ahmet için ağladı yasoo.demeliydiki bu kız beni sevmiyoo ahmeti seviyoo artık bitmeli.ama yok kanının son damlasına kadar bırakmayacak bu işi...saplantı gibi bişey oldu bu..öyleki güzideyide bu uğurda feda ediyoo...aaa sen burda dur işler iyi giderse güle güle yasemin beni üzerse senin yanında huzur buluyourum...ohh ne alaa...
bu yorumuna tamamen katılıyorum. ne necdet ne de ayla. aşk değil onlarınki. saplantı haline gelmiş artık. ayla ahmet benim olsun diye düşünüyor necdet yasemin verüya zaten benim kimseye kaptırmam onları gibi bir düşünce içinde. oysa onlar hiç bir zaman onun olmadı. bunu düşünemiyo ama. neyse umarım yakında insafa gelir
Fragmanı göremedim ama gelen haberler çok iyi.Umarım zevkli bir bölüm izleriz.Mehmet ve sevimin yakınlaşmasına çok sevindim.Onların ilişkisi başlarse bence sorunsuz mutlu bir çift izleriz(nihayet).Aralarında hiçbir sorun çıkacapına inanıyorum.Yanlış anlamalar,çocuksu tavırlar,saplantılar olmayacağı için huzurlu bir ilişki izleyebiliriz.Sonuçta ikisi de olgun insanlar.
Aylanın ağlamasına sevindim ne yalan söyleyeyim.Umarım Ahmet gerçekten Aylaya yapamayacağını,ayrılmak istediğini ve en önemlisi ne olursa olsun Yaseminin unutamayacağını söylemiştir.Necdet de Güzideyi bir an önce bulsun da saplantılı yasemin takıntısından vazgeçsin.
BÖLÜM ÖZETİ:
Ahmet’le yaşadığı yakınlaşma Yasemin’i çok sarsar. Kızının hayatını sarsmak, dengesini bozmak istememektedir. Ahmet’in artık evlilikle ilgili kafası iyice karışmıştır. Büyük ikilemler içinde halasına akıl danışır. Necdet ipuçlarını izleyerek Güzide’yi bulmak için harekete geçer. Bu sayede onun gizlediği gerçeğe de ulaşır. Bu gerçek onu, Lale’yi ve Teo’yu çok şaşırtır. Yasemin Rüya’yı okula getirir ve Ahmet’le ikisinin beraber vakit geçirmesini sağlar. Defne Lozan’a gitmemenin çaresini bulur ancak bu çözüm Şevket ve Selma’nın hiç hoşuna gitmez. Şevket bunun acısını Deniz’den çıkarır. Harun ODTÜ’ deki yeni hayatına alışmaya ve Işık’ı unutmaya çalışmaktadır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları büyük Samsun-Ankara yürüyüşünü gerçekleştirirler. Ailesi Nezahat’i bir iş seyahati için Almanya’ya yolcular. Bu arada Rıza Keriman’ı yavaş yavaş kendi çevresi ile tanıştırır. Almanya’dan dönen Nezahat’in Almanya’dan aldığı iş teklifi ve oraya taşınması ihtimali Rıza’nın hiç hoşuna gitmez. Ahmet ve Ayla kooperatif evinin fayanslarını seçmek üzere eve giderler. Ahmet’in Ayla ile konuşmak istediği bazı konular vardır. Bu arada Güzide çok şaşıracağı bir karşılaşma yaşar
bir_adı_yok 13-06-07, 13:10 güzide'nin sırrını nihayet bu bölüm öğreneceğim için mutluyum..
ahmet ayla ile ayrılık fikrini değilde belki acele etmemeleri gerektiği konusunda bişeyler söyler.
yani şimdi lale mansur ayrılıyormu diziden....
niye yolluyolar güzelim oyuncuyu almanya'ya....
yasemin rüya'nın hayatını sarsmamak uğruna ahmet'in haytını feci halde sarsıyor.....
ne zaman tam akıllanacak bu kız.
....
NOT:arkadaşlar fragman çıktımı, özet geldimi vs. gibi msjlar yazmayın isterseniz..
sadece beklemeniz yeterliiii zamanı gelince hepsi birer birer geliyor meydana...
Teo zaten nedir tam olarak anlamış değilim..Necdetin vefakar, babası pastaneyi Necdetlere devrettiğinde Atinaya gittiklerinde, Teoya kol kanat germesinin sonucunda gelişen aşırı sadık arkadaşı..Hoş bu gerçeği Necdet arada sırada fırsat buldukça her seferinde ortalıkta dile getiriyor...
Teo, tam etkisiz arkadaş, Necdet ne yaparsa tasdikleyen ve onu yücelten bir arkadaş..Sanki Necdet assolist, Teo onun baş kemancısı peşinde nereye giderse orada gıy gıy...
Önceden de demiştim...Necdetin başından geçenlerde "Yahu Necdet sen ne yapıyorsun?" demedi, hatta Güzideyle olan ilişkisinde bile..Onu Necdetin arkadaşı olarak görmeyip, yalnızca Necdetin duygularını biz izleyicilere aktarmak için bir yansıtıcı şahsiyet olarak görünce pek sorun kalmıyor...
aslında teonun da inanılmaz bir hikayesi var ama dizide bunun altyapısı tam verilmedi. Ailesi azınlıklara uygulanan varlık vergisi kurbanı. Necdetin babası ile Teonun baabsı ortak iken anladığım kadarıyla varlık vergisinin çok katı uygulanması sebebiyle tüm hisselerinden vazgeçmek zorunda bırakılmış. Düşünün ki Teo da Necdet gibi pastane sahibinin oğluyken orda çalışan maaşlı usta seviyesine düşüyor. Necdet öyle iyi bir insan ki bu konuda Teoyu tekrar kendine ortak ediyor. Babasının hep Teoya kuşkuyla yaklaşımını hatırlayalım lütfen bu arada.
Bunun dışında Yunanistana neden gidemediğni hiç tartışmadık burda. O dönemde Yunanistan ve Türkiye azınlıkları ellerinde rehin olarak tutup birbirlerine karşı kullanıyorlar. Mesela Teo Yunanistan gitse Türkiye onu geri almayabilir. Ya da Yunanistanda yaşayan Türk azınlıklarını düşünürsek onlar da hukuk dışı yollarla vatandaşlıklarını kaybedebiliyorlar.
Aslında Teonun hikayesi de çok zengin ama diğer konulardan pek vakit kalmıyor sanırım. Ben ama Kıbrıs Harekatı döneminde Teoya karşı olumsuz tutumlar sergilenmesi bakımından bir takım gelişmeler bekliyorum.
Sonunda geldi özet.
Heyecanlı bir bölüm gibi geliyor bana. Demek ki öpüşüyorlar. Kendini geri çekmiyor Yasemin.
Ahmet'te artı söylesin ben yapamayacağım diye. Sırf hala Yasemin'i sevdiğinden.unutamadığından değil ona karşı bir şey hissetmediğinde. Gerçi Ayla kabulleniyor bunu ama neyse...
Özeti ekleyen arkadaşlara çok teşekkürler.Bizi daha fazla merakta bırakmadılar.Hele şükür Güzidenin sırrı ortaya çıkıyor.Ben çok merak ediyordum.Umarım bu sır onu Necdetten uzaklaştırmaz.
Defnenin Lozana gitmemek için bulduğu çare denizle evlenmek olabilir mi?Şevket ve selmenın hoşuna gitmediğine ve Şevket hırsını denizden çıkardığına göre benim aklıma böyle bir yol geldi.Sizce olabilir mi?
Sevim bu evlilikten vazgeçmesini söylüyordur.Umarım onların konuşması Ahmetin kafasındaki tereddütleri ortadan kaldırır.Ama eve fayans seçmeye gittiklerinde Ahmet Ayla ile döşemelerin nasıl olacağı konusunda konuşursa çok gülerim.:img-hyste :img-hyste Bizi ters köşeye yatırmış olurlar.Veya herkes ayrılma konuşması beklerken bunlar mobilyaların modeli üzerine kavga ederlermiş Ayla da o yüzden ağlıyor olurmuş.:img-pilot :img-hyste Şaşırtıcı ve sinir edici olmaz mıydı?
yaseminin artık akıllanmış olmasına inanamıyorum:happy0064 ahmetle rüyanın vakit geçirmesini sağlaycakmış inananılır gibi değil:)
partkta daha neler olacak acaba:)yasemin bu kadar sarsıldığına göre...
bir_adı_yok nezahatı almanyaya temelli göndermeyecekler bence.rızanın aklının başına gelmesi için yapılmış birşey bu.ama artık sezon sonuna geldik zaman atlamsı yapacakları için nezahatı göndrebilirler son bölümde.yeni sezonda da geri gelir nezahat.
sezon sonu yaklaştıkça ahmet ve yaseminde yakınlaşmaya başladılar.ahmette ayladan ayrılacak galiba.yaso zaten nejdetten ayrılacaktı.kavuşacaklarına dair umutlarım yeşerdi yeniden:)
güzide'nin şu gizli sırrını çok merak ediyodum evet sonunda anlicaz. nejdet muradına erdi buldu güzidesini bundan sonrasını merak ediyorum heralde barışacaklar kaldıkları yerden devam
ahmet aylayla ne konuşucak acaba ???
bi de fragmanı görseydim harika olurdu
ben tvyı acayım da cıkarsa haber verırım:D:D
olmadı ne gordugumu anlatırım:Dbu sabah hs nın eskı bolumlerını ızlıodum ve cok guseldı cok saf ı sevgıydı...rıza ıste kızına kızıodu falan ..neyse iyi forumlar..:D
şu anda fragmanı izliyorum...
Necdet Yasemin ile Ahmet'i görüyor..
Yasemin Ahmet'le Rüya'yı parkta izliyor...
Ahmet halasıyla konuşuyor..."ayrılmak mı istiyorsun" diyor Sevim..
Gençler Samsun-istanbul mitinginde karşılaşıyorlar... bir grubun başında Deniz Gezmiş, diğerinde Harun..
Sevim-Mehmet yakınlaşıyor...
Ayla koşuyor caddeden Ahmet peşinden bağırıyor sesini iyice yükselterek biraz panik gibi... "ayla, ayla, ayla"
arkadaşlar sımdı fragmanı gordum sonuna yetıstım sveım ve mehmet cok yakındı ve ayla ahmetın yanından uzaklasıodu ama cok pis koşuyodu yaa bu bolum cok gusel olcakkk acaba tam kosarken aylaya araba carpıomuş:D
meltem-cmbl 13-06-07, 13:28 fragman biraz evvel verildi arkadaşlar
hemen anlatım(aklımda kaanlar sadece)
şimdi ahmet yaseminle necdetin evinini önünde konuşuyo
necdet bunları pencereden görüyo
sonra ahmet ruyayı kucağında döndürüyo bi parkta yaseminde var tabi:9
sonra defne evden kaçmış
ahmet sevime hata yapıyorum diyo
sevimde aytrılmamkmı istiyon diyo ahmet evet gibi abkıyo ama demedi daha:9
sonra deniz gezmiş bi grup harun bi grup bi ortada buluşuyolar
sonra
işte en çok şaşırdığım şu mehmet sevimin dudağının yanına öpücük konduruyo dudağına çok yakındı sevim şaşırıyo böle heycandan çantayı falan tutuamıyo:9
he bide necdet bi adama güzşde ne zamndır işe gelmiyo merak ediyoz diyo
Ahmet'le Ayla konuşmuşlar sanıyorum.. Ahmet Ayla'ya olamayacağını söylemiş gibi... Ayla da üzgün karşıdan karşıya koşuyor... umarım kaza olmaz... Ahmet'in o kadar çok ve gitgide sesini yükseltmesi ben de öyle bir izlenim bıraktı...
arkadaşlar fragmanı izledim defne evi terkediyor..ahmet evlenmek konusunda pişman..ahmetle rüya parkta vakit geçiriyorlar sevimle mehmet arasında yakınlaşma oluyor ve aylaya zannedersem araba falan çarpıo...
İnternete ekleme imkanı olanlar ekleyebilir mi acaba?İzlemek için sabırsızlanıyorum ama kaçırdım yine.Ermec umarım dediğin gibi aylaya araba filan çarpmaz.Sanki sen söyleyince olabilirmiş gibi geldi.Üstelik hafızasını da kaybetse.Ahmet cesaretini toplayıp zar zor ayrılmak istediğini söylemiştir ondan sonra ayla unutsun tekrar başa dönsünler.
ayla nasıl koşuyor öyle tazı gibi maşallah...
ahmette neden o kadar sesini yükselterek bağırıyor aylaya çok merak ettim.inşallah aylaya bşi olmaz bi de onunla uğraşmayalım şimdi!çok kötü kavga etmişler anlaşılan.
ahmet-rüya-yasemin üçlüsünün sahnesi çok güzel olacak galiba.ahmet ve rüya çok tatlıydılar.
ha bi de her ahmet-yasemin yakınlaşmasından nejdetin bir şekilde haberi olmasından bıktım usandım artık.nejdeti acındırıyolar resmen.millette nejdeti görünce "yazık nejdete" falan diyordur.aman ne yazık ne yazık...:dito
meltem-cmbl 13-06-07, 13:35 ama ahmet ayrılmaz ki tam aksine aylaya aşk deil de sevgi yönunden cok baglanır hep kendını suclu bulur ahmetın uzulmesını seyretmek kötü olur:(
oda doğru çarpmaz inş:)
peki nşiye o kadar bağırdı ahmet böle
ayla acaip sinirlendi ya ahmet kezin ayrılmak istiyom diyo
gerçektende ahmet-yasmein ne zaman yakınlaşsa necdetin habrri oluyo:9
sevim mehmete hala çok şaşkınıım hele şükür yanı sonunda
sinem izledinmi kız:)
ins kaza falan olmaz...
aylayada yazik ya..ahmet sirf yaseminin sözlerinden sonra aylanin evlenme teklifini kabul etti..
simdide isin icinden cikamiyor....!!!!
ya ben sımdı daha da ve daha da merak ettım ama ahmetın en son bagırması bagırma deıldı yaa cok sasırdım 2 ıhtımal var ya aylaya kaza bısey oldu ya da ayla yasemının sac bas dagıtmaya gıdıo acaba oyle bısey olurmu??:D:D
umarm ayla kaza fln geçirmez snr ahmt vicdn azabı duyr we ayla iyileşnce evlenrler tam türk filmlerine döner walla:img-wink: gerçi genel özette ahmetle aylanın ewlendklerini anck çocuklarınn olmadığını yazıyordu heralde kaza geçirr ayla we ewlenrler ..ama inş. böle bişi olmaz bide aylayla uğraşamam şimdi tam yasoyla ahmetin arası düzelmişken:img-in_lo
Sheirmaine 13-06-07, 13:46 ya ben sımdı daha da ve daha da merak ettım ama ahmetın en son bagırması bagırma deıldı yaa cok sasırdım 2 ıhtımal var ya aylaya kaza bısey oldu ya da ayla yasemının sac bas dagıtmaya gıdıo acaba oyle bısey olurmu??:D:D
Bence Ahmet Aylaya ayrilma kararini aciklayabilir ve Ayla buna tahammül edemeyip, onu sonuna kadar dinlemeden uzaklasabilir..
Off, Necdet yine safin safin bakinir, Ahmet ile Yasemin'i bir arada görünce...Ya bu adam gercegi ne zaman kabüllnecek ve umutsuz askini tarihe gömüp, Ahmet ile Yaseminin arasindan cekilecek?
umarm ayla kaza fln geçirmez snr ahmt vicdn azabı duyr we ayla iyileşnce evlenrler tam türk filmlerine döner walla:img-wink: gerçi genel özette ahmetle aylanın ewlendklerini anck çocuklarınn olmadığını yazıyordu heralde kaza geçirr ayla we ewlenrler ..ama inş. böle bişi olmaz bide aylayla uğraşamam şimdi tam yasoyla ahmetin arası düzelmişken:img-in_lo
aynen sımdı onlar evlenırse dızı ızlenmez ya o zamanlar cook utangaclarmış ya madem ıkınız de bellı edıosunuz sevgınız yanyana kendınız ayrı bı turlu bırlesemedıler eger ihtilal olmasaydı coktan ahmet ve yasemın evlenmıslerdı ne ayla ne de necdet uzulmustu...:(
andromeasiren 13-06-07, 13:48 Samsun'dan Ankara'ya Mustafa Kemal Yürüyüşü düzenleyen
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Türk halkına çağrısı
Büyük Türk Milleti!
Atatürk için toplanalım!
Mustafa Kemal'in Milli Kurtuluş idealini yaşatmak için,
Mustafa Kemal devrimine saldıran karanlık güçlere dur demek için,
Milletçe yabancı uşaklığına düşmekten kurtulmak için,
Tam bağımsız geçekt-en demokratik Türkiye için,
Gazi Mustafa Kemal'in Milli Kurtuluşçu saflarında toplanalım.!
Yaşasın Türkiye! Yaşasın yarının bağımsız Türkiyesi için mücadele!
bu yürüyüşün ankara ayağında harunun olacağı kesin..
güzidenin sırrı da ortaya çıkıo..ama bu işe lale ve teo niye şaşırıp onu anlamdım..
sevim ve mehmet yakınlaşıo:img-in_lo buna çok sevindim işte..
deniz defnenin lozana gitmemesi için ne plan yapmış olabilirki...:icon_whis
güzel bi bölüm olcağa benziyo
ya çok üzülerek söylüyorum galiba yaşar ve ışık ileriki bölümlerde ayrılabilirmiş öyle bi duyum var ya çok üzülürüm öle bişi olursa nie ayrılsınlar ki şimdi rıza ve nezehat yüzünden ayrılırlarsa hiç şaşırmam zamanında ahmetle yasemine de az çektirmediler ya da belki ışık'a ters ters bakan o adamlar ışık'ı kaçırabilir öle olursa da yaşar vicdan azabından ayrılmak isteyebilir valla başka bi neden aklıma gelmiyo inş ayrılmazlar bari onlar mutlu olsunn
Ben hep Ahmet'e çocuğu Ayla'nın açıklama ihtimalinin; ihtimalden öte çok daha mantıklı olacağının savunusunu yapıp durdum ama Ahmet'in Ayla ile konuştuğunu tahmin ettiğimiz ayrılma konusundan sonra bunun bir önemi şu an kalmadı gibi... sanıyorum senaristler Necdet'e de söyletmeyecekler... çünkü zaten Yasem'in ayrılmak istiyor Necdet'ten ve onları birlikte gördü... umudunu da iyiden iyiye kesti...
Geriye iki ihtimal kalıyor: Ya Yasemin söyleyecek ya da Ayla ile ayrılmalarından dolayı Sevim hanım Yasemin'i suçlayacak ve bunun üzerine Yasemin'le konuşmaya gidecek ve o konuşmada "evlisin ve çocuğun var neden daha Ahmet'e umut veriyorsun" türü şeyler söyleyecek Yasemin'de dayanamayacak ve o sinirle "o çocuk sizin torununuz" diyecek..?!?!?!
@demesh..nerden aldin bu duyumu???ya aslinda onlarin deniz defne ve digerleri gibi asklari normal gecmicek..:img-hyste
yani ahmet ve yasemin gibi zor ask olacak..bu yüzdende engeller cikacak...
üff yaaa...
yasarin arkadaslari gercektende birsey yapabilirler..öyle yan yan bakmalarinin altinda kesin birsey vardir.öyle birsey olsa bir daha yasarla görüstürmezler isigi anne ve babasi..
harun yüzündende aralari acilabilir..eger isik resim falan yollarsa ne bilim...
merak ettim simdi..:img-pilot
onlar ayrilmaisn ya...:img-yes:
baştan beri harunla ışık'ı sevgili olacak die düşünmüştüm..yaşarla birlikte olacakları aklıma bile gelmemişti belki de ışığın yaşara yönelmesi babasının daha önce çektiklerinden etkilenmesi ve solcu birine yönelmek istememesinden kaynaklanabilir...yani sağcılara yönelmesini sebebi babası olabilir..çünkü babasına çok düşkün biri ve herşey çocukluğunda yaşandı onda kalıcı izler bıraktı...
iReMJeLiBoN 13-06-07, 13:58 Ahmet’le yaşadığı yakınlaşma Yasemin’i çok sarsar. Kızının hayatını sarsmak, dengesini bozmak istememektedir. Ahmet’in artık evlilikle ilgili kafası iyice karışmıştır. Büyük ikilemler içinde halasına akıl danışır.
İkisininde kafası karışmış belli, hala ne düzeninden bahsediyor.. Bıraksın Necdeti işte.. Evlenip bi hayat kursunlar.. Oo, Sevime danısıyor Ahmet Bakalım ne olacak :) A bu arada yakınlasma kafa karıstırıyorsa demek ki öpüsüyorlar.. Diyorum su kıza içki içirmeyin, ne yaptıgı belli olmuyor buluyo kafayı ..
Necdet ipuçlarını izleyerek Güzide’yi bulmak için harekete geçer. Bu sayede onun gizlediği gerçeğe de ulaşır. Bu gerçek onu, Lale’yi ve Teo’yu çok şaşırtır.
Acaba nası bi gercek, aslında beni Güzide pekte ilgilendiriyor degiL..
Yasemin Rüya’yı okula getirir ve Ahmet’le ikisinin beraber vakit geçirmesini sağlar. Defne Lozan’a gitmemenin çaresini bulur ancak bu çözüm Şevket ve Selma’nın hiç hoşuna gitmez. Şevket bunun acısını Deniz’den çıkarır.
OLee, Ahmet ve Rüya sahneleri ..:) Galiba Defne ve Deniz mesruk eve tasınıyorlar.. :) Denizin suçu ne ya.. Pis adam..
Harun ODTÜ’ deki yeni hayatına alışmaya ve Işık’ı unutmaya çalışmaktadır. Deniz Gezmiş ve arkadaşları büyük Samsun-Ankara yürüyüşünü gerçekleştirirler. Ailesi Nezahat’i bir iş seyahati için Almanya’ya yolcular. Bu arada Rıza Keriman’ı yavaş yavaş kendi çevresi ile tanıştırır. Almanya’dan dönen Nezahat’in Almanya’dan aldığı iş teklifi ve oraya taşınması ihtimali Rıza’nın hiç hoşuna gitmez.
Harun'cum ya cok üzülüyorum bu cocugun durumuna.. Bir an önce unutsa bari Isıgı.. O resimle gerçi ne kadar unutabilir ya, neyse.. Oo, Nezahat gidici :) Ayakalrı yere basan saglam Türk kadını iste.. :)
Ahmet ve Ayla kooperatif evinin fayanslarını seçmek üzere eve giderler. Ahmet’in Ayla ile konuşmak istediği bazı konular vardır. Bu arada Güzide çok şaşıracağı bir karşılaşma yaşar.
Ayrılsalarda kurtulsak bi an önce ya.. ! Acaba ne, cok merak ettiimm.. :P:P :)
Ben hep Ahmet'e çocuğu Ayla'nın açıklama ihtimalinin; ihtimalden öte çok daha mantıklı olacağının savunusunu yapıp durdum ama Ahmet'in Ayla ile konuştuğunu tahmin ettiğimiz ayrılma konusundan sonra bunun bir önemi şu an kalmadı gibi... sanıyorum senaristler Necdet'e de söyletmeyecekler... çünkü zaten Yasem'in ayrılmak istiyor Necdet'ten ve onları birlikte gördü... umudunu da iyiden iyiye kesti...
Geriye iki ihtimal kalıyor: Ya Yasemin söyleyecek ya da Ayla ile ayrılmalarından dolayı Sevim hanım Yasemin'i suçlayacak ve bunun üzerine Yasemin'le konuşmaya gidecek ve o konuşmada "evlisin ve çocuğun var neden daha Ahmet'e umut veriyorsun" türü şeyler söyleyecek Yasemin'de dayanamayacak ve o sinirle "o çocuk sizin torununuz" diyecek..?!?!?!
sevım hanımın yasemını suclayacagını sanmıorum cunku sevım yasemın le ahmetın buyuk asklarını bılıo..yanı olsa olsa ahmetın annesı gıdıp suclar:D
Arkadaşlar bu dizide siyasetin içinde olan sağcı ve solculara ilişkin yazılmış ve yazılacak tüm senaryolar onların o dönemde yaptıkları eylemlerden yola çıkılarak yazılıyor... şimdi arkadaşlarının kız arkadaşını niye kaçırsınlar ki? onların sorunu Yaşar'la ve Yaşar'a olan esas kızgınlıkları da fikir mücadelesini savunuyor olması... şiddete açıkça tavır koymasından kaynaklanıyor... onların mücadelesini zaten dernek seçimlerinde göreceğiz... yaşar'ı engellemek için herşeyi yapabilirler ama arkadaşını kaçırmak çok farklı bir misyon yükler onlara... eğer sağcıların geçmişlerinde böyle bir olay varsa tamam senaristler bunu yapar ki ben olduğunu sanmıyorum... ama yoksa asla böyle bir şey yapmazlar bundan emin olun... çünkü bu çok önemli misyonlar üstlenmiş bir dizi.. ister başarılı olsun ister başarısız ama bu misyonun dışına çıkacak hiçbir şey yapmaz... belirttiğim gibi en önemli misyonu da belgelere dayalı olaylardan yola çıkarak senaryo yazmak
meltem-cmbl 13-06-07, 14:04 özet gelmiş:)
Ahmet’le yaşadığı yakınlaşma Yasemin’i çok sarsar. Kızının hayatını sarsmak, dengesini bozmak istememektedir.
demekki baya yakınlaşacaklar bu süper ancak yasemin hala ruyanın hayatını bozmak istemiyo asıl şuan kızına büyük kötülük yapıyosun yasemin şimdiden sölede büyüyünce daha zor olur sölemesi
Ahmet’in artık evlilikle ilgili kafası iyice karışmıştır. Büyük ikilemler içinde halasına akıl danışır.
karışır tabi bu kadar yakınlaşırsan:)
Necdet ipuçlarını izleyerek Güzide’yi bulmak için harekete geçer. Bu sayede onun gizlediği gerçeğe de ulaşır. Bu gerçek onu, Lale’yi ve Teo’yu çok şaşırtır.
işte en sonnunda güzidenın ne sırrı varmış öğrenebilicez
Yasemin Rüya’yı okula getirir ve Ahmet’le ikisinin beraber vakit geçirmesini sağlar.
ahmetin kzını öğrenmesine az kaldı demektir baksanıza vakişt geçirmesini sağlıyo ona alıştırmaya çalışıyo bu iyi:)
Defne Lozan’a gitmemenin çaresini bulur ancak bu çözüm Şevket ve Selma’nın hiç hoşuna gitmez. Şevket bunun acısını Deniz’den çıkarır.
bunu fragmanda gösterdiler zatemn defne evden kaçcakta denziin ne suçu varya deniz<den niye çıkarıyo acısını
Almanya’dan dönen Nezahat’in Almanya’dan aldığı iş teklifi ve oraya taşınması ihtimali Rıza’nın hiç hoşuna gitmez.
aha eğer nezahat oraya giderse taşıonırsa ışığıda götütürü of yaşar-ışık ayrılmasın:icon_sorr
Ahmet ve Ayla kooperatif evinin fayanslarını seçmek üzere eve giderler. Ahmet’in Ayla ile konuşmak istediği bazı konular vardır.
ayrılmak istediğini sölicek oley of inş kaza falan olmaz
Bu arada Güzide çok şaşıracağı bir karşılaşma yaşar.
necdet tabikide gitcek bulcak kızı
Arkadaşlar bu dizide siyasetin içinde olan sağcı ve solculara ilişkin yazılmış ve yazılacak tüm senaryolar onların o dönemde yaptıkları eylemlerden yola çıkılarak yazılıyor... şimdi arkadaşlarının kız arkadaşını niye kaçırsınlar ki? onların sorunu Yaşar'la ve Yaşar'a olan esas kızgınlıkları da fikir mücadelesini savunuyor olması... şiddete açıkça tavır koymasından kaynaklanıyor... onların mücadelesini zaten dernek seçimlerinde göreceğiz... yaşar'ı engellemek için herşeyi yapabilirler ama arkadaşını kaçırmak çok farklı bir misyon yükler onlara... eğer sağcıların geçmişlerinde böyle bir olay varsa tamam senaristler bunu yapar ki ben olduğunu sanmıyorum... ama yoksa asla böyle bir şey yapmazlar bundan emin olun... çünkü bu çok önemli misyonlar üstlenmiş bir dizi.. ister başarılı olsun ister başarısız ama bu misyonun dışına çıkacak hiçbir şey yapmaz... belirttiğim gibi en önemli misyonu da belgelere dayalı olaylardan yola çıkarak senaryo yazmak
umarim öyle olur..ben istemem sagcilarin kiz kacirarak iyice kötü gösterilmelerini..öyle birseyler oldugunu bende duymadim...
ama gecen bölümde yasarin arkadasinin birinin bakislarini hatirliyarak öyle birsey olabilri diye düsündüm...
ins olmaz..
nejdet gerçekten güzideye mi aşık oldu?yoksa sadece sevilmek mi hoşuna gitti?aslında ahmetle yaseminin yakınlaşmasına engel olmaması aşık olduğunu gösterio ama yasemin by kadar kolay unutacağını sanmıyorum...
bence güzide ahmet ve yasemini yakın bir şekilde görebilir. (gece sahnesi değil)
kesin güzideyle ilişkisi tekrar başlaycak necdetin. Çünkü fragmanı gören arkadaşlar hem gece ahmet yasemini eve bırakırken hem de rüyayı parka götürürken ahmet ve yasemini beraber görecekmiş. Artık ümidi keser heralde diye düşünüyorum.
yasemin durup dururken nejdetle nie yakınlaşsın?rüya da iyileşti nası olsa bu bölümde rüya ile ilgili bişi olacağını tahmin etmiorum bence njdet gidip güzideyi bulacak..
masumcikolatam 13-06-07, 14:27 Bir An önce Cuma Akşami Olsun Ya Cok Heycanli Bölüm Olucak Galiba
Ha Bu Arada Sevim Kesin Sevmedigin Kişiyle Evlilik Yapma Dicek Oda Kesin Bunu Ayla Iyi Konuşacak Ama Bizim Ahmet Tabi Gene Cok Nazik Birşekilde Konuşurken Kimseyi üzmemek Için Gene Kendi üzülecek:(
Sheirmaine 13-06-07, 14:35 inş. güzel bi bölüm olur içime doğuyo yine ayla cadısıyla ilgili kötü bişi olcak
Bence Ayla da bizim parktaki aile tablosuna bizzat kendisi sahit olacak ve Ahmet onu farkketiginde oda ordan fragmanda görüldügü gibi zipkin gibi kosarak ayrilacak. Ya bu kiz kendi kendine gelin güvegi, biliyor hala Ahmetin Yasemini nasil sevdigini ve bunlara ragmen kendisini koca bir yalanla mutlu olmak icin sürüklüyor...
hala görmedim ya fragmanı çok sinirliyim ama
necdet güzideye aşık olucak
yasemin ahmet rüya mutlu mesut olucak
aylada ölücek
böyle olcağını hiç sanmıyorum herkes mutlu olursa ortada konu kalmaz kimbilir ne entrikalar seyridecez :icon_whis :D
birde defne hanim evden kacmis...miting icin kacmistir bence temelli degil...bye
nerde temelli kacsada dizidende kaybolsa...:happy0064
denizle mitinge beraber gitmisse sevket bu yüzden denize öfkelenmistir...
iyide yapiyor..görsünler bakalim ne belalar daha acicak basina...:img-hyste
5 dk önce izledim fragmanı defne evden kaçıyor.ailesi onu arıyo.ahmet halasına evlilik konusunda emin olmadığını sölüyo.harungil mustafa kemal yürüyüşü yapıyolar.karşılıklı olarak geliyolar .sarılıyolar falan.ahmet rüyayla parkta oynuyodu.ayla gelinliklere bakıyodu vitrinde.en sonunda ahmet aylaya ayrılalım falan dedi heralde ayla koşuyo ahmet ayla diye bağırıyo.en sonunda çok yüksek bağırıyo.büyük ihtimal aylaya araba çarpacak.ha bi de deniz in babası ahmetin halasını yanağından öpüyo.kadının eli ayağına dolanıyo.öyle işte:img-wink:
anam ayla nasıl koşmuş öyle şimdi baktım maşşalha sporcu gibi ahmet yavaş kaldı onun yanıında neyse bir an önce gelsede izlesek ama karne de var ama neyse napalım ..
Fragmanda dizinin saatine dikkat eden oldumu arkadaşlar. sıla bitti içn belkide erkene alınmıştır. izleen arkdaşlar acaba söylermisiniz. birde izle-tıklaya koyuldumu fragman. ben baktımda çıkmıyo...
Fragmanı verdiler ATVde , sanırım bu akşam da en az 2-3 kez verirler.
Dizinin saatinde değişiklik yok, 22 görünüyor hala.
Bence de Ayla, mutlu aile tablosuna şahit olacak parkta onun için kaçıyor. Artık Ahmetin Ayla ile evleneceğini sanmıyorum, Yasemin ile oldukça mutlu görünüyorlardı.:happy0064
|