Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

LİN
07-08-07, 23:49
Bayılıyorum Nezoş'a hele o gözlerini devirmesi flan yok mu :icon_whis Yalnız ne Ahmet'e tavırlarını begeniyorum ne de Rüyayla ilgileniş tarzını torunu gibi değil de komşunun torunu gibi ilgileniyor Aaaahh ahhh Selma'ya kızsam da o böyle mi ilgilenirdi Rüya'yla :sad53::img-in_lo

Bak bu doğru.Selma disiplini fazlada kaçırsa Rüyayla gerçekten adamakıllı ilgilenirdi.Nezahat zaten bencillikleri ile tavan yaptı son bölümlerde.Değil Rüya'yı kimseyi sallamadı.
Lale Mansur iyi oyuncu.Nezahat karakterini güzel yansıttı.Kaşlar,gözler,hafif mahcup, az biraz cahil ev kadını halleri...Ahmet biraz ters köşeye yatırsın Nezahati.

@ly
07-08-07, 23:51
lale mansurun önümüzdeki dönemde ayrılacağı rivayetlerini duymuştuk..Aslında nezahati sevmesem de onun o mimiklerini mükemmel yapan lale Mansuru bir hayli ararız...Ahmetin kazan kaldırmasından sonra gitsin...:img-cool2

Ahmet, '' Ünsal Ailesine '' kazan kaldırmaz...bu işi Yasemin'e bırakır ki onun da hesap soracağını zannetmiyorum...Ancak Nezahat ve Rıssa gerçekleri öğrenince kendileriyle hesaplaşırlar...

Ahmet başta Yasemin olmak üzere Necdet ve kendi ailesine hesap soracaktır...bir de gerçeği bildiğini öğrenirse Ayla'ya....

düzeltme editi: sadece yazım hatası badger'cım...hiç Ahmet'i içgüveysi yapar mıyım...Düzelttim yukarıda...:img-wink:

badger
07-08-07, 23:56
Ahmet Ünsal

ne diyorsun aliye? Bizim oğlanı ettin Ünsallara iç güveysi????!!!??

Gürsoy..Gürsoy!!!

badger
08-08-07, 00:01
Bak bu doğru.Selma disiplini fazlada kaçırsa Rüyayla gerçekten adamakıllı ilgilenirdi.Nezahat zaten bencillikleri ile tavan yaptı son bölümlerde.Değil Rüya'yı kimseyi sallamadı.
Lale Mansur iyi oyuncu.Nezahat karakterini güzel yansıttı.Kaşlar,gözler,hafif mahcup, az biraz cahil ev kadını halleri...Ahmet biraz ters köşeye yatırsın Nezahati.

Selmayı Nezahatten daha yakın bulduğumu söyleyebilirim, çevremdeki anne ve teyzelere o kadar benziyor ki....
Ayrıca bknz:yetiştirdiği iki çocuğa bir de bakın Nezahatinkilere..Daha başka kıyaslama gerekir mi?

zeyneps
08-08-07, 00:06
Aliye Abla teessüf ederim yani bir Ahmet'in Ünsalllara iç güveysi olmadığı klmıştı :sad53: Ühühühüü:img-cray:Ne bitmez çilesi varmış bu delüğğanlının ühühühüüüüüüüüüüü:img-cray:

badger
08-08-07, 00:09
Bir daha yeni sayfalara kendi yorumula ekleyeceğim..Belki gitmeden bir kulakları çınlar da uğrar...:)

dizice tarafından gönderildi
Insallah. Bu senaristlerden pek umudum yok. Bize senelerce "Baba baba!" diye Necdet'in pesinden aglayan bir Ruya izlettirirlerse hic sasmayacagim.

Senarist 1: Hahahaa. Ahmet, cilen daha dolmadi Ahmet. Sana neler cektirecegim bak gor.
Senarist 2: Necdet'cigime soyle saadet dolu bir sahne yazalim mi?
Senarist 1: Sen istersin de yazmaz miyiz be guzelim? Ask olsun, bereket olsun, aile olsun.
Senarist 2: Olsun olsun. Butun guzellikler Necdet'in olsun. Ahmet de kahrolsun.
Senarist 1: Ahmet'le cok mu ugrastik dersin?
Senarist 2: Hadi canim. O hain burnu kalkik, benim suratima bakmayip, komsunun kizina asik olurken dusunecekti bunlar!
Senarist 1: Ay yeter ama, o seninki Serdar. Bu Ahmet, dizi karakteri.
S 2: Yok ya. Ben yarattim Ahmet'i. Uzun boylu, yakisikli, yurtdisinda egitim gormus, iyi aile cocugu. Ben asiktim ona. Adini da Serdar koyacak degildik herhalde. Ama Serdar aliyor mesaji. Sordurdum anneme. izliyormus diziyi. Ahmet cektikce, o da azap cekiyor iste. Hem sen de sevmiyorsun ki Ahmet'i!
S1: Benim sebebim daha gecerli ama. Ahmet'i cok seviyorum ben, fazla seviyorum.
S2: Eeee?
S1: O hain Cansel, suratima bakmadi benim. Madem oyle, ben de yazarim Ahmet'e aci dolu senaryolari. Harab ederim onu. Dur daha bitmedi. Neler cekecek o. Herkes Necdet'i sevecek. Cansel gozden dusecek.
S2: O zaman bakar mi sana?
S1: Sensin cirkin!
S2: Ne diyorsun ya? Serdar benden guzelin mi bulacakti? O sillik ayartti onu! Sanatciymis! Ben onun ne oldugunu bilirim!
-------------------------------------

Badger:
Artık dizi karakterlerini çözmeyi bitirdik sıra senaristlere geldi.

Yani biz ve Ahmet burada kadınsal bir intikam zihniyetinden ötürü mü acı çekiyoruz diyorsun..

Ehh mantıksız heyezanları düşününce insanın da aklına gelmiyor değil..bknz: hayatta yaraladığınızda iki canlıyı mutlaka yok etmeniz gerekli 1-Y.domuzu 2-Kadın..yoksa ikisi de gelir sizi öldürür...

LİN
08-08-07, 00:19
Selmayı Nezahatten daha yakın bulduğumu söyleyebilirim, çevremdeki anne ve teyzelere o kadar benziyor ki....
Ayrıca bknz:yetiştirdiği iki çocuğa bir de bakın Nezahatinkilere..Daha başka kıyaslama gerekir mi?

Hep diyorum Selma'nın kontes,soğuk mesafeli tavırlarına bazen sinir oluyoruz ama kadın Nezahat'le kıyaslanamayacak kadar düzgün.
Hoş;yine hastane olayından sonra yaptığı yerde kalmasın, cezasını çeksin hele hele Rüya'yı öğrendiğinde bön bön bakakalsın istiyorum.Boş geçen yıllara üzülsün,kendiyle hesaplaşssın istiyorum.
Ama sanırım yapısı böyle onun.Mantığı duygularından önde ve kontrollü.Vıcık vıcık bir sevgi gösterisi yok ama oğlunu ve kızını çok sevdiğinden eminim.Onun bu tavırlarını,Rüya'nın kıracağından Selma'yı duygularını gösteren bir babaanne yapacağından da eminim.Çünkü dedeler,babaanneler,ananeler hep böyledir.Kendi çocuklarına gösteremedikleri şevkati torunlarında yaşarlar.
Bknz:Lin ve dedesi.
Canım dedem; Selma'nın erkek versiyonuydu.Gece 22:00 de mutlaka ışıkları söndürürdü ve kurallara göre herkes uyumak zorundaydı.Kimse çıtını çıkaramaz,odasına giremezdi.Ben 4 yaşında,gecenin bir vakti uyanır,odasına girer,ananemle arasına yatar "hadi bakalım bana masal anlat ama sonu güzel bitsin dedeciğim" derdim.O da büyük bir şevkatle beni uyutana kadar anlatırdı.
Selma Rüya'ya masal anlatsın! Selma Rüya'ya masal anlatsın!Selma Rüya'ya masal anlatsın!

badger
08-08-07, 00:30
Bu gecenin değerlendirmelerine bakarsak:

1-Allah Necdetun tepasindan baktirsun..
2-Yaseminin öfkesi ve şiddeti, necdete olsun
3- Yaseminin ayakları yere bassın, saman alevi gibi değil, Ahmet ve kızları için lav silahı olsun.
4- Nezahat Ahmetten yaptığı patavatsızlıklar için af dilesin..
5-Selma iyi bir babaanne olarak Rüyayı Şevketle ortalarına alarak yatakta her gece masal anlatsın..
6- Shevek, yarın mektubumuzu bitirsin ve Bahar_can'la irtibata geçsin..
7-Aliye bir daha ölümcül yazım hataları yapmasın..

8-Eh artık uyumalıyız....

İyi gecelerbye...Allah rahatluk versun hepiniza! Varın aşaaaa! bknz: babaannem...nur içinde yatsın...:sad53:

zeyneps
08-08-07, 00:31
Aliye abla'nın fazla üzerine gitmeyelim :icon_sorr:icon_sorr:sad53: Bu arada Ayşe nerde gene gelsin ağzını burnunu dağıtcam onun :sad53:

Selma Rüya'ya masal anlatsın evet hem de Ahmet'le -Yasemin masalı bir arkadaş senaryoda yazmıştı bulursam buraya ekleyeceğim o masalı :img-in_lo:sad53: İyi geceler şimdilik :sad53::sad53:

@ly
08-08-07, 00:35
Beni affettiğiniz için teşekkür ederim...çok alicenapsınız doğrusu...mahcup oldum... bi de içimden geldi....:img-blush

Allah Necdetun tepasindan baktiiiiiiirsssssuuuuuun..:good:

İyi geceler herkese....bye

LİN
08-08-07, 00:37
Benim de tam bir Laz kadını olan babanemin ve hepimizin şu an dünyada olmayan babanelerinin ruhu şad olsun.Yaşayanlara da Allah uzuuun ,sağlıklı ömürler versin.
Badger iyi özetledi geceyi:img-wink:
Herkese güzel rüyalar diliyorum.Sevgiyle kalın.

badger
08-08-07, 00:38
Aliye abla'nın fazla üzerine gitmeyelim :icon_sorr Bu arada Ayşe nerde gene gelsin ağzını burnunu dağıtcam onun :sad53:

Selma Rüya'ya masal anlatsın evet hem de Ahmet'le -Yasemin masalı bir arkadaş senaryoda yazmıştı bulursam buraya ekleyeceğim o masalı :img-in_lo:sad53: İyi geceler şimdilik

Kırılmadın değil mi Aliye?:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo...
oradasın değil mi? ehh sen de haklısın o kota listeleri aklını başından almıştır...

O senaryoyu bulursan ekle de keyif yapalım..:kahve

Selma çok hoş babaanne olacak eminim..:img-yes:

İçimden geldi editi:

Deeniiiiiiiiizzzzzzzzz Ölmeeeeeeeeessiiiiiiiiiiiiiiin!

Allah Necdetun tepasindan baktiiiiiiirsssssuuuuuun!!!!

byebyebye

@ly
08-08-07, 00:42
Kırılmadın değil mi Aliye?:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo...
oradasın değil mi? ehh sen de haklısın o kota listeleri aklını başından almıştır...

O senaryoyu bulursan ekle de keyif yapalım..:kahve

Selma çok hoş babaanne olacak eminim..:img-yes:

Yok canım ne kırılması....:img-wink: Bak bir virgülün yokluğu nelere sebep olabiliyor...Bundan sonra daha dikkatli olacağım...:good:

Unutmadan....senaryon çok heyecanlı bir yerde bitmiş...Ahmet şu telefonları bir an önce açsa da...:img-in_lo

LİN
08-08-07, 00:53
Aliye abla'nın fazla üzerine gitmeyelim :icon_sorr:icon_sorr:sad53: Bu arada Ayşe nerde gene gelsin ağzını burnunu dağıtcam onun :sad53:

Selma Rüya'ya masal anlatsın evet hem de Ahmet'le -Yasemin masalı bir arkadaş senaryoda yazmıştı bulursam buraya ekleyeceğim o masalı :img-in_lo:sad53: İyi geceler şimdilik :sad53::sad53:
Hımm güzel.Ahmet ve Yasemin'in masalını anlatsın Rüya'ya.Ama çocuğa ne diyecek ? Bu masalda "sevenleri ayıran,aşk körü kötü kalpli 2 kadın ananen ve bendim yavrum kusura bakma! "mı diyecek?
Ayla Teyzen ve Kukla Baban Necdet ise, bu masalın kişilik babında hilkat garibeleridir canım.

Babane sinsi ne demek? Necdet ve Ayla demek yavrum.
Peki "ahmak,kafasız,aklı gelip giden " ne demek? Annen demek çocuğum.
"Saf","cebir özürlü, idrak yoksunu" ne demek? Baban demek tatlım.

badger
08-08-07, 08:02
Hımm güzel.Ahmet ve Yasemin'in masalını anlatsın Rüya'ya.Ama çocuğa ne diyecek ? Bu masalda "sevenleri ayıran,aşk körü kötü kalpli 2 kadın ananen ve bendim yavrum kusura bakma! "mı diyecek?
Ayla Teyzen ve Kukla Baban Necdet ise, bu masalın kişilik babında hilkat garibeleridir canım.

Babane sinsi ne demek? Necdet ve Ayla demek yavrum.
Peki "ahmak,kafasız,aklı gelip giden " ne demek? Annen demek çocuğum.
"Saf","cebir özürlü, idark yoksunu" ne demek? Baban demek tatlım.

"Peki, en cin, akıllı, sevimli küçük melek kim burada babane?" sensin evladım....:img-hyste

Messa
08-08-07, 08:09
Arkadaşlar günaydın nasılsınız? Gözümüz aydın diyelim mi acaba? Çekimler başlamış ve şuan Ağva'da devam ediyor...

spdr
08-08-07, 08:38
Şimdiden başlamış mı çekimler....Ağva'ya gidesim geldi...Ahmet Yasemin'i oraya mı kaçırdı acaba...? :img-in_lo

öyledir herhaldee:img-blush
aman tanrıım..ahmeet..nasıl da çalışıyor delüüğanlının aklı böyle işlere:img-in_lo
çekimlerden görüntü falan var mı acaba messa?
günaydın bu aradaa:)

Tavuskuşu
08-08-07, 08:44
İnanmıyorum başlamış mı çekimler?Ağva mı?O zaman bunlar hesaplaşmak için oraya mı gittiler.Ailelerden uzakta 1-2 günü başbaşa geçirip gelecekle ilgili kararlar almak adına gitmişlerdir umarım.Holleeeeeeyyyy vattiri vattiri....

Bu arada aşağıda Aliye Ablayı ve Ayşeyi görüyorum.Holeyyyy.Merhaba dostlar.

Shevek
08-08-07, 08:53
İnanmıyorum başlamış mı çekimler?Ağva mı?O zaman bunlar hesaplaşmak için oraya mı gittiler.Ailelerden uzakta 1-2 günü başbaşa geçirip gelecekle ilgili kararlar almak adına gitmişlerdir umarım.Holleeeeeeyyyy vattiri vattiri....

Günaydıııın günaydınnnnn efenim, Tavus hoşgeldin. Demek çekimler başlamış. Ben de "vattiri vattiri" demek istiyorum.:bella:bella:bella
Artık başlasın dizimiz, mideme kramplar giriyor, uyku tutmuyor beni. Dün gece mektubu yazmaya başladım. :kahve İki sayfa oldu asıl konuya daha giremedim. :icon_sorr:img-book:Fazla düşünmekten kafayı sıyırdım galiba. Bakalım sonunda ne çıkacak ortaya, göreceğiz....Çalışmalarım sürüyor.:img-cool2:img-ok:

gülmisal
08-08-07, 08:58
ya beni asıl sinir eden sezon finali öyle bi bitti ki doğru dürüst bişey bulamıyoruz bulsak ta en azından ben yazdıklarımızdan emin değilim kim ahmetin nereye koştuğunu bilebilir ki?(dizi seti hariç tabii)herkes için farklı yere koşuyor heh bide deniz var en azından yaşarı gönderdiler aradan yoksa onu da kurtarcak yoktu.......

badger
08-08-07, 08:58
Arkadaşlar günaydın nasılsınız? Gözümüz aydın diyelim mi acaba? Çekimler başlamış ve şuan Ağva'da devam ediyor...

Messa ne diyirsun sen?

Anaam Ahmet aldi kaçırdı Yaseminle Rüyayı...Daha detay öğrenirsen haber et.???
Sırf şunu öğrenmek stiyorum:
Ahmet, Necdetin yanından depara giderken araba altnda ya da bilmediğimiz bir başka klişe engelleyicisi tarafından Yasemine kavuşamaz mı, kavuşur mu?
Kavuşursa kolundan tuttuğu gibi kızını ve sevgilisini götürür mü? Kükreyecek mi?

Çok oldu ama kısacası Ahmet elinden alınanların sağlam bir hesabını soracak mı? hatta Necdeti ikinci -üçüncü kere pataklayacak mı? bana öre hala caizdir..:img-hyste..Buna Yasemininki ve Haaasssaaaannn Amca da dahil..
Bunları öğrenirsen pek mesud oluruz...:)
Sevgiler,

Tavuskuşu
08-08-07, 09:01
Herkese günaydın.byebye

İnanamıyorum şaka maka yaz sezonu geçti sayılır ve çekimlere başlanmış.Acaba fragman ne zaman gelir?En geç 2 hafta içinde gelmesini diliyorum.Bütün yaz boyunca bu forumu ayakta tutan,5-6 tae başlık bitirilmesini sağlayan kısacası yayında ve yapımda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.:happy0064

Bu arada hani hep rüyanızda ahmeti görün filan diyorduk ya.Ben gördüm.Ama kendisini Cansel elçin canlandırmıyordu.Sadece Ahmet isimli bir şahıstı.Yüzünü bile hatırlamıyorum.:img-blush:img-blush

Badger ben asıl ilk sorunu merak ediyorum.Gerisi önemli değil.Yeter ki ahmet sağ salim Yaseminin ve rüyanın yanına gitsin.Gerçi deniz zaten bıçaklandı birini daha hastaneye götürmezler.Defne hangi birine yetişsin o zaman?

Bu arada senaryolar süper.Ama çok heyecanlı bir yerde bitirmişsin.Devamını merakla bekliyorum.

gülmisal
08-08-07, 09:07
2. Bİ HABERR

arkadaşlar az önce atv nin sitesina baktım hatırla sevgili nin tekrar bölümleri allahın izniyle bugün bitiyor herhal çünkü perşembe günü hatırla sevgili değil sıla başlıyormuş..ayrıntılı bilgi için lütfen atv nin sitesine bakınız bu arada atv ye hs ile ilgile e-posta da atabiliriz...bknz:yaa bunlar gene aynı sürede yayınlıyolar yoksa sezon finalini vermeyecekler mi?arrrhh :sad53::sad53:yaaa ahmetin yüzünü görmeyecek miyim?Allahım ne bahtsızım:D

Tavuskuşu
08-08-07, 09:16
Gülmisal buna da şükür.Atv başka dizileri yayınlıyor 10-15 bölüm ardından nedensiz kaldırıyor.Örneğin Beyaz Gelincik'in tekrarını verirlerken 16.bölümde kestiler.Neyse ki bizim dizi kesilmeden yarım yarım da olsa sonuna kadar geldi.Belki sezon finalini de yeni bölümler başlamadan 1 hafta önce filan gösterirler.

Shevek mektubu çok merak ediyorum.Gerçi yazılma kısmında bir katkım olamadı ama olsun.Ama eminim harika yazmışsındır.:happy0064

Ben de baktım siteye.Bugün 13.20 de çizgi film var 14.40ta hs.Yarın 13.20 de sılayı gösteriyor.Ama 17.10da avrupa yakası yazıyor.Belki arada yine vardır hs.Yoksa 4 saat sılayı mı gösterecekler?:img-fie::img-fie::img-fear2:mad72:

gülmisal
08-08-07, 09:22
Gülmisal buna da şükür.Atv başka dizileri yayınlıyor 10-15 bölüm ardından nedensiz kaldırıyor.Örneğin Beyaz Gelincik'in tekrarını verirlerken 16.bölümde kestiler.Neyse ki bizim dizi kesilmeden yarım yarım da olsa sonuna kadar geldi.Belki sezon finalini de yeni bölümler başlamadan 1 hafta önce filan gösterirler.

iyişallah ya biliyormusunuz 29. bölümün sonunu görünce sevinmiştim eveet aylayaaa bişş olduuuuuuuuuuuuu yuppiiiiiiii:img-icecr(kötü bişi sevinmek ama naapim)Sonra anladık ki kendini garip garip ruh hallerine sokup bizimkini yasodan uzaklaştırıverdi biraz (yani onunla ilgileniyo ya ahmet yürüü)O nikahı sana dar ederiz ayla dalarız sete valla!!!!!!!!!!!!

evet o sıla 4 saat bana da çok garip geldi ama starda da bikez benden baba olmazı 2 bölüm bi arada mı göstermişlerdi 2 bölüm bi arada olabilir.....

@ly
08-08-07, 09:24

Merhaba Cansu'cum....ve Nurdan (neredeyse aranıyor ilanı verecektik Nurdan'cım...bir forum bu kadar da ihmal edilmez ki...cık cık ve cık yani...)

Ağva yerli dizilerin platosu haline geldi artık...birçok dizinin çekimi yapıldı orada...gitmek şart oldu artık...:good:

bahar_can
08-08-07, 09:26

Selmin'ciğim merhaba canım... Ağva'da ne işleri var yahu! :img-pilot yani bu zamana kadarki çekimler bildiğimiz kadarıyla Adalar, Beyoğlu civarı, Kabataş Lisesi, Cağaloğlu tarafları, Beylerbeyi ve Şile'de çekildi... Ağva gibi değişik bir mekana gitmek için bir kahramanımızın ya da kahramanlarımızın bazılarının yaşamında bazı değişimlerin olması gerekir diye düşünüyorum... gönüllü sürgün... atama... birilerini görmek... özellikle sezonun ilk bölümü için farklı bir mekan çekimi biraz garip geldi... yoksa tabiki de ileriki bölümlerde gerekecektir... ama ilk bölüm için ilginçççç!?!

Tavuskuşu
08-08-07, 09:30
Hatırla Sevgili yeni sezona,heyecanla beklediğiniz yeni bölümleriyle 14 Eylül Cuma günü merhaba diyecektir...
Eylülün ilk haftası yayınlanan son bölümün tekrarı ile giriş yapacaktır...
Sevgiler...

Diye bir haber var basında çıkan haberler bölümünde.OXFORD eklemiş.Yani dizimizin başlanmmasına 1 ay kaldı.HOlleeeyyyyy vattiri vattiri.

Ben gidiyorum sizlere iyi yorumlar ve forumlar. :img-hyste

badger
08-08-07, 09:31
Selmin'ciğim merhaba canım... Ağva'da ne işleri var yahu! :img-pilot yani bu zamana kadarki çekimler bildiğimiz kadarıyla Adalar, Beyoğlu civarı, Kabataş Lisesi, Cağaloğlu tarafları, Beylerbeyi ve Şile'de çekildi... Ağva gibi değişik bir mekana gitmek için bir kahramanımızın ya da kahramanlarımızın bazılarının yaşamında bazı değişimlerin olması gerekir diye düşünüyorum... gönüllü sürgün... atama... birilerini görmek... özellikle sezonun ilk bölümü için farklı bir mekan çekimi biraz garip geldi... yoksa tabiki de ileriki bölümlerde gerekecektir... ama ilk bölüm için ilginçççç!?!

... önce hesaplaşma ve peşinden gelen ön balayı...:) bknz:martıların ve denizin şahitliğine bir kere daha başvurma...:img-hyste
Orası YAR sahnesine yakışır....:img-icecr

------------------
Bu arada tekrar hoşgeldin..Dün senin için maytaplı hoşgeldin msjı göndermiştim..Yazışmıştık ama buraya gelip tekrardan bir diyeyim dedim...

ilk bölümlerin başlangıcını, son bölümlerin uzantısı olarak Haziranda bitirmişlerdir kanaatimce bunlar, gelecek sezonun:img-yes: birkaç bölüm sonrasını çekiyorlardır...

gülmisal
08-08-07, 09:31
yeni sezonda neler olacağını birkaç şey dışında bilmiyoruz ki ahmetin rüyayı ve yasemini kaçırdığını düşünemiyorum...Ya da düşünüyorum.neyse işte......

Ayy bu gün benim için garip oldu.Dün hs de deniz gezmiş olaylarına gelincek falan onlar aklıma geldi yatarken bide ne hikmetse masamda oliver twist kitabı vardı.Sonra yetimhanede çocuklara yaptıkları iğrenç şeyleri düşündüm sabaha karşı böyle birsürü adam hepsini teker teker asıyorlar simsiyah bi yerde öyle bi uyandım ki ne olduğunu şaşırdım....

Shevek
08-08-07, 09:33
Şu anda HS müzikleri dönüyor cd çalarda. Zor yıllar, Dalgakıran favorilerim elbette. Ama "Sis" te çok vuruyor beni.:icon_sorrAhmet Ayla'yla nişanlanırken çalan müzik. Çok simgesel. Ahmet'in cenaze töreninde çalsalar bu kadar olurdu. Ah bahtsız bedevi, neler yaptılar adama yahu, öldürdü onu yasemin, farkında değildi (ama varacak).
Dinlerken kızımla sohbet ediyorduk. Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR'nin diğer akraba-ü talükatında görülen semptomlar onda da var. Okul açıkken sonuna dek izleyemiyordu. Şimdi tekrarları izliyor ve acayip söyleniyor. Ben de kıs kıs gülüyorum. Ateşe körükle yaklaşıyorum. Bugünkü sohbetten bir alıntı:

Shevek anne: Bu müziği Ahmet'in cenaze töreninde çalsalar bu kadar olur.
Öykü: Zaten cenaze töreni gibi nişan.
....
Öykü: Ben bu Aylaya Necdet'ten daha çok sinir oluyorum. Necdet en azından sevimli. (Kendisi on üç yaşında olur. Anladınız siz onu.) Daha sevimli birini bulamamışlar mı?
Shevek anne: Yaa, adamcağız kıza bakarken kusacak gibi oluyor, aslında pek de bakmıyor, tavan ve duvarlara sığınıyor. Suratı kapkara oluyor.
Öykü: Yasemin'e bakarken:img-nyam:oluyor ama di mi?(Anladınız yine siz onu)
Shevek anne: Keşke Michelle geri dönseymiş de taksaymış Ahmet koluna Michelle'i, Yasemin'i çatlatsaymış. En azından Michelle sevecen, kanlı canlı bir kızdı. Ahmet'i kasvet basmış zaten, bu Ayla'da kasvetini iki katına çıkarır adamın bu suratla.
Öykü: Ayyyy, çok yaramazsın (bkz.:annesini azarlayan çocuk). (Sonra evin içinde bağırarak tur atmaya başlar) Ahmetttt mutttlu ollllsuuunnnn arrrrtıkkkk!

bahar_can
08-08-07, 09:34
Merhaba Cansu'cum....ve Nurdan (neredeyse aranıyor ilanı verecektik Nurdan'cım...bir forum bu kadar da ihmal edilmez ki...cık cık ve cık yani...)

Aliye'ciğim canım...aslında nickimin altındaki "konum" kısmına gitmeden önce "Ankara yolcusu" diye yazmıştım ve birkaç gün öyle girmiştim forumlara ama sanırım gözünüzden kaçmış :img-blush (suçlu aya kalk! :icon_whis) yani yeterlidir diye düşündüm... bir de ben sürekli Cansel sayfasına giriyorum oradaki arkadaşların haberi olunca sanki herkes biliyormuş gibi geliii insana :img-blush o yüzden kelli başkam yirlere yazma geraa duymadıydım...

badger
08-08-07, 09:42
Aliye'ciğim canım...aslında nickimin altındaki "konum" kısmına gitmeden önce "Ankara yolcusu" diye yazmıştım ve birkaç gün öyle girmiştim forumlara ama sanırım gözünüzden kaçmış :img-blush (suçlu aya kalk! :icon_whis) yani yeterlidir diye düşündüm... bir de ben sürekli Cansel sayfasına giriyorum oradaki arkadaşların haberi olunca sanki herkes biliyormuş gibi geliii insana :img-blush o yüzden kelli başkam yirlere yazma geraa duymadıydım...

ankaraya gideceğini biliyordum da bu kadar uzayacağını tahmin etmiyordum..:img-wink:
senin sorumlu olduğun başka forumlarda var yani...

Bu arada Ayla bir melek olabilirdi gitmiş, istanbul olmuşsun...bknz:doğru yol:)

biz de bir ara Aylayı irdeledik sen sonunda Ayla asla melek olamazdı diye de sana gönderme yapmıştım...bknz:Lady Macbeth

@ly
08-08-07, 09:43

Amanın sen uzaklara gitmemişsin...bizim memlekete gelmişsin de haberimiz yok...:icon_sorr (bkz. her şekilde suçlayacak birşey bulurum...) Neyse bir daha kaybolursan nereye bakacağımızı biliyoruz en azından...Hüseyin Abi de seni arıyordu...:img-yes:

Shevek dün akşam yazmıştım...Necdet allerji...Yasemin ateş...Ahmet taşikardi yapar diye...Ayla'yı unutmuşum hemen ekleyeyim... direkt anksiyete oluşturuyor...:good:

bahar_can
08-08-07, 09:44
... önce hesaplaşma ve peşinden gelen ön balayı...:) bknz:martıların ve denizin şahitliğine bir kere daha başvurma...:img-hyste
Orası YAR sahnesine yakışır....:img-icecr

------------------
Bu arada tekrar hoşgeldin..Dün senin için maytaplı hoşgeldin msjı göndermiştim..Yazışmıştık ama buraya gelip tekrardan bir diyeyim dedim...

ilk bölümlerin başlangıcını, son bölümlerin uzantısı olarak Haziranda bitirmişlerdir kanaatimce bunlar, gelecek sezonun:img-yes: birkaç bölüm sonrasını çekiyorlardır...

ama, ama badger bu Ahmet'in tutkulu/duygulu derinliğine biraz ters değil mi :icon_sorr yani Adalar'daki dolu dolu anılarla tanıtık martılar ve tanıtık deniz dalgalarına koşmak varken ki onlar o aşka hep şahittiler... şimdi kalkıp başka bir deniz ve martı :bilmim üzülürüm vallahi hem de billahi... ben başka deniz ve martı istemiyom... ben Adaların denizini ve martısını istiyom... hatta oraya gittiklerinde coşsun deniz selamlasın onları dalgalarıyla... martıların en bilgesinin öncülüğünde " hoşgeldiniz" cığırtıları kulaklarını patlatsın ikisinin de...sonra onları yalnız bırakmaları gerektiğini düşünüp denizin dalgaları da, martılar da zulalarına giderek şahit olsunlar birkez daha aşkın en güzel şekline :img-in_lo

badger
08-08-07, 09:52
Şu anda HS müzikleri dönüyor cd çalarda. Zor yıllar, Dalgakıran favorilerim elbette. Ama "Sis" te çok vuruyor beni.:icon_sorrAhmet Ayla'yla nişanlanırken çalan müzik. Çok simgesel. Ahmet'in cenaze töreninde çalsalar bu kadar olurdu. Ah bahtsız bedevi, neler yaptılar adama yahu, öldürdü onu yasemin, farkında değildi (ama varacak).
Dinlerken kızımla sohbet ediyorduk. Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR'nin diğer akraba-ü talükatında görülen semptomlar onda da var. Okul açıkken sonuna dek izleyemiyordu. Şimdi tekrarları izliyor ve acayip söyleniyor. Ben de kıs kıs gülüyorum. Ateşe körükle yaklaşıyorum. Bugünkü sohbetten bir alıntı:

Shevek anne: Bu müziği Ahmet'in cenaze töreninde çalsalar bu kadar olur.
Öykü: Zaten cenaze töreni gibi nişan.
....
Öykü: Ben bu Aylaya Necdet'ten daha çok sinir oluyorum. Necdet en azından sevimli. (Kendisi on üç yaşında olur. Anladınız siz onu.) Daha sevimli birini bulamamışlar mı?
Shevek anne: Yaa, adamcağız kıza bakarken kusacak gibi oluyor, aslında pek de bakmıyor, tavan ve duvarlara sığınıyor. Suratı kapkara oluyor.
Öykü: Yasemin'e bakarken:img-nyam:oluyor ama di mi?(Anladınız yine siz onu)
Shevek anne: Keşke Michelle geri dönseymiş de taksaymış Ahmet koluna Michelle'i, Yasemin'i çatlatsaymış. En azından Michelle sevecen, kanlı canlı bir kızdı. Ahmet'i kasvet basmış zaten, bu Ayla'da kasvetini iki katına çıkarır adamın bu suratla.
Öykü: Ayyyy, çok yaramazsın (bkz.:annesini azarlayan çocuk). (Sonra evin içinde bağırarak tur atmaya başlar) Ahmetttt mutttlu ollllsuuunnnn arrrrtıkkkk!

Zor Yıllar ve Kimse Bilmezi dahaçok beğeniyorum..Tabii Hatırla Sevgili parçasını oğlum ve ben pek bir severiz..Ne zaman çalsa gelir beni dansa kaldırır..Ayaklarımın üstüne basarak benimle tango yapar..bknz:her halükarda dominant erkek...:img-hyste

Gece ve Rüzgar çaldığında aklıma hep Yasemin gelir..Onun ağıtı gibi geliyor bana...Mona Lisa gibi gülümsüyorum ama içim kan ağlıyor..:img-cray:

Jarjar Ahmeti sever, bir de Selmayı ve Şevketi en başından beri...

Önyargımı aşılamayayım diye Necdeti gösteriyorum..Bak bu da Necdet..pastacı...diyorum..O da...banane..Aameti ağlatıyor...Rüyayı babasına vermiyor...

Tren sahnesinde pek bi bozulmuştu Necdete...Baba bak Necdet napıyor?....Yapar oğlum Necdet i..insan bozuntusu olduğu için yapar oğlum...:img-hyste

gülmisal
08-08-07, 09:53
ama, ama badger bu Ahmet'in tutkulu/duygulu derinliğine biraz ters değil mi :icon_sorr yani Adalar'daki dolu dolu anılarla tanıtık martılar ve tanıtık deniz dalgalarına koşmak varken ki onlar o aşka hep şahittiler... şimdi kalkıp başka bir deniz ve martı :bilmim üzülürüm vallahi hem de billahi... ben başka deniz ve martı istemiyom... ben Adaların denizini ve martısını istiyom... hatta oraya gittiklerinde coşsun deniz selamlasın onları dalgalarıyla... martıların en bilgesinin öncülüğünde " hoşgeldiniz" cığırtıları kulaklarını patlatsın ikisinin de...sonra onları yalnız bırakmaları gerektiğini düşünüp denizin dalgaları da, martılar da zulalarına giderek şahit olsunlar birkez daha aşkın en güzel şekline :img-in_lo

bende yeni bölümlerin adlarda çekilmesini isterdim ada yaseminleri arasındaböyle hayaller kuruyorlardı sanırım bi ara ama gerçekten adalar-rüya-ahmet-yaseminn veeeeeeeeeeeeeeeee

yineeeeeeee
yineeeeeeeee
yineeeeeeeeeee söylüyorum

Rü-ya-ya kar-deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeşşşş.............

bu arada ben en çok simsiyah bakışların ve kimse bilmez özellikle kimse bilmez çünkü şarkı sözlerinin anlamı çok şey anlatıyor............

badger
08-08-07, 09:55

tamam ada olsun derim ama şimdi paldır küldür adaya gitseler, herkes onları tanıyor...çıkartırlar bir maraz alimallah..Bence ailelerde bulmasın onları diye de gitmiş olabilirler..

------------
Biz de martılara NG kameraları takar olayı tam kanıtlarız...Sonra bir çocuk daha olur derler yok Ahmetin değil de Necdetin diye..hala boşanmadılar ya...:img-hyste

-----------
Bak bu arada senaryo yazıyorum..Senin yorumlarını katkılarını da beklerim..:img-yes::good:

gülmisal
08-08-07, 09:56
aileleri bulmasın diye daha da uzaklara gidebilirler aslında.......

(şuan kimse bilmezi dinliyormuşum yazı yazmaktan kafa kalmadı ki)

Shevek
08-08-07, 11:02
“HATIRLA SEVGİLİ”
Yapımcılarına, Yönetmen ve Senaristlerine Açık Mektup

Sevgili “Hatırla Sevgili” dizisi yapımcıları, yönetmen ve senaristleri, geçtiğimiz sezon 31 Bölüm boyunca biz TV izleyicilerine, uzun zamandır ekranlarda görmeye hasret kaldığımız türden kaliteli bir yapım izleme fırsatı sunduğunuz için, öncelikle teşekkür ederiz. “Hatırla Sevgili” dizisi ülkemizin yakın tarihine ışık tutmakta, özellikle resmi tarih kitapları ve kanalları dışında bir kanal aracılığıyla, Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan ve ülkenin gidişatını etkileyen olaylar ve olgular, politik, sosyal, kültürel ve düşünsel arka plan konusunda bizleri tekrar düşünmeye, o günleri ve dolayısıyla bugünleri analiz etmeye sevk etmektedir. Kurmaca karakterler aracılığıyla bu arka planın, olay ve olguların bireylerin hayatları üzerindeki yaşamsal etkilerini de gözlemlememizi, bir anlamda aynadaki aksimize tekrar dönüp bakmamızı sağlamaktadır. Bu da kirlenen, yozlaşan ve salt eğlencelik ürünlerin ağırlıkta olduğu görsel ve işitsel medya dünyasında kendine farklı bir yer edinmesini sağlamıştır.
Elbette düşsel öğeler taşıyan, birincil amacı gerçeklerin birebir yansıtılması olmayan, kurmaca karakterler ve kurmaca bir olay örgüsü etrafında gelişen ve tarihe göndermeler içeren dizimizden izleyici olarak beklentilerimiz, özellikle düşsel alanı ile ilgili olacaktır. TV ekranlarına yansıyan bir çeşit tarihsel roman olarak da tanımlayabileceğimiz dizimizin 2. sezonda izleyeceği yolun, izleyici beklentilerinin de göz önünde tutularak çizilmesi dileğimizdir. “Hatırla Sevgili” bir çok diziden daha farklı bir izleyici kitlesine seslenmektedir. Eğitimli; kültür alımlama ve yorumlama becerisine ve alışkanlığına sahip genç ve genç-orta izleyici kitlesi, genelin içinde önemli payı oluşturmaktadır. Dizimizin kurmaca karakterleri ve olayları konusunda geçen sezonun kısa bir değerlendirmesinin ve gidişat konusundaki beklentilerin dile getirilmesinin, bu yapıma emeği geçenlere bir feed-back oluşturacağı düşüncesiyle hareket ederek, sizlere bu açık mektubu ulaştırmak ihtiyacını hissettik.
İki ailenin bireyleri, onların arasında süregelen çeşitli düzlemlerdeki -iş, arkadaşlık, sevgililik vb.- ilişkiler dizimizin temel unsurlarını oluşturmaktadır. 60’lı yılların başında Yasemin ve Ahmet karakterleri arasında başlayan ve gelişen aşk hikayesi 31 bölüm boyunca dizimizin ana eksenini oluşturmuş, diğer karakterler, bu iki ana karakterle ilişkileri ve toplumsal konumları itibariyle olay örgüsü içindeki yerlerini almışlardır. Dizinin Yeşilçam filmlerine de saygılı bir gönderme-bir selam içerdiği aşikar olmakla birlikte, zaman zaman toplumsal hayatımızda daha çok ironiyle karşılanan bir takım klişelerin tekrarlanacağı endişesini duyduğumuz bazı gelişmeler de olmuştur. Anlatılan aşk hikayesinin sadeliği, naifliği ve saflığı, ilk on iki bölüm boyunca dizinin sadık izleyici kitlesini yaratmakta önemli bir rol oynamıştır. Çıkarsız, beklentisiz, iktidar kurmayan, ikili bir ilişki içinde bile bireylere “ben” olabilme alanı bırakan, sınırsız paylaşıma ve sevgiye dayanan bir aşk. Eski aşkların bir yansıması. Bir kadınla bir erkek arasında yaşanabilecek en güzel aşk hikayelerinden biri olarak bizleri diziye bağlayan ana ekseni oluşturmuştur.
Bu, aynı zamanda dönemin siyasi ve düşünsel arka planının ve olayların gidişatının doğrudan etkilediği bir aşk hikayesidir. Yasemin’in babasının idam hükmünü imzalayanlardan biri de Ahmet’in babası Şevket’tir. Bu gerçek, o sıcak gelişmenin, bütün insani boyutlarıyla yaşandığı bir süreçte ikisinin birleşmesini imkansız kılan bir durumdur. O esnada hamile olan Yasemin’in, 60’lı yılların Türkiyesi’nde yaşayan genç bir kadın olarak, arkadaşı, dostu, sırdaşı, bir anlamda gerçekte sahip olmadığı ağabeyi olarak gördüğü Necdet’in formalite evlilik teklifini kabul etmesi ve Ahmet’le zorunlu bir ayrılık sürecine girmeleri kaçınılmaz bir gerçeklik olarak yansıtılabilir. Bu noktaya kadar kurmaca gerçeklik düzleminde izleyici olarak bizleri büyük ölçüde rahatsız eden bariz bir unsur söz konusu değildir. Ancak geçtiğimiz sezonun ikinci bölümünde, yani 12-31 arası 19 bölüm boyunca kurmaca gerçeklik ve karakterlerin duruş ve tutumları açısından kaynağını çözümleyemediğimiz bir boşluk ve tutarsızlık oluşmuştur.
Kurmaca gerçeklik düzleminde oluşan boşluk şudur: Olaylar idam cezalarının ertelenmesi ve Ahmet’in babasının rahatsızlığı nedeniyle yurtdışına çıkması aşamasında düğümlenmiş, sonra tek tek o ve ya bu şekillerde çözülmüştür. Ayrılık süreci karakterlerin özgür iradeleri ve istemleri dışında başlamıştır. Ortada doğacak bir çocuk, çocuktan haberi olmayan (başta yanlış anlamalar ve annelerin müdaheleleriyle öğrenmesi engellenen) bir baba, sevgilisinin kendisini terk ettiğini düşünen çaresiz ve gepegenç bir anne adayı vardır. Uzun yıllardır kendisini gizli bir aşkla seven Necdet’in teklifini kabul eder ve topluma ve aileye karşı ortak bir yalanı akıl ve mantık çizgilerinin elverdiği bir süre boyunca sürdürmeye karar verirler. Bu noktada büyük bir aşkın “iki” kişisinin kendi özgür iradeleriyle başlamayan, dışsal nedenlere dayalı bir ayrılık süreci başlar. Aşkları her ikisinin de defalarca ifade ettiği üzere sürmektedir ve sürecektir.
Ancak 12. bölümde başlayan, dizinin 31. bölümde ara verdiği 1. sezon bitimine dek geçen süreçte ayrılmalarına sebep olan tüm dışsal etkenler ortadan kalktığı, yanlış anlaşmalar su yüzüne çıktığı, düğümler tek tek çözüldüğü halde, ayrılık süreci izleyiciyi bunaltacak ve tarihsel sürecin yakıcılığına ve diğer karakterlerin gelişimine yeterince odaklanılmasını engelleyecek derecede uzatılmıştır. Ahmet-Yasemin-Necdet arasında sanal bir aşk üçgeni (sanal olarak nitelendiriyoruz, çünkü Necdet hiç bir zaman aşkını dürüstçe itiraf etmemiş, aşkı için açıklık ve dürüstlükle savaşmamış, bu ikiliye karşı kaçak güreşmiş ve fırsatları kendi yararına bilinçli-bilinçsiz kullanmış ve formalite bir evliliği tek taraflı olarak gerçeklik yanılgısı içinde sürdürmüştür) yaratılmış ve olay örgüsü içindeki konumu gereği ana karakterlerden Ahmet sevdiğine hasret, çocuğundan bihaber olarak hem fiziksel hem duygusal sürgünün içinde bulmuştur kendini. Yasemin karakteri ise silikleştirilmiş, bir ana karakterin asla olmaması gereken ikircikli, çelişkili, neye göre, hangi motivlerle hareket ettiği - tuttuğu günlük de olmasa - izleyici tarafından idrak edilemeyecek kadar kafası karışık bir pozisyona düşmüştür. Yukarıda bahsettiğimiz izleyicide hayalkırıklığı ve sıkıntı yaratan boşluk da temel olarak ana karakterlerin yaşadığı çelişkiler ve olay örgüsündeki gereksiz uzamalar düzleminde yaşanmıştır. Bu uzatmalar pek çok kereler dizimizi Yeşilçam klişelerine sığınma tehlikesiyle burun buruna getirmiştir.

1969-1980 yılları arasında ülkemiz açısından son derece önemli ve vurucu tarihsel olayların cereyan edeceğini var sayarsak, ana karakterleri oturmuş, hikayesi olgunlaşmış, sinema filmi tadında bir dizi beklentisi içinde olduğumuzu naçizane ilan ediyoruz. Dizimizin temel eksenine oturan aşk hikayesinin baş kahramanlarınn boşa geçirdikleri yılların tüm hesaplaşmalarını birbirileriyle ve aileleriyle yaşamış olmalarını, birinin sanatçı diğerinin aydın kimliklerinin toplumla ilişkilerine yansımaya başlamasını, bu güzel aşkın ve birlikteliğin ürünü olan çocuklarını yalansız, kandırmacasız, sevgiyle ve aşkla büyütüyor olmalarını diliyoruz.

Tek tek karakterler düzleminde ele alırsak;
Sevecen, duyarlı, kadirşinas, merhametli bir kişilik yapısına, okumuş-entellektüel, aydın duruşuna ve bilincine sahip, özellikle medyada ön plana çıkarılan dediğim dedik, iktidar heveslisi, hırslı, gerektiğinde (!) şiddete baş vuran ve mazur görülen erkek tiplemelerine hiç benzemeyen ve bu yüzden çok sevilen Ahmet’in ikinci sezonda, kendisinden alınan on yılın hesaplaşmasını annesiyle, ailesiyle, Yasemin’le, Necdet’le tek tek yaşamasını diliyoruz. Bu hesaplaşma elbette, yıkıcı olmayacaktır. Ahmet doğası gereği yapıcı ve karşısındakiyle empati kurma yeteneği gelişkin bir karakter olarak çizildi şimdiye dek. Bundan böyle de kendisi için empati talep etmelidir. Rüya onun çocuğudur. Bir çocuğun varlığını babadan gizlemenin bir takım haklı gerekçeleri olabilir. Bir kadının bir takım haklı (kaldı ki bu haklılık göreceli ve tartışmaya açıktır her zaman) sebepleri olabilir. Ancak dizimizde Ahmet karakterinin bu hayati önem taşıyan gerçekten mahrum edilmesinin, çocuğundan bihaber ve sürgünde acıyla pişerek geçirdiği yılların hiç bir haklı gerekçesi yoktur.
Olay örgüsündeki yanlış anlaşmalar ve aileler arasındaki gerilim de 18. bölüm itibariyle çözülmüştür. 18.bölüm ile 31. bölüm arasında yaşananlar ise bu aşkın dışında kalan, üçüncü şahsın Yasemin ve Rüya karakterleri için yaptığı “fedakarlıklar” ve Yasemin’in elini ayağını bağlayan “minnet prangaları” vurgularıdır ki bunlar da kendi içinde değerlendirildiğinde yeterince inandırıcı değillerdir.

Necdet karakteri etrafında, kült filmlerimizden “Selvi Boylum Al Yazmalım” mitine dayanan bir hale yaratılmaya çalışılmıştır. Ancak dizide izlenen ve dizinin bu kadar ilgi görmesini sağlayan aşkın kahramanlarının ve Necdet karakterinin bu filmin barındırdığı “sevgi emektir ve aşktan üstündür” söylencesiyle paralellik gösteren bir yanı olmadığı da aşikardır. Çünkü ortada sorumsuz, terk edip gitmiş, ya da her an gidebilecek olan, kusursuz bir baba ve eş olamayacak olan, emek harcamaktan, sorumluluk almaktan kaçınan bir karakter yoktur. Ahmet karakteri en baştan itibaren, aşkı bulduğu ve yaşamaya başladığı andan itibaren bu aşkı her cihetiyle kabullenmiş, her türlü sorumluluğu almaya, bunun için ailesini ve toplumu karşısına almaya hazır ve muktedir bir karakter olarak çizilmiştir. Aynı şekilde aşk üçgeninin diğer ayağı Necdet karakteri de gerçekten karşılıksız olarak, kendi hayatı adına bir şeylerden vaz geçerek emek harcamış bir karakter değildir. Fedakarlık kişinin elinde halihazırda var olanlardan maddi ve manevi vaz geçebilmeyi, bırakabilmeyi, acısını içine gömebilmeyi içerir. Gerçek aşk ve sevgi ise sevdiğinin mutlu olabilmesi için mutsuzluğu göze alabilmeyi. Necdet aşkını dürüstlükle ilan etmemiştir. İlan ettiği takdirde alacağı yanıtın sonuçlarına katlanamayacağı düşüncesi baskındır. (Bkz.: Genç karakterlerden Harun, Güzide ve tabii Ahmet gidebilmeyi başaran, acısını karşısındakini yok etmeden yaşayabilen karakterlerdir). Necdet, farkına vararak veya varmayarak kendi beklentisinin bir gün karşılanacağı umuduyla sevdiği (daha çok takıntılı bir tutku beslediği diyelim) kişinin mutlu olma ihtimalini göz ardı etmiş ve ertelemiştir. Sahip olduğu maddi imkanlar elverdiği için Yasemin ve Rüyaya hiç de zorlanmadan sunduğu hayat, maddi olanaklar idealize edilmiş ve dizinin genel havasına uymayan bir “superhero” olarak lanse edilmiş, en iyi damat, en iyi koca, en iyi baba, en bilir kişi, en orta yolcu, en sen de haklısıncı olarak bizlere biraz da bugünün öne çıkan, yükselen değerlerinin erken dönem bir temsilcisi olarak sunulmuştur.

Necdet, çocukluk arkadaşının aşkını, çocuğunu ve hayatını sahiplenmiş, yarattığı sanal ve yalanlara dayalı, kısacası gerçek olmayan durumu gerçekmiş gibi kabul ederek eleştirilere hedef olmuş ve olmaktadır. Uzun zamandır özlemini çektiği aşka kavuşmuş ancak bunu görmezden gelip bir dönem aynı durumda olduğu halde bir başkasına bu acıyı yaşatma hakkını bencilce kendinde görmüştür. İlişkisi devam ettiği halde ve bir ilişkisi olduğu takdirde anlaşmanın yine anlaşmalı olarak son bulacağı sözünü veren kendisi olduğu halde boşanmaya yanaşmamakla iyice gözden düşmüştür. Üstüne üstlük karşısındaki kendisi gibi gizleyerek değil açıkça ve dürüstçe yaşamaktadır aşkını. Anlaşmalı ve bir gün biteceği baştan belli bir evlilik içerisinde en’lere soyunması, Rüya’ya gereğinden fazla ve abartılı bağlılığı bir süre sonra göze batmaktadır.

Bundan sonraki bölümlerde gerçeğin açığa çıkmasından hareketle;

1. Yasemin-Ahmet ve Rüyanın birlikte olması ve temeli karşılıklı aşka, sevgiye ve dayanışmaya dayanan bir evlilik yürütmeleri. (Reyting kaygısı türünden gerekçelerin bu konuda işlemeyeceği aşikardır. Mutlu ve sade bir birliktelik ve hayatlar üzerinden de ilgi çekici olaylar yansıtılabilir. Sanatçı ve aydın bireyler olarak toplumu, öğrencilerini değiştiren, ailelerle ve toplumla gel-gitler yaşayan, yıpratılmaya çalışılan, siyasi baskılarla törpülenen, ama hep güçlenerek sorunların üstesinden gelen aşklar da mümkündür ve izleyici bu türden ilişkileri de ilgiyle izleyebilir.)
2. Rüyanın henüz küçük olması ve gerçekle masalı henüz tüm ayrıntılarıyla kavram düzeyine çıkaramayacak bir algılama döneminde olması nedeniyle, senaryoda gerçeğin ona masalla karşık anlatılması ve bu sırada yanında olan babasının sonsuz sevgisi ve koruması altında, Ahmet’i baba olarak en kısa zamanda kabul etmesinin sağlanması.
3. Ahmet’in kararlı ve yapıcı tutumuyla ailelerin, Yasemin’in ve Necdet’in günah çıkarmaları. Gerçeklerin gün ışığına çıkması ve ailelerin gerçekler karşısındaki tüm duygu durumlarının yansıtılması ve Ahmet-Yasemin aşkının itibarının iade edilmesi.
* Selmanın mükemmeliyetçiliğinin kırılması, Ahmet ve Yasemin'le ilişkisinin sevgi ve saygı düzeyinde, Rüyanın refahı ve mutluluğunu en üstte gösten bir seviyeye ulaşması.
* Yasemin'in, ilişkileri boyunca Necdet'in sürdürdüğü maskeli tutum yüzünden hesaplaşması. Yaseminin eş ve anne olarak, Ahmetin, kendisinin ve çocuklarının mutluluğunu konusunda kararlı olması ve artık hayatının dizginlerini eline alması
* Aygün ailesinde gerçekler öğrenildiğindeki Hasan, Dilşat ve Lale ile Necdet hesaplaşması...Lale'yle Yaseminin olanlar hakkında konuşması..
* Necdetin kendi özeleştirisini yapması ve Güzideyle yaşadığının asıl aşk olduğunun idrakine varması
4. Genç kuşak aracılığıyla yansıtılan siyasi olayların düşünsel düzlemde daha çok tartışılması. Neden-sonuç ilişkileriyle birlikte verilmeleri. Bu üst bakışın Ahmet, Sevim ve Mehmet odaklı verilmesi. Gençlerin militanlaştığı, marjinalleştiği bir süreçte bu marjinalleşmenin nedenlerinin daha çok ve nitelikli olarak karakterlerce tartışılması.
5. Ana eksen etrafında gelişen diğer aşkların, ilişkilerin ve keskinleşen siyasi koşulların ve ayrımların bu ilişkilere yansımasının daha ayrıntılı olarak irdelenmesi.

Altta imzası olan biz HS Forumu üyelerinin yeni sezon için naçizane temennilerimizdir.

Messa
08-08-07, 11:06
Şimdiden başlamış mı çekimler....Ağva'ya gidesim geldi...Ahmet Yasemin'i oraya mı kaçırdı acaba...? :img-in_lo

öyledir herhaldee:img-blush
aman tanrıım..ahmeet..nasıl da çalışıyor delüüğanlının aklı böyle işlere:img-in_lo
çekimlerden görüntü falan var mı acaba messa?
günaydın bu aradaa:)

Messa ne diyirsun sen?

Anaam Ahmet aldi kaçırdı Yaseminle Rüyayı...Daha detay öğrenirsen haber et.???
Sırf şunu öğrenmek stiyorum:
Ahmet, Necdetin yanından depara giderken araba altnda ya da bilmediğimiz bir başka klişe engelleyicisi tarafından Yasemine kavuşamaz mı, kavuşur mu?
Kavuşursa kolundan tuttuğu gibi kızını ve sevgilisini götürür mü? Kükreyecek mi?

Çok oldu ama kısacası Ahmet elinden alınanların sağlam bir hesabını soracak mı? hatta Necdeti ikinci -üçüncü kere pataklayacak mı? bana öre hala caizdir..:img-hyste..Buna Yasemininki ve Haaasssaaaannn Amca da dahil..
Bunları öğrenirsen pek mesud oluruz...:)
Sevgiler,

Nurdan Abla, merhaba... Evet dediğin gibi çekimler şuana dek hep, cihangir, beyoğlu, beylerbeyi, beykoz, kuzguncuk, karaköy, ada'da vs yapıldı. Ağva'da çekim yapıldığına göre değişik gelişmeler yaşanıyor...

Bu sabah içimden geldi HS' nin müziklerini dinlerken, kendi kendime dedim ki bir arayıp sorayım ne var ne yok diye... Sis Yapım' ı aradım ve çekimler başladı mı diye sordum, başlamışş. Nerede çekim var diye sorduğumdaysa yalnızca Ağva cevabını aldım. Ben şahsen kendim Beyoğlu'nda oturduğum için tabiki bana yakın olan pastane çekimlerini sorduğumdaysa 1 ay sonra cevabını alınca şaşırmadım desem yalan olur. Yani demek oluyor ki, dizi başlayınca biz uzun bir süre pastane sahnesi göremeyecekmiyiz?? Yada önceden mi çekildi o sahneler?... Şuan elimde bu kadar bilgi var, öğrendikçe sizlerle paylaşacağım.

badger
08-08-07, 11:16
Canım Shevekim,

Döktürmüşsün kelimeleri yine...Tüm duygu ve düşüncelerimize tam tercüman olmuşsun...Seni okumaya bayılıyorum..:):img-wink::img-in_lo

Evet benden tam not aldın...:good:
Yine biraz daha irdeleyeyim ekleyebileceğimiz bir şey kaldı mı diye...:icon_whis

Ama yine de söylemeden geçemeyeceğim, şu tanımlamaya bayıldım:

“Hatırla Sevgili” bir çok diziden daha farklı bir izleyici kitlesine seslenmektedir. Eğitimli; kültür alımlama ve yorumlama becerisine ve alışkanlığına sahip genç ve genç-orta izleyici kitlesi, genelin içinde önemli payı oluşturmaktadır:)...bizi de ne güzel tanımlamışsın..

Beğendim..:):happy0064:happy0064:happy0064

Shevek
08-08-07, 11:20
Arkidişler, mektup şu anda ortaya atılmış bulunmaktadır, kelimenin tam manasıyla "açık" tır. Geliştirilmeye, eklentilere, eleştirilere, değişikliklere, eksiltmelere, veee sansüre.:img-wink:

Son halini forumcak oluşturup ilgili mecralara ulaştırırız. Tabii ne değişir onu bilemem, en azından biz "Sınır Tanımayan HS Forumcuları / AR" olarak üzerimize düşeni yapmadık demeyiz. :icon_whis

gülmisal
08-08-07, 11:24
“HATIRLA SEVGİLİ”
Yapımcılarına, Yönetmen ve Senaristlerine Açık Mektup

Bundan sonraki bölümlerde gerçeğin açığa çıkmasından hareketle;

1. Yasemin-Ahmet ve Rüyanın birlikte olması ve temeli karşılıklı aşka, sevgiye ve dayanışmaya dayanan bir evlilik yürütmeleri. (Reyting kaygısı türünden gerekçelerin bu konuda işlemeyeceği aşikardır. Mutlu ve sade bir birliktelik ve hayatlar üzerinden de ilgi çekici olaylar yansıtılabilir. Sanatçı ve aydın bireyler olarak toplumu, öğrencilerini değiştiren, ailelerle ve toplumla gel-gitler yaşayan, yıpratılmaya çalışılan, siyasi baskılarla törpülenen, ama hep güçlenerek sorunların üstesinden gelen aşklar da mümkündür ve izleyici bu türden ilişkileri de ilgiyle izleyebilir.)
2. Rüyanın henüz küçük olması ve gerçekle masalı henüz tüm ayrıntılarıyla kavram düzeyine çıkaramayacak bir algılama döneminde olması nedeniyle, senaryoda gerçeğin ona masalla karşık anlatılması ve bu sırada yanında olan babasının sonsuz sevgisi ve koruması altında, Ahmet’i baba olarak en kısa zamanda kabul etmesinin sağlanması.
3. Ahmet’in kararlı ve yapıcı tutumuyla ailelerin, Yasemin’in ve Necdet’in günah çıkarmaları. Gerçeklerin gün ışığına çıkması ve ailelerin gerçekler karşısındaki tüm duygu durumlarının yansıtılması ve Ahmet-Yasemin aşkının itibarının iade edilmesi.
4. Genç kuşak aracılığıyla yansıtılan siyasi olayların düşünsel düzlemde daha çok tartışılması. Neden-sonuç ilişkileriyle birlikte verilmeleri. Bu üst bakışın Ahmet, Sevim ve Mehmet odaklı verilmesi. Gençlerin militanlaştığı, marjinalleştiği bir süreçte bu marjinalleşmenin nedenlerinin daha çok ve nitelikli olarak karakterlerce tartışılması.
5. Ana eksen etrafında gelişen diğer aşkların, ilişkilerin ve keskinleşen siyasi koşulların ve ayrımların bu ilişkilere yansımasının daha ayrıntılı olarak irdelenmesi.

Altta imzası olan biz HS Forumu üyelerinin yeni sezon için naçizane temennilerimizdir.

Sevgili shevek

mektubunun tamamını alıntı yapamadığımı gayet iyi bir şekilde anladığını biliyorum.Mektup gerçekten çok özenle seçilmiş kelimelerden oluştuğu için çok zarif ve hoş tüm düşüncelerimizi gayet kibar bir şekilde dile getirdiğin için sana çok minnettarım.Bakalım atv bu mektubu okuyunca ne cevap verecek çok merak ediyorum bu arada bu mektubu nasıl yollayacağını öğrenebilirmiyim?

Biz ne kadar necdet ile ilgili duygularımızı kibarlaştıramasak ta ne yazık ki bunu bu şekilde yollamak zorundayız.:img-yes::img-icecr

Messa
08-08-07, 11:24
Arkidişler, mektup şu anda ortaya atılmış bulunmaktadır, kelimenin tam manasıyla "açık" tır. Geliştirilmeye, eklentilere, eleştirilere, değişikliklere, eksiltmelere, veee sansüre.:img-wink:

Son halini forumcak oluşturup ilgili mecralara ulaştırırız. Tabii ne değişir onu bilemem, en azından biz "Sınır Tanımayan HS Forumcuları / AR" olarak üzerimize düşeni yapmadık demeyiz. :icon_whis

Sevgili Shevek, "Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR" Ar'nin anlamı nedir caba merak ettim'de? Bu arada yazın gerçekten çok güzel olmuş. Ben yarın adreslerini alıp telefonla durumu bildireceğim...

@ly
08-08-07, 11:25
Shevek...HOCAM...eline sağlık...( yardımcı olan varsa onların da eline sağlık tabii...):good:

Şimdi bu mektup nereye gönderilecek...? ATV'ye mi...SİS Yapıma mı...yoksa gazetelere mi...?

badger
08-08-07, 11:28
Shevek...HOCAM...eline sağlık...( yardımcı olan varsa onların da eline sağlık tabii...):good:

Şimdi bu mektup nereye gönderilecek...? ATV'ye mi...SİS Yapıma mı...yoksa gazetelere mi...?

başta SİS yapım olmak üzere..herkese...:img-yes:

---
Bu arada senrayonun 14.sayfasını da teşhire sunmuş bulunmaktayım...

Yine annelere ithaf ediyorum ve

Dennnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzz Ölmeeeeeeeeesssssiiiiiiiinnnnnnnnn!

Selmaaaa iyyyyyiiiiii Baabbaaaaneeee olsuuuun!

Necdetun Allah Tepasindaaaaan Baaaktirsuuuuuuuuunnnnnnnn!

vega58
08-08-07, 11:28
arkadaşlar herkese merhaba...:img-in_lo

şimdi şu mektup olayını anlamaya çalışıyorum..öncelikle bu mektubu kim yazdı acaba..helal olsun kim yazdıysa harika olmuş..:img-blush

ve bu mektubu yapımcı ve senaristlere ulaştırmayı mı düşünüyorsunuz acaba..:img-blush

Necdet karakteri etrafında, kült filmlerimizden “Selvi Boylum Al Yazmalım” mitine dayanan bir hale yaratılmaya çalışılmıştır. Ancak dizide izlenen ve dizinin bu kadar ilgi görmesini sağlayan aşkın kahramanlarının ve Necdet karakterinin bu filmin barındırdığı “sevgi emektir ve aşktan üstündür” söylencesiyle paralellik gösteren bir yanı olmadığı da aşikardır. Çünkü ortada sorumsuz, terk edip gitmiş, ya da her an gidebilecek olan, kusursuz bir baba ve eş olamayacak olan, emek harcamaktan, sorumluluk almaktan kaçınan bir karakter yoktur. Ahmet karakteri en baştan itibaren, aşkı bulduğu ve yaşamaya başladığı andan itibaren bu aşkı her cihetiyle kabullenmiş, her türlü sorumluluğu almaya, bunun için ailesini ve toplumu karşısına almaya hazır ve muktedir bir karakter olarak çizilmiştir. Aynı şekilde aşk üçgeninin diğer ayağı Necdet karakteri de gerçekten karşılıksız olarak, kendi hayatı adına bir şeylerden vaz geçerek emek harcamış bir karakter değildir. Fedakarlık kişinin elinde halihazırda var olanlardan maddi ve manevi vaz geçebilmeyi, bırakabilmeyi, acısını içine gömebilmeyi içerir. Gerçek aşk ve sevgi ise sevdiğinin mutlu olabilmesi için mutsuzluğu göze alabilmeyi. Necdet aşkını dürüstlükle ilan etmemiştir. İlan ettiği takdirde alacağı yanıtın sonuçlarına katlanamayacağı düşüncesi baskındır. (Bkz.: Genç karakterlerden Harun, Güzide ve tabii Ahmet gidebilmeyi başaran, acısını karşısındakini yok etmeden yaşayabilen karakterlerdir). Necdet, farkına vararak veya varmayarak kendi beklentisinin bir gün karşılanacağı umuduyla sevdiği (daha çok takıntılı bir tutku beslediği diyelim) kişinin mutlu olma ihtimalini göz ardı etmiş ve ertelemiştir. Sahip olduğu maddi imkanlar elverdiği için Yasemin ve Rüyaya hiç de zorlanmadan sunduğu hayat, maddi olanaklar idealize edilmiş ve dizinin genel havasına uymayan bir “superhero” olarak lanse edilmiş, en iyi damat, en iyi koca, en iyi baba, en bilir kişi, en orta yolcu, en sen de haklısıncı olarak bizlere biraz da bugünün öne çıkan, yükselen değerlerinin erken dönem bir temsilcisi olarak sunulmuştur.

özellikle buraya bayıldım...:img-in_lo

gülmisal
08-08-07, 11:42
Arkadaşlar haddim olmayarak ben bir imza yarattım ama sadece bikaç isim var yapmamın nedeni sadece merak hem eğer isteyen olursa isteyenlerin de adını yazabilirim.Adını izinsiz yazdıklarımı da çıkarabilirim

yazdıklarım beni affedin.....

http://www.resimload.com/071115/5j_hsimne6.jpg

Shevek
08-08-07, 11:45
Arkadaşlar bir süredir bu başlık altında yazışanlar olarak örgütlüyüz :img-icecr "Sınır Tanımayan Hatırla Sevgili Forumcuları/ AR" olarak Buradaki AR (Ahmetist Rüyaist anlamına gelir. Bu fikir bahar_can'ın profesyonel izleyici tanımına da göz kırpar:img-wink:- izlediği dizinin senaryosuna, gidişatına müdahil olabilen, gerekirse değiştiren, gerekirse set basan(!) militan izleyici gibi çeşitlendirilebilir.

Bu forum başlığında yaz boyunca Necdetoloji, Yasoloji, aşkoloji, Bahtsız Bedevi Ahmet, Ahmet-Rüya Elele Güzel günlere! başlkları altında toplanabilecek ayrıntılı karakter analizleri yapıldı, tartışıldı, badger senaryo yazıyor, herkes fikir beyan ediyor. En son mektup fikri ortaya atılmıştı. Mektubu yazma görevi de bana kaldı. Olabildiğince ortak bir metin çıkarmaya çalıştım beklentilerimize dair.
Daha önce bahar_can Tomris Giritlioğluna ulaşabildiğini söylemişti galiba. Biz de şimdi bu beklenti mektubunun öncelikle yapım şirketine ve gidişat üzerinde birincil söz hakkı olanlara ulaşmasını istiyoruz.

Bu iletişim işini de aramızda olan kıdemli arkadaşlar halletsin, sonra hep beraber arkamıza yaslanıp hayal kurmaya devam edelim:img-yes::img-icecr

Vega ve Messa ve Bahar_can selamlar!:icon_whis

vega58
08-08-07, 11:51
shevek çok güzel olmuş mektup..Nurdan abla ulaştırabilirse harika olur inşallah...:img-blush bıktık artık şu necdetin pohpohlanıp durmasından...:icon_whis

bahtsız bedevi ahmet mi...:img-hyste:img-hyste:img-hyste valla o hale getirdiler güzelim delüüüğanlıyı...

Eylem Ağvada çekim olduğunu nerden biliyorsun...inşallah ahmet rüyayı alıp tatile falan gidiyordur oraya...:img-in_lo

kusura bakmayın editi: ağva olayını anladım...bizim Selmin yine boş durmamış bakıyorum..sis yapım aranmış yine...kızım adamları bıktırma yahu..:icon_whis hem boşver pastaneyi Canselin çekimleri nerdeymiş onu öğren sen..öğrendikten sonra tabi gitmemek de olmaz değil mi...:img-blush

willlover
08-08-07, 11:51
Az önce tam forumdan çıkacakken mektubu okudum. Çok da güzel bir mektup olmuş, Shevekin ellerine sağlık:) Bu mektubun altında kesinlikle imzamı atardım.

Ağva'da çekim olduğuna göre, biz HS izleyicilerini değişik bir şeyler bekliyor demektir. Bu "değişik" olayları da merak ediyorum ve ben de gerçeklerin açığa çıkmasını, Ahmet'in daha fazla mağdur olmamasını, kızına kavuşmasını, Necdet gibi dış faktörlerin de aradan tamamen çekilmesini istiyorum sizler gibi. O yüzden de mektupla beraber yapacaklarınızı da merakla bekliyorum:)

LİN
08-08-07, 12:11
Shevek mektup harika:good:Tüm duygu,düşünce ve beklentilerimizi ifade ediyor.Nacizane tavsiyem sadece biraz kısaltalım derim.
Dizinin çekimlerinin başlamasına sevindim.Heyecanlandım hatta.Neden AĞVA die merak ediyorum sizin gibi.
1)Ahmet ,Rüya,Yasemin mini bir tatil mi?
2)Ahmet-Rüya baba kız tatili mi? (Ahmet, Yasemini bile gözü görmez Rüyayı alır gider)
3)Yaşar ve Işık tatili mi ?(pek sanmam)
4)Yaşar,Işık,Defne,Deniz tatili mi?(amanınn Yaşar ve Deniz kanka mı oldular?)

bahar_can
08-08-07, 12:15
Sevgili Shevek hoş bulduk...

Açık mektubunu okudum... çerçevesini çizersek: dizinin özgün aşkının niteliğini zayıflatan nedenlerle yaptığın eleştiri kısmı,

bu kısmın en önemli yönü olan karakterler... ve bu karakterlerden de Yasemin'in "çizgisi" olmayan bir başrol haline gelerek o "kutsal" aşkı niteliksizleştirmesi...

Necdet'in uzun süre Cemşit gibi gösterilerek Ahmet'in İlyas'la bir tutulmasına yol açabilecek bir karışıklık doğurması...

Tüm bu reyting kaynaklı senarist hatalarının düzeltilebilmesi için de Ahmet'in başta Yasemin ve Necdet olmak üzere tüm ilgililerle en ufak ayrıntısına kadar yumruğunu masaya vura vura hesap sormasının gerekliliğinin ŞART olduğu...

Evet bizler profesyonel seyirciyiz galiba... :img-blush

bu çerçeve aslında senaristleri çok rahatlatacaktır... bir şey yaparken alt-üst, sağ-sol sınırlar kabaca belli ise o şeyin başarılı olmaması için hiçbir neden olamaz değil mi?

ellerine sağlık Shevek... ben bunu Fatoş aracılığıyla ileteceğim... daha önce de onun aracılığıyla iletmiştim... yemeğime bir bakayım hemen geliyorum...

@ly
08-08-07, 12:17
Gülmisal'cim üçünün elele olduğu bir imza vardı...Onu bulalım olmaz mı...? Ahmet'in Yasemin-Rüya'nın arkasından el sallaması moralimi bozuyor benim...:icon_sorr ( bkz. bahtsız bedevi durumu...)

LİN
08-08-07, 12:18
Güzel olmuş ellerine sağlık..
Anti Necdetçiler demesen daha iyi olur..çünkü zaten yok bknz:LİN-yoksay...Ehhh AR fraksiyonu demişsek, bence bir Rüya resmini ortaya koysan benim fikrim daha iyi olurdu..:img-yes::img-icecr

Ha ha aha evvet arkadaşım.Necdet diye biri yok.Onu Ahmet-Yasemin ve Rüya üçgeni içinde zikretmemizin de bir anlamı yok.
Bir kara kediydi kendisi, bacadan girdi,kapıdan def edildi.
O imzada ben kendimi niye göremiyorum bakayım hı????:king:

vega58
08-08-07, 12:18
Ahmet rüya olmasını diliyorum...:img-in_lo allahım inşallah yarabbim...yasemin sonra katılsın aralarına mesela boşandıktan sonra olabilir...:icon_whis tabi kendini zamk sanan o şahıstan kurtulabilirse..:img-blush

Nurdan abla hoşgeldin...:happy0064

gülmisal
08-08-07, 12:19
olabilir de arkadaşlar o imzayı bulabilirseniz buraya koyarmısınız ben şuan 1 numaraya koyduğumu yapıyorum bulduktan sonra onu ya yapabilirim.(ya maksat hs nin tekrar bölümlerine yetişmek te geç kalmayalım)

LİN üzülme ben şimdi yaptığıma koyuyorum o denemeydii...(off ya çok küçük kaldım aranızda ben en küçüğünüzüm yaş olarak:sad53:)

Shevek
08-08-07, 12:22
Sevgili Shevek hoş bulduk...

Açık mektubunu okudum... çerçevesini çizersek: dizinin özgün aşkının niteliğini zayıflatan nedenlerle yaptığın eleştiri kısmı,

bu kısmın en önemli yönü olan karakterler... ve bu karakterlerden de Yasemin'in "çizgisi" olmayan bir başrol haline gelerek o "kutsal" aşkı niteliksizleştirmesi...

Necdet'in uzun süre Cemşit gibi gösterilerek Ahmet'in İlyas'la bir tutulmasına yol açabilecek bir karışıklık doğurması...

Tüm bu reyting kaynaklı senarist hatalarının düzeltilebilmesi için de Ahmet'in başta Yasemin ve Necdet olmak üzere tüm ilgililerle en ufak ayrıntısına kadar yumruğunu masaya vura vura hesap sormasının gerekliliğinin ŞART olduğu...

Evet bizler profesyonel seyirciyiz galiba... :img-blush

bu çerçeve aslında senaristleri çok rahatlatacaktır... bir şey yaparken alt-üst, sağ-sol sınırlar kabaca belli ise o şeyin başarılı olmaması için hiçbir neden olamaz değil mi?

ellerine sağlık Shevek... ben bunu Fatoş aracılığıyla ileteceğim... daha önce de onun aracılığıyla iletmiştim... yemeğime bir bakayım hemen geliyorum...

Hay ağzına sağlık ismleri hatırlayamamıştım bir türlü... Cemşit-Ahmet Mekin, İlyas-Kadir İnanır.

Kadir İnanır (İlyas) kadar şihvetli ve yakışıklı (Zeynopun kulaklarııııı!), Ahmet Mekin (Cemşit) kadar sağlam ve duyarlı, sevecen ve sorumluluk sahibi bir babamız var zaten dimi: Ahmet Gürsoy.:good: Ortalığı bulandırıp durmasınlar. Yetti gariii diyoruz ama bakalım...:img-cool2

Oh geldin, içimiz rahat. Mektup gereken yerlere ulaşacaktır. Hayal kurmaya devam öyleyse...:img-pilot

Deniiiiiizzzzzzzzzzz Ölmesssssiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn!
(İçimden geldi. (dizicenin kulaklarııııı!) :icon_whis)

badger
Gülmisal'cim üçünün elele olduğu bir imza vardı...Onu bulalım olmaz mı...? Ahmet'in Yasemin-Rüya'nın arkasından el sallaması moralimi bozuyor benim...:icon_sorr ( bkz. bahtsız bedevi durumu...)

Ne yapalım o senaristle ahmetle Rüyaya düzgün bir sahne bahşetmediler ki hep kısa mutluluk ve sonunda ayrılık anları...:hıh

Bu arada Shevekle senaryo yorumlarına yazdıklarımızı buraya aktarıyorum:

Shevek;

Sevgili badger, sen beni ağlattın, allah seni ağlatmasın! Ne güzel, ne kadar içten anlatmışşsın anne Selmanın yaşadıklarını (yaşayacaklarını) ve evlatların, gençlerin yaşadıklarını. Hinsin de...Işığın elinde Defnenin kanlı ceketi haaa! Dramatik efekt falan kullanmaya da başladın. Mektup ta işe yaramaz, ikinci sezonda abukluklar sabukluklar gırla giderse, Denizciği öldürüp Defneyi iptal ederlerse ben senin senaryondan takip edeceğim artık...:img-yes:

Ellerine sağlık...

Badger;

Selmayı yazarken ben de ağlayarak yazdım...:img-cray:
Gözyaşlarıma hakim olamadım, demek kelimelere dökmeyi başarmışım..

Olmazsa mektupla beraber senaryoları iliştiririz...:) bknz:o öyle yazılmaz böyle yazılır..

----------------

Bahar_can;
Vallahi elini çabuk tut, Fatoş kardeşimize ulaştır, bunlar bir abukluk yazmaya kalkışmadan iletelim bu mektubu..

LİN
Oyum numero uno!
İkincisinde yine ayrılık var hiç olmaz.Artık el sallama görmek istemiyorum.:sad53:
Üçüncüsü de pek bir aşk meşk kokuyor.Hem Rüya nerde?Rüya'nın yapım aşaması görüntüleri var ama bıcırık yok:img-pilot
Gülmisalim,yaşın küçük ama marifetlerin büyük !ne güzel avatarlar yapıyorsun.Bak ablaların bu konuda aylardan beri en ufak bir gelişme kaydedemedi.Sadece yazabiliyoruz o kadar.
Allahtan,afacan kuzen sol taraftaki heidi'yi eklemeyi öğretti sağolsun.Sayesinde genel konjonkturden bağımsız kalmıyorum :img-hyste

bahar_can
08-08-07, 12:24
Çok özürdilerim Shevek çerçevenin en önemli çizgisini unutmuşum yemek telaşı işte :img-blush ... gelecek bölümdeki toplumsal olaylara kahramanlarımızın bir şekilde bulaşması... bu "bir şekil" öyle-böyle de değil, çok sağlam bir "bir şekil"... sanatçı ve aydın kimlikleriyle... evet o dönemin sağduyulu düşüncelerini ancak bilim adamı, sanatçı ve aydın kimlikleriyle vermek kadar ne daha doğru olabilir ki... ama yok biz illada Necdet'le vereceğiz... hatta tüm karanlık olayları O'na çözdüreceğiz diyorlarsa o başka tabi :icon_whis

gülmisal
08-08-07, 12:25
Oyum numero uno!
İkincisinde yine ayrılık var hiç olmaz.Artık el sallama görmek istemiyorum.:sad53:
Üçüncüsü de pek bir aşk meşk kokuyor.Hem Rüya nerde?Rüya'nın yapım aşaması görüntüleri var ama bıcırık yok:img-pilot

Yapım aşaması hee :D bu arada terbiyesizleştik mi biz ya:Daa bize ne kendileri aralarında halletsinler:D numero uno ne ya???

ayrıca ben 1 e badger,shevek,lin,gülmisal,bahar_can,akirac ı yazdım başka kimler var hatırlatırmısınız??

badger
08-08-07, 12:27
olabilir de arkadaşlar o imzayı bulabilirseniz buraya koyarmısınız ben şuan 1 numaraya koyduğumu yapıyorum bulduktan sonra onu ya yapabilirim.(ya maksat hs nin tekrar bölümlerine yetişmek te geç kalmayalım)

LİN üzülme ben şimdi yaptığıma koyuyorum o denemeydii...(off ya çok küçük kaldım aranızda ben en küçüğünüzüm yaş olarak:sad53:)

Diziceyi de ekle...Akşama gelir kendi de fikir beyan eder kanaatimce..Kutbettin de var..Ona da sorarız..:)

------
Kronolojiye bakarsak bknz:yapım aşaması..:img-hyste
Çıplak ayaklı Yasemin ve Ahmet karşılaması, Ağaç altında öpüşen AY- sonra yapım aşaması ve YAR parktaki sahne:anne ve babasının ortasında babası tarafından öpülen Rüyacık...bknz:vıcık oyunu...:)

Shevek
08-08-07, 12:33
Çok özürdilerim Shevek çerçevenin en önemli çizgisini unutmuşum yemek telaşı işte :img-blush ... gelecek bölümdeki toplumsal olaylara kahramanlarımızın bir şekilde bulaşması... bu "bir şekil" öyle-böyle de değil, çok sağlam bir "bir şekil"... sanatçı ve aydın kimlikleriyle... evet o dönemin sağduyulu düşüncelerini ancak bilim adamı, sanatçı ve aydın kimlikleriyle vermek kadar ne daha doğru olabilir ki... ama yok biz illada Necdet'le vereceğiz... hatta tüm karanlık olayları O'na çözdüreceğiz diyorlarsa o başka tabi :icon_whis

:img-hyste Pek Necdetçi senaryo ve set ekibimiz ikinci sezonda karşımıza gözlük takıp, top sakal da bırakmak kaydıyla entel statüsüne erişip, ona buna ahkam kesen "en okur-yazarından bir Necdet" çıkarmasınlar? Olmaaaa mı? Olur oluur. AMANİNNN!

Rüya hastalandığında patetik kobi Necdet hastane bahçesinde aile fertlerini toplamış, koskoca adamlara ve kadınlara doğru yolu, ne yapmaları gerektiğini anlatıyor, bir yandan da pastanenin işini Teo'ya pastaneyle ilgilenme misyonunu yükleyerek aranje ediyordu hani. Orada siz gidin dinlenin, size ihtiyacımız oldukça tek tek gelirsiniz dedi de, Rıza yine "Necdet doğru söylüyor" diye ayağa kalktı ya hemen, ben pes dedim. Bu kadar da olmaz ya. Kaldı ki oradaki hal ve tavırları gerçekten baba olmayışının da kanıtlarıydı bana göre. Aksi takdirde kim gelmiş, kim gitmiş, pastaneye kim bakıyor umurunda olmazdı çocuğu ölüm döşeğindeyken!:icon_whis:icon_shad

Shevek
08-08-07, 12:40
imzayı bitiriyorum eklencek varmı bu arada zeyneps i de akledim......

ayşecik ve cansucan olmadan olmaz. spdr ve tavuskuşu.

Tekrar başlıyor, sezon finali olabilir bu galiba. Ben tv başına gidiyorum, kahvemi de aldım. Reklamlarda görüşürüz:happy0064 Happy hours.

badger
08-08-07, 13:08
Shevek sormuşsun:
(neredeyse 10 yıl oldu, kulakarına fısıldasınlar birbirlerinin, kaç yıl, kaç ay, kaç gün olduğunu).

Hesaplarsak;
İdam kararları 15 Eylül 1961 de akşam açıklandı..o meşhum gece...kaldık 16 Şubat 1969 öğle vakti...7 sene, 5 ay, 1 gün, 9 saat.. bknz.AY eşzamansızlığının süresi...:img-pilot

pardon! editi:9 saat değil, gün tamamlanmış olur...:) 7 sene, 5 ay, 2gün...

Shevek
08-08-07, 13:10
Shevek sormuşsun:
(neredeyse 10 yıl oldu, kulakarına fısıldasınlar birbirlerinin, kaç yıl, kaç ay, kaç gün olduğunu).

Hesaplarsak;
İdam kararları 15 Eylül 1961 de akşam açıklandı..o meşhum gece...kaldık 16 Şubat 1969 öğle vakti...7 sene, 5 ay, 1 gün, 9 saat..

9 saat? Bu ayrıntıya nasıl muvaffak oldun araştırmacı gazeteci senarist badgerim?:))

Biz de on yıl on yıl dye yuvarlayıp duruyorduk, içime su serpildi bak şimdi. Bir saat az bile olsa bu ayrılığın ve eşzamansızlığın süresi mutlu olacak haldeyiz. (Ahmet ve Rüya adına tabii):img-yes:

bahar_can
08-08-07, 13:44
Messa'cığım keşke sorsaydın Ağva'daki çekimlerde hangi oyuncular var diye... o zaman daha rahat tahmin yapabilirdik...

Eğer imza işi tamamsa ve bir değişiklik olmayacaksa Fatoş'a hemen iletebilirim...

Shevek keşke Ahmet-Rüya sahnelerine bir-iki bölüm çok yer versinler diye de belirtsek... onlar yapar mı bilmiyorum ama bizim içimizde kalmasın... seyircinin canevinden vurulacağı sahne onlar:img-in_lo reytingse reyting, duyguysa duygu, sanatsa sanat, düzeyse düzey, mesajsa mesaj :img-icecr

Shevek o sahnede aynen ben de öyle dedim... yani o kadar aklı başında, görmüş geçirmiş insan var böyle tecrübe gerektiren bir yorumu kalk sen yeni yetme bir yetişkine yaptır... cık cık ki ne cık cık... aslında Necdet orada bilmiş durumunda ve itici... Allahım oldum olası geveze bilmiş tipleri sevmedim... hani 6-7 yaşlarındaki bilmiş kız çocukları vardırya... insana akıl verirler o derece yani.. koca adamı bu duruma düşürüyorlar resmen ya... o çocuk affediliyor da koca herifi affedemiyorsun da...

Shevek
08-08-07, 13:50
Messa'cığım keşke sorsaydın Ağva'daki çekimlerde hangi oyuncular var diye... o zaman daha rahat tahmin yapabilirdik...

Eğer imza işi tamamsa ve bir değişiklik olmayacaksa Fatoş'a hemen iletebilirim...

Shevek keşke Ahmet-Rüya sahnelerine bir-iki bölüm çok yer versinler diye de belirtsek... onlar yapar mı bilmiyorum ama bizim içimizde kalmasın... seyircinin canevinden vurulacağı sahne onlar:img-in_lo reytingse reyting, duyguysa duygu, sanatsa sanat, düzeyse düzey, mesajsa mesaj :img-icecr

Shevek o sahnede aynen ben de öyle dedim... yani o kadar aklı başında, görmüş geçirmiş insan var böyle tecrübe gerektiren bir yorumu kalk sen yeni yetme bir yetişkine yaptır... cık cık ki ne cık cık... aslında Necdet orada bilmiş durumunda ve itici... Allahım oldum olası geveze bilmiş tipleri sevmedim... hani 6-7 yaşlarındaki bilmiş kız çocukları vardırya... insana akıl verirler o derece yani.. koca adamı bu duruma düşürüyorlar resmen ya... o çocuk affediliyor da koca herifi affedemiyorsun da...

İstersen bu tür eklemeler yapabilirsin. İsteyen herkes de ek yapabilir... Mesela akşam zeynop gelirse edeleli delüğğannlısına bir kaç istek sahne attırabilir. Bkz.: Ağva'da nehirde bir kano, içinde Rüya başında hasır şapkası, karşısında çok terlediği için gömleğini çıkarmış (:img-wink:) kürek çeken edeleli babasıı:icon_whis

badger
08-08-07, 13:54
...Mektuba Aylanın günah çıkartmasını da istediğimizi ve Selmanın ona duyduğu güvenin de güzelce paramparça olmasını ve Ayla-Yasemin Kıbrısçık rövanşını da istediğimizi de yazsak mı?

gülmisal
08-08-07, 13:56
süper olur ayla-yasemin kıbrısçık rövanşı resmen senaristleri işten attıracağız yaa baksanıza yeni sezonun çoğunu tamamlayıverdikk.....bu arada yeni imza için yorumları beklemekteyim............

badger
08-08-07, 13:57
süper olur ayla-yasemin kıbrısçık rövanşı resmen senaristleri işten attıracağız yaa baksanıza yeni sezonun çoğunu tamamlayıverdikk.....bu arada yeni imza için yorumları beklemekteyim............

Sevgili Gülmisal..
ellerine sağlık...Güzel olmuş...:good:

----------------

Zeynep editi:
Bak Zeynep, Gülmisal senin ismini Ahmetin kalbinin üstüne yazmışşşşş!...:img-hyste
bknz:şimdi nassıl olay çıkıyor??!???:img-hyste

badger
08-08-07, 14:15
Ekleyelim... Eklenmesini istediğiniz dilek, şikayet ve önerilerinizi yazın ben de mektuba yamayayım...

* Selmanın tüm o bilirimlerinin paramparça olması..
* Yaseminin Necdetin tüm yaptıklarının bknz:adı fedakarlık ve asalet olmayan gerçekte ne olduğunu aymasını, Ahmetin, kendisinin çocuklarının mutluluğunu konusunda kararlı ve artık hayatının dizginlerini elinde tutan biri olmasını.
* Aygün ailesinde gerçekler öğrenildiğindeki Hasan Amca, Dilşat Hanım ve Lale ile Necdet hesaplaşması...Laleyle Yasemin bunlar hakkında konuşması..
* Necdetin yaptıklarının bir şekilde ödemeye başlaması ve bütün bunların idarkine varması bknz:ben tutkulu aşka inanırım..uğruna her türlü günaha da girerim...
düşüneyim...:icon_whis

@ly
08-08-07, 14:18
Sevgili Gülmisal..

----------------

Zeynep editi:
Bak Zeynep, Gülmisal senin ismini Ahmetin kalbinin üstüne yazmışşşşş!...:img-hyste

Bak bak bak nasıl karıştırıyor ortalığı....daha yeni unuttular '' Ahmet kimin olacak '' kavgasını...:img-wink:...acar matematikçi arkadaşım benim...:img-hyste

Gülmisal imza hemen eklenip gitmezse, Ahmet'in kalbinin üstünde ben olacam diye seni paralar bizim kızlar...:img-wink:

badger
08-08-07, 14:18
Iyyy şimdi Ahmet, Aylanın ter+ kolonya karışık kokulu saçlardan öpecek...

Ahh Ahmet bileydin bu kızın ne kadar içten pazarlıklı, fesat olduğunu..
Bir de kendini kötü hissediyorsun...Zavallım, o kadder iyi niyetli...

badger
08-08-07, 14:31
hayatımızı biz kendimiz seçemiyoruz maalesef Yasemin.[/FONT]..İşte en saçma bulduğum Necdet repliklerinden biri...bknz:patetuk kopi

Niye Necdetçim, sen son derece hür bir iradeyle seçtin bu olayı..Hatta Ahmet yangınından mal kaçırır gibi...

[FONT="Arial Black"]Belki hata burada..Kendimize bir koza kurduk, kendimizi oraya hapsettik...

Ona koza denmez canım....Yalan...Bu cümle şöyle olmalıydı...
Kendini bir yalana inandırdın..Olmayacağını bile bile..Benden sana tıkk gelmezdi..

@ly
08-08-07, 14:32
spdr olayı büyür mü ya d ile r nin yerini şaşırmışım naapiyim ya :D
bu arada yeni yapiyrem bu sefer sade bi imzaya yapcam en azından 2 ahmet resmi olur ikisinin de üstüne yaparım güzel bi resim buliim ama yürümeleri zor olabilir...

:img-hyste:img-hyste

O zaman da Cansu (tavuskuşu ) kıyameti koparır...:img-hyste

Gülmisal, Shevek demek istiyor ki;....imzanın içinde isimler olmasa da, çerçevenin dışına yazsak olmaz mı diyor....?:img-icecr

spdr
08-08-07, 14:58
Sevgili Gülmisal..

----------------

Zeynep editi:

:hıh:hıh
yazıları okuyup geliyordum..soonra aniden bu yazıyı gördüm..
badgerr,aşk olsun sağaa:img-beee:
zaten orda benim adım sp-r-d olarak yazılmışş...:hıh:img-beee:
niye böyle yaptın niyeee badgerr:img-cray:
----
gülmisal,ellerine sağlık daa..
yazılar resmi kapatmış sanki..
onu nasıl ayarlarız bilmiyorum gerçii..
---
tüm yorumları okuduktan sonra döneceğimm..bekleyin beni anacııım:)

badger
08-08-07, 15:02
----
---

Vallahi billahi istemeden gördüm..Görünce de dayanamadım..Gelip te baksaydınız, sizlerden biri mutlaka görecekti...Hem sizleri kızıştırmata hoşuma gitmiyor değil...Sinerjimiz artıyi...Bu kadder kasvet ve ciddiyetten sonra sizlerin atışmasıyla renk buluyor forumumuz...Gerçekten bulsam şöööylee 3 tane Ahmet alacağım size...
------------
pardon 4 ....Aliyeyi unutmuşum...:img-blush:)

@ly
08-08-07, 15:06
----
---

Buyrunuuuzz...3 cadıların 1.si geldi işte....!!! Neyse ki tedbirliyiz...:icon_whis

badger editi: Arkadaşım ben almayayım...ben kendim kendime( oğlum böyle diyor...), Ahmet'in bir benzerini bulurum....korkarım ben bu zamane kızlarından...aralarına atma beni...sofa

spdr
08-08-07, 15:10
işte geldiiim..
önceliklee gülmisal,imzanın son hali güzel olmuş kuzumm...adımı ahmetin omzunun yakınına isabet ettirmişsin diğerindee..
bir dahakine kalbine nişan al lit-fen:hıh
---
badger,valla bi tane ahmet bul yeter şimdilik..zeyneple cansuya da sonra bakarız artık:img-icecrbkz:ben-ci-l sakin..gönül meselelerine gelince bencillik ayıp günah olmazz:hıhdimii
---
shevek..ellerine sağlık:good:
yasemini biraz daha vurgulayabilir miyiz acaba..
en büyük sorun ondan kaynaklanıyor ne de olsa..necdet necdet bi yere kadar..karşıdakinde akıl,insiyatif,kararlılık,olgunluk,annelik olmadıktan sonraa:img-beee:
bu sezon bu üçlüyü rahata erdirecek kişi yasemin..
e yasemin olmazsa rahat etmeyecekler mi bunlar..yuuuh..dicekseniz demeyin..yasonun serbest bırakıldığında nasıl şaşkın şaşkın,başıboş dolandığını gördük..
zapt edilmesi lazım..

bir de lale mansuru sorsak cevap verirler mi acabaa..
o yoksa badger ın rızanın kızkardeşi önerisini iletebiliriz:good:

şimdilik bu kadar...
ve merhaba:)
----
cadı editi:ben olsam olsam peri kızı olurum:img-kiss:lütt-fen amaa:hıh
bu arada cansucanın gelmesi biraz zor..:)ooh..rakiplerin biri tuşş şimdilik:icon_whiszeynep de dişli bir rakip kabul..ama o çok fettan..ahmet saf kızları seviiiy:img-in_lo

spdr
08-08-07, 15:18
Kutbettini de koyalım bence...:img-yes:

Eveeettt başka var mı imzaya katılmak isteyen, gelip okuyup, gideeen üyeeelller????

daha çok olurrr..yeter ki her sayfada bir kez mektuptan bahsedelim..
nöbetleşee:)
olmadı özelden mesaj atar sorarız..
canselin başlığında da duyuralım birr:img-yes:
---
shevek,nerden itibaren ekleme yaptın..orayı okuyayım sadecee:img-in_lodiğer kısımlardan ayırt edemedim de şimdii:img-blush
---
cerenimo,kardeş bir mektup yazıldı.hs hakkında isteklerimizi ve eleştirilerimizi bildiren..birkaç sayfa geride olmalı..
onu gönderecezz..isim,imza onun için:-:
sen de katılmaz mısın

Messa
08-08-07, 15:21
Selamlar... Shevek, Ar açıklaması için teşekkür ederim. Kanımca bende en şiddetlisinden AR' ciyim ve doğru hissetmişsin bende imza'da yer almak istiyordum. (Bu arada benim yaptığım bir imzam kullanılmış, istenilirse daha orijinal bir imza yapabilirim istenilen resimlerle...) Nurdan Abla, vallahi kimlerin çekimi olduğunu soracaktım ama unuttum telefonda konuşurken neyse yarın adresi almak ve mektup hakkında bilgi vermek için aradığımda daha detaylı bilgiler almaya çalışırım. Zeynep'imm bebişim boş dururmuyum sence ben hiç set' ede gideceğim allah kısmet ederse, ama Cansel' in çekimlerinin çoğu beylerbeyi, beykoz taraflarında oluyor bee canım oralara gitmek zor yani, birde gece'de çekimler oluyor. Geçen sezon aradığımda Cansel' in bir sahnesi gece 11'de çekilecekmiş diye bilgi aldım. Neyse şimdi çıkmam lazım hoşçakalın...

gülmisal
08-08-07, 15:25
arkadaşlar cansel elçin sayfasına şu yazıyı yoladım....

okumanızı rica ediyorum

arkadaşlar biz hs ailesi olarak diziyle ilgili düşüncelerimizi bir mektup haline getirip yollayacağız mektup hazır mektubun altında üye nicklerimiz de bulunuyor bu isimlere sizin de nick lerinizi yazdırmanızı rica ediyoruz.nede olsa dizimizin biricik ahmetinin fan gurubusunuz..

isterseniz beren saat ailesine de yolayabilirim.............

@ly
08-08-07, 15:29
Kutbettini de koyalım bence...:img-yes:

Eveeettt başka var mı imzaya katılmak isteyen, gelip okuyup, gideeen üyeeelller????

---------------
Ben bu mektubu Cansel formuna da göndereyim katılmak isteyen olursa buraya bildirsin diyeyim?

Badger'ım hep beraber gülelim inşallah...:good:

1-Benim adımı Aliye olarak yazarsanız sevinirim...:img-wink:

2-Yeni bir kısaltma buldum...Cansu-Ayşe-Zeynep Üçlü'sü sonuna 3 harfli joker alınabilir...bilin bakalım nedir...?:img-hyste

Ayşe'cim sevdiğimden takılıyorum...alınmazsın inşallah...:icon_ange

Shevek
08-08-07, 15:36
Badger'ım hep beraber gülelim inşallah...:good:

1-Benim adımı Aliye olarak yazarsanız sevinirim...:img-wink:

2-Yeni bir kısaltma buldum...Cansu-Ayşe-Zeynep çlü'sü (sonuna 3'lü joker alınabilir)...bilin bakalım nedir...?:img-hyste

Ayşe'cim sevdiğimden takılıyorum...alınmazsın inşallah...:icon_ange

Hay allah iyiliğini versin Aliye. Bugün bir kelime bir işlem moderatörlüğü sana geçti bakıyorum.

Cansucan tavus,
Ayşecik peri kızı,
Zeynop tam bir cadı,
Güzeldir, gençtir üçü de,
Issız adaya düşmesinler sakın,
Rotayı ters istikamete çeviripte...hem de Ahmet'le!

spdr
08-08-07, 15:36
shevek,gördüm sprd uyarını..çok tişikkürlerr:img-blush
zaten gülmisal normalde unutuyormuş benii..onu da siz hatırlatmışsınızz:icon_whis
---
aliye ablaa ne demek o bakiim::img-beee:
amaniiin zeyneple cansuyu bu konuda koruyacağım hiç gelmezdi aklımaa:icon_whisama yedirtmem raakibelerimin hakkını daaa...onlar gelir de bana hesap sorarsa ne derüm sonraa(aman tanrıım ne kadder düşünceli bir kız oldum çıktım ben...gör ahmet görrr)please just some respect:hıh
aşkımızlan alay etmeyin..böhüüü:img-cray:
--
yok alınmıyorum aliye ablacııım..oğluna alıcaksın beni ondan ayırmaya çalışıyorsun ahmetten bilmiyor muyum:img-icecr

beni de ayşe olarak ekleseniz keşkee..spdr çok komik kaçarr:pehhh..
--
ada editi:shevek,yazıları aynı dakikada göndermişiz ama önce seninki gitmiş..torpili misin nedirr:hıh
ahmetle ıssız adada kalmak pek de kötü bir fikir değil ama kanımcaa..aklıma bir film geldi..izlemişsinizdir belki..kız hayran olduğu rockstarla ve bir de rakibesiyle bir adaya düşüyor..adanın ıssız olmadığını anlıyorlar ama çaktrmıyorlar..zeynebe de cansuya da güvenebilirim bu konuda sanırım:img-icecr
[cazgır demek...hiiiiç üstüme alınmıyorum:hıh
merveye sitem editi:merve az daha sana hoşgeldin yazacaktım..biz seni hatırladık daa..sen hatırlamadın kuzum nabeeer(kalan son adamcığımı da sana dil çıkarmak için kullanıyorum):img-beee:

merw
08-08-07, 15:37
selam herkese :D
çok uzun bir aradan sonra geldim, umarım beni hatırlarsınız hahah bi mervecik vardı pek zavallı bir kızdı, kibritçi kızdan halliceydi falan diye :P (bilgisayarım hala yapılamadı bu arada)

neler konuşulduğuna bakamadım henüz, ortadan dalıyorum. geçen gün tekrarları izlerken iki hata çarptı gözüme, unutmayayayım diye not aldım ama yazdığım kağıdı unuttum :img-hyste aklımda olan bir tanesini yazıyorum... sanırım sezon finalinde, deniz gezmiş bizim denizle konuşurken "arkadaşlar söyledi, polis arabasının arkasından koşmuşsun 'beni de alın' diye.. iyi ki ben görmedim" diye hafifçe azarlıyordu onu. ama defnenin götürldüğü bölümde deniz gezmiş gayet de orada vardı, hatta denizin arabanın arkasından koştuğunu da görüyordu... evet hatanın biri bu ama ikincisini hatırlayamıyorum :D

hala arada gelip "necdet bir melekti" diyenler oluyor mu :D aliyeciğim, badgercığım, shevekciğim aşağıdasınız gördüm sizi :) ne haber gececi arkadaşlarım

asia
08-08-07, 15:42
Selamlar... Shevek, Ar açıklaması için teşekkür ederim. Kanımca bende en şiddetlisinden AR' ciyim ve doğru hissetmişsin bende imza'da yer almak istiyordum. (Bu arada benim yaptığım bir imzam kullanılmış, istenilirse daha orijinal bir imza yapabilirim istenilen resimlerle...) Nurdan Abla, vallahi kimlerin çekimi olduğunu soracaktım ama unuttum telefonda konuşurken neyse yarın adresi almak ve mektup hakkında bilgi vermek için aradığımda daha detaylı bilgiler almaya çalışırım. Zeynep'imm bebişim boş dururmuyum sence ben hiç set' ede gideceğim allah kısmet ederse, ama Cansel' in çekimlerinin çoğu beylerbeyi, beykoz taraflarında oluyor bee canım oralara gitmek zor yani, birde gece'de çekimler oluyor. Geçen sezon aradığımda Cansel' in bir sahnesi gece 11'de çekilecekmiş diye bilgi aldım. Neyse şimdi çıkmam lazım hoşçakalın...
Messacım hayırdır neler oluyor.. kimlere imza yaptın yine güzel güzel...
Bi şeylerden habersiz ablana anlat bakalım..
nerelerle görüştün merakıma vacip oldu desem daha iyi olur ablacım..
Bu arada HS nin başlama tarihide belli olmuş hayırlı olsun diyelim..
bekliyorum bak ona göre..
Özlemişim şu sayfayı.. bir iki ay oldu herhalde yazmayalı.. :)

@ly
08-08-07, 15:45
Merve, hoşgeldin....kalıcı mısın...gidici misin...( forumda yani...:img-wink:)Bak yapım şirketine göndermek için mektup hazırladık...sen de imzalayıver...:img-yes:

Shevek, kızlar böyle ilham verince dayanamadım :icon_whis ama itiraf edin Ahmet sözkonusu olunca cazgır oluyorlar...haksız mıyım...?

Ayşe...:img-pilot ablalara dil çıkarılır mı...? Dilin uzar sonra, benden söylemesi...!:img-icecr

spdr
08-08-07, 15:55
bugünkü bölümde neler oldu acabaa..ben yine izleyemedim dee:icon_whis
---
asia,anlamışsındır durumu gerçi de..hs ile ilgili eleştiri ve isteklerimizi ileten bir mektup yazıldı..mektubun altında senin de imzan olsun istemez misin:img-wink:
---
truthh..,sen kimdin hatırlayamadım bak görüyor musun:img-beee:

asia
08-08-07, 16:09
---
asia,anlamışsındır durumu gerçi de..hs ile ilgili eleştiri ve isteklerimizi ileten bir mektup yazıldı..mektubun altında senin de imzan olsun istemez misin:img-wink:
---

spdr sağol birinden cevap geldi...:img-wink:
Malum epeydir yazmıyordum ben..
Zaten geçen sezon boyunca bizim eskilerle girip Cuma dan Cuma ya yazıp çıkıyordum..
Anasayfa içinde Melal ile epey uğraş verdik ama.. bu site içi meseleler gibi değil sanki..
Bu öneri ve istekler içeren mektupları sadece yapımcının kaale alması önemli..
Her şey yapımcıda bitiyor..
Ne yönetmen nede yazım grupları pek karışamıyorlar.. geçen seneden edindiğim tecrübelerle konuşuyorum.. ama bir isim bir isimdir derseniz..o başka yazabilirsiniz adımı sevinirim..

Tabii ki yinede izleyicinin ilgli ve alakadar olması teknik ekip ve oyuncu ekibininde hoşuna gidecektir.. ama dediğim gibi asıl şikayetler her zaman yapımcının şahsına olmalı...
Yapımcı firmada ATV nin kendi prodüksiyon şirketi olduğuna göre.. oraya gönderilirse iyi olur kanımca..
Naçizane önerilerimi yazdım spdr ilgin için teşekkürler..
sevgiler..

merw
08-08-07, 16:19
(...)Çıkarsız, beklentisiz, iktidar kurmayan, ikili bir ilişki içinde bile bireylere “ben” olabilme alanı bırakan, sınırsız paylaşıma ve sevgiye dayanan bir aşk.(...)

Ahmet-Yasemin-Necdet arasında sanal bir aşk üçgeni (sanal olarak nitelendiriyoruz, çünkü Necdet hiç bir zaman aşkını dürüstçe itiraf etmemiş, aşkı için açıklık ve dürüstlükle savaşmamış, bu ikiliye karşı kaçak güreşmiş ve fırsatları kendi yararına bilinçli-bilinçsiz kullanmış ve formalite bir evliliği tek taraflı olarak gerçeklik yanılgısı içinde sürdürmüştür) yaratılmış ve olay örgüsü içindeki konumu gereği ana karakterlerden Ahmet sevdiğine hasret, çocuğundan bihaber olarak hem fiziksel hem duygusal sürgünün içinde bulmuştur kendini. Yasemin karakteri ise silikleştirilmiş, bir ana karakterin asla olmaması gereken ikircikli, çelişkili, neye göre, hangi motivlerle hareket ettiği - tuttuğu günlük de olmasa - izleyici tarafından idrak edilemeyecek kadar kafası karışık bir pozisyona düşmüştür. Yukarıda bahsettiğimiz izleyicide hayalkırıklığı ve sıkıntı yaratan boşluk da temel olarak ana karakterlerin yaşadığı çelişkiler ve olay örgüsündeki gereksiz uzamalar düzleminde yaşanmıştır. Bu uzatmalar pek çok kereler dizimizi Yeşilçam klişelerine sığınma tehlikesiyle burun buruna getirmiştir.
(...)
çok sevilen Ahmet’in ikinci sezonda, kendisinden alınan on yılın hesaplaşmasını annesiyle, ailesiyle, Yasemin’le, Necdet’le tek tek yaşamasını diliyoruz.

mektup çok güzel olmuş. ellerinize sağlık, altına en afili imzamı çakmak istiyorum :) özellikle şu yukarıdaki bölümleri çok beğendim... yasemin-ahmet birlikteliğinin "bireylere ben olabilme alanı bırakma" özelliğini çok güzel yazmışsın, bravo :)

ayşeeeemmmm
ayşeemm
ayşeem :D

ah ben seni hiç hatırlamaz mıyım, uyanık kayserilim benim :P vallahi gözümden kaçmış şeker, okumam gereken o kadar çok sayfa var kiii, onları nasıl okuyacağımı düşünürken gözümden kaçmışsın :img-blush nickini büyütsen azcık canım :P nasıl olur heheheh

ne olur beni naffet nayşe :img-in_lo

bahar_can
08-08-07, 16:36
Hoşgeldin truthy... haber kısmına ekledim ama iyi bir haber olduğu için buraya da ekleyeyim... :good:

Hatırla Sevgili yok sattı
http://www.stargazete.com/resimler/magazin/08082007/b02.jpg" alt="
Menderes döneminin anlatıldığı "Hatırla
Sevgili" dizisinin müziklerinden oluşan ve ilk etapta 20 bin adet
basılan albüm bir günde tükendi

Ekranların sevilen dizisi "Hatırla Sevgili"nin prestij olarak çıkan ve
sadece 20 bin adet basılan sountrack albümü adeta kapışıldı. Albümün
yapımcısı Kalan Müzik yetkilileri, 20 bin adet albümü Türkiye'ye
dağıtacaktı, ancak ilk gün İstanbul'da albümün tamamı satılınca, ne
yapacağını şaşırdı.

REKORA GİDİYOR
Kaynak- Medyatava

Shevek
08-08-07, 16:40
Hoşgeldin truthy... haber kısmına ekledim ama iyi bir haber olduğu için buraya da ekleyeyim... :good:

yapacağını şaşırdı.

REKORA GİDİYOR
Kaynak- Medyatava

E hak ettiler bence, dizimizin müzikleri çok ama çok iyi. 2. sezonda da bir albüm yükü şarkı, türkü, parça biriksin inşallah...

Bahar_cancım, mektubun şimdilik son versiyonu bu başlığın 23. sayfasında haberin olsun....İmzalar da son hali bu saat itibari ile.:)

merw
08-08-07, 16:42

yapacağını şaşırdı.

REKORA GİDİYOR
Kaynak- Medyatava

hoşbuldum canım, nasılsın :)

haberler süper :) ben netten uzak kalınca albümün çıktığını da duyamadım tabi, o 20 binden biri olamadım malesef.. neyse, yeniden basacaklar bu gidişle :)

ee, nedir bu sessizlik yau, sevgili hs sevenler :) shevekciğim?? bu arada avatarını da çok beğendim, o görünenlerin odun mu kitap mı olduğuna karar verebildin mi :P

mary_FB
08-08-07, 17:01
habere çok sevindim hatırla sevgilinin müzükleri bunu hakediyor geçen gün istiklal caddesinde iken bir başatn bi başa dolanırken tam 7 kez bizim dizinin müziklerini duydum inanılmaz sevindim ben itiraf etmeliyim netten indiririm diye düşünmüştüm çok utanıyorum ama hs hayranı olarak ben bile alsazsam kim alır neyse albümü almaya karar verdim çünkü gerçekten emeklerinin karşılığını bulmalılar hakediyorlar

merw
08-08-07, 17:07
habere çok sevindim hatırla sevgilinin müzükleri bunu hakediyor geçen gün istiklal caddesinde iken bir başatn bi başa dolanırken tam 7 kez bizim dizinin müziklerini duydum inanılmaz sevindim ben itiraf etmeliyim netten indiririm diye düşünmüştüm çok utanıyorum ama hs hayranı olarak ben bile alsazsam kim alır neyse albümü almaya karar verdim çünkü gerçekten emeklerinin karşılığını bulmalılar hakediyorlar

aaaaaaaa...
çok haklısıın...
ben de geçen perşembe istiklalde yürürken pasajın birinde zor yıllar çalıyordu, yok artık dedim hatta nereden bulmuşlar bu şarkıyı, netten indirip korsan mı çalıyorlar demiştim... hiç aklıma gelmedi albümün çıkmış olabileceği :D vayy ya :)
güle güle dinle sevgili mary :)

mary_FB
08-08-07, 17:41
hs ile ilgili mektup gönderme olayı olmuş yeni okudum tamda benim düşündüklerim yazıp iletmek istediğim şeyler eğer hala mümkünse ben de katılmak isterim ilgilenen varsa beni de katarsa memnun olurum

spdr
08-08-07, 18:11
Dikkate alabilmeleri için önce okumaları gerek...umarım okuma tembeli değillerdir...:icon_whis

:good:
ama aslında yazının ustalığına bakıp daha fazla önemsemeleri gerekiyorr..
mektubumuz basit bir 'ahmet yaso birleşsin' mektubu değil sonuçta..

bu akşam konuşmaya malzememiz yok mu yoksaa:icon_sorr
zeyneep repliklerin nerde bebişiiim:icon_whis
--
mervee ben bunu bu kadder kolay affetmezdim yaa,küs durmayı sevmem...
hoşgeldin kuzum:img-wink:

Tavuskuşu
08-08-07, 18:53
İdam kararları akşam 9 sularında son ajans olarak geçebilir...:icon_whis

Demin gördüm de düzeltmek istedim badgerım.Milli birlik komitesinin kararları 11 de açıklanmıştı.Hatta selma şevkete ilaç vermek istediğinde uyuşmak istemiyorum filan demişti.

Bu arada arada isimler geçmiş sanırım bir imza var ortada benim de adım yazıyor.Teşekkür ederim.:img-blush Ayrıca merve gelmiş hoşgelmiş.:happy0064:happy0064

Shevek'in mesajının altında isimlerde olacak mı?Gönderildi mi? Gönderilmediyse ne zaman gönderilecek?

badger
08-08-07, 18:57
Demin gördüm de düzeltmek istedim badgerım.Milli birlik komitesinin kararları 11 de açıklanmıştı.Hatta selma şevkete ilaç vermek istediğinde uyuşmak istemiyorum filan demişti.

Bu arada arada isimler geçmiş sanırım bir imza var ortada benim de adım yazıyor.Teşekkür ederim.:img-blush Ayrıca merve gelmiş hoşgelmiş.:happy0064:happy0064

Shevek'in mesajının altında isimlerde olacak mı?Gönderildi mi? Gönderilmediyse ne zaman gönderilecek?

O zaman sen hesapla bakayum genç dimağ: Ahmetle Yasemin için kaç sene, ay, gün, saat oldu diye..Benim kafam durdu..Hesaplayamıyicim, gücüm yok..:)

@ly
08-08-07, 19:02

Hoşgeldin Cansu...pek kızgın görünmediğine göre mesajların hepsini okumamışsın...neyse okuma da zaten...:img-wink:

Bahar_can gönderdi canım mektubu...Altında da isimlerimiz var merak etme...:good:

Tavuskuşu
08-08-07, 19:04
Valla Badger açıkcası ne hesapladığını pek anlayamadım ama o alıntıladığım mesajı görünce hesapta hata olmasın diye yazayım dedim.

Ahmet ve yaseminin ne kadar ayrı kaldığını hesaplıyorsan 7 yıl 5 ay 3 saat olsa gerek.Önümde bir takvim olmadığı için kafadan yaptım.3 saat ise yasemin 9 gibi ayrılmak istediğini söylemiş olsa sonra eve dönse necidetle konuşsalar,sonra öğrenseler filan saat 11 olmuştur.

Senin hesap neydi?Unuttum şimdi.

Hoşbuldum Aliye Abla.Ne oldu geçen sayfalarda?Neden kızgın olmam gerekiyor?Yoksa bir necidetçi mi geldi?Bağa özet geçebilecek bir hayırsever var mı?:icon_sorr

Mektubun gönderilmesine çok sevindim.Shevek'in ellerine sağlık.Gayet hoş,kibar bir üslupla seviyeli izleyiciler olarak neler beklediğimizi yazmış.Harika olmuş.:happy0064:happy0064

Hemen altımdaki mesaj çok güzel haberler içeriyor.:happy0064:happy0064Çok teşekkür ederiz Nike.Bu mektubun dikkate alınması beni çok sevindirdi.Teşekkürler.byebye

nike
08-08-07, 19:07
Merhabalar...

Sevgili Bahar_can'ın yollamış olduğu,tarafınızdan el birliği ile yazılan talep,öneri ve eleştirilerden oluşan mektubunuz bana ulaştı...Bahar_canın ve sizlerinde isteği üzerine mektubunuzu Sevgili Tomris hanıma ve yapımcılara iletilmek üzere gönderdim...Tomris hanımı yazdığınız mektubun bir kısmını okuyarak ayrıca bilgilendirdim...yarın tamamını okuduklarında birkaç gün içinde size geri dönüş yapabilmeyi umuyorum...

Göstermiş olduğunuz bu ilgi için ben kendi adıma ayrıca teşekkür ediyorum ve sizlerede Tomris hanımın teşekkürlerini iletiyorum.Kendilerinin sizlere olan cevabını ilk fırsatta bahar_can aracılığı ile ileteceğim...
Sevgiler...
nike(fatoş)

@ly
08-08-07, 19:28
Merhabalar...

Sevgili Bahar_can'ın yollamış olduğu,tarafınızdan el birliği ile yazılan talep,öneri ve eleştirilerden oluşan mektubunuz bana ulaştı...Bahar_canın ve sizlerinde isteği üzerine mektubunuzu Sevgili Tomris hanıma ve yapımcılara iletilmek üzere gönderdim...Tomris hanımı yazdığınız mektubun bir kısmını okuyarak ayrıca bilgilendirdim...yarın tamamını okuduklarında birkaç gün içinde size geri dönüş yapabilmeyi umuyorum...

Göstermiş olduğunuz bu ilgi için ben kendi adıma ayrıca teşekkür ediyorum ve sizlerede Tomris hanımın teşekkürlerini iletiyorum.Kendilerinin sizlere olan cevabını ilk fırsatta bahar_can aracılığı ile ileteceğim...
Sevgiler...
nike(fatoş)

Çok sevindim...Mektup gitmesi gereken yere çabucak ulaşmış...Shevek'e...badger'a, az daha çıldıracak olan Gülistan'a, Nurdan'a ve bu kadar çabuk bir şekilde ulaştırıp, ayrıca bizi bilgilendirdiği için Fatoş'a sevgilerimi iletiyorum...

Tavuskuşu
08-08-07, 19:30
Eveeeeett şimdi anladım galiba neden kızmam gerektiğini.Zeynep'i ahmetin kalbinin üstüne yazmışlar.Neyse canım sakinim yine de.Beni de Ahmetin sağ omzuna layık görmüşler.Ben de bununla avunurum.:hıh :hıh Ahmetin omzundaki melek olurum. :img-hyste :img-hyste

Bu arada daha sonradan istenilen sahneler shevek'in mektubuna eklendi değil mi?Çünkü forumdaki versiyonunda yok.O taslaktı değil mi?

Şimdi cıngar çıkartabilirim.(okudukça ekliyorum)Ben cadı değilim.Olsam olsam ahmetin sağ omzundaki iyilik meleği olurum.:img-blush:img-blush

Geldim Ayşe geldim.Rakiplerinden birini eleyemedin işte.Hem aşkta her şey mübah değildir.Çok necdet gördüm seni.

LİN
08-08-07, 19:42
Merhabalar...

Sevgiler...
nike(fatoş)

:happy0064Harika bir haber bu! Hayırlı işler çabuk ilerler.Sonuç ne olursa olsun; böyle bir olaya ortak olmak bile keyif verici.

Tavuskuşu
08-08-07, 19:47
Neeee inanamıyorum...Üstüne üstlük cazgır olduk öyle mi?Tanrım ne elem ne keder...Sağol Ayşecim hakkımızı yedirmediğin için.

Bugün Necidet güzideye "pastanede çalışmaya devam edebilirdin buna bir engel yoktu." dedi. Ama daha dün yasemine "belki de böylesi daha iyi oldu.Hergün birbirimizi görerek bunu sürdüremezdik." dedi. Buna dil çıkartmak istiyorum ama hızlı cevapta yazdığım için kullanamıyorum.Siz dil çıkardığımı farzedin.Duygularımı anlıyorsunuz değil mi?

Tavuskuşu
08-08-07, 19:53
Beni lale gibi saf mı sandınız?Okumadığım için Tibetteki budist rahiplerin dinginliğindeydim.(tibetteler değil mi?) Ama okudum olayları anladım ve kılıcımı kuşanıp Ahmet gibi kazan kaldırmaya geldim.Heeyyyyyyyttt uleeeyyyynnn:
-Ahmet bu gece gelemeyeceeeeekkkkkk...
-Evet o da başka bir kutlamada
-Ahmet mişelle evleniyyy yaaa anamhhhh
-Aaaa hadi ya...

Bugün avrupa yakasını izledimde...

ermec
08-08-07, 20:01
ya hsnın albumu tukenmısmı:(:(bı yandan sevındım:)ama ben de yarın kesın almalıyım:D almadıgım her gecen sure nedense benı uzuyor netten ındırmek haksızlık oluyor orjınalını dınlemek varken kulak paslarını sıler bu cd yarın bulabılırım İnşAllah....:)

Tavuskuşu
08-08-07, 20:34
Hayırdır millet.Aşağıda isimleriniz var ama cisimleriniz yok.Neden kimseler bir şey yazmıyor? 15 dk sonra gideceğim ben.Sonra özlersiniz...

Aklıma geldi de Allah Tohtor Melih'ten razı olsun.Onun ve Sevimin varlığı sayesinde Ahmet doğru yolu buldu.

Şu anda tesadüfen fondan "Selvi boylum Al Yazmalım" filminin müziği geliyy bağa.Aklıma da fedakar,vefakar,cefakar,sevgi dolu iyi aile babası necidet geldi...:img-blush:img-blush

NOT:Anlaşıldı kimsenin canı yorum yapmak istemiyor.Ben de gidiyorum o zaman.Kalan herkese iyi geceler.:sad53::sad53:

Shevek
08-08-07, 20:55
Tamam arkadaşlar Fatoş'a gönderdim... o alınca en kısa zamanda gönderir... umarım dikkate alırlar... :img-pilot

Teşekkürler bahar_can. Ellerine sağlık. :) Bakalım bize yansıyan bir tepki olacak mı? Göreceğiz.

Shevek
08-08-07, 20:59
Merhabalar...

Sevgiler...
nike(fatoş)

Çok teşekkür ederiz nike. Bu kadar hızlı ve duyarlı hareket ediliyor olması çok hoş...:) Ellerinize sağlık...Sevgiler ve kolaylıklarbye

Shevek
08-08-07, 21:04
Eveeeeett şimdi anladım galiba neden kızmam gerektiğini.Zeynep'i ahmetin kalbinin üstüne yazmışlar.Neyse canım sakinim yine de.Beni de Ahmetin sağ omzuna layık görmüşler.Ben de bununla avunurum.:hıh :hıh Ahmetin omzundaki melek olurum. :img-hyste :img-hyste

Bu arada daha sonradan istenilen sahneler shevek'in mektubuna eklendi değil mi?Çünkü forumdaki versiyonunda yok.O taslaktı değil mi?

Şimdi cıngar çıkartabilirim.(okudukça ekliyorum)Ben cadı değilim.Olsam olsam ahmetin sağ omzundaki iyilik meleği olurum.:img-blush:img-blush

Geldim Ayşe geldim.Rakiplerinden birini eleyemedin işte.Hem aşkta her şey mübah değildir.Çok necdet gördüm seni.

Canım siz yokken biz dinazorlar hakkınızı savunmaktan helak oluyoruz vallahi. Şiirler döşeyip, akrostişler bile yazıyoruz Ahmet aşkınız için. Herşey Ahmet için zaten! Ahmet'in hangi omzundasın? Sağ mı sol mu? Bak bu da önemli:)

Kör Shevek editi: İtiraf ediyorum bakar körüm. Bakıyorum ama görmüyorum. (Anladınız siz onu:)) Sağ omzundayım diye kocaman yazmışsın zaten.

@ly
08-08-07, 21:13
Hayırdır millet.Aşağıda isimleriniz var ama cisimleriniz yok.Neden kimseler bir şey yazmıyor? 15 dk sonra gideceğim ben.Sonra özlersiniz...

Aklıma geldi de Allah Tohtor Melih'ten razı olsun.Onun ve Sevimin varlığı sayesinde Ahmet doğru yolu buldu.

Şu anda tesadüfen fondan "Selvi boylum Al Yazmalım" filminin müziği geliyy bağa.Aklıma da fedakar,vefakar,cefakar,sevgi dolu iyi aile babası necidet geldi...:img-blush:img-blush

NOT:Anlaşıldı kimsenin canı yorum yapmak istemiyor.Ben de gidiyorum o zaman.Kalan herkese iyi geceler.:sad53::sad53:

Cansu'cum bugün benim diğer dizim vardı da ( Senden Başka) onu izliyordum...
Ben tekrar bölümü izleyemedim...zaten evde de olsam izlemezdim...Ayla'nın depresyon bölümüymüş...eksik kalsın...:img-beee:

Tohtor Melih konusunda haklısın...adam cesaret vermese Ahmet, nikah günü alındı diye kuzu kuzu oturacaktı elektrikli sandalyeye ay pardon nikah masasına...Allah doktorsuz bırakmasın bizi....:img-yes:

Shevek
08-08-07, 21:32
Cansu'cum bugün benim diğer dizim vardı da ( Senden Başka) onu izliyordum...
Ben tekrar bölümü izleyemedim...zaten evde de olsam izlemezdim...Ayla'nın depresyon bölümüymüş...eksik kalsın...:img-beee:

Tohtor Melih konusunda haklısın...adam cesaret vermese Ahmet, nikah günü alındı diye kuzu kuzu oturacaktı elektrikli sandalyeye ay pardon nikah masasına...Allah doktorsuz bırakmasın bizi....:img-yes:

Yok ya oturmazdı, otursaydı bile o masadan evli bir adam olarak kalkamazdı. Ben bugün kaza(!)dan sonra Ahmet'in Ayla'yı eve getirdiği sahnede de, sonrasında Ayla'yla bir arada olduğu her sahnede de duruşunu, mimiklerini, vücut dilini dikkatle izledim. Ve o yüzde ve vücutta gözlediğim tek bir şey vardı: Allahım nerden sardım bu belayı bakışı ve duruşu! Fırsat bulsa arkasına bakmadan koşarak uzaklaşacakmış gibi duruyordu. Surat düşmüş, kararmış, ama kasten kimsenin intiharına sebebiyet vermeyecek kadar da düşünceli... Sabırla iyileşmesini bekledi o. Sabırtaşı mübarek. Neyse, sabreden derviş... Final bölümünde Aylaya hediyesini verirken yanaklarından öpmek zorunda kalmıştı ya. Usulen bile gülümseme gereği duymadan. O şihvetten eser yok. Kaskatı oluyor zavallım, kasvet basıyor adama. Neyse artık o tehlike geçti. 29. bölümde geçmişti zati.:icon_whis

spdr
08-08-07, 21:54
cansucan gelmiş gitmiş..bye
ahmetin sağ omzuymuşş:hıhiyilik meleğiymiş..:hıh
ben de peri kızıyım ne vaaar:img-beee:
---
mektuba bu kadar çabuk cevap gelmesi çok sevindirdi benii de:happy0064
valla sonu nasıl olursa olsun en azından bir teşebbüste bulunmak güzeldi..sadece altında imzamı bulundursam da:icon_whis
---
ayla nasıl bir insan yaa..normalde görsem arkama bakmadan tabanları yağlayıp kaçacağım türden biri kanımca..bir insan o kadder de soğuk olmaz ki be kardeşimm.her hareketinde bir ölçü,mesafe..tekrarı izlemedim ama o bölümlerde ve aslında daha önceki bölümlerdeki halleri geldi aklıma:img-yes:
mesela sinemadan çıkarken bile sanki çok önemli bir eleştiri yapıyorr..kasss-katı durmuş..ciddi ciddi duruyorr..ahmetin bile şehvetini söndürdü yaa pesss..

aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor olma ihtimalime karşı burada kesiyorum..aylanın o don haliyle ahmete sahip olayazmasını sindirememişim demekkiii:img-beee:(cansu senin için de çıkarıyorum dilimi yııvrum:img-wink:)
---
merrhaba editii:aliye ablaa,LİN merhaba..shevek ile badger nerdelerr??zeynep de yok..niye kiiii:icon_sorr

sobe editi:shevek i cansel başlığında bulduuum..sheveek ne işş:icon_whis
pess editi:anam burdakiler de kaçmaya başladılar...abimden almışım pc yi gelmişiiim..ama böyle olmaz kiii..

aliye abla yoksa başka forumlara da mı el attın sen...dru b