Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
Buraya gelip de yazdıklarınızı okuyunca oh be diyorum. Bu sıralar ne çok Necdetçi oldu etrafımda. Hep de Selvi Boylum hikayesi. Ne desen olmuyor. Neyse sonunda senaristler duydu da sesimizi Ahmet Rüya sahneleri başlayacak.
Geçenlerde epeyce yaşlı bir teyzemiz anlattı - hatırla sevgili ve Ahmet hayranı kendisi - rüyasında ahmeti görüyor ve tüm gerçekleri anlatıyor ona. Ama bu son bölümden önce oluyor tabi. Neyse ki üzülmesine gerek yok artık:happy0064
Bu arada Hoşgeldin Mirkabyebye demeyi unutmuşum...:img-blush
Allahtan benim arkadaş ve komşu, aile taifesi-buna en başta kocam dahil- anti-Necdet grubundan...Kocam Necdeti ilk bölümlerdeydi herhalde..Teoyla pastanede görünce bu ne yahu adam müsveddesi demişti..dedikodu yapıyor diye...Hele Yasemine evlenme teklifi yapıp sonraki Ahmetle pastanedeki tartışması görünce...tam:dito olmuştu...
bknz:canım kocam:img-in_lo:img-in_lo
Çok komiksin yahu, ama bir o kadar da iyi bir öğretmensin. Kuramsal, felsefi ne kadar anlatırsan anlat, bazılarının kafası asla almaz ya... Bu durumda iyi bir öğretmen, kuramsal meseleleri gerçek yaşamdan örnek vererek, ya da öğrenciyi o gerçekliği yaşayan konumuna sokarak öğrenmesini sağlayandır. Brava!!!
Artık senin yukarıda verdiğin gerçek yaşam örneklemesini kullanacağım hala Neco'yu savunanlara karşı. :good:
ne yapayım Shevekim...İnsanların böyle anlatıyorsun olmuyor öyle anlatıyorsun olmuyor...almıyor kafaları...Benbunu yanımda bir-iki sefer etmek istediklerinde oldu...EEee şey Necdet de iyi çocuk aslın...derken pattadanak bunu yapıştıryorum..Olay bitiyor..:img-hyste bknz.tek yumrukla nakavt etmek..:img-polic
En iyi yöntem gerçekliği yaşatmak!!! Sık sık derslerde kullanırım, gerçek hayatla ilişkilendiririm..O yüzden sıkıcı İngilizce dersi çabuk geçiyormuş benle...:img-blush
Böyle bir adama nasıl sempati duyulabilinir anlamıyorum...
Geçenlerde epeyce yaşlı bir teyzemiz anlattı - hatırla sevgili ve Ahmet hayranı kendisi - rüyasında ahmeti görüyor ve tüm gerçekleri anlatıyor ona. Ama bu son bölümden önce oluyor tabi. Neyse ki üzülmesine gerek yok artık:happy0064
:img-hyste:img-hysteçok hoş yaa..teyzenin yerinde olmak isterdim..ama o,evladım öğrendi de kurtuldu diye düşünmüştür herhalde..:icon_whis
badger,tabi selmanın sebepleri belli ama izin verirsen şurada tipik bir gelin kaynana ilişkisi hayal etmeye çalışıyorum:hıh
neysee ben gidiyorum sanırım..
maç bitti abim geldi..:icon_sorr
iyi sohbetlerr:sad53:
iyi gecelerbye
akirac editi:aliye abla da gelmedi bugün:icon_sorruğrarsa selaam olsun..mendilimi sallaya sallaya gidiyorumm:img-cray:
Necdete sempati duyanlar aynı Necdet karakterinde olan tipler bence.Necdetin karakteri nasıl mı?Aylardan beri yazdık durduk burada.Yeterince açıkladık.
Merhametli bir insanoğlunun,Necdet karakterine yakınlık duyması mantıklı gelmiyor bana.
Nereye spdr?Erken erken kaçıyorsun.Evvelki gece de badgerla bıraktın bizi burada zaten:sad53:
Maç da güzel maçtı doğruya doğru.Fanatik değilim ama iki takımda gayet iyi performans gösterdi.Spdr sana bir loptop alalım biz.Ağbine vermek yok ama:happy0064
ne yapayım Shevekim...İnsanların böyle anlatıyorsun olmuyor öyle anlatıyorsun olmuyor...almıyor kafaları...Benbunu yanımda bir-iki sefer etmek istediklerinde oldu...EEee şey Necdet de iyi çocuk aslın...derken pattadanak bunu yapıştıryorum..Olay bitiyor..:img-hyste bknz.tek yumrukla nakavt etmek..:img-polic
En iyi yöntem gerçekliği yaşatmak!!! Sık sık derslerde kullanırım, gerçek hayatla ilişkilendiririm..O yüzden sıkıcı İngilizce dersi çabuk geçiyormuş benle...:img-blush
İlk dört bölümde sempatikti kanımca. Platonik aşık...Ama orada bile düşününce bazı falsolar barındırıyordu . Defterdekinin hiç bir kanıt olmaksızın kendisi olduğunu düşünmesi, bir türlü açılamaması. Açılamamasının ardında da kendine güvensizliği ve reddedilme korkusu yatıyordu tabii. Halbuki bu tür birr durumda gözükara olması gerekir genç bir insan olarak. Ne olursa olsun içinde tutamaz, patlarsın, sonuç ne olursa olsun.
Babası tarafından fazlaca bastırılmış olması ve kendini bir takım başarılarla sürekli kanıtlama ihtiyacı duyması (ki reddedilmek bir başarısızlık oluyor onun için, bkz: erken dönem yuppie, yahut kapitalist mantıklı küçük esnaf ya da kısaca "kobi"). Bir de Yaso'nun heyecanlı patavatsızlığıyla öğrenince gerçeği, Ahmet'e çatması çok çokı sevimsizdi. Orada kıl olmuştum ben ona ilkin. Üçüncü şahsı ilgilendirmez bu durumlar çünkü. Şimdi Neco'nun platonik aşkı açısından bakacak olursak onun durumu en iyi ihtimalle Yaso ve kendisini ilgilendirir. Aşkı karşılıksız olduğu için ve asla gerçeği anlatmadığı için de bu durum sadece ve sadece kendisini ilgilendirir. Gidip, Ahmet'e; şanssslı admmm diye bağırmaya hakkı yok bir kerem.
Aşk iki kişiliktir, üçüncü şahıslara ....yemek düşer demiştik ya. Yaso ve Ahmet aşkı konusunda da Neco'ya....yemek düşerdi her daim. Ama o nedense bir türlü burnunu çıkaramadı bu ilişkinin içinden. Ahmet'in onu hiiiiç kaale almamasının temel nedeni de budur. Kanımca:icon_whis Ahmet aşkını hep iki kişilik yaşamıştır. Necdet onun için dış kapının dış mandalı olmuştur hep. Ha, Yaso'da bu yürekliliği bir kez göstermiştir. Kıbrısçıkta, Aylaya karşı. Ahmetle benim aramda olanlar yalnızca Ahmetle beni ilgilendirir, demiştir. Ama sadece demiştir. Gerisini getirememiştir.
İlk dört bölümde sempatikti kanımca. Platonik aşık...Ama orada bile düşününce bazı falsolar barındırıyordu . Defterdekinin hiç bir kanıt olmaksızın kendisi olduğunu düşünmesi, bir türlü açılamaması. Açılamamasının ardında da kendine güvensizliği ve reddedilme korkusu yatıyordu tabii. Halbuki bu tür birr durumda gözükara olması gerekir genç bir insan olarak. Ne olursa olsun içinde tutamaz, patlarsın, sonuç ne olursa olsun.
Babası tarafından fazlaca bastırılmış olması ve kendini bir takım başarılarla sürekli kanıtlama ihtiyacı duyması (ki reddedilmek bir başarısızlık oluyor onun için, bkz: erken dönem yuppie, yahut kapitalist mantıklı küçük esnaf ya da kısaca "kobi"). Bir de Yaso'nun heyecanlı patavatsızlığıyla öğrenince gerçeği, Ahmet'e çatması çok çokı sevimsizdi. Orada kıl olmuştum ben ona ilkin. Üçüncü şahsı ilgilendirmez bu durumlar çünkü. Şimdi Neco'nun platonik aşkı açısından bakacak olursak onun durumu en iyi ihtimalle Yaso ve kendisini ilgilendirir. Aşkı karşılıksız olduğu için ve asla gerçeği anlatmadığı için de bu durum sadece ve sadece kendisini ilgilendirir. Gidip, Ahmet'e; şanssslı admmm diye bağırmaya hakkı yok bir kerem.
Aşk iki kişiliktir, üçüncü şahıslara ....yemek düşer demiştik ya. Yaso ve Ahmet aşkı konusunda da Neco'ya....yemek düşerdi her daim. Ama o nedense bir türlü burnunu çıkaramadı bu ilişkinin içinden. Ahmet'in onu hiiiiç kaale almamasının temel nedeni de budur. Kanımca:icon_whis
Ben de tam orada gıcık olmuştum ama öncesinde de herşeye müdahil olan, ona buna organizasyon, laf yapan erkeklerden hoşlanmadığım için de kafadan bende eksiyle başlamıştı Necdet ilk iki bölüm...Hele ki o kendi fikri olmadan Yasemin işinde remoranın yönlendirmeleriyle bu konudaki işlere kalkışması ve o konuşmalar..bknz:Necdetin fikri yoktur, onlar remoranın düşünceleridir.
Yasemini Ahmetle ilk kavgasında dışarı yemeğe götürürken rastlaşmalarındaki o patetik kibirli ifadeyle Ahmeti yemeğe davet etmesi ve o bakışlar...ıyyy!
en sonunda Yasemine evlenme teklifini yaparken,o düşürülmüş ses tonuyla, alttan alta "Hadi kabul et..hadi yut zokayı.." anlamındaki yüzü ve el ovuşturmaları beni tilt etmiştir...
Yani necdet, en azından benim adam gibi adam normalrıma uymayan bir karakter..bknz:tüm evlerden uzak olması önemlidir..
bu tip bir karakterle arkadaş bile olunmaz, en küçük bir eleştiri yap ya da beğenmediğibir fikir söyle saniyede siler insanı..Bir de herkese hepiyi olmaya çalışan insanlardan bunu için aşırı çabagösterenlerden de hoşlanmam..:hıh bknz:skeptizm
Açıkçası ilk bölümlerde gördüğüm Necdet'in ileride bu kadar cüretkar olabileceğini tahmin etmemiştim.Yani Ahmet gibi ben de onu ciddiye almamıştım.Necdet pasifti,silikti,hafif cahildi,aşkını içene gömer ve sadece yakın arkadaşıyla konuşurdu,2.adamdı ve hep öyle kalacakdı.
(gerçi benim için hala 2.adam)
Ama o her şartı denedi,dalavereyi,işine geldiğinde sormadan etmeden yargılamayı,rakibine ... atmayı sevdi.Olayları kendi lehine çevirmey bildi.Hayaline öyle yada böyle için şans yardımıyla da olsa kavuştu.
Ben Necdeti fazla hafife almışım.Onun gibiler içn son yoktur.Savaşırlar .
Herşey de mübahdır bu savaşta.Etik olmazlar.Ama sonunda duvara toslarlar.
Açıkçası ilk bölümlerde gördüğüm Necdet'in ileride bu kadar cüretkar olabileceğini tahmin etmemiştim.Yani Ahmet gibi ben de onu ciddiye almamıştım.Necdet pasifti,silikti,hafif cahildi,aşkını içene gömer ve sadece yakın arkadaşıyla konuşurdu,2.adamdı ve hep öyle kalacakdı.
Ama o her şartı denedi,dalavereyi,işine geldiğinde sormadan etmeden yargılamayı,rakibine ... atmayı sevdi.Olayları kendi lehine çevirmey bildi.Hayaline öyle yada böyle için şans yardımıyla da olsa kavuştu.
Necdet pasifti,silikti....ve cahil kıskançtı, .
herzaman böylelerinden korkacaksın hayatta...İş hayatında da özel yaşantımda da bu tip insanlardan çekinirim ve çevremde mecbursam onlarla beraber olmaya , hep temkinli yaklaşırım..ne zaman nerede ne yapacakları belli olmaz.
İşte 80 sonrasının baskın çıkan, yükselen değeri de bu. Necdet bugün o yüzden birileri tarafından göklere çıkarılıyor herhalde. Bugünlerde isteğini elde etmek için sonuna kadar, etik veya değil gözetmeden her yolu deneyenler pek bir makbul oldu. Çekip gitmek, değil yeni bir şeylere sonsuz sahip olma arzusu, sahip olduklarından vaz geçmek, meziyetlerini kör gözüm parmağına herkesin gözüne sokmamak, alçakgönüllü olmak yükselen değerlerden değil çünkü.
Necdet pasifti,silikti....ve cahil kıskançtı, .
herzaman böylelerinden korkacaksın hayatta...İş hayatında da özel yaşantımda da bu tip insanlardan çekinirim ve çevremde mecbursam onlarla beraber olmaya , hep temkinli yaklaşırım..ne zaman nerede ne yapacakları belli olmaz.
Al benden de o kadar.Böyleleri yenilgiyi kabul etmezler.Hırslarıyla beslenir,kıskançlıkları ile yoğrulurlar.Uzun vadeli planlar yapar,psikopatça bir sabırla beklerler.Öyle sinsidirler ki belanın ondan geleceğini asla tahmin edemezsin.Hayatları boyunca silik olduklarından kamufle olmayı çok iyi becerirler.Bir bakmışssın ki yerine geçmiş sevdiğini elinden almış,senin yerine müdür olmuş,coşmuş da coşmuş.
Al benden de o kadar.Böyleleri yenilgiyi kabul etmezler.Hırslarıyla beslenir,kıskançlıkları ile yoğrulurlar.Uzun vadeli planlar yapar,psikopatça bir sabırla beklerler.Öyle sinsidirler ki belanın ondan geleceğini asla tahmin edemezsin.Hayatları boyunca silik olduklarından kamufle olmayı çok iyi becerirler.Bir bakmışssın ki yerine geçmiş sevdiğini elinden almış,senin yerine müdür olmuş,coşmuş da coşmuş.
Bunları nasıl tanıyacaksın derseniz...Toplulukta siliktirler..Mutlaka birilerinin yanındadırlar...Grup halinde dolaşır...Her daim kendilerinde üst gördüklerinin yanında serenat konumunda mıdır mıdır dolanırlar..Bir alttan alta bakışları ve belli bir konuşma taktikleri vardır..cesaretsiz oldukları konularda da sesleri hemen düşer...aralara es verir, devamlı nabız yoklarlar..hep duyulmak isteneni söylerler..
Bu daha çok Remora Teoya uyuyor..:icon_whis
İşte 80 sonrasının baskın çıkan, yükselen değeri de bu. Necdet bugün o yüzden birileri tarafından göklere çıkarılıyor herhalde. Bugünlerde isteğini elde etmek için sonuna kadar, etik veya değil gözetmeden her yolu deneyenler pek bir makbul oldu. Çekip gitmek, değil yeni bir şeylere sonsuz sahip olma arzusu, sahip olduklarından vaz geçmek, meziyetlerini kör gözüm parmağına herkesin gözüne sokmamak, alçakgönüllü olmak yükselen değerlerden değil çünkü.
Maalesef Shevek, artık günümüz çocuklarına hak edin mantığı yerine zaptedin mantığı işleniyor.Hedef belirle ,çalışma !gayret etme! sadece sinsi planlar yap ve ona ne şekilde olursa olsun sahip ol!
Peki, böyle bir ortamda benim değerlerimle yetişecek çocuğum gereğinden fazla savaşmak zorunda kalmayacak mı?Enerjisini boşa harcamayacak mı?
Pisliğe bulaşmasa da pislik ona bulaşınca isyan etmeyecek mi?
Doğru bildiğinden şaşmamak uğruna yeri geldiğinde haksızlığa uğrayıp avazı çıktığı kadar karşı gelmeyecek mi?
Ne zor günler bekliyor doğmuş yada doğacak çocuklarımızı...
Aynı annesi gibi...
Merhaba ben tekrar geldim ama gitmeliyim. Necdete mesafeli durdum, beni hiç etkilemedi. Onun ne olduğunu hiç ortaya koymamasından belki de. Hiçbir zaman net değildi. Hiçbir konuda. Hele Yaseminin hamileliğini öğrendiğinde nedense(!) aklına gelen ilk fikir evlenmek olunca iyiliğini de anladık. Bu arada neden Yaseminle daha önce ayrılmadılar acaba? Rüya da belki bu kadar bağlanmazdı. Aileler de anlamasalar bile kabullenmek zorunda kalırlardı.
Sizlere iyi geceler. Keyifli sohbetler. ( Hoşgeldin demişsin badger şimdi gördüm. Cevap verememişim kusura bakma.:icon_sorr )
Merhaba ben tekrar geldim ama gitmeliyim. Necdete mesafeli durdum, beni hiç etkilemedi. Onun ne olduğunu hiç ortaya koymamasından belki de. Hiçbir zaman net değildi. Hiçbir konuda. Hele Yaseminin hamileliğini öğrendiğinde nedense(!) aklına gelen ilk fikir evlenmek olunca iyiliğini de anladık. Bu arada neden Yaseminle daha önce ayrılmadılar acaba? Rüya da belki bu kadar bağlanmazdı. Aileler de anlamasalar bile kabullenmek zorunda kalırlardı.
Sizlere iyi geceler. Keyifli sohbetler. ( Hoşgeldin demişsin badger şimdi gördüm. Cevap verememişim kusura bakma.:icon_sorr )
Sorun değil Mirka,
Biz buralardayız...bir akşam uzun uzadıya uğrarsın...İyi gecelerbye
Biz büyüdük ve kirlendi dünya....
Biz Yasemin ve Ahmet aşkını neden bu kadar sevdik? Temiz, çıkarsız, naif ve gerçek bir aşktı. Bu aşkın her iki kanadı da aşklarının farkında, açık ve sınırsız yaşadılar aşklarını. Klişeler yoktu. Birbirini boğma, üstünlük taslama, iktidar kurma yoktu. Ahmet'i neden bu kadar sevdik? Aşkını dürüstçe, çıkarsız, beklentisiz, paylaşarak, iktidar kurma kaygısı gütmeksizin, acıyı, sevgiyi, aşkı, öfkeyi, sevinci her şeyi paylaşarak yaşamak istediği için, sevgilisine saygı da duyduğu için, özü sözü bir ve iyi bir insan olduğu için...Vurup kırmadığı için, vaz geçmediği(aşkından) için ve vaz geçtiği için(kariyerinden, toplumsal hayattan, maddi çıkardan, yaşadığı şehirden ve ailesinden) sevdik.
Bunları nasıl tanıyacaksın derseniz...Toplulukta siliktirler..Mutlaka birilerinin yanındadırlar...Grup halinde dolaşır...Her daim kendilerinde üst gördüklerinin yanında serenat konumunda mıdır mıdır dolanırlar..Bir alttan alta bakışları ve belli bir konuşma taktikleri vardır..cesaretsiz oldukları konularda da sesleri hemen düşer...aralara es verir, devamlı nabız yoklarlar..hep duyulmak isteneni söylerler..
Bu daha çok Remora Teoya uyuyor..:icon_whis
Birde kendilerinden ezik daha kamufle bir yardakçıları mutlaka vardır.(Teo)
Sinir eden suskunlukları; avlarını avlayınca bir anda söner.Asıl çirkin yüzleri o zaman ortaya çıkar.Bu neymiş yaaa ???dersiniz içinizden.
Eğer köşeye sıkıştırdaysınız; anlamsız rahatsız edici gülüşleri,boş bakan gözleriyle sizi süzerler.Bilin ki o zaman çanlar çalmaya başlamıştır beyinlerinde.Hırs ve kıskançlık bacayı sarmış sinsice planlar bir anda o küçük beyinlerinde çoktaaann volta atmaya başlamıştır.
Mirhabalar efendim ben geldim byebyebye Bugün sayımız biraz daha artmış :good:
Hangi konulardan bahsetmişsiniz ben bir okuyayıp geleyim:img-yes:
Maalesef Shevek, artık günümüz çocuklarına hak edin mantığı yerine zaptedin mantığı işleniyor.Hedef belirle ,çalışma !gayret etme! sadece sinsi planlar yap ve ona ne şekilde olursa olsun sahip ol!
Peki, böyle bir ortamda benim değerlerimle yetişecek çocuğum gereğinden fazla savaşmak zorunda kalmayacak mı?Enerjisini boşa harcamayacak mı?
Pisliğe bulaşmasa da pislik ona bulaşınca isyan etmeyecek mi?
Doğru bildiğinden şaşmamak uğruna yeri geldiğinde haksızlığa uğrayıp avazı çıktığı kadar karşı gelmeyecek mi?
Ne zor günler bekliyor doğmuş yada doğacak çocuklarımızı...
Aynı annesi gibi...
Ya, ben bunlara şimdi çok yakından şahit oluyorum...Bazen diyorum, böyle olmasına izin vermeseydim....Ama, yok, başka türlü olmasına imkan yoktu. Savaşacak evet, ama hayatın tadını daha iyi çıkaracak çocuklarımız. iyi müzikten, bir iki sağlam dosttan, gezdikleri ve yaşadıkları şehirden daha büyük zevk alacaklar. Ot gibi olmayacaklar... İyi birer insan olsunlar yeter. Tamam, yeri gelecek bu üstte tarif ettiklerimiz tepelerine binecek. Ama onlar, olsun, boşver diyebilecek, o mekanı mevkiyi, karşısındakinin asla yapamayacağı şekilde gönül rahatlığıyla terk edebilecekler...
Sevgili Spdr,
Senin söylediğine Shevek cevap veriyor...Erkek izleyiclerin dayanamadığı bu, Ahmette...
şimdi bunu savunan erkekler kendilerini ahmetin yerine koymuyorlar, koyamıyorlar bence çünkü Ahmet onlara göre aykırı..
Yasemini Necdetin kazanmış ve her türlü hakka sahip olduğunu düşünüyorlar...Nikahlı kocası ya ne istese yapar, sahip olan odur...bknz:burada nikah defterine atılan imzanın gerçekte hiçbir hükmünün olmadığıdır.
eh Ahmeti de avanak buluyorlar...Sevdiğin o kadar lakırdı etti, efendim seni hep seveceğim edeceğim, sonra langırt başkasıyla evlendi ve hoop çocuk...Sen daha neyine seviyorsun? Peşinde dolanıyorsun? Git başka kapılara..diyorlar ve AHmetin böylesine takdire şayan bir şekilde sahip çıkmasını biraz da imkansız buluyorlar kendileriyle kıyasladıklarında...bknz:aşk, sevmek cesaret ister beyler..
----------------
Sheveke iyi geceler editi:bye
Shevek:
Ahmet'i neden bu kadar sevdik? Aşkını dürüstçe, çıkarsız, beklentisiz, paylaşarak, iktidar kurma kaygısı gütmeksizin, acıyı, sevgiyi, aşkı, öfkeyi, sevinci her şeyi paylaşarak yaşamak istediği için, sevgilisine saygı da duyduğu için, özü sözü bir ve iyi bir insan olduğu için...Vurup kırmadığı için, vaz geçmediği(aşkından) için ve vaz geçtiği için(kariyerinden, toplumsal hayattan, maddi çıkardan, yaşadığı şehirden ve ailesinden) sevdik...
Arkadaşlar, bugün erken ayrılacağım aranızdan...Bir kaç gün üstüste uykusuzluk yormuş galiba beni, gözlerimi ve zihnimi açık tutamıyorum. :icon_sorr Muhabbetinize doyum olmaz, ama ben bugün erken kaçayım izninizle... Ben de ayşecan gibi mendilim elimde yatıyım bari:img-cray:
İyi geceler...Rüyanızda bütün Necdetçileri bir sınıfta toplanmış görün. Siz de öğretmensiniz. Tahtada şema çizerek anlatıyorsunuz. Neden Ahmet, Neden Necdet değil? Israrla anlamak istemeyen sıfırı alır, sınıfta kalır, kendileri bilir:icon_whis:img-beee:
Melek yüzlü şeytan editi: Bizim çocuklarımıza bu melek yüzlü şeytanları nasıl tanıyacaklarına dair tüyoları vermemiz gerek elbet.
byeYa, ben bunlara şimdi çok yakından şahit oluyorum...Bazen diyorum, böyle olmasına izin vermeseydim....Ama, yok, başka türlü olmasına imkan yoktu. Savaşacak evet, ama hayatın tadını daha iyi çıkaracak çocuklarımız. iyi müzikten, bir iki sağlam dosttan, gezdikleri ve yaşadıkları şehirden daha büyük zevk alacaklar. Ot gibi olmayacaklar... İyi birer insan olsunlar yeter. Tamam, yeri gelecek bu üstte tarif ettiklerimiz tepelerine binecek. Ama onlar, olsun, boşver diyebilecek, o mekanı mevkiyi, karşısındakinin asla yapamayacağı şekilde gönül rahatlığıyla terk edebilecekler...
İyiki böyle olmasına izin verdin.Zaten başka türlü olmazdı.Bizler nasıl bu üçkağıtçı tatlısu kurnazlarıyla savaşıyorsak; bizler gibi ebeveynlerin çocukları da bunların çocuklarıyla savaşacak.Meydanı boş bırakmayacağız.Aklıma Şeytanın Avukatı filmi geldi.Etrafta ne kadar melek yüzlü şeytanlar dolaşıyor.:icon_evil:img-angel
byeİyi geceler shevek.Allah rahatlık versin
bye
İyiki böyle olmasına izin verdin.Zaten başka türlü olmazdı.Bizler nasıl bu üçkağıtçı tatlısu kurnazlarıyla savaşıyorsak; bizler gibi ebeveynlerin çocukları da bunların çocuklarıyla savaşacak.Meydanı boş bırakmayacağız.Aklıma Şeytanın Avukatı filmi geldi.Etrafta ne kadar melek yüzlü şeytanlar dolaşıyor.:icon_evil:img-angel
byeİyi geceler shevek.Allah rahatlık versin
neydi en sevdiği günah? Kibir...vanity
filmin müziği neydi...rolling stones/Paint it black..
Bunlar size kimi hatırlatıyooorrr*???
İyi geceler Shevek :sad53::sad53:
Geçen günkü bölümde Ahmet ne kadar ilgisiz gibiydi değil mi Defne'nin gözaltına alınmasına sanki sonuçta Yasemin değil umrumda mı sanki gibi bir havası vardı :icon_whis:hıh
neydi en sevdiği günah? Kibir...vanity
filmin müziği neydi...rolling stones/Paint it black..
Bunlar size kimi hatırlatıyooorrr*???
Güzel filmdi.Arşivimde yer alan herkesin mutlaka seyretmesi gereken bir filmdir Şeytanın Avukatı.Ahmet'de de kibirin,böbürlenmenin zerresi yok.Bazıları yani onlar buna aptallık diyorlar.Bence mütevazılık!
Gerçi atalarımız ne demiş "çok mütevazı olma gerçek sanırlar!"
Aynı Rüya'yı Ahmetin yerine Necdet'in kızı sandıkları gibi.
İyi geceler Shevek :sad53::sad53:
Geçen günkü bölümde Ahmet ne kadar ilgisiz gibiydi değil mi Defne'nin gözaltına alınmasına sanki sonuçta Yasemin değil umrumda mı sanki gibi bir havası vardı :icon_whis:hıh
Orada senaristlerin bir iki diyalog eksik bırakmalarından gelen bir boşluk diye hatırlıyorum.Tekrarı izlememiştim.:Ahmeti sanki Yaseminden başka bir şey düşünmez gibi gösterdi sonuçta...Aslında Ahmetin kzkardeşine ne kadar düşkün olduğunu biliyoruz hepimiz..bknz:necdetçi senaryo ve yönetmen grubunun nadidane salvolarından biridir...
Güzel filmdi.Arşivimde yer alan herkesin mutlaka seyretmesi gereken bir filmdir Şeytanın Avukatı.Ahmet'de de kibirin,böbürlenmenin zerresi yok.Bazıları yani onlar buna aptallık diyorlar.Bence mütevazılık!
Gerçi atalarımız ne demiş "çok mütevazı olma gerçek sanırlar!"
Aynı Rüya'yı Ahmetin yerine Necdet'in kızı sandıkları gibi.
:img-hyste X 10000000000000000000000000000000
Al Pacinoya bir kere daha hayran olduğum bir filmdir...Şeytan cazipse, en az onun kadar olabilirdi...Hele ki Keanuyu seçim yaptırtma aşamasında, o aklını çelmek için yaptığı türlü türlü mimik geçişleri, sesini yükseltip alçaltmalrı muhteşemdi..gerçekten efsanevi bir oyuncu..:good:
Ya sizler ne güzel kaynatıyorsunuz. Bu siteye mi özgüdür nedir. her akşam bir araya geliyorsunuz. Güzel güzel yazışıyorsunuz. Neyse
Baharcanı merak ettim. Uzun süredir yazmıyor felsefi dostumuz. Bilginiz var mıdır?
Bayılırım Al Pacino'ya :img-blushTabi Keanu 'da bir başka :img-blush Çok güzel filmdi :img-yes:
Bu arada Hüseyin Abi'yi görüyorum hoşgelmiş sefa gelmiş :happy0064 Hüseyin Abi albüm tek kelimeyle muhteşem sabah akşam 24 saat şu anda da hala dinliyorum acaba ikinci bir albüm çıkar mı :img-in_lo
O da buralardaydı ama son bir haftadır uğramadı heralde hatırlamıyorum :icon_whis
Ya sizler ne güzel kaynatıyorsunuz. Bu siteye mi özgüdür nedir. her akşam bir araya geliyorsunuz. Güzel güzel yazışıyorsunuz. Neyse
Baharcanı merak ettim. Uzun süredir yazmıyor felsefi dostumuz. Bilginiz var mıdır?
Merhaba,
biz de Bahar_canı merak ediyoruz ve hakkında hiçbir bilgimiz yok..Tahminimizce bilgisayrsız bir ortamda tatil geçiriyor...Ben de şahsım olarak hergün forumda gözüm onu arıyor...
Sohbetimiz evet hemen hemn her akşam oluyor..Birbirimizden memnunuz ama yeni kanlar ve fikirleri de bekleriz.
Shevek seni görüyorum editi::img-pilot
Ne o yatmaktan vaz mı geçtin?
İçimden geldi::icon_whis
Deeeeeeniiizzzzzzzzz Ölmeeeeeeeeessssssssssssiiiiiiiiiiiiiiin!!!!!!!!!
:img-hyste X 10000000000000000000000000000000
Al Pacinoya bir kere daha hayran olduğum bir filmdir...Şeytan cazipse, en az onun kadar olabilirdi...Hele ki Keanuyu seçim yaptırtma aşamasında, o aklını çelmek için yaptığı türlü türlü mimik geçişleri, sesini yükseltip alçaltmalrı muhteşemdi..gerçekten efsanevi bir oyuncu..:good:
Marlon,Al ve Robert eh birazda Andy diyelim(kurtlar vadisi'nden sonra gözümden düştü)
Bu beylere Baba serisinden beri vurgunum.Akademi, öyle zırtapos bir yerki Al Pacino gerçekten Baba serisinde döktürmesine rağmen ona genç ,tiyatro kökenli bir oyuncu diye Oscar vermemiştir.Sonrasında almıştır ama Baba'da da hak etmiştir, hakkı yenmiştir.
Bayılırım Al Pacino'ya :img-blushTabi Keanu 'da bir başka :img-blush Çok güzel filmdi :img-yes:
Bu arada Hüseyin Abi'yi görüyorum hoşgelmiş sefa gelmiş :happy0064 Hüseyin Abi albüm tek kelimeyle muhteşem sabah akşam 24 saat şu anda da hala dinliyorum acaba ikinci bir albüm çıkar mı :img-in_lo
Zeynep kardeşim önce ben sordum. Sen benim soruma bir cevap el cevap... Sonra ben sana cevap yazacağım. Ayrıca albüm için söylediklerin 2. albümü kamçılar nitelikte...:good:
Merhaba,
biz de Bahar_canı merak ediyoruz ve hakkında hiçbir bilgimiz yok..Tahminimizce bilgisayrsız bir ortamda tatil geçiriyor...Ben de şahsım olarak hergün forumda gözüm onu arıyor...
Sohbetimiz evet hemen hemn her akşam oluyor..Birbirimizden memnunuz ama yeni kanlar ve fikirleri de bekleriz.
Haklısın onu düşündüm. Cevabın için teşekkürler. Ama cebi bile bir kaç gündür kapalı biri demek ki ya tam tatil yapmak istiyor ya da çok meşgul. Dilerim bir sorun yaşamıyordur. Zeynep sana da teşekkürler eminim bir cevap yazmışsındır. Peşin teşekkür ediyorum çünkü 150 saniye sınırı var.
Marlon,Al ve Robert eh birazda Andy diyelim(kurtlar vadisi'nden sonra gözümden düştü)
Bu beylere Baba serisinden beri vurgunum.Akademi, öyle zırtapos bir yerki Al Pacino gerçekten Baba serisinde döktürmesine rağmen ona genç ,tiyatro kökenli bir oyuncu diye Oscar vermemiştir.Sonrasında almıştır ama Baba'da da hak etmiştir, hakkı yenmiştir.
Andy Garcia'yı pek beğenmem zaten 3 duayenin altında son seride pek zavallı =patetik görünmüştür gözüme..bknz:Necdet
Merhaba,
Billahsa karşıt fikirleri bekliyoruz.Böyle körler sağırlar birbirini ağırlar bir durum yaşıyoruz.Birbirimize haklısın,aynı fikirdeyim,hakikaten öyle demek yerine arkadaşım, konuya bir de olayın şu tarafından bak demeyi özledim şahsım adına.
Billahsa karşıt fikirleri bekliyoruz.Böyle körler sağırlar birbirini ağırlar bir durum yaşıyoruz.Birbirimize haklısın,aynı fikirdeyim,hakikaten öyle demek yerine arkadaşım, konuya bir de olayın şu tarafından bak demeyi özledim şahsım adına.
biliyorum senin şöylemesine bir Necdetçinin kamikaze gibi ortamıza düşmesini dört gözle beklediğini...:img-hyste
Ama ona da yazık, iki sayfa geçmez, bizim söylediklerimizi tekrarlamaya ve:img-yes: baş sallamaya başlar...:img-hyste
Andy Garcia'yı pek beğenmem zaten 3 duayenin altında son seride pek zavallı =patetik görünmüştür gözüme..bknz:Necdet
Evet ya onlar gerçekten duayenler.Andy, az gelişmiş gibi değil mi onların yanında.Yinede bu adamlarla aynı seti paylaşmak bile büyük bir başarı.Hoş Marlon ve De Niro ile paylaşmadı.
Necdetin lakaplarından biri de patetik olsun :happy0064
Evet ya onlar gerçekten duayenler.Andy, az gelişmiş gibi değil mi onların yanında.Yinede bu adamlarla aynı seti paylaşmak bile büyük bir başarı.Hoş Marlon ve De Niro ile paylaşmadı.
Necdetin lakaplarından biri de patetik olsun :happy0064
Necdetin lakapları bugün ikiye çıktı: patetik, kobi bknz:shevek
Patetik kobi...:)
sevgili Alisercan,
aslında senin 69-71 yılları arasındaki yabancı müzik parçalarını senaryolar yazarak, olabilecek sahnelere göre şarkı belirlediiğmiz gecede olman gerekliydi...
Eğer ileriki bölümlerde ne düşünüyorsanız...
Oralardan fikir alabilirsiniz kanımca..
Ahmetin Yaseminin yanına gerçekleri öğrendikten sonra pis sakal ve yırtık o paltosuyla , motorsiletle gitmesi ve pis bakış atmasını...Should I stay or Should I go? şarkısıyla..
Necdeti betimleyen sahnelerde David Bowieden The man who sold the world...vb şarkılar çalmasını istemiştik..
Ahmetle Yasemin kavuşmasını aşık Joan Baez den one more cup of coffee eşliğinde istemiştik..:)
Ama mutlaka ve mutlaka bir Joan Baez istiyoruz...:img-icecr
biliyorum senin şöylemesine bir Necdetçinin kamikaze gibi ortamıza düşmesini dört gözle beklediğini...:img-hyste
Ama ona da yazık, iki sayfa geçmez, bizim söylediklerimizi tekrarlamaya ve:img-yes: baş sallamaya başlar...:img-hyste
:img-hyste Ya evet istiyorum gerçekten.Necdet'cileri görmek istiyorum!Gösterin bana onları:img-pilot Hepsi kuş olup uçtu sanki.:icon_shad
Bir dönem hatırlasana,(çok eski gibi geliyor bana) onlar çoğunluktaydı resmen.Biz militan militan ",bakın Necdet'te böyle böyle yaptı bla bla" der dururduk ama azınlıktık.Benim o dönemlerde hatırladığım üç-beş isim var.Çoğunluk Necdet yanlısı,Yasemin karşıtıydı.Nerde bu millet nerde bu Necidet kardeşim.Olmuyor ama! Şurda hararetli hararetli tartışıcam anlatıcam olayların iç yüzünü. Hazır kuvvetler de var yanımda:img-pirat
Sonnuda yılmadık yıkılmadık ve kazandık ayrıca da HS formunu da ele geçirdik :) :icon_whis Necdet'çiler iki cümle yazamadan lafı tıkıyoruz ağızlarına onlar ne yapsınlar :icon_whis Yazık üzüldüm şimdi o kadar Necdet dürüsttür iyidir Yasemin'e git demişti dediler gördük dürüstlüğünü Yasemin'i gitmesi için de pek bir serbest bıraktı doğrusu sirseri:hıh O zaman ısrarla Necdet'in bunu yarım ağızla söylediğini tonlamasından bile insanın gideceği varsa da gitmeyeceğini söylemiştim dürüstmüş peeeehhh pabucumun dürüst formalite kocası:hıh
Hüseyin Abi bekleriz ikinci albümü de hem de dört gözle :img-blush:happy0064
:img-hyste Ya evet istiyorum gerçekten.Necdet'cileri görmek istiyorum!Gösterin bana onları:img-pilot Hepsi kuş olup uçtu sanki.:icon_shad
Bir dönem hatırlasana,(çok eski gibi geliyor bana) onlar çoğunluktaydı resmen.Biz militan militan ",bakın Necdet'te böyle böyle yaptı bla bla" der dururduk ama azınlıktık.Benim o dönemlerde hatırladığım üç-beş isim var.Çoğunluk Necdet yanlısı,Yasemin karşıtıydı.Nerde bu millet nerde bu Necidet kardeşim.Olmuyor ama! Şurda hararetli hararetli tartışıcam anlatıcam olayların iç yüzünü. Hazır kuvvetler de var yanımda:img-pirat
Bknz:Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR diyorsun yani..
Aramıza düşen yandı, her türlü akademik, teorik ve pratik Necdet deneyleriyle Necdetoloji tamamlanmıştır..HS Yaz okulu tahmin ettiğimizden de kısa sürdü..Üstüne üstlük Yasemini bile çözdük ama o daha çözülemedi o ayrı...bknz:Dökümanlar hazır desktopta...:img-hyste
sevgili Alisercan,
aslında senin 69-71 yılları arasındaki yabancı müzik parçalarını senaryolar yazarak, olabilecek sahnelere göre şarkı belirlediiğmiz gecede olman gerekliydi...
Eğer ileriki bölümlerde ne düşünüyorsanız...
Oralardan fikir alabilirsiniz kanımca..
Ahmetin Yaseminin yanına gerçekleri öğrendikten sonra pis sakal ve yırtık o paltosuyla , motorsiletle gitmesi ve pis bakış atmasını...Should I stay or Should I go? şarkısıyla..
Necdeti betimleyen sahnelerde David Bowieden The man who sold the world...vb şarkılar çalmasını istemiştik..
Ahmetle Yasemin kavuşmasını aşık Joan Baez den one more cup of coffee eşliğinde istemiştik..:)
Ama mutlaka ve mutlaka bir Joan Baez istiyoruz...:img-icecr
Valla yabancı müzikler genelde seçimleri yapımcı, yönetmen veya senaristlerden gelir. Dizinin özgün ve döneme uygun müzik seçimleri bizden gelir. O da yine yapımcı ve senaristlerle aynı paralelde aynı duyguları hissetmişsek.
Çünkü sevgili arkadaşım, bu dizi sonuçta senaristin hayalinde tasarladığı ve yönetmenin bu plan üzerinde yarattığı görüntülere müzik yapıyoruz. Dolayısıyla bizim bu yaratıcı grupla uyuşmamız gerekiyor. Tabii ki dizinin özgün ve döneme yönelik müzikleri bizden çıkıyor. Ama onlarla paylaşıyoruz. Örneğin zahit bizi ve gündoğdu marşı böyle bir şey. Yine plevne uyarlaması ortak bir bakış.
Yeni dönemde dışarıdan gelecek telifli müzikler diyelim sonuçta yapımcının yükleminde. Onların kendi insiyatifleriyle bulacakları bir secim. Ama bizimde dönemi tarif edecek yeni müzikler, telifsiz anonim halk ezgileri, dönemin politik müzikleri olacak olmalı da. Bakalım yeni dönem nasıl gelecek. Ama biliyorsunuz 69 da kaldık. Sonra 72 ye giden çok uzun ve üzücü süreçler var. Ve sonra iyice farklı yol ayırımlarına gelinen 72-80 süreci. Müzikleri de böyle bir sürec bekliyor. Eski temalara gelince, hala geçmiş ve gelecek iç içeyse, müzikte böyle. Doğaldır müziklerimiz yine olacak yenileriyle kaynaşacak ve sizinle buluşacaklar.
Sonnuda yılmadık yıkılmadık ve kazandık ayrıca da HS formunu da ele geçirdik :) :icon_whis Necdet'çiler iki cümle yazamadan lafı tıkıyoruz ağızlarına onlar ne yapsınlar :icon_whis Yazık üzüldüm şimdi o kadar Necdet dürüsttür iyidir Yasemin'e git demişti dediler gördük dürüstlüğünü Yasemin'i gitmesi için de pek bir serbest bıraktı doğrusu sirseri:hıh O zaman ısrarla Necdet'in bunu yarım ağızla söylediğini tonlamasından bile insanın gideceği varsa da gitmeyeceğini söylemiştim dürüstmüş peeeehhh pabucumun dürüst formalite kocası:hıh
Hüseyin Abi bekleriz ikinci albümü de hem de dört gözle :img-blush:happy0064
Ya evet resmen otherslar gibi dharma'yı yok edip forumu ele geçirdik.Bir avuç insan tek yürek olduk.Gerçi insanların bir kısmı tatilde ama ben Necdet'ci olsam, herhalde buraya girip de yorum yazmazdım.Bakın Necdet'ci olsam diyorum ama Ahmet taraftarı olarak girdiğim forumda 500 Necdet'ci de olsa ben tek de kalsam "yine Ahmet yine Ahmet "der sonuna kadar fikrimi beyan ederim.
Yürüyün Tellioğulları:cheer::cheer::dito
Valla yabancı müzikler genelde seçimleri yapımcı, yönetmen veya senaristlerden gelir. Dizinin özgün ve döneme uygun müzik seçimleri bizden gelir. O da yine yapımcı ve senaristlerle aynı paralelde aynı duyguları hissetmişsek.
Çünkü sevgili arkadaşım, bu dizi sonuçta senaristin hayalinde tasarladığı ve yönetmenin bu plan üzerinde yarattığı görüntülere müzik yapıyoruz. Dolayısıyla bizim bu yaratıcı grupla uyuşmamız gerekiyor. Tabii ki dizinin özgün ve döneme yönelik müzikleri bizden çıkıyor. Ama onlarla paylaşıyoruz. Örneğin zahit bizi ve gündoğdu marşı böyle bir şey. Yine plevne uyarlaması ortak bir bakış.
Yeni dönemde dışarıdan gelecek telifli müzikler diyelim sonuçta yapımcının yükleminde. Onların kendi insiyatifleriyle bulacakları bir secim. Ama bizimde dönemi tarif edecek yeni müzikler, telifsiz anonim halk ezgileri, dönemin politik müzikleri olacak olmalı da. Bakalım yeni dönem nasıl gelecek. Ama biliyorsunuz 69 da kaldık. Sonra 72 ye giden çok uzun ve üzücü süreçler var. Ve sonra iyice farklı yol ayırımlarına gelinen 72-80 süreci. Müzikleri de böyle bir sürec bekliyor. Eski temalara gelince, hala geçmiş ve gelecek iç içeyse, müzikte böyle. Doğaldır müziklerimiz yine olacak yenileriyle kaynaşacak ve sizinle buluşacaklar.
Bilmiyorum sizinle ilgisi var mı ama;dönemleri anlatırken o döneme ait ses,sinema,sahne sanatçılarından da bahsedebilirler aslında.Sadece Kerimanla geçiştirmesinler durumu. Mesela ben ülkemde 60'lı yıllarda gençlerin yerli sanatçılardan kimi dinlediğini,hangi sanatçının popülaritesinin yüksek olduğunu merak ediyorum.Siyaset ok ama aktüalite konularından da bilgilendirme yapılabilir nacizane tavsiyem.
Tabii ki senaryoya en uygun müzikleri seçeceksiniz..Telif haklarını da göz önüne alırsak her istenilen parçada olmayacaktır elbette..Bunu da biliyorum.:img-yes:
senaryoda elinize gelmediğinden bunlar neler olabileceğini şimdiden konuşmak anlamsız..Bizler, o gece kendi senaryolarımızı oluşturup, şarkılarını da iliştirmiştik..Keşke o gece yolun düşseydi de, müzik konusunda biz amatörlerin yanısıra, profesyonel birisi olarak bulunsaydın diye dilekte bulunmak istemiştim..
Eminim ikinci sezonda da bu kadar hit olabilecek şarkılar bestelenecek ve izleyici beğenisine sunulacaktır...
bu piyasaya sürülen albüm gerçekten çok güzel...İkincisini de Zeynep gibi bekliyoruz...Aralarında en çok Dalgakıran moralimi bozuyor belki de Bahar-canın dediği gibi aşıkların ölümle ayrılıyor hissini vermesindendir..Bir de hep Ahmet-Yasemin sahnelerinde çalıyor o daha da sinr bozucu..Umarım yanılıyoruzdur.
----------------
o dönemler anlatılırken biraz da TSM:img-blush den parçalar çalsa, hani sahnenin duygusuna değil de arada radyodan veya evde otururlarken taş plaktan sevilen o dönem şarkıları çalsa...LİN haklı hep Kerimandan Bİr Bahhaaarr Akşaaaamıııııııııııııı dinleyip duruyoruz..
-----------------
:img-fear2 Anaaa! DİZİCE gelmiş..byebye.şu saatini biraz daha erkene alaydın ya arkadaşım???
Bilmiyorum sizinle ilgisi var mı ama;dönemleri anlatırken o döneme ait ses,sinema,sahne sanatçılarından da bahsedebilirler aslında.Sadece Kerimanla geçiştirmesinler durumu. Mesela ben ülkemde 60'lı yıllarda gençlerin yerli sanatçılardan kimi dinlediğini,hangi sanatçının popülaritesinin yüksek olduğunu merak ediyorum.Siyaset ok ama aktüalite konularından da bilgilendirme yapılabilir nacizane tavsiyem.
Haklısınız tabiki... Dönemi tarif ederken derken bunu gerek bizim, gerekse de yapımcının mutlak düşünmesi gereken nokta olarak algılıyoruz. Ki, zaten bu şekilde düşünülüyor. Çünkü dönemde çok önemli müzisyenler geçiyor. Üstelik Türk Halk müziğinden, Arabesk müziğe, politik müzikten yabancı müziğe kadar bir çok kişi geçiyor tarihten. Kimisi yaşamıyor artık kimisi var. Bu dönemlerde müzisyenler darbe yemiyor mu. Örneğin Ruhi Su bir çok dönem 50 ler özellikle hapis cezaları alıyor. Sadece politik müzik yapanlar mı? Bülent Ersoyun 12 eylül sonrası yasaklı olduğunu unutmayalım. O halde müzikde bu tarihi yolculuğunda olmalı.
Ha ne düzeyde, bu da teliflerin dizinin maliyetine abartılı bir külfet getirmeyeceği ölçüde olmalı elbetteki. Gerek bizim gerekse yapım ve yönetimin çok isteyip de koyamadığı ezgiler elbetteki var.
Çok güzel bir parça Dalgakıran ve gerçekten çok çok hüzünlü
Aşk herkesi kırar biraz
Eksilmesin acısı şükret
Varsın ağlasın dalda kiraz
Herkes kendine sürgün biraz
Şarkının bu kısmı Necdet,Yasemin,Ahmet,Ayla dörtlüsünün durumunu çok iyi özetliyor özellikle son dize :img-in_lo
Ama ben en çok son partı seviyorum
Kapansın yarası şu gecenin
Ayrılıklar örtsün üstünü
Kimim kimsemdi ahh gözlerin
Gidecek yeri yok kimsenin :img-cray:
Sürekli bu kısmı dinleyip dinleyip diprasyona giriyorum ühühühühü:img-cray:
Ya Seferoğulları'da gelirse ama :icon_whis Sonunda kazanan TosunPaşa oluyor ama bknz:Ahmet :img-blush:img-in_lo
Aa dizice yi gördüm gelmiş :img-in_lo Hoşgelmiş :happy0064:happy0064
Necdet icin iyi bir benzetme mi ariyoruz?
Necdet, diger ulkeleri somurge ederek yoneten, sonra halk ayaklanip, cekilme vakti geldiginde de, once nazlanan, sonra elindeki her gucle savasan somurgeci, emperyalist guclere benziyor. Hayir, onlarin da cok emegi var somurdukleri ulkede. Emekse emek yani. Sadece halk istemiyor, ulke onlarin degil. Ha bahaneleri de hazir. Yuzyil boyunca, bu beyaz adamin yukudur, demisler. Yani bu "geri" insanlara medeniyet goturmek, onlari kollamak. Ha sonunda butun o somurgelerden teker teker atildilar, rezil ola ola, o ayri. Necdet'in de boyle bir yuku vardi, biliyorsunuz, Yasemin ve Ruya'yi korumak. Necdet'in emperyalizme hayir!
EDIT: Hosbulduk :happy0064:happy0064
Ya keske Bulent Ersoy hep yasakli kalsaydi, Turk sanat muzigini katletmek sucundan ama. :) O bagirdikca, benim cinlerim tepeme cikiyor. Sesi o kadar guzel, Muzeyyen Senar gibi ayni, bu isin egitimini de almis; ama bir Senar'in sarki soyleyisine bak, bir de Ersoy'un anirisina bak. Demek o satiyor.
Necdet icin iyi bir benzetme mi ariyoruz?
Necdet, diger ulkeleri somurge ederek yoneten, sonra halk ayaklanip, cekilme vakti geldiginde de, once nazlanan, sonra elindeki her gucle savasan somurgeci, emperyalist guclere benziyor. Hayir, onlarin da cok emegi var somurdukleri ulkede. Emekse emek yani. Sadece halk istemiyor, ulke onlarin degil. Ha bahaneleri de hazir. Yuzyil boyunca, bu beyaz adamin yukudur, demisler. Yani bu "geri" insanlara medeniyet goturmek, onlari kollamak. Ha sonunda butun o somurgelerden teker teker atildilar, rezil ola ola, o ayri. Necdet'in de boyle bir yuku vardi, biliyorsunuz, Yasemin ve Ruya'yi korumak. Necdet'in emperyalizme hayir!
İşte budur! :img-hyste X100000000000000000000
Siyaset bilimiyle Necdeti açıklamak...Hoşgeldin Dizice!!! bknz:aramızda bilirkişilerin olması ayrı bir tat...
Nec-dete ha-yır! Em-per-yalizme Sooon!
Tabii ki senaryoya en uygun müzikleri seçeceksiniz..Telif haklarını da göz önüne alırsak her istenilen parçada olmayacaktır elbette..Bunu da biliyorum.:img-yes:
senaryoda elinize gelmediğinden bunlar neler olabileceğini şimdiden konuşmak anlamsız..Bizler, o gece kendi senaryolarımızı oluşturup, şarkılarını da iliştirmiştik..Keşke o gece yolun düşseydi de, müzik konusunda biz amatörlerin yanısıra, profesyonel birisi olarak bulunsaydın diye dilekte bulunmak istemiştim..
Eminim ikinci sezonda da bu kadar hit olabilecek şarkılar bestelenecek ve izleyici beğenisine sunulacaktır...
bu piyasaya sürülen albüm gerçekten çok güzel...İkincisini de Zeynep gibi bekliyoruz...Aralarında en çok Dalgakıran moralimi bozuyor belki de Bahar-canın dediği gibi aşıkların ölümle ayrılıyor hissini vermesindendir..Bir de hep Ahmet-Yasemin sahnelerinde çalıyor o daha da sinr bozucu..Umarım yanılıyoruzdur.
----------------
o dönemler anlatılırken biraz da TSM:img-blush den parçalar çalsa, hani sahnenin duygusuna değil de arada radyodan veya evde otururlarken taş plaktan sevilen o dönem şarkıları çalsa...LİN haklı hep Kerimandan Bİr Bahhaaarr Akşaaaamıııııııııııııı dinleyip duruyoruz..
-----------------
:img-fear2 Anaaa! DİZİCE gelmiş..byebye.şu saatini biraz daha erkene alaydın ya arkadaşım???
Sevgili arkadaşım keşke olsaydım. Ama inanın müthiş bir yoğunluk ve mutfak çalışmalarının en kritik dönemi. Bu arada ben de Erdal dostumun (Damar Erdalın) en sevdiğim parçasıdır dalgakıran. Sözlerin büyüleyici birlikteliği var ezgiyle. Böylelikle altın vuruş gibi oluyor. Yoğun etki. Hele bir de aşıksanız ve hele bir de ulaşamıyorsanız ne zordur o... :good:
Çeken bilir.... Demek ki, en iyi çekenimiz Erdal ve Kardeşi Mustafa imiş...
Dizice harika bir benzetme bravaaaaaa:happy0064:happy0064
Müzeyyen Senar'a bayılırım bugün kendisini nostalji yaparak gramofonda dinledim harika valla keşke o yıllarda yaşasaydım internetin olmamasına razıydım (bilmem ki emin değilim Ahmet gibi birini bulsaydım vazgeçerdim her şeyden :img-in_lo:img-blush)
Sevgili arkadaşım keşke olsaydım. Ama inanın müthiş bir yoğunluk ve mutfak çalışmalarının en kritik dönemi. Bu arada ben de Erdal dostumun (Damar Erdalın) en sevdiğim parçasıdır dalgakıran. Sözlerin büyüleyici birlikteliği var ezgiyle. Böylelikle altın vuruş gibi oluyor. Yoğun etki. Hele bir de aşıksanız ve hele bir de ulaşamıyorsanız ne zordur o... :good:
Çeken bilir.... Demek ki, en iyi çekenimiz Erdal ve Kardeşi Mustafa imiş...
yok ben sadece o çekememeyi Yasemin , Rüya ve Ahmet için yaşıyorum,onlara daralıyorum...Onlar bile yetiyor bana
Yoksa Allah korusun!...ben de öyle bir dert yok Allahtan bir tek geçici,işsel durumlardan gelen ayrılık var...bknz:Almayayım..:img-cool2
----------------------
sana da iyi geceler...teşekkürler keyifli sohbetin için...Kimse için dilemem öyle bir ayrılığı hele ki Yasemin ve Ahmet türünden
bye
yok ben sadece o çekememeyi Yasemin , Rüya ve Ahmet için yaşıyorum,onlara daralıyorum...Onlar bile yetiyor bana
Yoksa Allah korusun!...ben de öyle bir dert yok Allahtan bir tek geçici,işsel durumlardan gelen ayrılık var...bknz:Almayayım..:img-cool2
İşte akşamın en güzel sürprizi, ben sizi kastetmemiştim ki... Bu çok güzel işte. Ben genel konuştum. Aman dikkat arkadaş, müzik sizi daraltmanın ötesine geçmiş.
Bu bir şaka tabii. Lütfen cevap yazmayalım. Ama gerçekten ben ortaya, ezginin güzelliğini pekiştirmek için sarfettiğim sözlerdi onlar. Ve Erdalın en sevdiğim ezgisini yüceltmek istedim. Çok sağolsun... Arkadaşlar, hepinize iyi geceler diliyorum. Kendinize iyi bakın.
Dizice,hoş geldin ve direk kaleye golü atın...Harika bir benzetme:good:
Bülent Ersoy bence apayrı bir varlık.Tanımsız.Error veriyor.Sesi de belki bağırdığı için bana güzel gelmiyor.:blink:
İyi geceler Hüseyin Abi byebye
Ben de ufaktan ufaktan kaçsam mı ne :sad53::sad53:Yarın görüşürüz çok çok kişi olmamız dileğiyle ühühhü:img-cray: İyi geceler herkese :sad53::sad53:
Selam herkese! Disardaydim, yeni geldim de. Lin, Bulent Ersoy'un sesi cok guzel aslinda. Ideal TSM sesi, kadin ve erkek arasinda, bkz: Muzeyyen Senar ve Zeki Muren. Ama Zeki Muren bile son donemlerinde sacmalayip, sesini tirete titrete, bagira bagira sarki soyler olmustu. TSM oyle soylenmez ki, Munir Nurettin ve Muzeyyen Senar benim en sevdigim iki yorumcu. Aslinda Zeki Muren'in genclik yillari hepsinden guzel. Bu isin son noktasi da Muazzez Ersoy'dur. Kadin detone detone bagiriyor, sevdigim her sarkiyi rezil ediyor. Nostalji 1200'u cikardi, doymadi hala.
Dizice,hoş geldin ve direk kaleye golü atın...Harika bir benzetme:good:
Bülent Ersoy bence apayrı bir varlık.Tanımsız.Error veriyor.Sesi de belki bağırdığı için bana güzel gelmiyor.:blink:
TSM ile pek fazla hoşlaşmam...Belli parçalar ve belli icra sanatçıları dışında sevmem....Aynı biteviyelikteki peşpeşe müzikler beni bayar..Hele ki devamlı üstüste bindirilmiş, aşk, acı, hasret sözleri bu biteviyeliğe de binerse ben tamamen error veririm...güzel seslilere hayranlığım vardır..Duru insan sevdiğim gibi duru sesleri de severim..Hani ciyak ciyak bağıranından değil, sanki su kadar berrak ve değişken sesleri severim..:)
TSM de Samime Sanayın sesini pek beğenirim..:img-yes:
Ama ben yine de yabancı müzik severim
Yabancı olarak da Jessie Norman...muhteşem bir ses..ondan dinlediğim aryalarda hüngür şakır ağlarım sesinin güzelliğinden sebep..
Bir de Sertab Lal şarkısını söylerse...:img-cray: tam olurum...
Bir bölümde Sevdim seni bir kere/Özdemir Erdoğan çalmıştı..Ö.Erdoağnın sesi de berrak bir sestir ve beğenirim..:img-yes:
---------------------
İyi geceler zeynopppbye
Selam herkese! Disardaydim, yeni geldim de. Lin, Bulent Ersoy'un sesi cok guzel aslinda. Ideal TSM sesi, kadin ve erkek arasinda, bkz: Muzeyyen Senar ve Zeki Muren. Ama Zeki Muren bile son donemlerinde sacmalayip, sesini tirete titrete, bagira bagira sarki soyler olmustu. TSM oyle soylenmez ki, Munir Nurettin ve Muzeyyen Senar benim en sevdigim iki yorumcu. Aslinda Zeki Muren'in genclik yillari hepsinden guzel. Bu isin son noktasi da Muazzez Ersoy'dur. Kadin detone detone bagiriyor, sevdigim her sarkiyi rezil ediyor. Nostalji 1200'u cikardi, doymadi hala.
Muazzes ERSOY deme bana.İrrite oluyorum.Zeki MÜREN harika.Duru bir ses.Ama Bülentin yaptıkları sanatının önüne geçti.Kötü reklam bazen üründen soğutur insanı.Benimkisi de öyle.
Belkıs ÖZENERi severim ben .Soft geliyor.
Muzeyyen SENAR müthiş hele Nilüferle Dalgalandım da Duruldum düeti :good:
Münir Amca efsane.
Eskilerden Taner ŞENER vardı Allah Rahmet Eylesin.Onu da severdim.Rahat yormadan dinleniyor.
Emma Shapplin,Sezen Aksuy'la "beyaz giyme toz olur" türküsünü söyledi.Yağlarım eridi resmen.Allahım ne kadar dinlendirici, yalın bir ses.Su gibi.
Popüler olmadan önce Norah Jones kardeşide severdim.
Seslerde dinlenmeyi seviyorum.Müzik aletlerinde de Lir ve Arp dinlesem bütün yorgunluğum gider.
Sertab harika badger:good:Yoncalodi isminde bir kız var ona da bayılıyorum.
Emma Shapplin,Sezen Aksuy'la "beyaz giyme toz olur" türküsünü söyledi.Yağlarım eridi resmen.Allahım ne kadar dinlendirici, yalın bir ses.Su gibi.
Popüler olmadan önce Norah Jones kardeşide severdim.
Seslerde dinlenmeyi seviyorum.Müzik aletlerinde de Lir ve Arp dinlesem bütün yorgunluğum gider.
Sertab harika badger:good:Yoncalodi isminde bir kız var ona da bayılıyorum.
en sevdiğim sesler dersek:
2 numara Joan Baez..meleklerin sesibu olmalı dediğim şahıs..Jessie Normandan sonra.
3 numara Annie Lennox..
Emma Shaplini de severim..
Piyano, klarnet, kemane, ney ve çello favori müzik aletlerimdir..Keman ciyaklamasını sevmem..Bir tek çigan müziğinde severim..
Ben klasik ve rock müzik severimdir..
klasiklerden Bach, Beethowen, Grieg, Rachmaninov, Tchaikowsky, Liszt, Schostakovich, operalar (mme Butterfly, La Traviata vs.) favorilerimdir..
Mozarta tahammül edemem..Hele Chopin ve Schubert çalarsa afakan basar...
Etnik müzik de severim ve dinlerim..İlginç koleksiyonlarım vardır...:img-yes:
Sana komik bir şey söyleyeyim mi aslında bana Kızılderili şarkıları huzur verir...
----------------
ben çıkıyorum editi:
Herkese iyi geceler..bye güzel sesler, müzikler kulağınızda olsun..Allah rahatlık versin...bye
en sevdiğim sesler dersek:
2 numara Joan Baez..meleklerin sesibu olmalı dediğim şahıs..Jessie Normandan sonra.
3 numara Annie Lennox..
Emma Shaplini de severim..
Piyano, klarnet, kemane, ney ve çello favori müzik aletlerimdir..Keman ciyaklamasını sevmem..Bir tek çigan müziğinde severim..
Ben klasik ve rock müzik severimdir..
klasiklerden Bach, Beethowen, Grieg, Rachmaninov, Tchaikowsky, Liszt, Schostakovich, operalar (mme Butterfly, La Traviata vs.) favorilerimdir..
Mozarta tahammül edemem..Hele Chopin ve Schubert çalarsa afakan basar...
Etnik müzik de severim ve dinlerim..İlginç koleksiyonlarım vardır...:img-yes:
Sana komik bir şey söyleyeyim mi aslında bana Kızılderili şarkıları huzur verir...
----------------
ben çıkıyorum editi:
Herkese iyi geceler..bye güzel sesler, müzikler kulağınızda olsun..Allah rahatlık versin...bye
Herkese iyi geceler.Bende çıkıyorum.Herşey gönlümüzce olsun.bye
En sevdigim ses Billie Holiday. O soylesin, ben mest olayim.
ben hs müziklerinden en fazla yaralı kalbim i beğeniyorum sanırım....
düşününce bile içini sızlatıyor insanın:img-cray:
---
tsm ile çok derin ilişkilerim olmamakla birlikte bülent ersoya yazık oldu diye düşünürüm...tabi,kendini eleştirenlere parmağındaki pırlantaları gösterip,ben böyle yapmasam bunları neyle alıcam oğlum..demese daha iyi düşünüyor olabilirdim onun hakkında bkz:forummagazin.
umut akyürek in de sesini çok rahatlatıcı bulurum..şimdilerde göremiyorum pek malesef:icon_sorrbabam pek beğenmemişti gerçi onu ama..:icon_whis
---
alisercan gelmiş kaçırmışımm:icon_sorr
evet,en iyisi bana laptop almak:hıh
---
necdetçi biri de gelse foruma sıkar aynı şeyleri anlatmak kanımca:icon_whis
zaten necdeti geçtik biz değil mii:)dün selma hk düşünmekten keyif aldım şahsen..sonra ahmedimiz,rüyamız var:img-icecrha şevketi de unutmamak lazım.en iyi anne adayım...
artık yeni şarkılar söylemek lazım*bkz:ahmet özhan:img-wink:
---
zeynep,epeydir şehveti eksik kaldı bu forumun..yükleme yapsak birazz:img-blush
---
dün konuştuğunuz türkücülere bakınıyorum şimdii:icon_whis
jessye norman...anam bu opera çıktıı:img-swoon
,Arkadaşlar ben bu arada birşey sormak istiyorum aile imzası gibi birşey yapmayı düşünüyormuyuz?eğer bunu isterseniz istenilern imzanın üstüne isimleri yapabilirim.(photoshop bilgim ne kadar iyi olmasada:))
gülmisal,teşekkürler ama şahsen bu imza olayına çok ıcak bakamıyorum..
başka forumlara fazla girmediğimiz için kendi kendimize göstermiş olucaz sadece imzalarımızı netekim:icon_whis
tavuskuşum kuzum hoşgeldin...
seni ardarda iki gün burada görmek ne saadet:img-wink:
Dün gece yaşanan teknik bir arızadan dolayı veda edemeden gitmek zorunda kaldım.Tam veda mesajımı yazmış yolluyordum ki elektrikler çat diye gitti geldi.Ama bu arada zaten bilgisayarı kapatmak gerektiği için bir daha açmadım. Bu nedenle aniden çıkmak zorunda kaldım.
Neyse bugünkü tekrar bölümünü heyecanla bekliyorum.Ahmet ve Yasemin tam bir aile görüntüsü oluşturarak hasta rüyaya bakacaklar kapıdan.O sırada ahmet de ona bizim yüreğimizi burkan bir çocuğumun olmasını çok isterdim konuşmasını yapacak.
Benden şimdilik bu kadar.Akşama gelir miyim bilmiyorum ama herkese şimdiden iyi yorumlar.:sad53::sad53:
Tişikkür ederim ayşecim hoşbuldum ben de...Hazır fırsat varken bir gireyim dedim kaderde seni görmek varmış.Ama ben şimdi çıkıyorum.En kısa zamanda görüşmek üzere.byebye
Dün gece yaşanan teknik bir arızadan dolayı veda edemeden gitmek zorunda kaldım.Tam veda mesajımı yazmış yolluyordum ki elektrikler çat diye gitti geldi.Ama bu arada zaten bilgisayarı kapatmak gerektiği için bir daha açmadım. Bu nedenle aniden çıkmak zorunda kaldım.
Neyse bugünkü tekrar bölümünü heyecanla bekliyorum.Ahmet ve Yasemin tam bir aile görüntüsü oluşturarak hasta rüyaya bakacaklar kapıdan.O sırada ahmet de ona bizim yüreğimizi burkan bir çocuğumun olmasını çok isterdim konuşmasını yapacak.
Benden şimdilik bu kadar.Akşama gelir miyim bilmiyorum ama herkese şimdiden iyi yorumlar.:sad53::sad53:
ya bugün 28. bölüm olması lazım şimdi perşembe günü bitecek mi ya?(off perşembe sezon fin. varsa kensiin izlicem ahmetin yüz ifadesini birdaha görmek istiyorumm)
Şu bilgisayar sorunları gerçekten vahim benimkide çöktü çökecek çok korkuyorum bigün bişi olcak die tam msj yazarken:img-icecr
ya bugün 28. bölüm olması lazım şimdi perşembe günü bitecek mi ya?(off perşembe sezon fin. varsa kensiin izlicem ahmetin yüz ifadesini birdaha görmek istiyorumm)
Şu bilgisayar sorunları gerçekten vahim benimkide çöktü çökecek çok korkuyorum bigün bişi olcak die tam msj yazarken:img-icecr
Evet benim de hesaplarıma göre perşembe sezon finli olması gerek.Ama ATV'ye teşekkür etmemiz lazım.Sonuna kadar yayınladı.Oysa başka dizileri yarıda kesip kesip durdu.Şimdi böyle söylermişim ve bugün yayınlamazmış.Neyse o ilk bölümlerden sonraki en güzel sahneler geliyor.Ahmet-yasemin aşkı canlanıyor. Rüya ahmetle yakınlaşmaya başlıyor...:happy0064:happy0064
Burada sorun bilgisayarda değil.Aniden 1 saniyeliğine elektrik kesiliyor sonra geri geliyor ama bu arada olan bilgisayara oluyor.Zaten bu ağır şeyin açılması,siteye girmesi 10 dk sürüyor neredeyse.
Ben kesin olarak gittim.byebye
yok ben de onu kastettim o kadar oldu ki bu bilgisayarı etkiliyo ee devam olarak daha da yavaş açılıyor.
Cuma günü kendime çok kızdım ya güzide necdet yaso sahnesini göremedim yasemine çok ağır geliyo ilk önce ahmeti ayla kapıyo sonra kocasına sığınmaya gidio veee güzide..
hadi bakalım ya perşembe iple çekiliyor benim için....
necdetçi biri de gelse foruma sıkar aynı şeyleri anlatmak kanımca:icon_whis
zaten necdeti geçtik biz değil mii:)dün selma hk düşünmekten keyif aldım şahsen..sonra ahmedimiz,rüyamız var:img-icecrha şevketi de unutmamak lazım.en iyi anne adayım...
artık yeni şarkılar söylemek lazım*bkz:ahmet özhan:img-wink:
---
zeynep,epeydir şehveti eksik kaldı bu forumun..yükleme yapsak birazz:img-blush
---
dün konuştuğunuz türkücülere bakınıyorum şimdii:icon_whis
jessye norman...anam bu opera çıktıı:img-swoon
Sevgili Ayşecan,
Evet..:img-yes:..Necdetçi biri düşse es kaza 1-2 sayfa dayanabilir burada....bknz:errrorrrr! olur.....onun için haklısın bu saatten sonra gelmesi çok heyecan vermez foruma..ama LİN için 1 tane gelebilir...:) bknz: hatrı kalmasın...
Zeynop ehliyeti aldıktan sonra artık Ahmeti arabayla gezdirme fentezileri kurabilir, yazabilir kanımca....:icon_whis
Jessie Norman en iyi opera icracılarından biridir...Görsen kocaman, zenci bir kadın...Ben sesini ilk kez yalnızca ses olarak duyduğumda büyülenmiştim, hemi de Ave Maria yı söylüyordu...Benim için tam bir kopartmaydı ama kadını fiziken gördüğümde ben de :img-swoon olmuştum. Ama sesi melekler kadar güzeldir..:good:
Ave Maria deyince hep aklıma Prag gelir...kafkanın evinde oda müziği konserine gidiyorduk..Güzel bir Mayıs akşamıydı...Hava berrak ve dolunay vardı...Prag başkent olmasına rağmen fazla kalabalık bir şehir değildir...Binaların çoğu Barok dönemi, Gotik tarzındadır ve şehir tam bir açık hava müzesi gibidir...şehrin siluetleri dolunayda belirgindi...Sokaklardan geçerken aradan bir ses duydum...Çok güzel bir kadın sesi, Ave Mariayı söylüyordu flüt eşiliğinde ve ben bir anda durdum tüylerim diken dikendi.. arkadaşlarımı da durdurdum, sokaklarda o sesin geldiği yeri, kadını aramaya başladım..Şarkısını bitirmeden onu bulmak istemiştim...Sonunda buldum...İnanılmaz bir kalabalık çemberinin ortasında beyaz saçları topuz, zayıf yaşlı bir kadındı...Sokakta söylemesine rağmen bir opera sanatçısı gibi giyinmiş:uzun siyah tuvaleti ve inci gerdanlığıyla asaletle duruyordu ve o ayışığı bütün o küçük meydanı ve kadını açık seçik aydınlatıyordu.. 100 e yakın dinleyicisi vardı ve nefes almadan, çıt çıkartmadan onu dinliyordu...şarkısı bittiğinde herkes çılgınlar gibi alkışlamıştı, tabii ben de....
Bahar akşamı, ayışığında Ave Maria...en güzel müzik anılarımdan biridir...
Şuan hatırla sevgili yayınlanıyor kafama 2 şey takıldı.1" o zaman giydikleri etek ve elbiseler ne kadar kısaymış...
2:::::Ahmetle (gıcccccık)Ayla nikah günü aldılar ve ahmet dedi ki şubat ortası iyi mi kötü mü?
yani eyvahh ahmet hemen bişi yapmazsa en son herkesin gözünün önünde utanarak nikah masasında hayır diyecek.bknz:Hatırla sevgili 16 şubatta sezon finalini yapmıştı sanırım.ortasıysa o sıralarda nikahları olacaktır...ayyy
Rüya "küçük bir cadı" ya, Yasemin'in deyimiyle:) Tekrar bölümünde gördüm "şu halini gören ne cadı olduğunu anlamaz" diyor sevgiyle... E, tabii bizim bilmiş küçük melek-cadımız Rüya o kadar duyarlı ve zeki bir çocuk ki, büyüklerden gelecek bir kaç akıllıca salvoyla durumu pekala kabullenip (Ahmet'in babası olduğunu, Rüya-Ahmet-Yaso üçlüsü olacaklarını), Badger'ın senaryosunda Ahmet'in anlattığı kötü adama diş bilemeye bile başlayabilir. Badger, Ahmet senaryonda o büyük travmayı yaşadığı günün akşamında bile doğru yolda. Sevecen, ilgili, yılların hasreti ve sevgisiyle dolu, (Rüyayı bilmiyordu ama, o, sevgi dolu bir adam, bugünkü tekrar bölümünde Rüyanın hasta olduğunu duyunca nasıl çöktü, kapısından nasıl sevgiyle baktı ona, allahım dedim, gerçek babası olduğunu bilmesek bile bize bu duyguyu ancak bu kadar güzel aktarabilirdi), hastanede Necdet'in bütün o koşturmaları, etrafı ve bu arada pastaneyi bile aranje etmesi ne kadar sevimsiz ve abartılı geldi bana. Çocuğu ölümcül hasta olan bir adam bu tip düzenlemeler yapamaz, Teo'ya "sen pastanede bana lazımsın" demeler falan, "şimdi gidin dinlenin size ihtiyacımız olunca gelirsiniz" demeler....İşte gerçekten baba olmayışının kanıtları...Gerçek babası o olsaydı, Yasemin gibi olurdu o sırada, kim gelmiş, kim gitmiş, iş, miş, hiçbirşeyi gözü görmezdi. Hıh! Pabucumun babası! İskele babası! Şambabası!
Rüya "küçük bir cadı" ya, Yasemin'in deyimiyle:) Tekrar bölümünde gördüm "şu halini gören ne cadı olduğunu anlamaz" diyor sevgiyle... E, tabii bizim bilmiş küçük melek-cadımız Rüya o kadar duyarlı ve zeki bir çocuk ki, büyüklerden gelecek bir kaç akıllıca salvoyla durumu pekala kabullenip (Ahmet'in babası olduğunu, Rüya-Ahmet-Yaso üçlüsü olacaklarını), Badger'ın senaryosunda Ahmet'in anlattığı kötü adama diş bilemeye bile başlayabilir. Badger, Ahmet senaryonda o büyük travmayı yaşadığı günün akşamında bile doğru yolda. Sevecen, ilgili, yılların hasreti ve sevgisiyle dolu, (Rüyayı bilmiyordu ama, o, sevgi dolu bir adam, bugünkü tekrar bölümünde Rüyanın hasta olduğunu duyunca nasıl çöktü, kapısından nasıl sevgiyle baktı ona, allahım dedim, gerçek babası olduğunu bilmesek bile bize bu duyguyu ancak bu kadar güzel aktarabilirdi), hastanede Necdet'in bütün o koşturmaları, etrafı ve bu arada pastaneyi bile aranje etmesi ne kadar sevimsiz ve abartılı geldi bana. Çocuğu ölümcül hasta olan bir adam bu tip düzenlemeler yapamaz, Teo'ya "sen pastanede bana lazımsın" demeler falan, "şimdi gidin dinlenin size ihtiyacımız olunca gelirsiniz" demeler....İşte gerçekten baba olmayışının kanıtları...Gerçek babası o olsaydı, Yasemin gibi olurdu o sırada, kim gelmiş, kim gitmiş, iş, miş, hiçbirşeyi gözü görmezdi. Hıh! Pabucumun babası! İskele babası! Şambabası!
katılıyorum.Onun derdi başkaaaaaaa şimdi güzidesi var onun terbiyesiz bide yasemine ayrıldık falan yalakalıklar yapıyo ne ayak?Maksat ben güzideyle gizli gizli olcam hem bi yandan da sen benim karım olarak gözüküyosun diye ahmet acı çekçek...töbe yarabbim yavvv:icon_evil:img-patsa:img-beee:troest
Diyoruz ya adamın herşeyi mübağlağa, abartılı..bknz:abartılı patetik kobi..:hıh
Evet gerçek baba olsaydı, Yasemin gibi yıkılmış, ruh gibi dolanırdı ortalıkta, geleni bile görmezdi, bir de Güzideyi aramalar..
Necdet, üzüldü ama o kadar..Sonrasında yine one-man show..Necdet show...hayatında iki önemli şey var..biri Pastanesi diğeri idi oldu Yasemin...
Bir de bir şeye daha takıldım...Defne Işıktan Rüyanın iyileştiği haberini öğrenir ve Gürsoy Rezidansına anons eder..Orada Ayla hanım da vardı..Gelinilk-döpiyes...nikah mı düğün mü? tartışmasında...Keşke o vakit haberi verdiklerinde Aylayla Ahmete bir kamera zumu olsaydı da...Ahmetin rahatlamış ve sevinmiş yüz ifadesi...Ayla da bunu görür, gerçeği bilmesiyle yaşadığı bir gitgel ve allak bullak donuk bakışlarını bir gösterselerdi...:img-cool2
bugünkü tekrar bölümü yayınlandı bitti mi yaniii:icon_sorr
ben izleyecektim bugün ama:icon_whis
----
badger,o sahnede hiç göstermemişler mi ahmetii...
ben de özel bir şeyler görmek isterdim aslında rüyanın ahmete etkisi hakkında..mesela anlaşılamaz bir sıkıntı olabilirdi içinde rüya hastalanmadan önce..bkz:ne varsa yeşilçamda var:icon_whis
neysee..en azından yaso ve azıcık da necdet ile bir sahne hazırlanmış..hiç yoktan iyidir:)
---
yorum editi:badger,yorumu diğer tarafa yaptım..isteğimi de tabii:icon_whis
bugünkü tekrar bölümü yayınlandı bitti mi yaniii:icon_sorr
ben izleyecektim bugün ama:icon_whis
----
badger,o sahnede hiç göstermemişler mi ahmetii...
ben de özel bir şeyler görmek isterdim aslında rüyanın ahmete etkisi hakkında..mesela anlaşılamaz bir sıkıntı olabilirdi içinde rüya hastalanmadan önce..bkz:ne varsa yeşilçamda var:icon_whis
neysee..en azından yaso ve azıcık da necdet ile bir sahne hazırlanmış..hiç yoktan iyidir:)
Devam ediyor hala canım, şimdi reklamda...Zuhal'in partisindeler...Sonra...Dizinin en ikonografik sahnelerinden biriyle son bulacak. Anladınız siz onu!:icon_whis
ayla hanımın gerçeği bilmesi falan umrunda diil ki yasemin noolursa olsun onun tek işi gelinlik-döpiyes.Pabucumun gelini..geriiiii..ya bide ahmetin çocuğu olduğunu bile bile senin için herşeyi yaparım..buraya gelirim.....flnda filan
sonra izledikçe yine aklıma bişi geldi ışıkla yaşar ne çok bizimkilere benziyy kapının önüne gelmeler falan..bknz:ahmetle yaseminin melodisi hatırla sevgiliydi,bunlarınki ne acep???
sonra izledikçe yine aklıma bişi geldi ışıkla yaşar ne çok bizimkilere benziyy kapının önüne gelmeler falan..bknz:ahmetle yaseminin melodisi hatırla sevgiliydi,bunlarınki ne acep???
Önceden bunu söylemiştim...Işıkla Yaşar AY durumuna benziyor diye...O bahçe kapısının dili olsa da damatların sevinçlerini ve azabını bir anlatsa...
Onlara neşeli bir şeyler bulalım..Bizimkiler gibi ağlak olmasınlar..."Yine yeşillendi fındık dalları...":img-hyste
Bu arada o malum sahneyi izliyorum..Bu Ahmet gerçekten Yasemini iyi tanıyor..Ahmete şapka çıkartmak lazım...Bekledi bizimkinin kafayı bulmasını, sonra dansedelim mi?..:good::img-hyste
bknz:Ahmete saygı duruşu arkadaşlaarr!
Önceden bunu söylemiştim...Işıkla Yaşar AY durumuna benziyor diye...O ahçe kapısınındili olsa da damatların sevinçlerini ve azabını bir anlatsa...
nlra neşeli bir şeyler bulalım..Bizimkiler gibi ağlak olmasınlar..."Yine yeşilendi fındık dalları...":img-hyste
Bu arada o malum sahneyi izliyorum..Bu Ahmet gerçekten Yasemini iyi tanıyor..Ahmete şapka çıkartmak lazım...Bekledi bizimkinin kafayı bulmasını, sonra dansedelim mi?..:good::img-hyste
:D süper ya azz önce o sahneyi izleyip bitirdim.onun devamı süperr..Acıların kadını yasemin koca kafalarda vardı acıların kadını demet akalın fln o aklıma geldi.Ne garipler ya küpene bakabilirmiyim hesabı.Bu arada ben senin onu yazdığını görmemişim.
bknz::Hadi ahmet devam yavaş yavaş yakınlaşmak daha sağlıklı aferim sana(rüya aferim ona fln diodu ya o aklıma geliverdii)
Önceden bunu söylemiştim...Işıkla Yaşar AY durumuna benziyor diye...O bahçe kapısının dili olsa da damatların sevinçlerini ve azabını bir anlatsa...
Onlara neşeli bir şeyler bulalım..Bizimkiler gibi ağlak olmasınlar..."Yine yeşillendi fındık dalları...":img-hyste
Saygı duyuyorum! Sabrına, bekleyişine ve tam zamanında taşı gediğine oturtmasına. Fırsatı yakaladığı anda! Bunu planlayarak yaptığını sanmayın, hissederek yapıyor. Öyle bir anda onu ne toplum ne der? ya iş arkadaşları? ama Yasemin? ya Ayla gelirse gibi endişeler falan asla tutamaz...İçinden geldiği gibi. "Bakabilir miyim?"
O küpelere bakışını çok seviyorum ben, o ne güzel bakış öyle.... Bir de Ahmet'in Yaseminin saçlarının kokusuna dayanamayışına, bala yaklaşan arılar gibi, ışığın etrafında dönen pervaneler gibi, mıknatısla çekilir gibi oluşuna dayanamıyorum ben.
Pervane Ahmet! Işığa yanaşmaya çalışırken kanatları yanan bir pervane o!:img-wink:
Saygı duyuyorum! Sabrına, bekleyişine ve tam zamanında taşı gediğine oturtmasına. Fırsatı yakaladığı anda! Bunu planlayarak yaptığını sanmayın, hissederek yapıyor. Öyle bir anda onu ne toplum ne der? ya iş arkadaşları? ama Yasemin? ya Ayla gelirse gibi endişeler falan asla tutamaz...İçinden geldiği gibi. "Bakabilir miyim?"
O küpelere bakışını çok seviyorum ben, o ne güzel bakış öyle.... Bir de Ahmet'in Yaseminin saçlarının kokusuna dayanamayışına, bala yaklaşan arılar gibi, ışığın etrafında dönen pervaneler gibi, mıknatısla çekilir gibi oluşuna dayanamıyorum ben.
Pervane Ahmet! Işığa yanaşmaya çalışırken kanatları yanan bir pervane o!:img-wink:
Shevekten alıntı yaptım ama
sevgili Gülmisal,
Cevap orada...Adam ne diyecek Yasemine "Seni öpeceğim ya da öpebilir miyim?" diyecek..Bütün romantizmi katleder..Çok güzel ve hoş bir mazeret..ve romantik..Güzel bir anıyı hatırlıyorlar ve o duygu yoğunluğunu yaşıyorlar, hatta tüm geceden beri..Çocukları iyileşmiş, Necdetleri evde onların yerine bakıyor..:img-hyste...Kafaları şaraptan iyi..bu mu? o mu? kaybolmuş..hoşş Lady Macbeth sonra mücella şekliden giriveriyor ya neyse...kaçırılır mı bu fırsat..Yasemin de hevesli, kendi açıyor bu yolu farkında olmadan ya da farkında olarak...Napsın, Ahmete ateşe koşan kelebek gibi oluyor kızcağız...
En azından Ahmet Gürsoyun meşhur MMC halleri geri geldi, yüzünde MMC gülleri açtı adamın
doğru ne kadar romatizm olsa da yani biraz da şarabın çarpışı var......
Ayy necdete acıyorum o evde çocuk baksın yasemin dışarılarda gezsin.Heralde ahmetin olacağını bilse çocuğa bakacağını söylemez ya da çocuğu başka birine bırakıp gel yasemin biz birlikte gidelim derdi.Maksat ahmete o benim karım demek ya.Ahmet te varya günde kaç kişiyi evine bırakıyor.Önce Lady Macbeth sonra ada yasemini............
bknz:Daha bırakacak bi michelle kalmıştı heralde......
shevek ne güzel anlatmışsın öyle:img-blush:img-blush
son anda yakaladım son sahneleri...
ahmete bir kez daha hayran oldum....yalnız ahmet..parktan geçen kestirme bir yol var diyince kırmızı başlıklı kız geldi aklıma:icon_whis:img-icecr
ha bir de başta aşık olanın yasemin olduğunun hatırlatılması,daha doğrusu yaseminin ahmete olan aşkını hatırlaması iyi olmuş:hıhunuttuğunu düşünmeye başlamış idim netekim o zamanlar..
senin beni tanıdığın yaz..dediği yer mesela:good:hoştu:img-yes:
ahmeti özledim ben..:img-in_lo
sahnenin tamamı hoştu hele yaseminin ben seni tanıyodum deyişi İnsan okadar yıl geçse de en güzel anılarını duygularını hep hatırlar bu çok hoş birşey her insan yapar bunu...
shevek ne güzel anlatmışsın öyle:img-blush:img-blush
son anda yakaladım son sahneleri...
ahmete bir kez daha hayran oldum....yalnız ahmet..parktan geçen kestirme bir yol var diyince kırmızı başlıklı kız geldi aklıma:icon_whis:img-icecr
ha bir de başta aşık olanın yasemin olduğunun hatırlatılması,daha doğrusu yaseminin ahmete olan aşkını hatırlaması iyi olmuş:hıhunuttuğunu düşünmeye başlamış idim netekim o zamanlar..
senin beni tanıdığın yaz..dediği yer mesela:good:hoştu:img-yes:
ahmeti özledim ben..:img-in_lo
Ben de spdr alıntısı yaptım ama sözüm herkese... Vallahi bu sahneleri ilk defa izlediğimizde çölde vaha gibi gelmişti bana. Dizimiz 12. bölümden itibaren bir çöle dönmüştü sanki, biz izleyiciler de su arayan berduşlara dönmüştük... Sonra bir ümit doğmuştu içimize, hatırlarsanız o zamanlar neredeyse tüm ümitlerimizi tek tek kırmaya başlamışlardı sevgili senaristlerimiz ve necdetçi set ekibi. Aylayla Ahmete kooperatif evi hediye edilmesi, nikah tarihi alınması falan. Ama biz yılmadık, var gücümüzle savaştıııık veeeeeee, 31.bölüm. Deniz'in olayıyla simultaneously verilmeseydi daha büyük sevinçle yaşayacağımız, beklediğimiz son...."Rüya senin kızın!" .... Bu arada benim de içimden geldi;
Deniz Ölmeeeeessssssiiiiiiiiinnnnnnnnnn!
Hamiş: Badger şu anlatımına bayılıyorum: Çocukları iyileşmiş! Necdet'te evde bakıcılık yapıyor. Yasoyla Ahmette kutluyorlar:img-icecr
Şunu utanarak anlatıyorum ama tam ayrılık ortalarında yani biz bıkmışken ve işler ay in alehine giderken atv nin sitesinden şikayet yazmıştım...ayrılıktan bıktık falan sonra hiç cevap gelmedi ama yani düşündükçe gülesim geliyor..
Ben de spdr alıntısı yaptım ama sözüm herkese... Vallahi bu sahneleri ilk defa izlediğimizde çölde vaha gibi gelmişti bana. Dizimiz 12. bölümden itibaren bir çöle dönmüştü sanki, biz izleyiciler de su arayan berduşlara dönmüştük... Sonra bir ümit doğmuştu içimize, hatırlarsanız o zamanlar neredeyse tüm ümitlerimizi tek tek kırmaya başlamışlardı sevgili senaristlerimiz ve necdetçi set ekibi. Aylayla Ahmete kooperatif evi hediye edilmesi, nikah tarihi alınması falan. Ama biz yılmadık, var gücümüzle savaştıııık veeeeeee, 31.bölüm. Deniz'in olayıyla simultaneously verilmeseydi daha büyük sevinçle yaşayacağımız, beklediğimiz son...."Rüya senin kızın!" .... Bu arada benim de içimden geldi;
Hamiş: Badger şu anlatımına bayılıyorum: Çocukları iyileşmiş! Necdet'te evde bakıcılık yapıyor. Yasoyla Ahmette kutluyorlar:img-icecr
Sevgili Shevek,
Güzel bir tanımlama:harbiden çöldeki vahaydı o sahne.:good:..Amanin ne çok acı çekmişiz...Hoşş istediğimiz gibi bitmedi ya neyse.bknz:Bris-tol Oooo-tel, Rü-ya-ya Kar-deş.
Yasemin hn.ın biraz daha akıllanmasını sağladı..bknz:ohh bee sonunda!!
Sevgili Gülmisal, o senin yazdığın msj gibi mesajlar olmasaydı biz bu sahneyi daha çooook beklerdik..Onun için her an pür dikkat seyredip, senaryo rotadan çıktığında...Baassttııırıın arkadaşşşlarrrr! diyeceğiz..:img-hyste
Benim de içinden geldi, patlatalım bir:
Sevgili Shevek,
Güzel bir tanımlama:harbiden çöldeki vahaydı o sahne.:good:..Amanin ne çok acı çekmişiz...Hoşş istediğimiz gibi bitmedi ya neyse.bknz:Bris-tol Oooo-tel, Rü-ya-ya Kar-deş.
Yasemin hn.ın biraz daha akıllanmasını sağladı..bknz:ohh bee sonunda!!
Sevgili Gülmisal, o senin yazdığın msj gibi mesajlar olmasaydı biz bu sahneyi daha çooook beklerdik..Onun için her an pür dikkat seyredip, senaryo rotadan çıktığında...Baassttııırıın arkadaşşşlarrrr! diyeceğiz..:img-hyste
Benim de içinden geldi, patlatalım bir:
O günler de gelecek (bkz.: fakirin ekmeği....). Rüyaya kardeş. Ada kardeş. Bristol Hotel'de atılsın temelleri tabii. Hele de senin senaryoya paralel giderlerse değme keyfimize. Bristol Hoteli daha çok göreceğiz demektir.
Gülmisal; tetikte olalım yeni sezonda da Badger'in dediği gibi. Gerektiği an gerekli tepkileri verelim. Gerekirse seti bile basarız biz bu hazırlıkla. Bütün yaz hazırlandık, durduk. Dersimizi çalışıyoruz yani.:img-cool2
ooff söylediğime pişman oldum neyse düşünemiyorum ya ''SEYİRCİ SÖMÜRGE DE-ĞİL-DİR! SE-NA-RİST İS-Tİ-FA!!:img-icecr:D:D:D
ruyaya kardes gelırse ısmı brıstol olmasın da:D:D:D.........
yok canım biz sadce bristol hotelde olsun istiyoruz..ismi ada veya ayşegül olabilir(kız olursa)erkek olursa ali fln nasıl olurdu.
bknz:bence erkek olabilir çünkü bi kız bi erkek yani genellikle öyle olurya...!!
yok canım biz sadce bristol hotelde olsun istiyoruz..ismi ada veya ayşegül olabilir(kız olursa)erkek olursa ali fln nasıl olurdu.
bknz:bence erkek olabilir çünkü bi kız bi erkek yani genellikle öyle olurya...!!
Vallahi ne olursa olsun..İster kız ister erkek..İster ikiz, üçüz..bknz:Yasemin ve aileler ikiz, üçüz haketti..:hıh
Rüyanın kardeşi olsun bir an önce zavallım Ahmet, karısının hamileliğini, çocuğunun doğumunu yaşasın, Ahmet adını koysun..
İlk kez çocuğu ona baba! desin, babası olarak ona gülümsesin, hep onun göğsünde uyusun, ilkadımlarını ona doğru yapsın...:img-icecr
Bir çocuğuna ilk baştan sahip olsun...Tabii Rüyasıyla beraber...:img-yes:
bir_adı_yok
06-08-07, 23:32
iyi güzel diyorsunuz da ikinci çocuğu.......
acaba ahmet için rüya'nın yeri başka olur mu?.
malum baba olma ve baba kız duygusunu baştan yaşayamadı.......
ve ya ahmet ikinci çocuğunu kucağına aldığında rüya ne hisseder........
yani o zamana kadar hissi duyguları gelişecek kadar büyümüş ise.....
Suskun bir forum gecesinden hepinize en derin sevgilerimi sunuyorum değerli hs kardeşleri:P
Ahmet ve Rüya yarım kalmış 7 senenin acısını çıkartmak için birbirlerine daha çok bağlanacaklar,daha çok ortak anı ekleyecekler hafızalarına bence.
Ahmet tüm çocuklarını sevecek ayırım yapmayacak ama Rüya'nın yeri bir başka olacak.
iyi güzel diyorsunuz da ikinci çocuğu.......
acaba ahmet için rüya'nın yeri başka olur mu?.
malum baba olma ve baba kız duygusunu baştan yaşayamadı.......
ve ya ahmet ikinci çocuğunu kucağına aldığında rüya ne hisseder........
yani o zamana kadar hissi duyguları gelişecek kadar büyümüş ise.....
Belki de aileyi daha fazla birbirine bağlar ikinci çocuk...
Bana göre daha bir süre sonra gerçekleşmesi yerinde olur..:img-yes: en azından Ahmet-Rüya ilişkisi belli bir raya oturduktan sonra gerçekleşmesi normaldir..Rüya açısından belli bir nokta, yani ahmetin hayatının gerçekten önemli bir parçası olduğunu hissettiğinde işler normale kendiliğinden gelecektir..
Ama isterse bir çocuk ya da 2- 3 çocuk daha olsun
Rüya, Ahmet için hep kınalı kuzusu olacaktır, onun yeri hep ayrıcalıklı kalacaktır... Ona karşı daha fazla hassas olacaktır..:img-yes:
bir_adı_yok
06-08-07, 23:46
zaten kasteddiğim ayrım yapmak değilde....
daha değişik duygular...
evladının birisinin varlığından 6 yıl sonra heberdar oluyorsun ve kaybolan onca yıl.....
diğeri ise alışıla gelmiş şekilde senin yanında doğup, seninle büyüyor.......
ah ah gerçekten çok acı......gerçeği düşman başına bile olmasın...
bir_adı_yok
06-08-07, 23:50
evet rüya ahmet'in hep kınalı kuzusu kalacak eminim....
......
bencede rüya için raylar tam yerine oturduğunda yeni bir bebek olmalı...
........
mesela rüya 15-16 geldiğinde bi rkardeşi olsa ve onun doğumunda ahmet kardeşini kucaklayıp ismini koyduğunda düşüncelere dalsa .......böyle sahnelerde gösterirler mi acaba....
zaten kasteddiğim ayrım yapmak değilde....
daha değişik duygular...
evladının birisinin varlığından 6 yıl sonra heberdar oluyorsun ve kaybolan onca yıl.....
diğeri ise alışıla gelmiş şekilde senin yanında doğup, seninle büyüyor.......
ah ah gerçekten çok acı......gerçeği düşman başına bile olmasın...
Eh buna da şükür diyorum ben...! Genel özete kalsaydı Rüya da Ahmet de gerçekleri öğrendiğinde takvimler 80-90'ları gösterecekti....Ben 6 yıla razıyım (bkz. beterin beteri vardır...):img-wink:
Bu arada...herkese merhaba....bye
evet rüya ahmet'in hep kınalı kuzusu kalacak eminim....
......
bencede rüya için raylar tam yerine oturduğunda yeni bir bebek olmalı...
........
mesela rüya 15-16 geldiğinde bi rkardeşi olsa ve onun doğumunda ahmet kardeşini kucaklayıp ismini koyduğunda düşüncelere dalsa .......böyle sahnelerde gösterirler mi acaba....
Yok pek 15-16 yaşına kalmaz o ikinci kardeş işi bence 2-3 sene sonra gelebilir..Tam da kız çocuklarının anaç duygularının yerine oturduğu dönemler..
eminim Yasemin ve Ahmet dengeli ve mutlu bir yaşantı sağlarlarsa ki en azından bunu Ahmetin sağlayacağından eminim(tabii bu arada Yaseminin abuk heyezanlarının da olmaması gerek)..Rüya bunu-kardeş- kendiliğinden isteyebilir..:img-yes::img-icecr
Kaybedilen yıllar dolu dolu bir telafi edilsin de önce... Baba kız olabilsinler, Rüya babasını bir tanısın, sevsin, çok sevsin hatta... Sonra ikinci, üçüncü olur elbet.
Önce Ahmet halletsin hesaplarını bir bir... Bu arada Rüyayı baştacı edecektir ve ona hissettirmeyecektir bu hesaplaşmaları elbet. Onun kendisini kabullenmesini sağlayacaktır. Onda bu sevecenlik, insancıllık ve duyarlılık varken. Biraz zaman (çok da fazla değil) lazım sadece. Bugün Rüya ne kadar tatlıydı. "Bana tren mi aldın?" derken, cingöz cingöz Ahmet'in getirdiğini dinlerken. O seviyor zati Ahmet'i. Kan çekiyordur kimbilir? Kim sevmez ki öyle sıcak bir gülümsemeyi, o duruluğu, sadeliği. Çocuklar -hele de kız çocukları- çok güzel alırlar titreşimleri, hissederler karşılarındakinin hangi duygularla hareket ettiğini.
Rüya Neco'yla başbaşayken gayet mutlu mesuttu da, Yaso,Neco arasındaki soğukluktan da etkileniyordu bence. Bunun alternatifini de görmemişti haliyle. Yaso ve Ahmet arasındaki ilişkinin -hesap sorma sahneleri hariç- ona yansıyan tarafını da tadacak ve sevecektir.
evet evet Rüya kardeşi kendisi istesin. Çok güzel oluuurrrr:)
bir_adı_yok
07-08-07, 00:07
rüya'nın kendisine kardeş istemesi,
ahmet yasemin arasındaki ilişkiyle, necdet yasemin arasındaki ilişkinin tezatlığını farketmesi
bunlar güzel şeyler.......
bide bu rüya demez mi bunlara siz niye bir yatıyorsunuz......
hani annelerle bablar ayrı yatardı.....ne komik olur he....
........
bu arada bendende herkeze hayırlı geceler....
iyi geceler arkadaşlar
bu foruma girmeyeli çok oluyor,çok özlemişim burayı,dizi tatile girince yazmak pek tat vermiyor insana,ama siz ne güzel yazmayı sürdürüyorsunuz.
hatırla sevgili ne zaman başlayacak acaba?bilen varmı?:bilmim
bir_adı_yok
07-08-07, 00:23
ne zaman başlıyacağını bilmiyorum ama bir an önce başlasa iyi olur.
daha fazla dayanamıcam galiba.......
cuma akşamları burnumda tütmeye çoktan başladı bile.
Eylülün ikinci haftası olur..En mantıklı zaman o..Resmi bir açıklama yok...Ama malumunuz üzere en doğal başlama haftası:Okullar açılır..Herkes, evine barkına dönmüş olur vs. vs.
Hoşgeldin blue_ivybye
çekimler ağustos sonu başlayacak diye duymuştum,büyük bir ihtimal eylülde başlar herhalde,bende çok özledim:icon_sorr
Eylülün ikinci haftası olur..En mantıklı zaman o..Resmi bir açıklama yok...Ama malumunuz üzere en doğal başlama haftası:Okullar açılır..Herkes, evine barkına dönmüş olur vs. vs.
Hoşgeldin blue_ivybye
hoşbuldum badger
seninde dediğin gibi eylülün 2 haftası olabilir,nedense sonbaharı özlemeye başladım,yaz yaramadı bana,böyle diziler tatile girince insan bomboş kalıyor:icon_sorr
blue ivy,bir_adı_yok hoşgeldinizz:img-wink:
forumu kalabalık görmek ne hoş..
---
ben rüyanın yerinde olsam 15 yaşındayken kardeş istemezdim:hıh
öyle olursa rüya minik annelik yapar artık adaya...
necdetle falan tanıştırır..mazallah...
Allah ahmedin yavrularını necdetin ağına düşmekten muhafaza etsin:img-yes:
---
merhaba:img-icecr
---
hasret bitiyor editi:basında çıkan haberlere eklenmiş..okumuşunuzdur ama okumayan varsa söyleyivereyim..14 eylülde başlıyrmuş:)
---
---
hoşbuldum spdr:happy0064
yinemi rüyaya kardeş sohbeti?bitti artık kardeş mardeş yok,herşey ortaya çıktı,gerçi bilirsiniz bizim dizimizin senaryosu ilginçtir ne olacağı bilinmez,ahmet herşeyi öğrendikten sonra yasemin ve necdet rüyaya kardeş yapar,olurmu olur:img-pilot
---
---
---
hasret bitiyor editi:basında çıkan haberlere eklenmiş..okumuşunuzdur ama okumayan varsa söyleyivereyim..14 eylülde başlıyrmuş:)
Ehh Necdet Bey pek artık etraflarında dolanmaz artık.Gürsoy familyası ve rezidansının etrafında sakıncalı vatandaş haline dönüşür..Neydi?
bknz:Ahmet ve Selma yer necdeti :img-hyste
yinemi rüyaya kardeş sohbeti?bitti artık kardeş mardeş yok,herşey ortaya çıktı,gerçi bilirsiniz bizim dizimizin senaryosu ilginçtir ne olacağı bilinmez,ahmet herşeyi öğrendikten sonra yasemin ve necdet rüyaya kardeş yapar,olurmu olur:img-pilot
Necdetle Yasemin Rüyaya kardeşmi yapacaklar??? Bu saatten sonra???..Öyle bir senaryo olursa..:img-hyste
bir_adı_yok
07-08-07, 00:47
---
---
---
saolasın ayşe hoşbuldum.......
demek 14 eylülde başlıyo
hesab edersek ne kadar zaman kaldı diye 1 ay 8 gün galiba....
........
bence necdet ahmet'in yavrucaklarının başını okşamya bile cesater edemez.....
nede olsa bir yavrusunun 6 yılını çaldı.....hırhız necdet nolcak....
ama doğrusu ahmet ile rüya ilişkisini merak ettiğim kadar, rüya necdet ilişkisinide merak ediyorum.....ilerki zamanlarını yani, rüya gerçeği öğrendikten sonra...
Ehh Necdet Bey pek artık etraflarında dolanmaz artık.Gürsoy familyası ve rezidansının etrafında sakıncalı vatandaş haline dönüşür..Neydi?
bknz:Ahmet ve Selma yer necdeti :img-hyste
:img-hyste
necdet sansar da gürsoyların civcivleri çalıyor gibi bir durum olacak yani haa:img-icecrahmet necdeti kaçarken biyerlerinden vurursa hiç şaşırmasın yanii:icon_whis:)
----
ivy,bu forumda üretilen kardeşler sadece ahmet ve yasemin ortak yapımıdırlar..hiçbir katkı maddesi kabul edilemez,orjinal gürsoy çocuklarıdır:hıh
öyle olunca da bol bol konuşası geliyor insanın bebişlerden:img-blushahmetin yavruları..
oğlu olunca maç yaparlar belki:img-in_lo
----
esra,ben de çok merak ediyorum necdet-rüya ilişkisi nasıl bir hal alacak:bilmim
zaten ahmetle yasonun önündeki tek engel bu gibi görünüyor..
rüya necdetle görüşecek herhalde de ahmet buna nasıl dayanr bilmem kii:icon_sorr
----
aşağıya edit:aliye abla,shevek,LİN..haydi tüm forumdaşlarrr..eller klavyeyee:img-icecr8burda olanlar tabi..zeynep de yok dimii)
bir_adı_yok
07-08-07, 00:50
tam olarak rüya'ya kardeş meselesi değil......
rüya ile ahmet ilişkisi ve kardeşi ile ahmet ilişkisi farkı.(anlaşılır yazmışımdır umarım)
bir_adı_yok
07-08-07, 00:53
ah ayşecim ahmet'i bilmemde ben hiç dayanamam.
necdet hangi yüzle rüya'ya sarılır bilemem artık.
umarım bu işi utana sıkıla yapar,
pişkin pişkin eski ayağı üzerine aksamaz.
zaten necdetle rüyanın buluşmaları herkesten gizli ve tek başlarınayken olur..
orda da necdetin utanıp sıkılacağını hiç sanmam:img-beee:
necdet rüyayı almak için eve gelirse kapıda ahmetle rüyanın nasıl iyi anlaştıklarını,ve kendisinin bulunmaz hint kumaşı olmadığını görsün:hıhhatta rüya ahmetin kucağından inip necdete giderken geri dönsün ahmete koşup bir daha sarılıp,seni çok özliycem babacım desin:img-icecr(ahmet elini çabulk tutarsa bunu söyletmesi 2 ayı geçmez..necdetsiz ortamda..)necdet de öylece hareketsiz kalakalsın orda:hıh
tabi mevcut senaryoya göre mümkün görünmüyor bu..ama olsa fena olmazdı:)
---
badger,ave marie yi cranberries tan dinledim:img-icecrve ilk defa o tarz bir müzikten sıkılmadıım:icon_whis
sana teşekkürü borç bilirim:img-wink:
---
yaralı edit:hala yazmıyor musunuz:icon_sorr
Necdet, girmeyecektir hayatlarına..Girerse artık y..h der tam dengesiz ilan ederim..Çünkü Necdet, Ahmete gerçekleri anlatarak(!) artık hayatındaki tüm Yasemin ve Rüya bağlantılarının tamamını kesmiştir...
Neydi? Zavallım daha pastanedeyken, ahmetle dışarıda karşılaşmadan önce, Remoraya "Ben bunları yapacak biri değilim..Bu tip işler hiç banagöre değil.." gibilerindenlaflar ediyordu...Sevgili patetik abartılı çelişkili kobi elemanımız vakti zamanında ne demişti? Aşkı tutkulu yaşarmış, aşk için her türlü günaha girermiş...bknz:hadi canım hadi!!
Ave Maria editi:
The Cranberries in solisti Terry O'Riordan idi değil mi? Bak o da güzel bir sestir..Bir de diğer Irish girl olarak Sinead O'Connor ın sesini de beğenirim..:good:
Valla Necdet, kendisi dayanamadı, gerçeğin ortaya çıkmasından en çok kendisi korkuyordu, kendisi söyledi. E ne de olsa kişi kendi korkularının üzerine üzerine gitmeli demi. Büyümek üzere bir adım attı yaramaz Neco, şimdi gerisini de getirmeli. Gerçeklerle yaşamayı ve gerçeklerin sorumluluğunu, iyi ya da kötü almaya başlasın. Rüya onun kızı değil, Yasemin onun sevgilisi değil, kendince beslediği olma ihtimalleri de her yol denendiği halde olmadı...Patağı da yedi. Yumurtladı. Rahatladı.
Bundan böyle yok öyle yağma. Biraz da o uzakta olmak neymiş görsün. Ona haksızlık eden olmadı. Mesela Yasemin koparmadı Rüyayı ondan. Yapamadı. Necdet, diyor ya, Yasemin benim için ne fedakarlık yapmış diye, işte bunu yaptı Yasemin sana Necdet bey. Size bıraktı bırakma büyüklüğünü göstermeyi.
Bundan sonra uzak dursun biraz. Fazla dolaşmasın ortalıklarda. Bir de kendine "gerçek"ten, "kanlı canlı" yani "gerçek bir eşten" "gerçek bir çocuk" yapsın.
Rüyaya ilişmesin artık.
Necdet, girmeyecektir hayatlarına..Girerse artık y..h der tam dengesiz ilan ederim..Çünkü Necdet, Ahmete gerçekleri anlatarak(!) artık hayatındaki tüm Yasemin ve Rüya bağlantılarının tamamını kesmiştir...
Neydi? Zavallım daha pastanedeyken, ahmetle dışarıda karşılaşmadan önce, Remoraya "Ben bunları yapacak biri değilim..Bu tip işler hiç banagöre değil.." gibilerindenlaflar ediyordu...Sevgili patetik abartılı çelişkili kobi elemanımız vakti zamanında ne demişti? Aşkı tutkulu yaşarmış, aşk için her türlü günaha girermiş...bknz:hadi canım hadi!!
yalan da değil hani..girmediği günah kalmadı:hıh
bundan sonra bize göre neco-rüya ilişkisi mümkün olduğunca azalmalı azalmalı ve bitmeli sonunda evet..ama sanki necdet eski kocaymış da arada rüyayı alırmış gibi geliyor,o kadar da rüyanın neco sevgisi vurgulandıktan sonra...
Gordunuz mu, dizi 14 Eylu'de baslayacakmis! Yani 5 hafta kaldi :)
bir_adı_yok
07-08-07, 01:07
necdet rüya'yı almek için niye gelsin ayşe.
yoksa necdet'e haftada iki gün rüya'yı görebilirsin iznimi verecekler..
....
bencede necdet hayatlarından çekilsin uzaklaşsın......
kanından canından güzidesinden bir bebek yapsın....
bıraksın herkez sahibinin yanında kalsın........
insanın kısırlık gibi bir derdi olmadıktan sonra niye babası hayatta olan birine babalık yapmak istesinki.....
aşkı uğruna derseniz yemem.
uykusuz edit:ben kaçıyorum canlarım...aranızda çok sık olmasamda kalbim sizinle..özlemişim buraya bişeyler yazmayı baya iyi oldu bu akşam.
bazen yazdıklarınızı okuyunca yazacak bişey bulamıyorum....
zaten fazla duygularımı klavyeye dökme yeteneğim yoktur.
o yüzden çoğu kere okumakla yetiniyorum....
herkeze iyi geceler tatlı rüyalar......
Kisirlik dedin de, Necdet kisir cikarsa cok gulerim. Siirsel adalet.
Kisirlik dedin de, Necdet kisir cikarsa cok gulerim. Siirsel adalet.
Yok yok kısır çıkmasın, çocuğu olsun ve ona gösterilmesin. Alıp başını giden annesiyle dolaşsın biraz uzak diyarlarda da Necdet de fellik fellik onları arasın. Şiirsel adalet diye buna denir. Hatta ilahi şiirsel adalet.
bkz.: alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste, deyişinden hareketle acı çeksin ama uzun sürsün diyorum, şöyle bir yedi yıl kadar.:img-cool2
necdet rüya'yı almek için niye gelsin ayşe.
yoksa necdet'e haftada iki gün rüya'yı görebilirsin iznimi verecekler..
....
bencede necdet hayatlarından çekilsin uzaklaşsın......
kanından canından güzidesinden bir bebek yapsın....
bıraksın herkez sahibinin yanında kalsın........
insanın kısırlık gibi bir derdi olmadıktan sonra niye babası hayatta olan birine babalıkyapmak istesinki.....
aşkı uğruna derseniz yemem.
Rüya'nın dengesi bozulmasın diye başlangıçta görecektir...ama Ahmet-Rüya ilişkisi güçlendikçe, Rüya, Necdet babasına Ahmet'ten daha fazla bahsettikçe, bu ziyaretler Necdet için azaba...bizim için keyfe dönüşecek...( bkz. şeytan azapta gerek...):img-wink:
Yok yok kısır çıkmasın, çocuğu olsun ve ona gösterilmesin. Alıp başını giden annesiyle dolaşsın biraz uzak diyarlarda da Necdet de fellik fellik onları arasın. Şiirsel adalet diye buna denir. Hatta ilahi şiirsel adalet.
bence de:img-yes::img-yes:
kısasa kısas..bir de hatta o fellik fellik ararken Ahmet bulsun göstersin..Büyüklük yaparak ezsin Necdeti...
dizice hoşgeldiin:happy0064
5 hafta az görünüyor böyle söyleyince..okul takvimine göre en azından:icon_sorr
dizi takvimine göre uzun ama..:icon_whis
---
esraa,valla ben de hiç istemem ve çok absürd bir durum olur necdet rüyayı arada sırada görürse,zaman geçirirlerse vs..
ama bu söylediğimi de yabana atmayın derim...bkz:senaristlerr.:bilmim
bir_adı_yok
07-08-07, 01:15
aman aman necdet ne kısır olsun ne de çocuğu onsuz büyüsün......
necdet ahmet'in yavrularından uzak kendi yavrularına yakın olsun ki gözü geçmişte kalmasın.
....
Rüya'nın dengesi bozulmasın diye başlangıçta görecektir...ama Ahmet-Rüya ilişkisi güçlendikçe, Rüya, Necdet babasına Ahmet'ten daha fazla bahsettikçe, bu ziyaretler Necdet için azaba...bizim için keyfe dönüşecek...( bkz. şeytan azapta gerek...):img-wink:
Zaten aklımda şöyle bir sahne var...Ahmetle rüya beraber zaman geçirirler, hemen hemen her gün ve gittikçe sevgiyle birbirlerine bağlanırlar..Necdet de bir gün arada girdiği heyezanlarında Rüyayı görmeye gider, hatta elinde oyuncak bir ayıyla...Onları-AYR- görür uzaktan ama öyle sevgi dolu bir sahneyle karşılaşır ki, kendini tamamen yabancı ve fazlalık hisseder, oradan uzaklaşır..Elindeki oyuncak ayıyı da çöp kutusuna atar...bknz:byebye Necdet-zaten seni hiç sevmiyorduk!!!
bir_adı_yok
07-08-07, 01:20
en iyisi necdet'i sürgün etmek .
güzide'yle tatile çıksınlar.....
rüya ahmet'i baba belleyip necdet'i unutana kadar da gelmesin...
rüya da anlayışlı olsun biraz necdet'i isteyip durmasın.....
......
ya bu rüye necdet görüşmesi illaki olacaksa senaristler sayesinde
başka türlü olsun.
parkta filan yasemin buluştursun.....
kapıya gelmesin almak için.
ne o öyle necdet öz ahmet üvey babaymış gibi.
Insallah. Bu senaristlerden pek umudum yok. Bize senelerce "Baba baba!" diye Necdet'in pesinden aglayan bir Ruya izlettirirlerse hic sasmayacagim.
Senarist 1: Hahahaa. Ahmet, cilen daha dolmadi Ahmet. Sana neler cektirecegim bak gor.
Senarist 2: Necdet'cigime soyle saadet dolu bir sahne yazalim mi?
Senarist 1: Sen istersin de yazmaz miyiz be guzelim? Ask olsun, bereket olsun, aile olsun.
Senarist 2: Olsun olsun. Butun guzellikler Necdet'in olsun. Ahmet de kahrolsun.
Senarist 1: Ahmet'le cok mu ugrastik dersin?
Senarist 2: Hadi canim. O hain burnu kalkik, benim suratima bakmayip, komsunun kizina asik olurken dusunecekti bunlar!
Senarist 1: Ay yeter ama, o seninki Serdar. Bu Ahmet, dizi karakteri.
S 2: Yok ya. Ben yarattim Ahmet'i. Uzun boylu, yakisikli, yurtdisinda egitim gormus, iyi aile cocugu. Ben asiktim ona. Adini da Serdar koyacak degildik herhalde. Ama Serdar aliyor mesaji. Sordurdum anneme. izliyormus diziyi. Ahmet cektikce, o da azap cekiyor iste. Hem sen de sevmiyorsun ki Ahmet'i!
S1: Benim sebebim daha gecerli ama. Ahmet'i cok seviyorum ben, fazla seviyorum.
S2: Eeee?
S1: O hain Cansel, suratima bakmadi benim. Madem oyle, ben de yazarim Ahmet'e aci dolu senaryolari. Harab ederim onu. Dur daha bitmedi. Neler cekecek o. Herkes Necdet'i sevecek. Cansel gozden dusecek.
S2: O zaman bakar mi sana?
S1: Sensin cirkin!
S2: Ne diyorsun ya? Serdar benden guzelin mi bulacakti? O sillik ayartti onu! Sanatciymis! Ben onun ne oldugunu bilirim!
Bu konuda yazdıkça sinir katsayım bir inip bir çıkmaya başlıyor.
1. Ortada hiç bir geçerli neden kalmamışken böyle bir gerçek nasıl gizlenir?
2. Çok seven, bekleyen bir adam mevzubahisken nasıl gizlenmeye devam edilir?
3. Hangi vicdandır ki buna elverir?
4. Başka bir kadının kendisinin yıllardır yaşadığına benzer duyguları-umutları nasıl istismar edilir? Ve bu bütün millet tarafından hak vererek izlenir. (Efendim, bu adamın da sevilmeye ihtiyacı varmış).
5. Bu ilişkiyi bitiremezken ne demeye ve hangi hakla Rüyadan ve Yaseminden de ayrı kalamayacağı papağan gibi tekrarlanıp durur. Ve millet de destekler?
6. Kendi babası çocuğundan bunu hak edecek hiç bir şey yapmadığı halde ayrı tutulurken ne demeye ayrı kalırlarsa Necdet'in neler çekeceği üzerinde bu kadar endişelenilir?
7. Herkes yeterince acı çekiyor, gençler memleket kurtarma sevdasında, gözaltına alınıp dövülürken, ölürken, bu adam sadece pastanesindeki ıvır zıvırın telaşına düşmüş, gelsin kurabiyeler gitsin kurupastalar, bir eli yağda bir eli krem şokolada yaşayıp giderken, Rüya gibi dünya tatlısı bir çocuğa eskortluk etti diye nasıl fedakar mertebesine yükseltilir?
Anlayamıyorum. Alışamadım. Alışmayacağım.
Dizice editi: Yukarıdaki yazdıkların bu sorulara cevap olmuş.:)
Badger editi: Yasemin-Ahmet-Rüya, YAR oluyor. :img-wink:
Insallah. Bu senaristlerden pek umudum yok. Bize senelerce "Baba baba!" diye Necdet'in pesinden aglayan bir Ruya izlettirirlerse hic sasmayacagim.
Senarist 1: Hahahaa. Ahmet, cilen daha dolmadi Ahmet. Sana neler cektirecegim bak gor.
Senarist 2: Necdet'cigime soyle saadet dolu bir sahne yazalim mi?
Senarist 1: Sen istersin de yazmaz miyiz be guzelim? Ask olsun, bereket olsun, aile olsun.
Senarist 2: Olsun olsun. Butun guzellikler Necdet'in olsun. Ahmet de kahrolsun.
Senarist 1: Ahmet'le cok mu ugrastik dersin?
Senarist 2: Hadi canim. O hain burnu kalkik, benim suratima bakmayip, komsunun kizina asik olurken dusunecekti bunlar!
Senarist 1: Ay yeter ama, o seninki Serdar. Bu Ahmet, dizi karakteri.
S 2: Yok ya. Ben yarattim Ahmet'i. Uzun boylu, yakisikli, yurtdisinda egitim gormus, iyi aile cocugu. Ben asiktim ona. Adini da Serdar koyacak degildik herhalde. Ama Serdar aliyor mesaji. Sordurdum anneme. izliyormus diziyi. Ahmet cektikce, o da azap cekiyor iste. Hem sen de sevmiyorsun ki Ahmet'i!
S1: Benim sebebim daha gecerli ama. Ahmet'i cok seviyorum ben, fazla seviyorum.
S2: Eeee?
S1: O hain Cansel, suratima bakmadi benim. Madem oyle, ben de yazarim Ahmet'e aci dolu senaryolari. Harab ederim onu. Dur daha bitmedi. Neler cekecek o. Herkes Necdet'i sevecek. Cansel gozden dusecek.
S2: O zaman bakar mi sana?
S1: Sensin cirkin!
S2: Ne diyorsun ya? Serdar benden guzelin mi bulacakti? O sillik ayartti onu! Sanatciymis! Ben onun ne oldugunu bilirim!
:img-hyste Artık dizi karakterlerini çözmeyi bitirdik sıra senaristlere geldi.
Yani biz ve Ahmet burada kadınsal bir intikam zihniyetinden ötürü mü acı çekiyoruz diyorsun..:img-cray:
Ehh mantıksız heyezanları düşününce insanın da aklına gelmiyor değil..bknz: hayatta yaraladığınızda iki canlıyı mutlaka yok etmeniz gerekli 1-Y.domuzu 2-Kadın..yoksa ikisi de gelir sizi öldürür...:img-hyste
necdet,ayısıyla kalakaldıktan sonra kendisinin kimse için vazgeçilmez olmadığını anlar ve sarılıp gider ayıya belki dee:icon_whis
--
hayatına bir yön vermekte gecikmeyecektir zaten..bkz:bugün göremediğim hastaneden pastaneyi yönetmesi..
--
aylaya da bir talip çıksa da evlense diyeceğim ama çok bunalımlı bir tip...
kolayca yaşamına devam edecek gibi görünmüyor..insanlara karşı soğuk,buz gibi..ama çok zayıf:img-yes:
--
sinead o'conner eklemesi:nothing compares to you yu dinliyorum:)bkz:çalışkan forum öğrencisi:img-ok:
--
badger,o sahnelere ne vakit devam etmeyi düşünüyorsunn..bugün yatmadan güzel,ayaklı(:))bir AYR sahnesi okusaydık keşkee:icon_whis
bir_adı_yok
07-08-07, 01:27
dizice
eğer senaristler bu alçaklığı bize yaparlarsa.....
bizimde adımız hs izleyicisi olarak senarist katiline çıkabilir.
yahu yok mu necdet karakterinden nefret eden senarist ..
araştırsınlar belki eski sevgililerinden biridir.
belki okan böğğğ yapmıştır sette onlara.
Su MMC'nin acilimini yazar misiniz bir zahmet? Monte Cristo Kontu desem uymuyor. Nedir?
Su MMC'nin acilimini yazar misiniz bir zahmet? Monte Cristo Kontu desem uymuyor. Nedir?
mağrur muzip cazip=ahmet..
badger üretimi kısaltma sanıyorum:)
mağrur-muzip-cazip...Yaseminin günlüğünün ilk sayfasında Ahmeti betimlediği ifadeler...bknz:ilk bölümler
Aynen:img-yes: ayşecan
mağrur-muzip-cazip...Yaseminin günlüğünün ilk sayfasında Ahmeti betimlediği ifadeler...bknz:ilk bölümler
Mağrur Muzip Cazip Ahmeti ikinci yarıda Mazlum Mahsun Cefakar kılmışlardı elbirliğiyle ...:icon_whis
Necdet Ahmete (son sahnede):
Öyle mi bak benim bundan haberim yoktu demek benim için bir fedakarlık yaptı öyle mi?
Ne kadar zavallı bir bencilsin Necdet!...Acayip sinirlendiğim laflarından biridir...
Öyleeee miii? diye uzata uzata söylediğini de düşünürseniz daha da gıcık oluyor..:hıh bknz:Taaammmammm!Keesss!
Aliye editi:Aliye ne oldu sağa??? Sesin çıkmıyor, yoksa yalnızca ismin mi var? Bilgisayar başında değil misin?