Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-16

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

spdr
03-07-07, 17:32
Buna da imzamı basarım. Suçlu değilsin ya da suçlusun demeden. Teselli etmeden ama acısını anlayarak ve kendi acısını da anlatarak sarılmalı. O yılları konuşmalılar uzun uzun, birbirlerine anlat(a)madıkları her ayrıntıyı , her duyguyu ve olayı anlatmalılar. Sarılmalılar evet, çok sarılmalılar, ağlamalılar, sitem de etmeliler tabii ama kırmadan, artık kırılmalara filan tahammülü yok kimsenin çünkü.

aslında mantıklı olanı da bu değil mi..
birbirini seven insanlar,bazn sevdikleri halde..ya da çok fazla sevdikleri için birbirini kırıyor ayrı kalıyorlar..dizlerde de,hayatta da böyke bu..
halbuki insan birini seviyorsa onla birlikte olma şansını ilk elde ettiği fırsatta,karşındakinin de sevdiğinden ve iyi niyetinden eminse,fırsatı değerlendirmeli..
açıkçası burda da ahmet yasemine küserse çok saçma olur..

zeyneps
03-07-07, 18:06
Açılışı bir şiirle yapmak istiyorum çalışmamın ismi "Gül Rengi Paris:img-in_lo "

Canımsın sen benim:img-in_lo
Ahh Fransa'ya gelirdim olsaydı biletim :icon_whis
Nadide Eyfel'e çıksaydın bile :img-blush
Seni arar bulurdum uçarak ben her yere :img-pilot
Eyyy Cansel sen nelere kadirsin :img-wink:
Lüzumu yok sözün sen her şeye değersin:good:

bahar_can
03-07-07, 18:10
Arkadaşlar yanılmıyorsam bugün atv avrupa'da son bölümün tekrarı var 10 civarlarında... siz yine de 21.30 gibi tvnin karşısına geçin de...

Hayrola badger kimin karnını doyuruyorsun... sen evlimisin? veya beslediğin bir canlı mı var? :img-icecr

spdr
03-07-07, 18:17
böyle bir sezon finali tahmin etmemistim , umarim deniz ölmez ama sanirim ölecek ve defnenin ondan bir cocugu olacak diye tahmin ediyorum , ahmet te sonunda ögrendi kizini dizinin sonunda yaseminle kavusacak bence en cok necdet icin üzülüyorum umarim ferideye gercekten asik olur ve onunla mutlu olur en sonunda

bence aşık olmaya başladı bile necdet güzideye...
artık yaseminin yanında kalması tamamen alışkanlık ve takıntıdan dolayıydı bence:img-yes:
belki de önceden de yaseminden ayrılmayı düşündü(pek sanmıyorum ama)
ama o zaman güzide olmadığı için-yani kendisini boşluktan kurtaracak biri olmadığından hep dolandırdı lafı...
en azından şimdi necdetin ahmete itirafında güzidenin kocamaaan bir payı var:img-yes:

mirka
03-07-07, 18:18
Merhaba. Ben normalde dizi seyretsem de şimdiye dek forum sayfalarına girip yorum yapmamıştım. Ama hatırla sevgilinin son bölümünden sonra dayanamadım. Denizin bıçaklanma sahnesi aklıma geldikçe hala kötü oluyorum. Hele de o şarkı. Ne olur Denizi öldürmeyin. Mantıklı ya da mantıksız bir çözüm farketmeyecek. Cidden aldırmamaya karar verdim. Deniz ve Defnesiz dizim çok eksilir. En azından benim için. Okunur mu etkili olur mu bilmem ama bunu söylemeden duramadım. Öyle de yakışan bir çift ki. Zaten yeni sezonda çok kayıplar olacak. Hiç olmazsa onları izleyip içim açılıyordu. Şimdiye dek tarihi gerçeklere hep bağlı kaldılar. İsimler olaylar değişmedi. Umarım Deniz de sadece yaralı olur.

bahar_can
03-07-07, 19:51
Merhaba. Ben normalde dizi seyretsem de şimdiye dek forum sayfalarına girip yorum yapmamıştım. Ama hatırla sevgilinin son bölümünden sonra dayanamadım. Denizin bıçaklanma sahnesi aklıma geldikçe hala kötü oluyorum. Hele de o şarkı. Ne olur Denizi öldürmeyin. Mantıklı ya da mantıksız bir çözüm farketmeyecek. Cidden aldırmamaya karar verdim. Deniz ve Defnesiz dizim çok eksilir. En azından benim için. Okunur mu etkili olur mu bilmem ama bunu söylemeden duramadım. Öyle de yakışan bir çift ki. Zaten yeni sezonda çok kayıplar olacak. Hiç olmazsa onları izleyip içim açılıyordu. Şimdiye dek tarihi gerçeklere hep bağlı kaldılar. İsimler olaylar değişmedi. Umarım Deniz de sadece yaralı olur.

merak etme sevgili mirka birçok nedenden dolayı Deniz'i öldürmeyecekler... öyle gözüküyor... ama kendimi fena kandırılmış hissediyorum... töbe töbe söylediğim lafa bak ya :img-blush sanki çocuğun ölümünü ister gibi... ama ne yazik ki ben o sahnenin etkileyiciliğini, güzelliğini ancak bir ölüm sahnesi olduğunda kabul ediyorum... öbür türlü abartılı geliyor ve o abartı kısmıda içerik olarak duygu sömürüsü anlamına geliyor... bu da benim hoşuma gitmiyor... yani abuk-subuk dizi senaryolarının mantığıdır bu... işte hazmedemediğim yön bu... neyse artık kabul etmek lazım... sakatlanmasını da istemiyorum artık... sapa sağlam ayağa kalksın artık fark etmez benim için :icon_whis

Sinem90
03-07-07, 19:55
nurdan abla bence de denizi öldürmezler.sonuçta tarihi değiştiremezler ya.o gün ölenlerin isimleri kapı gibi elimizde.isimlerini değiştirme yetkileri mi var?:img-icecr sakat kalmasını da istemem tabi.:icon_sorr onun yapacak daha çok işi var.denizimize bunu yapamazlar.meemedimin tepkisi bakalım nasıl olacak.:icon_sorr

iReMJeLiBoN
03-07-07, 19:58
meemeddden önce Defnem napar orada artık beraber ağlarlar.. Nasıl hastaneye yetistirecekler of cok karısık :( Bide daha karısık bi olay var

Ahmetin ailesine ne diyecekler?
Yaseminin ailesine ne diyecekler?
Lale Teo vs ye ne diyecekler?
Necdetin ailesine ne diyecekler..

Dizi arapsaçına döndü :D

Shevek
03-07-07, 19:59
merak etme sevgili mirka birçok nedenden dolayı Deniz'i öldürmeyecekler... öyle gözüküyor... ama kendimi fena kandırılmış hissediyorum... töbe töbe söylediğim lafa bak ya :img-blush sanki çocuğun ölümünü ister gibi... ama ne yazik ki ben o sahnenin etkileyiciliğini, güzelliğini ancak bir ölüm sahnesi olduğunda kabul ediyorum... öbür türlü abartılı geliyor ve o abartı kısmıda içerik olarak duygu sömürüsü anlamına geliyor... bu da benim hoşuma gitmiyor... yani abuk-subuk dizi senaryolarının mantığıdır bu... işte hazmedemediğim yön bu... neyse artık kabul etmek lazım... sakatlanmasını da istemiyorum artık... sapa sağlam ayağa kalksın artık fark etmez benim için :icon_whis

Evet bahar_cancım ölmesin kimse. Bu bir kurmaca değil mi? Bizi gerçeğe de yaklaştıran bir kurmaca. Tamam gerçek ortada zaten. Bu ülkede yaşıyoruz. Gerçekler yeterince iç kanırtıcı. Dün bir kez daha içinde olmaktan dolayı lanet ettiğimiz gerçekler. Bari kurmacada olmasın bu. Hayal dünyasında olmasın. Her türlü abuk subuklığa ben de razıyım. Ölmesin Deniz. Bir Deniz, bir fidan ölecek, öldü zaten. O bölümleri nasıl izleyeceğiz bilmezken, kurgusal Deniz'imizi de öldürmesinler.
Hatta ben umut ediyorum ki; onu Deniz Gezmiş yaşasaydı neler olabilirdi,
neler yapabilirdi gibi kurgulasınlar. O capacanlılığı, o bıçkınlığı, ateşi, inancı seviyorum ben. Onu geleceğe dair "bir umut" olarak yaşatsınlar. Zaten 70-80 arası çok şey bekliyor bu ülkenin gençlerini,aydınlarını.

Kalk Deniz, oyun bitti, aç gözlerini!!!!!

badger
03-07-07, 20:01
Ahmet'in Ayla'ya yılbaşı hediyesini verirkenki suratı. Gözleri... Sesi.[/B] (Her şeyi anlatıyor zaten. Başka lafa gerek yok.)

Akabindeki Aylanın kar yağan gecede camdan derin nefes alması ve dışarıya bakması, kimine göre camdan aşağıya atlaması olarak yorumlandı ama ben o sahneyi o soğuk duruşlu, Ahmetin dostluktan başka bir anlamda olmayan, bir anlamda da Ayla için zoraki hediye vermesinin arkasındaki duyguyu anladı ve içinde bunun kabulünü yaşama ve derin bir nefes alarak içindeki hastalıklı durumdan arınmaya çalışıyormuş gibi geldi bana..
Yüzünde her ne kadar hayalkırıklığı varsa da bir yandan da garip bir huzur vardı kabullenmişliğin...:img-yes:

* Hani Ahmet ıslık çaldı, elinde kovayla Emine göründü ya... Romantizme limon sıkıldı diye düşündük.

ben orada koptum gülmekten, full romantizme odaklanmışken, yeşil şallı Yasemini o kapıda beklerken o şala sarılmış dişlek, sevimli kocaman gözlü Eminenin elinde çöp bakracıyla karların üstünde yuvarlanan silüeti, bizim Romeo-Ahmetin ıslığının arkasında belirince iyice kaptırmış olan ben, bir anda koptum...:img-hyste

*Hediyeler verildi, dünyanın en güzel bakışıyla sevgiliye bakıldı, gülümsendi, öpücük yanağa kondurulurken saçlar koklandı ya. Yasemin orada kapıyı aralarına çekip, bakışlarını ayırmadan ... O kapı bana çok sembolik göründü. Henüz engel ortadan kalkmadı. "Ama bil, seni hala seviyorum" bakışı çok barizdi. Ahmet'in özlemi elle tutulur gibiydi arkasından bakarken...

Ahh o kapı ahh...Dili olsa neler anlatacak, hele Ahmetle Yasemini, şimdi bir de Işıkla Yaşar ve Harun var...:img-cool2

Sinem90
03-07-07, 20:10
iremcim defne de çok üzülür tabi ama denizi ne kadar çok severse sevsin babasından daha çok üzülemez.:icon_sorr baba bu başka şeye benzer mi?hele de meemed gibi bir babaysa.hepsi ağlayacak,hepsi üzülecek ama en çok mahvolan meemed olacak.bunu dışarıya belli eder mi orasını bilemem tabi.çünkü meemed içinde yaşar gibime geliyor.ama çok üzüleceğinden eminim.
diğer saydığın kişiler beni ilgilendirmiyor.o yüzden yorum yapmıyorum.:img-icecr

ermec
03-07-07, 20:20
evt onu ben de dusundum nasl yetıstırecekler ki cok zor yaa:(:(olmez insallah hem beraber oldukları ıcın defne hamıle olabılır bu yuzden tek kalır cok kotu
:(:( ya denızın bıcaklanmasıyla bı yandan memed sevım askı kısa paydos verıcek ben sımdıden dızının devamını ozledım:D:D
ahmet son sahne de yasonun yanına kosuodu ınsallah acaba ne dıyecek cook merak edıorum:
- nayır nolamaz nasıl solemedın!! ruyayı alıp adalara gıdıcem yassemın sakkın gelme hıh.....:D:D
necdet cok uzulcek ama yasemın onceden bırakamam necdetı ruyasız dedı ahmetın yanına gelmedı ya sımdı ahmet ruyayı cat dıye alınca noldu necdet daha da uzuldu:(
he bır de son sahne muzıgını coook guzel yapmıslar bang bang sarkısı cok uyumlu olmus anlatamam.....hatırla sevgili herseyıyle harika!!!

BARIŞ DUALAR SENİNLE.....

bahar_can
03-07-07, 20:21
Evet bahar_cancım ölmesin kimse. Bu bir kurmaca değil mi? Bizi gerçeğe de yaklaştıran bir kurmaca. Tamam gerçek ortada zaten. Bu ülkede yaşıyoruz. Gerçekler yeterince iç kanırtıcı. Dün bir kez daha içinde olmaktan dolayı lanet ettiğimiz gerçekler. Bari kurmacada olmasın bu. Hayal dünyasında olmasın. Her türlü abuk subuklığa ben de razıyım. Ölmesin Deniz. Bir Deniz, bir fidan ölecek, öldü zaten. O bölümleri nasıl izleyeceğiz bilmezken, kurgusal Deniz'imizi de öldürmesinler.
Hatta ben umut ediyorum ki; onu Deniz Gezmiş yaşasaydı neler olabilirdi,
neler yapabilirdi gibi kurgulasınlar. O capacanlılığı, o bıçkınlığı, ateşi, inancı seviyorum ben. Onu geleceğe dair "bir umut" olarak yaşatsınlar. Zaten 70-80 arası çok şey bekliyor bu ülkenin gençlerini,aydınlarını.

Kalk Deniz, oyun bitti, aç gözlerini!!!!!

Shevek, aslında benim derdim biraz kişisel... yani bu dizinin çizgisine fena taktım... :img-pilot değerlendirmeden çok doğrudan senaristleri ve yönetmeni iğneleyici tavırlara girdim artık... birkaç gün önce Milleyet tv ekine Ümmü hanımın Necdetçi tavrını eleştiren bir yazı gönderdim belki bu hafta çıkar... neyse ben zaten çok şaşırdım Deniz ölünce... hiç beklemediğim için resmen "ya daha karbuz keseceydik" durumuna girmiştim...

Sinem90
03-07-07, 20:22
hs den bahsediyoruz.:P bu diziden her şey beklenir.rüya da çocuk felcini 1 bölümde atlatmamış mıydı?:P denize bişey olmaz korkmayın.:img-wink: zaten çabuk iyileşsin.daha babası evlenecek.:img-blush
ermec paydos vermez merak etme.aksine daha da yakınlaştırır.:img-wink: sivim destek olsun meemedime.:img-in_lo zor gününde yanında olsun.o bunu fazlasıyla hakediyor.:img-blush

Shevek
03-07-07, 20:24
iremcim defne de çok üzülür tabi ama denizi ne kadar çok severse sevsin babasından daha çok üzülemez.:icon_sorr baba bu başka şeye benzer mi?hele de meemed gibi bir babaysa.hepsi ağlayacak,hepsi üzülecek ama en çok mahvolan meemed olacak.bunu dışarıya belli eder mi orasını bilemem tabi.çünkü meemed içinde yaşar gibime geliyor.ama çok üzüleceğinden eminim.
diğer saydığın kişiler beni ilgilendirmiyor.o yüzden yorum yapmıyorum.:img-icecr

Tabii yahu, hele bunlar iki arkadaş gibi. Anasız büyüdü bu çocuk. Babası alışıldık bildik babalardan değildi. Okuyan, üreten, yazan, oğluna arkadaş olabilen bir baba. (Bir Necdetin babası Haso'a bakın, bir de buna. Anladınız siz onu çarşı grubu:img-icecr ). Hani, Mehmet işkence gördükten sonra Denizle evde koltukta oturdukları, karşılıklı bir konuşmaları vardı ya... Keşke bulup yazabilsek replikleri. Ben sensiz ne yaparım baba demişti galiba. Mehmet'te ona buna hazırlan demişti. Sonra neden bunlardan bahsediyoruz ki şimdi minvalinde konuşma devam etmişti de benim yüreğime bir taş gelip oturmuştu. Ya, ya bir şey yaparlarsa bu Denizciğe diye ama. Yok yok olmayacak öyle bir şey. Bu büyük bir yıkım, Mehmetin yıkımı demek, Sevimle uğraşmasının önünü de keser. Bu hikaye de yalan olur. Olmasın. Ölmesin. Babasının yoldaşı, yol arkadaşı, Defnenin her şeyi. Yahu o flashbacde oyundan en sonunda uyanan Denize korkudan titreyen bir sevinçle ama ağulu bir sevinçle sarılan Defneyi niye gösterdiler. Hiç mi acımaları yok bize. Bak şimdi efkarlandım yine.:icon_sorr

Sinem90
03-07-07, 20:27
evet denizle meemed arkadaş gibiler.zaten ada bölümlerinde denizin babasının arkasından ağlayışı hala gözümün önünde.:icon_sorr babası her gittiğinde ağlıyordu.:icon_sorr kaçıncı bölümdü o konuştukları bölüm?tıkla izle sitesinden bulup replikleri çıkarabilirim.tabi ancak yarına yapabilirim.geç oldu şimdi.:img-blush denizin iyileşme sürecini hızlı geçerler.aynı diğer olaylarda olduğu gibi.benim nikah da yalan olmaz böylece.:happy0064

mirka
03-07-07, 20:36
Arkadaşlar Saklı yüzler filminden bahsetmiş. Benim bildiğim çekimlerin bittiği yönünde. Hatta vizyona girecekti ama tarihini bilmiyorum. O nedenle buna pek ihtimal vermiyorum. Yanlış biliyorsam o başka.

merw
03-07-07, 20:46
merhaba arkadaşlar :)

barış için bir imza yapalım denmiş akşam, ben de birşeyler yaptım, beğenir misiniz bilmem ama daha iyisi gelene kadar idare eder sanırım.

http://img339.imageshack.us/img339/7902/bar305351dz2.jpg (http://imageshack.us)

allah yardımcısı olsun :img-cray:

deniz de ölmesin ya.. ölmeyecek o da, hiç biri ölmeyecek bu gençlerin (dizi de olsa gerçek de..)

spdr
03-07-07, 20:47
imza için teşekkürler..
güzel olmuş kuzum.
son durumu ne acaba?

Sinem90
03-07-07, 20:50
barışın durumunda bi değişiklik yokmuş.:icon_sorr ama genç olduğu için atlatabilir.inşallah öyle olur.:icon_sorr
denize bişey olmayacak arkadaşlar.korkmayın boşuna.:img-wink: babasıyla konuştuğu bölüm 21. bölümmüş.tıkla izleden videoyu da buldum.replikleri yarın çıkarırım.zaten güzel bir sahneydi.tekrar izlemiş olurum.:img-blush
size iyi geceler bye

zeyneps
03-07-07, 20:51
İmza güzel olmuş canım teşekkürler durumunda hala bir gelişme yok sanırım :icon_sorr Dua ediyorum umarım kurtulur bu arada yice kötü oldum çünkü birden anlamış gibi listemde "Aman doktor" şarkısı çalmaya başladı :img-cray: Dayan Barış!!!!:img-yes: :icon_sorr

snemmm
03-07-07, 20:53
merhaba arkadaşlar :)

barış için bir imza yapalım denmiş akşam, ben de birşeyler yaptım, beğenir misiniz bilmem ama daha iyisi gelene kadar idare eder sanırım.

http://img339.imageshack.us/img339/7902/bar305351dz2.jpg (http://imageshack.us)

allah yardımcısı olsun :img-cray:

deniz de ölmesin ya.. ölmeyecek o da, hiç biri ölmeyecek bu gençlerin (dizi de olsa gerçek de..)

imza çok güzel olmuş
bu arada herkese merheba
ayrıca evet deniz ölmesin lütfeeeeeeeeeeeeeen

spdr
03-07-07, 20:56
meraba:img-wink:

açıkçası ben de normalde denizin ölmesini istemem..
ve belirli isimler öldüğü için ona bişi olmayacağını düşünüyorum
ama bence de o sahneye ölüm yakışırdı..
bahar ablayla aynı şekilde düşünüyorum bu konuda yani:img-yes:

snemmm
03-07-07, 21:01
meraba:img-wink:

açıkçası ben de normalde denizin ölmesini istemem..
ve belirli isimler öldüğü için ona bişi olmayacağını düşünüyorum
ama bence de o sahneye ölüm yakışırdı..
bahar ablayla aynı şekilde düşünüyorum bu konuda yani:img-yes:

evet belki yakışırdı ama denizsiz bir hatırla sevgili artık düşünemiyorum
özellikle defneyle deniz benim için ahmetle yasemindende öne geçmişti

badger
03-07-07, 21:05
Sevgili Shevek Ahmet'in Yasemin'den kızgın bir şekilde hesap soracağını ben de düşünmüyorum... çünkü zaten Necdet anlattıkça o taşları yerine koydu... Yasemin'in hastaneye gittiğini bilmesi ve O'nunla görüşememesi, Ada'daki evde buluştuklarında "buna mecburdum Ahmet ama şimdi açıklayamam sonra, sonra..." demesi, parktaki en son konuşmalarında "...Yoksa Rüya'ya demek istiyorum ki, demek istiyorum ki Ahmet... ama diyemiyorum, olmaz... anlayamaz..." demesi Ahmet için zaten yeterli... O tüm bunları anlayamadığı için seninde dediğin gibi kendini suçlayacak ve Yasemin'i daha da çok sevecek... onlar için şimdi önlerinde duran iki koca mesele var... biri ailelere durumu anlatmak, ikincisi ve en önemlisi de Rüya'ya nasıl bir yaklaşımın uygun olduğunu konuşmak... birincisi birkaç bölümle halledilebilecek bir şey... Deniz'in olayı belki ik-üç bölüm erteleler ama ondan sonra açarlar... ve esas olarak Rüya'nın öğrenmesi gündeme gelir...

Ahmet, sitem edebilir (bunu da sonraya bırakır), ama çok uzatmaz...
Sonuçta gerçek olan Ahmet Yasemini seviyor, her ne kadar gerekçeleri çok kabullenmese de Yasemin Necdetle gerçek bir evlilik yaşamamış ve ona asla ihanet etmemiş...
Burada Ahmet için geçerli olan yaseminin her daim onu sevmesi ve içinde acı duyarak özlemini çektiği çocuğun Necdetin değil de onun çocuğunu bilmek ayrıca bu evlilikte hiçbir zaman Yaseminin Necdetin tüm o küstah triplerine karşın Ahmeti Necdetle fiziksel ve ruhsal olarak ihanet etmemişliği var.. Yasemini bir tek bunları açıklamakta zorlanması ve Ahmeti az kaldı Aylayla evlendirecek sonuca götürmesi konusunda kızabilir, niye bana güvenmedin, niye gerçekleri anlatmadın diye...Ama bunların hepsi Yasemini ve Rüyayı tekrar kaybetmek korkusundan ötürü bu şekilde uzun sürmez...Sarılır, öper, kollarının arasında sitem eder...Ahmetten beklediğim tavır budur..

Böyle bir şey olmasına sebep, Ahmete gerçekleri Necdetin ağzından duymasıdır...Ayladan duysaydı, öfekesi büyük olurdu. necdetin kendi düştüğü durumdan kendini kurtarmak maksadıyla yaptığı bu açıklama, Ahmet için Yasemine daha az öfke duymasını sağlar...Bir de tabii ki Yaseminle doğumgünü sonrası yaptıkları konuşma, Rüyayla onu daha fazla bir arada tutma çabası ve Aylaya beliren kıskançlığı, Ahmetin daha az kızgın olmasına sebep olacaktır...

Zaten de gereksiz uzatmalara, gereksiz triplere girmesine gerek yok...:img-yes: Sonuçta sevdiği kadını ve yıllardır emaresini bilmediği çocuğuna kavuşmuşken bu tip şeylere pabuç bırakmaması gerekiyor...:good:

snemmm
03-07-07, 21:22
Sonuçta gerçek olan Ahmet Yasemini seviyor, her ne kadar gerekçeleri çok kabullenmese de Yasemin Necdetle gerçek bir evlilik yaşamamış ve ona asla ihanet etmemiş...
Burada Ahmet için geçerli olan yaseminin her daim onu sevmesi ve içinde acı duyarak özlemini çektiği çocuğun Necdetin değil de onun çocuğunu bilmek ayrıca bu evlilikte hiçbir zaman Yaseminin Necdetin tüm o küstah triplerine karşın Ahmeti Necdetle fiziksel ve ruhsal olarak ihanet etmemişliği var.. Yasemini bir tek bunları açıklamakta zorlanması ve Ahmeti az kaldı Aylayla evlendirecek sonuca götürmesi konusunda kızabilir, niye bana güvenmedin, niye gerçekleri anlatmadın diye...Ama bunların hepsi Yasemini ve Rüyayı tekrar kaybetmek korkusundan ötürü bu şekilde uzun sürmez...Sarılır, öper, kollarının arasında sitem eder...Ahmetten beklediğim tavır budur..

Böyle bir şey olmasına sebep, Ahmete gerçekleri Necdetin ağzından duymasıdır...Ayladan duysaydı, öfekesi büyük olurdu. necdetin kendi düştüğü durumdan kendini kurtarmak maksadıyla yaptığı bu açıklama, Ahmet için Yasemine daha az öfke duymasını sağlar...Bir de tabii ki Yaseminle doğumgünü sonrası yaptıkları konuşma, Rüyayla onu daha fazla bir arada tutma çabası ve Aylaya beliren kıskançlığı, Ahmetin daha az kızgın olmasına sebep olacaktır...

Zaten de gereksiz uzatmalara, gereksiz triplere girmesine gerek yok...:img-yes: Sonuçta sevdiği kadını ve yıllardır emaresini bilmediği çocuğuna kavuşmuşken bu tip şeylere pabuç bırakmaması gerekiyor...:good:

ya ama yinede hesap sormalı
sonuçta daha önce de söyleyebilirdi
çocuğunu büyürken görememek çok acı birşeydir
bir de yıllardır nejdeti baba bildi ee malum nejdette ahmetin arası
bence bi hesap sormalı kızmalı biraz yasemine ama uzatmadan sonra barışsınlar ne yapacaklarına karar versinler

spdr
03-07-07, 21:31
bence bi hesap sormalı kızmalı biraz yasemine ama uzatmadan sonra barışsınlar ne yapacaklarına karar versinler

canım haklısın ahmet rüyanın küçüklüğünü göremedi ama nolucak..
yeni bi çocuk yaparlar..onunda gönlü olur:):)
o yüzden de yaşlarının geçmeden evlenmeleri lazım kanımca:img-wink:

merw
03-07-07, 21:35
(...)Yasemini bir tek bunları açıklamakta zorlanması ve Ahmeti az kaldı Aylayla evlendirecek sonuca götürmesi konusunda kızabilir, niye bana güvenmedin, niye gerçekleri anlatmadın diye...Ama bunların hepsi Yasemini ve Rüyayı tekrar kaybetmek korkusundan ötürü bu şekilde uzun sürmez...Sarılır, öper, kollarının arasında sitem eder...Ahmetten beklediğim tavır budur..
(...)

ahmet zaten bugüne kadar hep böyle davrandı. fevri hareketleri neredeyse hiç olmadı -necdete pastanede hesap sorması hariç.. ki o harekete fevri demek hakaret olur kanımca.. kendisinden çalınan aşkının almaya çalışıyordu. ve açıkçası düşünüyorum da, ben olsam o durumda kızacağım kişi necdet değil yasemin olurdu. ama o yine de yasemine hiçbir şey yapmadı.. yasemine hep duygusal, hep yumuşak ve şefkatli yaklaştı. kalınlaştırdığım cümlende dediğin gibi sevgili badger, sarıldı, öptü kokladı, kollarının arasında özlemini gidermeye çalışırken sitem etti... yine böyle olmaması için bir neden yok, dolayısıyla cumadan beri ahmetin ileride ne yapacağıyla ilgili en gerçeğe uygun tahmin bu oldu :D diğerleri bizim olmasını istediklerimiz ama malesef ahmet biz değil, biz de ahmet değiliz... iyi ki de değil yoksa yakardım o gezegeniii :icon_evil

snemmm
03-07-07, 21:38
canım haklısın ahmet rüyanın küçüklüğünü göremedi ama nolucak..
yeni bi çocuk yaparlar..onunda gönlü olur:):)
o yüzden de yaşlarının geçmeden evlenmeleri lazım kanımca:img-wink:

ya rüya kadar güzel olmazsa
ben rüya ya bayılıyorum
çooooooook tatlı
hem ben o evlilik işinin o kadar kolay olabileceğini hiççççççççççç zannetmiyorum

spdr
03-07-07, 21:46
ya rüya kadar güzel olmazsa
ben rüya ya bayılıyorum
çooooooook tatlı
hem ben o evlilik işinin o kadar kolay olabileceğini hiççççççççççç zannetmiyorum

ahmet ve yaseminden olup da güzel olmaması ne mümkün bebişiim:)
hem de oğlan olur belki..
jr ahmet:)
ahmet kadar hassas,karizmatik ve yakışıklı olur o da..
ahmet de necdetin pastanesinin önünden geçer oğluşuyla:hıh
adını da güya koyarız:)
rüyayla uyumlu olsun diye:icon_whis

hem evlenmeseler bile yeni bebişilerin yolu açılabilir..
benden söylemesi:img-hyste

snemmm
03-07-07, 21:53

ya bak şu konuda anlaşamadık bence kız olsun tekrar
adıda hayal olsun
rüya&hayal kardeşler süper:P

@ly
03-07-07, 21:54
Herkes nereye gitti...tekrar bölümü mü izliyorlar yoksa...Ben de izliyorum..Az önce Nezahat'ı gönderdik..Şimdi düşündüm de Yasemin annesine benziyor karakter olarak...Ne yaşarsam yaşayayım ayaktayım, güçlüyüm, kimseye ihtiyacım yok , izlenimi veriyor ana-kız... Hani -kan kusup, kızılcık şerbeti içtim- deme hesabı...Yasemin'in Ahmet'in karşısında bile, mutluyum,herşey yolunda tavırlarının nedeni de bu yıpratıcı gurur...

2 gündür yazmak istiyorum ama fırsat olmuyor...Aşk insanı nasıl da değiştiriyor..Bizim Emine'den bahsediyorum...Yürüyüşü...endamı değişmiş...gözleri parlıyor...güzelleşmiş...sevmek ve sevildiğini bilmek nasıl bir kendine güven veriyor insana.. eyy aşk sen nelere kadirsin...!

@ly
03-07-07, 21:59

sen bu gece istihareye yat Ayşe, bakalım kız mı oğlan mı..?:icon_whis yorumlar benden...yorumlarımdan şüphen yok di mi..?:icon_whis

merw
03-07-07, 22:01

allah iyiliğini versin ayşe ya :D dağıldım resmen, "güya" koyalım he :img-hyste

rüyanın ben de hastasıyım. cin gibi yaa, hiç laf altında kalmıyor maşallah. son bölümde rızaya bir kapak yaptı ki, koptu herkes :D neydi hatırlayamadım şu an ama.... :icon_sorr yaseminle ahmetin bundan sonra bir oğlu olsun artık.. gerçi babalar kızlarına daha bir düşkün olurlar her zaman, zavallaı ahmetçik de kızının o miniş zamanlarını göremedi acaba bir kız daha mı yapsalar ne :icon_whis

HulyaGoker
03-07-07, 22:06
ben çok merak ediyorum iki ayın bir haftası bile dolmadı daha:icon_sorr hem diziler başlasın isterim ama hem de tatil bitecek o zaman da yaaa sonbahar olacak :sad53: :sad53: :icon_sorr :icon_sorr

spdr
03-07-07, 22:12
sen bu gece istihareye yat Ayşe, bakalım kız mı oğlan mı..?:icon_whis yorumlar benden...yorumlarımdan şüphen yok di mi..?:icon_whis

ooo..şüphem olur mu:icon_whis
sadece canselle benim sahneleri yorumlayamıyorsun..
olur o kadar da artık:)
yatalım bakalım istiareye..
dün yaptığım gibi görür görmez gelir buraya yazarım..
sonra da uyurum geri:img-hyste

spdr
03-07-07, 22:15
allah iyiliğini versin ayşe ya :D dağıldım resmen, "güya" koyalım he :img-hyste

rüyanın ben de hastasıyım. cin gibi yaa, hiç laf altında kalmıyor maşallah. son bölümde rızaya bir kapak yaptı ki, koptu herkes :D neydi hatırlayamadım şu an ama.... :icon_sorr yaseminle ahmetin bundan sonra bir oğlu olsun artık.. gerçi babalar kızlarına daha bir düşkün olurlar her zaman, zavallaı ahmetçik de kızının o miniş zamanlarını göremedi acaba bir kız daha mı yapsalar ne :icon_whis

yani pek ileri gitmek istemem..
ama ahmetle yasemin ilk çocuklarını yapmakta pek gecikmediler:img-blush
bi evlenirlerse hesabı tutulamayacak kadar çok çocukları olabilir kanımca..
bilmem anlatabildim mi:img-blush

yani bi kızları daha olabilir kanımca..:)
müsade onların:img-wink:

spdr
03-07-07, 22:22
ben çok merak ediyorum iki ayın bir haftası bile dolmadı daha:icon_sorr hem diziler başlasın isterim ama hem de tatil bitecek o zaman da yaaa sonbahar olacak :sad53: :sad53: :icon_sorr :icon_sorr

valla ben de dertliyim konuda..
tam vizeler finaller varken dizi olur..
hepsi bitince de izleyecek dizi kalmaz:hıh
acaba direk tekrarlardan mı izlemeli!!!
tatilde her gün ardarda yayınlanıyor nasılsa:icon_whis

bir de diziyi izledikten sonra 1-2 gün onun halet-i ruhşyesinden çıkamamak,derslere konsantre olamamak var:icon_sorr
dizi izlemek büyük zenaat vesselaam:img-yes: :)

not:heey..forumdaşlarım ses verin..litt-fen

@ly
03-07-07, 22:30
Şu son sahne bitirdi beni...Deniz aç gözlerini ...oyun bitti ...Deniiz... Fondaki şarkıyı bir daha içim ürpermeden dinleyebilecek miyim acaba..? Biz o günleri yaşamadan bu derece etkilendiysek, yaşayanlar..onların aileleri ne durumdadır..?

Ahmet'in o son bakışı...öldürecekmiş gibi...sonra değişiyor bakışlar...''sen değmezsin, seni muhatap bile almam..'' Orada Ahmet bakarken sanıyorum ilk defa Necdet, Ahmet'e ne yaptığını farketti, utandı...

ergim
03-07-07, 22:30
truth_inthelies canım imzan çok güzel olmuş ellerine sağlık bu arada az önce cine5te hs ile ilgili bi haber vardı daha doğrusu haber değilde en çarpıcı sahneleri tekrar österdiler bide defne ve sevimle röpörtaj yaptılar neyse hadi herkese iyigeceler byebyebyebye

spdr
03-07-07, 22:34
iyi geceler:sad53:
ben ahmedin son sahnedeki bakışlarını pek yorumlayamadım açıkçası...
yani üzgün duruyordu...
kaşlar yarıya çekilmişti tamam da..
necdete karşı ne hissettiğini anlayamadım yine de..
bi de koşarken gülümser gibi oldu deniliyor..
cidden öyle mi??
bana hiç öyle gelmemişti çünkü:img-yes:
----
neyse arkadaşlarr..
iyi gecelerbye

snm_b
03-07-07, 22:37
sezon finaLİ çok güzeldi rüya her zaman olduğu gibi çok tatlıydı umarım deniz ölmez ahmetle necdetin kavga sahnesi ve sonraki sahneler birde yılbaı gecesi yaseminle ahmetin bir birine hediye verdiği sahneler çok güzeldi

@ly
03-07-07, 22:43
iyi geceler:sad53:
ben ahmedin son sahnedeki bakışlarını pek yorumlayamadım açıkçası...
yani üzgün duruyordu...
kaşlar yarıya çekilmişti tamam da..
necdete karşı ne hissettiğini anlayamadım yine de..
bi de koşarken gülümser gibi oldu deniliyor..
cidden öyle mi??
bana hiç öyle gelmemişti çünkü:img-yes:
----
neyse arkadaşlarr..
iyi gecelerbye

ergim, ayşe iyi geceler...tatlı rüyalar :icon_whis

Açıkçası ben de Ahmet'in gülümsediğini görmedim ama önemli değil...bundan sonra çok gülecek inşallah...:good:

Dizice, Zeynep, Cansu, Shevek neredeler..? Hani dersler vardı..? Olmaz ki bu kadar sorumsuzluk canım...!:img-beee:

badger
03-07-07, 22:46

Hesap sorulması lazımdır...O olmazsa olmaz...Böyle bir şey, bırak sevdiğini aldatmayı, evladının varlığını gizlemek ne büyük ayıptır...Bu affedilemez...
Kendinin bihaber olduğu çocuğuna babalık edememek, bu çocuğa gerekçesi ne olursa olsun başka bir adamın baba olmasına izin vermek çok ama çok büyük ayıptır...Çünkü Ahmet ahlaksız bir iş yapmadı...kendisin varlığından haberdar olduğu bir çocuğa babalık etmeyi reddetmesi mevzu bahis değildir...

Adama yıllar boyu, iki cümleleyle izah edilecek bir gerçeği açıklamayı çok gördüler...Şimdi ne Necdet, her ne kadar cesaret (!) edip te Ahmete bu gerçeği açıklayan kişi olsa da, ne de Yasemin bu vebalin altından kalkması zordur...Necdete kızması kolaydır ama Yasemin konusunda bunu yapması zordur, burada çelişki yaşayacaktır...Yukarıda bahsettiğim eğer sonuca bakarsa Ahmet, yani Yaseminin onu sevdiği ve bu konuda hiçbir zaman bir ihanet etmemesi ve Rüyanın onun çocuğu olması konusu geçerli olacağından kolay affetmesi doğaldır...
Ama bu tabii ki papatya bahçesindeymiş gibi olamaz...İnsan doğasına aykırı...Hazmetme olayı...Ve böyle bir olayı da hoop diye hazmetmesi hiç kolay değil...
Saçma olur, bu çelişkiyi de iyi yansıtmaları gereklidir diyorum...

merw
03-07-07, 23:06
ergim, ayşe ve imzayı beğenenlere teşekkür ederim. keşke barış için gerçekten birşeyler yapabilmiş olsaydım :(

ayşecim, valla evlenmeden bir çocuksa evlenince neler olur diye doğru orantı kurmuşsun ama, yasemin necdetle evlendiğinden beri pek bir mıymıntı oldu, öyle birkaç kez doğurabilecekmiş gibi durmuyor hiç :D ya da doğursa bile ahmeti de kendiyle birlikte doğurtur o heheh

kaçanlara iyi geceler.
aliyecim valla ben var gibiyim, ama sabah 6da kalkıp (molalarla birlikte) tam 8 saat istatistik dinlemiş biri olarak ne kadar verimli olabilirim tartışılır :D

yaz programına göre ilk hafta konumuz neydi :D zira ben şuan konuşacak şey bumakta güçlük çekiyorum, sanki herşeyi konuştuk gibi geliyor... ha, emineye değinmişsin. emine evinin kadını oldu olalı daha bir farklı gerçekten, ama yine de eski hoplayıp zıplayan emine oluveriyor çoğu zaman.. gerçi, o kapı gibi kocanın yanında pek zıplayamıyor tabi ama :D salimle ikisi aslında ne kadar zıt karakterler gibi duruyorlar.. emine heyecanlı, aktif biri. salimi de çok tanımadık ama, fazlasıyla ağırbaşlı, sakin bir adama benziyor.. :D ve haruna da çok benziyor, hatta ikisini aynı karede görmemiş olsam, aynı kişi oynuyor diyeecğim neredeyse.... :img-cool2

@ly
03-07-07, 23:13
ergim, ayşe ve imzayı beğenenlere teşekkür ederim. keşke barış için gerçekten birşeyler yapabilmiş olsaydım :(

ayşecim, valla evlenmeden bir çocuksa evlenince neler olur diye doğru orantı kurmuşsun ama, yasemin necdetle evlendiğinden beri pek bir mıymıntı oldu, öyle birkaç kez doğurabilecekmiş gibi durmuyor hiç :D ya da doğursa bile ahmeti de kendiyle birlikte doğurtur o heheh

kaçanlara iyi geceler.
aliyecim valla ben var gibiyim, ama sabah 6da kalkıp (molalarla birlikte) tam 8 saat istatistik dinlemiş biri olarak ne kadar verimli olabilirim tartışılır :D

yaz programına göre ilk hafta konumuz neydi :D zira ben şuan konuşacak şey bumakta güçlük çekiyorum, sanki herşeyi konuştuk gibi geliyor... ha, emineye değinmişsin. emine evinin kadını oldu olalı daha bir farklı gerçekten, ama yine de eski hoplayıp zıplayan emine oluveriyor çoğu zaman.. gerçi, o kapı gibi kocanın yanında pek zıplayamıyor tabi ama :D salimle ikisi aslında ne kadar zıt karakterler gibi duruyorlar.. emine heyecanlı, aktif biri. salimi de çok tanımadık ama, fazlasıyla ağırbaşlı, sakin bir adama benziyor.. :D ve haruna da çok benziyor, hatta ikisini aynı karede görmemiş olsam, aynı kişi oynuyor diyeecğim neredeyse.... :img-cool2

İlk hafta konumuz Necdetoloji idi...Amma velakin Necdet'i senaristlerden bile iyi tanıdık artık.. Benim Necdet ile ilgili merak ettiğim tek konu yeni gelişmeleri ailesine- özellikle Lale'ye - nasıl açıklayacağı ve Lale'nin abisine, Yasemin'e ve tabiiki Teo'ya olan tavrı..?

Shevek
03-07-07, 23:29
Burada Ahmet için geçerli olan yaseminin her daim onu sevmesi ve içinde acı duyarak özlemini çektiği çocuğun Necdetin değil de onun çocuğunu bilmek ayrıca bu evlilikte hiçbir zaman Yaseminin Necdetin tüm o küstah triplerine karşın Ahmeti Necdetle fiziksel ve ruhsal olarak ihanet etmemişliği var.. Yasemini bir tek bunları açıklamakta zorlanması ve Ahmeti az kaldı Aylayla evlendirecek sonuca götürmesi konusunda kızabilir, niye bana güvenmedin, niye gerçekleri anlatmadın diye...Ama bunların hepsi Yasemini ve Rüyayı tekrar kaybetmek korkusundan ötürü bu şekilde uzun sürmez...Sarılır, öper, kollarının arasında sitem eder...Ahmetten beklediğim tavır budur..Böyle bir şey olmasına sebep, Ahmete gerçekleri Necdetin ağzından duymasıdır...Ayladan duysaydı, öfekesi büyük olurdu. necdetin kendi düştüğü durumdan kendini kurtarmak maksadıyla yaptığı bu açıklama, Ahmet için Yasemine daha az öfke duymasını sağlar...Bir de tabii ki Yaseminle doğumgünü sonrası yaptıkları konuşma, Rüyayla onu daha fazla bir arada tutma çabası ve Aylaya beliren kıskançlığı, Ahmetin daha az kızgın olmasına sebep olacaktır...

Katılıyorum. KATILIYORUM. Sarılır bence ilkin. Hani iki ay yirmi sekiz gün ve on altı saatten sonra sarıldığı gibi. Hani Yasemini adaya çağırıp, annelerin işlediği haltı öğrendikten sonra, sarıldığı gibi sarılır. :img-icecr Sonra kollarının arasındayken sitem eder, tıpkı adada olduğu gibi, orada da hatırlarsanız bir ara bakışlar kararmış, dudaklar bükülmüştü, gözlerini hiç ayırmadan yüzüne bakarak "bekleyebilirdik yasemin, ben bekledim" demişti. Bence zaten Ahmet gibi bir adam Necdetten sorduğu gibi hesap sormaz sevdiğinden. Onun çekeceği, çektiği acıyı Yasemin'in gözlerinde görmek yeter ona. Yasemin kendi anlatmış olsaydı daha iyi de olabilirdi ama bir açıdan bunu Necdetten duyması daha iyi oldu. Sevdiği kadını paylaştığını düşündüğü adamın ağzından onun hala kendisini sevdiğini duyması, asla öyle zannettiği durumu yaşayamamış olduğunu itiraf ederken-bir zamanlar yaptığı nispetin tam tersi bir durum olduğunu kendi ağzıyla itiraf etmesi bence Ahmet için daha rahatlatıcı bir durum. Adamda hırs yok dediysek de hiç mi bir nebze olsun kıskançlık yok demedik ya. Şimdi yüz ifadelerini kare kare dondurduğumda görebiliyorum. "Yasemin seni sevmekten hiç vaz geçmedi" dediğinde öyle pek de şaşırmadı. Hatta o yandan gülümsemesiyle Necdet'e havasını bile attı. "Beni sevmeye devam ettiği için mi...." gibi bir şeyler de söyledi hatta. Evliliğin kağıt üzerinde olduğunu duyunca inanmazlık, rüyayı sorduğunda aynı zamanda ayma, sonra şok!şok!şok! Çökkünlük. İşte bu noktada benden nasıl sakladı, neden, neden bunlar başımıza geldi. Ayağa kalkıp Necdet'e döndüğünde acıma ve öfke (eşzamnlı). Koşmaya başlamadan önce rahatla(yama)ma, kararlılık. İşte bence bu noktada artık onu hiç bir şey tutamaz. Hakkı olana koşuyor. Yasemine ve Rüyaya. Hesap sormak değil. Ama hakkı olanı alacak.

badger
03-07-07, 23:29
İlk hafta konumuz Necdetoloji idi...Amma velakin Necdet'i senaristlerden bile iyi tanıdık artık.. Benim Necdet ile ilgili merak ettiğim tek konu yeni gelişmeleri ailesine- özellikle Lale'ye - nasıl açıklayacağı ve Lale'nin abisine, Yasemin'e ve tabiiki Teo'ya olan tavrı..?

Lale, bu kadar safmışım(hah oni bileydun!!!) diye düşünür herhalde ve bir daha da her ikisine güvenmek çok zor olur gibi geliyor...Hele ki Dilşat hanımla Hasan Beyi düşümek istemiyorum..Herhalde bu gerçeği öğrendikten sonra o özlediğimiz davudi sesini tekrardan duyarız diyorum...İşleri zor çok zor...Ama kendi ettiler kendileri buldular...Yıllardır bir yalanın arkasına sığınıp başta kendileri olmak üzere, çevrelerindeki insanları üzdüler ve aldattılar...
Ben, hep şunu düşünürüm, Yasemin neden durumundan ailesindn hiçkimseye bunu bahsetmedi, ne kadar zor bir şey, hergün hergün bunu saklamak? Ben olsam öyle de böyle de en azından günlüğe söylemek yerine anneme söylerdim...Ama onların birbirleriyle olan ilişkilerini de yüzeysl bulduğumu önceki yazılarımda da söylemiştim...

teoyu boşver dış kapının dış mandalı pardon mangalııı...:img-hyste Kim takar Yalova kaymakamını? Bu konuda en son fikir beyan edecek şahıs o...

Dese dese, Necdet ben seni biliyorum, sen hiçbir şeyi yanlış yapmazsın, yürü koçum, ben sana hak veriyorum...Bak Güzide orada, koskoca pastaneler kralının kızı, elin düşmüş eski milletvekilinin ressam kızına mı kaldın? der olayı bitirir..:img-swoon

badger
03-07-07, 23:37
Sonra kollarının arasındayken sitem eder, tıpkı adada olduğu gibi, orada da hatırlarsanız bir ara bakışlar kararmış, dudaklar bükülmüştü, gözlerini hiç ayırmadan yüzüne bakarak "bekleyebilirdik yasemin, ben bekledim" demişti. .....................
.... Adamda hırs yok dediysek de hiç mi bir nebze olsun kıskançlık yok demedik ya. ........ Hakkı olana koşuyor. Yasemine ve Rüyaya. Hesap sormak değil. Ama hakkı olanı alacak.

Yaseminin çekeceği var zaten, Ahmet ona çektirecek hemde mırıl mırıl...Her yaptığında, her söylediğinde altında bu kırılganlık çıkacak...Ahmet onu bırakmayacak ve o da Ahmet onu bırakmasın diy bundan sonra debelenecek...İnce bir işkence onu bekliyor...Eee hep Ahmet çekecek değil yaaa...

Shevek
03-07-07, 23:39
Yaseminle Ahmet'in birlikteliğinin, artık bence evlilik diyelim, güzel olacağı kesin. Bereketli olacağı da. :img-icecr Hatta Paris'te evlensinler. Hatta bence Rüyayı da alıp Paris'te yaşasınlar. Gözlerden ırak. Ama o zaman dizi biter yahu. (Bkz. Diziyi gerçek sanan insanlar). :icon_whis
Neyse şaka bir yana güzel olur. Adada otursunlar diyeceğim, ama adada Dilşat ve Hasoş var. Necdetin annesi babası yaşlandı, gençler öleceğine....töbe töbe. Bu saatte bende neler kuruyorum. Kötüyüm ben kötüyüm, kötüyüm:img-cool2

badger
03-07-07, 23:42
Yaseminle Ahmet'in birlikteliğinin, artık bence evlilik diyelim, güzel olacağı kesin. Bereketli olacağı da. :img-icecr Hatta Paris'te evlensinler. Hatta bence Rüyayı da alıp Paris'te yaşasınlar. Gözlerden ırak. Ama o zaman dizi biter yahu. (Bkz. Diziyi gerçek sanan insanlar). :icon_whis
Neyse şaka bir yana güzel olur. Adada otursunlar diyeceğim, ama adada Dilşat ve Hasoş var. Necdetin annesi babası yaşlandı, gençler öleceğine....töbe töbe. Bu saatte bende neler kuruyorum. Kötüyüm ben kötüyüm, kötüyüm:img-cool2

Yaa şöyle bir Parise gitsinler, bir bölüm orada güzel bir tatil geçirsinler, şöyle Edith Piaftan La vien rose la bir dansedip, Parisin büyülü havasında bize bir romantizm yaşatsınlar diyorum.:good:

@ly
03-07-07, 23:43
Lale, bu kadar safmışım(hah oni bileydun!!!) diye düşünür herhalde ve bir daha da her ikisine güvenmek çok zor olur gibi geliyor...Hele ki Dilşat hanımla Hasan Beyi düşümek istemiyorum..Herhalde bu gerçeği öğrendikten sonra o özlediğimiz davudi sesini tekrardan duyarız diyorum...İşleri zor çok zor...Ama kendi ettiler kendileri buldular...Yıllardır bir yalanın arkasına sığınıp başta kendileri olmak üzere, çevrelerindeki insanları üzdüler ve aldattılar...
Ben, hep şunu düşünürüm, Yasemin neden durumundan ailesindn hiçkimseye bunu bahsetmedi, ne kadar zor bir şey, hergün hergün bunu saklamak? Ben olsam öyle de böyle de en azından günlüğe söylemek yerine anneme söylerdim...Ama onların birbirleriyle olan ilişkilerini de yüzeysl bulduğumu önceki yazılarımda da söylemiştim...

teoyu boşver dış kapının dış mandalı pardon mangalııı...:img-hyste Kim takar Yalova kaymakamını? Bu konuda en son fikir beyan edecek şahıs o...

Dese dese, Necdet ben seni biliyorum, sen hiçbir şeyi yanlış yapmazsın, yürü koçum, ben sana hak veriyorum...Bak Güzide orada, koskoca pastaneler kralının kızı, elin düşmüş eski milletvekilinin ressam kızına mı kaldın? der olayı bitirir..:img-swoon

Lale'nin hayatında önemli olan insanlar kimler? Necdet..aldattı, Yasemin..aldattı, Teo..aldattı, Güzide..aldattı, Rüya..yeğeni bile değilmiş..! Çok zor, ben olsam çeker Ankara'ya giderdim.. ben zaten Ankarada'yım..Lale gelsinde hayatın görünen yüzünün ardındaki gerçekleri konuşalım...:icon_whis

Yasemin'in aile ilişkileri konusunda haklısın..Hani annesine anlatamasa bile Işık var..Yasemin dayısıyla da kopuk..Hasılı, Ünsal rezidansının tüm üyeleri birbirinden kopuk..

Shevek
03-07-07, 23:43
Yaseminin çekeceği var zaten, Ahmet ona çektirecek hemde mırıl mırıl...Her yaptığında, her söylediğinde altında bu kırılganlık çıkacak...Ahmet onu bırakmayacak ve o da Ahmet onu bırakmasın diy bundan sonra debelenecek...İnce bir işkence onu bekliyor...Eee hep Ahmet çekecek değil yaaa...

Badger biz bu işi biliyoruz kanımca. Tabii çektirmenin çeşitli yolları vardır. Kızını kendine deli gibi aşık edip, anneye karşı ittifak yapmak gibi. Annenin iskele annesine dönüşmesini sağlamak gibi. Düşünsene her sornunda, derdinde, sevincinde önce babaya koşan seni iplemeyen, babasıyla bir olup sana bilumum hınzırlıklar tasarlayan bir çocuk. Kötüyüm ben, kötüyüm...:happy0064

dizice
03-07-07, 23:47
[QUOTE=Shevek;3960612]Badger biz bu işi biliyoruz kanımca. Tabii çektirmenin çeşitli yolları vardır. Kızını kendine deli gibi aşık edip, anneye karşı ittifak yapmak gibi. Annenin iskele annesine dönüşmesini sağlamak gibi. Düşünsene her sornunda, derdinde, sevincinde önce babaya koşan seni iplemeyen, babasıyla bir olup sana bilumum hınzırlıklar tasarlayan bir çocuk. Kötüyüm ben, kötüyüm...:happy0064[/QUOTE

Ah ah, o kizin zaten asik oldugu bir babasi var ama. Bence gelecek sezonun en acikli hikayesi Ahmet-Ruya-Necdet olacak. Ahmet'le Yaso'nun evliligi de cok sikintili olabilir. Ruya'nin yaninda uzun sure kari koca gibi davranamazlar.

Kiz tabii, yillardir babasiyla ayri odalarda yatan, ev arkadasi kivaminda yasayan annesinin trendeki arkadas gelince, cup ayni yataga atlamasini, kucagindan inmemesini nasil hazmedecek?

Shevek
03-07-07, 23:47
Yaa şöyle bir Parise gitsinler, bir bölüm orada güzel bir tatil geçirsinler, şöyle Edith Piaftan La vien rose la bir dansedip, Parisin büyülü havasında bize bir romantizm yaşatsınlar diyorum.:good:

Tamam ben de bir bölüme bile razıyım. Rüyayı götürsünler ama. Artık onu her yere beraber götürsünler. O uyuyunca da önce biraz onu syre dalarlar, romantizm yaparlar, sonra Ahmet uykuya dalar, Yasemin onun pikenin altından çıkan ayağına bakar...:happy0064

dizice
03-07-07, 23:51
Bence en guzel sahne, Ruya'nin yatakta Ahmet'in kollarinda uykuya dalmis olmasi olur. Ikisinin de bir ayagi disarda olursa ayni anda, o da bonusu! E o zaman Yasemin bunu gordukten sonra, ona dunyada olum yok. Onlar oyun oynarlarken bile keyiften catliyor.

badger
03-07-07, 23:53
Tamam ben de bir bölüme bile razıyım. Rüyayı götürsünler ama. Artık onu her yere beraber götürsünler. O uyuyunca da önce biraz onu syre dalarlar, romantizm yaparlar, sonra Ahmet uykuya dalar, Yasemin onun pikenin altından çıkan ayağına bakar...:happy0064

Hahaha! Pike altından çıkan ayak ha!...Benim veledin de o ayak hep dışarıdadır...

Bu arada dizice arkadaşına başarılar diyorum...Sakın pastacı bir eş bulmasın...Pek mutlu olunmuyor...Benim arkadaşım da çocukluk fantezisi olan on parmağı ayrı ayrı krema tadında olan bir pastacı eş dilemişti...Evlendi ama mutlu olamadı ayrıldı...İyi çocuktu ama iş ve hayat konusunda biraz obsesifti..

Ben şimdilik kaçıyorum...Yarın gece görüşürüz...Allah rahatlık versin...Gününüz kolay ve güzel geçsin...bye

Shevek
03-07-07, 23:54
Ah ah, o kizin zaten asik oldugu bir babasi var ama. Bence gelecek sezonun en acikli hikayesi Ahmet-Ruya-Necdet olacak. Ahmet'le Yaso'nun evliligi de cok sikintili olabilir. Ruya'nin yaninda uzun sure kari koca gibi davranamazlar.

Kiz tabii, yillardir babasiyla ayri odalarda yatan, ev arkadasi kivaminda yasayan annesinin trendeki arkadas gelince, cup ayni yataga atlamasini, kucagindan inmemesini nasil hazmedecek?

Dizice hoş geldin.
Doğruları dile getiriyorsun da (bunların hayatın doğruları). Ben diyorum ki biraz uçalım. Bunları da ayrıca konuşuruz elbet, ama sonra, sonra. Hani senin schedule var ya oradaki yerinde konuşalım, gelecek sezonda neler olabilir diye ciddi ciddi. Ama şu an hayal gücümüzü çalıştırıp bizi (ya da en azından beni ) mutlu edecek şeyler konuşalım, neoluuuurrrr?:img-patsa

@ly
03-07-07, 23:56

Çektiren Ahmet olsun..! Yasemin zevkle çekecektir bu işkenceyi :img-wink:
Bu arada Paris fikrine bayıldım..siz bu işi biliyorsunuz :icon_whis

Evli olduklarını düşünmek beni heyecanlandırıyor ( ben diziyi ciddi ciddi gerçek sanmaya başladım..) Ama ne yapayım..Ahmet'i koca olarak, baba olarak düşünmek, üçünü sabah kahvaltısında düşünmek, Yasemin'i Ahmet'e 2. bebeğin müjdesini verirken düşünmek...:img-in_lo

Shevek
03-07-07, 23:59
Çektiren Ahmet olsun..! Yasemin zevkle çekecektir bu işkenceyi :img-wink:
Bu arada Paris fikrine bayıldım..siz bu işi biliyorsunuz :icon_whis

Evli olduklarını düşünmek beni heyecanlandırıyor ( ben diziyi ciddi ciddi gerçek sanmaya başladım..) Ama ne yapayım..Ahmet'i koca olarak, baba olarak düşünmek, üçünü sabah kahvaltısında düşünmek, Yasemin'i Ahmet'e 2. bebeğin müjdesini verirken düşünmek...:img-in_lo

Hah işte böyle şeyler. Dizice bu arada sen de başlamışsın zaten döktürmeye. İki ayak birden.:happy0064 Badger gidiyor musun? Biraz daha kal, uyutmadın mı seninkileri:sad53:

@ly
04-07-07, 00:00
Bence en guzel sahne, Ruya'nin yatakta Ahmet'in kollarinda uykuya dalmis olmasi olur. Ikisinin de bir ayagi disarda olursa ayni anda, o da bonusu! E o zaman Yasemin bunu gordukten sonra, ona dunyada olum yok. Onlar oyun oynarlarken bile keyiften catliyor.

Sadece Yasemin'e mi..bize de ölüm yok...:img-in_lo

:happy0064 :happy0064 Yalnız değilim siz de diziyi gerçek sanıyorsunuz...:icon_whis

merw
04-07-07, 00:06
Hani iki ay yirmi sekiz gün ve on altı saatten sonra sarıldığı gibi. Hani Yasemini adaya çağırıp, annelerin işlediği haltı öğrendikten sonra, sarıldığı gibi sarılır. :img-icecr Sonra kollarının arasındayken sitem eder, tıpkı adada olduğu gibi, orada da hatırlarsanız bir ara bakışlar kararmış, dudaklar bükülmüştü, gözlerini hiç ayırmadan yüzüne bakarak "bekleyebilirdik yasemin, ben bekledim" demişti.

ahhh :img-in_lo bak hatırlattın şimdi...
"tam iki ay, yirmi sekiz gün.."
"ve 16 saat..."

romantizm budur ya.. sırf bunun için bile bir gece hastanenin kapısında yataydın yasemin :D sabah çıkana kadar bekleyeydin ahmeti, ne olurdu sanki...

yüzeysel, evet doğru kelime... yani, o kadar sert bir kadın da değil ki annesi hani korktu falan diyeyim çocuk aklıyla yasemin... zor bir durum, utanıyor insanların yüzüne bakmaya, tamam. ama zor bir durumda insan ne olursa olsun en önce annesini bulur yanında.. anneler çocuklarını yaptıklarına göre yargılamaz ki, çocuğunun canı acıyınca kendisinin canı daha çok acır, "onun yerine ben acı çekeyim" ister.. ne kadar yüzeysel olurlarsa olsun, yasemin annesine gidip anlatsa, annesi ona ne yapardı sizce? eğer yasemin derdini birileriyle paylaşsaydı, hikaye nasıl şekillenirdi?

:img-hyste koptum ya :D tam "ayy ne kadar hoş bir aile manzarası" diye dalmış okurken, pikenin altından çıkan ayak... beni benden aldın gece gece yaa süpersin :D allah da seni güldürsün

Shevek
04-07-07, 00:13
Benim kafamda şunlar canlanıyor: Ahmet, Ünsal rezidansta yemek masasında, Necdet'in yaptığı gibi baş köşede oturmuş, rakısını yudumluyor. Gerçi Rıza geri taşınmıştı değil mi? O halde Rıza'nın sağ köşesinde, karşısında Mehmet yanında Yaso. Arada sırada kolunu Yasonun omzuna atıyor. Rızayla kadeh tokuşturup, Mehmetle siyaset konuşuyorlar.

@ly
04-07-07, 00:22
Benim kafamda şunlar canlanıyor: Ahmet, Ünsal rezidansta yemek masasında, Necdet'in yaptığı gibi baş köşede oturmuş, rakısını yudumluyor. Gerçi Rıza geri taşınmıştı değil mi? O halde Rıza'nın sağ köşesinde, karşısında Mehmet yanında Yaso. Arada sırada kolunu Yasonun omzuna atıyor. Rızayla kadeh tokuşturup, Mehmetle siyaset konuşuyorlar.

:img-in_lo :img-in_lo yorumsuz....

Acaba; Selma ile Yasemin'in arası nasıl olur? Ya da Şevket'le...Sevim ve Defne ile süper olacağı kesin ama Gürsoy rezidansının kral ve kraliçesinden emin değilim..!

merw
04-07-07, 00:24

ehh, necdetin keyfini sürdüğü sahneleri ahmete uyarlamadan olmaz.. :D

yemekten sonra mehmet erkenden çekilir, yasemin de rüyayı yatırmaya gider. bu sırada rıza, ahmete karşı pek bir mahçuptur ama yiğitliğe de laf söyletmez tabi, yine otoriter havasıyla ahmetin yanındaki koltuğa oturur. elini onun dizine koyar :) ve "bak oğlum... kadınlar birer çiçektir.. (puhahaha :D) biz değerini bilemedik, ta almanyalara gitti, beni burada bir başıma bıraktı.." tam o sırada ahmet lafa karışmak ister "olur mu öyle şey, biz ne oluyoruz burada" lafını tamamlayamadan rıza konuşur yine.. "kızımın sana deli divane olduğunu biliyorum ahmet..(evet burayı sırf pisliğimden ve ahmetin egosu kabarsın diye yazıyorum :D) yıllarca senin için savaştı, aradan şimdi anmak istemediğim bazı başka hadiseler geçmiş olsa da (n harfiyle başlayan!), sen onun hep tek aşkıydın, bunu gözlerinde görüyordum... hem biliyor musun, rüyayı doğduğu andan beri sana benzetiyordum ben.." yuvarlanan kadehler eşliğinde rızanın ağzından tam kayda alınmalık laflar dökülmekte, ahmet ise oturduğu yerde gittikçe genişleyen bir gülümsemeyle, kayınpederine arada kafa sallayıp "hı hı" diyerek, yaseminden ince ince intikam almanın planlarını kurmaktadır. bu sırada alt kattan rüyanın sesi duyulur, "babaa babaa, nerdesiin babaa" ahmet, elindeki kadehi neredeyse havaya atarak oturduğu yerden kalkar, bir hışımla rüyanın odasına gelir (yasemini o hışımla yoldan çeksin mi :P) ve gördüğü kabusla ağlamakta olan kızına sarılır sıkı sıkı "tamam bebeğim, korkma ben hep burdayım" der. bu olanları gözleri yaşlı izlemekte olan yasemine inat edercesine, rüya "bu zamana kadar neredeydin baba" der (yok artık :D) ve ahmet, pis bir bakışla arkasına dönüp yasemine bakar, yaseminin gözleri yaşla dolmuştur hahahha ay ne yazdım yaaa :D sırf necdetin rüyayla yaşadıklarına uyuz kaptığım için :hıh

Shevek
04-07-07, 00:30

yemekten sonra mehmet erkenden çekilir, yasemin de rüyayı yatırmaya gider. bu sırada rıza, ahmete karşı pek bir mahçuptur ama yiğitliğe de laf söyletmez tabi, yine otoriter havasıyla ahmetin yanındaki koltuğa oturur. elini onun dizine koyar :) ve "bak oğlum... kadınlar birer çiçektir.. (puhahaha :D) biz değerini bilemedik, ta almanyalara gitti, beni burada bir başıma bıraktı.." tam o sırada ahmet lafa karışmak ister "olur mu öyle şey, biz ne oluyoruz burada" lafını tamamlayamadan rıza konuşur yine.. "kızımın sana deli divane olduğunu biliyorum ahmet..(evet burayı sırf pisliğimden ve ahmetin egosu kabarsın diye yazıyorum :D) yıllarca senin için savaştı, aradan şimdi anmak istemediğim bazı başka hadiseler geçmiş olsa da (n harfiyle başlayan!), sen onun hep tek aşkıydın, bunu gözlerinde görüyordum... hem biliyor musun, rüyayı doğduğu andan beri sana benzetiyordum ben.." yuvarlanan kadehler eşliğinde rızanın ağzından tam kayda alınmalık laflar dökülmekte, ahmet ise oturduğu yerde gittikçe genişleyen bir gülümsemeyle, kayınpederine arada kafa sallayıp "hı hı" diyerek, yaseminden ince ince intikam almanın planlarını kurmaktadır. bu sırada alt kattan rüyanın sesi duyulur, "babaa babaa, nerdesiin babaa" ahmet, elindeki kadehi neredeyse havaya atarak oturduğu yerden kalkar, bir hışımla rüyanın odasına gelir (yasemini o hışımla yoldan çeksin mi :P) ve gördüğü kabusla ağlamakta olan kızına sarılır sıkı sıkı "tamam bebeğim, korkma ben hep burdayım" der. bu olanları gözleri yaşlı izlemekte olan yasemine inat edercesine, rüya "bu zamana kadar neredeydin baba" der (yok artık :D) ve ahmet, pis bir bakışla arkasına dönüp yasemine bakar, yaseminin gözleri yaşla dolmuştur hahahha ay ne yazdım yaaa :D sırf necdetin rüyayla yaşadıklarına uyuz kaptığım için :hıh

Truthinthelies ödeştik. Sen de beni güldürdün çok... Ama ben de şimdi çıkacağım. Yarın gece görüşürüz. Akirac, orada da Yasemini erkek tarafında kurarız. Hepinize iyi uykular...

merw
04-07-07, 00:34
Truthinthelies ödeştik. Sen de beni güldürdün çok... Ama ben de şimdi çıkacağım. Yarın gece görüşürüz. Akirac, orada da Yasemini erkek tarafında kurarız. Hepinize iyi uykular...

adım merve ;) istersen adımla hitap et çünkü nickim uzun ve yazması meşakkatli :P gerçi değiştirmek için başvurdum admine ama.. bakalım :) neyse iyi geceler

aliye, selma da şevket de şu son günlerde kuzu gibiler ya, adeta birer kanatsız melek :P bakarsın yasemine karşı da melek olmaya devam ederler... edemezlerse, yasemin "torununuzu size göstermem" diye tehdit etsin onları :D hiç yapmadığı şey değil nasılolsa, antrenmanlı :D hatta "sahte nine ve dede bile bulurum" da desin.... :D

ben de kaçıyorum artık.. yarın sabahın köründe yıldız yolları taştan bana.. iyi geceler bayanlar :)

@ly
04-07-07, 00:37

yemekten sonra mehmet erkenden çekilir, yasemin de rüyayı yatırmaya gider. bu sırada rıza, ahmete karşı pek bir mahçuptur ama yiğitliğe de laf söyletmez tabi, yine otoriter havasıyla ahmetin yanındaki koltuğa oturur. elini onun dizine koyar :) ve "bak oğlum... kadınlar birer çiçektir.. (puhahaha :D) biz değerini bilemedik, ta almanyalara gitti, beni burada bir başıma bıraktı.." tam o sırada ahmet lafa karışmak ister "olur mu öyle şey, biz ne oluyoruz burada" lafını tamamlayamadan rıza konuşur yine.. "kızımın sana deli divane olduğunu biliyorum ahmet..(evet burayı sırf pisliğimden ve ahmetin egosu kabarsın diye yazıyorum yıllarca senin için savaştı, aradan şimdi anmak istemediğim bazı başka hadiseler geçmiş olsa da (n harfiyle başlayan!), sen onun hep tek aşkıydın, bunu gözlerinde görüyordum... hem biliyor musun, rüyayı doğduğu andan beri sana benzetiyordum ben.." yuvarlanan kadehler eşliğinde rızanın ağzından tam kayda alınmalık laflar dökülmekte, ahmet ise oturduğu yerde gittikçe genişleyen bir gülümsemeyle, kayınpederine arada kafa sallayıp "hı hı" diyerek, yaseminden ince ince intikam almanın planlarını kurmaktadır. bu sırada alt kattan rüyanın sesi duyulur, "babaa babaa, nerdesiin babaa" ahmet, elindeki kadehi neredeyse havaya atarak oturduğu yerden kalkar, bir hışımla rüyanın odasına gelir (yasemini o hışımla yoldan çeksin mi :P) ve gördüğü kabusla ağlamakta olan kızına sarılır sıkı sıkı "tamam bebeğim, korkma ben hep burdayım" der. bu olanları gözleri yaşlı izlemekte olan yasemine inat edercesine, rüya "bu zamana kadar neredeydin baba" der (yok artık :D) ve ahmet, pis bir bakışla arkasına dönüp yasemine bakar, yaseminin gözleri yaşla dolmuştur hahahha ay ne yazdım yaaa :D sırf necdetin rüyayla yaşadıklarına uyuz kaptığım için :hıh

:img-hyste :img-hyste :img-hyste Uçmuşsun..ama sana mani olmayacağım...beni mesud ettin sen de olasın...:img-wink:

Rıza'nın Necdet'le konuştuğu sahneyi hatırladın di mi..hani Yasemin kapıdan dinlemişti.. Şaka bir yana Rıza ile Nezahat ne şanslılar damattan yana.. Necdet'in damat yönü süperdi, Ahmet zaten her yönden süper...Işık için düşünürsek, Yaşar da Harun da iyi damat olacağa benzer.. Ünsal'lar hep 4 ayağının üzerine düşüyor vesselam...

iyi uykular shevek...bye

@ly
04-07-07, 00:43
Merve'cim haklısın. Defne Selma ile Şevket'i bayağı bir yumuşattı...Neyse artık yarın devam ederiz..Benim de 07.00'de kalkmam gerek :icon_sorr

Görüşmek üzere bye bye

nehirrrr
04-07-07, 01:03
1-

Merhaba, gecen bolum yorum yapmamistim. Cunku yapacak pekte bir yorum bulamamistim. Tek bomba sanirim son sahneydi:)

Oncelikle Deniz Gezmisle baslamak istiyorum. Bu bolum hapise girdi. Yil: 1969, aylardan Mart muhtemelen. Olumunden onceki son tutuklanisi. Cunku bildigim kadariyla bu tutuklanisinda yanlizca bir ay gibi kisa bir sure kaliyor hapishanede ama bir dahaki tutuklanisi 1971 yilinda ve bu tutuklanisinda idama da mahkum ediliyor… Ve nitekim yaklasik bir sene sonra da idami gerceklestiriliyor… Yani biz su an bir gencin yavas yavas olume ilerleyisini izliyoruz ki bu da benim tuylerimin diken diken olmasina sebep oldu bu bolum… Istanbul Hukuk fakultesinde ogrenciyken bir gun dusuncelerinden dolayi asilacagi aklina gelir miydi acaba?... Ona baktikca “hayat” aslinda ne kadarda kisa demekten alamiyorum kendimi… Ve insanoglu olum karsisinda ne kadarda aciz:(

Harun’u ne yapip ettiler ama cikarmadilar diziden. Sevindim acikcasi ve hatta OTDUdeki eylemleri de yansitabilmek icin onu ozellikle Ankara’ya gonderdikleri besbelli. Senaristlerimiz bizim dusunmedigimizi dusunuyorlar:) Harun’un Isikla yilbasindaki karsilasmalarinda Isik’in durup durup sonra dayanamayip sarilmasi cok sekerdi. Denizle Defne de kenarda onlari seyrederken cok sekerlerdi ya! Isikla vedalasirken ki sarilmalari cok kotuydu ama. Icim acidi, tek kelime edemedi zavallim. Nasilda mahsun bakti oyle; hicbirsey soylemeden yanlizca Isik’I seyretti. Uff ask guzelde evet illaki yasanmasi gerekmiyorda ama yine de karsilikli olmayinca olmuyor ya:( Harun belki birgun unutur diyecegim ama sanmam…

Deniz ve Defne’nin umulmadik yakinlasmalari karsisinda sasirmadim degil hani! Bir de Defne hamile kaliyor mu! Sevket hayatta affetmez Deniz’i. Kizimi sana boyle mi emanet verdim, onu boyle mi koruyacaktin deyip siler atar. Defne de asi kiz birakir gider ailesini inanki! Ayy kotu oldum ben simdi! Umarim hamile filan kalmaz! Ama “birbirine emanet etme” diyologlari cok hostu! Deniz: “O zaman ben kendimi sana emanet ediyorum, oldu mu?”:D

Nezahat’in gidisine ben de uzuldum. Son ana kadar dedim olur ya belki gitmez vazgecer ama vazgecmedi. Riza ile son sarilmalarindan aslinda hala birbirlerine olan bagliliklari ve asklari belli oluyordu. Ama Riza Bey de bu ayriligi haketmisti acikcasi… Bir degil iki degil uc degil… Nezaket hakli hakli olmasina da yine de boyle cekip gitmesi uzdu beni… Lale Hanim, zamaninda verdigi bir roportajda 13 bolum sonra diziden cikacagini soylemisti. Bu hala gecerli mi acaba? Umarim cikmaz!... Ve Riza Bey’in eve geldiginde evin ruhunun gittigine dair soyledikleri de cok hostu. Lakin gecti Bor’un pazari malesef…

Ve zamaninda bizi haddiyle duygulandiran o Yaseminler’in evinin onunde Ahmet’in islik calisi… Hatirla Sevgili… Dedim bu seferde Yasemin isligi duyarda cikarmis pencereye:) Ciksa sacma olurdu ama! Emine’nin Ahmet’I gormesi ve turlu oyunlarla Yasemin’I disariya yollamasi cok komikti. Eski gunler aklina gelmismis… Yasemin’in tam kapiya geldiginde Ahmet’I gorunceki gulumsemesi bana eski Yasemin’I hatirlatti hani bizimde cok sevdigimiz ada Yaseminimizi… Zaten o anki giren muzikle beraber gecmise donduk hepimizde yillar oncesine… Hala birbirlerine ne kadarda asiklar… Dusundum de bu ask 1959 yilinda baslamisti ve su an 1969 yilindalar, yani aradan tam 10 sene gecmis ama onlar hala yanliz kaldiklarinda yine eski iki asiklar… biri 18 yasina yeni basmis digeri ise universiteyi henuz bitirmis… hey gidi gunler yahu:) Kol dugmelerini sozde annesine saklamasi icin vermisti Ahmet. Simdi bir de kravat ignesi cikti:) Yasemin’e de kolye almis. Bence orda kisa sure sonra Ahmetle Ruya’nin resimlerini goruruz!

nehirrrr
04-07-07, 01:06
2-

Ve gelelim son sahnelere… O nasil bir mitingdi oyle! Of of of icim paramparca oldu izlerken. Genclerin birbirlerine resmen dusman olduklarini gormek cok uzucu. Isik’in arkadaslarinin yanina gitmeye calismasi, Yasar’in Isik’a birsey olacagindan korkup onu engellemesi! O nasil bir “durrr” deyisti Ya Rabbim! Ama iyi yapti yani yoksa Allah muhafaza arada Isik ta gidecekti!!!

Deniz basta Defne’yi korumaya calisiyordu ama sonunda ortada ne Defne kaldi ne Deniz!!! Evet, hani su babasi Ankara’ya gittiginde Ada daki evin merdivenlerine oturup aglayan Denizdi yerde yatan… Okulun ilk gunu Harunla kavga eden… Aralarinda oyun oynarken bile Defneyle kendini esleyen… dizinin baslarinda sari sacliyken ayni yastaki halini gosterirken yonetmenin siyah sacli yaptigi… Mertik evin onunde sonsuza kadar arkadasliga and icen kucuk Denizdi boylu boyunca kanlar icerisinde o meydanda yatan!!! :sad53:

O an Defne’nin cirpinislari ve kosarak Deniz’in yanina gelmesiyle baslayan gecmise yolculuk…:sad53: Defne-Isik-Deniz-Harun oyun oynuyorlar. Sozde sakasina Defne Deniz’I parmaklariyla yaptigi tabancayla vuruyor. Deniz yerde. Kalk diyorlar kalkmiyor. Defne telasa kapiliyor cocuk akliyla, gercekten Deniz’e birsey oldu zannediyor ve tam aglamaya basladiginda Deniz gozleirni acip Defne’ye sariliyor… Ve birgun bu cocukca oyun gercege donusuyor ama bu defa Deniz gozlerini acip Defne’ye sarilmiyor!!! Cok ama cok duygulandim bu sahnede:( Ayni anda calan Ingilizce sarkinin sozlerini anlayanlar sarkinin o anki duruma ne kadarda uydugunu farketmislerdir… Oyleki sanki o sarki sirf o sahne icin yazilmis gibiydi! Mukemmeldi. Cok etkilendim ve anlamamis olanlar icin elimden geldigince Turkce’ye cevirmeye calistim;

I was five and he was six
(ben bes, o ise alti yasindaydi)

we rode on horses made of sticks
(cubuklardan yaptigimiz atlara binerdik)

he wore black and i wore white
(o, siyah giyerdi ben beyaz)

he would always win the fight
(ve yarisi hep o kazanirdi)

bang, bang
he shot me down
(beni vururdu)

bang, bang
i hit the ground
(yere duserdim)

bang, bang that awful sound,
(o berbat ses)

bang bang, my baby shot me down.
(beni vurdu)

seasons came and changed the time,
(mevsimler gecti, zaman degisti)

when i grew up i called him mine
(buyudum ve ona “benim” dedim)

he would always laugh and say remember when
(hep guler ve “hatirlar misin” derdi)

we used to play bang bang i shot you down bang
(hani seninle bang bang oynardik, ben seni vururdum)

bang you hit the ground bang bang that awful sound
(sen yere duserdin, hani o kotu ses bang bang)

bang bang i used to shoot you down
(bang bang, ben seni vururdum)

music played and people sang
(muzik caldi, insanlar soyledi)

just for me the church bells rang
(ve simdi kilisenin canlari benim icin caliyor)

now he's gone i don't know why
(o, gitti. Neden bilmiyorum)

and to this day sometimes i cry
(ve bugun bazen agliyorum)

he didn't even say goodbye
(ve diyorumki, neden bir gule gule demedi)

he didn't take the time to lie
(yalan soyleseydi en azindan- eskiden oynadikalri oyunu kastederek)

bang, bang
he shot me down, bang bang
(beni vurdu)

i hit the ground
(yere dustum)

bang, bang that awful sound,
(bang bang, o kotu ses)

bang bang my baby shot me down.
(bang bang, beni vurdu)

nehirrrr
04-07-07, 01:09
3-

Ve gelelim Necdet-Ahmet hesaplasmasina!!! Iki can arkadas ve oyle bir zaman geliyorki birbirleri uzerinde artik dilleri degil yumruklari konusuyor… eski ada arkadaslari… hayat insani nasilda degistiriyor:( Bu sahne cok etkileyiciydi. Tam da benim tahminim gibi oldu.

Ahmet, Necdet’in Guzide ile aralarinda arkadasliktan baska bir samimiyet oldugunu farketti ve hakli olarak bunun hesabini sormak istedi… Ofkesi buyuktu. Cunku sirf bu evlilik yuzunden hayati mahvolmus, kendini yillarca dort duvar arasina kapatmisti. Ve simdi butun o yillarin hesabini verecekti Necdet… Ve sonunda Necdet beklenen itirafi yapti; “bizim evliligimiz yanlizca kagit uzerindeydi”, “Yasemin hep seni sevdi” ve “Ruya, senin kizin!!!!!!”… Burda Cansel Elcin’in performansi her zamanki gibi muhtesemdi… Nasilda yigilip kaldi oldugu yere, icindeki aci yuzunde cizgi cizgi belliydi… Hangi birine sasirsindi… Hangimiz unutabiliriz Ahmet’in Kayseri’deki Necdet-Yasemin nikahini izlerken yasadiklarini… Ya da Yasemin’in artik onu sevmedigini dusundugu zamanlari… ve aslinda bir cocuk sahibi olmayi ne kadarda istedigini soyledigi sahneleri…

Iste asil olaylar bundan sonra baslayacak. Necdet’in tutunacagi hicbirsey kalmadi artik ve Ahmet hayatinin belkide en buyuk hayal kirikligini yasiyor…

(Bu arada ilginctir ama Ahmet bu sahneden sonra kosarken beni gulmek tuttu. Nasilda ahenkle dans ediyordu ama saclari ha ha:D)

Muhtesem bir sezon finaliydi, tebrikler…

dizice
04-07-07, 01:18
Oooo, Unal Rezidans oyle dusunulecek; ama Mehmet o sofrada tek basina olacak? Sevim de gelmezse olmaz. Ve Ruya'yi Ahmet'e benzeten goze ben ne diyeyim! Riza'nin gozune gozluk. Biz de mutlu aile tablosu hasretiyle yanip tutsuyormusuz bunca zaman. E o zaman yemekten sonra, Ahmet'le Yasemin asagida kalsnlar, saraplari devrisinler. Sonra eski plaklarla dans etmeye baslasinlar...

merw
04-07-07, 05:35
Oooo, Unsal Rezidans oyle dusunulecek; ama Mehmet o sofrada tek basina olacak? Sevim de gelmezse olmaz. Ve Ruya'yi Ahmet'e benzeten goze ben ne diyeyim! Riza'nin gozune gozluk. Biz de mutlu aile tablosu hasretiyle yanip tutsuyormusuz bunca zaman. E o zaman yemekten sonra, Ahmet'le Yasemin asagida kalsnlar, saraplari devrisinler. Sonra eski plaklarla dans etmeye baslasinlar...

hahaha evet, o sahneyi de uyarlamak lazım.. ne me quitte pas'nın modası geçti, onlara bir kuple "que je t'aime" çalarız taş plaktan :D hem daha tutkulu o şarkı :P necdet bey yıllarca ne yaşadıysa hepsini ahmet de yaşayacak :hıh hatta, yasemin, ahmetin görmeyi çok istediği ama biletlerini bulmanın imkansız olduğu bir müzikale bilet alsın -örneğin the phantom of the opera olsun :D- ve ahmete sürpriz yapsın.. hatta gittikleri yerde necdet-güzide ikilisiyle karşılaşsınlar-meğer güzide müzikale gitmeyi pek bir severmiş...- ve necdet bütün gece pis pis baksın kenardan.. :D

bu sahneleri düşünmenin benim yaratıcılığımı öldürdüğünü düşünmekteyim. :icon_whis

ahh evet, sevimsiz olmaz tabi.. o zaman, hala evlenememişler ve mehmet onu eve bırakmak için erken ayrılmış olsun.. ya da evlenmişler de kendi evlerine gidiyor olsunlar hahah

nehircim çok hoş yazmışsın, eline sağlık. deniz gezmişin, başına gelecekleri hiç aklına getirip getirmediğinden bahsetmişsin.. evet, biliyordu. hepsi biliyorlardı. devrimci olmanın, vatanına iyilik yapmak istemenin bedelinin canı olması, o vatan için acı birşey ama son mektubunda da yazdığı gibi "o bu yola bilerek girdi...", malesef... mektupta diyordu ki, "insanlar doğar, büyür,yaşar, ölürler. önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. benim de tereddüte düşmeyeceğimden şüphen olmasın. oğlun ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir. o bu yola bilerek girdi ve sonunun da bu olduğunu biliyordu." işte bu yüzden, can babanın söylediği gibi "acıyorsam sana anam avradım olsun. ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun.."

yazık, çok yazık demekten başka birşey yapamamak da acı..

bahar_can
04-07-07, 07:32
(...)

Sitem edecek tabi ama kızgın olamayacak bence... ne olursa olsun açıklaması gerektiğini söylemesi gerekir.. böyle bir yükün altından tek başına girdiği için kızması gerekir... kızının doğumunda olamamak, onun büyümesini görememek bunlar için sitem edecektir elbette ama en büyük sitemini, tüm yanlış anlamaların ortaya çıktığı ve kaçmaya karar verdikleri o gün neden söylemediği sorusunda verecek diye düşünüyorum... çünkü o günle bugün arasında değişen hiçbir şey yok... biz seyirci olarak akıl erdirememiştik... bakalım senaristler, Tomris hanıma gönderdiğimiz 30'a yakın mesajın tümünde yer alan bu sorunun cevabını nasıl verdirtecek Yasemin'e... daha doğrusu verdirtecekler mi? çünkü hiçbir mantıklı cevabı yok bu sorunun...

Yasemin: "senden korkuyordum Ahmet...haklı olarak sinirlenip hemen Necdet'ten ayrılmamı isteyecektin... Rüya bunu anlayamazdı... ben de açıklayamazdım Rüya'ya... o gücü kendimde bulamazdım"

Ahmet: Peki değişen ne oldu Yasemin? Aradan yalnızca bir yıl geçti ?! şimdi nasıl çözüm bulacaksak o zaman da bulacaktık...
(Burada ben devreye giriyorum) "ama o zaman Necdet'in Güzide'yle ilişkisini bilmiyordum ki... baktım oda elden gitti, bari beni seven esas oğlana dönmenin yollarını bulayım dedim... Rüya'yla senin birlikte vakit geçirmenizle işe başladım... daha sonra sana yakınlaşmaya... sonra da sana söyleyecektim..."

şaka maka senaristler Yasemin'i bu duruma düşürdüler gerçekten de... kaçmayı düşündükleri gün Yasemin'in Ahmet'e açmama mantığını hala hazmedemedim... Ya tüm yanlış anlamaların nasıl olduğu ortaya çıkmış ve birbirinizi seviyorsunuz ve de üstüne üstlük kaçmaya karar vermişsiniz ama en büyük meseleyi paylaşmıyorsun neden??? "Elimin altında Necdet varken ben şimdi Ahmet'e açmayayım... bir olumsuzluk olursa en azından ona dönme şansım olsun" resmen mantık bu...

Neyse insanlar hata yapar deyip geçelim... olan oldu... biten bitti... Shevek'in dediği gibi kurgusal şeyler bunlar... ama Shevekciğim bizleri inandırmaya çalışmalılar değil mi? bu saf-temiz aşka hiçbir leke değmemeli... ama senaristler az ama çok "nitelikli" lekeler değdirdiler... hazmedemiyorum... dizinin değerini gözümden düşürüyor... ne gereği varki bunların diyorum haklı olarak... tek gerekliliğin de reyting olduğunu görünce bu sefer hiç hazmedemeyip onlarla dalga geçiyorum... :icon_whis

:happy0064 :happy0064 ama şimdi Ahmet'le Rüya'nın sahnelerini göreceğim için bunların bir önemi kalmadı şimdilik... inşallah küçük Rüya'yı değiştirmeden şöyle bir sürü bölüm Ahmet-Rüya sahnesi izleriz... onların koşmalarını... öpüşmelerini... sarılmalarını... Ahmet'in Rüya'ya ders çalıştırmasını :happy0064 :happy0064 en önemlisi Rüya'nın baba demesini... Ahmet'in yavrum deyip sarılmasını :img-icecr :img-icecr

Ondan sonra zaten Denizler'in idamı gelecek... istemediğim kadar ağlayacak... istemediğim kadar bir sürü soru sorup bildiğim cevapların içinde daha mantıklı bir cevap arayarak isyan edeceğim :icon_sorr :icon_sorr

Sonrada bizim kuşak doğmaya başlayacak... kayıp '78 kuşağı...[/B] bu dönemi işlemek zor olacak diye düşünüyorum yapımcılar için... çünkü hergün eylemlerin ve çatışmaların olduğu dönemler... semt çalışmaları artık ağırlığını koyuyor... sanıyorum işlerler... her mahallenin bir örgütü.. ya da her örgütün bir mahallesinin olduğu yıllar... Ümraniye çok önemli bölgelerden biri bu açıdan... çekimler için belki 1 Mayıs Mahallesi'ne gelirler... çünkü oradaki gecekondu yapımlarında çıkan çatışmalarda 12 kişi ölmüştü... ben de Ümraniye'de oturuyorum :img-pilot çok konu var yani nasıl altından kalkarlar bilmiyorum... seyredip göreceğiz artık...

badger
04-07-07, 09:00
:img-cool2
Yasemin: "senden korkuyordum Ahmet...haklı olarak sinirlenip hemen Necdet'ten ayrılmamı isteyecektin... Rüya bunu anlayamazdı... ben de açıklayamazdım Rüya'ya... o gücü kendimde bulamazdım"

Ahmet: Peki değişen ne oldu Yasemin? Aradan yalnızca bir yıl geçti ?! şimdi nasıl çözüm bulacaksak o zaman da bulacaktık...
(Burada ben devreye giriyorum) "ama o zaman Necdet'in Güzide'yle ilişkisini bilmiyordum ki... baktım oda elden gitti, bari beni seven esas oğlana dönmenin yollarını bulayım dedim... Rüya'yla senin birlikte vakit geçirmenizle işe başladım... daha sonra sana yakınlaşmaya... sonra da sana söyleyecektim..."

şaka maka senaristler Yasemin'i bu duruma düşürdüler gerçekten de... kaçmayı düşündükleri gün Yasemin'in Ahmet'e açmama mantığını hala hazmedemedim... Ya tüm yanlış anlamaların nasıl olduğu ortaya çıkmış ve birbirinizi seviyorsunuz ve de üstüne üstlük kaçmaya karar vermişsiniz ama en büyük meseleyi paylaşmıyorsun neden??? "Elimin altında Necdet varken ben şimdi Ahmet'e açmayayım... bir olumsuzluk olursa en azından ona dönme şansım olsun" resmen mantık bu...

Neyse insanlar hata yapar deyip geçelim... olan oldu... biten bitti......

ben de yasemin ne der? e yorum yazarsam, sabah sabah uykulu halde...Akşam kaçmak zorundaydım, kusura bakmayın bu akşam telafi ederiz:img-yes: ...

Evdekiler ben uyumayınca hepsi ayakta oluyor...Eşim tekrardan seyahate çıktığı için, pre-travel syndrome vaziyetindeydi...Sabah erken de uyanmak vaziyeti olduğundan kaçarcasına gitmek zorundakaldım sevgili dizice, akirac, truthinthelies ve shevek...

gelirsek konumuza şöyle devam edivereyim:
Yasemin: Korkuyordum Ahmet...Ne olursa olsun bir düzen vardı...Bunu bozmaya cesaret edemedim...Ben mutlu olacağım diye bir çok insanı mutsuz edemezdim..En azından Rüyayı, olup bitenleri anlatmak, onun anlamasını beklemek çok zor olacaktı ve o gücü kendimde bulamadım...Bunlara göğüs gererken seni de yanımda bunları çekmeye mahkum edecektim...Herşey benim kabahatim..(bunu söylerse Ahmet ona empati kurabilir, kurban psikolojisi ve Ahmetin o üstün merhamet duygusu) ...Senin hayatını da mahvetmiştim, buna hakkım olmadığını düşündüm...Senin de bu yıllar boyunca benim kadar acı çektiğini şimdi anlıyorum...Seninle bunu paylaşmam gerekirdi, yapamadım, gücü bulamadım... Herşeyin ortasında, bunlardan en kötüsü senin bana duyacağın öfke beni bitirirdi...Zaten ilk seni kaybettiğimi düşündüğümde kendimi o kayalıklardan aşağıya atacaktım...Senin sevgin olmadan bir hayatı düşünemiyordum. Ama oradan kurtuldum, .Yıllar boyu senden parça olan Rüyayla, seninle yaşadıklarımı hayalleyerek avundum, bekledim belki br gün beni affedeceğin tekrar mutlu olacağımızı hayalleyerek, bir anlık bile olsa bu bir ömür beklerdim, ne olursa olsun Ahmet seni hep beklerdim ve seni severdim ve seni çok seviyorum...Beni ne olur affet, beni sevginden asla mahrum etme, ben sensiz yaşayamam.. Hüngürtt!:sad53:

Tabii arada Necdetin ona aşık olduğunu öğrendiğini, onun yapmış olduğu fedakarlıklardan, onun Rüyaya iyi babalık ettiği fasaryalarını da anlatırsa tam çuvallar, tehlikeli sulara girmiş olur..(Yani tam anlamıyla screwed up olur) Olayları kendi ve Rüya üstünden anlatması en doğrusudur...

Ahmet, tüm bunlara vereceği cevap bellidir...Tüm bunlara değdi mi? Bütün bu acılar(buna bizim izleyici olarak çektiğimiz de dahil), niye bana ve sevgimize inanmadın?....der. ya da demezse biz dış ses olarak söyleyeylim???!!!??:dito

Ve sonunda ahmet, bir daha Yasemini başı boş bırakmaz, çünkü seviyor, böyle adam herkesin başına( herşeye rağman sevabıyla günahıyla kabullenen ve seven bir adam, neyse benim sevgili kocam böyle:img-in_lo ama tabii Yasemin kadar şaşkın değilim o da ayrı:img-cool2 )...Alır onları beraberinde götürür gözünün önünden ayırmaz...ben olsam öyle yapardım...:img-icecr

veee burası ikinci bu konuda (rüya konusu) düğümü çözecek kişi yine Necdet ne yazık ki, ama ne yapalım bu işlerin arapsaçına dönmesinin ikinci müsebebi o olduğundan onu tekrar zikretmemiz muhakkatır...:icon_whis
Necdetin bir daha fazla ayak altında dolanmamasını sağlaması ikinci şarttır...Hoş son sahneden sonra Necdetin öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum( çünkü pişkinler kralı olur artık, her ne kadar Rüya onu çok sevse de Necdetin bu konuyu da Rüyayı fazla incitmeden halledip, onların hayatından çaldıklarını geri verebilmesi için ve Güzideyle mutlu bir yaşam sürebilemsi için, elini ayağını Yasemin-Ahmet ve en önemlisi Rüyadan çekmesi tez gereklidir) Tersi olursa artıkk Ahmet bu sefer sağlam dalar,Necdetin attığı gibi sağlam bir kafa atar, yakar bu pastaneyi ve gezegeni diyorum...:img-yes:

Sinem90
04-07-07, 09:35
bu kadar uzun nasıl yazabiliyorsunuz? :) bir arkadaş deniz&meemed sahnesini istemişti sanırım.o sahnenin repliklerini ekledim.aklımıza kazınan repliklerden bulabilirsiniz.:img-wink: izleyince hatırladım meemedin dediklerini.:icon_sorr özellikle bu cümle her şeyi açıklıyor.:sad53:

Meemed:anlıyorum oğlum.senin başına bir şey gelse herhalde ölürüm.sen benim hayat arkadaşım oldun deniz.oğlumdan çok hayatımı paylaştığım can yoldaşım oldun. :sad53:

badger
04-07-07, 09:53
sevgili şeboist, Yaşlanınca sen de uzun uzun yazrasın...
Bu arada nikah sahnesi veriliyor da Ahmetin Yerinde olsam, o camın tepasine çıkar, hoplar zıplar, el kol hareketi avaz ava bağırır, masaüstünde ne var ne yok o cama fırlatırdım..Ahhh Ahmet ahh! Hadi Yasemine necdete de kabahat buluyoruz da o da orada biraz daha action yapabilirdi... Neyse, Ahmet de o kadar milletin ortasında rezil etmemek de istemiş olabilir, ne de olsa ailelerde orada... ayy gıcıklar, mikrop Necdet bir de Ahmetin peşinden koşması, otel memuruna onu sorması ve gittiğini öğrendiğinde bıyık altından sırıtışı, Yasemine yalan söyleyişi...ve kanepe mahkumiyeti başlıyor..keh!keh! Necdeti de heveslendirdi, Ahmetle olmaz diyerek, kendi karanlık mahkumiyetine mahkum etti...Ama onun muaf olduğunu söylemiştik, yaşadıklarını algılayamadı dondu kaldı diye...Kafa çalışmıyor...Hepsi büyük laflar edip, büyük beklentilere girdi, (bknz: Yasemin, Necdet) bir tek Ahmet bu konuda tam not aldı, bir de Rüya var ortada...O yüzden Ahmet ve Rüya için Yasemine katlanıyorum..
Bir de yüz görümlüğü inci gerdanlık verdi, ben eşimden özellikle öyle bir şey istememiştim, inci bir diğer anlamda gözyaşı demektir..

zeyneps
04-07-07, 09:58
Ya tekrar bölümünü izlerken ağzını burnunu dağıtasım geliyor Necdet'in :hıh Yasemin'e Ahmet'in geldiğini söylemeyişi filan önce soruyor ki Yasemin ne diyecek ağız arıyor sonra Yasemin mutlu olamayız diyince bir rahatlıyor ohh iyi iyi bundan sonra Ahmet'i düşünmesem de olur :hıh Hele o kanepede Yasemin ona gülümseyince tavana dönüp böyle gülümsemesi onlar mutlu olamaz nasıl olsa Yasemin bir gün beni sevecek gülüşü iğreeeeenç:hıh

O demir parmaklıklarda son bölümdeki bahçe kapısı gibi acaip sembolikti resmen Ahmet'i yalnız ,tek başına hayata mahkum ettiler :img-cray:

badger
04-07-07, 10:11
Ahmeti kol düğmelerini çıkartırken ağladığını görmek çok yürek parçalayıcı...Adamı bu hallere soktular ya...Şimdi yine delirdim, yook gelecek bölüm Monte Cristonun yani Ahmetin intikamı olmalı diyorum...Herşeyi kabullenmek çok zor...Çok acı ve sıkıntı var...Bunlar kolay unutulmaz...Yasemini yanında tutup inceden çektirmesi lazım...
bir de Yasemin Ahmetn suratına telefonu kapattı..Ben olsam delirirdim...Ya sabır!!!
Ayla da Necdet kadar mikrop...O da Ahmetin Yasemin hk mutsuz olduğunu farkedip bıyık altından sırıtıyor bu farkettiğine..Sonradan olanları düşündükçe daha da zıplıyorum..O yüzden seyretmemek en iyisi..:img-cool2

zeyneps
04-07-07, 10:31
Şimdi Yasemin'e çok gıcık oldum işte bir de Ahmet'in yüzüne telefonu kapattı hastanedeki olayın onun elinde olmadığını anlayamadı mı o zaman :hıh Ahmet'in pastanedeki hali mahvetti beni bir de Necdet'in o "benim karım oldu" diyişi yok mu nasıl bir insan bu resmen olayı formaliteden çıkarıp sende benim platonik aşkımı elimden aldın gör gününü durumna dönüştürdü iğreeeeenç:hıh Ahmet'e demez mi bir de "hayal dünyasından çık" diye asıl sen hayal dünyasından çık Necdet öyle yıllar boyu duvarları okşarsın işte Ahmet'in "bu mevzu kapanmaz Necdet görüceksin hayat bunu sana gösterecek" demesi çok güzeldi Ahmet gibi olgun bir insan gerçekleri kavramış işte Necdet'e de sonunda hayat gösterdi bu mevzunun kapanmadığını:hıh Yıllar boyu hep Ahmet'in gölgesinde kaldı çıkamadı ordan işte :hıh Şimdi artık Ahmet 'in Yasemin'i hemen affetmesini asla istemiyorum hatta başka biriyle evlensinde biraz da Yasemin mahkum olsun gerçi o zaten Ahmet'ten ayrı kalarak ve çocuğu başka birine baba demesiyle ödedi birazını ama daha da ödemesi gerek bunu Ahmet'e telefonu kapatmasıydı bir beş dakika konuşsalardı her şey farklı olabilirdi :icon_sorr Ayrıca Ahmte'de Necdet'e tek tek hesap sormalı "pastanede niye söylemedin ,tiyatro binasının önünde niye söylemedin ne biçim insansın sen :hıh Onu sevdiğimi bilirken nasıl öyle sus pus kaldın :hıh Şimdi de utanmadan nasıl acılar yaşandığından mı bahsediyorsun bir de beni suçluyorsun öyle mi asıl suçlu sensin sen bizi hepimizi mahkum ettin Yasemin'i beni ,hatta kızım dediğin Rüya'yı bile gerçek babasından ayrı bir yaşama mahkum ettin sen aşağılık bir insansın " diyip bir tane daha yumruk çakmalı :hıh

zeyneps
04-07-07, 10:36
Umarım Necdet'te Ahmet gibi yıllar yılı acı çeker ve Güzide'yle mutlu olamaz ya da Rüya'dan ayrı kalarak ve onun nefretini kazanarak öder yaptıklarını ama bu mümkün görünmüyor HS ekibi Necdet'çi olduğuna göre aman neyse Necdet Necdet demeyim getiririm yoksa çevreme Necdet giib birini dağlara ,taşlara ,kurtlara ,kuzulara mazallah :hıh :img-hyste: Sen bizi onun gibi insanlardan koru yarabbim AMİN!

badger
04-07-07, 10:38

yemekten sonra mehmet erkenden çekilir, yasemin de rüyayı yatırmaya gider. bu sırada rıza, ahmete karşı pek bir mahçuptur ama yiğitliğe de laf söyletmez tabi, yine otoriter havasıyla ahmetin yanındaki koltuğa oturur. elini onun dizine koyar :) ve "bak oğlum... kadınlar birer çiçektir.. (puhahaha :D) biz değerini bilemedik, ta almanyalara gitti, beni burada bir başıma bıraktı.." tam o sırada ahmet lafa karışmak ister "olur mu öyle şey, biz ne oluyoruz burada" lafını tamamlayamadan rıza konuşur yine.. "kızımın sana deli divane olduğunu biliyorum ahmet..(evet burayı sırf pisliğimden ve ahmetin egosu kabarsın diye yazıyorum :D) yıllarca senin için savaştı, aradan şimdi anmak istemediğim bazı başka hadiseler geçmiş olsa da (n harfiyle başlayan!), sen onun hep tek aşkıydın, bunu gözlerinde görüyordum... hem biliyor musun, rüyayı doğduğu andan beri sana benzetiyordum ben.." yuvarlanan kadehler eşliğinde rızanın ağzından tam kayda alınmalık laflar dökülmekte, ahmet ise oturduğu yerde gittikçe genişleyen bir gülümsemeyle, kayınpederine arada kafa sallayıp "hı hı" diyerek, yaseminden ince ince intikam almanın planlarını kurmaktadır.

Rıza böyle bir pişkinlik yapar mı yapar, fasulyeden gelme mevcut kişiliğne bakarsak...Adam, sırf kendi ezikliğinin taşralılığından gelme kör böbürlenmesiyle vetrmiş olduğu egosuyla bu işleri sağduyuyla halletmek yerine...Tbii Gürsoylar da burnundan kıl aldırmaz çiğ elitizmleriyle...bu genç insanların hayatını kararttılar..Yasemini çekilen acılar yüzünden saçma bir gurura, bir baba ve kızın birbirinden bihaber yaşamasına, bir aşkın heba olmasına ya da aşırı sınanmasına, Necdet ve Aylanın kendi kendilerine gelin güvey olarak, kendi yararına bu işten paye çıkartıp bildikleri asıl gerçekleri anlamsız gizlemelerine sebep oldu...

Keşke Ahmet, Rızayı o uçaktan çıkartmasaydı...Rızayı çocuk oradan çıkarttı yaranamadı...Bir de kendi saçmasapanlıklarından ortalığı gereksiz velveleye verdiler..

((((İLAYDA))))
04-07-07, 10:47
Umarım Necdet'te Ahmet gibi yıllar yılı acı çeker ve Güzide'yle mutlu olamaz ya da Rüya'dan ayrı kalarak ve onun nefretini kazanarak öder yaptıklarını ama bu mümkün görünmüyor HS ekibi Necdet'çi olduğuna göre aman neyse Necdet Necdet demeyim getiririm yoksa çevreme Necdet giib birini dağlara ,taşlara ,kurtlara ,kuzulara mazallah :hıh :img-hyste: Sen bizi onun gibi insanlardan koru yarabbim AMİN!

gerçekten coook yerinde soylemişsin.. sana aynen katılıyorum amiiiinnn!!!!!!!!!!!!:):)

Shevek
04-07-07, 10:48
Şimdi Yasemin'e çok gıcık oldum işte bir de Ahmet'in yüzüne telefonu kapattı hastanedeki olayın onun elinde olmadığını anlayamadı mı o zaman :hıh Ahmet'in pastanedeki hali mahvetti beni bir de Necdet'in o "benim karım oldu" diyişi yok mu nasıl bir insan bu resmen olayı formaliteden çıkarıp sende benim platonik aşkımı elimden aldın gör gününü durumna dönüştürdü iğreeeeenç:hıh Ahmet'e demez mi bir de "hayal dünyasından çık" diye asıl sen hayal dünyasından çık Necdet öyle yıllar boyu duvarları okşarsın işte Ahmet'in "bu mevzu kapanmaz Necdet görüceksin hayat bunu sana gösterecek" demesi çok güzeldi Ahmet gibi olgun bir insan gerçekleri kavramış işte Necdet'e de sonunda hayat gösterdi bu mevzunun kapanmadığını:hıh Yıllar boyu hep Ahmet'in gölgesinde kaldı çıkamadı ordan işte :hıh Şimdi artık Ahmet 'in Yasemin'i hemen affetmesini asla istemiyorum hatta başka biriyle evlensinde biraz da Yasemin mahkum olsun gerçi o zaten Ahmet'ten ayrı kalarak ve çocuğu başka birine baba demesiyle ödedi birazını ama daha da ödemesi gerek bunu Ahmet'e telefonu kapatmasıydı bir beş dakika konuşsalardı her şey farklı olabilirdi :icon_sorr Ayrıca Ahmte'de Necdet'e tek tek hesap sormalı "pastanede niye söylemedin ,tiyatro binasının önünde niye söylemedin ne biçim insansın sen :hıh Onu sevdiğimi bilirken nasıl öyle sus pus kaldın :hıh Şimdi de utanmadan nasıl acılar yaşandığından mı bahsediyorsun bir de beni suçluyorsun öyle mi asıl suçlu sensin sen bizi hepimizi mahkum ettin Yasemin'i beni ,hatta kızım dediğin Rüya'yı bile gerçek babasından ayrı bir yaşama mahkum ettin sen aşağılık bir insansın " diyip bir tane daha yumruk çakmalı :hıh

Merhaba arkadaşlar bir girip bakayım çıkayım dedim kaldım yine. Ama gitmem de lazım, sonra sonra akşama daha çok yazacağım. Şimdi gücüm yok, sinirlerim tepeme çıktı. Tekrarın hepsini izleyemedim bir tek Ahmet'in kol düğmelerini fırlatıp, yatağa sırtüstü devrilişini gördüm. Ama yetti. Badger, çok güzel anlatmışsın Yaso'ya ne yapılması gerektiğini.:good:
İyi ki varsınız,bye

badger
04-07-07, 10:49
zaten Yasemin, söylediimiz şartlara bakarsak şu anda pek kolay kurtulamaz gelebilecek suçlamalardan...Ama adam da seviyor, bizim şaşkoloz da...O yüzden fazla şiddetli geçmeyeceğini düşünüyorum...Bir de şimdiye kadar gelişen şartlar var..Yaseminin Necdetle gerçek bir evliliğinin olmaması, Rüyanın onun gerçekte çocuğu olduğu,bu zamansüresince hep Ahmeti sevmesi ve daha da önemlisi bunun Necdet tarafından itiraf edilmesi biraz hafifletici olacak..O pastanede Ahmetin Necdetin istikbalini öngören konuşması bir nevi gerçekleşti..Yasemin ne olursa olsun, parkta yıllar sonra herşey ortaya döküldüğünde anlatmalıydı diyorum..
O yüzden baharcanın dediği gibi Ahmet- Yasemin sahnesini nasıl toparlayacaklar merak ediyorum...Ama ne olursa olsun, öyle ya da böyle herkese bunu Yaseminin açıklamasına zorlayabilir ve bu konuda sağlam bir giydirmesi gereklidir...redemption, ne Necdetle bitti ne de Yaseminle...Adamın çocuğunu sakladılar, oyuncak ayısını değil..
Şimdi Aylanın bu gerçeği bilmesini neya bağlayacaklar diye düşünüyorum...Yorum? Yorum? Yorumlarınız lütfen?

zeyneps
04-07-07, 10:50
Rıza böyle yapar valla ben ondan her şeyi beklerim Selma'lar da artık yeni evi hazırlasınlar yeni bir tane kooperatife girmeleri şart oldu ama Ahmet istemezmiş Yasemin 'den intikam için "gene mi kooperatif gene mi kooperatif beni bu maddi şeylerle kandıramazsınız Selma Hanım sizin yüzünüzden kızım Pabucum İskele Babasına baba diyor ayrıca da Yasemin'in fayanstı ,ev eşyasıydı bilmem nesiyle uğraşamam çeksin cezasını onu Kıbrısçak'a götürcem Küçük Bir kulübe de yaşasın da görsün gününü akşamları da dayıyacağım nohut pilav yesin dursun yemezse aç kalsın sirseri:hıh Acı çekmek neymiş göstericem ben ona :hıh"

ezelturkey
04-07-07, 10:50
biraaz final yorumu için geç kaldım ama internete ancak grbldm.tek kelimeyle harika bir finaldi.ahmet ögrndi sonunda ay o sahnede bi bagırşım vardki gece gce kmşulr gelckti:)senaristleri tbrk edyrm harka bir sezon finalydi.uzatlmadan Ahmet'in gerçekleri ögrnmesne çok sevndm.açıkcası uzatılsa ahmet ögrnemeyp ayla ile evlense,yok aylanınçocugu olmasa ,sonra yıllar sonra ögrnse rüyanın kızı oldugunu hiç bi anlmı kalmzdı ve bende ozamn izlemzdim.diğer dizler gibi saçma uztmalra gtmdği için teşkkrler:).en çokta ayla ile artık asla evlenmeycegni düşünmek çok güzel:happy0064 :happy0064

Shevek
04-07-07, 10:52
:img-cool2

ben de yasemin ne der? e yorum yazarsam, sabah sabah uykulu halde...Akşam kaçmak zorundaydım, kusura bakmayın bu akşam telafi ederiz:img-yes: ...

Evdekiler ben uyumayınca hepsi ayakta oluyor...Eşim tekrardan seyahate çıktığı için, pre-travel syndrome vaziyetindeydi...Sabah erken de uyanmak vaziyeti olduğundan kaçarcasına gitmek zorundakaldım sevgili dizice, akirac, truthinthelies ve shevek...

gelirsek konumuza şöyle devam edivereyim:
Yasemin: Korkuyordum Ahmet...Ne olursa olsun bir düzen vardı...Bunu bozmaya cesaret edemedim...Ben mutlu olacağım diye bir çok insanı mutsuz edemezdim..En azından Rüyayı, olup bitenleri anlatmak, onun anlamasını beklemek çok zor olacaktı ve o gücü kendimde bulamadım...Bunlara göğüs gererken seni de yanımda bunları çekmeye mahkum edecektim...Herşey benim kabahatim..(bunu söylerse Ahmet ona empati kurabilir, kurban psikolojisi ve Ahmetin o üstün merhamet duygusu) ...Senin hayatını da mahvetmiştim, buna hakkım olmadığını düşündüm...Senin de bu yıllar boyunca benim kadar acı çektiğini şimdi anlıyorum...Seninle bunu paylaşmam gerekirdi, yapamadım, gücü bulamadım... Herşeyin ortasında, bunlardan en kötüsü senin bana duyacağın öfke beni bitirirdi...Zaten ilk seni kaybettiğimi düşündüğümde kendimi o kayalıklardan aşağıya atacaktım...Senin sevgin olmadan bir hayatı düşünemiyordum. Ama oradan kurtuldum, .Yıllar boyu senden parça olan Rüyayla, seninle yaşadıklarımı hayalleyerek avundum, bekledim belki br gün beni affedeceğin tekrar mutlu olacağımızı hayalleyerek, bir anlık bile olsa bu bir ömür beklerdim, ne olursa olsun Ahmet seni hep beklerdim ve seni severdim ve seni çok seviyorum...Beni ne olur affet, beni sevginden asla mahrum etme, ben sensiz yaşayamam.. Hüngürtt!:sad53:
Tabii arada Necdetin ona aşık olduğunu öğrendiğini, onun yapmış olduğu fedakarlıklardan, onun Rüyaya iyi babalık ettiği fasaryalarını da anlatırsa tam çuvallar, tehlikeli sulara girmiş olur..(Yani tam anlamıyla screwed up olur) Olayları kendi ve Rüya üstünden anlatması en doğrusudur...

Ahmet, tüm bunlara vereceği cevap bellidir...Tüm bunlara değdi mi? Bütün bu acılar(buna bizim izleyici olarak çektiğimiz de dahil), niye bana ve sevgimize inanmadın?....der. ya da demezse biz dış ses olarak söyleyeylim???!!!??:dito

Ve sonunda ahmet, bir daha Yasemini başı boş bırakmaz, çünkü seviyor, böyle adam herkesin başına( herşeye rağman sevabıyla günahıyla kabullenen ve seven bir adam, neyse benim sevgili kocam böyle:img-in_lo ama tabii Yasemin kadar şaşkın değilim o da ayrı:img-cool2 )...Alır onları beraberinde götürür gözünün önünden ayırmaz...ben olsam öyle yapardım...:img-icecr

veee burası ikinci bu konuda (rüya konusu) düğümü çözecek kişi yine Necdet ne yazık ki, ama ne yapalım bu işlerin arapsaçına dönmesinin ikinci müsebebi o olduğundan onu tekrar zikretmemiz muhakkatır...:icon_whis
Necdetin bir daha fazla ayak altında dolanmamasını sağlaması ikinci şarttır...Hoş son sahneden sonra Necdetin öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum( çünkü pişkinler kralı olur artık, her ne kadar Rüya onu çok sevse de Necdetin bu konuyu da Rüyayı fazla incitmeden halledip, onların hayatından çaldıklarını geri verebilmesi için ve Güzideyle mutlu bir yaşam sürebilemsi için, elini ayağını Yasemin-Ahmet ve en önemlisi Rüyadan çekmesi tez gereklidir) Tersi olursa artıkk Ahmet bu sefer sağlam dalar,Necdetin attığı gibi sağlam bir kafa atar, yakar bu pastaneyi ve gezegeni diyorum...:img-yes:

İşte bunun altına imza atılır!!! Necdet uzak durmalı artık. Uzak olsun uzak. Bir tek Güzideye yakın. Çocuk falan yapsınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar ama Ahmetten ve Rüyadan uzak olsunlar. Tohtor Melih var, aklı selim bir adam olduğunu kanıtladı. O yardımcı olur Rüyaya. Zaten Yasemin günlüğüne yazmıştı ya (bir tek bu günlük aptallıklarının mazereti olabilir); "Ahmet'i sevmek o kadar kolay ki! " Rüya sevecektir babasını.:good:

zeyneps
04-07-07, 10:58
zaten Yasemin, söylediimiz şartlara bakarsak şu anda pek kolay kurtulamaz gelebilecek suçlamalardan...Ama adam da seviyor, bizim şaşkoloz da...O yüzden fazla şiddetli geçmeyeceğini düşünüyorum...Bir de şimdiye kadar gelişen şartlar var..Yaseminin Necdetle gerçek bir evliliğinin olmaması, Rüyanın onun gerçekte çocuğu olduğu,bu zamansüresince hep Ahmeti sevmesi ve daha da önemlisi bunun Necdet tarafından itiraf edilmesi biraz hafifletici olacak..O pastanede Ahmetin Necdetin istikbalini öngören konuşması bir nevi gerçekleşti..Yasemin ne olursa olsun, parkta yıllar sonra herşey ortaya döküldüğünde anlatmalıydı diyorum..
O yüzden baharcanın dediği gibi Ahmet- Yasemin sahnesini nasıl toparlayacaklar merak ediyorum...Ama ne olursa olsun, öyle ya da böyle herkese bunu Yaseminin açıklamasına zorlayabilir ve bu konuda sağlam bir giydirmesi gereklidir...redemption, ne Necdetle bitti ne de Yaseminle...Adamın çocuğunu sakladılar, oyuncak ayısını değil..
Şimdi Aylanın bu gerçeği bilmesini neya bağlayacaklar diye düşünüyorum...Yorum? Yorum? Yorumlarınız lütfen?

Ayla'nın bu gerçeği bilmesi bilmiyorum belki Ayla'yl Ahmet bu yüzden ayrılırlar daha tam olarak ayrılmadılar Ayla ağzından kaçırır Yasemin'in Rüya'nın kızı olduğunu bildiğini Ahmet'de "dur bir dakika sen nereden biliyorsun " filan der tartışma çıkar " bunu nasıl saklarsın sen nasıl bir insansın " der yine sonra Melahat ve Selma'ya der "buyrun çok beğendiğiniz Ayla Hanım Rüya'nın benim kızım olduğunu bildiği halde bunu saklamış buyur Melahat teyze geri iade ediyorum " :img-hyste: Kamil'de hemen atlarmış "Damat kendine gel biz de verilen Ayla geri alınmaz zaten 40 yılda bir münasip bir kısmet(enayi) çıkmıştı senelerdir çabalıyoruz bu kızı vermek için :icon_whis " :img-hyste:

Ya da Yasemin ve Ahmet belki gelişen olaylar yüzünden belki de Ahmet'in kızgınlığı yüzünden Ahmet bütün bağlarını koparır köprüleri atar Ayla'yla evleneri zaten sadece ertelediler nikah tarihini "ertelemek istemiyorum evliliğimizi " der "çok düşündüm seni çok üzdüm affet beni " der ve evlenirler yıl 70'lere geldiği zaman da Ayla bir sinir anında ağzından kaçırır gerçeği bildiğini ve ip de inceldiği yerden kopar boşanırlar

Ama yazdıklarım olmayacaktır eğer senaristler burayı okuyorlarsa ne dersek tersini yapıyorlar çünkü :img-cool2

Shevek
04-07-07, 11:02

Valla acele cevap şeklinde aklıma ilk gelenleri yazayım. Bunlar-Yaso ile Ahmet- bir arınma ve aydınlanma süreci yaşamalılar ilk fırtınayı atlattıktan sonra. Olaylar sıraya dzilmeli, Ahmet, nikahı gördüğünü, pastaneye gidip necdeti yumrukladığını, necdetin nispetini anlatmalı, yaso da kaçacakları o sabah neler yaşadığını, sonra kıbrısçığa gelip, yanıbaşında oturup ona anlattığını, o sırada Ayla'nın odaya girip kendisine söylediği şeyleri bir bir anlatmalı. Ahmet'de artık aradaki bağlantıyı kurar mı kurmaz mı ona kalmış. Çok da önemli değil, artık önemi yok bir çok şeyin. Zaten yıllar kaybedilmiş, artık bir dakika daha boşa zaman kaybetmenin alemi yok. Ahmet'i hesap sormaktan (uzun vadeye yayılmış olarak) alıkoyacak olan temel neden de budur diye düşünüyorum.

badger
04-07-07, 11:05
yok ya Ahmet Aylayla evlenmez...Kafayı yemiş Ayladan zaten iyicene soğudu, bir de ne olursa olsun Yaseminle yakınlaşması var, Rüya var, bunları kaybetmek istemez...
Bunu Ayla da bildiğini bir şekilde söylese Ahmeti zaten bundan sonra kimse tutamaz alır karısını kızını, Kıbrısçıka dağ başı kulübeye...Adam başlar, etrafımdaki herkes bana karşı diye düşünmeye...Biraz septik olmaya başlar herhalde...Ayla nasıl duyduğunu söylese Ahmetin Yasemin aşkı daha da pekişir...ve Ayla out!!

Shevek
04-07-07, 11:07
Ayla'nın bu gerçeği bilmesi bilmiyorum belki Ayla'yl Ahmet bu yüzden ayrılırlar daha tam olarak ayrılmadılar Ayla ağzından kaçırır Yasemin'in Rüya'nın kızı olduğunu bildiğini Ahmet'de "dur bir dakika sen nereden biliyorsun " filan der tartışma çıkar " bunu nasıl saklarsın sen nasıl bir insansın " der yine sonra Melahat ve Selma'ya der "buyrun çok beğendiğiniz Ayla Hanım Rüya'nın benim kızım olduğunu bildiği halde bunu saklamış buyur Melahat teyze geri iade ediyorum " :img-hyste: Kamil'de hemen atlarmış "Damat kendine gel biz de verilen Ayla geri alınmaz zaten 40 yılda bir münasip bir kısmet(enayi) çıkmıştı senelerdir çabalıyoruz bu kızı vermek için :icon_whis " :img-hyste:

Ya da Yasemin ve Ahmet belki gelişen olaylar yüzünden belki de Ahmet'in kızgınlığı yüzünden Ahmet bütün bağlarını koparır köprüleri atar Ayla'yla evleneri zaten sadece ertelediler nikah tarihini "ertelemek istemiyorum evliliğimizi " der "çok düşündüm seni çok üzdüm affet beni " der ve evlenirler yıl 70'lere geldiği zaman da Ayla bir sinir anında ağzından kaçırır gerçeği bildiğini ve ip de inceldiği yerden kopar boşanırlar

Ama yazdıklarım olmayacaktır eğer senaristler burayı okuyorlarsa ne dersek tersini yapıyorlar çünkü :img-cool2

Zeynepçim tabi bunlar da mümkün. Özellikle geri iade kısmını pek bir sevdim.:img-icecr
Belki salak Ayla bildiklerini Selmaya anlatır. Yasoyu kötülemek babında. Selma da ondan öğrenir. Ama işler umduğu gibi olmaz. Çünkü Ahmet zati öğrenmiştiri. Geçmiştir Borun pazarı. Yaso ve Rüyayı alıp ada evine gitmiştir bile. İadeyi yapmaya bile uğramaz. Bu iş de Selmaya kalır. Kötüyüm ben kötüyüm:happy0064

zeyneps
04-07-07, 11:10
Necdet evin önnüde bağırmaktadır sarhoş çünkü Ahmet Rüya'yı ona göstermez (Ahmet mİ?????)
Necdet:Kızıııııım kızımı görmek istiyorum Ahmeeeeet kızııııım
Ahmet camdan dışarı bakar
Ahmet:Kimsin sen bahçede ne işin var çık dışarı çık:hıh
Necdet:Aaaaa bir cisim yaklaşıyor :blink:
Ahmet: Pis sarhoş o cisim değil Teo geriiiiiiiiiiiiii:hıh Hey Teo whatsupman vasgoğinoooooon??bye
Teo:İyiyim kanka sen how do you do :good: bu pis sarhoşu pastaneden istiyorlar da bulaşıkları yıkamamış sirseri :hıh Almaya geldim
Ahmet:Al al götür burdan pabucumun bulaşıkçısını :hıh Çık dışarı çık
Teo:Bağa bak yürü kankamı rahat bırak ağzını burnunu dağıtırım yohsa sirseri:hıh
Necdet birden cebinden kibrit çıkarır
Necdet:Rüyaaaaaa Rüya'yı görmezsem yakarım bu gezegeni yakarım :img-cool2
Ahmem:Pehhhh !Geç bunları anaaaam babaaam dırını dırını geç bunları anaaaam baabaaam dırını dırını bye Koylüüü çocuuuuuu
Ahmet içeri girip perdeyi çeker ....

zeyneps
04-07-07, 11:18
Bu da bugünkü tekrar bölümü için Necdet'e yazdığım şiir çalışmamın adı "Ben NE YÜce Gönüllü Bir Necdet'im

Neyim var ki benim :bilmim
Emrine amadeyim Yasemin :img-hi:
Cihanda eşim bulunmaz :king: :icon_ange
Derler bu fırsat kaçırılmaz :img-yes:
Evlenelim seninle :love04:
Tek Rüya büyümesin Ahmetle :mad72: :img-fear2 :hıh

Shevek
04-07-07, 11:21
yok ya Ahmet Aylayla evlenmez...Kafayı yemiş Ayladan zaten iyicene soğudu, bir de ne olursa olsun Yaseminle yakınlaşması var, Rüya var, bunları kaybetmek istemez...
Bunu Ayla da bildiğini bir şekilde söylese Ahmeti zaten bundan sonra kimse tutamaz alır karısını kızını, Kıbrısçıka dağ başı kulübeye...Adam başlar, etrafımdaki herkes bana karşı diye düşünmeye...Biraz septik olmaya başlar herhalde...Ayla nasıl duyduğunu söylese Ahmetin Yasemin aşkı daha da pekişir...ve Ayla out!!

Ayla zaten baştan "out"! Necdette öyle. Mesele de bu zaten; dahil ve müdahil olmaya çalışıyorlar, ama olamayacaklar. Olamadılar. Necdet anladı artık, gerçi anlaması için nefsinin biraz körelmesi ve temiz bir dayak yemesi gerekiyordu ama neyyse. Ahmet'in dibe vurduğu o son sahnede, yaptığının neye mal olduğunu galiba ilk kez gördü salak. Görmeden tasavvur edemiyor kıt. Orada öyle oturup Ahmet'in bir kez daha yere yapışmasını (he hit the ground) hatta yerle bir olmasını gördüğünde içinden bir nebze olsun-lanet olsun, ne yaptım ben dedi galiba. Yüzü buydu. Aylanın da bu tür bir duyguya maruz kalmasını isterdim tabii. Ama nasıl olacak bir düşünelim bakalım.

Shevek
04-07-07, 11:26
Mesela Ayla bunu artık dayanamayıp, -zaten bir Yasemin dayanabilir bunu söylememeye-, Tohtor Melih'e anlatsa. Tabii o da Ahmet'e. Sonra Ahmet doğruca MelahaT Teyzenin evine gider, iade işlemini tamamlardı. Eh, pek de acı verici olmadı galiba. Düşünmeye devam....:img-cool2

Ben şimdi çıkıyorum, akşama gelirim. Görüşmek üzere,:sad53:

zeyneps
04-07-07, 11:29
Neyse arkadaşlar ben çıkmalıyım bye bye Akşam belki girebilirim :icon_sorr bye bye

bahar_can
04-07-07, 11:40
Sevgili Hüseyin Yıldız Günaydın'daki röportajda yanlış anlaşılan ve eksik bırakılan düzeltmeler yapmış "basından haberler" başlığında... oradaki yazısındaki bu değerlendirme çok hoşuma gitti... buraya koymak istedim... umarım işgüzarlık etmemişimdir :img-blush

(...)
En son da yerin darlığından dolayı değinilmeyen sinema ve HS üzerine değerlendirmelerimin yer almaması konuya magazin ağırlıklı bir etki yapmış. Yine de burada vurgulamak istedim.
HS nin önemi: Kurtlar vadisinde polat amerikalılara Türk askerinin başına çuval geçirme eyleminin hesabını sorar. Hem de aslanlar gibi. Ama bu sadece amerikalıların dediği gibi show world, yani eğlence dünyasıdır. Oysa HS de 68 kuşağının denize döktüğü 6. filo gerçektir, bir polat fantezisi değil. Kanlı pazar bir gerçektir. Mehmet Şevki Eygi bir gerçektir ve hala abd ye kulluğunun gerçekliğinde yaşamaya devam etmekte, çelik gülersoyun yerini alarak istanbulun köşk ve saraylarını işletmeye devam etmektedir. O gün islami gençliği abd ye karşı kul eden, onları 6. filoya karşı namaz kıldıran zihniyet elbette bugün iflas etmiştir. Ve bugünkü islami gençlik anti amerikancı bir kimlik kazanmıştır çok şükür. Ama bu güç abd ye başkaldırır mı gelecek gösterecektir. İşte hatırla bu tarihsel serüvenin en etkili anlatım sürecidir.

(...)

YaBaN GüVeRcİnİ
04-07-07, 11:52
Hatırla Sevgili o eski günleri... Çocuklar gibi...

İlk önce küçücük bir kızın kalbinde büyüttüğü kocaman sevgisini gördük... Bembeyaz bir ada Yasemin'iydi o... Birini yıllarca sevmeyi... Görmesen bile hayalinde onu yaşatmayı gösterdi... O küçücük kız öyle şeyler söylüyordu ki her söylediğiyle şaşırtıyordu herkesi... "Aşk benim için uğruna ölünecek bir şeydir. Eğer o kadar kuvvetli hissetmiyorsan o nasıl aşk olabilir?.. Ve evet, eğer ona kavuşamıyorsam uzaktan bakmak bile bana yetebilir..." Her söylediğiyle Ahmet'e olan aşkını haykırdı... Büyük aşkı o gösterdi...

Hepsini öğretti bize... Yıllarca sevdiğini bekledi... Sevgisi azalmadı aksine arttı... Ve bir gün beklenen geldi... Yasemin sabretmişti ve Ahmet de gittiği uzun yolculuktan geri gelmişti... Eğer bir gün köşe başında belirecekse beklenen, sabreden biri bıraktığı içindir geride demiş ya şair... Ne güzel demiş!..

Yasemin yıllarca içinde büyüttü dedim ya sevgisini, bu sevgisine tanık biri daha vardı... Yasemin'in hatıra defteri!.. Her şeyini, belki de hiç olmayacaklarını bile yazıyordu!.. Ahmet'e olan o tarifsiz aşkını... Ahmet'in suretini... Her şeyini, kısacası her şeyi olan Ahmet'i anlatıyordu o deftere Yasemin...

Ama o yıllar ne Türkiye Cumhuriyeti için ne de o yıllara tanık olanlar için iyi şeyler getirmemişti... Her şey karanlıktı... Önce dikdatör iktidarın yaptıkları halkı canından bezdirmişti!.. Ama işin en kötü tarafı bu dikdatör iktidarın temsilcilerinden biriydi Yasemin'in babası... Ahmet ve ailesi ise tam karşılarında duruyordu bu siyaset köprüsünde!.. Aslında siyaset onlar için bir köprü değil, tam tersine onları azgın sulara bırakmak için fırsat kollayan bir canavar olmuştu!..

Bir gün artık Yasemin Ahmet'sizliği anlattığı hatıra defterine başka şeyler yazmaya başlamıştı... Ahmet'in dediği gibi; "Artık defterine başka şeyler yazacaksın Yasemin... Artık aşkının deli divane karşılığı var...." Yasemin'in yıllarca içinde büyüttüğü o büyük aşk artık karşılığını almıştı... Artık hem seviyor hem de seviliyordu Yasemin!.. Ama kötü bir gölge gibi onları izliyordu siyaset denen şey!.. İnsanları ayrı taraflara atan ve çok sevenleri bile ayıran o şey Ahmet ve Yasemin için de ayrılık çanlarını çalmaya başlamıştı!..

Tarihler 27 Mayıs 1960'ı gösteriyordu... Dikdatör iktidar yıkımıştı o gün... Halk sevinç içinde karşıladı darbe'yi!.. Ama halk o günün getirdiklerini gördükçe başka türlü bakmaya başlamıştı her şeye... Çünkü o gün halka özgürlük getirdiklerini söyleyenler bir süre sonra cellat oluvermişlerdi!.. Uzun mahkemeler sonucunda köpek, bebek gibi(!) meselelerle düşükleri(!) idama götürmüştü kendilerince özgürlük getirdiklerini savunanlar!..

O kara gece hiç bitmedi!.. Ne Ahmet için ne Yasemin için ne de idama gidecek olan Yasemin'in babası için!.. Artık gerçekler istemeseler bile tam karşılarında duruyordu sevenlerin... Yasemin'in dediği gibi; "Ölümün gölgesi düştü aşkımıza..." Artık ölüm vardı aralarında... Artık Yasemin'in babasının dar ağacına giden fotoğrafı vardı akıllarında... Ahmet için de kolay değildi... Ne acıydı sevdiğinin babasının idam hükmünü imzalayanın kendi babası olduğunu bilmek!.. Ne