Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

spdr
30-07-07, 23:07
bu hastalık bulaşıcı..kısa zamanda yayıldı ve hala önü alınmış değil..

bu ne ayy..sen yorum yapıyorsun zannettim önce..sonra baktım ki gerçekten söylemiş:img-hyste
çocuk korkutuyor gibi:img-hyste
---
genelde aylanın konuştuğu sahnelerde bulunduğum sosyal ortam(bkz.aile)ile irtibata geçip;dizinin o ana kadarki halini yorumladığımız için bu konuşmaları hiç hatırlamıyorum....

ordaki konuşmada tüm karakterini özetlemiş halbuki:hıhselmaların çektiklerini biliyormuş da bilmem ne bilmem ne....pehh..

bir de ışığa defne için izin vermediği sahne var tabi..
düşündüm de selma bir şey demeden yerinden kalkmayacak nerdeyse..ama annesini hiç tınmıyor.bu kadarı da fazla ama:hıh

ziyneep ayşe-ahmet fentezisi yazsan kesin barışırım seninle..:img-yes:
güzel bir öneri yani..dikkate alsan tam süper olacak:img-icecr
----
ikaz editi:sayın shevek..shevek..mesaj kutunuz dolmuştur..lit-fen en yakın halının altına iterek temizleyiniz:icon_whis

zeyneps
30-07-07, 23:12
Bu Ayla kadar şeytan ve fettan birini daha görmedim dizi hayatım boyunca hayır fettan ve şeytan bir sürü vardı ama hiç değilse Ayla gibi sinsi sinsi yürütmüyorlardı işlerini :hıh Hiç değilse kötüyseler kötüyüz biz kötüyüz diyorlardı :icon_whis Ayla bir de ne yapmıştı hatırladınız mı Ahmet diyor"bana birini bir ömür boyu sevmeyi o öğretmişti " Ayla direk kurnaz bir şekilde "ama sözünü tutmayan da o oldu " sana ne be kızım manyah mısın nesin seni ilgilendirmeyen meselelerde sen niye karışıyorsun sus otur he de geç he de geç sen vıt vıt vıt :hıh

Kamil:Kız sen ne yere bakan yürek yakan şeymişsin öyle

Bu kadar uzatmayalım kısaca sinsi diyelim Kamil :hıh En azından senin delin dışınaydı (annem hep böyle der) bu manyah saman altından ne sular yürütüyorda kimsenin haberi yok Melahat kızının bir oğlana evlenme teklif ettiğini duysa yerin dibine girer heralde bu arada küçük kuzenim bugün gülüyor kıkır kıkır Ahmet evlenme teklifini kabul edince "oğlanın kıza evlenme teklif etmesi lazım dimi " ben aynen "Ayla bu ne yapacağı belli olmuyor densüüüüüz:hıh"

Ayla:Öyle konuşma amca kendimi kötü hissediyorum turnayı gözünden vurmuşum lafa bak

Seeen niye yaparken ederken utanmıyorsun da amcan söyleyince mi utandın sirseri :hıh Noldu zoruna mı gitti :icon_whis Buna kim inanır Kadir İnanır :img-hyste Iyyy bah benim de dengemi bozdun iğreeenç bir ispiri yaptım bu lafı sen söyle birilerine tabi yerlerse yolluuuu buuu yolluuuuuuu Turnayı gözünden vurdun da kalbinden vuramadın ne ayak aayy bak yine densüüüz bir ispiri yaptım senin yüzünden artık kusura bakma kısıra baaaak bknz:Battı balık yan gider ispirisi

http://img75.imageshack.us/img75/2103/kisirod8.jpg

Selma:Niçin olmasın Ayla dürüst çalışkan benim çok beğendiğim bir kız

Dürüst müüü peeeeeh ben de seni uyanık bir şey sanırdım Selma Ayla ve dürstlük yan yana bile gelemeycek iki kelime bakalım öğrenecek misin Ayla'nın sakladığın işte o an Ayla'nın tamamen bittiği andır :) Ha bu arada senin beğenmenin sebebi Ayla'nın olmayan erdemleri mi yohsa babasının DP'li bir milletvekili olmayışı mı bunu bağa nasıl açıklayacaksın çok miraaak idiyorum doğrusu

Avatarımı gördünüz mü Yasemin'in hazırcevaplığının sembolüü ama biz sözde değil özde cesur bir Yasemin istiyoruz bknz:Lafla piynir gemisi yürümüyooor örnekA) Neciiidet

anaaam ne çok konuştum vıt vıt vıt :hıh Cansu senin repliği görünce hemn bu avtarı ekledim

Tavuskuşu
30-07-07, 23:16
Aslında Ayla'nın rüya gerçeğini bilip de aileden sakladığı,buna rağmen evlenme teklifi ettiği duyulunca selma'nın ona nasıl davraacağını da merak ediyorum. Dilerim ahmetin yaseminden hesap soracağı sahne için hayal ettiğimiz şeylere benzer olur.Selma da kazan kaldırsın.İndirsin o kazanı aylanın başına.En çok sevdiği insanlardan biri olan selma ablası da ona öyle davranırsa artık ayla'yı ne tohtor melih ne de melihin kardeşi tohtor vedat paklar.:hıh :hıh Aslında bir cinayet her şeyi temizler...

Ziynep şipariş üzerine senaryo yazıyorsan ben de isterim kendime.Madem onunla kavuşamayacağız bari senaryolarda buluşalım.Hem belki gerçek olur.(bkz:, hala umudum varmış meğer,hala birlikte olmayı hayal eder dururmuşum.)

Kahkaha editi: :img-hyste :img-hyste :img-hyste Turnayı gözünden vurdu ama kalbinden vuramadı.:img-hysteDemek ahmet de o yüzden kör olmuş.Necidet bir şey biliyor da söylüyor:Körsün bakıyorsun ama görmüyorsun.Eeee gördünüz mü haklı çıktı...:icon_whis Ayla gözünden vurmuş telli turnamı...

Yeni türküden gelsin o vakit Ahmedim için:
telli telli telli, şu telli turna
sanma ki yaralı, uçmaz bir daha
takılmış kanadı göçmen buluta
anlatır eski beni şimdiki bana

sakın çıkma patika yollara,
o dağlara, kırlara, o karlı ovaya
yenik düşüyor her şey zamana
biz büyüdük ve kirlendi dünya
:happy0064 :happy0064 :happy0064

:::Tugce:::
30-07-07, 23:18
bugn 22.bölüm isledim en sevmediğim bölmdü açıkçası.
kamilin soğuk espirileri falan filan.
aylanın kendisine gıcık oluyorum.
sesini bile duyunca cinlerim tepeme çıkıyor.
neyse fazla uzatmayım da,öğleden sonraya alınmasına çok sevindim
:img-yes:

badger
30-07-07, 23:23
bugn 22.bölüm isledim en sevmediğim bölmdü açıkçası.
kamilin soğuk espirileri falan filan.
aylanın kendisine gıcık oluyorum.
sesini bile duyunca cinlerim tepeme çıkıyor.
neyse fazla uzatmayım da,öğleden sonraya alınmasına çok sevindim
:img-yes:

Hoşgeldin Tuğçe,

Aslında Kamil bu dizinin en gerçekçi ve net karakterlerinden biri, o kadar da kötü değil..
Yalnız lafları doğru söylüyor da yeri ve zamanı tutturamıyor..Tarzı da biraz avam ama doğruyu söylüyor bizim kaytan bıyıklı küçük(!) hanımın şoförü..:img-hyste
....Kız sen ne yere bakan yürek yakanmışsın! :img-hyste ve daha niceleri

spdr
30-07-07, 23:27
Tuğçe,hoşgeldiin:img-wink:
kamile orda çok haksızlık ettiler..tamam yarının gelişi bugünden bellidir ama herkes buzz gibi oturuyor,ortamı şenlendirse fena mı olurdu:icon_whis
ahmete çok takılmıyor Alahtan..nezahat var da:img-yes:
-----
benim sevgim bize yeter
bu nasıl bir cümledir..daha önce de yazmıştım gerçi ama dayanamıyorum görünce..sevgi battaniye mi ki birinizde fazla olunca ikinize de yetsin..ya da azık falan mı zannediyor ayla sevgiyi:hıh

ettiği en anlamsız cümle budur heralde:hıh
------
cansucan önce bir ayşe-ahmet senaryosunun galasını yapalım..sonra sana da gelir sıra amaaa:img-yes:
---
Ayla:Öyle konuşma amca kendimi kötü hissediyorum turnayı gözünden vurmuşum lafa bak
pess diyorum..
bir de kendini naza çekmiş..nazlı göstermiş:img-beee:

zeyneps
30-07-07, 23:37
KOMŞU AHMET
Cansu,Ayşe ve Zeynep'in yaşadığı binaya karizmetiik bir öğretim üyesi taşınır eskiden kaymakam olan bu delüüüğğğanlının çok şihvetli olduğu kulağı delik olan bu üç genç ve diri vicütlu kız tarafından duyulur tabii hemen hoşgeldin'e giderler
Ayşe:Aaaaa sizin ne işiniz var burda:hıh
Cansu:Bir sakıncası mı vardı yahışıhlı delüüüğğanlıya yani yeni komşumuza hoşgeldin'e geldim tiramisi yaptım
Ayşe :(elindeki yaprak sarmalarına bakar)Hıııı peki o etiket ne onu da mı sen yaptın
Cansu(bozulur hemen etiketi söker)
Ayşe:Ayy bu da gelmiş çiçekler niye komşu çiçek mi yiyecek hahahaha:img-hyste Tabii her insan benim gibi hem diri vicütlu hm de yetenekli olamaz hamaaaratlık ben de genetik miras

O sırada kapıyı karizmetik delüğğanlı açar şöyle çapkınca bir gülümser tabi kızlar otomatik transa geçerler Ayşe göğüslerini dikleştirir hemen
Ayşe:Sizin için yaprak sarması yaptıydım da komşuluk öldü mü dimi
Ayşe Ahmet'e hızlıca vurur (yavaş çocuğun omzu çöktü iyice)
Ahmet bir an şaşırır
Ayşe:Bakın bunlar serçe parmağım büyüklüğünde
Ahmet:Çok teşekkür ederim
Cansu:Ben de tramisu yaptım sizin için tatlı yiyelim tatlı konuşalım dimi
Ahmet:Sağolun
Zeynep:Ben formunuzu korumak istersiniz diye düşünmüştüm maşallah Allah vergisi heralde
Ahmet:Ne anlamadım
Zeynep:Boy pos endam karizme diyorum Allah vergisi heralde tütütütü maşallah ben de doğuştan şihvetliyimdir de ayıptır söylemesi çevremdeki herkes öyle der yani
Ayşe:Kısacası hamaraaaatlık ben de genetik miraas tabi bazıları da doğuştan böyle affedersiniz şurda biz bizeyiz diye diyorum hödük gibi doğuyor
Zeynep:Bir kere ben dirgide fentezi yazıyorum uğraşamam öyle serçe parmağı büyüklüğünde şeyler için hassas beyin kıvrımlarımı daha şihvetli şeyler için harcamalıyım siz ne dersiniz
Ahmet:Iııııı..
Cansu:Ayrıca da elleri de pis mi temiz mi belli değil pis mi temisz mi belli değil
Ayşe:Hadii hadii kıskanmayın tabi insanın içinden gelicek beni seç beni seç
Ahmet:Efendim
Ayşe şöyle bir bakar Ahmet'e
Ayşe:Yani bir tatsaydınız diyorum
Ahmet:blink:
Ayşe:Yaprak sarmalarından bir tatsaydınız diyorum:img-blush
Zeynep:Pabucumun ev kızı
Cansu:Aaaa tiramisu yiyin lütfen komşu komşunun tiramisusuna muhtaçtır değmüüüü
Zeynep:Bay karizmatik delüğğanlı içeri geçseydik siz formunuzu bozmayın içeri geçeriz çicekleri kohulaya kohulaya otururuz size şehvetli bir fentezi mi anlatayım mı :icon_whis

Ahmet ne yapacağım der gibi üçüne bakar kurtuluş için bir yol olmalıdır ama ne ???.........

Not :Pek güzel olmadı farkındayım ama idare edin:img-in_lo

Shevek
30-07-07, 23:39
Hoşgeldin Tuğçe,

Aslında Kamil bu dizinin en gerçekçi ve net karakterlerinden biri, o kadar da kötü değil..
Yalnız lafları doğru söylüyor da yeri ve zamanı tutturamıyor..Tarzı da biraz avam ama doğruyu söylüyor bizim kaytan bıyıklı küçük(!) hanımın şoförü..:img-hyste
....Kız sen ne yere bakan yürek yakanmışsın! :img-hyste ve daha niceleri

İsteme sahnesinde ona tepeden ya da istihzayla bakmayan da bir tek Ahmet'ti. Canım benim! :img-yes:

spdr
30-07-07, 23:48
zeynebim kuzum teşekkürler en fazla rolü bana yazmışsın daa..utandım valla okurken:img-blush beni yazrken makbule takma adlı birini hayal etmiş olabilir misin acaba merak ettim:hıh

ama ahmet kime baktı o önemli yııvrum..arkamızdan çıkıp gelen güneş gözlüklerini takmış,saçını açık bırakmış salını salını yakaşmakta olan aliye abla ya mı yoksaa:icon_whis bu karakterlere öl-se bakmaz yani:icon_whis
-----
ciddi yorum:hiiç kötü olmamış ziyenp..forumda bir değişiklik oldu şükür..devam et kanımca:img-wink: her ne kadar utansam da bunları ben mi yapıyorum diye..çok hoşş olmuş:good:
-----
ben yalnız mıyım editi:tekrarlamaya gerek var mıı..
ambilaaans...yalnızım korkuyorum:icon_sorr

zeyneps
31-07-07, 00:00
Anaaaam ben yalnız mıyım????Ayşe ikimiz yalnız mıyız yohsa bizi beğenmiyorlar mı anaaam bir sinaryo yazdım herkes kactı bi bahıyım kimse var mı bi bahııııyım kimse var mı bi bahıyım :sad53:

:::Tugce:::
31-07-07, 00:00
evt sölediğinize katılıyorum.biras da doğruları söylüyor.
ama zamanı tutturamıyor.aylaya sölediği kıs sen ne yere bakan yürek yakanmısın demesi benı de gülümsetti yani.:img-yes:
ahmetlerin ailede Çocuklar anne babalarına heç benzememiş belli oluyor.zaten.:good:

Tavuskuşu
31-07-07, 00:01
Güzel olmuş zeynep ellerine sağlık.Kıkır kıkır gülüyorum evdekiler duymasın diye. Ama bebişim tiramisumu kendim yapardım.Niye etiketi unutturup da ayşeye rezil ediyorsun beni???:hıh

Ayşe yavaş vur sen de çocuğa biraz ama.Bak göçmüş.Zaten kıbrısçıklarda kendini unuttu bir de sen göçertme garibimi.Al beni ahmet al beni al beni al beni...Nişan hazırlıkları da başlasın mı artık?:)

Destek editi:Yalnız değilsiniz bebişlerim.Ben de buradayım.:img-yes: Zeynep eminim millet gülmekten yerlerdedir,kimsede yorum yazacak hal kalmamıştır.:img-wink:

badger
31-07-07, 00:04
zeynebim kuzum teşekkürler en fazla rolü bana yazmışsın daa..utandım valla okurken:img-blush beni yazrken makbule takma adlı birini hayal etmiş olabilir misin acaba merak ettim:hıh

ama ahmet kime baktı o önemli yııvrum..arkamızdan çıkıp gelen güneş gözlüklerini takmış,saçını açık bırakmış salını salını yakaşmakta olan aliye abla ya mı yoksaa:icon_whis bu karakterlere öl-se bakmaz yani:icon_whis
-----
ciddi yorum:hiiç kötü olmamış ziyenp..forumda bir değişiklik oldu şükür..devam et kanımca:img-wink: her ne kadar utansam da bunları ben mi yapıyorum diye..çok hoşş olmuş:good:
-----
ben yalnız mıyım editi:tekrarlamaya gerek var mıı..
ambilaaans...yalnızım korkuyorum:icon_sorr

Eh Zeynop görüyorsun değil mi bir Ahmet üçünüze de yetermiş..:img-hyste
Bir anda Ayşeye remora Teo sarsıntısı nasıl da azalmaya başladı...Yaşasın uzlaşı kültürü:happy0064

Bu arada Aliye Ablanızda geldi...Shevek yine HS küründe herhalde, sesi azladı..tek tük cümleyle belirdi ve yok...Ben de bigiggası..bizim oğlan öyle diyor..laplotan sonra...yanlışlıkla kapattım transportation sırasında...Merak etme Aysecik öyle haber vermedn gitmeyizzz.!!

Bugün yine 4.bölümü seyrederken remora Teonun Necdete bu kadar gaz vermesinin altındaki sebep nedir diye düşünüp duruyorum...Adam ya atıştırıyor ya da necdeti gazlıyor devamlı...

badger
31-07-07, 00:08
Güzel olmuş zeynep ellerine sağlık.Kıkır kıkır gülüyorum evdekiler duymasın diye. Ama bebişim tiramisumu kendim yapardım.Niye etiketi unutturup da ayşeye rezil ediyorsun beni???:hıh

Ayşe yavaş vur sen de çocuğa biraz ama.Bak göçmüş.Zaten kıbrısçıklarda kendini unuttu bir de sen göçertme garibimi.Al beni ahmet al beni al beni al beni...Nişan hazırlıkları da başlasın mı artık?:)
Destek editi:Yalnız değilsiniz bebişlerim.Ben de buradayım.:img-yes: Zeynep eminim millet gülmekten yerlerdedir,kimsede yorum yazacak hal kalmamıştır.:img-wink:

tavusumkuşum,
Bana bak sen de Ayla heyezanları belirtileri başlamış.:img-help: :img-help: :img-fie: .Ufacık bir şeyden beni al Ahmet! olmuş...Neyse barışma tamamlandıysa, devamını pek getirmeyelim Zeynop, sonra diğer kızlarımız da kötü ve fesat yola girmesin...:img-hyste

spdr
31-07-07, 00:09
ne nişanı ayy..ahmet beni alsın nişan mişan istemem:hıh
önce çiçeklerin böceklerin önünde kıyalım bir nikah,sonra resmi nikah tamam işte oldu bittiii:img-icecr
adam kooperatiflerden ev alsın sen niaşn-düğünle uğraş..ahmetle ben nikahına iltica ettiğimiz vakit üzüntülerimizi belirtiriz artık..bir de burma bilezik tabi:img-wink:
--
şimdi bu ortamda şahsıma yarış konusunda zarar verme ihtimali olsa da bir şey söylemek istiyorum..
ahmet ailesiyle yemekteyken,kız istemeye gittiklerinde,vb klabalık ortamlarda çok sönük oluyor değil mii:icon_whis
yani bence tabi sorun yok daa..ahmetin kız isteme sahnesini düşündüm de..çok mazlum,kendi halinde duruyordu ayy:img-yes:

zeyneps
31-07-07, 00:16
Ahmet:Şey ben ev
Ayşe hemen atılır
Ayşe:İçeri mi davet ediyorsun bizi
Ahmet hemen yolunu keser
Ayşe:Maşallah pek de bir diri vicütlusunuz bütün kapıyı kaplıyorsunuz:img-blush
Cansu:Görgüsuz daha dün geldi kırsaldan daha böğün öğrendi Taksim Meydanı'nı :icon_whis
Zeynep:Zateen bunun yüzünden alcam başımı gitcem sonra da şehir insanı kırsala yerleşti diye eleştireceksiniz :hıh
Cansu:Burda beyaz türklere karşı açıkca bir önyargı var
Zeynep:Bencede
Ahmet:Şey ben müsait değildim de çok terledim duş alıcaktım malum evi yerleştiriyordum
Ayşe kıkırdar ve kızarır
Ayşe:Anaaaam :)Çok utandım şimdi anaaaaam ay utandım ya ben
Zeynep:Ayy aklıma bir fentezi geldi yarın dirgiye yazmalıyım size de hediye ederim dirgiyi ismi "Yollu Bu Yolluuu" dirgisi dirginin idötürü benim Nişantaşı'nda çok satıyo sonuçta sen de ben de Nişantaşı çocuğuyuz
Cansu:Bu hariç o daha dün geldi kırsaldan daha böğün öğrendi Taksim Meydanı'nı
Ayşe:Ağzını burnunu kırarım senin sirseri :hıh Yolarım saçını başını :hıh
Ahmet bayılacaktır artık o sırada saçlarını açmış güneş gözlükleri kafasında salına salına yürüyen tanıdık bir yüz görür
Ahmet:Aaaa Aliye :blink:
Aliye:Ahmeet??
Ahmet:Yohsa sen burda mı oturuyorsun
Aliye:Evet de sen
Ahmet: Ben yeni taşındım buraya
Kızlar şok olmuşlardır:blink:
Ayşe:Yoksa siz Aliye Abla'yı tanıyor musunuz
Aliye: Biz Ahmet'le çocukluk arkadaşıyız
Ahmet:Kapıda durma Aliye geçsene içeri
Aliye içeri girer Ahmet'de kapıyı şak iye yüzlerine kapatır
Ziynep:Yohsa bizi beğenmiyor mu:img-cool2
Zeynep çiçekleri yemeye başlar
Ayşe:Ağzını burnunu kıracağım sirserinin şunları sar sar canım çıktı:hıh
Cansu: Burda beyaz türklee karşı önyargı var ühühühü:img-cray:
Zeynep:Niye bütün evren bize karşııı niye kötü şeyler hep iyi komşuların başına geliyo kıdeeer mi bu :icon_sorr

Aliye Abla'yı sinaryoya kattım diye umarım kızmaz bağa

Shevek
31-07-07, 00:17
Anaaaam ben yalnız mıyım????Ayşe ikimiz yalnız mıyız yohsa bizi beğenmiyorlar mı anaaam bir sinaryo yazdım herkes kactı bi bahıyım kimse var mı bi bahııııyım kimse var mı bi bahıyım :sad53:

Yalnız değilsiniz canlarım, ama ben bugün fazla mesai yaptım zaten. Önceki sayfalara bakarsınız görürsünüz, şu anda kürdeyim, akşamın başında da söylediğim gibi. Arada gelip gidiyorum. Okuyorum, gülüyorum, çıkyorum. Senaryoyu beğendim tabii. Bir yerde birisine hatıra defteri tuttursana zeynop. O kişi kesin bir sıfır öne geçer bak.:img-icecr

badger
31-07-07, 00:18
...
yani bence tabi sorun yok daa..ahmetin kız isteme sahnesini düşündüm de..çok mazlum,kendi halinde duruyordu ayy:img-yes:

Çok geçiştirme alelade bir isteme faslıydı...:img-yes: Gürsoy asaletine yakışmadı..cıııkk!
Bir de Defnenin olayı tam limon sıktı..:img-hyste bknz:görümcenin namzet yengesine kazığı...İsteme faslını Aylanın kursağında bıraktı...

@ly
31-07-07, 00:20
ne nişanı ayy..ahmet beni alsın nişan mişan istemem:hıh
önce çiçeklerin böceklerin önünde kıyalım bir nikah,sonra resmi nikah tamam işte oldu bittiii:img-icecr
adam kooperatiflerden ev alsın sen niaşn-düğünle uğraş..ahmetle ben nikahına iltica ettiğimiz vakit üzüntülerimizi belirtiriz artık..bir de burma bilezik tabi:img-wink:
--
şimdi bu ortamda şahsıma yarış konusunda zarar verme ihtimali olsa da bir şey söylemek istiyorum..
ahmet ailesiyle yemekteyken,kız istemeye gittiklerinde,vb klabalık ortamlarda çok sönük oluyor değil mii:icon_whis

İstenen kız Ayla olunca...sönük de durur mazlum da...! Orada durabilmesi bile cesaret gerektirir Ayşe'cim :good:

Zeynep'cim çok güzel olmuş...ortak paydada buluşmuşsunuz bakıyorum :icon_whis

Tavuskuşu
31-07-07, 00:21
tavusumkuşum,
Bana bak sen de Ayla heyezanları belirtileri başlamış.:img-help: :img-help: :img-fie: .Ufacık bir şeyden beni al Ahmet! olmuş...Neyse barışma tamamlandıysa, devamını pek getirmeyelim Zeynop, sonra diğer kızlarımız da kötü ve fesat yola girmesin...:img-hyste

Yok badger ne aylalaşması?Allah korusun.Ben onu ayşenin beni seç beni seç repliğine ek olarak söylemiştim.Belki izliyorsundur.Avrupa yakasında makbule içip içip burhana böyle şeyler söylüyordu.Onun için dedim yani.Ayşede o geleceği görüyorum.:icon_whis :icon_whis

Olmaz ayşecim sana da şöyle tüm ada ekibinin katılacağı,orkastranın canlı müzik çalacağı balo salonunda yapılacak olan bir nişan yakışır.Aylaya bilem yaptılar senin neyin eksik?:hıh Eksiğin yok fazlan var.

Bir de bugünkü tekrarda çorumdan istanbula kadar yürüyen işçilerden birine soruyorlar:Kaç çocuk var?
Cevap:Kızları saymazsan 4...
Niye saymıyorsun bakayım amca?Gerçi amca da haklı.Bu dönemde bile saymayanlar var...O zaman için gene iyi.:sad53: :sad53:

spdr
31-07-07, 00:22
zeynep okurken gülüyorum tamam ama bu ne yııvrum..niye eziyorsunuz beni cansuyla bir olup siz haa:hıh
aliye abla bişi demez..
bana öyle bir rol yazsan mutlu bile olurdum:img-icecr
tüm roller benimkinden iyidir herhalde zaten:icon_sorr

ahmet de kimseye belli etmiyo rengini amaa.gerçi aliye ablayı içeri almış ama:icon_whis

eğer birisi günlük tutacaksa o ben olmalıyırm.hıh
rolümü bu hale getirdiğiniz için:img-beee:

hööööh editi:cansu ne demek o öyle..ayşede o geleceği görüyorum haa...
cık cık cık....
höööööh için bkz:hıh'ın gelişmiş şekli..

kız çocuğu daha gerekli editi:zamanında onu söyleyen amcalara kim bakmış sonunda acabaa:hıhzaten cahiliye döneminde de kızgın kumlara gömerlermiş kızları yaa..ordan mı geliyor bu durum nedir.hıh

cansu editi:zeynep beni o kadderr ezmiş ki..ettiğin iltifatlar gözümden kaçmış..bir daha okuyayım kuzum:img-wink:

Shevek
31-07-07, 00:25
Çok geçiştirme alelade bir isteme faslıydı...:img-yes: Gürsoy asaletine yakışmadı..cıııkk!
Bir de Defnenin olayı tam limon sıktı..:img-hyste bknz:görümcenin namzet yengesine kazığı...İsteme faslını Aylanın kursağında bıraktı...

Ay ben bayıldım o isteme sahnesine. Nasıl iğreti, nasıl zorlamaydı. Ahmet orada değil gibiydi. Gündüz ailesi turnayı gözünden vurmanın şaşkın mağrurluğu içinde, Selma ile Şevket denize düşen yılana (çocuklarını enkaz halinde görmektense Ayla'yla da olsa evlensin modunda) sarılır tadında, Ahmet sanki orada bile değil... İnsan bir takı takar, verdim gitti!!!saçmalığından sonra usulen de olsa bir öper, yok. Buna razı olan kadın, kadınlık onurunu ayaklar altına almış demektir. Ahmet ayrılırken bile öpmedi. Yuh! diyorum Aylaya, başka bir şey demiyorum. Hatta adam, iki yıl nişanlı kaldılar bir kere kendi teşebbüsüyle öpmedi. Kız hala depresyona giriyor. Bunlar evlenselerdi, Ahmet Ayla'yla ayrı odalarda yatardı kesin. Bir de üstüne asma kilit takardı kapısının. O şehvetli adam bile Ayla'yı görünce kusacakmış gibi olup, arkasına bile bakmadan topuklamak ister gibi tetikte ve huzursuz oluyor.

Kötüyüm ben kötüyüm!:icon_whis

Tavuskuşu
31-07-07, 00:27
Yahu ben de ayşe-ahmet fentezisi sanıyorum ama işin rengi değişmeye başladı. Aliye Ablaaa????Sen de bakıyorum hemen girdin eve.Alacağın olsun...:hıhAhmet de az hınzır değil.Ahh ahmet ahhh...

Umarım ahmetin evinin duvarları kan kırmızısı,perdeleri kahverengidir.Ayrıca kahverengi eski model mobilyalarının üstünde dantel de olsun.:):)

Ayşecim sana da o kadder iltifatlar ettim,Ahmetle nişanınızı hayal ettim sen gidip tüm bu lafların arasından onu mu seçtin.:sad53: :icon_sorr

badger
31-07-07, 00:28
Ahmet:Şey ben ev
Ayşe hemen atılır
Ayşe:İçeri mi davet ediyorsun bizi
Ahmet hemen yolunu keser
Ayşe:Maşallah pek de bir diri vicütlusunuz bütün kapıyı kaplıyorsunuz:img-blush
Cansu:Görgüsuz daha dün geldi kırsaldan daha böğün öğrendi Taksim Meydanı'nı
Zeynep:Zateen bunun yüzünden alcam başımı gitcem sonra da şehir insanı kırsala yerleşti diye eleştireceksiniz
Cansu:Burda beyaz türklere karşı açıkca bir önyargı var
Zeynep:Bencede
Ahmet:Şey ben müsait değildim de çok terledim duş alıcaktım malum evi yerleştiriyordum
Ayşe kıkırdar ve kızarır
Ayşe:Anaaaam Çok utandım şimdi anaaaaam ay utandım ya ben
Zeynep:Ayy aklıma bir fentezi geldi yarın dirgiye yazmalıyım size de hediye ederim dirgiyi ismi "Yollu Bu Yolluuu" dirgisi dirginin idötürü benim Nişantaşı'nda çok satıyo sonuçta sen de ben de Nişantaşı çocuğuyuz
Cansu:Bu hariç o daha dün geldi kırsaldan daha böğün öğrendi Taksim Meydanı'nı
Ayşe:Ağzını burnunu kırarım senin sirseri :hıh Yolarım saçını başını :hıh
Ahmet bayılacaktır artık o sırada saçlarını açmış güneş gözlükleri kafasında salına salına yürüyen tanıdık bir yüz görür
Ahmet:Aaaa Aliye :blink:
Aliye:Ahmeet??
Ahmet:Yohsa sen burda mı oturuyorsun
Aliye:Evet de sen
Ahmet: Ben yeni taşındım buraya
Kızlar şok olmuşlardır:blink:
Ayşe:Yoksa siz Aliye Abla'yı tanıyor musunuz
Aliye: Biz Ahmet'le çocukluk arkadaşıyız
Ahmet:Kapıda durma Aliye geçsene içeri
Aliye içeri girer Ahmet'de kapıyı şak iye yüzlerine kapatır
Ziynep:Yohsa bizi beğenmiyor mu:img-cool2
Zeynep çiçekleri yemeye başlar
Ayşe:Ağzını burnunu kıracağım sirserinin şunları sar sar canım çıktı:hıh
Cansu: Burda beyaz türklee karşı önyargı var ühühühü:img-cray:
Zeynep:Niye bütün evren bize karşııı niye kötü şeyler hep iyi komşuların başına geliyo kıdeeer mi bu

Aliye Abla'yı sinaryoya kattım diye umarım kızmaz bağa

Yollu Bu Yolluuu" dirgisi .....:img-hyste X 10 bayılazaaam

Zeynop açılmaya başladın..devammm!:img-icecr

-----------------
Shevek senden remora Teo yorumu bekliyorum...Biliyorum çok meşgulsün ve gücün yok! :img-hyste ama...

---------------------
Zeynoppp şu img ikonlarını az kullan her seferinde alıntılayıp yollamaya çalış..Biliyorum senaryona kişilk katıyorlar da tam yolluyorum diyorum sonra zınnnkkk bu mesaj:

You have included 15 images in your message. You are limited to using 12 images so please go back and correct the problem and then continue again.
ve dön babam correct the problem yani..bknz:erase!erase! senaryonun şahsiyetini bozmadan diğer sayfalara aktarmak ileriki nesillere taşımak istiyorum ama kıdder bu!
bak ben bile burada tasarruflu ikon yapıyorum...ikon X 10 diyorum yani:img-cool2

---------------------
artı Gürsoy avatarına Rüyayı koymamışsın???

Bir de Şu siyah beyaz Ahmetli Necdetli kavga + konuya uyan bir şiirin vardı onu da bir ara tamamını yazsana..Acayip cukk oturuyor onların durumuna..

badger
31-07-07, 00:38
Ay ben bayıldım o isteme sahnesine. Nasıl iğreti, nasıl zorlamaydı. Ahmet orada değil gibiydi. Gündüz ailesi turnayı gözünden vurmanın şaşkın mağrurluğu içinde, Selma ile Şevket denize düşen yılana (çocuklarını enkaz halinde görmektense Ayla'yla da olsa evlensin modunda) sarılır tadında, Ahmet sanki orada bile değil... İnsan bir takı takar, verdim gitti!!!saçmalığından sonra usulen de olsa bir öper, yok. Buna razı olan kadın, kadınlık onurunu ayaklar altına almış demektir. Ahmet ayrılırken bile öpmedi. Yuh! diyorum Aylaya, başka bir şey demiyorum. Hatta adam, iki yıl nişanlı kaldılar bir kere kendi teşebbüsüyle öpmedi. Kız hala depresyona giriyor. Bunlar evlenselerdi, Ahmet Ayla'yla ayrı odalarda yatardı kesin. Bir de üstüne asma kilit takardı kapısının. O şehvetli adam bile Ayla'yı görünce kusacakmış gibi olup, arkasına bile bakmadan topuklamak ister gibi tetikte ve huzursuz oluyor.

Kötüyüm ben kötüyüm!:icon_whis

Iyyy şimdi de Aylanın ahmetin dudaklarına atlama sahnesi var değil mi? ahmet o andan sonra bu kızla evlenemem demiştir...zaten ilkyorumlarımı bu foruma yazdığımda muhtemel Ayla-Ahmet evliliğinin(allah ya da bizim senrayoya karşı sonsuz eleştirilerimiz korudu bizim bahtsız bedeviyi sonunda) Buzzzzzz gibi olacağını söylemiştim..Hatta çocuklarını olmayışının bir sebebi olarak da Ahmetin Aylanın yanına uğrayamayacak durumda kalacağıydı...Bir de üstüne üstlük Aylanın hastalığı da bahane olunca Ahmet iyicene topuk yapardı...

Şimdi senaryonun değiştiğini varsayarsak...Yasemin ve Ahmet hışmına uğrayan ayla, Tohtor Melihin şiddetli ve gerekli tavsiyesi üzere tebdil-i mekan reçetesiyle, onu kızamık salgınında çalışmak üzere gönderiyoruz.. Doğuya orada karizmatik genç doktor Vedatla evlenip 7-8 tane çocuk doğurabilir...ve mutluluklar diliyoruz...bye bye Aylaaaa! seni hiç sevememiştik..

zeyneps
31-07-07, 00:39
Ayşe küsme bebişim istersen rolleri değişelim senin rolün daha eğlenceli

Ayşe eve gelir yatağına kapanır ve ağlar :img-cray: sonra da günlüğünü eline alır ve güzel el yazısıyla yazmaya başlar "Ne kadar da güzel gülüyor mağrur muzip ve cazibeli ..başkasını seviyor ühühühü:img-cray: "Ayşe Ahmet'in resimlerini çizer (çöpten bebekleri Ahmet diye yutturuyor bize ) O sırada kapı çalar Ayşe gözlerini silip kapıyı açar
-Ayy yine geldi buya ağzını burnunu kırıcağım
-Ben de diri vicütlu bir fentezi yazarken bunaldım Ice Cafeye gidelim mi bebişim sonuçta sen de Nişantaşı çocuğu sayılırsın artık biz birbirimizi korumalıyız sen de Nişantaşı çocuğusun ben de Cansu'da ama Aliye Abla değil o Kıbrısçık'lı :hıh
-Piki bebişim hadi gidelim bekle Zenco'yu alıp geliyorum
Ayşe içeri gider
-Hava mı atiyy ya bu bağa hava mı atiyyyy densüüüüüzzzz:hıh

-Anaaam balıksever abim okumasın yanıma alayııım zaten balıklara da yedirmiş yedirmiş balıklar bu olup ölmüşler:hıh

Cansu asansörün önünde beklemektedir
-Nerde kaldı bunlaaar ya anaaam saat Tokyo'da beşe geliiiyyy ya zaten bunların hepsi gorgüsüüz geriiiiii hiç biri benim gibi saf Nişantaşı çocuğu değiiil benim ailem 1860 yılında Nişantaşı'ndaymış bi kere:hıh Daha bunlar spa nedir bilmezler tiki nedir bilmezler cahil geriiiler:hıh

Ayşe ve Zeynep merdivenlerden inerlerken Cansu'nun katına meşhur günlük Ayşe'nin çantasından yere fırlayıverir :icon_whis ..

Böğünlük son :img-in_lo

spdr
31-07-07, 00:45
:img-hyste:img-hyste:img-hsyte
tamam ayy..öyle kalsın bakalım karakterler..
çöp bebekli günlüğümü de ahmetin kapısının önüne atmışım kim tutar benii:img-icecr ....
yarın devamını yazarsın artık zeynopp:img-icecr
okurken çok gülüyoruum..balıklar ürkmesin diye sesimi çıkaramıyorum gerçi amaa:bilmim
----
aylaa seni hiç sevememiştik..
:img-hyste

Tavuskuşu
31-07-07, 00:45
:happy0064 :happy0064 O günlüğü ben bulayım ve ahmete vermeyeyim. Şöminede hepsi yansın bitsin kül olsun.:icon_whis :icon_whis

Kimse benim soruma cevap vermedi yaaa...Beni beğenmiyor musunuz?Aylanın her şeyi bildiğini öğrenen ve buna rağmen evlenme teklifi ettiğini öğrenen selmanın aylaya tepki ne ve nasıl olur?

Ben çıkıyorum.Yorumlarınızı yarın okurum artık.İyi geceler...:sad53: :sad53:

Shevek
31-07-07, 01:29
:happy0064 :happy0064 O günlüğü ben bulayım ve ahmete vermeyeyim. Şöminede hepsi yansın bitsin kül olsun.:icon_whis :icon_whis

Kimse benim soruma cevap vermedi yaaa...Beni beğenmiyor musunuz?Aylanın her şeyi bildiğini öğrenen ve buna rağmen evlenme teklifi ettiğini öğrenen selmanın aylaya tepki ne ve nasıl olur?

Ben çıkıyorum.Yorumlarınızı yarın okurum artık.İyi geceler...:sad53: :sad53:

Kaşlarını kaldırır, müstehzi ama sert bir tonla, "ben de yılların hayat ve tebabet tecrübesine dayanarak insanları iyi tahlil ettiğimi düşünürdüm Ayla. Demek yanılmışım. Ve bana yanıldığımı bizzat kendi yetiştirdiğim öğrencim öğretti" der ve iç çekerek, hafifçe eski günler aklına gelerek, kırgın ama sert bir tonla, "bundan sonra mümkün olduğunca az karşılaşmayı temenni ediyorum. Seninle ilişkilerimizi tamamen sonlandırmıyorsam, bil ki Melahat'in hatırı içindir,Ayla. Güle güle, sana meslek hayatında başarılar diliyorum", der ve arkasını dönerek, Ayla'nın çıkmasını bekler.

Zeynopçum güle güle: Yolluuu bu Yolluuu dergisinin editörü:img-icecr
Cansucum: Yolluuu bu Yolluuu dergisinin röpcüsü:img-icecr
Ayşecik; Yolluuu bu Yolluuu dergisinin "idari müdürü" :img-icecr bye bye

Ben de çaycısı olabilir miyim derginin? Vesileyle bir kaç kez Ahmet'i görürüm belki?

badger
31-07-07, 01:39
Kaşlarını kaldırır, müstehzi ama sert bir tonla, "ben de yılların hayat ve tebabet tecrübesine dayanarak insanları iyi tahlil ettiğimi düşünürdüm Ayla. Demek yanılmışım. Ve bana yanıldığımı öğrencim öğretti, bizzat" der ve iç çekerek, hafifçe eski günler aklına gelerek, kırgın ama sert bir tonla, "bundan sonra mümkün olduğunca az karşılaşmayı temenni ediyorum. Seninle ilişkilerimizi tamamen sonlandırmıyorsam, bil ki Melahat'in hatırı içindir,Ayla. Güle güle, sana meslek hayatında başarılar diliyorum", der ve arkasını dönerek, Ayla'nın çıkmasını bekler.

Nezaketle bir insan hayatınızdan nasıl siliniri göreceğiz Selma Gürsoydan...

Iyy yine Selmanın sesini duyar gibi oldum..Yine onun didaktik, otoriter, vurgulu anlam dolu kelimeleri...bnce Melahatin hatrı için bile görüşmesin..Melahatle gerekirse dışarıda görüşürler...Zavallı Melahat Aylanın abuk ve fesat dolu düşüncelerinden ne hallere düştü! vah!..vah!...cık!cık!
-------------------
Kim kaldı?
Gidenlere iyi geceler...bye

-----------------
Hiçbiriniz kalmadınız herhalde ben de boşluğa sesleniyorum ve gidiyorum:
İyiiii geceleeeer!

@ly
31-07-07, 13:36
Zeynep'cim dün gece internet bağlantım sürekli koptuğu için senaryondaki ben hakkında yorum yazamamıştım...Okuyunca aklıma Nasreddin Hoca'nın bir fıkrası geldi. Yorgan gitti (Ahmet oluyor sizin yorgan..), kavga bitti... :icon_whis

Aliye abla kızar mı demişsin...niye kızayım..! Ablanız olarak aranızdaki kavgayı sonlandırmak benim görevim...bunun için Ahmet'i bana vermeniz gerekiyorsa alırım (bkz. ben sizin için ve sizinle varım...ne gerekiyorsa yaparım...):img-icecr

Badger....Shevek....gördünüz mü secret'in gücünü :good: Ahmet'e benzeyen birini arıyordum....orjinali geldi...:img-in_lo (Zeynop sağolsun ...)

Tavuskuşu
31-07-07, 17:18
Bugünki tekrar bölümü çok doluydu...Ama aradan çok önemli sahneleri çıkartmışlar.En önemlileri de Ayla'nın:"Ne o öyle geceleri geziyoruz da nişan olmazsa ben gezemem,temiz aile kızıyım hoş karşılanmaz.Eeee nişan ne zaman kısmetse?" tadındaki konuşması ve yasemine nişan davetiyesi vermesiydi.

Bazı sahneler de atılıp da bir günde bu kadar olaylar yaşanınca acaba iki bölüm birden mi veriyorlar? diye düşündüm ama değilmiş.

Neler yaşandı neler...Yasemin necdete yakınşlaşmaya çalıştı, reddedildi, teonun annesi iyileşti,nezahat rıssadan ayrılmaya karar verdi,şevkete gitti,yasemin ve necidet önemli konuşmalar yaptı(necdetoloji ve yasoloji biliminin açıklanması adına önemliydi bu konuşmalar),Yaşar ışık'a uzak durmaya çalıştı ama olmadı,birbirlerine duygularını itiraf ettiler,lale güzideye yasemin-ahmet aşkını anlattı...Dediğim gibi dopdoluydu.

Yaseminin en başta necdetin odasındaki ve çıktıktan sonraki hallerinin yorumlarını merakla bekliyorum.Acaba sizlerde yaseminin tavırları konusunda benim gibi mi düşünüyorsunuz?

Kimsecikler yok farkındayım ama geldiğinizde yasolojiye devam etmek gerekecek kanımca. Bugün bu bilim dalı adına büyük gelişmeler yaşandı.

badger
31-07-07, 18:26
Bugünki tekrar bölümü çok doluydu...Ama aradan çok önemli sahneleri çıkartmışlar.En önemlileri de Ayla'nın:"Ne o öyle geceleri geziyoruz da nişan olmazsa ben gezemem,temiz aile kızıyım hoş karşılanmaz.Eeee nişan ne zaman kısmetse?" tadındaki konuşması ve yasemine nişan davetiyesi vermesiydi.

Bazı sahneler de atılıp da bir günde bu kadar olaylar yaşanınca acaba iki bölüm birden mi veriyorlar? diye düşündüm ama değilmiş.

Neler yaşandı neler...Yasemin necdete yakınşlaşmaya çalıştı, reddedildi, teonun annesi iyileşti,nezahat rıssadan ayrılmaya karar verdi,şevkete gitti,yasemin ve necidet önemli konuşmalar yaptı(necdetoloji ve yasoloji biliminin açıklanması adına önemliydi bu konuşmalar),Yaşar ışık'a uzak durmaya çalıştı ama olmadı,birbirlerine duygularını itiraf ettiler,lale güzideye yasemin-ahmet aşkını anlattı...Dediğim gibi dopdoluydu.

Yaseminin en başta necdetin odasındaki ve çıktıktan sonraki hallerinin yorumlarını merakla bekliyorum.Acaba sizlerde yaseminin tavırları konusunda benim gibi mi düşünüyorsunuz?

Kimsecikler yok farkındayım ama geldiğinizde yasolojiye devam etmek gerekecek kanımca. Bugün bu bilim dalı adına büyük gelişmeler yaşandı.

Aa bir de Ahmetle yasemini hayal ettiği yer vardı..Hani Aylayla nişan töreninin yerine bakmaya gittiklerinde..En güzel sahnelerden biriydi..Ahmetin nişanlanmak suretiyle yaşamaya başladığı halüsinasyonlar...
------------------
Genel bilgi edit: 1 saate kadar burada olurum.....
------------------
Tavuskuşlu edit:img-hyste

Senaryomu çok mu duygusal buldun?...Ehhh ne yapalım yaş ilerleyince insan biraz daha duygusal oluyor...Bir de işin içinde anne-baba- çocuk olunca benim senaryolarda hazırlayın mendilleri...:img-cray::img-cray:

Tavuskuşu
31-07-07, 18:58
Evet evet ben onu ununtmuşum.Dedim ya en önemliler kesilmiş diye.İnsan biraz daha gereksiz olan yerlerden keser.:hıh :hıh Mesela Güzide ve lale'nin illa sinemaya gideceğiz konuşmaları,yine ikisinin güzüdenin evindeki konuşmaları,rıza ve nezahati yemekte biraraya getirme çabaları...

Bu arada bu bölümde necdet tarihi bir laf etti yasemine:
**Hala onu seviyorsun ve başkasıyla evlenecek olması seni çıldırtıyor değil mi?

Be adam madem biliyorsun neden hala ayak sürüyorsun bu boşanma işinde?:hıh Sinir insan...

Duygusal olmasını kötü anlamda söylemedim badger. Aksine çok beğendim.Zaten dizi genel olarak duygusal.O yüzden gerçekçi olmuş.:good:

Shevek,gelmiş gördüm...:happy0064

Shevek
31-07-07, 19:22
Geldim geldim... İşte geldim buradayım ve çok mutluyum. Gelir gelmez senaryoları okudum, ağzım kulaklarımda oturdum forumumun başına. Neler konuşuluyor bir bakıp hemen dalayım konuya:img-icecr

Shevek
31-07-07, 19:31

Yav ben bugünkü tekrarı kaçırdım. Malum sitede de olmadığı için bana biraz ayrıntı hatırlatılması gerekecek. Sen ne düşündün tavusçum, neconun odasına giriş-çıkış konusunda? (bkz: dersini iyi çalışmadığı içn kopya çekmeye çalışan forumcu):img-in_lo

Duygusal edit: Badger senaryon beni uçurdu resmen, bir de anne-babalara ithaf etmişsin yaaaa, anam bak yazarken bile duygu geliyiiii bağaaa:img-in_lo Yorum kısmına da yazdım ama dayanamadım, buraya yazdım. Ellerine sağlık arkadaşım! (Bütün anne-babalar adına!)

Tavuskuşu
31-07-07, 19:37
Ben konuya giriyorum:

Bugünkü bölümün ilk sahnesi malumunuz yaseminin necdetle yakınlaşmaya çalışma sahnesiydi.Necdetin odasına girdiğindeki yüz ifadesinin daha farklı olmasını beklerdim.Bristol otelde ahmetin odasına girdiği zamanki ifadesi mevcuttu.Heyecanlı,umutlu gibi bakmış.Oysa ben onun "cesaretimi topladım, kendime rağmen sana geldim,ne olursa olsun umrumda değil,ben zaten sevda tepesinden atladım ve orada öldüm." gibi bir ifadeyle girmesini beklerdim.Bir boşvermişlik,hayatından vazgeçmişlik olmalıydı.Örneğin necdet yaseminin beline sarıldığında acı çeker fakat dayanmaya çalışır gibi bir ifadesi olması gerekirdi.Canında bir parça gidiyormuş gibi davranmalıydı.Çünkü o gece bir şeyler yaşansaydı ahmete ihanet etmiş olacaktı.

Ayrıca o sahnede necdet yasemini engelleyerek yine kahraman ilan edilmiş. İzleyenler de "aman ne asil çocuk,ne kadar düşünceli diyerek" onu tekrardan takdir etmişlerdir.Oysa yasemin yaptığının aşkına ve sevdiğine ihanet olacağını düşünüp geri çekilmeliydi.

Ancak ondan sonraki halleri çok yerindeydi.Odasına gittiğinde kendinden utandı hatta belki iğrendi.Yorganın altında kaybolmak istedi belki de.O anda acı çektiği, kalbinin ağrıdığı o kadar belliydi ki...Ben ne yaptım dercesine utandı. Yok olmak istedi o an...

Ama yasemin hata yaptığının farkına varıp kendisi çekilseydi bu sahneler daha anlamlı olurdu.Çünkü "necidetin o asil(!) ruhuna bunu nasıl yaptım?Ben ne kadar adi iğrenç bir insanım.Çok büyük bir adamın duygularını zedeledim." gibi duygularla davranıyormuş gibi geldi bana.Sanki ahmete ihanet etmeyi düşündüğü için değil de necidetin duygularıyla oynadığı(bkz:suzan avcı) için acı çekiyormuş ve üzülmüş gibiydi.Zaten daha sonra günlüğüne de buna benzer bir şeyler yazdı:
Necdet sandığımdan da derin bir insanmış...

Shevek daha senin mesajını okumadan necdetin odasına giriş-çıkışla ilgili neler düşündüğümü yazmışım.Kalp kalbe karşıymış...:img-yes:

Shevek
31-07-07, 19:52
O odaya gitmeden önce de gittikten sonra da Sevda Tepesi'nde ölmüş olan Yasemin olduğunu düşünüyorum. O kızın bakışları duruşu, yürümesi, konuşması, hatta gülmesi bile intihar öncesi Yasemin gibi değil. Buzlaşmıştı, donuklaşmıştı dedik ya, Ahmet'in Ayla hamlesiyle bir parça (ama ilk parça-ki oldukça önemlidir bir buz kütlesinde oluşan ilk yarık gibi- devamı gelir ve gelecek) kırıldı. Madem, tamam ben dedim, sen de gittin Ayla'yla nişanlandın. Sonra da evleneceksin belli ki, bilmiyorsun ki benim evliliğim gerçek değil, ama seninki gerçek olacak! hezeyanları olabilir mi acaba kendini Neco'nun odasına atmasına sebep olan şey.
Orada Neco onu reddetmek zorundaydı. Ayla'yla Ahmet'in resmen haberi geldiği o bütün gün şahit oldu nasıl kıskandığına. Bir önceki gece deli gibi ağlamasının nedenini de bununla bağlamıştır herhalde. Buna rağmen başlamış olduğu sürprize devam etmesi abesti ama yaptı. Elbiseyi giydirip, operaya götürdü kendi elleriyle. Oh, iyi de oldu. Yasemin bu kez kanlı canlı görünce karşısında ikisini, çatır çatır çatladı. Necdet'in düştüğü beter durumu yazmıştık dün. Mesela ben olsam, yanımda da sevdiğim insan olsa, bir yerde birisiyle karşılassak ve bütün o karşılaşma boyunca o kişi ile yanımdaki arasında bu tip bir duygu yoğunluğu, bakışma trafiği olsa, sorarım, hatta iki tokat patlatıp, çeker giderim. Tabii bu normal ilişkilerde olur. Gerçek ilişkilerde olur. Neco ile Yaso'nun ilişkisi gerçek değil, normal değil. Bu yüzden de o, hesap soramadı haliyle. Buna hakkı yoktu. Ama, gece beş yıldan sonra ilk kez odasına gelip, put gibi kendisine sarılınca da, eeee ama, belli neden şimdi geldiğin, zaten yeterince alçaldım, ama o kadar da değil, dedi herhal....
Ama daha önce de konuştuğumuz gibi bu ana nedeni destekleyen yan etkenler de olmaz değil...Korkmuş olabilir mesela (bkz.: aseksüel neco), kıyaslanmak istememiş olabilir (bkz.: pabucumun aşığı ve kocası neco), bencillik yapıp Yaso'nun kendisini, kendinin Yaso'yu sevdiği kadar sevmesi talebinde olabilir (bkz: bu akla en yatkın ve en arsızca olanı):img-cool2

badger
31-07-07, 19:52
Evet evet ben onu ununtmuşum.Dedim ya en önemliler kesilmiş diye.İnsan biraz daha gereksiz olan yerlerden keser.:hıh :hıh Mesela Güzide ve lale'nin illa sinemaya gideceğiz konuşmaları,yine ikisinin güzüdenin evindeki konuşmaları,rıza ve nezahati yemekte biraraya getirme çabaları...

Bu arada bu bölümde necdet tarihi bir laf etti yasemine:
**Hala onu seviyorsun ve başkasıyla evlenecek olması seni çıldırtıyor değil mi?

Be adam madem biliyorsun neden hala ayak sürüyorsun bu boşanma işinde?:hıh Sinir insan...

Duygusal olmasını kötü anlamda söylemedim badger. Aksine çok beğendim.Zaten dizi genel olarak duygusal.O yüzden gerçekçi olmuş.:good:

Shevek,gelmiş gördüm...:happy0064

Tavusum Kuşum, Yanlış anlamadım..Takıldım sağa...:) Senaryolara Shevekin de el atması lazım..Bazen ilham perileri kaçıp bana afakanlar basar sonra takılır kalırım..bknz:sanatçı kaprisi...:)

Necdeti bazen akıllı laflar ederken buluyorsun-hah tam akıllanıyor diyorsun- sonra bir bakmışsın :img-swoon.. Bahsettiği durumun tam tersi davranışta..

Bu adam da gerçekten gurur yok...Hadi jetonu köşeli biraz geç algıladı o olayı, sırf kendisine Yaseminin onu sevdiğini söylemediği için reddetmiş, günlerdir Yasemin Ahmetin nişan krizinde, Bee adam, kadın aşık olduğu adamın nişanlısıyla beraber karşılaştıktan sonra senin odana geliyor, bütün gece opera boyunca kadın put gibi durmuş, grup gece boyunca operayı izlemek yerine birbirini kesmiş...Öyle bir gecenin ardından kalkıp senin odana gelip, beraber olmak istediğini söylüyor, tabii ki aşkından değil...Çaresizlikten, akılsızlıktan, ne yapacağını bilememekten kendince Ahmetten nişanlandığı için intikam almak istiyor, yani Necdetcim Teo haklıydı, Yasemin seni kendi acısını dindirmek için ilk kez kullanmaya kalkıştı ama sen de sırf onu seni sevmediğini söylediği için reddettin..bir de tutmuş ben seni çok iyi tanıyorum Yasemin tiradı atıyor bizim korkmuş, aklı uçmuş kedi yavrusu kılıklıya ... :img-hyste bknz:ben seni daha akıllı bir şey sanırdım Necdet..Pathetic Necdet!

bunun akabinde yarım akıllı remorayla yaptığı yarım akıllı beyin fırtınasında ve yaseminle yaptığı konuşmayı anlatırken köşeli jetonla anladığı hala Ahmeti sevdiğini ve kıskandığını ifade ettikten sonra tuttu Yaseminle beraber Ahmetin nişanına gitti..2.bayılan ben:img-swoon.Yanında Yaseminin mihmandar kocası olarak..Yaa gerçekten bu adamda gurur yok, akıl yok ve mide yok...:hıh

Tavuskuşu
31-07-07, 20:04
Benim bir de merak ettiğim şu var.Necidet odada yasemine senin ne duygularla buraya geldiğini bilmiyor muyum? diye ahkam kesti.Ama sonra teoya "aklıma bir seçenek daha geliyor sakın bu ahmetin evleneceğini duyunca.....?" dedi. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?Necdet ilk başta ne duygularla geldiğini biliyorum dediği yerde acaba ne duygularla geldiğini düşünüyordu?Yoksa sadece göz boyamaya yönelik bir laf mıydı?

Bir sorum daha olacak ki o da özellikle bugünkü bölümü izleyenlere yönelik olacak.Yasemin sanki ahmete ihanet etmeyi düşündüğü için değil de necidetin duygularıyla oynadığı için acı çekiyormuş ve üzülmüş gibiydi kendi odasına döndüğünde.Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Edit:1 saat sonra geri döneceğim.O zamana dek esen kalın,hoşçakalın...bye bye

badger
31-07-07, 20:16
Benim bir de merak ettiğim şu var.Necidet odada yasemine senin ne duygularla buraya geldiğini bilmiyor muyum? diye ahkam kesti.Ama sonra teoya "aklıma bir seçenek daha geliyor sakın bu ahmetin evleneceğini duyunca.....?" dedi. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?Necdet ilk başta ne duygularla geldiğini biliyorum dediği yerde acaba ne duygularla geldiğini düşünüyordu?Yoksa sadece göz boyamaya yönelik bir laf mıydı?

Bir sorum daha olacak ki o da özellikle bugünkü bölümü izleyenlere yönelik olacak.Yasemin sanki ahmete ihanet etmeyi düşündüğü için değil de necidetin duygularıyla oynadığı için acı çekiyormuş ve üzülmüş gibiydi kendi odasına döndüğünde.Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Edit:1 saat sonra geri döneceğim.O zamana dek esen kalın,hoşçakalın...bye bye

Canım Yaseminin durumu 2 reddedilmenin hayalkırıklığı:1- Ahmet,Aylayla tuttu dakikasında nişanlandı, 2- Necdetin kendisine deli gibi aşık olduğunu düşünürken adam tuttu onu odasından kovdu...1.için bir şey diyemeyceğim kendisi kaşındı ama
2.sinde Allahtan Necdet de onun kadar şaşkın çıktı ve reddetti yoksa o gece Yaseminin teklif ettiği gibi geçseydi, Yasemin iyicene kopar giderdi...Necdetse bir daha yüzüne bakmazdı..

Tavuskuşum o Yaseminin suratındaki acayip ne olduğu belli olmayan surat ifadesi, kendini kamufle etmeye çalıştığında oluşuyor..Aslında Yasemin kararlı olduğunda gözlerinin içi gülüyor, yüzünden ziyade..Ama korkak ve güvensiz olduğunda aptalca bir gurur ifadesi takınmaya çalışıyor...Gözler donuklaşıyor..Dudaklar aralanıp, bir yan gülümseme beliriyor, hep gülümsüyor ama Mona Lisa gibi takılıp kalıyor o yüzüne...

Aslında zor bir ifade aylardır bizi kandırıp durdu..Eski bölümlerdeki yüz ifadelerini de görünce hani değişik değişik olanları ancak yeni farketiim o donuk maskeyi...16 bölümdür aynı yüzü gördük durduk son bölümlere kadar...Sonra o ifade tekrar değişmeye başladı..:icon_whis

Neredesiniiz editi Eveeet? Yaa, bu arada LİNin durumunu bilen var mı? Nerdedir? ne yer, ne içer? haberi olna varsa insanlık namına haber versin lüt-fin!!

Shevek
31-07-07, 20:24
Badger, şimdi sen de dönüp ilk bölümlere bakınca gördün değil mi? Yani Yasemin'i anlamaya, yaptığı bir dolu saçmalığa anlam aramaya çalışan bir ben değilim? Ayşe, dün sormuştu ya bana, gelin kızımızı aklamaya mı çalışıyorsun diye? Y ada acaba 29 ve 31. bölümler mi bizde bu arayışı başlattı? Yeniden eski Yasemini görür gibi olduk çünkü.:img-pilot

Copy-paste editi: Neyse, Yasemin'i anlama çabalarım devam edecek. Bu arada, o uçurumdan atlamasına ramak kalmışken kendisini geri çeken Necdet'in kollarındayken, yüzü ifadesizleşti Yasemin'in . Sonraki yedi yıl boyunca özellikle gözlerinden hiç ayrılmadı o bakış. Gülerken bile... Sembolik olabilir mi acep? Bir tek Ahmet'e bakarken değişiyor bu donukluk. Özl. sarhoşken (sarhoşluk da maske taşımayı zorlaştıran bir durumdur) parktaki yakınlaşma, ve final bölümünde karlar altındayken tekrar eski bakışları geldi yüzüne. Bu da umudun sembolü olabilir. O şahane aşkın tekrar yaşayacağının bir sembolü...

badger
31-07-07, 20:39
Badger, şimdi sen de dönüp ilk bölümlere bakınca gördün değil mi? Yani Yasemin'i anlamaya, yaptığı bir dolu saçmalığa anlam aramaya çalışan bir ben değilim? Ayşe, dün sormuştu ya bana, gelin kızımızı aklamaya mı çalışıyorsun diye? Y ada acaba 29 ve 31. bölümler mi bizde bu arayışı başlattı? Yeniden eski Yasemini görür gibi olduk çünkü.:img-pilot

Copy-paste editi: Neyse, Yasemin'i anlama çabalarım devam edecek. Bu arada, o uçurumdan atlamasına ramak kalmışken kendisini geri çeken Necdet'in kollarındayken, yüzü ifadesizleşti Yasemin'in . Sonraki yedi yıl boyunca özellikle gözlerinden hiç ayrılmadı o bakış. Gülerken bile... Sembolik olabilir mi acep? Bir tek Ahmet'e bakarken değişiyor bu donukluk. Özl. sarhoşken (sarhoşluk da maske taşımayı zorlaştıran bir durumdur) parktaki yakınlaşma, ve final bölümünde karlar altındayken tekrar eski bakışları geldi yüzüne. Bu da umudun sembolü olabilir. O şahane aşkın tekrar yaşayacağının bir sembolü...

Evet zaman zaman düşünüyordum..Acaba bu kız büyüttüler de olgun kadın ifadesi mi vermeye çalıştılar acep yoksa o kayalık travması maskesi mi diye..
Aslında nişandaki ve okulda Ahmetle ilk karşılaşmasındaki surat ifadesinden sonra bu hayli kafamı meşgul etti bu acabalar...yaseminin o kayalıklardaki ruh haline takılıp kalıp gerçek ruhunu maskelediğini o zamana biliyordum ama arada o günlüğe Necdet şöyle iyi böyle iyi dediğinde yine Allahh! diyordum...

Yasemin yalnızca olaylara kendi penceresinden bakıyor bknz.Yaseminin penceresi, çok aşırı iyi niyetli, saf...Kendisi gibi görüyor insanları(bir de üstüne bu travma eklenince, Şahtı Şahbaz oldu)...Ahmetle en önemli ortak noktaları bu...necdeti hep bir ağabey, kadim dost olarak görüyor, kendisine aşık olduğunu bilirken bile...Yok Necdet kötü bir şey yapmaz! diye kendini kandırıp duruyor:Vefalı, fedakar, cefakar ...vs.vs..aslında onun ne kadar i...insan müsveddesi olduğunu göremiyor...

harbiden kendini ispatlayıncaya kadar Ahmeti onun vasisi ilan ediyorum...Ahmetten habersiz, şuradan şuraya adım atmayacak, kelam etmeyecek...bknz:sempati duymaya çalışıyorum ama zor..Sırf Ahmet ve Rüya için..:hıh

badger
31-07-07, 20:47
Zaten bundan sonra Ahmet öğlen akşam 1er kadeh şarap versin bu kıza olayları idrak edene kadar...Başka türlü kafa çalışmıyor...Yazın doğumgünü olduğunu bilmesem...Balık burcu diyeceğim bu aşırı saftirik, güvensiz ve gelgitli davranışlarından...ama yükseleni muhtemelen Balıktır...Bu Temmuzda doğduysa Yengeç, yükseleni de Balık galiba...

spdr
31-07-07, 21:08
gerçekten bu adamda gurur yok, akıl yok ve mide yok...:hıh

yok yok yanii haa:)
---
imdiii yasemini aklıyorsak necdet hakkında sürekli övücü sözler söylemesini,ondan bir melek gibi(neconun kanat takıp elindeki aşk oklarıyla sağa sola bakındığı bir görüntüsü geldi gözümün önüne:))bahsetmesini de yadırgamamak lazım...
tabi hiç bir durumda ahmetin yüzüne karşı necdeti övmesi affedilemez bence:hıh
ama söylediğiniz gibi yasemin de saf,temiz kalpli bir insancık..art niyet aramıyor olanlarda,söylenenlerde...
üstelik kendisi için yaptığını düşündüğü fedakarlıkla da kalmıyor necdet,yasonun ailesine kendisininmiş gibi davranıyor,başları ne zaman sıkışsa yardıma geliyor..vs vs..yani minnet üzerine minnet yükü bunların hepsi yaseminin üzerine:img-yes:
---
merhabalar bu aradaa:)sabahtan beri yeni açabildim pc yi..forumuma kavuştuğum için çok mutluyum:img-in_lo

badger
31-07-07, 21:11
Ayşecan hoşgeldinbye

Senaryo yorumlarına yazdığım cevabı buraya da aktarıyorum:

yorumların için çok teşekkürler ifindim...

Artık insiyatif sahibi, dizginleri ele almış bir Ahmet istiyoruz amacıyla yazdım...Eski bölümleri izledikçe milletin onu oyuncak etmesine hasta oluyorum..Adam haklıyken haksız durumda yani..Hep 1-0 yenik durumda kalıyor...Daha doğrusu sen değil de senaristlerin o son sahnede Necdetin yavuz hırsız baskınını kendimce silmek, yoksaymak istiyorum...

Açıkçası senin senaryona karşı düzenlenmiş bir kontr-senaryo değil...Sen bana hep demiyor muydun? Patlat bir senaryoda senden duyalım diye...O yüzden dolmuşuna geldim...:) Fena da olmamış yani...bknz:kendi yazdığını beğenen çaylak senarist..:icon_whis

spdr
31-07-07, 21:17
ben de oraya editlemiştim ama yine yazayım:)
senin anlatımını çok beğeniyorum ben.ahmetin bu tavrını da çok sevdim..
fazla bişi almanıza gerek yok,ihtiyacınız olmayacak,düşün peşime..mealli cümlelerini özellikle:img-icecr
iyi ki yazdın bad-geeer:img-yes:
---
herkes nerde..
zeynep,aliye abla,cansu ve LİN yok..
shevek buralarda sanırım ama:bilmim
cansuu,1 saatin dolmuş ama kuzuum:img-yes:

badger
31-07-07, 21:21

Ahahha!ha!ha! bu lafı tekrar duyduğumda yine koptum..Yasemin de harbiden derinlik kaybı var...Sana gerçeği söyleyeyim Yasemin:

Necdet sandığından da sığ bir adam...:img-hyste

Bir de bugünkü en komik sahnelerden biri:
Yaseminle Necdet o talihsiz(!) geceyi yaşamalarının ardından Necdet, eve geç gelir, hırsız gibi kaçar, saklanır..Yaseminse onunla konuşmaya çalışır..nafile!...Sonra geceleri Yasemin, eline sevgili günlüğünü alıp bacak bacak üstüne atıp kucağında yazıyor...Arada Necdetin eve gelmesini ve yatak odasının kapısının kapanma sesi geliyor..Yasemin yazmasına bir an ara verip kafayı kaldırıyor ama neyse deyip yazmaya yine bacak bacak üstünde devam..Tıpkı sekreter gibiydi..Zorlama bir sahne, pseudo bir görünüş..Yasemin acaba o gün ne düşünüyor diye meraklanan bize şu dizeler:

Necdet o kadar iyi, asil, fedakar...vıdıvıdı ve güm yukarıdaki cümleee! ve bunu da o bir an duraklamasından sonra yazıyor...Evet o kadar korkak ve sığ kafalı ki seninle açık açık konuşamıyor...peşinden de aşık olduğun adamı hala sevdiğini ve kendisinin de kıskandırılmak üzere oraya götürüldüğünü bilerek sana o nişan töreninde mihmandarlık yapıyor

badger
31-07-07, 21:23
ben de oraya editlemiştim ama yine yazayım:)
senin anlatımını çok beğeniyorum ben.ahmetin bu tavrını da çok sevdim..
fazla bişi almanıza gerek yok,ihtiyacınız olmayacak,düşün peşime..mealli cümlelerini özellikle:img-icecr
iyi ki yazdın bad-geeer:img-yes:
---
herkes nerde..
zeynep,aliye abla,cansu ve LİN yok..
shevek buralarda sanırım ama:bilmim
cansuu,1 saatin dolmuş ama kuzuum:img-yes:

Sen ileriki bölümlerde gör Ahmeti, bknz:Kasırga Ahmet yıkacak hepsini, güzelgüzel herkese kapağını koyacak...Shevek bak ihtiyacım olacak sana...Hatırlayamadığım detaylar olursa hemen yrd et...Özellikle Yaseminle bütün taşları döktükleri anda...:img-cool2
----------------
yarenlik editi:
Ayşecan galiba diğer bilinmeyen misafir sensin..Başbaşayız..Ahali bu arada yine kayıp...LİN i bayağıdır merak ediyorum..Tatile mi gitti? söyledi de ben mi kaçırdım..

Shevek
31-07-07, 21:30
Zaten bundan sonra Ahmet öğlen akşam 1er kadeh şarap versin bu kıza olayları idrak edene kadar...Başka türlü kafa çalışmıyor...Yazın doğumgünü olduğunu bilmesem...Balık burcu diyeceğim bu aşırı saftirik, güvensiz ve gelgitli davranışlarından...ama yükseleni muhtemelen Balıktır...Bu Temmuzda doğduysa Yengeç, yükseleni de Balık galiba...

Neeey, badgerim can evinden vurdun balık sheveki.:icon_sorr yav bu yasemin olsa olsa ikizler falan olabilir... bkz: yüreğinde fırtına da kopsa, dışarıya laylaylom durumları. Balık olsa bu kadar gizleyemezdi kendini. Hele hüznünü...:icon_whis

Ben geri geldim editi: Bir arkadaş balkonda kahveye uğradı, ben de içim kan ağlayarak forumuma uğrayamadım. Şimdi hemen ben yokken neler yazdınız bakiciim.

spdr
31-07-07, 21:31
bende şu anda 0 misafir tespit edilmiş durumda..LİN hiç bahsetmedi tatil vs bişiden..:bilmim
----
aslında biz günlüğü hep bir fırsatı çıksa da ahmet okusa diyoruz yaa..
bence necdet okusa süper olur..neden daha önce düşünemedik kii:icon_whisyaseminin onu ne kadar iyi gördüğünü,ahmeti hep ne kadar sevdiğini görür de kendine acımaktan vazgeçip yasonun hissiyatını o şekilde etkilediği için iç muhasebelerde boğulur inşallah:hıhher şeyi ne niyetle yaptığını en iyi o biliyor sonuçta..suçluluk ve ikiyüzlülük duygularını hissetsin biraz:hıh
----
burç editi:benim burcum oğlak..aklınızda bulunsun da ilerde ayla hakkında yürüteceğiniz muhtemel fikirler,tahminler sırasında beni de bir düşünün analizden önce:icon_whisgüzidede bir oğlak potansiyeli gördüğümü belirtmeden geçemiyceğim aynı zamanda tabi bkz:azıcık hırslı birini görünce hemen oğlak zanneden burç cahili sakin...

badger
31-07-07, 21:37
Neeey, badgerim can evinden vurdun balık sheveki.:icon_sorr yav bu yasemin olsa olsa ikizler falan olabilir... bkz: yüreğinde fırtına da kopsa, dışarıya laylaylom durumları. Balık olsa bu kadar gizleyemezdi kendini. Hele hüznünü...:icon_whis

İkili bir durum kesinlikle sözkonusu ha İkizler ha Balık..:img-hyste
Saplantılı aşk konusunda haklısın..İkizler bu kadar obsesif olur...Sevdi mi başka hiçbir şey gözü görmez...Ama ben İkizlerliliği Necdete biçiyorum..Çünkü adamın sabah söylediğiyle akşamınkitutmuyor, bir de yalanını atarken gerçek sanıyor...ve inandırıyor, iyi bir ikna kabiliyeti var...
Ama bu kadder öff dedirtecek fedakarlık, evcimenlik ve merhamet balıkolmaya yakışır ehh tabiii diğer tarafı da Yengeç olunca tehlikeli kombinasyon...Ahmet ne zamandı doğumgünü ne vakit o kol düğmelerini vermişti..Ben, Ahmete Yay olmayı yakıştıryorum, bir de Kova..Empati kurması, güvenirliliği, sevecnliliği, bu kadar gezmeye meraklı(!) olması..

Şimdi konumuz karakterlerimizin burçları narkadaşlar...Dökülün..

---------------
Burç editi: anaa! dökülmeye başlamışsınz..Ben de zoraki alık Balık...Pek benzemem, sadece merhametim(mantıklı olanından) benzer ama fedakarlık yerine göre...Onun dışında hiç benzemem...Zoraki dedim çünkü annem bana 8.ay hamileliğinde az kaldı gidiyormuş..Doktorlar beni sezaryenle alarak annemi kurtarmışlar...Yoksa aslanlar gibi Koç kadını olacaktım..Neyse paçayı Yükselen ve Ay burcundan kurtarıyorum: Yay ve Terazi..:icon_whis:img-icecr

-----------------
Özür editi:
Ayşecankusuruma bakma ama Aylayı tipik bir Oğlak kadını görüyorum.Mevki merakı, herşeyi ben bilirim takıntısındaki ani çıkışları ve kendine güvensizliği.(Seni kastetmiyorum..Ayla buu!).Güzideyi de Akrep kadını tipine çok uyuyor..Gözlerini dikip bakmasından özellikle..

kutbettin
31-07-07, 21:38

Ahahha!ha!ha! bu lafı tekrar duyduğumda yine koptum..Yasemin de harbiden derinlik kaybı var...Sana gerçeği söyleyeyim Yasemin:

Necdet sandığından da sığ bir adam...:img-hyste

Bir de bugünkü en komik sahnelerden biri:
Yaseminle Necdet o talihsiz(!) geceyi yaşamalarının ardından Necdet, eve geç gelir, hırsız gibi kaçar, saklanır..Yaseminse onunla konuşmaya çalışır..nafile!...Sonra geceleri Yasemin, eline sevgili günlüğünü alıp bacak bacak üstüne atıp kucağında yazıyor...Arada Necdetin eve gelmesini ve yatak odasının kapısının kapanma sesi geliyor..Yasemin yazmasına bir an ara verip kafayı kaldırıyor ama neyse deyip yazmaya yine bacak bacak üstünde devam..Tıpkı sekreter gibiydi..Zorlama bir sahne, pseudo bir görünüş..Yasemin acaba o gün ne düşünüyor diye meraklanan bize şu dizeler:

Necdet o kadar iyi, asil, fedakar...vıdıvıdı ve güm yukarıdaki cümleee! ve bunu da o bir an duraklamasından sonra yazıyor...Evet o kadar korkak ve sığ kafalı ki seninle açık açık konuşamıyor...peşinden de aşık olduğun adamı hala sevdiğini ve kendisinin de kıskandırılmak üzere oraya götürüldüğünü bilerek sana o nişan töreninde mihmandarlık yapıyor

Yasemin'in bacak bacak üstüne atıp günlüğünü yazması(ki bu kız zannımca oturmayı pek beceremiyor kısa eteklerle) o cümlenin zorlamalığı vs izlerken benim de gözüme çok batmıştı. Ben bugünki tekrarın sadece Yasemin-Necdet konuşmasını izledim, Necdet'in Güzide ile Rolling Stones dinlediği yemekten sonra geldiği ve konuşmaları.... Demin Shevek'te okudum sanırım Yasemin'in bakışları olayı. Mutluyken, kararlıyken, aklı başındayken gözlerinin içi gülen diğer türlü tabiri caizse alıklaşan manasız bakışları. Ve okuyunca hak verdim, Necdet Yasemin'e muhteşem(!) söylevini çekerken Yasemin'in bakışlarında algılamamız istenen acı akmıyordu, boşluk akıyordu.

Yasemin'in Necdet'in odasına gidişi Ahmet'in Ayla ile gerçek evliliği olacağından kaynaklanan bir durumdu evet. Zira Ahmet'in Ayla'ya evlendikten sonra "hazır değilim" demesini beklemiyoruz hiçbirimiz heralde. Hoş zavallım Ahmet hazır değilim dese de Ayla bnir yolunu bulurdu hazır etmenin.

Necdet'in teo ile konuşmaları ise beni sadece "geriyor". Sahi Necdet çok mu aptal diye düşünüyorum ya da ne kadar gurursuz olabilir bir insan? Aşk insanı ne ölçüde herşeyi hazmetmeye götürebilir? Ya da nereye kadar yalan söylemeye?

Ahmet'i kıskandırmak için kullandı Yasemin seni ve sen bunu kabul ettin. Ahmet evleneceği için odana geldi Allahtan bunu kabul etmedin. Hoş bu hala Necdet'in fedakar mükemmelötesi bir insan tanımına girmesi için yapıldıysa da hazmetmede Necdetin bile sınırları varmış dedirtti bana.

Tavuskuşu
31-07-07, 21:38
Eveeeett ben geri geldim.Daha önce neler konuştunuz daha okumadım ama anladığım kadarıyla yine sessiz forum.

Bugünki bölümden demetlerle buradayım.Melahat ve kamil ahmet ve yasemin arasında yaşananları biliyor muydu?Ben bilmiyorlar diye hatırşıyorum ama gözümden kaçmış olabilir.Bilmiyorlarsa bugün necdet ve yaseminin nişana gelmelerine şaşırmaları ve gerilmeler saçma olmuş.

Kim yengeç oldu?Ben de yengecim ve yengeç olacak kişi gürsoy familyasından değilse burcumu vermiyorum kimseye...:hıh Bu arada Rüya mayıs başlarında doğduysa "Boğa" sonlarına doğru doğduysa "İkizler" oluyor dikkatinizi çekerim.

Ahmet başak burcudur kanımca.Hani düzenli tertipli filan ya o bakımdan.Gerçi bir ara yasemin doğum gününü kutlamıştı ama aklımızda kalmamış.Yasemin yaz aylarında doğduğuna göre yengeç,aslan,başak burcu olabilir...

Shevek
31-07-07, 21:42
bende şu anda 0 misafir tespit edilmiş durumda..LİN hiç bahsetmedi tatil vs bişiden..:bilmim
----
aslında biz günlüğü hep bir fırsatı çıksa da ahmet okusa diyoruz yaa..
bence necdet okusa süper olur..neden daha önce düşünemedik kii:icon_whisyaseminin onu ne kadar iyi gördüğünü,ahmeti hep ne kadar sevdiğini görür de kendine acımaktan vazgeçip yasonun hissiyatını o şekilde etkilediği için iç muhasebelerde boğulur inşallah:hıhher şeyi ne niyetle yaptığını en iyi o biliyor sonuçta..suçluluk ve ikiyüzlülük duygularını hissetsin biraz:hıh
----
burç editi:benim burcum oğlak..aklınızda bulunsun da ilerde ayla hakkında yürüteceğiniz muhtemel fikirler,tahminler sırasında beni de bir düşünün analizden önce:icon_whisgüzidede bir oğlak potansiyeli gördüğümü belirtmeden geçemiyceğim aynı zamanda tabi bkz:azıcık hırslı birini görünce hemen oğlak zanneden burç cahili sakin...

A bak ayşecim iyi geldi aklına. "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" sahnesinde, bilmiş bilmiş ve çirkef çirkef dedi ya, "Yasemin? Yasemin mi benim için fedakarlık yapmış?" gibisinden bir şeyler. Okusaydı görürdü, fedakarlık yapmış mı, yapmamış mı? Bir de sana fedakarlık borcu mu vardı Yasemin'in onu anlamadık. "Sen beni ne kadar düşünüyorsan, ben de seni o kadar düşünüyorum İstikbalini usulen bir evlilik için harcamana razı gelemem" diyen genç ve çaresiz ve aptal Yasemin'i ikna ederken, bunları mı hesap ediyordun sen?Demek ediyormuşsun. Bana borçlansın, minnetlensin, ne kadar iyi olduğumu, ne kadar iyi koca damat, baba, enişte olduğumu görünce sever beni diyormuşsun. Bu kız senden dost, ağabey ayağına hiç bir şey gizlemedi. Aşkından deli divane olduğunu, ayrılığın onun için ne kadar dayanılmaz olduğunu bilmiyor muydun baştan beri. Sonra da fedakarlık mı bekledin yani? Nalçak Necidet!

Badger, senaryo için fikir geldikçe söylerim bittabii. Zaten bu gece yatmadan iyice sindirecem senaryonu, çalışacam biraz daha. Bkz.: Uygun ders malzemesi bulunca çalışmak hiç de zor gelmeyen inek öğrenci.

spdr
31-07-07, 21:43
Eveeeett ben geri geldim.Daha önce neler konuştunuz daha okumadım ama anladığım kadarıyla yine sessiz forum.

Bugünki bölümden demetlerle buradayım.Melahat ve kamil ahmet ve yasemin arasında yaşananları biliyor muydu?Ben bilmiyorlar diye hatırşıyorum ama gözümden kaçmış olabilir.Bilmiyorlarsa bugün necdet ve yaseminin nişana gelmelerine şaşırmaları ve gerilmeler saçma olmuş.

hoşgeldin:img-wink:
ordaki gerilme,yasemin kızlarından güzel olduğu içindi:img-icecr
yasemin,aylanın rolünü kaptı yani.:img-yes:
---
badger,dökülemiyorum:icon_sorrburçlar hakkında bildiğim birkaç şey şu;
abiler ve havalı,kendini beğenmiş insanlar aslan burcudur...
balık duygusal,ikizler değişkendir..
oğlak hırslı,çalışkan,inatçıdır.....işte bu kadarr:img-yes:

Tavuskuşu
31-07-07, 21:46
Hoşbulduk ayşe.Olabilir haklısın.Ahmedin ayla ile nişandan vazgeçip yasoya kaymasından korkmuşlardır o haliyle...

Deminki mesaja editledim ama gözden kaçmasın ifendiiiimmmm.Karakterlerimizin burçları:
Ahmet başak burcudur kanımca.Hani düzenli tertipli filan ya o bakımdan.Gerçi bir ara yasemin doğum gününü kutlamıştı ama aklımızda kalmamış.Yasemin yaz aylarında doğduğuna göre yengeç,aslan,başak burcu olabilir...

Kim yengeç oldu?Ben de yengecim ve yengeç olacak kişi gürsoy familyasından değilse burcumu vermiyorum kimseye... Bu arada Rüya mayıs başlarında doğduysa "Boğa" sonlarına doğru doğduysa "İkizler" oluyor dikkatinizi çekerim.

Necidet ise terazi olsun.Denge unsurumuz ne de olsa...:icon_whis:icon_whis

Shevek
31-07-07, 21:50
İkili bir durum kesinlikle sözkonusu ha İkizler ha Balık..:img-hyste
Saplantılı aşk konusunda haklısın..İkizler bu kadar obsesif olur...Sevdi mi başka hiçbir şey gözü görmez...Ama ben İkizlerliliği Necdete biçiyorum..Çünkü adamın sabah söylediğiyle akşamınkitutmuyor, bir de yalanını atarken gerçek sanıyor...ve inandırıyor, iyi bir ikna kabiliyeti var...
Ama bu kadder öff dedirtecek fedakarlık, evcimenlik ve merhamet balıkolmaya yakışır ehh tabiii diğer tarafı da Yengeç olunca tehlikeli kombinasyon...Ahmet ne zamandı doğumgünü ne vakit o kol düğmelerini vermişti..Ben, Ahmete Yay olmayı yakıştıryorum, bir de Kova..Empati kurması, güvenirliliği, sevecnliliği, bu kadar gezmeye meraklı(!) olması..

Şimdi konumuz karakterlerimizin burçları narkadaşlar...Dökülün..

---------------
Burç editi: anaa! dökülmeye başlamışsınz..Ben de zoraki alık Balık...Pek benzemem, sadece merhametim(mantıklı olanından) benzer ama fedakarlık yerine göre...Onun dışında hiç benzemem...Zoraki dedim çünkü annem bana 8.ay hamileliğinde az kaldı gidiyormuş..Doktorlar beni sezaryenle alarak annemi kurtarmışlar...Yoksa aslanlar gibi Koç kadını olacaktım..Neyse paçayı Yükselen ve Ay burcundan kurtarıyorum: Yay ve Terazi..:icon_whis:img-icecr

-----------------
Özür editi:
Ayşecankusuruma bakma ama Aylayı tipik bir Oğlak kadını görüyorum.Mevki merakı, herşeyi ben bilirim takıntısındaki ani çıkışları ve kendine güvensizliği.(Seni kastetmiyorum..Ayla buu!).Güzideyi de Akrep kadını tipine çok uyuyor..Gözlerini dikip bakmasından özellikle..

Ahmet şihvetli boğa erkeği olabilir canlar, kanıtlar güçlü netekim. Bunun doğumgünü Mayıs'ta çünkü. Bunlar hatırlarsanız doğumgünü için çıktıkları gece, Yaso Rızadan tokat yedi. Ertesi gün Ahmet biletleri ayarladı. Paris'e gidecekleri gün de ihtilal oldu. :img-cool2

Ayla akrep olabilir, kendine güven bakımından. (Bkz.: Başkasının aşkından kendini sürgün etmiş Ahmet' e evlenme teklif eden ve soğukkanlılıkla cevap bekleyen Ayla).

Necdet terazi olabilir, evet. Terazi dengenin olduğu kadar dengesizliğin de burcudur. Teo da en yalaka burç hangisiyse ondan. Bilemedim şimdi.

badger
31-07-07, 21:54
Yasemin'in Necdet'in odasına gidişi Ahmet'in Ayla ile gerçek evliliği olacağından kaynaklanan bir durumdu evet. Zira Ahmet'in Ayla'ya evlendikten sonra "hazır değilim" demesini beklemiyoruz hiçbirimiz heralde. Hoş zavallım Ahmet hazır değilim dese de Ayla bnir yolunu bulurdu hazır etmenin.

hoşgeldin Kutbettin,bye

Bu sahneyi okuduğumda Shevekin dün geceki Ahmet Aylayla ayrı odalarda uyur geceleri asma kilit takırdı demesi geldi...

Senin söylediğine göre de Ayla çilingir olur ya da hastanede arakladığı uyku ilacını içkisine yemeğe katar malum(!) olayı gerçekleştirirdi diyorsun..
:img-hyste X 1000 kez

Tekrar kopyalıyorum:

Yaseminin suratındaki acayip ne olduğu belli olmayan surat ifadesi, kendini kamufle etmeye çalıştığında oluşuyor..Aslında Yasemin kararlı olduğunda gözlerinin içi gülüyor, yüzünden ziyade..Ama korkak ve güvensiz olduğunda aptalca bir gurur ifadesi takınmaya çalışıyor...Gözler donuklaşıyor..Dudaklar aralanıp, bir yan gülümseme beliriyor, hep gülümsüyor ama Mona Lisa gibi takılıp kalıyor o yüzüne...

spdr
31-07-07, 21:54
evet kesinlikle necidet terazi olmalı:img-hyste
---
kutbettin'den;
Ahmet'i kıskandırmak için kullandı Yasemin seni ve sen bunu kabul ettin. Ahmet evleneceği için odana geldi Allahtan bunu kabul etmedin. Hoş bu hala Necdet'in fedakar mükemmel ötesi bir insan tanımına girmesi için yapıldıysa da hazmetmede Necdetin bile sınırları varmış dedirtti bana.
necdete onca superhero hareketi yaptırdılar..ama düşününce;necdetin kendi çıkarı olmadığı halde yasemin istediği için yaptığı tek şey yaso ile nişana gitmesiydi...
tabi bir şekilde oraya gitmekten kaçış yoktu onun için...ama ille de necdet çok fedakar vs deniliyor,melek liği savunuluyorsa bu hareketi diğerlerinden çok daha değerliydi bence:img-cool2

@ly
31-07-07, 21:56
Ben geldiiim....Bugünlerde bilgisayarı kardeşimle paylaşıyorum da...ne zor şeymiş:icon_whis (bkz. yarası olan bilir...)

Yazdıklarınızın hepsini okumadım ama galiba karakterlerin burçlarını buluyoruz...Badger, bence Ayla Akrep burcu...çünkü akrepler zeki, hırslı, çok kıskanç olurlar...kendilerine yapılan kötülüğü asla unutmazlar ve yıllar sonra da olsa karşılığını verirler...en önemlisi sırlı insanlardır...duygularını en yakınlarıyla bile paylaşmazlar...

Nasılım kızlar...Ayla'ya uymuyor mu...?

badger
31-07-07, 21:58
Ahmet şihvetli boğa erkeği olabilir canlar, kanıtlar güçlü netekim. Bunun doğumgünü Mayıs'ta çünkü. Bunlar hatırlarsanız doğumgünü için çıktıkları gece, Yaso Rızadan tokat yedi. Ertesi gün Ahmet biletleri ayarladı. Paris'e gidecekleri gün de ihtilal oldu. :img-cool2

O zaman İkizler kaçarımız yok...27 Mayıs...
Ama İkizlerinde iyisi de iyidir yani hele üstüne güzel dengelisinden birşeyler konduysa...bknz:canım kocam:img-in_lo:img-in_lo

ikizler insanı bir kere sevdiyse hayatta vazgeçmez.Havaidir falan ama, önemsediği konuları kanının son damlasına kadar savunur.Tam anlamıyla ölüm ayırıncaya kadar misali, hatta o kadder güçlüdür ki, ölse bile ruhu gelecek kadar tutkudur sevdiğine...Öyleyse, Ahmet kesinkes İkizler...

Necdet, Terazi olsun..Başkalrının dengesini kurmaya çalışırken, kendi iç dengesini bozan tiplerdir Teraziler..Sanata, eğlencye, gezmeye de meraklıdırlar, aşırı çok yönlüdürler..
---------------------

teo editi:img-hyste

Teo başak ya da oğlak olabilir...Ama o kesinkes Remora burcundan..:img-hyste

Shevek
31-07-07, 22:02
Ben geldiiim....Bugünlerde bilgisayarı kardeşimle paylaşıyorum da...ne zor şeymiş:icon_whis (bkz. yarası olan bilir...)

Yazdıklarınızın hepsini okumadım ama galiba karakterlerin burçlarını buluyoruz...Badger, bence Ayla Akrep burcu...çünkü akrepler zeki, hırslı, çok kıskanç olurlar...kendilerine yapılan kötülüğü asla unutmazlar ve yıllar sonra da olsa karşılığını verirler...en önemlisi sırlı insanlardır...duygularını en yakınlarıyla bile paylaşmazlar...

Hoşgeldin aliyecik. Gözlerimiz yollarda kalmıştı. Ah bu kardeşler, ah!

Ayla konusunda hemfikirz de niye kimse Ahmet'in boğalığı konusunda yorum yapmadı. Boğalar bir de çeker giderler arkadaşlar, kendim tanık oldum bilirim...

spdr
31-07-07, 22:03

hoşgeldiin:happy0064
yaram sızıladı şimdi:)
----
bence de ayla akrep olsun:hıhlit-fen oğlak olmasın..yakışmaz,uymaz:hıh
burçlardan anlamıyorum ben:icon_whisama ayla oğlak değil..hissediyoruuum:img-icecr
----
boğa ahmet editi:benim de tanıdıklarım var..burçtan dolayı mı bilmiyorum ama çok saf bir kalpleri vardır..sevdim mi tam severler yanii:):)
bu bakımdan olabilir diyebiliriz...:img-yes:

kutbettin
31-07-07, 22:07
hoşgeldin Kutbettin,bye

Bu sahneyi okuduğumda Shevekin dün geceki Ahmet Aylayla ayrı odalarda uyur geceleri asma kilit takırdı demesi geldi...

Senin söylediğine göre de Ayla çilingir olur ya da hastanede arakladığı uyku ilacını içkisine yemeğe katar malum(!) olayı gerçekleştirirdi diyorsun..
:img-hyste X 1000 kez

Tekrar kopyalıyorum:

Yaseminin suratındaki acayip ne olduğu belli olmayan surat ifadesi, kendini kamufle etmeye çalıştığında oluşuyor..Aslında Yasemin kararlı olduğunda gözlerinin içi gülüyor, yüzünden ziyade..Ama korkak ve güvensiz olduğunda aptalca bir gurur ifadesi takınmaya çalışıyor...Gözler donuklaşıyor..Dudaklar aralanıp, bir yan gülümseme beliriyor, hep gülümsüyor ama Mona Lisa gibi takılıp kalıyor o yüzüne...

Hoşbulduk Badger evet benim söylediğim kısım buydu, anlaşılan yanlış alıntılamışım :) Ama hak veriyorum çok iyi bir gözlem gerçekten de Yasemin'in durumunu betimliyor bakışları.

Valla Ayla mutlaka yapardı bişeyler, Ayla zaten kaldıramazıd öyle ret olayı falan olmadı yine depresyon ayağına yatardı. Tıpkı nişanı yaptırdığı gibi bunu da yapardı herşey beklenir ondan.

Burç konusuna gelince Ayla kesinlikle akreptir valla hakaret olarak algılamasın burç sahipleri ama Akrep kadını kadar kıskanç ve oyunbaz biri daha yoktur. Kişisel ilişkilerimden de biliyorum akrep burçları hem çok güzel iş çevirir, hem zeytinyağı gibi üste çıkar hem de hiç ummadığınız bir anda sırtınızdan vurabilirler ve yenilgiyi asla hazmedemezler :D

Necdet Balık olabilirdi ilk bölümlerde ama artık değildir, belki yaydır. Uyuyor da aslında bir araştırmam lazım :D

Shevek
31-07-07, 22:08
hoşgeldiin:happy0064
yaram sızıladı şimdi:)
----
burçlardan anlamıyorum ben:icon_whisama ayla oğlak değil..hissediyoruuum:img-icecr

Oğlak değildir canım, kendini serin tut. Kesin akrep. Dışarıyı sokamayacağını, çaresiz kaldığını hissedince kendini sokuyor.:icon_whis

Badgerim doğru, Mayıs ama. Mayısın sonu olmalı. O bölümü bir kez daha izlemek farz oldu. Olaylar doğumgünü itibariyle kaç günde vuku buldu diye. Ama tokat gecesi, Ahmet, onu şimdi görmek istediğimiz haliyle, bu işi kökten halletmeye karar vermişti, ertesi sabah buluştular Neco'nun Yeri'nde, biletleri ayarladım, konsoloslukla konuştum dedi, yarın gidiyoruz dedi. Ah canım, böyle sevgiliye can kurban tabii. İkizler olabilir, benim de çok sevdiğim ikizler mevcuttur.

Shevek
31-07-07, 22:12
Hoşbulduk Badger evet benim söylediğim kısım buydu, anlaşılan yanlış alıntılamışım :) Ama hak veriyorum çok iyi bir gözlem gerçekten de Yasemin'in durumunu betimliyor bakışları.

Valla Ayla mutlaka yapardı bişeyler, Ayla zaten kaldıramazıd öyle ret olayı falan olmadı yine depresyon ayağına yatardı. Tıpkı nişanı yaptırdığı gibi bunu da yapardı herşey beklenir ondan.

Burç konusuna gelince Ayla kesinlikle akreptir valla hakaret olarak algılamasın burç sahipleri ama Akrep kadını kadar kıskanç ve oyunbaz biri daha yoktur. Kişisel ilişkilerimden de biliyorum akrep burçları hem çok güzel iş çevirir, hem zeytinyağı gibi üste çıkar hem de hiç ummadığınız bir anda sırtınızdan vurabilirler ve yenilgiyi asla hazmedemezler :D

Necdet Balık olabilirdi ilk bölümlerde ama artık değildir, belki yaydır. Uyuyor da aslında bir araştırmam lazım :D

Kutbettin, aramıza hoş geldin!
Bence de Aylada tecavüz edebilme dirayeti ve hırsı var. (Bkz.: Evlenme teklifi de bir nevi duygusal tecavüz gibiydi olan kişi) O ne yapar eder, Ahmet'le birlikte olurdu. Amaninnn, Allah korudu Ahmet'i (ya da bizim forumun baskısı, bilemiyciiim).:img-cool2:img-icecr

badger
31-07-07, 22:13
hoşgeldiin:
yaram sızıladı şimdi
----
----
boğa ahmet editi:benim de tanıdıklarım var..burçtan dolayı mı bilmiyorum ama çok saf bir kalpleri vardır..sevdim mi tam severler yanii:):)
bu bakımdan olabilir diyebiliriz...

Peki Oğlak olsun..Akrep kadınıyla benzerlikleri vardır ama neyse...:img-hyste

Yasemin Yengeç ama onda yüzdeyüz bir alık Balıklık var..Bu kadar zırıl zırıl mantıksızlık yapmasının en büyük etkeni o. olaylardan da çabuk etkileniyor. Ama rahibelik damarını Yengeçlikten alıyor..

Ahmet, Yaseminle iyi anlaşmasından ötürü Boğa olsun...Doğrudur, sağlam bir inatlıkları vardır...Yıllardır üstündeki ataleti de açıklıyor Boğa burcu, bazı konularda anlatsan da etsen de inat edip anlamazlar..Ama adalet duygusunda biraz Yay etkisiolduğunu düşünüyorum...Boğa olsun, Rüyayla da anlaşırlar hem de Rüyayla beraber doğumgünlerini kutlarlar..:)

Necdete oybirliğiyle Terazi olduğuna karar verdik..bknz:dengesizliğin dengesi.:img-hyste

-------------------
:img-fear2 editi
Yine nereye kayboldunuz...bir ben bir de görünmeyen bir arkadaş... Tavuskuşu senmişsin..bknz:can sıkıcı forumdaki ghost modu..

@ly
31-07-07, 22:14
Hoşgeldin aliyecik. Gözlerimiz yollarda kalmıştı. Ah bu kardeşler, ah!

Ayla konusunda hemfikirz de niye kimse Ahmet'in boğalığı konusunda yorum yapmadı. Boğalar bir de çeker giderler arkadaşlar, kendim tanık oldum bilirim...

Buyrunuz boğa erkeği....bence Ahmet'e çok uygun...:img-blush

Boğa erkeği, aşkı ve kadınları, vücudu ve duygularıyla sever. Kadında ne aradığını kesinlikle bilir, kendisini şımartmasını ve olduğu gibi sevmesini ister. Eğer kadın eve para getiriyorsa, sosyal saygınlığı ve olumlu ilişkileri varsa, bu Boğayı kızdırmaz. Ama sadece bunlar bir kadını seçmesi için yeterli değildir, aşk onun için daha önemlidir. Evlendikten sonra sadık ve şefkatli bir koca ve iyi bir âşık olur. Sarsılmaz ve sabırlıdır. Bu özelliklerin ona oldukça fazla yararları da vardır. Sadık bir sevgili arar. Onun için dürüstlük; uzun süreli bir birlikteliğin değişmez temelidir. Boğa erkeği, aynı zamanda mükemmel bir işadamıdır. Bu yeteneği sayesinde yükselecektir. Her türlü riskli işten çekinmesi ve parayı dikkatli kullanması sayesinde, eşinin geleceği tamamiyle güvence altındadır, parasal sorunları dert etmesine gerek kalmaz.

Aşkta tutkulu, ara sıra ateşli bir âşıktır. Aynı zamanda kıskançtır, çok çabuk kıskanır. Romantiktir, daima kendisi için evde olmasını istediği sevgili karısını ve evini çok sever. Bazen inatçı ve dikkafalı olabilir. Belkide bu yolla kendisini frenlemek istemektedir.

burç editi: badger, Ahmet ikizler olamaz...çünkü ikizler daha hareketlidir, oyuncudur, flörtü sever (evlenmeden önce tabii...), sabırsızdır (Ahmet Shevek'den dervişlik bile aldı...yakında muradına da ererse tam olacak :img-wink:)

Bu arada...ikizleri kötüsü de hiiç çekilmez ( bkz. ex kocam :mad72:)

kutbettin
31-07-07, 22:22
Kutbettin, aramıza hoş geldin!
Bence de Aylada tecavüz edebilme dirayeti ve hırsı var. (Bkz.: Evlenme teklifi de bir nevi duygusal tecavüz gibiydi olan kişi) O ne yapar eder, Ahmet'le birlikte olurdu. Amaninnn, Allah korudu Ahmet'i (ya da bizim forumun baskısı, bilemiyciiim).:img-cool2:img-icecr

Hoşbulduk Shevek ve tüm HS forumu ;

Evet ya forum baskısı korudu bence Ahmet'i. Geniş özete bakılırsa Ahmet'in çekilecek çilesi daha bitmemişti:icon_whis

Necdet için şöyle ki

terazi ise : gösteriş meraklısı, tutarsız, inatçı, sanata yatkın, gıcık ve tembel özelliklerini barındırabilir ki tembellik hariç tutuyor hepsi :D

yay ise : inatçı, problem çıkarmaya meyilli, hafif paranoyak, sanata meyilli,
dengesiz, yerinde duramayan.

olması gerekli valla ben karar veremedim ama nefretimden dolayı yay diyorum :D

spdr
31-07-07, 22:27
gerçketen de aliye ablaa:icon_whis
ahmetle çok uyumlu boğa burcu..acaba senaristler burca göre mi karakter yazıyorlarr:)
---
kutbettin;sanki terazi daha uygun:img-icecr
---
ben bu gece erken gidiyorum.çok yorgunum.herkese iyi gecelerbye

Shevek
31-07-07, 22:28
Buyrunuz boğa erkeği....bence Ahmet'e çok uygun...:img-blush

Boğa erkeği, aşkı ve kadınları, vücudu ve duygularıyla sever. (Anam burası tam uyuyor, Ahmet'e sapık diyenler utansın). Kadında ne aradığını kesinlikle bilir, kendisini şımartmasını ve olduğu gibi sevmesini ister (Bunu kendisi bizzat yapar). Eğer kadın eve para getiriyorsa, sosyal saygınlığı ve olumlu ilişkileri varsa, bu Boğayı kızdırmaz. Ama sadece bunlar bir kadını seçmesi için yeterli değildir, aşk onun için daha önemlidir. Evlendikten sonra sadık ve şefkatli bir koca ve iyi bir âşık olur. (Biz de bunu söylüyoruz zaten, dilimizde tüy bitti). Sarsılmaz ve sabırlıdır.(Yedi yıl yeterli mi bunun kanıtı olarak). Bu özelliklerin ona oldukça fazla yararları da vardır. Sadık bir sevgili arar. Onun için dürüstlük; uzun süreli bir birlikteliğin değişmez temelidir. (Ahmet'in kazan kaldıracağının resmidir).Boğa erkeği, aynı zamanda mükemmel bir işadamıdır. Bu yeteneği sayesinde yükselecektir. (Adnan Menderes'in teklifini düşündüğü MMC halleri geldi aklıma. Şevket "adam iyi hatip, baksana oğlumuzu etkilemesinden belli, diye serzenişte bulunduydu da, "sadece önyargılı olmak istemiyorum baba, Adnan Menderes'i de Atatürk almıştı yanına bla bla demişti. Bak bak, iyi bir işadamı olabilirmiş gerçekten, ama... Yaso'ya aşık oldu, nevri döndü zavallımın). Her türlü riskli işten çekinmesi ve parayı dikkatli kullanması sayesinde (bkz.: meşhur paltosu) , eşinin geleceği tamamiyle güvence altındadır, parasal sorunları dert etmesine gerek kalmaz (adada evi bile olacak onun).
Aşkta tutkulu, ara sıra ateşli bir âşıktır (Ona ne şüphe). Aynı zamanda kıskançtır, çok çabuk kıskanır. Romantiktir, daima kendisi için evde olmasını istediği sevgili karısını ve evini çok sever (Hah, işte bizim dediğimiz gibi olacak; Yaso'yla Rüyayı gözünün önünden ayırmayacak, demektir). Bazen inatçı ve dikkafalı olabilir. Belkide bu yolla kendisini frenlemek istemektedir.

Canım badgerim madem çok ısrar ediyorsun Yasemin'de balık olsun. Burcuma kabul ediyorum onu. Demek bu yüzden aklamaya çalışmak için arkeolojiye merak sarmışım. Bkz.: Kazı çalışmaları.

Güle güle editi: Ayşecik güle güle:sad53::sad53:

Tavuskuşu
31-07-07, 22:29
Kutbettin,valla dediğin gibi ikisi de olur.Biri gerçek burcu diğeri ise yükseleni olsun bence.Gösteriş meraklısı,inatçı(hatta saplantılı),gıcık,yerinde duramayan(bkz:yasemin ağlarken ileri geri sallanması:img-hyste),paranoyak...

Aliye Abla hoşgeldin.

Ama ama bende yengecim.Yaseminle benzer özellikleri taşıyor olamam.Ama ahmet madem böylesinden hoşlanıyor o zaman maça 1-0 önden başlıyorum demektir.:)

badger
31-07-07, 22:34
Canım badgerim madem çok ısrar ediyorsun Yasemin'de balık olsun. Burcuma kabul ediyorum onu. Demek bu yüzden aklamaya çalışmak için arkeolojiye merak sarmışım. Bkz.: Kazı çalışmaları.

ben de Balığım ne olacak ki...Bizim burç herkese açık...Bir tek biz anlamaya çalışıyoruz zaten Yasemini...Başından beri o abuk hallerini çözmüştüm...bknz:derdinden çeken bilir:img-hyste..Birçok Balık arkadaşım olduğundananlayabiliyorum herhalde...Hele bir arkadaşım vardı:Balık_ikizler...dört kişiliğin birbirine geçip ortaya çıkan kusursuz bir denge timsali olmuştu sonradan
Yok ben onun gibi değildim...
Yetiştiriliş farkı herhalde, babamla annem Nezahat ve Rıza gibi değildi...Çocuklarıyla ilgili ve derdimizi her alükarda anlamay ve çözmeye çalışan ebeveynlerdi...Anne ve baba farkı..

kutbettin
31-07-07, 22:34
Kutbettin,valla dediğin gibi ikisi de olur.Biri gerçek burcu diğeri ise yükseleni olsun bence.Gösteriş meraklısı,inatçı(hatta saplantılı),gıcık,yerinde duramayan(bkz:yasemin ağlarken ileri geri sallanması:img-hyste),paranoyak...

Aliye Abla hoşgeldin.

Ama ama bende yengecim.Yaseminle benzer özellikleri taşıyor olamam.Ama ahmet madem böylesinden hoşlanıyor o zaman maça 1-0 önden başlıyorum demektir.:)

Evet ya ikisi de uymakta Necdete, ben mazimden dolayı yay dedim ama karıştırrmak daha iyi olacak sanırım :img-hyste Gıcıklıkta Ayla ile birlikte yeni bir sayfa açtılar zaten :img-hyste

Shevek
31-07-07, 22:38
Evet ya ikisi de uymakta Necdete, ben mazimden dolayı yay dedim ama karıştırrmak daha iyi olacak sanırım :img-hyste Gıcıklıkta Ayla ile birlikte yeni bir sayfa açtılar zaten :img-hyste

A, bak Neco'da akrep olabilirdi. Ama onda şihvet yok, neredeyse aseksüel adam, Allahtan karşısına Güzide çıktı, yoksaaaa.... Yok yok akrep olamaz, sırf bu yüzden ama. Yay olabilir. Yay burcu yerinde duramaz cidden. Bu da öyle...Fırt orada, fırt burada. Otururken bile sallanıyor Tavusun dediği gibi:img-pilot

Balık burcuyla da hiç anlaşamaz sevgili olarak. Bu da cabası.:img-icecr Balıkla boğa ise muhteşem sevgililer olurlar.:img-icecr

Yav nereye kayboldunuz editi: Ko-korktum şimdi, nirdesinniiiiz?

kutbettin
31-07-07, 22:43
A, bak Neco'da akrep olabilirdi. Ama onda şihvet yok, neredeyse aseksüel adam, Allahtan karşısına Güzide çıktı, yoksaaaa.... Yok yok akrep olamaz, sırf bu yüzden ama. Yay olabilir. Yay burcu yerinde duramaz cidden. Bu da öyle...Fırt orada, fırt burada. Otururken bile sallanıyor Tavusun dediği gibi:img-pilot

Yok dediğin şihvet meselesinden ötürü Neconun Akrep olması imkansız hoş Güzide ile yeni sayfalar açtı hayatında ama :img-hyste

Güzide ne burcudur sizce aslında Güzide aslan olabilir dikbaşlı,kararlı ve gururlu. Ne dersiniz?

@ly
31-07-07, 22:43
ben de Balığım ne olacak ki...Bizim burç herkese açık...Bir tek biz anlamaya çalışıyoruz zaten Yasemini...Başından beri o abuk hallerini çözmüştüm...bknz:derdinden çeken bilir:img-hyste..Birçok Balık arkadaşım olduğundananlayabiliyorum herhalde...Hele bir arkadaşım vardı:Balık_ikizler...dört kişiliğin birbirine geçip ortaya çıkan kusursuz bir denge timsali olmuştu sonradan
Yok ben onun gibi değildim...
Yetiştiriliş farkı herhalde, babamla annem Nezahat ve Rıza gibi değildi...Çocuklarıyla ilgili ve derdimizi her alükarda anlamay ve çözmeye çalışan ebeveynlerdi...Anne ve baba farkı..

Benim durumum vahim...Başak burcuyum ama yükselenim Balık...biri mantık...biri duygu...(bkz. bir uçtan öbürüne savrulup duran kişi...:sad53:)

Yasemin balık olamaz...yaz aylarında doğduğuna göre Yengeç ya da Aslan...

Selma kesinlikle Başak...şevket'in duygusallığı da Balık ya da Yengeç'e benziyor...

Tavuskuşu
31-07-07, 22:44
O zaman ben de oğlak kadınını yazayım:

Ilerleyebildigi ve gizli ihtiraslarini daha da gelistirebildigi her yerde onu bulabilirsiniz. Oglak'la savasmak faydasizdir.Her zaman Satürn kisiligini saran hafif bir melankoli ve ciddiyet havasi vardir. Hiçbiri, Satürn'e has disiplin ve kendini inkar etme etkisinden gerçek anlamda kurtulamazElleri maharetli, sesleri ekseriye düz ve rahatlaticidir. Muhtemelen bu seste gururunuzu oksayici ve ikna edici bir nezaket sezeceksiniz. Bunlar bikmadan, yorulmadan, amansizca ; hakaretleri, baskilari, hayal kirikliklarini ve her görevi hazmederek, sükunetle durmadan çalisirlar.Pek az Oglak ihtiraslarini gizlemeyi unutur. Yaptiklari isin en üst mevkiine geçmedikçe de çalismayi hiç reddetmezler. Sonra inatçi keçiligi tutar ve tirmanmaya merdivenin en üstünden baslamakta israr eder, çünkü oraya ait oldugunu hissetmektedirler.
Dogal olarak böyle bir davranis kasvetli, karamsar, soguk ve bencil bir insan yaratir ki, bu insani tatmin etmek mümkün degildir. Oglak görev ve sorumluluk duygusunu ve aksilikleri hos görüyle karsilamayi iyi ögrenmistir. Yaslari ilerledikçe kuvvetleri ve hastaliga dayanikliklari da artar. Korku, süphe, üzüntü ve kasvet mikroplardan daha öldürücüdür. Oglak'larin yasama gücü harkuladedir. (demek ayla o sayede kurtuldu tüm olaylardan kaza,kolera....9 canlı dimek):hıh
Öyle utangaç ve tatlidir ki... Belki biraz inatçidir ama yine de naziktir. Pek de zararsiz görünür. Oglak kendini güçlendirmek için zaaflariniz, kendini begenmelerinizden, kiskançliklardan faydalanmayi da ihmal etmez.

Ayşecim sen sakın üstüne alınma.Ben burada genellikle aylaya uyan kısımları yazdım.Yoksa senin böyle olmadığını biliyoruz.:img-yes::img-yes:

Ben güzideyi akrep olarak düşünmüştüm.Akrep kadını bildiğimkadarıyla şihvetli ve tutkuludur.Bkz:
Kendinden çok emin görünen Akrepte bile kibir ve benmerkezcilik, duygulu bir kalbi(güzide de var kanımca) saklamak için bir örtüdür.Akrebin tutkulu olmasının kökleri cinselliğindedir. Akrebin, cinselliği en saf ve en esaslı biçimde bedenine uyarladığı söylenir. Cinsel arzular onun el sürülmemiş gücünün sadece bir görünüşüdür.

badger
31-07-07, 22:45
Gıcıklıkta Ayla ile birlikte yeni bir sayfa açtılar zaten :img-hyste

Bu bana bugünkü bölümde operadan sonraki aylanın halini hatırlattı...

Ahmetle operaya gitmesi ve Ahmetin yanağında hafifçe ve zoraki(!) öpmesinden sonra kapıyı kapatıp yanağına dokunmuştu mutlu mutlu gülümseyerek...

O da Necdet gibi o gecenin Yasemin ve Ahmet gerilimini farketmeyecek kadar şaşkoloz olduğunu gösteriyor...Bir de hala Necdetle Yaseminin formaliteden evli olduklarını biliyor, her an herşey olabilir...Ayrıca Ahmet de seni kullanıyor bir nevi, Yasemini kıskandırmaya, gaza getirmeye çalışıyor...Adamı kafalayayım derken sen fean kafayı yedirtileceksin...

Yasemini o kadar zorlayarak, neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? (bknz:nişan davetiyesini zorla Yaseminin eline tutuşturmak)

Shevek
31-07-07, 22:48
Benim durumum vahim...Başak burcuyum ama yükselenim Balık...biri mantık...biri duygu...(bkz. bir uçtan öbürüne savrulup duran kişi...:sad53:)

Yasemin balık olamaz...yaz aylarında doğduğuna göre Yengeç ya da Aslan...

Selma kesinlikle Başak...şevket'in duygusallığı da Balık ya da Yengeç'e benziyor...

Doğru, Selma başaktır. Düzen, ayakları yere sağlam basma, kararında bir duygusallık, sevecenlik, idare etme, bir arada tutma becerisi, aileye kol kanat germe, maddi konuları düzenleme, dayanılacak sağlam bir kaya olma (bkz: benim gibi alık balığı yıllardır güzel güzel idare eden bu evin diğer kişisi).

Güzide aslan olabilir. O her şeyi ben bilirim havası, küstahlığı...

Yasemin balık olamayacağına göre, yengeçtir bu durumda. oH, KURTULDUK DESENİZE:happy0064

Tavuskuşu
31-07-07, 22:50
Badger, Ayla-Ahmet, Yasemin-Necdet çiftlerinin karşılaşması için ekşisözlükte şu yazılmış:
Operada eşli pişti... :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Ben operadan dönerlerken burada dudağına yapışacak sanmıştıma ama o nişandan sonraydı değil mi?

Rıza Adnan menderese yaseminin doğumunu anlatırken ağustos sıcağı gibi birşeyler demişti.O zaman ya aslan ya başaktır ki bunlar ona hiç uymayan burçlar.

Shevek
31-07-07, 22:57
Badger, Ayla-Ahmet, Yasemin-Necdet çiftlerinin karşılaşması için ekşisözlükte şu yazılmış:
Operada eşli pişti... :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Ben operadan dönerlerken burada dudağına yapışacak sanmıştıma ama o nişandan sonraydı değil mi?

Rıza Adnan menderese yaseminin doğumunu anlatırken ağustos sıcağı gibi birşeyler demişti.O zaman ya aslan ya başaktır ki bunlar ona hiç uymayan burçlar.

Operada eşli pişti:img-heh:

Hadi Yasemin'in doğumunu bulalım. Kazı çalışması, haldur huldur, haldur huldur (bu gece gelmeyen zeynopun kulakları çınlasın), şimdi uçak kazası ne vakit (!) olmuştu.Öncelikle bunu bulmamız lazım.:img-cool2:kahve Çünkü kazadan sonra Ahmet'in adaya gelişindeki sahnede 5 ay sonra yazmıştı.

badger
31-07-07, 22:59
Bunu Aylaya uyarlarsak neler çıkıyor...bknz:Shevek usulü çalışma sunmak...Arkeoloji..Bir ara ben de arkeolog olmak istemiştim..bknz:Balık Burcu ortak özelliği..:img-hyste

Tavuskuşundan alıntı ve beraber ortak çalışma..

Ilerleyebildigi ve gizli ihtiraslarini daha da gelistirebildigi her yerde onu bulabilirsiniz. (Evet Gürsoyları ele geçirebilmekiçin heryerde, tez hazırla, Defneye bakar, Ahmete pansuman yapar, Selmaya dispanserde canıyüreklilikle yerdım eder...)
Oglak'la savasmak faydasizdir.(Evet ne yaparsan yap ne dersen de kabul ettiremezsin, bknz:keçiii)
Her zaman Satürn kisiligini saran hafif bir melankoli ve ciddiyet havasi vardir.(bu yüzden de istemediği bir durum çıktığında bunalıma girer..Buhran geçirir) Hiçbiri, Satürn'e has disiplin ve kendini inkar etme etkisinden gerçek anlamda kurtulamaz(Evet seni sevmediğini bildiğin adama zorla sevdirmeye çalışmasının mantıksızlık olduğunu inkar etme ya da küçük bir Selam olmadığını inkar etme)
Elleri maharetli, sesleri ekseriye düz ve rahatlaticidir. (Evet, o eller, heyecanlandığında, sinirlendiğinde kımıl kımıl oynar, sesini alçaltmasına ve bu duygularını gizlemeye yardımcı olur)
Muhtemelen bu seste gururunuzu oksayici ve ikna edici bir nezaket sezeceksiniz. (Evet...mutlaka ikna eder..allem eder, kallem eder hep doğru lafları sarfeder)
Bunlar bikmadan, yorulmadan, amansizca ; hakaretleri, baskilari, hayal kirikliklarini ve her görevi hazmederek, sükunetle durmadan çalisirlar.(Yaseminle ahmetin her bulunduğu durumda küçük düşer ama Ahmeti elde ettiğini sanır, Ahmeti elde etmeye her halükarda çalışır)
Pek az Oglak ihtiraslarini gizlemeyi unutur. (Evet gözleri o kadar ayan beyan belli ediyor ki)Yaptiklari isin en üst mevkiine geçmedikçe de çalismayi hiç reddetmezler.
Sonra inatçi keçiligi tutar ve tirmanmaya merdivenin en üstünden baslamakta israr eder, çünkü oraya ait oldugunu hissetmektedirler.(evet, ezikliğinin bir numaralı kaynağı bu)
Dogal olarak böyle bir davranis kasvetli, karamsar, soguk ve bencil bir insan yaratir ki, bu insani tatmin etmek mümkün degildir. Oglak görev ve sorumluluk duygusunu ve aksilikleri hos görüyle karsilamayi iyi ögrenmistir. Yaslari ilerledikçe kuvvetleri ve hastaliga dayanikliklari da artar. Korku, süphe, üzüntü ve kasvet mikroplardan daha öldürücüdür. Oglak'larin yasama gücü harkuladedir. (demek ayla o sayede kurtuldu tüm olaylardan kaza,kolera....9 canlı dimek):hıh
Öyle utangaç ve tatlidir ki... Belki biraz inatçidir ama yine de naziktir. Pek de zararsiz görünür. Oglak kendini güçlendirmek için zaaflariniz, kendini begenmelerinizden, kiskançliklardan faydalanmayi da ihmal etmez. (evet Yasemine uyguladığı taktik bu...o meşhum Kıbrısçık tiradı ya da Ünsalları fırsat buldukça ezmeye çalışan eleştirileri, vs.)

Shevek
31-07-07, 23:00
Buldum;

"Başbakan Menderes 1959 yılının 17 Şubat sabahı, Londra’ya gitmek üzere Türk Hava Yolları’na ait Viscount tipi 4 motorlu "Sev" yolcu uçağına binmişti. İngiltere’ye, bağımsız Kıbrıs devletini kuracak olan Londra anlaşmasına imza atmaya gidiyordu.
Ancak Yeşilköy’den havalandıktan sonra Londra’da havanın kapalı olması nedeniyle uçağın önce Paris’e inmesi düşünülmüş, ancak daha sonra uçak Londra’nın 40 kilometre güneyindeki Gatick havaalanına yönelmişti.
Uçağın sol arka tarafında pencere kenarında oturan Menderes, koyu gri renkte bir sis tabakasının ortasında görmedikleri bir piste doğru inerken hissettiklerini daha sonra şöyle anlatmıştı:"

Bu durumda 17 Temmuz beş ay sonrasına tekabül eder. Temmuz'un 17 sinden iki gün sonrası, 19 Temmuz desek Yengeç olur arkidişler. Biraz daha eli bol davranırsak, Aslan da olabilir.
Yorumlarınız lüt-fin?

Tavuskuşu
31-07-07, 23:01
Uçak kazası 17 Şubat 1959'da olmuştu.Ondan 5 ay sayarsak temmuz oluyor kanımca.Ama 5 ay olduğuna emin misin?Ben hala rıssa'nınadnan menderese ağustos sıcağında gibi bir şeyler dediğinde ısrarlıyım.Bahçe ada yasemini kokuyormuş hatta.:img-yes::img-yes:

badger
31-07-07, 23:03
Güzideyi tip olarak Akrebe benzetiyorum..Ama havaililiği, ben bilirim edaları, ilkel ve şımarık ukalalığı...evet Aslana uyuyor...:img-yes:

Yasemin Aslan olamaz...eğer Ağustosta doğduysa..tırsak kedi yavrusu burcundandır...

Tavuskuşu
31-07-07, 23:07
Yasemin Aslan olamaz...eğer Ağustosta doğduysa..tırsak kedi yavrusu burcundandır...

Tırsak kedi yavrusu burcu mu??? :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Bu hangi burçlar ki?Çin burcuna göreyse olur...:icon_whis O zaman necidet çin burcuna göre ne oluyor?Tilki mi?Onun sinsiliği ve kurnazlığı var o haylaz da. Gerçi ben işime yaramayan öyle kurnazlığı ne yapayım?:hıh :hıh

Güzide şihvetiyle,tutkusuyla bence bir akrep kadınıdır.:img-yes::img-yes:

Kestane kebap acele cevap editi:Rıssa ve adnan menderesin konuşması hangi bölümdeydi hatırlayan var mı?Bir da rıssa'nın intihar teşebbüsünden sonra mıydı yoksa hastalandığı revire götürüldüğü zaman mıydı?

kutbettin
31-07-07, 23:08
Buldum;

"Başbakan Menderes 1959 yılının 17 Şubat sabahı, Londra’ya gitmek üzere Türk Hava Yolları’na ait Viscount tipi 4 motorlu "Sev" yolcu uçağına binmişti. İngiltere’ye, bağımsız Kıbrıs devletini kuracak olan Londra anlaşmasına imza atmaya gidiyordu.
Ancak Yeşilköy’den havalandıktan sonra Londra’da havanın kapalı olması nedeniyle uçağın önce Paris’e inmesi düşünülmüş, ancak daha sonra uçak Londra’nın 40 kilometre güneyindeki Gatick havaalanına yönelmişti.
Uçağın sol arka tarafında pencere kenarında oturan Menderes, koyu gri renkte bir sis tabakasının ortasında görmedikleri bir piste doğru inerken hissettiklerini daha sonra şöyle anlatmıştı:"

Bu durumda 17 Temmuz beş ay sonrasına tekabül eder. Temmuz'un 17 sinden iki gün sonrası, 19 Temmuz desek Yengeç olur arkidişler. Biraz daha eli bol davranırsak, Aslan da olabilir.
Yorumlarınız lüt-fin?
Yaso'nun aslan olmasına imkan yok. Ancak yengeç olabilir.

Yengeç burcu kadını, duygusal, narin, çekingen, çabuk umutsuzluğa kapılan, sadık, ruh hali değişkendir. Yaso'ya uyuyor aslında ama kinci olma özelliği de olması lazım o tutmuyor. Ay bir Yengeçle İkizler burcu pek uymaz. Şimdi kafam karıştı benim :D

@ly
31-07-07, 23:08
Uçak kazası 17 Şubat 1959'da olmuştu.Ondan 5 ay sayarsak temmuz oluyor kanımca.Ama 5 ay olduğuna emin misin?Ben hala rıssa'nınadnan menderese ağustos sıcağında gibi bir şeyler dediğinde ısrarlıyım.Bahçe ada yasemini kokuyormuş hatta.:img-yes::img-yes:

Tavusum-kuşum...bu kız Yengeç...(kötü tarafından tabii...):img-wink:

Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder. Tüm Zodyak’taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunmaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve taşkınlık. Yengeç, kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikrimi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaştır.

badger
31-07-07, 23:09
Buldum;

Yorumlarınız lüt-fin?

Yasemin Yengeç...
Kaçarı yok...Bu kadder abukluğun başka açıklaması olamaz..Aslan olsa bu kadar fedakarlık, bu kadar aşk, bu kadar aileye düşkünlük olmazdı...

Shevek
31-07-07, 23:09
Güzideyi tip olarak Akrebe benzetiyorum..Ama havaililiği, ben bilirim edaları, ilkel ve şımarık ukalalığı...evet Aslana uyuyor...:img-yes:

Yok yok bence de aslan değil. Yengeçtir. Beş ay sonra kesin. Tam 17si olmasa bile 22sine kadar vakit var. Döndü, daha o gün Yaso'yla tanıştı, yüzme yarışını izledi, ertesi gün, bilemedik daha ertesi gün doğumgününe davet edildi.19, hadi 20 Temmuz diyelim... Bu yengeçler aşırı derecede aileye ve eve düşkün olurlar. Bkz.: Ailesine düşkün Yasemin, Necdet'le kurdukları ötürükten düzene, eve bağlı Yasemin.

İtiraf editi: Bu gece tam geyiğe sardırdık ama, nasılııız?

badger
31-07-07, 23:12
Tırsak kedi yavrusu burcu mu??? :img-hyste :img-hyste :img-hyste

Bu hangi burçlar ki?Çin burcuna göreyse olur...:icon_whis O zaman necidet çin burcuna göre ne oluyor?Tilki mi?Onun sinsiliği ve kurnazlığı var o haylaz da. Gerçi ben işime yaramayan öyle kurnazlığı ne yapayım?:hıh :hıh

Güzide şihvetiyle,tutkusuyla bence bir akrep kadınıdır.:img-yes::img-yes:

Kestane kebap acele cevap editi:Rıssa ve adnan menderesin konuşması hangi bölümdeydi hatırlayan var mı?Bir da rıssa'nın intihar teşebbüsünden sonra mıydı yoksa hastalandığı revire götürüldüğü zaman mıydı?

necdet, yılan burcu da olabilir, tilki de olabilir...

edite cevap:
Galiba Rıssanın intihar teşebbüsünden sonraydı...bknz.Rıssanın onuru olduğunu gördüğümüz tek sahne...Aslında Rıssa da tam bir Aslan..Yalnız Nezahat nedir anlamadım..O da Yengeç galiba.. Ateş-su anlaşamıyorlar ama vazgeçemiyorlar da

badger
31-07-07, 23:16
Yok yok bence de aslan değil. Yengeçtir. Beş ay sonra kesin. Tam 17si olmasa bile 22sine kadar vakit var. Döndü, daha o gün Yaso'yla tanıştı, yüzme yarışını izledi, ertesi gün, bilemedik daha ertesi gün doğumgününe davet edildi.19, hadi 20 Temmuz diyelim... Bu yengeçler aşırı derecede aileye ve eve düşkün olurlar. Bkz.: Ailesine düşkün Yasemin, Necdet'le kurdukları ötürükten düzene, eve bağlı Yasemin.

Necdet'le kurdukları ötürükten düzene, eve bağlı Yasemin...:img-hyste X 1 milyon

Ehh bir de biliyorsunuz Aşk olmazsa rahibeler gibide yaşayabilirmiş...bknz:Yengeçlerin inanç duygularının güçlü olması..:img-hyste

Merak editi:ötürükten ne? Ne ingilizcede var ne de türkçe sözlükte...:img-hyste...Alemsin shevek...bu kadar kelimeleri kullanan biri...bknz:aynı burç muyuz ne?
-------------------
itiraf editine cevap editi:
Başka türlü de gelecek sezona kadar yanıtlarımızı alıncaya kadar sinirlerimizi yatıştıramayız...:img-hyste geeneee!

kutbettin
31-07-07, 23:20

Astrolojiden biraz anlayan biri, sorunlarınızı rahatsız edilmeden çözmek için günden güne kendinizi toplumdan soyutlamanıza hayret eder. Tüm Zodyak’taki hemen hemen en gizemli burç Yengeçtir. Kimsede bu kadar karşıtlık bir arada bulunmaz: Sevinç ve acı, iyilik ve kötülük, melankoli ve taşkınlık. Yengeç, kendini bulamamış biriyse, kapalı duygularını sevgiyle karıştırır. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir, kısa zaman sonra bu kendisinin mi, yoksa başkasının fikrimi bilemez. Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar. Bu yönüyle kötü bir yoldaştır.

İşte Yasemin'in tüm hareketlerini açıklayan sihirli sözcükler :img-hyste Meğer keramet burçtaymış haberimizi yokmuş :img-hyste

Yasemin yengeç, Ayla akrep, Güzide aslan, Necdet terazi, Ahmet ikizler konusunda karar kılındı heralde, bundan sonra o gözle bakıcam biraz da :img-hyste

Herkese iyi geceler bu arada, çok güzel bir sohbetti bye

Shevek
31-07-07, 23:20

Tavusçum biz attık üzerimizden sen tut canım, çünkü bu özellikler aynısının tıpkısı.
Gizemli...Kesin, onu anlayana kadar üç kere Necdet'i çözüp geri döndük. Kimsede bu kadar karşıtlık bulunmaz....Balıkta bile. Kız akşam hüngürt şakırt ağlıyor, sabah kalkıyor pırıl pırıl, yumurta haşlayıp, çay koyuyor. Kendisine yöneltilen her düşünceyi tartışmasız kabullenir...Özellikle Neco'nun düşüncelerini....Az itiraz etmeye çalışır ve taraf olmamak için kendini herkesten uzak tutar... Bir tek Aylaya itiraz etmeye kalktı... sonra gitti, ne dediyse harfiyen uyguladı.

Bilgi editi: ötürükten, eften püften, uydurma, yapmacık, üflesen dağılacak gibi, gibi anlamlar taşır. Bizim aile içi jargondandır. Sözlüklerde bulunamaz.

Güle güle editi: :sad53:Kutbettin

Tavuskuşu
31-07-07, 23:22
Allahım bu ne ızdırap,bu ne elem? Bu nasıl bir kader yarebbim?Ben şimdi şaşkın yasoyla aynı burçtan mıyım? Olamaz ya nayır...Bir burcun iki insanı bu kadder mi farklı olur?

Ya bu kız ağustosta doğdu.(sanki ebesi benim)Herkes burcunun özelliklerini taşımak zorunda değil ki canım aaaa.:hıh :hıh İhale bağa mı kaldı yani?:sad53:

İyi geceler kutbettin.:sad53::sad53:

Şimdi kesin sonuçlar nedir?Gerçi kutbettin yazmış ama bana göre şöyle:
Yasemin=yengeç(içim kan ağlıyor)
Ahmet=Boğa
Güzide=Akrep&aslan ortak yapımı
Ayla=Oğlak
Necidet=terazi&yay ortak projesi midir?

Bilgi editine cevap:Sen anlamını söyleyince zihnimde bir ampul yandı. Okunuşuda benziyor:......tan tayyare selam söyle o yare:)Anladınız siz onu.:img-yes:

badger
31-07-07, 23:25
Allahım bu ne ızdırap,bu ne elem? Bu nasıl bir kader yarebbim?Ben şimdi şaşkın yasoyla aynı burçtan mıyım? Olamaz ya nayır...Bir burcun iki insanı bu kadder mi farklı olur?

Ya bu kız ağustosta doğdu.(sanki ebesi benim)Herkes burcunun özelliklerini taşımak zorunda değil ki canım aaaa.:hıh :hıh

Bardağın dolu tarafından bak: Ahmet böylelerini seviyor..Hemi de ne sevmek...
Bak Ayşecan Aylanın burcundan çıktı, şansı kalmadı...Zeynop, onu henüz bilemiyoruz..Yani burçlara göre Ahmet sana kaldı...bknz:eski tartışmayı tekrardan canlandıran forum sakini..:img-hyste

-------------
İyi geceler Kutbettinbye
Parmaklarına sağlık, güzel sohbetini bizimle paylaştığın için teşekkürler:good::img-icecr..
----------------
ötürükten editi:
yok anladım ben onu..hatta kırıldım buralarda...bknz:kıymıklık yapmaya kalkışan forum sakini

Shevek
31-07-07, 23:26

Ya bu kız ağustosta doğdu.(sanki ebesi benim)Herkes burcunun özelliklerini taşımak zorunda değil ki canım aaaa.:hıh :hıh

Canım, onun yükseleni farklıdır. Ayrıca boğayla iyi uyuşur. Ahmet'i boğa kabul edersek, gidip Yaso'yu seçtiğini ve iyi bir çift olduklarını düşünürsek, sen bir sıfır öne geçiyorsun tavusçum. (ismi lazım değil iki arkidişe karşı, biri bizi ekti bu gece, öteki de erken kaçtı, hakettiler yani).:icon_whis

Tavuskuşu
31-07-07, 23:29
Anammm haklısınız.Üstelik zeynep'in doğumgünü 25 eylülmüş.Yani terazi burcu oluyor.Eeee o da necidetin burcu ve ahmetin necideti ne kadder sevdiğini biliyoruz.:)

Ohhh ohhh bağa kaldı ahmet bağa...Ben de sadığım,ben de evcimenim.Bütün gün evde oturur dizinin dibinden ayrılmam.Dolayısıyla da çocuğundan haberin olur.Holleeeeyyyyy vattiri vattiri...:happy0064:happy0064

Shevek
31-07-07, 23:30
:Allahım bu ne ızdırap,bu ne elem? Bu nasıl bir kader yarebbim?Ben şimdi şaşkın yasoyla aynı burçtan mıyım? Olamaz ya nayır...Bir burcun iki insanı bu kadder mi farklı olur?

Ya bu kız ağustosta doğdu.(sanki ebesi benim)Herkes burcunun özelliklerini taşımak zorunda değil ki canım aaaa.:hıh :hıh İhale bağa mı kaldı yani?:sad53:

İyi geceler kutbettin.:sad53::sad53:

Şimdi kesin sonuçlar