PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-15

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

ergim
28-06-07, 14:52
Ahmet Necdete sağlı sollu girişti ya onu dövmekten harap ve bitap düşmüştür bence.Dalyan gibi delikanlıya (Zeynebin deyimiyle her tarafından edele fışkıran delüğğanlı) ni demek çürük falan:icon_whis Necdet bir şekilde bizimkilerden uzak olsun da nasıl olursa olsun.Hatta ben Ahmetle Yasonun bir süre ayrı kalmasına da razıyım.Ama öyle Aylanın deliliğiyİ;Necdetin fır döndülüğüydü gibi sebeplerle değil.Fikir mücadelesi falan derken genç hukukçumuz Ahmet hapse falan düşer vs...Böylece hem Yasmin biraz daha acı çeker hem de aşkları daha da büyür.Gerçi kabak yine Aamedimin başına patladı ama neyse o antremanlı bilimum sebeplerden:img-yes:

kabak her halikarda aamedimimn başına patlıyo zaten ama yasemin açısından bende ayrı kalmalarını istiyorum zaten ahmet her zamanki gibi safoşluğunu yapar ve yasoyu hemen affederse çok kızarım ona :dito :dito :icon_evil

ermec
28-06-07, 14:52
ahmet maşallah ırı yapılı sole bı dokunusuyla ınsan ucabılır (necdete hakaret etmıorum hee) ama bu kavgada nolcak??ya sonucta eskı arkadaşlar gerci bır bole kavgada dost dusman olabılıor uff yasemın ayrılmasaydı ahmetten ıhtılal zamanında belkı dostlar hala dost olabılırdı....:( elden bişey gelmez....

ermec
28-06-07, 14:55
cok komıksın sevket ruyaya oyle bısey dese...ohooo o gunlerı gorursek dızı bıtmış olur...aslında bı taşla ıkı kuş ruyayı ogrenmekle yaso da ahmete kkavusuo:D

spdr
28-06-07, 14:56
Ahmet Necdete sağlı sollu girişti ya onu dövmekten harap ve bitap düşmüştür bence.Dalyan gibi delikanlıya (Zeynebin deyimiyle her tarafından edele fışkıran delüğğanlı) ni demek çürük falan:icon_whis Necdet bir şekilde bizimkilerden uzak olsun da nasıl olursa olsun.Hatta ben Ahmetle Yasonun bir süre ayrı kalmasına da razıyım.Ama öyle Aylanın deliliğiyİ;Necdetin fır döndülüğüydü gibi sebeplerle değil.Fikir mücadelesi falan derken genç hukukçumuz Ahmet hapse falan düşer vs...Böylece hem Yasmin biraz daha acı çeker hem de aşkları daha da büyür.Gerçi kabak yine Aamedimin başına patladı ama neyse o antremanlı bilimum sebeplerden:img-yes:

:img-hyste antremanlı haklsın....
her tarafından edeleler çıktığına ne şüphe ay :img-blush

bence de ahmet hapiste yatsa..
ya da uzak biyere göreve gitse..
yasemin tek başına kalıp acı çekse-ahmedi beklese...
başka başka dertleri çıksa sonraaa..
soğuk dağ filmindeki gibi mesela:icon_whis

ama söylediğin gibi ayla veya necdet yüzünden değil:hıh

spdr
28-06-07, 15:01
ahmet maşallah ırı yapılı sole bı dokunusuyla ınsan ucabılır (necdete hakaret etmıorum hee) ama bu kavgada nolcak??ya sonucta eskı arkadaşlar gerci bır bole kavgada dost dusman olabılıor uff yasemın ayrılmasaydı ahmetten ıhtılal zamanında belkı dostlar hala dost olabılırdı....:( elden bişey gelmez....

onlar hala dost kalamazlardııı..
yaseminin ahmedi sebdiğini öğrenince içip içip sarhoş olmuştu yaa neciiidet.
orda ahmedi nasıl terslemişti unuttun muu..
sonra ahmet necdeti affettiğinde-keriman olayında-
necdet ahmetle eskisi gibi olamaz falan demişti:img-yes:

aman zaten olmasın da..
ahmet yeni arkadaşlar bulur kendine..
o popüler birii:hıh

zaten ahmet her fırsatta necete nasıl diş bilediğini belli ediyorrr:icon_whis

penyes
28-06-07, 15:01
acaba son sahne soylemi olur sizce;
ahmet necoya guzide icin hesap sormaya gider.neco"seni ilgilendirmez"gibilerden artistik laflar eder eder.ahmet de senelerin kiniyle onu dover.ikiside dayaktan bitap bir halde yerde yartar.ama cok onceleri yemesi gerekirken 7 sene gecikmeli olarak neconun yedigi bu dayak,neconun aklini basina getirir.ben ne yaptik en can arkidisime der ve kaldirima oturu.arkasindan ahmette yanina oturu.neco bulbul gibi otmeye baslar.ahmet sok olmustur inanamaz tekrar tekrar sorar,dusunur,kendine,yasoya, herkese kizar,sevinir,aglar,huzunlenir,tekrar sevinir.(en cokta yasoyla,neconun arasinda bir birliktelik olmadigina sevinir:img-hyste yasoyu kurtaricak tek noktada bu gibi gozukyor zaten)kavga ettikleri yer neco ile yasonun evlerinin onudur.tam o sirada yaso ve ruya evden cikarlar.ahmet ve neco, yaso ve ruyaya bakarken de dizi finali olur.

bakalim cikicak mi???cikarsa artik gelecek sezon senaryo benimdir olleeeyy.:happy0064

ozenc-can
28-06-07, 15:03
arkadaslar sizce 69 un sonuna kadar getiriceklermi diziyi yosa 69 mart ta falan mi bitirirler tahminleriniz??:icon_whis
Bir yerde okumuştum,ne kadar doğru bilmiyorum? sezon finali "71 Muhtrası" ile bitecek. 31. Bölüm de 1968 sonundalar(yılbaşı kutlanıyor) Eğer doğru ise;1969-1970 ve 1971 12 Mart ayına kadar gelecekler... Bu süreçte birçok şeyler yaşandı.

*6 Ocak'ta ODTÜ’de Kommer’in arabasının yakılması olayı var.(Bu olayda 23 Eylül 1969 da katledilen Taylan Özğür de var)

*6.Filo'ya karşı yapılan eylem var ( Şubat 1969;25 bin kişi varmış... Polis Gümüşsuyu'nda gürubun önünü kesiyor ve ellerinde çivili sopa ve bıçaklarla bir grup insan 'Allah Allah, komünistlere ölüm' nidaları gruba saldırıyor.Saldırı iki kişinin ölümü ile sonuçlanıyor.) Tarihe "kanlı pazar"olarak geçiyor
*15-16 Haziran İşçi eylemleri(15Haziran 1970 DİSK'in kapatılmasına karşı yapılan en kitlesel işçi eylemi)

spdr
28-06-07, 15:05
keşke söylediğin gibi olsa penyes..
hiç sanmıyorum ama..
necdetten beklemem öyle bişi..
ne hakkı varsa ahmede gıcıklık edip duruyor her yerde zaten:hıh
yaseminle evlendikten sonra tabi...
----
keşke söylediğin gibi bir senaryo başlangıçta olsa da...
kapı açılacak mı açılmayacak mı onu da görsek de bitse:img-wink:

sensitivecat
28-06-07, 15:11
sen böyle söyleyince divan edebiyatında aşkı düşündüm..
aşk sarmaşık demekmiş..
ve aşık sevgisinde daha üstün olmak mertebe kazanmak için.
daha fazla acı çeker ve bu acı bir taraftan onu yiyip bitirirken..
diğer yandan aşkını çoğaltır ve ulvileştirirmiş...

segiliyi sevmeyi sevmek ve bunun verdiği elemle yaşamak şekline dönüşüyormuş aşk yani...

zaten biliyordunuz bunu heralde..
ama ahmedin aşkının bu kadar büyük olmasının ve görülmesinin de sebebi bu gibi geliyor bana:img-yes:
adam ne aşk yaşıyor ama dimi..
fuzuli şiirlerindeki aşk:img-blush :img-blush

ay alemsin ayşe koptum burda:img-hyste :img-hyste
sonunda fuzuli olayına da girdik helAl olsun bize valla bu dizi bizi her dalda iyiye taşıyacak baksanıza şairler olayınada patrmak bastık :happy0064

penyes
28-06-07, 15:11
Bir yerde okumuştum,ne kadar doğru bilmiyorum? sezon finali "71 Muhtrası" ile bitecek. 31. Bölüm de 1968 sonundalar(yılbaşı kutlanıyor) Eğer doğru ise;1969-1970 ve 1971 12 Mart ayına kadar gelecekler... Bu süreçte birçok şeyler yaşandı.

*6 Ocak'ta ODTÜ’de Kommer’in arabasının yakılması olayı var.(Bu olayda 23 Eylül 1969 da katledilen Taylan Özğür de var)

*6.Filo'ya karşı yapılan eylem var ( Şubat 1969;25 bin kişi varmış... Polis Gümüşsuyu'nda gürubun önünü kesiyor ve ellerinde çivili sopa ve bıçaklarla bir grup insan 'Allah Allah, komünistlere ölüm' nidaları gruba saldırıyor.Saldırı iki kişinin ölümü ile sonuçlanıyor.) Tarihe "kanlı pazar"olarak geçiyor
*15-16 Haziran İşçi eylemleri(15Haziran 1970 DİSK'in kapatılmasına karşı yapılan en kitlesel işçi eylemi)

bende hatirliyorum 71 muhtirasi ile bitecek diye bir yerlerde okumustum ama 2 seneyi 1 bolumde nasil atlaticaklar cok kopukluklar olmaz herhalde,izlerken gene fitik olmayalim,azina ragziyizdac ok mantik hatalari olmaz insallah..:icon_whis

sensitivecat
28-06-07, 15:16
necdet değişti ahmet e karşı zafer kazanmış bir hava içinde tabi içinde ne fırtınalar var kimse bilmiyo oyunculuk yapıyo çevresindekilere mutlu aile tablosu ama ne aile birlikte olamadığı karısı çocukluk arkadaşına söyleyemediği yada karısını ve çocuğu olarak sahip çıktığı rüyayı kaybetmek korkusu yüzünden söylemek istemediği sadece kağıt üzerinde ve yalandan bir evlilik necdet kendisininde dizide dediği gibi ne istediğini bilmiyorum hem böyle bir hayat istemiyorum diyo hemde bu hayattan vazgeçmiyo anlamadım valla anlayan varsa anlatsın şu necdet i...:)

spdr
28-06-07, 15:22
ay alemsin ayşe koptum burda:img-hyste :img-hyste
sonunda fuzuli olayına da girdik helAl olsun bize valla bu dizi bizi her dalda iyiye taşıyacak baksanıza şairler olayınada patrmak bastık :happy0064

ama ahmedin haline baksana tam divan edebiyatındaki aşıklar gibi..
(iskender palanın kitab-ı aşk ını okudum bu ara..o yüzden bağdaştırmış olabilirim)
var mı şimdi öyle aşklar eda hanııım:)
dizilerde bile yok..ahmetinkinden başka..

gerçi o da zamanında yapacağını yaptı ama:icon_whis :img-blush

sensitivecat
28-06-07, 15:27
ama ahmedin haline baksana tam divan edebiyatındaki aşıklar gibi..
(iskender palanın kitab-ı aşk ını okudum bu ara..o yüzden bağdaştırmış olabilirim)
var mı şimdi öyle aşklar eda hanııım:)
dizilerde bile yok..ahmetinkinden başka..

gerçi o da zamanında yapacağını yaptı ama:icon_whis :img-blush

süper süper yorumuna bayıldım arada sen dal bu şirlere ufkumuz açılsın tatlım:happy0064 :img-hyste
neyse bu haftaki bölümü çok sabırsızlıkla bekliyorum valla allahtan bir gün kaldı ama ondan sonra uzun bir bekleyiş sezon finali ahmetle yaso yu göremiyeceğiz uzun süre ay meraktan çatlıycam heralde bütün yaz :)

alisercan
28-06-07, 15:49
alisercan HS'nin yemeğinde siz yokmuydunuz :icon_whis Yemin'in yemeğinde o kadar fotoğraf çektin... bize bir şey yok mu? :icon_whis yediğin içtiğin senin olsun... ne yaptınız? nasıl geçti? oyuncular arasındaki diyalgo nasıldı? kim kiminle oturdu? kim daha çok ortama uydu?
:img-pilot yalnızca en masumundan birazcık dedikodu istiyoruz... bu kadar sadık izleyiciyiz... ne olur azıcık anlatsan :img-blush
yeni sezon müzik çalışmalarına şimdiden başlamışsınızdır herhal.. en azından dönem olaylarını biliyorsunuz.. onlar için bir şeyler yapmışsınızdır... :img-wink:

Kırmızı hat için;
Yemekte vardım. Sortinin fishmekanında oturduk. Baş asistan Mehmet Güçlü beyin desteği ile Güzeller güzeli ayda hanımla eşinin bulunduğu masaya oturduk. Sonra Gülden Güney geldi ve yanıma oturdu. Onlarla güzel bir sohbetimiz oldu çünkü bu yemeğe eylemle ilk kez katılıyorduk. Eylemi çok seven bu ikili eyleme övgüler yağdırdı. Sonra Beren Hanım ile ben yanyana oturduk. Oğlum (Hürcan YILDIZ) bu duruma üzüldü. İlk olarak onu böyle bir yemeğe götürüyorum erdalın asker olması sebebiyle.ayrıca onun da müzisyen olması gitmek hakkı. Belki biliyorsunuz voklallerde arka jenerikte Hürcan YILDIZ da yazar.
Gelelim siyah hatta;
Malesef çantamda olan fotograf makinesini kullanacak enerji demeyeyim o bende tükenmez sinerjim yoktu diyelim.:img-hyste Burada bir fotograf sinerjisi yaratamadık. :good: Birbirini bakıp göremeyen insanlar da vardı, birbirini göremeyenler de vardı. Hatta ses duyma özürlüler. Yani bu durum elimin çantaya gitmesini engelledi. Ama Ayda Hanım, Gülden, Beren, Lale ve Cansel sevgiler... Özellikle Ayda ve Güldene yüreğimizden sevgiler...

Dönem olaylarını biliyoruz. Yoksa henüz belirlenen bir öykü izleği elimizde yok. Ama önümüzde 15-16 haziran var, 1970 lere damgasını vuran ve gümbür gümbür duyulan ses Bana göre bir işçi marşı gerekiyor. O dönem ecevit dahil herkesin kullandığı slogan halka duyruluyor. "bu düzen değişmeli" Yani değiştirmek gerek. 71 ler Denizin yakalanmasıdır. yine yeni dönemde hüseyin cevahir ulaş bardakçı, sinanlar öldürüldü... Bunlar için bir yeni çalışma bir de genel bilinen marşlar olmalı... Bakalım bir temel çalışma alandır 69-72 arası müzikler...
Şimdilik bu kadar dilerim aydınlanmışsındır...

badger
28-06-07, 16:15
1969 yılındaki siyasi ve toplumsal olayları msj olarak genel maddeler olarak göndermiştim, şimdi sırada 70 yılı var:

İnternetten alıntıdır..

1970
6 Ocak: Başbakan Demirel, devam eden anarşik olaylar karşısında halkı sağduyuya ve göreve çağırdı.
7 Ocak: Grip salgını tüm yurtta etkili durumda. 33 ilde okullar tatil edildi.

14 Ocak: Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Orgeneral Asım Gündüz (doğ:1880) öldü.

26 Ocak: Konya bağımsız milletvekili Prof. Necmettin Erbakan tarafından 'sağ cephe boşluğunu doldurmak' amacıyla Milli Nizam Partisi (MNP) kuruldu.

11 şubat: Kore Savaşına katılan Türk Tugayının Komutanı General Tahsin Yazıcı (doğ:1893) öldü.
-1970 yılı bütçesi 214'e karşı 224 oy ile reddedildi. Demirel istifa etti. Cumhurbaşkanı Sunay, Demirel'i tekrar Kabineyi Kurmakla görevlendirdi.

20 şubat: Boğaz Köprüsü'nün temeli Sunay ve Demirel tarafından atıldı.

3 Mart: Demirel, 3. Kabinesini eski bakanlar ile kurdu. 172'ye karşı 232 oy ile güvenoyu aldı.

13 Mart: Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Halide Edip Adıvar'ın büstü, gece meçhul kişilerce parçalandı.

18 Mart: Yüksek Öğretmen Okulu'nda olaylar, 1 öğrenci öldü.

19 Mart: istanbul Teknik Üniversitesi'nde polisler tarafından arama yapıldı.

27 Mart: Gediz'de şiddetli deprem. 1087 ölü var. 90.000 kişi evsiz kaldı.

6 Nisan: istanbul Üniversitesi, meydana gelen anarşi olaylar sebebiyle süresiz kapatıldı. Okul polis kordonu altına alındı.

8 Nisan: Ermeniler, Beyrut'ta Türk Haftası'nın açılışını önlediler.

13 Nisan: Öğrenciler Ankara Tıp Fakültesi'ni bastılar. 1 askeri doktor öldü. Olayların büyümesi üzerine Ankara Üniversitesi'ne bağlı bazı fakülteler kapatıldı.

18 Mayıs: Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrenci yurdu sabaha karşı polis tarafından arandı. Bazı öðrenciler gözaltına alındı.

29 Mayıs: Ankara'da Toplum Polisleri (Çevik Kuvvet), personel kanunu tasarısının tazminatları kaldıracağı yolundaki hükmünü protesto etmek için göreve çıkmadılar.

1 Haziran: Ankara'da 'Anayasa Mitingi' yapıldı.

3 Haziran: Ünlü yazar Orhan Kemal (doğ:1914) öldü.

6 Haziran: Personel kanunu tasarısı ile halk sağlığı hizmetlerinde reformun gerçekleşmemesini protesto için doktorlar yürüdü.

8 Haziran: istanbul Ün. Edebiyat Fakültesi'nde çıkan çatışmada 1 öğrenci öldü.

14 Haziran: Personel kanunu tasarısındaki aksaklıkları protesto için, Türk Persen Ankara'da büyük bir protesto gösterisi düzenledi. (Bu tasarı için herkes yürüyor.)

16 Haziran: istanbul'un Anadolu yakasında, işçilerin düzenlediği büyük yürüyüş kanlı noktalandı. 3 ölü ve onlarca yaralı var. istanbul ve Kocaeli'nde 1 ay süre ile sıkıyönetim ilan edildi. Gece sokağa çıkma yasağı konuldu.

17 Haziran: TİP'in itirazı üzerine, Anayasa Mahkemesi, eski DP'lilere siyasi haklarının iadesini öngören kanunu 7'ye karşı 8 oyla iptal etti.

22 Haziran: İTÜ'nde sağcı ve solcu öğrenciler arasında silahlı çatışma oldu, yaralılar var.

13 Temmuz: İTÜ öğrencileri sınavlara girmediler.

14 Temmuz: Askerlik süresi 20 aya, yedek subaylık 18 aya indirildi.

15 Temmuz: TBMM'de İstanbul ve Kocaeli'nde uygulanan sıkıyönetim 2 ay daha uzatıldı.

9 Ağustos: Türk Lirası devalüe edildi.

15 Ekim: Sovyetler Birliğine ait bir uçak kaçırılarak Trabzon'a indirildi.

21 Ekim: 2 Amerikalı General ile 1 Türk Albayını Erzurum'dan Kars'a götüren U-8 tipi Amerikan uçağı rotayı şaşırarak Sovyet topraklarına indi. Diplomatik temaslar sonunda geri alındı. Sovyetler, Türkiye ve Amerika'yı protesto etti.

-AP 3. Büyük Kongresi Ankara'da toplandı. Demirel, yeniden Genel Başkan seçildi. (Demirel: 1425, Domaniç: 28, Yalçın: 15)

25 Ekim: Genel nüfus sayımı yapıldı. Nüfusumuz: 35.666.549

27 Ekim: Bir Sovyet uçağı Sinop'a kaçırıldı.

25 Kasım: İstanbul Amerikan Koleji, meydana gelen öğrenci olayları nedeniyle bir süre kapatıldı.

27 Kasım: istanbul Kültür Sarayı, esrarengiz şekilde yandı.

5 Aralık: İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu işgal edildi ve silahlı çatışma oldu. Okul süresiz kapatıldı.

7 Aralık: Ankara Yüksek Öğretmen Okulu işgal edildi.
-Ankara'da yabancı 5 şirketin bürosuna bomba atıldı.

8 Aralık: Hacettepe Üniversitesi'nde silahlı çatışma çıktı.

10 Aralık: İstanbul Üniversitesi'nde 8 fakülte kapatıldı.

11 Aralık: Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur, Cumhurbaşkanı Sunay'a, 'Buhranlı günlerin artması ve muhtemel tehlikelerle' ilgili bir muhtıra verdi.

17 Aralık: Başbakan Demirel hakkındaki soruşturma hazırlık tahkikatı, 276'ya karşı 309 oyla reddedildi. Demirel, 'iddiaların, ciddiyetten uzak olduğunu ve kendisini ilgilendirmediğini, raporunda bunu belgelendirdiğini.' belirtti.

18 Aralık: Demokrat Parti, Adalet Partisi'nden ayrılan 26 milletvekilininde katılımıyla kuruldu.

20 Aralık: İstanbul'da 'kapıcılar' yürüyüş yaptı.

30 Aralık: İnönü: "... Başlıca sorumlu, tükenmiş iktidardır." dedi.

ayşenurr
28-06-07, 16:22
fragmanı izledim.bu bölüm çok güzel ve hareketli geçecek.Ahmet Necdet'i
resmen yere yatırıyor,dayak atıyordu.Ahmet ile Yasemin aşkını tutsamda
Necdet'in dayak yemesine çok üzüldüm.bu dizide Necdet karakterinide
seviyorum.Necdet Ahmet'e Rüya'nın kendi kızı olduğunu söylese bari.
Ahmet Rüya'nın kızı olduğunu öğrendiğinde eminin nasıl ağlayacaktır.
erkek oyuncularda ağlama sahnesini ve aşk acısını en güzel oynuyanlardan
biriside Cansel Elçin.

andromeasiren
28-06-07, 16:31
badger verdiğin bilgiler için teşekkürler..
hangilerini işlerler,hangilerini atlarlar bileyorum ama grip salgınını işleyecekleri kesin:img-hyste (malum,hs de hasta olmayan karakter kalmayacak bu gidişle)
ben gelecek bölümle ilgili en çok necdet ve ahmetin dövüşme sahnesinden sonraki sahneyi merak ediyorum umarım söle olur:
necdet ahmetten yumrukları yedikten ve ikiside yere serildikten sonra
hazır kavgaya başlamışız bari herşeyi söyliim diye necdet bütün herşeyi ortaya döker..
ahmet kavgaya güzide yüzünden başlamıştır ama necdet rüya olayı sanar...
rüya senin kızın olabilir ama ben onu çok seviyorum falan der ve sonunda ahmet olayı öğrenir..
böyle olsun nooollllurrr
yeter artık uzattıkları:hıh bıktırdılar daha fazla rüya olayı uzarsa öğrenince oluşacak sorunlarda artar ve sorunlar artınca uyuz bölümler artar...
artık daha az yeşilçam vari bölümler istiyorum:img-yes:

badger
28-06-07, 16:40
badger verdiğin bilgiler için teşekkürler..
hangilerini işlerler,hangilerini atlarlar bileyorum ama grip salgınını işleyecekleri kesin:img-hyste (malum,hs de hasta olmayan karakter kalmayacak bu gidişle)
ben gelecek bölümle ilgili en çok necdet ve ahmetin dövüşme sahnesinden sonraki sahneyi merak ediyorum umarım söle olur:
necdet ahmetten yumrukları yedikten ve ikiside yere serildikten sonra
hazır kavgaya başlamışız bari herşeyi söyliim diye necdet bütün herşeyi ortaya döker..
ahmet kavgaya güzide yüzünden başlamıştır ama necdet rüya olayı sanar...
rüya senin kızın olabilir ama ben onu çok seviyorum falan der ve sonunda ahmet olayı öğrenir..
böyle olsun nooollllurrr
yeter artık uzattıkları:hıh bıktırdılar daha fazla rüya olayı uzarsa öğrenince oluşacak sorunlarda artar ve sorunlar artınca uyuz bölümler artar...
artık daha az yeşilçam vari bölümler istiyorum:img-yes:

Ne demek? devamı sonraki zamanlarda..

Necdet öyle bir açıklama yaparsa ben ce Ahmet yanında uzanmaz, onu o kaldırıma gömer diyorum..Necdeti gelecek sezonda görmek istiyorsak, böyle bir şey olmaz...Ayrıca olmaz diyorum, Yasemin bu işi halledebilmek için --ben öyle umuyorum, biraz zeka emareleri göstermeye başladı ya.--- kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bunu kesinlikle Yasemin söylemesi lazım bu şartlar altında..Yoksa Ahmetin bu konuda onu affetme olasılığını daha da azalır...

Artı Necdet bunu yapmaz, birincisi yemini var, ikincisi onun bildiğimiz kişilik şartlarına aykırı...
Şimdiye kadar yapmadı da iki yumruk yiyince mi konuşacak?

Rüya konusu içimden bir ses, gelecek sonbahara kaldı diyor....Ne yazıkkkk!!

alisercan
28-06-07, 16:41
Ne demek sevgili Bahar can, senin sorduğun soruya cevap vermesem cengiz hocam beni sürer istanbuldan. Çıkmak zorundayım. Mesai sonu herkese iyi akşamlar...

penyes
28-06-07, 16:45
• Bağimsizlik Demokrasi Özgürlük Dergisi
(Sayi 1 Ağustos 1995)

• Kitaplardaki Işçi Sinifinin Somutlaştiği Gün: 15-16 HAZIRAN
• Gönül Gözüyle Sevmenin Adi : Aşik VEYSEL
• Faşizme Karşi Halkin Demokrasi Mücadelesi
• Gazinin Ardindan
• Hükümet Nereye
• Kamu Çalişanlari ve Son Dönem Mücadele Kesintinden ...
• Kayiplara Yargisiz Infazlara Son!
• Ortadoğu Sorunlari
• Ozgurluk Ellerimizdedir
• Sivas Katliyaminin Yildönümünde Çözüm Faşizme Karşi Savaşta
• Siyasal Kirlenmenin Yikici Etlkileri- Devrimcilerin Bir Maruzati ...
KITAPLARDAKI IŞÇI SINIFINI SOMUTLAŞTIĞI GÜN: 15-16 HAZIRAN
Erhan EREL
1970 yilinda,Yol Su Elektrik Işçileri (YSI-IŞ Sendikasi) Ankara Şubesi Başkani.
Soru: 15-16 Haziran 1970 günleri meydana gelen işçi olaylarinin nedenleri konusunda bilgi verir misiniz?
Erhan Erel: Adalet Partisi ve diğer gerici partiler, Türk-Iş’in isteğine uyarak sendikalar yasasini oldu bittiye getirerek değiştirmek istiyordu. TIP’liler ve DISK’liler olayin vahametinin farkindaydilar ama çok hazirlikli olduklari söylenemez. CHP’nin içerisinde de çok zayif da olsa bir destekleri vardi ama muhalefet edemeden kanun; 13 Haziran günü Meclis’te kabul edildi.
Soru: ilerici kamuoyunun buna tepkileri ne oldu?
Erhan Erel: 15 Haziran’da eylemler, işyerleri önderleri seviyesinde başladi. Günün sonunda olayin nasil kitleselleşeceği iyice ortaya çikti. Birinci günün gecesi, DISK’in üst düzey yöneticileri, işçileri durdurma gibi bir gayret ve panik içindeydiler ama ok yaydan çikmişti.
Biz, 15’inde Ankara’daydik. Ankara’da iki eylem oldu. Benim katildiğim bir grup, Ulus’ta Atatürk heykelinin önünde bu yasayi protesto etti ve Istanbul’daki işçileri desteklediğini belirtti. Bir kisim arkadaş da, Ankara’da o dönem sanayi işçisi olmadiği için daha çok atölyelerde çalişan işçilere yönelik eylem yapmak istedi. Bu nedenle, Siteler semtinde bulunan mobilya sanayi işçilerine ajite etmek için gitmişler. Orada bazi tartişmalar ve kavgalar olmuş.
Soru: ikinci gün bu yönde her hangi bir eylem yapildi mi?
Erhan Erel: Biz, o dönem nerede eylemlilik varsa oraya giderdik. Istanbul gençliği Ankara’ya Ankara gençliği Istanbul’a gelirdi.15’i akşami,bir grup arkadaşla, otobüse binerek Istanbul’a geldik biz daha önce bazi eylemler ilişkilerimiz nedeniyle çeşitli kereler Istanbul’a gelip-gitmiştik.16 Haziran günü sabahi,Tuzla civarina geldiğimizde işçilerin öbek öbek toplandiği gördük ve indik.
Günün ağarmasiyla beraber önce DISK’e bağli işçiler, sonra Türk-Iş’e bağli işçiler çaliştiklari fabrikalarin önünde öbek öbek toplanmişlar, gösteriler yapiyorlardi. Işçiler çok coşkuluydu. Gülerek, marşlar söyleyerek, sloganlar atarak protestolarini dile getiriyorlardi. Katilim artinca, protesto giderek yürüyüşe dönüştü.
Yürüyüş kollari halinde, Türk-iş’e bağli işçilerin çaliştiği fabrikalarin önünde ufak gösterilerle işçiler hemen yürüyüş koluna katiliyordu. Yürüyüş sirasinda çok hoşuma giden bir şey oldu. Yürüyüş kolu Küçükyali civarina geldiğinde, o zaman, bana göre yaşli olan bir işçi, “Bir dakika yerimi kaybetme” dedi firladi gitti. Oralarda villa, yali türü evler vardi. O evlerden birinin bahçesine girdi ve iki kirmizi gül koparmiş, getirdi. Birini benim, birini kendi yakasina takti ve “domuzdan kil koparmak kardir” dedi. Çok hoşuma gitmişti.
Soru: Yürüyüş sirasinda herhangi bir engelleme ve karşi direnişle karşilaştiniz mi?
Erhan Erel: Birinci gün ben Ankara’da olduğum için neler olup bittiğini gazete ve radyodan öğrendik. Bir gün önce, Türk-Iş’e bağli bir takim işyerleri temsilcisi, işçileri birbirine düşürmeye kalkmişlar ama başarili olamamişlar. Ikinci gün, benim katildiğim sirada, yol üzerinde bir çok işyerinde çalişan işçiler hazir bekliyordu. Bir çok yerde biraz bekleniyor, slogan atiliyordu. Hiçbir yerde karşi direnişle karşilaşilmadi. O kadar geniş bir alanda eylemlilik sürüyordu ki, tüm olaylarin ayrintisini bilmem güç. Tuzla’dan Kadiköy’e kadar, Ankara’dan gelen bir devrimci olarak yürüyüşte ne olup bitiyor gözlemlemek amaciyla zaman zaman bir araba ile daha çok yürüyerek olaylari izledim. Protesto yürüyüşü çok uzun bir süre hiçbir engelleme ile karşilaşmadi. Zaten küçük birliklerle engellemek söz konusu değildi. Birinci gün, polisler barikat kurarak işçileri engellemeye çalişmiş. Bu nedenle bazi çatişmalar olmuş. Ikinci gün, olaylari askerler izliyordu. Polisler uzaktan izliyor, işçilere pek sokulmuyordu. Ama yine de Kadiköy-Alti Yol’a gelince ufak bir çatişma oldu. Çatişmada askeriye araya sokulunca işçiler askerle çatişmak istemediler. Askerleri polis gibi profesyonel olarak görmüyorlardi. En sonunda o da kendisinden bir parça. Askerler de işçiyle çatişmak istemediler. Işçiler ve askerler, birbirlerini kendilerinden birer parça olarak görüyorlardi. O nedenle olaylar büyümedi. Yarali ve ölü sayisi o kadar çok artmadi.
Soru: Bu eylemlerin sendikal anlamda olumlu bir rolü oldu mu?
Erhan Erel: O yürüyüşler olmasaydi, CHP, Anayasa Mahkemesi’ne kanunu iptal için götürmezdi. Anayasa Mahkemesi de, kanunu iptal etmezdi. Anti-demokratik, tek tip faşist bir sendikacilik uygulamaya sokulurdu. Tek tip faşist sendikacilik, Türk-Iş’in ekmeğine yağ sürerdi. O dönem, işveren ile Türk-Iş, ayni şeyleri savunmuşlardi.
Soru:Bu olaylarin sizin üzerinizde nasil bir etkisi oldu?
Erhan Erel: Çok coşkuluydu. Sanirim son yillarin en güçlü hareketiydi. Ve bu olaydan sonra Türkiye’de devrimciler, işçi sinifini gündeme daha bir pratik olarak getirme durumuyla karşi karşiya kaldilar. Artik işçi sinifi teorik olarak kitaplarda değildi. Işçi sinifi, 15-16 Haziran olaylarindan sonra yumruğuyla, coşkusuyla, direnişiyle, her şeyiyle kendisi hayatin içindeydi. Kadinlarin o güne kadar katildiği en aktif eylemdi. Sinif mücadelesini ve sinif mücadelesinde işçi sinifinin rolü konusunda şahsen benim kavramamda ve bilincimin gelişmesinde yer etti. Ve ondan sonra fiilen 11 yil sendikacilik yaptim.
Soru: Bu eylemlerin, bu kadar büyük olacaği önceden kestirilebilmiş miydi?
Erhan Erel: işçi sinifinin arkasinda siyasi bir örgüt yoktu. Kendisini destekleyen bir TDGF, bir TIP vardi. Işçi sinifi ile ilgilenen gençlik kesimi, olayin boyutunu biliyordu. Sendikalar tabaninda hazirlanmalar vardi ama bunlar yeterli değildi. TIP ise parti içindeki tartişmalar nedeni ile kendi derdine düşmüştü. Yani bu anlamda siyasi bir hareket değil spontane bir hareketti. Ve öyle olduğu içinde sloganlar politik olmaktan ziyade ekonomik-demokratik sloganlardi. Daha çok sendikal hedefleri öne sürüyordu. Oysa sendikal hedeflere ulaşmak ancak demokratik ve siyasi mücadele ile gerçekleşebilir. Ama henüz o bilinç yeni yeni başliyordu.
Soru: DISK ve işveren kesimi olaylarin bu kadar büyük olabileceğini kestirebilmiş miydi?
Erhan Erel: DISK’in olaylarin bu kadar büyüyebileceğini kestirdiğini ben sanmiyorum. Egemen güçler ise boyutlu olarak korktular. Buda güzel bir şeydir
Sefer GÜVENÇ
Yapi Işleri Sendikasi (YIS) üyesi. 15-16 Haziran 1970 günü meydana gelen olaylara katildiği için Istanbul Sikiyönetim komutanliği Askeri Mahkemesi’nde yargilandi.
Soru: O dönem hem sendikada çalişan bir işçi olarak, hem de üniversite okuyan bir öğrenci olarak, Istanbul’da 15-16 Haziran olaylarina katildiniz. Bu nedenle, daha sonrada Istanbul Sikiyönetim Komutanliği Askeri Mahkemesinde yargilandiniz. Yer aldiğiniz olaylari anlatir misiniz?
Sefer Güvenç: 15-16 Haziran olaylarindan çok daha önce oluşturulmuş TDGF’nin bir işçi komitesi vardi. Bazi işyerlerinde çalişan işçi arkadaşlarimiz vardi. Ideolojik olarak TDGF’ye yakinlik duyan işçi arkadaşlar vardi. Bir de, işçi-öğrenci statüsünde olan arkadaşlar vardi. Yani hem TDGF üyesi, hem de işyerinde işçi, sendika temsilcisi arkadaşlar vardi. Sendikalar Yasasi’nin değiştirilmesi konusunda tartişmalar vardi. Yeni sendikalar yasasina karşi tepki duyan bu arkadaşlar araciliğiyla bir takim talepler geldi.
Istanbul Teknik Üniversitesi’nde TDGF’ye üye 20-25 kadar arkadaş bir araya gelerek, 14 Haziran günü bir toplanti yaptik. Toplantida, “Istanbul’da işçiler yarin grev, direniş, yürüyüş yapacak. Katkimiz ne olabilir, neler yapacağiz?” diye konuştuk.”
Bu arada bazi arkadaşlarin, DISK yöneticileri, “Biz işyerleri içinde eylem yapacağiz. Iş durduracağiz” diye, karar almişlar.
ITÜ’de yaptiğimiz toplantinin sonunda, fabrikalar, bölgeler görev alani olarak paylaşildi. O dönem iş yeri olarak Salihtarağa, Kartal, Pendik, Topkapi, Levent, Cibali bölgeleri yoğundu. Toplanti yapan arkadaşlar arasinda görev taksimi yaptik. Görevli arkadaşlarin koordinasyonunu sağlamak üzere Haşmet Atahan’i da ITÜ’de bir telefonun başina koyduk. Haşmet Atahan, telefonun başinda kendisine iletilen bütün bilgileri tek elde toplayacakti.
Ben, Hidayet Kaya ile Kartal-Pendik bölgesinde beraberdim. O zaman, Kartal Işçi Birliği diye bir dernek vardi. Dernek Başkani ise Bekir Belovacikli adli bir arkadaşimizdi. 14 Haziran akşami, Işçi Birliği’ne gittik. Akşam orada bulunan arkadaşlarla, “Ne yapacağiz, Bizden istediğiniz bir şey var mi?” görüştük.
15 Haziran günü sabahi, arkadaşlarimizin ilişkili olduğu bir fabrikaya gittik. Sendikacilar, “Fabrikada kalin” diyor ama işçi sokağa çikmiş. Hiçbir program yok. Hiçbir önderlik yok. Sadece bazi işyerlerinde ilerici işçi temsilcisi arkadaşlar var. Fabrika boşaldi. En öndeki işçinin elinde Türk bayraği. Nerede bir fabrika bacasi tütüyor, ilk hedef oraya gidiyorlar ve “işçiler el ele”, “işçiler birleşin” gibi sloganlar atiyorlar. Fabrikada kisa bir ajitasyondan sonra o fabrika boşaliyor. Hadi nereye, yanindaki fabrikaya. Bu arada, işverenler panikte. Ilk kez böyle bir olayla karşilaşiyorlar. Bazi işçiler çikmak istemiyor. Çikmak istemeyen yada çikartilmak istemeyen fabrika önünde işçiler, sürekli slogan atiyor. Bu sefer işveren, fabrikasina bir zarar gelmesin diye, “Tamam. Istiyorsaniz çikin” diyor. Hadi o fabrikadaki işçiler de boşaliyor.
Yürüyüş, böyle bir-iki fabrikadan başladi. Sonra hareket büyüdü. On binlere ulaşti. Işin başinda, “Işçilerin dişinda kesinlikle yabancilari araniza almayin. Onlar kişkirticidir” diyen ne sendikacisinin, ne de temsilcisinin hiçbirisinin sesi kalmadi. Ama işçi spontane olarak fabrika bacasina gidiyor. Gücünü birleştirmek istiyor. Sonuçta uğradiğimiz bütün fabrikalar boşaldi. Bu arada biz, E-5 karayoluna çiktik. Bir de Gebze tarafindan gelen gruplarla birleştik.
Kim öncü? Kimin sesi çikiyorsa, kimin enerjisi varsa hareketin önünde o var. Bu kesin böyle. Sesi biten, enerjisi tükenen geride kaliyor. Kartal’dan çiktik Otosan’in oraya geldik. Otosan o zaman büyük bir fabrika. Otosan’ci işçilerle birleştik. Orada dediler ki, “Haymak Demir Döküm Fabrikasi’nda işçi kardeşlerimize saldiri var.”
Haymak Demir Döküm Fabrikasi Şevket Demirel’in fabrikasi. Sanki hedef orasi oldu. Bütün yürüyüş kolu Haymak’a gitti. Haymak’a gittik ki, işçiler Haymak’i işgal etmişler. Orada bir işçi lojmani var. Işveren de Eskişehir’den işçi getirmiş. Tabii işçiler önce o lojmana gittiler. Lojmandan bir el silah atildi. Tabi silah atanlar kaçti. Lojmanlarda hiç kimse yok. Fabrikaya girdi işçiler. Makine bölümünde işçiler, fabrikayi işgal etmiş durumda. Haymak olayi, sendika seçmeme özgürlüğünden kaynaklaniyor.
Tabii, bu arada, tanklar, askerler geldi. Ama önlemek mümkün değil ki. Haymak’in büro kismi, üst kismi tahrik edildi. Askerle herhangi bir çatişma olmadi. Zaten polis çekilmişti.
Haymak’in direnişçi işçileri de katildi korteje. O işçilerin marşlarla bir yürüyüşü vardir. O manzarayi görünce durdum ağladim gerçekten. Işçi hareketini hep kitaplardan görmüşüz. Somut olarak yaşiyorsun işçi hareketini.
Ikinci gün olaylar yine devam etti. Ikinci gün hedef Taksim. Niye Taksim’e gidilecekse. Ama Galata ve Unkapani köprüleri kapandi. Ben ikinci gün, Topkapi-Haliç civarindaydim.

bahar_can
28-06-07, 16:48
alisercan çok teşekkürler gerçekten de çok hoş bilgiler verdin...
evet sinerji olmayınca enerji devre dışı kalıyor :img-yes:
Demek oğlun da vokaldeydi ha... benim dikkatimi çekmedi ama şimdi daha dikkatli bakarım...
Demekki yeni döneme marşlar ağırlık verecek... zaten dönem yoğun olacak kesin... çok güzel eserler bizi bekliyor demek ki...

hüseyin cevahir, ulaş bardakçı, sinan cemgil ibrahim kaypakkaya... ama umarım işlenirler.. baksana Taylan'a izin çıkmadı dava devam ettiği için... oysaki çok önemli bir olay... Tayyip Erdoğan şiir okuduğunda birçok arkadaş eleştirdi.. ben karşı çıktım.. dedim öyle bir oluşumdan bahsediliyorsa ve şu dönemin başbakanı da orada varsa neden işlenmesin ki... ama Taylan'a izin vermiyorlar nedeni de davası devam ettiği için.. yargıyı etkiler diye peki o zaman Tayyip Erdoğan'ın çıkması da seçimleri etkiler (!) öyle değil mi?

andromeasiren
28-06-07, 17:03
ya ben necdetin zaten dayak yedim bari açılıyım diye açılacağını düşünmüyorum zati..
ahmetin kendisini o sebeple dövdüğünü sanıp,konuya direk dalmasını..isterim
bıktım çünkü necdet yaso sahnelerinden ahmetin aşkfukarası gibi dolaşmasından..:hıh
bu arada 70ler çok zevkli olacak
ispanyol paçalar..yaka bağır açık gömlekler:img-hyste

penyes
28-06-07, 17:37
ya ben necdetin zaten dayak yedim bari açılıyım diye açılacağını düşünmüyorum zati..
bıktım çünkü necdet yaso sahnelerinden ahmetin aşkfukarası gibi dolaşmasından..:hıh

ibrahim tatliseside ileriki bolumlerde gosterirlermi acaba.neticede sosyal ve kulturel yapinin turkiyedeki gelismesinde onemli bir etken.okumamsligi ve kendini yetistirmemisligi ile gurur duyan ve bu sekli insanlara tavsiye eden birisi..yaniliyormuyum?

spdr
28-06-07, 18:52
alisercan çok teşekkürler gerçekten de çok hoş bilgiler verdin...
evet sinerji olmayınca enerji devre dışı kalıyor :img-yes:
Demek oğlun da vokaldeydi ha... benim dikkatimi çekmedi ama şimdi daha dikkatli bakarım...
Demekki yeni döneme marşlar ağırlık verecek... zaten dönem yoğun olacak kesin... çok güzel eserler bizi bekliyor demek ki...

hüseyin cevahir, ulaş bardakçı, sinan cemgil ibrahim kaypakkaya... ama umarım işlenirler.. baksana Taylan'a izin çıkmadı dava devam ettiği için... oysaki çok önemli bir olay... Tayyip Erdoğan şiir okuduğunda birçok arkadaş eleştirdi.. ben karşı çıktım.. dedim öyle bir oluşumdan bahsediliyorsa ve şu dönemin başbakanı da orada varsa neden işlenmesin ki... ama Taylan'a izin vermiyorlar nedeni de davası devam ettiği için.. yargıyı etkiler diye peki o zaman Tayyip Erdoğan'ın çıkması da seçimleri etkiler (!) öyle değil mi?

ben tayyp erdoğanın oynamasında bir mahsur görmemiş,hoş bir ayrıntı olarak düşünmüştüm bunu..
taylan da engellenmemeli diye düşünüyorum aynı şekilde:img-yes:
----
penyes son söylediklerine aynen katılıyorum:img-yes:
bir de sanki her taraf onlardan sorulur,her şeyi onlar bilir gibi davranmaları-o ve onun gibilerin-deli ediyor beni:hıh

ermec
28-06-07, 19:34
ibrahim tatliseside ileriki bolumlerde gosterirlermi acaba.neticede sosyal ve kulturel yapinin turkiyedeki gelismesinde onemli bir etken.okumamsligi ve kendini yetistirmemisligi ile gurur duyan ve bu sekli insanlara tavsiye eden birisi..yaniliyormuyum?
ibrahim tatlıses o zamanlar var olsa da allah askına necdet veya ahmet mı dınler :Dyok genellıkle bu dızıde hep duygusal parçalar calıolar ya..:D ama harun ve denız dınlerlerse uyabılır:D

ermec
28-06-07, 19:37
:good: penyes tayyıp erdogan hakkındakı goruslerıne ben de katılıorum tabıkı de etkıler...zaten benımle aynı goruste ailem de katılıo...

Tavuskuşu
28-06-07, 19:46
ibrahim tatlıses o zamanlar var olsa da allah askına necdet veya ahmet mı dınler :Dyok genellıkle bu dızıde hep duygusal parçalar calıolar ya..:D ama harun ve denız dınlerlerse uyabılır:D

Aslında İbrahim Tatlıses Ahmete uyar.Gerçi o dinlemez.Ben de bayılmam kendisine ama şu şarkı tam onu anlatıyor bence.Geçen dünde koymuştum ama neyse:
çekmediğim dertle çile kalmadı
feryatsız gündüzüm gecem olmadı
ağlamadık sokak köşe kalmadı
yalnızım dostlarım
yalnızım
yalnız

o eski halimden eser yok simdi (bence de yok kesinlikle)
ızdırap içinde yorgunum simdi
tutun kollarımdan düşerim simdi
yalnızım dostlarım
yalnızım
yalnız

neler gördüm
neler neler geldi başıma
düşe kalka geldim ben bu yaşıma
tutup da kaldırın Allah aşkına
yalnızım dostlarım
yalnızım
yalnız

:img-hyste :img-hyste :img-hyste Ahmet bu şarkıya Yaseminlerin evinin penceresinin altında bir de klip çeksin tadından yenmez valla.:img-hyste

dizice
28-06-07, 21:07
Andromeasiren Necdet dayak yeyince acilir mi bilmem de, o dayak yedikce forum acildi :img-hyste

aliyye
28-06-07, 21:34
ya arkadadaşlar hatırla sevgili nerde çekilio?

badger
28-06-07, 21:43

Apartman mantar topuklar, içe doğru sanki iri bigudiden çıkmış fönlü yana yatık saçlar.... Hippiler...Korkunç modası ama muhteşem müzikleri....İnşallah yerli ve yabancı müzikleri biraz olsun koyarlar...:img-yes:

badger
28-06-07, 21:48
Andromeasiren Necdet dayak yeyince acilir mi bilmem de, o dayak yedikce forum acildi :img-hyste

:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Evet bir açıldı pir açıldı...Ahmet- Necdet Matrix show dizimize iyi heyecan kattı...:img-yes:
O kadar millet dolmuş ki, bu sahneyi görünce bırakıverdi kendini millet...Zaten senaryodaki tıkanmadan herkes ilgisini kaybetmişti...

hall0000
28-06-07, 21:56
ya arkadaslar. daha yeni dikkatimi cekti.
ahmetle necdetin yanyana oturduklari resim hastane önümü? sanki arkalarinda kafasinda yara bandi olan biri dolasiyor? hmm bu ikisi simdi birbirlerini hastanelik edene kadar dövüstülermi, yoksa photoshopla yapilan birseymi?

merw
28-06-07, 22:28
Apartman mantar topuklar, içe doğru sanki iri bigudiden çıkmış fönlü yana yatık saçlar.... Hippiler...Korkunç modası ama muhteşem müzikleri....İnşallah yerli ve yabancı müzikleri biraz olsun koyarlar...:img-yes:

80lerin inanılmaz felaket kıyafetleri varken 70lere korkunç demek haksızlık oluyor ya :D dar kesim mini elbiseler ve uzun apartman topuk çizmeler ile uzun pardesüler, ya da bol ve uzun elbiseler, saç bantları ve arkası kabartılmış kısa saçlar hoşmuş bence.. erkeklerde ispanyol paça dar kesim pantolonlar, yaka açık gömlekler ve ille de kocaman madalyonlar :D ve uzun dalgalı saçlar.. güzel olacak aslında...

bu arada kronolojik olarak verdiğin bilgiler için teşekkür ederim :)

umarım bu karmaşık, olaylarla dopdolu, kanlı ve sancılı süreci bir çırpıda geçiştirmezler... uzun uzun anlatsınlar, bizce sakıncası yok, yeter ki ahmet arada rüyanın babası olduğunu öğrensin... :)

bir de alıntı yapmayayım ama badger ve shevek arkadaşların (eğer adını unuttuğum varsa kusura bakmayın) necdetle ilgili karakter tahlilleri çok isabetliydi.. obsesif ve dolayısıyla hastalıklı bir aşk onunkisi bence de.. onun dişi versiyonu da ayla tabi :D bıraksak olacak necdet 2 :)

bu arada, 70ler modası deyince dayanamadım.. şu fotoyu koymak istiyorum

http://img253.imageshack.us/img253/2849/mensfashion70slu8.jpg (http://imageshack.us)

:D ahmeti şu soldaki gibi bir pantolonla düşünsenize :img-hyste ammmaan tanrıııım

badger
28-06-07, 22:39
80leri hiç anmıyorum bile..:img-hyste
O vatkalar, korkunç kelebek tokalar, bele takılan korsan kemeri tokalı geniş kemerler vs...Yuvarlak beyaz, kırmızı küpeler, perma + meçli saçlar, video kamera çekimli arabesk türkülü şarkılı, filmler...synthesizer etkili yabancı pop müzik...daha neler neler, ama şunu söylemek gerekirse müzik 70lerde 80lerde hatta birazcık 90larda bile şu andan daha iyiydi..:img-cool2

En güzel kıyafetler 50 li 60 lı yıllar, sade zerafetin ön plana çıktığı seneler...Şahıs olarak günlük hayatımda da sade ve zarif kıyafetleri giymeyi severim.:img-yes:

badger
28-06-07, 22:42
:D ahmeti şu soldaki gibi bir pantolonla düşünsenize :img-hyste ammmaan tanrıııım

Olacağına bak...Bir de favoriler uzayacak...Bence çok yakışır onda o dönemin havası var...Bir de Haruna çok yakışır..
Mehmeti düşününce pek bir:img-hyste geliyor...

Tavuskuşu
28-06-07, 22:50

O pantolon hadi bir derece de saçlarını öyle yaparsa bu forumda nasıl dalga konusu olur düşünemiyorum bile.Şimdiki saçlarıyla bile ahenkle kavga eden:img-hyste :img-hyste saçlar diye dalga geçiliyor.O saçlarıyla kavga filan da edemez.Ancak at kuyruğu yapar veya toka filan takarsa kurtulur bu alaylardan.:img-hyste :img-hyste

merw
28-06-07, 22:53
80leri hiç anmıyorum bile..:img-hyste
O vatkalar, korkunç kelebek tokalar, bele takılan korsan kemeri tokalı geniş kemerler vs...Yuvarlak beyaz, kırmızı küpeler, perma + meçli saçlar, video kamera çekimli arabesk türkülü şarkılı, filmler...synthesizer etkili yabancı pop müzik...daha neler neler, ama şunu söylemek gerekirse müzik 70lerde 80lerde hatta birazcık 90larda bile şu andan daha iyiydi..:img-cool2

En güzel kıyafetler 50 li 60 lı yıllar, sade zerafetin ön plana çıktığı seneler...Şahıs olarak günlük hayatımda da sade ve zarif kıyafetleri giymeyi severim.:img-yes:

ayy ayy nasıl da saydın hepsini vallahi gözümde canlandı o korkunç vatkalar, kocaman plastik kelebek tokalar... hepsi de korkunç renklerde üstelik, cart yeşiller sarılar kırmızılar adeta bir renk cümbüşü :img-hyste hele perma hele perma allahıımm o nasıl iğrenç birşey olur meçle birleşince heheh bir de taytlar ve tozluklar vardı.. bol uzun t-shirtler altına giyilirdi... kazaklar gömlekler illa pantolonun içine sokulurdu :img-hyste ay düşündükçe gülesim geliyor allahtan ben çocuktum o zamanlar, çok dahil olamadım

ahmetin zaten favorileri bayağı bir var sanki.. yakışıyor gibi ama böyle traş olup yüzü gözü açılınca daha iyi olduğu yadsınamaz bir gerçek tabi :D yine de o pantoloon nedir öylee neredeyse göğüs hizasında

müzik konusunda çok haklısın :good: şimdi duyduklarımızın yarısından çoğuna müzik demek, gerçek müzisyenleri mezarılarında fır döndürüyordur eminim...

O pantolon hadi bir derece de saçlarını öyle yaparsa bu forumda nasıl dalga konusu olur düşünemiyorum bile.Şimdiki saçlarıyla bile ahenkle kavga eden:img-hyste :img-hyste saçlar diye dalga geçiliyor.O saçlarıyla kavga filan da edemez.Ancak at kuyruğu yapar veya toka filan takarsa kurtulur bu alaylardan.:img-hyste :img-hyste

ahaha at kuyruğu mu!! ahmet 70lerde birden tarz değiştirip asi rockçı genç oluyormuş, uzun saç küpe falan ayy yok artık koptum yaa :img-hyste

Tavuskuşu
28-06-07, 22:55
Demin dikkatimi çekti.Bu ayrılık, dizinin erkek oyuncularını saçlardan vuruyor.:img-hyste Ahmet ayrıldığından beri değişik bir modellle geziniyor ortalıkta. Necdetin de güzideyi bulmadan önce saçları baya uzamıştı.Kavuştular barıştılar ondan sonra necdet berbere gidip kestirdi.Yazık yani artık her şeyden geçtim saçlarının düzelmesi için Ahmetle yasemini kavuşturun artık.:img-hyste :img-hyste

@ly
28-06-07, 22:57

:img-hyste :img-hyste dizice diyeceğini demiş, gitmiş.. Fragmanı izlediğimden beri ben de bir sakinlik sormayın.. Müşteriye sinirlendikçe içimden şöyle diyorum : O Necdet... ben Ahmet O Necdet.... ben Ahmet... :img-pilot

merw
28-06-07, 22:59
tavuskuşu hem de nasıl ya, çok önemli bir noktaya parmak bastın :P halbuki ne kadar güzeldi ahmetin saçı lozandan ilk geldiği zaman, fıstık gibiydi vallahi :) yaseminle bir tanıştı, pusulayı şaştı çocuk :P fekat, kıbrısçıktan döndüğü ve yasemin ve rüyayla çay bahçesinde karşılaştığı zaman da pek bir afiliydi ahmet ;) o haline de razıyız, yeter ki bu fönlü modelden vazgeçsin hehe

meltem-cmbl
28-06-07, 23:02
merhaba arkadaşlar ben geldim
konu ne ?:)

of yarın son ya 8 hafta dizimizi izlyemnicez
ben nasıl dayanıımr bilmiyorunm artık eskiri izleyip dururum

bu arada imzam nasıl:img-hyste

merw
28-06-07, 23:08
merhaba arkadaşlar ben geldim
konu ne ?:)

of yarın son ya 8 hafta dizimizi izlyemnicez
ben nasıl dayanıımr bilmiyorunm artık eskiri izleyip dururum

bu arada imzam nasıl:img-hyste

ayy dur öyle birden söyleme 8 hafta diye, yüreğime inecek :)
kendimi sıkıntıdan denize güneşe vuracağım galiba :P hehehe

imzan çok esprili olmuş :D sence ahmet kırabilir mi burun? ben sanmıyorum, dudak ya da kaş falan patlatabilir bence :)

spdr
28-06-07, 23:09
:img-hyste :img-hyste dizice diyeceğini demiş, gitmiş.. Fragmanı izlediğimden beri ben de bir sakinlik sormayın.. Müşteriye sinirlendikçe içimden şöyle diyorum : O Necdet... ben Ahmet O Necdet.... ben Ahmet... :img-pilot

:img-hyste :img-hyste çok hoşsun yaaa..
ama o necdet sen ahmetsen sonunuz iyi değil bak:):)
----
meltem imzan tam süper olmuş kuzum..
niye izleyemiyosun??
ben mi yanlış anladım yoksa..
neyse izleyemesen de sonra indirip arşivinden izlersin...
tahminimce yani...
valla bu dizi bittikten sonra elini çabuk tutarsan
yani vcd leri çıkmadan...
arşivini halka açıp köşeyi dönersin sen zaten:img-wink:

not:evet ben yanlış anlamışım hızlı okuycam diye..
8 hafta diyormuşun..
olsun..o da geliiir geçeer.yeterki rüya bir açığa çıksın:img-wink:

badger
28-06-07, 23:10
80ler deyince aklınıza ilk gelenleri saymaya devam edersek,
Benim Depeche mode, U2, Simple Minds, Bon Jovi ile tanışmamdır..
Modern Talking den nefret etmemdir
Başka aklıma ne geliyor?
Tabii Özal, Özal deyince la vache quiri peynirleri hemen aklıma, ilk yurtdışından getirilen peynir...
Japones kollu tişörtleri, kes Converse ayakkabılar, özellikle okulda turuncu, yeşil Converse modaydı bizde, onları unutmuşum.
Tabii ki arabesk...Onu nasıl unutabilirim??!! Ayağında kundura
Okuldaki çay partileri...:img-hyste :img-hyste ayy ne önemliydi o zamanlar, evdeki doğumgünü partileri
Video kaset kiralamalar...Omen serisi, vampir filmleri, gençlik filmleri, o zamanlar bizim kızlar Matt Dillon, Michael J.Fox, Andrew McCarthy, aa Rob Lowe u unutmayayım hastasıydılar...beğendiğimiz yabancı şarkıcı ya da oyuncuların resimlerini öyle kolay bulamazdık..Yabancı dergileri satan, tabii eskilerini, kitapçılardan alırdık, tabii fiyatları bizim harçlıklardan fazla olurdu..Resimleri birbirimizle değiş tokuş ederdik...:img-hyste

Yurtdışından mektup arkadaşı edinme..İki tane -biri Finli, diğeri Avustralyalı- arkadaşımla tam 13 sene yazıştık..Şimdiyse emailleşiyoruz..Teknolojiye ayak uydurduk...:icon_whis

Aklıma gelirse yazarım, hey gidi gençlikk...Böööğğğ:sad53:

Tavuskuşu
28-06-07, 23:16

Alemsin akirac.Ama dikkat et ben ahmeti o necdet olayına kapılırsan bir müşteriye:höööyyyyyyyyyyytttttttttt yeter huleeeeeeeyyyynnn tutma leeyyyynnn beniiiiiiiiiii bunun hesabını vereceksin diyerek adamın yakasına yapışma da.:img-hyste :img-hyste

meltem-cmbl
28-06-07, 23:17
:img-hyste :img-hyste çok hoşsun yaaa..
ama o necdet sen ahmetsen sonunuz iyi değil bak:):)
----
meltem imzan tam süper olmuş kuzum..
niye izleyemiyosun??
ben mi yanlış anladım yoksa..
neyse izleyemesen de sonra indirip arşivinden izlersin...
tahminimce yani...
valla bu dizi bittikten sonra elini çabuk tutarsan
yani vcd leri çıkmadan...
arşivini halka açıp köşeyi dönersin sen zaten:img-wink:

not:evet ben yanlış anlamışım hızlı okuycam diye..
8 hafta diyormuşun..
olsun..o da geliiir geçeer.yeterki rüya bir açığa çıksın:img-wink:

yok kız izlanamammı yarından sonra diyom 8 hafta yokya izlemicez diyom ay yarın izleirm tabi:img-in_lo

ay tam bu mesajı yaızyodum anlamışın:img-hyste

spdr
28-06-07, 23:17
ben onları sadece ismen biliyorum..
ama bugün atv anahaber bülteninin sonunda demirelin seçim şarkısı vardı..
..demirel demirel..iktidara yine gel..diye:)
nerde o eski seçimler ya da seçim şarkıları gibi bir başlık atılmıştı bir de..
benim çok hoşuma gitti..:img-hyste
--güncel konularla da alakası olması ve geçmişten bir farklılık olması hasebiylen değinmek istedim:img-wink: ---
bulabilirseniz hiç durmayın..
çok farklıı:)

ergim
28-06-07, 23:23
selam millet ben geldimmm:D:D:D:D:D
bu arada geçmiş sayfaları okuyamadım daha konulara fransız kaldım:img-help: :img-help: neyse
meltemcim imzan her zamanki gibi tam süper olmus:good: :good:
aaaa şimdi bayılacağım hayret ziynip yok :img-help: :img-help:

merw
28-06-07, 23:26
vay bee, canlı tarih :)
ben 80lerden ne hatırlıyorum.. susam sokağını hatırlıyorum, onun sayesinde 3 yaşında okumayı öğrenmiştim.. kurabiye canavarının etrafa saça saça kurabiye yiyişi favorimdi :D yine televizyon dizilerinden larry ve balki unutulmaz, muhteşem ikili :) bir de hiphop türü ya da sokak türü diyebileceğimiz tarzda müzikler hatırlıyorum sanki, ama bunları sonradan gördüğüm için biliyor da olabilirim :) fekat, fena halde apolitikleştirilmiş bir gençlik yaratıldı o 80lerde. bugünkü gençliğin bu halde olmasının nedeni o yıllardaki apolitikleştirme çabaları.. üstelik sadece türkiyede de değil, tüm dünyada böyleymiş.. yazık, nereden nereye

bonjovi miiii :D hastasıyız

bizim dizinin karakterlerini, artık tabi ahmetlerden haydi haydi geçmiş olacak, deniz-defne-ışıklardan da... rüyayı bonjovi konserine gitmek için izin almaya çalışırken görebilir miyiz :P :img-hyste

badger
28-06-07, 23:36
vay bee, canlı tarih :)
ben 80lerden ne hatırlıyorum..

bonjovi miiii :D hastasıyız

bizim dizinin karakterlerini, artık tabi ahmetlerden haydi haydi geçmiş olacak, deniz-defne-ışıklardan da... rüyayı bonjovi konserine gitmek için izin almaya çalışırken görebilir miyiz :P :img-hyste

ı...

Bon Jovinin Slippery when wet kasedini ele geçirmek için ne uğraş vermiştim aylarca...Adana- Ankara- İstanbul hattı ayağa kalkmıştı...

aslında ben o zamanlar saydıklarımın yanısıra hala daha öyleyim...Led Zeppelin, Beatles, Deep Purple ve Rolling Stones hastasıydım..Bunda sevgili ablamların ve ağabeyimin etkisi vardı...Onların plakları hala durur..Neyse şimdi MP3 var kurtarıyoruz..:icon_whis

Korkunç kıyafetleri, apolitizmi ve sosyal yozlaşmayı düşünmeyince bayağı güzel yıllardı..

AAaa bir de Perestroika-Glasnost, Gorbaçov ve Şvardnadze vardı, Berlin Duvarı yıkılmıştı, bir arkadaşım bana o duvarın betonunu getirmişti, hala durur..

@ly
28-06-07, 23:42
Benim ilk aklıma gelen o iğrenç kelebek tokalar oluyor (bkz. Serpil Çakmaklı..Harika Avcı filmleri ) hiç takmadım..! gurur duyuyorum..

Küçük şarkıcılar furyası da 80'lerde değil miydi?Küçük Emrah.. Küçük Ceylan..

80'lerin modası deyince de Lady Diana gelir aklıma... Aaa Shogun dizisi vardı...

badger unutmadan ekleyeyim, 80'lerde siyah önlük giyerdik ( nasıl da dert olmuş içime :img-hyste )

merw
28-06-07, 23:42
Bon Jovinin Slippery when wet kasedini ele geçirmek için ne uğraş vermiştim aylarca...Adana- Ankara- İstanbul hattı ayağa kalkmıştı...

aslında ben o zamanlar saydıklarımın yanısıra hala daha öyleyim...Led Zeppelin, Beatles, Deep Purple ve Rolling Stones hastasıydım..Bunda sevgili ablamların ve ağabeyimin etkisi vardı...Onların plakları hala durur..Neyse şimdi MP3 var kurtarıyoruz..:icon_whis

Korkunç kıyafetleri, apolitizmi ve sosyal yozlaşmayı düşünmeyince bayağı güzel yıllardı..

AAaa bir de Perestroika-Glasnost, Gorbaçov ve Şvardnadze vardı, Berlin Duvarı yıkılmıştı, bir arkadaşım bana o duvarın betonunu getirmişti, hala durur..

gerçekten mi :) çok ilginç bir hatıra gerçekten. ama tarih ya.. kaç yıl durmuş o duvar, şaka gibi...

led zeppelin hala bence gelmiş geçmiş en baba rock gurubudur :) üstüne tanımam... bir pink floyd mu daha iyi led zeppelin mi tartışması vardır her daim, bence led zeppelin ama floyd da sağlamdır. deep purple cover grubu olarak başlamış ve aşmış.. müzik deyince 80lerin glam rock'ı derim başka birşey demem.. ayıp olur :)

spdr demek "demirel demirel iktidara yine gel" he :) aman daha baştan, sözleriyle kaybetti bu şarkı...
ben yoldaydım o sırada kaçırmışım, üzüldüm, tüh.. geçmişte olan herşeyi çok merak ediyorum, biraz geç gelmişim dünyaya galiba :) kaçırdık bu olayları

akirac evet küçük emrah ve küçük ceylan da o zamana denk geliyor, allahım nasıl da unuttuk :D ayıp bizee heheh kelebek tokalardan takmadığın için de seni tebrik ediyorum :happy0064

meltem-cmbl
28-06-07, 23:43
[/QUOTE]http://img253.imageshack.us/img253/2849/mensfashion70slu8.jpg (http://imageshack.us)

:D ahmeti şu soldaki gibi bir pantolonla düşünsenize :img-hyste ammmaan tanrıııım[/QUOTE]

nihahahahah bunu şimdik gördüm:img-hyste
ahemtş bu halde düşünemiyom ya puhaaa:img-hyste :img-hyste

badger
28-06-07, 23:44
, muhteşem ikili :) bir de hiphop türü ya da sokak türü diyebileceğimiz tarzda müzikler hatırlıyorum sanki, ama bunları sonradan gördüğüm için biliyor da olabilirim

Electric boogie dansı vardı, hiç sevememiştim.. Synthesizerlı müzik zaten pek sevmem..Bir tek İpek Yolunun müziğini sevrdim hala severim...
Bir de komik ama aklıma geldi..TRT yayın kesintisi yaptığında bir Necefli maşrapa vardı..Ne alaka ama aklıma geldi...Bir gün annem TV seyrederken bana soru, ne seyrediyorsun, Necefli maşrapa! demiştim..

Tavuskuşu
28-06-07, 23:50
Bahsettiğiniz dönemler hiç yaşamadım görmedim ama resimlerden filmlerden takip ettiğim kadarıyla bence en kötü kıyafetler 80lerin.Neyse ki yaşamadım ama şimdi de insanlar taytla filan sokağa çıkıyor.Kusura bakmayın ama sevmiyorum.

Ama o nuri alçolu,ahu tubalı filmleri filan çok severim.Bu gidişle zaten Rüyacığımın da psikolojisi bozulacak da kendini barlara filan atacak.Orada bulmasın bir nuri alço.Gazozuna dikkat etsin yavrucak.Zaten başında babası da yok.

Not:zeynep gelmiş hoş gelmiş.:happy0064 :happy0064 Hazır 80'lerden bahsediyorlarken sen de nurili,coşkunlu bir bar fentezisi yazsan süper olur mı kanımca.

badger
28-06-07, 23:52
Benim ilk aklıma gelen o iğrenç kelebek tokalar oluyor (bkz. Serpil Çakmaklı..Harika Avcı filmleri ) hiç takmadım..! gurur duyuyorum..

Küçük şarkıcılar furyası da 80'lerde değil miydi?Küçük Emrah.. Küçük Ceylan..

80'lerin modası deyince de Lady Diana gelir aklıma... Aaa Shogun dizisi vardı...

badger unutmadan ekleyeyim, 80'lerde siyah önlük giyerdik ( nasıl da dert olmuş içime :img-hyste )

70lerde de o kara önlükleri giyiyorduk.Üst baş anında kirlenir, düğme her an kopuk..Ayy bir de Adananın o sıcağında kavrul kavrul dur...Sefer taslarını hatırlıyorum, o metalin kokusuna gıcık olduğum için bir süre sonra yanıma yalnızca kuru üzüm ve leblebi götürüyordum..
Aaaa Lady Di ve Prens Charles nikahını Tv den naklen yayın ne keyifle izlemiştik..:img-in_lo .O dönemlerde onun saç stili pek bir modaydı..Annem vakti zamanında Grace Kelly bense Lady di hayranıydım..Yazıkk oldu kadına..:sad53:
Arabaeskleri hiç söyleme, hala boğazım sıkılıyor hissine kapılıyorum...Asla tahammül edemediğim bir müzik türü..

zeyneps
28-06-07, 23:55
Oooooh ben geldim selaaam millet! 80'lerden konuşmuşsunuz bakıyorum 80'ler dilyince aklıma nedense hemen bir disko ve aynalı top gelir :icon_whis o dönemleri göremedim ama yarı arabesk yarı irotik filmlerin bende bıraktığı kalıcı hasar bu olsa gerek :icon_whis :img-hyste Rüya Bonjovi konserine gitmek için izin isteyebilir tabi ama önce yaşadığı şokun üzerinden ergenlik döneminde geçireceği bunalımı atlatabilirse yoksa Rüya'yı bir elinde viski bir elinde sigara haplı içkiyi yudumylarken görmek istemem bir disko köşesinde :img-cray:

Çok komiksiniz ya o Necdet ben Ahmet o Necdet ben Ahmet :img-hyste Ben de yapıcağım bunun aynısından kendime sinirlenince iyi gelecek eminim :img-cool2

merw
Bahsettiğiniz dönemler hiç yaşamadım görmedim ama resimlerden filmlerden takip ettiğim kadarıyla bence en kötü kıyafetler 80lerin.Neyse ki yaşamadım ama şimdi de insanlar taytla filan sokağa çıkıyor.Kusura bakmayın ama sevmiyorum.

Ama o nuri alçolu,ahu tubalı filmleri filan çok severim.Bu gidişle zaten Rüyacığımın da psikolojisi bozulacak da kendini barlara filan atacak.Orada bulmasın bir nuri alço.Gazozuna dikkat etsin yavrucak.Zaten başında babası da yok.

kesinlikle moda açısından en kötü dönem 80ler :D aman amani hatırladıkça tüylerim ürperiyor o vatkalaıı falan.. düşünsenize, üstünüze 2 beden bol muhtelif renklerde -puantiyeli de olabilir- ve omuzları rugby oyuncusu gibi şişmiş gösteren vatkalarla destekli bir bluz, altında quel alaka bir tayt, taytın üzerine tozluklar, saçlar mümkün olduğunca merinos koyunu tadında kıvırcık ve kabarık (hatta önde feci bir perçem modası da vardı), yandan falan garip garip tokalarla tutturulmuş, kocaman aksesuarlar.. ayyy aman tanrım ya :D

bar değil de o zamanlarda pavyon olayı vardı galiba? badger sen daha iyi biliyorsun o dönemleri benden, öyle miydi? bu arad necefli maşrapayı hatırlamıyorum ben ama resmini gördüm geçenlerde :D trtnin ilginçlikleri...

aman yaa rüyacığıma kıyamam :) yazııkk

badger
herkesi büyük gün(Ahmet-Necdet hesaplaşması) öncesi bir rehavet aldı herhalde...Tüm yorumlarımızı yarına saklıyoruz galiba...
Zeynop bu arada hoş geldin..

zeyneps
28-06-07, 23:58
70lerde de o kara önlükleri giyiyorduk.Üst baş anında kirlenir, düğme her an kopuk..Ayy bir de Adananın o sıcağında kavrul kavrul dur...Sefer taslarını hatırlıyorum, o metalin kokusuna gıcık olduğum için bir süre sonra yanıma yalnızca kuru üzüm ve leblebi götürüyordum..
Aaaa Lady Di ve Prens Charles nikahını Tv den naklen yayın ne keyifle izlemiştik..:img-in_lo .O dönemlerde onun saç stili pek bir modaydı..Annem vakti zamanında Grace Kelly bense Lady di hayranıydım..Yazıkk oldu kadına..:sad53:
Arabaeskleri hiç söyleme, hala boğazım sıkılıyor hissine kapılıyorum...Asla tahammül edemediğim bir müzik türü..

Hoşbulduk arkadaşlar :happy0064

Benim annemde anlatır izlemişler Tv'den Lady Di'nin düğününü böyle kocaman bir kuyruğu falan varmış annem hayran kalmış filan :icon_whis

Nurili Çoşkun 'lu fentezi mi :img-hyste Şu an o kadar yorgunum ki kendime gelebilirsem yazıcam bugün ya da yarın söz :img-hyste Karizmetik delüğğğğanlı da arabesk söylesin o zaman :)Köyden yeni gelmiş filan olsun aaa aklıma süper bir fikir geldi toparlayınca yazıcam:img-hyste

badger
29-06-07, 00:00
kesinlikle moda açısından en kötü dönem 80ler :D aman amani hatırladıkça tüylerim ürperiyor o vatkalaıı falan.. düşünsenize, üstünüze 2 beden bol muhtelif renklerde -puantiyeli de olabilir- ve omuzları rugby oyuncusu gibi şişmiş gösteren vatkalarla destekli bir bluz, altında quel alaka bir tayt, taytın üzerine tozluklar, saçlar mümkün olduğunca merinos koyunu tadında kıvırcık ve kabarık (hatta önde feci bir perçem modası da vardı), yandan falan garip garip tokalarla tutturulmuş, kocaman aksesuarlar.. ayyy aman tanrım ya :D

bar değil de o zamanlarda pavyon olayı vardı galiba? badges sen daha iyi biliyorsun o dönemleri benden, öyle miydi? bu arad necefli maşrapayı hatırlamıyorum ben ama resmini gördüm geçenlerde :D trtnin ilginçlikleri...

aman yaa rüyacığıma kıyamam :) yazııkk

Bar pavyonu pek görmedim de..:img-hyste O zamanlar klup- disko ve pavyon vardı doğrudur...
O feci perçem doğrudur, özellikle erkeklerde korkunçtu..bknz: Modern Talking, Bruce Springsteen, Rick Springsteen ya da yerli yapım Emrah saçı..Hem o perçemler vardı hem de o vatkalı belden oturtmalı ve yakası ama mutlaka havaya kalkık montlar vardı..
Şimdi bunları da tarif edince aklıma Madonna ve Cyndi Lauper geldi...

zeyneps
29-06-07, 00:02
90'ların başlarındaki giysiler neydi öyle ben küçüktüm annem napıyor diye bakardılm böyle perma saçlar önden toplanıp kabartılır birde perçem kuş yuvası gibi ilginç gelirdi bana napıyor bu kadın diye bakardım iki saat annem saçlarını toplarken bir de eski kasetleri izliyıorum da bizim ailenin bütün kadınları permalı ve önden kabartılmış saçlar röfle Serpil Çakmak gibi aynı :img-hyste :img-hyste Bir de annemin o gömleklerini hep giyerdim ben ama vatkaları böyle düşerdi omzumdan gıcık olurdum tabi küçücük bir bedende vatka nasıl dursun :img-hyste

badger
29-06-07, 00:04
Rick Springfield, pardon Bruce dan sonra da bir Spring başlangıçlı soyad olunca karıştı yazdıklarım...Pardoon!!

narcissa
29-06-07, 00:05
Eskilerden bir tep Zinip'i görmek üzücü... Neyse ben de kaçıyorum o zaman.
Zinip sağa meraba dimek istemiştim bacım:img-pilot
Beni arayanlar Laçin'in başlığında bulabilirler:icon_whis

merw
29-06-07, 00:05
Bar pavyonu pek görmedim de..:img-hyste O zamanlar klup- disko ve pavyon vardı doğrudur...
O feci perçem doğrudur, özellikle erkeklerde korkunçtu..bknz: Modern Talking, Bruce Springsteen, Rick Springsteen ya da yerli yapım Emrah saçı..Hem o perçemler vardı hem de o vatkalı belden oturtmalı ve yakası ama mutlaka havaya kalkık montlar vardı..
Şimdi bunları da tarif edince aklıma Madonna ve Cyndi Lauper geldi...

ayy yok öyle demek istemedim :D yanlış anlama lütfen, yani ben çocuktum hatırlamıyorum sen tamamen hatırlıyorsun dönemim sosyo-kültürel yapısını demek istedim :D ehehuehe

cyndi lauper o kısık sesiyle, madonna da "like a virgin" diye gondol sefası yaptığı minicik kız haliyle geliyor aklıma.. modern talking heheh cheri cheri lady tabi ki..

bakınız, lady di'nin gelinliği

http://img503.imageshack.us/img503/6296/dianafilerphotosq0.jpg (http://imageshack.us)

Shevek
29-06-07, 00:09
80ler deyince aklınıza ilk gelenleri saymaya devam edersek,
Benim Depeche mode, U2, Simple Minds, Bon Jovi ile tanışmamdır..
Modern Talking den nefret etmemdir
Başka aklıma ne geliyor?
Tabii Özal, Özal deyince la vache quiri peynirleri hemen aklıma, ilk yurtdışından getirilen peynir...
Japones kollu tişörtleri, kes Converse ayakkabılar, özellikle okulda turuncu, yeşil Converse modaydı bizde, onları unutmuşum.
Tabii ki arabesk...Onu nasıl unutabilirim??!! Ayağında kundura
Okuldaki çay partileri...:img-hyste :img-hyste ayy ne önemliydi o zamanlar, evdeki doğumgünü partileri
Video kaset kiralamalar...Omen serisi, vampir filmleri, gençlik filmleri, o zamanlar bizim kızlar Matt Dillon, Michael J.Fox, Andrew McCarthy, aa Rob Lowe u unutmayayım hastasıydılar...beğendiğimiz yabancı şarkıcı ya da oyuncuların resimlerini öyle kolay bulamazdık..Yabancı dergileri satan, tabii eskilerini, kitapçılardan alırdık, tabii fiyatları bizim harçlıklardan fazla olurdu..Resimleri birbirimizle değiş tokuş ederdik...:img-hyste

Yurtdışından mektup arkadaşı edinme..İki tane -biri Finli, diğeri Avustralyalı- arkadaşımla tam 13 sene yazıştık..Şimdiyse emailleşiyoruz..Teknolojiye ayak uydurduk...:icon_whis

Aklıma gelirse yazarım, hey gidi gençlikk...Böööğğğ:sad53:

Porsuk, o kadar güzel anlatmışsın ki, yeniyetmelik günlerimizin o sancılı büyüme çabalarımızın buğulu, çetrefilli günlerini daha da bir boğucu kılan 80ler ambiyansını... Bana ekleyecek bir Wham kalmış, George Michael- Careless Whispers:)
Güleyim mi ağlayayım mı şimdi bilmiyorum ama ben nedense pek bir sevmiştim bir dönem. Bir de tabii MFÖ- Leyladan geçme faslındayım Mevlayı bulma yollarında, taranim taranim...
Ama neyse sonra Yeni Türkü imdada yetişti. A bir de Ahmet Kaya pek bir popülerdi bir ara- Nevzat Çelik şiirinden kotardığı-Saçlarına yıldız düşmüş koparma anne...
Sezen'in -Gel gel sarışınım gel'i çalardı salak gibi okul kırıp, uyuz piknik alanlarında omuzda teyple gezilirdi...:))

Pimolisa
29-06-07, 00:09
Herkese iyi geceler:img-pilot

truth_inthelies eklediğin o gelinlik resmi ney öyle:img-hyste

80lerin giyim tarzı bana çok komik geliyor doğrusu. Annemlerin fotoğraflarına falan bakardım bunları mı giyiyordunuz olurdu ilk tepkim:img-hyste
Ama tabi o zamanında kendine göre bir havası var belki bir 15 yıl sonra şimdiki giyim tarzı itici bulunacak:icon_whis

@ly
29-06-07, 00:10
Bunlar da zamane sözlükten :

-Reha Muhtar'ın Atina'dan bildirdiği yıllar..
-Taksilerin sarı olmadığı yıllar..
-Kadınların aslan baş saç modeli ile gezdiği yıllar..
-Modern Talking'in dünya haritası üzerinde at koşturduğu yıllar..
-Adile Naşit'li , Uykudan Önce'li yıllar..
-Cenk Koray'ın Tele Pazarda kutumuzu açtığı yıllar..
-Blendax şampuanın ince belli, mavi şişeli yılları..

Ben Pazar sinemasını çok severdim..Avusturya Kraliçesi Sissy'nin filmleri vardı ( niye sadece bu film kalmış ki aklımda.. o zamanlarda romantikmişim zahir, ben iflah olmam )

merw
29-06-07, 00:15
Herkese iyi geceler:img-pilot

truth_inthelies eklediğin o gelinlik resmi ney öyle:img-hyste

80lerin giyim tarzı bana çok komik geliyor doğrusu. Annemlerin fotoğraflarına falan bakardım bunları mı giyiyordunuz olurdu ilk tepkim:img-hyste
Ama tabi o zamanında kendine göre bir havası var belki bir 15 yıl sonra şimdiki giyim tarzı itici bulunacak:icon_whis

heheh lady dianadan ve dillere destan gelinliğinden bahsedince fotoğrafını koyayım da yeni nesil de görsün istedim :D heheh

80ler feciydi ya.. nasıl giyinmişler öyle, hiç mi boy aynasına bakmamışlar.. moda kurbanı olmak böyle birşey işte :D kimse çıkıp "bayanlar baylar, moda insanın kendine yakışanı giymesidir" dememiş, herkes uçmuş... :)

shevek, careless whisper dedin bizi yürekten vurdun ya :D aahh ahh efsane şarkı :) bu şarkıyla dansetmeyen 20 yaş üstü kimse var mıdır acaba? :D

akirac bu pazar sinemasından kastın, parliament pazar sineması mı =D o daha sonraydı sanki ben okula gidiyordum çünkü, 93-94 falan olması lazım.. o filmleri izleyeceğiz diye ne cambazlıklar yapardık, ertesi gün okul var, annem "yat!" der, ben inat ederim :D ahh ah

narcissa imzanı çok beğendim.. :icon_sorr

badger
29-06-07, 00:18
Porsuk, o kadar güzel anlatmışsın ki, yeniyetmelik günlerimizin o sancılı büyüme çabalarımızın buğulu, çetrefilli günlerini daha da bir boğucu kılan 80ler ambiyansını... Bana ekleyecek bir Wham kalmış, George Michael- Careless Whispers:)
Güleyim mi ağlayayım mı şimdi bilmiyorum ama ben nedense pek bir sevmiştim bir dönem. Bir de tabii MFÖ- Leyladan geçme faslındayım Mevlayı bulma yollarında, taranim taranim...
Ama neyse sonra Yeni Türkü imdada yetişti. A bir de Ahmet Kaya pek bir popülerdi bir ara- Nevzat Çelik şiirinden kotardığı-Saçlarına yıldız düşmüş koparma anne...
Sezen'in -Gel gel sarışınım gel'i çalardı salak gibi okul kırıp, uyuz piknik alanlarında omuzda teyple gezilirdi...:))

uyuz piknik alanlarındaki teyple gezmeyi çok güzel hatırlattın..:img-hyste
Ahh o teypler, kimde varsa başa belaydı..O zamanki piller şimdiki gibi de değil, çek kablo çalıştır..Bir de kaset biterse reverse modu yoksa başında nöbet tut..

Careless Whisper, Where did your heart go? ve Jeannie o dönemden hala sevdiğim şarkılardır... Ama en sevdiğim hala ve hala en sevdiğim şarkı Money For Nothing tir.:img-punk:

İmg punk deyince punk modasını da unutmayalım... değil mi?

Bir de o çaylarda Boat on the River çalmazsa olmazdı...
Yeni Türkü, çok güzeldi...Saçlarına yıldız düşmüş kopartma anne şarkısı beni ağlatan şarkılardan biridir..Hele de anne olduktan sonra tam kayıp bir şarkı...

Okul kırma deyince aklıma basketbol maçları gelir..Deli gibi onlara giderdik..Basketbol takımındaydım da..Hele bir de büyük maçlar olursa, hele bir de kızların erkek arkadaşları o takımlardan birinde oynuyorsa, dikkat çekmemek için toplu firar...:img-hyste

gizoti
29-06-07, 00:19
Herkese selam arkadaşlar.
Dün başlığı açtım ama mod dana hala izin çıkmadı galiba ya üfff.
Canım da sıkıliyyy.
ŞArkı uydurmak isstiyorum gelmiyor.
Ama yazacağım hırs yaptım.

narcissa
29-06-07, 00:22
truth_inthelies ben de çok beğeniyorum. Teşekkürler.
Ay çok moralim bozuk nedense ya:img-help: :sad53: :icon_sorr

badger
29-06-07, 00:23
Bunlar da zamane sözlükten :

-Reha Muhtar'ın Atina'dan bildirdiği yıllar..
-Taksilerin sarı olmadığı yıllar..
-Kadınların aslan baş saç modeli ile gezdiği yıllar..
-Modern Talking'in dünya haritası üzerinde at koşturduğu yıllar..
-Adile Naşit'li , Uykudan Önce'li yıllar..
-Cenk Koray'ın Tele Pazarda kutumuzu açtığı yıllar..
-Blendax şampuanın ince belli, mavi şişeli yılları..

Ben Pazar sinemasını çok severdim..Avusturya Kraliçesi Sissy'nin filmleri vardı ( niye sadece bu film kalmış ki aklımda.. o zamanlarda romantikmişim zahir, ben iflah olmam )

Pazar sineması deyince aklıma Uçan Kaz ve Nilsçim geldi...Bir de Walt Disney çizgi sinemaları..Pazar sabahları sevgili babacığımla oturup beraber hem bu çizgi filmleri seyrederdik hem de Steve McQueenli, John Wayne li westernleri ya da 2.Dünya Savaşıyla ilgili filmleri..Güzeldi ya..:sad53:

dizice
29-06-07, 00:26
70lerde de o kara önlükleri giyiyorduk.Üst baş anında kirlenir, düğme her an kopuk..Ayy bir de Adananın o sıcağında kavrul kavrul dur...

Badger, hemseri miyiz biz seninle yoksa? Celalledin Seyhan, Inonu, Ataturk, ya da baskasi, hangi ilkokuldaydin sen? Aaaaa. Bir de tanidik cikacagiz simdi.

@ly
29-06-07, 00:27
[QUOTE=truth_inthelies;3892120]

akirac bu pazar sinemasından kastın, parliament pazar sineması mı =D o daha sonraydı sanki ben okula gidiyordum çünkü, 93-94 falan olması lazım.. o filmleri izleyeceğiz diye ne cambazlıklar yapardık, ertesi gün okul var, annem "yat!" der, ben inat ederim :D ahh ah

Hayır ben TRT 1'de Pazar sabahları saat 10.00 da verilen sinemayı kastetmiştim...

badger
29-06-07, 00:31
Badger, hemseri miyiz biz seninle yoksa? Celalledin Seyhan, Inonu, Ataturk, ya da baskasi, hangi ilkokuldaydin sen? Aaaaa. Bir de tanidik cikacagiz simdi.

Adanada büyüdüm...1-18 yaş arasında oradaydım...Hiçbiri Ali Fuat Cebesoydaydım..

merw
29-06-07, 00:32
Hayır ben TRT 1'de Pazar sabahları saat 10.00 da verilen sinemayı kastetmiştim...

evet benim birden 90lara atlamamdan bir gariplik olduğu belliydi zaten :icon_whis

iyi nostalji oldu bu akşamya, ben çok eğlendim, söylediklerinizin çoğunu hayal meyal hatırlıyor olsam da, geçmişten "anılaaar, şimdi gözümde canlandılaaar" moduna girdim :img-hyste

fakat bu arada diziden uzaklaştık, 60lardan başlayıp 80lere kadar indik.. arkadaşlar yazılacak herşeyi zaten yazdılar, başka da birşey gelmiyor aklıma ya :icon_sorr

Tavuskuşu
29-06-07, 00:33
truth_inthelies resim çok hoşmuş ben daha önce görmemiştim.Sağol eklediğin için.:good:Niyeyse severdim Diana'yı .Öldüğünde 7-8 yaşlarındaydım sanırım ama üzülmüştüm.

Gerçekten de dediğin gibi moda kurbanı olmuşlar.Bilemiyorum yani 50'ler 60'lar 70'ler çok da ters gelmiyor.Zarif hoş bir tarafı varmış.Belki şimdi giyilmez ama benim gözüme hitap ediyor en azından.Ama 80'lerdeki kıyafetler ayrı bi şey.40 yıl da geçse değişmez fikrim.

Shevek
29-06-07, 00:34
uyuz piknik alanlarındaki teyple gezmeyi çok güzel hatırlattın..:img-hyste
Ahh o teypler, kimde varsa başa belaydı..O zamanki piller şimdiki gibi de değil, çek kablo çalıştır..Bir de kaset biterse reverse modu yoksa başında nöbet tut..

Careless Whisper, Where did your heart go? ve Jeannie o dönemden hala sevdiğim şarkılardır... Ama en sevdiğim hala ve hala en sevdiğim şarkı Money For Nothing tir.:img-punk:

İmg punk deyince punk modasını da unutmayalım... değil mi?

Bir de o çaylarda Boat on the River çalmazsa olmazdı...
Yeni Türkü, çok güzeldi...Saçlarına yıldız düşmüş kopartma anne şarkısı beni ağlatan şarkılardan biridir..Hele de anne olduktan sonra tam kayıp bir şarkı...

Okul kırma deyince aklıma basketbol maçları gelir..Deli gibi onlara giderdik..Basketbol takımındaydım da..Hele bir de büyük maçlar olursa, hele bir de kızların erkek arkadaşları o takımlardan birinde oynuyorsa, dikkat çekmemek için toplu firar...:img-hyste

Evet evet Money for Nothing-Dire Straits'ti di mi, ev doğumgünlerinde, okul çaylarında Hotel California, sonracıııma Boat on the River...
Bunlar tabii ağızda ve kulakta hoş tadlar bırakanlar, Telli Telli'de öyle. Sonra ben Açıkhava'da Eva Peron'u izledim Zuhal Olcay ve Ci,han Ünal vardı. O vakit Cihan Ünal'ı pek bir severdim. Onların Türkan Şoray'la aşkı pek bir romantik gelirdi biz yeniyetmelere... Şimdi düşününce böööğğğğk demek istiyorum.:)

Shevek
29-06-07, 00:40
Arslanlı-Shertland kazaklar vardı. Biz kısaca baklavalı kazak derdik. Kazaklar kotun içine sokulurdu.:img-hyste Yahu cidden komikti, aslında o an içindeyken de komik ve absürd olduğunun farkındaydınız ama yapacak başka şey yoktu. Çare yoktu, alternatif yoktu. Ben dümdüz uzun saçlarım kuş gibi yolunup, H.avşarvari kelebek tokayla tutturulur kıvama getirildiğinde de perma tuzağına düüp koca kafalı bir bonus haline geldiğimde de ağlamıştım. Ama kuaförlerin elinden kaçış yoktu ki. Bir ara herkes 7 den 70 e Leydi Di olmuştu mesela... Ortalık esmer tenli yumurta sarısı saçlı Leydi Di'lerle doluydu:img-hyste
Şimdi bakınca, yuh, ohaaa, ve hatta çüşşşşş demek istiyor insan:img-cool2

merw
29-06-07, 00:41
Tavuskuşu, dianayı sevmeyen yokmuş galiba zaten, bir charles ve elizabeth sevememişler herhalde (gülen smiley mi koysam ağlayan mı karar veremedim) tam bir leydi gibiydi, üstelik mavi kanlı asilzadeler gibi de mesafeli davranmıyordu.. eh, yazık oldu :(

badgerın ve senin de yazdığınız gibi 50ler 60lar çok zarif, kibar giyinilen bir dönemmiş.. 70lerde idare eder ama 80lerde film kopmuş heheh hele şimdi de modada geriye dönüşler var, hep korkuyorum acaba 80lere dönülür ya da en azından esinlenilir de etrafta o garip kıyafetlerle dolaşanlar olur mu diye, ama çok şükür ki modacılar da en az bizim kadar hoşlanmıyor o dönemden..

badger
29-06-07, 00:43
Arslanlı-Shertland kazaklar vardı. Biz kısaca baklavalı kazak derdik. Kazaklar kotun içine sokulurdu.:img-hyste Yahu cidden komikti, aslında o an içindeyken de komik ve absürd olduğunun farkındaydınız ama yapacak başka şey yoktu. Çare yoktu, alternatif yoktu. Ben dümdüz uzun saçlarım kuş gibi yolunup, H.avşarvari kelebek tokayla tutturulur kıvama getirildiğinde de perma tuzağına düüp koca kafalı bir bonus haline geldiğimde de ağlamıştım. Ama kuaförlerin elinden kaçış yoktu ki. Bir ara herkes 7 den 70 e Leydi Di olmuştu mesela... Ortalık esmer tenli yumurta sarısı saçlı Leydi Di'lerle doluydu:img-hyste
Şimdi bakınca, yuh, ohaaa, ve hatta çüşşşşş demek istiyor insan:img-cool2

ayy sorma o kazakları annemleri komşularla beraber o zamanlarda tüylü ajurlu kazak örme modası almıştı..O sıcaklarda ders çalışırken ya ayağıma ya da dizime annem o tüylü yün çilelerini takar, yumak sarardı...şimdi bile kaşıntım tuttu düşününce..:img-hyste

dizice
29-06-07, 00:45
Adanada büyüdüm...1-18 yaş arasında oradaydım...Hiçbiri Ali Fuat Cebesoydaydım..

Hmmm, ben de senin gibi liseyi Adana'da bitirdim. Hemsooooo. :happy0064

Ahmet'te de Adanali tipi var bakiniz. Bence Gursoy'larin kokenini arastirmak lazim. (bkz. diziyi gercek sanan insan) :img-hyste :img-hyste

merw
29-06-07, 00:46
ay shevek o kadar komik anlattın ki :img-hyste yerlerdeyim yaa.. baklavalı kazak ve belinin içine sokulduğu levi's 501 -efsane kot :) ki ben bayanlara hiç yakıştıramıyorum o modeli, o da ayrı

hotel california yorumsuz bırakmak istiyorum bu şarkıyı :icon_redf hastasıyız..

dizice
29-06-07, 00:48
Ama Shevek, simdi de Turkiye dunyada en cok sari sac boyasi tuketilen ulkeymis. Simdi de herkes sarisin, herkes sarisin, ya da annemin deyimiyle karisin.

Lady Di demeyin ama ya, hic sevmem o kadini. Guzel de bulmazdim, bakislarini da cok bon bulurdum, zaten biraz bos bir kadin oldugunu dusunurdum. Kusurma bakmiyorsunuz umarim. Herkes hayran biliyorum ama, ben hic sevmedim. Ben de prenses/kralice alerjisi vardir ama zaten. Kraliyetlere sinir olurum.

merw
29-06-07, 00:49
Hmmm, ben de senin gibi liseyi Adana'da bitirdim. Hemsooooo. :happy0064

Ahmet'te de Adanali tipi var bakiniz. Bence Gursoy'larin kokenini arastirmak lazim. (bkz. diziyi gercek sanan insan) :img-hyste :img-hyste

(bkz. ekşi sözlük takipçisi insan) :)

kraliyetlere uyuz olunması yeni değil de :) dianayı onlardan görmüyordu sanırım insanlar, halktan gelmiş biri olduğu için heralde, benim yine çocukluk dönemime yani tek derdimin sokağa çıkıp ip atlamak olduğu döneme geldiği için tam nedenlerini bilemeyeceğim :D ama genelde sevildiğini biliyorum -ölümündeki yas görüntülerini hatırlıyorum hala

Tavuskuşu
29-06-07, 00:54
Tavuskuşu, dianayı sevmeyen yokmuş galiba zaten, bir charles ve elizabeth sevememişler herhalde (gülen smiley mi koysam ağlayan mı karar veremedim) tam bir leydi gibiydi, üstelik mavi kanlı asilzadeler gibi de mesafeli davranmıyordu.. eh, yazık oldu :(

badgerın ve senin de yazdığınız gibi 50ler 60lar çok zarif, kibar giyinilen bir dönemmiş.. 70lerde idare eder ama 80lerde film kopmuş heheh hele şimdi de modada geriye dönüşler var, hep korkuyorum acaba 80lere dönülür ya da en azından esinlenilir de etrafta o garip kıyafetlerle dolaşanlar olur mu diye, ama çok şükür ki modacılar da en az bizim kadar hoşlanmıyor o dönemden..

ay shevek o kadar komik anlattın ki :img-hyste yerlerdeyim yaa.. baklavalı kazak ve belinin içine sokulduğu levi's 501 -efsane kot :) ki ben bayanlara hiç yakıştıramıyorum o modeli, o da ayrı

Kadını ölümünden sonra bile rahat bırakmadılar.Hemen hemen her gün gazetede onunla veya ölümüyle ilgili bir haber var.Yok hamileymiş,yok sevgilisinin babasından mektup varmış,yok asistanı konuşmuş,yok şoför içkiliymiş.Yazılmadık senaryo kalmadı valla. Haberlerden hatırladığım kadarıyla baya bir insan çiçekler filan bırakıyordu(nereye bilemiyorum).Çok dikkatimi çekmiş demek ki.Haklısın Charles'ın sevmediğini hatırlıyor ve biliyorum(gördük zaten) ama elisabeth niye sevmiyordu onu bilemiyorum?

Annem de beni korkuturdu ben bu 80'lerle dalga geçtikçe.Geriye dönüş var moda da senin gençliğinde de bunlar olacak yine diye.Allahtan çok haklı çıkmadı.Şimdi biraz etkisi olsa da o kadar kötü halde değil en azından.Ben giymiyorum ama çok giyen de olmadığı için kendimi dışlanmış hissetmiyorum.50'lerin 60'ların kıyafetleri de pek moda.Mezuniyet elbisesi almaya gittiğimde gördüğüm çoğu model Dizideki gibiydi.Hatta satıcı kadın da söylemişti.Tam hatırla sevgili tarzı kıyafetler var diye.

Shevek
29-06-07, 00:56

Yok yok truth-intheliesçığım. O vakitler (bkz.: o vakit, ne vakit) henüz 501 yoktu. O 90'ların başında geldi. Özalla birlikte, Amerikan işgali 80lerde bariz belli değildi henüz. O vakitler böyle bele oturan, yüksek belli , kalçada hafif bollaşan, paçalara doğru bollaşan komik ötesi kotlar vardı. Bir de kot taytlar tabii ki.:img-yes:

dizice
29-06-07, 00:56
Anilar 9
"Oranj" her sey
Kahkulu bulbul yuvasi yapmak
Kollari kesik kesik t-shirtler
Taytlar, aman Allah, herkesin ustunde
Pembe sedefli ruj
Taslanmis kot ceket, taslanmis kot etek, kot bilezik, kot ayakkabi, kot kolye-AAaaa, pembe bluz. Bu iste bendim, ilkokulda. :img-hyste
Blue-Jean dergi
Clementine
Origamici kadin-Cem Yilmaz bu yarami deserek hayranligimi kazanmistir
True Blue
we are the world
Seni sevmeyen olsun
acilarin kadini bisey
Kucuk Emrah
Yarasa kollu kazaklar-Naayiiiir
Beta mi VHS mi?
yilbasi gecesi dansoz
Dallas
Calikusu
Uc Istanbul
Yandan at kuyruklari
T-shirtlerin bile icinde vatka
Pembe Reebok'lar (hala sevgiyle anarim)
Swatch'lar (kayislari degisirdi, rengarenk plastikten)
Ve bence en buyuk trajedi (ozellikle Turk kadini icin), yuksek belli, dar pacali pantolonlar

Aklima gelen bir kac seyi yazdim, bu liste size tanidik geliyorsa, siz de benim gibi yaslanmissiniz. O nasil; kabus bir modaydi. 80'lerin modasina oyle bir hayranligim vardir. Bu kadar delilik, tum dunyayi supursun. Insanlar moda diye tum guzellik kaygisini hice saysinlar.

Shevek
29-06-07, 00:59
Yok yok truth-intheliesçığım. O vakitler (bkz.: o vakit, ne vakit) henüz 501 yoktu. O 90'ların başında geldi. Özalla birlikte, Amerikan işgali 80lerde bariz belli değildi henüz. O vakitler böyle bele oturan, yüksek belli , kalçada hafif bollaşan, paçalara doğru bollaşan komik ötesi kotlar vardı. Bir de kot taytlar tabii ki.:img-yes:

EDİT: PAÇALARA DOĞRU DARALAN

badger
29-06-07, 01:00

korkma korkma kimse cesaret edemez o modayı...:img-hyste
70leri konuşursak, aranızdan buna katılabilecek çok az kişi var biliyorum..Benim hatırladıklarım..
Ali Kırcanın TRT deki Ali Veli Kırkdokuz ellisi, çocuk tiyatroları,
Radyodaki okul saati ve akabindeki Arkası Yarınlar, hiçbir zaman tamamını dinleyemezdim, servis gelirdi...Engin Şenkanı, Zafer Ergimi, Kadriye hanımı oynayan aktrisi, vb tiyatro sanatçılarının seslerini o programlardan hatırlarım..
Çok küçük olmama rağmen Kıbrıs Harekatı yüzünden pencerelerimize siyah perde takıp, elektrikleri kapatıp lüks lambasıyla, o canavar savaş düdüğünün bitme sesini duyuncaya beklememizi, sağ sol davasından pencere kenarlarından geceleri annem somyalarımızı içeri doğru çekmesini, çünkü her gece silah sesleri, çatışma oluyordu.
george of the jungle çizgi filmi, korkuyla koltuğun arkasından izledilğim Mayalı Uzay 1999, Kaptan Kirk ve Uzay Yolu, Bonanza, babamla annemin Zengin ve Yoksulu, kaynanalar dizisi, tabii Galactica, ecevitle demirelin bitmeyen tv atışmaları, vita tenekeleri, Kızlı kamelya çay kutuları- bunlardan oluşan dikiş kutuları, uçağa ilk binişim, dört ayşımdaydım ve acayip heyecanlanmış ve korkmuştum...Asala korkularımız çünkühalam ve kocası o dönemde yurtdışında görevliydi.Her saldırı haberinde yüreğimize inerdi. Aile bireylerinin uzakta olanların birbirine mektup yazması....Benzin kuyrukları, Amcam İstanbuldan Sana yağı kolilerle gönderdiğinde komşuların bizim evin önünde kuyruk oluşturması, okula gelen panayırlar, 23 Nisan şenlikleri vs. Aklıma geldikçe yazmaya devam 70lerle ilgili..

merw
29-06-07, 01:01
Kadını ölümünden sonra bile rahat bırakmadılar.Hemen hemen her gün gazetede onunla veya ölümüyle ilgili bir haber var.Yok hamileymiş,yok sevgilisinin babasından mektup varmış,yok asistanı konuşmuş,yok şoför içkiliymiş.Yazılmadık senaryo kalmadı valla. Haberlerden hatırladığım kadarıyla baya bir insan çiçekler filan bırakıyordu(nereye bilemiyorum).Çok dikkatimi çekmiş demek ki.Haklısın Charles'ın sevmediğini hatırlıyor ve biliyorum(gördük zaten) ama elisabeth niye sevmiyordu onu bilemiyorum?

Annem de beni korkuturdu ben bu 80'lerle dalga geçtikçe.Geriye dönüş var moda da senin gençliğinde de bunlar olacak yine diye.Allahtan çok haklı çıkmadı.Şimdi biraz etkisi olsa da o kadar kötü halde değil en azından.Ben giymiyorum ama çok giyen de olmadığı için kendimi dışlanmış hissetmiyorum.50'lerin 60'ların kıyafetleri de pek moda.Mezuniyet elbisesi almaya gittiğimde gördüğüm çoğu model Dizideki gibiydi.Hatta satıcı kadın da söylemişti.Tam hatırla sevgili tarzı kıyafetler var diye.

ya, elizabethin dianayı sevmemesinin nedeni, 1.si kaynana olduğu için (kaynanalık global bir durum heralde :D istisnalar hariç...) 2.si de diananın soylu (!) biri değil, halktan, orta direk bir aileden (öyleydi değil mi, yanlış hatırlamıyorum?) olduğu içindir diye tahmin yürüttüm, ama pek seviyormuş gibi de görünmüyordu. ne bileyim :D kraliyet işleri karışıktır, neler dönüyor o sarayların gizli kapılarının ardındaa :img-fie: (ben nereden biliyorsam....)

zeyneps
29-06-07, 01:07
Ya ben üzülsem mi üzülmesem mi bilemedim şimdi 80'leri hatırlamadığıma zaten 3.yaşımda 90lara çoktan girmiştik nasıl hatırlayım :icon_whis

Ayy ben küçükkken William'a platonik aşıktım annesi öldüğünde de böyle üzülmüştüm onun için :img-cray:Sonra biraz daha büyüdüğümde düşünüyordum ne güzel evlenecektik minik minik prenslerimiz prenseslerimiz olacaktı büyüdü hain beni unuttu:hıh Pardon büyüdüm ben onu unuttum oysaki evlenseydik ne güzel büyükanne Elizabethle şehvetli tartışmalara girerdik saç saça baş başa ahhhh Wiily ahhh yaktın başımı :img-in_lo Saraylara gelin gidecektim ben :sad53:

Shevek
29-06-07, 01:08
ya, elizabethin dianayı sevmemesinin nedeni, 1.si kaynana olduğu için (kaynanalık global bir durum heralde :D istisnalar hariç...) 2.si de diananın soylu (!) biri değil, halktan, orta direk bir aileden (öyleydi değil mi, yanlış hatırlamıyorum?) olduğu içindir diye tahmin yürüttüm, ama pek seviyormuş gibi de görünmüyordu. ne bileyim :D kraliyet işleri karışıktır, neler dönüyor o sarayların gizli kapılarının ardındaa :img-fie: (ben nereden biliyorsam....)

truthintheliesçığım, halktan ortadirek bir aileden değildi. Ben bundan bir kaç yıl önce kısa bir süre UK'de bulunmuştum. İngiliz hocalardan birisi Di'nin basbayağı krem-elit tabakanın bir mensubu olduğunu, hatta charlesla evlendirilmek üzere büyütüldüğünü söylemişti. Kendi ülkesinde cidden buradaki kadar sevilmiyor, ilginç gelmişti bana. Ki ben de dizice gibi kraliyetten hazetmem pek.:img-cool2

Tavuskuşu
29-06-07, 01:09
70'lere mi geçildi.Oleeeeyyyyy çok severim niyeyse.:happy0064 :happy0064 Yaşamadım ama Ayfer Tunç'un bir kitabı var "Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek" diye o kitabı okumuştum çok güzeldi.İnsanın bir zaman makinesiyle gidip en azından göresi geliyor.Çemberimde Gül Oyadan da aşinalığım var.O dönemin filmlerine bayılırım.Hülya Koçyiğit,Türkan Şoray,Filiz Akın,Fatma Girik,Gülşen Bubikoğlu,Kartal Tibet(erkeklerin içinde en yakışıklı bulduğum oydu ama şimdi çok değişmiş),Ediz Hun,Tarık Akan...Ne zaman gösterseler izlerim o filmleri.Çok dalga geçilir ama bu gidişle onlar Hatırla sevgiliden daha mantıklı olacak.En azından gayri meşru çocuk doğuranlar başkalarıyla evlenmiyordu. Çocuk da çok büyümeden zaten anası babası kavuşuyordu.:happy0064 :img-hyste

dizice
29-06-07, 01:10
kraliyetlere uyuz olunması yeni değil de :) dianayı onlardan görmüyordu sanırım insanlar, halktan gelmiş biri olduğu için heralde, benim yine çocukluk dönemime yani tek derdimin sokağa çıkıp ip atlamak olduğu döneme geldiği için tam nedenlerini bilemeyeceğim :D ama genelde sevildiğini biliyorum -ölümündeki yas görüntülerini hatırlıyorum hala

Halktan degil. Diana aristokrasiden geliyor. Charles halktan gelmis biriyle evlenir mi? Diana kraliyete yakin asil ailelerinden birinin kizi. Tek halktan gelmisligi, okulda basarisiz olup, universiteye girememesi, yani kendi sinifindan ve zenginliginden birisi icin, egitimsiz olmasi. Insanlar yakin gordu, cunku normalde kraliyet ailesi cok halka iliskileri yuksek bir aile degilmis. Diana, ortalikta aglayip, gulup, uyuya kaldikca, bir de dunyada gordugum en -guzel olmayan diyelim, ayip olmasin- millet olan Ingilizler'in arasinda guzel kaldigi icin sevilmis. Gidin Ingiltere'ye kizlar, insan kendini guzellik kralicesi gibi hissediyor. Bir de televizyonda aglamisti, bir suru aile sirrini ortaliga dokmustu. Televizyonda aglayan insanlara ifrit olurum. Neyse, beni en cok sinirlendiren, seneler boyu kadinin her gazete sayfasindan ustume ustume gelmesi oldu. Oldugu gun Turkiye'de ozel gazete sayilari cikti ve Kucuk Emrah ona sarki yazdi. Biktim. Yani benim icin Paris Hilton neyse, Diana da oydu. Kendimi cok kinli gordum. Susayim :icon_sorr

Shevek
29-06-07, 01:10
Hatta onlar büyük oranda öbür kadından yanalar. O charlesın gençlik aşkıymış. İlk kadın yani. Bu size tanıdık geliyor mu? Ne yaşarsak yaşayalım sen benim tek aşkım olacaksın:):icon_whis

merw
29-06-07, 01:12

aa hadi ya :D ben 80lerde çıktı sanıyorum 501.. neyse canım yine de beğenemiyorum modelini işte :img-pilot yaa bütün kıyafetler komik ötesiymiş şekerim, kotlar olsa ne olur :D arada kaynamıştır

averaj, insan heyecan yapıyor değil mi eskileri hatırlayınca :)

*alf, cosby show, flipper, altın kızlar, kara şimşek, lassie, pembe panter, susam sokağı, speedy gonzales, a takımı, thundercats, woody woodpecker izlemek demek
*adam olacak cocuk olmak demek

ahh.. barış manço ya :) nur içinde yatsın, bizim neslimize çocuklar arkada oturur ve emniyet kemerini bağlar, her gün günde iki kere dişlerini fırçalar diye o öğretmiştir :)

*ağızda patlayan şeker, icinden plastik oyuncak cikan leblebi tozu demek

heheh kesinlikle, leblebi tozu, vazgeçilmez besinim :D artık bulunmuyor ya :(

bunları da hatırlattığın için sağol averaj :D yaşlılık tabi, hafıza gidiyor günden güne :img-hyste

Tavuskuşu
29-06-07, 01:12
Ya ben üzülsem mi üzülmesem mi bilemedim şimdi 80'leri hatırlamadığıma zaten 3.yaşımda 90lara çoktan girmiştik nasıl hatırlayım :icon_whis

Ayy ben küçükkken William'a platonik aşıktım annesi öldüğünde de böyle üzülmüştüm onun için :img-cray:Sonra biraz daha büyüdüğümde düşünüyordum ne güzel evlenecektik minik minik prenslerimiz prenseslerimiz olacaktı büyüdü hain beni unuttu:hıh Pardon büyüdüm ben onu unuttum oysaki evlenseydik ne güzel büyükanne Elizabethle şehvetli tartışmalara girerdik saç saça baş başa ahhhh Wiily ahhh yaktın başımı :img-in_lo Saraylara gelin gidecektim ben :sad53:

:img-hyste :img-hyste :img-hyste Ama William'ın edeleli ve şihvetli bir vücüdü var mı ki?:img-hyste Yoksa ben izin vermem bu izdivaca.Mani olmak için elimden geleni yaparım.Senin edelesiz bir vücüda kurban gitmeni istemem.Yazık olur senin gibi şihvetli bir kıza.

averaj
29-06-07, 01:15
sevgili truth_inthelies evet heyecan yapmaz mıyız hiç..

ama ben fazla heyecan yapmış olmalıyım ki msjımı sildim yanlışlıkla..neyse nasılsa gören gördü..

ama döneme ait tüm bu hatırlatmalarınız için hepinize çok tşkler..

badger
29-06-07, 01:16
truthintheliesçığım, halktan ortadirek bir aileden değildi. Ben bundan bir kaç yıl önce kısa bir süre UK'de bulunmuştum. İngiliz hocalardan birisi Di'nin basbayağı krem-elit tabakanın bir mensubu olduğunu, hatta charlesla evlendirilmek üzere büyütüldüğünü söylemişti. Kendi ülkesinde cidden buradaki kadar sevilmiyor, ilginç gelmişti bana. Ki ben de dizice gibi kraliyetten hazetmem pek.:img-cool2

Charlesın şimdiki karısı da kraliyet için özel yetiştirlmiş metres olduğu diye okumuştum bir gazetede..Kraliyet için hep birileri yetişitiriliyor..:img-hyste
Onlar ayrı bir tür, dünyada hepsi birbirine akraba..Hepsinin bir görevi var, doğuştan yapışık bu etiket...Uşaksa uşak, metresse metres, eşse eş... vs.vs

Çok beni ilgilendirmiyorlar, sadece Diana güzeldi, sadeliğini beğenmişimdir..Yalnızca ölmeden önce BBC de bir röportajını izlemiştim..Orada çok bitkin,çirkin bulmuştum...Yine de üzülmüştüm öldüğünde, cenazesinde özellikle Harrynin omuzları aşağı düşmüş gördüğümde dokunmuştu bana...

zeyneps
29-06-07, 01:16
Ben Diana'nın öldüğü günü çok iyi hatırlıyorm hatta Antalya'daydık alt yazı geçmişti hepimiz büyük bir şok içinde kaymıştık ben Diana'yı Paris Hilton değilde Angelina Jolie'nin bir alt versiyonunna benzetiyorum böyle ne biliyim iyilik sever biriydi :img-in_lo Bende eskiden Di'nin bir fotoğrafı vardı böyle Willy bebek bir battaniyeye sarmışlar kuyruğu taaa yerlerde sürünüyor hayır kraliyette herşey bu kadar uzun olmak zorunda mı anlamadım ki :icon_whis
Evet Camilla Charles'ın ilk aşkıymış demek bu durumda Camilla Yasemin Di'de Ayla oluyor ama Camilla'nın niye bu kadar sinir olmadığına şaşmamak gerekir :hıh(bkz:Yaso nam-ı diğer domatis)

dizice
29-06-07, 01:18
Kaptirdin Zeynep sen William'i. Yok mu onun bir yavuklusu. Uzgunum, elimizde William kalmadi sana Isvec/Norvec/Danimarka/Belcika/Ispanya/Hollanda/Monaco veliahtlarindan birini verelim sehvetlim.
O da olmadi, bir Arap Seyhi! Zenginlik onlarda, sefa onlarda. Peh peh!
Cok dusersek de, Nepal'in bir deli krali vardi. Tum ailesini oldurmustu. Yok yok, senin gibi sehvetli bir vatan evladini kaptirmayiz oyle delilere. :img-hyste :img-hyste

badger
29-06-07, 01:21
Kelebek tokalardan, Lady Diye geldik, İniliz kraliyetini çekiştirdik..En son Zeynnep hoktayı koydu ve asıl konumuz olan Yaseminle Aylaya Camilla ve Dianayı yapıştırdı ve en başa döndüüükk..:img-hyste

zeyneps
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Ama William'ın edeleli ve şihvetli bir vücüdü var mı ki?:img-hyste Yoksa ben izin vermem bu izdivaca.Mani olmak için elimden geleni yaparım.Senin edelesiz bir vücüda kurban gitmeni istemem.Yazık olur senin gibi şihvetli bir kıza.

Aaa olma mı :img-hyste Ama o zamanlar ben on yaşındaydım o yaşlarda şihvetli edeleli vicütlu bir delüüüğğğanlı olarak düşünemiyorum onu :icon_whis şimdi de Kate die birini bulmuştu kendine ama tabi benim asaletimde bir kız değildi kraliyet istemedi onu :icon_whis :img-cool2 çünkü annesi sakız çiğniyormuş kamuya açık alanda cakkıdı cukkudu :img-hyste Oysaki ben ve annem olsak annem ahhh ahh asaletimizle hele ben şihvetimle tüm ;Buckhingam sarayını sarsarım vallahi :img-in_lo :img-blush

merw

Ayy ben küçükkken William'a platonik aşıktım annesi öldüğünde de böyle üzülmüştüm onun için :img-cray:Sonra biraz daha büyüdüğümde düşünüyordum ne güzel evlenecektik minik minik prenslerimiz prenseslerimiz olacaktı büyüdü hain beni unuttu:hıh Pardon büyüdüm ben onu unuttum oysaki evlenseydik ne güzel büyükanne Elizabethle şehvetli tartışmalara girerdik saç saça baş başa ahhhh Wiily ahhh yaktın başımı Saraylara gelin gidecektim ben :sad53:

canım williama platonik olarak aşık olmayan var mı ki :img-blush
saraylara gelin gitmeyi pek isteyeceğini sanmıyorum, çok sıkı kurallarla yaşıyorlardır eminim, çünkü kraliyet ailesi yani, herkesin gözleri üstünde.. bilemiyorum ama, zordur öyle bir hayat, kanımca :)

sen 80leri kaçırdığına üzülüyorsun da, ben en çok 90larda genç olmadığıma üzülüyorum :) yani lise çağında genç olmadığıma... çocuktuk ve tam anlayamadık, halbuki 90lar hızlı yaşanan yıllarmış, eğlenceliymiş... falan filan :P

hadi yaa... :icon_neut valla ne diyeyim bilemedim, dianayı öyle göstermediler mi hep televizyonlarda? hatta williamın nişanlısı da öyle orta tabakadan diye 2. diana vakası denmiyor mu? uff ben diyorum karışık işler :)

bu arada bana merve diyebilirsiniz, truth in the lies demek zor bayağı :)

badger, gerçekten 70lerle ilgili annemle babamın anlattıkları bir de çemberimde gül oyada izlediklerimden fazla şey bilmiyorum günlük hayat hakkında. ama kıbrıs harekatı, yiyecek kıtlığı, karneyle yağ, şeker alma ve kuyruklar... zor zamanlar geçirmişler gerçekten...

badger
29-06-07, 01:23
Kaptirdin Zeynep sen William'i. Yok mu onun bir yavuklusu. Uzgunum, elimizde William kalmadi sana Isvec/Norvec/Danimarka/Belcika/Ispanya/Hollanda/Monaco veliahtlarindan birini verelim sehvetlim.
Cok dusersek de, Nepal'in bir deli krali vardi. Tum ailesini oldurmustu. Yok yok, senin gibi sehvetli bir vatan evladini kaptirmayiz oyle delilere. :img-hyste :img-hyste

Onlardan da bir şey çıkmaz vardır onların da bir fixed engagement durumu..Bırrak Zeynep, 70 milyonda vardır sağa uygun edeleli, şihvetli, Ahmete benzeyen aslanlar gibi Türk delkanlısı...

zeyneps
29-06-07, 01:25

İnanırmısın bugün Dubai şeyhlerinden bahsediyorduk hatta annem ve halamla :img-hyste :img-hyste geçen sene de bir arkadaşımla Dubai'ye kaçıp bir şeyh bulacaktık :img-in_lo Ama halam sen kandıramazsın halbuki ben olsam dedi sinir etti beni :hıh Burj El-Arab ta kalıcam ben bağa ne hem gencimhem şehvetliyim başka eşleride vardır şeyhimin ama en gözde ben olucam işte :img-hyste

Bir an Charles'la Camilla'yı o ayrılık sahnesinde hayal ettim de (11.bölüm) Ama böyle yaşlı halleriyle Camilla'nın kafasında bir şapka :img-hyste :img-hyste Arkadan Elizabeth geliyor "hadi oğlum daha yatmadın mı seeen bak bak geliyor şaplak " :img-cool2

merw
29-06-07, 01:27
Halktan degil. Diana aristokrasiden geliyor. Charles halktan gelmis biriyle evlenir mi? Diana kraliyete yakin asil ailelerinden birinin kizi. Tek halktan gelmisligi, okulda basarisiz olup, universiteye girememesi, yani kendi sinifindan ve zenginliginden birisi icin, egitimsiz olmasi. Insanlar yakin gordu, cunku normalde kraliyet ailesi cok halka iliskileri yuksek bir aile degilmis. Diana, ortalikta aglayip, gulup, uyuya kaldikca, bir de dunyada gordugum en -guzel olmayan diyelim, ayip olmasin- millet olan Ingilizler'in arasinda guzel kaldigi icin sevilmis. Gidin Ingiltere'ye kizlar, insan kendini guzellik kralicesi gibi hissediyor. Bir de televizyonda aglamisti, bir suru aile sirrini ortaliga dokmustu. Televizyonda aglayan insanlara ifrit olurum. Neyse, beni en cok sinirlendiren, seneler boyu kadinin her gazete sayfasindan ustume ustume gelmesi oldu. Oldugu gun Turkiye'de ozel gazete sayilari cikti ve Kucuk Emrah ona sarki yazdi. Biktim. Yani benim icin Paris Hilton neyse, Diana da oydu. Kendimi cok kinli gordum. Susayim :icon_sorr

paris hilton mu :icon_evil aman onu anmayalım, gece gece sanki afrikalı gibi az beslenmiş karga vücudu ve şapşal sırıtışıyla rüyama falan girer, yapmayın yazık bana :D sen bayağı bir kinlenmişsin dianaya :D seni mi kıracağım öyle diyorsan öyle olsun :)

ingilterede kızlar kendilerini çok güzel sanarlar, o şişko vücutlarına mini etek giyip dolaşırlar ama onlar da zavallı ya, evlerine bir boy aynası alacak kadar paraları yok ne yapsınlar, bakmadan çıkıyorlar mecbur.. ezmeyelim :P

narcissa
29-06-07, 01:29
Arkadaşlar Prenses Diana veya Charles'ın Hatırla Sevgili'yle alakasını ben çözemedim! Biri çözmemde yardımcı olursa gerçekten çok mutlu olacağım!

zeyneps
29-06-07, 01:30
,
Haklısınız ben o soğukkanlı İngiliz delüğğanlılarına mı kaldım kala kala :hıh

Ayrıca ben buldum şihvetli bir delüğğanlı Willy'i ne yapayım da benim edeleli şihvetli karizmetik delüüüğanlımın bundan haberi yok :icon_whis :img-hyste öğrenince şehvetimden şoka girmese bari :img-hyste yok yok üzüldüm şimdi :img-cray: Gel Eylül geeeeel:img-in_lo Yeni sezonu beklerken onu da araya sıkıştırırım artık bir beklemeyle ikisi birden :icon_whis

Yarın için sabırsızlanıyorum ya Ahmet'in ahenkli saçlarını görüceğiz yazık Cansele bu havada o saçda hiç çekilmez vallahi :icon_whis Zaten son sahneyi çeker çekmez ilk yaptığı iş bir berbere gitmek olmuştur :icon_whis

dizice
29-06-07, 01:32
paris hilton mu :icon_evil aman onu anmayalım, gece gece sanki afrikalı gibi az beslenmiş karga vücudu ve şapşal sırıtışıyla rüyama falan girer, yapmayın yazık bana :D sen bayağı bir kinlenmişsin dianaya :D seni mi kıracağım öyle diyorsan öyle olsun :)

ingilterede kızlar kendilerini çok güzel sanarlar, o şişko vücutlarına mini etek giyip dolaşırlar ama onlar da zavallı ya, evlerine bir boy aynası alacak kadar paraları yok ne yapsınlar, bakmadan çıkıyorlar mecbur.. ezmeyelim :P

O kadar biskuvi, kurabiye yerlerse olacagi bu. Ah o mini etekleri beni olduruyordu zaten! Jinekologu ziyarete gitmis gibi, oturmadan her yerleri gorunsun. Hayir, gorunsun bana ne de, insan onu guzel bacakliysa giyer, sicakta giyer, ne bileyim. Gerci garibanlar ne yapsin, vucutlarindaki en guzel yer bacaklari. Br ulkeye gidip de, etrafa baktikca, bu kadar sehvetimi tirpanlayan bir millet gormedim. Onlar da hakli. Ama belki sorun, boy aynasi sorunudur :img-hyste

zeyneps
29-06-07, 01:33
Arkadaşlar Prenses Diana veya Charles'ın Hatırla Sevgili'yle alakasını ben çözemedim! Biri çözmemde yardımcı olursa gerçekten çok mutlu olacağım!

Canım 70ler 80 ler derken Lady di'ye gelindi sonradan Camilla Charles 'ın ilk aşkıymış felan yani ben onu Yaso'ya benzettim derken konu aldı başını gitti :img-yes: :icon_whis

Gizemcim şarkı süperde onu HS avatarlarının filan olduğu yerdeki ilgili başlığa ekleyeceksin modlardan uyarı almayalım yine ben tırsıyorum :img-help:

merw
29-06-07, 01:33

belirgin bir alakası yok, 70lerde hatırla sevgili karakterlerinin nasıl olacağından yola çıkan konu uzaya uzaya oraya kadar geldi... ama çok zorlarsak belki charles, diana, camilla üçgeninden bir küçük ahmet, yasemin, necdet üçgeni çıkarabiliriz :) olmaz mı?

hem ingiliz kraliyetinde elizabeth bir tane, bizim dizimizde iki tane : selma + nezahat :) daha da entrikalı

gerçekten diziyle ilgili birşey yazmak istiyorum ama yazacak birşey kalmamış gibi hissediyorum.... :(

bu arada şarkı diğer hepsi gibi çok komik :D eline sağlık gizoti

dizice ingiliz kızlarıyla ilgili yorumunun altına imzamı atabilir miyim izninle :D tipsizler yaa, insan azıcık spor yapar madem atacaksın bacaklarını dışarı... yok yok.. olmaz böyle şey :)

dizice
29-06-07, 01:36
Narcissa, ne alakasi. Tam bir cagrisim oyunu oynadik. Dizi simdi 70;lere geliyor, onun politikasini konusurken, birisi 70'lerin modasini da gorecegiz dedi, sonra laf 80'lerin modasina geldi, oradan Diana'nin gelinligine, Charles'a, Inigliz kizlarinin cirkinligine. :img-hyste Konumuz, Pasifik adalarinda meyve sineklerinin evriminde bitermese sasirmamak lazim. Bu uyariyla, konumuza donelim o zaman! Bir-ki

gizoti
29-06-07, 01:36
Gizemcim şarkı süperde onu HS avatarlarının filan olduğu yerdeki ilgili başlığa ekleyeceksin modlardan uyarı almayalım yine ben tırsıyorum

Haklısın yaa ben de tırsıyorumm:img-polic
O saman ben bu şarkıyı burdan sileyim...
Sonra gerekli yere eklerim...:img-yes:

narcissa
29-06-07, 01:37
Hmm anladım geyik durumları yani. Ya ben garezimden değil uyarı falan tırsıyoyrum arkadaşlar o bakımdan okeyto?:img-polic

Neyse umarım Necdet üzerinde 70 yazan veya 70lerin Rock grupleri yazan plaklarını gerçekten 70lere gelindiğinde dinleyebilir:img-hyste

badger
29-06-07, 01:38
Evettt, dizimize dönelim..Herkes kendi fikrini söylesin..Yarın Ahmet rüyanın kendi kızı olduğunu öğrenecek mi öğrenmeyeck mi?

Ben ne yazık ki öğrenmeyecek diyorum...:sad53:

dizice
29-06-07, 01:38
Benim bir de ic saatim sasmis. Normalde ben sadece HS'yi izliyorum. Bugunu Cuma sandim. Gittim, actim. Baktim baska bir sey oynuyor. ATV'ye bir sinirlendim, anlatamam. Bu ne simdi diye? Sonra birden bire, bugunun Persembe oldugu dank etti kafama. Delirdim galiba.

gizoti
29-06-07, 01:39
Zeynep ve Meltem çok teşekkürler ama ben bunları nereye eklesem...
Senaryolara olur galiba...Evt evy olabilir...
Eğer avatarların filan olduğu yere eklersem olmas orda resimler filan var en iyisi yaa replikler ya da senaryolar...

zeyneps
29-06-07, 01:39
Eğer yarın güzel bir bölüm izleyemezsem vayy halime :img-cray:
Bu senaristler insandaki tüm şehveti kaybettirirler yahu:hıh Ahmedin hala bu kadar şihvetli kalabilmesine şaşıyorum doğrusu tabi onda doğuştan bir şehvet var double şehvetli o :img-in_lo :img-blush

narcissa
29-06-07, 01:40
Evettt, dizimize dönelim..Herkes kendi fikrini söylesin..Yarın Ahmet rüyanın kendi kızı olduğunu öğrenecek mi öğrenmeyeck mi?

Ben ne yazık ki öğrenmeyecek diyorum...:sad53:

Ya belki öğrenir ne bileyim. Nejiideti döverken hepsini ödeyeceksin nalçak gibi birşeyler diyordu:img-hyste

Amaan don lastiğine döndü zati öğrense de çok şaşırmaz artık:img-hyste

Tavuskuşu
29-06-07, 01:41
belirgin bir alakası yok, 70lerde hatırla sevgili karakterlerinin nasıl olacağından yola çıkan konu uzaya uzaya oraya kadar geldi... ama çok zorlarsak belki charles, diana, camilla üçgeninden bir küçük ahmet, yasemin, necdet üçgeni çıkarabiliriz :) olmaz mı?

hem ingiliz kraliyetinde elizabeth bir tane, bizim dizimizde iki tane : selma + nezahat :) daha da entrikalı

Çıkar mı çıkar valla.Bildiğim kadarıyla bu Camilla'nın eski kocası var.O da necdet gibi takıntılı olsa mesela evlenseler bile Charles ve Camilla'ya rahat vermese...Belki telefonla filan arayıp da rahatsız ediyordur.Sapıklık yapıyordur.Ahmet ve Yasemin evlense necdet de onları böyle rahatsız eder mi sizce?(saçma oldu ama konuyla alakayı kurmaya çalıştım yoksa dizicenin dediği gibi meyve sineklerinde sonumuzu bulabiliriz.Hatta Charles evrim derken Darwin'e de geçebiliriz.:img-blush :icon_whis )

badger
29-06-07, 01:41
Narcissa, ne alakasi. Tam bir cagrisim oyunu oynadik. Dizi simdi 70;lere geliyor, onun politikasini konusurken, birisi 70'lerin modasini da gorecegiz dedi, sonra laf 80'lerin modasina geldi, oradan Diana'nin gelinligine, Charles'a, Inigliz kizlarinin cirkinligine. :img-hyste Konumuz, Pasifik adalarinda meyve sineklerinin evriminde bitermese sasirmamak lazim. Bu uyariyla, konumuza donelim o zaman! Bir-ki

pasifik adalarındaki meyve sinek evrimi mi???!!???...:img-hyste

Ne diyeyim? Bizi Necdet- Ayla- Yasemin bu hale getirdi...:img-hyste :img-hyst