Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-14

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

özge_letyy
01-06-07, 22:03
Düştün gözümden Ahmet.O kargaşada kardeşini bırakıp Yasemin'i korumaya çalıştın ve oradan kaçtın.

aynen..
izlerken bir an yanlış görüyorum falan sandım zaten takmıyorum artık Ahmet'i
dediğin gibi aslı abla iyice düştü gözden bu hareketiyle
beni deniz defne ilgilendiriyor zaten
şimdi ne hale gelecek defne:icon_sorr

şeboist
01-06-07, 22:04
bu gece acaba yorum yapabilecek miyim dedim ama sonunda yorum yapabileceğim bir şeyler oldu.harunun vedat kardeşim diye bağırması çok acıklıydı.babamın adı da vedat olduğu için daha fazla etkilendim.:sad53: adamları denize atmaları süperdi.neler olmuş neler!defneyi de alıp götürdüler. :hıh polisler de çok acımasız ama.dayak atmaktan başka yaptıkları bir şey yok.çok sinir oldum onlara.dizide beğendiğim sahneler bunlardı.diğerlerinde uyudum.:icon_whis

Melal
01-06-07, 22:05
Bence Deniz ve Defne'nin bunlar iyi günleri.
Daha zor zamanları yaşamadılar.
Ayrıca Işık ve Defne arkadaşlığının da iyi günleri daha beter kopmaları kuvvetle ihtimal.
Bende felaket tellalı gibi oldum bu gece galiba.:)

yalcinersonmez
01-06-07, 22:05
Bizler bu görüntüleri gördük ve vahşet dedik.
Daha beterlerini görmeye bünyemizi hazırlasak iyi olacak.
Hapisleri,davaları ve en önemlisi idamları göreceğiz.
Belki bir kez daha sevenlerin ayrılmasına şahit olacağız.

doğrudur daha neler görcez neler...ama bu sezondan sonra görcez heralde daha heycanlı kareleri...11 eylül darbesi işliceklermi acaba...deniz gezmiş ne zaman idam edilcek???

ceren durul
01-06-07, 22:25
doğrudur daha neler görcez neler...ama bu sezondan sonra görcez heralde daha heycanlı kareleri...11 eylül darbesi işliceklermi acaba...deniz gezmiş ne zaman idam edilcek???

bende en cok deniz gezmisi merak ediyorum ...
kesinlile deniz gezmisin idam edilecegi bölüme bakacagim ...
acaba denizden sonra defne ne olur; orasida merak konusu ....

Melal
01-06-07, 22:28

Yalçın'cım 11 eylül darbesi diye birşey yok.:)
12 eylül darbesi var.:)
Evet işleyecekler dizide 3 sancılı dönem işlenecek.
İlk işlendi şimdi ikincisi işleniyor ve sonrasında 3. dönem işlenecek.

Arkadaşlar Rüya çocuk felci git gül gibi çocuk.
Yasemin ne gamsız ya dondurma yemiştir ondandır dedi ve odasına gitti.
Öz babası bile olmayan Necdet daha çok endişelendi.
Defne bu kez kesin Lozan'a gidecek sanırım gidişat onu gösteriyor.

fundapehlivan
01-06-07, 22:29
Lozana yolculuk var!!
Üstelik bu fikre şimdi kimse hayır da diyemez!!

Ne olacak bakalım!
meraklandım şimdi:icon_sorr

Rüya da dediğiniz gibi hastalığa yakalandı!!
Şimdi Yasemin ve Necdet kenetlenecek birbirine boşanmalarını biz daha çoook bekleriz!!

zeyneps
01-06-07, 22:30
Baştan beri korktuğumuz şey başımıza geldi sürprizmiş :img-cool2 bi kere de gerçek bi sürpriz yapsınlar bir hafta oscarlık senaryo diyim :hıh

Selma'ya ve Defne'ye çok üzüldüm ağladım resmen Harun'ada çok kötü oldum Işık'a da bakamıyo canım ya yazık :icon_sorr Yaşar'ın üzülmesine de çok üzüldüm bu çocuğu neden kimse anlayamıyo :sad53:

Nolcak şimdi ayrılamayacak Yaso ve Necidet,çocuk felci hakkında yazı göndermiştim offfffff:sad53:Rüya'ya bişey olmasın ya ve de babasına söylemeleri gerek artık bunun vebali büyük ona göre çocuk bir de hasta ya bişey olursa :sad53:

avrilcansu
Efendiimm...
Bir hafta sonra, sonunda doğru düzgün bölüm yorumun yapabiliyorum, çünkü sonunda doğru düzgün bir bölüm izleyebildik.

Çok dolu dolu, siyaset dolu, muhteşem bir bölümdü:happy0064

6.Filo, çok güzel anlatılmıştı. Özellikle kavga sahneleri vs, çok güzeldi, yani eski miting sahneleri gibi "dandik" değildi. Gerçekten çok özenilerek çekilmişti, ben hiçbir eksik göremedim.

Deniz&Defne beni çok etkilediler. Deniz çok eşekerdi, Defne'nin arkasından koştuğunda:img-in_lo Ama Defne gidiyor ya ufff:icon_sorr

Bu bölümde en etkilendiğim sahne, ve bence şimdiye kadar, Menderesin asılmasından sonraki en etkilendiğim sahne; Vedat Demircioğlu'nun camdan atılması sahnesi.
Harun'un sözleri beni çok etkiledi.:img-cray:

Rüya çocuk felci:img-cray:
Ya yapmasınlar böyle birşey:icon_sorr
Ya gidip senaristlerin kapısına yalvaracağım artık, yapmasınlar yaa:img-cray:

fundapehlivan
Ayy evet melalcim ya...
Aynen Yaseminden çok endişelendi yine Necdet!
Anne olacak...
Anlamadım gitti!
Kızını pek önemsemiyor, umurunda değil gibi...

Melal
Rüya bu hastalıktan kurtulur dimi.
Eğer kurtulamazsa ölecek yada sakat kalacak.:sad53:
Ayy düşünmesi bile içimi daraltıyor.:icon_sorr

şeboist
01-06-07, 22:31
rüya zerre kadar umrumda değil.:icon_whis
aksiyonlu sahneler çok hoşuma gitti.işte hep böyle yapsalar çok güzel olacak. :icon_whis defnenin gözünü iyi halletmişler.çok kötü görünüyordu.harun bu bölüm çok sevimliydi.çok tuttum keratayı.:img-blush polisler gözüme görünmeyin.sizi çok fena yapacağım. :hıh

ada_ela
galiba deniz gezmis 1972 de idam edildi.yani eger devam ederse e tabi yil atmasi olmazsa bidaha ki sezon izliycezz.
yapilanlar akil alincak gb degil ki bunlar baslangici yurt basmak nedemk camdan adam atmak acayip sasrdim hic duymamsdm ole yurt basildigini falnn

aslı30
Vallahi Melal.Necdet sanki annesi.:img-hyste Ne gamsız kız yahu.Anne demeye bin şahit ister.Defne gidermi ki Lozan'a.Bence gitmez.:img-blush Eylem yapar ona da.:icon_whis

fundapehlivan
01-06-07, 22:32
YAA şu hale bakın!!

Işıkla Yaşar çok zor durumda zaten! Işığın ailesi yakında Işığa da bastırır!!

Defneyle denize pek bir şey demezler diyordum ama Şevket bey lozan fikrine yöneldi! Bir sebebi de denizden uzak tutmak aslında!
Rahatsız oluyor şimdi...
Ya bu kız ciddi ciddi gidecek mi???

Gidemez ki?:icon_sorr

eski dost
İnsanlık adına çok kötü sahneler.Şimdiki öğrencilerin dua etmeleri lazım rahat rahat okuyorlar.12 eylül den öncede böyle şeyler oluyordu.gerçi o zamanlar ilkokul 5 te felandım ama gayet iyi hatırlıyorum liselerin önünde hep jandarmalar nöbet tutardı.Allah bir daha böyle şeyler göstermesin.Ayrıca Defne ile Deniz'e de ayrılık gözüktü.Rüya ne olacak acaba?Dizi tatile ne zaman girecek bilen var mı?

desire
inanilmaz bir bölümdü...ne kadar gercekti hersey...ben izlerken gözlerimi bir saniye ekrandan ayirmadim...bütün dizi ekibini kutluyorum...
özelikle ögrenci sahneleri gercekten cok etkileyicigdi...kendimi sanki o dönemi yasiyorumusum gibi hissetim...
bu bölümün en iyi performanslari bence harun(kadir özdal),defne(belcim erdogan) ve deniz(berk hakman) sergilediler...
gerceketen cok süper bir dizi...izlemeyen pisman olur...reytinglerde kesinlikle birinciligi hak ediyor...
herkese iyi yorumlar arkadaslar...

yalcinersonmez
Yalçın'cım 11 eylül darbesi diye birşey yok.:)
12 eylül darbesi var.:)
Evet işleyecekler dizide 3 sancılı dönem işlenecek.
İlk işlendi şimdi ikincisi işleniyor ve sonrasında 3. dönem işlenecek.

aslında 12 eylül darbesi olduğunu biliorumda bazı yerlerde 11 eylül diye geçi ondan şey ettim:)ee peki şimdi 3. dönemde işlendikten sonra ne işlicekler:)

Rüyo şimdi çocuk felcinemi yakalndı yoksa dondurma çocukları kandırmamı:)öff rüyada 2 bölümdür yok girsin artık diziye özledik kendisini:img-yes:

muko88
Merhabalar...
Tamamını izleyemesem de reklam aralarında bakmaya çalıştım.
Öğrenci olaylarına denk geldim ve çok beğendim.
Özellike Amerikan askerleri ile olan sahneler; mesela denize atılmaları:)

badger
Ahmetin Defneyi bırakıp gitmesine bir kısmınız bozulmuş ama o arbede de Yasemine bir şey olmasına bakması normaldi, polis götürebilirdi.(bknz: deniz defnenin elini bıraktı ne oldu?).Çünkü Defnenin yanında Deniz vardı ayrıca o arbedede birbirlerinden koptular ve yaralanmıştı..Onun için abartmak yersiz gibi geliyor..

Rüyanın çocuk felci çıkmaihtimali gerçeğe dönmek üzere...Eyvahh!..İnşallah zamanında müdahele ederler, kötürüm kalmaz, diyorum ama bu işin sonunda Yaseminle Necdet ayrılamaz, Ayla da Ahmetle evlenir bizimkilerin aşkı 70li yaşlarına kalır, biz de bayılırız..Artık onların aşklarını seyretmek istemem açıkçası..

Bu bölümde siyasete daha fazla yer vermelri iyi oldu..

En etkili sahne, Harunun Vedatın arkasından umutsuz biçare haykırışlarıydı..

pinar15
arkadaslar inanmiyorum ya ruya felc olabilirmis ya off yaa:icon_sorr nerden basladi bun hastalik yaa su ise bak vallaha gercek olsaydi nazar degdirdik derdim cok guzel kiz diye ama gercekte deil of yainsallah iylesirr :img-help:

nejdetede ask olsun yani bir karar ver yaseminmi pastacikizin adini unuttum yaww:icon_whis

ahmetinde kafasi kanadi anam bir an opusecekler sandim:D

ama defneye cok acidim ya nasil dovvmusler ya bu dizi cok anlamli diziler icersinde yer aliyor ya accayip biseyy onlar orda yuruyus yaparken ben onlarin yerine heycanlandim resmen ama iy doktuler amerikanlari denize:happy0064

ya yasarla isik ne hale dustuler sirf biri sagci bir solcu diye cik cik cik yaww

ooo yalcin sendemi burdasn :img-hyste sen boyle ask dizi izlermiydin ya :img-hyste (saka yapiyoruim yalcincim :img-wink: )

sinope
ruyacik hasta:icon_sorr :icon_sorr gamsiz anasi olacak domates dondurma yedi ondandir demezmi:img-pilot :img-pilot,anasindan cok necdet endiselendi:img-wink:
defne kesin lozana gidecek,gidisat onu gosteriyor:img-yes: :img-yes:

Melal
Aklıma felaket senaryoları geliyiii.
Rüya ölmek üzeredir ve Yasemin gidip Ahmet'e herşeyi itiraf eder.
Ahmet ölüm döşeğindeki minik kızıyla vedalaşır.
İlk ve son kez öpüp,koklar.
Ayy düşünmesi bile gözlerimi yaşarttı.:img-cray: :img-cray:
Senarist ablalarım lütfen böyle bir senaryo yazmayın bizi verem edersiniz.:icon_sorr

vega58
01-06-07, 22:33
arkadaşlar bölüm daha bitmedi ama bölümün enlerini seçelim ne dersiniz..
mesela en beğendiğiniz sahne ya da sahneler..
en saçma ya da gereksiz ya da gıcık olduğunuz sahne ya da sahneler..
performansını en beğendiğiniz oyuncu..
bu bölüm itibariyle sinir olduğunuz karakter ve nedenleri?
bölüm bitince yazmaya başlarız..ayrıca en beğendiğiniz müziği de yazabilirsiniz...

ermec
rüya bu haldeyken necdetle yasemın ayrılAMAZ ama sakat kalırsa turk fılmı gıbı olur ayrıca ahmetın protesto sırasında yasemını koruması hoşuma gıttı ...sonunu merak edıorum...ışıga da herkes darılıo gıt gıde defne başta sonra harun denız de ısıkla tartıstı mı ısık yandı!!İYİ SEYİRLER...

blue ivy
iyi geceler arkadaslar.
uzun zamandir boyle heyecanli bir bolum izlememistik,bu sefer hic sikilmadan izledim.
ruyaya cok uzuldum gercekten,hic aklima gelmemisti cocuk felci olacagi,yaseminle necdetin ayriligi yine baska bahara kaldi.
nezahat hanimin emineye (geri gelirsen odan hazir) demesi icime bir suphe dusurdu,bunu dizide nezahate bosuna soyletmezlerdi,sakin salimde boyle siyasi islere karisip deniz gezmis gibi asilmasin?

fundapehlivan
rüya zerre kadar umrumda değil.:icon_whis
aksiyonlu sahneler çok hoşuma gitti.işte hep böyle yapsalar çok güzel olacak. :icon_whis defnenin gözünü iyi halletmişler.çok kötü görünüyordu.harun bu bölüm çok sevimliydi.çok tuttum keratayı.:img-blush polisler gözüme görünmeyin.sizi çok fena yapacağım. :hıh

Yaa ne kötüsün niye umrunda değil ki...
Küçücük kız yahu hiç üzülmedin mi?
Eminim yasemin ahmetin kızı diye üzülmemişsindir sen:blink:

Bu arada siyaset yok diyenlere duyurulur!!!!
Bu bölüm daha da bir arttı siyaset...
Size demiştim sonradan artar diye ama sakalımız yok işte:icon_whis

şeboist
01-06-07, 22:34
mukom valla bende çok beğendim denize atma sahnesini.içimin yağları eridi valla.:img-hyste bunlar olmasaydı başlığa yorum yapmayacaktım.:icon_whis senin gelmen iyi oldu.:img-blush gel beraber o polislerin ağzını burnunu dağıtalım.:img-hyste

zeyneps
Babalar hastalık konularında gerçekte de daha çok endişelenirler anneler alışıyo belli bi süre sonra çünkü :img-hyste kendi annemden biliyorum "anne hastayım" diyorum verdiği tepki "hııı ben de " :icon_whis o yüzden Yaso önce önemsemedi ama şimdi endişelenmeye başladı sanırım offfffff:sad53:

Defne'ye de Lozan yolu göründü "Lozan'ın yolu taşlı ":img-in_lo

Bu arada Defne hapiste yanlış kolunu kaldırdı Harun'a yanlış gördüm diye bidaha baktım yok yanlıştı :icon_whis

jikarinziku
Bu bölüm´de 6. Filonun yer alicagini tahmin etmistim,tahminim dogru cikti pekte sasirmadim. En üzücü olay ise ´polislerin amirikalilari´ korumasi olmasi. Yurdu basdiktlarinda cok kötü oldum.Galiba Vedat ölücek.
Harunun Isiga tepkisi ilgincti, Isigin zaten Haruna davranmasi bile cok yapmacik geldi bana. Ahmetin halan Yaseminle gezmesi halan o kücük kafasinda onun artik evli ve artik kendisine bir hayat kurmasini istedigini unuttu ve kardesini o karmasada birakip Yaseminle gitti.Bencil!
Sirada Deniz Gezmisin show´u geliyor, artik kendini göstercek. Deniz Gezmis ve arkadaslari sirada gibime geliyor ama emin degilim.
Rüyanin cocuk felci oldugunu tahmin etmistim zaten bakalim neler olucak?Galiba Rüyanin hastaligi Necdetle Yasemini kendine daha cok baglicakmis gibime geliyor.

Melal
01-06-07, 22:35
Funda'cım ben siyasetin artmasından memnun olanlardanım.:)
Yasemin ve Ahmet'in sahnelerini izlemektense Deniz&Defne,Işık&Yaşar sahnelerini izlemek ve dönem olaylarını izlemek daha güzel.:)

pinar15
01-06-07, 22:36
ya su yurttan cocougu attilar ya benim gozlerim yine bosaldi ya ne kadar kotu biseydi ya oyle sey yapilirmi ya vallaha vahset resmen ya boyle insanlarda vardi iste (gerci hayla olabilir:icon_whis )vedatt diye bagirdilar ya icim giitii yaa:icon_sorr vallaha bende bu aralar ne izlesem agliyorum ya iyice sulu goz oldumm ruya cok tatli cocouk ya ama insalah bisey cikmaz vallaha nejdet yaseminden daha cok seviyor ruyayi ya endiseleniyor hemn ama yasemin umursami :img-blush :icon_whis

Hilo
01-06-07, 22:36
Harika bir bölümdü yaaaa özellikle o siyasi sahneler ve isik-yasar ile ilgili sahneler cok güzeldi:)isikla yasarin aralarina cok giren olacak galiba...

blue ivy
01-06-07, 22:37
rüya bu haldeyken necdetle yasemın ayrılAMAZ ama sakat kalırsa turk fılmı gıbı olur ayrıca ahmetın protesto sırasında yasemını koruması hoşuma gıttı ...sonunu merak edıorum...ışıga da herkes darılıo gıt gıde defne başta sonra harun denız de ısıkla tartıstı mı ısık yandı!!İYİ SEYİRLER...

benimde hosuma gitti ahmetin yasemini korumasi,ama kardesi defneyi oracikta birakti,ahmetin yaseminden baska kimseyi gozu gormuyor,defnenin tutuklandigi haberi bile onu etkilemedi,aylayla nisanlanali beri zombi gibi geziyor etrafta:img-yes:

fundapehlivan
01-06-07, 22:37
Senarist ablalarım lütfen böyle bir senaryo yazmayın bizi verem edersiniz.:icon_sorr

Yasemin ahmete itiraf eder kızının öleceğini de söyleyerek!
Ahmette yaseminin boğazına sarılır bunun üzerine!!
Hatta katliam çıkar kesin!

Kızıma bakamadın mı??
Ve bana şimdi mi söylüyorsun?

Evet yasemini öldürür sonra rüya ölür sonra da intihar eder...

zeyneps
01-06-07, 22:38
Yasemin nasıl tuttu gözyaşlarını anlamıyorum valla ben kendimi tutamadım :sad53: :sad53: aktı gözyaşlarım tühhhh ya nolcak şimdi offfff :sad53:

avrilcansu
6. Filo Protestosu ve Vedat Demircioğlu’nun Katledilmesi

Ülkemizde 6. filoya yönelik ilk protestolar 1967 yılında yapılmaya başlanmıştı. O günlerde FKF İstanbul sekreterliği protesto amaçlı bir açlık grevi düzenlemişti. Olayların büyük bir hızla geliştiği 1968’de ise 6. Filo’yu yeniden karşılamak için 15 Temmuz’da İTÜ’de devrimci gruplar arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda 76 kuruluş 6. Filo protestolarında ortak davranmak için biraraya gelmişti ve bildiriden mitinge kadar bir dizi eylem kararı alınmıştı. Toplantı dağılırken dışarda bekleyen polis, gruptan 11 öğrenci önderini gözaltına aldı. Ertesi gün FKF bunu protesto eden bir etkinlik düzenledi ve iki gün boyunca İTÜ’nün bulunduğu Gümüşsuyu’nun ara sokaklarında polisle öğrenciler arasıda küçük çaplı çatışmalar sürdü.
17 Temmuz akşamı, yukarıda bahsettiğimiz gelişmelerden dolayı öğrenciler yurt bahçesinde beklemektedirler.
18 Temmuz gecesi saat 01.30 cıvarlarında yurdu kuşatan polis ve inzibat çemberinin arasından Dolmabahçe’ye doğru beraberlerindeki kadınlarla gürültülü bir biçimde geçen ABD askerleri böylece fitili de ateşlemiş oldular. Yurttan çıkan öğrenciler inzibatları aşıp ABD’lilere müdahale ettiler. Öğrencilere saldıran polis, bir öğrenciyi gözaltına alırken, başkalarını da almaya çalışan bir komiser de öğrenciler tarafından rehin alınıp yurda götürülür. Beyoğlu İnzibat Bölge Komutanı Hikmet Silahçıoğlu’nun arabuluculuk girişimleriyle gözaltına alınan öğrenci, rehin tutulan komiser ile takas edilir. Bu arada yurda müdahale için gereken izin verilmiştir.
Saat 4.30 cıvarında polis yurda saldırıya geçer ve arada kalmak istemeyen inzibatlar çekilir. Polis öğrencilerin kapattıkları demir kapıları kırıp içerideki çoğu uyuyan tüm öğrencilere vahşice saldırır."Öldürün p..leri" “Komünistlere vurun” nidaları arasında öğrenciler merdivenlerden aşağıya atılır, bu arada hukuk fakültesi öğrencisi Vedat Demircioğlu, 2. Kat penceresinden aşağıya atılır. Yıllar sonra Seher Şahin de aynı şekilde okulu basan polislerce pencereden atılarak katledilecektir. Baskın sırasında 47 öğrenci yaralanır, 30 öğrenci gözaltına alınır. Geride kalan öğrenciler saat 5.30 cıvarında ellerinde pankartlarla Taksim Anıtına kadar yürüyüp, ardından yaralı arkadaşlarının durumunu öğrenmek için hastanelere giderler. Bu sırada da polisle çatışmalar devam etmekte, Taksim İlkyardım Hastanesi’nin önündeki bir polis jipi tahrip edilmektedir.
18 Temmuz günü olayı duyan İTÜ’ye koşuyordu. Kitle sloganlar ve marşlar eşliğinde 12’deki mitingin ardından Dolmabahçe’de demirlemiş 6. Filonun üzerine yürümeye hazırlanırken o dönemin FKF İl Sekreterliğini elinde bulunduran reformistler, provakasyon edebiyatı yaparak Dolmabahçe’ye yürünmesini engellemeye çalışmaktadır. Harun Karadeniz ve Hasan Yalçın’ın bu içerikteki konuşmalarının ardından kitle Dolmabahçe’ye doğru yürüyüşe geçer.
Bu arada miting alanını daha önce terk eden reformistler ise Gümüşsuyu’nda yürüyen kitlenin önüne barikat kurmaya çalışmaktadırlar. Son zamanlarda sık sık eklektik bir tarih anlayışıyla isimleri yan yana konulan Deniz Gezmiş ve Harun Karadeniz, işte bu barikatın iki karşıt cephesindedirler.
Sonuçta, barikat aşılmış ve kitle bir sel gibi Dolmabahçe’ye akmaktadır. Kendilerini motorlara atmayı beceremeyen, geç kalan ABD askerleri denize dökülür. Rıhtımdaki kamyonlarda bulunan ABD’ye ait malzemeler de tahrip edilir, denize dökülür. Arabasıyla oradan geçmeye çalışan bir ABD askerinin aracı tahrip edilir. Oradan geçmekte olan halk da öğrencilere katılır, kitle 3-4 bini bulur.
Saat 21 olduğunda, 7 saat geçmesine rağmen Dolmabahçe’deki öfke dinmemiştir. Bu kadar uzun süren bir kitle eylemini iyice kuşatan polis, kitleye yine vahşice saldırır. İki çember oluşturulmuştur ve birincisinden çıkan, ikincisinden de dayak yiyerek vahşetten sıyrılabilmektedir.
20 Temmuzda FKF Beyazıt Meydanında bir miting düzenledi. Yükselen anti-emperyalist öfkeyi ifade etmek, düşmana yönlendirmek bir yana, varolanı sönümlendirmeyi, parlementer mücadele içindeki hedeflere (Demirel, Sükan vb.) yönlendirmeyi amaçlayan TİP’lilerin bu mitingteki tavrı, o dönemin MDD-sosyalist devrim ayrışmalarına hız vermekten öte bir anlam ifade etmedi.
24 Temmuz sabahı Vedat Demircioğlu’nun yaşamını yitirmesi üzerine ayrışmaya bir halka daha eklendi. FKF yönetimi aldığı karar uyarınca Beyazıt’taki Turan Emeksiz Anıtı önünden başlattığı yürüyüşü Valiliğe kadar sürdürmüş, polisin müdahalesi üzerine önceden alınan karar gereği oturma eylemi yaptıkları için hepsi gözaltına alınmıştır.
Vedat Demircioğlu’nun cenazesi polis tarafından kaçırıldığı için temsili bir tabutla gösteri yapan devrimci öğrenciler ise Cağaloğlu’nda polisle çatışmaya girmişlerdi

alıntıdır.

(BuRcUu)
NasıL yani ya.. Nerden çıktı şmdi bu hastaLık.. :(

Bu böLümde Rüya'yı zaten qöremediik.. Bir de hastaLık.. oLmasın ya hastaLık fLn çıkmasın.. AyrıLmaLarıı uzayacak diye bunu yapmayın bari..

Melal
Rüya hasta ayy bunlar baba-kız ölümcül hastalıklar geçirmek zorundalar mı?
Ya o zamanlar bu hastalıktan eseri kalmadan kurtulabilen olmuş mudur acaba?
Bildiğim kadarıyla beyinde hasar veya vücutta sakatlık kalıyor.
Yasemin insafa gelip kızı ölecek diye Ahmet'e gerçekleri söylemezse bir daha hiç söylemez bence.

şeboist
01-06-07, 22:39
fundacım dizide tek ilgilendiğim şey siyaset.bir de benimkiler var tabi.onun dışında diğerlerine ne oluyorsa olsun umrumda değil.isterse hepsi ölsün.

fundapehlivan
01-06-07, 22:39
Bu başroldekiler iyice coştu...

Yasemin kızının hastalığını öğrenince üzüldü mü??
Ben yine ondan bir şey alamadım da:img-hyste
Necdet yine harikaydı yerinde duramadı filan...

Ahmette defnenin durumuna pek üzülmüş gibi değildi...

Tamam o kargaşa da onu da çekip kurtarsın peşine düşsün demiyorum ama sonrası için hani o halini gördükten sonra da yeterince üzülmedi gibi geldi bana...

Melal
01-06-07, 22:40
Eğer Rüya ölürse Yasemin'le Ahmet hiç kavuşamazlar.
Neden derseniz Ahmet Yasemin'e olan öfkesinden,Yasemin ise vicdan azabından.

2_cool_4_schll_
01-06-07, 22:40
nası bitti anlamadım kaçırdım yaaa ama anladığım kadarıyla rüya çocuk felci falan olacak ya da kurtulacak ama söylediler mi bunu necdetle yasemine yaaaa nası kaçırırım yaaaa

fundapehlivan
01-06-07, 22:41
fundacım dizide tek ilgilendiğim şey siyaset.bir de benimkiler var tabi.onun dışında diğerlerine ne oluyorsa olsun umrumda değil.isterse hepsi ölsün.

Sana tek bir şey diyeceğim sana o zaman canım...

Ohoooo...

Artık diyecek bir şeyim yok o zaman:blink:

badger
Bildiğim kadarıyla o dönemlerde erken zamnda çocuk felcine aşıyla müdahale edildiğinde iyileşme şansı oluyormuş..

zeyneps
Rüya hasta ya şimdi Selma ilgilenebilir ve kan testi gerekebilir o zaman Selma sonuçları aldığında bi bakar bu kızın Necdet ve Yasemin'in kızı olması imkansız kanlar uyuşmuo sonra çakar durumu :img-cool2 amaaaan çocuk orda hasta ben ne düşünüyorum ya Yaso ve Necidet'i çok zor günler bekliyo yazık Ahmet çocuğun hastalığını değil çocuğunu bile bilmiyo ne acı birşey :img-cray: :img-cray:

pinar15
vay vay bnim kurtlarimda burdaymis yav vuslat ablamdan tut yalcina yalcindan tut merale bule ivye ohh ohh massallah ama vallaha bu bolumu hicc sikilmadan izledim yaaccayiptii bu bolum:happy0064 ama defneye yazik oldu ya

defnecim losanin yollari tasli sen gidersin oyle lozaanada umadi ama olsun:img-hyste

denize de yaziik oldu ya acidim yazik sevgilsi gidiyorr:sad53:

fundapehlivan
01-06-07, 22:42

İyi de yaseminin suçu yok ki...
Bu hastalık üşütmeyle filan olmuyormuş öyle söyledi ya doktor...
Salgınmışta... Nasıl koruyacaktı ki???
Babaannesi koruyamamış işte...

myangel22
NasıL yani ya.. Nerden çıktı şmdi bu hastaLık.. :(

Bu böLümde Rüya'yı zaten qöremediik.. Bir de hastaLık.. oLmasın ya hastaLık fLn çıkmasın.. AyrıLmaLarıı uzayacak diye bunu yapmayın bari..

ya evet rüya yoktu ama en azından 16.bölümden itibaren göremediğimiz nejdet',in annesini gördük ben artık umudu kesmiştim ama:icon_whis

şilimsi
Kanka öyle olabilir ama..Durduk yerde koymadılar ya bu hastalığı..
ya necdetle yasonun boşanmasını engellemek için ya da çocuk durumu ortaya çıksın diye!

badger

Buna katılıyorum..Ahmeti tutabilene aşkolsun..Yasemine aşkla bakan gözleri öfke ve kine dönüşür.

esmerseker
yaseminle necdet şu anda ayrilmayacaklar bu belli olmuş oldu. Hatta necdet güzideyi bile sepetleyebilir. rüya ya birşey olmasin çok üzülürüm yaa kiyamam... herhalde tedavisi vardi o zamanlar dimi?
neden aşısını yaptirmamişlar ki?

spdr
01-06-07, 22:43
ya çok kötü oldum ben..
inanın daha önce hiç bi bölümde bu kadar üzülmemiştim..
rüyaya çok üzüldüm:icon_sorr :icon_sorr
-------
çocuk felciyle ilgili ufak bi araştırma da yaptım..
zaten biliyosunuzdur belki ama bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu aşı...
yoksa kalıcı sakatlıklara sebep oluyor...

şimdi rüya ilerde sakat mı olucak:icon_sorr

ciddi ciddi böyle olma ihtimali var yaa:icon_sorr
ooof oof:icon_sorr

Melal
Bence şu uzman doktor Selma hanım veya Ayla çıkacak.
Rüya'nın Ahmet'in kızı olduğunu acaba Selma hanım öğrenebilecek mi?
Ya Ayla gelirse Rüya'nın Ahmet'in kızı olduğunu biliyor.
Ve hastalığın ne kadar ciddi olduğunun da farkında.
Uzun zamandır haftaya ne olacak diye beklememiştim ama bu hafta merak ediyorum bakalım haftaya ne olacak.:)

blue ivy
Rüya hasta ayy bunlar baba-kız ölümcül hastalıklar geçirmek zorundalar mı?
Ya o zamanlar bu hastalıktan eseri kalmadan kurtulabilen olmuş mudur acaba?
Bildiğim kadarıyla beyinde hasar veya vücutta sakatlık kalıyor.
Yasemin insafa gelip kızı ölecek diye Ahmet'e gerçekleri söylemezse bir daha hiç söylemez bence.

ruyaya birseyin olacagini sanmiyorum,sanirim erken teshis olabilir,ruya daha buyuyup 80li yillarin olaylarina karisacak,ama yasemin ahmete ruyanin hastaligini ve onun kizi oldugunu soylemesi buyuk bir ihtimal,ama tabii senaristlerimiz ruyayi iyilestirirken yaseminde kararindan vazgecer

zeyneps
Bravo senaristlere Yaso'dan sonra Ahmette'de bir duygusuzluk başgösterdi .İkiside Robocop gibi dolaşıyolar ortada :icon_whis

Fundacım insan bi ağlar dimi ben diyorum burda kendimi tutamadım o orda bide annesi sadece Necdet'in kolunu sıktı :img-cool2

şilimsi
01-06-07, 22:44
Trajedi...
Belliydi zaten böyle birşey olacağı...
Necdette allahım yaa hem üzideyle birlikte hem boşanmak şstemiyor..
yasemin desen ahmetle aylayı yan yana görünce bozuluyor..
güzideyle necdeti görünce bozuluyor..
ne biçim insan bunlar ya..
Üstüne bir de hastalık geldi..
Ohh!süper oldu yani!:(

fundapehlivan
Uzun zamandır haftaya ne olacak diye beklememiştim ama bu hafta merak ediyorum bakalım haftaya ne olacak.:)

Yok çıkamaz...
Çünkü Selma bir çocuğa bakıyordu ya...
O arkadaşını tavsiye etmişti...
Onun bölümü değil bu...

Melal
Bu hastalık sebebiyle ortaya çıkacak iki ihtimal var bence.
1.Yasemin ve Necdet ayrılmayacak ki bence her ihtimalde ayrılmayacaklarını düşünüyorum.
2.Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenecek.

ayşenurr
01-06-07, 22:45
Rüya'ya çok üzüldüm.canım benim.:sad53: Yasemin'in ne acı kaderi varmış.
sevdiğinden ayrı kaldı,şimdide çocuğu hasta. Yasemin'e Allah sabır versin.
bugünkü bölüm çok acı ve heyecanlıydı.yurta yapılan baskın,öğrencilere dayak
atılması,öğrencinin camdan atılması,tam vahşetti.

bounce221
üfff bak simdi moralim bozuldu bu aile yüzünden..neyse..ilk önce ögrencilere baskin yapilmasi vs cok üzücü..
ülkemizi ne hale getirdiler...türk polis bir kac amerikali icin türk ögrencilere saldiriyor..
cok üzücü bir durum..etkilenmemek mümkün degil böyle sahnelerden...hickimseye o sekilde davranilmamali .ne görüste olursa olsun...

neyseeee onuda gecdim..
sinir oldum resmen su aileye..
bunlar özgürlükcü takiniyorlar..fikir özgürlügü diyorlar...ama insanlarin duygularina saygi duymayip birde tartisma konusu yapiyorlar...
yani insan secemezki aaa bu sagci buna asik olmamaliyim...ki yasar zaten düzgün biri...
isigin ailesi isiga yasar yüzünden zarar gelmesinden korkuyor olabilir ama isiga bugüne kadar yasarla birsey olmadi..peki defne???..o denizle birlikte ayni fikirdeler onlara kimse karsi cikmiyor...ama defnenin yasadiklarina bakin...
demem oki sirf yasar sagci diye solcu degil diye isigin basi derde giricek diye birsey yok..
garibim yasar nasilda üzüldü..anlamistir simdi o ailesinin beraberligiklerine karsi oldugunu o mehmet olacak daynin meymenetsiz hali yüzünden...

isigada aferim!!!iyiki yasari savundu defneye karsi...bu ne bicim bir kiz ya..en iyi arkadasim falan filan diyor ama duygularina saygi duymuyor birde isigin sevdigi insani atmasini beklyior...´´bunlar´´ ezelden beri celiskidelerde neyse.....
Ohhhhh:bella :img-hyste :happy0064 Lozana gider insallaaaaaaaaaahhh

Harunda ankaraya...:img-hyste
ama haruna üzüldüm...isik yüzünden degil..zorla güzellik olmaz..sevmiyor iste..baskin vs yüzünden üzüldüm..

badger
Selma ve Ayla verem konusunda uzmanlar, ancak dediğiniz gibi arkadaşlarından ya da çocuklardan duyabilirler ya da daha iyi bir doktor ve tedavi için nezahatin yrd istemesi olabilir..

şilimsi
Yaso zaten ruhsuz..gece gece kızının hasta olduğpunu öğreniyor!Önemli değildir yarın öğreniriz deyip içecek koymaya gidiyor!
İlgiye alakaya bak!!

esmerseker
01-06-07, 22:46
Buna katılıyorum..Ahmeti tutabilene aşkolsun..Yasemine aşkla bakan gözleri öfke ve kine dönüşür.

ben böyle düşünmüyorum yasemin bilerek yapmadi ki bunu, hatta o hiçbirşey yapmadi eger ruya ya birşey olursa en çok acıyı da o çekecek, sonuçta anası. kendinizi onlarin yerine koyun, birini suçlamak neyi değiştirecek, ahmet kizini daha bilmiyor bile. Onun tek ve çok kizacaği nokta rüyanin onun kızı olduğunu neden bu kadar zaman sakladiği olacak bence. Sonuçta dizinin sonunda bunlar kavuşacaklarsa kızması mümkün olmaz seneryoya göre.

blue ivy
Rüya hasta ya şimdi Selma ilgilenebilir ve kan testi gerekebilir o zaman Selma sonuçları aldığında bi bakar bu kızın Necdet ve Yasemin'in kızı olması imkansız kanlar uyuşmuo sonra çakar durumu :img-cool2 amaaaan çocuk orda hasta ben ne düşünüyorum ya Yaso ve Necidet'i çok zor günler bekliyo yazık Ahmet çocuğun hastalığını değil çocuğunu bile bilmiyo ne acı birşey :img-cray: :img-cray:

bak zeynep senin dedigin olabilir gercekten,ahmetin kani ruyaya gerekli olabilir,boylelikle bir sekilde nasil olacaksa kizi oldugu anlasilabilir tabii yaso soylerse

fundapehlivan
Bu hastalık sebebiyle ortaya çıkacak iki ihtimal var bence.
1.Yasemin ve Necdet ayrılmayacak ki bence her ihtimalde ayrılmayacaklarını düşünüyorum.
2.Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenecek.

Evet bence de...

Ama ilk ihtimal daha kuvvetli görünüyor...

Şimdi necdette güzideden uzaklaşır zaten eminim!

zeyneps
Dilşat teyzeye zahmet edip kısa bi sahne yazmışlar :icon_whis Kadın o kadar çocuğa baktı 15 snlik bi senaryo yazdılar :img-cool2

Ayla vicdan azabıyla Ahmet'e gerçeği açıklayabilir mesela Rüya'nın durumu ağırlaşır Ayla'da hiç ummuyorum ama vicdan azabıyla herşeyi itiraf eder "yetiş o senin kızın ölüyo " diyebilir :img-help: :sad53:

spdr
01-06-07, 22:47

aslında ayla ve selma olabilirdi..
ama onlar da kendilerine gelen hastayı başka bir uzman doktora yönlendirdiler...
ama bahsedilen aynı doktor olabilir....
--------
bu hastalığın tedavisi yokmuş..
çok merak ediyorum nasıl olucak sonunda...
bence bu durum baya uzun sürecek..
çünkü öyle olmasa yaseminle necdet eninde sonunda ayrılırlardı..
o da olmaz bence

olan rüyama oldu:icon_sorr

muko88

Bu dizide herkes kötü hastalığa yakalandı ve atlattı:)
Rıza, verem...
Ahmet, kolera...
Rüya, çocuk felciymiş yavrum...

Atlatır meraklanmayın:):)
Yaseminin daha torunları olacakmış:img-hyste

Melal
Bu akşam ki bölümü gerçekten beğendim.
Ahmet'e bir kez daha acıdım.
Kızı hasta haberi yok zaten bir kızı olduğundan da haberi yok.:icon_sorr
Necdet Rüya'nın hastalığından dolayı kesin perişan olacak.

avrilcansu
01-06-07, 22:48
Evet, bende bilmiyordum.:icon_sorr
O zamanki polisler ne kadar vicdansızlarmış?
İnanılmaz birşey ya? Harun'un bağırdığı sahne geliyor aklıma :img-cray:

Rüya bu hastalıktan kurtulur dimi.
Eğer kurtulamazsa ölecek yada sakat kalacak.:sad53:
Ayy düşünmesi bile içimi daraltıyor.:icon_sorr
Hemen cevap vereyim melal ablacım:)
Bu akşam araştırmacılığım tuttu:)

Tedavi

Enfeksiyon geçirilirken, tedavinin amacı şikayetleri kontrol altında tutabilmektir.

Şiddetli hastalarda özel uygulamalar gerekebilir (solunum desteği gibi).

Şikayetlere ve şikayetlerin şiddetine göre tedavi yöntemi değişir, ancak amaç şikayetleirn giderilmesidir.

Aktivite sadece kas zayıflığı döneminde ve geçici olarak kısıtlanır. Kas ağrıları için ısı uygulanabilir. Kasların güçlendirilmesi amacı ile destek uygulamaları ve tedaviler denenebilir.

Sonuç

Beyin ve omuriliğin tutulmadığı durumlarda hastalıın tamamen düzelme olasılığı %90 ın üzerindedir.

Beyin veya omuriliğin tutulması acil bir durumdur ve felç veya ölümle sonuçlanabilir. Ölümler genelde solunum güçlüğünden meydana gelir.

Felç, ölümden daha sık olarak gözlenir.

Polio sonucunda; akciğer ödemi, şok, felç, aspirasyon pnömonisi (yutmaya bağlı gelişen zatüre ?) hipertansiyon, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları, paralitik ileus (barsak hareketlerinin ortadan kalkması), kalp kası iltihabı (myokardit) gelişebilir.

Melal
01-06-07, 22:49
Bu dizide herkes kötü hastalığa yakalandı ve atlattı:)
Rıza, verem...
Ahmet, kolera...
Rüya, çocuk felciymiş yavrum...

Atlatır meraklanmayın:):)
Yaseminin daha torunları olacakmış:img-hyste

Muko'cum rahatlattın sağolasın.:):)
Güzide ve Necdet bu sebepten ayrılabilirler.
Ben onları çok beğenmiştim halbuki.
Anlaşılan bu dizide kimse mutlu olamayacak.
Valla ben kendimi Işık&Yaşar ve Deniz&Defne aşklarında kötü sonlara,acılara alıştırmaya karar verdim.
Kesin onları izlerken de çok üzüleceğimiz zamanlar olacak.:icon_sorr

şilimsi
bence bu hastalık herşeyin orrata çıkmasına neden olacak..
Necdetle yasonun formalite evliliğinin rüyanın aslında kimin kızı olduğunun..
bu hastalıklar çok şeyi ortaya çıkarıyor..rızanın hastalığıda öyle olmuştu..ahmetle yaso rızayı görmeye gittiklerinde karşılaşıp konuşmuşlardı sonra kaçmalar onlar bunlar..
şimdi birde ahmet öğrenirse ooo tutabilene aşk olsun yani onu!

yalcinersonmez
yaw bu rüyanın felç haberini öğrendikten sonra necdetle yaseminin hali zaten bi saçmalık...işe bak ya kadın kendi öz kızı felç oldu diye bi damla göz yaşı dökmüyo necdetse kendi kızı olmayan biri için gözleri çeşme moduna sokuyo...saçma!!!

blue ivy

iyide melalim uzman cocuk felci icin selma hanim uzman degilki,orada bir hastasinin annesine cocuk doktoru arkadasinin kartini verdi,maalesef selmanin isi degil bu:icon_sorr

şilimsi
01-06-07, 22:50
Ya necdet pişman olacak tabi..
öğrendiklerinde babası olmadığı halde ağladı..
ama yasemind tık yok..tamam şoktan dolayı tepki vermemiş olabilir ama insanın bi gözleri dolar di mi?!

esmerseker
01-06-07, 22:50
Evet, bende bilmiyordum.:icon_sorr
O zamanki polisler ne kadar vicdansızlarmış?
İnanılmaz birşey ya? Harun'un bağırdığı sahne geliyor aklıma :img-cray:

Hemen cevap vereyim melal ablacım:)
Bu akşam araştırmacılığım tuttu:)

Tedavi

Enfeksiyon geçirilirken, tedavinin amacı şikayetleri kontrol altında tutabilmektir.

Şiddetli hastalarda özel uygulamalar gerekebilir (solunum desteği gibi).

Şikayetlere ve şikayetlerin şiddetine göre tedavi yöntemi değişir, ancak amaç şikayetleirn giderilmesidir.

Aktivite sadece kas zayıflığı döneminde ve geçici olarak kısıtlanır. Kas ağrıları için ısı uygulanabilir. Kasların güçlendirilmesi amacı ile destek uygulamaları ve tedaviler denenebilir.

Sonuç

Beyin ve omuriliğin tutulmadığı durumlarda hastalıın tamamen düzelme olasılığı %90 ın üzerindedir.

Beyin veya omuriliğin tutulması acil bir durumdur ve felç veya ölümle sonuçlanabilir. Ölümler genelde solunum güçlüğünden meydana gelir.

Felç, ölümden daha sık olarak gözlenir.

Polio sonucunda; akciğer ödemi, şok, felç, aspirasyon pnömonisi (yutmaya bağlı gelişen zatüre ?) hipertansiyon, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları, paralitik ileus (barsak hareketlerinin ortadan kalkması), kalp kası iltihabı (myokardit) gelişebilir.

Peki 1970 lerde dünya da ve türkiye genelinde bu hastaliğin tedavisi nasildi? Bunlar bugünkü teknolojiylemi elde edilmiş bilgiler?
rüya sakat mi kalacak yani :(:(:(:(:sad53:

Melal
01-06-07, 22:51
iyide melalim uzman cocuk felci icin selma hanim uzman degilki,orada bir hastasinin annesine cocuk doktoru arkadasinin kartini verdi,maalesef selmanin isi degil bu:icon_sorr

Evet canım öyleymiş ben kendimi olaya fazla kaptırdım kanımca.:)
Haftaya Yasemin,Necdet ve Ahmet sahnelerini bol bol izleyebiliriz gibime geliyor.
Bu hastalık Ahmet'in Rüya'yı öğrenmesi için yazılmışsa ve sonunda Rüya iyileşecekse süperr.:happy0064

muko88
01-06-07, 22:51
Rüya'nın tedavisi uzun sürer ve biraz da kötüleşirse sezon finalini şu şekilde yapabilirler:
Yasemin bu durumda kendini suçlu hissetmeye mi başlar artık ne yapar...
Çocuğun öz babasının öz kızını bilmenin hakkı olduğunu düşünür.
Rüya çok hasta çünkü:)Ahmet'e Rüya'yı söyler ve sezon finali:img-pilot
Böyle olursa yeni sezonda diziyi izlemeye devam edebilirim:img-hyste

badger
01-06-07, 22:52
Yaso zaten ruhsuz..gece gece kızının hasta olduğpunu öğreniyor!Önemli değildir yarın öğreniriz deyip içecek koymaya gidiyor!
İlgiye alakaya bak!!

Arkadaşlar yapmayın, normal bir tepki Yaseminin verdiği, çocuk milleti hastalanabilir...İnsanın çoğu zaman en kötü aklına gelmez, anne baba olarak ilk başlarda böyle bir şeyi duymayı reddedriz..

Hatırlıyorum da oğlumun kasık fıtığı teşhisini doktor koyup ta söyleyinceye kadar kusmalarının sebebebini yemek yememek için kendini kusturttuğunu sanmıştım, sonra kasık fıtığının en önemli belirtilerindenmiş..Sonra karnında fırlamış bağırsağı görünce delirmiştik ve doktor çok basit bir ameliyat demesine rağmen, eşimle tüm kanımız çekilmişti..O an bize yetmişti..20 dak ameliyat ömrümüzden 20 yıl götürmüştü..

Yaseminin en son sahnedeki acısı çok iyi yansıtıldı, donup kalması, parmağını sandalyenin kenarına bastırarak sürmesi çok iyiydi..Çok kötü oldum.

şilimsi
01-06-07, 22:53
Yaseminin nasıl söyleyeceği falan hiç umrumda değil!öğrendiğinde ahmetin vereceği tepkiyi merak ediyorum ben!
hala yasemini öyle deli divane sever mi acaba!?

spdr
sonunda rüyanın iyileşeceğini hiç sanmıyorum..
bi de ahmete ihtiyaç duymayacaklar bence..
asıl necdetle yasemini bir arada tutmak için mazeret oldu bu durum:icon_sorr

avrilcansu
Çok Bulaşıcı , polio virüsü ile bulaşan bir hastalıktır.Kuluçka süresi 10-15 gündür.1-5 yaşlarında sık görülür.Mikrobun temel kaynağı hasta insanların dışkısı ve boğaz salgılarıdır.

Dışkıyla kirlenmiş su ve besinlerin yenip içilmesi veya kalabalık yerlerde havaya yayılan mikropların solunması ile bulaşmaktadır.

Hastalık genellikle belirtisiz ve sinsi gidişlidir.Hafif ateş, başağrısı, baş dönmesi, bulantı-kusma gibi nezlede görülebilecek belirtiler ortaya çıkar.Kimi hastalarda hastalık bu belirtilerle sınırlı kalırken kimilerindede kalıcı felçler ortaya çıkar.Çocuk ayağa kalkmakta veya yürümekte eskisine oranla daha fazla güçlük çekmeya başlar.Felç olan bölgede (genellikle bacaklar) kaslar sert ve kasılmış değil, yumuşaktır ve duyus kaybı yoktur.Bazı vakalarda solunum kasları ve diafragmada felce uğrayıp solunum güçlüklerines, neden olabilmektedir.Ölüm oranı % 2-20 arasındadır.Beyindeki solunum merkezininde etkilenmesiyle bu oranlar % 40 lara kadar çıkabilmektedir.

Hastalığın tedavisi yoktur.Ömür boyu kalıcı sakatlıklara neden olabilmektedir.

Korunma:Aşılanma ile olur.Tüm dünyada çiçek hastalığında olduğu gibi kökünün kazınabilmesi için yoğun aşılama çalışmaları yapılmış ve birçok ülkede başarılı sonuçlar alınmıştır.

Ağızdan verilen ve toplumsal bağışıklamanın sağlanmasında önemli rol oynayan aşının yanında kişisel bağışıklamanın sağlanabilmesi için oldukça güvenilir ve etkin olan , enjeksiyon şeklinde uygulanan şekli mevcuttur.

En etkili aşılama şeklinin 2,3,4. veya 2,4,6. aylarda enjeksiyon tarzında yapılan ölü aşı ile 18. ayda ağızdan verilecek hatırlatma dozu olduğu kabul edilmektedir.

Bu ne ya?:icon_sorr :img-cray: Rüya ölecek mi şimdi?:img-cray:
Offfff!!! Gidip ben resmen boğacağım şu senaristleri:icon_sorr
Ya Rüya hastalanırsa, Ahmet perişan olur, zaten kızı ölmeden öğrenir. Sonra Yasemin yine Ahmet-Necdey arasında kalır:icon_whis
Bu hikaye bana tanıdık geliyor ama:icon_whis

Melal
O polislerde emir kulu benze kızmamak lazım.
Ayy bu akşam ki bölüm beni şişirdi valla.:)
Bu hastalık o yıllarda ortaya çıktığına göre aşısı ve kesin tedavisi bulunmuş mudur acaba?
Halen çocukken bu hastalığı geçirmiş ve sakat kalmış bir dolu insan var.
Cansu'cum bunu da araştır bakayım bir o zamanlar tedavi olayı ne alemdeymiş.:)

zeyneps
01-06-07, 22:54
Bence hastalık her şeyi ortaya çıkaracak önce Necdet ve Yaso ayrılamayacaklar ama bu üçlü grubun içerisinden biri Rüya ağırlaşırsa dayanamayıp Ahmet'e söyleyecek

Harun'da Ankara'ya geliyomuş gelsin biz de kalır :icon_whis Deniz olmayabilir ama ben varım :img-cool2 Harun'cum gel sen zayıflamışsın zaten ne seversin ben seni ellerimle beslerim aşkolsun :img-blush

sude-elvin
cok begendigim bölümlerden biriydi yine. gencler böyle bölümlerde cok iyi performans gösteriyor, deniz, defne ve harunu cok begendim bu bölümde.
defnenin ergec lozana gidicegini tahmin ediyordum.
rüyaya cok üzüldüm, umarim bisey olmaz.
nejdetin iliskisinin nereye kadar sürücegini ve nasil bi sezon finali yapicaklarini cok merak ediyorum.

şeboist
mukom gerçekten çok beğendim o sahneyi.bölümün en güzel sahnesiydi diyebilirim sana.o adamları benim de atasım geldi.:img-hyste çok sinirlerdi ama ne yapayım?:img-polic
dilşat hanımdan bahsetmişsiniz.onu görmeyeli çok olmuştu.sonunda yüzünü görebildik.ama hasan amcam hala ortalıkta yok.onu çok özledim.:icon_sorr yine dizide görünsün.o muhteşem sesiyle gürlesin.:img-blush
sivimin meemede seninki pijamasıyla ortalıktaydı demesine çok güldüm.:img-hyste

vega58
arkadaşlar bölüm daha bitmedi ama bölümün enlerini seçelim ne dersiniz..
mesela en beğendiğiniz sahne ya da sahneler..
en saçma ya da gereksiz ya da gıcık olduğunuz sahne ya da sahneler..
performansını en beğendiğiniz oyuncu..
bu bölüm itibariyle sinir olduğunuz karakter ve nedenleri?
bölüm bitince yazmaya başlarız..ayrıca en beğendiğiniz müziği de yazabilirsiniz...

kendi mesajımı alıntılayarak başlıyorum..ilk önce ilk yarı sıkıcı ikinci yarı çok hızlıydı başım döndü..karayip korsanları misali ilk yarı uyutup ikinci yarı bizi aksiyona boğdular..bu hareketli sahneler bölümün içine dengeli bir şekilde dağılsa çok iyi olur aslında..ama neyse buna da şükür..
enlerimi yazmaya başlayayım..
bu bölüm en beğendiğim sahneler yurt baskını ve 6.filonun denize atlıdığı sahnelerdi..harunun vedat diye bağırışı içimi parçaladı..çok beğendim o sahneyi..
ayrıca yaseminin ahmetin yarasını pansumanladığı sahne de çok iyiydi...
en saçma bulduğum sahne rüyanın hastalanması..tam türk filmi ya..our mu böyle bir şey..tam da ayrılacakları zaman..artık imkanı yok ayrılamazlar..
ayrıca necdetin ben ayrılmaya hazır değilim dediği sahne çok komikti..yani hem yasemini istiyorsun hem de güzideyi el altında tutuyorsun..bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..ayrıca aylanın yüzsüzlüğü beni deli edecek..adam her haliyle sana alışamadığını belli ediyor sen hadi nikah işlemlerine başlayalım diyorsun..bu kadar dengesizlik olur..
performansını en beğendiğim oyuncu harunu oynayan kişi..adını bilmiyorum..çok güzel oynadı bu bölüm..hele vedat diy bağırışı..içim parçalandı..
en sinir olduğum karakter yukarda da saydığım üzere ayla..kendini zorla adama yamamya çalışıyor..ayrıca necdete de ayrılmamak için bahaneler üretmesinden dolayı gıcık kaptım..
şaşıracaksınız ama yasemine gıcık olmadım bu bölüm..zaten etkisiz eleman..
en sevdiğim müzik bu bölüm gündoğdu marşıydı hele o sahnelerle bütünleşince çok güzel olmuş...

_nesli_
01-06-07, 22:55
fena bölüm değildi siyasi olaylara ağırlık vermişler son sahnede yaseminden çok necdet üzüldü nasıl anneyse bu kadın güzide de heralde kızı hasta olduğu halde necdete 'bu gece gelcen mi?'demez heralde ne sinir kadın yaw rüyayı hiç göstermediler bari hasta halini görseydik :( ayla da evlilik işlemlerini hızladırdı koca meraklısı nolcak :hıh bide yasemin zati bana çirkin geliyodu ahmeti üflerken üstten üstten bakınca daha bi çirkin oldu suratı çok şişman geldi bana........

muko88
01-06-07, 22:56
mukom gerçekten çok beğendim o sahneyi.bölümün en güzel sahnesiydi diyebilirim sana.o adamları benim de atasım geldi.:img-hyste çok sinirlerdi ama ne yapayım?:img-polic
dilşat hanımdan bahsetmişsiniz.onu görmeyeli çok olmuştu.sonunda yüzünü görebildik.ama hasan amcam hala ortalıkta yok.onu çok özledim.:icon_sorr yine dizide görünsün.o muhteşem sesiyle gürlesin.:img-blush

Aaa bak görmediğim sahneleri sayenizde öğreniyorum:)
Dmeek Dilşat teyzem 12 bölümlük aradan sonra çıktı ortaya...
Ya rabbi şükür:img-hyste

Evet Deniz'i pijamayla gördüm ama; dedim herhalde keten pantolon ve gömlek üzerindeki...Pijama değil diyip durdum kendime:img-hyste

serenalti
bence bu hastalık olayı sadece necdet ve yasonun ayrılmaması için yazıldı..ben öle düşünüyorum..o ruhsuz yaso yine sölemez rüyayı ahmete..bence bu böle gidecek..ayla ile ahmet evlencek..yaso ile necdet ayrılmıcek..yani genel özetteki gbi olacak..beni ilgilendiren o özetin son cümlesinden sonra olacak olan olaylar..

Melal
Cansu ağlama bebişim.
Kahpe felek ördü ağlarını yine baba-kız mahşerde buluşacak anlaşılan.:sad53:
Bu hastalık o zamanlar yeni çıkmışsa kesin bir tedavisi yoktur o zaman.
Biz kendimizi kötü sona yada Rüya'nın sakat kalmasına alıştıralım.
Ayy bu dizi yeşilçam filmlerinde ki dramları da geçecek.:sad53:

şilimsi
01-06-07, 22:57
O-ha!hastalığın tedavisi yok mu?Ehh doğal olarak kalıcı hasarlara yol açacak?!
Yok yok bence bu hastalık yüzünden ahmet rüyayı öğrenecek başka türlü ahmet öğrenemeyeceği için böyle bit yol buldular..bir taşla iki kuş
hem yaso&necdet ayrılmıyor hem ahmet rüyayı öğreniyor..
AMAÇ:herşei daha da karıştırıp bizim ayarımızı bozmak:)

zeyneps
01-06-07, 22:58

Bebişim Hasan amca disi dizi dolaşıyo :img-hyste o dizilerde gezeceğine glesin bi iki pastanede sert yapsın ,torunuyla oynasın hiç göremez olduk özletti kendini :icon_whis

Rıza'da imza attığı yazıyı iyi okumamış heralde artık aklı nerdeyse :icon_whis :img-cool2

Melal
01-06-07, 22:59
daha ne kadar üzülsünki?...
herkez hemen agliyamazki..yasemin o an sok falan geciriyordur...

Bak bende kolay ağlayamam hatta çok zor ağlarım ama Yasemin gibi de değilimdir.
Sezon finali kesin ya Defne&Deniz'le ilgili bir olayla yada Ahmet'in kızını öğrenmesiyle bitecek gibime geliyor.

eski dost
Eşimin dayısı uçak kazasında öldüğünde anneannesi hiç ağlamamıştı.Ama belli bir süreden sonra bu sefer ölünceye kadar gözünün yaşı hiç dinmedi.Bence kötü olaylarda ağlayan rahatlar.Ama ağlayamayan ben ona içten ağlayan derim sonradan daha kötü olur.Yasemin de aynen öyle olacak.

avrilcansu
Tesekkür ederim Cansucum bilgiyi ekledigin icin! Vedat Demircioglunun ölümünü biliyordum ama acikcasi emin degildim:img-blush Polis tarafindan kacirilmisti evet hatta dogru dürüs bir cenaze töreni bile yapilmamisti. Bu arada Vedat Demircioglu icin yapilan Mars insanin tüylerini ürpertiyor. Ellerine saglik, ekledigin icin cok tesekkürler:img-wink:
Vedat´in ölümünden sonra Deniz Gezmis devreye giriyor..Ve sonunu siz biliyorsunuz..
Bunu tekrar söylüyorum Ne yazik ki biz kendi ´findanlarimizi´ kendimiz öldürdük ve kendi topraklarimiza gömdük.. Yazik..
Gamzeciğim; canım benim, sana sonuna kadar katılıyorum.
Bir siyaset tartışmasına girmek istemiyorum, ama üzülerek söylüyorum, evet biz kendi geleceğimizi kendi ellerimizle öldürdük:icon_sorr
Benim Menderes'in ölümünden sonra en etkilendiğim bölümdü. Hatta bu bölüm daha çok ağladım sanırım :img-cray:

O polislerde emir kulu benze kızmamak lazım.
Ayy bu akşam ki bölüm beni şişirdi valla.:)
Bu hastalık o yıllarda ortaya çıktığına göre aşısı ve kesin tedavisi bulunmuş mudur acaba?
Halen çocukken bu hastalığı geçirmiş ve sakat kalmış bir dolu insan var.
Cansu'cum bunu da araştır bakayım bir o zamanlar tedavi olayı ne alemdeymiş.:)

Hemen araştırıyorum ablacım:img-wink: :)

şilimsi
01-06-07, 23:00
Nezoş beni öldürdü yalnız..Mehmet kadına ışıkla konuş yumuşak davran iyi olsun aranız diyor..
Kadın duymamış gibi IŞIK HİÇ BİR YERE GİTMİYORSUN diyerek rızanın arkasından çarptığı gibi kapıyı çarpıyor..
rızadanda bu kadındanda ana&baba olmaz bence!:hıh

ada_ela
bence bu hastalık olayı sadece necdet ve yasonun ayrılmaması için yazıldı..ben öle düşünüyorum..o ruhsuz yaso yine sölemez rüyayı ahmete..bence bu böle gidecek..ayla ile ahmet evlencek..yaso ile necdet ayrılmıcek..yani genel özetteki gbi olacak..beni ilgilendiren o özetin son cümlesinden sonra olacak olan olaylar..
katiliyorum sana kesinlikler yaseminle necdet ayilmasin die bole bi hastalik yazildii aman ayilmasinlar zaten bu saatten sonra yazik cocuga gelms bilmem kac yasina baba kim onu bocalamsn ruhende gider walla

bide defne deniz aski onlarn yasadklari daha heycanlii

spdr
off çok geç ya çok yorgunum şuan ama bekşlicem en merak ettiğim bölümdü
bu bölüm neler oldu kısaca anlatcak olan varmı?

canım ahmetle yasemin denizle defnenin de katıldığı gösterilerden birinin ortasında kaldı...
bölüm resimlerindeki sahneler ordan:img-yes:
ayla ahmete kırıldı-birden geldiğine ahmet bozuldu diye..
ahmet de gönlünü almak için nikah tarihi aldı...
yasemin boşanalım dedi işte..
yurt basıldı..
sabah gösteri yapmaya giden grupta defne de vardı.
onu içeri aldılar..
yaşarla memet konuştu biraz-memet yaşarı nezahatla rızaya anlattı..
olumsuz düşünüyolar onun hakkında.
aklıma gelenler bunlar:img-wink:
ha tabi bi de rüya çocuk felci oldu:icon_sorr :icon_sorr

şeboist
gerçekten çok özledim hasan amcamı.:img-in_lo gürlemesinden tırsıyordum ama o sesine hasret kaldım.yeter ki görünsün ben hep bağırmasına razıyım.diziye renk katıyordu.:img-blush
deniz süperdi pijamasıyla.:img-hyste onu da çok taktir ettim.:img-yes:
domates nasıl üfledi görmedim.nedense o sahnede uyuyordum.:icon_whis

meltem_keremcem
Meltemcim, anlatmasınlar, izlerken bilerek izlememiş olursun.
Şu blogspot lu olan site var ya; HS nin...
Yarın oraya eklenir, ben oradan izliyorum.
Yarın izlersin, sabret.

cnm tamam hepsiini anlatmayın ama en merak ettiğim sahne ya yasemin ahmetin yarsını temizliyoya
orda neler oldu yakınlaştılarmı çokmu yakınlaştılar? az mi? yakınlaşmamışlarsa niye amaçları ne?:)

yok cnm yarını bekleyemem aslında 5:30 da yarın:) ben beklicem takılırım 5 e kadar pcde uykum gelmez otobüste uyudum zaten biraz:)

zeyneps
01-06-07, 23:01
Yaso'ya kızdım ama ben hemen kolay ağlayan biriyimdir :sad53: Yaso doktor odaya girene kadar gözleri dolu doluydu sonra elini sürüp durdu koltuğa sonra da Necdet'in kolunu bir sıktı morarmıştır heralde :icon_whis Bence de Yaso şok geçiriyo beklemyodu basit bir şey sanmıştı

şilimsi
01-06-07, 23:01
Yok Melal ablam yok..Rüya ya yolcu ya da gazi..hazırlayalım kendimizi bence:icon_sorr..
Kader mi bu yaa?!Ok yaydan çıktı bir kere ama..Zincir gibi birşeyi saçmalatsınlar gerisi de işte böyle geliyor!

Melal
01-06-07, 23:02
Rüya'nın hastalığı ortaya çıkınca kimse Işık'ı düşünmeyecek.

Memleket ve Gül şarkısı eşliğinde yorum yapmak pek güzel oluyormuş canımm.:)
Hüseyin abi'ye teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Bu hafta müzikler görüntülerle şahane bir uyum içerisindeydi her hafta olduğu gibi.

serenalti
01-06-07, 23:03
tam defneye kızıyodum ışığı yaşardan ayırmaya çalışıyo ya..ne hakkı var falan diyodm bi baktm defnenin lozana gitme konusu tekrar açıldı..gider inş..bi denize üzülürüm o zaman..bu dizide herkes en haklının kendisi olduğunu zannediyo galiba..baksanıza herkes ışıkla yaşarı ayırmaya çalışıyo..yıllar önce ahmetle yasoyu (güya) iyilikleri için ayırdıkları gibi..

NiliWerda
01-06-07, 23:03
ya bu aksamki bolum cok hosuma gitti...
Deniz karayel sahneleri coktu belki o yuzden..:))
ama Ahmet sahneleride biraz azaldi bu gece neyse:icon_whis
denizle harunun dertlestigi sahne cok sekerdi ya...
harunun ankaraya doncem deyisinin uzerine deniiznde bende olsam tibete giderdim demesi hostu...
ankara deniz yok ya diye tutturdu Denizde ya Harun gitmesin ama Ankaraya:icon_sorr
buarada Harunun -Vedati camdan attilar- dedigi an tuylerim diken diken oldu ya:sad53:
sonra Deniz o panikle pijamalarla cikmasinada guldum:))
defne polis arabasina bindigi zaman denizin arkadan kosmasi falan superdi ya...
off..offf bide denizin ahmetle konustugu sahne harikaydi:img-in_lo
benim bittigim andi orasi:img-hyste o sahneden kesnlikle imza istiyorum bak karismam ha:))

Melal
01-06-07, 23:04
Yok Melal ablam yok..Rüya ya yolcu ya da gazi..hazırlayalım kendimizi bence:icon_sorr..
Kader mi bu yaa?!Ok yaydan çıktı bir kere ama..Zincir gibi birşeyi saçmalatsınlar gerisi de işte böyle geliyor!

Valla uykum geldi artık aklım çalışmıyor.
Bundan sonra dizinin gidişatı nasıl olur hiçbir fikrim yok.
Ama şuna eminim bizi bundan sonra daha fazla dram ve gözyaşı bekliyor.
Deniz,Harun falan kesin hapise girecek.
Hatta Yaşar'a da birşey olabilir.:icon_sorr

bounce221
tam defneye kızıyodum ışığı yaşardan ayırmaya çalışıyo ya..ne hakkı var falan diyodm bi baktm defnenin lozana gitme konusu tekrar açıldı..gider inş..bi denize üzülürüm o zaman..bu dizide herkes en haklının kendisi olduğunu zannediyo galiba..baksanıza herkes ışıkla yaşarı ayırmaya çalışıyo..yıllar önce ahmetle yasoyu (güya) iyilikleri için ayırdıkları gibi..

aynen...
cok sükür benim gibi düsünen biri cikti :D:D:D:D

AMA ISIK defneye cevabini iyi verdi...
takinti diyenler belki anlamistir...
ne kadar ciddi olduklarini...

yasar ne güzel dedi : O BENIMDE KIYMETLIM...

zeyneps
gerçekten çok özledim hasan amcamı.:img-in_lo gürlemesinden tırsıyordum ama o sesine hasret kaldım.yeter ki görünsün ben hep bağırmasına razıyım.diziye renk katıyordu.:img-blush

Pijamalılar kervanına o da katıldı :img-hyste Bende istiyorum Deniz,Ahmet ,Gaffur(yaz versiyonu:img-hyste ) bir de Işık'ın pijamasından onun ki çok şıktı :img-in_lo

Nasıl mı üfledi telefon sapıkları gibiydi aynı üfffff:icon_whis

Melal
01-06-07, 23:05
Bende o senaristlerin ayarını bozacağım bir gün ama:)
Yok, işler iyice karıştı, içniden çıkılmıyor.
Naısl final yapacka bunlar ya?:img-help: :icon_whis

Final nasıl olur bilemem ama sezon finali kesin bu konuyla olacak.
Sezon finaline az kaldı 2 veya 3 hafta sonra dizi tatile girecek.

şilimsi
01-06-07, 23:05
Ay evet defnein lozan konusu yine açıldı!
İyide tüm bu olaylardan uzak tutunca kız yrduna dönünce çirkin ördek yavrusu gibi kalacak!
Herşeyden habersiz..Bilgisiz!Gerçi defne ne yapar eder ordanda bir yolunu bulur olanları öğrenmek için ama!
Bence yaptıkları defneye iyilik falan değil!
akluı burda kaldığı sürece taa oralara gidip eğitim görmes,inin ne faydası var..
ayrıca ailesi eğitiminide düşünmüor..Sadece olaylara karışıp yaralanmasın diye!:hıh

özge_letyy
01-06-07, 23:06

ben de o sahnede duvarların rengini seyrediyordum:icon_whis
sivimin meemede seninki pijamalarıyla ortalıktaydı demesine ben de çok güldüm:)
ah ahmet zorlamasa deniz kalacaktı gece karakolun önünde:sad53:
ahmetle denizin konuşmaları çok hoşuma gitti
zaten ahmetin tek hoşuma giden sahnesi oydu bu bölüm
defne lozana gitmesin de başka şey istemiyorum bir zevkle izlediğin onlarla necdet&güzide vardı bu gidişle onlar da ayrılır dizi hiç çekilmez:img-cool2

NiliWerda
01-06-07, 23:06
oooo bu gece kalabaligiz bayaga ki bi cok tanidigim yok forumda...
gecen hafta kimse yoktu buralarda pek buhafta cogaldik sukur...

lalenin bu geceki bolumde saclai daha iyi olmus bilmem farkindamisiniz??
obur turlu neydi ya oyle sanki 40 yasinda kadin simdi daha iyi oldu genc kiza benzedi...

LİN
01-06-07, 23:07
Ben bu bölümden çok etkilendim.Öncelikle yurt sahnesi,öğrencilerin yataklarından yaka paça kaldırılışı,hırpalanmaları,tek kalmış terlikleri,Vedat'ın camdan atılışı...Ve tüm bu olayların gerçek olmasının yüreğimizde yarattığı tahribat...Ağlamaktan gözlerim kızardı.Harun'u canlandıran oyuncunun performansını ayakta alkışlamak lazım.Çok güzel oynadı.
Belçim Erdoğanda oyunculuğunu hayli geliştirdi.Gözaltından çıktığı sabah,Harunla elele tutuşması içimi parçaladı.
Hala kendime gelemedim :sad53:

Melal
Valla burada kimsenin Selma hanıma ve Şevket bey'e kızmaya hakkı yok.
O dönemleri hiç birimiz yaşamadık hele ki o dönemlerde anne,baba olmak zormuş.
Ya evladın hapiste,ya mezarda kolay değil çocuğun akşam eve sağ,salim gelecek mi bilmiyorsun.
Bence Defne'nin Lozan'a gitmesi kararı mantıksız bir karar değil.
Ama gitmeyecektir diye düşünüyorum kesin birşeyler olacak ve gitmeyecek.
Giderse mutlaka zaman atlaması yapacaklardır.

avrilcansu
Tarihçe

MÖ : 1580-1350 Mısır’daki bir taş tablette bir bacağında gevşek bir felç olan bir rahip görülmektedir; bu da hastalığın bilinen en eski ipucudur.

1840 : Jacob von Heine hastalığın klinik tarifini yazarak buna "enfantil paralizi" adını vermiştir.

1894 : İlk polio salgını Amerika Birleşik Devletleri’nin Vermont eyaletinde belgelenmiş ve 119 çocuğu etkilemiştir.

1905 : İsveç’teki bir polio salgınında yüzlerce çocuk ölmüş ve binlercesi felçli kalmıştır. Dr. Ivar Wickman polionun bulaşıcı olduğunu ileri sürmüştür.

1909 : Karl Landsteiner, Erwin Popper ve Constantin Levaditi polionun bir virüs tarafından oluşturulduğunu ve ilk enfeksiyonun bağışıklık sağladığını göstermişlerdir. Bu nedenle aşısı mümkündür.

1916 : Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğusunda ortaya çıkan salgın 9,000’den fazla polio olgusuna yol açmıştır.

1948 : 7 Nisan, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kurulması.

1954 : Çocuk felcine karşı ilk aşı olan inaktiv çocuk felci aşısı (IPV) Dr. Jonas Salk tarafından geliştirildi ve Amerika’da çocuk felcine karşı kullanıldığı yerlerde çok başarılı oldu.

1955 : Dr.Salk’ın çocuk felci aşısının Amerika’da kullanımı onaylanır.

1957 : Dr. Albert Sabin, Dr.Salk’ın inaktiv çocuk felci aşısından (IPV) daha ucuz ve daha kolay uygulanabilen ağızdan verilen çocuk felci (OPV) aşısını tanıtır.

1960’lı yıllar : Küba ve Doğu Avrupa’daki aşı kampanyaları ağızdan verilen çocuk felci aşısı (OPV) kullanılarak geniş coğrafi bölgelerde çocuk felci virüsünün yok edilebileceğini kanıtlamıştır. Birçok ulusal bağışıklama programlarında OPV kullanımı tercih edilmeye başlanmıştır. Bu yıllarda ülkemizde 2.000 civarında BİLDİRMİ yapılan olay vardır.

1963 : Ülkemizde ilk kez aşılama başlamıştır. Bu aşılama organize değildir. Ne acı ki 1963-1970 arasında, organize olmayan bu aşılama yüzünden pek çok insan, engelli olmuştur.

1980 : Dünya Sağlık Asamblesi, bugüne kadar dünyada ilk olarak yok edilen, kızamığın dünyada artık olmadığını resmen onaylar. Her yıl tahmini olarak 500.000 çocuk felç olmaktadır.

zeyneps
01-06-07, 23:08
Valla ne yalan söyleyim Defne'nin Lozan'a gitmesine pek üzülmedim mümkünse Deniz'i de göndersinler bye ay yok ya o kalsın komik çocuk o da olmasa kime gülücem herkes de bir acı gözyaşı :icon_whis

bounce221
01-06-07, 23:08
defne lozana giderse akli türkiyede kalir ama en azindan olaylara karismaz ..
basina kötü seyler gelmez...türk olarak türk polisi tarafindan tartaklandi...daha ne olabilirki..ilerdede olaylara karisicagi malum..en iyisi lozanin yolunu tutmasi...

ve tabiki isleri karistirmaz lozanda olursa...

denizde ask acisi ceker anlar..askin sagci solcu müslüman atesit gerici ilerici diye birsey tanimadigini...

NiliWerda
01-06-07, 23:09
su ruyaninda cocuk felci olacagini tahmin etmistim...
ya bu cocugun bu hastaliga yakalanmasinda bir hayir olacak kesin:img-yes:
ahmet ruyanin kizi oldugunu ogrenebilir...
yani yasemin vicdan azabi falan duyar ahmete soyler kizi oldugunu..
cunku ruyanin durumu ciddilesebilir...

Melal
01-06-07, 23:09
Cansu'cum araştırma için teşekkürler canım.
Benim bundan anladığım Rüya'nın aşılanmadığı ve hastalandığı.
Demek ki aşı çok önceleri bulunmuş ama hastalığa yakalanıldıktan sonra bir tedavisi bulunmamış.

şilimsi
01-06-07, 23:10
Dizi saçmaladıkça saçmalıyor!İzlenecek hiçbir güzelliği kalmadı..
Küçücük bir kızın öz babasına bir kere olsun "babacım" dediğini bile göremiyorsak..gerçek aşk izleyemiyorsak..siyaseti yeteri kadar göremiyorsak[önceki bölümler için bu..son bölümlerden gayet memnunuz kanımca..süper çünkü..hele bu bölüm!:)]..bu diziyi izlememizin ne anlamı var ki?!
Hangi insanın hayatı bu kadar sorunlu darmadağın karışık olur ya!
Hayır sonunda ahmetide yalancı yaptılar yaa brawa yani!
Adam evlenmek istemediği halde aylaya eminim diyor..gün almak için bavuuyorlar falan!Neden bu dizideki insanlar bir kez olsun etraftakilerin değilde kendi görecekleri zararları hesaba katmazlar?Neden milletin bir gülümsemesi için kendilerini bin derdin içine atarlar?!
Bunların cevabını bilen var mı?!

NiliWerda
01-06-07, 23:11
Demek ki aşı çok önceleri bulunmuş ama hastalığa yakalanıldıktan sonra bir tedavisi bulunmamış.

bisi sorcam bu cocuk felcinin bi tedavisi oluyormu?
biliyorum o zamanlar cocuk olumeri olmus ama hani bi tedavisi yokmuydu??
ruya olmez umarim yani oleceksede ahmetin babasi oldugunu ogrensin oyle olcekse olsun:icon_sorr :sad53:

zeyneps
01-06-07, 23:11
Şimdi ikinci korktuğum başıma gelmesinde :sad53: Yaşar'a da bir şey olmasın :sad53: :sad53:

Bu Zuhalmiydi neydi bi hoca var ya bayılıyorum tak diye giriveriyo bir gün basacak bu Ahmet'le Yaso'yu ama ne zaman:icon_whis

Melal
01-06-07, 23:12
Ya Ahmet Ayla'yla evlendikten sonra Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrenme ihtimali yüksek gibime geliyor.
Uzun zamandır bu dizide ağlamadım sezon finalinde hüngür hüngür ağlamak istiyorum.:)
Valla ciddiyim ya bu akşam zaten içim burkuldu.

vega58

bence kesinlikle onun için değil..necdetle yasemin ayrılmasın diye tasarlanmış bu olay..rüyanın hastalığı atlatması uzun sürer..çocuk hastalandığı için ayrılamazlar...iyileşse bile çocuk da psikolojik bir rahatsızlık olabilir..annesi ile babasının ayrılması onu daha kötü etkiler..bu nedenle ayrılamazlar..
ben yaseminin bu iyiliği yapacağını sanmıyorum..baksana aklına bile gelmiyor çocuğun babasının ahmet olduğu..

özge_letyy
oooo bu gece kalabaligiz bayaga ki bi cok tanidigim yok forumda...
gecen hafta kimse yoktu buralarda pek buhafta cogaldik sukur...

lalenin bu geceki bolumde saclai daha iyi olmus bilmem farkindamisiniz??
obur turlu neydi ya oyle sanki 40 yasinda kadin simdi daha iyi oldu genc kiza benzedi...

lalenin saçına ben de dikkat ettim
iyi olmuştu gerçekten
umarım hep böyle yaparlar eski halini beğenmiyordum ben de

Angela_
ya bu kızın hastalanmasıyla çözülsün artık ahmet yasemin ilişkisi yeterrrrr yani.bu bölüm güzeldi özellikle siyasi olaylara yer verilmesi iyiydi.denizle defne ye çok üzüldüm.defneyi göndermesinler lozan a...

avrilcansu
Sadece sen degil canim bu dedigime cok kisi üzülerek katiliyor, acikcasi seninde benim gibi düsünmen beni cok sevindirdi.:img-wink:

Evet konuyu biraz saplattircam ama fark ettiniz mi bilmiyorum ama Deniz Gezmis karetkterini oynayan "yaratik" bu bölümde cok yakisikliydi.:img-in_lo
Evet, yani biraz daha akrizmatikti en azından:img-blush
neydi o en önceden:)
Böyle kahraman gibiydi:):img-blush
Will/Jack kadar olmasada baya kahraman gözüktü gözüme:img-hyste

gerçekten çok özledim hasan amcamı.: gürlemesinden tırsıyordum ama o sesine hasret kaldım.yeter ki görünsün ben hep bağırmasına razıyım.diziye renk katıyordu.:img-blush
deniz süperdi pijamasıyla.: onu da çok taktir ettim:
domates nasıl üfledi görmedim.nedense o sahnede uyuyordum.:
Ay ya nedir bu, bir pijama modası aldı gidiyor:img-hyste
İlk önce Ahmet, Sonra Deniz, sonra Harun:img-hyste

Yasemin ne biçim üflüyodu öyle ya
Hakkaten, telefon sapıkları gibi:img-hyste

spdr
01-06-07, 23:13
ruya olmez umarim yani oleceksede ahmetin babasi oldugunu ogrensin oyle olcekse olsun:icon_sorr :sad53:

canım daha önce de yazdım..
cansu da yazmış..
ama ölme gibi bir durum çok sık raslanan bir durum değil...
bacaklarla ilgili sorun olucak..
ve büyük ihtimalle tedavi edilemeyecek

Melal

Sanırım o zamanlar hastalığın tedavisi yokmuş.
Hastalığa yakalanılmaması için çocuk felci aşısı varmış.
Ki bu aşıları bizlerde çocukken olmuşuzdur.
Rüya ölmese bile sakat kalabilir.
Bakalım senaristler işi nasıl kotaracaklar merak ediyorum.
Rüya bu hastalıktan sapasağlam çıkarsa şaşırmayalım.:)

şilimsi
Ya tabiki mantıksız bir karar değil lozan fikri..
Ama defneye emrivaki yaptıracaklar..
Benim hoşuma gitmeyen bu?!
Eğer defne kabul etmezse ki etmyeceke selma yine esip gürleyecek..
Boşu boşuna kavgalar onlar bunlar..
Zaten iki sene mi ne okuyacakmış..çok dğil..
Zaman atlamasındada iki sene atlasalar..Defne gelse herşey çözülmüş olur..
Tabi zaman atlamasına hangi olayla geçecekleride malum..Eğer yaso rüyayı ahmete söylerse atlamadan önce..o koskoca geçen yıllar içinde ahmet ne yapmış olacak..uzaktan uzaktan kızını mı izleyecek

zeyneps
01-06-07, 23:14
Küçücük bir kızın öz babasına bir kere olsun "babacım" dediğini bile göremiyorsak..gerçek aşk izleyemiyorsak..siyaseti yeteri kadar göremiyorsak[önceki bölümler için bu..son bölümlerden gayet memnunuz kanımca..süper çünkü..hele bu bölüm!:)]..bu diziyi izlememizin ne anlamı var ki?!
Adam evlenmek istemediği halde aylaya eminim diyor..gün almak için bavuuyorlar falan!Neden bu dizideki insanlar bir kez olsun etraftakilerin değilde kendi görecekleri zararları hesaba katmazlar?Neden milletin bir gülümsemesi için kendilerini bin derdin içine atarlar?!

Şahsen kanka yok çünkü senaristler düğüm yaratmak için uğraşır buna da sinema tekniğinde çatışma denir ,maalesf bu böyle yeni sorun ortaya atacaksın ki cevabı bulunabilsin yoksa konu ilerleyemeyebilir :icon_whis

Amaaaan kanka bayıldım iyice yaaa offf bu ne bi kişininde yüzü gülsün artık resmen bu dizi hatkırla sevgili değil acı hayat :img-cool2

NiliWerda
bence kesinlikle onun için değil..necdetle yasemin ayrılmasın diye tasarlanmış bu olay..rüyanın hastalığı atlatması uzun sürer..çocuk hastalandığı için ayrılamazlar...iyileşse bile çocuk da psikolojik bir rahatsızlık olabilir..annesi ile babasının ayrılması onu daha kötü etkiler..bu nedenle ayrılamazlar..
ben yaseminin bu iyiliği yapacağını sanmıyorum..baksana aklına bile gelmiyor çocuğun babasının ahmet olduğu..

ya yasemin ilk ruyanin hastalandigini ogrendiginde tepkisi soguk oldu...
necdet daha cok tepki verdi..
daha sonra bi panik yapti yasemin...

LİN
Ahmete Rüyanın kendi kızı olduğunu söylenek inşallah NECDET'e düşer diyorum...
Hala inanamıyorum Necdet'e.Yaseminle ayrılma aşamasına geldiğinde ben Rüya'dan nasıl ayrılıcam?Onu görebilecekmiyim diye soruyor...Rüya' yı yıllardan beri öz babasından mahrum bırakırken acaba niye böyle incelikli düşünmüyordu Necdet efendi?Aynı soruyu Yasemine de sormak lazım.Uamrım bu kötü hastalık sonunda Ahmet'i kızına kavuşturur.

bounce221
01-06-07, 23:15
Şimdi ikinci korktuğum başıma gelmesinde :sad53: Yaşar'a da bir şey olmasın :sad53: :sad53:

sanmiyorum..bu dizide o zaman snaki sirf solcular siddete maruz kalmis gibi gösterdikleri icin yasara birsey olmaz...umarim tabiki..en sevdigim karaktere birsey olmasin...ask acisi bile cekmesin...

yasar mehmetle konustugunda dürüstce yalan söylemeden ilk degide tanistiklarini falan anlatmasi iyi oldu..

Melal
01-06-07, 23:15
Taze taze ekşisözlük yorumları.:):)

deniz karakteri ile babasının baba-oğuldan ziyade arkadaş gibi göründüğü dizi.
herkes yaşlandı, dayı yaşlanamadı.

1980 e doğru ilerleyeceği öğrenilen, dolayısıyla defne - deniz ve yaşar - ışık aşklarının öne çıkması makul olan dizi , severek izliyoruz

öte yandan , ülkedeki sol terazinin nasıl paramparça edildiğini ve bugünkü faşist ve/ya islamcı ağırlığın nasıl oluştuğunu gözümüze sokuyor, bazıları eserleriyle gurur duyabilir.

dizide döneme dair en güzel yorumlardan birini yasemin yapmıştır..basit ama altında çok şey yatan..

"olaylar dinmiyor ki necdet..olayların dinmesini beklersem okula hiç gelemem.."

finalinde yasemin ve necdet yan yana kotu haberi alirken oyunculuklarinin farkini gorebildigimiz dizi.yasemin her seye sok olup kaliyor, ahmet'ten ayrilirken, babasi asilmak uzereyken.. simdi de ayni soka girmis, kusmaya hazir ifade..bu kez yaninda okan yalabik olunca, daha goze carpiyor bu her habere ayni sekilde uzulme hali..
bir de, insana ne kadar az sey bildigini gosteriyor bu dizi..neleri okumamisiz, merak etsek de gecistirmisiz..cok yazik..

*halihazırdaki diziler içinde müstesna ve farklı bir yeri olan dizidir.
*eski fakat belkide eskimemiş ağır politik konuları bir şekilde izlettirebilmektedir.
*sol bir bakış açışı ile konular işlenmesine rağmen yazarın veya hazırlayanların objektif olmaya gayret ettiği açık(tarafsız olmak imkansızdır)
*o dönemi yaşamamış ve ayrıntılı bilmemekle birlikte olayların arka tarafını işlememeyi tercih eden ,işi hayli romantik ele alan bakış açısı var.

dizinin ve işlenen konuların ilham ettiği ile söylemek gerekirse;
60-80 arasının bize öğrettiği bir şey varsa o da zorlama ile, güç kullanma ile istenilen değişimin asla yapılamayacağıdır. avamca ifade etmek gerekirse elinde taş olan adamın tank ile baş edemeyeceğidir. değişimin veya herhangi bir devrim türünün heyecan,aksiyon tarafının olması muhakkatır. fakat aklın,mantığın ve stratejinin olmadığı hiçbir hareket başarılı olamaz.
sonuç olarak, her kol yarasına kangren teşhisi koyup kesmek çok yanlış. tedavi meşakkatli ve sabır isteyen bir iştir, ama başarılırsa sahip olunan kendi uzvumuzdur. kesik bir kol veya protez değil...

aşka dair güzel tesbitlerin yapıldığı bir dizidir ayrıca. necdetin sevilmek çok güzel birşeymiş demesi gibi. evet sevmekten de güzel...

--- spoiler ---
yurt baskını sırasında camdan atılan vedat, vedat demircioğlu'dur.
--- spoiler ---

avrilcansu
01-06-07, 23:16
Evet, aşı varmış ama hiç kullanılmadığı için bir sürü insan sakat kalmış:icon_sorr

Daha önceki sayfalarda yazmıştım Nilciğim...

Hastalığın kesin tedavisi yoktur. Ömür boyu kalıcı engelliliğe neden olabilmektedir.

Aşılanma ile olur. Tüm dünyada çiçek hastalığında olduğu gibi kökünün kazınabilmesi için yoğun aşılama çalışmaları yapılmış ve birçok gelişmiş ülkede başarılı sonuçlar alınmıştır. Ne acıdır ki yurdumuzda hala görülmektedir. Aşı "Kardelen" olarak bilinen bir bitkiden elde edilmektedir. Ülkemizde çok çeşitli yörelerde çok yaygın olarak kardelen, kendiliğinden yetişmektedir. Ağızdan verilen ve toplumsal bağışıklamanın sağlanmasında önemli rol oynayan aşının yanında kişisel bağışıklamanın sağlanabilmesi için oldukça güvenilir ve etkin olan, enjeksiyon şeklinde uygulanan şekli mevcuttur. En etkili aşılama şeklinin bebeğin 2,3,4. veya 2,4,6ncı aylarında enjeksiyon tarzında, ölü aşı ile de 18. ayda ağızdan verilecek hatırlatma dozu olduğu kabul edilmektedir.

Ülkemizde oral çocuk felci aşısı "OPV" kullanılmaktadır. Bu aşı zayıflatılmış virüs içerdiği için ilk aşılananlarda 760.000 aşıda bir olguda komplikasyon olarak felç görülmektedir. Bu aşı immün yetersizliği olanlara, immüno-supressif tedavi görenlere, kortikosteroid tedavi alanlara ve yakın temaslılarına yapılırsa risk çok daha fazla "6800 kat" artmaktadır. Bu nedenle ülkemizde de bu grup hasta ve yakınlarına OPV önerilmemektedir. ABD ve İskandinav ülkeleri ise seyrek de olsa görülen OPV komplikasyonları nedeniyle ülkelerinde inaktif intramüküler poliomyelit aşısını "IPV" kullanmaktadır. Bizim ülkemizde bir süreden beri poliomyelit olgusu yoktur, ancak polio kontrolünün yetersiz olduğu kuzey Irak sınırından her an bulaşma olabilir, o nedenle rutin aşılamalarda ve kampanyalarda OPV kullanılmalıdır. Ancak bireysel aşılamalarda ve özel muayenehanelerde ücretini kendi ödeyenlere IPV yapılmaktadır. Bizim ülkemizde ne zaman rutin IPV aşı uygulamasına geçileceği ayrı bir merak konusudur.

Yani ölme riski az, ama sakat kalma riski çok yüksek.:icon_sorr

şilimsi
Harbi sıktı ama kanka yaa..Ufhh yani!Hayır mutlu geçen bölüm yok!Hadi şimdi rüyayı öldürdüler diyelim..
Bu ne kazandıracak diziye?
Ben onu anlamıyorum!
Monoton geçmesin hayatları diyue hareket katıyorlar herhalde:hıh..

Neyse ben çıkıyorum..Hepinize iyi gecelerbyebye...

NiliWerda
Sanırım o zamanlar hastalığın tedavisi yokmuş.
Hastalığa yakalanılmaması için çocuk felci aşısı varmış.
Ki bu aşıları bizlerde çocukken olmuşuzdur.
Rüya ölmese bile sakat kalabilir.
Bakalım senaristler işi nasıl kotaracaklar merak ediyorum.
Rüya bu hastalıktan sapasağlam çıkarsa şaşırmayalım.:)

ya ne bilelim dimi su senaristlerin iside belli olmuyor:))
buarada hala aklima geldikce guluyorum su denizin pijamali sahnesine:))
ya ama ya su ahmetle denizin konusmasi bi harikaydi ya oyle kalakaldim tvye gozlerimi diktim tvye oollleee kaldim :img-hyste ahhh ahhhhh kesinlikle imza istiyorum kesinlikleee ondan nolur yapin resimlerle yarin eklenir ins...:img-in_lo

spdr

canım zaten normal insanlar gibi olsalar dizi olmazdı..
bi gariplikler olacak hayatlarında ki-izlenilsin..
tabi saçmaladıkları kısımları kastetmiyorum..
şahsen beni rüyanın baba diyemeyişi ahmete çok çok fazla üzmyor..
en azından şimdi..
ölümle pençeleşiyor yavrum:icon_sorr
ahmetin de tavrından anlasın artık ayla..
ahmetin bişi söylemesine zaten gerek yok kanımca:hıh

zeyneps
canım daha önce de yazdım..
cansu da yazmış..
ama ölme gibi bir durum çok sık raslanan bir durum değil...
bacaklarla ilgili sorun olucak..
ve büyük ihtimalle tedavi edilemeyecek

Evet ya Rüya sakat kalabilir :sad53: :sad53: Çok acı bir durum :sad53: Ahmet öğrense bile hiç birşey yapamaz bence uzaktan sever Rüya'yı onunla arkadaş olmaya çalışır Rüya'da "Ahmet Amca " diye yıllar boyu öyle bilir :sad53:

şeboist
01-06-07, 23:17
hayır olamaz ben o üflemeyi göremedim.şimdi ben bu acıyla nasıl yaşarım?onun harikulade oyunculuğunu kaçırdım.:img-hyste
belçimin oyunculuğu gelişti bencede.en azından başroldeki zımbırtıdan kat kat daha iyi oynuyor.:img-yes: harunla karşılaştıkları sahne çok hüzünlüydü.:icon_sorr

jikarinziku
Ben bu bölümden çok etkilendim.Öncelikle yurt sahnesi,öğrencilerin yataklarından yaka paça kaldırılışı,hırpalanmaları,tek kalmış terlikleri,Vedat'ın camdan atılışı...Ve tüm bu olayların gerçek olmasının yüreğimizde yarattığı tahribat...Ağlamaktan gözlerim kızardı.Harun'u canlandıran oyuncunun performansını ayakta alkışlamak lazım.Çok güzel oynadı.
Belçim Erdoğanda oyunculuğunu hayli geliştirdi.Gözaltından çıktığı sabah,Harunla elele tutuşması içimi parçaladı.
Hala kendime gelemedim :sad53:
Gercekten Harunu canlandiran oyuncu (ismini unuttum:img-blush ) performansini cok güzel sergiledi. Bence bu bölümde en iyi oyunculugunu sergiliyen Harunla Defne..Barvo!:img-wink:

vega58
Ahmete Rüyanın kendi kızı olduğunu söylenek inşallah NECDET'e düşer diyorum...
Hala inanamıyorum Necdet'e.Yaseminle ayrılma aşamasına geldiğinde ben Rüya'dan nasıl ayrılıcam?Onu görebilecekmiyim diye soruyor...Rüya' yı yıllardan beri öz babasından mahrum bırakırken acaba niye böyle incelikli düşünmüyordu Necdet efendi?Aynı soruyu Yasemine de sormak lazım.Uamrım bu kötü hastalık sonunda Ahmet'i kızına kavuşturur.

şiştim çatlayacağım hatta bayılazam yeter artık ya...birinin de aklına gelsin ya bu çocuk ahmetin..hiç mi hakkı yok bu adamın...
daha ne kadar sürecek bu yalanlar merak ediyorum..bari bir iki vicdan azabı kırıntısı görsek içimiz rahat edecek...

NiliWerda
01-06-07, 23:18
cansu canim bilgi icin sagol...
ya ama bu simdi dizi ya ruyanin durumunu iyicene agirlastircaklardir sonra acinakli sahneler yapip yaseminin vicdan azabini durterler:))
yaseminde ahmete soylemek zorunda kalir cocugu oldugunu:img-yes:

Sheirmaine
01-06-07, 23:19

Umarim senin dedigin gibi olur..Arkadaslar Yasemin ve Ahmet 1970'li yillarda mi kavusacaklar? Yani su an 1968 senesi islendi ve kavusmalarina pekte fazla bir zaman kalmadi. Eger ki 1970'li senelerinin baslarindaysa bu kavusma..
Lütfen birisi bu konuda bizleri aydinlatabilirmi?

Cok dehset vericiydi olaylar, yani bizim polisimiz bizim ögrencilerimize yani gelecegin parlak beyinlerine , fidelerine hem de amerikalilar yüzünden vahsice iskence yaparak yurtlari basiyor, ögrenciler yaralaniyor. Bu nasil bir mantik?

Daha bu hafta üniversitedeki arkadaslarim bana sunu söylediler, keske kurtulus savasi olmasaydi da, biz sömürge altinda olsaydik, avustrulya, almanya vs vs... bu devletler su an güclü ve bir sömürgeyle kalkindalar demislerdi.
Bende onlara ben kendi ülkemde , topraklarimda ne bir amerikalidan, ne bir ingilizden, fransizdan ne de bir yunandan emir alamam dedim ve onlarla tartistim..Malesef bu zamandada böyle düsünenler var...yazik

Halbuki bugün diziyi izlerken gördüm ki benim de düsüncelerimin cogu bugün dizideki sokaklara dökülen ögrenciler gibi, bagimsiz Türkiye...

badger
Valla burada kimsenin Selma hanıma ve Şevket bey'e kızmaya hakkı yok.
O dönemleri hiç birimiz yaşamadık hele ki o dönemlerde anne,baba olmak zormuş.
Ya evladın hapiste,ya mezarda kolay değil çocuğun akşam eve sağ,salim gelecek mi bilmiyorsun.
Bence Defne'nin Lozan'a gitmesi kararı mantıksız bir karar değil.
Ama gitmeyecektir diye düşünüyorum kesin birşeyler olacak ve gitmeyecek.
Giderse mutlaka zaman atlaması yapacaklardır.

Evet bu konuda haklısın ablamla ağabeyim 78 döneminde üniversitedeydi veb bir seferinde ağabeyim İTÜde olay çıktığında babamın ve annemin telaşını hatırlıyorum da ağabeyim arayıncaya kadar hop oturup hop kalkmışlardı..Olaylara karışmazdı ama kim vurduya gitmek vardı..Ben ilkokuldaydım ama hep diken üstündeydik, öğretim görevlisi olmak, arbedelerin ya da çatışmaların ortasında her an kendini bulabilirdin...

Anne baba olunca daha da endişeleniyorsun, çocuğun ne kadar haklı olduğunu düşünsen de onun saçının teline bir zarar gelmemesini istiyorsun ve verdikleri tepki ve karar son derece normal...Selmanın o emniyet müdürlüğünün önündeki bekleyişi, Şevketin o kalakalmış halleri içime çok dokundu....

Allah hiç kimseye bir anne babanın çaresizliğini vermesin..Dünyada hissedilebilecek en kötü duygu..

Melal
Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrensede hasta diye belki Rüya bilmez.
Hemde uzun yıllar bilmez Ahmet kızını uzaktan sever.
Yasemin ise Necdet'le evcilik oyununa devam eder.
Ayla ve Ahmet'in çocuğu olmayınca Ahmet'in kızına olan sevgisi ve hasreti dahada çoğalır.:icon_sorr

Ayy bana bu gece noliiyiii.

vega58
01-06-07, 23:20
ya ama ya su ahmetle denizin konusmasi bi harikaydi ya oyle kalakaldim tvye gozlerimi diktim tvye oollleee kaldim :img-hyste ahhh ahhhhh kesinlikle imza istiyorum kesinlikleee ondan nolur yapin resimlerle yarin eklenir ins...:img-in_lo

canım direk sen aklıma geldin o sahnede..hatta endişelendim senin için..acaba astım nöbeti falan geçirdimi diye..:img-hyste çok tatlılardı ikisi de..
bir de sevimin mehmete seninki pijamalarıyla dolanıyordu ortada demesine koptum..

avrilcansu
01-06-07, 23:21
Küçücük bir kızın öz babasına bir kere olsun "babacım" dediğini bile göremiyorsak..gerçek aşk izleyemiyorsak..siyaseti yeteri kadar göremiyorsak[önceki bölümler için bu..son bölümlerden gayet memnunuz kanımca..süper çünkü..hele bu bölüm!:]..bu diziyi izlememizin ne anlamı var ki?!
Şevvalciğim, canım sonunda sende yola geldin:)
geçen haftada, hep aynı soruyu sordum durdum
"Ben bu dizinin neyini izliyorum?" diye:icon_whis
Hala cevap arıyorum:)
Bu hafta aynı soruyu soruyorum kendime, sende sorabilirsin:)
Evet, dizi gerçekten saçmalamaya başladı.
yani olmayacak şeyler geliyor başlarına...
Bu kadar entrikalı bir dizi izlemedim, umarımda izlemem:)
Karakterler iyice saçmalamaya, olaylar sapıtmaya başladı.
herşey birbirine girdi, kördüğüm oldu, yani işlerin içinden 2 bölümde çıkmak imkansız:icon_whis
Yani hani kördüğüm dizisi avrdı ya:) O dizi bile daha az entrikalıydı ve hiçte kördüğüm değildi:)
yani HS'ye göre:)

zeyneps
01-06-07, 23:21
İyi geceler kanka bye

Deniz'in Defne'nin peşinde koştuğu sahneye biraz üzüldüm ama sonra koptum :img-hyste "beni götürün beni de götürün " derken :img-hyste aklıma onu dövmeyin beni dövün geldide Funda anladın sen onu :img-hyste Ben ruhsuz muyum???:icon_whis

Telefon sapığı espirim tuttumu :icon_whis ilginç :img-cool2

NiliWerda
01-06-07, 23:22
Ahmet Rüya'nın kendi kızı olduğunu öğrensede hasta diye belki Rüya bilmez.
Hemde uzun yıllar bilmez Ahmet kızını uzaktan sever.
Yasemin ise Necdet'le evcilik oyununa devam eder.
Ayla ve Ahmet'in çocuğu olmayınca Ahmet'in kızına olan sevgisi ve hasreti dahada çoğalır.:icon_sorr

Ayy bana bu gece noliiyiii.

ayy yok artik ya olmaz boyle hem artik diziyi yavas yavas toparlayacaklardir...
2.sezonda devam edecek dimi??
eger devam edecekse sezon finalinide ahmetli ruyali bi sahnede bitirebilirler maksat heyecan olsun:))

muko88
01-06-07, 23:23
Necdet ve Yasemin'in hafızası her şeyi hatırlamakta...
Necdet'in başka birine aşık olunca ayrılacaklarını vs...
Ama bu evliliğe sebep olan şeyi hafızalarından silmişler:icon_whis
Ahmet'tir bu evliliğin sebebi, yani Ahmet'in kızıdır.Ve bu hafızasına ve insanlığına şaştığım yaratıklar bu evliliğin temeline maalesef inememektedirler.Aklını ve aşkını sevdiklerim...:icon_whis

Melal
01-06-07, 23:24
eger devam edecekse sezon finalinide ahmetli ruyali bi sahnede bitirebilirler maksat heyecan olsun:))

Evet canım devam edecek.
Dizinin 60. bölümde final yapacağını okumuştum.
Yani haziran 2008 final olacak.

avrilcansu
01-06-07, 23:24
Ben zamanım olursa ve resimler haftasonu gelirse mutlaka yaparım canım:):img-wink:

Ay Nilciğim, bu senaristler hayatta toparlayamazlar:):img-hyste
Ya da toparlarlar ama saçma sapan bir şekilde, karmakarışık olur, o başka:)

LİN
01-06-07, 23:25
Ahmete yapılan haksızıklara kim dur diyecek bilemiyorum.Yaseminde böyle bir potansiyel göremiyorum.Olsa şimdiye kadar olurdu.Aylanın gözünü aşk,kıskançlık bürümüş.Ondan da ümidim yok.Belki Teo ???Ihh Ihh..
Yine ne olursa olsun natüründe iyibir adam olan Necdet insafa gelecek ve herşeyi anlatacak Ahmet'e diye bekliyorum.İkisinin adadaki meyhanede karşılıklı oturup geçmiş yılların muhasebesini yapmaları gerekmiyor mu?
Yazık Ahmet tifo olsu kızı Rüya çocuk felci...Rüya'cık babası gibi dirayetli olsun da ölmesin.

jikarinziku
Evet, yani biraz daha akrizmatikti en azından:img-blush
neydi o en önceden:)
Böyle kahraman gibiydi:):img-blush
Will/Jack kadar olmasada baya kahraman gözüktü gözüme:img-hyste Will ve Jack amerikan" usulü, Deniz ise TÜRK usulü:) Ne varsa bizim türk erkeklerinde var..Tamam Will ile Jackde tatli:img-blush Neyse konu kaymasin. Bu arada Donatesin yeni kiyafetleri hic hosuma gitmedi..Zevksiz:img-beee: Iyiki o yillarda yasamiyorum kesin kokos olurdum:) Hos o yillarda yasamakda gurur verici birsey ya..;)

zeyneps
Birede sezon finalinde tam söyleyecekken kalırmış :img-cool2 işte o zaman üç ay bekle dur söyleyecek mi söylemeyecek mi ???

Yaso Ahmet'i sevdiğini iddia ediyor filan ama palavra onun Ahmet'e yaptığını düşmanı yapmazdı yaaa :img-cool2 Ahmet onun kan davalısımı ,düşmanı mı ,Ahmet naptıki Yasemin ona söylemiyor Rüya'yı hiç yoktan yere sebepler üretip duruyor biz ona dedik ama bunun vebali büyük dedik ölümlü dünya dedik gördü gününü düşmana bile yapılmazdı bu ya :hıh

vega58
01-06-07, 23:26
Necdet ve Yasemin'in hafızası her şeyi hatırlamakta...
Necdet'in başka birine aşık olunca ayrılacaklarını vs...
Ama bu evliliğe sebep olan şeyi hafızalarından silmişler:icon_whis
Ahmet'tir bu evliliğin sebebi, yani Ahmet'in kızıdır.Ve bu hafızasına ve insanlığına şaştığım yaratıklar bu evliliğin temeline maalesef inememektedirler.Aklını ve aşkını sevdiklerim...:icon_whis

canım onlar kendilerine müslüman...deli olacağım ya adamların hiç aklından geçmiyor bu çocuk ahmetin...evet bu nasıl aşksa necdet bey rüyayı bırakamıyor ama ahmet hhiç aklına bile gelmiyor..yasemini bırakamıyor ama güzideyi de köşe de hazır tutuyor..
yaseemine artık hiç bir şey demiyorum artık...dengesiz...

Melal
01-06-07, 23:26
Mehmet'in Yaşar'la olan konuşması çok güzeldi.
Yaşar'ın Işık için o benimde kıymetlim hatta tek kıymetlim gibisinden bir söz söylemesi çok hoşuma gitti.
Ve Mehmet'in fikir ayrılıklarını ve darbeyi kast ederecek bizim ailede bu yüzden ayrılan sevenler var deyince aklıma Ahmet ve Yasemin'in ayrıldıkları gece geldi.:icon_sorr

NiliWerda
01-06-07, 23:27
cansucumm cok sagol canim 4 gozle bekliycem imzalari:img-pilot (rep rep rep:img-hyste )
offf madem dizi 60 bolum surecek yandik ozaman:img-hyste
bakin demedi demeyin bu sezonu nasil bitirecekler biliyormusunuz?
kesin ahmet ruyayi ogrendigi bir sahnede bitirecekelr ve bizi 3 ay catlatacaklar :img-yes: :img-hyste

resimseçici
benden sizlere gelecek bölüm özeti
bence rüya kesinlikle ölmeyecek çünkü Nejdet babası ve annesi onu yurtdışına götürecekler ( o dönemlerde türkiyede tedavisi yoktur ama yurtdışında vardır tabi.)
neyse artık yaseminle ilgili tüm beklentisi tamamıyle biten ahmet aşkını kalbine gömüp sinsi ayla ile evlenir.
Bu arada zaman atlaması olabilir. Tedavisi tamamlanan rüya, aslanlar gibi sağlığına kavuşarak formalite ailesi ile türkiyeye dönerler.
Tabiki Ahmet ve aylanın soğuk nevale evlilikleri (biricik ve mazharın reklamlardaki gibi buz misali) ruhsuz bir şekilde devam etmemektedir. Tabi sinsi kızımız aylanın çoçuğu olmaz bir türlü. ve böylelikle iki sene falan geçer herhalde. (genel özettende esinleniyorum).
yani geldik 1970lere o yıllarda kavuşacak denilmişti ya. ha bu arada necdet ile güzide tam gaz aşkıda devam etmektedir. Şimdi bundan sonrası için iki fikrim var
Ya yasemin çektiği acılarla iyice olgunlaşıp ahmete rüya gerçeğini iletir.
Yada çocuğu olmayan ayla ulan bu soğuk heriften bıktım beni iyice baydı biraz hayatımı yaşayayım deyip Ahmete tüm gerçeği bi çırpıda anlatıverir. (yaseminin intiharından başlayıp neden necdet ile evlediğine kadar.) Ahmet de bunları duyunca yaseminin ve kızlarının boynuna atlar. Necdette yeter artık bunları kastığım,hem zaten yaşlandılar ve benimde güzidem var deyip rahat bırakır bizimkileri.
Diğerlerine gelince defne lozana gider orada abisi gibi bir fransız bulur. zaten bunların anası türk gelin damattan pek hoşlanmaz ya mutlaka kızınında hayatını karartacak başka planlar yapmıştır. diğerleri içinde bir şeyler düşünmüştüm ama yazacak halim kalmadı herkese iyi geceler.

muko88
Zeyneps; sezon finalinde orada bırakırlarsa söyleyeceği bellidir zaten.
Söylemek için Ahmete gidecek, orada sezon finaline girecek ve biz söyler mi söylemez mi diye bekleyecez:icon_whis Sezon finaline söylenmeyecek şeyi koymazlar, koyarlarsa da seti basar izleyici eminim:img-hyste

Sheirmaine
01-06-07, 23:28
bir de uygulanabilir şeyler söyleyin hocam ..diyenler nasıl komünistliği ister ben de onu anlamıyorum:img-cool2

Komünistlik o zamanin yasam statüsüne göre uygulanmis bir rejim, bir kalip...ama bizler özgür fikirlere sahip oldugumuzdan ve birde bireysel oldugumuzdan aslinda mantiksiz bir rejim, ters düsüyor...

bagimsizlikla komünistlik ayni cümlede yer almamali, cünkü komünistlik bagimsizligi ifade etmiyor, aksine bir kalip iceresinde yasiyorsun...

ben böyle düsünüyorum..bu saatten sonra düsünebildigim kadariyla yani:img-wink:

volkia
Bence ahmet Rüyanın kendi kızı olduğunu Ayla'dan öğrenecek. Ayla hastalığın ne kadar ciddi olduğunu bildiği için bunu ondan gizleyemiyecek ve bunu söylerkende Yasemini suçlayacak.

Aslında bunu söylerken bildiği için kendinide riske sokacak ama yaseminden nefret edebileceğininden bu riske girece ve bunu söylecek.

Yaseminde o acılı durum içersinde ahmettin tepkisine sessiz kalacak ve olaylar yine onların kavuşamyıcakları yerlere gidecek.

Bu benim yorumum.

bounce221
aaa iyiki aklima geldi...
bu SEVIM denilen sahsiyete ne oluyor böyle...
be KADIN SANANE!!!
bir daha bu kadina özgürlük sözünü kullandirtmasinlar bir zahmet...
kalkmis yasarimizi kötülüyor...

avrilcansu
Will ve Jack amirikan usulü, Deniz ise TÜRK usulü:) Ne varsa bizim türk erkeklerinde var..Tamam Will ile Jackde tatli:img-blush Neyse konu kaymasin. Bu arada Donatesin yeni kiyafetleri hic hosuma gitmedi..Zevksiz:img-beee: Iyiki o yillarda yasamiyorum kesin kokos olurdum:) Hos o yillarda yasamakda gurur verici birsey ya..

Deniz TÜRK usülü, ama Amerikanlara karşı:img-hyste

"Deniz Amerikanları denize atınca"-1
Güzel film olurdu:):img-hyste
Neyse dalga geçmeyelim:)

Bu bölüm Defne ve Haurn rollerini gerçekten güzel yaptılar:good:
Neyse ben bilgisayarın başında uyuyakalmadan çıakyım:)
Herkese iyi yorumlar
İyi gecelerbye bye

Melal
01-06-07, 23:29
Acaba Yasemin vicdan azabı çekiyor da biz mi göremiyoruz.:)
Ahmet yokmuş gibi davranmaya çalışıyor anladık.
Necdet'le ve Ahmet'le ilişkisi o döneme göre gayet modern devam ediyor onu da anladık.
Ama ne Necdet nede Yasemin Ahmet'in adını bile anmıyorlar.
Ve eminim bu hastalık olayında da Ahmet'in adı geçmeyecek.
Yasemin kesin bu seferde Ahmet üzülmesin diye gerçekleri söylemeyecektir.
Hani Rüya ölürse adamcağız boşuna kızım var diye sevinip sonra üzülmesin diye düşünür dengesiz hatun.:fighting2

muko88
01-06-07, 23:29
canım onlar kendilerine müslüman...deli olacağım ya adamların hiç aklından geçmiyor bu çocuk ahmetin...evet bu nasıl aşksa necdet bey rüyayı bırakamıyor ama ahmet hhiç aklına bile gelmiyor..yasemini bırakamıyor ama güzideyi de köşe de hazır tutuyor..
yaseemine artık hiç bir şey demiyorum artık...dengesiz...

Haklısın valla, diyecek söz bulamıyorum artık bu ikiliye...Kelimeler kifayetsiz kalıyor:icon_whis

Bu arada acaba Yasemin de çocukken çocuk felci geçirmiş olabilir mi:img-hyste Bu dengesizliğini ona borçludur belki:img-hyste

Melal
01-06-07, 23:31
Resimseçici arkadaşın dediği çok mantıklı.
Rüya'yı yurtdışına götürebilirler.
Necdet boşuna bu kadar zengin yapmadılar ya.:)
Ayla Rüya'nın hastalığını ve durumunu öğrenirse Ahmet'e herşeyi anlatma ihtimali yüksek.
Ve tabii bu durumda işler dahada karışacak demektir.

zeyneps
Kıymetlim demeyin aklıma Gollum geliyor kopuyorum :img-hyste bu durumda Yaşar Gollum mu oluyor " o beniiiiim kıymeeeetliiiiiim" :img-in_lo :img-hyste

Necdet 'te Güzide'yle işi pişiriyor ama ben hala seni seviyorum diyor nasıl işse bu anlamadım :img-cool2 Zaten Ahmet akıllarının ucundan geçmiyor :icon_whis Necdet hala Yaso beni sevseydi nolurdu diyor :img-cool2 Ayla evlenme derdinde Ahmet sen hazır değilsin diyor ardından nikah işlemlerine başlayalım diyor :img-cool2 zaten ben daha önce ne böyle bi çift duydum ne gördüm asker arkadaşı gibiler :icon_whis

bounce221