Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-15

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

hall0000
30-06-07, 09:32
simdi bazi arkadaslar ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde cekimler vardi filan diyorlardi ya.
icime bir süphe düstü. sakin denizi öldürüp, defneyide hastanelik etmesinler? vallahi olurmu olur?
yoksa aylayimi o hastaneye götürmüslerdi? o arada ipi kaybettim?

.:princesse:.
30-06-07, 09:47
inanmıyorum söylediiii:happy0064 :happy0064
deniz ölmesin ya :img-cray: tamda defneyle yakınlaşmışken :img-cray:
necdeti de tebrik ettim söylediği için :dance:
artık ewlensin ahmetle yasemin :img-pilot
sewimle mehmette ewlesin :)
bide nezahat ın dönmesini son ana kadar bekledim ama gitti almanyaya
ayla da herşeyin farkında olduğuna göre ahmete bi kolaylık yapsın senle ewlenmek istemiyorum falan desin :img-cool2
desin de gözüme girsin :img-cool2
bu arada hediye werme sahnesi öpmesi fln harikaydı :happy0064

kısacası HATIRLA SEVGİLİYE YAKIŞIR DERECEDE HEYECANLI VE HÜZÜNLÜ Bİ SON OLDU UMARIM BU TATİL KISA SÜRER...

arzu-başak
30-06-07, 09:51
simdi bazi arkadaslar ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde cekimler vardi filan diyorlardi ya.
icime bir süphe düstü. sakin denizi öldürüp, defneyide hastanelik etmesinler? vallahi olurmu olur?

valla olabilir saçma değil hani...
neyse gelelim bundan sonra olucaklara...şimdi ahmet rüyayı öğrendi ne yapar...
aslında bizim şunu istememiz lazım..ahmet yasmine hiç birşey demeden ona sımsıkı sarılsın...hatta yasmin birşey söyleyecekken ahmet durdursun onu...(düşünsenize sevdiğiniz insanın aslında evliliğinin gerçek olmadığı başkasından olduğunu düşündüğünüz çocuğunun aslında sizin olduğunu...yani sizi aldatmadığını hep sizi sevdiğini öğrendiniz)
ama şahsen ben böyel birşey istemiyorum...ahmetin yasmine gidip hesap sormasını bana bunu neden yaptın demesini bekliyorum...neden acaba...
necdet ahmete yasmin hep seni sevdi falan derken...acaba necdet bizim yasmindemi bahsediyor dedim...
belkide yasminin bu evlilikten gerçekten mutsuz olduğunu ahmet olmadan hayatının çok anlamsız olduğunu yeterince bize göstermediler...ben yasmininde ahmet kadar acı çektiğini hissetseydim ilk söylediğim gibi olmasını çok isterdim..derdim ikiside çok üzüldü çok acı çekti...artık uzatmasınlar...
neyse izleyip görücez..inşallah ahmet yasmine bunları neden yaptığını sorar..ama ben bu kızgınlıkla aylayla falan evleneceğini hiç düşünmüyorum..hele ki ahmeti bu saatten sonra hiç bir güç evlendiremez gibi geliyor...

*~*RaiNBoW*~*
30-06-07, 09:52
inanmıyorum söylediiii:happy0064 :happy0064
deniz ölmesin ya :img-cray: tamda defneyle yakınlaşmışken :img-cray:
necdeti de tebrik ettim söylediği için :dance:
artık ewlensin ahmetle yasemin :img-pilot
sewimle mehmette ewlesin :)
bide nezahat ın dönmesini son ana kadar bekledim ama gitti almanyaya
ayla da herşeyin farkında olduğuna göre ahmete bi kolaylık yapsın senle ewlenmek istemiyorum falan desin :img-cool2
desin de gözüme girsin :img-cool2
bu arada hediye werme sahnesi öpmesi fln harikaydı :happy0064

kısacası HATIRLA SEVGİLİYE YAKIŞIR DERECEDE HEYECANLI VE HÜZÜNLÜ Bİ SON OLDU UMARIM BU TATİL KISA SÜRER...

Evet kesinlikle Ayla konusunda haklısın.Bunu dün akşam yazmayı unutmuştum.Eğer Ayla'da gurur varsa biraz,Ahmet ile evlenmez.Sonuçta artık Ahmet'in onu istemediğini kabulleniyor.Artık üstelemesinin bir anlamı yok.Hele de Ahmet,Rüya'yı öğrendikten sonra.Ve deAyla'nın, Rüya'yı önceden bildiğini öğrenirse Ahmet,o zaman Ayla'nın hiç mi hiç şansı kalmaz bence.

ergim
30-06-07, 09:58
Evet kesinlikle Ayla konusunda haklısın.Bunu dün akşam yazmayı unutmuştum.Eğer Ayla'da gurur varsa biraz,Ahmet ile evlenmez.Sonuçta artık Ahmet'in onu istemediğini kabulleniyor.Artık üstelemesinin bir anlamı yok.Hele de Ahmet,Rüya'yı öğrendikten sonra.Ve deAyla'nın, Rüya'yı önceden bildiğini öğrenirse Ahmet,o zaman Ayla'nın hiç mi hiç şansı kalmaz bence.

bencede ahmet aylayla hayatta evlenmez artık. zaten yüzündeki tebessümle koşmaya başladığında ben yasoya koşuyor bu dedim. o sahneyi göremedik ama neyse. belkide yeni sezonda zaman atlaması olur ve ahmet işte o sahneleri rüyasında görür uyanır falan olabilir yani. :happy0064 :happy0064 ya onları evli olarak görmek istiyorum artık en iyisi kestirmeden evlensinler:happy0064 :happy0064 :happy0064

gfb_sencer
30-06-07, 10:00
ya şu olayı anlamıorum dünkü bölümde hep sağcılar kötü gösterildi (gerçi hemen hemen böle) sanki burda hiç solcuların hiç hatası yok

lovablebuterfly
30-06-07, 10:02

bunu bende düşündüm :icon_whis deniz ölücek ve defne deliricek yada deniz çok agır yaralı olucak ama defne yaşadıgı şoktan agır bi tranva geçiricek gibime geliyo bu iki şıktan biri diyorum hani yazıyoduya istemeselerde yaşatıkları acı onları büyütücekdiye heralde o acı yazdıgım iki şıktan biridiye düşünüyorum..........

şeboist
30-06-07, 10:10
aamedin ne kadar pısırık olduğunu doktorla konuşurken bir kez daha anladım.keşke ona ve yasemine kamyon çarpsa.:img-pilot okuldan arkadaşım bile bu diziyi onların saçma aşkları mahvetti dedi.:icon_whis açıkçası birleşmeleri beni hiç de duygulandırmıyor.
ama akşam sivimle meemedin sahnelerinde yine içim kıpır kıpır oldu.:img-in_lo demek ki sorun onlarda.:icon_whis

bobbymilk
30-06-07, 10:12
ya arkadaşlar dizinin sonunda deniz bıçaklanınca çalan şarkının adını bilen varsa lütfen yardım etsin çünkü şarkı çok güzeldi:good:

badger
30-06-07, 10:13
Herkese merhaba...melalim sırf sana inat sabah 09:00da kalkıp bütün sayfaları okudum:P ...
melalim o sahneyi kim beklemiyorki..benim ağlamam için öyle bir sahneyede gerek yok..şimdi ahmet öğrendi ya..gidip uzaktan rüyayı izlemesi sonra kimseye birşey belli etmeden gdip rüyaya sarılması benim ağlamama yeterde artar bile...
valla kendimde dünkü bölümü yorumlama gücü görmüyorum..bir ara yazarım ben..deniz beni mahfetti ama...ilk başta öldü diye düşünüyordum ama şimdi fikrim değişti...
necdet zaten nasıl dile geldi hala anlamış değilim..ama bu olay necdeti benim gözümde değiştimedi...herzaman bencildi halada bencil...ahmet güzideyle necdeti görmeseydi necdete bu kadar yüklenmeseydi necdet yine söylemeyecekti ahmete..aslında yine kendini ahmetin gözünde aklamak için açıkladı herşeyi..ben yasmini aldatmıyorum çünkü bizim evliliğimiz formalite diye..

Hoşgeldin Arzu-Başak,:img-yes:

Rüyayı bundan sonra kızım diye bilerek sarılması bizi yeni sezonda en sarsacak bölümlerden biri olacak...Son sahnede, Ahmetin yüzündeki bir anda beliren aydınlık gülümseme buydu,kavganın şoku, öğrendiklerinin şokunun üstüne Rüyayı anımsamak, Yaseminin ne olursa olsun onu sevdiğini ve aldatmadığını bilmesi güneş gibi doğdu adam da koşmaya başladı...Çok denendi Ahmet...Pişkin ve zeytinyağı Necdet yine yaptı yapacağını, kraldan fazla kralcı tavrıyla yine bencilliklerinin birini daha ortaya koydu:

Ahmete gerçeği söyledi...Çünkü kaçacak bir tarafı kalmadı..etrafında olup bitenlerden sıkıldı..Bunaldı artık .Yasemin onu sevmiyor, Ahmeti seviyor...Rüyayı Necdet seviyor ama onun çocuğu değil...Bu konuda her taraftan Ahmet karşısıa çıkıyor...Ehhh bir de pastaneler kralının kızı ona aşık, eline güzel fırsat geçti...Hırslı egosunu tatmin edecek başka bir durum altın tepsiyle sunuldu...Güzide ona çok fazla...İnşallah o kızı üzmez...

Bir de 2.ahlaksız ithamı vakası yaşandı, adam tuttu Ahmete bir de aşağılık dedi ya delrtti beni...Dedim ya Ahmeti kıskanmaktan adam delirmiş, yüzde yüz Ahmet 5 yaşındayken bu Necdete bir şey yaptı...Bu kadar kompleksli olunmaz...
Bir de demez mi, Yasemin kayalıklardan atlayacaktı, kendini öldürecekti...Allahtan farkettim, dedi...Sanki lütuftu...Kendi çıkarına yontmak içindi...Hani gdip Yasemini engelledikten sonra Ahmete ulaşmaya çalışsaydı, minnet duyulabilirdi ya da Rüyanın doğumunun hemen akabinde ne olursa olsun ayrılsalardı, o da olabilirdi ama şu evrede çok komik kaldınız Necdet Bey..Yne aynısınız, bencil duble oldunuz...
nasıl bir beyindir, nasıl bir hasta zihniyete hizmet eder anlamak için bir necdetoloji başlığı açmaya çalışıyoruz...Daha fazla aydınlanalım ve aydınlatalım diye...:img-hyste

ergim
30-06-07, 10:13
ya arkadaşlar dizinin sonunda deniz bıçaklanınca çalan şarkının adını bilen varsa lütfen yardım etsin çünkü şarkı çok güzeldi:good:

şarkının adı bang bang söyleyen nancy sinetra:good: :good:

badger
30-06-07, 10:16
ya şu olayı anlamıorum dünkü bölümde hep sağcılar kötü gösterildi (gerçi hemen hemen böle) sanki burda hiç solcuların hiç hatası yok

kimsenin daha fazla ayrıcalıklı gösterildiği falan olmadı dün dizide...O tarihte, orada ne olduysa odur dünkü gösterilenler..
Onun için buraya yazıncaya kadar bakınız koca bir internet denizi, bilgi denizi, arayınız kanlı pazar olayları...

fırtına_
30-06-07, 10:18
aamedin ne kadar pısırık olduğunu doktorla konuşurken bir kez daha anladım.keşke ona ve yasemine kamyon çarpsa.:img-pilot okuldan arkadaşım bile bu diziyi onların saçma aşkları mahvetti dedi.:icon_whis açıkçası birleşmeleri beni hiç de duygulandırmıyor.
ama akşam sivimle meemedin sahnelerinde yine içim kıpır kıpır oldu.:img-in_lo demek ki sorun onlarda.:icon_whis

bencede ahmet'le yasemin aşkı çok sinir bozucu

sevim'le mehmet çok tatlıydı....hele sevim'in eve gelince önce gülmesi...sonra ağlaması çok komikti :P :P
mehemt'e de helal olsun direk söyledi

şeboist
30-06-07, 10:21
bencede sinir bozucu :img-pilot nerden geldi bu kız yine diyecekler ama ben her yerde eleştirmeye devam edeceğim.bu dizi bitene kadar benden kurtuluş yok.:icon_whis al birini vur ötekine.aamed de yasemin de bir benim için artık.ikisi de çok sinir.hayatımda bu kadar abuk bir aşk hikayesi görmedim.:img-pilot
sivimle meemedin kıymetini daha da iyi anladım.:img-in_lo
bu arada tomris hanım oğlunu oynatmış burda da.:icon_whis ılgaz sanki kilo almış gibi geldi bana.:img-pilot

arzu-başak
30-06-07, 10:22
Hoşgeldin Arzu-Başak,:img-yes:
Ahmete gerçeği söyledi...Çünkü kaçacak bir tarafı kalmadı..etrafında olup bitenlerden sıkıldı..Bunaldı artık .Yasemin onu sevmiyor, Ahmeti seviyor...Rüyayı Necdet seviyor ama onun çocuğu değil...Bu konuda her taraftan Ahmet karşısıa çıkıyor...Ehhh bir de pastaneler kralının kızı ona aşık, eline güzel fırsat geçti...Hırslı egosunu tatmin edecek başka bir durum altın tepsiyle sunuldu...Güzide ona çok fazla...İnşallah o kızı üzmez...

Bir de 2.ahlaksız ithamı vakası yaşandı, adam tuttu Ahmete bir de aşağılık dedi ya delrtti beni...Dedim ya Ahmeti kıskanmaktan adam delirmiş, yüzde yüz Ahmet 5 yaşındayken bu Necdete bir şey yaptı...Bu kadar kompleksli olunmaz...
Bir de demez mi, Yasemin kayalıklardan atlayacaktı, kendini öldürecekti...Allahtan farkettim, dedi...Sanki lütuftu...Kendi çıkarına yontmak içindi...Hani gdip Yasemini engelledikten sonra Ahmete ulaşmaya çalışsaydı, minnet duyulabilirdi ya da Rüyanın doğumunun hemen akabinde ne olursa olsun ayrılsalardı, o da olabilirdi ama şu evrede çok komik kaldınız Necdet Bey..Yne aynısınız, bencil duble oldunuz...
nasıl bir beyindir, nasıl bir hasta zihniyete hizmet eder anlamak için bir necdetoloji başlığı açmaya çalışıyoruz...Daha fazla aydınlanalım ve aydınlatalım diye...:img-hyste

hoşbulduk badger...
bu söylediklerinin üzerine birşey söylemem gerek yok..hislerime tercüman olmuşsun...
necdet söylemek zorunda kaldığı için söyledi...ahmet onun üstüne gittiği için söyledi..yoksa ben artık bu vicdan azabına dayanamayacağım diyipte söylemedi...
allahım birde demiyorlarmı ahmetin üstüne ne vazife necdetle güzide ilişkisi diye...yahu aslında tamda ahmetin üzerine vazife...
peki necdetin üzerine ne vazifeydi..gidip ahmete ahlaksız diyip bir yumruk indirmek...tek taraflı bakmayın lütfen olaylara...

arzu-başak
30-06-07, 10:27

sinem sen diğer başlığa gelsene :P ...yada çıkışta görüşelim şekerim:P
yahu yasmini anladımda ahmetime ne karışıyorsun...doktorun yanında ahmet pısırık değildi...olanlardan kendini suçlu hissediyordu...haksızda değil hani...
farkındamısın bilmiyorum ama ..dizide sadece başkalarını düşünen karakter ahmet..herkes kendini düşünüyor..herkes bencil..ama ahmet hep kendinden önce başkalarını düşündü...necdette ahmet kadar vicdanlı olsaydı durumlar bu hale gelmezdi..

sevimli.girl
ben dün aylayada yazık demiştim ama düşündümki. bütün kötülüklerin anası ayla. bana kalırsa ayla gelip necdete karına sahip çık kocamla geziyo demeseydi. necdet güzidenin evine gitmicekti. en azından ilişkileri bu kadar ilerlemicekti.

allah o necdeti bildiği gibi yapsın iyi haly etti. rüyayı sölemekle şimdi yanarım yanarım necdetin ailesine. nasıl şok olcaklar kim bilir. tabi burda suçlu necdet.

bence bütün olan bitenleri necdetin anlatmaması gerekiyodu. yaseminin anlatması daha doğru kaçardı.

artık ahmet minnet borcumu duyar başka bişey mi bilmem. sevdiği kadın sölemedi çocuğunun olduğunu ama necdet herşeyi göze aldı ve söledi.

ve necdet yasemini inrihardan kurtardı çocuğa sahip çıktı eğer çıkmasaydı yasemin gidip ahmetle konuşmucaktı. çocuğu bu yaşa getirdi. birgünden birgüne kötülük etmedi. ( arada atlama oldu ama necdet o günlerdede kötülüt etmedi kesin). birde ahmet gelmiş necdeeti dövüyo sinirlerim tavan yaptı.

ama necdet ahmeti daha çok dövmüş fragmanda sırf ahmetin dövdüğü yerler gösterildi.

ergim
hoşbulduk badger...
bu söylediklerinin üzerine birşey söylemem gerek yok..hislerime tercüman olmuşsun...
necdet söylemek zorunda kaldığı için söyledi...ahmet onun üstüne gittiği için söyledi..yoksa ben artık bu vicdan azabına dayanamayacağım diyipte söylemedi...
allahım birde demiyorlarmı ahmetin üstüne ne vazife necdetle güzide ilişkisi diye...yahu aslında tamda ahmetin üzerine vazife...
peki necdetin üzerine ne vazifeydi..gidip ahmete ahlaksız diyip bir yumruk indirmek...tek taraflı bakmayın lütfen olaylara...

evet ya necdet zamanında çok güzel karışmıştı bence ahmet çok iyi yaptı necoya temiz bi dayak atmakla
ama necdeti hala sevmiyorum dediğin gibi ahmet o kadar üstüne gitmmeseydi söyleyeceği falan yoktu onun ay allahım sinirlerim zıpladı yine bi de konuşurlarken bütün suçu ahmetin üzerine attı pabucum8un pastacısı sirseri:hıh :hıh :hıh

şeboist
30-06-07, 10:30
arzu dur şurda başroldekileri çekiştirmeyi özlemişim.biraz içimi dökeyim gelirim.:img-pilot bana aamedi savunma.iyice nefret ettim ondan.:icon_whis benim aslan gibi meemedim var.ona mı kaldım?:img-cool2 pısırık işte pısırık. :hıh gitsin yaseminiyle mutlu olsun.o kızla nasıl mutlu olunacaksa artık.gözleri fıldır fıldır dönüyor valla.pek tekin değil o.:icon_whis

merve_ko
30-06-07, 10:33
:happy0064 ahmet öğrendi, inanmıyorum öğrendi:happy0064 rüya meselesi gelecek sezona kalır diyordum ama öğrendi.. eylüle kadar nasıl bekleyeceğim ben? ahmet koşarak galiba yaseminin yanına gidiyordu:happy0064 git ahmet git! artık aylayla da evlenmez:happy0064 tabi canım niye evlensin?! bi tarafta sevdiği kadın ve kızı, diğer tarafta sevmediği ama acıdığı kadın.. hangisini tercih edecek? 1.sini:happy0064 ama bu senaristler sırf rating olsun diye ahmetime 2.sini seçtirirlerse mutlu sona kadar diziyi izlemeyi bırakabilirim:icon_whis inşallah eylüle kadar merakla beklediğimize değerbye

badger
30-06-07, 10:33
Ahmet ve Yasemin şaşkın aşık...Bunu kabul ediyorum...Aşırı derecede iyi niyetli ve dürüst olmalrı, gereksiz gurur(bu Yasemin) yapmaları herşeylerini mahvetti..Bir de ne olursa olsun birbirlerine güvenip herşeyi açıklamamaları( Bu da Yasemin) içlerine kapanıp büyük aşklarını içinde yaşayıp, başkaları için kendi mutluluklarını feda etmeleri son derece aptalca...Ama ortada bir çocuk ve ne olursa olsun birbirlerine sevmeleri söz konusu..Benim dileğim önümüzdeki sezonda geçmişte yaptıkları bu hataları bir daha yapmamaları, birbirlerinden kopmamaları...Verdikleri kararlarla yaptıkları hatalarla, çok büyük kefaret ödediler.(öz.Ahmet):img-cool2

Sevimin de önümüzdeki dönemde umarım saçma korkularını yenerek Mehmetin teklifini kabul etmesi...Mehmeti seviyor, adam da onu seviyor..ve ne güzell bunu açık yüreklilikle, samimi bir şekilde ortaya koyuyor...Ben seninle evlemek istiyorum.(eşim de teklif ederken böyle demişti bana)..Allahım ne büyük bir onurdur bu...insanın hayatında böylesine teklifi kolay kolay alamaz...Sevgisine böylesine sahip çıkan, kendini böylesineaçıkça ortaya koyan bir insan kolay kolay çıkmaz...Mehmeti çok seviyorum..Her olaya sağduyu ve empati kurarak yaklaşmasını seviyorum:img-yes:

şeboist
30-06-07, 10:38
yaseminin o kadar saçma sahnelerini gördükten sonra bir daha hata yapmasa neye yarar?:icon_whis gözümde 2 paralık değerleri yok.çocuk var diye onların vıcık aşklarını çekemem.artık onlara tahammül yok.onlar çıktı mı gözler tavanda benim.:img-pilot
sivim kabul eder eninde sonunda.ama diğer muhteşem(!) ikilinin saçmalıkları hep aklımda kalacak.ne de olsa aşk her daim ölümsüzdür.peh :img-pilot

ladies
30-06-07, 10:40
Çok güzel bir sezon finaliydi. Beni en çok üzen sahne ise; Deniz ve Defnenin içinde bulunduğu miting gurubunun polis tarafından bilinçli olarak kıstırılması ve diğer gruba yem edildiği, sonucunda da Denizin bıçaklandığı sahneydi. Polisin böyle olaylara alet olmasına çok üzüldüm:icon_sorr Yurt dışından gelen amcam diziyi ilk defa izleme şansı buldu ve bir zamanlar 6.Filoyu protesto eden gruba katıldığını söyledi. Nasıl sevindim anlatamam:img-wink: Benim ailemde de bir CESUR YÜREK olması çok hoşuma gitti. Tomris Giritlioğlu başta olmak üzere tüm senaristlere, oyunculara, yönetmene ve ATV kanalına teşekkür etmek istiyorum. Sosyal ve siyasi geçmişimize ışık tutan böyle güzel bir yapımı bize kazandırdıkları için. YÜREĞİNİZE, EMEĞİNİZE SAĞLIK:happy0064 :happy0064

ergim
30-06-07, 10:41
ya sevimle mehmetin evlenmesini bende çok istiyorum ama ben ahmetle yasonun evlenmesinide istiyorum ama onların aşkını yaso mahfetti bence ahmete biraz daha güvenseydi bunlar olmazdı belkide neyse sonunda ahmet öğrendi ya gerisi boş

fırtına_
30-06-07, 10:43
ahmet yasenin aşkı artık baydı
birde hareketleri hoşuma gitmiyor...ahmet necdet "bizim evliliğimiz kağıt üzerinde" dediğinde
"saçmalama çocuk var ortada" gibi birşey dedi
eee adam madem bunların gerçek bir evliliği olduğunu düşünüyorsun
senin evli barklı bir kadınla ne işin var....:blink: :blink:

yasemin konusuna hiç girmiyorum
yasemin konusuna girince bir daha çıkamam:icon_evil :icon_evil :icon_evil

şeboist
30-06-07, 10:44
aman nolur benimkileri karıştırmayın onlara.öğrendi de çok güzel oldu valla.sevincimden yerimde duramadım.:icon_whis aamed alsın şimdi cırcır böcüğünü ve hanımefendi(!) eşini gitsin uzaklara.:img-pilot sırf onlar mutlu olsun diye istiyorum.yoksa başka bi niyetim yok.gitsinler bol bol tatil yapsınlar.özletsinler kendilerini biraz.:icon_whis

badger
30-06-07, 10:45
Sevgili Sinem,

Ahmet ve Yasemn aşkına bakıp bu konuda yapılmaması gerekenleri görebilirsin:
Ne yaşıyorsan yaşa, ilişkinin devamını istiyorsan herşeyi birbirine açıklayacaksın..
Önce kendini mutlu edeceksin ki etrafındakileri mutlu edesin...
Yaptığın her faaliyetin sorumluluğunu alacaksın ve bu sorumluluğu üstüne alırken sağlam duruş göstereceksin...

Duygusal olduğun kadar objektif de olacaksın...kendi adına sorulması gereken soruları bizzat soracaksın ve cevaplarına katlanacaksın..(burası biraz ayla ve necdet oldu):img-yes:

Esen kal..

şeboist
30-06-07, 10:49
badger yanlış kişiler için konuşuyorsun.onlar için değmez.bu dizideki en berbat karakterler bence.diyorum evlensinler ve uzağa gitsinler.onlar da mutlu olsun ben de.:img-pilot diziye bi ferahlama gelir.inanın onların sahnelerini daha fazla çekemem.iyice baydılar artık.:icon_whis yasemin parfümünü sıksın sonra da koklaya koklaya aamediyle mutlu olsun.:P

iReMJeLiBoN
30-06-07, 10:50
Günaydın,

Dün aksamdan bu yana dizinin etkisi hala atlatılamadı sanırım.. E nasıl atlatılsın deyim yerindeyse tarihi bi bölümdü..

Dün ne geceydi ya resmen 160 kişi görüntüledi forumu..

Ben simdi dünkü bölüm yorumumu en bastan yaziim..

Basta güzel bi bölümdü, Ahmetin takipleri pek bi dedektifçilik gibi geldi.. Rıza ve Nezahat sahneleride.. Fena değildi..

Denizle Defne sadece öpüsür sanmıstım :) Evet Defne hamile kalırsa şaşmamak lazım yazmıstım ama onu bu kadar erken hamile bırakmazlar.. Her birlikte olan hamile olsaydı Güzide 7. çocuğunu doğurmus olurdu..

Uzun bi aradan sonra yani 2.sezonda ilk defa bir Ahmet ve Yasemin sahnesini beğendim, hem çok kısaydı hem bir tane vardı bu da sezon finalini değerli yaptı benim gözümde Çokta hoş sahneydi Bereni beğenmesemde Yasemin güzeldi.. Bu arada Emineyide unutmamak lazım.. Eski günleri özledim falan derken benimde biraz gözlerim doldu..

Rüya gene cok sekerdi oturtmuslar koltuğa.. :D

Sevimle Mehmet sahneleri cok hostu.. Aynı yere götürdü :) Bayağı içtiler, Meemedin sesinde birşey var kalın ya her an öpcekmis gibi geliyor bana :) Sonra Sevimin eve gelişte zaten koptum :D Daha sonra dergide elini tutması Sevimin ya hayır dersem demesi o da yine de beni sevdiğini bilicem demesi.. Cok hostu :) Dedim Sünem yasamıstır.. :)

Yılbası gecesi Harunla Isık'ın bulusmasına cok sevindim.. Nasılda sarıldılar ben bi an kapının önünde öpüscekler sandım.. Abla kardes erkekleri kapıda bırakıp gittiler :)

Nezahatin Almanyaya gitmesine üzüldüm, geri dönecek gibi geldi ama bilmiyorum..

Şevketin gelip Denizle konuşması cok hostu.. Şevket
Defneyle yakınlasmanızı biliyorum deyince Denizin nasıl gözleri açıldı :)

Defne ve Deniz yatakta yatarkende ben sensiz naparım vs. demeleri içimi burktu kötü oldum yine, sonra yandaki resim..

Ve o tarihi son sahne..

İlk önce Ahmet ve Necdetten basliyim..

Uzun bi aradan sonra sanırım Necdet hepimizin gözüne girdi.. Bütün AntiNecdetcilerin.. Ben sölemicek sandım ama söyledi

Rüya senin kızıındı dedi an bende herkes gibi heralde bir çığlık basmısım :):)

Sonra herseyi anlatması falan filan ve Nancy Sinatranın o asırı uyan Bang Bang şarkısı..

Ve ve aklıma kazınan o sahne..

Denizimi bıçaklayan adam.. Ama Berk Hakman dün oyunculuk rekoru kırdı, muhtesem bi oyunculuk sergiledi.. Yere yattığı an gözlerini kapaması Defnenin çığlıkları ve geçmişi hatırlaması :( Çocukken sarılmaları Defnenin yine onları beklemesi.. Of cok feciydi..

Uzun bi aradan sonra muhtesem muhtesem ötesi bir bölümdü..

talos
30-06-07, 10:54

Evet sana sonuna kadar katiliyorum,tekrar yeni bir siyasi tartisma ciksin istemiyorum ama biraz daha Objektiv olabilirler.sonucta o dönemde hem sagcinin hemde solcunu eline silahi veren ayni kisiler.bu sekilde devam ederlerse...

zeyneps
30-06-07, 10:56
sinem senin pısııklık anlayışınla benimki bi değil herhalde çünkü ben ve çevremdekiler Ahmet gibi insanları fedekar,ince ruhlu ve kendinden başkalarına daha çok değer veren insanlar olarak görüyoruz genelde :icon_whis Pısırık demek mesela Necdet gibi ne sevdiğini söylemeye cesareti olan ne de sevmediğini anlayınca sevdiğini bırakmaya da cesareti olmayan insanlara denir:img-yes:

Mehmet'e gelince Mehmet karakterini sırf Sevim için seviyorum yoksa kendi doğrularından başka doğruları kabul etmeyen,başkalrınada kendi görüşlerini kabul ettirmek isteyen bir kişiliği var Deniz'de aynı şekilde öyle birisi ne yazık ki

Sevimli.girl fedakarlık yapmak Necdet'in yaptıkları değildir o eski yazımı bulabilirsem ekleyeceğim:icon_whis

badger
30-06-07, 10:56
badger yanlış kişiler için konuşuyorsun.onlar için değmez.bu dizideki en berbat karakterler bence.diyorum evlensinler ve uzağa gitsinler.onlar da mutlu olsun ben de.:img-pilot diziye bi ferahlama gelir.inanın onların sahnelerini daha fazla çekemem.iyice baydılar artık.:icon_whis yasemin parfümünü sıksın sonra da koklaya koklaya aamediyle mutlu olsun.:P

Tamam biz de evlensinler diyoruz...Uslu uslu aşık aşık otursunlar, bir sezon kavuşamamaları zaten baydı, bir sezon daha çekilmez...Önümüzdeki sezon da Şevket-Selma gibi uyumlu,mutlu çift olsunlar, Rüyayı büyütsünler...Bizim geleck sezon evlendirecek bir sürü çiftiz, çözülmesi gereken aşkmız var onlara da bakarız..

şeboist
30-06-07, 10:59
ziynip ne demek istiyorsun sen şimdi?o zaman sen beni de sevmiyorsun demek ki.çünkü ben de öyleyim.
badger evlensinler ama nolur uzaklara gitsinler.:P ben onları görmeye dayanamıyorum.hele birlikte olan sahnelerinde iyice fenalık geçiriyorum.ay bayılazaaam :img-cool2

ergim
30-06-07, 10:59
arkadaslar ben artık çıkıyorum yarın da forumda yokum büyük ihtimal ühühüüüü hadi görüşürüz kendinize iyi bakınn byebyebyebyebye

zeyneps
30-06-07, 11:04
Ya arrkadaşlar geçmiş bölüm yorumlarında yazdığım bir senaryoya baktım ve şok oldum resmen senaristlerle bu kadar aynı düşündüğümü bilmiyordum :blink: Belki hatırlarsınız şöye bir şey yazmışım

gidip Necdet'i yumruklarmış sonra da Necdet yinefevri davranarak "eehhhhhhh benim Yaso'ya karşı bir meshuliyetim yok biz onnula karı koca değiliz dermiş " gerisi şöyle gerçekleşir Ahmet
-Ha?
-Duydun işte be biz onnula karı koca değiliz yetti canıma
-Ha?..Peki ya Rüya (safım hala anlamıyor gökten indi heralde Ahmetcim ya da leylekler getirdi )
-Rüya benim kızım filan değil Rüya senin kızın
-HAaaaaaaaa?

Şok oldum ya diyorum ben onlara beni de alın aranıza dinlemiyorlar halbuki aynı düşünüyoruz Ahmet'in saflığını bile yasmışım :)

gs-tugba93
30-06-07, 11:07
dün harika bir bölümdü sonunda ahmet ögrendi rüyanin kendi kizi oldunu
deniz icin cok üzüldum ya sanirim öldü

penyes
30-06-07, 11:07
arkadaslar,
sizce onumuzdeki sezon zaman atlamasi yapicaklar mi?yapicaklarsa sizce hangi yildan baslarlar.

bence nezehat almanyaya gittiya en az 1 sene sonradan baslamalari lazim.yani basladiklarinda nezehat almanyadan donmus olur.yoksa lale mansursuz bir hs dusunemiyorum.

Pimolisa
30-06-07, 11:10
Zaman atlaması olsa bile en azından önce biraz gösterip sonra atlamalılar. Çünkü denizin [eğer iyileşirse] nasıl iyileştiği, ahmetin kime koştuğu, nejdetin durumu bunları göstermeliler. Belkide flashback lerle gösterirler bilemem:icon_whis

badger
30-06-07, 11:11
Yok sinem uzaklara gitmesinler yaa.Şöylee Parise balayına gidebilirler falan..Ben, onların sevgilerini izlemekten hoşlanıyorum, o duygunun yansıtılmasından hoşlanıyorum:img-yes: ....Denizle defneyi de izlemekten keyif alıyordum, Harunla Işıkın elektriğini de çok seviyorum...Gitmesinler ya, yalnızca kendilerinden dolayı arıza çıkartmasınlar..
Ahmete pısırk kelimesi yakıştırmak son derece anlamsız..Saf, iyi niyetli ve dürüst, şaşkın aşık diyebiliriz ama pısırık denemez..cık! pısırık değil!

fırtına_
30-06-07, 11:13
bence direk darbe zamanına atlarlar
daha darbeyi ve deniz gezmiş'in asılmasını göstermediler
bir yıl falan atlar en fazla

deniz ölmemiştir inş. yaa
deniz'siz bir hs istemiyorum...ben zaten gençler için seyrediyorum bu diziyi
onlarda ölürse dizinin tadı kalmaz:icon_sorr :icon_sorr

badger
30-06-07, 11:14
Ya arrkadaşlar geçmiş bölüm yorumlarında yazdığım bir senaryoya baktım ve şok oldum resmen senaristlerle bu kadar aynı düşündüğümü bilmiyordum :blink: Belki hatırlarsınız şöye bir şey yazmışım

gidip Necdet'i yumruklarmış sonra da Necdet yinefevri davranarak "eehhhhhhh benim Yaso'ya karşı bir meshuliyetim yok biz onnula karı koca değiliz dermiş " gerisi şöyle gerçekleşir Ahmet
-Ha?
-Duydun işte be biz onnula karı koca değiliz yetti canıma
-Ha?..Peki ya Rüya (safım hala anlamıyor gökten indi heralde Ahmetcim ya da leylekler getirdi )
-Rüya benim kızım filan değil Rüya senin kızın
-HAaaaaaaaa?

Şok oldum ya diyorum ben onlara beni de alın aranıza dinlemiyorlar halbuki aynı düşünüyoruz Ahmet'in saflığını bile yasmışım :)

Forumda bizi takip ettiklerine inanmaya başladı, yazılan senaryolar, Kill Bill, vs.vs..Biz o zaman haftada bir arada yazdığımız fikirleri bir tarafta (dizinin gidişatı hakkında..bölümünde )toplayalım derim

dilara-1905
30-06-07, 11:15
ahmet ne tepki vercek çok merrak ediyorum yaaa allak bullak olduuu :S:S

off off denizde bıçaklandı mehmet çok kötü olcakkkk :(:( hele defne eskiyi hatırlaması fln çok hoştu keşke oyun olsada oyun bitti diyince deniz kalksa

şeboist
30-06-07, 11:17
yok gitsinler şöyle uzun bir tatil yapsınlar.:P o duygu bana niye yansımıyor?:icon_whis ayrıca onların sevgilerine de inanmıyorum.babamla gülerek izliyoruz.:P kız bi ona yanaşıyor bi buna yanaşıyor.:P ikisini de mahvettiler.tabi senaristlerin suçu bu.siz hala onları izlemekten nasıl keyif alıyorsunuz anlamıyorum.:icon_whis pısırık işte pısırık :hıh bana sinir oluyorsunuz değil mi?:P özlemiş miydiniz beni?:P
ben en iyisi çilekli=sivimli dondurmamı yiyeyim.ağzım tatlansın.:img-icecr yasemini konuşunca böyle oluyorum.:P

badger
30-06-07, 11:18
arkadaslar,
sizce onumuzdeki sezon zaman atlamasi yapicaklar mi?yapicaklarsa sizce hangi yildan baslarlar.

bence nezehat almanyaya gittiya en az 1 sene sonradan baslamalari lazim.yani basladiklarinda nezehat almanyadan donmus olur.yoksa lale mansursuz bir hs dusunemiyorum.

Bilemiyorum ama pek yapmazlar gibi geliyor..kalınan yerden devam eder...Zaman atlaması olursa da arada flashbacklerle bize gidişatın nasıl olduğunu anlatmaları gerekecek o zaman...
Hele bu senrayo ekibi bizi kaç ay uyuz etti, yanlış repliklerle ya da altı boş sahnelerle...
Yok yok, kaldıkları yerden devam etsinler, sezonun ortasına kadar başında ne olmuştu şöyleydi böyleydi demeyelim aylarca...:icon_whis

peloş_sezin
30-06-07, 11:18
ben bu dizinin tekrarlarını izliyorumda bir şey soracaktım.ahmet o kızın kendi çocuğu olduğunu biliyormu:happy0064

badger
30-06-07, 11:21
yok gitsinler şöyle uzun bir tatil yapsınlar.:P o duygu bana niye yansımıyor?:icon_whis ayrıca onların sevgilerine de inanmıyorum.babamla gülerek izliyoruz.:P kız bi ona yanaşıyor bi buna yanaşıyor.:P ikisini de mahvettiler.tabi senaristlerin suçu bu.siz hala onları izlemekten nasıl keyif alıyorsunuz anlamıyorum.:icon_whis pısırık işte pısırık :hıh bana sinir oluyorsunuz değil mi?:P özlemiş miydiniz beni?:P
ben en iyisi çilekli=sivimli dondurmamı yiyeyim.ağzım tatlansın.:img-icecr yasemini konuşunca böyle oluyorum.:P

Özledik tabii..Muhalefetin sesi radyosu...:img-icecr Oooh ooh serin serin!

Sevim de önümüzdeki sezon korkup kaçarsa, koskoca okumuş kadın o da beni bayacak...Adam daha ne desin..Bu treni de kaçırırsa olmaz Sevim derim..

şeboist
30-06-07, 11:25
bi sıfatım daha oldu. :P Muhalefetin sesi radyosu...:P parfümümü de sıktım.oh serin serin yiyiyorum.:img-icecr bak lafı değiştirdi.ben eleştirmeye devam ederim nasıl olsa.:icon_whis
sivim ivet der.demezse ağzını burnunu dağıtıcağımı biliyor.:P

devgenc2
30-06-07, 11:34
ya arkadaşlar bn hala dizinin etkisinden kurtulamadım yaw hele denizimin bıçaklandıı andaki suratını hiç unutmıcam o adamda bi kereyle yetmedi kaç kere sokup çıkardı bıçağı çok kötü oldum yaa inşallah ölmez ama büyük ihtimalle ölmicek çünkü o olayda gerçekte sadece taylan özgürün öldüğünü biliorm sadec taylan ölmüştü birçok ta yaralı wardı gerçeğe uygun olursa deniz ölmez yani inşallah:good: son sahnede çalan şarkıyıda kill bill filminden htrlıorm süper bi sezon finali yapmşlarr

iReMJeLiBoN
30-06-07, 11:39
ben bu dizinin tekrarlarını izliyorumda bir şey soracaktım.ahmet o kızın kendi çocuğu olduğunu biliyormu:happy0064

Yok ama sezon finali bölümünde öğrendi :) Yani dün aksam..

Bu arada Deniz ilk adamın elinden sopayı kıvrak bi hareketle alıp bunu mu istiyorsun ? Bunu mu istiyorsun hııı diyerek nasıl vurdu :D

merhem
30-06-07, 11:40
Simdi neolacak..
Ahmet neyapicak..
Necdet anlatirken yasemini melek gibi gosterdi..
simdi ahmet yasemini hemen affederse gozumden duser.

Ahmet kizini isteyecektir..
ruyaya ne diycekler..
yasemin ailesine ne diyecek?
Necdetin ailesi?
Ahmetin ailesi?
Ayla neolacak, sus olsun depresyona girsin diye yer almiyorki bu dizide bu kiz?
deniz olecekmi?
defne hamile kalacakmi?
Bu olanlardan sonra deniz olurse Yasar suclu duruma dusecekmi?

okadar zaman kim bekleyecek?

vetaki
30-06-07, 11:43
"Kanlı Pazar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kanlı Pazar, 16 Şubat 1969 tarihinde İstanbul Bayazıt meydanında ABD'nin 6. Filo'sunu protesto etmek için 76 gençlik örgütünün toplandığı sırada meydana gelen olaylardır.

Gösteri için valilikten izin alınmıştı. Gösteri yapılmadan önceki günlerde Komünizmle Mücadele Derneği uyarılarda bulunarak halkı tepkiye çağırdı. O gün Beyazıt meydanında taşlı sopalı beklemeye koyuldular. İki grup meydanda karşılaştı. Olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençler bıçaklanarak öldü. Ayrıca yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Ertesi gün Günaydın gazetesinde Ali Turgut Aytaç'ın bıçaklandığı anın fotoğrafı yayınlandı ve o sırada yanında duran polisin hiçbir müdahalede bulunmadığı görülüyordu, fakat bu olayla ilgili çok kısıtlı bir soruşturma yapıldı."

Yukarda yazilanlara bakilirsa Deniz'in olecek olmasi buyuk ihtimal. Biçaklanarak ölen iki genci temsil ediyor Deniz. Ve biçaklanirken polis hiçbir sey yapmiyor. Dizide bu tur olaylar bazen biraz degistirilerek baska karakterler tarafindan canlandirilarak veriliyor. Mesela Riza bey'in sarkici sevgilisinin mahkemeye yansimasi ve hakkinda istenen idam aslinda Adnan Menderes'in bebek davasini temsil ediyordu. Ama Riza bey idam edilmedi sonuçta.
Deniz de belki biçaklanan gençleri temsil eder ama agir yaralanmasina ragmen olmez. Olmemesi ancak Yasar'in yardimiyla olabilir.
Olurse Isik Yasar'dan ayrilir gibi geliyor. Defne'nin hali nice olur, tabii bilinmez.

znr
30-06-07, 11:48
Denizin Ölmesi Kötü Olur Ya... Ben Öleceğini Sanmıyorum... Final Olsaydı Ölürdü Ama Sezon Finali Olduğu İçin Ölmez Gibi Geliyo...

devgenc2
30-06-07, 11:52
"Kanlı Pazar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kanlı Pazar, 16 Şubat 1969 tarihinde İstanbul Bayazıt meydanında ABD'nin 6. Filo'sunu protesto etmek için 76 gençlik örgütünün toplandığı sırada meydana gelen olaylardır.

Gösteri için valilikten izin alınmıştı. Gösteri yapılmadan önceki günlerde Komünizmle Mücadele Derneği uyarılarda bulunarak halkı tepkiye çağırdı. O gün Beyazıt meydanında taşlı sopalı beklemeye koyuldular. İki grup meydanda karşılaştı. Olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençler bıçaklanarak öldü. Ayrıca yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Ertesi gün Günaydın gazetesinde Ali Turgut Aytaç'ın bıçaklandığı anın fotoğrafı yayınlandı ve o sırada yanında duran polisin hiçbir müdahalede bulunmadığı görülüyordu, fakat bu olayla ilgili çok kısıtlı bir soruşturma yapıldı."

Yukarda yazilanlara bakilirsa Deniz'in olecek olmasi buyuk ihtimal. Biçaklanarak ölen iki genci temsil ediyor Deniz. Ve biçaklanirken polis hiçbir sey yapmiyor. Dizide bu tur olaylar bazen biraz degistirilerek baska karakterler tarafindan canlandirilarak veriliyor. Mesela Riza bey'in sarkici sevgilisinin mahkemeye yansimasi ve hakkinda istenen idam aslinda Adnan Menderes'in bebek davasini temsil ediyordu. Ama Riza bey idam edilmedi sonuçta.
Deniz de belki biçaklanan gençleri temsil eder ama agir yaralanmasina ragmen olmez. Olmemesi ancak Yasar'in yardimiyla olabilir.
Olurse Isik Yasar'dan ayrilir gibi geliyor. Defne'nin hali nice olur, tabii bilinmez.

dediklerine katılıorm bn istanbuluda pek bilmiorm kusura bakmaın ** abu olaylar taksimde oluo beyazıt meydanı nerdee?kusura bakmayın gerçekten semtleri fln bilmiorm ama dün akşmki olaylar taksimde oluo ve ilk devrim şehidi die taylan özgür geçio

penyes
30-06-07, 11:58
bilgi.

Taylan Özgür'ü kim vurdu?

1968 hareketinin ilk faili meçhul cinayetinde kritik soru: "İlk kurşun"derin devletin işi miydi?

CHP kurultayında tam Hasan Fehmi Güneş konuşurken bir kadın kürsüye doğru yürüdü ve "tam bağımsızlıktan" söz et*mekte olan Güneş'e doğru bağır*dı:

"Bağımsızlık uğruna ölen Taylan'ın dosyasını neden sakladın? Taylan'ın katili nerede?"

Güneş bir an durdu, o sırada genç kadını apar topar uzaklaştır*dılar.

Kurultay'ın tozu dumanı ara*sında genç kadının feryadı anlaşı*lamadı.

Adı: Hale Kıyıcı'ydı.

1968 hareketinin ilk faili meç*hul cinayetine kurban giden Tay*lan Özgür'ün ablasıydı.

Taylan Özgür emekli bir bin*başının oğluydu. ODTÜ öğrenci*siydi. 1969 yılının 23 Eylül günü İstanbul Üniversitesi öğrenci birli*ğinin Beyazıt'taki kongresi sırasın*da arkadan kurşunlanarak öldü*rülmüştü.

O yıla kadar belli bir noktada tutulan şiddet, Vedat Demircioğlu ve Taylan Özgür cinayetlerinden sonra birden dozunu ar*tırmış ve 70'lerin başında 12 Mart'la sonuçlanacak kanlı perde böyle açılmıştı.

Peki bu perdeyi açan ve ülkeyi bir darbeye götüren kurşunu kim, hangi amaçla sıkmıştı?

Bu soruyu yanıtlayabilmek için Özgür'ün katilini bul*mak gerekiyordu.

* * *

Aslında Taylan Özgür'ün katili olarak Lisan Çakıcı ad*lı bir polis memuru yargılanmış, ancak kimi öğrencilerin ve tanıkların anlatımları arasındaki çelişkiler nedeniyle delil yetersizliğinden beraat etmişti.

İşte o gün bugündür, yani tam 31 yıldır Hale Kıyıcı, kardeşine kurşun sıkan ismin peşindeydi.

Aradığı ipucunu, 1990 yılında emekli Yarbay Talat Turhan vermişti.

"Kontrgerilla uzmanı" sa*yılan Turhan bir söyleşide "derin devlet"in eylemlerini anlatırken Özgür'ün öldürül*mesini örnek vermiş ve şöyle demişti:

"1978'de Hasan Fehmi Gü*neş'in İçişleri Bakanı olmasının ertesi günü Taylan Özgür'ün dos*yasını kendisine verdim."

Turhan'a göre bu dosyada Öz*gür'ü bir polisin değil, bir üsteğ*menin öldürdüğü yazılıydı. Dosya, Bakan'a verildiğinde odada 3 kişi daha vardı: Deniz Baykal, Ertuğrul Günay ve Uğur Mumcu...

Turhan bunları anlattıktan sonra Özgür'ün ablası Hale Kıyıcı kendisine bu üsteğmenin kim ol*duğunu sormuş ve onun -1990 iti*barıyla- orduda üst düzeyde görev yapan bir general olduğunu öğ*renmişti. Ancak Turhan bu ismi açıklamaya yetkili olmadığını söy*lüyor, Kıyıcı üsteleyince de şöyle diyordu:

"Olayı delillendirmek içişleri Bakanı'nın sorumluluğunda... Ben Hasan Fehmi'yi de eleştiremiyo*rum. Çünkü bu örgüt, devlet için*de devlet... Çözmeye siyasilerin gücü yetmiyor..."

* * *

Hale Kıyıcı, kardeşinin katilini bulabilmek uğruna bu dosyanın peşine düştü; ancak 10 yıl uğraşmasına rağmen bir sonuç alamadı.

Sonunda dosya verildiğinde odada bulunduğu söyle*nen tanıklardan üçünü; Deniz Baykal, Hasan Fehmi Gü*neş ve Ertuğrul Günay'ı birarada bulabileceği bir yere, ya*ni CHP kurultayına gitmeye karar verdi ve aklındaki soru*yu Hasan Fehmi Güneş kürsüdeyken haykırdı.

Ancak kritik soru, "tam bağımsızlık" lafları arasında yine yanıtsız kaldı.

Kurultayda konuştuğum Hale Kıyıcı, bu duruma isyan ederken gözyaşlarını tutamıyordu. Kardeşinin katillerini bilenlerin susmasına, 12 Mart'ta kendilerine işkence ya*pan kimi isimlerin salonda "Genel Sekreterlik" düşü kur*masına, Özgür'e kurşun sıkanların halen görevde olması*na isyan ediyordu.

Güneş'in, Baykal'ın, Günay'ın ve Turhan'ın duruma mutlaka bir açıklama getireceklerini söyledim; tatmin ol*madı.

"N'olur İspanya örneğini inceleyin" dedi ayrılırken;

"... derin devletin içinden sosyal demokratlar çıktı orada..."

bahar_can
30-06-07, 12:08
penyes ikimizden aynı alıntıyı koymuşuz... çok çarpıcı değil mi? derin devlet içinde sosyal demokratlar... hem de taa o dönemlerde... İspanya için bile olsa bu söylemim...

Tavuskuşu
30-06-07, 12:11
Dünkü bölümün videoları malum siteye eklenmiş.İsteyen oradan tekrar izleyebilir.Bu arada en son sahnede tam küçük defne "deniz,deniz oyun bitti kalk." demeden önce şimdiki denizin bıçaklanmış halini havadan gözteriyorlar yaa(bkz:6.05 dk) orada sağda bir adam duruyor duvarın dibinde elinde sopa.Öylece bakıyor etrafa.O kargaşa da kaynarım arada herhalde diye düşünmüş.Komik duruyor tabi.İlk izlediğimde hiç dikkatimi çekmemişti ama tekrar tekrar izleyince çok gözüme battı.Böyle sahnelerde bu tür şeylere bakmak daha komik oluyor.En azından benim stresimi biraz aldı.

BeLiTiM
30-06-07, 12:15
bilgi.

Taylan Özgür'ü kim vurdu?

1968 hareketinin ilk faili meçhul cinayetinde kritik soru: "İlk kurşun"derin devletin işi miydi?

CHP kurultayında tam Hasan Fehmi Güneş konuşurken bir kadın kürsüye doğru yürüdü ve "tam bağımsızlıktan" söz et*mekte olan Güneş'e doğru bağır*dı:

"Bağımsızlık uğruna ölen Taylan'ın dosyasını neden sakladın? Taylan'ın katili nerede?"

Güneş bir an durdu, o sırada genç kadını apar topar uzaklaştır*dılar.

Kurultay'ın tozu dumanı ara*sında genç kadının feryadı anlaşı*lamadı.

Adı: Hale Kıyıcı'ydı.

1968 hareketinin ilk faili meç*hul cinayetine kurban giden Tay*lan Özgür'ün ablasıydı.

Taylan Özgür emekli bir bin*başının oğluydu. ODTÜ öğrenci*siydi. 1969 yılının 23 Eylül günü İstanbul Üniversitesi öğrenci birli*ğinin Beyazıt'taki kongresi sırasın*da arkadan kurşunlanarak öldü*rülmüştü.

O yıla kadar belli bir noktada tutulan şiddet, Vedat Demircioğlu ve Taylan Özgür cinayetlerinden sonra birden dozunu ar*tırmış ve 70'lerin başında 12 Mart'la sonuçlanacak kanlı perde böyle açılmıştı.

Peki bu perdeyi açan ve ülkeyi bir darbeye götüren kurşunu kim, hangi amaçla sıkmıştı?

Bu soruyu yanıtlayabilmek için Özgür'ün katilini bul*mak gerekiyordu.

* * *

Aslında Taylan Özgür'ün katili olarak Lisan Çakıcı ad*lı bir polis memuru yargılanmış, ancak kimi öğrencilerin ve tanıkların anlatımları arasındaki çelişkiler nedeniyle delil yetersizliğinden beraat etmişti.

İşte o gün bugündür, yani tam 31 yıldır Hale Kıyıcı, kardeşine kurşun sıkan ismin peşindeydi.

Aradığı ipucunu, 1990 yılında emekli Yarbay Talat Turhan vermişti.

"Kontrgerilla uzmanı" sa*yılan Turhan bir söyleşide "derin devlet"in eylemlerini anlatırken Özgür'ün öldürül*mesini örnek vermiş ve şöyle demişti:

"1978'de Hasan Fehmi Gü*neş'in İçişleri Bakanı olmasının ertesi günü Taylan Özgür'ün dos*yasını kendisine verdim."

Turhan'a göre bu dosyada Öz*gür'ü bir polisin değil, bir üsteğ*menin öldürdüğü yazılıydı. Dosya, Bakan'a verildiğinde odada 3 kişi daha vardı: Deniz Baykal, Ertuğrul Günay ve Uğur Mumcu...

Turhan bunları anlattıktan sonra Özgür'ün ablası Hale Kıyıcı kendisine bu üsteğmenin kim ol*duğunu sormuş ve onun -1990 iti*barıyla- orduda üst düzeyde görev yapan bir general olduğunu öğ*renmişti. Ancak Turhan bu ismi açıklamaya yetkili olmadığını söy*lüyor, Kıyıcı üsteleyince de şöyle diyordu:

"Olayı delillendirmek içişleri Bakanı'nın sorumluluğunda... Ben Hasan Fehmi'yi de eleştiremiyo*rum. Çünkü bu örgüt, devlet için*de devlet... Çözmeye siyasilerin gücü yetmiyor..."

* * *

Hale Kıyıcı, kardeşinin katilini bulabilmek uğruna bu dosyanın peşine düştü; ancak 10 yıl uğraşmasına rağmen bir sonuç alamadı.

Sonunda dosya verildiğinde odada bulunduğu söyle*nen tanıklardan üçünü; Deniz Baykal, Hasan Fehmi Gü*neş ve Ertuğrul Günay'ı birarada bulabileceği bir yere, ya*ni CHP kurultayına gitmeye karar verdi ve aklındaki soru*yu Hasan Fehmi Güneş kürsüdeyken haykırdı.

Ancak kritik soru, "tam bağımsızlık" lafları arasında yine yanıtsız kaldı.

Kurultayda konuştuğum Hale Kıyıcı, bu duruma isyan ederken gözyaşlarını tutamıyordu. Kardeşinin katillerini bilenlerin susmasına, 12 Mart'ta kendilerine işkence ya*pan kimi isimlerin salonda "Genel Sekreterlik" düşü kur*masına, Özgür'e kurşun sıkanların halen görevde olması*na isyan ediyordu.

Güneş'in, Baykal'ın, Günay'ın ve Turhan'ın duruma mutlaka bir açıklama getireceklerini söyledim; tatmin ol*madı.

"N'olur İspanya örneğini inceleyin" dedi ayrılırken;

"... derin devletin içinden sosyal demokratlar çıktı orada..."

Bunu ilk defa okuyorum cok sagol paylastigin icin
Dün tam izleyemedim reklamlarda aciyodum hatirla sevgiliyi..
Tekrari var mi bilgisi olan yazarsa cok sevinirim

iReMJeLiBoN
30-06-07, 12:18
Olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan adlı gençler bıçaklanarak öldü. Ayrıca yaklaşık 200 kişi yaralandı.

Hi, bıçaklanarak ölmüsler..

zeyneps
30-06-07, 12:29
ziynip ne demek istiyorsun sen şimdi?o zaman sen beni de sevmiyorsun demek ki.çünkü ben de öyleyim.
badger evlensinler ama nolur uzaklara gitsinler.:P ben onları görmeye dayanamıyorum.hele birlikte olan sahnelerinde iyice fenalık geçiriyorum.ay bayılazaaam :img-cool2

Bebişim hangisini kastettiğini anlayamadım Mehmet misin yoksa Necdet mi .ben sana birşey demek istemiyorum ayrıca pısırıklığa bir harekete göre karar verilmez ben Necdet'in davranışlarına bakarak onu çıkardım :img-yes: :) Mehmet karakteri pısırık değil ama bence fazla fanatik :img-cool2

(BuRcUu)
30-06-07, 12:33
dediklerine katılıorm bn istanbuluda pek bilmiorm kusura bakmaın ** abu olaylar taksimde oluo beyazıt meydanı nerdee?kusura bakmayın gerçekten semtleri fln bilmiorm ama dün akşmki olaylar taksimde oluo ve ilk devrim şehidi die taylan özgür geçio

TayLan Özqür Beyazıt Meydanında bir poLisin ateş etmesiyLe yanii poLis tarafından öLdürüLmüştü.. Ama dün yaşanıLanLar Beyazıt Meydanında değiLdi ki.. :icon_whis

renses
30-06-07, 12:41
ya bir dizi bu kadar güzel mi sezon finali yapar ya...bu kadar güzel bir dizi olur mu ya...koçum nejdet en sonunda bir fedakarlık yaptı...ahmetim şoke...yaso söylicek söz bulamıorum...çok muhteşemdi...........

şeboist
30-06-07, 12:43
ziynip tabiki meemedi kastettim. :hıh onu sevmiyorsan beni de sevmiyorsun demektir. :hıh birazcık benziyorum çünkü ona. :hıh meemede laf yok.dizinin en mükemmel erkeği o.sen git o aamedi sev. :hıh aman benden uzak dursun o da yasemin de.işim olmaz benim onlarla. :hıh

padme_01
30-06-07, 12:49
dün akşam süper bir bölüm izledik. her yönüyle duygu yüklü bir bölümdü.ilk önce nezahatın almanya giderken veda sahnesi içimi burktu. tahmin ediyorumki nezahat denizin bıçaklanmasını öğrendiğinde tekrar geri dönecek. ahmet ve necdetin kavga sahnesini beğenmedim. biraz sanal buldum açıkcası. ama ahmetin rüyanın kendi kızı olduğunda verdiği tepkiler çok güzeldi.dün akşamın en güzel sahnesi tabiki miting sahnediydi. denizin yaralanması, defnein çığlıkları tüğlerimi diken diken etti. şimdi 3 ay nasıl bekleyeceğim onu merak ediyorum

badger
30-06-07, 12:50
Daha önce de göndermiştim ama tekrar ekliyorum..İnternetten alıntıdır:

'Kanlı Pazar' / 16 Şubat 1969
Bundan tam 37 yıl önce güneşli, ılık bir Şubat gününde bir haftadır Dolmabahçe önünde bir kaç gemisi demirlemiş bulunan 6.Filo’yu protesto için büyük bir yürüyüş düzenlenmişti.

Günlerdir aralıksız süren Filo karşıtı eylemlerin doruğa vardığı tarihi bir yürüyüştü bu. Eylemi İstanbul açısından tarihsel kılan husus 35 bin kişinin Beyazıt’tan Sultanahmet-Sirkeci-Tophane-Dolmabahçe yoluyla Taksim’e kadar yürümesiydi. İstanbul daha kalabalık gösterilere sahne olmuştu, ama 35 bin kişinin Beyazıt’tan yola çıkarak o kadar uzun güzergâhı yürümesine o zamana değin tanık olunmamıştı.

Yürüyüş kolunun başı Ayazpaşa’dan Taksim Alanı'na girip bugünkü Marmara Oteli (o zamanki Ankara Pazarları) önüne (ve Kazancı Yokuşuna inen Osmanlı Sokağı'nın başına) geldiğinde, Taksim gezisinin ağzında toplanmış olan bir kara kalabalık "Allah Allah" nidalarıyla, taş ve sopalarla saldırıya geçti.

SALDIRI BAŞLIYOR

Meydandaki Emniyet kuvvetleri onları durduracaklarına, Gümüşsuyu-Ayazpaşa’dan gelen kortejin önüne ses ve sis bombaları atarak yolu kestiler, kalkanlı, coplu polisler yasal yürüyüş yapan korteji dağıttılar, böylece hem meydana girmiş olan 2-3 bin kişiyi saldırganların karşısında yalnız bıraktılar, hem de bombalar makineli tüfek sesi izlenimi verdiğinden belli bir paniğe yol açtılar. Sonuçta, Allah-Allah çekenler; biri işçi, biri mühendis iki kişiyi öldürdüler. Polis saldırganları değil, miting kolundan İstiklal Caddesi’ne, Elmadağ tarafına kaçanları yakaladı. Olay siyasi tarihimize “Kanlı Pazar” olarak geçti. Sonradan öğrenildi ki, bu organize kalabalık Dolmabahçe Camii'nde öğle namazı kılmış (cami ibadete kapalı olduğu halde onlar için açılmış), sonra da tekbir getirerek Taksim’e çıkıp, emniyet emanetinde geziye yerleşerek yürüyüş kolunun gelmesini beklemiş. Park tarafından üç kamyonet yanaşmış, saldırı için onlara taş, sopa, kesici alet dağıtılmış. Emniyet görevini yapmamış, hadise çıkarmak için bekleyen kalabalığı dağıtmamış. O sırada Süleyman Demirel başbakandı ve onun “solcuların nefes alışlarını bile izliyoruz” diyen Faruk Sükan adlı bir İçişleri Bakanı vardı.

VEDAT DEMİRCİOĞLU ÖLDÜRÜLÜYOR

Bu kadar önemli bir olay siyasi iktidardan habersiz tezgahlanamaz. Çünkü, 6 ay kadar önce Ağustos 1968’de gene 6. Filo İstanbul’a geldiğinde, öğrenciler Teknik Üniversite binalarında toplanmışlardı, 6. Filo'ya karşı eylemler yapıyorlardı. O sırada Emniyetten gelenler İTÜ Öğrenci Yurdunun üst katından TİP Eminönü İlçe üyesi, Hukuk Fakültesi öğrencisi Vedat Demircioğlu’nu pencereden atmışlardı. Demircioğlu bir kaç gün sonra hastanede öldü. Ölüm haberinin geldiği gece bazı arkadaşlarımla Beyoğlu’ndaydım, gruptan birisi Vedat Demircioğlu’nun yakın arkadaşıydı, İstiklal Caddesi'ndeki bir restoranın vitrinindeki küçük ABD bayrağını alıp bütelini bükerek yere attı, lokanta sahibi malıma zarar verdiniz diyerek, şikayet etmek isteyince, karakola gidelim, şikayetini orada yap, dedik ve birlikte Beyoğlu Emniyet Amirliği'ne gittik, başkomiser olayı telsizle Vilayete bildirirken nedenini izah etti, “Bakan bey vilayette, vali beyle birlikte hadiselere bizzat nezaret ediyor, Sayın Bakanımın her hadiseyi bize intikal ettirin diye kesin talimatı var” dedi. Ama suçlayacak bir konu yoktu, zabıt tutuldu, ayrıldık, bu vesileyle 6.Filo olaylarının hükümet tarafından ne denli önemsendiğini öğrenmiş olduk. Kanlı Pazar’ın cereyan ettiği 1969 Şubat eylemleri 6. Filo’nun bir sonraki gelişindeydi ve öncekinden çok daha yoğun, sürekli protestolardı. Bize yapılan saldırı tabi ki, planlıydı. Örneğin, "Komünizmle Mücadele Dernekleri" Genel Başkanı İlhan Darendelioğlu o sırada İslamcıların öğrenci örgütü olan Milli Türk Talebe Birliği’nin Cağaloğlu’ndaki merkezinde Kanlı Pazar’dan önce şöyle demişti: "... Pazar günü komünistler miting yapacak, biz bu mitingde savaşacağız. Silahı olan silahıyla, olmayan baltasıyla gelsin..." [Komünistler kime karşı miting yapacaklardı? ABD savaş gemilerine karşı. Darendelioğlu kim için cihat çağrısı yapıyordu? ABD için. Eğer sağ olsaydı eminim ki, o da şimdi ABD aleyhtarı kesilmiş, meydanlarda Bush’u lanetliyordu. Bu nedenle, bugün İslamcı olsun, ülkücü olsun ABD karşıtlığı yapanların aynı zamanda komünizm, ilericilik ve çağdaşlık düşmanı olduklarını hiç unutmamak gerekiyor.]

DİNCİLERİN ÖNDE GELEN İSMİ

O yıllarda dincilerin önde gelen kalemi Mehmet Şevket Eygi’ydi. Sola karşı şiddet çağrısı yapan yazılar yazar, şeriat ister, tarih ve adres vererek şu camide, bu camide diye dincileri Cuma veya sabah namazlarına çağırır, namazdaan sonra cemaat yürüyüşe geçerek şeriatçı gösteriler yapardı. Bugün arada bir televizyonlarda boy gösteren Eygi bakın olaylar öncesinde Bugün’deki köşesinde ne diyordu: "Büyük fırtına patlamak üzeredir. Müslümanlar ile kızıl kâfirler arasında topyekûn bir savaş kaçınılmaz hale gelmiştir... Müslüman kardeşim, sen bu savaşta bitaraf kalamazsın. Ben namazımı kılar, tesbihimi çekerim, etliye sütlüye karışmam deyip de zulüm edenlerden olma, gözünü aç bak... Onlarda taş, sopa, demir, molotof kokteyli mi var? Biz de aynı silahları kullanmaktan aciz değiliz... Cihat eden zelil olmaz. Sağ kalırsa gazi olur. Canını veren şehitlik şerefini kazanır. (...) Ezanlar susturulmasın, Müslümanlar komünizmle çarpışan devlet kuvvetlerine yardımcı olsunlar." Eygi’nin Müslüman kardeşleri de öyle yaptılar, Taksime çıkıp ABD gemileri adına cihat ettiler. [Alıntılar Kurtuluş- Nisan 2000’den yapıldı.] Biz o sırada ABD emperyalizmini protesto ediyorduk, biz o sırada siyasi iktidarın Amerikancı olduğunu söylüyorduk. Amerikancı iktidar da bize adamlarını saldırtıyordu. Camide namaz kılıp bize saldıranlar Amerikan uşaklığı yapıyorlardı.

Şimdi o gemiler (aynı 6. Filonun bir takım uçak gemileri ve muhripleri) Basra Körfezi'ndeler, Irak’ı işgal güçleri arasında görev yapıyorlar, Irak’ı istila hareketi ilk başladığında Güney’deki hava saldırılarını yapan uçaklar o gemilerden havalanmışlardı.

Ve eminim ki, "Kanlı Pazar" saldırısına fiilen katılmış olan Müslümanların önemli bir bölümü şu anda ABD’yi de, gemilerini de, askerlerini de telin ediyorlardır, onları Taksim’de fiilen himaye etmiş polis memurları da bugün emekli köşelerinde ABD’ye diş biliyorlardır. Merak ediyorum, o kadar kişiden acaba kaç tanesi “Solcular ABD savaş gemilerini protesto ettiklerinde biz onlara saldırdık, –veya polis olarak görevimiz saldırganları önlemek olduğu halde saldıranlara yardım ettik—” diye pişmanlık içindedir. Bence hiç biri...

Matbaa sahibi bazı arkadaşlarım var. Onların işyerindeyken bazen İslamcı veya ülkücü müşterileri geliyor, laf siyasetten açılınca ilk sözleri ABD’ye veryansın etmek oluyor. Onlara ‘Biz 6. Filoya karşı mücadele ederken, siz bize saldırıyordunuz’ diyorum, yanlış yaptıklarını söylüyorlar; <‘Hayır, diye yanıt veriyorum, yarın sol yükseldiğinde gene Amerika’nın eteğine yapışarak bize saldıracaksınız.’

Ben reel politiker değilim, günübirlikçi ve pragmatik olamam, bu yapay anti-Amerikancılığa övgüler düzemem. Hiç unutulmasın ki, aynı kişiler Sivas’ta 37 insanı yaktıklarında onların sözcülerinden İsmet Özel gazetedeki köşesinde; ‘Eğer günün birinde Bosna’daki gibi Sivas semalarında da Hıristiyan tayyareleri görmek istemiyorsak, bu olmalıydı’ cümlesiyle canilere alkış tutmuştu...

zeyneps
30-06-07, 12:51
Ne alakası var şimdi bende o zaman diyeyim Ahmet'i sevmiyorsan beni de sevmiyorsun çünkü bende Ahmet kadar kendimden çok başkalarını düşünürüm hassasım mı diyeyim cık cıkcık :img-cool2 bkz:Süneeem ve Zeynep diziyi gerçek sana şahıslar :img-hyste

şeboist
30-06-07, 12:53
hayır sen o kişilikte insanları sevmiyormuşsun ya o yüzden dedim.:icon_whis yanlış anladın beni kanımca.:icon_whis neyse uzatmayalım sen aamedi :hıh sev ben de meemedi seveyim.:img-in_lo

angels18
30-06-07, 12:57
cok güzel bir sezon finaliydi ama denizin bıcaklanmasına cok üzüldüm hemde bir kere değil baya darbe aldı nejdete cok sasırdım herşeyi söyleyiverdi önümüzdeki sezon cok güzel şeyler olacak ama aylanın durumu ne olacak işte onu bilmiyorum ahmet şoktan kurtulabilrse yaseminle konusacak ama cansel elçin harikaydı bu bölüm sevim ve mehmet artık evlensin onları evli görmek cok güzel olur önümüzdeki sezonu iple çekicem harika bir diziye böyle bir sezon finali yakısırdı

şeboist
30-06-07, 13:03
hiç de uyumlu değil. :hıh aralarında dağlar kadar fark var. :hıh cemal&meemed olsa neyse.:img-in_lo ama bu durumda mümkün değil. :hıh

pohpoh_perisi
30-06-07, 13:05
bu sezon izlediğim en güzel sezon finaliydi vallahi süperdi ama denize çok üzüldüm:(:(:(:(:(:(:( inşallah bişey olmaz defne nasıl ağladı başında ayy içim gitti valla.hani son bölümünde çocukluklarını hatırlıyo ya deniz orası da çok güzeldi.Yeni sezonu iple çekicem denizz ölmesinnnnn:(

badger
30-06-07, 13:05
İnternet alıntısıdır..Bay Pipoda ben de okumuştum bu bölümü..Bilginize...

resmi cinayetin nasıl işlendiğine dair önemli bir kaynak da, olaya tesadüfen tanık olan can ataklı'dır. bay pipo'nun 149. sayfasında, kendisinin 17 ocak 1999 tarihinde sabah gazetesindeki köşesinde aktarmış olduğu cinayet anı şu şekildedir:

" annem babamla birlikte beyazıt tarafından kapalıçarşı'ya gidecektik. o gün meydan çok kalabalıktı. çünkü birkaç gün önce milli türk talebe birliği'nde yaptığı bomba elinde patlayan mustafa bilgi adlı sağcı öğrencinin cenazesi vardı. bu nedenle beyazıt meydanı çarşaflı, türbanlı kadınlar ve sakallı cüppeli erkeklerle doluydu. biz o zamanlar marmara sineması olan binanıngirişinde durup uzaktan kalabalığa bakıyorduk. tam o sırada önümüzde, otobüs durağında siyah renkli bir otomobil durdu.içinden iki üç kişi fırladı. 1.5 metre kadar önümüzde yürüyen iki kişinin üzerine çullandılar. bunlardan biri zorla otomobile bindirildi. ama bu kişi otomobilin diğer kapısından çıktı. arkasından biri ceketinin yakasını tuttu. ceket ve gömlek sıyrılarak gencin üzerinden sıyrıldı. gencin üzerinde sadece kırmızı bir atlet kaldı. koşmaya başlayan genç, yolu ayıran demir bariyerin üzerinden tam atlayacakken, yine iki metre önümüzde duran, gri takım elbiseli biri, elinde rulo olarak tuttuğu gazeteyi bir kenara bıraktı, içinden çıkarttığı silahı kaçan kişiye yöneltti. nişan aldı.. mantar tabancası patlar gibi bir ses çıktı. kaçan genç yere yığıldı, birileri koşup onu aldılar ve bir cipe bindirip götürdüler. akşam radyo haberlerini dinliyorduk. spiker "bugün beyazıy meydanında çıkan silahlı çatışmada taylan özgür adlı odtü öğrencisini vurularak öldürüldü.
taylan özgür'ün üzerinden iki tane tabanca çıktı" deyince donup kaldık. çünkü öldürülen taylan özgür'ün üzerinde silah yoktu, çatışma çıkmamıştı. sadece bir tek el ateş edilmişti. ilk kez bir öğrenci liderinin, sokak ortasında, hem de resmen öldürülmesi, türkiye'nin yakın geleceğini etkileyecek baskı tehdit döneminin habercisiydi".

belki bir alakası vardır;

badger
30-06-07, 13:09
hiç de uyumlu değil. :hıh aralarında dağlar kadar fark var. :hıh cemal&meemed olsa neyse.:img-in_lo ama bu durumda mümkün değil. :hıh

Tamam canım..ben yalnızca kafiyeye bakmıştım..içeriğe değil...:img-cool2 :icon_whis

Ahmete biraz Cemal kararlılığı ve görev aşkı eklerlerse gelecek sezon çok iyi olur diyorum..:img-yes:

renses
30-06-07, 13:12
İnternet alıntısıdır..Bay Pipoda ben de okumuştum bu bölümü..Bilginize...

resmi cinayetin nasıl işlendiğine dair önemli bir kaynak da, olaya tesadüfen tanık olan can ataklı'dır. bay pipo'nun 149. sayfasında, kendisinin 17 ocak 1999 tarihinde sabah gazetesindeki köşesinde aktarmış olduğu cinayet anı şu şekildedir:

" annem babamla birlikte beyazıt tarafından kapalıçarşı'ya gidecektik. o gün meydan çok kalabalıktı. çünkü birkaç gün önce milli türk talebe birliği'nde yaptığı bomba elinde patlayan mustafa bilgi adlı sağcı öğrencinin cenazesi vardı. bu nedenle beyazıt meydanı çarşaflı, türbanlı kadınlar ve sakallı cüppeli erkeklerle doluydu. biz o zamanlar marmara sineması olan binanıngirişinde durup uzaktan kalabalığa bakıyorduk. tam o sırada önümüzde, otobüs durağında siyah renkli bir otomobil durdu.içinden iki üç kişi fırladı. 1.5 metre kadar önümüzde yürüyen iki kişinin üzerine çullandılar. bunlardan biri zorla otomobile bindirildi. ama bu kişi otomobilin diğer kapısından çıktı. arkasından biri ceketinin yakasını tuttu. ceket ve gömlek sıyrılarak gencin üzerinden sıyrıldı. gencin üzerinde sadece kırmızı bir atlet kaldı. koşmaya başlayan genç, yolu ayıran demir bariyerin üzerinden tam atlayacakken, yine iki metre önümüzde duran, gri takım elbiseli biri, elinde rulo olarak tuttuğu gazeteyi bir kenara bıraktı, içinden çıkarttığı silahı kaçan kişiye yöneltti. nişan aldı.. mantar tabancası patlar gibi bir ses çıktı. kaçan genç yere yığıldı, birileri koşup onu aldılar ve bir cipe bindirip götürdüler. akşam radyo haberlerini dinliyorduk. spiker "bugün beyazıy meydanında çıkan silahlı çatışmada taylan özgür adlı odtü öğrencisini vurularak öldürüldü.
taylan özgür'ün üzerinden iki tane tabanca çıktı" deyince donup kaldık. çünkü öldürülen taylan özgür'ün üzerinde silah yoktu, çatışma çıkmamıştı. sadece bir tek el ateş edilmişti. ilk kez bir öğrenci liderinin, sokak ortasında, hem de resmen öldürülmesi, türkiye'nin yakın geleceğini etkileyecek baskı tehdit döneminin habercisiydi".

belki bir alakası vardır;

o dönemin marifetleri bunlar....devletin ve ülkenin içinde bulunduğu acı gerçekler...bir genç öldürülüyor ve üstünden iki tane silah çıkıyor...ama daha önce silah yoktu..o karışıklık içinde kimin aklına gelebilirki böyle birşey?..kimsenin..halkın gözünü boyamaya çalışnlar böyle kirli oyunlar deniyorlar..bunların altında bir sürü bit yeniği var..herkes birbirleriyle bağlantılı bu konu biraz daha araştırılırsa herşey su yüzüne çıkar ama tabi araştırılırsa buda biraz güç doğrusu o dönemin devletinde de bu dönemin devletinde de...

iReMJeLiBoN
30-06-07, 13:21
arkadaslar Tr.Wikipedia sitesine Hatırla Sevgili yazın :)

Turgay Aydın la Berk hakmanın dizideki soyadları Karayel değil Tandoğanmıs :)

badger
30-06-07, 13:22
o dönemin marifetleri bunlar....devletin ve ülkenin içinde bulunduğu acı gerçekler...bir genç öldürülüyor ve üstünden iki tane silah çıkıyor...ama daha önce silah yoktu..o karışıklık içinde kimin aklına gelebilirki böyle birşey?..kimsenin..halkın gözünü boyamaya çalışnlar böyle kirli oyunlar deniyorlar..bunların altında bir sürü bit yeniği var..herkes birbirleriyle bağlantılı bu konu biraz daha araştırılırsa herşey su yüzüne çıkar ama tabi araştırılırsa buda biraz güç doğrusu o dönemin devletinde de bu dönemin devletinde de...

her dönemin marifeti..Her dönemde aynı şey oluyor...Bir bölgede veya bir olay birdenbire karışmaz, birdenbire çıkıyorsa bilin ki o taşın altından hep aynı şey çıkar...O taşın altından çıkan şey içimizdeki en derin ve karanlık anti demokratik ve bana göre anti milliyetçi..Milleti yıllarca aynı oyunla birbirine düşürdüler, bir sürü insan öldürüldü, dövüldü, fişlendi..hayatlar mahvoldu..Milyonlarca genç okumak yerine savaş alanlarına çekildi...Millet birbirini yerken, din elden gidiyor, yaşasın özgürlük diye birbirlerine saldıranları tepeden yöneten adamlar, göbeklerini kaşıya kaşıya bu durumu gülerek izlediler ve hala daha biz devlete şöyle hizmet ettik böyle hizmet ettik dediler, kendi içlerinden buna itiraz etmeye çalışanı da yok ettiler, susturdular...Ne yazzzıkkk!:sad53:

şeboist
30-06-07, 13:30
irem ama meemed tutuklandığında görevli meemed karayel demişti.:icon_whis kız o kadar imzalara karayel yazdık yalan mı oldu?:P

renses
30-06-07, 13:36
her dönemin marifeti..Her dönemde aynı şey oluyor...Bir bölgede veya bir olay birdenbire karışmaz, birdenbire çıkıyorsa bilin ki o taşın altından hep aynı şey çıkar...O taşın altından çıkan şey içimizdeki en derin ve karanlık anti demokratik ve bana göre anti milliyetçi..Milleti yıllarca aynı oyunla birbirine düşürdüler, bir sürü insan öldürüldü, dövüldü, fişlendi..hayatlar mahvoldu..Milyonlarca genç okumak yerine savaş alanlarına çekildi...Millet birbirini yerken, din elden gidiyor, yaşasın özgürlük diye birbirlerine saldıranları tepeden yöneten adamlar, göbeklerini kaşıya kaşıya bu durumu gülerek izlediler ve hala daha biz devlete şöyle hizmet ettik böyle hizmet ettik dediler, kendi içlerinden buna itiraz etmeye çalışanı da yok ettiler, susturdular...Ne yazzzıkkk!:sad53:

amaçta bu zaten bir ülkede varsa yoksa din-türban işleriyle uğraşılırsa o ülkenin hali ne olur...halkın ve ülkenin sağlığı en önemlisi bunlardan önce...tarım ülkesiyiz sanayileşiyoruz tarım modernleştirilimor sonrada geri kalmış ülke sayılıoruz bu mudur halkın koruyucu olan devlet...devlet keni tanımıyla çelişiyor o zaman...kendi içimizde yükselirsek kimse bizi tutamaz...sömürge olma yolunda hızla ilerliyoruz ama bunlara biz izin wermicez..küçük amerika olmaya son...biz başarıcağız

ladybird...
30-06-07, 13:41
dünkü bölüm çok güzeldi.ahmetin yasemine aldığı hediyeye bayıldm uğurböcüklüydü.yasemin işi büyütmüş hediye konusunda.bir sonraki hediyesi kravat sonraki gömlek fln olur herhalde takım yapcak.necdetin rüyayı ahmete söylemesini hiç beklemiodum.aylayla ahmet evlendikten sonra öğrenmesini tahmin ediodum ben.bide ahmet trafik kazası geçirip hafızayı kaybediomuş:D ama deniz ve defnenin son sahnesine bittim.eskiyi göstermeleri çaldıkları şarkı süperdi

LiMe
30-06-07, 13:42
muhteşem bir sezon finaliydi ahmet sonunda gerçekleri öğrendi büyük bir sabırsızlıkla yeni bölümleri bekliyorum...arkadaşlar deniz ölüyor mu?:sad53:

missryan
30-06-07, 13:47
süper bir bölümdü..cansel elçin'e bayıldım,bu bölümde ona olan hayranlığım daha da arttı..rüya'yı öğrendiği sahnedeki rolün altından çok güzel kalktı;o şaşkınlığın,üzüntünün,kırgınlığın,kızgınlığın karışımı olan duyguları çok güzel verdi...
bu arada okan yalabık'ı da tebrik ederim,aynı sahnede o da muhteşem bir oyunculuk çıkarttı...
ahmette heralde yasemin'e koşmuştur:)artık hesapmı sorar napar onu
eylülde görücez...
miting sahneleri mükemmeldi her zamanki gibi,tüylerim diken diken oldu...
denizle defne canlarım ya çok tatlılardı,o manyak adam üç-dört kere bıçağı soktu denize:icon_sorr ,umarım önemli bişi olmaz...
sevimle mehmette acayip şekerdi,çok yakışıyorlar ya inşallah sevim şu korkusunu bir an önce yenerde evlenirler...
ayla'ya gelince,dizi başladığından beri tek sevmediğim karakter o...yani sen ahmete evlenme teklifi ederken,onun yasoyu hala deli gibi sevdiğini ve senle sevmeden evlenecek olduğunu bilmiyor muydun,kendi ağzınla demedinmi benim sevgim ikimizede yeter diye...şimdi bu ahmet beni istemiyor diye depresyona girme tripleri yok doktora ahmet beni istemiyor bunun ilacı varmı demeler falan ne anlayamadım...çok gıcık oluyorum aylaya çok:icon_evil
eylülü nasıl beklicem bilemiyorum...çok güzel bir sezon finaliydi çoook...:img-wink:

ümit_milli_zey
30-06-07, 13:52
yaaa bn çok üzüldüm denize inşallah hiç bşi olmamıştır bıçaklayanı gebertmek istiorm:icon_sorr bu arada cansel elçinin oyunculuğuna hayran kaldım şok olmayı inanılmaz güzel yansıtttı bize:good:

ümit_milli_zey
30-06-07, 13:56
süper bir bölümdü..cansel elçin'e bayıldım,bu bölümde ona olan hayranlığım daha da arttı..rüya'yı öğrendiği sahnedeki rolün altından çok güzel kalktı;o şaşkınlığın,üzüntünün,kırgınlığın,kızgınlığın karışımı olan duyguları çok güzel verdi...
bu arada okan yalabık'ı da tebrik ederim,aynı sahnede o da muhteşem bir oyunculuk çıkarttı...
ahmette heralde yasemin'e koşmuştur:)artık hesapmı sorar napar onu
eylülde görücez...
miting sahneleri mükemmeldi her zamanki gibi,tüylerim diken diken oldu...
denizle defne canlarım ya çok tatlılardı,o manyak adam üç-dört kere bıçağı soktu denize:icon_sorr ,umarım önemli bişi olmaz...
sevimle mehmette acayip şekerdi,çok yakışıyorlar ya inşallah sevim şu korkusunu bir an önce yenerde evlenirler...
ayla'ya gelince,dizi başladığından beri tek sevmediğim karakter o...yani sen ahmete evlenme teklifi ederken,onun yasoyu hala deli gibi sevdiğini ve senle sevmeden evlenecek olduğunu bilmiyor muydun,kendi ağzınla demedinmi benim sevgim ikimizede yeter diye...şimdi bu ahmet beni istemiyor diye depresyona girme tripleri yok doktora ahmet beni istemiyor bunun ilacı varmı demeler falan ne anlayamadım...çok gıcık oluyorum aylaya çok:icon_evil
eylülü nasıl beklicem bilemiyorum...çok güzel bir sezon finaliydi çoook...:img-wink: içini rahatlatırmı heyecanını dindirir bilmiom jnm ama ağustosda başlıcaı sölenio bir hafta kardayız:happy0064 :good:

missryan
30-06-07, 13:59
içini rahatlatırmı heyecanını dindirir bilmiom jnm ama ağustosda başlıcaı sölenio bir hafta kardayız:happy0064 :good:

aaa ciddi misin eğer kesinleşirse bu çok güzel bir haber o zmn:happy0064 teşekkür ederim canım...
inşallah ağustos'ta başlarr:img-yes:

punk princess
30-06-07, 14:38
gerçekten ağustosta mı başlayacakmış çok sevindim inş.öyle olur hem o zaman denize n olduğunu:img-in_lo ve sevimin mehmete ne cevap vericeiini:img-wink: daha çabuk öğreniriz

t-o-r-t-u-r-a
30-06-07, 14:40
umarım denzi ölmez ya o sahne gerçekten çok etkiliyciydi inş yaşar ve ışık gelirde kurtarırlar öylede olur bence yaşar dur gitme falan dedi ama ışık dinlemez bence o gidince yaşar da gider ve deniz i ordan götürürler öyle umuyorum
necdet şoke etti beni herşeyi söyledi bakalım neler olucak ahmet ne yapıcak acaba

dalya
30-06-07, 14:42
Necdet'i kutlarim. Yasemin'in yapamadigini o yapti.
Bence zaten ondan duymaliydi, Yasemin Ahmet'e demis olsaydi Necdet'in durumunu düsünmek bile istemezdim.
Sezon finalini Youtube'dan izledim. Güzel olmus (son 10 bölüme göre)
Deniz'e insallah bir sey olmaz.

Kavga sahnesini begendim, öncesinde ve sonrasinda konusanlari da. Senaristler en sonunda dogru düzgün seyler yazmayi becermisler :good:

Okan zaten her zaman harika ama Cansel'de kavga sahnesinde süperdi. Rüya'nin kizi oldugunu ögrendiginde yüz ifadesi falan.. Cok güzeldi :)
Kendime avatar yapmak istioyrum hatta :img-hyste :img-hyste

Neyse.. Insallah yeni sezonda yeniden nefretlik hale getirmezler diziyi :img-wink:

bahar_can
30-06-07, 14:47
Ilgaz Giritlioğlu'nun canlandırdığı Necmettin Giritlioğlu O'nun amcasıymış... Yani Tomris hanımın kaynı.. kameraarkası... diye bir site server sorunundan dolayı açılmıyor ama google sayfasındaki bölümünde çok az bir yazıdan anlaşılıyor...
yazı şu:

"Aycan Bey'in kardeşi Necmettin Giritlioğlu da devrimcilik yolunda ilk öldürülenlerden birisidir. Tomris-Aycan çiftinin tek çocuğu olan Ilgaz da 12 Eylül'den ..." maalese burada kesildiği için ayrıntı yok...

bu da başka bir siteden...
Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Necmettin Giritlioğlu öldürüldü. Necmettin Giritlioğlu Aliağa Rafinerisi'ndeki grevi yönetiyordu.

şeboist
30-06-07, 14:50
nurdan abla bilgi için sağol.vay anasııınıı bunları bilmiyordum.üzüldüm necmettin için.:icon_sorr tomris hanım bilerek diziye ekledi necmettini o zaman.:img-yes:

şeboist
30-06-07, 14:57
http://www.halkcephesi.net/kutuphane/devyol/sayi8/necmettn.jpg

Devrim Şehidi NECMETTİN GİRİTLiOĞLU’nun anısı,
işçi sınıfının şanlı mücadelesinde yaşıyor...

İşçi sınıfı en fedakar unsurlarından birisini, gerçek bir proleter devrimci olan Necmettin Giritlioğlu’nu 23 Ağustos 1970 günü yitirmişti.
1970’lerde proleter devrimcilerinin etkin olduğu tek sendika YİS (Yapı İşçileri Sendikası)in genel başkanı olan Necmettin Giritlioğlu genç yaşında mücadeleye girmiş, kararlı ve örnek bir sosyalist olarak tanınmıştı. Askerliğinden sonra Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda, kızgın demire marka vurarak ekmek parasını kazanmaya başladı. Kısa zamanda bir öncü işçi olduğunuçevresindekilere kabul ettirdi. Maden-iş Ereğli Bölge Merkez Şubesinde, genç işçi arkadaşları tarafından Gençlik Kolu başkanlığına getirildi. Düzenlediği toplantılarda işçi arkadaşlarına sosyalizmi öğretmeye başladı. Sarı sendikanın yönettiği Ereğli grevinde yiğitliği ve tutarlı tavırlarıyla işçilerin güvenini kazandı.

Sarı Türk-İş’in milyonlar harcayarak Ankara’da düzenlediği mitinge Ereğli işçiterinin doğru sloganlarla katılmasını sağladı. Marksizm-Leninizmi doğru kavrayan ve kendini geliştirme çabası içinde olan Necmettin Giritlioğlu, gerçek bir savaşçıydı. Kanlı pazar olayında başından ve vücudunun başka yerlerinden yaralandı. Ereğli Demir-Çelik grevini örgütleyip yürütenlerin en başında o vardı. Kendi halkına ABD emperyalistleri ile birlikte zulmeden işbirlikçi Güney Vietnam hükümetinin açtığı iğrenç serginin dağıtılmasında, İzmir’de 6. Filoya karşı yürütülen gösterilerde, kısacası, yetişebildiği bütün işçi-köylü-gençlik hareketterinde vardı.
Necmettin arkadaş, işçi sınıfı ile organik bağlar kurulması, onun mücadelesine doğru önderlik edilmesi yolunda çok önemli görevler yerine getirdi. Yapı işçilerinin mücadelesine katıldı. YİS genel başkanı oldu.

İzmir’deki Aliağa Rafinerisi’nin Çavuşoğlu-Kozanoğlu işlerinde işçilere en temel haklarını bile vermeyen karşısına Necmettin Giritlioğlu 500 işçiyle birlikte dikildi. 23 Ağustos 1970 günü grevi başlattılar. Fakat aynı sabah grevi kırmak isteyen AP Karşıyaka örgütünün militanlarından, patron uşağı, kiralık katil bir şoför tarafından grevci işçilerin en önünde mücadele eden Necmettin Giritlioğlu kahpece vurularak öldürüldü.

Necmettin arkadaşın ölmeden önceki son sözü: "Beni sarsmayın, cebimdeki evrakları alın, greve devam edin" oldu. İşçiler onun son sözlerini bayraklaştırdılar. O, yiğit bir işçi sınıfı militanı, örnek bir sendika lideri olarak devrimci mücadelenin tarihinde taptaze durmaktadır.

Necmettin’in mücadelesi yurdun dört bir yanında yapı işçileri tarafından devam ettirilmektedir. işçi sınıfının mücadelesi Necmettin Giritlioğlu’nun anısını yaşatmaktadır.

şeboist
30-06-07, 15:00
ılgaza benziyor bence.:img-polic

http://barikat-lar.de/barikat/13/resim/neco.jpg

Devrimci Sendikacılığın Kilometre Taşı
Necmettin Giritlioğlu

22 Ağustos 1970’te Aliağa grevi sırasında öldürülen Yapı işçileri Sendikası (YİS) genel başkanı Necmettin Giritlioğlu parti tarihinin en az bilinen değerli insanlarındandır.
1944’de Ankara’da doğan Giritlioğlu, ilk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra bir süre Devlet Tiyatroları’nın düzenlemiş olduğu kurslara katıldı ve bu kurumun çeşitli tiyatrolarında oynanan temsillerde rol aldı. 1967’de Ereğli Demir Çelik İşletmesinde soğuk haddehanesinde işçi olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Ereğli’de örgütlenme çalışmalarında bulunan DİSK’e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası’na girerek, gençlik kolu başkanlığına getirildi. Bu arada Ereğli Demir Çelik İşletmesinde örgütlü olup, toplu iş sözleşmesi yetkisine sahip Türk İş’e bağlı Türk Metal sendikasının tabanında çalışmak üzere Maden İş’ten ayrıldı.
Aynı dönemde Türkiye İşçi partisine üye olarak, Karadeniz Ereğlisi’nin ilçe örgütünün yönetim kuruluna seçildi.1969’da aynı işletmede mühendis olarak çalışan Bingöl Erdumlu ile birlikte Türk Metal sendikasının bünyesi dışında ama özellikle sendika üyelerinin bilinçlenmesine yönelik “Toplu Sözleşme ve Grev Dayanışma Komitesi”ni kuran Giritlioğlu’nun bu çabası işçiler arasında önemli bir birikime yol açtı. Aynı yıl Türk Metal Sendikası’nın Ereğli Demir Çelik İşletmesi’nde başlatıp uzlaşarak noktaladığı grevden sonra işçilerin DİSK’e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası’na geçmesinde de Giritlioğlunun bu çabası etkili oldu. 1968’de Ereğli’de açılan Vietnam sergisi bahane edilerek, polis tarafından gözaltına alındı ve ağır işkenceye maruz kaldı. Şubat 1969’da İstanbul’daki Kanlı Pazar mitingine katıldı. 1969’un sonunda Ereğli’deki işinden atılan Giritlioğlu, Ankara’ya giderek Yapı İşleri Sendikasında çalışmaya başladı. Sendika başkanı İsmet Demir’le inşaat işçilerini örgütledi.
Bu arada Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeki inşaat işçilerinin örgütlenmesinde çalışırken Yusuf Küpeli, Münir Aktolga ve Mahir Çayan’la tanışan Giritlioğlu, bu dönemde gerek Dev-Genç gerekse sosyalist platformda netleşmeye başlayan siyasi ayrılıklarda devrimci sosyalist hareketle birlikte yürümeye başladı. Aynı yıl YİS’in Ankara şube başkanlığına getirildi. Bu sırada örgütlenme çalışmalarını hızlandıran YİS Aliağa’daki Rafineri inşaatında önemli sayıda işçiyi kaydederek toplu sözleşme yapma yetkisi elde etmişti. Ancak bu yetkisi iptal edilerek Yapı İş’e verilince bu kez rafineride tank inşaatı yapan Çavuşoğlu-Kozanoğlu’nda çalışan işçiler adına toplu sözleşme yapma yetkisi aldı. Ardından Ankara’da şube başkanı olan Giritlioğlu İzmir’e gelerek, yapılan kongre sonucunda Yapı İşleri Sendikası’nın genel başkanlığına getirildi. Sendika grev uygulamasını 22 Ağustos 1970’te başlattı. Aynı günün sabahı rafineriye gelen Sovyet teknisyenlerine grevci işçiler tarafından içeriye girmeyecekleri bildirildi. Teknisyenler geri döndüler. Bu arada teknisyenleri getiren arabanın şöförü ile işçiler arsında çıkan tartışmaya müdahale eden Giritlioğlu, patronların adamı olan şöförün açtığı ateşle vuruldu.
Devrimci sosyalist hareketin ilk partileştiği zamanların işçi sınıfı içindeki en önemli kadrolarından olan Giritlioğlu böylece ölümsüzlüğe kavuştu. Ve bir anlamda Parti’nin ilk şehidi olarak tarihe geçti.

müzeyyen
30-06-07, 15:00
İlk ve sanırım son yazışım bu dizi fazla yanlı ilerliyo.Biraz daha objektif olmaları lazım.Kayıtlara göre o dnm sağcılardan 1.750.000 civarı solculardan ise 2.000.000 insan ölmüş.Bu 1.750.000 insanı görmemek herşeyden önce o dnm mücadele etmiş insanlara saygısızlık.Forumda o pis dindarlar yazanı dahi gördüm sadece bi tv dizisine bakarak buna karar vermek ne derece doğru tartışılır.Sadece kanlı pazar ı ve onun gibi solcu dramının yaşandığı olayları aktarmış olmaları zaten başlı başına yanlış.bu kadar büyük bi proje bu radde taraf olmamalı.Hayır o dnmi hiç görmemiş,yaşamamış,araştırmamış olanları fazlasıyla yanlış yönlendiriyolar.Yapımcılar farkında olmayabilirler ama bu dizinin öyle de bi misyonu var.neyse sizden ricam biraz daha araştırın göreceksiniz ki o zmn iki taraf da birbirinden ne daha az temiz ne de daha az kirli...

sarp_manyagi
30-06-07, 15:06
off ya en heyecanlı yerinde bıraktılar bence defne çok aptalca davrandı ben onun yerinde olsaydım çoktan koşup denizi bıçaklayan adamı sopayla öldürmüştüm sadece bağırıyor ya off ya atv haberde izledim deniz gezmişin asılma sürfecini gösterceklermiş öbür yıl:img-cray: ayy ahmet sonunda öğrendi rüyanın kendi kızı olduğunu yani mutluluk başlıyor:happy0064

narcissa
30-06-07, 15:10
Son bölüm süperdi kanımca... Ağzım açık bir şekilde kaldım.
Ahmet Yasemin'e koşuyordu. Sonunda Necdet söyledi yani... Eh yuh kabız ettiniz bizi derdim o da söylemeseydi :hıh
Sevim evlilik teklifini kabul edecek. Laçin Ceyaln'ın oyunculuğuna hayran kaldım. Gerçekten mükemmeldi.
Deniz hakkında rahmetini kavuştu arkadaşlar, başımız sağolsun diyorum. Bölümün başında anlamıştım ben. Gene aynı numarayı yaptılar. Ölümden falan bahsettiler sonunda Deniz öldü. Zaten o hengamede kurtulması mümkün değil. O kro herif de arsız gibi 3-4 kez bıçakladı çocuğu canım ya...
Sonunda çalan şarkıya hastayımdır. Sözleri de acayip uyuyordu atmosfere (bkz: Deniz Defne açısından)
Eh eylüle kadar biz de ölürüz artık...

andromeasiren
30-06-07, 15:25
İlk ve sanırım son yazışım bu dizi fazla yanlı ilerliyo.Biraz daha objektif olmaları lazım.Kayıtlara göre o dnm sağcılardan 1.750.000 civarı solculardan ise 2.000.000 insan ölmüş.Bu 1.750.000 insanı görmemek herşeyden önce o dnm mücadele etmiş insanlara saygısızlık.Forumda o pis dindarlar yazanı dahi gördüm sadece bi tv dizisine bakarak buna karar vermek ne derece doğru tartışılır.Sadece kanlı pazar ı ve onun gibi solcu dramının yaşandığı olayları aktarmış olmaları zaten başlı başına yanlış.bu kadar büyük bi proje bu radde taraf olmamalı.Hayır o dnmi hiç görmemiş,yaşamamış,araştırmamış olanları fazlasıyla yanlış yönlendiriyolar.Yapımcılar farkında olmayabilirler ama bu dizinin öyle de bi misyonu var.neyse sizden ricam biraz daha araştırın göreceksiniz ki o zmn iki taraf da birbirinden ne daha az temiz ne de daha az kirli...

tabiki o dönemde sağcılarda ölmüş vurulmuş ama senin söylediğin rakamlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim...
80lerde eşit sayıda ama 70lerde benim bildiğim solcular çok daha fazla:icon_whis
sağcıları çok göstermedikleri doğru :img-yes:
yanlız o dönemde sağcıların yaptığı bir miting,yürüyüş falan da yok genelde çatışma ortamında bulunmuşlar..
ayrıca bu gibi olayları anlatmalarını hiç de yanlı bulmuyorum..yanlışta değil sadece o dönemlleri görmemiz açısından fırsat..bu olayları göstermeseler sırf ahmet yasonun bayık aşkını mı izleyeceğiz...

spdr
30-06-07, 15:27
ya bugün ne kadar hüzünlü bir gün böyle yaa..
hs bitti..deniz kötü halde..
ahmet başka alem..
barış akarsunun durumu hala kötü:icon_sorr

en iyisi dünkü ahmet yasemin sahnelerini falan tekrar izlemek kanımca:img-yes:
10 dk lık bölümler halinde ekliyorlar malum siteye zaten..
sinir oluyorum:hıh
ahmetin ıslık çaldığı kısım diğer bölümüün sonunda kalmış mesela:hıh

narcissa
30-06-07, 15:33

Yazdıklarında seni pek haklı bulmuyorum arkadaşım. Dizi bir nebze yanlı ilerliyor fakat bu yanlı ilerleyiş sağcı kesim yönünden.
Fark ettiyseniz dizide sağcı kesmi temsil eden karakter Yaşar isimli insandır. Solcu kesmin ise başını çeken Harun, Deniz ve Defne'dir. Deniz Gezmiş'i katmıyorum çünkü onun karakterini ve mücadelesini her bilinçli insan biliyor.
Dizide Yaşar hep soğukkanlı, anlayışlı, şiddetten yana olmayan, aklı başında bir kişi olarak çıktı karşımıza. Bu böyleydi.
Oysa bizim üçlümüzden Deniz hoppa, aklı bir karış havada, her an şiddete hazır ve şımarık bir tip gibi tanıtıldı. Solcular hep zengin kesimden sağcılar yurt odalarından ve durumu iyi olmayan kesimlerden tanıtıldı.
Hele ki son bölümde gayet haklı bir ayrıntı göze çarpmıştır. Ellerinde sopalarla solcu gençleri döven o insan demeye dilimin varmadığı kesime polis kattien müdehile etmiyordu. Bu o döneme gayet ışık tutan bir ayrıntıdır.
Dizinin danışmanları arasında solcular da var sağcılar da var tarafsızlar da.. Bunun izlerini görüyoruz zaten.
Bana kalırsa 70 kuşağında özellikle 80lere gelindiğinde solcuların tüm bu çileleri artık daha düzgün anlatılmalı. Çemberimde Gül Oya performansı beklemiyorum, beklemek Çağan Irmak'a haksızlık olurdu. Ama lütfen artık biraz daha duyarlı olun diyorum...

zeyneps
30-06-07, 15:47
Dizi tabiki tarafsız anlatılamaz çünkü bu diziyi yapan insanlar da bir taraf tutuyor bir görüşü savunuyorlar o yüztden pek kızmıyorum ama en azından ÇGO'ya göre daha tarafsız :img-yes:

Ama yine de tam olarak tarafsız olduğunu söylemek ya da olmasını istemek saçma :img-cool2

spdr
30-06-07, 15:54
sanırım herkes normalde kendi yakın olduğu tarafın tüm olaylarının anlatılmasını istiyor:img-yes:

ellerinden geleni yapıyorlar bence:img-yes:
her iki taraf için de..

çgo yu ben de izlemiştim..
ama açıkçası hs yi tercih ederim ona göre..
kimseye de hakaret sayılmaz bence bu da:hıh
burdaki karakterler ve hikaye daha sıcak geliyor bana şahsen:img-yes:

andromeasiren
30-06-07, 16:02
benim en merak ettiğim bu senaristler ikinci sezon sırf rüyanın ahmetin çocuğu olduğunu akrabalara kabul ettirilmesi üzerinde mi yoğunlaşacaklar...
sonuçta çok heyecanlı zevkli bölümler çıkaramıyorlar:icon_whis

bounce221
30-06-07, 16:08
iyi ozaman 70lere geldik bu son bölümle...
bakalim sag kesimdeN öldürülenleri gösterecekmi dizi...
ona göre taraf tutuluyormu tutulmuyormu diye tekrar tartisilir bu konu....
ben sagcilarin melek gibi gösterilmelerini zaten beklemiyorum mesela, cünkü okudugum kadariyla aralarinda kavgaci olanlarda tabikide varmis...kanli pazar olayinida böyle göstermeleri tabikide dogal..
ama benim hosuma gitmeyen taraf ise sirf solcularin hep dayak yemesi vs...
neyse dedigim gibi 70lerde öldürülen bircok sag görüslü ögrenci var...
bunlarida dogru birsekilde yansitabilirseler ozaman dizinin taraf tutmadigini söyleyebilirz...

edit: sehit kelimesini kullanmam belkide tam dogru degil di diye sildim :D:D

narcissa
30-06-07, 16:08
sanırım herkes normalde kendi yakın olduğu tarafın tüm olaylarının anlatılmasını istiyor:img-yes:

ellerinden geleni yapıyorlar bence:img-yes:
her iki taraf için de..

çgo yu ben de izlemiştim..
ama açıkçası hs yi tercih ederim ona göre..
kimseye de hakaret sayılmaz bence bu da:hıh
burdaki karakterler ve hikaye daha sıcak geliyor bana şahsen:img-yes:

Valla ben ÇGO'daki sıcaklığı bir daha hiçbir dizide bulamadım. Tüm karakterler bir hikayeydi orada. Ne bileyim hepsinin bir çeşit hikayesi vardı. En büyüğünden en küçüğüne kadar yani. Buradaki karakterler soğuk geliyor bana (birkaçı hariç)

Olsun sonuçta ÇGO ne yazıkki bitti. Umarım siyasi olaylara biraz daha ağırlık verirler. Mik mik baba kız diyaloğu izlemek istemiyorum. Aşk hikayesi dersen bu her dizide var. Bir fark olmalı artık.

narcissa
30-06-07, 16:13
Siyaset tartışmak istemiyorum çünkü bu konular insanların arasını açıyor ama sol veya sağ hepsi insandı ve dizi hepsini göstermek zorunda.
Solcuların da takıntılı olanları vardı. Devrim uğruna herşeyden vaz geçebilecekleri. Kavgaya başvuranları... Ama fanatik taraf hangisiydi bu tartışılır. Arkadaş solcular hep dayak yiyor gibi gösteriliyor demiş. 70ler veya 60ların sonları hakkında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaşadıkları dışında aşırı bir bilgim yok fakat 80lerde doğru solcular hep dayak yiyen tarf olmuştu. Ve sol düşünceler yasa dışı olarak algılandığı için hangi dönem olursa olsun 60lar da olsa yine solcular ezilen taraftı. Bunu zaten Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ipe gitmesinden daha iyi anlayabiliriz. Ama ben hiç sağcılardan asılan bir isim duymadım... (Menderes zamanını saymıyorum) Ezilen taraf solculardı bence. ve ister şehitlik deyin ister başka birşey ne olursa olsun bir çatışmada sağ kesim de ölür sol kesim de... Çatışma sağ kesimin lehine olsa bile...

spdr
30-06-07, 16:23
iyi ozaman 70lere geldik bu son bölümle...
bakalim sag keismden sehit olanlarida gösterecekmi dizi...
ona göre taraf tutuluyormu tutulmuyormu diye tekrar tartisilir bu konu....
ben sagcilarin melek gibi gösterilmelerini zaten beklemiyorum mesela, cünkü okudugum kadariyla aralarinda kavgaci olanlarda tabikide varmis...kanli pazar olayinida böyle göstermeleri tabikide dogal..
ama benim hosuma gitmeyen taraf ise sirf solcularin hep dayak yemesi vs...
neyse dedigim gibi 70lerde sehit düsen bircok sag görüslü ögrenci var...
bunlarida dogru birsekilde yansitabilirseler ozaman dizinin taraf tutmadigini söyleyebilirz...

şehit olanları mıı:icon_whis :icon_whis
sanırım yanlışlıkla kullandın o kelimeyi deryacım:img-yes:
--
bu dizide kimin dönemi anlatılıyorsa oranın üzerinde duruluyor...
herşeyi olduğu gibi anlatmayabilir doğrudur...
ama menderes zamanında da ben menderesin çok eleştirileceğini düşünmüştüm...
ama pek dokunmamaya çalıştılar..
bu durum da az çok aynı bence..

açıkçası ben yaşarı artık beğenmiyorum o kadar..
sağ tarafı çok iyi anlattıklarını da düşünmüyorum..
ama iyi niyetlerine güveniyorum sadece:img-yes:

Tavuskuşu
30-06-07, 16:28
Bence yine bu sağ sol olaylarına girmeyelim.Ne zaman girilse forum kapanıyor veya uyarı alıyor.Herkesi fikri kendinedir.Benim söylemek istediğim tek şey insanların bu diziden çok fazla objektiflik beklemeleri.Bu bir belgesel değil,diziye tarafsız bir şekilde olayları anlatacağız iddiasıyla da başlamadı ekip.İsterlerse kendi fikirlerinin savunuculuğunu yaparlar isterlerse de oldukça tarafsız bir şekilde anlatmaya çalışırlar.Bu alt tarafı bir dizi.İnsanlaır bilgilendirmek gibi bir misyon üstlenmedi kimse.Merak eden olayları açıp okur.Hem zeynep'in de dediği gibi diziyi yapanlar da insan ve kendi görüşleri var.Neden bu diziden herkes bu kadar tarafsız olmasını bekliyor anlamış değilim.Kimse böyle bir söz vermedi.

merw
30-06-07, 16:28

hayır, taylanın ölümü daha sonra:

taylan özgür emekli bir binbaşının oğluydu. odtü öğrencisiydi. 1969 yılının 23 eylül günü istanbul üniversitesi öğrenci birliğinin beyazıt'taki kongresi sırasında arkadan kurşunlanarak öldürülmüştü.

alıntı

devrimcilerden ilk hayatını kaybeden, itü öğrenci yurdunun camından atılmak suretiyle öldürülen vedat demircioğlu'ydu, temmuz '68de ölmüştü..

Yok sinem uzaklara gitmesinler yaa.Şöylee Parise balayına gidebilirler falan..Ben, onların sevgilerini izlemekten hoşlanıyorum, o duygunun yansıtılmasından hoşlanıyorum:img-yes: ....Denizle defneyi de izlemekten keyif alıyordum, Harunla Işıkın elektriğini de çok seviyorum...Gitmesinler ya, yalnızca kendilerinden dolayı arıza çıkartmasınlar..
Ahmete pısırk kelimesi yakıştırmak son derece anlamsız..Saf, iyi niyetli ve dürüst, şaşkın aşık diyebiliriz ama pısırık denemez..cık! pısırık değil!

badger yine katılıyorum sana :) ahmet, tepkilerined biraz mıymıy olabilir ama pısırık bir insan değil, kimden çekiniyor ki ahmet pısırık olsun? sünepe, aşırı çekingen, yüreksiz biri değil ki ahmet.. sadece başkalarını incitmek istemiyor, bir kere sadece kendini ve yasemini düşünmeye kalktı, kıbrısçık'a kaçma muhabbeti sırasında, onda da ağzının payını aldı :D

O pis dindarlar.. Ne dediklerini hatırlamıyorum Allahu Ekber ' li bişeydi, öyleleri simdide var! Onlara nefretim 1 hafta önce neyse bu bölümden sonra bin kat arttı!

Denizimi bıçaklayan adam.. Ama Berk Hakman dün oyunculuk rekoru kırdı, muhtesem bi oyunculuk sergiledi.. Yere yattığı an gözlerini kapaması Defnenin çığlıkları ve geçmişi hatırlaması :( Çocukken sarılmaları Defnenin yine onları beklemesi.. Of cok feciydi..

Uzun bi aradan sonra muhtesem muhtesem ötesi bir bölümdü..

canım, yorumunun geri kalanı çok hoştu, her detayı yazmışsın, eline sağlık. ama şu yukarıda kullanmış olduğun "dindarlar" kelimesi bana yanlış geldi. şimdi bir kargaşa çıkarmak istemiyorum burada ama dindar demek, dinine bağlı insan demektir, fakat oradaki saldırganlara dindar diyemeyiz, çünkü dinini bilen bir insan, allahın verdiği canı allahtan başkasının alamayacağını düşünür, nedeni ne olursa olsun birine öldüresiye saldırmaz, allahtan korkar. bu insanlar (?), dizide de söylendiği gibi gerici. evet, dini bazı cahil kesimleri galeyana getirmek için kullanmışlar, hep kullandılar, hala da kullanıyorlar.. ama gerçekten kafası çalışan ve dininin de gereklerini bilen bir insan bu vahşiliği yapmaz. dolayısıyla "vay, din elden gidiyor, saldııır" diyen psikopatlara dindar demek, herkesi itham altında bırakmak gibi oluyor... benim düşüncem böyle :)

badger
30-06-07, 16:41
Bu her zaman işleyen prosedür, din elden gidiyor deyip bir hedef gösterme..yine gördünüz mü gazetede hedef gösterme vardı...ve sonrası klasik vurun kapeye!!!

merve d.
30-06-07, 16:45
tüm arkadaşlarımın düşüncelerine sonsuz katılıyorum.herkes kendi düşüncesini savunmak zorunda savunmalıda zaten savunamazsa düşünce özgürlüğü olmaz.ama açık konuşmak gerekirse şehit kelimesinin kullanılması rahatsız etti beni şehit kelimesi çok farklı bir anlamdır ve o herkese söylencek bir kelime değil tamam sizin dediğiniz insanlarda bir canlı ölümleri haksızlık olabilir ama şehit bu anlama gelmez.pis dindarlar kelimeside çok yanlış çünkü bence herkes nüfus cüzdanında yazıyo diye İslam dinini benimsemiş olmamalı diye düşünüyorum o dindar kesim dediğiniz kişiler dini ön planda tutup kendi çıkarlarını yapmaya çalışan kişiler ve yanlış yaptıklarıda çok açık ortada.şu an bile onların yanlış yaptıklarını anlıyoruz ama dindar diye herkesi gerici ve cahil olarak kabul etmek çok yanlış kendi düşüncenizi savunurken karşı tarafı yada diğer düşünceyi savunan kişilere yanlış bir tutum sergileniyo her neyi savunursak savnalım buradaki arkadaşlıkları rencide edicek ve birbirimiz kıracak sözlerden kaçınalım

CicimBenim
30-06-07, 16:48
Ben sezon finalini boyle beklemiyordum. Sevindim ama ayni zamanda da uzuldum... uzuldum cunku Ahmet kesin Ayla ile evlenmeye karar verecek. Yaseminin gercekleri saklamasi cok kotu oldu... kim boyle bir yalandan sonra sevdigini kolaylikla afeder? Bence Ahmet Ruyayi bile ister, dava acabilir yani. Sinirinden Aylaya gercekten sans tanir. Bana oyle geliyorki aci cekmek sirasi Yaseminde, sizde farkettinizmi? Sanki masalar dondu, Yaseminin kovalama zamani geldi gibi. Bence Yaseminin surunmesini gorecegiz. Sanmiyorum Ahmet Ayla ile evlensin. Son anda vazgecebilir bence. Ahmey Yasemini affederse, dizi nasil devam edebilirki aklima birsey gelmiyor. Ayrilik daha uzun surecek.

narcissa
30-06-07, 16:51
tüm arkadaşlarımın düşüncelerine sonsuz katılıyorum.herkes kendi düşüncesini savunmak zorunda savunmalıda zaten savunamazsa düşünce özgürlüğü olmaz.ama açık konuşmak gerekirse şehit kelimesinin kullanılması rahatsız etti beni şehit kelimesi çok farklı bir anlamdır ve o herkese söylencek bir kelime değil tamam sizin dediğiniz insanlarda bir canlı ölümleri haksızlık olabilir ama şehit bu anlama gelmez.pis dindarlar kelimeside çok yanlış çünkü bence herkes nüfus cüzdanında yazıyo diye İslam dinini benimsemiş olmamalı diye düşünüyorum o dindar kesim dediğiniz kişiler dini ön planda tutup kendi çıkarlarını yapmaya çalışan kişiler ve yanlış yaptıklarıda çok açık ortada.şu an bile onların yanlış yaptıklarını anlıyoruz ama dindar diye herkesi gerici ve cahil olarak kabul etmek çok yanlış kendi düşüncenizi savunurken karşı tarafı yada diğer düşünceyi savunan kişilere yanlış bir tutum sergileniyo her neyi savunursak savnalım buradaki arkadaşlıkları rencide edicek ve birbirimiz kıracak sözlerden kaçınalım

Çok haklısın. Başka bir sitede Atatürk karşıtı bir insana kendimi sayfalarca onunla laf dalaşına girerek svunduğum için milletten laf yemniştim. Bilmiyorum. Haklı haksız karıştı artık...

Neyse o şehit kelimesi kesinlikle yanlış ve çok yersiz kullanılmış. O zaman bend e ölen solcu gençlere şehit diyebilirdim ama böyle bir münasebetsizlikte bulunmuyorum. Şehitlik çok üstün birşeydir bana göre. Herkes şehit olamaz.
Dindarlık mevzuna gelince de o arkadaşım bence fakrlı birşey kastedmeye çalışmış ama yanlış kelimeleri kullanmış. Tabiki herkesin dini kendine ve dinini çıkar gütmeden yaşayan insanlara saygım sonsuzdur ama bir takım gerici ve yobaz insanlar din gibi bir kutsallığı da batırdılar.
Kelimeleri seçerken dikkatli olalım lütfen.

spdr
30-06-07, 16:52
Bence yine bu sağ sol olaylarına girmeyelim.Ne zaman girilse forum kapanıyor veya uyarı alıyor.Herkesi fikri kendinedir.Benim söylemek istediğim tek şey insanların bu diziden çok fazla objektiflik beklemeleri.Bu bir belgesel değil,diziye tarafsız bir şekilde olayları anlatacağız iddiasıyla da başlamadı ekip.İsterlerse kendi fikirlerinin savunuculuğunu yaparlar isterlerse de oldukça tarafsız bir şekilde anlatmaya çalışırlar.Bu alt tarafı bir dizi.İnsanlaır bilgilendirmek gibi bir misyon üstlenmedi kimse.Merak eden olayları açıp okur.Hem zeynep'in de dediği gibi diziyi yapanlar da insan ve kendi görüşleri var.Neden bu diziden herkes bu kadar tarafsız olmasını bekliyor anlamış değilim.Kimse böyle bir söz vermedi.

haklısın canım....

ahmete kim pısırık demiş bakiim:hıh
dünkü bölümü izlememişler mi onlar:hıh:icon_whis

narcissa
30-06-07, 16:54
Ben sezon finalini boyle beklemiyordum. Sevindim ama ayni zamanda da uzuldum... uzuldum cunku Ahmet kesin Ayla ile evlenmeye karar verecek. Yaseminin gercekleri saklamasi cok kotu oldu... kim boyle bir yalandan sonra sevdigini kolaylikla afeder? Bence Ahmet Ruyayi bile ister, dava acabilir yani. Sinirinden Aylaya gercekten sans tanir. Bana oyle geliyorki aci cekmek sirasi Yaseminde, sizde farkettinizmi? Sanki masalar dondu, Yaseminin kovalama zamani geldi gibi. Bence Yaseminin surunmesini gorecegiz. Sanmiyorum Ahmet Ayla ile evlensin. Son anda vazgecebilir bence. Ahmey Yasemini affederse, dizi nasil devam edebilirki aklima birsey gelmiyor. Ayrilik daha uzun surecek.

Arkadaşım Necdet'in anlattıklarından sonra Ahmet yıkıldı. Necdet ayırca Yasemin'i haklı göstererek anlattı. Çok çaresizdi falan gibilerinden. Ahmet Yasemin'in Necdet'le gerçek bir evlilik yapsı ve Rüya'nın Necdet'in çocuğu olduğunu sanması sonucu bile Yasemin'i affetti, peşinden süründü. Böyle bir durumda inadına gidip Ayla'yla evlenir mi sence? Mümkün değil inat ederek evlenmesi. Yine de bir hengame olacak ve Ahmet ile Ayla evlenecekler. Hatırlarsanız dizi başladığında genel senaryoda bunlar yazıyordu...

badger
30-06-07, 16:55

Ahmetin Yasemini süründürmesi için niye bunalım Aylayla evlenmesi gerekiyor? O kadar da aptal olamaz..Evlilik bu...çıkma değil..mide ister, istemediğin biriyle evlenmek....Bir kere herşey çözüldü. Bundan sonrasında Ahmet, tamsahip olacakken fevri bir kararla ortalığı bozmaz, mesela Aylayla evlenmek gibi bi fevri aptallığı yapmaz..Bir kaç kere yaptılar..Ortalık böyle karıştı bu zamana kadar...Bir daha almayalım...No thanks!!!:img-cool2

spdr
30-06-07, 17:02
Ahmetin Yasemini süründürmesi için niye bunalım Aylayla evlenmesi gerekiyor? O kadar da aptal olamaz..Evlilik bu...çıkma değil..mide ister, istemediğin biriyle evlenmek....Bir kere herşey çözüldü. Bundan sonrasında Ahmet, tamsahip olacakken fevri bir kararla ortalığı bozmaz, mesela Aylayla evlenmek gibi bi fevri aptallığı yapmaz..Bir kaç kere yaptılar..Ortalık böyle karıştı bu zamana kadar...Bir daha almayalım...No thanks!!!:img-cool2

bence de aylayla evlendirmeleri için baya zorlamaları gerekiyor senaryoyu artık...
ama ayla bir yerden arıza çıkaracak..nasıl ne yapar bilemem tabi:img-yes:

bu arada aylanın rüyayı bilmesine daha sonra hiç değinilmedi..
havada kaldı gibi o şimdilik..
acaba onu kullanırlar mı diycem ama artık bir önemi kalmadı sanki..

belki bir süre rüyayı kimseye söylemezler..
ama ayla rüya ahmetin kızı falan der..
insanlar da onun akli dengesini falan yitirdiğini düşünür..

ama çok gereksiz bi senryo olur bu..
nolcak çok merak ediyorum:icon_whis

Tavuskuşu
30-06-07, 17:08

Ben Ahmet ve Aylanın evleneceğini hiç sanmıyorum.Necdet olayları yaseminin tarafından anlattı.Ahmet bu gidişle YAsemine kızmaz aksine onu bağrına bile basabilir.

Konu konusunda:icon_whis senarisler de senin gibi düşünüyor herhalde canım.Ama ben ahmet ve yasemin birleşirse konunun biteceğine inanmıyorum.Onların aralarındaki problemleri halledene kadar bir kaç bölüm geçer.Sonra necdetle boşanmaları,ailelerin bu boşanmayı kabullenmesi.rüyanın bu durumu kabullenmesi,ailelere rüya gerçeğini anlatmak,onların bu olayı hazmetmesi...Ohoooooooo bu liste daha uzar gider.Bunlaarın yanına bir de siyasi olaylar gelecek ki hiç küçümsenebilecek konular değil.Ayrıca dizide sadece onlar yok ki.Sevim-Mehmet,Işık-Yaşar,Deniz-Defne,Nezahat-Rıza-Keriman,Necdet-Güzide,belki Lale ve meçhul biri.Yani olay sırf ahmet ve yaseminin kavuşmasına bağlı değil.Bunlar da gayet güzel götürür diziyi.Hepsinin ayrı hikayesi var.Başka bir diziyle kıyaslamak istemem ama mesela binbir gece de Şehrazat ve Onurun aşkından başka fazla bir şey yok.Başka olaylar da var tabii ama bir sezonu sırtlayıp götürmez.O yüzden onların birleşmemeleri normal de AHmet ve Yasemin açısından bir sorun göremiyorum.

narcissa
30-06-07, 17:09
bence de aylayla evlendirmeleri için baya zorlamaları gerekiyor senaryoyu artık...
ama ayla bir yerden arıza çıkaracak..nasıl ne yapar bilemem tabi:img-yes:

bu arada aylanın rüyayı bilmesine daha sonra hiç değinilmedi..
havada kaldı gibi o şimdilik..
acaba onu kullanırlar mı diycem ama artık bir önemi kalmadı sanki..

belki bir süre rüyayı kimseye söylemezler..
ama ayla rüya ahmetin kızı falan der..
insanlar da onun akli dengesini falan yitirdiğini düşünür..

ama çok gereksiz bi senryo olur bu..
nolcak çok merak ediyorum:icon_whis

Bakın bence nasıl bir sorun olur bilemem ama bir sorun çıkacak ve bir şekilde ahmet aylayla evlenecek. son pişman olur tabi kanımca, hala yasoyu seviyor.
Evlendikten sonra bir kavga sırasında mı olur başka biçimde mi bilemem ayla rüyayı bildiğini açık edecek ahmet de ağzını arayacak öğrenecek bunca zaman nasıl bile bile benimle evlendin falan diyerek onu boşayacak onu bence...

badger
30-06-07, 17:16
Bakın bence nasıl bir sorun olur bilemem ama bir sorun çıkacak ve bir şekilde ahmet aylayla evlenecek. son pişman olur tabi kanımca, hala yasoyu seviyor.
Evlendikten sonra bir kavga sırasında mı olur başka biçimde mi bilemem ayla rüyayı bildiğini açık edecek ahmet de ağzını arayacak öğrenecek bunca zaman nasıl bile bile benimle evlendin falan diyerek onu boşayacak onu bence...

Evlenmeden de böyle bir kavga yaşayabilirler..O zaman Ayla gözüne bile görünmesin...Bir de Necdet, Yaseminle tartışırken Ahmetin Kayseriye geldiğini bildiğini ağızından kaçırsa, ama o kadar dikkatli ki demez diyorum ama Yasemin bunu da bir öğrense...:img-cool2

narcissa
30-06-07, 17:21
Evlenmeden de böyle bir kavga yaşayabilirler..O zaman Ayla gözüne bile görünmesin...Bir de Necdet, Yaseminle tartışırken Ahmetin Kayseriye geldiğini bildiğini ağızından kaçırsa, ama o kadar dikkatli ki demez diyorum ama Yasemin bunu da bir öğrense...:img-cool2

Ya bence evlenmeleri artık zor ama dizi ilk başladığında genel senaryo verilmişti atv sitesindeve orada Ahmet ve Aylanın evleneceği de yazıyordu. Orada yazan diğer şeyler çıktı bu da çıkar bence... Genel senaryo sonuçta. Bilemiyorum bir şekilde evlilik olacak diye düşünüyorum.
Neco'ya gelince o artık Yasemin'i gözden çıkarmış belli... Uğraşmaz öyle ayrıntıları ağzından kaçırmakla falan:img-pilot

merw
30-06-07, 17:23

ya, normal bir insan olsa bundan çıkacak olayı düşünemiyorum, en azından ben yıkarım o gezegeni heralde ama nedense yasemin necdete karşı o gereken tepkiyi gösteremiyor hiçbir zaman. kızması gerektiğinde, biraz kızsa bile hemen özür dileme moduna geçiyor..

aylanın rüyayı bilip de söylememesi çok daha büyük bir bomba. ben ahmetten daha umutluyum. ayla zaten ruhsal olarak karışık, açık verir bu konuda, ahmet de gerekeni yapar inşallah.... :) birilerine patlasın şu çocuk ya, içi kurudu vallahi. necdete bir patladı neredeyse "özür dilerim hata yaptım necdetcim" diyecek duruma getirdi onu necdet, yavuz hırsız ev sahibini bastırıyordu az kalsın :P

narcissa
30-06-07, 17:27
ya, normal bir insan olsa bundan çıkacak olayı düşünemiyorum, en azından ben yıkarım o gezegeni heralde ama nedense yasemin necdete karşı o gereken tepkiyi gösteremiyor hiçbir zaman. kızması gerektiğinde, biraz kızsa bile hemen özür dileme moduna geçiyor..

aylanın rüyayı bilip de söylememesi çok daha büyük bir bomba. ben ahmetten daha umutluyum. ayla zaten ruhsal olarak karışık, açık verir bu konuda, ahmet de gerekeni yapar inşallah.... :) birilerine patlasın şu çocuk ya, içi kurudu vallahi. necdete bir patladı neredeyse "özür dilerim hata yaptım necdetcim" diyecek duruma getirdi onu necdet, yavuz hırsız ev sahibini bastırıyordu az kalsın :P

Ben bahis koyacaktım kim döver diye az daha:img-pilot Ahmet'ten emindim zaten. Necdet'e çok pis daldı koçum:img-icecr
Necdet sonra yine Emrah modunda anlattı herşeyi... Ahmet'in birşey demesini bekliyordum. Bunca zaman niye söylemediniz. Niye sana geldiğimde demedin falan filan ama adam sır oldu gitti:img-pilot :icon_whis

merw
30-06-07, 17:44
Ben bahis koyacaktım kim döver diye az daha:img-pilot Ahmet'ten emindim zaten. Necdet'e çok pis daldı koçum:img-icecr
Necdet sonra yine Emrah modunda anlattı herşeyi... Ahmet'in birşey demesini bekliyordum. Bunca zaman niye söylemediniz. Niye sana geldiğimde demedin falan filan ama adam sır oldu gitti:img-pilot :icon_whis

ay evet :img-elvis "bunu benden nasıl saklarsınız?" dese yetecekti zaten. hatta cümlenin tamamını kurmasına bile gerek yoktu, "nasıl.. sen, bunu.. nasıl" diyerek ve sinirden kasılmış bir çeneyle tiksinerek baksaydı, sonra koşmaya başlasaydı yeterdi.. gerçi bu şok olma anını cansel süper oynamış.. yetenekli adam vesselam :good: umarım ahmet gelecek bölümlerde ağzına geleni söyler :D

bugün eski bir türk filmi izledim. adı güllü :) türkan şoray, kendisiyle evlendikten sonra bırakıp giden ahmeti vurup namusunu kurtarmak için istanbula gelen hamsiköylü güllüyü oynuyor, ahmeti de ediz hun (iki esas oğlanın da ahmet olması ne ironik :P). bir de güllünün istanbulda karşılaştığı, ona yardım eden ve saf haline aşık olan faruk adlı bir gazeteci var, onu da süleyman turan canlandırıyor.. film çok eğlenceli ve kent-kır insanının karşılaştırılması açısından ince mesajlar var. ama asıl komedi olanı sonlara yakın bir hesaplaşma sahnesi :img-hyste şöyle ki:

ahmeti kıskandırmak ve canını acıtmak için güllü farukla evlenmeye kalkar. ancak gerçekleri bilen faruk, güllüyle konuşur ve tam nikah masasındayken "biz evlenmiyoruz" deyip giderler. daha sonra nihayet aklı başına gelmiş bir ahmet, faruk'un evini basar ve "güllü nerede" diye ona saldırır. bir süre yumruklaşırlar (fekat onlarda kan ve morluk oluştu anında :D) sonunda biri bir köşede diğeri öbür köşede yorgun düşerler ve faruk, esas oğlan ahmete "aptal, güllü hep seni sevdi." tadında akıl verir. kendisi bu sırada bitkin görünmektedir. ahmet bunu duyunca yüzü müthiş bir gülümsemeyle aydınlanır, yerinden kalkıp faruk'un yanına gider, elini omzuna koyup hafifçe sıkar (çok dosthane bir yaklaşım içindeydiler hehehe), "gerçekten beni mi seviyor" gibisinden saflık örneği cümleler kurar, akabinde de faruk'u kolundan tutup yerden kaldırır hehehe neredeyse canım dostum bile deyecekmiş gibi görünür ve oradan güllüyü aramak için çıkar.... nasıl, tanıdık geldi mi :P (ben izlerken çok eğlendim, bir anda ahmet ve necdet canlanıverdi sahnede hehe) peki, hangi versiyonu daha güzel sizce?

badger
30-06-07, 17:57
ya, normal bir insan olsa bundan çıkacak olayı düşünemiyorum, en azından ben yıkarım