Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11

blue ivy
13-08-07, 22:46
eeveett..Hoşgeldin Blue_İvy!bye

Ahmet O Kazanı kaldırıken çok ama çok büyük keyif alacağım, patlamış mısır, dondurma, bira ya da şampanya ne varsa!!!...Allaaahhh şimdi ben i tutmayın yarın bu gazla senaryolarımda neler yazacağım...bknz:Return of MMCZ(zalim) Ahmet...:img-hyste

:img-fear2 Anaaam editu: Aşağusu pek bi kalabaluk göründü bağa!!:happy0064

LİN nerede hemşerum..Pak celemeyesun, pizu buralarda piraktun habersuz!

hoşbuldum badger,gece gece çoştum bende,senaryonu merakla bekliyorum.

ben en çok rüyanın büyüyüp herşeyi öğrenince ailesine nasıl sırt cevirecek onu merak ediyorum,bundan çok büyük keyif alıcam eminim:icon_whis

blue ivy
13-08-07, 22:49
Yasemin ve Necdet'in böylece ortak bir özelliği daha çıkmış oluyor..Belki sevgi ölçütleri farklı,kimininki karşılıklı,kimsinin tek taraflı..Ama ikisi de ''sevdikleri kişileri'' düşünmek adı altında kendilerini düşünüyorlar ne yazık ki..

Ya bir de o var tabi..Ayla..Ben de onu sevgisinin gerçekliğine inanmıyorum..Hangi biri gerçek sevgi için birşeyler yapıyor ki?Hangisi gerçekten fedakarlık yapabilmiş..Ben bu azmi bir tek Ahmet'te gördüm bugüne kadarki bölümlerde..

doğru söylüyorsun,ahmet herşeye rağmen yasemini çok sevdi,evlendi yine sevdi,çocuğu oldu yine sevdi,sevgi budur işte,mutsuz olacağını bile bile onun mutlu olmasını bilmek,budur aşk ve sevgi:icon_sorr

reene
13-08-07, 22:50
ahmetin aşkıyla zaten karşılaştırılmaz..ama o kendince kendi sevgisinin,takıntısının ardına düşmüş giderken..aynı şeyi kendi aşkı ve ahmet için ve rüya için yapmayan yaseminin suçu daha büyük değil mi burada:img-yes:
aslında dizide savruşup giden tek karakter yasemin neredeyse...nezahat bile hayatını değiştirmek için bir şeyler yaptı..
ya yasemin:img-beee:

Yasemin konusunda görüşlerine noktasından,virgülüne kadar katılıyorum..Evet ya yıllar geçti,biraz olgunlaşmayı öğrenmeli artık..Hayatı,geleceği için ne istiyor onu belirlemeli..Ben ısrarla Ahmet'i ve onun sevgisini hakketmediğini düşünüyorum..Üstelik oldukça uzun bir zamandır..

Herkesin aslında bir ölçüde suçu var(Necdet'in de Ayla'nın da) ama bu konuda kimse Yasemin'in eline su dökemez..Eminim yine en iyi bildiği şeyi yapıp,çekecektir kendisini inzivaya..Nasıl olsa Ahmet uğraşır bu aşk için:icon_whis..

badger
13-08-07, 22:52
Az önce bişey okudum çekimleri izleyen birisi mi söylemiş :icon_whis Badger da eklemiş sağolsun :img-in_lo Dimek Ahmet-Yasemin kavga ediyorlar ve birisi kaçıyormuş kesin Yasemin'dir :hıh Kaçma gel buraya :dito Sirseri seni kaçarsın öyle işte :dito Kaçarken bayırlardan aşağı yuvarlanasın Yasemin:hıh Kaç kaç :dito Yok ya vazgeçtim Yasemin kaçmasın Ahmet kaçsın Rüya'yı kaptığı gibi o Yasemin çocuk saklamak neymiş bi güzel öğrensin :hıh

bak bir de Yasemin hanım Ahmet orada ona hesap sorarken, "Bu ne cürret!" ifadesi takınırsa çok fena ben de dalarım...Bir de bu kaçarken Ayla gibi başına bir şey gelirse???

badger
13-08-07, 22:56
doğru söylüyorsun,ahmet herşeye rağmen yasemini çok sevdi,evlendi yine sevdi,çocuğu oldu yine sevdi,sevgi budur işte,mutsuz olacağını bile bile onun mutlu olmasını bilmek,budur aşk ve sevgi:icon_sorr

Ahh! Ahmet zeynobun dediği gibi seni BB-Bahtsız Bedevi yapanlar utansın..
Bu saatten sonra soyadına uygun Gürsoy olarak esip gürlemeni, sana adaletsizlik yapanlara haddini bildirmeni istiyorum..Ben bu arada Necdetin yine bir kıymıklık yapacağını düşünüyorum çünkü bknz:onun doğası bu...ve Uma/Ahmetin KillNecdet Vol.3 yapacağını da düşünmüyor da değilim yani..:icon_whis

zeyneps
13-08-07, 22:57
Badger'ın istediği konuşma buydu sanırım buyrun ifindim anaaam bu konuşmayı okuyunca bi hoş oldum şeytan dedi tut şu Necdet'i kendine gelene kadar sars:hıh :dito :dito Ne ğaddar derinmiş cidden iğreeeenç derecesinde :hıh Bu ne yahu konuşma yapıyosun be adam (şaşalı sözlerle konuşanlardan hiç haz etmem :hıh) şarkı sözü şiir yaz demedik sana :hıh

YASEMİN: Aşık mı sence? Yoksa sadece hayranlık mı?
NECDET: Hepsi ikisi birden hayranlıkla başlamış olması aşkını şimdi daha da kuvvetlendirecek hem zaten aşk böyle olduğu zaman daha şiddetli hissedilmez mi?
YASEMİN: Öyle mi?
NECDET: Öyle. Ben öyle görür görmez aşka inanmıyorum insan tanıdıkça daha tutkulu bi şekilde sevebilir. Aşk birine çok yakından bakmaktır. O kadar yaklaşırsın ki artık gözün ondan başkasını görmez. Işığın etrafındaki kelebek gibi böyle döner durursun artık ne başka ışıklar ne başka insanlar… sadece o… sadece o…

Yasemin'in tek işlevi de melül melül Necdet'e bakıp dudağını büzmek :hıh

reene
13-08-07, 22:58
bak bir de Yasemin hanım Ahmet orada ona hesap sorarken, "Bu ne cürret!" ifadesi takınırsa çok fena ben de dalarım...Bir de bu kaçarken Ayla gibi başına bir şey gelirse???

Valla ben böyle birşey beklerim kendisinden(Bkz:Suçluyum bir de güçlü olayım istedim..)Ekran başında büyük bir çoğunluk da sana eşlik edecektir badger..Bu konda hep destek,tam destek sana

Shevek
13-08-07, 22:58

:img-hyste Mızmız, yürümeye bile üşenen Yasemin'i ben koşarken hiç düşünemiyorum. Şöyle Ayla gibi, start almış, arkasına, sağına, soluna bakmadan kaçan bir Yasemin. O sırada topuklu ayakkabılar hızını kesiyor diye fırlatıp atarmış ayakkabıları. Yalınayak koşmaya başlarmış da, o zaman görün siz Ahmeti. Yetişir, yakalar, önçe :img-pilot:dito sonra:love09:

ozenc-can
13-08-07, 22:59
Rüya günlükten öğreneçekse bile bu Ahmet'i zaten kabullendiği, sevdiği bir zamanda olsun da, oh desin zaten babammış, benim babammış desin....desin de eğer günlükten öğrenirse olayları Yasemin çok fena güme gider. Bunu yapmak da istemezler herhalde.

O günlüğün işlevi bir tek çok fazla kızgın ve ortalığı yakıp yıkmakta olan Ahmeti yatıştırmak olabilir, olmalıdır. Bkz: Yasemine dalaçak olan Ahmet.

Eveeeeet bu geceki formdan çıkan genel eğilim,Yasemin'in önümüzdeki sezon Ahmet tarafından fena tozunun attırılacağı heralde...İlerleyen zamanda buna Rüya da katılabilir.İsteyerek yapmasada suçu ağır...Telafi zamanlarını da kaçırarak suçunu dahada ağırlaştırdı...Şansın açık olsun Yasemin..

Hepinize iyi geceler...bye

blue ivy
13-08-07, 23:01
badger ve zeyneps,ikinizde alemsiniz yahu nereden buluyorsunuz bu lafları:img-pilot gece yarısını geçti ondanmıdır nedir:img-pilot

evet yasemin gerçekten çok saftirik,güzel bir söz duyunca esrar çekmiş gibi bakıyor:icon_whis

badger
13-08-07, 23:02
Badger'ın istediği konuşma buydu sanırım buyrun ifindim anaaam bu konuşmayı okuyunca bi hoş oldum şeytan dedi tut şu Necdet'i kendine gelene kadar sars:hıh :dito :dito Ne ğaddar derinmiş cidden iğreeeenç derecesinde :hıh Bu ne yahu konuşma yapıyosun be adam (şaşalı sözlerle konuşanlardan hiç haz etmem :hıh) şarkı sözü şiir yaz demedik sana :hıh

NECDET: Hepsi ikisi birden hayranlıkla başlamış olması aşkını şimdi daha da kuvvetlendirecek hem zaten aşk böyle olduğu zaman daha şiddetli hissedilmez mi?
NECDET: Öyle. Ben öyle görür görmez aşka inanmıyorum insan tanıdıkça daha tutkulu bi şekilde sevebilir. Aşk birine çok yakından bakmaktır. O kadar yaklaşırsın ki artık gözün ondan başkasını görmez. Işığın etrafındaki kelebek gibi böyle döner durursun artık ne başka ışıklar ne başka insanlar… sadece o… sadece o…

Eveett..Buydu..:good:

Ben öyle görür görmez aşka inanmıyorum insan tanıdıkça daha tutkulu bi şekilde sevebilir.

Aşk canım, başta varsa vardır, yoksa yoktur...O tanımak ismen ve uzaktan olmuyor..Cismen de olması lazım...bknz:ten uyumunun yadsınamayan aştaki önemli payı

O kadar yaklaşırsın ki artık gözün ondan başkasını görmez.O ahmet için geçerli ne de olsa herşeyiyle aşkıyla yaşayan o.

Işığın etrafındaki kelebek gibi böyle döner durursun artık ne başka ışıklar ne başka insanlar… sadece o… sadece o
yine Ahmet için geçerli..sen sanal sanal dolandın sonra gittin Güzideye kondun...:img-hyste

zeyneps
13-08-07, 23:04
İyi geceler byebye

Oooo aklıma bişey geldi şimdi Ahmet herşeyi yıkıp geçecekti değmüüü o zaman önceki teorimize geri dönüyorum ben Yasemin'e o kadar kızacakki ee madem düğün günü de yaklaşmış diyip Ayla'yla evlenecek Yasemin kahrından harap olacak (beter olsun:hıh) sonra ileride Ayla'yla bi tartışma sırasında Ayla her şeyi bildiğini bir şekilde ağzından kaçıracak (gerçekler gizlenmeyi sevmez malum :img-yes:) sonra bunlar boşanacaklar bu sırada yıl 1971 olacak ve sezon iki bölüm 10 'a gelmiş olucağız :img-yes:

Nasılım :icon_whis:icon_whis Ahmet'in acı çekeceğini ve Ayla'nın şeytanlığını bilmesem bu çok güzel bir senaryo aslında biraz da Yasemin acı çeksin derim de işin ucunda Ahmet var bknz :Yasemin ...söyleyemiyorum ..söyleyemem :icon_sorr :img-cray:Ahmet'in dengesini bozmaktan ödüm kopuyor gerçi bozulacak bir denge kalmadı adamda ama

badger
13-08-07, 23:13
badger ve zeyneps,ikinizde alemsiniz yahu nereden buluyorsunuz bu lafları:img-pilot gece yarısını geçti ondanmıdır nedir:img-pilot

evet yasemin gerçekten çok saftirik,güzel bir söz duyunca esrar çekmiş gibi bakıyor:icon_whis

Ahmet Kazanı kaldırırmış,
Gökten kim var kim yok kazana düşermiş bknz:Yasemin, Necdet, Ayla, Selma, Nezahat, Rıza, Şevket..vs
Onlar yandım! dedikçe
Altına odun atarmışız bknz: Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR...:img-hyste

Zeynop delirdin mi? Ahmet hayatta Aylayla yasemine inat olsun diye bu vakitten sonra evlenmez..Iyy! Hatun zaten ispatladı ne kadar Ahmet konusunda takıntılı, sıyrık olduğunu...evlenmez!...Tek amacı Yasemini delirtmek olur..Bunu da Aylayla yapmaz! bknz:Böyle intikam olmaz!

iyi geceler blue_ivy, renee, ozenc!bye...Bekleriz!

Shevek
13-08-07, 23:16
Ben de kaçıyorumbyebye Bilemiyorum şu son tahminler beni açmıyor açıkçası. Karmaşa, kaos, belirsizlik, öğrenememe, söyleyememe, sonsuz bir öfke ve yıkım...ufff, diyorum, zaten zor yıllar geliyor, bir kavuşma, bir mutluluk göremeyeçek miyiz yani? Uffff ki ne uffffff.... Badger galiba ben senin senaryondan takibe devam edeçeğim. En azından sen 10 bölüm daha süründürmzsin, sündürmezsin demi?:icon_sorr

@ly
13-08-07, 23:16
İyi geceler byebye

Oooo aklıma bişey geldi şimdi Ahmet herşeyi yıkıp geçecekti değmüüü o zaman önceki teorimize geri dönüyorum ben Yasemin'e o kadar kızacakki ee madem düğün günü de yaklaşmış diyip Ayla'yla evlenecek Yasemin kahrından harap olacak (beter olsun:hıh) sonra ileride Ayla'yla bi tartışma sırasında Ayla her şeyi bildiğini bir şekilde ağzından kaçıracak (gerçekler gizlenmeyi sevmez malum :img-yes:) sonra bunlar boşanacaklar bu sırada yıl 1971 olacak ve sezon iki bölüm 10 'a gelmiş olucağız :img-yes:

Nasılım :icon_whis:icon_whis Ahmet'in acı çekeceğini ve Ayla'nın şeytanlığını bilmesem bu çok güzel bir senaryo aslında biraz da Yasemin acı çeksin derim de işin ucunda Ahmet var bknz :Yasemin ...söyleyemiyorum ..söyleyemem :icon_sorr :img-cray:Ahmet'in dengesini bozmaktan ödüm kopuyor gerçi bozulacak bir denge kalmadı adamda ama

Amanın Zeynep...sen benden intikam mı alıyorsun...? Olur mu olur...Nilgün Hanım zaten kavuşma hemen olmaz diye vurgulamış...ya genel özet hiç değişmediyse...!!! Ahmet o sinirle evlenir Ayla ile...daha sonra Ayla'nın gerçeği ondan sakladığını öğrenince boşanırlar...

badger
13-08-07, 23:21
Ben de kaçıyorumbyebye Bilemiyorum şu son tahminler beni açmıyor açıkçası. Karmaşa, kaos, belirsizlik, öğrenememe, söyleyememe, sonsuz bir öfke ve yıkım...ufff, diyorum, zaten zor yıllar geliyor, bir kavuşma, bir mutluluk göremeyeçek miyiz yani? Uffff ki ne uffffff.... Badger galiba ben senin senaryondan takibe devam edeçeğim. En azından sen 10 bölüm daha süründürmzsin, sündürmezsin demi?:icon_sorr

Bilimiycim...Düşüniyim...Nilgün hanım sizi memnun etmezse, biz burada alternatif bir iş oluşturmak zorunda kalicim..bknz:harbiden çok zor iş..
Ama elimden gelen yaparım..Ne o herkes kaçtı..Ben de kalanlara göre bakarım...:) kalmazsa kimse kaçarım...bye

spdr
13-08-07, 23:21
anam herkes gittii..cık cık..
güle güleebye
---
valla zeynep baştaki senaryoya göre ben de ahmet aylayla evlenecek..metin ol ayşee diye kendimi teselli ettim amaa...ahmetin onun yanında nasıl iğreti biçimde ve kendini zorlayarak durduğunu gördükten sonraa..hele de badger ın,olayları gerçek hayata uyarlama yöntemini kullanıp kendimi ahmetin yerine joyduktan sonraa bunun imkansız olduğunu anladım..yoksa ahmetin de ruh sağlığı bozulacak yakında..:img-yes:niye o herkesi düşünüp idare etmek zorundaa..niye kimse onunlan ilgilenmiyor kii:icon_sorr
diziye yeni bir karakter sokmak lazım..ahmete şefkat için...adı ayşe olabilir mi acabaa:img-in_lo:img-icecr

Shevek
13-08-07, 23:27
güle güleebye
---
valla zeynep baştaki senaryoya göre ben de ahmet aylayla evlenecek..metin ol ayşee diye kendimi teselli ettim amaa...ahmetin onun yanında nasıl iğreti biçimde ve kendini zorlayarak durduğunu gördükten sonraa..hele de badger ın,olayları gerçek hayata uyarlama yöntemini kullanıp kendimi ahmetin yerine joyduktan sonraa bunun imkansız olduğunu anladım..yoksa ahmetin de ruh sağlığı bozulacak yakında..:img-yes:niye o herkesi düşünüp idare etmek zorundaa..niye kimse onunlan ilgilenmiyor kii:icon_sorr
diziye yeni bir karakter sokmak lazım..ahmete şefkat için...adı ayşe olabilir mi acabaa:img-in_lo:img-icecr

Bak bu olabilir çanım Ayşeçanım. Sen gir de bari içimiz açılsın. Yeter ya bu Ahmet'in çektikleri artık. Birilerine kızıp kazan kaldıraçaksa bile, şayet Aylayla evlenirse kendisi o kazanın altında kalaçak demektir. Bari en azından şöyle çıvıl çıvıl onu da açaçak bizi de açaçak biriyle evlensin ki, biz de rahat edelim. İyiler de mutlu olabilirler bu hayatta diyelim... :happy0064

Neyse çidden çıkıyorum editi: Fazla açılıp birilerinin aklına olmadık fikirler düşürmeyelim arkidişler lüt-fin!

badger
13-08-07, 23:28
güle güleebye
---

İşte bundan sonraki durum budur!..
Bundan sonra herkes Ahmete yaranmak zorunda..Herkes ondan özür dilemek zorunda...Onun çekeceği bir şey birileri ya da ispatlamak zorunda kaldığı bir olay yok ki...bknz:7 yıl 5 ay 18 saatlik Ahmetin eziyeti

evet, saçma saçma, gerçek hayatla ilişiği olmayan teoriler üretmeyelim..bunun ne bize ne de Ahmete bir faydası var...bknz.Ayla-karpuz kabuğu meselesi..cık!cık!Biz burada 19 bölümdür anormal derecede mantıksız olan bir durumu normal mantık çerçevesine oturtmaya çalışıyoruz, siz tutup ne yapıyorsunuz? Hadi gidin yatın..Sabah sabah dingin kafayla düşünün..bknz:forum annesi şiddetli tavsiyesi..

İyi geceleeerr! Allah rahatlığı akılla fikir versin!..cık!cık!bye

zeyneps
13-08-07, 23:29
İyi geceleeer:sad53::sad53::icon_sorr

Ayşe bakıyorum da fırsatı hiç kaçırmıyorsun :hıh Ne ayak :img-cool2Gösterilmesi gereken bi şevkat varsa benim göbek adım şevkat :img-yes: Okula genç bir asistan öğretmen gelsin ismi de Zeynep olsun :img-in_lo Yasemin kıskançlıktan çatlasın :hıh Ben de Birisini kandırmak için Ahmet'i kullanayım azıcık(olur mu zeynep demeyin Ahmet'in beni Yasemin için kullanmasına gönlüm razı gelmez bu Ahmet bile olsa :icon_sorr) Bu arada kim için kullanayım Ahmet'i anladı Ayşe onu :img-yes: Ayşe soracağım hep unutuyorum sen biliyor muydun yaaa nerden öğrendin ki Derin Ayşe olduğunu hep söylemişimdir zaten :icon_whis

spdr
13-08-07, 23:36
heeyt beklediğim mesaj shevek ten geldi:img-blush
sizi mi kırıcam ay gireyim de evleneyim bari ahmetlee..hatır için yapılan en hayırlı evlilik bu olurdu herhalde:img-blush
sonra ahmetin benden ayrılma zamanı gelince..ayşeem yıvruum,gadasını aldığım..seni yasemine değişmem amma dizinin şartları böyle diyip giderdii:icon_sorr
amanııın ayrıldık ya şimdi hüzün bastı benii:icon_whis
---
zeynep..yazmıştın sen onu bir mesajındaa:icon_whisnerden bileceem yoksa..hafızam kuvvetli vesselaaam:)
---
evet..herkes ahmete yaranmak durumundaa:hıhnezahat ve rıza bilee:img-icecr
yaseminin de bu ne cür'et dmeye falan hali kalmayacaktır zaten..süt dökmüş kedi yavrusu gibi olacak..sadece ahmete karşı ama mümkünse(mümkün olmadığını bugün anladık ama olsun..hayal kurmak da parayla değil ya dimi)
---
shevek,iyi gecelerbye
bu gece bana denk geldi gaz verme çalışmaların.. o yüzden seni güzel uğurlamak istiyoruum:img-clapp:love01:elimde bunlar var..güle gülee:img-icecr

badger
13-08-07, 23:49
heeyt beklediğim mesaj shevek ten geldi:img-blush
sizi mi kırıcam ay gireyim de evleneyim bari ahmetlee..hatır için yapılan en hayırlı evlilik bu olurdu herhalde
sonra ahmetin benden ayrılma zamanı gelince..ayşeem yıvruum,gadasını aldığım..seni yasemine değişmem amma dizinin şartları böyle diyip giderdi
amanııın ayrıldık ya şimdi hüzün bastı benii
---
zeynep..yazmıştın sen onu bir mesajındaa:icon_whisnerden bileceem yoksa..hafızam kuvvetli vesselaaam:)
---
evet..herkes ahmete yaranmak durumundaa:hıhnezahat ve rıza bilee:img-icecr
yaseminin de bu ne cür'et dmeye falan hali kalmayacaktır zaten..süt dökmüş kedi yavrusu gibi olacak..sadece ahmete karşı ama mümkünse(mümkün olmadığını bugün anladık ama olsun..hayal kurmak da parayla değil ya dimi)
---
shevek,iyi geceler
bu gece bana denk geldi gaz verme çalışmaların.. oyüzden seni güzel uğurlama istiyoruum elimde bunlar var..güle gülee:img-icecr

Hayır için yapılan evliliğin hayırlı olmadığını Necdet örneğinde görmen lazımdı...Öyle evlilik hayır işi değildir...:hıh
bknz:burada yine bizm CAZ ekibini birbirine giderayak düşüren forum annesi..
Bak Zeynob bu konuda sen daha akıllı çıktın...bknz:Yasemini çatlatmak için kendini feda etmeyen Ahmet hayranı..
Ayşeçan seni de akıllı bir doktor sanırdım ama Aylanın durumuna düştün...bknz:Aşkına ihanet edeni sevme beni sev, bak benim aşkım ikimize de yeter!:img-hyste

Hadi iyi geceleeeer!:img-hystebyebye

zeyneps
13-08-07, 23:51
Hmm bak bak bi de evlilik diyor yahu:hıh

Aliye Abla olur mu benim saklım gizlim mi var pek çok kez yazmışımdır hatta ismi diziden birisinin ismi ama Ahmet değil :img-yes::icon_whis (bulmaca gibi oldu ay 6 harfli sonu met :img-hyste İvet karizmetik ve edeleli bir delüğğanlı Ahmet abisi gibi:))

spdr
13-08-07, 23:52

ben de böyle konuşan insanlara sinir olurum daa(hiç görmedim böyle birini gerçi..demekki neymiiş karakter hiç de inandırıcı değilmiiş:hıh)bunu söyleyen bir aşık!olarak güzide de necdetin sevgisi açısından önemli bir geri dönüş noktası...
aslında güzide necdet ilişkisi hiç de etik olmamasına rağmen bana pek itici gelmemiştir..ama necdet ilk fırsatta yaseminnden vazgeçebildi..bu,onun..ahmete yapılan haksızlığa karşın rüyayı hala seviyor olmasından daha önemli bir gerçek bence:img-beee:
--
badger,bu da ne dimek oluyor:img-beee:anam siz zevk mi lıyorsunuz beni kızırmaktan:hıhbeni aylayla aynı kefeye mi koydunuzz:icon_sorrben ahmetin beni sevmediğini bileyim çeker giderim hemen:hıh
hem de ayla gibi saf saf gidip senin için her şeyi yaparım diyip evlenme teklifi etmeyeceğim herhalde:hıh benim de kendime göre taktüklerim olur elbet..benim sevgim de kimseye yetmez..herkesinki kendine..sevmeden aslaa..:hıhbkz:evlenmeden asla:icon_whis
hem zeynep bulnuş delüğğanlısını..bırak zeynep ahmein peşini..yoksa...metle irtibata geçerim:)bişiyin olmuyor gerçi ammaa sahip ol ziynebe derim..
şaka şakaa..böyle yazıp gönderirdim bu mesajı ammaa forum ablalarımızdan aldığımız destek de önemlii..taktikleri geliştirmek gerekebilir belkii:img-blush

zeyneps
13-08-07, 23:59
Kimbilir ne tür taktik deneyeceksin Ayşe :hıh ne yapıp edip Ahmet'i kandıracaksın çook miraak ediyorum doğrusu :icon_whis

Necdet karakteri evet ya yani o "bir delüğğanlı bu ğaddar mı şaşalı konuşur" kategorisinde aday yaa:hıh gerçekten inandırıcı değil konuşma bazı dizilerde böyle oluyor gıcık oluyorum normal hayatta birisinin böyle konuştuğunu düşünüyorum da pardon düşünemiyorum da u manyahh kafayı mı yemiş derlerdi :icon_whis

Ya Ayşe sen ne ğaddar çaçoron bir forum tipisin yaa ne ğaddar çaçoronsun ööt ött ött öt bülbül öt yani :hıh

Ayşe aynı anda bırakalım kabul mü bir ikiiii üüüüççç:happy0064Yok yok bırakmayalım biz bıraktığımız an Cansucan'a kalır gül gibi delüğğanlı :img-in_lo

spdr
14-08-07, 00:08
zeyneeep :img-beee:..
ahmet benim gül yüzüme hayran olacak kanımcaa:img-blushben onun bakışlarınaa ve konuşmadan önce ağzını bir saniye açıp oynatmasınaa ve yürüyüşünee hayran olacağım:img-blush

bunlar neyse de ahmeti hakikaten takdir etmek lazım..delüüüğanlı annesine babasına karşı gelirken bir an bile düşünmedi ne olur diye..bir insan bu kadder mi kararlı olur,aşkına sevdiğine sahip çıkar yahuu:img-icecr

ziyneep senden çaldığım taktikler de olacak elbet kuzum..şimdiden tişikkürler:img-icecr
----
forum ablalarımız niye sessiz..noldu kii..size de istediğiniz bir kişiyle rol yazabiliriz skıldıysanız...:icon_whis

zeyneps
14-08-07, 00:12
Anladım ben onu onların da taktiği bu bizi birbirimize düşürüp sonra da ellerinde cipsler patlamış mısırlar seyrediyorlar gümbürtüyü :img-yes::icon_whis:hıh

Ayşe ne demek benden çaldığın taktikler :hıh Onlar binim :icon_sorr Delüğğanlı çok güzel bakıyor yahu gözleri gel bana aşık ol gel bana aşık ol diye bağırıyor sanki:img-in_lo Bilerek mi yapıyor onunda taktiği bu mudur nedir :img-in_lo:img-blush

@ly
14-08-07, 00:20
zeyneeep :img-beee:..
ahmet benim gül yüzüme hayran olacak kanımcaa:img-blushben onun bakışlarınaa ve konuşmadan önce ağzını bir saniye açıp oynatmasınaa ve yürüyüşünee hayran olacağım:img-blush

bunlar neyse de ahmeti hakikaten takdir etmek lazım..delüüüğanlı annesine babasına karşı gelirken bir an bile düşünmedi ne olur diye..bir insan bu kadder mi kararlı olur,aşkına sevdiğine sahip çıkar yahuu:img-icecr

ziyneep senden çaldığım taktikler de olacak elbet kuzum..şimdiden tişikkürler:img-icecr
----
forum ablalarımız niye sessiz..noldu kii..size de istediğiniz bir kişiyle rol yazabiliriz skıldıysanız...:icon_whis

Şu yeni neslin CAZgırlığına yetişmek imkansız....ancak okuyorum....:icon_whis

Hem ben artık karar verdim...özgür kız olarak takılacağım...zaten tek taşımı da annem verdiydi...:good:

Kızlar Ahmet Yasemin'den vazgeçmeeezzz...ne demişler...gönül bu...(anlarsınız gerisini...) Siz artık kendi Ahmet'inizi bulun, bize onaylatın....siz erin muradınıza...biz çıkalım kerevetine...

Eeee Zeynep...ne zaman tanışıyoruz....?

spdr
14-08-07, 00:21
ben de öyle hissediyorum ziyneep..adları aşağıda..ses yok:bilmim
---
bir de başlarda giydiği mor tonlardan oluşan kısa kollu bir gömleği vardı yaa..yaseminle durup konuşurken ellerini cebine sokmuş,yaseminin ayaklarına bakıyordu...orda da çok hoştu..bir sahne her şeye yeter kanımca:img-blush
---
peki ahmet mişelde ne buldu ki acep..kaşları bile boya kızın:img-beee:endamlı ve zarif olduğunu inkar edemeyeceğim tabi..ama onun da vardır bir taktiği...
zeyneep..sen en iyisi ahmeti,canseli kimi görürsen artık kendini belli etmeden tenhada sıkıştır,öğren nasıl kızlardan hoşlanır:img-in_lo

güveniyorum sağaa...
ahmet forumumuzda kalsın yabancıya gitmesin hiç değilse değil mii:icon_whis

nilgün öneş yazdıklarımızı okumuyordur değil mii:img-heh:
---
zeyneep top sende kuzum:)
---
aliye abla oğlun var bak..bu devirde nasıl koruyacaksn onu kızlardan..antrenmenlı olman lazım şimdiden:):img-icecr
---
şurda durayım da son mesajlarınızı da okuyayım dedim ammaa..gözlerim dayanmıyor..açık pencere önünde uyumayı planlyorum:img-blushanladınız siz onu kanımca:)
iyi geceler zeynep,aliye abla ve badgerbye

@ly
14-08-07, 00:30
ben de öyle hissediyorum ziyneep..adları aşağıda..ses yok:bilmim
---
bir de başlarda giydiği mor tonlardan oluşan kısa kollu bir gömleği vardı yaa..yaseminle durup konuşurken ellerini cebine sokmuş,yaseminin ayaklarına bakıyordu...orda da çok hoştu..bir sahne her şeye yeter kanımca:img-blush
---
peki ahmet mişelde ne buldu ki acep..kaşları bile boya kızın:img-beee:endamlı ve zarif olduğunu inkar edemeyeceğim tabi..ama onun da vardır bir taktiği...
zeyneep..sen en iyisi ahmeti,canseli kimi görürsen artık kendini belli etmeden tenhada sıkıştır,öğren nasıl kızlardan hoşlanır:img-in_lo

güveniyorum sağaa...
ahmet forumumuzda kalsın yabancıya gitmesin hiç değilse değil mii:icon_whis

nilgün öneş yazdıklarımızı okumuyordur değil mii:img-heh:
---
zeyneep top sende kuzum:)
---
aliye abla oğlun var bak..bu devirde nasıl koruyacaksn onu kızlardan..antrenmenlı olman lazım şimdiden:):img-icecr

Kız anaları düşünsün onu Ayşe'm....ben rahatım...( bkz. oğlan anası rehaveti...) Oğlum yakışıklı ama di mi...?

Sen bana Kayseri de iş bul....senindir....:img-wink:

Nilgün Hanım da, bilinçli izleyicinin yorumlarını okuyayım diye gelecek foruma veeee.....:img-fie:

spdr
14-08-07, 00:38
Kız anaları düşünsün onu Ayşe'm....ben rahatım...( bkz. oğlan anası rehaveti...) Oğlum yakışıklı ama di mi...?

Sen bana Kayseri de iş bul....senindir....:img-wink:

Nilgün Hanım da, bilinçli izleyicinin yorumlarını okuyayım diye gelecek foruma veeee.....:img-fie:

ben de ondan korkuyorum fazla uzatmak istemiyorum ama yarın okurken azıcık da geyik bırakalım forum sakinlerine diye..tüm çabam:icon_whisyine de ahmetten vazgeçmem:)
--
oğlun yakışıklı olmasa niye kayseriye gelmeni isteyeyim ayy:hıhkara kaşın kara gözün için mi:icon_whis:)
---
pınarsayü,altta görüyorum ismini..forumumuzun her zamanki hali değil bu..yanlış tanıma bizi lütfenn:img-in_lo
ben gidiyorum sanırım..iyi gecelerbye
--
güle güle git zeynooobyedelüüğanlıyı görürsen hiçbişi alamazsan işlemeli bir mendil falan al...hatıra olarak.kaçamak falan diye de kızdırma beni amaa:hıh

zeyneps
14-08-07, 00:42
Durun yahu üç başlığa birden yetişemiyorum bana kalsa artırırdım da ben de laf bol nası olsa bu arada Yemin başlığında Ayşe'ye yakalandım iyi mi :icon_whis Ayşe Ahmet benim onunla kaçamak yapacağız işte kendisine sevgilerini iletirim :) Kendinize iyi bakın beni özleyin :img-in_lo:img-blush

Aliye Abla Cansucan'da gelsin konuşuruz :img-in_lo

Herkese iyi geceleeer şurda kalmış iki saat uyuyayım bari :sad53:

badger
14-08-07, 07:28

Yasemin Hnımın, Adaya
istanbulun heryerinde görünecek şekilde heykelini koydurması lazım..öyle adam bulmuş, baştacı etmesi lazım..Vallahi benim gibi eşitliğe inanan birini bile çileden çıkarttı..Yasemin...Her akşamAhmetin ayaklarını yıkayıp, "Ahmetçim...ne istersin?" yarım saat başı soracak, hizmet edecek...Allah ya??!!?? Böylesine seven bir adam bulmuş...Necdeti saymıyorum..çünkü onun beklentisi vardı ve şartları biliyordu..Yaa Ahmet? Adamın ümidi bile kalmadı...:img-cool2

Günaydın Shevek!...fakat şimdi çıkıyorum..bye

gülmisal
14-08-07, 08:05
Yasemin mi?Ahmetin ayaklarını yıkayacak.Valla ben hiç öyle düşünmüyorum çünkü yasemin bi şekilde affedilecek e tabi böyle aşk bulmuşken kaçırmamak lazım ama ben şu ayak yıkama pozisyonuna yine aylayı yakıştırıyorum..

Herkese Günaydıın.............

Shevek
14-08-07, 11:03
Badgerbye buradasın. Yeni avatarım nasıl? Bu vurguyu artık her yere taşımak gerek diye düşünüyorum. Çünkü korkuyorum arkadaşım. Baba kızın biraraya gelmesi uzayacak diye korkuyorum. Ahmet kazan kaldırırken altta kalacak diye korkuyorum. Korkuyorum, hesap sorarken yine en çok üzülen o olacak diye korkuyorum. Bunları yaşadım biliyorum.:not_i:
Bkz.: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

Senaryo editi: Badger hani yeni bölüm. Bu aralar serdiniz mi, bize mi öyle geliyor sevgili senaristimiz? (bkz.: şımarık ve müdahil izleyici)

Gülmisal; hoş bir anlatım. Ahmet'i iyi çözümlemişsin. O iğneyi başkalarına çuvaldız kendisine batırandır kim ne derse desin. Bu da enayilik değil erdemdir bana göre. (bkz.: ortaçağın karanlığında aydınlık görenler)

gülmisal
14-08-07, 11:09
Badgerbye buradasın. Yeni avatarım nasıl? Bu vurguyu artık her yere taşımak gerek diye düşünüyorum. Çünkü korkuyorum arkadaşım. Baba kızın biraraya gelmesi uzayacak diye korkuyorum. Ahmet kazan kadırırken altta kalacak diye korkuyorum. Korkuyorum, hesap sorarken yine en çok üzülen o olacak diye korkuyorum. Bunları yaşadım biliyorum.:not_i:
Bkz.: Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

yok bunlar olmaz hele rıza beyi düşünemiyorum..

çünkü:::::::
Rıza bey üstün çocuk yetiştirme otoritesiyle şevketin altında kalcak.bi öğrensin herşeyi......Allahım yav yazık yasoya rızanın otoritesiyle yetişti böyle oldu..(evden bile kaçamadı:sad53:bi gün önceye alamıyolarmıymış uçak biletlerini) Amam diyim ışık kurtardı.Işık nezahatin otoritesiyle yetişiyyy..

R:Çocuk bu kızım oyuncak ayı değil!!!!!!!!!!!!!!!(şrakk):)

çocukluk arkadaşlarıymışşş hıh.......ikiside gizliden laf sokuyor birbirlerine de.:)hele o 2. bölümde sevimle ilgili geldiğinde.......Yaseminede bulaşmıştı..bunlarda bi süs bilir falan.....ayyyh

badger
14-08-07, 11:16
N.Ö mektubundan alıntıdır:
Ben de bir anneyim. Çocuğunuz olduktan sonra hayattaki öncelikleriniz değişir. Onun beden ve ruh sağlığı herşeyin önüne geçer. Bunu anne olan herkes bilir.
Yasemin çok genç bir yaşta büyük bir trajedi yaşadı. Bunu iyi yönetebilmesi imkansızdı. Hem koşullar, hem tecrübesizlik nedeniyle... Necdet de ona yardım elini uzatınca ilk andaki tercihleri duygularına rağmen belli oldu. Uzun zaman sonra Ahmet’le karşılaşınca ve onunla kasabaya gitme fikri ortaya çıkınca zaten kararını verdi. Kızını da alıp gidecekti. Ama Necdet’in kendisine umutsuzca aşık olduğunu öğrenmesi durup düşünmesine neden oldu. Hem, aşık olmasa da insan olarak çok sevdiği Necdet’i üzmemek, hem de kızına bu durumu nasıl açıklayacağını bilememek... Onu durduran bu oldu. Çünkü artık Yasemin aşık bir kadın olmanın yanı sıra bir anneydi

Yaseminin iyi bir anne olduğunu düşünmüyorum...Çünkü o da düşünmüyor...
Kızının ruh ve beden sağlığını düşünen bir insan- bir anne olsaydı...Bütün bunları gerçekten yapmazdı...Çok basit bir mantık:Ben ne yapıyorum? Bu durum nedir?..Ben, Ahmeti hala seviyorum...Rüya onun çocuğu...necdetle gerçek bir evliliğimiz yok..İki iyi dost gibi aynı evi paylaşıp, evcilik oynar gibi çocuk büyütüyoruz..Necdet bir yandan bana aşık..Ben ona karşılık verebilir miyim? Hayır...eee bak Ahmet beni hala seviyor, çocuğu olduğunu bile bilmeden neler teklif edip söylüyor...Eh Necdet, karşılığı bulamadığı aşkı başka yerlerde arayacak..ben neyi uzatıyorum...Rüya daha küçük..ben bunu Ahmete açıklayayım..Onunla bir hal çaresi buluruz...
bunu ne zaman yapması lazımdı?..Parktaki konşmadan sonra..ya da Necdetin onu sevdiğini bilmediği dönemde, çocuk doğar doğmaz boşanmalıydı...
Tecrübesizdir doğru, ruh hali bozuktur doğru-yaşanan trajediler neticesi-bknz:kayalık etkisi..Düşünme tembelidir ve korkaktır..

Bütün bunlara bakarsak yasemin, öyle çocuğunu koruyan bir anne mantığıyla en azından gösterilen Yasemin_Rüya sahnelerinin ışığında hareket etmemiştir...Sadece Ahmetin ve herkesin ona göstereceği tepkiden korkmuştur..bknz:elalem ne der? ..Bu ikircikli bir anneliktir..Çocuğunu düşünmek değil, kendini düşünmektir..gerçekten seven ve düşünen bir anne olsaydı, evcilik oyunu içinde çocuk büyütmeye kalkışmazdı..:hıh

Shevek buradasın değil mi?

senaryo editi.

yazacağım merak etmeyin..biraz bugün yoğunum da yazmaya başladım bir şeyler..Mehmetin hastaneye gelişini sahnelemeye çalışıyorum kafamda...bknz:önce kendim inanıp sonra anlatmam lazım...
Gene mi edit gene mi ...Evet gene... editi:

Avatarını beğendim Shevek...Bundan sonra bu forumdaki tüm AR ciler -avatar kullanıcıları- çizgifilmden, Ahmet-Rüya, baba-kız konseptini kullansın diyorum..Mücadelemize devam..:img-polic:img-gun::) bknz:ne olursa olsun boş bırakmamak lazım..Necdeti baba ilan ettirrirler..Ahmete yine bir kelek falan..:icon_whis

Shevek
14-08-07, 11:28
N.Ö mektubundan alıntıdır:
Ben de bir anneyim. Çocuğunuz olduktan sonra hayattaki öncelikleriniz değişir. Onun beden ve ruh sağlığı herşeyin önüne geçer. Bunu anne olan herkes bilir.
Yasemin çok genç bir yaşta büyük bir trajedi yaşadı. Bunu iyi yönetebilmesi imkansızdı. Hem koşullar, hem tecrübesizlik nedeniyle... Necdet de ona yardım elini uzatınca ilk andaki tercihleri duygularına rağmen belli oldu. Uzun zaman sonra Ahmet’le karşılaşınca ve onunla kasabaya gitme fikri ortaya çıkınca zaten kararını verdi. Kızını da alıp gidecekti. Ama Necdet’in kendisine umutsuzca aşık olduğunu öğrenmesi durup düşünmesine neden oldu. Hem, aşık olmasa da insan olarak çok sevdiği Necdet’i üzmemek, hem de kızına bu durumu nasıl açıklayacağını bilememek... Onu durduran bu oldu. Çünkü artık Yasemin aşık bir kadın olmanın yanı sıra bir anneydi

Yaseminin iyi bir anne olduğunu düşünmüyorum...Çünkü o da düşünmüyor...
Kızının ruh ve beden sağlığını düşünen bir insan- bir anne olsaydı...Bütün bunları gerçekten yapmazdı...Çok basit bir mantık:Ben ne yapıyorum? Bu durum nedir?..Ben, Ahmeti hala seviyorum...Rüya onun çocuğu...necdetle gerçek bir evliliğimiz yok..İki iyi dost gibi aynı evi paylaşıp, evcilik oynar gibi çocuk büyütüyoruz..Necdet bir yandan bana aşık..Ben ona karşılık verebilir miyim? Hayır...eee bak Ahmet beni hala seviyor, çocuğu olduğunu bile bilmeden neler teklif edip söylüyor...Eh Necdet, karşılığı bulamadığı aşkı başka yerlerde arayacak..ben neyi uzatıyorum...Rüya daha küçük..ben bunu Ahmete açıklayayım..Onunla bir hal çaresi buluruz...
bunu ne zaman yapması lazımdı?..Parktaki konşmadan sonra..ya da Necdetin onu sevdiğini bilmediği dönemde, çocuk doğar doğmaz boşanmalıydı...
Tecrübesizdir doğru, ruh hali bozuktur doğru-yaşanan trajediler neticesi-bknz:kayalık etkisi..Düşünme tembelidir ve korkaktır..

Bütün bunlara bakarsak yasemin, öyle çocuğunu koruyan bir anne mantığıyla en azından gösterilen Yasemin_Rüya sahnelerinin ışığında hareket etmemiştir...Sadece Ahmetin ve herkesin ona göstereceği tepkiden korkmuştur..bknz:elalem ne der? ..Bu ikircikli bir anneliktir..Çocuğunu düşünmek değil, kendini düşünmektir..gerçekten seven ve düşünen bir anne olsaydı, evcilik oyunu içinde çocuk büyütmeye kalkışmazdı..:hıh

Shevek buradasın değil mi?

Yasemin'e dair bu forumda konuştuğumuz her şey ve mektupta da rahatsızlığımızı dile getirdiğimiz nokta Yasemin'in hal ve hareketlerini belirleyen motivleri çözemeyişimizdir. Bunun nedenlerini daha önce de tartıştık. Rejiden, oyunculuktan yahut senaryodaki bir çelişkiden kaynaklanabileceğini düşündük. Ama şimdi daha çok bakış açısı farklılığı olduğunu düşünüyorum.

Evet kadınlar anne oldukları vakit dünyayı algılayışları ve dünyaya karşı tutumları değişir. Çok daha cesur ve gözükara olurlar mesela. Çocuğunun ruh ve beden sağlığı her şeyden önce gelir, sevgili senaristimize katılıyorum sonuna kadar (çünkü ben de bir anneyim). Ve ben çocuğunu ve çocuğunun babasını ve o çocuğun dünyaya gelmesine sebep olan aşkı taşıyan ve koruyan ve çocuğunun ruh sağlığını sonuna dek düşünen bir anne olarak ondan babasını gizleyemezdim. Onu bir yanılsamanın içinde, mutsuz ve ruhsuz bir ev ve aile ortamında (bkz.: Necdet-Yasemin evi) büyütemezdim. Anne babanın öpüşmediği, sarılmadığı, birbirine aşkla ve sevgiyle bakmadığı bir evde değil, bazen kavga edip sevgiyle barıştıkları, kutlamalar yaptıkları, birlikte üzüntüler sıkıntılar sevinçler yaşadıkları, gelecek hayalleri kurdukları, bazen fikir ayrılığına da düştükleri ama sonra çocukları adına bir orta yol buldukları bir evde, Rüyanın kardeş isteğinin soru soran, buz gibi ve kaçamak bakışlarla karşılanmadığı gerçek bir ev ve aile ortamında büyümesini isterdim.
Bakış açıları farklı yani.

Shevek
14-08-07, 11:42
"Ama Necdet’in kendisine umutsuzca aşık olduğunu öğrenmesi durup düşünmesine neden oldu. Hem, aşık olmasa da insan olarak çok sevdiği Necdet’i üzmemek, hem de kızına bu durumu nasıl açıklayacağını bilememek... Onu durduran bu oldu. Çünkü artık Yasemin aşık bir kadın olmanın yanı sıra bir anneydi" der N.Ö.

Necdet'i üzmemek ve Rüyaya nasıl anlatacağını bilememek ile annelik arasındaki ilişkiyi çözemiyorum ben. Bir anne bir başkasını üzmemek ve yol yöntem bilmememek adına çocuğunu nihai olarak eninde sonunda etkileyecek hem de çok derinden etkileyecek, tüm ruh sağlığını buna bağlı olarak belki de beden sağlığını etkileyecek bir gerçeği - üstüne üstlük o gerçeği edinmemesi için hiç bir geçerli neden yokken - baba terk etmiş değil, sevmiyor değil, hırsız değil, eli kanlı katil değil- gizlemeye devam edebilir anlayamıyorum. Ahmet'e dönmesi, Rüyayı babasıyla birlikte yaşatması Rüyaya yapılacak bir kötülük değil, iyiliktir. Bu da aşık bir kadın olması ile ilintili değildir. Anne olmasıyla ilintilidir. Rüyanın ruh ve beden sağlığını düşünüyor olsaydı, Kıbrısçığa giderdi. Necdet'i düşünmezdi. Onu görmezdi gözü. Önceliği çocuğu olmuş olsaydı giderdi.

badger
14-08-07, 11:45
Yasemin'e dair bu forumda konuştuğumuz her şey ve mektupta da rahatsızlığımızı dile getirdiğimiz nokta Yasemin'in hal ve hareketlerini belirleyen motivleri çözemeyişimizdir. Bunun nedenlerini daha önce de tartıştık. Rejiden, oyunculuktan yahut senaryodaki bir çelişkiden kaynaklanabileceğini düşündük. Ama şimdi daha çok bakış açısı farklılığı olduğunu düşünüyorum.

Evet kadınlar anne oldukları vakit dünyayı algılayışları ve dünyaya karşı tutumları değişir. Çok daha cesur ve gözükara olurlar mesela. Çocuğunun ruh ve beden sağlığı her şeyden önce gelir, sevgili senaristimize katılıyorum sonuna kadar (çünkü ben de bir anneyim). Ve ben çocuğunu ve çocuğunun babasını ve o çocuğun dünyaya gelmesine sebep olan aşkı taşıyan ve koruyan ve çocuğunun ruh sağlığını sonuna dek düşünen bir anne olarak ondan babasını gizleyemezdim. Onu bir yanılsamanın içinde, mutsuz ve ruhsuz bir ev ve aile ortamında (bkz.: Necdet-Yasemin evi) büyütemezdim. Anne babanın öpüşmediği, sarılmadığı, birbirine aşkla ve sevgiyle bakmadığı, bazen kavga edip sevgiyle barıştıkları, kutlamalar yaptıkları, birlikte üzüntüler sıkıntılar sevinçler yaşadıkları, gelecek hayalleri kurdukları, fikir ayrılığına düştükleri, sonra çocukları adına bir orta yol buldukları bir evde, Rüyanın kardeş isteğinin soru soran, buz gibi ve kaçamak bakışlarla karşılanmadığı gerçek bir ev ve aile ortamında büyümesini isterdim.
Bakış açıları farklı yani.

Evet bakış açıları farklı. Olabilir..Bazen insanın aklından geçenle yaptıkları arasında bir tezatlık olabilir..Belki de bunu anlatmaya çalışıyor olabilirler ama belki birçok etkenden ötürü, uzun zamanlı senaryo yazma telaşı veya bir olay çıktı bak bunu buraya nasıl bağlasak, araya bir şey kondurmalarla, aynı paralelde önceden verilenle o anda verilen arasındaki kopukluk...ve bize gelen ne yazık ki mesaj onların niyetinde olan değil...
Dram bölümü -kurmaca hayatlarla- gerçek olyların bağdaştırılmasıyla ilinti kurmaya çalışmaları evet doğrudur, zor ama bazı şeyleri de yanlış anlaşılmamak adına iyi irdelemek gerekiyor..O yüzden diyorum ya, bu hesaplaşma sahnelerinin iyice detaylandırılması gerekiyor...Karakterlerimizin o vakte kadar yaşadıkları ve düşünceleri hakkında tam bilgi veren hassas replikler yazılması lazım..Yoksa Yasemin tutup da "Ben Rüyayı düşündüm..bir anne olarak onun esenliğini istediğim için bu koca yalanı derse...:img-hyste...ve bu diziyi seyretmem.."
Rus klasiklerindeki en baba çelişkili karakterleri bile aşan bu kadar çelişkili bir karakter yaratılamazdı ve başta sevilen ve sonrasında nefret edilen bir baş karakter yoktur dizi tarihinde...Bir kötünün bile bir cazibesi vardır ve bu kadar kötü olmasını izleyiciye kabul ettiren ve bir nevi saygı uyandıran...Yasemini anlamamız bütün yazımızı aldı ama.... çıkarttığımız sonuç hiç de böyle değildi..:img-cool2

badger
14-08-07, 11:51
"Ama Necdet’in kendisine umutsuzca aşık olduğunu öğrenmesi durup düşünmesine neden oldu. Hem, aşık olmasa da insan olarak çok sevdiği Necdet’i üzmemek, hem de kızına bu durumu nasıl açıklayacağını bilememek... Onu durduran bu oldu. Çünkü artık Yasemin aşık bir kadın olmanın yanı sıra bir anneydi" der N.Ö.

Necdet'i üzmemek ve Rüyaya nasıl anlatacağını bilememek ile annelik arasındaki ilişkiyi çözemiyorum ben. Bir anne bir başkasını üzmemek ve yol yöntem bilmememek adına çocuğunu nihai olarak eninde sonunda etkileyecek hem de çok derinden etkileyecek, tüm ruh sağlığını buna bağlı olarak belki de beden sağlığını etkileyecek bir gerçeği - üstüne üstlük o gerçeği edinmemesi için hiç bir geçerli neden yokken - baba terk etmiş değil, sevmiyor değil, hırsız değil, eli kanlı katil değil- gizlemeye devam edebilir anlayamıyorum. Ahmet'e dönmesi, Rüyayı babasıyla birlikte yaşatması Rüyaya yapılacak bir kötülük değil, iyiliktir. Bu da aşık bir kadın olması ile ilintili değildir. Anne olmasıyla ilintilidir. Rüyanın ruh ve beden sağlığını düşünüyor olsaydı, Kıbrısçığa giderdi. Necdet'i düşünmezdi. Onu görmezdi gözü. Önceliği çocuğu olmuş olsaydı giderdi.

Bu, Yaseminin düşünme tembeli bir anne olarak, korkaklığının patetik bir bahanesidir...başka bir şey değil...Onun tek korkusu, bu gerçeği açıkladığında Ahmetin ve ailelerin verdiği tepkiden korkmasıdır...neye şimdiye kadar cesaret etti ki? Buna cesaret etsin..???

badger
14-08-07, 12:42
İsimleri yazdım kısa bir slogan da yazalım derim...............

Fazla lafa gerek yok...Baba-Kızın yalansız beraber olmasını istiyoruz gibilerinden birşeyler ...sınır tanımayan hs forumcuları/AR

Bir de isimleri resmin altına sıralarsan daha iyi olur...resimle yazılar karışmasın

ozenc-can
14-08-07, 13:45
Badgerden alıntı:

"Yasemin Düşünce tembeli ve korkaktır":img-wink:

Yasemin'le ilgili tam yerrinde tanımlar kullanmışsın.Yasemin kayalık olayından sonra,ruh hali değisti...Başka bir boyuta transfer oldu.Kendi yaşamı ile ilgili kısımları detaylı düşünüp sorgulayamadı.Rüzgar ve yaprak misali...(burada rüzgar Necdet oluyor) herşey Necdetin dediği gibi oldu.Aslında bir düşünmeye başlasaydı Rüya ve Ahmet'in hayatlarını nasıl çaldığı ortaya çıkacaktı...Dolayısıyla düşünmeye korktu."O" yaşamı yüzeysel yaşamayı ve rol yapmayı tercih etti.
Etrafındakilere de mutluluğun resmini çizmeye devam ettti.(bkz:Abidin Dino bile çizemedi... Bir ressam olarak bunun mümkün olmayacağını bilmeli idi.)
Kendisi olmayan biri çocuğu için ne kadar gerçek olabilir?

Gülmisal avtar çok güzel olmuş eline sağlık.:img-yes:

badger
14-08-07, 13:45
Merhaba hanımlar...

Ne o, şimdi de imzalı eylem mi yapacağız...? Kesin badger başlatmıştır diyecektim ki....onun ilham perisi....Shevek'i ve yepyeni avatarını farkettim :img-cool2

Şimdi ben Şirinlerimden vaz mı geçcem yani....hem badger böyle olmuyor, sen de kullanacaksın....aile bütünlüğü olmalı di mi....?:img-wink:

Canım dedim ya ben bir dinazor olarak bu resim işlerinde bilgisayardan anlamam..daha forumdaki hızlı geçiş, çoklu editlemeyi bile yeni öğrendim..:)

Yavaş..Yavaş..ben sadece klavyede hızlı hızlı yazamyı bilirim...Bir yandan da bamya ayıklıyorum o da ayrı...

Hem böyle daha karizmatik olduğuma inanıyorum...:img-cool2 Hiçbir renk yok...paso yazıp yazıp duruyorum...:):icon_whis

badger
14-08-07, 13:54
Badgerden alıntı:

"Yasemin Düşünce tembeli ve korkaktır":img-wink:

Yasemin'le ilgili tam yerrinde tanımlar kullanmışsın.Yasemin kayalık olayından sonra,ruh hali değisti...Başka bir boyuta transfer oldu.Kendi yaşamı ile ilgili kısımları detaylı düşünüp sorgulayamadı.Rüzgar ve yaprak misali...(burada rüzgar Necdet oluyor) herşey Necdetin dediği gibi oldu.Aslında bir düşünmeye başlasaydı Rüya ve Ahmet'in hayatlarını nasıl çaldığı ortaya çıkacaktı...Dolayısıyla düşünmeye korktu."O" yaşamı yüzeysel yaşamayı ve rol yapmayı tercih etti.
Etrafındakilere de mutluluğun resmini çizmeye devam ettti.(bkz:Abidin Dino bile çizemedi... Bir ressam olarak bunun mümkün olmayacağını bilmeli idi.)
Kendisi olmayan biri çocuğu için ne kadar gerçek olabilir?

Yaseminin kendisi çocuk...Rüya o hastalığa tutuluncaya kadar anne değildi ki...
O zaman annelik emareleri göstermeye başladı...

Önceden de söyledim..Rüyaya bakan o değildi, Necdetti, Emineydi..Dilşat Hanımdı, vs.vs.Kızına Işıka davrandığı gibi davrandığını söylemiştim..Rüyanın onun için hiçbir ayrıcalığı yoktu sadece Ahmetsiz geçen yıllarında daha fazla hayattan kopmamak namına olan zayıf bir bağdı...
Yasemin onca zamandan sonra Rüyanın Ahmetin ve kendi kızı ilk kez ne zaman olduğunu hissetti biliyor musunuz? Ahmet ona Aylayla evleneceği haberini verdikten sonra...Ona bağırıp sarılıp ağlaması..Yoksa önceden o Necdetin çocuğuydu..Ne kendisinin ne de Ahmetin..Kendini teslim ettiği gibi çocuğunu da ona teslim etti Yasemin Hanım...bknz:Allaaah yandı Yasemin!..Ahmet parala onu!

ne oluyor Aliye? editi:

Ne o Necdet falan..canım kızım ..babam??? falan filan beni sinirlendirmeye mi çalışıyorsun????...Heeeeyyyt sinirlendim..ama ben avatarımı ve imzamı Ahmetin kazanı kaldırdığı sahneyi betimleyen bir sahneden esinleneceğim..Şöyle gürül gürül ortalığı inleten bir Ahmet suratıyla istiyorum...
Çabuk sil o şeyi(!) bknz:freak gözüm görmesin bknz:pabucumun babamsısı..:hıh

ben bu arada çıkıp geleceğim tamam bana uygun olabilecek avatar ve imzaların örnek dosyasını hazırlayın o vakte kadar..Zeynopla hallederiz..Gülmisal sen de bana, avatar yükleme yönergesi hazırlayıp pm olarak gönderiverirsen hallederiz..

gülmisal
14-08-07, 13:58
Yaseminin kendisi çocuk...Rüya o hastalığa tutuluncaya kadar anne değildi ki...
O zaman annelik emareleri göstermeye başladı...

Önceden de söyledim..Rüyaya bakan o değildi, Necdetti, Emineydi..Dilşat Hanımdı, vs.vs.Kızına Işıka davrandığı gibi davrandığını söylemiştim..Rüyanın onun için hiçbir ayrıcalığı yoktu sadece Ahmetsiz geçen yıllarında daha fazla hayattan kopmamak namına olan zayıf bir bağdı...
Yasemin onca zamandan sonra Rüyanın Ahmetin ve kendi kızı ilk kez ne zaman olduğunu hissetti biliyor musunuz? Ahmet ona Aylayla evleneceği haberini verdikten sonra...Ona bağırıp sarılıp ağlaması..Yoksa önceden o Necdetin çocuğuydu..Ne kendisinin ne de Ahmetin..Kendini teslim ettiği gibi çocuğunu da ona teslim etti Yasemin Hanım...bknz:Allaaah yandı Yasemin!..Ahmet parala onu!

dizilerdeki anneleri neden anlamıyorum hele bi aralar gümüş diye bi dizi vardı anneleri görmeliydiniz.Yenidoğan veya 4-5 aylık çocuğu öylesine yatağa bırakıyor.(uyanıkken)vede çocuk ne hikmetse hiçbir şey olmadan uyuyo o şekilde ağlamak falan yok.....Yaseminin de nasıl bebek baktığını merak ediyrim...

necdeeeeeeeeeeeeeeeet bu çocuk ağlıyooooooooooo bak şunaaaaaaaaaa:):)

ozenc-can
14-08-07, 15:08
Shevek'ten alıntı.

"Necdet'i üzmemek ve Rüyaya nasıl anlatacağını bilememek ile annelik arasındaki ilişkiyi çözemiyorum ben. Bir anne bir başkasını üzmemek ve yol yöntem bilmememek adına çocuğunu nihai olarak eninde sonunda etkileyecek hem de çok derinden etkileyecek, tüm ruh sağlığını buna bağlı olarak belki de beden sağlığını etkileyecek bir gerçeği - üstüne üstlük o gerçeği edinmemesi için hiç bir geçerli neden yokken - baba terk etmiş değil, sevmiyor değil, hırsız değil, eli kanlı katil değil- gizlemeye devam edebilir anlayamıyorum. Ahmet'e dönmesi, Rüyayı babasıyla birlikte yaşatması Rüyaya yapılacak bir kötülük değil, iyiliktir. Bu da aşık bir kadın olması ile ilintili değildir. Anne olmasıyla ilintilidir. Rüyanın ruh ve beden sağlığını düşünüyor olsaydı, Kıbrısçığa giderdi. Necdet'i düşünmezdi. Onu görmezdi gözü. Önceliği çocuğu olmuş olsaydı giderdi."

Evet Shevek, bir anne çocuğunu Ahmet gibi bir insandan nasıl ve niye sakalar?(henüz baba olarak onu göremedik ama..) hayatını anlamlılaştıramadığından mı, ne yaşadığını bilmediğinden mi? Oysa Ahmet mükemmel bir baba olmanın Tüm özelliklerini taşıyor.Hep objektif olmaya çalışan,herkesle diyoloğu iyi olan,optimist,hümanist (bu arada tek zafının yasemin olduğu)birinden nasıl saklar?Bende bir anne olarak;Ahmet'e yapılanın ne büyük bir kötülünk olduğunu düşünüyorum..."O"şimdi bağırıp çağıramazda...:img-in_lo (yardıma mı gitsek:img-pilot şöyle ortalığı yıkmasına yardımcı olsak)

badger
14-08-07, 15:23
Shevek'ten alıntı.

"Necdet'i üzmemek ve Rüyaya nasıl anlatacağını bilememek ile annelik arasındaki ilişkiyi çözemiyorum ben. Bir anne bir başkasını üzmemek ve yol yöntem bilmememek adına çocuğunu nihai olarak eninde sonunda etkileyecek hem de çok derinden etkileyecek, tüm ruh sağlığını buna bağlı olarak belki de beden sağlığını etkileyecek bir gerçeği - üstüne üstlük o gerçeği edinmemesi için hiç bir geçerli neden yokken - baba terk etmiş değil, sevmiyor değil, hırsız değil, eli kanlı katil değil- gizlemeye devam edebilir anlayamıyorum. Ahmet'e dönmesi, Rüyayı babasıyla birlikte yaşatması Rüyaya yapılacak bir kötülük değil, iyiliktir. Bu da aşık bir kadın olması ile ilintili değildir. Anne olmasıyla ilintilidir. Rüyanın ruh ve beden sağlığını düşünüyor olsaydı, Kıbrısçığa giderdi. Necdet'i düşünmezdi. Onu görmezdi gözü. Önceliği çocuğu olmuş olsaydı giderdi."

Evet Shevek, bir anne çocuğunu Ahmet gibi bir insandan nasıl ve niye sakalar?(henüz baba olarak onu göremedik ama..) hayatını anlamlılaştıramadığından mı, ne yaşadığını bilmediğinden mi? Oysa Ahmet mükemmel bir baba olmanın Tüm özelliklerini taşıyor.Hep objektif olmaya çalışan,herkesle diyoloğu iyi olan,optimist,hümanist (bu arada tek zafının yasemin olduğu)birinden nasıl saklar?Bende bir anne olarak;Ahmet'e yapılanın ne büyük bir kötülünk olduğunu düşünüyorum..."O"şimdi bağırıp çağıramazda...:img-in_lo (yardıma mı gitsek:img-pilot şöyle ortalığı yıkmasına yardımcı olsak)

Yahu zaten anlayamadığım da bu..
Sen öyle bir anne ve seven bir kadınsın ki.(Bunu günlüğün söylüyor, yoksa aman aman bizim gördüğümüz bir şey yokkk!)..

Sevdiğin adamdan bir çocuğun var ve bu adam da herşeye rağmen seni seviyor ve sen, çok sevdiğin bu adamdan çocuğunu saklıyorsun...Ben olsam, bütün cihan karşımda olacak-kaldı ki böyle bir şey yokkk, böyle bir şeyi saklayacağım....ve benim aslında hiç anlamadığım bu:

tutuyorsun Necdetin yapmış olduğunun daha fazla önemliymiş gibi ona fedakarlık eddiyorsun ve sevdiğin adamı çocuğuyla beraber ona kurban ediyorsun..Bu nasıl aşk? bknz:Yaseminnnn Yandın!

sen hangi boyutta hangi kafada bu aşkı yaşıyorsun? Bir tip Ahmet ütopyası mı kurdun?

Kanlı canlı adam karşısında duruyor bizimki hala adama sanki Lozandaymış, o zamanlarındaki gibi davranıyor..Bak ben seni seviyorum, seni bekliyorum..bir yandan da hayatımı normalmiş gibi yaşıyorum..Biz onca şeyi yaşamadık, ben senin çocuğunu doğurmadım..Sen benim hayalimsin..ben seni buradan sevmeye devam edeceğim diyor...Pehhh!Gerçek aşk bu değildir...Mücadele edersin, ispat edersin, yeri geldi mi koca adam devrildi mi sen ona omuz atarsın, kaldırırsın ayağa, yeri gelir çocuğun olur, yeri geldi mi en tutkulu aşığın, yeri geldi mi baban, kardeşin yeri geldi mi de...en uzağındaki, en yabancın...ama seviyorsan ve ona inanıyorsan herşeyi yaparsın..

Sırça köşkünde oturup gelsin beni alsın, sevsin diye bekleşmezsin...(Hoşş Yaseminin başına gelen buydu.)

Merak etme! Ahmet 7 yıl 5 ay 18 saatlik eziyetinin, yalanla kandırılmanın hesabını elbette bu cümlelere benzer bir şekilde soracaktır..Öyle mıymıy..ben Rüyayı düşündüm, necdet iyi insan iyi baba oldu..cık.cık.söylenmeye başlarsa Ahmetin onu dinleyeceğini öyle büyük bir aşkla bakacağını hiç ama hiç sanmıyorum..Biz, burada kudururken Ahmet hiç yerinde duramaz...Yakacak orayı ve hepsini...

Bak kendimi yine tutamadım:

Ahmet ençok neye kızacak biliyor musunuz? Yaseminin aşklarına karşı duyduğu samimiyetsizliğine..ve bu iki sevgili arasında olabilecek en büyük kırgınlıktır..Yasemin öyle bir şey yapmalı ki bunun üstesinden gelmeli...Ahmete bunca duyduğu aşkının itibarını iade etmeli...Ahmetin onuru ve güveni kırılmıştır..Bu, gerçekten çok hassas bir durum..Ahmet burada söyleyeceklerine dikkat etmek zorunda değil...Bundan sonra söylemlerine ve hareketlerine dikkat etmesi gereken şahıs, Yasemindir...:hıh

Ahmetle Yasemin hesaplaşma bölümünü lütfen, özellikle Ahmet repliklerini bir erkek yazsın...Bir erkeğin duygularını en iyi bir erkek anlatabilir, hele ki babaysa...:img-yes:

reene
14-08-07, 15:39
Ahmet-Yasemin yüzlemesi gerçekleştiğinde Ahmet'in bu sefer gerçeten hesap sormasını istiyorum..Bakalım roller biraz değişsin de bu sefer açıklama yapması,sorumluklukları üstlenmesi,hataları kabul etmesi gerekenin kendisi olduğunu anlayabilsin Yasemin Hanım..

Valla o sahneleri sabırsızlıkla beklemekteyim,ve temennim Ahmet'in hemen yelkenleri suya indirmemesi yönünde..Eşitliği sağlayabilmek adına bir 20 bölüm filan süründürmesi gerek bana göre:icon_whisÜstelik bunun için gerçekten ''geçerli'' sebepleri varken

eolaa
14-08-07, 20:14
diziden ayrılan olmaz inşallah...bide bişi sölicem sevigili ahmetçiiimiz cansel askerde ya ee saclar gitti diziye kısa saclamı dewam edicek napıcak birden kısalcakmı saclar hoppp die dizide...fikri olan varmı

eolaa
14-08-07, 20:18
emin misin yahu?nie gerek duysunki...nese aynı perukla devam o zaman..yemesine içmesine dikkat etsin üzmesin bizi:img-blush fire verildimi dizide giden oyuncu varmı peki son dedikodular nedir:P:img-polic

@ly
14-08-07, 20:20
diziden ayrılan olmaz inşallah...bide bişi sölicem sevigili ahmetçiiimiz cansel askerde ya ee saclar gitti diziye kısa saclamı dewam edicek napıcak birden kısalcakmı saclar hoppp die dizide...fikri olan varmı

Aaaa...benim haberim yok...( bkz. sanki benden habersiz yaprak kımıldayamaz :icon_whis)

Ne zaman gitti....nerede yapıyor...?( bizim kızlar mektup filan yazardı...o bakımdan yani...:icon_whis)

Saçlarının kısalmasına sevinirim ve...ne zaman kestirdi, niye kestirdi, mantık bunun neresinde...filan diye hiiiçç üstelemem :img-wink:

peruk editi::blink::img-fie: ben de çok safım badger'ım...

Shevek
14-08-07, 20:22
Zaten peruk takıyordu son dönemde...onun için pek sorun olmayacaktır..:icon_whis

Ciddi misin? Pek öyle görünmüyordu ama. :icon_whis Çok da önemli değil canım, Necdet nasıl iki sahne arasında berbere gidip traş olmuştu. Güzide üstünü başını değiştirene kadar:) Ahmet'te tam Yasemin'e doğru koşarken, sağda bir berber dükkanı görür. Dayanamayıp içeri girer:) Hooop asker traşlı Ahmet olarak koşmaya devam edişini izleriz. Tünel taraflarında Yasemin'i yakalar. Sonraaaaa:dito:dito Yasemin'de bir yandan kaçar bir yandan :img-help:

NiliWerda
14-08-07, 20:25
merhaba arkadaşlar...
demin Cine 5te dizi magazin programında HSyi göstermişler arka planını falan...
ben izleyemedim kaçırdım benim gibi kaçıranlarda çok oldu sanırım:)
tekrarı varmış:
19 Ağustos Pazar

16:00 Dizi Magazin ( Tekrar ) (Magazin)

tekrarını kaçırmayalım bari ;)

eolaa
14-08-07, 20:26
guzel baya o andada tırası dusunur kesin:D bi tıras olmam lazım malum yasemine kızmaya gdioruz ayıp olmasın filan=)nese her turlu tartaklanıcak yasemin.hiç olmassa esitlik için ya...

badger
14-08-07, 20:28
Çünkü son zamanlardaki saçlar, çok gür ve öne yatık...Normalde Cansel Elçinin saçları o kadar gür değil ve arkadaki ense tarafında saçlar üstteki peruk ne kadar düzse daha dalgalı...
Bir de ilk bölümlerdeki saçları gerçek saçlarıydı..Onun karşılaştırınca bu çıktı:peruk..Gözüme çok batmıştı ilk zaman atlamasında...Sonra takılmamaya başladım...:icon_whis

badger
14-08-07, 20:40
guzel baya o andada tırası dusunur kesin:D bi tıras olmam lazım malum yasemine kızmaya gdioruz ayıp olmasın filan=)nese her turlu tartaklanıcak yasemin.hiç olmassa esitlik için ya...

Adalet olmazsa olmaz diyorsun demek...:img-hyste

Ezilmiş Ahmetlerin acısının dinmesi için adalet istiyoruz diyorsun???
Necdet emperyalizmine, Yasemin eziyetine sonnn!!!:img-hyste

Bak..slogan arıyorduk...Bulundu!!:)

Ah eolla biraz daha net yazsan seni daha çok seveceğim...:img-wink:
Eminim sen de bir hayli cevher var...:)

badger
14-08-07, 20:49
Şimdi konudan konuya atlıyorum ama Yaseminin yaptıklarını mıymylıklarını dşünüce Ahmetin bu kadar ona sabretmiş olmasından ötürü, Ahmetin Boğa burcu olduğuna inanıyorum...

Hem daha iyi onun -bir Boğa burcu olarak-sinirlenmesi daha da hoş olur...Öfkesiyle ezip geçer..:):img-hyste :dito

Shevek
14-08-07, 20:50
Ben de o saçların fönle kabartılıp, yana taranmış saçlar olduğunu düşündüm nedense. Peruk olsa o kavgada düşmez miydi:img-elvis
:img-fullm:img-hyste Bkz.: Ahenkle vals yapan saçlar:img-punk:

Neyse bunlar ayrıntı elbet, asıl ayrıntı olmayan ise senin bir kaç mesaj önce söylediğindir badger:Yasemin'in Ahmet'in kanlı canlı, etten kemikten bir insan, acı çekebilen bir insan olduğunu unutmuş görünmesi ile ilgili söylediklerin. Yaşadıklarını da unuttu, o çocuğun temellerini Ahmet'le beraber attıklarını da. Elinden gelse onu resme hapsedip, duvarına asıp, akşamları yatmadan önünde ibadet edecek. :img-cool2

Ama tabii görecek şimdi etten kemikten bir öfke nasıl olurmuş. Ahmeti hep sevgiyle hayranlıkla kendisine bakarken gördü. Öfkesini görmek de varmış. Belki o zaman sarsılır da kendine gelir. :icon_whis

badger
14-08-07, 20:59
Ben de o saçların fönle kabartılıp, yana taranmış saçlar olduğunu düşündüm nedense. Peruk olsa o kavgada düşmez miydi:img-elvis
:img-fullm:img-hyste Bkz.: Ahenkle vals yapan saçlar:img-punk:

Neyse bunlar ayrıntı elbet, asıl ayrıntı olmayan ise senin bir kaç mesaj önce söylediğindir badger:Yasemin'in Ahmet'in kanlı canlı, etten kemikten bir insan, acı çekebilen bir insan olduğunu unutmuş görünmesi ile ilgili söylediklerin. Yaşadıklarını da unuttu, o çocuğun temellerini Ahmet'le beraber attıklarını da. Elinden gelse onu resme hapsedip, duvarına asıp, akşamları yatmadan önünde ibadet edecek. :img-cool2

Ama tabii görecek şimdi etten kemikten bir öfke nasıl olurmuş. Ahmeti hep sevgiyle hayranlıkla kendisine bakarken gördü. Öfkesini görmek de varmış. Belki o zaman sarsılır da kendine gelir. :icon_whis

Ahmetin şimdiye kadar 2 evresini gördük
1. evre MMC..bknz:Yassıda yıkılıyor...Aliyeee neredesin?

2.evre BB...burası bin beter oldu:img-cray:

3.evre MMC hallerini bozan BB hallerinin aslında bir yalandan ibaret olduğunu öğrendikten sonra oluşan MMCZ ...Yasemin kaç! Ahmet tut!
dönüşüm pek muhteşem olacak!
bknz:Yürü Ahmet! Hepimiz arkandayız!

Shevek
14-08-07, 21:07
Ahmetin şimdiye kadar 2 evresini gördük
1. evre MMC..bknz:Yassıda yıkılıyor...Aliyeee neredesin?

2.evre BB...burası bin beter oldu:img-cray:

3.evre MMC hallerini bozan BB hallerinin aslında bir yalandan ibaret olduğunu öğrendikten sonra oluşan MMCZ ...Yasemin kaç! Ahmet tut!
dönüşüm pek muhteşem olacak!
bknz:Yürü Ahmet! Hepimiz arkandayız!

MMCZ'ye izninle Hamlet'in "H" sini eklemek isterim. İntikam meleği Ahmet:img-pilot. Benim tek dileğim ortalığı kırıp geçirirken kendisinin daha fazla üzülmemesidir. Kızına bir an evvel (olabilecek en kısa zamanda) kavuşmasıdır. Hak ettiği hayata kavuşmasıdır. Bkz.: Karısı ve kızı yanında, sevilen, baştacı edilen, kıymeti bilinen Ahmet. Mağrur, muzip, cazip hallerine dönmesidir. Bunların yanına babacan, sevecen, sevilen, mutlu, huzurlu ibarelerinin eklenmesidir.

Dayanamayıp eklenen edit: Zalimliği ona yakıştıramıyorum yine de. O karşısındaki o kadar çok seviyor ki, o kadar Yasemin'le beraber Ahmet ki. Sonsuz zulmedemez. Onun acı çektiğini görünce kendi de acı çeker. Onun bu yıllar zarfında çektiği acıları tahayyül etmeye çalışır. Ne kadar genç ve çaresiz olduğunu düşünür. İntihar etmek istemesinden kendini de sorumlu tutar. Onu anlamaya çalışır diyorum hala, bu onu haklı çıkaracağı ya da tez elden affedeceği anlamına gelmez ama anlamaya çalışır. Kendine de çektirir diyorum ben.-Geçici zalimliğe evet tabii, madem MMC hallerine upgrade için gerekiyor, olsun bakalım:img-yes:-

mirka
14-08-07, 21:11
Merhaba. Bayağı şey olmuş. Bu arada imzalarda adımı da gördüm Teşekkürler. ( Ben hiç anlamam bu imza resim işlerinden. )
Demek Yasemin ve Ahmet arasında hareketli sahneler görecekmişiz. Olsun tabi olsun. Çocuğu olduğunu bilmeden onca sene geçirmiş, başkasına baba deyip sarıldığını görmüş ve hep sevmiş bir adam var ortada. Dağıtsın ortalığı. Yasemin Hanım da iki gözyaşı ve Ahmetin ona zaafıyla kurtulamasın kolayca.

badger
14-08-07, 21:13
MMCZ'ye izninle Hamlet'in "H" sini eklemek isterim. İntikam meleği Ahmet:img-pilot. Benim tek dileğim ortalığı kırıp geçirirken kendisinin daha fazla üzülmemesidir. Kızına bir an evvel (olabilecek en kısa zamanda) kavuşmasıdır. Hak ettiği hayata kavuşmasıdır. Bkz.: Karıs ve kızı yanında, sevilen, baştacı edilen, kıymeti bilinen Ahmet. Mağrur, muzip, cazip hallerine dönmesidir. Bunların yanına babacan, sevecen, sevilen, mutlu, huzurlu ibarelerinin eklenmesidir.

Eh Biraz Ahmetin Z hallerini çekecekler hepsi...şayet eski MMC haline dönmesini istiyorlar...Adam MMC den BB ye küttt diye downgrade oldu...Kolay değil...MMC ye geri dönmek arada Z hali kesinlikle gerekli...:)

dayanılamayıp eklenen edite cvp editi:

Meraklanma arkadaşım...Ahmet Z halini fazla sürdürmez...bknz:onun doğasında yokkk!!...
Amma ve lakkin bizim oğlan etten kemikten yapılma, Necdet gibi super insan modunda değil, öyle odasında kendi kendine sallanıp olayı atlatamaz...O sorgular, cevap ister, irdeler...Yani normal insan...Normal insanlar da bunca sevip sadık kaldıktan sonra böylesine bir gerçeği öğrendiklerinde ehh! nrmal olarak biraz zıvanadan çıkarlar..Ahmet de zıvanadan çıksın...Hepsinin bir foyasını ortaya çıkartsın..Haykırtsın elaleme yaptıkları rezillikleri...:hıh

Aşağıda 6 kişi var forumda 13 kişi..geri kalan 7 kişi nirdeee??!!
ve bizi okuyan arakadaşlar sizlerden de katkı bekliyoruz??? Eveeett???

@ly
14-08-07, 22:12
Eh Biraz Ahmetin Z hallerini çekecekler hepsi...şayet eski MMC haline dönmesini istiyorlar...Adam MMC den BB ye küttt diye downgrade oldu...Kolay değil...MMC ye geri dönmek arada Z hali kesinlikle gerekli...:)

dayanılamayıp eklenen edite cvp editi:

Meraklanma arkadaşım...Ahmet Z halini fazla sürdürmez...bknz:onun doğasında yokkk!!...
Amma ve lakkin bizim oğlan etten kemikten yapılma, Necdet gibi super insan modunda değil, öyle odasında kendi kendine sallanıp olayı atlatamaz...O sorgular, cevap ister, irdeler...Yani normal insan...Normal insanlar da bunca sevip sadık kaldıktan sonra böylesine bir gerçeği öğrendiklerinde ehh! nrmal olarak biraz zıvanadan çıkarlar..Ahmet de zıvanadan çıksın...Hepsinin bir foyasını ortaya çıkartsın..Haykırtsın elaleme yaptıkları rezillikleri...:hıh

Bence de Z hali fazla uzun sürmesin....Ben Yassıada'nın yıkıldığı :img-in_lo günleri özledim...Zaten Ahmet'in MMC haline geri dönmesi ''adı anılmaması gereken şahsa'' yeterince acı verecektir...

Z hali editi: İsmin 5 haline döndü bu iş....M hali...C hali...Z hali...:img-haha:

willlover
14-08-07, 22:18
Ahmet sanırım birkaç bölüm, yaşadığı bu travmanın etkisi altında kalacak. Eh, normal zaten. Bir insan kendisinden yıllarca saklanan gerçekleri öğrenince ister istemez kendini fena halde aldatılmış hisseder:img-yes: Super Hero Necdet de sanırım yine heroluğa devam edecek gibi:img-blush Sanki birileri arkasından "I need a hero" şarkısını söylüyormuş gibi:P Biz de "We don't need a hero" mu desek ne yapsak bilmem ki:)

badger
14-08-07, 22:26
Ahmet sanırım birkaç bölüm, yaşadığı bu travmanın etkisi altında kalacak. Eh, normal zaten. Bir insan kendisinden yıllarca saklanan gerçekleri öğrenince ister istemez kendini fena halde aldatılmış hisseder:img-yes: Super Hero Necdet de sanırım yine heroluğa devam edecek gibi:img-blush Sanki birileri arkasından "I need a hero" şarkısını söylüyormuş gibi:P Biz de "We don't need a hero" mu desek ne yapsak bilmem ki:)

Necdet..hero...:img-hyste..pabucumun hero'su..:img-hyste
O light bir hero olduğunu çok güzel gösterdi..Bütün karizma darmaduman..pabucumun aşığı, babamsısı, kocamsısı ve...herosu...:hıh

Hiii kimse kalmamış editi:
Ohh yazın ve sonra çekin gidin...!!!!??!!???%%!!

atmaca573
14-08-07, 22:27
ya arkadaşlar bence biz sezon finalini izlerken dizinin 32.bölümü çekilmişti belkide:img-in_lo veda yemeğinde canselin saç şekli ahmetin saçlarına hiç benzemiyordu çünkü yada cansel saçlardan okadar sıkılmışdı ki çekim biter bitmez kendini gördüğü ilk berberin koltuğuna attı:icon_whis...ama peruk mevzusuda doğru olabilir belkide.:img-yes:

badger
14-08-07, 22:33
ya arkadaşlar bence biz sezon finalini izlerken dizinin 32.bölümü çekilmişti belkide:img-in_lo veda yemeğinde canselin saç şekli ahmetin saçlarına hiç benzemiyordu çünkü yada cansel saçlardan okadar sıkılmışdı ki çekim biter bitmez kendini gördüğü ilk berberin koltuğuna attı:icon_whis...ama peruk mevzusuda doğru olabilir belkide.:img-yes:

Belki de bir kısmı çekilmiş olabilir..kalanı da şimdi çekiyorlardır...Ama peruk olduğuna eminim..:img-yes:

Bu arada hoşgeldin atmacabye

atmaca573
14-08-07, 22:38
teşekkür ederim :happy0064ben sayfaya sürekli giriyorum ama çogunlukla okumakla yetiniyorum.okadar güzel yazıyorsunuz ki tebrik ediyorum:happy0064

@ly
14-08-07, 22:41
Necdet..hero...:img-hyste..pabucumun hero'su..:img-hyste
O light bir hero olduğunu çok güzel gösterdi..Bütün karizma darmaduman..pabucumun aşığı, babamsısı, kocamsısı ve...herosu...:hıh

Hiii kimse kalmamış editi:
Ohh yazın ve sonra çekin gidin...!!!!??!!???%%!!

Gidip senaryo okudum...kızma :icon_sorr Shevek de son olarak senaryo yorumlarındaydı...

Ben bu sloganı beğendim...'' We don't need a Neco...!!! ''

Sevgili Atmaca...sen badger'a güven...o peruk diyorsa peruktur...hem son derece makul bir çözüm...:img-yes:( bkz. erkekte uzun saçtan hoşlanmayan şahıs...) Ben de 32. bölümün çekildiğini düşünüyorum...en azından Deniz ile ilgili sahneler çekilmiştir...Deniz deyince, dizice'yi özledim...kulakları çınlasın...foruma uğrasın...:img-blush

Deennniiiiiiiizzzzzzz.......öölllmmeeeeeessssssiii innn.....:img-hyste

Ahmet'in halleri editi:: MM hali, C hali, Z hali....H halini unutmuşum...

badger
14-08-07, 22:43
teşekkür ederim :happy0064ben sayfaya sürekli giriyorum ama çogunlukla okumakla yetiniyorum.okadar güzel yazıyorsunuz ki tebrik ediyorum:happy0064

sen de yaz, okumakla kalma...:) Herkes geliyor gidiyor ama kimse bizden başka yazan yok...Taze kan istiyoruz, belki değişik bir açıdan HS ye bakmamızı sağlayacak...

içimden geldi editu:
Deniiiiiizzzzzzzzzz Ölmesiiiiiiiinnnnnnnnnnn!
Allah Necdetu tepasindan paktirsuuuuuuuuuuunnnnnnnnn!
Ahmet herkesu o kazanun altina soksuuuuuuuuuuunnnnnnnn!

Anaaamm LİN geldi editu:
LİN selamlaştık ama sana yine bir kırmızı halı karşılaması yapalım..Hoşgeldin!:happy0064

Dizice tahminimce geçirdiği yangın+ bilgisayar çöküntüsüyle uğraşmakatadır..Ehh bir de kocası da bu hafta gelecek idi...Yani tahminimce gelecek haftadan önce pek bir şey duyamayız gibime geliyor kendisinden

atmaca573
14-08-07, 22:54
sen de yaz, okumakla kalma...:) Herkes geliyor gidiyor ama kimse bizden başka yazan yok...Taze kan istiyoruz, belki değişik bir açıdan HS ye bakmamızı sağlayacak...

içimden geldi editu:
Deniiiiiizzzzzzzzzz Ölmesiiiiiiiinnnnnnnnnnn!
Ahmet herkesu o kazanun altina soksuuuuuuuuuuunnnnnnnn!

Anaaamm LİN geldi editu:
LİN selamlaştık ama sana yine bir kırmızı halı karşılaması yapalım..Hoşgeldin!:happy0064

Dizice tahminimce geçirdiği yangın+ bilgisayar çöküntüsüyle uğraşmakatadır..Ehh bir de kocası da bu hafta gelecek idi...Yani tahminimce gelecek haftadan önce pek bir şey duyamayız gibime geliyor kendisinden
Ahmet herkesu o kazanun altina soksuuuuuuuuuuunnnnnnnn

sen beni güldürdün allahta seni güldürsün emi,o necdetin gözleri yuvalarında fırlasında ahmete yaptıklarını cezasını çeksin yada fırlamasın ahmet onca seneni hesabını sorar ken hep ahmete görsün korkun

LİN
14-08-07, 22:59
Anaaamm LİN geldi editu:

Aman efendim ,Badger efendim.Kırmızı halılar filan şımartıyorsunuz.
Çok sevgili arkadaşlar, yoğun iş temposu nedeniyle uzak kaldım buralardan.Özlem baskın geldi.Uykusuzluktan pörtlemiş gözlerle dayanamadım girdim.
Badgerin yönlendirmesi ile 50.sayfadan itibaren okumaya başlıyorum.Bitirir miyim acaba sabaha kadar ???

badger
14-08-07, 23:02
Ahmet herkesu o kazanun altina soksuuuuuuuuuuunnnnnnnn

sen beni güldürdün allahta seni güldürsün emi,o necdetin gözleri yuvalarında fırlasında ahmete yaptıklarını cezasını çeksin yada fırlamasın ahmet onca seneni hesabını sorar ken hep ahmete görsün korkun

Ahmet o kazanı kaldırıp da hepsini oraya sokarsa...biz çook güleriz..:img-hyste
Ama yaptırtmazlar şöyle Osmanlı(!) vari bir atraksiyon senaristler, sonra Necdetimizin onuru kırılır falan...

mirka
14-08-07, 23:24
Ben gelip bakayım dedim daha erken saatte. Ama sonra herkes gitti.
32. bölüm çekilmiştir değil mi? Ben de aynı fikirdeyim. Yani Denizin durumu bellidir. Ben dizi gerçekmiş gibi kaptırdım kendimi. Ahmet Rüya için üzülüyordum. Ama Ahmet gerçeği öğrenip de yeni sezonda güzel sahnelerin geleceğini öğrenince rahatladım. Fakat Deniz düşündürüp duruyor beni. Ben daha çocukluğundan sevdim ve büyümüş halini izlemek istedim onun. Diziden gitmesin, ölmesiiiin.Gençlerden en sevdiğim.

badger
14-08-07, 23:24
Merhaba. Bayağı şey olmuş. Bu arada imzalarda adımı da gördüm Teşekkürler. ( Ben hiç anlamam bu imza resim işlerinden. ) Demek Yasemin ve Ahmet arasında hareketli sahneler görecekmişiz. Olsun tabi olsun. Çocuğu olduğunu bilmeden onca sene geçirmiş, başkasına baba deyip sarıldığını görmüş ve hep sevmiş bir adam var ortada. Dağıtsın ortalığı. Yasemin Hanım da iki gözyaşı ve Ahmetin ona zaafıyla kurtulamasın kolayca.

Senin adını sormadan eklettirdim...kusura bakmadığına eminim..:img-yes::icon_whis
Çok sık uğramayanlardan böyle kendimce vekalet almış gibi oldu ama yaptık işte..
O imza işlerinden ben de pek anlamıyorum...Uğraşmaya da gücüm yok! bknz:Yasemin gibi!

Yasemin tam bir atalet abidesi..rüyayı Ahmete açıklamaya gücüm yok diye diye kaç seneyi yedi..:hıh

5 dakikaya kadar uyumaya gidicim editu:bye

yavaş yavaş ufaktan ufağa ben yatmaya gideyrum...Allah rahatlık versin..İyi geceler!bye

badger
14-08-07, 23:36
Bu arada Ahmet'in Z hali nedir?

:img-hyste..gördüğün gibi mirkacım foruma daha sık gelmelisin..

MMC- Mağrur Muzip Cazip kısaltması
Z halide...Zalim..yani kazan kaldıran Ahmet
32.bölümden sonra evlerimizde her Cuma akşamı HS esnasında izleyeceğimiz MMCZ Ahmett...:img-icecr:)

devgenc2
14-08-07, 23:41
arkadaşlar meraba bilgisayarım çökmüştü ne zmndır giremiodum bişi sölicem bi ara rüyanın büyümüş haliyle ilgli bişiler konuşulmştu bi kız wrdı gördüm okızı ama bnce rüya daha güsel yani o kızdan daha güzel biri olur inşallah bide düşündüğünüz kız çok küçük zaman atlaması olursa direk 80lere geçer çnkü siyasi olaylar yeniden 80lerde alewlenio bu durumda rüya14-15 yaşlarında oluoo yani bu yaşlarda bi kız olması lzm bnce we bu durumda sanırım oynatcakları kızı tahmin ediorumm çnkü bulduum sitedee özel listedeee:img-wink:

Shevek
14-08-07, 23:46
arkadaşlar meraba bilgisayarım çökmüştü ne zmndır giremiodum bişi sölicem bi ara rüyanın büyümüş haliyle ilgli bişiler konuşulmştu bi kız wrdı gördüm okızı ama bnce rüya daha güsel yani o kızdan daha güzel biri olur inşallah bide düşündüğünüz kız çok küçük zaman atlaması olursa direk 80lere geçer çnkü siyasi olaylar yeniden 80lerde alewlenio bu durumda rüya14-15 yaşlarında oluoo yani bu yaşlarda bi kız olması lzm bnce we bu durumda sanırım oynatcakları kızı tahmin ediorumm çnkü bulduum sitedee özel listedeee:img-wink:

Kimmiş peki, ve özel liste ne ola ki? Rüya 1962'de doğdu dimi ya da 63 emin olamadım şimdi. Senaristimiz Nilgün Öneş'de altı yıla yakın bir süre babasından ayrı bırakıldı demişti sanırım. 69'da diziye ara verildiğine göre 63 olabilir. Rüya 1980'de 17-18 yaşında olacak. Ama olayların hareketlendiği 71-72 yıllarında ki kavuşma daha geçe bırakılmamalı- 9-10 yaşında olacak sanırsam.

Bu arada LİN hoşgeldinbye

Ahan da alıntısı editi:

"Zaten Ahmet bir kızı olduğunu öğrendiğinde kendine göre hareket edecektir. Bu konuda ondan anlayış beklemeniz de bence Ahmet’e haksızlık olur. 6 yıla yakın bir zamandır kızından uzak bırakılmış olması onu çok kızdırmalı. Ben olsam delirirdim." N.Ö.

Ama idam çezalarının 61 Eylül itibariyle infaz edilidği göz önünde bulundurulursa Rüya 1962 Mayıs'ta doğmuştur. 69 Şubatına kadar aradan 6 yıl 9 ay geçmiş olur kabaça. Demek senaristimiz Ahmet gibi biraz, matematik bilgisi yönünden. Ahmet'in de sevgili senaristimizin de duygusal ve sözel zekaları gelişkin daha çok.:)

çalıkuşu78
15-08-07, 00:08
iyi geceler arkadaşlar.. ben de hs izleyicisiyim.. çok severek izliyorum.. senaryolarınızı okudum.. çok güzeldi..okurken çok keyif aldım..romanı yazılsa çok daha etkileyici olacak demekki..belki kitabı da çıkar.. ruh analizlerini sözel olarak okumak çok etkileyici geldi bana..uzun konuşmalar tasvirler arka plandaki düşünceler gelgitler daha güzel anlaşılır.. dizi bittikten sonra kitabı da çıksın bence.. zevkle okunur..

badger
15-08-07, 08:03
Kimmiş peki, ve özel liste ne ola ki? Rüya 1962'de doğdu dimi ya da 63 emin olamadım şimdi. Senaristimiz Nilgün Öneş'de altı yıla yakın bir süre babasından ayrı bırakıldı demişti sanırım. 69'da diziye ara verildiğine göre 63 olabilir. Rüya 1980'de 17-18 yaşında olacak. Ama olayların hareketlendiği 71-72 yıllarında ki kavuşma daha geçe bırakılmamalı- 9-10 yaşında olacak sanırsam.

Bu arada LİN hoşgeldinbye

Ahan da alıntısı editi:

"Zaten Ahmet bir kızı olduğunu öğrendiğinde kendine göre hareket edecektir. Bu konuda ondan anlayış beklemeniz de bence Ahmet’e haksızlık olur. 6 yıla yakın bir zamandır kızından uzak bırakılmış olması onu çok kızdırmalı. Ben olsam delirirdim." N.Ö.

Ama idam çezalarının 61 Eylül itibariyle infaz edilidği göz önünde bulundurulursa Rüya 1962 Mayıs'ta doğmuştur. 69 Şubatına kadar aradan 6 yıl 9 ay geçmiş olur kabaça. Demek senaristimiz Ahmet gibi biraz, matematik bilgisi yönünden. Ahmet'in de sevgili senaristimizin de duygusal ve sözel zekaları gelişkin daha çok.:)

Herkese hayırlı sabahlarbye Günaydın HS Forumu!!!!

Anaam:img-fear2 Ahmet o yüzden hesaplayamadı, eh yaratıcısına çekmiş...Zaten senaristten torpilsiz olduğunu biliyorduk.(bknz:dizicenin Ahmet-Senarist ilişkisini ortaya çıkartan senaryosu)..Bir de üstüne üstlük benzeşme yaratmışlar...

Acep Necdeti ve Yasemini kim yazıyor?..Çünkü hayatımda gördüğüm en karmaşık iki karakter... iyi midirler kötü müdürler diye anlaşılmayan ve ne yazık ki sevilmeyen karakterler...Ahmetin matematik güddüklüğünden başka bir falsosu yok gözümde..haa ben onu biraz daha yumruğunu masaya vuran cinsten yapardım..bu sorunu 7 yıl 5 ay 18 saate bırakmazdım...

Sevgili Çalıkuşu,:good:

tabii hangimize hitaben yazıyorsun bilmiyorum..ama yine de...
Yorumların için teşekkürler...Senaryo sayfalarını ben bilgisayarımda roman düzeninde yazıyorum..Buradan söylüyorum bitirdiğimde kitap haline getiririz..:) Sırf bu hesalaşma ve Deniz olayından bir kitap çıkar...

gülmisal
15-08-07, 08:06

Arkadaşlar rüyanın yaşıyla ilgili söyle 2 resim var bir bakın..Yani senin dediklerin doğru oliy shevek..

http://www.resimyuklet.com/uploads6/load50109.jpg

1962 Yılından sonra 4 yıl atlandı 1966 oldu yani Rüya 1962 Mayısta doğdu..

http://www.resimyuklet.com/uploads6/load50110.jpg

Simdi 1968 ' deler, yeni yılbası oldu.. Suan Rüya 6 Yasında.. 1969 da olcaklar yeni bölüm cünkü bu bölüm Yılbasıydı.. 1969 Mayıstada 7 Yasına gelecek..

alıntıdır.....Bunu hs ile ilgili bir fan sitesinde gördüm.....30. bölümde koymuşlar heralde yani...

Günaydın editi:Herkese günaydın bana pek aydın olmadı ama olsun.Sabahın köründe (8:30 çok değil ama tam uykumun son yani en güzel yerinde) garanti banktan aramazlar mı?Annemi arıyosanız işi arayın be kardeşim bide ben telefon numarası arıyorum sabah sabah..Bide bunların yanında adam robot gibi konuşuyor hiçbişey anlamadım.Yazık yani en kötü mesleklerden biri olsa gerek...

@ly
15-08-07, 08:37
Herkese hayırlı sabahlarbye Günaydın HS Forumu!!!!

Anaam:img-fear2 Ahmet o yüzden hesaplayamadı, eh yaratıcısına çekmiş...Zaten senaristten torpilsiz olduğunu biliyorduk.(bknz:dizicenin Ahmet-Senarist ilişkisini ortaya çıkartan senaryosu)..Bir de üstüne üstlük benzeşme yaratmışlar...

Acep Necdeti ve Yasemini kim yazıyor?..Çünkü hayatımda gördüğüm en karmaşık iki karakter... iyi midirler kötü müdürler diye anlaşılmayan ve ne yazık ki sevilmeyen karakterler...Ahmetin matematik güddüklüğünden başka bir falsosu yok gözümde..haa ben onu biraz daha yumruğunu masaya vuran cinsten yapardım..bu sorunu 7 yıl 5 ay 18 saate bırakmazdım...

Sevgili Çalıkuşu,:good:

tabii hangimize hitaben yazıyorsun bilmiyorum..ama yine de...
Yorumların için teşekkürler...Senaryo sayfalarını ben bilgisayarımda roman düzeninde yazıyorum..Buradan söylüyorum bitirdiğimde kitap haline getiririz..:) Sırf bu hesalaşma ve Deniz olayından bir kitap çıkar...

Size de günaydın badger ve Miray....gerçi ben uyumadım ama ....:icon_sorr Sabahın 6'sında dizice buralardaydı...kulakları çınlamış....bi bakayım demiş....akşama gelecekmiş...

Yeni sezonun ilk bölümünün adı '' 7 yıl 5 ay 18 saat '' olsun...Ahmet 3M olsun (Mağrur, Muzip, Mesut...)

Demek senaryo, kitaba dönüşecek....artık arka sayfada teşekkür bölümünde (kitabım taslak aşamasındayken, okuyarak bana cesaret veren forum arkadaşlarım....) bizi anarsın...mı....yoksa bizi tanımaz mısın...?

spdr
15-08-07, 08:48
günaydıın:)
ahmetin 3M halini sevdim:good:
bir de yazılanları okuyuncaa...rüya 1962 doğumlu..şimdi 45 yaşında falan olucak yanii:icon_whisdizinin geçmiş bir zamanı anlattığını unutuyorum daaa..hatırlayıverdim birden, böyle düşününce:icon_whis

benden önce mesaj yazan arkadaşım,31.bölüm hiç bir yerde bulunamıyor..7 eylülü bekliycez..ama 29 da mı yok:bilmim

badger,taze kan arayılarn yavaştan yavaştan etkisini gösteriyor sankii:)
üye olmayan arkadaşları da buraya davet edip,örgütlendirme çabanı takdirle takip ediyorum:)

bu arada sen imza koymadan ben de ahmet-rüya imzası koymuyorum:icon_whis

gülmisal
15-08-07, 08:48
Size de günaydın badger ve Miray....gerçi ben uyumadım ama ....:icon_sorr Sabahın 6'sında dizice buralardaydı...kulakları çınlamış....bi bakayım demiş....akşama gelecekmiş...

Yeni sezonun ilk bölümünün adı '' 7 yıl 5 ay 18 saat '' olsun...Ahmet 3M olsun (Mağrur, Muzip, Mesut...)

Demek senaryo, kitaba dönüşecek....artık arka sayfada teşekkür bölümünde (kitabım taslak aşamasındayken, okuyarak bana cesaret veren forum arkadaşlarım....) bizi anarsın...mı....yoksa bizi tanımaz mısın...?

Aliye abla çok duygulandırdın beni yaa miray ismini kullanarak:sad53:

oo yine açanlar olmuş bu arada 29.ve 31. bölümleri nasıl izleyeceğini sana öm ile söyleyeceğim.....

badger
15-08-07, 08:50

Heroes un bölüm adlandırması gibi olmuş ve hoş olmuş..Taktık zaten buna..:) Ahmetin eziyeti, 7 yıl 5 ay 18 saat..

Ne demek ifindim..sizleri unutmak...bir numaralı okurum sizsiniz..ne ünlü olması...??? siz mesud olun yeter..zaten gidecem gelecek ay ne olurum bilemem...yeni iş ve ev düzeni ve tabii ki yeni bir ülke...

Dün geceDizicenin geleceğini LİN gibi hissetmiştim ama uykuya yenik düştüm..

Aslında senin bu uyku sorunu sırf bu dönemlik mi yoksa bayağıdır var mı? Akşamları melisa yapraklı + Ninjin çayı iç, melekler gibi uyutur...

Ayşeçan,

Önümüz 70ler,
:happy0064:happy0064-Biz dinazorlar dünyaya geliyoruz-:happy0064:happy0064

Örgütlü olmamız lazım...
Avatar ve imza işini yapacağım ama biraz daha vakit...Şöyle güzel bir çalışma..Hani Ahmetin hiddetli suratını gösteren bir şeyler olsa tamamdır...ama adam hep fiyonk gibi...

badger
15-08-07, 09:07
İnternet aleminde herşey mümkün ya hs nin her bölümü olabilir.tabi ben hiç indirmedim ama biliyorum. bide youtube de bi video izledim sizde izleyin derim 4 öğrenci hs yi çekmiş.2 bölümlük ama süper.

ahmetle yasemini necdetle ayla ayırıyor bi mektup yazarak.Sonra necdetle ayla birbirlerine aşık oluyorlar ahhhhh keeeeeeeeşşşşşşşkeeeeeeeeeeeeee

Ayla ve Necdet...:img-hyste

Bir eve bir arızalı yeter..İki tane olursa... o evin halini düşünemiyorum.:img-help::dito:img-punk::img-punk: Sallanır!

gülmisal
15-08-07, 09:09
ayla necdet çocuklarının nasıl olacağını düşünemiyorum....70 lerin en nefret ettiği çocuk olur herhal........

ya bide rüyanın bizden büyük olduğunu düşününce......(yani lafın gelişi)

badger
15-08-07, 09:18
ayla necdet çocuklarının nasıl olacağını düşünemiyorum....70 lerin en nefret ettiği çocuk olur herhal........

ya bide rüyanın bizden büyük olduğunu düşününce......(yani lafın gelişi)

Ablamlarla yaşıt hatta bir ablam ve ağabeyimden küçük...:) Onun için pek tuhaf gelmiyor...Hoşuma bile gidiyor, onun bıcır bıcır hallerini gördükçe ablamların anlatılan efsanevi çocuklukları geliyor hatırıma..Ama ablamlarınki onunkinden bir hayli parlak geçmiş...

Tiyatro, TRTnin deneme yayınlarına katılmalar, aile çevremizin farklılığı yönünden de daha sosyal bir yaşantı..(Bu yüzden Rüyayı Gürsoyların evinde yetişmesini istiyorum:img-yes:)

ben özellikle 69 da ve 70 de doğanları pek severim..Çoğu arkadaşım o yıllarda doğanlardan..Bir de 73lülerden çok vardır arkadaşım...
Bakın Defne şayet hamileyse, ki Denizi öldüreceklerse olmasını dilerim, çocuğu 69lu olacak...Ekim Kasım gibi de o doğar...:) 69lu hemi de 68 kuşağından bir anne-babanın çocuğu....

Zeynop hoşgeldinbye

Ayşeçan nereye kayboldu?

gülmisal
15-08-07, 09:26
Ablamlarla yaşıt hatta bir ablam ve ağabeyimden küçük...:) Onun için pek tuhaf gelmiyor...Hoşuma bile gidiyor, onun bıcır bıcır hallerini gördükçe ablamların anlatılan efsanevi çocuklukları geliyor hatırıma..Ama ablamlarınki onunkinden bir hayli parlak geçmiş...

Tiyatro, TRTnin deneme yayınlarına katılmalar, aile çevremizin farklılığı yönünden de daha sosyal bir yaşantı..(Bu yüzden Rüyayı Gürsoyların evinde yetişmesini istiyorum:img-yes:)

ben özellikle 69 da ve 70 de doğanları pek severim..Çoğu arkadaşım o yıllarda doğanlardan..Bir de 73lülerden çok vardır arkadaşım...
Bakın Defne şayet hamileyse, ki Denizi öldüreceklerse olmasını dilerim, çocuğu 69lu olacak...Ekim Kasım gibi de o doğar...:) 69lu hemi de 68 kuşağından bir anne-babanın çocuğu....

Zeynop hoşgeldinbye

Ayşeçan nereye kayboldu?

ya uff niye 60 larda doğmamışım ki diyorum yani o zamanları görmek isterdim.Annemin de pek gördüğü yok ama olsun annem 40 yaşlarında yani anneannem görmüş o da ne anlatır ya.90 lar çocuğuyem.:sad53:

zeynop hemen girdi çıktı niye bu kadar çabuk oluverdi ki ya

spdr
15-08-07, 09:52
geri döndüüm:)
zeynep miray hanım(:img-wink:),ayla ve necdetlerin çocuğu 70lerin en nefret edilen çocuğu olurdu demek:img-hyste

yavrıım, ben mutluyum bugünlerde yaşamaktan..88 sonu üretimim ben:icon_whissusuzluk olmasa daha da geç doğmak isterdim..imkanlar artıyor,teknoloji gelişiyor..demokrasi ise o zaman da aynıı şimdi dee..bence..hani bir zamanlar sormuştum yaa..zamanında gayet politik görüşleri vs olan insanlar niçıın böyle bir nesil yetiştiriyor diye..yanlıştı sanırım soru.onlar zaten çocuklarını boş bırakmıyorlar.ama o zamanda herkes politize olmaya zorlandığı için bir taraf seçmek zorunda kalanlar(mecburiyetten) yapıyor bunu çocuklarına...

bkz:anafikirsiz yazı:icon_whis
---
zeynoop delüğanlıya dişi sinek bile yaklaşmasın,hadi göreyim seni..dayansın ben yanına gelende kadar:img-blush

@ly
15-08-07, 09:54
günaydıın:)
ahmetin 3M halini sevdim:good:
bir de yazılanları okuyuncaa...rüya 1962 doğumlu..şimdi 45 yaşında falan olucak yanii:icon_whisdizinin geçmiş bir zamanı anlattığını unutuyorum daaa..hatırlayıverdim birden, böyle düşününce:icon_whis

badger,taze kan arayışların yavaştan yavaştan etkisini gösteriyor sankii:)
üye olmayan arkadaşları da buraya davet edip,örgütlendirme çabanı takdirle takip ediyorum:)

bu arada sen imza koymadan ben de ahmet-rüya imzası koymuyorum:icon_whis

Ayşe'cim, Ahmet'in her hali güzel...de kıymetini bilen yok :img-wink:( bkz. her halinle...herşeyinle güzelsin...hata Yasemin'de, kusur Yasemin'de, suç Yasemin'de....)

Ahmet'in ters ters baktığı tek imza vardı o da Zeynop'da...hatırladınız mı...?
Kazan kaldırmasını daha çook bekleriz...acaba diyorum...badger imza koyana kadar Necdet-Rüya imzası mı kullansak...? ( bkz.can sıkıntısından badger'a sataşan forum şahsiyeti...)

@ly
15-08-07, 10:16
bu arada aliye abla kaşınan forum şahsiyeti mi oluverdin.Tüm forum ayaklanacak haa.Necdet miş ayy şu isim yüzünden mesajım kirleniyurr.....:img-cool2

Ne yapayım...? badger'ın oyunbozan halini, kaşınan halimle yenmeye çalışıyorum...:icon_whis

---------------------------------------

Ayşe, tespitin doğru bence...o dönem gençlerinin yarısı gerçekten ilgileniyorsa da diğer yarısı mecburen bir tarafa yaklaşmış...mecburiyet ortadan kalkınca da bir daha dönüp bakmamışlar memleket hallerine...

Bu iyi mi kötü mü tartışılır....hatta biz bu konuyu tartışacaktık da...hala diziceyi bekliyoruz galiba...:icon_whis

imza editi: benim imzam, bazı mesajlarda görünüyooor....bazılarında görünmüyor....niye ki...?

gülmisal
15-08-07, 10:19
valla tamam ben imzama yazı yazdım bari yazı yaz badger yani hem sen hareket başlatalım diyorsun ben sana kızgın cansel resmi bulurum yanee ayıp yanına da yasemini koydukmu tam oluverir valla....

küçük kıyamet filminden ukala zeki resimlerinden birini bulsak yiter..(söylemek biraz garip ama suratı muşmula gibi duruyor hs sezon finalindekilerden iyi ama :))Sanki yasoya (iyişallah) kızarken hiç öyle olmiycakk..

badger
15-08-07, 10:22
Ayşe'cim, Ahmet'in her hali güzel...de kıymetini bilen yok :img-wink:( bkz. her halinle...herşeyinle güzelsin...hata Yasemin'de, kusur Yasemin'de, suç Yasemin'de....)

Ahmet'in ters ters baktığı tek imza vardı o da Zeynop'da...hatırladınız mı...?
Kazan kaldırmasını daha çook bekleriz...acaba diyorum...badger imza koyana kadar Necdet-Rüya imzası mı kullansak...? ( bkz.can sıkıntısından badger'a sataşan forum şahsiyeti...)

Evet anlaşılan canın sıkılıyor...Bana sataşıyorsun...:dito....ama uykusuzluğuna ve iş stresine veriyorum..bknz:büyüklük bende kalsın.

Ama aklıma iyi getirdin...Zeynopppp! Hani şiirli bir Ahmet/Necdet siyah beyaz imza vardı..Onu bana ekleyelim..:img-help:...Avatarı da Shevekinden olsun...Sonra kazan operasyonundan gelen resimlerle değiştiririz..

Miray Zeynep, ben Aliye ablandan 1.5 yaş büyüğüm ama olsun...Banabadger diyebilirsin...ablalı bir hitap illa gerekmiyor..saygıda kusur etmedikten sonra ablalı hitap önemli değil...:)

badger
15-08-07, 10:42
:happy0064ya avatar yüklemek zor değil kii.. sağ üst köşede üye adının yanındaki kontrol paneline giriyorsun yandaki seçeneklerden avatar düzenleye giriyorsun sonra gözata tıklayıp bilgisayarından bu resmi yüklüyorsun....

http://www.resimyuklet.com/uploads6/load50222.jpg

resimli anlatımını yapmıştım ama boyutu çok fazla...

Miraycım, o resim nerededir..My pictures a nereden bulup koyacağım..İmzayı buldum da onu kontrol panelinde nereden koyacağım???
Biz bilgisyaraı 20 mizden sonra öğrendiimiz için sorun oluyor..anla!bir de bana türkçe komutları değil İngilizcelerini söylersen daha anlamlı olur..o muhteşem Türkçe komutlarla aram pek iyi değildir...

Rüya ve Ahmetin nanikli imzasını buldum..onu koymak istiyorum...:img-wink::img-icecr

Dinazorluğuma rağmen hallettim..:happy0064...şimdi sıra imzada...onu da avatar düzenlede mi yoksa imzada mı yapıyoruz..İmzada yazı olayı çıkıyorda..Çok aptalca göründü ama ne yapayım?..Beni mazur görün..

çalıkuşu78
15-08-07, 10:50
sevgili badger komik senaryolarda çok eğlendim..hepinize teşekkürler ..kahkahalarla güldüm.. ama senin ahmetin yaseminin evine geliş ve hesaplaşmanın ilk adımlarını atış senaryon harika.. edebi yönü cezbetti beni.. seyrettiğim filmlerin varsa kitaplarını okumak hobim zaten.. anna karenina harp ve sulh sefiller v.s gibi..senaryolarını kitap haline getirmeni sabırsızlıkla bekleyeceğim.. okurken çok zevk alacağıma eminim.. çalışman için teşekkürler..şimdiden tebrikler..

spdr
15-08-07, 11:03
badger,avatarım da shevek inkiden olsun..imzam da nanikli haa:img-hyste
makyaj yaptırıyorsun sanki..
aliye ablaaa..zamanında zeyno söylediydi herhalde..imza bir sayfada sadece bi mesajında görünüyormuş:img-yes:

miray,ben hep sadece bir fikre ait olmanın..kendini yalnızca bir tarafta konumlandırmanın eksiklik olduğunu düşünürüm..bence önemli olan sentez yapıp kendi düşünce sistemini ve duruşunu belirlemek:img-cool2

şimdi çıkıyorum...bye

haa badger,kitap basma işi falan olursa acayip para kazanırsın bak..hmm..bak böyle bir iş olursa..beni de ekleyebilirsin senaryoyaa:img-blushbelki cansel merak eder kim bu kız diye de tanışma yolu falan açılır:img-blush

badger
15-08-07, 11:34
sevgili badger komik senaryolarda çok eğlendim..hepinize teşekkürler ..kahkahalarla güldüm.. ama senin ahmetin yaseminin evine geliş ve hesaplaşmanın ilk adımlarını atış senaryon harika.. edebi yönü cezbetti beni.. seyrettiğim filmlerin varsa kitaplarını okumak hobim zaten.. anna karenina harp ve sulh sefiller v.s gibi..senaryolarını kitap haline getirmeni sabırsızlıkla bekleyeceğim.. okurken çok zevk alacağıma eminim.. çalışman için teşekkürler..şimdiden tebrikler..

komik senaryolar, genelde canım sıkıldığında ortaya çıkıyor..Bir konuyu derinlemesine irdelediğimizde çıkan ciddi sonuçlara rağmen hala birilerinin bir şeyleri savunyor olması bir hayli canımı sıkıyor...ve bari işi basitleştireyim..daha anlaşılır olalım diye komiklikle beraber hicivi de katıyorum...

Necdet o kadar olmasa da yazarken Yasemin beni daraltıyor..çünkü her ne kadar necdetten hoşlanmasam da onun karakterinin ne yapabileceğini az ço biliyorum ama ya Yasemin?..hayalperest,duygusal çelişki yumağı...kesinlikle kabullenemediğim bir şahsiyet..Açıkçası gelecek sezonda onu nasıl aklayacaklar bilemiyorum...Yasemin-Ahmet aşkının itibarı nasıl edilecek bilmiyorum..Bu çok zor öyle anlamsız ve çelişkili hallere soktular ki onun aklanması bizim gözümüzde çok zor olacak...

@ly
15-08-07, 11:46
Necdet o kadar olmasa da yazarken Yasemin beni daraltıyor..çünkü her ne kadar necdetten hoşlanmasam da onun karakterinin ne yapabileceğini az ço biliyorum ama ya Yasemin?..hayalperest,duygusal çelişki yumağı...kesinlikle kabullenemediğim bir şahsiyet..Açıkçası gelecek sezonda onu nasıl aklayacaklar bilemiyorum...Yasemin-Ahmet aşkının itibarı nasıl edilecek bilmiyorum..Bu çok zor öyle anlamsız ve çelişkili hallere soktular ki onun aklanması bizim gözümüzde çok zor olacak...

Ne güzel yazmışsın....Ahmet- Yasemin aşkının, bizim gözümüzde de...Ahmet'in gözünde de aklanması çok zor artık...araya Necdet girdi...Ayla girdi....yalanlar...sırlar girdi...:icon_sorr

Yasemin artık hiçbir zaman, 18. doğumgünündeki masum kız olamayacak...

gülmisal
15-08-07, 11:52
Ne güzel yazmışsın....Ahmet- Yasemin aşkının, bizim gözümüzde de...Ahmet'in gözünde de aklanması çok zor artık...araya Necdet girdi...Ayla girdi....yalanlar...sırlar girdi...:icon_sorr

Yasemin artık hiçbir zaman, 18. doğumgünündeki masum kız olamayacak...

Beni de en çok üzen ikisi de eskisi gibi olmayacaklar ama necdetle aylanın burnunu sokmadığı bir yer yokki nappçan mağlum senaristerimiz böyle istediğler...

Shevek
15-08-07, 11:53
Geldim geldim. Direk dalıyorum. Aliye, Miray Zeynep bye Badger'a makyaj işindeki örgütlü çalışmanızı takdir ettim. Badgerım çok güzel oldu.(Bkz: Kalemin güçünü sonuna kadar kullanan, yetmediğini gördükleri yerde de, görsel-işitsel her türlü silahı kullanmakta beis görmeyen, 70'lerde doğanlar kuşağı! In the mean time they are çalled as "lost generation":( ) Yaşasın dinazor-lar!

Ayşeçan, müçadelenin peşini sonuna kadar bırakmayan ÇAZgır ekibine de selam! Tatildeki Zeynopa direktifler veriliyor, senaryoda rol isteniyor:) Devam çanım, arkanızdayız:)

A bu arada çok güldüm editi: Ayla-Neçdet ikilisini çok tuttum. Aynı şeyleri yaşadılar gariplerim, iyi bir aile olur onlardan (bkz: Adams Ailesi):img-hyste Ve ayrıça bkz. Operada Eşli Pişti, Nişan (mihmandar Neço ve Ayla):img-hyste, embedded ones.

Ses? Ses? Seeeeessssss? editi: Nerelere çittunuz, ben geldim yok oldunuz. Yoksa, yoksa, beni sevmi....böhüüüüüüüü! zeynooooopppp kulakların çınlasın!

spdr
15-08-07, 11:56
aslında yasemin karakterine yapılan haksızlık,ahmete bile yapılmadı..ahmetin bir karakteri var.en güzelinden hem dee:img-ona haksızlık yapılsa,yalan söylense de hepsini avantaja çeviriyor kişiliğiyle...ya yasemin??tamam,ahmet bu sezon ona yüklensin..haddini bildirsin..necdet de bıraksın gitsin..rüya da annesi de babası da arkasını dönsün..ama yasemin nasıl kalkacak bunların altından...çok merak ediyorum..ve açıkçası acıyorum da.senaristler bunu neden yaptı onaa anlayamıyorum:icon_sorr

badger,benim yüzümden imzadan vazgeçmeyeceksin değil mii:icon_whis
---
kimse yazmıyor madem..ben yazayım..CAZgır,cansu ayşe zeynep üçlüsüne verilmiş ad..üç jokerle:icon_whis

@ly
15-08-07, 12:08
Geldim geldim. Direk dalıyorum. Aliye, Miray Zeynep bye Badger'a makyaj işindeki örgütlü çalışmanızı takdir ettim. Badgerım çok güzel oldu.(Bkz: Kalemin güçünü sonuna kadar kullanan, yetmediğini gördükleri yerde de, görsel-işitsel her türlü silahı kullanmakta beis görmeyen, 70'lerde doğanlar kuşağı! In the mean time they are çalled as "lost generation":( ) Yaşasın dinazor-lar!

Ayşeçan, müçadelenin peşini sonuna kadar bırakmayan ÇAZgır ekibine de selam! Tatildeki Zeynopa direktifler veriliyor, senaryoda rol isteniyor:) Devam çanım, arkanızdayız:)

A bu arada çok güldüm editi: Ayla-Neçdet ikilisini çok tuttum. Aynı şeyleri yaşadılar gariplerim, iyi bir aile olur onlardan (bkz: Adams Ailesi):img-hyste Ve ayrıça bkz. Operada Eşli Pişti, Nişan (mihmandar Neço ve Ayla):img-hyste, embedded ones.

Hoşgeldin Shevek...eee 70'li 70'liyi nasıl ikna edeceğini bilir...dermişim :icon_whis İşin aslı şu ki, badger kendi istemese....ben değil, tüm forumdaki Neçdet imzaları birleşse...ikna olmazdı :img-wink:

Miray sen bizim CAZgır ekibini nasıl tanımazsın....cık cık cık...

badger
15-08-07, 12:09

bizim hiç de lost generation olduğumuza inanmıyorum..hatta diğerlerinden daha pure bir nesiliz...Çünkü herşeyi olduğu gibi gördük ve benimsedik..Bizim çocuklarımız öyle 68 ya da 78 kuşaklarının çocuklarıyla karşılaştırdığımızda onlarınki gibi yetişmiyor...fikirlerimizdaha berrak çünkü yozlaşmadık..saygı ve sevgi bakış açılarımız daha belirgin ve olması gerektiği gibi...Onlar gibi gereksiz eşitlik ve özgürlük çelişkilerimiz yok..

İliştirilmiş=embedded ones çok güzel...2.Körfez savaşından sonra cnn den aklımda kalan bir ifade...

Aylayla Necdet tam bir Adams ailesi diyemeyeceğim..Çünkü o aile, her ne kadar freak görünseler de son derece birbirini seven ve saygı duyan bir aileydi..Addamslara hakaret etmeyelim...

badger
15-08-07, 12:14
aslında yasemin karakterine yapılan haksızlık,ahmete bile yapılmadı..ahmetin bir karakteri var.en güzelinden hem dee:img-ona haksızlık yapılsa,yalan söylense de hepsini avantaja çeviriyor kişiliğiyle...ya yasemin??tamam,ahmet bu sezon ona yüklensin..haddini bildirsin..necdet de bıraksın gitsin..rüya da annesi de babası da arkasını dönsün..ama yasemin nasıl kalkacak bunların altından...çok merak ediyorum..ve açıkçası acıyorum da.senaristler bunu neden yaptı onaa anlayamıyorum:icon_sorr

badger,benim yüzümden imzadan vazgeçmeyeceksin değil mii:icon_whis
---
kimse yazmıyor madem..ben yazayım..CAZgır,cansu ayşe zeynep üçlüsüne verilmiş ad..üç jokerle:icon_whis

Yaseminin aklanması ahmetin onu ne gözle gördüğüyle ilintili..Ahmete aşklarıyla ilgili olarak Yasemin, samimi ve ona güvendiğini ifade etmesine bağlı...Ahmet de kırılalar bunlar..Bunların onarılması lazım...Ahmeti aptal durumunda bıraktı..Adamın onurunu çiğnedi...
Eğer Ahmetin yanında ayakları basarak duracaksa..Gereksiz ve gerekçesiz mazaretler sunmazsa, ki şimdiye kadar bu mantıksızlıklarını fazlasıyla izledik, yasemin aklanacak..Korktuklarıyla bizzat yüzleşirse, Necdeti hayatlarından usturuplu bir şekilde, Ahmetin müdahalesine gerek duyulmadan, atarsa..Yasemin aklanır..ama mıymıy necdet iyidir, fedakardır, bana aşıktır, acı çekiyordur, demesin beni de zıplatmasın..Bıktım onun Ahmeti ve Rüyayı üçüncü şahıslara kurban etmesinden..Aklı başında sorumluluk sahibi bir anne ve seven destekleyen kadın olsun..

Yok imzadan vazgeçmedim..Biraz şiştim..Olduysa oldu, olmadıysa avatarla idare ediniz...

beslemem gereken bir yavru var...Birazdan gelirim..bye

Shevek
15-08-07, 12:21
bizim hiç de lost generation olduğumuza inanmıyorum..hatta diğerlerinden daha pure bir nesiliz...Çünkü herşeyi olduğu gibi gördük ve benimsedik..Bizim çocuklarımız öyle 68 ya da 78 kuşaklarının çocuklarına baktığımız gibi yetişmiyor...fikirlerimizdaha berrak çünkü yozlaşmadık..saygı ve sevgi bakış açılarımız daha belirgin ve olması gerektiği gibi...

İliştirilmiş=embedded ones çok güzel...2.Körfez savaşından sonra cnn den aklımda kalan bir ifade...

Aylayla Necdet tam bir Adams ailesi diyemeyeceğim..Çünkü o aile, her ne kadar freak görünseler de son derece birbirini seven ve saygı duyan bir aileydi..Addamslara hakaret etmeyelim...

Yazarken düşündüm biliyor musun bunları söyleyeçeğini ve karşı çıkaçağını:) Ama bam teline basmak için yazdım yine de.
Haklısın, olumsuz anlamıyla kayıp değiliz zaten. Ben tanımları kabul etmeyip yeni tanımlar veririm. Yani, kayıp kuşak benim için olumsuz bir anlamı değil olumlu bir anlamı içerir. Kayıp, arayan demektir ve arayan bulur:) Aramak iyidir, arayış içinde olmak. Size sunulanı kabul etmezsiniz, sorar sorgularsınız. Boşlukta asılı gibi durursunuz ama yerim yurdum belli diyenlerden daha oralısınızdır, heryerlisinizdir ve hiçbiryerlisinizdir. Dediğinizi yapar, yapmayaağınızı demezsiniz... (I meant it)...sana katılıyorum yani, kuşakdaşım badger ve burada olman, olmanız bana iyi geliyor. Aynı dili konuştuğum insanlarla olmak:) Sizi seviiiiiiiyyyyyyooooooorrrruuuuummmmmm! (bkz: kafayı sıyırmış forumçu)

Dizimizle bağdaştıralım: Ahmet'i neden seviyoruz? Bize sunulan erkek tiplemelerine benzemediği için. İyi olduğu, erdemli olduğu için. Heryerli ve hiçbiryerli olduğu için. Son dereçe yerleşik ve hak ederek yerleşik olduğu için ve her an çekip gidebileçeği, gittiği yeri de kendisinin edebileçeği için veeeeee söylediği her sözün arkasında durabildiği için, yapamayaçağı şeyler için ahkam kesmediği için. Dönüş yolçuluğunun asıl yolçuluk olduğunu bildiği ve dönüşü muhteşem olaçağı için:happy0064

Shevek
15-08-07, 12:37
Badger kızgın ahmet isteğin vardı.......biliyorum bu şekilde değil ama buyur ben bu imzayı çok tuttum:)

http://www.resimyuklet.com/uploads6/load50278.jpg

istersen bu da olabilir.

http://www.resimyuklet.com/uploads6/load50289.jpg

A bak bu sahne çok güzeldi. Öyle uzak ki yerin uzakları aşıyor, bütün özlediklerim benden ayrı yaşıyor. Kördüğüm. Hümeyranın yorumuyla harikaydı. Ahmet parkta Yasoyla konuşunça bir umut olduğunu görür görmez gidip Aylayla konuşmuştu. Ayla kendisini arabanın önüne atmak suretiyle depresyon son silahını Ahmetin kafasına dayamış bulunmaktaydı. Ahmet karar kara bunları düşünüyordu. Bu işten kimseye zarar vermeden nasıl kurtulaçağını hesaplıyordu. Kararlıydı ama. Yumuşamayaçaktı Aylaya karşı ve istediğini yapaçaktı. Bu pozlarda ben onun M halini gördüm. İlkini...
Aynı anda derin insan Neço ne yapmıştı? Bizzat kendi isteği üzerine hayatından çıkp giden (gidebilen) Güzideyi bulmuş, o dirense de onu kendisiyle devam etmeye razı etmiş, Yaso'nun bir kez daha boşanma talebini de reddetmiş, ikisini de kendi emrine amade etmiş, geçenin bir yarısı döndüğü evinin kapısında viçdan mı ne menem bir şey olduğu açık olmayan bir huzursuzlukla oturmaktaydı arabasının içinde.
Yasemini de koltukta oturmuş içip efkarlanırken görmüştük. Ama ben umutluydum ondan da. Yüzünde öfkeye, kararlılığa benzer bir şeyler görür gibi olmuştum. Ya da görmeyi umut etmiştim. Gerçi 31. bölümdeki performansı umutlarımı boşa çıkarmadı pek. Kapıda Ahmet'e bakışı, öpüşü, yanağını okşaması, kayalık sendromundan kurtulmaya başladığının işaretleriydi. Bunlar Ahmet'in onu affetmesi için hafifletiçi nedenler olabilir bakın.:img-yes:

gülmisal
15-08-07, 12:40
A bak bu sahne çok güzeldi. Öyle uzak ki yerin uzakları aşıyor, bütün özlediklerim benden ayrı yaşıyor. Kördüğüm. Hümeyranın yorumuyla harikaydı. Ahmet parkta Yasoyla konuşuna bir umut olduğunu görür görmez gidip Aylayla konuşmuştu. Ayla kendisini arabanın önüne atmak suretiyle depresyon son silahını Ahmetin kafasına dayamış bulunmaktaydı. Ahmet karar kara bunları düşünüyordu. Bu işten kimseye zarar vermeden nasıl kurtulaağını hesaplıyordu. Kararlıydı ama. Yumuşamayaaktı Aylaya karşı ve istediğini yapaçaktı. Bu pozlarda ben onun M halini gördüm. İlkini...
Aynı anda derin insan Neço ne yapmıştı? Bizzat kendi isteği üzerine hayatından çıkp giden (gidebilen) Güzideyi bulmuş, o dirense de onu kendisiyle devam etmeye razı etmiş, Yaso'nun bir kez daha boşanma talebini de reddetmiş, ikisini de kendi emrine amade etmiş, geçenin bir yarısı döndüğü evinin kapısında vidan mı ne menem bir şey olduğu açık olmayan bir huzursuzlukla oturmaktaydı arabasının içinde.
Yasemini de koltukta oturmuş içip efkarlanırken görmüştük. Ama ben umutluydum ondan. Yüzünde öfkeye, kararlılığa benzer bir şeyler görür gibi olmuştum. Ya da görmeyi umut etmiştim. Gerçi 31. bölümdeki performansı umutlarımı boşa çıkarmadı pek. Kapıda Ahmet'e bakışı, öpüşü, yanağını okşaması, kayalık sendromundan kurtulmaya başladığının işaretleriydi. Bunlar Ahmet'in onu affetmesi için hafifletii nedenler olabilir bakın.:img-yes:

o şarkının çıktığı anda ağlayacaktım neredeyse...Sen ağlamışsındır tabii.:)

sitede dizilerden unutamadığınız 10 sahne diye bi kısım vardı bakın neler yazdımm

HS
1:Birinci bölüm ahmetin artist şeklinde uçağa binişi...
2:İkinci bölüm sonu evet o defter benim sahnesi
3:Ahmet yasemin aşklarının başlayışı.
4Dokuzuncu bölüm .........bişi bişi izleyenler anlar rüya diyim ben
5:Ahmet yasemin ayrılığı...(Hala içimde acısı var)
6:18.bölüm mü ne Yaseminin ahmetle gitmeyişi.
7:Güzide necdet aşkının ahmet tarafından görülmesi..
8:Rüyanın hastalığı varken bir aile tablosu.(ahmet yasemin rüya)
9Denizin bıçaklanışı..

10::::RÜYA SENİN KIZIINN!!!!!!!!!!!!!

en çok 4. ye yazdığımı unutamıyorum..Unutturmuyolarki....(sapıttım yine hadi hayırlısı)dokuzuncu bölüm çok gerçekçiydi bi yandan o sahne yani...

badger
15-08-07, 14:06
A bak bu sahne çok güzeldi. Öyle uzak ki yerin uzakları aşıyor, bütün özlediklerim benden ayrı yaşıyor. Kördüğüm. Hümeyranın yorumuyla harikaydı. Ahmet parkta Yasoyla konuşunça bir umut olduğunu görür görmez gidip Aylayla konuşmuştu. Ayla kendisini arabanın önüne atmak suretiyle depresyon son silahını Ahmetin kafasına dayamış bulunmaktaydı. Ahmet karar kara bunları düşünüyordu. Bu işten kimseye zarar vermeden nasıl kurtulaçağını hesaplıyordu. Kararlıydı ama. Yumuşamayaçaktı Aylaya karşı ve istediğini yapaçaktı. Bu pozlarda ben onun M halini gördüm. İlkini...
Aynı anda derin insan Neço ne yapmıştı? Bizzat kendi isteği üzerine hayatından çıkp giden (gidebilen) Güzideyi bulmuş, o dirense de onu kendisiyle devam etmeye razı etmiş, Yaso'nun bir kez daha boşanma talebini de reddetmiş, ikisini de kendi emrine amade etmiş, geçenin bir yarısı döndüğü evinin kapısında viçdan mı ne menem bir şey olduğu açık olmayan bir huzursuzlukla oturmaktaydı arabasının içinde.
Yasemini de koltukta oturmuş içip efkarlanırken görmüştük. Ama ben umutluydum ondan da. Yüzünde öfkeye, kararlılığa benzer bir şeyler görür gibi olmuştum. Ya da görmeyi umut etmiştim. Gerçi 31. bölümdeki performansı umutlarımı boşa çıkarmadı pek. Kapıda Ahmet'e bakışı, öpüşü, yanağını okşaması, kayalık sendromundan kurtulmaya başladığının işaretleriydi. Bunlar Ahmet'in onu affetmesi için hafifletiçi nedenler olabilir bakın.:img-yes:

Ahmetin ne yapacağı belli...Kazan kalkacak...

Kandırıldı, onuru kırıldı..

Bu işe Yaseminle başlayacak..Sonrasında öğrendikleriyle beraber sırasıyla aileler, Ayla ve Necdet de bu hesaplaşmadan nasibini alacaklar...Özür dilemeleri veya yüzlerindeki pişmanlık ifade