Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
[ 9]
10
11
Oyuncular tartışmasını fazla uzatmasak? nasıl olur?..Bu tartışmanın sonunu hayırlı görmüyorum..:icon_whis bknz:forum annesi müdahalesi...:img-cool2
Evet..yeni gelen arkadaşlar sizlerin diznin genel hikayesiyle ilgili genel görüşleriniz nelerdir? Hikayemizi, karakterlerimizi sayfamız konseptine uygun şekilde tartışsak?
Geçen sene sınav maratonundan dolayı pek takip edememiştim Ama genel anlamda konseptini ve ara ara izleyerek fikir sahibiyim Geçen senenin en kaliteli yapmıydı Hülya Avşar oynamasa bile 80 Li dönemleri de anlatmalarını isterim Çünkü daha önce dizi anlamında bu konulara kimse değinmemişti Farklı olabilir
yaa bence ahmet ve yasemin gençken bitirsinler filmi o zamn oyuncu değişikliği olacaksaaa gençken bitsin film tabi mutlu sonla:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo:img-blush :img-icecr
tamam ya tartışma olmasın lütfiin artık ben kapattım bu konuyu bu forumun bi sakiniysem nası biri olduğumu anlamışsınızdır :) bu arad rain 1907 sanırım fenerbahçelisin tebrikler seni çok takdir ettim....
Öncelikle hoş bulduk Hülya Hanım gelse de gelmese de ben burada olacağım zaten çünkü en sevdiğim dizi bu.Yeni bölümlerle ilgili en büyük beklentim Güzide karakterine daha çok ağırlık verilmesi
evet güzide karakterini oynayan kişi (adı ferideydi sanırım) çok yetenekli biri.
bknz:hülya avşarla aynı filmde oynamıştı hülya avşar öğretmiş olabilir..(İki Genç Kız)
bence de diziden konuşun uzamasın bu konu.gelenler gelsin biz de izleyelim.bence herşey güzel olcak :)
mavi_kelebek 22-08-07, 11:03 Tomris hanım madem 80'Li yıllara uzatmak istiyor projeyi ''Hatırla Sevgili'' isimli bir film yapsın.Başrolde de Hülya Avşar ve Uğur Polat oynasın sizler de kurtulun :)
Tomris hanım madem 80'Li yıllara uzatmak istiyor projeyi ''Hatırla Sevgili'' isimli bir film yapsın.Başrolde de Hülya Avşar ve Uğur Polat oynasın sizler de kurtulun :)
Güzel çözümmüş...:):)
neyse diziye dönelim bu son bu konuda mesajım olacak....
Badger ı necidet vakasından sonra birdaha kızdırmak istemiyorum...
Bu arada badger biz sana necidet ten imzalı foto almış mıydık?:icon_whis:icon_whis
bknz:Kaşınan forum sakini:):img-icecr
Tomris hanım madem 80'Li yıllara uzatmak istiyor projeyi ''Hatırla Sevgili'' isimli bir film yapsın.Başrolde de Hülya Avşar ve Uğur Polat oynasın sizler de kurtulun :)
Mavi_kelebek vazgeçmedin demek...:img-hyste...Tamam istediğin gibi olsun...80ler 90ları anlatan bölümü film yapsınlar olsun..senin de gönlün olsun...:) bknz:herkesin gönlü olsun..
Yeni bölümlerle ilgili en büyük beklentim Güzide karakterine daha çok ağırlık verilmesi
Umarım...Necdeti yola getirecek bir karakter olarak gördüğümden,onun ağırlığının artmasını ben de diliyorum..Mesela remora Teonun sahnelerini ona kaydırabilirler..Tabii Necdeti, YR hayatından çekip alması konusunda...
Gülmisal, vakti zamanında Okan Yalabıkın onu çok seven yeğenim için imzalı fotosunu edinmiştim ve hatta onunla tanıştırmak için film setine götürmeye ayarlama bile yapmıştım...Ama bizimki utanıp kaçmıştı o ayrı..Şimdi sakın oyuncuya bir antipatim olduğu sanılmasın..hatta necdeti gözümde tek sevimli kılan Okan Yalabık ve oyunculuğu ama sevmeme de en üyük etken çünkü çok iyi oynuyor...Ben, Necdetin kişiliğini sevmiyorum.... ve istediğin kadar kızdırmaya çalış farketmez...Kızdıkça burada sayıp dökeyazmaya devam ederim..o kadder!:icon_whis
Teo derken teo yu bu aralar hiç göremiyorduk..(dizide)
Teo nun hiç başka oyunculuk deneyimi yoktur diyordum ki cennet mahallesinde bi aralar meşhur Salih i oynuyormuş...aaaaaaaaaaaaaa yaptım baya garip oldu...:):)
eğer dizide 80li yılara gelirse yaseminle ahmetin kızı rüyayıda (yasemin oynar büyümüşte annesinin gençliğine benziyor gibi))))))
eğer dizide 80li yılara gelirse yaseminle ahmetin kızı rüyayıda (yasemin oynar büyümüşte annesinin gençliğine benziyor gibi))))))
o da mantıklı gerçekten..
he bide MMCZHJR ahmet yaparız onu da cansel oynar..junior jr ydi dimi
vay be diziyi biz yönetmeliymişiz....
badger:oyuncuya olduğunu söylemiyorum sadece şakasına söyledim alınmanı istemem...
HATIRLA SEVGİLİ
Tüm gün yayın akışı
Hatırla Sevgili’nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat’ından devam ediyor. Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak. Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye’de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye’yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.
İşçi hareketleri’nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel hükümeti, İsmet İnönü’nün de desteğini alarak eski DP’lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir. Tiryakilik yaratan “Hatırla Sevgili” yeni sezonda da atv ekranlarında seyircisiyle buluşuyor!
CÜMLE CÜMLE TAHMİNLERİM
Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak.
yasemine fena kızacak
ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak.
olmasın zaten hem olmasına imkan yok
Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak.
yürü ahmet yandın yasemin!
Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir.
güzide hamile arkadaşlar yada eski sevgilisi geliyor
Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak.
Ailelerin kötü çıkacağı kesin terbiyesizler sıfatını alacaklar ahmet ve yasemin ve gürsoylar ünsallara fena hesap soracak ne de olsa torunlarını bilmeden yaşıyorlar bide rıza şevkete torunum var diya hava atıyodu.(öle biliyorum)
Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
ayla ilerizekalısından herşey bekliyorum ahmet yak aylayı yak yak yak!!
edit:aliye abla hoşgeldin..
HATIRLA SEVGİLİ
Tüm gün yayın akışı
Hatırla Sevgili’nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat’ından devam ediyor. Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak. Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye’de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye’yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.
İşçi hareketleri’nin yoğun yaşandığı bir dönemde DİSK ve emekçilerin haklarını arama kavgalarına şahit olacağız. Rıza tekrar siyasete dönme umuduyla çalışmalara başlayacak. Demirel hükümeti, İsmet İnönü’nün de desteğini alarak eski DP’lilerin siyasi haklarını geri vermeye çalışacak. Ama tabii bu, bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir. Tiryakilik yaratan “Hatırla Sevgili” yeni sezonda da atv ekranlarında seyircisiyle buluşuyor!
Şükür kavuşturanaaa....forumumuz yine nazarlara geldi....diyorum veee...sevgili tokio hoşgeldin....bu bilgileri nereden aldığını sorabilir miyim...?
Şükür kavuşturanaaa....forumumuz yine nazarlara geldi....diyorum veee...sevgili tokio hoşgeldin....bu bilgileri nereden aldığını sorabilir miyim...?
atv nin sitesinde hs kısmından ben de tam baktım kopyaladım siteye eklerken tokio nun eklediğini gördüm ama başka bir bilgi yok keşke saat te olsa.......
Aylanın ne yapacağına hala kafam ermedi...
sarp_manyagi 22-08-07, 12:23 off hülya avşar falan diyorlar?berenle cansel çıkcakmış berenin yerine hülya avşar canslein yerine de uğur polat gelcekmiş öyle diyorlar:icon_sorroff yaaa sizce iyi bir seçim mi?(80ler için ahmet-yasemin çiftini canlandırcaklarmış)
atvnin kendi sitesinden, bügün gördüm hemen buraya ekledim
evet sezon özeti gelmiş.şöle genel bilgimiz oldu da arkadaşlar hatırla sevgilinin fragmanı çıktı mı?meraktan çatlicam.atv hoş iki üç yeni projesinin fragmanı dışında daha bişiy göstermedi.gösterdiğide 2 saniyede bitiyor.herhalde çekimler başlamıştır.ah ah gelsin şu eylül.
Uğur polat oynamayacakmış.Hülya avşar olayını hala bilmiyoruz....Tartışma çıktı forumda o yüzden....
çekimler başladı tabiki canım o konuda şüphe kessin yok!!
tokio hoşgeldin hep bu forumda kalman dileğiyle
resimseçici 22-08-07, 12:35 HATIRLA SEVGİLİ
Tüm gün yayın akışı
Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
istermisiniz şimdi ahmet yasemine iyice kızıp inadına gidipte ayla ile evlenmesin. işler iyice sarpa sarar ve acayip çekilmez olur. umarım böyle bir şey olmaz.
Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
istermisiniz şimdi ahmet yasemine iyice kızıp inadına gidipte ayla ile evlenmesin. işler iyice sarpa sarar ve acayip çekilmez olur. umarım böyle bir şey olmaz.
hıım eyvaaaaaahh olmaz diyorum ama ahmet bu bide ayla var tabii ayla olayı ne olabilirki başka?????
Korkuyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuumm!!!!!!::sa d53::sad53::sad53::sad53::sad53::sad53::
HATIRLA SEVGİLİ
Tüm gün yayın akışı
Hatırla Sevgili’nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat’ından devam ediyor. Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak. Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak. Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek. Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye’de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye’yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir.
ATV izleyiciye böyle iyilikler yapmazdı ama...hadi hayırlısı...
Ahmet tam istediğimiz ve beklediğimiz gibi tepki gösteriyor anlaşılan...buna sevindim ama '' ailelerin olaya karışmasıyla başlayan mücadele...'' beni korkuttu...bu iş uzayacak arkadaşlar...mücadele velayet mücadelesi mi....off...bizim çilemiz bitmemiş...vuslata kaç var....??????
Ayla konusuda beni tedirgin etti...? Hala söz hakkı mı var onun...? Hangi yüzle...kimin kaderine etki edecekmiş....Nurdan sen haklısın galiba...Ayla bir melek ama adı ŞEYTAN olan melek....!!!!!!!
Deniz'in ölmeyeceği kesinleşti...tek iyi haber bu....:good:
mavi_kelebek 22-08-07, 12:45 Uğur polat oynamayacakmış.Hülya avşar olayını hala bilmiyoruz....Tartışma çıktı forumda o yüzden....
çekimler başladı tabiki canım o konuda şüphe kessin yok!!
tokio hoşgeldin hep bu forumda kalman dileğiyle
Arkadaşlar Hülya olursa ancak şubatta olacak(ki olacağını sanmıyorum)Çünkü yapımcının dediğine göre Şubat ayında 80Li yıllara gelinecek:img-yes:
Ahmet tam istediğimiz ve beklediğimiz gibi tepki gösteriyor anlaşılan...buna sevindim ama '' ailelerin olaya karışmasıyla başlayan mücadele...'' beni korkuttu...bu iş uzayacak arkadaşlar...mücadele velayet mücadelesi mi....off...bizim çilemiz bitmemiş...vuslata kaç var....??????
Ayla konusuda beni tedirgin etti...? Hala söz hakkı mı var onun...? Hangi yüzle...kimin kaderine etki edecekmiş....Nurdan sen haklısın galiba...Ayla bir melek ama adı ŞEYTAN olan melek....!!!!!!!
evet tek iyi haber bu galiba yaseminle güzidenin nasıl kapışacağını merak ediyorum.Yasemin kocamı elimden aldın demez heralde:):)Belli olmaz yani belki kurtarmak için güzideyi suçlar.Ben en çok güzidenin hamile olduğundan eminim..
Velayet mücadelesiyse gürsoylarda şans var çocuğun evlilikten 7 ay sonra doğumunu kullanabilirler.....
Şunu da çok iyi biliyorum ki Şevket Rızaya Rüya benim de torunum şeklinde şehvetli bir bakış kesin fırlatacak?Ya bu çocuğun siyasi fikirleri ne olacak allah aşkına?
Arada kalmak kötü birşey olsa gerek....
ceyda deniz 22-08-07, 12:53 ATV izleyiciye böyle iyilikler yapmazdı ama...hadi hayırlısı...
aman allahım olaylar nasılda dallanıp budaklanaca aileler olayları öğrenecek ahmetin şok geçirmesinden olayların büyüyeceği belliydi anlaşılan baya bir süre daha yasemin ahmet aşkı bizim için hayal olarek kalacak.arada zavallı rüya kalacak onu çok büyük şoklar bekliyor allahtan yaşı küçük belki olayların çokta farkına varmaz enazından bu şoku çanbuk atladır diye umuyorum ben deniz ölmeyecek demişsiniz burdan anladığımız kadarıyla ki bende öyle anladım deniz ölmeyecek buna çok sevindim.
tüm sayfaları okudum geldim:img-cool2
oyuncular konusunda fikrimi hemen belirteyim..:şahsen benim için sorun h.a veya u.p olmazdı.....ama ahmet ve yasemşn gii gelmez onlar bana heralde..
umarım sadece magazin olarak kalır o kısmla ilgili haberler:img-yes:
bi soluk alayımm..detaylıca okuycam özeti tekrar..deniz ölmüyor:good:
ve yaşar yükseliyor..izlemek keyifli olacak:img-yes:
demirel ve eceviti de görmeyi çok istiyordum burda...nazım hikmet-necip fazıl var tabi bir dee..
oooh..sonunda bir hareket geldi..çok mesud oldum:)
Arkadaşlar Hülya olursa ancak şubatta olacak(ki olacağını sanmıyorum)Çünkü yapımcının dediğine göre Şubat ayında 80Li yıllara gelinecek:img-yes:
Forumda niye tartışma çıktığını anlayamadım...ben Hülya Avşar'ı çok severim ama bu rol için uygun olduğunu sanmıyorum...sadece fiziksel benzerlik yeterli değil bence....Hülya ve Beren çok farklı tarzları ve duruşları olan oyuncular...Yani Beren yaşlandığında Hülya'ya benzemeyecek...tarzı daha yakın birini bulmalılar....
Ayşe, Miray...işe dönmeliyim...en geç bir saat sonra buradayım....şu sezon özetini rahatça yorumlayalım...didikleyelim...Shevek ve badger ve LİN ve Merve ve Cansu ve Zeynep ve dizice....kulaklarınız çınlasın ve hemen gelin...sezon özeti kazı çalışması var...:img-wink:
tüm sayfaları okudum geldim:img-cool2
oyuncular konusunda fikrimi hemen belirteyim..:şahsen benim için sorun h.a veya u.p olmazdı.....ama ahmet ve yasemşn gii gelmez onlar bana heralde..
umarım sadece magazin olarak kalır o kısmla ilgili haberler:img-yes:
bi soluk alayımm..detaylıca okuycam özeti tekrar..deniz ölmüyor:good:
ve yaşar yükseliyor..izlemek keyifli olacak:img-yes:
demirel ve eceviti de görmeyi çok istiyordum burda...nazım hikmet-necip fazıl var tabi bir dee..
oooh..sonunda bir hareket geldi..çok mesud oldum:)
çok hareketli gördüm seni aa bi nefes al yaa bu arada hoşgeldin.....
Ayşe, Miray...işe dönmeliyim...en geç bir saat sonra buradayım....şu sezon özetini rahatça yorumlayalım...didikleyelim...Shevek ve badger ve LİN ve Merve ve Cansu ve Zeynep ve dizice....kulaklarınız çınlasın ve hemen gelin...sezon özeti kazı çalışması var...
hımm tamam keşke hepsi olsa herkes dağıldı anlayamadım ki!Neyse bende kısa bir süreliğine kaçıyorum bye
Vallahi Aliye bana da çok ilginç geldi... yani Ayla'nın birilerinin kaderine etki edebilmesi için çok önemli bir kozun olması gerekir... ikisine ilişkin tek bilgisi Yasemin'in Kıbrısçık'a gelip herşeyi Ahmet'e anlatmasıydı... ama bu saatten sonra Ahmet bu bilgiyi ne yapacak ki?! şu olabilir mi acab: Ahmet'in güveni Yasemin'e karşı çok sarsıldığı için Yasemin savunmasında "ben gelip anlattım, ama sen hastaymışsın Ayla biliyor" demesi ve Ahmet'in güvensizliğinden dolayı Ayla'ya sorması... Ayla'nın da önce ikilemde kalması ve sonra da söylemesi... mi acaba diye düşünüyorum çünkü başka hiçbir veri yok kaderi değiştireği bir olguya dair... :img-blush
Vallahi Aliye bana da çok ilginç geldi... yani Ayla'nın birilerinin kaderine etki edebilmesi için çok önemli bir kozun olması gerekir... ikisine ilişkin tek bilgisi Yasemin'in Kıbrısçık'a gelip herşeyi Ahmet'e anlatmasıydı... ama bu saatten sonra Ahmet bu bilgiyi ne yapacak ki?! şu olabilir mi acab: Ahmet'in güveni Yasemin'e karşı çok sarsıldığı için Yasemin savunmasında "ben gelip anlattım, ama sen hastaymışsın Ayla biliyor" demesi ve Ahmet'in güvensizliğinden dolayı Ayla'ya sorması... Ayla'nın da önce ikilemde kalması ve sonra da söylemesi... mi acaba diye düşünüyorum çünkü başka hiçbir veri yok kaderi değiştireği bir olguya dair... :img-blush
doğru ama onun sadece bununla kalmayacağını düşünüyorum ayla bu ne etki edebilirki diye düşünüyor insan ama izlemeden düşündüklerinden kesin bir sonuç çıkaramıyorsun...
aa aklıma bişi geldi ayla kendini öldürürse ve veda mektubunda ahmet için öldüğünü söylerse herkesin kaderi değişir melahat ve selma çıldırırlar zaten bence ayla intihar edecek görürsünüz.:img-polic vede ölmeyi başaracak.....seni bu konuda destekliyormuyum ne ayla???
ceyda deniz 22-08-07, 13:45 Forumda niye tartışma çıktığını anlayamadım...ben Hülya Avşar'ı çok severim ama bu rol için uygun olduğunu sanmıyorum...sadece fiziksel benzerlik yeterli değil bence....Hülya ve Beren çok farklı tarzları ve duruşları olan oyuncular...Yani Beren yaşlandığında Hülya'ya benzemeyecek...tarzı daha yakın birini bulmalılar....
Ayşe, Miray...işe dönmeliyim...en geç bir saat sonra buradayım....şu sezon özetini rahatça yorumlayalım...didikleyelim...Shevek ve badger ve LİN ve Merve ve Cansu ve Zeynep ve dizice....kulaklarınız çınlasın ve hemen gelin...sezon özeti kazı çalışması var...:img-wink:
bi dakika noluyor ya beren diziden ayrılıp yerine hülya veya başka
birimi gelecek ileriki bölümlerde bence çok saçma beren olmadan
olmaz ayrıca ben yasemin rolünde ilerde hülyayı görürsem kalp krizi
geçiririm o yüzden beren olmadan asla diyorum lütfen yanlış anlamış
oluyum berene nolucak dizide kızı yaşlandırsınlar makyajla filan onun
yerine başkasını kesinlikle kabul edemem ben hülya veya başkası
zaten hülyayada gıcığım başka biriside gelse berenin rolünü kim
alırsa onada gıcık olurum valla
bi dakika noluyor ya beren diziden ayrılıp yerine hülya veya başka
birimi gelecek ileriki bölümlerde bence çok saçma beren olmadan
olmaz ayrıca ben yasemin rolünde ilerde hülyayı görürsem kalp krizi
geçiririm o yüzden beren olmadan asla diyorum lütfen yanlış anlamış
oluyum berene nolucak dizide kızı yaşlandırsınlar makyajla filan onun
yerine başkasını kesinlikle kabul edemem ben hülya veya başkası
zaten hülyayada gıcığım başka biriside gelse berenin rolünü kim
alırsa onada gıcık olurum valla
yani öyle düşünüyorlarmış yaso nun yaşlılık hallerine biz dde daha bilmiyoruz...
Şunu yorumlamayı unutmayın bu fikre ne dediğinizi merak ediyorum
aa aklıma bişi geldi ayla kendini öldürürse ve veda mektubunda ahmet için öldüğünü söylerse herkesin kaderi değişir melahat ve selma çıldırırlar zaten bence ayla intihar edecek görürsünüz. vede ölmeyi başaracak.....seni bu konuda destekliyormuyum ne ayla???
ayla editi:Yeni imzamdaki yazı güzel değil mi ?:) çok sürükleyici öldür kendini ayla bu işkence bitsin..Senin için değil bizim için:):)
yine edit:Badger seni altta görüyorum hs ile ilgili yazıyı oku sonra zaten senin kesin yorum yazacağını biliyorum ve merakla bekliyorum...
aşka_aşık11 22-08-07, 13:57 slm arkadaşlar! umarm yanlış anlamşmdr! berenin yaşlılığı içn h.awşar düşünlmş! umarm öyle bi hata yapmazlar! h.awşar la beren arasında dağlar kadr fark war! hem ben h.avşarı hiç sewmm yani beren yerine o gelrse ben diziyi ASLA (bakn bu kadr kesn konuşuyorm) ve ASLA izlemem!! herkesin düşüncesine saygm war! ben hatırla sewgiliyi çok sewerek izliyorum! ama bu forma ilk kez girdm! herkese merhaba önemli gelişmelerden benide haberdar edersenz sewnrm!!
Ama Yasemin Ayla'nın, itiraflarını dinlediğini bilmiyor ki....sadece Kıbrıscık'a geldiğini söyleyebilir...zaten Kiraz hemşire o işi yaptı...
Benim kafam çok karıştı....Nurdan, badger mantıklı bir açıklama bulamıyorum...sadece Ahmet ve Yasemin'in birbirlerini çok kıracağını hissediyorum...:icon_sorr
ceyda deniz 22-08-07, 13:59 yani öyle düşünüyorlarmış yaso nun yaşlılık hallerine biz dde daha bilmiyoruz...
Şunu yorumlamayı unutmayın bu fikre ne dediğinizi merak ediyorum
aa aklıma bişi geldi ayla kendini öldürürse ve veda mektubunda ahmet için öldüğünü söylerse herkesin kaderi değişir melahat ve selma çıldırırlar zaten bence ayla intihar edecek görürsünüz. vede ölmeyi başaracak.....seni bu konuda destekliyormuyum ne ayla???
ayla editi:Yeni imzamdaki yazı güzel değil mi ?:) çok sürükleyici öldür kendini ayla bu işkence bitsin..
yine edit:Badger seni altta görüyorum hs ile ilgili yazıyı oku sonra zaten senin kesin yorum yazacağını biliyorum ve merakla bekliyorum...
yaseminle ahmet rolündeki kişiler giderse dizi benim için eski anlamını yitirir izleyemem izlesemde benim için eski tadı kalmaz kanal sahiplerine ve dizinin yapımcılarına sesleniyorum nolur canselle bereni değitirmeyin dizi çok kan kaybeder dizinin başrol oyuncuları giderse biliyorum ki çoğu insanda eskisi gibi zevkle izlemez çoğu dizi bu yüzden yarım kaldı yapmayın
doğru ama onun sadece bununla kalmayacağını düşünüyorum ayla bu ne etki edebilirki diye düşünüyor insan ama izlemeden düşündüklerinden kesin bir sonuç çıkaramıyorsun...
aa aklıma bişi geldi ayla kendini öldürürse ve veda mektubunda ahmet için öldüğünü söylerse herkesin kaderi değişir melahat ve selma çıldırırlar zaten bence ayla intihar edecek görürsünüz.:img-polic vede ölmeyi başaracak.....seni bu konuda destekliyormuyum ne ayla???
Evet şu anda depresif bir durumda olduğu için senaristler bu durumu kullanabilirler ama çok bayar ya... yani onlar da yanaşmazlar buna sanıyorum... hele ölüm olunca etkisi ne kadar sürer ki?... yani Ahmet vicdan azabından Yasemin'e mesafe mi koyar diyorsun? bilmiyorum vallaha gülmisal... gözümüzden kaçan bir şey mi var acaba...
........................................
kaderlerine etki etecek bir şey..... kaderlerine etki edecek bir şey... kaderlerine etki edecek bir şey... ?!?! ben sesli düşünüyorum siz devam edin yorumlarınıza :icon_shad
Ama Yasemin Ayla'nın, itiraflarını dinlediğini bilmiyor ki....sadece Kıbrıscık'a geldiğini söyleyebilir...zaten Kiraz hemşire o işi yaptı...
Benim kafam çok karıştı....Nurdan, badger mantıklı bir açıklama bulamıyorum...sadece Ahmet ve Yasemin'in birbirlerini çok kıracağını hissediyorum...:icon_sorr
Yasemin ahmeti o kadar kırdı ki ahmet artık kırılmaz sadece yasemini kırar ki bunu da hakkediyorsun yasemin...:img-yes::img-yes::img-yes:
bahar_can ben mesafe koyacağından bahsetmedim olaylar daha da karışacak ahmet zaten rüya yüzünden yasoya mesafe koymaya hazırlanıyor ne de olsa yasemin EN BÜYÜK CEZAYI AŞKLARINA KESTİ artık buna bir karşılık vermesi gerek ayla konusundada ahmet sadece vicdan azabı çekecek çünkü ayla başka şekilde ortalığı karıştıramaz ölemeyebilir tabi kii!!
melahat ahmet ve dolaylısı yasemine 2 çift laf eder yaso kırılır vs vs.....Selma da yapar aynı şeyi Zaten selma hiçbir zaman yaseminci değildi ki!!!
Evet şu anda depresif bir durumda olduğu için senaristler bu durumu kullanabilirler ama çok bayar ya... yani onlar da yanaşmazlar buna sanıyorum... hele ölüm olunca etkisi ne kadar sürer ki?... yani Ahmet vicdan azabından Yasemin'e mesafe mi koyar diyorsun? bilmiyorum vallaha gülmisal... gözümüzden kaçan bir şey mi var acaba...
........................................
kaderlerine etki etecek bir şey..... kaderlerine etki edecek bir şey... kaderlerine etki edecek bir şey... ?!?! ben sesli düşünüyorum siz devam edin yorumlarınıza :icon_shad
Nurdan, hep olumsuz yönden bakıyoruz...acaba Ayla kaderlerini olumlu etkileyecek birşey yapabilir mi...?
badger....arkadaşım bir ses...bir yorum....bir açıklama....please.....:icon_sorr
Nurdan, hep olumsuz yönden bakıyoruz...acaba Ayla kaderlerini olumlu etkileyecek birşey yapabilir mi...?
Zaten elinde yapacak bir koz olmadığından böyle düşündüm ayla iktidar olamaaazz......Onun mumu 31. bölüm sonuna kadar yandı o kadar. Bitek vicdat azabı çektirir.Yada diziden bir sahne mi kaçırıyorum ben.????
Yeni sezon özeti gelmiş.:)
Valla okuyunca sanki Ahmet Yasemin'e Rüya'sız yıllarının hesabını soracakmış gibi bir his doğdu umarım Ahmet sorması gereken hesabı sorar.:)
Ayla'nın onların kaderlerine nasıl bir etki yapacağını merak ettim doğrusu ayrıca bende Güzide'nin hamile olduğunu düşünüyorum.
Eğer Güzide hamileyse Necdet Yasemin'den boşanıp Güzide'yle evlenecek mi bakalım yoksa Güzide bebeğini tek başına mı dünyaya getirecek.
Ahmet ve Yasemin arasında velayet savaşı olacağı kesin bence.
Bakalım Rüya'ya gerçekleri ne zaman ve nasıl anlatacaklar.
Şu Hülya Avşar'ın 80'lerde diziye girmesi mevzusuna gelince.
Hülya Avşar'ı HS'de pek düşünemiyorum açıkcası Hülya hanım son zamanlar yaptığı işlerle gündemde olmayan birisi.
Kötü bir oyuncudur demiyorum çünkü iyi performans sergilediği bir çok film var.
Ama HS oyuncuları sayesinde değil konusu yüzünden reyting alan bir dizi.
Hülya hanım diziye girdiği zaman dizinin gerçek kitlesinin diziyi izlemeyi bırakmasından korkmuyor değilim.
Oyuncuları umarım makyajla yaşlandırıp o yılları oynatırlar diyeceğim ama bu biraz zor gözüküyor bizde yapılan dizilerde makyajla yaşlandırma konusunda çok iyi örnekler pek yok.
Genellikle hep oyuncu değişikliği yapılıyor.
Gerçi Beren'le Hülya Avşar birbirine pek benzemiyor Beren yeşil gözlü Hülya Avşar mavi ben neden Hülya hanım Yasemin rolü için düşünülmüş anlamadım.
Uğur Polat'ın da adı geçmiş bence Ahmet'in yaşlılığını gayet iyi canlandırabilir gibime geliyor.
Neyse en iyisi bekleyip görmek henüz kesin bir şey yok.
Evet Ahmet'in müthiş bir alt-üst oluş yaşayacağı açık.. bundan sonraki kişiliğini de etkileyebilir bu... daha şüpheci olabilir örneğin... herkese hemen güvenmeyebilir... anında tavır gösterebilir... her yönüyle daha kararlı bir kişilik olabilir... ama açık ki belli bir süre Yasemin'le araları kötü olacak... birinci derecede Yasemin'i suçlu bulacak ki doğru... kendinden gizlenen bu olayın nedenini belli anlamda herkeste anlayışla karşılayabilir ama Yasemin'de asla... çünkü seyirci olara bizim anlayamadığımızı Ahmet'in anlaması hele hiç mümkün değil öyle değil mi? Çünkü saklaması için geçerli hiçbir mantığı yoktu... senaristler Ahmet'e bu katı ve kesin hesap sorucu tavrı yazarak bir anlamda düştükleri bu mantıksızlığın günahını çıkarmış olacaklar sanırım...:img-grin2
Genel özetin değiştiğine inanmıştık ama bu konuda kesin bir bilgimiz yok değil mi...? Ayla'nın kaderlerini etkileyecek etkisi, büyük öfke ve hayal kırıklığı içindeki Ahmet ile önceden belirlenen tarihte, yani Şubat'ta evlenmek olabilir...
Yasemin'in aşkına olan inancını ve ona olan güvenini yitiren Ahmet, o sinirle evlenebilir...:sad53:
Ne dersiniz...?
Genel özetin değiştiğine inanmıştık ama bu konuda kesin bir bilgimiz yok değil mi...? Ayla'nın kaderlerini etkileyecek etkisi, büyük öfke ve hayal kırıklığı içindeki Ahmet ile önceden belirlenen tarihte, yani Şubat'ta evlenmek olabilir...
Yasemin'in aşkına olan inancını ve ona olan güvenini yitiren Ahmet, o sinirle evlenebilir...:sad53:
Ne dersiniz...?
ayla ile ahmetin nikah tarihlerini daha geçe almışlardır bende bunu düşünmüştüm hatta yazdım şubat ortası dedi ahmet yandı şimdi falan demiştim olacağını sanmam çünkü ahmetin ilk anda rüyayı kendi üstüne geçirmesi lazım ve yasemine (söylediği yalanlar dışında) o kadar kötü davranmaz nede olsa annesi rüyayı annesinden koparması demek kızının üzülmesi demektir ahmet bunu göze alamaz.!!Ve aylayı üveyanne olarak bilmesine izin vermez ahmet sorumluluk bilen biri..
badger....arkadaşım bir ses...bir yorum....bir açıklama....please.....:icon_sorr
Bunu da düşündüm... yani dedim ya önce ikilem yaşayıp sonra söyler diye... ama bu şu anlama geliyor ve bana konuyu çok zayıflaştırır gibi de geliyor: Ahmet Yasemin'i uzun süre affetmez... çok kızgındır... ve öyle bir noktaya gelirler ki Ayla kilit durumundadır ve ayla olumlu anlamda kaderi değiştirir... şimdi bu anlatılmak istenen aşk'a ters bir durum... yani ne olursa olsun bir kişinin söylemesiyle bir kader değişmemeli... bu çok başka bir şey ama ne???? ne? ne? ne? ne? :img-help:
aliye abla:Neden mi olumsuz yönden bakıyoruz.Çünkü ayla yaradılıştan olumsuz ne bekleriz ki bitek yasonun sölediklerini tamamen anlatır ve özür diler buda bir işe yaramaz kader değiştirmekte...
Yada yasemini öldürmeye kalkabilir ne de olsa ruh sağlığı iyi değil...
çok imkansız olsa da bi şey olabilir ahmet yasemine küsken ayla ahmete gelip yasemin den ben bu haberi duydum daha önce de öğrenebilrdin der.
Yada larla dolu hayatımız resmen....
aliye abla:Neden mi olumsuz yönden bakıyoruz.Çünkü ayla yaradılıştan olumsuz ne bekleriz ki bitek yasonun sölediklerini tamamen anlatır ve özür diler buda bir işe yaramaz kader değiştirmekte...
Yada yasemini öldürmeye kalkabilir ne de olsa ruh sağlığı iyi değil...
çok imkansız olsa da bi şey olabilir ahmet yasemine küsken ayla ahmete gelip yasemin den ben bu haberi duydum daha önce de öğrenebilrdin der.
Ayla'nın yılbaşı gecesi pencereden baktığı sahneyi ve doktoruyla yaptığı son konuşmayı düşünüyorum....Ayla sanki birşeyleri anlamış....karar vermiş gibiydi...ben bunu Ahmet ile bir geleceğinin olamayacağını anlaması, kabullenmesi olarak yorumlamıştım....şimdi ise herşey karmakarışık oldu...:icon_sorr
senaristler yine ne yapıyor ya ayla olayında mantıklı birşey bulmazlarsa kesin yine saçmalaşacak dizi yani....
Nurdan.....!!!!!!!!!! :icon_idea
Acaba...kaderi değiştiren olay, Ayla'nın Yasemin ile yaptığı konuşmanın ortaya çıkması olabilir mi...?????
- Yasemin sana gelmişti...ama ben seni rahat bırakmasını, onun yüzünden hayatına devam edemediğini, ailenin perişan olduğunu ve senin yolundan çekilmesini söyledim....:icon_whis
edit:Sonra da şimdi ben, sizin yolunuzdan çekiliyorum dese....( bkz. umut fakirin ekmeği...)
Acaba...kaderi değiştiren olay, Ayla'nın Yasemin ile yaptığı konuşmanın ortaya çıkması olabilir mi...?????
- Yasemin sana gelmişti...ama ben seni rahat bırakmasını, onun yüzünden hayatına devam edemediğini, ailenin perişan olduğunu ve senin yolundan çekilmesini söyledim....:icon_whis
hıım bu neyi değiştirir ,, ahmetin yasoyu affetmesine yarar değil mi?yes evet evet öyle olabilir
aklım yattı benim bu fikre
Ayla'nın yılbaşı gecesi pencereden baktığı sahneyi ve doktoruyla yaptığı son konuşmayı düşünüyorum....Ayla sanki birşeyleri anlamış....karar vermiş gibiydi...ben bunu Ahmet ile bir geleceğinin olamayacağını anlaması, kabullenmesi olarak yorumlamıştım....şimdi ise herşey karmakarışık oldu...:icon_sorr
olayı sırayla takip edelim...
yukarıda dediklerine aynen katılıyorum... ben de öyle yorumladım... çekip gider diye düşündüm...
Şimdi Yasemin'le Ahmet'in aşkı bu olaydan sonra hem bir güven sorunu yaşaması hem de çocuğuyla ilişkiye girme sorunları Ahmet'i müthiş kızdırdı... hesap sordu...herkesten sordu en ince ayrıntısına kadar... buraya kadar her şey tamam... Yasemin Ahmet'i seviyor mu? seviyor... Ahmet Yasemin'i seviyor mu? seviyor... yani ne olursa olsun bu değişmez bir şey... eee! bir de bunların çocukları var mı? var.. ama araları nane-molla... peki senaristler Ahmet-Yasemin kavuşması için ne dedi: "seyirci de bunu istiyor... uzatmayı düşünmüyoruz" bu ne demektir bu gerginlik en fazla 10 bölüm civarı uzar ki tarih atlamaları var çok yaşlanmadan bunu yapmaları zaten şart... seyirci de bunu diyor çünkü...
ve tüm bunlardan çıkan sonuç: Şu anki kaderleri nane-molla durumdaysa, değişimi hangi yönde olur ters yönde öyle değil mi? bu da demektir ki; kaderleri değişecekse ve bunu da Ayla yapacaksa demek ki bizim Ayla'nın melek olma umudu var... :img-hyste eğer böyle olursa yine dört ayağımın üzerine düşerim oh! :dance::dance:
edit:Sonra da şimdi ben, sizin yolunuzdan çekiliyorum dese....( bkz. umut fakirin ekmeği...)
Ay Aliye'ciğim bahsettiğim olay zaten o... Kıbrısçık meselesi... başka ne varki? bu zamana kadar yazdıklarım yalnızca onun üzerine zaten... yoksa Kıbrısçık konuşmasına ilişkin bir sözcük yazmamış mıyım? ya da Cansel'in sayfasında mı yazdım... çünkü oraya da yorum yapmıştım... ama yo buraya da yazdım Aliye yoksa yoksa okumadın mı yazdıklarımı :icon_sorr
HATIRLA SEVGİLİ
Tüm gün yayın akışı
Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Ahmetin kıyameti kopartacağını biliyordum da...bknz:kazan kaldırma
O koyulttuğum yerleri çözemedim.
Güzide: Necdet, galiba Yaseminden boşanma olayındaGüzideyi ailesine takdim edecek... Necdet Yaseminle olan evliliğinin içeriğini pek anlatmayacak, Yaseminden bu gerçeği öğrenecek...
Aileler ne demeye girişiyorlar ki? Şapkalarını önlerine alıp koysalar..herşeyin sebebinin kendileri olduğunu görecekler..
Ama anlaşılan o ki yasemin Hanım kızımız korkusundan ve gururundan Ahmetle adamakıllı konuşamayacak, beklediğimiz sorumluluklarını alamayacak...ve yine belirsizliklerle ortalığı birbirine sokmaya devam edecek..
En azından ikinci belirgin olan şey, denizin ölmemesi..burada Gürsoy ve Ünsallar arasında 2.Yasemin-Ahmet vukuatı yaşanacağını ve onları birbirinden ayırmaya çalışacaklar gibi geliyor..bknz:hala akıllanmadılar.
Ayla nedir? ne alakadır? Anlamadım...ne gibi bir fonksiyonu olabilir ki? En fazla Bahar_canın dediği şey olabilir..Yaseminin Kıbrısçıka gelip Ahmete o itirafı yaptığını açıklayabilir...Ya da yasemine karşı Ahmeti kışkırtıp, bak evlenelim ben sana karılık Rüyaya da annelik yaparım der...ve ben..:img-swoon o diziyi seyretmem..:hıh
yukarıda dediklerine aynen katılıyorum... ben de öyle yorumladım... çekip gider diye düşündüm...
Şimdi Yasemin'le Ahmet'in aşkı bu olaydan sonra hem bir güven sorunu yaşaması hem de çocuğuyla ilişkiye girme sorunları Ahmet'i müthiş kızdırdı... hesap sordu...herkesten sordu en ince ayrıntısına kadar... buraya kadar her şey tamam... Yasemin Ahmet'i seviyor mu? seviyor... Ahmet Yasemin'i seviyor mu? seviyor... yani ne olursa olsun bu değişmez bir şey... eee! bir de bunların çocukları var mı? var.. ama araları nane-molla... peki senaristler Ahmet-Yasemin kavuşması için ne dedi: "seyirci de bunu istiyor... uzatmayı düşünmüyoruz" bu ne demektir bu gerginlik en fazla 10 bölüm civarı uzar ki tarih atlamaları var çok yaşlanmadan bunu yapmaları zaten şart... seyirci de bunu diyor çünkü...
ve tüm bunlardan çıkan sonuç: Şu anki kaderleri nane-molla durumdaysa, değişimi hangi yönde olur ters yönde öyle değil mi? bu da demektir ki; kaderleri değişecekse ve bunu da Ayla yapacaksa demek ki bizim Ayla'nın melek olma umudu var... :img-hyste eğer böyle olursa yine dört ayağımın üzerine düşerim oh! :dance::dance:
İnanmıyorum....sen siyasete filan gir...Türk solunun makus talihini değiştirecek bir ışık var sende...:good:Eğer dediğin gibi olursa...ben de Ayla bir melektir yazıp...tüm söylediklerimi yutacağım...ya da sen ne istersen onu yaparım...:img-yes:
aylanın melek olma olasılığı %51 olayları göze alırsak öyle oluyor gerçekten...
Badger: sonunda bir yorum yapmışsın bunu bekliyordum..İnanamıyorum!!!
Pardon ama aylanın yaptığı herkesin kaderine diyor yaso ahmet e değil sadece bunu da göz önüne alalım!!!
Selam, bugün kimi gördüm dersiniz... Sevgili Ayla'cığımızı yani Nergis Öztürk'ü, İstiklal'de bayan bir arkadaşıyla dolaşıyordu. Şuna kanaat getirdim ki, Tv insanı olduğundan çok daha farklı gösteriyor. Nergis Öztürk Tv'de göründüğünden daha zarif ve güzeldi.
Bu arada yeni bölüm özeti gelmiş, ee nede olsa şunun şurasında bugünüde saymazsak 23 gün kaldı. Ahmet'ten beklenen çıkış gerçekleşiyor, yürü Ahmet kim tutar seni hepsini sil süpür Yasemin-Necdet-Ayla...
Deniz ölmemiş tahmin ettiğim gibi... Harun'la ilgili bir cümle geçmemiş özette sinir oldum.
Selam, bugün kimi gördüm dersiniz... Sevgili Ayla'cığımızı yani Nergis Öztürk'ü, İstiklal'de bayan bir arkadaşıyla dolaşıyordu. Şuna kanaat getirdim ki, Tv insanı olduğundan çok daha farklı gösteriyor. Nergis Öztürk Tv'de göründüğünden daha zarif ve güzeldi.
Messa sorsaydın kötü kadın bizimkilerin arasına yine nasıl gireceksin diye:):)
Ay Aliye'ciğim bahsettiğim olay zaten o... Kıbrısçık meselesi... başka ne varki? bu zamana kadar yazdıklarım yalnızca onun üzerine zaten... yoksa Kıbrısçık konuşmasına ilişkin bir sözcük yazmamış mıyım? ya da Cansel'in sayfasında mı yazdım... çünkü oraya da yorum yapmıştım... ama yo buraya da yazdım Aliye yoksa yoksa okumadın mı yazdıklarımı :icon_sorr
yazmışsın...ben de okudum...ama Yasemin'in Ahmet'e itiraflarından bahsettiğini sandım...( aslında normal bir insanım ama bugün gri hücrelerim uçuşuyor kafamda...kusura bakma...:icon_sorr)
iReMJeLiBoN 22-08-07, 15:03 Ayy cok heyecanlıyım denizmmm :) ölmemis ölmemis.. :)
Işıkla Yaşarın arasının açılacağına üzüldügümü söyleyemem:icon_whis Ama iyi bi çiftlerdi ya..
Ahmet Yaseminin sacından tutaar artık Necdetle yaptıgı bir hesaplasmayı Yasoylada yapar :D
Ay heyecan bastı birden :)
Aylanın olayının güzideyi etkileme olasılığı yüzde kaçtır?
yaklaşık 20 gün sonra benim için herşey üst üste gelecek.
13 Eylül Ramazan
14 Eylül hatırla sevgili (hımm tüm gün açlıktan sonra yemekle birlikte iyi olur)
17 Eylül Okullar açılıyor
özet gelmiş...harika...
ahmetle yasemin mücadelesini izlemek süper olacak...aileler yine işin içinde...her şeye burunlarını sokmasalar keşke...:img-pilot
ama bence ayrılığı da daha fazla uzatmasınlar yoksa burda kanser olacağız..
Selmin kuzum bir gün de canseli gör Allahını seversen...:icon_whis bari konuştun mu Nergisle..tüyo alsaydın yeni sezonla ilgili...:img-in_lo
Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir. Ailelerin olaylara karışmasıyla Ahmet ve Yasemin arasında büyük bir mücadele başlayacak. Ayla’nın bu mücadeledeki rolü herkesin kaderine etki edecek.
Ahmetin kıyameti kopartacağını biliyordum da...bknz:kazan kaldırma
O koyulttuğum yerleri çözemedim.
Güzide: Necdet, galiba Yaseminden boşanma olayındaGüzideyi ailesine takdim edecek... Necdet Yaseminle olan evliliğinin içeriğini pek anlatmayacak, Yaseminden bu gerçeği öğrenecek...
Aileler ne demeye girişiyorlar ki? Şapkalarını önlerine alıp koysalar..herşeyin sebebinin kendileri olduğunu görecekler..
Ama anlaşılan o ki yasemin Hanım kızımız korkusundan ve gururundan Ahmetle adamakıllı konuşamayacak, beklediğimiz sorumluluklarını alamayacak...ve yine belirsizliklerle ortalığı birbirine sokmaya devam edecek..En azından ikinci belirgin olan şey, denizin ölmemesi..burada Gürsoy ve Ünsallar arasında 2.Yasemin-Ahmet vukuatı yaşanacağını ve onları birbirinden ayırmaya çalışacaklar gibi geliyor..bknz:hala akıllanmadılar.
Ayla nedir? ne alakadır? Anlamadım...ne gibi bir fonksiyonu olabilir ki? En fazla Bahar_canın dediği şey olabilir..Yaseminin Kıbrısçıka gelip Ahmete o itirafı yaptığını açıklayabilir...Ya da yasemine karşı Ahmeti kışkırtıp, bak evlenelim ben sana karılık Rüyaya da annelik yaparım der...ve ben..:img-swoon o diziyi seyretmem..:hıh
Ah Yasemin'in o gururu yok mu...herşeyin sebebi o boş gurur zaten...şimdi de Necdet'i ve verdikleri kararı savunmaya kalkar....işte o zaman affedilecek tarafı kalmaz...ama dizinin de izlenecek tarafı kalmaz...:hıh
"önce ikilemde kalıp sonra söylemesi..." diye belirtmişim bir yazımda ama ayrıntılı yazmadığım için haklısın... evet Ayla Kıbrısçık olayını Ahmet'e her yönüyle anlatmasını kast ettim ben de ama yine de bu Ayla'yı "melek yapar" yalnızca çünkü Yasemin'in ne olursa olsun çocuğu Ahmet'e söylemesine bir gerekçe olup Ahmet'in Yasemin'i affetmesine yeterli değil bence... yani Ahmet'in katı ve kesin hesap sorma tavrının çerçevesi şu: "Ne olursa olsun, hangi olay yaşanırsa yaşansın çocuğumu benden gizlememeliydin Yasemin" yani Ahmet'e özellikle Yasemin'den soracağı hesap için yüklenen tavırın yumuşaması için bu neden yeterli değil... işte bu yüzden daha başka bir neden arıyorum... yani düşünsene... Ahmet'in gözü hiçbir şeyi görmüyor... çünkü çocuğu herkes bildiği halde kendinden saklanmış... ve bunu yapanlardan biri de yıllarca uğruna sürgün hayatı yaşadığı Yasemin... Necdet'in onun kafasını karıştırıp evlendiğine inanmış hep.. Yani Yasemin'de çok fazla suç görmedi ve kendisini hala sevdiğini biliyor... şimdi bu olay karşısında koyacağı tavırı yumuşatması için Kıbrısçık'taki Ayla'nın engelleyici tavrı çok yetersiz... dediğim gibi böyle olursa o hesap sorucu tavır anlamını yitirir bence... yalnızca Ayla "melek olur" bu da benim işime gelir o kadar... :img-icecr:img-icecr
Ah Yasemin'in o gururu yok mu...herşeyin sebebi o boş gurur zaten...şimdi de Necdet'i ve verdikleri kararı savunmaya kalkar....işte o zaman affedilecek tarafı kalmaz...ama dizinin de izlenecek tarafı kalmaz...:hıh
Necdeti suvunmaz yaso necoyu bir süre lahine kullandı şimdi ahmete geçmesi onun için çok daha avantajlı sadece kendini acındıracak....
Hıımm ayla ve rüya düşünün ona bişey yaparsa neco bile etkilenir oradan da güzideye kadar gider
nasıl?
"önce ikilemde kalıp sonra söylemesi..." diye belirtmişim bir yazımda ama ayrıntılı yazmadığım için haklısın... evet Ayla Kıbrısçık olayını Ahmet'e her yönüyle anlatmasını kast ettim ben de ama yine de bu Ayla'yı "melek yapar" yalnızca çünkü Yasemin'in ne olursa olsun çocuğu Ahmet'e söylemesine bir gerekçe olup Ahmet'in Yasemin'i affetmesine yeterli değil bence... yani Ahmet'in katı ve kesin hesap sorma tavrının çerçevesi şu: "Ne olursa olsun, hangi olay yaşanırsa yaşansın çocuğumu benden gizlememeliydin Yasemin" yani Ahmet'e özellikle Yasemin'den soracağı hesap için yüklenen tavırın yumuşaması için bu neden yeterli değil... işte bu yüzden daha başka bir neden arıyorum... yani düşünsene... Ahmet'in gözü hiçbir şeyi görmüyor... çünkü çocuğu herkes bildiği halde kendinden saklanmış... ve bunu yapanlardan biri de yıllarca uğruna sürgün hayatı yaşadığı Yasemin... Necdet'in onun kafasını karıştırıp evlendiğine inanmış hep.. Yani Yasemin'de çok fazla suç görmedi ve kendisini hala sevdiğini biliyor... şimdi bu olay karşısında koyacağı tavırı yumuşatması için Kıbrısçık'taki Ayla'nın engelleyici tavrı çok yetersiz... dediğim gibi böyle olursa o hesap sorucu tavır anlamını yitirir bence... yalnızca Ayla "melek olur" bu da benim işime gelir o kadar... :img-icecr:img-icecr
Haklısın...ama başka hiçbir açıklama bulamıyorum...yani Ayla'nın elindeki tek kağıt bu...acaba yeni bölümlerde...yeni gelişmeler mi olacak...? Ayla'nın eline koz verecek birşey...
Miray'cım, Yasemin tabii ki Necdet'e kızgın...ona yaptığının hesabını soracaktır...ama Ahmet'in yanında Necdet'i savunabilir...
İnanmıyorum....sen siyasete filan gir...Türk solunun makus talihini değiştirecek bir ışık var sende...:good:Eğer dediğin gibi olursa...ben de Ayla bir melektir yazıp...tüm söylediklerimi yutacağım...ya da sen ne istersen onu yaparım...:img-yes:
Ayla melek mi? nesi melek onun...?Lady Macbethin vicdan azabını izleyeceğiz o kadar..
En fazla bile bile yaptıklarından ötürü çektiği vicdan azabını sesli bir dille ifade etmesi olabilir..Ya da bizimkiler ciyak ciyak birbirini yerken..Hooop durun! ne yapıyorsunuz?..deyip bizim söylediklerimizi bir bir söyler dile getirir...ve hepsinin aklını başına getirtir...
Ayla melek mi? nesi melek onun...?Lady Macbethin vicdan azabını izleyeceğiz o kadar..
En fazla bile bile yaptıklarından ötürü çektiği vicdan azabını sesli bir dille ifade etmesi olabilir..Ya da bizimkiler ciyak ciyak birbirini yerken..Hooop durun! ne yapıyorsunuz?..deyip bizim söylediklerimizi bir bir söyler dile getirir...ve hepsinin aklını başına getirtir...
aylanın vicdan azabı herkesi etkilemez ki!
Ayla dizide ortak nokta olan bir şey yapmalı Rüyayı kaçırır oradan ünsal gürsoy karayeller aygünler(necolar)necdetlerden de yıldızlar(güside)aylanın annesi ve dayısı var...hepsi toptan etkilenir bu olayda.....
11 sayfa sonra bitiriyoruz sanırım bu başlığı....
Ayla melek değil ama Necdet ve özellikle Yasemin ondan daha suçlu bence...:icon_whis özellikle de Yasemin dedim...çünkü tamam bir hata yapıp ilk başta çocuğu söylemedi ama adam hiç mi vicdan azabı falan çekmez..söylemeyi aklının ucundan bile geçirmedi....Ahmet Yasemine ne etse az gelir..falakaya yatırsın bence...:img-blush
Haklısın...ama başka hiçbir açıklama bulamıyorum...yani Ayla'nın elindeki tek kağıt bu...acaba yeni bölümlerde...yeni gelişmeler mi olacak...? Ayla'nın eline koz verecek birşey...
Olamaz çünkü Yasemin-Ahmet aşkının geldiği noktanın ötesi yok... en olumsuz noktadalar...yani bu noktaya gelene kadar Ayla'nın elinde ne koz varsa o... yeni bir koz oluşamaz yani... bu aşk olayının bu noktaya kadarki gelişiminde olan bir koz olmalı ki anlamı olsun... yeni bir kozun olaya etkisi olamaz o ancak kozun içinde geliştiği olaya etki eder... :img-lady: pek filozofluk yaptım yahu... sorduğun sorunun cevabı tek cümlelik oysaki :img-in_lo (:img-hyste)
Ayla dizide ortak nokta olan bir şey yapmalı Rüyayı kaçırır oradan ünsal gürsoy karayeller aygünler(necolar)necdetlerden de yıldızlar(güside)aylanın annesi ve dayısı var...hepsi toptan etkilenir bu olayda.....
:img-hyste...
Ayla tam keçileri kaçırır ve hırs yapar...Alır Rüyayı kaçırır diyorsun...ehh işte yeni nesil formülleri! bknz:Ahmete sahip olamadım ama kızına sahibim...yahu Necdet ne oluyor bu arada özette emaresi geçmiyor? Nerde benim adamım?
Ayla tam keçileri kaçırır ve hırs yapar...Alır Rüyayı kaçırır diyorsun...ehh işte yeni nesil formülleri! bknz:Ahmete sahip olamadım ama kızına sahibim...yahu Necdet ne oluyor bu arada özette emaresi geçmiyor? Nerde benim adamım?
oo necideti susturuyorlar demek ki bahsetmediklerine göre
kaçırsın rüyayı ayla ya acayip fantastik heyecan olur.Rüyayı yasoların adada gittiği tepedeki ağaca bağlasın yaso 2. bir kendini öldürme girişiminde bulunup oraya gitsin aaa rüya sonra ayla ve yaso saç baş kavga ederler benim ahmetim hayır asıl benim ahmetim diye çok da güselö olur:):):):good::good:
Ayla melek değil ama Necdet ve özellikle Yasemin ondan daha suçlu bence...:icon_whis özellikle de Yasemin dedim...çünkü tamam bir hata yapıp ilk başta çocuğu söylemedi ama adam hiç mi vicdan azabı falan çekmez..söylemeyi aklının ucundan bile geçirmedi....Ahmet Yasemine ne etse az gelir..falakaya yatırsın bence...:img-blush
Yasemine ne ceza verilse yeridir! Falaka, osmanlı tokadı, filistin askısı, vs.bknz:adamın gururuyla ve sevgisiyle oynadı...Ama aşklarının büyüklüğüne ve varlığına bu şiddet gösterileri ters düşer...Bundan sonra Güllerin Savaşını izleriz..
ama bizim bayan küçük gurur, o şirret kedi edasını takınır diye düşünüyorum..Hoşş Ahmete bu saatten sonra sökmez...çünkü Yaseminin gerekçeleri darmaduman, haklı dayanak yok bknz:sen ne hakla benim çocuğumu benden gizliyorsun!
Gülmisal ve Zeynebim konuşmadım... Arkadaşıyla sohbet ediyordu, gidip dizi ile ilgili sorular sormak istemedim. Zeynebim nerede bende o şans yaa. Herkesi gördüm (Harun-Işık-Yaşar-Necdet-Ayla) bir Ahmet'i göremedim...
Yasemine ne ceza verilse yeridir! Falaka, osmanlı tokadı, filistin askısı, vs.bknz:adamın gururuyla ve sevgisiyle oynadı...Ama aşklarının büyüklüğüne ve varlığına bu şiddet gösterileri ters düşer...Bundan sonra Güllerin Savaşını izleriz..
ama bizim bayan küçük gurur, o şirret kedi edasını takınır diye düşünüyorum..Hoşş Ahmete bu saatten sonra sökmez...çünkü Yaseminin gerekçeleri darmaduman, haklı dayanak yok bknz:sen ne hakla benim çocuğumu benden gizliyorsun!
filistin askısı da fena değilmiş...yani ne bileyim Yasemin ne yapsa Ahmete çektirdiklerini ödeyemez...Ahmet Yasemini eninde sonunda affeder ama ben Yaseminin yarinde olsam asla kendimi affetmem ve Ahmetin suratına bakmaya da utanırım..ama maşallah bizimk kızdaki yüz kimse de yok...neresi gururlu oluyor peki bu Yaseminin..:icon_whis
11 sayfa sonra bitiriyoruz sanırım bu başlığı....
Onun yapacağı etki, en fazla kendi hayatına, Gürsoylara ve Ünsallara olur..yoksa Aygünler ve Yıldızlar dış kapının mandalı durumundalar...
Ancak Necdet, velayet davasında trip atarsa, kıymıklık yaparsa onlar(Aygün-Yıldız) da müdahil olur...Bknz:senaristin dediği Necdet Rüyayı baba gibi gerçekten seviyor ve bu konuda haklıdır söylemi....
işte o zaman Ahmet, Heyyyttt...diye hepsinin ortasına dalar..
Gülmisal ve Zeynebim konuşmadım... Arkadaşıyla sohbet ediyordu, gidip dizi ile ilgili sorular sormak istemedim. Zeynebim nerede bende o şans yaa. Herkesi gördüm (Harun-Işık-Yaşar-Necdet-Ayla) bir Ahmet'i göremedim...
neeee...maşallah görmediğin kimse kalmamış...Necdeti bile görmüşsün...:icon_whis peh bir Ahmet kalmış...Ahmetin çekimleri yok mu ki sizin oralara yakın..:img-blush
Ahmet silkiniyor ve kendine geliyor sonunda..ne diyorsun buna...:img-blush
filistin askısı da fena değilmiş...yani ne bileyim Yasemin ne yapsa Ahmete çektirdiklerini ödeyemez...Ahmet Yasemini eninde sonunda affeder ama ben Yaseminin yarinde olsam asla kendimi affetmem ve Ahmetin suratına bakmaya da utanırım..ama maşallah bizimk kızdaki yüz kimse de yok...neresi gururlu oluyor peki bu Yaseminin..:icon_whis
vallahi utanacak ama Ahmeti geri kazanmak için de herşeyi yapması gerekiyor..Gerekirse ayağına kapanıp af dileyecek ve sevgisini kullanarak onu kazanmaya çalışacak..Çünkü Ahmet öğrendiklerinden dolayı Yasemini boğsa mı sarılsa mı ruh halinde..
Yasemin hanım, yapacakları ve söyleyecekleriyle Ahmetin kendisine sarılmasını da sağlayabilir boğmasını da...Ben, Rıza- Şevket-Selma üçlüsünün ortalığı kızıştıracağını düşünüyorum..Bir de Necdet, velayeti vermemeye de kalkşabilir..Biliyorsunuz o da ikircikli zihniyette No.1...bknz.Necdetin sabahı,öğleni ve akşamı birbirini tutmaz.
iyi de Necdetin ne hakkı var böyle bir şey istemeye...velayet olayı olmaz inşallah..yani en azından Yasemin kendini affettirebilir de bu yalancı evlilikler aşk üçgenleri beşgenleri sona erer..kim kimi sevdiğine karar versin artık...Necdet Güzideyle Yaseminden hangisini tercih edeceğine karar versin Yasemin de Ahmetle Necdettten kimi sevdiğine kara versin de biz de rahtlayalım..Ayla da kendini köprüden mi atıyor ne yapıyor yapsın da Ahmeti rahat bıraksın..:icon_whis
Ahmetle Rüya çiftini de baba kız olarak görelim bir de tabi..:img-in_lo
neeee...maşallah görmediğin kimse kalmamış...Necdeti bile görmüşsün...:icon_whis peh bir Ahmet kalmış...Ahmetin çekimleri yok mu ki sizin oralara yakın..:img-blush
Ahmet silkiniyor ve kendine geliyor sonunda..ne diyorsun buna...:img-blush
Ahmet'in çekimleri genelde Anadolu yakası taraflarında oluyor... Bense Avrupa Yakasındayım... Gerçi iki hafta önce arkadaşım Tünel tarafında görmüştü Yasemin-Ahmet çekimlerini ama, bende şans yok...
Eee nihayet diyelim artık Zeynep'cim, Ahmet uykudan uyandı :happy0064:happy0064 Yasemin'e çok çektirmesini istiyorum. Acıdan verem olsun Yasemin ama sonra Ahmet üzülmesin ve Rüya annesiz kalmasın diye iyileşsin. :icon_whis
Selmin canım korkmuyor değilim...ağzımıza bir parmak bal sürüyor olmasınlar bu senaristler...Ahmet hemen yelkenleri suya indirirse asıl ben verem olurum...
canım şu İstanbul Erkek Lisesi Cağaloğlunda diye biliyorum ben...Avrupa yakası olmuyor mu orası...Canselin çekimleri orda oluyor genelde...:img-blush bak aklında bulunsun yolun düşerse...:icon_whis
Merhaba Ozenc-can... okudun mu özeti... bakalım sen ne yorum yapacaksın?
Ne olabilir "melek" Ayla'nın elindeki kader değiştirici değnek...
iyi de Necdetin ne hakkı var böyle bir şey istemeye...velayet olayı olmaz inşallah..yani en azından Yasemin kendini affettirebilir de bu yalancı evlilikler aşk üçgenleri beşgenleri sona erer..kim kimi sevdiğine karar versin artık...Necdet Güzideyle Yaseminden hangisini tercih edeceğine karar versin Yasemin de Ahmetle Necdettten kimi sevdiğine kara versin de biz de rahtlayalım..Ayla da kendini köprüden mi atıyor ne yapıyor yapsın da Ahmeti rahat bıraksın..:icon_whis
tabii ki Necdete bu konuda b..yemek düşer, diğerlerine olduğu gibi..
Bu olayla ilgili Ahmetten başka kimsenin bir şey yapmaya ve laf etmeye hakkı yok..O yapacak, söyleyecek hepsi dinleyecek ve ona onay verecek, onu sakinleştirmeye çalışacaklar...
Ama bu kadar entrika seven zihniyet hala devam edecek gibi görünüyor ve ben de buna kızıyorum..19 bölüm boyunca saçma sapan bir gerekçeyle saklanan bir sırrı gözümüze soktular...bir 13 bölüm daha acı çekeceğiz...ama aynı mantıksızlıklar devam ederse açıkçası ben diziyi seyretmem...:hıh
Bunların olması 10 bölüm sürecek....10 hafta bize ekran karşısında sinir harbi yaşatacaklar...ama bütün dileklerine AMİN....
Şu Ayla olayını çözsek de, Yasemin-Güzide yüzleşmesine geçsek...
Messa'cığım Anadolu yakasının neresindeymiş bu çekimler... ben de o taraflardayım ya... belki yakınsa bir uğrarım :icon_whis
Messa'cığım Anadolu yakasının neresindeymiş bu çekimler... ben de o taraflardayım ya... belki yakınsa bir uğrarım :icon_whis
kuzguncuk taraflarıymış diye biliyorum..
Nurdan abla Kuzguncuk taraflarında olduğunu duymuştum ben...tam yerini öğren de git bence..:img-blush hem bize de yeni fotolar getirirsin...:icon_whis bknz:çıkarcı forum üyesi...:img-cool2
entrikacı zihniyet devam edecek gibi gözüküyor..bakınsana Ayla ön planda...bir de Yasemin Güzide hesaplaşması varmış...demek ki Yasemin hala kimi sevdiğine karar verememiş..:icon_whis
vallahi utanacak ama Ahmeti geri kazanmak için de herşeyi yapması gerekiyor..Gerekirse ayağına kapanıp af dileyecek ve sevgisini kullanarak onu kazanmaya çalışacak..Çünkü Ahmet öğrendiklerinden dolayı Yasemini boğsa mı sarılsa mı ruh halinde..
Yasemin hanım, yapacakları ve söyleyecekleriyle Ahmetin kendisine sarılmasını da sağlayabilir boğmasını da...Ben, Rıza- Şevket-Selma üçlüsünün ortalığı kızıştıracağını düşünüyorum..Bir de Necdet, velayeti vermemeye de kalkşabilir..Biliyorsunuz o da ikircikli zihniyette No.1...bknz.Necdetin sabahı,öğleni ve akşamı birbirini tutmaz.
Yasemin'in uzun süredir Ahmet'e sözle ifade edemeyip, günlüklerle paylaştığı güçlü ve vazgeçilmez aşkını umarım bundan sonra bizzat kendisi ifade etme ve ikna etme fırsatı bulur.Ahmet'in durumu gerçekten zor.İkircikli bir durum...Bir tarafta hayatından çalınanlar ( ki bunun bir bedeli olmalı) diğer tatafta... malum... dünyayı karşısına almayı gözealdığı sevgisi...
Velayet davası benim de kafamı karıştırdı.Rüya Necdet'in soyadını taşıyor...Bu değişecek mi? nasıl ve ne zaman?
Badger hoş geldin....
Yasemin'in uzun süredir Ahmet'e sözle ifade edemeyip, günlüklerle paylaştığı güçlü ve vazgeçilmez aşkını umarım bundan sonra bizzat kendisi ifade etme ve ikna etme fırsatı bulur.Ahmet'in durumu gerçekten zor.İkircikli bir durum...Bir tarafta hayatından çalınanlar ( ki bunun bir bedeli olmalı) diğer tatafta... malum... dünyayı karşısına almayı gözealdığı sevgisi...
Velayet davası benim de kafamı karıştırdı.Rüya Necdet'in soyadını taşıyor...Bu değişecek mi? nasıl ve ne zaman?
Badger hoş geldin....
Hoşbulduk Ozenc,
Gördüğün gibi tüm yaz boyunca yazdıklarımızdan ikisini tutturabildik:Ahmet-kazan ve Denizin ölmemesi...
Ben şimdi ikinci slogana başlıyorum:
Yasemiiiiiinnnnnn sorumluuuuklarınıı alsıınnnnnnnn ve Ahmeeeeeteee kendiniiiii affetiiiirsiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn!
Merhaba Ozenc-can... okudun mu özeti... bakalım sen ne yorum yapacaksın?
Ne olabilir "melek" Ayla'nın elindeki kader değiştirici değnek...
Merhaba Nurdan..Ne Özeti Nerede.32.bölüm özeti mi?
Zeynepcim, inan İstanbul Erkek Lisesi nerede bilmiyorum ama eğer dediğin gibi Cağaloğlu'ndaysa yakın bana uğrayabilirim, araştırayım ben...
Nurdan Abla, Beykoz-Beylerbeyi-Kuzguncuk diye biliyorum ben...
badger'ciğim, özetten çıkan sonuç şu aslında... ve biz de yalnızca bu varsayımdan hareketle fikir yürütüyoruz:
Eğer Yasemin-Ahmet aşkının geldiği olumsuz durumun kaderini Kıbrısçık'taki Ayla-Yasemin konuşmalarının itirafı değiştirirse -ki itirafı yapan kişinin Ayla olması anlamı çıkıyor özetten...-
1) Ayla bu itirafla kendini aklamış olur...
2) kötü noktadaki aşkın kaderini ters yöne çevirmekle "Melek" olmuş olur...2. şık tipik seyirci gözüyle böyle tabiki... :img-pilot
Selmin Cağaloğlunda olduğundan eminim çünkü daha önce gitmiştim tabi seneler önce..ama şimdi Anadolu mu Avrupa mı hatırlamıyorum..şu bize akademi diye yutturdukları yer orası...yolun düşerse uğra...hatta yolunun üstündeyse her gün uğra...:icon_whis bak pişman olmayacaksın..benden sana abla tavsiyesi..:img-blush
Selmin Cağaloğlunda olduğundan eminim çünkü daha önce gitmiştim tabi seneler önce..ama şimdi Anadolu mu Avrupa mı hatırlamıyorum..şu bize akademi diye yutturdukları yer orası...yolun düşerse uğra...hatta yolunun üstündeyse her gün uğra...:icon_whis bak pişman olmayacaksın..benden sana abla tavsiyesi..:img-blush
Ahhh ablam ablam canım ablam... Cağaloğlu'nda olduğundan eminsen bende Cağaloğlu'nun Avrupa Yakası'nda olduğundan eminim :P :P Yolumun üzeri değil, pastane gibi ama çokta uzak değil. Uğramaya çalışırım.
Pabucumun akademisi... (Sinemleştim birazz...)
Ahhh ablam ablam canım ablam... Cağaloğlu'nda olduğundan eminsen bende Cağaloğlu'nun Avrupa Yakası'nda olduğundan eminim :P :P Yolumun üzeri değil, pastane gibi ama çokta uzak değil. Uğramaya çalışırım.
canım kardeşim benim...
uğra da papucumun yaseminine.....ne desem şimdi...bir şey yap....şaka bir yana Canseli görme fırsatını kaçırma...kendim görmüş kadar sevinirim inan...:img-in_lo hadi kolay gelsin..
Bunların olması 10 bölüm sürecek....10 hafta bize ekran karşısında sinir harbi yaşatacaklar...ama bütün dileklerine AMİN....
Şu Ayla olayını çözsek de, Yasemin-Güzide yüzleşmesine geçsek...
Önceden yazdığımı tekrarlıyorum....
Güzide: Necdet, galiba Yaseminden boşanma olayında Güzideyi ailesine takdim edecek... Necdet Yaseminle olan evliliğinin içeriğini pek anlatmayacak, Yaseminden bu gerçeği öğrenecek...
necdet, Güzideyi sevdiği için Yaseminden boşandığını yalnızca açıklayacak gibi geliyor ilk başlarda..çünkü gerçeklerle yüzleşmekten korktuğu için, kaçak oynamayı seviyor, bir de kendini hayatın dalga hareketine bırakmayı da seviyor..çokzorlandığı anlarda gerçeği söyleyebiliyor..
Sonra gerçek ortaya çıktığında-burada Ahmetin olayı daha da büyütmesi, Yaseminle Güzide yüzleşebilir ve olan bitenleri Yaseminden öğrenebilir...
Aslında Yasemin-Güzide konuşmasından çok ben Ayla ile böyle bir sahnesinin olmasını istemiştim ama ona hepsinin kaderini belirleyecek bir rol biçmişler...:hıh
vallahi Ayla ne ederse etsin, gözümde asla ama asla MELEK olamaz...sadece yaptıklarının bedelini öder o kadar yoksa biz onun özde ne kadar haris, bencil ve kıskanç olduğunu biliyoruz...bknz:kısas adaleti..Yalnızca tereyağından kıl çeker gibi sıyrılmasını aaa! gerçekten ne iyiymiş dedirterek yaptıklarını ya da ne olduğunu unutturmaya çalışmasınlar...bknz:bir insan7sinde neyse 70inde de o'dur.
Messa İstanbul Erkek Lisesi Cağaloğlu'nda canım... oğlum orayı çok istiyordu gidip bir görelim dedik... oradan biliyorum...
Beylerbeyi bana yakın... ama şu sıcaklar bir gitsin ondan sonra giderim belki... önce iyi bir fotoğraf makinası bulmam gerekiyor Zeyney'ciğim... ama fotoğraf çekmeyi hiç düşünmüyorum... yani 5-10 dk.'lık süreyi birkaç soru sorup sohbet etmeyle değerlendirmek isterim... foto işin içine girince bu olmaz bence... ama birinden rica ederim ben konuşurken o çeker :img-grin2 bak bu olabilir... hatta yanımda Cansel'i hiç tanımayan bir arkadaşımı götürürüm... tanıyan biri olursa o da konuşmak ister, fotoğraf çektirmek ister... neme lazım ..:img-hyste
canım kardeşim benim...
uğra da papucumun yaseminine.....ne desem şimdi...bir şey yap....şaka bir yana Canseli görme fırsatını kaçırma...kendim görmüş kadar sevinirim inan...:img-in_lo hadi kolay gelsin..
Ahh gerçekten Beren'e Yasemin üzerinden hoş bir şaka yapmak ne kadar güzel olurdu. Kendimi, diziyi fazlasıyla gerçek hayatla bağdaştıran bir izleyici olarak lanse edip Yasemin'in (Beren'in değil, hemen fanları yanlış anlamasın) saçına başına yapışsam :P saçma oldu farkındayım... Zeynepcim hiç merak etme sen eğer birgün Cansel'i görürsem mutlaka senden bahsedeceğim, hatta istersen imza bile alırım. :img-yes::img-yes: Şihvetli bir resmini çekip senin adına imzalatırım...:happy0064
Edit: Nurdan Abla ok. ben bir araştırayım tam olarak nerede olduğunu... Daha sonra Sis Yapım'ı arayıp çekim günlerini sorarım.
Kendime Edit: Fazla uçtum, resmi ne ara bastırıp ta imzalatıyorum... :icon_whis
Messa İstanbul Erkek Lisesi Cağaloğlu'nda canım... oğlum orayı çok istiyordu gidip bir görelim dedik... oradan biliyorum...
Beylerbeyi bana yakın... ama şu sıcaklar bir gitsin ondan sonra giderim belki... önce iyi bir fotoğraf makinası bulmam gerekiyor Zeyney'ciğim... ama fotoğraf çekmeyi hiç düşünmüyorum... yani 5-10 dk.'lık süreyi birkaç soru sorup sohbet etmeyle değerlendirmek isterim... foto işin içine girince bu olmaz bence... ama birinden rica ederim ben konuşurken o çeker :img-grin2 bak bu olabilir... hatta yanımda Cansel'i hiç tanımayan bir arkadaşımı götürürüm... tanıyan biri olursa o da konuşmak ister, fotoğraf çektirmek ister... neme lazım ..:img-hyste
Nurdan abla hele bir oralara kadar git de foto çekmeden gel sana neler yaparız bir düşün istersen...Emelle imik sıkma olayına girebiliriz hemen ne de olsa alıştık..:icon_whis:img-pilot
ablam oğlunu keşke o okula kaydettirseydin..böylece bol bol delüüüğanlı fotosu görürdük de gözümüz gönlümüz açılırdı...hem de yeni haberler alırdık...tamam pek bir çıkarcıyım kabul...
Selmin eğer beni rezil edersen delüüğanlıya sana ne yapacağımı biliyorsun değil mi...:icon_whis akıllı uslu bir fan olarak bahset bari...:img-blush
Ok. Zeynep bebişim Cansel'i bir göreyimde dediğin gibi bahsederim ayıp ettin... Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, herşey gönlünüzce olsun...
Merhabalar ifendim :img-in_lo:img-wink:
Hepinizi çok özledim vaktim sınırlı :icon_sorrHemen konuya dalayım oleyyyyyy özet gelmiş :happy0064 Lakin bazı yerleri anlamadım :icon_whis Yasemin'le Ahmet Rüya'yı almak için mi mücadele ediyorlar :icon_whis Ayla niye herkesin kaderini etkiliyor yoksa sonunda Ahmet'i ikna edicek mi evlenmeye söylediği bir şeyle :icon_whis:icon_sorr:icon_sorr
aaaa...
arkadaşlar özet geldi mi sahiden...
nereye eklendi ki??
Hepinizi çok özledim vaktim sınırlı :icon_sorrHemen konuya dalayım oleyyyyyy özet gelmiş :happy0064 Lakin bazı yerleri anlamadım :icon_whis Yasemin'le Ahmet Rüya'yı almak için mi mücadele ediyorlar :icon_whis Ayla niye herkesin kaderini etkiliyor yoksa sonunda Ahmet'i ikna edicek mi evlenmeye söylediği bir şeyle :icon_whis:icon_sorr:icon_sorr
oooooooo Zeynep hanım gelmiş...:icon_whis nerelerdesin cadı..
görüyorsun sen yokken Ahmet o iki cadı arasında telef olacak...bir şeyler yapmak lazım..yedirmeyiz Ahmeti onlara..:img-blush
Hoşgeldin Zeynep'cim...özledik, kesin dönüş ne zaman?
Sorularını cevaplamayı çok isterdim...tabii cevabını bilseydim :icon_sorr Biz de düşünüp duruyoruz ama....nafile :bilmim
NOT: Ben çıkıyorum...1-2 saat yokum...umarım döndüğümde birşeyler yakalamış olursunuz...bye
Vallahi Badger katılmadan edemiyorum..Kesinlikle ben de bu durumda boşanmak için Güzide mevzusunu öne süreceğini tahmin ediyorum..Kimse yaptıklarının,düşündüklerinin arkasında tam olarak duramıyor ki..Formalite bir evliliğin bitimi için de yine formailte bir neden bulunacaktır..
Bilmem ki ne zaman dönüyorum :icon_whis
Yarın olabilir mi acaba :img-blush:happy0064:happy0064
Ben o cadılara telef ettirir miyim Ahmet'i :hıh Yasemin ve Neciiidet'e süper akrostişlerim var:hıh :dito Tabii Ahmet'e de :img-in_lo:img-blush
Ya o Yaso cadısı niye mücadele edio Ahmet'le ağzını burnunu dağıtacağım ha:hıh :dito
wayy bee şimdi okuyabildim özeti..
yine mutluluğu uzunca bi süre izleyemeyeceğiz gibi geldi bana..
üzüldüm :sad53::sad53:
Vallahi Badger katılmadan edemiyorum..Kesinlikle ben de bu durumda boşanmak için Güzide mevzusunu öne süreceğini tahmin ediyorum..Kimse yaptıklarının,düşündüklerinin arkasında tam olarak duramıyor ki..Formalite bir evliliğin bitimi için de yine formailte bir neden bulunacaktır..
Renee hoşgeldin...Ne diyeyim ki? Entrika, mantıksızlığa tam gazz devam..Bir de necdet, iyi bir insan olacak şaşırtacak diyorlar ya kopuyorum..Zaten işin içinde al birini vur diğerine ekibi olunca hiçbir şey diyemiyorum...Umarım Ahmetin kazan kaldırmasının dozunu fazla kaçırmazlarda bu olayı dizideki akil adamımız olarak çözdürürler...
Aklıma ne geldi editu
Formalite bir evliliğin bitimi için de yine formailte bir neden bulunacaktır
demişsin ya bu bizim al birini vur diğerine ekibi fazla rezil olmamak adına boşanmaları esnasında yine bir Ayşecik gerekçe yaratıp, bu gerekçeye Güzideyi de ortak etmeye çalışırlar mı? bknz: o iki aklı evvelin zihniyetinde düşününce böyle bir ihtimali de düşünmeden edemedim..
zeynop hoşgelmişsin..bak özet de gelmiş bknz.çık bakalım işin içinden
Yok Ahmeti kimseye kaptırtmadık..Hepinize CAZ ekibine 3 eşit parça Ahmet...:)
Bu arada konumu pek beğendim...Umarım iyi vakit geçiriyorsundur.
pinarsayü85 22-08-07, 16:49 Vallahi Badger katılmadan edemiyorum..Kesinlikle ben de bu durumda boşanmak için Güzide mevzusunu öne süreceğini tahmin ediyorum..Kimse yaptıklarının,düşündüklerinin arkasında tam olarak duramıyor ki..Formalite bir evliliğin bitimi için de yine formailte bir neden bulunacaktır..
bence de artık boşansınlar..
bu kadar entrika yetti gari!
güzide de mutlu olsun di mi?
noT:bizim oradan kaçtım,bu seneki mönü belli oldu,midem şimdiden ağrıdı kardeşim....
Renee hoşgeldin...Ne diyeyim ki? Entrika, mantıksızlığa tam gazz devam..Bir de necdet, iyi bir insan olacak şaşırtacak diyorlar ya kopuyorum..Zaten işin içinde al birini vur diğerine ekibi olunca hiçbir şey diyemiyorum...Umarım Ahmetin kazan kaldırmasının dozunu fazla kaçırmazlarda bu olayı dizideki akil adamımız olarak çözdürürler...
Merhabalar..Hakiakten ya tam al birini vur diğerine tabiri(ki ''cukk'' oturmuş kendileri)..
Bir de o var tabii..Şimdi biz Ahmet'in şöyle adamaklıllı bir çemkirebilmesini istiyoruz zaten orası ayrı ama abartıdan da biraz uzak durmakta fayda var..Ben aslında Ahmet'in bağırıp,çağırmasından çok söylediği sözlerle,ağır ama bilinçi adımlarıyla,kararlılığıyla galip gelmesini istiyorum..Bu daha etkili olacaktır..Gerçi anlayana:icon_whisBiliyoruz ki Nejiiddet kardeşimizin ''Yarabbi Şükür'',Yasemin Hanım kızımızın da ''görmedim,duymadım,bilmiyorum'' tavırları karşısında Ahmet ne yapsa boş ya,neyse..
Hatırla Sevgili’nin yeni sezon bölümleri 1969 Şubat’ından devam ediyor. Ahmet, Rüya’nın kendi kızı olduğunu öğrendikten sonra büyük çalkantılar yaşayacak ve Yasemin’le Necdet’in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacak.
Olmasın beter olsunlar da bir daha kendilerine geleesinler inşallah:hıh Ahmet onları sürüm sürüm süründürsün:hıh Ahhh o Ahmet'in yerinde ben olacaktım ki çocuk saklamak neymiş tek tek öğretirdim onlara :dito
Rüya’nın doğumunu, büyüdüğünü görememiş olan Ahmet bunun acısını Yasemin’den çıkaracak.
Çıkarsın beter ol Yasemin:hıhBen olsaydım Rüya'yı görebilmen için yıllarca yalvartım ya seni neyse Aliye'den kırma bi Yasemin' tahammlüm yok zaten o halinle sana zor katlanıyoruz :hıh
Güzide’nin hayatı da dönülmez biçimde değişecek. Yasemin’le yüzleşen Güzide’yi de bir sürpriz beklemektedir.
Güzide formalite evliliği öğreniyor ve de hamile :icon_whis
Selma Ahmet'in çocuğu alması için Ahmet'e gaz vericek Rüya iki aile arasında paylaşılamayacak Ayla Kıbrısçık'ta olanları anlatacak Ahmet tüüüü Yasemin yazıklar olsun diyip Ayla'yla evlenecek
Hoşbuldum delüüüüğğğğanlı benden daha rahat Ayla'yla Yaso'suz bir delüüüğğğanlı bu ğaddar mı mutlu olabilirmiş diyor:img-in_lo
Güzide formalite evliliği öğreniyor ve de hamile...ben buna bir ekleme daha yapıyorum..Bütün bu mantıksızlıklara akıl erdiremeyip, Necdetin muhtemel gelgitlerinden şaşırmış haldeyken...............vınnn! kaçar... bknz: Hayatı değişimiştir
Selam sevgili forumumun güzide sakinleri. Dün geceki ayrılıktan sonra forumun mavi rengini görmek bana nasıl huzur verdi anlatamam :P
Yazılanları okudum da.. Bir nevi baskın basanındır durumu oluşmuş. Tekrardan bir tartışma açmak istemem ama, sanki biri hülya avşar başlığına girip "koşuun, hs başlığında hülyaya hakaret ediyorlar.." demiş gibi göründü bir anda. ilk bölümden beri dizinin her bölümünü en az iki kez izlemiş, aylarca detaylı karakter analizleri yapıp çeşitli forumlarda tartışmış biri olarak, hülya avşarın yasemin karakterine uymadığını söylemek istiyorum. kendisinin oyunculuğuna bir şey demiyorum, o yıllardır bu camiada varolarak kendini çoktan kanıtladı zaten. ama görünüşü, bakışları, hareketleri, hatta sesinin tonu bile bu karaktere uymuyor; ki diziyi yeterince ilgiyle izlemiş olsanız siz de bunu pekala farkederdiniz... bu noktada, olayı "vay sen benim sanatçımı nasıl beğenmezsin, o seninkilerin hepsinden kat kat iyi, özgeçmişi seninkileri ezer geçer..." şeklinde şovenist bir yaklaşıma götürmek, abesle iştigal olur.. hiç gerek yok...
uğur polat da, yeni dönem türk sinemasının çok beğenilen aktörlerinden biri. (onun hayranları nerede :D) bu haberi okuyunca bir de alıcı gözüyle inceledim resimlerini. evet, ahmet karakterine uyabilir.. çünkü onun gözlerinde yumuşak bir bakış, etrafa yayılan bir huzur var, aynı canselin gözlerindeki gibi... bu yüzden uğur polat ahmetin yaşlılığı için uygun olabilir diyorum, ama yine de yaşlılık görüntülerini çok fazla izlemek istemiyorum.. böyle olduğu zaman ısınamıyorum karakterlere ben, çgo'da da, selda alkora bayılmama rağmen, onun yurdanurunu sevememiştim bir türlü :(
HATIRLA SEVGİLİ
Deniz’in ağır yaralı hastaneye kaldırılması Defne ve aileler için büyük şok yaratır. Artık Türkiye’de farklı görüşten gençlerin arasında gittikçe yükselen şiddet herkesi dört bir yana savrulmaya başlar. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın da aralarında olduğu solcu gençler farklı fraksiyonlara bölünücekler. Bu süreç Türkiye’yi 12 Mart 1971 darbesine taşıyacaktır. Diğer yandan sağcı gençlerin örgütlendiği ülkü ocakları ve Yaşar’ın bu çevrelerde yükselişi Işık’la ilişkisine etki edecektir. (...)
sevgili tokio, eklediğin için teşekkürler :)
nihayet diyorum ve fragmanın da geleceği günlerin ümidiyle yanıp tutuşurken, ilginç gelen birkaç cümleye yorum yapmak istiyorum:
yaseminle güzide ne için yüzleşiyorlarmış anlamadım ben :D güzide yasemine gidip "bırak necdeti, düş yakasından" mı diyecek :img-hyste onların yüzleşecek ne gibi bir ortak paydaları var? takdir edersiniz ki necdet, yasemin için pek ortak payda sayılmaz, hele ki şimdi ahmet'in gazabını göreceğiz, yaseminin gözü ne necdet görür ne güzide...
pekiiii.. ahmetle yasemin arasındaki büyük mücadeleye ne diyorsunuz? ben size söyleyeyim, bunlar en az bir 15 bölüm kavga ederler :img-hyste hayır, aileler mücadele eder tamam da yaseminle ahmet niye mücadele ediyorlar, yetmedi mi? yasemin bir kere de şu adamın lafını dinlemeyecek mi? ayrıca ayla hangi noktadan karışacak olaya, o doktor melih'le "aşk acısına ilaç" aramıyor muydu, ne alakası var rüyayla?? off :D
ve, solcu gençlerin frakasiyonlara bölünmesinden bahsetmiş, demek denizlerin yanısıra mahir çayan'ı da göreceğiz dizide.. çok güzel... çok sevindim.
bence de artık boşansınlar..
bu kadar entrika yetti gari!
güzide de mutlu olsun di mi?
noT:bizim oradan kaçtım,bu seneki mönü belli oldu,midem şimdiden ağrıdı kardeşim....
Hoşgelmişsin..
Aslında tüm yoğunluğumu Deniz'in akıbetine bağlamışken bir de Ahmet- Rüya buluşması izlsek gerçekten süper olacak..
Not'a not'la verilen karşılık:Ben alıştıra alıştıra yaklaşmaya çalışıyorum mevzuya,yavaş yavaş..
iReMJeLiBoN 22-08-07, 17:05 Ay bi an aklıma sezon finali gecesi geldi 90 - 100 kişi dolmuştu taşmıştı forum :icon_whis
Hiçkimse mesajları okuyamıyordu :img-hyste herkes kafasına göre yazıyordu :D
Neyse ben buraya ne demeye geldim:icon_whis
Albümü aldım ve şu dikkatimi cekti cok hos bir muzik var. Kâh ıslıkla, kâh gitarla calınan cok hos bir muzik. Deniz ve Defne ilk cıktıklarında calmıstı.. (bkn: benimle bu evde yasar mıydın? , senden baskası olmazdı. ) Necdet ve Güzide ayrılırken calmıstı. ( bkn: Rüya cocuk felciyken hastanede. ) Veya Sevim ve Mehmette ( bkn: mor bantlı, kağıt helvalı bank sahnesi )
Herneyse cok uzattım o müziği neden koymadılar acaba:icon_whis
Güzide kaçmaz bence ama hamiledir :icon_whisHep öyle yapıyorlar :img-yes: Kocasıyla sevgilisiyle küs olanlara,saplantılı erkeği elde tutmaya çalışan kadınlara,hayatı dönülmez şekilde değişsin isteyenlere çocuk birebir :icon_whis
Yalnız şu Ayla olayını çözemedim hala :icon_whis:blink:
Ya bir dakika neee Ahmet'in yaşlı halini başkası m oynayacak:icon_sorr:dito
Burdan Tomris Hanım'a sesleniyorum tabi görürse ve öyle düşündüğü doğruysa Tomris Hanım abartmayalım isterseniz her şey tadında tuzunda kalsın iyi anılarla hatırlayalım (gerçi entrikadan iyi anı pek olmadı ama:icon_whis) Göryoruz pek çok dizinin sezon uzatıcaz diye ne hale geldiğini hele bir de oyuncu değişikliği ilk bölümde ratingden güm diye düşersiniz valla :icon_whis
&sedef&özcan& 22-08-07, 17:28 arkadaşlar yeni sezon bölüm özetini nerden bulabilirim yardım edinyaaa:(
Cansu 'yu gördüm oleyyyyyyy:happy0064:happy0064
Ya HS imza-avatar kısmına gittim gitmez olaydım Y-N-R imzası yapmışlar bi de Gerçek Aile yazmışlar yani hiç gerçek aile görmesem:hıh Formaliteden Aile yazsalardı keşke:hıh :dito Bir de Gerçek Baba Kız yazmışlar tabii tabii eminim öyledir :icon_whis Sinirlerim bozuldu bin beter ol Neciiidet :hıh Ben çıkmak zorundayım hepinize kucak dolusu sevgiler:img-blush:img-in_lo:img-icecr
Evettttt geri geldimç.Burhanın deyişiyle "I'm back":happy0064:happy0064
Ağvaya gidemedim ama adaya gittim adaya.Gerçi çekim filan yoktu bir şey göremedim ama olsun yine de gittim gezdim.Evler filan harika.Ada izlenimlerimi uzun uzun anlatacağım daha sonra.Begonvil olduğuna kanaat getirdiğimiz bitkiler renklerini kaybetmeden,somadan herkesin gidip görmesi lazım.Bembeyaz evlerle o kadar güzel bir tezat oluşturuyorlar ki...
1 hafta oldu girmeyeli yahu.Baya özlemişim.Bu arada özeti okudum ohhhhh ahmet her şeyin acısını yaseminden çıkarıyor.Ne güzel...:happy0064:happy0064 Ama yasemin-güzide yüzleşmesi yerine yasemin-ayla,yasemin necidet(ki favorim) ,ahmet-ayla yüzleşmesi isterdim neyse....
Hoşbuldum ifendim hoşbuldum.Merve bilgisayarın düzeldi mi?Artık sürekli aramızda mısın?
(...) Ahmet'in gözü hiçbir şeyi görmüyor... çünkü çocuğu herkes bildiği halde kendinden saklanmış... ve bunu yapanlardan biri de yıllarca uğruna sürgün hayatı yaşadığı Yasemin... Necdet'in onun kafasını karıştırıp evlendiğine inanmış hep.. Yani Yasemin'de çok fazla suç görmedi ve kendisini hala sevdiğini biliyor... şimdi bu olay karşısında koyacağı tavırı yumuşatması için Kıbrısçık'taki Ayla'nın engelleyici tavrı çok yetersiz... dediğim gibi böyle olursa o hesap sorucu tavır anlamını yitirir bence...
çok haklısın nurdan.. "ahmet, neden evli ve çocuklu olduğunu bildiği halde bir ümit bekliyor yaseminden" sorusunun cevabı bu işte.. ama, gerçekleri öğrendiğinde bırak kafa karıştırmayı, affedilmez lanet gibi bir durum olduğunu görünce, ayla -yapmaz ya- "tüm suç benimdi ahmet" bile dese, bir etkisi olmaz... dolayısıyla başka birşey olmalı... ama ne?
gülmisal (miray galiba adın :) ben de merve) aylanın kaçırma olayına koptum :D badger'ın lafıyla da gülmekten ölen ilk kişi sıfatına erişiyordum az kalsın :D ahmeti bulamadım kızıyla idare edeyim en iyisi hahaha :img-hyste ay ilahi
yasemin de necdet gibi azıcık :D ne idüğü belirsiz, ahmete karşı hem yüzüne meşin kaplatmış gibi yüzsüz hem de utanmadan cazgırlık yapacak kadar büyük egolu... :D karışık kız
ediiiit : aaa, cansu ve zeynep de gelmiş :D hoşgeldinizz
&sedef&özcan& 22-08-07, 17:46 Evettttt geri geldimç.Burhanın deyişiyle "I'm back":happy0064:happy0064
Ağvaya gidemedim ama adaya gittim adaya.Gerçi çekim filan yoktu bir şey göremedim ama olsun yine de gittim gezdim.Evler filan harika.Ada izlenimlerimi uzun uzun anlatacağım daha sonra.Begonvil olduğuna kanaat getirdiğimiz bitkiler renklerini kaybetmeden,somadan herkesin gidip görmesi lazım.Bembeyaz evlerle o kadar güzel bir tezat oluşturuyorlar ki...
1 hafta oldu girmeyeli yahu.Baya özlemişim.Bu arada özeti okudum ohhhhh ahmet her şeyin acısını yaseminden çıkarıyor.Ne güzel...:happy0064:happy0064 Ama yasemin-güzide yüzleşmesi yerine yasemin-ayla,yasemin necidet(ki favorim) ,ahmet-ayla yüzleşmesi isterdim neyse....
Hoşbuldum ifendim hoşbuldum.Merve bilgisayarın düzeldi mi?Artık sürekli aramızda mısın?
canım nerden okudun özettiii
allah aşkına biri söylesin artık yanii!!
canım nerden okudun özettiii
allah aşkına biri söylesin artık yanii!!
HATIRLA SEVGİLİ
Tüm gün yayın akışı
merhabalar... bugün daha yeni senaristen gelen cevabi okudum acaba yollanan metinde varmi elinizin altinda cevabi okuyunca ne yazdiginizi merak ettim... sanirim buraya eklenmistir ama bir süredir yoktum buralarda...
buraya ekler yada öm atarsaniz sevinirim ...
Sibel
ist. erkek cağaloğlunda (cağaloğlu avrupada :D tarihi eminönü yarımadasında) ve bayağı kolay bir yerde.. yani, tramvayla bile gidilse istasyondan az bir yürümeyle bulunur... :D istanbulda kimler var, organize olalım da ziyarete gidelim "akademi"yi :P
merhabalar... bugün daha yeni senaristen gelen cevabi okudum acaba yollanan metinde varmi elinizin altinda cevabi okuyunca ne yazdiginizi merak ettim... sanirim buraya eklenmistir ama bir süredir yoktum buralarda...
buraya ekler yada öm atarsaniz sevinirim ...
Sibel
54.-55.sayfalara bakmanı tavsiye ederim..
hem senarist cevabı hem de oralarda bizim mektup bulunmakta..
oralarda biraz gezinirsen bulabilirsin.:img-wink:
Ay bi an aklıma sezon finali gecesi geldi 90 - 100 kişi dolmuştu taşmıştı forum
Hiçkimse mesajları okuyamıyordu :img-hyste herkes kafasına göre yazıyordu
Neyse ben buraya ne demeye geldim:icon_whis
Albümü aldım ve şu dikkatimi cekti cok hos bir muzik var. Kâh ıslıkla, kâh gitarla calınan cok hos bir muzik. Deniz ve Defne ilk cıktıklarında calmıstı.. (bkn: benimle bu evde yasar mıydın? , senden baskası olmazdı. ) Necdet ve Güzide ayrılırken calmıstı. ( bkn: Rüya cocuk felciyken hastanede. ) Veya Sevim ve Mehmette ( bkn: mor bantlı, kağıt helvalı bank sahnesi )
Herneyse cok uzattım o müziği neden koymadılar acaba
ben de o müziğin hastasıyım (çok tatlı ve çok masum :img-in_lo) ama malesef koymamışlar albüme :( bende diziden çekilmiş bir kayıt var, istersen yollayayım..
Evettttt geri geldim.Burhanın deyişiyle "I'm back"
1 hafta oldu girmeyeli yahu.Baya özlemişim.Bu arada özeti okudum ohhhhh ahmet her şeyin acısını yaseminden çıkarıyor.Ne güzel...:happy0064 Ama yasemin-güzide yüzleşmesi yerine yasemin-ayla,yasemin necidet(ki favorim) ,ahmet-ayla yüzleşmesi isterdim neyse....
Ada Güzeli mi gelmiş :D hoşgeldin şeker.. benim gibi bir ada hastasının yürekten vurdun böyle anlatınca, ada krizim geldi :img-eat:
necdet yaseminle yüzleşmekten kaçıp yerine güzideyi sürüyor galiba :D ama bırak aylayla yüzleşmesin, sadece ahmete konsantre olsun :D (dedim ama ben bile inanmadım, bizim ada domatesi (zeynep kulaklarını çınlatıyorum bi daha :D) bu akılsızlıkla ohoo...)
evet canım, bilgisayarım yapıldı, toptan ve temelli geldim :D
Sevgili HS Forumu üyeleri, Shevek, Badger, Aliye, Dizice, LİN, Ayşe, Tavuskuşu, Zeyneps, Gülmisal, Bahar_can, Vega58, Willlover, Messa, Gzmklc, Cerenimo, Kutbettin, Truthinthelies, Asia,
Bu sabah, Hatırlı Sevgili’yle ilgili görüşleriniz elime ulaşınca kendimi çok iyi hissettim. Bilinçli bir seyirci tarafından izlenmenin, özellikle diziye sahip çıkılarak yapılan eleştirilerin içimi ne kadar rahatlattığını anlatamam. Bu çok konforlu birşey... Umarım 2. sezonda sizi hayal kırıklığına uğratmayız.
Haklı olarak endişeleriniz var. Geçen yıla dair de içinize sinmeyen durumlar olmuş.
Drama kurgusu kişiye göre değişen, içinde sonsuz seçenek barındıran, bu yüzden de müthiş heyecanlı bir serüvendir. Hatırla Sevgili bu güne kadar yaptığım işler içinde beni en çok içine çeken proje oldu. Hikayesini de yazdığım için olabilir. Ama sadece bununla açıklamak doğru olmaz. 1960 yılında henüz bir çocuktum. Ama diğer iki darbeyi ve o yılları genç bir insan olarak yaşadım, kendime göre değerlendirdim. 1980 darbesinden önce kaçınılmaz olarak, ben de bir siyasi taraftım. Bir örgütün içinde yer aldım. Sizin de yazdığınız gibi bugün 2007 yılında geriye dönüp kendi yaşadıklarıma bakıyorum. Ve o yılları bugün ki aklımla değerlendiriyorum. O zamanlar asla olmaz dediğim şeyleri yazıyorum. Faşist birini sevmeye çalışıyorum. Tarafsız bir gözle ona bakıp, anlamaya uğraşıyorum. Ve o zaman geçmişteki hataları da farketmeye başlıyorum. Bu dizi benim için tam bir terapi oldu diyebilirim.
İşin en zor ama en keyifli yanı bu siyasi sürecin içine ana hikayeyi yerleştirmek oluyor. Bu bazen tam olarak oturuyor, bazen zorlanıyorum. Ahmet-Yasemin-Necdet üçülüsü de zaman zaman bu siyasi kurguya uymak zorunda kalıyorlar.
Dedim ya senaryo kurgusu bize sonsuz seçenek sunar diye... Elbette ben kendi seçimimle hikayeyi ve karakterleri algılamaya çalışıyorum. Yasemin-Ahmet ilişkisi 60’lı yıllara göre değerlendirilirse, kolayca boşanmak, kolayca hamileliğini ifade etmek, aile ve toplum baskısına karşı koyabilmek zor olmalı. O yıllarda bir genç kız olan kuzenimin gönül ilişkilerini hatırlıyorum da... Elele tutuşmak bile mümkün değildi.
Bizim kahramanlarımız, umutsuzca ayrıldılar. Yasemin zorunlu olarak kendine bir hayat kurdu, ya da öyle göründü. Necdet ona sonsuz bir destek verdi. Necdet’in “kendi hayatı adına birşeylerden vazgeçip emek harcamış bir karakter” olmadığını söylemek ona haksızlık olur. O, hayattaki tek aşkına hem çok yakın, hem de çaresizce uzaktır. Görece bir mutluluğu ve mutsuzlu aynı anda yaşar. Buna razıdır. Çünkü onun için Yasemin’den başkası olamaz. Babasından tokat yiyen Necdet’i hatırlayın. O içine kapalı, duygularını ifade etmeyi sevmeyen, bastırılmış bir kişiliktir. Zaman zaman ne kadar sağduyu sahibi olduğunu görürüz. İktidarla ilgili görüşleri buna iyi örnektir. Necdet sonsuza kadar olamayacağını bile bile, sevdiği kadının yanında olmayı ister. Bütün sevenler gibi... Yine bütün sevenler gibi, onun gitmesini istemez, bu süreci geciktirmeye çalışır. Bu konuda elinden geleni yapar. Üstelik doğduğu an gönül bağı kurduğu Rüya’yı gerçekten bir baba gibi sevmektedir. Ahmet’in haksızca babalığının elinden alınmış olması bu gerçeği değiştirmez. Bizim durumumuz Selvi Boylum Al Yazmalım’da ki babaların durumuna benzemiyor. Zaten Ahmet bir kızı olduğunu öğrendiğinde kendine göre hareket edecektir. Bu konuda ondan anlayış beklemeniz de bence Ahmet’e haksızlık olur. 6 yıla yakın bir zamandır kızından uzak bırakılmış olması onu çok kızdırmalı. Ben olsam delirirdim. Kendinizi Ahmet’in yerine koyun. Birinci hedefim Yasemin olurdu. Üstelik yıllarca sevdiği kadına sadık kaldı, bekledi.
Yasemin’e gelince...
Ben de bir anneyim. Çocuğunuz olduktan sonra hayattaki öncelikleriniz değişir. Onun beden ve ruh sağlığı herşeyin önüne geçer. Bunu anne olan herkes bilir.
Yasemin çok genç bir yaşta büyük bir trajedi yaşadı. Bunu iyi yönetebilmesi imkansızdı. Hem koşullar, hem tecrübesizlik nedeniyle... Necdet de ona yardım elini uzatınca ilk andaki tercihleri duygularına rağmen belli oldu. Uzun zaman sonra Ahmet’le karşılaşınca ve onunla kasabaya gitme fikri ortaya çıkınca zaten kararını verdi. Kızını da alıp gidecekti. Ama Necdet’in kendisine umutsuzca aşık olduğunu öğrenmesi durup düşünmesine neden oldu. Hem, aşık olmasa da insan olarak çok sevdiği Necdet’i üzmemek, hem de kızına bu durumu nasıl açıklayacağını bilememek... Onu durduran bu oldu. Çünkü artık Yasemin aşık bir kadın olmanın yanı sıra bir anneydi.
60 lı yılların gençliğini, 68 kuşağıyla karşılaştırmamak gerekir. Harun, Işık’ın karşısına geçip cesurca aşkını ilan edebilir. Ama Necdet bunu yapamaz. Zaten yapmak üzereyken Yasemin’in, Ahmet’i sevdiğini öğrendi. Bu konu o zaman kapandı.
Necdet’in çocukluk arkadaşının aşkına ve çocuğuna sahiplendiği doğrudur. Ama bu da onun zaafıdır. Karakterlerin zaaflarını olması iyidir. Bize insan olduklarını hissettirirler. Necdet’i bu kadar savunmamın nedeni onu çok seviyor olmam. Onu anlıyorum. Koşulları değişse, bambaşka biri olabileceğine sonsuz güvenim var. Onun gibi insanlar tanıdım. Derinliklerini keşfedince hayrete düşersiniz hani... Birden öyle birşey yaparlar ki, öyle birşey söylerler ki onları daha önce hiç tanımadığınızı farkedersiniz.
Şimdi maddelerinize geliyorum. Bir kere bu önerilerin çok ılımlı olduğunu söylemek zorundayım. Siz bu maddelerde diziyi bitirmişsiniz zaten. Herkes müthiş iyi, özürler dileniyor, nedamet getiriliyor... Karakterlerin olaylar karşısında öfke duymaları gerekiyor bence ve bunu yaşamadan ortalığın süt liman olabilmesi mümkün mü? Ahmet herkesten başına gelenlerin hesabını sormalı. Bu arada yıkıp geçmeli. Yaşadığı şeyi anlayışla karşılayamaz. Çok kızgın olmalı...
Ne kadar haklı... Ama onların başlarına gelenlerde dahli olanlar elbette günah çıkaracaklar. Sırayla...
Ahmet ve Yasemin ilişkisinin geleceğinin sizi memnun edeceğini söyleyebilirim. Ama bunun hemen olmasını beklemeyin. Ahmet önce Yasemin’den hesabını sormalı.
Gençlere gelince, onları çok hareketli, çok acılı yıllar bekliyor. Başlarına geleceklerin ana karakterlerimizi etkilememesi imkansız... Bütün Türkiye’yi etkilediği gibi...
Dizide yaşanacak olaylarla ilgili ne kadar titizlendiğimizi bilmenizi isterim. Bunun için yazı gurubunda iki arkadaşım daha canla başla çalışıyor. 6 tane danışman sorularımıza yanıt bulmaya uğraşıyor. Hem tarih taranıyor, hem kendi hikayemiz geliştiriliyor.
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gelecekle ilgili bana umut verdiniz. İletiniz şirket aracılığıyla geldi. Sitenizin adını verirseniz çok memnun olurum.
Hatırla Sevgili senaryo yazarı
Nilgün Öneş
Ve Sn.Öneşin ifade ettiği gibi sahnelerde hiç de yumuşak bir bağlama istememiştik...
... geçtiğimiz sezon 31 Bölüm boyunca biz TV izleyicilerine, uzun zamandır ekranlarda görmeye hasret kaldığımız türden kaliteli bir yapım izleme fırsatı sunduğunuz için, öncelikle teşekkür ederiz. “Hatırla Sevgili” dizisi ülkemizin yakın tarihine ışık tutmakta, özellikle resmi tarih kitapları ve kanalları dışında bir kanal aracılığıyla, Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan ve ülkenin gidişatını etkileyen olaylar ve olgular, politik, sosyal, kültürel ve düşünsel arka plan konusunda bizleri tekrar düşünmeye, o günleri ve dolayısıyla bugünleri analiz etmeye sevk etmektedir. Kurmaca karakterler aracılığıyla bu arka planın, olay ve olguların bireylerin hayatları üzerindeki yaşamsal etkilerini de gözlemlememizi, bir anlamda aynadaki aksimize tekrar dönüp bakmamızı sağlamaktadır. Bu da kirlenen, yozlaşan ve salt eğlencelik ürünlerin ağırlıkta olduğu görsel ve işitsel medya dünyasında kendine farklı bir yer edinmesini sağlamıştır.
Elbette düşsel öğeler taşıyan, birincil amacı gerçeklerin birebir yansıtılması olmayan, kurmaca karakterler ve kurmaca bir olay örgüsü etrafında gelişen ve tarihe göndermeler içeren dizimizden izleyici olarak beklentilerimiz, özellikle düşsel alanı ile ilgili olacaktır. TV ekranlar |