PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-15

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

sühan
01-07-07, 21:09
Daha önce eklendi mi bilmiyorum.. İtiraf.com'da yayınlanmış bu yazı..

ardaduy; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 35; İl: İstanbul
Bir "Hatırla Sevgili" fanatiği olarak tesadüfen denk geldiğim, dizi ekibinin 26 Haziran'da verdiği Sortie'deki yemeklerinden izlenimlerim: 1) Beren yemeğe en son gelen assolistti, ama harikaydı. 2) Onun geldiği haberi ulaşınca gerçekten Ahmet bir yönden Necdet bir yönden kapıya yöneldi, kazanan yine Ahmet oldu, beraber içeri girdiler (Zaten bozulmuş vaziyette geri dönen garibim Necdet de az sonra mekanı terk etti) 3)Hale Soygazi inanılmaz zarif bir hanımefendi. 4) Gecenin en dikkat çeken kadınlarından biri de hizmetçi rolündeki kızımızdı, hiç yerinde durmadı. 5) Masada yer bulamayan ailenin çocukları ve arkadaşları bunu hiç sorun etmeden geceyi ayakta bitirdiler ama hepsi birer pırlanta gibiydiler. 6) Dizideki ´heybetli´ biricik aşkım Güzide maalesef en fazla 1.60 boyundaymış ama o hala benim biricik aşkım. 7) Necdet, (dizide hep acıdığımdan mıdır nedir yine o gözle gördüm) çok efendi ve karizmatikti. 8) Ahmet, gerçek bir yıldız gibi, tüm dikkatleri üzerinde topladı ama mütavazilik hat safhadaydı

spdr
01-07-07, 21:12
a-aaa..ben yalnız mıyım:icon_whis

ziynep yaz tabi bebişim..
mahsus mu soruyorsun..
biz senaryoöö senaryooööö(k) diye kıvranıyoruz şurda...
dediğin lafa bak..sirserii:hıh:icon_whis

parmaklarına kuvvet kuzum:img-wink:

spdr
01-07-07, 21:25
ekşi sözlükte başka bi başlık altında şunu buldum:

bir zamanlar deniz gezmişin idam oylaması yapılırken ap li bazı milletvekilleri evet oyu verdiği iyice belli olsun diye kendi adı okunana kadar meclis dışında bekler ve kendi adı okunduğunda içeri doğru koşup "eveeeettt" diye bağırırlar ve bu idamda tuzu olduğunu belli ederlerdi. deniz gezmişe idam cezası veren hakim ali elverdi 77 seçimlerinde ben komünistleri astıran adamım diye meydanlarda oy istemişti.

sizinle de paylaşmak istedim..

cansucum forum olarak rehberlik yapabiliriz sana kanımca:):P
benim alan sayısaldı gerçi..
ama burda da acayip bi sınava girecek-girmiş öğrenci potansiyeli var yahu..
değerlendirmek lazım dimi:):)

Tavuskuşu
01-07-07, 21:32
Mervecim verdiğin bilgiler için sağol.Ben de pek özel üniversite istemiyorum.Dediğin gibi özel olunca ders bırakmamak gerekiyor ve bunun için çok çalışmak lazım.Oysa ben üniversite yıllarımda biraz daha rahat etmek ilgi alanlarıma yönelmek istiyorum.Ayrıca devlet üniversitesinde şehir dışından belki anadoludan,antalyadan,nevşehirden,ıspartadan,manis adan,erzincandan kısacası ülkenin her tarafından gelen arkadaşlarım olsun,onların benden farklı kültürlerini de tanıyayım istiyorum.Özel üniversitede bu çok zor.Ancak burslular belki.Tahmini puanım devlet üniversitesine yetmeyebilir ama ben yine de şansımı deneyeceğim.Dilerim ben de senin gibi şanslı olurum da gönlüme göre bir yer tuttururum.:happy0064 Devlet üniversitesi olmasını çok istiyorum gerçekten.

Neyse hs ile olayın bağlantısını kurayım da mesajım silinmesin.Defneler filan ne zaman niversiteye girdiler bilmiyorum ama ÖSS 1966 yılında ilk defa yapılmış.Tabi o zaman adı ÜSS'ymiş.Ya son anda yırtmışlar onlar sınava girmekten ya da ilk giren onlar olmuş.Defne ve denizin yanına götürün beni de birlikte okuyalım.:icon_sorr

Teşekkür ederim Ayşecim.İhtiyacım olursa size akıl danışır,fikirlerinizi alırım tabii.Sağol.Bence de siz değerlendirin bu genç potansiyelini.Mesela danışmanlık ücreti filan alın.:img-hyste :img-hyste

dizice
01-07-07, 21:45
Bella, ondan once, babam mesela, alip gitmis, lise bitirme sinavi sonuclarini, sonra Istanbul Universite'sinin istedigi fakultesinin sinavina girmis, kazanmis. O kadar yani. Her fakulte kendi sinavini yaparmis. Bir sure sonra da geliyorsun, sonuclar asilmis oluyor. O zamanlar, liseden mezun olan bile o kadar azmis ki, universite sinavina giren insan sayisi da azmis. O yuzden, okullar kendi sinavlarini yapabiliyorlarmis. Ama simdi nufusun cogu liseye gidiyor; universitelerin kapasitesi ise %5 falan. Yani OSS kalkacak diyorlar guluyorum. Sanki bir sey farkedecek. SOnucta 100 kisi uni.ye girmek istiyor, 5 kisilik yer var. Ister OSS olsun, ister olmasin. 95 kisi giremez iste. OSS'yi kaldirana kadar, universite sayisini ve ogrenci kapasitesini arttirmalari lazim.

Tavuskusu gir sen universiteye, gun gelir belki senin hocan olurum :D O yuzden kimligimi acik etmeyeyim :D :D Umarim istedigin okul/bolumlerden birine girersin. Ama bu soyle bir sey biraz da, bir cok insan, hic ummadigi kadar mutlu oluyor, kimisi de hayalindeki bolume girip hayalkirikligina ugruyor. Ama universite hakikaten harikadir. Ufkunu acar. Hatta ders disindaki kampus hayati, sehir hayati daha onemlidir. Her okulun kendine gore avantajlari var. Onemli olan, gittigin yeri degerlendirmek. Ben de devlet universitesinde okudum, dogal olarak oraya bir egilimim var; ama ozel universitede de calistim. Orada da, ogrencilere daha cok ilgi gosteriliyor acikcasi. Ortam farkli; ama her yerde kafana gore insanlar bulursun, dert etme. Aslinda ortam devlet unileri arasinda da cok farkli. Yani Istanbul'la, ITU, Marmara, Bogazici cok farkli yapilara sahip okullar. Ozel universiteler de oyle. Kampuse dikkat et bence. Benim en buyuk tavsiyem o olacak. Okulun kampusu lise gibi olmasin. Biraz universite koksun.

merw
01-07-07, 21:58
ekşi sözlükte başka bi başlık altında şunu buldum:

bir zamanlar deniz gezmişin idam oylaması yapılırken ap li bazı milletvekilleri evet oyu verdiği iyice belli olsun diye kendi adı okunana kadar meclis dışında bekler ve kendi adı okunduğunda içeri doğru koşup "eveeeettt" diye bağırırlar ve bu idamda tuzu olduğunu belli ederlerdi. deniz gezmişe idam cezası veren hakim ali elverdi 77 seçimlerinde ben komünistleri astıran adamım diye meydanlarda oy istemişti.

sizinle de paylaşmak istedim..

ya yok artık demek istiyorum. başları göğe ermiş mi acaba, bir insan gencecik 3 çocuğu öldürmekten nasıl gururla bahseder, benim aklım almıyor....

cansucum forum olarak rehberlik yapabiliriz sana kanımca:):P
benim alan sayısaldı gerçi..
ama burda da acayip bi sınava girecek-girmiş öğrenci potansiyeli var yahu..
değerlendirmek lazım dimi:):)

ben de sayısaldım ama bak nereye düştüm :P hem ben seni çok girişimci gördüm canım :D hemen işin temellerini attın maşallah

Tahmini puanım devlet üniversitesine yetmeyebilir ama ben yine de şansımı deneyeceğim.Dilerim ben de senin gibi şanslı olurum da gönlüme göre bir yer tuttururum.:happy0064 Devlet üniversitesi olmasını çok istiyorum gerçekten.

inşallah canım. allah tüm bu összedelere yardım etsin... insanın fikirleri çok değişiyor bu yaşlarda ama yine de ilgini çeken yeri iyi belirlemek ve mümkünse tek bir yere takılmamak gerekiyor (benim gibi :P)

Neyse hs ile olayın bağlantısını kurayım da mesajım silinmesin.Defneler filan ne zaman niversiteye girdiler bilmiyorum ama ÖSS 1966 yılında ilk defa yapılmış.Tabi o zaman adı ÜSS'ymiş.Ya son anda yırtmışlar onlar sınava girmekten ya da ilk giren onlar olmuş.Defne ve denizin yanına götürün beni de birlikte okuyalım.:icon_sorr

ÜSS mi :img-hyste ay süper yaa.. defneler de o yıl girmiş olmalı işte, çünkü rüyadan sonra zaman atlaması oldu, 66dan başladılar, bunlar da üniversiteye girdiler... öyle değil miydi?

Tavuskuşu
01-07-07, 21:59
Bella daha önce nasıl yapıyorlarmış bilemiyorum.Ama belki okul notlarıyla istedikleri üniversiteye fakülteye başvuruyorlardı.Bilemiyorum dediğim gibi.(NOT:Şimdi gördüm dizice açıklamış zaten.)

Dizice size kanım çok kaynadı hocam diyebilir miyim?:happy0064 Benim hocam olursan necdetle ilgili bir iki şey söylettim mi hemen belli olur kim olduğun.:img-hyste :img-hyste Kampüs çok önemli tabi ki ama benim okuduğumu lisenin de çok güzel,büyük ve gerçekten kampüs diye nitelendirilebilecek bir yerleşkesi vardı.O yüzden o açıdan herhalde özel üniversiteler beni tatmin edebilir.Ama dedim ya devlet istiyorum.Neyse bakacağız artık sonuçlar gelene kadar şimdilik tatilin tadını çıkarayım.Sonrasını düşünürüm artık.

Ekşiden birkaç yorum size:
*üç yaşındaki kızım ve beş yaşıdaki oğlumun diline "o vakit", "mektep", "münasip", "ihtimam" gibi güzel kelimeleri yerleştirmiş dizi.

*ahmet "ortada çocuk var" dediğinde necdet'in şöyle bir o'na bakışı, kafasını devirişi, "eh artık gizlemenin anlamı kalmadı" modunda tekrar ahmet'e dönüp, kararlı bir şekilde "rüya senin kızın" deyişi mi desem, ahmet'in bu lafları duyup ta önce anlamayıp sonradan şoka sürüklendiğini belirten surat ifadesi mi desem, necdet olayları açıklarken ahmet'in o'nun söylediklerini inanamamazlıkla, şaşkınlık, "dalga mı geçiyorsun?" moduyla şok arasında gidip gelen bütün o ifadeleri mi desem, ardından söylenenlerin büyüklüğüyle ağırlaşmış gibi sırtını duvara yaslaması mı desem, ilk şoktan daha kurtulamamışken, vücudu sanki kendisinden bağımsız hareket edecek diye düşündüren o boş ifade ile doğrulması mı desem, ayağa kalkıp, dolanıp, sonra gene necdet'e dönüp inanmazlık, şaşkınlık, kendisinden yıllardır sakladıkları gerçek nedeniyle duyduğu kızgınlık ve üzüntü mü desem, necdet'in o'na bakıp daha fazla dayanamayıp kafasını eğip elini saçlarından geçirişi mi desem, ahmet'in necdet'e arkasını döndüğünde yavaş yavaş kendisine geldiğini belirten ifadeleri mi desem sonunda herşeyin yerli yerine oturmasıyla suratına yerleşen kararlılık ile koşmaya başlaması mı desem?...

küçük deniz'in ölü taklidini bırakıp doğrulmasının ardından küçük defne'nin ufak çaplı bir şok yaşayıp sonradan hıçkırıklara boğulması mı desem, kanlar içinde kalan deniz'i kollarının arasında tutan defne'nin canhıraş çığlıkları mı desem?...

deniz'in ilk darbeyi aldığındaki surat ifadesi mi desem?...

mehmet'ten, sevdiği adamdan evlenme teklifi alan sevim'in durumu ağabeyi şevket bey ve karısı sema hanım'a anlatırken, "acayip korktum" dediği yerde kekelemesi mi desem, "ama hemen cevap verme dedi, beklerim dedi.. ne kadar bekler sence? doğru soru şu, 'bekler mi?' ya beklemezse' " derken sesine işleyen korkuyla birlikte suratına yerleşen endişe mi desem... kardeşini sakinleştirebilmek için bir şeyler demeye çalışan şevket bey'in karısına bakması, karısının "hadi sen içeri git, kadın kadına mesele bu!" diyen baştan savma hareketi mi desem?...
ilmek ilmek işlendiği belli bir senaryoyu daha da güzelleştiren, bütün oyuncuların, gencinden yaşlısına hepsinin, bu dizinin hakkını verebilmek için canla başla çabaladıklarını ve bunu da sırıtmadan, çok iyi başardıklarını gördüğüm bir sezon finaliyle karşıma çıkmış ve gene beni kendisine verilen emek karşısında yerlere kadar eğilmek durumunda bırakmış dizidir.

siyaset mı? araya sıkışmış ta olsa, taraflı da, tarafsız da olsa, anlattığı dönemin politik atmosferine de ışık tutmaya çalışıyor bu dizi evet... ama bu insanlar, bu karakterler, bu oyunculuk, bu naiflik, bu emek, bu özen olmadan hiçbişi olmazdı en başta.. ve hayır, bu güzelliğe siyaseti karıştırmayacağım, bunu şimdi de , daha sonra da yapmayacağım! hangi dizi anlattığı dönemin siyasi yüzünü tam yansıtabilir ki? kendi araştırmasını yapmayan hangi izleyici siyasetin tarihinin sadece *bir dizi* ile anlatıldığını düşünebilir ki? hayır yapmayacağım.
sezon finali ile her yaştan oyuncusuna ve o oyuncuların barındırdığı cevherleri o kadar ustalıklı bir şekilde onlardan çekip çıkararak izleyicisinin önüne koyan yönetmenine şapka çıkardığım dizidir. senaristine de, teknik ekibine de, geçmiş zamanın türkiye'si bir yana, asıl önemlisi, geçmiş zamanın türk insanına özlem duymamı sağlayan, hatırladığım azıcık şeyi unutmama izin vermeyen herkese şapkamı çıkarırım, çıkarıyorum, çıkaracağım..

izleyicinin adam yerine konulması böyle bir şeydir işte sayın izleyici... ufak tefek hataları bir kenara koy da şöyle bir bak, adam yerine konuluyorsun, bunu bilesin istedim sayın izleyici..

spdr
01-07-07, 22:12
ekşi kardeş döktürmüş maşallah:)
doğru demiş ama..
özellikle deniz ve ahmet hakkında:img-yes:

rehberlik konusunda bana başvurabilirsiniz kuzum..söylediğim gibi:img-wink:
tabi girişimci olucam..kayseriliyim ben:):)

merw
01-07-07, 22:17
ilmek ilmek işlendiği belli bir senaryoyu daha da güzelleştiren, bütün oyuncuların, gencinden yaşlısına hepsinin, bu dizinin hakkını verebilmek için canla başla çabaladıklarını ve bunu da sırıtmadan, çok iyi başardıklarını gördüğüm bir sezon finaliyle karşıma çıkmış ve gene beni kendisine verilen emek karşısında yerlere kadar eğilmek durumunda bırakmış dizidir.

izleyicinin adam yerine konulması böyle bir şeydir işte sayın izleyici... ufak tefek hataları bir kenara koy da şöyle bir bak, adam yerine konuluyorsun, bunu bilesin istedim sayın izleyici..

:good: kesinlikle.

hatırla sevgili, baştan beri bu sezonun açık ara en kaliteli dizisiydi. evet bazı ufak hataları vardı, bazı yerlerde saç baş bile yoldurdu, ama yine de ekranda haftalık 120 sayısını bulan diziler içinde seyirciyi "en adam yerine koyan" diziydi.. doğalgaz boruları görünüyordu belki bazı yerlerde, kapatmaya imkan olmadığı için öyle olduğundan eminim çünkü pastane mutfağındaki vita yağ tenekesine kadar her detayın düşünüldüğünü gördük bu dizide.

ve evet, siyasi olaylarda belki biraz taraflılar ve belki olayları çok küçük bir kesim üzerinden anlatıyorlar -ekşide okumuştum galiba, "solun bir grup elitin elinde olduğu gösteriliyor" gibi birşeyler yazıyordu...-, ama bu bir dizi neticede, tüm türkiyeyi anlatamazlar ya. burada 3 ailenin mensupları var esas olan; gürsoylar, ünsallar ve aygünler.. bunlar üzerinden anlatılmaya çalışılıyor, ve yani gayet de başarılılar..

o zaman neymiş, hatırla sevgiliyi hep hatırlayacakmışız :D

ergim
01-07-07, 22:39
ya bu arada dün bi rüya gördüm esrarengiz bi ses ahmetle yaso 72de kavuşacak diyodu
ya ahmete koşarken araba çarparsa hafızasını kaybederse ya da yıllarca bitkisel hayatta kalırsa oofff ya ühühüüü kader mi buu:(:(

merw
01-07-07, 22:40
hoşgeldin ergim :)

kimse olmaz olur mu, ben burdayım :P ama database problemi vardı ondan girilmiyordu, gelir herkes az sonra :)

ben rüyayı çok merak ediyorum, acaba derinlemesine anlatırlar mı rüyanın psikolojisini yoksa yüzeysel geçip asıl ahmetin psikolojisiyle mi ilgilenirler?

ahahaha hafıza kaybı mı :D aman diyeyim canım ya, yerin kulağı var... öyle söyleme :D hem ahmet ara sokaktan koşuyordu oradan araba geçmez :img-hyste

Tavuskuşu
01-07-07, 22:43
Hoşgeldin ergim. Ama bir geldin pir geldin.
Ay kız sus.Yüreğime indirmeyin benim.Herkes dört koldan felaket senaryoları yazıyor yaa.Bir diziye yeter bir tane araba çarpma ihtimali.Geç bunları dırının dırının dırın anam babam geç bunları.

ergim
01-07-07, 22:47
Hoşgeldin ergim. Ama bir geldin pir geldin.
Ay kız sus.Yüreğime indirmeyin benim.Herkes dört koldan felaket senaryoları yazıyor yaa.Bir diziye yeter bir tane araba çarpma ihtimali.Geç bunları dırının dırının dırın anam babam geç bunları.

ya bin buralarda değilken amma da kaynatmışsınız yaw oku oku bitiremedim walla :hıh :hıh
diziceciğim programın süper olmuş acaip beğendim ziynip eminin bize çok şihvitli bi konuşma yapar neyse önceki mesajımı geri aldım:happy0064 :happy0064 gece gece felaket tellalığı yapmayalım iyi şeylerden bahsedelim yaa ooff bn hs yi şimdiden özledim ühühüüü cumalar nasıl geçicek hiç bilmiyiimmmimgdrag imgdrag :img-cray: :img-cray:

Tavuskuşu
01-07-07, 22:47
Merve bence rüyanın psikolojisi daha önemli.Ahmediminki bozulmuş yeterince.Hem freud ne demiş insanların karaktelerini çocukluk dönemindeki yaşantılar belirler.Rüyacığımın karakteri de bu yaşanan olaylara bağlı olarak gelişecek.

Ara sokak diyorsun ama Aylanın koştuğu yer de Formula 1 pisti değildi ya.Neyseki o durmuştu.Yok bee aklınıza öyle kötü şeyler getirmeyin.Aklımıza gelen başımıza gelmesin sonra.

zeyneps
01-07-07, 22:51
Ben o günde yazmıştım ve çok korkmuştum hala korkuyorum :img-hyste: O koşarken dedim işte şimdi araba çarpacak ve sakat kalacak sonra da Yasemin'i kendisinden uzaklaştırmaya çalışacak ama Ayla ona çok iyi bakacak ve Ayla'yla evlenecek ama çocukları olamayacak böyle tekerlekli sandalyede üstünde ekose battaniyeyle oturan bir Ahmet gelmişti aklıma offfffffff:img-hyste: Umarım dikkatli koşar trafik lambalarına dikkat et Ahmeeet :sad53:

@ly
01-07-07, 22:58
Ben de geldim, ben de geldim... Ben yokken herşeyi konuşup bitirdiniz di mi..!:icon_sorr
Cuma günü diziye yetişeyim diye 160 km hızla giderken..küçük bir kaza yaptım :icon_sorr Ama iyiyim ve arabanın tamirini bırakıp yetiştim :icon_whis
Kazanın etkisi miydi, yoksa bu bölüm çok mu duygusaldı...Ağlamaktan bitap düştüm..Daha kimsenin yorumunu okumadım ama bence gerçekten unutulmaz bir finaldi, emeği geçen herkesin eline sağlık, eh izleyen ve yorumlayanlarında eline, gözüne sağlık....:icon_whis

ergim
01-07-07, 22:58
hoşgeldin ergim :)

kimse olmaz olur mu, ben burdayım :P ama database problemi vardı ondan girilmiyordu, gelir herkes az sonra

ben rüyayı çok merak ediyorum, acaba derinlemesine anlatırlar mı rüyanın psikolojisini yoksa yüzeysel geçip asıl ahmetin psikolojisiyle mi ilgilenirler?

ahahaha hafıza kaybı mı :D aman diyeyim canım ya, yerin kulağı var... öyle söyleme :D hem ahmet ara sokaktan koşuyordu oradan araba geçmez

tamam kuzum ağzımdan yel alsın bana bu kadar stres yeter zaten :img-pilot hs yüzünden kafayı yedim iyice tatilde bile rüyalarıma girdi ahmetle yasonundüğününü gördüm galiba ama yaso yoktu sadece damatlıklarda aamedim vardı keşke denizi falan da görsem ya :(
canım(adını söyler misin bu arada) bence her ikisini de ele alsınlar ya da hiç almasınlar ahmetle yaso direk kavuşsun :hıh öbür türlü acaip uzatırlar ya:(ama neconun ailesine de üzüldüm ya yazık onlara da onca yıl rüyayı kendi torunları bildiler şimdi öğrenince üzülcek zavallıcıklar :(baane baane onlar da necoyu iyi yetiştirselermiş :hıh psikopatın teki o ya ahmete söylediğinde bile şok oldum yani neyse sonunda ahmet öğrendi ya gerisi boş:happy0064

Tavuskuşu
01-07-07, 23:07
Ben de geldim, ben de geldim... Ben yokken herşeyi konuşup bitirdiniz di mi..!:icon_sorr
Cuma günü diziye yetişeyim diye 160 km hızla giderken..küçük bir kaza yaptım :icon_sorr Ama iyiyim ve arabanın tamirini bırakıp yetiştim :icon_whis
Kazanın etkisi miydi, yoksa bu bölüm çok mu duygusaldı...Ağlamaktan bitap düştüm..Daha kimsenin yorumunu okumadım ama bence gerçekten unutulmaz bir finaldi, emeği geçen herkesin eline sağlık, eh izleyen ve yorumlayanlarında eline, gözüne sağlık....:icon_whis

Geçmiş olsun akirac.Hoş geldin.Aman dikkat et valla.Bir dizi için değmez.Diyene bak izlerken ağlayan ben değilim sanki.
Lafımı olur senin için tekrar konuşuruz.:img-yes:

Zeynepcim ahemetin ropdöşambrını unutma litfen.Siz şimdi böyle söyleyince içime bir kurt düştü.Geçenlerde Aylaya açık mektup yazmıştım.Ayınısını ahmet için tekrarlıyayım:
Sevgili Ahmet,
Yavrucum annen sana küçükken öğretmedi mi karşıdan karşıya geçerken önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa bakıp öyle geçmen gerektiğini.Anne sözü dinlemen şart.İnsan kaç yaşına gelirse gelsin büyüklerinin sözüne kulak vermeli.Tecrübe konuşuyor yani bir yerde.

Ahmet lütfen kaza geçirme.Bilirsin seni severim,kaza nedeniyle Yaseminden ayrılacaksan lütfen kendine dikkat et.Başına bir şey gelmesin.Ayrıca sakın Türk filmi filan izleme.Kartal Tibetvari bir tavırla Yaseminden ve bebenden kopma.Öyle görmeden atlama yola.Saçların bile umurumuzda değil

Kendine iyi bak.Forumcak sağlığına duacıyız.:happy0064

ergim
01-07-07, 23:11
Sevgili Ahmet,
Yavrucum annen sana küçükken öğretmedi mi karşıdan karşıya geçerken önce sağa sonra sola sonra tekrar sağa bakıp öyle geçmen gerektiğini.Anne sözü dinlemen şart.İnsan kaç yaşına gelirse gelsin büyüklerinin sözüne kulak vermeli.Tecrübe konuşuyor yani bir yerde.

Ahmet lütfen kaza geçirme.Bilirsin seni severim,kaza nedeniyle Yaseminden ayrılacaksan lütfen kendine dikkat et.Başına bir şey gelmesin.Ayrıca sakın Türk filmi filan izleme.Kartal Tibetvari bir tavırla Yaseminden ve bebenden kopma.Öyle görmeden atlama yola.Saçların bile umurumuzda değil

Kendine iyi bak.Forumcak sağlığına duacıyız.:happy0064
cansucum koptum ya süpersin:happy0064 :happy0064 ivit ahmet sağlığına duacıyız sakın ha kaza falan geçireyim deme
ay bu arada ne bebesi ya koca kız oldu okula başlıcak seneye valla :cheer: :img-hyste :img-hyste :img-hyste
akirac dikkat et canım trafik canavarı dolu yollar valla:hıh:hıh

zeyneps
01-07-07, 23:13

Canım geçmiş olsun :icon_sorr İyi olduğunu sevindim :img-in_lo Ya lütfin dikkat edin ama ben size ne diyorum Ayla ,Ahmet'ten sonra bir de forumdakileri uyarayım bari lambalara dikkat edin ,hızlı sürmeyin :img-yes: Diziyi eninde sonunda izlersiniz telaş yapmayın :img-in_lo Benim kendime çok iyi bakmam gerek finali görmeden ölmek istemiyorum ühühühühhühühü:img-cray:

dizice
01-07-07, 23:18
Gecmis olsun akirac. Yaz okulu aciyoruz ona gore.

Hahaha. Ben de Ahmet kosmaya baslayinca, aman simdi araba carpmasin diye korktum/ Turk filmleri bizim psikolojimizi bozmus. Ama o bakislarla, carpilmaz o. Ancak carpar bundan sonra. Korksunlar Ahmet'ten! Ben galiba artik bir Cansel hayrani oldum. Ama ben sarkici/oyuncu hayranligi pek yasayamam; sevgimin Ahmet'e oldugunu dusunuyordum. Bir de baktim, Kucuk Kiyamet'i izlemeye karar vermisim. Allah sonumu hayra getirsin.

Bolum biter bitmez birisi, sunun gibi bir yorum yapmisti. Keske alintilasaymisim, simdi bulamam, "bence Ahmet'in Ruya'yi ogrenmesi icin cok erkendi, biraz cabuk gelisti, daha sonra olsaydi, daha iyi olurdu." Bu yorumu da, varligimla beraber, Turk halkina armagan ediyorum. Herhalde, bunu yazan Eyup peygamber'in torunu. Sabir kupu. Dalga gecmek icin demiyorum ama. Saskinliktam kucuk dilimi yuttum, o acidan.

Tavuscugum, bene hocam diyebilirsin. Necdet zaten sana 10 sene sonra gercekleri aciklayacak. Aramizda hic bilmedigin baglar var. Ve sen dunyanin en sansli uni. ogrencisisin. Bakiyorsun; ama gormuyorsun!

Bunlar 40 derece sogukta o paltolarla nasil cekim yapmislar. Yazik, acidim.

Her telden caldim ben de.

ergim
01-07-07, 23:24

Hahaha. Ben de Ahmet kosmaya baslayinca, aman simdi araba carpmasin diye korktum/ Turk filmleri bizim psikolojimizi bozmus. Ama o bakislarla, carpilmaz o. Ancak carpar bundan sonra. Korksunlar Ahmet'ten! Ben galiba artik bir Cansel hayrani oldum. Ama ben sarkici/oyuncu hayranligi pek yasayamam; sevgimin Ahmet'e oldugunu dusunuyordum. Bir de baktim, Kucuk Kiyamet'i izlemeye karar vermisim. Allah sonumu hayra getirsin.

Bolum biter bitmez birisi, sunun gibi bir yorum yapmisti. Keske alintilasaymisim, simdi bulamam, "bence Ahmet'in Ruya'yi ogrenmesi icin cok erkendi, biraz cabuk gelisti, daha sonra olsaydi, daha iyi olurdu." Bu yorumu da, varligimla beraber, Turk halkina armagan ediyorum. Herhalde, bunu yazan Eyup peygamber'in torunu. Sabir kupu. Dalga gecmek icin demiyorum ama. Saskinliktam kucuk dilimi yuttum, o acidan.

Tavuscugum, bene hocam diyebilirsin. Necdet zaten sana 10 sene sonra gercekleri aciklayacak. Aramizda hic bilmedigin baglar var. Ve sen dunyanin en sansli uni. ogrencisisin. Bakiyorsun; ama gormuyorsun!

Bunlar 40 derece sogukta o paltolarla nasil cekim yapmislar. Yazik, acidim.

tavsiye ederim canım küçük kıyamet'i cansel abi de çok iyi oynamıştı. bende çok acımıştım ya ben böyle bile yanıyorum onlar paltolarla ne hale gelmişlerdir yazık ya:sad53: :sad53:

zeyneps
01-07-07, 23:24
Dizice canım sen de bir mesajda ne kadar çok şeyden bahsetmişsin hocam :icon_whis Maşallah daldan dala daldan dala :) Çok fazla Necdet mi izledin naptın :icon_whis

Ayyy dersler ne zaman başlıo ilk hafta neyi işleyecektik ödev verecek misin bize test de yap nolur :img-blush

Tavuskuşu
01-07-07, 23:26
Sağol ergimcim.Ama rüya onun için bebe sayılır.Bir insanın çocuğu hangi yaşa gelirse gelsin onun için miniktir daha.(felsefik gördüm kendimi)Hem garibim daha onunla ne kadar zaman geçirdi ki.Yeni başlıyor onların günleri.Daha rüyayı yeni doğmuş sayıp öyle yaşayacaklar bundan sonra.(sanki ben yazıyorum)

Hocam demek size haksızlık etmişim.Çok şanslıyım öyle mi?Ama nasıl olur ortada bir tercih forumu var.Bu yalanlara inanacağımı mı sanıyorsun?YÖK başkanı hep beni sevdiği için intikam mı alıyorsun ondan?Bu yüzden mi akedemisyenliğini tehlikeye atıyorsun?:img-hyste :img-hyste

Tavuskuşu
01-07-07, 23:30
Dizice canım sen de bir mesajda ne kadar çok şeyden bahsetmişsin hocam :icon_whis Maşallah daldan dala daldan dala :) Çok fazla Necdet mi izledin naptın :icon_whis

Ayyy dersler ne zaman başlıo ilk hafta neyi işleyecektik ödev verecek misin bize test de yap nolur :img-blush

Nayııııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrr,naayıııııııııı ııııııırrrrrrrr.Test yapma noolur...O küçük kutuları doldurmayı hiç özlemedim.Ben yazı yazmak istiyorum.Tez sunayım sana.Osmanlının çöküş döneminde avrupa devletlerini osmanlı üzerindeki politikalarını ve amaçları doğrultusunda neler yaptıklarını,hangi konferansları düzenlediklerini anlatayım sana.Ama bana test yapma.Yazık yaa bana acıyın biraz.Niye her şey iyi insanların başına geliiyyyy yaa.Kıder mi bu?

ergim
01-07-07, 23:31
ay ben dayanımıyorum youtube'dan ahmetin öğrendiği sahneyi tekrar izleyeceğim yok ya yok ben kesin çatlarım hs baslayana kadar :img-cray: :img-cray: :img-cray: bu arada harika pazara hs nin veda yemeği çıkmış beren saat cansel abiyle ve okanla çıkan aşk dedikodularını yalanlamış ama cansel abiyi hiç göstermemiş of kader mi bu:img-cray: :img-cray: :img-cray:

ergim
01-07-07, 23:35
Nayııııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrr,naayıııııııııı ııııııırrrrrrrr.Test yapma noolur...O küçük kutuları doldurmayı hiç özlemedim.Ben yazı yazmak istiyorum.Tez sunayım sana.Osmanlının çöküş döneminde avrupa devletlerini osmanlı üzerindeki politikalarını ve amaçları doğrultusunda neler yaptıklarını,hangi konferansları düzenlediklerini anlatayım sana.Ama bana test yapma.Yazık yaa bana acıyın biraz.Niye her şey iyi insanların başına geliiyyyy yaa.Kıder mi bu?

yaaaa asıl sana nayıırrrr ben bütün sene tarihten geçebilmek için uğraştım yetti canıma testleri de özlemedim tarih dersini de özlemedim neden herşey benim başıma geliyyyy ühühüüü
dizice hocam türkçe ya da edebiyat falan yapsak olmazmı:img-wink: :img-wink: :img-blush

dizice
01-07-07, 23:36

Zeynep, ne sinavi, herkes programi gorup, sinav mi yapacaksin diye en bastan tavir koydu. Yani sinav falan yok aman! Sadece katilim. Simdiii, yarin Ileri seviye Necdetoloji semineriyle acilacak programimiz. Son Ahmet-Necdet diyalogunu cozumleyecegiz. O diyalogu yazmistim ben zaten. Oturup, Necdet'e karsi kin kusacagiz yani. :happy0064 Ama Necdet saplantimin tum programi ele gecirmesine izin vermedim. Ondan sonraki hafta bu Necdet lafi bitiyor. Gecmis sezon, gelecek sezon, karsilastirmalar, "sehvet"! Neler var neler :D(Istersen sana ozel eslestirme ve coktan secmeli sorular hazirlarim ama. )

Ama istersen, sana hemen bir sinav:

Dizice hangi karaktere buyuk buyuk bir tutkuyla garez duymaktadir? Buyuk asklar, nefretle basladigina gore, dizice acaba, bu karaktere asik mi olacaktir? Olursa, bu ne yaman bir celiskidir? Dizice bu durumda forumlardan mi atilmadlidir, yoksa Dr. Melih'e mi gosterilmelidir? Lutfen bu sorulari cevaplayan, giris, gelisme ve sonuc iceren bir kompozisyon yaziniz ve orneklerle aciklayiniz. :kahve :img-hyste

zeyneps
01-07-07, 23:37
Arkadaşlar Cansel için yeni bir slogan bulmuştum geçenlerde :
Son Osmanlı:Yandım Cansel :img-in_lo :img-hyste :
Cansel böyle bir Osmanlı dönemi senaryosunda rol alsa keşke diye konuşuluyordu da aklıma gelmişti şimdi size onun için hazırladığım afişi sunuyorum Karşınızdaaaaaa Son Osmanlı :Yandım Cansel!:happy0064 :img-in_lo :happy0064 :img-hyste:happy0064

http://img402.imageshack.us/img402/9791/sonosmanliyandmcanselafmb4.jpg:img-in_lo

Tavuskuşu
01-07-07, 23:40
Merak etme ergim.Hocam sınav yapmayacakmış.Herkes yaka silkmiş vaziyettedir zaten.

Örtmenim örtmeni örtmenim bir şey soracaktım.(Siz parmağımın havada olduğunu hayal edin).Dersler kaçta başlayacak?Ona göre gelelim.Daha ilk derse geç kalmayalım.Bizi sınıftan atar mısın gecikirsek?:icon_sorr Sonra hoca taktı deriz.

zeyneps
01-07-07, 23:41
Dizice hemen yazacağım böyle bir kompozisyon :img-hyste: Bakalım senin karakter analizini bir yapalım :icon_whis

Arkadaşlar SON OSMANLIMIZA iyice bakın çünkü mod görmeden sileceğim :img-cool2 Ben korkak mıyım??Tırsıyorum :icon_sorr

dizice
01-07-07, 23:42
Sağol ergimcim.Ama rüya onun için bebe sayılır.Bir insanın çocuğu hangi yaşa gelirse gelsin onun için miniktir daha.(felsefik gördüm kendimi)Hem garibim daha onunla ne kadar zaman geçirdi ki.Yeni başlıyor onların günleri.Daha rüyayı yeni doğmuş sayıp öyle yaşayacaklar bundan sonra.(sanki ben yazıyorum)

Hocam demek size haksızlık etmişim.Çok şanslıyım öyle mi?Ama nasıl olur ortada bir tercih forumu var.Bu yalanlara inanacağımı mı sanıyorsun?YÖK başkanı hep beni sevdiği için intikam mı alıyorsun ondan?Bu yüzden mi akedemisyenliğini tehlikeye atıyorsun?:img-hyste :img-hyste

Hayir, YOK'le aramizdaki her sey sadece kagit ustundeydi. Sen YOK'un neler cektigini, bunca yil neler yasadigini hic anlamadin. O hep seni bekledi. Okullar, hocalar, her sey senin icindi. O tercih formu.... o tercih formu... O senin tercih formun. YOK sana bunu soylemek istedi; ama sen coktan sinavi bitirip gitmistin bile. Formun yere dusmustu. Caresizdi. Allah'tan formu ben buldum, teslim ettim. Ben olmasaydim, neler oolurdu, dusunmek bile istemiyorum!

Tavuskuşu
01-07-07, 23:44
:happy0064 :happy0064 :happy0064 :img-hyste :img-hyste :img-hyste Harika yaa son osmanlı...O filmi izlemiştim.Orada ziynet sali bir şarkı söylüyorud.Hatırladığım kadarını cansele uyarlıyayım:
Canımı yaktın canselim
Aklımı aldın canselim

Gerisini hatırlamıyorum.Ama senin fentezilerine göre bu şarkı tam senlik.:img-hyste :img-hyste

@ly
01-07-07, 23:44

Geçmiş olsun diyen herkese teşekkürler...Otobanda karşıma köpek çıktı :icon_sorr Yapabileceğim birşey yoktu ama çok kötü oldum..İzlerken diziye ağladım, reklam aralarında ''katil oldum ben '' diye köpeğe..
Yaz okulu da ne? Severim ben talebeliği, kaçırmam (konuyu bile bilmiyorum ama..!)
Ahmet'in Rüya'yı öğrenmesi için erken olduğunu düşünen kişiyle acilen tanışmam gerek..Belki bana da sabrın sırlarını öğretir..
Ahmet ne kötüydü..Hiç bu kadar bitmiş, perişan görmemiştim..Ama Yasemin'i kolay affetmeyecek gibi görünüyor..Yasemin'in bu yaptığı evlenmesinden daha ağır geldi Ahmet'e..Allah Yasemin'in yardımcısı olsun ...diyecektim ama...bana ne canım..saklamasaydı...sürünsün...!

zeyneps
01-07-07, 23:45
:happy0064 :happy0064 :happy0064 :img-hyste :img-hyste :img-hyste Harika yaa son osmanlı...O filmi izlemiştim.Orada ziynet sali bir şarkı söylüyorud.Hatırladığım kadarını cansele uyarlıyayım:
Canımı yaktın canselim
Aklımı aldın canselim

Gerisini hatırlamıyorum.Ama senin fentezilerine göre bu şarkı tam senlik.:img-hyste :img-hyste

Ben filmi izlemediğim için ne yazıkki bilmiyorum o şarkıyı artık böyle bir fentezi yazarım Son Osmanlı :Yandım Cansle:img-hyste :img-in_lo Ahhh ne kadar şirin bir Osmanlı bu :img-blush

dizice
01-07-07, 23:46
Vallahi ne bileyim, yeyin yemeginizi, oturun ekran basina. Gec kagidi getirmeye gerek yok. Ne zaman bossaniz. Ne kadar da lakayit bir hoca ciktim.

Yandim Cansel super! Yuzu yamulmus olsa da. Hehehehehe.

merw
01-07-07, 23:47
ergimcim, yarın başlayacak stajımla ilgili konuşmaya dalmıştım, şimdi gördüm sorunu. adım merve canım :) hatta, narcissayla adaş bile çıktık ;) ya seninki?

akirac, çok geçmiş olsun. 160la giderken hem de, allah korumuş :( aman dikkat et..

bu arada, benzetmek gibi olmasın da, barışın trafik kazası geldi aklıma. çocuk hala aynıymış :( hiçbir nörolojik ilerleme yokmuş malesef.. pert olmuş derler ya, öyle galiba.. çok yazık, umarım bir an önce iyileşir..

Dizice hangi karaktere buyuk buyuk bir tutkuyla garez duymaktadir? Buyuk asklar, nefretle basladigina gore, dizice acaba, bu karaktere asik mi olacaktir? Olursa, bu ne yaman bir celiskidir? Dizice bu durumda forumlardan mi atilmadlidir, yoksa Dr. Melih'e mi gosterilmelidir? Lutfen bu sorulari cevaplayan, giris, gelisme ve sonuc iceren bir kompozisyon yaziniz ve orneklerle aciklayiniz. :kahve :img-hyste

ben buna sadece kopmak istiyorum :D zira komposizyon yazmama yetecek ciddiyeti "Buyuk asklar, nefretle basladigina gore, dizice acaba, bu karaktere asik mi olacaktir?" cümlesinin yakınlarında bir yerde kaybettim :img-pilot

ergim
01-07-07, 23:48
of ya of ablam başımın etini yiyo çık çık diye uyuz ya :hıh :hıh :hıh neyse ben belki daha sonra tekrar girerim hadi kendinize iyi bakın kuzucuklarım byebyebyebye
not: mervecim adım ergim bu arada hadi görüşürüz ablam birazdan üstüme zıplayabilir :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Tavuskuşu
01-07-07, 23:51
Hayir, YOK'le aramizdaki her sey sadece kagit ustundeydi. Sen YOK'un neler cektigini, bunca yil neler yasadigini hic anlamadin. O hep seni bekledi. Okullar, hocalar, her sey senin icindi. O tercih formu.... o tercih formu... O senin tercih formun. YOK sana bunu soylemek istedi; ama sen coktan sinavi bitirip gitmistin bile. Formun yere dusmustu. Caresizdi. Allah'tan formu ben buldum, teslim ettim. Ben olmasaydim, neler oolurdu, dusunmek bile istemiyorum!

:happy0064 :happy0064 :img-hyste :img-hyste İşte bu an kelimelerin kifayetsiz kaldığı andır.Ne söylesem boş,yazıklar olsun bakışlarıyla koşarak sahneden çekiliyorum.Tabii saçlarım ahenkle vals yapıyor.Ama sağol.Demek yıllarca tercih formuma babalık yaptın ona gözün gibi baktın.Hemen YÖK'e koşmam lazım.Birbirimizsiz geçirdiğimiz yılların acısını çıkarmalıyız.Zaten garibimi kaldırmak da istiyorlar.Onlar kaldırmadan benim kavuşmam lazım.:img-hyste

Osmanlı beyzadelerini şihvetli fentezilerine alet edemezsin ziynep.Ettirmem huleyyyynnnn.

NOT:Giden arkadaşlara selam olsun güle güle.bye

@ly
02-07-07, 00:08
Bağa ne ben Osmanlı filan dinlemem hiç bir şey beni durduramaz zaten bu şehvet onlardan geliyor ne de olsa onların torunlarıyız biz biri beni durdursun canım

Giden arkadaşlar güle güle gene bekleriz bye bye

Zeynep'cim, Ankara'da oturan arkadaşlar toplanalım diyorum. Tavuskuşu tamam dedi. Sen gelir misin? Başka kim var Ankara'da oturan? Bu arada kompozisyonu birlikte yazarız, hepimiz birleşirsek belki geçeriz Necdetoloji'den..!

Tavuskuşu
02-07-07, 00:26
Arkadaşlar benim çıkmam gerek ama ne zaman buluşacağız?Yarın konuşsak olur mu?Ben dün gece çok geç yattım da...İyi geceler.

Zeynep sen nasıl geçemezsin necdeolojiden?O kadar güzel güzel karakter analizi yapmıştın.Necdeti savunanlara gayet güzel cevaplar vermiştin.Olur mu hiç?Nirede senin şihvetin yaratıcı ruhun?Hadi herkese iyi geceler.

meltem-cmbl
02-07-07, 02:38
delüler benım bu halimde güldürdünüz ya:P alalhta sşizi güldürsün
,
son osmanlı yandım cansel he:happy0064
afiş muhteşemn olmuş zeynepcim

Messa
02-07-07, 10:41
Ahmet'in Rüya'yı öğreneceğini hiç tahmin etmemiştim senaristler işleyecek konu bulamıyorlar ya! daha fazla uzatırlar diye düşünmüştüm ama yanıldım. Necdet'in söyleyebileceğini tahmin ediyordum ama şaşırdım yine'de. Zaten Necdet, tüm ümidini yitirdiği ve Yasemin ile bir gelecekleri olamayacağı için söyledi. Necdet, geç kalmış olsa'da en sonunda doğrusunu yaptı gerçeği söylemekle bana göre herkesin hayatını bir nebze'de olsa yalandan gerçeğe dönüştürmek için büyük bir adım atıldı. Necdet, kendine Güzide ile bir hayat kurar. Ahmet, Yasemin'den hesap sormalı ve onu uzun süre affetmemeli bence hatta Rüyayı ondan almak için çabalamalı, Yasemin acı çeksin daha sonra birleşsinler. Eğer, Ahmet hiç hesap sormaz ise Yaseminden çok saçma olur.
Ayla'ya ise hiç üzülmüyorum kendi etti kendi buldu ve gurursuzlukta birinci olmak için yarış yapıyor sanki. Adam seni istemiyor daha ne zorluyorsun ki? Deniz'e çok üzüldüm ama öleceğini sanmıyorum. Bang bang şarkısı olağanüstüydü sahnelerle'de birleşince. Defne'nin hamile kalabileceği ihtimali konuşulmuş sanmıyorum böyle birşey olacağını. Harun'a üzülüyorum unutmadı gitti şu Işık'ı yaa... Işık'ında sürekli Harun'a sarılması çok sinirime dokunuyor, gidip Yaşar'a sarılsın ya. Commer'in arabasının yakıldığı sahne'de güzeldi ama önünde resim çektirenler tutuklanmış ve Harunlar da buna seviniyordu ilginçti doğrusu.
Sevim ile Mehmet'e sevindim, sevim kabul edecektir teklifi ama Deniz'in durumu mutluluklarını geciktirecektir. Sevim'in eve geldiğinde evlenme teklifi aldım demesi çok komikti.

spdr
02-07-07, 11:04
arkadaşlar denizin akibeti ne olacak bilen varmı

bahsedilen olayda 2 kişi ölmüş..
tarihi gerçeklere bağlı kalmak adına denizin öldürülmeyeceği düşünülüyor..

diğer yandan da denizin son görüntüleri falan var işte..
bi de defne ile birlikte olması(!) da öldü diye düşndürüyor beni..
(kv de polat da yüzü değişmeden önce öyle bişiler yapmıştı da:img-blush )

kesin bilgi yok yani..
yorum var:img-wink:

saprofit_g_22
02-07-07, 12:27
Ben hala Nejdet'in itiraflari karsisinda kalakaldim! Hic beklemiyordum... 31. bolumde yapilan bu itiraf gelecek bolumler icin ne getirir pek bilemiyorum... endise ediyorum dizinin akibeti acisindan... Dizi senaristlerinin konu bulamama endisesinden enteresan fikirler yaratmalari cok dogal olmakla beraber, Ruya olayinin aniden soylenmesi... bakalim! Zaten 30. bolumde Guzide-Nejdet'in Ahmet tarafindan faka bastirilmasi, bu olayin sinyalcisiydi bir nebze.

Yine de bomba yerde bitti sezon finali... Merak hat safhada beklicez artik 32. bolumu... :img-blush

emosss
02-07-07, 12:27
bahsedilen olayda 2 kişi ölmüş..
tarihi gerçeklere bağlı kalmak adına denizin öldürülmeyeceği düşünülüyor..

diğer yandan da denizin son görüntüleri falan var işte..
bi de defne ile birlikte olması(!) da öldü diye düşndürüyor beni..
(kv de polat da yüzü değişmeden önce öyle bişiler yapmıştı da:img-blush )

kesin bilgi yok yani..
yorum var:img-wink:

güzel bağlantı (kv yani...) hiç aklıma gelmemişti...
bende denizin kesinlikle ölmiceğini düşünüyorum...
yeni sezonda iki deniz birden gitmez bence...

blue ivy
02-07-07, 13:04
bazı arkadaşların dediği gibi yaşar denizi kurtarabilir,bende öyle düşünüyorum,çünkü deniz yaşarla başka türlü dost olamazlardı,işin içinde küzeni ışığı kurtarmasıda var,bu yaşara ekstra puan verir.
denizin sakat kalacağını pek sanmıyorum,darbeyi karın boşluğundan aldı,en fazla çok kan kaybeder,zaten bu dizinin güzel bir yanı varsa oda hasta olan kişilerin çabuk iyileşmesi:img-yes:

gülmisal
02-07-07, 14:19
niye bilmiyorum ama nedense ben necdet ile ahmetin yan yana durduğu sahnelerde içimden gülesim geliyor ne diyim:) ama ben sezon finalinde necdeti çok tuttum gerçekleri söyleme meselesi yasemine kalsaydı ohooooo e tabi bide ahmetin öğrendikten sonraki yüz ifadesi var o yüz ifadesine öldüm ya komik mi hüzünlü mü garip bi ifade ama ben nedense güldüm.(bundan sonra noolur acep ahmet koşarken bitti.koş be ahmet kim tutar seni)pardon bu arada denizi unuttuk bence deniz ölür.

****CEMRE****
02-07-07, 14:22
Ben hala Nejdet'in itiraflari karsisinda kalakaldim! Hic beklemiyordum... 31. bolumde yapilan bu itiraf gelecek bolumler icin ne getirir pek bilemiyorum... endise ediyorum dizinin akibeti acisindan... Dizi senaristlerinin konu bulamama endisesinden enteresan fikirler yaratmalari cok dogal olmakla beraber, Ruya olayinin aniden soylenmesi... bakalim! Zaten 30. bolumde Guzide-Nejdet'in Ahmet tarafindan faka bastirilmasi, bu olayin sinyalcisiydi bir nebze.

Yine de bomba yerde bitti sezon finali... Merak hat safhada beklicez artik 32. bolumu... :img-blush

ben bu dizinin bütün darbeleri konu olrak işleyeceğini duymuştum bu yüzden önümüzdeki sene konu sıkıntısı çekeceklerini düşünmüyorum sevimdim necdetin söylemesine ayrıca ahmet yasemine kızmasın lütfen ya zatewn aileler olarak iyice gerilecekler bide ikisinin arası açılmasın denize gelince öleceğini hiç sanmıyorum bence seneye ilk bölümden ayağı kalkacak ve deniz gezmişin ynındaki aktif görewvine geri dönecek yaşarlada ilk etepta hemen kaynaşmayacak ama eskisi kadarda sert davranmayacak ayla yine uyuzluğunun doruklarına çıkacak necdet güzideye daha çok aşık olcak lale ile teo arasındada bişeyler bekliyoruz artık

maveraun
02-07-07, 14:43
ahmet doktorla görüşürken ceketinin sağ kolunda yırtık vardı hiç mi dikkat etmediler beklediğimiz istediğimiz gibi bir sezon finali oldu ama şimdi iyice meraklandık ahmet yasemine ne diyecek ne yapacak 2 ay nasıl beklenecek deniz inşallah ölmez babasız bir çocuk daha büyüten kadın görmek istemiyorum:good:

kural
02-07-07, 14:43
ya ben dizi bitince öle kalakaldım.bütün yaz nasıl beklicem diye.ahmet ne yapar bilmiorum ama deniz ölmeyecek diye tahmin ediyorum.çünkü kanlı pazarda ölen 2 kişinin adları Duran Erdoğan, Ali Turgut Aytaç.
e polisler tarafından öldürülen vedat demircioğlu gerçektede var.o yüzden bu seferde gerçekteki ölen kişilerin isimleri olacaktır

gülmisal
02-07-07, 15:17
ya yani yasemin ahmet falan o isimler dizinin kendi isimleri ise deniz karakteri de öyledir bence çünkü dizinin 2 özelliği var biri aşk hikayesi diğeri 1960 lı yıllar türkiyesi

ermec
02-07-07, 16:54
defne hamile olunca ahmet ve yasemın askı gıbı olmazsa sevınırım:D ahmet bence dızı sonunda ogrenınce kosuodu kımbılır belkı de yasemıne kosuodu artık aylanın onunden gecmez:Dyuppi ogrendı allahtan brvaaaa necdet ıyı kı soyleın:D:D

zeyneps
02-07-07, 16:57
Ya arkadaşlar bizim bir ders programımız vardı bilen var mı :img-hyste: Hani dizicenin hazırladığı yaz okulu programı bugün müydü bizim dersimiz saat kaçta geç kalmak istemiyorum da :icon_whis

terazi_burcu
02-07-07, 17:06
ya defne hamile mi ben hiçbişey anlamadım nerden biliyosunuz hamile olduğunu??
necdetin itiraflarına gelince acayip şaşırdım ya ben diyodumki ahmet rüyayı sorunca rüya kazara oldu:img-wink: falan der sanıyodum hani rüyayı kaybetmemek için ama çok takdir ettim açıkça söyledi herşeyi çok seviyorum şu necdeti yaa

Tavuskuşu
02-07-07, 17:20
Hocamız gelmiş.:happy0064 Hocam ne zaman başlıyoruz derslere?Zeynep haklı.Gecikmeyelim.Gerçi dün de sormuştum ama cevap alamadım.:img-help: Avucum kaşınıyor bak.Biran önce çekiştirmek istiyorum necdeti.:img-hyste :img-hyste Pardon bu bilimsel bir çalışma olacak değil mi?O vakit necdetoloji alanında ihtisas yapmak istiyorum.:img-hyste

catherina
02-07-07, 17:29
arkadaşlar öncelikle yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim aslında başka bir yerden okuduğumu paylaşmak istemiştim:(özür dilerim kandırdım gibi hissettim.

bu arada bu kadar çabuk açıkalnmasını beklemiyordum rüya olayının kimi diziler böyle olayları çok uzatıyorlar ama sevindim.denizin yaralanmasına ise üzüldüm.inşallah ölmez.

merw
02-07-07, 17:59
kural arkadaşım
bilgiler için sağol, zaten cumadan beri aşağı yukarı herkes bunları yazdığı için sanırım cevap verilmedi, önceki başlıkta bu konuda yaklaşık 100 mesaj var da :D

ama bence de öyle, deniz ölmeyecek. çünkü tarihi olaylarda gerçek isimlerden sapmıyorlar genelde. denizin ölmesi çok çarpıcı olurdu, bunu düşünmemizi istediler ve bizi etkiledi, yeni sezonda artık ölmesine gerek yok kanımca...

dizice hocam gelmiş gitmiş galiba :D cansu ve ayşe necdetoloji dersine akşam başlarız galiba, hocamız yemekten sonra gelin demişti :P ben de sabırsızlıkla bekliyorum :img-pilot

CicimBenim
02-07-07, 18:04
Bence Denizin yasamasi bir mucize olur... olebilir ve boylece Defne hamile kalir.

Ahmet cok sasirmis gorunuyordu kosarken... hicte mutlu gorunmuyordu. Bence hesap sormaya gidecek, sanmiyorum Yasemini istesin (bir sure uzaklasir ondan). Eger istedigimiz olursa, dizi nasil devam eder? Bu saatten sonra aileler fazla engelliyemezler diyorum ve bu yuzden henuz ayrilik bitmedi diyorum. Bu kez Yasemin Ahmetin arkasindan kosacak. Ahmetin Ayla ile evlenme niyeti onu dahada cildiracak. Sanmiyorum Ayla ile evlensin yoksa senaristler ikisini coktan evlendirirlerdi.

renses
02-07-07, 18:17
ya bide söylemezse ahmet rüyayı bildiğini ne komik olur ya
deniz ölmez ya o zaman defnenin rolü zayıf kalır harum fln olmaz ya o kadar bıçaklandı çok darbe aldı garibim....
sewimle mehmet ewlenin artık nolur ya şu dizide bitane daha imkansız aşk görmek istemiorumm sizinki imkansızda deil boyu boyuna posu posuna....
ben nası dayancam 2 ay ya offff :sad53: :sad53:

catherina
02-07-07, 18:57
dediğin gibi renses öle olusa bence çok saçma olur.ahmet yaseminin sölemesini beklermiş bide.öffff hiç çekilmez o zaman sinir oluruz bizde:)

***ceyda
02-07-07, 19:08
Bence Denizin yasamasi bir mucize olur... olebilir ve boylece Defne hamile kalir.

Ahmet cok sasirmis gorunuyordu kosarken... hicte mutlu gorunmuyordu. Bence hesap sormaya gidecek, sanmiyorum Yasemini istesin (bir sure uzaklasir ondan). Eger istedigimiz olursa, dizi nasil devam eder? Bu saatten sonra aileler fazla engelliyemezler diyorum ve bu yuzden henuz ayrilik bitmedi diyorum. Bu kez Yasemin Ahmetin arkasindan kosacak. Ahmetin Ayla ile evlenme niyeti onu dahada cildiracak. Sanmiyorum Ayla ile evlensin yoksa senaristler ikisini coktan evlendirirlerdi.

ben kendimi ahmetin yerine koyuyorum da.çok kızardım yasemine.onun yüzünden kendi kızının ilk adımlarını ilk konuşmasını ilk düştüğü anı görememek bence çok acı.ve bence hesap sorması da gerekir.

dizice
02-07-07, 19:31
bu arada bu kadar çabuk açıkalnmasını beklemiyordum rüya olayının kimi diziler böyle olayları çok uzatıyorlar ama sevindim.

Catherina! Ben de tam dun Eyup peygamber sabrindaki yuce bir forum uyesinden bahsediyordum; ama kim oldugunu hatirlamiyordum! Aramiza gelmen cok guzel olmus. Umarim bu mesaji okursun. Biz bu yorumu okuyunca, saskinliktan kendimizi kaybettik. Seni tanimak, sabrinin sirrini ogrenmek istiyorum; cunku biz Ruya aciklanmadi diye forumca catladik. Yani Ruya meselesi bizi dagitti. Bize gore o kadar cok uzadi ki, diziden sogumaya basladik. Sonra, sen geldin ve cabuk cozuldu dedin. Sirrini aciklar misin derken, pek cok kisinin duygularina tercuman olduguma inaniyorum. Farkli goruste birisini aramizda gormek cok guzel. Gel katil bize, gir aramiza. Bize biraz akil ve sabir sahibi birisi lazimdi. Yoksa o sen misin? :happy0064 Diziyi gercek sanan forum uyesi Dizice

viole
02-07-07, 19:35
Öncelikle mrb arkadaşlar.

Bencede ahmet yasemine hesap sormaya gidiodur.Ama yaseminin ahmetin peşinden koşacağını hiç tahmin etmiorum.Sadece olayları açıklar ve susar Ahmet rüyaya herşeyi açıklamak ister başta ama yasemin bence buna engel olur ve rüyanın bu olaydan olumsuz etkileneceğini söyler ahmette rüyaya herşeyi açıklamaktan vazgeçer.

Yasemin ahmetle rüyanın birlikte bol vakit geçirmesini ister ki zaten bence ahmet yasemınden once dusunur bunu.yasemin Ailelere solemek ıstemez kanımca cunku düşeceği durum kotu.ahmet yasemını sevdiği için bence katlanır .Sonucunda beraber olurlar.necdet pastacı kızla birlikte olur .Ayla inthar eder.

denizle defneye gelince deniz ölür bence okadar drbeden sonra hayatta kalması mucıze zaten ama olmemeli:(:icon_sorr ve onlar birlikte olmaya devam etmeliler.

ışıkla harunu cok yakıstırıyorum bence onlar beraber olmalılar ama harun ileriki bölümlerde ölücekmiş bu yüzden yaşarla ışık beraber olmaya devam ederler.

catherina
02-07-07, 19:41
Catherina! Ben de tam dun Eyup peygamber sabrindaki yuce bir forum uyesinden bahsediyordum; ama kim oldugunu hatirlamiyordum! Aramiza gelmen cok guzel olmus. Umarim bu mesaji okursun. Biz bu yorumu okuyunca, saskinliktan kendimizi kaybettik. Seni tanimak, sabrinin sirrini ogrenmek istiyorum; cunku biz Ruya aciklanmadi diye forumca catladik. Yani Ruya meselesi bizi dagitti. Bize gore o kadar cok uzadi ki, diziden sogumaya basladik. Sonra, sen geldin ve cabuk cozuldu dedin. Sirrini aciklar misin derken, pek cok kisinin duygularina tercuman olduguma inaniyorum. Farkli goruste birisini aramizda gormek cok guzel. Gel katil bize, gir aramiza. Bize biraz akil ve sabir sahibi birisi lazimdi. Yoksa o sen misin? :happy0064 Diziyi gercek sanan forum uyesi Dizice

bu sabır şaşırtmasın sizi ben farklı dizilerde bu duruma alıştım örneğin ıhlamurlar altında da filiz yolmaza bebeği sölemedi çatlıcaktım nerdeyse ben burda da aynısı olur zannediyordum.örneğin bebeği aylanın sölemesini bekliyordum. kim söler die sorsanız necdeti en son sölerdim yani daha çok uzatmalarını bekliyordum:) sizin gibi bende çok sıkılmıştım ama bu kadar çabuk olacağını zannetmiyordum:)

@ly
02-07-07, 19:46

Selam...demek Eyüp peygamberin günümüz temsilcisini buldun..Herkes panik durumda bugünkü ders için..! Hazırladın mı ders notlarını?
Dizice, az önce son sahneyi tekrar izledim. Bu nasıl oyunculuktur..! Hangisi süper karar veremedim. Cansel mi...Okan mı...yoksa Berk mi..? Bu konuyla ilgili bir dersimiz olacak mı? :icon_whis

dizice
02-07-07, 19:46
bu sabır şaşırtmasın sizi ben farklı dizilerde bu duruma alıştım örneğin ıhlamurlar altında da filiz yolmaza bebeği sölemedi çatlıcaktım nerdeyse ben burda da aynısı olur zannediyordum.örneğin bebeği aylanın sölemesini bekliyordum. kim söler die sorsanız necdeti en son sölerdim yani daha çok uzatmalarını bekliyordum:) sizin gibi bende çok sıkılmıştım ama bu kadar çabuk olacağını zannetmiyordum:)

:D Yani talimlisin :) Ben diger dizileri takip etmedigimden herhalde, sabrim coktan tasmisti. Bir de artik, soylenmemesi icin hic bir neden de kalmamisti. Yani uzatmalari oynuyorduk; ama nedenini bilmiyorduk ya. Aslinda, Ahmet'in bebegi ogrenmesi, bizim hayatimizda 6 ay kadar surdu. Bir dizide o kadar uzun sure degil haklisin-yarim sezon. Ama dizide yaklasik 8 sene surdugu icin ve kaybedilen 8 senenin donusu olmadigi icin cildirdik-yani kendimizi fazla kaptirdik :D Neyse, sen de o kadar sabirli degilmissin, gercekciymissin, kendimi kotu hissetmeyeyim :)

viole
02-07-07, 19:48
cabuk olmadı kı!bence daha fazla uzatsalardı sıkıcı olurdu.hem sezon fınalınde byle birsey yapmaları cok mantıklı ve merak uyandırıcıbence aylanın soylemesınden daha anlamlı oldu;)bunu yasemının yapması gerekiodu fakat necdet yaptı!genede hos bır sezon fınalıydı.

dizice
02-07-07, 20:02
AKIRAC,

Oylama yapalim.

Ben birinciligi Berk'e veriyorum. Elimde olse, bu kadar inanmazdim ki olmedigine inaniyorum. Ama o an beni oldurdu.

Ikinciligi ise Okan'la, Cansel arasinda paylastiracagim. Ikisi de cok basariliydi.

Okan'in oyunculugunda, Holywood'da *** rastlanan ve oyunculugu golgeleyen bir sey var bence. Okan, bazen karakterin onune geciyor. Yani oynadigi karakter ne olursa olsun, oyuncudan gelen bir sicaklik yayiyor. Bu karaktere ait bir sey degil. Bence biraz kafa bulandiriyor. Yani karakter beni deli etse de, Okan'dan gelen bir sirinlik hissesiyorum. Bence kotu karakter oynamaya musait bir gorunusu, tarzi yok. Fazla sempatik gorunuslu. Necdet karikatur gibi, sirf kotulugun temsilcisi bir karakter olsaydi, sorun olmazdi. Ama Necdet karmasik bir karakter, iyi yonleri de var, zayif yonleri de var. Ama senaryo bencilligini on plana cikarirken aslinda, Okan'in temiz surati yuzunden, seyirci ister istemez, hareketlerine bir kilif uydurup, Necdet'e yakinlik hissetmekte zorlanmiyor. Cansel, mesela oyle olmazdi. Cok guzel, kotu adam rolu oynayabilir. Daha karanlik roller tipine gider. Bence Okan'a gicik insan, Cansel'e de silik erkek rolu vermesinler. Tiplerine gitmiyor. Zorlamanin anlami yok.

Buna niye degindim? Diyalogu okuyunca, Necdet'i dovesim geldi. Ama Okan'in agzindan ilk duydugumda, daha az sinirlenmis, Necdet'e belli belirsiz bir acima bile duymustum nerdeyse.

Bakiniz Ayla'ya. Tum sezonun en basarili oyuncusu olarak ama Ayla'yi oynayan oyuncuyu seciyorum. Ayla'yla o artik benim gozumde butunlesti. Kadini izlerken, ne guzel rol yapiyor diye dusunmuyorum bile. Ayla'yi izliyorum sadece.

bahar_can
02-07-07, 20:11
Biraz önce Kadıköy'de düzenlenen 2 Temmuz Sivas Madımak Otel'i Katliamı anmasından geldim... miting boyunca aklımda hep dizideki26 şubat 1969'da 6. Filo protestosunda gerici güruhun allahuekber nidalarıyla silahsız göstericilere bıçaklı, sopalı saldırısı ve ona müdahale etmeyen devletle... 1993'te Pir Sultan Festivali için Sivas'a giden ve yalnızca düşünen, yazan, türkü söyleyen silahsız 37 aydını allahuekber nidalarıyla diri diri yakan gerici güruh ve yine hiçbir müdahalede bulunmayan devlet vardı... tabi iki iki tarih arasında '78 yılında Maraş, Sivas, Yozgat, Malatya katliamını da unutmamak gerekiyor... tek tek kişilere yapılan salıdırıları ise hiç saymıyorum... nasıl bir insanlıktır bu? cevabını versem de aklım almıyor... bir daha soruyorum.. bir daha soruyorum.. bir daha... bunlar kesin insan değil diyorum... bunun cevabı başka hiçbir şey olamaz çünkü...

badger
02-07-07, 20:13
ya defne hamile mi ben hiçbişey anlamadım nerden biliyosunuz hamile olduğunu??

Defnenin hamile olduğunu nereden çıkardınız?
her o iş olduğunda çocuk oluyorsa, hayret derim yani...cık!cık! Mübarek dizimizdeki hanımlar pek bereketli diyeceğim..Tövbe!Tövbe!:img-cool2
Millet tepinir çocuk sahibi olmak için bunlar dakka 1 gol 1!:icon_whis

Tavuskuşu
02-07-07, 20:16
1-Okan
2-Cansel
3-Berk diyorum ben.Nedenlerine gelince:

Okan bence o sahnede çok güzel bir performans sergiledi.Necdet olarak beni kandıramasa:icon_whis da rolünün hakkını verdi.O bakışları,mimileri,hali,duruşu o anki pes etmişliğini güzel yansıttı.

Cansel o sahnede biraz küçük emrah gibiydi.Yerindeydi tavırlar,şaşırmışlık,hayal kırıklığı,acı... Ne ararsanız vardı ve güzeldi ama o kaşlar biraz işi bozdu.Yine de sahnenin geneline bakınca çok duygulandım o ayrı tabii.Ama işin ayrıntılarına giriyorum.

Berkin sahnesi de hepinizin olduğu gibi benim de içimden bir şeyler alıp götürdü.Çok dokunaklıydı.Şarkıyla,küçüklük görüntüleriyle,defnenin feryatlarıyla ayrı bir güzeldi.Ama neden ağzı o kadar açık kaldı onu anlamadım.İçine sinek bile kaçabilirdi.:img-hyste Hani nefes darlığı çekenler olur yaa ağzını çok açar daha iyi nefes alabilmek için onun gibiydi.O benim dikkatimi çok çekti.

badger
02-07-07, 20:21
[QUOTE=dizice;3941091]
Okan'in oyunculugunda, Holywood'da *** rastlanan ve oyunculugu golgeleyen bir sey var bence. Okan, bazen karakterin onune geciyor. Yani oynadigi karakter ne olursa olsun, oyuncudan gelen bir sicaklik yayiyor. Bu karaktere ait bir sey degil. Bence biraz kafa bulandiriyor. Yani karakter beni deli etse de, Okan'dan gelen bir sirinlik hissesiyorum. Bence kotu karakter oynamaya musait bir gorunusu, tarzi yok. Fazla sempatik gorunuslu. Necdet karikatur gibi, sirf kotulugun temsilcisi bir karakter olsaydi, sorun olmazdi. Ama Necdet karmasik bir karakter, iyi yonleri de var, zayif yonleri de var. Ama senaryo bencilligini on plana cikarirken aslinda, Okan'in temiz surati yuzunden, seyirci ister istemez, hareketlerine bir kilif uydurup, Necdet'e yakinlik hissetmekte zorlanmiyor. QUOTE]

Necdette onu tehlikeli kılan bu işte..

Hem bencil, hem zeki hem de sevimli..Tehlikeli karışım da bu zaten..
Görüntü ve iç dünya hem fiziken ve davranışsal hem de psikolojik alt yapı olarak çelişkili..Necdetin cazibesi yani fatal attraction buradan kaynaklanıyor...Onun cast seçimi olarak bence çok başarılı...:good:

Bu arada derse çok geç kalmadım umarım..Herkese iyi akşamlar...

merw
02-07-07, 20:28
dizice hocam yine süper bir necdet analizi yazmışsınız :) ben de şunu eklemek istiyorum, hem seyirci yönünden hem de yasemin yönünden necdeti daha da güvenilir ve sevgi dolu gösteren de rüyayla ilişkisi ve ona olan içten davranışları. bizim seyircimiz duygusallıkları sever, çocuklarla iletişimi daha çok sever bkz: bilumum sezercik, ayşecik, ....cik filmleri :) bu yüzden de biraz daha göz boyuyor necdet kanımca. ama necdetin rüyaya olan davranışları gözboyama amaçlı değil, senaristlerin amacı o :D

ben şuan, yeni başlamakta olan bir diziyi, zoraki koca'yı izleyeceğim. konusu açısından benim gibi eski türk filmlerinin hastası bir insan için biçilmiş kaftan gibi dizi, zira tarık akan ve filiz akından izlediğimiz tatlı dillim'e çok benziyor. bir de burak var tabi :img-in_lo diziden sonra burada olursunuz umarım :D

@ly
02-07-07, 20:31
AKIRAC,

Oylama yapalim.

Ben birinciligi Berk'e veriyorum. Elimde olse, bu kadar inanmazdim ki olmedigine inaniyorum. Ama o an beni oldurdu.

Ikinciligi ise Okan'la, Cansel arasinda paylastiracagim. Ikisi de cok basariliydi.

Okan'in oyunculugunda, Holywood'da *** rastlanan ve oyunculugu golgeleyen bir sey var bence. Okan, bazen karakterin onune geciyor. Yani oynadigi karakter ne olursa olsun, oyuncudan gelen bir sicaklik yayiyor. Bu karaktere ait bir sey degil. Bence biraz kafa bulandiriyor. Yani karakter beni deli etse de, Okan'dan gelen bir sirinlik hissesiyorum. Bence kotu karakter oynamaya musait bir gorunusu, tarzi yok. Fazla sempatik gorunuslu. Necdet karikatur gibi, sirf kotulugun temsilcisi bir karakter olsaydi, sorun olmazdi. Ama Necdet karmasik bir karakter, iyi yonleri de var, zayif yonleri de var. Ama senaryo bencilligini on plana cikarirken aslinda, Okan'in temiz surati yuzunden, seyirci ister istemez, hareketlerine bir kilif uydurup, Necdet'e yakinlik hissetmekte zorlanmiyor. Cansel, mesela oyle olmazdi. Cok guzel, kotu adam rolu oynayabilir. Daha karanlik roller tipine gider. Bence Okan'a gicik insan, Cansel'e de silik erkek rolu vermesinler. Tiplerine gitmiyor. Zorlamanin anlami yok.

Buna niye degindim? Diyalogu okuyunca, Necdet'i dovesim geldi. Ama Okan'in agzindan ilk duydugumda, daha az sinirlenmis, Necdet'e belli belirsiz bir acima bile duymustum nerdeyse.

Bakiniz Ayla'ya. Tum sezonun en basarili oyuncusu olarak ama Ayla'yi oynayan oyuncuyu seciyorum. Ayla'yla o artik benim gozumde butunlesti. Kadini izlerken, ne guzel rol yapiyor diye dusunmuyorum bile. Ayla'yi izliyorum sadece.

Kesinlikle haklısın..Özellikle Necdet hakkında..Başka bir forumda okumuştum: '' Ahmet soru sordu, Necdet hesap sordu.!'' diyordu. Necdet yine kendini haklı gösterdi. '' Sen körsün! Görmüyorsun! '' Garibim Ahmet, herkesi kendisi gibi dürüst zannettiği için ortada olanın altında birşey aramak aklına gelmiyor ki :icon_sorr

Amma velakin izlerken Necdet'e kızamadım. Acıdım sadece ki dediğin gibi bu Okan'dan kaynaklanan bir durum..

Berk Hakman ise olağanüstü bir oyunculuk sergilemiş. Hala gözlerim doluyor izlerken.. Fondaki şarkı ve flashback'ler öldüğünü düşündürttü bana ( yanılmış olmayı çok isterim..)

Aslında Laçin Ceylan da süperdi..Gülerken ağlamaya başlamak...Sonuç olarak tüm oyuncular çok başarılı..Burada oyunculuğunu en çok eleştirdiğimiz Beren Saat bile diğer dizi oyuncularıyla karşılaştırınca fark atar. Beren'in talihsizliği( aynı zamanda talihi..) çok usta oyuncularla oynaması. Biraz daha pişmesi gerekiyor ki bunu başaracağına inanıyorum..

dizice
02-07-07, 20:32
Ooo seminer basladi da, katilimcilarin yarisi yok!

Aslinda, badger, ben de Okan'in casting'i icin ayni aseyi dusunuyordum; ama bir yandan da, her seyi goren konumunda olan seyircinin, bu sirinlige aldanmayacagina inaniyordum. Yani Yasemin'in, ailelerin, hatta Necdet'in kendisinin, Necdet'in melekligine inanmalari dogal. Ama disaridan tarafsizca bakildiginda, Necdet'in hareketlerindeki patoloji, niyetlerindeki celiskiler cok acik. Yani, seyirci, buna aldanmaz diye dusunuyordum. Ama herhalde, seyirciyi bu kadar bolen bir dizi olmaz kolay kolay. Seyirciden vazgectim, yonetmenin bile kafasi karismis. Neyse ki yonetmen konuyu yonlendirmiyor!

dizice
02-07-07, 20:35
Aslında Laçin Ceylan da süperdi..Gülerken ağlamaya başlamak...Sonuç olarak tüm oyuncular çok başarılı..Burada oyunculuğunu en çok eleştirdiğimiz Beren Saat bile diğer dizi oyuncularıyla karşılaştırınca fark atar. Beren'in talihsizliği( aynı zamanda talihi..) çok usta oyuncularla oynaması. Biraz daha pişmesi gerekiyor ki bunu başaracağına inanıyorum..

Ooo Lacin Ceylan buraya, yumruk havaya. Hayatimda gordugum en iyi sarhos rolunu Mehmet ve Sevim'de gordum bu bolumde. Mehmet'in gayet normal konusurken, gozlerinin hafif hafif kaymasi, dilinin belli belirsiz gevseklesmesi ile Sevim'in bos bos bakmasi ve once gulup, sonra aglayip, tam sarhos triplerine girmesi inanilmazdi.

@ly
02-07-07, 20:39
Necdette onu tehlikeli kılan bu işte..

Hem bencil, hem zeki hem de sevimli..Tehlikeli karışım da bu zaten..
Görüntü ve iç dünya hem fiziken ve davranışsal hem de psikolojik alt yapı olarak çelişkili..Necdetin cazibesi yani fatal attraction buradan kaynaklanıyor...Onun cast seçimi olarak bence çok başarılı...:good:

Bu arada derse çok geç kalmadım umarım..Herkese iyi akşamlar...

Merhaba..

öğretmenim, bang bang şarkısının çevirisini yapabilir misin...nolur...bazılarımız tam anlamıyor da...:icon_sorr

was five and you were six
we rode on horses made of sticks
i wore black, you wore white
you would always win the fight

bang bang, you shot me down
bang bang, i hit the ground
bang bang, that awful sound
bang bang, my baby shot me down

seasons came and changed the time
i grew up, i called you mine
you would always laugh and say
remember when we used to play

bang bang, my baby shot me down

music played and people sang
just for me the church bells rang
after echoes from a gun
we both vowed that we'd be one
now you're gone i don't know why
sometimes i cry
you didn't say goodbye
you didn't take the time to lie

bang bang, my baby shot me down.

badger
02-07-07, 20:40
Teo ve Necdet konuşması sabahın 8 sında doğrudan pastaneye gelip Acaba Yasemin gece yokluğumu farketmiş midir? Muhabbetinin devamı: Burada Necdetin hasta ve çelişkili mantığını görebilirsiniz..Yorum da yapabilirsiniz..Bana Fespuhanallah dedirten bir Necdet...

N:Artık çok yoruldum, saklanmaktan yoruldum...

T:Bunun tek çaresi var.. Boşanmak. Kırk da yılda bir kere doğru laf ettin Teo..
N:Boşanmak kolay mı?

T:Değil, değil de başka çare yok.

N: Evliliğimiz gerçek değildi ama boşanmamız gerçek olacak. Ailelerimizden tut, arkadaşlara herkese kadar.
( Ha oni pileydun Necidet) .Bir de Rüya var..

T: Senin korkun sadece Rüyayı kaybtmek mi, bana masal anlatma..(Teo, yine hayrete düşüren şekilde ikinci bir doğru laf etti hemi de aynı sahnede)

Yaa üüff Tam bana göre iş yani...
( Bu pastenede Necdet, kasada, ahmeti az görmeden evvel teoya ettiği laf..Bu beni delirtti...Evett tam sana göre iş, sanki sadce herşeyi Yasemin yaptı tek başına, kendisi masum, saf bir delikanlıydı kandırıldı..Evett, tam sana göre işti, herşeyi arap saçına çeviren kendisiydi..Olmuyacak dua ya her gün amin deyip, boşu boşuna ümit etti, doğrudan sorup almak yerine, korkakça köşesinde durdu, uzattı da uzattı...

Bir de bu...
Ahmetle sahnesinde olayları anlattı ve böyle bitirdi...Ahmetin yerine boğazını ben sıkacaktım..:

Bu kadar bütün hikaye bu..

@ly
02-07-07, 20:51
Yasemin; Necdet'e borçlu olduğu için...onu zor durumda bırakmamak için Ahmet'e gerçeği açıklayamadı.Necdet ise yine yaptı Necdet'liğini ve aniden anlatıverdi...Bu kadar bütün hikaye bu.. Yasemin'in durumunu zerre kadar düşünmedi. Anlatmak kime düşerdi..hiiç umursamadı..Acaba Yasemin, Necdet'e nasıl bir tepki gösterecek?

Eğer Deniz öldüyse hesaplaşmalar ya ertelenecek..ya da arada kaynayacak di mi.?

NOT: Siz tabii tüm bunları didiklemişsinizdir. Benim tekrardan kurtulmak için acilen eski ders notlarını bulmam lazım! Hocam nerden başlayayım..?

dizice
02-07-07, 20:53
Akirac:

I was five and he was six..........Ben bestim, o alti
We rode on horses made of sticks......Copten yapilmis atlari surerdik
He wore black and I wore white....... O siyah giyerdi ben beyaz
He would always win the fight............ Kavgayi her zaman o kazanirdi

Bang bang, he shot me down....... Pat pat, beni vurdu
Bang bang, I hit the ground........ Pat pat, yere dustum
Bang bang, that awful sound......... Pat pat, o korkunc ses
Bang bang, my baby shot me down...... Pat pat, bebegim beni vurdu

Seasons came and changed the time...... Mevsimler geldi ve zamani degistirdi
When I grew up, I called him mine..... Buyudugumde, benim oldu
He would always laugh and say...... Daima duler ve derdi ki
"Remember when we used to play?"..... "Oyun oynadigimiz zamanlari hatirliyor musun?"

Bang bang, I shot you down..... Beng beng, seni vurdum
Bang bang, you hit the ground....... Beng beng, yere dustun
Bang bang, that awful sound....... Beng beng, o korkunc ses
Bang bang, I used to shoot you down...... Beng, beng, eskiden seni vururdum

Music played, and people sang..... Muzik caldi ve insanlar soyledi
Just for me, the church bells rang........ Yalnizca benim icin, kilise canlari caldi

Now he's gone, I don't know why..... Simdi o yok, bilmiyorum neden
And till this day, sometimes I cry........ Bugun hala, bazen aglarim
He didn't even say good ....... Bir elveda bile demedi
He didn't take the time to lie......... Yalan soyleyemeye bile zahmet etmedi

Bang bang, he shot me down........ Beng beng, beni vurdu
Bang bang, I hit the ground........ Beng beng, yere dustum
Bang bang, that awful sound...... Beng beng, o korkunc ses
Bang bang, my baby shot me down...... Beng beng, bebegim beni vurdu

Tavuskuşu
02-07-07, 20:59
Oooooooo analiz için çok malzeme var desenize.Hemen başlıyorum:
Artık çok yoruldum saklanmaktan yoruldum
Eee çözümü kolay.Önünde bir seçenek var hem de hak etmediğin kadar iyi bir seçenek.Boşanırsın,Güzideyle mutlu mesut yaşarsın.Hem ekip necdetçi olduğuna göre güzideden çocuk bile yapabilirsin.Madem yoruldun neden bu hayattan memnunmuş gibi yaşamaya devam ediyorsun.Aylar geçti hazır değilim hazır değilim diye oyaladın insanları.Yetti gariii.

Boşanmak kolay mı?
Değildir elbet ama bu hayatı yaşamak kolay mı?Güzideye gitmek için bahaneler uydur.Rüyayla vakit geçirmek içinse hem Yasemini,hem güzideyi,hem de Ahmeti mutsuz et.Bu kadar çok insanın hayatını engellemeye ne hakkın var. Öyle başıboş sandal gibi sürüklenip duruyorsun ve arkandan bir sürü insanı da süründürüyorsun.Verdiğin karar herkesin hayatını etkileyecek.
Yasemin sana minnet duyduğu için,seni kırmamak adına boşanmaya kendini hazırlamanı bekliyor.

Yaa ufff tam bana göre iş
Eee sana göre iş değildi de neden atıldın içine o zaman?Bir anlık sinirle,Aylanın da gazıyla dayandın güzidenin kapısına.Ondan sonrada gel keyfim gel.

badger
02-07-07, 21:02
Yasemin; Necdet'e borçlu olduğu için...onu zor durumda bırakmamak için Ahmet'e gerçeği açıklayamadı.Necdet ise yine yaptı Necdet'liğini ve aniden anlatıverdi...Bu kadar bütün hikaye bu.. Yasemin'in durumunu zerre kadar düşünmedi. Anlatmak kime düşerdi..hiiç umursamadı..Acaba Yasemin, Necdet'e nasıl bir tepki gösterecek?

Eğer Deniz öldüyse hesaplaşmalar ya ertelenecek..ya da arada kaynayacak di mi.?

NOT: Siz tabii tüm bunları didiklemişsinizdir. Benim tekrardan kurtulmak için acilen eski ders notlarını bulmam lazım! Hocam nerden başlayayım..?

Kim ne derse desin, Necdet küçük esnaf uyanıklığını hayatında da yaşayan bir adamdır...
Sonunda da yaptı yapacağını, çünkü köşeye sıkıştı duygusal ve ruhsal olarak ve yine gitti zavallım Ahmeti vurdu...
Yasemin eğer gidip de bu adama hala daha minnet duyarsa, zaten bunu Güzideyle olan ilişkisini öğrendiğinde yapmalıydı, çünkü Necdet bunu kendisinin söylemesi gerekirken gitti Yasemin tesadüfen öğrendi...Her ne kadar aralarında gerçek bir evlilik olmasa da Ahmetle fiziksel bir ilişkiye girebilirdi, kaçabilirdi ama yapmadı...Ahmet senin için fedakarlıkta bulundu derken, Necdet öyle miii? derken son derece küstahçaydı...vee Ahmetin yumruğu yapıştırması doğruydu...

Deniz ölmeyecek, tabii asıl tarihe dayanıyorlarsa..Bir de tabii geçen son bölümün özetinde " Deniz ve Defne artık büyümeleri gereken bir şeyler yaşarlar..." gibimsi bir laf vardı..Eğer Deniz de kast edildiyse eğer, onun da yaşayıp bunu tecrübe etmesi gerekecek...Yani son sahnedeki başarılı Berk hakman performansını bir yana bırakırsak, deniz ayaşayacak diyorum...Yalnız olayın şoku yüzünden Ahmet durumu ailelere açıklama da biraz gecikebilir, tabii araya saçma sapan bir şey daha tıkalamazlarsa...

@ly
02-07-07, 21:03
Akirac:

I was five and he was six..........Ben bestim, o alti
We rode on horses made of sticks......Copten yapilmis atlari surerdik
He wore black and I wore white....... O siyah giyerdi ben beyaz
He would always win the fight............ Kavgayi her zaman o kazanirdi

Bang bang, he shot me down....... Pat pat, beni vurdu
Bang bang, I hit the ground........ Pat pat, yere dustum
Bang bang, that awful sound......... Pat pat, o korkunc ses
Bang bang, my baby shot me down...... Pat pat, bebegim beni vurdu

Seasons came and changed the time...... Mevsimler geldi ve zamani degistirdi
When I grew up, I called him mine..... Buyudugumde, benim oldu
He would always laugh and say...... Daima duler ve derdi ki
"Remember when we used to play?"..... "Oyun oynadigimiz zamanlari hatirliyor musun?"

Bang bang, I shot you down..... Beng beng, seni vurdum
Bang bang, you hit the ground....... Beng beng, yere dustun
Bang bang, that awful sound....... Beng beng, o korkunc ses
Bang bang, I used to shoot you down...... Beng, beng, eskiden seni vururdum

Music played, and people sang..... Muzik caldi ve insanlar soyledi
Just for me, the church bells rang........ Yalnizca benim icin, kilise canlari caldi

Now he's gone, I don't know why..... Simdi o yok, bilmiyorum neden
And till this day, sometimes I cry........ Bugun hala, bazen aglarim
He didn't even say good ....... Bir elveda bile demedi
He didn't take the time to lie......... Yalan soyleyemeye bile zahmet etmedi

Bang bang, he shot me down........ Beng beng, beni vurdu
Bang bang, I hit the ground........ Beng beng, yere dustum
Bang bang, that awful sound...... Beng beng, o korkunc ses
Bang bang, my baby shot me down...... Beng beng, bebegim beni vurdu

Teşekkürler...çok hüzünlü...hem Ahmet- Necdet'e, hem de Deniz-Defne'ye uyuyor... Of kesin öldü Deniz...Hayat ne kadar acımasız..( diziyi gerçek zanneden başka biri...):icon_sorr

spdr
02-07-07, 21:06
herkese iyi akşamlaar:)

ya üff tam bana göre iş mi dedi necdet:icon_whis
ben duymamışım yahu..
öyle geçiştirmeleri acayip olmuş o kısmı..

ha bi de son bölümlerde necdet hiç yasemini seviyor ya da önemsiyor gibi davranmıyordu..
teo öyle söyleyince hala seviyormuş demekki dedim..
necdetin hareketlerinden anlaşılmıyor yani bence öyle bişi...

bu neye alametti ki acep:icon_whis
----
bu arada berkin oyunculuğundan bahsetmişsiniz..
bence de harikaydı..
gözlerinin kapanışı...vücudunun savruluşu çok iyiydi..:good:

dizice
02-07-07, 21:09
Bunu nasil yaparsin Necdet, nasil yaparsin? Hem de Yasemin'e. Seni uzmemek icin mutlulugu elinin tersiyle itmis bir kadina.

Alayci bir tavirla: Oyle mi? Bak benim bundan haberim yoktu. Demek benim icin bir fedakarlik yapti. Oyle mi?

Onu elimden aldin. GOzumden sakindigim hayatimin askini elimden aldin Necdet. Bunun icin mi yani? Gunun birinde aldatman icin mi? (Turkce hatasi-Ahmet'e yakistiramadim. "aldatmak icin mi" olmaliydi) Biliyor musun, bana donmesi icin ugrastim; ma seni uzmek istemedi. Kimin icin bu fedakarligi yaptigini bir bilse.

Ahmeet!!! Senin, dunyadan haberin yok. Sen sadece bakiyorsun. Senin hic bir sey gordugun yok.

Ya? Gecen gece gorecegimi gordum. Sevgilinle beraber onun evine giriyordun. Daha ne gormem gerekiyor?

Sen bizi takip mi ettin? Sen bunu nasil yaparsin? Bu ne asagilik bir sey? Sen kim oldugunu saniyorsun? bana haktan hukuktan bahsetme, biz artik bunlari konusamayiz. Biz artik baska bir yerdeyiz.

Kavgadan sonra:

Neye sahip oldugunun farkina varsan, belki kiymetini bilebilirdin. Ama en ufak bir fikrin yok maalesef.

Sen merak etme, ben bunu cok iyi biliyorum.

Boyle mi biliyorsun? Bu mu kiymet bilmek? Onu aldatmak mi?

Sen hic bir seyden anlamiyorsun. Hic bir seyden. Bunca yil neler yasandi, ne acilar cekildi. Senin ruhun bile duymadi Ahmet. Sen Yasemin'i ne kadar uzdugunu hic bir zaman anlamadin. Korsun sen, dedim ya, bakiyorsun ama anlamiyorsun. Dunyanin en sansli adami oldugunu bile goremiyorsun. O hep seni sevdi. Bundan hic bir zaman vazgecmedi. Yillarca, her dakika, her an.

Yoksa beni sevdigi icin, intikam mi aliyorsun Yasemin'den? Bunun icin mi evliligini tehlikeye atiyorsun.

Bizim evliligimiz sadece kagit ustunde gecerli.

Hmf. Saedece kagit ustunde mi? Bu yalanlara inanacagimi mi zannediyorsun?

Yalan degil Ahmet.

Bu nasil olur? Ortada cocuk var, Ruya var.

Ruya senin kizin. Senin kizin. Ayrilmistiniz, artik biraraya gelemezdiniz. Buna ragmen Yasemin ebebk bekledigini soylemek icin babanin yattigi hastaneye kostu. Ama gorusemedi seninle. Sonunda gittiniz Amerika'ya bir sure. O kadar caresizdi ki, kendini oldurmek istedi. Allah'tan ben farkettim.
Olumden kurartdim onu. SOnra da evlenme teklif ettim. Durumu kurtarmak icin. Bu kadar. Butun hikaye bu. Butun hikaye bu iste.

spdr
02-07-07, 21:13
dizice mahsus mu koyuyorsun diyaloğu..
kışkırtmak mı amacın:):)
amacına ulaştın sanırım ama sinirlendim şimdi:hıh
necdetin o kadar övünerek ve utanmadan yaptıklarını anlattığını görünce.
bizim sürekli neden vicdan azabı çekişleri gösterilmiyor hiç..
sorumuzun cevabını da aldık sanırım...
zira 'vicdan azabı çekme'gibi bir durum hiç olmamış anlaşılan:hıh

@ly
02-07-07, 21:15
Kim ne derse desin, Necdet küçük esnaf uyanıklığını hayatında da yaşayan bir adamdır...
Sonunda da yaptı yapacağını, çünkü köşeye sıkıştı duygusal ve ruhsal olarak ve yine gitti zavallım Ahmeti vurdu...
Yasemin eğer gidip de bu adama hala daha minnet duyarsa, zaten bunu Güzideyle olan ilişkisini öğrendiğinde yapmalıydı, çünkü Necdet bunu kendisinin söylemesi gerekirken gitti Yasemin tesadüfen öğrendi...Her ne kadar aralarında gerçek bir evlilik olmasa da Ahmetle fiziksel bir ilişkiye girebilirdi, kaçabilirdi ama yapmadı...Ahmet senin için fedakarlıkta bulundu derken, Necdet öyle miii? derken son derece küstahçaydı...vee Ahmetin yumruğu yapıştırması doğruydu...

Deniz ölmeyecek, tabii asıl tarihe dayanıyorlarsa..Bir de tabii geçen son bölümün özetinde " Deniz ve Defne artık büyümeleri gereken bir şeyler yaşarlar..." gibimsi bir laf vardı..Eğer Deniz de kast edildiyse eğer, onun da yaşayıp bunu tecrübe etmesi gerekecek...Yani son sahnedeki başarılı Berk hakman performansını bir yana bırakırsak, deniz ayaşayacak diyorum...Yalnız olayın şoku yüzünden Ahmet durumu ailelere açıklama da biraz gecikebilir, tabii araya saçma sapan bir şey daha tıkalamazlarsa...

Benim Yasemin'e asıl öfkem Güzide'yi öğrendikten sonra başladı zaten..Öncesinde, duyduğu minnet borcunun altında ezilmesini biraz olsun anlayabiliyordum. Güzide'den sonra tüm haklılığını kaybetti..

Deniz'in durumu-ölse de ölmese de-Rüya olayını gölgeleyecek diye korkuyorum.Şöyle ağız tadıyla Selma'yı izlemezsem gözü açık giderim..(dizicenin Necdet'e duyduğu kinin benzeri bende Selma'ya karşı mevcut. Sebebini bilmiyorum.Acilen çocukluğuma gidilmeli ya da bu konuda ders açılmalı..!)

Deniz konusunda senin kadar iyimser değilim. Mesela Keriman olayını Menderes'in yerine Rıza üzerinden anlattılar. Bu olayda da ölen öğrencinin yerine Deniz'i kullanabilirler..Ölüm şekli de aynı...

Tavuskuşu
02-07-07, 21:18
ha bi de son bölümlerde necdet hiç yasemini seviyor ya da önemsiyor gibi davranmıyordu..
teo öyle söyleyince hala seviyormuş demekki dedim..
necdetin hareketlerinden anlaşılmıyor yani bence öyle bişi...

Ona ben de takılmıştım.Artık eve doğru dürüst uğramıyor bile.Daha önce biri yazmıştı sanırım(kusura bakmasın kim yazdıysa hatırlayamadım) tam böyle karısını aldatan erkek gibi davranıyor.Eve uğradığında sadece rüyayla ilgileniyor ona hala sevgi gösterilerinde bulunuyor ama artık yaseminin yüzüne bile bakmıyor neredeyse.Aile içinde hep iyi damat rolünü oynadı bugüne kadar.Yılbaşı yemeğine filan da geldi.Herkesin gözünde iyi bir koca,iyi bir baba.Ama yanlarında başkaları yokken evde yasemine karşı artık çok farklı.Hep yalan dolan bahaneyle işlerini yürütmeye çalışıyor.Ahmetle gitmedi diye onca yıla rağman hala umutlanan,evi çiçeklerle donatan necdet nerede?(Özlediğimi sanmayın sakın o haline de yüzsüzlüğüne de dayanamıyorum.)

Yasemin bile ondan daha dürüst bu konuda.Güzideyi pastanede gördüğünde hiçbir şey olmamış gibi davranamam bunu yapamam dedi ve çatır çatır konuştu.Oysa necdet hep-belki biraz kaba bir tabir olacak ama-kedinin pisliğini örtmesi gibi hep görmezden geldi.Yaseminin hamileliğini öğrenince hemen evlenelim diye teklifte bulundu(ahmeti görmezden geldi),rüyayı kendi kızı gibi gördü yine ahmeti gözardı etti,yasemin kaçmaya çalıştı her şeyi biliyordu ama gitmeyince yine sustu,pencereden gördü ikisini yine sustu.Eeehhh yeter be adam artık konuş da bir sonuca bağlansın şu iş.

badger
02-07-07, 21:20
dizice mahsus mu koyuyorsun diyaloğu..
kışkırtmak mı amacın:):)
amacına ulaştın sanırım ama sinirlendim şimdi:hıh
necdetin o kadar övünerek ve utanmadan yaptıklarını anlattığını görünce.
bizim sürekli neden vicdan azabı çekişleri gösterilmiyor hiç..
sorumuzun cevabını da aldık sanırım...
zira 'vicdan azabı çekme'gibi bir durum hiç olmamış anlaşılan:hıh

Doğrudur..Necdet tam yavuz hırsızdır.. Laf ebesi...:img-swoon
Adam da biz vicdan azabı emareleri ararken, adam da emaresi bil yok, yani pişkin adam demekle haklıyız...
demek ki adam laftan halden anlamıyor ona sağlam bir redemption, bayağı bir canını acıtacak bir şey lazım diyorum o zaman...Mesela Güzideyle evlendikten sonra kısır çıksın çocuğu olmasın, aman çocuk oluyor deyip te Güzide ondan soğumasın diye kızı el üstünde tutsun..Bir de Güzidenin babası onu bir güzel ara ara sıkıştırsın..Artık ne olur bilmem..

spdr
02-07-07, 21:21
tavuskuşum tamam kusura bakmam:img-hyste
onu da ben yazmıştım çünkü:img-hyste..
takmışım baya bu konuya anlaşılan:)

spdr
02-07-07, 21:24
Doğrudur..Necdet tam yavuz hırsızdır.. Laf ebesi...:img-swoon
Adam da biz vicdan azabı emareleri ararken, adam da emaresi bil yok, yani pişkin adam demekle haklıyız...
demek ki adam laftan halden anlamıyor ona sağlam bir redemption, bayağı bir canını acıtacak bir şey lazım diyorum o zaman...Mesela Güzideyle evlendikten sonra kısır çıksın çocuğu olmasın, aman çocuk oluyor deyip te Güzide ondan soğumasın diye kızı el üstünde tutsun..Bir de Güzidenin babası onu bir güzel ara ara sıkıştırsın..Artık ne olur bilmem..

:img-hyste.
necdetle ilgili tezin tamamlanmak üzere...
işkence tekniklerini de vermişin:)

necdete redemption a gerek yokki..
ne yapsa etse çoğu kişinin gözünde..
ve ben de her ne kadar kızsam da benim gözümde dahi tam kötü adam değil çünkü..
bu da belki biraz önce bahsedilen..oyuncunun kendi sıcaklığı ile ilgili bir durumdur:img-yes:

@ly
02-07-07, 21:24
Dizice; çook uyanıksın...!! Böyle okuyunca çok farklı hissettim..Acıma duygusunun zerresi yok.! Ahmet niye boğazına sarılmadı?

''-Bu hikaye neden bu kadar uzadı? ''
''-Benim yanımda Rüya'ya sarılırken hiç mi vicdan azabı duymadın?''
''-Peki bugünkü olay olmasaydı bana ne zaman anlatmayı düşünüyordunuz?''

Niye sormadı bunları????:img-pilot

Tavuskuşu
02-07-07, 21:25
Benim Yasemin'e asıl öfkem Güzide'yi öğrendikten sonra başladı zaten..Öncesinde, duyduğu minnet borcunun altında ezilmesini biraz olsun anlayabiliyordum. Güzide'den sonra tüm haklılığını kaybetti..

Deniz'in durumu-ölse de ölmese de-Rüya olayını gölgeleyecek diye korkuyorum.Şöyle ağız tadıyla Selma'yı izlemezsem gözü açık giderim..(dizicenin Necdet'e duyduğu kinin benzeri bende Selma'ya karşı mevcut. Sebebini bilmiyorum.Acilen çocukluğuma gidilmeli ya da bu konuda ders açılmalı..!)

Deniz konusunda senin kadar iyimser değilim. Mesela Keriman olayını Menderes'in yerine Rıza üzerinden anlattılar. Bu olayda da ölen öğrencinin yerine Deniz'i kullanabilirler..Ölüm şekli de aynı...

Tam da bugünkü tekrar bölümünün üstüne geldi bu da.Yasemin evlenme teklifini kabul ederken birine aşık olursan hemen söyleyeceksin ve hemen boşanacağız.Bir ay geçmiş bile olsa hemen boşanırız dedi.Şimdi nerede o kararlılığı?Bu arada o sahnede teklifin kabulünden sonra necdetin yüz ifadesini tekrar izlemelisiniz.

Ben deniz konusunda umutluyum.Dediğin gibi Menderesin metres olayını Rıza ve Keriman üzerinden anlattılar ama o bence Adnan Menderese duyalan saygıdandı.Sonuçta hala o aileden yaşayan birileri var.Eminim onları rencide etmek istememişlerdir.Ama böyle bir olayı deniz üzerinden anlatamazlar, anlatmamalılar.Mutlaka o ölenlerin de adı geçmeli eğer onlara da saygı duyuluyorsa.Sonuçta yaşamlarını acı bir şekilde kaybettiler.Bunu hak ediyorlar bence.

spdr
02-07-07, 21:27
Dizice; çook uyanıksın...!! Böyle okuyunca çok farklı hissettim..Acıma duygusunun zerresi yok.! Ahmet niye boğazına sarılmadı?

en önemlisi de son soru bence...
yasemine de sorulmalı..
o gün olmasaydı..yine bir terslik çıksaydı ne zaman anlatacaklardı rüyayı:hıh

dizice
02-07-07, 21:36
Zavalli Necdet!

Tabii ki sinirlenelim de, su analize baslayalim diye koydum :)

Bak simdi, adam hic vicdan azabi cekmemis. Hep ve hala kendini haksizliga ugramis olarak goruyor. Devamli kurban psikolojisinde.

Sanki Ahmet, Yasemin'i terkedip gitmis de, Necdet onun arkasindan durumu kurtarmis havasinda.

Oysa ki Ahmet'in Yasemin'den hic vazgecmedigini, onu nikahta karsisinda gordugu gunden beri biliyor. Daha sonra da AHmet'le karsilastiklari, meshur, "o artik benim karim. Uzak dur ondan" hadisesinden de hatirliyordur herhalde, Ahmet'in Yasemin'i geri istedigini. Ahmet'in Yasemin'in acisina dayanamyip Bolu'ya kactigini da biliyor. Onunla karsilasinca Istanbul'a dondugunu de biliyor.

Bunca senedir Yasemin'in Ahmet'i sevdigini de biliyormus bak. Bir an bile vazgecmediginin bal gibi farkindaymis. O hickiriklari duyup da bilmemek, Ahmet'in her ortaya cikisinda Yasemin'in anormallesen hareketlerini farketmemek mumkun olmazdi zaten.

RUya'nin Ahmet'in kizi oldugunu da en bastan beri bilen, Yasemin disinda sadece oydu.

Tum bunlari bilen baska kim var?

Ahmet, Yasemin'in neden yangindan mal kacirir gibi Necdet'le evlendigini, kendisine ihanet ettigini bilmiyordu. Yani Yasemin'in askindan olmasa da, asklarina olan sadakatinden suphe duydu elbet yillarca (ne suphesi, sadakatsizliginden emindi). Yani 6 sene boyunca, Yasemin'in kendisine ihanet ettigini dusunerek yasadi. Ve RUya'yi bilmiyordu.

Yasemin, Ahmet'in kendisini babasindan sorumlu tuttugunu, hastanede gorusmeyi reddettigini, bir haber bile birakadan Amerika'ya gittigini saniyordu. Yani Ahmet'in askinda suphe duymakta hakliydi. Sonra, Ahmet'in nikaha geldigini, Necdet'le konustugunu, pesinden kostugunu asla ogrenemedi. Parkta konustuklari gune kadar, o da Ahmet'in askindan suphe duydu.

Ayla, Ahmet'in duygularini hep biliyordu. Ama yillarca, Yasemin'in Ahmet'e ihanet ettigini, onun sevigisini haketmedigini dusundu. En sonunda gercekleri ogrendiginde ise, sanirim Yasemin'e karsi hislerinde biraz ofke de vardi. Hem Ahmet'e donmeye cesaret edemiyor; hem de onun etrafinda dolasarak, hayatina devam etmesini engelliyordu. Ayla Yasemin'in duygularinin derinliginden ve sammimiyetinden emin olamazdi.

Geriye kaliyor Necdet ve Teo. Teo burada dis kapinin mangali. Yani her seyi bilen, olaylarin icinde ve onlarin bir parcasi olan kisi Necdet'ti.

O yuzden en cok onu sucladim. Cunku bunca yanlis anlama varken, her seyin dogrusunu en bastan beri bilen tek kisi Necdet'ti. Ama birakin anlatmayi, ogrenilmesini engellemek icin sonuna kadar ugrasti. Ama sonunda yenildi. Cikisi kalmadi. Necdet, Ahmet'e o gun anlatmasa, Ahmet ortaligi ayaga kaldiracak, hem Necdet iyice rezil olacak, hem de gerckler yakin zamanda zaten ortaya cikacakti. En azindan kendi acisindan, kendini aklayarak anlatma imkani bulmus oldu.

Necdet'in anlatmas en uygunu muydu? Bilmiyorum. Ayla'nin anlatmasindan daha uygundu bence. Ama Yasemin'in anlatmasi en uygunuydu. Ne yazik ki o da yillardir, minnet duygusuyla kelepcelendigi Necdet'ten bir onay bekliyor; ama bir turlu alamiyordu. Necdet, Yasemin'e bir sans vermedi ki. Ne mutlu olmasina, ne yalanlardan kurtulmasina.

badger
02-07-07, 21:42

Ahmetin bu soruları daha sonra sorması daha muhtemel...

Adam yıllardır doğru sandığı bazı şeylerin tam tersi olduğunu ve bunların üstüne bir de çocuğu olduğunu öğrenmesi tamamen şok şok şok :img-fear2 bir durum...Ama bütün hikaye bu kadar dediğinde bir boğazına dalmasını beklerdim..Bu hareketi vey bu soruları sormayı o yarım daire çizdiği anda yapacaktı ama çocuğuna ve Yasemine koşmayı tercih etti...Bir daha onları kaybetmemek için..Ya da bu soruları bizzat Yasemine sormak için olabilir..Ama ben mantığıma göre, Necdete bir güzel dalıp o soruları suratına haykırsaydı, daha mantıklıydı...
Ama Ahmet gibi iyi niyetli, aşık ve bu konuda zır kırılgan bir adamın yalnızca o duruşu bile bizim pişkin ve çirkef Necdete yetmiştir...
Yani Ahmet, Necdete karşı yine galip her şeye rağmen...Necdete söyledikleri bir bir çıktı...:img-cool2

dizice
02-07-07, 21:50
Evet, devir dondu, Ahmet'in gunu geldi artik. Carsiya ihtiyacimiz kalmadi. Cunku artik Ahmet, Necdet'e karsi! Adamin tum bunlari duyduktan sonra, kalkip yalpalayarak da olsa yuruyebilmesine sukretmeli. Ben de bicir gibi, elbet hesap sorar diye dusunuyorum. Belki de sormaz, ne halin varsa gor, ettigini bul, der.

Bir de dusunun Ayla gibi delirseydi. Ayla zaten bildigi, bekledigi bir seyi Ahmet'in agzindan duyunca duvara dondu :) O zaman Necdet herkese dert anlatmak zorunda kalirdi. Yumrugumu yeyince bu hale geldi diye. Eki eki.

Bakalim Guzide'nin bunlara tepkisi ne olacak?

Ha bir de, alakasiz olsa da, Yasemin'in telefonu kapatip, Necdet'in pastaneden cikmasi arasinda gecen 2 dakikada, Ahmet Akademi'den pastaneye giderek, Superman kimligini neredeyse aciga cikariyordu. Dikkat et Ahmet.:img-hyste

zeyneps
02-07-07, 21:55
Ayyy ders saatini kaçırdım :icon_sorr
Neyse ben direk derse dalayım (Necdet tarzı pişkin ve yüzsüz öğrenci:img-hyste) Ahmet'in Necdet'e hemen vurması da garip olurdu biraz Necdet Ahmet'i suçlu çıkardı çünkü son ayağa kalkış sahnesinde de Necdet'e şöyle bir baktı sanki gidip dalacaktı da vazgeçti yazıklar olsun bakışıyla baktı adamceğiz hangisine üzülsün yıllardır hiç uğruna acı çektiğine mi ,kızından bihaber yaşadığına mı,yoksa kızından bihaber geçen onca yıla mı :img-cray:

Neyse konumuz Necdet'miydi bu hafta ne diyebilirim ki artık yüzsüzün önde gideni (amaaaan şimdi saldıracaklar ya bağa Necdetçiler:hıh)

spdr
02-07-07, 21:55
Evet, devir dondu, Ahmet'in gunu geldi artik. Carsiya ihtiyacimiz kalmadi. Cunku artik Ahmet, Necdet'e karsi! Adamin tum bunlari duyduktan sonra, kalkip yalpalayarak da olsa yuruyebilmesine sukretmeli. Ben de bicir gibi, elbet hesap sorar diye dusunuyorum. Belki de sormaz, ne halin varsa gor, ettigini bul, der.

Bir de dusunun Ayla gibi delirseydi. Ayla zaten bildigi, bekledigi bir seyi Ahmet'in agzindan duyunca duvara dondu :) O zaman Necdet herkese dert anlatmak zorunda kalirdi. Yumrugumu yeyince bu hale geldi diye. Eki eki.

Bakalim Guzide'nin bunlara tepkisi ne olacak?

Ha bir de, alakasiz olsa da, Yasemin'in telefonu kapatip, Necdet'in pastaneden cikmasi arasinda gecen 2 dakikada, Ahmet Akademi'den pastaneye giderek, Superman kimligini neredeyse aciga cikariyordu. Dikkat et Ahmet.:img-hyste

:img-hyste:img-hyste
süperman de mi oldu ahmet şimdi:)
---
ben aylanın öyle dumur olmasını mantıklı bulmuyorum açıkçası...
bi de arabanın önünde bırakmışlar ki pekişsin diye sebepleri...
ama aylanın öyle hızlı hızlı koşması bile saçmaydı..
yani olabilir öyle bir durum
kimse kafasından bişi uydurmuyor heralde de
normal hayatta öyle bii olsaydı
ben kesin numara yapıyor bu derdim:hıh

bugüne kadar o dumur olayına girse ahmet girerdi yanii:hıh

badger
02-07-07, 22:01
Yani her seyi bilen, olaylarin icinde ve onlarin bir parcasi olan kisi Necdet'ti.

O yuzden en cok onu sucladim. Cunku bunca yanlis anlama varken, her seyin dogrusunu en bastan beri bilen tek kisi Necdet'ti. Ama birakin anlatmayi, ogrenilmesini engellemek icin sonuna kadar ugrasti. Ama sonunda yenildi. Cikisi kalmadi. Necdet, Ahmet'e o gun anlatmasa, Ahmet ortaligi ayaga kaldiracak, hem Necdet iyice rezil olacak, hem de gerckler yakin zamanda zaten ortaya cikacakti. En azindan kendi acisindan, kendini aklayarak anlatma imkani bulmus oldu.

Necdet'in anlatmas en uygunu muydu? Bilmiyorum. Ayla'nin anlatmasindan daha uygundu bence. Ama Yasemin'in anlatmasi en uygunuydu. Ne yazik ki o da yillardir, minnet duygusuyla kelepcelendigi Necdet'ten bir onay bekliyor; ama bir turlu alamiyordu. Necdet, Yasemin'e bir sans vermedi ki. Ne mutlu olmasina, ne yalanlardan kurtulmasina.

Diğer söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ve adam yin beni zıplattı...!!!
Diyorum ya böyle adam evlerden uzak dursun...Bir de millet süpermen, her eve lazım diyordu... La havle....!!

Bir de necdet, yalancıdır..Hem kendine hem de etrafındakilere yalan söyleyen bir adamdır...Kendini kurtarmak için beni inanılmaz hayrete düşüren laflar ediyor(Verdiğim diyaloglar örnektir, saçma sapan laflar etmesi bu dengesiz yalancılıktan kaynaklanmaktadır)...Niye? kendini aklamak, kurban edebiyatı yapmak için...
Bu işler bana göre değil derken sormak isterim..Kime göredir o zaman?Sen ne yapmışsın ki bunca zamandır, hiçbir kadınla şimdiyekadar ciddi bir ilişkin olmuş mu ki, ilişkiler hakkında ahkam kesiyorsun? Ahmete bile Michelle hk ne atıp tutmuştu??!!!?? İki kişinin arasındakilere karışılmaz, kimse sana bir şey öğretmedi mi???..Bak yine sinirlendim
...Bugünkü tekrar bölümünde parkta Yasemine teklif ederken, ve Yaseminin şartlarını dinlerken sesi ve yüzü nasıl hadi!hadi! sen hee de, benimle evlen, diye içten içe el ovuşturması, sesinin kedi gibi yumuşacık olmasını o zaman dinlerken midem ayağa kalkmıştı...(Şimdi de o son sahnede tam ööööyykk oldum)
Son bölümde necdet yine necdetliğini yaptı, işi gücü Ahmeti faka bastırmak, kırmak ya...ama ne oldu...sonunda kaybeden kendisi oldu...Umarım Ahmetin Kayseriye gelişini bildiğini, o müsamereden sonra atıptuttuklarını da Yasemin bir bir duyar diyorum...:img-yes:

Tavuskuşu
02-07-07, 22:10
Badgerın dediği gibi ben de Yaseminin ondan habersiz yaşananları bilmesini istiyorum.Mesela Ahmet aklı başına gelince yine pastaneye gitsin necdetten hesap sormaya,"Sen bana o kadar yasemin karım oldu dedin,biz artık evlendik,dedin dedin de dedin peki adam hiç mi düşünmedin,aklına gelmedi mi Rüya bu adamın kızı diye?"Bunlrı söylerken de Yasemin duysun.O da görsün artık necdetin gerçek yüzünü.

Eğer necdet ona anlatırsa yine olayları kendi lehine çevirmeye çalışır.Böyle böyle yasemin ama ben sen üzülme diye yaptım,o seni terk etmişti falan filan diye.Yasemin de yine ona acır.

Bir de ahmet yasemine de hesap sormaya giderse o da çektiklerini anlatsın.Yıllarca ailemden uzakta,senden uzakta,yokluğunla acı çekmeme yitip gitmeme nasıl göz yumdun yasemin?Senin hamile olduğunu öğrenince nasıl yıkıldım görmedin mi? diye de konuşsun.

ergim
02-07-07, 22:10
bin gildiimmmmm!!!!!!!
ya dersler başladı mı of ben yine kaçırdım neyse direk dalıyorum o zaman ne dersi yapıyoruz şu an necdetoloji mi:D:D:D önceki sayfaları okumadım direk yoruma geçtim:D:D

zeyneps
02-07-07, 22:11
Diğer söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ve adam yin beni zıplattı...!!!
Diyorum ya böyle adam evlerden uzak dursun...Bir de millet süpermen, her eve lazım diyordu... La havle....!!

Bir de necdet, yalancıdır..Hem kendine hem de etrafındakilere yalan söyleyen bir adamdır...Kendini kurtarmak için beni inanılmaz hayrete düşüren laflar ediyor(Verdiğim diyaloglar örnektir, saçma sapan laflar etmesi bu dengesiz yalancılıktan kaynaklanmaktadır)...Niye? kendini aklamak, kurban edebiyatı yapmak için...
Bu işler bana göre değil derken sormak isterim..Kime göredir o zaman?Sen ne yapmışsın ki bunca zamandır, hiçbir kadınla şimdiyekadar ciddi bir ilişkin olmuş mu ki, ilişkiler hakkında ahkam kesiyorsun? Ahmete bile Michelle hk ne atıp tutmuştu??!!!?? İki kişinin arasındakilere karışılmaz, kimse sana bir şey öğretmedi mi???..Bak yine sinirlendim
...Bugünkü tekrar bölümünde parkta Yasemine teklif ederken, ve Yaseminin şartlarını dinlerken sesi ve yüzü nasıl hadi!hadi! sen hee de, benimle evlen, diye içten içe el ovuşturması, sesinin kedi gibi yumuşacık olmasını o zaman dinlerken midem ayağa kalkmıştı...(Şimdi de o son sahnede tam ööööyykk oldum)
Son bölümde necdet yine necdetliğini yaptı, işi gücü Ahmeti faka bastırmak, kırmak ya...ama ne oldu...sonunda kaybeden kendisi oldu...Umarım Ahmetin Kayseriye gelişini bildiğini, o müsamereden sonra atıptuttuklarını da Yasemin bir bir duyar diyorum...:img-yes:

Gerçekten bugünkü tekrar bölümünde Necdet korkunçtu tam anlamıyla korkunçtu Yasemin daha uyanır uyanmaz çaresi var evlenelim dedi halbuki o kadar saat düşünmüştü tek çözüm bunu mu buldu sirseri :hıh Üstelik Ahmet'i suçlayacak tek birşeyi bile yoktu elinde nolmuş Ahmet onu görmek istememişmiş hastanede olabilir adamın babası kalp krizi geçirmiş huleeeeeeeeyn görmek istemeyebilir o annı gerginliğiyle ama ertesi gün görmek ister bunu hiç mi düşünememiş o kıvrak zekasıyla :hıh Düşünememiş değil de işine gelmemiştir diyelim en iyisi :img-cool2 Evlenelimmiş onun yerine Yasemin'e .bir şeyler söyle ikna et onu :img-cool2 de Ahmet şöyle çocuktur böyle çocuktur öyle şey yapmaz babası hasta o yüzdendir de sonra Yasemin yine ikna olmadı git Ahmet'e ulaş de Ahmet goçum böle böle :img-yes: Yasemin çocuğu aldırmak istediğinde bile tek sorduğu "emin misin" oluyor onnu yerine "Ahmet'e söylemelisin Yasemin Ahmet asla böyle seni terk etmez " desene "gel evlenelim " sirseri :hıh
Ayrıca Yasemin'in evlenme teklifine cevap vereceği sırada tam bir Burhan söyleyişiyle iğreeeeeeeeeeeenç iğreeeeenç öyyyyyyk!!! O nasıl bir ifadeydi öyle sanki formalite değil de gerçekten evlenecekler gibiydi ulan o kız başkasından hamile be nasıl bir adamsın sen (sert mi oldu acaba) zaten o bölümlere dayanamıyorum ama artık bir tesellim var Necdet 'in o pişkin yüzünü gördükçe içimden tekraralıyorum sürekli "Ahmet öğrendi Ahmet öğrendi Ahmet öğrendi " hiç değilse biraz sakinleşiyorum :icon_sorr

ergim
02-07-07, 22:13
Badgerın dediği gibi ben de Yaseminin ondan habersiz yaşananları bilmesini istiyorum.Mesela Ahmet aklı başına gelince yine pastaneye gitsin necdetten hesap sormaya,"Sen bana o kadar yasemin karım oldu dedin,biz artık evlendik,dedin dedin de dedin peki adam hiç mi düşünmedin,aklına gelmedi mi Rüya bu adamın kızı diye?"Bunlrı söylerken de Yasemin duysun.O da görsün artık necdetin gerçek yüzünü.

Eğer necdet ona anlatırsa yine olayları kendi lehine çevirmeye çalışır.Böyle böyle yasemin ama ben sen üzülme diye yaptım,o seni terk etmişti falan filan diye.Yasemin de yine ona acır.

Bir de ahmet yasemine de hesap sormaya giderse o da çektiklerini anlatsın.Yıllarca ailemden uzakta,senden uzakta,yokluğunla acı çekmeme yitip gitmeme nasıl göz yumdun yasemin?Senin hamile olduğunu öğrenince nasıl yıkıldım görmedin mi? diye de konuşsun.

bak tam önceki sayfaya geçiyordum yorumunu görünce durdum:img-blush cansucum sana tamamen katılıyorum herkes bu necoyu iyilik meleği gibi görüyor ama neler yaptıklarını herkes bir bilse eminim ondan nefret edeceklerdir bence ahmet hiç düşünmeden yasoya ispiklesin( gerçi bizim asil ahmetimizin öyle şeyler yapacağından süpheliyim ama:sad53: )
zaten ben ahmetin yasoya çektirmesinden yanayım ama öyle tebessümle koşmaya başlayınca yasodan özür dileyeceği geldi aklıma:img-cool2 umarım öyle yapmaz neyse

spdr
02-07-07, 22:14
ergim..hoşgeldin:img-wink:
necdet analizlerine devam ediliyor evet:img-yes:
----
haberler kısmına eklenmiş ya..
dizi 1980lerde bitecekmiş..
hani günümüze kadar gelecektii????

bir_adı_yok
02-07-07, 22:15
şimdi bu ahmet, kaybolan yılların hesabını ne şekilde soracak necdet'ten?
rüya ve yasemin'i elinden almakla en büyük hesabı sormuş mu? olacak.
gerçi yasemin'i hemen almaz diye düşünüyorum fakat ahmet aşkı bu herşeyi yapabilir.
mesela şöyle bişey olabilir mi?
ahmet rüya'yı alırsa ki hemen alamaz, malum rüya küçük anlatsan anlamaz.
necdet'in rüya'yı görmesine izin verir mi?.

badger
02-07-07, 22:17
Ahmet, bu soruları sorsa bizim Necdetnasıl cevaplardı?

Çünkü bir gün Yasemin, senin yerine beni seveceğini umut ettiğim için...

''-Benim yanımda Rüya'ya sarılırken hiç mi vicdan azabı duymadın?''Yooo...niye duyayım ki...Ona o kadar minnetarım ki...Onun sayesinde Yasemine sahip olup evlenebildim...Yoksa onu Rüyayla hayatımda değil ancak RÜYAmda görürdüm...
Hiçbir zaman...San acı çektirmek, senin sahipolduklarına sahip olmak bana haz veriyordu...Ama rezil olmak var, Güzidenin adının kötüye çıkması var, bak babası da koskoca pastaneler zinciri sahibi, adı çıkmasın kızcağızın, bak yazık!!

Sizin Necdet cevaplarınız ne olurdu?

spdr
02-07-07, 22:18
gerçi yasemin'i hemen almaz diye düşünüyorum fakat ahmet aşkı bu herşeyi yapabilir.

bence kesin izin verir..
hatta korkarım-necdetin tavrından ve yaseminin necdeti hiç suçlamayışından yola çıkarak-ahmet ilerde necdetle hoşbeş edip içebilir bile:icon_sorr
olmaz olmaz demeyin...
zaten öyle olmasa bile ahmetin kimseyi cezalandıracağını zannetmiyorum:icon_whis

not:arkadaşlar neden yazmıyorsunuz yaa..herkes eski yazılanları falan mı okuyor yoksa:icon_whis

ergim
02-07-07, 22:19
hoşbulduk spdr:happy0064
bence en iyisi necdet güzideyi de alsın uzaklara gitsin ya bütün olanlara karşı hala kendini acındırıyor çünkü sanki kendisi çok acı çekmiş gibi ahmete bunları anlatmasına uyuz oldum o an çok fena ağzını burnunu dağıtmak gelldi:hıh
31. bölümde ahmetin tepkisini pek fazla göstermediler bence çok merak ediyorum ne yapacağını kanımca en iyisi gidip yasodan hesap sormasıdır ama nedense özür dileyeceğini hissediyorum şu an:sad53: :sad53: :icon_whis

@ly
02-07-07, 22:21
Ben Ahmet'in Necdet'le tekrar yüzleşeceğini sanmıyorum. Artık sadece Yasemin ile muhatap olacaktır. Belki Yasemin'in boşanma avukatlığını üstlenir
:icon_whis Böylece adalet önünde hesap sorar :good:

zeyneps
02-07-07, 22:22
Arkadaşlar bir tane akrostij yaptım ama görünüşü Cansel içeriği Ahmet oldu (ne söyledim ben ya Doğan görünümlü Şahin der gibi :icon_whis )

Canımı sıkma benim :icon_twis
Ağzını burnunu dağıtırım senin:hıh
Nerden gelirdi aklıma :blink:
Senin göz diktiğin tahtıma :king:
Elbet cezanı çekeceksin:img-cool2
Lüzumsuz işlere girmişsin:img-banne
Ellerim yakandadır:dito
Lakin Rüya hep aklımdadır :icon_sorr
Çok pis dalacaktım sana ama:img-gun:
İstemem çürümek mapuslarda:img-cray:
Naaşın etmezki zaten beş para :hıh

badger
02-07-07, 22:26

vallahi yasemin de şu şaşkınlık perdesini gözünün üstünden kaldırır :
Necdete kaç zamandır boşanalım diyor Necdet bunu binbir gerekçeyle öteliyor ve bu durum Yasemini içten içe sinirlendiriyor, fazla da üstüne gitmek istemiyor bu konuda topu necdete atıp, olayın sorumluluğunun tamamen üstüne kalmasını istemiyor..
Haklı bir yerde, bu ruh dengesizliğindeki adama onun rızası olmadan böyle bir şeye zorlamak işini zora sokabilirdi...
Eğer Ahmet, önümüzdeki ilk bölümde ona yetişir ve necdetle konuştuklarını anlatırsa, bu sefer yasemin Necdete saldırabilir, en azından bunu söylemek sana mı düştüydü diye...

ergim
02-07-07, 22:27
ziynip bencede tam ahmet olmuş ayrıca da tam süper olmuş
özellikle de şu kısma bittim
Naaşın etmezki zaten beş para
süpersin canım:happy0064 :happy0064 :img-clapp :img-clapp :dance:

spdr
02-07-07, 22:27
[QUOTE=badger;3943014]Ahmet, bu soruları sorsa bizim Necdetnasıl cevaplardı?

yanlış sordun heralde..niye bu kadar kısa sürdü demen lazımdı.cevabım da güzide ortaya çıktığı için..yoksa daha bitmezdi bu hikaye.. ''-Benim yanımda Rüya'ya sarılırken hiç mi vicdan azabı duymadın?''yok artık..ben sen orda fasulye-gazyağı bolluğunda yaşarken rüyayla uğraşayım..bir de vicdan azabı duyayım öyle mii..
düşünmüyorduk aslında...sen hiç duymamış gibi yapsan süper olur hatta...çaktırma:img-wink:

bir de yeni bir soru benden:

peki madem rüyaya ve yasemine bakmak fedakarlıktı senin için..bundan sonra bana devret onları..ben bakayım??
bağane.......(buna uyduruktan bir cevap bile yazamıyorum..cevap bulabilene helal olsun)

bir_adı_yok
02-07-07, 22:30
Bu hikaye neden bu kadar uzadı?
....inan, güzide olmasaydı hayatımda daha da uzayabilirdi.

Benim yanımda Rüya'ya sarılırken hiç mi vicdan azabı duymadın?
....hayır asla.aksine seninle olduğu zamanlar bişey çakıcaksın diye çok korktum.

Peki bugünkü olay olmasaydı bana ne zaman anlatmayı düşünüyordunuz?
....bu olayın olup olması önemli değil.önemli olan benim hayatımda artık güzide'nin olması.sen böylece bende olan emanetlerini al, bende hayatıma devam edeyim....
tamam mı? ahmet'cim eski ada arkadaşım.
ha unutmadan rüya'yı öp benim için.
...ahmet:bang bang.......

spdr
02-07-07, 22:32
ziynepp..hayalimizdeki ahmet olmuş kanımca..
ahmet hayatta söylemez onları...
lüzumsuz işlere girmişsin kanımca ha:)

hayalimizdeki ahmet diyince onu beğenmiyo gibi oldu yaa..
ahmedim küser mi ki şimdi bana:icon_whis

dizice
02-07-07, 22:34
Ahmet, bu soruları sorsa bizim Necdetnasıl cevaplardı?

Çünkü bir gün Yasemin, senin yerine beni seveceğini umut ettiğim için...

''-Benim yanımda Rüya'ya sarılırken hiç mi vicdan azabı duymadın?''Yooo...niye duyayım ki...Ona o kadar minnetarım ki...Onun sayesinde Yasemine sahip olup evlenebildim...Yoksa onu Rüyayla hayatımda değil ancak RÜYAmda görürdüm...
Hiçbir zaman...San acı çektirmek, senin sahipolduklarına sahip olmak bana haz veriyordu...Ama rezil olmak var, Güzidenin adının kötüye çıkması var, bak babası da koskoca pastaneler zinciri sahibi, adı çıkmasın kızcağızın, bak yazık!!

Sizin Necdet cevaplarınız ne olurdu?

Bu hikaye neden bu kadar uzadi?

Benim keyfimi bekledigi icin.

Benim yanımda Rüya'ya sarılırken hiç mi vicdan azabı duymadın?

Vicdan azabi ne demek? Icten ice yayilan tatli bir sicaklik mi oluyor o?

Peki bugünkü olay olmasaydı bana ne zaman anlatmayı düşünüyordunuz?''

Bak avukatima bir mektup yazip verdim. Olum halimde sana iletecekti. Ruya'nin babasiz kalmasini istemezdim. Iste boyle fedakar bir insanim. Allah'tan ben varim!