Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

Shevek
09-08-07, 23:34
Ben uzuuuun bir cezadan yana değilim.Herşey sütliman olduktan sonra tüm yaşananlara bir sünger çekilmeli.Yeni bir başlangıç yapılmalı.
Ama bedel ödenmeden mutlulukların değeri tam olarak anlaşılamaz.Ahmet'in neler çektiğini Yasemin anlamalı,görmeli.Diyetini vermeli.Kolay değil 7 yapayalnız uzakta geçen yitik yıllar var.Sevgi şevkat varım.Ama hak edene!Sizce Yasemin anlayışı hak ediyor mu?

Şuradan hareketle anlamaya çalışacaktır. "İntihar girişimini biliyor. Annesinin hastanede Yaso'yu elleri boş bıraktığını biliyor. Mektubun eline geçmediğini biliyor. Yasonun çok genç olduğunu biliyor. Necdet'e minnet duyduğunu ama onunla ayrı odalarda yattığını ve kendisini hep sevdiğini, bunu da Necdet'e hissettirdiğini biliyor, bir kaç kez anlatmaya çalıştığını, ama yarım kaldığını, kendisinin de bu girişimleri fazla deşmediğini biliyor".
Anlamayamazsa kafayı sıyırır çünkü. O da aynen bizim forumda yaptığımız gibi Yaso'nun yapıp etmelerine bir anlam vermeye çalışacaktır.

Baş baş editi: :sad53::sad53:ayşecik. İyi Uykular:)

LİN
09-08-07, 23:34
Yaa bu konularla kendimizi sıkmayalım şöyle neşeli şeylerden bahsedelim yine Rüya ahmet sahneleri konuşalım yani Yasemin 'i geçelim geçin onu anaaaam babaaaam dırını dırını geçin onu dırını dırını :hıh

Ay evet zeynep çok haklısın.Zaten hava sıcak,birde Yasemini düşününce iyice kasvet geldi :blink:Neşeli şeylerdne bahsedelim biraz.

zeyneps
09-08-07, 23:39
Bunu Zeynep yani vega58 nerden alıntı yapmış bilmiyorum ama eklemek istedim belki de burdan alıntı yaptı :bilmim:

Ayla-Ahmet ve Yasemin-Ahmet ilişkisinin kısa bir özeti :img-yes:
basit ama derin tespitleri olan dizi. ayrı iki bölümde ahmet-ayla ve ahmet-yasemin ilişkisinin duygusal resmi vardır mesela. ilki ahmet ve ayla'nın sözlendikleri bölümdedir. defne için telaşlanan aile sözden erken ayrılır. ayla, bu güle güle anında defne'yi merak ettiğini söylediğinde ahmet boş gözlerle bakar. ve akabinde ayla, eve gidince haber vermesini söyler ahmet'e. bir diğer bölüm ise defne'nin lozan'a gitmemek için bir mektup bırakıp evden ayrıldığı bölümdür. bu haberi ahmet, yasemin ve rüya'nın yanında annesinden telefonda öğrenir. pek tabi yasemin'de meraklanır defne için. '' git çabuk der. '' yasemin. ve ahmet yasemin'e söz bırakmadan '' durumdan haberdar ederim seni. '' deyiverir. böyledir işte ayla ve yasemin. biri hep haber bekleyecek diğeri hep haberdar olacaktır

LİN
09-08-07, 23:42
Şuradan hareketle anlamaya çalışacaktır. "İntihar girişimini biliyor. Annesinin hastanede Yaso'yu elleri boş bıraktığını biliyor. Mektubun eline geçmediğini biliyor. Yasonun çok genç olduğunu biliyor. Necdet'e minnet duyduğunu ama onunla ayrı odalarda yattığını ve kendisini hep sevdiğini, bunu da Necdet'e hissettirdiğini biliyor, bir kaç kez anlatmaya çalıştığını, ama yarım kaldığını, kendisinin de bu girişimleri fazla deşmediğini biliyor".
Anlamayamazsa kafayı sıyırır çünkü. O da aynen bizim forumda yaptığımız gibi Yaso'nun yapıp etmelerine bir anlam vermeye çalışacaktır.

Baş baş editi: :sad53::sad53:ayşecik. İyi Uykular:)
Zaten Ahmet karakteri tüm bu bilgiler doğrultusunda sağduyulu davranacaktır.Aslında her zaman dediğim gibi Yasemin'in o şartlar altında elinden gelen buydu.Ortada sevgi problemi yok.Yan etkenler onları bu duruma getirdi.Herkes derdini anlatsın ve tatlıya bağlansın herşey:happy0064

Shevek
09-08-07, 23:43
Ay evet zeynep çok haklısın.Zaten hava sıcak,birde Yasemini düşününce iyice kasvet geldi :blink:Neşeli şeylerdne bahsedelim biraz.

Tamam hadi eğlenelim biraz. LİNcim öyle ve ya böyle Yasemin acı çekecek, çekmeli. Biz bunlara kafa yormayalım, bak badger de sessiz senaryoyu yazıyor galiba.

Ben Ağva'da kanoda Rüya ve Ahmet diyorum. Rüyanın kafasında hasır geniş kenarlı bir şapka var. Ahmet'te sıcak olduğu için terlemiş, atletini gömleğini çıkarmış, kürek çekiyor. Şarkı söylüyorlar birlikte. Rüya (bütün küçük kızlar gibi) karşısındaki bu figüre hayran hayran bakıyor bir yandan. Ne kadar güçlü, bu kürekleri nasıl çekiyor ki, kayığın suda kaymasını nasıl sağlıyor ki? diye düşünüyor bir yandan.
Güneş Yanığı filmini bilir misiniz? Nikita Mikhalkov'un. Orada tam böyle bir sahne vardır. Baba-kız sahneleri açısından bir efsanedir.

Shevek
09-08-07, 23:52
Bunu Zeynep yani vega58 nerden alıntı yapmış bilmiyorum ama eklemek istedim belki de burdan alıntı yaptı :bilmim:

Ayla-Ahmet ve Yasemin-Ahmet ilişkisinin kısa bir özeti :img-yes:
basit ama derin tespitleri olan dizi. ayrı iki bölümde ahmet-ayla ve ahmet-yasemin ilişkisinin duygusal resmi vardır mesela. ilki ahmet ve ayla'nın sözlendikleri bölümdedir. defne için telaşlanan aile sözden erken ayrılır. ayla, bu güle güle anında defne'yi merak ettiğini söylediğinde ahmet boş gözlerle bakar. ve akabinde ayla, eve gidince haber vermesini söyler ahmet'e. bir diğer bölüm ise defne'nin lozan'a gitmemek için bir mektup bırakıp evden ayrıldığı bölümdür. bu haberi ahmet, yasemin ve rüya'nın yanında annesinden telefonda öğrenir. pek tabi yasemin'de meraklanır defne için. '' git çabuk der. '' yasemin. ve ahmet yasemin'e söz bırakmadan '' durumdan haberdar ederim seni. '' deyiverir. böyledir işte ayla ve yasemin. biri hep haber bekleyecek diğeri hep haberdar olacaktır

Bu sahnelerden daha çok var. Vega güzel yakalamış. Hemen ekleme yapalım: Yılbaşı gecesi Ayla'ya hediye veren Ahmet. Yasemin'e hediye veren Ahmet. Arada dağlar kadar fark var. Ayla'yla aynı mekandayken asla gözgöze gelmeyen, duvarları hatmeden Ahmet, Yaseminle aynı mekandayken -bazılarının sapıkça tabir ettiği- bakışlarını onun suratından bir an bile çek(e)meyen Ahmet.

zeyneps
09-08-07, 23:54
Oooooooo Badger süpeeer:good::img-in_lo Ohh olsun o domatise daha çok ağlasın :hıh

Ahmet'in Necdet'le hesaplaşması daha bitmemiştir umarım sevgili senaristimiz seyirciden gelen istekleri kaale alır umarım zaten diğerleri bir sezon süründürdüler bizi:hıh Lütfiiiiin :img-wink:

Ayy çok güzel kanoda Ahmet -Rüya ...bir de Ahmet'le Resim yapsınlar mesela Yasemin'i oturtsunlar karşılarına Yasemin kıpırdamadan beklesin (mümkünse bir yüzyıl beklesin zaten bir yedi yıl bekledi :hıh Alışıktır o:hıh Neyse hadi bari saatlerce beklesin:icon_whis) Ahmet'le Rüya ölçsünler biçsinler çizsinler boyasınlar saatler sonunda resmi görelim çöpten bir Yaso olsun işte:hıh Zuhal'i nasıl çizmişti ama Rüya :)

LİN
09-08-07, 23:54
Tamam hadi eğlenelim biraz. LİNcim öyle ve ya böyle Yasemin acı çekecek, çekmeli. Biz bunlara kafa yormayalım, bak badger de sessiz senaryoyu yazıyor galiba.

Ben Ağva'da kanoda Rüya ve Ahmet diyorum. Rüyanın kafasında hasır geniş kenarlı bir şapka var. Ahmet'te sıcak olduğu için terlemiş, atletini gömleğini çıkarmış, kürek çekiyor. Şarkı söylüyorlar birlikte. Rüya (bütün küçük kızlar gibi) karşısındaki bu figüre hayran hayran bakıyor bir yandan. Ne kadar güçlü, bu kürekleri nasıl çekiyor ki, kayığın suda kaymasını nasıl sağlıyor ki? diye düşünüyor bir yandan.
Güneş Yanığı filmini bilir misiniz? Nikita Mikhalkov'un. Orada tam böyle bir sahne vardır. Baba-kız sahneleri açısından bir efsanedir.
Harika:img-yes: Ahmet'in de başında şapka olsun.Baba kız şapkalı olsunlar.Sonra beraber balık tutsunlar.Rüya bıcır bıcır Ahmet'in her hareketini taklit etsin.Kafasını yana atışını bile.Ahmet sabırla şevkatle sevgiyle öğretsin bildiği herşeyi kızına.Ona öyle bir isim versin ki orada ; babadan bile değerli olsun.Ahmet'in içi ısınsın.

Shevek
10-08-07, 00:08
Harika:img-yes: Ahmet'in de başında şapka olsun.Baba kız şapkalı olsunlar.Sonra beraber balık tutsunlar.Rüya bıcır bıcır Ahmet'in her hareketini taklit etsin.Kafasını yana atışını bile.Ahmet sabırla şevkatle sevgiyle öğretsin bildiği herşeyi kızına.Ona öyle bir isim versin ki orada ; babadan bile değerli olsun.Ahmet'in içi ısınsın.

Muhteşem; :img-icecr Babasına hayran olsun, aşık olsun. Babası onun her şeyi olsun. Ne dese acaba? Aaamet demeye devam edebilir bir süre sakıncası yok. Bunu hangi duygularla söylediği daha önemli. Babası ona canımın içi diye sarılınca, babasının göğsüne gömsün başını, ama sadece ben canının içiyim değil mi? annem değil? desin. Zaman atlamasından sonra, birgün, hiç beklenmedik bir anda, son derece rutin günlük bir iş sırasında, baba diyiversin. Mesela; Tuzu uzatır mısın baba?
Sonra ikisi gözgöze gelsinler. Sevinç pırıltısı ikisinde de. Ve Ahmet istifini bozmadan uzatsın tuzu. Bir tek elleri titresin belli belirsiz.

Zeynop, resim yapma fikri de çok hoş. Bunu Yasoya işkenceler bölümünde de değerlendirebiliriz kanımca.

LİN
10-08-07, 00:13
Zaman atlamasından sonra, birgün, hiç beklenmedik bir anda, son derece rutin günlük bir iş sırasında, baba diyiversin. Mesela; Tuzu uzatır mısın baba?
Sonra ikisi gözgöze gelsinler. Sevinç pırıltısı ikisinde de. Ve Ahmet istifini bozmadan uzatsın tuzu. Bir tek elleri titresin belli belirsiz.

Bak bu olay gözlerimi doldurdu.Bunun gibi bir şey olmalı ilk baba demesi.Gayri ihtiyari,doğal,düşünmeden...Ah Ah Ahmet ne mutlu olur o anda.Dünyalar onun olur.

Shevek
10-08-07, 00:18
Bak bu olay gözlerimi doldurdu.Bunun gibi bir şey olmalı ilk baba demesi.Gayri ihtiyari,doğal,düşünmeden...Ah Ah Ahmet ne mutlu olur o anda.Dünyalar onun olur.

Olayı biraz dramatikleştirelim: O sırada elinde demlikle mutfaktan çıkıp kahvaltı masasına gelmekte olan Yasemin bu sözü duyunca, gerisin geri mutfağa dönüp, tezgaha yaslansın ve ağlasın. Mutluluk ve rahatlama, arınma gözyaşları...Sonra gözyaşlarını silip, ama gözleri hem yaşların etkisinden hem de mutluluktan pırıl pırıl parlayarak, neşeyle şakıyarak sofraya dönsün. O gece de Ahmet'le Rüyaya kardeş olayını konuşsunlar başbaşa kalınca.

Edit: Çünkü o gün, bir bakıma Yaseminin kurtuluşu olacaktır. Vicdan azabından, Ahmet'in kırgınlığından azat edildiği gün, bir bakıma bir milat. Yaseminin Ahmet gözünde tamamen aklandığı gün.

@ly
10-08-07, 00:23
Muhteşem; :img-icecr Babasına hayran olsun, aşık olsun. Babası onun her şeyi olsun. Ne dese acaba? Aaamet demeye devam edebilir bir süre sakıncası yok. Bunu hangi duygularla söylediği daha önemli. Babası ona canımın içi diye sarılınca, babasının göğsüne gömsün başını, ama sadece ben canının içiyim değil mi? annem değil? desin. Zaman atlamasından sonra, birgün, hiç beklenmedik bir anda, son derece rutin günlük bir iş sırasında, baba diyiversin. Mesela; Tuzu uzatır mısın baba?

Zeynop, resim yapma fikri de çok hoş. Bunu Yasoya işkenceler bölümünde de değerlendirebiliriz kanımca.

ama....ama....ben yine duygulandım :img-cray: senin bu baba-kız sahnelerin öldürecek beni....:img-in_lo

Aamed editi : Rüya başlangıçta Ahmet diyormuş...Rüya'ya Aamed demeyi dizimizin 2. yönetmeni öğretmiş...(aklıma geldi...paylaşayım dedim :img-wink:)

Shevek
10-08-07, 00:27
ama....ama....ben yine duygulandım :img-cray: senin bu baba-kız sahnelerin öldürecek beni....:img-in_lo

Aamed editi : Rüya başlangıçta Ahmet diyormuş...Rüya'ya Aamed demeyi dizimizin 2. yönetmeni öğretmiş...(aklıma geldi...paylaşayım dedim :img-wink:)

Sağol Aliyecim, e nede olsa babasına aşık bir kız çocuğuyla yaşıyoruz bunca yıldır. Tabii siz oğlan anneleri bilmezsiniz bunun anneleri ilgilendiren kısmını. Kendinizi yırtarsınız yin de yaranamazsınız bu küçük rakibelere. Hep nispet hep nispet.:img-wink: Şimdi Yaso da çeksin bakalım.

Aaaa, nereden öğrendin bunu? Sete sızdın da bize mi söylemedin yoksa geçen sezon?

Seslenme editi: Baaaaadgeeeer! Nirdesinnnn? İlham perileriyle mi uğraşıyorsun? Yoksa forum baskısına dayanamayıp terk mi ettin bizi?

LİN
10-08-07, 00:30

Hımm güzel bir bilgi :)Sağol aliye.Böyle ufak tefek bilgiler alsak devamlı ne güzel olur.Detayları severim.
iyi geceler editi: yavaş yavaş uyku geliyor.yarın iş güç bekler.iyi geceler hepinizebye

zeyneps
10-08-07, 00:36
Shevek annem geldi aklıma o da hep öyle diyor :) Bunlar hep bana muhalefet diyor:) Yaso'da çeksin cezasını:hıh

Ben şimdilik yatayım görüşürüz iiyi geceler :sad53::sad53:bye:img-in_lo

badger
10-08-07, 00:39
Sağol Aliyecim, e nede olsa babasına aşık bir kız çocuğuyla yaşıyoruz bunca yıldır. Tabii siz oğlan anneleri bilmezsiniz bunun anneleri ilgilendiren kısmını. Kendinizi yırtarsınız yin de yaranamazsınız bu küçük rakibelere. Hep nispet hep nispet.:img-wink: Şimdi Yaso da çeksin bakalım.

Aaaa, nereden öğrendin bunu? Sete sızdın da bize mi söylemedin yoksa geçen sezon?

Seslenme editi: Baaaaadgeeeer! Nirdesinnnn? İlham perileriyle mi uğraşıyorsun? Yoksa forum baskısına dayanamayıp terk mi ettin bizi?

Yook yok buradayım da diğer tarafta senaryoyu yazıyorum..sizler başbaş yapmadan eklemeye çalışıyorum...Kafam davul gibi oldu..sinirlerim gerildi..:img-cool2

...........

dizice
10-08-07, 00:42
Aliye, gonderdim sana yari-cevap om'den:)

Oooh, evim neredeyse yaniyordu, bilgisayarim coktu son iki gunde. Itfaiyeyle ugrastim, bir de alarmla sokaga dokulen tum apartmana rezil oldum. Firinin altinda bir cekmece var, orada firin eldiveni unutmusum. Butun ev duman oldu, zehirlenecektim kalsaydim. Ev les gibi koktu. Bir yandan bilgisayarla ugrasiyorum, bir yandan durmadan evdeki her yuzeyi siliyorum.

Bilgisayarda da tum dosyalarim sizlere omur. Koca da dunyanin bir ucunda hala. Telefonda bana saatlerce direktif veriyor. Suradan su CD'yi bul, buradan bunu yukle, su command'i gir. Fakat ne care. Cildirazagim.

Ah Yasemin ah, bilgisayarin coksun, e mi?

@ly
10-08-07, 00:45

Shevek'cim...ben hala aşığım babama...Birkaç yıl önce ciddi bir trafik kazası geçirmiştim...ameliyat için Ankara'ya getirmişler...o gece sabaha kadar babamı isteyip ağlamışım....:img-in_lo

LİN ve SHEVEK...bu bilgiyi HS'nin resmi sitesinde okumuştum...Karina en çok 2. yönetmeni seviyormuş...

Bu arada Umut Kurt'un sayfasında okuduğuma göre...bizim Yaşar ile Deniz set dışında iyi arkadaşlarmış ve beraber takılıyorlarmışşş....

dizice.....çok geçmiş olsun....yeni gördüm mesajını....boşver evi filan...kimseye birşey olmasın da gerisi düzeltilir nasıl olsa...( bkz. cana geleceğine mala gelsin...)

badger
10-08-07, 00:47

Oooh, evim neredeyse yaniyordu, bilgisayarim coktu son iki gunde. Itfaiyeyle ugrastim, bir de alarmla sokaga dokulen tum apartmana rezil oldum. Firinin altinda bir cekmece var, orada firin eldiveni unutmusum. Butun ev duman oldu, zehirlenecektim kalsaydim. Ev les gibi koktu. Bir yandan bilgisayarla ugrasiyorum, bir yandan durmadan evdeki her yuzeyi siliyorum.

Bilgisayarda da tum dosyalarim sizlere omur. Koca da dunyanin bir ucunda hala. Telefonda bana saatlerce direktif veriyor. Suradan su CD'yi bul, buradan bunu yukle, su command'i gir. Fakat ne care. Cildirazagim.

Ayy çok geçmiş olsun...Biz ne derdindeyiz..sen nelerle uğraşıyormuşsun:img-sad:

Shevek
10-08-07, 00:49

Dizice çok büyük geçmiş olsun... Çok beylik bir laf olacak ama, cana geleceğine, mala gelsin... derler ya. İyi ki sana bir şey olmamış, boş ver canım, bilgisayar da kendine gelir, eşyalar da... Tekrar geçmiş olsun arkadaşım.:sad53:

zeyneps
10-08-07, 00:53
Aaa tam gidiyordum ki dizice çok geçmiş olsun :icon_sorr Sen iyisin ya gerisini boşver :img-in_lo Ayy çok geçmiş olsun gerçekten :icon_sorr Neyse herkese iyi geceler tekrardan :sad53::sad53:

dizice
10-08-07, 00:54
Yok yok uzulmeyin. Sadece sinir bozuklugu. Yani sonucta bir sey yanmadi. Itfaiyeciler geldiginde cok komikti ama, masa, sehpa, hatta yer, her yerde makaleler, defterler, kagitlar, dosyalar konuya gore yigili. Yigin yigin. Salonun kagit yigintisiyla dolu oldugunu yari-unutmusum, yabanci biri gelince farkettim. Adam bana donup, ogrenci misiniz dedi. Yok, musvedde kagit biriktirme hobim var demedim tabii. bir Dosyalari da bir sekilde icinden kurtaracagiz, laptop'tan hayir gelmez artik ama. Hatta sinir bozuklugum bile geciyor yavas yavas. Cana gelmesin, ne yapalim. Kocam da geliyor gelecek hafta.:)

Ruya-Ahmet sahneleri yazmissiniz. Ben rastgele baba demesini cok sevdim. Ama Yasemin caydanlikla mutfaga donmesin. Dusursun elinden, oturup onu temizlemekle ugrassin. Ve asla, asla yumurta tokusturmasinlar! Ahmet daha guzel oyunlar da bulur kiziyla :) Bana cok umutlaniyoruz gibi geliyor, sanki Necdet'i hic tam anlamiyla unutturmayacaklar, sonunda ikisini de sevecek gibi geliyor Ruya. Yani daha gercek babasini ogrenene kadar, Ahmet'ten nefret bile edebilir.

badger
10-08-07, 01:08
Badger pembeyle nacizane eklemeler yaptım. Dilersen kullanabilirsin. Gayet güzel gidiyor. Devam canım, ama yorulduysan bu gece bitirmeye uğraşma... Yormayalım senaristimizi

tamamdır kullanicim..gözlerim patladı...senin de gözlerin patlasın Yasemin...:hıh

-------------

Senin de bilgisayarın çöksün Yasemin demişsin ya...hatunun hard disk komple çökmüş, bakalım Ahmet formatı işe yarayacak mı?:img-hyste bknz:ahmetin sağlam bir format atması lazım...osmanlı cinsinden..sağlam laflar!!!..artık düşünimicim..gücüm kalmadı...bknz:yasemin beni de kuruttu...yok ben vazgeçtim yaseminden kontenjanı da kalmadı...Biz rüyayı ahmete verelim..gidelim gelecek sezonda yeni bir kız bulalım ona...Baydı yasemin...bknz.imdaaat!

Shevek
10-08-07, 01:20
Yok yok uzulmeyin. Sadece sinir bozuklugu. Yani sonucta bir sey yanmadi. Itfaiyeciler geldiginde cok komikti ama, masa, sehpa, hatta yer, her yerde makaleler, defterler, kagitlar, dosyalar konuya gore yigili. Yigin yigin. Salonun kagit yigintisiyla dolu oldugunu yari-unutmusum, yabanci biri gelince farkettim. Adam bana donup, ogrenci misiniz dedi. Yok, musvedde kagit biriktirme hobim var demedim tabii. bir Dosyalari da bir sekilde icinden kurtaracagiz, laptop'tan hayir gelmez artik ama. Hatta sinir bozuklugum bile geciyor yavas yavas. Cana gelmesin, ne yapalim. Kocam da geliyor gelecek hafta.:)

Ruya-Ahmet sahneleri yazmissiniz. Ben rastgele baba demesini cok sevdim. Ama Yasemin caydanlikla mutfaga donmesin. Dusursun elinden, oturup onu temizlemekle ugrassin. Ve asla, asla yumurta tokusturmasinlar! Ahmet daha guzel oyunlar da bulur kiziyla :) Bana cok umutlaniyoruz gibi geliyor, sanki Necdet'i hic tam anlamiyla unutturmayacaklar, sonunda ikisini de sevecek gibi geliyor Ruya. Yani daha gercek babasini ogrenene kadar, Ahmet'ten nefret bile edebilir.
Boşver gerçekçi olmayalım. Bari kurmaca dünyasında mutlu olalım. Hayat yeterince gerçekçi. Necdet'i unutsun. Ahmet'ten başkasını görmesin gözü. Böyle düşünmek bana iyi geliyor, gerisi boş. Ahmet'le Rüyanın bütün birlikte oldukları sahneler, sadece bakışmaları bile Neco-Rüya oyun arkadaşlığını unutturmaya yetiyordu bana izlerken. Bkz.: Nanik olayı, Yaso-Ahmet bankta resmi, tren lokantasında karşı karşıya sohbet, ayrılırken kucakta öpücük, adada çay bahçesinde limonata ısmarlayan Ahmet, okuldaki bütün karşılaşmalar, Ahmet'in gelip onları öğlen yemeğine çıkarmasını bekleyen ve bu habere çok sevinmiş olan Rüya, gelmeyince hayal kırıklığı yaşayan Rüya, parkta salıncaktan Ahmet'in kucağına çıkıp ona güvenle sarılan Rüya, el sallayan Rüya, tren aldığını öğrenince "aferin ona" diyen Rüya....Bence Ahmet'ten nefret etmesine olanak yok.:img-pilot

badger
10-08-07, 01:30
Badgercim sana bu gece iyi bir uyku gerek. (Bkz.: Overdose Yasemin) Hadi biz de normal insanlar gibi yatıp uyuyalım azıcık. Baş baş deme vaktidir.bye

Aliyeye de baş baş editi: byebye

evet overdose yasemin konumuna girdim...sana da iyi geceler.bye..senaryonun en seveceğin kısmısına geldim biraz daha kafamdakileri yazayım sabah derlerim...bknz:Surmenelu inadu...

-----------------------

Ben biraz daha takılırım...sonra yatarım...bye

@ly
10-08-07, 01:30
Boşver gerçekçi olmayalım. Bari kurmaca dünyasında mutlu olalım. Hayat yeterince gerçekçi. Necdet'i unutsun. Ahmet'ten başkasını görmesin gözü. Böyle düşünmek bana iyi geliyor, gerisi boş. Ahmet'le Rüyanın bütün birlikte oldukları sahneler, sadece bakışmaları bile Neco-Rüya oyun arkadaşlığını unutturmaya yetiyordu bana izlerken. Bkz.: Nanik olayı, Yaso-Ahmet bankta resmi, tren lokantasında karşı karşıya sohbet, ayrılırken kucakta öpücük, adada çay bahçesinde limonata ısmarlayan Ahmet, okuldaki bütün karşılaşmalar, Ahmet'in gelip onları öğlen yemeğine çıkarmasını bekleyen ve bu habere çok sevinmiş olan Rüya, gelmeyince hayal kırıklığı yaşayan Rüya, parkta salıncaktan Ahmet'in kucağına çıkıp ona güvenle sarılan Rüya, el sallayan Rüya, tren aldığını öğrenince "aferin ona" diyen Rüya....Bence Ahmet'ten nefret etmesine olanak yok.:img-pilot

Daha önce yazmıştım ama yine yazayım noolcak...Şayet Ahmet, anne-baba ayrılığından sonra ortaya çıksaydı ve Rüya ile arkadaş olmak isteseydi...yaralı olan çocuk bunu tehdit olarak algılardı....şimdiki durumda ise Aamed, Rüya'nın trendeki arkadaşı...park arkadaşı...hem de babasının arkadaşı...!!! Necdet'in de bu saatten sonra Ahmet'i karalayacak yüzü yoktur herhalde...Sonuç olarak, birazcık dikkatli davranırlarsa Rüya olayı Ahmet'e bağlamaz ve nefret etmez...( bu benim düşüncem tabii...)

Aaaaa....siz de o uyuyan insanlardan mısınız.....???? peki o zaman baş baş....bye

edit: badger, sen Sürmenelu deyince aklıma Süper Baba'nın büyükbabası geliyor....Onda da Sürmenelu öfkesi vardı...kızdı mı alırdı eline silahı....çok severdim dedeyi....:img-wink:

bahar_can
10-08-07, 08:24
Necdet'i unutturmayacaklar bencede... aslına bakarsanız bilimsel düşündüğümüzde de Rüya'nın bu durumu en hafif şekilde atlatabilmesi için Necdet'in O'nun dünyasında bir süre daha olması ne yazıkki şart :icon_sorr

Çünkü Rüya'nın o boşluğa alışabilmesi ve kendi dünyasında anlamlandırabilmesi için ne yazık ki Necdet'in söylemleri herkesinkinden çok daha önemli... :img-swoon

Çünkü Rüya'nın ilk etaptaki sorularının merkezinde olacak kişi ne yazıkki Necdet... :hıh

Çünkü bu kadar sevgi yumağı ilişkinin artık bitmesi gerektiğini anlamaya çalışırken soru dolu gözlerle bakacağı kişi ne yazıkki Necdet...:img-fie:

Çünkü aslında Ahmet'i ilk etapta kabul edip etmemesi ne yazıkki Necdet'in Ahmet hakkındaki söyleyeceklerine bağlı... :img-fear2 ( Yani Allah muhafaza, Necdet Rüya'yı dolduruşa getirirse Ahmet Allah olsa yaranamaz durumu yani :img-cray:)

Yoksa, yoksa biz Necdet'e fazla mı yüklendik bu zamana dek ne? :icon_whis ((:img-help:)) (ne yazıkki bknz. Necdet'in bu olayda neler yapabileceğini birden fark edince panik atak'a girip yan çizen seyirci:img-blush)

badger
10-08-07, 08:45
Vallahi Necdet, böyle bir şeyi yapmazsa artık diyecek bir söz bulamam hakkında...Allahın dengesizi ilan ederim...Hangi akla hizmet? Rüya gerçeğini tuttu o zaman Ahmete anlattı?..Bunun çok önemli sonuçlara en azından kendisi için, yolaçacağını bal gibi biliyordu...Yavaş yavaş kendini onların haytından çekmelidir..bknz:Denge unsuru..7 sene onların hayatını işgal etti, Ahmeti koymadı..Şimdi sıra onda, çekilecek hayatlarından sessizce...Rüya için bir güzel bir silüet anı haline gelecek...
Eğer hala YAR ların hayatında yeralmayı düşünüyorsa, ne Güzide onunla evlensin ne de sosyal topluluklar içinde elini kolunu sallaya sallaya dolaşsın..

bir_adı_yok
10-08-07, 08:51
oldu olacak sallandıralım necdet'i deniz gezmiş'lerle.

rüya ve ahmet için çok güzel hayalller kurmuşsunuz
umarım benzeri durumları izleme şansımız olabilir.......
....
ben istiyorumki rüya ve ahmet beraber uyusunlar ve ikisininde bir ayakları örtünün dışında olsun:img-hyste.tabi ahmet'in öle bi huyu varsa yoksa da olsun.

gülmisal
10-08-07, 09:04
oldu olacak sallandıralım necdet'i deniz gezmiş'lerle.

rüya ve ahmet için çok güzel hayalller kurmuşsunuz
umarım benzeri durumları izleme şansımız olabilir.......
....
ben istiyorumki rüya ve ahmet beraber uyusunlar ve ikisininde bir ayakları örtünün dışında olsun:img-hyste.tabi ahmet'in öle bi huyu varsa yoksa da olsun.

amin.İyşallah olur olursa o anın görüntülerini herşeyime koyarım.Bu arada günaydın.dün çok akıllı bilgisayarımda sorun çıktı internet gitti falan açamamıştım.

Ben şahsen o ikisinin uyuduğu sahneyi yaso nun görmesini isterdim nası ağlardı kim bilir?

ermec
10-08-07, 12:43
badger senaryolarını okudum cook begendım neredeyse aglıcaktım:( cok begendım sonu da oyle olmalı zaten sarılmalılar doyasıya......ama ruyayı ogrendıklerınden sonra dızının konusu bıtmesın:D dha da olay olsun doyalım....ah aaaah ahmet ve yasemın gerısını bılmıorum ama ısıga hala uzuluyorum ıkı ıyı arasında kaldı:(

-kavakyelleri-
10-08-07, 13:09
Arkadaşlar, bir duyum aldım sizinle de paylaşmak istedim...Büyük ihtimalle Hatırla Sevgili'yi uzatmayacaklarmış ve sezonun yarısı gibi bitecekmiş...

spdr
10-08-07, 13:37
delirmek üzereyim.yolculuk dolayısıyla son bölüümün sadece son 15 dksını izleyebildim.dün atvnin tekrarını vermesini bekliyordum fakat tv yi acıp da karsımda sılayı gorunce sok oldum. internette aradım ama sadece 1 yerde buldum indirdim ama acılmıyooo:'(
eger bölümler sizlerde varsa bana lutfen yardımcı olabilir misiniz?

canım 1.bölüm ve son bölüm bulunamıyor sanırım:icon_sorr
yeni bölümler başlamadan önceki hafta tekrar gösterilecek zaten son bölüm:img-yes:
---
minareden atlarım kandilinizi kutlarıım:happy0064
---
bahar_can bence de rüyanın psikolojisi necdet oldukça bağlı..bu yüzden de yaptığı hatayı anlaması ve telafi etmek için kendini telef etmesi şart.....

diğer yandan da necdetin,rüya ahmet ilişkisinde bu kadar yeri olmasını kabullenemiyorum..necdet bişi demesin ahmet hakkında:img-beee:gölge etmesin başka ihsan istemeyizz:hıhahmet tavlar rüyayı zaten..sevilmeyecek baba mı oo..:img-blush
---
kavakyelleri,sezon yetmeyecektir bile belki istediği her şeyi anlatmasına hs nin:img-yes:bu sezon son olacağını düşününcee..geç bie kapatabilirler sezonu:img-yes:

gülmisal
10-08-07, 13:51
kavakyelleri,sezon yetmeyecektir bile belki istediği her şeyi anlatmasına hs nin:img-yes:bu sezon son olacağını düşününcee..geç bie kapatabilirler sezonu:img-yes:

kavakyelleriSanmıyorum çünkü hem spdr nin söylediği var hem de hatırla sevgili başladığında diziyi 60 bölüm çekmeyi planlıyorlardı.Bence de 60. bölümew kadar gelinecek hem dizimiz reyting yada oyuncu olaylarından bitecek gibi değil (bence tabi)

badger
10-08-07, 15:04
Spdr:rüyanın psikolojisi necdet oldukça bağlı..bu yüzden de yaptığı hatayı anlaması ve telafi etmek için kendini telef etmesi şart.....

bak bu lafı pek sevdim...Telafi için telef olan Necdet... bknz:Revvvennnggeee! :dito

sevgili ozenc ve truthie aşağıdasınız...Ses sedanız çıkmıyor?

ozenc-can
10-08-07, 15:19
Spdr:rüyanın psikolojisi necdet oldukça bağlı..bu yüzden de yaptığı hatayı anlaması ve telafi etmek için kendini telef etmesi şart.....

bak bu lafı pek sevdim...Telafi için telef olan Necdet... bknz:Revvvennnggeee! :dito

sevgili ozenc ve truthie aşağıdasınız...Ses sedanız çıkmıyor?

Merhaba...:img-wink:İş yerindeyim..Çok yoruldum,yorumlarınızı okumak için kendime mola vereyim dedim,o kadar güzel ve doyurucu yazmışınız ki kendimi alamadım son sayfalara da ulaşamadım. dolayısıyla yazamadım.mesaim bitti...Akşama girmeye çalışacağım...(malum cuma)bye

badger
10-08-07, 15:23
badger senaryolarını okudum cook begendım neredeyse aglıcaktım:( cok begendım sonu da oyle olmalı zaten sarılmalılar doyasıya......ama ruyayı ogrendıklerınden sonra dızının konusu bıtmesın:D dha da olay olsun doyalım....ah aaaah ahmet ve yasemın gerısını bılmıorum ama ısıga hala uzuluyorum ıkı ıyı arasında kaldı:(

Ağlamayalım arkadaşlar...Sevineceğimiz günler gelecek..Biliyorsunuz acı ve çabalamadan hiçbir şey olmaz...
Ahmeti yazarken daha fazla içim acıyor..bknz:bahtsız bedevi..
Yasemini yazarken hem üzülüyorum hem de kuduruyorum..sonra beni iyicene geriyor...Bakalım gelecek sezonda Yasemine ne yazacaklar merak ediyorum...Umarım ümitlerimizi boşa çıkartmazlar..ve Ahmete olan aşkının gerçekte ne olduğunu anlatırlar bknz:Ahmet ve Necdetin ona duyduğu aşkın farkını..ve Ahmete tüm yaptıklarına karşı adamın ona duyduğu aşkı yüceltir..

Arkadaşlar, bir duyum aldım sizinle de paylaşmak istedim...Büyük ihtimalle Hatırla Sevgili'yi uzatmayacaklarmış ve sezonun yarısı gibi bitecekmiş...

hiç sanmıyorum...Mayısta sezon anlı şanlı finalle biter..Yoksa yarısında açıkçası bu kadar şey mındar olur...:img-cool2

gülmisal
10-08-07, 15:37
Ağlamayalım arkadaşlar...Sevineceğimiz günler gelecek..Biliyorsunuz acı ve çabalamadan hiçbir şey olmaz...
Ahmeti yazarken daha fazla içim acıyor..bknz:bahtsız bedevi..
Yasemini yazarken hem üzülüyorum hem de kuduruyorum..sonra beni iyicene geriyor...Bakalım gelecek sezonda Yasemine ne yazacaklar merak ediyorum...Umarım ümitlerimizi boşa çıkartmazlar..ve Ahmete olan aşkının gerçekte ne olduğunu anlatırlar bknz:Ahmet ve Necdetin ona duyduğu aşkın farkını..ve Ahmete tüm yaptıklarına karşı adamın ona duyduğu aşkı yüceltir..

ben yeni sezonun başlarında anlamsızlık olacağını düşünüyorum çünkü ilk bölümler ahmet yasemin aşkı çok güzel ve ön plandaydı ama sonraki özellikle 18. bölümden sonra sanki ahmet ve yasemin birbirlerine düşman oldular.O kadar soğukkanlılar ki izlediğimizde içimiz ısınmıyor.E bundan sonra da eskisi gibi olduklarında bu 7 yılda neoldu da böyle değildiler diyeceğiz.

Yani aşk sadece onunla birlikte olmak mıdır?O yokken hala onun eskisi gibi sevemez misin?Eskisi gibi sıcacık güven dolu.Şimdi ise sadce yaptıkları Neden evlendin neden bunu yaptın diye yakınmak.Bunu başarabilirlerdi.En azından yıllar boyunca aşklarını soğutmayabilirlerdi.Necdetin şeker kız kendi misali hareketleriyle o kadar gözümüzü kapadılar ki bi ara bunu bile anlayamadık..:icon_evil

Neyse celallendim yazdım birşeyler de unuttum bu arada herkesin kandili mubarek olsun.

merw
10-08-07, 16:03
selam :)

evet badgercığım buradayım ama dün akşam girmediğim için tam 10 sayfa yazıyı okumaya çalışıyordum ;) okudum bitirdim... diziceciğim, çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın.. bilgisayarını da bir tamirciye götür istersen, onlar çöken hard disk içinden bilgileri alabiliyorlar (benim başıma geldi oradan biliyorum ;))

jarjar binks beyefendinin yorumuna koptum annesi :D tam jarjar yau senin oğlan, pis adam bey ehuehe
genco dedin de, amma çok dizi var bu aralar... yine her akşam bir dizi olayına girmek üzereyim sanırım, aman tanrıııım :img-swoon

yaaa. yazdıklarınıza bakıyorum da, uff ekleyecek hiçbir şey gelmiyor aklıma. hatta yasemine işkence edesim bile yok :D bırak öyle bir köşede, uğraşmaya değmez diyorum kendi kendime.... badgercığım bu arada hala kendi bilgisayarıma geçemediğim için, senin senaryonu okuyamadım, inşallah bir gün nasip olacak bana da :img-cool2

neyse, ben ufaktan kaçar yine :) görüşürüzz

cevizlikek
10-08-07, 18:54
herkese merhaba!

uzun zamandan beri buraya yazmıyordum. gerçi önceden de çok fazla yazan biri değildim ama oldukça sıkı bir takipçiydim. belki aranızda konuşmuşsunuzdur ya da birileriniz birtakım duyumlar almıştır ama ben uzun zamandır buraya uğramadığım için bilemiyorum: acaba deniz öldü mü? bu konuda bilgi sahibi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :img-wink:

badger
10-08-07, 19:12
herkese merhaba!

uzun zamandan beri buraya yazmıyordum. gerçi önceden de çok fazla yazan biri değildim ama oldukça sıkı bir takipçiydim. belki aranızda konuşmuşsunuzdur ya da birileriniz birtakım duyumlar almıştır ama ben uzun zamandır buraya uğramadığım için bilemiyorum: acaba deniz öldü mü? bu konuda bilgi sahibi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :img-wink:

Daha Denizin akibetini bilmiyoruz...

son sahnede 3-4 kere sağlam bıçak darbeleri aldı...Sahnenin ağırlığı sebebiyle kimimiz öleceğini, kimimiz de, gerçek tarihe sadık kalacak olmalarını düşündüğmüzden dolayı, ölmeyeceğini düşünüyor...Bana göre mesela, Deniiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzz Ölllmeeeeeesssiiiiinnnnnnnnnnn!

----------------------
Herkesin Miraç Kandili mübarek ve hayırlara vesile olsun..Hayırlı kandiller!

----------------
Shevek editi:

Bu msjı okuduktan sonra mesaj kutunu boşaltırsan iyi olur...Mesajlarımız sana ulaşamıyor...:icon_whis:img-icecr

lovely_ebru
10-08-07, 19:28
Hepinizin Kandili mübarek olsun.

Çok güzel yorumlar yapıyorsunuz.
Sizler sayesinde bende karakterlerin neden saçma sapan hareketler yani onlara göre normal bize göre saçma sapan hareketlerini anlamış bulunuyorum.
Hepinize çok teşekkürler.İyi yorumlar byebyebye

nicelady
10-08-07, 21:08
meraba bişey sorcam tekrarlara noldu bu hft tatile çıkmıştık o yüzden tekrarları izleyememiştim dün tatilin son günü olmasın rağmen havuzdan çıkıp tvye baktım ama yok acaba ben mi yanlış hesapladım yoksa son 4 bölümü yayınlamadılar mı?

badger
10-08-07, 21:15
kese biçe 30.bölüme kadar yayınladılar ve şu anda yayınlamıyorlar..
31.bölümü, 7 eylülde..32.bölüm, yeni bölümü, 14 eylülde yayınlayacaklarmış.

ozenc-can
10-08-07, 21:29
Daha Denizin akibetini bilmiyoruz...

son sahnede 3-4 kere sağlam bıçak darbeleri aldı...Sahnenin ağırlığı sebebiyle kimimiz öleceğini, kimimiz de, gerçek tarihe sadık kalacak olmalarını düşündüğmüzden dolayı, ölmeyeceğini düşünüyor...Bana göre mesela, Deniiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzz Ölllmeeeeeesssiiiiinnnnnnnnnnn!

Bana göre de Deniz Ölmeyecek...(gerçi oldukça fazla bıçak darbesi aldı) sonuçta kurgu karakterlerle gerçek olaylar iç içe geçmiş durumda...Gerçekte orda hukuk öğrencisi ölmedi. biz de çok iyi niyetli beklentiler içindeyiz.Şimdiye kadar gerçek tarih akışından çok farklı olaylar seyretmedik.Hem daha Deniz senaristlere lazım.Onun üzerinden çok güzel olaylar anlatılıyor.Dinamikleşmiş ve eylemlere karışmış, memleket meseleleriyle harmanlanmış aşklar,sağlam arkadaşlıklar umarım Denizzzzz ölmezzzzzz...

Bu arada 16 Şubat 1969'da başlayan bu tür saldırılar;
7 Temmuz 1969 da Kayseri'de...
24 Temmuz 1969 de Konya'da...
1 Mayıs 1977 de Taksim'de...
16 Mart 1978 de Beyazıt'ta...
3 Eylül 1978 de Sivas'ta...
25 Eylül 1978 de Maraş'ta...
4 Temmuz 1980'de Çorum'da....
Liste uzayıp gidiyor.Bütün bu "olay"larda anlatılacak sanırım.

badger
10-08-07, 21:36
Bana göre de Deniz Ölmeyecek...(gerçi oldukça fazla bıçak darbesi aldı) sonuçta kurgu karakterlerle gerçek olaylar iç içe geçmiş durumda...Gerçekte orda hukuk öğrencisi ölmedi. biz de çok iyi niyetli beklentiler içindeyiz.Şimdiye kadar gerçek tarih akışından çok farklı olaylar seyretmedik.Hem daha Deniz senaristlere lazım.Onun üzerinden çok güzel olaylar anlatılıyor.Dinamikleşmiş ve eylemlere karışmış, memleket meseleleriyle harmanlanmış aşklar,sağlam arkadaşlıklar umarım Denizzzzz ölmezzzzzz...

Bu arada 16 Şubat 1969'da başlayan bu tür saldırılar;
7 Temmuz 1969 da Kayseri'de...
24 Temmuz 1969 de Konya'da...
1 Mayıs 1977 de Taksim'de...
16 Mart 1978 de Beyazıt'ta...
3 Eylül 1978 de Sivas'ta...
25 Eylül 1978 de Maraş'ta...
4 Temmuz 1980'de Çorum'da....
Liste uzayıp gidiyor.Bütün bu "olay"larda anlatılacak sanırım.

Bence de Deniizzzzz Ölmezzzzzz

Büyük ihtimalle, ilerleyen bölümlerde 1 Mayıs 1977 yi gösterirler..Rüya 15 yaşında olur, oralarda gezmesine o yaşta izin vermezler...Acaba yine Deniz-Harun mu olur yoksa başka karakterler katılır mı?...Gelecek sezonda diziye kimler yeni karakter olarak katılır?

ozenc-can
10-08-07, 21:57
Bence de Deniizzzzz Ölmezzzzzz

Büyük ihtimalle, ilerleyen bölümlerde 1 Mayıs 1977 yi gösterirler..Rüya 15 yaşında olur, oralarda gezmesine o yaşta izin vermezler...Acaba yine Deniz-Harun mu olur yoksa başka karakterler katılır mı?...Gelecek sezonda diziye kimler yeni karakter olarak katılır?

Rüya tam ergen dönemlerinde olacak...Herelde "o" tarihlerde bu tür gelişmelerin kenarında olcak. Ama daha soraki 3 yıl içinde onu da hareketli görebiliriz... Ama Deniz ve Harun 1977 lerde daha bir ağır olarak siyasetin içinde olurlar. Belki onları eylem adamı değil de fikir adamı yada yasal palatformlarda siyaset yaparken görebiliriz. Mutlaka yeni karekterler katılacaktır.Diziye genç karekterler lazım..Yeni gelişecek olan olayları gençlik üzerinden anlatacaklarına göre...(Rüya ve akranları gibi..)

badger
10-08-07, 22:10
Rüya tam ergen dönemlerinde olacak...Herelde "o" tarihlerde bu tür gelişmelerin kenarında olcak. Ama daha soraki 3 yıl içinde onu da hareketli görebiliriz... Ama Deniz ve Harun 1977 lerde daha bir ağır olarak siyasetin içinde olurlar. Belki onları eylem adamı değil de fikir adamı yada yasal palatformlarda siyaset yaparken görebiliriz. Mutlaka yeni karekterler katılacaktır.Diziye genç karekterler lazım..Yeni gelişecek olan olayları gençlik üzerinden anlatacaklarına göre...(Rüya ve akranları gibi..)

Tabii boykotlar ve okulların kapatılmasından veya başlarına başka işler getirmezlerse, mezun olduklarında Deniz hukukçu, Harun mühendis olur..Umarım mezun olmayı başarırlar, onları biraz daha olgunlaşmış, meslek sahibi, hatta evli (!) görebiliriz..
Deniz, Defneyle evlenir ve metruk evi restore edip yerleşebilirler...Harun bilemiyorum...Işık mevzuusu olmasa, onu pek evlenebilecek bir tip olarak görmüyorum...Eğer Deniz Gezmiş davalarında yeralırsa...Mezun olması bile mümkün değil...

Ben, Deniz Gezmiş davasında Ahmetin bulunmaya çalışacağına inanıyorum...Ehh, boşu boşuna onları tanıştırtmadılar ya...Zaten Yaseminle arasını düzeltsin, Necdet arızasını hayatından bir söküp atarsa Ahmet, önümüzdeki dönemlerdeki birçok önemli olayların içinde yeralabilir..bknz:Forrest Gump..:) ve biz de biraz bu yönüyle dizimizi izleyebiliriz..:img-cool2

sarp_manyagi
10-08-07, 22:19
Tabii boykotlar ve okulların kapatılmasından veya başlarına başka işler getirmezlerse, mezun olduklarında Deniz hukukçu, Harun mühendis olur..Umarım mezun olmayı başarırlar, onları biraz daha olgunlaşmış, meslek sahibi, hatta evli (!) görebiliriz..
Deniz, Defneyle evlenir ve metruk evi restore edip yerleşebilirler...Harun bilemiyorum...Işık mevzuusu olmasa, onu pek evlenebilecek bir tip olarak görmüyorum...Eğer Deniz Gezmiş davalarında yeralırsa...Mezun olması bile mümkün değil...

Ben, Deniz Gezmiş davasında Ahmetin bulunmaya çalışacağına inanıyorum...Ehh, boşu boşuna onları tanıştırtmadılar ya...Zaten Yaseminle arasını düzeltsin, Necdet arızasını hayatından bir söküp atarsa Ahmet, önümüzdeki dönemlerdeki birçok önemli olayların içinde yeralabilir..bknz:Forrest Gump..:) ve biz de biraz bu yönüyle dizimizi izleyebiliriz..:img-cool2

haklısın canım öyle olabilir de ben harunun da asılcağına inanıyorum(inş. asılmaz ama)yani içimden bi ses harunu da asıcaklar diyor:icon_sorr:icon_sorr...neyse bence rüya bu olaylara karışacak defne sayesinde:img-yes:...nasıl defne sevimden etkilendiyse(o kadından etkilenmemek mümkün değil ki)rüya da defneden etkilencek gibi:img-yes:

badger
10-08-07, 22:24
Dur ne yaptın? Harun falan asılmasın...Amanın...Oradaki davada üç kişi asıldı..Harunu nereden çıkarttın..O, alsa alsa ceza alır...Hapiste yatar..
okul da yatar...Aslında ben onun mühendis olup, şööyle Anadoluya gitmesini isterdim..Oradaki olayları onun gözünden de görsek fena olmazdı...
Ben Defnenin son Pazar olayından sonra pek eskisi kadar aktif olacağını düşünmüyorum...ne de olsa ölümle yüzleştiler...kolay değil öyle bir travmadan sonra marjinalleşmeleri..

sarp_manyagi
10-08-07, 22:35
Dur ne yaptın? Harun falan asılmasın...Amanın...Oradaki davada üç kişi asıldı..Harunu nereden çıkarttın..O, alsa alsa ceza alır...Hapiste yatar..
okul da yatar...Aslında ben onun mühendis olup, şööyle Anadoluya gitmesini isterdim..Oradaki olayları onun gözünden de görsek fena olmazdı...
Ben Defnenin son Pazar olayından sonra pek eskisi kadar aktif olacağını düşünmüyorum...ne de olsa ölümle yüzleştiler...kolay değil öyle bir travmadan sonra marjinalleşmeleri..

iyi de yusuf var deniz var ama hüseyin yok hüseyinin yerine harun denizle yakın o yüzden bende harunun asılcağını düşünüyorum bu arada size bişiy sorcam sizce erdal vardı asılan onu da gösteriler mi???denizlerin dışında asmışlardı onu ayrıntılı bilgi için ö.m. atabilirsiniz:img-wink:...sizce onu da gösterirler mi???

ozenc-can
10-08-07, 22:39
[QUOTE=badger;
Ben, Deniz Gezmiş davasında Ahmetin bulunmaya çalışacağına inanıyorum...Ehh, boşu boşuna onları tanıştırtmadılar ya...Zaten Yaseminle arasını düzeltsin, Necdet arızasını hayatından bir söküp atarsa Ahmet, önümüzdeki dönemlerdeki birçok önemli olayların içinde yeralabilir..bknz:Forrest Gump..:) ve biz de biraz bu yönüyle dizimizi izleyebiliriz..:img-cool2[/QUOTE]

Evet badger iyi tesbit... Deniz Gezmiş'lerin yargılanma sürecinde Ahmet'de yer alabilir. Adnan Menderes'lerinkin de de bulunmuştu... Ahmet'ede bu yakışır zaten...ikiside bir hukuk hatasıydı... Elinden geldiğince idam edilmelerine karşı çıkacak ...Menderes için öyle yapmıştı, Deniz'ler için de öyle yapar sanırım.
Artık Ahmet'ide sulanmış "jeriko" gibi görmek istiyoruz.

10 Ocak 1972 de Deniz'lerin idamı onaylanırken arkadaşları irili ufaklı çeşitli kampanyalar başlatmışlar...Arkasından sıkı yönetim ve askeri dönem ağrlığını koymuş.yani bayağı hareketli günler var önümüzde.

badger
10-08-07, 22:51
Evet badger iyi tesbit... Deniz Gezmiş'lerin yargılanma sürecinde Ahmet'de yer alabilir. Adnan Menderes'lerinkin de de bulunmuştu... Ahmet'ede bu yakışır zaten...ikiside bir hukuk hatasıydı... Elinden geldiğince idam edilmelerine karşı çıkacak ...Menderes için öyle yapmıştı, Deniz'ler için de öyle yapar sanırım.
Artık Ahmet'ide sulanmış "jeriko" gibi görmek istiyoruz.

10 Ocak 1972 de Deniz'lerin idamı onaylanırken arkadaşları irili ufaklı çeşitli kampanyalar başlatmışlar...Arkasından sıkı yönetim ve askeri dönem ağrlığını koymuş.yani bayağı hareketli günler var önümüzde.

Jeriko Ahmet...:)

Galiba Sinop muydu bir yerlerdi...Kanadalı teknisyenler kaçırılmıştı, tutuklu bulunan Deniz ve arkadaşlarının serbest bırakılması şartıyla, rehineleri serbest bırakacaklardı..Belki de Harun bu işin içine karıştırılabilir...Bilmiyorum...

Ama Ahmet ve Yasemin bence kazan kaldırma operasyonundan sonra Ankaraya taşınsınlar..O dönemlerde Ankara tarafları bayağı bir hareketli...Özel hayatlarında da rahat ederler..Aile ahalisinden pek kimse yok..Belki Ahmetin amcaları falan olur...onlarla tanışırız...hani bürokrat cinsinden olursa iyi olur...Ankara siyasi havasını da canlandırabilirler...:img-yes:

----------------
Felaket uykum geldi editu:

Sevgili ozenc, bu akşam gelip sohbet ettiğin için çok teşekkürler...Seni yakalamak pek kolay olmuyor...Amma felaket derecede uykum geldi..Dün gece ve bu sabah son sayfa senaryomda Yasemin beni overload etti...Çok kastı beni..
Uyumaya gidiyorum..Allah rahatlık versin..Arayı bu kadar açma..İyi geceler..bye

ozenc-can
10-08-07, 23:18
Jeriko Ahmet...:)

Galiba Sinop muydu bir yerlerdi...Kanadalı teknisyenler kaçırılmıştı, tutuklu bulunan Deniz ve arkadaşlarının serbest bırakılması şartıyla, rehineleri serbest bırakacaklardı..Belki de Harun bu işin içine karıştırılabilir...Bilmiyorum...

Ama Ahmet ve Yasemin bence kazan kaldırma operasyonundan sonra Ankaraya taşınsınlar..O dönemlerde Ankara tarafları bayağı bir hareketli...Özel hayatlarında da rahat ederler..Aile ahalisinden pek kimse yok..Belki Ahmetin amcaları falan olur...onlarla tanışırız...hani bürokrat cinsinden olursa iyi olur...Ankara siyasi havasını da canlandırabilirler...:img-yes:

İdamları engellemek için Mahir Çayan ve arkadaşları Ünye'den Amerikan üssünde görevli üç kişiyi kaçırıyor. idam onaylandıktan sonra Ünye radar istasyonunda çalışan İngiliz teknisyenleri kaçırıyorlar (26 Mart 1972)

Harun'un kaçırma olayına karışabileceğini ben de bilmiyorum.Ama diğer eylemlere katılma olasılığı yüksek bir şekilde tepkisini gösterecektir.

Ama ama Ahmet ve Yasemin Ankara'ya gitmesin. Onlar aşkın en güzel yaşandığı şehir "İstanbul"da kalsın.Sık sık adaya gitsinler Sevda Tepesinde
dolaşsınlar. Vapura binsinler simit ve çay içsinler.kayıplarını telafi ertsinler.Birbirlerine anlaracak ne çok şeyleri vardır."Yahya Kemal Beyatlı" gibi İstanbul'a gece tepeden baksınlar...sonrada Biristolde uyusunlar... İyi geceler..bye

badger
11-08-07, 12:22
Ama ama Ahmet ve Yasemin Ankara'ya gitmesin. Onlar aşkın en güzel yaşandığı şehir "İstanbul"da kalsın.Sık sık adaya gitsinler Sevda Tepesinde
dolaşsınlar. Vapura binsinler simit ve çay içsinler.kayıplarını telafi ertsinler.Birbirlerine anlaracak ne çok şeyleri vardır."Yahya Kemal Beyatlı" gibi İstanbul'a gece tepeden baksınlar...sonrada Biristolde uyusunlar... İyi geceler..bye

Niye canım gitsinler Ankaranın ne kötülüğü var ki?..Ben Ankarayı severim..Hem şöyle karı koca olarak resmi davetlere katılsınlar ,hoş olurlar..İstanbulda kaldılar da hayrını mı gördüler..Hem de iyi olur...Kafalarını dinlerler...Ünsal ve Gürsoy ya da Necdet ve Ayla muhtemel arızaları gelip te bulaşmazlar..Birbirlerine daha iyi alışırlar paylaşırlar..Bürokrat bir aile çevresi de hoş olur..Ahmetin siyasi çevrede de etkinliğini artması hoş olur..Karısı ve kızıyla beraber biraz daha iyi olurlar..Kızı ona daha çabuk alışır..Kendisi de evin içinde daha huzurlu olacağından(!) kariyerinde daha fazla atılım yapabilir(adamın onca yıllık eğitimi, karizması yerle bir olmuştu, itibarının iadesi olur)..

Hem Deniz Gezmişlerin mahkemeleri Ankarada görülmemiş miydi?..Orada olursa daha fazla ilgilenir...Dediğim gibi o dönemdeki olaylar, Ankarada daha fazla hem...Ahmetle Yasemin evlendiklerinde aşklarının yanısıra onların aydın, sanatçı kimlikleri daha fazla ortya çıkabilir...

-------------
bahar_can editi
merhababye..hoşgeldin.

bahar_can
11-08-07, 12:51
Artık az kaldı değil mi arkadaşlar 12 mart'a... bu sürecin kuşkusuz en önemli "kurumu" savunma olacak... yani avukat... yani Halit Çelenk... şu anda 87 yaşında ve bildiğim kadarıyla kanser hastası... 1922 yılında doğmuş Antakya'da... 1944 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini bitirmiş... Şevket O'ndan 10 yaş kadar büyük oluyor bu durumda sanırım... demek ki Şevket'le sınıf arkadaşı olma ihtimali düşüncem suya düşüyor... ve bu açıdan Halit Çelenk ve Gürsoylar'ın Denizler'in davasındaki ilişki biçimi yalnızca Ahmet'in Deniz'le olan samimiyetine dayalı oluyor (olaya duyarlılığını bir yana bırakırsak tabiki) evet Ahmet'in zaten önce kişiliğindeki hümanizmden dolayı, sonra hukukçu yanından dolayı ve sonra da Deniz'le olan o güzel çatışmalı ilişkisinden dolayı böyle bir olayda dışarıda kalması imkansız... insancıl yanı her ortamda böyle bir şeyi kabul etmeyen söylemleriyle kendini gösterirken, hukukçu yanı zaten olayın kabul edilemeyecek boyutuyla protesto niteliğindeki bazı girişimciliğini göstermelidir ve tabiki Deniz'i yakından tanıyan O'na değer veren büyüğü ve ilişkisi olan bir hocası olarak O'nu bizzat davayı izlemeye, takip etmeye, koşuşturmaya, O'na mahkeme salonunda en azından sevgi dolu bakışlarla merak etme arkandayız... bu haksızlığı engelleyeceğiz mesajı vermelidir diye düşünüyorum... ki Ahmet bu üç özelliği aynı anda taşıyan biri olarak sanırım çok üzülüp, yıpranacak ve haksız, hukuksuz, adaletsiz şeylere karşı bir öğretim üyesi olarak siyasetin içine bizzat girecektir... girmelidir... di-ye-dü-şü-nü-yo-ruuuummm...

ozenc-can
11-08-07, 12:59
Niye canım gitsinler Ankaranın ne kötülüğü var ki?..Ben Ankarayı severim..Hem şöyle karı koca olarak resmi davetlere katılsınlar ,hoş olurlar..İstanbulda kaldılar da hayrını mı gördüler..Hem de iyi olur...Kafalarını dinlerler...Ünsal ve Gürsoy ya da Necdet ve Ayla muhtemel arızaları gelip te bulaşmazlar..Birbirlerine daha iyi alışırlar paylaşırlar..Bürokrat bir aile çevresi de hoş olur..Ahmetin siyasi çevrede de etkinliğini artması hoş olur..Karısı ve kızıyla beraber biraz daha iyi olurlar..Kızı ona daha çabuk alışır..Kendisi de evin içinde daha huzurlu olacağından(!) kariyerinde daha fazla atılım yapabilir(adamın onca yıllık eğitimi, karizması yerle bir olmuştu, itibarının iadesi olur)..

Hem Deniz Gezmişlerin mahkemeleri Ankarada görülmemiş miydi?..Orada olursa daha fazla ilgilenir...Dediğim gibi o dönemdeki olaylar, Ankarada daha fazla hem...Ahmetle Yasemin evlendiklerinde aşklarının yanısıra onların aydın, sanatçı kimlikleri daha fazla ortya çıkabilir...

-------------
bahar_can editi
merhababye..hoşgeldin.

Hep karşılıklı yazışmış gibi olduk.... Öyle denk geldi...Seni mi kıracağız Ankara'ya da gitsinler .Ama...Seninde dediğin gibi Ankara insanın aklında hep bürokrasi sehri olarak kalmış.Bizim Romantizm istanbul'u çağrıştırıyor.İnsan yaptıklarıyla hatırlarmış. Bizim de diziye ilşkin hayallerimizde hep İsttanbul yer aldı.ben ne yapayım şairler bize öyle öğretti...(Orhan Veliler,Nazım Hikmetler,Yahya Kemaller...):happy0064

Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul:img-yes:

Görmedim gezmediğim,sevmediğim hiçbir yer

Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul

Sade bir semtini sevmek bile,bir ömre değer:img-in_lo

bahar_can
11-08-07, 13:14
hoş bulduk...
Ben bir eski Engürülü olarak (bknz. Engürü: Ankara'nın eski isimlerinden) bence de gitsinler... değişik bir ortam her zaman iyidir... Rüya'nın dikkati başka alanlara kayabilir... :img-fear2 Neco'nun orada da bir şubesi var... amanee-en! gene panik atağım geldi... ulan şube ayağına gel sen oraya yerleş sık sık kendini Rüya'ya göster... buyur işte tüm yolların üzerinde Neco Kasis'i ihtimali var :img-fie:

badger
11-08-07, 13:18
Hep karşılıklı yazışmış gibi olduk.... Öyle denk geldi...Seni mi kıracağız Ankara'ya da gitsinler .Ama...Seninde dediğin gibi Ankara insanın aklında hep bürokrasi sehri olarak kalmış.Bizim Romantizm istanbul'u çağrıştırıyor.İnsan yaptıklarıyla hatırlarmış. Bizim de diziye ilşkin hayallerimizde hep İsttanbul yer aldı.ben ne yapayım şairler bize öyle öğretti...(Orhan Veliler,Nazım Hikmetler,Yahya Kemaller...):happy0064

Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul:img-yes:

Görmedim gezmediğim,sevmediğim hiçbir yer

Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul

Sade bir semtini sevmek bile,bir ömre değer:img-in_lo

Sevgili Ozenc,

Gelmiyorsun etmiyorsun, az sesin çıkıyor diye diye, iki gündür karşılıklı yazışıyor olduk..:):good:

Ankara resmi başkentimiz olsa da, İstanbul bir şekilde yTürkiye Cumhuriyetinin,hep gölge başkent olmuştur..Coğrafyası, kültür, tarih zenginliğiyle her kesim insanın gönlünde yer etmiştir..Bu da doğru...Benim öyle pek İstanbulda yaşamama rağmen pek İstanbul takıntım olmamıştır.Belki de ailemin yıllar boyu çok gezmesinden kaynaklanıyordur..hatta kimi zaman kalabalığından ötürü de bir hayli sıkıcı da geliyor bu zamanlarda..İstediğin hiçbir yere gönül rahatlığıyla gidemiyorsun..Üç saat otobanda gidiyorsun, hala İstanbulun izlerini görüyorsun, kurtulamıyorsun...

Tabii o zamnlarda 60-70lerde durum farklı,istanbulun İstanbul olduğu dönemler...Köyden kente hareketinin yeni başladığı zamanlar...

Ahmetin ve Yaseminin Ankaraya gitmesi hoşuma giderdi...Ahmetin aydın hukukçu kimliğiyle o dönem gelişen olaylarda yer alması..Onun Ah!Yasemin bana ne ettin! hayıflanmalarını duymak yerine biraz daha bilgisini becerilerini ortaya çıkartmasını, onun gözlemleri ve konuşmalarıyla bu dönemi izlemeyi tercih ederim..bknz:Necdeti dinlemek istemiyorum..:hıh

Hem davetlerde onları görmek te güzel olur.güzel bir çift ne de olsa..
yaseminin çevresinin de gelişmesini sağlayacaktır..İstanbulda pastane-okul ve aile çevresinde öte bir şeyler yaptığını görmedik..Onun sanatçı kimliği, mutlu ve seven bir eş olmasının da etkisiyle daha da artacaktır diye düşünüyorum...Kendine güveni artacaktır...Biraz onları yıllardır hapseden istanbul şehrinden uzaklaşmaları iyi olur..Onlar için beraber olsunlar da her yer cennet -Sevda Tepesi görünür gözlerine..Artık sağda solda kenarda kıyda saklanarak buluşmak yerine, kendi evlerinde hep beraber olacaklar hem..:):img-icecr

badger
11-08-07, 13:21
hoş bulduk...
Ben bir eski Engürülü olarak (bknz. Engürü: Ankara'nın eski isimlerinden) bence de gitsinler... değişik bir ortam her zaman iyidir... Rüya'nın dikkati başka alanlara kayabilir... :img-fear2 Neco'nun orada da bir şubesi var... amanee-en! gene panik atağım geldi... ulan şube ayağına gel sen oraya yerleş sık sık kendini Rüya'ya göster... buyur işte tüm yolların üzerinde Neco Kasis'i ihtimali var :img-fie:

Necdet ne ederse etsin..Rüya konusunda ona b..yemek düşer..:hıh bknz:pabucumun babamsısı, patetik kobi...
Lale ve hassan Amcam onu Asude pastanelerinden bir kovsunlar, o kendini ancak Kadriye Ablanın Ekmek fırının da bulur..Oradaki işleri büyütmesi etmesi, birkaç senesini alacağından ötürü hele ki Ankaraya gelmesi, 5-6 seneyi bulur..rüya için fazla emaresi kalmaz...:icon_whis

NAZAR
11-08-07, 13:24
iyi gunler bende geldim... bu sezon hatırla sevgilinin takipçisiyim tum yaz onlarla yatıp kalkıyorum nerdeyse..... denizin kurtulabileceği ihtimali varmış.. umarım doğrudur... en son bıcaklanmıştı... yenı sezonda denız gezmiş davası işlenecektir.. ama ben zaman atlatılacagını sanmıyorum.... sizler ne diyorusnuz bu konuda....

bu arada ruya çok tatlı.. nasıl şirin konusuyor.. ahmet kızı olduğunu öğrendiya artık dünyada bırakmaz yasemınve rüyayı..... bu aşkın artık yüzü gülmeli..... onları düşünerek dinliyorum bu şarkıyı... yavuz bingölden....

YEMİN....

Bu Sevdanin Dalinda Hep Yanmaya Mi Yemin'in
Erken Gelen Hazanada Hep Solmaya Mi Yeminin ?

Bulutlarda Yansin Diye Adini Dağlara Verdim
Toprağa Anlatsin Diye Sesimi Sulara Verdim
Her Mevsim Uyansin Diye Sevdami Bahara Verdim
Dört yana Savrulsun Diye kokumu Rüzgara Verdim

Bu Sevdanin Kapisini Hep Calmaya Mi Yeminin
Yanan Kalbimin Ahını Hep Almaya Mi Yeminin.....

bu şarkı tum aşıklar için gelsin.....

NAZAR
11-08-07, 13:33
Birde neden Necdet'e kızıyorsunuz ki... RÜya'ya iyi bakmadı mı?? .. onu gözünden bile sakınmadı mı..?? üstelik deli gibi Yasemine aşıkken onu reddetmedi mi..!! sırf Ahmeti sevdiğini bildiği için üstelik .... bence ona haksızlık edilmemeli... üstelik aşkı bulmak onunda hakkı tamam Yasemını sevmekten vazgeçmesine bende üzüldüm ama... karısı başkasına yıllarca aşıkken onu bekledide ne oldu..! Ahmetten çok Necdetin Rüya üzerinde emeği vardır... hastanedeki halleri onun gerçek bir baba olduğunu kanıtlamıştır.... bence bu hususta hepimiz hemfikiriz.... ve artık Ahmet ve Yasemin aşkınada mani olmayacaktır..... böyle bir nıyeti olsaydı Rüyanın Ahmetin kızı olduğunu söylemezdi....

ahmet rüyayı necdete göstermek zorundadır....:img-yes:

badger
11-08-07, 13:41
birde neden necdete kızıyorsunuz ki... ruyaya iyi bakmadımı .. onu gözünden bile sakınmadı mı..?? üstelik deli gibi yasemıne aşıkken onu reddetmedimi sırf ahmeti sevdiğini bildiği için .... bence ona haksızlık edilmemeli... üstelik aşkı bulmak onunda hakı tamam yasemını sevmekten vazgeçmesine bende üzüldüm ama... karısı başkasına yıllarca aşıkkken onu bekledide ne oldu.... ahtemmeten çok necdetin ruya üzerinde emeği vardır... hastanedeki halleri onun gerçek bir baba olduğunu kanıtlamıştır.... bence bu hususuta hepimiz hemfikiriz.... ve artık ahmet ve yasemın aşkınada mani olmayacaktır..... böyle bir nıyeti olsaydı rüyanın ahmetin kızı olduğunu söylemezdi....

İşte tüm olay osöylediğinde gizli...biz Necdeti çok konuştuk, irdeledik...
Fazla tekrarlamayacağım...
Necdet, ne yaptıysa(!) Yasemin onu sevsin diye yaptı.Başka bir şey için değil..Ahmet onu köşeye sıkıştırmasaydı, Rüyayı söylemeye hiç niyeti yoktu...burada Necdet aman bak ben Ahmete gerçeği söyleyeyim, bak babası gerçek çocuğunu bilsin diye söylemedi...kendini kutarmak için.. 7 senedir olayları herkes için karmaşık hale getirmesinden doğan çıkmazdan kendini kurtarmak için..
Rüyayı sevmediğini söylemem, onu kim olsa sevmez ki, gerçek halası olduğunu bimeyen Defne bile çok seviyor, ama o da onun saplantılı ve Yaseminin hayatı kuşatma zihniyetinin bir sonucudur...bknz:Rüyayı da yaseminin aşkı konusunda koz olarak kullanmıştır..

-----------------------
ahmet rüyayı necdete göstermek zorundadır

Necdet kendisi görmek istemeyecektir...:icon_whis

ozenc-can
11-08-07, 13:44
Artık az kaldı değil mi arkadaşlar 12 mart'a... bu sürecin kuşkusuz en önemli "kurumu" savunma olacak... yani avukat... yani Halit Çelenk... şu anda 87 yaşında ve bildiğim kadarıyla kanser hastası... 1922 yılında doğmuş Antakya'da... 1944 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini bitirmiş... Şevket O'ndan 10 yaş kadar büyük oluyor bu durumda sanırım... demek ki Şevket'le sınıf arkadaşı olma ihtimali düşüncem suya düşüyor... ve bu açıdan Halit Çelenk ve Gürsoylar'ın Denizler'in davasındaki ilişki biçimi yalnızca Ahmet'in Deniz'le olan samimiyetine dayalı oluyor (olaya duyarlılığını bir yana bırakırsak tabiki) evet Ahmet'in zaten önce kişiliğindeki hümanizmden dolayı, sonra hukukçu yanından dolayı ve sonra da Deniz'le olan o güzel çatışmalı ilişkisinden dolayı böyle bir olayda dışarıda kalması imkansız... insancıl yanı her ortamda böyle bir şeyi kabul etmeyen söylemleriyle kendini gösterirken, hukukçu yanı zaten olayın kabul edilemeyecek boyutuyla protesto niteliğindeki bazı girişimciliğini göstermelidir ve tabiki Deniz'i yakından tanıyan O'na değer veren büyüğü ve ilişkisi olan bir hocası olarak O'nu bizzat davayı izlemeye, takip etmeye, koşuşturmaya, O'na mahkeme salonunda en azından sevgi dolu bakışlarla merak etme arkandayız... bu haksızlığı engelleyeceğiz mesajı vermelidir diye düşünüyorum... ki Ahmet bu üç özelliği aynı anda taşıyan biri olarak sanırım çok üzülüp, yıpranacak ve haksız, hukuksuz, adaletsiz şeylere karşı bir öğretim üyesi olarak siyasetin içine bizzat girecektir... girmelidir... di-ye-dü-şü-nü-yo-ruuuummm...

Evet...12 Marta 1971 2 yıl gibi bir süre var ama yaşananlar açısından oldukça yoğun hatta fazla hareketli...16 Şubat olayından sonra devrimciler silahlanma kararı alıyorlar.Bundan sonraki gelişmeler de ölüm olayları artarak gidecek.
Bu olaydan sonra da devrimciler suçlanarak,etrafa resimleri asılarak hedef haline getirilecekler.Boykotlarada devam edecek...
alıntı,
"Deniz 29 Aralık1970 salı günü ABD büyükelçiliği önünde görev yapan iki polisin yaralanması olayından 78 gün sonra 16 mart 1971 de polislerle girdiği çatışma sonunda yakalanır."
16 Temmuz 1971 perşebe günü başlayan mahkeme 9 Ekim 1971 salı günü sona erer.Deniz ve arkadaşları Ankara 1 Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesinde idama mahkum edilirler.
Demekki yargılanma süreci 86 gün sürmüş.i Denizl'eri sadece Halit Çelenk mi savundu? sanırım darağacına gidişlerine avukat Mükerrem Erdoğan da varmış, başka kimler vardı? (Ahmeti'de göndereceğiz :img-cool2:icon_sorr)

NAZAR
11-08-07, 13:50
canımcım hangi aşk saplantı değil ki necdetin aşkı olmasın... üstelik kuurlu bir düzeni bırakıp gitmek hiçbir zman mümkün olamıyor maalesef.... ... elbette necdetinde yanlışları var ama bu onu rüya konusunda yok saymak anlamına gelmiyor... hatırlarsan necdet yasemın rüyaya hamileyken ahmet ve yasemın aşkında kendini bir karakedi gibi hissedip yasemine ayrılmayı teklif etmişti....ama yasemin istemedi belki şartlar bunu gerektiriyordu bilemeyiz... ... üstelik yasemın ahmet ile kıbrıcığa gidecekkken tek laf edememiş ama ağlamıştı.... bu aşkta onuda anlamak gerekiyor... her zman aşkın kuralları geçerli olamıyor malasef....

badger
11-08-07, 13:50
Evet...12 Marta 1971 2 yıl gibi bir süre var ama yaşananlar açısından oldukça yoğun hatta fazla hareketli...16 Şubat olayından sonra devrimciler silahlanma kararı alıyorlar.Bundan sonraki gelişmeler de ölüm olayları artarak gidecek.
Bu olaydan sonra da devrimciler suçlanarak,etrafa resimleri asılarak hedef haline getirilecekler.Boykotlarada devam edecek...
alıntı,
"Deniz 29 Aralık1970 salı günü ABD büyükelçiliği önünde görev yapan iki polisin yaralanması olayından 78 gün sonra 16 mart 1971 de polislerle girdiği çatışma sonunda yakalanır."
16 Temmuz 1971 perşebe günü başlayan mahkeme 9 Ekim 1971 salı günü sona erer.Deniz ve arkadaşları Ankara 1 Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesinde idama mahkum edilirler.
Demekki yargılanma süreci 86 gün sürmüş.i Denizl'eri sadece Halit Çelenk mi savundu? sanırım darağacına gidişlerine avukat Mükerrem Erdoğan da varmış, başka kimler vardı? (Ahmeti'de göndereceğiz :img-cool2:icon_sorr)

dediğim gibi 69-71 arası Ankarada daha fazla olay var..bizimkileri o yüzden o tarafa transfer uygun olur kanımca..:img-yes: bknz:daha fazla siyasi olayları izlemek isteyen izleyici.

badger
11-08-07, 14:02
canımcım hangi aşk saplantı değil ki necdetin aşkı olmasın... üstelik kuurlu bir düzeni bırakıp gitmek hiçbir zman mümkün olamıyor maalesef.... ... elbette necdetinde yanlışları var ama bu onu rüya konusunda yok saymak anlamına gelmiyor... hatırlarsan necdet yasemın rüyaya hamileyken ahmet ve yasemın aşkında kendini bir karakedi gibi hissedip yasemine ayrılmayı teklif etmişti....ama yasemin istemedi belki şartlar bunu gerektiriyordu bilemeyiz... ... üstelik yasemın ahmet ile kıbrıcığa gidecekkken tek laf edememiş ama ağlamıştı.... bu aşkta onuda anlamak gerekiyor... her zman aşkın kuralları geçerli olamıyor malasef....

Sevgili nazar,

Yok ben almayayım...saplantılı hastalıklı zihniyetlerle olan aşkı..Öyle aşk bana göre normal değildir ve hiç de anlamaya, empati kurmaya çalışmam..hele ki başkasının çocuğunu kendi çocuğuymuş gibi sahiplenen..Kendisinin olmayan bir kadını..O benim karım diye böbürlenecek bir zihniyeti, aşkı tutkulu yaşayanlardanım her türlü günaha varım diyen bir karakteri asla almayayım..:img-cool2

Necdet, Yaseminden alacağı cevabı bildiği için o soruları birkaç kez sordu.Cevabını aldıktan sonra yüzifadesi hiç de öyle üzgün süzgün değildi, hatta her seferinde de olsa belli belirsiz bir memnuniyet ifadesi dolanıyordu.Sonrasında yahu yasemin biz ne yapıyoruz..Bu yanlış ..ne olursa olsun kaçmadankonuşmamız lazım demeliydi..Yapmadı, bekledi..bekledi..duvarları tırmalayıp, sallana sallan korkakça histeri krizleri geçirdi...Hele o Kıbrısçıka gitme arefesinden hiç bahsetme, orası onun ne kadar zavallı bir adam olduğunun göstergesidir. O yüzden asla iyi bir insan değildir...

-----------------------
LİN editi:
Lin neredesinnnnnnnnnnnn?

NAZAR
11-08-07, 14:17
Sevgili nazar,

Yok ben almayayım...saplantılı hastalıklı zihniyetlerle olan aşkı..Öyle aşk bana göre normal değildir ve hiç de anlamaya, empati kurmaya çalışmam..hele ki başkasının çocuğunu kendi çocuğuymuş gibi sahiplenen..Kendisinin olmayan bir kadını..O benim karım diye böbürlenecek bir zihniyeti, aşkı tutkulu yaşayanlardanım her türlü günaha varım diyen bir karakteri asla almayayım..:img-cool2

Necdet, Yaseminden alacağı cevabı bildiğiiçin o soruları birkaç sordu..Sonrasında yahu yasemin biz ne yapıyoruz..Bu yanlış ..ne olursa olsun kaçmadankonuşmamız lazım demeliydi..Yapmadı, bekledi..bekledi..duvarları tırmalayıp, sallana sallan korkakça histeri krizleri geçirdi...O yüzden asla iyi bir insan değildir...

-----------------------
LİN editi:
Lin neredesinnnnnnnnnnnn?

Bu hayatda sana sunulanlarla yaşarsın seçtiğin noktalar bellidir.. herkes bildiği güvendiği yolda yürümek ister ... yasemının zayıflığından yararlandığını düşünüyorsunda.. yasemının necdetin ona olan zaafından yararlanmadığını nerden biliyorsun...!! diyeceksin ki... yasemın necdetin kendisini sevdiğini bilmiyordu... ama bilmesede kimse bu fedakarlıkları yapacak kadar yürekli değildir " diyede en azından düşünmüştür... sonuçta iki taraf içinde mantıklı bir anlaşmaydı ilk başta....

ama necdet hastalıklı değildir kanımca sadece sevmeyi bilmek konusunda biraz cahil ama bir o kadarda yüreklidir... en azından yasemini kendi etrafında korumayı bildiği için..!!

badger
11-08-07, 14:40
hayata sana sunulanlarla yaşarsın seçtiğin noktalar bilinir.. herkses bildiği güvendiği yolda yürümek ister...
Evet, yaşam onu Yasemini bir şekilde elde etme fırsatını sundu..O da bunu gerçek niyetini maskeleyerek kullandı..

Y:Çocuk doğar doğmaz boşanırız.
N:Hele bir doğsun, bir kaç sene sonra..
Y:Bak, başkasına aşık olursan bana söyle hemen ayrılırız..
N:Hımmmm......X 7sene ve ne oldu söyledi mi yoooo..Yasemin keşfetti..Yasemin ayrılalım, haksızlık bu dedikçe..yok mok ben aslında istediğim hayatın kıyısında dolanıyorum..Rüya ne olacak pekii?...Benim istediğim senin beni...

Necdetin güvendiği neydi? dersek..Onun güvendiği Yasemine bir kocanın verebileceği herşeyi verip karşılığında aşık olmasını beklemekti...Bunun için sakın fedakarlık yaptı demeyin..Hiçbir şeyinden vazgeçmedi.Bknz:fedakarlık/ elinden olan veya sahip olmayı çok istediğin şeylerden vazgeçebilmektir.

Elindeki imkanları kullandı, bir nevi yatırım yaptı ama sonuç alamadı...

yasemının zayıflığından yayarandığını düşünüyorsunda.. yasmeının necdetin ona olan zaafından yararalanmadığını nerden biliyorsun...!! diyeceksin ki... yasemın necdetin kendisini sevdiğini bilmiyordu... ama bilmesede kimse bu fedakarlıkları yapacak kadar yüreklidir diyede düşünmemiştir... sonuçta iki taraf içinde mantıklı bir anlaşmaydı ilk başta....

Yaseminin kesinlikle zayıflaıklarından, en azından o donuk ruh halinden faydalandı.bknz:O ayrı bir klinik vak'a..O sorgulamayıncaya kadar o da sorgulamadı..bknz:körler sağırlar birbirlerini ağırlar..Yaseminin tavrını kısaca kayalık travması olarak adlandırdık..O, o zamandan Ahmetle trende karşılaşıncaya kadar hiçbir şeyin farkında değildi..Aklı ve ruhu o kayalıklardaki haline takılıp kalmıştı..

ama necdet hastalıklı değildir kanımca sadece sevmeyi bilmek konusunda biraz cahil ama bir o kadarda yüreklidir... en azından yasemıni kandi etrafında korumayı bildiği için...

Cahildir doğru..O kadar cahildir ki, en ateşli savunucularından biridir, cehaletin yürekliliği var üstünde..
Yoksa gerçek anlamda Yürekli değil...Fırsatını buldu onu himayesi altına alabildi...Yüreklilik, Ahmete o Kayseriye geldiği zaman söylemesiydi..Yüreklilik, Yasemine bak bençocuğu seviyorum ama onun gerçek babası Ahmet...Bak aramızda bir şey yok ama Yasemin Ahmeti hala seviyorsan bana söyle..ailelerinizin arası düzeldi.. demesiydi..
Necdet yürekli değildir..Korkaktır..Kaçak oynayan bir insandır..gerçeklerle yüzleşmekten hep korkuyor...Herşeyin arkasından dolanıyor...Yürekli olmak Ahmete iki tane patalatbilmek ya da sen ne şanslı adamsın diye haykırmak değildir..Yalnızca benim gözümde insan müsveddeliğidir..

NAZAR
11-08-07, 14:50
Ufff çok ağır Savcım suçlamalarınız....(HOCAM BÖLÜM NEYDİ AĞIR CEZA MI :)) ) wallahi kanım dondu desem yeridir... söz savunmanın mı desem yoksa kaçsam mı bilemedim şimdi.... :)) Yahu bu aşkta necdeti hiçmi masum kılan taraf yoktur.. "öldürenmi suçlu.. ölen mi..." durumuna geldik.... senaristleremi kızsak yoksa... bakınız yan cizdim bu kaçısımın ititafıdır.. zabıtlara geçilsin lütfen....

sonuçta aşkın kendisi cahilliktir deyip susuyorum savcım...

bu arada gerçekten iyi bir savcısınız sizi tebrik ediyorum kadim dostum....

badger
11-08-07, 14:59
Ufff çok ağır Savcım suçlamalarınız....(HOCAM BÖLÜM NEYDİ AĞIR CEZA MI :)) ) wallahi kanım dondu desem yeridir... söz savunmanın mı desem yoksa kaçsam mı bilemedim şimdi.... :)) Yahu bu aşkta necdeti hiçmi masum kılan taraf yoktur.. "öldürenmi suçlu.. ölen mi..." durumuna geldik.... senaristleremi kızsak yoksa... bakınız yan cizdim bu kaçısımın ititafıdır.. zabıtlara geçilsin lütfen....

sonuçta aşkın kendisi cahilliktir deyip susuyorum savcım...

bu arada gerçekten iyi bir savcısınız sizi tebrik ediyorum kadim dostum....

:img-hyste X 100000000000000000000000000000000

yok canım..Nereye gidiyorsun?...
Necdeti ne yazık ki masum kılan hiçbir şey bizim gözümüzde hatta son salvosunda bile zıplatmayı başarmıştır bizi!!! bknz:aynı cahil küstahlık
burada tüm yaz Necdetoloji çalıştık..onun çelişkili, maskeli kişiliği üstüne on kere tez yazdık..:)

Necdet Nasıl Kurtulur?Konusunu irdelersek, Necdet artık Yasemin-rüya ve ahmet ilişkisine gölge etmeyerek, onlardan uzak durarak, en sonunda iyi bir insan olduğunu gösterebilir..

----------------
:img-hyste
Senaristler, bize öyle kült iki karakterler verdiler ki, Yasemin ve Necdet, değme Rus klasiklerindeki karmaşık karakterler bile onlar kadar değildir...
Bakalım yeni sezonda ne ettirecekler bu karakterlere çok merak ediyorum açıkçası...özellikle Yasemini bu kadar hoşlanılmayan baş karakter haline soktuktan sonra???

NAZAR
11-08-07, 15:04
CANIMCIM... ne diyeyim... kesin bir imaj çizmiş necdet sizde... ağla kalbim deyim bende bu sözlerin üstüne.... artık gölge etmez kanımca güzüdesi var şimdilerde onun....

ama genede belli olmaz seneristlerimiz bir durum değerlendirmesi yapacaklardır....

NAZAR
11-08-07, 15:10
:img-hyste X 100000000000000000000000000000000

yok canım..Nereye gidiyorsun?...
Necdeti ne yazık ki masum kılan hiçbir şey bizim gözümüzde hatta son salvosunda bile zıplatmayı başarmıştır bizi!!! bknz:aynı cahil küstahlık
burada tüm yaz Necdetoloji çalıştık..onun çelişkili, maskeli kişiliği üstüne on kere tez yazdık..:)

Necdet Nasıl Kurtulur?Konusunu irdelersek, Necdet artık Yasemin-rüya ve ahmet ilişkisine gölge etmeyerek, onlardan uzak durarak, en sonunda iyi bir insan olduğunu gösterebilir..

----------------
:img-hyste
Senaristler, bize öyle kült iki karakterler verdiler ki, Yasemin ve Necdet, değme Rus klasiklerindeki karmaşık karakterler bile onlar kadar değildir...
Bakalım yeni sezonda ne ettirecekler bu karakterlere çok merak ediyorum açıkçası...özellikle Yasemini bu kadar hoşlanılmayan baş karakter haline soktuktan sonra???

çok haklısın... yasemimin bir çok yerde sus pus durduğunu donuklaştığını gördüm.. o ağlama sahneleri bile ruhsuz gibi gelmiştir banada.. demek ki bir ben değilmişim böyle düşünen... bizi bu denli üzenlere artık bir sey diyemiyorum her dizide bu oluyor önce ilahlaşıyorlar sonra ne hikmetse karakterler kişilik değişimine uğratılıyor.....

badger
11-08-07, 15:11
CANIMCIM... ne diyeyim... kesin bir imaj çizmiş necdet sizde... ağla kalbim deyim bende bu sözlerin üstüne.... artık gölge etmez kanımca güzüdesi var şimdilerde onun....

ama genede belli olmaz seneristlerimiz bir durum değerlendirmesi yapacaklardır....

Necdeti irdeleyince foyası ortaya çıktı..aslında tekrardan eski bölümleri izlediğinde bunları daha da fazla görebiliyorsun..O mimikler, o bakışları yakalaybiliyorsun..Aslında birçok anlam orada gizli..bknz:Tamamen ağla zavallı kalbim ağla..:img-yes:
Güzideye de öyle hemencecik konuvermesin..Necdet, kolay elde edebildikleri konusunda hırsını kolaylıkla kaybedebilecek adam..Biraz endişelenmeli, Güzide her ana elindenkayabilir diye...yok öyle onca yaptığından sonra bonus kazanmak...bknz:kısasa kısas adaleti, ilahi adalet...:img-cool2

NAZAR
11-08-07, 15:19
ilahi adalet.... vallahi söyle gerilere bakıyorumda adamı asmışsınız.... amanın ben bubnları okumadan daldım... iyiki fazla kimsecikler yok... genede ssizde seviyorsunuz necdeti kanımca.. yanılmıyorumdur umarım.... :)

bu arada deniz ne olacak diye düşünüyorum aslında şimdilerde.... yargılanma süreci başlayacagından oda olmalı buralarda diyorum ... ama fazlaca bıçak darbesi aldı.. kanamasıda fazla.. nasıl kurtulur....

badger
11-08-07, 15:29
ilahi adalet.... vallahi söyle gerilere bakıyorumda adamı asmışsınız.... amanın ben bubnları okumadan daldım... iyiki fazla kimsecikler yok... genede ssizde seviyorsunuz necdeti kanımca.. yanılmıyorumdur umarım.... :)

bu arada deniz ne olacak diye düşünüyorum aslında şimdilerde.... yargılanma süreci başlayacagından oda olmalı buralarda diyorum ... ama fazlaca bıçak darbesi aldı.. kanamasıda fazla.. nasıl kurtulur....

Yok canım asmak ne kelime..Onun için kurtuluş olur..:)
Biz onun sürünmesini şöyle kuru-fasulye pilav, ailesinden uzak, sevdiği elinden alınmış, çocuğundan bir haber, yalan dolanlarla kandırılmış, tüm kariyerine ters düşecek küçük bir fırında 7 yıl boyunca sürünmesini istiyoruz yalnızca..

O, Ahmet kadar dayanamaz...kısa bir süre sonra alın canımı! diye sallanmaya başlar..

deniz ağır yaralanır ama ölmezzzzzzzzzzzz. Kurtulacak bundan eminim..Biraz sahnesi fazla geldi o ayrı..bknz:senaristler gerçek tarihe sadık kalırlar...:img-cool2

NAZAR
11-08-07, 15:54
evet deniz ölmesin lütfen.... çünki defne denizsiz olamaz.... yargılanmaa süreçleri neleri getirecek acaba... aşki işlemeleri çok güzel ama bir dönemin yaşatılması gerekiyordu benım gibi cahiller için gerçekten çok güzel bir örnek teşkil ediyor....

zeyneps
11-08-07, 19:35
Ben geldim ama birazdan çıkacağım kanımca yine 11.30 gibib uradayım hiç bir aksilik çıkmadığı sürece badger bana kızmış haklı da :sad53::img-yes::img-in_lo

Bu arada badger savunman süpeer tebrikler :) :good: Vallahi ne zaman Necdetçi biri gelse lafı ağzına tıkıp gerisin geri yolluyoruz :img-hyste Acaba dizi başladığında da burası bu kadar sessiz olur mu sanmam o zaman işimiz daha zor işte ne güzel böyle alışmıştık biz ama Necdet'i ezmeye bakalım ne yapacağız:icon_sorr Gerçi bu yolda ölmek var dönmek yok :dito

O HAyri Pıtır nee yaaa :img-hyste Babam bir keresinde Harry ilk çıktığında Türk bi yazar yazsaydı ismi Hayri Peter olsaydı hiç ttumazdı kesin demişti de çok gülmüştüm şimdi o geldi aklıma yine koptum Hayri Pıtır haaa :img-hyste

1g9s0g5s
11-08-07, 19:45
herkese selam ben buraya 1-2 mesaj yazmıştım ama ciddi ciddi yazıyorum.

ben tuba hatırla sevgili çok severek izliyorum:happy0064:happy0064tam bi

ahmetciyim (cansel) benide aranıza alırsanız çokk sevinirim...:happy0064:happy0064

badger
11-08-07, 19:56
herkese selam ben buraya 1-2 mesaj yazmıştım ama ciddi ciddi yazıyorum.

ben tuba hatırla sevgili çok severek izliyorum:happy0064:happy0064tam bi

ahmetciyim (cansel) benide aranıza alırsanız çokk sevinirim...:happy0064:happy0064

Sevgili Tuba,
Hoşgeldinbye..
ne demek aranıza alır mısınz? Tabii ki...Bizim aramıza almak ya da almamak gibi bir durumumuz yok...

Necdetçi bile olsan gelebilirsin...bknz:Necdet herzaman başımızın tacıdıııır, forumumuzun ana temasıdır!..... Liiinnnn nerdesiiiinnn! :img-hyste

Zeynep, Meraklanma burası kalabalıklaşsa da gerekçelerimiz sağlam..Abuklaşmadıkları sürece, herkesle seviyeli tartışırız.hepsi necdetçiğimizin özlü sözleri ve bizzat tarafından yapılan hareketlerdir..Biz de hayali hiçbir gerekçe yok..hepsi fene, bilime, tecrübeye, video kayıtlarına dayanmaktadır..

zeyneps
11-08-07, 20:03
Hoşgeldin Tuba aşk olsun almaz olur muyuz :img-in_lo:img-blush

Badger evet bizim başkaları gibi hayali gerekçelerimiz yok YOhhh YOhhh ..bi bahıııyııım aaa ivet yoooohhh:hıh Ahmedim bi mutlu olsa ahhh ahhh başka bişiy istemem :icon_sorr

Bugün aklıma şihvetli bir fentezi geldi henüz yazmadım ama gece yazarım artık :img-in_lo:img-blush

badger
11-08-07, 20:07

Badger evet bizim başkaları gibi hayali gerekçelerimiz yok YOhhh YOhhh ..bi bahıııyııım aaa ivet yoooohhh:hıh Ahmedim bi mutlu olsa ahhh ahhh başka bişiy istemem :icon_sorr

Bugün aklıma şihvetli bir fentezi geldi henüz yazmadım ama gece yazarım artık :img-in_lo:img-blush

bekleriz en edelelisininden şihvetli:img-in_lo bir senaryo..Ankaradaki susuzluk senin ilham pınarlarını da kuruttu...:):img-icecr

Biz de herşey sağlam delillere dayanır...Biz, Necdet gibi gerçekleri gözardı etmiyoruz..Boş hayaller peşinden koşmuyoruz..bknz: Dreams...and reality..

Haha! Bu arada tv de bizim oğlan da gerçek ve hayali seyrediyor..:img-hyste

Shevek
11-08-07, 20:36
Hoşgeldin Shevekbye

Sen ne dersin Ahmetle rüyayı, yasemini Ankaraya bir süreliğine transfer edelim mi?

Hayri Pıtır ın son macerası nasıldı? bknz.Harry potter'ın türkçesi..:img-hyste

Hayri Pıtır çok iyiydi badgerım. Bence hepsinin içinde en iyisi buydu. Büyüdü çocuklar artık. Örgüt bile kurdular. O yüzden direk gözüme girdiler...Bkz: Örgütlü mücadeleye inanan forumcu.:):icon_whis

Ankara meselesine gelince iflah olmaz bir romantik olarak İstanbul'da ısrar ediyorum. Aşklarının itibarı iade edilsin, sonra İstanbul'un istedikleri yerinde göğüslerini gere gere dolaşsınlar, ev kursunlar derim.:img-yes:
Bir de Ankara çok memur memur bir yer. Bunca yıllık ayrılıktan sonra, içleri acı ve kasvet dolmuşken, orası daha bir kasar yahu adamı. Bari güneye, kıyı şeridinde bir mekana yollayalım illaki İstanbuldan ayrılmaları gerekiyorsa. Bodrum'da kaymakam olsun Ahmet, Yaso'ya da uygun, çizer, resim yapar, Rüyada deniz çocuğu olur, kumda denizde büyür....Olma mı?

sarp_manyagi
11-08-07, 20:40
Hayri Pıtır çok iyiydi badgerım. Bence hepsinin içinde en iyisi buydu. Büyüdü çocuklar artık. Örgüt bile kurdular. O yüzden direk gözüme girdiler...Bkz: Örgütlü mücadeleye inanan forumcu.:):icon_whis

Ankara meselesine gelince iflah olmaz bir romantik olarak İstanbul'da ısrar ediyorum. Aşklarının itibarı iade edilsin, sonra İstanbul'un istedikleri yerinde göğüslerini gere gere dolaşsınlar, ev kursunlar derim.:img-yes:

katılıyorum kesinlikle katılıyorum....ahmet&yasmein&rüya aile kurup istanbulda kalmalılar:img-yes:...tabi ailelerine karşı biraz mahcup olcaklar ama ya sizce rıza ne tepki verir yasemine??

badger
11-08-07, 20:46
katılıyorum kesinlikle katılıyorum....ahmet&yasmein&rüya aile kurup istanbulda kalmalılar:img-yes:...tabi ailelerine karşı biraz mahcup olcaklar ama ya sizce rıza ne tepki verir yasemine??

Ahmetin mahcup olacağı pek bir şeyi yok..Yasemin belki ama Necdet den bunca senedir yavuz hırsızlık-zeytinyağlılık konusunda bir şeyler öğrenmişse hepsiyle başa çıkar..Hem artık bundan da utanacak bir şeyi yok yani.Rıza da Gürsoylar da bir şey diyecek halleri yok..

Asıl Necdet yandı...bknz:kandırılan Sesine kurban olduğumuz Hasan amcam, dilşat hanım, Lale...

badger
11-08-07, 20:51
Shevek:
Bir de Ankara çok memur memur bir yer. Bunca yıllık ayrılıktan sonra, içleri acı ve kasvet dolmuşken, orası daha bir kasar yahu adamı. Bari güneye, kıyı şeridinde bir mekana yollayalım illaki İstanbuldan ayrılmaları gerekiyorsa. Bodrum'da kaymakam olsun Ahmet, Yaso'ya da uygun, çizer, resim yapar, Rüyada deniz çocuğu olur, kumda denizde büyür....Olma mı?

Olur..Bodrum olur...biraraya tüm mevzuuları (Yaseminin idraki ve sorumluluklarını alması)çözerek gelsinler, Necdet bi uzaklaşasın onlardan başka bir şey istemem..ben şöylee Ankara Havasının da o dönemde bir şekilde yansıtılsın istedim de..

Shevek
11-08-07, 20:51
Ahmetin mahcup olacağı pek bir şeyi yok..Yasemin belki ama Necdet den bunca senedir yavuz hırsızlık-zeytinyağlılık konusunda bir şeyler öğrenmişse hepsiyle başa çıkar..Hem artık bundan da utanacak bir şeyi yok yani.Rıza da Gürsoylar da bir şey diyecek halleri yok..

Asıl Necdet yandı...bknz:kandırılan Sesine kurban olduğumuz Hasan amcam, dilşat hanım, Lale...

Bodrum önerime ne diyorsunuz? O yıllarda şimdi olduğu gibi değil oralar... Biraz antonluk yapsınlar. Köylülerle haşır neşir. Çocuk da yaparlar, Rüyaya kardeş. Deniz, kum, doğa, geceleri ateş, şarap, müzik... Bir süre kem gözlerden uzakta kalsınlar. Hak ettiler, elbette Rüya ve Ahmet. Yaseminde kontenjandan yararlanır işte. Ama sonra memleket meseleleri ayyuka çıkınca, (Ahmet dayanamasın) geri dönsünler, dalsınlar hayata kaldıkları yerden...

badger
11-08-07, 20:57

Bodrum önerime ne diyorsunuz? O yıllarda şimdi olduğu gibi değil oralar... Biraz antonluk yapsınlar. Köylülerle haşır neşir. Çocuk da yaparlar, Rüyaya kardeş. Deniz, kum, doğa, geceleri ateş, şarap, müzik... Bir süre kem gözlerden uzakta kalsınlar. Hak ettiler, elbette Rüya ve Ahmet. Yaseminde kontenjandan yararlanır işte. Ama sonra memleket meseleleri ayyuka çıkınca, (Ahmet dayanamasın) geri dönsünler, dalsınlar hayata kaldıkları yerden...

olur...Ama benim onlar için Paris hayalim vardı...Alır şöyle karısını kızını, gezdirir oralarda..yaseminle galerileri gezer..Rüyayı ilginç yerlere götürür...Keyif ve romantizm yaparlar...:) Aman orada da michelle ile karşılaşırlar mı acep?

Shevek
11-08-07, 21:13
olur...Ama benim onlar için Paris hayalim vardı...Alır şöyle karısını kızını, gezdirir oralarda..yaseminle galerileri gezer..Rüyayı ilginç yerlere götürür...Keyif ve romantizm yaparlar...:) Aman orada da michelle ile karşılaşırlar mı acep?

Bak Paris'te olabilir. Bir kaç aylığına. Final 16 Şubat'ta bitti. O kronolojiyle paralellik kurulsun. Ailelerle yüzleşme, hesaplaşma, boşanma süreçi bitinçe (noktasızını klavye basmadığı için ç kullanıyorum yerine) ver elini Paris. Okullar da yaz tatilinde, ya da boykotta, ya da kapatılma kararı alındığı bir ara dönemde gitsinler oraya.

Miçhelle editi: Valla karşılassalar hoş olur. Atraksiyon olur. Heyeçan olur. Yaso kıskansın biraz. Miçhelle görünçe koşup sarılsın Ahmet'e. Hala unutamadığı da belli olsun. Ama Miçhelle Ayla gibi psikopat olmadığı için takıntı yapmadığı için, sitemsiz, art niyetsiz, beklentisiz olsun hasretini gösterme biçimi. Ama Yaso fena kıskansın yine de. Hatta komik durumlara düşsün azıçık. Sonra da Ahmet haline gülüp, eğlensin, sonra da teselli etsin onu biraz.:)

badger
11-08-07, 21:18
Bak Paris'te olabilir. Bir kaç aylığına. Final 16 Şubat'ta bitti. O kronolojiyle paralellik kurulsun. Ailelerle yüzleşme, hesaplaşma, boşanma süreçi bitinçe (noktasızını klavye basmadığı için ç kullanıyorum yerine) ver elini Paris. Okullar da yaz tatilinde, ya da boykotta, ya da kapatılma kararı alındığı bir ara dönemde gitsinler oraya.

Boykot tatili ha..:img-hyste...Kar tatili gibi o dönemlerde bir hayli boldu.. Dalga geçiyorum..kimse kusuruma bakmasın..:)

A:HAftaya boykot söylentileri dolaşıyor..Şöyle bi Roma mı yapsak yoksa Londra?
Y:Roma olsun..Michellangeloyu incelemek istiyorum..

Bknz:Aşklarına kavuşmanın rehavetine ermiş iki burjuva aşık diyalogu

spdr
11-08-07, 21:23
ben de oyumu paris için kullanıyorum..:img-yes:
ahmetin içinde kaldı yazık..bknz:her şey ahmet için..bir ukdesi de yasemini öyle çıplak ayaklı,şirincecik haliyle nikah salonunda görememekti sanırım...nikah salonunda olmasa da ayarlayalım çıplak ayaklı bişilerr:img-icecr
--
badger..şah-mat yapmışın yine:good:tibrik iderimmm:icon_whis
--
michelle editinin editi:img-hysteilahi shevek...sen de ukdelerini aradan çıkarıyorsun demek:)
mişelin kaşları çıkmış mıdır acaba:icon_whisboyaydı sanırım daa:img-beee:
--
badger,zeynep senin kızdığından bahsetmiş..geçen sayfaları okudum ama bişi göremedim...ne işşş:icon_whis
--
bir daha edit:niye bu kadar az kişi varr:icon_whis

badger
11-08-07, 21:25
Miçhelle editi: Valla karşılassalar hoş olur. Atraksiyon olur. Heyeçan olur. Yaso kıskansın biraz. Miçhelle görünçe koşup sarılsın Ahmet'e. Hala unutamadığı da belli olsun. Ama Miçhelle Ayla gibi psikopat olmadığı için takıntı yapmadığı için, sitemsiz, art niyetsiz, beklentisiz olsun hasretini gösterme biçimi. Ama Yaso fena kıskansın yine de. Hatta komik durumlara düşsün azıçık. Sonra da Ahmet haline gülüp, eğlensin, sonra da teselli etsin onu biraz.:)

Miçhelle....bunu sevdim...:img-hyste bknz.sağolsun klavyen...:)

Miçhelle bir de hikayeyi öğrensin...desin şöyle yasemine siz türkler pek aklı evvelmişsiniz aşk konusunda..Aametçim ben seni bırakmayıp keşke evlenseymişim..bak aşıkım dediğin kız sana neler etmiş...ha!ha! desin ve gitsin..yasemin de "Bu ne cürrret!" diyemeden gitsin Miçhelle...:img-hyste
bknz:yine de hakketti yasemin...Boyundan böyyük konuşmayacaksın Yasemin hanım..:img-cool2 o zavallı kızcağıza "aaa gitti mi?" demiştin..

Shevek
11-08-07, 21:25
Boykot tatili ha..:img-hyste...Kar tatili gibi o dönemlerde bir hayli boldu.. Dalga geçiyorum..kimse kusuruma bakmasın..:)

A:HAftaya boykot söylentileri dolaşıyor..Şöyle bi Roma mı yapsak yoksa Londra?
Y:Roma olsun..Michellangeloyu incelemek istiyorum..

Bknz:Aşklarına kavuşmanın rehavetine ermiş iki burjuva aşık diyalogu

Yav öyle demek istemedim tabii. Zaten aslında benim ilk terçihim yurt içinde bir yere, bir köye, ama kıyı köyüne ( o kadar burjuvalık mübah) gitmeleri. Çünkü bunların sadeçe üçü kalmaya açil ihtiyaçları var. Bkz.: Yedi yıl, 5 ay, 18 saatlik ayrılık.:)

badger
11-08-07, 21:28
ben de oyumu paris için kullanıyorum..:img-yes:
ahmetin içinde kaldı yazık..bknz:her şey ahmet için..bir ukdesi de yasemini öyle çıplak ayaklı,şirincecik haliyle nikah salonunda görememekti sanırım...nikah salonunda olmasa da ayarlayalım çıplak ayaklı bişilerr:img-icecr
--
badger..şah-mat yapmışın yine:good:tibrik iderimmm:icon_whis

Yookk canım Necdetçim sağolsun..yaptıkları ve söyledikleriyle ekmeğimize yağ süren o..Zaten kafadan kaybediyor ya neyse..Benimiçin ağzıylakuş tutsa yaranamaz...Bir çocuğu gerçek babasından kızını ve anasını mal etmek adına gizlemesi.:hıh..bknz:insan müsveddeliği..:img-cool2

badger
11-08-07, 21:32
Yav öyle demek istemedim tabii. Zaten aslında benim ilk terçihim yurt içinde bir yere, bir köye, ama kıyı köyüne ( o kadar burjuvalık mübah) gitmeleri. Çünkü bunların sadeçe üçü kalmaya açil ihtiyaçları var. Bkz.: Yedi yıl, 5 ay, 18 saatlik ayrılık.:)

tabii ki öyle demek istemediğini biliyorum...Yapsınlar...
Tamam..Yasemin istediğim kıvamda davranırsa herşey onlara serbest...vllahi kıbrısçıka da gidebilirler..Ağvaya da..Yalnız kalsınlar da ne olursa olsun

sonunda hesaplamışsın..:)
Yedi yıl, 5 ay, 18 saatlik ayrılık

------
Zeynep editi:ben ne işlerle tek başıma uğraşırken başka forumlarda! gönül eğlendirip, pasta-börek muhabbetleri eşliğinde Dolcevita yapıyor, biz burada kuru-pilav Ahmet gibi tekkeyi bekliyordum..Sonra onu yakaladım...:hıh bknz:forum annesi:img-hyste

Shevek
11-08-07, 21:37
Miçhelle....bunu sevdim...:img-hyste bknz.sağolsun klavyen...:)

Miçhelle bir de hikayeyi öğrensin...desin şöyle yasemine siz türkler pek aklı evvelmişsiniz aşk konusunda..Aametçim ben seni bırakmayıp keşke evlenseymişim..bak aşıkım dediğin kız sana neler etmiş...ha!ha! desin ve gitsin..yasemin de "Bu ne cürrret!" diyemeden gitsin Miçhelle...:img-hyste
bknz:yine de hakketti yasemin...Boyundan böyyük konuşmayacaksın Yasemin hanım..:img-cool2 o zavallı kızcağıza "aaa gitti mi?" demiştin..

Yasemin o kadar çok tersini yaptı ki söylediklerinin. Hangi birisini saysak açaba?

Asla sevmeden, aşık olmadan evlenmeyeçeğini söyleyen o değil miydi? Annesine -Ben Ahmet için herşeyi yaparım, diyen o değil miydi? (Ahmet'e neler yaptığına bizzat şahit olduk. Bkz.: Bana ne yaptığının farkında değil misin? Beni öldürdün sen Yasemin.) Ahmet'e,-Ben de sensiz yaşayamam, seninle her yere gelirim, diyen o değil miydi? (Bir Kıbrısçığa bile gidemedi).

A bir de dün oturdum 9.bölümü izledim tekrar.-Artık adada bir evimiz yok, Ahmet. Misafir gibi gelmeyi de yüreğim kaldırmaz, diyordu. (Maşallah her fırsatta Aygün ailesinin adadaki evindeydi.)

Hıh. Pabuçumun çok bilmiş. Yüksekten atıp tutanı.:hıh

Ahmet gibi bir adama rastladığı için çok ama çok şanslı. Adam yapamayaağı hiç bir şey konusunda ahkam kesmiyor ama söylediği her sözün de sonuna kadar arkasında duruyor.

Örnek editi: "Ben seni asla üzemem Yasemin. Hele bir başka kadınla...mümkün değil (bizzat şahit olduk, Ayla'yı bir kez bile öpmedi, elini tutmadı, Ayla onu öptüğünde suratı teavüze uğramış gibi allak bullak oldu.)

Zeynep editi: Hani geleçektin 11: 30'da. Bir de şihvetli senaryo attıraçaktın? Kaçaak! Ne yapıyorsun bakiyim başka forumlarda? (bkz.: diğer forum annesi)

Nirdesiniiiizzzz? Badger, ayşeçan? Zeynopun peşine mi düştünüz yoksa?

spdr
11-08-07, 21:45
shevek,yasemin çok bilmiş..yüksekten atıp tutanı..:good:çok uymuş..zamanında ahmetle alkol(o'yu kalın telaffuz edin lit-fen)alıp biz sir lerden gizli içerdik dedikten sonra zor ama ben yaparım diye raihpler gibi yaşarım..dediği yer geldi aklıma nedense..(mişele artistlik yaptığı sahne değill..)ahmete aşkının büyüklüğünü ispat etmeye çalışıyordu herhal böyle laflar ederek..ki başardı da aslındaa..
boş attı dolu tuttuu..diyemeyiz ama azıcık da işe yarıyormuş anlaşılan bu taktik değmüü:img-icecr

badger
11-08-07, 21:48
Yasemin o kadar çok tersini yaptı ki söylediklerinin. Hangi birisini saysak açaba?

Asla sevmeden, aşık olmadan evlenmeyeçeğini söyleyen o değil miydi? Annesine -Ben Ahmet için herşeyi yaparım, diyen o değil miydi? (Ahmet'e neler yaptığına bizzat şahit olduk. Bkz.: Bana ne yaptığının farkında değil misin? Beni öldürdün sen Yasemin.) Ahmet'e,-Ben de sensiz yaşayamam, seninle her yere gelirim, diyen o değil miydi? (Bir Kıbrısçığa bile gidemedi).

A bir de dün oturdum 9.bölümü izledim tekrar.-Artık adada bir evimiz yok, Ahmet. Misafir gibi gelmeyi de yüreğim kaldırmaz, diyordu. (Maşallah her fırsatta Aygün ailesinin adadaki evindeydi.)

Hıh. Pabuçumun çok bilmiş. Yüksekten atıp tutanı.:hıh

Ahmet gibi bir adama rastladığı için çok ama çok şanslı. Adam yapamayaağı hiç bir şey konusunda ahkam kesmiyor ama söylediği her sözün de sonuna kadar arkasında duruyor.

Örnek editi: "Ben seni asla üzemem Yasemin. Hele bir başka kadınla...mümkün değil (bizzat şahit olduk, Ayla'yı bir kez bile öpmedi, elini tutmadı, Ayla onu öptüğünde suratı teavüze uğramış gibi allak bullak oldu.)

Zeynep editi: Hani geleçektin 11: 30'da. Bir de şihvetli senaryo attıraçaktın? Kaçaak! Ne yapıyorsun bakiyim başka forumlarda? (bkz.: diğer forum annesi)

Ah!Ah! Yasemin senaryoda elimden sıyrıkla kurtuldu zaten..bknz.iflah olamz romantik arkadaşlarımın isteği..

Harbiden gerçek senaryoda yasemine öyle bir şey yapmalılar ki Ahmete yptıklarının hepsinin acısı çıksın..Ama bizim BB-Bahtsız bedevi de o kadar seviyor ki, onu üzecek bir şey yapmasın yasemin hanım...

"Ben seni asla üzemem Yasemin. Hele bir başka kadınla...mümkün değil (bizzat şahit olduk, Ayla'yı bir kez bile öpmedi, elini tutmadı, Ayla onu öptüğünde suratı teavüze uğramış gibi allak bullak oldu.)

Ayla gerçekten çok zavallıca bir hareket yaptı..tuttu adama evlilik teklifi etti, nişanlandı sonra da hoopp adamın boynuna atladı...Atlarsın da adamdan bir şey geliyorsa..ha!ha! nişanlandım, halkayı taktım diye olmaz bu işler...bknz:diğer zavallı, gurursuz şey..bir de nişanda yapmıştı değil mi?

Shevek
11-08-07, 21:49
shevek,yasemin çok bilmiş..yüksekten atıp tutanı..:good:çok uymuş..zamanında ahmetle alkol(o'yu kalın telaffuz edin lit-fen)alıp biz sir lerden gizli içerdik dedikten sonra zor ama ben yaparım diye raihpler gibi yaşarım..dediği yer geldi aklıma nedense..(mişele artistlik yaptığı sahne değill..)ahmete aşkının büyüklüğünü ispat etmeye çalışıyordu herhal böyle laflar ederek..ki başardı da aslındaa..
boş attı dolu tuttuu..diyemeyiz ama azıcık da işe yarıyormuş anlaşılan bu taktik değmüü:img-icecr

Ahmet o zaman da nasıl şaşkın şaşkın dinliyordu onu dimi? Çünkü birinin söylediklerini yapmadığı gibi tam tersini yapabilme kapasitesinde olabileceğini tahayyül edemiyor adam. Onun özü sözü bir. Ne derse o. Ve neyse onu söylüyor. (bkz.: Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün. Bu böyle miydi? Yoksa ben mi karıştırdım? Yok yok böyleydi tabii.) Mevlana gibi adam. Bkz.: Derviş Ahmet.:img-yes:

zeyneps
11-08-07, 21:51
Ben geldim kızmayın bağa hemen gelecektim ailemi uyutup geldim :sad53::)

Ahmet demek boş atıp tutturanları seviyo hıııı Ayşe hmmm:icon_whisAyşe nerde bu seferde o mu yok sonra LİN,Aliye Abla nerde dizice nerde :sad53:

Ahmet ben alışığım şaraba gel şarap içelim ben annem babamdan gizli gizil içerdim gel bir kaç kadeh devirelim senle :img-yes::img-blush

Shevek
11-08-07, 21:54
Ah!Ah! Yasemin senaryoda elimden sıyrıkla kurtuldu zaten..bknz.iflah olamz romantik arkadaşlarımın isteği..

Harbiden gerçek senaryoda yasemine öyle bir şey yapmalılar ki Ahmete yptıklarının hepsinin acısı çıksın..Ama bizim BB-Bahtsız bedevi de o kadar seviyor ki, onu üzecek bir şey yapmasın yasemin hanım...

"Ben seni asla üzemem Yasemin. Hele bir başka kadınla...mümkün değil (bizzat şahit olduk, Ayla'yı bir kez bile öpmedi, elini tutmadı, Ayla onu öptüğünde suratı teavüze uğramış gibi allak bullak oldu.)

Ayla gerçekten çok zavallıca bir hareket yaptı..tuttu adama evlilik teklifi etti, nişanlandı sonra da hoopp adamın boynuna atladı...Atlarsın da adamdan bir şey geliyorsa..ha!ha! nişanlandım, halkayı taktım diye olmaz bu işler...bknz:diğer zavallı, gurursuz şey..bir de nişanda yapmıştı değil mi?

BB Ahmet???Çok güzel olmuş bundan sonra ondan bahsederken BB initiallarını kullanaçağım. Brigitte Bardot gibi. BB haaa?:img-pilot

Bizim Ahmet'e Yasemini affettirme çabalarımız sırf onu düşünmemizden kaynaklanıyor. Otuz beşini geçti. Yedi yıl beş ay 18 saattir hasret, eli kadın eline değimedi, yan gözle bile bakmadı- ki Zeynopta hak verecektir, şihvet kapasitesi yüksek bir kişilik kendisi. O yüzden bir öpücük dedik. Ama sağlam bir öpücük. Sonra devam etsin tabii, bir süre daha sarssin, hesabını sorsun.

badger
11-08-07, 21:56
BB Ahmet???Çok güzel olmuş bundan sonra ondan bahsederken BB initiallarını kullanaçağım. Brigitte Bardot gibi. BB haaa?:img-pilot

Bizim Ahmet'e Yasemini affettirme çabalarımız sırf onu düşünmemizden kaynaklanıyor. Otuz beşini geçti. Yedi yıl beş ay 18 saattir hasret, eli kadın eline değimedi, yan gözle bile bakmadı- ki Zeynopta hak verecektir, şihvet kapasitesi yüksek bir kişilik kendisi. O yüzden bir öpücük dedik. Ama sağlam bir öpücük. Sonra devam etsin tabii, bir süre daha sarssin, hesabını sorsun.

Adam alacaktı o öpücükleri de bknz..ada ve park, yaseminin kazmalığından olmadı..Herşeyi çok bilir ya.. Öpseydi onu Ahmet, aklı başına 2 yılda değil 2 dakkada gelirdi...:img-hyste

spdr
11-08-07, 22:00
Ahmet o zaman da nasıl şaşkın şaşkın dinliyordu onu dimi? Çünkü birinin söylediklerini yapmadığı gibi tam tersini yapabilme kapasitesinde olabileceğini tahayyül edemiyor adam. Onun özü sözü bir. Ne derse o. Ve neyse onu söylüyor. (bkz.: Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün. Bu böyle miydi? Yoksa ben mi karıştırdım? Yok yok böyleydi tabii.) Mevlana gibi adam. Bkz.: Derviş Ahmet.:img-yes:

aslında yaseminin de hakkını yememek lazım burda..:icon_whis
o ana kadar yaptığı bir hata yoktu..o lafları ettiği zaman da--gençliğine verelim--gerçekten o şekilde davranacağını düşünerek hareket etti..düşünsenize birini o kadar seviyorsunuz ve size karşılık verme ihtimali neredeyse 0 iken,bir umut doğuyor..artık dünyada hiç bir engel durduramaz insanı kavuşma ya da daha fazla yakınlaşma anı için o umuttn sonra değil mii...bunun verdiği gazla konuştu da konuştu yasemin zamanında..(bkz:bristolde ilk gece)..
mişele konuştuğu gün de ahmeti çok sevdiği ve mişelin onu hakettiği gibi sevmediği için o şekilde konuştu bencee..hani.o adam benim olacaktı ki oooo..nasıl severdim onu gibi....
yine cahilliğine ve heyecanına vermek lazım:img-yes:

necdetten ayrılmamasına is necdetsever senaristler bile bir çare olamaz....:bilmim
---
ziynep ben buldum onu..kullanma numaramı:img-beee:
--
ben hep burdayım..arada bir burda değil gibi mi görünüyorum.niyekiii:icon_whis
--
benzetme:şimdi yaseminin halini düşününce..başka olaylardaki kendi halime benzettim..ahmeti elde etmesi imkansızdı..mümkün olunca da ailesi istemedi yaa..tuhaf yanii:icon_sorr

Shevek
11-08-07, 22:00
Adam alacaktı o öpücükleri de bknz..ada ve park, yaseminin kazmalığından olmadı..Herşeyi çok bilir ya.. Öpseydi onu Ahmet, aklı başına 2 yılda değil 2 dakkada gelirdi...:img-hyste

Adada ya da parkta alabilseydi o öpücükleri gerisini de getirirdi. Bırakmazdı (en azından sabaha dek:)).

Ama şimdi durum farklı tabii. E öfke var, hayalkırıklığı, inanamama -bkz.: adamın oyunçak ayısını saklamadılar, çocuğunu sakladılar- var. Şimdilik bir sağlam öpücükten sonra itecektir Yasemini. Önce bütün taşlar döküleçek eteklerden, sonra affedeçek veeeeeee. Ver elini Bristol Ho-Tel! Rüyaya kar-deş!

Shevek
11-08-07, 22:03
aslında yaseminin de hakkını yememek lazım burda..:icon_whis
o ana kadar yaptığı bir hata yoktu..o lafları ettiği zaman da--gençliğine verelim--gerçekten o şekilde davranacağını düşünerek hareket etti..düşünsenize birini o kadar seviyorsunuz ve size karşılık verme ihtimali neredeyse 0 iken,bir umut doğuyor..artık dünyada hiç bir engel durduramaz insanı kavuşma ya da daha fazla yakınlaşma anı için o umuttn sonra değil mii...bunun verdiği gazla konuştu da konuştu yasemin zamanında..(bkz:bristolde ilk gece)..
mişele konuştuğu gün de ahmeti çok sevdiği ve mişelin onu hakettiği gibi sevmediği için o şekilde konuştu bencee..hani.o adam benim olacaktı ki oooo..nasıl severdim onu gibi....yine cahilliğine ve heyecanına vermek lazım:img-yes:

necdetten ayrılmamasına is necdetsever senaristler bile bir çare olamaz....:bilmim

Ayşecan bu sözler bana birilerini hatırlattı. Bkz.: Ahmet için ne gerekiyorsa yaparım diye canla başla savaşan üçlü.:img-hyste

badger
11-08-07, 22:05
Adada ya da parkta alabilseydi o öpücükleri gerisini de getirirdi. Bırakmazdı (en azından sabaha dek:)).

Ama şimdi durum farklı tabii. E öfke var, hayalkırıklığı, inanamama -bkz.: adamın oyunçak ayısını saklamadılar, çocuğunu sakladılar- var. Şimdilik bir sağlam öpücükten sonra itecektir Yasemini. Önce bütün taşlar döküleçek eteklerden, sonra affedeçek veeeeeee. Ver elini Bristol Ho-Tel! Rüyaya kar-deş!

o kaçınılmaz...:) yaseminin artık kurtuluşu yok..Yok, evliyim, yok Ayla ne olacak, hakkımız yok ...mazeretleri vızırtı haline dönüşür..Adamı manyak etti, kendine aşık etti, o kadar laf lakırdı..bir de üstüne bütün bunlar...Yasemin kaç tane daha doğurur bilemem...:img-hyste
Ümit, Ada,deniz, gerçek, özgür, barış, ....ve yeteeeeer!

Shevek
11-08-07, 22:09
o kaçınılmaz...:) yaseminin artık kurtuluşu yok..Yok, evliyim, yok Ayla ne olacak, hakkımız yok ...mazeretleri vızırtı haline dönüşür..Adamı manyak etti, kendine aşık etti, o kadar laf lakırdı..bir de üstüne bütün bunlar...Yasemin kaç tane dah doğurur bilemem...:img-hyste

Valla bunca yılın üstüne en az ikiz diyorum ben.:) Bristol Hotel'e bir geceliğine giderler de çıkarlar mı onu da bilemem. Yemeden içmeden bilemedin üç gün, bir hafta ancak yeter.:):img-blush (Gerçi Ahmet zaten kurudu, dal gibi kaldı ama neyse.):img-blush Şihvet dozu abartılmış bir mesaj oldu ama kusura bakmayın canlarım. Ne yapalım hepsi Yaseminin suçu.:img-blush

Shevek
11-08-07, 22:12
"benzetme:şimdi yaseminin halini düşününce..başka olaylardaki kendi halime benzettim..ahmeti elde etmesi imkansızdı..mümkün olunca da ailesi istemedi yaa..tuhaf yanii" dedi ayşecik.

Ayşecancım niye böyle dedin cancım? Hala sürmüyordur bu durumlar, olaylar inşallah?:icon_sorr

ç editi: yukarıda bir iki mesajda da görüleceği üzere c'ler düzelmiş ben durumun farkında değilim, aklıma gelen de ç lemişim, bazen de gayriihtiyari c'ye basmışım ve onlar da çıkmış. Komik olmuş:)

spdr
11-08-07, 22:13
Ayşecan bu sözler bana birilerini hatırlattı. Bkz.: Ahmet için ne gerekiyorsa yaparım diye canla başla savaşan üçlü.:img-hyste

tekrardan okudum daa..anaaam kendimi anlatmışım sankii..:img-in_lo
ahmet,bak farkında bile olmadan yazmışım..yasemine naaader benziyorum değil mii..doğal halim bu kanımcaa:img-icecr
bu arada şu anda sola eğimli tutulmuş bir boyunla karşındayım...gece pencerem mi açık kalmış nedir:img-blush
---
badger,amaniiin...yasemini yumurtlama makinesine mi çevireceksin nee:img-blushada ile ümitten sonrasına gerek yokççahemtim bir de çocuklar için mi tüketsin kendini..hangi birine bakacak zavallım..:hıh
zaten belli bir yaşa geldikten sonra çalışıp kendi paralarını kazanmaya başlarlar...ahmet yasemine romantiklik yapacam diye adada ev almaya mı yetirsin parayıı..çocukların bezlerine..sütlerine dondurmalarına mıı:hıhbkz:hakkaten ne dediğinin farkında olmayan sakin.hayırlısı:icon_whis
----
shevek ç lerini çok sevdim::)klavye düzelse de böyle yaz sen:good:
--
shevek..özel bir durum değil..heves kırılması..bkz:tipik Türk anneleri:icon_whis
---
ç ler nerde...c ler gelmiş..:img-fie:

zeyneps
11-08-07, 22:14
Aysecan sen bulmuşsun ben de faydalanıyorum işte :icon_whis Napayım yani elini çabuk tutsaydın :) :img-hyste

İçimden bir ses Rüya tek çocuk olacak diyo ya hadi hayırlısı umarım hayal kırıklığına uğramayız :icon_whis

Bu arada ben Yaso'yla Ahmed'e mi şihvetli sinaryo yazacağım :hıh Bağa ne herkes kendisini düşünsün Yaso kendisine yazsın çok istiyosa :hıh Ben ya kendime yazarım hatta Ayşecan'a yazmaya bile razıyım karar verin :icon_whis

badger
11-08-07, 22:18
Aysecan sen bulmuşsun ben de faydalanıyorum işte :icon_whis Napayım yani elini çabuk tutsaydın :) :img-hyste

İçimden bir ses Rüya tek çocuk olacak diyo ya hadi hayırlısı umarım hayal kırıklığına uğramayız :icon_whis

Bu arada ben Yaso'yla Ahmed'e mi şihvetli sinaryo yazacağım :hıh Bağa ne herkes kendisini düşünsün Yaso kendisine lazsın çok istiyosa :hıh Ben ya kendime yazarım hatta Ayşecan'a yazmaya bile razıyım karar verin :icon_whis

Tamam canım...sorun değil..Ahmetle Yasemine yazma..Bir tane Ayşeçana bir tane de kendine yaz...Bak forumun ateşi yükseldi..acep Cumartesinden mi etkilendi..bknz:Saturday Night's Fever...:)

---------------------
Niye Zeynepten tırstın? editi:

Ne oldu çok kötü bir şey mi yazmıştın..Ayşeçan??

Shevek
11-08-07, 22:19

Biz burada bahsedilen fanteziyi bekliyoruz işte. Kimle olursa olsun fark etmez. Mesele Ahmet sevinsin, mutlu olsun biraz. BB Ahmet!:icon_whis

Nirdesiiiiiniiiizzzz? Saturday Night's Fever audience?

spdr
11-08-07, 22:29
ne oldu biraz önce anlamadımkii...mesaj yazıyordum döndüm baktım alisercan var..sonra ona göre mesaj yazdım..bir daha döndüm baktım..yine bizz..
byut değiştirmiş olma ihtimalim var mı kii:icon_whis
--
zeyneeep patlat senaryoyu kuzum:img-wink:
--
tırsmış edit:ben ziynebe kötü bir şey yazar mıyım..a-aaa..cık cık cıkk.o bağa senaryo-fantezi yazacak..(sildiğim mesajı yazarken bu gerçeği unutmuşum:icon_whishatırladım:))

badger
11-08-07, 22:31
ne oldu biraz önce anlamadımkii...mesaj yazıyordum döndüm baktım alisercan var..sonra ona göre mesaj yazdım..bir daha döndüm baktım..yine bizz..
byut değiştirmiş olma ihtimalim var mı kii:icon_whis
--
zeyneeep patlat senaryoyu kuzum:img-wink:

Yine server da bir boogy man durumu var galiba...
ben alisercanı falan görmedim..zaten insanlar gidip gidip geliyi..

bu arada...editu:
Zeynop ve Shevek yeni senaryo sayfamı okudunuz mu? Yorum felan yok da..hani..ne iş?:icon_whis

spdr
11-08-07, 22:39

boogy man için bknz:ayni zamanda gavur arkadaslarimizin (canadali,ingiliz,amerikali kisaca ingilizce konusan) kucukkene korktugu, kabuslarin basrol oyuncusu belli basli bir fizigi olmayan kisilik
bizim ocuye fln tekabul eder kendisi....

bunu bulduktan sonraa cevap veriyorum..evet boogyman mi gelmiş forumumuza ne:hıh
---
şihvetli shevek editi:ahmet dal gibi kaldı..3 gün dimekk:img-blushbalkaymak,badem falan gönderelim delüüğanllıya..üzülmesin sonraa:icon_whis

ha bir de ahmet eğlensin..başka maksadımız yok ne dimeek:img-beee:sözkonusu olan kader arkadaşım ziynebin ve benim gururumuz..böhüüü:img-cray:

ç li hali daha güzeldi yazılarının:)ama neyse..c de iyidirr:icon_whis
---
araştırmacı ya da cahil sakin editibilemedim:):what the bleep do we know a bakınırkene bir yorum gördüm paylaşayım ifendiim:
sadece chi of love için bile seyre değer. bir damla su bile aşktan nasıl sersem oluyor, eh o zaman 3/4'ü sudan oluşan biz insan evlatları ne yapsın aşık olunca...
yaaa:img-blush
---
zeynep editi:aman Tanrımm..ahmet aşağıda yaralarımı sarmak için bekleyen çapkın ve yakışıklı delüüğanlı mıı:img-blushbkz:sawyer-jack karışımı..

Shevek
11-08-07, 22:39

bu arada...editu:
Zeynop ve Shevek yeni senaryo sayfamı okudunuz mu? Yorum felan yok da..hani..ne iş?:icon_whis

Anam gelir gelmez okudum ve buraya daldım. Fırsat olmadı ama yazacaklarım aklımda. Hemen buraya diyeyim; Çok güzel buluş, Yaso-Ahmet gerçeğiyle yüzleşmeden Yaşar aracılığıyla iki aile arasındaki durumun sorgulatılması Selma'ya. E nedir? diyor kendi kendine. Ne yaparsan yap, hayat karşına çıkarıyor bazı insanları, ne kadar anlamsızmış diyor bir bakıma, Yaso ile Ahmet'in birlikteliğine o kadar şiddetle karşı çıkmamız. Pekala oğlum da şimdi evli barklı mutlu bir adam olabilirdi, diyor.
Ki güzel, iyi olmuş! Yaşayacağı şoka hazır olsun hanfendi. Kırılacak. İnadı, mükemmeliyetçiliği, her şeyin en iyisini ben bilirimleri tek tek kırılacak Selmanın.
Ellerine sağlık sevgili senaristim.

badger
11-08-07, 22:43
Anam gelir gelmez okudum ve buraya daldım. Fırsat olmadı ama yazacaklarım aklımda. Hemen buraya diyeyim; Çok güzel buluş, Yaso-Ahmet gerçeğiyle yüzleşmeden Yaşar aracılığıyla iki aile arasındaki durumun sorgulatılması Selma'ya. E nedir? diyor kendi kendine. Ne yaparsan yap, hayat karşına çıkarıyor bazı insanları, ne kadar anlamsızmış diyor bir bakıma, Yaso ile Ahmet'in birlikteliğine o kadar şiddetle karşı çıkmamız. Pekala oğlum da şimdi evli barklı mutlu bir adam olabilirdi, diyor.
Ki güzel, iyi olmuş! Yaşayacağı şoka hazır olsun hanfendi. Kırılacak. İnadı, mükemmeliyetçiliği, her şeyin en iyisini ben bilirimleri tek tek kırı