Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-16
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
Bence Güzideye öyle kolay kavuşamasın..Tamavucundayken bir şey olsun, kaçıversin o da 6 yıl peşinde deli divane olsun.Bknz: ahmetin deli divaneliği.
Umarım Güzidenin babası sağlam süründürür Necdeti...
Bir de Aygünler rest çeksin..Hakketti ama..Ailesini kandırdı..Torunu sandıkları çocuğun aslında onalrın torunu olmadığını öğrenmek bir hayli koyması lazım diyorum..Lale ve Hasan Amcadan iyi bir aksiyon bekliyorum..:img-yes: :img-icecr
Hasan Amca Rüya'nın kendi torunu olmadığını öğrenince..: - Hanım ben sana demedim mi bu kızdan pasta kokusu gelmiyor...ilaç kokuyor bu ilaç...( bkz. Rüya'nın doktor olmasını isteyen izleyici)
..
Lale öğrendiği gerçeklerle bunların topunu pastaneden kovarmış..Hasan Amca da adadaki pastaneden...
Giderlermiş Yıldız Pastanesine, müstakbel kayınpederi yakınlarını çalıştırma konusunda pek katı çıkarmış, öyle kayırma mayırma yok...Tabii Teo ne iş diyeceksin? O da Necdetin drahomasıdır, ayaklı tarif hafızası diye adama yedirirlermiş...
:img-hysteee babası kızınca çeyiz olarak ancak teoyu gönderir dimi necdetin yanında...
lale,garibim öyle bir şey yapamaz kanımca..
o,sessiz ve temsil edilemeyen çoğunluğu temsil ediyor..
tepkisi var..ama tepkinin iş yapabilme kuvveti yok..:icon_sorr
--
bu arada geri döndüüm...
fakat bir garip sanki bu akşam forum..
konuşşulacak konu potansiyeli çok,konuşma isteği çok,icraat yok henüzz:icon_whis
yanlış mı görüyorum yoksa:bilmim
merhaba herkese :)
zeynepcim senaryonu okudum, yerlere yattım :img-hyste
Nezahat:Ayy bende bir an sandım ki Fındıkkurdumun babası Gürsoy Rezidansından biri olacak iş mi canım
Rıza:Tabii kalem müdürü hayır Kiriman’ın o şoför Kamil’le evlenmesi olasılığı bile daha yüksek
Nezahat:Rıza gözlerini oyum oyum oyarım senin hala mı Kiriman
bölümünü ben özellikle sevdim :D
Bak ne diyeceğim, acep bu Mehmet ve Sevim, "Karaoğlan" efsanesiin büyüsüne kapılıp, bizim Ecevitlerin peşine takılıp hem onların siyasi hayatına hem de aşk hayatına şahit olurlar, belki arada bu aşk konusunda da feyz alıp evlenmeye karar verirler...hatta nikah şahitleri bile Ecevitler olabilir...:icon_whis
Hem siyasi hem sosyal hayatı birbirinin içine soktuk...bknz:çok mu uçtummm???:)
ya badgercım, seninkinden önce aliyenin şu mesajını görünce:
Yön dergisi 61'de çıkmaya başlamış..çizgisi bizim dergiyle aynı...( bakar mısın nasıl benimsemişim..!!) Türkeş'i espri olarak yazmıştım zaten..Sevim'de kocasının yanında meydanlarda '' ben sizin bacınızııım'' diye bağıracak..:img-hyste
2. sezon siyaset yılı olur umarım..Ecevit dönemi başlıyor..71 muhtırası var..74'de Kıbrıs var..bu kadar olayı iliştirilmiş vermeleri hiç yakışık almaz..
hakikaten aklımdan "mehmet, ecevitin yardımcısı falan pozisyonunda aktif siyasete dalar mı acaba?" diye düşünmüştüm, sen yazmışsın :D
ahmetin de siyasi olaylarla daha içli dışlı olmasını istiyor herkes -ben de dahil. acaba bunlar, enişte damat iki kafadar bir parti kurup atlarlar mı meydana :P
:img-hysteee babası kızınca çeyiz olarak ancak teoyu gönderir dimi necdetin yanında...
lale,garibim öyle bir şey yapamaz kanımca..
o,sessiz ve temsil edilemeyen çoğunluğu temsil ediyor..
tepkisi var..ama tepkinin iş yapabilme kuvveti yok..:icon_sorr
--
bu arada geri döndüüm...
fakat bir garip sanki bu akşam forum..
konuşşulacak konu potansiyeli çok,konuşma isteği çok,icraat yok henüzz:icon_whis
yanlış mı görüyorum yoksa:bilmim
tekrar hoşgeldin..Ne o ağabeyin dışarı mı çıkmaya karar verdi?
Zorluyoruz burada ama arkadişler bu akşam pek hevesli değiller...Ben de bekleyip duruyorum..herkes girip girip çıkıyor...Kızacağım valla...Demin Truthie buralardaydı???!!??
güle güle spdr bye
Bir de Necdet
"ben de emanete hıyanet olmaz..Yıllarca bakar yalanırım ama asla dokunmam...Saklarım ilk günkü gibi.." diye cevap verirmiş,
ahmet ona "Bu ikiyüzlüdür, haindir.." dediğinde..
ahmet kendi icraatlerini anlatırdı kanımca..karşı tarafı suçlamazdı o:hıh
başkalarını suçlayarak miting yapan tüm insanlara dalasım geliyor..
bkz:türkiyede siyaset yapacak insan kalmama sebepleri:hıh
ya da kampanya başlatırdı belki..bana oy veren tüm kızlar toplanaaa..otağıma geleee..en şihvetlisiniii en güzelinii..bu kadarı da fazla oldu diyorsanız biraz da kabahati olsun hadi..en mıymıyını hasekim olarak seçeceğim..bizzat kendim hem dee bkz:danışıklı dövüş
Tamam sünnet senaryosu yazacağım ama bugün aklıma gelmez sanırım gelirse hemen ekliyceğim nihahahahhahaha bkz:Erol Taş :img-cool2
Sünnet açık havada olsun..doktor gelmesin..sünnetçi çağırsınlar...
Ortağım ve yardakçım Teo'nun azcık gecikmiş sünnet düğününde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız..
& Çocuk getirilmemesi önemle rica olunur ( Ruh sağlıkları açısından)
& Kulak tıkaçları tarafımızdan dağıtılacaktır..
Necdet Aygün
ahmet kendi icraatlerini anlatırdı kanımca..karşı tarafı suçlamazdı o:hıh
başkalarını suçlayarak miting yapan tüm insanlara dalasım geliyor..
bkz:türkiyede siyaset yapacak insan kalmama sebepleri:hıh
ya da kampanya başlatırdı belki..bana oy veren tüm kızlar toplanaaa..otağıma geleee..en şihvetlisiniii en güzelinii..bu kadarı da fazla oldu diyorsanız biraz da kabahati olsun hadi..en mıymıyını hasekim olarak seçeceğim..bizzat kendim hem dee bkz:danışıklı dövüş
Türkiyedeki siyasette tek yaptıkları icraat laf ebeliği, ağzı en iyi laf yapan kazanıyor..Bizim millete tek bir şeye takılıyor kalıyor...Bir de şu siyasi liderleriyle aşırı empati kurmaktan vazgeçip, ona buna kinleceklerine, ülke gerçeklerine objektif bakabilseler? Yüzyıllık gıygıy her dönemde aynı senaryo...Sıkıldım bu siyasetin temcit pilavından...bknz:ciddi konulara girdim...
Ahmet öyle yapabilir ama Necdetin sağlam bir avantajı var: meydanlarda bedava kek börek dağıtıyorum desin, gör bak millet nasıl doluşur ve oyunu verir...Bu ülkede bir kumanya karşılığında oyunu rahatça verecek seçmen çook!
bknz: Ciddi konuları hatırlayınca zıplayan sinirler..
Yahu sanki yazacak herşeyi yazmışız.Tüm kritikleri yapmışız...Takıldık kaldık bu gece.Yakışmıyor bize arkadaşlar.Üretelim,üretelim...Işık-Yaşar-Harun var mesela.Onlar hakkında yazalım birazda.Işık-Yaşar aşkı da sekteye uğrayacak gibi..(gerçi bunu da konuştuk ama)
Türkiyedeki siyasette tek yaptıkları icraat laf ebeliği, ağzı en iyi laf yapan kazanıyor..Bizim millete tek bir şeye takılıyor kalıyor...Bir de şu siyasi liderleriyle aşırı empati kurmaktan vazgeçip, ona buna kinleceklerine, ülke gerçeklerine objektif bakabilseler? Yüzyıllık gıygıy her dönemde aynı senaryo...Sıkıldım bu siyasetin temcit pilavından...bknz:ciddi konulara girdim...
Ahmet öyle yapabilir ama Necdetin sağlam bir avantajı var: meydanlarda bedava kek börek dağıtıyorum desin, gör bak millet nasıl doluşur ve oyunu verir...Bu ülkede bir kumanya karşılığında oyunu rahatça verecek seçmen çook!
Ah badger'ciğim.Derin konulara girdin.Bu ülkede;zatı muhterem sırf genç ve yakışıklı diye oyunu hiç çekinmeden verecek seçmen var.Aklım ermiyor.Kıstasa bakarmısınız?
tekrar hoşgeldin..Ne o ağabeyin dışarı mı çıkmaya karar verdi?
Zorluyoruz burada ama arkadişler bu akşam pek hevesli değiller...Ben de bekleyip duruyorum..herkes girip girip çıkıyor...Kızacağım valla...Demin Truthie buralardaydı???!!??
yok dışarı çıkmadı ama bilgisayarın kapsama alanı dışına çıktı çok şükür:icon_whis
---
bu arada her şeyi de ziynebe yüklemeyin canıım..
ziyneep ses versene bebişiim..
siz de yazın..yüklenmeyin bana desenee
---
ha bi de diğer mesajları okudum da..
memedin siyasete girmesi bir sorun teşkil etmez kanımca:hıh
ablalarıma takana ben de takarım amaa:hıh:hıh
Kek- börek mi...kim dağıtıyor..?( bkz. diyet yapan forum sakini..) ama korkmayın zaten oy veremeyeceğim bu seçimde :icon_cry:
Biz güçlü olanı severiz badger..Benim siyastçim paralı olmalı..reklam yapmayı bilmeli...şaşaayı severiz biz...haaa sonra pırıltısı biraz sönsün, basarız tekmeyi..
Bu durumda Necdet avantajlı görünüyor..
Youtube'de eski bölümleri izlemek istiyorum..Şöyle bir uyarı çıkıyor...
This video is no longer available due to a copyright claim by Merkez ATV and Televizyou Produksiyon A.S.
Yoksa...yoksa bir daha izleyemeyecek miyim..:icon_cry:
aaa canım olur mu öyle şey, yakışır mı bize adam gibi siyaset yapmak? lütfen, duymayayım bir daha, çok pis rencide ederim seni :D
en iyi siyaset birbirine laf yetiştirmekle, ortamı deyim yerindeyse sidik yarışına döndürmeyle olur ;) ha, bir de ekonomide istikrar var... memleketimin hiçbir şeyi farketmeyen ama herşeyi bidiğini sanan insanlarının son trendi bu lafı bolca kullanmak.. ama, "kardeşim sen kendine bir bak, cebinde 3 kuruşun var mı? neyin istikrarı bu?" diye sorsan cevap alamazsın. muhtemel cevaplardan biri "ama borsa da yükseldi, dolar düştü..." "be kardeşim" dersin artık çığrından çıkarak, "borsa yükselir tabi, elin yabancısı gelip senin borsanda oynuyor, sıcak para getiriyor dolar düşüyor, senin borsada var mı bir kağıdın? yok. o zaman neyin borsası yükseldi?" cevap yoktur işte, "ama istikrar..." derler... :) sonra işin içinden çıkamayınca da "siz o zor zamanları görmediniz" derler.. evet görmedim ama, bunu okuyorum ben. hiçbir şey bilmiyorsam bile izin ver de bunu bileyim biraz, değil mi?
canım, bu gece herşeye bakınız verir gördüm seni, bana da bulaştı
bkz: ekonomide istikrar deyince deliren insan modeli
ayrıca bkz: türkiyede siyaseti ciddiye alan insan modeli
bir daha bkz: forumda siyaset tartışmak
:icon_whis
yine :D ona oyunu vermek denmez canım ama, satmak denir, malum....
Teo'nun sünnet düğününde, necdeti onu eğlendiren maskot kılığına sokalım mı? :D kankası ne de olsa, zor gününde yanında olsun
Ah badger'ciğim.Derin konulara girdin.Bu ülkede;zatı muhterem sırf genç ve yakışıklı diye oyunu hiç çekinmeden verecek seçmen var.Aklım ermiyor.Kıstasa bakarmısınız?
a-aaa olur mu hiç..deminde söyledim ya.. adam vatanını satmayacakmış daha ne yapsın:img-icecr
dondurma dağıtabilir ama bak:img-yes: :img-icecr
ha bi de öss yi kaldıracak diye oy vermek isteyenler var....
neyyse dalmayayım pek..ama hamileliği 6 aya düşürecekmiş diyenler de var:img-hyste..
işte oy vermek için bir sebep dahaa:icon_whis
ee bu şartlarda ahmet de fena sayılmaz..
yalan-dolanla da olsa hamileliğin 7 aya düşmesini sağladı sonuçtaa..:icon_whis
Kek- börek mi...kim dağıtıyor..?( bkz. diyet yapan forum sakini..) ama korkmayın zaten oy veremeyeceğim bu seçimde :icon_cry:
Biz güçlü olanı severiz badger..Benim siyastçim paralı olmalı..reklam yapmayı bilmeli...şaşaayı severiz biz...haaa sonra pırıltısı biraz sönsün, basarız tekmeyi..
This video is no longer available due to a copyright claim by Merkez ATV and Televizyou Produksiyon A.S.
ATVnin aklı başına yeni geldi herhalde...
Son bölümlerle rating yükselince, dizinin telif hakları olayı yeni akıllarına geldi herhalde...:icon_whis
Ahmet ve Necdet kürsüleri karşı karşıya meydanda oy çekmek için konuşacaklardı bu arada meydana her iki lider adayının arabaları yanaşır Ahmet'in otobösünden hoparlörle meydana bir şarkı yayılmaktadır "Liderler İçinden bir seni sectim oyumu ben sana ben sana verdim " aynı anda Necdet'in otobüsünden de meydana şarkı yayılmaktadır "Oyunuz Necdet'e Oyunuz Necdet'e Oyunuz Necdet'e " Necdet Necdet yanlıları (fanları mı demeliydim)Ahmet'de Ahmet yanlıları (Bkz:Mr.Hydelar:img-in_lo )tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılanır birbirlerine öfkeli bakışlar atıp kürsülerine geçerler
Ahmet:Değerli vatandaşlarım
Necdet:Asıl bana bakın değerli vatandaşlarım
Ahmet:Biz bu yola başımızı koyduk
Necdet:Asıl biz bu yola pasta börek koyduk yemez misiniz buyrun lütfin ama buyrun (Ahmet fanları da pasta böreği bırakıp Necdet tarfına koşarlar diyette olan akirac da dahil bkz:liderini satan seçmen:img-cool2 )
...devamı gelecek....
Birde uzun boy takıntımız vardır.Bizim politikacılar, yabancı bir politikacıyla fotoğraf verdiklerinde illaki bizim ki uzun dursun yanında isteriz.Bunu güç gösterisi sanarız.Eğer uzunsa çok seviniriz.Gazatelerde çarşaf çarşaf resimlerini görür,keyifleniriz.
Kardeşim senin politikacın uzun olsa ne yazar olmasa ne yazar.Onun boyunun posunun senin sofrandaki ekmeğine bir katkısı var mı?Yok.O zaman değiştir şu beynini,geliştir kendini.Anlamsız detaylara takılma.Gözünü boyayan herşeye şak şak yapma.
Yahu sanki yazacak herşeyi yazmışız.Tüm kritikleri yapmışız...Takıldık kaldık bu gece.Yakışmıyor bize arkadaşlar.Üretelim,üretelim...Işık-Yaşar-Harun var mesela.Onlar hakkında yazalım birazda.Işık-Yaşar aşkı da sekteye uğrayacak gibi..(gerçi bunu da konuştuk ama)
yaşar konuşulabilir aslında..
ama tabi dağınık konuşmaların seyrine bakarsaak..
siyasetten dert yanılıp-bir de diziden uzak kalmayalım diye arada bağlantı yapılıp teo ya :yu-mur-ta-nın saa-rı-sıı..gittii teonun yarısıı..diye tempo tutularak herkes yavaaşça kaçacak:icon_whis
teo da fena konu değil aslında..
onun annesi niye gelememişti ki türkiyeye..
en azından sonradan gelebilirdi??
bir bölümde bununla ilgili bişiler söyleniyordu ama hatırlamıyorum şimdi:icon_whis :img-icecr
aliye abla orası tek kaynak değil izlemek için...
diziyi kaydeden arkadaşlardan faydalanabiliriz kanımca:img-yes:
ATVnin aklı başına yeni geldi herhalde...
Son bölümlerle rating yükselince, dizinin telif hakları olayı yeni akıllarına geldi herhalde...:icon_whis
Off şimdi eski bölümleri izlemek isteyince ATV'den 1 aylığına satın almak mı gerekecek? Ben düzenli aralıklarla 2 ay 28 gün ve 16 saati izlemeliyim ( bkz. dr.tavsiyesi..)
Ahmet siyasete girmesine girsin de...oyları saymayı bile beceremez ki..!
Defne: Abi bak biz 101 oy aldık, onlar 75...
Ahmet: Yani..yani ne demek bu şimdi...?:icon_whis
Ayşe; yeni okudum..sana başvurmalıyım kanımca...:icon_whis
Canım benim...:)
Ben senin için ÖSSyi kaldırırım.:img-wink: .ÖSSye girmiştin değil mi?
Puanlar güya Perşembe açıklanacaktı..Bir de Tavuskuşu vardı galiba...Ama o tatilde..
yok ben girdim..hatta 2.sınıfa geçtim:)
ama össnin kaldırılmasını isteyen insanları gördükçe kaldırmayana oy vermek geliyor içimden:hıh
o kadar bilinçsizler ki-o kaldırılsa nasıl bir sistem gelecek düşünmüyorlar,sormuyorlar hiç
evet tavuskuşu var öss ye giren:img-yes:
Off şimdi eski bölümleri izlemek isteyince ATV'den 1 aylığına satın almak mı gerekecek? Ben düzenli aralıklarla 2 ay 28 gün ve 16 saati izlemeliyim ( bkz. dr.tavsiyesi..)
Ahmet siyasete girmesine girsin de...oyları saymayı bile beceremez ki..!
Defne: Abi bak biz 101 oy aldık, onlar 75...
Ahmet: Yani..yani ne demek bu şimdi...?:icon_whis
Ahh Ahmet Ahh! çekmediğimiz kalmadı senin fen temel ve matematik bilgisi eksikliğinden..
Bu adam nasıl hukuk okudu anlamadık..Hukuk, objektif, pragmatik olmayı gerektirir..Ne yapmış bu adam bunca sene? Hatim mi indirmiş bilgileri, özümsemeden mi öğrenmiş..anlamadık Ahmett!! Bu kadar saflığı artık ikinci sezonda görmek istemiyorum..Yoksa oylar Necdete gider ona göre..
Devamı..
Necdet:Teo baak gördün mü nasıl kaptık seçmeni bu saf bu saflıkla değil lider olmak oy bile toplayamaz kehkehkehkeh :img-hyste
Teo:Haklısın Nezdet bravaaaaaaaa bravaaaaa Nezdeeeeet alkıııııış:happy0064
Herkes Necdet'i alkışlar
Necdet:Ver coşkuyu Teo ver coşkuyuuuu ver coşkuyuuuuuuu:happy0064
Ahmet:Değerli vatandaşlar
Ahmet birden üzerindeki ceketi çıkartır ,sonra da kravatını fırlatıp atar ve gömleğini de çıkartır :blink:
Necdet:Anaaam kafayı yedi ya soyunuyo vatandaşın gözü önünde
Necdet teo'nun gözünü kapatır
Necdet:Bakma Teo vay ahlaksız tüüüüüüüüü:hıh
Ahmet:Bundan sonra herkes benim gibi edeleli vicütlu karizmetik delüğğğanlılarla evlenecek sıska vicütlu Necdet'lere,Teo'lara sooooon!!!!!:img-polic
Ziynip:Allahım sağa geliyyyym koşun kızlaaaaaar koşuuuuuuun!!!
Bütün bayan seçmenler Ahmet tarafına koşar
Ahmet:Kehkehkehkeh :img-hyste Bende bu karizme varken biraz zor alırsınız o oyları siz şu orantılı vicüduma bak bütün seçmenler gözleriyyynen yiyolar :img-blush :img-in_lo
Matematik deyince aklıma ne geldi...
Ahmet meydanlarda bağırır:
Ekonomiyi düzelteceğim...
Necdet cevap verir:
Bu adam daha parmak hesabı yapıp, Rüyanın kızı olduğunu bile anlayamadı...Ülke ekonomisini mi düzeltecek..Yediye iki eklersen kaç Ahmetttt? Dokuuuzzz!!
Öss veya OKSyi kaldırmak neyi değiştirecek ki? Zaten kalksın diyenlere kahkahalarla gülüyorum...
Ama aslında SBSler(OKSnin yeni ürünü) işime geliyor, daha fazla ders imkanı ve ciddiyet geliyor benim açımdan...
Eveet saat geceyarısını geçti ve Zeynep coştu..:img-hyste
Teo'yu unutmuşum ben..Necdet'in şakşakçısı da var...
Unutmadan sorayım..skeptik düşünce tarzının tersi, skolastik düşünce mi oluyor? (bkz. ve örnek alınız..araştıran, öğrenen forum sakini..)
vee karşınızda 60 lı yıllardan bir seçim şarkısı..
orta boylar vız gelir nazmiye,yeneceğim ismeti nazmiye nazmiye
oynatıver elini sülüman görmesinler kelini sülüman
güreşte yenilirsen sülüman,yutma küçük dilini sülüman,sülüman
anladılar çıbanı nazmiye
haydi göster çabanı nazmiye
sandığa girer çıkar,nazmiye
bilirsin bu çobanı nazmiye,nazmiye
karanlıkta dumanda dumnada veiririz biz kumanda kumanda
buluşalım hepimiz hepimiz kayseride limanda limanda
buluşalım hepimiz ıspartada limanda limanda limandaaa
valla fena değil:)
şimdikilere bakınca..:img-yes:
insanı eğlendirir hiç değilse:happy0064
Eveet saat geceyarısını geçti ve Zeynep coştu..:img-hyste
Teo'yu unutmuşum ben..Necdet'in şakşakçısı da var...
Unutmadan sorayım..skeptik düşünce tarzının tersi, skolastik düşünce mi oluyor? (bkz. ve örnek alınız..araştıran, öğrenen forum sakini..)
Skolastik düşünce, okul sistemi düşüncedir...Daha fazla detayiçin internetten:
Ortaçağın ilk döneminde hâkim olan felsefe, Yeni Eflâtuncu renk taşıyan bir Hıristiyan felsefesidir. Ortaçağ felsefesi İlkçağ felsefesinden özellikle bir noktada ayrılır. Ortaçağa has olan felsefeye "Skolastik" denir. Skolastik, okul; "medrese bilimi" anlamına gelir (latince schola=okul); çünkü bu dönemin felsefesi gerçeği aramaktan çok, okul ve medresede "öğretilen" bilgilerden ibaretti.
Ortaçağ medresesinde yani manastır okullarında "yedi özgür sanat" denilen şu dersler okutuluyordu: Gramer, astronomi, müzik, hitabet, dialektik (mantık), aritmetik, geometri. Bu öğretimin tacını da, doğal olarak ilahiyat (teoloji) oluşturuyordu. Bir kez daha vurgularsak: Skolastiğin amacı araştırma değil, "eğitim ve öğretim"dir.
Hemen tüm Ortaçağ felsefesinin skolastik, yani bir "okul sistemi" olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için Ortaçağ filozofları kendilerini araştırıcı değil, hoca sayar. Çünkü Ortaçağ filozofları gerçeğe; "zaten", sahip olduklarına inanıyorlardı. Bunun için de ayrıca gerçeği aramaya gerek görmüyorlardı.
Onlara göre gerçek aslında "dinin dogmaları"nda belirlenmiştir. Yapılacak tek şey, bu dogmaları bir "sistem" halinde düzenlemek, yani aklın kavrayabileceği bir duruma getirmektir. Sistemleştirilen dogmalar, daha sonra okulda gençlere "bilgi" olarak aynen aktarılır. Batıda, özellikle Lâtin Avrupa'da, felsefe eğitimi medreselerde yapılırdı. Hocalar da rahiplerdi. Ortaçağ felsefesinin karakteristik özelliği, skolastik oluşudur.
------
Burada gördüğün gibi skeptizmdeki olumlu kuşkuculuk, sorgulama olmadığından Doğru bir tespit diyebilirz..Bu tanımı diğer ne olduğunu merak edenler için ekledim..
Devamı..
Necdet:Teo baak gördün mü nasıl kaptık seçmeni bu saf bu saflıkla değil lider olmak oy bile toplayamaz kehkehkehkeh
Teo:Haklısın Nezdet bravaaaaaaaa bravaaaaa Nezdeeeeet alkıııııış
Herkes Necdet'i alkışlar
Necdet:Ver coşkuyu Teo ver coşkuyuuuu ver coşkuyuuuuuuu
Ahmet:Değerli vatandaşlar
Ahmet birden üzerindeki ceketi çıkartır ,sonra da kravatını fırlatıp atar ve gömleğini de çıkartır :blink:
Necdet:Anaaam kafayı yedi ya soyunuyo vatandaşın gözü önünde
Necdet teo'nun gözünü kapatır
Ahmet:Bundan sonra herkes benim gibi edeleli vicütlu karizmetik delüğğğanlılarla evlenecek sıska vicütlu Necdet'lere,Teo'lara sooooon!!!!!:img-polic
Ahmet:Kehkehkehkeh Bende bu karizme varken biraz zor alırsınız o oyları siz şu orantılı vicüduma bak bütün seçmenler gözleriyyynen yiyolar :img-in_lo
:img-hyste
öldüm zeynep, allahım sana geliyyimm modundayım tam :D allah da seni güldürsün hahhah yaa "Necdet teo'nun gözünü kapatır
Ahmet:Bundan sonra herkes benim gibi edeleli vicütlu karizmetik delüğğğanlılarla evlenecek sıska vicütlu Necdet'lere,Teo'lara sooooon!" bu neidr kızım ya, koptum hahah
aliyecim vallahi araştırmışsın şekerim :D süpersin. ya, düşünce sistemlerinin tam birbirinin tersi olduğunu söylemek çoğu durumda yanlış oluyor (materyalizm-idealizm karşıtlığı hariç tabi :)) ama skolastik düşüne hakkaten sorgulamaya yer vermeyen bir düşünceymiş, duyduğumuz kadarıyla :) ortaçağ karanlığının nedenini açıklıyor bu da... dolayısıyla skeptisizmle ters taraflarda oldukları söylenebilir...:icon_whis
ooh, badgerdan bilimsel açıklama gelmiş :) ne kadar kültürlü bir forumuz değil mi :img-blush :icon_shad
ama daha necdetten intikam için yeterli şey yazmadık... yasemine fikir vermemiz lazım, değil mi? onun aklı ermez şimdi, mıymıylık yapmaya kalkar :D
Ahmet:Kehkehkehkeh :img-hyste Bende bu karizme varken biraz zor alırsınız o oyları siz şu orantılı vicüduma bak bütün seçmenler gözleriyyynen yiyolar :img-blush :img-in_lo
Evet bayan seçmenlerin büyük bir çoğunluğu ilk seçimlerde Ahmete oy verecektir.Gerçi pek atletik bir vücudu yok ama,neyse karizma var....Billahsa seçim meydanlarında o korkunç paltosunu giymesin.Vücudu orantısız duruyor.
Ancak bir sonraki seçime kadar geçen sürede,Ahmet ülke dertleri,ekomi,AB vs filan uğraşırken;Necdet USA destekli marka bir imaj danışmanı şirketiyle anlaşır.Şirket,Necdet'e kadınlardan alamadığı oylar yüzünden kaybettiği seçimi,yine kadınlara oynayarak kazanacağını öğütler.
Ahmet,hazine için Amerikada IMF ile boğuşurken,Necdet yurtiçinde fedakar ,iyi niyetli adam odaklı seçim propagandasına başlar.Bir sürü diyet ürünler satan bir pastahaneler zinciri açar.Ülkedeki evlilik dışı hamile kalan kadınların hepsiyle evlenir.Çocuklarına babalık yapar,kadınlardan da oyları kapar.
anladılar çıbanı nazmiye
şimdikilere bakınca..:
insanı eğlendirir hiç değilse:
Harika yaaa :)Koptum :img-hyste
Şimdi kuzenimin uydurduğu bir secim şarkısı gönderiyorum ve Necdet'e hediye ediyorum kehkehkehkeh :img-hyste
Seçmen:SENDE Bİ SÜRÜ DEİŞİKLİK WAR BAKALIM NEREYE KADAR :icon_whis
Necdet:KORKMA HERSYN Bİ CARESİ WAR:img-yes: :img-polic
Seçmen:SECMEYİZ ÖLENE KADAR:img-cool2 :hıh
Necdet:VAZEGECİLMEK COK ZORMUS SECİLMEMEK COK ZORMUS
İNSAN SİYESETTN SOGUYORMUS :icon_sorr :img-cray:
Seçmen: İNDİR SECİMİ DAHA DAHA İNDİR İNDİR PALAVRA BEDAVA:icon_whis
anladılar çıbanı nazmiye
şimdikilere bakınca..:img-yes:
insanı eğlendirir hiç değilse:happy0064
bu heralde demirele karşı olanların söylediği bir şarkıdır, değil mi :D
badgerın dediği "atmasyon vaat"lerle dalga geçilmiş gibi bir hava uyandı bende...
B]Ülkedeki evlilik dışı hamile kalan kadınların hepsiyle evlenir.Çocuklarına babalık yapar,kadınlardan da oyları kapar[/B].
Ondan sonra da al sana Özal gençliği gibi Necdet Gençliği ( bencil, göbekli, hayalci...)
Kayseri ve Ispartada liman ne alaka? Yine atmasyon seçim vaadi mi??!!??..
''size denizi getireceğiiim....gemiler alacağııım...:img-hyste
badgerın dediği "atmasyon vaat"lerle dalga geçilmiş gibi bir hava uyandı bende...
bizzat demirel ailesinin görüntüleriyle..
hatta bir kısmını bir bayan,diğer kısımları erkek ve son kısmı da beraber seslendirmişler:)
ha bi deee..
kayseri de liman vardı da ben mi görmedim sülüüman sülüüman:bilmim
ooh, badgerdan bilimsel açıklama gelmiş :) ne kadar kültürlü bir forumuz değil mi :img-blush :icon_shad
ama daha necdetten intikam için yeterli şey yazmadık... yasemine fikir vermemiz lazım, değil mi? onun aklı ermez şimdi, mıymıylık yapmaya kalkar :D
hep cıvıtıklık yapacak değiliz değil mi? Hergün bir şeyler öğrenebiliriz..Ben de lise bilgilerini tekrarlamış oluyorum, fena değilmişiz yani, daha fazla emin olmak için internet sağolsun...bknz: öhöööö 17 sene olmuş..
Bu arada lokulda ödev yapmaya üşenen öğrencilere haret ediyorum...Her bilgi elinin altında, bir tıkk uzakta...cık!cık!:img-cool2
Şimdi diyorsun Yasemin ne yapmalı?
Vallahi Yasemin şu andaki mevcut kapasitesinde olsam, tüyerdim...vınnn yani...
Ama Yapması gereken aslanlar gibi kendini savunacak, herkesin karşısına dikilecek, kalsik benim utanacak bir şeyim yokkk, utanacaksa siz utanın bizi bu hale sokanlar ....diye başlayabilir...
( Bunca sene Necdetle yaşamanın bir etkisi vardır herhalde:zeytinyağlılık + yavuz hırsızlık, bknz:Üzüm üzüme baka baka kararır...)
Gerekirse günlüğü delil olarak kamuoyu bilgisine sunacak...
Necdeti sağlam bir benzeteck...Kendini aklamak için sana düşmeyen bir kararla bunu kendi kendine nasıl gdip te Ahmete anlatırsın ve sen ne hakla benim sevdiğim adama yumruk atarsın hem de ikinci kere...(İki kereydi değil mi?)
Annem anlatmıştı:
Demirel bir gün herkesin milyoner olacağını söylemiş...
Evet herkesi milyoner etti, enflasyon marifetiyle....:) diye cevapladı annem..
demirele takmış gibi olucam ama..
herşeyin altından o çıkıyor..
iştee demirelden seçim vaatleri:
kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim dedi..
bununla da yetinmedi sağ kolu çillerin önerisiyle biri ev biri araba için 2 anahtar vaad etti..
sonraa demirel cumhurbaşkanı olunca çiller-önce her mahalleye bir milyoner sözü verdi..sonra fikir değiştirdi ve her mahalleye 100 trilyoner dedi..
vs vss..ama en çok bunlar hoşuma gitti..
hele ev ve arabaa..
şimdi olsa kaçırmazdım demireli:):P
hep cıvıtıklık yapacak değiliz değil mi? Hergün bir şeyler öğrenebiliriz..Ben de lise bilgilerini tekrarlamış oluyorum, fena değilmişiz yani, daha fazla emin olmak için internet sağolsun...bknz: öhöööö 17 sene olmuş..
Bu arada lokulda ödev yapmaya üşenen öğrencilere haret ediyorum...Her bilgi elinin altında, bir tıkk uzakta...cık!cık!:img-cool2
Ama Yapması gereken aslanlar gibi kendini savunacak, herkesin karşısına dikilecek, kalsik benim utanacak bir şeyim yokkk, utanacaksa siz utanın bizi bu hale sokanlar ....diye başlayabilir...
Necdeti sağlam bir benzeteck...Kendini aklamak için sana düşmeyen bir kararla bunu kendi kendine nasıl gdip te Ahmete anlatırsın ve sen ne hakla benim sevdiğim adama yumruk atarsın hem de ikinci kere...(İki kereydi değil mi?)
İşte neden bu kadar cahil olduğumu anladım :icon_idea Ben hiç felsefe okumadım...:icon_sorr Yani bunlar lise bilgileri mi...:icon_sorr çok utandım...bi görseniz..:img-blush
Neyse...sadede geleyim...
Yasemin suçlu olduğu için, Necdet'in yaptığı terbiyesizlik çok göze batmadı. Her zamanki Necdet'liğini gösterdi, kendini kurtarmak için Yasemin'e verdiği sözü tutmadı..Hiç değilse bilmen gereken şeyler var ama anlatmak bana düşmez deyip Yasemin'e gönderseydi...:img-pilot
bizzat demirel ailesinin görüntüleriyle..
hatta bir kısmını bir bayan,diğer kısımları erkek ve son kısmı da beraber seslendirmişler:)
o liman kısmına ben de takıldım...
kayseri de liman vardı da ben mi görmedim sülüüman sülüüman
hadi canııım :D ayy inanmıyorum ya, hakikatten öehh.. tepki bile veremiyorum... insan uyutmak bu kadar kolay işte.. kayseriye liman yapacağız, ağrıda da bir taraf dağ manzarası bir taraf kumsal olacak, denizi oraya da getireceğiz (halk: yaşaaa şak şak şakk :happy0064 ) nereden buldum şekerim sen bu şarkıyı :)
zeynepcim sizin ailede yetenek genetik heralde :) kuzenin ayaküstü ne güzel yazmış öyle :happy0064
ne cıvıtması, kim cıvıtıyor :P cıvıtma yok.. ama cidden öyle, birçok şeyin farkındayız çok şükür, belki bizim konuştuklarımızı gören genç arkadaşların da ilgisini çeker mevzular, araştırırlar, görürler falan.. topluma faydamız olsun değil mi :)
ya ben aslında ahmetin intikamından bahsedecektim yasemini nereden soktum oraya bilmiyorum yaa??! hayır ne alaka yazdım yani, yasemin intikam falan alamaz şimdi, sıra ahmette önce.. o sırasını savsın sonra bakarız yasemine :D ama necdete bu konuda kızabilir.. "benim sırrımı nasıl söylersin?" der, necdet de hemen zeytinyağı gibi süzülür "nasıl senin sırrın yasemin, o benim de sırrımdı. ben de bu olayların içindeydim.." sesini de biraz yükseltir ki yasemin sinsin.. "eğer ahmete söyleyecek biri varsa bu ben olmalıydım, ben yıllarca....." diye giden uzuun bir tirada başlar, yasemin de bağırmasından korkmuştur bir köşede ve bu yüzden dediklerinden hiçbir şey anlamaz, boş boş bakar... bunu farkeden necdet iyice üste çıkar, sonunda yasemin özür bile dileyerek süklüm püklüm evden çıkar, ahmete "ahmet ben necdete çok borçluyum onu böyle bırakamam.." der gözyaşları içinde ve sinirden çıldıran bir ahmet yine yasemini tuttuğu gibiii.... :D uff yazıp yazıp eğleniyorum da gerçeğe yaklaşamıyorum bile :D
Ah ah bizim zamanımızda dönem ödevi verirlerdi.Hala var mı bilmiyorum?Evdeki Hayat vs Ansiklopedileri yetmz Kütüphane kütüphane dolaşırdık.Sonra el yazısyla yaz dur.Şimdiki gençlik şanslı azizim :)
Yasemin önce aval aval etrafa bakar.Hatta Necdete,Ahmete gerçeği söylediğinden ötürü kızabilir bile.Aslında "oh be! artık herşey meydana çıktı rahatladım"demesi lazım.Ama Ahmet'in itelemesiyle ilerleyecek herşey.Yasemin den iş çıkmaz diyorum.Umarım şaşırtır bizi ve "helal olsun kızım,aylarca bizi delirttin ama affettirdin sonundakendini "deriz.Der miyiz?
bununla da yetinmedi sağ kolu çillerin önerisiyle biri ev biri araba için 2 anahtar vaad etti..
sonraa demirel cumhurbaşkanı olunca çiller-önce her mahalleye bir milyoner sözü verdi..sonra fikir değiştirdi ve her mahalleye 100 trilyoner dedi..
hele ev ve arabaa..
Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya, 50 sene bizzat bu memleket için canla başla çalıştı..
Bir de onun hafızasına ve hazırcevaplılığına özel bir hayranlığım vardır...Adam, bu yaşta bile hakkında neyle suçlama gelirse gelsin, ona verdiği kabul edilebilir bir doğrulukla cevap verir...Hatta o kadar eminsindir ama o konuştuğunda karşısında Acaba??? diye kalabilirsin...Sağlam bir kıvrak zeka ama....
İkinci sezonda lütfen TVlerdeki Ecevit-Demirel atışmalarını göstersinler...O dönemlerle ilgili en canlı hatıralarımdan biridir onların o siyasi atışmaları..
İşte neden bu kadar cahil olduğumu anladım :icon_idea Ben hiç felsefe okumadım...:icon_sorr Yani bunlar lise bilgileri mi...:icon_sorr çok utandım...bi görseniz..:img-blush
Neyse...sadede geleyim...
Yasemin suçlu olduğu için, Necdet'in yaptığı terbiyesizlik çok göze batmadı. Her zamanki Necdet'liğini gösterdi, kendini kurtarmak için Yasemin'e verdiği sözü tutmadı..Hiç değilse bilmen gereken şeyler var ama anlatmak bana düşmez deyip Yasemin'e gönderseydi...:img-pilot
aslında söylememesi gerekirdi evet..
ama o söylemese de ahmetn öğreneceği yoktu kınalı kuzusunuu:img-in_lo
bu durumda necdet de kendini suçlu hissedecektir yasemine karşı...
biraz odun kıvamına geldi falan ama o kadarcık da eğilir heralde:hıh
ahmedin şaşkınlığı ile birlikte necdetin korkudan eve gidemeyişini falan izleyebiliriz kanımca:img-yes:
--
zeyneep kuzeninin yazdığı seçim şarkısı da hoşmuş
tvlerdeki polifonik melodi reklamları gibi:):)
ha öğlen gördümm..şaşırdım kaldım..
necdetin ağlatan şarkısı-gyaralı kalbimi indirmek için vsvsvs..diyordu..
yaralı klbim ne zaman necdetin şarkısı oldu yahuu:hıh
hemi de ağlatanmışş:hıhpehh
Yok canım...İnternetten aldım tanımı...
Nerde o iki dakkada onca şeyi yazmak..Ama neyi nereden bulacağını ve hangisi kısmısının senin aradığın cevap olduğunu bilmekte iş...
Skolastik denince aklıma school yani okul geliyor peşinden de Ortaçağ ve kilise, kayıtsız şartsız sorgulanmayan bilgi edinme akımı, dogma geliyor...Hatırımdakiler bunlardı..Bern hayatta bir şeyi ezberleyemem...özümsemeyle ve çağırışımla kotarırım bu işi..:img-wink:
Ha bu arada Ayşe yazınca aklımageldi bende şok oldum Necdet'in Ağlatan Şarkısı yazıyordu hayret bişey:hıh O bir kere Ahmet'in Ağlatan Şarkısı Necdet ne zaman onun gibi ağladı o ağlayınca benim ona dalasım geliyor halbuki Ahmet"meğer hala umudum varmış hala birlikte olmayı hayal eder dururmuşum" :img-cray: Albümde de böyle yazarsa dalarım onlara çok pis taktım ben bu işe:hıh
Bir de dünkü bölümde sürekli kime benziyor tartışması yapılıordu hatta Deniz Necdet Abiye benzio bile dedi nasıl oluyosa o iş tabi nerden bielcek yavrucak bi kere boş uğraşmasalardı bal gibi de Ahmet'e benziyordu gamzesi bile aynıydı ama Yasemin Hanım "tıpkı babasına benziyo " diye bir cümle kurmak yerine Ahmet'i hatırlamadı bile :hıh Bak yine sinir geldi bağa:hıh Neyse iyi geceler bye bye
hele ev ve arabaa..
ehh, demirel defalarca yerinden indirildi yine geldi, gitti gitti geldi, 40 yıldır demirel var, ona takmayacaksın da kime takacaksın :D
bu memlekette çok şey konuşup ama aslında hiç birşey söylememeyi başlatan kişi o kanımca :) bol bol konuşur hem de öyle bir konuşur ki, şaşırır kalırsın ama, bir yarım saat sonra düşünsen "ya ne dedi bana?" diye, özde hiçbir şey bulamazsın :D
çiftçiden fazla parayla aldığı ve sonunda ziyan olan bütün o tarım ürünlerini de unutmayalım tabi :)
ha bir de, imzamdaki çocukların asılmasıyla ilgili "3e 3"gibi bir lafı da kullandı... daha birşey demeye gerke yok kanımca..
ehh, demirel defalarca yerinden indirildi yine geldi, gitti gitti geldi, 40 yıldır demirel var, ona takmayacaksın da kime takacaksın :D
bu memlekette çok şey konuşup ama aslında hiç birşey söylememeyi başlatan kişi o kanımca :) bol bol konuşur hem de öyle bir konuşur ki, şaşırır kalırsın ama, bir yarım saat sonra düşünsen "ya ne dedi bana?" diye, özde hiçbir şey bulamazsın :D
çiftçiden fazla parayla aldığı ve sonunda ziyan olan bütün o tarım ürünlerini de unutmayalım tabi :)
Gırgırdaydı galiba 80lerde bu seçim yasaklarının kaldırılması ile ilgili referandumdan sonra bir kapak vardı...Bu arada meydanlarda Güneş Tanerin turuncu renkli üstünde No..NO...NO.. baskılı Tşörtü geldi aklıma..:)
neyse devam edeyim:
Demirel karikatürize edilmiş, başlık ta Terminatörden alıntı, Yokedilemeyen...diye.Demirel, Arnold gibi resmedilmiş, altında üstünden ne postallar, ne tanklar, ne hükümet kopmaları, tartışmalar, ne muhtıralar, ne seçim kaybetmelr geçti..yokedilemeyen diye bir yazı vardı..
bu arad 80lerle ilgili Gırgırı, Çarşaf, Fırt gibi mizah dergilerini unutmayalım.
Ha bu arada Ayşe yazınca aklımageldi bende şok oldum Necdet'in Ağlatan Şarkısı yazıyordu hayret bişey:hıh O bir kere Ahmet'in Ağlatan Şarkısı Necdet ne zaman onun gibi ağladı o ağlayınca benim ona dalasım geliyor halbuki Ahmet"meğer hala umudum varmış hala birlikte olmayı hayal eder dururmuşum" :img-cray: Albümde de böyle yazarsa dalarım onlara çok pis taktım ben bu işe:hıh
Bir de dünkü bölümde sürekli kime benziyor tartışması yapılıordu hatta Deniz Necdet Abiye benzio bile dedi nasıl oluyosa o iş tabi nerden bielcek yavrucak bi kere boş uğraşmasalardı bal gibi de Ahmet'e benziyordu gamzesi bile aynıydı ama Yasemin Hanım "tıpkı babasına benziyo " diye bir cümle kurmak yerine Ahmet'i hatırlamadı bile :hıh Bak yine sinir geldi bağa:hıh Neyse iyi geceler bye bye
necdeti ben çoğunlukla sinir krizi geçirirken hatırlıyorum...Bir Yasemin Ahmetle birbirlerini söylediğinde yanlış hatırlamıyorsam o şarkı ilk kez çalmıştı...Hani umut ettiği gerçeğin o olmadığını öğrenip te dumur olduğu sahne...Bir de Rüyanın hastalığında...Başka da ağlamadı...Ağlayıp duran birincisi Ahmetti, ikinci sırada Yasemindi..
Zeynep iyi geceler...ve teşekkürler...bye
badger; internet benim kafamı karıştırıyor..İnternette araştırma yapabilmek için temel bilgiye sahip olmak gerek..yoksa vay haline..(bkz. ben..) Bana kitap önerin, eski usül, okur öğrenirim ben..:img-yes:
Dizimize gelirsek; Ecevit..Demirel dedik..hani Erbakan Hoca...!!! özletti kendini..:icon_whis Annem söyler hep...' Kadayıfın altı kızardııı... '
badger..
Bu arada meydanlarda Güneş Tanerin turuncu renkli üstünde No..NO...NO.. baskılı Tşörtü geldi aklıma..
hatırladım.... :img-hyste
LİN iyi uykular..yarın akşam görüşmek üzere..
Hanımlar ,bende üzülerek ayrılıyorum.Çok uykum geldi.Sabah 08:30 da toplantım var.Yarın gece burda olanlarla görüşmek,HS'den ve herşeyden konuşmaküzere.bye
Sevgiler,
LİN.
Ehh uyku vakti gelmiş...Herkese iyi uykular...Allah rahatlık versin..Gününüz güzel ve kolay geçsin...iyi geceler...bye bye bye
demireli çok da tanımıyorum aslında(yaptıkları-yapmadıkları vs bakımından)
iyi bir konuşmacı olduğunu biliyorum ama:img-yes:
demirel ecevit tartışmaları hs de geçer mi bilmem ama merak ettim...
bi araştırırım artık:)
ya aslında demirel demirel iktidara yine gel adlı seçim sancısını-pardon şarkısını arıyorum..ama acayip şeyler buluyorum..
sizlerle paylaşmadan olmaz..
bu da yenii..
bağımsız bir adayın seçim şarkısı..partisi tarafından kabul edilmeyen biri desem anlarsınız heralde..
Hey Gidi Hey
Karadeniz'de doğdum
Büyüdüm adam oldum
Yeri geldi bağurdum yeri geldi mum oldum
Hayat felsefesini gurbet ellerden aldum
Gırtlağa kadar doldum yeter artık patladum
Mutluyum huzurum variyi durumum var
Gururla taşuduğum şerefim onurum var
Deli doliyim ama benum de bi kalbum var
En azindan bir adum bi de itibarum var
Ehehe he ehe ehhhe heeeeee
Oho ho ho ohhohhoooooooooo
Ho ho hooooooo!
Hey gidi hey
Benum için arkamdan neler neler dediler
Gıyabumda konuşup yerden yere vurdiler
Yok o bitti dediler
Adam olmaz dediler
Dedukleri olmadi malesef yanildiler
Deli doliyim ama benum da bi kalbum var
En azindan bi adum bi de itibarum var
Ehe he he he ehe heheeeeee
Oho hooho ohhohhoooooooooo
Ho ho hooooooo!
Hey gidi heyyyy
Karadenizda doğdum
Büyüdüm adam oldum
Yeri geldi bağurdum yeri geldi mum oldum
Hayat felsefesini gurbet ellerden aldum
Gırtlağa kadar doldum yeter artık patladum
Benum için arkamdan neler neler dediler
Gıyabumda konuşup yerden yere vurdiler
Yok o bitti dediler
Adam olmaz dediler
Dedukleri olmadi malesef yanildiler
Deli doliyim ama benum da bi kalbum var
En azindan bi adum bi de itibarum var
Ehe he he he ehe heheeeeee
Oho hooho ohhohhoooooooooo
Ho ho hooooooo!
---
gırgırı çok merak ederdim ben..
ama esprilerine vakıf olamadım hiçç...
internetten neye benziyor bari diye bi araştırayım demiştim..
ama doğru düzgün hiç bişi yok:img-yes:
---
ben bunlarla uğraşırken herkes uykuya gitmiişş..
gidenlere iyi gecelerrbye
---
bu arada seçim araçları dönmüyor muymuş acaba ortada o zamanlar..
görmemiz lazım dizide de..
bknz:konuyu diziye bağlamaya çalışan forum sakini
bknz:seçim şarkılarına takmış sakin...:img-in_lo
Gırgırdaydı galiba 80lerde bu seçim yasaklarının kaldırılması ile ilgili referandumdan sonra bir kapak vardı...Bu arada meydanlarda Güneş Tanerin turuncu renkli üstünde No..NO...NO.. baskılı Tşörtü geldi aklıma..:)
neyse devam edeyim:
Demirel karikatürize edilmiş, başlık ta Terminatörden alıntı, Yokedilemeyen...diye.Demirel, Arnold gibi resmedilmiş, altında üstünden ne postallar, ne tanklar, ne hükümet kopmaları, tartışmalar, ne muhtıralar, ne seçim kaybetmelr geçti..yokedilemeyen diye bir yazı vardı..
bu arad 80lerle ilgili Gırgırı, Çarşaf, Fırt gibi mizah dergilerini unutmayalım.
kesinlikle, çok başarılı bir tasvir olmuş :) ya ben geçenlerde bir yerde daha böyle bir kapaktan bahsedildiğini okudum.. burası mıydı, ekşi miydi? yine gırgır dergisi, kapak boş, sadece bir king kong ve lazımlık var. king kongun üzerinde fena halde yanılmıyorsam demirel yazıyor, lazımlıkta da siyaset ya da demokrasi... çok güzel bir fikirdi ama nerede okuduğumu hatırlayamıyorum :(
neyse devam edeyim:
Ah evet Gırgır ..Muhlis Bey-Yavlum Mithat,Avni...Ne güzel bir mizah dergisiydi.Soğuk pazar günleri,dandy sakızlar eşliğinde odamda kıkır kıkır okurdum...Sonra bir ara HBR oldular.Kendi içlerinde bölündükçe ,bölündüler.Sürekli olmak,devamlı olmak zor mu yoksa sıkıcı mı bilemiyorum.Herşeyin bir sonu olması gerekli mi?Özünü kaybetmeden,çağa ayak uydurarak devam edemez mi?
Zeynep iyi geceler...ve teşekkürler...bye
badger; internet benim kafamı karıştırıyor..İnternette araştırma yapabilmek için temel bilgiye sahip olmak gerek..yoksa vay haline..(bkz. ben..) Bana kitap önerin, eski usül, okur öğrenirim ben..:img-yes:
..
Temel felsefe ile ilgili Sofinin Dünyası diye bir kitap var.:good: ..gayet akıcı ve anlaşılır bir şekilde romansı havada anlatıyor...Çok ağdalı derinlere inmeden kastırmadan aktaran bir kitap öneririm..:img-yes:
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam muhtıradan sonra Dr.necmettin Erbakan bağımsız Konya milletvekili olarak aktif siyasete geçiyor olması lazım diye hatırımda..
Ah evet Gırgır ..Muhlis Bey-Yavlum Mithat,Avni...Ne güzel bir mizah dergisiydi.Soğuk pazar günleri,dandy sakızlar eşliğinde odamda kıkır kıkır okurdum...Sonra bir ara HBR oldular.Kendi içlerinde bölündükçe ,bölündüler.Sürekli olmak,devamlı olmak zor mu yoksa sıkıcı mı bilemiyorum.Herşeyin bir sonu olması gerekli mi?Özünü kaybetmeden,çağa ayak uydurarak devam edemez mi?
edemiyor galiba.. illa ki o değişimlerin sonucunda bir ayrılık, bir uzaklık oluyor, hiçbir şey sonsuza kadar bütün olarak kalamıyor.... bu hissi sık sık hissedip ürperirim genelde, çünkü değişimi sevsem ve gerekli olduğuna inansam da, varlığıyla mutlu olduğum şeylerin benden uzaklaşması içimi burkar.... heralde herkes için de böyledir... bunu ben en yoğun, yüzüklerin efendisinin sonunda, tüm yüzük taşıyıcıları gemiyle açık denizlere açıldığında hissetmiştim, ne kadar garip fantastik bir öykü içinde bu hissi yaşamam diye kendime hayret bile etmiştim ama... gerçekle bağdaştırınca...
senin konudan biraz uzaklaştım lincim ama, içimi döktüm ya :D kusura bakmazsın artık :P
bu arada ben de kaçıyorum, yarın sabah dersim var :( herkese iyi geceleeer:sad53:
gerçekten bi acayip oluyo arada bu forum...-takip ettiğim kadarıyla-yani necdetten intikammı almak olay bumu yani??:icon_whis
bence artık birşeylerin diyetini ödemesi gereken biri varsa;o şu rüya olayında bile gayet rahat yıllarca yaşayabilmiş bu sırla ve kendi hariç herkesin hayatını mahvetmiş yasemindir...
ki eğer ahmet ortada sinirini stresini almak için hesap soracak birini arıyorsa gitsin ve o çok güvendiği deli gibi aşık olduğunu söylediği yasemin hnma sorsun yıllarca kızını öz babasından;babasını öz kızından ayırmanın hesabını...
necdet tabiki yada ayla gibi bir 3. kişi maalesef bu gibi durumlarda-esas olan iki kişinin durumdan sıyrılması ve birleşmesi adına- her zaman günah keçisi seçilir...
maalesef şimdide necdet seçilmiş..halbuki ahmet gözünü kulağını herşeye kapatmış tıkamışken,yasemin gidip kendini şuursuzca bir uçurumdan atmayı düşünürken necdet yoktu ortalıkta...neden?basit, çünkü ahmetle yasemin birleşmelidir...bilinmez ki necdet olmasa şuan ne yasemin vardır nede rüya diye biri dünyaya gelmiş olacaktır...muhtemelen ondan sonraki süreçte seyirciyi enterese etmezdir...
yada sezon finalinde necdetin tüm bu olanlardan-haliyle- yorulmasıyla birlikte rüyayı ahmete söylemesi tüm bunlara maaalesef şuan kulak tıkanır göz kapanır...
çünkü bu yolun sonuna kadar herşey mübahtır..yeter ki ahmetle yasemin birleşsindir çünkü...
NOT:sağlıklı yorumların yapılacağı günleride bekliyorum...gerçekten objektif olan
hala gitmemişsin:)
bu arada dr jivago nasıl bir kitaptı..
yaseminin bahsettiği kitap oydu değilmi..
----
bkz:diziden bişiden bahsetmezse içi rahat etmeyecek sakin
bkz:yalan..maksat mesaj silinmesin:)
Evett..ayağı kurtarınca hemen daldı tekrardan..:) Bu arada başlardaki mıymıylık gidince yine tam gaz olduk...bırakamıyorum..alışkanlık yaptınız fena halde...:img-icecr
yani araya diziyle bir şey eklemezsek bu güzelim msjlar gidecek mi diyorsun bize?
Evet Yaseminin okuduğu dr.Jivagoydu...Bakk bam telime dokundurdu..Mutlaka okumalısın..
Acaba o odasında uzun gecelerde Necdet ne okuyordu? Bir Rahibin Günceleri miydi?:img-hyste
Haydaaaa....Yine Necdet....:img-swoon
Hani Necdet için sayfa açılacaktı...!!! Nolur açılsın..yazıların hepsini oraya toplayalım..
sen zor gidersin badger ...''bir rahibin günceleri ':img-hyste Yasemin kaç yıldır okuyor Dr Jivago'yu...? Güzel kitap ama abarttı biraz kanımca...:icon_whis
İyi uykular..bye
bence tek kelimeyle muhteşem bir dizi. çok beğenerek izliyorum. umarım yeni sezonda daha da çok insana ulaşır ben biraz geç keşfettim de. :happy0064
**Kar tanesi**
11-07-07, 07:13
bencede süper ötesi bir dizi yanı harika kışın izlediğim tek dizi diyebilirim:img-yes:
dersten önce bir doz hatırla sevgili forumu... :)
ne çok seveni var şu necdetin.. bu gece necdete yönelik hiçbir psikopatça teori de üretmemiştik halbuki :D ama, malum bu dizinin bir karakteri olunca kendisi arada adı geçiyor, eh artık kusura bakmayın :P -kendimden şüpheye düştüm şimdi, ben en son "asıl ve önce intikam alması gereken ahmet" dememiş miydim yau, ve bunun için ilk hedef yasemini göstermemiş miydik? ondan sonra da annesi ve yaseminin annesiyle hesaplaşmalı demiyor muyduk biz? öyleyse nedir bu "objektif olun" mesajı verme kaygısı :) gören de sanır gazete haberi yapıyoruz :icon_whis
demek isterdim ki gece rüyamda ahmetin intikamı vol.2 dan sahneler gördüm, çok vahşiydi :img-gun: ama diyemiyorum çünkü çok fena uyumuşum :P
akşama görüşmek üzere :sad53:
ciidem ve kar tanesi hoş geldiniz :)
**Kar tanesi**
11-07-07, 07:23
bana necdet ve ayla demeyin ikisine de gıcık ve sinir oluyorum.:img-yes:
iğrençler.sezon finalı zaten çok heyecanlı bitti :icon_whis
Kısa bir süreliğine geldim ben de yarım saat sonra çıkacağım ama sizleri çok özledim.Yeni sayfa açılmış hem de bensiz.:icon_sorr Neyse sinirlerimi bozdular benim de.Burada hem annem hem de arkadaşımın babası necdetçi.Ahmet ne yaptı bak necdet kızla evlendi hayatını kurtardı filan diyip beni sinir ettiler.Tabii ben Ahmedimi sonuna kadar savundum ama bir yandan da dişim ağrıyor çok da konuşamadım.Zaten heyecan var yarın ÖSS sonuçları açıklanacakmış.Buraya geleyim de biraz kafa dağıtayım,hain,necdet karşıtı planları okuyup zevk alayım dedim ama az kişi var yaa.Hadi canlanalım biraz.
Kısa bir süreliğine geldim ben de yarım saat sonra çıkacağım ama sizleri çok özledim.Yeni sayfa açılmış hem de bensiz.:icon_sorr Neyse sinirlerimi bozdular benim de.Burada hem annem hem de arkadaşımın babası necdetçi.Ahmet ne yaptı bak necdet kızla evlendi hayatını kurtardı filan diyip beni sinir ettiler.Tabii ben Ahmedimi sonuna kadar savundum ama bir yandan da dişim ağrıyor çok da konuşamadım.Zaten heyecan var yarın ÖSS sonuçları açıklanacakmış.Buraya geleyim de biraz kafa dağıtayım,hain,necdet karşıtı planları okuyup zevk alayım dedim ama az kişi var yaa.Hadi canlanalım biraz.
sonsuza kadar ahmetiz arkadaşım sana katılıorum....eylemlerimiz bigün amacına ulaşacak ve türkiye kurtulacak nejdet gibilerinden:happy0064 bende oks'ye girdim inan insan açıklanınca kötü de olsa iyi de olsa çok rahatlıyor sana bunun garantisini verebilirim ama açıklanınca bunun tercih dönemi daha berbat stress üstüne stress kafanı boşalt biraz rahatla ben açıklanmaya 1 gün kala uyuyamamıştım ama :good:
Hoşgeldin...biz de seni özledik..arada anıyoruz...
1- Ne zaman dönüyorsun?
2-Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
3-Anneni takma..benimki de Necdetçi..biraz tartıştım ama o, kaynana bakış açısından bakıyormuş..:icon_whis Nezahat'a bak hiç şikayeti var mı damadından? diyee bi de laf sokuşturdu..:img-hyste
4-Arkadaşının babası..eh, baba olduğuna göre bir erkek...başka açıklamaya gerek var mı...:img-wink:
renses sen de hoşgeldin..bye
Her zaman bekleriz efendim...yeni intikam fikirlerine ihtiyacımız var...:icon_whis
Hoşbulduk arkadaşlar ama şimdilik yine gideceğim.Demek arada beni anıyorsunuz.Çok duygulandım şimdi.:icon_sorr Akirac'ın sorularını cevaplayayım hemen:
1-15 veya 16 temmuzda yola çıkacağız.
2-Yarın bu saatlerde öğrenmiş olacağım.10.30'da açıklanacakmış.Burada olursanız sizlere de artık iyisiyle kötüsüyle haber veririm.
3-Annem daha çok rüyayla ilişkisinden etkileniyor.Bak ne güzel babacım babacım diyor,ne kadar çok seviyor diyor.Ne var ben de onun kadar seviyorum.
4-Arkadaşımın babasına da aynı şeyi söyledim.Siz erkek olduğunuz için aşkının arkasında duran her şeye rağman yasemini hala seven biri olduğu için sevmiyorsunuz dedim.Sizden bir şeyler kapmışım değil mi?
Kendi bilgisayarımdan girince konuşmalarımızı ve onların söylediklerini daha ayrıntılı bir şekilde yazarım.
Neyse ben kaçayım artık.Akşam girdiklerinde zeynep,badger filan bak Tavuskuşu gelmiş de biz kaçırmışız diyecekler.:icon_whis :icon_whis
renses,Tavuskuşu hoşgeldiniz:img-wink:
cansucum erkekler romantik erkek çekemiyorlar pek:hıh
ama babam seviyor ahmeti...hatta yaseminle trende karşılaşmışlardı yaa..
oraya bir sarılmayı çok görmemeliydiler,o kadar yıldır görmemişler birbirlerini falan dedi:icon_whis :img-in_lo
----
öss sonucun zaten bellidir az çok yaa..stres yapacak bişi yok:img-wink:
cansucum hoşgeldin kuzum bende uzun zamandır yoktum sohpetlerden baya bi uzak kaldım. dün gece de giremedim zaten ablam bi türlü nilgisayarın başından kalkmadı neyse aramıza yeni arkadaslar katılmış onlara da aramıza hoşgeldiniz diyorumbyebyebye
öss yarın açıklanıyormuş umarım puanın istedğin yeri tutar canım.
bu arada benim hiç sizin gibi bi problemim yok allahtan biz bütün aile ahmetçiyiz bi ara annem necoyu övüp duruyordu ama artık benden gelecek olan tepkilerden korktuğu için hiç bişey diyemiyor zavallım
renses,Tavuskuşu hoşgeldiniz:img-wink:
cansucum erkekler romantik erkek çekemiyorlar pek:hıh
ama babam seviyor ahmeti...hatta yaseminle trende karşılaşmışlardı yaa..
oraya bir sarılmayı çok görmemeliydiler,o kadar yıldır görmemişler birbirlerini falan dedi:icon_whis :img-in_lo
----
öss sonucun zaten bellidir az çok yaa..stres yapacak bişi yok:img-wink:
Spdrcığım,
Bir kısım kadınlar da romantik erkek çekemiyor merak etme....Herkesin anlayışı farklı olabiliyor...Necdet için hala fedakar denmesi bana göre son derece anlamsız.Çünkü bunları yaparken kimse onun başına silah dayamadı.Sonraki olup bitenlerden en az Yasemin kadar sorumlu....Bunları açılayan bir çok kez yorum yazdık...Hani durumlar şöyle olsaydı, necdet şöyle davransaydı ona hak verirdik, dedik..
Bunu binlerce kez tartıştık...Bunları tekrarlamaktan yorulduk...En azından HS Faydalı bilgiler, ya da Top Yorumlar gibi bir bölüm açılıp bunların hakkında yapılan yorumları, oraya ekleyebliriz diyorum hala...Sonradan birileri gelip çoktan aştığımız konuları, tekrardan arada-ama bu belli peryotlarla- temcit pilavı gibi aynı şekilde sürmeleri anlamsız kalıyor...
Biz her karakteri eleştiriyoruz..Doğrusuyla eğrisiyle...ama detaylara öyle takılınıyor ki, basit gerçek gözden kaçıyor..İşin özüne inilmiyor...Hele bu sevda konularıysa iyicene karmaşık hale geliyor..İşin içinde insan psikolojisi var ve artı yalanlar var....Yalan söylenen kişi burada Ahmet hem de çocuğu hakkında, burada kimse gelip bu konuda Necdeti savunmasın...Ne olursa olsun bu durum Ahmet tarafına, en azından kendi açımdan, çekilmemiz son derece doğal..
Diğer detaylar açıkçası benim gözümde tırışkadan teyyare görünüyor..:icon_whis
kırık kanatlarr
11-07-07, 13:14
öss nedenıyle izleyemıyordum ama şimd tekrarlarını ızlıyorum cok guzel bır dızı ahmetle yasemıne bayılıyorum bu bolum trende karsılastıkları zaman cok tatlılardı necdette iyi birisi ama ahmetle yasemın bence bıran once bırlesmeli
of ya bugün bi daha izledim de şu trendeki karşılaşmayı zaten her bölümde ağlatan bu dizi beni yine ağlattı...
arkadaşlarım ben mi çok dygusalım dizi mi çok romantik ya???
ben eski bölümleri izleyemeyenlerdenim renses...
sıkıyor,ruhumu daraltıyor bazı sahneler:hıh
ama o sahne cidden değişikti:icon_sorr
arada eski bölümlere rastlıyorum da ama..
boludaki bölümleri çok sevmişim ben yaa..
ayrı bir havası varmış oranın:img-yes: :icon_sorr
ahmetle yasemin evlenip bir süre orda yaşasınlar mümkünse:icon_whis
ben eski bölümleri izleyemeyenlerdenim renses...
sıkıyor,ruhumu daraltıyor bazı sahneler:hıh
ama o sahne cidden değişikti:icon_sorr
arada eski bölümlere rastlıyorum da ama..
boludaki bölümleri çok sevmişim ben yaa..
ayrı bir havası varmış oranın:img-yes: :icon_sorr
ahmetle yasemin evlenip bir süre orda yaşasınlar mümkünse:icon_whis
Bolu'daki bölümler hangileri Ayşecim? Acaba çekimler ne zaman başlıyor? Ahmet, Yasemin'e hesap soracak mı yoksa hiçbirşey olmamış gibi hayatımıza kaldığımız yerden devam mı edelim diyecek. Birşey demeyeceğini zannetmiyorum.
Bolu'daki bölümler hangileri Ayşecim? Acaba çekimler ne zaman başlıyor? Ahmet, Yasemin'e hesap soracak mı yoksa hiçbirşey olmamış gibi hayatımıza kaldığımız yerden devam mı edelim diyecek. Birşey demeyeceğini zannetmiyorum.
canım kıbrısçıktaki bölümler hani:img-wink:
ahmet kaldığımız yerden devam derse y...h derim artık:hıh
ama araya deniz gireceği için bu konunun birincil önemini kaybedebileceği düşünülüyor:img-yes:
ama zamanı gelince bu işte suçu olan herkesten hesabı sorulmalı:hıh
sarp_manyagi
11-07-07, 18:20
ya arkadaşlar bişiy sorucam rüya-necdet-yasemin galiba yemeğe çıkmışlardı rüya sürekli necdete bir kelimenin anlamını soruyordu necdet cevap veriyordu 2 sn. falan sonra rüya tekrar soruyordu o kelime neydi?????:img-help: :img-help:
ya arkadaşlar bişiy sorucam rüya-necdet-yasemin galiba yemeğe çıkmışlardı rüya sürekli necdete bir kelimenin anlamını soruyordu necdet cevap veriyordu 2 sn. falan sonra rüya tekrar soruyordu o kelime neydi?????:img-help: :img-help:
Hiiç hatırlamıyorum..Onlar yemeğe mi çıkmışlardı...:icon_whis (bkz. işine gelmeyeni hatırlamayan forum sakini..)
Shevek, iyi akşamlar...bye
Merhaba arkadaşlar bye bye
Bugün aklıma eskiden annem sayesinde her sabah izlediğim bir dizi geldi Brezilya dizisi ama şu anda ismini hatırlamıyorum ne yazıkki belki içinizde bilen vardır o dizide esas kızla esas oğlan birbirlerine aşık oluyorlar ama kavuşamıyorlardı hatta kız Fas'lıydı sonra kız kendi ülkesinden birisiyle evleniyordu hatta kızı oluyordu aradan bir 10-11 sene filan geçiyordu ama esas çocuk kızı ne zaman görse ya gözleri doluyordu ya da damlalar düşmeye başlıyordu ama kızda hiç bir belirti olmuyordu sadece böyle bön bön bakıyordu hatta annem "şu çocuğa bak ne saftirik kız da put gibi çocuk ağlıyor " diyip duruyordu :icon_whis bugün aklıma geldi o dizi esas oğlanı hatırlayınca da bilin bakalım aklıma hangi edeleli vicütlu esas oğlan geldi :icon_whis
Ayy daha girişten ne çok konuştum yahu kendimi pek geveze gördüm canım :icon_whis
Bugün trendeki karşılaşma bölümü mü vardı :img-in_lo O sahnede hem Cansel, hem de Beren çok iyiydi...O zaman yarın Necdet Yaseminler'i garda karşılar..Rüya'yı bağrına basar...:img-pilot Forum sakinleri sakinliklerini kaybederler...(bkz. Zeynep..):icon_whis
Çıkartamadım Zeynep...Necdet mi yoksa...ama o edeleli değildi....:img-hyste
Ben Marianna'yı hatırlıyorum...bir de Köle İsaura vardı...
Merhaba Aliye, bugün arasıra girdim baktım ama gelen giden yok. Pek bir sakin buralar. Bir de geçmiş bölümleri izlemeye çalıştım malum siteden, engellenmiş. Sen fark ettin mi?
Aaaa, yazdım yolladım, bir de ne göreyim, Aliye'de kaçmış Yahu yoksa karar falan mı aldınız ben yokken, bu haftaki derse mi çalışıyorsunuz yoksa...Bu hafta Zeynep hocalık edecek dimi.:img-yes: Ben o zaman cansel sayfasından boy boy delüğğannlı fotoları hatmedeyim. Zeynep bu arada tırsak Sivim'le ateşli Mimet'e bayıldım. Evi yaktılar ya birlikte,ambilans,ambilans...koptum:good:
O vakit ben de gidip dersime çalışayım biraz...:sad53:
Bugün trendeki karşılaşma bölümü mü vardı :img-in_lo O sahnede hem Cansel, hem de Beren çok iyiydi...O zaman yarın Necdet Yaseminler'i garda karşılar..Rüya'yı bağrına basar...:img-pilot Forum sakinleri sakinliklerini kaybederler...(bkz. Zeynep..):icon_whis
..
Eski bölümleri seyretmemek en iyisi..seyredince canım sıkılıyor onca bölümü boşu boşuna yediler diye...
Altı üstü üç kelimeyi :Rüya senin kızın lafını bir türlü söyleyemediler...
tekrardan seyredip canımı sıkmak istemiyorum...
Zaten geçende Ahmetin Kayserideki kalp krizini, Yaseminin hamileliğini, doğumunu ve ismi lazım değilin bundan zevk duymasını seyrederken yeteince sinirledim...
Bir daha bunu mükerrer tecrübe etmeyi kendi açımdan namünasip görüyorum..:hıh
Hakikatten konuyu Brezilya dizilerinden açmış oldum farketmeden:) Brezilya dizileriyle HS'nin benzerliklerini tartışacak olursak evet benim bahsettiğim dizideki esas oğlan aynı Ahmet gibi 10 sene sonra bile yine esas kızı görünce gözleri doluyordu kız da aynı Yasemin gibi tepkisiz bakıyordu sirseri:hıh
Hani Brezilya dizilerinde iki kelimeyi söylemek için aylar yıllar gecer ya HS'de aynı öyle aaa acaba esas oğlan esas kızı sevdiğini söyleyecek mi :icon_whis Geçen bölümün sonnunda söylemek için ağzını açmıştı aaaaa o zaman bir onbeş bölüme kadar söyler oleyyyy vattiri vattiri :happy0064 :happy0064 :img-blush
Birşey soracağım, aranızda bileniniz var mı?
Bölümlerde önemli diye düşündüğümüz veya düşünebileceğimiz karşılıklı diyalogların yazılı olarak bulunduğu bir yer var mı buraya aktarabileceğimiz, en azından burada yazılı kanıtlar üstünden de yorumlayarak yazışabiliriz?
Birşey soracağım, aranızda bileniniz var mı?
Bölümlerde önemli diye düşündüğümüz veya düşünebileceğimiz karşılıklı diyalogların yazılı olarak bulunduğu bir yer var mı buraya aktarabileceğimiz, en azından burada yazılı kanıtlar üstünden de yorumlayarak yazışabiliriz?
HS'den dialoglarmı ??? Evet var aklımızda kalan replikler kısmı var :img-yes: :img-yes: Onlardan aktarıp konuşabiliriz üzerinde :img-yes:
Hakikatten konuyu Brezilya dizilerinden açmış oldum farketmeden:) Brezilya dizileriyle HS'nin benzerliklerini tartışacak olursak evet benim bahsettiğim dizideki esas oğlan aynı Ahmet gibi 10 sene sonra bile yine esas kızı görünce gözleri doluyordu kız da aynı Yasemin gibi tepkisiz bakıyordu sirseri:hıh
Yasemin neden öyle tepkisiz? Oynayamıyor desek yönetmen buna izin vermez ki...Bence yönetmen o sahnelerde almak istediği ifadeyi, mimiği alıyordu. Yani bilerek ve de isteyerek Yasemin'i bu hale getirdiler...Ama niye..?
Gurur mu...? :bilmim
Yasemin neden öyle tepkisiz? Oynayamıyor desek yönetmen buna izin vermez ki...Bence yönetmen o sahnelerde almak istediği ifadeyi, mimiği alıyordu. Yani bilerek ve de isteyerek Yasemin'i bu hale getirdiler...Ama niye..?
Evet ben de aynısını düşünüyorum eskiden de kaç defa oyunculuktan laf açıldığında arkadaşlar burda boşa yoruyoruz kendimizi yönetmen istediği ifadeyi alıyor demiştim bunu istiyor istediğini de elde ediyor demiştim kesinlikle oyunculukla ilgili bişey değildi o boş ifadeler veya tepkisizlikler hatta demiştim ben yönetmen olsam 15-20 defa tekrar tekrar çekerim eğer bana o duyguyu vermiyorsa ve ayrıca oynayamıyorsa bile azıcık gözlerini yumsa ne bileyim yutkunsa ,gözlerini kaçırsa bile anlardık biz onu haa bu kız üzülmek istiyorda beceremiyor derdik :icon_whis
Evet ben de aynısını düşünüyorum eskiden de kaç defa oyunculuktan laf açıldığında arkadaşlar burda boşa yoruyoruz kendimizi yönetmen istediği ifadeyi alıyor demiştim bunu istiyor istediğini de elde ediyor demiştim kesinlikle oyunculukla ilgili bişey değildi o boş ifadeler veya tepkisizlikler hatta demiştim ben yönetmen olsam 15-20 defa tekrar tekrar çekerim eğer bana o duyguyu vermiyorsa ve ayrıca oynayamıyorsa bile azıcık gözlerini yumsa ne bileyim yutkunsa ,gözlerini kaçırsa bile anlardık biz onu haa bu kız üzülmek istiyorda beceremiyor derdik :icon_whis
Evet evet bence de. Yaso'nun gayet güzel oynadığı yerler var. Mesela demin izlediğim 8.bölüm boyunca gayet iyi. Kıskançlık, hayalkırıklığı, deli gibi hasret, kavuşma anı. Hepsinde gayet iyi. Kavuşmadan önce adada eskiyi hatırlarken hüzün falan gayet dozunda. Annesinden gerçeği öğrenince Ahmet'i yargısız infaza uğratmanın, ona ve aşklarına ettiği haksızlığın farkına varışı, pişmanlığı, af dilemesi, affedilmek için cezası herneyse razı olması gayet güzel yüz ifadesine yansımıştı.
Nee gurur mu, gurur yapacak neyi var ki, Ahmet onu kullanıp Selpak gibi kenara mı attı, Ahmete bütün o lafları Ayrılalım, ölümün gölgesi çöktü vs. hamile olduğunu bilmiyor muydu? Herşeyi biliyordu ama idrak edemiyordu...
Ona Gurur değil de,şaşkınlık ve korkaklık desek daha doğru olur...
Başına ileride gelecekleri tahmin edemediğinden, necdetin yıllardır ona aşık olduğunu anlayamadı...(bknz:buna y...hhh diyorum,bütün bunları en iyi arkadaş hatırına yaptığını sanması(bknz.şaşkınlığı),
yaptığı hataların kendisini rezil edeceğinden, Necdetle geçirdiği boş boş, maksadından şaşmış evliliğin ne olduğunun ortaya çıkacağından veya bunun nereye gideceğinden(bknz. korkalığı):img-cool2
Bunları yani şaşkınlığını ve korkaklığını göstermek için onu o hale soktular..:img-yes: (en azından bana verdiği duygu bu, hiç de öyle gurur falan değil)
Yasemininki gurur falan değil, dumur! Salaklaştı. Bir de galiba başta Selmanın öyle onu koridorda sap gibi bırakması sandığımızdan fazla koydu ona. Ahmet'in onu suçluyor olması ihtimali fazlasıyla koydu. E, toy ne de olsa. O anda belki küçük bir gurur olabilir. "Benim de bir haysiyetim var" gibilerinden. Yoksa otu b..u herşeyi sevgilisine söyleyebilen bu küçük kız niye en çok söylemesi gerekeni söyleyemesin ki. Başlarda bizim bildiğimiz Yasemin hastanenin kapısında bekler, yine söylerdi yoksa.:img-cool2
Ama sonra, nikahtan sonra Ahmet aradığında, konuşmamız lazım Yasemin dediği andan itibaren Neco'nun evini terk edip Ahmet'e gitmeliydi. Sonra biz de 20 bölüm boyunca acı çekmezdik.:img-cool2
Galiba benim en az anladığım karakter Yasemin..İlk bölümlerde çok şeffaftı. Ama o herşeyin çok kötü olduğu geceden sonra anlayamaz oldum...
Necdet'in kendisini sevdiğini bilmiyorken; sırf başkasının olan çocuğu büyütsün diye, o çocuğu seviyor diye evli kalınır mı?
Güya söz verdirdi Necdet'e...hayatına birisi girerse, birini seversen ayrılacağız..:hıh Evli adamla, bekar adamın sosyal hayatı, insan ilişkileri aynı olur mu? Necdet Yasemin'e aşık olmasa bile seveceği birini zor bulurdu...İstisnalar kaideyi bozmaz tabii, Necdet'in Güzide ile birlikteliği tam bir istisnadır..
Demek istiyorum ki ( ben bile karıştırdım valla..) Yasemin, Necdet ile evli kalarak ona minnet borcunu ödemiş olmuyor..aksine en iyi arkadaşının hayatını mahvediyor..Bunu bizzat kendisi de söylüyor..Peki Yasemin hangi mantıkla evli kalmıştır? Namusunu kurtardıktan sonra neden evine dönmemiştir? Yasemin'de mantık var mıdır..?
Shevek..evin yolunu bulacağını biliyordum..:good:
LİN sen de hoşgeldin... ( bkz. yenisini yazmaya üşenip, sürekli eski msj. editleyen sakin..)
Ama sonra, nikahtan sonra Ahmet aradığında, konuşmamız lazım Yasemin dediği andan itibaren Neco'nun evini terk edip Ahmet'e gitmeliydi. Sonra biz de 20 bölüm boyunca acı çekmezdik.:img-cool2
Ben de düşünüyorum da bilmiyorum bayağı bir mantıksızlık oldu bölümleri uzatmak için :img-yes: :img-cool2 Yani hadi telefonu Ahmet'in yüzüne kapattı ne diyeceğini bilemedi :icon_whis Daha sonra tiyatroda karşılaştılar ağladı zırladı,ondan sonra vedalaştılar o zaman niye söylemedi bu yaptığı neydi anlamadım benim sevdiğim adam benim yüzümden uzaklara gidiyor olacak da ben de hamile olacağım öyle vedalaşacağız pehhh valla hamile halimle seke seke inerdim merdivenleri koşardım söylerdim :img-blush Orda yaptğı neydi gurur muydu kırgınlık mıydı cezalandırma mıydı :icon_whis Yoksa "biz bu acıların üstüne mutlu olamayız" saçmalağı mıydı????Eeee ama hastaneye gitmiştin söylemek için madem siz bu acıların üstüne mutluluk kuramıyordunuz hastaneye niye gittin o zaman ????????:img-cool2 Bir de karakolda karşılaştıktan sonra Necdet'e yine aynı saçmalıkları zırvaladı Yasemin çok büyük bencillikler yaptı başkaları için çocuğunun hayatını feda etti farkında olmasa bile bence hiç bir annenin yapmaması gereken birşeydi ben olsaydım orda herkesten önce yok ailemdi bilmem neydi Necdet'le formalite evliliğimizdi Ahmet'e çok kızsam bile diyelim hadi çocuğumun geleceği için her şeyi göze alırdım Yasemin bunu yapamadı korkaklığından :hıh
Gelenlere selam olsun bye
benim sevdiğim adam benim yüzümden uzaklara gidiyor olacak da ben de hamile olacağım öyle vedalaşacağız pehhh valla hamile halimle seke seke inerdim merdivenleri koşardım söylerdim :img-blush
:img-hyste:img-hysteseke seke inerdin haa:img-hyste
ahmet senin gibi şihvetli birinin varlığından haberdar olsa atardı yasemini bir kenara,yeşilçam tarzında koşardı artık sana doğru:img-hyste
bu arada merhabaaa:)
---
ha bi de yaseminin davranışlarının çoğunu ahmetin hastaneye kabul etmeyişindeki kırgınlığa vs bağlamış sanırım senaristler...
ama arada bir burda tartişılmasa aklıma bile gelmeyecek o sahne benim:hıh
şimdi hafızamı yokluyorum.......yokk..sadece ahmeti hatırlıyorum o kısımda:icon_whis
Zeynep..alıntıdır..
....benim sevdiğim adam benim yüzümden uzaklara gidiyor olacak da ben de hamile olacağım öyle vedalaşacağız pehhh valla hamile halimle seke seke inerdim merdivenleri koşardım söylerdim
:img-hyste :img-hyste zaten hep söylerim..şimdi bu sahnede Zeynep olacaktı ki...tek tek sekerek...bade süzerek...:bella
Bu arada sabah tavuskuşu uğradı foruma..Necdet'çilerin içinde kalmış tatilde...selamı var..
Dizice de birara foruma girmiş..nasıl mı biliyorum..? Dün sorduğum soruya destan gibi bir cevap yazmış da ondan...hocalık damarı kabarmış...:good:
:img-hyste:img-hysteseke seke inerdin haa:img-hyste
ahmet senin gibi şihvetli birinin varlığından haberdar olsa atardı yasemini bir kenara,yeşilçam tarzında koşardı artık sana doğru:img-hyste
bu arada merhabaaa:)
Haklısın bebişim "oğa gitme Ahmet bağa gel bağa şihvetli yıvvvruuum" :img-in_lo :img-hyste
Buraya sinirlerinizi bozacak bir konuşma ekliyorum hemen Nezdet'in ne yaptığını anlamaya çalışıyoruz gerçi anladık biz onu amma
tenhada kıstırırız sonra (bkz:kafiyeli yorumlar yapan forum şahsiyeti)
Nejdet: Sen bana hesap sorucak en sonkişisin tamam mı? Bunun için çekil şimdi şurdan...(sirseri:hıh)
Ahmet:Bunun hesabını vericeksin nejdet.. bunun hesabını vericeksin...
(kavga ...kavga...)
Ahmet: Neye sahip olduğunun farkına varsan belki kıymetini bilirdin..Ama en ufak bi fikrin yok malesef...
Nejdet: Sen merak etme ben bunu çok iyi biliyorum...(tabi tabi)
Ahmet:böyle mi biliyosun bu mu kıymet bilmek.. onu aldatmak mı?
Nejdet: Sen hiçbişiy den anlamıyosun.. hiç bişiyden... Bunca yıl neler yaşandı .. ne acılar çekildi senin ruhun bile duymadı ahmet... Senn yasemini ne kadar üzdüğünü hiç bi zaman anlamadın... Körsün sen... dedim ya bakıyosun ama anlamıyosun.. dünyanın en şanlı adamı olduğunu bile göremiyosun...o hep seni sevdi.. bundan hiçbi zaman vazgecmedi...yıllarca her dakika her an ..(ağzını burnunu dağıtacağım ha:hıh)
Ahmet:yoksa beni sevdiği için intikam mı alıyosun yaseminden?onun için mi evliliğini tehlikeye atıyosun?
Nejdet:bizim evliliğimiz sadece kağıt üstünde geçerli...
Ahmet: Sadece kağıt üstünde mi ? Bu yalanlara inancağımı mı zannediyosun?
Nejdet: Yalan diil ahmet...
Ahmet: Bu nası oolur? ortada çocuk var rüya var...
Bende yeni mesaj yazmaya üşendim (bkz:akirac:icon_whis )
Neeeeeyyyy zavallı forum üyesi kankamız Necdetçilerin arasında mı kalmış gidip tenhada kıstıralım onları :hıh
Tabii bu yalnızca kalp söylenmesi, yani benimkisi. Senaryoda kendi içinde işleyen bir mantık silsilesi var elbet. Yoksa da biz uyduralım.
Babasının idam hükmünü imzalayan Şevket Gürsoy'un oğlu Ahmet'i unutmak ister Yasemin. O istemese bile tarih istemektedir bunu. Her ne kadar idamın uygulanmayacağını duyunca kararından-yüreğinin sesini dinleyerek- vaz geçme teşebbüsünde bulunmuşsa da, hastaneye gidip onca hasarla ezilmiş genç kalbi bir de Selmaya toslayınca- veeee açıklıyorum; aslında her seven gibi karşısındakinden daha fazla sevdiğini, onun ise kendisini yeterince sevmediğini, her an kendisinden vazgeçebileceği saçma ihtimalini de göz önünde bulundurduğundan, bkz.: kadınların (öz)güvensizliği ya da ikircikliliği (yoksa beni sevmiyor mu?)-, ertesi sabah anasının marifetiyle mektubu da alamayınca, tek seçenek olarak intiharı görür. İntihar etmeye karar vermek de hasar vericidir. Kurtulunca salak olur insan. Gözü Ahmet'ten başkasını görmediğinden Necdetin bariz aşkını (Neconunki aşk da değil ya neyse) dahi görememiş salak olarak dostane teklifini kabul eder. Bundan sonra yaptığı her şey - Ahmet'le yüzleşip anaların ettikleri ortaya çıkana dek- bu saçma salak karara hizmet eder. Bütün o durgunluk ve atalet de vaz geçmiş, bu vazgeçişle yıkılmış, ruhsuzlaşmış bir kadının durgunluğudur. Tek arkadaşını da yitirmiştir, konuşacak kimsesi yoktur- günlükten başka. Baştan beri duygularını- öz. de hüznünü ve acısını- gizleyebilen bir yapısı var, herkes içinde neşeli, canlı. Bunu sürdürür. Ama odasında yalnız kaldığında koyverir. (Bir açıdan da zor be, bak şimdi acıdım.)
Buraya kadar tamam mı? Eh, tamam diyelim.
Devamı geliyor...
Demek istiyorum ki ( ben bile karıştırdım valla..) Yasemin, Necdet ile evli kalarak ona minnet borcunu ödemiş olmuyor..aksine en iyi arkadaşının hayatını mahvediyor..Bunu bizzat kendisi de söylüyor..Peki Yasemin hangi mantıkla evli kalmıştır? Namusunu kurtardıktan sonra neden evine dönmemiştir? Yasemin'de mantık var mıdır..?
Bazılarımızında hemfikir olduğu gibi; Sanırım Yasemin, kayalıklara gidip intihar etmeye karar verdiği an balataları sıyırdı hafiften.Başka bir boyuta geçti.İlk bölümlerde bize tanıtılan Yasemin karakteri ile kayalık sonrasındaki Yasemin arasında dağlar kadar fark var.18 yaşında,platonik olarak sevdiği adamın bir nişanlısı olduğunu bile bile adamın odasına gidecek kadar cesaretli, aşkın peşinden giden bir kişilikti Yasemin.O vakitlerde, herne kadar Ahmet'i tanıdığını zannetsede sadece kendi kafasında yarattığı bir Ahmet'i tanıyoyordu.Ahmet,Yasemin'de faydalanan biri de çıkabilirdi.Oysa Yasemin, herşeyi göze alarak,onun odasına gitti.Hesap yapmadı.İşte böyle bir karaterin delice sevdiği bir adamdan çocuğu oluyor ama kadın,yaşadıkları zor gelince ipin ucunu bırakıyor.Kadere teslim ediyor kendini.Kısacası Yasemin, içi geçmiş,bıkkın,yorgun,umutsuz,rüzgar nereye eserse savrulan,hayata karşı dimdik duramayan bir portre çiziyor.Sadece kızı için mutlu olmaya çalışıyor.O Ahmet'i sevmekten vazgeçmedi,Ahmet'le kurulacak bir hayattan ümidi kesti.En kötüsü de budur zaten.Beklentisiz yaşamak...
Bir ümittir yaşatan insanı,aldım elime sazımı...
Tabii bu yalnızca kalp söylenmesi, yani benimkisi. Senaryoda kendi içinde işleyen bir mantık silsilesi var elbet. Yoksa da biz uyduralım.
Babasının idam hükmünü imzalayan Şevket Gürsoy'un oğlu Ahmet'i unutmak ister Yasemin. O istemese bile tarih istemektedir bunu. Her ne kadar idamın uygulanmayacağını duyunca kararından-yüreğinin sesini dinleyerek- vaz geçme teşebbüsünde bulunmuşsa da, hastaneye gidip onca hasarla ezilmiş genç kalbi bir de Selmaya toslayınca- veeee açıklıyorum; aslında her seven gibi karşısındakinden daha fazla sevdiğini, onun ise kendisini yeterince sevmediğini, her an kendisinden vazgeçebileceği saçma ihtimalini de göz önünde bulundurduğundan, bkz.: kadınların (öz)güvensizliği ya da ikircikliliği (yoksa beni sevmiyor mu?)-, ertesi sabah anasının marifetiyle mektubu da alamayınca, tek seçenek olarak intiharı görür. İntihar etmeye karar vermek de hasar vericidir. Kurtulunca salak olur insan. Gözü Ahmet'ten başkasını görmediğinden Necdetin bariz aşkını (Neconunki aşk da değil ya neyse) dahi görememiş salak olarak dostane teklifini kabul eder. Bundan sonra yaptığı her şey - Ahmet'le yüzleşip anaların ettikleri ortaya çıkana dek- bu saçma salak karara hizmet eder. Bütün o durgunluk ve atalet de vaz geçmiş, bu vazgeçişle yıkılmış, ruhsuzlaşmış bir kadının durgunluğudur. Tek arkadaşını da yitirmiştir, konuşacak kimsesi yoktur- günlükten başka. Baştan beri duygularını- öz. de hüznünü ve acısını- gizleyebilen bir yapısı var, herkes içinde neşeli, canlı. Bunu sürdürür. Ama odasında yalnız kaldığında koyverir. (Bir açıdan da zor be, bak şimdi acıdım.)
Buraya kadar tamam mı? Eh, tamam diyelim.
Devamı geliyor...
Vayyyy süper olmuş ya duygu geldi bağa ühühühü:img-cray:Üzüldüm şimdi Yasemin için:icon_sorr :sad53: Aslında Yasemin'e kızıyoruz duygularını belli etmiyor diye bende gerçek hayatta öyleyim ne kadar üzülsem de hep içime atarım başkaları beni laylayloooom neşeli sanar bense içten içe kahrolorum kendime de acıdım şimdi :img-cray: bkz:duygu sömürüsü yapan forum şahsiyeti :icon_whis
Ahmetle bir e o kadar aralarda karşılaştı...Ahmetle her karşılaşmasında adam melül melül aşkından Yasemine her tarafından akarak bakıyordu...Bee kızım hiç mi düşünmezsin bir kere bile bu adama desem diye...Sanki Ahmetin oyunca ayısıydı sakladıkları, evladını sakladı adamdan...Bir de Necdetin çocuğu diye sanmasını sağladı...Hiç mi için oyulmadı, onları yanyana gördüğünde, hem adamı çoook sevdiğini söylüyorsun, aşkına sadık kaldığını söylüyorsun, hem de adamı böylesine bir konuda arkasından vuruyorsun!!!(bknz.yine sinirlendim)...Yok yok Ahmetin sağlam benzetmesi lazım.:hıh
Sanki adam yani Ahmet, başka kadınlarla, Votka martini (bknz.James Bondun en sevdiği içecek), kadın çemberinin ortasında gece klüplerinde (bknz.007 james Bond) gönül eğlendirirken görüyordu.. Zeynepp bak buna senaryo yapabilirisin...:good:
keşke yapsaydı Ahmet...:hıh......Keşke Ahmet, Kıbrıscıka kaymakam olacağına, Parise diplomat olaydı devlet kadrosunda...:hıh
Ahmetle bir e o kadar aralarda karşılaştı...Ahmetle her karşılaşmasında adam melül melül aşkından Yasemine her tarafından akarak bakıyordu...Bee kızım hiç mi düşünmezsin bir kere bile bu adama desem diye...Sanki Ahmetin oyunca ayısıydı sakladıkları, evladını sakladı adamdan...Bir de Necdetin çocuğu diye sanmasını sağladı...Hiç mi için oyulmadı, onları yanyana gördüğünde, hem adamı çoook sevdiğini söylüyorsun, aşkına sadık kaldığını söylüyorsun, hem de adamı böylesine bir konuda arkasından vuruyorsun!!!(bknz.yine sinirlendim)...Yok yok Ahmetin sağlam benzetmesi lazım.:hıh
Sanki adam yani Ahmet, başka kadınlarla, Votka martini (bknz.James Bondun en sevdiği içecek), kadın çemberinin ortasında gece klüplerinde (bknz.007 james Bond) gönül eğlendirirken görüyordu.. Zeynepp bak buna senaryo yapabilirisin...:good:
keşke yapsaydı Ahmet...:hıh......Keşke Ahmet, Kıbrıscıka kaymakam olacağına, Parise diplomat olaydı devlet kadrosunda...:hıh
Evet ya ne biçim arkasından vurdular Ahmet'i :hıh Ahmet bak bu Rüya Rüya senin kızın söyle bakalım bu Rüya Rüya senin kızın :img-icecr
Aaaaa gözümde şihvetli bir ajan Ahmet canlandı şimdi :img-in_lo :) James Bond'uda hiç sevmezdim çok soğuk gelirdi bağa şimdi biraz daha iyi gibi oyuncu o kadar soğuk değil ama keşke Cansel oynasa Bondu şihvetten yıkılır Hollywood :img-in_lo Gazete manşetleri "Bir Türk On Hollywood'lu aktöre bedel" "Hollywood Türk Lokumu'nu çok sevdi" "On günde Bir Türk Nasıl Keşfedilir " :img-blush :img-hyste bkz:Uçan forum şahsiyeti :icon_whis
tanıdık yoktu zahir kadroluya aldıracak:icon_whis
---
yasemin bizce silikti ezikti de dizide arasıra dile getirilse olma mıydı:hıh
bu kız evlendi de böyle oldu diye annesi falan söyleseydi bari..
necdet ahmete niye söyledi rüyayı diyoruz ya o kadar..
o da yaseminden bıkmıştır belki..
yasemini,yasemin ahmeti severkenki haliyle seviyordur da şimdi başından atmanın tek yolunu yine kendini mazlum gösterip aksiyona geçmekte buluyordur..bkz:ne söylediğini kendi bile bilmeyen sakin:icon_whis
Galiba benim en az anladığım karakter Yasemin..İlk bölümlerde çok şeffaftı. Ama o herşeyin çok kötü olduğu geceden sonra anlayamaz oldum...
Necdet'in kendisini sevdiğini bilmiyorken; sırf başkasının olan çocuğu büyütsün diye, o çocuğu seviyor diye evli kalınır mı?
Güya söz verdirdi Necdet'e...hayatına birisi girerse, birini seversen ayrılacağız..:hıh Evli adamla, bekar adamın sosyal hayatı, insan ilişkileri aynı olur mu? Necdet Yasemin'e aşık olmasa bile seveceği birini zor bulurdu...İstisnalar kaideyi bozmaz tabii, Necdet'in Güzide ile birlikteliği tam bir istisnadır..
Shevek..evin yolunu bulacağını biliyordum..:good:
LİN sen de hoşgeldin... ( bkz. yenisini yazmaya üşenip, sürekli eski msj. editleyen sakin..)
Bu noktadan sonra da- yani gerçekler ortaya çıktığında, Ahmetle kaçmaya karar verdiğinde ve sonra Necdet'in onu sevdiğini öğrendiğinde- katılıyorum aliyeciğim, senaryo içi-reyting kaygılı- bir mantık dahi göremiyorum. Çünkü hemen o gece gitmedi Neco'nun odasına. O gece gideydi ben yine anlamaya çalışacaktım. Acıdı, minnet duydu, kendini feda ediyor diyeceğidim. Ne zaman gitti? Önce Ahmet'e yaptı yapacağını. Kolunda başkasını görürse hiç takmazmış falan. ( Zaten hep Ahmet'e yapıyor yapacağını, insan en çok en yakınındakine çektirir ya o hesap). Sonra da kolunda Aylayı görüp (gerçi Ahmet koluna moluna girmemişti Aylanın ama olsun), operada acı çektikten, eve gelip odasına girip üstünü başını parçalamak istedikten sonra, gitti Neco'ya. Neco'da allahtan şımarıp, -yanında kaldı ya, gitmedi ya Kıbrısçığa, bir de bana benim ona aşık olduğum gibi aşık olsa arsızlığına kapılıp reddetti de işler daha fazla sarpa sarmadı.
Ama düşünüyorum da Ahmet Necoya dayak atmaya gittiği gün, o senin üzülmeni istemediği için mutluluğu elinin tersiyle itti gibi bir şey söyledi. İşte bu Ahmet bilge bir kişilik. Derviş bu adam. Yasoya Kıbrısçığa gelmediği için, onu ortada --- gibi bıraktığı için bile kızmıyor. Anlıyor adam. Helal olsun demek istiyorum:img-cool2
Sonra da kolunda Aylayı görüp (gerçi Ahmet koluna moluna girmemişti Aylanın ama olsun), operada acı çektikten, eve gelip odasına girip üstünü başını parçalamak istedikten sonra, gitti Neco'ya. Neco'da allahtan şımarıp, -yanında kaldı ya, gitmedi ya Kıbrısçığa, bir de bana benim ona aşık olduğum gibi aşık olsa arsızlığına kapılıp reddetti de işler daha fazla sarpa sarmadı.
Aslında o gece bir şeyler olaydı da, alsalardı her ikisi -Yasemin ve necdet- boylarının ölçüsünü...Bir de sabah uyandıklarında düşündükleriyle olup bitenlerin aynı olmadığını bir anlasalardı...Böyle gözlerini açıp ta "Ulann biz ne halt ettik?" diye kısa bir bakış atıp, birbirlerinden kaçsalardı, diye önceden de demiştim ama yinelemk ihtiyacı duydum...
Aaaaa gözümde şihvetli bir ajan Ahmet canlandı şimdi :img-in_lo :) James Bond'uda hiç sevmezdim çok soğuk gelirdi bağa şimdi biraz daha iyi gibi oyuncu o kadar soğuk değil ama keşke Cansel oynasa Bondu şihvetten yıkılır Hollywood :img-in_lo Gazete manşetleri "Bir Türk On Hollywood'lu aktöre bedel" "Hollywood Türk Lokumu'nu çok sevdi" "On günde Bir Türk Nasıl Keşfedilir " :img-blush :img-hyste bkz:Uçan forum şahsiyeti :icon_whis
Beni de uçurdun...:img-hyste Sanki daha önce Yassıada da yıkılmıştı Ahmet'i görünce...:img-icecr
LİN,
Sadece kızı için mutlu olmaya çalışıyor.O Ahmet'i sevmekten vazgeçmedi,Ahmet'le kurulacak bir hayattan ümidi kesti.En kötüsü de budur zaten.Beklentisiz yaşamak...
Yasemin kendine ne yaparsa yapsın... ama başkalarının hayatını mahvetmeye ne hakkı var..!( bkz. açlık başına vurduğundan çatacak yer arayan kişi..)
Spdr,
tanıdık yoktu zahir kadroluya aldıracak
---
yasemin bizce silikti ezikti de dizide arasıra dile getirilse olma mıydı
bu kız evlendi de böyle oldu diye annesi falan söyleseydi bari..
Ahmet'in tanıdığa ihtiyacı mı var :hıh Seçimleri bilem kendi cazibesi ile kazanıyor( bkz. Zeynep's senaryolar..) O sadece yurduna..milletine hizmet etmek istedi...Varlığını Türk varlığına armağan etti..:icon_whis
Yasemin'i,acılarını, ortalık el ayak çektiğinde kendisiyle başbaşa kalıp ağlamalarını,üzüntülerini anlıyorum.
Ancak,Yasemin Ahmet'i kaybetti ama Ahmet'ten ona Rüya kaldı.Bir anne için çocuk sevgisi tarifi imkansız bir sevgidir.Yani Yasemin'in Ahmetsiz yıllarda yanında büyük bir avuntusu vardı.RÜYA.Necdet,ailesi,arkadaşları,İstanbul'uda yanında bonus oldu.Bir nebze olsun hasrateini aşk acısını hafifletti bunlar.En azından odak noktası dağıldı.
Ne olursa olsun Ahmet'in çektiği kadar acı çekemez Yasemin. Yasemin'in yanında bunca insan varken zavallı Ahmet'in gurbet ellerde yanında kim vardı??? Sevdiği kadın en yakın arkadaşıyla evlenmiş,ailesini,şehrini,kalbini çok uzaklarda bırakmış bir adam.Bu yüzden ne Yasemini, ne Necdet'i,ne de anneleri affedemiyorum.Hepsi bu acının diyetini ödesin.
Aslında o gece bir şeyler olaydı da, alsalardı her ikisi -Yasemin ve necdet- boylarının ölçüsünü...Bir de sabah uyandıklarında düşündükleriyle olup bitenlerin aynı olmadığını bir anlasalardı...Böyle gözlerini açıp ta "Ulann biz ne halt ettik?" diye kısa bir bakış atıp, birbirlerinden kaçsalardı, diye önceden de demiştim ama yinelemk ihtiyacı duydum...
ama o zaman çok kötü olurdu yaa..
ahmetin yasemini affetmesi için bir sebep kalmazdı:icon_whis :img-in_lo
ya da yumuşaması için diyelim:img-yes:
Bazılarımızında hemfikir olduğu gibi; Sanırım Yasemin, kayalıklara gidip intihar etmeye karar verdiği an balataları sıyırdı hafiften.Başka bir boyuta geçti.İlk bölümlerde bize tanıtılan Yasemin karakteri ile kayalık sonrasındaki Yasemin arasında dağlar kadar fark var.18 yaşında,platonik olarak sevdiği adamın bir nişanlısı olduğunu bile bile adamın odasına gidecek kadar cesaretli, aşkın peşinden giden bir kişilikti Yasemin.O vakitlerde, herne kadar Ahmet'i tanıdığını zannetsede sadece kendi kafasında yarattığı bir Ahmet'i tanıyoyordu.Ahmet,Yasemin'de faydalanan biri de çıkabilirdi.Oysa Yasemin, herşeyi göze alarak,onun odasına gitti.Hesap yapmadı.İşte böyle bir karaterin delice sevdiği bir adamdan çocuğu oluyor ama kadın,yaşadıkları zor gelince ipin ucunu bırakıyor.Kadere teslim ediyor kendini.Kısacası Yasemin, içi geçmiş,bıkkın,yorgun,umutsuz,rüzgar nereye eserse savrulan,hayata karşı dimdik duramayan bir portre çiziyor.Sadece kızı için mutlu olmaya çalışıyor.O Ahmet'i sevmekten vazgeçmedi,Ahmet'le kurulacak bir hayattan ümidi kesti.En kötüsü de budur zaten.Beklentisiz yaşamak...
Bak içime su serpecek şeyler söylemişsin LİN. ÜMİDİNİ KESTİ diyorsun, Ahmet'ten değil ama Ahmet'le kurulabilecek bir hayattan. Bak bu olabilir. Bu bir parça mazur gösterebilir belki yaptıklarını ya da yapmadıklarını. Bugün ben de Tavuskuşu'nun yazdıklarını düşündüm. Haftasonu benim gittiğim yerde de Necdeti savunanlar vardı. Tabii ben onlara ağızlarının payını verdim etraflıca. Bugün gün boyunca hangi koşullarda Neco'yu destekleyebileceğimi düşündüm durdum... Ama bulamadım. Bu karakterin kapsamlı analizini yaptık. Hatta bir yerde toparlayacaktık ya onu yapalım gerçekten. Her seferinde ısıtıp ısıtıp konuluyor bu mevzu forumun önüne.
Şöyle düşündüm bugün, eğer Ahmet Yasemin'e bir tek, ama küçücük bir yamuk yapmış olsaydı ben Yaso-Neco evliliğini de desteklerdim, Rüyanın Ahmetten gizlenmesini de. Ama yapmadı. Bir tek falsosu, eksiği yok. Fazlası var hatta. Ahmet aşkı buldu. 3. bölüm. Evin önü. -Böylesini yaşamak için ömrünü verenler var.3. bölüm son sahne. Bristol Hotel. -Sen bana ne yaptın Yasemin! Artık aşkının deli divane karşılığı var. 4 ya da 5. bölüm . Kayalıklar. -Artık hiç elimi bırakma dedim. Yanımdan hiç ayrılma dedim. 9. bölüm. Cafe'de. -Asla. Asla seni üzecek bir şey yapmam. Hele başka bir kadın, sen benim aşkımı anlamamışsın Yasemin.....
Bütün bunları söyleyen ve arkasında duran o. Defalarca evlenmek istedi. Adada birlikte olduktan sonra bile Yaso'dan çok kaygılanıp bir an evvel evlenmek istedi. Mektubunda-ki Yasaminin hastaneye geldiğini bilmiyordu, o Yaso'nun ondan ayrılmak istediğini biliyordu- görülüyor ki, Yaso'ya ve aşka olan güvenini yitirmedi. Sen benim karımsın diyordu.
Aslında evi satmak için gelmesi bahaneydi, bir an evvel Yaso'nun yanına dönmek istiyordu o. Geldi, ta Kayseriye gitti. Aman canım bekleyim, nasılsa İstanbula dönecek bile demedi. Bir an önce, bir an önce.... Ama göreceği varmış:icon_sorr
Aman iyiki bir şey olmadı."Nasılsa bu da oldu" diyerek Yasemin odaya gitmelere devam ederdi.Ahmet'ede "biz hiçbirzaman gerçek bir karı koca olmadık" denilemezdi.
Yarin sabahin korunde yola cikacagim da, bir ugrayayim dedim :) Yazdiginiz hic bir seyi okumadim; ama bence haksizsiniz. Ben Necdet'i cok seviyorum. O Yasemin'i olumden kurtardi. Sonra da bebegine babalik yapti. Her seyini, Yasemin'e feda etti. O kadar fedakarlik yetmedi, gitti kendini Guzide'ye feda etti bir de. Kadinlar hep onun iyi niyetini kullandi. Bence Yasemin sonucta gercekleri gorecek ve kendini gercekten sevenin Necidet oldugunu anlayacak. Sizi Cumhurbasklanlari gibi tarafsiz olmaya cagiriyorum. Gozunuzu artik gerceklere acin. Eger acmazsaniz, Necdt Ahmet'i hasat ettigi gibi, sizi de dover. Ahmet, Yasemin'i hak etmiyor. Onun icin hic bir sey yapmadi bugune kadar.
Ahmet'in usune Yumos dokerdik, yumusardi. Ben cok uykusuzum- bir de yarin butun gun araba surecegim, kacayim. Hepinize sanal opucukler yolluyorum. Necdet'ime laf soylemeyin lutfen. Ajitator Dizice
Aaaa dizice gelmiş hoşgelmiş :happy0064 :happy0064
Patlat bir senaryoda kopalım burda ne dersin :img-yes: :img-yes: Bu arada yeni imzamı gördünüz mü bakın nasılım ?????:icon_whis :icon_whis bkz:dikkat çekmeye çalışan forum sakini :img-blush
Yasemin'i,acılarını, ortalık el ayak çektiğinde kendisiyle başbaşa kalıp ağlamalarını,üzüntülerini anlıyorum.
Ancak,Yasemin Ahmet'i kaybetti ama Ahmet'ten ona Rüya kaldı.Bir anne için çocuk sevgisi tarifi imkansız bir sevgidir.Yani Yasemin'in Ahmetsiz yıllarda yanında büyük bir avuntusu vardı.RÜYA.Necdet,ailesi,arkadaşları,İstanbul'uda yanında bonus oldu.Bir nebze olsun hasrateini aşk acısını hafifletti bunlar.En azından odak noktası dağıldı.
Ne olursa olsun Ahmet'in çektiği kadar acı çekemez Yasemin. Yasemin'in yanında bunca insan varken zavallı Ahmet'in gurbet ellerde yanında kim vardı??? Sevdiği kadın en yakın arkadaşıyla evlenmiş,ailesini,şehrini,kalbini çok uzaklarda bırakmış bir adam.Bu yüzden ne Yasemini, ne Necdet'i,ne de anneleri affedemiyorum.Hepsi bu acının diyetini ödesin.
Açıkçası dediğin gibi Yaseminin yanında en büyük avuntusu vardı..Rüyası ve tüm ailesi...
Yani sakın Ahmete ben çok acılar çektim falan dedirtmesinler, bizi Hadi oradan bee! diye bağırtırıp delirtmesinler...Vallahi ne yapıp edip, gelecek sezonda laylaylom diye bu durumu gözardı ederek yaşayan karakterlerin (öz.Necdet ve Yasemin muhteşem çifti) sağlam bir cezalandırılması lazım...
Olayı bu kadar irdeleyince Selmanın yaptığı bile süte batmış ak kaşık kalıyor
Yarin sabahin korunde yola cikacagim da, bir ugrayayim dedim :) Yazdiginiz hic bir seyi okumadim; ama bence haksizsiniz. Ben Necdet'i cok seviyorum. O Yasemin'i olumden kurtardi. Sonra da bebegine babalik yapti. Her seyini, Yasemin'e feda etti. O kadar fedakarlik yetmedi, gitti kendini Guzide'ye feda etti bir de. Kadinlar hep onun iyi niyetini kullandi. Bence Yasemin sonucta gercekleri gorecek ve kendini gercekten sevenin Necidet oldugunu anlayacak. Sizi Cumhurbasklanlari gibi tarafsiz olmaya cagiriyorum. Gozunuzu artik gerceklere acin. Eger acmazsaniz, Necdt Ahmet'i hasat ettigi gibi, sizi de dover. Ahmet, Yasemin'i hak etmiyor. Onun icin hic bir sey yapmadi bugune kadar.
Ahmet'in usune Yumos dokerdik, yumusardi. Ben cok uykusuzum- bir de yarin butun gun araba surecegim, kacayim. Hepinize sanal opucukler yolluyorum. Necdet'ime laf soylemeyin lutfen. Ajitator Dizice
Anaaam bu ne bu ne allahım sağa geliyyyym :img-help: Bilgisayar başında uyuyakaldım kesin :sad53: :icon_sorr Gözlerimi açıyorum kapıyorum yanlış görmemişim bu ne :icon_whis Ahmet'in kemikleri sızlayacak diprasyona girecek Ahmedim ühühühühüh:img-cray: İyi yolculuklar dizice dikkatli sür :img-in_lo
Bazıları (Necdeti destekleyenler) ama o fedakar, baba, koca, damat ... O da aşık falan gibi bıdırdanıp duruyular ya, dilimizde tüy bitti bu fedakarlığın mahiyetini anlatmaktan. Bir de Ahmet'i aptal, pasif aşık, mırç mırç öpüşmekten başka bir şey bilmeyen, bir de pısırık falan bir adam diye nitelendiriyorlar ya. Ben artık başka bir yol bulalım diyorum. Bunlara aşkın ne olduğunu anlatalım. Diyaloglarda yardımcı olabilir tabii, biz ama daha çok duygu analizine girelim. Bir de sık sık aşkın iki kişilik olduğunu üçüncüye bir şey yemek düştüğünü falan hatırlatalım sık sık. (bkz. çarşının neden necoya karşı olduğunu açıklamak, hatta beyinlere kazımak isteyen bir daha fedakarlık kelimesini duymak istemeyen forumcu).:img-pilot
O zaman Zeynep, dikkat edeyim ve sana hemen bir siirle cevap vereyim. Bu siiri Behcet Necatigil bir gun, gercekten bir arkadasinin eski sevgilisini gordukten sonra yazmis. Eve gelmis. Siniri bozukmus, uzgunmus. Karisina anlatmis. "Evlenmis, cocuklari olmus; ama bence hala onu unutamamis" demis. O gece de bu siiri yazmis:
GİZLİ SEVDA
Hani bir sevgilin vardı
Yedi sekiz sene önce,
Dün yolda rastladım
Sevindi beni görünce.
Sokakta ayaküstü
Konuştuk ordan burdan,
Evlenmiş, çocukları olmuş
Bir kız, bir oğlan.
Seni sordu
Hiç değişmedi, dedim
Bildiğin gibi...
Anlıyordu.
Mesutmuş, kocasını seviyormuş
Kendilerininmiş evleri...
Bir suçlu gibi ezik,
Sana selam söyledi.
Gerci biz Yasemin'in bir ezikligini pek goremedik ama...
Ama düşünüyorum da Ahmet Necoya dayak atmaya gittiği gün, o senin üzülmeni istemediği için mutluluğu elinin tersiyle itti gibi bir şey söyledi. İşte bu Ahmet bilge bir kişilik. Derviş bu adam. Yasoya Kıbrısçığa gelmediği için, onu ortada --- gibi bıraktığı için bile kızmıyor. Anlıyor adam. Helal olsun demek istiyorum:img-cool2
Helal olsun da ( sadece sen istedin diye helal ettim) böyle yapınca Yasemin de tepesine çıkıyor..Ben Yasemin'i çok sevilen, şımartılmış çocuklara benzetiyorum...Var böyle insanlar..Hele hele hayatları hep düz yolda geçerse hiç büyümezler..
Bazen çocuğumuzun iyiliği için, onu cezalandırırız...Sonucunu düşünerek hareket etmeli ve sonuçlarına da katlanmalı...ödül de olabilir bu bir bedel de...
Ahmet artık Yasemin'in melek olduğunu düşünmekten vazgeçse, onun da hatalar yapabilen bir fani olduğunu anlasa...off of...
Shevek...'' Bak içime su serpecek şeyler söylemişsin LİN. ÜMİDİNİ KESTİ diyorsun, Ahmet'ten değil ama Ahmet'le kurulabilecek bir hayattan. Bak bu olabilir. Bu bir parça mazur gösterebilir belki yaptıklarını ya da yapmadıklarını
Hiiç mazur göremem...madem Ahmet'le kurulacak bir hayattan ümidini kesmişti..o zaman Necdet'le gerçek bir evlilik yapsaydı...bari birini mutlu etseydi..:img-pilot
LİN...'' Ne olursa olsun Ahmet'in çektiği kadar acı çekemez Yasemin. Yasemin'in yanında bunca insan varken zavallı Ahmet'in gurbet ellerde yanında kim vardı???
Biz vardık LİN biz vardık...:img-cray:
oo eski mod denetime gelmişş:):)
hoşgeldin dizice..
bir daha necdetle ilgili yazılara itirazı olana bu yazıyı ekleyelim artık..
beyaz bayrak niyetine:)
---
zeynep..imzan süper olmuş kanımca..
o dörtlüğü daha önce de duymuştum da..
geeç demiştim..
geçmemek lazımmış-cukk oturmuş:img-yes:
Dizice, anlıyorum seni kardeşim. (bkz. kafayı sıyıran forumcu). Hoş geldin ve iyi yolculuklar. Dikkatli sür. Yolun açık olsun!bye
Zeynep imzanı beğendim. O ne alaturka diyalog öyle. Ama bence Necidetçilere iyi gelecek. Çünkü bence onlar da biraz alaturka.:img-icecr Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm:img-pilot
Açıkçası dediğin gibi Yaseminin yanında en büyük avuntusu vardı..Rüyası ve tüm ailesi...
Yani sakın Ahmete ben çok acılar çektim falan dedirtmesinler, bizi Hadi oradan bee! diye bağırtırıp delirtmesinler...Vallahi ne yapıp edip, gelecek sezonda laylaylom diye bu durumu gözardı ederek yaşayan karakterlerin (öz.Necdet ve Yasemin muhteşem çifti) sağlam bir cezalandırılması lazım...
Olayı bu kadar irdeleyince Selmanın yaptığı bile süte batmış ak kaşık kalıyor
Çocuğum henüz yok ama bir anne sevgisini az çok tahmin edebiliyorum.Ahmet'siz,Necdetsiz,ailesiz bir hayata sırf Rüya var diye katlanırdı Yasemin.Mutlu da olurdu.Ahmet acı çekme yüzdesinde hep Yasemin'den önde olacak.Ama alacağı intikamla skoru eşitleyebilir.
Şiiiri görünce duygu geldi bağa :img-cray:Birde müziklistemde Bang Bang çalmaya başladı allahım sağa geliym :img-cray: Bu şiiri görünce bir de aklıma şu şiir geldi "başkasını severdin bilirdim" :img-in_lo Üçüncü Şahsın Şiiriydi ismide bkz:Üçüncü Şahıs :Necdet
Amanın şimdi romantizm geldi bana müzik listemde "Sev Dedin Seni Sevdim" :img-in_lo çalmaya başladı bkz:Zeynep'in listesinden naklen yayın :icon_whis Yasemin'le Ahmet'in düğün şarkıları bu olsun bari pek severim tarihi de uyuyor :icon_whis :img-yes:
Ya Badger, aslinda ben aylardir icimde buyumekte olan aski bastirmak icin boyle sasirtmaca yapiyordum. Ama artik bastiramiyorum duygularimi. Hepimiz Necdetci'yiz. Hepimiz!!!
Bir dakika uykusuzluktan sasirdim galiba. Ahmet'ci miydik? Yoksa Ahmet'i Cansel'e asik oldugumuzdan mi seviyorduk? Yoksa hepimiz Okan'la cikmistik, bizi sap gibi terketmisti de, Necdet'e soylenerek onun intikamini mi aliyorduk? Yoksa, Okan'a asiktik ve Necdet'i cildignca Beren'den ve dolayisiyla Yasemin'den (cunku karakterle, oyuncuyu ayiramiyoruz) mi kiskaniyorduk? Yoksa, artik Youtube'da eski HS bolumlerini bulamamanin acisi mi vurdu basima? Simdi gidip Sevda Tepesi'nden kendimi uykuya atacagim. Ne olur beni kurtarmayin.
Ya Badger, aslinda ben aylardir icimde buyumekte olan aski bastirmak icin boyle sasirtmaca yapiyordum. Ama artik bastiramiyorum duygularimi. Hepimiz Necdetci'yiz. Hepimiz!!!
Bir dakika uykusuzluktan sasirdim galiba. Ahmet'ci miydik? Yoksa Ahmet'i Cansel'e asik oldugumuzdan mi seviyorduk? Yoksa hepimiz Okan'la cikmistik, bizi sap gibi terketmisti de, Necdet'e soylenerek onun intikamini mi aliyorduk? Yoksa, Okan'a asiktik ve Necdet'i cildignca Beren'den ve dolayisiyla Yasemin'den (cunku karakterle, oyuncuyu ayiramiyoruz) mi kiskaniyorduk? Yoksa, artik Youtube'da eski HS bolumlerini bulamamanin acisi mi vurdu basima? Simdi gidip Sevda Tepesi'nden kendimi uykuya atacagim. Ne olur beni kurtarmayin.
Dizice şu anda Ahmet'in bakışlarıyla bakıyorum sağa hönkkk????:blink: Bu ne kafam karıştı hiç bişiy anlamadım :blink: Zaten ar