Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-15

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ergim
20-06-07, 16:19
renses verdiğin tüyolar için çok sağol. çok güzel bi haber bu acaip sevindim. bende gerçek ahmet ve yasoyu gmrmeyi çok isterdim ya. zaten mesajını okuduğumda da acaip sevindim cnm.
bu arada meltem seninle aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım. çünkü benim arkadaslarımdan da hiç kimse hs yi izlemiyo ve bir tek hs hakkında konusacağım sizler varsınız ama iyiki de varsınız bu forum sayesinde birsürü yeni arkadasım oldu çok seviorum hepinizi:happy0064 :happy0064 :img-yes: :img-wink:

renses
20-06-07, 16:25
ben ozellıkle boyle seylerın hem tvde hem kitabta olmasını ıstıyorum ornegın bana en ıyı gözüme hitap eder...ozellıkle bole fılmler tvde yayınlanmalı...bence öğrencilere boyle seyler ızletılmelı
tabi okumak ayrı ızlemek ayrı bende ızlemek etkısı fazla ıste ben bu yuzden hatırla sevgili diorum..:D

ya bide işin şu tarafı var televizyonda herşey gösterilmio yani siyasal alanda tehlikeli şeylerden bahsediorum bu yüzden hs mümkün olduğunca tarafsız gösterilmeye çalışılıo ve en doğrusunu yapıolar çok tehlikeli yapımlar bunlar en ufak bi hatada kanal kapanır atv nin bunları göze aldığı için kutluorum çemberimde gül oyada bu kadar güzel bi diziydi saçma sapan senaryolarla hazırlanan dizileri izlemektense tarihini ve soyunu bilen insan olarak yetişmekten çok mutluyum herkeste böle olmalı hatırla sewgiliyi izleyen,anlayan ve hak weren herkes özel kişilerdir....diğer insanlarımızı da bu diziyi izlemeye mümkün olduğunca teşvik etmeliyiz ben elimden gelen herşeyi yapıorum..eminnimki sizde öylesinizdir bizim de ortak noktamız bu değilmi...:good: (güzel oldu bea:img-hyste :good: )

ergim
20-06-07, 16:31
ya bide işin şu tarafı var televizyonda herşey gösterilmio yani siyasal alanda tehlikeli şeylerden bahsediorum bu yüzden hs mümkün olduğunca tarafsız gösterilmeye çalışılıo ve en doğrusunu yapıolar çok tehlikeli yapımlar bunlar en ufak bi hatada kanal kapanır atv nin bunları göze aldığı için kutluorum çemberimde gül oyada bu kadar güzel bi diziydi saçma sapan senaryolarla hazırlanan dizileri izlemektense tarihini ve soyunu bilen insan olarak yetişmekten çok mutluyum herkeste böle olmalı hatırla sewgiliyi izleyen,anlayan ve hak weren herkes özel kişilerdir....diğer insanlarımızı da bu diziyi izlemeye mümkün olduğunca teşvik etmeliyiz ben elimden gelen herşeyi yapıorum..eminnimki sizde öylesinizdir bizim de ortak noktamız bu değilmi...:good: (güzel oldu bea:img-hyste :good: )

haklısın seninle aynı düşünceleri paylasıyoruz cnm:img-wink: :img-wink: bende hs yi izledikten sonra siyasi konulara çok ilgi duymaya başladım bu konuda kitaplar okumaya o dönemde yaşamış önemli insanları araştırmaya başladım. aslında dizi başladığında beni etkileyen ahmet yasemin aşkı olmuştu ama zaman atlaması olduktan sonra siyasi konular da çok ilgimi çekmeye başladı. dizi başladığında sadece cansel abi için izliyodum ama şimdi hem cansel abi için hemde geçmişimi öğrenmek için izliyorum:good: :good: :img-wink:

renses
20-06-07, 16:35
haklısın seninle aynı düşünceleri paylasıyoruz cnm:img-wink: :img-wink: bende hs yi izledikten sonra siyasi konulara çok ilgi duymaya başladım bu konuda kitaplar okumaya o dönemde yaşamış önemli insanları araştırmaya başladım. aslında dizi başladığında beni etkileyen ahmet yasemin aşkı olmuştu ama zaman atlaması olduktan sonra siyasi konular da çok ilgimi çekmeye başladı. dizi başladığında sadece cansel abi için izliyodum ama şimdi hem cansel abi için hemde geçmişimi öğrenmek için izliyorum:good: :good: :img-wink:

aynen aynen biz aynı kafadanız galiba bn de böyle cansel için ziliodum ahmet ve yasonun aşkı çok etkiledi beni ama zaman atlamasından sonra herşey değişti çok sewiorum ben bu diziyi ya of bitince napıcam bilmiorum....

angels18
20-06-07, 16:52
cumayı sabırsızlıkla bekliyorum fragmanı defalarca izledim hiç sıkılmadan cok güzel bir bölüm bekliyor bizi aylanın durumu ağırmı bilmiyoruz aylayı hiçç göstermedi umarım kötü bişeyi olmaz izleyip görücez artık ayrıca yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum etrafımızda bu diziyi izleyen o kadar az insan varki neymiş dönem dizilerinden eski kıyafet giyilen dizilerden hoslanmıyorlarmıs dizinin içeriğini bile bilmiyorlar sırf elbiseler yüzünden tarihi bilmek istemiyorlar ama yazık diyorum ben bu diziyle bu günlere nasıl geldiğimizi cok iyi anladım çok kişiyi kaybederek gelmişiz sırf düşüncelerini savundukları için hayatlarından olmuslar bu çok ağır bir bedel ve çok üzücü bu konularda bizleri aydınlattıkları için hatırla sevgili dizi ekibine çok ama çok tşk ederim

renses
20-06-07, 17:02
cumayı sabırsızlıkla bekliyorum fragmanı defalarca izledim hiç sıkılmadan cok güzel bir bölüm bekliyor bizi aylanın durumu ağırmı bilmiyoruz aylayı hiçç göstermedi umarım kötü bişeyi olmaz izleyip görücez artık ayrıca yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum etrafımızda bu diziyi izleyen o kadar az insan varki neymiş dönem dizilerinden eski kıyafet giyilen dizilerden hoslanmıyorlarmıs dizinin içeriğini bile bilmiyorlar sırf elbiseler yüzünden tarihi bilmek istemiyorlar ama yazık diyorum ben bu diziyle bu günlere nasıl geldiğimizi cok iyi anladım çok kişiyi kaybederek gelmişiz sırf düşüncelerini savundukları için hayatlarından olmuslar bu çok ağır bir bedel ve çok üzücü bu konularda bizleri aydınlattıkları için hatırla sevgili dizi ekibine çok ama çok tşk ederim

halada öle düşünceleri uğruna asılmışlar onlar sadece bu ülkenin bağımsızlığı için savaştı ve bende onların izindeyim sonunda bu dewirde asılmak bile olsa ne yazık düşünceleri uğruna can vermiş insanlar ve onlarla gurur duyuyorum başımın üstünde yerleri var onlara layık olmak içinde elimden geleni yapıorum...herkes böyle olmalı kimsenin düşüncesini değiştiremeyiz ama gerçekleri görmek içinde bazı şeylerden fedakarlık etmek gerek bu yüzden de asılmak gerekiomuş demekki....her zaman onlarlalaym her zaman deniz gezmiş olmalıyım....

kinslayer
20-06-07, 17:32
fragmanı izledim bu sabah :img-cool2

umarım yanılmayız ama sanki güzel şeyler olacak gibi necdet bi sahnede rüya ve yaseminin resmine bakarken ''ben böyle bir hayat istemiyorum''gibi birşeyler söyledi ...
sana tüm hs forumu olarak destek veriyoruz necdet sen ancak güzide ile mutlu olabilirsin bize güven:happy0064

merve_ko
20-06-07, 17:39
önemli değil cnm...

NEYSE ARKADAŞLAR BEN ÇIKIORUM TANIDIK TANIMADIK HERKESE İYİ AKŞAMLAR YARIN GÖRÜŞMEK ÜZERE HOŞÇAKALIN....

sana da iyi akşamlar canımbye

ah necdet ahh git sen güzideye ya orda daha mutlu olacaksın:happy0064 boy boy çocukların olur:img-hyste mutlu mesut bahtiyar yaşarsınız:happy0064 yasemin sana göre değil canım benim hadi güle güle sana:img-hyste bırak yasemin ahmetine kavuşsun:img-hyste

Tavuskuşu
20-06-07, 17:41
Sonunda fragmanı izleyebildim.Tabi bounce221'in sayesinde.:happy0064 :happy0064 Yoksa televizyonda bir türlü yakalayamadım.

En başta oyunculara çok acıdım.Eskiden hep yaz ilkbahar aylarını canlandırdıkları için karda kışta incecik giyisilerle çekim yapıyorlardı. Şimdi de bu sıcakta paltolarla pişiyorlardır eminim.Zor tabii.Bu da dizimize ne kadar emek verildiğini gösteriyor.İşlerinin en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar.

Gelelim fragmana.Nezahat gidiyor sanırım.Dilerim onu da Harun gibi uzaklara gittiği halde dizide göstermeye devem ederler.

Güzide necdeti hemen kabullenmiyor.Önce onu reddetmesi iyi olmuş.Zaten hemen kabul etseydi karakterine ters düşerdi.Efendice ve asilce çekip gittiği için onu takdir etmiştim.Şimdi de hemen necdetin kollarına atılmadığı için bir kez daha takdir ediyorum.Gerçi gelen resimlere göre o sahnede sarılacaklar birbirlerine ama olsun en azından tepkisini ve ne kadar acı çektiğini göstermiş oldu.

Necdet benim istediğim hayat bu değil ki diyor.Ee peki ne istiyorsun sen?Hayatını bu hale gelmesindeki en büyük kusur sende değil mi?İstemediğin bir hayatı yaşıyorsan bunu değiştirmek de senin elinde.Bir sonuca var artık.Ya seni hiç sevmeyecek bir kadınla sırf rüya uğruna ömür boyu birlikte yaşayacaksın ya da seni seven birini bulmuşken ona karşılık vermeye çalışacaksın.(ki benim tercihim ikincisini seçmesidir.):happy0064

Deniz ve defnenin yakınlaşmasına sevindim.Daha garibim deniz kızı bir kere öpemedi bile.Bir bölüm babası atağa geçiyor bir bölüm kendisi.Bu karayel ailesinin erkekleri(ki bayanları yok zaten:img-hyste ) bu sezon işi bitirmeliler.

Ahmetin en sonda ne tepki vereceğini hiç tahmin edemiyorum.Ama ne yaparsa yapsın arkasındayım. Söylese de olur söylemese de ki zaten yasemin biliyor olaylar.Ahmet sadece yasemine olanları bildiği halde boşanmadığı için veya necdetin fedakarlıklarını düşünerek birleşmelerine engel olduğu için kızabilir.

dizice
20-06-07, 17:55
Eee, simdi Ayla hanim SOK gecirecek. Demek ki kafayi tamamen siyiracak, psikolojik tedaviye ihtiyac duyacak. E o halde Ahmet onunla ayrilamaz.

Ahmet bence Necdet'i gorunce onunla yuzlesmeye gider. En komigi de, Yasemin'e gitmesi olur. Soyle bir konusma gecse:

A: Yasemin, Necdet seni aldatiyor.
Y: Evet, biliyorum. Guzide'yle.
A: Ha?
Y: Necdet cok iyi biri, bana cok zor gunlerimde yardimci oldu. Ruya'ya da cok iyi bir baba oldu.
Y: Ona hak veriyorum Ahmet. Benim senimle yasadigim; ancak onunla yasamaya yanasmadigim bir munasebet yasiyor Guzide'yle.
Y: Ona dedim, hazir oldugu zaman bosanacagiz. Biraz agir kanli cikti. Aheste hazirlaniyor.
Y: Su anda anlatmaya hic halim yok Ahmet. Cikmaz ayin 15'inde anlatirim sana.
A: Olur sevgilim. Senin icin her seyi, her seyi yaparim, biliyorsun degil mi?

spdr
20-06-07, 18:02
özeti okudum-fragmanı da izledim...
ahmet aylayla olacak o belli de-yasemin her durumda necdetten ayrılmalı
umarım ayrılır yani:img-yes:

bu arada bu hikayenin gerçek olduğunu duyunca değişik hissettim:img-blush
çözemedim hala ne hissediyorum:icon_whis
ama umarım bizim hikayemiz de mutlu sonla biter..
ve yeni bir çocukla-ahmet ve yaseminden tabiki:)

bu arada artık fotoğraflar bölümüne yeni bölüm fotoları eklenmiyor değil mi??
neden ki??
artık vermiyorlar mı:icon_whis

edit:mesaj sayım 1919 olmuş:):)
banane demeyin-hoşuma gitti:img-blush bye

@ly
20-06-07, 18:08
Bugün özet ve fragman günü ya, en yoğun iş günlerinden biriydi. Çatladım meraktan,yeni geldim ve hala fragmanı izleyemedim..!
:icon_sorr çok bedbahtım çok :icon_sorr

bence ahmet ilk önce necoya bi çok pis dalsın içimde kaldı walla. ondan sonra parmak hesabı mı yapar direk gider yasoya hesap mı sorar bilemem:happy0064 :happy0064 :img-hyste

Ya Ahmet'in Necdet'i pataklayacağını nerden çıkardınız? Çok mu pis baktı Necdet'e!:img-haha: Necdet onu gördü mü? Ahmet Yasemin'e söyleyecek mi acaba?

@ly
20-06-07, 18:12
Eee, simdi Ayla hanim SOK gecirecek. Demek ki kafayi tamamen siyiracak, psikolojik tedaviye ihtiyac duyacak. E o halde Ahmet onunla ayrilamaz.

Ahmet bence Necdet'i gorunce onunla yuzlesmeye gider. En komigi de, Yasemin'e gitmesi olur. Soyle bir konusma gecse:

Y: Necdet cok iyi biri, bana cok zor gunlerimde yardimci oldu. Ruya'ya da cok iyi bir baba oldu.
Y: Ona hak veriyorum Ahmet. Benim senimle yasadigim; ancak onunla yasamaya yanasmadigim bir munasebet yasiyor Guzide'yle.
Y: Ona dedim, hazir oldugu zaman bosanacagiz. Biraz agir kanli cikti. Aheste hazirlaniyor.

:img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste Çok komik gülmekten yazamadım ama aslında ağlamak istiyorum çünkü hepsi doğru :icon_sorr Offff Yasemin oooffff...

metu_girl_:)
20-06-07, 18:12
arkadaşlar geçen sayfalarda ahmet we yasemin hakkında bazı şeyler konuşulmuş gerçek kişilik oldukları felan we dizideki bu karakterlerin gerçek hayattan uyarlandıkları söylenmiş sanırım bunları tam olarak açıklar mısınız??
ayrıca denizin öleceği kesin mi ???

jumeria
20-06-07, 18:23

hehe buna cok guldum iste. e boyle gidiyor bu dizi. senaristlere de bosuna para veriyorlar yani soyleyeyim. dizifilm.com'a girip direkt burdan yazabilirler:img-hyste :img-hyste

jumeria
20-06-07, 18:28
arkadaşlar geçen sayfalarda ahmet we yasemin hakkında bazı şeyler konuşulmuş gerçek kişilik oldukları felan we dizideki bu karakterlerin gerçek hayattan uyarlandıkları söylenmiş sanırım bunları tam olarak açıklar mısınız??
ayrıca denizin öleceği kesin mi ???

ya kim cikariyor denizin olecegini? bilinen oyle birsey yok. deniz gezmisin asilacagini hepimiz biliyoruz. denizin olecegine dair bir bilgi yok. oyle birsey olmaz.

zeyneps
20-06-07, 18:31

Canım koptum ya :img-hyste :img-hyste Dizinin gidişatını çok iyi özetlemişsin Ahmet'in gidişatını da :img-hyste Ha Ha Ha??? Benim Olmaz Ayla işim var'a döndü :img-hyste Necdet biraz ağır kanlı çıkmış biraz değil bayağı bi ağır kanlı çıktı çocuk zavallım bir de Güzide'yi bulamasaydı pardon Güzide onu bulamasaydı :icon_whis :img-hyste

sensitivecat
20-06-07, 18:58
özeti okudum-fragmanı da izledim...
ahmet aylayla olacak o belli de-yasemin her durumda necdetten ayrılmalı
umarım ayrılır yani:img-yes:

bu arada bu hikayenin gerçek olduğunu duyunca değişik hissettim:img-blush
çözemedim hala ne hissediyorum:icon_whis
ama umarım bizim hikayemiz de mutlu sonla biter..
ve yeni bir çocukla-ahmet ve yaseminden tabiki:)

bu arada artık fotoğraflar bölümüne yeni bölüm fotoları eklenmiyor değil mi??
neden ki??
artık vermiyorlar mı:icon_whis

edit:mesaj sayım 1919 olmuş:):)
banane demeyin-hoşuma gitti:img-blush bye

ay çok tatlısın ayşe..:img-hyste
bu arada aynen katılıyorum kesinlikle necdet le yaso ayrılmalı ikiside mutlu olmayı hak ediyolar e birlikte mutlu olamadıklarına göre:icon_whis
ya bu arada hikaye hikaye gerçek mi ay umarım sonu mutlu bitmiştir ve bizim dizide de bu şekilde biter :img-wink:
çocuk temenninde harika bir çocuk daha olsa fena olmaz ama bu defa evlensinler lütfennnnnnnnnnnn

zeyneps
20-06-07, 19:03
Hikayenin gerçekten alındığını biliyordum ama bu kadar gerçek olduğunu bilmiyordum acaba gerçekten gerçek mi :icon_whis :img-in_lo Çok garip hissettim şimdi :icon_whis :sad53: Böyle Yasemin'in aşkı filan artık gerçekçi gelmiyor ya bu insanların gerçekte yaşadığını düşününce bu aşk birden çok büyük geldi bana gerçek hayatta böyle şeylere az rastlandığı için olabilir :img-in_lo kendileriyle tanışmayı çok isterdim bir ellerini öpseydik adaya gidip :sad53:

sensitivecat
20-06-07, 19:07
ay eğer gerçekse bu hikaye kahramları ile tanışmak isterdim valla bu devirde böyle hissetmek ve böyle bir aşk bulmak çok zor bizde böyle birşey yaşayanlardan dinleyerek büyürdük en azından ay çok duygusallaştım galiba saçmaladıysam kusura bakmayın çok karmaşığım şu anda ..:)

bir_adı_yok
20-06-07, 19:36
sabah nete girdiğimde özetin geldiğini görüp okumuştum, işlerim olduğu için yorum yapamamıştım....
aklımda ise ahmet'in hediye almak için gideceği mağazada karşılaşacağı görüntü vardı....
acaba ahmet ne görmüştü....
sonra akşama doğru kardeşimle oturuyodum, "aaaa abla biliyomusun h.s'nin fragmanını gördüm, necdet'le güzide cilveleşirken ahmet onları görüyodu". diyince dünyalar benim oldu tabiiiii...
.......
sonuca gelirsek hala fragmanı gözlerimle görmediğim için pek bişey diyemiyeceğim.....
ama bu gelişme iyi olabilir.....
ahmet necdet'e , "yasemin'e bunu nasıl yaparsın" diye çatar mı? acaba.

lovely_ebru
20-06-07, 19:38
Yasemin günlük tuttuğunu gördüğümden beri benimde aklımda hep bu yaşanların gerçek olduğuna dair bir his vardı.(inşallah öyledir)

Şimdi burada yazılanları görünce biraz tuhaf oldum.
Hep dizinin sonunda yaşlı bir nine ile dedenin elinde yasonun yazdığı defteri okuyup geçmişi yad ettiklerini düşünmüştüm.

Umarım dizinin sonunda eğer gerçekten yaşananlar gerçek hayattan alındıysa yaşayan gerçek Yasemin Ahmet ve Rüya'yı(tabiki diğer yaşayanları da) gösterirlerse çok güzel bir son olacağını düşünürüm.

Daha dizi sezon sonu finalini yapmamışken ben sonunu düşünmeye başladım
Beni mazur görün:img-blush

Tavuskuşu
20-06-07, 20:41
Fragmanı izleyemeyenler bana başvurabilir.Bounce221 bana fragman linkini göndermişti.İsteyenlere bende özelden atabilirim.

Özet ilk defa bu kadar uzun geldi.Nerdeyse her şey anlatılıyor.Ama neyse ki özet ve fragman birbirini tamamlıyor.Her seferinde özetin sonundaki sürprizi filna düşünürdük ama bu sefer düşünmeye gerek kalmadı.

Ayla sanırım hem ahmeti söyledikleri hem de geçirmesi şu anda muhtemel olan kaza nedeniyle bir travma veya şok yaşayacak.O eski ruh sağlığına kavuşana kadar(düzelene kadar diyemiyorum çünkü eski hali de düzgün değildi.:img-hyste :img-hyste ) Ahmet ona destek olacak.Ama artık Ahmet ve Yaseminin arasında rüya ve formalite evlilik dışında pek bir sır kalmadı.İkiside birbirlerini sevdiklerini biliyorlar.Eninde sonunda kavuşacaklar bence.

zeyneps
20-06-07, 20:54
arkadaşlar dün uydurduğum özetin bazı kısımları çıktı hayret :icon_whis

Son anda Ayla son anda fren yapan arabayla olduğu yerde kalır Ahmet ve Ayla bu kaza tehlikesinin şaşkınlığı içindedirler.Ahmet bu olay yüzünden kendini suçlar ve Ayla'dan af dilemek ister .Bu arada Necdet Güzide tarafından reddedimenin acısıyla Rüya'ya ve Yasemin'e kötü davranır Yasemin artık kesin kararını vermiştir.Rıza Yaşar'a çok sert çıktığını düşünür ve onunla konuşmaya gider .Bu arada Nezahat'se Almanya konusunda kararsızdır .Ayla ile konuşmak için dispansere giden Ahmet'i ise büyük bir sürpriz beklemektedir

Ayla şok geçiriyor araba çarpmayacak büyük ihtimal bakın burası tuttu :icon_whis Ahmet destek olur belki Ayla'ya af diler belki burası da tutar :icon_whis Yasemin boşanıyor bu sefer kesin burası da tuttu :icon_whis Rıza değil ama Nezahat Yaşar'ı yemeğe çağırıyor :icon_whis Ahmet'i başka bir sürpriz bekler diye düşünmüştüm ama yinede bir sürpriz var bu işin içinde :icon_whis Peki ben niye bu kadar sevindim bilmem tahminlerimin bazıları çıktı diye :img-hyste Dizi ekibinden hala umudum var beni de aralarına alsınlar ben de Nişantaşı çocuğuyum benimde ince bir mizah anlayışım akıcı bir kalemim var :img-in_lo :good: :img-pilot

(BuRcUu)
20-06-07, 20:59
Özet süpeR ya.. FraqmanLa ikisi tamamLamış birbirini..
akıLda soru işaretii fLn da yok.. OoO Süper..
20:30 da başLıyacak oLmasıı da çok iyi.. :happy0064 :happy0064

@ly
20-06-07, 21:00
Bakıyorum özeti ve fragmanı izleyen herkes rahatlamış, bir rehavet çökmüş...
Ama ben temkinliyim,bu hafta özetde ''sürpriz'' kelimesi yoktu. Bu normal değil, bu işte bir iş var..Bu senaristler bize acı bir sürpriz yapabilirler :img-fie:

LİN
20-06-07, 21:24
Yeni seyrettim fragmanı.Pek çoğumuzun hafta içinde bu bölüme dair geliştirdikleri senaryolar doğru çıktı.Ben de Ahmet'in Güzide ve Necdet'i bir arada görmesini istemiştim.Dileklerim gerçek oldu çok mutluyum :)
Tabi çok sevinmemek lazım; bizim Ahmet malesef olayları geç idrak ediyor.Güzide ile Necdet arasındaki aşkı anlar ve biran evvel harekete geçer umarım.

badger
20-06-07, 21:37
Yeni seyrettim fragmanı.Pek çoğumuzun hafta içinde bu bölüme dair geliştirdikleri senaryolar doğru çıktı.Ben de Ahmet'in Güzide ve Necdet'i bir arada görmesini istemiştim.Dileklerim gerçek oldu çok mutluyum :)
Tabi çok sevinmemek lazım; bizim Ahmet malesef olayları geç idrak ediyor.Güzide ile Necdet arasındaki aşkı anlar ve biran evvel harekete geçer umarım.

Artık bizim de mutlu olma zamanımız geldi...Bunu yaşamak da hakkımız...Saçma sapan şeylere haftalardır tahammül ettik..Hadi aşktır dedik dayandık...:img-hyste
Senaristler, umarım o sahneden sonra Ahmeti sorgulayıcı, objektif, hukukçu diması açılır da doğru düşünceler içinde hareketlerini belirler..Uyan Ahmet şu rehavet uykundan...Bayılacağız burada toplu halde..Yasemini bir silkele..Hepsinin bir üstüne git de sonunda Rüyaya kızım diye sarıl artık...Geçen bölümde Rüyayı her görüşümde içimde bir acı hissediyorum dedi ya...Mahvetti ortalığı...

@ly
20-06-07, 21:39
Arkadaşlar Nezahat çok mu değişti, bana mı öyle geliyor..!Yaşadıklarından sonra tabiiki eski Nezahat olmasını beklemiyorum ama resmen evrim geçirdi, kariyer delisi oldu..Işık'ı düşünen kimse yok..

badger
20-06-07, 21:40

Tam olmuş..:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Çok güzel, ellerine sağlık...Bizim iki şaşkının tipik konuşması...Ama dediğim gibi Ahmeti bu bölümden sonra daha atak görmek istiyoruz...Zehir hafiye gibi Necdetle Güzideyi izlerken gözlerini kıstı ya...Sanırım burada o ışığı gördüm..

bounce221
20-06-07, 21:42
yaw hem yasar eve davet edilicek nezahat tarafindan.birde riza yasarla konusmaya gidecek..:img-yes: anladi riza beyfendi hatasini..nasil kovarsin sen yasari:dito
özetin daha yeni farkina vardim...
simdi biraz daha sevindim..
cumayi dört gözle bekliyorum artik...:happy0064 :img-in_lo
gecen hafta cok üzülmüstüm umut kurtu az gördügüm icin...
ama bu sefer yine bolca var gibime geliyor...:happy0064

bounce221
20-06-07, 21:44
Arkadaşlar Nezahat çok mu değişti, bana mı öyle geliyor..!Yaşadıklarından sonra tabiiki eski Nezahat olmasını beklemiyorum ama resmen evrim geçirdi, kariyer delisi oldu..Işık'ı düşünen kimse yok..

yasar düsünüyor isigi ..:img-hyste

nezahatin degismesi normal..
önceden evkadiniydi simdi is kadini..
ekonomik özgürlük iste..:img-yes:
aferin nezahata..
oh olsun rizaya :img-hyste :good:

badger
20-06-07, 21:45

Vallahi Nezahati takdirr ediyorum..Doğru yola geldi...Ne oldu onca sene saçını ailesi için süpürge etti...Ne olacak Işıkta büyüdü...Yapmak istediği bir şey olduğunda kimseye sormadan mıymıy kafasına estiğini yapıyor...Daha ne yapacak kadın?, onca sene aileyi bir arada tutmak için uğraştı..Yaptı da..

Bundan sonra hayatına bir çizmeye çalışması son derece doğal...Geleceğini kendince garanti almaya çalışması da normal bence..

Tavuskuşu
20-06-07, 21:51

Haklısın gerçekten çok değiişti karakteri.O milletvekillerinin ve eşlerinin arasına girmekten bile çekinen,çocuklarım aç mı,akşama ne yemek pişirsek diye düşünen kadın gitti yerine iş güç sahibi biri geldi.O darbe Yasemin başta olmak üzere herkesi büyüttü.Daha önce içinde bir yerlere sakladığı güçlü kadını ortaya çıkardı Nezahat.Artık düşündüklerinden ödün vermeyen,gerektiğinde rest çekebilen bir kadın oldu.Yaşadıkları onu hem değiştirdi hem de sertleştirdi.

Ama bu değişimde en çok üzüldüğüm şey aşka olan saygısını yitirmesi oldu.Eskiden Ahmetle buluşması için Yasemine gizlice izin verirdi.Onu destekler, sorununu dinler,yardımcı olmaya çalışırdı.Yasemin keriman nedeniyle ahmetle ayrıldıklarında ona ağlayacak bir omuz veren annesiydi.Şimdi ise ışığa karşı çok katı.Yaşarla görüşüyor diye olağanüstü hal ilan ettiler.Kızı ikidebir kontrol ediyorlar,sıkboğaz ediyorlar.Ama Allahtan bu bölüm aklı başında davranacak da Yaşarı yakından tanımak için yemeğe davet edecek.Önyargıyla yaklaşmak kolay tabii.Anlamadan dinlemeden yargılayınca Işık da tavır yapıyordu. Tanıdıktan sonra fikirlerini söyleseler ışık'a daha çok dinletebilirler.Bunu gördü nezahat bence.Eeee tabi yine ne varsa kadınlarda var.:img-cool2 :img-cool2

@ly
20-06-07, 21:54
Vallahi Nezahati takdirr ediyorum..Doğru yola geldi...Ne oldu onca sene saçını ailesi için süpürge etti...Ne olacak Işıkta büyüdü...Yapmak istediği bir şey olduğunda kimseye sormadan mıymıy kafasına estiğini yapıyor...Daha ne yapacak kadın?, onca sene aileyi bir arada tutmak için uğraştı..Yaptı da..

Bundan sonra hayatına bir çizmeye çalışması son derece doğal...Geleceğini kendince garanti almaya çalışması da normal bence..

Aslında söylediklerinin hepsi doğru,ben de Nezahat'ın 2000'li yıllar versiyonuyum. Ama hepimizde vardır ya hani biraz bencilce bir duygu...annem hiç değişmesin...kapıyı annem açsın...fırında kek kokusu...Belki Nezahat'ı anneme benzettiğim için..gitmesin Nezahat badger..!

NOT: Ben bunu yaşadım mı? Evet yaşadım :img-yes:
Çocuğuma yaşatabiliyor muyum? Hayır yaşatamıyorum :icon_sorr

LİN
20-06-07, 22:05

Nezahat ilk bölümlerde başvekilin yanında ağzını açsa Rıza şirret şirret bakardı ona.Evde pasta börek yapan, şaşkın şaşkın etrafına bakınan.,kocasının sözünü emir bilen kadın bence de kişiliğini buldu.Mevcut durumda eskiden yanlarında hor görüldüğü milletvekili eşlerinden,hatta Keriman'dan daha üstün durumda.Selma bile başlarda hafif müstehzi tavırlar sergilerdi Nezahat'e.
Ama ne zamanki beyaz eşya dükkanından az gelişmiş Rıza'nın bir değil 2 buzdolabı aldığını öğrendi ve Keriman'ın evini bulmaya cesaret etti işte o gün zincirleri kırdı bence!

badger
20-06-07, 22:06
Aslında söylediklerinin hepsi doğru,ben de Nezahat'ın 2000'li yıllar versiyonuyum. Ama hepimizde vardır ya hani biraz bencilce bir duygu...annem hiç değişmesin...kapıyı annem açsın...fırında kek kokusu...Belki Nezahat'ı anneme benzettiğim için..gitmesin Nezahat badger..!

NOT: Ben bunu yaşadım mı? Evet yaşadım :img-yes:
Çocuğuma yaşatabiliyor muyum? Hayır yaşatamıyorum :icon_sorr

hepimiz annemizi bencilce kendimize ister miyiz? Çoğumuz evet der ama ben istemem, çünkü bencillik olur ve adil olmaz..Annem mutlu ve huzurluysa benim için bu yeterli olur...ben ve kardeşlerim öyle yetiştirilmedik....Sonuçta onlar da insan..Mükemmel değiller ya da öyleler farketmiyor..Bzimle aman çocuklar duymasını asla yapmadılar..Herşeyi kötüyü de iyiyi de anlayabileceğimiz ölçüde paylaştılar..Çünkü her zaman şunu savundular, siz bizlerin en yakınısınız ve bu evin bir parçasısınız şayet sizlere derdimizi sıkıntımızı anlatmayacağız da kime anlatacağız? derlerdi...

bir_adı_yok
20-06-07, 22:15
ya arkadaşlar ben fragmanı yeni izleme fırsatı buldum
ve açıkcası ahmet'in son andaki bakışları beni korkuttu.....
o nasıl bakıştı öyle.....
aslında yasemin'e aşık ve bu durum onun işine yarar diye düşünür fakat
bakışlarında , "kim olursa olsun bunu yasemin'e yapamaz". gibi bir bakış vardı....
bu ahmet var ya yakar ortalığı.
yumrukla da kalmaz...

LİN
20-06-07, 22:22
Ahmet şöyle gerine gerine Necdet'e bir yumruk atsada bizlerde derin bir oh çeksek.
Bu arada fragmanda Necdet,Yasemin ve Rüya'nın resmine bakıp"benim istediğim hayat bu değil" diyor.Acaba onların resmine bakıp üzülüyor,buna bağlı olarak istemediği hayat Güzide ile olan mı?Yoksa bize hissetirdikleri gibi gerçekten artık Yasemin ve Rüya'yı istemiyor mu?

bir_adı_yok
20-06-07, 22:28
necdet yasemin ve rüyadan bu kadar çabuk vazgeçmez.
onun istemediği bu evliliğin formalite oluşu ve yasemin'in bi türlü ona aşık olamayışı.
necdet belki de bu formalite evliliği yaptığına pişman olmuştur...
mesela isterdiki,
yasemin ona aşık olsun, rüya'da gerçek kızı olsun..

LİN
20-06-07, 22:32
necdet yasemin ve rüyadan bu kadar çabuk vazgeçmez.
onun istemediği bu evliliğin formalite oluşu ve yasemin'in bi türlü ona aşık olamayışı.
necdet belki de bu formalite evliliği yaptığına pişman olmuştur...
mesela isterdiki,
yasemin ona aşık olsun, rüya'da gerçek kızı olsun..

Evet ne yazık ki haklısın.Takıntılı Necdet bu kadar kolay vazgeçmez onlardan.Bir an umut etmiştim belki onları rahat bırakır ve Rüya'cık babasına kavuşur diye ama nerdeeee.
Bir gün hayal aleminden uyanıp kafasına dank etse Rüya'nın gerçek kızı olmadığı; o zaman aklı başına gelecek.

badger
20-06-07, 22:43
Ahmet şöyle gerine gerine Necdet'e bir yumruk atsada bizlerde derin bir oh çeksek.
Bu arada fragmanda Necdet,Yasemin ve Rüya'nın resmine bakıp"benim istediğim hayat bu değil" diyor.Acaba onların resmine bakıp üzülüyor,buna bağlı olarak istemediği hayat Güzide ile olan mı?Yoksa bize hissetirdikleri gibi gerçekten artık Yasemin ve Rüya'yı istemiyor mu?

Kendisinin hiçbir zaman istediği gibi yer alamayacağı bir aile tablosunun içinde olamayışını vurguluyor..Neler olursa olsun, Necdet yaptığı her şeyi Yasemin onu sevsin diye yaptı..Hep karşılık bulma umudunda oldu ama şunu da unuttu iyilik yap onu denize at, unut...Ama yaptığı iyiliğin belli bir amacı vardı..Yasemini gerçekten seven, iyi bir insan olsaydı, Yasemini ve kendini o güvenlik çemberinde hapsetmezdi...Şimdi bir fırsatı var..Bunu değerlendirmezse hala Yasemin ben sizinle beraber olmak istiyorum derse o zaman:img-bored

O resme bakarken Rüya ve Yaseminin arasında kendini göremiyor, istemese de Ahmetin hayalini görüyor...:img-hyste

@ly
20-06-07, 23:15
Kendisinin hiçbir zaman istediği gibi yer alamayacağı bir aile tablosunun içinde olamayışını vurguluyor..Neler olursa olsun, Necdet yaptığı her şeyi Yasemin onu sevsin diye yaptı..Hep karşılık bulma umudunda oldu ama şunu da unuttu iyilik yap onu denize at, unut...Ama yaptığı iyiliğin belli bir amacı vardı..Yasemini gerçekten seven, iyi bir insan olsaydı, Yasemini ve kendini o güvenlik çemberinde hapsetmezdi...Şimdi bir fırsatı var..Bunu değerlendirmezse hala Yasemin ben sizinle beraber olmak istiyorum derse o zaman:img-bored

O resme bakarken Rüya ve Yaseminin arasında kendini göremiyor, istemese de Ahmetin hayalini görüyor...:img-hyste

Ben Güzide'den bebek haberi bekliyorum. Necdet ancak kendi çocuğu olursa Yasemin ve Rüya'yı serbest bırakır.Ama Rüya'nın hayatında herzaman var olacaktır.

Mehmet Kemal
20-06-07, 23:21
Brava Necideti burada benden cok tutan olamaz.

Ama artik ben de ipin ucunu kacirdim, ne yapmaya calisiyo bu adam ya.

Guzideyi yeniden bulmasindan tiksindim. Gidip Yasemine ben seni seviyorum nolur Ahmetle gorusme artik gercek bir evliligimiz olsun demesi gerekirken yine Guzidenin kafasini karistirmakla mesgul bu Necidet.

Zaten Yasemini reddetmesinden beri Necidetin hicbir yaptigi sey anlamli degil.

Bu arada Denizin Yasarla yemek konusunda yaptigi terbiyesizligi aynen ona iade ediyorum. Aslan Nezahat, Yasari eve cagirarak cok guzel bir hareket yapmis.

Artik bir Yasarla Isik var benim icin, gerisi umrumda degil acikcasi.

dokuz
20-06-07, 23:54
merhaba arkadaşlar ,

forumda pek yorum yazmasam da ben de sıkı bi hatırla sevgili takipçisiyim :img-yes:

bugün 30.bölüm fragmanını ve özetini görünce bir şeyler yazmak istedim..

Ayla ya bir şey olmuyor sanırım ( en azından fiziki olarak :icon_whis ) ben de Ayla sakatlanır ve Ahmet suçluluk duygusuyla onunla evlenir falan diye düşünmüştüm ama yanlış tahmin olmasından hiç şikayetçi değilim tabi :)

fragmandaki son sahne muhtemelen bölümün de son sahnesi olucak .. bu sahneyi gördüğüm anda aklıma eski bölümlerde Nejdet in Ahmet i Yasemin i aldattığını sandığı için yumruklayışı geldi... artık bi iade-i ziyaret olur mu bilemiyorum :icon_whis ama açıkcası Ahmet in bunu öğrendiğini görmek çok hoşuma gitti ! demek ki Yasemin in evliliğinin formaliteden ibaret olduğunu , Rüya nın kendi kızı olduğunu öğrendiğinde havalara uçucam :img-hyste

ama işte dizide Nejdet in aşkı hep daha çok göz önünde oldu .. yani genelde her ne kadar herkes Yasemin in Ahmetle olmasını istese de hep : " ya ne iyi adam , yazık nasıl seviyo , kim yapar onun yaptığını " falan gibi cümleler duydum onun için ... -ki bu gruba sanırım ben de dahilim :icon_whis artık bu durum Okan Yalabık ' ın olağanüstü performansıyla mı ilgili yoksa bilhassa senaryo böyle düşünelim diye bu yönde mi yazılıyor bilemiyorum... çünkü cidden Nejdet e karşı bende ve biliyorum ki bi çok izleyici de " mutlu olsun yaa " hissi mevcut ! gerçi bu Ahmet için daha sıklıkla oluyor ama... özellikle iki sahnede Ahmet için çok üzülmüştüm ; ilki Yasemin in hamile olduğunu görünce eve gelip odasında ağlamıştı , annesi yanına gelince de anlatıp " demek hala umudum varmış , hala vazgeçmemişim.." :icon_sorr demişti ve sarılıp ağlamışlardı , ağladığı zaman içime bir şeyler oturtan annesiyle , fonda da " yaralı kalbim " çalınca... ikincisi de aradan 4 sene geçtiği zaman kime demişti emin değilim ama halasına galiba "acıdan ölünmüyormuş " demişti :icon_sorr o zaman çok dokunmuştu onun o hali...

yani anlayacağınız bu durumda Nejdet mutlu olsun dediysem tabii illa Yasemin le olmak zorunda değil :icon_whis nitekim Güzide ve Nejdet i çok yakıştırıyorum.. ama benim yakıştırmamla olmuyor malesef...

mesela bana sorsanız ben Işık ın Yaşar la değil Harun la olmasını isterdim nedense bana Işık ve Yaşar ilişkisi çok zorlama geliyor ! yani sanki sırf sağ-sol olayları işlenirken , Işık farklı görüşten biriyle olsun da konu olsun diye düşünülmüş gibi geldi... ya da işte ben Harun a çok üzüldüm :icon_sorr

neyse.. yarın güzel bir bölüm izliycez gibi gözüküyor:img-wink: herkese şimdiden iyi seyirler diliyorum...

not : hatırla sevgili için bi klip hazırlıyorum ve bir sahneye ihtiyacım vardı... burdan bi çok arkadaşa özel mesaj attım :img-blush neyse ki sonunda buldum bunun için yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara ve sonunda sahneye ulaşmamı sağlayan ' meltem_keremcem ' e çok teşekkür ediyorum !

sevgiler...

bounce221
21-06-07, 01:57
Bu arada Denizin Yasarla yemek konusunda yaptigi terbiyesizligi aynen ona iade ediyorum. Aslan Nezahat, Yasari eve cagirarak cok guzel bir hareket yapmis.

Artik bir Yasarla Isik var benim icin, gerisi umrumda degil acikcasi.

cok dogru yazmissin..:img-yes:
:happy0064 hehe bir yasar isikci daha geldi :happy0064
---

ya birde ahmetin ne hakki var necdete vurmaya veya onu suclamaya..
parkda evli kadinla yakinlasan o degilmi..yasemin bunu yapmamaliyiz diyor ..ahmet bey bizim herseye hakkimiz var diyor..
dengesizmidir nedir...
necdeti sevdigimden degil..herzaman ahmet yasemin demisimdir ama eger necdete hesap sormaya kalkarsa cok sacma olur..
gördügünü yasemine sölyip ortadaki engeli kaldirmis olur ve yaseminle birlesir ama necdete bulasmasin..

---

@dokuz..
ya bu zaten bir dizi..
sonucta konu bulmalari lazim senaristlerin..
ona bakarsak dizideki her olay zorlama..:img-hyste

:D:D:D

nehirrrr
21-06-07, 04:14
bence bunların hepsi yasonun ahmete rüyayı sölemesinin aşamaları yavaş yavaş düğümü çözüolar ve sezon finaline kalıo istermisiniz tam söyleyecekken bitsin sezon finali!!!!

Simdi bu yorumu okuyunca ve ozetle fragmani birlestirince bakin aklima ne geldi!!! Ister misiniz Ahmet, Necdetle Guzide yi oyle yakin gorunce bu bolum bitsin ve gelecek bolumun sonunda Ahmet Necdet'e patlasin ve ve ve desinki "utanmiyor musun sen ha? Evli barkli adamsin hatta bir de cocugun var!" ve ve ve ve Necdet'de beklenen itirafi yapsin; "Bir defa yillardir ben senin hayalinle ugrasiyorum! Yasemin hicbir zaman benim karim olmadi! Ve Ruya senin kizin!!!!!". :img-cool2 Sok sok sok sok! ve sezon sonu.........:img-pilot :happy0064

dizice
21-06-07, 04:23
Ahmet Necdet'i doverse, hakli olarak, ama yanlis nedenden dolayi dovecek.

Necdet Guzide'nin askini haketmiyor. Necdet hala daha gercek sevginin ne demek oldugunu anlamadi. Tum dunya onun etrafinda, onu mutlu etmek icin donmeli. Yasemin onu sevmeli, sevmezse de, mutsuz mutsuz onunla kalmali. Buna sevgi diyor. Necdet'in gercek sevginin sevdigi insanin mutlulugunu istemek oldugunu artik ogrenmesi gerekiyor. Ama degismiyor. Yasemin'i de, Yasemin'in mutlulugunu dusundugu icin degil, KENDISI mutlu olamayacagini anladigi icin birakacak sonunda. Nasil bir insan, baskasini seven, yillarca o baskasini dusunen, hala daha onunla gorusunce gulleri yarilan, kendisinden ayrilmak isteyen birini kendiyle mutsuz olmaya sevgi adina mahkum eder, onu sevdiginden ayirir?

Ahmet'le Yasemin'i gercekten ayiran insan benim gozumde Necdet'tir. Ilk evlendiklerinde Ahmet, bir firsatini bulur, mutlaka Yasemin'le konusurdu. O zaman da her sey ortaya cikardi. Ama Necdet bundan korktugu icin, Ahmet'e Yasemin benim karim, ondan uzak diyerek, onun Kibriscik'a gitmesine neden oldu ve Yasemin'in dogmamis cocuguna sahip cikti. Yasemin de ona yanlis yere minnet duydu. Oysa Yasemin'le AHmet zamaninda bir kez konusabilselerdi, Yasemin'in Necdet'in "iyiligine" ihtiyaci olmayacak, sevdigi adamla mutlu bir hayat yasayacakti. Insanlar ille de zincirle hapsedilmez. Necdet de Yasemin'in minnet duygusunu kullanarak onu hapsetti.

Allah insani Necdet gibi sevenden korusun. Ben onun olayim diye beni mutsuz etmeyi goze alan adam olmaz olsun. Gercekten sevseydi, karsiliksiz sevseydi, Ahmet Yasemin'le gorusmeye geldigi anda, onlarin gorusmesine izin verirdi.

nehirrrr
21-06-07, 04:42
Dizice, evet gercekten haklisin. Her ne kadar Ahmetla Yasemin'in hala ayril olmalarinin buyuk nedeni Yasemin olsa da ilk sebep aslinda Necdetti. Dogru, ben de hep dedim bunu! Insan gercekten seviyorsa sevdigini mutlu gormek ister ama Necdet bunu asla yapmadi. Bencillikti onun yaptigi. Hala da yapiyor... Eger bu kadar cok biktiysa Yasemin tarafindan reddedilmekten o zaman artik bu ise bir son vermeli degil mi?... Gecen bolum yorumumda da demistim; Necdet, Yaseminle Ahmet'i prncereden gordugu an hala hicbirsey olmamais gibi geriye cekilip oturuyorsa ben artik onda erkekligine dair bir gurur goremem ve bu yaptigi acimasizca davranisa "ask" asla diyemem!

CicimBenim
21-06-07, 05:55
Ozette durum gorundugunden daha ciddi yazmis... ne olabilirki Aylanin durumu? Bazen insanlar sok yuzunden saka kalabiliyorlar yani fiziksel bir sakatlik degil... olabilirmi? Herneyse, Ahmet mecbur kalacak evlenmeye. Ruyanin kizi oldugunuda Ayladan ogrenecek bence. Ayla bir gun sinirden agzindan kaciracak, sanmiyorum Necdet ya da Yasemin soylesin. Bence daha var ogrenmesine, gelecek sezon belki.

Bence Ahmet Necdete birsey soylemez. Yasemine soyleyimmi soylemeyimmi diye akli karisir. Soylemesi iyi olur, Yasemin en sonunda benim olur diye bir dusuncesi olabilir ama ayni zamanda uzmek de istemez. Eger Ayla ile evlenecek olursa bakarsiniz hic soylemez. Belkide Necdet Ahmeti gorur?

esra36
21-06-07, 07:05
arkadaşlar şimdi eve büyükadalı biri geldi kendisi büyükada doğumlu hatırla sevgili seneryosu gerçekmiş gerçekte ahmetle yaso birlikte yaşıolarmış ve rüyadan sonra bi çocukları daha olmuş teo ölmüş ve zengin bi mirası kimsesi olmadığı için nejdete bırakmış nejdetin hala bi pastane zinciri varmış ve güzideyle ewliymiş....

zaten dizide böyle bitecekmiş gerçekte ahmetle yaso şu anda çok yaşlıymış

onu bunu bırakında bi çocukları daha oluomuş düşünsenize:img-in_lo :img-in_lo

günaydın arkadaşlar...:img-wink:
demek senaryo gerçek hayatttan alınmış.öyle şöyle birşeyler duymuştum ama doğru olmadığını sanıyordum.gerçekk hayatta ki yasemin ve ahmet evlenmiş ve çocukları olmuş.teo ölmüş mirasını bırakmış(teo dizide zengin sanırım pastane ortağı)yasemin ve ahmetin başka çocuğu daha oluyor ne güzel...
o zaman dizinin sonu hüsran değil...
renses tşk ederim bunu bize bildirdiğin için

eleren
21-06-07, 07:06
merhaba arkadaşlar ,

forumda pek yorum yazmasam da ben de sıkı bi hatırla sevgili takipçisiyim :img-yes:

bugün 30.bölüm fragmanını ve özetini görünce bir şeyler yazmak istedim..

Ayla ya bir şey olmuyor sanırım ( en azından fiziki olarak :icon_whis ) ben de Ayla sakatlanır ve Ahmet suçluluk duygusuyla onunla evlenir falan diye düşünmüştüm ama yanlış tahmin olmasından hiç şikayetçi değilim tabi :)

fragmandaki son sahne muhtemelen bölümün de son sahnesi olucak .. bu sahneyi gördüğüm anda aklıma eski bölümlerde Nejdet in Ahmet i Yasemin i aldattığını sandığı için yumruklayışı geldi... artık bi iade-i ziyaret olur mu bilemiyorum :icon_whis ama açıkcası Ahmet in bunu öğrendiğini görmek çok hoşuma gitti ! demek ki Yasemin in evliliğinin formaliteden ibaret olduğunu , Rüya nın kendi kızı olduğunu öğrendiğinde havalara uçucam :img-hyste

ama işte dizide Nejdet in aşkı hep daha çok göz önünde oldu .. yani genelde her ne kadar herkes Yasemin in Ahmetle olmasını istese de hep : " ya ne iyi adam , yazık nasıl seviyo , kim yapar onun yaptığını " falan gibi cümleler duydum onun için ... -ki bu gruba sanırım ben de dahilim :icon_whis artık bu durum Okan Yalabık ' ın olağanüstü performansıyla mı ilgili yoksa bilhassa senaryo böyle düşünelim diye bu yönde mi yazılıyor bilemiyorum... çünkü cidden Nejdet e karşı bende ve biliyorum ki bi çok izleyici de " mutlu olsun yaa " hissi mevcut ! gerçi bu Ahmet için daha sıklıkla oluyor ama... özellikle iki sahnede Ahmet için çok üzülmüştüm ; ilki Yasemin in hamile olduğunu görünce eve gelip odasında ağlamıştı , annesi yanına gelince de anlatıp " demek hala umudum varmış , hala vazgeçmemişim.." :icon_sorr demişti ve sarılıp ağlamışlardı , ağladığı zaman içime bir şeyler oturtan annesiyle , fonda da " yaralı kalbim " çalınca... ikincisi de aradan 4 sene geçtiği zaman kime demişti emin değilim ama halasına galiba "acıdan ölünmüyormuş " demişti :icon_sorr o zaman çok dokunmuştu onun o hali...

yani anlayacağınız bu durumda Nejdet mutlu olsun dediysem tabii illa Yasemin le olmak zorunda değil :icon_whis nitekim Güzide ve Nejdet i çok yakıştırıyorum.. ama benim yakıştırmamla olmuyor malesef...

mesela bana sorsanız ben Işık ın Yaşar la değil Harun la olmasını isterdim nedense bana Işık ve Yaşar ilişkisi çok zorlama geliyor ! yani sanki sırf sağ-sol olayları işlenirken , Işık farklı görüşten biriyle olsun da konu olsun diye düşünülmüş gibi geldi... ya da işte ben Harun a çok üzüldüm :icon_sorr

neyse.. yarın güzel bir bölüm izliycez gibi gözüküyor:img-wink: herkese şimdiden iyi seyirler diliyorum...

not : hatırla sevgili için bi klip hazırlıyorum ve bir sahneye ihtiyacım vardı... burdan bi çok arkadaşa özel mesaj attım :img-blush neyse ki sonunda buldum bunun için yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara ve sonunda sahneye ulaşmamı sağlayan ' meltem_keremcem ' e çok teşekkür ediyorum !

sevgiler...

sevgili dokuza katılıyorum bende sıkı takipçici değilim ara sıra bakıyorum hele yasemine bazen sinir oluyorum ama dokuzun dediği sahneler benimde en fovori sahnelerimdi nedense ağlayan erkeğe dayanamam ben neyse benim bildiğim kadarıyla ahmet aylayla evlenecek aylanın çocuğu olmayacak ve ahmet sonra öğrenecek kızı olduğunu diye biliyorum bu arada senin kliplerine bayılıyorum dokuz ellerine sağlık

elifk
21-06-07, 08:18

Necdet Guzide'nin askini haketmiyor. Necdet hala daha gercek sevginin ne demek oldugunu anlamadi. Tum dunya onun etrafinda, onu mutlu etmek icin donmeli. Yasemin onu sevmeli, sevmezse de, mutsuz mutsuz onunla kalmali. Buna sevgi diyor. Necdet'in gercek sevginin sevdigi insanin mutlulugunu istemek oldugunu artik ogrenmesi gerekiyor. Ama degismiyor. Yasemin'i de, Yasemin'in mutlulugunu dusundugu icin degil, KENDISI mutlu olamayacagini anladigi icin birakacak sonunda. Nasil bir insan, baskasini seven, yillarca o baskasini dusunen, hala daha onunla gorusunce gulleri yarilan, kendisinden ayrilmak isteyen birini kendiyle mutsuz olmaya sevgi adina mahkum eder, onu sevdiginden ayirir?

Ahmet'le Yasemin'i gercekten ayiran insan benim gozumde Necdet'tir. Ilk evlendiklerinde Ahmet, bir firsatini bulur, mutlaka Yasemin'le konusurdu. O zaman da her sey ortaya cikardi. Ama Necdet bundan korktugu icin, Ahmet'e Yasemin benim karim, ondan uzak diyerek, onun Kibriscik'a gitmesine neden oldu ve Yasemin'in dogmamis cocuguna sahip cikti. Yasemin de ona yanlis yere minnet duydu. Oysa Yasemin'le AHmet zamaninda bir kez konusabilselerdi, Yasemin'in Necdet'in "iyiligine" ihtiyaci olmayacak, sevdigi adamla mutlu bir hayat yasayacakti. Insanlar ille de zincirle hapsedilmez. Necdet de Yasemin'in minnet duygusunu kullanarak onu hapsetti.

Allah insani Necdet gibi sevenden korusun. Ben onun olayim diye beni mutsuz etmeyi goze alan adam olmaz olsun. Gercekten sevseydi, karsiliksiz sevseydi, Ahmet Yasemin'le gorusmeye geldigi anda, onlarin gorusmesine izin verirdi.

bi yorum yazmayacaktın ama yazını okuyunca 2satır yazmadan edemedim... tam anlamıyla benm dusuncelerımı dıle getırmıssın elıne saglık=)

__SEYMEN__
21-06-07, 08:23
sezon fianli necdetle yaseminin boşanması şeklinde bitebilirmi acaba fragmanda sa benim istedieğim hat bu değildi diyor belki yaseminin konuşması onun aklını başına getirir ya uzamasın bu evlilik artık

bir_adı_yok
21-06-07, 08:58
Simdi bu yorumu okuyunca ve ozetle fragmani birlestirince bakin aklima ne geldi!!! Ister misiniz Ahmet, Necdetle Guzide yi oyle yakin gorunce bu bolum bitsin ve gelecek bolumun sonunda Ahmet Necdet'e patlasin ve ve ve desinki "utanmiyor musun sen ha? Evli barkli adamsin hatta bir de cocugun var!" ve ve ve ve Necdet'de beklenen itirafi yapsin; "Bir defa yillardir ben senin hayalinle ugrasiyorum! Yasemin hicbir zaman benim karim olmadi! Ve Ruya senin kizin!!!!!". :img-cool2 Sok sok sok sok! ve sezon sonu.........:img-pilot :happy0064

bu olası bişey...
final, ahmet ve necdet hesaplaşırken bitebilir.
ve bu hesaplaşma sonunda ahmet herşeyi öğrenebilir..
ama belkide necdet yaso'dan habersiz gerçeği söylemeyebilirde.
ya da ahmet kendisine hesap sormaya gelince,
"sakin ol ve beni dinle ahmet, konuşmamız lazım", der ve ahmet'e sakince herşeyi anlatır......
ahmet'in sonu ise
şaşkınlıktan, sevinçten, üzüntüden kısacası bu gökkuşağı gibi duygulardan ötürü şok ve etkisiyle kalp krizi geçirebilir....:img-hyste :img-hyste

iReMJeLiBoN
21-06-07, 10:40
Ay fragmanı simdi izledim !!
Defne : Kıskandın işte!
Deniz: Kıskanmadımm..
Defne: kıskandın, aptal deniz aptal deniz:D
Deniz: Kimmis aptal..

oradansonrası zaten :D Öp öp öp.. :D

Bide bişeyi anlamadım,

Necdet Yasemin ve Rüyanın resmine bakarak ben bunu istemiyorum gibi bisi dedi..

Yasemin ve Rüyayımı istemiyor,
Güzideyimi ?

ergim
21-06-07, 10:57
merhaba arkadaslar!!!
dün fazla girememiştim foruma ben yokken neler neler kaynatmışsınız oku oku bitmedi
fragmanı baya bi gördüm hem tv de hem de internettte
bana kalırsa senaristler yine bizi gıcık etmek için ya ahmetin güzo ve necoyu görmesiyle ya da neconun ahmetle hesaplaşmasıyla bitirebilirler. ama neconun sıkı bir yumruk yiyeceği kesin bence.
hatta bu bölümün finalinde rüyayı söyler belki necdet.
ama fragmanda hiç yasemin ahmet rüya sahnesi oktu çok üzüldüm:(:(:( ama olsun nasıl olsa ilerde hep beraber olucaklar ahmet bi rüyayı öğrensin de:D:D:D

naz&naz
21-06-07, 11:19
böyle sezon finaline asla hayır demem tam istediğim gibi umarım düşündüğün gibi olur .Ahmet herşeyi öğrenir ve bölüm sonu.Evet evet gayet mantıklı bence.

ergim
21-06-07, 11:23
ya ama ahmet rüyayı öğrenir ve sezon finali olursa eksik kalmazmı????
yeni sezon zaman atlamasıyla olucak diye biliyordum ben. eğer ahmet öğrenirse ve final olursa vereceği tepkiyi göremeyim bide yasoyla düğünlerini de göremeyiz uuff

zeyneps
21-06-07, 11:26
Arkadaşlar bir de hayalkırıklığı yaşarmışız Ahmet Rüya'yı öğrenemezmiş hatta Ahmet Rüya'yı 60.bölümde öğrenirmiş işte o zaman "şok şok şok " oluruz :icon_whis :img-help: :img-help: :img-hyste Hatta Ahmet Rüya'yı öğrenemezmiş de Rüya Ahmet'i öğrenirmiş Yaso'da ölmüş olurmuş işte o zaman ben "şok şok şok " :blink: :blink: :blink:

Shevek
21-06-07, 11:29
Dizice sonuna kadar sana katılıyorum. Başka bir sitede yzdığım bir kaç satırı buraya da eklemek isterim.
Aslında Necdet'in ve Ayla'nın adına aşk denilen duygu durumları bence aşk değil. Bu aşkı nasıl tanımladığımızla ilgili elbette.Çok eskilerden beri, ulaşamadığını istemiş ve takıntılı bir tutkuya çevirmiştir tabii insanoğulları ve kızları. Bakın karşılıksız aşk demiyorum. Mesela Harun'unki ya da bir anlamda Güzide'ninki karşılıksız aşklardır. Necdet ve Ayla'nın onlardan farkları ise "sevdiğinin" her ne pahasına olursa olsun kendilerine ait olmasını istemeleri, bunun için her türlü fedakarlığa olduğu kadar her türlü dalavere ve dolaba da yandaş ve istekli olmalarıdır. Bu da bir şekilde sevdiğini mülkiyeti ve "koruması" altına almak, aslında onun üzerinde bir iktidar kurmaktır. O kadar o kadar çok severler ki, bir an yalnız bırakmaz, asla terk etmez, bir süre sonra nefes bile aldırmazlar. Bu yüzden onlar için çoğu kişi bencil ve sinsi gibi sıfatlar kullanır. Necdet'le ilgili en baştan beri benim rahatsızlığım, adına aşk dediği başlarda gayet masum olan beğenme duygularını hep gizlemesi oldu. Tamam, en başta söyleyemedi bir türlü. Karşısındakinin başka birine aşık olduğunu tesadüfen öğrenince de, içine attı. Buraya dek sorun yok. Sorun bundan sonra. İçine attığı bu duyguyu besleyip geliştirirken, Yasemin'in yanından bir an bile ayrılmadan, Ahmet'le aralarında olan her ayrılığın ve yanlış anlamanın üzerine körükle giderken, yıllarca sürdürdükleri formalite evlilik sırasında Yasemin yan odada ağlama nöbetleri geçirirken kendisi kulaklarını tıkayıp, ertesi gün mutlu koca ve baba rolünü oynamayı sürdürürken yaptı. Hep iyi arkadaş, hep ağbi, hep iyi aile babası, iyi damat oldu. Aşkını itiraf edecek gücü ve bunun için açıkca savaşacak, ya da terkedip gidecek gücü- Ahmet gibi, ya da Harun gibi ve en son Güzide gibi- kendisinde hiç bulamadı. Başta sorun aşk tanımında dedim ya, adam ulaşamadığı ve elde edemeyeceğini bildiğinin arkasından koşmakta ısrar ediyor hala. Halbuki asıl aşk- birlikte bir şeyler paylaştığı ve bundan zevk aldığı, sohbet edebildiği, müzik dinleyebildiği Güzide ile yaşadığıdır.
Tabii Ayla'nın durumu birebir Necdet'le aynı değil. Necdet toplumsal sınıfı ve konumu ve mizacı dolayısyla Ayla'dan farklı. Bir kere parası ve toplumda bir tüccar olarak bir statüsü var. Böylece adına fedakarlık denen şeyi kendisine ve ailesine pek de fazla bir şey kaybettirmeden yapabiliyor: Oturdukarı ev, araba, Işığın okul taksitlerinin ödenmesi, Rüyaya binbir çeşit oyuncak, hastalandığında gerekirse yurtdışı imkanı gibi. Allahaşkına bunlar fedakarlık mı şimdi. Fedakarlık nedir biliyor musunuz? Ruhundan bir parça vermektir. Gidip üzra bir Anadolu kasabasında beş yıl yaşamaktır. Lozan'da hukuk okumuş, başbabakanın danışmanlığı teklif edilmiş, geleceği her bakımdan "parlak" bir genç olarak tanınırken, gidip bir köy okulunda çocuklara ders anlatmaktır.Fedakarlık kendi okulunu, sosyal çevreni, arkadaşlarını bırakıp, başka bir şehre, başka bir okula gidebilmek ve bir fotoğrafa bir mektuba razı gelmektir. Kocaman bir pastanenin varisiyken, küçük bir galeta fırınında çalışabilmektir.
Necdet'in yapması gereken bence, olayların gidişatına karışmak değil bence. Yasemin-Ahmet-Rüya için söylüyorum. Bir yükümlülüğü ve vicdan borcu yok kimseye. Kimsenin de ona yok ama. Ahmet'e Rüya'yı onun söylemesi gerekmiyor. Kimseye bu evlilikle ilgili bir açıklama yapması da. Tek yapması gereken, bırakmak, gitmek. Yalnız bırakmak, kendi haline bırakmak. O kadar!
Arkadaşlardan biri daha önce Ömer Seyfettin'in "Diyet" öyküsünü hatırlatmıştı. Hani sonunda sürekli kendisine yaptığı iyiliği hatırlatan adama kolunu kesip fırlatır ya. Bu fedakarlıkların diyetini bence yeterince ödetti. En çok da Ahmet'e. Sevdiğinden ve kızından uzak bırakarak. Sırf kendi "sevdiği" yanında olsun da ne olursa olsun diye. İsterse her gece ağlasın, evde suratı düşük, mutsuz va mahsun dolaşsın önemli değil, yanında ya yeter. Belki bir gün sever ya yeter.
Neyse çok yer işgal ettim, çenem düştü. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Sadece bu karakter üzerine benim naçizane fikirlerim olur kendileri.

ergim
21-06-07, 11:29
Arkadaşlar bir de hayalkırıklığı yaşarmışız Ahmet Rüya'yı öğrenemezmiş hatta Ahmet Rüya'yı 60.bölümde öğrenirmiş işte o zaman "şok şok şok " oluruz :icon_whis :img-help: :img-help: :img-hyste Hatta Ahmet Rüya'yı öğrenemezmiş de Rüya Ahmet'i öğrenirmiş Yaso'da ölmüş olurmuş işte o zaman ben "şok şok şok " :blink: :blink: :blink:

zeynep naptın kuzum:icon_whis :icon_whis :img-fie: bak bide senin dediklerin çıkıyo ya. sus ağzından yel alsın. ama rüya ahmeti öğrense ahmete de gider söyler yani ben senin kızınım diye nie söylemesin manyak mı bu kız(e tabi annesine çektiyse olabilir de ooff:sad53: )

Tavuskuşu
21-06-07, 11:30
Açıkçası ben sezon finalinin Ahmetin Rüyayı öğrenmesiyle olacağına inanıyorum.Bunu daha önce de yazmıştım.İçimden bir ses öyle diyor nedense.Neredeyse 17-18 bölümdür Yaseminin Rüyayı açıklamasını bekliyoruz.Bir sezon daha bunu uzatacaklarına inanmak istemiyorum.Hem Ahmet rüyayı öğrenir de biterse önümüzdeki sezon için pek çok kapı açılacak.Önce onun tepkisi,Yasemin ve necdetle hesaplaşması,ailelerin öğrenmesi ve onların tepkileri gibi üzerinde durulması gereken pek çok konu var.Bunları son iki bölüme sıkıştırmaları ve bizi tatmin etmeden anlatmaları güzel olmaz.

Ben Ahmetin gerçekleri Ayladan öğrenmesi taraftarıyım.Bu sırrı bilenlerin hepsinin bir rolü,etkisi vardı.Necdet öğrendi evlenme teklif ederek yasemini aklınca kurtardı.Teonn asli görevi zaten necdete gaz vermek.:img-hyste Ama Ayla tüm yaşananları bilmesine rağman henüz olayların üzerinde bir etkisini görmedik.O söylerse Ahmet ve başta selma olmak üzere tüm ailesi onun gerçek yüzünü görmüş olur.Tabi o günlüğü de unutmayalım.Bence şöyle olabilir:Ayla gerçekleri ahmete söyler,Ahmet yasemine çok kızar sinirlenir.Fakat bir şekilde Yaseminin günlüğü Ahmetin eline geçer ve onun neler yaşadığını iç dünyasini öğrenmiş olur.Böylece de onu affeder.:happy0064 :happy0064

ergim
21-06-07, 11:35
Açıkçası ben sezon finalinin Ahmetin Rüyayı öğrenmesiyle olacağına inanıyorum.Bunu daha önce de yazmıştım.İçimden bir ses öyle diyor nedense.Neredeyse 17-18 bölümdür Yaseminin Rüyayı açıklamasını bekliyoruz.Bir sezon daha bunu uzatacaklarına inanmak istemiyorum.Hem Ahmet rüyayı öğrenir de biterse önümüzdeki sezon için pek çok kapı açılacak.Önce onun tepkisi,Yasemin ve necdetle hesaplaşması,ailelerin öğrenmesi ve onların tepkileri gibi üzerinde durulması gereken pek çok konu var.Bunları son iki bölüme sıkıştırmaları ve bizi tatmin etmeden anlatmaları güzel olmaz.

Ben Ahmetin gerçekleri Ayladan öğrenmesi taraftarıyım.Bu sırrı bilenlerin hepsinin bir rolü,etkisi vardı.Necdet öğrendi evlenme teklif ederek yasemini aklınca kurtardı.Teonn asli görevi zaten necdete gaz vermek.:img-hyste Ama Ayla tüm yaşananları bilmesine rağman henüz olayların üzerinde bir etkisini görmedik.O söylerse Ahmet ve başta selma olmak üzere tüm ailesi onun gerçek yüzünü görmüş olur.Tabi o günlüğü de unutmayalım.Bence şöyle olabilir:Ayla gerçekleri ahmete söyler,Ahmet yasemine çok kızar sinirlenir.Fakat bir şekilde Yaseminin günlüğü Ahmetin eline geçer ve onun neler yaşadığını iç dünyasini öğrenmiş olur.Böylece de onu affeder.:happy0064 :happy0064

işte beklediğim sonn:happy0064 :happy0064 :happy0064 ağzından bal akıyor cnm:D:D:D şimdi bide ziynipin söylediklerinden sonra bi şarkı dinliyodum iyice hüzün basmıştı ama şimdi moralim yerine geldi. zaten kaç bölümdür yasonun söylemesini bekliyoruz buun bir sezon daha uzatırlarsa dizi tam bi saçmalığa dönder artık. yok yok bence de kesinlikle sezon finalinde ahmet rüyayı öğrenir:happy0064 :happy0064 :happy0064

Tavuskuşu
21-06-07, 11:44
Dizice sonuna kadar sana katılıyorum. Başka bir sitede yzdığım bir kaç satırı buraya da eklemek isterim.
Aslında Necdet'in ve Ayla'nın adına aşk denilen duygu durumları bence aşk değil. Bu aşkı nasıl tanımladığımızla ilgili elbette.Çok eskilerden beri, ulaşamadığını istemiş ve takıntılı bir tutkuya çevirmiştir tabii insanoğulları ve kızları. Bakın karşılıksız aşk demiyorum. Mesela Harun'unki ya da bir anlamda Güzide'ninki karşılıksız aşklardır. Necdet ve Ayla'nın onlardan farkları ise "sevdiğinin" her ne pahasına olursa olsun kendilerine ait olmasını istemeleri, bunun için her türlü fedakarlığa olduğu kadar her türlü dalavere ve dolaba da yandaş ve istekli olmalarıdır. Bu da bir şekilde sevdiğini mülkiyeti ve "koruması" altına almak, aslında onun üzerinde bir iktidar kurmaktır. O kadar o kadar çok severler ki, bir an yalnız bırakmaz, asla terk etmez, bir süre sonra nefes bile aldırmazlar. Bu yüzden onlar için çoğu kişi bencil ve sinsi gibi sıfatlar kullanır. Necdet'le ilgili en baştan beri benim rahatsızlığım, adına aşk dediği başlarda gayet masum olan beğenme duygularını hep gizlemesi oldu. Tamam, en başta söyleyemedi bir türlü. Karşısındakinin başka birine aşık olduğunu tesadüfen öğrenince de, içine attı. Buraya dek sorun yok. Sorun bundan sonra. İçine attığı bu duyguyu besleyip geliştirirken, Yasemin'in yanından bir an bile ayrılmadan, Ahmet'le aralarında olan her ayrılığın ve yanlış anlamanın üzerine körükle giderken, yıllarca sürdürdükleri formalite evlilik sırasında Yasemin yan odada ağlama nöbetleri geçirirken kendisi kulaklarını tıkayıp, ertesi gün mutlu koca ve baba rolünü oynamayı sürdürürken yaptı. Hep iyi arkadaş, hep ağbi, hep iyi aile babası, iyi damat oldu. Aşkını itiraf edecek gücü ve bunun için açıkca savaşacak, ya da terkedip gidecek gücü- Ahmet gibi, ya da Harun gibi ve en son Güzide gibi- kendisinde hiç bulamadı. Başta sorun aşk tanımında dedim ya, adam ulaşamadığı ve elde edemeyeceğini bildiğinin arkasından koşmakta ısrar ediyor hala. Halbuki asıl aşk- birlikte bir şeyler paylaştığı ve bundan zevk aldığı, sohbet edebildiği, müzik dinleyebildiği Güzide ile yaşadığıdır.
Tabii Ayla'nın durumu birebir Necdet'le aynı değil. Necdet toplumsal sınıfı ve konumu ve mizacı dolayısyla Ayla'dan farklı. Bir kere parası ve toplumda bir tüccar olarak bir statüsü var. Böylece adına fedakarlık denen şeyi kendisine ve ailesine pek de fazla bir şey kaybettirmeden yapabiliyor: Oturdukarı ev, araba, Işığın okul taksitlerinin ödenmesi, Rüyaya binbir çeşit oyuncak, hastalandığında gerekirse yurtdışı imkanı gibi. Allahaşkına bunlar fedakarlık mı şimdi. Fedakarlık nedir biliyor musunuz? Ruhundan bir parça vermektir. Gidip üzra bir Anadolu kasabasında beş yıl yaşamaktır. Lozan'da hukuk okumuş, başbabakanın danışmanlığı teklif edilmiş, geleceği her bakımdan "parlak" bir genç olarak tanınırken, gidip bir köy okulunda çocuklara ders anlatmaktır.Fedakarlık kendi okulunu, sosyal çevreni, arkadaşlarını bırakıp, başka bir şehre, başka bir okula gidebilmek ve bir fotoğrafa bir mektuba razı gelmektir. Kocaman bir pastanenin varisiyken, küçük bir galeta fırınında çalışabilmektir.
Necdet'in yapması gereken bence, olayların gidişatına karışmak değil bence. Yasemin-Ahmet-Rüya için söylüyorum. Bir yükümlülüğü ve vicdan borcu yok kimseye. Kimsenin de ona yok ama. Ahmet'e Rüya'yı onun söylemesi gerekmiyor. Kimseye bu evlilikle ilgili bir açıklama yapması da. Tek yapması gereken, bırakmak, gitmek. Yalnız bırakmak, kendi haline bırakmak. O kadar!
Arkadaşlardan biri daha önce Ömer Seyfettin'in "Diyet" öyküsünü hatırlatmıştı. Hani sonunda sürekli kendisine yaptığı iyiliği hatırlatan adama kolunu kesip fırlatır ya. Bu fedakarlıkların diyetini bence yeterince ödetti. En çok da Ahmet'e. Sevdiğinden ve kızından uzak bırakarak. Sırf kendi "sevdiği" yanında olsun da ne olursa olsun diye. İsterse her gece ağlasın, evde suratı düşük, mutsuz va mahsun dolaşsın önemli değil, yanında ya yeter. Belki bir gün sever ya yeter.
Neyse çok yer işgal ettim, çenem düştü. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Sadece bu karakter üzerine benim naçizane fikirlerim olur kendileri.

Yazını yeni gördüm ama önünde şapka çıkarmaktan başka yapacak bir şey yok.:happy0064 :happy0064 :good: :happy0064 Aynen benim düşüncelerimi yazmışsın ve karakterleri çok iyi yansıtmışsın.Helal diyorum.Ben de daha önce söyledim.Gerçek aşk vasiyetini her zaman hazır tutar. Herkes seviyor ama ne yapsın diyor.Sevgi bu değil ki.Sevdiğim insanın mutsuz olduğunu bile bile böyle bir yaşama mahkum etmek istemezdim ben.Gerçek sevgi sevdiğinin mutluluğuyla mutlu olmaktır.Yanındayken mutluluktan gözleri parlamıyorsa onun acı çekmesine ne kadar dayanabilir ki gerçek aşık.Başkasının yanında ışıl ışılsa gözleri bırak gitsin.Yanındayken göremediğin ışıltı uzağındayken de seni aydınlatabilir.

Haklısın gerçek fedakarlık Harunun,Ahmetin,Güzidenin yaptığıdır.Necdet de zamanında Harun gibi arkadaşlığını kaybetmemek adına efendice çekip gidebilseydi bu kadar suçlamazdım onu.Yaşar ve ışığın aşkını destekliyorum ama Harunun o asil hareketi,arkadaşlıklarını zedelememek uğruna yaşadığı ve sevdiği yerden kopması beni çok etkiledi.Aynı şekilde Ahmet de.YIllarca kendini umutsuz bir aşka,yalnızlığa mahkum etti.O yüzden sana yüzde yüz katılıyorum.:good: :good: :happy0064

ergim
21-06-07, 11:47
shevek yorumuna bende tamamen katılıyorum. çok güzel anlatmışsın. bak necdete bi kez daha kızdım şimdi. ilk bölümlerde bana necdet böyle şeyler yapacak denilse pek inandırıcı gelmezdi bana ama neyse. seni tebrik ediyorum bu kadar güzel anlatılamazdı herhalde:good: :good: :img-wink: :img-yes:

zeyneps
21-06-07, 11:48

Canım düşüncelerimi o kadar iyi anlatmışsın ki beni tekrar yazmaktan kurtardın yani:) Necdet minnet duygularıyla hapsetti Yaso'yu gerçekten :hıh Yaso7nun iyi niyetini kullandı hep zamanında Ahmet'le onu bir kere konuştursaydı durum bu olmazdı ama o hep kaçtı çünkü en ufak bir görüşmede konuşmada Yasemin'in gideceğini biliyordu İlk 5 bölüm hariç Necdet'in aşkı beni hiç mi hiç etkilemedi insan sevdiğinin mutlu olmasını ister Necdet'se hep kendi mutluluğunu düşünüyor ne Yasemin ne Rüya hadi Rüya tamam daha küçük ama yine de onları kendine saklamaya çalışıyor ben onlarsız naparım bilmem ne ne yardan geçiyor ne serden :hıh

Aklıma gelmişken bugünkü bölümde Ahmetasla seni aldatmam dedi Yasemin 'e "hele başka bir kadın asla " dedi :sad53: "Tamam seni karşılıksız sevmedim yıllarca seninle boy ölçüşemem" dedi bir de :img-in_lo Ah canım şimdi ödeştiler heralde:sad53: hatta artık Yasemin bu konuda Ahmet'le boy ölçüşemez Yasemin yerine Ahmet evlenmiş olsaydı Yasemin onu bir daha asla affetmezdi yüzüne de dönüp bakmazdı giderdi Necdet'e :img-cool2 Ahmet gururunu herşeyini bıraktı :img-in_lo Necdet'e gelince Güzide'nin aşkını bencede haketmiyor Güzide daha iyisini bulabilirdi o kadar da uyanık kız ha aşktan güdük kaldı yavrucak

Bu arada gerçek haytta Teo öldüyse ve kimsesi yoksa ne yani Lale şimdi evde mi kaldı :blink: :img-cray:

ergim
21-06-07, 11:54
e tabi onlarda bi türlü açılamadı birbirlerine böyle yaparsan evde kalırsın tabii:img-hyste :img-hyste :img-hyste ama belki teoyla evendikten sonra ölmüştür. nyse o da elini çabuk tutsun da evde kalmasın:img-hyste :img-hyste

Shevek
21-06-07, 11:57
Evet Tavuskuşu bence de. Bu bırakıp gidebilmeler biraz da kendin olabilmekle alakalı herhalde. Tek başına ayakların üzerinde durabiliyor musun? Duramıyor musun? Büyürken ne kadar kendin olabildin? Ne kadar kendi kararlarını verebildin? Neler eksik kaldı? Sen ne kadarını onarabildin yaralarının? İnsan acısına karşı da daha dirayetli olmalı, acıyı hakkıyla çekebilmeli gerekirse. Necdet karakterinde ise farklı sirayet ediyor pek çok şey. Ben buna dayanamam, dayanamam diyor ama buna dayananları görmezden geliyor hep. Kaç kere kadim dostu Teo'yu, kardeşi Lale'yi, hatta o aşkından öldüğü! Yasemin'i (hani Keriman gerçeğini bilmeden, Ahmet'i tez elden yargısız infaza uğratıp, bir de kendi üstüne vazifeymiş gibi bir de yumruk attığı sırada) bile sildi attı. Sesi yükseliyor, gözlerde delive bir bakış falan. Yahu insan bir kez durup olaylara ve insanlara şöyle bir uzaktan bakar. Düşünür, acısını uzaktan izler biraz. Yok, yok isterim de isterim, istemem de istemem. Hani şu dediğim dedik küçük veletler vardır ya öyle aynen.

zeyneps
21-06-07, 12:00
shevek o kadar güzel anlatmışsın ki evet gerçek aşk Harun'un Güzide'nin ya da Ahmet'in olandır hatta gerçek aşk Keriman'ın aşkıdır :img-in_lo O bile Rıza'nın hiç bir şeyi kalmamışken yaşlanmış haliyle bile sevdi hiç bir şey beklemeden :img-in_lo Necdet'te bu yürek hiç bir zaman yoktu daha önceleri dediğim gibi heep sustu Yasemin ağladı o kulaklarını tıkadı sustu ,Ahmet'le kaçacaktı o Yasemin'i ertesi gün görüne yine sustu Ahmet'le Yasemin 'i geçen bölüm pencereden gördü yine sustu çünkü en ufak bir konuşmasında bir sözüyle Yasemin'in gideceğini çok iyi biliyordu :icon_sorr Baştan yaptığı şeye ise ben fedakarlık diyemedim hiç bir zaman Yasemin'den yaşça büyüktü ve ne olursa olsun Ahmet'le konuşabilirdi Yasemin ne kadar karşı çıksa hatta kavga etse tartışsalar bile :img-yes: Ona yol göstermeliydi bebeğini sahiplenmeli değil :img-cool2 Necdet o zaman da sustu hala susmaya devam ediyor ben Necdet'i karakter olarak Yaprak Dökümü dizisindeki anne rolündeki kadına benzetiyorum onun oğlu mudur nedir :img-hyste O da hep sustu ve tabii sonunda bir yerden patlak verdi hem de çok feci sonuçlara yol açtı :img-cool2 Necdet'te hep "aman ağzımızın tadı bozulmasın " karakterinde bir insan Allah bizi böyle sevenlerden korusun :img-help: Acaba Işık aynı şekilde olsaydı Harun da böyle susarmıydı hiç sanmıyorum onun karakteri oturmuş bir kişiliği var :img-in_lo

ergim
21-06-07, 12:04
Evet Tavuskuşu bence de. Bu bırakıp gidebilmeler biraz da kendin olabilmekle alakalı herhalde. Tek başına ayakların üzerinde durabiliyor musun? Duramıyor musun? Büyürken ne kadar kendin olabildin? Ne kadar kendi kararlarını verebildin? Neler eksik kaldı? Sen ne kadarını onarabildin yaralarının? İnsan acısına karşı da daha dirayetli olmalı, acıyı hakkıyla çekebilmeli gerekirse. Necdet karakterinde ise farklı sirayet ediyor pek çok şey. Ben buna dayanamam, dayanamam diyor ama buna dayananları görmezden geliyor hep. Kaç kere kadim dostu Teo'yu, kardeşi Lale'yi, hatta o aşkından öldüğü! Yasemin'i (hani Keriman gerçeğini bilmeden, Ahmet'i tez elden yargısız infaza uğratıp, bir de kendi üstüne vazifeymiş gibi bir de yumruk attığı sırada) bile sildi attı. Sesi yükseliyor, gözlerde delive bir bakış falan. Yahu insan bir kez durup olaylara ve insanlara şöyle bir uzaktan bakar. Düşünür, acısını uzaktan izler biraz. Yok, yok isterim de isterim, istemem de istemem. Hani şu dediğim dedik küçük veletler vardır ya öyle aynen.

tamamen katılıyorum. küçük veletler gibi aynen. ama diyorum ya onun da tedavi görmesi lazım. yani bazen aklım almıyo hadi necdet rüyayı isterim yasemni isterim falan diye tutturdu ama yaseminde mi hiç sağlıklı düşünemiyo. şu ana kadar yaseminin çok acı çektiğini görüp izledik aslında onun çektiği acı ahmetinkinin yanında hiç kalır ama neyse. sonuç olarak o da üzülüyo:img-pilot ama rüya için de gerçek babasının yanında olmak daha iyi yasemin bunları düşünemiyor mu. hadi ahmetin onu sevmeyeceğinden korkuyo olsa mümkün değil ahmet ondan hayatta vazgeçmez. sürekli rüyanın düzeni deyip duruyo ama asıl düşündüğü necdet galiba ya da kendisini düşünüyo bilemem. ama rüyayı hiç düşünmediği kesin:icon_evil :icon_evil :icon_evil :dito

zeyneps
21-06-07, 12:12
Bu arada Ahmet mümkünse bir Teo'yu du aradan çıkarıversin Necdet'i yumruklarken mesela Teo onu durdurmaya çalışsın Ahmet bir tane de höyyyyt diyip onu yumruk atsın:hıh Yoksa ağzını burnunu dağıtıcağım o sirserinin :hıh Necdet sonra Ahmet'lerin evinden itihar edermiş Ahmet te Burhan gibi "bi bahıyım öldü mü yahhh bir bahıyım öldümü o bi bahıyım" :img-hyste Bu arada Teo Necdet'i Rüya konusunda nasıl gaza getirmedi hayret nasıl kabul etti Rüya'nın Ahmet'in çocuğu olduğunu :icon_whis

-Yok yok Nezdet saçmalama Rüya senin kızındır
-Sahi mi söylüyorsun
-Sahi tabi hani senin evinde parti vermistik sen çok sarhostun
-Sahi tabi bu benim niye aklıma gelmedi (sen de akıl varmı ki Nezdet:img-in_lo :icon_whis )
-Kesin Rüya senin kızın Ahmet'in olması imkansız zaten baksana hiç Ahmet'e benzemiyor bu
-Tabi ya hiç benzemiyor Yasemin utancından söyleyemedi demek yaşa be Teo bu benim niye aklıma gelmedi
-O seni öz kızın Nezdet biliyorum ben :icon_whis

Pabucum gaza getiricisi:hıh

Tavuskuşu
21-06-07, 12:18
Shevek sana katılıyorum.Büyürken yaşadığı olaylar necdeti bence kötü etkilemiş.Babası zamanında ona yeterince söz hakkı tanımamış.Belki necdet pastacı olmak istemiyordu.Okumasına izin verseydi bu onu bilinçlendirir kendi hayatını yaşamasını kolaylaştırırdı.Ahmet mesela yurtdışında okumuş ailesinden ayrı orada yaşamış bir süre.Bu onun kişiliğinin gelişmesinde çok etkili olmuştur.Onu olgunlaştırıp büyütmüştür.Bilmediği bir ülkede yabancı insanların arasında yaşaması bazı şeyleri tek başına göğüsleyebileceğini göstermiştir.Böylece acılara karşı daha olgun yaklaştı.

En en başta necdete acıyordum.Sevdiğinin başkasını sevdiğini bilmek,ona kendi sevgini söyleyememek çok acı bir durum.Fakat Ahmet ve yaseminin keriman yüzünden tartıştığı sahnedeki halinden sonra ondan soğudum.Sanki bir kedi gibiydi.Balıkçılar(Ahmet) ağlarını çekerken bir dalgınlık yapsalar hemen açıkta kalan balığın(Yasemin) üstüne atlayacak bir kedi gibi hali vardı.

Olaylardan ve gerçeklerden kolayca kaçmaya çalışıyor.Fevri bir tavrı var.Babası pastaneyi kapatıp adaya dönmesini istediğinde cama yumruk atmıştı.Bana göre orada yine vicdan yapıp istediklerini elde etmeye çalışıyordu.Pastanede çalışmaya devam etse kim ona karışabilirdi ki.Bir süre sonra başarısıyla zaten babasını susturudu.Ama o kolay yolu seçti.

Aslında bir süre uzaklaşsa.Güzide gibi bir yerlere gidip kafasını dinlese.Kimi daha çok sevdiğini,aslında nasıl bir hayat yaşamak istediğini daha rahat kavrayabilir.Ancak o İstanbuldan uzaklaşmak istemiyor.Biliyor ki uzaklaşırsa Yasemin ve ahmete yarayacak bu.Olaylar hep kontrolünün altında olsun istiyor.Ancak böyle nereye kadar devam edebilir?Hak etmediği şeylerin üzerinde daha ne kadar söz hakkı olabilir ki?

ergim
21-06-07, 12:22
Bu arada Ahmet mümkünse bir Teo'yu du aradan çıkarıversin Necdet'i yumruklarken mesela Teo onu durdurmaya çalışsın Ahmet bir tane de höyyyyt diyip onu yumruk atsın:hıh Yoksa ağzını burnunu dağıtıcağım o sirserinin :hıh Necdet sonra Ahmet'lerin evinden itihar edermiş Ahmet te Burhan gibi "bi bahıyım öldü mü yahhh bir bahıyım öldümü o bi bahıyım" :img-hyste Bu arada Teo Necdet'i Rüya konusunda nasıl gaza getirmedi hayret nasıl kabul etti Rüya'nın Ahmet'in çocuğu olduğunu :icon_whis

-Yok yok Nezdet saçmalama Rüya senin kızındır
-Sahi mi söylüyorsun
-Sahi tabi hani senin evinde parti vermistik sen çok sarhostun
-Sahi tabi bu benim niye aklıma gelmedi (sen de akıl varmı ki Nezdet:img-in_lo :icon_whis )
-Kesin Rüya senin kızın Ahmet'in olması imkansız zaten baksana hiç Ahmet'e benzemiyor bu
-Tabi ya hiç benzemiyor Yasemin utancından söyleyemedi demek yaşa be Teo bu benim niye aklıma gelmedi
-O seni öz kızın Nezdet biliyorum ben :icon_whis

Pabucum gaza getiricisi:hıh

:img-hyste zeynepcim alemsin ya.teo yine yapmıs yapacağını :hıh bu gidişle ben dağıtçam onun ağzını burnunu hatta tam ahmet bu ikisine daalrken bende aradan çıkar bi kaç tane patlatırım:img-hyste( içimde kalmıstı zaten:img-hyste )

Shevek
21-06-07, 12:27
Doğru söylüyorsun Ergim. Kabahatin büyüğü çoğu zaman Yaseminde bence de. Hadi Yassıada mahkemesi sonucu cidden büyük yıkım yarattı. Baban asılabilirdi. Asılmasını sağlayan mahkemenin savcılarından biri de sevdiğin adamın babası. Olmazdı. Oradaki ayrılık kararı doğruydu. Sonra asılmayacağını öğrendin. Bu durumda bir süre beklemek, yaraların kabuk bağlamasını beklemek gerekliydi. Hamileydin. On sekiz yaşındaydın. 60'ların Türkiyesindeydin. O alçak kayınvalide Selma her ne hikmetse, seni istemedi. Bunu hep belli etti. Ahmet uzaktaydı. Ne zaman döneceğini bilmiyordun. İntihar etmek istedin. Dost bildiğin Necdet'in formalite evlilik teklifini, şartlı olarak kabul ettin. Buraya kadar yine büyük bir sorun yok. Sorun bence de beş yıl sonrasında. Ahmet'le yüzleştiniz. Gerçekler açığa çıktı. İşte bu noktadan sonra bu kadar aşık bir kadının, sevdiği adamın yıllardır çektiği azabı dindirmesi gerekirdi. Çocuğunu öğrenmeye hakkı var bu adamın. Hadi en ufak bir falsosu olsa gizlersin. Bence bir kadının bunu gizlemeye hakkı var. Ama bu durumda değil. Necdet kızına iyi baba olmuşmuş, yahu bıraksaydın asıl bu adam onun iki kadar iyi baba olacaktı. Bir kere zaten aşkla yapılan çocuklar güzel olur (fiziksel anlamda değil salt), birbirine aşık bir ana babanın çocukları ise çok güzel büyür. Bunu göremiyor musun be kdın? Necdet'le aranızdaki normal bir ilişki değil ki. Bu çocuğa yansıyacaktır eninde sonunda.Minnet borcu, vefa desen, bunları ona zorla yaptırmadın ki, aşk yaşıyor birisiyle, git diyorsun, özgürsün diyorsun. Daha ne bekliyorsun anlamıyorum ki, Rüya baba sandığı adamı bir başka kadınla dudak dudağa falan mı görsün yani? Bak şimdi yine sinir oldum.

zeyneps
21-06-07, 12:27
:img-hyste zeynepcim alemsin ya.teo yine yapmıs yapacağını :hıh :hıh bu gidişle ben dağıtçam onun ağzını burnunu hatta tam ahmet bu ikisine daalrken bende aradan çıkar bi kaç tane patlatırım:img-hyste

Canım bence forumda Necdet karşıtları bir araya gelerek Necdet'i tenhada kıstıralım :img-yes: :hıh Herkes gittikten sonra pastanenin mutfağında olabilir mesela :img-cool2 Mutfak eşyalarını da kullanırız ben merdaneyle bir güzel pataklarım :hıh Neyseki sonunda ölüyormuş tek üzülme sebebim Lale evde kalır ama napalım ona başka koca mı yok (yok ya biz buluruz bir tane elbirliğiyle :img-in_lo ) Şu Ahmet kızını öğrensin ve bir mutlu olsun herkesi rahat bbırakıcam valla Ahmet'in başının gözünün sadakası olsun :img-cool2 Ben bizim Çarşı 'yı toplasam da bir güzel dövsek :img-cool2

ergim
21-06-07, 12:36
Canım bence forumda Necdet karşıtları bir araya gelerek Necdet'i tenhada kıstıralım :img-yes: :hıh Herkes gittikten sonra pastanenin mutfağında olabilir mesela :img-cool2 Mutfak eşyalarını da kullanırız ben merdaneyle bir güzel pataklarım :hıh Neyseki sonunda ölüyormuş tek üzülme sebebim Lale evde kalır ama napalım ona başka koca mı yok (yok ya biz buluruz bir tane elbirliğiyle :img-in_lo ) Şu Ahmet kızını öğrensin ve bir mutlu olsun herkesi rahat bbırakıcam valla Ahmet'in başının gözünün sadakası olsun :img-cool2 Ben bizim Çarşı 'yı toplasam da bir güzel dövsek :img-cool2

olur olur :img-hyste aaa bak dün rüyamda hs yi görerim inş. diye yattım ama daha güzel bişey gördüm. rüyamda cansel elçinle msn de konusuyorduk:happy0064 böyle sohpet de baya koyuydu ben boyna bişeyler yazyordum. bide ne yazdığımı hatırlasam tam süper olcaktı :img-cray: ya tüh keske kamera falan açtırsaymışım e tabi necdetle aylayı izleye izleye kafa kalmadı bende de (tabi bunda yasonun payı da çok büyük elbirliiyle hepimizi delitçek bunlar galba :hıh) ama biz zeyneple onların bütün planlarını suya düşürüp onlar bizi delirtmeden biz hepisinin ağzını burnunu dağıtçaz :happy0064

kinslayer
21-06-07, 12:36
bu senaristler elini çabuk tutup ahmetle yasemini kavuşturmazlarsa necdete düşman olanlar artarak çoğalacak bu gidişle ...bizleri daha fazla bekletmeyin de kavuşturun aşıkları:img-cool2

kafam hala necdetin sözlerinde;
yasemin ve rüya'nın fotoğrafına bakarken ''ben bu hayatı istemiyorum '' dedi ya
acaba istemediği ne ?
güzide ile yaptığı kaçamak mı ? yoksa yaseminle oynadığı evliililik oyunu mu ?
umarım ikincisidir ..çünkü güzide ahmet gibi fedakar bir aşık ,ayla ve necdet ise saplantılılar aşk konusunda ...bye

Tavuskuşu
21-06-07, 12:37
Çok komiksiniz kızlar yaa.:img-hyste :img-hyste :img-hyste Haklısınız bence de kıstıralım tenhada Necdeti.Ağzının payını verelim.Artık tencere, tava, merdane, oklava ne bulursak girişiriz.Bence necdet ve teoyu pastanede gece konuşmak için kaldıklarında basalım. Ergimin dediği gibi onu da aradan çıkartırız.Benim de içimde kalmıştı valla.:img-hyste :img-hyste Hem ahmeti de yormamış oluruz.Elini kana bulamamış olur yavrucak:icon_whis .Biz onları hallederken o da yasemin ve rüyayı alıp kaçar.:happy0064 :happy0064

zeyneps
21-06-07, 12:39
olur olur :img-hyste aaa bak dün rüyamda hs yi görerim inş. diye yattım ama daha güzel bişey gördüm. rüyamda cansel elçinle msn de konusuyorduk:happy0064 böyle sohpet de baya koyuydu ben boyna bişeyler yazyordum. bide ne yazdığımı hatırlasam tam süper olcaktı :img-cray: ya tüh keske kamera falan açtırsaymışım e tabi necdetle aylayı izleye izleye kafa kalmadı bende de (tabi bunda yasonun payı da çok büyük elbirliiyle hepimizi delitçek bunlar galba :hıh) ama biz zeyneple onların bütün planlarını suya düşürüp onlar bizi delirtmeden biz hepisinin ağzını burnunu dağıtçaz :happy0064

Evet ya bence de tenhada kıstıralım hepsini :hıh Ahmet'i de tenhada kıstırırız ama amacımız farklı :icon_whis :img-hyste Ayy sen de mi Cansel'in msn adresini gördün bende gördüm söylemiştim forumda hatta bana ileti yazmıştı ama sonra farkettim ki o Cansel değil hacklemişler galiba ağzını burnun dağıtcaktım rüyamda kim hacklediyse zavallı Canselimi :hıh

ergim
21-06-07, 12:42
bu senaristler elini çabuk tutup ahmetle yasemini kavuşturmazlarsa necdete düşman olanlar artarak çoğalacak bu gidişle ...bizleri daha fazla bekletmeyin de kavuşturun aşıkları:img-cool2

kafam hala necdetin sözlerinde;
yasemin ve rüya'nın fotoğrafına bakarken ''ben bu hayatı istemiyorum '' dedi ya
acaba istemediği ne ?
güzide ile yaptığı kaçamak mı ? yoksa yaseminle oynadığı evliililik oyunu mu ?
umarım ikincisidir ..çünkü güzide ahmet gibi fedakar bir aşık ,ayla ve necdet ise saplantılılar aşk konusunda ...bye

bence yaseminle oynadıkları ask oyununu kastetmiştir. çünkü hergün güzideyi biraz daha seviyo yani ondan bi daha ayrılmak isteyeceğini sanmıyorum fragmandaki son sahneden de anlasılıyor bu zaten. ayrıca yasemin de istediğin zaman bosanmak senin hakkın diyor necdet güzide konusunu onunla konusmustur belki:happy0064 :happy0064 :happy0064 o yüzden söylemiştir:happy0064

Shevek
21-06-07, 12:43
Ama tabii adam kene gibi yapıştı. Buradan senaristlere sesleniyorum. Şu dizinin yüzü suyu hürmetine başrol oyuncularını biraz daha kişilikli hale soksunlar artık. Artık Yasemin'le Ahmet hayatlarının dizginlerini ele alsınlar. Yasemin daha kararlı olsun, boşansın, gerekirse annesinin evine dönsün, bir süre de olsa yalnız ebeveyn olarak büyütsün çocuğu. Ahmet'le görüşmeye devam etsin, isterse alıştıra alıştıra, yaya yaya açıklasın bir bir.. Ahmet de öyle bıraksın şu nezaketi falan artık. Kimsenin ona karşı nazik davrandığı falan yok (halası dışında).
Senaristler korkmasın reyting düşmez aksine tavana vurur. Millet aşka hasret. Anlatacak o kadar çok mesele var ki. Gençlerin aşkları var. Siyasi meseleler var- ki durumlar daha da vahimleşecek. Ahmet'le Yaseminin de aydın ve sanatçı kimliklerine biraz daha fazla vurgu yapılsın artık. Rüyayı büyütsünler aşkla, öğrencilerini aydınlatsınlar, ülkenin gençlerine destek olsunlar falan filan. Aileler var baş edilecek, orta yaş grubunun aşk hikayelerinin de onlardan geri kalı yanı yok. Mehmet-Sevim, Rıza-Nezahat. Sonra şu burunlarından kıl aldırmayan muhteşem ikili Selma ve Şevket'i didiklesinler biraz. Var da var yani.

ergim
21-06-07, 12:45
Çok komiksiniz kızlar yaa.:img-hyste :img-hyste :img-hyste Haklısınız bence de kıstıralım tenhada Necdeti.Ağzının payını verelim.Artık tencere, tava, merdane, oklava ne bulursak girişiriz.Bence necdet ve teoyu pastanede gece konuşmak için kaldıklarında basalım. Ergimin dediği gibi onu da aradan çıkartırız.Benim de içimde kalmıştı valla.:img-hyste :img-hyste Hem ahmeti de yormamış oluruz.Elini kana bulamamış olur yavrucak:icon_whis .Biz onları hallederken o da yasemin ve rüyayı alıp kaçar.:happy0064 :happy0064

evet cnm aamedimiz hiç yorulmasın evelallah biz hallederiz necoyla teo yu. yalnız bi önerim war hazır onları aradan çıkarmışken aylaya da bi el atsak???:img-hyste

nasılımm???:img-hyste :happy0064

renses
21-06-07, 12:50
sezon finaline ne bırakacaklar ya birsürü sorun var dizide çözülmeyi beklior artık sezon finaline bi 4 saat fln yaparlar bitiremezler çünkü bu kadar şeyi ahmette öğrenecekse bu bölümde öğrenseydi keşke ya off aslında dört saat ii fikir hoş yani zaten izlemeye doyamıorum :img-in_locansell:img-in_lo

@ly
21-06-07, 12:50
Merhaba;yine dayanamadım işten kaytarıp geldim :icon_whis
shevek yorumların çok güzel,sana katılıyorum. Zeynep ,bakıyorum feriştahlığı bırakıp kabadayılığa soyunmuşsun..! Önde sen arkanda tavuskuşu ve ergim Heyt be...! Kim tutar sizi...!(ben kesinlikle tutmam hatta iterim) :img-hyste

Aklıma Necdet ile Yasemin'in evlendikleri gün geldi.Necdet Ahmet'i aramış bulamamıştı. O gece Yasemin'e Ahmet dönse ne yaparsın gibi birşey sormuştu.Sevgili Yasemin'imiz de Ahmet asla bilmeyecek bu çocuğu demişti.Yani Necdet'i savunuyor gibi olmayayım ama (neme lazım Necdet'i bırakır bana dalarsınız sonra!) Necdet'in Yasemin benim karım demesi birazda bu yüzdendi...

Geçen gün başka sitede bir yorum okudum.Arkadaş diyor ki :

Necdet gerçeği biliyor,Ayla gerçeği biliyor,Teo gerçeği biliyor,bir bakıma Güzide normal bir evlilik olmadığını biliyor. Neyi bekliyorlar? Yoksa hepsi toplanıp birlikte mi söyleyecekler Ahmet'e! 1, 2, 3...SÜRPRİİİZ...Ahmet Rüya senin kızın....Oleeey...:img-hyste

Tavuskuşu
21-06-07, 12:52
evet cnm aamedimiz hiç yorulmasın evelallah biz hallederiz necoyla teo yu. yalnız bi önerim war hazır onları aradan çıkarmışken aylaya da bi el atsak???:img-hyste

nasılımm???:img-hyste :happy0064

Süpersin valla iyi fikir.Ama ayla anlamaz bana kalırsa bu ruh haliyle.Bence aylayı eski akıl sağlığına geri döndürmek(düzeltemeyiz biliyorum bu devirde bile tıp o kadar gelişmedi nerde 1960'lar:img-hyste :img-hyste ) birinci vazifemiz olmalı.Eski haline gelirse yediği dayakların acısını daha iyi anlar.:img-hyste :img-hyste Bir gün Ahmet onu eve bırakmaktan vazgeçsin.Biz de o ıssız sokakta hakkından geliriz.Çok mu şiddet yanlısı bir forum olduk ne?:icon_whis :icon_whis

ergim
21-06-07, 12:53
shevek yorumların çok güzel,sana katılıyorum. Zeynep ,bakıyorum feriştahlığı bırakıp kabadayılığa soyunmuşsun..! Önde sen arkanda tavuskuşu ve ergim Heyt be...! Kim tutar sizi...!(ben kesinlikle tutmam hatta iterim) :img-hyste

Aklıma Necdet ile Yasemin'in evlendikleri gün geldi.Necdet Ahmet'i aramış bulamamıştı. O gece Yasemin'e Ahmet dönse ne yaparsın gibi birşey sormuştu.Sevgili Yasemin'imiz de Ahmet asla bilmeyecek bu çocuğu demişti.Yani Necdet'i savunuyor gibi olmayayım ama (neme lazım Necdet'i bırakır bana dalarsınız sonra!) Necdet'in Yasemin benim karım demesi birazda bu yüzdendi...

Necdet gerçeği biliyor,Ayla gerçeği biliyor,Teo gerçeği biliyor,bir bakıma Güzide normal bir evlilik olmadığını biliyor. Neyi bekliyorlar? Yoksa hepsi toplanıp birlikte mi söyleyecekler Ahmet'e! 1, 2, 3...SÜRPRİİİZ...Ahmet Rüya senin kızın....Oleeey...:img-hyste

:img-hyste öyle bişey olduğunda ahmetin yüz halini düşünemiyorum ne yapacağını şaşırır heralde zavallım. hatta rüya da arkadan biyerlerden çıkar baba babacığımm diye koşar ahmete o zaman tam komedi olur işte:img-hyste

zeyneps
21-06-07, 12:56
Olmaz ben yeni bir aşk oyunu ve üçgeni istiyorum:img-in_lo Meslea Rıza Keriman'dan ayrılsın Keriman hamile olsun sonra Kamil ona evlenme teklif etsin Sevda Tepesi'nde uçurumda çocuğuna babalık etsin bunu Rıza yıllar sonra öğrensin ama çocuğu onu dedisi sansın falan filan veya Lale için olabilir aynı durum sonra Işık-Yaşar :icon_whis :icon_whis

Bu arada Sinim bana Ahmet Rüya deme dedi sirseri ağzını burnunu dağıtıcam ha :hıh Laf söyletmem Ahmet'le Rüya'ya :hıh

@ly
21-06-07, 12:57
Yasemin, Rüya çok küçük, şimdi söyleyemem,anlayamaz diyor ya...Be kızım, hadi Rüya küçük, Ahmet'demi küçük..! O'na söyle, Rüya'nın iyiliği için çocuğa hemen söylemeyelim de...Ahmet duyunca Rüya'yı bağrına basıp: 'Ben senin babanım yavrum' mu diyecek? O da çocuğun iyiliği için sabreder elbet. Zaten sabır taşı oldu Ahmet..!

ergim
21-06-07, 12:57
Süpersin valla iyi fikir.Ama ayla anlamaz bana kalırsa bu ruh haliyle.Bence aylayı eski akıl sağlığına geri döndürmek(düzeltemeyiz biliyorum bu devirde bile tıp o kadar gelişmedi nerde 1960'lar:img-hyste :img-hyste ) birinci vazifemiz olmalı.Eski haline gelirse yediği dayakların acısını daha iyi anlar.:img-hyste :img-hyste Bir gün Ahmet onu eve bırakmaktan vazgeçsin.Biz de o ıssız sokakta hakkından geliriz.Çok mu şiddet yanlısı bir forum olduk ne?:icon_whis :icon_whis

bizi buna onlar zorladı bi kere:img-hyste onları halledince bizde doya doya dizimizi izleriz artık. ahmet yaso rüya üçlüsü ne güzel parka giderler falan. ben şimdi necoyu geçtim o da güzideyle evleniyomus ama ayladan korkuyorum:dito :icon_evil ahmetle yasonun düğünü basar rüyayı kaçırır herşeyi beklerim o manyaktn. yediği dayaklar yetmedi galiba ona :hıh
bide beren sat'in baslığında aylaya kazulet suratlı demişler koptum ya:img-hyste :img-hyste

renses
21-06-07, 13:00
yaso nejdetten boşanacak fln ahmette onu sewmediğini zannedecek yasonun ailesi maddi sıkıntı geçirecek o aralarda yaso o cırtlak sesiyle pavyonlrda şarkı sölemeye başlıcak ondan sonra amet gelicek bir zamanlar birini beğenmeyip başkasıyla ewlndiğin zaman biri vardı ya işte o benim fln yüzüne kezzap atıcak yasonun fln süper türk filmi yaa:img-hyste

Tavuskuşu
21-06-07, 13:04
yaso nejdetten boşanacak fln ahmette onu sewmediğini zannedecek yasonun ailesi maddi sıkıntı geçirecek o aralarda yaso o cırtlak sesiyle pavyonlrda şarkı sölemeye başlıcak ondan sonra amet gelicek bir zamanlar birini beğenmeyip başkasıyla ewlndiğin zaman biri vardı ya işte o benim fln yüzüne kezzap atıcak yasonun fln süper türk filmi yaa:img-hyste

:img-hyste :img-hyste :img-hyste Hatta rüya da biraz büyüyünce annesinin çalıştığı pavyonda çiçek satmaya başlasın.Ama bu iş fazla uzun sürmez.Yasemin ol sesiyle pavyonu da batırır.Sonra onlar da bir konağa taşınsın.Çemberimde gül oyadaki canan gibi orada yaşasınlar.:happy0064 :img-hyste

Shevek
21-06-07, 13:04

Çok güldürüyorsunuz insanı yahu, deminden beri hain planlarınıza ve senaryolarınıza kasıklarımı tuta tuta gülüyorum. İyi oluyor, insan biraz rahatlıyor. Yoksa bir dizi yüzünden kafayı yiyeceğiz yahu.

ergim
21-06-07, 13:05
bence ahmete yapılan bunca şeye rağmen ahmetin delirmediğine şükretmek gerekir iyi dayandı canım benim şimdilik sadece ha??? diyo olsun bununla da yetiniriz biz yeter ki kafayı yemesin zavallı ahmet:img-in_lo :img-in_lo :icon_sorr :sad53: :img-pilot

badger
21-06-07, 13:07

Necdet budur, dizice.....
Yaptığı tek iyi şey, bir tek iyi şey Yaseminin o ruh haliyle kayalıklardan atlamasına engel olmaktı..Tabii o da bunu kendi istediği kullanmak maksadıyla...dediğin gibi Allah Necdetin Yasemini sevdiği gibi sevenden korusun...Almayayım! Necdetin Yasemini reddedişinden sonraki davranışlarına anlam veremeyeniniz olmuş, niye ki, adam Yaseminin onun sonunda istediği gibi seveceğine dair umudu tükendi de ondan, baktı bu kapı kapalı, gitti Güzidenin kapısına..:img-hyste

Ahmet, bahsedilen yumruğu çakar mı derseniz...Güzideyle gördüğü için çakmaz, ama daha sonrasında herşeyi öğrendikten sonra kesinlikle çakar..Bundan eminim ve kesinlikle bunu yapmakta haklıdır...:good:

Güzideyle gördüğünü Necdete belli edeceğini pek sanmıyorum..Belki sadece kısaca bir selam edip -bunu da Necdetin onun gördüğünü anlaması için yapabilir- yanlarından uzaklaşır, aksine bir şey yapacağını sanmıyorum..Yani kavga, yumruk falan..

Bunun üzerine Yaseminle konuşmaya gidebilir ve bu konuşmayla gerçekler kısmen de olsa ortaya çıkmaya başlayabilir diyorum..

renses
21-06-07, 13:08
yasemin pavyonda şarkı sölemeye başlarsa olsa olsa sheküre olur o ya menajer fln tutarım bn ona rüyayıda çok zengin babası bakar fln ay süperr ya:img-hyste

ergim
21-06-07, 13:08
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Hatta rüya da biraz büyüyünce annesinin çalıştığı pavyonda çiçek satmaya başlasın.Ama bu iş fazla uzun sürmez.Yasemin ol sesiyle pavyonu da batırır.Sonra onlar da bir konağa taşınsın.Çemberimde gül oyadaki canan gibi orada yaşasınlar.:happy0064 :img-hyste

bence de yaso kesin pavyonu batırır. biz bile zor dayanıyoruz yaw. ama rüyanın çiçek satmasına koptum yani. yazık olan yine rüyacıkla aamede oldu yasoya nolursa olsun umurumda değil :hıh :hıh :hıh o hakediyo bunarı çünkü:img-pilot
yaso:kendim ettim kendim buldum kendim ettim kendim buldum gül gibi sararıp soldum eyvaah eyvaaaahh:img-hyste :img-hyste :img-hyste

zeyneps
21-06-07, 13:09

doğumgününde yapsınlar hatta bu sürprizi Necdet'le Teo güzel bir pasta yaprlar içine Rüya'yı koyarlar Ahmet mumları üflerken bir dilek tutar sonra içinden Rüya çıkar tabi Ahmet "şok şok şok " Necdet "dileğin kabul oldu Ahmet " Ahmet sadece "ha ??" der :icon_whis :img-help: sonra hepsi birlikte "Rüya senin kızın oleeeeyyyyyyyyyyyy vattiri vattiri " :happy0064 :happy0064 Ahmet önce bir yine "ha??" olur sonra hep birlikte timsah yürüyüşü yaparlar vattiri vattiri oynarlar :happy0064

Tavuskuşu
21-06-07, 13:14
yasemin pavyonda şarkı sölemeye başlarsa olsa olsa sheküre olur o ya menajer fln tutarım bn ona rüyayıda çok zengin babası bakar fln ay süperr ya:img-hyste

:img-hyste :img-hyste :img-hyste Yasemin de sheküre gibi öyle gezsin Türkiyeyi hatta söylediği şarkı da şu olsun:
Amaaaamm Ahmet
Canıııııımmmm Ahmet
Sana kızını söylemem
Saklaaarıııım Ahmet

Zeynepcim koptum yaa.Bence ahmetin doğum günün yaseminin çalıştığı pavyonda kutlasınlar.Rüya da pastanın içinden dansöz kıyafetiyle çıksın.Malu ağaç yaşken eğilir.Kız çekirdekten yetişsin.:img-hyste :img-hyste :happy0064

zeyneps
21-06-07, 13:18
Evet ya ben kabadayı oldum dülerttüler beni delüler :hıh Elimizde birer bıçak Necde'le aramızda şu konuşmalar geçiyor

Necdet:Anaaam elinizdeki bıçaklar da ne :sad53:
Zeynep:Pasta kesiyorduk da elimizde kalmış :img-cool2
Ergim:Bir sakıncası mı vardı :hıh
Tavuskuşu:Yoksa bizi beğenmiyormusun :img-cool2
Necdet:Anaaaaam hırtlatacak mısınız beni :img-help: :sad53:
Zeynep :Ahmet'e hala söylemedin gerçeği ne ayak ???:hıh
Necdet:Niye kötüüüü şeyler iyi insanların başına geliyyyy kıder mi bu ??ühühühühühhü :sad53:
Ergim:Duygu sömürüsü mü yapiyyyysin Ahmet'e mi ağliyysin Ahmet'e mi üzülüysiiin Çiko
Necdet:Size pasta getireyim mi
Tavuskuşu:İğreeeeennç iğreeenç elleri de pis mi temiz mi belli değil pis mi temiz mi belli değil :hıh

ergim
21-06-07, 13:28
Evet ya ben kabadayı oldum dülerttüler beni delüler :hıh Elimizde birer bıçak Necde'le aramızda şu konuşmalar geçiyor

Zeynep:Pasta kesiyorduk da elimizde kalmış :img-cool2
Necdet:Anaaaaam hırtlatacak mısınız beni :img-help: :sad53:
Zeynep :Ahmet'e hala söylemedin gerçeği ne ayak ???:hıh
Necdet:Niye kötüüüü şeyler iyi insanların başına geliyyyy kıder mi bu ??ühühühühühhü
Ergim:Duygu sömürüsü mü yapiyyyysin Ahmet'e mi ağliyysin Ahmet'e mi üzülüysiiin Çiko
Tavuskuşu:İğreeeeennç iğreeenç elleri de pis mi temiz mi belli değil pis mi temiz mi belli değil

zeynecim repliklere koptum:img-hyste tamda söyleyeceklerimizi yazmışsın cnm. yok ben baya bi benimsedim bu işi gece rüyalarıma falan girer bu benim artık. yok yok benim için neciidetin ağzını burnunu dağıtmadan rahat etmicek :hıh

Tavuskuşu
21-06-07, 13:37
Gerçekten replikler çok komik yaa.Gülmekten gözümden yaş geldi.Bence sen bu hs yakasına devam et.Ama bu sefer arada biz de olalım da gerektiğinde müdahale ederiz.Başka türlü bu dizi nihayete ermez.:img-hyste :img-hyste

Bu gidişle biz de necdete döneceğiz.Ergimcim sen de necdetin ahmeti öldürdüğünü rüyasında görmesi gibi bizim necdete ağzını payını verdiğimizi göreceksin bu gidişle rüyanda.Necdete benzeyeceğiz diye ödüm kopuyor.Ama seninkisi hayırlı bir iş en azından.Dizinin gidişatı için faydalı olur.

meltem_keremcem
21-06-07, 13:37
zeynepcim

hahahahahah:img-hyste

koptum cnm süper olumş:)
bu bölmümü sabırsızlıkla bekiyorum off sezon finaliniede 1 hafta kaldı ay ben 1 hafta zor bekliyom 3 ay nasıl beklicem:icon_sorr

@ly
21-06-07, 13:38

Zeynep:Pasta kesiyorduk da elimizde kalmış
Necdet:Anaaaaam hırtlatacak mısınız beni :img-help:
Zeynep :Ahmet'e hala söylemedin gerçeği ne ayak Necdet:Niye kötüüüü şeyler iyi insanların başına geliyyyy kıder mi bu ??ühühühühühhü
Tavuskuşu:İğreeeeennç iğreeenç elleri de pis mi temiz mi belli değil pis mi temiz mi belli değil :hıh

:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Harikasın...Sana 30 Haziran'da pasta ısmarlıyacam canım.Ankara da oturanlar finalin ertesi günü buluşalım diye konuştuk.Hatta doğumgünü kutlaması bile var.Kimbilir pastadan Aamed bile çıkabilir :img-in_lo Kaçırırsan üzülürsün zannımca..!

badger
21-06-07, 13:39
Shevek sana katılıyorum.Büyürken yaşadığı olaylar necdeti bence kötü etkilemiş.Babası zamanında ona yeterince söz hakkı tanımamış.Belki necdet pastacı olmak istemiyordu.Okumasına izin verseydi bu onu bilinçlendirir kendi hayatını yaşamasını kolaylaştırırdı.Ahmet mesela yurtdışında okumuş ailesinden ayrı orada yaşamış bir süre.Bu onun kişiliğinin gelişmesinde çok etkili olmuştur.Onu olgunlaştırıp büyütmüştür.Bilmediği bir ülkede yabancı insanların arasında yaşaması bazı şeyleri tek başına göğüsleyebileceğini göstermiştir.Böylece acılara karşı daha olgun yaklaştı.

En en başta necdete acıyordum.Sevdiğinin başkasını sevdiğini bilmek,ona kendi sevgini söyleyememek çok acı bir durum.Fakat Ahmet ve yaseminin keriman yüzünden tartıştığı sahnedeki halinden sonra ondan soğudum.Sanki bir kedi gibiydi.Balıkçılar(Ahmet) ağlarını çekerken bir dalgınlık yapsalar hemen açıkta kalan balığın(Yasemin) üstüne atlayacak bir kedi gibi hali vardı.

Olaylardan ve gerçeklerden kolayca kaçmaya çalışıyor.Fevri bir tavrı var.Babası pastaneyi kapatıp adaya dönmesini istediğinde cama yumruk atmıştı.Bana göre orada yine vicdan yapıp istediklerini elde etmeye çalışıyordu.Pastanede çalışmaya devam etse kim ona karışabilirdi ki.Bir süre sonra başarısıyla zaten babasını susturudu.Ama o kolay yolu seçti.

Aslında bir süre uzaklaşsa.Güzide gibi bir yerlere gidip kafasını dinlese.Kimi daha çok sevdiğini,aslında nasıl bir hayat yaşamak istediğini daha rahat kavrayabilir.Ancak o İstanbuldan uzaklaşmak istemiyor.Biliyor ki uzaklaşırsa Yasemin ve ahmete yarayacak bu.Olaylar hep kontrolünün altında olsun istiyor.Ancak böyle nereye kadar devam edebilir?Hak etmediği şeylerin üzerinde daha ne kadar söz hakkı olabilir ki?

Necdet hayatı boyunca küçük koza çevresinde babasının doğrularıyla yaşamış, herzaman onun otoritesinde ezilmiş, içten içe öfke büyütmüş ve bunu baskılamış ve iç dünyasında olup bitenleri maskelemiş bir adam...Olması gerekenler diye etrafına kalıplar düzenlemiş, msakeler takınmış...Dışarıya karşı girişken neşeli ama iç dünyasında babasının zorladığı küçük bir çocuk var...Vakti zamanında bir hayli şiddete dayalı baskı gördüğüne inanıyorum..Çok zeki olduğundan da bunları yok sayarak biliçaltına itmiş...O salllanrak bu haykırışları duymamaya çalışması ertesi gün iyi baba ve koca rolüne girişmesi bundan ötürü..Onun için bana hiçbir zaman aa ne iyi adam dedirtemedi..(Umarım Güzideyi sever de, Güzide onun hegemanyosından rahatsız olmaz ve mutlu olurlar)...İlla bunun dayak değil ama sağlam bir psikolojik baskı olduğuna inanıyorum ve bu da onun kendine olan güvenini yerle bir etmiş hem bir şeyi yapmaya ortaya çıkartmaya cesareti yok, yapmak istemenin şiddeti altındayken de fevri davranışlarla bunu çıkartıyor...Aşırı zeki ve sosyal bir erkek olması da durumları idare etmesine sebep olmuş...Burada Ayla kızımız kadın olması, sosyal zekasının IQ su kadar gelişkin olmaması ve içinekapanık bir kız olması, onda bu olayın sinir sisteminin çökmesiyle sonuçlandı...Tabiii, Necdet gibi fiziksel olarak sallanmayıp içine biriktirdiği depresif statik enerjiyi boşaltamıyor ve tabii Teosu da yok..:img-hyste
Necdet, Kedi olalı bir kere aslan oldu o da hep Ahmete karşı...

Necdet gibi dışarıya karşı mükemmel maskeli ama içten içe karşısındakine eziyet eden tiplerden...Dışarıdan aaa ne hoş, ne anlayışlı dedirtip içten içe kölelik yaratanlardan...Onun için Allah korusun böyle tiplerden diyorum..

ergim
21-06-07, 13:42
Gerçekten replikler çok komik yaa.Gülmekten gözümden yaş geldi.Bence sen bu hs yakasına devam et.Ama bu sefer arada biz de olalım da gerektiğinde müdahale ederiz.Başka türlü bu dizi nihayete ermez.:img-hyste :img-hyste

Bu gidişle biz de necdete döneceğiz.Ergimcim sen de necdetin ahmeti öldürdüğünü rüyasında görmesi gibi bizim necdete ağzını payını verdiğimizi göreceksin bu gidişle rüyanda.Necdete benzeyeceğiz diye ödüm kopuyor.Ama seninkisi hayırlı bir iş en azından.Dizinin gidişatı için faydalı olur.

yok cnm merak etme biz neco gib manyak değiliz haklıyı savunuyoruz sadece:img-hyste :img-hyste o delü sadece psikopatlığı yüzünden görmüştü o rüyayı :hıh :hıh :hıh :hıh bu arada zeynepcim bizim aylanın ağzını burnunu dağıttığımız replikleri de eklesene cnm tam süper olur o zamna:good: :happy0064 :img-hyste :img-hyste

@ly
21-06-07, 13:46
Necdet hayatı boyunca küçük koza çevresinde babasının doğrularıyla yaşamış, herzaman onun otoritesinde ezilmiş, içten içe öfke büyütmüş ve bunu baskılamış ve iç dünyasında olup bitenleri maskelemiş bir adam...Olması gerekenler diye etrafına kalıplar düzenlemiş, msakeler takınmış...Dışarıya karşı girişken neşeli ama iç dünyasında babasının zorladığı küçük bir çocuk var...Vakti zamanında bir hayli şiddete dayalı baskı gördüğüne inanıyorum..Çok zeki olduğundan da bunları yok sayarak biliçaltına itmiş...O salllanrak bu haykırışları duymamaya çalışması ertesi gün iyi baba ve koca rolüne girişmesi bundan ötürü..Onun için bana hiçbir zaman aa ne iyi adam dedirtemedi..(Umarım Güzideyi sever de, Güzide onun hegemanyosından rahatsız olmaz ve mutlu olurlar)...İlla bunun dayak değil ama sağlam bir psikolojik baskı olduğuna inanıyorum ve bu da onun kendine olan güvenini yerle bir etmiş hem bir şeyi yapmaya ortaya çıkartmaya cesareti yok, yapmak istemenin şiddeti altındayken de fevri davranışlarla bunu çıkartıyor...Aşırı zeki ve sosyal bir erkek olması da durumları idare etmesine sebep olmuş...Burada Ayla kızımız kadın olması, sosyal zekasının IQ su kadar gelişkin olmaması ve içinekapanık bir kız olması, onda bu olayın sinir sisteminin çökmesiyle sonuçlandı...Tabiii, Necdet gibi fiziksel olarak sallanmayıp içine biriktirdiği depresif statik enerjiyi boşaltamıyor ve tabii Teosu da yok..:img-hyste
Necdet, Kedi olalı bir kere aslan oldu o da hep Ahmete karşı...

Necdet gibi dışarıya karşı mükemmel maskeli ama içten içe karşısındakine eziyet eden tiplerden...Dışarıdan aaa ne hoş, ne anlayışlı dedirtip içten içe kölelik yaratanlardan...Onun için Allah korusun böyle tiplerden diyorum..

İlk bölümlerden birinde Necdet babası ile tartışırken : '' Ben pastacı olması için okumasına izin vermediğin oğlunum..! '' demişti. Zaten bu cümle açıklıyor herşeyi. En yakın arkadaşı Ahmet yurtdışında okurken, Necdet baba zoruyla yumurta kırmaya devam ediyor...Sonra o en yakın arkadaş gelip sevdiği kızı elinden alıyor...(Gerçi eline hiç geçmedi o kız ya neyyse..!)

badger
21-06-07, 13:52
.... İşte bu noktadan sonra bu kadar aşık bir kadının, sevdiği adamın yıllardır çektiği azabı dindirmesi gerekirdi. Çocuğunu öğrenmeye hakkı var bu adamın. Hadi en ufak bir falsosu olsa gizlersin. Bence bir kadının bunu gizlemeye hakkı var. Ama bu durumda değil. Necdet kızına iyi baba olmuşmuş, yahu bıraksaydın asıl bu adam onun iki kadar iyi baba olacaktı. Bir kere zaten aşkla yapılan çocuklar güzel olur (fiziksel anlamda değil salt), birbirine aşık bir ana babanın çocukları ise çok güzel büyür. Bunu göremiyor musun be kdın? Necdet'le aranızdaki normal bir ilişki değil ki. Bu çocuğa yansıyacaktır eninde sonunda.Minnet borcu, vefa desen, bunları ona zorla yaptırmadın ki, aşk yaşıyor birisiyle, git diyorsun, özgürsün diyorsun. Daha ne bekliyorsun anlamıyorum ki, Rüya baba sandığı adamı bir başka kadınla dudak dudağa falan mı görsün yani? Bak şimdi yine sinir oldum.

Zaten yasemin bizi burada kopartmaya başladı... Rüyanın Necdeti bir yerlerde Ahmetin elinde gezdirilirken, Güzideyle dudak dudağa görse o- ha olurdum..
Necdet, kendini o sanal ailenin babası olarak görmüyor artık, o gaflet uykusundan uyandı sonunda ve ben açıkçası Rüyayı da eskisi kadar büyük bir şevkle sevdiğine de inanmıyorum..Zaten Rüyaya olan düşkünlüğünü herzaman garipsemiştim..Tamam kendisinin olmayan bir çocuğu bir insan sevebilir...Ama Necdet için düşündüğüm karaktere göre bu da kandırmaca ve takıntıydı..Hani Ahmeti Yasemin sevmese, (ne kadar sevdiğini kendi de çok iyi biliyor) Yaseminle normal birbirini seven çift olsalar tamam derdim..
Artık adamın çivisi çıkmış, ortalıkta sevgilisyle sarmaş dolaş dolaşıyor..
Rüyayı da yasemine karşı kendine koz tuttu..Artık bu kozundan da vaz geçiyor diye görüyorum...Sonunda Yarabbi şükür!!!

Tavuskuşu
21-06-07, 14:06
Zaten yasemin bizi burada kopartmaya başladı... Rüyanın Necdeti bir yerlerde Ahmetin elinde gezdirilirken, Güzideyle dudak dudağa görse o- ha olurdum..
Necdet, kendini o sanal ailenin babası olarak görmüyor artık, o gaflet uykusundan uyandı sonunda ve ben açıkçası Rüyayı da eskisi kadar büyük bir şevkle sevdiğine de inanmıyorum..Zaten Rüyaya olan düşkünlüğünü herzaman garipsemiştim..Tamam kendisinin olmayan bir çocuğu bir insan sevebilir...Ama Necdet için düşündüğüm karaktere göre bu da kandırmaca ve takıntıydı..Hani Ahmeti Yasemin sevmese, (ne kadar sevdiğini kendi de çok iyi biliyor) Yaseminle normal birbirini seven çift olsalar tamam derdim..
Artık adamın çivisi çıkmış, ortalıkta sevgilisyle sarmaş dolaş dolaşıyor..