PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-16

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

Sinem90
06-07-07, 18:25
merve darağacında 3 fidanı okurken ben de ağladım.:sad53:
yamim bebişim sana katılıyorum.bana çok önceden baygınlık geldi zaten.sadece sivim için izliyorum.başka hiçbir sebebim yok.:img-in_lo
arkadaşlar burda da kırık kanatçıların olduğunu düşünüyorum.canselin başlığında da dedim.kk tekrarlarının verilmesi için kanal d ye mail atalım.nolur litfin ama...:img-in_lo hem bazıları da gerçek(!) bir aşk izlemiş olur.tabi izlerlerse...:icon_whis

emosss
06-07-07, 18:27
senin adın da emine anladığım kadarıyla :) tek başına olmaz canım, sen ne zaman görürsen çekimi bana haber çak, anında biterim orada :D mitinge gider gibi set basarız (2 kişiyle de ne baskın olur he heheh olsun önemli olan niyet :P istanbuldakiler toplansııııınnn!)

evet cnm adım emine...biliyosunuz çocuklar ist. ünide okuduğu için 2. grup çekimleri çoğunlukla orda oluyo..son çekimlerde deyaşarla ışık gelmişti ama ben kaçırdım onları:icon_sorr
bigün yerini öğrenip köhneye gideriz bizde hep beraber..

yamisis
06-07-07, 18:31
ya zaten bu dizinindaha doğrusu bu yasemin -necdet-ahmet üçgeninin sonunda üç seçenek var ya yaso-necdet ki artık yasemn gıcıgını neconun yanında görmek istemiyorum .ya ahmet-yasemin yada sepeti koluna herkes kendi yoluna..valla şu necdetin yasemin öptüğü bölümde tam 3 kişiyle ayrı ayrı iddaya girmiştim o heyecanla...dizi sonundda bu üçünün durumu için...ama şimdi diyorum hiç heyecanı falaqn kalmadı..sırf 250 kontr ve yemek parasdının cebimden çıkmaması için yaseminin necdete dönmesini istiyorum.yani onu sevmesini..eğer yaso ahmetle olursa dizi sonunda benim iflas ettiğimin resmidir...aman be..zaten sanırım 1980 lerde filan bunlar yaşlanmış olur ve galiba ahmet yasemin necdet aşkı yalan olur..üf be yaseminin cidden her dakikası zarar..bi bayır aşşa yuvarlanım bi milletim için hayırtlı bişi yapim demiyor.ne okulda çalışıyo ne evde çalışıyo..git kızım ..KOMPLE KOMPLE KOMPLE GICIKSIN...:good:

Sinem90
06-07-07, 18:34
yamim yasemine kamyon çarpsa ne güzel olur değil mi?:img-hyste bencede her yaptığı zarar diziye.zaten dizide olması başlı başına bir zarar.:img-hyste diyorum öldürün onları siyasete ve diğer aşklara yönelin diye.ama yok illa entrika yapacaklar reyting için.:icon_whis

merw
06-07-07, 18:34
HA BİRDE yanlış anlamayın aMA okanla cansel arasındaki rol kesme farkı bu son bölümde insanların gözüne b
raz daha battı sanırım..yani kimi dinlesem aynı şeyi söyl,yor.o ahmedin hareketi neyydi daha doğrusu o hareketsizliği?ne şooka gire insanın ne şaşıran bir insanın ne sevinen bir insanın yüz ifadesine sahip değldi?yani necdet orda o anki haleti ruhiyetini tam anlamıyla sergilerken ahmet öyle bakiyidi... yani bunu demek istedim sadece.ayrıca hala yasemin gıcık ve yine gıcık.hala gıcık kapıyorum o kıza..hala sinir oluyorum..yasemin bir güzide iki...

bence artık sadece deniz-defneyi ışık-yaşarı göstersinler emi???

okanla cansel arasında rol kesme farkı tabi ki var, ikisi de çok farklı yapıyorlar bu işi ama kalite açısından ikisi de birbirinden iyi... necdetle ahmetin vermesi gereken tepkiler tabi ki değişik olmalıydı, ikisinin neredeyse her konuda verdikleri tepkiler birbirinden çok farklı... eğer yıllardır saklanan çocuğunu öğrenen necdet olsaydı bağırmaya başlardı belki, ama ahmet böyle biri değil ki.. ben de çok yazdım burada, keşke ahmet birşeyler yapsaydı, necdete saldırsaydı, bağırsaydı, ya da en azından "bunu bana nasıl yaparsınız?" deseydi... ama senaristlerin ahmet karakterine biçtikleri rol bu.. ve, ahmetin aynı anda yaşadığı birden çok duyguyu tek tek, birbirine karıştırmadan ve gayet yoğun olarak verdi cansel.. adam zaten gözleriyle konuşuyor son belki de 20 bölümdür.. dolayısıyla, ahmetin tavrı fazla sakin gelmişse bile bu canselden dolayı değil senaryodan dolayı... oyunculuk konusunda canseli gayet yeterli ve ahmete ruh katan biri olarak görüyorum ben...

amaaaan destan yazdım ya :P

yamisis
06-07-07, 18:35
BİRDE TEK MEMNUN OLDUGUM KONU BU SON BÖLÜMDE SİYASETE AĞIRLIK VERMELERİ oldu..oh be böyle siyasi olay anlatmaları ilaç gibi geldi bana..gerçi yinede menderes dönemini anlatmaları gibi olmamıştı.yani o zamanı anlatırken insanda birürperme bir fena laşma duygusu vardı..şimdide vardı ama o kadar değildi..ama yinede önceki vasat bölümlere göre çok iyi olmuştu bu sahneler heleki son sahne..ahh..ahh...

yamisis
06-07-07, 18:39
okanla cansel arasında rol kesme farkı tabi ki var, ikisi de çok farklı yapıyorlar bu işi ama kalite açısından ikisi de birbirinden iyi... necdetle ahmetin vermesi gereken tepkiler tabi ki değişik olmalıydı, ikisinin neredeyse her konuda verdikleri tepkiler birbirinden çok farklı... eğer yıllardır saklanan çocuğunu öğrenen necdet olsaydı bağırmaya başlardı belki, ama ahmet böyle biri değil ki.. ben de çok yazdım burada, keşke ahmet birşeyler yapsaydı, necdete saldırsaydı, bağırsaydı, ya da en azından "bunu bana nasıl yaparsınız?" deseydi... ama senaristlerin ahmet karakterine biçtikleri rol bu.. ve, ahmetin aynı anda yaşadığı birden çok duyguyu tek tek, birbirine karıştırmadan ve gayet yoğun olarak verdi cansel.. adam zaten gözleriyle konuşuyor son belki de 20 bölümdür.. dolayısıyla, ahmetin tavrı fazla sakin gelmişse bile bu canselden dolayı değil senaryodan dolayı... oyunculuk konusunda canseli gayet yeterli ve ahmete ruh katan biri olarak görüyorum ben...

amaaaan destan yazdım ya :P
e tabi öylede olabilir...ama ne bilim..send ehaklısın ama dedim ya bana göre (tamamen şahsi görüşüm) daha bir şok şok şok anı yaşayabilirdi...ne ..ne... falan diyebilirdi..baktı baktı sonra kalktı ve koşşmaya başladı..e yarebbim o dövüşmeye bende koşmaya halmi kalırdı?
gene iyi kalkabildi yerinden..
ayrıca ekliyim.::::::::: yasemin inşallah bang bang olursun emi???gıcık...

yamisis
06-07-07, 18:43
yamim yasemine kamyon çarpsa ne güzel olur değil mi?:img-hyste bencede her yaptığı zarar diziye.zaten dizide olması başlı başına bir zarar.:img-hyste diyorum öldürün onları siyasete ve diğer aşklara yönelin diye.ama yok illa entrika yapacaklar reyting için.:icon_whis
kötüye b
riey olmaz canım..malesef..yanii o rüyayı bile mezara götürür..ama ölmez...
bang bang yasemin emi?

bir şarkı sözü şeyettim yani dinledim valla şu bölümü benden yasemine olsun:

kendimi tutuyorum
sana kızmak anlamsız diye
kendimi tutuyorum
çünkü bir şey değişmez diye
kendimi tutuyorum
zaten normal değilsin diye

çok acayip kadındın
hiç bir şey anlamadım
çok acayip kadındın
kafamı karıstırdın

zaten

Sinem90
06-07-07, 18:44
o zaman biz öldürelim bebişim.:img-pilot sen bence yasemine ajdarın şarkılarından gönder.:img-pilot onu gördükçe nazlıyla cemalin kıymetini daha iyi anlıyorum.:img-in_lo

merw
06-07-07, 18:46
BİRDE TEK MEMNUN OLDUGUM KONU BU SON BÖLÜMDE SİYASETE AĞIRLIK VERMELERİ oldu..oh be böyle siyasi olay anlatmaları ilaç gibi geldi bana..gerçi yinede menderes dönemini anlatmaları gibi olmamıştı.yani o zamanı anlatırken insanda birürperme bir fena laşma duygusu vardı..şimdide vardı ama o kadar değildi..ama yinede önceki vasat bölümlere göre çok iyi olmuştu bu sahneler heleki son sahne..ahh..ahh...

ya, haklısın. '60 darbesi ve yassıada zamanında çok daha ürperticiydi, çünkü aile dramları, sonu idamla bitecek ciddi tartışmaların olduğu mahkemeler vesaire gayet iyi yansıtmışlardı. ama şu aralar neredeyse sadece miting ve gençlerin konuşmaları üzerinden anlatıyorlar.. biz yine de üzülüyoruz çünkü bu olayların sonunda gençlerin öldüğünü biliyoruz, ama o kadar da çarpıcı anlatmıyorlar, sondaki denizin bıçaklanması sahnesi hariç... umarım bundan sonra daha detaylı anlatırlar...

yasemini kim bang bang yapacak kii (burada bir gönüllü var :icon_whis)

Sinem90
06-07-07, 18:49
ben bang bang yaparım nolur litfin ama. :img-gun: o kız diziyi mahvetti ya.hem o hem yapımcı hem de senaristler.hepsine bang bang :img-gun: litfin öldürün şu kızı litfin.:img-gun: yazdıklarınızı hiç beğenmiyorum senarist hanımlar.daha etkileyici bir hikaye bulabilirdiniz.aşk hikayeniz bana hiç inandırıcı gelmiyor.aşkınıza da bang bang:img-gun:

yamisis
06-07-07, 18:53
o zaman biz öldürelim bebişim.:img-pilot sen bence yasemine ajdarın şarkılarından gönder.:img-pilot onu gördükçe nazlıyla cemalin kıymetini daha iyi anlıyorum.:img-in_lo
yok zati yasemin yiyecek bi papaya...inşallaah.. bıraksın senarist bunları ..anlatsın siyasi olayları..anlatsın nezoyla rızayı..anlatsın yaşarlka ışıkın zor olan aşkını..artık laçkalaşmış ve solmuş deforme olmuş yasemin ahmet aşkını napalım ya..necdetde buna dahil..istemiyoruz onları görmek ..yani ben şu anda benim gibi düşünenler adına konişim demi?muhakkak böyle düşüneneler vardır..

Sinem90
06-07-07, 18:55
ama yapımcı domatesi bırakmaz.tek çare bang bang :img-gun: ne buluyorsa artık o kızda anlamış değilim.:fighting2 benimkileri unutma bebişim. :hıh ben onlar için izliyorum.gerisi ilgi alanıma girmiyor.hatta deniz gezmiş bile.o duruma getirdiler artık.:fighting2

yamisis
06-07-07, 19:16
unuturmuyum hiç bebişim..devrim olayı ve sivimin evdeki korku (!) dolu anları harikaydı..eyvaaaaaah evlenme teklifi etmiş ne fena bir durum..kaç kurtul..töbe töbe..işte böyle güzel aşklar işlensin dizide..farklı şeyler izlesin millet ya...sivimle mehmet in bir arpa boyu yol gitme mücadeleleri işlensin şu üç silahşörler yerine yaw..insan biraz olsun mutlu olmak istiyi bu diziyi izlerken ammaaa...dimi?

yaseminedeeeeeee necdete deeee.. ahmetede bang bang shut down..bang bang...aaaaaa

Sinem90
06-07-07, 19:18
özlemişim seninle konuşmayı.hatırlıyor musun seninle ekonomik boy sivim hakkında teoriler üretmiştik.hani makale yazar doğum yolculuğum diye demiştin.:img-hyste çok eğlenmiştik o gün.:img-hyste
aynen aamede,yasemine,necdete bang bang :img-gun: yapımcıya inat bang bang :img-gun:

zeyneps
06-07-07, 20:41
Yamim öncelikle niye hiç gelmiyorsun yoksa bizi beğenmiyor musun uğra ara sıra özlettin iyice kendini "Bekledimde gelmedin ":img-cray:

Sonra Ahmekt karakterinin şaşkın,üzgün,kırılmış,öğrendiği gerçekle yıkılmış ifadesini bence Cansel çok iyi gösterdi bilmiyorum ben o öğrendiği gerçeğin ağırlığıyla yıkılma sahnesini çok iyi yansıttığını düşündüm hele bir duvara yaslanışı vardı ki böyle sanki hali kalmamış bin anda çökmüş gibiydi :sad53: :icon_sorr

Ve son olarak Süneeeem kankam akrostijimi buraya eklememi istemiş hemen ekiyorum Sİvim için yazmıştım.Çalışmamın adı "Nikah Masası":img-in_lo

Senin inadın inat değil:hıh
Elbet Mimed yerde gökte değil:img-cool2
Ver cevabı bu çile hiç çekilir değil:icon_sorr
İnşallah Mimed seni muradına erdirir:img-in_lo
Memur sorunca evet demen işten değil :img-blush

Sinem90
06-07-07, 20:57
ziynip başka yazmadın mı?bunlar çok komik oluyor.:img-hyste yamim çıkmış ama ya.:icon_whis
başroldekilere,yapımcıya,senaristlere bang bang :img-gun: eminim bizim gibi düşünen çok vardır.:img-gun:

snemmm
06-07-07, 21:09
merhaba arkadaşlar
ya bugün hs nin tekrarı yok mu yaw
tüm dizilerin tekrarları kaçkere yayınlandı hs nin yok
nese bu arada denizzzzzzzz ölmesinnnnnnnnnnnn

Sinem90
06-07-07, 21:19
ziynip çok yavaşsın.:icon_whis bak ben yazdım bile.nasılım?:img-polic inşallah evlenirler.:img-in_lo

Sevgimiz sana sonsuz:img-blush
Evet de artık korkusuz:img-kiss:
Vardık nikah salonuna:dance:
İçtik zil zurna:blush:
Masada ayağa basmayı unutma:img-hyste

Melal
06-07-07, 21:24
ziynip çok yavaşsın.:icon_whis bak ben yazdım bile.nasılım?:img-polic inşallah evlenirler.:img-in_lo

Sevgimiz sana sonsuz:img-blush
Evet de artık korkusuz:img-kiss:
Vardık nikah salonuna:dance:
İçtik zil zurna:blush:
Masada ayağa basmayı unutma:img-hyste

:img-hyste:img-hyste
Sinem bu ne bebişim böyle koptum canım.:)
Valla Sevim senin baskılarına dayanamayarak evlenmeye karar verecek.
Hatta sende Sevim'in nedimesi bile olabilirsin.:img-hyste

Sinem90
06-07-07, 21:26
beğendin mi meloşum?:img-kiss: yeterince komik olduğuna sevindim.vattiri vattiri :happy0064 hele bi evlenmesin. :hıh tabancam yanımda hazır olarak duruyor.:img-gun: :img-hyste

Melal
06-07-07, 21:29
beğendin mi meloşum?:img-kiss: yeterince komik olduğuna sevindim.vattiri vattiri :happy0064 hele bi evlenmesin. :hıh tabancam yanımda hazır olarak duruyor.:img-gun: :img-hyste

Sinem'cim senin Sevim'i Mehmet'le evlendirme durumun biraz töre dizileri gibi olacak sanırım.
Sen Sevim'in başında tabanca ile duruyorsun evet de bakayım diyorsun kızcağız da senin korkuna evet diyor.:img-hyste

Sinem90
06-07-07, 21:33
sus kız :) ne yapayım fazla uzatarak beni panik atak hastası yaptı.artık o kadarını da çekecek.onun yüzünden yanımda tabanca taşır hale geldim.:img-hyste
ben:sivim evlenecek misin uleeen?:img-gun:
sivim:hemen mi cevap vermem gerekiyor?:img-blush
ben:evetse hemen ver.:icon_whis
sivim:sonra versem olur mu?:img-fear2
ben:olmaz uleeen bang bang:img-gun:

Melal
06-07-07, 21:48
sus kız :) ne yapayım fazla uzatarak beni panik atak hastası yaptı.artık o kadarını da çekecek.onun yüzünden yanımda tabanca taşır hale geldim.:img-hyste
ben:sivim evlenecek misin uleeen?:img-gun:
sivim:hemen mi cevap vermem gerekiyor?:img-blush
ben:evetse hemen ver.:icon_whis
sivim:sonra versem olur mu?:img-fear2
ben:olmaz uleeen bang bang:img-gun:

Bebişim senden korkulur valla herşeyi beklerim yani.:)
Hani sen evlenme karşıtıydın doğru hatırlıyorum dimi ee o zaman Sevim'e neden bu baskı.:img-hyste

Sinem90
06-07-07, 21:51
valla bazen ben bile kendimden tırsıyorum.:img-hyste evet öyleyim ama bu dizi sonuçta.:img-icecr sivim evlensin başka bişey istemiyorum.:img-blush yoksa bang bang :img-gun: :img-hyste

Shevek
06-07-07, 22:03
Sinem'cim neden Selma'ya toz kondurmuyorsun hayırdır.:)
Deniz Gezmiş'i canlandıran oyuncu sanırım Hüseyin Avni Danyal'ın Menderes'i canlandırdığı gibi gerçekçi canlandıramıyor.
Bu dizinin kaç tane danışmanı var Gezmiş'i gerçek dışı anlatacaklarını sanmıyorum.
Hatırlatırım sana Menderes'in bazı replikleri bile gerçek hayatta söylediği sözlerdendi.

Merhaba, ben geldim.:img-pilot Şöyle bir okuyayım yokluğumda olan biteni dedim. Benim de her izlediğimde sinirime dokunan bir mevzuya parmak basılmış olunduğunu gördüm. :img-cool2
Deniz Gezmiş' e "karı-kız" dedirttiler ya pes demiştim ben de. Tamam olabilir, danışmanları vardır, onlar Denizin biraz maço-kaba-ukala tavırları olduğu konusunda fikir beyan etmiş olabilirler. Ama bu ülkenin bazı insanları için hem Deniz hem de diğer gencecik ve bir dava uğruna haksız bir şekilde hayatlarının baharında susturulmuş olan ve bir sembol haline gelmiş bu insanlar canlandırılırken senarist ve yapımcıların en azından söylem düzeyinde dikkatli davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Deniz Gezmiş'in, ya da herhangi bir kişnin ikonlaştırılması yahut putlaştırılması taraftarı da değilim yanlış anlaşılmasın, ama biraz dikkat lütfen!:img-cool2

badger
06-07-07, 22:52
Aman diziceciğim ya... Güzide'nin neyinden hazzedersin anlamadım:icon_whis yapay kadın tipleri... özgür kadın tipleri... istediklerinin özgürlük olduğunu düşünürsün... sonra bakarsın ki o yalnızca canının istediğini yapmak istiyor... her gördüğünde "gününü yaşa" diye bağırırlar adeta sana... özgürlükten anladığı bu... ben ne erkekde ne de kadında çok dışa dönük tiplere pek sıcak bakamıyorum zaten... hiçbir çekicilikleri yok böyle tiplerin... aşk çerçevesinde söylemiyorum... herhangi bir insan olarak da öyle... fazla konuşmayan, ama yeri gelince taşı gediğine koyan tipler benim tercihim... öyleki konuştuğu şeyi çok düşünüp, kafa yorduğunu anlayabileyim...yaşamın kendisine kafa yormalı her şeyden önce... yani biraz felsefi takılmalı... ama bunu öyle usturuplu yapmalı ki ukalalığa düşmemeli... :img-icecr

Yapma Baharcan...Güzide iyi kız...
Bak Necdet bu sanal hayatından sayesinde kurtuldu, ilk kez sayesinde sevmek ve sevilmek konusunda milli :) oldu..:img-hyste.. Çocuk, Yasemin duvarlarını acaba? acaba? diyerek tırmalamaktan kurtuldu...
Bu arada aşık olunca "özgür kız" ayakları tuzla buz oldu...Biraz daha akıllı davranmasını beklerdim ama neyse aşık işte...Umarım akılsızlıklar yapmaz..bknz: Yasemin ve Ayla..:img-hyste

LİN
06-07-07, 23:02
Güzide hikayesinde biraz kafam karışık:icon_whis
Güzide , ailesine miras yüzünden mi kızıp uzaklara gitmiş?
Madem Güzide rest çekip gitmiş!Ailesinin bile nerde olduğundan haberi yok!Yaban ellerde, Le Cordon Bleu' lar da okuyacak parayı nerden bulmuş?Yoksa Güzid, Türkiye'nin ilk au pair lerinden mi?:)

badger
06-07-07, 23:11
Güzide hikayesinde biraz kafam karışık:icon_whis
Güzide , ailesine miras yüzünden mi kızıp uzaklara gitmiş?
Madem Güzide rest çekip gitmiş!Ailesinin bile nerde olduğundan haberi yok!Yaban ellerde, Le Cordon Bleu' lar da okuyacak parayı nerden bulmuş?Yoksa Güzid, Türkiye'nin ilk au pair lerinden mi?:)

Bence ailesiyle kavgası sadece Güzide tarafından biraz şişirme gibi geliyor..:img-yes: .Yoksa babasının ya da annesinin onu reddetmesi diye bir şey yok, öyle bir şey olsa babası o Avrupalarda gezsin, okusun diye para vermez, o tip bir evde oturamaz...:icon_whis
Kendi kendine bir tartışması var, belki onun da Selma gibi bir annesi varsa, illa ben doğruyum ben en iyi düşünürüm diye inatlaşan bir anne...Burada anne- kız kırgınlığı olabilir, en azından annesi açısından Güzide projesi Güzidenin istekleri ve kişiliğinden dolayı suya düşmüş olabilir..:img-cool2

Ama gelecek sezon şayet Güzidenin anne ve babası da katılacaksa biraz daha bidiğimiz kuvvetli oyuncuları koysunlar eğer babayı aynı kişi oynayacaksa adamcağızın gözündeki o organik camlı gözlüğü çıkartıp, o dönemlerin modası siyah kemik kalın camlı bir gözlük takıversinler..:img-icecr

Gözlük deyince aklıma Lostta Jackin Sawyera hazırladığı gözlük geldi...:img-hyste

LİN
06-07-07, 23:23
Badger,güldürdün beni.:img-hyste Çok dikkatlisin.Sahi nedir o adamın gözlükleri öyle?Hiç 60' larla alakası yok.
Sawyer'ın gözlükleri ayrı bir case konusu zaten.:icon_shad Gözümün önüne geldi şimdi ...Karizması biraz dağıldı ama başağrısından kurtuldu yavrucak:happy0064

zeyneps
06-07-07, 23:25
Güzide'yi seviyordum ama aşkın sillesini yedi böyle oldu gariban ayyy hem de Necdet'e aşık neyse dizide herkes Ahmet'e aşık olacak diye bir şe yok değmüüüüü hem aşk bu gönül Ahmet'e de aşık olur Necdet'e de o da Ahmet kadar olmasa da karizmetik edeleli biraz fazla yemiş bir delüüüğğğanlı kişiliğine hiç girmeyim üzülürüm sonra Güzide için :icon_sorr Bu arada Merhaba Arkadaşlar bye Herkes nerde yaaaa gelsinler :img-cool2

badger
06-07-07, 23:27
Badger,güldürdün beni.:img-hyste Çok dikkatlisin.Sahi nedir o adamın gözlükleri öyle?Hiç 60' larla alakası yok.
Sawyer'ın gözlükleri ayrı bir case konusu zaten.:icon_shad Gözümün önüne geldi şimdi ...Karizması biraz dağıldı ama başağrısından kurtuldu yavrucak:happy0064

Dikkate edilmeyecek gibi değldi...Adamın yüzü orada, gözlük takılı gözümüze gözümüze soktular yani..:icon_whis

Lost ta en eğlendiğim sahnelerden biriydi..İkisi de our boys sahneleriydi:1-Gözlük sahnesi 2-Poker, meyveler karşılığındaki...Her ikisinde de Sawyer dekoru Jack tarafından tam dağıtılmıştı...:img-hyste

badger
06-07-07, 23:33
Güzide'yi seviyordum ama aşkın sillesini yedi böyle oldu gariban ayyy hem de Necdet'e aşık neyse dizide herkes Ahmet'e aşık olacak diye bir şe yok değmüüüüü hem aşk bu gönül Ahmet'e de aşık olur Necdet'e de o da Ahmet kadar olmasa da karizmetik edeleli biraz fazla yemiş bir delüüüğğğanlı kişiliğine hiç girmeyim üzülürüm sonra Güzide için :icon_sorr Bu arada Merhaba Arkadaşlar bye Herkes nerde yaaaa gelsinler :img-cool2

Ben de Güzidenin aşk sillesi yemiş, ayran ayran dolanmasından pek memnun değilim...
Umarım, Necdetle araları tam rayına girdiğinde dizginleri tamamen Necdete kaptırmaz.Uyanık kızdır bizim Güzide! Halleder halleder, Necdeti de hizaya koyar değil mi?..Ama Necdet bu, ne yapacağı belli olmaz..Başlar bıdır bıdır yemeye...Ödipal, obsesif, pasif-depresif adam sağı solu belli olmaz yani...
Gitsinler Avrupaya: gezsinler tozsunlar, pastanelere girip tarif ajanlığı yapsınlar, dans etsinler, konserlere gitsinler yahu

LİN
06-07-07, 23:36
Ağbisini oynayan oyuncu da çok deneyimli değildi.Sanki kendisine" hımmm evet sen pastahanede oturacaksın,şunları şunları söyleyeceksin,rolün bitti "denmiş.
Adamcağız ,kimin ağbisi olduğunu bile bilmiyor olabilir.O kadar bir bağımsız oyunculuk sergiledi.:P
Peki en heyecanlı yere geldik.Bir sorum var sana...
Sawyer mı Jack mi???

badger
06-07-07, 23:40
zeynop buradayız gördüğün gibi, deminden beri LİN ile bekleşip duruyoruz buralarda..Hoşgeldin..
Paris Güncelerine devam etsek mi çok eğlenceli oluyor...Dün akşam son konularda sağlam bir kasvet çöktü, gün boyu devam etti...Hatta uzun zamandan beri ilk kez öğleden sonra kitabımı okurken sızmışım ve rüya gördüm: Ne gördüm bil bakalım...Yasemini...Rüyaya hamile, devamlı Ahmet için ağla ağla dur, gece sokaklarda beraber yürüyoruz...Hem ağlıyor, hamile hem de yüzü gözü döküntü, uçuk içinde...Caddelerde yürüyoruz, hastaneye gitmeye çalışıyoruz...Ama gece sıkıyönetim gece sokağa çıkma yasağı var...Askerlere polislere kıyın kıyın görünmeden gitmeye çalışıyoruz..Ben de bir yandan diyorum ki "Sus ağlama, herşey senin kabahatin, bir de attıracaksın bizi içeri..." ama dinleyen kim?
Dizice bir de yürüdüğümüz yerler Adanada Stadyumun oralardan İsmet İnönü ilkokulunun oralardayız...
diyorum gece gece birbirimizi eski defterleri açarak manyak ettik diye..

zeyneps
06-07-07, 23:40
Ben de Güzidenin aşk sillesi yemiş, ayran ayran dolanmasından pek memnun değilim...
Umarım, Necdetle araları tam rayına girdiğinde dizginleri tamamen Necdete kaptırmaz.Uyanık kızdır bizim Güzide! Halleder halleder, Necdeti de hizaya koyar değil mi?..Ama Necdet bu, ne yapacağı belli olmaz..Başlar bıdır bıdır yemeye...Ödipal, obsesif, pasif-depresif adam sağı solu belli olmaz yani...
Gitsinler Avrupaya: gezsinler tozsunlar, pastanelere girip tarif ajanlığı yapsınlar, dans etsinler, konserlere gitsinler yahu

Mümkünse Rüya'yla Ahmet'ten uzak dursun da nereye giderse gitsin uzakdoğuya filan gitsin dünyanın öbür ucuna gitsin bye bye

Bugünkü tekrar bölümünü izlerken Ahmet'e çok üzüldüm yakında başlar nohut-pilav talimine Necdet'te yesin pastaları,börekleri yesin yesin de bu olsun yarım ay gibi:hıh

Ahhhh Kıbrısçıklara geldim o nankörün yüzüne:img-cool2
Hala alışamadım bu kasabanın lüksüne:icon_whis
Merak ediyorum nasıl kandı bir Necdet'in sözüne:icon_sorr
Ettiğini bulsun aşkımız batsın gözüne :img-yes:
Tenhada kıstırırım dalarım yüzüne gözüne :hıh

dizice
06-07-07, 23:41
Ben geldim, ben geldim. Bizim forum da ismi lazim olmayan birisi gibi cift kisilikli :) Gunduz ayri telden calmis, gece ayri. Cok guldum. Her saatin farkli mudavimleri var ve tamamen farkli acilardan bakiyorlar :) Biz gece grubu oldugumuza gore, Mr. Hyde oluyoruz. Kotuyuz. Hihahahaha.

Neyse, bahar-can, Guzide'nin nesini seviyorsun demissin ya, aciklayayim. Ozgur kizligi trip degil, gercek Guzide'nin. Bence marifeti lafta degil, iste. Kadriye onun hikayesini anlatti ya. Ailesi, kiz oldugu icin pastaci olmasini, isin basina gecmesini uygun gormemis. Halbuki kardesler arasinda pastaciligi cok seven de, yetenekli olan da oymus. O da ailesini ikna edemeyince, dizini kirip, oturacagina, almis basini, gitmis. Sanirim Paris'te hem calisip, hem okumus. Guzide'nin Necdet'e asik olmasina bile bir sey demiyorum. Gonul bu. Ama, Necdet'in iki lafiyla tekrar ona donmesi, karakterine uymadi. Yine de, ask bu, insani salak ediyor, karakterini degistiriyor, yapmayacagi seyler yaptiriyor. Bakiniz Ahmet'i ne hallere getirdi. O yuzden anlayisli davraniyorum. Necdet'le aslinda iyi bir cift oldular. Ilgi alanlari tamamen ortak, cok iyi anlasiyorlar, cinsel cekim var, daha ne olsun?

Guzide'ye bir yerde sasirdim yalniz. "O unlu Ahmet bu mu?" deyisi vardi ya Lale'ye magazada. Sanki, "bu muymus ugruna yandigi adam?" gibi bir edayla mi soyledi, bana mi oyle geldi?

LİN
06-07-07, 23:43

Yılbaşı gecesi zavallım Güzid, mumları yakıp heyecanlı heyecanlı bekledi ya.İçim acıdı resmen.Sonra Necdet geldi kapıda sıkı sıkı sarıldılar birbirlerine...1969'a girerken ,karakterlerin çoğu olması gereken yerdeydi... Aşklarının yanında...
Işık ve Harun'un beraber olmaları da güzel bir sürprizdi.Harun'u seviyorum.Ama zorlama aşk olmaz.
Dombili Rıza da feneri söndürdü ada da yalnız başına.Oh iyi oldu.:icon_twis

badger
06-07-07, 23:44
Ağbisini oynayan oyuncu da çok deneyimli değildi.Sanki kendisine" hımmm evet sen pastahanede oturacaksın,şunları şunları söyleyeceksin,rolün bitti "denmiş.
Adamcağız ,kimin ağbisi olduğunu bile bilmiyor olabilir.O kadar bir bağımsız oyunculuk sergiledi.:P
Peki en heyecanlı yere geldik.Bir sorum var sana...
Sawyer mı Jack mi???

ağabeyini oynayan oyuncu evet çok deneyimsiz göründü bana, sanki sokaktan çevrilmiş de eline iki parça kağıt tutuşturulmuş gibi..

Tip olarak soruyorsan her ikisi de olur..Zaten ikisini karıştırsan benim adam çıkıyor:img-in_lo ..Ama kişilik olarak hangisi dersen ikisi de şaşkın.. adamım Said dir.:good: Sağlam, güvenilir, sadık, zeki ve duygusal...

zeyneps
06-07-07, 23:44
Hoşgeldin dizicebye bye

Evet orda ben de öyle bir şey hissettim sanki amaaan bu muymuş bende bir şey sandım der gibiydi ama bence o da oyunculuktan kaynaklanan birşeydi senaryodan değil :img-yes:

Bu arada eserimin adını yazmayı unutmuşum "Kıbrısçık'tan Ahmet:Memleket Hikayeleri":img-in_lo

dizice
06-07-07, 23:48
Hoşgeldin dizicebye bye

Evet orda ben de öyle bir şey hissettim sanki amaaan bu muymuş bende bir şey sandım der gibiydi ama bence o da oyunculuktan kaynaklanan birşeydi senaryodan değil :img-yes:

Bu arada eserimin adını yazmayı unutmuşum "Kıbrısçık'tan Ahmet:Memleket Hikayeleri":img-in_lo

Evet evet. Guzide bak seni seviyorum diye kredin sonsuz sanma. Ahmet'e kurban ol sen. Ulasamadigin cigere mundar deme! Yoksa, seti bastigimizda, sen de kurban olursun. Senaristlere bir senaryo yazdiririz. O agbin seni tenhada kistirir. Bizim toremizde kiz kismisi evinde oturur diye eve kapatir. Karakterinin sonu olur. Ona gore.

Aaa Bicir, benim buyudugum mahalle orasi :)

zeyneps
06-07-07, 23:51
Badger rüyanda Yaso'yu kolundan tuttuğun gibi Ahmet'e götürseydin keşke gerekirse saçından tutsaydın :hıh

Bu arada eğer Yasemin Ahmet'e tekrar kaçarsa HS töreleri gereği Defne'nin eli başka erkek eline değdiği için ayrıca yaş itibarı ile uygun düşmediğinden Sevim'i Mehmet'e isteriz berdel olarak ona göre :hıh :img-cool2 Yohsa bu kaçışı kan temizler Ahmet'i öldürmek istemiyyyym :img-cray:

dizice
06-07-07, 23:55
Dogal olarak, berdel gerekir. Artik Defne'yle Deniz'i mi basgoz ederiz, Sevim'le Mehmet'i mi bilemem. Ikisi de olsun. Berdel, berdel olali bir ise yarasin. Ay bu iki aile de toptan birbirine sevdali. Isik bosta kaldi yazik. Ona da bir Gursoy bulsaydik, kesin Yasar'in suratina bile bakmazdi. Ailemin kaderi bu Yasar, ben bir Gursoy'a asik olmaliyim der, giderdi.

badger
Guzide'ye bir yerde sasirdim yalniz. "O unlu Ahmet bu mu?" deyisi vardi ya Lale'ye magazada. Sanki, "bu muymus ugruna yandigi adam?" gibi bir edayla mi soyledi, bana mi oyle geldi?

Ben orada yüzündeki ifadede "Yaşasın Ahmet the Great geri döndüyse buralardaysa Yaseminin aşkı depreşir...Necdet de iyice bana kalır.." duygusu yakaladım..

Bir de yılbaşı gecesi necdet onun evine gelip kucakladığında, ayaklarını o zamnalrın filmleri edasında kaldırıp, Necdet onu kucaklayarak döndürdüğünde zarifçe kapıyı kapatması çok hoşuma gitti :good: ama bir yandan da içten içe kızdım, bizimkinin sağı solu belli değil ya harcamasın bari Güzideyi diye düşündüm

Mrs.Black
slm sezon finali hakkında ancak şimdi yorum yapabiliyorum!!!!!!!! siz çoktan bütün sezonu değerlendirmeye başlamışsınızdır...:)))) zaten söylencek bişey yok herzamanki gibi güzel bir bölümdü!!! denizin öleceğini hiç sanmıyorum ama ölsede defnenin tek başına mücadelesi izlenmeye değer!hele birde hamileyse!!!!!!! yeni sezonuda dört gözle bekliyorum.deniz gezmişin asılması ve 80 li yıllar!!!! acaba ahmetle yasemin yine hangi nedenden kavuşamayacak??? yoksa kavuşacaklarda rüyayı birliktemi büyütecekler!!! ayrıca güzide meselesini düşünen arkadaşlar,sonuçta zengin bir ailenin kızı değilmi???eminim kıyıda köşede yada hesabında kendini pariste yaşatacak kadar parası vardır.ayrıca burdan bütün Barış Akarsu sevenlerine baş sağlığı diliyorum!!!akademi türkiyeden beri kendisini çok beğenirdim,gözlerinin içi gülen insanlara hayranımdır onunda gülen gözlerini çok arıcam:(:sad53:

LİN
07-07-07, 00:00
ağabeyini oynayan oyuncu evet çok deneyimsiz göründü bana, sanki sokaktan çevrilmiş de eline iki parça kağıt tutuşturulmuş gibi..

Tip olarak soruyorsan her ikisi de olur..Zaten ikisini karıştırsan benim adam çıkıyor:img-in_lo ..Ama kişilik olarak hangisi dersen ikisi de şaşkın.. adamım Said dir.:good: Sağlam, güvenilir, sadık, zeki ve duygusal...

Jack bana ağlak geliyor.Sawyer hoş adam.Çok karizmatik.Ama bencillliği var.O da yaşadıklarından ileri geliyor sanırım... Bir de güneyliler cahil olur ya hafiften bir cehalette var sanki.
Sayid'in zekasına,her defasında ne dese ne hissetse doğru çıkmasına ,ve doğru çıktığında Jack'in morarmasına bayılıyorum ama o tırnaklar ne öyle ya...

badger
07-07-07, 00:03
Niye herkes Defne hamileyse diye bir başlangıç yapıyor? anlamadım?

O gecenin sonununnasıl bittiğini görmedik...Bir yandan da bu dizideki hatunlar pek bereketli çıktı diyeceğim, neredeyse üstüne ceket atılsa hamile kalacak misali...tövbe!tövbe!
Hamile mamile kalmasın...Genceik kız, tamam yaptı bir halt ama Deniz yaşayacak mı yaşamaycak mı derken bir de hamilelik...
Eğer illa hamile kalırsa Mehmetle Sevim büyütürler çocuğu Defne de okulunu bitirir herhalde...Ama yok...cııkk!...Hamile falan kalmasın, yazık daha kaç yaşındaki? söylemeyin öyle şeyleri sık sık, çağıracaksınız sonra senaristlerin aklına falan karpuz kabuğu düşer? Neme lazım?

zeyneps
07-07-07, 00:04
Her ne kadar birbirlerinden uzak dursa da bu aile usak durmaya çalıştıkça iiyce karşıyorlar kim kimin neyi karıştı iyice:Ayy gene kafamız fena halde karışacak hep böyle oluyor şimdi:Sevim Mehmet'le evlenirse Yasemin'in yengesi oluyor,Defne Deniz'le evlenirse Deniz'le Ahmet kayınço oluyorlar yani Deniz Ahmet'in eniştesi oluyor o zaman Deniz Rüya'nın da eniştesi oluyor ,Yasemin'in de görümcesinin kocası oluyor bu arada Sevim'de Defne'nin üvey kayınvalidesi oluyor ,Nezahat Sevim'in görümcesi olacak ,Rıza'da Sevim 'in görümcesinin ex-aşkı yani bir şekilde Sivim'le uzaktanda olsa ex-akraba oluyorlar bu mesele böyle uzar gider Mehmet'le Şevket kayınço oluyorlar Mehmet Şevket'in eniştesi oluyor bir bakıma :img-hyste:

dizice
07-07-07, 00:06
Oooo Jack'ler Sawyer'lar havalarda ucusuyor. Ahmet'e ihanet kokulari aliyorum havada. Ama ille de sececeksek, Jack, gerci ben arada bir takip ediyorum. Hastasi olan arkadaslarim guncelleme yapiyorlar ama.

badger
07-07-07, 00:07
Jack bana ağlak geliyor.Sawyer hoş adam.Çok karizmatik.Ama bencillliği var.O da yaşadıklarından ileri geliyor sanırım... Bir de güneyliler cahil olur ya hafiften bir cehalette var sanki.
Sayid'in zekasına,her defasında ne dese ne hissetse doğru çıkmasına ,ve doğru çıktığında Jack'in morarmasına bayılıyorum ama o tırnaklar ne öyle ya...

Jack-Sawyer tip olarak okey ama Saidin tipi bir facia o ayrı mesele-ben kişiliğini seviyorum- asıl o her eve lazım:good: , Hintli adamı ettiler Iraklı...
Hani Amerikalılar çakmaz bunu da ya biz, bizim gibi hergün Ortadoğulu tipleri hergün görenlere karşı çok komik oldular..:img-hyste

LİN
07-07-07, 00:07
Benim fikrime göre Defne hamile kalmayacak ama Deniz sakat kalacak.Onları bekleyen acı günler,büyüdüklerini anlamaları gibi ibareler vardı özette.
Defne'nin saiyasi olaylarda ön plana çıkıp, Deniz'in yürüyememesi,olaylara sadece beyni ile dahil olması,Deniz'de psikolojik sorunlar yaratabilir.

badger
07-07-07, 00:11
Her ne kadar birbirlerinden uzak dursa da bu aile usak durmaya çalıştıkça iiyce karşıyorlar kim kimin neyi karıştı iyice:Ayy gene kafamız fena halde karışacak hep böyle oluyor şimdi:Sevim Mehmet'le evlenirse Yasemin'in yengesi oluyor,Defne Deniz'le evlenirse Deniz'le Ahmet kayınço oluyorlar yani Deniz Ahmet'in eniştesi oluyor o zaman Deniz Rüya'nın da eniştesi oluyor ,Yasemin'in de görümcesinin kocası oluyor bu arada Sevim'de Defne'nin üvey kayınvalidesi oluyor ,Nezahat Sevim'in görümcesi olacak ,Rıza'da Sevim 'in görümcesinin ex-aşkı yani bir şekilde Sivim'le uzaktanda olsa ex-akraba oluyorlar bu mesele böyle uzar gider Mehmet'le Şevket kayınço oluyorlar Mehmet Şevket'in eniştesi oluyor bir bakıma :img-hyste:

:img-hyste
Tam gen kokteyli, çarpık akraba ilişkileri olacak..her iki tarafın kadınları adamları birbirile evlenecekler bu gidişle...:img-hyste

Rüyanın bu yeni aile yapılanmasıyla bayağı bir kafası karışacak...Çocuklar o yaşlarda kimn neyi olduğu konusunu bir türlü anlayamazlar, kafaları hep karışır ve itiraz ederler...
Bak Rüya bu Mehmet, senin büyük dayın ha bir de enişten!! Rüya, hönnnkk:blink:

dizice
07-07-07, 00:11
Niye herkes Defne hamileyse diye bir başlangıç yapıyor? anlamadım?

O gecenin sonununnasıl bittiğini görmedik...Bir yandan da bu dizideki hatunlar pek bereketli çıktı diyeceğim, neredeyse üstüne ceket atılsa hamile kalacak misali...tövbe!tövbe!
Hamile mamile kalmasın...Genceik kız, tamam yaptı bir halt ama Deniz yaşayacak mı yaşamaycak mı derken bir de hamilelik...
Eğer illa hamile kalırsa Mehmetle Sevim büyütürler çocuğu Defne de okulunu bitirir herhalde...Ama yok...cııkk!...Hamile falan kalmasın, yazık daha kaç yaşındaki? söylemeyin öyle şeyleri sık sık, çağıracaksınız sonra senaristlerin aklına falan karpuz kabuğu düşer? Neme lazım?

Aman Badger- cunku senaristler ve senaryo, 16. bolumden itibaren yaraticilik engelli. Dolayisiyla insanlar hemen olabilecek en klise senaryoyu dusunuyorlar. Yani akla karpuz kabugu dusuren senaristler- son 15 bolumdur yarattiklari anlamsiz kargasayla canimizdan bezdirdiler. Herkes yeni sacmaliklara hazirlamaya calisiyor kendini bence :)

Bu arada neden Ahmet'in Yasemin'e her dokunusu uzun uzun gosteriliyor da, Necdet'le Guzide'yi bir kere yatakta gormedik? Cunku pek cok kisi gozuyle gormedikce, idrak edemiyor. Sanki hala Necdt,Guzide'yle yatmiyormus gibi takiliyorlar. Onlarin "munasebetlerini" de gorseydik artikk.

LİN
07-07-07, 00:12
Oooo Jack'ler Sawyer'lar havalarda ucusuyor. Ahmet'e ihanet kokulari aliyorum havada. Ama ille de sececeksek, Jack, gerci ben arada bir takip ediyorum. Hastasi olan arkadaslarim guncelleme yapiyorlar ama.

Eveeet sizi beklerken bizde Ahmet'e biraz ihanet ettik Badger'le...Yazı değerlendir dizice,ve tüm sezonları bitir derim.
Bu arada Ahmetin paltosuna sinir oluyorum.Vücudunu bir garip gösteriyor sanki.Omuzları yamuk görünüyor.Kılık kıyafet devrimi yapmalı Ahmet'e...Hoş, yavrum yaşadıklarından gözü giyim miyim görmüyor ki..

badger
07-07-07, 00:14
Benim fikrime göre Defne hamile kalmayacak ama Deniz sakat kalacak.Onları bekleyen acı günler,büyüdüklerini anlamaları gibi ibareler vardı özette.
Defne'nin saiyasi olaylarda ön plana çıkıp, Deniz'in yürüyememesi,olaylara sadece beyni ile dahil olması,Deniz'de psikolojik sorunlar yaratabilir.

hımmm bıçak darbeleri sinirlere geldi diyorsun...İlginçç..Olabilir akla yatkın ama yine de sakat kalacağına ölsün derim...Çok kötüyüm ama hayatının başlangıcında sakat kalması çok üzücü olur...Bir de onun gibi hareketli bir çocuk...Bari çocuğu olmaz falan demesinler...Daha da büyük bir acı olur, üzülürüm..:sad53:

dizice
07-07-07, 00:15
Eveeet sizi beklerken bizde Ahmet'e biraz ihanet ettik Badger'le...Yazı değerlendir dizice,ve tüm sezonları bitir derim.
Bu arada Ahmetin paltosuna sinir oluyorum.Vücudunu bir garip gösteriyor sanki.Omuzları yamuk görünüyor.Kılık kıyafet devrimi yapmalı Ahmet'e...Hoş, yavrum yaşadıklarından gözü giyim miyim görmüyor ki..

Ben de bir tek ben sinir oluyorum saniyordum. Omuzlari dusuk gorunuyor. Ama acikcasi Necdet'e giydirdikleri seyler son bolumlerde daha da beter. Yasemin'e de 3 senedir, kislari ayni 3 elbiseyi giydiriyorlar. Halbuki 50'lerde her gun ayri bir sey giyiyordu. Anlamadim. Diktiriverin 3-4 elbise daha canim. Gardrop bolumu oyunculara garezli galiba.

@ly
Dogal olarak, berdel gerekir. Artik Defne'yle Deniz'i mi basgoz ederiz, Sevim'le Mehmet'i mi bilemem. Ikisi de olsun. Berdel, berdel olali bir ise yarasin. Ay bu iki aile de toptan birbirine sevdali. Isik bosta kaldi yazik. Ona da bir Gursoy bulsaydik, kesin Yasar'in suratina bile bakmazdi. Ailemin kaderi bu Yasar, ben bir Gursoy'a asik olmaliyim der, giderdi.

Ben de geldiiim... Yemeğe misafirim vardı. İçimden '' şimdi kızlar toplanmıştır..ne zaman gidecek bunlar..'' diye söylenip durdum, ne ayıp değil mi..:img-icecr
badger yazılanların hepsini okuyamadım ama senin rüyanı okudum..sen bayağı sarsılmışsın..anltmalı..paylaşmalı..rahatlamalıydı k ama herkes yaralı olunca daha kötü olduk..bu akşam daha light takılalım..sadece senin sağlığını düşünüyorum...:icon_whis

dizice...! yohsa sen de eski Sıla'cılardan mısın..? Ama ben sevdim bu fikri..:good:

zeyneps
İşte ona benim yüreğim dayanmaz Necdet ve yatak bana çok hayal geliyor ne bileyim :icon_whis Necdet ve yatak mı onlar ayrı dünyaların Necdet'i ve yatağı :img-cool2 Alışmışım çocuğun peder gibi dolaşmasına kafam almıyor bir türlü nasıl oluyor acep pardon pardon bunu ben merak etmedim :icon_whis Dizice'nin senaryolarına döndüm pardon pardon bunu söylemek istemedim :icon_whis

spdr
herkese merabaa:)
gece vardiyasındakiler harekete geçmişi demek:)
mutlu oldum..

deniz defne hakkında şöyle düşünüyoruum..
bence deniz ölmezse-ki sanırım ölmeyecek-sakat da kalmaz...
özette büyümeleri vs gibi geçen söz öbeği işlerin ne kadar ciddi olduğunu anlamalarını-aslında böyle söylersem yanlış olur ama..
annelerinin neden o kadar endişelendiklerini yakından anlamış olacaklarını anlatıyor...
zaten denizin sakat kalması için omurilikten bir yara alması,en azından bacağından bıçaklanması uygun olabilirdi..
ama gördüğüm kadarıyla inguinal bölgenin hemen üstünden aldı darbeleri...
yani özet olarak sakat kalmaz diyorum:):)(ablalarıım size benzemeye başlıyorum,başta söylediğim bir cümleciği açıklamak için bu kadar yazdığıma göre:icon_whis )

bir de defne kesin hamile kalmaz..
ilk gecede ikinci kez hamilelik bir dizi için fazla..
en azından defneyi atlasınlar,ışıkta yapsınlar öyle bir şeyi..
çeşit olur:)

@ly
07-07-07, 00:19
hımmm bıçak darbeleri sinirlere geldi diyorsun...İlginçç..Olabilir akla yatkın ama yine de sakat kalacağına ölsün derim...Çok kötüyüm ama hayatının başlangıcında sakat kalması çok üzücü olur...Bir de onun gibi hareketli bir çocuk...Bari çocuğu olmaz falan demesinler...Daha da büyük bir acı olur, üzülürüm..:sad53:

İz kalmadan kurtulursa saçma olur..Deniz bir Gürsoy olsaydı o zaman tabiiki hiçbişey olmadan iyileşecek derdik..( bkz. Rüya..Ahmet ) Öte yandan ne Deniz'i tekerlekli sandalyede ne de Defne'yi sandalyenin arkasında düşünemiyorum..:icon_sorr Belki iyileşme süreci uzun sürer..

Yaa ben çok kaptırdım..Ölmemiştir di mi..:icon_sorr

Kıyafetlere gelince..ben Ayla'nın Kıbrısçık'ta giydiklerini çok beğeniyordum..Ayla bile Yasemin'den şık giyiniyor bence..

Ayşe, körle yatan şaşı kalkarmış benzeyeceksin sonunda...hem senin uyku saatin gelmedi mi daha..!:img-wink:

spdr
07-07-07, 00:19
Aman Badger- cunku senaristler ve senaryo, 16. bolumden itibaren yaraticilik engelli. Dolayisiyla insanlar hemen olabilecek en klise senaryoyu dusunuyorlar. Yani akla karpuz kabugu dusuren senaristler- son 15 bolumdur yarattiklari anlamsiz kargasayla canimizdan bezdirdiler. Herkes yeni sacmaliklara hazirlamaya calisiyor kendini bence :)

Bu arada neden Ahmet'in Yasemin'e her dokunusu uzun uzun gosteriliyor da, Necdet'le Guzide'yi bir kere yatakta gormedik? Cunku pek cok kisi gozuyle gormedikce, idrak edemiyor. Sanki hala Necdt,Guzide'yle yatmiyormus gibi takiliyorlar. Onlarin "munasebetlerini" de gorseydik artikk.

ben de ne olduğunu pek anlayamadım aslında aralarında..
yani nasıl bir ilişki..
düzeyli mi düzeysiz mi..
çift kişilik bazalı yataklı mı..
kanepeli mi:icon_whis :img-blush

aben de öyle takılanlardan biri olabilirim yani.
ama iş öyle değil mi diyorsun kii:icon_whis

zeyneps
07-07-07, 00:20
Ben de bir tek ben sinir oluyorum saniyordum. Omuzlari dusuk gorunuyor. Ama acikcasi Necdet'e giydirdikleri seyler son bolumlerde daha da beter. Yasemin'e de 3 senedir, kislari ayni 3 elbiseyi giydiriyorlar. Halbuki 50'lerde her gun ayri bir sey giyiyordu. Anlamadim. Diktiriverin 3-4 elbise daha canim. Gardrop bolumu oyunculara garezli galiba.

Bende Ahmet'in o omuzlarının düşük durmasını Cansel'den kaynaklanıyor sanıyordum birde Cansel'in kafasını içeri çekmesine hastayım siz de farkettiniz mi :icon_whis yoksab en mi yanlış görüyorum tamam "bir delüğğğanlı bu kadar güzel kafasını içeriye çekiyor olabilir " ama niye öyle yapıyor ki hani kaplumbağalar korktukları zaman öyle kabuklarına çekilirler ya Ahmet'te yaşadıklarından dolayı öyle yapma ihtiyacı mı duyuyor :)

Bence dizide en hoş giyinen insan Selma öyle geliyor ya da bana bugnkü tekrar bölümnde giydiği giysinin yakası çok tatlıydı:img-in_lo

Bir de Deniz'in neşeli neşeli "hareket berekttir " diyişini hatırladım da evet sakat kalabilir :img-cray:

dizice
07-07-07, 00:21
herkese merabaa:)
gece vardiyasındakiler harekete geçmişi demek:)
mutlu oldum..

deniz defne hakkında şöyle düşünüyoruum..
bence deniz ölmezse-ki sanırım ölmeyecek-sakat da kalmaz...
özette büyümeleri vs gibi geçen söz öbeği işlerin ne kadar ciddi olduğunu anlamalarını-aslında böyle söylersem yanlış olur ama..
annelerinin neden o kadar endişelendiklerini yakından anlamış olacaklarını anlatıyor...
zaten denizin sakat kalması için omurilikten bir yara alması,en azından bacağından bıçaklanması uygun olabilirdi..
ama gördüğüm kadarıyla inguinal bölgenin hemen üstünden aldı darbeleri...
yani özet olarak sakat kalmaz diyorum:):)(ablalarıım size benzemeye başlıyorum,başta söylediğim bir cümleciği açıklamak için bu kadar yazdığıma göre:icon_whis )

bir de defne kesin hamile kalmaz..
ilk gecede ikinci kez hamilelik bir dizi için fazla..
en azından defneyi atlasınlar,ışıkta yapsınlar öyle bir şeyi..
çeşit olur:)

Bence de sakat kalmaz. Bir doktor forumda, hayati bir organa gelmisse olur, karin bosluguna gelmisse bir sey olmaz, kurtulur diye yazmisti. Karin bosluguna gelecek ve kurtulacak. Orada sakat birakacak bir yer yok. Ya oldurur, ya oldurmez o yara benc. Olmeyeceginde de hemfikiriz galiba.

Cesit olsun :img-hyste . Isik hayatta hamile kalmaz. Yasar oyle munasebetlere girmez, muhafazakar cocuk. Eve cay icmeye girmek icin bile nazlandi. Henuz bir opme tesebussu oldugunu da gormedik. Ahmet bu kadar surede Uskudar'a gecmis, Anadolu yakasini turlayip, Taksim'e donmus olurdu. Bilmem anlatabildim mi?

badger
07-07-07, 00:23
İşte ona benim yüreğim dayanmaz Necdet ve yatak bana çok hayal geliyor ne bileyim :icon_whis Necdet ve yatak mı onlar ayrı dünyaların Necdet'i ve yatağı :img-cool2 Alışmışım çocuğun peder gibi dolaşmasına kafam almıyor bir türlü nasıl oluyor acep pardon pardon bunu ben merak etmedim :icon_whis Dizice'nin senaryolarına döndüm pardon pardon bunu söylemek istemedim :icon_whis

necdet:img-hyste, evet alıştık onun peder gibi, yalnızca ortalıkta dolaşıp aşkla ilgili şiirler okumasına...Bir anda düşününce kahkaha attım...Acep? Harbiden bunlar Güzideyle ne yaptılar, ne yaparlar? anlamadım...:img-hyste.

pardon! Pardon! Biz de kesin kanıt istiyoruz yani...Ahmetle Yasemin de olduğu gibi...:img-pilot

spdr
07-07-07, 00:23
Bende Ahmet'in o omuzlarının düşük durmasını Cansel'den kaynaklanıyor sanıyordum birde Cansel'in kafasını içeri çekmesine hastayım siz de farkettiniz mi :icon_whis yoksab en mi yanlış görüyorum tamam "bir delüğğğanlı bu kadar güzel kafasını içeriye çekiyor olabilir " ama niye öyle yapıyor ki hani kaplumbağalar korktukları zaman öyle kabuklarına çekilirler ya Ahmet'te yaşadıklarından dolayı öyle yapma ihtiyacı mı duyuyor :)

Bence dizide en hoş giyinen insan Selma öyle geliyor ya da bana bugnkü tekrar bölümnde giydiği giysinin yakası çok tatlıydı:img-in_lo

Bir de Deniz'in neşeli neşeli "hareket berekttir " diyişini hatırladım da evet sakat kalabilir :img-cray:

:img-hyste..ahmet kafasını içine mi çekiyor yahu..
tabi değişik hareket ve duruşları var ahmetin ama ona pek dikkat etmemişim ben demek..
ama palto müsait:)kaplumbağa kabuğu derisinden mi yapılmış nedir:hıh
2ilaa 4 beden büyük ahmede:icon_whis
necdetle eşit görünsün diye yapmışlardır belki öyle bişi ama..
kimbilir:bilmim

spdr
07-07-07, 00:26
Bence de sakat kalmaz. Bir doktor forumda, hayati bir organa gelmisse olur, karin bosluguna gelmisse bir sey olmaz, kurtulur diye yazmisti. Karin bosluguna gelecek ve kurtulacak. Orada sakat birakacak bir yer yok. Ya oldurur, ya oldurmez o yara benc. Olmeyeceginde de hemfikiriz galiba.

Cesit olsun :img-hyste . Isik hayatta hamile kalmaz. Yasar oyle munasebetlere girmez, muhafazakar cocuk. Eve cay icmeye girmek icin bile nazlandi. Henuz bir opme tesebussu oldugunu da gormedik. Ahmet bu kadar surede Uskudar'a gecmis, Anadolu yakasini turlayip, Taksim'e donmus olurdu. Bilmem anlatabildim mi?

anlattın anlattın:img-hyste
yaşar evlendikten sonra açılacak anlaşılan..
tabi ışık ondan önce davranıp aklını çelmezse:icon_whis

deniz de kan kaybından ölmezse bişeyciği kalmaz..
ona 2 ünite yaşar kanı yazıyorum..
kan grubu önemli değil..
dr tavsiyesi:img-wink:

zeyneps
07-07-07, 00:27
Evet evet Ahmet'in değişik pozisyonları var mesela arada bir de yan yan yürüyor böyle kabadayılar gibi :icon_whis :img-polic İnsanın "sen bağa mı dikleniyon edeleli vicütlu karizmetik delüğğğanlı"diyesi geliyor:img-cool2 :img-in_lo :img-in_lo

dizice
07-07-07, 00:29
Bence de Selma en guzel giyinen. Ayla da sade ve guzel giyiniyor. Yasemin zaman atlamasindan once cok guzel giyiniyordu; simdi kizi yasli gosterecegiz diye sacma sapan seyler giydiriyorlar bazen. Hele Ahmet'le adada bulusmaya gittigi sahnede giydigi eflatun ceket/pantolon takimi evlere senlikti. O incecik kizi sisman gostermeyi basarmislardi. Rengi de olmamisti. Modeli de bir acayipti. Tamam moda; ama Yasemin'in 60;larda hic pantolon giydigini gormedik daha. Bir de artik soyleseler de Yasemin yeni sunnetli cocuk gibi yurumeyi biraksa. Ilk bolumlerde de mi boyle yuruyordu bu kiz? Yoksa dogum kalici yurume bozukluklarina mi yol acti. Sonradan batti bana.

spdr
07-07-07, 00:29
ha o yürüyüşü biliyorum...
yaseminin elini tutup götürürken de öyle yürüyordu necdet onları beraber gördüğü bir bölümde:img-blush

de içinden geleni ziynebim...
odada baban da varsa süper aksiyon olur senin için:)

edit::img-hystetam da yaseminin yürüyüşünün yorumunun altına(acayip zincirleme tamlama oldu dimi:))gelmiş..
ama ahmetin yan yan yürüyüşü hakkında söyledim bunları...:)

@ly
07-07-07, 00:30

1. paragrafa inşallah dediğin gibi olur diyorum...

2. paragrafa gelince...Yaşar romantik çocuk..önce şiir okuyor sonra dokunuyor..daha sadece '' elleri için '' okudu şiir..sırada gözler vaar...dudaklar vaaar...saçlar vaaar.. gerisi size ya da Zeynep'imin şihvetli senaryolarına kalmış..:icon_whis ( bkz. art niyetsiz, gözlem yapan kişi...)

badger
07-07-07, 00:32
Bence de Selma en guzel giyinen. Ayla da sade ve guzel giyiniyor. Yasemin zaman atlamasindan once cok guzel giyiniyordu; simdi kizi yasli gosterecegiz diye sacma sapan seyler giydiriyorlar bazen. Hele Ahmet'le adada bulusmaya gittigi sahnede giydigi eflatun ceket/pantolon takimi evlere senlikti. O incecik kizi sisman gostermeyi basarmislardi. Rengi de olmamisti. Modeli de bir acayipti. Tamam moda; ama Yasemin'in 60;larda hic pantolon giydigini gormedik daha. Bir de artik soyleseler de Yasemin yeni sunnetli cocuk gibi yurumeyi biraksa. Ilk bolumlerde de mi boyle yuruyordu bu kiz? Yoksa dogum kalici yurume bozukluklarina mi yol acti. Sonradan batti bana.

Hatırladığım kadarıyla Yasemin başlangıçta düz ayakkabı giyiyordu..Şimdiyse topuklu belki de ondan da kaynaklanan bir yürüyüş bozuklğu olabilir?

zeyneps
07-07-07, 00:33
Yaşar 'ın kanının Deniz'e takviyesinden sonra Deniz'in huyu suyu değişirmiş Yaşar giib muhafazakar bir kişiliğe sahip olurmuş :icon_whis :img-hyste:

-Hadi gel Deniz çay içelim
-Yok Defne ben gelmiyim bir genç kızın evine böyle girmem hoş karşılanmaz şimdi komşular filan görür Şevket Amca'nın kulağına gider hem ben sizi rahatsız etmeyeyim
-Hönk????:blink: Ama kimse yok ki evde anlarsın ya
-Benim gibi bir Anadolu delüğğğanlısına söylenecek söz mü bu Defne bak utandım şimdi "hareket berekttir " dediysek de o kadar hareket bir Anadolu delüğğğanlısına yakışmaz
-Ama hem yarın ki doğumgünü partisi için hazırlık yapardık
-Biliyor musun Defne ben hiç doğumgünü kutlamadım :icon_sorr Hiç mum üflemedim :icon_sorr
-Eee yuh Deniz :hıh

badger
07-07-07, 00:38
Yaşar 'ın kanının Deniz'e takviyesinden sonra Deniz'in huyu suyu değişirmiş Yaşar giib muhafazakar bir kişiliğe sahip olurmuş :icon_whis :img-hyste:

-Yok Defne ben gelmiyim bir genç kızın evine böyle girmem hoş karşılanmaz şimdi komşular filan görür Şevket Amca'nın kulağına gider hem ben sizi rahatsız etmeyeyim
-Hönk????:blink: Ama kimse yok ki evde anlarsın ya
-Benim gibi bir Anadolu delüğğğanlısına söylenecek söz mü bu Defne bak utandım şimdi "hareket berekttir " dediysek de o kadar hareket bir Anadolu delüğğğanlısına yakışmaz
-Biliyor musun Defne ben hiç doğumgünü kutlamadım :icon_sorr Hiç mum üflemedim :icon_sorr
-Eee yuh Deniz :hıh

Saniyede deniz Yaşar kan olayına senaryooo!! :happy0064 Bravo Zeynop...Kahrettin beni güldürmekten, Allah da seni güldürsün..:img-hyste

zeyneps
07-07-07, 00:43
Saniyede deniz Yaşar kan olayına senaryooo!! :happy0064 Bravo Zeynop...Kahrettin beni güldürmekten, Allah da seni güldürsün..:img-hyste

Teşekkür ederim :img-in_lo :img-blush Umarım gülebilirim yarın ehliyet sınavını geçemezsem tüm aile dalacak bana :icon_sorr Yarın Allahda beni güldürür umarım :icon_sorr

badger
07-07-07, 00:48
Teşekkür ederim :img-in_lo :img-blush Umarım gülebilirim yarın ehliyet sınavını geçemezsem tüm aile dalacak bana :icon_sorr Yarın Allahda beni güldürür umarım :icon_sorr

güldürür güldürür yarın merak etme...bir şey yok araba kullanmakta, bir sürü sivri :icon_whis kullanıyor da sen mi yapamayacaksın...
Yalnızca debriyaj olayı unutma ve devamlı önüne bak, göstergelere değil, kulağın da motor da olsun...Halledersin!:img-yes: Dua ederiz senin için kaçta?

LİN
07-07-07, 00:50
Hatırladığım kadarıyla Yasemin başlangıçta düz ayakkabı giyiyordu..Şimdiyse topuklu belki de ondan da kaynaklanan bir yürüyüş bozuklğu olabilir?
Yasemin'in yürüme faciasını belki yüzkere yazdık bu sayfalarda.Hanım kızımız hiç mi kendi hakkında yapılan yorumları okumaz, o sette bir Allahın kulu yok mu "bu yürüyüş de ne böyle Beren Abla,afacan çocuklar gibisin maaşallah "diyerek kendisine yol gösterecek...Annesi,yakın arkadaşı da mı yoktur...Gözlerine perde mi inmiştir?
Yoksa Cindy'lerle,Linda Evengelista'larla büyüye büyüye biz mi yürüyüş uzmanı olduk???

spdr
07-07-07, 00:52

daha önceki diziden de aynı sahneleri gördüğünü iddia edenler vardı:icon_whis
ama söylediğin gibi heralde..
ahmetle adada sekerken bir sorun yoktu:)
--
bence de selma en şık giyinenlerden...
ama sanki biraz da duruş olarak ne giyerse çok iyi taşıdığı için öyle..
hangi sahnede olursa olsun haşmetiyle dikketimi celbetmekten geri durmuyor netekim:img-yes:

bu arada yaseminin hatıra defterini acaba nezahat okuyabilir mi diyorum..
sonuçta ailelere söylemek istemeyebilirler başta..
onlar da bu yolla öğrenir belki yaseminceyi:)??

badger
07-07-07, 00:56
Kolllarını sallamasında da bir sorun var..Normal bir salınma değil, dik durmakla alakalı ya da rol yaparken elini kolunu nereye koyacağını bilememkle ilgili sorun...Kollardan aşağıya bacakları da etkiliyor ama böyle bir sorunu önceden beri varsa bununla ilgili bir takım dersler alması çok doğru..:img-cool2

@ly
07-07-07, 00:58
daha önceki diziden de aynı sahneleri gördüğünü iddia edenler vardı:icon_whis
ama söylediğin gibi heralde..
ahmetle adada sekerken bir sorun yoktu:)
--
bence de selma en şık giyinenlerden...
ama sanki biraz da duruş olarak ne giyerse çok iyi taşıdığı için öyle..
hangi sahnede olursa olsun haşmetiyle dikketimi celbetmekten geri durmuyor netekim:img-yes:

bu arada yaseminin hatıra defterini acaba nezahat okuyabilir mi diyorum..
sonuçta ailelere söylemek istemeyebilirler başta..
onlar da bu yolla öğrenir belki yaseminceyi:)??

Daha saklayacaklar mı ailelerden...yok artık..yetti gari..sırlar dünyasını mı izliyoruz..!!! Ben bıktım yalan dolandan...Tez elden aileler öğrene...hepsi mosmor ola...Ayla'nın kooperatif evine Yasemin taşına ( fayansları değiştirsin..)...yoksa..yoksa ne yaparım bilmiyorum..:icon_sorr

zeyneps
07-07-07, 01:02
Ama sonradan biraz düzeldi yürüyüşü artık dikkat etmeye başladı sanki :icon_whis Ahmet kabadayı gibi yürür ,Yasemin sünnetlik çocuklar gibi ,Necdet zaten yürüyemez bu yakındayuvarlanacak az kaldı diye bakarsın (anladınız siz pastaları) :icon_whis

Badger teşekkür ederim :img-in_lo ama sorun teoride zaten şu Motor olayını hiç anlamıyorum:hıh Sanki araba bozulunca inip yapıcağım hayret birşey öğretmesinler bana motor motor ben inip yakışıklı edeleli vicütlu bir delüğğğanlı geçene kadar beklerim :img-in_lo geçmedi diyelim o zamanda babamı ararım bana ne motordan değmüüüüü:icon_whis

Bu arada aklıma birşe ygeldi şimdi Ahmet'le Yaso'nun bir oğlu olurmuş sonra da Güzide'yle Necdet'in bir kızı Ahmet'in oğlu Necdet'in kızına aşık olursa sizce Ahmet ne der Rıza gibikonuşur mu "sen çok delüğğğanlı bir kızsın fakat bu iki ailenin bir araya gelmesi imkansız hem zaten ben izin vresem senin o sirseri baban izin vermez :hıh ":icon_sorr

spdr
aliye abla haklısın da onca mürekkep,ağaç boşuna mıydı yaniii:icon_whis
bir de hadi ailelere söylediler rüyanın neci olduğunu..
acaba tüm insanlar bilecek mi...
akrabalar-komşular-tanıdıklar vs..??
öğrenmezlerse garip olur..
ahmet yaseminle evlenir..
rüya ona baba der..
ama herkes ahmeti rüyanın üvey babası gibi düşünür..
gerçi önemli olan ahmetin bilmesi de..
dee..deee:icon_whis ??

ve eğer öğrenirlerse nasıl öğrenirler kii:icon_whis

badger
İkinci sezon başladığında bir 15 bölüm boyunca Ahmetle Yaseminin bunu ailelere nasıl söyleyeceğiz? dedirtirlerse bu senaristler, kocaman bir y....hhh derim!

badger
07-07-07, 01:05
aliye abla haklısın da onca mürekkep,ağaç boşuna mıydı yaniii:icon_whis
bir de hadi ailelere söylediler rüyanın neci olduğunu..
acaba tüm insanlar bilecek mi...
akrabalar-komşular-tanıdıklar vs..??
öğrenmezlerse garip olur..
ahmet yaseminle evlenir..
rüya ona baba der..
ama herkes ahmeti rüyanın üvey babası gibi düşünür..
gerçi önemli olan ahmetin bilmesi de..
dee..deee:icon_whis ??

ve eğer öğrenirlerse nasıl öğrenirler kii:icon_whis

Çok kolay...:img-yes:
ikisi elele tutuşup hepsinin karşısına geçecekler...böyle böyle,Rüya bizim kızımız diyecekler..
Bu abuklukla kaç bölüm yendi, ömür yendi...Cesaret biraz cesaret...Bu zamanlar cesaretin önde olduğu yıllar...Görelim o cesur, genç yürekleri

spdr
07-07-07, 01:08
Daha saklayacaklar mı ailelerden...yok artık..yetti gari..sırlar dünyasını mı izliyoruz..!!! Ben bıktım yalan dolandan...Tez elden aileler öğrene...hepsi mosmor ola...Ayla'nın kooperatif evine Yasemin taşına ( fayansları değiştirsin..)...yoksa..yoksa ne yaparım bilmiyorum..:icon_sorr

bence o evden artık yasemin ve ahmete hayır gelmez..
onu satarlar..
ve adada hayal ettikleri evi alırlar:img-icecr
sonraa orda yaşayıp giderler..

ben onların evini hep adada olur diye düşünmüştüm çünkü...
o kooperatif fazla beton ve ruhsuz geliyor bana:img-yes:

zeyneps
07-07-07, 01:10
Yalnız Rüya'nın Ahmet 'e tavır alacağı kesin oofff bak şimdi yine Ahmet'e keder yine Ahmet'e hüsran var :icon_sorr :icon_sorr :img-cray: Rüya Ahmet'e tavır yaptıkça Ahmet'de Yasemin'in burnundan getirsin :hıh

badger
07-07-07, 01:10
Ama sonradan biraz düzeldi yürüyüşü artık dikkat etmeye başladı sanki :icon_whis Ahmet kabadayı gibi yürür ,Yasemin sünnetlik çocuklar gibi ,Necdet zaten yürüyemez bu yakındayuvarlanacak az kaldı diye bakarsın (anladınız siz pastaları) :icon_whis

Badger teşekkür ederim :img-in_lo ama sorun teoride zaten şu Motor olayını hiç anlamıyorum:hıh Sanki araba bozulunca inip yapıcağım hayret birşey öğretmesinler bana motor motor ben inip yakışıklı edeleli vicütlu bir delüğğğanlı geçene kadar beklerim :img-in_lo geçmedi diyelim o zamanda babamı ararım bana ne motordan değmüüüüü:icon_whis

Bu arada aklıma birşe ygeldi şimdi Ahmet'le Yaso'nun bir oğlu olurmuş sonra da Güzide'yle Necdet'in bir kızı Ahmet'in oğlu Necdet'in kızına aşık olursa sizce Ahmet ne der Rıza gibikonuşur mu "sen çok delüğğğanlı bir kızsın fakat bu iki ailenin bir araya gelmesi imkansız hem zaten ben izin vresem senin o sirseri baban izin vermez :hıh ":icon_sorr

ne motoru yahu? bIrak Allahaşkına!! Alo Arabam bozuldu hatları gırla...Kapatırsın arabayı ararsın servisi babayı..gelir götürürler..Yalnızca lastik işini öğrenmeni tavsiye ederim.. Sen debriyajı ve vitesi öğren yeterli..Ya vites kutusunu kırarsın, ya da debriyajı sıyırtırsın, onlar daha önemli...

Ahmetle necdetin çocukları mı amanin Allah korusun!!! Ahmet, o kibar Ahmet tahminimce gider, ikinci çocuğuna Uma gibi dalar vallahi...

badger
07-07-07, 01:13
Yalnız Rüya'nın Ahmet 'e tavır alacağı kesin oofff bak şimdi yine Ahmet'e keder yine Ahmet'e hüsran var :icon_sorr :icon_sorr :img-cray: Rüya Ahmet'e tavır yaptıkça Ahmet'de Yasemin'in burnundan getirsin :hıh

Klasik evlilik diyalogları.:img-hyste
Erkeklerin hep karılarına söyledikleri klişeler..:img-hyste
Hep senin suçun!
Bu çocuk senin yüzünden bu hale geldi!
Hoş bu cümleler gerekli gereksiz hep kullanılır ama Rüya konusunda ahmet haklı olarak Yasemine hep söyleyecek ya da hissetirecek..:img-cool2

LİN
07-07-07, 01:16
Rıza'nın Yasemin'e hapisteyken yazdığı mektubu anımsadınız mı?Ne kadar duyguluydu.Sözleri hem baba kızın hemde Yasemin ve Ahmet'in ada da gelecekte bir gün kavuşmasını anlatıyordu.
Yasemin ada evinin satılmasına çok üzülmüştü ve Ahmet ona ada da kendilerine ait bir ev alacağını söylemişti.Ahmet,Yaseminlerin sattığı evi alabilir belki...Ruhsuz bir koopearif almaktansa,içinde yoğun hatıraların geçtiği yaşayan, tarihi olan bir ev...
Ama önce gitsin kendine bir palto,bir araba bir de pergel alsın :)

@ly
07-07-07, 01:17
bence o evden artık yasemin ve ahmete hayır gelmez..
onu satarlar..
ve adada hayal ettikleri evi alırlar:img-icecr
sonraa orda yaşayıp giderler..

ben onların evini hep adada olur diye düşünmüştüm çünkü...
o kooperatif fazla beton ve ruhsuz geliyor bana:img-yes:

Bana da Selma'nın kendi eliyle Yasemin'e ev almış olması haince zevk veriyor...ama ada da ev alsınlar tabi..Ahmet'in sözü var Yasemin'e...

Hatıra defteri neden yazıldı..hmmm...bir ihtimal Ahmet- Yasemin yüzleşmesinde Yasemin'in yine anlatmaya gücü olmazsa Ahmet'e defteri okutabilsin diye yazıldı...ikinci ihtimal, Rüya büyüyüp annesini suçladığında ortaya çıkıp annesini affetsin diye yazıldı..üçüncü ihtimal, Tomris Hanım Çalıkuşu hayranı olabilir...

dizice
07-07-07, 01:20
Klasik evlilik diyalogları.:img-hyste
Erkeklerin hep karılarına söyledikleri klişeler..:img-hyste
Hep senin suçun!
Bu çocuk senin yüzünden bu hale geldi!
Hoş bu cümleler gerekli gereksiz hep kullanılır ama Rüya konusunda ahmet haklı olarak Yasemine hep söyleyecek ya da hissetirecek..:img-cool2

E bu laflarin daha hakli bir kullanimi mumkun degil. Ama Ahmet bir sey demez. Kibar adam. Emrah Emrah bakar. Yasemin de anlar. Uzuluru. Oyle olsun.

badger
07-07-07, 01:22
Bana da Selma'nın kendi eliyle Yasemin'e ev almış olması haince zevk veriyor...ama ada da ev alsınlar tabi..Ahmet'in sözü var Yasemin'e...

Hatıra defteri neden yazıldı..hmmm...bir ihtimal Ahmet- Yasemin yüzleşmesinde Yasemin'in yine anlatmaya gücü olmazsa Ahmet'e defteri okutabilsin diye yazıldı...ikinci ihtimal, Rüya büyüyüp annesini suçladığında ortaya çıkıp annesini affetsin diye yazıldı..üçüncü ihtimal, Tomris Hanım Çalıkuşu hayranı olabilir...

ya da hiçbiri sadece bizim için yazıyor...
diğerlerine anlatıp mimik yapamıyor ya, içses olarak bize yazıyor diyelim..:)

dizice
07-07-07, 01:24
Vallahi o defter de olmasa, biz sanacaktik ki, Yasemin Ahmet'i unutmus, Necdet'le hayatindan cok memnun. Ahmet donunce, nereden cikti simdi bu adam diye dusunuyor.

Bir de bugun birisi, Yasemin, Necdet'le mi Ahmet'le mi olacak sonunda diye yazmis. Yanlis dizinin forumuna girdim diye dusundum bir an.

zeyneps
07-07-07, 01:27
Ahh ahhh Rüya ve Ahmet aklıma geldikçe üzülüyorum Rüya gecenin bir yarısı ağlar "babaaaaa baaaabaaaa" Ahmet tabi babalık merhameti ve şevkatiyle koşar sarılır "Tamam geçti kızım geçti " "sen diiiiiiit babaam gelsiiiin ühüühühühüh :img-cray:"

-Rüyacım bugün seninle parkta oynayalım mı
-Ditmiceeeem:hıh
-Ama bak dondurma da alırız sana ne dersin :img-icecr
-Ama canım bak annenin de işi varmış :icon_sorr
-Peki dideliiiim ama Ameeet babam da bizimle delsin :sad53: işte o sırada Ameeeet 'ten şu hareketi bekliyoruz "ben senin babanııııım yavruuuuuuuum:img-cray:"

dizice
07-07-07, 01:34
Pergel degil de, abakus alsaydi-bari hesap yapmayi ogrenirdi yavrucagiz.
-Ahmet, hamileyim!
-Askim! Demek 7 ay sonra nur topu gibi
-Ahmet, profesor oldun, ogrenemedin hala-9 ay!
-A tabii, o zaman, simdi Temmuz, Aralik'ta mi dogum yapacaksin?
-Getir canim abakusunu, saymayi ogrenelim.

@ly
07-07-07, 01:34
Ahh ahhh Rüya ve Ahmet aklıma geldikçe üzülüyorum Rüya gecenin bir yarısı ağlar "babaaaaa baaaabaaaa" Ahmet tabi babalık merhameti ve şevkatiyle koşar sarılır "Tamam geçti kızım geçti " "sen diiiiiiit babaam gelsiiiin ühüühühühüh :img-cray:"

-Rüyacım bugün seninle parkta oynayalım mı
-Ama bak dondurma da alırız sana ne dersin :img-icecr
-Ama canım bak annenin de işi varmış :icon_sorr
-Peki dideliiiim ama Ameeet babam da bizimle delsin :sad53: işte o sırada Ameeeet 'ten şu hareketi bekliyoruz "ben senin babanııııım yavruuuuuuuum:img-cray:"

Zeynep, Hüseyin abi sana dram yazmayı dene demişti ya...yazma..sen hep şihvetli senaryolar yaz...benim yüreğim kaldırmıyor :icon_sorr

Hem Rüya daha küçük..o dizi çocuğu, normal çocuklardan daha geç büyüyor..Annesinin babasından Ahmet için ayrıldığını farketmeyecek bile..farkettiğinde de her cins-i latifin başına gelen ona da olmuş olacak...yani babasına aşık bulacak kendini...:img-in_lo

LİN
07-07-07, 01:37
Doğru Ahmet ve Yanlış Necdet'in hikayelerini yazabiliriz bundan sonra.
Necdet gitti yerine ben geldim.Doğru AHMET!!!

Kafamı paltomun içine tosbağa gibi sokarım,
Ayaklarımı hart hurt insan içinde kaşırım...
Matematikten anlamam ama pambik ayaklı Yasemin'e aşığım...
Galiba Rüya da benim kızım.

dizice
07-07-07, 01:42
Doğru Ahmet ve Yanlış Necdet'in hikayelerini yazabiliriz bundan sonra.
Necdet gitti yerine ben geldim.Doğru AHMET!!!

Kafamı paltomun içine tosbağa gibi sokarım,
Ayaklarımı hart hurt insan içinde kaşırım...
Matematikten anlamam ama pambik ayaklı Yasemin'e aşığım...
Galiba Rüya da benim kızım.

E o zaman Necdet'le AHmet'in yolortasi bir yerde bulusmalari, Necdet'in habire sacma sapan hareketlerde bulunmasi, Ahmet'in de eke eke onu duzeltmesi icap ediyor. Cok eglenceli olur.

-Hayir Necdet. Once sola, sonra saga, sonra tekrar sola.

merw
07-07-07, 02:08
Ben orada yüzündeki ifadede "Yaşasın Ahmet the Great geri döndüyse buralardaysa Yaseminin aşkı depreşir...Necdet de iyice bana kalır.." duygusu yakaladım..

Bir de yılbaşı gecesi necdet onun evine gelip kucakladığında, ayaklarını o zamnalrın filmleri edasında kaldırıp, Necdet onu kucaklayarak döndürdüğünde zarifçe kapıyı kapatması çok hoşuma gitti :good: ama bir yandan da içten içe kızdım, bizimkinin sağı solu belli değil ya harcamasın bari Güzideyi diye düşündüm

selam bayanlar :) nasıl keyifler bakalım?

hemen dalıyorum konuya, ben de güzidenin "o meşhur ahmet bu muuuuuu" bakışında, "necdetin azat olmasına vesile olacak adam" fikri hissettim.. çok çakal gibi baktı çünkü, öyle basit bir beğenmeme bakışı değildi, üstelik o kim ki ahmeti beğenmeyecek :hıh güzideyi severim ama o kadar da değil :D

badger yaa iyi ki hatırlattın, ben o detayı unutmuştum halbuki o akşam ne kadar beğenmiştim.. acaba doğaçlama bir hareket miydi o yoksa planlı mıydı? çünkü çok tatlıydı yaa :)

uff ben de onlardan biriyim :P sanki hala böyle romantik romantik birbirlerine sarılmaktan başka birşey yapmıyorlarmış gibi geliyor bana :P sonra da öeeh diyorum kendi kendime ama ne yapayım, göz kanıt istiyor :P

Yaşar 'ın kanının Deniz'e takviyesinden sonra Deniz'in huyu suyu değişirmiş Yaşar giib muhafazakar bir kişiliğe sahip olurmuş

-Hönk???? Ama kimse yok ki evde anlarsın ya
-Biliyor musun Defne ben hiç doğumgünü kutlamadım Hiç mum üflemedim
-Eee yuh Deniz

zeynep dağıldım :img-hyste

yaşar anadolunun bağrından kopup gelmiş saf delikanlı :P ışıkla münasebeti aklının köşesinden bile geçirmiyordur eminim :P

lin, ahmet niye kendine pergel alıyor? :)

merw
07-07-07, 02:13
ya da hiçbiri sadece bizim için yazıyor...
diğerlerine anlatıp mimik yapamıyor ya, içses olarak bize yazıyor diyelim..:)

bak yine hislerime tercüman olmuşsun :img-in_lo yasemin (ve kıbrıscıktaki süre içinde ahmet) hislerini birileriyle paylaşarak bize yansıtamayacakları için bu olaya girmişler yazacaktım ben de..

LİN
07-07-07, 02:15
Truth, Bizim Ahmet doğru Ahmet ya...
80 lerdeki Doğru Ahmet'i hatırlasana bir kalem bir defter birde pergel alırdı :)
2.sezon zaman atlamasıyla başlamayacak değil mi?Bilgisi olan var mı?

dizice
07-07-07, 02:16
Aloooo? Ne oldu? Galiba bir sorun cikti. Guzide orada bence kendisi o detayi dusundu. Ama o ille de filmlerde olan bir sey degil ki. Hani oyle kaldirilinca, o hareketi yapmak gayet normal. Ama guzel olmustu. Cok zarif gorunuyordu. Guzide'de bir asalet seziyorum iste, ondan seviyorum biraz da. Ama, Ahmet'i gormesi neyi degistirir ki? Ahmet'in Yasemin'i geri almaya calsitigini nerden bilecek?

@ly
07-07-07, 02:18
bak yine hislerime tercüman olmuşsun :img-in_lo yasemin (ve kıbrıscıktaki süre içinde ahmet) hislerini birileriyle paylaşarak bize yansıtamayacakları için bu olaya girmişler yazacaktım ben de..

Ah ne romantikti o sahneler..:img-in_lo Ahmet'in defteri ne oldu acaba? Gerçi bizim kızlar dün bir kısmını basına sızdırmışlardı ama...:img-hyste

Bu arada teessüf ederim bir kısım mesajımız silindi galiba...:icon_sorr

merw
07-07-07, 02:25
Truth, Bizim Ahmet doğru Ahmet ya...
80 lerdeki Doğru Ahmet'i hatırlasana bir kalem bir defter birde pergel alırdı :)
2.sezon zaman atlamasıyla başlamayacak değil mi?Bilgisi olan var mı?

şekerim nasıl hatırlayayım, ben 86lıyım zati.. ezdin beni, velet muamelesi yaptın yaa :img-cray: ağlıyciim şimdi :P
geçmişle ilgili bildiklerim hep sonradan araştırdıklarım ve televizyondan izlediklerim sayesinde var :img-pilot

diziceciiim, o yasemini geri almaya çalıştığını bilmez de, tahmin edebilir en azından ... ya daa.. "o kadar büyük bir aşktan geriye illa ki birşeyler kalmıştır, e şimdi bu adam geri geldi, kesin yaseminin kafasını karıştırır bakarsın necdetle iyice uzaklaşırlar" diye düşünmüş bile olabilir.. öyle bir imalı bakış attı çünkü, tek kaş havada falan :icon_whis

aliyecimm, o sahneler güzeldi de, insanın içini paralıyordu:sad53: hele de bugün izledim, ahmetin kıbrıscıktaki ilk zamanları, gece oturuyor masasına yazmak için, ışık gidip geliyor, o da karanlıkta kalıyor bir an, sonra kalkıp gaz lambasını yakıyor (o nasıl lamba yakıştır öyle :img-in_lo lamba kibritten değil canselden alev aldı resmen.... :img-blush ) ahmedin yalnızlığı içini yakıyor insanın :sad53:

ayy sakın, "bakınız kalp kalbe karşıdır.. yasemin istanbulda yazıyor ahmet de başka bir yerde.. hep aynı şeyi düşünür bunlar" gibi bir mesaj vermeye çalışmış olmasınlar.... :img-fie:

@ly
07-07-07, 02:30
Aloooo? Ne oldu? Galiba bir sorun cikti. Guzide orada bence kendisi o detayi dusundu. Ama o ille de filmlerde olan bir sey degil ki. Hani oyle kaldirilinca, o hareketi yapmak gayet normal. Ama guzel olmustu. Cok zarif gorunuyordu. Guzide'de bir asalet seziyorum iste, ondan seviyorum biraz da. Ama, Ahmet'i gormesi neyi degistirir ki? Ahmet'in Yasemin'i geri almaya calsitigini nerden bilecek?

Güzide'nin zerafeti konusuna katılıyorum..ama erkekler konusundaki zevki pek ince değil kanımca :icon_whis Yine de Ahmet'in Doğru Ahmet olduğunu farketti de ondan öyle baktı..Akıllı kız...:good:

Merve, geç geldin ama hoşgeldin...:P

merw
07-07-07, 02:38
Güzide'nin zerafeti konusuna katılıyorum..ama erkekler konusundaki zevki pek ince değil kanımca :icon_whis Yine de Ahmet'in Doğru Ahmet olduğunu farketti de ondan öyle baktı..Akıllı kız...:good:

Merve, geç geldin ama hoşgeldin...:P

hoşbuldum canım sağol :) gerçi bu geç geldini bu akşam foruma gelişim için mi yoksa dünyaya gelişim için mi söyledin anlamadım ama :dito neyse :img-hyste

güzidenin ben ilk zamanlardaki ukala halini çok seviyordum, herkesin yazdığı gibi necdete olan aşkı sayesinde bayağı bir törpülendi :icon_whis ama "bunun hindistan cevizi çok fazla.. üstelik pralin de kullanmamışsınız" diyen hali çok tatlıydı :img-blush

@ly
07-07-07, 02:44
şekerim nasıl hatırlayayım, ben 86lıyım zati.. ezdin beni, velet muamelesi yaptın yaa :img-cray: ağlıyciim şimdi :P
geçmişle ilgili bildiklerim hep sonradan araştırdıklarım ve televizyondan izlediklerim sayesinde var

diziceciiim, o yasemini geri almaya çalıştığını bilmez de, tahmin edebilir en azından ... ya daa.. "o kadar büyük bir aşktan geriye illa ki birşeyler kalmıştır, e şimdi bu adam geri geldi, kesin yaseminin kafasını karıştırır bakarsın necdetle iyice uzaklaşırlar" diye düşünmüş bile olabilir.. öyle bir imalı bakış attı çünkü, tek kaş havada falan

aliyecimm, o sahneler güzeldi de, insanın içini paralıyordu:sad53: hele de bugün izledim, ahmetin kıbrıscıktaki ilk zamanları, gece oturuyor masasına yazmak için, ışık gidip geliyor, o da karanlıkta kalıyor bir an, sonra kalkıp gaz lambasını yakıyor (o nasıl lamba yakıştır öyle :img-in_lo lamba kibritten değil canselden alev aldı resmen.... :img-blush ) ahmedin yalnızlığı içini yakıyor insanın

ayy sakın, "bakınız kalp kalbe karşıdır.. yasemin istanbulda yazıyor ahmet de başka bir yerde.. hep aynı şeyi düşünür bunlar" gibi bir mesaj vermeye çalışmış olmasınlar.... :img-fie:

Niye eziliyormuşsun..! Bak ne güzel yetiştirmişsin kendini ki LİN seni de dinazor sandı :img-hyste

Güzide o sahnede benim Necdet'ime tercih edilen adam bu mu diye bakmış da olabilir..cevap veriyorum..evet bu..:img-in_lo

Benim arabesk bir tarafım mı var nedir...:icon_whis Kıbrısçık dışında en etkilendiğim sahne, Ahmet'in Yasemin'le vedalaştığı sahne..Uzaktan, camların ardında..ama gözler neler anlatmıştı :img-in_lo

Son olarak..gözleer kalbin aynasıdıır...yalan nedir bilmez onlaaar....aşkı inkar etmez onlaaar...

hoşbuldum canım sağol gerçi bu geç geldini bu akşam foruma gelişim için mi yoksa dünyaya gelişim için mi söyledin anlamadım ama neyse

seni art niyetli...ben seni teselli ediyorum sen ne düşünmüşsün...:img-pilot

merw
07-07-07, 02:54
Niye eziliyormuşsun..! Bak ne güzel yetiştirmişsin kendini ki LİN seni de dinazor sandı :img-hyste

Güzide o sahnede benim Necdet'ime tercih edilen adam bu mu diye bakmış da olabilir..cevap veriyorum..evet bu..:img-in_lo

Benim arabesk bir tarafım mı var nedir...:icon_whis Kıbrısçık dışında en etkilendiğim sahne, Ahmet'in Yasemin'le vedalaştığı sahne..Uzaktan, camların ardında..ama gözler neler anlatmıştı :img-in_lo

Son olarak..gözleer kalbin aynasıdıır...yalan nedir bilmez onlaaar....aşkı inkar etmez onlaaar...

hoşbuldum canım sağol gerçi bu geç geldini bu akşam foruma gelişim için mi yoksa dünyaya gelişim için mi söyledin anlamadım ama neyse

seni art niyetli...ben seni teselli ediyorum sen ne düşünmüşsün...:img-pilot

üff :( hakkaten fesat mıyım ben diye şüpheye düşürdün beni kendimden :D
Bak ne güzel yetiştirmişsin kendini ki LİN seni de dinazor sandı :img-hyste
çok polyanna gördüm seni canım :D

valla, o sahne de güzeldi yaa.. zaten, dün de yazdım, bence canselin oyunculukta kendini aştığı zamanlar, ahmetin aşk acısı çekmeye başladığı zamanlar oldu.. ve, genelin aksine beren de o sahnede iyiydi.. cam, müzik, kapının önündeki ahmet, yaseminin karnı, gözler, eller... güzeldi hakkaten..

yaa, ben de o laftan hiç hazzetmem he :) gözler kalbin aynası olabilir de, yalan bilirler yaa :D insan yeter ki yalan söylemek istesin, ağzıyla da söyler gözüyle de... ne bileyim...

lincim, daha erkendi nereye böyle? neyse iyi geceleeeer:sad53:

@ly
07-07-07, 03:06
üff :( hakkaten fesat mıyım ben diye şüpheye düşürdün beni kendimden :D

çok polyanna gördüm seni canım :D

valla, o sahne de güzeldi yaa.. zaten, dün de yazdım, bence canselin oyunculukta kendini aştığı zamanlar, ahmetin aşk acısı çekmeye başladığı zamanlar oldu.. ve, genelin aksine beren de o sahnede iyiydi.. cam, müzik, kapının önündeki ahmet, yaseminin karnı, gözler, eller... güzeldi hakkaten..

yaa, ben de o laftan hiç hazzetmem he :) gözler kalbin aynası olabilir de, yalan bilirler yaa :D insan yeter ki yalan söylemek istesin, ağzıyla da söyler gözüyle de... ne bileyim...

Yahu ben de biliyorum istenirse gözlerle de yalan söyleneceğini de bu kadar gerçekçi olmak zorunda mısın gece gece...cık cık cık...zaten bu gece herkesde dünün ağırlığı vardı..erkenden kaçtılar...bayağıda erken hani :icon_whis

merw
07-07-07, 03:10
Yahu ben de biliyorum istenirse gözlerle de yalan söyleneceğini de bu kadar gerçekçi olmak zorunda mısın gece gece...cık cık cık...zaten bu gece herkesde dünün ağırlığı vardı..erkenden kaçtılar...bayağıda erken hani :icon_whis

eveeet, kimseden ses çıkmıyor.. gelin kızlar vallahi eskilere dönmeyeceğiz :P gelecekten bahsederiz :D

gerçekçi bir insanım ne yapayım :) romantik olamadığım gibi bir de patavatsızım... ahh ah zor benim işim :P

shevek aşağıdasın canım görüyorum :) buyrun sizi alalım böyle hehe

yaa bak gözler ve yalan deyince, aklıma ahmetle yaseminin kafedeki "yani, benim yanımda bir başkasını görürsen hiç üzülmeyecek misin?" sahnesi geldi.... ahh, o sahne benim favorimdi galiba, çok dokunmuştu bana... ahmetin o ağladı ağlayacak, iç burkan hali gözümden gitmiyii :sad53:

Shevek
07-07-07, 03:14
Ben de geldim ama yazdıklarınızı okumak için. Şimdi üç gün yokum. Hiç gitmek istemiyorum ve kendime inanamıyorum. Ben çok değiştim. Bir dizi izledim hayatım değişti şeklinde bir de abartayım. Sonra siz beni gelince Erenköy'e yatırırsınız. Çünkü halimden anlayabilecek bir tek siz varsınız. (bkz.: diziyi gerçek sanan insanlar) Ben pzt. akşamı burada olacağım, ikinci ders oturumuna yetişeceğim yani:happy0064 . Gerçi salı günü benim doktora sınavım var yahu:icon_whis . Bakın şimdi aklıma geldi. Ama olsun, derse geleceğim yine de.:img-icecr
Sevgiyle kalın...

@ly
07-07-07, 03:18
eveeet, kimseden ses çıkmıyor.. gelin kızlar vallahi eskilere dönmeyeceğiz :P gelecekten bahsederiz :D

gerçekçi bir insanım ne yapayım :) romantik olamadığım gibi bir de patavatsızım... ahh ah zor benim işim :P

shevek aşağıdasın canım görüyorum :) buyrun sizi alalım böyle hehe

yaa bak gözler ve yalan deyince, aklıma ahmetle yaseminin kafedeki "yani, benim yanımda bir başkasını görürsen hiç üzülmeyecek misin?" sahnesi geldi.... ahh, o sahne benim favorimdi galiba, çok dokunmuştu bana... ahmetin o ağladı ağlayacak, iç burkan hali gözümden gitmiyii :sad53:

Bana da Ahmet'in annesi ya da halası ile konuşurken ( Yasemin hk. tabi..) ellerinin hali dokunur...nereye koyacağını bilemez...küçük çocuk hali...o an hep annelik damarım kabarıyor...' yavrum, üzülme alacağım sana o kızı ' demek istiyorum...diyemiyorum...:icon_sorr çünkü ben annesi değilim...:icon_whis

@ly
07-07-07, 03:21
Akirac, galiba adın Aliye. Bu ismi çok severim. Şimdi ben de yatıyorum canım. İyi geceler ve iyi uykular...bye

Sana da iyi geceler sevgili ütopik kahraman...yarın görüşmek üzere bye

Aaaa 3 gün yoksun..olsun biz de 4. gün görüşürüz...sevgiler...

merw
07-07-07, 03:25
Ben de geldim ama yazdıklarınızı okumak için. Şimdi üç gün yokum. Hiç gitmek istemiyorum ve kendime inanamıyorum. Ben çok değiştim. Bir dizi izledim hayatım değişti şeklinde bir de abartayım. Sonra siz beni gelince Erenköy'e yatırırsınız. Çünkü halimden anlayabilecek bir tek siz varsınız. (bkz.: diziyi gerçek sanan insanlar) Ben pzt. akşamı burada olacağım, ikinci ders oturumuna yetişeceğim yani:happy0064 . Gerçi salı günü benim doktora sınavım var yahu:icon_whis . Bakın şimdi aklıma geldi. Ama olsun, derse geleceğim yine de.:img-icecr
Sevgiyle kalın...

hoşgeldin :) ve güle güle oluyor bu durumda... ne yapalım, dizi final yaptı ama hayat devam ediyor :P

doktora sınavın mı? çalışsana arkadaşım, sana ahmeti mi soracaklar :img-pilot gerçi, doktora sınavı heralde vize gibi birşey olmadığı için, böyle son dakika çalışma önerisi komik olmuştur, bilemeyeceğim...

sana diyorum ama, biri de benim kulağımı çekse "git çalış yaz günü okula gidiyorsun, nasıl vereceksin o dersleri" dese iyi olacak kanımca :icon_whis

iyi geceler sheveekk :) 3 gün sonra görüşürüz

Bana da Ahmet'in annesi ya da halası ile konuşurken ( Yasemin hk. tabi..) ellerinin hali dokunur...nereye koyacağını bilemez...küçük çocuk hali...o an hep annelik damarım kabarıyor...' yavrum, üzülme alacağım sana o kızı ' demek istiyorum...diyemiyorum...:icon_sorr çünkü ben annesi değilim...:icon_whis

deme. gidip alıp getirelim forumcak, sürpriz olsun ahmete :P

dün eski bölümü izlerken birşey aklıma takıldı.. lale, bebeğin evlenmeden önce yapıldığı muhabbetine kulak misafiri oluyor ve hem necdete hem yasemine sitem ediyor. sonra da yasemini "sen benim en iyi arkadaşımsın, bana niye anlatmadın, bunu anlardım" diyerek bağrına basıyor.. yasemin de ona "sen de benim en iyi arkadaşımsın" diyor sarılıyorlar falan...
şimdi bunca şeyden sonra ben sana yine yalan söyledim lale demek nasıl olacak acaba? herkese yalan söylediler de, en yakın arkadaşıydı bu kız yaa.... ne bileyim, en kötüsü o olacak heralde.. lale trip atsın yasemine, konuşmasın :P

@ly
07-07-07, 03:37
dün eski bölümü izlerken birşey aklıma takıldı.. lale, bebeğin evlenmeden önce yapıldığı muhabbetine kulak misafiri oluyor ve hem necdete hem yasemine sitem ediyor. sonra da yasemini "sen benim en iyi arkadaşımsın, bana niye anlatmadın, bunu anlardım" diyerek bağrına basıyor.. yasemin de ona "sen de benim en iyi arkadaşımsın" diyor sarılıyorlar falan...
şimdi bunca şeyden sonra ben sana yine yalan söyledim lale demek nasıl olacak acaba? herkese yalan söylediler de, en yakın arkadaşıydı bu kız yaa.... ne bileyim, en kötüsü o olacak heralde.. lale trip atsın yasemine, konuşmasın :P

Lale de o kadar saf olmasaydı diyorum..çünkü işin içinden çıkamıyorum :icon_whis Rabbim kurnazlığı, sinsiliği, uyanıklığı vs. vs..hep Necdet'e vermiş..Şimdi Lale'den en çok utanacak olan Necdet mi Yasemin mi bilmiyorum...Hem zaten bu sır ve aldatma yüzünden Lale - Yasemin ilişkisi çok kopuk..En zor durumda olan Aygün ailesi zaten..bi de utanmadan çocuğa baktırdılar bu kadar yıl..of yine zıpladı sinirlerim...

merw
07-07-07, 03:45
Lale de o kadar saf olmasaydı diyorum..çünkü işin içinden çıkamıyorum :icon_whis Rabbim kurnazlığı, sinsiliği, uyanıklığı vs. vs..hep Necdet'e vermiş..Şimdi Lale'den en çok utanacak olan Necdet mi Yasemin mi bilmiyorum...Hem zaten bu sır ve aldatma yüzünden Lale - Yasemin ilişkisi çok kopuk..En zor durumda olan Aygün ailesi zaten..bi de utanmadan çocuğa baktırdılar bu kadar yıl..of yine zıpladı sinirlerim...

kesinlikle. en çok üzüecek ve etkilenecek olanlar aygünler.. onlara karşı da en suçlu necdet tabi.. ama necdetin bu olayı laleye söylememesinin mantığını, yaseminin sırrı olması olarak değerlendirebiliriz, he bir de necdet, bebeği kendisininmiş gibi görmeye çalıştığı için, içi rahat olabilir o konuda :icon_whis ama yaseminin en yakın arkadaştan anladığı nedir bilemiyorum :img-cool2 ama, şey tabi, tırsmış da olabilir çünkü ilk zamanlar lale çok tepkiliydi "abimi kullanıyorsun bunu nasıl yaparsın" diye... tırsak şey, bak konuştukça daha çok uyuz oluyorum :P

başbaşa kaldık aliyecim :) kendimi kasıyorum muhabbet olmasın diziden konuşayım diye ama :icon_whis artık laleye falan bakar olduk ya haha

@ly
07-07-07, 03:53
kesinlikle. en çok üzüecek ve etkilenecek olanlar aygünler.. onlara karşı da en suçlu necdet tabi.. ama necdetin bu olayı laleye söylememesinin mantığını, yaseminin sırrı olması olarak değerlendirebiliriz, he bir de necdet, bebeği kendisininmiş gibi görmeye çalıştığı için, içi rahat olabilir o konuda :icon_whis ama yaseminin en yakın arkadaştan anladığı nedir bilemiyorum :img-cool2 ama, şey tabi, tırsmış da olabilir çünkü ilk zamanlar lale çok tepkiliydi "abimi kullanıyorsun bunu nasıl yaparsın" diye... tırsak şey, bak konuştukça daha çok uyuz oluyorum :P

Belki hamile olduğunu paylaşsaydı en iyi arkadaşıyla, o zaman bu sahte evliliği anlatabilirlerdi..Asıl mesele baştan dürüst olmak..yalan yalanı doğuruyor ve işin içinden çıkamıyorsun..

Burada Yasemin'in karakteri de etkili..Yasemin çok içe dönük..İlk dönemlerde Ahmet'e olan aşkını anlattı Lale'ye, ama sonra..hiç..hem de hiçkimseyle hiçbir duygusunu paylaşmadı..O'nun en yakın arkadaşı defteri..Bu kadar yıl nasıl sakladı böyle bir sırrı!!! Taş olsa çatlar..ama Yasemin bu saklar...:img-wink:

Ben de yatıyorum artık Merve'cim..Yarın akşam görüşmek dileğiyle..bye

merw
07-07-07, 03:56
Belki hamile olduğunu paylaşsaydı en iyi arkadaşıyla, o zaman bu sahte evliliği anlatabilirlerdi..Asıl mesele baştan dürüst olmak..yalan yalanı doğuruyor ve işin içinden çıkamıyorsun..

Burada Yasemin'in karakteri de etkili..Yasemin çok içe dönük..İlk dönemlerde Ahmet'e olan aşkını anlattı Lale'ye, ama sonra..hiç..hem de hiçkimseyle hiçbir duygusunu paylaşmadı..O'nun en yakın arkadaşı defteri..Bu kadar yıl nasıl sakladı böyle bir sırrı!!! Taş olsa çatlar..ama Yasemin bu saklar...:img-wink:

Ben de yatıyorum artık Merve'cim..Yarın akşam görüşmek dileğiyle..bye

kesinlikle.. eğer senaryoda bir mantıksızlık arancaksa buradan başlanabilir kanımca. hadi necdet, bir sahte mutluluk oyununa kendini inandırmaya çalışıyordu, canını sıkan durumlarda da kulaklarını tıkıyordu... ama böyle büyük bir sırrı insan nasıl taşır tek kişiyle bile paylaşmadan? bir tek necdet biliyordu, onunla da bir adada konuştular, ondan sonra sıfır.... (gerçi nasıl konuşacaklardı o da ayrı ama :D) deftere yaz yaz nereye kadar ya :)

sana da iyi geceler canım, görüşmek üzere ;)

Melal
07-07-07, 12:32
Oyy oyy maşallah dün gece çoşmuşsunuz.:)
Ya bende forum sakin diyerekten erkenden yatmıştım.:icon_sorr
Bu arada Zeynep'in Yaşar'ın kanı Deniz'e geçince olabilecekleri yazdığını mesajı görünce koptum.:img-hyste
Zeynebim çok şihvetli olmuş senaryon aman Allah korusun gerçekten olmasın.:img-hyste
Yaşar nev-i şahsına münhasır bir kişilik ikinci bir Yaşar diziye ağır gelir anladın bebişim.:img-hyste

yamisis
07-07-07, 14:41
ya ziynebim bana çığırmışsın da ben o sırada gitmiştim..niyse ya işte uğramaya çalışıyorum arasıra..

güzide mevzusunda herkes biliyo benim ne düşündüğümü...no comment yani...gıcık oluyorum...en yakın zamanda fırına verdiği pastalarla beraber fırına girmesini ve oradan hiç çıkmamasını istiorum.ayrıca bu senaristler yan karakterlerin hayatlarına çok yer ayırıyor yani banane güzidenin aile içi olayından...sanki hiç derdimiz yokda bi güzide kalmıştı..ha bilemem necdet yasemin olayını bu güzidenin aile içi anlaşmazlığının giderilmesiyle bi ilgisi var mı?ne bilim belki güzide babasıyla barışırda filanda necdet ve yasemin i bir araya getirirler gibi bi durum mu düşünüyolar artık.. bilemicem ammaaaaa yinede çok da tın yani güzidenin hayatı benim için...

Melal
07-07-07, 14:43
Güzide'yi sevenlerdenim.
Necdet'le evlensin mutlu,mesut olsun Yasemin'de Rüya'yı alıp Ahmet'e gitsin.:)
İşte alın size mutlu son.:)

bahar_can
07-07-07, 15:15
Gece sohbetleri bütün hızıyla devam etmiş yine Mr. Hyde'ler...
Ben de sizin Dr. Jeckly'niz olayım... :img-icecr

Ya hep söyleyeceğim, söyleyeceğim unutuyorum... kar yağışı çok başarılıydı değil mi? Çok ince ayrıntılar bile düşünülmüş... örneğin Yaseminler'in demir kapısının arasına bile tek tek yerleştirmişler... tebrik ediyorum teknik ekibi...

badger ve dizice Güzide konsunda düşünceme ek olarak şunu belirteyim... bana göre böyle tipler yaşamlarında hep yüzeysel bir alanda duruyorlar. O alan içinde samimi, oldukları gibi, arkadaş canlısı ve ilkeliler... bu anlamda olumlu insanlar... yalnızca kendileriyle ilgili sorunlarda üzgün, hüzünlü olan tipler... birileriyle takışmaları... işlerin ters gitmesi gibi... bir arkadaşını üzgün gördüğünde üstünkörü birkaç sözle yardımcı olmaya çalışırlar... tepkilerini hemen verirler... tabiki bir insanın tepkisini göstermesi olması gereken bir şey ama bu tipler yalnızca kendi içindeki durumu düşünerek gösterir o tepkiyi... karşısındakinin haklı yanlarını da hesaba katıktan sonraki bir tepki değildir bu... yaşadıkları o yüzeysel alanın perdesini şöyle aralayıp da dışarıya bakmayı ya akıllarından hiç geçirmez ya da hiç umursamazlar... olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi, empati gibi derinlikler ilgi alanlarına pek girmez... vesselam olayların anlık gelişimine anlık tepkiler vererek yaşar giderler işte...:hıh

Güzide'nin "o büyük aşkın kahramanı Ahmet bu mu?" demesindeki anlamı ben de badger gibi yorumladım... sevindi... işinin kolaylaşacağını anladı... yüzeyselliğini burada da gösterdi ve hemen kendi sorununun çözü mü gibi gördü... bu tavırları seyircide Güzide'nin pratik zeka birisi olduğu izlenimi bırakıyor ama, aslında varolan zeka; Necdet-Yasemin bir tarafa Rüya'nın bu durumdan nasıl etkilenebileceğini düşünmeyecek kadar bencilliğe odaklanan sığ bir zeka...
Sonuçta Güzide tüm kahramanlarımız gibi kimseye doğrudan zarar vermeyen ama olayların sorunlu ve karmaşıklığına rağmen daha ben-merkezci bir tip...

Ailelere konunun açılması sahneleri ise neredeyse Rüya-Ahmet sahneleri kadar değerli benim için... öyle ki; tv seyirci hiç şahit olmadığı kadar alt-üst oluşa, suçluluk duygusuna ve şakaların vazgeçilmezi o mor rengin güzelliğine şahit olacak... :dance::bella

Rüya'nın Ahmet'i kabul edip etmeme konusunun yalnızca Rüya açısından sorun olduğunu düşünüyorum... yani Ahmet Yasemin'e sitem ederkenki üzüntüsü bizi de üzecek ama bir seyirci olarak hiç öğrenmemesindense üzüntülü üzüntülü çocuğuyla uğraşmasını kesinlikle yeğliyorum :happy0064 :cheer: ve bu anlamda üzülmüyorum:happy0064 :happy0064 düşünsenize Ahmet'in Rüya'ya kendini sevdirmek için yapacağı maskaralıkları:img-haha: tabi Rüya'yı değiştirmezlerse... değiştirirlerse belki bıcır bıcır halleri biraz daha azalmış olur :bilmim

Eveeet gelelim zurnanın zırt dediği yere.. :icon_whis yani günlüğe... bu konu bence en önemil konu... çünkü günlüğe dizinin merkezindeki konulardan biri olan aşk konusunda sorumluluk yüklenerek bir değer verildi... bu değer de ancak sorumluluğu bittiğinde anlaşılabilecek bir şey... o zaman bu demektir ki; bu Günlük bu aşkın sonuna kadar varolacak... Peki bu aşk mutlu mu, mutsuz mu biterse Günlük bir değer kazanır? ve günlük kimin gözünde ve niçin değer kazanır?

Ben bu soruların cevaplarını verdiğimde bu aşkın sonunu rahatlıkla görebiliyorum... trajik bir ayrılık... yani ölüm... kimin öleceği belli olan bir ölüm...:img-fie:

yamisis
07-07-07, 15:35
Gece sohbetleri bütün hızıyla devam etmiş yine Mr. Hyde'ler...
Ben de sizin Dr. Jeckly'niz olayım... :img-icecr

Ya hep söyleyeceğim, söyleyeceğim unutuyorum... kar yağışı çok başarılıydı değil mi? Çok ince ayrıntılar bile düşünülmüş... örneğin Yaseminler'in demir kapısının arasına bile tek tek yerleştirmişler... tebrik ediyorum teknik ekibi...

badger ve dizice Güzide konsunda düşünceme ek olarak şunu belirteyim... bana göre böyle tipler yaşamlarında hep yüzeysel bir alanda duruyorlar. O alan içinde samimi, oldukları gibi, arkadaş canlısı ve ilkeliler... bu anlamda olumlu insanlar... yalnızca kendileriyle ilgili sorunlarda üzgün, hüzünlü olan tipler... birileriyle takışmaları... işlerin ters gitmesi gibi... bir arkadaşını üzgün gördüğünde üstünkörü birkaç sözle yardımcı olmaya çalışırlar... tepkilerini hemen verirler... tabiki bir insanın tepkisini göstermesi olması gereken bir şey ama bu tipler yalnızca kendi içindeki durumu düşünerek gösterir o tepkiyi... karşısındakinin haklı yanlarını da hesaba katıktan sonraki bir tepki değildir bu... yaşadıkları o yüzeysel alanın perdesini şöyle aralayıp da dışarıya bakmayı ya akıllarından hiç geçirmez ya da hiç umursamazlar... olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi, empati gibi derinlikler ilgi alanlarına pek girmez... vesselam olayların anlık gelişimine anlık tepkiler vererek yaşar giderler işte...:hıh

Güzide'nin "o büyük aşkın kahramanı Ahmet bu mu?" demesindeki anlamı ben de badger gibi yorumladım... sevindi... işinin kolaylaşacağını anladı... yüzeyselliğini burada da gösterdi ve hemen kendi sorununun çözü mü gibi gördü... bu tavırları seyircide Güzide'nin pratik zeka birisi olduğu izlenimi bırakıyor ama, aslında varolan zeka; Necdet-Yasemin bir tarafa Rüya'nın bu durumdan nasıl etkilenebileceğini düşünmeyecek kadar bencilliğe odaklanan sığ bir zeka...
Sonuçta Güzide tüm kahramanlarımız gibi kimseye doğrudan zarar vermeyen ama olayların sorunlu ve karmaşıklığına rağmen daha ben-merkezci bir tip...

Ailelere konunun açılması sahneleri ise neredeyse Rüya-Ahmet sahneleri kadar değerli benim için... öyle ki; tv seyirci hiç şahit olmadığı kadar alt-üst oluşa, suçluluk duygusuna ve şakaların vazgeçilmezi o mor rengin güzelliğine şahit olacak... :dance::bella

Rüya'nın Ahmet'i kabul edip etmeme konusunun yalnızca Rüya açısından sorun olduğunu düşünüyorum... yani Ahmet Yasemin'e sitem ederkenki üzüntüsü bizi de üzecek ama bir seyirci olarak hiç öğrenmemesindense üzüntülü üzüntülü çocuğuyla uğraşmasını kesinlikle yeğliyorum :happy0064 :cheer: ve bu anlamda üzülmüyorum:happy0064 :happy0064 düşünsenize Ahmet'in Rüya'ya kendini sevdirmek için yapacağı maskaralıkları:img-haha: tabi Rüya'yı değiştirmezlerse... değiştirirlerse belki bıcır bıcır halleri biraz daha azalmış olur :bilmim

Eveeet gelelim zurnanın zırt dediği yere.. :icon_whis yani günlüğe... bu konu bence en önemil konu... çünkü günlüğe dizinin merkezindeki konulardan biri olan aşk konusunda sorumluluk yüklenerek bir değer verildi... bu değer de ancak sorumluluğu bittiğinde anlaşılabilecek bir şey... o zaman bu demektir ki; bu Günlük bu aşkın sonuna kadar varolacak... Peki bu aşk mutlu mu, mutsuz mu biterse Günlük bir değer kazanır? ve günlük kimin gözünde ve niçin değer kazanır?

Ben bu soruların cevaplarını verdiğimde bu aşkın sonunu rahatlıkla görebiliyorum... trajik bir ayrılık... yani ölüm... kimin öleceği belli olan bir ölüm...:img-fie:
canım dediklerin çok güzel şeyler yani iyi analiz etmişsin de son cümlende he dedim kimin öleceği belli olan bir ölüm derken ne demek istedin yani dediğini anladım ..bu iki kahramandan yani yaseminle ahmetden biri si ölürse bu günlük değer kazanır diyorsunda ..neden kimin öleceği belli olsun şimdilik..yaseminde olabilir bu ahmetde olabilir.ama sanırım diziyi yasemin öldüğünde bitirebilirler..necdet ahmede yaseminin günlüğünü filan verebilir kanımca böyle bir son olabilir.ama benim de tahminlerimin arasında rüyanın ilerde bu günlüğü okuyacağı var yanılıyormuyum dur sizce?

zaten yasemin necdet yada ahmetden birini seçince dizi bitmiyecek sanırım bu dizinin finali olarak tasarlanmamış bence bu dizi de çemberimde gül oya gibi bir ilerleme gösterecek yani günümüze kadar gelecek bu durumda ya bu üç kahramandan biri ölmüş olacak yada dizinin en son bölümünde bir ölüm gerçekleşecek ve dizi rüyaya doğru yönelecek. onda son bulacak..yani demiyim dedim ama benim bir korkum daha var şimdi bu rüya büyüyünce inşallah senaristler kült türk filmleri gibi yapmaz yani rüyanın büyümüş halinide beren saat oynamaz.hani çoğu türk filminde öyle olur ya annesi ölen kız aynı annesi olur tıpatıp..inşallah senaristler böyle vahim bir şeye kalkışmazlar ....

bang bang yasemin bang bang...

@ly
07-07-07, 15:44
Sevgili Dr. Jeckly;
Sen de her zamanki gibi gelip, geceden kalan dağınıklığı toparlayıvermişsin :img-wink:

Kar yağışı konusu benim de dikkatimi çekti..Başarılı olduğu için çok dikkat çekmiyor, ama başarısız olsaydı o sahneyi rezil ederdi..

Güzide..hmmm...ben hiç böyle düşünmemiştim..ama olabilir..sonuçta evli bir erkekle ilişkiye girdi, ortada bir çocuk var...ve biz hiç vicdan azabı, suçluluk duygusu görmedik..demek ki Güzide; işler yolunda giderken, kendi çıkarına ters bir durum yokken zararsız..sevimli..ama çıkarına dokunulduğunda bencil, benmerkezli bir hatun...doğru anlamış mıyım hocam?:img-wink:

Ya Aamed'i sevmemek mümkün mü :img-in_lo hem arada kan bağı da var..( size baba diyebilir miyim..?) Başlangıçta Necdet'i sık sık görürse ve hemen Ahmet'le aynı evde yaşamazlarsa ki zaten boşanma süreci var, Rüya Ahmet'i suçlamaz, kabullenir ve aşık bile olur :img-in_lo

Gelelim senle anlaşamadığımız noktaya..zurna meselesi...beni günlük de, dizinin adı da, ruhu da, dalgakıranın sözleri de ilgilendirmiyor..bu aşk mutlu bitecek...başka yolu yok...ne olur iyimser ol Nurdan'cım...sen bu günlük meselesine mutlu sonla bitecek şekilde de açıklama bulabilirsin...yapabilirsin...:icon_sorr

spdr
07-07-07, 15:49
ben de hemen konuya girip yüzeysel yorumumu yapayım madem günlük konusu açıldı:)

bu dizinin sonu yaseminin ölümüyle biterse senaristlere çok pis dalarım:hıh
ahmet zaten bir gün yüzü görmedi..
bir de yaseminin ölümünü çekemez..
orada kalp krizinden gidiverir:icon_sorr

güzideyi böyle analiz edince necdetle benzerlik var aralarında gibi geldi:icon_whis
ben seviyorum ama güzideyi:img-yes:

yamisis
07-07-07, 15:55
bende işte güzideyi o yüzden hiç hiç ama hiç sevmiyorum.çok bencil,bana dokunmaya yılan bin yaşasın diyen bir tip..adam sürekli evinde şuanda hiç bir gerçeği bilmiyor güzide hanım.yani ne rüyayı nede yaseminle necdetin formalite olan evliliğini buna rağmen o kadar rahat ki vicdanı hiç ama hiç vah ne yaptım ben iyi halt mı ettim diye düşünmüyor.eğer biliyo olsa tama diyeceğim o yüzden vicdanı rahat ama şu anda insan bi tereddüt eder be kardeşm bi muhakeme eder ...ama işte insan bencil olunca ..ah valla lale o ikisini ne zaman anlayacak bilmiyorum ama bir an önce artık anlasın istiyorum aslında her şey lalede çözülebilir.yaseminide güzideyide kapıdışarı edebilir.
sonuçta bu iki kadında abisini bi bakıma kandırmış tipte iki insan yasonun durumu daha farklı ama olsun valla biri abime böyle yapsa ben anında dönüşürüm blair cadısına ha.
birde ahmetle necdet kavga ederken ahmet dedi ya senin için fedakarlık etmiş bir kadına bunu nasıl yaparsın diye necdet de dedi ya fedakarlık mı yapmış hadi ya ben nie bilmiyorum gibi bir şey ler dedi ya ?ay orda çok güldüm..
yasemin ve fedakarlık ha iki si aynı yerde?gülim bari..peh peh peh..
daha çok yaseminin fedaileri gibi bir durum var ortada yasemin ve ona feda olan insancıklar..ahmet necdet ve diğerleri....

yasemin bang bang emi yıwrum ..

@ly
07-07-07, 15:57
zaten yasemin necdet yada ahmetden birini seçince dizi bitmiyecek sanırım bu dizinin finali olarak tasarlanmamış bence bu dizi de çemberimde gül oya gibi bir ilerleme gösterecek yani günümüze kadar gelecek bu durumda ya bu üç kahramandan biri ölmüş olacak yada dizinin en son bölümünde bir ölüm gerçekleşecek ve dizi rüyaya doğru yönelecek. onda son bulacak..yani demiyim dedim ama benim bir korkum daha var şimdi bu rüya büyüyünce inşallah senaristler kült türk filmleri gibi yapmaz yani rüyanın büyümüş halinide beren saat oynamaz.hani çoğu türk filminde öyle olur ya annesi ölen kız aynı annesi olur tıpatıp..inşallah senaristler böyle vahim bir şeye kalkışmazl

Diziyi 80 ihtilali ile bitirecekler..Daha önce Yasemin'in torunlarını bile göreceksiniz diyorlardı ama galiba fazla uzatmayacaklar..Bu durumda Rüya'nın yetişkin halini Beren oynamaz korkma...

Ben bu günlük meselesine takılı kaldım..off bahar-can yine yaptın yapacağını..:img-help: Şimdi; Ahmet gerçeği öğrendi mi... öğrendi..Yasemin ile konuşmaya gidiyor mu... gidiyor, Necdet'in ayrılmayı reddetmeye ya da ailelerin Ahmet-Yasemin evliliğini reddetmeye yüzleri..cesaretleri..hakları var mı...yok..!! Ahmet Ayla ile evlenmekten zaten vazgeçmemiş miydi...vazgeçmişti...

Pekii bizim aşıklar niye kavuşamasınlar ki şimdi..? Kavuşurlarsa, günlüğün dizideki rolü ne olacak..?:img-help:

@ly
07-07-07, 16:03
Merhaba Ayşe'cim, hoşgeldin...

Ağzından bal damlıyor...bu dizinin sonu yaseminin ölümüyle biterse senaristlere çok pis dalarım:hıh

Güzide'yi hepimiz seviyoruz...çünkü çıkarlarımız ortak...Güzide olmasaydı biz hala Necdet'le uğraşıyor olurduk...Necdet'i hayal dünyasından, biz fanilerin arasına indiren, asil şahsiyet Güzide...sevmemek ne mümkün...:img-icecr

dilara-1905
07-07-07, 16:30
Merhaba Ayşe'cim, hoşgeldin...

Ağzından bal damlıyor...bu dizinin sonu yaseminin ölümüyle biterse senaristlere çok pis dalarım:hıh

Güzide'yi hepimiz seviyoruz...çünkü çıkarlarımız ortak...Güzide olmasaydı biz hala Necdet'le uğraşıyor olurduk...Necdet'i hayal dünyasından, biz fanilerin arasına indiren, asil şahsiyet Güzide...sevmemek ne mümkün...:img-icecr

ewt güzide bzm çıkarımıza uyuyorrr:img-yes: ama pek sevilcek bi tip diil yaseminin aldatrılmasına gözyumuyor yaniii ortada çocuk varken bileee :/ ben okanı seviomda necdet karakteri kalsınnnn:icon_whis
ya ahmet ve yasoda baya baya yakınlaşıo eğer yine bi felaket olurda uzaklaşırlarsa veya yaseminni öldürme gibi bişi yaparlarsa bende sana yardım ederimmm dalmaktaaaa azını burnunu daıtırım onların:img-cool2 :P
ayy sezon finaline göre en yakın hastalık deniizn heşle bi öldürsünler onuuu ama sanmıyorummmm :icon_whis

spdr
07-07-07, 16:43
meraba aliye abla..:)
bence de artık niye ayrı kalsın ki yaseminle ahmet..
bazı arkadaşların söylediği gibi günlük sadece seyirciye hitaben yazılmış olabilir...
ama ben nezahat okuyabilir günlüğü diye de düşünüyorum
ailelere söylemek zorundalar tabiki de...
onlar söylemeden nezahat öğrenebilir..
hatta büyük ihitmal yaseminin babası falan karşı çıkar boşanmaya..
ama nezahat durumu bildiği için yaseminin yanında olabilir:icon_whis

mi??neden olmasın:img-wink:

@ly
07-07-07, 16:55
meraba aliye abla..:)
bence de artık niye ayrı kalsın ki yaseminle ahmet..
bazı arkadaşların söylediği gibi günlük sadece seyirciye hitaben yazılmış olabilir...
ama ben nezahat okuyabilir günlüğü diye de düşünüyorum
ailelere söylemek zorundalar tabiki de...
onlar söylemeden nezahat öğrenebilir..
hatta büyük ihitmal yaseminin babası falan karşı çıkar boşanmaya..
ama nezahat durumu bildiği için yaseminin yanında olabilir:icon_whis

mi??neden olmasın:img-wink:
Nezahat. Alamanya'da, nasıl okuyacak ki..! Deniz için döner mi acaba? Lale Mansur diziden ayrılmış da olabilir..Çünkü bu Almanya işi hiiç aklıma yatmadı benim..İnsan sevdiği bir işi varken aynı işi yapmak için niye gider gurbet ellere...

spdr
07-07-07, 17:09
aslında bence de gitmesi saçmaydı..
ama çıkmaz diziden gibi geliyor bana..
en azından deniz için döner diye düşünmüştüm:icon_whis *
*anneler asla terketmez:icon_sorr

tabi öyle olmayabilir de..
belki yaseminlerin evi yanar ilerde bir gün..
defteri de içinde tabi..

ya da ahmetle beraber boluya giderler..
yakacak bişi kalmaz..
ve yasemin elinde bir defterle yüzünde övünme dolu bir ifadeyle gülümser*
*benim bu defter..bye

ya da ben susarım..
daha fazla saçmalamam:)

dilara-1905
07-07-07, 17:37
berncede gitmesi çok saçma oldu ama zaten zaman aşımı var zırt pırt atlıolar yani aynı bölümn içinde 1 ocakta vardı 19 şubatta vardı yani lale mansurun çıktını sanmam görürüz onu yine de şimdi deniz için dönmüş olabilir ee doğal olarak yiğeni yani deniz onun yiğeni bıçklanmış hastanede o almanyada kesin o yüzden döner ama sonra yine gidebilirrr :/:/
ama eğer nezehat günlüğü bulursa yaseminin yanınd aolur çünkü o günlük yaseminin yaşadığı btn zor yılları intihar etmeyi düşündüğünü başaka çöaresi olamdını ahmete olan aşkını herşeyi anlatıooo ama yinede sinirlnirde yani necdetten bilidiği torunu ahmetten 1969 dalar dimi ozman 9 sene yalan evlilikkkk :/:/

iReMJeLiBoN
07-07-07, 17:46
bende işte güzideyi o yüzden hiç hiç ama hiç sevmiyorum.çok bencil,bana dokunmaya yılan bin yaşasın diyen bir tip..adam sürekli evinde şuanda hiç bir gerçeği bilmiyor güzide hanım.yani ne rüyayı nede yaseminle necdetin formalite olan evliliğini buna rağmen o kadar rahat ki vicdanı hiç ama hiç vah ne yaptım ben iyi halt mı ettim diye düşünmüyor.eğer biliyo olsa tama diyeceğim o yüzden vicdanı rahat ama şu anda insan bi tereddüt eder be kardeşm bi muhakeme eder ...ama işte insan bencil olunca ..ah valla lale o ikisini ne zaman anlayacak bilmiyorum ama bir an önce artık anlasın istiyorum aslında her şey lalede çözülebilir.yaseminide güzideyide kapıdışarı edebilir.
sonuçta bu iki kadında abisini bi bakıma kandırmış tipte iki insan yasonun durumu daha farklı ama olsun valla biri abime böyle yapsa ben anında dönüşürüm blair cadısına ha.
birde ahmetle necdet kavga ederken ahmet dedi ya senin için fedakarlık etmiş bir kadına bunu nasıl yaparsın diye necdet de dedi ya fedakarlık mı yapmış hadi ya ben nie bilmiyorum gibi bir şey ler dedi ya ?ay orda çok güldüm..
yasemin ve fedakarlık ha iki si aynı yerde?gülim bari..peh peh peh..
daha çok yaseminin fedaileri gibi bir durum var ortada yasemin ve ona feda olan insancıklar..ahmet necdet ve diğerleri....

yasemin bang bang emi yıwrum ..

Ama final dizinin Rüyaya yönlendirilmesiyle son bulamazki, ben size söyleyeyim büyük ihtimalle Deniz Gezmişin asılmasını Adnan M. gibi göstermeyecekler.. Benim fikrim dizinin baslaması söyle olacak, tabi negatif seçeneği düşünürsek, yani Denizin ölmesi..Dizi basladığında 16 Şubat 1975 - 1976 yıllarındna birinde baslayacak yılı tam olarak çözemedim:S İşte Defne veya Denizin sevenlerinden biri falan gelecek sahneye ilk olarak..Ama o an Denizin tek yakınında olan Defne olduğu için Defne olabilir.. İşte 6 yıl önce bugün.. O berbat gün.. :( Falan olacak, daha sonra hüzünleneceğiz baskasıda hatırlaatma ne olur diyecek, o da ellerimde can verdi.. O hain adamın soktuğu bıçakLa.. Gözümün önünde can verdi, ne kadar acıydı.. Diyerek ağlayacak falan.. Bu Deniz ölürse Deniz ölmezse, şöyle olabilir gene zaman atlaması olacak işte kim kurtardıysa Denizi off 6 yıl önceki günü hatırlıyor musunuz diyecek deniz defne ışık veya yaşar hatırlatma lütfen.. diyecek o da o an ölebilirdim, Defnede benim ellerimde ölebilirdin falan..

Deniz olayına