Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-16
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
Zeynep bunun sonuna daha önce yazdığın Selma-Şevket-Rüya miting sahnesini uyarla bence...:icon_whis
Rüya Ankara'da kesin Defne ve Sevim halası ile karşılaşır...:img-wink:
Shevek...pek kaptırmış gördüm seni...:img-icecr
Ahmet Yasemin'i yakalar
Ahmet:Dur Yasemin nereye bu halde (Kızım aklın nerde senin :icon_whis akıl dağıtırlarken sen günlük mü yazıyordun napıyordun :icon_whis )
Şevket:Sen işten yeni mi geldin
Ahmet:Yooo
Şevket:Ee bu hal ne yoksa böyle takımla mı uyuyorsun
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Muhtemelen bir yerlere saklanmış günlük yazıyordur.Başka ne yapacak?
Şevket de cem yılmaz kesildi başımıza desene.:icon_whis Rüyacığım gelsin ankaraya birlikte mitinglere de gideriz,anıtkabire de.Ben ona bakarım ahmedim gözün arkada kalmasın.Siz yaşayın romantizminizi.:icon_whis
Sevgili Zeyneps yazdıklarına koptum valla..Bahsettiğin sahnede ben de çok saçmaladıklarına inanmıştım..(Yasemin'in Ahmet'e Rüya'yı anlattığı...)O sahnede nedense Ahmet'in değil de Yasemin'in uyuyor olduğunu düşünmüştüm nedense...:icon_whis
Bu arada diziyi izlerdim ama hiç yorum yazmamıştım önceden..Artık başladım..Özellikle Defne-Deniz iklisi için izlemeye devam ediyorum..Tüm aşklardan daha içten ve inandırıcı geldiğiden olsa gerek...
Burada daha önce konuşulmuştur mutlaka ama ben yine de yazmak istiyorum..3.bir dönemde,yine zaman atlaması olursa Rüya'nın annesinden daha yaşlı görünebileceği ihtimali hiç aklımdan çıkmıyor..Herkes büyür,yaşlanır ama Yasemin aynı kalır..(Bkz:Yılların hiçbir değişime uğratamadığı insanlar)
Dönem olayları hakkında da bizlere ışık tuttuğu için gerçekten güzel bir dizi..Umarım gelecek sezon Deniz'e birşey olmaz da bol D-D'li sahneler izleriz..
Ya tam bana uyku geliyordu, birden zeynepin son yazdıklarını okudum ve o ne, ana:img-swoon , bu olay bana biraz kavuşmalarının başında yaşanır gibi gelmişti. Zeynepçim daha Rüyayı o kadar büyütmesek. O ergenlik çağında olsun hala. Tamam evden kaçsın, ama izin vermedikleri bir arkadaşında, mesela adada yaşayan bir arkadaşının evinde, dört beş arkadaş kış ortasında mesela, kalmaya gitsinler. Öyle bir şey olsun. Ya da dört beş kız bir rock grubu kursunlar, ilk kadın rockçular...:klme Volvox gibi. Ama Volvox 90'lardaydı haliyle. Onlar ne bileyim, avangarde çocuklar ya, olabilir, yetmişlerde ergenken, Rolling Stones'a yahut Pink Floyd'a özensinler, Türkiye ve kızlar versiyonunu kursunlar. Şöyle de olabilir, mesela, bunlara adaya gidiyoruz demiş olsunlar ama güçlerini birleştirip Atina'da konsere gitmiş olsunlar. Orada paraları bitmiş olsun, sonra anne babaları aramak sıktığı için, babaanne dedeleri aramış olsunlar. Nasılımmmm?:img-icecr
(bkz. Ahmet'in Ayla'ya danışmadan Güzel Sanatlar da ders vermeyi kabul etmesi..)...Bunlar beklenti değil midir..?
Burada şartlara göre ahmet, Yasemini tekrar delip geçebilir miyim? ümidin de davrandı..Biraz istek, biraz şans, biraz da kader....Allahtan yaptı da öyle bir şeyi kurtardı durumları...Yoksa Yasemine kalsa daha çoook ...
Kusuruma bakmayın ben de o kadar fentezi dağarcığı pek olmaz, o yüzden önceki sayfaları didikliyorum...:)
----------------
Sesiniz çıkmıyor? Herkes yerinde mi?
Zeynep bunun sonuna daha önce yazdığın Selma-Şevket-Rüya miting sahnesini uyarla bence...:icon_whis
Rüya Ankara'da kesin Defne ve Sevim halası ile karşılaşır...:img-wink:
Shevek...pek kaptırmış gördüm seni...:img-icecr
Kaptırdım tabii. Bu hayatın ve bu dizinin gerçekleri bana ağır geliyor zaman zaman. Biraz hayal kurmak iyi geliyor:img-patsa :dance:
Bir de baba-kız şu son icondaki gibi- John Travolta ve Uma Thurman gibi- dans etsinler diyorum. Mesela Deniz-Defne düğününde.
Burada şartlara göre ahmet, Yasemini tekrar delip geçebilir miyim? ümidin de davrandı..Biraz istek, biraz şans, biraz da kader....Allahtan yaptı da öyle bir şeyi kurtardı durumları...Yoksa Yasemine kalsa daha çoook ...
badger; ben orada Ayla'nın nişanlısı Ahmet'ten beklentisi olduğunu anlatmak istemiştim...Ayla Ahmet ile evlenmeyi ümit ediyordu ama nişanlanınca o da birtakım beklentiler içine girdi..( bkz. nişanlı olduğumuza göre bana danışmalıydı düşüncesi...tabii açıkça böyle söylemedi ama bozulduğunu belli etti)...Yoksa tabii ki Ahmet orada ders vermeyi kabul etmeseydi.....:sad53:
Teşekkürler reene :img-wink:
Rıza çok öfkelidir
Rıza:Bir çocuğa sahip çıkamıyor bu aileye kim bilir naptılarki kaçtı kız
Nezahat:Rıza miting için kaçmış ya
Rıza:Miting için kaçmışmış bunları da hep aklına o Sevim'le Defne sokuyorlar Rıza'yla Selma7da bir kıza sahip çıkmayı beceremiyorlar
Yasemin:Babacım lütfen
Rıza:Babacım lütfeeen bak annen Almanya'ya gittiğinde siz de Necdet'le Ankara'dayken nasıl bakmıştım Rüya 'ya hiç kaçmışmıydı
Yasemin:Babacım o zaman Rüya beş yaşındaydı :icon_whis
Rıza:Benim gözümde hala beş yaşında :img-icecr Ahh o Gürsoylar yok mu
Yasemin:Babacım lütfen susun Ahmet geliyor Ahmet ne oldu
Ahmet:Annemle babam ....onlar da Ankara'ya gitmişler
Yasemin:NEeeeeee
Ahmet:İyi de Rüya bana okuldan kaçmayacağına dair baba-kız sözü vermiştii....aaaahhh tabi ya okuldan kaçmayacağına söz verdi evden değil ki :icon_whis uyanık kızım benim...
Defne:Kendini kolla Rüyaa
Rüya:Sizde Sevim hala jr Sevim'e dikkat
Sevim:Merak etme Rüyacığım hadi kızım bağır
Sevim jr:Türkiye sömürgee deyildiiiiiir
Sevim:Afferin canım benim
.....Kovalamaca esnasında Rüya ve diğerleri birbirlerini kaybederler o sırada bir polis Rüya 'yı kolundan tutar
Rüya:Ya bırakın ya bırakııın
O sırada bir ses duyulur
Selma:Rüya dayan torunum yettiiiiiiiim:hıh
Şevket:Dyan yavrum dayan
Rüya:Babaanne dede :blink:
Selma çantasıyla Şevket'de bastonuyla Rüya'yı tutan polise girişirler
Selma:Seni haiiiin seniiii torunuma dokunmak haaaaa al sanaa :hıh
Şevket:Seni attırıcağım seni sürdürücem gör sen :hıh Al sanaaaa al :hıh
Rüya:blink:
Shevek yazdığını yeni gördüm süpersin ama çoktan yazmıştım :icon_sorr Zaten Rüya daha 16 yaşlarında filan böyle mitgnlere gittiğine bakmayın
:img-hyste
Tam Sevim'e göre bir davranış...Zaten '' Ben olsam çocuğumu göndermezdim...bu dönemi yaşamasını isterdim...'' diyordu...:img-icecr
Rıza çok öfkelidir
Rıza:Bir çocuğa sahip çıkamıyor bu aileye kim bilir naptılarki kaçtı kız
Nezahat:Rıza miting için kaçmış ya
Rıza:Miting için kaçmışmış bunları da hep aklına o Sevim'le Defne sokuyorlar Rıza'yla Selma7da bir kıza sahip çıkmayı beceremiyorlar
Yasemin:Babacım lütfen
Rıza:Babacım lütfeeen bak annen Almanya'ya gittiğinde siz de Necdet'le Ankara'dayken nasıl bakmıştım Rüya 'ya hiç kaçmışmıydı
Yasemin:Babacım o zaman Rüya beş yaşındaydı
Rıza:Benim gözümde hala beş yaşında Ahh o Gürsoylar yok mu
Yasemin:Babacım lütfen susun Ahmet geliyor Ahmet ne oldu
Ahmet:Annemle babam ....onlar da Ankara'ya gitmişler
Yasemin:NEeeeeee
Ahmet:İyi de Rüya bana okuldan kaçmayacağına dair baba-kız sözü vermiştii....aaaahhh tabi ya okuldan kaçmayacağına söz verdi evden değil ki uyanık kızım benim...
.....Kovalamaca esnasında Rüya ve diğerleri birbirlerini kaybederler o sırada bir polis Rüya 'yı kolundan tutar
Rüya:Ya bırakın ya bırakııın
O sırada bir ses duyulur
Selma:Rüya dayan torunum yettiiiiiiiim:hıh
Şevket:Dyan yavrum dayan
Rüya:Babaanne dede :blink:
Selma çantasıyla Şevket'de bastonuyla Rüya'yı tutan polise girişirler
Selma:Seni haiiiin seniiii torunuma dokunmak haaaaa al sanaa :hıh
Şevket:Seni attırıcağım seni sürdürücem gör sen :hıh Al sanaaaa al :hıh
Rüya:blink:
Shevek yazdığını yeni gördüm süpersin ama çoktan yazmıştım :icon_sorr Zaten Rüya daha 16 yaşlarında filan böyle mitgnlere gittiğine bakmayın
Sevim Jr ha? Çok iyi...:img-hyste
Senaristler Rüya-Selma- Şevket üçlüsünün miting sahnelerini mutlaka kullanmalılar..:good: bknz:Rüyayı gözaltına aldırmadım, kendimi attırdım..:img-hyste
--------
Pardon Aliyeciğim ben Ahmetin beklentisi olarak okudum da, gecenin bir yarısı şihvetten ciddi konulara dalınca pek bir sarsaklık oldu..
-------------------
Ahmet, okul çıkışı elinde bir sürpriz piknik sepetiyle çıkar geliryaseminin yanına, yüzünde o tipik MMC gülüşü vardır ve Yaseminin tüm sorularına rağmen sürükleye sürükleye, elinden tutarak bir yere götürmektedir...?...Neresi..?
marenostrum
24-07-07, 02:05
Önce hoşgeldin sevgili marenosturm... büyük olasılıkla gitmişsindir ama yine de yazmak istedim...
yukarıdaki paragrafta gurura ilişkin söylediklerinden sonra aşağıdaki paragraflarda Ayla'nın ve Necdet'in gurursuz aşklarına yönlik söylediklerin bana biraz çelişkili geldi... yani yukarıda gururun her insan için gereksiz hatta zararlı bir tavır olduğunu savunurken, aşağıda aşkı "gururlu ve gurursuz" diye ayırman bana çelişkili geldi... ama "duyguların etiği" tanımlamanı tam kavrayamadığım için boşluğu dolduramamış olabilirim tabi... :img-yes:
Hosbuldum sevgili bahar_can;
Gururu insanin davranis bicimi olarak elestiriyorum... Ama bazi kavramlarin sifati olarak yer almasi gerektigini dusunuyorum. Buna da o duygunun gururundan cok, etigi diyebiliriz dedim. Hatta dogru kelime gururdan cok onur... Onursuz bir ask anlatmaya calistigim seye daha cok karsilik geliyor...
Sevgiler...
Ahmet:İyi de Rüya bana okuldan kaçmayacağına dair baba-kız sözü vermiştii....aaaahhh tabi ya okuldan kaçmayacağına söz verdi evden değil ki :icon_whis uyanık kızım benim...
Akıllı kız tabii.Allahtan anasına çekmemiş.Gürsoy kadınlarına benzemiş.:icon_whis
Jr. sevimi de çok sevdim.O kaç yaşlarında acaba?Çocuk çekirdekten yetişiyor desene.Ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememişler.:good: :good:
Canım arkadaşlarım bana cidden uyku geliyiii. Kendime hiç yakıştıramıyor, sizlerden özür dileyerek forumu bu akşam erken terk ediyorum.:sad53: :sad53: :sad53: Dün gece bir-iki saat uyudum sıcaktan, ondan herhal.:icon_sorr Yarın sabah bütün yazdıklarınızı okurum canlarım:sad53: Rüyanızda Chaka Khan eşliğinde dans eden Rüya ve Ahmet'i görün...Sonra siyah deri eldiven takmış Ahmet pelerinini savurarak merdivenlerden aşağı insin ve atına atlasın, atının terkisine kızını da alsın. Günbatımına doğru baba-kız dörtnala uzaklaşsınlar. (bkz.: Monte Cristo Kontu'nun intikamı):img-pilot
Sevim jr beş-altı yaşlarında filan Cansu:img-wink:
Ayy böyle şehvetli giderken noldu birdenbire tabi giydiniz şortları taytları sinerji bozuldu ama yine de beğendiyseniz ne mutlu :img-in_lo
Ben de sanırım yatacağım artık hem birilerine yakalanmayayım bari :sad53: :sad53: Bu arada bizim yakışıklı delüüüğğğanlı askere mi gitcek ne :img-blush Ayyy asker olmak bi delüüüğğğanlıya bu kadar mı yakışır :img-blush
Bu arada Ahmet süper Zorro olur kanımca Zorro olmak bir delüüüğğanlıya bu kadar mı yakışır Antonio yanında halt etmiş:hıh
Tam Yasemine gidip konuşacakken askeri inzibat gelirmiş"...Mustafa Ahmet Gürsoy...asker kaçağısınız...sizi askerlik şubesine götürmemiz gerkiyormuş diye iki taneaskeri inzibat eri gelirmiş...Arka fonda Necdet keh!keh! diye ellerini ovuştururken,birden iki tanesi de onun yanıda bitermiş "....Hasan Nec..det Aygün...siz de!"
sonra seyredin bizimkilerin askerlik macerasını...:img-hyste
Ahmet yazıcı, Necdet mutfakta aşçı..
-------------------
iyi geceler, zeynop ve shevek,
kim kaldı? tekmilll
Demeye kalmadı ....iyi geceler Tavuskuşu cansucanbye
--------------
tavukuşucum, hani adettendir, o dönemlerde dede ya da bab ismini koymak ilk erkek çocuğuna..Ahmete Kemal de düşündüm...Necdete Niyazi gibi bir şeyler sonra da çok kafa yormayayım ilk aklıma gelenleri yazdım...Hasan Amca o sonsuz otoritesini Necdet isminde de hatırlatmak için koymuştur kendi adını...:)
Aşağıda aynı anda badger ve aliye ablanın adlarını gördüm çok mutlu oldum.Neyse ben de kaçayım artık.Uyku geliyyy bağaa.
Ama zeynep zorro insanlara "Z" harfi çiziyordu.Ahmedim yapmaz öyle gaddarlık. Melek gibidir o melek.
İyi geceler.HS rezidansı sakinleri.
NOT:Mustafa mı?:happy0064 :happy0064 Hasan mı?:happy0064 Rüya hepten babasız kaldı desenize.Ahmet yüksekokul okudu bu askerlik süresini kısaltır mı?Ne de olsa necidet gibi pasta börek yapmadı.:icon_whis
Edit:Badger,sonsuz otoritesini hatırlatmak için koyma fikri güzelmiş çok beğendim.:good:
Ben burdayım komutanım...ama yerlerdeyim...Necdet ve Ahmet Askerde...:img-hyste
Diyorum ya bunların hayatların birbirine hayatları yapışık diye...
Eninde sonunda bunları ya amca oğlu ya da kardeş çıkartacaklar..bknz:Habil ve Kabil modu..
------
Hiçkimse kalmadıysa ben de ufak ufak gidiyorum..hekese iyi geceler...Esen kalın, yarın da burada kalın..:)bye bye
Diyorum ya bunların hayatların birbirine hayatları yapışık diye...
Eninde sonunda bunları ya amca oğlu ya da kardeş çıkartacaklar..bknz:Habil ve Kabil modu..
Yeşilçam kurallarına göre öyle olması gerek ama...ağzından yel alsın...
Ahmet ve Necdet asker kaçağı olduğu için er olarak yaparlar herhalde...
Ahmet..yazıcı, Necdet...aşçı çok uygun...Bir de asker yolu bekleyen Yasemin var ama...dayanabilecek miyiz böyle bir Yasemin'e...? ( gerçi asker mektubu yazmak da pek güzeldir...)
-------
İyi geceler...yarın görüşmek üzere..bye
Ben Yasemin'in Necdet'in fedakarlıklarından çok çevresi ne diyecek arkasından, ailesinin yüzüne nasıl bakacak kavramlarıyla gitmediğini düşünüyorum. Yasemin, NEcdet'in fedakarlıkları için Ahmetle kaçmamaya karar verseydi, Ahmet'e ışık vermemeyi tercih ederdi. Yasemin, çevresini düşünerek hareket etti ve gelecek sezonda da bunu göreceğiz aslında, nasıl yaparız Ahmet, ailemize ne diyeceğiz Ahmet, biraz daha idare edelim Ahmet. Yasemin'de bahane çok, Ahmet'in ondan vazgeçemeyeceğini de bildiği için rahat Yasemin.
Zaten Yasemin tek cesur hareketini Ahmet'ten karşılık alacağına inanamadığı için yaptı. Bir nevi şaşkınlık durumu. Ben Yasemin'e bakınca aşk görmüyorum artık, ama Ahmet onsuz yapamayacağı için e Rüya'nın da annesi olduğu için birleşmelerini istiyorum. sevdiği aşık olduğu adamı, çocuğunun gerçek babasını düşüneceği yerde ve çocuğunun geleceğini bahaneler üretmeyis eçtiyse korkaklığından çok mutluluğu da hak ettiğini düşünmüyorum aslında...
Aybalam artık ben de buralardayım konuştuğumuz gibi..Yine güzel yazmışsın..Hepsinin altına ben de imzamı atıyorum....Dediğin gibi olacak:img-yes:
Bu arada Yasemin'in hem çöreğin tam durmasını isteyip,hem de karnının tok olmasını isteme durumları zaten beni bunaltmıştı..Bence ne Ahmet'i hakkediyor,ne Necdet'i ya hadi neyse..Yıllar ona tesir edemediyse de,hala dizideki kardeşinden,kuzeninden genç görünse de en azından biraz olgunlaşabilseydi keşke..Ben de sadece Ahmet'in daha fazla üzülmemesi ve Rüya'nın geleceği adına birleşmelerini isteyebilirim ancak..Gerçi Ahmet'in çekmediği de kalmadı,daha ne olsun..
Necdet ve Ahmet asker kaçağı evet hala gitmediler ne ayak anlamadım :img-cool2 :img-polic Ama bizim yakışıklı karizmetik delüğğğanlı gerçek hayatta da askere gidecek galiba :img-polic
Ya ben Necdet'le Ahmet'i hani bir film vardı hatırlarmısınız Hasip ile Nasip onlara benzetiyorum :img-hyste Bunlar birbirlerine düşman iki eski dost sanırım sonra oğulları oluyo bunlar ölüyo filan çocukları askerde askerlik arkadaşları filan :img-hyste O filmi izlemek isterim tekrar ya hatırlamıyorum ordan iyi malzeme çıkardı bizimkiler için:icon_whis
Bugün galiba en sevmediğim bölümün tekrarıymış...'' Ahmet ile Ayla Piknikte ''(eskiden Ayşegül kitapları vardı...onların isimlerine benzedi...)
Demek ki Ayla'ya evlenme teklif etme cesaretini veren Ahmet'in '' ...ama mühim bir adım attım ve Yasemin'i hiç düşünmemeye karar verdim. Bu kararımı da mutlaka uygulayacağım..''cümlesiymiş...bunu yeni farkettim çünkü muhtemelen o bölümü izlerken (nedense...!) o sahneyi kaçırmışım :icon_whis
Tabii Yasemin'in geldiğini söylemesine hangi cümle neden oldu...hala bilmiyorum :img-icecr
Hasip ile Nasip...mi....:img-hyste Zeynop, Aamed hangisi..?
Aman efendim...aman...kimler gelmiş...Ayşe Hanım gelmişler...safalar getirmişler...!!!:img-beee:
Bugün galiba en sevmediğim bölümün tekrarıymış...'' Ahmet ile Ayla Piknikte ''(eskiden Ayşegül kitapları vardı...onların isimlerine benzedi...)
Demek ki Ayla'ya evlenme teklif etme cesaretini veren Ahmet'in '' ...ama mühim bir adım attım ve Yasemin'i hiç düşünmemeye karar verdim. Bu kararımı da mutlaka uygulayacağım..''cümlesiymiş...bunu yeni farkettim çünkü muhtemelen o bölümü izlerken (nedense...!) o sahneyi kaçırmışım :icon_whis
Tabii Yasemin'in geldiğini söylemesine hangi cümle neden oldu...hala bilmiyorum :img-icecr
Yaseminin Kıbrısçıka gelmesini nerden ve nasıl öğrendi diye mi soruyorsun?
Hatırladığım kadarıyla Ayla söylemedi...
Kiraz Hemşire, Ayla gittikten sonra, Ahmet İstanbula gitmek arefesindeyken laf arasında söyledi ve bu da Ahmeti tekrar ümitlendirdi...Bizim oğlan yine ümit ve aşk dolu kalbiyle tam gaz istanbula koşturdu...
İstanbula geldiğinde Yasemine tekrardan yakalayıp kafede açık açık tekrardan sordu,Kıbrısçıka geliş sebebini, halaumut edebilir mi gibisinden...Sonra o malum soruyu sordu...Yaseminin şapşal, anlayışsız yalan cevabı üstüne "Yanımda başka bir kadınla beraber görseydin ne hissedersin?" gibi şeyler dedi ve Yasemine kapak yapmıştı. bizim şaşkolozun verdiği abuk cevabın üstüne Aylayla nikah düşündüğünü patlatmıştı Yaseminin o dındın suratına...bknz: Ahhh Yasemin!!Vallahi önümüzdeki sezon aklına başına devşirmezsen..:dito
-----------------------
Niye eksik cümle kuruyorsun bakayım?..cık!cık!:)
beni de şaşırttın zaten spordan gelmişim, bir yandan hava sıcak...kafada uçup uçup geliyor yerine...
Yaseminin Ahmete Kıbrısçıka geldiğini söylemesini ne engelledi? Aylayı anlatırken buna geçiş yapmınca bende linki kuramadım...
Neden olacak? Yasemin hanım yine herzamnki gibi tırstı...Ahmete gerçekleri anlatıp ta hışmına uğramaktan veya Ahmete yine gerçekleri açıkladığında güvenmemesinden, korktu..:yaptıklarının sorumluluklarını alamamaktan korktu, bu gerçek çıktığında elaleme ne derizden korktu...vs.vs ama Necdete yazık olur olduğunu hiç sanmıyorum..O bahanesi...:icon_whis
Tabii Yasemin'in geldiğini söylemesine hangi cümle neden oldu...hala bilmiyorum
sanırım engel oldu diyecektin aliye abla:img-yes:
-----
bu arada ahmetin şehvetli sahnelerini sayarken,yasemini necdetten kıskandığı yerdeki halini unutmuşsunuz...ellerinde çiçeklerle hani:img-yes:
ahmet orda ilk defa kıskanmıştı necdetleri sanırım(direkt olarak necdeti değil tabi ama)...bir de o küslüklerinde necdetin pastanesinin açılışında bakmıştı yasemine arada bir..aynı sahnede lale,yasemin üzgün ama belli etmez dediğinde de yasemine bakmış vee sahi mii..gibi bişiler söylemişti.:img-in_lo
o sahneleri de sevmiştim ben.
şimdi çok eskilerden bahsediyor gibi oldum ayy:icon_sorr
---
ha bir de ahmetle yaso barıştıklarında güzel güzel konuşurlarken..'necdet çok destek oldu bana vs vs'demişti...
sevgilinle yeni barışmışın,adamın şehvetten,aşktan gözü dönmüş sen necdetten bahsediyorsun diye çok kızmıştım orda:hıh
ahmetin yerinde olsam bozulurdum hani:img-yes:
dedektif spdr....dilbilgisi dedektifi...
Yasemin'e ben de kızmıştım...zaten her zaman ve hep birlikte kızıyoruz ama nafile...asıl kızması gereken hala o tarifi imkansız bakışlarla bakmaya devam ediyor...
Tam Yasemine gidip konuşacakken askeri inzibat gelirmiş"...Mustafa Ahmet Gürsoy...asker kaçağısınız...sizi askerlik şubesine götürmemiz gerkiyormuş diye iki tane askeri inzibat eri gelirmiş...Arka fonda Necdet keh!keh! diye ellerini ovuştururken,birden iki tanesi de onun yanıda bitermiş "....Hasan Nec..det Aygün...siz de!" sonra seyredin bizimkilerin askerlik macerasını...:img-hyste
Ahmet yazıcı, Necdet mutfakta aşçı..
:)
bir de ahmet yaseminle nasıl vedalaşırdı acabaa
ahmet:yasemin..yanlış anlama amaa..söylemek istediğin önemli bişi olursa bekleme tamam mı.sen telefonda söyle.gelince kutlarız yine.4-5yıl bekleyip bekleyip arada çocuğum olduğunu öğrenmek üzüyor ama benii..bu konuda sana güvenebilir miyim..bir kelek yapmazsın bana yine değil miiii:love09:
-----
aliye abla artık yaseminin düzelmesinden başka çare yok yeni sezonda..
ahmet yıllandıkça karizma kattı kendine,e öyle bir adamı reddetmek artık şüphesiz mantık hatası olur:hıh
ahmet:yasemin..yanlış anlama amaa..söylemek istediğin önemli bişi olursa bekleme tamam mı.sen telefonda söyle.gelince kutlarız yine.4-5yıl bekleyip bekleyip arada çocuğum olduğunu öğrenmek üzüyor ama benii..bu konuda sana güvenebilir miyim..bir kelek yapmazsın bana yine değil miiii:love09:
Yasemin bu,belli olmaz...:hıh bknz:her an kelek yapabilir.
Ahmet yanında olmayınca aklı uçuyor bilindiği üzere, dar görüşlü mantığıyla bir karar verip, olayları daha da karmaşıklaştırıyor...Bence askere giderse Rüyayla Yasemini alıp, Sevimle Mehmetin evine götürsün, onları başına gözetmen olarak diksin...Belli de olmaz askerliğini İstanbulda yapar...Şevket amcanın tanıdıkları vardır, hem o kadar yurtdışında okumuş etmiş, o zamanlarda öylelerini aşırı taşra yerlerde ziyan etmezler..Tabii bizimki vatan aşk deyip, beni en ücra yere gönderin demezse...
Ama bu olaydan sonra, yani gerçekleri öğrendikten sonra yasemini gözünün önünden ayırmaz, kışladan tünel kazar yine gelir Yaseminin yanına..:img-hyste
ahmet:yasemin..yanlış anlama amaa..söylemek istediğin önemli bişi olursa bekleme tamam mı..gelince kutlarız yine.4-5yıl bekleyip bekleyip arada çocuğum olduğunu öğrenmek üzüyor ama benii..bu konuda sana güvenebilir miyim..bir kelek yapmazsın bana yine değil miiii:love09:
-----
aliye abla artık yaseminin düzelmesinden başka çare yok yeni sezonda..
ahmet yıllandıkça karizma kattı kendine,e öyle bir adamı reddetmek artık şüphesiz mantık hatası olur:hıh
Yasemin tuhaf biraz...normal insanlar aşık oldukları kişinin yanında şaşkına dönerler...bizim kız Ahmet'in yanında aklı selim davranıyor...badger'ın dediği gibi Ahmet Yasemin'i gözünün önünden ayırmazsa problem çıkmaz...askere giderse....herşey olabilir...:img-wink:
edit: badger da yazmış aynısını...Yasemin'in karakteri fizik kanunları kadar sabit işte...
Ahmet askere giderse Yasemin ile Rüya'yı da yanında götürsün...en güvenlisi bu olur...
Spdr:....bir de o küslüklerinde necdetin pastanesinin açılışında bakmıştı yasemine arada bir..aynı sahnede lale,yasemin üzgün ama belli etmez dediğinde de yasemine bakmış vee sahi mii..gibi bişiler söylemişti.
Bu sahneyle alakası yok ama Necdetin söylediğibir şey aklıma geldi...Saçma bulduğum laflarından biri..
Yasemin hadi gerçek bir evliliğimiz olsundeyip te Necdetin odasında bitmişti sonra Necdet reddetmişti..Redderken söylediği saçma bulduğum laflarından birini demişti:Yasemin, ben seni o kadar iyi tanıyorum ki, sen söylemesen bile gülüşünden duruşundan o anda ne hissettiğini biliyorum....:img-hyste
Ne zaman bildin ki Necdet? Taa ki o geceye kadar hiçbirşeyi bilemedin Yasemin hakkında....Ahmet bile o kısa süren ilişkilerinde bile, onca süre ayrılığa rağmen Yasemini çözmüştü..Sen aynı evde 6 sene yaşadın, öncesinden de arkadaşlığın var...Ancak o gecede anladın Ahmeti hala sevdiğini...
tünel kazma fikri güzelmiş:img-hyste
--
rüyanın babasının ahmet olduğunun ortaya çıkması nasıl olacak acaba?mesela rıza açısından düşünelim..feci bir durum.adamın komşuları,arkadaşları..bir çevresi var.rıza bunu herkese söylemek istemeyebilir sanki:img-yes:
hani filmlerde gösterilir yaa..çevrenin pek de iyi bir gözle bakmadığı biri sokağa çıkınca herkes ona bakıp,aralarında fısıldaşmaya başlar...
öyle bir sahne geliyor gözümün önüne.kötü oluyorum:icon_sorr
--
rüyanın babasının ahmet olduğunun ortaya çıkması nasıl olacak acaba?mesela rıza açısından düşünelim..feci bir durum.adamın komşuları,arkadaşları..bir çevresi var.rıza bunu herkese söylemek istemeyebilir sanki:img-yes:
hani filmlerde gösterilir yaa..çevrenin pek de iyi bir gözle bakmadığı biri sokağa çıkınca herkes ona bakıp,aralarında fısıldaşmaya başlar...
öyle bir sahne geliyor gözümün önüne.kötü oluyorum:icon_sorr
Vallahi aileler beni o kadar ilgilendirmiyor çünkü onların bu işteki kabahati çok büyük...Asıl Yaseminle Ahmetinokullardaki pozisyonu çok kötü olur...başka semte taşınırlar, adaya bir süre gitmezler, millet sonra ağızını kapatır ancak ilk etapta üniversitedeki konumları açısından biraz yıpranabilirler...:img-cool2
Onun bunu bilmem...Öyle bir aşkı bulup ta elalem ne der? zihniyetine bu aşkı yedirir yalan ederlerse yazık derim...Ahmete inanıyorum da, Yasemin bir ayli bu konularla yıpranır...Bak ne güzel Kıbrısçıka gideceklerdi, sonra başka yere tayin...bir süre sonra geldiklerinde herşey durulmuş olacaktı...:icon_whis
--------
ben şimdi bir süreliğine ayrılıyorum...Birkaç saate kadar dönerim..Kendinize iyi bakınbye
Vallahi aileler beni o kadar ilgilendirmiyor çünkü onların bu işteki kabahati çok büyük...Asıl Yaseminle Ahmetinokullardaki pozisyonu çok kötü olur...başka semte taşınırlar, adaya bir süre gitmezler, millet sonra ağızını kapatır ancak ilk etapta üniversitedeki konumları açısından biraz yıpranabilirler...:img-cool2
Onun bunu bilmem...Öyle bir aşkı bulup ta elalem ne der? zihniyetine bu aşkı yedirir yalan ederlerse yazık derim...Ahmete inanıyorum da, Yasemin bir ayli bu konularla yıpranır...Bak ne güzel Kıbrısçıka gideceklerdi, sonra başka yere tayin...bir süre sonra geldiklerinde herşey durulmuş olacaktı...:icon_whis
--------
ben şimdi bir süreliğine ayrılıyorum...Birkaç saate kadar dönerim..Kendinize iyi bakınbye
Üniversitedekilere her şeyi anlatmak zorunda değiller ki...yani başlangıçta Rüya hakkındaki gerçeği anlatmazlar...olmaz mı :icon_sorr
Neyse ben de gidiyorum...akşam görüşmek üzere...bye
:img-hyste :img-hyste Yapar mı yapar...Her şey olabilir,beklenir.Ayı da çıkabilir,taş da düşebilir.:img-hyste
Ahmet böyle bir konuşmayı ilk zamanlarda Ankaraya gitmeden önce yapsaydı onca yılı kaybetmemiş olurlardı.Ama o da nereden bilsin yaseminin böyle davranacağını?Öğrenememiş ki...
Üniversitedekilere her şeyi anlatmak zorunda değiller ki...yani başlangıçta Rüya hakkındaki gerçeği anlatmazlar...olmaz mı :icon_sorr
Neyse ben de gidiyorum...akşam görüşmek üzere...bye
Rüyayı onlara anlatmak tabii ki zorunda değiller..Ama haklarında dedikodu çıkması kaçınılmaz:Yakın arkadaştılar, bak kadın kocasını boşadı sonra arkadaşıyla hoop beraber, bir de ne derseniz deyin göze batan tipler..Zaten bu kadar zamandır çıkmaması tuhaftı...
bana da kalsa kim takar ünversitedekileri....
ama Yasemini bilmiyor musunuz? En küçük zorluk esintisinde dağılıveriyor...Bu kız hangi cesaretle ve mantıkla Ahmetle beraber oldu, hayret ediyorum...Tam delikanlı sığ kafa...yaa neyse??!! Umarım önümüzdeki sezon hayatının sorumluluklarını Ahmetle beraber dik duruşla göğüsler..bknz:İnşallah
tabi yaseminin artık bunlara takıp da ahmeti riake etmesi çok saçma olur..ayrıca birleşecekleri haberinden sonra böyle bir tavır beklemiyorum ondan..yani önemseyebilir ama yok aramızda kalsın..necdete baba demeye devam falan da demez bence bkz:umarım
bir de beklenti sayfasından;
ben ışık'ın yaşar ile beraber olmasını istiyorum onu da seçmesi lazım diye düşünüyorum. yaşar ii çocuk.
(yazan arkadaşın adını hatırlayamadım)
buraya yazayım cevabı dedim:img-yes:
bence yaşar-ışık çiftinin yakışması nasıl işleneceğine bağlı sevgilerinin.başlarda daha güzeldi mesela bence ama sonradan adı aşk olsun diye devam ediyor gibi göründü ilşkileri:img-yes:
Zuhal, Yaseminin Boluya gittiğini ve bunu kimseye söylememesini tembihlediğini hatırlar ve bir şekilde belki de Ahmetin Bolu taraflarında kaymakamlık yaptığını biliyorsa...Yaseminle Ahmet arasında sadece üniversite zamanında beraberliklerinin ortaya çıkmadığını birleştirebilir..bknz:???
------
Spdr buradasın değil mi? Başka kim var?...Spdr, senaryolarını okudm..Gerçekçi ve hoş olmuş..:good: :img-icecr
--------------------
Ahmete Yaseminin yolunu çiz dediği bölüm hangisiydi? Bir de Ayla-Ahmet nişanı hangi bölümdü...??
ben arada gelip gidiyorum.gorada illüzyon gibi bir kaybolup bir gelen adam gibi hissettim şimdi kendimi(adını hatırlayamadım)
---
senaryo yorumun için teşekkürler:)mes'ud oldum cidden:img-yes:
neler hayal etmiştim dee sıkıldım sonra yazmaktan:icon_whis
---
zaten zuhal sorun olmaz bence..önce şaşırsa da önyargıyla yaklaşsa da yasemin hikayesini ona anlatmaya gerek görürse inanacaktır:img-yes:
aslında normalde bu hikaye o kadar yayılmayabilir ama aylaların aileden dışarı sızma ihtimali yüksek:img-yes:
çook zor bir durum bu.ama insanların ahmete üvey babaymış gibi bakması da hiç hoş olmazdı.
bence evlendikten sonra bir süre farklı bir yere gidebilirler.mesela bolucuk'a bkz:ukde
----
herkes nerdee..korkuyorum amaasofa iyi misiniz??
ben arada gelip gidiyorum.gorada illüzyon gibi bir kaybolup bir gelen adam gibi hissettim şimdi kendimi(adını hatırlayamadım)
---
senaryo yorumun için teşekkürler:)mes'ud oldum cidden:img-yes:
neler hayal etmiştim dee sıkıldım sonra yazmaktan:icon_whis
---
zaten zuhal sorun olmaz bence..önce şaşırsa da önyargıyla yaklaşsa da yasemin hikayesini ona anlatmaya gerek görürse inanacaktır:img-yes:
aslında normalde bu hikaye o kadar yayılmayabilir ama aylaların aileden dışarı sızma ihtimali yüksek:img-yes:
çook zor bir durum bu.ama insanların ahmete üvey babaymış gibi bakması da hiç hoş olmazdı.
bence evlendikten sonra bir süre farklı bir yere gidebilirler.mesela bolucuk'a bkz:ukde
Olabilir...Bolucuk olabilir, Ankara olabilir...Orada Hukuk Fakültesi de var Güzel Sanatlar da(değil mi?)...Tabii Necdetin pastanesi de ama Necdet orada olmasın....:img-polic
Ahmetle Yasemin Ankaraya yerleşsinler...Yeni bir şehir, yeni bir hayat...Hepsinin vıdı vıdısından, suratından uzak...Bir başlarınayken daha iyi olurlar...Rüya Ahmete daha çabuk adapte olur...Yaseminde etraf ne der triplerine hiç girmez...Ahmet sinirini bozacaklarla daha az karşılaşır..Anneanneler babaanneler arada sırada gelip gidebilirler...Yahu bu Ahmetlerin başka akrabaları yok mu? Başka akrabaları da dahil etsinler...1-2bölümlük bilinen oyuncuları getirip olaylara müdahil edebilirler...
--------------
Buradayım..Buradayım....
Melahat ne de olsa mahalle terzisi...Dedikoducu olması son derece doğal...Bütün etraftakiler ona geliyor....:)
--------------
Shevek geldin mi? Aliye?
Adım garavel.Bul beni bul beni.
Ayla'nın ailesi durumu öğrenince ne yapar acaba.Gerçi onlar dış kapının dış mandalları ama selmalara "ahmet gibi çoluk çocuk sahibi bir adamı mı kızımıza layık gördünüz?" diyebilirler.(Bkz:kel alaka)
Aylaların aileden sızacaksa bu ancak kamilden olur.O kerimana,keriman ise her şeyden habersiz rızaya söylermiş bir de...
Keriman:Rıssa senin torununun babası necdet değilmiş.Bana o mektupları getiren genç avukatmış.
Rıza:Hıkkk.Ne diyorsun sen keriman?
EDİT:Ayşecim hani sen kendini goradaki adama benzetmişsin ya onun adı garaveldi.Cem yılmaz banyo yaparken geliyor:Adım garevel bul beni diyordu.O yüzden şey ettim.Yoksa iyiyim canım mirak etme.
Cevap edit(güzelmiş ben de kullanıyorum izninle:img-blush ):Gerçekten de kimseler yok.Yoksa bizi beğenmiyorlar mı?Sessiz oldu buralar.:icon_sorr
ben de biraz önce etraf ne der diye yazarken bunu düşünmüştüm:icon_whis
etraf nerde diye:img-yes:
gürsoy ailesi ile ünsallar başka tanıdıkları olmadığı için birbiriyle atışıyorlardı sanırım..eğlence olsun diye:)bkz:beşik kertmesi(kısır aileler kısırlıklarına mazeret bulmak için kan davası olduğunu uyduruyorlardı):)
bu durumda en fazla rızanın çevresini gördük sanırım:img-yes:
diğer yandan da o kadar siyasi olay anlatacaklar,insanların kötü bakmaları vs anlatılır mı acaba diyorum ama bence a-y birleşmesinin en önemli engeli bu durum ve işlenmesi de gerekli:img-yes:
----
cansu iyi misin?garavel kim?ben niye anlamadım kii:bilmim
ama kanımca gelecek sezonda kerimanla kamili görebiliriz.rızanın artık gerçekten akıllanmış olması lazım:img-yes:
kamil dedikodu yaymak için uygun bence de..ama aylanın annesinde de biraz boşboğazlık var gibi geliyor bana:hıh
iyi niyetli,saf ama dedikoducu bir kadın gibi düşündüm ben hep onu:img-yes:
ha bir de kamile karşı sonradan mağduriyetini alaşağı etme ve ipleri eline alma kısmlarını da unutmmalıyız onunla ilgili..
zaten dizideki kadınlar(gürsoylar hariç)sonradan akıllanıp,bir şeylerin bilincine varıyorlar sanki.nezahat de öyleydi:img-yes:
cevap edit:o kadar aklımda kalmamış demek..tamam.teşekkürler cansu..tamam..niye kimse yok..na-tamam:hıh
Forum, ben geldim. (bkz: ilgili replik). Aynen Yasonun kendini duyup duymadığını bile bilmediği baygın Ahmet'e içini döküp rahatladığı (!) o gün içindebulunduğu halet - i ruhiyedeyim. Çünkü ben altta kimseyi göremiyom.
Böyle editleye editleye nereye kadar canım?Ben bir konu açıyorum hemen:
Ahmet kıbrısçık'a yasemini unutmak için değil,aslında unutmamak için gitti bence.İstanbul'da kalsaydı ailesi,işi derken bir zaman sonra o acısı hafifleyecek yasemini daha az düşünecekti belki de.Oysa kıbrısçıkta evine her geldiğinde duvarlara bakarken hep yasemini düşündü.Kafasını dağıtacağı bir uğraş,bilgisayar,televizyon filan da yoktu.Sadece yasemini,yaşadığı güzel günleri düşünerek,ona belki de hiç gönderemeyeceği mektuplar yazarak acısını doyasıya yaşadı.
O kıbrısçık'a unutmak için değil,kavuşacakları güne kadar onun hayaliyle rahtça yaşayabilmek için gitti.İstanbulda olsa ailesi bir süre sonra artık evlli barklı çoluk çocuk sahibi bir kadını düşünmesini yadırgayacaktı.
Ortaya bir şeyler attım.Maksat forum canlansın.
Hoşgeldin Shevek.:happy0064 :happy0064
Bu aralar süregelen bölümler en dandik bölümler herhalde. Ayla-Ahmet piknikte, Ziya çöpçatanlık peşinde, Neco dedektif oldu, bunu da o çözdü, aferinini de aldı. Yasemin ortalıkta salak salak gezinip gülücükler dağıtıp duruyor. Güzide henüz aşk böcüğü moduna giremedi, şirret ve çok bilmiş kız havalarında, itici. Gençlerin ne siyasi tercihleri ne de aşkları henüz oturmamış... Ööööfff. Neyse şimdi ileride ne olacağını biliyorum da katlanıyorum. O zamanlar nasıl dayanmışım ya?:img-cool2
bundan sonra hiç göremiycez sanırım isimlerimizi:icon_sorr
umudu kestim artık ben.
hoşgeldin bu arada:)
----
yasemin fazla Türk filmi izlediği için mi itiraf etti her şeyini orda diyeceğim ama o zamanlar yeşilçam yoktu daha..
gerçi komadaki bazı insanların bu şekilde iyileştikleri görülmüş..
ama bir seferde bu kadar etkili çözüm de pess yani:icon_whis gerçi ahmete bir faydası oldu mu bilemiyorum da:icon_whis
hakkaten edit edit de bir yere kadar ayy:hıh
cansucum haklısın.ahmet burada olsaydı aynı zamanda necdetle yasonun evliliğini de kabullenmiş olacaktı.ve en sonunda yaseminle ya birbirlerini gördükçe yüz çevirecekler,ya da arkadaş olacaklardı.. bakınız ne oldu:img-yes: uzaktayken hala sevgilisi olmaya devam edecekti ama..böyle diyince yaseminin siyah-beyaz fotosuna bakarkenki hali geldi aklıma:img-in_lo ve yasemine mektup şeklinde yazdığı yazılar..:img-yes:
Böyle editleye editleye nereye kadar canım?Ben bir konu açıyorum hemen:
Ahmet kıbrısçık'a yasemini unutmak için değil,aslında unutmamak için gitti bence.İstanbul'da kalsaydı ailesi,işi derken bir zaman sonra o acısı hafifleyecek yasemini daha az düşünecekti belki de.Oysa kıbrısçıkta evine her geldiğinde duvarlara bakarken hep yasemini düşündü.Kafasını dağıtacağı bir uğraş,bilgisayar,televizyon filan da yoktu.Sadece yasemini,yaşadığı güzel günleri düşünerek,ona belki de hiç gönderemeyeceği mektuplar yazarak acısını doyasıya yaşadı.
O kıbrısçık'a unutmak için değil,kavuşacakları güne kadar onun hayaliyle rahtça yaşayabilmek için gitti.İstanbulda olsa ailesi bir süre sonra artık evlli barklı çoluk çocuk sahibi bir kadını düşünmesini yadırgayacaktı.
Ortaya bir şeyler attım.Maksat forum canlansın.
Haklısın canım. Harfiyen katılıyorum. Yaso ona doğumgünü hediyesi kol düğmelerini verdiğinde bu konuşma geçmişti aralarında zaten. "Hatırlamak için ayrı kalmak gerekir". Maalesef kaldılar. Ahmet'i direk olarak Kıbrısçığa yollayan birincil olarak bu değildi elbet. Büyük bir acı, bu acıyla savruldu o. Bazen o kadar büyük bir acı duyarsınız ki sadece gitmek, gitmek, gitmek isterseniz. Olduğunuz yerde kalamazsınız, her yer dar gelir. Eskiler demiş ya "tebdil-i mekanda ferahlık vardır" deyü. O ilkin sadece nefes alabilmek için gitti uzaklara. Yoksa niyeti hiç bir zaman untmak olmadı. Yaso'nun çocuğu olacağını öğrenene kadar zaten bu evliliğin gerçek olduğuna bile inanmadı bence, kendisinin de dediği gibi, hala umudu vardı. Yine yitirmedi ama bu umudu. 5 yıl sonra kaçırmaya kalktı Yaso'yu ve kendi kızı olduğunu bilmediği Rüya'yı. O gelmeyince o zaman umudun tükendiğini düşündü. İyi ki de düşündü ve bir kez daha ümitlendi (hastayken geldiğini duyunca) de İstanbul'a geri döndü. Bundan sonra onun Aylayla nişanlanmasını da, Yaso'nun okulunda çalışmaya başlamasını da ben, Yaso'yu geri kazanma çabaları olarak değerlendiriyorum. Aylayla evlenmeyi belki başta Yaso'nun artık imkansız, kendine bir hayat kur dediği noktada düşünmüş olabilir kasarak. Ama bence Ahmet, Yaso onun nişanına savaş boyaları sürünüp gelip, bir de kendine laf sokunca Aylayla evlenmekten vaz geçti. Çünkü bir ışık gördü. Kıskandığını anladı, diye düşünüyorum. Kıbrısçık için de, oradaki münzevi hayatı için de seninle aynı kanıdayım. So far, so close!:img-cool2
hakkaten edit edit de bir yere kadar ayy:hıh
cansucum haklısın.ahmet burada olsaydı aynı zamanda necdetle yasonun evliliğini de kabullenmiş olacaktı.ve en sonunda yaseminle ya birbirlerini gördükçe yüz çevirecekler,ya da arkadaş olacaklardı.. bakınız ne oldu:img-yes: uzaktayken hala sevgilisi olmaya devam edecekti ama..böyle diyince yaseminin siyah-beyaz fotosuna bakarkenki hali geldi aklıma:img-in_lo ve yasemine mektup şeklinde yazdığı yazılar..:img-yes:
Görmeye dayanamayacaktı. Yaso'yu zırt pırt Neco'nun yanında, karısı pozisyonunda görmek... Dayanamazdı buna. İlk başta planlayarak, düşünerek hareket ettiğini sanmıyorum. Savruldu o. Ama sonradan düşününce iyi ki gitmiş mi desem... Bilemiyorum. Hani Yasemin'in Ahmet'i görünce aklı başına geliyor. Gözünün önünde olmazsa gayet güzel rolünü oynuyor, ama görünce ya da Ahmet'ten bir hamle gelince hatırlıyor ve sarsılıyor diye. Kalsaydı ve ikide bir karşısına çıksaydı, Necdet'e arada bir uğrayıp bir iki yumruk çaksaydı belki de daha çabuk öğrenirdi Rüyayı... Who knows?
Bu aralar süregelen bölümler en dandik bölümler herhalde. Ayla-Ahmet piknikte, Ziya çöpçatanlık peşinde, Neco dedektif oldu, bunu da o çözdü, aferinini de aldı. Yasemin ortalıkta salak salak gezinip gülücükler dağıtıp duruyor. Güzide henüz aşk böcüğü moduna giremedi, şirret ve çok bilmiş kız havalarında, itici. Gençlerin ne siyasi tercihleri ne de aşkları henüz oturmamış... Ööööfff. Neyse şimdi ileride ne olacağını biliyorum da katlanıyorum. O zamanlar nasıl dayanmışım ya?:img-cool2
O zamanlar kabus gibiydi...Şimdi anlatınca yüreğime karabasan çöktü....Hele Aylanın Ahmete sempatik davranışları, necdetin en bi süper modlarını seyretmek onlara duyduğum gıcıklığı daha da arttırırdı..Ben Ahmetin İstanbula dönünceye kadar seyretmeyeyim, tekrar daraltmaya gerek yok yani..:icon_whis
Bu arada herkese merhaba! Kimler var:Olağan taife:Ben, Shevek, Aliye, Spdr, Cansucan, başka girerken 10 kişi vardı:who else?
Ben de tam onu diyecektim.Eğer ahmet gitmeseydi necdet ve yasemin evliliği bu kadar uzar mıydı?Yasemin ve ahmet trende karşılaştıktan sonra olaylar çorap söküğü gibi gelişti.
Onun gitmesi necdetin işine yaradı.Gözden ırak olan gönülden de ırak olabilir mi? diye düşündü ve kendini yasemine sevdirmeye çalıştı.Ama atalar bu sefer yanılmış.Ahmetin arada bir de olsa görünmesi bile sarstı bu yapay evliliği.İstanbulda kalsaydı olaylar daha hızlı gelişirdi bence.Trendeki karşılaşmadan sadece(!) 3 yıl sonra ahmet gerçekleri öğrendi.
Spdr yok sanırım.Çevrimdışı gözüküyor.
Merhaba herkese :)Sonunda kendime gelebildim.
Güzel tespit! Ahmet eğer Kıbrıscığa gitmeseydi bu iş bu kadar uzamazdı.Ekmeğine yağ sürdü Necdet'in.Ama eğer burda kalsaydı belkide ada evinde yitik bir yaşam sürecekti.En azında hayatı tecrübe etmek adına Ahmetin hanesine bir artı eklemiştir Kıbrısçık.Böylece kişisel anlamda yine 10-0 öne geçmiştir Necdet'ten.Kıbrıscık besledi Ahmeti.
Ben de tam onu diyecektim.Eğer ahmet gitmeseydi necdet ve yasemin evliliği bu kadar uzar mıydı?Yasemin ve ahmet trende karşılaştıktan sonra olaylar çorap söküğü gibi gelişti.
Onun gitmesi necdetin işine yaradı.Gözden ırak olan gönülden de ırak olabilir mi? diye düşündü ve kendini yasemine sevdirmeye çalıştı.Ama atalar bu sefer yanılmış.Ahmetin arada bir de olsa görünmesi bile sarstı bu yapay evliliği.İstanbulda kalsaydı olaylar daha hızlı gelişirdi bence.Trendeki karşılaşmadan sadece(!) 3 yıl sonra ahmet gerçekleri öğrendi.
Spdr yok sanırım.Çevrimdışı gözüküyor.
Ahmet, İstanbulda kalsaydı, 3 ayda Yasemini çözerdi ama olaylar çok tazeydi...Ailelerde rahat vermezlerdi...Aslında 6 sene değil de bir 2-3 sene sonra dönseydi, Rüya daha küçükken halletseydi şu Yasemini öttürme işini..Olurdu bence:img-yes:
Kalsaydı... Çok acıyacaktı yüreciği ya... Belki de bu akut acıya dayanamayıp, Yaso'ya telefon ederdi, yolda karşısına çıkardı... Ne bileyim, Necdet'e diklenirdi arada filan...
Ama olmazdı. Çok sıradan olurdu. Onursuz, gurursuz olurdu. Bunu yapamazdı Ahmet. Gitmeyi, acısını bir başına çekmeyi göze aldı. Başkalarına da çektirmek gibi bir tarzı yok onun. Daha önce de söyledik ya. Kapı cam kırmak işin kolay yolu diye. Kendi duygunu, acını, öfkeni öyle bir gösterirsin ki, senden gayri her düşünceyi, duyguyu susturursun... Haklı olsalar bile karşındakiler, senin selahiyetin için susarlar... Susmak zorunda kalırlar. Ahmet mesela, gitse Neco'ya bırakacaksın, dese. Neco: -Bırakmıycam. Ahmet: Bırakacakkksınn! Neco: -Bırakmıycaaam dedim ya sana! Ahmet: Bırakıcaksın diyorum sana... deyip cama yumruğunu geçirse, damarını kesse, Neco efendi ne yapacaktı?
Ama Ahmet bu, kendisinin olanı, zorla değil, saçından sürükleyerek değil, gerekirse bin yıl bekleyip alacak... Sabrının, melekliğinin, dervişliğinin meyvesini alacak. Ha, bundan sonra ne yapar? Biraz can acıtır mı? Acıtır diyorum. Ama yine kendi yöntemleriyle. Kırmadan, dökmeden...:img-cool2
O zamanki durumda gitmek en doğr çözümdü belki de.Ben olsam bende giderdim.DÜşünsenize seli gibi sevdiğiniz kadının evlendiğini görüyorsunuz,yine inanmayıp devam ediyorsunuz bu seferde hamile olduğunu görüyorsunuz...Nasıl da ağlamıştı Ahmet Selmaya sarılıp "demek hala bir ümidim varmış anne"...
En kötüsü ümitsizliktir...Bunu yaşadı ve " alırım başımı giderim efeler gibi heyyy" diyerek efeler gibi gitti.Kalitesini düşürmedi hiçbirzaman.
İşte Ahmet'te en sevdiğim yönlerden biri de bu KALİTE!
Kalsaydı... Çok acıyacaktı yüreciği ya... Belki de bu akut acıya dayanamayıp, Yaso'ya telefon ederdi, yolda karşısına çıkardı... Ne bileyim, Necdet'e diklenirdi arada filan...
Ama olmazdı. Çok sıradan olurdu. Onursuz, gurursuz olurdu. Bunu yapamazdı Ahmet. Gitmeyi, acısını bir başına çekmeyi göze aldı. Başkalarına da çektirmek gibi bir tarzı yok onun. Daha önce de söyledik ya. Kapı cam kırmak işin kolay yolu diye. Kendi duygunu, acını, öfkeni öyle bir gösterirsin ki, senden gayri her düşünceyi, duyguyu susturursun... Haklı olsalar bile karşındakiler, senin selahiyetin için susarlar... Susmak zorunda kalırlar. Ahmet mesela, gitse Neco'ya bırakacaksın, dese. Neco: -Bırakmıycam. Ahmet: Bırakacakkksınn! Neco: -Bırakmıycaaam dedim ya sana! Ahmet: Bırakıcaksın diyorum sana... deyip cama yumruğunu geçirse, damarını kesse, Neco efendi ne yapacaktı?
Ama Ahmet bu, kendisinin olanı, zorla değil, saçından sürükleyerek değil, gerekirse bin yıl bekleyip alacak... Sabrının, melekliğinin, dervişliğinin meyvesini alacak. Ha, bundan sonra ne yapar? Biraz can acıtır mı? Acıtır diyorum. Ama yine kendi yöntemleriyle. Kırmadan, dökmeden...:img-cool2
İşte bunun için ahmete kocaman bir alkış daha rica ediyorum::happy0064 :happy0064 :happy0064
Gerçi ahmet istanbulda kalsa hiçbir şey yapmasa bile tesedüfler eseri olayların açığa çıkması muhtemeldi ya neyse...Badger'ın dediği gibi olaylar tazeydi.2-3 sene sonra bazı şeyler küllenmişken o tren kaşılaşması olsaydı keşke.
LİN hoşgeldin.Haklısın her şeye rağmen ahmet bunu da kendi lehine kullandı.Hem lozan'da hem Kıbrısçık'ta yaşadığı ve gördüğü farklı hayatlar onun gelişimine büyük katkıda bulundu.Her türlü yaşam biçimini gördü de diyebiliriz.Hem insanlara bir faydası da dokundu.Necdet ise pasta yapmaktan başka bir işle uğraşmadı.
Ahmet, İstanbulda kalsaydı, 3 ayda Yasemini çözerdi ama olaylar çok tazeydi...Ailelerde rahat vermezlerdi...Aslında 6 sene değil de bir 2-3 sene sonra dönseydi, Rüya daha küçükken halletseydi şu Yasemini öttürme işini..Olurdu bence:img-yes:
Bak bu olurdu, iyi de olurdu. İşler bu kadar sarpa sarmadan olsaydı. Ama zaten bu senaristlerin ve Necdetçi setin niyeti bu evliliği (Neco-Yaso) evliliğini gerçek kılmak, Necdeti hak sahibi, fedakarlığının ve sevgisinin (!) karşılığını alır kılmak, seyircinin gözünde bunu mübah kılmak, Ahmet-Yasemin'i kavuşamayan aşıklar kılmak, gerçeği ... kılları ağardıktan sonra öğrenilir ve iş işten geçmiş kılmak değil miydi? Öyleydi. Bu sıralar süren bölümler boyunca (11-20) bunu sağlamaya, altyapıyı hazırlamaya çalıştılar... Sonraki 7-8 bölüm boyunca da Ayla'ya sardırdılar. Seyirciden gelen tepki istedikleri gibi olmanın yanından bile geçmeyince, bir de sürekli baskı görüp, (bkz: Çarşı Necdet'e karşı!) kamuoyu baskısı şiddetini iyice arttırınca, genel özeti değiştirdiler... Değiştirttik! Yaşasın haklı ve onurlu Ahmetçi mücadelemiz!:img-icecr LİN hayatım, katılıyorum. Orada geçirdiği günler ona çok şey kattı. Yaşadığı ülkeyi, insanını tanıdı. Buna hazırdı zaten o. Hiç kompleksi yok. Ben okudum, adam oldum, en iyisine layığım gibisinden bir düşüncesi yok. Öğrenmeye açık. Herkesten öğrenebileceği bir şey var onun. Önyargıları yok. İzlenimlere açık. Şihvetli de, Zeynopun ısrarla dediği gibi. E daha ne istersin be Yasemin. Bir kerecik olsun savaş şu adam uğruna. Bir kere de onu savun bakalım herkese, özellikle de Neco'ya karşı.- Hayır Necdet, Ahmet kör falan değil. Ortada kör olan biri varsa, o da benim! bıdı bıdı bıdı, diye... de biz de rahatlayalım.
Ben, Ahmetin gösterdiği dervişliği yapamazdım..Yaseminin yaptığı şaşkolozluğu da yapamazdım...Bu melek gibi seven adama haksızlık etmesin...hatta otursun kalksın şükretsin bu adam hala seviyor diye...Bir de aptal gibi o kafede adama sen artık kendi hayatına yön vermelisin dediğinde...aman allahım delirecektim!!
Bak Shevek, burada o karabasan zamanları yad edip Ahmetin aşkını tasvirleyerek Yaseminden bahsetmeyin, burada zıplatmayın beni!!!:img-polic
Biz yine ilk bölümleri seyredip moral bulalım...Ahmedin MMC halleri, yaseminin biçare peşinden koşmalarını..:hıh
.Necdet ise pasta yapmaktan başka bir işle uğraşmadı.
yani millette bknz.seyici ahalisi, tansiyon, damar tıkanıklığı, şeker zıplaması, panik atak, psikolojik daraltma yarattı diyorsun...:img-hyste
Alıntıdır…
‘zaten zuhal sorun olmaz bence..önce şaşırsa da önyargıyla yaklaşsa da yasemin hikayesini ona anlatmaya gerek görürse inanacaktır ’
Ayşe’cim, zaten sorunun kaynağı Yasemin’in ‘gerek görmeme’ sendromu yaşaması...Ben mi tuhafım bilmiyorum ama ben böyle bir sırla değil 6 sene...6 gün yaşayamazdım...paylaşamadığın kimseler vardır....paylaşabileceklerin vardır...Bırak başka insanları Yasemin ile Necdet evde bile konuşmuyorlardı...Yasemin’den iyi bir sır tutucu olacağı kanaatindeyim ( bkz. Harry Potter...)
Alıntıdır...
‘ Olabilir...Bolucuk olabilir, Ankara olabilir...Orada Hukuk Fakültesi de var Güzel Sanatlar da(değil mi?)...’
Badger, Ankara en münasibi olur bence...Ahmet askere bile gitse ben Yasemin’i askeri disiplinle kontrol ederim...zor bir görev ama...Ahmet’in hatırı var, naapalım....Bu arada Rüya’ya Cansu bakar...Zeynep de Yasemin’e şihvet eğitimi verir (bkz. Herşey Ahmet için..)
Cansu...ben Keriman’ın Rıssa deyişine bayıldım...:img-icecr
----------------------------------------------------------------
Nasıl ki Yasemin sadece Ahmet yanındayken mantıklı davranabiliyor ise.....Necdet de ancak Ahmet’ten yumruğu yiyince konuşabiliyormuş...Ahmet ilk yumruğu attığında Necdet’in sevdiği kadının aslında Yasemin olduğunu anlamıştı...2. yumruklaşmada Rüya’nın kızı olduğunu öğrendi... Bu kavgalar Ahmet ve dolayısıyla bizim açımızdan ( bkz. Hepimiz Ahmediz...) son derece verimli geçmekte...Ahmet Bolucuk’a gitmeyip İstanbul’da Necdet’e diş bileseydi...çoktaan öğrenmiş olurdu gerçekleri...
Hıh...tam bu yorumu yazmışken Shevek ile LİN içimi kaçırdılar...Kalite...Derviş Ahmet....gittiyse bi bildiği vardır elbet...ben kiim dervişimi eleştirmek kim...( bkz. her yoruma ayak uyduran kişi...) mağrur..muzip...cazip derviş....
Sonsöz: bugün verilen bölümü izleme talihsizliğini yaşamış bir kişi olarak söylemeden yapamayacağım...Ayla içten pazarlıklı...sahtekar...gıcık...’o ha filan oldum yaani’denilecek bir insandır...
Bu MMC NE OLA Kİ?
Mağrur...Muzip....Cazip....:img-in_lo
Bu üç özelliği taşıyan bir tanıdığın vaar mıı...?
:icon_whis
Badger MMC halleri ne çözemedim de???(EDİT1:teşekkürler ben cevabımı aldım)
Yaşasın haklı ve onurlu Ahmetçi mücadelemiz.:happy0064 :happy0064
Bence yaşasın emekleriyle bu dizini gidişatını değiştiren seyirci.:happy0064 :happy0064
Necdet bizde bilimum hastalığı oluşturdu.Belki aramızda sinir ve stresten ülser olan bile vardır.Bir kez olsun şu yasemin necdete sesini yükseltsin artık.Yeter necdet hayatıma karışmaktan vazgeç.Bunaldım artık anlıyor musun? diye bağırsın.Bana fenalık geldi artık boşanma işini yokuşa sürdükçe ben içimden diyordum yetti be yetti artık diye.
Yasemin artık kendi hayatını dizginlerini necdetten alıp ahmete versin.Kendi elinde kalırsa başımıza daha çok işler açılabilir.:icon_whis :icon_whis
Ben kısa bir süreliğine aranızdan ayrılıyorum.En fazla 30dk sonra geri döneceğim.Beni bekleyin...bye bye bye
Edit2:Aliye abla ama gerçekten de öyle diyor."RISSA"Annem de baya dalgasını geçmişti onunla.
selam arkadaşalr bilmem hatırlarmısınız uzun zaman tatildeydim bi türlü nete giremedim yorumlarınız olabildiğince okumaya çalıştım fakat niye bi çok kişide çizgi film karakterleri av. olarak var öğrenmek isterim HS ye özel bi şeyse ve bi anlamı varsa ben de katılmak isterim bu arada hs yi çok özledim siz burda fazlasıyla hasret giderdiniz galiba soruma cvp yazarsanız çok sevinirim iyi geceler
Ben, Ahmetin gösterdiği dervişliği yapamazdım..Yaseminin yaptığı şaşkolozluğu da yapamazdım...Bu melek gibi seven adama haksızlık etmesin...hatta otursun kalksın şükretsin bu adam hala seviyor diye...Bir de aptal gibi o kafede adama sen artık kendi hayatına yön vermelisin dediğinde...aman allahım delirecektim!!
Bak Shevek, burada o karabasan zamanları yad edip Ahmetin aşkını tasvirleyerek Yaseminden bahsetmeyin, burada zıplatmayın beni!!!:img-polic
Biz yine ilk bölümleri seyredip moral bulalım...Ahmedin MMC halleri, yaseminin biçare peşinden koşmalarını..:hıh
Sen tam bunu yazarken ben de bir önceki mesajı editliyordum. Buraya da yapıştırayım:LİN hayatım, katılıyorum. Orada geçirdiği günler ona çok şey kattı. Yaşadığı ülkeyi, insanını tanıdı. Buna hazırdı zaten o. Hiç kompleksi yok. Ben okudum, adam oldum, en iyisine layığım gibisinden bir düşüncesi yok. Öğrenmeye açık. Herkesten öğrenebileceği bir şey var onun. Önyargıları yok. İzlenimlere açık. Şihvetli de, Zeynopun ısrarla dediği gibi. E daha ne istersin be Yasemin. Bir kerecik olsun savaş şu adam uğruna. Bir kere de onu savun bakalım herkese, özellikle de Neco'ya karşı.- Hayır Necdet, Ahmet kör falan değil. Ortada kör olan biri varsa, o da benim! bıdı bıdı bıdı, diye... de biz de rahatlayalım.
Tamam canım badgerım, yazmam. Peh, sanki ben bunları yazmaktan çok zevk alıyorum:img-pilot. Komple ilk on bölüm ve 31. bölüm favorilerim. Bana kalsa ben sonsuza dek onlardan konuşurum.:img-icecr
Mağrur...Muzip....Cazip....:img-in_lo
Bu üç özelliği taşıyan bir tanıdığın vaar mıı...?
:icon_whis
şu anda yoookk! Ankara dolaylarında avukat, bürokrat birilerinden haberim olursa hemen haber veririm...Şimdi öyle İstanbul işi bozar seni, git gel, Ahmet ve Yasemin gibi trende mi bulursun...Mecburen diziye bağlamak zorunda kalıyorum...Yolllarda koştur koştur dururken mi bulursun bilemem ama böyle bir ümidin varsa arkadaşım bunu bekleyebilirsin...Ben bunu ümit ettim ve bekledim sonunda karşıma çıktı Allaha çok şükür 12 senedir beraberiz...Senin de karşına çıkar merak etme...bknz:Secret, çağırma olayı...Ben insanların kendilerince en imkansız olanı en yürekten dilediklerinde mutlaka karşısına çıktığına inanlardanım..:img-yes: :img-icecr
Tavuskuşu der ki; Yasemin artık kendi hayatını dizginlerini necdetten alıp ahmete versin.Kendi elinde kalırsa başımıza daha çok işler açılabilir. Bakınız: Bir zamanlar feminist olan yaşlı forum ahalisini yolundan döndüren, genç forumcuların da feminist olma ihtimalini sıfıra yaklaştıran hatun kişi: Yasemin Ünsal:not_i:
Tavusun dediği gibi Necdet pasta yapmaktan ve elin çocuğuna kukla baba olmaktan başka ne yapıyor allah aşkına?Aaa birde dolu dolu konuşup,göbeği büyüttü.Tam zamanımıza göre aslında.
Mary_FB hoşgeldin canım :)
Demek öyle. Mağrur...Muzip...Cazip... Cazibesi baki kaldı da, zavallım, Yasemin'e aşık olduğu an tongaya bastı o. Ne mağrurluğu kaldı, ne muzipliği... Ah canım, muzip deyince, tren camında ilk kez gördüğü Rüyaya nanik yapışı aklıma geldi. Bu kadar mı güzel nanik yapılır dedirten delüğanlı (bkz: Zeynopu özleyen forumcu)
Rüya'nın nüfus kağıdını biran evvel değiştirseler.Soyadını alsa bebeğim.
Rüya GÜRSOY...İlla 18'i beklemek şart mıdır?İlkokula gidiyor muydu bu kızcağız?O kadar küçük ki şaşırıyorum.
selam arkadaşalr bilmem hatırlarmısınız uzun zaman tatildeydim bi türlü nete giremedim yorumlarınız olabildiğince okumaya çalıştım fakat niye bi çok kişide çizgi film karakterleri av. olarak var öğrenmek isterim HS ye özel bi şeyse ve bi anlamı varsa ben de katılmak isterim bu arada hs yi çok özledim siz burda fazlasıyla hasret giderdiniz galiba soruma cvp yazarsanız çok sevinirim iyi geceler
Sevgili Mary,
Öncelikle hoşgeldin..bye
Biz dizi finali sonrasında burada forumlardakonuşurken, dinazor taifesinden olmamızdan ötürü, yani 35'likler, bir ara eski filmlere çizgi filmlere sarmıştık...Aramızdaki genç arkadaşlarda buna katılınca bizimkilerin avatarları bir anda renklendi, bence çok sevimli oldu...özel bir sebebi yok..Sevdiğin bir karakter varsa sen de koyabilirsin...Haa ben de niye yok dersen ben bir dinazor olarak yalnızca bilgi bulma işlerinden ve klavyede yazı yazmaktan anlarım, öyle avatar bul uğraş yapıştır yapamam üşenirim...:) O yüzden koymadım yoksa rengimi belli etmeyeyim gibi bir kaygım yok
Ahmetin aşktan kaymış yüzü, Yaseminin iadesiz ifadeli suratı hele o Necdetli avatarlar yüreğimizi sıkıyor...en azından benim...Bir tek Ahmet-Rüya-Yasemin (olsa da olur olmasa da,gelecek sezonki tavrına bağlı) avatarları hoşuma gidiyor...Bir de Zeynebin arkadaşıının ex aşkıyla evlenen adamın şiiri ve Ahmet-Necdet siyah beyaz olanı hoşuma gidiyor...:)
Rüya GÜRSOY...İlla 18'i beklemek şart mıdır?İlkokula gidiyor muydu bu kızcağız?O kadar küçük kü şaşırıyorum.
Canım niye beklesin ki 18 yaşını. Babası Ahmet Gürsoy. Aramızda hukukçu varsa belki daha iyi bilir ama bir velayet, ya da vesayet davası açılacak. Mahkemeye kanıt sunulacak. Babası hanesine Ahmet, soyadı hanesine de Gürsoy yazılacak, olacak bitecek o iş.
Rüya GÜRSOY...İlla 18'i beklemek şart mıdır?İlkokula gidiyor muydu bu kızcağız?O kadar küçük ki şaşırıyorum.
Gitmiyor LİN...ama hesaplarıma göre 6 yaşında olmalı ve de Eylül'de okula gitmeli ( gerçi dizinin mevsimleri ile bizimkiler hiç anlaşamıyor...)
Badger, bir koşu gidip Secret'i aldım kitaplıktan...ben tekrar okuyayım...ümit edeyim...bekleyeyim...çağırayım gelsin...yine de beni Secret ile yalnız bırakmayın siz...bir aday olursa forumca sınavdan geçirin......( sütten ağzı yanan kişi...)
Canım niye beklesin ki 18 yaşını. Babası Ahmet Gürsoy. Aramızda hukukçu varsa belki daha iyi bilir ama bir velayet, ya da vesayet davası açılacak. Mahkemeye kanıt sunulacak. Babası hanesine Ahmet, soyadı hanesine de Gürsoy yazılacak, olacak bitecek o iş.
Yani...necdet Bey adını yazdırdı diye gerçeği değiştiremiyor ki...Gerçek babası...Yarısı onun imalatı...Tövbe!Tövbe! Zaten Necdet hem kendi ağızıyla söyledi Rüyayı Ahmete bir de soyadımı değiştirtmem, babası benim mi diyecek?bknz:buna kargalar bile güler..
-----------
Ne oldu yine herkes dut yemişe döndü?
Yani...necdet Bey adını yazdırdı diye gerçeği değiştiremiyor ki...Gerçek babası...Yarısı onun imalatı...Tövbe!Tövbe! Zaten Necdet hem kendi ağızıyla söyledi Rüyayı Ahmete bir de soyadımı değiştirtmem, babası benim mi diyecek?bknz:buna kargalar bile güler..
İş o raddeye gelirse, yani soyadı değiştirme meselesine... İş kolay, o zamanlar DNA testi var mı yok mu bilmiyorum ama kan grubu uyuşması bile işi çözebilir. Ha, bir de Yaseminin nikah gününden yedi ay sonra doğurması, doktor kayıtlarında ise dokuz aylık, normal doğum yaptığının görülmesi, Yasemin'in ilk hamile olduğununh tespit edildiği tahlillerin zamanı, bunlar da mahkeme için destekleyici kanıtlardır. :icon_shad
Hoşbulduk cvp için teşekkürler en kısa zamanda final bölümü ile ilgili yorumumu eklicem biraz gecikmeli de olsa ama mutlaka bi şeyler yazmam gerek çünkü final inanılmaz güzeldi sohbetinize katılmak isterdim ama yatmam gerek herkese iyi geceler
Neyse Allahta Rüya okula başlamadan Ahmet kızının varlığını öğrendi de adam çocuğunun bir ilk'ini yaşayacak...Çocuğunun okulda ilk günü..vs.vs.
Gitmiyor LİN...ama hesaplarıma göre 6 yaşında olmalı ve de Eylül'de okula gitmeli ( gerçi dizinin mevsimleri ile bizimkiler hiç anlaşamıyor...)
Badger, bir koşu gidip Secret'i aldım kitaplıktan...ben tekrar okuyayım...ümit edeyim...bekleyeyim...çağırayım gelsin...yine de beni Secret ile yalnız bırakmayın siz...bir aday olursa forumca sınavdan geçirin......( sütten ağzı yanan kişi...)
Ya arkadaşlar,hani junk mailler gelir ya devamlı.Bu maili 10 kişiye göndermezssen evde kalacaksın,başına taş yağacak,teneşirlere geleceksin gibilerinden.Bende bu Secret'ı öyle bir şey zannediyordum ve muhalefet ediyordum(muhalafet mi tüylerim diken diken oldu bir anda)
Ama gerçekten,tedadüf müdür nedir?İşe yarıyor.Sadece istemek ve pozitif düşünmek.Bu sebeble akiracım,senin için Ahmet görünüşlü Ahmet karakterli hayırlı bir eş istiyorum :)
İş o raddeye gelirse, yani soyadı değiştirme meselesine... İş kolay, o zamanlar DNA testi var mı yok mu bilmiyorum ama kan grubu uyuşması bile işi çözebilir. Ha, bir de Yaseminin nikah gününden yedi ay sonra doğurması, doktor kayıtlarında ise dokuz aylık, normal doğum yaptığının görülmesi, Yasemin'in ilk hamile olduğununh tespit edildiği tahlillerin zamanı, bunlar da mahkeme için destekleyici kanıtlardır. :icon_shad
Boşver, patlatır Necdet iki tane sağlam daha...yazdırır itirafnamesini...Eh anası orada, kiminle ne yaptığını bir o biliyor:) DNA o zamanlar ABD de biliniyor bu kadar popüler olarak yayılmamıştı...Amerikalılar kendileri önce didikleyip öğrendikten sonra yaygınlaştı, 90larda tabii Sovyetlerin dağılması, Uzakdoğuda çin ve Koreninde bu işlere el atması sayesinde ABD tekelinden bu iş çıktı..bknz:benim naçizane bilgim...Ancak o zamanlartın tıp tekniğinde kan grup tespiti yapılabilirdi, o da kesin değil...Daha kesini Ahmete Yasemine gözünün içine baka baka söylettirirdi o gerçeği...:)..:img-hyste
Mirhabalar ifendim nasılsınız HS Rizidansı sakinleri sakinsinizdir inşallah
Bugünkü bölümden bir kaç replik yorumu
Rıza:Afferin Necdet afferin bir dedektif gibi işi çözdün ha
Rıza Amca Necdet'in çok amaçlı olduğunu söylemiştik ya kendisinin 10 parmağında bin marifet filan var yani :icon_whis Buna Komiser Kolomboluk da dahil
Ahmet:Göl şu tarafta
Aaaa ama Ayla şu tarafta da olabilir sen git oralara doğru bir bak tenhalarda ne varmış belki şans eseri kaybolursun filan :icon_whis
Ahmet:Dikkat et!
Bırak Ahmet ya etmezse etmesin düşsün ne hali varsa görsün:hıh Belki kafasını filan taşa çarpar da aklı yerine gelir sen kendine dikkat et yeter bir de başkalarını mı düşünüyorsun delüüüğğanlı :img-blush
Ayla:Onu hala düşünüyor musun
Ahmet:........:img-in_lo
Ayla: Düşünüyorsun Ayla özel hayat denilen bir şey var hiç saygın yok mu senin aaaaa kimlerdensin sen basına mı sızdıracaksın bu haberi yoksa :icon_whis Sağa ne düşünürse düşünür sağa hisap mı verecek:hıh Hatta düşünmekle de kalmaz isterse Yasemin'in parfümünü sıkar kohulaya kohulaya otur sağa mı soracak :hıh
Ahmet:Çok sevdiğin birini unutmaya çalıştın mı hiç
Ayla:Hayır.....unutmaya çalışmadım Ben genelde elde etmeye çalışırım nihahahahahahahahaha:img-polic :)
Neyse Allahta Rüya okula başlamadan Ahmet kızının varlığını öğrendi de adam çocuğunun bir ilk'ini yaşayacak...Çocuğunun okulda ilk günü..vs.vs.
O gün Necdet'te kesin gelir bak görürsün.Gitmese bile Teo gaza getirir gönderir onu.Aaa birde ağlar tabi...Rüya,okula başladı ve ben onun yanında değilim Teo!Bizim Aziz Nesin seyircisi de ağlar bu durumda.Ahmet'e diş biler."Okulda ilkgününde Rüya'nın yanında olmak hakkıdır" der.Ama düşünmez ki gerçek baba en önemli ilkleri yaşayamamış.İzin vermezler.Bunu bile çok görürler.Sinirleri zıplatırlar.Daha bunları yaşayacağız ...
Rüya ve Necdet'in görüşememesi durumlarında,bazılarımız felaket borularını öttürecektir.
Bu sebeble akiracım,senin için Ahmet görünüşlü Ahmet karakterli hayırlı bir eş istiyorum :)
Ben de olması için tekrar alıntılıyorum...
akiracım,senin için Ahmet görünüşlü Ahmet karakterli hayırlı bir eş istiyorum
bu arada P.S:
İşe yararsa anında haber ver bu mistik grubumuzu başka dileklerde de kullanırız...:)
Hayret bişiy benim için de dileseniz nolur sanki :icon_whis Bende istiyorum aynısından o kadar şihvetli sinaryo yazdık bizim de hakkımız değmüüü ama :img-in_lo Keşke sipariş verebilsek ne güzel olur bana üç adet Ahmet :img-blush
Ahmet:Çok sevdiğin birini unutmaya çalıştın mı hiç
Ayla:Hayır.....unutmaya çalışmadım Ben genelde elde etmeye çalışırım nihahahahahahahahaha
Bunun gerçek bir Ayla içsesi olduğunu söyleyebilirim...Çok doğru ve yerinde bir Ayla duygu ve düşünce betimlemesi..:)
Hayret bişiy benim için de dileseniz nolur sanki :icon_whis Bende istiyorum aynısından o kadar şihvetli sinaryo yazdık bizim de hakkımız değmüüü ama :img-in_lo Keşke sipariş verebilsek ne güzel olur bana üç adet Ahmet :img-blush
Tamam Zeynop bozulma hemen, sağa 3 adet Ahmet görünüşlü ve Ahmet karakterli hayırlı bir eş istiyoruz....
ama 27 yaşında...öyle küçük yaşta evlenmek yok...İki tanesiyle evleninceye kadar gez, sonra en iyisini evlenmeye sakla..:img-hyste
DNA cok yeni. Delil olarak kullanilmaya baslamasi ise Amerika'da 1990'larda basladi. Hukuken, evlilik icinde doga cocuk, kocanin cocugu sayilir. Eger degistirilmek istenirse, bayagi zor bir sey diye biliyorum. Ozellikle de koca muhalefet ederse. Ama Necdet muhalefet etmezse, uzun da surse, yolu bulunur. Bence cocuk okula baslamadan, bu soyadi isini halletmeliler ki, kiz okul hayati esnasinda soyadi degistirmesin. Bir de arkadaslarina rezil olmasin. Gerci bir dunyaya rezil oldular, o ayri.
Bu ne, kim var, kim uyok goremiyorum forumda. Kimse yok gibi gorunuyor; ama insanlar yaziyor. Ne is?
Zeynep, sana bir duzine Ahmet feda olsun da, her modelden birer adet uretiliyor biliyorsun insanlarda. Sana Ahmet kadar iyi, sehvetli ve yakisikli (ve elbet edeleli) 3 erkek dileyelim.
Ama ben de istiyorum bir ahmet.Bizim başımız kel mi??Bağa ne bağa ne...:hıh
Zeynep bunu çok sevdim:
Ahmet:Göl şu tarafta
Aaaa ama Ayla şu tarafta da olabilir sen git oralara doğru bir bak tenhalarda ne varmış belki şans eseri kaybolursun filan İnşallah inşallah.
Ahmetikkat et!
Bırak Ahmet ya etmezse etmesin düşsün ne hali varsa görsün Belki kafasını filan taşa çarpar da aklı yerine gelir sen kendine dikkat et yeter bir de başkalarını mı düşünüyorsun delüüüğğanlı (Sanki başkaları seni düşünüyor da sen de onları düşünüyorsun)
Aşağıda demin diziceyi gördüm.Hoşgeldin.Zeynep sen de hoşgeldin.:happy0064 :happy0064 Bu arada tekrardan mirhabalar ifendimmm.
DNA cok yeni. Delil olarak kullanilmaya baslamasi ise Amerika'da 1990'larda basladi. Hukuken, evlilik icinde doga cocuk, kocanin cocugu sayilir. Eger degistirilmek istenirse, bayagi zor bir sey diye biliyorum. Ozellikle de koca muhalefet ederse. Ama Necdet muhalefet etmezse, uzun da surse, yolu bulunur. Bence cocuk okula baslamadan, bu soyadi isini halletmeliler ki, kiz okul hayati esnasinda soyadi degistirmesin. Bir de arkadaslarina rezil olmasin. Gerci bir dunyaya rezil oldular, o ayri.
anaa!:img-fear2 sen nereden çıktın bak LİN i düşündüğüm gibi bugün de seni yoğun düşünmeye başlamıştım...Bayağı bir özlem duymaya başlamıştım sana karşı sevgili dava arkadaşım...:sad53:
Hoşgeldin....DNA evet 90larda popüler bilgi olarak yaygınlaştı ama ABD özellikle 2.dünya savaşından sonra Dr.Mengele tarzı Alman araştırmacıların genetik araştırmalarına kendi ülkelerinde yapmalarına devlet gizli bilgisi çerçevesinde imkan vermişti...Yani bizim gibi gelişmeye henüz ucundan başlamış, o zamanlar acep komünist mi yoksa Amerikan emperyalizmde olmak ya da olmamak gibi durumlarda olan bir ülkede kan grubu bile yanlış yunluş tespit edilerken, DNA tam bir fantazi...
Babam askeri doktor olmasına rağmen kan grubu kartındaki kan grubuna sahip değilmiş meğersem..ancak gerçek grubunu öldüğünde öğrenmiştik...bknz:yurdum hastanelerinin azizliği
Zeynop hoşgeldin. Al benden de o kadar. Bir tane Zeynepe, bir tane Ayşeye, bir tane Aliyeye, bir tane Tavusa, bir tane Cansuya, bir tane shev... aaaa, pardon dilim sürçtü, açgözlülük yapmayayım şimdi, neyse bu kadarmış, şimdilik 5 adet lazım. :img-blush
Allah allah deminden beri bu mesajı yollamaya çalışıyorum, garip garip yerler çıkıyor. Did you mean cart curt? Oralara basıyorum başka yerler... Deli oldum. Neyse 5 dak bekledim düzeldi. Gelince bir de ne göreyim, dizice gelmiş:happy0064
Herkesler hoşgeldi bye bye
Bende isteyenler için herkese üçer adet Ahmet diliyorum:img-in_lo (diliyormuyduk napıyorduk ya aman yanlış bir şey yapmayalım da geri teper Necdet filan çıkar :icon_whis )
Ahmet kadar düşünceli,hassas,iyi niyetli olsun :img-yes: Anaam duygu geldi bağa :sad53:
Ooooo dizice gelmiş hoşgelmiş :happy0064 :img-icecr
Herkesler hoşgeldi bye bye
Bende isteyenler için herkese üçer adet Ahmet diliyorum:img-in_lo (diliyormuyduk napıyorduk ya aman yanlış bir şey yapmayalım da geri teper Necdet filan çıkar :icon_whis )
Ahmet kadar düşünceli,hassas,iyi niyetli olsun :img-yes: Anaam duygu geldi bağa :sad53:
Ooooo dizice gelmiş hoşgelmiş :happy0064 :img-icecr
Yok ben de var almayayım hemi de ataletsiz olanından var...Öyle gerektiğinde sağlam cart curtu yapanından..bknz:Allah başımdan eksik etmesin....Allah olmayana, hakkedenine versin!
Bu arada demin erişim azizliğine uğrarken bir iki şey editlemiştim onlar kayboldu...Soru hazırlama işi Dizice Hocamızın bizler yrd birlikler olarak tecrübemizle katılırız ben ingilizce dil sınavına alırım namzet arkadaşı, diğer arkadaşlarda kendi branşlarına özel olarak dağılırlar...:)
Zeynop hoşgeldin. Al benden de o kadar. Bir tane Zeynepe, bir tane Ayşeye, bir tane Aliyeye, bir tane Tavusa, bir tane Cansuya, bir tane shev... aaaa, pardon dilim sürçtü, açgözlülük yapmayayım şimdi, neyse bu kadarmış, şimdilik 5 adet lazım. :img-blush
Allah allah deminden beri bu mesajı yollamaya çalışıyorum, garip garip yerler çıkıyor. Did you mean cart curt? Oralara basıyorum başka yerler... Deli oldum. Neyse 5 dak bekledim düzeldi. Gelince bir de ne göreyim, dizice gelmiş:happy0064
Canım tavus ve cansu ikisi de benim.Ama bana iki tane ahmeti layık görüyorsan seve seve kabul ederim.Seni mi kıracağım.Kendim için bir şey istemiyorum sırf sevgili arkadaşımı kırmamak adına.:icon_whis :icon_whis
Bu arada malum siteden feriştahı izliyorum.Bakınız hemn bir replik ekleyeyim:
Sizce ben de bir çeşit gevrek durp değil miyim?Nasıl ki bir turpun yaprakları dışarıda asıl yenecek kısmı toprağın altındaysa işte benim diri vücudum da öyledir.Yani en gevrek kısımlarım numanın ellerinde
Bunu hangi dizi karakterimiz söyler sizce???
Ben bu sınav anladım yaaa kim kimi sınava alıyor :icon_whis bknz:Önceki mesajları okmayıp konuya direk dalan forum üyesinin hazin sonu :sad53: :sad53:
Cansu süpeeeeer işte budur yaaa ahh Feriştah ahh :icon_whis sen ne kadındın da bu Mikremin kıymetini bilemedi :img-cool2 Bir de reklamlarda gördüm çok hoşuma gitti "mümkün mirtebe " :icon_whis
Dizice bu ralar bayağı uzak kaldın ya, aklına birtakım sorular takılmış olabilir. Biz bizimkileri bir hayli tükettik. Gerçi sorular tükenmez ama, seninki dinlenmiş, tazelenmiş bir dimak. Patlat bir kaç sorunsal da tartışalım:img-yes:
Anladığım kadarıyla Aliye Ablaya gelecek olan Ahmet adaylarını sınavdan geçireceğiz.
Zeynep tavsiye ederim sen de izle bence.Baya genişler dağarcığın.Bayılıyorum bu kadına.Harika.Bir de şöyle bir fentezisi var:Güneş Enerjisi Fentezisi.:happy0064 :happy0064 Bundaki şihvetin yarısı yaseminde olsaydı yaa.Hiç değilse gürsoy ailesi ona biraz şihvet öğretsin.Ahmetle o kadar takıldın hiç mi bir şey kapmadın be kızım?Defne bile aşkına senden daha çok sahip çıkıyor.
Canım badger,beni düşündün demek :img-in_lo
Dizice hoşgeldin.Bizi göremesende hissediyorsun değil mi?Yalnız değilsin,azınlık değilsin dizice...Benim 18'i sorma sebebim buydu.Sanırım çok kolay olmuyor soyadı ve kütük değişikliği Türk Hukukunda.Yavrucak okula başlamadan bu işi çözmeleri lazım.Ama baba hukukçu,dede hukukçu sanırım bir yolunu bulurlar.Umarım Rüyanın hür iradesini beklemek zorunda kalmayız.
Bekar olan herkese Ahmet gibi bir eş diliyorum...Ama Ahmet gibi saftrik olmasın.İyilikden maraz doğar.Sevenlerin kavuzşması uzun sürer.
Tavuskuşucum (demek cansu sensin), tamam bir tanesini yedekte tutarız. Belki lazım olur falan. Şaka şaka, tamam, ikisi de senin olabilir canım.
Bu turp olsa olsa Necdet olabilir. Şihveti bir türlü açığa çıkamadı. Adam otuzunu geçene kadar aseksüel bir hayat sürdü. İçinde kalmıştır. Toprağın altında kalan kısmısı neyse ki Güzide geldi de keşfedildi. Yoksa çürüyecekti. Kötüyüm ben kötüyüm:icon_whis
Cansu "Güneş Enerjisi Fentezisi " mi o ne ki şu kadının kıvrak zekası beni öldürcek ay:img-in_lo Ne ğaddar şihvetli :img-blush
Buraya yeni bir çalışmamı eklemek iztiyorum ismi "Askere Giden Delüüüüğğğanlıya Nağmeler":img-in_lo
Cefa çektim ben her gün bin kere :icon_sorr
Ateşböcekleri uçuşurdu her gece :img-pilot
Ne vakit gelirsen kabulümdür bahçeye :img-blush
Sen sen ol yakalanma bekçiye :icon_whis
E-mail at gidersen belki bir gün askere :img-in_lo :sad53:
Lütfen beni ara alınca tezkere :img-wink:
Not:Ateşböcekleri ne alaka demeyin "kovaladıkça kaçan ateşböceğim misin " dinliyordum ne yapayım :img-icecr
Finaldeki minik Defne, Deniz,Işık ve Harun sahnesi de çok etkiliydi.Bence buna devam etsinler.Flashbacklere yani.
O çocukları görünce ilk bölümlerin güzelliğini,duygusallığını anımsıyorum.
Çocuklar büyüdü ve sanki dizinin üstüne bir kasvet bulutu gezmeye başladı.
Cansu "Güneş Enerjisi Fentezisi " mi o ne ki şu kadının kıvrak zekası beni öldürcek ay.Ne ğaddar şihvetli
Buraya yeni bir çalışmamı eklemek iztiyorum ismi "Askere Giden Delüüüüğğğanlıya Nağmeler"
Not:Ateşböcekleri ne alaka demeyin "kovaladıkça kaçan ateşböceğim misin " dinliyordum ne yapayım
:good: :happy0064 :img-hyste :img-hyste Özellikle "Ne vakit gelirsen kabülümdür bahçeye/sen sen ol yakalanma bekçiye "kısmına ayrı bir hayranlık duydum.Yalnız sen ahmete böyle söylersen o da o vakit gelirim der bilmiş ol.Ayrıca bahçeye değil de siz de bir tepeye çıkın.Geerçi ankara da pek de tepe yok ama olsun.Bekçi heran gelebilir.:icon_whis
Güneş enerjisi fentesizi şöyle oluyor:
Dünyamız global bir gavuşma içindeydi.Kışın ortasına korsan bir bahar yazı sıkışmış ve biz kış hesaplarını bitirmiştik.Bir şeyler yapmalıydım,diri vücutlu bir iş kadınıydım ve ani bir manevraylan odunculuğu bıraktım.Evet evet buldum güneş enerjisi fentezisi.
Cansu "Güneş Enerjisi Fentezisi " mi o ne ki şu kadının kıvrak zekası beni öldürcek ay:img-in_lo Ne ğaddar şihvetli :img-blush
Buraya yeni bir çalışmamı eklemek iztiyorum ismi "Askere Giden Delüüüüğğğanlıya Nağmeler":img-in_lo
Not:Ateşböcekleri ne alaka demeyin "kovaladıkça kaçan ateşböceğim misin " dinliyordum ne yapayım :img-icecr
Yav, niye gitsin canım askere. Bu yaşta hem de. Yapmıştır o askerliğini. Her bir şeyi de bize gösterecek halleri yok ya. Biz görmedik ama o yapmıştır. Şimdi çıkarmasınlar yok askerlik, yok bilmem ne allah allah. P.S.: Akrostiş fena değil kanımca.
Off off bütün yazdıklarım gitti...ama olsun yine yazarım..inadına daha uzun hem de...
Öncelikle şeref konuğumuz dizice hoşgeldin...umarım tezin bitmiştir...
İyi dilekler ve sorular için şimdiden teşekkürler...iyi ki varsınız...:img-yes:
Zeynep siz okulunuzu bitirinceye kadar ben 2. şansımı kullanmaya karar verdim...
badger'in önerisi...secret'in gücü...forumun desteği ile mağrur, muzip ve cazip bir adam aranmaktadır...adaylar forumdaşlarım tarafından zorlu bir imtihana tabi tutulacaktır...
Ben Rüya'nın soyadı konusunda takıldım...Bebeğim dizisinin ilk bölümlerini izlemiştim... Anladığım kadarıyla kanunlarımıza göre evli kadının çocuğu direkt kocanın oluyor...başka birinin '' bu çocuk benimdir demesi yeterli değil...Çocuğun başkasından olduğu ispatlansa bile gerçek baba nüfusuna geçiremiyor.Sadece çocuğu görme hakkı falan kazanabiliyor. Yani...Ahmet'in Rüya'ya soyadını verebilmesi için Necdet'in Rüya'yı reddetmesi gerekiyor...
( bkz. ben avukat değilim...Bebeğim dizisindeki avukatın yalancısıyım..:icon_sorr)
Cansucum bayıldım fenteziye :img-in_lo :img-in_lo Böyle bir fentezisi olduğunu bilmiyordum bende küresel ısınmayı konu alan bir fentezi yazmıştım anaaam Feriştah'la beyin kıvrımlarımız aynı çalışıyor galiba :img-blush
Siz benim mesajjlarımı okumuyorsunuz ne ayak :img-polic Demiştim yaa bu delüüüğğğanlı gerçek hayatta da askere gitcek galiba diye :icon_whis
Hemen diziyle bir alaka bulayım yahuuu bu Necdet'le Ahmet niye askere gitmediler ne ayak :img-polic (çaktırmayın :icon_whis )
Anaaam akroştij fena değil kanımca mı dedi biriiiisi :hıh Şöyle yapıyosunuz kalbimi kırıyosunuuuuz aamaa :img-yes: Benim şiirlerim bi kere olağanüstü mükemmel ötesi bunları kim yazmış ıcabaaa dedirten şiirler bknz:Hiç de mütavazi olmayan forum üyesi :img-polic
Off off bütün yazdıklarım gitti...ama olsun yine yazarım..inadına daha uzun hem de...
Öncelikle şeref konuğumuz dizice hoşgeldin...umarım tezin bitmiştir...
İyi dilekler ve sorular için şimdiden teşekkürler...iyi ki varsınız...:img-yes:
Zeynep siz okulunuzu bitirinceye kadar ben 2. şansımı kullanmaya karar verdim...
badger'in önerisi...secret'in gücü...forumun desteği ile mağrur, muzip ve cazip bir adam aranmaktadır...adaylar forumdaşlarım tarafından zorlu bir imtihana tabi tutulacaktır...
Ben Rüya'nın soyadı konusunda takıldım...Bebeğim dizisinin ilk bölümlerini izlemiştim... Anladığım kadarıyla kanunlarımıza göre evli kadının çocuğu direkt kocanın oluyor...başka birinin '' bu çocuk benimdir demesi yeterli değil...Çocuğun başkasından olduğu ispatlansa bile gerçek baba nüfusuna geçiremiyor.Sadece çocuğu görme hakkı falan kazanabiliyor. Yani...Ahmet'in Rüya'ya soyadını verebilmesi için Necdet'in Rüya'yı reddetmesi gerekiyor...
( bkz. ben avukat değilim...Bebeğim dizisindeki avukatın yalancısıyım..:icon_sorr)
Ayy reddetsin zaten... onun aptal , haksız ve gurursuz kaprislerinden, bencilliklerinden, hayalperestliğinden vb. bir sürü meziyetsizliklerinden bunlar oldu...bknz.bana Necdet demeyin!
Canım badger,beni düşündün demek :img-in_lo
Dizice hoşgeldin.Bizi göremesende hissediyorsun değil mi?Yalnız değilsin,azınlık değilsin dizice...Benim 18'i sorma sebebim buydu.Sanırım çok kolay olmuyor soyadı ve kütük değişikliği Türk Hukukunda.Yavrucak okula başlamadan bu işi çözmeleri lazım.Ama baba hukukçu,dede hukukçu sanırım bir yolunu bulurlar.Umarım Rüyanın hür iradesini beklemek zorunda kalmayız.
Bekar olan herkese Ahmet gibi bir eş diliyorum...Ama Ahmet gibi saftrik olmasın.İyilikden maraz doğar.Sevenlerin kavuzşması uzun sürer.
Çok sevdiğim bir hocamın güzel bir lafı vardır bu konuda: "Hiç bir iyilik cezasız kalmaz" der. İyilik yaptığın kişileri seçeceksin. Herkese karşı iyi olmanın gereği yok. Bu Ahmet'in bugüne kadar kimseye kaba davrandığını, bırakın kabalaşmayı terslendiğini bile görmedik (Neco hariç: O adamı zıvanadan çıkarttı). Biraz da sen kendini korumak için sertleşeceksin bazılarına karşı Ahmet. Kime mesela? Mesela Ayla'ya. Özel hayatınla ilgili yorumda bulunduğunda yahut soru sorduğunda şöyle diyeceksin mesela? Ayla bunlar benim şahsi meselelerim. Seni ilgilendirmez!
Necdet de ne reddeder ki Rüya'yı.Sanmıyorum.Ama belki vicdanı sızlar.Öfkesini,psikopat aşkını bir tarafa bırakır "tamam arkadaş yeter çıban başı olduğum ben aradan çekiliyorum" der.Aslında senaristler bizi bunlarla uğraştırmasalarda ,kolayca şu iş çözümlense ve başka yönlere aksa dizimiz.
Finaldeki minik Defne, Deniz,Işık ve Harun sahnesi de çok etkiliydi.Bence buna devam etsinler.Flashbacklere yani.
O çocukları görünce ilk bölümlerin güzelliğini,duygusallığını anımsıyorum.
Çocuklar büyüdü ve sanki dizinin üstüne bir kasvet bulutu gezmeye başladı.
Bana öyle geliyor ki Işık ve defne büyürken ruhları yer değiştirmiş...Işık'ın mizacı Defne'ye...Defne'nin ki Işık'a...
Yav bence de reddetsin artık.Yeter Hasancanı var onun.Onunla yetinsin.Reddetmezse bir Ahmet klasiğiyle karşı karşıya kalabiliriz.(Anladınız siz onu).Ahmet necdeti tenhada kıstırsın artık:Senin ağzını burnunu dağaaatırımm yer elmasııııı.Dombiliiiii.
EDİT:Shevek,çok haklısın.Ahmet bu iyilikleri yüzünden bu hallere düştü.Herkese iyi davranacağım,kimseyi kırmayacağım diye kendi hayatını feda etti.Bencillik kötü bir şeydir ama dozunu ayarlamak şartıyla biraz koymak gerekir.(bkz:yemek tarifi) Azı karar çoğu zarar.
Neeee Cansel gidemez askere.Bir yıl sonra gider ama giderse de diziyi yarım bırakamaz bence.Hani fenere transfer olan Tümer Metin de bir şekilde ertelemişti ya askerliğini de bu sezon oynadı Fenerbahçede.Canselin de durumunu ayarlarlar.O kadar hayal kurmuşken elimiz böğrümüzde kalamayız.
Cansucum bayıldım fenteziye :img-in_lo :img-in_lo Böyle bir fentezisi olduğunu bilmiyordum bende küresel ısınmayı konu alan bir fentezi yazmıştım anaaam Feriştah'la beyin kıvrımlarımız aynı çalışıyor galiba :img-blush
Siz benim mesajjlarımı okumuyorsunuz ne ayak :img-polic Demiştim yaa bu delüüüğğğanlı gerçek hayatta da askere gitcek galiba diye :icon_whis
Hemen diziyle bir alaka bulayım yahuuu bu Necdet'le Ahmet niye askere gitmediler ne ayak :img-polic (çaktırmayın :icon_whis )
Anaaam akroştij fena değil kanımca mı dedi biriiiisi :hıh Şöyle yapıyosunuz kalbimi kırıyosunuuuuz aamaa :img-yes: Benim şiirlerim bi kere olağanüstü mükemmel ötesi bunları kim yazmış ıcabaaa dedirten şiirler bknz:Hiç de mütavazi olmayan forum üyesi :img-polic
Ama bu adam gerçek hayatta askere giderse dizideki hayatı ne olacak? Yani bizi ilgilendiren kısmı? Hapse atıp, dışarıda bekleyen Yasemin'e flashbacklerle falan mı hatırlatacaklar. Ay, yoksa, dilim varmıyor söylemeye, yoksa, yoksa... :icon_cry: :img-cray: Nerden çıktı şimdi bu yaa... Biz mutluluk fentezileri kurarken?
Efendim hemen medeni hukuk kitabıma baktım ve eğer evlilikten önce hamile kaldığı ıspatlanırsa annenin dava geçerli oluyor başka da kanıta gerek yokmuş şimdi internetten araştırıyorum ifendim bulunca ekliyeceğim hemen :img-yes: :img-in_lo
Edit : Madde 285.- Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır.
Madde 288.- Çocuk, evlenmeden önce veya ayrı yaşama sırasında ana rahmine düşmüşse, davacının başka bir kanıt getirmesi gerekmez
Ama bu adam gerçek hayatta askere giderse dizideki hayatı ne olacak? Yani bizi ilgilendiren kısmı? Hapse atıp, dışarıda bekleyen Yasemin'e flashbacklerle falan mı hatırlatacaklar. Ay, yoksa, dilim varmıyor söylemeye, yoksa, yoksa... :icon_cry: :img-cray: Nerden çıktı şimdi bu yaa... Biz mutluluk fentezileri kurarken?
Yok Ahmeti canlandıran oyuncu, Fransada yaşamış ve çalışmış olduğu için 1 ay bedelli yapar diziye tekrar döner..Ahmet de yurtdışında yaşadı, çalıştı ona da öyle bir şey yapılsa diyeceğim ama tabii ki yok öyle birşey o zamanlarda...
Bu arada dizice nereye kayboldun bize ceeee! yaptın sonra dut yemiş moduna girdin...kusura bakma biz arada tekmil adetini işleve geçiriyoruz da bazen psişik güçler yetmiyor..:img-hyste
Çok sevdiğim bir hocamın güzel bir lafı vardır bu konuda: "Hiç bir iyilik cezasız kalmaz" der. İyilik yaptığın kişileri seçeceksin. Herkese karşı iyi olmanın gereği yok. Bu Ahmet'in bugüne kadar kimseye kaba davrandığını, bırakın kabalaşmayı terslendiğini bile görmedik (Neco hariç: O adamı zıvanadan çıkarttı). Biraz da sen kendini korumak için sertleşeceksin bazılarına karşı Ahmet. Kime mesela? Mesela Ayla'ya. Özel hayatınla ilgili yorumda bulunduğunda yahut soru sorduğunda şöyle diyeceksin mesela? Ayla bunlar benim şahsi meselelerim. Seni ilgilendirmez!
Shevek,üniv okurken ülkemizin önde gelen bir firmasında staj yapmıştım.O zamanlar tavrıyla, hayata bakışıyla imrendiğim bir bayan müdürle beraber çalıştım.Herkes inanılmaz saygı duyuyordu kendisine.
Bir gün personelden biri ondan işle ilgili bir şey istedi.. Lafı öyle güzel oturttu ve öyle güzel reddetti ki ben donup kaldım.Aslında bana çok sert gelmişti.İçin için kızmıştım.
Bunu hissetti ve bana" bak Lin dedi hiç unutma;cehenneme giden yol hakketmeyene yapılan iyilikten geçer."Söylediği bu söz yaptığı hareketten daha da içime oturdu ve ağır geldi.
Geçen zaman içinde iş yada özel hayatımda bunu uygulayabildim mi?Maalesef HAYIR!Uygulanması gerekiyor mu?Maalesef EVET!
Efendim hemen medeni hukuk kitabıma baktım ve eğer evlilikten önce hamile kaldığı ıspatlanırsa annenin dava geçerli oluyor başka da kanıta gerek yokmuş şimdi internetten araştırıyorum ifendim bulunca ekliyeceğim hemen :img-yes: :img-in_lo
60lardaki medeni hukuka bakmanı öneririm...Eğer hala öyle geçerliyse o zamanlarda, Yaseminin, doktorun ifadeleri ve hamilelik testlerinin geçerliği kabul görür..:img-yes:
Ben bir röportajında dinlemiştim ama tam olarak hatırlamıyorum...galiba Cansel elçin yurtdışında yaşadığı için askerliği çok kısa sürecekmiş...öyle söyledi yani... sakin ol Shevek :img-wink:
Bana öyle geliyor ki Işık ve defne büyürken ruhları yer değiştirmiş...Işık'ın mizacı Defne'ye...Defne'nin ki Işık'a...
:) Evvet çok doğru tespit!:img-yes: Işık ne bıcır ne hareketli ne dediğim dedik di.Şimdi vıyıl mıyıl bir şey oldu.Ah minik Defneyi ne çok severdim ben.Ne güzeldi.Ağbisine ne düşkündü :)
Dilerim bizim yarım akıllı yasemin o hamilelik raporunu saklıyordur.Bir yerlere attıysa işimiz zor yani gene necdetin eline bakacağız demektir.Reddetse bile bu sefer de necdetçiler gördünüz mü necdet yine nasıl fedakarlık yaptı derler.
Kotayı doldurduk uzun uğraşlar sonucunda.:happy0064 :happy0064 Artık yarına modumuz yeni bir başlık açar.Bu forumun dolmasında emeği geçen tüm arkadaşların klavyelerine sağlık.
Edit : Madde 285.- Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içinde doğan çocuğun babası kocadır.
Madde 288.- Çocuk, evlenmeden önce veya ayrı yaşama sırasında ana rahmine düşmüşse, davacının başka bir kanıt getirmesi gerekmez
Brava Zeynep.:good: Yüreğime su serptin.Ahmet soyadını biran evvel versin de çocuk hiç olmazssa adını soyadını doğru yazmayı öğrensin.Necdet problem çıkarırsa; Hasan Amca bu sefer Necdet'in başını pastaların içine, sonrada kapının camına soksun!:happy0064
Ama bu iki aklı evvel doktora "şey...biz evlenmeden beraber olduk.." gibizırvalık söylememişler miydi?
Burada Yaseminin iradeli ifadesine ve Necdetin "fedakarlık" demeyeceğim,hata düzeltmesine gerek var..:img-yes: bknz:bir kere de bu adam doğru bir şey yapsın yahu
----------------
Bu arada yine tekmil verin bakayım..:img-cool2
Ama ne yazıkki 1969 yılında nasıldı tabi bilmiyorum ama çok fazla bir değişiklik olduğunu sanmıyorum belki annelerin babalık davası açmasında bir kaç değişiklik vardır ama erkekler için aynı şeylerin geçerli olduğunu düşünüyorum :icon_whis
Ben de bu arada askerlikle ilgili röportajı buldum...sadece 3 hafta yapacakmış...şu tatilde aradan çıkarsaydı ya madem bu kadar kısaymış...
LİN, sende mi farkettin...Işık enerjik...yaramaz...ispiyoncu ( bkz. aanneeee ablam...) cesur bir çocuktu...Defne ise daha ana kuzusu, söz dinleyen, sakin bir yapıya sahipti...şimdi tam tersi...amanın korktum şimdi...ben Rüya'yı hep Defne'ye benzetiyordum...şimdi bizim bıcır büyüyünce karakteri tersine dönüp, teyzesine benzemesin sakın...! Böylece bizim Selma-Rüya-Şevket'li miting ve karakol hayallerimiz suya düşer...:icon_sorr
Ben de bu arada askerlikle ilgili röportajı buldum...sadece 3 hafta yapacakmış...şu tatilde aradan çıkarsaydı ya madem bu kadar kısaymış...
LİN, sende mi farkettin...Işık enerjik...yaramaz...ispiyoncu ( bkz. aanneeee ablam...) cesur bir çocuktu...Defne ise daha ana kuzusu, söz dinleyen, sakin bir yapıya sahipti...şimdi tam tersi...amanın korktum şimdi...ben Rüya'yı hep Defne'ye benzetiyordum...şimdi bizim bıcır büyüyünce karakteri tersine dönüp, teyzesine benzemesin sakın...! Böylece bizim Selma-Rüya-Şevket'li miting ve karakol hayallerimiz suya düşer...:icon_sorr
Farketmez miyim?Senaristler, Rızanın hapishane günlerinin etkisi diye bir kılıf uydurdular bu duruma.Ama bir insan bu kadar da değişmez ki canım.
Aman aman Rüya umarım pısırık,melun melun bakan biri olmaz.Cabbar,tuttuğunu koparan,etrafında olanların farkında olan bir genç olsun.
Zeynepçim, ellerine sağlık. Son noktayı koydun. Yaratıcı kişiliğine araştırmacı kişiliğini de ekleyelim. Hukuk mu okusan sen yoksa? Yakışır. Mahkeme salonları şenlenir biraz:img-yes:
Ahmet rüyayı bir an önce yanına alırsa sorun çıkmaz kanımca.Sevim ve defne halaları,selma ve şevket onu çok güzel yetiştirir.Gerçi okul öncesi eğitim de çok önemliydi ama geçti.Bari okul yıllarını kurtarsınlar.
Ben çıkıyorum.Sizlere iyi geceler.
Ahmet rüyayı bir an önce yanına alırsa sorun çıkmaz kanımca.Sevim ve defne halaları,selma ve şevket onu çok güzel yetiştirir.Gerçi okul öncesi eğitim de çok önemliydi ama geçti.Bari okul yıllarını kurtarsınlar.
Umarım şeytan tüylü Gürsoy geni Rüya da baskındır..Ünsalların o atıl, mıymıy geni etkisizkalmıştır...Aman Allah korusun ana tarafına çekmesin bu kız...tak!tak! tahtaya vuralım...
Sana da iyi geceler Tavusumuz kuşumuz...:)
kim daha ne kadar kalacak bir 10-15 dakika daha geçirebilirim yoksa vınn yapacağım? Evet..?
Senin de dediğin gibi badger ünsal genleri mıymıy.O yüzden çekinik kalmışlardır diye umut ediyorum.Selma gibi bir kadının genleri nasıl çekinik olabilir?Onun genlerine dominantlık yakışır.
Altta diziceyi gördüm yine ama maalesef gitmem gerek.İyi geceler.
Evet evet, uzatmasınlar. Yetrince uzatma yaşadık. Daha önce ikinci sezonun ilk üç bölümü demiştik değil mi? Üçüncü bölümün sonunda Rüya'ya gerçek anlatılmış, Yasoyla Ahmet resmen evlenmiş, Rüyanın soyadı resmen Gürsoy olmuş olsun diyorum. (bkz: secret):img-cool2 Olmazsa biz ağır muhalefete başlarız gene, gerekirse:fighting2
Ben de kaçıyorum. Yoksa bu evde yaşayan öteki iki şahsiyet beni bu bilgisayarın başından ömür boyu uzak tutmaya and içecekler. Sonra ben de korsan gelmenin yollarını arayacağım.
Rüyanızda Ahmet Rüya'nın elinden tutmuş, Rüya siyah önlük giymiş, beyaz yaka takmış olsun. Okullar açılıyormuş. Rüya içeri girsin. Ahmet bahçede beklesin. İlk tenefüs zili çalar çalmaz Rüya koşup Ahmet'e sarılsın ve ondan o günün sonuna dek bahçede bekleyeceği sözünü koparsın....:img-icecr
Senin de dediğin gibi badger ünsal genleri mıymıy.O yüzden çekinik kalmışlardır diye umut ediyorum.Selma gibi bir kadının genleri nasıl çekinik olabilir?Onun genlerine dominantlık yakışır.
Altta diziceyi gördüm yine ama maalesef gitmem gerek.İyi geceler.
Dominant babaanne geni diyorsun..Eh ilk çocuk erkek tarafına özellikle babaanneye benzermiş...Vallahi ilk kez Selmanın dominant ve pragmatik tavırları bir hoş göründü gözüme..:img-hyste
Dizice oradaysan çık! Elma armut demeyeceğim...
Shevek sana da iyi geceler, senin elemanları fazla zıplatma..:)
Ben de bir girdim. Sonra forum beni atti, baglanamadi, vs. Demek Cansel bedelli yapacak. Benim de cok yakinim bu sene bedelli yapacak-baharda. Ayni devreye denk gelirlerse, Zeynep'in sehvetli bir resmini yollarim onunla. Ben tatilden daha yeni donebildim aslinda. Tatil uzadi, isle karisti. Donuste 16 saat araliksiz araba kullanmak zorunda kaldim, her yanim uyustu. Tez daha bir kac ay daha devam edecek ne yazik ki. Siz bayagi konu tuketmissiniz hakikaten. Ama yeni bolum olmayinca da, donup, donup ayni seyleri konusmak zorunda kaliyor insan. Benim sorularim: Ruya'nin 18'lik halini kim canlandirsin? Ahmet'le Yasemin evlenince kavga ederler mi? Ruya da hukukcu mu olacak? Ayla Selma'yi Ahmet'in annesi diye mi sevdi, yoksa Ahmet'i Selma'nin oglu diye mi sevdi? Bence ikincisi. Buyumus Ruya'yi Ozge Ozberk canlandirsin derdim; ama babasiyla buyuk bir ask yasamis oldugu icin gecmiste, biraz tuhaf olurdu tabii.
Ben de bir girdim. Sonra forum beni atti, baglanamadi, vs. Demek Cansel bedelli yapacak. Benim de cok yakinim bu sene bedelli yapacak-baharda. Ayni devreye denk gelirlerse, Zeynep'in sehvetli bir resmini yollarim onunla. Ben tatilden daha yeni donebildim aslinda. Tatil uzadi, isle karisti. Donuste 16 saat araliksiz araba kullanmak zorunda kaldim, her yanim uyustu. Tez daha bir kac ay daha devam edecek ne yazik ki. Siz bayagi konu tuketmissiniz hakikaten. Ama yeni bolum olmayinca da, donup, donup ayni seyleri konusmak zorunda kaliyor insan. Benim sorularim: Ruya'nin 18'lik halini kim canlandirsin? Ahmet'le Yasemin evlenince kavga ederler mi? Ruya da hukukcu mu olacak? Ayla Selma'yi Ahmet'in annesi diye mi sevdi, yoksa Ahmet'i Selma'nin oglu diye mi sevdi? Bence ikincisi. Buyumus Ruya'yi Ozge Ozberk canlandirsin derdim; ama babasiyla buyuk bir ask yasamis oldugu icin gecmiste, biraz tuhaf olurdu tabii.
Arayı fazla soğuttuğun için forum senin bağlanyını unuttu kanımca..:)
özge Özberk canlandırmasın çünkü annesini oynayandan daha yaşlı ve olgun duracak..Yeni, sevimli bir şey bulsunlar bence...Ahmetle Yasemin kavga etmezler, çünkü Ahmet herzaman 1-0 galip olacak, Yaseminin önceden yapmış olduğu hatalardan dolayı bknz:Rüyayı gizlemek, Rüyayı Necdete yamamak, Necdetle Ayşecik marka evlilik yapıp bunu Ahmete yedirmek, vs..
Ayla ne nedenle Ahmeti sevdi bilinmez, hiçbir gerekçesi onun ezik ve hastalıklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor...:hıh
Aşkla ilgili bir şeyler yazmıştık...Senin de fikirlerini bekliyoruz en kısa ve boş anında...
Arayı fazla soğuttuğun için forum senin bağlanyını unuttu kanımca..:)
özge Özberk canlandırmasın çünkü annesini oynayandan daha yaşlı ve olgun duracak..Yeni, sevimli bir şey bulsunlar bence...Ahmetle Yasemin kavga etmezler, çünkü Ahmet herzaman 1-0 galip olacak, Yaseminin önceden yapmış olduğu hatalardan dolayı bknz:Rüyayı gizlemek, Rüyayı Necdete yamamak, Necdetle Ayşecik marka evlilik yapıp bunu Ahmete yedirmek, vs..
Ayla ne nedenle Ahmeti sevdi bilinmez, hiçbir gerekçesi onun ezik ve hastalıklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor...:hıh
Aşkla ilgili bir şeyler yazmıştık...Senin de fikirlerini bekliyoruz en kısa ve boş anında...
Bende ilk Özge ÖZBERK'i düşünmüştüm ama Berenle anne kızı oynayamazlar.Yeni jenerasyon biri lazım ama rol kabiliyeti sıkı olmalı.Tiyatro camiasından olabilir mesela.Kimbilir kaç oyuncu talip olacak Rüya rolüne???Umarım torpilli kadrodan anlamsız bir isim gelmez.Aslında 8-15 arası Rüya yı da oynayacak biri lazım.
Kim olursa olsun da, yeter ki rol ozurlu bir manken bulmasinlar basimiza. Hem guzel, hem rol yapabilen birini bulurlarsa iyi olur. Hmm, kim var biliyor musunuz? Hani Sinav diye bir film vardi, orada basrolde oynayan kiz cok guzeldi. Filmden bir kac sahne izledim; ama guzel de rol yapiyor gibiydi. Yasi da uyar. Hem baglantisi da var (Selma'yi oynayan oyuncu, o fimde de anneydi).
Bicir, unuttu beni forum hakikaten. Askla ilgili neler konusuldu? Ask nedir, vs. mi? Vallahi, ask hakkinda genellemeler yapmak cok zor geliyor bana. Ben kendi yasadigim seklinde anlatabilirim elbet; ama sanki herkes farkli yasiyormus gibi geliyor aski. Ortak olan siddeti ve insanin tum kalbini doldurmasi. Belki de oyle degildir. Bilemiyorum ama.
Kim olursa olsun da, yeter ki rol ozurlu bir manken bulmasinlar basimiza. Hem guzel, hem rol yapabilen birini bulurlarsa iyi olur. Hmm, kim var biliyor musunuz? Hani Sinav diye bir film vardi, orada basrolde oynayan kiz cok guzeldi. Filmden bir kac sahne izledim; ama guzel de rol yapiyor gibiydi. Yasi da uyar. Hem baglantisi da var (Selma'yi oynayan oyuncu, o fimde de anneydi).
Bicir, unuttu beni forum hakikaten. Askla ilgili neler konusuldu? Ask nedir, vs. mi? Vallahi, ask hakkinda genellemeler yapmak cok zor geliyor bana. Ben kendi yasadigim seklinde anlatabilirim elbet; ama sanki herkes farkli yasiyormus gibi geliyor aski. Ortak olan siddeti ve insanin tum kalbini doldurmasi. Belki de oyle degildir. Bilemiyorum ama.
e garip bir tesadüf ki;o filmde oynayan kızın adı Rüya ÖNAL.Gerçekten hem güzel hemde kabiliyetli.Seçeneklerimizde olsun.
Ben geldim yine. Kızı öpüp koklayıp yatırdık nihayet. Kocayı da diğer bilgisayara angaje ettik. Daha doğrusu salona geri döndüğümde angaje olmuş durumdaydı.:happy0064
Neyse direk konuya dalayım. Rüya için zaten önce 10lu yaşlarının ilk yarısını süren bir kız bulunmalı. ilk üç bölümde Karina'yı oynatsınlar razıyız. İlk okula başlar, Ahmet'i baba olarak yanında görür, tohtor Melih'le ilk seansları yapar, düğünde annesinin gelinliğinin eteğini tutar falan. Sonra onlu yaşlar ilkyarı çocuğu: keşke Defnenin çocukluğu olsa. Çok tatlı bir kız. Ama mavi-yeşil lens lazım. Genç Rüya için ise "Kavak Yelleri" diye bir dizide oynayan Aslı karakterini canlandıran ve Joey kopyası karakteri Katie Holmes'a gerçekten benzediği için kaptığı tarafımca sanılan bir kız var...Hımmm. Olabilir. Adı Pelin Kara'ymış.
Tanımıyorum bir ara girer bakarız internette...
Ben de internetten baktım ismine zaten :)Filmi de net hatırlamıyorum ama kabiliyetli bir kız vardı sanırım Dizice'nin bahsettiği odur. Oyuncu için söylenilen yorumlar güzel.
Arkadaşlar,yarın çoook erken kalkıp bilin bakalım nereye gideceğim?
Ada'ya.
İş için orada olacağım ama iş için gitmek bile zevkli ve nostaljik.Ada vapurunda sizler için çay içeceğim. Ahmet ve Yaseminin evlerinin önünden geçerken hepinizin isimlerini tek tek söyleyeceğim.Necdeti'n pastanesinin önünden geçerken "çarşı Necdet'e karşı diye bağıracağım"Sevda Tepesi'ne çıkıp Ahmet-Yasemin-Rüya birleşmesi için ağaca çaput bağlayacağım.Yasemin'i oraya getirip hep beraber tutmasaydım düşüyordun yapsak mı acaba ?diye haince fikirler üreteceğim.
Size sevgilerimi gönderiyorum,akşam adadan getirdiğim; ada yasemini kokuları eşliğinde yazacağım burada...Bazılarınız da ne sever ya Yasemini :)
Haydi iyi geceler...
LİN
Ben de internetten baktım ismine zaten :)Filmi de net hatırlamıyorum ama kabiliyetli bir kız vardı sanırım Dizice'nin bahsettiği odur. Oyuncu için söylenilen yorumlar güzel.
Arkadaşlar,yarın çoook erken kalkıp bilin bakalım nereye gideceğim?
Ada'ya.
İş için orada olacağım ama iş için gitmek bile zevkli ve nostaljik.Ada vapurunda sizler için çay içeceğim. Ahmet ve Yaseminin evlerinin önünden geçerken hepinizin isimlerini tek tek söyleyeceğim.Necdeti'n pastanesinin önünden geçerken "çarşı Necdet'e karşı diye bağıracağım"Sevda Tepesi'ne çıkıp Ahmet-Yasemin-Rüya birleşmesi için ağaca çaput bağlayacağım.Yasemin'i oraya getirip hep beraber tutmasaydım düşüyordun yapsak mı acaba ?diye haince fikirler üreteceğim.
Size sevgilerimi gönderiyorum,akşam adadan getirdiğim; ada yasemini kokuları eşliğinde yazacağım burada...Bazılarınız da ne sever ya Yasemini :)
Haydi iyi geceler...
LİN
Belki de yavaş yavaş dizi platosu kurulmuştur ama cayır cayır sıcakta ne kış vaktini çekebilirler ya...Eğer dizi Eylülün ilk haftası dizi start v