Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-17
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
arkadaşlar dizimizin albümünü aldım gerçekten süper,süperrr:happy0064 :happy0064
bide birşey sorucam,Hatırla Sevgili'nin Ağustosun 24ünde-25inda falan başlıyacağını söylüolar..doğrumu bu?
Ne kim demiş Ağustosta başlayacağını? Eylülün ilk haftası değil miydi?
Yasemin daha ilk ölümlerde kopar gider...Lanet var! aşkımda lanet var! deyip kendini kayalıklardan aşağı, peşinden Ahmet!....
Rüya da peşlerinden ne oldu bunlara yav? diye kalakalır...Halamsısı Lale, Rüyayı evlat edinir be Teoyla evlenerek Avrupaya giderler...
:img-fie: :img-fie: :not_i: :img-fear2 :img-fear2 :img-swoon :img-swoon
Ayyy Allah korusun.Teo rüyaya gaz verip durur.Sonra al başına belayı...Benim senaryom daha güzel:hıh Evlenip de niye mutlu olsun canım teo.O kadar gaz verdi.Dostum dediği necideti.ahmet-yasemin-rüya üçlüsünü mutlu etmedi.O da mutlu olmasın...Bağa ne bağa ne...:hıh :hıh
&sedef&özcan& 28-07-07, 19:25 Ne kim demiş Ağustosta başlayacağını? Eylülün ilk haftası değil miydi?
valla cnm bende anlamadım beren başlığında söylenio bu
valla cnm bende anlamadım beren başlığında söylenio bu
Galiba yaz rehavetinden milletin canı sıkıldı ondan öyle bir şey konuşuyordur...:img-icecr
Ya da yanlış anlamışlardır...Eylülde başlayacak dizinin çekimleri ancak Ağustos 15ten sonra başlar, belki de çekimlerin başlama tarihiyle dizinin yayınlanmaya başlama tarihini karıştırıyorlar kanımca..:icon_whis :img-yes:
Şimdi şöyle yapalım.
Ailesi öldükten sonra Ayla yalnız kalmıştır.Teo onu hiç yalnız bırakmamış sürekli yanında olmuştur.En sonunda Ayla da dayanamaz intihar eder.Onun peşinden aslında ona aşık olduğunu anlayan Teo da gider.Zuhal ise bir adamla evlenir ardan yıllar geçsede çocukları olmaz artık çocuğu olmayacağını öğrenen Zuhal intihar eder.Meğersem hamileymiş çocuğunuda öldürmüş Onun peşine de kocası gider tabiii
Koskoca ekipten bir tek Ahmet Yaso ve Rüya kalır.Ahmet ve Yaso kendilerini Rüya ya adarlar ve Yaşamaya devam ederler. Nasılım.Kimseyi bırakmadım settee
Bu benim senaryom daha güsel iştee:hıh
Teo da mutlu olamadıııı:hıh
&sedef&özcan& 28-07-07, 19:33 Galiba yaz rehavetinden milletin canı sıkıldı ondan öyle bir şey konuşuyordur...:img-icecr
Ya da yanlış anlamışlardır...Eylülde başlayacak dizinin çekimleri ancak Ağustos 15ten sonra başlar, belki de çekimlerin başlama tarihiyle dizinin yayınlanmaya başlama tarihini karıştırıyorlar kanımca..:icon_whis :img-yes:
banada öyle geldi cnm ama bilmiorum genede....gerçi ben o tarihde başlamasını isterdim ama imkansız gibii:)
:img-fie: :not_i: :img-fear2 :img-fear2 :img-swoon :img-swoon
Ayyy Allah korusun.Teo rüyaya gaz verip durur.Sonra al başına belayı...Benim senaryom daha güzel:hıh Evlenip de niye mutlu olsun canım teo.O kadar gaz verdi.Dostum dediği necideti.ahmet-yasemin-rüya üçlüsünü mutlu etmedi.O da mutlu olmasın...Bağa ne bağa ne...:hıh :hıh
:img-hyste :img-hyste
Sizi felaket senaryolarından başka türlü vazgeçirmenin yolu var mıydı? Mutlu Teo ve onun evlatlık kızı Rüya...gerçektem amanin :img-fear2
Felaketlerden vazgeçmeyeceğim.Zaten fonda HS'nin en duygusal parçaları çalıyor.Onları dinlerken aklıma sudan sebeplerle kavuşamayan ahmet ve yasemin geliyor ve bu ayrılığın müsebbibi(:)) herkesten intikam almak istiyorum. Sıradaki şarkı sevip de kavuşamayanlara gelsin...:
Aaaay ışığııııı dalgakıran yarada tuz aşktan kalan...:icon_cry: :img-cray: :img-cray: :img-cray:
Mendilleri göremiyorum hani mendiller?Halay çekmek için değil ama...:img-hyste :img-cray:
Felaketlerden vazgeçmeyeceğim.Zaten fonda ks'nin en duygusal parçaları çalıyor.Onları dinlerken aklıma sudan sebeplerle kavuşamayan ahmet ve yasemin geliyor ve bu ayrılığın müsebbibi(:)) herkesten intikam almak istiyorum. Sıradaki şarkı sevip de kavuşamayanlara gelsin...:
Ay ışığııııı dalgakıran yarada tuz aşktan kalan...
Mendilleri göremiyorum hani mendiller?Halay çekmek için değil ama...
Yok almayayım..,
Zaten sevmem melodramı, trajediyi hele ki Yaseminin kendikendine yarattığı gibisinden..Ben hiç tahammül edemem öyle, açık açık konuşur cevabımı alırırm..Olumsuzsa 2-3 ağlar, arkamı dönerim, evett hayat, nerde kalmıştık der ve devam ederim...:hıh
Cansucan, sen bu akşam fazla bu CDyi dinlemeye başlayıp içini karartma, sonra başımıza Uma/Cansucan versiyonu olarak çıkma...:img-hyste
Yaa ben şarkıların melodisinde,sözlerin güzelliğinde kaldım.Seviyorum bu şarkıları...
Ben Uma olarak çıksam bile sizlere bir şey yapmam bebişim.Ancak teo'ya ve Necidete saldırırım o kadar.Eeee bu konuda da bana yardım edersiniz değil mi? Pastaneyi bastığımda yanımda olursunuz değil mi?Beni yalnız bırakmazsınız değil mi?
Yaa ben şarkıların melodisinde,sözlerin güzelliğinde kaldım.Seviyorum bu şarkıları...
Ben Uma olarak çıksam bile sizlere bir şey yapmam bebişim.Ancak teo'ya ve Necidete saldırırım o kadar.Eeee bu konuda da bana yardım edersiniz değil mi? Pastaneyi bastığımda yanımda olursunuz değil mi?Beni yalnız bırakmazsınız değil mi?
Basarız pastaneyi ne demek? Hala aynı şeylere devam ederse bu Ediyle Büdü...bu kaçınılmaz...
Onları sandalyelere bağlar pastalarını un ufak edip önce ağızlarından patlayıncaya kadar yedirir, tepelerinden dökeriz...Sonra bol bol su içirir, tuvaletinkapısını kilitleriz...Sonra kabahatlerinin manifestosunu pastanenin kapısına asar, millete rezil rüsva ederiz...:img-cool2
Pastaları önce biz yesek de arta kalanları onlara yedirsek?:icon_whis :icon_whis Canım çekti şimdi ya.Acaba bu saatte açık pastane bulabilir miyiz ki?Ben neden bu kadar pisboğazım?Haziranın başlarında da televizyonda hamile bir kadın iştahla pişmaniye yiyordu.Pişmaniyeyi çok sevmememe rağmen kaç gün pişmaniye peşinde koştuk ben bilirim.
Başlarından unları ve hep mutfakta duran VİTA yağları da dökelim.Ardından bol pralinli(akışkan olması için) profiterol sosuyla servis ederiz halkımıza.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Hüzünlü edit:Neden kimseler gelmedi?Aliye Abla, shevek, LİN, dizice, Ayşe, Zeynep...Kimseler yok.Biz yalnız mıyız badger?
Hüzünlü edit:Neden kimseler gelmedi?Aliye Abla, shevek, LİN, dizice, Ayşe, Zeynep...Kimseler yok.Biz yalnız mıyız badger?
Ben varım...:img-polic
Beni beyenmüyormusnuz???????:img-cool2 :img-cool2
Pastaları önce biz yesek de arta kalanları onlara yedirsek?:icon_whis :icon_whis Canım çekti şimdi ya.Acaba bu saatte açık pastane bulabilir miyiz ki?Ben neden bu kadar pisboğazım?Haziranın başlarında da televizyonda hamile bir kadın iştahla pişmaniye yiyordu.Pişmaniyeyi çok sevmememe rağmen kaç gün pişmaniye peşinde koştuk ben bilirim.
Başlarından unları ve hep mutfakta duran VİTA yağları da dökelim.Ardından bol pralinli(akışkan olması için) profiterol sosuyla servis ederiz halkımıza.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Gizot var...bizim taife ancak gelir, saatleri gelmedi Mrs.Hydeların...
Oh Oh haftaya Yasemin Ahmetin nişanına gitmesinin zamanı geliyor...Biraz da Yaseminin acı çekme zamanları...Ahmeti de kırıyor ama onun ağlama zırlamaları, Necdetin taaammmaaamm keeesss! halleri bana kuş cıvıltısı gibi geliyor bana...:img-cool2
İfot gibi oldu bu da.
Nişanda ben yaseminden daha fazla uyuz olmuştum Aylaya.Ahmedin koluna girmeler,tüm arkadaşları çağırdım demeler...:hıh Tirbiyesiz.
Aslında Ahmet ve ayla evlenmiş olsaydı ve o dönemde videoya çekip de gönderebilme olanağı olsaydı bir kopyasını da yasemine göndermesini isterdim. Ahmet gerçi naklen izlemişti bari yaso da banttan izleseydi.Onun da sağ tarafına inme inermiş.:)
Teo Editi:Eeee hadi ama canlanalım biraz.Biz ki bu forumu yağmur, çamur, kar, kış,demeden ayakta tutmuş kişileriz.Çok fedakarız.Bu yaptığımız var ya çok büyük bir şey.Herkes bunu yapamaz.:img-cray: :img-cray: Bu forumu sevmek zorunda değildik...(Bilin bakalım bu hangi ulvii gazcımız?):icon_whis :icon_whis
İfot gibi oldu bu da.
Nişanda ben yaseminden daha fazla uyuz olmuştum Aylaya.Ahmedin koluna girmeler,tüm arkadaşları çağırdım demeler...:hıh Tirbiyesiz.
Aslında Ahmet ve ayla evlenmiş olsaydı ve o dönemde videoya çekip de gönderebilme olanağı olsaydı bir kopyasını da yasemine göndermesini isterdim. Ahmet gerçi naklen izlemişti bari yaso da banttan izleseydi.Onun da sağ tarafına inme inermiş.:)
Yasemine hiçbir şey olmazdı...Hatun, ne geçirirse geçirsin, ne görürsegörsün hiçbir tıkk yok..üzülüyor ama bir şey yok, donuk...don don kalıyor..:hıh
Tavuskuşu editi:EEee dün gece sordun Rüya hk bir şeyler, biz de yanıtladık ama başka bir şey çıkmadı senden..Anlaşıldı bu gece üçümüz varız...:)
merhabalar
yasemin çok donuk çünkü herşeyi içinde yaşıyor öyle bi hali var yani biz onun deli gibi aşık hallerini de göremedik üzgün hallerini de onun tek şahidi defteri içini bi tek ona açıyor
Yok canım o kadar da değil.Günlüğüne de yazmıştı ahmete de söylemişti parkta yanında başka birini görünce çok kötü oluyorum diye. Ama kızımız biraz(!) ketum ablası. Duygularını pek belli etmek istemiyor.Sadece ondan yani.Başka bir nedeni yok.
Varmış buldum.Birazdan akıldan güdük kaldı yavrucak.Sevda tepesinden aşağı yuvarlandı beyin.Ya da feriştahta mükreminin feriştahın edelesiz kocası numan için söylediği sözlerle açıklayayım olayı:
***Hayatının ilk nezlesinde bunun beyni burnundan akıp gitmiş.İlk selpak bunun beynine mezar olmuş haberi yok.:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Ben en fazla yarım saat içinde dönerim.bye bye
Badger editi:Tekrar bölümlerini izlemeyince aklıma gelmiyor bir şeyler.Ben biraz düşüneyim de öyle geleyim.Bütün forumun yükü de benim omuzlarımda.:icon_whis :icon_whis
merhabalar
yasemin çok donuk çünkü herşeyi içinde yaşıyor öyle bi hali var yani biz onun deli gibi aşık hallerini de göremedik üzgün hallerini de onun tek şahidi defteri içini bi tek ona açıyor
bısey soylıyecegım ama hak verırmısınız bılmıorum sen dedınkı: deli gibi aşık hallerini goremedık dedin ben de dıorumkı delı gıbı asık olan ınsan zaten aptal olur hıçbırsey gormez kendı halınde bısey olur!!bazen cok asık olan ınsan sacmalar herseyı KÖRDÜĞÜM yapar...cunku kendınde degıldır...
ayrıca ben bu sarkıda bısey farkettım cok ılgınc ve sacma olsa da oylesıne yazmak ıstıorum, simsiyah bakışlarından...:
Bir ılık gece gibi simsiyah bakışların
Aşk dolu rüya gibi simsiyah bakışların
dans ettıklerı sarkıda bıle kızlarının ısmı olması ne guzel ve ilginç birşey....:D:D:D
Yasemin mizaç olarak içine kapanık, hayalperest, hayat konusunda ürkek, kendine güvensiz...Onca şey yaşandı..tamam, dondu kaldı...hepsi üstüsteydi..o da tamam, orada da dondu kaldı...ama bazı olaylar oldu ki..orada donup kalmaması lazımdı..(Parkta gerçeklerin ortaya çıkmasında, anlamsız bir evliliği bozmaya kalkışamaması, kendi kendine hayatın içine kendini hapsetmesi, başıma ne gelirse elsin ben razıyım demesi, Ahmeti kaybetmeyi gze alması, Ahmeti ölüm döşeğindeyken bırakması...)
Bazı zamanlar gelir..elinden geleni ardına koymaman gerekir, belki sonucunda elde edersin ya da etmezsin..ama ne olursa olsun bunu denemenin vermiş olduğu iç huzuru yaşarsın...Yasemin değiştirmek için hiç denemedi...Denemeye kalkıştığındaysa ilk aksaklıkta yelkenleri suya indirdi...benim o karakterde eleştirdiğim bu...Sorumlu olduğu yalnızca kendisine değil, bunu en önemsediği varlıklara-Ahmet ve Rüyaya - da yaptı..Bu üç şahsın mutluluğundan çok, diğerlerini yani others ları daha çok düşündü...
gelecek sezonda Yaseminin bunları farketmesini,üstünden bu ürkekliği, kaçak oynamayı atması gerekiyor...:img-yes: Artık hayatında kimlerin gerçekte önemli olduğunu görüp ona göre tercihlerini belirleyip savaşması gerekiyor..:img-wink:
Yasemin mizaç olarak içine kapanık, hayalperest, hayat konusunda ürkek, kendine güvensiz...Onca şey yaşandı..tamam, dondu kaldı...hepsi üstüsteydi..o da tamam, orada da dondu kaldı...ama bazı olaylar oldu ki..orada donup kalmaması lazımdı..(Parkta gerçeklerin ortaya çıkmasında, anlamsız bir evliliği bozmaya kalkışamaması, kendi kendine hayatın içine kendini hapsetmesi, başıma ne gelirse elsin ben razıyım demesi, Ahmeti kaybetmeyi gze alması, Ahmeti ölüm döşeğindeyken bırakması...)
Bazı zamanlar gelir..elinden geleni ardına koymaman gerekir, belki sonucunda elde edersin ya da etmezsin..ama ne olursa olsun bunu denemenin vermiş olduğu iç huzuru yaşarsın...Yasemin değiştirmek için hiç denemedi...Denemeye kalkıştığındaysa ilk aksaklıkta yelkenleri suya indirdi...benim o karakterde eleştirdiğim bu...Sorumlu olduğu yalnızca kendisine değil, bunu en önemsediği varlıklara-Ahmet ve Rüyaya - da yaptı..Bu üç şahsın mutluluğundan çok, diğerlerini yani others ları daha çok düşündü...
gelecek sezonda Yaseminin bunları farketmesini,üstünden bu ürkekliği, kaçak oynamayı atması gerekiyor...:img-yes: Artık hayatında kimlerin gerçekte önemli olduğunu görüp ona göre tercihlerini belirleyip savaşması gerekiyor..:img-wink:
Ancak Yasemin bunların hiçbirini yapmayacak yine. Bekleyecek herşeyin yoluna girmesi için. Bu da Güzide'nin hamile kalması, Necdet'in sorumsuzluğu yüzünden boşanıyormuş hissiyatı yaratılarak falan olur. Yine zavallı Ahmet deli gibi çabalar maalesef bir hata yapıp sevdiği kadın olan Yasemin'e ve çocuğuna kavuşmak için. Yasemin için öenmli tek şey düzeni çünkü şu anda. Öyle alışmış ki Necdet'in bişey beklemeyen ama çok şey veren(tabi bu Yasemin' göre Necdet o kadar iyi ki Ahmet meselesi) kocalığında altında arabası, ailesiyle arası iyi, sevdiği işi yapıyorken ilk aşkı olan adamın onu unutamayarak yaşadığını bilerek yaşamaya birşey yapmak için harekete geçmiyor bile.
Ah Ahmet ah, Yasemin evlendikten sonra Kıbrısçık yerine Paris'e gidip bir dilberle dönecektin nispet yaparcasına bak her akşam nasıl ağlıyor Yasemin, on on beş defter doldururdu bile. ( şu anki tekrar bölümlerinde)
yasemin nasıl olursa olsun ben onu eleştirmeyi sevmiyorum gerçekten de yasemin senin yazdığın karakterde fakat onu anlayabiliyorum
Arkadaşlar bugün burası çok mu sezsiz yoksa bana mı öyle geliyor.Kimse yok bizi güldürecek:(Nirdesinizzz??????:(:(
aman siz ne yaptınız böyle:img-fie:
iki saat gittim,geldim baktım herkes ölmüş..ortalık leş dolmuş:hıh
geldim buraya yazdıklarınızı okudum ve ahmetin şihvet ikisi sawyer abisini ziyaret ettim..bir de ne göreyim:
aaah..ah ..elalem adalarda kayıp oluyor,yine de çocuk yapıyor,çocuğunun annesiyle beraer oluyor..bizimkiler doğmuş çocuğu annesiyle babasıyla bir yuvada büyütemiyor:hıh
badger,ahmet beni affeder..ben onun aile saadeti için çabalıyorum..
herşey onun için:icon_whis :img-icecr
(fotoyu da sonra silerim artık..gözümüz gönlümüz açılsın biraz:hıh)
(Parkta gerçeklerin ortaya çıkmasında, anlamsız bir evliliği bozmaya kalkışamaması, kendi kendine hayatın içine kendini hapsetmesi, başıma ne gelirse elsin ben razıyım demesi, Ahmeti kaybetmeyi gze alması, Ahmeti ölüm döşeğindeyken bırakması...)
Bazı zamanlar gelir..elinden geleni ardına koymaman gerekir, belki sonucunda elde edersin ya da etmezsin..ama ne olursa olsun bunu denemenin vermiş olduğu iç huzuru yaşarsın...
Bir söz vardır:Yapamadıkların için pişmanlık duymaktansa,yaptıkların için pişmanlık duymak her zaman daha iyidir.
Yaseminin aşkı için savaştığını pek göremedik.Günlük olmasaydı ahmetin belki de bu aşktan haberi bile olmayacaktı. Aileler karşı çıkınca bile ahmetin gaz vermesiyle:aşkımızın büyüklüğünü anlayacaklar,bizi ciddiye alacaklar, evleneceğiz sözleriyle güç buldu savunmaya çalıştı aşkını.
Ahmet kolera iken boluya gitmemesini çok garip karşılamıyorum ben.Ahmetin ne zaman iyileşeceği belli değil,üstelik ayla var,daha sonra selma da geldi.Özellikle selma onu hastanede yanında görseydi ne derdi,ne yapardı?Örneğin ahmetin tedavisi uzun sürseydi okuldakilere necdete ne diyecekti.Necdetin onun için fedakarlık yaptığını düşündüğü için ahmeti haydarpaşa da ekti.Onu da üzmek istemedi.
Ama ne olursa olsun kıbrısçık'a gitmeliydi ahmetle.Evet belki biraz aceleci davrandılar,sonlara doğru atmaları gereken adımları en başta attılar ama yine de gitseler uzun vadede herkes daha mutlu olacaktı.
Belki yasemin istanbulda kalıp necdeti ufak ufak boşanmaya alıştırabilirdi. Rüyayı yeni bir hayata hazırlayabilirdi.Ama aşklarının verdiği heyecanla bunları düşünemediler.Aceleci davrandılar.Ahmet yasemini de buna alıştırmaya çalışmalıydı belki de...
Hayran edit:Anaaaammmm ne kadder edeleli bir değğğğğğvvaannnnlııı. Allah sahibine bağışlasın.Hem onu hem de kaslarını...:icon_whis :icon_whis
Ancak Yasemin bunların hiçbirini yapmayacak yine. Bekleyecek herşeyin yoluna girmesi için. Bu da Güzide'nin hamile kalması, Necdet'in sorumsuzluğu yüzünden boşanıyormuş hissiyatı yaratılarak falan olur. Yine zavallı Ahmet deli gibi çabalar maalesef bir hata yapıp sevdiği kadın olan Yasemin'e ve çocuğuna kavuşmak için. Yasemin için öenmli tek şey düzeni çünkü şu anda. Öyle alışmış ki Necdet'in bişey beklemeyen ama çok şey veren(tabi bu Yasemin' göre Necdet o kadar iyi ki Ahmet meselesi) kocalığında altında arabası, ailesiyle arası iyi, sevdiği işi yapıyorken ilk aşkı olan adamın onu unutamayarak yaşadığını bilerek yaşamaya birşey yapmak için harekete geçmiyor bile.
Ah Ahmet ah, Yasemin evlendikten sonra Kıbrısçık yerine Paris'e gidip bir dilberle dönecektin nispet yaparcasına bak her akşam nasıl ağlıyor Yasemin, on on beş defter doldururdu bile. ( şu anki tekrar bölümlerinde)
vallahi Ahmet, bunun yine abuk mıymıyları başladığında artık pek yerinde duracağını sanmıyorum...Koludan tuttuğu gibi götürür...İşin içinde çocuğu var artık...Sırf aşkına tekrardan sahip olmak gibi bir çabası yok...Burada yıllardır başkasının sandığı çocuğun babası olduğunu öğreniyor ve bu bir sevgiliye duyduğun aşkın haydi haydi önüne geçer...
Ahmete Yaseminin Necdeti bahane etmesi, gelemeyeceğini söylemesi tamamen düzenini bozmamak ve elaleme ne derler sonra endişesidir..Yoksa Necdet, Rüya, vs. tırşkadan teyyare...Bir de Yasemin hep birilerinin bir şeyi olmuş, he birilerinin kanatları altında, hep birileri kararlarını ve sorumluluklarını onun adına almış...Birinin ada yasemeni, birininmeleği, birinin saplantısı..vs.
Yasemine çok fazla yüklenmiyorum şimdilik...Bunu Ahmetle gelecek sezondaki karşılaşmalarının sonucunda tekrar değerlendireceğim...Umarım o muhteşem şaşkolozluklarından birini yapmaz, aklı başına erer ve Ahmetin aşkına sonunda layık olur...Umarım!
yasemin nasıl olursa olsun ben onu eleştirmeyi sevmiyorum gerçekten de yasemin senin yazdığın karakterde fakat onu anlayabiliyorum
aslında ben de yasemini eleştirmeyi çok sevmiyorum,çünkü sonunda senaristlerin yaso karakteri hk ne kadder hoyrat davrandıklarını görerek pes etmek zorunda kalıyorum:img-yes:
yaptığı her şeyde biraz haklı..evet..ama ben en çok da ahmete zamanında bir iki aşık bakış atmadığı için kızgınım:hıh
bakması da parayla değil yaa...:icon_whis ben olsam nergis gibi her fırsatta bakardım:img-yes: :img-icecr
sawyer fotosu görünce bir acayip oldum ayy..
bizim delüüüğğanlının başı kel mii:hıh
biraz daha kas yapması ve saçlarını ahenge sokması gerekiyor tabi ama yapsınlar o kadarını da gözlerimiz bayram etsin:img-in_lo
kızgın edit:e şimdi benim eklediğim sawyer aile fotosu diğer sayfada kalmışş:icon_sorr ben ona bakıp bakıp neşelenir yazarım diyordum ama..cık cık cıkk..
vallahi Tavuskuşu,
benim sevdiğim adam ölüm döşeğinde yatacak, belki de en son göreceğimdir...Ben orada Ayla bıdısı bıdısı ya da Selmadan korkacağım ya da Ayşecik marka kocamsı Necdet den..Ha!ha! Gören de hepsi gerçek şahsiyetler sanacak bunları...
Hani şunu desek olur, Necdetle Yaseminin gerçek(!) anlamda evlilikleri var ve Yasemin ex-aşkının peşinde eyvallah!..Yasemin bunların bu kadar bu konuda ukalalık taslamalrına fırsat verdi...Ben Ahmeti seviyorum başında bekleyeceğim dese, adam orada ölümdöşeğindeyken ne diyecekler?...Korkak Yasemin!:hıh
Bilemiyorum bana çok da ters gelmiyor gitmesi.Ben burada kalacağım dese bile selma fırsat verir miydi?Hastanede ahmetin babası ölüyor diye konuşturmamıştı burada adamın kendisi ölüm döşeğine kimbilir ne laflar ederdi? Yasemin karakteri onun bu laflarını kaldırabilir miydi?Ben sanmıyorum...
Haklısın korktu ama Necdet üzülmesin diye ahmetle kaçmayan kız,şimdi hangi gerekçeyle yanında durabilirdi?Yanında kalsa ben açıkçası madem necdeti buraya kadar umursuyordun baştan neden kaçmadın diye sorardım.
Ben onun yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum.Zor bir durum.Sanırım ben giderdim ahmetin peşinden.Ama olaya yasemin mantığıyla(pardon mantıksızlığıyla:)):icon_whis bakmaya çalışıyorum.
kıbrısçığa kaçma olayı başından beri aceleci,gereksiz,sıkıcı ve saçma bir olaydı zaten:img-yes:
şimdi ordaki gariplikleri yazarsam sinirlerim zıp zıp zıplayacak:hıhdeğmez..
ama bolucuğumuza ahmeti ziyarete giderken yaseminin o kadar tedirgin oluşuna akıl sır ermez...keşke necdet öğrenseydi gittğini..ne diyebilirdi ki..ne demeye hakkı vardı.yasemin böyle çekinirse,baştan necdetin tepkilerini kabullenirse onun da ne yapacağı belliydi gerçi:img-yes: necdete karşı korkak alıştırdı elini yasemin..:icon_whis
gözden kaçmış konu editi:ha ahmeti bırakıp gitme olayı var bir de..orda da sergiye necdetin geleceğini bilmediği için,sergi süresince ahmetin yanında durmasını beklerdim en azından..madem necdetten saklamak istediği için kalamadığı vurgulandı..dönene kadar ahmetin yanında kalsaydı:hıh
onun dışında ahmetle kalmaması bana da çook tuhaf görünmezdi sanırım...ben olsaydım..diyeceğim ama..ben olsam ahmet orda koleralardan ölüm döşeğinde değil,yazlığımızda kiraz ağaçlarının altında benimle oturuyor olurdu...kayseri de tabi.istanbulda olsam kesin adadaydık:img-yes:
hayranat editi:cansucan sormaa..ben de hayran oldum o edelelere:img-in_lo
İşte yine Yaseminin kendine güvensizliği ve hayat konusundaki tecrübesizliği ortaya çıkıyor...
Belki Selma ona laf sokardı,(hoşş ben olsam onu da yerin dibine sokmasını bilirdim orada ya neyse..) odaya giremezdi ama o kapıda Ahmetin iyi olduğunu öğrenip öyle ayrılması lazımdı çünkü adam ölüm döşeğinde hayat memat meselesi yani...
Onu biz de çok söyledik, Kıbrısçık yerine Parise gideydi, yanında birileriyle döneydi diye...Yasemin, zaten ahmetin yanında bir hatun görünce gaza geliyor...Adam aşkından orada kuru fasulye-pilav, köy damında lüks ışklı odada her akşam Yasemine aşkını yazıp, onun yaptıklarını anlamaya çalışıyor...Yapacaktı elinde votka-martini Monte Carlo kumarhane bknz.007 James Bond - Ahmetin paris Günceleri olayı:img-hyste, gör bak adama ne nağmeler dizip ne gözyaşları dökerdi Yasemin hanım..Bu insanlar ne tuhafelinin altında olunca haince davranır, kaybetmeye başladı mı kıymete biner???
Ahmete Yaseminin Necdeti bahane etmesi, gelemeyeceğini söylemesi tamamen düzenini bozmamak ve elaleme ne derler sonra endişesidir..Yoksa Necdet, Rüya, vs. tırşkadan teyyare...Bir de Yasemin hep birilerinin bir şeyi olmuş, he birilerinin kanatları altında, hep birileri kararlarını ve sorumluluklarını onun adına almış...Birinin ada yasemeni, birininmeleği, birinin saplantısı..vs.
Yasemine çok fazla yüklenmiyorum şimdilik...Bunu Ahmetle gelecek sezondaki karşılaşmalarının sonucunda tekrar değerlendireceğim...Umarım o muhteşem şaşkolozluklarından birini yapmaz, aklı başına erer ve Ahmetin aşkına sonunda layık olur...Umarım!
şimdii düşününce zamanla yasemini nasıl da vasıfsız,alelade bir insan haline dönüştürdükleri görülüyor..
yahu bu dizinin üç tane başrol oyuncusu var..ahmet aşıklıktan kazanıyor,necdet bize göre hinlikten,başkalarına göre meleklikten...e yaseminin durumu ne olacak peki...yani büyük bir aşkı anlatıyoruz diyorsunuz,iki tane zamanına göre donanımlı,çekici,özell erkek koyup bir kıza aşık ediyorsunuz daa bu erkekler niye seviyor bu kızı..ne harikuladelik var onu vurgulamıyorsunuz:hıh(bu arada ahmet ve necdeti istemeyerek de olsa aynı çatı altında barındırmaktan büyük üzüntü duyarım..ahmet benii affet:icon_sorr )
yaseminle ilgili özellik,güzellik bence her ortamda neşeli olması,zaten güzel olması ve dolayısıyla ortamların enerji,neşe yumağı olması idi..bana öyle geliyordu en azından...
ama sonra mızmız bir şey olup çıktı:hıh
Birkaç tane replik yazayım da yorumlayalım bari...
NECDET: Korktuğum başıma geldi teo. Her şeyim elden gidiyo. Kızımı da alıp gidiyor.
TEO: Buna izin mi vericeksin ortak bir şeyler yapmayacak mısın?
Ne yapsın yani zincire mi vursun?Alın size Ayla2...:img-cool2
NECDET: Ne yapabilirim ki? Benim hak idda edecek durumum mu var. Biz yıllar evvel bir anlaşma yapmıştık bu evlilik günün birinde bitecekti ve şimdi de bitiyor işte.
Alın size ayla3.Bunun da yaptıkları ve sözleri tutmuyor.:hıh Yasemine neden öyle demiyorsun peki???
TEO: Ama hayat öyle mi Necdet. Duygularımız var onlar anlaşmaya gelir mi?
NECDET: Gelmez gelmez tabi ama işte...
TEO: Ama Yasemin senle bunları konuşmadı değil mi?
NECDET:Konuşmadı daha konuşmadı da hazır olmak lazım.... Ben onlar olmadan nasıl yaşarım şimdi?....Ben çıkıp biraz dolaşayım en iyisi.
Ahmet: Nasılsın?
Yasemin: Sen?
Ahmet: Kötü....Buluşabilir miyiz?Mutlaka konusmamız lazım...Ben....Adadaki evdeyim...Buraya gelebilir misin?.....Yasemin.....
AHMET :senelik iznimi aldım.Onbeş yirmi gün kalırım herhalde.Evliliğin nasıl gidiyor?
YASEMİN: iyi,iyi gidiyor.
AHMET : mutlusun yani.
YASEMİN:: ewet.
Biri bana bunu açıklasın Allah aşkına neden der insan bunu sevdiğinin gözlerinin içine baka baka.
AHMET : iyi, hiç değilse ikimizden biri mutlu.Bunu duyduğuma sevindim.
Ben işte bu adamın dürüstlüğüne hayranım.:img-blush :img-blush Ne hissediyorsa,ne düşünüyorsa direkt söylüyor...:happy0064 :happy0064
şimdii düşününce zamanla yasemini nasıl da vasıfsız,alelade bir insan haline dönüştürdükleri görülüyor..
yahu bu dizinin üç tane başrol oyuncusu var..ahmet aşıklıktan kazanıyor,necdet bize göre hinlikten,başkalarına göre meleklikten...e yaseminin durumu ne olacak peki...yani büyük bir aşkı anlatıyoruz diyorsunuz,iki tane zamanına göre donanımlı,çekici,özell erkek koyup bir kıza aşık ediyorsunuz daa bu erkekler niye seviyor bu kızı..ne harikuladelik var onu vurgulamıyorsunuz:hıh(bu arada ahmet ve necdeti istemeyerek de olsa aynı çatı altında barındırmaktan büyük üzüntü duyarım..ahmet benii affet:icon_sorr )
yaseminle ilgili özellik,güzellik bence her ortamda neşeli olması,zaten güzel olması ve dolayısıyla ortamların enerji,neşe yumağı olması idi..bana öyle geliyordu en azından...
Dün de dedik ya Ahmetle önümüzdeki bölümdeki karşılaştırmalrında ya da gerçeklerin ortaya çıktığında takındığı tavır, söyleyecekleri veya davrnışları Yasemini sonunda belli bir yere oturtacak onun için yine alelacele saçma sapan hemen işi çözüveren bir anlayışla o replikleri yazmamaları lazım...İlk bölümde bize verilen, her ne kadar ? işaretleri olan bölümlerde olsa, aşkını önemseyen elinden geldiğince bunun için bir şeyler yapan, cesur... karakter gitti yerine mıymıy, bencil, mantıksız bir şey geldi...
Bunu açıklamaları gerekiyor...Hoş biz bunu açıkladık ta....Ne yapacakalrı çok önemli...Bu konuyla ilgili hiçbir uzatma ya da belirsizlik yaratmamaları gerekiyor senaristlerin bu dizinin başlagıcındaki "büyük aşk" düşüncesine..Yani Yasemine tam bir aklama veya seyircinin sempatisni kazandıracak, onların Yaseminin 16 bölümdür manyak ve abuk ruh hallerine açıklık getirecek adam gibi sahneler yazmaları gerekiyor...Yoksa bu aşk, bizim gözümüzde Ahmetin tek taraflı hastalıklı Yasemin aşkı olacak...
ordaki buluşma da bir garipti:hıh
yasemin ya hiç gitmeyecekti..ya da üstünü başını doğru düzgün giyip,süslenip püslenip gidecek 5 dk durup gelmeyecekti(doğru sahneden bahsettiğime emin değilim ama:icon_whis )
gerçi süslenseydi ahmet bırakmazdı onu öyle kolay kolay ama..:img-in_lo
pembe takım giyip,yaşlı teyzeler gibi topuz yaptığı yer var yaa.ordan bahsediyorum ben:img-yes: o kıyafeti hediye mi vermişlerdi acaba..hani almanyadan gelirken falan getirirler ya..aynı onlar gibiydi.hıh
yasemin gerçekten tasarruflu bir eş kanımca..
selma yasonun para biriktirme performansını görünce çook pişman olacak önceden almadığna yasoyu:img-yes:
hamamda kız bakma ne zamanlardaymış bu arada:icon_whis
o zamanlar var mıydı ki acaba...?
--
badger,sawyer ın fotosunu beğenmedin mi yoksaa...halbuki ben sizin için koymuştum onu burayaa:icon_sorr
--
isyan editi:a-aa ama yeter bu sessizlik:hıhniye gelmedi ki forum ahalisi..
aliye abla da hiç uğramadı zaten bugün:icon_sorr
vallahi Ahmet, bunun yine abuk mıymıyları başladığında artık pek yerinde duracağını sanmıyorum...Koludan tuttuğu gibi götürür...İşin içinde çocuğu var artık...Sırf aşkına tekrardan sahip olmak gibi bir çabası yok...Burada yıllardır başkasının sandığı çocuğun babası olduğunu öğreniyor ve bu bir sevgiliye duyduğun aşkın haydi haydi önüne geçer...
Umarım öyle olur ama Ahmet açısından,ancak aşk bekleyen seyircilerin varlığı da göz önüne alınarak Ahmet'in öyle birşey yapmayacağını tahmin ediyorum. Ahmet kararlı ve sert davranmaya çalışsa da maalesef onu bu hale getiren Yasemin'in aşkı nazına da katlanmasına sebep olacak. 10 bölüm planlıyorlar denmişti önceki sayfalarda Ahmet-Yasemin kavuşması için. ki 10 bölüm boyunca bir dolu Yasemin bahanesi işiteceğiz demek oluyor bu, nasıl söyleriz Ahmet, benim bir gururum var, çevremiz var Ahmet- kesin o bölümlerde Rıza hastalanır ya da Deniz bahane edilir- Onlar bu haldeyken nasıl söyleriz Ahmet bekleyelim Ahmet, doğru zaman gelecek Ahmet, Rüya Necdeti çok seviyor Ahmet.... Hay ahmet kadar başına taş düşsün diyesi geliyor insanın şimdiden. :)
Yasemin tutarsız, kendi başına adım atamayan bir kişilik evet hep başkalarının onun yerine karar vermesini bekliyor. Hadi Ahmet ile ilişkisinde 18 yaşındaydı şimdi oldu bir anne yaşı da maşşallah yani 25i geçti. Hala nasıl olgunlaşamıyor, düşünme melekesi yok mu insan şaşıyor açıkçası.
Dün de dedik ya Ahmetle önümüzdeki bölümdeki karşılaştırmalrında ya da gerçeklerin ortaya çıktığında takındığı tavır, söyleyecekleri veya davrnışları Yasemini sonunda belli bir yere oturtacak onun için yine alelacele saçma sapan hemen işi çözüveren bir anlayışla o replikleri yazmamaları lazım...İlk bölümde bize verilen, her ne kadar ? işaretleri olan bölümlerde olsa, aşkını önemseyen elinden geldiğince bunun için bir şeyler yapan, cesur... karakter gitti yerine mıymıy, bencil, mantıksız bir şey geldi...
Bunu açıklamaları gerekiyor...Hoş biz bunu açıkladık ta....Ne yapacakalrı çok önemli...Bu konuyla ilgili hiçbir uzatma ya da belirsizlik yaratmamaları gerekiyor senaristlerin bu dizinin başlagıcındaki "büyük aşk" düşüncesine..Yani Yasemine tam bir aklama veya seyircinin sempatisni kazandıracak, onların Yaseminin 16 bölümdür manyak ve abuk ruh hallerine açıklık getirecek adam gibi sahneler yazmaları gerekiyor...Yoksa bu aşk, bizim gözümüzde Ahmetin tek taraflı hastalıklı Yasemin aşkı olacak...
Yasemin aslında çoğu zaman cesur değildi, onun cesareti aşkının karşılıksız olduğuna inanmasından beklemediği bir anda sevilmesinden ileri geldi. Yoksa Ahmet Yasemin'e karşılık vermeseydi eminim ki yasemin bir müddet ağlar sonra Necdetle evlenirdi ya da başka biriyle pastanede söylediklerini de yapmazdı.
Aslında çok haklısın da bir konuda, eğer Yasemin'in aşkı çook büyükse inanmamız istendii kadar büyükse Ahmet'in başından ayrılmazdı Yasemin. Necdet'in orada olacağını da bilmiyordu zaten. beklerdi, sergiye gitmezdi. Seven insan değil, aşık olan insan öyle yapardı...
ordaki buluşma da bir garipti:hıh
yasemin ya hiç gitmeyecekti..ya da üstünü başını doğru düzgün giyip,süslenip püslenip gidecek 5 dk durup gelmeyecekti(doğru sahneden bahsettiğime emin değilim ama:icon_whis )
gerçi süslenseydi ahmet bırakmazdı onu öyle kolay kolay ama..:img-in_lo
pembe takım giyip,yaşlı teyzeler gibi topuz yaptığı yer var yaa.ordan bahsediyorum ben:img-yes: o kıyafeti hediye mi vermişlerdi acaba..hani almanyadan gelirken falan getirirler ya..aynı onlar gibiydi.hıh
yasemin gerçekten tasarruflu bir eş kanımca..
selma yasonun para biriktirme performansını görünce çook pişman olacak önceden almadığna yasoyu:img-yes:
hamamda kız bakma ne zamanlardaymış bu arada:icon_whis
o zamanlar var mıydı ki acaba...?
--
badger,sawyer ın fotosunu beğenmedin mi yoksaa...halbuki ben sizin için koymuştum onu burayaa:icon_sorr
--
isyan editi:a-aa ama yeter bu sessizlik:hıhniye gelmedi ki forum ahalisi..
aliye abla da hiç uğramadı zaten bugün:icon_sorr
Bahsettiğin o sahnede Yasemin muammasının(enigma!) bir parçası, oraya niye gittin? gittin niye hemen kaçarak çıktın? Neyi anlmaya çalışıyordun..Haa..özlediysen adam gibi sarılaydın sevdiğine..bari güzel bir şeyler yaşasaydın, yaşatsaydın adama..tövbe!tövbe!bknz.gösterip de vermeme...:img-hyste
Sawyer resmini beğendim, Kate ile beraber beğenmiyorum onu...Allah sevdiğine bağışlasın..:)
gösterip de vermeme mi:img-hyste:img-in_lo
aklım mantığım yetmiyordu ona o sıralar..
Allahtan düzeldi son iki bölümde:img-yes:
ahmet zamanında Alahından belasını mı istemiş nedir:icon_sorr
bkz:yâ rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni
bir dem bela-yı aşktan kılma cüdâ beni
(ya rab aşk belasıyla içli dışlı kıl beni,
bir an bile ayırma aşk belasından beni) (fuzuli)
---
gelcek sezonda yasemin ne yapar da kendini affettirir çok merak ediyorum..
şahsen benim hiiiç bir fikrim yok..
çünkü yaseminin çizgisi,kimseyle yüz göz olmayayım..ama herkes mutlu olsun..kimse bana kızmasın vs şeklinde sanırım..
--
yoklama editi:cansucan burda mısın kuzum?
Evet aslında Yasemin'in şu haline bakınca aşık olunması için elde bir tek "güzelliği" kalıyor. Ammavelakin Ahmet Yasemin'in aşkına, Necdetse gani gani bitmeyen özelliklerine aşık olmuştu:img-hyste
Aşıklar Tepesinde Yasemin sadece aklını değil vasıflarını da yitirdi buradan bu sonuç çıkıyor. Umarım son olanlar aklını başına getirir.
Gösterip de vermeme mi?:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Tekrar söylüyorum ben o sahnede kıyafetini beğenmiştim.Rengi,tonu,içine giydiği kazakla filan hoş olmuştu bence.Ama saçlarını beğenmemiştim.Topuz yakışmıyor bence.Mesela Ahmetle fakültede karşılaştıklarında,hani birbirimizi bir daha görmeyecektik gibi konuşma yaptığındaki saçı daha güzeldi.Onu yapabilirdi.
Ama niye kimse repliklere yorumda bulunmuyor?Konu açılsın diye yazmıştım. Yaseminin Ahmete evet,mutluyum demesini açıklayacaktını bana ama...:icon_sorr
Yoklama editine cevap:Buradayım Ayşecim.Bu arada ikimizde mesajlarımıza gösterip de vermeme mi diye yıkılarak başlamışız.Ne kadder ortak noktamız var değil müü??:icon_whis
Gösterip de vermeme mi?:img-hyste :img-hyste :img-hyste
Tekrar söylüyorum ben o sahnede kıyafetini beğenmiştim.Rengi,tonu,içine giydiği kazakla filan hoş olmuştu bence.Ama saçlarını beğenmemiştim.Topuz yakışmıyor bence.Mesela Ahmetle fakültede karşılaştıklarında,hani birbirimizi bir daha görmeyecektik gibi konuşma yaptığındaki saçı daha güzeldi.Onu yapabilirdi.
Ama niye kimse repliklere yorumda bulunmuyor?Konu açılsın diye yazmıştım. Yaseminin Ahmete evet,mutluyum demesini açıklayacaktını bana ama...:icon_sorr
Şu mutluyum olayında şu mantık güdülebilir ki:
Yasemin Ahmet'in onu terk ettiğini sanıyordu yani mektubu hiç almamış hastanede görüşme talebi reddedilmiş. Aşkının meyvesi olan Rüya yüzünden yaşamından vazgeçmeye karar verniş, sevmediği adamla evlenmiş... Şimdi Ahmet'i görünce trende Rüya da yanında "mutluyum" diyerek hem ayrılıktan etkilenmediğini göstermeyi hem Ahmet'i üzmek istediğini düşünebiliriz. Mantık bu sanırım, hoş ben anlam veremiyrum hala ama neyse...
cansucum o repliğin açıklaması yok...
mantıklı bir açıklama yok yani:img-yes:
ama diğer taraftan düşününce yasemin pek de mutsuz sayılmaz cidden...parası,pulu,ailesi,kariyeri iyi durumda.ahmet de gözden ırak gönülden ırak zaten(ayy yazarken bile sinir oldum..ahmete söylettirilir miydi bu laf:hıh)
onun dışında da ahmete zaten 'küs'yapmaya karar vermiş önceden..iyilik yaptığını zannediyor onu kendinden uzaklaştırarak!...
daha önceden de söylenmişti ama keşke yasemin sırlarını ışıkla falan paylaşsaydı...mesela yasemiin arada bir bazen rüyaya bakıp,bazen boşluğa doğru dalıp gitseydi de bu sırada ışık baksaydı ona..üzgün üzgün, ve halinden anlayarak..
ya da şu haliyle bile yaseminin eskiden nasıl cıvıl cıvıl bir kız olduğu,şimdiyse sadece rüyaya bakınca yüzünün aydınlandığı veya bazen daha da kederlendiği vurgulansaydı annesi ya da emine tarafından..
ama nerdeee:hıh..
Şu mutluyum olayında şu mantık güdülebilir ki:
Yasemin Ahmet'in onu terk ettiğini sanıyordu yani mektubu hiç almamış hastanede görüşme talebi reddedilmiş. Aşkının meyvesi olan Rüya yüzünden yaşamından vazgeçmeye karar verniş, sevmediği adamla evlenmiş... Şimdi Ahmet'i görünce trende Rüya da yanında "mutluyum" diyerek hem ayrılıktan etkilenmediğini göstermeyi hem Ahmet'i üzmek istediğini düşünebiliriz. Mantık bu sanırım, hoş ben anlam veremiyrum hala ama neyse...
Yasemin Ahmetin onu aramamasına takılmıştı, Ahmetin onu sevmediğini düşünüyordu o zamanlar..bknz:sonraki park sahnesi Yasemin soruları...O yüzden ona nispet yapıyordu aklınca..Hay akılsız, adam senin hamile olduğunu öğreninceye kadar peşindeydi..Hatta telefon açtı suratına kapattın...Ne dıngıl kafalı, ne takıntılı zihniyet..Şu detaylara (Ahmet beni niye Amerikadan aramadı?b)takılmasaydı zaten ortalığı birbirine katmazdı.bknz.sen niye aramadın?.Biraz septik(skeptik) düşüneydi bazı olup bitenleri, söylenenleri, biraz irdeleyeydi sonuçları bunlar olmazdı...bknz:Ahh yasemin ahh yatacak yerin yok....
Bu takılmaları olmasaydı Necdetin kendine onca zaman aşık olduğunu bile anlardı...Diyoruz ya saplanıp kaldı, herkesi kendine gösterdiği kadarını tanıdı, sorgulamadı...:hıh
Olabilir belki kutbettin ama yasemin daha önceki sahnelerde Ahmet'in de üzüldüğünü,ayrılıktan etkilendiğini göremedi mi yavvv?Adam açık açık söylüyor.İkimizden biri mutlu diye.Ya ne olursa olsun en azından bir zamanlar sevdiğin adama da öyle denmez ki...Yasemin hanım yine laf oyunlarına başvuruyor.Açıksözlü olmak büyük erdemdir.Bu lafım da kulağına küpe olsun yasoooo.
Bu arada kutbettin hoşgeldin.Sanki senaryoyu da sen yazıyormuşsun gibi sana kızar gibi oldum yüklendim biraz kusuruma bakma.:):img-blush
Olabilir belki kutbettin ama yasemin daha önceki sahnelerde Ahmet'in de üzüldüğünü,ayrılıktan etkilendiğini göremedi mi yavvv?Adam açık açık söylüyor.İkimizden biri mutlu diye.Ya ne olursa olsun en azından bir zamanlar sevdiğin adama da öyle denmez ki...Yasemin hanım yine laf oyunlarına başvuruyor.Açıksözlü olmak büyük erdemdir.Bu lafım da kulağına küpe olsun yasoooo.
Bu arada kutbettin hoşgeldin.Sanki senaryoyu da sen yazıyormuşsun gibi sana kızar gibi oldum yüklendim biraz kusuruma bakma.:):img-blush
Hoşbulduk :) Yok ne kusuru ya, öyle diyorsun ben de sana katılıyorum, mantıken öyle olması gerekirdi ama Yasemin hep anlamsız tripler attı ki, kaldı ki Yasemin Ahmet'in onu terk edeceğine de inandı~Ahmet'e güvenmedi o yüzden bunlar yaşandı zaten, üzüldüğünü anlamaması normal aslında bu yüzden Yasemin dengesizliği yüzünden. Defalarca da yazıldı aslında tekrarlamayayım...
edit büdüt: gayet de keyfili vakit geçirdim forumda, güzelleştiren arkadaşlara teşekkür eder iyi geceler dilerim bye
yasemin dizilerde yazılmış en karaktersiz karakterlerden biri aslında( ne tamlama ama )yani bizim dizlerde ya hep çok iyi vardır her şeyi doğru yapar ya çok kötü vardır her şeyi yanlış yapar ama yaseminin yaptıklarını anlamak için onu aslında yönlendiren senaristleri düşünmek lazım yasemin karakteri çok özensiiz yazılmış bi karakter ne olsa onun üstüne atıldı ahmeti necdeti herkesi üzen yasemin oldu her şeyi yanlış anlayan o oldu yeri geldi dizinin en saf insanı yaptılar neşeli güleryüzlü kızı somurtkan birine çevirdiler ilk bölümlerdeki kararlı kızı kararsız hale gtirdiler anneliğini bile yeterince yansıtamadılar bize oyunculuktan bahsetmiyorum yazılan replik ve sahnelerden dolayı vs vs o yüzden onu olduğu gibi severim yaradandan ötürü derler ya bende diyorum ki yasoyu severim seveninden ötürü (yani ahmetten )
Hoşbulduk :) Yok ne kusuru ya, öyle diyorsun ben de sana katılıyorum, mantıken öyle olması gerekirdi ama Yasemin hep anlamsız tripler attı ki, kaldı ki Yasemin Ahmet'in onu terk edeceğine de inandı~Ahmet'e güvenmedi o yüzden bunlar yaşandı zaten, üzüldüğünü anlamaması normal aslında bu yüzden Yasemin dengesizliği yüzünden. Defalarca da yazıldı aslında tekrarlamayayım...
edit büdüt: gayet de keyfili vakit geçirdim forumda, güzelleştiren arkadaşlara teşekkür eder iyi geceler dilerim bye
Demin 10 bölümde mi kavuşturacaklar bunları dedin...Amanin:img-fear2
Bunu inşallah Yasemin salaklıkları ya da Necdetin arızaları yüzünden değil de Ahmetin kazan kaldırma operasyonu yüzünden yaparlar...:img-cool2 :img-polic
------
Kutbettin editi:
Sana da iyi geceler...bye Herzaman bekleriz, ne demek efendim:)
Allah rahatlık versin!
bak bu güzelmiş;yasoyu severim seveninden ötürü:img-blush
----
iyi geceler kutbettinbye
----
dün sevdiğimiz sahnelerden bahsediyorduk ya..bugün aklıma bir sahne daha gelmişti ama hatırlayamıyorum şimdi..mesajım kişiliksiz kaldı..ama napayım:bilmim
----
10 bölüm bence çok uzun:icon_sorr birleşmeden kasıt evlenmeyse belki 10 bölümü bulur....ama çok uzak değil mi o kadarı:icon_sorr
yasemin dizilerde yazılmış en karaktersiz karakterlerden biri aslında( ne tamlama ama )yani bizim dizlerde ya hep çok iyi vardır her şeyi doğru yapar ya çok kötü vardır her şeyi yanlış yapar ama yaseminin yaptıklarını anlamak için onu aslında yönlendiren senaristleri düşünmek lazım yasemin karakteri çok özensiiz yazılmış bi karakter ne olsa onun üstüne atıldı ahmeti necdeti herkesi üzen yasemin oldu her şeyi yanlış anlayan o oldu yeri geldi dizinin en saf insanı yaptılar neşeli güleryüzlü kızı somurtkan birine çevirdiler ilk bölümlerdeki kararlı kızı kararsız hale gtirdiler anneliğini bile yeterince yansıtamadılar bize oyunculuktan bahsetmiyorum yazılan replik ve sahnelerden dolayı vs vs o yüzden onu olduğu gibi severim yaradandan ötürü derler ya bende diyorum ki yasoyu severim seveninden ötürü (yani ahmetten )
biz burada Yasemini eleştiriyoruz ama Necedt kadar üstüne gitmeyişimizin sebebi bizim açımızdan Ahmet ve Rüya kontenjanından faydalanıyor olması...Yoksa başka bir şey kurtaramaz o dengesiz, alakasız davranışlarını bizim gözümüzde...:img-cool2 :img-polic
o yüzden onu olduğu gibi severim yaradandan ötürü derler ya bende diyorum ki yasoyu severim seveninden ötürü (yani ahmetten )
Zaten badger'ın da dediği gibi Ahmet ve Rüya kontenjanından kurtarıyor. Sırf Ahmet sevdiğine kavuşsun,rüya annesiz kalmasın diye onların kavuşmalarını isteyen çok fazla.Senaristler yasemini her ne kadar saçma bir karaktere dönüştürmüş olsa da baştan aldığım o aşkı görmeye çalışıyorum.Onlar göstermeseler bile seviyordur canım diye onu aklamaya çabalıyorum.
Ben baştan inandım onların aşkına.Varsın onlar yasemine saçma sapan sahneler,replikler yazmaya devam etsin.Yeter ki Ahmedim onunla birleşip mutlu olsun?(bkz:fedakar forum üyesi).Gör necidet gör.Fedakar dediğin böyle olur.(bkz:aynı zamanda mütevazı forum üyesi):img-blush :icon_whis
İyi geceler kutbettin.:sad53:
arkadaşlar ilgimi o kadar cok cektıkı sıze anlatamam oncelıkle sunu sormak ıstıyorum:
-hatırla sevgili deki isimler tıpatıp gercek ısımlerı degıldır heralde ben oyle bılıorum ayrıca yol dergısı degıl de yön dergisi olmasın sakın???
böyle bir yazı buldum gerçi araştırdım:
1926 yılında Bursa'da dünyaya geldi. İlk ve Ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Fransa'ya gitti. Fransa'da iktisat ve siyasal bilimler eğitimi gördü. 1955'de Türkiye'ye dönerek Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde asistan oldu. 1956'dan sonra haftalık Akis ve Kim dergilerinde yazıları yayımlandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Araştırma Biriminde çalıştı ve partinin yayın organı Ulus Gazetesinde yazılar yazdı. 27 Mayıs 1960'tan sonra CHP kontenjanından Kurucu Meclise üye seçildi. 1961 Anayasasının hazırlanmasında görev aldı. 1960-61'de Vatan ve Ulus Gazetelerinde yazarlık, Ankara Radyosunda dış haber yorumculuğu yaptı.
1961'de Mümtaz Soysal ve Cemal Reşit Eyüboğlu ile birlikte Yön Dergisini kurdu. 1967'ye değin yayınlanan Yön Dergisi,1960'tan sonra belirli bir gelişme gösteren Türkiye Sol Hareketi içinde bir tür "Kemalist sosyalizm" anlayışının savunuculuğunu yaptı. 1960 sonrası sol düşünce ve eylemin biçimlenmesinde derin etkileri olan bu dergi , 1930'lardaki Kadro hareketinin görüşleriyle önemli benzerlikler taşıyordu. Avcıoğlu'na göre üstyapı alanında başarılı olan Kemalist devrim altyapıda, dışa bağımlı sermaye ile toprak ağalarının etkisini kıramamıştı. Dolayısıyla Kemalist devrimin altyapıda sürdürülmesi, radikal bir toprak reformu ,devletçi sanayileşmenin ve ekonomik alanda tam bağımsızlığın gerçekleştirilmesi halen Türkiye'nin gündemindeydi.
ne bıleyım sankı sevım gursoy gıbıymıs de cok ılgınc baksanız grup olıusup dergı kuruyorlar...gene de cok alakasız buluosanız :(:(onemlı degıl ama cok dıkkatımı cektı...
aklıma geldi de hiç okuyormusunuz bilmiyorum takvim de hs nin fotoromanını veriyorlar ben bi kaç kez gazete de okudum özellikle o sahnenin yazıya dökülmüş halini çok merak ediyordum hani
necdetin yasemini öptüğü ve sonra utanıp kaçtığı sarhoş oldukları bi gece vardı ya ben anlamamıştım yaseminin ne hissettiğini o sahnede herşey olabilir sonuçta gazete şöyle bi şeyler yaıyordu aynısı olmayabilir ama çıkan sonç aynı
necdet ve yasemin sarhoş iken yaseminin okuduğu şarkı ortamı romantikleştiriyor ve necdetle yakınlaşmak yaseminin hoşuna gidiyor fakat daha sonra necdet yukarı kaçıyor yasemin de dudağını silip aklına ahmeti getiryor ve onu aldattığını düşünüp pişman oluyor falan filan
işte böyle bi şeyler diyeceğim oki bu gazetede yazanlar eğer senaristlerin kaleminden çıkmış hali ise necdetin öpmesinden yasemin hoşlanıyor sonra da pişmanlık duyuyor
yani yasemini yazanlar onu böyle dengesiz yapıyorlar işte
yarın tatil olsa bile artık uyku zamanı herkese iyi geceler ve iyi pazarlar
öhhöö...Zaten öyle cartt diye evlenmelerini beklemiyorum ama Ahmetin artık Yasemini gözünün önünden ayırmasın..
Onlar kuşlar böcekler şahitliğinde evliler...Vallahi istediklerini istedikleri yerde yapabilirler..Hakketti Ahmet, Yasemine bir şey demiyorum, Ahmeti mutlu etsin de ne yaparsa yapsın..
Ben parktaki o geceden sonra bir Bristol olayı gerçekleşseydi..Aynı o günlüğü verdiği akşamki gibi onu en romantik olarak değerlendirebilirdim.. Vallahi suçlamazdım, hatta çok insani bir duygu olarak nitelerdim. Sonunda bu kadar takozluk ohh be sona erdi derdim...Ya da Yasemin parkta Ahmetin omuzuna yaslanmış bir halde sabaha gündoğumuna kadar omuzunda yatmış uyumuş ve ahmetin onu ceketiyle sararak, saçını öperek koklayarak uyandığını izlemesi de pek bir hoşuma giderdi...:img-wink:
dün çok hoşuma gitmişti bu yorum:img-icecr hala hoşuma gidiyor:)
ama o sahne o haliyle de romantik idi..o bölümü istanbula giderken otobüste izlemiştim(annem babam abim ve bir arkadaşımın yanında)o yüzden olaysız!bitmesine memnun olmuştum:)
arkadaşım da o bölümden sonra gülerek...aa küpene bakabilir miyiim..diyip gülmüştü:icon_whis nasıl etkileyici bir sahneyse orası kalmış kızın aklında..tabi gördü çakırkeyif,çapkın delüüğanlımızı...unutamadı:hıh
---
mary_FB eğer orda yasemin bir haz duymuşsa;iyi ki yansıtmamış diyorum dizde:hıh
tiksindim şimdi:hıh:img-cool2
Bazı durumlar dizide o günkü şartlara benzeş yapılabilir...:img-wink:
Rızanın DP mensubu olması, Şevketin Yassıada savcısı olması...Yani o günkü durumları hayali karakterlerimize gerçek birtakım hadiselere yakın hayali olarak uyarlamış olabilir daha başka gerçek olayları anlatabilmekiçin...Mesela solcu bir gazetcinin sağcı gençler tarafından dövülmesi olayı....Ben bu dergi işinin mehmet ya da Sevimin bu dönemde damgasını vuran Ziverbey Köşk ziyaretçilerinden olup olmayacağını da düşünmüştüm ve yazmıştım...Bunu önceki sayfalarda da tartışmıştık, fikirler öne sürmüştük...
aklıma geldi de hiç okuyormusunuz bilmiyorum takvim de hs nin fotoromanını veriyorlar ben bi kaç kez gazete de okudum özellikle o sahnenin yazıya dökülmüş halini çok merak ediyordum hani
necdetin yasemini öptüğü ve sonra utanıp kaçtığı sarhoş oldukları bi gece vardı ya ben anlamamıştım yaseminin ne hissettiğini o sahnede herşey olabilir sonuçta gazete şöyle bi şeyler yaıyordu aynısı olmayabilir ama çıkan sonç aynı
necdet ve yasemin sarhoş iken yaseminin okuduğu şarkı ortamı romantikleştiriyor ve necdetle yakınlaşmak yaseminin hoşuna gidiyor fakat daha sonra necdet yukarı kaçıyor yasemin de dudağını silip aklına ahmeti getiryor ve onu aldattığını düşünüp pişman oluyor falan filan
işte böyle bi şeyler diyeceğim oki bu gazetede yazanlar eğer senaristlerin kaleminden çıkmış hali ise necdetin öpmesinden yasemin hoşlanıyor sonra da pişmanlık duyuyor
yani yasemini yazanlar onu böyle dengesiz yapıyorlar işte
yarın tatil olsa bile artık uyku zamanı herkese iyi geceler ve iyi pazarlar
Yasemin o dansta şarkıyı tercüme ederken yalnız ahmeti düşünüyordu...Sonra çakırkeyifliğin verdiği uçmuşlukla o hayalin bir öpüşmeyle bitmesi onu şakınlaştırdı..Önce Ahmet sandı sonra Necdet olduğunu anladı ve affaladı, bir şey yapamadı çünkü necdet aniden yaptığı gibi geri çekildi..Ben isterdim ki Yaseminin o affalamasını evet olarak algılamasını ve devam etmesini, sonra Yaseminin geri çekilmesini ya da kafasını yere eğmesini ve Necdetin ondan sonra geri çekilmesini ve Yaseminin dudağını silerek Ahmmeeet diye ağlamasını odasında...Ama senaristler Yaseminin ne hissettiğini belli ettirmeyecekler ya..Bizi acaba bu kız Necdete mi aşık oluyor dedirtecekler ya...Ama ben yaseminin ilk baştan beri gözlerini kapayarak dansetmesini ve şarkının sözlerini söylerken ki halini Ahmeti düşlüyor olduğunu düşündüm:img-yes: :img-icecr
Yasemin o dansta şarkıyı tercüme ederken yalnız ahmeti düşünüyordu...Sonra çakırkeyifliğin verdiği uçmuşlukla o hayalin bir öpüşmeyle bitmesi onu şakınlaştırdı..Önce Ahmet sandı sonra Necdet olduğunu anladı ve affaladı, bir şey yapamadı çünkü necdet aniden yaptığı gibi geri çekildi..Ben isterdim ki Yaseminin o affalamasını evet olarak algılamasını ve devam etmesini, sonra Yaseminin geri çekilmesini ya da kafasını yere eğmesini ve Necdetin ondan sonra geri çekilmesini ve Yaseminin dudağını silerek Ahmmeeet diye ağlamasını odasında...Ama senaristler Yaseminin ne hissettiğini belli ettirmeyecekler ya..Bizi acaba bu kız Necdete mi aşık oluyor dedirtecekler ya...Ama ben yaseminin ilk baştan beri gözlerini kapayarak dansetmesini ve şarkının sözlerini söylerken ki halini Ahmeti düşlüyor olduğunu düşündüm:img-yes: :img-icecr
evt kesınlıkle katılıorum sana sarkıyı acıklarken necdete soylıyecek hali yoktu:D tabıkı de ahmetı dusundu o gunlerı dusunerekten kendını kaptırdı:D
Ama şarkının sözleri necidet için yazılmış gibiydi.En azından yaseminin çevirdiğine göre...Gövdenin gölgesi,köpeğinin gölgesi... olmaya razıyım beni terk etme,beni terk etme diye diye onu da gaza getirdi.Necidetin eli belinde biraz kıpırdanınca ne oluyor dercesine kafasını kaldırdı.Ama sarhoş olduğu için tam tepki veremedi.Bu kıza yanında ahmet yoksa gül rengi şarap vermemek lazım.Ahmet çok güzel sahip çıkıyordu ona.Necidet ise fırsat kolluyor.:hıh
Başka kimseler kalmadı sanırım benim şansıma da.Halbuki dün 4'de kadar filan konuşmuşsunuz.Biz de ufak ufak kaçsak mı?Kimse de gelmedi bu gece.Ben yarın hesap sorarım onlara.
ne dimek şimdi bu..necdet de boylu poslu delaaanlı..ahmetten de cüsseli hem de..necdeti beğenemez mi yasemin yani..
yasemin saçlarını döktü nejjdetin zaten.sağdan soldan açılmaya başladı dikkat iderseniz...yedi bitirdi uşağı.
hem ahmetin ne üstünlüğü var necdete..necdetin maddi durumu da iyi.ahmet kooperatiflerle uğraşadursun necdet evlendiği anda aldı yasemine evi de arabayı da ..ahmet ona neyi verebilir haa..rüyanın boyaları hangi parayla alınacak,yasemin hanımın mazot parasını kim ödeyecek..o zaman uzanlar da yok.
bazılarımız kabul etmek istemese de dizinin eniyi insanı ncdet. diziyi iyice izlersen görürsün.ayrıca necdet iyi bir insan diyorsak bunu uydurmuyouz.diziyi izleyerek bu kanıya varıyoruz.siz başka yeri izliyorsunuz herhalde..
ayrıca iyi bi insan olmak herkesten üstün biri olduğunu göstermez.zaten biz de ncdet herkesten üstün demiyoruz.dizinin en iyi insanı diyoruz.
Ama şarkının sözleri necidet için yazılmış gibiydi.En azından yaseminin çevirdiğine göre...Gövdenin gölgesi,köpeğinin gölgesi... olmaya razıyım beni terk etme,beni terk etme diye diye onu da gaza getirdi.Necidetin eli belinde biraz kıpırdanınca ne oluyor dercesine kafasını kaldırdı.Ama sarhoş olduğu için tam tepki veremedi.Bu kıza yanında ahmet yoksa gül rengi şarap vermemek lazım.Ahmet çok güzel sahip çıkıyordu ona.Necidet ise fırsat kolluyor.:hıh
Başka kimseler kalmadı sanırım benim şansıma da.Halbuki dün 4'de kadar filan konuşmuşsunuz.Biz de ufak ufak kaçsak mı?Kimse de gelmedi bu gece.Ben yarın hesap sorarım onlara.
niye kimsecikler gelmedi ben de anlamadım kii:bilmim
ben de her an gidebilirim:img-yes:
ahmet çok güzel sahip çıkıyordu haa:img-hystetabii...
bundan sonra rüyayı büyüyünce yalnız başına hiç bir yere göndermez bence ahmet:)
sonra o da gelirmiş bir arkadaş bozması kocaylaa bkz:mazallah:)
ama ahmet kesinlikle rüya konusunda temkinli davranacaktır:img-yes:
Kim bu canım şihvet denilen arkadaş?Arkadaşım bu kadder(anladın sen onu) sert bir üslup kullanmaya ne gerek var.Burası seviyeli bir forum.Gerçi arada zeynep diye bir arkadaş gelip de foruma tirbeyesiz şeyler yazıyor ama olsun.Biz onu öyle kabul ettik yani.
Yasemin necideti yedi bitirdi ama necidet de pastaları yedi bitirdi.Hadi bakalım.Sen ne biçim şihvetsin?Ahmetin şihvetini görmüyor musun yaaa?Yasemine şihvet verse yeter o edeleleriyle.
Zaten ahmet de benim cansel de.Ne Ayşeye ne zeynep'e bırakacak göz yok bende.Haddini bil hanım hanıııımmmm.Bayramlık ağzımı açtırma benim.:hıh :hıh :hıh:)
Not:Modlar görüp kızar mı acaba bu mesaja?Forumda huzuru bozmaktan ceza yer miyim?
Edit:Şihvet ortalığı karıştırdı gitti.:hıh
Uykulu ve baskı altında edit:Sanırım yapamayacağım.Şimdi olmaz.Gücüm yok o yüzden iyi geceler tün kalanlara.bye :sad53: :sad53:
Gerçi arada zeynep diye bir arkadaş gelip de foruma tirbeyesiz şeyler yazıyor ama olsun
:img-hyste
gül gül öldürdün beni ayy:img-hyste
ama zeynep ne diyecek acaba bu mesajı görünce..gelince hemen görsün diye alıntıladım zaten:icon_whis
düzen,huzur hiçbir şey kalmaz bu forumda been sana diyim dee:hıh
siz zeyneple takışırken cansel de ahmet de benim olur:hıhşimdi tüm kartlarımı göstermek istemiyorum sana amma ben de ahmetten küçük yaşta ve sevimli bir kızım.tam 18,5 yaşımdayım ve günlük tutacak kadar ing.bilirim..resimlerim de trt de gösterilecek kadder iyi olmasa da güzel çöp bebek çizerim..o da işimi görür herhal:icon_whis bilmem ki benzer geldi mi sana cansucanım:img-icecr
dumandan edit:dumanla da olsa habersiz komam seni cansucum.ama yarın öğlene falan denk gelirse hiç şaşırmam:)
şihvet'li edit:şihvet hanımın tarzı bu kanımca..her geceye 1 mesaj yetme mii??
yoklama editi:badger orda mısın..sıkıldın mı yoksa:icon_sorr
vee veda editi:iyi geceleerbye :img-icecr
ne dimek şimdi bu..necdet de boylu poslu delaaanlı..ahmetten de cüsseli hem de..necdeti beğenemez mi yasemin yani..
yasemin saçlarını döktü nejjdetin zaten.sağdan soldan açılmaya başladı dikkat iderseniz...yedi bitirdi uşağı.
hem ahmetin ne üstünlüğü var necdete..necdetin maddi durumu da iyi.ahmet kooperatiflerle uğraşadursun necdet evlendiği anda aldı yasemine evi de arabayı da ..ahmet ona neyi verebilir haa..rüyanın boyaları hangi parayla alınacak,yasemin hanımın mazot parasını kim ödeyecek..o zaman uzanlar da yok.
bazılarımız kabul etmek istemese de dizinin eniyi insanı ncdet. diziyi iyice izlersen görürsün.ayrıca necdet iyi bir insan diyorsak bunu uydurmuyouz.diziyi izleyerek bu kanıya varıyoruz.siz başka yeri izliyorsunuz herhalde..
ayrıca iyi bi insan olmak herkesten üstün biri olduğunu göstermez.zaten biz de ncdet herkesten üstün demiyoruz.dizinin en iyi insanı diyoruz.
En fedakar, en kahraman Rıdvan pardon Necideett!:happy0064
Her eve, her aileye, mahalleye lazım...Her türlü dedektiflik, getrime götürme, emanete hıyanet etmeden(!) yıllarca el sürmeden bakmak-arada şarabın etkisiylearıza çıkartabilir, ama bakmayın efendi çocuktur- en cesur, en asaletle(!) aşkını taşıyan, babası olmasa da bir çocuğa babasıymış gibi bakmak hatta kendini babası sanır, yemek yapar, pasta yapar, araba alır, ev alır, boya-oyuncak ayı alır, eğlendirir, herşeyi sessizce beklenti duymadan kabullenir vs.vs.kısacası dizinin hatta ülkenin hatta evrenin en iyi Erkeki Necidddeeet!:img-hyste
Herkese Allah rahatlık versin!Görüşmek üzere..bye bye
Tam çıkıyordum ki bunu gördüm.Ben almanca da biliyorum az buçuk.Almanca yazarım ahmet bile anlamaz.:)
İyi geceler.bye
Ahmet yedi bitirdi kızı(o da Necdet i :P ) Necdet olmasa dizi bugün çok farklı olurdu. Bişi olunca Herkes Necdet in arabasına doluşuyo zaten, (o sırada Ahmet ağlıyor genelde :D) Ahmet durup durup dövüyo zaten çocuğu; zaten dizinin en sevdiğim sahneleri Ahmet in ağlama sahneleri-hele Necdet le Yasemin evlenince çocuk düz duvara toslamışa döndü.
Ahmet yedi bitirdi kızı(o da Necdet i :P ) Necdet olmasa dizi bugün çok farklı olurdu. Bişi olunca Herkes Necdet in arabasına doluşuyo zaten, (o sırada Ahmet ağlıyor genelde :D) Ahmet durup durup dövüyo zaten çocuğu; zaten dizinin en sevdiğim sahneleri Ahmet in ağlama sahneleri-
hele Necdet le Yasemin evlenince çocuk düz duvara toslamışa döndü.
Benim de en daraldığım sahneydi...
Ahmetin o hali bana da geçmişti...Bir de Necdeti o peşinden fırlayıp acaba Ahmet engeller mi? diye koşturması, sonra da gittiğini öğrendiğindeki suratındaki o sırıtma ve rahatlama...İşte o anda Necdete duyduğum hoşnutsuzluğu daha da büyüttü...Zavallı, acınası, küçük, gurursuz, asil olmayan(!) aşık....Necdet o dönemlerde forumda her savunuluşunda Ahmetin o parmaklıkların arkasındaki haykırışı geliyor...Adamı o parmaklıkların arkasına hapsettiler...
O yüzden o zamandan beri diyorum ya, o iki şaşkolozun yatacak yerleri yok diye...
ama Necdet i anlayın, çocuk birini seviyor ama sevdiği hiç yüz vermiyor bi de üstüne üstlük yanında başkasını övüyor. İlk bölümlerde Yasemin Ahmet i nasıl sevdiğini anlatırken Necdet e çocuk öldü resmen. Bi bölümde o sahneleri gösterdiler Yasemin ne kadar da aptalmış falan diyor. O kadar şarabı içip Yasemin i öpüp beni bi hafta heyecanlandırıp gerisini getirmeyen Necdet in bunu yapmama sebebi ya Yasemin e duyduğu saygıdandır ya da aptallığından. kızı üçüncü kez reddederse aptal olduğuna kanaat getiricem ama o zamana kadar saygı diyorum
ama Necdet i anlayın, çocuk birini seviyor ama sevdiği hiç yüz vermiyor bi de üstüne üstlük yanında başkasını övüyor. İlk bölümlerde Yasemin Ahmet i nasıl sevdiğini anlatırken Necdet e çocuk öldü resmen. Bi bölümde o sahneleri gösterdiler Yasemin ne kadar da aptalmış falan diyor. O kadar şarabı içip Yasemin i öpüp beni bi hafta heyecanlandırıp gerisini getirmeyen Necdet in bunu yapmama sebebi ya Yasemin e duyduğu saygıdandır ya da aptallığından. kızı üçüncü kez reddederse aptal olduğuna kanaat getiricem ama o zamana kadar saygı diyorum
Necdet, kendi düştü ağlamasın...Yaptığı hiçbir şey onu duyduğu aşk konusunda saygıdeğer yapamaz...Çünkü.....
Necdet, başlangıçtan beri korkaktır...Korkakça duyduğu aşkı açıklamak yerine hep saklandı...Yasemine ne olursa olsun...Evlenmeden önce ya da evlendikten sonra duyduğu hislerden bahsetmesi lazımdı...Hadi bahsedemedi diyelim...Sevdiği insanın ne kadar acı çektiğini görüyor ve bunun sebebi olan şahıs ile konuşup durumu anlatması gerekirken, o daha da beter edip hatta üstüne üstlük hiç ona o hak verilmemişken daha da ben onun kocasıyım diye böbürlendi...Hiçbir açık vermeden bu konuyu hiç konuşmadan, yapmadan,yoksayarak yıllarını bekleyerek geçirdi..Hatta öyle bir an geldi ki Yasemin Ahmetle telefonda konuştu..."Sevgilim yarın geliyorum, beraber olacağız çok heyecanlıyım..." ve bu da onu duydu ve sesini çıkartmadı...Hani şunu yapsa derdim ki biraz gururu ve saygısı varmış: Yasemini o konuşmasını duyduğunu belli eder, yanına gider ve hırsız gibi gitmesinin hiç gereği olmadığını, bunun baştan beri bekliyordum, eğer tüm sorunlar halledildiyse, gitmen son derece doğal, ben yerimi biliyorum, Ahmet Rüyanın babası ve onu tanıması son derece doğal hakkı deseydi...ve Yaseminin gitmesine onay verdiğini bizzat iletseydi ve Yasemin de bunun üzerine onun için saygın, asil(!) deseydi ve gitmekte zorlansaydı eyvallah derdim...O ne yaptı hasta gibi odada kriz geçirip bekledi sonra sabah gitmediklerini daha doğrusu gidemediklerini anlayınca etrafı çiçeklere bezedi...gülücükler saçtı...Yaşasın Yasemin gitmemiş, hoş neden gitmediğini de sormadı, konuşmadı...Bu adamın adam gibi adam olduğu konusunda ciddi şüphelerim var...Gerçekte onurlu ve dürüst bir insan onun yaptıklarının hiçbirini yapmaz... Yasemin anlayamadı onun ne olduğunu çünkü insanlar konusunda tecrübeli değil ve insanlar etrafında hep ona iyi yanlarını gösteriyor, özellikle Necdet....
Yıllarca konuşmayarak olayları, kendine ve etrafındakilere Arafta yaşattı...Ne öyle ne böyle..... zaten sonuçta ne oldu o kadar çabası, koca bir Pufff! yani yalan oldu herşey...:img-cool2
İlk bölümlerde Yasemin Ahmet i nasıl sevdiğini anlatırken Necdet e çocuk öldü resmen.
Pardon, ben şunu anlayamıyorum...Yaseminle Necdet arasında ne gibi bir bağ vardı ki...Necdetin orada şok geçirmesi daha doğrusu hayalkırıklığına düşmesi doğal...Yani böyle bir şeyi Yasemin ona Ahmetten bahsetmezken de söyleseydi reddedilecekti...Yasemin ona Hayır diyecekti...Necdet böyle bir cevabı almaya hazır değil..Hiçbir zamanda olmadı, ...Kişilik olarak hiç de gelişkin ve olgun bir adam değil...hayat öyle boş zamanlardaki geyiklerde söylenen süslü laflar etmeye benzemez(Ettiği o süslü lafları nasıl da tek tek yuttuğunu gördük), insanın hayatta gerçekte ne olduğunu hayatın ona sunduklarına karşı elinden geldiğinin en doğrusunu, adil olanını ve dürüstünü yapmaktır...necdet hep en bencil olanlarını tercih etti...Mizacı öyle...Başlangıçta Ahmetle Yasemine yardım etmesinin sebebi bilinen doğrulara göre davramak zorunda hissetmesiydi, ve içten hiç değildi...Ayrıca bunun aksine davranmak için de yeterince cesareti yoktu...Sonra şartlar değişti ve onun korkaklığını ve bencilliğini kamufle edecek bir konuma geldi ve başladı "Necdet Superhero Show..on air"...
Necdet, kendi düştü ağlamasın...Yaptığı hiçbir şey onu duyduğu aşk konusunda saygıdeğer yapamaz...Çünkü.....
Necdet, başlangıçtan beri korkaktır...Korkakça duyduğu aşkı açıklamak yerine hep saklandı...Yasemine ne olursa olsun...Evlenmeden önce ya da evlendikten sonra duyduğu hislerden bahsetmesi lazımdı...Hadi bahsedemedi diyelim...Sevdiği insanın ne kadar acı çektiğini görüyor ve bunun sebebi olan şahıs ile konuşup durumu anlatması gerekirken, o daha da beter edip hatta üstüne üstlük hiç ona o hak verilmemişken daha da ben onun kocasıyım diye böbürlendi...Hiçbir açık vermeden bu konuyu hiç konuşmadan, yapmadan,yoksayarak yıllarını bekleyerek geçirdi..Hatta öyle bir an geldi ki Yasemin Ahmetle telefonda konuştu..."Sevgilim yarın geliyorum, beraber olacağız çok heyecanlıyım..." ve bu da onu duydu ve sesini çıkartmadı...Hani şunu yapsa derdim ki biraz gururu ve saygısı varmış: Yasemini o konuşmasını duyduğunu belli eder, yanına gider ve hırsız gibi gitmesinin hiç gereği olmadığını, bunun baştan beri bekliyordum, eğer tüm sorunlar halledildiyse, gitmen son derece doğal, ben yerimi biliyorum, Ahmet Rüyanın babası ve onu tanıması son derece doğal hakkı deseydi...ve Yaseminin gitmesine onay verdiğini bizzat iletseydi ve Yasemin de bunun üzerine onun için saygın, asil(!) deseydi ve gitmekte zorlansaydı eyvallah derdim...O ne yaptı hasta gibi odada kriz geçirip bekledi sonra sabah gitmediklerini daha doğrusu gidemediklerini anlayınca etrafı çiçeklere bezedi...gülücükler saçtı...Yaşasın Yasemin gitmemiş, hoş neden gitmediğini de sormadı, konuşmadı...Bu adamın adam gibi adam olduğu konusunda ciddi şüphelerim var...Gerçekte onurlu ve dürüst bir insan onun yaptıklarının hiçbirini yapmaz... Yasemin anlayamadı onun ne olduğunu çünkü insanlar konusunda tecrübeli değil ve insanlar etrafında hep ona iyi yanlarını gösteriyor, özellikle Necdet....
Yıllarca konuşmayarak olayları, kendine ve etrafındakilere Arafta yaşattı...Ne öyle ne böyle..... zaten sonuçta ne oldu o kadar çabası, koca bir Pufff! yani yalan oldu herşey...:img-cool2
Dün bir kaç arkadaşımla bir masada oturuyoruz... Masadakilerden ikisi HS izliyor. Biri hiç izlememiş. İzleyenlerden biri Necdetçi, biri kararsız, biri ben (bkz: Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR), biri de tek bir bölümünü bile izlememiş.
Tarafsız arkadaş izlemeyene bir özet geçti. Olayı anahatlarıyla anlattı. Bir kız var. Yasemin. Yasemin ve Ahmet birbirlerine çok aşıklar. Necdet'te Yasemin ve Ahmet'in arkadaşı ve Yasemin'e aşık. Ama kız bunu hiç bir zaman bilmiyor. Sonra bu kız ve çocuğun babaları biri DP'li, biri CHP'li olduğu ve olaylar onları o noktaya sürüklediği için ayrılıyorlar. Ahmet Amerika'ya gittiği sırada, Yasemin hamile ve intihar etmeye kalkışıyor. Necdet onu kurtarıyor. Formalite evliliği teklif ediyor. Evleniyorlar. Çocuğa babalık ediyor. Yedi yıl boyunca evli kalıyorlar. Birbirlerine dokunmuyorlar bile.vıdı vıdı... (verdiği ayrıntılar bunlar).
Bunun üzerine izlemeyen arkadaş; -E bu durumda ben Necdet'i tutarım arkadaş, bu kadar emek, dedi.
Veeeee, ben çıktım sahneye;
-Bir kere Süedacım, şunu bil, bu bir "Selvi Boylum Al Yazmalım" hikayesi değil. Ortada bırakıp giden, terk eden, üzen bir sevgili yok. Ahmet hiç bir zaman sevgilisini terk etmedi, emek harcamaktan, sorumluluk ve yükümlülük almaktan kaçmadı. Adam aşkını her cihetiyle dolu dolu yaşadı. Hiç bir zaman vaz geçmedi. Hiç bir duygusunu saklamadı, gizlemedi. Yasemin'i babasının siyasi görüşü yüzünden yargılamadı. İhtilal günü Yasemini, evlenmeye Paris'e götürüyordu. Sonra babasının avukatlığını yapmak istedi. Ailenin izin verdiği ölçüde, onların kendi acılarını kendi kendilerine yaşayabilmelerini de sağlayacak şekilde yanlarında oldu. Bu süre zarfınca Yasemin'den ömrünün sonuna dek vazgeçmeyeceğini Yassıada'da Rızaya da söyledi, Yasemin'e defalarca evlenmemiz lazım dedi. İdam gecesi Yasemin onu bırakırken dahi bunun geçici bir ayrılık olacağını düşündü. Amerikaya gitmek zorundaydı, gitti ve zaten olabilecek en kısa zamanda da geri döndü. Döndü baktı İstanbul'da değil. Kayseri'ye gitti. (Sanki içine doğdu). Orada Yasemin'in Necdet'le nikahına tanık oldu. O genç yaşta neredeyse kalp krizi geçiriyordu. İstanbul'a döndü perperişan. Hemen ertesi gün Necdet'in pastanesine dayandı, hesap sormak için. Yasemin'i aradı defalarca, cevap alamadı. Veee, gitti. Kendini sürgün etti. Bir kasabada yalnız başına senelerce yaşamaya (ne kadar olduğunu o da bilmiyor) gitti. Arada döndüğünde Yasemin'in hamile olduğunu öğrendi. İkinci kalp krizi eşiği. Bir daha gitti. Yıllarca dönmeden. Bu arada vaz geçti mi? Hayır. Aksine büyüyerek devam etti aşkı. Geldi, Yasemin'i ve Rüya'yı (dikkatini çekerim Yasemin'i evli, çocuğunu da Necdet'in çocuğu biliyor) alıp götürmeye teşebbüs etti. Olmadı. Haydarpaşa Garı'nda bir kez daha umutlarını silip süpürdüler adamın. Geri döndü, ölümün eşiğinden döndü, İstanbul'a döndü. Vazgeçmiş miydi? Hayır. Ne zamanki Yasemin kendi ağzıyla ona "kendine bir hayat kur, bensiz" dedi, o zaman, yine üstüne atlayarak değil, biraz da Yaso'ya acı çektirmek güdüsüyle hareket ederek (ilk defa sevdiğine çektirmek istiyor dikkatinizi çekerim, bunca olaydan sonra) Aylayla nişanlandı. Ama Yasemin'den vaz geçti mi? Hayır. Aylaya yalan söyledi mi? Hayır. O da bal gibi ömrünün sonuna dek başka bir kadını sevecek bir adama talip ve razı olduğunu biliyordu.
Vaz geçmedi, falso yapmadı, hata yapmadı. Hak etmediği bir biçimde, hiç bir haklı ve geçerli gerekçe olmaksızın çocuğundan ve onun olabilecek bir hayattan mahrum bırakıldı. Necdet (başka bir akılcı ve mantıklı çözümle derhal rayına girebilecek bir anlaşmazlıktan bilinçli veya bilinçsiz istifade ederek, kendisinin olmasını bencilce istediği, kıskandığı, ama içinde görünürken kıyısında kaldığı bir hayatın) Ahmetin hayatının sahibi oldu.
Necdetçi arkadaş, -Bu Ahmet korkak! dedi.
Ben de -Peki söyler misin Nevra, ne zaman gördün Ahmet'in korkaklığını, dedim.
N.: Gitti, dedi.
Ben: Gitmek cesaret ister N. hanım, bunun adı korkaklık değil, cesarettir dedim. Acısını tek başına yaşamak, bu acıdan birilerini mesul tutup, kırıp dökmemek cesaret ister. Vurmak, kırmak, bağırmak, çağırmak kolay yoldur, efem dedim....
Sonra, tarafsız arkadaş, -ama bunu nasıl söyleyecekler Rüyaya, hemen olmaz, dedi.
Bendeniz: (badgerın kulaklarını çınlatarak): Hayır efendim, adamın oyuncak ayısını saklamadılar, çocuğunu sakladılar. Gerçeğin bir saniye bile daha fazla gizlenmeye tahammülü yok! dedim
Nasılımmmm?
Bir de son zamanlarda hep bir kaç kişi olarak yazıyoruz ama, daha bölümler sürerken, yapılan eski yorumlarda da bizim gibi düşünen birileri olduğunu fark ettim.Bunları söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Anıları tazelemek ve destek kuvvet almak için Sim ve Pegasus arkadaşların Mart ayında yzdıkları iki mesajı kopyalıyorum arkadaşlar;
Pegasus demiş:
"necdet yasemin'e aşık olabilir ama gerçek aşk sevdiğinin mutluluğu için elinden geleni yapmayı da gerektirir. yasemin ve ahmet'in büyük aşkı necdet'in gözünün önünde gelişti, her şeyi bir bir gördü necdet. üstelik ahmet de onun çok iyi arkadaşıydı. yasemin'i ne kadar sevse se bu aşk platonik olarak kalmalıydı. ahmet'in yasemin'e olan duygularının ne kadar gerçek olduğunu biliyordu necdet. ahmet evlenme kararı aldıkları zaman bile necdet'ten yardım istemişti hatırlayın. ayrıca mahkeme salonunda sevdiğini çaresiz bir üzüntü içindeyken bırakması gerektiğinde de necdet'e emanet etmişti. yasemin'in hayaını kurtarmış olabilir ama bunu yapmak zorundaydı zaten. oradaki davranışı sevgisinin değil insanlığın gereğiydi. ama her şeye rağmen, yasemin'in hamileliğini öğrendiğinde yasemin ne derse desin bunu ahmet'le paylaşmalıydı. hadi bunu yapamadaı diyelim o zaman yasemin'i yüreklendirmeliydi ahmet'le konuşması için. anneler olayın baş suçluları kabul. ama hangimiz karşılaşmıyoruz ki böyle engellemelerle. gerçek hayatta da durum farklı değil. acaba anneler yasemin'in bebek beklediğini bilselerdi tavırları aynı mı olurdu? hiç sanmıyorum. necdet'in farkı bu işte. ben ve benim gibi necdet'i haksız bulan arkadaşlarımın söylemeye çalıştığı şey necdte'in yasemin'e yardım etmediği, durumdan istifade ettiği.. yasemin de suçlu ama bu kararı aldığında toy ve evlenmeden hamile kalmış çaresiz bir kızdı. onu yönlendirecek birine ihtyacı vardı. hayatının aşkı ve çocuğunun babası rolünü üstlenecek sahte bir sevgiliye değil. başkasının hayatını çalmak ve bu kadar sahiplenmek hiç ama hiç adil değil, bencilliğin sınırlarını zorlayan bir tavır bence.."
Sim demiş;
"Başlangıçta Necdeti bende çok sevmiştim.Ama 7.bölümün sonunda Kerimanla Ahmeti görünce yaptığı yargısız infaz,Teoyla Ahmetin arkasından konuşmaları(resmen erkeklerinde dedikodu yaptığına şahit oldum) ardından Ahmete ahlaksız deyip attığı yumruk beni kendinden soğutmaya yetti.Onun hayatı Yaseminden ibaret değil ki.Gözü ondan başkasını görmüyor.Çocukluk arkadaşını bile kolayca harcayabiliyor Necdet.Özür diledi ve Ahmette büyüklük gösterdi ve barıştı.Ama Necdet 2.defa Ahmeti dinlemeden Yaseminin ''Ahmet benle görüşmek istemiyor'' diye mızlanmasına inandırdı kendini.Oysaki Ahmet onunla konuşmaya geldi,Kayseriye kadar peşlerinden geldi ve Necdet bunlara şahit oldu ama ne yaptı?Yarım ağızla Yasemin,Ahmet gelse görüşmek ister misin? dedi ve geçti.Ahmet Yaseminle görüşmek istemese neden bu kadar çabalasın ki Necdet?Üstüne üstlük pastanede Ahmeti de nasıl tahrik ettiğini gördük.''O benim karım anla artık'' derken.Yaseminin çevresinde dolaşma artık derkende çok iticiydi.Gel gelelim ki hiç şaşırmıyorum yaptıklarına artık.Çünkü ''Aşk için her şey mübah'' diyen de Necdetti.Bütün bunlara rağmen senaristler öyle abartıyor ki Necdetin babalık şefkatini.Yaseminden daha çok heyecanlıydı çocuk beklerken.Başkasının çocuğu olduğu gerçeğini hiçbir kimse yadsıyamaz. Rüyanın odasına perde seçmeler,kısacık bir ayrılıkta 40 kez öpüşmeler falan biraz gerçek dışı geliyor bana.Senaristler Melek Necdet imajı çizmeye devam ededursunlar gerçekler su götürmezler."
Meleklik mertebesi editi: Melek olmak o kadar kolay değil. Zaten var olan şeyleri (özl. maddi imkanları) birinin ayakları altına sermekle melek olunmuyor. Meleklik o imkanların on katına sahipken onlardan arınabilmek cesaretindedir. Bizim meleğimiz, dervişimiz, bahtsız bedevimiz Ahmet'tir. İmza Shevek.
Hoşgeldin Shevek,
Dünden beri forumda gözlerim seni aranıyordu ama arkadaşım dışarıda yine sınır tanımayan HS Forumcuları /AR fraksiyonu mensubu olarak Necdetoloji dersindeymiş..:img-hyste.Evet akşam kulaklarım çın çındı...Seni bekledik ama gelmedin...:)
Eee peki necdetin hiç ona verilmeyen haklarla Ahmete Ben onun kocasıyım triplenmelrini de anlattın mı? Korkak gibi bir gün bile Yasemine duyduğu aşkı birinci ağızdan değil de üçüncü şahsın aşkıymış gibi ancak ifade edebildiğini anlatın mı? herkes detaylara takılıyor, olayın genelie baktığınızda kocamın bir erkek olarak Necdeti tanımladığı tek bir kelime var o da onu anlatmaya yeter...:hıh:img-cool2
Hoşgeldin Shevek,
Dünden beri forumda gözlerim seni aranıyordu ama arkadaşım dışarıda yine sınır tanımayan HS Forumcuları /AR fraksiyonu mensubu olarak Necdetoloji dersindeymiş..:img-hyste.Evet akşam kulaklarım çın çındı...Seni bekledik ama gelmedin...:)
Eee peki necdetin hiç ona verilmeyen haklarla Ahmete Ben onun kocasıyım triplenmelrini de anlattın mı? Korkak gibi bir gün bile Yasemine duyduğu aşkı birinci ağızdan değil de üçüncü şahsın aşkıymış gibi ancak ifade edebildiğini anlatın mı? herkes detaylara takılıyor, olayın genelie baktığınızda kocamın bir erkek olarak Necdeti tanımladığı tek bir kelime var o da onu anlatmaya yeter...:hıh:img-cool2
Hoş bulduk badgerım, dün için özürüm bu işte. Dışarıda, mevzilerde savaştım. Savaştan bir kaç sayı önde çıktım. Tabii anlattım, yukarıda hepsini yazamadım. Necdet'in sadece dışarıya karşı oynamaya karar verdileri yalanları, nasıl da kendinin gerçekleriymiş gibi sahiplendiğini, bu yalanı en başta kendine ve Ahmet'e yutturmaya çalıştığını da anlattım. Bu yalanlar aileye ve topluma karşı söylenecekti. Madem arkadaşının namusunu, durumu kurtarmaktı amaç. Ama o ne yaptı. Bu yalanı, hiç de yalan borçlu olmadığı Ahmet'e karşı kullandı en başta. -O benim karım! Benim karımmm! Anla artık Ahmet, etrafta dolaşma, ne demek yahu? Ankara-İstanbul treninin arkasından histeriyle koşup, Rüyayı asıl babasının kollarından koparıp, Yasemini yangından mal kaçırır gibi kaçırmak da neyin nesi? Bunlar en büyük eksiklenmeler, kompleksler ve kıskançlıkların, kendinin olmayanı, hakkın olmayanı sahiplenmenin verdiği suçluluk duygusunun, yavuz hırsızlığın en büyük göstergeleri değildir de nedir? dedim elbet.:img-cool2 Sustu Necdetçi arkadaş. Bunun adına aşk denemeyeceğini o da biliyor çünkü.:img-icecr
Senin koca ne diyor Necdet'e? Merak ettim.
Hoş bulduk badgerım, dün için özürüm bu işte. Dışarıda, mevzilerde savaştım. Savaştan bir kaç sayı önde çıktım. Tabii anlattım, yukarıda hepsini yazamadım. Necdet'in sadece dışarıya karşı oynamaya karar verdileri yalanları, nasıl da kendinin gerçekleriymiş gibi sahiplendiğini, bu yalanı en başta kendine ve Ahmet'e yutturmaya çalıştığını da anlattım. Bu yalanlar aileye ve topluma karşı söylenecekti. Madem arkadaşının namusunu, durumu kurtarmaktı amaç. Ama o ne yaptı. Bu yalanı, hiç de yalan borçlu olmadığı Ahmet'e karşı kullandı en başta. -O benim karım! Benim karımmm! Anla artık Ahmet, etrafta dolaşma, ne demek yahu? Ankara-İstanbul treninin arkasından histeriyle koşup, Rüyayı asıl babasının kollarından koparıp, Yasemini yangından mal kaçırır gibi kaçırmak da neyin nesi? Bunlar en büyük eksiklenmeler, kompleksler ve kıskançlıkların, kendinin olmayanı, hakkın olmayanı sahiplenmenin verdiği suçluluk duygusunun, yavuz hırsızlığın en büyük göstergeleri değildir de nedir? dedim elbet.:img-cool2 Sustu Necdetçi arkadaş. Bunun adına aşk denemeyeceğini o da biliyor çünkü.:img-icecr
Senin koca ne diyor Necdet'e? Merak ettim.
Pm olarak açıklamasını gönderdim...:)İnsancık, insan müsveddeliği... Aslında dediğin gibi Necdetin durumu İngilizcede çok sevdiğim sıfatlardan biri pathetic bir durum
Onun bu konuda yani insanlar hakkındaki değerlendirmelerine en az kendiminki kadar güvenirim...Ehh adam yıllardır insanlarla çalışıyor, çalıştırıyor...
Bir de Teoyla ikisini gördü mü delleniyor...ne bunlar kadınlar gibi dedikodu yapıyor diyor...:) Ahmetin şanslarına çok nazik ve sevecen bir adam olduğunu söylüyor ve gerçekleri tam olarak anladığında da Necdetin elinden bir daha zor kurtulacağını söylüyor...:dito
Bir de başta annelere kızdık ya haklı olarak. Çocuklarının hayatına müdahale ettiler, tek birer hareketle çocuklarının hayatının akışını değiştirdiler diye. Bu aslında çok mümkün bir şey hayatta. Biz de anneyiz. Çocuğumuzu üzüleceğini düşündüğümüz bir durumdan korumak güdüsüyle hareket edebiliriz. Hata da yapabiliriz. Bu durumda şöyle bir soru mümkün. Bilselerdi Yasemin'in hamile olduğunu. Selma ve Nezahat nasıl davranırdı? Hadi korkak, toy Yasemin söyleyemedi. Necdet bu konuda, bir arkadaş olarak (madem arkadaşı, sırdaşı) ve yaşça büyüğü olarak onu yönlendiremez miydi? Amerikayı arayıp Ahmeti bulmaya çalışamaz mıydı. Yasemini kurtarmak onun aşkının büyüklüğünün falan kanıtı değil. Kim olsa kurtarır. Siz de görseniz kendini uçurumdan atmaya niyetlenmiş birini, vaz geçirip kurtarmaya çalışırsınız. Kız belli ki duygusal bir travma içinde hareket ediyor. Necdet Ahmet'i yargısız infaza uğratmaya pek gönüllü nedense (nasıl arkadaşsa bu). Keriman olayındaki tavrını yutmak zorunda kaldığında Ahmet büyüklük edip affetmişti onu. Adam ikinci kez tekrar yaptı. Bu durumu bilseydi Ahmet'in gidebileceğini nasıl düşünür? Birinci elden kendisi şahit değil mi Ahmet'in aşkının gerçekliğine. Ahmet her aşamada ondan yardım istedi. Yasemini her ne pahasına olursa olsun sahipleneceğini bilmiyor muydu Necdet yani?:img-cool2
Durumdan kendi yararına faydalandı Necdet. Kim ne derse desin bu bir iyilik gibi görünebilir. Çocuk doğduktan en fazla bir yıl sonra ayrılsaydı o zaman iyilik olurdu bunun adı.
Yaseminin ona borcu yok. Mihneti yok. Kaldı ki, detay gibi görünebilir ama değil. Yasemin Necdet'in Ahmet'e çıkışlarından habersiz. (Hem Keriman olayında, hem de nikahtan sonra.) Ahmet'in tek hatası var. Fazla sıkı ağızlı olması.
Bu şekilde Necdetin durumunun acınası, zavallı ve beş para etmez bir durum olduğunu görüyoruz..
Yani tipik bir Dorian Gray mizacı...kendini dev aynasında görüp en mükemmel olduğunu görüp çevresinde olup bitenlerin aslında ne olduğunu görmek istemeyen ve kabullenmeyen bir mizaç...kendi sonunu da beraberinde getiren yalandan bir parıltı....
ve ne yazık ki yok olmaya mahkum çünkü gerekçesi çok pathetic ve bencil...
Pm olarak açıklamasını gönderdim...:)İnsancık, insan müsveddeliği... Aslında dediğin gibi Necdetin durumu İngilizcede çok sevdiğim sıfatlardan biri pathetic bir durum
Onun bu konuda yani insanlar hakkındaki değerlendirmelerine en az kendiminki kadar güvenirim...Ehh adam yıllardır insanlarla çalışıyor, çalıştırıyor...
Bir de Teoyla ikisini gördü mü delleniyor...ne bunlar kadınlar gibi dedikodu yapıyor diyor...:) Ahmetin şanslarına çok nazik ve sevecen bir adam olduğunu söylüyor ve gerçekleri tam olarak anladığında da Necdetin elinden bir daha zor kurtulacağını söylüyor...:dito
Yahu bayıldım ben senin kocaya. Necdet tanısı muhteşem. Bak bizim gençlere de böyle de kocalar nasip olsun. Çok güzel çözümlemiş Necdeti.
Necdet'le Teo'ya ben de her görüşümde sinir oluyorum. Eski bölümlerden birinde, hani Yasemin Sevim hala yüzünden Ahmet'le tartışıp iki gün Lalelerde kalmaya gelmişti. O sırada bunlar pastane tadilatıyla uğraşırken Necdet: Ben hayalimdeki kızı kaybetmiş olabilirim ama arkadaşım Yasemini kaybetmek istemem diyor. (bkz.: gerçekçi Necdet, kendini işine verdi, para kazanmak hırsı var, küçük esnaf hırsı var, aşkından yataklara falan düşmedi yani).Teo'da: Hayalindeki kızı da kaybetmiş değilsin ama neyse, gibi bir şey yumurtluyor. Bak bak bak, dolduruşa bak. Dolmuşa binmeye hazır olana bak. Böylelerinden korkulur anacım.
Kıyas editi: Bkz.: Ziyanın dolmuşuna binmeyen Ahmet.
Tartışma açmaya niyetli edit: Bilselerdi Yasemin'in hamile olduğunu. Selma ve Nezahat nasıl davranırdı?
Bilselerdi Yasemin'in hamile olduğunu. Selma ve Nezahat nasıl davranırdı?
Ne yapacaklardı? Evlenmelerine izin verirlerdi..Zaten kız da oğlan da istiyor, bir de bebek ar...Çok da fazla bir engelleyici seçenekleri olmazdı..Her ikisi de çocuğun aldırılmasına razı olmazlardı ve evlenmelerini o zamanki aralarındaki ilişkiin soğukluğuna rağmen istemeye istemeye de olsa razı olurlardı..:icon_whis
Yahu bayıldım ben senin kocaya. Necdet tanısı muhteşem. Bak bizim gençlere de böyle de kocalar nasip olsun. Çok güzel çözümlemiş Necdeti.
Necdet'le Teo'ya ben de her görüşümde sinir oluyorum. Eski bölümlerden birinde, hani Yasemin Sevim hala yüzünden Ahmet'le tartışıp iki gün Lalelerde kalmaya gelmişti. O sırada bunlar pastane tadilatıyla uğraşırken Necdet: Ben hayalimdeki kızı kaybetmiş olabilirim ama arkadaşım Yasemini kaybetmek istemem diyor. (bkz.: gerçekçi Necdet, kendini işine verdi, para kazanmak hırsı var, küçük esnaf hırsı var, aşkından yataklara falan düşmedi yani).Teo'da: Hayalindeki kızı da kaybetmiş değilsin ama neyse, gibi bir şey yumurtluyor. Bak bak bak, dolduruşa bak. Dolmuşa binmeye hazır olana bak. Böylelerinden korkulur anacım.
Amin amin! Ahmetin biraz daha action türü..İçsellik olarak aynı ama algılamada ve icraatte daha hızlı hatta bayağı hızlı...:img-in_lo
Dorian Gray Necdetin dev aynası bu durumda Teo oluyor...Necddet bu dünyada senden başka kimse daha çok Yasemini sevemez, en mükemmel sensin...Hadi koçum kim tutar seni...Duygular var...vs.vs..:img-hyste
teoyu ben şu tip insanlara benzetirim:Hani remora diye asalak bir balık vardır onun gibi, devamlı bir köpekbalığının etrafında yaşamını sürdürür, onun beslenmesini ve korunmasını sağlayan birinin etrafında yaşar..Teo da Necdetin ona sağladıklarının karşılığında onu pohpohlayıp duruyor...Fiziksel olarak Teo bir remora, ruhsal olarak da bence Necdeti sevmiyor hatta kıskanıyor...onu hep ikilemlere sürüklüyor ve kanaatime göre bundan da zevk alıyor..Yoksa hangi yakın arkadaş, arkadaşının böylesine aptal ve beş para etmez bir duruma düşmesine izin verir?..:hıh
remora editi:
Ekşiden bir alıntı:
bunun icin de kopek baliginin yaninda takilip onun avlarinin etrafa sacilan parcalarini yiyen baligi gosterebiliriz fakat bu kucuk baligin kopek baligini yonettigine dair bir teori var...
Hımmm bizim Teo remorası Necdeti ortalığa salan faktör...Evet remora lakabı Teo için son derece uygun..:img-yes:
Bilselerdi Yasemin'in hamile olduğunu. Selma ve Nezahat nasıl davranırdı?
Ne yapacaklardı? Evlenmelerine izin verirlerdi..Zaten kız da oğlan da istiyor, bir de bebek ar...Çok da fazla bir engelleyici seçenekleri olmazdı..Her ikisi de çocuğun aldırılmasına razı olmazlardı ve evlenmelerini o zamanki aralarındaki ilişkiin soğukluğuna rağmen istemeye istemeye de olsa razı olurlardı..:icon_whis
İşte ben de onu diyorum. Bizim Ahmet herkesten kazık yedi doğru. Annelerden, sevgilisinden, arkadaşından. Gitmeseydi de napsaydı? Kendini uçurumdan mı atsaydı. Yaso gibi şaşkoloz olmadığı için, her şeye rağmen umudun ve inancını yitirmeyecek kadar çok ve olgun sevdiği için gitti.
Şimdi, anneler bilselerdi, her şeye rağmen bu ikisinin evlenmesi için çaba sarf ederlerdi. Bir anne sevgisini ve gerçek dostluğun içerdiği sevgiyi ve fedakarlığı lütfen gerçek olmayan bir dostun sevgisi ve fedakarlığı ile karşılaştırmayalım. İşte Necdet budur. Gerçek olmayan bir koca, gerçek olmayan bir baba, gerçek olmayan bir aşık ve gerçek olmayan bir dost. Üstüne üstlük bunların hepsini gerçek sanıyor ve etrafındaki şakşakçıları tarafından da destekleniyor. Pathetic dediğin gibi, hastalıklı. Onun tek bir ilacı var. Güzide gibi, kendi gerçeklerini yaşamaktan çekinmeyen, gerçeğin nasıl da güzel olabileceğini ona gösterebilecek ve yaşatacak olan bir çetin ceviz...:img-cool2
Ben, ileri dönemde Necdetin zorlayıcı ilgisini bu sefer tam gaz Güzideye yönelttiğinde de Güzide ve Necdet ilişkisinde arızalar çıkacağını düşünüyorum...
Sevgiyi tutuklu aşk-kendini ve karşısındakini hapseden- anlayışıyla gören Necdet, Güzidenin en sonunda elde ettim noktasından sonra Güzide de nasıl etkiler yapacağını açıkçası merak ediyorum...:img-icecr Umarım iyi yönde olur..
İlk bölümlerde Yasemin Ahmet i nasıl sevdiğini anlatırken Necdet e çocuk öldü resmen.
Pardon, ben şunu anlayamıyorum...Yaseminle Necdet arasında ne gibi bir bağ vardı ki...Necdetin orada şok geçirmesi daha doğrusu hayalkırıklığına düşmesi doğal...Yani böyle bir şeyi Yasemin ona Ahmetten bahsetmezken de söyleseydi reddedilecekti...Yasemin ona Hayır diyecekti...Necdet böyle bir cevabı almaya hazır değil..Hiçbir zamanda olmadı, ...Kişilik olarak hiç de gelişkin ve olgun bir adam değil...hayat öyle boş zamanlardaki geyiklerde söylenen süslü laflar etmeye benzemez(Ettiği o süslü lafları nasıl da tek tek yuttuğunu gördük), insanın hayatta gerçekte ne olduğunu hayatın ona sunduklarına karşı elinden geldiğinin en doğrusunu, adil olanını ve dürüstünü yapmaktır...necdet hep en bencil olanlarını tercih etti...Mizacı öyle...Başlangıçta Ahmetle Yasemine yardım etmesinin sebebi bilinen doğrulara göre davramak zorunda hissetmesiydi, ve içten hiç değildi...Ayrıca bunun aksine davranmak için de yeterince cesareti yoktu...Sonra şartlar değişti ve onun korkaklığını ve bencilliğini kamufle edecek bir konuma geldi ve başladı "Necdet Superhero Show..on air"...
Bunları ne kadar çok söyledik, tespit ettik, dilimizde tüy bitti.
Bize çocukluğumuzda öğretilenleri, kitaplardan öğrendiklerimizi, insan olmanın, insanlığın, sevginin ve aşkın, dostluğun erdemlerini gerçek hayatmış gibi bize yutturulan alçalırken yükselen değerler karşısında dayattık da dayattık. Hala da vaz geçmiyoruz. Değirmenlere karşı...Yitik savaşçılar olmayacağız ama. Kararlıyız. Necdet'i Dorian Gray'e benzetmişsin ya, Ahmet'te değirmenlere karşı savaşan Don Kişot olsun bari.:img-icecr
Ahmet'in hataları ne biliyor musun? Erdemleri. Erdemleri onun hataları oldu ne yazık ki. Aşk iki kişiliktir. Üçüncüye....yemek düşer. Ahmet bu varsayımla hareket etti hep. O Necdeti muhatap olarak görmedi. Kabul etmedi. Ama gerçek hayat bazı durumları idealize etmemize ve salt doğrular ve erdemlerle hareket etmemize izin vermiyor. Yeri gelince erdemi, onuru, gururu bir kenara koyup pis dalmak gerekiyor birilerine. Ahmet Yasemin'e karşı üçüncü şahıslar üzerinden işleyen bahaneleri gerekçe olarak kullanmaya gerek görmedi. Hiç bir zaman -ama senin o çok beğendiğin, o çok iyi insan dediğin Necdet bana şöyle dedi, şöyle yaptı gibi bir mazeretin arkasına gizlenmedi. Buna gerek görmedi. O karşısındakini de kendi kadar çok ve gerçek seviyor güvenciyle hareket etti hep, gerek görmedi bunlara, üçüncü şahısları araya katmaya.
Ama görmeliydi. Kendisinin aydığı durumu Yasemine de anlatmalıydı. Bu oldu onun tek hatası.:img-cool2
Bir de sözüm var Necdetçilere editi: Necdet karşılıksız seviyor ve bu sevginin muhatabından mahrum kalacak çok üzülecek deniyor da,
ne demeye seven, hem de karşılıklı seven birinin aşkından, sevgilisinden, bu aşkın meyvesi olan bir çocuktan ve mutlu bir hayattan mahrum kalmasına üzülünmüyor.
Hangisinin kaybı daha büyük?
Bunları ne kadar çok söyledik, tespit ettik, dilimizde tüy bitti.
Bize çocukluğumuzda öğretilenleri, kitaplardan öğrendiklerimizi, insan olmanın, insanlığın, sevginin ve aşkın, dostluğun erdemlerini gerçek hayatmış gibi bize yutturulan alçalırken yükselen değerler karşısında dayattık da dayattık. Hala da vaz geçmiyoruz. Değirmenlere karşı...Yitik savaşçılar olmayacağız ama. Kararlıyız. Necdet'i Dorian Grey'e benzetmişsin ya, Ahmet'te değirmenlere karşı savaşan Don Kişot olsun bari.:img-icecr
Ahmet'in hataları ne biliyor musun? Erdemleri. Erdemleri onun hataları oldu ne yazık ki. Aşk iki kişiliktir. Üçüncüye....yemek düşer. Ahmet bu varsayımla hareket etti hep. O Necdeti muhatap olarak görmedi. Kabul etmedi. Ama gerçek hayat bazı durumları idealize etmemize ve salt doğrular ve erdemlerle hareket etmemize izin vermiyor. Yeri gelince erdemi, onuru, gururu bir kenara koyup pis dalmak gerekiyor birilerine. Ahmet Yasemin'e karşı üçüncü şahıslar üzerinden işleyen bahaneleri gerekçe olarak kullanmaya gerek görmedi. Hiç bir zaman -ama senin o çok beğendiğin, o çok iyi insan dediğin Necdet bana şöyle dedi, şöyle yaptı gibi bir mazeretin arkasına gizlenmedi. Buna gerek görmedi. O karşısındakini de kendi kadar çok ve gerçek seviyor güvenciyle hareket etti hep, gerek görmedi bunlara, üçüncü şahısları araya katmaya.
Ama görmeliydi. Kendisinin aydığı durumu Yasemine de anlatmalıydı. Bu oldu onun tek hatası.:img-cool2
Ahmetin en bariz hatsı bu...Evet haklısın...
Necdetin Yasemine aşık olduğu gerçeğini anlatırken, Necdetle ahmet arasında geçenleri de anlatmalıydı..O pastanedeki ve müsamere sonrasındaki konuşmaları anlatmalıydı Yasemine ...Ben onu en yakın arkadaşım olarak gördüm, açık davrandım ama o bunları bunları bana yaptı...demeliydi...Biraz olsun Yaseminin kafasını açmalıydı...İnşallah bunları gelecek sezonda söyler...:img-polic :img-cool2
Ahmetin en bariz hatsı bu...Evet haklısın...
Necdetin Yasemine aşık olduğu gerçeğini anlatırken, Necdetle ahmet arasında geçenleri de anlatmalıydı..O pastanedeki ve müsamere sonrasındaki konuşmaları anlatmalıydı Yasemine ...Ben onu en yakın arkadaşım olarak gördüm, açık davrandım ama o bunları bunları bana yaptı...demeliydi...Biraz olsun Yaseminin kafasını açmalıydı...İnşallah bunları gelecek sezonda söyler...:img-polic :img-cool2
İkinci sezonda ortalıkta Hamlet gibi esecek bir Ahmet görmek istiyoruz. İntikam meleği olacak, melek Ahmet. Çat çat çat....:dito çakacak gereken kişilere.
Amin.
Kendisinin olan hayatı alacak, kızını, karısını alacak. Nasıl sevilirmiş, nasıl iyi baba olunurmuş, iyi koca olunurmuş gösterecek. Yasemin yüzü ışıl ışıl ortalıkta gezinecek. O zaman eğilecek başlar öne. Allahım biz ne yaptık diyecek anneler, babalar. Rüya'nın o gözleyen, aradan arada acaba bunlar gerçekten birbirini seviyor mu türünden, akıllı çocuk bakışları, serzenişleri yanıtsız kalmayacak artık. O birbirine aşık bir anababanın evinde büyüyen bütün mutlu ve özgüvenli çocuklardan biri olmanın şansını tadacak.
Amin.
Güzideyle ilşkisinin nasıl olacağını düşünüyorsun?
Mevcut Güzide ve Necdet karakterlerine bakarsak?
Güzideyle ilşkisinin nasıl olacağını düşünüyorsun?
Mevcut Güzide ve Necdet karakterlerine bakarsak?
Güzideyle Necdet arasında da şöyle esaslı bir ya da bir kaç kavga istiyorum. Güzide bas bas bağırsın, haykırsın buna. O senin adına aşk dediğin aşk değil! Anla artık, Necdet. Adam gibi kabul et. Beni seviyorsun. Bizim yaşadığımız aşk. Kurtul artık bu hastalıklı, çocukluk takıntısından Necdet! Büyü artık! desin.
Gerekirse bir kaç kez terk edip gitsin. Aklı başına gelip, koşup dizlerine kapanıp yalvarıp geri götürmeye gelene dek de dönmesin. Hatta bu arada bir de hamile kalsın. Necdet çocuğunun kendisine gösterilmeyeceği korkusunu yaşasın. Kişisel bir aydınlanma daha yaşasın. Gitsin Ahmet'ten özür dilesin. Rakı sofrasına davet etsin, günah çıkartsın, hem ona hem de bize karşı. O zaman belki acır, affederiz.
Ya da affetmeyiz editi: O zaman bir gelsin, düşünürüz.
Ben, biraz ilişkileri eskimeye başladığında Güzideyi de kontrol etmeye başlayacağını ve bu bizim özgür kız Güzidenin, aşkın ilk başlardaki etksinin hafiflemeye başladığında, alıp başını gitmelerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum...
Evet, necdet ile takışacaklarını düşünüyorum..Belki Necdet evlenmek isteyecek, bu isteği esnasında yine Yasemin ve Rüya hakkında gitgeller yaşarken Güzidenin kafası atacak, belki de o arada Necdete hamile olduğunu söylemeye çalışacak ama vazgeçecek...Sonra da ne halin var deyip çekecek gidecek...Peşinden Necdet, Kadriye ablaya gidecek, ondan hamile olduğunu öğrenecek ama Güzidenin nereye gittiğini bu sefer o bile bilmeyecek, sonra ara ara dur, uzun bir süre bulamayacak, heryerde arayacak çocuğunu ve Güzideyi...Ezilecek kalbi...Belki Ahmet bir vesileyle ya da tesadüfen onları bulacak ve Necdete haber verecek...ve seyret Necdetin ezilmiş büzülmş hallerini Ahmetin karşısında...
Ben, biraz ilişkileri eskimeye başladığında Güzideyi de kontrol etmeye başlayacağını ve bu bizim özgür kız Güzidenin, aşkın ilk başlardaki etksinin hafiflemeye başladığında, alıp başını gitmelerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum...
Evet, necdet ile takışacaklarını düşünüyorum..Belki Necdet evlenmek isteyecek, bu isteği esnasında yine Yasemin ve Rüya hakkında gitgeller yaşarken Güzidenin kafası atacak, belki de o arada Necdete hamile olduğunu söylemeye çalışacak ama vazgeçecek...Sonra da ne halin var deyip çekecek gidecek...Peşinden Necdet, Kadriye ablaya gidecek, ondan hamile olduğunu öğrenecek ama Güzidenin nereye gittiğini bu sefer o bile bilmeyecek, sonra ara ara dur, uzun bir süre bulamayacak, heryerde arayacak çocuğunu ve Güzideyi...Ezilecek kalbi...Belki Ahmet bir vesileyle ya da tesadüfen onları bulacak ve Necdete haber verecek...ve seyret Necdetin ezilmiş büzülmş hallerini Ahmetin karşısında...
Evet, evet. Hatta evlensin bu salaklar. Necdet, şöyle bir kaç kez -Güziideeee! diye sesini yükseltsin, kaşlarını kaldırıp, başını eğip gözlerini kaldırarak baksın buna. :img-hysteBu kesin, hamile de olsa söylemez, çeker gider. Hatta Ahmet avukat ya, fevri Güzide ona gitsin. Karnı burnunda. Boşanmak istiyorum, tanıdığım en iyi avukat sizsiniz Ahmet Bey desin. Ahmet'de onu sakinleştirsin. Necdet'e haber verip, ikisini buluştursun.
Neco pabucumun dostusu da,troest görsün dostluk neymiş.
Hatta Necdet Güzide evliliğinde şöyle sahneler olsun. Pastaya konacak kremanın koyuluğu konusunda tartışsınlar. Neco: Sen kendini ne sanıyorsun? Cordon'larda okudum diye bana üstünlük mü taslıyorsun küçük hanım? Kırk yıllık, babadan pastacıya, hıııı! diye masaya yumruk atsın, kendi etrafında 360 derece dönüp, alnını sıvazlayıp, sonra geri dönüp, bir de duvarı yumruklasın.:img-cool2
Biz de ekran başında-nihahahahaha diye gülüp, dalga geçelim. Etme bulma dünyası, Necdet Bey. Kim derdi ki bir zamanlar Hasan amcamı düşürdüğün durumlara kendin düşeceksin diye.:Neco :img-tomat , biz :happy0064
Mola editi: Senin JarJar geldi galiba, yoksun, ben de mola vereyim biraz, malum yükümlülükleri yerine getirelim. bye
arzu-başak 29-07-07, 18:27 Ben, biraz ilişkileri eskimeye başladığında Güzideyi de kontrol etmeye başlayacağını ve bu bizim özgür kız Güzidenin, aşkın ilk başlardaki etksinin hafiflemeye başladığında, alıp başını gitmelerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum...
Herkese merhaba...anca fırsat bulabildim...ve ilk fırsatta geldim..uzun zaman oldu buraya uğramayalı...konumuz necdet ve güzide ilişkisi sanırım...
bende çoğunluk gibi bu ilişkinin biraz sorunlu bir ilişki olacağını düşünüyorum...çünkü necdet sorunlu bir karakter...
tam güzideyle birşeyler yolunda giderken necdet yine yasmin ve rüyaya kafayı takar..güzidede bir susar iki susar sonunda dayanamaz ve gider...
badger sonunun senin söylediğin gibi olmasını o kadar isterimki..necdetin ahmetin karşısında o mahçup halini görmek güzel olur...
*kvkyellri* 29-07-07, 18:35 bnce hat1rla sewgili art1k s1kt1 yani sözüm oyunculara diil onlar çok ii oynuo ama senaryoda bisi var yani eski heyecan1 kalmad1 die dü_ünüyorum bana kat1lan war m1?
iReMJeLiBoN 29-07-07, 18:38 bnce hat1rla sewgili art1k s1kt1 yani sözüm oyunculara diil onlar çok ii oynuo ama senaryoda bisi var yani eski heyecan1 kalmad1 die dü_ünüyorum bana kat1lan war m1?
Sanırım Hatırla Sevgilinin baslığında yoktur.. Anti HS forumu açmak istersen üyelerini rakip dizilerimizden bulabilirsin..:img-wink:
Herkese merhaba...anca fırsat bulabildim...ve ilk fırsatta geldim..uzun zaman oldu buraya uğramayalı...konumuz necdet ve güzide ilişkisi sanırım...
bende çoğunluk gibi bu ilişkinin biraz sorunlu bir ilişki olacağını düşünüyorum...çünkü necdet sorunlu bir karakter...
tam güzideyle birşeyler yolunda giderken necdet yine yasmin ve rüyaya kafayı takar..güzidede bir susar iki susar sonunda dayanamaz ve gider...
badger sonunun senin söylediğin gibi olmasını o kadar isterimki..necdetin ahmetin karşısında o mahçup halini görmek güzel olur...
Sevgili arzu-başak,
Öncelikle hoşgeldin...:)Umarım daha sık uğrarsın...:img-wink:
Necdetin daha redemption ı yani bedel ödemesi başlamadı, hani son sahnede kendini kurtarmak babında yavuz hırsız ayağıyla ortayaattığı hikayedeki gibi olmadığı meydana çıkacak ve çekmeye başlayacak...
--------------
Sevgili Kavakyelleri,
Dizinin son 16 bölümü gereksiz gerekçelerle uzatıldı...Sıkıcı oldu ama son bölümde toparlanmaya başladı tabii bunu gelecek sezonda nasıl yönetecek sayın senaristler ve yapımcılar göreceğiz..:img-wink:
Bu arada hoşgeldin ama yazarken şifreli yazmasan da biz de ne demek istediğini biraz daha çabuk ve anlaşılır okusak?:img-wink: :img-icecr
--------------------
Shevek editi:
Evet Jarjar molası verdim..Uyutma, yıkama, beraber dondurma:img-icecr yeme faaliyeti...Birazdan Heroes molası vericim ee ne de olsa sezon finali, Peter patlayacak mi, patlatacak mı? diye...:img-pilot
arzu-başak 29-07-07, 18:57 Sevgili arzu-başak,
Öncelikle hoşgeldin...:)Umarım daha sık uğrarsın...:img-wink:
Necdetin daha redemption ı yani bedel ödemesi başlamadı, hani son sahnede kendini kurtarmak babında yavuz hırsız ayağıyla ortayaattığı hikayedeki gibi olmadığı meydana çıkacak ve çekmeye başlayacak...
hoş bulduk badger...adım arzu...(öyle uzun uzun arzu başak demene gerek yok canım)...
bende daha sık uğramak istiyorum ama malesef işlerden fırsat kalmıyor...
o son sahneyi hiç hatırlatma...yine bencil necdet karşımızdaydı...yine sırf kendini düşündüğü için gerçekleri ahmete anlattı...ahmet onu o kadar sıkıştırmasa üzerine gitmese necdet hayatta söylemezdi...kendini temize çıkarmak için ahmetin gözünde kendini aklamak için söyledi gerçekleri..yoksa ne yasmini ne rüyayayı nede ahmeti düşündüğü için değil...
iremjelibon ve arzu-başak hoşgeldiniz:img-wink:
---
necdet-güzidenin ilişkisi aslında daha karışık olabilir.necdet,güzideye aşık olduğunu anladıktan sonra güzideye gitsin ve konuşmamız lazım güzide..çok önemli..desin.güzide de gerek yok,belli ki beni sevdiğini anlamışsın ama artık çok geç desin..bkz:gone with the wind(rhet-scarlet)
iremjelibon ve arzu-başak hoşgeldiniz:img-wink:
---
necdet-güzidenin ilişkisi aslında daha karışık olabilir.necdet,güzideye aşık olduğunu anladıktan sonra güzideye gitsin ve konuşmamız lazım güzide..çok önemli..desin.güzide de gerek yok,belli ki beni sevdiğini anlamışsın ama artık çok geç desin..bkz:gone with the wind(rhet-scarlet)
reklam arası...
Yani Güzideye Scarlett modeli öneriyorsun...hoş, Necdet asla Rhett Butler olamaz ya neyse...Zaten Rhett, Scarlett a o kadar dayanabileck bir adamdı..güzide scarlett gibi olursa necdet inim inim inler...bknz: Necdet azapta gerek...:img-hyste
Güzide onu fena oynatacak..bizim ismi lazım değil evlenmek isteyecek o..:hıh diyecek..yok özgürlüğüm diyecek..gezeceğim diyecek...vs...
iReMJeLiBoN 29-07-07, 19:42 Hosbuldum, ay dizinin baslamasına ne kadar az kaldı :img-in_lo..
Bir an once ba$lasa neğadar mutlu olacağım.. :D
Tekrarları bile artık yetmiyor çok özledim.. Berki Okanı Canseli..
Ya uzun zamandır takip edemiyorum yeni bir gelisme varmı, su " Denizin olmesi " konusunda? ,
Hoşgeldin İrem,
denizin ölmeyeceğini düşünüyoruz...Sadece o gerçek olayı yine karakterlerimizden üzerinden anlattıklarını düşünüyorum...Sezonfinali olşunun heyecanını da fazlasıyla gözümüze sokmak için yani..Deniz ağır yaralanır, Yaşar-Işık yetişir ve onu hastaneye götürürler... ve 1-2 bölüm sonra iyileşir...Tabii bizim hevesle beklediğimiz Yasemin-Ahmet karşılaşması da tabii ki bu vesileyle uzar..
--------------
tekmil editi:
kim var orada?
Aliye var biliyorum başka kiiimmm? bknz bu durumda bayağı cansıkıcı oldu, yani ghost modu..:(
arkadaşlar bugün kadıköyde dolanırken bir kitapçıya uğradım
adını söylemiyorum reklam olmasın :)
aslında kitap almak için girmiştim ama cd reyonunda tesadüfen
hatırla sevgili dizi müziklerini gördüm...
o kadar sevindim ki..
hemen aldım..
daha önceleri albüm çıktımı diye o kadar sormuştumki
artık ümidi kestiğim için sormuyordum
sormayınca çıktı :)
hevesle dinleyeceğim şimdi :)))))
Bir de sözüm var Necdetçilere editi: Necdet karşılıksız seviyor ve bu sevginin muhatabından mahrum kalacak çok üzülecek deniyor da,
ne demeye seven, hem de karşılıklı seven birinin aşkından, sevgilisinden, bu aşkın meyvesi olan bir çocuktan ve mutlu bir hayattan mahrum kalmasına üzülünmüyor.
Hangisinin kaybı daha büyük?
Aslında bu garip bir çelişkiden basit düz mantıkla gidersek, şöyle bir sonuç çıkartabiliriz.
Bir kadın var adı Yasemin...
İki adam var:Ahmet ve Necdet
Bu kadın bir adamla sözde evli:Necdetle ama özde kalbi ve çocuğu bir adama ait:Ahmet..
Sonuçta ne oldu? evlilik yalan oldu...Ahmet kazandı...
Bu açıdan bakarsan Necdetin kaybı daha büyük...Hem de bayağı değerli bir kayıp:.... zaman:img-cool2.... Hayatının tam tamına yedi yılını saçma bir hayali hayalleyerek, bu sanal haytın kıyısında yaşadı....
Gerçekten Zavallı Necdet!
:img-hyste
bknz:kendi düşen ağlamaz....:hıh
İşte geldim buradayım.:img-wink:
Shevek'in anlattığına benzer bir sahneye ben de dün gece babamla yaşadım. Forumdan çıkıp bilgisayarı da kapattıktan sonra babama cansel ve okanın resmini göstereyim dedim bak ahmet bu necidet bu diye.Hangisi daha yakışıklı diye sorunca babam da necdet dedi.Ben de bu sefer başladım ne alakaysa "Hıh çatlayın yasemin ahmeti seviyor ama.Hem garibim tek başına yıllarca kıbrısçıkta yaşadı.Kuru fasülye yedi.Oysa necidet pastaların böreklerin arasındaydı.....vs vs..."Gecenin bir yarısı ben başladım ahmetin meziyetlerini anlatmaya.Ağzından girdim burnundan çıktım.Neyse babam da bu arada Necdet pastane sahibiyse arada bol bol yüyüp şişmanlamıstır dedi.:img-yes: Ki kendisi diziyi hayatında izlemedi. Gerçekten de öyle oldu ama nereden bildin diye hayretler içinde kaldım.
Efemdim sonunda babam da ahmetin haklı olduğuna kanaat getirdi.:happy0064 :happy0064 Ya artık uyumak istediği için,ya da benim çenemden bunaldığı için...Nedeni her ne olursa olsun haklı mücadelemiz bir nefer daha kazanmıştır arkadaşlaaaaaarrrr.Hepimize hayırlı uğurlu olsun.:happy0064 :happy0064
İşte geldim buradayım.:img-wink:
Shevek'in anlattığına benzer bir sahneye ben de dün gece babamla yaşadım. Forumdan çıkıp bilgisayarı da kapattıktan sonra babama cansel ve okanın resmini göstereyim dedim bak ahmet bu necidet bu diye.Hangisi daha yakışıklı diye sorunca babam da necdet dedi.Ben de bu sefer başladım ne alakaysa "Hıh çatlayın yasemin ahmeti seviyor ama.Hem garibim tek başına yıllarca kıbrısçıkta yaşadı.Kuru fasülye yedi.Oysa necidet pastaların böreklerin arasındaydı.....vs vs..."Gecenin bir yarısı ben başladım ahmetin meziyetlerini anlatmaya.Ağzın |