Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
11
Ahmet 1959'da 28-29 değildir bence. 22sinde lisansı bitirse, 24ünde y.l. bitse, doktora falan o yıllarda şimdiki gibi midir bilmiyorum, ama y.l. ile birlikte olabilir. Ya da sanırsam Avrupa ülkelerinde lisans beş yıla çıkarsa master of arts derecesiyle mezun olup, direk doktora yapabiliyorlar. Yani üç yıl daha eklesek buna toplam 5+3: 8 yıl yurtdışında kalmış olur. 18+8: 26 yaşındadır o vakit. Aralarındaki yaş farkı daha fazla olamaz. Yasemin buna 5 yaşındayken aşık olamayacağına göre. 13-14'ünde aşık olmuş olsa bu da 20sindedir o vakitler. Çocukluğunu, kısa pantolonla bisiklete bindiğin günleri hatırlıyorum demişti Ahmet'e. Kendisi o zamanlar 5-6 olsa, Ahmette 13-14tür işte, hala kısa pantolon giyiyordur yani. Daha ötesi olamaz.
Bu durumda Ahmet şu anda 35-36 yaşında. Yolun yarısı değil bence (bkz: bendeniz de o yaştayım, öyle hisetmiyorum:img-blush), bir erkeğin en verimli (öhhhö) olduğu çağlar...:icon_whis(zeynooop nirdesinn)
vallahi Ahmet 35inde olması pek bir sorun değil de..Teo ve Necdet açısından kastetmiştim, 35inde olup ta anca olması..:img-fear2
Bu arada 7.sayfada 1-2 dakikaya kadar kamu teşhirine sunulacak..Görün bakınGürsoy Rezidansı ne hallerde o vakitlerde....
Acaba diyorum Teo ve Lale olayını biz mi yönlendiriyoruz kafamızda?Öyle mi görmek istiyoruz?Teo aşıksa eğer Lale'ye; bu güne kadar bir sahnede en ufak bir ipucu niye göstermediler bize?Çok boşladılar Teo'yu ve Lale'yi.Sanki,sadece Necdetin backup'ı gibi dizideki rolleri.
teo ve lale ile ilgili bir karar veremediler henüz..ihtiyaç olursa onları çıkarırız ön plana diye düşündüler ama kimseninilgisini çekmeyeceğini görünce vazgeçmiş olabilirler:icon_whis
--
tekmil:kayseriden,nam-ı diğer yollu bu yollu dergisinin editörü vee yetenek avcısı spdr burda:img-wink:
ama zeynep yok..aliye abla yok,cansu zaten gitmiş olmaz kii:icon_sorr
bu arada shevek;sen de zeynebe atma şimdi topuççkız hangi birimizin fantazisine,zor anımıza yetişsin:hıh
hem sende de bir ışık görüyorum..
anlatsana 35 yaşındaki verimli çağındaki varlıkları..ahmet üzerinden bittabii:img-in_lo
reca ediyorum:img-yes:
---
badger,senaryolar çok güzel..yorum yapmaya halim yok şimdi ama yaşarın denizi sırtlayıp götürdüğü sahne iyi düşünülmüş:happy0064vs vs vs...:icon_whis
[QUOTE=Shevek;4270810]Bir de bunlar henüz ortak olmadan önce Necdet'e "pasam" diyordu ya, tam dayaklıktı.
Azınlık psikolojisi editi: Azınlık psikolojisi olabilir. Birinin himayesi altında olmak. Bunu sağlamak için de devamlı alttan alıp, diğerini pohpohlamak. Necdet canı konuşmak istemediği zaman güzelce tersliyor bunu, bu bir küsüyor iki küsüyor, sonra bir çilingir sofrasına tav oluyor. O sofrada da devamlı Necdet'i içirip kendisi küçük yudumlarla yetiniyor. Bir gün de o sarhoş olsa eteklerindeki taşları dökse de kurtulsak. Bak bir de Teo-Neco hesaplaşması olabilir. Teo, Neco'ya "eeeee, yetti ama, bir gün de sen beni dinle, bir derdin var mı? diye sor be!" desin. Necdet'te "Teooooo! Bak kafamı kızdırma benim. Neyin var senin böyle!" diye diklensin, Teo da allah ne verdiyse:dito bir girişsin şöyle...de tabii mümkün değil.
QUOTE]
Ha ha ha :) senin bu yazdıkların bana bir fıkrayı hatırlattı.
Tarkan(cengaver olanı) savaşlarda ne zaman zorlansa ,sadık kurt köpeğine devamlı "Atıl Kurt "Atıl Kurt "der ya.Bizim kurt da atılır hemen.Günlerden bir gün Tarkan, Bizans Prensesleriyle gününü gün ederken, düşman kapıya dayanmış Tarkan hiç istifini bozmadan atıl kurt demiş.Kurt delirmiş "eee yetti be, atıl kurt, atıl kurt bir günde katıl kurt desene"
Teo da delirse bir gün.Ezik hallerinden kurtulsa.
Yollu Bu Yolluuu dergisine bir röp. verebilirim belki "yaş otuz beş" başlıklı...Neden olmasın? Şöyle ekip toplansın, en çok mirak edilenler bir derlensin bu konuda... Olabilir tabii, programıma bir bakmam lazım:img-wink:
Badger demek Gürsoy Residansında olup bitenleri yazdın? Hemen bakıyorum.
Ha ha ha :) senin bu yazdıkların bana bir fıkrayı hatırlattı.
Tarkan(cengaver olanı) savaşlarda ne zaman zorlansa ,sadık kurt köpeğine devamlı "Atıl Kurt "Atıl Kurt "der ya.Bizim kurt da atılır hemen.Günlerden bir gün Tarkan, Bizans Prensesleriyle gününü gün ederken, düşman kapıya dayanmış Tarkan hiç istifini bozmadan atıl kurt demiş.Kurt delirmiş "eee yetti be, atıl kurt, atıl kurt bir günde katıl kurt desene"
Teo da delirse bir gün.Ezik hallerinden kurtulsa.
:img-hyste:img-hyste..katıl kurt çok güzelmiş ayy:)
--
aslında lale-yasemin arkadaşlığında da başlarda durum buydu..annesi yasonun dertlerini dinlesin diye doğurmuş sanki bunları:hıh
ama yasodan ayrıldıktan sonra lalenin kendine ait bir hayatı olduğunu idrak edebildim şahsen:img-yes:
teo ya da böyle bişi lazım..ya da ne gerek var..böyle kalsınlar ikisini de sevmemeye devam edelim:hıh(ikisi=neco-teo tabiki)
--
nerdesinizz:icon_sorr
---
yeni bir kaynak mı bulduk ne editi:shevek,sen bişiler oluşturmaya başlasan?kaynak sende nasılsa..:img-icecr
ama aliye abla ve zeynep hiç geleceğe benzemiyorr:icon_sorr
Mirhabalar ifendim ben geldim :img-wink: Pardon biraz geç kaldım şu Açık Deniz filmine takıldım da görmüştüm fragmanlarını ama gdememiştim izliyim dedim anaaaaaaaaaam o ne öyle :icon_sorrya Ahmedimle ben oralarda açık sularda kalsaydık diye düşündüm :sad53:snra da inşallah Necdet ,Ayla ,Teo ve Yasemin oralarda kalalar diye düşündüm:hıh Yasemin iyi yüzücüydü madem yüzsün bakalım sirseri:hıh
yahu bir senaryoyu okumak bu kadder uzun mu sürdü:hıh
aah ah şimdi tavuskuşumuz olsaydı kanatları gibi renk renk replik yazardı bize:icon_sorrbkz:küçüklüğünde tavuskuşuna hayran olan çocuklar(başka üyesi var mı bu kimenin bilemiyorum)
----
şimdiii 35 yaşındaki erkek ne bakımdan üstün,iyi oluyor da makbul oluyor..
erkeklerin geç olgunlaştığı söylenir ya o sebepten mi:icon_whisdeneyimlerinden faydalanıp artık sentez halinde romantik anlar yaşatabilecek kapasitesinden mi...dante gibi yolun ortsında olup,diğer tarafa gitmeye az kalmış diye sevince gark edeceğinden mi??
----
badger,selmaya acımayı..yumuşak görmeyi çok arzuluyorum ama..işin zor..onu yumuşatmak kolay değil:icon_whis
sadece ahmete benimle de konuş,babanı kıskanıyorum mealli sözler sarf ettikten sonra yasemin nasıl vs dediği sahnelerde yumuş yumuş hissetmiştim onu..
çünkü gerçekten yapmaktan hoşlanmadığı bir durumdu bu ve sadece oğlu için konuşmaya çalışmış idi..bkz:geride kalanlar
---
hoşgeldin editi:zeynep sonunda geldin..acaba babası izin veriymi bu zayıf bünyeli,şihvetli kıza diye düşündüm bir az..baban bilmaz tabi senin ilacının şihvetli senaryolar yazmak olduğunu,ayrı tutar falan burdan..
mazallah:img-wink:
yahu bir senaryoyu okumak bu kadder uzun mu sürdü:hıh
aah ah şimdi tavuskuşumuz olsaydı kanatları gibi renk renk replik yazardı bize:icon_sorrbkz:küçüklüğünde tavuskuşuna hayran olan çocuklar(başka üyesi var mı bu kimenin bilemiyorum)
----
şimdiii 35 yaşındaki erkek ne bakımdan üstün,iyi oluyor da makbul oluyor..
erkeklerin geç olgunlaştığı söylenir ya o sebepten mi:icon_whisdeneyimlerinden faydalanıp artık sentez halinde romantik anlar yaşatabilecek kapasitesinden mi...dante gibi yolun ortsında olup,diğer tarafa gitmeye az kalmış diye sevince gark edeceğinden mi??
----
badger,selmaya acımayı..yumuşak görmeyi çok arzuluyorum ama..işin zor..onu yumuşatmak kolay değil:icon_whis
sadece ahmete benimle de konuş,babanı kıskanıyorum mealli sözler sarf ettikten sonra yasemin nasıl vs dediği sahnelerde yumuş yumuş hissetmiştim onu..
çünkü gerçekten yapmaktan hoşlanmadığı bir durumdu bu ve sadece oğlu için konuşmaya çalışmış idi..bkz:geride kalanlar
Senaryo kısmına yorum yapmakla meşguldüm, spdrcim, ama yukarıda Selma ile ilgili yazdıklarını görünce buraya da kopi peystliyim dedim, bu konuyu irdeleriz burada deyi:
Badger, Selma Defne için endişeleniyor ya şimdi, dergiye haber gelip de Deniz'in ağır yaralandığını duyunca bir an kendi kızına bir şey olmadığı için rahatlasın (çünkü Selmada sadece kendi çocuklarına ilişkin güçlü bir duygu durumu var, diğerlerini takmıyor pek-bir tek Yassıada sırasında okulda Yassıada görüntülerini izleyip eve gelen ve soru soran Defne yüzünden biraz Işığa üzülmüştü, bence orada da daha çok Defnenin bu olaydan etkilenmesine üzülmüştü ya, neyse). Sonra hastaneye gittiğinde Defnenin ne durumda olduğunu görünce tekrar bir çöksün.
Üzerine bir şok daha yiyecek bir de. Ahmet'e ne yaptım, şoku. Sonra bir de Yasemin'e de ne yaptım ben şoku yaşasın. Yasemin'e günah çıkarsın isterim ben. Rıza hapiste, Ahmet Rızanın avukatı olmak istediğinde yüüzndeki o ifadeyi sevmiyorum ben. Bir de Yaseminlerin evine gelmişti. Yasemin ayrıldık deyince yüzüne karşı sevincini gizleme gereği duymamıştı. Kızın babası hapiste, kadının kocası. İnsan nezaketenönce, bir üzüldüm der. Umarım adil bir yargılanma olur ve evine döner, der. Ama yok, varsa yoksa onun doğruları ve onun ailesinin refahı. Öyle yağma yok, biraz empati Selma Hanım. Defne'den Ahmet'ten ders alsın bu konuda. Alacak zaten, biraz acı olacak ama neyse.
--------------------------------------------------------------------------------
Sonra da badger yazmış cevaben onu da alıyım:
Selmanın azabı bitmez...Hayatta herşeyi ben bilirimi çökecek..Dekoru patlayacak..Ünsallarla Gürsoylar ne denli doğuştan birbirlerne bağlı olduklarını, birbirleri için yaratılmışoldukalrını görecekler..Keh!keh!...Selmacığım, Şevketçiğim sevmediğin ot dibinde bitermiş...
Senaryo yorumunda yazdığımı buraya da aktarıyorum...:)
Shevek tarafından gönderildi
Badger, Selma Defne için endişeleniyor ya şimdi, dergiye haber gelip de Deniz'in ağır yaralandığını duyunca bir an kendi kızına bir şey olmadığı için rahatlasın (çünkü Selmada sadece kendi çocuklarına ilişkin güçlü bir duygu durumu var, diğerlerini takmıyor pek-bir tek Yassıada sırasında okulda Yassıada görüntülerini izleyip eve gelen ve soru soran Defne yüzünden biraz Işığa üzülmüştü, bence orada da daha çok Defnenin bu olaydan etkilenmesine üzülmüştü ya, neyse). Sonra hastaneye gittiğinde Defnenin ne durumda olduğunu görünce tekrar bir çöksün.
----------------------
Badger cevabı:)
Selmanın azabı bitmez...Hayatta herşeyi ben bilirimi çökecek..Dekoru patlayacak..Ünsallarla Gürsoylar ne denli doğuştan birbirlerine bağlı olduklarını, birbirleri için yaratılmış oldukalrını görecekler..Keh!keh!...Selmacığım, Şevketçiğim sevmediğin ot dibinde bitermiş... bknz:redemption vakti...
ding!dong! redemption çanları kimin için çalıyor acep?
Yok bebişim babam artık kendi halime bırkatı beni bu arada 35 yaşındaki erkekk konusu ne ben Fransız kaldım:icon_whisOlgun erkekleri bende siverim de ben bir tvye bakıp geleyim naptılar bizimkiler okyanusun ortasında :sad53:
Ya filmin sonunu söylemek gibi olmasın çok üzüldüm ya anlatmam gerek ikisi de sonunda mefta oldular yaaa :icon_sorr olamaz böyle bişey Allah o arama kurtarma ekibininde o dalmaya götüren ekibin de cezasını virsin :img-cray:Niye ben bu kadar etkilendim yaaa :icon_whis:sad53:
Senaryo yorumunda yazdığımı buraya da aktarıyorum...:)
Shevek tarafından gönderildi
----------------------
Badger cevabı:)
Selmanın azabı bitmez...Hayatta herşeyi ben bilirimi çökecek..Dekoru patlayacak..Ünsallarla Gürsoylar ne denli doğuştan birbirlerine bağlı olduklarını, birbirleri için yaratılmış oldukalrını görecekler..Keh!keh!...Selmacığım, Şevketçiğim sevmediğin ot dibinde bitermiş... bknz:redemption vakti...
Badger:blink:o ne yahu. Eşzamanlılığı biz bile tutturduk, (Ayşeye cevaben aynı anda diğer sayfada yazdıklarımızı buraya almışız) bir Yaso-Ahmet tutturamadı. Bu arada adını kullandığım sevgili shevekte eşzamanlılığın teoremini bulmayan çalışan bir fizikçi olur kendisi. Gelsin burada biz verelim formülü. Biz bulduk baksana.:good::img-nyam:
Senaryo kısmına yorum yapmakla meşguldüm, spdrcim, ama yukarıda Selma ile ilgili yazdıklarını görünce buraya da kopi peystliyim dedim, bu konuyu irdeleriz burada deyi:
Üzerine bir şok daha yiyecek bir de. Ahmet'e ne yaptım, şoku. Sonra bir de Yasemin'e de ne yaptım ben şoku yaşasın. Yasemin'e günah çıkarsın isterim ben. Rıza hapiste, Ahmet Rızanın avukatı olmak istediğinde yüüzndeki o ifadeyi sevmiyorum ben. Bir de Yaseminlerin evine gelmişti. Yasemin ayrıldık deyince yüzüne karşı sevincini gizleme gereği duymamıştı. Kızın babası hapiste, kadının kocası. İnsan nezaketenönce, bir üzüldüm der. Umarım adil bir yargılanma olur ve evine döner, der. Ama yok, varsa yoksa onun doğruları ve onun ailesinin refahı. Öyle yağma yok, biraz empati Selma Hanım. Defne'den Ahmet'ten ders alsın bu konuda. Alacak zaten, biraz acı olacak ama neyse.
--------------------------------------------------------------------------------
Sonra da badger yazmış cevaben onu da alıyım:
Selmanın azabı bitmez...Hayatta herşeyi ben bilirimi çökecek..Dekoru patlayacak..Ünsallarla Gürsoylar ne denli doğuştan birbirlerne bağlı olduklarını, birbirleri için yaratılmışoldukalrını görecekler..Keh!keh!...Selmacığım, Şevketçiğim sevmediğin ot dibinde bitermiş...
:img-fear2 Aanaaaa!
Aynı vakitte aynı dakikada bak ne yapmışız!!!!
LİNin dediği doğru...Aramızda bir HS kardeşliği var ve gittikçe birbirimize benziyoruz...Beyin frekansları aynı kanalda çalışıyor...Bak biz bunu değerlendirelim, bu güçle senaristlere baskı yapalım psişik olarak...
Badger:blink:o ne yahu. Eşzamanlılığı biz bile tuturduk, bir Yaso-Ahmet tutturamadı. Bu arada adını kullandığım sevgili shevekte eşzamanlılığın teoremini bulmayan çalışan bir fizikçi olur kendisi. Gelsin burada biz verelim formülü. Biz bulduk baksana.:good::img-nyam:
:img-fear2 X 1000
Valla korkmaya başladım..Yine aynı anda...Shevek yoksa sen?...sen... biz ikiz miyiz?
-----------------
Yollayamadım 150 sn.olayı girdi...Bari değerlendirmk için yazayım...
Ahmetle Yasemine pardon senaristlere bu eşzamanlılık konusunda baskı yapmamız gerekiyor galiba...Bir güç keşfettik, pozitif bir amaca kullanalım...:img-cool2
hayıır:hıh:img-fie:selma olmasın..hadi kerimanı aklayalım onun yerinee..maksat
kontenjan dolsun:icon_whis
selmanın bazı şeyleri öğrenmesi gerekiyor..
zaten baştan beri,yasemini istemiyooorsa,defneyi sürekli diktatörlükle yönetiyooorsa!,aylayı seviyoorsa birrr sebebi var..diyoruz(bkz:mirkelam:icon_whis)o kadarı ona yeter..
hayatta en tahammül edemediğim şeylerden biridir bu tarz anneler:hıhçocuklarının yaşları geçti artık.ama torunlarına kadar akıllanır inş:hıh
Selmacığımın çözülme anını şehvetle bekliyorum:img-icecr
Ağlasın,yüzü düşsün,şok olsun,gücü tükensin,çaresizce "ne yaptık biz? kendi çocuğumuzun,torunumuzun hayatlarını mahvettik" desin.
Bence Ayda Aksel döktürecek o sahnelerde.
Aman Şevket yeni bir kalp krizi geçirmez inşallah bu gerçek karşısında.
Aslında; eskiden iyi dost olan Rıza ve Şevket'in tekrar bir arada olduklarını görmek istiyorum.
Adada beyaz masa örtüleriyle güzel bir sofra,eskiyi unutmuş gibi görünüp zaman zaman gözleri Rüya'da donup kalan,rakı içip keyifle şarkılar mırıldanan Rıza ve Şevket...Bu birleşmenin mimarı küçük Rüya iki dedesinin kucağında kahkahalar atsın.
Yok bebişim babam artık kendi halime bırkatı beni bu arada 35 yaşındaki erkekk konusu ne ben Fransız kaldım:icon_whisOlgun erkekleri bende siverim de ben bir tvye bakıp geleyim naptılar bizimkiler okyanusun ortasında :sad53:
Ya filmin sonunu söylemek gibi olmasın çok üzüldüm ya anlatmam gerek ikisi de sonunda mefta oldular yaaa :icon_sorr olamaz böyle bişey Allah o arama kurtarma ekibininde o dalmaya götüren ekibin de cezasını virsin :img-cray:Niye ben bu kadar etkilendim yaaa :icon_whis:sad53:
Bu konuyu da irdeleyelim elbet:kahve...Şimdiiii erkekler (özl. çocukken ve ilk gençlik yıllarında) biraz daha nasıl desem, kızlara göre avanak olurlar ya (oğlu olanlar alınmasın lüt-fin), özellikle duygusal idrakleri, nasıl desem küt olur. Bir arkadaşım (erkek kendisi) bu konuyu şöyle özetlemişti: Biraz öküz olurlar. (Gerçi Ahmet'i dışarıda tutuyorum. Öküzlük katsayısı düşük bir erkek o. Ama kendisi de itiraf etmişti. Burnumun dbindeki şeyi nasıl görememeşim deyi. Sonra da burada konuştuğumuz üzere bir matematik hesap yapamadı.)
Sonra hayat ve tabii biz kadınlar, bunların kafasına vura vura:dito öğretiriz bir şeyleri. Görmeyi öğretiriz. Duyumsamayı öğretiriz. Elindekinin değerini bilmeyi öğretiriz. Bunu bazen acı çektirerek yaparız (Bkz.: Yaso fazlasıyla acı çektirdi Ahmet'e. İyice pişti yani.) Şimdi tadından doyulmayacak yenmeye.:img-icecr Bu Yaso işini biliyor vesselam. Gerçi o da şaşkoloz, bilerek yapmadı amma. Sonuç: İyi oldu.
To be continued...
Selmacığımın çözülme anını şehvetle bekliyorum:img-icecr
Ağlasın,yüzü düşsün,şok olsun,gücü tükensin,çaresizce "ne yaptık biz? kendi çocuğumuzun,torunumuzun hayatlarını mahvettik" desin.
Bence Ayda Aksel döktürecek o sahnelerde.
Aman Şevket yeni bir kalp krizi geçirmez inşallah bu gerçek karşısında.
Aslında; eskiden iyi dost olan Rıza ve Şevket'in tekrar bir arada olduklarını görmek istiyorum.
Adada beyaz masa örtüleriyle güzel bir sofra,eskiyi unutmuş gibi görünüp zaman zaman gözleri Rüya'da donup kalan,rakı içip keyifle şarkılar mırıldanan Rıza ve Şevket...Bu birleşmenin mimarı küçük Rüya iki dedesinin kucağında kahkahalar atsın.
bence de ayda aksel döktürecek:img-yes:vicdanıyla hesaplaştıktan sonra bir de nezahatlerle akraba olma,gidip gelme,tavır koyma vs olayları olacak ki..selma için işin en acı yanlarından bence:icon_whisrüyayı nezahat ilkel bir sahiplenme duygusuyla selmaya yaklaştırmak istemeyebilir...hava atar biraz hatta..ki hiç kolay değil onlar daa:img-yes:
rüya kahkaha atsın diyincee bir eli rızanın bıyığında,diğeri şevketin saçlarında nihahaaa yaparken düşündüm rüyayıı:)
ben olsam acayip şımarırdım ama:img-in_lo
----
zeyneep metin ol kuzum:img-yes:bizim delüüğanlıya bişi olmasın yeter ki:img-in_lo
----
bir edit:ben zaten senaryoya yorum sayfasında okumuştum o yazıları..bir de baktım aynı dk da burda tekrar karşımdalar..
forumumuzu dizidekilerden başkaları da takip ediyor kanımcaa:img-fie:
:icon_whisrüyayı nezahat ilkel bir sahiplenme duygusuyla selmaya yaklaştırmak istemeyebilir...hava atar biraz hatta..ki hiç kolay değil onlar daa:img-yes:
rüya kahkaha atsın diyincee bir eli rızanın bıyığında,diğeri şevketin saçlarında nihahaaa yaparken düşündüm rüyayıı:)
Hımm güzel noktaya parmak bastın:good:Gerçeklerin açıklanmasından sonra Nezahat ve Selmacığım ilişkisi farklı bir renk alabilir.Dediğin gibi Nezahat havalara bile girebilir.
Sonuçta,Selmacığım ve Şevketciğim torunlarıyla başbaşa vakit geçirmek isteyeceklerdir.Yasemin nasıl Necdet'in anne babasına Rüya'yı gönderiyorsa, Selmacığım'lara da göndermeli.Çocuk gerçek ebeveynlerini tanımalı.
bence de ayda aksel döktürecek:img-yes:vicdanıyla hesaplaştıktan sonra bir de nezahatlerle akraba olma,gidip gelme,tavır koyma vs olayları olacak ki..selma için işin en acı yanlarından bence:icon_whisrüyayı nezahat ilkel bir sahiplenme duygusuyla selmaya yaklaştırmak istemeyebilir...hava atar biraz hatta..ki hiç kolay değil onlar daa:img-yes:
Selma ve Şevketle ilgili beni en gıcık eden olay, Ahmet'in seçimine karşı gösterdikleri tepkiyi nuh diyip peygamber demeden devam ettirmeleri oldu. Bu uğurda her şeyi göze almaları- bkz.: Ayla'yla evlenmesi- acayip sinirimi bozdu. Yahu o kadar belli ki istemediği, mutlu olmadığı. Bunu sürekli görmezden gelip, bir de örtbas etmeye çalışmaları, - Ahmet, Ayla'yla evlenmeyi sen seçtin, yok efendim, - olur mu öyle şey ya (yaso ile tekrar birlikte olması ihtimali karşısında), yok efendim -şimdi gerekmeyebilirmiş ama ileride kalabalıklaşınca büyük ev gerekirmiş (o sırada bu konuda Ahmet'in hiç yorum yapmaması, kusacakmış gibi oturması hiç mi gözünüze çarpmıyor), yok efendim -sen artık nişanlısın, ne yapıp ettiğini nişanlına söylemelisin, akademide ders vermenin Yaseminle bir ilgisi yok değil mi? (şevkeeet, çocuk mu azarlıyorsun, karşında kocaman olmuş, üni. de hoca olmuş oğlun var, sana ne?)......
Sinirlendim bak şimdi. Bu mükemmeliyetçi ana babaları hiç sevmem. Zaten bunların sevmediği ot da hep yanlarında biter. Çok şahit oldum, biliyorum.
----
zeyneep metin ol kuzum:img-yes:bizim delüüğanlıya bişi olmasın yeter ki:img-in_lo
----
bir edit:ben zaten senaryoya yorum sayfasında okumuştum o yazıları..bir de baktım aynı dk da burda tekrar karşımdalar..
forumumuzu dizidekilerden başkaları da takip ediyor kanımcaa:img-fie:
ayyy, avatarındaki o şey de ne öyle.sofa Gülsem mi korksam mı bilemedim ayşecim. Ahmet Selmadan hesap sorarken böyle görünse mesela:img-hyste:img-hyste
Hasan Amca'lar için durum zor olacak.Bir anda tüm gerçeklerin aslında yalan olduğu,torun bildiklerinin aslında kendileriyle alakası olmadığını öğrenecekler.Lale de keza aynı şekilde.Büyük bir boşluk!
Yani bu durumdan en az etkilenen yine Yasemin'in ailesi olacaktır.Torun aynı torun sadece babası farklı.
Ama Hasan Amcalar ve Şevketciğimler için durum çok karmaşık.Hasan Amcalarda yaşanan ani büyük boşluk; Şevketcimler'e ani büyük bir doluluk olarak yansıyacak.Şoku çok yoğun...
Hadi Güzid hemen hamile kalsında Hasan Amca'larda sevinsinler.:happy0064
Aaa ben bugün Rüya olmasını uygun gördüğümüz kızı izledim ve onda bir ışık gördüm hem Rüya'ya acaip benzetiyorum ben hem de çok şekerdi :img-in_lo:img-in_lo Bir de böyle herkes onunla paytak yürüyorsun diye dalga geçiyormuş (rol gereği tabii) bana birini hatırlattı :icon_whis:)
Hasan Amca'lar için durum zor olacak.Bir anda tüm gerçeklerin aslında yalan olduğu,torun bildiklerinin aslında kendileriyle alakası olmadığını öğrenecekler.Lale de keza aynı şekilde.Büyük bir boşluk!
Yani bu durumdan en az etkilenen yine Yasemin'in ailesi olacaktır.Torun aynı torun sadece babası farklı.
Ama Hasan Amcalar ve Şevketciğimler için durum çok karmaşık.Hasan Amcalarda yaşanan ani büyük boşluk; Şevketcimler'e ani büyük bir doluluk olarak yansıyacak.Şoku çok yoğun...
Evet..Sesine kurbanolduğumuz Hasan Amca buolayın şokundan ya felç geçirir ya da Necdeti boğazlar...bknz:Necdet babasından nasıl kurtulacak?...Bence Necdet asıl bunu düşünsün..Yasemini kaybettiğine o kadar üzülüp korkmasın...Asıl korkması gereken durum, Hasan Amcalar tarafı...Ya Güzideyle beraber Avrupaya kaçar ya da Yasemine çamur atıp, Ahmetle berber kaçtı kızımı da götürdü der...:hıh
-------------------
1-Ayşecan o ne öyle? Gözlerimi karıştırdı...Beğenmedim...Candy çok şekerdi...ya da sıkıldıysan başka bir çizgifilm avatarı koy bari..
2- Zeynop, şu Gürsoy avatarının ortasına bir Rüyanın portresini koymanı rica etmiştim...Koy yanyana babasıyla babaannesinin ortasında, ben de bakıp bakıp ilham alayım senaryolarıma...:)
Valllaaaaa, hiç umurumda değil hasancanların ve lalenin ne yaşayacağı! (Bkz.: Makbile hareketi, kolunu yarım daire şeklinde sallayıp, gerdan kıvırarak). Onlar da biraz akıllı olaydılar. Herşeyi (oğullarının birdenbire ortada fol yok yumurta yokken yıldırım aşkıyla ve hızıyla evlenmesi, üstüne üstlük yedi ay sonra bir çocuk peydahlaması) üstüne atlayarak kabul etmeselerdi.
Hele Lale, asla vaz geçmemeliydi ilk söylediklerinden. Geçti madem, ağabeyinin aşık olduğunu, Yaso'nun onun aşkına karşılık verdiğini, bir de Ahmetle neler yaşadığı aşikarken Ahmet'ten değil de Necdet'te evlilik dışı ilişkiyle hamile kaldığını nasıl düşünebildi. İnsan o durumda şunu bile düşünür: Ya, acaba abim, Yaso bizde kaldığı gecelerden birinde kıza tecavüz mü etti ne? gibilerinden de bunu kabullenemez. Tövbe tövbe.
Ne olursa olsun, Güzide hamile kalıp çocuk doğurunca, bu aile için Rüyanın esamesi bile okunmayacaktır. Gerçek bu.
Lale:Çünkü Yasemin başkasına aşıktı hem de nasıl
A be saftirik Lale sen Ahmet'in kardeşi misin mirak idiyorum doğrusu demek birlikte olmaları imkansız hale gelmişti Yasemin'de hemen kendisini abinin kollarına attı evlenmeden hamile kaldı öyle mi sizde nasıl bir mide var anlamadım ki Gerçi Yasemin bu atar atar manyah zaten Ahmet'e ihanet ettiği için değil de Necdet'i üzdüğü için ağladı sirseri Keşke Ahmet'de kendini birisinin kollarına atsaydı
Lale:Şimdi mutlular
Sen öyle san cııınıııım Bu ailenin içi seni dışı beni yakar Bakalı Rüya Ahmet'in kızı dediklerinde ne yapacaksın o zaman biz de sana böyle saftirik saftirik güleriz forumcak onlar sayesinde ne hale geliceksin eksik olmasınlar cınııııım piyynir
Shevek yazını görünce geçmiş sayfada kalmış Lale replik yorumumu copy ediyim dedim geeeeel forum sakini geeeeeel yazıyooor yazııyoooor bir insan bu kadar mı saf olur yazıııyoooor Lale'nin saftirikliğini yazıyooor :icon_whis:icon_whis:img-yes:
shevek,geçici o avatar:)duygu yoğunluğu yaşatıyor demek sağaa..derin güçleri olduğunu biliyorduuum:img-icecr
---
zeynep..paytak yürüyüşlü bir de ha adayımız:img-hyste..
daha iyisini mi bulacaz...tabi bir de yakından görmek lazım.bizden geçmeden olmaz zaten dimi:)
---
hasan amcamız çok büyük boşluk yaşayacak doğru:icon_sorrama o da zamanında elini çabuk tutsaymış,tedbirini alsaymış da tek erkek çocuğu neco olarak kalmasaymış..baktı neco geldi..mesir macununa yüklenmeliydi zamanında:icon_whislale geldi..devam..necoya rakip gelene kadarr:icon_whis
o da kendi etti kendi buldu:hıh
Hele Lale, asla vaz geçmemeliydi ilk söylediklerinden. Geçti madem, ağabeyinin aşık olduğunu, Yaso'nun onun aşkına karşılık verdiğini, bir de Ahmetle neler yaşadığı aşikarken Ahmet'ten değil de Necdet'te evlilik dışı ilişkiyle hamile kaldığını nasıl düşünebildi. İnsan o durumda şunu bile düşünür: Ya, acaba abim, Yaso bizde kaldığı gecelerden birinde kıza tecavüz mü etti ne? gibilerinden de bunu kabullenemez. Tövbe tövbe.
aynen katılıyorum...Lale de su katılmamış, sıfır numara saf çıktı..Yaseminle ağabeyinin evlenmesine karşı çıkınca, dedim hah! tamam bir tane akıllı çıkacak...Ama ne diyeyim, bu Necdet hepsine okunmuş kuarbiye mi yedirdi de hepsi bir suspus, herşeyi itirazsız kabullendirme, en büyük Necdet modlarına girmelerine sebep oldu..
Bir de ben Nezahate kızıyordum ilk başlarda...Ahmet onlara geldi mi burun havada, Necdet geldi mi yavrum, evladım...hatta laleyle onun yanına kalmak üzere aynı evde yalnız yetişkin kızını yolluyorsun..amma güvenmekmiş..pess, yetişkin kızını arkadaşının evineyolla, kızın annesi babası yokken, evde gençbir adam olan ağabey...pehhh! Ahmet kendini kabul ettirmek için atmadığı takla kalmadı...En azından o pek kıymetli Rızanın hayatını o kazadan kurtardı...Ne olursa olsun ona daha fazla minnet duymalıydı...Ahmet, o göremediğin zamanlarda gitti Yassıadada onu gördü sana mektup getirdi, avukatlığını kimse yapmazken o davalarında vekil oldu...Daha ne yapsın çocuk...haa pasta yapmadı...
Pasta, işte bütün kadınların tav olduğu şey...Pasta+ ağzı laf yapan erkek
-------------------------
:img-clapp
Herkes nerdee editi aşağısı benden başka sıfır görünüyor...Dışarıda heyecanlı bir şey oldu da ben mi kaçırdım arada???
shevek,geçici o avatar:)duygu yoğunluğu yaşatıyor demek sağaa..derin güçleri olduğunu biliyorduuum:img-icecr
---
zeynep..paytak yürüyüşlü bir de ha adayımız:img-hyste..
daha iyisini mi bulacaz...tabi bir de yakından görmek lazım.bizden geçmeden olmaz zaten dimi:)
---
hasan amcamız çok büyük boşluk yaşayacak doğru:icon_sorrama o da zamanında elini çabuk tutsaymış,tedbirini alsaymış da tek erkek çocuğu neco olarak kalmasaymış..baktı neco geldi..mesir macununa yüklenmeliydi zamanında:icon_whislale geldi..devam..necoya rakip gelene kadarr:icon_whis
o da kendi etti kendi buldu:hıh
Aaaa bir de ben daha önce Necdet'i kurtaracak bir çözüm bulmuştum onu yapıştırıyorum: Bakınnnn:
dimple-burcu repliklere atmış, görünce dayanamadım buraya da taşımakla yükümlü hissettim kendimi (bkz. araştırmacı forumcu). Necdet'i Hasan amcaya gerçeği söyleyince uğrayacağı muhteşem Hasan hışmından kurtaracak mazereti keşfettim. Çok yakındaaaa, demiyorum hemen alta yapıştırıp, altını çiziyorum:
"lale dilşat necdetin babası nezahat masadadırlar necdetle yasemin gelierler
n:çörekleri sogutmayın pastaneden yeni geldiler.şimdi efendima slında bu kahvaltının bi sebebi var ııı bizim size bi haberimiz olucak daha dogrusu bi mujdemiz...BİZ Bİ BEBEK BEKLİORUZ
NEZAHATsevinerek)tahmin etmiştim necdet daha cümlesine başlamadan demiştim
necdetin babası:çook mutlu oldum oglum canım kzım dünya gözüyle torunumu görürüm inş.
necdet;tabi görürsün sen daa kaç yaşındasın"
:img-hysteX ON YÜZ MİLYON BALONCUK
Zeytinyağı editi: Neco zeytinyağı gibi üste çıkmakta pek maharetli ya, babasına gerçeği söyledikten sonra şöyle dermiş:
"Ama babacım, o zaman da size mesaj vermek istemiştim ama anlamadınız, körsünüz siz, hatta sağırsınız. Babacııım (uzatmalı ve vurgulu), daha kaç yaşındasınız tabii görürsünüz demiştim. Herhalde altı ay sonrası için dememiştim. Siz daha gençsiniz, bakın, göreceksiniz ben size ne torunlar vereceğim. Hem de erkek, erkeeek (uzatmalı ve vurgulu)."
Sonra da Hasan amcanın muhteşem kükremesi gelirmiş, ardından da:dito
Bu sahneyi izleyen biz:img-clapp
Ahmet,Lale,Hasan Amca vs bunlar aynı familyadan geliyolar.İyi niyetli,matematikleri zayıf,idrak kabliyetleri düşük, gözleri perdeli, algıları zayıf,herkesin her dediğine inanan türde insanlar.Ben bunları vallahi de billahi de işe almam.:hıh
Yani; Ahmet, Lale ve Hasan Amca'yı toplasan bir Güzid etmez.Kız daha dakika bir, gol bir hemencecik araştırmalara başladı.Rüya'nın ağzından lafları bir bir aldı.Ayrı odalarda kaldıklarını öğrendi.:img-policHelal olsun!
aynen katılıyorum...Lale de su katılmamış, sıfır numara saf çıktı..Yaseminle ağabeyinin evlenmesine karşı çıkınca, dedim hah! tamam bir tane akıllı çıkacak...Ama ne diyeyim, bu Necdet hepsine okunmuş kuarbiye mi yedirdi de hepsi bir suspus, herşeyi itirazsız kabullendirme, en büyük Necdet modlarına girmelerine sebep oldu..
Bir de ben Nezahate kızıyordum ilk başlarda...Ahmet onlara geldi mi burun havada, Necdet geldi mi yavrum, evladım...hatta laleyle onun yanına kalmak üzere aynı evde yalnız yetişkin kızını yolluyorsun..amma güvenmekmiş..pess, yetişkin kızını arkadaşının evineyolla, kızın annesi babası yokken, evde gençbir adam olan ağabey...pehhh! Ahmet kendini kabul ettirmek için atmadığı takla kalmadı...En azından o pek kıymetli Rızanın hayatını o kazadan kurtardı...Ne olursa olsun ona daha fazla minnet duymalıydı...Ahmet, o göremediğin zamanlarda gitti Yassıadada onu gördü sana mektup getirdi, avukatlığını kimse yapmazken o davalarında vekil oldu...Daha ne yapsın çocuk...haa pasta yapmadı...
:img-hyste:img-hyste
Doğru, ama bir de kurabiye canavarı değil. Kurabiye canavarları da pek sevimli gelir kadınlara.
Gerçi yukarıda söylediğimiz anlamda Necdet güvenlerini boşa çıkarmadı. Evliyken bile emanete hıyanet etmedi:img-heh:
Ama Ahmet, eh ne de olsa şihvetli kendisi...:img-pilot:dance:
Zaten o ayrı odada uyudukları ailelerinden önce Güzide öğrendi ya pes dedim...Rüya o ana kadar başka hiçbirine mi söylemedi, ya da bunlar hiç mi Yaseminin odasına girip çıkmadılar, anlamadım, o da ayrı bir muamma...
Ahmet,Lale,Hasan Amca vs bunlar aynı familyadan geliyolar.İyi niyetli,matematikleri zayıf,idrak kabliyetleri düşük, gözleri perdeli, algıları zayıf,herkesin her dediğine inanan türde insanlar.Ben bunları vallahi de billahi de işe almam.:hıh
Yani; Ahmet, Lale ve Hasan Amca'yı toplasan bir Güzid etmez.Kız daha dakika bir, gol bir hemencecik araştırmalara başladı.Rüya'nın ağzından lafları bir bir aldı.Ayrı odalarda kaldıklarını öğrendi.:img-policHelal olsun!
Benim anlamadığım bir şey daha var. Ünsal familyası onca yıl bunların ayrı odalarda yattıklarını nasıl olur da anlamazlar. Hadi odalardan biri çalışma odası kıvamında...da, öbüründe tek kişilik yatak var:img-polic
Bugün Işık ablasının eve geldiğinde Yaso'nun odasının kapısı açıktı ve oda bas bas ben tek kişiliğim diye bağırıyordu.
Bari odalardan birine yatak odası süsü verilmiş olsa:img-cool2
:img-hyste:img-hyste
Doğru, ama bir de kurabiye canavarı değil. Kurabiye canavarları da pek sevimli gelir kadınlara. (bkz:kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırr..geniiişletilebilir değil mi:)ama aklıma ilk gelen,imkansız olanları:icon_whis)
Gerçi yukarıda söylediğimiz anlamda Necdet güvenlerini boşa çıkarmadı. Evliyken bile emanete hıyanet etmedi:img-heh:(:img-hyste
Ama Ahmet, eh ne de olsa şihvetli kendisi...:img-pilot:dance:
şihvetli kendisi dediğin yeri şihvetler efendisi olarak okumuşum önce..sonra baktım cidden uyuyor..monte kristo kontuna ilaveten the lord of şihvet..güzel oldu kanımca:)
----
avatar editi:değiştirdim ama bu eskisiyle aynı mı oldu :icon_whisolmadıysa o daha mı iyiydi kii..
bkz:her şey sizin göz zevkiniz için:)
Aslında biz seyirciler de işimize geleni seviyoruz.Mesela bizim tayfa; Güzide'yi severiz.Akıllı buluruz ;bir an evvel Necdet'le evlensin çoluğa çocuğa karışsın isteriz.Yeter ki Necdet psikopatını Yasemin ve Ahmetten kurtarsın da nasıl yaparsa yapsın.
Ama Necdet'in yerinde Ahmet olsaydı ve Yasemin'le evli olsaydı.O zman durum değişecekti.
Pastahanede devamlı kur yapan,göz süzen,işveli-cilveli Güzide'ye ;"evli barklı adamı yoldan çıkartmaya utamıyor musun bre namussuz kadın?"diye yüklenmeyecek miydik???Hatta kendisini Sevda Tepesi'ne götürüp vurun kahpeye misali taşlamayı bile düşünecektik.
Güzide'de aslında etik davranmadı.
Benim anlamadığım bir şey daha var. Ünsal familyası onca yıl bunların ayrı odalarda yattıklarını nasıl olur da anlamazlar. Hadi odalardan biri çalışma odası kıvamında...da, öbüründe tek kişilik yatak var:img-polic
Bugün Işık ablasının eve geldiğinde Yaso'nun odasının kapısı açıktı ve oda bas bas ben tek kişiliğim diye bağırıyordu.
Bari odalardan birine yatak odası süsü verilmiş olsa:img-cool2
Buraları senaristler es geçmiş.Defalarca yazdık ama kaale almadılar bizi."Susun oturun yerinize ,öyleyse öyle işte, fazla kurcalamayın, uzatmayın seyredin işte" havasındalar.
Aaa ben bugün Rüya olmasını uygun gördüğümüz kızı izledim ve onda bir ışık gördüm hem Rüya'ya acaip benzetiyorum ben hem de çok şekerdi :img-in_lo:img-in_lo Bir de böyle herkes onunla paytak yürüyorsun diye dalga geçiyormuş (rol gereği tabii) bana birini hatırlattı :icon_whis:)
Ben ısrarla o kız olsun diyorum. Çok sevimli, tatlı, dikkafalı, hem Ahmet'e hem Yaso'ya benziyor. Paytak ta. Aynı anda iki ayrı dizide oynayamaz mı?
İkisini de sevmezdim..Necdeti gördükten sonra daha da sevmez oldum..:hıh
----------------------
Güzidenin davranışı etik değil ama Necdet de etik değildi .bknz:davul dengi dengine vurur teoreminin ispatı
-------------
ayşecan editi.
Avatarını beğendim..Forumdaki HS kardeşliği konseptini bozmadın:img-icecr
Necdet'in yerinde hiç bir zaman Ahmet olmazdı ama yine de öyle bişiy olsaydı ne biliyim evet yüklenirdik ama Ahmet ğer Güzide'nin yanında mutlu mutlu gülüyor olsaydı ben sırf Rüya'ya üzülürdüm ama aynı zamanda karısını aldatmasını istemezdim onun yerine boşanmasını isterdim ve dürüstçe "ben başkasını seviyorum " demesini :img-in_lo
Evet o kız olsun yaaa çok sevdim ben o kızı bugün baçına da bant takmıştı böyle bir 60'lar havası gelmişti iki ayrı dizide oynasın ne varki :icon_whis Hm o dizi biter mi acaba Rüya büyüyene kadar :icon_whis
Ben ısrarla o kız olsun diyorum. Çok sevimli, tatlı, dikkafalı, hem Ahmet'e hem Yaso'ya benziyor. Paytak ta. Aynı anda iki ayrı dizide oynayamaz mı?
Belki de Rüya hazır arkadşlar ve şu günlerde harıl harıl rolüne çalışıyor olabilir.
Hatırla Sevgili kardeşlerim,izninizle bu gece erken ayrılacağım.Bu gün acayip yoruldum.Eğer uyumazsam yarın akşam burda olamam.Size en derin sevgilerimi gönderiyorumbye
Bu arada hep birbirimize deriz ya ;rüyanızda Ahmet'i,Rüya'yı vs görün diye...Ben dün gece Ahmet'i gördüm ilk kez:happy0064 Öyle takılıyordu bilinçaltımda yakışıklı yakışıklı.
xxx
Lin.
İkisini de sevmezdim..Necdeti gördükten sonra daha da sevmez oldum..:hıh
----------------------
Güzidenin davranışı etik değil ama Necdet de etik değildi .bknz:davul dengi dengine vurur teoreminin ispatı
Ben de bugün izlerken, Güzideyle ilişkisi başladıktan sonra bile onu tutup hala fedakarlığından dem vuranların, Rüyaya iyi babalık ettiğini söyleyenlerin, Rüyanın ondan onun Rüyadan kopamayacağını iddia edenlerin etik anlayışlarına şaştım bir kez daha. Her ne nedenle olursa olsun, en azından kendisi ısrarla evli olduğunu savunup, bu evliliği sonlandırmaya asla yanaşmazken, başka bir kadına, genç, onu seven bir kadına gidip onun duygularını ve cinselliğini istismar edebiliyor ve millet de görmezden geliyor, şaştım. Yasemin ondan daha etik davrandı. Başkasını sevdiğini saklamadı, zaten başkasından yaptığı çocuğu saklamak üzere Necdet'in formalite evlilik teklifini kabul etmişti ve bu evliliğe bağlı kaldı. Gidemedi bu yüzden. Kendisini seven, kendisinin de deli gibi sevdiği adamı bu süre boyunca öpemedi bile. Yapamadı. Ötürükten evliliğine sadık kaldı. Bir de tutup aslını astarını bilemden Yaso'ya hesap sordu ya. Ben dumur oldum. Başka bir kadının kollarından çıkıp gelmişsin, "zaten Ahmet mevzusu hiç kapanmadı ki" diyorsun. Kız sana böyle bir söz mü vermişti?.
Ah, salak Yasemin, hala anlamıyor musun? Bu beklenti üzerine evlendi seninle!
Ben de bugün izlerken, Güzideyle ilişkisi başladıktan sonra bile onu tutup hala fedakarlığından dem vuranların, Rüyaya iyi babalık ettiğini söyleyenlerin, Rüyanın ondan onun Rüyadan kopamayacağını iddia edenlerin etik anlayışlarına şaştım bir kez daha. Her ne nedenle olursa olsun, en azından kendisi ısrarla evli olduğunu savunup, bu evliliği sonlandırmaya asla yanaşmazken, başka bir kadına, genç, onu seven bir kadına gidip onun duygularını ve cinselliğini istismar edebiliyor ve millet de görmezden geliyor, şaştım. Yasemin ondan daha etik davrandı. Başkasını sevdiğini saklamadı, zaten başkasından yaptığı çocuğu saklamak üzere Necdet'in formalite evlilik teklifini kabul etmişti ve bu evliliğe bağlı kaldı. Gidemedi bu yüzden. Kendisini seven, kendisinin de deli gibi sevdiği adamı bu süre boyunca öpemedi bile. Yapamadı. Ötürükten evliliğine sadık kaldı. Bir de tutup aslını astarını bilemden Yaso'ya hesap sordu ya. Ben dumur oldum. Başka bir kadının kollarından çıkıp gelmişsin, "zaten Ahmet mevzusu hiç kapanmadı ki" diyorsun. Kız sana böyle bir söz mü vermişti?.
Ah, salak Yasemin, hala anlamıyor musun? Bu beklenti üzerine evlendi seninle!
Aaah!Aaah!Yasemin inşallah o yıllardır düşemeyen Jetonun inşllah önümüzdeki sezon düşecek..dizide göremezsek tvyi kapatır benim senaryolarla devam ederiz artık...
Ne dersiniz?
Ama bakın yineliyorum, isterseniz Bahar_canda gelsin güzel bir beklenti mektubunu derleyip HS ilgili makamlarına iletelim...Ne de olsa adresi o biliyor.
uyku geliyi editi:
son yarım saattir gözlerimle savaşıyorum...5 dakikaya kadar çıkıcim...
İyi geceler ahali... diyorumve ne dersinize cvp bekliyorum..bye
Aaah!Aaah!Yasemin inşallah o yıllardır düşemeyen Jetonun inşllah önümüzdeki sezon düşecek..dizide göremezsek tvyi kapatır benim senaryolarla devam ederiz artık...
Ne dersiniz?
Ama bakın yineliyorum, isterseniz Bahar_canda gelsin güzel bir beklenti mektubunu derleyip HS ilgili makamlarına iletelim...Ne de olsa adresi o biliyor.
uyku geliyi editi:
Ok ben varım...Herkes dilediklerini yazar sonra özet halinde göndeririz.
Ne dersiniz?
uyku geliyi editi:
iyi geceleerbye
bence de birşeyler derleyip gönderelim..
dizi başlayıp saçmaladıktan sonra ne yapsak boş zaten...
karakterlerle ilgili tek tek beklentilerimizi yazarız.yalnız necdetle ilgili kısımlarda ona karşı hislerimizi pek belirtmesek güzel olur:img-icecr
----
bağane ben bakarım yine de diziye bkz:çılgın senaristlere cesaret veren izleyici:icon_whisahmet var ama işin ucundaa:img-yes:nasıl özledim delüüğanlımı:img-blush
onu beklerken başkasını gördüm rüyamda geçen.:img-blush
ama olsun o da girsin ruuyalarıma...not:küpelerimi hiç çıkarmam ben yatarken:img-in_lo
Benim de çıkmam lazım aslında gidenlere iyi geceler yarın çok erken kalkmam gerek bir de yarn akşam burada olamayabilirim ne yazıkki cumartesi direksiyon sınavım var çk erken :icon_sorr:sad53::sad53:
Ne dersiniz?
uyku geliyi editi:
Ben geldiim....herkese merhaba...
Bilgisayar kaynaklarındaki geçici kısıtlama nedeniyle uğrayamıyorum...Pazar günü evime ve kendi ADSL'me kavuşarak fulltime aranızda olmayı diliyorum...Şimdi...
Badger...ne mektubu...? bensiz göndermeyin tamam mı? Hem ne zaman yazıyorsun senaryonun devamını...?
Zeynep hangi kızı beğendin...? birkaç seçenek vardı da...gerçi paytak yürüyorsa tamamdır...:good:
Ayşe ne kampıymış bu...? Sen izin aldın mı bakayım...:img-pilot
Ayşe'ye edit: hem Cansu yazacağıma Ayşe yazmışım...hemi de Cansu o mesajı teeee dün göndermiş (bkz.forumun gerisinde kalmış mazlum...):icon_sorr
Ben geldiim....herkese merhaba...
Bilgisayar kaynaklarındaki geçici kısıtlama nedeniyle uğrayamıyorum...Pazar günü evime ve kendi ADSL'me kavuşarak fulltime aranızda olmayı diliyorum...Şimdi...
Badger...ne mektubu...? bensiz göndermeyin tamam mı? Hem ne zaman yazıyorsun senaryonun devamını...?
Zeynep hangi kızı beğendin...? birkaç seçenek vardı da...gerçi paytak yürüyorsa tamamdır...:good:
Ayşe ne kampıymış bu...? Sen izin aldın mı bakayım...:img-pilot
Hoşgeldin aliye ama ben çıkıyorum..
Gelecek sezon başladığında 2 aydır burada yazdıklarımızı boşa çıkartacak şeyler yazmasın bu senarist taifesi diye mektup yazalım bari diyoruz..
Cansucan, E...diye bir yerde kampa gidiyormuş..arad gündüzleri gelecekmiş..Çok fazla yazmayın diye ikaz etti...
kesinlikle çıktım..iyi geceler herkese..bye
amaniin aliye abla hoşgeldinn:happy0064
ne kampı??bilmem..hatırlayamadım..nerde bahsetmişim:icon_whis
cana yazık değil mi niye durmadan yolculuk yapıyorsunuz ayy:icon_whis
---
kem kümm..diziye nassıl bağlasak kii...neyse bu da böyle kalsın:hıh
iyi geceler zeyneepbye
amaniin aliye abla hoşgeldinn:happy0064
ne kampı??bilmem..hatırlayamadım..nerde bahsetmişim:icon_whis
cana yazık değil mi niye durmadan yolculuk yapıyorsunuz ayy:icon_whis
---
kem kümm..diziye nassıl bağlasak kii...neyse bu da böyle kalsın:hıh
iyi geceler zeyneepbye
Ayşe kamp için edit yaptım ama diğer sayfada kaldı...!
Oğlum ve ben hala Orta Asya göçebe ruhuna sahibiz...yerleşik hayata uyum sağlayamadık :img-icecr
Senaristlere beklenti mektubu yerine direkt badger'in senaryosunu göndersek...maksat yorulmasınlar...:icon_whis
Aliyecik hoşgeldinbye
Ama ben de çıkıyorum:sad53:
Özlettin kendini, demek haftaya gene birlikte olacağız. Sen arada kaçırdıklarını oku bak. Senaryolar kısmına da bak ama. Orada sürpriz var:img-icecr
HS kardeşliği, imzalı mektup olayında varım bittabi. İmza hazır zaten, "Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR"
:sad53::sad53:
Edit: A, sen bakmışsın bile zaten. Neyse...:img-blush
Aliyecik hoşgeldinbye
Ama ben de çıkıyorum:sad53:
Özlettin kendini, demek haftaya gene birlikte olacağız. Sen arada kaçırdıklarını oku bak. Senaryolar kısmına da bak ama. Orada sürpriz var:img-icecr
HS kardeşliği, imzalı mektup olayında varım bittabi. İmza hazır zaten, "Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR"
:sad53::sad53:
Edit: A, sen bakmışsın bile zaten. Neyse...:img-blush
Merak etme Shevek evime dönünce hepsini okuyacağım...bye
"Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR" :good:
hatirla sevgilide, 'ayyy ne iyi insaaaan' diyerekten izledigimiz, mutlu olmasi için dua ettigimiz dizi kahramani... gel gör ki, onun mutlu olmaya layik bir insan olduguna kanaat getirmemize neden olan sey yaptigi iyiliktir. sevdigi kadinin, baska bir erkekten hamile oldugu bile bile evlenerek hayat kurtarmistir! oleeey! oysa durum bu kadar büyütülecek bir durum degildir. kadina asiktir nejdet! askin da gözü kördür. ayrica, insanoglu zamanla durumlari, duygulari degistirebilecegini zanneden aptal bir canlidir. gel zaman, git zaman medeni bir sekilde yürüyen evlilik gerçek bir ask iliskisine dönüsmez. dönüsemez... çünkü halihazirda evlenilen kadin hala hamile kaldigi adama asiktir. nejdet ise dogal olarak sevilmeye, öyle arkadasça, kardesçe sevilmeye degil, askla sevilmeye ihtiyaç duymaktadir. gün gelir, onu seven bir kadin çikar karsisina!
ne olur? nejdet sevilmeyi sever... asik olunan kisi olmayi sever. ayip mi? hasaaaa! son derece saglikli bir durumdur ancak.... ancak...
yok öyle bir elim yagda bir elim balda... yok öyle, asik oldugum kadin yanimda olsun, bana asik olan da yanimda olsun. ben git diyeyim, ama hepten yok olmasin... ah necdet ahhh sen kimsin? sana asik olan o kadinin günahi ne? evli bir adama asik olmak mi? senin sevilmeye ihtiyacin var da onun yok mu? ayrilmaya sen karar verebiliyorsan, onun hepten görünmez olmaya hakki yok mu?
necdet iyidir... asla kötü bir insan degildir ama... melek de degildir... herkes kendi seçimiyle yasiyor... o da, böylesi bir hayati seçmistir iste... büyütülecek bir sey yoktur... zira nejdet gerçekte, yalniz kalmayi seçmistir de farkindaligi yoktur. üstelik o kadar çok sevilmek isterken!
bir ekşi sözlük yorumu..farklı birşeyi yok gerçi ama ekleyeyim istedim...
güzide iyi bir şey yapmıyor evet..ama sorumluluk necdetin aslında bkz:sayfalar önce yazılmış yorumlara katkı yapma isteği....
hatirla sevgilide, 'ayyy ne iyi insaaaan' diyerekten izledigimiz, mutlu olmasi için dua ettigimiz dizi kahramani... gel gör ki, onun mutlu olmaya layik bir insan olduguna kanaat getirmemize neden olan sey yaptigi iyiliktir. sevdigi kadinin, baska bir erkekten hamile oldugu bile bile evlenerek hayat kurtarmistir! oleeey! oysa durum bu kadar büyütülecek bir durum degildir. kadina asiktir nejdet! askin da gözü kördür. ayrica, insanoglu zamanla durumlari, duygulari degistirebilecegini zanneden aptal bir canlidir. gel zaman, git zaman medeni bir sekilde yürüyen evlilik gerçek bir ask iliskisine dönüsmez. dönüsemez... çünkü halihazirda evlenilen kadin hala hamile kaldigi adama asiktir. nejdet ise dogal olarak sevilmeye, öyle arkadasça, kardesçe sevilmeye degil, askla sevilmeye ihtiyaç duymaktadir. gün gelir, onu seven bir kadin çikar karsisina!
ne olur? nejdet sevilmeyi sever... asik olunan kisi olmayi sever. ayip mi? hasaaaa! son derece saglikli bir durumdur ancak.... ancak...
yok öyle bir elim yagda bir elim balda... yok öyle, asik oldugum kadin yanimda olsun, bana asik olan da yanimda olsun. ben git diyeyim, ama hepten yok olmasin... ah necdet ahhh sen kimsin? sana asik olan o kadinin günahi ne? evli bir adama asik olmak mi? senin sevilmeye ihtiyacin var da onun yok mu? ayrilmaya sen karar verebiliyorsan, onun hepten görünmez olmaya hakki yok mu?
necdet iyidir... asla kötü bir insan degildir ama... melek de degildir... herkes kendi seçimiyle yasiyor... o da, böylesi bir hayati seçmistir iste... büyütülecek bir sey yoktur... zira nejdet gerçekte, yalniz kalmayi seçmistir de farkindaligi yoktur. üstelik o kadar çok sevilmek isterken!
bir ekşi sözlük yorumu..farklı birşeyi yok gerçi ama ekleyeyim istedim...
güzide iyi bir şey yapmıyor evet..ama sorumluluk necdetin aslında bkz:sayfalar önce yazılmış yorumlara katkı yapma isteği....
Kimmiş bu yorumcu...? Onu hemen "Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR" ekibine dahil edelim bence...aynı ruhu taşıyoruz...:good:
adı tatliekşi imiş...
ama herkesi almayalım hemen öyle:hıhekşiden ne eksiğimiz var:hıh
fazlamız bile var:hıh
ben de çıkayım artık..:img-yes:
göz kapaklarım yarıya çekildi..saygı duruşu niyetine uzun bir sessizlkten sonra aşağı çekilebilir..
iyi geceler aliye ablaa..bye
adı tatliekşi imiş...
ama herkesi almayalım hemen öyle:hıhekşiden ne eksiğimiz var:hıh
fazlamız bile var:hıh
ben de çıkayım artık..:img-yes:
göz kapaklarım yarıya çekildi..saygı duruşu niyetine uzun bir sessizlkten sonra aşağı çekilebilir..
iyi geceler aliye ablaa..bye
Ne eksiği canım....onu aramıza almamız tatlıekşi için iyi bir transfer olur sadece...:icon_whis Yoksa biz...:img-cool2
Sana da iyi geceler....bye
Selam! RUya olsun dediginiz kizi izledim. Cok hos kiz (gerci cenesi yok); ama o kizin boyu cok kisa. Ahmet'le Yasemin'in yaninda bir acayip durur. Dizideki herkes boylu poslu; o acidan aralarinda garip durur bence. Belki boyu Riza'ya cekmistir:) Ama ayni dizide, bir de sarisin bir kiz var, o daha guzel. Onu alsak olmaz mi? Gerci o dizide kotu kadini oynuyor ama. TUrk dizilerinde de, komediler disinda, butun sarisinlar kotu galiba. Biz de kizin saclarini kahveye boyariz. Olur biter :)
Bicircim, senaryon pek guzel olmus. Devam et sen. Dizide ne yaparlarsa yapsinlar, bunlari okur avunuruz artik! Magrur Ahmet mi? Zor gosterirler bize. Gidip, ayaklarina kapanir Yasemin'in simdi. Gitsin, sahip ciksin; ama tavrini da koysun iste senin senaryodaki gibi. Nerede?
Selam! RUya olsun dediginiz kizi izledim. Cok hos kiz (gerci cenesi yok); ama o kizin boyu cok kisa. Ahmet'le Yasemin'in yaninda bir acayip durur. Dizideki herkes boylu poslu; o acidan aralarinda garip durur bence. Belki boyu Riza'ya cekmistir:) Ama ayni dizide, bir de sarisin bir kiz var, o daha guzel. Onu alsak olmaz mi? Gerci o dizide kotu kadini oynuyor ama. TUrk dizilerinde de, komediler disinda, butun sarisinlar kotu galiba. Biz de kizin saclarini kahveye boyariz. Olur biter :)
Bicircim, senaryon pek guzel olmus. Devam et sen. Dizide ne yaparlarsa yapsinlar, bunlari okur avunuruz artik! Magrur Ahmet mi? Zor gosterirler bize. Gidip, ayaklarina kapanir Yasemin'in simdi. Gitsin, sahip ciksin; ama tavrini da koysun iste senin senaryodaki gibi. Nerede?
Hoşgelmişsinbye...Keşke bir biz gitmeden 1/2 sa.evvel gelseymişsin...Üzüldüm bir iki yazışamadık diye...:img-crayUmarım tezin iyi gidiyordur...Senin adam da gelmiştir evine...
Senaryoları beğenmene sevindim...Katkılarını herzaman beklerim...Özellikle muhtemel hesaplaşma sahneleriyle ilgili..Yasemin-Necdet, Ahmet-Yasemin, Ahmet-Gürsoy Ailesi, Yasemin Ünsallar, AHmet-Ünsallar, Ünsal-Gürsoy günah çıkartması, Aylanın foyasını çıkartmak...falan filan..işte
Bu arada Shevek, şu HS yapımcılarına mektup yazma işini sana bırakıyorum...Sen hepimizi biliyorsun yaz bir şeyler...Biz de bakalım eklenecek bir şey var mı yoksa tamam deyip yollayalım...
badger şu mektup işi varya siz atv nin sitesinden mi yazacaksınız?
bide şu ayla foyası varya ben söyle düşündüm ahmet herşeyi aylaya anlatmaya çalışırken sözün yarısında ayla biliyorum ahmet demeli.sonra ahmet kısa bi şoktan sonra ayladan yaseminin tam olarak neler dediğini öğrenmeli ve işte Bunu bile bile bana nasıl evlilik teklif ettin gibi kelimelerle kızmalı....(sadece bi fikir)
cheerleader 03-08-07, 10:11 bu dizi muhteşem yaaaaaa son bölmü de çok güseldii
ewt cnm son bölüm gercekten cok güzeldi... ya biran önce baslasınnnnnnnn
ahmet yasemine neler diyecek cok merak ediyorum..:img-yes:
ceyda deniz 03-08-07, 10:59 Selam! RUya olsun dediginiz kizi izledim. Cok hos kiz (gerci cenesi yok); ama o kizin boyu cok kisa. Ahmet'le Yasemin'in yaninda bir acayip durur. Dizideki herkes boylu poslu; o acidan aralarinda garip durur bence. Belki boyu Riza'ya cekmistir:) Ama ayni dizide, bir de sarisin bir kiz var, o daha guzel. Onu alsak olmaz mi? Gerci o dizide kotu kadini oynuyor ama. TUrk dizilerinde de, komediler disinda, butun sarisinlar kotu galiba. Biz de kizin saclarini kahveye boyariz. Olur biter :)
hangi kızdan bahsediyorsunuz bir kaç sayfa geriye bektım bulamadım zaman atlaması filan mı var yasemine benzeyen bu kız kim merak ettim bilen biri beni aydınlatabilirmi arkadaşlar çok merak ettim hangi dizideki kız bu bende çok oldum ama kusura bakmayın
inan bilsem söylerdim bende dizide sarışın kız arıyorum...........dizide kötü kadını oynuyomuş ama yani bilmem
hatırla sevgilide mı oynuomus kotu kız hıc bısey anlamadım ne kızı zaman atlaması mı var???noluooo:(:(
ceyda deniz 03-08-07, 13:39 hatırla sevgilide mı oynuomus kotu kız hıc bısey anlamadım ne kızı zaman atlaması mı var???noluooo:(:(
valla bizde anlamadık rüyanın büyümüş halini oynıycak bi kızmı varmış ne bide bi sarışın kız daha var galiba o iki kızdan bahsediliyor bizde tam bilmiyoruz bilen biri çıksada açıklasa çok iyi olacak neyse reklam bitiyor dizinin tekrarını izliyorum ben kaçtım
off:(vedat sahnesı gene sinirimi bozdu...:(ve yasemın ve ahmet sahnesı ahmet yasemını korurken...cok guzeldı...ruyanın buyumuş halını kım oynar acaba??ıyı de zaman atlaması olurken mı ahmet ruyaya acılcak o zmn genclıgıne gelırse ruya sert cıkıs olabılır....ama ahmetle ısınsınlar bu yasında daha sonra olsun zaman atlaması:(
evet ya bende az önce izledim şimdi reklamda
evet olabilir ama ilkönce deniz gezmiş olayları var vefatı falan sonra
iyi madem rüyanın büyümüşünü arıyoruz bende aramaya başlıiim:)))
ben buldum ama zaman atlaması ne kadar bılemem 7 yasında buldum mesela benm buldugum gozlerı yesıl kumral saclı gorsenız ruyaya cook benzıo o kadar tatlıki rüyanın ajansından buldum resmını gormek isteyen bana özel mesaj atabılır yorumlarınızı gormek ıstıyorum....hyr yanı bnm begendıgım kız ılla o olcak demıyorum ona gore...
Arkadaşlar bahsettiğimiz kız Pelin Karahan Kavak Yelleri adlı dizide oynuyor şu anda ben de dünkü bölümü izledikten sonra kesin kararımı verdim o kız olsun istiyorum ama boyu kısa ben de farkettim ama Yasemin 'de o kadar uzun değil ki zaten :icon_whis Hem bu kız olsun ya topuklu giyer Rüya'ya çok benzio uygun resimler bulursam ikisine bir imza yapıcağım :img-icecr
hangi kızdan bahsediyorsunuz bir kaç sayfa geriye bektım bulamadım zaman atlaması filan mı var yasemine benzeyen bu kız kim merak ettim bilen biri beni aydınlatabilirmi arkadaşlar çok merak ettim hangi dizideki kız bu bende çok oldum ama kusura bakmayın
Sevgili Ceyda,
Bizim arkadaşlar Kavakyellerinde Aslıydı galiba, hani Dawsons Creek teki Joey nin rolünü oynayan genç oyuncuyu, 70 yıllardaki 16-17 yaşındaki Rüyanın rolünü oynayabileceğini konuşmuştuk..Hem Ahmete hem de Yasemine benzetilmesinin yanısıra Rüyanın düşündüğümüz o potansiyel parıltısını da yansıtan bir genç kız...veya o ayarda bir kızın olmasını dilemiştik de...
Bir vakit bu konuyu konuşmuştuk...Sonra da dün akşam ilgili kanalda KY dizisi oynayınca kızı tekrar gördüğümüzde konu canlanmıştır.
Konu bundan ibarettir..
Dizinin gidişatında bir yorum yapılmışta, ona atıfta bulunayım...Natural...nickli arkadaşımızın bahsettiği,
Necdete Yasemin aşık olsun................Bu imkansız 9 senelik evlilikleri boyunca olmamış, bundan sonra mı olacaka? Aşk bir de öyle sipariş üstüne olmuyor, ya da hadi ben buna aşık olayımla olmaz...Baştan varsa vardır, yoksa yoktur..:)
Güzide Necdetin peşini bıraksın...
Niye bıraksın ki? Kız aşık, artı Necdet de son yaptığıyla Gzide aşkını seçmiştir...Bundan sonra Yasemin konusuna devam ederse artık iyicene psikolojik durumu konusunda aşmış derim.:dito
Necdetle Yaseminin çcukları olsun demişsin......Yukarıdaki önermelere bakarsak bu tamamen...imkansızdır..:icon_whis ve...:)
---------------------
Zeynop bu arada hoşgeldin..bye
zeynop,bence de yakışır o kız ama hem dizisi devam edecektir o zamana kadar..hem de başka rolde o kadar tanınmış biri olmasını istemez yapımcılar:img-yes:
onlar tanınmamış birini bulurlar yine kanımca:img-icecr
hmm..neden ben olmayım mesela:icon_whislensle hallederiz göz olayını da:)
zeynop,bence de yakışır o kız ama hem dizisi devam edecektir o zamana kadar..hem de başka rolde o kadar tanınmış biri olmasını istemez yapımcılar:img-yes:
onlar tanınmamış birini bulurlar yine kanımca:img-icecr
hmm..neden ben olmayım mesela:icon_whislensle hallederiz göz olayını da:)
:img-hyste
Sen olursan Rüya..
Senaryoda yazmadığı halde Ahmetin paso boynuna Babacığım diye atlarsın...:img-hyste
cok guzel fıkır aslında tabı zaman atlaması olsun da ruya o yasa gelınce ahmet ve yasemın degısmek zorunda kalmazmı yada saclarına ak dusurucez:(:( ama gercekten guzel secım ...
Sevgili Ceyda,
Bizim arkadaşlar Kavakyellerinde Aslıydı galiba, hani Dawsons Creek teki Joey nin rolünü oynayan genç oyuncuyu, 70 yıllardaki 16-17 yaşındaki Rüyanın rolünü oynayabileceğini konuşmuştuk..Hem Ahmete hem de Yasemine benzetilmesinin yanısıra Rüyanın düşündüğümüz o potansiyel parıltısını da yansıtan bir genç kız...veya o ayarda bir kızın olmasını dilemiştik de...
Bir vakit bu konuyu konuşmuştuk...Sonra da dün akşam ilgili kanalda KY dizisi oynayınca kızı tekrar gördüğümüzde konu canlanmıştır.
Konu bundan ibarettir..
Dizinin gidişatında bir yorum yapılmışta, ona atıfta bulunayım...Natural...nickli arkadaşımızın bahsettiği,
Necdete Yasemin aşık olsun................Bu imkansız 9 senelik evlilikleri boyunca olmamış, bundan sonra mı olacaka? Aşk bir de öyle sipariş üstüne olmuyor, ya da hadi ben buna aşık olayımla olmaz...Baştan varsa vardır, yoksa yoktur..:)
Güzide Necdetin peşini bıraksın...
Niye bıraksın ki? Kız aşık, artı Necdet de son yaptığıyla Gzide aşkını seçmiştir...Bundan sonra Yasemin konusuna devam ederse artık iyicene psikolojik durumu konusunda aşmış derim.:dito
Necdetle Yaseminin çcukları olsun demişsin......Yukarıdaki önermelere bakarsak bu tamamen...imkansızdır..:icon_whis ve...:)
---------------------
Zeynop bu arada hoşgeldin..bye
Üffff, hala aynı mevzu mu? Birileri hala yukarıdaki şeyleri mi söylüyorlar? Şaşarım, şaşarım. Bu insanlar ne izliyor başka bir dizi mi? Bu normal mi? Yoksa biz mi anormaliz? (Yoksa! Ben miyim anormal?) Badger, patlattın mı bugün senaryo? Yolladıysan bir okuyayım da azıcık keyfim yerine gelsin. Bu akşam ancak çok geç saatte uğrayabilecem galiba.:icon_sorr Ayşecan editi: Olur tabii canım, biz de forumdan biri olsun isteriz tabii:happy0064Ama dün tavusa da söz verdik sen yokken gerektiği durumlarda hakkını savunacaz dedik! Bu durumda seçme-eleme falan yapalım istekliler arasında! Ne dersiniz? İyi olan kazansın. Var mısınız?
Ağzını burnunu dağıtırım sinin Ayşe sirseri:hıh Ben bunu yer miyim doğaçlama yapıp durucan değmüüü badger'ın dediği gibi atlayıp durucan Ahmetimin boynuna sen Rüya olursan ben de Yasemin olurum :hıh Bence de yapımcılar başka bulurlar tanınmamış yemeğe gitmeme gerek snra gelicem akşam 9 -10 gibib urdayım malum yarın sınav var sabahın köründe kalkmam gerek :icon_sorr
Sevgili Shevek,
Hala daha aynı isteklerde bulunanlar var evet..Necdet bile Yaseminden vazgeçti, ama bazı arkadaşlar vazgeçmiyor...
Daha senaryo yazmadım...Bütün gün oğlanla geçirdim yeni geldik eve...İlham perilerinin ne kadar yerinde durabileceğini tahmin et artık...ama geceyi bekliyorum...o zamana kadar ancak toparlanabilirim...Şu anda ev, oyuncak istilası altında...:)
Yasemin, valla çok şanslı bir anneydi...Hiçbir şey yapmadan Rüyayı büyüttü...Ama tabii Allah dağına göre kar verirmiş...Ahmet gibi bir adamı Yasemine verdi ve onun gibi de bir çocuğu bahşetti...Yoksa çocuk, aksine bir çocuk olsaydı ya Rüya ya da Yasemin temelli telef olurdu...:img-hyste
Sen mektup işini ayarla, hani bknz:e...semerini sıkıca bağlamak anlamında...:)
Sevgili Shevek,
Hala daha aynı isteklerde bulunanlar var evet..Necdet bile Yaseminden vazgeçti, ama bazı arkadaşlar vazgeçmiyor...
Daha senaryo yazmadım...Bütün gün oğlanla geçirdim yeni geldik eve...İlham perilerinin ne kadar yerinde durabileceğini tahmin et artık...ama geceyi bekliyorum...o zamana kadar ancak toparlanabilirim...Şu anda ev, oyuncak istilası altında...:)
Yasemin, valla çok şanslı bir anneydi...Hiçbir şey yapmadan Rüyayı büyüttü...Ama tabii Allah dağına göre kar verirmiş...Ahmet gibi bir adamı Yasemine verdi ve onun gibi de bir çocuğu bahşetti...Yoksa çocuk, aksine bir çocuk olsaydı ya Rüya ya da Yasemin temelli telef olurdu...:img-hyste
Sen mektup işini ayarla, hani bknz:e...semerini sıkıca bağlamak anlamında...:)Tamam mektup işine bakacağım, ama biraz çalışmam lazım üzerinde (bkz.: akademik özürlü kişi/ön çalışma-kazı yapmadan yazamama hastalığı). Önce şöyle "top yorumlar " gibi bir klasör oluşturayım diyom. Oradan da derler, süslerim. Nasııııl? Ay, bak heyecan geldi bana. Ama birkaç gün sürer haberniz ola! Oleeeeyyyyy editi: Allahım! Görüyorum, allahım!Aşağıda adlarınızı görüyorum!
Tamam mektup işine bakacağım, ama biraz çalışmam lazım üzerinde (bkz.: akademik özürlü kişi/ön çalışma-kazı yapmadan yazamama hastalığı). Önce şöyle "top yorumlar " gibi bir klasör oluşturayım diyom. Oradan da derler, süslerim. Nasııııl? Ay, bak heyecan geldi bana. Ama birkaç gün sürer haberniz ola!
Tamam canım...Sorun değil, sen şöyle özene bezene yaz şu mektubu...Ben de diğer taraftan senaryolara devam...:good:
Site düzeldi editi:
:img-fear2 anaaa! aşağıda benden başka bir sürü insan görüyorum...siz de görüyor musunuz?
Tamam canım...Sorun değil, sen şöyle özene bezene yaz şu mektubu...Ben de diğer taraftan senaryolara devam...:good:
Site düzeldi editi:
:img-fear2 anaaa! aşağıda benden başka bir sürü insan görüyorum...siz de görüyor musunuz?
Eşzamanlılık...:blink:Yine...Yeni, yeniden diyorum, başka da bir şey demiyorum: Tamam mektup işine bakacağım, ama biraz çalışmam lazım üzerinde (bkz.: akademik özürlü kişi/ön çalışma-kazı yapmadan yazamama hastalığı). Önce şöyle "top yorumlar " gibi bir klasör oluşturayım diyom. Oradan da derler, süslerim. Nasııııl? Ay, bak heyecan geldi bana. Ama birkaç gün sürer haberniz ola! Oleeeeyyyyy editi: Allahım! Görüyorum, allahım!Aşağıda adlarınızı görüyorum!
Last edited by Shevek : Bugün tarihinde saat 19:04.
ceyda deniz 03-08-07, 17:15 Eşzamanlılık...:blink:Yine...Yeni, yeniden diyorum, başka da bir şey demiyorum: Tamam mektup işine bakacağım, ama biraz çalışmam lazım üzerinde (bkz.: akademik özürlü kişi/ön çalışma-kazı yapmadan yazamama hastalığı). Önce şöyle "top yorumlar " gibi bir klasör oluşturayım diyom. Oradan da derler, süslerim. Nasııııl? Ay, bak heyecan geldi bana. Ama birkaç gün sürer haberniz ola! Oleeeeyyyyy editi: Allahım! Görüyorum, allahım!Aşağıda adlarınızı görüyorum!
Last edited by Shevek : Bugün tarihinde saat 19:04.
dalgamı geçiyorsunuz yoksa sitede yinemi arıza oldu yenimi düzeldi bir ara yine olmuştu1 2 gün göstermemişti kim var kim yok anlayamamıştık
dalgamı geçiyorsunuz yoksa sitede yinemi arıza oldu yenimi düzeldi bir ara yine olmuştu1 2 gün göstermemişti kim var kim yok anlayamamıştık
Sevgili Ceyda,
Dalga falan geçtiğimiz yok...Sadece Shevek ile ben genelde aynı duygu ve düşünceyi aynı anda -dakikada- mesaj olarak foruma yolluyoruz..Buna eşzamanlılık diyoruz...
Ayrıca sitede olan bu kendinden başka diğerlerini görememe durumu, 1-2 günlük bir konu olarak değil haftalardır devam ediyordu...hatta çözüm olarak kendi kendimize tekmil editi bile oluşturmuştuk...
Ayrıca bugün gösterilen bölümde neler vardı?
Neyi gösterdiler, neyi kesmişler?
LMC Editi:
Senaryolara 8.sayfayı da ekledim..İlgilenenlere...
Mirhabalar ifendim bugün erken geliceğimi söylemiştim :img-wink::happy0064 Site düzeldi oleyy:happy0064Yazıyoooor yazıyooor sitenin düzeldiğini yazıyooooor:happy0064Badger senaryoları daha okuyamadım okumaya çalışıcam babam beni buraan zorla kaldırmazsa :icon_sorr
Mirhabalar ifendim bugün erken geliceğimi söylemiştim :img-wink::happy0064 Site düzeldi oleyy:happy0064Yazıyoooor yazıyooor sitenin düzeldiğini yazıyooooor:happy0064Badger senaryoları daha okuyamadım okumaya çalışıcam babam beni buraan zorla kaldırmazsa :icon_sorr
Zeynop hoşgelmişsin..ama şimdi yoksun...
Şimdi kaldırım taşında kalakalmış Necdet sahnesi yazıyorum da...Şu Ahmetin hani Necdete ilk attığı yumruklu pastane diyalogu var mı sende...Lazım da..:)
Zeynep, "ben de Yasemin olurum" deyince korktum vallahi. Gazetede, Beren'in bir kazaya kurban gittigini gorursem hic sasirmayacagim! Artik dogaclama ustune dogaclama. Yasemin (Ziynip) durmadan, sevgulum diye Ahmet'e atlar. Ruya (Spdr) , Buba buba diye atlar. Dizi ilerleyemez, onlarin Ahmet'in kollarina atlamasindan. Aliye de gelince, ben de Defne olurum derse, bir de "Abiii diye" atlayan eleman eklenir :)
Deniz olmesssssiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!! Icimden geldi :img-hyste
O ilk kavgadaki replikler mi hani şu senin karın mı dediği yer mi :icon_whis
Bende yok galiba ama blmaya çalışayım yani bilemiyorum Yasemin'e bir komplo düzenlemeyi düşünüyorum kanımca :icon_whis ben olurum Yasemin gerektiğinde ağlar gerektiğinde güler sık sık da atlarım Ahmet'in boynuna hiç kimseyi uğraştırmam :img-blush
Buyrun ifendim acar araştırmacı gazeteci kişiliğimle hemen buldum :icon_whis
NECDET: Ahmet, çok zor günler geçirdi. Lüzumundan fazla acı çekti. Ve bunların çoğundan senin haberin bile yok. Artık huzurlu bir hayatı hak ediyor. Ama sen böyle etrafında dolaştığın sürece..
AHMET: Bu huzurlu hayatı sen mi vereceksin ona?
NECDET: Evet ben vereceğim.
AHMET: Şu konuştuklarımıza bak inanılır gibi değil. Yaseminden bahsediyoruz. Sanki sanki benim için bir yabancıdan bahseder gibi. Yabancı olan sendin. Peki ne vakit ona bu kadar yakın oldun da sahiplenerek onunla konuşur hale geldin?
NECDET:Kocası olmak yeterince yakın olmak değil midir sence?
AHMET: Sen onun kocası filan olamazsın. Onunla yaşadıklarımızdan sonra hiç kimse olamaz. Bu öyle sıradan bir aşk hikayesi değil. Ben onun...
O ilk kavgadaki replikler mi hani şu senin karın mı dediği yer mi :icon_whis
Bende yok galiba ama blmaya çalışayım yani bilemiyorum Yasemin'e bir komplo düzenlemeyi düşünüyorum kanımca :icon_whis ben olurum Yasemin gerektiğinde ağlar gerektiğinde güler sık sık da atlarım Ahmet'in boynuna hiç kimseyi uğraştırmam :img-blush
Buyrun ifendim acar araştırmacı gazeteci kişiliğimle hemen buldum :icon_whis
NECDET: Ahmet, çok zor günler geçirdi. Lüzumundan fazla acı çekti. Ve bunların çoğundan senin haberin bile yok. Artık huzurlu bir hayatı hak ediyor. Ama sen böyle etrafında dolaştığın sürece..
AHMET: Bu huzurlu hayatı sen mi vereceksin ona?
NECDET: Evet ben vereceğim.
AHMET: Şu konuştuklarımıza bak inanılır gibi değil. Yaseminden bahsediyoruz. Sanki sanki benim için bir yabancıdan bahseder gibi. Yabancı olan sendin. Peki ne vakit ona bu kadar yakın oldun da sahiplenerek onunla konuşur hale geldin?
NECDET:Kocası olmak yeterince yakın olmak değil midir sence?
AHMET: Sen onun kocası filan olamazsın. Onunla yaşadıklarımızdan sonra hiç kimse olamaz. Bu öyle sıradan bir aşk hikayesi değil. Ben onun...
Pastanedeki tartışma hani Ahmetin Necdete yumruk salladığı yer..Bu müsamere sonrası değil miydi yoksa ben mi karıştırdım?
ceyda deniz 03-08-07, 21:07 Sevgili Ceyda,
Dalga falan geçtiğimiz yok...Sadece Shevek ile ben genelde aynı duygu ve düşünceyi aynı anda -dakikada- mesaj olarak foruma yolluyoruz..Buna eşzamanlılık diyoruz...
Ayrıca sitede olan bu kendinden başka diğerlerini görememe durumu, 1-2 günlük bir konu olarak değil haftalardır devam ediyordu...hatta çözüm olarak kendi kendimize tekmil editi bile oluşturmuştuk...
Ayrıca bugün gösterilen bölümde neler vardı?
Neyi gösterdiler, neyi kesmişler?
LMC Editi:
Senaryolara 8.sayfayı da ekledim..İlgilenenlere...
ben bundan 6 ay filan öncesinden bahsediyorum uzun zamandır giremiyordum bilgisayarım bozuktu 3 4 gündür girebiliyorum daha önce neler olduğunu bilmediğim için sordum zaten
AA evet affedersiniz yanlış rplikler kafam karıştı bir an yaa o replikler yok ama :sad53::icon_sorr Orda nasıl anlamadım diye falan kafasına vuruyordu Ahmet değil mi :icon_whis
Zeynep, "ben de Yasemin olurum" deyince korktum vallahi. Gazetede, Beren'in bir kazaya kurban gittigini gorursem hic sasirmayacagim! Artik dogaclama ustune dogaclama. Yasemin (Ziynip) durmadan, sevgulum diye Ahmet'e atlar. Ruya (Spdr) , Buba buba diye atlar. Dizi ilerleyemez, onlarin Ahmet'in kollarina atlamasindan. Aliye de gelince, ben de Defne olurum derse, bir de "Abiii diye" atlayan eleman eklenir :)
Deniz olmesssssiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!! Icimden geldi :img-hyste
Diziye bizim kızlar dediğin gibi katılırsa:
Ahmetin her sahnesinde, sağdan soldan ne sebepten geldiği anlaşılamayan tipler civ! cuv !civ!cuv! diye uçarak atlarmış..
Sahne bitiminide Ahmet:blink: :img-black bizim kızlar da:img-icecr
ben bundan 6 ay filan öncesinden bahsediyorum uzun zamandır giremiyordum bilgisayarım bozuktu 3 4 gündür girebiliyorum daha önce neler olduğunu bilmediğim için sordum zaten
tamamdır...:good:
Biz daha yeni böyle bir şey yaşadık..Demek bu durumlar önceden de yaşanmış ve ileride de yaşanabilir...Bari sen de bu pastanedeki replik var mı ya da ahmet Necdete ne demişti hatırlıyor musun?
Ben de o replikler yok ama sanırım Yasemin'in ruh halinden kafasının karışık olmasından faydalandığını söylemişti Necdet'te evliliklerinin onu ilgilendirmediğini söylemişti bu Yasemin'le benim aramda demişti sanırım :icon_whisYa da ben atıyor olabilirim ben bir tekrar bakayım :img-wink:
Selamm hanımlar;İyi ve Ahmet'i bol geceler dilerim hepinize.
Önce yorumları okuyayım ,sonra sohbete dahil olayım.
Badger , senaryo :good:
Hey badger,seni görebiliyorum .Yoksa yoksa bir serap mı bu?
Selamm hanımlar;İyi ve Ahmet'i bol geceler dilerim hepinize.
Önce yorumları okuyayım ,sonra sohbete dahil olayım.
Badger , senaryo :good:
Hey badger,seni görebiliyorum .Yoksa yoksa bir serap mı bu?
gerçek , gerçek....inanabilirsin!
Hasta uyandı, koma geçti artık..:)
Zeynop buldun mu pastane diyaloglarını?
9.sayfayı senaryolara ekledim..bilgilerinize..:)
Buyrun ifendim araştırmacı kişiliğimle istediğiniz replikleri buldum bu arada ben daha okuyamadım senaryoları milletle çene yarıştırmaktan :icon_whis
AHMET: Bana söyleyecek lafın yok mu Necdet? Tabii ne söyleyebilirsin ki. O vakit ben sorayım bu izdivaç nasıl oldu nasıl? Ne zaman karar verdiniz. Bunlar ne zaman oldu?
NECDET:Ahmet sana hesap vermek mecburiyetinde değilim.
AHMET: Hayatımın aşkını elinden aldın ve bana söyleyecek bir lafın bile yok öyle mi? Onu nasıl ikna ettin?
NECDET: Ahmet, Yasemin bana kesin olarak ayrıldığınızı söyledi. Bu mevzunun tamamen kapandığını söyledi.
AHMET:Sen de hemen ona evlenme mi teklif ettin. Neden? Ne oldu da birden evlenmek aklınıza geldi.?
NECDET:Bu bizim Yaseminle aramızdaki bir mesele. Konuşulacak bir şey yok. Bence sen de kapat artık.
AHMET: Bu mevzu kapanmaz Necdet. Göreceksin. Hayat sana bunu gösterecek.Buradan uzaklaşmamı fırsat bildin, Yasemin in içinde bulunduğu ruh halini kullandın. Necdet, bu izdivacı beni unutmak için yaptı anlamıyor musun. Başka türlü kopmamız mümkün değildi..Onun hayatı boyunca tek aşkı benim. Ne yaşarsak yaşayalım bu hiç değişmeyecek!! Bu saçma evliliği hiç ciddiye almıyorum.
NECDET:Ahmet bunu kabul etmenin zor olduğunu biliyorum. Ama anlasan iyi olur.
AHMET: Yasemin şimdi senin karın mı oldu? Öyle mi zannediyorsun. Nikah defterine atılan saçma bir imza bizi ayıramaz.
NECDET:Ahmet, bu fikre biran önce alışsan iyi olur. Hayal dünyasında yaşamaktan biran önce kurtul. Evet. Yasemin, artık benim karım oldu. *benim* karım oldu. Anla bunu
AHMET: Oydu değil mi? Bir türlü ilanı aşk edemediğin kız Yasemindi değil mi? Bunu nasıl da anlayamadım nasıl da anlayamadım nasıl, nasıl..
NECDET:Ahmet sana bunu açıklamak zorunda değilim.
naman tanrıım..nartık görebiliyorum..çok mes'udum:img-icecr
---
valla başkalarını bilmem kızı gibi dolarım ellerimi ahmedimin boynuna..sonra da durumlar değişir belki..kimbilir:img-blusho benim boynuma ellerini dolamak ister belki sonra:img-blushkzım gel bir daha sarılayım,saçlarını kohulayayım diye:img-in_lohayır diyeceğimi hiç zannetmiyorum valla o zaman:icon_whis
---
badger,senaryoları okudum..
necdetin dışta olduğunu anlama ve kendi kendini yumruklama sahnesi çok hoştu:)
rıza-şevketi birbirini iğnelemezken hayal etmek de güzeldi..
ileride barışırlar umarım...
---
ben şimdi çıkıyorum..hiç güleceğim yoktu..güldüm,mutlu oldum..
belki 2-3 gibi gelirim.umarım burda olursunuz:img-yes:
Buyrun ifendim araştırmacı kişiliğimle istediğiniz replikleri buldum bu arada ben daha okuyamadım senaryoları milletle çene yarıştırmaktan :icon_whis
AHMET: Bana söyleyecek lafın yok mu Necdet? Tabii ne söyleyebilirsin ki. O vakit ben sorayım bu izdivaç nasıl oldu nasıl? Ne zaman karar verdiniz. Bunlar ne zaman oldu?
NECDET:Ahmet sana hesap vermek mecburiyetinde değilim.
AHMET: Hayatımın aşkını elinden aldın ve bana söyleyecek bir lafın bile yok öyle mi? Onu nasıl ikna ettin?
NECDET: Ahmet, Yasemin bana kesin olarak ayrıldığınızı söyledi. Bu mevzunun tamamen kapandığını söyledi.
AHMET:Sen de hemen ona evlenme mi teklif ettin. Neden? Ne oldu da birden evlenmek aklınıza geldi.?
NECDET:Bu bizim Yaseminle aramızdaki bir mesele. Konuşulacak bir şey yok. Bence sen de kapat artık.
AHMET: Bu mevzu kapanmaz Necdet. Göreceksin. Hayat sana bunu gösterecek.Buradan uzaklaşmamı fırsat bildin, Yasemin in içinde bulunduğu ruh halini kullandın. Necdet, bu izdivacı beni unutmak için yaptı anlamıyor musun. Başka türlü kopmamız mümkün değildi..Onun hayatı boyunca tek aşkı benim. Ne yaşarsak yaşayalım bu hiç değişmeyecek!! Bu saçma evliliği hiç ciddiye almıyorum.
NECDET:Ahmet bunu kabul etmenin zor olduğunu biliyorum. Ama anlasan iyi olur.
AHMET: Yasemin şimdi senin karın mı oldu? Öyle mi zannediyorsun. Nikah defterine atılan saçma bir imza bizi ayıramaz.
NECDET:Ahmet, bu fikre biran önce alışsan iyi olur. Hayal dünyasında yaşamaktan biran önce kurtul. Evet. Yasemin, artık benim karım oldu. *benim* karım oldu. Anla bunu
AHMET: Oydu değil mi? Bir türlü ilanı aşk edemediğin kız Yasemindi değil mi? Bunu nasıl da anlayamadım nasıl da anlayamadım nasıl, nasıl..
NECDET:Ahmet sana bunu açıklamak zorunda değilim.
Evet..buydu...Aferin sana!:happy0064
Bunu da Ahmet-Necdet bölümlerinde kullanabiliriz...:img-cool2
bak Necdet, Ahmetin bu laflarını Teoyu dinleyeceğin yerde dinleseydin..Bunca senen boş geçmezdi...Adam sana istikbalini göstermiş sen de reddettin..Ne oldu sonunda Necdetçiğim? bknz:31.bölüm son sahne...İşte bütün hikayen bu! oldu...:img-hyste
Bu mevzu kapanmaz Necdet. Göreceksin. Hayat sana bunu gösterecek.Buradan uzaklaşmamı fırsat bildin, Yasemin in içinde bulunduğu ruh halini kullandın. Necdet, bu izdivacı beni unutmak için yaptı anlamıyor musun. Başka türlü kopmamız mümkün değildi..Onun hayatı boyunca tek aşkı benim. Ne yaşarsak yaşayalım bu hiç değişmeyecek!!....
Nikah defterine atılan saçma bir imza bizi ayıramaz.
Gece gece sakin sakin pirinç patlaklı mısır pörtleğimi yerken Zeynep'in yazdıklarıyla bir anda sinirlerim gerildi yine :img-help:
Bu Necdet ne rahat adam ya...Al duvara çarp!Neymiş, hesap vermek açıklama yapmak zorunda değilmiş.Pis fırsatçı, tatlısu kurnazı.
Badger'im azap çektir ona.Başına gelmeyen kalmasın.
Mısır pörtleğini Necdet diye yiyorum, biraz rahatlıyorumimgdragimgdragimgdrag
Gece gece sakin sakin pirinç patlaklı mısır pörtleğimi yerken Zeynep'in yazdıklarıyla bir anda sinirlerim gerildi yine :img-help:
Bu Necdet ne rahat adam ya...Al duvara çarp!Neymiş, hesap vermek açıklama yapmak zorunda değilmiş.Pis fırsatçı, tatlısu kurnazı.
Badger'im azap çektir ona.Başına gelmeyen kalmasın.
Mısır pörtleğini Necdet diye yiyorum, biraz rahatlıyorumimgdragimgdragimgdrag
benim de uykum gelmeye başlamıştı..hatta şu senaryoyu da yazayım sonra uyuyayım diyecektim ki
Necdetli bölümümü yazarken uykum açılmaya başladı...O sonunda dank etmelerini, pişmanlıklarını yazarken ben de Zeynop gibi ifadeleri parantez içinde yazacaktım neredeyse..:hıh bknz:bize Necdeeet demeyin!
Vallahi Necdeti yazmak en zor kısım...Ahmeti yazmak en kolay kısım..Necdetin çelişik, arapsaçı gibi halleri beni yoruyor, daraltıyor (pabucumun aşığı, fedakarı demek istiyorum, ama yazarız tarafsız ve eşit uzaklıkta olmak gerekiyor)...Ahmetin o duru hali ise keyif veriyor..
Ne o? Sesiniz çıkmıyor? Bugünkü bölümü seyredeniniz var mı? Hatırlayıp konuşmamız gereken bir yer var mı?
benim de uykum gelmeye başlamıştı..hatta şu senaryoyu da yazayım sonra uyuyayım diyecektim ki
Necdetli bölümümü yazarken uykum açılmaya başladı...O sonunda dank etmelerini, pişmanlıklarını yazarken ben de Zeynop gibi ifadeleri parantez içinde yazacaktım neredeyse..:hıh bknz:bize Necdeeet demeyin!
Vallahi Necdeti yazmak en zor kısım...Ahmeti yazmak en kolay kısım..Necdetin çelişik, arapsaçı gibi halleri beni yoruyor, daraltıyor (pabucumun aşığı, fedakarı demek istiyorum, ama yazarız tarafsız ve eşit uzaklıkta olmak gerekiyor)...Ahmetin o duru hali ise keyif veriyor..
Niye tarafsızmışız ki?Tarafız biz.Bir sezon boyunca senaristler Necdet taraflı oldularsa,biz de AHMET taraftarıyız.Bak aklıma ne geldi.Necdet ve Güzide kavga ederler ve Güzide yine Avrupaya kaçar.Necdet'de Güzide'yi aramak için peşinden gider.
Orada bir otelde kalır ve gecenin bir köründe işkence aletleri olan küçük bir oda da uyanır.Tepesinde 5-6 adet ,Ahmet tshirtlü hanım kız kendisine "bittin sen oğlum " edasıyla bakmaktadır.:icon_twis:icon_twis
Birden "Nezdet Nezdet" diye tanıdık bir ses duyar.Allahım o da ne? Tam yanındaki sandalyede can dostu,yardakçısı elleri bağlı bir biçimde Teo'su oturmaktadır.Yalvaran gözlerle kızlara bakarlar.Ama artık çok geçtir.Ahmet'e yaptıklarının hesabını fitil fitil ödeyeceklerdir.
Necdet ve Teo'su birazdan yaşayacaklarını kesinlikle tahmin bile edememektedirler.
HIHAAAHHOOOOHIIIHAAAAA Bknz:Erol Taş gülmeleri...
Ben bütün sinaryoları yarın okuyacağım :sad53::img-in_lo
Bugün gitmem gerek yarın 6buçukta kalkıcam ben hala oyalanıyorum görüşürüz yarın :sad53::sad53:
Aman sen uyu hemen Zeynep.06:30 çok erken.Sınavda başarılar.Sakın dalıp da sihvetli Ahmet'i düşünme tamam mı :)
Ben bütün sinaryoları yarın okuyacağım :sad53::img-in_lo
Bugün gitmem gerek yarın 6buçukta kalkıcam ben hala oyalanıyorum görüşürüz yarın :sad53::sad53:
Zeynop sınavda başarılar...Sen halledersin eminim...Heyecan yapma sakın...
Güzel şeyler düşün, arabayı alıp gezebileceğini, belki arabaya atlayıp İstanbula gelip Büyükadada Ahmetle Sevda Tepesinde :img-blushbuluşacağını mesela...:icon_whis
Aaa bak Yasemin rolüne hazırlanmış olacaksın...Araba kullanma işini de hallettin mi,rol senin...Ahmeti getirir götürürsün...
iyi gecelerbye
LİN buradasın ama sesin çıkmıyiii??? Mısır pörtleklerine mi daldın?
Badgerim başbaşayız bu gece :)Kimsecikler yok.Pörtlekleri bitirdim :)
Mektup gönderimini bir an evvel organize edelim.Kaale alınmaz isek, gerekirse kültür bakanlığına çıkalım ,imza filan toplayalım Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderelim.Ahmetin ve seyircinin hakkını koruyalım.
Badgerim başbaşayız bu gece :)Kimsecikler yok.Pörtlekleri bitirdim :)
Mektup gönderimini bir an evvel organize edelim.Kaale alınmaz isek, gerekirse kültür bakanlığına çıkalım ,imza filan toplayalım Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderelim.Ahmetin ve seyircinin hakkını koruyalım.
O işle Shevek gereken ön akademik ve kazı çalışmalarını :img-hyste yaptıktan sonra ilgilenecek...Sonra gerçek ellere teslim etmek için adresi bulmamız lazım..Bu da diğer hayırsever sessiz HS/AR fraksiyonu üyeleri diğer forumculardan gelecek değerli bilgilerle olacaktır...bknz:is there anybody out there???...:img-help::img-help::img-help:
Senaryomun Necdetle ilgili olna kısmısına ne diyorsun? Adama yazarken bile sinirlendiğim için uzatamadım...Ama Hasan Amcalı bölüm muhteşem olacak!!!!
:dito Necdeeeet!
O işle Shevek gereken ön akademik ve kazı çalışmalarını :img-hyste yaptıktan sonra ilgilenecek...Sonra gerçek ellere teslim etmek için adresi bulmamız lazım..Bu da diğer hayırsever sessiz HS/AR fraksiyonu üyeleri diğer forumculardan gelecek değerli bilgilerle olacaktır...bknz:is there anybody out there???...:img-help::img-help::img-help:
Senaryomun Necdetle ilgili olna kısmısına ne diyorsun? Adama yazarken bile sinirlendiğim için uzatamadım...Ama Hasan Amcalı bölüm muhteşem olacak!!!!
:dito Necdeeeet!
Badger,Necdet'in Rüya gerçeğini Ahmet'e söyledikten sonra,ne yaptım ben?düşüncesiyle panikleyeceğini çok iyi tespit etmişssin.:good:
Bu sadece bizim senaryoda değil mevcut senaryoda da olacak.Necdet, gerçeği bir duygu seliyle söyledi ama zamanla belki pişman bile olabilir.Sonunda tüm düzeni bozulacak.Yani içinde geleceğe dair bir kavram ve aksiyon karmaşası yaşaması muhtemel.
Hasan Amca'yı öncelikle şöyle bir kükret ...Burnundan ve kulaklarından dumanlar fışkırsın...Necdet pıs pıs kalsın.Hatta Hasan Amca pastaheneye gelsin ve orda olay çıkarsın Güzidenin önünde.
Badger,Necdet'in Rüya gerçeğini Ahmet'e söyledikten sonra,ne yaptım ben?düşüncesiyle panikleyeceğini çok iyi tespit etmişssin.:good:
Bu sadece bizim senaryoda değil mevcut senaryoda da olacak.Necdet, gerçeği bir duygu seliyle söyledi ama zamanla belki pişman bile olabilir.Sonunda tüm düzeni bozulacak.Yani içinde geleceğe dair bir kavram ve aksiyon karmaşası yaşaması muhtemel.
Ne zaman karmaşık ve akılsız olmadı ki?...
Haa bir tek Yasemine o evlenme teklifini ederken...:img-hyste bknz:pabucumun tutkulu aşığı, tatlısu kurnazı, bencili,i..insan müsveddesi, vb.tüm tanımlamalar..
Ekşide Ahmeti anlatan bir tanımlama vardı..Dikkatimi çekti acep bunlar bizi mi okuyor? Çünkü bizim sıfatlar var:Monte Cristo, Bahtsız bedevi, Yasemini asla aldatmadı, sevdi, vs.vs.:
hatırla sevgili'de cansel elçin tarafından başarıyla canlandırılan hassas, romantik ve bir o kadar da kararlı karakter. önce aşık, sonra avukat. aslında onunkisi kara sevda. zira göz göre göre yakın arkadaşlarından biriyle evlenen ve üstüne bir de cocugu olan (her ne kadar cocuk kendinden olsa da) eski sevgiliyi en az 5 sene belki döner diye hala bekleyen bir erkektir. işte bu yüzden kendisinin kusursuz bir hayal kahramanı olduguna inanmaktayım. mukemmel erkek sadece romanlardadır sözünün ekran versiyonudur ahmet. hayal kırıklığına uğratmamıştır yasemin'i. tam da yasemin'in günlüğüne yazdığı gibi çıkmış, onun kafasında şekillendirdiği monte cristo'nun can bulmuş halidir. sevmekten asla vazgeçmez, acılarını içine atar, her daim kibardır, düşüncelidir, ahlaklıdır, dürüsttür ve de idealisttir. ama asıl yasemin onu uğratmıştır hayal kırıklığına, ve bile bile devam etmiştir hatasını sürdürmeye, gerçeği ahmet'ten gizlemeye.
ve artık günden güne omuzları çökmüş bir ahmet vardır karsımızda. nerde fransa'dan yeni dönmüş, o umutlarla dolu filinta gibi cocuk nerde şimdinin kronik melankolik ahmet'i. yasemin aşkı resmen ruhunu emmiştir ahmet'in. necdet bile dayanamamış ve kabugunu kırmıştır halbuki. su ana kadar sevdiği, yakın bulduğu herkes tarafından aldatılmış, gerçek kendisinden gizlenmiş ve reşat nuri güntekin romanlarından fırlamış gibi duran, deyim yerindeyse bir bahtsız bedevi dir ahmet. artık rüya gerçeğini öğrendikten sonra - ki onu da yasemin'den değil necdet'ten öğrenecektir - kafayı iyice sıyırsa yeridir
Aaa ilginç gerçekten bizim kulandığımız sıfatlar.Belki okumuş ve aklının bir köşesinde kalmıştır ekşi yazarının.
Yasemin aşkının Ahmet'in ruhunu emmesi ne doğru bir laf.Gerçi Yasoya haksızlık etmeyelim o da aşkında ruhsuz mat leyla gibi bir hale dönüştü.
Yalnız birleşmeden sonra, Ahmet'i Lozan'dan dönmüş haliyle ; jilet gibi görmek istiyorum :)
Tekrar ediyorum, lütfen artık Ahmet'in bir arabası olsun.İyice sefil hale döndürdüler adamı.
Aaa ilginç gerçekten bizim kulandığımız sıfatlar.Belki okumuş ve aklının bir köşesinde kalmıştır ekşi yazarının.
Yasemin aşkının Ahmet'in ruhunu emmesi ne doğru bir laf.Gerçi Yasoya haksızlık etmeyelim o da aşkında ruhsuz mat leyla gibi bir hale dönüştü.
Yalnız birleşmeden sonra, Ahmet'i Lozan'dan dönmüş haliyle ; jilet gibi görmek istiyorum :)
Tekrar ediyorum, lütfen artık Ahmet'in bir arabası olsun.İyice sefil hale döndürdüler adamı.
Bir de o süklüm püklüm paltosundan kurtarsınlar...Yasemin herhalde el atar artık Ahmete ne de olsa sanatçı ve Ahmeti seven bir kadın..Biz kocamızı öyle mi sokağa salarız...Amanin!
Şöyle James Bondvari yakası kalkık bir trençkot giydirsinler ve yeni bir saç modeli de istiyoruz..O garip yana taralı perukayı istemiyoruzzz!
Ben tatildeyken burçlardan kbahsetmişsiniz.Yasemin yengeç veya başak olabilir.Aslan kadınına benzemiyor.
Yaza denk gelmişti doğum günü.Yasemin'İn Ahmete aldığı kol düğmeleri doğum günü hediyesiydi değil mi?Kış mevsimiydi sanırım.Babası Yassıada'daydı.Bu durumda yay,oğlak,balık filan olabilir.Siz ne düşündünüz?
Bir de o süklüm püklüm paltosundan kurtarsınlar...Yasemin herhalde el atar artık Ahmete ne de olsa sanatçı ve Ahmeti seven bir kadın..Biz kocamızı öyle mi sokağa salarız...Amanin!
Şöyle James Bondvari yakası kalkık bir trençkot giydirsinler ve yeni bir saç modeli de istiyoruz..O garip yana taralı perukayı istemiyoruzzz!
Ya o palto ne öyle???Tanrım felaket!!!Taktım ben zaten o paltoya.
Yasemin kendisine de bir el atsın.Şöyle renkli canlı bir şeyler giysin.Aslında senaristler belki de Yasemin'in ruh haline göre belirlediler kıyafetlerini.Soluk griler,mat yeşiller, antifeminen kıyafetler.Yasemin'in kadınlığını rafa kaldırmasının işaretiydi belkide???
Eşimin tüm kıyafetlerini ben seçerim.Hatta berbere bile onunla gider,kimseyi takmadan bir koltuğa oturur,şöyle olsun böyle olsun diye fikrimi beyan ederim :img-wink:
Ben tatildeyken burçlardan kbahsetmişsiniz.Yasemin yengeç veya başak olabilir.Aslan kadınına benzemiyor.
Yaza denk gelmişti doğum günü.Yasemin'İn Ahmete aldığı kol düğmeleri doğum günü hediyesiydi değil mi?Kış mevsimiydi sanırım.Babası Yassıada'daydı.Bu durumda yay,oğlak,balık filan olabilir.Siz ne düşündünüz?
Yaseminin kesin Yengeç olduğuna çünkü Ahmetin gelişi 15 Temmuz fala gibiydi..Doğumgünü partiside müteakip birkaç gün sonraydı...Artı elde edilen Yengeç Zodyak bilgileri, özellikle olumsuz yönleri, Yaseminin abuk ruh hallerini çokiyi anlatıyordu, çelişkili iç ve dış dünya, kendi fikirleri dışında başkalarınıkini hemen kabullenmesi ve biat etmes, gereksiz fedakarlıkları, birşeye sap lanıp kalmasını çok güzel açıklıordu...Biz Yasemine Yengeç dedik...
Ahmetin doğumgünü de 27 Mayıstan önceydi hani tam Fransaya kaçmadan önce o yüzden Boğa ve İkizler arasında takılıp kaldık...:) Boğa dedik, hani çok iyi anlaşmaları adına ve aşkında bu kadar inatçı olması ve aşırı tertipliliğinden..Rüya da Boğa onu biliyoruz...Mayısın başında doğmuştu..
Ya o palto ne öyle???Tanrım felaket!!!Taktım ben zaten o paltoya.
Yasemin kendisine de bir el atsın.Şöyle renkli canlı bir şeyler giysin.Aslında senaristler belki de Yasemin'in ruh haline göre belirlediler kıyafetlerini.Soluk griler,mat yeşiller, antifeminen kıyafetler.Yasemin'in kadınlığını rafa kaldırmasının işaretiydi belkide???
Eşimin tüm kıyafetlerini ben seçerim.Hatta berbere bile onunla gider,kimseyi takmadan bir koltuğa oturur,şöyle olsun böyle olsun diye fikrimi beyan ederim :img-wink:
Kocamı asla öyle yakışmayan renkler, kıyafetler giydirtmem..Sevmediği renkleri bile giyer oldu, çünkü yakıştığını anladı, ehh bir de iltifatlar alınca pek bir hoşuna gidiyor, tabii benim de :):img-in_lo....
Bugün daha ucuzluktan yine bir şeyler aldım...Yeni kravat ve gömlekler...takım elbise giymeyi pek sevmez ama benim aşırı sevmemden ötürü, o da keyif almaya başladı...her gece yatmadan evvel kıyafetini hazırlarım...Sabah sorgusuz sualsiz giyer..Bir şey almak istediğinde mutlaka ama mutlaka sorar...Terzi yerine ben ölçü alırım....Berbere gitmeden önce şöyle kestirt böyle kestirt derim..Bir ara ben kesiyordum saçlarını..Sonra ee dedim, git kestirt berber para kazansın dedim..:)
Eh Yasemin de bundan sonra gaza gelir herhalde...En azından adamı mutlu eder, Ahmetin yüzünde binbir renkleri açtırttırır..Doğru söylüyorsun aslında ikisinde de ruh kalmamıştı..Kime beğendireceklerdi ki kendilerini? Ellerine ne geçerse giyiniyorlardı...Ben Yasemini 3.bölümdeki yeşil gece kıyafetli halinde pek beğenmiştim...Sonra Necdetle evliliği zamanında tam kendini silikleştirmeye çalışmıştı...Ahmetle beraber olduktan sonra artık o da canlanır kendi gardrobuna da el atar...Yaseminin atılacaklar listesi:
Eminenin düğününde giydiği o garip pembe elbise, o tüm kahverengi tonları kıyafetler, başka aklıma gelmiyor...Bir pembe elbiseye taktım...
Yaseminin kesin Yengeç olduğuna çünkü Ahmetin gelişi 15 Temmuz fala gibiydi..Doğumgünü partiside müteakip birkaç gün sonraydı...Artı elde edilen Yengeç Zodyak bilgileri, özellikle olumsuz yönleri, Yaseminin abuk ruh hallerini çokiyi anlatıyordu, çelişkili iç ve dış dünya, kendi fikirleri dışında başkalarınıkini hemen kabullenmesi ve biat etmes, gereksiz fedakarlıkları, birşeye sap lanıp kalmasını çok güzel açıklıordu...Biz Yasemine Yengeç dedik...
Ahmetin doğumgünü de 27 Mayıstan önceydi hani tam Fransaya kaçmadan önce o yüzden Boğa ve İkizler arasında takılıp kaldık...:) Boğa dedik, hani çok iyi anlaşmaları adına ve aşkında bu kadar inatçı olması ve aşırı tertipliliğinden..Rüya da Boğa onu biliyoruz...Mayısın başında doğmuştu..
Hımm evet boğa olsa daha iyi.Çok anlamam ama ikizler erkeği olamaz herhalde.
Necdet zavallasına bir doğum günü yapmadılar bir türlü.Zavallım ona buna pasta yapmaktan kendine yapamadı herhalde.
Yasemin,alsın Ahmet'i Rıssanın koltuğuna oturtsun.Rıssa'da saçını bir güzel traş etsin Ahmetin.Eski berber ya Rıssa.
Necdet zavallasına bir doğum günü yapmadılar bir türlü.Zavallım ona buna pasta yapmaktan kendine yapamadı herhalde.
Yasemin,alsın Ahmet'i Rıssanın koltuğuna oturtsun.Rıssa'da saçını bir güzel traş etsin Ahmetin.Eski berber ya Rıssa.
Rıssa Ahmetin saçlarını mı kesecek???...:img-hyste
Bak olabilir, ehh ne de olsa bundan sonra "Canım damadım ..." diyerek etrafında dolanacak..:img-hyste
Rıssa Ahmetin saçlarını mı kesecek???...:img-hyste
Bak olabilir, ehh ne de olsa bundan sonra "Canım damadım ..." diyerek etrafında dolanacak..:img-hyste
Rıssa akıllısı, Yassıada dönüşü en azından Ahmet'i bir ziyaret edebilirdi.Ne rahat ve geniş bir aile bunlar.Yapılanları,fedakarlıkları hemencecik unutuyorlar.Nezahat'de cahil geliyor bana.Hemen kızı iyi bir kısmet buldu diye Necdet Necdet diye peşinden ayrılmadı.Benim annem olsa hemen anlardı durumu.Niye böyle bir evlilik yaptığımı sorgulardı.Doğru cevap almadan da ikna olmazdı.Öyle rahatlar ki işlerine geleni hemen kabul ediyorlar.
.
Ahmet,İkizler olsaydı, Rüyanın doğumunu hemen kendiyle ilişkilendirirdi, Necdetin o çaçaron hallerini suratına gömerdi, onun hinliklerini iki saniyede anlardı, suratına o lafları tek tek çarpardı...O kaldırıma da o laflarla kendiliğinden gömerdi. Yasemini de iki dakka da çözer,tuttuğu gibi elinden götürürdü. O kadar kibar olmazdı....bknz:İkizler erkeğinin konuyu hemen kavrayıp, durumu kökünden halletme yeteneği...biliyorum eşim bir İkizler:img-in_lo
Rıssa akıllısı, Yassıada dönüşü en azından Ahmet'i bir ziyaret edebilirdi.Ne rahat ve geniş bir aile bunlar.Yapılanları,fedakarlıkları hemencecik unutuyorlar.Nezahat'de cahil geliyor bana.Hemen kızı iyi bir kısmet buldu diye Necdet Necdet diye peşinden ayrılmadı.Benim annem olsa hemen anlardı durumu.Niye böyle bir evlilik yaptığımı sorgulardı.Doğru cevap almadan da ikna olmazdı.Öyle rahatlar ki işlerine geleni hemen kabul ediyorlar.
Zaten hep düşünmüşümdür, Nezahat ablası Necdeti baştan beri damadı olarak görüyordu...Onun için pek sevindirik oldu...Ahmete baştan mesafeliydi...Adam, o kadar kibar davranmasına, Rızasının hayatını kurtarmış olmasına, tutukluğunda gidip görmesine, vekilliğini yapmasına rağmen, yaranamadı..Nezahat, hep Selmaya karşı hissettiği eziklikten dolayı kabullenemedi..Her ne kadar mebus akrısı olsa da onuun aslında esnaf eşi olmanın, haytında bir eş, anne olmaktan öteye gidememesini Selmanın hem aile hem de iş hayatında bu kadar başarılı olmasıyla içten içe kıyasladığını düşünüyorum...O patavatsız halleri, çalışmaya başladıktan sonra daha da artmıştı..Selma da bilmişlik yapıyor ama belli bir dayanağı var...Nezahat de bu yok...Necdeti çok sevmesi, onu ve ailesini kendine denk görüp, onlarla beraberken kendini kasılmıyor olduğunu düşünmesidir...Necdeti bu kadar çok sevmesinin sebebi bu..:img-yes:
Ahmet,İkizler olsaydı, Rüyanın doğumunu hemen kendiyle ilişkilendirirdi, Necdetin o çaçaron hallerini suratına gömerdi, onun hinliklerini iki saniyede anlardı...O kaldırıma da gömerdi. Yasemini tuttuğu gibi elinden götürürdü. O kadar kibar olmazdı....bknz:İkizler erkeğinin konuyu hemen kavrayıp, durumu kökünden halletme yeteneği...biliyorum eşim bir İkizler:img-in_lo
Amanin çok zeki olur ikizler erkeği!Hiç müdanası yoktur.
Allahtan senin gibi bir eşi var yoksa hayatta aptal kadınla mutlu olamaz.Kaçar gider vallaha...
Uyku geliyor geliyor,balkabağına dönüşmeden titiz,tertipli düzenli ,mükemmeliyetçi,akıllı ,yakışıklı Başak Erkeğime kavuşayım bari :img-in_lo
Haydi iyi geceler badgerim.Tatlı rüyalar :bye
Zaten hep düşünmüşümdür, Nezahat ablası Necdeti baştan beri damadı olarak görüyordu...Onun için pek sevindirik oldu...Ahmete baştan mesafeliydi...Adam, o kadar kibar davranmasına, Rızasının hayatını kurtarmış olmasına, tutukluğunda gidip görmesine, vekilliğini yapmasına rağmen, yaranamadı..Nezahat, hep Selmaya karşı hissettiği eziklikten dolayı kabullenemedi..Her ne kadar mebus akrısı olsa da onuun aslında esnaf eşi olmanın, haytında bir eş, anne olmaktan öteye gidememesini Selmanın hem aile hem de iş hayatında bu kadar başarılı olmasıyla içten içe kıyasladığını düşünüyorum...O patavatsız halleri, çalışmaya başladıktan sonra daha da artmıştı..Selma da bilmişlik yapıyor ama belli bir dayanağı var...Nezahat de bu yok...Necdeti çok sevmesi, onu ve ailesini kendine denk görüp, onlarla beraberken kendini kasılmıyor olduğunu düşünmesidir...Necdeti bu kadar çok sevmesinin sebebi bu..:img-yes:
Çok ama çok doğru tespit.Nezahat, ev hanımlığından vazgeçip çalışma hayatına geçip, kariyer yaptığında bile bazı şeyleri sindiremedi.İçinde,kişiliğnde daima kapanması zor bir boşluk var.Dolduramıyor bir türlü.Cahil insan cüretkar olur.
Selma'nın yanında ezilip büzülüyordu Nezahat.Kendini yeteri kadar güçlü,aynı seviyede hissetmiyordu.İyi kadın,hoş kadın ama az gelişmiş tavırları var.Bu yüzden Necdet'i seviyor ikisi de az gelişmiş.Değerleri aynı.
Aylanın annesi de eğitimli olmamasına rağmen Nezahat gibi değil.Nezahatte bir yarış durumu da var.Ayla'nın annesi, kendisiyle barışık.Selmanın yanında kasmıyor,neyse o!
Amanin çok zeki olur ikizler erkeği!Hiç müdanası yoktur.
Allahtan senin gibi bir eşi var yoksa hayatta aptal kadınla mutlu olamaz.Kaçar gider vallaha...
Uyku geliyor geliyor,balkabağına dönüşmeden titiz,tertipli düzenli ,mükemmeliyetçi,akıllı ,yakışıklı Başak Erkeğime kavuşayım bari :img-in_lo
Haydi iyi geceler badgerim.Tatlı rüyalar :bye
Evet öyledir zatialileri...Benim aptal erkeğe tahammül edemediğim gibi o da asla ama asla aptal kadınlara tahammülü yoktur...Ama çok merhametlidir ve sevecendir o da ayrı...
Ahmet de Yasemin de bknz:bizim kibarcıklar, biraz daha uyanık olsalardı, Necdetin hayatlarında böyle cirit atmasına izin vermezlerdi...:hıh
Ben de biricik Oğlak erkekimin yanına gideyim..bknz:Jarjar..Babamız evden çok uzaklarda...Ekmek parası kazaniyi...:sad53:
sana da iyi geceler, güzel sohbet beraberliğin için teşekkürler..bye
Çok ama çok doğru tespit.Nezahat, ev hanımlığından vazgeçip çalışma hayatına geçip, kariyer yaptığında bile bazı şeyleri sindiremedi.İçinde,kişiliğnde daima kapanması zor bir boşluk var.Dolduramıyor bir türlü.Cahil insan cüretkar olur.
Selma'nın yanında ezilip büzülüyordu Nezahat.Kendini yeteri kadar güçlü,aynı seviyede hissetmiyordu.İyi kadın,hoş kadın ama az gelişmiş tavırları var.Bu yüzden Necdet'i seviyor ikisi de az gelişmiş.Değerleri aynı.
Aylanın annesi de eğitimli olmamasına rağmen Nezahat gibi değil.Nezahatte bir yarış durumu da var.Ayla'nın annesi, kendisiyle barışık.Selmanın yanında kasmıyor,neyse o!
Selma pür elitist, sınıfçı bir kadın değil zaten...
O insanları gerçekte ne olduklarıyla kendilerini nasıl gösterdiklerini kıyaslayarak değerlendiriyor...Ama yanıldığının resmi Ayla olacaaaakkk!
Dizice bak aşağıda görüyorum seni!...Senin için bir 10 dakika daha dururum, laf etmezsen giderim...Akşamdan beri ghost gibi gezindin durdun..Ne yapıyorsun? tezi mi yazıyorsun nedir?
Eski sayfalardan basladim okumaya. Ancak yetistim!
Bence de gardroba sembolik anlamlar yuklememliler. Yasemin kizimiza bol bol al giydirsinler. Ahmet beni al, gonlum senlensin manasinda!
Yasemin'in rengi yesil, onu biliyoruz. Canli yesiller olsun ama artik. Uyanisin rengi, taze yesiller. Bir de kirmizilar, bordolar olsun bol bol. Artik mutlu, yuzunde guller acmali, gardrobu da renkle dolmali. Yastan ciktiginin belirtisi olsun yani.
Ahmet'i de bayik renklerden kurtarsinlar ama.
Bak aklıma ne geldi...Sembolik deyince..Mutlu aile tablosu...:)
Barıştıklarında herşey süt liman olduğunda en azından onlar için...Önümüz bahar...Piknikten dönerken, yakalandıkları bahar yağmurunda Ahmet bisikletinde önce önüne Rüyayı oturtsun, onun da önüne Yasemin, Yasemin de şapka, diyorum çünkü yakışıyor, onu tutmaya çalışsın, Ahmet onları adada neşeyle gezdirsin yağmurun altında ...:img-wink::img-icecr
bknz: Butch Cassidy & Sundance Kidd- Rain Drops are falling on my head..
Yasemine pastel renkler yakışır..
Pastel pembe, pastel yeşil, açık bej....Fıstık yeşili de güzel uyuyordu ama en çok beyaz..
aliye sen nereye kayboldun?
Yazin pasteller, kisin kirmizilar, olur mu? Ben pek sevmem de pastel renkleri; ama Yasemin'e yakisiyor hakikaten. Bisiklet sahnesi CGO'da da vardi degil mi? Gerci cok kullanilan bir sey. Hmm, kocamla ilk piknigimize oyle gitmistik, o onde, ben arkasinda oturmus, bisikletle ormana gitmistik. Gelmedi benimki, daha iki haftasi var da, boyle ozlem gideriyorum :)
ahmete de gençliğinde giydiği gbi gömlek üstü ince bi süveter falan..
Iyi olurdu gomlek ustu sueter; ama yetmislere geldik, hic umudum yok. Butun erkekler sebege donecek kanimca. Takim elbiseler bile sekilden sekile girmis o donemde. Neyse ki bizim dizinin erkeklerinin cogu biyiksiz-halbuki o donemde, kolay degil, biyiksiz, sakalsiz erkek bulmak.
Yasemin'e yasina uygun olsun diye agir renkler giydiriyorlar biraz da. Yoksa cok genc gosteriyor. Eee, 70'lerde, takma kirpikler ve peruklar gormeyecek miyiz hic yoks |