Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-16
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
iReMJeLiBoN
08-07-07, 23:18
Her ne kadar kimsenin okumayacagini bilsem de, uzuuuuuun bir sezon finali yorumu yazacagim =] Oncelikle dizinin dekor ve efektlerinden baslamak istiyorum... tek kelimeyle muhtesemdiler. Herkes gibi bende kar olayini acayip begendim, o kadar gercek duruyordu ki.
Ben artik bu Guzide-Necdet-Yasemin-Ahmet-Ayla ask "altigeninden" acayip sikildim. Guzide ve Ayla'ya zaten acayip gicik oluyorum. Al birini vur birine. Necdet de ne yapacagina, ne istedigine bir karar verse iyi olacak cunku artik bayiyor. Ilk bolumlerde Ahmet'le Yasemin'in aski cok hosuma gidiyordu ama o heyecani kalmadi diye dusunuyorDUM ki... Ahmet gercegi ogrendi. Valla bu HS senaristleri cok zeki arkadaslar.. bakiyorlar millet sikilmaya basladi bu konudan, hemen HOOP konuya yeni birsey katiyorlar, valla helal olsun. Haa bu arada Lale ve Theo'ya da YUH demek istiyorum yani kac senedir oturup bekliyorlar bir seyi beceremediler. Onlara ne olacagini cok merak ediyorum dogrusu... Buna ragmen beni diziye daha cok baglayan sey Ogrenci Hareketleri ve gencler arasindaki muhabbetler, diyaloglar, iliskiler vesaire... o sebepten onlardan bahsedecegim biraz.
Ayni yukarida yorum yazan arkadas gibi bende cok guldum Kommer'in arabasinin yakilmasindan sonra tutuklananlara =D Bu kadar da gerizekalilik olur mu be abi, pes yani. Bu arada bazi arkadaslar Harun'un olecegini dusunuyorlar, cunku Harun Karadeniz adinda ODTU'lu bir genc, gozaltindayken hastalanip, kogusta olmustu. Ama Karadeniz, Ordu'luydu. Bizim Harun Fatsa'li. Hem ben Isik'in yazdigi mektupta gordum, bizim Harun'un soyadi Yildiran. Yani iciniz rahat olsun =] Zaten Harun olse ben karalar baglardim.. cok seviyorum cunku. O Isik'a da yaziklar olsun, burda cillop gibi cocuk dururken gitti Allah'in sagci tipitosunu buldu. Tamam, Yasar daha yakisikli, egriye egri dogruya dogru. AMA Harun cooook seeekeeeeer. Isik da yani... Ay o da bi cins zaten. Ayni benim kuzenim Simge gibi. Simge de bole miymiydir, siyasetle ilgilenmez, cok kitap okumaz, dunyadan bir haberdir. Bi de cok ruhsuzdur. Isik da oyle. Ama guzel kiz Allah icin. Deniz Gezmis bile nasil bakti kiza, farketmediniz mi? Yasar sagci magci ama agzinin tadini biliyo yani =D Iyyy neyse igrencim sustum.
Veee son sahne.. Itiraf ediyorum, hungur hungur agladim ben. Aslinda hepiniz agladiniz da caktirmiyorsunuz.Ben Deniz'in olecegini hic zannetmiyorum arkadaslar cunku biliyorsunuz, dizinin senaristleri gercekten olmus olaylari ve yasamis kisilerin adlarini degistirmiyorlar (Ornek; Deniz Gezmis, Vedat Demircioglu.) Ve 16 Subat 1969 gunu yasanan ve daha sonra "Kanli Pazar" diye anilmaya baslanan catismada sadece iki kisi oluyor. Onlar da Duran Erdoğan ve Ali Turgut Aytaç. Ama cok cok ciddi sekilde yaralananlar var ve ben Deniz'in bunlardan biri olacagini dusunuyorum. AAA BAK AKLIMA NE GELDI!!! Simdi hani Isik'la Yasar'da ordalar ya... Yasar bunu tasirmis hastaneye o kurtarirmis falan.. acayip Turk filmi olur haa =P Defne'yle ikisinin "yakinlasmasina" gelince... Kahvalti masadaki hallerine bakilirsa bence birlikte oldular ama Defne'nin hamile kalacagini hic sanmiyorum. Yasemin - Ahmet olayi gibi olur.. cok ayni seyleri izlemek de bayar insani. Hatirla Sevgili senaristlerinin bunu dusunerek farkli ve yaratici seyler bulacagina hic suphem yok.
Altına imzamı atıyorum :D Altıgen değil canım beşgen bu arada..
Doğru, Defne eğer bir geceden hamile kalacaksa yuh derim.. Necdet ve Güzide neyin nesi?
Bende Ayla ve Güzideye kıl kapıyorum ama bir yandanda Necdet ve Güzidenin yakıstığını düsünüyorum..
Ve evet, bende ağladım o Denizin ölme sahnesinde.. Ağlamamak eldemi ki ya..
Bu arada ben okudum yazını bak :D
canım zaten senin yazınla ilgili değildi yazdığım...
o kısımla alakalıydı sadece:img-wink:
-----
bu akşam neden kimse yok anlamadım ki:bilmim
buradayım spdr, bu arada senaryolar bölümündeki yazıların çok güzeldi..
nasıldelioldum da çok güzeldi, her ne kadar olumlu gelişen olaylar olsa da özellikle Selma Ve Ahmet kısımları...Onların kabullenişleri biraz yumuşak olmuş..Ama olsun, olumlu şeyler de okumak iyiydi..:good:
Merhaba arkadaşlarbye bye
Acaba neler konuşuyorsunuz :icon_whis Bu haftaki programımız neydi acaba bilen var mı ben unuttum da :img-blush
Ya 70leri ya da sezon başlangıcı nasıl olurdu diye hatırlıyorum...Açıkçası ben de unuttum...
Bu arada ehliyet sınavın nasıldı???
Merhaba arkadaşlarbye bye
Acaba neler konuşuyorsunuz :icon_whis Bu haftaki programımız neydi acaba bilen var mı ben unuttum da :img-blush
valla dizice şöyle birşey yollamıştı:icon_whis
Yaz HS forumu programi:
Hafta 1: Ileri derece Necdetoloji: Necdet-Ahmet diyalogunun irdelenmesi ve Necdet-severlerin psikolojik analizi
Burada tavan yaparız forum ratingindekatılan katılana
Hafta 2: Sezonun ilk bolumune dair tahminler ve yorumlar
Hafta 3: Sehvet ve HS: Hs'nin fentezi elementleri (Ozel konusmaci Zeynep S.)
Hafta 4: Zaman atlamasindan sonrasina dair tahmin ve yorumlar
Hafta 5: Siyasi Keskelojiye giris. Bu hafta ic dokup, keske, su siyasi konu, karakter de ele alinsaydi, bu karaktere daha cok ele alinsaydi gibi konulara egilecegiz ve 1970'lere dair siyasi temennilerimiz dile getirecegiz.
Hafta 6: Karsilastirmali HS 1: Diger dizilerle ve filmlerle karsilastirmalar
Hafta 7: Karsilastirmali HS 2: HS'nin edebi yapitlarla karsilastirmasi ve esin kaynaklarinin analizi
Hafta 8: Serbest konu: Dizi yeniden basliyor, simdi ne olacak merak ediyorum, Cansel'in yeni sacini gordunuz mu, fotograflar/ozet/fragman ne zaman gelecek, Okan kilo vermis, Yasemin yanmis, vb. tartismalar.
Programi basariyla tamamlayanlara, katilim belgesi verilecektir. Arada foruma katilip, ajitasyon yapan yazarlara saygili davranmaniz ve yiyeceginizi kendiniz temin etmeniz gerekmektedir. Yoklama alinacak ve 2 haftadan fazla devamsizlik yapanlar, diploma haklarini kaybedeceklerdir. Katilim bedava ve halka aciktir. Lutfen, kayit icin, foruma yaziniz.
buradayım spdr, bu arada senaryolar bölümündeki yazıların çok güzeldi..
nasıldelioldum da çok güzeldi, her ne kadar olumlu gelişen olaylar olsa da özellikle Selma Ve Ahmet kısımları...Onların kabullenişleri biraz yumuşak olmuş..Ama olsun, olumlu şeyler de okumak iyiydi..:good:
teşekkür ederim:img-blush
sen onları hiç okumuyorsun zannediyordum ben:)
nasıldelioldum un senaryosu bence akla çok yatkın...
tabi iyi ihtimali düşünürsek..
ama kötü ihtimal ne olabilir kii..
selma mecburen kabul edecek yasemin değil mi??
rüyadan hemen haberi olursa tabi:img-yes:
teşekkür ederim:img-blush
sen onları hiç okumuyorsun zannediyordum ben:)
nasıldelioldum un senaryosu bence akla çok yatkın...
tabi iyi ihtimali düşünürsek..
ama kötü ihtimal ne olabilir kii..
selma mecburen kabul edecek yasemin değil mi??
rüyadan hemen haberi olursa tabi:img-yes:
Kötü ihtimal şöyle canım Deniz sebebiyle aileleri konuşmaları uzun sürecek hatta belki de Rüya etkilenmesin diye Rüya'nın büyümesini bekleyecekler bende bütün hepsinin ağzını burnunu dağıtacağım :hıh
ben de rüyayı öğrendikten sonra kötü ihtimal ne olabilir demiştim bebişiim..
ama eğer söylemezlerse seni trafiğe çıkaralım...istediğini yap artık onlara aracınla..:img-wink:
bu arada ehliyeti aldın mı???
Merhaba, evvela selam eder büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim..:img-wink:
Biz bugün bahar-can nam-ı diğer Dr. Hyde arkadaşımla Ayla konusunda anlaşmazlığa düştük..Doğrusu bu kadar zaman yanlış mı yorumladım, haksızlık mı yaptım diye tereddüt ettim amma badger rahatlattın beni..:good:
Ayşe; çok haklısın..aşk acısından ölünecek olsa Yasemin ölürdü...Yasemin, Ayla'nın olmak istediği herşeyi simgeliyor...Hep Yasemin'i geçmek istedi, onu beğenmiyormuş gibi davrandı..kariyer olarak belki geçti ( bu da göreceli tabii..) sıra Ahmet'e gelmişti...tabii Ahmet'e zaten aşıktı ama fazlası var...Ahmet sınıf atlaması anlamına geliyor...Ahmet herşey...gelinlik giydiği sahneyi hatırlıyor musunuz...satıcı kadının söylediklerine karşı gösterdiği tepki....çocukluk aşkı öyle mi..! evet öyle...!:icon_whis
ben de rüyayı öğrendikten sonra kötü ihtimal ne olabilir demiştim bebişiim..
ama eğer söylemezlerse seni trafiğe çıkaralım...istediğini yap artık onlara aracınla..:img-wink:
bu arada ehliyeti aldın mı???
Vallahi bebişim hiç üşenmem riske girip kendimi tehlikeye atıp İstanbul'a kadar gelirim sonra da istediğimi yaparım onlara sonuçta ben acemi bir şoförüm :icon_whis napalım kader :icon_sorr :img-hyste: Sanırım teorik sınavı geçtim bebişim geriye kaldı direksiyon :img-blush beni sinirlendirmeyin bakın hepinizi ezerim uleeeeen:hıh
Merhaba, evvela selam eder büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim..:img-wink:
Biz bugün bahar-can nam-ı diğer Dr. Hyde arkadaşımla Ayla konusunda anlaşmazlığa düştük..Doğrusu bu kadar zaman yanlış mı yorumladım, haksızlık mı yaptım diye tereddüt ettim amma badger rahatlattın beni..:good:
Ayşe; çok haklısın..aşk acısından ölünecek olsa Yasemin ölürdü...Yasemin, Ayla'nın olmak istediği herşeyi simgeliyor...Hep Yasemin'i geçmek istedi, onu beğenmiyormuş gibi davrandı..kariyer olarak belki geçti ( bu da göreceli tabii..) sıra Ahmet'e gelmişti...tabii Ahmet'e zaten aşıktı ama fazlası var...Ahmet sınıf atlaması anlamına geliyor...Ahmet herşey...gelinlik giydiği sahneyi hatırlıyor musunuz...satıcı kadının söylediklerine karşı gösterdiği tepki....çocukluk aşkı öyle mi..! evet öyle...!:icon_whis
Eskiden beri söylüyorum hep söyleyeceğim aslında Ayla'nın aşk sandığı şey bir sınıf atlama meselesidir o Ahmet ulaşılmaz olduğu için sevdi ya da sevdiğini zannetti Ahmet onun için bir basamaktı aslında yani tüm Gürsoylar ..doktor olarak gelmek istediği yere laşmak için bir adım atmıştı Ahmet'le evlenerek de son adımı atacaktı :img-cool2 Annesine attı suçu hep ama kompleksleri olan ve kendini ezik hisseden Ayla'ydı :img-cool2
ayla çok değişik bir karakter.
öncelikle çok soğuk..
ahmet değil de başkası olsa da aylayla yapamazdı bence..
iyi bir şekilde kurduğu ve yürüttüğü birebir ilişkisi yok kimseyle
sadece annesiyle kazandıkları parayla ne yapacaklarını konuşurlarken biraz sıcak gelmişti bana..
onun dışında hep mesafeli..
hatta yasemin aylayla birlikte gezdiklerinde veya onu gördüğünde konuşmaya çalıştığı zaman ayıp olmasın diye öyle sıcak davrandığını düşünmüşümdür..
bulunduğu diğer ortam da okuldaki birliklerden biriydi sanırım..
yani çok yalnız bir insan..
selmanın da ahmede onu uygun görmesi tuhaf aslında:img-yes:
Eskiden beri söylüyorum hep söyleyeceğim aslında Ayla'nın aşk sandığı şey bir sınıf atlama meselesidir o Ahmet ulaşılmaz olduğu için sevdi ya da sevdiğini zannetti Ahmet onun için bir basamaktı aslında yani tüm Gürsoylar ..doktor olarak gelmek istediği yere laşmak için bir adım atmıştı Ahmet'le evlenerek de son adımı atacaktı :img-cool2 Annesine attı suçu hep ama kompleksleri olan ve kendini ezik hisseden Ayla'ydı :img-cool2
Tabii Zeynep, Ayla'nın annesinde hiç kompleks yok ki...Kadın son derece halinden memnun...şikayet eden hep Ayla...
Ben de senaryoları okuyorum...elinize sağlık..
Zeynep şu ehliyet sınavının sonucunu söyleyecek misin yoksa arabayı alıp ben mi sınava sokayım seni..:img-pilot
ayla çok değişik bir karakter.
öncelikle çok soğuk..
ahmet değil de başkası olsa da aylayla yapamazdı bence..
iyi bir şekilde kurduğu ve yürüttüğü birebir ilişkisi yok kimseyle
sadece annesiyle kazandıkları parayla ne yapacaklarını konuşurlarken biraz sıcak gelmişti bana..
onun dışında hep mesafeli..
hatta yasemin aylayla birlikte gezdiklerinde veya onu gördüğünde konuşmaya çalıştığı zaman ayıp olmasın diye öyle sıcak davrandığını düşünmüşümdür..
bulunduğu diğer ortam da okuldaki birliklerden biriydi sanırım..
yani çok yalnız bir insan..
selmanın da ahmede onu uygun görmesi tuhaf aslında:img-yes:
Selma onu daha sıcak buluyor olabilir çünkü Ayla ona hep daha sıcak davranıyor belki de ondan birşeyler öğrendiği onu hocası olarak gördüğü için :icon_whis Selma'ya göre elbette uygun gelin adayı nedenlerini sıralarsak
1) Ünsallarla uzaktan yakından hiç bir bağlantısı yok :icon_whis
2)Ayrıca kendisi doktor oğlunu da üzüp başkasıyla evlenen ve bir de çocuk yapan kız değil
Tabi Selma Ayla'nın neler karıştırdığını bir bilse umarım ileride öğrenir de mosmor olur :img-cool2
Bir de bilmiyorum size garip geliyor mu ama günümüze göre herkes pek bir modern maşallah;
1)Yasemin yani Selma'nın oğlunun eski sevgilisi oğlunun çocukluk arkadaşı ve yakın arkadaşı olan Necdet'le evlendi Selma neredeyse göbek atacaktı (gerçi onun anlaşılır bir sebebi var)Ama yine de öyle davranmayabilirdi o nasıl bir tebrik etmeydi ben olsam valla onun yerinde "şuna bak arsıza oğlumu kandırdı birde gidip başkasıyla evlendi sirseri :hıh "bakışları atardım
2)Bu sefer Ayla Ahmet' nişanlandı neredeyse Nezahat bile mutluluktan ölecekti davetiye getirdikleri zaman hayır insan sevinse de bu kadar sevinmezki kızının eski sevgilisi kızının arkadaşı sandığın kişiyle nişanlanıyor o ne mutluluk öyle bir de kızının o çocuğu nasıl sevdiğini ve niye ayrıldıklarını da biliyordun
3)Lale abisiyle Yasemin'in birlikte olduklarını sanıyordu "heralde Ahmet'le aran bozulduğu zaman oldu" dedi bir de "ileride abimi de seversin belki" gibi bir şeyler söyledi hemen affetti Yaso'yu ben olsam "hmmmm şu kıza bak Ahmet'ten ayrıldı iki gün sona abimle kırıştırdı bu kız sağlam pabuç değil yolluu bu yolluuuuu":hıh derdim
Daha çok örnek var ama şimdi aklıma gelenler bunlar :img-in_lo
Not:Daha dün girdim sınava belli değil ama geçeciğimi umuyorum direksiyon sınavım sonra zaten :img-in_lo
Hoşgeldin ergimbye bye Özlettin kendini:img-in_lo
Telafi edersin canım her zaman bildiğimiz konular işte Necdet ,Ahmet ,Ayla derken arada akrostijler yazdık buralarda :img-in_lo Bak şimdi canım arostij çekti :img-blush
aslında ben de anne olsam benimle iyi geçinecek bir gelin isterdim:)
ama yavrımı da düşünürdüm:hıh
aylayı gayet asosyal bulur,sonradan bazı sebeplerle kabul etmek durumunda kalsam da yüzümden bir tereddüüt dalgasının geçmesine mani olamaz..
ayrıca ayla hakkında yere bakan yürek yakanmış..hiç de belli etmediydi diye düşünebilirdim:icon_whis
----
sen asıl modernliği ahmet yasemin ve necdet güzide çifti çocuklarıyla birlikte beraberce pikniğe gittiklerinde göreceksin bebişiim:)
aslında ben de anne olsam benimle iyi geçinecek bir gelin isterdim:)
ama yavrımı da düşünürdüm:hıh
aylayı gayet asosyal bulur,sonradan bazı sebeplerle kabul etmek durumunda kalsam da yüzümden bir tereddüüt dalgasının geçmesine mani olamaz..ayrıca ayla hakkında yere bakan yürek yakanmış..hiç de belli etmediydi diye düşünebilirdim:icon_whis
----
sen asıl modernliği ahmet yasemin ve necdet güzide çifti çocuklarıyla birlikte beraberce pikniğe gittiklerinde göreceksin bebişiim:)
wooooow Bruce Willis bile bu kadar modern değildir yahu :img-hyste:Hakikattan gidebilirler yani hatta ailecek gitsinler Gürsoylar ,Ünsallar,Aygünler,Karayeller :)
Nasıl cümleler kurmuşsun öyle koptum vallahi:img-hyste: Hatat her şey gözümde canlandı da diyebilirim seni hınzır seni :img-blush
Selma onu daha sıcak buluyor olabilir çünkü Ayla ona hep daha sıcak davranıyor belki de ondan birşeyler öğrendiği onu hocası olarak gördüğü için :icon_whis Selma'ya göre elbette uygun gelin adayı nedenlerini sıralarsak
1) Ünsallarla uzaktan yakından hiç bir bağlantısı yok :icon_whis
2)Ayrıca kendisi doktor oğlunu da üzüp başkasıyla evlenen ve bir de çocuk yapan kız değil
Tabi Selma Ayla'nın neler karıştırdığını bir bilse umarım ileride öğrenir de mosmor olur :img-cool2
Bir de bilmiyorum size garip geliyor mu ama günümüze göre herkes pek bir modern maşallah;
1)Yasemin yani Selma'nın oğlunun eski sevgilisi oğlunun çocukluk arkadaşı ve yakın arkadaşı olan Necdet'le evlendi Selma neredeyse göbek atacaktı (gerçi onun anlaşılır bir sebebi var)Ama yine de öyle davranmayabilirdi o nasıl bir tebrik etmeydi ben olsam valla onun yerinde "şuna bak arsıza oğlumu kandırdı birde gidip başkasıyla evlendi sirseri :hıh "bakışları atardım
2)Bu sefer Ayla Ahmet' nişanlandı neredeyse Nezahat bile mutluluktan ölecekti davetiye getirdikleri zaman hayır insan sevinse de bu kadar sevinmezki kızının eski sevgilisi kızının arkadaşı sandığın kişiyle nişanlanıyor o ne mutluluk öyle bir de kızının o çocuğu nasıl sevdiğini ve niye ayrıldıklarını da biliyordun
3)Lale abisiyle Yasemin'in birlikte olduklarını sanıyordu "heralde Ahmet'le aran bozulduğu zaman oldu" dedi bir de "ileride abimi de seversin belki" gibi bir şeyler söyledi hemen affetti Yaso'yu ben olsam "hmmmm şu kıza bak Ahmet'ten ayrıldı iki gün sona abimle kırıştırdı bu kız sağlam pabuç değil yolluu bu yolluuuuu":hıh derdim
Daha çok örnek var ama şimdi aklıma gelenler bunlar :img-in_lo
Not:Daha dün girdim sınava belli değil ama geçeciğimi umuyorum direksiyon sınavım sonra zaten :img-in_lo
bu modernite konusunu daha önceden de söylemiştim..Ahmetle Yasemin bir arada görmedikleri sürece sanki hiç böyle bir şey yokmuş hepsi çoook eski kanka dostlarmış gibi davranmaları pek bir garip..Nezahatin boşanmaya yrd etsin diye Şevkete gitmesi..hoşş burada Nezahat bir nevi intikam duygusuyla gittiğini söylemesi vardı ama olsun...
Rüyayı öğrendiklerinde aaa ne güzel akrabaymışız diye birbirlerini tebrik etmezlerse hayret ederim yani, bu olup bitenlere bakarsak...
----
sen asıl modernliği ahmet yasemin ve necdet güzide çifti çocuklarıyla birlikte beraberce pikniğe gittiklerinde göreceksin bebişiim...
Ben Necdet'le Ayla, Yasemin'lere çaya gidecekler dediğimde '' yok artık'' dediniz..Bakınız Ayşe de aynı şeyi düşünmüş..:img-haha:
ergim hoşgeldin..üzülme sen konunun özüne hakimsin, yetişirsin..
Zeynep sana direksiyon çalıştırayım mı? Sadece bir arabam pert oldu (5 takla), bir de geçen gün olan kaza..!:icon_whis
Ayyy düşündüm de birden Yaseimn'le Necdet'in haline üzüldüm nasıl bir rezillik olacak gör ki düşünsenize aileniz hariç arkadaşlarınız dostlarınız ne kadar kolay olabilir ki "aslında siz bu sanıyordunuz kızımın babasını ama öyle değildi buydu babası ":img-cool2 ne reziiil bir durum ama Yasemin'in Zuhal'den başka ,Necdet'in Teo'dan başka ,Ahmet'in de hiç arkadaşı olmadığına göre sorun yok :icon_whis Hepsi nasıl asosyal nasıl asosyal kişilikler şimdi anladım :img-hyste
Korktum valla 5 takla mı ?????:blink: Çalışmasak tam süper mi olacak acaba :) Tırsıyorum:blink:
wooooow Bruce Willis bile bu kadar modern değildir yahu :img-hyste:Hakikattan gidebilirler yani hatta ailecek gitsinler Gürsoylar ,Ünsallar,Aygünler,Karayeller :)
Nasıl cümleler kurmuşsun öyle koptum vallahi:img-hyste: Hatat her şey gözümde canlandı da diyebilirim seni hınzır seni :img-blush
senaryo yazmaktan böyle oldu kanımca:icon_whis
önce hayal ediyorum sonra yazıya döküyorum:)
----
badger sen söyleyince geldi aklıma..
herkes her şeyi unutuyor da..
rıza sevimle mehmedin ilişkisini öğrenince napar acaba..
o da mı unutur ki her şeyi...
gerçi rıza-şevket,selma-nezahat ilişkileri de işlenir heralde yeni sezonda..:img-pilot
Ayyy düşündüm de birden Yaseimn'le Necet'in haline üzüldüm nasıl bir rezillik olacak gör ki düşünsenize aileniz hariç arkadaşlarınız dostlarınız ne kadar kolay olabilir ki "aslında siz bu sanıyordunuz kızımın babasını ama öyle değildi buydu babası ":img-cool2 ne reziiil bir durum ama Yasemin'in Zuhal'den başka ,Necdet'in Teo'dan başka ,Ahmet'in de hiç arkadaşı olmadığına göre sorun yok :icon_whis Hepsi nasıl asosyal nasıl asosyal kişilikler şimdi anladım :img-hyste
:img-hyste
bence hepsi neden asosyal neden asosyal kısmının cevabı bu:)
söylediğin gibi,çok fazla insana rezil olmasınlar diye demekki:):)
Hala y...hhh olmaz artık diyorum ve bu gecelik gidiyorum...
Allah rahatlık versin hepinize..İyi Pazartesiler herkese!!bye
İyi tamam gitmesinler..:img-icecr Yeter ki ailelerine biran evvel söylesinler...
Düşündüm..düşündüm..karar verdim..! En iyisi önce Sevim ve Mehmet'le konuşsunlar..Yoksa çok uzar bu iş...
İyi geceler badger..bye
Ayşe, pek formda gördüm seni...
bence hepsi neden asosyal neden asosyal kısmının cevabı bu
söylediğin gibi,çok fazla insana rezil olmasınlar diye demekki
En çok rezil olacak kişi Necdet...ama hiiç umurumda değil...:img-beee:
senaryo yazmaktan böyle oldu kanımca:icon_whis
önce hayal ediyorum sonra yazıya döküyorum:)
----
badger sen söyleyince geldi aklıma..
herkes her şeyi unutuyor da..
rıza sevimle mehmedin ilişkisini öğrenince napar acaba..
o da mı unutur ki her şeyi...
gerçi rıza-şevket,selma-nezahat ilişkileri de işlenir heralde yeni sezonda..:img-pilot
Gidemedim..:)
Unutur merak etme..Hem Mehmet onun otorite alanına girmiyor..Hooşş bir tek şu anda Işıka dişi geçiyor..O da tartışmalı ya neyse...
Bu ailelerin garzei aman Ahmet ile Yasemin beraber olmasın...Bence yaptıkları bencilliklerin, hataların hepsi farkında...Kendilerini suçlamamak için, aman bak ayrıldılar işte bunun üstüne gitmeyelim, konu kapalı kalsın diyorlar...AhmetleYasemin konusundan cüzzamlı gibi kaçmaları o..Kendi hatalarıyla yüzleşmemek için...
Ben hala daha şöyle ailelerin Rüyayı öğrendiklerinde sağlam bir hesaplaşmanın olmasını istiyorum, yani sonucunda herkesin bir vicdan muhakemesi yapması lazım..Öyle papatya bahçesinde aman ne güzel torunumuz varmış,Ahmet ile Yasemin aslında iyi çocuklardı, birbirlerini çook seviyorlardı gibi çiçek böcek konuşmaları istemiyorum..:hıh
İyi geceler badgerbye bye bye
Allah rahatlık versin hepinize..İyi Pazartesiler herkese!!
:)Çok uyumlu olmuş çok sevdim bunu :P
Evet şimdi düşündüm de Rıza ve Selma tek çocuk o zaman da tek çocuk aklıma pek yatkın gelmiyor ama :icon_whis
Evet önce Sevim ve Mehmet'le konuşsunlar yoka bir on sene daha bekler bunlar ayyy ne mıymıylar ben olsaydım şihvetimle bir kaç kardeş bile gelirdi Rüya'ya :img-hyste: Yasemin daha beklesin dursun pabucumun Yasemin'i oysaki ben bir yanda edeleli vicütlu karizmetik delüğğğanlı ,bir yanda diri vicütlu ben (gören de gerçek sanacak :img-hyste) bir yanda da şihvetli Bristol :):img-in_lo
Gidemedim..:)
Unutur merak etme..Hem Mehmet onun otorite alanına girmiyor..Hooşş bir tek şu anda Işıka dişi geçiyor..O da tartışmalı ya neyse...
Bu ailelerin garzei aman Ahmet ile Yasemin beraber olmasın...Bence yaptıkları bencilliklerin, hataların hepsi farkında...Kendilerini suçlamamak için, aman bak ayrıldılar işte bunun üstüne gitmeyelim, konu kapalı kalsın diyorlar...AhmetleYasemin konusundan cüzzamlı gibi kaçmaları o..Kendi hatalarıyla yüzleşmemek için...Ben hala daha şöyle ailelerin Rüyayı öğrendiklerinde sağlam bir hesaplaşmanın olmasını istiyorum, yani sonucunda herkesin bir vicdan muhakemesi yapması lazım..Öyle papatya bahçesinde aman ne güzel torunumuz varmış,Ahmet ile Yasemin aslında iyi çocuklardı, birbirlerini çook seviyorlardı gibi çiçek böcek konuşmaları istemiyorum..:hıh
İyi ki gitmedin :img-yes:
Yasemin Necdet'le evleneceğini söylediğinde Nezahat'e hayret etmiştim..Nasıl kolay kabullendiler, doğru dürüst sorgulamadılar..hadi Ahmet'le olmuyor ama illa evlenmen mi lazım..? Belki sorgulasaydı Yasemin gözyaşları içinde annesine herşeyi itiraf ederdi..Yani Ahmet'le evlenmesin yeterki..gerisini boşver...( orada Sevim olacaktı ki..bir çapraz sorgu..:img-hyste )
İtiraf etseydi ne olurdu..? Nezahat '' haklıymışsın kızım hemen Necdet'le evlenmen gerek '' derdi.. :img-hyste
Selma onu daha sıcak buluyor olabilir çünkü Ayla ona hep daha sıcak davranıyor belki de ondan birşeyler öğrendiği onu hocası olarak gördüğü için Selma'ya göre elbette uygun gelin adayı nedenlerini sıralarsak
1) Ünsallarla uzaktan yakından hiç bir bağlantısı yok
Tabi Selma Ayla'nın neler karıştırdığını bir bilse umarım ileride öğrenir de mosmor olur
Daha çok örnek var ama şimdi aklıma gelenler bunlar
Not:Daha dün girdim sınava belli değil ama geçeciğimi umuyorum direksiyon sınavım sonra zaten
zeynepcim, yazdıklarına katılmakla kalmıyorum bir de izin verirsen altına imzamı atmak istiyorum. hakikatten ya, ne kadar iyi niyetli insanlarmış meğer, hiç art düşünce, fitne fesat yok maşallah :D canı gönülden tebrik ediyorlar birbirlerini.. selmanın yaseminleri tebrik ettiği yeri daha cuma günü gösterdi, ben öehh dedim, ne yeri ne sırası zaten ama onu da geçtim, senin oğlun niye gitti buralardan? tabi o ahmeti anlayamadığı için... ona da öyle gülümseyerek bakmıştı.... :img-cool2
nezahat... ona söyleyecek laf yok :) ayla kıskancı "şansım yaver gider de yasemini de görürüm orada, bir güzel şişiririm" mantığıyla gitti -ya da sonra direk onun evine uğrayacaktı, bilemiyorum...- hakkaten de denk geldi, yasemin tef gibi gerildi orada, ışık bile bozuldu ama nezoş coştu maşallah....
lale zaten safım benim.. yazık o biraz geriden geliyor :P
kısacası çok başarılı bir tespit yapmışsın canım (sınavın için de geçmiş olsun :))
ayla konusunda; haset, hırslı, ahmete sınıf atlamasına yardımcı olacak bir basamak gözüyle bakması -ama aynı zamanda elde edememiş olmanın verdiği takıntı eklentisiyle..- yargılarınıza katılıyorum. gereksiz bir arkadaş ya :)
tainted, ben de okudum yazını :img-wink: ben de ilk günden beri denizin kurtulmasında yaşar bir rol oynayacak diyorum, aynı fikirdeyiz yani :)
yurdanur ve mehmetten bayağı bir bahsedilmiş... onlar çok ayrı bir çiftti gerçekten. hem birbirlerinin aşkına muhtaçtılar hem de hiçbir şeye muhtaç olmayacak kadar sağlamdılar.. ama o çiftle bu çift çok farklı, ve bence karşılaştırmaya gerek yok.. ikisi de dönem dizisi demişsiniz ama farklı dönemler sonuçta.. yasemin '41 doğumlu, ahmet ondan da büyük, üniversite eğitimini 1950lerin sonunda bitirdi; yurdanur ve mehmet 1970lerin başında öğrenciydiler.. yasemin ve ahmet, '60 darbesiyle sarsıldılar ve olayların içinde bile değillerdi. yurdanur ve mehmeti ise içinde oldukları ekonomik koşullar, "yağ, şeker, tüp kuyrukları", pansiyondaki paralel hayatlar, öğrenci olayları, babasının katakullileri, devrimcilerin yaşadıkları.... ve en sonunda da '80 darbesi etkiledi.. dolayısıyla çok farklı dönemler, "dönem dizisi, ikisi aynı kulvarda" demek çok kolaya kaçmak olur.. ha, görüntü kalitesi veya sanat yönetmenliği açısından dönem dizilerini aynı kefede inceleyebiliriz ama... karakterleri.. sanmıyorum :)
:img-hyste:img-hysteziyneep..yazdıklarını okuyorum da inanırım valla söylediklerine:img-hyste
bir yanda da şihvetli bristol ha:img-hyste
rüyaya kardeş nasıl olsa gelir ahmetdeki o şihvett ve yasemindeki o cilvelerle de:img-blush
sevim elini çabuk tutmazsa hiç çocuğu olmayabilir..:icon_sorr
daha önce de söylemiştim ama..
malum menopoz zamanı yaklaşıyor:icon_whis
ben de garip garip yazmaya başladım yahuu..:img-blush
hep senin suçın ziynep:icon_whis
---
...( orada Sevim olacaktı ki..bir çapraz sorgu.. )
İtiraf etseydi ne olurdu..? Nezahat '' haklıymışsın kızım hemen Necdet'le evlenmen gerek '' derdi..
:img-hyste..:img-hyste
truthie canım altına imzanı basabilirsin rahat rahat :)
Ayşe yıvvvrum ben naptım :icon_whis Benim suçum ne diri vicütlu şihvetli insanlarında yaşamaya hakkı var burda açıkça bir zulüm var diri şihvetli beyaz türklere karşı :icon_whis :img-hyste
tainted, ben de okudum yazını :img-wink: ben de ilk günden beri denizin kurtulmasında yaşar bir rol oynayacak diyorum, aynı fikirdeyiz yani :)
evet..yaşar denizi kurtaracak gibi görünüyor..
ama o zaman ne değişecek ki..
en azından görüşleri karşılıklı konuşma,tartışma,anlamaya çalışma açısından bir gelişme olmayacak değil mi...
sadece birbirlerine insan olarak daha fazla değer verecekler belki..
o da minnetten..
.....
e olursa olsun nolucak diyebilirsiniz..
haklısınız.....
aa bence sevim verse de hoş olurdu..
malum deniz ilerde oğlu olacak..
onun da kanını taşıyor olurdu:)
(gerçi aynı kanı taşıma olayı genelde babaların kullandığı bir gurur duyma ve sahiplenme repliğidir ama sevime torpil yapılabilir:))
en azından görüşleri karşılıklı konuşma,tartışma,anlamaya çalışma açısından bir gelişme olmayacak değil mi...
o da minnetten..
.....
e olursa olsun nolucak diyebilirsiniz..
haklısınız.....
aa bence sevim verse de hoş olurdu..
malum deniz ilerde oğlu olacak..
onun da kanını taşıyor olurdu:)
(gerçi aynı kanı taşıma olayı genelde babaların kullandığı bir gurur duyma ve sahiplenme repliğidir ama sevime torpil yapılabilir:))
ya, dediğin gibi önce birbirlerine toleranslı olmayı öğrenirler -ki tolerans açısından deniz yaşardan bayağı bir geri kalmış görünüyor son zamanlarda..- sonra da bakarlar ki ya aslında biz ikimiz de aynı şeyi istiyoruz, vatanımızın bağımsızlığını... budur yaa diyip, ne bileyim böyle sevkli bir tartışma ortamı yaratabilirler mi birbirlerine? o olgunlukta değiller henüz ama, belki ileride..
70lerde de deniz tutuklanır mutuklanır, ya da başına birşey gelirse, kankisi hemen yardıma hazır olur ee daha ne olsun :img-hyste
bu gece benim de gözlerim açılmıyor, dahası aklıma tek bir konu da gelmiyor :icon_sorr
iyi geceler kaçanlara :sad53:
kimler kaldı?
ehh kimse kalmamış :)
sabah gelecek olanlara günaydın diyeyim bari
Akirac, Ayla tanımına imzamı atarım..:good:
Umarım o karlı gecedeki sahnede ruhunu da arındırmıştır...:img-cool2 Aklı başına gelmiştir..Olmadığı bir şeye kendi zorlmakatan vaz geçer ve sadece kendi olmaya başlar..
Ayla zeki bir kız, çekici olmamakla birlikte güzel ( aslında çok güzel gözleri var.), kariyer sahibi…ama biz Ayla’yı sevmiyoruz..! Bu durum Ahmet olayından önce de böyleydi..Ayla’yı sevmiyoruz çünkü Ayla kendini sevmiyor…Ayla ruhundaki kini, kıskançlığı arındırsa parlamaya başlayacak…Kendini kasmasa, karşısındakilerle kıyaslayıp, duruma göre tavır almasa…işte o zaman o da mutlu olacak..onun adına biz de…:good:
Mesela evinde rahat ama misafir olduğunda annesinden ve amcasından utanıyor.. Annesini ve amcasını seviyor..Terzi Melahat ve Şoför Kamil'den utanıyor..Gürsoy Rezidansta çok huzursuz..( gerçi bunun için onu suçlamıyorum..Selma’nın karşısında rahat olmak her babayiğidin harcı değil..:img-icecr )..ses tonu bile hesaplı..halbuki çocukluğundan beri tanıdığı insanlar (sorun da bu zaten ya ) nişandan önce de Selma ile iş arkadaşıydı..normal mi bu durum..?
Buna karşın Kıbrısçık da; her konuda ahaliden öndeydi,ayrıca kimseTerzi Melahat’in Kızı olduğunu bilmiyordu..eziklik hissetmediği için doğal davrandı ve herkes Ayla’yı sevdi..
o da minnetten..
Yaşar Deniz’i kurtarırsa ne olur..?
-Öncelikle çok güzel olur..! Seyirci mutlu olur...! ( Deniz kurtulsun da kim kurtarırsa kabulüm ):img-ok:
-Belki o zaman Deniz sağcıların içinde de iyi insanlar olabileceğini görür. İnsanları sadece sağcı ve solcu olarak sınıflandırmaktan vazgeçer…
-Görüşleri tabiî ki değişmez ama belki…kavga etmeden önce tartışmayı öğrenirler..
-Bu şıkkın Yaşar ile ilgisi yok…Deniz kurtulursa, ölümün ne kadar yakın olduğunu fark eder ve yaşama hakkını daha dikkatli kullanır..Risk alırken 2 defa düşünür..
-Yani Deniz kurtulursa…O da arkadaşları da olgunlaşırlar..büyürler…
Umarım senaristler bu süreci izlemeyi bize çok görmezler…:icon_sorr
A su "modern aileler" lafiniza cok guldum. Biz arkadaslarla, eski sevgilileriyle gorusenlere, hala arkadas olanlara, siz cok modern bir ayrilik yasiyorsunuz, anladigimiz kadariyla diye dalga gecerdik. Sonucta herkes kabullendi ki, insan sadece hic bir zaman sevmemis, cok bir sey hissetmemis oldugu insanlarla, "modern ayrilik" yasiyor. Gercekten sevmis oldugun biriyle ayrildin mi, kimse karsilasmak istemiyor. Yani ayrildigin biriyle hala arkadassan, ya hic sevmemissin, ya da tekrar beraber olmak istiyorsundur. Biz bu sonucu cikarmistik. Yani bu cercevede, Yasemin, Necdet'le coook rahat gorusur. Umurunda olmaz. Ama Necdet kasilir. Ahmet'in de yumruklari kasinmaya baslar. Guzide ortamdan, ben kurabiyelere bakayim, gevrek olmuslar mi diyerek siyrilir. Yillardir modern ayrilik, modern ayrilik derken, sonunda, HS'de karsima cikti. Hakikaten modernitenin dibine vurdular. :img-hyste
Bu saate kadar kimse uğramadı mı ? Teessüf ederim :img-beee:
Çalıştığım için tekrar bölümleri izleyemiyorum..Bugün Rüya'nın doğduğu bölüme rastladım..Ahmet'in neler kaçırdığını birkez daha esefle izledim...
Necdet'e normal diyenlerin bu sahneleri tekrar izlemesini tavsiye ederim..Nasıl kaptırmış kendini baba ve koca rolüne...baba oldum...kızım oldu..! diye bir sevinişi vardı...!!! Hani neredeyse inanacaktım :hıh
Yasemin'in bunu telafi için en az 2 tane daha doğurması gerek...:img-grin2
Bu saate kadar kimse uğramadı mı ? Teessüf ederim :img-beee:
Çalıştığım için tekrar bölümleri izleyemiyorum..Bugün Rüya'nın doğduğu bölüme rastladım..Ahmet'in neler kaçırdığını birkez daha esefle izledim...
Necdet'e normal diyenlerin bu sahneleri tekrar izlemesini tavsiye ederim..Nasıl kaptırmış kendini baba ve koca rolüne...baba oldum...kızım oldu..! diye bir sevinişi vardı...!!! Hani neredeyse inanacaktım :hıh
Yasemin'in bunu telafi için en az 2 tane daha doğurması gerek...:img-grin2
Yasemin kaç tane doğurur, Ahmete her gün ne türlü aşk-ı ispatlar yapar da kurtulur bilmiyorum ama ben senaryolardaki gibi Ahmetin bu olayı hemencecik kabulleneceğini sanmıyorum..Yasemine ruhuna ve kalbine dokunduracak kadar sağlam bir sitem etmesi lazım...
Bir de bebeği ilk kucaklarına alıp ta bir de gülümseyerek mutlu aile fotoğrafı çektirmelerine ayrı bir sinir oldum...Aslında Necdetle ikisinin bu işten kolay kurtulmaması lazım...Hele Necdetin bir de son bölümdeki Ahmete gerçekelri açıklarken ki yavuz hırsız edalarını hatırladıkça ..bilemiyorum..:hıh
Yasemin kaç tane doğurur, Ahmete her gün ne türlü aşk-ı ispatlar yapar da kurtulur bilmiyorum ama ben senaryolardaki gibi Ahmetin bu olayı hemencecik kabulleneceğini sanmıyorum..Yasemine ruhuna ve kalbine dokunduracak kadar sağlam bir sitem etmesi lazım...
Bir de bebeği ilk kucaklarına alıp ta bir de gülümseyerek mutlu aile fotoğrafı çektirmelerine ayrı bir sinir oldum...Aslında Necdetle ikisinin bu işten kolay kurtulmaması lazım...Hele Necdetin bir de son bölümdeki Ahmete gerçekelri açıklarken ki yavuz hırsız edalarını hatırladıkça ..bilemiyorum..:hıh
Vallahi arkadaşım, ben bu bölümü yayınlandığı günden sonra ilk defa izledim..Necdet hiiç durumu kurtarıyor gibi değildi...daha çok durumun tadını çıkarıyor gibiydi...
Demekki ben bazı olayları unutuyorum ve Yasemin'i affeder gibi oluyorum..sinirlerim zıpladı..Sürüm sürüm süründürsün Yasemin'i...
İddia ediyorum Necdet Rüya'yı bağlandığı kadar çabuk unutacak..O Rüya'dan çok kendine ait olmasını sevdi, Yasemin'in parçası olmasını sevdi..Güzide'den çocuğu olunca Rüya'ya eski düşkünlüğü kalmayacak.. Peki o zavallı babaanne..dede ve halaya ne diyecek iki yüzsüz..!
Ben çıkıyorum..çalışma zamanı..Akşam Yasemin'e söylenmesi ve yapılması gereken işkenceleri yeniden gözden geçireceğim..( pek yumuşak davranmışım canım :icon_whis ) bye
Vallahi arkadaşım, ben bu bölümü yayınlandığı günden sonra ilk defa izledim..Necdet hiiç durumu kurtarıyor gibi değildi...daha çok durumun tadını çıkarıyor gibiydi...
Demekki ben bazı olayları unutuyorum ve Yasemin'i affeder gibi oluyorum..sinirlerim zıpladı..Sürüm sürüm süründürsün Yasemin'i...
İddia ediyorum Necdet Rüya'yı bağlandığı kadar çabuk unutacak..O Rüya'dan çok kendine ait olmasını sevdi, Yasemin'in parçası olmasını sevdi..Güzide'den çocuğu olunca Rüya'ya eski düşkünlüğü kalmayacak.. Peki o zavallı babaanne..dede ve halaya ne diyecek iki yüzsüz..!
Ben çıkıyorum..çalışma zamanı..Akşam Yasemin'e söylenmesi ve yapılması gereken işkenceleri yeniden gözden geçireceğim..( pek yumuşak davranmışım canım :icon_whis ) bye
Ben bu gerçeklerin ailelere aktarımında en çok Aygün ailesine üzüleceğim...En çok aldatılanlar onlar...Necdetin öyle ben Yaseminin beni bir gün seveceğini, sonsuza kadar evli kalacağız ihtimalini hayallediğimden dolayı bunu size açıklamadık dediğinde Hasan Amca, Dilşat Hanım sağlam bir yaygara koparacak, öyle ah vah zavallı oğlum diyeceğini sanmıyorum ama yine de herkes Rüya hatırına biraz serinkanlı olabilirler ama ucuz kurtulacaklarını sanmıyorum...Bilmiyorum o kadar insanı, buna en başta Ahmet dahil, aldatmak,
hiçbir gerekçe o ikisini kurtaramaz ...
ya bence gelecek sezon ailelere hemen söylemeyecekler rüyayı:icon_whis
umarım söylerler ama,böyle bir ihtimal de var gibi..
söyleyince de tabiki kabullenmeleri kolay olmaz..
kabullenmek değil de sindirmek desem daha doğru olur sanırım...
tüm aileler için aynı şey sözkonusu:img-yes:
en iyi durumda olan aile ahmetinki olacak sanırım ama:img-yes:
yetişmiş,tatlı,küçümen bir torunları olacak durup dururken..gerçi onlarında rüyayla yakınlaşmaları zor olabilir ama yine de en az üzülecek olan aile onlarınki olsa gerek...:)
necdet de güzideyle evlenme kararı alır..ya da direk güzidenin hamile olduğu haberiyle açıklarsa gerçekleri necdet..o da kurtarabilir durumu..
yasemin napar bilemiyorum ama:bilmim
----
bu arada bugünkü bölümü izledim de..
ahmetin ağladığı yeri..
dünya klasiklerindeki olaylardan birinin içinde olsa yasemin de necdet de sibiryaya kürek cezasına gönderilmişti ha ahmete yaptıkları yüzünden:hıh
ahmetten sonra en çok tepki vermesi gerekenler bence aygünler.. "ne alakamız vardı ki bizi bu durumların içine soktun?" diyebilirler ve hasan amca yine bas bas bağırmaya başlarsa bu kez sonuna kadar haklı olur :) lale de yıllarca konuşmasın ne yaseminle ne necdetle.. ahmetle kanka olsun -kandırılanlar klubü şeklinde :P
bugün ben de tekrarı izlediğimde, çok afedersiniz "oha!" dedim necdetin haline.. nasıl da kaptırmış kendini, nasıl da sahiplenmiş! o arabaya binerken ki telaşı, kapıda 9 doğurması neydi öyle... ama rüya parmağını tuttuğunda hakkaten kendinden geçmiş bak :) yani samimi değil diyemiyorum ama aliyecimin dediği gibi "durumun tadını çıkarıyor", sahiplenmiş resmen, onun babasının bir başkası olduğunu aklına bile getirmiyor...
ama ben yasemine daha çok kızdım... öyle gevrek gevrek sırıtmalar, "adını necdet koyacak" demeler falan.... ileride bir gün bunu ahmete de söylerlerse, artık ahmetin ikisini de diri diri gömmesi caiz olur.. düşünsenize, ahmet necdet'e bir daha görmeyeceksin rüyayı falan diyor, necdet karşısına geçip "o benim de kızım sayılır, adını bile ben koydum" diyor, ahmet bir anda babasını taklit etme gereği hissediyor (kalp krizi :P)...
ya da, çok daha vahim bir durum canlandı gözümde. ahmet, koşa koşa yasemine hesap sormaya gidiyor, acaip sinirlenmiş, bağırıyor falan, "benim kızımı nasıl bir başkasına baba dedirtirsin?" diyor, bunun üzerine yasemin hanım da sinirleniyor (hem suçlu hem güçlü modunda) ve ahmete yine yavuz hırsızlık yapıyor, "necdet hakkında böyle konuşma ahmet, bu kadar zaman rüyaya babalık yaptı, adını bile o koydu..." ve akabinde ahmet çıldırır, yasemini saçından tuttuğu gibi duvarlara çarpmaya başlar :D hahah tabi bu dediğime ben bile inanmadım ya, neyse :P
sonuç olarak artık daha fazla ahmete acı verecek şeyler olmasın.. acı çekmesi gerekenler belli, onlar çeksin.. haklı olanlar da soğuk yenen intikam yemeğiyle tatmin olsunlar :icon_twis
ahmetten sonra en çok tepki vermesi gerekenler bence aygünler.. "ne alakamız vardı ki bizi bu durumların içine soktun?" diyebilirler ve hasan amca yine bas bas bağırmaya başlarsa bu kez sonuna kadar haklı olur :) lale de yıllarca konuşmasın ne yaseminle ne necdetle.. ahmetle kanka olsun -kandırılanlar klubü şeklinde :P
bugün ben de tekrarı izlediğimde, çok afedersiniz "oha!" dedim necdetin haline.. nasıl da kaptırmış kendini, nasıl da sahiplenmiş! o arabaya binerken ki telaşı, kapıda 9 doğurması neydi öyle... ama rüya parmağını tuttuğunda hakkaten kendinden geçmiş bak :) yani samimi değil diyemiyorum ama aliyecimin dediği gibi "durumun tadını çıkarıyor", sahiplenmiş resmen, onun babasının bir başkası olduğunu aklına bile getirmiyor...
ama ben yasemine daha çok kızdım... öyle gevrek gevrek sırıtmalar, "adını necdet koyacak" demeler falan.... ileride bir gün bunu ahmete de söylerlerse, artık ahmetin ikisini de diri diri gömmesi caiz olur.. düşünsenize, ahmet necdet'e bir daha görmeyeceksin rüyayı falan diyor, necdet karşısına geçip "o benim de kızım sayılır, adını bile ben koydum" diyor, ahmet bir anda babasını taklit etme gereği hissediyor (kalp krizi :P)...
ya da, çok daha vahim bir durum canlandı gözümde. ahmet, koşa koşa yasemine hesap sormaya gidiyor, acaip sinirlenmiş, bağırıyor falan, "benim kızımı nasıl bir başkasına baba dedirtirsin?" diyor, bunun üzerine yasemin hanım da sinirleniyor (hem suçlu hem güçlü modunda) ve ahmete yine yavuz hırsızlık yapıyor, "necdet hakkında böyle konuşma ahmet, bu kadar zaman rüyaya babalık yaptı, adını bile o koydu..." ve akabinde ahmet çıldırır, yasemini saçından tuttuğu gibi duvarlara çarpmaya başlar :D hahah tabi bu dediğime ben bile inanmadım ya, neyse :P
sonuç olarak artık daha fazla ahmete acı verecek şeyler olmasın.. acı çekmesi gerekenler belli, onlar çeksin.. haklı olanlar da soğuk yenen intikam yemeğiyle tatmin olsunlar :icon_twis
sana kesinlikle katılıyorum yanlıs hatırlamıyorsam adın merveydi eğer yanlışsa söyle uzun zamandır foruma uğramadım unutmuş olabilirim.
canım özellikle ahmetin yasoyu saçından tuttuğu gibi duvarlara çarpmasına koptum:img-hyste :img-hyste keşke öyle bişey yapsa içimizin yağları erir bizim de
ya bugünkü bölümde sinirlerimi zıplattı yine manyak yaso ahmeti hiç haketmiyo hiçççç :hıh neyse bi de deniz rüyaya necdet abiye benziyo falan dedi iyice koptum ben:img-hyste ne alaka yani o bebek düpedüz ahmetin aynısıydı :good:
Ben sıradanlığın sadeliğini sevenlerdenim:)...Benim için sıradan yaşantılardaki çalkalanmalardan insanların kişisel başarısıyla çıkmasıdır önemli olan...Bu sadelikteki başarı nedir derseniz?, kendi inandıklarını, sadık oldukları düşünceleri ve duyguları sonucu ne olursa olsun savunmalarıdır..Bu duygu düşüncelerin zamanla değişebileceğini söyleyebilirsiniz ama bazı şeyler vardır ki onların değişmesi insanın kendi ruhuna ters düşmesidir ve çoğuinsan bunu değiştirmektense bazı şeylerini göz kırpmadan feda eder..
BraveHeart tan bahsetmişsin...Sıradan bir askerin o zamanlardaki sıradan bir konu hakkında olağanüstü başkaldırmasıydı..Bir kıvılcım ne yangınlara dönüştü...Gerekçe sıradandı ama sonucu hiç te sıradan olmadı...Karısını kimseyle paylaşmak istemedi...Bu sıradan direnişiyle koca bir kraliyeti karşısına aldı.
aman badgeeeer... yapma gözünü seveyim... senin çapın bu tür duygu sömürüsü fikirlerine ihtiyaç duymayacak kadar geniş...:hıh ne böyle kolay yolu seçmişsin... yoksa beni beğenmiyor musun :icon_sorr
Sıradanlık kelimesinin kafa karıştıran bir yönü var tabiki de... benim kullandığım anlam... evlendiklerinde o bakışların, o heyecanın yavaş yavaş bitmesi...öyle olmayacağını ben de tahmin ediyorum ama yine de zorlama fikirlerime gelen zeki cevaplar benim düşünce sistemime hizmet etsin diye konuşup duruyorum işte... ama güvendiğim dağlardan birine kar yağınca hevesim kırıldı :img-cray: hele verdiğin BraveHeart örneği... bu konudaki yazılarımın tamamını okumadığını düşündürttü... çünkü o örneği ben bambaşka bir şey için verdim... savaşlar kendilerine muhakkak bir kahraman çıkartırlar... o olmazsa bu... ama kişilerin kendi iç savaşlarının sonucunda kötü veya iyi olacak kahraman yine kendisidir demek istedim... Cesur Yürek zaten iyi bir kahramandı... kendisiyle bir sorunu yoktu... onun sorunu toplumsaldı... ama öbürünün önce kendisiyle sorunu vardı... güçsüzdü... bundan hem hemen kopamıyor hem de korkunç derecede kurtulmak istiyordu... yani gerçek yaşamdaki insanlar gibi ve bizim dizinin kahramanları gibi iç çelişki yaşıyordu... ve bu çelişkisi olumlu-olumsuz git-geller yaşayarak sonunda olumlu bir biçimde sonlandı... böylece o önce kendi kahramanı daha sonrada Cesur Yürek ölünce o halkın kahramanı oldu... bu anlamda esas zoru başaran O'ydu... demek istediğim buydu işte... :sad53:
Bir kere Ahmet, Yasemine sağlam sitem edecek...her ne kadar Yasemin, Necdetle bunca yıl beraber olmasa da, kağıt üstüne olsa da, hala Ahmeti seviyor olsa da Rüyadan sebep çok fazla sitem edeceği kesin...Belki bu sitem, Yaseminin koyacağı tavırla birazcık olsun aşkları adına çözülebilir ancak çok kısa bir sürede olacağını sanmıyorum açıkçası...Ailelere anlatma faslı, Denizin yaralanmasının neyle sonuçlanacağı belli oluncaya kadar biraz uzayabilir...Burada Ahmetin bu işi uzatacağını sanmıyorum..Bir kere kaybetmiş olan bir adam bir daha kaybetme riskini göze almaz...Hele ki bu evladıysa.....
Ama bu arada Yasemin de Necdete kızacaktır...
Onların da bir tartışma geçirmesini bekliyorum, çünkü Yaseminin bu konuda kurguladığı planını bozdu -burada Yasemin Necdete kızmakta haklıdır- ve sırf kendi yaptığı hatayı -ki buna Yaseminde uzun zamandır bozulup duruyordu: Necdetin bir türlü boşanmaya yanaşmaması ve hiçbir şey yapmamasına- ve necdetin ona verdiği yemini çiğnedi...
Belki o zamana kadar aralarında gizlenen taşlar ortaya dökülür...Yasemin de belki Necdeti o kadar yüce bir varlık olmadığını bir nebze anlar
sana kesinlikle katılıyorum yanlıs hatırlamıyorsam adın merveydi eğer yanlışsa söyle uzun zamandır foruma uğramadım unutmuş olabilirim.
canım özellikle ahmetin yasoyu saçından tuttuğu gibi duvarlara çarpmasına koptum:img-hyste :img-hyste keşke öyle bişey yapsa içimizin yağları erir bizim de
ya bugünkü bölümde sinirlerimi zıplattı yine manyak yaso ahmeti hiç haketmiyo hiçççç :hıh neyse bi de deniz rüyaya necdet abiye benziyo falan dedi iyice koptum ben:img-hyste ne alaka yani o bebek düpedüz ahmetin aynısıydı :good:
evet ergimcim merveydi ;) ama içinden başka bir isim gelirse onu da kullanabilirsin, farketmez. mühim olan gönüller bir olsun :img-hyste sen tatile çıkmıştın değil mi? hoşgeldin :)
yaa asla yapmaz ahmet, zaten baştan onu yapabilecek biri olduğunu gösterseydi bu durumlara gelmeyecekti hiç:.. herkese dişini saydırdı, sonuç "ezik ahmet" :) bugün necdetin arabadaki haline baktım da, geçenlerde konuştuk ya, necdetle ahmetin tepkileri çok farklı, o son sahnede ahmetin yerinde necdet olsaydı çıldırırdı, ama bu sabahki öblümde necdetin yerinde ahmet olsaydı gayet soğukkanlı davranırdı heralde... yani panik olurdu ama böyle bas bas bağrınmazdı kanımca...
ahaha hakkaten deniz yaa, göz var izan var be oğlum :D aynı necdete benziyormuş, öehh, yıldırım düşecek odanın ortasına... o zamandan belliymiş denizin böyle lappadanak atlayacak bir insan olacağı :P
ahmetten sonra en çok tepki vermesi gerekenler bence aygünler.. "ne alakamız vardı ki bizi bu durumların içine soktun?" diyebilirler
ahmet bir anda babasını taklit etme gereği hissediyor (kalp krizi :P)...
Allah korusun..
zaten iki kere sıkıştı kalbi..buna dayanamaz ahmett:icon_sorr
aygünler hakkında da haklısın aslında...
hem alakaları yokken olayların içine girdiler..
hem de herşeyin içine girmişken birden dışlanacaklar..
ki bu daha acı olur sanırım:icon_sorr
ama necdet evliliğini bitirmeden güzideyi söyler..
-baba,güzideyle bir çocuğumuz olacak
-hönnk...yaseminle rüya??der baba...necdet:
-onlar zaten gerçek değildi..çocuk da ahmetindi zaten.naylon çocuk yani..:).ver elini öpsün güzide baba..
baba:yeminimi bozdum üleeeyn..eskiiii hasaaan(he-man der gibi)..güüç bende artık..:icon_evil
sen nasıl bir adamsın böyle..düşünmedin mi sonunu bu işin haaaa....
senin gibi bir adam yaşamamalı bundan böylee..:img-gun:
necdet:niye,bence yaşamalı:img-dirol
Allah korusun..
-onlar zaten gerçek değildi..çocuk da ahmetindi zaten.naylon çocuk yani..:).ver elini öpsün güzide baba..
baba:yeminimi bozdum üleeeyn..eskiiii hasaaan(he-man der gibi)..güüç bende artık..
ahahah yok artık ayşe :D yüzsüzlüğün sınırlarını yok etmiş bu necdet vallahi, yok anam adma olmaz bundan :P
baba:yeminimi bozdum üleeeyn..eskiiii hasaaan(he-man der gibi)..güüç bende artık.. sen nasıl bir adamsın böyle..düşünmedin mi sonunu bu işin haaaa....
necdet: aa, babacım, çok rica ediyorum böyle deme. kalbimi kırıyorsun.. zaten yaseminden kurtuluyoruz işte mıymıy dinlemyeceksin ne güzel.. bak torun geliyor diyorum, hem de hakiki :happy0064
*çaat* (2. osmanlı tokadı) :img-black
Allah korusun..
o zaman gözü kararsın... "allahım bana birşeyler oluyoor" diye kendinden geçsin.. böyle bir lafa yürek dayanmaz yani, birşeyler olmalı :)
evet mervecim tatildeydim dün geldim daha.
valla kendime eski bölümleri izlemeyi yasaklamıştım ama bu sabah yine dayanamadım izledim:(:(
çünkü gerçekten çok kötü günlerdi bi daha moralimi bozmaya ne gerek var dedim:hıh :hıh
ya unuttum söylemeyi bugün yasoyla ahmet hapishanede halayla dayıyı ziyarete gittğinde ahmetin yasonun koca göbeğini görmemesi gayet saçmaydı üstünde hamile kıyafeti vardı üstelik
ya ama hamile olduğunu öğrendiğinde ahmetin bakışlarına bittim direk ağlamaya başladım zaten ühühüü
nezoşa da kıl oldum yine zaten o kadını fazla sevmiyorum ama lale mansur rolünün hakkını veriyo o ayrı mesele :hıh yine yaptı yapacağını zaten herşey o mektubun saklanmasıyla ve selamnın uydurduğu yalanla baslamamış mıydı??
Arkadaşlar birçok arkadaş Ayla'nın sınıf atlama sorunu olduğunu düşünüyor... böyle olunca da Ayla'nın birbirine bağlı iki sorunu ortaya çıkıyor... aşktaki bencilliği ve kompleks... ama çok sık kullandığım bir yorumumu yine yapmak zorundayım ki... bu dizinin net bir çizgi ve dengeler üzerine kurulmuş... bunun en somut örneğini Ahmet'in Necdet'i haklı olarak nakavut etmesi gereken son bölümün 5-5 yumruk ve 1-1 savurma sahnelerinde gördük... şimdi bu konudaki sorum şu:
Eğer Ayla'nın bencillik ve kompleks sorunu varsa muhakkak Necdet'in de bencillik ve kompleks sorunu olmalıdır... bencillik sorunu olduğunu biliyoruz... ama kompleks?!?!... eğer buna kanıt bulunursa; aslında hiç de öyle olmadığını düşündüğüm ama bunca arkadaşın baştan beri savunduğu sınıf atlama olayını ben de kabul eder kafanızı şişirmem:img-blush ama Necdet'tin kompleks sorunu yok diyorsanız o zaman kesinlikle Ayla'nın da sınıf kompleksi yok... bundan emin olun :img-yes: tekrar ediyorum... bu dizi dengeler üzerine kurulmuş bir diziiii....
bence Necdet'in tek kompleks yapabileceği konu okuyamamak olabilir... bu yüzden Necdet'i çok fazla kitap okurken ve her konu hakkında yorum yaparken görüyor olabiliriz... ama bu en mantıklısı olduğu için yazdım... yoksa ben ayla'da sınıf atlama hırsına kanıt sahneler nasıl göremediysem, necdet'tin de muhtemel kompleksine kanıt denilebilecek sahneler göremedim... :img-pilot
evet mervecim tatildeydim dün geldim daha.
valla kendime eski bölümleri izlemeyi yasaklamıştım ama bu sabah yine dayanamadım izledim:(:(
çünkü gerçekten çok kötü günlerdi bi daha moralimi bozmaya ne gerek var dedim:hıh :hıh
ya unuttum söylemeyi bugün yasoyla ahmet hapishanede halayla dayıyı ziyarete gittğinde ahmetin yasonun koca göbeğini görmemesi gayet saçmaydı üstünde hamile kıyafeti vardı üstelik
ya ama hamile olduğunu öğrendiğinde ahmetin bakışlarına bittim direk ağlamaya başladım zaten ühühüü
nezoşa da kıl oldum yine zaten o kadını fazla sevmiyorum ama lale mansur rolünün hakkını veriyo o ayrı mesele :hıh yine yaptı yapacağını zaten herşey o mektubun saklanmasıyla ve selamnın uydurduğu yalanla baslamamış mıydı??
:img-yes: allah bildiği gibi yapsın o selmayla nezahati... güya annelik yaptılar, :img-beee:
ahmet yasemine boydan bakmadı ki hiç :) bir gördü, gözlerine kilitlendi sonra, bir kere bile bakmadı aşağı doğru.. zaten yasemin de elindeki paketle kapamaya çalışıyordu, ahmet en fazla "kilo almıştır biraz" diye düşünmüştür... :img-blush
ama o sahne.. ah hatırlamak istemiyorum, nasıl fena olmuştu ahmet :sad53: dünyası başına yıkılmış gibiydi... zaten o karşılaştıkları andaki bakışlarda bir de o şok halinde canselin oyunculuğu tavan yapmış resmen... bu kadar da hissedilmez ki bir rol... ahh ah
aman badgeeeer... yapma gözünü seveyim... senin çapın bu tür duygu sömürüsü fikirlerine ihtiyaç duymayacak kadar geniş...:hıh ne böyle kolay yolu seçmişsin... yoksa beni beğenmiyor musun :icon_sorr
Sıradanlık kelimesinin kafa karıştıran bir yönü var tabiki de... benim kullandığım anlam... evlendiklerinde o bakışların, o heyecanın yavaş yavaş bitmesi...öyle olmayacağını ben de tahmin ediyorum ama yine de zorlama fikirlerime gelen zeki cevaplar benim düşünce sistemime hizmet etsin diye konuşup duruyorum işte... ama güvendiğim dağlardan birine kar yağınca hevesim kırıldı :img-cray: hele verdiğin BraveHeart örneği... bu konudaki yazılarımın tamamını okumadığını düşündürttü... çünkü o örneği ben bambaşka bir şey için verdim... savaşlar kendilerine muhakkak bir kahraman çıkartırlar... o olmazsa bu... ama kişilerin kendi iç savaşlarının sonucunda kötü veya iyi olacak kahraman yine kendisidir demek istedim... Cesur Yürek zaten iyi bir kahramandı... kendisiyle bir sorunu yoktu... onun sorunu toplumsaldı... ama öbürünün önce kendisiyle sorunu vardı... güçsüzdü... bundan hem hemen kopamıyor hem de korkunç derecede kurtulmak istiyordu... yani gerçek yaşamdaki insanlar gibi ve bizim dizinin kahramanları gibi iç çelişki yaşıyordu... ve bu çelişkisi olumlu-olumsuz git-geller yaşayarak sonunda olumlu bir biçimde sonlandı... böylece o önce kendi kahramanı daha sonrada Cesur Yürek ölünce o halkın kahramanı oldu... bu anlamda esas zoru başaran O'ydu... demek istediğim buydu işte... :sad53:
Ben senin demek istediğini anladım merak etme...Onların aşklarının kavuşamadıklarından ötürü heyecan verici olduğunu düşünüldüğünü anlatmak istemişsin..braveHeart örneği uç bir örnekti.Yazında kullandığın için ben de örnekledim...Belki yanlış anlaşımalara sebep oldu ancak aynı şeyi ben Mehmet- Yurdanur örneklemesini yaptığımda da yaşadım...benim ifade etmeye çalıştığım düşünceye herkesin bildiği bir örnekle anlatmaya çalıştım, genel bir düşünceyi ifade ettim ama 2 sayfa ÇGO ile HS karşılaştırmasının yanlış olduğu yazıldı...Benim anlatmaya çalıştığımla itiraz edilen mevzuular farklıydı..
Ben de topluma yansımasa da sıradan kişilerin sıradan hayatları hakkında başarılı olmasını ve bu yolda karakterlerindeki değişimleri izlemeyi veya okumayı severim. Yani insanın yaşadığı hayatta insan olmaya çalışmasını.:good:
Bu arada seni yanlış anlamadım...Yalnızca aradan bir cümleyi çektim ve bu konu hk yani sıradanlığı izlerken alınabilecek keyiften bahsettim, haklısın Braveheart biraz uç bir örnekti...
Ama artık beni beğenmediğini okuyunca üzüldüm...Artık beni beğenmiyor musun BaharCan?:icon_sorr
Güvendiğin dağlara kar yağdırdığım için sorry!:icon_whis
Olsun arada çıkartacağımız zıt durumlar foruma sinerji katar...:good: :img-icecr
eee Aylaya ne diyorsu? Sence melek olacak mı?
Arkadaşlar birçok arkadaş Ayla'nın sınıf atlama sorunu olduğunu düşünüyor... böyle olunca da Ayla'nın birbirine bağlı iki sorunu ortaya çıkıyor... aşktaki bencilliği ve kompleks... ama çok sık kullandığım bir yorumumu yine yapmak zorundayım ki... bu dizinin net bir çizgi ve dengeler üzerine kurulmuş... bunun en somut örneğini Ahmet'in Necdet'i haklı olarak nakavut etmesi gereken son bölümün 5-5 yumruk ve 1-1 savurma sahnelerinde gördük... şimdi bu konudaki sorum şu:
Eğer Ayla'nın bencillik ve kompleks sorunu varsa muhakkak Necdet'in de bencillik ve kompleks sorunu olmalıdır... bencillik sorunu olduğunu biliyoruz... ama kompleks?!?!... eğer buna kanıt bulunursa; aslında hiç de öyle olmadığını düşündüğüm ama bunca arkadaşın baştan beri savunduğu sınıf atlama olayını ben de kabul eder kafanızı şişirmem:img-blush ama Necdet'tin kompleks sorunu yok diyorsanız o zaman kesinlikle Ayla'nın da sınıf kompleksi yok... bundan emin olun :img-yes: tekrar ediyorum... bu dizi dengeler üzerine kurulmuş bir diziiii....
bence Necdet'in tek kompleks yapabileceği konu okuyamamak olabilir... bu yüzden Necdet'i çok fazla kitap okurken ve her konu hakkında yorum yaparken görüyor olabiliriz... ama bu en mantıklısı olduğu için yazdım... yoksa ben ayla'da sınıf atlama hırsına kanıt sahneler nasıl göremediysem, necdet'tin de muhtemel kompleksine kanıt denilebilecek sahneler göremedim... :img-pilot
illa ki aylanın karşılığı olmak zorunda değil bence necdet, senaryoda buna kasmaları çok zor olur.. ve gereksiz de bence :)
ama evet, necdetin kompleksi okuyamaması olabilir, buna kanıt da dizinin ilk bölümlerinde babasına kafa tuttuğu sahnede söyledikleri olabilir: "okumak istemesine aldırmayıp pastanede çalıştırmaya başladığın oğlunum ben.." gibisinden birşeyler söylemişti. ama necdet, laleye sahip çıkması gerektiğini düşünüyordu, o abiydi ve bu konuda komplekse girip akabinde depresyonun kollarına girmeyi kendine hak görmedi.. bir de tabi, yasemini elde etme arzusunda da kompleks var bence.. ahmet onun çok iyi arkadaşı ama kendisi pastanede çalışrıken ahmetin gidip lozanlarda okumasına içerlenmediğine inanmam.. bunu dizide dile getirip getirmediğini söyleyemiyorum malesef çünkü hatırlamıyorum :)
bir keresinde ahmetle siyaset tartışmaya başlamışlardı, ahmet "ben senin bu konularla ilgilendiğini bilmiyordum" dedi, beğenmişti onun görüşlerini sanırım, necdette gayet kendinden memnun bir ifadeyle eh işte gibi birşeyler söylemişti, bu kadarcık şeyden bile mutlu olması belki de belirtidir, olamaz mı :)
ama aylanın sınıf kompleksi ve hırsı çok daha somut necdetten.. dizinin başlarında selma bile, "onun hırsını takdir ediyorum" gibi birşeyler demişti, (işte selmadan da bu beklenir zaten :P) sevim de onun "çok hırslı ve sinsi" olduğunu düşündüğünü söylemişti.. bir de, nezahat eski elbiselerini satmak istediği sırada söyledikleri benim aklıman gitmiyor.. elbiseler satılamamıştı ve annesi çok üzgündü ama ayla "aman anne, birşey olmaz onlara merak etme. bu zamana kadar yeterince harcadılar, biraz da azla geçinmeyi öğrensinler.. biz nasıl yaşıyoruz, onlar da yaşarlar.." gibi, tam hatırlamasam da özde bu anlama gelen cümleleri kurduktan sonra, aylanın pek de iyi niyetli olduğunu düşünmek kolay değil :)
ben kaçıyorum, akşama görüşmek üzere bye
:img-hyste:img-hyste..yani evet rüya necdete benziyor kısmı fazlaca uydurmaca olmuş..da sonradan düpedüz ahmetin aynısıydı kısmını okuyunca koptum yaa:img-hyste:img-hyste
meraba arkadaşlarrr uzun zamandır gelmiodum foruma
nasılsınız ya özledim........
arkadaşlar bu arada penguen dergisinin bi köşe yazarı dio ki geçen gün okudum hatırla sevgilinin ahmeti X-FİLES dizisindeki AJAN MULDER'e acayip benzio dio biri şu ajanın resmini bulabilir mi acaba???
yasemin çok tatlısın sabah tekrarlarını zevkle izliyorum necdet çok iyi biri
meraba arkadaşlarrr uzun zamandır gelmiodum foruma
nasılsınız ya özledim........
arkadaşlar bu arada penguen dergisinin bi köşe yazarı dio ki geçen gün okudum hatırla sevgilinin ahmeti X-FİLES dizisindeki AJAN MULDER'e acayip benzio dio biri şu ajanın resmini bulabilir mi acaba???
merhaba..şu fotoyu buldum ama pek benzetemedim:icon_whis :icon_whis
http://img515.imageshack.us/img515/7176/images2ek6.jpg (http://imageshack.us)
david duchowny imiş:img-yes:
seni yeniden burda görmek güzel:happy0064
merhaba..şu fotoyu buldum ama pek benzetemedim:icon_whis :icon_whis
http://img515.imageshack.us/img515/7176/images2ek6.jpg (http://imageshack.us)
david duchowny imiş:img-yes:
seni yeniden burda görmek güzel:happy0064
yani haklısın spdr hiç benzemio ya ahmetimin yanında bu sönük yani sokak kedisi....
uzun zamandır yas tutuodum barış için çok üzüldüm bide bugün oks açıklamdı oda üstüne gelince çok kötüydüm foruma girim dedim bari biraz ii geldi moralim düzeldi en azından hayat çok zor be arkadaşım!
TaintedWhitexx
09-07-07, 20:25
Altına imzamı atıyorum :D Altıgen değil canım beşgen bu arada..
Doğru, Defne eğer bir geceden hamile kalacaksa yuh derim.. Necdet ve Güzide neyin nesi?
Bende Ayla ve Güzideye kıl kapıyorum ama bir yandanda Necdet ve Güzidenin yakıstığını düsünüyorum..
Ve evet, bende ağladım o Denizin ölme sahnesinde.. Ağlamamak eldemi ki ya..
Bu arada ben okudum yazını bak :D
Oleeey Irem okumuuuuuus! :happy0064 hehehe
Valla dogru, Guzide ve Necdet cok yakisiyolar ne diyim.
Evde surekli yemek yaparlar beraber heralde :D:D
Pasta borek falan...
1 senede 100er kilo olurlar :P
Kalmaz heralde yaa.. Gerci Yasemin kaldi ama neyse.
Cok acayip
Doğru, Defne eğer bir geceden hamile kalacaksa yuh derim..
iremcim bence yuh falan deme canım.büyük de konuşma ahmet&yasemini hatırlasan yeter uzağa gitmeye gerek yok.olursa ben şaşırmam yani.:img-icecr
iReMJeLiBoN
09-07-07, 20:33
Herkes günlüğe dikkat etmis ama bence günlükten daha önemli olan birsey var, Metruk Ev..
Geçen 3. Bölümü izliyordum Deniz kaybolmustu Defne ve Isıkta Ahmet ile Yasemine söylemek zorunda kalmıstı yeri, Ahmette aa burası metruk ev değil mi biz Necdetle hep buraya gelirdik dedi. Yaseminde bizde Laleyle gelirdik falan dedi.. Asklarını simgelemiyor ama en azından coğu oraya gitmis.. Bence ileride o metruk eve birsey olacak.. Ama sonunda biri yasayacak o evde..
TaintedWhitexx
09-07-07, 20:34
Valla bende OXFORD'a katiliyorum.
Olur mu olur...
Ama Deniz olmes insallah :/
Ya bide bisi daha solucem.
zeyneps ve spdr'in konusmalarina koptum burda :D:D
Herkes günlüğe dikkat etmis ama bence günlükten daha önemli olan birsey var, Metruk Ev..
Geçen 3. Bölümü izliyordum Deniz kaybolmustu Defne ve Isıkta Ahmet ile Yasemine söylemek zorunda kalmıstı yeri, Ahmette aa burası metruk ev değil mi biz Necdetle hep buraya gelirdik dedi. Yaseminde bizde Laleyle gelirdik falan dedi.. Asklarını simgelemiyor ama en azından coğu oraya gitmis.. Bence ileride o metruk eve birsey olacak.. Ama sonunda biri yasayacak o evde..
Merhaba, işte geldim burdayım. Burada olduğum için çok mutluyum Yüzümde salakça bir gülümsemeyle bilgisayarın karşısında oturmayı özlemişim. :happy0064
Her şeyi okuyamadım. Destanlar yazılmış, analizler yapılmış, kendine yüzyesel payesini biçip de tam derinden gidenler -yani sağ gösterip sol vuranlar- de var. Çok, çok... Şimdi gücüm yok -daha doğrusu zamanım yok- ama sınavdan sonra, sonra...
Bir kaç konu ayrıca ilgimi çekti hızla göz gezdirirken. En önemlisi yukarıdaki oldu benim için. Metruk ev mevzusu! Acaba bu ev ileride Yaso-Ahmet evi olabilir mi?:happy0064 Defneyle Deniz de onlarla oturur. Hatta Sevim ve Mehmet de son demlerini orada geçirirler...:img-pilot
Sonra Necdet ve Ayla'nın kompleks kardeşliği mevzu. Bu mevzuda bahar_can kardeşimize harfiyen katılıyorum.
Şu bir gecede hamile kalma mevzusunda ise olabilir diyorum. Hele hele belli yaşlarda olanlar için.. (18-25 yaş arası kanımca) kalınabilir. Sonradan zor oluyor. İnsanlar uğraşıp duruyor tüptü, enjeksiyondu falan. Bir de o vakitler hormonlu gıdalar henüz piyasaya sürülmemişti. Ayrıca hatırlatırım, Deniz Defne birden fazla -en az iki kez- evde yalnız kaldılar:img-wink: Ayrıca Yaso ve Ahmet de o ilk günden sonra bir kez daha buluşup adaya gittiler.:img-icecr
Necdet ve Ayladaki kompleks sorunundan bahsedilmiş...
Ben her ikisinin davranış merkezinde imrenme olduğunu söylemeye devam ediyorum...Necdet de bunun adı Ahmet, Ayla da ise bu Yasemin...Bahsedilen çizgi ve denge olayı burada kanımca... Necdetin kompleksi okuyamamaksa haklıdır diyeceğim çünkü o dönemde paralı bir esnaf olmaktan daha çok iyi tahsil yapmış biri daha makbul ve takdir ediliyordu...İstediği kadar parası pulu olsun, iyi bir tahsili yoksa bu konu yüzden çok belli olmayan aman hissedilen bir toplumsal burun kıvırma olayı olabiliyordu...Necdetin kompleksinin odağına Yaseminin Ahmete duyduğu aşk da eklenince durum tamamen Ahmet odaklı oldu...Ahmetin temsil ettiği herşey onun imrenmesii ve buna sahip olamamkatn gelen hoşnutsuzluğu iyice körükledi...Ahmetin başına gelen o kadar şeyden sonra hala kompleksinin eseri olan"sen o kadar şanslı bir adamsın ki..." diye başlayan ifadeyi kullanıyor
Ayla da durum biraz daha farklı, daha derin...Onun durumu,Necdetin durumundan iki üç gömlek daha fazla..Bunun sebeplerini daha öncede açıklamıştım...
Her ikisinin de olayı aynı kaynak,imrenmek..İmrendikleri şeye ulaşmak fırsatı yakaladıklarında ise kendilerine ters düşen davranışlar ve düşünceler içinde olmaları onları bu hale sokuyor...Necdet de Ayla da önümüzdeki sezonda eminim bunun farkına varacaklar...Sonuçta ikisi de zeki insanlar..:icon_whis
Aylanınkileri tekrardan açıklamak istemiyorum..Önceden yazmıştım, hem doğal durumunu hem de Necdetle karşılaştırmasını
Merhaba, işte geldim burdayım. Burada olduğum için çok mutluyum Yüzümde salakça bir gülümsemeyle bilgisayarın karşısında oturmayı özlemişim. :happy0064
Her şeyi okuyamadım. Destanlar yazılmış, analizler yapılmış, kendine yüzyesel payesini biçip de tam derinden gidenler -yani sağ gösterip sol vuranlar- de var. Çok, çok... Şimdi gücüm yok -daha doğrusu zamanım yok- ama sınavdan sonra, sonra...
Bir kaç konu ayrıca ilgimi çekti hızla göz gezdirirken. En önemlisi yukarıdaki oldu benim için. Metruk ev mevzusu! Acaba bu ev ileride Yaso-Ahmet evi olabilir mi?:happy0064 Defneyle Deniz de onlarla oturur. Hatta Sevim ve Mehmet de son demlerini orada geçirirler...:img-pilot
Sonra Necdet ve Ayla'nın kompleks kardeşliği mevzu. Bu mevzuda bahar_can kardeşimize harfiyen katılıyorum.
Şu bir gecede hamile kalma mevzusunda ise olabilir diyorum. Hele hele belli yaşlarda olanlar için.. (18-25 yaş arası kanımca) kalınabilir. Sonradan zor oluyor. İnsanlar uğraşıp duruyor tüptü, enjeksiyondu falan. Bir de o vakitler hormonlu gıdalar henüz piyasaya sürülmemişti. Ayrıca hatırlatırım, Deniz Defne birden fazla -en az iki kez- evde yalnız kaldılar:img-wink: Ayrıca Yaso ve Ahmet de o ilk günden sonra bir kez daha buluşup adaya gittiler.:img-icecr
O metruk eve Deniz ve Defne yerleşecekler...Deniz bir keresinde o evi alıp tamir edip içinde yaşamakistediğinden Defneye bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam...
Bu arada Shevek hoşgeldin..bye
Allah korusun..
baba:yeminimi bozdum üleeeyn..eskiiii hasaaan(he-man der gibi)..güüç bende artık..:icon_evil
Spdr ne yapmışsın yahu, okurken yüzümdeki o salak gülümsemeden falan eser kalmayıp, bilgisayarın karşısında gülme krizine giren insan moduna geçtim. Özellikle de pişkin Necdete vuruldum. Zaten bundan sonra anca pişkinliğe vurup kurtarabilir paçayı. Kurabiye canavarı:img-icecr
Ama Mervenin yazdığı son daha bir olası.
Badger hoş buldukbye Olabilir tabii. Ama şimdi onlarda pek para olmayabilir. Evin restorasyonu falan. Ahmet'le Yaso'ya daha çok yakışır diyorum...Orada birbirlerine bağlılık yemini eden herkese de evin kapıları her daim sonuna dek açık olur... Bugün iyimser ve romantik bir günümdeyim:img-icecr
Spdr ne yapmışsın yahu, okurken yüzümdeki o salak gülümsemeden falan eser kalmayıp, bilgisayarın karşısında gülme krizine giren insan moduna geçtim. Özellikle de pişkin Necdete vuruldum. Zaten bundan sonra anca pişkinliğe vurup kurtarabilir paçayı. Kurabiye canavarı:img-icecr
Ama Mervenin yazdığı son daha bir olası.
Badger hoş buldukbye Olabilir tabii. Ama şimdi onlarda pek para olmayabilir. Evin restorasyonu falan. Ahmet'le Yaso'ya daha çok yakışır diyorum...Orada birbirlerine bağlılık yemini eden herkese de evin kapıları her daim sonuna dek açık olur... Bugün iyimser ve romantik bir günümdeyim:img-icecr
olabilir Yaseminle ahmet orayı alıp restorasyon işini yapıp, Rüyaları ve müstakbel 2-3 çocuklarıyla orada yaşamaya başlayabilirler...Ehh Denizle Defneden sonra evlenip yanlarına yerleşebilir..Nasıl olsa ev kocaman bir sürü oda vardır..
Badger galiba sadece ikimiz varız. Bugün ders yok muki? Nerede sınıf? Hoca da gelmemiş?
Badger galiba sadece ikimiz varız. Bugün ders yok muki? Nerede sınıf? Hoca da gelmemiş?
Bilmiyim ki?!!?? Hoca da yok cemaat de..:img-hyste
neyse biz başlayalım...Bugünkü ders galiba sezonun başlangıcı nasıl olacak?
TaintedWhitexx
09-07-07, 21:39
Allah korusun..
zaten iki kere sıkıştı kalbi..buna dayanamaz ahmett :icon_sorr
ki bu daha acı olur sanırım :icon_sorr
-onlar zaten gerçek değildi..çocuk da ahmetindi zaten.naylon çocuk yani... :D ver elini öpsün güzide baba..
baba:yeminimi bozdum üleeeyn..eskiiii hasaaan(he-man der gibi)..güüç bende artık.. :icon_evil
senin gibi bir adam yaşamamalı bundan böylee.. :img-gun:
necdet:niye,bence yaşamalı :img-dirol
spdr.. baba adamimsin.
yiktin beni burda...
hani "kahkahayi patlatma" diye bi deyim var ya..
aynen oyle oldum :D
Ben geldiim, ben geldiiim de gidecegim yine. Benden 2 hafta hayir yok. Simdi isle mesgulum, 2 gun sonrada uzaklara gidiyorum, 1 haftaligina. Shevek, sinavin nasil gecti. Iii, yeterlilik sinavini hatirladikca geriliyorum :) Neyse atlatmissin, hayirli olsun.
Bence senaryoda Necdet'i iyi gosterecegiz diye kasmazlarsa, Ahmet'in RUya'yla ve Yasemin'le birlesmesinden cok guzel hikaye cikar. Necdet yavas yavas kopar, Ahmet aci aci sitem eder, Yasemin kendini suclar ve her seyin hesabini verir. Yillardir agzindan duymak istediklerimizi duyariz nihayet. Buyuk ask itiraflari da gelir. Romantik anlar yasanir. Sonra beraber yasamaya alismlarini izleriz. Bir kere de mutlu goruruz onlari. Deniz yuzunden haberin verilmesi biraz uzasa da, sonsuza (bkz. dizi finali) dek ertelenmez. Selma, Nezahat ve Riza buyuk ic hesaplasmalar yasarlar. Ruya Gursoy'lara alisir. Lale Yasemin'le bir daha asla konusmaz (ben olsam konusmazdim).
Sonraaa, bir dugun istiyoruz. Alli duvakli! Yasemin'e muhtesem bir gelinlik, Ahmet'e damatlik yakisir. Dugunun acilis dansini "siyah gozlerin"le yaparlar. Necdet de gelir, kulisten kiskanc kiskanc izler :img-hyste Yillardir onlari ayiranlar da, utana utana izlerler. Biz ne yaptik diye diye.
Ama eger, Necdet yine bir melek kontenjanindan girecekse senaryoya, o RUya'dan, RUya ondan vazgecemez. Yasemin onu savunur. Ahmet, ona hak verir zamanla. Ha o zaman iste senaristlerin ofisini basariz.
Bu arada dusunursek, tum bu sureci baslatan yine Lale'nin safligi oldu. Gidip Guzide'ye Ahmet'le Yasemin'i anlatinca, kiz iskillendi. Ondan sonra da Necdet'e yazmaya basladi. Necdet karsilik verdi. Yasemin ogrenip bosanma teklif etti. Ahmet ogrenip yumrukladi ve yumruklari ona Yasemin ve Ruya olarak dondu.
Lalenin yerinde olsam hiçbiriyle konuşmazdım bırak bir tek Yasemini, Güzideyle de ağabeyimle de konuşmazdım..:img-cool2
Hepsi kızı enayi saf yerine koydular iyicene..Tamam iyi niyetliliği biraz fazlaydı ama bu kadar da yapılmazdı..Hele Güzideninki tam kullanma sınıfına koymak oluyor...Bence bu sefer lale, Hasan Amcayı bile kükremekte ve tavır koymakta geçebilir (hoşş bu sefer hasan Amca destek bile olabilir:img-hyste), tabii Necdet yine yalanlarla uygun bir kılıf bulmazsa...
Şimdi tabii bu konu iki düzlemde irdelenebilir. İlki; artık az çok dizinin matrixini çözmüş olduğumuzdan yönetmen-senaristler-bölüm sayısı-kanal ve yapımcı yönlendirmesi gibi dış etkenleri göz önünde buldurabiliriz.
İkincisi kendi hissiyatımız bizi nerey7e götürüyorsa oraya gideriz, uçarız hatta kanımca:img-pilot
Hangisi? Ben ikicisinin ucundan kıyısından başlayayım. Suya bir taş atayım.
Yeni sezonun başında şöyle iki ya da üç bölüm zaman atlatmasınlar derim. Ayrıntılı bir şekilde Yaso-Ahmet hesaplaşmasını, Selma-Nezahat morarmasını, Aygünlerin dumura uğramasını, Necdetin bir de He-Man Hasan'dan patak yemesini izleyelim. (Bir de ben şöyle bir kısa yol önereceğim bu problematiği çözmek için; sezonun ilk bölümünde alakasız bir kazaya kurban gidebilir Haso-Dilşat ikilisi. Mesela Necdet'lerin onlara gerçekleri açıklayacakları akşam oturmasına gelirken ada vapuru batabilir falan. Böylece bu karın ağrısı durum ortadan kalkmış olur külliyen.:icon_whis ) Olaylar (bu mevzuda tabii, Yaso-Rüya, Ahmet) hızla çözülsün. Yazınsal metinlerde (klasik roman ve öyküde) climax (zirve yahut doruk) noktası vardır. Olaylar ayyuka çıkar. Bundan sonra da tek tek, ilmek ilmek çözülür. İşte böyle ilmek ilmek çözülsün herşey. Eşzamanlı olarak da Deniz hayati meselesi çözülsün. Ölmesin Deniz. :img-yes:
Hatta ben bir "kiz isteme" de gormek istiyorum. Sevket ve Selma alsinlar cukulatalari, cicekleri. 7 tane de gul alsinlar. Ruya'nin her yasi icin bir tane! Sonra Riza'ya gitsinler. Malum Nezahat yok. Riza otursun orada. Sevket baslasin,
Merhaba kanka. Evet seni idama mahkum etmis olabilirim; ama unutma ki sen de neredeyse bacimi olduruyordun, hapse atip da hastaneye gondertmediginizde. Odestik sayilir, degil mi?
Riza kaslarini catar.
E, bir de bana kalp krizi gecirttirdin. O da var.
Riza dusuncelidir.
Sonra kizin oglumu Mecnun edip, dag baslarina surgun etti, ailemiz dagildi.
Riza'nin yuzu iyice asilir.
E zaten Ahmet seni ucak kazasindan kurtarmasaydi, 27 Mayis'ta coktan olmus olacaktin. Yani Ahmet'e bir hayat borcun vardi zaten. Bir saatle kurtuldum mu sandin?
Riza bonlesmistir.
E bir de 7 senedir, torunumdan habersiz yasamisim. Hadi ben neyse, oglum, kizindan habersiz yasamis. Senin o kizin var ya.
Riza kravatini gevsetmeye baslar.
Yani, diyecegim o ki, biz odestik bence. Gel su cocuklari basgoz edelim de, biz de kurtulalim bu dertten, Turk halki da kurtulsun. Yoksa Ahmet acisindan pavyonlara dusecek.
Riza: Kizim, ada Yasemin'im ne diyorsun?
Yasemin: Siz bilirsiniz babacigim.
Riza: biz bilirmisiz. Lafa bak. Kucaginda kazik kadar babasiz cocuk, tovbe estagfurullah. Ne halt ederseniz edin be. Ister evlenin, ister .. Actirmayin bayramlik agzimi. Cok sinirliyim. Ben Keriman'a gidiyorum. Akilli kadin. Bunca senedir, bir kere hamile kaldi mi bak?
Dizice mükemmel bir ilk vuruş. Tadından yenilmiyor.:))))
Yedi gül (Rüyaya) ve yirmi sekiz olmaz tabii (çift sayı), yirmi dokuz tane de anasına olsun (bunu kesin Ahmet kendisi alır tabii).
Bana öyle geliyor ki Selma-Şevket ikilisinin güveni ve destekleri o kadar az ki bu ilişkiye, ayak direyip bir DNA testi isterler önce.
(Bir de ben şöyle bir kısa yol önereceğim bu problematiği çözmek için; sezonun ilk bölümünde alakasız bir kazaya kurban gidebilir Haso-Dilşat ikilisi. Mesela Necdet'lerin onlara gerçekleri açıklayacakları akşam oturmasına gelirken ada vapuru batabilir falan. Böylece bu karın ağrısı durum ortadan kalkmış olur külliyen.:icon_whis )
Bence o ada vapurunda necdet de olsun hem kafa ağrısından hem de karın ağrısından kurtuluruz...Ama Dilşata bir şey olmasın yazık kadına ya...Saf lalenin saftoz annesi..
bu gerçeklerden sonra lalenin kişiliğinde de bariz değişimler olur kanımca..Biraz daha septik falan olur..:icon_whis
Şimdi tabii bu konu iki düzlemde irdelenebilir. İlki; artık az çok dizinin matrixini çözmüş olduğumuzdan yönetmen-senaristler-bölüm sayısı-kanal ve yapımcı yönlendirmesi gibi dış etkenleri göz önünde buldurabiliriz.
İkincisi kendi hissiyatımız bizi nerey7e götürüyorsa oraya gideriz, uçarız hatta kanımca:img-pilot
Hangisi? Ben ikicisinin ucundan kıyısından başlayayım. Suya bir taş atayım.
Yeni sezonun başında şöyle iki ya da üç bölüm zaman atlatmasınlar derim. Ayrıntılı bir şekilde Yaso-Ahmet hesaplaşmasını, Selma-Nezahat morarmasını, Aygünlerin dumura uğramasını, Necdetin bir de He-Man Hasan'dan patak yemesini izleyelim. (Bir de ben şöyle bir kısa yol önereceğim bu problematiği çözmek için; sezonun ilk bölümünde alakasız bir kazaya kurban gidebilir Haso-Dilşat ikilisi. Mesela Necdet'lerin onlara gerçekleri açıklayacakları akşam oturmasına gelirken ada vapuru batabilir falan. Böylece bu karın ağrısı durum ortadan kalkmış olur külliyen.:icon_whis ) Olaylar (bu mevzuda tabii, Yaso-Rüya, Ahmet) hızla çözülsün. Yazınsal metinlerde (klasik roman ve öyküde) climax (zirve yahut doruk) noktası vardır. Olaylar ayyuka çıkar. Bundan sonra da tek tek, ilmek ilmek çözülür. İşte böyle ilmek ilmek çözülsün herşey. Eşzamanlı olarak da Deniz hayati meselesi çözülsün. Ölmesin Deniz. :img-yes:
Yok zaten 2-3 bolum zaman atlayamazlar. Hic sanmiyorum. Ne yani Ahmet gercekleri ogrenmis, Deniz hastanede, ondan sonra dan 1972'de mi bulacagiz kendimizi? Olmaz! Oyle yaparlarsa, biz de "Ahmet'in Intikami" adli bir kisa sinema filmi cekeriz. Birlestiririz seyircilerin paralarini. Ahmet ev ev dolasip, herkesi Cuneyt Arkin hamleleriyle hasat ettikten sonra, Yasemin ayaklarina kapanir ve af diler. Necdet ise yaptiklarinin vicdan azabiyla yasayamayip intihar edecekken tam Guzide tarafindan kurtarilir. Bu diyarlarda yasayamayacaklarina karar verip, Ankara'ya tasinirlar. Nasiliiiim?
Bir de bu isteme işleri falan beklemeden bir Biristol Hotel seansı görelim. Tabii hesaplaşmadan sonra, büyük bir kavga, Ahmet gürleyecek önce, Yasemin sinecek, sonra anlatacak bir bir, Ahmet de dayanamayıp tuttuğu gibi kolundan-öyle itiraz filan, ama Neco evde bekler şimdi, ayıp olur, formalite de olsa evliyim, millet ne der gibi mıymıyları duymazdan gelip- Bristol Hotel'de alacak soluğu:img-wink:
Cemaat hazır efendim..benim canavar yeni uyudu da …
‘Metruk ev ’ bizim saf aşıkların pembe panjurlu yuvası mı olacak…:img-in_lo
Dizice…nereye..bu nasıl hocalık…vekalet bırak bari…daha sitem edecektim ama ..şu anda hayalimdeki düğünü izliyorum sonra…sonra sitem ederim..:img-wink:
Aygün ailesinin Yasemin ve Necdet’e tavrı belli (yani olması gereken..) Ben asıl Rüya’ya nasıl davranacaklarını merak ediyorum..Acaba Yasemin’e kızıp Rüya’yı silecekler mi..? kan bağı da yok..Öte yandan çok seviyorlar..o yine de bizim torunumuz derlerse…? Rüya dede - nine enflasyonu yaşayacak…
Hatta ben bir "kiz isteme" de gormek istiyorum. Sevket ve Selma alsinlar cukulatalari, cicekleri. 7 tane de gul alsinlar. Ruya'nin her yasi icin bir tane! Sonra Riza'ya gitsinler. Malum Nezahat yok. Riza otursun orada. Sevket baslasin,
Merhaba kanka. Evet seni idama mahkum etmis olabilirim; ama unutma ki sen de neredeyse bacimi olduruyordun, hapse atip da hastaneye gondertmediginizde. Odestik sayilir, degil mi?
Riza kaslarini catar.
.....
E zaten Ahmet seni ucak kazasindan kurtarmasaydi, 27 Mayis'ta coktan olmus olacaktin. Yani Ahmet'e bir hayat borcun vardi zaten. Bir saatle kurtuldum mu sandin?
Riza bonlesmistir.
E bir de 7 senedir, torunumdan habersiz yasamisim. Hadi ben neyse, oglum, kizindan habersiz yasamis. Senin o kizin var ya.
Riza kravatini gevsetmeye baslar.
Yani, diyecegim o ki, biz odestik bence. Gel su cocuklari basgoz edelim de, biz de kurtulalim bu dertten, Turk halki da kurtulsun. Yoksa Ahmet acisindan pavyonlara dusecek.
Riza: Kizim, ada Yasemin'im ne diyorsun?
Yasemin: Siz bilirsiniz babacigim.
Riza: biz bilirmisiz. Lafa bak. Kucaginda kazik kadar babasiz cocuk, tovbe estagfurullah. Ne halt ederseniz edin be. Ister evlenin, ister .. Actirmayin bayramlik agzimi. Cok sinirliyim. Ben Keriman'a gidiyorum. Akilli kadin. Bunca senedir, bir kere hamile kaldi mi bak?
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Kız istemeler...düğünler...koptum..böyle penye- şortla da yazılmaz bunlar..gidip yazılanların şanına uygun giyineyim ben :img-wink:
Bana ne ya başka şehire gitsinler..ben Ankara'da istemem onları..Paris..Londra..onların bir konser hayalleri de vardı zaten..
Shevek, zaman atlaması olmaz, olamaz yani..küserim..:icon_cry:
Yok zaten 2-3 bolum zaman atlayamazlar. Hic sanmiyorum. Ne yani Ahmet gercekleri ogrenmis, Deniz hastanede, ondan sonra dan 1972'de mi bulacagiz kendimizi? Olmaz! Oyle yaparlarsa, biz de "Ahmet'in Intikami" adli bir kisa sinema filmi cekeriz. Birlestiririz seyircilerin paralarini. Ahmet ev ev dolasip, herkesi Cuneyt Arkin hamleleriyle hasat ettikten sonra, Yasemin ayaklarina kapanir ve af diler. Necdet ise yaptiklarinin vicdan azabiyla yasayamayip intihar edecekken tam Guzide tarafindan kurtarilir. Bu diyarlarda yasayamayacaklarina karar verip, Ankara'ya tasinirlar. Nasiliiiim?
Yok öyle kısa yollu Ahmet in hesaplaşmasını geçiştirmek...16 bölüm bize ona eziyet ettiler...Vallahi bana kalsa Ahmet, hepsine 15 bölüm eziyet edebilir ve tabii kızı yanında hep olmak kaydıyla..:hıh
Bence o ada vapurunda necdet de olsun hem kafa ağrısından hem de karın ağrısından kurtuluruz...Ama Dilşata bir şey olmasın yazık kadına ya...Saf lalenin saftoz annesi..
bu gerçeklerden sonra lalenin kişiliğinde de bariz değişimler olur kanımca..Biraz daha septik falan olur..:icon_whis
Skeptik yazacaktin herhalde, guldurdun beni, septik Lale de guzel olur :) Ama Lale hakikaten yikilacak. Ahmet'ten daha cok kandirilan o yani. Herkes kiza yalan soylemis. En yakin cocukluk arkadasi, abisi, su andaki en yakin arkadasi, Teo, hepsi arkasindan is cevirmis. O da alsin basini gitsin, trip atsin. Hep Guzide mi yapacak?
Shevek, bunlar climax'e simdi gelirse, butun sezon cozumleme izletemezler. Tempo duser. Dizilerde, durmadan yeni hikayeler, yeni climax'ler yaratmak zorundalar. Yani umarim dedigin gibi bu climax couzulur, yeni bir hikayeye geceriz de, bunu uzatmazlar, yaraticilik yoksunlugundan.
Bu arada, ben dugun diyorum ya! Dugun baskisi yapmaliyiz kanimca. Oyle kuru kuru nikahla gecistirilemez, lutfen. Aslinda o gulleri 10 tane yapsalar guzel olurdu-askimizn her senesi icin bir tane diyerek. Ama cift rakam oluyor. Sevket Bey izin vermez :)
Bir de "o aile" lafini ilk kullanan kisi kim biliyor musunuz? Gursoy'lar hakkinda, Nezahat!!! Yaaa. (Ahmet gibi bir cocuk o aileden nasil cikmis? ) Ve Ahmet'le Sevket Riza'nin zevksizligiyle dalga gectiklerinde, Selma onlara kizip, "Ayip" diye susturuyor. Selma deyince batiyor ama; oburleri de hic eksik degil yani.
Mükemmel! :img-pilot "Ahmet'in İntikamı". Hatta ikinci sezon'un adı komple bu olsun. Her bölüme de adlar versinler bundan böyle. (Bkz. Lost). Episode 1: Hesaplaşma/Gerçekler açığa çıkıyor 2.Kavuşma 3. Baba-Kız/Trendeki amca 4.Evlilik Telaşı gibi.
Mükemmel! :img-pilot "Ahmet'in İntikamı". Hatta ikinci sezon'un adı komple bu olsun. Her bölüme de adlar versinler bundan böyle. (Bkz. Lost). Episode 1: Hesaplaşma/Gerçekler açığa çıkıyor 2.Kavuşma 3. Baba-Kız/Trendeki amca 4.Evlilik Telaşı gibi.
Bahsettiğin 1-2 arasına annelerin morarmasını uzun uzadıya bir bölüm boyunca izlemek isterim onun için
2. bölüme: Patlıcan moru adını veriyorum...
Skeptik yazacaktin herhalde, guldurdun beni, septik Lale de guzel olur :) Ama Lale hakikaten yikilacak. Ahmet'ten daha cok kandirilan o yani. Herkes kiza yalan soylemis. En yakin cocukluk arkadasi, abisi, su andaki en yakin arkadasi, Teo, hepsi arkasindan is cevirmis. O da alsin basini gitsin, trip atsin. Hep Guzide mi yapacak?
Shevek, bunlar climax'e simdi gelirse, butun sezon cozumleme izletemezler. Tempo duser. Dizilerde, durmadan yeni hikayeler, yeni climax'ler yaratmak zorundalar. Yani umarim dedigin gibi bu climax couzulur, yeni bir hikayeye geceriz de, bunu uzatmazlar, yaraticilik yoksunlugundan.
Bu arada, ben dugun diyorum ya! Dugun baskisi yapmaliyiz kanimca. Oyle kuru kuru nikahla gecistirilemez, lutfen. Aslinda o gulleri 10 tane yapsalar guzel olurdu-askimizn her senesi icin bir tane diyerek. Ama cift rakam oluyor. Sevket Bey izin vermez :)
Bir de "o aile" lafini ilk kullanan kisi kim biliyor musunuz? Gursoy'lar hakkinda, Nezahat!!! Yaaa. (Ahmet gibi bir cocuk o aileden nasil cikmis? ) Ve Ahmet'le Sevket Riza'nin zevksizligiyle dalga gectiklerinde, Selma onlara kizip, "Ayip" diye susturuyor. Selma deyince batiyor ama; oburleri de hic eksik degil yani.
Tabii yeni doruk noktaları yaratacaklar, yaratmalılar. Bunu artık çözmezlerse gerçekten milletçe bayılacağız.
Nikahla geçiştirilemez bence de. Çok ama çok romantik olmalı. Yeter be! Bize son yirmi bölümdür çektirdikleri azabın bir karşılığı olmalı. Paris'e yollasınlar. Yaso-Ahmet ve Rüyayı. Sadece çocuklarının şahitliğinde (yani gözü önünde) evlensinler. Üçü birlikte Şanzelize de yürüyüp, Seine nehrine taş atsınlar Pont-Neuf'ten. (Les Amants du Pont Neuf) Sonra da onlar dönünce Selma evinde sarmalar sarmış, pilakiler yapmış olsun. Şampanyalar patlasın. O iki aile bir arada birbirlerini kesip dursunlar. Rıza ile Şevket dokunaklı konuşmalar yapsın. Selşma gelinine pırlanta set (kendi kayınvalidesinden yadiar olanı daha makuldür) torunununa da nazar boncuğu taksın. :good:
Aliye, burasi demokratik bir forum :) Ben sadece programi hazirladim bak. Ama istiyorsan vekalet birakayim. Yerime kim 2 hafta hocalik yapacak? Ben bir dinazor olarak, dinazora mi birakmaliyim? Badger, ya da Shevek mi oluyor bu durumda adaylar? :) Ya da gonullu var mi? Yoksa Aliye'ye mi versek vekaleti. E gelecek haftanin ozel hocasi Zeynep zaten. Malum konumuz Sehvet olacak. Artik Zeynep, sihvetli Bristol maceralarini etraflica tartistirir. Bristol yetmez, bir Sevda tepesi piknigi, adada bir gece, Necdet'in evinde bir gece!!! :img-hyste Necdet'i kovsunlar evden. Hani cok modernler ya.
Pardon, Necdet'cim, bizim bir isimiz vardi. Istersen sen bu gece Guzide'ye git.
Olmaz, ben bu gece kitaplarimla basbasa kalacaktim.
Ama istersen, kal. Sen duvardan Yasemin'i dinlemeye alisiksindir zaten. Olmadi, plagin sesini de acarsin. Nereye?
Ben bir dilim pasta kesmeye gidiyorum. Yasemin'i kiskandikca, bende bogaza vuruyor.
Ha, belli. E iyi, sen bilirsin. Yalniz, bu Yasemin'in odasindaki yatak, biraz ufak. Soole, genisinden alsan. Kizcagiz rahat etsin. Kendim icin bir sey istiyrsam namerdim.
Siz, siz ne yapacaksiniz odada?
Yillardir soole guzel satranc oynamayi ozlemistim. Yasemin'le sabaha kadar satranc oynayacagiz. Belki de tavla. Bir kilo findik aldim. Onu da kirip kirip yiyecegiz ayrica.
Bu mevsimde taze findik ha?
Karistirma oralarini. Icimden bir his Guzide kurabiye yapmistir sicacik, seni bekliyordur diyor.
Yapmistir, degil mi?
Tabii tabii.
Ben sabah gelirim Yasemin. Aman findiklarin kabuklarini yerlere sacmayin.
Askolsun.
Ben bunu nasıl farketmedim...çok utandım şimdi..:icon_sorr
Bence Rüya'yı Selma'ya bırakıp öyle gitsinler Paris'e...Rüya da yeni babaannesinin burnundan getirsin...( - ama annem böyle yapardı..- ama babaannem şunu pişirirdi...) Selma neler kaçırdığını görsün ve kendini ilk defa yetersiz hissetsin...
Aman efenim..bu kadar hocanın içinde benim ne haddime...sen badger ya da shevek'e ver vekaleti, ben hemen arkanızdayım...bak bugün yeni birşey öğrendim..hatta iki...bir de hatırlasam süper olacak ama...hıh..climax ve skeptik climax tamam da 'skeptik' nedir..?:img-blush
Sürekli editliyorum ama...dizice; Zeynep'in yokluğunu aratmıyorsun...aynı hamurdan mı yoğruldunuz ne..! Sende de aynı şihvetli ruhu görmekteyim..:icon_whis
Ben bunu nasıl farketmedim...çok utandım şimdi..:icon_sorr
Bence Rüya'yı Selma'ya bırakıp öyle gitsinler Paris'e...Rüya da yeni babaannesinin burnundan getirsin...( - ama annem böyle yapardı..- ama babaannem şunu pişirirdi...) Selma neler kaçırdığını görsün ve kendini ilk defa yetersiz hissetsin...
Aman efenim..bu kadar hocanın içinde benim ne haddime...sen badger ya da shevek'e ver vekaleti, ben hemen arkanızdayım...bak bugün yeni birşey öğrendim..hatta iki...bir de hatırlasam süper olacak ama...hıh..climax ve skeptik climax tamam da 'skeptik' nedir..?:img-blush
Climax= en heyecan verici nokta...(ahlak mugayir :img-cool2 )
Sceptic= kuşkucu, aslında latin kökenli olduğundan septik diye de okunabilir örn:science, sayns gibi..
Bu arada Selmaya pek bir şey olmaz, zeki veakıllı bir kadın bence önceki babaaneyi bile sollayabilir Rüyanın gözünde..
gelecek hafta zaten Zeynebin onun kadar şihvetli yazıp idare edemem...Yalnızca kenardan destek olup tezahürat yaparım..:img-clapp
dilara-1905
09-07-07, 22:57
necdet iyiki söyledi yaa nihayet kavuşcaklar ahmetin çok sinirli hesap sorcanı sanmıyorum çünkü yasonun başka çöaresi olmadını da anlattı necdett şimdi en büyük sorun rüyayı alıştırmak.....
nezehat yiğeni bıçaklanmışken almanyada kalamaz yanii o yüzden dönmüş olcak deniizn iyileşmesini bi kaç bölüm yaparsakk okdar bölüm o sebeble istanbulda olurrr sornada zaten hızlı zaman ilerliooo gidip gidip gelir önceki bölmülerde ışık'ında dediği gibi almanya'yı kapı komşusu yaptı :D:D
Skeptisizm, suphecilik, Skeptik de supheci demek. Ingilizce de, genel anlamda supheci olarak kullanilir. Ama olumlu, saglikli ve yuceltilen bir supheciliktir bu genellikle. Yani bilim skeptisizm gerektirir. Sorgulayici olmak, verilen aciklamayi hemen kabullenmemek, nedenini, nicinini arastirmak. Kendini skeptik diye tanimlayan kisi, felsefi/bilimsel bir durustan bahsediyordur yani. Yani, dunya duz diyorlar, ama acaba oyle mi, ben bir hesap yapayim, der skeptik. Insanlara hep supheyle yaklasirim demiyor. O olumsuz suphecilik, sinisizm oluyor. Kimseye, hic bir seye guvenmeme hali. Yani Lale, ya da Ahmet biraz daha skeptik yaklassalardi, insanlara guvenir; ama yine de kendilerine verilen her aciklamayi yutacaklarina, sorgularlardi. Ozellikle boyle suphe uyandirici durumlarda.
Bende diorum kulaklarım niye çınlıyor meğer benim hakkımda şihvetli dedikodular yapıyormuşsunuz :icon_whis :img-hyste Merhabalar herkese bye bye Sizi hınzırlar sizi :img-blush
Bugünkü konumuz gelecek sezon tahminleriydi sanırım:icon_whis
dizice diyalogların beni öldürdü :img-hyste aha bu smiley gibi sürünüyorum yerde allah da seni güldürsün emi
shevekcim, zaman atlaması olmaması konusunda sonuna kadar arkandayım... atlamayalım bir süre, iyiyiz biz '69da... hem birden '72ye de atlamasınlar, idamlara gelene kadar neler yaşandığını göstersinler biraz..
keşke dediğiniz gibi kız isteme, nişan, düğün hatta kına gecesi dahil tüm gelenekleri yapsalar... ama pabucumun modern elitleri, yakışmaz onlara bunlar :hıh klasları sarsılır...
demek o aile lafını önce nezahat kullanmış he... bak seen :icon_mad: hadi rıza dese o lafı tamam diyeceğim ama, nezahat.... sen önce kocanın seni ezmesine laf etseydin ya, a güzelim?
Düğün faslından sonrası da ince ayrıntılı verilsin. Evlerinin seçimi, fayansları ve ömme dola işini Ahmet halletsin u sefer. Arkadaşlar, klavyeye ir şeyler oldu. Sizin de fark ettiğiniz üzere azı sessizler çıkmıyor. Özür:icon_sorr
ence u moderatörlük işini dizicenin yokluğunda akirac yürütsün. Daha istikrarlı olarak foruma katılailiyor. ündüz işyerinden de ireiliyor. Daha toarlayıcı olur.
Yahu en ne yaacağım şimdi? u karakter sorunu nasıl hallolur ki?:icon_sorr Hani erec'in e harfi kullanmadan yazdığı romanı var ya onun ii mi yazmaya uğraşsam acaa?
Düğün faslından sonrası da ince ayrıntılı verilsin. Evlerinin seçimi, fayansları ve ömme dola işini Ahmet halletsin u sefer. Arkadaşlar, klavyeye ir şeyler oldu. Sizin de fark ettiğiniz üzere azı sessizler çıkmıyor. Özür:icon_sorr
ence u moderatörlük işini dizicenin yokluğunda akirac yürütsün. Daha istikrarlı olarak foruma katılailiyor. ündüz işyerinden de ireiliyor. Daha toarlayıcı olur.
Yahu en ne yaacağım şimdi? u karakter sorunu nasıl hallolur ki?:icon_sorr Hani erec'in e harfi kullanmadan yazdığı romanı var ya onun ii mi yazmaya uğraşsam acaa?
Bir şey mi yiyordun da kırıntılar doluştu tuşların altına ya da temizlik yaptın da yerinden mi oynattın?? ters çevirip salla ya da tuşları çıkartıp bir bak...:img-wink:
hayda :) shevekcim göründüğü kadarıyla b,g ve p harflerin çıkmıyor. klavyenin tuşlarına birşey olmuştur muhtemelen, tuşları bir çıkar tak belki işe yarar :P ya da türk usülü bir yumruk indirebilirsin tepesine hahah
kısa vadede işine yarayacak fakat biraz zaman alan bir yol da ekran klavyesini kullanmak..
başlat -->programlar-->donatılar-->erişilebilirlik-->ekran klavyesi
Cok komik olmus bu ama! Sen boyle yazmaya devam et.
Zeynep, insallah gelecek sezon sana cok malzeme cikacak sihvetli senaryolar yazabilmen icin.
Badger, aklima "septik cukur" geldi de ona guldum. Lale ve septik cukur :)
Bence Akirac olsunm o zaman moderator. Yani ben su ana kadar kendi kendimi moderator ilan edip de ne yaptiysam, bilemeyecegim. Belki sen bir faaliyette bulunursun. Aman diyeyim, forumun bos alanlarini partilere reklam icin satmaya kalkisma!
Böyle giderse işten atılıp, hep forumda yaşayacağım zaten..:icon_whis ama ben almayayım..
Klavyeyi takma kafana..bazı arkadaşlar özellikle senin gibi yazıyorlar..ben sonunda söktüm okumayı...:img-wink:
Şimdi moderatör ne ola ki diye sorar mışım....:img-hyste Satarım, hiç anlamam..işim bu, kanıma işledi...Çok para kazanır mı site bu reklamlardan..?:img-icecr
Tuşların altına bir bak canım birşeyler kaçmıştır benimde geçen gün r harfim bozulmuştu sinir oldum uğraştım uğraştım sonunda yaptım hayır bir de çok kulannılan bir harf kafasına kafasına vur tuşun gerekirse ben öyle yaptım :icon_whis
Yasemin evlenirlerse Ahmet'le yine döpiyes giyer heralde :icon_whis
Klavyeyi takma kafana..bazı arkadaşlar özellikle senin gibi yazıyorlar..ben sonunda söktüm okumayı...:img-wink:
Var yaaa sen çook yaşa:happy0064
Koptum, akşam en iyisiydi:good:
:img-hyste :img-hyste
Domatessiz, salcasiz, limonsuz taze fasulye nasil yenir? Doktor bir iki ayligina domates yemeyi yasakladi da bana. Cildirazagim. Bir nevi alerji olmusum gecici. Fasulyeyi hasladim; ama o bana, ben ona bakiyoruz. Cok berbat. Hemen bunu HS'ye baglayayim. Ah Yasemin ah, domatessiz, salcasiz yemekler yiyesin! Evet, evet, Ahmet ona yaptiklarini odetmek icin sacma sapan diyetler yaptirsin. Bugun menumuzde, haslanmis kereviz var. Hayir zeytinyagi eklemek yasak. Evet tuzsuz yiyeceksin!
Dopiyes istemiyorum. Kelinlik giysin. Sooole, 60'lara uygun bir sey olsun.
Yasemin evlenirlerse Ahmet'le yine döpiyes giyer heralde :icon_whis
Olmazz..Yasemin telli duvaklı peri kızı pardon kadını gibi beyaz gelinliğiyle Bristol Otelin balo salonunda anlı şanlı düğünle evlenecek..İstemem öyle nikah dairesi döpiyes felan..anlamam..:hıh
Sağol Mervecim. Tuşlara bir haller oldu herhal. Klavyeyi biraz sarstım. Bu arada ekran klavyesini de açtım ama baktım sorun düzelmiş. Teşekkürler Badger ve Truth.:img-icecr
Bilgisayarın başında dondurma yiyip duruyorum. Akıtmadım ama, neyse :img-icecr
Konumuza dönelim fayans diyorduk, gömme dolap diyorduk. Rüyanın odasını hazırlasınlar. Ranza koysunlar odaya ki hemen yanına bir kardeş gelsin. Sonra Yaso'ya bir atölye-oda, Ahmet'e de bir çalışma odası yapsınlar. Ne öyle, koca adam, öğr.gör., annesinin evinde yatak odasındaki minnacık masada çalışıyor.
Artık şu ikisinin de birer sanatçı ve aydın olarak bu topluma ışık tutmalarını sağlasınlar. Bir kişilikleri olsun yahu.:img-cool2
Döpyes olmaz. Gelinlikvari, şifon ya da ipek ayak bileği hizası beyaz ya da krem elbise olabilir, anlaşalım.
Akirac haklısın. Şimdikileri okumak deşifre yapmak anlamına geliyor.:img-yes:
BArkadaşlar izninizle bugün verilen tekrar bölümyle ilgili bir kaç yorumda bulunmak istiyorum vallahi bu dizi beni hassaslaştırdı Yasemin'in hamileolduğunu öğrenince Ahmet şoka girdi:blink:ben ağladım :img-cray:Sonra da onunla birlikte ağladım Yasemin'e tek katlanma sebebim Ahmet ve Rüya'dır :hıh Ama mümkünse çok çekmesini istiyorum Yasemin Hanım hamileliği sırasında pek bir mutlu pek bir rahattı maşallah o yüzden kendisine burdan beddue ediyorum tutmayın beni "Yasemin sevdiğine çok yakın olasın da ona dokuinamayasın bile inşallaaah amiiiiiiiin!" :img-cool2
Ahmet'in yaşaması gereken bütün heyecanları Necdet yaşadı serseri:hıh Çocuğun tüm hayatını çaldı :hıh O ilk tekme heyecanlarını hastanede bekleyiş heyecanını bunları Ahmet'in yaşaması gerekiyordu el birliğiyle en mutlu olması gereken günleri zehir ettiler ona kendileri de çeksinler:hıh Yasemin hastanede Necdet bebeiği kucağına aldığında sanki Ahmet'e değil de Necdet'e aşıktı ben olsam valla hüngür hüngür ağlardım bebeğimin babası onu kucağına bile alamadı diye hayır kız mı odun ben mi hassasım anlamdım ki :icon_whis
Domatessiz, salcasiz, limonsuz taze fasulye nasil yenir? Doktor bir iki ayligina domates yemeyi yasakladi da bana. Cildirazagim. Bir nevi alerji olmusum gecici. Fasulyeyi hasladim; ama o bana, ben ona bakiyoruz. Cok berbat. Hemen bunu HS'ye baglayayim. Ah Yasemin ah, domatessiz, salcasiz yemekler yiyesin! Evet, evet, Ahmet ona yaptiklarini odetmek icin sacma sapan diyetler yaptirsin. Bugun menumuzde, haslanmis kereviz var. Hayir zeytinyagi eklemek yasak. Evet tuzsuz yiyeceksin!
Dopiyes istemiyorum. Kelinlik giysin. Sooole, 60'lara uygun bir sey olsun.
Sarısakla zeytinyağı koy biraz da yoğurt fena olmaz o zaman...ben domatessiz hayat asla düşünemem..Allah kolaylık versin... domatesin ve limonun asidine karşı gelişen bir şey mi yaoksa başka şeyler de var mı?
Bu arada Shevek yaşıyor musun? ve tabii klavyen de?
E Ruya kardes diye tutturmustu zaten. Bir fedakarlik yapilmali. Bence adada evlensinler. Hatta hani Yasemin'in gunluk isinin ortaya ciktigi partinin yapildigi salon cok uygun olur. Gayet guzeldi. Anlamli da ustelik :) Evet, sanatci ve aydinliklarini goremedik henuz. Bekliyoruz. Su ask mesk meselelerinden, firsat bulamadilar ki.
Bu arada gecen bolumde, beni cok rahatsiz eden bir sahne vardi. Hani bir ogrenci durmadan resmi ters koyuyordu ya, Yasemin de kiziyordu. Hayir, oyle komik sahneleri olan bir dizi degil. Cok anlamsiz bir sahneydi. Neden oradaydi? Fonksiyonu neydi, kesinlikle anlamis degilim.
Bir ara annem "kızım domates de ye" diyince ben "istemem anne ben domates yemem ben onu " diyordum :hıh Domates görünce buhran geçiriordum artık yavaş yavaş düzelmeye başladım :img-cool2 Ama ne yapayım sinirlerim şihvetli bir şekilde zıplıyordu o ismi duyunca :hıh
Bu arada mouse ekran okunun devamlı göz kırpar gibi oynaması ne anlama geliyor, bugün sık sık oldu son 2 saattir de devamlı delireceğim.. Alakasız oldu ama böyle bir tecrübesi olan var mı aranızda?
Döpyes olmaz. Gelinlikvari, şifon ya da ipek, ayak bileği hizası beyaz ya da krem elbise olabilir, anlaşalım.
Saçlarını topuz yapsın. Düz topuz.
E Ruya kardes diye tutturmustu zaten. Bir fedakarlik yapilmali. Bence adada evlensinler. Hatta hani Yasemin'in gunluk isinin ortaya ciktigi partinin yapildigi salon cok uygun olur. Gayet guzeldi. Anlamli da ustelik :) Evet, sanatci ve aydinliklarini goremedik henuz. Bekliyoruz. Su ask mesk meselelerinden, firsat bulamadilar ki.
Bu arada gecen bolumde, beni cok rahatsiz eden bir sahne vardi. Hani bir ogrenci durmadan resmi ters koyuyordu ya, Yasemin de kiziyordu. Hayir, oyle komik sahneleri olan bir dizi degil. Cok anlamsiz bir sahneydi. Neden oradaydi? Fonksiyonu neydi, kesinlikle anlamis degilim.
Dizice canım bak anlamamışsın sahneyi orda denilmek isteniyorduki "cık cık cııııık birde bunlardan sanatçı olacak aydın olacak Türkiye'yi ileri götürecekler daha bunlar resmin düzünü tersini bilmiyorlar ki Türkiye'yi nasıl ileriye götürsünler pehhhhh :hıh " cık cık cık bir daha iyi izle bakalım :icon_whis :img-hyste
Yasemin hastanede Necdet bebeiği kucağına aldığında sanki Ahmet'e değil de Necdet'e aşıktı ben olsam valla hüngür hüngür ağlardım bebeğimin babası onu kucağına bile alamadı diye hayır kız mı odun ben mi hassasım anlamdım ki :icon_whis
Ben pek tekrar bölümlerini seyretmek istemiyorum..bknz:Necdetin iyilik ve aşk kelebeği gibi dolaştığı bölümler... Sinirlerim daha da zıplıyor..
Bugün ben de istemeden seyrettim...Harbi odun, duygularını belli edemiyorlar ya, ama son sahnede bunu aştılar, odunluğunun üstüne bir de bebek kucaklarında gözleri parıl parıl gülümseyerek mutlu anne eş pozu verdi ya...delirdim..:img-cool2
Izlerim Zeynep yani. Badger, zaten kendimi verdim yogurt sarmisaga. Evet, asitten vucudum rahatsiz olmus. Olmaz olasica. Ben de tabii bilmeden, ustune ustune gitmisim. Ben bir domates ve limon canavariyim. Bir kac sey daha yasak; ama en cok bunlar kasiyor. E simdi bana domates yasaksa, ben Yasemin'i de izlememeliyim Tohtor Hanim diye sorayim mi?
Sade bir