PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-16

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

badger
26-07-07, 19:55
Ahmedimin gelemsi yakındır.Ama bu bölümde ziya yine işe burnunu soktu.Ayla minibüse binip gittiğinde ahmet arkasından bakarken "İstersen otobüse bindirmeyelim başka bir otobüsle gelsin." dedi.:img-beee: :img-beee:

Ahmet sanki çok özleyeceği,ayrılmak istemediği için arkasından baktı.Eminim içinden gidişin olsun da dönüşün olmasın,bir daha buralara gelemezsin umarım demiştir.Hatta "Eyvah bu şimdi yolu da öğrendi ya hep gelir de beni gizli gizli izlerse ne yaparım ben?" diye de düşünmüş olabilir.:hıh

Ziya da küçük kasaba çöpçatanlığına can sıkıntısından soyunmuş...

Sana ne adam? Ahmetin gönül işlerine ne karışırsın? Adam sana sanki soruyor da? Tövbe..tövbe...Bu dizideki arkadaş milleti asıl şeyleri konuşacaklarına abuk şeylerden bahsedip duruyorlar, karakterlerin kafalarını bulandırıyorlar...bknz:Teo ve şimdi de Ziya...

Allahtan Beyşehir miydi neresiydi hatırlayamadım tayin etmişler adamı..Bir de o da İstanbul Kilyos Orman müdürlüğüne geliverirdi ondan sonra başımızda Teodan başka bir gaz verici daha...:hıh

spdr
26-07-07, 20:06
amanin badger ziya için,teodan başka bir gaz verici daha diyince....düşündüm de iyi ki gitmiş adam:img-fie:yoksa mazallah ahmet bir necdete dönüşebilirdiii:img-fie:
ucuz atlatmışız da haberimiz olmamış:img-yes:
---
reçete için melih efendiye tişikkürlerr..
ama epeydir kullanıyorum zaten o reçeteyi.kalp sıkışması,ateş basması ve uyuyama şeklinde yan belirtileri zuhur ediyor bende...:img-icecr
aileme tedavimin sadece pariste yapılabildiğini ve ne kadar vakit kaybedilirse beni kaybetme olasılıklarını o kadar yüksek olduğunu söylese tam süper olacak..:img-yes: veya bunu canselle evlendirin de diyebilir:img-in_lo bkz:bebeliğinden beri inek şaban repliklerini ninni niyetine dinlemiş sakin:icon_whis

badger
26-07-07, 21:56
amanin badger ziya için,teodan başka bir gaz verici daha diyince....düşündüm de iyi ki gitmiş adam:img-fie:yoksa mazallah ahmet bir necdete dönüşebilirdiii:img-fie:
---

Yok necdet gibi olmazdı da..Yasemin gibi kayalıklarda bulurdu kendini ikisini tokuşturup atardı aşağıya...Bir yanda hasta zihniyet Ayla bir yanda gıy gıy Ziya salla ikisini aşağı...Atardı en sonunda kafası...:) Ahmet onlar kadar anormal değil..:img-cool2

-------------
Tekmil editi:Kimler var?

Tavuskuşu
26-07-07, 22:21
Tohtor Melihin Ahmetmania için reçetesi:

Günde 3 kere tok karnına 1-11 bölüm arası MMC Ahmet görüntülerini izlemek.
Uykudan önce 2-3 saat HS forum egzersizi...

:img-hyste :img-hyste

------------------------
Dizi için oy kullandım...:)

Bu iyileşmek için mi yoksa ahmetmania'nın artması için mi pek anlayamadım.:icon_whis Günde 3 kere MMC AHmeti izlersek ne olur bilemiyorum.

Tekmil editi:Şimdilik buradayım ama beni saymayın.Arada gelip gidebilirim.Bu akşamlık beni affedin.:sad53:

badger
26-07-07, 22:32
Bu iyileşmek için mi yoksa ahmetmania'nın artması için mi pek anlayamadım.:icon_whis Günde 3 kere MMC AHmeti izlersek ne olur bilemiyorum.

Tekmil editi:Şimdilik buradayım ama beni saymayın.Arada gelip gidebilirim.Bu akşamlık beni affedin.:sad53:

Çikolatadan soğumak için hergün çikolata yemek gibi yani ters psikoloji yöntemi...

Hergün çikolatayı yoğun yersen bir süre sonra tatmine ulaştığından canın istemeyebilir...:icon_whis :img-icecr :img-cool2 Hergün Ahmetle yatar kalkarsanız bir süre sonra bayılacaksınız, bıkacaksınız...:img-swoon

badger
26-07-07, 22:40
---
reçete için melih efendiye tişikkürlerr..
ama epeydir kullanıyorum zaten o reçeteyi.kalp sıkışması,ateş basması ve uyuyama şeklinde yan belirtileri zuhur ediyor bende...:img-icecr
aileme tedavimin sadece pariste yapılabildiğini ve ne kadar vakit kaybedilirse beni kaybetme olasılıklarını o kadar yüksek olduğunu söylese tam süper olacak..:img-yes: veya bunu canselle evlendirin de diyebilir:img-in_lo bkz:bebeliğinden beri inek şaban repliklerini ninni niyetine dinlemiş sakin:icon_whis

:img-hyste
Teo ve Ziyaya çözüm buldum...Onlarla karşılaşmadan evvel ya Metsil ya da Talcid...:img-hyste

dizice
26-07-07, 22:59
:img-hyste Dün bu saatlerde keşke yanımda olsaydınız da yerlere yatsaydınız gülmekten :img-hyste
Elin adamları bile aao waow,really?magnificent larla hikayemi hayran hayran dinledi.Onlar meraklı meraklı ilgilenince ben de coştum tabi.Sakin kafayla düşününce olayın ne kadar komik olduğunu algılayabiliyorum.Düşünsenize ciddi bir iş için ordasınız ama toplantıyı yapan bayan bir anda sizi faytonda bırakıp,iki köşkün önünde hülyalı hülyalı fotoğraf çektiriyor.Hikayeden o kadar etkileniyorsunuz ki sizde atlayıveriyorsunuz hemen faytondan ve olaya dahil oluyorsunuz.:img-hyste
Aslında aklıma ne geldi.:icon_idea Biz grup olarak bu işin rehberliğini yapalım.Bizden iyisini bulamazlar vallahi.Alalım turistleri hem adayı gezdirelim hem de Ahmet-Yasemin aşkını anlatalım.Zeyneps'de arada sihvetli hikayeleri ile olaya renk katsın.(elin adamlarına değil,kadınlarına anlatsın bir arıza çıkmasın)
Badger,faytoncu amca sadece bizi izlemekle yetindi.Alışmış zaten milletin fotoğraf çektirmesine.Gayet cool'du.
Bu arada adaya giderken istediğin gibi giyin arkadaşım sen bizimle ol da gerisi hiç önemli değil :)
Tavusum kuşum,bizimkilerin aşkı dediğin gibi sayemde uluslarası bir boyuta erdi :)Düşünsene belki adamlar ülkelerine gidip olayı anlatacaklar,sonra köşkleri görmeye, hikayeyi dinlemeye akın akın turistler gelecek.Bu durum da desteklerinizi bekliyorum efenim.
Necidet kıskançlıktan kendini Sevda Tepesi'nden atsın artık.Hatta her gezinin sonunda "ee hikayede burda bitti" deyip; maket bir Necidet yapıp el birliği ile onu Sevda Tepesi'nden atabiliriz :img-hyste

Lin, ben de Verona'da ROmeo-Juliet evine gulmustum. Millet Juliet'in balkonu onunde fotograf cektirir, dilekler tutar, muze olmus ev. Ben de saskin saskin bakmistim, bu nasi bir bilincsizliktir, Romeo ve Juliet'in oyun karakterleri oldugunun farkinda degil mi bu turistler acaba diye. Bak buyuk konusmayacaksin, basimiza geldi :) Bu arada dizide anlatilan hikayenin ana hatlariyla dogru oldugu yonunde rivayetler dolasiyor ortalikta; ama bence uydurma. Dogru degildir herhalde.

Necdet maketini Sevda Tepesi'nden atma fikrini cok tuttum. Ama bensiz gideceksiniz :( Yilbasini beklerseniz gelirim!

Tavuskuşu
26-07-07, 23:09
Reverse psychology diyorsun yani öyle mi?Ama niye kurtulalım ki canım.Necidet gibi hastalıklı boyutlara ulaşmadıktan sonra.:icon_whis :icon_whis Dozunda ahmet iyidir iyi.:img-yes:

Pek kimseler yok forumda ama ben yine de notlarımı açayım.Öncelikle bugünkü tekrarda gözüme çarpan şuydu:Ahmet-Rıssa benzerliği.İkisi de akşam yemeği için sofraya oturdu ama bomboş evdeydiler.Tek başlarına yemek yiyeceklerdi ama rıssa kerimana koştu ahmedim ise oturdu sofranın başına.Ama ayla onda iştah mı bıraktı ki...Yiyemedi tabi.:hıh

Keşke diyorum keriman hemen kabul etmeseydi.Hatta hiç etmeseydi.Nezahat yokken kerimana koş,kerimanla aran bozulunca nezahate sarıl.İyi valla.Ayıp ayıp...

Eylemlerim sürecektir.bye bye

Sevinçli edit: Dizice hoşgeldin.:happy0064 :happy0064

dizice
26-07-07, 23:12
Ben adadaki Gursoy konagina hayranim. O ne sutunlardir, o ne arka bahcedir. Oyle bir evde yetisen delikanli karizmatik olmaz da ne olur? Da, simdi Ahmet asigi iki elemanimiz oldu, biz sadece Zeynep'in sehvetiyle zor basa cikarken, Spdr da, ateslenmis, ne yapacagiz? Sen su fazla dozda Ahmet kurunu uygula bakalim, belki ise yarar:)

Hosbulduk! :img-pilot

spdr
26-07-07, 23:17
dizice hoşgeldin:happy0064
beni arada bir ahmet-cansel ile görüştürseniz süper olacak..hemen iyileşirim o zaman söz:img-blush
e bugün ahmetten o kadar söz etmişken bir iki hal hareketinden söz etmemek de olmaz..
arkadaşıma anlatırken;bazen çok garip oluyor yüzü aslında ama yürüyüşüne hayranım..dedim.ilk aklıma o gelmiş..ilginç:img-yes:
-----
cansucum ben rızanın sahneyi hatırlayamadım.ama keriman ona kapısını açmasa şaşardım zaten:hıh
kamil nasıl tavlayacak kerimanı acaba?bıyığını rıza gibi gürleştirip göbek bırakarak mıı:icon_whis

Tavuskuşu
26-07-07, 23:20
Evet onların evi Efes Antik kentteki kütüphaneye benziyor.Adını hatırlayamadım ama neyse.Ev eski yunan tanrılarının tapınağına filan da benziyor.Ahmet de ilah gibi çocuk.Herkül mübarek.Anladınız siz onu.:)

Bilgilendirme Editi:Ayşecim fabrikadaki işçiler grev yaptığı için nezahat evdeydi. Rıssa ya gel dolaşalım dedi ama sonra fabrikadan çağırdılar.O da gitti.Herkes bir yerlerde olduğu için rıssa tek başına yemek yiyecekti.Vazgeçti kerimanı dinlemeye bebek gazinosuna gitti.

dizice
26-07-07, 23:22
Dur Spdr, cebimden hemen bir Ahmet-Cansel cikartayim, sana postalarim :) Karar vereceksin ama- Cansel mi, Ahmet mi? Simdi Cansel istiyorsan, oyuncu, unlu falan, bir suru is basina. Ahmet oyle mi? Sakin sakin hocaligini yapar, eve doner. O da her gece Yasemin diye sayiklar ama. Hay Allah. Cansel-Ahmet'imiz kalmamis bak, sana baska bir edeleli karizmatik deluganli bulsak?

spdr
26-07-07, 23:27
ben hangisi varsa kabulüm..manasında yazdım ahmet-canseli:):img-yes:

haklısın ama..cansel ünlü,cansel yahşii,cansel zor iş:icon_sorr
ahmeti iyidir:)
----
cansucan bugünkü bölümde başka neler oldu.çıkart tüm kartlarını hadi:img-wink:
----
bu arada yaso ile ahmetin kütüphaneli evinin antik bir havası var gerçekten,ahmet ile yasonun da öyle aslında...:img-yes:
öyle bölümler görür müyüz acaba:icon_whis

alındı editi:mesaj alındı tavus...tamam:)hatırladım o sahneyi

badger
26-07-07, 23:27
Evet onların evi Efes Antik kentteki kütüphaneye benziyor.Adını hatırlayamadım ama neyse.Ev eski yunan tanrılarının tapınağına filan da benziyor.Ahmet de ilah gibi çocuk.Herkül mübarek.Anladınız siz onu.:)

Bilgilendirme Editi:Ayşecim fabrikadaki işçiler grev yaptığı için nezahat evdeydi. Rıssa ya gel dolaşalım dedi ama sonra fabrikadan çağırdılar.O da gitti.Herkes bir yerlerde olduğu için rıssa tek başına yemek yiyecekti.Vazgeçti kerimanı dinlemeye bebek gazinosuna gitti.

Ayy Cansucan içtiğim içeceği boğazıma kaçırıyordum...:img-hyste...Ahmet ve Herkül...Yunan tapınağı...Vallahi güleceğim yoktu...Çelimsiz Ahmeti düşününce...şu anda gülüyorum...Canlarım! ...Yapmayın etmeyin...:img-hyste

SOS editi: Acil 3 kızımız için Ahmet-Cansel karışımı 20-25 arası karizmatik delikanlılar aranıyor...bknz: ambillaaaannnnsss!

Cansucan editi:...Eveeet kamu bilgilenmeyi bekliyor...Eylemleriniz lütfen?

Tavuskuşu
26-07-07, 23:42
Aman badger sakin.Sen bize lazımsın.Ama ahmete çelimsiz dersen zeynep seni tenhada kıstırır benden söylemesi.:icon_whis :icon_whis

Ayşecim açıyorum tüm kartlarımı.Senin için bebişim.:img-yes: Öncelikle neden herkes güzidenin avrupa da pastacılık okumasına takmış ben onu anlamadım. Önce pastanedekiler(teo ve necidet) dalga geçti,sonra yasemin bugünde son olarak emine.İnsan avrupaya gider de pasta yapmayı mı öğrenir Allah aşkına dedi.Niye bu kadar takıklar anlamadım?Kız sevdiği zevk aldığı bir iş yapıyor ve de bunun eğitimini almış.Aferin ona...:img-yes: :img-yes:

Ahmete de ekip acındırıyor.Çoğu yerde önce ahmetin yalnızlığı gösteriliyor ardından yaseminin evinde verdiği yemek davetleri,aile hayatı.Ve insanın bağırası geliyor:Yatacak yerin yok yasemiiiiiiiiinnnn.(bkz:badger)

Erkekler de illa ilgi bekliyor(ahmet hariç).Bkz:rıssa.Nezahat işe gidince hoooop kerimana...Siz buradan bensiz devam edin erkek milletini çekiştirmeye.Benim çıkmam gerek.İyi geceler sizlere...bye bye :sad53:

Dizice çok ayıp.Seni asla affetmeyeceğiz.Tabi geçen seferki gibi bize beddua etmezsen.O ne korkunç bedduaydı öyle...:sad53: :icon_sorr

dizice
26-07-07, 23:42
Alooo? Neredesiniz? Ortaligi karistirayim hemen. Itiraf. Diziyi ilk izlemeye basladigimda, Ahmet'i canlandiracak daha yakisikli birini bulamamislar mi diye soylenmistim. Beni affedecek misiniz?

spdr
26-07-07, 23:47
niye çelimsiz ahmet düşündün kii..edelesiz ahmet,sapsız kirassa benzer..kaslı,güçlü kuvvetli erkek diyince aklıma he-man gelir hep benim.bkz:kaslı erkeklerden hoşlanmama sebebi:hıh
ama ahmet öyle değil tabi:img-in_lo

bir de bir ara şunu düşünmüştüm..şimdi ahmet paristen ilk geldiği zamanlarda komşu ailenin tahsilli oğlu..işi,gücü,saçı,şihveti yerinde.e daha ne olsun.kızımızla evlense fena mı olur diye düşünmemişler midir..
ne alakası var diyeceksiniz belki..ama ben olsam onun gibi birisi muhitime gelince çeşitli senaryolar üretirdim hemen:icon_whis bkz:herkesi kendi gibi zanneden sakin..

ses kontrol:orda mısınızz..aman tükrüğünüzü yutarken boğazınıza kaçmış olmasın.merak ediyorum sizi..

çağrı 1-2..çağrı 1-2:cansu bu bölümde ne olduysa bari onlardan bahsetsek kuzum.bugünü de boş geçirmeyelim..''iki günü birbirine eşit geçen ziyandadır''değil mi:img-yes:
------
tasarruflu edit:dizice,ben de kırık kanatlar da gördüğümde öyle düşünmüştüm cansel hakkında:icon_whis ama ahmeti ilk gördüğüm yer uçak sahnesi olduğu içün beğenmeme gibi bir lüksüm olamadı:img-yes:

dizice
27-07-07, 00:00
Aa cok komik. Ben de sonradan Kirik Kanatlar'i gorunce, aa bu adam yakisikliymis demistim. Oradaki saci basi vs. Ama belki oyle bir tiptir. Ilk gordugunde degil de, zamanla, baktikca begenilen bir tipi vardir. Digerleri ne diyor bu konuda? Gerci annem, bunlar ne cok yakisiyor diyerek, Ahmet'le Yasemin'i ilk gunden kutsamisti ama.

Edit: Spdr, kirazin sapini ne yapacaksin ki? Cansel'in gomleksiz bir fotografi yok mu? Bu tartismayi bitirebiliriz, ona bakip.

badger
27-07-07, 00:00
Aman badger sakin.Sen bize lazımsın.Ama ahmete çelimsiz dersen zeynep seni tenhada kıstırır benden söylemesi.:icon_whis :icon_whis

Ayşecim açıyorum tüm kartlarımı.Senin için bebişim.:img-yes: Öncelikle neden herkes güzidenin avrupa da pastacılık okumasına takmış ben onu anlamadım. Önce pastanedekiler(teo ve necidet) dalga geçti,sonra yasemin bugünde son olarak emine.İnsan avrupaya gider de pasta yapmayı mı öğrenir Allah aşkına dedi.Niye bu kadar takıklar anlamadım?Kız sevdiği zevk aldığı bir iş yapıyor ve de bunun eğitimini almış.Aferin ona...:img-yes: :img-yes:

Edit: Tükürük değidi canım buzlu kahvenin koca buzu gırtlağıma giriyordu:Ahmet-Herkül...:img-hyste...hani Helios gibi güneş gibi doğdu deseniz biraz daha lirik olurdu..:)

Ahmet çelimsiz ama salon efendisi, lord gibi adam..Aslında tam tipini uydurmuşlar..KKdaki halinden biraz daha toparlamış Cansel Elçin...İlk gördüğümde bunu mubulmuşlar dedim ama sonra çok uygun seçilmiş olduğuna karar verdim...bknz:kendini affetirme çabaları...:)

Güzideyi hepsi-Necdet ve Teo- kıskanıyor...Hepsi alaylı ya...Mektepli birilerini görünce kendi kompleksleri akıllarına gelmiştir...bknz:psikolojik olarak bahane bulma, kendi yetersizliğini, yetersizlik hissettiklerini küçümseyerek yansıtma yöntemi...Emine için bunu diyemem...hatun yürümeye başladığından beri, yemek ve ev işi yapıyor...onun için yemek yapmak, pasta börek hazırlamak doğal bir iş, ileri düzeyini düşünemiyor...bknz:kapasitesi o kadar...
Güzide gibi kızın umarım Necdet kıymetini bilir..Diyrum ya adam ballı, şerbetli diye..bknz:dizice nasıl zıplayacak...:) :img-hyste

dizice
27-07-07, 00:06
Badger, Kadir gecesi dogurmus onu anasi. Ne diyeyim. Belki de Necdet kiskancliktan AHmet'e buyu yaptirmistir. Ahmet yataginin altini bir kontrol ederse, muskalar falan cikabilir. Belki Yasemin'e de "baglama buyusu" yaptirmistir. Ancak tabii, buyuyu yapan kadin, ancak boyle baglamayi becermistir. "Bagli mi, bagli oglum, daha ne yapayim? " dese yalan mi? Gerci Ahmet'lerin evinden buyu nesneleri cikarsa, artik Necdet mi, Ayla mi yaptirdi karar vermek imkansiz.

zeyneps
27-07-07, 00:12
Mirhabalar rizidans sakinleri bugün hızlı bir giriş yapayım dedim merak etmeyin bugünlük bu kadar replik yorumu

Ayla:Yasemin'i nasıl sevdiğini biliyorum evlilikler her zaman karşılıklı aşkla yapılmaz bazen taraflardan birinin aşkı da yetebilir ben sana olan aşkımın gücüne inanıyorum ikmize de yeter
Sirseriye bak yaaaa hem aşkının gücüne inanıyorsun hem Yasemin'i nasıl sevdiğini biliyorsun hem de onunla evlenmek istiyorsun öyle mi geriiii:hıh Eğer gerçekten ona olan aşkın güçlü olsaydı Rüya'yı söylerdin Ahmedim birazcık mutlu olsun derdin sirseri:hıh Beni seç beni seç demezdin :img-cool2 Ayrıca madem bazen taraflardan birinin aşkı yetiyor git sen seni seven biriyle evlen :hıh Tabi seni seven bi manyahh varsa:hıh

Ziya:Otobüsü Bolu'da durduralım mı

Çok isteklisin bakıyorum çok istiyosan sen durdur :hıh Zaten gözün Ayla'da mıdır nedir :hıh

Güzide:Sihir mi kullanıyorsun

Hııııı bir sihir kullanmadığı kalmıştı zaten bir de Sihirli Cadı Necdet olsun tam süpr olsun mümkünse de kendini bir zahmet yok etsin:hıh Çok amaçlı sirseri

Işık:Ne kadar renkli her şey bayıldım

Niye sizin gezegende meyveler renksiz mi çıkıyo yıvvvruuuum boyun uzun ama akıldan güdük kaldın kanımca:icon_whis

Keriman:Bir bahaaaar akşaamııııııı.......

Anaaam Kiriman yani yıllar geçti sen bozuk plak gibi kendini tekrar ediyosun hala bravaaaa kız Nezoş bile iş kadını oldu içimiz dışımız aynı şarkı oldu öyyyykkk

Ahmet:Yasemin demek buraya kadar gelmiş buraya kadar

Affedersin ama sana attığı k....... karşılık gelsin bir zahmet hanımefendi sana akıl vermeyi iyi biliyodu ülkeni bilmiyosun diye sirseri kendisi de Şehirden İndim Köye modunda böyleeee kalakalmıştı bknz::blink:

Neyyyy neyyy biri Ahmede çelimsiz mi dedi neeeeeyyyyy KK'da kıyafetler filan daha heybetli duruodu bence ben ilk gördüğümde neyyyy bu delüğğğanlı da kim olmuştum böyle bir asil görünüş olamaz dedim hem o daha edele yapacak ayrıca da yicek yicek bu olcak zaten böyle dediklerime bakmayın ben orta edeleli insanlardan hoşlanırım ama Sawyer'ı da severim yani onun gibi olsa fena durmaz hmmmm ivet düşündüm de

badger
27-07-07, 00:14
Badger, Kadir gecesi dogurmus onu anasi. Ne diyeyim. Belki de Necdet kiskancliktan AHmet'e buyu yaptirmistir. Ahmet yataginin altini bir kontrol ederse, muskalar falan cikabilir. Belki Yasemin'e de "baglama buyusu" yaptirmistir. Ancak tabii, buyuyu yapan kadin, ancak boyle baglamayi becermistir. "Bagli mi, bagli oglum, daha ne yapayim? " dese yalan mi? Gerci Ahmet'lerin evinden buyu nesneleri cikarsa, artik Necdet mi, Ayla mi yaptirdi karar vermek imkansiz.

Bak doğrudiyorsun...Harbiden bunlar büyü yaptırtmış olabilir...En azından Ayla, onu da geçen gün, yılbaşı gecesindeki pencereden beyaz gecelikle bakarken ki görüntüsünü Lady Macbeth e benzetmiştim hatta bir repliği Aylanı durumuna pek bir uyuyordu..bknz:Lady Macbeth ve büyü, cadı ilişkisi...

Büyü mantıklı olabilir, yoksa Yasemin bu kadar sarsak, basireti bağlanmış gibi bunca zaman anlamsız yaşamazdı..Ahmet de o MMC hallerinden sıyrılmış içi boşalmış gibi dolanması, atalet üstüne çökmesi, tüm o bahtsızlıklar..Bu muska işini Ayla yapmıştır, Necdet de pastaları çörekleriyle büyülü yedirme işini yapmıştır...bknz:dizideki abuklukları mantıkla bulamayan izleyici hurafelerden ceavp bulmaya çalışıyor...:img-hyste

spdr
27-07-07, 00:14
güzideyle ilgili de bir arıza çıkabilir bence gelecek bölümlerde..feride çetinin röportajından yüz buluyorum bunları söylerken:img-yes: bence güzide necdetin evlilik teklifi etmesi durumunda kabul etmeyebilir..birine bağlanmak istemez belki..necdet bir süre de onunla uğraşır.teo ile dertleşir sonra..bu ne çile böyle diye:img-yes:

güzide ile necdetin karakterleri bu konuda çok ters aslında bence.necdet tam bu düzenin insanı,yerleşik olacak onun hayatı.ama güzide göçebe yaşamaya alışmış,necdetle evlense bile bir gün sabah mektup bırakıp gitmeyeceği garanti edilemez..netekim mektup bile bırakmadan kaçabilir...
(göçebe yerleşik diyince hs ekibinin taş devri hali geldi gözlerimin önüne..hani herkesin üstüne deriden bişiler attığı ve erkeklerin eşlerini saçlarından sürükleyerek evlerine götürdükleri taş devri.. bkz:kaptan mağara adamı)

spdr
27-07-07, 00:19
Mirhabalar rizidans sakinleri bugün hızlı bir giriş yapayım dedim merak etmeyin bugünlük bu kadar replik yorumu

Ayla:Yasemin'i nasıl sevdiğini biliyorum evlilikler her zaman karşılıklı aşkla yapılmaz bazen taraflardan birinin aşkı da yetebilir ben sana olan aşkımın gücüne inanıyorum ikmize de yeter
Sirseriye bak yaaaa hem aşkının gücüne inanıyorsun hem Yasemin'i nasıl sevdiğini biliyorsun hem de onunla evlenmek istiyorsun öyle mi geriiii:hıh Eğer gerçekten ona olan aşkın güçlü olsaydı Rüya'yı söylerdin Ahmedim birazcık mutlu olsun derdin sirseri:Beni seç beni seç demezdin :img-cool2 Ayrıca madem bazen taraflardan birinin aşkı yetiyor git sen seni seven biriyle evlen :hıh Tabi seni seven bi manyahh varsa:

Ziya:Otobüsü Bolu'da durduralım mı

Çok isteklisin bakıyorum çok istiyosan sen durdur :Zaten gözün Ayla'da mıdır nedir :

Güzide:Sihir mi kullanıyorsun

Hııııı bir sihir kullanmadığı kalmıştı zaten bir de Sihirli Cadı Necdet olsun tam süpr olsun mümkünse de kendini bir zahmet yok etsin:hıh Çok amaçlı sirseri

Işık:Ne kadar renkli her şey bayıldım

Niye sizin gezegende meyveler renksiz mi çıkıyo yıvvvruuuum boyun uzun ama akıldan güdük kaldın kanımca:icon_whis

Keriman:Bir bahaaaar akşaamııııııı.......

Anaaam Kiriman yani yıllar geçti sen bozuk plak gibi kendini tekrar ediyosun hala bravaaaa kız Nezoş bile iş kadını oldu içimiz dışımız aynı şarkı oldu öyyyykkk

Ahmet:Yasemin demek buraya kadar gelmiş buraya kadar

Affedersin ama sana attığı k....... karşılık gelsin bir zahmet hanımefendi sana akıl vermeyi iyi biliyodu ülkeni bilmiyosun diye sirseri kendisi de Şehirden İndim Köye modunda böyleeee kalakalmıştı bknz::blink:

çok amaçlı sirseriyi çok tuttum:good:
----
aylanın o repliğine ben de takılmıştım..
ya bir insanın sevgisi iki kişiye nasıl yeter..battaniye mi bu ki tek kişiliği kullandıkça yakınlaşasın:hıh
ahmet iyi kalpli,temiz bir delüğanlı olmasaydı eğer arkasından çok pis gülmüştü kesin:hıh
bana biri böyle bir kelam etse yapacağım şey bu olurdu kanımca:hıh

dizice
27-07-07, 00:19
MMC nedir?

Ziynip, ben de salak Isik'in "her sey ne kadar renkli" diye kenar mahalle pazarindaki meyvalara aval aval bakmasina o kadar sinirlenmistim ki. Demek ki senaristler hayatlarinda hic fakir mahalle pazari gormemisler. En renkli, guzel zerzevat zengin mahallelerine gider. Mahalle fakirlestikce, meyve, sebzenin kalitesi duser. Bir defasinda tesadufen yolumuzun dustugu bir gecekondu mahallesinde sebzelerin haline inanamamistik. Icler acisiydi. Hayir, koye gitse, anlayacagim. Orada her sey cok taze, canli. Isik Yasar'a yaranacagim diye ne dedigini sasirmisti orada zannimca.

Edit: Iyi geceler forum sakinleri. Forumdakin arizalarin giderilmemesini siddetle kiniyorum. Ahmet'in hesap gucune muhtac kalalar. :img-hyste

spdr
27-07-07, 00:26
MMC=mağrur,muzip,cazip..bil bakalım kiim:)

bence ışık-yaşar ilişkisini neyin üzerine oturtacaklarını şaşırdı senaristler..ve mütemadiyen yaşarın ışığa farklı bir dünyayı tanıttığından bahsettiler..halbuki insan başkasını sırf bu sebepten sever mi yahuu:hıh
başlarda yaşar o kadar dikkat çekiyordu ki-sanırım diziye yeni girdiği için de tanıtma turlarıydı o zamanlar-bu abukluk çok da göze batmıyordu..ama şimdi kafasını kuma gömmüş devekuşu gibi görünüyor:hıh:img-yes:
acilen el atmalılar bu işe..
ha bir de lost ta kime benziyor yaşar diye düşündüm de son zamanlardaki halleriyle hemen ''jin''i anımsattı bana:icon_whis

zeyneps
27-07-07, 00:27
Bi dakka bi dakka biri Ahmet'e çelimsiz demiş dizice de daha yakışıklı bulamamışlar mı demiş dimeeeeeeek:img-cool2 Dizice seni affetmemiz için Ahmet'e şehvetli bir sinaryo yazman lazım ya da Yasemin'le birlikte evin etrafında 50 kere dönerek Ahmet beni affet diyeceksiniz ama sana iyi niyetinden dolayı ceza indirimi yapabiliriz 25 kere dön sen Yasemin 99 defa dönecek:hıh

Ayşeeee yıvvvrum sen de tehlikeli sularda yüzüyorsun bundan sonra kendine dikkat et kanımca:img-cool2

Hergün Ahmetle yatar kalkarsanız bir süre sonra bayılacaksınız, bıkacaksınız...

Bu nasıl bir cümledir böyle :) Tamam benim hemen bu tedaviyi uygulamam lazım :img-yes: Ama ben çok ağır vaka olduğum için çok üzün sürebilir maalesef tedavim :icon_whis Ayşee yıvruuum o zaman sen kendine başka bir delüüüğğanlı bul :img-cool2

Anaaaam bakın kendime beyaz atlı bir prens buldum oleeeeyyyyy:happy0064 :img-blush

Delüğğğanlı Prense çelimsiz diyenler utansın :hıh

Yahu mağrur muzip cazibeli yazmamış mıydı domatis cazip diye tutturdunuz yohsa size cazip mi geliyor cazibeli işte cazibeli :daha hoş :img-in_lo

LİN
27-07-07, 00:29
Lin, ben de Verona'da ROmeo-Juliet evine gulmustum. Millet Juliet'in balkonu onunde fotograf cektirir, dilekler tutar, muze olmus ev. Ben de saskin saskin bakmistim, bu nasi bir bilincsizliktir, Romeo ve Juliet'in oyun karakterleri oldugunun farkinda degil mi bu turistler acaba diye. Bak buyuk konusmayacaksin, basimiza geldi :) Bu arada dizide anlatilan hikayenin ana hatlariyla dogru oldugu yonunde rivayetler dolasiyor ortalikta; ama bence uydurma. Dogru degildir herhalde.

Necdet maketini Sevda Tepesi'nden atma fikrini cok tuttum. Ama bensiz gideceksiniz :( Yilbasini beklerseniz gelirim!

Ya evet böyle giderse Seda Sayan'a veya bilumum sabah programlarına toplu katılım yapacağımızdan şüpheleniyorum :img-hyste
Virin virin bize birin o Necidet'i.Allah o Teonunda tepesinden baksinn!
Cezalarını biz virelim Seda Abla...
Dizinin senaryosunu bir kaç ailenin hayatından kesitler alarak oluşturduklarını biliyorum.Ama böyle bir aşk yaşandığından şüpheliyim.Sanırım hikayeyi renklendirmek için 2 düşman ailenin çocuklarının aşkını uydurdular.Dizideki aşk,dondurmanın çikolata sosu gibi oldu yani.
Sensiz hiçbir yere gitmeyiz.Voltran eksik kalır :)

LİN
27-07-07, 00:34
ben de verdim oyumu ama işimiz zor kanımca:icon_sorr
en iyi dizi de a.k imiş güya:hıh
-----
anam benim cansel sevgim depreşti bugün.
liseden bir arkadaşım da beğenerek(:))izliyormuş canseli ve hs yi.gerçi ahmetin adının cansel olduğunu bilmiyormuş yaa neyse:icon_whis ben canseli anlatmaya başlayınca bir ateş bastı,yüzlerim kızardı kanımca:img-blush
o da bişi demeden gülümsedi..ne olduğunu fark edince utandım ben de:img-blush
ne olacak bu halim tohtor meliih:icon_sorr :img-in_lo

Spdr aşık olmuş ,aşık olmuş :)Bir dönem (taş devri zamanında) Rick Springfield diye bir rock star vardı. TV ye her çıktığında yastıkların arkasından kalbim güm güm atarak onu seyrederdim.Ah gençlik işte.
Merak etme spdr dizi bittikten bir-iki sene sonra anılarında hoş bir seda olarak kalıcaktır Ahmet.Ama unutmak mümkün değil:img-ok:

badger
27-07-07, 00:41
Bi dakka bi dakka biri Ahmet'e çelimsiz demiş dizice de daha yakışıklı bulamamışlar mı demiş dimeeeeeeek:img-cool2 Dizice seni affetmemiz için Ahmet'e şehvetli bir sinaryo yazman lazım ya da Yasemin'le birlikte evin etrafında 50 kere dönerek Ahmet beni affet diyeceksiniz ama sana iyi niyetinden dolayı ceza indirimi yapabiliriz 25 kere dön sen Yasemin 99 defa dönecek:hıh

Ayşeeee yıvvvrum sen de tehlikeli sularda yüzüyorsun bundan sonra kendine dikkat et kanımca

Hergün Ahmetle yatar kalkarsanız bir süre sonra bayılacaksınız, bıkacaksınız...

Bu nasıl bir cümledir böyle :) Tamam benim hemen bu tedaviyi uygulamam lazım :img-yes: Ama ben çok ağır vaka olduğum için çok üzün sürebilir maalesef tedavim :icon_whis Ayşee yıvruuum o zaman sen kendine başka bir delüüüğğanlı bul :img-cool2

Anaaaam bakın kendime beyaz atlı bir prens buldum oleeeeyyyyy:happy0064 :img-blush

http://img512.imageshack.us/img512/5517/beyazatlprensqm1.jpg

Delüğğğanlı Prense çelimsiz diyenler utansın :hıh

Yahu mağrur muzip cazibeli yazmamış mıydı domatis cazip diye tutturdunuz yohsa size cazip mi geliyor cazibeli işte cazibeli :daha hoş :img-in_lo

Çelimsiz tabii ki, yedi tombiş necdetten dayakları..Biraz daha yapılı olsaydı...Alır kollarının arasına necdeti kafasını kaportaya bir bir indirirdi..Bir de kafa yedi necdetten yahu...Onaçok sinirlendim...:hıh Bir sonraki salvosunda-bunun mutlaka olacğına inanıyorum- indirsin yumrukları peşpeşe KillNecdet The final Volume yapsın ama öncesinde kum torbasında Necdetin resmini yapıştırarak biraz idman yapsın....bknz.Ahmet-Rocky V sahneleri...

spdr
27-07-07, 00:42
unutmak kolay olsaa kendimi unuturdum..
vazgeçmek kolay olsaa kendimi avuturdum!
faydalar faydasız imkanlar imkansız
uzayannn gecelerde saatler canselsiiiiz:icon_sorr

emrahtan incileer..valla bazen şu arabeski sevdikleri kadar var insanların diyorum..her duruma uygun mutlaka bir şarkıları var..pesss..
ben ahmeti unutmak istemiyorum LİN:img-yes:
----
zeynep hayırdır yavruum..kk yı izlemedim,canseli sanden geç keşfettim diye mi böyle diyorsun bana:hıh
canseli bırakmam sanaa:hıh(necdetleşmeye mi başlıyorum:img-fie:)
---
ha bir de cazip..muzip ve mağrurla uyumlu oluyor söylerken..bize ne domatisin ne dediğinden:img-icecr

zeyneps
27-07-07, 00:49
Ben onu elceğizlerimlen beslerim :img-in_lo :img-in_lo

Ayşe sağa o kraizmetik delüüğğanlıyı kaptırmam kusura bakma kısıra baaak :img-nyam: :img-eat:

Kendi elceğizlerimlen kısır yaptım yakışıklı delüüüğanlı için yesin bebişim de kuvvetlensin :img-in_lo

spdr
27-07-07, 00:56
beni bir kısırla kandırabileceğini mi zannediyorsun.hıh:img-beee:
---
kum torbasına necdet resmi hoş fikir ama:)

---
ha bir de ben ahmeti zayıf haliyle çok seviyorum..yasemin minicik..o,hem edeleli hem narin..süper oluyorlar kanımca:img-yes:

ha bir de yaso demişken,berenin bazen gülümseyince iki ön dişinin arasında delik var gibi oluyor farkettiniz mii:icon_whis

LİN
27-07-07, 00:57
Hadi Ahmet ve dış görünüşü hakkında bir yorumda benden.
Ahmet'i maalesef bende dizide ilk gördüğümde "keşke başka biri oynasaydı "demiştim çünkü,Ahmet ilk bakışta insanı cezbeden bir dış görünüşe sahip değil.Hahif tıfıl bir hali vardı.Mesela Lost'da ilk Sawyer'ı gördüğümde "Allah boş anında yaratmış" dedim.

Ahmet'e ilk anda vurulmak mümkün değil.Belki ben bu konuda takıntılı olduğumdan mıdır nedir?Kolu ince olan,hafif boynu içe gömük,zayıf erkeklerden rahatsız oluyorum.Mutlaka atletik bir yapısı olacak erkeğin.(Allah gönlüme göre verdi şükür:img-in_lo )
Dizicenin dediği gibi ;bölümler ilerledikçe Ahmet'i beğenmeye başladım.Oyun gücüne hayran kaldım.Ama bunda senaryonun ona kattığı karizmanın da payı var.
Cansel bu yaz biraz body çalışssın.Göğüs,kol,sırt,kanat,karında baklavalar.Hafif bronzlaşsın.O saçlar bir güzel taransın.Hafif alna düşssün.Bu karizmayla birlikte o zaman tam olacak.
Haaa en önemlisi o palto...O palto ya gidecek ya gidecek...
Spdr sen unutmak istemesende Zeyneps sana Ahmeti unutturmak için elinden geleni yapacak :)Amanin iç savaş başlıyor aramızda:fighting2

badger
27-07-07, 01:00
Spdr aşık olmuş ,aşık olmuş :)Bir dönem (taş devri zamanında) Rick Springfield diye bir rock star vardı. TV ye her çıktığında yastıkların arkasından kalbim güm güm atarak onu seyrederdim.Ah gençlik işte.
Merak etme spdr dizi bittikten bir-iki sene sonra anılarında hoş bir seda olarak kalıcaktır Ahmet.Ama unutmak mümkün değil:img-ok:

Tabii ki hoş bir hayal olarak kalacaktır, kendi gerçek kanlı canlı Ahmedinizi bulduğunuzda...:)
Rick Springfield ın ünlü şarkısı "Celebrate Youth" değil miydi? Karizmatik 80li yıllar erkek tiplemesi deyince aklıma hemen o geliyor..bknz:Japonez kollu dar tişörtler, punk usülü kesilmiş ama perçemi öne düşmüş saçlar, yakası dik ama mutlaka dik kaldırılmış beli dar oturtulmuş kot ya da deri mont tarzı...

Ben o zamanda aktör jeffBridges ı beğenirdim hala daha beğenirim her ne kadar yaşlansa da...:)
Bir de İsveçli tenisçi Stephan Edberg vardı..Düşünüyorum da şimdi neyini beğenmişim? Sarışın, çipil gibi bir şeydi..Genç akıl işte....Bir de İsveçe gittiğimde her tarafta ondan bir sürü olduğunu görmüştüm..Sarı sarı hep mavi gözlü tipler....Hatta bazılarının kahverengi kontakt lens taktığını görünce bayağı şaşırmıştım, orada bayağı popülermiş...bknz:insan etrafında ya da kendinde olmayana özenir..

zeyneps
27-07-07, 01:02
Valla ben ilk gördüğüm anda KK'da ne karizmetik bir delüüüğğanlı diyip izlemeye başladım :img-in_lo Evet bazen boynunu içine çekiyor kaplumbağa gibi KK'da farketmemiştim belki de Ahmet'in özelliği budur :icon_whis Ama ama ama o kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum :icon_whis

Ayşe yıvvruuum noluyor hııııııı:icon_whis :hıh Sen git Sawyer filan bul kendine karimetik yağız Türk delüğğğanlısı bana kalacak benim şihvetim ikimize de yeter anaaam kendi konuşmam kendime yabancı geldi bunu planlamamıştım birden oldu Ahmet benimle evlenir misin ?????:img-blush (elimi çabık tutmalıyım kanımca:img-yes: :img-yes: )

badger
27-07-07, 01:07
Valla ben ilk gördüğüm anda KK'da ne karizmetik bir delüüüğğanlı diyip izlemeye başladım :img-in_lo Evet bazen boynunu içine çekiyor kaplumbağa gibi KK'da farketmemiştim belki de Ahmet'in özelliği budur :icon_whis Ama ama ama o kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum :icon_whis

Ayşe yıvvruuum noluyor hııııııı:icon_whis Sen git Sawyer filan bul kendine karimetik yağız Türk delüğğğanlısı bana kalacak benim şihvetim ikimize de yeter anaaam kendi konuşmam kendime yabancı geldi bunu planlamamıştım birden oldu Ahmet benimle evlenir misin ?????:img-blush (elimi çabık tutmalıyım kanımca:img-yes: :img-yes: )

Yasemin önümüzdekisezon gereken atraksiyonu yapmazsa bizim kızlardan birini Ahmetle evlendirip, Rüyaya yeni anne olarak tahsis edelim..:img-pilot Adaylarımız, zeynop, ayşe, cansucan, başkası var mıydı???!!

zeyneps
27-07-07, 01:15
Eee hadi ama daha iki sayfa bile ilerleyemedik klavyelere kuvvet :icon_whis :icon_whis Nasıl bir kıdeeer bu niye hiç ilerleyemiyoruz niyee ama niyeee burda beyaz türklere karşı önyargı mı var yohsa sonra kırsala yerleşicem şehir insanı kırsal kesime yerleşkti diye eleştiriciksiniz lütfiiin ama :img-in_lo

Dizice sinaryo yok mu :icon_whis

badger
27-07-07, 01:19
Eee hadi ama daha iki sayfa bile ilerleyemedik klavyelere kuvvet :icon_whis :icon_whis Nasıl bir kıdeeer bu niye hiç ilerleyemiyoruz niyee ama niyeee burda beyaz türklere karşı önyargı mı var yohsa sonra kırsala yerleşicem şehir insanı kırsal kesime yerleşkti diye eleştiriciksiniz lütfiiin ama :img-in_lo

Dizice sinaryo yok mu :icon_whis

Dizice çıktı...Bu forumun hayalet haline alışamadı henüz...Bu arada Aliyenin oğlanın sünneti ne zamandı? O da yok ortalıklarda...??Shevek te gelmedi..

Ahmet Necdete bir daha dalar mı dalmaz mı? ben yine dalacak diyorum..Burada mecburen diziye ilinti kurmak durumunda kalıyorum..

spdr
27-07-07, 01:22
Valla ben ilk gördüğüm anda KK'da ne karizmetik bir delüüüğğanlı diyip izlemeye başladım : Evet bazen boynunu içine çekiyor kaplumbağa gibi KK'da farketmemiştim belki de Ahmet'in özelliği budur :icon_whis Ama ama ama o kadar zayıf olduğunu düşünmüyorum :icon_whis

Ayşe yıvvruuum noluyor hııııııı:_:Sen git Sawyer filan bul kendine karimetik yağız Türk delüğğğanlısı bana kalacak benim şihvetim ikimize de yeter anaaam kendi konuşmam kendime yabancı geldi bunu planlamamıştım birden oldu Ahmet benimle evlenir misin ?????:(elimi çabık tutmalıyım kanımca: :-: )

:img-hystebu tepinen adam 1.kısım içindi....ahmet ne zaman içine çekiyor boynunu ayy...ben hiç fark etmemişim...iyi ki:img-yes:

:img-hystebu adam da 2.kıım için tepiniyor...elini çabık tutanları gördük zeynep bebişiiim..bkz:ayla...hani olur da ben tavlayamazsam elimizden gitmesin yanlış taktikler yüzünden:img-yes: bkz:miras ailede kalsın:)
-----
badger,rüyaya nasılsa biri bakar:img-icecr..anneye gerek yok onun için kanımca..
öyle bir kavramdan haberi yok yavrucağın
----
zeyneps..bence de ilerleyemedik yııvrum..üzülüyorum ama:icon_sorr

badger,senden de bir lost hs uyarlaması dinlesek fena olmaycaadı:img-yes: patlatın bir senaryo hadi amaa:img-yes:

LİN
27-07-07, 01:25
Tabii ki hoş bir hayal olarak kalacaktır, kendi gerçek kanlı canlı Ahmedinizi bulduğunuzda...:)
Rick Springfield ın ünlü şarkısı "Celebrate Youth" değil miydi? Karizmatik 80li yıllar erkek tiplemesi deyince aklıma hemen o geliyor..bknz:Japonez kollu dar tişörtler, punk usülü kesilmiş ama perçemi öne düşmüş saçlar, yakası dik ama mutlaka dik kaldırılmış beli dar oturtulmuş kot ya da deri mont tarzı...

Ben o zamanda aktör jeffBridges ı beğenirdim hala daha beğenirim her ne kadar yaşlansa da...:)
Bir de İsveçli tenisçi Stephan Edberg vardı..Düşünüyorum da şimdi neyini beğenmişim? Sarışın, çipil gibi bir şeydi..Genç akıl işte....Bir de İsveçe gittiğimde her tarafta ondan bir sürü olduğunu görmüştüm..Sarı sarı hep mavi gözlü tipler....Hatta bazılarının kahverengi kontakt lens taktığını görünce bayağı şaşırmıştım, orada bayağı popülermiş...bknz:insan etrafında ya da kendinde olmayana özenir..

Badger çok sevindim Rick Springfield'ı hatırlamana.Evet celebrate youth :)O dönem ne hayaller kurmuştum. Ancak gnelde herkesin sahip olduğu başbelası olan kuzen kadrosundan bende de vardı.Babama ispiyonlamıştı beni :)Babam da kızım sen bu devirde kartpostal aşkı mı yaşıyorsun?diye dalga geçmişti.Daha da beter hissetmiştim kendimi:img-cray: :)

spdr
27-07-07, 01:26
ahmet necdete bir daha dalar mı??

necdet kışkırtmadığı sürece dalmayabilir aslında.pastaneye gelip..o benim karım,bu evCiliği önemsemiyorum diye bağırdığında da dövmüştü saldırmıştı gerçi necdete ama yine o kışkırttığı için böyle oldu durum sanırım:img-yes:
yani yeni bir soruya yelken açmak durumunda kalıyoruz burda:necdetin bundan sonraki tavrı ne olur?

soru editi:ben şimdi tv aşkı mı yaşıyorum yanii..yani aşkımız medyatik miii..bkz:kartpostal aşkından çağrışımlar
--------
uzatma editi:ha bir de hasancan ile rüyanın arası nasıl olur,bunlar hala görüşmeye devam ederler mi kii..
ahmet pek hoşlanmaz ama hasancandan..
rüyayla falan oynadığını görürsee:hasancan şaylan,hadi yaylan...diyerek postalar evine:hıh

zeyneps
27-07-07, 01:30
Adaya giden rizidans sakinlerinin konuşmaları

Yasemin:Sevgili günlük geçen uçağımız ıssız bir adaya düştü sanırım burdan hiç gidemeyeceğiz bunu artık kabullenmeliyiz bunu artık kabullenmeliyiz ühühühüüü:img-cray: Ben hepimizin hayatını mahvettim pilotunda yolcuların da kendiminde ühühühüüü:img-cray:

Işık:Aaaaa bu adadaki her şey ne kadar renkli:blink:

Nezoş:Aaaa işler yarım kaldı tüüüh görüyo musun patrona da haber veremedik :icon_sorr Neyse hindistan cevizi yer misiniz:icon_whis

Necdet:Tamaaam taamaaaam susuun lütfen susun lütfeeeen taamaaaam!!!!(Daha fazla dayanamaaz ve kulaklarını tıkayarak bir ileri bir geri sallanmaya başlar)

Keriman:Bu adaya düşünce sana şunu söylemek geldi içimden Rıza bir bahaaaaar akşamıııııııııı rastladım sizeeee

Ahmet:Meğer hala umudum varmış anne meğer hala bu adadan kurtulmak için çırpınır dururmuşum :sad53:

Ayla:Senin için her yere gelirim Ahmet buraya gelirim adanın en ücra yerine giderinm senin için balık bile avlarım benimle evlenir misin :img-in_lo

badger
27-07-07, 01:38
ahmet necdete bir daha dalar mı??

necdet kışkırtmadığı sürece dalmayabilir aslında.pastaneye gelip..o benim karım,bu evCiliği önemsemiyorum diye bağırdığında da dövmüştü saldırmıştı gerçi necdete ama yine o kışkırttığı için böyle oldu durum sanırım:img-yes:
yani yeni bir soruya yelken açmak durumunda kalıyoruz burda:necdetin bundan sonraki tavrı ne olur?

soru editi:ben şimdi tv aşkı mı yaşıyorum yanii..yani aşkımız medyatik miii..bkz:kartpostal aşkından çağrışımlar
--------
uzatma editi:ha bir de hasancan ile rüyanın arası nasıl olur,bunlar hala görüşmeye devam ederler mi kii..
ahmet pek hoşlanmaz ama hasancandan..
rüyayla falan oynadığını görürsee:hasancan şaylan,hadi yaylan...diyerek postalar evine:hıh

Normal gidişata bakarsak Necdet artık hayatından Yasemin ve Rüyayı kendi tarzıyla yani sonuçlarını düşünmeden ani kararla çıkartmıştır..tabii onun hastalıklı ve yanandönen çelişkili zihniyetini de unutmamak gerek..Açıkçası konu Necdet ve Necdetsever bir reji anlayışında dediğim gibi çekip gitmemesi taciz etmesi de pek bir mümkün..Hoş, Ahmet günlükleri Necdet ile ilgili birleştirip Necdetin saplantısından kaynaklanan ince esaret planın bir şekilde de çakarsa Necdetin gelip te doğrudan sataşmasından kaynaklı bir patak sahnesi değil, doğrudan ahmet orijinli bir patak sahnesini de yaşayabiliriz...Vallahi ben, böyle bir şeyi öğrenip, ehh artık benim yanımdalar falan deyip, çekip gitmezdim...Hatta hiçbir şey açıklamadan önce sağlam bir patlatır ondan sonra avaz avaz anlatarak rezil ederdim herkesin önünde...Sirserinin kaprisi ve takıntısı yüzünden kaç hayat yandı yahu???!!

spdr
27-07-07, 01:38
Necdet:Tamaaam taamaaaam susuun lütfen susun lütfeeeen taamaaaam!!!!(Daha fazla dayanamaaz ve kulaklarını tıkayarak bir ileri bir geri sallanmaya başlar)
buna bayıldım ayy:img-hyste

bunlar yaban domuzu avlamaya giderler..
güzide:ben kordonbiluuu da okudum..bensiz sinek bile avlayamazsınız siz(der cilveli ve kibirli bir konuşmaylan)
yasemin:benim de düşünmeden hareket etme gibi bir özelliğim var amaaaa..ben de gelmeliyim...hem de karnım burnumda..bu çocuğun babasının kim olduğunu öğrenmek için bu yoluluğa çıkmalıyıımm.ada beni bekliyor.tısssss..:icon_whis

necdet:iyi siz gidin.biz gitmeyelim o zaman ahmet,kankaa..hanımlar getiriler yemeklerii...biz golf sahasıyla ilgilenelim hadi...

yasemin ve güzide..:img-fie::img-fie::hıh

badger
27-07-07, 01:42
Adaya giden rizidans sakinlerinin konuşmaları

Yasemin:Sevgili günlük geçen uçağımız ıssız bir adaya düştü sanırım burdan hiç gidemeyeceğiz bunu artık kabullenmeliyiz bunu artık kabullenmeliyiz ühühühüüü:img-cray: Ben hepimizin hayatını mahvettim pilotunda yolcuların da kendiminde ühühühüüü:img-cray:

Işık:Aaaaa bu adadaki her şey ne kadar renkli:blink:

Nezoş:Aaaa işler yarım kaldı tüüüh görüyo musun patrona da haber veremedik :icon_sorr Neyse hindistan cevizi yer misiniz:icon_whis

Keriman:Bu adaya düşünce sana şunu söylemek geldi içimden Rıza bir bahaaaaar akşamıııııııııı rastladım sizeeee

Ahmet:Meğer hala umudum varmış anne meğer hala bu adadan kurtulmak için çırpınır dururmuşum :sad53:

Ayla:Senin için her yere gelirim Ahmet buraya gelirim adanın en ücra yerine giderinm senin için balık bile avlarım benimle evlenir misin :img-in_lo

Kızlar senrayo konusunda elinize su dökemem..:img-hyste
Benim ilhsm perileri 4.5 sene önce doğduktan sonra ecinnilere dönüştü..Ben yalnzca anektodlar sunabilirim..Yazma işine gelince onu size bırakayım...

Yalnız en hoşları Işık Ve ayla replikleri olmuş..Tam cuk oturmuş Lost adasına..

zeyneps
27-07-07, 01:42
Mehmet:Bu adanın geleceği için ne düşünüyosun Sivim

Sivim:Valla ben pek umutlu değilim Mehmet bak sana ada sakini bilmişlere bu adanın durumu hiç iyiye gitmiyor sanki bir ateş çemberinin ortasındayız

Deniz:Şuraya bir ağaç evi yapsam kenarlarına da yapraklardan süsler yapsam sen benimle yaşar mıydın
Işık:Hıhı yaşardım Deniz bugün hani ada çevresini koruma mitingi vardı ya gitmiyor muyuz

Yaşar:Ben hiç adaya düşmedim Işık :icon_sorr Bizim oralarda pek ada olmaz zaten :img-cray:

Selma:Ben Defne'nin gidişatını hiç iyi görmüyorum Şevket acaba onu Ada'nın diğer yakasına mı göndersek

Rıza:Ver şu telsizi bana diyorum
Şevket:Ben de vermem diyorum ben avukatım haklarımı biliyorum Ada Kanunlarına göre telsizi ilk kapan kazanır hem sen napacaksın telsizi
Rıza:Sinyal gönderip üst düzeyden tanıdıklarıma ulaşmaya çalışacağım onlar bizi mutlaka bulurlar :hıh Ver şu telsizi
Şevket:Vermeeeem:hıh

Ayşe yıvruuum güzide'ye bayıldım bensiz sinek bile avlayamazsınız siz :img-hyste Biz golf sahasıyla ilgilenelikm:)

LİN
27-07-07, 01:44
Ah Spdr, senin yüzünden tüm zamanların en iyi dumurlarından birini yaşıyorum.:blink: :blink: :blink:
Kartpostal aşkım acep ne haldedir diye malum sitede bir arama yapayım dedim.Yapmaz olaydım.Anammm ne olmuş bu böyle.Hilkat garibesine dönmüş.:img-fear2 Unutulmuş olmanın verdiği yüzünde bir hüzün...Ağlamaklı bir surat.Basit bir programa çıkmış.Adından belli zaten programın "where are they now?"
Keşke araştırmasaydım,keşke hayallerimdekii gibi karizmantik kalsaydı.
Spdr sakın yıllar sonra Ahmeti aramaya kalkma...Benim gibi sukut-u hayale uğrarsın...
gitti dağ gibi kartpostal aşkım gitti :sad53:

badger
27-07-07, 01:46
Badger çok sevindim Rick Springfield'ı hatırlamana.Evet celebrate youth :)O dönem ne hayaller kurmuştum. Ancak gnelde herkesin sahip olduğu başbelası olan kuzen kadrosundan bende de vardı.Babama ispiyonlamıştı beni :)Babam da kızım sen bu devirde kartpostal aşkı mı yaşıyorsun?diye dalga geçmişti.Daha da beter hissetmiştim kendimi:img-cray: :)

Rick Springfieldı nasıl hatırlamam..En arkadaşlarımdan 10 tanesi aşıktı ve ben..:img-swoon..

Spdr, siz beyazcam aşkı yaşıyorsunuz bu durumda...:):img-icecr
En son Yaseminin repliğine bayıldım...zaten gelecek sezonda çuvallarsan seni Lost adasına gönderriz, Otherslara deney kobayı olarak teslim ederiz..:img-hyste

şihvet
27-07-07, 01:47
yazılarınızı epeydir okuyorum..çok garektersiz gösteriyorsunuz necdeti.buna hiç hakkınız yok.yasemin güzel kız.pek aklı yok amma o çelimsiz,saçı başı nerdeyse yere değecek bir oğlan var ya..ona gideceğine necdete gelsin.
zaten necdet birsürü fedakarlık yaptı.hepsini geçtim,aynı evde yaşayıp hiç ses çıkarmadan durmak kolay mı sorarım size.

ada mada görüyorum..ne bunlar böyle..forumu boş buldunuz aklınıza eseni yapıyorsunuz.herkesi kaçırmışsınız zaten burdan.4-5 kişi yazıp yazıp gidiyorsunuz.ama bundan sonra ben varım burda.

LİN
27-07-07, 01:51
yazılarınızı epeydir okuyorum..çok garektersiz gösteriyorsunuz necdeti.buna hiç hakkınız yok.yasemin güzel kız.pek aklı yok amma o çelimsiz,saçı başı nerdeyse yere değecek bir oğlan var ya..ona gideceğine necdete gelsin.
zaten necdet birsürü fedakarlık yaptı.hepsini geçtim,aynı evde yaşayıp hiç ses çıkarmadan durmak kolay mı sorarım size.

ada mada görüyorum..ne bunlar böyle..forumu boş buldunuz aklınıza eseni yapıyorsunuz.herkesi kaçırmışsınız zaten burdan.4-5 kişi yazıp yazıp gidiyorsunuz.ama bundan sonra ben varım burda.
Kardiş, kusura bakma burda Zeyneps diye biri var.Derin dizi olduğundan şüpheliyim.Herşey onun başının altından çıkıyor.Aman bulaşma ona seni de yakar bu gezegeni de!!!
Bu arada aramıza hoşgeldin:happy0064

zeyneps
27-07-07, 01:55
Yaa ben hiç uğraşamam böyle yaaa kusura bakmayın:hıh Hem sen bizim kaçırdığımızı nerden biliyorsun ayrıca sen kendine bi bak kanımca maşallah hakaretler diz boyu fiziksel olorak biz birine bir şey demiyoruz kusura bakma ama :icon_whis Mexadem bu foruma insanların niye gelmediklerini bilmiyorsun o zaman konuşmayacaksın :img-cool2 Ayrıca sana değil modlara hesap vermeyi tercih ederim bu saatte gelip bize hakaret etmeye ne hakkın var :hıh Kusura bakma ama sen istediğini yaz kanımca Necdet için düşündüklerimi yazarım bunlar benim düşüncelerim seninle benim ve bu forumdaki çoğu kişininde fedekarlık kavramı farklı bence :icon_whis

shevek'ten alıntıdır:
Aslında Necdet'in ve Ayla'nın adına aşk denilen duygu durumları bence aşk değil. Bu aşkı nasıl tanımladığımızla ilgili elbette.Çok eskilerden beri, ulaşamadığını istemiş ve takıntılı bir tutkuya çevirmiştir tabii insanoğulları ve kızları. Bakın karşılıksız aşk demiyorum. Mesela Harun'unki ya da bir anlamda Güzide'ninki karşılıksız aşklardır. Necdet ve Ayla'nın onlardan farkları ise "sevdiğinin" her ne pahasına olursa olsun kendilerine ait olmasını istemeleri, bunun için her türlü fedakarlığa olduğu kadar her türlü dalavere ve dolaba da yandaş ve istekli olmalarıdır. Bu da bir şekilde sevdiğini mülkiyeti ve "koruması" altına almak, aslında onun üzerinde bir iktidar kurmaktır. O kadar o kadar çok severler ki, bir an yalnız bırakmaz, asla terk etmez, bir süre sonra nefes bile aldırmazlar. Bu yüzden onlar için çoğu kişi bencil ve sinsi gibi sıfatlar kullanır. Necdet'le ilgili en baştan beri benim rahatsızlığım, adına aşk dediği başlarda gayet masum olan beğenme duygularını hep gizlemesi oldu. Tamam, en başta söyleyemedi bir türlü. Karşısındakinin başka birine aşık olduğunu tesadüfen öğrenince de, içine attı. Buraya dek sorun yok. Sorun bundan sonra. İçine attığı bu duyguyu besleyip geliştirirken, Yasemin'in yanından bir an bile ayrılmadan, Ahmet'le aralarında olan her ayrılığın ve yanlış anlamanın üzerine körükle giderken, yıllarca sürdürdükleri formalite evlilik sırasında Yasemin yan odada ağlama nöbetleri geçirirken kendisi kulaklarını tıkayıp, ertesi gün mutlu koca ve baba rolünü oynamayı sürdürürken yaptı. Hep iyi arkadaş, hep ağbi, hep iyi aile babası, iyi damat oldu. Aşkını itiraf edecek gücü ve bunun için açıkca savaşacak, ya da terkedip gidecek gücü- Ahmet gibi, ya da Harun gibi ve en son Güzide gibi- kendisinde hiç bulamadı. Başta sorun aşk tanımında dedim ya, adam ulaşamadığı ve elde edemeyeceğini bildiğinin arkasından koşmakta ısrar ediyor hala. Halbuki asıl aşk- birlikte bir şeyler paylaştığı ve bundan zevk aldığı, sohbet edebildiği, müzik dinleyebildiği Güzide ile yaşadığıdır.
Tabii Ayla'nın durumu birebir Necdet'le aynı değil. Necdet toplumsal sınıfı ve konumu ve mizacı dolayısyla Ayla'dan farklı. Bir kere parası ve toplumda bir tüccar olarak bir statüsü var. Böylece adına fedakarlık denen şeyi kendisine ve ailesine pek de fazla bir şey kaybettirmeden yapabiliyor: Oturdukarı ev, araba, Işığın okul taksitlerinin ödenmesi, Rüyaya binbir çeşit oyuncak, hastalandığında gerekirse yurtdışı imkanı gibi. Allahaşkına bunlar fedakarlık mı şimdi. Fedakarlık nedir biliyor musunuz? Ruhundan bir parça vermektir. Gidip üzra bir Anadolu kasabasında beş yıl yaşamaktır. Lozan'da hukuk okumuş, başbabakanın danışmanlığı teklif edilmiş, geleceği her bakımdan "parlak" bir genç olarak tanınırken, gidip bir köy okulunda çocuklara ders anlatmaktır.Fedakarlık kendi okulunu, sosyal çevreni, arkadaşlarını bırakıp, başka bir şehre, başka bir okula gidebilmek ve bir fotoğrafa bir mektuba razı gelmektir. Kocaman bir pastanenin varisiyken, küçük bir galeta fırınında çalışabilmektir.
Necdet'in yapması gereken bence, olayların gidişatına karışmak değil bence. Yasemin-Ahmet-Rüya için söylüyorum. Bir yükümlülüğü ve vicdan borcu yok kimseye. Kimsenin de ona yok ama. Ahmet'e Rüya'yı onun söylemesi gerekmiyor. Kimseye bu evlilikle ilgili bir açıklama yapması da. Tek yapması gereken, bırakmak, gitmek. Yalnız bırakmak, kendi haline bırakmak. O kadar!
Arkadaşlardan biri daha önce Ömer Seyfettin'in "Diyet" öyküsünü hatırlatmıştı. Hani sonunda sürekli kendisine yaptığı iyiliği hatırlatan adama kolunu kesip fırlatır ya. Bu fedakarlıkların diyetini bence yeterince ödetti. En çok da Ahmet'e. Sevdiğinden ve kızından uzak bırakarak. Sırf kendi "sevdiği" yanında olsun da ne olursa olsun diye. İsterse her gece ağlasın, evde suratı düşük, mutsuz va mahsun dolaşsın önemli değil, yanında ya yeter. Belki bir gün sever ya yeter.
Neyse çok yer işgal ettim, çenem düştü.

Hem suclu, hem guclu
Yavuz hirsiz, ev sahibini bastirir.
Zeytinyagi gibi uste cikmak
necdet tabiii Sürç-ü lisan ettiysem affola. Sadece bu karakter üzerine benim naçizane fikirlerim olur kendileri

LİN
27-07-07, 01:58
Rüya'nın gençliğini canlandıracak kızı arıyorduk ya hani!Genco diye bir dizi varmış gazetede gördüm oyuncuları.Bir tanesi aynı Yasemin'e benziyor hemde ondan küçük sanırım.
Ahmet beş on kez daha Necdet'e Rüya yüzünden dalabilir bence.

spdr
27-07-07, 02:00
Rick Springfieldı nasıl hatırlamam..En arkadaşlarımdan 10 tanesi aşıktı ve ben..:img-swoon..

Spdr, siz beyazcam aşkı yaşıyorsunuz bu durumda...:):img-icecr
En son Yaseminin repliğine bayıldım...zaten gelecek sezonda çuvallarsan seni Lost adasına gönderriz, Otherslara deney kobayı olarak teslim ederiz..:img-hyste

kimii..beni mi kobay olarak göderiyorsunuz:icon_sorr
sawyer da orda olursa düşünebilirim belki ama:icon_whis
----
cansel yaşlanınca çirkinleşir mi kii...
niye insanlar yaşlanınca türk filmlerdeki jönlerin yaşlılığı gibi olmaz kii..:icon_sorr bkz:cüneyt arkın
----
edit:bence şihvet arkadaş şaka yapıyor..fazla kızmayalım olmaz mı:icon_whis baksanıza adından belli değil mi sizce..belki hemen şaka olduğunu anlayacaksınız diye düşünmüştür bunları yazarken:icon_whis :icon_whisdeğil mi amaa:icon_whis :icon_sorr

badger
27-07-07, 02:00
öncelikle hoşgeldin şihvet...Biraz enteresan bir giriş, selamlama yapmışsın...istersen daha önceki sayfaları kapsayan yazıları içeren bölüm yorumlarına bir bak, ondan sonra burada kimlerin neden gelip gelmediğini anlarsın...ve şunu söyleyeyim bizden ötürü değil...
Burada yeri geldi mi son derece ciddi yerine göre de biraz da işin şamatasını yapmak için belirli saygı ve samimiyet çerçevesinde yazışıyoruz...
Esen kal,

zeyneps
27-07-07, 02:03
Ayşee sanmıyorum yıvvvrum mesela ben pek George Clooney'i sevmem ama adam yaşlandıkça daha karizmatik oluyor sankıi sonra aklıma gelmeyen bir sürü delüüüğğanlı var Ahmet yaşlandıkça böyle şakaklarına hafif ak düşmüş karizmetik bir delüüüğğanlı olacak:img-in_lo

badger
27-07-07, 02:04
Rüya'nın gençliğini canlandıracak kızı arıyorduk ya hani!Genco diye bir dizi varmış gazetede gördüm oyuncuları.Bir tanesi aynı Yasemin'e benziyor hemde ondan küçük sanırım.
Ahmet beş on kez daha Necdet'e Rüya yüzünden dalabilir bence.

Geçen gün Shevek söylemişti ben hatırlayamadım önce...bugünde TV de denk düşünce gördüm:Kavak Yellerinde Aslıyı canlandıran genç kız...Son derece Rüyanın büyümüş haline uygun..Adını bilmiyorum..Hem hafif Yaseminin hali var hem de Ahmetin...

spdr
27-07-07, 02:10
Ayşee sanmıyorum yıvvvrum mesela ben pek George Clooney'i sevmem ama adam yaşlandıkça daha karizmatik oluyor sankıi sonra aklıma gelmeyen bir sürü delüüüğğanlı var Ahmet yaşlandıkça böyle şakaklarına hafif ak düşmüş karizmetik bir delüüüğğanlı olacak:img-in_lo

bir de insanlar yaşlandıkça yüzleri şişiyor sanki.umarım öyle olmaz cansel de:img-yes: ahmet çok yakışıklı olur yaşlanınca kesin de:img-yes:
--
kavak yellerindeki kız olabilirdi aslında ama o dizi uzar kanımca daha..
bence hiç tanınmamış birini bulabilirler,ya da az tanınmış..yeter ki yasemin gibi ufak tefek birşey olsun..

tekrar edit:bence şihvet arkadaş şaka yapıyor..fazla kızmayalım olmaz mı baksanıza adından belli değil mi sizce..belki hemen şaka olduğunu anlayacaksınız diye düşünmüştür bunları yazarken değil mi amaa ....

şihvet e çok kızdınız mıı:icon_whis

LİN
27-07-07, 02:14
Geçen gün Shevek söylemişti ben hatırlayamadım önce...bugünde TV de denk düşünce gördüm:Kavak Yellerinde Aslıyı canlandıran genç kız...Son derece Rüyanın büyümüş haline uygun..Adını bilmiyorum..Hem hafif Yaseminin hali var hem de Ahmetin...

Hımm o diziyi izlemiyorum ama dikkat ederim.Ufak tefek renkli gözlü bir kız değil mi?
Bu arada sana özendim gittim buzlu bir kahve yaptım kendime sütlü :)
Keriman'ın yanında Rıssa yavrusu gibi kalıyor ya çok gülüyorum ben ikisine :)

zeyneps
27-07-07, 02:14
Doğuştan asabi bir insanım herkese çatacak yer arıyorum kanımca:icon_whis Neyse ben daha fazla uzatmayayım

Ayşe sağa ne hem yüzü şişerse şişer ben onu her haliyle severim :icon_whis Sağa ne:hıh Küçük Rüya'ya anne olmayada adayım (Ayşeee nbr yıvvrum kaleyi böyle içten fethedekceksin) :img-icecr

Edit:OOOOhhhh myy godness günlüğü mü düşürmüşüm gören var mı bu sefer karizmetik delüüüüğğanlı kesin benim :img-blush Ayşe gel sağa taktik vereyim :icon_whis

badger
27-07-07, 02:16
bir de insanlar yaşlandıkça yüzleri şişiyor sanki.umarım öyle olmaz cansel de:img-yes: ahmet çok yakışıklı olur yaşlanınca kesin de:img-yes:
--
bence hiç tanınmamış birini bulabilirler,ya da az tanınmış..yeter ki yasemin gibi ufak tefek birşey olsun..

tekrar edit:bence şihvet arkadaş şaka yapıyor..fazla kızmayalım olmaz mı baksanıza adından belli değil mi sizce..belki hemen şaka olduğunu anlayacaksınız diye düşünmüştür bunları yazarken değil mi amaa ....

Yoksa sen bu şihveti tanıyor musun?, ben de dalga geçmek için gelmiş olacağını düşündüm hem nicki hem de gardaşım diye bir giriş..Nasıl yani?.....Yine arada yazışmamızı anlayamayan birileri mi türeyi araya bir şey atıp kaçtı mı diye de düşünmedim değil ama böyle yazılmış mesaja arada dışarıdan gelip te bakanlar tarafından yanlış anlamasınlar diye ister istemez cevaben bir şeyler yazma ihtiyacı duyuyorum...:)

Belki dedediğin gibi yepyeni bir oyuncuyu getirebilirler..Ama o dizideki kızın yüzü tipinde bir oyuncu bulurlarsa kabulüm...:img-yes:

LİN
27-07-07, 02:21
Sihvet sende bize ozendin sihvetli yazılar mı yazmak ,Mrs Hyde'lardan biri mi olmak istiyorsun?Maaşallah nickinde pek uyumlu.Pekala.
Ama bunun için seni bir testen geçirmemiz gerekiyor.

spdr
27-07-07, 02:24
Doğuştan asabi bir insanım herkese çatacak yer arıyorum kanımca: Neyse ben daha fazla uzatmayayım

Ayşe sağa ne hem yüzü şişerse şişer ben onu her haliyle severim.Sağa ne.Küçük Rüya'ya anne olmayada adayım (Ayşeee nbr yıvvrum kaleyi böyle içten fethedekceksin) :img-icecr

Edit:OOOOhhhh myy godness günlüğü mü düşürmüşüm gören var mı bu sefer karizmetik delüüüüğğanlı kesin benim :img-blush Ayşe gel sağa taktik vereyim :

:img-hyste..uykumu açtın zeynep ayy:img-hyste..
cansuya da dediydim zeynep bana ders verir mi acep diye dee,o safi şehvetten yapılmış..onun gibi olman mümkün olamaz dediydi..
hakkı varmış:img-hyste

badger,evet tanıyorum o şahsı:icon_sorr
foruma bir hava gelsin,uykuları açılsın ordakilerin diye yazmıştır o mesajı kanımca..
ama sen de haklısın..ele güne karşı cevapsız da bırakılmıyor:)
şihvete pek yüklenmeyelim kanımca haa:icon_sorr

diziye bağlamak istiyorum da zor olacak kanımca..
yaşar iyi bağlama çalıyor biliyor musunuz:img-yes: dizide de öyle bir sahne olsa keşke..bir yandan çalsa bir yandan söylese,sonra ''carmen''deki gibi bizimkilerin dallasvari ilşkileri gösterilse o sırada:img-yes:

badger
27-07-07, 02:29
Hımm o diziyi izlemiyorum ama dikkat ederim.Ufak tefek renkli gözlü bir kız değil mi?
Bu arada sana özendim gittim buzlu bir kahve yaptım kendime sütlü :)
Keriman'ın yanında Rıssa yavrusu gibi kalıyor ya çok gülüyorum ben ikisine :)

Rıssa Kerimanın yavrusu gibi ha...:img-hyste
Kerimanın sonunu Kamil ile izdivaç olarak görüyorum...Kadın gençliğini Rıssanın yaşlılığında harcayacak, sonra kendisi yaşlandığında onu papatya gibi gören kaytan bıyıklı Kamilin kollarında teselli bulacak gibi görüyorum...hüngürt..Yeşilçam klişesi...:img-hyste

Arkadaşlardan biri geçenlerde Amerikadan likit Mocca kahvesi getirdi, harika birşey...Bizde bulananlardan içiyordum...Ama aroması daha yumuşak ve dibinde soğuk süyle yapışıp kalmıyor...

zeyneps
27-07-07, 02:30
AY'deki gibi olmasın sonra Ayşe "nerden çıktı ya bu bağlamacı yine" Ayşee tınıyor musun anaaam senden şüpheleniyordum zaten ajan mı tuttun yohsa :icon_whis Gizli şihvet bilgilerimi ele mi geçiriceksiniz :img-cool2 Derin Ayşe var diye düşünmüştüm ben zaten bu işin içinde :img-wink:

Aaa ühühühüü:img-cray: Ben diprasyona girdim karizmetik bir delüüüğğğanlı gelse de bana baksa keşke neyse çok geç oldu ben yatıyorum iyi geceler rüyanızda Ahmet'i görün :)bye bye

Shevek
27-07-07, 02:32
Ben geldim ama hoş geldim mi?

LİN
27-07-07, 02:32
Spdr,ben Zeynepsden şüphelenmiştim ilk okuduğumda,hatta o yüzden herşey Zeynepsin başının altından çıkıyor diye yazdım ama sen ondan hızlı çıktın vallahi :)
Sen bu hızla gidersen Ahmet'i Sevda Tepesinde yaklarsın gibime geliyor.

spdr
27-07-07, 02:38
uyumaya giderken bile numara yapmayı bırakmıyorsun..korkulur senden ziynebim kuzum:)
iyi gecelerbye
----
shevek hoşgeldin:happy0064
yatmadan önce seni gördüğüme çok sevindim..gözlerim rüyaya yatıp ahmeti görmek için çılgınca mücadele ediyorlar.
----
rıssa-keriman ve yavru teşhisi süper:img-icecr
yaşarla ışık sarıldığında da yaşar ışığa gömülüyor gibi oluyor:img-yes: normalde boyu da daha uzun amaa ünsal ailesinin kızlarının gariplikleri işte herhalde:icon_whis :img-yes:

ben yavaş yavaş çıkıyorum..
iyi gecelerbye
konuşacak konu bulamasak da sizi seviyorum:):img-in_lo
aliye ablanın da oğlu sünnet oldu kanımca bugün...ne denir bilmem pek ama 'hayırlı olsun 'uygun düşer kanımca:)

badger
27-07-07, 02:38
Spdr,ben Zeynepsden şüphelenmiştim ilk okuduğumda,hatta o yüzden herşey Zeynepsin başının altından çıkıyor diye yazdım ama sen ondan hızlı çıktın vallahi :)
Sen bu hızla gidersen Ahmet'i Sevda Tepesinde yaklarsın gibime geliyor.

Ayy şimdi Ayladan kurtulduk derken bizim kızlar rekabete tutuştu...Neyse hak eden kazansın diyorum...Hepinize aynı mesafede destek veriyorum...:)
Shevek hoşgeldin ...bye

----------------
LİN editi: 4.5 yaşında daha var....:)Geçen kış kasık fıtığından ameliyat oldu, doktor isterseniz arada yapalım dedi...Bizimki de duyup kaydetmiş...Sonra takmıştı..Kesmiyecekler değil mi diye...Biz de yok öyle olmayacak dedik, yemin ettik ve öyle ameliyata girdi, çıktığında anestezi etkisindeydi ama gözlerini aralara aralamaz "p..m" diyerek orasını kontrol etmmişti..Bir de yaptırtsaydık, tam travmayı sarardı başımıza..:icon_whis :)
iyi geceler editi:
Allah rahatlık versin, gününüz kolay ve güzel geçsin...bye bye

LİN
27-07-07, 02:42
Shevek hoşgeldinbye
Aliyecim Allah sana oğlunun diğer mürüvvetlerini de gösterir inşallah.
Badger darısı başna canım.Seninki kaç yaşında?
Spdr iyi geceler bye Ahmet'i gör rüyanda...
Zeyneps sende tabi...Ya bu gece o beyaz atlı Ahmet'e çok güldüm.Söylemeden geçemeyeceğim.:good:
Bu arada artık bende uykuya meydan okuyamayan gözlerime daha fazla eziyet çektirmemeye karar verdim.Hadi iyi geceler bye

spdr
27-07-07, 11:15
sevgili forum,günaydın:)
bugün sana ilk mesaj yazan ben olayım dedim.zaten kimsenin de yazacağı yoktu sanırım.
bugün,'güllü geliyor güllü'adlı Türk filmini izlerken neden bunu ahmetle yasoya uyarlamayalım.onların başı kel mi diye düşünmeden edemedim.
işte:
yaso,tirabzondan kan davalısı kaazımı bulup öldürmek için istanbula gelmiştir.burada,köylerinden çıkmış yücegönüllü,cömert,haşin delikanllı ahmetin evine sığınmıştır...
ahmet:ha o kazımı böyle alnının ortasından vuracasun..getirin fotoğrafı uşağım..
yaso:ahmet.ula bu senin resmin.furamam ki..
ahmet:canum ne var vuramayacak.iki kaşımın ortasından hem de..hadi göreyum seni..
yaso,fotoya,ahmetin iki kaşının ortasına odaklanırr,bakışları giderek aptallaşmaya,saflaşmaya başlar..
ve gerçek ahmetin yüzüne de hiçbişi söylemeden bir kez baktıktan sonra eve doğru kaçaar..
ahmet:yasemin dur,daha beni vuracaadun..
yasemin:o işi sonra hallederiz ahmet abey..günlüğüm geldi şimdi:img-blush
-----
işte böylee.biraz uyduruk oldu ama hiç yoktan iyidir dimi:)

Messa
27-07-07, 12:09
sevgili forum,günaydın:)
bugün sana ilk mesaj yazan ben olayım dedim.zaten kimsenin de yazacağı yoktu sanırım.
bugün,'güllü geliyor güllü'adlı Türk filmini izlerken neden bunu ahmetle yasoya uyarlamayalım.onların başı kel mi diye düşünmeden edemedim.
işte:
yaso,tirabzondan kan davalısı kaazımı bulup öldürmek için istanbula gelmiştir.burada,köylerinden çıkmış yücegönüllü,cömert,haşin delikanllı ahmetin evine sığınmıştır...
ahmet:ha o kazımı böyle alnının ortasından vuracasun..getirin fotoğrafı uşağım..
yaso:ahmet.ula bu senin resmin.furamam ki..
ahmet:canum ne var vuramayacak.iki kaşımın ortasından hem de..hadi göreyum seni..
yaso,fotoya,ahmetin iki kaşının ortasına odaklanırr,bakışları giderek aptallaşmaya,saflaşmaya başlar..
ve gerçek ahmetin yüzüne de hiçbişi söylemeden bir kez baktıktan sonra eve doğru kaçaar..
ahmet:yasemin dur,daha beni vuracaadun..
yasemin:o işi sonra hallederiz ahmet abey..günlüğüm geldi şimdi:img-blush
-----
işte böylee.biraz uyduruk oldu ama hiç yoktan iyidir dimi:)

Ayşecim gayet güzel olmuş canım bence... Yalnız, Yasemin tapancayu tutacak'ta Ahmet'in taa alnının ortasından vuracakta! Yasmin resim fırçasını bile doğru düzgün tutamıyordu ben öğrettimm ona :img-yes: :img-haha: Ancak bunu, sezon finalinde Rüyanın Necdet'in değilde kendi kızı olduğunu ve argo tabirle yıllardır keklendiğini öğrenen Ahmet'ten Yasemin'in resmine bir yırtık atarak yapmasına da uyarlayabiliriz.

badger
27-07-07, 12:28
Yasemin Ahmete:

Birini terk ediyorum demesi hiç kolay değil...der..
Sevgili Yasemin Ahmete ediyorum demiştin...

Bir tek onu Necdete yapamıyorsun...Korkak!...Bari terk ediyorum de ama gerçekleri de söyleseydin...Hep kaçak oynayıp, sorumluluklarını almamak için bahane yaratıyorsun...bknz. Yatacak yerin yok!

Spdr, Yasemini lütfen Karadenuzlu yapip ta sinurlerumi hoplatma...Keşke Karadenuzlu bir hanum olaydu da içunda biraz mertluk olaydu...:hıh

by_Travis
27-07-07, 12:35
bugun tekrarlarina goz atarken alt yazi gecti atv`de hatirla sevgili muzik albumu tum muzik marketlerde diye

bilginize

Messa
27-07-07, 12:39
Yasemin Ahmete:

Birini terk ediyorum demesi hiç kolay değil...der..
Sevgili Yasemin Ahmete ediyorum demiştin...

Bir tek onu Necdete yapamıyorsun...Korkak!...Bari terk ediyorum de ama gerçekleri de söyleseydin...Hep kaçak oynayıp, sorumluluklarını almamak için bahane yaratıyorsun...bknz. Yatacak yerin yok!

Spdr, Yasemini lütfen Karadenuzlu yapip ta sinurlerumi hoplatma...Keşke Karadenuzlu bir hanum olaydu da içunda biraz mertluk olaydu...:hıh

Sevgili Badger, eğer Yasemin öyle birşey derse hiç şaşırmamak ama sormak lazım. Peki birine söz verip seninle kıbrısçık'a geliyorum diye, bir haber bile vermeden ekmek kolay mı? Veyahut, bir babadan kızını gizlemek ve hiç vicdan muhasebesi yapmamak kolay mı?

Bu arada dizinin albümü çıktı yaa her yerde dizinin müzikleri çalınıyor...

badger
27-07-07, 12:40
Ayy bu Yasemin gerçekten safın safı...Bir de Ahmet, düzenini bozmak istemiyorsun deyince...Mesele Necdet dedi ve Ahmetin suratı allak bullak...Bir de o kadar iyi ki, fedakar ki..vs.vs.deyip bir de en çok da seni düşündüm diyor ve ben...:img-swoon :dito

Yok gerçekten Ahmet önümüzdeki sezon Necdete dalacak buna inanıyorum...

İyi, fedakar Necdet, yıllarca saçını süpürge edip Rüyaya ve Yasemine hiçbir karşılık beklemeden baktı...:img-hyste...Ah Yasemin ah! Yatacak yerin yok! Pabucumun fedakar ve iyi yürekli şahsiyeti!....:img-hyste

badger
27-07-07, 12:47
Sevgili Badger, eğer Yasemin öyle birşey derse hiç şaşırmamak ama sormak lazım. Peki birine söz verip seninle kıbrısçık'a geliyorum diye, bir haber bile vermeden ekmek kolay mı? Veyahut, bir babadan kızını gizlemek ve hiç vicdan muhasebesi yapmamak kolay mı?

Bu arada dizinin albümü çıktı yaa her yerde dizinin müzikleri çalınıyor...

Şimdi o sahneyi seyrettim..Yasemin kendini sokup sokup çıkardı yerin dibine...Ahmet, harbiden nazik ve sevecen bir adam...Başka bir adama deseydi onun boğazına dalmıştı...Mesela adam olmasına da gerek yok..Ben bu kadın halimle yapışırdım...Gelcek sezonda Ahmetin, Yasemin ve Necdet sarsak ikilisine acayip çektirmesi lazım...Bu ikisi herkesin hayatını birbirine soktu...Aaa Aylayı da unutmayalım...Yasemin salaklığıyla, Necdet ve Ayla, meziyetsizlik örnekleri ve hastalıklı zihniyetleriyle...:hıh

Zaten bir Yasemin bir de Necdet al birini vur birine, abuk ve anlamsız konuşmalar yapma konusunda...Onlar konuşmaya başladığında ben her seferinde Neee? :blink: diye kalıyorum..Acaba replikleri sahneler çok kısa olması için, kısa zamanda birden fazla anlam yüklensin, ama bu arada da şahsiyetlerin kişilik özellikleri nedir ya da önceki yaşananlar nelerdir diye düşünmeden alelacele mi yazıyor bu senarist taifesi, anlamadım?

Messa
27-07-07, 13:01
Şimdi o sahneyi seyrettim..Yasemin kendini sokup sokup çıkardı yerin dibine...Ahmet, harbiden nazik ve sevecen bir adam...Başka bir adama deseydi onun boğazına dalmıştı...Mesela adam olmasına da gerek yok..Ben bu kadın halimle yapışırdım...Gelcek sezonda Ahmetin, Yasemin ve Necdet sarsak ikilisine acayip çektirmesi lazım...Bu ikisi herkesin hayatını birbirine soktu...Aaa Aylayı da unutmayalım...Yasemin salaklığıyla, Necdet ve Ayla, meziyetsizlik örnekleri ve hastalıklı zihniyetleriyle...:hıh

Zaten bir Yasemin bir de Necdet al birini vur birine, abuk ve anlamsız konuşmalar yapma konusunda...Onlar konuşmaya başladığında ben her seferinde Neee? :blink: diye kalıyorum..Acaba replikleri sahneler çok kısa olması için, kısa zamanda birden fazla anlam yüklensin, ama bu arada da şahsiyetlerin kişilik özellikleri nedir ya da önceki yaşananlar nelerdir diye düşünmeden alelacele mi yazıyor bu senarist taifesi, anlamadım?

Tüm bunlara rağmen bile Ahmet, yıllar sonra karşılaştıklarında nezaketinden ödün vermiyor ve hala bir umut bekliyor. Necdet ile Rüyayı ayırmaya kıyamıyormuş ba ba bakk sen ama Rüyayı öz babasından, öz babasını öz kızından bir sn. bile düşünmeden ayırdın??? Buda yetmezmiş gibi nispet yaparcasına adamı rahat bırakmadın yahu daha ne istiyorsun bitirdin hayatını söndürdün.

Vallahi gelecek sezon bende Ahmet'in Necdet ve Yasemin'e çok çektirmesini istiyorum. Rüyanın kendi kızı olduğunu kanunlar önünde ispatlasın ve velayetini alsın. Necdet, cümle aleme rezil-i rüsva olsun ve metres tuttuğuda ortaya çıksın. Yasemin kolları boş, gözü yollarda kalsın.

Aslında gelecek sezonun çekimlerini gidip yerinde birebir izlemek var... Düşünmüyor değilim yani.

badger
27-07-07, 13:57
Haklısın Necdetin de Yaseminin de yaptıklarının yanında kalmaması lazım...Önümüzdeki sezondan beklentim, önceden de söylemiştim, Ahmetin sağlam kazan kaldırması ve bu kazanın altında kendi ailesi de dahil tüm müsebiblerin altında bırakması...

Adamın oyuncak ayısını saklamadı bu aklı evveller, adamın çocuğunu gizlediler ve gerekçeleri de kusura bakmasınlar çok zavallı... :dito

Yasemini daha sonra sevmeye devam eder, evlenirler..Olabilir...Çocukları var...ama ne olursa olsun Yasemin, altı-yedi yıldır yaptıklarının sorumluluklarını bal gibi yüzüne çarpılıp hakkettiğini bulması lazım...Ayla ve Necdet ayrı bir mevzu zaten...Onların da çekecekleri var...Vah zavallı Necdet çok çekti, bundan sonra Güzideyle mutlu olsun asla demem...Veya vah zavallı Ayla, bak sevdi karşılık bulamadı, kek gibi nişanlıyken terk edildi...hele hiç demem...layıklarını bulsunlar...:icon_whis :img-icecr
Ahmet ile Rüya da birbirlerini bilsinler ve bundan sonra beraber yaşasınlar..:img-icecr

vallahi birkaç tane forumdan temsilci seçip, bu film setine göndermek lazım...Forum delegesi ve gözetmeni olarak...Saçma bir replik duydukalrında veya sahne gördüklerinde müdahale ederler...:good: :img-cool2

Messa
27-07-07, 14:27
Haklısın, bende Ahmet'in büyük bir çıkış bekliyorum en başta Yasemin'e karşı sonrasında ise, Necdet-Ayla-Kendi Ailesi vs... Bende bir süre Yasemin'de Ahmet gibi acı çeksin daha sonra birleşsinler istiyorum ama hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına kaldıkları yerden devam ederlerse'de yuhh derim artık yani, özelliklede Ahmet'e ve artık bunları haketmiştir derim. Ayla ve Necdet'e ne olacağı, mutlu olup olmayacakları açıkçası pek umurumda değil, herkes ektiğini biçer onlarda yaptıklarının karşılığını Yasemin gibi bulmalılar.

Açıkçası ben sete gitmeyi düşünüyorum. Geçen sezon Harun-Işık-Yaşar'ın olduğu bir sete tesadüfen denk gelmiştim ve çok güzeldi. Sezon sonuna doğru'da pastaneye gitmek istiyordum, bana çok yakın yeri çünkü, sürekli yapımcı firma ile irtibattaydım ama birtürlü denk getiremedim ve yine tesadüfen pastanenin önünden geçerken çekimlere denk geldim, onlarda sezonun son çekimiydi. Onun dışında zaten birçok sahnede beylerbeyi-beykoz-kuzguncuk taraflarında çekiliyor ve bazen saatleri çok geç olabiliyor. Sezon finalinde Cansel ve Beren'in bir sahnesi için gece 11'de başlanıyordu çekimlere mesela...

Shevek
27-07-07, 15:04
Haklısın Necdetin de Yaseminin de yaptıklarının yanında kalmaması lazım...Önümüzdeki sezondan beklentim, önceden de söylemiştim, Ahmetin sağlam kazan kaldırması ve bu kazanın altında kendi ailesi de dahil tüm müsebiblerin altında bırakması...

Adamın oyuncak ayısını saklamadı bu aklı evveller, adamın çocuğunu gizlediler ve gerekçeleri de kusura bakmasınlar çok zavallı... :dito

Yasemini daha sonra sevmeye devam eder, evlenirler..Olabilir...Çocukları var...ama ne olursa olsun Yasemin, altı-yedi yıldır yaptıklarının sorumluluklarını bal gibi yüzüne çarpılıp hakkettiğini bulması lazım...Ayla ve Necdet ayrı bir mevzu zaten...Onların da çekecekleri var...Vah zavallı Necdet çok çekti, bundan sonra Güzideyle mutlu olsun asla demem...Veya vah zavallı Ayla, bak sevdi karşılık bulamadı, kek gibi nişanlıyken terk edildi...hele hiç demem...layıklarını bulsunlar...:icon_whis :img-icecr
Ahmet ile Rüya da birbirlerini bilsinler ve bundan sonra beraber yaşasınlar..:img-icecr

vallahi birkaç tane forumdan temsilci seçip, bu film setine göndermek lazım...Forum delegesi ve gözetmeni olarak...Saçma bir replik duydukalrında veya sahne gördüklerinde müdahale ederler...:good: :img-cool2

Katılıyorum Badgercım, müşahit seçelim aramızdan. Dönüşümlü de olabilir. Forumdan da müdahale ettik, ediyoruz, ama ikinci sezon daha bir aktivist görelim kendimizi. Dönemin siyasi arka planına da uygun olur hem. Pankart açar, slogan atarız. "Necdet'e karşı omuz omuza! Çarşı Necdete Karşı! Ahmet Rüya Elele, Güzel Günlere! Babalık Hakkı Engellenemez!" İmza: Sınır Tanımayan HS Forumcuları/ML

Özür editi: Dün gece gelip hemen kaçmak zorunda kaldım. Kocaman bir özür. Çok güzel senaryolar yazılmış. Ellerinize sağlık. Ama bizim kızlar elden gidiyor. Zeyneps bir-sıfır üstün gibi ama Ayşecik de bayağı sıkı dayanıyor. Her an öne geçebilir. Badger reçeteni biraz daha geliştirelim. Bizim dinazorlar olarak gençlere yol göstermemiz lazım. Bkz: "Bozacının şahidi şıracı" yahut "kelin ilacı olsa, kendi başına sürermiş" yahut "kılavuzu karga olanın...":img-pilot

badger
27-07-07, 15:08
"Necdet'e karşı omuz omuza! Çarşı Necdete Karşı! Ahmet Rüya Elele, Güzel Günlere!" İmza: Sınır Tanımayan HS Forumcuları/ML

Sınır Tanımayan HS Forumcuları/ML

Buna bayıldım Shevekciğim ....ML yerine Ahmet-Rüya grubu, fraksiyonu olarak AR initial larını öneriyorum...Yeni imzayı bilginize sunuyorum :)

Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR

Eh 70lere geldik aktivist trende uymak zamanı...:)

Shevek
27-07-07, 15:14
"Necdet'e karşı omuz omuza! Çarşı Necdete Karşı! Ahmet Rüya Elele, Güzel Günlere!" İmza: Sınır Tanımayan HS Forumcuları/ML

Sınır Tanımayan HS Forumcuları/ML

Buna bayıldım Shevekciğim :).............ama ML nedir?

ML'yi hatırlarsın sen canım. 70'ler ve 80'lerde fraksiyonlar kendilerine ad koyarken sonuna da slash ile bunu eklerlerdi. Şimdi buraya açık açık yazmayalım. Anladın sen onu:img-wink:

badger
27-07-07, 15:17
Özellikle Zeynebin Lost adasındaki HS karakterlerimizin diyaloglarına bayıldım...

Işık: Aaaa ne güzel ada, ne güzel renkler var burada....:img-hyste

Şimdi Ayşecan bozulmasın....Ben, onun gerçekçi senaryolarına bayılıyorum..:good: Çok güzel betimliyor ve anlatıyor..:)

@ly
27-07-07, 15:19
Bugün tekrar bölümün unutulmaz...!!! son sahnesini izleme şansına eriştim...Yasemin Yeşilçam filmlerindeki kötüyü oynayan iyi karakter gibiydi... Kadın öleceğini öğrenir...3 aylık ömrü kalmıştır ve bunu sevdiğine söyleyemez...bunun yerine kötü adama aşık olduğunu...onunla evlenip refah ve mutluluk içinde yaşayacağını söyler...( bkz. ölmesin, sürünsün...)

Ben İstanbul'da yaşasaydım mutlaka sete giderdim...hatta şimdiye kadar set çalışanlarıyla kanka olmuş olurdum...başlarında durmak gerek...kendi haline bırakmaya gelmiyor bunları...( bkz. geçen sezon olanlar...)

Shevek
27-07-07, 15:21

Ben de buna bayıldım. Neconun kestirip atma tribi. İşler istediği gibi gitmezse bunu kullanıyor. Kolay ve etkili yolu bulmuş adam. Küçük çocuklar tutturup ağlar, ya da ellerden biri yaaa! diyerek, beş parmak açık, havaya kalkar ya öyle.:img-cool2
Hoşgeldin editi: Aliyecim hoşgeldin. Oldu da bitti mi?

badger
27-07-07, 15:27

Ben de buna bayıldım. Neconun kestirip atma tribi. İşler istediği gibi gitmezse bunu kullanıyor. Kolay ve etkili yolu bulmuş adam. Küçük çocuklar tutturup ağlar, ya da ellerden biri yaaa! diyerek, beş parmak açık, havaya kalkar ya öyle.:img-cool2

Tam 4-5 yaşındaki çocuk tribi...Benim oğlan bile onun gibi yapmıyor..:hıh

Artık öyle kestirip te atacağı günler geride kalacak...Kimse yemez artık...Tam bağırınmaya bu şekilde başladığında başta Hasan Amca ve Ahmet çaaatt diye kafasına çarpıp, " Hadi oradan.." deyip kestirip atarlar...Tüm dekoru patlayacak...:img-hyste Artık o geceler boyu okuduğu kitaplardan kabahatinin özrüne uygun tiradı zor bulur....
Olmak ya da olmamak...Arafta yaşattın kendine ve etraftakilere bu hayatı, şimdi de bunlardan birini seçme zamanı Necdet Bey...:img-cool2

-----------------
Hoşgeldin editi:

Hoşgeldin Aliye...Allah oğluna ve sana hayırlı ve sağlıklı hep beraber olacağınız günler nasip etsin...

Ozenc_can sen de hoşgeldin...Arayı çok soğutuyorsun ona göre bak!

@ly
27-07-07, 15:38

Hoşgeldin editi: Aliyecim hoşgeldin. Oldu da bitti mi?

Shevek....merhaba...gece uğrayamam belki...ikinizi birden görünce mutlu oldum...sınır tanımayan dostlarım benim...:icon_whis

Shevek oldu da...daha bitmedi :icon_sorr '' Aman Allah'ım! Ne hale getirmişsiniz böyle p....i...çoğu gitmiş...kandırdınız beni....dayı...hepsini kesmişler...geri verin....'' diyerek başladı ve devam ediyor...neyse badger'ın dediği gibi fazla yüz vermemek gerek :img-wink:

Ben şimdi bir kafedeyim...senaryoları okuyunca dışarıda olduğumu unutup kahkahayı basıverdim...herkesler baktı...:img-icecr olsun...okusalar...onlar da gülerlerdi...:icon_whis Zeynep ve Ayşe ile gurur duyuyorum...ne de olsa bizim forumun kızları...:good:

İstanbul ekibi...şu set konusunu ciddiye alın lütfen...ben de İstanbul'a gelmek istiyorum...bana iş bulun ...:icon_sorr

badger
27-07-07, 15:43
Bugün tekrar bölümün unutulmaz...!!! son sahnesini izleme şansına eriştim...Yasemin Yeşilçam filmlerindeki kötüyü oynayan iyi karakter gibiydi... Kadın öleceğini öğrenir...3 aylık ömrü kalmıştır ve bunu sevdiğine söyleyemez...bunun yerine kötü adama aşık olduğunu...onunla evlenip refah ve mutluluk içinde yaşayacağını söyler...( bkz. ölmesin, sürünsün...)

Yasemin kötüyü değil, hem salaklığının ayyuka çıkmasını hem de Ahmetin ona kapak yapmasının şokunu çok iyi oynadı...Bundan sonraki bölümleri çok seviyorum...Ahmetin sakin sakin herşeyden bir haber halde dolanıp, kendi kendine masumca yaptıklarının yanında, öbür 3 ünün abuk debelenmelerini izleyeceğiz...:)

Ahh aptal Yasemin bir de Ahmetin Necdete ne kadar sinir olduğunu bile bile adamın suratına gülümseyerek hülyalı bir şekilde Necdet o kadar iyi ki...falan dedi ki aslında Ahmetin orada tam bir laf patlatmasını ya da doğrudan fiili dalmasını çok bekledim ama adam ne yazık ki Rüyayı Necdetin kızı sanıyor...Ama şimdi yandı Yasemin!!!

Shevek
27-07-07, 15:46
Tam 4-5 yaşındaki çocuk tribi...Benim oğlan bile onun gibi yapmıyor..:hıh

Artık öyle kestirip te atacağı günler geride kalacak...Kimse yemez artık...Tam bağırınmaya bu şekilde başladığında başta Hasan Amca ve Ahmet çaaatt diye kafasına çarpıp, " Hadi oradan.." deyip kestirip atarlar...Tüm dekoru patlayacak...:img-hyste Artık o geceler boyu okuduğu kitaplardan kabahatinin özrüne uygun tiradı zor bulur....
Olmak ya da olmamak...Arafta yaşattın kendine ve etraftakilere bu hayatı, şimdi de bunlardan birini seçme zamanı Necdet Bey...:img-cool2

Çok güzel betimleme... Arafta olmak. Arada olmak. Ne orada ne burada olmak. Ne yardan ne serden... Evcilik oynamak. Evli olmak ama olmamak. Baba olmak ama olmamak. Aşık olmak ama olunmamak. Aza kani olup, en çoğunu, her şeyini istemek. Ne istediğini bilmemek. Fotoğraflara yansıyan ama aslında olmayan mutluluğu özlemek. Kabul edememek...Gerçeklerle yüzleşememek... Say say bitmiyor.

Ay, bugünkü bölümde Yasemin günlüğüne yazarken öbür odada kitap okuyup, müzik dinleyen, aşkını kalbinin en derinine gömen, sevgisini, asaletle yaşayan bu iyi, hem maharetli (sufle de yapar, hatta onun reçetesi okumuşunkine üstün gelir, hem kitapta okur (feyz alamaz o ayrı) hem on parmağında on fazilet, meziyet, maharet olan bu üstün adam (!) portresi ne kadar zorlamaydı Allahım. Bunlar izleyiciyi salak mı sanıyor? Salak değiliz o kadder. Yemedik yemeyeceğiz. Tamam yaptı diyelim bir iyilik (!) -ki bu da denenecek son çare değildi, başka çareler bulunabilirdi-, iyiliğini tadında bırak, evciliğini savunma, sahiplenme o kadar, tadında bırak dimi? Ama nerdeeeee. Yatacak yeriniz yok Yaso, Neco...

İkinci sezon gerektiğinde kestirip atanın Ahmet olmasını istiyoruz.

Necdet: Ahmet, ama ben ona yıllarca babalık....
Ahmet: Keeeees! Taaamaaaaam! Anladık. Artık yok, unut Rüyayı. Rüyanda görürsün artık onu. O benim kızm. Kızıııımmm! Anla artık Necdet. Buralarda da fazla dolanma. Çaaatttt!:fighting2

Geçmiş Olsun editi: Yanaklarından öperiz Can'ı. Mağrur, muzip, cazip günlerini de, başka mürüvvetlerini de göresin annesi.:img-yes:

badger
27-07-07, 16:18
Yaa bir de bugün çok saçma bir sahne vardı...
Ahmet fukarası, Yaseminin Kıbrısçıka geldiğini Kiraz hemşireden öğrenir ve sevinçle günlüğüne Yasemine hitaben sevincini yazar...Şaşkoloz Yasemin, bu arada Necdeti almaya pastaneye gelir ve mutfakta Güzideyle Necdetin samimi şekilde konuştuğunu görür ve Gzideyi selamlayarak, Necdeti oradan koluna girerek çıkartır..Güzide bozulur, Necdet horoz gibi böbürlenir, Yasemin salak salak durur...Peşinden akşam Yasemin günlük ritüelini yerine getirerek Ahmete hem aşkını ifade eder ve aşklarının bir numaralı bozucusunu över:

aşkını kalbinin en derinine gömen, sevgisini, asaletle yaşayan bu kadar iyi insan Necdet.....:img-swoon

Ne kadar abes bir sahneydi..Bir de ne demişti Necdet Ahmete son sahnede...Ne acılar çekildi, senin hiçbir şeyden haberin yoktu Ahmeeeeet!

Pardoon Necdet, sizin cephede bir acı çekme vardı da biiiiz miii göremeeedikkk!(Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR kolu)
Tekmil editi:Eveet kimler var?

@ly
27-07-07, 17:29
Yaa bir de bugün çok saçma bir sahne vardı...
Ahmet fukarası, Yaseminin Kıbrısçıka geldiğini Kiraz hemşireden öğrenir ve sevinçle günlüğüne Yasemine hitaben sevincini yazar...Şaşkoloz Yasemin, bu arada Necdeti almaya pastaneye gelir ve mutfakta Güzideyle Necdetin samimi şekilde konuştuğunu görür ve Gzideyi selamlayarak, Necdeti oradan koluna girerek çıkartır..Güzide bozulur, Necdet horoz gibi böbürlenir, Yasemin salak salak durur...Peşinden akşam Yasemin günlük ritüelini yerine getirerek Ahmete hem aşkını ifade eder ve aşklarının bir numaralı bozucusunu över:

aşkını kalbinin en derinine gömen, sevgisini, asaletle yaşayan bu kadar iyi insan Necdet.....:img-swoon

Ne kadar abes bir sahneydi..Bir de ne demişti Necdet Ahmete son sahnede...Ne acılar çekildi, senin hiçbir şeyden haberin yoktu Ahmeeeeet!

Tekmil editi:Eveet kimler var?

badger....komutanım burdayım...ama sen yoksun...

Bugüne kadar Yasemin'i birçok konuda suçladım...Korkak...saf...aşkına sahip çıkmayan...vefasız...vs...Necdet ile sürdürdüğü evliliği ise minnet prangasına bağlamıştım ama....

Karakterleri bu kadar irdeledikten sonra eski bölümleri farklı bir gözle izliyor insan...Mesela Necdet'i sözde evliliği gerçekmiş gibi gördüğü...Yasemin ve Rüya ile ilgili beklentilere girdiği için çook eleştirdik...haklıyız ama tekrar bölümlerden çıkardığım ana fikir, bu beklentilerin asıl müsebbibinin Yasemin'in davranışları olduğu...Evet Yasemin Necdet'le aynı yatağı paylaşmadı ama o kadar...hani bir çift görürsünüz yolda ve evli olduklarını hemen anlarsınız...yüzüklerini falan görmeden...bir rahatlık...bir sahiplenme vardır bakışlarda, hareketlerde...bilinçli değildir bu hareketler...zaman içerisinde doğal olarak gelişmiştir...İşte ben Yasemin-Necdet ilişkisinde bu doğal sahiplenmeyi görüyorum...
Doğal olmayan; gün ışığında yaşananların gece yaşananlarla çelişmesi...
Necdet hayalperest evet ama Yasemin de yıllarca davranışları ile Necdet'in gerçekdışı beklentilerini beslemiş...Yasemin prangasını bu kadar severse Necdet de çözmeye bu kadar gönülsüz olur tabii...:img-icecr ( bkz. Yasemin'e bir kabahat daha bulmuş olmanın sevincini yaşayan forumcu...)

@ly
27-07-07, 17:44
--

Ben şihveti çok sevdim...daha sık uğrasın...:img-icecr

Ayşe ben yerli malı yurdun malı diyen bir insan olarak Kartal Tibet (bkz. İngiliz Kemal...) hayranıydım...Sonra birgün TV'de O'nu gördüm :blink: bir anda yıllardır duyduğum aşk sönüverdi...hiç yaşanmamış gibi...aynı duyguyu daha önce Erol Evgin'in peruk taktığını öğrendiğimde de yaşamıştım...( bkz. ekran aşkları başladığı kadar hızlı biter...):img-yes:

editler hk. edit: Cansu ve Ayşe; sürekli editleyen bir forumcu olarak, editlerin gösterdiği gelişmeden duyduğum hoşnutluğu belirtmek isterim...bu gelişime katkıda bulunan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim...

badger
27-07-07, 18:04

Bugüne kadar Yasemin'i birçok konuda suçladım...Korkak...saf...aşkına sahip çıkmayan...vefasız...vs...Necdet ile sürdürdüğü evliliği ise minnet prangasına bağlamıştım ama....

Karakterleri bu kadar irdeledikten sonra eski bölümleri farklı bir gözle izliyor insan...Mesela Necdet'i sözde evliliği gerçekmiş gibi gördüğü...Yasemin ve Rüya ile ilgili beklentilere girdiği için çook eleştirdik...haklıyız ama tekrar bölümlerden çıkardığım ana fikir, bu beklentilerin asıl müsebbibinin Yasemin'in davranışları olduğu...Evet Yasemin Necdet'le aynı yatağı paylaşmadı ama o kadar...hani bir çift görürsünüz yolda ve evli olduklarını hemen anlarsınız...yüzüklerini falan görmeden...bir rahatlık...bir sahiplenme vardır bakışlarda, hareketlerde...bilinçli değildir bu hareketler...zaman içerisinde doğal olarak gelişmiştir...İşte ben Yasemin-Necdet ilişkisinde bu doğal sahiplenmeyi görüyorum...
Doğal olmayan; gün ışığında yaşananların gece yaşananlarla çelişmesi...
Necdet hayalperest evet ama Yasemin de yıllarca davranışları ile Necdet'in gerçekdışı beklentilerini beslemiş...Yasemin prangasını bu kadar severse Necdet de çözmeye bu kadar gönülsüz olur tabii...:img-icecr ( bkz. Yasemin'e bir kabahat daha bulmuş olmanın sevincini yaşayan forumcu...)

Uyuya kalmışım:)

Necdetin bu kadar abukça davranmasının sebebi olarak, kişiliğinin özelliklerinin yanısıra bu güdüsünün Yaseminin hayalperest,aymaz, sarsak, düşüncesiz davranışlarının da sebep olduğunu da söylemiştik..Tespitin doğru..:img-yes:

Yasemin Ahmetin dönüşünden sonraki süreçte sancımaya, yaptıklarının ne olduğunu anlamay, gaflet uykusundan uyanmaya başladı..Necdet ve AYla da ...Dedik ya adam bu kadar kabak çiçeğinin ortasındaki karnabahar gibi diye...

Yasemin ve Necdet, aslında çok büyük bir cezalandırmayla karşılaştırıldılar:Rüyanın hastalığa yakalanması ama Ahmet orada o kadar güzel ve sevecendi ki, adam bilmeden o anda bile ebeveynlik hakkında neler söyledi...Çok büyük acıdan Ahmetin bu temiz kalpliliğiyle bu şekilde kurtulduklarına eminim..

En azından Yasemin, artık Rüyanın gerçek babasının kim olduğunu hatırladı...

@ly
27-07-07, 18:18
Uyuya kalmışım:)

Necdetin bu kadar abukça davranmasının sebebi olarak, kişiliğinin özelliklerinin yanısıra bu güdüsünün Yaseminin hayalperest,aymaz, sarsak, düşüncesiz davranışlarının da sebep olduğunu da söylemiştik..Tespitin doğru..:img-yes:

Yasemin Ahmetin dönüşünden sonraki süreçte sancımaya, yaptıklarının ne olduğunu anlamay, gaflet uykusundan uyanmaya başladı..Necdet ve AYla da ...Dedik ya adam bu kadar kabak çiçeğinin ortasındaki karnabahar gibi diye...

Yasemin ve Necdet, aslında çok büyük bir cezalandırmayla karşılaştırıldılar:Rüyanın hastalığa yakalanması ama Ahmet orada o kadar güzel ve sevecendi ki, adam bilmeden o anda bile ebeveynlik hakkında neler söyledi...Çok büyük acıdan Ahmetin bu temiz kalpliliğiyle bu şekilde kurtulduklarına eminim..

En azından Yasemin, artık Rüyanın gerçek babasının kim olduğunu hatırladı...

Rüya hastalandığında sinirlerim zıplamıştı...Çocuk ölseydi...babasını tanımadan...babası kızını bir defa bile öpmeden...sorumsuzlar....vicdansızlar...cık cık cık...diyorum ve en büyük sorumluluğumla ilgilenmek üzere gidiyorum...badger, shevek, LİN, dizice, Zeynep, Ayşe, Cansu...(kimseyi unutmadım umarım)...sevgiler....geç vakit uğramaya çalışırım ama hayat bu...herşeye hazırlıklı olmak lazım...( bkz. Mehmet...) bye

Shevek
27-07-07, 18:21

Doğal olmayan; gün ışığında yaşananların gece yaşananlarla çelişmesi...Necdet hayalperest evet ama Yasemin de yıllarca davranışları ile Necdet'in gerçekdışı beklentilerini beslemiş...Yasemin prangasını bu kadar severse Necdet de çözmeye bu kadar gönülsüz olur tabii...:img-icecr ( bkz. Yasemin'e bir kabahat daha bulmuş olmanın sevincini yaşayan forumcu...)

Bu benim de kafamı çokça meşgul eden, hatta bir anlamda rahatsız eden, aklıma geldikçe üzerini binbir çeşit bahaneyle örtmeye çalıştığım bir konu. Bu tutarsızlık, karakterde ve olayın gidişatı ile ilgili meseleleri sekteye uğratan boşluk... Şahsen beni rahatsız ediyor. Bilmiyorum, adlandıramıyorum, rejiden mi, senaryodan mı, yoksa Yasemin karakterini canlandıran oyuncudan mı kaynaklanıyor ama... Bir boşluk var, ilk 11 bölümle 11-29 arası Yasemin karakterinde mantık hatası mı desem, ne desem bilemediğim, çözemediğim, bu yüzden de hep geriye atıp, görmezden gelip, bir iki günlük yazma sahnesiyle teselli bulduğum bir çelişki var...

Genel özete bakılacak olursa, diyelim... Orada bulmaya çalışalım neden-sonuç ilişkilerini. Şimdi bunlar sosyal-siyasal arkaplan, iki ailenin de ilişkilerini istememesi, bir takım yanlış anlamalar yüzünden ayrıldılar... Yani tamamen ikisinin özgür iradesi ve istemleri dışında nedenlerle ayrıldılar. ayrıldıklarında birbirlerini seviyorlardı. Her ikisi de bu aşkın, her ne yaşarlarsa yaşasınlar devam edeceğini biliyorlardı. Formalite evlilik-çocuk, günlük hayat, gerçekler ortaya çıktığında da kendince bir minnet ve vefa duygusuyla gidemeyiş, hata üstüne hata, tecrübesizlik mi desek, olayları ve kişileri sağlıklı değerlendirememe, kendi hayatının gidişatını konformist bir yaklaşımla bir çeşit super-heronun ellerine terk ediş mi desek, ne dersek diyelim hiç bir mazeret, hiç bir neden Yasemin'in Ahmet'e duygusuz-boş bakışlarla bakıp, onu çok çok acıtabileceğini bildiği sözleri sürekli sarf etmesini, Necdet'i kıskanmasını, sahiplenmesini, üstüne üstlük bir ön-şart olarak kendisinin ileri sürdüğü bir sevgili bulma konusu gündeme geldiğinde, Güzide'ye nispet yaparcasına zırt-pırt pastaneye damlayıp, bu benim kocam! dercesine koluna girip çıkmasını açıklamıyor.
Benim de dikkatimi çekti bu sahne. Çok rahatsız oldum. Daha önce de arabada Necdet'i sorguya çekmişti ya Güzide konusunda. Bu ne anlamsız bir durum. Aşık mısın kızım adama, ne soruyorsun? O geceleri odasına kapanıp ağlama zırlamaları olmasa, günlüğe yazdığı ama bize bütün bu bölümler boyunca artık inandırıcı gelmeyen sözleri olmasa Ahmet'i değil, Necdeti sevdiğini düşüneceğiz yani. O kadar eksik. O kadar boş.
Bu aşkın inandırıcılığını dirayetle bize hatırlatan (31. bölüme dek- orada bahçede tekrar aşık Yasemini gördük nihayet) bir tek Ahmet oldu.

badger
27-07-07, 18:39
Bu benim de kafamı çokça meşgul eden, hatta bir anlamda rahatsız eden, aklıma geldikçe üzerini binbir çeşit bahaneyle örtmeye çalıştığım bir konu. Bu tutarsızlık, karakterde ve olayın gidişatı ile ilgili meseleleri sekteye uğratan boşluk... Şahsen beni rahatsız ediyor. Bilmiyorum, adlandıramıyorum, rejiden mi, senaryodan mı, yoksa Yasemin karakterini canlandıran oyuncudan mı kaynaklanıyor ama... Bir boşluk var, ilk 11 bölümle 11-29 arası Yasemin karakterinde mantık hatası mı desem, ne desem bilemediğim, çözemediğim, bu yüzden de hep geriye atıp, görmezden gelip, bir iki günlük yazma sahnesiyle teselli bulduğum bir çelişki var...

Genel özete bakılacak olursa, diyelim... Orada bulmaya çalışalım neden-sonuç ilişkilerini. Şimdi bunlar sosyal-siyasal arkaplan, iki ailenin de ilişkilerini istememesi, bir takım yanlış anlamalar yüzünden ayrıldılar... Yani tamamen ikisinin özgür iradesi ve istemleri dışında nedenlerle ayrıldılar. ayrıldıklarında birbirlerini seviyorlardı. Her ikisi de bu aşkın, her ne yaşarlarsa yaşasınlar devam edeceğini biliyorlardı. Formalite evlilik-çocuk, günlük hayat, gerçekler ortaya çıktığında da kendince bir minnet ve vefa duygusuyla gidemeyiş, hata üstüne hata, tecrübesizlik mi desek, olayları ve kişileri sağlıklı değerlendirememe, kendi hayatının gidişatını konformist bir yaklaşımla bir çeşit super-heronun ellerine terk ediş mi desek, ne dersek diyelim hiç bir mazeret, hiç bir neden Yasemin'in Ahmet'e duygusuz-boş bakışlarla bakıp, onu çok çok acıtabileceğini bildiği sözleri sürekli sarf etmesini, Necdet'i kıskanmasını, sahiplenmesini, üstüne üstlük bir ön-şart olarak kendisinin ileri sürdüğü bir sevgili bulma konusu gündeme geldiğinde, Güzide'ye nispet yaparcasına zırt-pırt pastaneye damlayıp, bu benim kocam! dercesine koluna girip çıkmasını açıklamıyor.
Benim de dikkatimi çekti bu sahne. Çok rahatsız oldum. Daha önce de arabada Necdet'i sorguya çekmişti ya Güzide konusunda. Bu ne anlamsız bir durum. Aşık mısın kızım adama, ne soruyorsun? O geceleri odasına kapanıp ağlama zırlamaları olmasa, günlüğe yazdığı ama bize bütün bu bölümler boyunca artık inandırıcı gelmeyen sözleri olmasa Ahmet'i değil, Necdeti sevdiğini düşüneceğiz yani. O kadar eksik. O kadar boş.
Bu aşkın inandırıcılığını dirayetle bize hatırlatan (31. bölüme dek- orada bahçede tekrar aşık Yasemini gördük nihayet) bir tek Ahmet oldu.

Bence bu boşluk, dışarıdan izleyiciden gelen Ahmetle Yasemin artık birleşsin! muhalefetinin birleşmesinden kaynaklanan baskının aşırı derecede senaristlere yüklenmesi sonucunda çıkan bir senaryo çelişkisidir..Senaristler de acaba bunları Ahmetle Yasemini birleştirsek mi yoksa Necdetle Yasemini birleştirsek çelişkisini yaşamaya başladılar...Hadi bunu hissetirerek izleyiciyi de 2.dönemin sonuna kadar oyalayalımdır...Başka aklıma mantıklı bir gerekçe gelmiyor....5 sene durdu bu kız aklına Necedt şimdi mi geldi?

bahar_can
27-07-07, 18:49

Sevgili Shevek, bu yazını okuyunca gülümsedim... çünkü Hatırla Sevgili resmi formuna yaptığım 21. bölüm yorumunda Yasemin'e ilişkin yazımı anımsattı yazın... HS resmi formuna gidip o yazıyı buldum okuyunca sanırım sen de gülümseyeceksin :kahve

(...)
Artık görmek istemediğim sahneler...

Tüm hoşgörümle Yasemin karakterini desteklemeye çalıştım... aslında karakterin duyguyu verememesi bağlamında Beren'i desteklemeye çalıştım demek daha doğru olur sanırım... Ama 1. Dönem hariç sevgili Beren Saat aşk sahnelerindeki yetersizlikleriyle başlayan yetersiz oyunculuğunu artırarak devam ettiriyor nedense... öyle şaşırıyorum ki yoksa diyorum yalnızca oyuncuda aramamak mı gerek... senaristler mi çok karışık bir karakter çiziyor ya da yönetmen mi tam yönlendiremiyor... yani bu kadar olamaz dedirtiyor bana... Düşünebiliyor musunuz? Hala daha aşık olduğu kişiye karşı bakışlarındaki cansızlık ve duygusuzlukla, arkadaş olarak gördüğü kişiye bakışındaki canlılık ve duyguya... nedir mesele çözmüş değilim??? Diğer yandan da hiçbir duyguyu gösterememeye başladı... Necdet öptükten sonra bu kız sizce şaşırdı mı? Yook, sinirlendi mi? I-ı... canı sıkıldı mı? Hayır... eee! yahu çok önemli bir şey oluyor ve sen nasıl bir tavır içindesin seyirci bunu anlayamıyor... bir olay karşısında bir insan; sevinir, üzülür, heyecanlanır, sinirlenir, şaşırır ama Yasemin?in tavrını hiçbirine benzetemedim ben... sanırım yeni bir duygu biçimi yarattı Yasemin... Sevgili Beren Saat bu kadar profesyonel bir dizide bizler nasıl "profesyonel" bir seyirci olmaya çalışıyorsak lütfen siz de profesyonel bir oyucu gibi davranın ve eğer bir sorununuz varsa bunu rica ediyoruz diziye yansıtmayın(!) Başka mantıklı bir neden aklıma gelmiyor çünkü... ve artık Yasemin'i seyretmek benim için ızdırap oluyor...
(...)

@ly
27-07-07, 18:54
Shevek, ben Yasemin’in bugünkü bölümün son sahnesinde söylediği sözleri, önceki sayfada yazdığım gibi özellikle, Ahmet’i uzaklaştırmak için söylediğine inanıyorum ( hatta bunu kendisi de söyledi zaten parkta...)...bilerek acıttı Ahmet’in canını ve bizim canımızı...ama Yasemin-Necdet evliliği gerçekten araştırma konusu.
..
Sanki Yasemin Rüya’nın, Ahmet’in çocuğu olduğunu gizlemiş de Necdet’e senin çocuğun diye yutturmuş...!Siz iki yakın arkadaştınız...Bir rezaleti...krizi önlemek için plan yaptınız...Peki ne oldu da bunu konuşamayacak duruma geldiniz....ne oldu da yok saymaya başladınız...hadi Necdet aşık...hadi o kıskandığı için görmezden geliyor...Peki Yasemin Ahmet ile trende karşılaştığını neden Necdet’ten gizleme gereği duyuyor...? Ortada plan yok, aldatma yok...sadece sevdiği adam ve kızının babası ile tesadüfi bir karşılaşma var...

‘- Necdet, ne oldu biliyor musun..? Trende Ahmet ile karşılaştım...şok oldum...O da çok şaşırdı...Nasıl davranacağımı bilemedim....Ahmet Rüya’yı görünce kendimi çok kötü hissettim...vs... ’ Bunları neden konuşamıyor....?

Siz bunları tartışın...ben sonra okurum...bak gitmeden size konu açtım...bensiz ne yapardınız bilmiyorum...:icon_whis bye

göndermeden edit: Yazımı göndermeden bağlantı kesildi...siz zaten tartışmışsınız ama o kadar yazdım...yine de göndericem bana ne...:icon_whis

bahar_can süper hızlı ayrılıyorum ama sana da merhaba...
bye

Shevek
27-07-07, 18:55
Bence bu boşluk, dışarıdan izleyiciden gelen Ahmetle Yasemin artık birleşsin! muhalefetinin birleşmesinden kaynaklanan baskının aşırı derecede senaristlere yüklenmesi sonucunda çıkan bir senaryo çelişkisidir..Senaristler de acaba bunları Ahmetle Yasemini birleştirsek mi yoksa Necdetle Yasemini birleştirsek çelişkisini yaşamaya başladılar...Hadi bunu hissetirerek izleyiciyi de 2.dönemin sonuna kadar oyalayalımdır...Başka aklıma mantıklı bir gerekçe gelmiyor....5 sene durdu bu kız aklına Necedt şimdi mi geldi?

Haklısın. Rüya doğana kadar yine daha tutarlıydı. Necdet'er bağırmıştı bir kere. Sadece yalnız kalmak istiyorum diye hatırlar mısın, sonra kendini affettirmek için resmini yapmaya kalkmıştı da ortaya çıkan sonuç Ahmet olmuştu. Sonra bu senaristler ve reji genel özete göre, Necdet Yasemin evliliğini gerçek kılmaya, Ahmet'i iyice gözden çıkarıp, Aylayla evlendirmeye, Rüya gerçeğini de 20 yıl sonra falan vermeye kalkıştılar veeeee, dediğin gibi oldu. Doğru dürüst bir aşkı sahiplenmeye dünden hazır bekleyen izleyici kitlesi baskı yaptı da doğru yolu buldular:happy0064 :happy0064 Bir de hiç bir hatası olmayan, çocuğuna harika bir baba, sevdiğine de harika bir eş olabilecek bir karakteri bu kadar kolay heba etmelerine razı olmadı kimse. Necdet'i sevimli gösterme çabaları da, o kadar abardı ki, ters tepti. Bari akıllıca falan davranıp, Ahmet'e bir falso yazsaydılar. Ne bileyim, Amerikaya giderken gerçekten de o an görmek istemeseydi... Ya da bir iki yıl hiç görüşmeyelim falan deseydi de sonra pişman olup arasaydı... O zaman Necdet'i ve Yasemin'i haklı gösterecek minicik bir nedenimiz olurdu. Ama yok işte... Tek falsosu yok. Hak ediyordu öğrenmeyi. Öğrendi...:good:
Bundan sonra, umarım tutarlı davranırlar... Ahmet, çat çat çat hesap sorar, mor eder birilerini, alır kızını yanına, kararlı olur, kimseyi takmaz, Yasemine de gerçeklerle yaşamanın çok daha güzel olabileceğini öğretir...:img-cool2

İkinci sezonda YALANSIZ BİR HATIRLA SEVGİLİ istiyoruz.:img-polic

Shevek
27-07-07, 19:04
Sevgili Shevek, bu yazını okuyunca gülümsedim... çünkü Hatırla Sevgili resmi formuna yaptığım 21. bölüm yorumunda Yasemin'e ilişkin yazımı anımsattı yazın... HS resmi formuna gidip o yazıyı buldum okuyunca sanırım sen de gülümseyeceksin :kahve

(...)
Artık görmek istemediğim sahneler...

Tüm hoşgörümle Yasemin karakterini desteklemeye çalıştım... aslında karakterin duyguyu verememesi bağlamında Beren'i desteklemeye çalıştım demek daha doğru olur sanırım... Ama 1. Dönem hariç sevgili Beren Saat aşk sahnelerindeki yetersizlikleriyle başlayan yetersiz oyunculuğunu artırarak devam ettiriyor nedense... öyle şaşırıyorum ki yoksa diyorum yalnızca oyuncuda aramamak mı gerek... senaristler mi çok karışık bir karakter çiziyor ya da yönetmen mi tam yönlendiremiyor... yani bu kadar olamaz dedirtiyor bana... Düşünebiliyor musunuz? Hala daha aşık olduğu kişiye karşı bakışlarındaki cansızlık ve duygusuzlukla, arkadaş olarak gördüğü kişiye bakışındaki canlılık ve duyguya... nedir mesele çözmüş değilim??? Diğer yandan da hiçbir duyguyu gösterememeye başladı... Necdet öptükten sonra bu kız sizce şaşırdı mı? Yook, sinirlendi mi? I-ı... canı sıkıldı mı? Hayır... eee! yahu çok önemli bir şey oluyor ve sen nasıl bir tavır içindesin seyirci bunu anlayamıyor... bir olay karşısında bir insan; sevinir, üzülür, heyecanlanır, sinirlenir, şaşırır ama Yasemin?in tavrını hiçbirine benzetemedim ben... sanırım yeni bir duygu biçimi yarattı Yasemin... Sevgili Beren Saat bu kadar profesyonel bir dizide bizler nasıl "profesyonel" bir seyirci olmaya çalışıyorsak lütfen siz de profesyonel bir oyucu gibi davranın ve eğer bir sorununuz varsa bunu rica ediyoruz diziye yansıtmayın(!) Başka mantıklı bir neden aklıma gelmiyor çünkü... ve artık Yasemin'i seyretmek benim için ızdırap oluyor...
(...)

Bahar_cancım, galiba bu, biz "profesyonel" izleyicilerin ortak sorunu. Bu arada profesyonel izleyici lafını çok sevdim. Sadece oyuncuya da yüklenmemek gerek.. Bu kız on beşinci falan bölüme kadar her duyguyu gayet güzel yansıttı. Son, final bölümünde de öyle, kar yağarken, kapının dışında yaslanmış duran Ahmet'i görünce binbir ifade geçti yüzünden. Sevinç, dinginlik, hala seviyor ve seviliyor olmanın huzuru, kıvancı, özlem ve umut...Bunların hepsini gördük suratında. Hediyeyi aldıktan sonra, yanağından öperken, sonra da yanağını okşarken teselli etmek ister gibiydi, onu anladığını, acısını bildiğini, ama çok yakında kavuşacaklarını, bunları ona unutturacağını vaad eder gibiydi. Yani isterse, ya da doğru yönlendirilirse yapabiliyor, oynayabiliyor...:good:

Senaristlerin ve set ekibinin kafası daha karışıktı Beren'den. Ama umuyorum artık akılları başlarına gelmiştir.:img-icecr

Süper hızlı edit: Aliye güle güle:sad53:

Bye bye editi: Ben çıkıyorum, malum işler bekler... Gece görüşürüz...bye

bahar_can
27-07-07, 19:27
Sevgili Shevek ben profesyonel seyirci yorumunu tesadüfen kullanmadım hiç.. çünkü Yasemin babasının idam almasından sonra girdiği depresif durumu olmadık şekilde bozuyordu... ve ben yanılmıyorsam yine hs resmi formundaki değerlendirmelerimde senaristlere seslenerek "bazı şeylerin anlaşılmasını seyirciye bırakıyorsunuz... örneğin Yasemin deprasyona girdiyse bir kere de olsa doktora gitsin ki seyirci durumunu rahatlıkla kabul etsin" yani bu kadar önemli bir konuda seyirci çelişki yaşıyor, sürekli Beren eleştiriliyor... ya yer verilecek 1-2 dakikalık bir sahne... herşeyi halledecek oysaki... yani demem oku.. onların tarafına da geçip izliyoruz... bu anlamda objektif olmaya alışıyoruz ve bu anlamda da profesyonel bir seyirci profili çiziyoruz...

Yasemin Ahmet'le Kıbrısçık'a gitmekten vazgeçtiği zaman, burada sevgili moderatörümüz ehlocan'a "dizinin gidişatı" isimli bir başlık açmasını rica ettim... amacım Yasemin'in kalmaya karar verme mantıksızlığı eleştirilerini bir araya toplayıp Tomris Giritlioğlu'na ulaştırmaktı ve yanlış hatırlamıyorsam 25 tane mesajı 3 günde toparlayıp ilettim.. kendi yazdığım mesajı buraya yazmadan doğrudan ilettim... orada şunu vurguladım "şu anda Yasemin karakteri seyircinin gözünde 'Aman ben Ahmet'e çocuktan en son ana kadar hiç bahsetmeyeyim aksi bir durum olunca Necdet'i de kaybetmeyeyim sonra'... çünkü sevgili Tomris Hanım her şey ortaya serildikten, üstü kapalı hiçbir şey kaymadığı bir durumda iki aşığın o anda birbirlerinden saklayabileceği hiçbir şey olamaz... bu duygu yoğunluğuna ve bu "gaza geliş"e rağmen çocuk meselesi gibi bir konuyu bir insan saklayabilecek soğukkanlılığı hala daha taşıyorsa "korkunç" bir hesap içinde demektir... evet Tomris Hanım Yasemin karakteri seyircinin gözünde resmen Necdet'i yedekte tutan aslında bencil biri durumunda gözüküyor"
yazıları ileten arkadaş Tomris Hanım'ın bu eleştirileren çok memnun olduğunu ve kesinlikle dikkate alacaklarını söylemişti... bilemiyorum ki bu duruma gelmesinde ne derece etkili oldu :img-grin2

Aliye'ciğim unuttum kusura bakma eğer buradaysan :img-blush hoş bulduk... ve güle güle... :img-blush

Shevek
27-07-07, 19:33
Sevgili Shevek ben profesyonel seyirci yorumunu tesadüfen kullanmadım hiç.. çünkü Yasemin babasının idam almasından sonra girdiği depresif durumu olmadık şekilde bozuyordu... ve ben yanılmıyorsam yine hs resmi formundaki değerlendirmelerimde senaristlere seslenerek "bazı şeylerin anlaşılmasını seyirciye bırakıyorsunuz... örneğin Yasemin deprasyona girdiyse bir kere de olsa doktora gitsin ki seyirci durumunu rahatlıkla kabul etsin" yani bu kadar önemli bir konuda seyirci çelişki yaşıyor, sürekli Beren eleştiriliyor... ya yer verilecek 1-2 dakikalık bir sahne... herşeyi halledecek oysaki... yani demem oku.. onların tarafına da geçip izliyoruz... bu anlamda objektif olmaya alışıyoruz ve bu anlamda da profesyonel bir seyirci profili çiziyoruz...

Yasemin Ahmet'le Kıbrısçık'a gitmekten vazgeçtiği zaman, burada sevgili moderatörümüz ehlocan'a "dizinin gidişatı" isimli bir başlık açmasını rica ettim... amacım Yasemin'in kalmaya karar verme mantıksızlığı eleştirilerini bir araya toplayıp Tomris Giritlioğlu'na ulaştırmaktı ve yanlış hatırlamıyorsam 25 tane mesajı 3 günde toparlayıp ilettim.. kendi yazdığım mesajı buraya yazmadan doğrudan ilettim... orada şunu vurguladım "şu anda Yasemin karakteri seyircinin gözünde 'Aman ben Ahmet'e çocuktan en son ana kadar hiç bahsetmeyeyim aksi bir durum olunca Necdet'i de kaybetmeyeyim sonra'... çünkü sevgili Tomris Hanım her şey ortaya serildikten, üstü kapalı hiçbir şey kaymadığı bir durumda iki aşığın o anda birbirlerinden saklayabileceği hiçbir şey olamaz... bu duygu yoğunluğuna ve bu "gaza geliş"e rağmen çocuk meselesi gibi bir konuyu bir insan saklayabilecek soğukkanlılığı hala daha taşıyorsa "korkunç" bir hesap içinde demektir... evet Tomris Hanım Yasemin karakteri seyircinin gözünde resmen Necdet'i yedekte tutan aslında bencil biri durumunda gözüküyor"
yazıları ileten arkadaş Tomris Hanım'ın bu eleştirileren çok memnun olduğunu ve kesinlikle dikkate alacaklarını söylemişti... bilemiyorum ki bu duruma gelmesinde ne derece etkili oldu :img-grin2

Evet şimdi daha iyi anlıyorum profes