Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

Shevek
23-08-07, 21:47
Biraz daha açık anlatalım, bu konu kapansın derim ben. (Bkz.: İyi öğretmen Badger'dan öğrendiğim bir yöntem: Gerçek hayattan örnekleme metodu)

Şimdi ben, bir oyuncu olarak Şener Şen'i çok ama çok severim. Ama canlandırdığı her karakteri sevmem gerekir anlamına da gelmez bu. Eşkiya Baran'ı severim, Ali Haydar'ı severim, Muhsin Bey'i severim ama Tosun Paşa'daki yardakçı rolünü sevmem, yahut Hababam Sınıfındaki rolünü sevmem, pek çok Türk filminde çanlandırdığı fırsatçı, küçük hesap adamı rolünü de.

Timuçin Esen'i çok beğenirim ama, Gönül Yarası'nda karısını döven, bıçkın serseri karakterini sevmedim hiç.

Sonra, dizimize gelirsek; yaşlı tayfadaki her oyunçuyu seviyorum. Ayda Aksel, Lale Mansur, Avni Yalçın ve Engin Şenkan. Hepsi tapılası oyunçular. Ama karakterlerinin hiç birini doğru dürüst sevemedim açıkçası.

Mesela Sevim karakterini çok seviyor ve beğeniyorum, ama Laçin Çeylan adını ilk defa duydum, anlatabiliyor muyum?

Ç LER GERİ GELDİ EDİTİ: Bakın benim klavye sizi duyuyor galiba. Klavyeyi masaya vurup durmaktan feleğini şaşırttım galiba...da olan masaya oluyor hadi hayırlısı.:)

spdr byebye yok çanım, iyi oldu. İyi ki gördün,paylaştın bizimle. Biz de anlatabildik bir kez daha. Gerekirse yine anlatırız. (Bkz.: Yazmaktan yorulmayan forumçular da var:))

zeyneps
23-08-07, 21:48
Canlarım takmayın ya Merhem adlı arkadaş eskiden ben böyşle bir soru yönelttiğim için ki soru kendisine yönelik değildi demiştim ki "NEcdet'e olan aşırı sevginin sebebi oyuncu olabilir mi yani bazı kişilerkarakterle oyuncuyu ayırt edemiyor olabilirler mi " demiştim ve kıyameti koparmıştı

Kendisi okuyorsa burayı gülsün gülsün daha çok gülsün :) Şahsen ben Okan'ı sevdiğimi defalarca belirtmiştim karakterle oyuncuyu ayırt edebiliyorum bu yüzden Okan bu kadar iyi oynadığı için de Necdet'ten hazetmiyorum daha önce de dediğim gibi Okan'ı ne kadar seviyorsam Necdet'i bir o kadar sevmiyorum ayrıca arkadaşımız keşke arkamızdan gülmek yerine gelip tek tek söyleseydi biz burda Okan forumunun arkasından hiç konuşmadık ki burası bunun yeri değil ama içimde kalmasın :icon_whis daha bu sabahta içime doğmuş gibi kardeşime diyordum ki Cansel Necdet'i oynasaydı şimdi ondan nefret ediyor olacaktım hem de Cansel oynadığı için nefretim kat be kat artacaktı diyordum :) :img-hyste Meğer başka forumlarda dedikodumuz yapılıyormuş :) Şu anda karnımı tuta tuta gülüyorum yani o direce :) Bu arada arkadaşlar da anlamışlar yazmışlar Necdet'i daha özenli mi yazıyor diye senarist eee onu okumadınız mı Neicdet senarist ve yapımcılardan torpilli diye dedik defalarca aman Necdet başka isteyen herkese yakın olsun da onun gibi karakteri olan insanlar yani derin gibi görünüp sığ olan bencil insanlar mümkünse benden uzak olsunlar gerçek hayatta :icon_whis

Ha bu arada Ahmet'in tek bir hatası da hala ısıtılıp ısıtılıp temcit pilavı gibi:img-hyste Ama başkasının hem de arkadaşım dediği insanın aşkına ve çocuğuna sahip çıkınca göklerde onun yerine Yasemin'i ikna etseydi daha yaşı küçüktü evlenme teklifi yerine Ahmet'e haber verseydi diyen yok Nilgün Hanım bile Necdet'in başkasının aşkına ve çocuğuna sahip çıktı doğrudur bu da onun zaafıdır diye kabul etmiş

merw
23-08-07, 21:54
Truth, insallah senin dedigin gibidir; cunku bizim mektubun dizinin gidisatina hic bir etkisi olacagini sanmiyorum ben. Ilk 3-5 bolumun senaryosu zaten yazilmistir. Ilk 1-2 bolum de cekilmistir bile bence. Bu durumda, isteseler bile cok degisiklik yapamazlar. Ki isteyip istemeyeceklerini bilmiyorum.

ben de açıkçası pek etki edeceğini sanmıyorum :) senaryo dediğin gibi hazırdır zaten.. böyle "bizim istediğimiz gibi yapmazsanız diziyi izlemeyeceğiz" dememizin ne kadar etkisi olur ki? bence yararlı bir etki olmaz.. çünkü zaten diziler izleyicinin isteğine göre yazılmaz ki... biz sadece onlara kendi bakış açımızı gösterebiliriz, bir de belki böyle yapmalarının arkasındaki mantığı öğrenebiliriz onlardan... ilk mektupta olduğu gibi işte... :icon_sorr

spdr
23-08-07, 21:55
Ooooo zeynep gelmiş hoşgelmiş.Gördün mü ayşeçan benim feriştaha gerek kalmadı.Zeynep şimdi attırır bize en okkalısından iki fentezi...

...

eveeet zeynebe bağlanıyoruz:img-icecr
hadi zeynep..
--
arkadaşlar tamam..konu büyür de gerginlik falan olursa kendimi mesul sayıcam...
---
rızanın siyasete geri dönüşüne bir bakalım...
şansı nedir?rezil mi olur vezir mi??

dizice
23-08-07, 22:01
Riza donerse, tabii ki rezil olur. 80 darbesiyle, tum aktif siyasetciler, siyasetten yasaklandi. Bir surusu de (hem sagci, hem solcu) hapse girdi bir sure (gerci kisa sure). Yani bizimkinin sonu yine husran. Tabii ki darbeye kadar saltanat surebilir. Artik bu sefer de yeni sevgililer bulur kendine. Assolist mi olur, aktris mi olur bilemem. Gormemis adam ne de olsa.

badger
23-08-07, 22:03
Rıza, siyasete bir şekilde geridönerse, ki dönebilir, çünkü 69 yılının siyasi gelişmelerinden biri de düşüklerin siyasete dönebilme imkanının sağlanmasıydı ama olaylara artık eskisi gibi tek pencereden, sağ pencereden bakabileceğini hiç düşünmüyorum..bknz:hanede ateşli solcular da var...

Ama benim aklımı kurcalayan şayet ılımlı f...t olarak lanse edilen Yaşar, Kanlı Pazar olaylarına ve Denizin başına gelenleri gördükten sonra ülkü ocaklarında nasıl yükselecek? ben bunu çözemedim...

Ayşeçan kendini sakın mesul görme...Buraya gelip gerginlik yaratacak halleri yok herhalde..Zaten bunca zamandır gelip bakıp çıkıyor..Bir şey söylemek isterlerse söylerler...gerginliğe yol açacak bir durum burada bizim tarafımızdan asla olmaz..:img-wink:

merw
23-08-07, 22:05
eveeet zeynebe bağlanıyoruz:img-icecr
hadi zeynep..
--
arkadaşlar tamam..konu büyür de gerginlik falan olursa kendimi mesul sayıcam...
---
rızanın siyasete geri dönüşüne bir bakalım...
şansı nedir?rezil mi olur vezir mi??

ne alaka canım, niye sen mesul olasın :) biz medeni, gerçekle kurmacayı ayırt eden insanlarız değil mi :P

rıza, eski bir dpli olarak, ne yapabilir? merkez sağda yeni kurulan ap, eski dplileri toplamış ve büyük oy almıştı, belki rıza da bu şekilde apye girer.. ama idamla yargılanmıştı, bu yüzden siyasi hakları elinden alınmış da olabilir. bu durumda meclise girmesi 1975e kalır ancak... ama, merkez sağın özellikle de apnin hayli güçlü olduğu bir dönemde (demirelin defalarca alaşağı edilmesini saymazsak) rezil olacağını pek sanmıyorum ben....

zeyneps
23-08-07, 22:06
Ya arkadaşlar pardon hakikatten Ayşe yıvvrrum ben bişeye taktım mı takarım napayım o ğaddar da güzel bir HS Yakası yazmıştım onu bile unuttum birazdan aktarıp bilgisayara göndericeğim

Ha bu arada evet evet yıllarca hiç bir karşılık beklemeden seven kendisini sürgün eden kendisini terk etmiş olsa bile her şeye rağmen sevdiğinden vazgeçmemiş Ahmet karaktersiz ama arkadaşım dediği insana yargısız infazlarda bulunmuş ,onun sevdiği kadına ve çocuğuna sahip çıkmış ve en azından küçük bir çocuk babasından bihaber yaşamasın diye tek bir çaba göstermemiş küçük bir çocuğun babasından bihaber babasının çocuktan bihaber yaşamasının en büyük sebeplerinden biri olmuş ,sevdiği kadını altın bir kafese hapsetmiş bununla da kalmayıp ben onu öyle sevdim ki öyle sevdim ki diyip diyip başka bir kadınla ilişkiye girmiş(gördük sevgisini) buna rağmen hala sevdiğim dediği kadını özgür bırakmaya razı gelmeyen ve onu minnet duygularıyla kendine ve bu Formaliteden evliliğe aileye mahkum eden NEcdet fevkaledenin fevkinde bir insan olup pek bir karakterlidir ha bütün bunlar arasında Necdet mutlu olamamışsa ona söyleyeceğim tek şey şudur başkasının hayatını yaşayan biri zaten mutlu olamaz ki ....

Ve bu konuda benim son sözlerimdir gelelim size yazdığım şiirlere mi yoksa HS YAkasına mı siz karar verin :img-in_lo:img-blush

Edit:Ayy ayy son bu son Yaso'y domatis ismini ben takmadım öyle sananlar varsa zaten kullanılıyordu ben bu arada kesinlikle Yasemin'i Ahmet'e laik bulmuyorum bir tek Ahmet ve Rüya mutlu olsun diye katlanırım bunu da Yasemin için yazdığım süpper akrostişlerden anlayacaksınız

Shevek
23-08-07, 22:07
Riza donerse, tabii ki rezil olur. 80 darbesiyle, tum aktif siyasetciler, siyasetten yasaklandi. Bir surusu de (hem sagci, hem solcu) hapse girdi bir sure (gerci kisa sure). Yani bizimkinin sonu yine husran. Tabii ki darbeye kadar saltanat surebilir. Artik bu sefer de yeni sevgililer bulur kendine. Assolist mi olur, aktris mi olur bilemem. Gormemis adam ne de olsa.

Dönsün, dönsün de. Siyasetle ne gibi bir ilişkisi kaldı ki onun. Ama dönsün. Böyleçe bir çelişki daha doğmuş olur tekrar. Onun Ahmetle edebileçeği tek bir müçadele vardır, o da siyasidir. Rüya konusunda ise Ahmete söyleyeçek, Ahmetle alıp veremediği tek bir nokta bile olamaz. Kendisi de biliyor zaten, Ahmet Yasemini seviyordu, kendisinden saygıyla, hürmetle rızasını istedi, kızıyla evlenmek istedi, onu Yassıadada ziyaret etti, mahkemede savundu. Adamın hayatını kurtardı o, daha ne yapsın. Kadir bilmez Ruza! Kızı da ona çekmiş. O ailede Ahmet'in kıymetini bilen bir tek Işık zaten! Bir de Mehmet tabii. O akıllı, duyarlı bir adam çünkü.

Shevek
23-08-07, 22:16
Ya arkadaşlar pardon hakikatten Ayşe yıvvrrum ben bişeye taktım mı takarım napayım o ğaddar da güzel bir HS Yakası yazmıştım onu bile unuttum birazdan aktarıp bilgisayara göndericeğim

Ha bu arada evet evet yıllarca hiç bir karşılık beklemeden seven kendisini sürgün eden kendisini terk etmiş olsa bile her şeye rağmen sevdiğinden vazgeçmemiş Ahmet karaktersiz ama arkadaşım dediği insana yargısız infazlarda bulunmuş ,onun sevdiği kadına ve çocuğuna sahip çıkmış ve en azından küçük bir çocuk babasından bihaber yaşamasın diye tek bir çaba göstermemiş küçük bir çocuğun babasından bihaber babasının çocuktan bihaber yaşamasının en büyük sebeplerinden biri olmuş ,sevdiği kadını altın bir kafese hapsetmiş bununla da kalmayıp ben onu öyle sevdim ki öyle sevdim ki diyip diyip başka bir kadınla ilişkiye girmiş(gördük sevgisini) buna rağmen hala sevdiğim dediği kadını özgür bırakmaya razı gelmeyen ve onu minnet duygularıyla kendine ve bu Formaliteden evliliğe aileye mahkum eden NEcdet fevkaledenin fevkinde bir insan olup pek bir karakterlidir ha bütün bunlar arasında Necdet mutlu olamamışsa ona söyleyeceğim tek şey şudur başkasının hayatını yaşayan biri zaten mutlu olamaz ki ....

Ve bu konuda benim son sözlerimdir gelelim size yazdığım şiirlere mi yoksa HS YAkasına mı siz karar verin :img-in_lo:img-blush

Edit:Ayy ayy son bu son Yaso'y domatis ismini ben takmadım öyle sananlar varsa zaten kullanılıyordu ben bu arada kesinlikle Yasemin'i Ahmet'e laik bulmuyorum bir tek Ahmet ve Rüya mutlu olsun diye katlanırım bunu da Yasemin için yazdığım süpper akrostişlerden anlayacaksınız

Sevgiye aşka bakış açılarımız farklı bu arkadaşlarla, ne yapsak boş, diyeçeğim ama; Zararın neresinden dönülse kardır, diyor, onlara da kendilerini Neçdet gibi değil, Ahmet gibi seven sevgililer diliyorum. Yine kendilerini onların yerine koysunlar: Sevdikleri, karşılık gördükleri, sonsuz paylaştıkları bir aşk mı isterler; yoksa kendilerini gizliden gizliye sevmiş, arkadaş, abi kisvesinde yanlarında olmuş bir adamla karı koça gibi aynı evde yaşayıp, dokunmak bile istemedikleri, yanyana odalarda yatıp, formaliteden evliymiş gibi davranmak zorunda kaldıkları...sonra da o arkadaş bildiğinin aslında onlarla ilgili bir umuttur bekleyip, onların da onu bir gün sevmesini beklediğini mi öğrenmek ve ..k gibi ortada kalakalmak mı isterler? Kendilerine bir sorsunlar bakalım.

Arkadaşlarının ağabeyinin, kendilerine bir arkadaş gibi yaklaşıp, aslında en tutkulu (takıntılı) biçimde sevdiğini bir düşünsünler bakalım.:img-pilot Ha, bir de sevgili yapıp, kendilerinden de ayrılmaya yanaşmaması ihtimalini...

Zeynopum, hem senaryo, hem akrostiş. Ne varsa dök artık ortaya. Özledik, galiba:)

zeyneps
23-08-07, 22:21
Ayy duygu geldi bağğaüühühhüü:img-cray: Ne kadar zamandır bişey yazmamıştım açılışı HS Yakası'yla yapayım :img-in_lo:img-blush

HS YAKASI
Ahmet ‘in rizidansının kapısı çalar Ahmet açar
Ayşe:Ben puding yaptıydım da size getirdim bakın nasıl güzel tir tir titriyo
Ayşe pudingle beraber kendini de titretir
Ahmet:O sizden korktuğundan olabilir mi ıcaaaaba
Ayşe:Efendim
Ahmet:Çok tişekkür ediyorum diyorum
Ayşe:Afiyet bal şeker olsun yarasın tabi ben konuda hamaarat olduğumdan insanın içinden gelicek önce mesela didikodu yapmak gibi olmasın bu sizin üst komşu Yollu Bu Yollu dirgisinin iditörü Ziynep nerdeeee aman ha sakın diyim onun getirdiği bişeyi yemeyin ne me lazım mazallar farketmezsiniz de bu genç yaşınızda cırkadan gidiverirsiniz
Ahmet:blink: Benim de işlerim vardı içerde tekrar tişekküler hadi size iyi günler
Ahmet kapıyı şak diye kapatır Ayşe’nin suratına
Ayşe:İşi varmış neyse ayy o nasıl bir asaletse öyle tabi insan doğuştan asil olacak Ahmet Bey gibi benim gibi Cansuçan’la Zeynepçan gibi sonradan görme olmayacak:hıh
Ahmet:Yaaa manyah mıdır nedir yaa manyahh mıdır nedir nasıl bir pudingse buuu cıvık cıvık elleri de pis mi temiz mi belli değil pis mi temiz mi belli değil
O sırada kapı çalaar
Ahmet:Ayyyh gene mi o yaaah gene mi o delürttü beni burda delüüüüü
Ahmet kapıyı açmaya gider....

Devamı gelecek....:img-wink:

badger
23-08-07, 22:25
Minik Necdet, tüm evcilik oyunu boyunca küçük avuçlarının içinde sıkı sıkı tuttuğu kömürlüğün anahtarını oyunun bitimine doğru, yakınlarında duran uzun otlarla çevrili kayısı ağacının dibine atmıştı..

Oyunları çok güzeldi.Minik Yaseminin suratındaki mutsuzluğa rağmen çok güzeldi.Mutlu olmuştu.Evcilik oyunuyla onu karısı olarak Minik Yasemini hissedebimek onu pek bir bahtiyar etmişti..Bu saadeti, ömür boyu yüreğinde taşıyacaktı..7 saat 5 dakika ve 18 saniye boyunca Minik Yasemin ancak rüyalarında görebileceği bir şekilde eşi olmuştu.

Minik Aylaysa, MMCJr Ahmet kocası olarak oyunlarına fiilen katılmasa da onu o şekilde düşünmek ve Mini Yaseminle Necdete sunabilmekten dolayı mutluydu..Ama gelince bozulacak, diye düşündü kendi kendine ve morali bozuldu bir an..
"Yaseminciğim, Necdetin getirdiği çiçekleri göstersene...Aa bak! ne güzel çiçeklermiş.Necdet çok düşünceli...ilerde çok düşünceli bir koca olacak..."

Minik Necdet, bir umut Yaseminin suratına baktı..Minik Yaseminin suratı asıktı.."Ooof nerde kaldı bu Ahmet? beni arayacağını geleceğini söylemişti...Bak aramadı, gelmedi...Beni sevmiyor işte.." dedi dudaklarını ve yanaklarını şişirip üzgün bir ifadeyle.

Necdet bir an bozuldu ama kendini toparladı.."Merak etme minik Yasemin..ben..onu bulup getiririm sana..ben herşeyi yaparım sana..Güzi gelsin bu işi o zaman hallederim..." dedi.

HS yakası editi:

bak!bak! Kızın suratına kapattırdı kapıyı...

Ahmet kapıyı şak diye kapatır Ayşe’nin suratına

spdr
23-08-07, 22:32
:img-hyste..
ayy badger özlemişim senaryolarını....ayla da öyle düşünmekten mutluydu demek:img-hyste.
cık cık cık..
yahu ahmetin kaçacağı bir delik falan yok mu..azıcık gün yüzü görsün yavrum..en azından küçüklüğündee:img-icecr
--
zeynep..uzun yazamayacağım..siliniyor..bir tane de iltifat etsin ahmet yahuu..benim için yaz dedim ama bu kadayr da zalıım olunmaz kii:hıh

zeyneps
23-08-07, 22:37
Badger bayıldım bunun başını da okumuştum ama hangi sayfadaydı o mükemmel Ayşeçan Ahmet hiç birimize torpil geçmiyor onun torpil geçtiği tek kişi var :) Ama Yasemin değil ıcabaa kim kim :icon_whis :img-hyste

Ahmet kapıyı açar sinirle
Zeynep:Merhaba Ahmet Bey
Ahmet:Ayyh biri gidiyyy biri geliyy yahh bir rahat bırakamıylar insanı Aliye nirde kaldı yaaa Tokyo’da da saat beşe geliyy nirde kaldı :hıh
Zeynep:Efendim
Ahmet dişlerinin arasından:Efendiler götürsün seni yaaa ...yok bişiy
Zeynep:Ben üst komuşunuzum bir de Yollu Bu Yollu dirgisinin iditörüyüm hatırladınız mı
Ahmet:Hmmmm holdur holdur holdur hmmm ivet hatırladım
Zeynep:Ayy şey çamaşır asıyordum da kırmızı saten geceliğim sizin balkona düştü de
Ahmet:Neyyyy yok diveeee
Zeynep:Maalesef rica etsem bi getirebilir misiniz acaba dikkat edin hııı kırmızı ve saten
Ahmet burnunu çeker:Anladuum kırmızı ve saten
Ahmet biraz sonra döner:Buyrun ifendim kırmızı ve saten
Zeynep:Ayy çok teşekkür ederim en sevdiğim kırmızım bazen böyle sıcak oluyorda
Zeynep saçlarını arkaya atar
Ahmet:İvet küresel ısınma
Zeynep:Ayy yok ben böyle doğuştan şihvetli olduğumdan ayy neyse teşkkürler tekrar iyi günler
Ahmet:Yollu bu yolluuu ...kırmızı ve saten ....hmmm çok seksi.. ya nirde kaldı bu Aliye yaaah saat Tokyo ‘da beşi geçiyyy bi zamanında gelemiyyyy ....Yollu bu Yollu dirgisiymiş nasıl bir dergiyse bu nasıl bir dirgiyse irotik bir dergi mi yoksa anaaaaaam ben nasıl bir apartmana geldim ya böyleeee üühühühhüüüüü
Ahmet ağlar ağlar iki büklüm olup amuda kalkar neyse kendini toparlar o sırada Zeynep’ten taktik alan Cansuçan koşarak gelir ..........

Ya bu arada Ahmet'i de Burhan yaptım zavallı Ahmet'in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi mağrur muzih cazibeli mahsun Ahmet bir de Burhan olacakmış kıdeeer mi buuu:icon_sorr

Shevek
23-08-07, 22:38
Offf, nihayet eğlence başladı. "HS Yakası" ve "MMCJr Ahmet ile Cherry Yasemin; Minik Neco ve Minik Ayla: Bitmeyen Husumet" Senaryoları.:img-punk:

Aman, özet geldiğinden beri şiştik. Ne dersiniz, yazın dizi yokken biz daha iyi vakit geçirdik galiba. :) Zırvalamaya devam edeceklerse ben burada takılacağım sonsuza dek (en azından dizi alemleri sonsuzuna dek:))

@ly
23-08-07, 22:39
Zeynep'cim işte şimdi döndüğüne inandım...:good: özledik bu şihvetli senaryoları...şimdi gelen kesin Çansuçan'dır...onu da rezil ettirdikten sonra sahneye Yollu Bu Yollu dirgisinin şihvetli editörü Ziynep çıkacak sanırım...:img-hyste

badger....gittikçe hızlanıyorsun...ben çok sevdim minikler ligini...pardon senaryosunu...:img-icecr

gecikmiş edit: mesajı geç gönderince...böyle oluyor....neyse...küçük bir sıralama hatası...:img-wink:

Shevek
23-08-07, 22:43
Badger bayıldım bunun başını da okumuştum ama hangi sayfadaydı o mükemmel Ayşeçan Ahmet hiç birimize torpil geçmiyor onun torpil geçtiği tek kişi var :) Ama Yasemin değil ıcabaa kim kim :icon_whis :img-hyste

Ahmet:Ayyh biri gidiyyy biri geliyy yahh bir rahat bırakamıylar insanı Aliye nirde kaldı yaaa Tokyo’da da saat beşe geliyy nirde kaldı :hıh
Zeynep:Ben üst komuşunuzum bir de Yollu Bu Yollu dirgisinin iditörüyüm hatırladınız mı
Zeynep:Ayy şey çamaşır asıyordum da kırmızı saten geceliğim sizin balkona düştü de
Zeynep:Maalesef rica etsem bi getirebilir misiniz acaba dikkat edin hııı kırmızı ve saten
Zeynep:Ayy yok ben böyle doğuştan şihvetli olduğumdan ayy neyse teşkkürler tekrar iyi günler
Ahmet:Yollu bu yolluuu ...kırmızı ve saten ....hmmm çok seksi.. ya nirde kaldı bu Aliye yaaah saat Tokyo ‘da beşi geçiyyy bi zamanında gelemiyyyy ....Yollu bu Yollu dirgisiymiş nasıl bir dergiyse bu nasıl bir dirgiyse irotik bir dergi mi yoksa anaaaaaam ben nasıl bir apartmana geldim ya böyleeee üühühühhüüüüü
Ahmet ağlar ağlar iki büklüm olup amuda kalkar neyse kendini toparlar o sırada Zeynep’ten taktik alan Cansuçan koşarak gelir ..........

Ayşeçan bak sana puding yazıyor...Kendisine gecelik...Kırmızı ve saten...:img-hyste Yalnız, Aliyeçan nerede? Aliiiiyyeeeeee, koş Tokyo'da saat beşe geliyiii!
Yalnız, yine de adaletli davranıyorsun Zeynop. Takdir-e şayan bir dayanışma ruhu.:) Demek CAZgırlardan biri değil, Aliye fethedecek gönülleri? Koş Aliye, koşşşşşşş!

AAAA! Aliye gelmiş editi: Eşzamanlılık mı? Hissetmek mi? Secret olayı mı? Nedir bu? Ama her neyse, iyidir, hoşgeldin Aliyeçan!byebye

zeyneps
23-08-07, 22:46
Eveeet Yasemin'e nam-ı diğer domatise haniii domatise :img-yes: (anladınız siz onu :img-yes:)tatilde yazdığım şiiri ithaf ediyorum

Yuvarlanasın bayırdan aşağı diye çok dua ettim :img-yes:
Allah Yasemin seni bildiği gibi etsin:hıh
Sevda Tepesi'nde başlayan bu eziyet yeter artık bitsin :hıh
Evli barklı kadınım dersin Ahmet'e sonra da sarmaş dolaş dans edersin :icon_whis
Merhametin bu kadar senin Ahmet'i süründürür sürekli Necdet Necdet dersin :hıh
İnsanı çileden çıkarır herkese gına getirirsin :img-cool2
Niyetin atmaksa kendini uçurumdan aşağı iyi o zaman sen bilirsin:bilmim :icon_whis

spdr
23-08-07, 22:47
siz beni gaza mı getirmeye çalışıyorsunuz yoksa haa:hıh
baak zeynep ne diyorlaaar..hem ben ordan ahmetin fotosunu istemiştim..sen onu yelpazeyle serinletirken ,aynı zamanda da kızları püskürtürkennn..kanıtları göriim...zaten kendine öyle torpil geçiyorsuun....yazarsın diye ses çıkarmıyorum ama lütfen kuzuumm..
amanıın mesajım silinecek yinee..
hemen gönderiyoruuum...
adil ol haaa:hıh
---
aman da merw gwlmiş..
hayırlı olsunn:img-wink:

merw
23-08-07, 22:49

Ahmet:Ayyh biri gidiyyy biri geliyy yahh bir rahat bırakamıylar insanı Aliye nirde kaldı yaaa Tokyo’da da saat beşe geliyy nirde kaldı

Ya bu arada Ahmet'i de Burhan yaptım zavallı Ahmet'in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi mağrur muzih cazibeli mahsun Ahmet bir de Burhan olacakmış kıdeeer mi buuu

:img-hyste
süpersin zeynep ya :D kırmızı ve saten hee, yok diveee :P
titreyen puding, saten gecelik, bakalım daha ne kaldı ahmeti baştan çıkaramayacak :P

merw editi : anaaaaaa :D şok oldum :D ne çabuk değişti.. adminim sağolasın :happy0064
heheh miraba millet ben merw, aranıza yeni katılabilir miyüüüm acaba :P

ayşeçanım sağol şekerim :D

zeyneps
23-08-07, 22:50
Biri beni durdursun canııım :img-hyste Dahaa çok var iki güne mi yaysam :icon_whis

Nasip olmasın sana da çocuğunun büyüdüğünü görmek
Evlenmek kısmet olmasın sana da sana yaraşır uzaktan sevmek :hıh
Cefanın en büyüğünü çektirdin Ahmet'e senin de kaderinde yazsın bin katını çekmek :img-cool2
Damağında tadı kalsın kara sevdanın ömür boyu bu eziyet bilmesin bitmek :hıh
Efkarından kadeh kadeh içesin boğazından geçmesin bir dilim ekmek
Tüm ömrün geçsin olmayacak bir hayalin peşinden giderek

Cansuçan noldu bebişim :img-wink: Teşekkür ederim :img-in_loTabi canım katılabilirsin ne demek :img-yes:

Ayşe yıvruuum söz sağa çok şihvetli bir sinaryo yazıcağım :img-in_lo

spdr
23-08-07, 22:51
cansuçanın sesi niye çıkmıyor kiii:bilmim..
silinen bir mesajımda rızanın siyasete girmesiyle siyasi ortamın daha iyi anlatılıp hissettirileceğini yazmıştım....
o yüzden vezir de olsa rezil de olsa girsin siyasete..

Tavuskuşu
23-08-07, 22:52
Ohhh beee şöyle gözümüz gönlümüz açıldı ziynep'in kırmızı ve saten geceliğini görünce. :img-hyste img-hyste Shevek haklı özet geldiğinden beri ciddi ciddi konuşup içimizi daraltıyorduk. Zeynep geldi forum neşelendi...

Badger, hani necdet ahmeti kilitliyor yaa ama daha sonradan(dizide) arkadaşlıklarının ne güzel devam ettiğini gördük.Demek ki ahmet güççükken de böyle yüce gönüllü,bağışlayıcı bir insanmış.Bunlar güççükkene ahmet necdetlerin evinden çıkmazmış.Bir keresinde sevim söylemişti...Onların evinde oynarken de bir şeyler yazabilirsin kanımca.Mesela Hasan Amca ahmetin,yaseminin önünde necidete kızsın.Necdet de arkadaşının ve sevdiği kızın önünde rezil olmuş olsun...

Anaahhhhm acaba ben ne gibi bir bahaneyle çalıyorum ahmedimin kapısını???

Niyetin atmaksa kendini uçurumdan aşağı iyi o zaman sen bilirsin
:img-hyste :img-hyste :img-hyste Sen bilirsin yasemin biz seni hiç tutmayalım...

Merw,aramıza hoşgeldin.:img-wink:Gerçi gözüm bir yerden ısırıyor seni ama olsun.:icon_whisTanışalım...Ben cansu...Ama bana kısaca Çansuçan diyebilirsin.Pek kısa oldu değil mi?

spdr
23-08-07, 22:57
çıldırıciyim artık..
2 mesajım daha silindii:icon_sorr
eski kartpostal tekniğiyle yazıp sizi takip edicem bu gece anlaşılan...
---
zeynep bekliyorum senaryoyuu:img-wink:
badger hani yeni senaryo..necdeti boşverelim..ahmetten ve onun farkında bile olmadığı minik yasodan..nezahatler falan da hoş olabilir aslında:)

badger
23-08-07, 23:01
Minik Güzide, kloş eteklerinin ucunu aça aça, seke seke, bahçeye doğru gidiyordu...Minik Necdete tattırmak için babasını gizli tarifli bademli, vanilyalı pudingini tattıracaktı..Onu çok seviyordu..hele ona kendi elleriyle pişirdiği pastaları, pudingleri yedirmeye bayılıyordu...Minik Necdet de onunla vakit geçirmeyi seviyordu ama aklı fikri hep o Minik Yasemindeydi..Allahtan yasemin Ahmeti seviyor...Bizimki de umudunu keser ondan yakında diye düşündü..Bahçeye girn yola sapmadan önce köşedeki kömürlükten homurtular ve sesler geliyordu..Durdu, minik kaşlarını çatark oraya baktı...Kapı birdenbire gümbürtüyle açıldı...Kap açıldığında saçı başı dağılmış, üstü başı kir pas içindeki MMCJR Ahmeti gördü..Çok sinirli görünüyordu..

Yine de çok hoş görünüyordu..Zaten adanın en yakışıklı delikanlısıydı..Ona alıcı gözle baktı ama sonra kendi kendine, amaaan benim Necdetim var..ondan daha yakışıklısı yok..en iyi, en fedakar, en nazik ve düşünceli o bir kerem dedi kendi kendine MMCJr Ahmetin yanına doğru koşarak gelmesini beklerken.

Ahmet yanına geldiğinde öfkeli bir ifadeyle ona "Nerde o?.." diye sordu.
Minik Güzide şaşırmıştı."Kim nerde?"
"Necdeeeettt...!!"
"Eee bahçede bizi bekliyor olmalılar...onlar erkenden başlayacağını söylemişti..ama ben, ona puding yaptım ellerimle..7 saat 5 dakika 18 saniye boyunca sürdü..Çok özel bir puding buuu!..Çok özel olduğu için ona yaptım ellerimle" dedi hülyalı bir tavırla.
"Siz çıkıyor musunuz? aranızda bir şey mi var?" dedi Ahmet.
"eveet..o beni çok seviyor..bizim evden hiç çıkmıyor..hergün hediyeler alıyor bana..ama nedense hep gizli gizli yapıyor..bugün ben bu gizli buluşmalardan sıkıldım....ve evcilik oyununuza katılmak istedim.."
"Oyun bitmiştir çoktan...beni de Yasemine sahip olmak için kömürlüğe kapattı, aşağğğııllık!" dedi homurdanarak.
"Nee aşağılık mı? Necdet mi?!!?? O asla öyle şey yapmaz.."diye itiraz etti Minik Güzide."O son derece nazik ve düşüncelidir.."
"Tabii ..tabiii..o benim geçenlerde Yasemin için ellerimle yaptığım tahta oyuncak bebeği de saklamış ve sonra tutup Yasemine ben yaptım diye hediye etmiş..Adını da rüya koymuş utanmadan...Sen iyi san Necdetini..Şimdi eminim Yasemine benimyerime oyunda kocalık yapmaya çalışıyordur..Adi!"
"Yapmaz Necdetim öyle bir şey!.."
"İyi o zaman gidip bakalım ne haldeler?"

merw
23-08-07, 23:02
ayy, çok memnun oldum tanıştığımıza :D gözün bir yerden ısırıyorsa, daha önce karşılaşmış olabilir miyiz sayın bağyan http://img124.imageshack.us/img124/4066/heixa4.jpg (http://imageshack.us)

ben buna koptum ya :img-hyste

Yine de çok hoş görünüyordu..Zaten adanın en yakışıklı delikanlısıydı..Ona alıcı gözle baktı ama sonra kendi kendine, amaaan benim Necdetim var..ondan daha yakışıklısı yok..en iyi, en fedakar, en nazik ve düşünceli o bir kerem dedi kendi kendine

yaaa yok artık :img-hyste anlaşıldığı siz bizi gülerek öldüreceksiniz

"Tabii ..tabiii..o benim geçenlerde Yasemin için ellerimle yaptığım tahta oyuncak bebeği de saklamış ve sonra tutup Yasemine ben yaptım diye hediye etmiş..Adını da rüya koymuş utanmadan...

bak yaa, ne utanmaz.. o zamandan belliymiş :hıh isim bile koymuş yaa, o küçücük fıçıcık haliye...

@ly
23-08-07, 23:05
Biri beni durdursun canııım :img-hyste Dahaa çok var iki güne mi yaysam :icon_whis

Nasip olmasın sana da çocuğunun büyüdüğünü görmek
Evlenmek kısmet olmasın sana da sana yaraşır uzaktan sevmek :hıh
Cefanın en büyüğünü çektirdin Ahmet'e senin de kaderinde yazsın bin katını çekmek :img-cool2
Damağında tadı kalsın kara sevdanın ömür boyu bu eziyet bilmesin bitmek :hıh
Tüm ömrün geçsin olmayacak bir hayalin peşinden giderek

Shevek'cim sana da merhaba ( bkz. 2 sayfa sonra da olsa...)...cevap yazmak istiyorum ama...bu zilli Zeynep bırakmıyor ki....coştu yine...bedduaya bakar mısınız...Sıla'nın Kevser ana beddualarını da geçti...Zeynep senin kaynanalığını düşünemiyorum...:img-hyste

neyse...şu ahir dünyada yüzüm gülmedi...hiç değilse Zeynep'in senaryolarında gülsün...:icon_whis Konu açılmışken...badger...şu secret falan işe yaramıyo arkadaşım...

badger editi: Allah nazarlardan esirgesin...ne cevherler varmış...bu kadar zaman niye yazmadın sanki...özellikle 7 saat 5 dakika 18 saniye süren pudingi çok merak ettim...:img-hyste

Tavuskuşu
23-08-07, 23:10
:img-hyste :img-hyste...
Ama aşağılık kelimesini ahmedimin ağzına hiç yakıştıramadım.Necdetin yaptıkları yapacaklarının teminatıymış desene.Tahta oyuncak bebeği saklayıp kendim yaptım diye veriyor,üstelik adını da rüya koyuyormuş.:hıh Ben yaseminin yerinde olsam direkt atardm...

Secret'a ben de inanmıyorum Aliye Abla da sana ne oldu da secreta olan inancını kaybettin?

Ayşenin herkese selamı var...Bilgisayarındaki problem yüzünden doğru dürüst mesaj yazamıyormuş.Hüseyin Abiye de selamı varmış...

zeyneps
23-08-07, 23:12
Badger o nasıl bir sinaryo öyle demek tahta bebeğin adını Rüya koymuş karnımı tuta tuta gülüyorum:):img-hyste Hakikatten ben nasıl beddualar yazmışım öyle Aliye Abla bi alemsin :)

MMCJrAhmet ne ğaddar garip zavallım :icon_sorr

badger
23-08-07, 23:12
Shevek'cim sana da merhaba ( bkz. 2 sayfa sonra da olsa...)...cevap yazmak istiyorum ama...bu zilli Zeynep bırakmıyor ki....coştu yine...bedduaya bakar mısınız...Sıla'nın Kevser ana beddualarını da geçti...Zeynep senin kaynanalığını düşünemiyorum...:img-hyste

neyse...şu ahir dünyada yüzüm gülmedi...hiç değilse Zeynep'in senaryolarında gülsün...:icon_whis Konu açılmışken...badger...şu secret falan işe yaramıyo arkadaşım...

Secret, yarar yarar merak etme..Demek daha doğrusu gelmedi...:)

Zeynop,Necdeti bu kadar(!) şiddetli sevdiğini bilmiyordum...Allah sana gelin-damat verirse yandı..bknz:sanki ben neyim??!!!

Hala Yaşarla ilgili soruma cevap vermediniz...Nedir bu Yaşarın ülkü ocaklarındaki yükselişi?

spdr
23-08-07, 23:14
badger,o bir kerem kısmını çok sevdim...kerem adı bu aralar favorilerimden:img-blushahmet yine ne yaptı etti çaldı kalbimii..çapkıııın:img-blush
adi derken de bir karizmatik geldi niyeysee:icon_whis

spdr
23-08-07, 23:17
badger,yaşar konusu cidden ilginçç

yani eğer belli bir tarzı olduğunu savunuyorsak,yükselememsi lazım..çünkü yapılanlar farklı..
ama yükselirse de durum değişecek...:bilmim

merw
23-08-07, 23:17
ayy elektrikler gidip geldi ama ilk defa buna kızmadım, çünkü hala gülüyorum :D badger allah da seni güldürsün emi :D ahmetin yaptığı oyuncağı ben yaptım diye yutturmak yaa nasıl aklına geldi bu allahım :img-hyste

@ly
23-08-07, 23:19
Hüseyin Abi hoşgeldin...tam da HS müzikleri dinlerken geldin...şu anda Geçmişten Geleceğe çalıyor efendim....sezon özeti hakkında ne düşünüyorsun....:icon_whis

alisercan
23-08-07, 23:20
Ne canlı burası böyle ya. Gecenin biri hala ayaktasınız. Sizin yarın erken kalkmak gibi bir niyetiniz de yok. Oh ne güzel. Akiraç burda, ayşe burda zeynep burda. Baharcan yok ona üzüldüm. Gelmişken görmek iyi olurdu. Neyse hepinize bir merhaba demek istedim. Sabah erkenden dilerim sizi su dökerek uyandırırlar. :happy0064

Shevek
23-08-07, 23:21

badger editi: Allah nazarlardan esirgesin...ne cevherler varmış...bu kadar zaman niye yazmadın sanki...özellikle 7 saat 5 dakika 18 saniye süren pudingi çok merak ettim...:img-hyste

Zeynop az bile yazmış. Konr-atak diye buna derim ben işte:img-hyste Yerine koyma yoluyla anlamayan kafaların anlamasını sağlama. Karşılıksız aşk mı? Al, sana karşılıksız beklentisiz yaklaşan kadına, Güzideye yaptıklarına bak! Kadın çekip gitmek istedi hayatından, ona da izin vermedi alçak! O da benim olsun bu da! İsterim de isterim. Ben mutsuz olmayayım da gerekirse herkesler olsun! Peh! Rüyayı çok seviyormuş ha! Güzide doğaak çoçuğuna başkasını baba belletsin, o baba da Neço'nun çoçuğunu çok sevsin bakalım. Ne olaçak! O zaman ne diyeçekler! Neço'nun kendi çoçuğundan mahrum edilmiş olması, o kişinin o çoçuğu çok sevdiği gerçeğini bağlamaz mı diyeçekler? Çoçuğunu bilemeyesin Neçdet! Uzak kalasın! Sürgünlerde bir başına yaşayasın! Ama nerde sende o yürek!

badger
23-08-07, 23:22
ayy elektrikler gidip geldi ama ilk defa buna kızmadım, çünkü hala gülüyorum :D badger allah da seni güldürsün emi :D ahmetin yaptığı oyuncağı ben yaptım diye yutturmak yaa nasıl aklına geldi bu allahım :img-hyste

Forumumuzun bir tanesi Necdet de o kadder cevher var ki..Ondan o kadar çok malzeme yaratabiliyorum..Aslında senaristlerin onu çok sevmesi son derece doğal..Ben de senaryo yazmaya başladığımdan beri ona minicik de olsa sempati duymaya başladım..Adamın karkateri geniş bir cevher, herşeyi yaratabilirsin onunla en "en"lere dair...:img-hyste

alisercan bu arada hoşgelmişsin!

spdr
23-08-07, 23:22
Ne canlı burası böyle ya. Gecenin biri hala ayaktasınız. Sizin yarın erken kalkmak gibi bir niyetiniz de yok. Oh ne güzel. Akiraç burda, ayşe burda zeynep burda. Baharcan yok ona üzüldüm. Gelmişken görmek iyi olurdu. Neyse hepinize bir merhaba demek istedim. Sabah erkenden dilerim sizi su dökerek uyandırırlar. :happy0064

hüseyin abi merhabaa..dur gitme sakın..
--
aliye abla sormuş gerçi dee.. yeni özet hk ne düşünüyorsun?görmedin mi yoksaa:icon_whis:icon_whis
sağlık durumun nasııl ve buraya neden bu kadar seyrek geliyorsuun:icon_sorr

alisercan
23-08-07, 23:24
Hüseyin Abi hoşgeldin...tam da HS müzikleri dinlerken geldin...şu anda Geçmişten Geleceğe çalıyor efendim....sezon özeti hakkında ne düşünüyorsun....:icon_whis

Aliye kalp kalbe karşı. Aynı anda yazmışız. Sezon özeti derken ne demek istedin anlayamadım. Ama sezon 69 la başlıyor. Sıkı bir sezon bekliyor. Bakalım işimiz zor elbette. Bu arada sevgili Nilgün Öneş sizi cevaplamış. Çok iyi olmuş. Ulaşmış olmanıza sevindim.

zeyneps
23-08-07, 23:26
Hüseyin Abi hoşgeldin :img-in_lo

Burdan uzakta kaldığım zamanlarda albümü dinleyerek özlemimi gidermeye çalıştım :img-blush :img-blush Hüseyin Abi sağlık durumunla ilgili bir sıkıntı mı var :icon_sorr

zeyneps
23-08-07, 23:29
Pardon ifindim sinaryoyu az sonra göndericeğim yeniden sonra da sileceğim :img-yes:

Tavuskuşu
23-08-07, 23:29
Shevek ama bir tanesini unuttun.Allah tependen baktırsın neçidet... :img-hyste

Badger necdete(okana değil) bir senarist olarak ilgi duymak normal tabi.Onun hareketleriyle,yaptıklarıyla bütün bir bölüm geçebilir.Nitekim güzidenin kaçtığı bölümde ağırlık necdetin üstündeydi.Hatta ne boş bölüm hiçbir şey olmadı demiştik.

Hüseyin Abi merhaba.Hoşgeldin.Geçmiş olsun.

Anahhhmm ahmet bağa sarıldı yaaa...Çok şaşırdım.Ada kazuleti mi???:img-hyste Bak kasıklarımı tuta tuta gülüyorum.

alisercan
23-08-07, 23:32
Hüseyin Abi hoşgeldin :img-in_lo

Burdan uzakta kaldığım zamanlarda albümü dinleyerek özlemimi gidermeye çalıştım :img-blush :img-blush Hüseyin Abi sağlık durumunla ilgili bir sıkıntı mı var :icon_sorr

Evet malesef belimiz büküldü zeynep. Ani bir kalkış yaptım ve oturdum. bir iki gün yürüyemedim. 4. gün stüdyodaydım. Yeni bir sinema filmi ve bir de dizi için yoğunlaştık. HS nin yeni dönem müzikleri için çalışmalarımız var. Ve hala istirahat edemediğim için bu haldeyim. Bu yorgunluklar insanı uyutmuyorda. Ben de oturdum forma girdim. O da sallanıyorum. Ne kadar dayanırım bilgisayar başında bilemiyorum ama uyku bastırdığında yatarım. Şimdilik sizleri ve diğer dizinin sayfasına bakıyorum.
Hoşbulduk tavuskuşu... Ya arkadaşlar ayrı kalınca isimlerinizi de unutuyorum. Çoğunuzun biliyorum ama yine de tekavüt olmuş 50 ye merdiven dayamış birini affedin artık.

reene
23-08-07, 23:37
İyi geceler herkese..

Özeti şimdi okudum tam anlamıyla,yorumlayabilme hatta idrak edebilme konusundsa pek başarılı olamadım sanırsam..Ancak aklımda kalan bir kaç enstantaneden bir iki cümle serpiştirmeyi deniyim..

Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak.

Ellerine sağlık,hadi durma kutla bu zafer hepimizin:happy0064

Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.

Elleri armut toplıycak değiller tabi..Ayla'nın dişlerini görme şerefine nail olmuştuk daha önce ama bu sefer fena ısıracak galiba..

Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır.

En çok beklediğim şey,Deniz'in kurtulması..O gitseydi dizden elle tutulur bir aşk izleyebiecek miydik acaba..D-D:good:Cesuca,beraberliklerinin arkasında durabilen..

Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.

Onların durum hepten karışacak demek ki..Ama bu nasıl bir yükseliş olacak?

Genel olarak temponun tavan yapacağı bölümler izliycez galiba..Bizim sinir katsayıları da yapar mı acaba?:icon_whis

spdr
23-08-07, 23:37
Uzak kalasın! Sürgünlerde bir başına yaşayasın! Ama nerde sende o yürek!

sürgün diyince aklıma hep dünya klasikleri geliyor..orda hemen sibiryaya gönderilir ya suçlular..çilesini doldurması için..
gönderilen kişi de ya suçsuzdur..ya da günahlarından arınır..doğru adam olur.

o geldi aklıma şimdiii:icon_whis

ha bir de son cümlenin devamı..keskin bıçak geldi aklımaa:img-icecr
--
hüseyin abi demek emekli olduuun:happy0064cansuya yazdığın mesajda gördüm hayırlı olsun:)
--
reene,merhaba:)
--
aliye abla,yorum almadan bırakmıyoruz demek hüseyin abiyii:img-icecr:img-icecr

@ly
23-08-07, 23:39
Hüseyin abi geçmiş olsun...( albümün başarısından sonra göze geldiniz herhal...:icon_whis)

ATV Hatırla Sevgili'nin 2. sezon özetini yayınladı da...o konudaki fikrini sormuştum...bize ucundan tutup ferahlayabileceğimiz bir halat ucu ( ipucu yetmez bize...durumumuz çok vahim..) verirsin belki....

HATIRLA SEVGİLİ
Hatırla Sevgili’nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat’ından devam ediyor. Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak. Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek. Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye’de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye’yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.
İşçi hareketleri’nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel hükümeti, İsmet İnönü’nün de desteğini alarak eski DP’lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir. Tiryakilik yaratan “Hatırla Sevgili” yeni sezonda da atv ekranlarında seyircisiyle buluşuyor!

Tavuskuşu
23-08-07, 23:41
Ayşecim keskin bıçak aslında çok iyi uyuyor necdete.
"Kendimden kaçak
Yarim keskin bıçak
Nerde bende o yürek
yardan cayacak...
Hep köşe bucak..."
Allah allah elleri göreyim elleri...Oturmaya mı geldik?...

Hoşgeldin reene.bye

zeyneps
23-08-07, 23:42
AA çok geçmiş olsun Hüseyin Abi kendine dikkat et :icon_sorr

Bu da Ahmet 'e ithaf ettiğim şiir :img-blush

Aşkından oldun deli divane
Harbiden bu delüğğanlıdan dünyada var bir tane
Mağrur muzip cazibeli ve de şahane
Elimden almaya çalışırlar Ayşeçan Cansuçan bir de Aliye :)(Abla yazmadım kafiye bozulmasın diye :img-in_lo)
Takaatim kalmadı artık aldıracaksınız elime merdane:hıh :dito

@ly
23-08-07, 23:47
AA çok geçmiş olsun Hüseyin Abi kendine dikkat et :icon_sorr

Bu da Ahmet 'e ithaf ettiğim şiir :img-blush

Aşkından oldun deli divane
Harbiden bu delüğğanlıdan dünyada var bir tare
Mağrur muzip cazibeli ve de şahane
Elimden almaya çalışırlar Ayşeçan Cansuçan bir de Aliye :)(Abla yazmadım kafiye bozumlasın diye :img-in_lo)
Takaatim kalmadı artık aldıracaksınız elime merdane:hıh :dito

Allah iyiliğini versin Zeynep....gece gece güldürdün yine beni...hem kuzum ben Ahmet'i istemiyorum...sen aranız bozulmasın diye kendin veriyorsun...( bkz. yorgan gitti...kavga bitti...meselesi...)

zeyneps
23-08-07, 23:49
Aliye Abla niye istemiyorsun:hıh Yoksa burda Üçünçü Ahmet Harbi çıkacak yine ona göre zavallıcık aşktan güdük mü kalsın

...devamı :img-in_lo
Cansuçan nefes nefesedir:Ahmet Bey Ahmet Bey
Ahmet:Anaaam noliyy ya zilzele mi oluyy zilzele mi oluyyy niye kötü şeyler hep benim başıma geliyy kıdeer mi buuu ALARMIII ALARMIIIIII:img-help:
Cansuçan:Ayyy yok çamaşır asıyordum da geceliğim sizin balkona düştü de kırmızı ve saten
Ahmet:Takmış bu apartmandakiler de kırmızı ve satene manyahhlar çok pis takmışlar ..nasıl bir irotik apartmansa böyle nasıl bir apartmansa ...ya bir dakka nasıl benim balkonuma düşmüş olabilir mirak ediyorum doğrusu girizekalının teki yok karşınızda YOHH YOHH lütfin ama bi kere siz binim alt komşumsunuz uçtu mu naptı şu anda karnımı tuta tuta gülüyorum yani o direcee
Cansuçan:Yaaah Ziynep o haliyle benimle alay mı etti yahh ühühühühhüüh ahahahahhaha:img-cray:
Ahmet:Aaa ağlamayın lütfin ama lütfiiin
Ahmet dişlerinin arasından konuşur:Yaa niye ağliyy şimdi bu rizidansım rizidans değil yoldan geçen manyahh komşuların hanı oldu resmen yaaa sende bi sus yaa işin gücün TRACEDİ TRACEDİ!!!Ama ağlama ya sen kime ağliyyyn bağa mı ağliyyyn ÇİKO gibi forum gibi bağa mı ağliyyn sende ağlama ama lütfiiin
Ahmet Cansuçan’a sarılır Cansuçan’ın gözleri büyür hemen ağlamayı keser o da sarılır Ahmet’e
Ahmet içinden:Anaaam kollarıyla ahtopot gibi sardı öldürür bu beni burcu Ahtopot mu ne yaaa
Cansuçan:Ahmet Bey galiba diprasyona girdim diprasyondan çıkana kadar yanımda kalır mısınız
Ahmet:Yokk diveee her diprasyona giren beni buluyo o ada domatisiyle o ada kazuleti yetmedi bi de seeen yok diveee ben psikolog muyum girizekalının teki YOHH karşınızda burda İNAYİ yazmiyyy YOHH git Tohtor Melüüüh’e anlat dirdini
O sırada saçlarını savurarak koridora şihvetli bir giriş yapa Aliye Ahmet’i görür Aliye :blink:Ahmet:blink:
FONDA:Haraaaaaaaaam haraaaaaam zalimlereee kötüleereeee haraaaaaam
Ahmet: (Yankılı bir ses ve slow-motion)A-li-ye!!!!!
Aliye: (Yankılı bir ses ve öfkeli)Ahmeeeet!!
Ahmet Cansuçan’ı iter:Yetti beee yettii beaaa
Cansuçan:Noluyo hiii Aliye Ablaaa tırsıyorum tabanları yaylayayım da kaçayım
Cansuçan koşarak gider hem korkudan hem sevinçten birer ikişer iner merdivenleri:Koşalım gidelim dört nala heyy koşalım gidelim dört nala heyyy!!!!
Ahmet:Aliye açıklayabilirim hepsi büyük bir yanlış anlama
Aliye:Evet Ahmet yanlış olan bir şey var ama yanlış anlama değil yanlış tanıma ben seni çok yanlış tanımışım Ahmet
Ahmet:Açıklayabilirim çok talihsiz bir günümdeyim bugün her zamanki gibi kıdeeeerben de tam seni bekliyodum Tokyo’da saat .beşi geçince miraak ettim doğrusu

Aliye:Bari şimdi yalan söyleme Ahmet girizekalının teki yok karşında YOKK lütfin ama Yohh bak aramızdaki herşeyi siliyorum bah BAHH holdur holdur holdur hepsini sildim gitti empiiitiii!!buraya dikkatini çikiyorum EMPİTİİİİ!her şey bitti
Ahmet:Neyy bitti mi ühühühühü:img-cray:
Aliye:Bitti finiş finito fin daha nasıl söyleyebilirim tüüüüü yazıklar olsun hoşçakal ve de goodbyee
Aliye saçlarını ahenkle vals yaptırarak sahneden gösterişli bir çıkış yapar
Ahmet:Aliyeeeee......Anaaaaam duygu geldi bağa ühühühühühhüh....Aliyeee ühühühhüü artık yağnuzluğum ve ben başbaşayız ühühühühühüü
Ahmet iki büküm olup yerde yuvarlanır amuda kalkar o sırada Yaşar elinde ekmek sepetiyle sahneye dalar
İlk tokadı doğduğumda vurdular banaaaa
Gülmeyi öğrenmeden ağlamayı öğrendim
Sokaklar hem ana hem yar oldu bana
Hem yetim hem öksüz olduğumu öğrendim
Vurmayıın ne oluuur vurmayııın ne oluuuuur
Vurmayıııın ne oluuuur bana
Hem yetim hem gariiip hem de kimsesiz
Hem yalnızım hem de düşmüüüüşüüüm
Yıraaabbiiim yardııım et yırabbiiiim yardım eeet
Yırabbiiiim yardım et banaaaa
Ahmet:Bu nasıl bi şeyy ya ühühühühühü

alisercan
23-08-07, 23:49
Hüseyin abi geçmiş olsun...( albümün başarısından sonra göze geldiniz herhal...:icon_whis)

ATV Hatırla Sevgili'nin 2. sezon özetini yayınladı da...o konudaki fikrini sormuştum...bize ucundan tutup ferahlayabileceğimiz bir halat ucu ( ipucu yetmez bize...durumumuz çok vahim..) verirsin belki....

[/B]

İnan bana bilmiyorum. Üstelik bizler yeni şarkılar hazırlıyoruz ama bu şarkıları dönemin tarihsel ve akışına uygun olarak hazırladığımızı belirtmeliyim. Yani bize verilen kesin bir bilgi yok. Zaten senaristlerde genel özet üzerinden hikayelerini yazmaya genelde bölüm çekiminden bir iki hafta önce başlarlar. Ayrıca aliye bilsem bile söylemem etik olmaz zaten biliyorsun. Üstelik bilinen bir öykü nasıl bir zevk verebilir ki sizlere.
Dediğim gibi ben de sizler gibi tahminler yapıyorum ama bunları söylemem bile bu işin içinde olmamdan dolayı yönlendirme yapar.
Beni affedin, yardımcı olamadım size. Tek bir şeye dikkat edin, bu dizi belgesel ile kurgu arasında gidip geliyor. Yani kurgu döneme ilişkin yapılıyor. Dolayısıyla her türlü kurgu dönemde olabilecek olaylardan alınıyor.

Komikliğe bakın reklam geldi beni buldu... Doğal tüy dökücü allahım önce bel fıtığı şimdi reklam kazaları, daha yok mu?

badger
23-08-07, 23:51
İyi geceler herkese..

Özeti şimdi okudum tam anlamıyla,yorumlayabilme hatta idrak edebilme konusundsa pek başarılı olamadım sanırsam..Ancak aklımda kalan bir kaç enstantaneden bir iki cümle serpiştirmeyi deniyim..

Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak.

Ellerine sağlık,hadi durma kutla bu zafer hepimizin:happy0064

Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.

Elleri armut toplıycak değiller tabi..Ayla'nın dişlerini görme şerefine nail olmuştuk daha önce ama bu sefer fena ısıracak galiba..

Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır.

En çok beklediğim şey,Deniz'in kurtulması..O gitseydi dizden elle tutulur bir aşk izleyebiecek miydik acaba..D-D:good:Cesuca,beraberliklerinin arkasında durabilen..

Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.

Onların durum hepten karışacak demek ki..Ama bu nasıl bir yükseliş olacak?

Genel olarak temponun tavan yapacağı bölümler izliycez galiba..Bizim sinir katsayıları da yapar mı acaba?:icon_whis

Hoşgeldin Renee
bye
Biz de tam idrak edemedik özeti..Hatta dilimiz tutuldu, kalakaldık...Ama dediğin gibi sinir katsayılarımız tavan yapıp, zekamıza daha fazla hakaret ettirmeden bu diziden yollanacağız gibi geliyor..Biz, Yasemin hanım akıllansın Ahmeti ve Rüyayı sahiplensin diyoruz, tutup geçen sezon yaptığının daha da beteri karşı mücadeleye geçiyor..Bir de Ayla? Ne alaka? durumu var...bknz:akıllara ziyan bir özet..

Tabii sevindirici ama düşündürücü olay, Ametin kazanı kaldırması...ve Denizin kurtulması...Ama Defneyle sürdürebilirler mi? orası şüpheli...:icon_whis bknz:muhteşem aileler yine işbaşında..:hıh
Biz de burada çıkan özete karşı duyduğumuz hayalkırıklığını, komik senaryolarımızla dağıtıyoruz..

Tavuskuşu
23-08-07, 23:51
Aaa ahh Aliye Abla sen neden ahmeti istemiyorsun?Bak yoksa onu havada harada kaparlar(Bkz:Ayşeçan,çansuçan,zeynepçan)

Zeynep sen de mi yasemine özendim.Gücüm yok takatim kalmadı filan diye.Bence sen hazır eline merdaneyi almışken Asude pastanesine gidelim biz...Anladınız siz onu.Ama okanı değil necdeti görmeye.

Yaşar gülenay olarak mı giriyor? :img-hyste :img-hyste Ahmetin yalnızlığı ile başbaşa kalması bana feriştahın bir repliğini hatırlattı:
3 kişi oturuyorduk:Feriştahın siyah bahtı,diri vücudu ve yalnızlığı. :img-hyste :img-hyste :img-hyste :img-hyste

badger
23-08-07, 23:54
İnan bana bilmiyorum. Üstelik bizler yeni şarkılar hazırlıyoruz ama bu şarkıları dönemin tarihsel ve akışına uygun olarak hazırladığımızı belirtmeliyim. Yani bize verilen kesin bir bilgi yok. Zaten senaristlerde genel özet üzerinden hikayelerini yazmaya genelde bölüm çekiminden bir iki hafta önce başlarlar. Ayrıca aliye bilsem bile söylemem etik olmaz zaten biliyorsun. Üstelik bilinen bir öykü nasıl bir zevk verebilir ki sizlere.
Dediğim gibi ben de sizler gibi tahminler yapıyorum ama bunları söylemem bile bu işin içinde olmamdan dolayı yönlendirme yapar.
Beni affedin, yardımcı olamadım size. Tek bir şeye dikkat edin, bu dizi belgesel ile kurgu arasında gidip geliyor. Yani kurgu döneme ilişkin yapılıyor. Dolayısıyla her türlü kurgu dönemde olabilecek olaylardan alınıyor.

Komikliğe bakın reklam geldi beni buldu... Doğal tüy dökücü allahım önce bel fıtığı şimdi reklam kazaları, daha yok mu?

Zeynop editu

Yaşar-Gülenay sahnesi muhteşemdi...:img-hyste X100000000000000000000

Sen bize 69 yılına ait elli tanesinin içinden belgesel konuların tüyosunu verirsen, biz kurgu tarafının senaryosunu saniyede çıkartırız...:)

alisercan
23-08-07, 23:54
--
hüseyin abi demek emekli olduuun:happy0064cansuya yazdığın mesajda gördüm hayırlı olsun:)
aliye abla,yorum almadan bırakmıyoruz demek hüseyin abiyii:img-icecr:img-icecr

Ayşe cansu kimdi. Ve ona yazdığım mesajı nasıl görebiliyorsun. Hayret yani bir doktordan da böyle bir şey beklenmez ya neyse...

spdr
23-08-07, 23:58
Ayşe cansu kimdi. Ve ona yazdığım mesajı nasıl görebiliyorsun. Hayret yani bir doktordan da böyle bir şey beklenmez ya neyse...

:img-in_loevet bir dr dan bu beklenemez ama yanlış kelime kullanması beklenebilri değil mii:)
cevapta demek istedim..forumda Tavuskuşu na yazdığın cevapta..hatta sen adını hatırlayamadım diyince çaktırmadan söyleyeyim diye düşünmüştüm ..ama.:img-swoon:
--
bu arada hüseyin abi ben senin alisercan olarak diziyle ilgili yorumunu merak ediyorum aslında..azıcık..en azından ahmet yaseminle ilgili..ya da rüyaylaa:img-in_lomümkün olduğunca çaktırmadan artık:img-hyste

Tavuskuşu
Hüseyin Abi cansu benim...

Bu arada geçen gün televizyonda görünce fark ettim.Yılmaz Güney deniz gezmişi oynayan oyuncuya dolayısıyla da gerçek deniz gezmişe benziyor.Siz de daha önce fark etmiş miydiniz?Dizi o zamanlar çekiliyor olsaydı kesin Yılmaz Güney oynardı.Ben çok benzettim.

alisercan
Sen bize 69 yılına ait elli tanesinin içinden belgesel konuların tüyosunu verirsen, biz kurgu tarafının senaryosunu saniyede çıkartırız...:)

Baharcan onları kronolojik olarak zaten çıkarttı. Olaylar derken bu ülkedeki tarihsel kronolojiden bahsediyorum yani. Basit bir örnek. Deniz Gezmişi 6 Mayıs 1972 den önce idam edemeyiz yani. Ya da Sinan Cemgil Nurhaklarda öldürüldüğü için onu yaşatamayız. Ve badger bütün bu kronolojiler sevgili sinem, baharcan, şimdi göremedim fawka tarafından çok sıkı bir şekilde taşındı. Onlarada buradan selam gönderiyorum. Özledim hepsini. Fawka çoktandır yok. O tam bir karıncaydı.

_hnd_
23-08-07, 23:59
buraya ilk defa yazıyorum
ama bende hatırla sevgili izleyicisiyim izlediğim dizler arasında en güzel sezon finali yapan dizilerden biriydii
yeni sezonun özeti gelmiş çok sevindim denizi kurtulması beni çok rahatlatırdı
özetten anladığım kadarıyla ailelerde rüyanın ahmetin çocuğu oldunuğunu öğreniyoo

@ly
24-08-07, 00:00

:img-hyste Şu reklam olayı çıkalı mertlik bozuldu zaten...

Hüseyin abi zaten etik olmayan bir davranışı beklemem senden...ama şu Ahmet - Yasemin arasında başlayacak mücadele bizi çok üzdü...artık kavuşmalarını beklerken...neyin mücadelesiyse...halbuki dönem olarak mücadele edecek çok daha mühim olaylar var...neyse, durum böyleyken böyle yani :icon_sorr

Zeynep editi: Kızlar Ahmet'i bana verip, sonra üçünüz birden üstüme yürürsünüz...ben ortayaşlıyım...başedemem sizinle...alın Ahmet'inizi...( CAZ'dan korkan dinazor forum üyesi...)

alisercan
24-08-07, 00:03
Hüseyin Abi cansu benim...

Bu arada geçen gün televizyonda görünce fark ettim.Yılmaz Güney deniz gezmişi oynayan oyuncuya dolayısıyla da gerçek deniz gezmişe benziyor.Siz de daha önce far etmiş miydiniz?Dizi o zamanlar çekiliyor olsaydı kesin Yılmaz Güney oynardı.Ben çok benzettim.

Cansu ve Ayşe özür. Yılmaz ile deniz birbirine çok da benzemiyor. Boylar farklı. Ama yüz hatları diyorsan biraz. Fakat denizin yüz hatları daha keskin ve bakışları daha kararlı ve suçlulara bir cellat gibi bakar. Yılmaz Güney daha çocuksu ve romantik bakar. Gözlerinin içi ikisinin de aynıdır çocukların gözleri gibi. Ama deniz mahkemelere gelirken, mitinglerde, meydanlarda çok farklıdır. Fakat denizi oynayan çocuk deniz gezmişe çok benziyor. Castı kutlamak gerek iyi iş başardı. Daha yusuf ve hüseyin çıkmadı. Gazetedeki tomris hanımın röportajına bakılırsa mahir de bulunamamış henüz. Ama buradan diğerlerinin bulunduğu anlamı çıkıyor.

Yine mi sayfa başı. Acaba satın alsam bunu başımdan alırlar mı sayfa yöneticileri kardeşler sizi göreve çağırıyorum...:good:

badger
24-08-07, 00:03
Baharcan onları kronolojik olarak zaten çıkarttı. Olaylar derken bu ülkedeki tarihsel kronolojiden bahsediyorum yani. Basit bir örnek. Deniz Gezmişi 6 Mayıs 1972 den önce idam edemeyiz yani. Ya da Sinan Cemgil Nurhaklarda öldürüldüğü için onu yaşatamayız. Ve badger bütün bu kronolojiler sevgili sinem, baharcan, şimdi göremedim fawka tarafından çok sıkı bir şekilde taşındı. Onlarada buradan selam gönderiyorum. Özledim hepsini. Fawka çoktandır yok. O tam bir karıncaydı.

yok yok o kronoloji var..hatta bir kere bizimkilere gelin çalışalım(!) dedim üzerinde..Bizimkilere nasıl etkiler diye...sonra herkes tıss kayboldu...ben acaba sen bir iki tanesini biliyor musun diye düşünmüştüm...:img-blush

Tavuskuşu
24-08-07, 00:04
Aliye Abla ben ahmeti kendi ellerimle verdikten sonra geri istemem merak etme.Verilen mal(satılan demek istemedim) geri alınmaz.Benden yana korkun olmasın yani ben saldırmam üstüne.Ahmedimin tercihlerine de saygım var yani.Yasemini bile kabullendim.

Shevek senden ortalığı karıştıracak,CAZ grubunu birbirine düşürecek bir şeyler bekliyorum.Hani bizim gazımız?Sen vermeyeceksen Teoyu çağıralım.:) :img-hyste

Sorun değil Hüseyin Abi.:)Ben acayip benzettim yüz hatlarını filan.Özellikle Mervenin imzasındaki Deniz Gezmiş resmine çok benziyor.Gerçi yılmaz güneyi daha önce hiç izlemedim.Sadece bir filminin fragmanında gördüm.Bir balıkçıyı oynuyordu...

badger
24-08-07, 00:06
Cansu ve Ayşe özür. Yılmaz ile deniz birbirine çok da benzemiyor. Boylar farklı. Ama yüz hatları diyorsan biraz. Fakat denizin yüz hatları daha keskin ve bakışları daha kararlı ve suçlulara bir cellat gibi bakar. Yılmaz Güney daha çocuksu ve romantik bakar. Gözlerinin içi ikisinin de aynıdır çocukların gözleri gibi. Ama deniz mahkemelere gelirken, mitinglerde, meydanlarda çok farklıdır. Fakat denizi oynayan çocuk deniz gezmişe çok benziyor. Castı kutlamak gerek iyi iş başardı. Daha yusuf ve hüseyin çıkmadı. Gazetedeki tomris hanımın röportajına bakılırsa mahir de bulunamamış henüz. Ama buradan diğerlerinin bulunduğu anlamı çıkıyor.

Taylan Özgür olayı anlatılacak mı? Yoksa Vedat Demircioğlu gibi meydanda vurulduğunun o kargaşada haberi mi gelecek yalnızca?

Peki Rüyayı ne yaptılar? çocuk 7 yaşına geldi hala 4-5 yaşındaki halini oynayan o bıcırık var...

zeyneps
24-08-07, 00:07
Aliyeee Abla okeyto zaten finito dedin Ahmet'e bu mevzu o zaman kapandı :img-yes: Aramızda her an yeni bir savaş çıkabilir ne de olsa rakibiiiz :icon_whis

Cansuçan Feriştah'ın repliğine bayıldım kendisinin hayranıyım :img-in_lo

Bugünlük bu kadar yoruldum biraz yol yorgunluğu da var tabiii:img-in_lo Ama sohbete devam edebiliriz kanımca:img-in_lo

alisercan
24-08-07, 00:08
yok yok o kronoloji var..hatta bir kere bizimkilere gelin çalışalım(!) dedim üzerinde..Bizimkilere nasıl etkiler diye...sonra herkes tıss kayboldu...ben acaba sen bir iki tanesini biliyor musun diye düşünmüştüm...:img-blush

Badger allah iyiliğini versin. Seni bir an için nasıl hissettim biliyor musun? 1000 vatlık 3 lamba üstümde bakıyorum ama kimseyi göremiyorum. Işıklar gözümü alıyor. Bir ses "hele sen bir iki tane isim olay ver biz gerisini hallediriz koçum. Yoksa seni buradan çıkarmayız. Falakalar mı istersin, filistin askısı mı? ameliyat masasımı, cerrahı çağırın masa hazır arkadaşın iç organlarını bir açalım bakalım"
Badger beni korkuttun bu gece uyuyamamda şimdi.
Aliye gerçekten özür dilerim sizi kırmak ya da geri çevirmek istemezdim. Ama gönül rahatlığı ile söylüyorum. İnanın bilmiyorum...

spdr
24-08-07, 00:10
yahu ben daha zeynebin yazdığı son senaryoya gülemedim..yine sorun var..
şimdi güleyim:img-hystezeynep dolmuşl taşmışsın tatilde kuzum:img-wink:arada bir para toplayıp göndersek mi seni nee:)
--
aliye abla haklısın..
ahmeti napıcaksın sen:img-yes:saçlarını kes falan..birsürü derdi var onun:img-yes:
--
ilahi hüseyin abii:img-hystebu saatte bu hayal gücü..rüyalarda olurdu ancakk:img-bored:
---
zeyneep..dinlen tabi kuzum..
iyi iş çıkardın bugün:good:

badger
24-08-07, 00:12
Badger allah iyiliğini versin. Seni bir an için nasıl hissettim biliyor musun? 1000 vatlık 3 lamba üstümde bakıyorum ama kimseyi göremiyorum. Işıklar gözümü alıyor. Bir ses "hele sen bir iki tane isim olay ver biz gerisini hallediriz koçum. Yoksa seni buradan çıkarmayız. Falakalar mı istersin, filistin askısı mı? ameliyat masasımı, cerrahı çağırın masa hazır arkadaşın iç organlarını bir açalım bakalım"
Badger beni korkuttun bu gece uyuyamamda şimdi.
Aliye gerçekten özür dilerim sizi kırmak ya da geri çevirmek istemezdim. Ama gönül rahatlığı ile söylüyorum. İnanın bilmiyorum...

He!He! İtiraf et canını yakmayacağızzzzz...Cıztt!bızztt! bknz:elektrik sesi!:img-hyste

Tavuskuşu
24-08-07, 00:13
Yeter de artar bize bunlar zeynep.Daha ne olsun.3 şiir+senaryolar...Susuz kalmış ankaraya birden su verilmiş gibi olduk.:) Daha fazla verirsen borularımızı patlatabilirsin kanımca.Ne benzetme yaptım ama değil mi?

Feriştahı sevmen normal tabi benziyorsunuz birbirinize.İkinizde de şihvet ve edele düşkünlüğü var. :img-hyste :img-hyste Bende başka replikler de var.Eğer gelecekteki senaryolarına katkıda bulunacaksa seve seve seninle paylaşırım.Best Of Feriştah.Bkz:
Madem bana iki karanfili çok görüyorsan bir karanfil getir mükremin.Ben aza tamah eden bir sevdanın esiriyim.Çok şey isteyen aşklardan değilim ben.
Aynı zeynep aynıı...

@ly
24-08-07, 00:14
Badger allah iyiliğini versin. Seni bir an için nasıl hissettim biliyor musun? 1000 vatlık 3 lamba üstümde bakıyorum ama kimseyi göremiyorum. Işıklar gözümü alıyor. Bir ses "hele sen bir iki tane isim olay ver biz gerisini hallediriz koçum. Yoksa seni buradan çıkarmayız. Falakalar mı istersin, filistin askısı mı? ameliyat masasımı, cerrahı çağırın masa hazır arkadaşın iç organlarını bir açalım bakalım"Badger beni korkuttun bu gece uyuyamamda şimdi.

Geçen gün bir mesajında bahar_can'a....'' ben benim anarşist olma ihtimalimi sevdim...'' demiştin...ya...bu mesajını okuyunca onu hatırladım...bir de nedense Ziverbey Köşkünü....:icon_whis

Tamam Hüseyin abi...sorun değil...yoksa korkarım kaçıp, buralara uğramayacaksın...sen gel yeter ki...yorumsuz sohbetler yaparız...:good:

Taylan editi: badger, Tomris Hanım, Taylan'ın mutlaka işleneceğini söylemişti...'' Deniz'in hayatında büyük etkisi var, atlayamayız...'' demişti. Bu durumda geçiştirmezler herhalde...

Shevek
24-08-07, 00:17
Bir süre koptum, geri geldim. Yaşar-Gülenay benzeşmesi harika olmuş. Aliyeçanım, çanım bakma sen bu ÇAZ gır ekibinin ortaya yem atöalarına, alma çanım. Nemize lazım! Üçü bir olur sonra! Ama yine de ben bu üçlü arasında Ayşeçana daha bir haksız davranılıyor gibi hissettim. İkisine kırmızı ve saten, Ayşeçana puding...Olmadı yani:) Hani dayanışma?:icon_whis

Aliserçan beybye tanışmadık daha önçe ama, önçelikle dizimize yakışır müziklere helal olsun demek isterim. Ellerinize, emeklerinize sağlık... Dizide sekmeden, şaşmadan ilerleyen bir Ahmet karakteri var, -a pardon, bir de Sevim-Mehmet ikilisi, bir de Rüya. Bir de müzik! Şarkıların hepsi birbirinden güzel. Gündoğdu marşını bile bir popüler kültür ürünününe yedirdiniz ya usturupluça, bravo diyorum. Duyunça gözlerim dolmuştu. :good:

Ama yine de bizim forumumuzda hep yazdığımız temel çelişkiler hakkında ne düşündüğünüzü- aliserçan olarak, bir forum kişisi olarak- merak ettim. Ahmet'in çoçuğundan bihaber olduğu, bundan haksız bir şekilde mahrum edildiği gerçeği; Neçdetin Rüyayı çok sevdiği gerçeğini değiştirmez mi? Değiştirir mi?

Ama belli ki forum kişisi olmayı değil, misafir sanatçı olarak kalmayı terçih ediyorsunuz:) Olsun, bu kadar güzel müzikleri hatırlatıp, hediye ediyorsunuz ya bize, bu yeter (hatta artar). iyi geçeler...:sad53::sad53:

alisercan
24-08-07, 00:17
He!He! İtiraf et canını yakmayacağızzzzz...Cıztt!bızztt! bknz:elektrik sesi!:img-hyste

Ben kaçmak zorundayım, uykusuzum ve uyku vakti geldi. Ama badger elektrik yabancım değil. Fakat almayalı çok uzun zaman oldu. Artık almayayım.:img-hyste:img-hyste Hepinize selam ve sevgiler. Baharcanı, şeboisti melali ve fawkayı gördüğünüzde selamlarımı iletin.
İyi geceler....

badger
24-08-07, 00:18
Geçen gün bir mesajında bahar_can'a....'' ben benim anarşist olma ihtimalimi sevdim...'' demiştin...ya...bu mesajını okuyunca onu hatırladım...bir de nedense Ziverbey Köşkünü....:icon_whis

Tamam Hüseyin abi...sorun değil...yoksa korkarım kaçıp, buralara uğramayacaksın...sen gel yeter ki...yorumsuz sohbetler yaparız...:good:

vay akıllı Aliye??!!??..Nasıl da yakaldın alisercanı...demek Ziverbeyli bir sahne var ki..alisercan oralaraı çalışmış, müzik hazırlamış...baksanıza bilinçaltına nasıl da yerleşmiş...:img-hyste

spdr
24-08-07, 00:22
Shevek,çok teşekkür ederim..benim pc sorunlu doğru düzgün yazamıyorum diye ses çıkaramıyorum iştee:icon_sorr
ahan da gülenay 2..gör bunları sinariiist..
--
hüseyin abi yine gel olur muubye
sadece nurdan ablayı görebiiriz burda sanıyorum:img-cool2
iyi uykularbye

zeyneps
24-08-07, 00:26
Shevek bizi Ayşecan'la birbirimize düşürmeye çalışıyrsun anlamadım sanma:img-yes: ama Ayşeçan biraz hamarat olduğu için doğuştan daha o kısımlara gelemedik yakında o da öğrenecek ama bence o daha ballı ne de olsa erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer doğru değil mi :img-icecr Ben ona daha ne şihvetli sinaryolar yazarım

Madem bana iki karanfili çok görüyorsan bir karanfil getir mükremin.Ben aza tamah eden bir sevdanın esiriyim.Çok şey isteyen aşklardan değilim ben.

Cansu süper koptum gene:img-hyste Ama bu bana beni değil de Ayla'yı hatırlattı nedense bknz:Benim sevgim ikimizi de yeter Ahmet

Size yazdığım akrostişleri de yarın eklerim artık :img-in_lo

spdr
24-08-07, 00:27
vay akıllı Aliye??!!??..Nasıl da yakaldın alisercanı...demek Ziverbeyli bir sahne var ki..alisercan oralaraı çalışmış, müzik hazırlamış...baksanıza bilinçaltına nasıl da yerleşmiş...:img-hyste

nilgün hanımın yazısında olayların karakterlerin hayatlarına etki edeceğinden bahsediliyordu...o halde herkesin hayatında az çok değişiklik beklemeli miyiz..ne olabilir kii??
ve bu arada özette sevim-mehmetten hhiç bahsedilmemiş..

Tavuskuşu
24-08-07, 00:27
"İlk tokadı doğduğumda vurrrrrdular bana
Gülmeyi öğrenmeden ağlamayı öğrendim."

Ayşem üzülme ben de alt kat komşusu olarak geceliği düşürdüğümü söyleyerek salak durumuna düştüm.Hem puding de iyi.Ne kadar hamarat olduğunu görür.Hem seni puding kadar tatlı buluyor da olabilir.

İşte shevekten beklediğim gaz geldi.Bkz:çağırdım geldi.

Güle güle Hüseyin Abi.Yine bekleriz...bye

Herhalde sevim ve mehmet ilgi uyandırmıyor diye düşünmüşlerdir.Sonuçta onlarda sevimin nedensiz korkusu dışında pek bir problem yok.Ama ben yine de onların da akibetini çok merak ediyorum.:img-yes:

Anahhhm bize de mi akrostiş yazdın?Keşke söylemeseydin ben merak ederim şimdi neler yazdığını...:img-blush

dizice
24-08-07, 00:28
Hayir, Ziverbey olmasinnnnnnnnn!!!! Ziverbey demek, 80 darbesi sonrasi demek. O da, diziyi 80'lere uzatip, iyice sacmalamalari demek. Tadinda biraksinlar.

badger
24-08-07, 00:29
nilgün hanımın yazısında olayların karakterlerin hayatlarına etki edeceğinden bahsediliyordu...o halde herkesin hayatında az çok değişiklik beklemeli miyiz..ne olabilir kii??

O fukaralara zaten kimse özen göstermiyor...Ben, bekliyordum şöylemesine güzel bir bol mitingli düğünlerden birini...ama yok! Gerkesiz ne kadar eleman varsa onların adı geçiyor..bknz:Güzide ve Ayla ne alaka?

aslında Sevimin nedensiz evlilik korkusunun yanısıra böbrek rahatsızlığı da var..İlk bölümlerde pek bir hastaydı ama sonraki bölümlerde emaresi bile geçmedi..Diyalize bağlanacak kadar ağır böbrek hastasıysa son 7 yılda niye bu kadın bir daha hastalanmadı? Acaba Mehmet mi ona yaradı?

alisercan
24-08-07, 00:30
Bir süre koptum, geri geldim. Yaşar-Gülenay benzeşmesi harika olmuş. Aliyeçanım, çanım bakma sen bu ÇAZ gır ekibinin ortaya yem atöalarına, alma çanım. Nemize lazım! Üçü bir olur sonra! Ama yine de ben bu üçlü arasında Ayşeçana daha bir haksız davranılıyor gibi hissettim. İkisine kırmızı ve saten, Ayşeçana puding...Olmadı yani:) Hani dayanışma?:icon_whis

Aliserçan beybye tanışmadık daha önçe ama, önçelikle dizimize yakışır müziklere helal olsun demek isterim. Ellerinize, emeklerinize sağlık... Dizide sekmeden, şaşmadan ilerleyen bir Ahmet karakteri var, -a pardon, bir de Sevim-Mehmet ikilisi, bir de Rüya. Bir de müzik! Şarkıların hepsi birbirinden güzel. Gündoğdu marşını bile bir popüler kültür ürünününe yedirdiniz ya usturupluça, bravo diyorum. Duyunça gözlerim dolmuştu. :good:

Ama yine de bizim forumumuzda hep yazdığımız temel çelişkiler hakkında ne düşündüğünüzü- aliserçan olarak, bir forum kişisi olarak- merak ettim. Ahmet'in çoçuğundan bihaber olduğu, bundan haksız bir şekilde mahrum edildiği gerçeği; Neçdetin Rüyayı çok sevdiği gerçeğini değiştirmez mi? Değiştirir mi?

Temel çelişkiler kavramı değişmiş. Bizim gençliğimizde temel çelişki üretim ilişkileri üzerineydi. Yani üretim araçları kimde olacak. Üretende mi, yoksa çalıştıranda mı. her neyse. Böyle bir isteği de geri çevirmek terbiyeye sığmaz. Ayrıca bir dileğim de 3. kez reklama gelirsek kıl olacağım artık onu hiç bir tüy dökücü de dökemez. HS ye de ne uygun reklam bulmuşlar evlere şenlik. :good:
Şimde kurgusal hikayeye baktığımda bir Ahmet karakterinin o dönemlerde de bulunacağını sanmıyorum. Çünkü ahmet iyi eğitimli yurtdışı ihtisasları olan ve o dönemde az bulunan biri. Öyle ortalarda dolaşan bir ahmeti niye okudun ulan diye perişan ederler. Ayrıca fransada kalmış kadın erkek ilişkilerinde rahat olan ki, yasemini de kısa sürede hamile bırakmasından da belli ki dönem erkekleriye pek benzeşmiyor, dolayısıyla böyle bir karakterin kalkıp necdetle evlenmiş birinin arkasından koşacağı ve bu sürecte hayatına hiç kadın girmeyeceği çok zor. Ahmetin çocuğundan mahrum edilmesi ise çok doğaldır. Necdet sahiplenmiştir ve ahmet nedenini hala anlayamadığım bir sebepten bir günde babasının ameliyatı için giderken ve bir gün öncede yasemin babası için karşı ahmete yol verirken gelişen olaylardan sonra böylesine beceriksiz olan ahmete değil çocuğu yasemini bile göstermem. Ama bütün bunlar elbetteki rüya karekterini kotarmak için yazılmış olduğunu düşünüyorum. Necdet ise rüyayı gerçekten seviyor bu değişmez. Ama necdet ve güzide aşkını sonuna kadar destekliyorum. Bir erkek de bir kadın da sevilmek ister kardeşim. Güzel bir duygudur. Ahmet ile yasemini boş verin diyorum bize mehmet ve sevim, necdet ve güzide lazım. Teo da da iş yok. Hala laleyi ayarlayamadı ve arkadaş olamadı. 9 sene geçti el insaf...

@ly
24-08-07, 00:31

Yine dertlendim işte...Biz Sevim-Mehmet'ten kanlı bir devrim (bkz. düğün kıyafetimi hazırlıyordum :img-in_lo..) beklerken...bu gidişle onlar da Ziverbey'de bulurlar kendilerini...:icon_sorr

spdr
24-08-07, 00:32
Hayir, Ziverbey olmasinnnnnnnnn!!!! Ziverbey demek, 80 darbesi sonrasi demek. O da, diziyi 80'lere uzatip, iyice sacmalamalari demek. Tadinda biraksinlar.

a-aaa olur mu hiçç.oyuncusu bile hazır o zamanlarıın:icon_whis
--
zeynep,umarım iyi şeyler yazıyorsundur..tam olarak idrak edemiyorum şu anda...cansunun alt kat komşusu olarak gidip gecelik düşürdüğünü bile yeni anladım:img-hyste

Shevek
24-08-07, 00:32
Shevek bizi Ayşecan'la birbirimize düşürmeye çalışıyrsun anlamadım sanma:img-yes: ama Ayşeçan biraz hamarat olduğu için doğuştan daha o kısımlara gelemedik yakında o da öğrenecek ama bence o daha ballı ne de olsa erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer doğru değil mi :img-icecr Ben ona daha ne şihvetli sinaryolar yazarım

Cansu süper koptum gene:img-hyste Ama bu bana beni değil de Ayla'yı hatırlattı nedense bknz:Benim sevgim ikimizi de yeter Ahmet

Size yazdığım akrostişleri de yarın eklerim artık :img-in_lo

Çansuçan reça etmişti. Ben de müdahele ettim Zeynopçanım. Yoksa Teoyu çağıraçaktı forumumuza. Neme lazım, gelirdi, sonra bizde :dito:dito yapmak zorunda kalırdık.
Ne akrostişi var daha, kime? Merak ettim bak, onları da yaz hadi.:img-blush

zeyneps
24-08-07, 00:34
Bi sinaryo yazdım herkesin kalbini kırmışım ühühühühü:img-cray:Anaaam duygu geldi bağa :img-cray:

Acaba Ahmet'in ceza alması gibi bir durum söz konusu olabilir mi gelişen olaylar karşısında :icon_sorr:icon_sorr

Tavuskuşu
24-08-07, 00:38
Yok zeynep kız benim kalbim kırılmadı.Burada kıs kıs gülmekten karnım ağrıdı o kadar.Yaşar gülenay olarak kadraja girince birden bir patlama yaşandı.Gerçi ben onu elinde sepetiyle kapıcı filan sanmıştım ama gülenay çıktı.:img-hyste :img-hyste

Hey gidinin diri vücutlu feriştahı .Senin kaderin bu.Sevdanın stabilize yollarında ayaklarına batan kıymıkları ayıklaraktan bir ömür çürüteceksin.

Madem sen yoruldun ben de bari feriştahı yazayım biraz...Gerçi senin yerini tutamaz ama neyse...:icon_whis

LİN nerede?Haberi olan var mı?

dizice
24-08-07, 00:40
Alisercan abi, sen galiba dizinin o bolumlerini izlemedin. Ahmet Yasemin'le beraber olmak istemedi. Yasemin usteledi kapris yaparak, laf batirarak. Sonrasinda da Ahmet cok tedirgin olup, durmadan evlenmeliyiz artik dedi. Ahmet'in babasiyla Amerika'ya gitmesi ise cok dogaldi. Babasi kalp krizi gecirdi ve ameliyat icin acilen cikmalari gerekti. Babasi hayat savasi verirken, o ne yapabilirdi ki? Adam niye cocugundan mahrum olsun. Ne askindan, ne sorumluluklarindan bir an bile vazgecmis degil ki.

Necdet de sevenlerin basindan gitsin de ister Guzide'yle ister baska sekilde olsun. Guzide gibi harika bir karakterin Necdet'in neyine asik oldugunu cozemedim; ama olur bu, gonul.

Sevim'le Mehmet, uvey evlat zaten. Donemin siyasi gelismelerini papagan gibi tekrarlasinlar yeter, hemen ekrandan suruluyorlar. Halbuki en ilginc karaktlerden onlar. Biz onlari cok seviyoruz. Asklarinin da yesermesini bekleye bekleye bir hal olduk.

spdr
24-08-07, 00:42
ne kırılması ziyneep:img-icecr
ellerine sağlık:good:ahmete de yazık ama ceza yiye yiye geçti ömrü çocuğunn:icon_sorr
--
hüseyin abi sen de mi necdetçisinn:img-fie:
ahmetin romantikliğini mi kıskanıyorsun yoksaa:)
ahmet boşverilir mi hüseyin abicim:img-icecr

Shevek
24-08-07, 00:44
Temel çelişkiler kavramı değişmiş. Bizim gençliğimizde temel çelişki üretim ilişkileri üzerineydi. Yani üretim araçları kimde olacak. Üretende mi, yoksa çalıştıranda mı. her neyse. Böyle bir isteği de geri çevirmek terbiyeye sığmaz. Ayrıca bir dileğim de 3. kez reklama gelirsek kıl olacağım artık onu hiç bir tüy dökücü de dökemez. HS ye de ne uygun reklam bulmuşlar evlere şenlik. :good:
Şimde kurgusal hikayeye baktığımda bir Ahmet karakterinin o dönemlerde de bulunacağını sanmıyorum. Çünkü ahmet iyi eğitimli yurtdışı ihtisasları olan ve o dönemde az bulunan biri. Öyle ortalarda dolaşan bir ahmeti niye okudun ulan diye perişan ederler. Ayrıca fransada kalmış kadın erkek ilişkilerinde rahat olan ki, yasemini de kısa sürede hamile bırakmasından da belli ki dönem erkekleriye pek benzeşmiyor, dolayısıyla böyle bir karakterin kalkıp necdetle evlenmiş birinin arkasından koşacağı ve bu sürecte hayatına hiç kadın girmeyeceği çok zor. Ahmetin çocuğundan mahrum edilmesi ise çok doğaldır. Necdet sahiplenmiştir ve ahmet nedenini hala anlayamadığım bir sebepten bir günde babasının ameliyatı için giderken ve bir gün öncede yasemin babası için karşı ahmete yol verirken gelişen olaylardan sonra ahmete değil çocuğu yasemini bile göstermem. Ama bütün bunlar elbetteki rüya karekterini kotarmak için yazılmış olduğunu düşünüyorum. Necdet ise rüyayı gerçekten seviyor bu değişmez. Ama necdet ve güzide aşkını sonuna kadar destekliyorum. Bir erkek de bir kadın da sevilmek ister kardeşim. Güzel bir duygudur. Ahmet ile yasemini boş verin diyorum bize mehmet ve sevim, necdet ve güzide lazım. Teo da da iş yok. Hala laleyi ayarlayamadı ve arkadaş olamadı. 9 sene geçti el insaf...

Temel çelişki derken...elbette gerçek hayatın, sosyo-ekonomik ve politik üstkurumlarının temel çelişkisini tartışmıyoruz haliyle bu forumda. Bu bir kurmaçanın, gerçek hayata göndermeler de barındıran bir kurmaçanın gidişatı ve pek tabii hayal ürünü olan çelişkileri ve tiplemeleri üzerine bir tartışma platformu. Doğal olarak da hayal dünyalarımız farklı olduğu için farklı alımlıyoruz demek ki olayları ve olguları...
Çok şaşırdım. Ben Ahmet'i yukarıda tarif ettiğiniz biçimde algılamadım. Bu ülkede yaşayan, geçmişte yaşamış ve yaşaması muhtemel erkek figürlerinden farklı olduğu doğru... da bu farklılığı, biz kadınlar (üstüne üstlük çoğunluğu az çok mürekkep yalamış olan kadınlar) olumlu düzlemde ele aldık. Sevgisini ve aşkını her çihetiyle yaşayan, duygularını hiç bir şekilde saklamayan, özü sözü bir, karşısındaki ezmeyen, üzerinde iktidar kurmayan bir erkek karakteri olarak gördük ve sevdik onu.
Tabii ki herkes karşılıklı bir aşkı hak eder. Neçdet ve Güzide elbette hak ediyor. Pardon ama, Ahmet ve Yasemin neden hak etmiyor? Ben bunu anlayamadım.

Daha önçe de defalarça söyledik. Oradaki drama kurgusuna göre çizilen karakter, Ahmet, Yasemini sevmekten hiç vazgeçmedi, onu hiç terk etmedi ki! "Aşk herkesi kırar biraz" dizelerini yazan ve dizye ekleyen müzisyenlere selam olsun. Karşılıksız bir aşkla (ya da tutkuyla) birine bağlanmış bir kişi, eğer sevdiği kişi onu sevmiyorsa çeker gider, açısını adam gibi bir başına yaşar. Nazım Hikmet sağ olsun, ne güzel demiş: "Sen elmayı seviyorsun diye, elmanın da seni sevmesi şart mı?" diye. Neçdet seviyor diye, Yaseminin onu sevmesi şart mı? Bu işler zorla olmaz. Fedakarlık, minnet prangası gibi teranelerle de olmaz.

Bunu hak etmeyen bir adamdan çoçuğunu sakladılar. O hiç bir sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmadı. Birbirini aşkla seven iki insanın sevişmesinden daha doğal hiç bir şey yoktur. Ahmet, Yasemine zorla bir şey yaptırmış değil ki!
Ben anlayamıyorum, toplumsal çelişkilerden bahseden, üretim araçlarının kimin elinde olaçağını tartışan insanların, konu aşka sevgiye gelinçe ne demeye bu kadar muhafazakar ve bu kadar feodal olduklarını! Kim kimi sahipleniyor? Hani dürüstlük! Topluma yalan söylemek zorunda kalabilir, insanlar. Ama bunu hiç de haketmeyen bir insana kimse yalan borçlu olmaz.

Badger diyordum ya sana hep, biz "lost generation" olmaya devam edelim, klişelere bağlı kalmayan, arayan, soran, sorgulayan olalım...İyidir!

badger
24-08-07, 00:45
Şimde kurgusal hikayeye baktığımda bir Ahmet karakterinin o dönemlerde de bulunacağını sanmıyorum. Çünkü ahmet iyi eğitimli yurtdışı ihtisasları olan ve o dönemde az bulunan biri. Öyle ortalarda dolaşan bir ahmeti niye okudun ulan diye perişan ederler. Ayrıca fransada kalmış kadın erkek ilişkilerinde rahat olan ki, yasemini de kısa sürede hamile bırakmasından da belli ki dönem erkekleriye pek benzeşmiyor, dolayısıyla böyle bir karakterin kalkıp necdetle evlenmiş birinin arkasından koşacağı ve bu sürecte hayatına hiç kadın girmeyeceği çok zor. Ahmetin çocuğundan mahrum edilmesi ise çok doğaldır. Necdet sahiplenmiştir ve ahmet nedenini hala anlayamadığım bir sebepten bir günde babasının ameliyatı için giderken ve bir gün öncede yasemin babası için karşı ahmete yol verirken gelişen olaylardan sonra böylesine beceriksiz olan ahmete değil çocuğu yasemini bile göstermem. Ama bütün bunlar elbetteki rüya karekterini kotarmak için yazılmış olduğunu düşünüyorum. Necdet ise rüyayı gerçekten seviyor bu değişmez. Ama necdet ve güzide aşkını sonuna kadar destekliyorum. Bir erkek de bir kadın da sevilmek ister kardeşim. Güzel bir duygudur. Ahmet ile yasemini boş verin diyorum bize mehmet ve sevim, necdet ve güzide lazım. Teo da da iş yok. Hala laleyi ayarlayamadı ve arkadaş olamadı. 9 sene geçti el insaf...

Nasıl yani? Adamı beceriksizleştiren Necdetle Yasemin idi..Adamın ne suçu vardı? ..Ne olursa olsun, Ahmetin kendi çocuğunun varlığından haberi olmaya hakkı vardı..Bunu yeri geldi Necdet bile en doğal hakkı dedi...Kimi kimden gizleyebilirler ki?Bir babadan bir evladı saklamak? Bu adam bu kadar berbat bir şahsiyet miydi?...Anlayamadım..Necdetin savunulmasını da yine anlayamadım..
Vallahi biri gelsin bana şu Necdetin bir haklılığını adam gibi gerekçelerle anlatsın..Senaristlerden gelsin, kim gelirse gelsin ama Okan-Necdet savunucularından biri değil tamamen ehil birisi gelsin ve bana bunu bir anlatsın...Aliyeee!Kızkardeşin nerdeee? O gelsin bir izah etsin şu Necdetin durumunu akil insanlarına ihtiyaç var!:img-help:

dizice
24-08-07, 00:46
Aslinda Ahmet gercekten donem erkekleriyle benzesmiyor. Gordugumuz kadariyla donem erkekleri, ya karisini aldatarak, hem ailesini, hem de kullandigi kadini zor durumda birakiyor (Riza, Necdet), ya da kavga gurultuden basini kaldiramiyor.

Ahmet'in Yasemin'le askla ve evlenme niyetiyle beraber olmasini ve Necdet'in Guzide'yle, bari biri de beni sevsin, Yasemin'e cok kizginim diyerek beraber olmasini ise karsilastiramiyorum bile. Necdet, sevilmemeyi kendisi secti. Sevilmek herkesin hakki da, adam israrla, kendini sevmeyene giderse, elden gelen bir sey yok.

Ahmet o kadar da olmayan bir erkek degil. Arada baska hic bir kadinla beraber olmamasi idealize edilmistir, dogru; ama o donemde Kibriscik'a gitmesidir asil garip olan, bir kere oraya gittikten sonra, kimle beraber olacak ki? Ahmet cinselligi o kadar hafife almiyor, bunu kac bolum boyunca gorduk. Evlenmeyi dusunmedigi bir kadinla beraber olarak onu zor durumda birakacagini sanmiyorum. Geneleve, pavyona gidecegini de sanmiyorum. Yani Paris'te yasasa, hic kimseyle beraber olmamasi garip olabilir; ama kucuk bir Turk kasabasinda yasadigi surece, kadinsiz yasamasi o kadar da acayip degil.

zeyneps
24-08-07, 00:57
Hüseyin Abi Ahmet'in çocuğundan mahrum bırakılması nasıl doğaldır bir tek Ahmet değil herhangi bir insanın çocuğundan mahrum bırakılması nasıl doğal olabilir ki :icon_whis Ayrıca Ahmet'in gitmesiyle ilgili yzdığın kısmı tam anlayamadım biraz karışık yazmışsın Ahmet babası hastalandığı için acilen gitmek zorunda kaldı :img-yes: Necdet galiba Rüya'nın kendi kızı olma ihtimalini sevdi tıpkı Yasemin'in kendisini sevme ihtimalini sevdiği gibi bu ihtimalin olmadığını görünce de kendini bir başka kadının kollarına attı gerçekten sevdiğine inanmıyorum :img-cool2

Ya ben anlaamıyorum gerçek hayatta böyle bir şey olsa herkes Necdet'i topa tutardı herkes Necdet'le Yasemin'i kınardı Ahmet'i de pek hoş görmezlerdi tabii ama düşünsenize iki arkadaş var sonra ikisi aynı kızı seviyor kız iki arkadaştan birini seçiyor bunlar evlenecekler bir şey yaşıyorlar aileleri sebebiyle ayrılıyorlar çocuk bir şekilde ulaşamıyor kıza kızda iki mırmır ediyor ve diğeri hemen atılıyor ee evlenelim çözümü bu kadar basit olur muu ya düşman düşmana yapmaz bunu birincisi gerçek hayatta bir insanın hadi evlenelim diyeceğini sanmam ne olursa olsun bir şekilde kızı ikna etmeye çalışır arkadaşına küs bile olsa ona ulaşmaya çalışır ne olursa olsun ikincisi Necdet bir de Ahmet 'ten özür dilemişti ya mahkemede Ahmet Yasemin'i Necdet'e emanet etti ya :img-yes: Herkes Ahmet-Necdet'in eski arkadaş olduğunu biliyordu kimse bir şey demedi ne Rıza ne Nezahat ne başka biri gerçek hayatta böyle mi olur yazıklar olsun tüüüü suratına ne biçim arkadaş demezler mi Yasemin'e kızım sen delirdin mi o ikisi eski arkadaş nasıl böyle bi şey oldu demezler mi emanete hıyanet bu olsa gerek
İkincisi bir de gerçek hayatta bunların öğrenilmesi var bunlar bi duyulsa bence bulundukları yerde oturamazlardı bile çocuğu gerçek babasından saklamışlar bir de yalandan mahsuscuktan evlilik oyunu oynamışlar hele ki o yıllarda :icon_whis Bence böyle bi şey yaşansa gerçekten hiç kimse Afferin Necdet gerçek babasından saklamışsın çocuğa sen sahip çıkmışsın herkesi de bir güzel kandırmışsın demezdi topa tutarlardı Necdet'i ..bakalım dizide ne olacak kim ne tepki verecek Necdet'e Hasan ve Dilşat Lale en çok merak ettiklerim ya gerçekten kendi torunları yeğenleri olmayan bir kıza sevgiyle bağlandılar aldatıldılar bence Hasan Amca ne kadar ağır tepki verse yeridir:img-cool2 Ama afferin Necdet çocuğa sahip çıkmışsın derlerse hiç şaşmam yani ne de olsa Necdet ballı :icon_whis

Bu arada Sivim&Mimeed aşkını bi mutlu sona erdiremediler gitti :hıh Delüüürttüler beni burda :hıh Haa bir de bu senaristler ne ğaddar ironik o dönemlerde elele tutuşmak bile hoş karşılanmazdı diyorlar Necdet aşkını itiraf edemezdi diyorlar maşallah gayri meşru bir çocuk ona babalık yapan bir başkası ortada formalite bir evlilik Keriman'la yasak ilişki evlenme teklif eden evde kalmış kızımız ,hem evli hem de sevgilisi olan Necdet :img-hyste Şu anda karnımı tuta tuta gülüyorum o direceee:img-hyste Bu dönemlerde bile bu kadar çok şey olmuyor elele tutşamazlarmış peeeehhhhh ne ğaddar ironikler bu dönemdeki bir dizide Yasemin'in yaşındaki bir kız hamile kalsa bir yerli dizide herkes senaristi yönetmeni topa tutardı günümüz gençliği ne kadar bozulmuş derlerdi hemen :img-hyste

badger
24-08-07, 01:01
badger...şoktayım ben...biz farklı bir dizi mi izliyoruz...? İnsanların olayları algılayış biçimleri bu kadar farklı olabilir mi...? Burdan tez konusu çıkar Vallahi....!!! kardeşimde bizimle aynı durumda...anlarsa, bize de anlatacak...:img-wink:

Vayyy anaam:img-fear2 ihtisaslı bir psikyatr bile anlayamıyorsa bu durumu biz ne edeceğiz...

Burada durumu kişiselleştirme sahnesi tekrarlamak durumunda kalıyorum:
Siz Ahmetin yerinde olsaydınız..Necdete:
"Aferin lan kanka, bizim yavukluyu almışsın zor durumdan kurtarmışsın..Bana haber vermek yerine hatununun namusunu kurtarmak için çocuğuma adını vermişsin, hatuna da karım demişsin...Aferin ya ne iyi etmişsin de bana da haber vermeden bu formalite evliliği kotarmışsın, onlara bakmışsın" mı dersiniz...Yoksa yumruğu çakar mısınıız sayın erkekler?:img-pilot

Evet alisercan seni aşağıda görüyorumanlat!..nedir bu Necdetin haklılığı?...bknz:cızztt!bızzt! dannnn!

dizice
24-08-07, 01:02
Huseyin Abi ortaligi karistirdi, gitti. Ben nedenini aciklayayim, tipik Turk annesi bir insanin sevdigiyle beraber olmasini degil, kendinin onun icin sectigi insanla beraber olmasini ister. Sen anlamazsin, ben daha iyi bilirim diye de aciklar. Mesela, bir arkadasi anneme, kizinin evlenmek istedigi adami istemedigini soylemis. Annem de, ama kizin seviyor deyince, " Aman o sevgiden ne anlar?" demis. Annem de cok sasirmisti. Budur iste.

Mesela ben Harun'u Yasar'dan kat kat daha cok seviyor ve Isik'a yakistiriyorum. Simdi, Isik Yasar'a asik oldugu halde Harun'la beraber olmak istese sevinmeli miyim? Tam tersine uzulurum. Onemli olan insanlarin kendi sectikleriyle beraber olmasidir. Ama bizim kulturde gonul islerine herkes mudahale etme hakkina sahip.

Tavuskuşu
24-08-07, 01:10
Evet gecenin ilk talihlisi olarak aranızdan ayrılıyorum.Ama forumu da bırakmak istiyorum.Neyse artık sabah okurum necdetin neden haklı olduğunu,ahmetin çocuğundan neden ayır kalmayı hak ettiğini.Aslında çok merak ediyorum şimdi...

badger
24-08-07, 01:10
badger...şoktayım ben...biz farklı bir dizi mi izliyoruz...? İnsanların olayları algılayış biçimleri bu kadar farklı olabilir mi...? Burdan tez konusu çıkar Vallahi....!!! kardeşimde bizimle aynı durumda...anlarsa, bize de anlatacak...:img-wink:

dizice...olayı özetler böylece....:img-blush

Sevilmek herkesin hakki da, adam israrla, kendini sevmeyene giderse, elden gelen bir sey yok.

Bu algılamanın temelini de Necdetoloji alt konusu olarak oturuma açacağım bknz:Necdeti sevmenin bilinçaltı güdüleri...:img-hyste

Ve dizice..
Buna imza da atarım rep de...

Sevilmek herkesin hakki da, adam israrla, kendini sevmeyene giderse, elden gelen bir sey yok.

Shevek
24-08-07, 01:12
Temel çelişki derken...elbette gerçek hayatın, sosyo-ekonomik ve politik üstkurumlarının temel çelişkisini tartışmıyoruz haliyle bu forumda. Bu bir kurmaçanın, gerçek hayata göndermeler de barındıran bir kurmaçanın gidişatı ve pek tabii hayal ürünü olan çelişkileri ve tiplemeleri üzerine bir tartışma platformu. Doğal olarak da hayal dünyalarımız farklı olduğu için farklı alımlıyoruz demek ki olayları ve olguları...
Çok şaşırdım. Ben Ahmet'i yukarıda tarif ettiğiniz biçimde algılamadım. Bu ülkede yaşayan, geçmişte yaşamış ve yaşaması muhtemel erkek figürlerinden farklı olduğu doğru... da bu farklılığı, biz kadınlar (üstüne üstlük çoğunluğu az çok mürekkep yalamış olan kadınlar) olumlu düzlemde ele aldık. Sevgisini ve aşkını her çihetiyle yaşayan, duygularını hiç bir şekilde saklamayan, özü sözü bir, karşısındaki ezmeyen, üzerinde iktidar kurmayan bir erkek karakteri olarak gördük ve sevdik onu.
Tabii ki herkes karşılıklı bir aşkı hak eder. Neçdet ve Güzide elbette hak ediyor. Pardon ama, Ahmet ve Yasemin neden hak etmiyor? Ben bunu anlayamadım.

Daha önçe de defalarça söyledik. Oradaki drama kurgusuna göre çizilen karakter, Ahmet, Yasemini sevmekten hiç vazgeçmedi, onu hiç terk etmedi ki! "Aşk herkesi kırar biraz" dizelerini yazan ve dizye ekleyen müzisyenlere selam olsun. Karşılıksız bir aşkla (ya da tutkuyla) birine bağlanmış bir kişi, eğer sevdiği kişi onu sevmiyorsa çeker gider, açısını adam gibi bir başına yaşar. Nazım Hikmet sağ olsun, ne güzel demiş: "Sen elmayı seviyorsun diye, elmanın da seni sevmesi şart mı?" diye. Neçdet seviyor diye, Yaseminin onu sevmesi şart mı? Bu işler zorla olmaz. Fedakarlık, minnet prangası gibi teranelerle de olmaz.

Bunu hak etmeyen bir adamdan çoçuğunu sakladılar. O hiç bir sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmadı. Birbirini aşkla seven iki insanın sevişmesinden daha doğal hiç bir şey yoktur. Ahmet, Yasemine zorla bir şey yaptırmış değil ki!
Ben anlayamıyorum, toplumsal çelişkilerden bahseden, üretim araçlarının kimin elinde olaçağını tartışan insanların, konu aşka sevgiye gelinçe ne demeye bu kadar muhafazakar ve bu kadar feodal olduklarını! Kim kimi sahipleniyor? Hani dürüstlük! Topluma yalan söylemek zorunda kalabilir, insanlar. Ama bunu hiç de haketmeyen bir insana kimse yalan borçlu olmaz.

Badger diyordum ya sana hep, biz "lost generation" olmaya devam edelim, klişelere bağlı kalmayan, arayan, soran, sorgulayan olalım...İyidir!

Buradan devam edeçeğim izninizle...Bizim erkeklerimiz Ahmet gibi değil, deniyor da...Hiç de öyle değil...Ben şahidim, parmakla sayılaçak kadar da az olsa, bu tür erkekler de var. Genelde de üretim ilişkilerini sorgulamaktan en temel hayat çelişkilerini sorgulayamamış, kadınlara getir götür işlerini reva görüp, eşitlikten bahseden, iktidara karşı gelip, kadınlara hayatın her alanında iktidar kuran (koruyuçu, abi, baba pozisyonuyla) erkek egemen anlayıştan kendini kurtaramamış kuşaktan değiller, zaten.

Devrimi yapmak değil, devrim olmak diyor Ursula K.Le Guin. Ha, dizide de Mehmet demişti ya Sevim'e. Devrim yapmaya hayatlarımızdan başlayalım diye. Ama bazı zihniyetler öldür allah kendi kişisel devrimini gerçekleştiremiyor. Sizi sevmediğini bildiğiniz, açı çektiğine tanık olduğunuz kişiyi, hala "çok seviyorum, ayrılamam" tripleriyle ve minnet prangasıyla bağlamanın ne menem sömürgeçi bir mantık olduğunu! Pes!

Sevmek, bırakabilmek demektir, gidebilmek demektir, açısını kendi başına yaşayabilmek demektir. Harun'un da dediği gibi. (Bakınız: Buradan yakınız.):img-pilot

dizice
24-08-07, 01:16
Ursula Ablamizdan bahsettin ya, akan sular durur SHevek. Hem kitaplarina bayilirim, hem feminizmine. Bu sozunu bilmiyordum; ama bayildim.

Ben Ahmet'i sevdim; cunku benim hayatimdaki erkeklere televizyondaki, filmlerdeki tum erkeklerden daha fazla benziyordu. Yani ben de onun az da olsa, gercekci cizildigini dusunuyorum. Cevremi o tip erkeklerle sarmam da tesaduf degil.

Sagolun arkadaslar, rep dediginiz, alttaki yesil noktalar mi? Ne ise yariyorlar? Takdir edildigimi mi gosteriyor? :)

badger
24-08-07, 01:21
Buradan devam edeçeğim izninizle...Bizim erkeklerimiz Ahmet gibi değil, deniyor da...Hiç de öyle değil...Ben şahidim, parmakla sayılaçak kadar da az olsa, bu tür erkekler de var. Genelde de üretim ilişkilerini sorgulamaktan en temel hayat çelişkilerini sorgulayamamış, kadınlara getir götür işlerini reva görüp, eşitlikten bahseden, iktidara karşı gelip, kadınlara hayatın her alanında iktidar kuran (koruyuçu, abi, baba pozisyonuyla) erkek egemen anlayıştan kendini kurtaramamış kuşaktan değiller, zaten.

Devrimi yapmak değil, devrim olmak diyor Ursula K.Le Guin. Ha, dizide de Mehmet demişti ya Sevim'e. Devrim yapmaya hayatlarımızdan başlayalım diye. Ama bazı zihniyetler öldür allah kendi kişisel devrimini gerçekleştiremiyor. Sizi sevmediğini bildiğiniz, açı çektiğine tanık olduğunuz kişiyi, hala "çok seviyorum, ayrılamam" tripleriyle ve minnet prangasıyla bağlamanın ne menem sömürgeçi bir mantık olduğunu! Pes!

Sevmek, bırakabilmek demektir, gidebilmek demektir, açısını kendi başına yaşayabilmek demektir. Harun'un da dediği gibi. (Bakınız: Buradan yakınız.):img-pilot

Yooo..Ahmet gibi adamlar var..Hem de yakinen tanıdığım adamlar..Tüm o okumuşluğuna ve mertebesine rağmen mesleki olarak idealizm peşinde koşanlar..Hem de o döneme ait 3 adam var ailemde...Romantizmin de en üst mertebesini de yaşadılar..

Necdet onca sene hiç ama hiç bir şey yapabilmeden(!) sırf sevdiği kadının yanında olabilmek için durdu da, Ahmet sadece sevdiğiyle beraber olabilmek için de yapmaması anormal olabilir mi? Hem de adam bunu yaşadı..Başka birini üstüne istemedi..Ama Necdet, bunu yaşamadan, bekledi sonra ilk boynuna atlayan kadına da cumburloop oldu...Ahmet kadar tecrübeli bir adam bunu yapmıyorsa..bence anıtı dikilmesi, yüceltilmesi lazım...Ama adı beceriksiz oluyor..Bu daha da garip..:hıh

Shevek
24-08-07, 01:23
Ursula Ablamizdan bahsettin ya, akan sular durur SHevek. Hem kitaplarina bayilirim, hem feminizmine. Bu sozunu bilmiyordum; ama bayildim.

Ben Ahmet'i sevdim; cunku benim hayatimdaki erkeklere televizyondaki, filmlerdeki tum erkeklerden daha fazla benziyordu. Yani ben de onun az da olsa, gercekci cizildigini dusunuyorum. Cevremi o tip erkeklerle sarmam da tesaduf degil.

Tabii ya, var böyle erkekler. Ve umuyorum çoğalaçaklar. Bkz.: Forumdaki oğlan anaları.
Diziçe, bu Ursula'nın "Mülksüzler" romanından. "Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ançak" diyor tamı tamına.

Bana da bir vaha gibi gelmişti, erkek tiplemesi olarak Ahmet. Onça ağadan, mafya babasından, holding patronundan, bıçkın delikanlıdan sonra...Gerketiğinde tokadı aşkeden, saçından sürükleyip kendi istediğini yaptırtan erkek erkek(!) figürden sonra.
Aliserçan da babadır, diye düşünüyorum. Kendi çoçuğunun babası olduğu gerçeği, kendisinden nasıl saklanabilir? Başka birinin onun çoçuğunu çok sevmesi, bu gerçeği nasıl değiştirebilir?
Ve empati riça ediyorum, başka da diyeçek bir şey bulamıyorum artık. Nasıl doğal olabilir? Doğal olmayan şartlar yüzünden belki, saklanabilir. Ama o a-doğal şartlar ve gerekçeler ortadan kakmışken nasıl kabul edilebilir bu? Bkz.: Adamdan oyunçak ayısını saklamadılar, çoçuğunu sakladılar!

badger
24-08-07, 01:24

Sagolun arkadaslar, rep dediginiz, alttaki yesil noktalar mi? Ne ise yariyorlar? Takdir edildigimi mi gosteriyor? :)

Evet..kullanmak istediğinde kimi beğeniyorsan logosundaki küçük teraziye tıklıyorsun...:)

alisercan
24-08-07, 01:29
Kapatmadan önce bir kez daha girip bakmak istedim. Ama yazılanları okuyunca neden cevap yazdığıma pişman oldum. Ben ayşe bilir esprili konuşulan bir yazışma süreci varsa öyle devam ederim. Bu diğer formlarda da böyledir. Ben de bu akşam hep bu sitili sürdürdüm. En baştan temel çelişki kavramından başlayarak bir espri sitilinde yazmaya devam ettim. Ki geçmişe dönüp yazdıklarıma bakarsanız ciddi yazılan yazılardaki farkı görürsünüz.
Temel çelişkilerden kastınızın ne olduğunu bilecek yaştayım ve sizinle hayatı aynı şekilde algılıyorum. Ben ahmetçi necdetci yaseminci gibi cilerden de nefret ederim. Sadece sorularınıza ciddi yaklaşmak istemedim hepsi bu. O halde size ciddi bir yazı yazayım ve bir daha en iyisi hiç yazmamak üzere aranızdan ayrılayım.
Şimdi öncelikle ahmet güçlü çizilerek başlayan bir karakter böylesine bir karakter elbetteki yasemin aşkına dayanak oluşturmak için dönüştürülecekti yoksa dizide aksayan yerler olacaktı. İşte bu sebepler ahmet aşkı karşısında dizicenin söylediğinin tersine izlemediğim bölüm yok evlenecekken ayrılma noktasına geldiğinde yaşanan aksililklerle kaybetti. Beceriksizliğini bu yüzden vurguladım. Yoksa fransada düşüp kalkan bir erkek değildi sonuçta mişelle evlenen ve onunla sadece onunla yaşadığı çizilen bir karakter. Böylesine güçlü bir karakterin elbette çok iyi çizilerek sadece bağlanılmasını nilgün hanım çok güzel becerdi. Ve aşk insanı güçsüzleştirdi. Hayatına kıbrısçıkta olduğu için bir kadın giremez değildi bu aşk karşısında istanbulda da giremezdi. Çünkü onun yapacağı şeyler çizilmişti. Bu kurguda tamam. Ama gerçek yaşamda böylesine bir karakter çok acı çeker mi bilemem. Hatta ozan nazım bile. O şiirleri yazan üstadın bile bursa cezaevi sonrası pirayesinden ayrılmasından veraya kadar olan ilişkileri iyi biliyoruz. Bu bir ironiydi yani.
Gelelim necdete, yine karekter çiziciler güçsüz başlayan bir necdeti bir tesadüf sonucu onunla evlendirdiler. ve yanı başında yaşayan sevdiğine dokunamayan bir necdet hayat içinde yaşadığı acılardan pişti. Ve bir gün kendini seven güzideyle karşılaştı. İşte necdeti erkek olarak o güdüleri güçlendiren yegane andır ve yine nilgün hanımı kutlamak gerekiyor. Necdet artık güçlüdür.
Yasemin ise öğretim üyesi olarak yaptığı doğrumu değilmi tartışmayalım artık. Gerçek yaşamda bu nasıl olur bellidir. Ama burada dizinin 80 lere uzaması ve yeni bir olaylar örgüsüne girilmesi için nilgün hanımın takdiriridir ve bir kurgudur. Dolaysıyla ben de boşverin yasemini ahmeti siz necdetle güzideye bakın diyorum. Yani böylesine ciddi bir cevap verilmesi gerektiğini de hiç düşünmemiştim açıkçası.
Ben o yazıda baştan aşağı bir espri ağzı kullandım reklamına kadar. Gecenin bu saatinde ciddi bir yazı yazmayı inanın hiç düşünmedim. Üstelik bunlar benim yazım benim esprilerim diğer müzisyenlerin değil onlara selam göndermekde gerekmiyor. Yani onlar da ben de ne olduğunun bilincindeyiz ama bir sorumlu varsa o da benim yazan benim çünkü. Neden yazma gereği duyduğum ise gerçekten buradaki sevgi ve anlayıştan kaynaklanıyordu. Sayfayı size bırakıyorum. Bir daha girip sizi gereksiz yazılarımla rahatsız etmeyi de düşünmüyorum. Haddimi güzel bildirdiniz. Sağolun...

Not: 60 yıllarda güçlü erkek idolunu çizerken bir kadın hayatlarına nasıl girmezi düşüp kalkma olarak yorumlamadım. Yani pavyon genelev gibi şeyler bu tür erkeklere göre yerler değil. Ben hayatlarına bir kadın niye girmeze niye başkalarına aşık olmaza takdım. Çünkü ahmet sürekli kıbrısçıkta değil, necdet de istanbuldu. Gerçek yaşamda sizin çizdiğiniz aşklar olabilir mi bilmiyorum. Dilerim haklısınızdır.

dizice
24-08-07, 01:35
Huseyin Abi, sen kusurumuza bakma. Ama hepimizin sinirleri gerildi burada bugun. Biz de bunca zamandir ustune yazip cizdigimiz seylerin ustune bunlari okuyunca, parladik. Sanirim agir da yazdik. Ben ozur dilerim. Seni her zaman bekleriz.

badger
24-08-07, 01:35
Çok özür dilerim, yanlışbir şey mi söyledik...:img-fear2 Bozuldunuz mu? Ters bir şey söylendi mi? Haddinizi bildirmek gibi bir niyetimiz yoktu..Sadece düzyazı olarak yazdığınız düşüncelerinizi samimiyetinize sığınarak anlamaya çalıştık..

Shevek
24-08-07, 01:37
Kapatmadan önce bir kez daha girip bakmak istedim. Ama yazılanları okuyunca neden cevap yazdığıma pişman oldum. Ben ayşe bilir esprili konuşulan bir yazışma süreci varsa öyle devam ederim. Bu diğer formlarda da böyledir. Ben de bu akşam hep bu sitili sürdürdüm. En baştan temel çelişki kavramından başlayarak bir espri sitilinde yazmaya devam ettim. Ki geçmişe dönüp yazdıklarıma bakarsanız ciddi yazılan yazılardaki farkı görürsünüz.
Temel çelişkilerden kastınızın ne olduğunu bilecek yaştayım ve sizinle hayatı aynı şekilde algılıyorum. Ben ahmetçi necdetci yaseminci gibi cilerden de nefret ederim. Sadece sorularınıza ciddi yaklaşmak istemedim hepsi bu. O halde size ciddi bir yazı yazayım ve bir daha en iyisi hiç yazmamak üzere aranızdan ayrılayım.
Şimdi öncelikle ahmet güçlü çizilerek başlayan bir karakter böylesine bir karakter elbetteki yasemin aşkına dayanak oluşturmak için dönüştürülecekti yoksa dizide aksayan yerler olacaktı. İşte bu sebepler ahmet aşkı karşısında dizicenin söylediğinin tersine izlemediğim bölüm yok evlenecekken ayrılma noktasına geldiğinde yaşanan aksililklerle kaybetti. Beceriksizliğini bu yüzden vurguladım. Yoksa fransada düşüp kalkan bir erkek değildi sonuçta mişelle evlenen ve onunla sadece onunla yaşadığı çizilen bir karakter. Böylesine güçlü bir karakterin elbette çok iyi çizilerek sadece bağlanılmasını nilgün hanım çok güzel becerdi. Ve aşk insanı güçsüzleştirdi. Hayatına kıbrısçıkta olduğu için bir kadın giremez değildi bu aşk karşısında istanbulda da giremezdi. Çünkü onun yapacağı şeyler çizilmişti. Bu kurguda tamam. Ama gerçek yaşamda böylesine bir karakter çok acı çeker mi bilemem. Hatta ozan nazım bile. O şiirleri yazan üstadın bile bursa cezaevi sonrası pirayesinden ayrılmasından veraya kadar olan ilişkileri iyi biliyoruz. Bu bir ironiydi yani.
Gelelim necdete, yine karekter çiziciler güçsüz başlayan bir necdeti bir tesadüf sonucu onunla evlendirdiler. ve yanı başında yaşayan sevdiğine dokunamayan bir necdet hayat içinde yaşadığı acılardan pişti. Ve bir gün kendini seven güzideyle karşılaştı. İşte necdeti erkek olarak o güdüleri güçlendiren yegane andır ve yine nilgün hanımı kutlamak gerekiyor. Necdet artık güçlüdür.
Yasemin ise öğretim üyesi olarak yaptığı doğrumu değilmi tartışmayalım artık. Gerçek yaşamda bu nasıl olur bellidir. Ama burada dizinin 80 lere uzaması ve yeni bir olaylar örgüsüne girilmesi için nilgün hanımın takdiriridir ve bir kurgudur. Dolaysıyla ben de boşverin yasemini ahmeti siz necdetle güzideye bakın diyorum. Yani böylesine ciddi bir cevap verilmesi gerektiğini de hiç düşünmemiştim açıkçası.
Ben o yazıda baştan aşağı bir espri ağzı kullandım reklamına kadar. Gecenin bu saatinde ciddi bir yazı yazmayı inanın hiç düşünmedim. Üstelik bunlar benim yazım benim esprilerim diğer müzisyenlerin değil onlara selam göndermekde gerekmiyor. Yani onlar da ben de ne olduğunun bilincindeyiz ama bir sorumlu varsa o da benim yazan benim çünkü. Neden yazma gereği duyduğum ise gerçekten buradaki sevgi ve anlayıştan kaynaklanıyordu. Sayfayı size bırakıyorum. Bir daha girip sizi gereksiz yazılarımla rahatsız etmeyi de düşünmüyorum. Haddimi güzel bildirdiniz. Sağolun...

Not: 60 yıllarda güçlü erkek idolunu çizerken bir kadın hayatlarına nasıl girmezi düşüp kalkma olarak yorumlamadım. Yani pavyon genelev gibi şeyler bu tür erkeklere göre yerler değil. Ben hayatlarına bir kadın niye girmeze niye başkalarına aşık olmaza takdım. Çünkü ahmet sürekli kıbrısçıkta değil, necdet de istanbuldu. Gerçek yaşamda sizin çizdiğiniz aşklar olabilir mi bilmiyorum. Dilerim haklısınızdır.

Aliserçan, lütfen ama:icon_sorr haddini bildirmek ne demek? O selam, sevgiyle gönderilmiş bir selamdır. Burada sadeçe fikir çarpıştırıyoruz. Beyin jimnastiği de diyebilirsiniz. Gitmeyin...Gelin ara...ara...vaktiniz oldukça...tamam yorum istemeyeçeğiz, söz!:img-blush

alisercan
24-08-07, 01:45
Çok özür dilerim, yanlışbir şey mi söyledik...:img-fear2 Bozuldunuz mu? Ters bir şey söylendi mi? Haddinizi bildirmek gibi bir niyetimiz yoktu..Sadece düzyazı olarak yazdığınız düşüncelerinizi samimiyetinize sığınarak anlamaya çalıştık..

Bence badger birbirimizi anlamak çok önemli. Tartışmalarda da bu böyledir. Yani art niyet yoksa zaten gerisi lafı güzaftır. Seni bu akşam böyle algıladım. Hepinizi bir espri tadında algıladım ve yorgunluğun atılmalarından biriydi benim için bu form sayfası. Ama birbirimizi anlamamışız bu kesin. Yoksa siyasal bilincim, sosyal bilincim henüz 46 yaşında değil. Sizlerin ahmet necdet yasemin ayla tartışmaları beni neşelendiriyor. Ufakda olsa bir zevk alıyorum. Ben kurgu kahramanlarıyla ilgili tartışmalarda hep böyle yaklaştım. Ama gerçek belgesel tarihimizle böyle konuşmadım. Üstelik hiç bir röportajda söylediklerim de yayınlanmadı HS nin gerçekten ne verdiği konusunda. Ben HS yi ahmet necdet olarak hiç görmedim ve önemsemdim. Zerre kadar da umurlarımda değiller... Çünkü bunlar nilgün öneşin çizdiği kurgusal kahramanlar. Ama bana göre HS bu gün kurtlar vadisine bir cevaptır. Çünkü HS ülkemin sol geleneğini, ülkemin devrimci tarihinin çizgisidir. Ve 69 ABD emperyalizmine başkaldırının tarihidir.
Polat kurtlar vadisi ırakda başımıza çuval geçiren abd askerlerinin başına çuval geçirir. Bu bir kurgusal fantezidir. Ve abd bu fantezi ye güler ve şov dünyası der. Ama deniz, harun ve arkadaşları abd 6. filosu askerlerini denize dökmüşler ve bunların bedelini ödemişlerdir. Deniz, harun, vedat, taylan, sinan ve mahirler emperyalizmin efendisine kurban edilmişlerdir. Bunları hem günaydının o sohbet haberlerindeki magazine (ki medya kazası oldu bunlar değil 5 yıldızlı tatil özlemim önemli oldu) hem vatana birgüne vb tüm gazetelere de söyledim.
Yani ahmet yasemin necdet sizin olsun.
HS nin anlattığı kurgunun arkasındaki tarih ilgilendiriyor beni. Orada bir yanlışlık görürseniz özelden bana mesaj atarsınız. iyi geceler

zeyneps
24-08-07, 01:49
Hüseyin Abi çok çok üzüldüm şimdi yapma ne olur :icon_sorr

Bugün de burada üzücü şeyler yaşadık ortam biraz gerildi eğer sert sözler söylediysek özür dileriz had bildirmek bizim haddimize düşmez o kadar gerildik ki hemen savunma ve karşı saldırıya geçme ihtiyacı duyduk kim ne derse desin aslında tepkimin çoğu Necdet'e ve senaristlereydi ama çoğu arkadaşımızın ki de öyleydi sanırım :icon_sorr

Herkese iyi geceler şimdi bu durum benim kafama takılır :icon_sorr Çok üzüldüm :icon_sorr

dizice
24-08-07, 02:02
Alisercan, Gercekten kirmisiz seni. Bizim ozrumuzu kabul edip, tekrar forumumuza gelmeni rica ederiz. Benim isim siyaset, o donemlerle ilgili dizi izlerken, eger gercek olaylara takilirsam, basimi duvardan duvara vuruyorum. O kadar onemli seyler atlaniyor, gecistiriliyor, ya da hic bir siyasi tarafi gucendirmemek adina beyaza boyaniyor ki, sinirlerim bozuluyor. Bilmesem ulkuculerin, cicek cocuklar oldugunu dusunmeye baslayacagim. Yani bu diziyi Cemberimde Gul Oya gibi ciddi bir siyasi misyonu olan bir dizi olarak goremiyorum. Bu dizi cok guzel ama, donem arka planda bir tat, bir doku. Bilmedigim hic bir sey yok. Ayrinti yok. Arka plan yok. Ben acikcasi kurgu bolumunu ve ozellikle muziklerini cok daha fazla seviyorum. Burada kimimiz kurgu bolumunu, kimimiz siyasi bolumleri daha cok seviyoruz. Sanirim Necdet meselesinde cok hassaslastik; cunku bu konu devamli onumuze geitiriliyor. Kurgusal karakter; ama bir turlu anlayamiyoruz. Her neyse, bu benim goru