Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-18
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[ 7]
8
9
10
11
İlahi arwen sen de...:img-hyste Kitabın yazarı kitabının böyle bir şeye alet edildiğini görse ne gülerdi ama.Bu arada birileri sanki yasemine sersemletme büyüsü yapmış gibi.Veya yasemin imperius lanetinin etkisin de de olabilir mi?Belki de ondan bu haldedir ve sürekli necdeti savunuyordur.:img-hyste :img-hyste
Ben çıkıyorum şimdilik arkadaşlar.Akşama görüşmek üzere.bye bye
Bu arada Aliye Abla mesajının cevabını yemin forumunda verdim.Biraz uzun olduğu için...
sorma canım adı zor olduğu için yazamıyorum bayan rowlıng bunları duysa eminim bize çok gülerdi:img-yes:
yaseminde imperıus laneti olabilir ama kanımca o büyüyü aylaya yapacakken ters tepti ve kendini buldu yoksa bu kadar saçmalamayı istesede başaramazdı evet evet kesin bir büyü var işin içinde:img-pilot
keşke benimde photoshop um olsaydı aklıma neler geldi şimdi zaten işteyim burda olsada yapamam:icon_sorr
birde aklıma birşey geldi hani fragmanın son sahnesinde arkadaşları ellerini denizin elinin üstünde birleştiriyorlar ya bir nevi güç vermek için süper baba dada böyle bir sahne vardı izleyenler bilirler fikret ve arkadaşları adını unuttum fikonun ilk aşkının hasta yatağının etrafında el ele tutuşup çember oluşturmuşlardı ve kız hayata dönmüştü buradada benzer sahneler olabilir:img-yes:
Necdet yapmıştır o imperius lanetini.:img-hyste :img-hyste Başka türlü yasemin 7 yıl onunla kalmazdı.Muhtemelen arkadaşlarının,babasının varlığını hissetmesi denizin iyileşmesinde etkili olacaktır.Bütün sezon uyuyaak hali yok ya denizin.Ailesinin, arkadaşlarının sayesinde geri dönecektir.Hem o dönemdeki olayları kaçıramaz bile.:)
Ozenc-çan hoşgelmişsin.:)byeAnketi cevaplarsan çok sevinirim.Senin görüşlerini de merak ediyorum.
zeynepciğim animsyonlara devam bir repte benden sana helal olsun:img-wink:
ee ahmet in harry potter olduğu yerde necdette voldemort oluyor sanırım yaseminde artık yeni esas kız olacak olan jenny wıssly
hani harry bir patronus büyüsü yapıyorda bir anda kötü ruhlar dağılıyor ya necdete de öyle bir büyü yapsa necdet kaybolup gitse,sonra aylayı ormandaki at adamlar kaçırsa,yasemin,ahmet ve rüya el ele evlerine gitseler ay fzla hayalperest gördüm kendimi:img-pilot
aslında hiçbirine gerek yok,yasemin kendini affettirsin,rüya ahmete "babacığım" diyerek koşarak sarılsın:img-in_lo necdette güzidesiyle buhar olup uçsun yeter:img-yes:
cnm o esas kız dediğin jenny değil ginny olucak...benim hayalimde necdet sirius black, ahmette necdeti kıskandığı için(en azından 4 yıl:P)severus snape.. yaseminle necdetin artık birlikte olmasını istemiyorum.yasemin necdete mutsuzluktan başka birşey vermedi..hatta sonunda necdeti suçlu çıkardı herşeyden yasemin hanım.bu yüzden yaseminde olsa olsa bellatrix olabilir..
cnm o esas kız dediğin jenny değil ginny olucak...benim hayalimde necdet sirius black, ahmette necdeti kıskandığı için(en azından 4 yıl:P)severus snape.. yaseminle necdetin artık birlikte olmasını istemiyorum.yasemin necdete mutsuzluktan başka birşey vermedi..hatta sonunda necdeti suçlu çıkardı herşeyden yasemin hanım.bu yüzden yaseminde olsa olsa bellatrix olabilir..
ron un kardeşinin adını doğru söylüyorumda yazarken olmadı işte idare edin :img-blush
yasemin bundan sonra necdetle ancak rüya için birlikte olabilir diyorum ama başka birini bu kadar çok severken hele birde şimdi ona karşı mahçup durumdayken necdetle ilişkiside zor görünüyor kısacası yasemin artık acıların kadını bergen kıvamında:img-pilot
Öncelikle aramıza hoşgeldin.bye
Ahmetin necdeti kıskandığını hiç zannetmiyorum.Aslında necdetin bütün sezon boyunca ahmeti alttan alta çekemediğini gördük.Ahmet okuyup da kendisi pastacı olmak zorunda kaldığı için,yasemin ahmeti sevdiği için,yıllarca ne olursa olsun onu sevmeye devam ettiği için,unutamadığı için necdet ahmeti hep kıskandı ve bu nedenle ona karşı öfke doluydu.
Evet yasemin necdeti mutlu etmedi çünkü ona buna dair bir söz vermedi.Sırf necdet mutlu olsun diye yasemin onunla birlikte mi olmalıydı veya onu mu sevmeliydi.Sevmek öyle kafasına göre yapabileceği bir şey değil ki.Necdet mutlu olsun diye ben onu seveyim gibi bir mantık olamazdı.Ki olmadı da zaten. Birlikte yaşadıkları yıllarda yasemin elinden geldiğince olayı yürütmeye çalıştı.Gerçi bunu neden 7 sene yaptı orası çok sinir bozucu.Ama bu süreçte necdete onu seveceğine dair hiçbir umut vermedi.Kaldı ki necdet zaten onun ahmeti sevdiğini biliyordu.Bunu bile bile belki sever diye girdi bu işe.Ve yaseminin onu sevmemesi,sevgsine karşılık alamaması yaseminin suçu değil.Kimseyi bir insana aşık olmuyor diye suçlayamayız.Aşık olmadığı için necdet mutsuz olduysa bu da onun kendi sorunu.Çünkü yasemin kesinlikle böyle bir şey vaat etmemişti.
Yasemin hiçbir zaman(maalesef ki) necdeti suçlamadı.Hayatının aşkının karşısında bile onu savundu.Bu yaşananlarda necdetin bir suçunun olabileceğini hiç görmedi ve onu suçlu çıkarmaya asla çalışmadı.Dediğim gibi ahmete karşı bile onu savundu.
Yasemin necdeti-böyle bir söz vermemesine rağmen-mutlu etmedi de necdet yasemini ne kadar mutlu etti onu yanında minnet prangalarıyla tutmaya çalışarak? Yasemin sürekli gecelerce kulaklarımızı tırmalama pahasına da olsa ağlarken necdet onun bu mutsuzluğunu gidermek adına ne yaptı?Sevdiğini iddia ettiği insanın gözlerinin önünde eriyip gitmesine seyirci kaldı sırf o onu sevdiği için.Yanımda olsun da nasıl olursa olsun fark etmez diye düşündüğü için. Acı çektiğini bile bile kendi bencil saplantısı nedeniyle tutmaya çalıştı yanında.Oysa kızın kalbi, aklı başka yerdeydi. Bunları bile bile bencilliği nedeniyle ssevdiği insanın mutsuzluğu itti.Böyle sevgi ne gördüm ne duydum. Sevdiğini mutsuz etmek pahasına da olsa yanında tutan birine gerçekten aşık bir insan diyemeyiz.Çünkü gerçek aşk vasiyetini her zaman hazır tutar.Kendi saplantısı uğruna insanların hayatını mahvetmez.
Badger,shevek,Aliye Abla,zeynep,merve,LİN nerdesiniiiiiiiiiz?
Ayşe yeeeavvvrum seni de çok özledik.:sad53:
İşte secretın gücü.Çağırdım hemen Merve geldi.:happy0064:happy0064
EmiLy_ tarafından gönderildi
cnm o esas kız dediğin jenny değil ginny olucak...benim hayalimde necdet sirius black, ahmette necdeti kıskandığı için(en azından 4 yıl)severus snape.. yaseminle necdetin artık birlikte olmasını istemiyorum.yasemin necdete mutsuzluktan başka birşey vermedi..hatta sonunda necdeti suçlu çıkardı herşeyden yasemin hanım.bu yüzden yaseminde olsa olsa bellatrix olabilir..
Ahmet'te bugüne kadar okuduğum ve izlediğim bütün iyi ve has baş karakterlerin harmanlanmış bir hali var bence. Eğer Harry Potter içinden düşünecek olursak Ahmet olsa olsa, Sirius Black olurdu, Severus Snape değil... Tam tersine zaaflarıyla, bencilliğiyle ve içindekinden farklı olanı dışa yansıtmasıyla Necdet, bir Severus Snape olabilir...
Ahmet; Yüzüklerin Efendisindeki Aragorn ve Faramir'in bir karışımıdır. Necdet te Boromir. Boromir yine de mert bir adamdır. Ölmeye yakınken anlamıştır hatasını.
Bahsettiğim iyiler ilahlaşmış, dört dörtlük iyiler değillerdir. Ahmet'te dört dörtlük değil...Her yönüyle bir insan...Ama erdemi, özü sözü birliği ve "saf"lığı (purity) insan olmanın temeline oturtmuş, bunu doğal olarak taşıyan bir adamdır. Karşısındakini boğmaz, hakkında ne düşünüyorsa direk, süssüz ve yapmacıksız sunar (bkz.: Deniz Gezmiş'le hoca-öğrenci diyaloğu, bkz.: Yasemin'e aşık olduğunda ve terk edildiğindeki davranış biçimi, bkz.: sevdiğini elinden aldığını sandığını adamın kızı olarak düşündüğü Rüya'ya tavırları).
O şimdi Gandalf gibi en kuytu derinlerine düştü hayatın...Bu ateşte kavrulacak. Ve....dönecek. Bekliyoruz efenim kendisini...
Merhaba forum!:icon_whisbye
Merwçan; imzanı inceledim uzun uzun. Evet, o gözlerde aşk var...Sevdiği insandan çok büyük ve beklenmedik, hiç hesaba katılmadık bir darbe yemiş bir adamın, büyüklüğü oranında acıtan aşkı var... Çok sevdiği için canı çok acıdı. Gerçekten acıdı. Acı bürümüş gözlerini. Cansel Elçin'i tebrik ediyoprum ben de. Muhteşem bir oyunculuk...:good:
CAZgır ekibi; Bakıyorum şimdi de Rüya'yı fethetmek yoluyla Ahmet'e ulaşmaya çalışıyorsunuz.:) Hımmm, bir erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer, derlerdi ya. Ahmet sözkonusu olunca her yol Rüyaya çıkıyor tabii.:icon_whis
Harman Ahmet.:) Çay gibi oldu bu da...:img-hyste Hoşgeldin shevek. bye Haklısın gerçekten de tüm iyi özelliklerden bir parça konulmuş.Sabır,şefkat,empati kurma yeteneği,mantıklı,sevgi dolu bir kalp,adam gibi,oturmuş bir karakter, güvenilir, sağduyulu, dürüst...Ayy ben de sanırsın ki ahmete kız istemeye geldim.Öve öve bitiremedim...
1.En beğendiğiniz sahne hangisi?
2.En çok üzüldüğünüz,gözlerinizin dolduğu sahne hangisi?
3.En çok sevindiğiniz,"Oley bee" dediğiniz sahne hangisi?
4.Ahmet,yasemin,necdet,güzide,ayla hariç en beğendiğniz karakter hangisi?
4.1Bu beğendiğiniz karakterin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
5.Işık,Defne,Deniz,Harun ve Yaşar arasında en beğendiğiniz genç kim?(siyasi görüşleri gözardı edilerek)
6.Rüyanın en beğendiğiniz sahnesi hangisi?
7.Bu sezon oyunculuğunu en beğendiğiniz oyuncu hangisi?
7.1Bu oyuncunun en beğendiğiniz,oyunculuğunun tavan yaptığını düşündüğünüz sahnesi hangisi?
8.En daraldığınız sahne hangisi?
1-Yaseminin Ahmetin mektubunu okuduğu sahne.
2-Nezehatin Ahmete Yaseminin hamile olduğunu söylediği sahne ay bende ahmetle beraber ağlamıştım:icon_cry::icon_cry:
3-nectedin ahmete rüyanın onun kızı olduğunu söylediği yer.
4-sevim
5-yaşar
6-ahmetle birlikte olduğu sahneler
7Ahmet tabikide.bütün sahneleri bende tavan yapıyo.
8-yasemin-necdet,ayla-ahmet sahneleri
Shevek benim öyle bir amacım yoktu açıkçası.Sadece orur mu demiştim. Zeynep de artık kafasından ne tilkiler geçiriyorsa(:icon_whis) ahmete ulaşmak için rüya gibi davrandığımı söylemiş. Benimki masum bir soruydu ama başka taraflara çeken zeynep oldu.:):hıh:hıh Demek ki onun böyle bir düşüncesi var.
Bu arada 1g9s0g5s 4. sorunun ikinci şıkkını cevaplamamışsın.Bu durumda cevabını istatistiğime katamam.:)Ben de sanki devletdairesinde çalışıyorum.Bu istatistikle dünyayı kurtaracağım.
Harman Ahmet.:) Çay gibi oldu bu da...:img-hyste Hoşgeldin shevek. bye Haklısın gerçekten de tüm iyi özelliklerden bir parça konulmuş.Sabır,şefkat,empati kurma yeteneği,mantıklı,sevgi dolu bir kalp,adam gibi,oturmuş bir karakter, güvenilir, sağduyulu, dürüst...Ayy ben de sanırsın ki ahmete kız istemeye geldim.Öve öve bitiremedim...
E ne yaparsın şekerim, o da, bu kadar da olmasaydı...Bakalım, ikinci sezon onu gözümüzden düşürmek için neler yapacaklar? Ama ne yaparsa yapsın biz formülümüz bulduk. Aşk-nefret gelgiti. Ahmet bundan sonra ne yaparsa mübahtır. (Mahkeme hariç). :):icon_whis Bir tek onurunu kırmasın sevdiğinin. Bunu şöyle düşünebiliriz: İnsan anasına, babasına, kardeşine çok ama çok kızabilir, yaptıkları bir hata yüzünden...Ama affeder. O kişinin çaresizliğini ve sevgisinin netliğini, gerçekliğini gördüğünde affeder. Ahmet, nihayetinde Selma'yı affetti. Çünkü o annesi. Yasemin'i de affedecek. Yeter ki geri dönüşsüz bir gedik açmasın. Yeter ki onursuz olmasın aşk!
madem filmlerden gidiyoruz bende ana kahramanlarımıza başka bir filmden matrıx den roller vereyim:img-wink:
bu sezon dizimizin neo su doğal olarak ahmet olacak sahip oldukları için esip gürleyecek,kahramanca savaşacak:good:
yaseminde tabiiki trınıty olacak o da ahmet gibi büyük bir mücadele verecek ama o meşhur yetenekleri bakalım bu savaşı kazanmasına yetecekmi:icon_whis
necdet te ajan smıth oluyor neo nun azılı düşmanı:img-polic her yerde adım adım onu takip edecek kıstırıp alt etmek içinde elinden geleni yapacak ama malum iyiler her zaman kazanır:img-wink:
anlayacağınız bu sezon aşk,ihtiras,kavga,savaş hepsi olacak hatırla sevgilide
vay be kendimi film fragmanlarını seslendiren o karizma sesli adamlardan biri gibi hissettim birden gerçi ben bayanım ama artık idare edeceksiniz ne yapalım:img-blushbye
ısınma turları atılıyor arkadaşlar...
bundan böyle cuma akşamları yine televizyonun başında talim yapıcaz
ben dün akşam kuzenin kına gecesinde olduğum için seyredemedim
zaten eski bölümdü...
Allahtan düğün dernek dönemi bittide dizimi rahat rahat seyredicem :happy0064
anam neler oluyor burda..filmlerde mi oynamaya başladı ahmetim:icon_sorr
ehh ille de bir rol vereceksek benim hayatımda bir rol verelim yahuu..
ööyle centilmen,yahşi,karizmatik....bir delüüğanlıya hayatımda rol vermekten onur duyarımmm:)
----
yalnız arwencim matrix cidden uyuyor ahmete..necdetle son sahnesinde baya iyiydi..matrix yapımcıları görse kesin keanu bunun yanında hiç kalırmış,niye zamanında tanımadık niyeeee..derlerdi:icon_whis
----
gelir gelmez dalamadım konuya ya..ucundan bucağından biyerlerden ilişeyim dedim..çok özlemişim yahuuuu:img-blush
in secret we met--
in silence i grieve
that thy heart could forget,
thy spirit deceive.
if i should meet thee
after long years,
how should i greet thee?--
with silence and tears
Badgerçan bana ithaf etmiş tescilli romantik Lord Byron şiirinden bir parça.:img-icecr. Sağolsun:)
buluşurduk gizlice
çekerdim acısını sessizce
yüreğin beni unutabilir
ruhun aldatabilirdi diye.
sana kavuşabilirsem
yıllar yıllar sonra,
nasıl karşılayayım ben seni---
sessizce ve gözümde yaşlarla
Çeviri: Shevekçan.
Evet karşılaştıklarında sessiz olmayacak Ahmet. Gözünde yaş da olmayacak. Sessizlik zamanı geçti. Esip gürleyecek şimdi.
Bunu çevirmeye çalışırken düşündüm de, adada Rüya+piknik yaptıkları gecenin sabahında, faytonla gezerlerken Ahmet'in de Yasemin'in de halleri çok dokunaklıydı. Ama özl. Ahmet'in bakışlarında bir endişe vardı. Ben o bölümü ilk izleyişimde, Allaaaaam, ayıracaklar kesin bunları, demiştim. Sonrasında başladı zaten eşzamansızlıklar. Kader ağlarını ördü sinsice...:img-blush:icon_sorr:icon_whis
ısınma turları atılıyor arkadaşlar...
bundan böyle cuma akşamları yine televizyonun başında talim yapıcaz
ben dün akşam kuzenin kına gecesinde olduğum için seyredemedim
zaten eski bölümdü...
Allahtan düğün dernek dönemi bittide dizimi rahat rahat seyredicem :happy0064
aa bak ben izledim dünkü bölümüü:)
tam da ahmetin yasonun kapısına dayandığı yerden itibaren hem dee:img-in_lokarlar prensi gibiydi maşallahhh:img-blush
yaknz yasemin en son,kapıyı kapattıktan sonra ahmete bakınca bir kere daha yüzünü okşayaydı keşke diye geçirdim içimden:img-icecryaaazık delüüğanlıya ..nasıl da sevinmiş çocuk gibi, yasemin onu öyle öpünce:img-kiss:
---
shevekçaan bu şarkı kimin..şarkının adı nedir,kim söyler,nerde barınır bu şarkıyı yapann:icon_whis?
bu bir şarkı değil miiiiii:icon_whis:)
--
bu arada yeni sözlü müzikler geliyor mu acep???tüyo var mıı???
--
ben gidiyoruuuum:sad53:
tam da ahmetin yasonun kapısına dayandığı yerden itibaren hem dee:img-in_lokarlar prensi gibiydi maşallahhh:img-blush
yaknz yasemin en son,kapıyı kapattıktan sonra ahmete bakınca bir kere daha yüzünü okşayaydı keşke diye geçirdim içimden:img-icecryaaazık delüüğanlıya ..nasıl da sevinmiş çocuk gibi, yasemin onu öyle öpünce:img-kiss:
---
shevekçaan bu şarkı kimin..şarkının adı nedir,kim söyler,nerde barınır bu şarkıyı yapann:icon_whis?
bu bir şarkı değil miiiiii:icon_whis:)
--
bu arada yeni sözlü müzikler geliyor mu acep???tüyo var mıı???
dün akşam kaçırdığım bir şey yok dimi :)
bak yüreğime indirme akşam akşam
yaso yeni sezonda bol bol bakıp okşar merak etme:happy0064
E ne yaparsın şekerim, o da, bu kadar da olmasaydı...Bakalım, ikinci sezon onu gözümüzden düşürmek için neler yapacaklar? Ama ne yaparsa yapsın biz formülümüz bulduk. Aşk-nefret gelgiti. Ahmet bundan sonra ne yaparsa mübahtır. (Mahkeme hariç). :):icon_whis Bir tek onurunu kırmasın sevdiğinin. Bunu şöyle düşünebiliriz: İnsan anasına, babasına, kardeşine çok ama çok kızabilir, yaptıkları bir hata yüzünden...Ama affeder. O kişinin çaresizliğini ve sevgisinin netliğini, gerçekliğini gördüğünde affeder. Ahmet, nihayetinde Selma'yı affetti. Çünkü o annesi. Yasemin'i de affedecek. Yeter ki geri dönüşsüz bir gedik açmasın. Yeter ki onursuz olmasın aşk!
Shevekçan..sen pek romantikleştin, Anarres'den geldiğinden beri...dün küllerinden yeniden doğan aşk...bugün onursuz olmasın aşk...:img-in_lo
Ahmet'in sıfatları başımı döndürdü...kafamı karıştırdı...yukarıda matrix'i de görünce.. :blink: Ben bir dinazorum kızlar...eskiye özlem duyuyor ve Mağrur, Muzip, Cazip Ahmet'e dönüyorum...sizin güzel hatrınız için Monte Çristo'da kullanılabilir...fazlasını bünyem kaldırmıyor...:icon_whis
Ayşe hoşgeldiiin...
Ayşeçaaan, hoş geldin çanım. Nerlerdesin bakiiim sen? Bak sen yokken CAZ gır ekibinin diğer iki kişisi bayağı yol aldılar. (Erken kalkan yol alır).:icon_whis Tavusumkuşum bana şiir yazdı. Zeynopçan zaten halihazırda yazmıştı. Senin desteklerin var. Son durum T: 2, Z: 1, A: 1, ona göre. Skoru hatırlatiyim dedim.:) Senin yokluğunda 39 847. CAZ GIR savaşı yaşandı. Yenişemediler. :img-wink: Şimdi de Rüya üzerinden soğuk politik stratejik taarruzlarda bulunuyorlar birbirlerine. Sen de geldin şimdi. Bütün cepheler açılabilir yani. 39 848. CAZ GIR SAVAŞLARI BAŞLASIN DERİM BEN:), ta taaaa taaaaaa taaaaaaaaa! (Bkz: Savaş borusu).
A-aaa editi: Yazdım yolladım, bir de ne göreyim? Ayşe gidiyorum diyor. Hayırdır? ABG?
Ayşeeeee çok özledik seni yahu.İyi ki geldin.Sen benim anketimi cevapladın mı bakayım?99. sayfada var anket.Altta da bazı cevaplar var.Kopya da çekebilirsin. Ben de dünkü bölümü aynı yerden izlemeye başladım.Ama o soğukta,kar yağarken bile camları açık.Üstelik içeride rüya uyuyor.Ne biçim anneyse bu?:hıh :hıh İnsan evladım üşür filan diye düşünür.
Ayşeçan bu kadar çabuk gitme.Sensiz CAZgır savaşlarının da bir tadı olmuyor ki...:sad53::icon_sorr
what is matrix ulan :hıh
arwencim matrixi duyunca dayanamadım :D
selam herkese nasılız bakalım :) bu gün de kitap kahramanlarından karakter analizi yapmışız. bende katılayım bir ucundan, örneğin ahmet bir harry potter karakteri olsa snape olmazdı bu kesin... tam tersi asıl niyetini saklayarak davranma konusunda bir üstat olan necdet bu konuma daha uygun... ama, bakıyorum da gözü kara, tehlike düşkünü sirius da uygun değil ahmete.. sevgisi, sadakati evet ama.. daha çok ağırbaşlı, bilge, sakin lupin gibi ahmet.. ya da ikisinin karışımı olsun en iyisi (sirius blacke taparım da :img-in_lo) ama yasemin ginny'ye bir günlüğe harry'ye olan aşkını anlatması ve sonunda o günlük yüzünden voldemortun kontrolüne girip bir süre ne yaptığını bilmemesi açısından bir hayli uyuyor.. o zaman, yaseminden de ginny gibi bir atılım bekliyoruz ilerleyen günlerde :icon_whis
badger latince sözleri yazmışsın beni kışkırtmışsın :D dayanabilir miyim ben şimdi.. hemen dizideki esas üçlüye ithafen bir söz yazıyorum:
Is est melior permitto an iniquitas quam efficio an iniquitas, haksızlığa maruz kalmak, haksızlık yapmaktan iyidir..... :icon_whis
beneficium accipere libertatem est vendere bu var bir de syrustan, bir iyiliği kabul etmek özgürlüğü satmaktır anlamına geliyor..... :icon_whis
cum tacent, clamant bunu da cicero amcamız söylemiş, sessiz atın tekmesi pek olur mealinde (tam karşılığı sessizlikleri çığlık atar gibi birşey...)
ha bir de, dizinin genel hastalığının teşhisini yazayım:
"doktor bey, necdetin nesi var?"
"efendim, necdetiniz amor platonicus'a yakalanmış..." :img-hyste (bkz: latince hastalık teşhisi koymanın dayanılmaz hafifliği)
cansuçan, DİE gibisin şekerim maşallah.. bu mini anket için teşekkür ederiz :img-in_lo ha bir de "2 ay 28 gün.. ve 16 saat" yanıtı çok var gibi geldi bana...
shevekçan, bu imzam benim teorimin kanıtı olsun, tutmazsa sevda tepesinde buluşuruz :P aşk-nefret gelgiti... teorimin isim anası da sen oldun..
zeynepçan, o sahneler aklıma gelseydi dün cansunun anketinde en içinizi daraltan sahne sorusuna cevaben yazardım ama bilincim tamamen silmek istemiş onları beynimden.. ne kadar gereksiz ve beter bir sahneydi ya.. böğğğ yani, ama devamı hepten kelimeleri kifayetsiz bırakır.. midesizlik diz boyu. hayır bunlar bir de şarap içip ne me quitte pas eşliğinde dans etiler, öpüştüler falan. ama ertesi gün aynen kaldıkları yerden devam.. oof of, ne m'irrite pas yasemin!!:icon_evil
Shevekçan..sen pek romantikleştin, Anarres'den geldiğinden beri...dün küllerinden yeniden doğan aşk...bugün onursuz olmasın aşk...:img-in_lo
Ahmet'in sıfatları başımı döndürdü...kafamı karıştırdı...yukarıda matrix'i de görünce.. :blink: Ben bir dinazorum kızlar...eskiye özlem duyuyor ve Mağrur, Muzip, Cazip Ahmet'e dönüyorum...sizin güzel hatrınız için Monte Çristo'da kullanılabilir...fazlasını bünyem kaldırmıyor...:icon_whis
Ayşe hoşgeldiiin...
Aliyecim bakma ben de yeni isimlere, sıfatlara dalıyorum, dayanamıyorum çünkü, severus adları falan da takılınca ona. Ben de en çok MMC hallerini özlüyorum. Ama bu sezon Mağrur ve Cazip olacağı kesin de, Muzip hallerini görebilecek miyiz? Bilmiyorum. İşimiz senaristlere kaldı yani. Bari, bebesiyle bir aradayken göstersinler o halini. Canım benim, nasıl nanik yapmıştı Rüya'ya istasyondayken. Nasıl da sabırla ve sevecenlikle karşılıklar vermişti bitmek tükenmek bilmeyen sorularına.
Rüyacık, kesinlikle anasından daha duyarlı ve akıllı bir kadın olacak. Ne istediğini bilecek halası Defne gibi. Baksana nasıl da teklifsizce oturdu Ahmet'in masasına ve hemen sohbete koyuldu. Nasıl içten sarıldı veda ederken? Nasıl duyarlı bir çocuk! Neden gittin uzaklara, diye soruyor, canım. Hiç hak etmediği halde kendine bağıran annesini, nasıl da haşladı. Dikbaşlılığı, kararlılığı, inadı; Rıssa ve Necidetin yakındığı (!) üzere anasına değil, Gürsoy kadınlarına benziyor onun. Halt etmiş pabucumun kayınbaba&damat ekürisi. .:img-pilot
Merwçan, hoş geldin! Kurtarıcı teorisyenim benim! byebye Arwen, resimseçici, bir_adı_yok ve punk princess, siz de hoş geldinizbyebye
Yaaaa, geldi ve gitti. Kesin ABG' dur.:)
Aliyecim bakma ben de yeni isimlere, sıfatlara dalıyorum, dayanamıyorum çünkü, severus adları falan da takılınca ona. Ben de en çok MMC hallerini özlüyorum. Ama bu sezon Mağrur ve Cazip olacağı kesin de, Muzip hallerini görebilecek miyiz? Bilmiyorum. İşimiz senaristlere kaldı yani. Bari, bebesiyle bir aradayken göstersinler o halini. Canım benim, nasıl nanik yapmıştı Rüya'ya istasyondayken. Nasıl da sabırla ve sevecenlikle karşılıklar vermişti bitmek tükenmek bilmeyen sorularına.
Rüyacık, kesinlikle anasından daha duyarlı ve akıllı bir kadın olacak. Ne istediğini bilecek halası Defne gibi. Baksana nasıl da teklifsizce oturdu Ahmet'in masasına ve hemen sohbete koyuldu. Nasıl içten sarıldı veda ederken? Nasıl duyarlı bir çocuk! Neden gittin uzaklara, diye soruyor, canım. Hiç hak etmediği halde kendine bağıran annesini, nasıl da haşladı. Dikbaşlılığı, kararlılığı, inadı; Rıssa ve Necidetin yakındığı (!) üzere anasına değil, Gürsoy kadınlarına benziyor onun. Halt etmiş pabucumun kayınbaba&damat ekürisi. .:img-pilot
Shevek, sonra da seni kim üzdü...? demişti de Baayan üzücü..hemen konuyu değiştirmişti...içim burkuldu bak yine...Ah Yasemin bizi dertli ettin, dertli olasın...:icon_sorr
Ayşe, bizi kandırmış...rüya gibi geldi ve gitti...:sad53:
Shevek bence muzüp hallerini sadece rüyaya karşı görebiliriz.Bu kadar kızgınken yasemine şakalar,espriler yapacak hali yok.Merve amor platonicus mu?:img-hyste :img-hyste Ayy Allah iyiliğini versin...
haksızlığa maruz kalmak, haksızlık yapmaktan iyidir iyiymiş.En azından haklı olursunuz...:)
Rüya gerektiğinde insanlara ağzının payını vermeyi çok iyi biliyor.(bkz:sen çok kötü bir annesin):happy0064 Ha şunu bileydin...:icon_whisBak ben sana daha iyi annelik yaparım sen bana gel.Hazır Ayşe ve Zeynep yoken biraz karşı atağa geçeyim.
what is matrix ulan :hıh
arwencim matrixi duyunca dayanamadım :D
heytt dağıtırım ulen burayı savulun hainler,üç buçuk atın korkaklar iyilerin dostu,emekli dul ve yetimin kurtarıcısı,yaseminin biricik aşkı ahmet geliyor:img-gun:
valla arkadaşlar ben latince bilmiyorum o yüzden sizin yazdığınız zevkli latince sözleri okumakla yetinebiliyorum ama bende bizim karadeniz türkülerinden uyarlamalar yapabilirim mesela ahmet necdetten rüyanın kendi kızı olduğunu,yaseminle formaliteden bir evlilik yaptıklarını söyledi ya herhalde şöyle bir türkü tuttururdu;
"ne dedun ne dedun necdetum bir daha diyecesun
yerim hağu dilleri bir daha diyecesun":img-hyste:)
Merwçan, hoş geldin! Kurtarıcı teorisyenim benim! byebye Arwen, resimseçici, bir_adı_yok ve punk princess, siz de hoş geldinizbyebye
hoşbulduk canım bye
Shevek bence muzüp hallerini sadece rüyaya karşı görebiliriz.Bu kadar kızgınken yasemine şakalar,espriler yapacak hali yok.Merve amor platonicus mu?:img-hyste :img-hyste Ayy Allah iyiliğini versin...
haksızlığa maruz kalmak, haksızlık yapmaktan iyidir iyiymiş.En azından haklı olursunuz...:)
Latince kadim bir dil, haksızlığa uğramanın haksızlık yapmaktan üstün ve yeğ tutulması da kadim bir durum. Şimdi, yükselen değerler farklı. Biri sana bir yamuk yaparsa, sen onun tepesine binmelisin revaçta! Bkz. Ahmet'e "dünyanın en şanslı adamı" diye naralar atan Necdet. Kaldı ki Ahmet, ona yamuk da yapmamıştı. Bu şaşkoloz sevilememesinin suçunu Ahmet'e atıyor direkt. Salak, seni sevmeyen Yasemin. Kaldı ki, onun da haberi bile yoktu senin ktıpiyoz aşkından. Söylemeye dilin varmadı, reddedilmekten korktun.:hıh
Hadi bir soru atayım ortaya:
"Ahmet olsaydı, ve Yasemin ona, adını sen koy babası olaraktan deseydi (ah ah), Ahmet Rüya'ya ne ad koyardı?"
Ahhhh ahh shevek deriiiiin hüzünlere boğdun,acılara gark ettin beni.:img-cray::img-cray:Ama bu sorunun cevabı bence olmazdı çünkü ahmet "Sen onun annesisin.Onu karnında taşıdın.Bir ömür büyüteceğiz birlikte ama annelik başka bir şey.O nedenle adını sen koy ada yaseminim" derdi. Ne ğadder asilce bir davranış değil mi?:icon_sorr :img-cray:Ama ben hala Pıtır Peteksu da ısrarlıyım. :img-hyste
"Ahmet olsaydı, ve Yasemin ona, adını sen koy babası olaraktan deseydi (ah ah), Ahmet Rüya'ya ne ad koyardı?"
Merak konusu fakat biz nereden bilelim ya:)
Ayşegül falan diyeceğim olmayacak sevim selma şevket üçgenine uyması gerek...
Selin? Şenay? yok yok eeee biraz düşünelim:)
imzam nasıl baya sert oldu forum bütünlüğünü bozmayayım dedim..
annem necdetçi çıktı:) Ahmet bakıyormuş ama anlayamıyormuş:):)
evet sevgili anneciğim inan ki öyle.:):) (tabikide değil)
Ahhhh ahh shevek deriiiiin hüzünlere boğdun,acılara gark ettin beni.Ama bu sorunun cevabı bence olmazdı çünkü ahmet "Sen onun annesisin.Onu karnında taşıdın.Bir ömür büyüteceğiz birlikte ama annelik başka bir şey.O nedenle adını sen koy ada yaseminim" derdi. Ne ğadder asilce bir davranış değil mi?Ama ben olsam Pıtır Peteksu da ısrarlıyım
evet kolaya kaçmanın en kolay yolu (bizce) ama öyle olacaktır kesin..:img-yes:
Ahhhh ahh shevek deriiiiin hüzünlere boğdun,acılara gark ettin beni.:img-cray::img-cray:Ama bu sorunun cevabı bence olmazdı çünkü ahmet "Sen onun annesisin.Onu karnında taşıdın.Bir ömür büyüteceğiz birlikte ama annelik başka bir şey.O nedenle adını sen koy ada yaseminim" derdi. Ne ğadder asilce bir davranış değil mi?:icon_sorr :img-cray:Ama ben hala Pıtır Peteksu da ısrarlıyım. :img-hyste
Tavusumkuşum, bakıyorum Ahmet'i %99 çözmüşsün. Hangi durumda ne tepki veriri vallahi onu yazanlardan daha iyi biliyorsun:img-wink: Sorarken benim de içim acıdı zaten ama, maksat muhabbet olsun diye sordum soruyu. Sonra düşündüm düşündüm, bulamadım. O, belki "Ada" koyardı kızının adını. Yasemin'i tanıdığı yer, aşklarının en güzel günlerini yaşadıkları, Rüyanın temellerini attıkları yer...Ahmet'in sığınağı...Kaçış yeri. Yalnız kalmak istediğinde, Yasemin'i görmek istediğinde gittiği yer...Ben yine şöyle esaslı bir ada sahnesi bekliyorum. Öfkesi durulunca, Yasemin'i adaya çağırsın Sevda Tepesi'ne. Yok yok o çağırmasın, Yasemin onu çağırsın. Orada konuşsunlar, denizin martıların sesi eşliğinde Yasemin af dilesin ondan. O da... affetsin ama. Sonra da...Rüya'ya kardeş! (Magic of the place!):good:
Hadi bir soru atayım ortaya:
"ilkim" olabilir di mesela aşklarının ilk meyvesi olduğu için:img-in_lo
yada "ada" malum yavrumuzun temel atma töreni adada yapıldı:img-blush:img-in_lo
Shevek sağolasın.Boşuna mı o kadar karakter analizi yaptık?Bitirdik bence biz bu işi.:)"Ada" ismi elbet güzel ve manidar olurdu.
Yasemin ahmeti kerimanla görüp de,sonradan olayları anlayıp da yazdığı mektup vardı ya orada pişmanlığını da haksızlığını da çok güzel ifade etmişti.Mektubuma nasıl bir hitapla başlayacağımı bilemedim filan...Yasemini yine öyle bir ruh halinde görmek istiyorum.
Arwen ilkim çok güzelmiş.Üstelik yüklediğin anlam da çok hoş.
Tavusumkuşum, bakıyorum Ahmet'i %99 çözmüşsün. Hangi durumda ne tepki veriri vallahi onu yazanlardan daha iyi biliyorsun:img-wink: Sorarken benim de içim acıdı zaten ama, maksat muhabbet olsun diye sordum soruyu. Sonra düşündüm düşündüm, bulamadım. O, belki "Ada" koyardı kızının adını. Yasemin'i tanıdığı yer, aşklarının en güzel günlerini yaşadıkları, Rüyanın temellerini attıkları yer...Ahmet'in sığınağı...Kaçış yeri. Yalnız kalmak istediğinde, Yasemin'i görmek istediğinde gittiği yer...Ben yine şöyle esaslı bir ada sahnesi bekliyorum. Öfkesi durulunca, Yasemin'i adaya çağırsın Sevda Tepesi'ne. Yok yok o çağırmasın, Yasemin onu çağırsın. Orada konuşsunlar, denizin martıların sesi eşliğinde Yasemin af dilesin ondan. O da... affetsin ama. Sonra da...Rüya'ya kardeş! (Magic of the place!):good:
durmak yok yola devam!:) Bende bunları hayal etmiştim amma orada şans eseri karşılaşıyorlar yani aynı şeyleri hissedip..
Vay be Rüya özel olduğunu düşünmez ikisi de evlenmeden.....:img-in_l:img-blush:icon_whis:img-cool2
Ahmet oraya gitmeyeli kaç tıl oldu yaav?:)
Oyum Adadan yana!!!! olsun 2. si Ada olur...:icon_whis
peki kızlar şöyle yapsak;
"ilkim ada" yani iki ismi olsa hem anlamlıda oldu ilk bebekleri adada oldu malum:img-yes:
durmak yok yola devam!:) Bende bunları hayal etmiştim amma orada şans eseri karşılaşıyorlar yani aynı şeyleri hissedip..
Vay be Rüya özel olduğunu düşünmez ikisi de evlenmeden.....:img-in_l:img-blush:icon_whis:img-cool2
töreeeeee töreeeee vururlar ikisini de yani:)
Ahmet oraya gitmeyeli kaç tıl oldu yaav?:)
Oyum Adadan yana!!!! olsun 2. si Ada olur...:icon_whis
Gülmisal karıştırıyor olmalısın, çünkü onlar orada tesadüfen buluşmadılar. Yasemin bizzat çağırdı af dilemek için. Yukarıda cansuçan da hatırlatmış orayı. "Sana sevgilim diye hitap etmeye yüzüm yok, ama başka bir şey demek de gelmedi içimden" dediği mektubu yazarak davet etmişti Ahmet'i Sevda Tepesine.
İşte biz şimdi, Yasemin'den o zamanlar olduğu kadar aşık, kararlı ve gözükara davranmasını bekliyoruz. Aklını başına alsın istiyoruz. Kendisini Ahmet'e affettirmesinin ve çocuğu için de en iyi olanı yapmasının tek yolu, hatasını kabul etmek ve tersi yönde savaşacağı ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olcağını söylemesidir. Ve yapmasıdır.
Evlenmeden asla mı? Bence parmağa takılan yüzük, deftere atılan imza değildir iki kişiyi evlendiren. Onlar zaten evliydiler. Orada adada martıların şahitliğinde, birbirlerine söz vermişlerdi. Töre gibi lafları, bu forumda mümkünse kullanmayalım, derim.
Bu arada hoş geldinbye
michelle koymayı teklif ederdi bence ama yasemin saçını başını yolacağı için, koyamazdı :P
şaka bir yana, gerçekten de ahmet yasemine "ismini koymak senin hakkın..." diyecek kadar zarif ve düşünceli bir adam :img-in_lo yine de belki bir öneri olarak sevda diyebilirdi...?
cansuçanım :img-in_lo amor platonicus bayağı eğlendirmiş seni :img-hyste ama teşhis tam.. hem sırf necidetin de değil, ayla da öyle yasemin de... hatta güzide de öyleydi.. ve bir gün ola ortaya çıkarsa lale ve teo da platonikti diyeceğiz...
Herkese merhaba....İyi akşamlar
Shevek'ten Alıntı:
"Ahmet olsaydı, ve Yasemin ona, adını sen koy babası olaraktan deseydi (ah ah), Ahmet Rüya'ya ne ad koyardı,
"Sevda Tepesi"ni hatırlatığı için Sevda yada çok doğal ortam ürünü olduğu için Doğa olabilirdi... :img-wink:
peki kızlar şöyle yapsak;
"ilkim ada" yani iki ismi olsa hem anlamlıda oldu ilk bebekleri adada oldu malum:img-yes:
Ya söylemeyin şöyle dün sezon finalini izlediğimde ağlayacaktım zaten:sad53::sad53:
Bebekleri:( ama Ahmet bebeklerini bilmedi ki:( olsaydı
İlkim Ada Gürsoy Bence uymadı:(
Ada Gürsoy........Yani..
Gülmisal karıştırıyor olmalısın, çünkü onlar orada tesadüfen buluşmadılar. Yasemin bizzat çağırdı af dilemek için. Yukarıda cansuçan da hatırlatmış orayı. "Sana sevgilim diye hitap etmeye yüzüm yok, ama başka bir şey demek de gelmedi içimden" dediği mektubu yazarak davet etmişti Ahmet'i Sevda Tepesine.
İşte biz şimdi, Yasemin'den o zamanlar olduğu kadar aşık, kararlı ve gözükara davranmasını bekliyoruz. Aklını başına alsın istiyoruz. Kendisini Ahmet'e affettirmesinin ve çocuğu için de en iyi olanı yapmasının tek yolu, hatasını kabul etmek ve tersi yönde savaşacağı ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olcağını söylemesidir. Ve yapmasıdır.
Evlenmeden asla mı? Bence parmağa takılan yüzük, deftere atılan imza değildir iki kişiyi evlendiren. Onlar zaten evliydiler. Orada adada martıların şahitliğinde, birbirlerine söz vermişlerdi. Töre gibi lafları, bu forumda mümkünse kullanmayalım, derim.
Bu arada hoş geldinbye
Onu kastetmedim tesadüfen olmadığını biliyorum onun.:img-yes:
ama ahmet yasemine nasıl davranıyor biliyoruz yaseminin yüzü kalmayacak o sadece hatırlamak için gidecek oraya:img-yes:
[Bence parmağa takılan yüzük, deftere atılan imza değildir iki kişiyi evlendiren. Onlar zaten evliydiler
Valla bu konuda badger ın düşüncelerine sadığım.Ahmet sorumluluk bilen biri birdaha yapmaz..:img-yes: Hele de sorumluluk aldığı şey yaseminse.................
halihazırda toplumumuzdaki en büyük tabulardan biridir evlenmeden birlikte olamama durumu hele hele 60-70 li senelerde bu durum çok daha ciddiydi o yüzden ahmet ve yaseminin yaşadıkları o döneme göre hem çok zor hemde bir o kadar güzeldi yasemin doğal olarak hamile kaldığını ailesine diyemedi en başta belirttiğim sebeplerden sonra ahmete demek istedi yapamadı ve sonra eline fırsatlar geçti demedi,diyemedi ve hatalar zinciride böyle başladı
romantik bir ortamda birbirine söz vermek,gönül bağıyla bağlanıp kalben evlenmek çok güzel birşey evlilik tabiiki bir kağıda imza atmaktan ibaret değil ama hala çocuk sahibi olup birlikte yaşayabilmek için gerekli bir olay
yaseminle ahmet evlense mutlaka harika bir evlilikleri olurdu ahmet rüyaya harika bir baba olurdu ve eminim bu sezon bunuda göreceğiz
bir düşünsenize rüya ilk adımlarını atacakken onun elini tutsa güç alabilmek için,ilk baba dediğinde koşup ona sevgiyle sarılsa,ilk okul gününde sırada babasıyla birlikte otursa sonra gök gürültülü gecelerde usulca yaseminle ahmetin arasına sokulsa onlarla birlikte uyusa ne kadar güzel olurdu bu sahnelere hangimiz dayanabilirdikki :img-in_lo
inşallah benzer sahneleri bizlere çok görmezler ve seyirciyi diziye dahada çok bağlarlar:img-yes:
halihazırda toplumumuzdaki en büyük tabulardan biridir evlenmeden birlikte olamama durumu hele hele 60-70 li senelerde bu durum çok daha ciddiydi o yüzden ahmet ve yaseminin yaşadıkları o döneme göre hem çok zor hemde bir o kadar güzeldi yasemin doğal olarak hamile kaldığını ailesine diyemedi en başta belirttiğim sebeplerden sonra ahmete demek istedi yapamadı ve sonra eline fırsatlar geçti demedi,diyemedi ve hatalar zinciride böyle başladı
romantik bir ortamda birbirine söz vermek,gönül bağıyla bağlanıp kalben evlenmek çok güzel birşey evlilik tabiiki bir kağıda imza atmaktan ibaret değil ama hala çocuk sahibi olup birlikte yaşayabilmek için gerekli bir olay
yaseminle ahmet evlense mutlaka harika bir evlilikleri olurdu ahmet rüyaya harika bir baba olurdu ve eminim bu sezon bunuda göreceğiz
bir düşünsenize rüya ilk adımlarını atacakken onun elini tutsa güç alabilmek için,ilk baba dediğinde koşup ona sevgiyle sarılsa,ilk okul gününde sırada babasıyla birlikte otursa sonra gök gürültülü gecelerde usulca yaseminle ahmetin arasına sokulsa onlarla birlikte uyusa ne kadar güzel olurdu bu sahnelere hangimiz dayanabilirdikki :img-in_lo
:
Ben Değil:img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo
Varmı dayanabilirim diyen?:):)
Herkese merhaba....İyi akşamlar
Shevek'ten Alıntı:
"Ahmet olsaydı, ve Yasemin ona, adını sen koy babası olaraktan deseydi (ah ah), Ahmet Rüya'ya ne ad koyardı,
"Sevda Tepesi"ni hatırlatığı için Sevda yada çok doğal ortam ürünü olduğu için Doğa olabilirdi... :img-wink:
Özenç_can, bye Doğal ortam mahsülü olarak "Doğa". Organik. Katkısız. Katıksız aşk mahsülü...:img-hyste:img-hyste
Hımmm, toparlayalım ve bitirelim konuyu; İlkim Sevda Doğa Ada Pıtır Peteksu Gürsoy...(İspanyol isimleri böyle, kimseyi kırmak istemiyorlar galiba.:))
Necdet de allahtan "o zaman annemin adını koyalım, Dilşat olsun" demedi.:img-hyste Zaten, adamda nerede o basiret, "olmaz Yasemin, ona isim vermek senin hakkın" diyecek! Atladı hemen, neyseki güzel isim buldu. "Bu rüya gibi bir şey" dediğine de bakmayın bence, "bu benim asla sahip olamayacağım, rüya gibi bir şey" demek istiyordu herhalde.
Gülmisal editi: Kusura bakma ben yanlış anlayıp atladım üstüne:img- blush Ama bence bundan sonra da orada tesadüfen buluşmasınlar. Yasemin çağırsın Ahmeti bilfiil. Israrlıyım.
Gülmisal İşte biz şimdi, Yasemin'den o zamanlar olduğu kadar aşık, kararlı ve gözükara davranmasını bekliyoruz. Aklını başına alsın istiyoruz. Kendisini Ahmet'e affettirmesinin ve çocuğu için de en iyi olanı yapmasının tek yolu, hatasını kabul etmek ve tersi yönde savaşacağı ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olcağını söylemesidir. Ve yapmasıdır.
Aslında Yasemin'e biraz felsefeden bahsetmek lazım, materyalist felsefede "somut koşulların somut tahlili diye bir durum vardır.Zira mevcut durumu iyi tahlil edemiyor.Dolayısıyla ona göre davranamıyor.Ne yapacağanı bilmeden sağa sola yalpalıyor.Yasemin'in kararlı olması teori-pratik bütünlüğü ile mümkün. O sürekli yazıyor yazıyor...Yazdıklarını yaşama dönüştüremiyor.Ahmeti çok sevdiğini yazıp, yanlış yerde yanlış adamın yanında duruyor.Onu nihilist akımın öncülerinden tayin edeceğiz.
Doğru yerde durması için kararl, dürüst ve gerçeklere uygun davranması lazım.
Aslinda her sey keske Ruya olsa. Mesela, Yasemin bir anda uyaniyor. Bir de bakiyor, her sey ruyaymis. Megersem, henuz, Necdet'in ona evle teklif ettigi otel odasinda uyuyormus. Evlenme teklifini aldiktan sonra da uzun bir kabus gormus. Tum olacaklari gorup (aradaki siyasi olaylari, baska insanlarin asklarini bile-ne beceri) Necdet'in teklifini geri ceviriyor ve her akli basinda insanin yapacagi gibi, Ahmet'lerin evine gidip, Defne'den Amerika'daki adres ve telefonlarini aliyor. Ahmet'e uzun bir mektup yazip, gonderiyor. Ahmet de ilk ucakla donuyor, hemen nikahlaniyorlar ve 7 ay sonra Ruya doguyor. Yasemin AHmet'e simini sen koy diyor. Ahmet de bu senin hakkin deyince, Yasmin bir an dusunup, Ruya olsun, br ruya tum kaderimizi degistirdi diyor. Ruya'yi babasinin kucagina veriyorlar. Babasinin parmagina tutunuyor. Ahmet'le Yasemin goz goze geliyorlar. Ahmet, seninle yasamak bir ruya zaten diyor. Ve dizi boyle bitiyor!
Özenç_can, bye Doğal ortam mahsülü olarak "Doğa". Organik. Katkısız. Katıksız aşk mahsülü...:img-hyste:img-hyste
Hımmm, toparlayalım ve bitirelim konuyu; İlkim Sevda Doğa Ada Pıtır Peteksu Gürsoy...(İspanyol isimleri böyle, kimseyi kırmak istemiyorlar galiba.:))
Necdet de allahtan "o zaman annemin adını koyalım, Dilşat olsun" demedi.:img-hyste Zaten, adamda nerede o basiret, "olmaz Yasemin, ona isim vermek senin hakkın" diyecek! Atladı hemen, neyseki güzel isim buldu. "Bu rüya gibi bir şey" dediğine de bakmayın bence, "bu benim asla sahip olamayacağım, rüya gibi bir şey" demek istiyordu herhalde.
bu ispanyol ismi iyi hoşta zavallı çocuk kimlik bunalımı yaşayacak hangi ismi kullanacağını şaşıracak valla:P
rüya da aslına bakarsanız ahmetin bir rüyası değilmi yani ona ait bir çocuk canından can o da hep baba olmayı istemiyormuydu yani bu birazda ahmete göre bir isim olmuş:img-yes:
(doğada güzel isim aslımda malum ahmette yaseminde doğada coştukça coşuyorlar maşallah:img-blush)
Ozenc-çan hoşgeldin.bye 99.sayfadaki anketimi cevaplar mısın?
İlkim Sevda Doğa Ada Pıtır Peteksu Gürsoy:img-hyste :img-hyste :img-hyste Gerçekten de pembe dizi karakterine benzedi.Necdetin o "rüya gibi bir şey bu adı rüya olsun." repliğine kılım.:hıh :hıh
Benden de bir soru:Rüyanın göbek bağı nerdedir?(karakterini de göz önüne alarak)
Dizice hoşgeldiiiiin.byebye Çok güzel bir hayal bu.Yaseminin ayması için böyle bir rüya gerek demek ki...:icon_sorr Ama bu arada siyasi olayları,başka karakterleri de rüyasında görmesi ayrı bir olay.Erdi mi ne?:icon_whis
İyi akşamlar herkese. Bugun Sabah gazetesinin ekinde atv'nin yeni sezon tanıtımı için hazırlanmış sayfalar vardı. Oyuncu kadrosunu da yazmışlar. Hatırla Sevgili ve oyuncular olunca atladım tabi. Ama Avni Yalçın yoktu aralarında. Ne olacak bir fikriniz var mı? Mesela Lale Mansur devam ediyor görünüyor. Bir de iki yeni isim gördüm. Gülden Güney Eren ve Ferhat Kılıç.
Aslinda her sey keske Ruya olsa. Mesela, Yasemin bir anda uyaniyor. Bir de bakiyor, her sey ruyaymis. Megersem, henuz, Necdet'in ona evle teklif ettigi otel odasinda uyuyormus. Evlenme teklifini aldiktan sonra da uzun bir kabus gormus. Tum olacaklari gorup (aradaki siyasi olaylari, baska insanlarin asklarini bile-ne beceri) Necdet'in teklifini geri ceviriyor ve her akli basinda insanin yapacagi gibi, Ahmet'lerin evine gidip, Defne'den Amerika'daki adres ve telefonlarini aliyor. Ahmet'e uzun bir mektup yazip, gonderiyor. Ahmet de ilk ucakla donuyor, hemen nikahlaniyorlar ve 7 ay sonra Ruya doguyor. Yasemin AHmet'e simini sen koy diyor. Ahmet de bu senin hakkin deyince, Yasmin bir an dusunup, Ruya olsun, br ruya tum kaderimizi degistirdi diyor. Ruya'yi babasinin kucagina veriyorlar. Babasinin parmagina tutunuyor. Ahmet'le Yasemin goz goze geliyorlar. Ahmet, seninle yasamak bir ruya zaten diyor. Ve dizi boyle bitiyor!
Dizice, bir umut Merveden gelmişti (bkz.: aşk-nefret teoremi). Şimdi de senden ikincisi. Herşeyin bir Rüya olması umudu. Çok iyi kurgu, ama tabii ne rüya, 16 Şubat olaylarını, sağ sol çekişmelerini, FKF'nu, THKO'nun temellerinin atılmasını, Deniz Gezmiş önderliğindeki öğrenci işgalini, 6.filoyu, Kommer'in arabasının yakılacağını falan hepsini görüyor. Buna Rüya değil de "İstişare" demek daha uygun olurdu herhalde.:img-hyste
Diziçe hoşgeldin. Yoksa bedduaları mı duydun...? Dün 2. sezonun açılışını yaptık...sen olmadığın için de beddualarını ekleyerek andık seni...:img-wink:
Ah...dizice ne güzel bir rüya bu...!!! Okurken gülümsediğimi farkettim...keşke gerçek olsa...( gerçi fazla ayrıntılı bir rüya olurdu ama ben kendi hesabıma, hiiç karıştırmazdım o tarafını...neme lazım, ben sonuca bakarım...:icon_whis )
Elemli edit : mirka sen ne dedin...? Avni Yalçın yoksa...Şevket de yok...yani :sad53: ama daha yeni dede oldu...hatta daha olmadı bile...ama Rıssa ile Rüya'yı parka götürme kavgası yapacaklardı...ama Selma ile Rüya'yı mitinglerden toplayacaklardı...ama onlar dizimizin en dengeli çiftiydi...:icon_sorr
Gülden Güney Eren evimizin sevimli hizmetçisi Emine rolünü oynayan kişi.Ama Ferhat Kılıç kim onu bilemiyorum.:bilmim Bu arada Avni Yalçın da var mı listede?
Dizice sen de anketi cevaplarsan sevinirim...:img-wink:
O Emine miydi? Nasıl da unutmuşum. Avni Yalçın yeni sezon oyuncular arasında görünmüyor. Neler olacak sizce?
Ben internetten baktım Ferhat Kılıç diye ama hiç öyle bilindik bir oyuncu çıkmadı karşıma.Hatta abuk subuk şeyler çıktı.Avni Yalçın yoksa Şevketçiğime bir şeyler mi olacak demektir?Ben kendimi buna hazırlamadım ki...Hem o gidecek şekilde bir final yapılmadı ki.Yaaa ne olacak şimdi?
Ben internetten baktım Ferhat Kılıç diye ama hiç öyle bilindik bir oyuncu çıkmadı karşıma.Hatta abuk subuk şeyler çıktı.Avni Yalçın yoksa Şevketçiğime bir şeyler mi olacak demektir?Ben kendimi buna hazırlamadım ki...Hem o gidecek şekilde bir final yapılmadı ki.Yaaa ne olacak şimdi?
Önce acaba hata mı yaptılar diye düşündüm. Ancak Avni Yalçın ismi Karayılan dizisinin kadrosunda var.
[QUOTE=Tavuskuşu;4707610]
[B]Benden de bir soru:Rüyanın göbek bağı nerdedir?(karakterini de göz önüne alarak)
muhtemelen adadadır :img-wink:
aslında göbek bağlarını önemli yerlerin bahçelerine falan gömüyor kimileri çocuklarıda oralarda okusun,çalışsın diye mesela yasemin ile ahmetin görev yaptığı üniversitenin bahçesindede olabilir kimbilir belki rüya ilerde hem bir üniversiteli hemde en önemli eylemcilerden biri olur:img-wink:
Önce acaba hata mı yaptılar diye düşündüm. Ancak Avni Yalçın ismi Karayılan dizisinin kadrosunda var.
mirka sen ne diyorsun...? Avni Yalçın yoksa...Şevket de yok...yani :sad53: ama daha yeni dede oldu...hatta daha olmadı bile...ama Rıssa ile, Rüya'yı parka götürme kavgası yapacaklardı...ama Selma ile, Rüya'yı mitinglerden toplayacaklardı...ama onlar dizimizin en dengeli çiftiydi...:icon_sorr
Olsa olsa kalp krizi olur...önce Deniz-Defne olayları...ardından Ahmet-Yasemin...:sad53:
Durun durun aklıma bir şey geldi.Belki de Avni Yalçın yeni dizisi için diziden çıkmıştır ama Ferhat Kılıç onun yerine Şevket rolünü oynayabilir.Gerçi kendisinin kim olduğunu,bu role uyup uymayacağını veya kaç yaşlarında olduğunu bilmiyoruz ama olamaz mı?
Eveettt ilk cevap Arwenden geldi.Yok mu başka fikri olan?
Umarım yanlışlık olmuştur. Şevket ve Selmasız olmaz ki. Ben çıkmak zorundayım. Umarım bu konuda güzel haberl.er okurum sonradan. Hepinize iyi geceler.bye
tabii Tavuskuşu
*Biristol'de ki gece hem dans sahnesi hemde Ahmet'in Bütün gece Yasemin'i seyrettiği gece2.En çok üzüldüğünüz,gözlerinizin dolduğu sahne hangisi?
*16 Şubat 1969 da Denizin bıçaklandığı sahne...
*Bende Ahmet'in Rüyayı öğrendiği sahne diyeceğim.
*Sevim4.1Bu beğendiğiniz karakterin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
* Entellektüelliğini
5.Işık,Defne,Deniz,Harun ve Yaşar arasında en beğendiğiniz genç kim?(siyasi görüşleri gözardı edilerek)
*Defne, Kararlılığı,tavizsiz ve sağlam duruşu,6.Rüyanın en beğendiğiniz sahnesi hangisi?
*Trende resim yaparkenki hali7.Bu sezon oyunculuğunu en beğendiğiniz oyuncu hangisi?
*Cansel Elçin7.1Bu oyuncunun en beğendiğiniz,oyunculuğunun tavan yaptığını
düşündüğünüz sahnesi hangisi?
*O kadar çok ki... Nişan İçin gittikleri salonda kurduğu hayal sırasındaki ifadeleri...
* İTÜ Yurdunun polisler tarafından basılması.
O Emine miydi? Nasıl da unutmuşum. Avni Yalçın yeni sezon oyuncular arasında görünmüyor. Neler olacak sizce?
herkese iyi geceler! bye
Bakırköyde çılgın bir günden-özellikle Ctesi ve okulların açılması öncesi olduğunu düşünürsek- sonra pestil bir halde eve ve sizlere kavuştum..Oğlanı da uyutmayı başarırsam pek bir güzel olacak...:icon_whis
Şevket, oyuncusunun başka bir diziye transfer olmasından ötürü, galiba Rüya haberini aldığında zavallı kalbi son kez tekleyecek ve bundan kurtulamayacak gibi geliyor...Ahmet ne yapar bu durumda bilemem...babasının ikinci kere kalbini tekleten ve ölmesine sebebiyet veren Yasemin olursa, vadesi bu kadarmış falan düşünmez..daha da beter olur..:sad53:
Benden de bir soru:Rüyanın göbek bağı nerdedir?
Necdet, muhtemelen onu yastığının altında saklıyordur...Aman Rüya ondan ayrı olmasın diye..:hıh
Teşekkürler Ozenc-çanbye.
Ferhat Kılıç adlı oyuncu şevketin yerine geçemez mi? Gerçi Avni Yalçının gitmesini hiç istemem ben onu çok seviyordum.Ama şevket karakterinin tümden gitmesindense başka biri tarafından canlandırılmasını tercih ederim.
Rüyanın göbek bağı neredeeeeeee?
Güle güle mirka.bye bye
[QUOTE=Tavuskuşu;4707610]
[B]Benden de bir soru:Rüyanın göbek bağı nerdedir?(karakterini de göz önüne alarak)
muhtemelen adadadır :img-wink:
aslında göbek bağlarını önemli yerlerin bahçelerine falan gömüyor kimileri çocuklarıda oralarda okusun,çalışsın diye mesela yasemin ile ahmetin görev yaptığı üniversitenin bahçesindede olabilir kimbilir belki rüya ilerde hem bir üniversiteli hemde en önemli eylemcilerden biri olur:img-wink:
Çocuğunun göbek bağını bir yere gömenlerden biri değilim açıkçası, ama bu dizi benim için bir ilkler silsilesi yarattığı için yanıtlayayım:img-blush; Yasemin doğumun üzerinden kırk gün geçtikten sonra, (o zamanlar loğusalık muhabbeti vardır diyelim, kırk gün), gizlice evden dışarı süzülür. Bu arada bebek Rüya uyumaktadır (iki emzirme arası- nşa da 2 saat). E, tabii evde yalnız değildir. Birileri vardır mutlaka. Neyse, Yasemin doğruca Ahmetlerin evinin oraya gider. Başında bere ve atkısyla tanınmamaya çalışaraktan, Ahmet'lerin apartmanın önündeki arnavut kaldırım taşlarından birinin altındaki oyuktan toprağı eşeleyip kızının göbek bağını gömer. Gizliden gizliye Rüyanın, MMC babasına ve sağlam karakterli Gürsoylara benzemesini istemektedir.
Bu zor. Ahmet'in mektubu bulduktan sonra, Yasemi'in yanagini oksadigi sahne ile Kibriscik'a gitmeden once gelip, kapida islik calip, el salladigi sahne. Nezarethanede karsilastiklari sahne. Bir de Ahmet'in Yasemin'in "kupesine baktigi" sahne.
Ahmet'in nikahi gordugu ve ayakta duramadigi sahne.
Amaan, yuzumuz hic guldu mu ki? :) En cok sevindigim sahneyi bulamiyorum; ama "oh be" dedigim sahne, Ahmet'in Necdet'i dovdugu ve Necdet'in gercekleri anlattigi sahne.
Ayla'yi seven de mi vardi? Sevim, ya da Pastaci kiz:) Karar veremiyorum.
Feministlerim benim onlar. Sozde degil, ozde.
Deniz en sevdigim; ama hepsini seviyorum.
Ahmet'le beraber oldugu tren sahnelerinin tumu. Aaamed deyisi. Bir de "Aferin ona" sahnesi vardi, yanimda olsa, yerdim onu.
Lale Mansur.
7.1Bu oyuncunun en beğendiğiniz,oyunculuğunun tavan yaptığını düşündüğünüz sahnesi hangisi?
Hani Riza'nin elbisesini begenmedigi sahnesi vardi. Oradaki kirgin, ezik, caresiz hali.
Bu da zor. Necdet-Ruya sahnelerinde deliriyordum. Birini secmem gerekirse, beraber sarki soyledikleri o sahne, Yasemin Hanim onlari hayran hayran izlerken.
Ha bir de, Ahmet tren istasyonunda mal mal beklerken, yumurta tokusturduklari sahne.
Tabii, bir de, Yasemin'in "yorgun oldugu" sahne. Konussana kizim. Konus! Atalarimiz ne demis, zararin neresinden donersen kardir. Atalarini dinle evladim.
Dizice sana da teşekkür ederim cevapladığın için.Seninle birlikte 15 kişi oldu.
Badger ben çok tuttum senin bu fikrini.Rüyanın necdete bağlılığını da bu şekilde açıklayabiliriz.:good:
Shevek seninki de güzel bir fikir ama yasemin haziran ayında bere ve atkıyla tanınmamaya çalışırsa daha dikkat çekici olmaz mı?:img-hyste :img-hyste
herkese iyi geceler! bye
Bakırköyde çılgın bir günden-özellikle Ctesi ve okulların açılması öncesi olduğunu düşünürsek- sonra pestil bir halde eve ve sizlere kavuştum..Oğlanı da uyutmayı başarırsam pek bir güzel olacak...:icon_whis
Şevket, oyuncusunun başka bir diziye transfer olmasından ötürü, galiba Rüya haberini aldığında zavallı kalbi son kez tekleyecek ve bundan kurtulamayacak gibi geliyor...Ahmet ne yapar bu durumda bilemem...babasının ikinci kere kalbini tekleten ve ölmesine sebebiyet veren Yasemin olursa, vadesi bu kadarmış falan düşünmez..daha da beter olur..:sad53:
Benden de bir soru:Rüyanın göbek bağı nerdedir?
Necdet, muhtemelen onu yastığının altında saklıyordur...Aman Rüya ondan ayrı olmasın diye..:hıh
E ama ben de Rıza oyuncusu Engin Şenkan'ı yeni başlayan bir dizide gördüm. Yandım Ali'mi ne? O da mı gidecek yani? İki dizide aynı anda oynanamıyor mu? Sonuçta ana karakterler değiller, nispeten daha az rolleri-çekimleri var dizide???
Yok shevek için rahat olsun."Yandım Ali" dizi değil film.Sinemalarda da gösterilmişti. Hatta bir yerde okuduğuma göre Engin Şenkanın ilk sinema filmiymiş. Ama emin değilim. Neyse kısacası en azından o gitmiyor.Hem daha siyasete atılacak.Kaçırmaz o bu fırsatları.:):)
Dizice sana da teşekkür ederim cevapladığın için.Seninle birlikte 15 kişi oldu.
Badger ben çok tuttum senin bu fikrini.Rüyanın necdete bağlılığını da bu şekilde açıklayabiliriz.:good:
Shevek seninki de güzel bir fikir ama yasemin haziran ayında bere ve atkıyla tanınmamaya çalışırsa daha dikkat çekici olmaz mı?:img-hyste :img-hyste
:img-hyste Ne yani Tavusumkuşum, dışarıda kar yağarken çocuğunu açık pencereli bir odada uyutan Yasemin, Haziran sıcağında bere-atkıyla dışarı çıkarsa bu, çok mu yadırgatıcı olur? Hem o gün kar yağarken, gündüz vakti Ahmet'in üstünde sadece ince bir pardesü vardı. Akşam malum mantosuyla çıktı sokağa. :img-cool2
E ama ben de Rıza oyuncusu Engin Şenkan'ı yeni başlayan bir dizide gördüm. Yandım Ali'mi ne? O da mı gidecek yani? İki dizide aynı anda oynanamıyor mu? Sonuçta ana karakterler değiller, nispeten daha az rolleri-çekimleri var dizide???
yandım Ali bildiğim kadarıyla geçen sene çekilen bir filmdi...:img-wink:
Yok shevek için rahat olsun."Yandım Ali" dizi değil film.Sinemalarda da gösterilmişti. Hatta bir yerde okuduğuma göre Engin Şenkanın ilk sinema filmiymiş. Ama emin değilim. Neyse kısacası en azından o gitmiyor.Hem daha siyasete atılacak.Kaçırmaz o bu fırsatları.:):)
:img-hyste:img-hyste:img-hyste Ay, ölücem gülmekten. Bu gece hepten sudan çıkmış balığa döndüm:blink:. Aylardır şu forumda ahkam kesip duruyorum. Ne derece bilinçli (!) bir tv izleyicisi olduğum çıktı ortaya. Ben de kedi olalı bir fare tuttum diyordum, tam. Hahha.:img-icecr
Ben yaseminden öyle bir davranış da beklerim o değil de(:icon_whis),etraf yadırgar.Biz alıştık onun abukluklarına ama herkes bilmiyor ki.Gizlenmek için iyi bir yol değil onu demek istedim.Hem gündüz kar yağmıyordu ki.Ahmetin ince pardesü giymesi sorun olmaz kanımça.Gece kar yağarken giyseydi daha saçma olurdu.Bu arada Harun Işık'ı eve bırakırken o yağan karın altında,hem de yokuşta(buz tutar filan) Işık normal bir ayakkabı giymişti mini eteğinin altına ve çorap da yoktu.İnsan bir bot,çizme filan giyer hiç değilse.
kız allah iyiliğini versin kenan imirzalıoğlunun başrol oynadığı son osmanlı-yandım ali filminide dizi film yaptın ya:D
bu arada kenan imirzalıoğlunuda geçen akşam bu filmle tekrar izlemekte harikaydı ahh ahh aşkım depreşti yine:img-in_lo
valla ben çok iyi giden dizlerin ana karakterlerinden birinin çıkmasını hiç iyi bulmuyorum sonra o dizinin düzeni bozuluyor,eski tadı kalmıyor falan ama oyuncu illede gitmek istiyorsa birşey denilemez tabi ama onlarınkide biraz kumar çünkü tutmuş kaliteli bir diziden yeni başlayacak bir diziye geçiyorsun ya o dizi izlenmeyip reyting kurbanı olursa o zaman ne olacak yapılan bu seçim için pişmanlık duyulmayacakmı?
:img-hyste Ne yani Tavusumkuşum, dışarıda kar yağarken çocuğunu açık pencereli bir odada uyutan Yasemin, Haziran sıcağında bere-atkıyla dışarı çıkarsa bu, çok mu yadırgatıcı olur? Hem o gün kar yağarken, gündüz vakti Ahmet'in üstünde sadece ince bir pardesü vardı. Akşam malum mantosuyla çıktı sokağa. :img-cool2
Aşkını -yani Yasemini,:icon_whis göreceği ve hediye vereceği için hararet basmıştır...:)
Reca ederim Tavuskusu. Bence de Necdet o gobek bagini kimselere kaptirmadan evinin bahcesine falan gommustur.
Harry Potter'a gelince. Ben Necdet'e SKOB diyerek, onu Lord Voldemort mertebesine eristirmis idiysem de, onu daha cok, en yakin arkadasina ihanet eden, sonra yillarca fare kiliginda gezen; ama olmeden bir an once bir vicdani terreddut yasayan Peter Pettigrew'a benzetiyorum.
Hermione'ye Selma, ya da Sevim diyelim.
Harry Potter, Deniz olur. Ikisinde de, deli cesareti var ve dusunmeden is yapiyorlar.
Ahmet ise Sirius Black. Cok yakisikli (filmde degil, ama kitapta), cetin ceviz, sadik; en yakin arkadaslarindan birinin ihanetiyle hapse girmis, yillar sonra cikip, manevi oglu Harry'e ulasmaya calisiyor. Ama Harry gercekleri bilmedigi icin uzun sure ondan nefret ediyor. Sirius da bazen duygularina yenilip, bariz gercekleri goremiyor. Umarim sonlari da benzemez.
Yasemin ise kimselere benzemiyor. HP'deki tum karakterler, kendilerince istikrarliydi en azindan. Aa buldum, Yasemin'e ele gecirme buyusu yapilmis. Hani birisine buyu yapiyorsun sonra sen ne istersen onu yapiyor. Uc yasak karabuyuden birisi.
Tavuskuşu'ndan alıntı:
Benden de bir soru:Rüyanın göbek bağı nerdedir?(karakterini de göz önüne alarak)
Pek gelenekçi yanım yok ama...:img-pilotBunun kurgu olduğunu düşünürsek;Ahmet ve Yasemin ayrılıktan sonraki ilk karşılaşmasında Yasemin,"Babasına da benzer tarafları var " demişti... belkide öyle olmasını istiyordu... o zaman ona ait bir yerlere gömmüştür.(evinin bahçesine falan)
Bu arada iyi geceler...:img-bye2:
tabii Tavuskuşu
*Biristol'de ki gece hem dans sahnesi hemde Ahmet'in Bütün gece Yasemin'i seyrettiği gece2.En çok üzüldüğünüz,gözlerinizin dolduğu sahne hangisi?
*16 Şubat 1969 da Denizin bıçaklandığı sahne...
*Bende Ahmet'in Rüyayı öğrendiği sahne diyeceğim.
*Sevim4.1Bu beğendiğiniz karakterin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
* Entellektüelliğini
*Defne, Kararlılığı,tavizsiz ve sağlam duruşu,6.Rüyanın en beğendiğiniz sahnesi hangisi?
*Trende resim yaparkenki hali7.Bu sezon oyunculuğunu en beğendiğiniz oyuncu hangisi?
*Cansel Elçin7.1Bu oyuncunun en beğendiğiniz,oyunculuğunun tavan yaptığını
*O kadar çok ki... Nişan İçin gittikleri salonda kurduğu hayal sırasındaki ifadeleri...
* İTÜ Yurdunun polisler tarafından basılması.
ahmetin yasemine sevda tepesinde evlenme teklifi ettiği sahne
elbetteki MENDERES'İN asılma sahnesi.. idama giderken yolda düşüşü sonra kendisini alkışlayan halkı düşünüp gülümseyerek yola devam etmesi...
ahmetle yaseminin trende karşılaşmalarına çok sevinmiştim ama tabiki en sonunda ahmedin rüyayı öğrenmesi en ollleyyyy be dediğim sahne oldu...:happy0064
aylanın amcası, hani şu kerimanın şoförü olan
çok sempatikkk ve uyanık geçinmeye çalışıyo ama saffff:img-yes:
ışık çünki iki ucuda bir arada kırıcı olmadan çok güzel dengeliyor.. n krizini çok güzel atlattı, hep dürüsttü
trende resim yaptığı sahne...
okan yalabık
7.1Bu oyuncunun en beğendiğiniz,oyunculuğunun tavan yaptığını
neredeyse her sahnesi iyi ama en can alıcı sahne adada yasemine tam açılacakken onun asıl aşık olduğu kişinin ahmet olduğunu öğrendiğinde yaşadığı şaşkınlığı, hayal kırıklığını çok güzel ifade etmişti
ahmetle yaseminin yollarının kesişemediği her an
özellikle ahmetin yaseminle necdetin nikahının kıyıldığı anda çaresizca karşı penceredn bakışı.. ahmetin nikahı gördükten sonra acıdan böğürüşü...
Reca ederim Tavuskusu. Bence de Necdet o gobek bagini kimselere kaptirmadan evinin bahcesine falan gommustur.
Harry Potter'a gelince. Ben Necdet'e SKOB diyerek, onu Lord Voldemort mertebesine eristirmis idiysem de, onu daha cok, en yakin arkadasina ihanet eden, sonra yillarca fare kiliginda gezen; ama olmeden bir an once bir vicdani terreddut yasayan Peter Pettigrew'a benzetiyorum.
Hermione'ye Selma, ya da Sevim diyelim.
Harry Potter, Deniz olur. Ikisinde de, deli cesareti var ve dusunmeden is yapiyorlar.
Ahmet ise Sirius Black. Cok yakisikli (filmde degil, ama kitapta), cetin ceviz, sadik; en yakin arkadaslarindan birinin ihanetiyle hapse girmis, yillar sonra cikip, manevi oglu Harry'e ulasmaya calisiyor. Ama Harry gercekleri bilmedigi icin uzun sure ondan nefret ediyor. Sirius da bazen duygularina yenilip, bariz gercekleri goremiyor. Umarim sonlari da benzemez.
Yasemin ise kimselere benzemiyor. HP'deki tum karakterler, kendilerince istikrarliydi en azindan. Aa buldum, Yasemin'e ele gecirme buyusu yapilmis. Hani birisine buyu yapiyorsun sonra sen ne istersen onu yapiyor. Uc yasak karabuyuden birisi.
Diziçeçan, ben de Ahmet'in Sirius Black olduğu konusunda ısrarlıyım. Ama, ama Gary Oldman'dan bahsediyoruz. Filmde de çok yakışıklı. Kusursuz değil tabii, baby-face diyemeyiz kendisine. Ama Ahmet'te öyle. Ne de olsa proporsiyonu bozuk. Bu bakımdan da uyuşuyorlar bence.:img-wink:
Arwen,:img-blush çok utanıyorum zaten. Hatırlatmayın bana. Ben geçen gece açık olan tv de tesadüfen görünce, şu fragmanı dönüp duran Rumeli falan gibi bir tarihi uyarlama falan, dizi sandım. Filmden de haberim yoktu açıkçası.:) Neyse, en azından Engin Şenkan diziden gitmiyor, demek ki. (bkz.: Durumu kurtarmak için yan çizen forumcu:))
Özenç_can editi: Özenç_can, erken değil mi, daha materyalist felsefe ışığında Yasemin nasıl kurtulur'u tartışacağıdık. Neyse, başka sefere:sad53::sad53:
A ben de cevabimi degistirmek istiyoruum ogretmenim. Ben bir tek Menderes'in idam edildigi sahnede agladim bu dizide. O zaman sanirim en uzuldugum sahne o oldu. Ama Ahmet'in nikahi gordugu sahne de cok saglamdi. Deniz'in bicaklanisinda sok gecirdim, uzuntuden cok. Agzimdan kocaman bir AAAA nidasi cikmisti; ama hemen arkasinda, yok canim, oldurmezler Deniz'i diye kendime gelmistim.
Ben bir de en sevdiginiz bolumu soracagim. Sanirim benimkisi 3. bolum. Defterle baslayip, Bristol'le biten bolum. En nefret ettigim bolum de, Ahmet'in kolera oldugu ve Yasemin'in "geldigi" bolum.
Şehrayin sana da teşekkür ederim.Ozenc-çan güle güle.İyi geceler.bye bye
Dizice senin dediğin büyü İmperius laneti.Ben de sabah aynı şeyi söylemiştim.Kesin necdet onu daha fazla yanında tutmak,ahmete karşı bile onu savunması için böyle bir şey yapmıştır.Yasemin kıbrısçıka kaçma planları yaparken büyünün etkisi zayıflamıştı.Necdet de bunu anlayınca tekrar yaptı ve o sabah gitmedi yasemin.:img-hyste :img-hyste
Bir de ben yasemine sersemletme büyüsü yapıldığını düşünüyorum.Sersem gibi ortalıkta dolaşıyor.
Ama ama ahmete harry necdete de dudley dememiş miydik?Harry gibi ahmet de çok çekti.Necdet ise dudley gibi çok sevildi herkes tarafından.(bkz:güzide bile)
madem bu akşam sorulardan gidiyoruz bende bir soru sorayım size;
yasemin ile ahmet eğer barışırlarsa bu nerede ve nasıl olur?
Arwen,:img-blush çok utanıyorum zaten. Hatırlatmayın bana. Ben geçen gece açık olan tv de tesadüfen görünce, şu fragmanı dönüp duran Rumeli falan gibi bir tarihi uyarlama falan, dizi sandım. Filmden de haberim yoktu açıkçası.:) Neyse, en azından Engin Şenkan diziden gitmiyor, demek ki. (bkz.: Durumu kurtarmak için yan çizen forumcu:))
Özenç_can editi: Özenç_can, erken değil mi, daha materyalist felsefe ışığında Yasemin nasıl kurtulur'u tartışacağıdık. Neyse, başka sefere:sad53::sad53:
olsun canım bazen böyle şeyler olabilir hem bahsettiğin iyide oldu yine kenanımı hatırlayıp mutlu oldum:img-in_lo
özenç_can arkadaş shevek haklı yaseminin kurtuluş yönlerini ele alacaktık hemencecik kaçtın ama en kısa zamanda kaldığın yerden devam et olurmu:img-wink:
Evet evet, imperius dogru. Onu demek istiyordum, adi aklima gelmedi. Hay bin kunduz!
Keske bir de Severus Snape'imiz olsaydi. En sevdigim HP karakteri olur kendisi. Her seye ragmen.
Yasemin'le Ahmet nerede kavusurlar bilmem; ama Sevda Tepesi'nde kavusmalari lazim diyorum. O olmadi Bristol Otel. Dogal olmaz mi?
Rüya’nın göbek bağı nerde mi...? Ya Güzel Sanatlar Fakültesinin bahçesinde...ya da Hukuk fakültesinin bahçesinde...muhtemelen Yasemin onu kendi okulunun bahçesine gömmüştür...Rüya’nın resim yeteneği de malum...Hatta bazı çevreler tarafından annesinden daha yetenekli ve üretken olduğu da söylenmiştir :icon_whis
E ben de sorayım bir soru...? Rüya büyüyünce ne olur sizce...? Ressam...avukat...doktor...gazeteci...mitingci...a caba hangisi...? :img-wink:
madem bu akşam sorulardan gidiyoruz bende bir soru sorayım size;
yasemin ile ahmet eğer barışırlarsa bu nerede ve nasıl olur?
olsun canım bazen böyle şeyler olabilir hem bahsettiğin iyide oldu yine kenanımı hatırlayıp mutlu oldum:img-in_lo
özenç_can arkadaş shevek haklı yaseminin kurtuluş yönlerini ele alacaktık hemencecik kaçtın ama en kısa zamanda kaldığın yerden devam et olurmu:img-wink:
Adada...:img-in_lo:icon_whis
Ya o çamların altında...Ya da Ahmet bunalmış, tükenmiş bir halde kendini yine adadaki evde inzivaya çeker..Yasemin gelir, yalvarır, yakarır, Ahmet hırsından, acısından öfkeyle bağırır, hatta yumruğunu duvara vurur!...
Karşılıklı ağlamaya başlarlar...Çaresizlikle birbirlerine tutunurlar...ve öpüşmeye başlarlar...bak Shevekçan bu senin için!...ve sonrasını nasıl isterseniz...
Pastaci olacak ya o. Askolsun. Kiz o kadar bagirdi, pastaci olacagim diy :img-hyste
Bence dansoz olsun. Bunlarda da meslek kitligi cekiliyor. Degisik bir sey olsun. Ne bileyim, muhendis olsun, mimar olsun. Evet, mimar olsun. Yakisir. Cizimi de iyi. Mitingcilik kaderi zaten.
Rüya’nın göbek bağı nerde mi...? Ya Güzel Sanatlar Fakültesinin bahçesinde...ya da Hukuk fakültesinin bahçesinde...muhtemelen Yasemin onu kendi okulunun bahçesine gömmüştür...Rüya’nın resim yeteneği de malum...Hatta bazı çevreler tarafından annesinden daha yetenekli ve üretken olduğu da söylenmiştir :icon_whis
E ben de sorayım bir soru...? Rüya büyüyünce ne olur sizce...? Ressam...avukat...doktor...gazeteci...mitingci...a caba hangisi...? :img-wink:
Cevaplıyorum;
Aliye'ye; Rüya bence hem avukat hem ressam olur. Ressam Avukat olarak geçer titri. Hem mahkeme salonlarında velayet davalarına bakar (:)), hem de boş zamanlarında atelyesinde resim yapar. Başına geleceklerden sonra ancak böyle rahatlayabilir o büyüyünce. Annesinden çok daha üretken ve iyi bir ressam olacağı da belli. O kadar çelişki yaşadıktan sonra, bir resim akımı bile yaratır o.
Arwen'e; Ya adada Sevda Tepesi'nde ya da Bristol Hotel'de barışacaklar.
Dizice'ye; En sevdiğim bölüm 3. benim de...Ahmet'in Yasemin'e aşık oluşu (kademe kademe, an be an tanık oluruz. Ah ah olmasaydı keşke dedik sonradan, ama iş işten geçmişti). En nefret ettiğim bölüm: Yasemin'le Necdet'in öpüştüğü ve benim Yasemin'in oradaki duygularını yine çözemediğim bölüm. O sırada Ahmet, Kıbrısçık'ta yalnızdı, siyah takım elbisesi içinde, odasına girdi, koltuğa çöker gibi oturdu, sanki kötü bir şeyler olduğunu hisseder gibi. Haftayı zor etmiştim, ne oldu, ne yaptı bu salaklar diye.:(
rüya da anne babası gibi bir öğretmen yada avukat olabilir malum teyzesi,halası falan sürekli polisle harp içinde onları savunacak bir avukat lazım değilmi:img-yes:
bu arada 8.bölümünde son sahnesini izliyorum bir yandan;
"sensin değilmi rüya görmüyorum"
"2 ay 28 gün ve 16 saat"
ahmetin bakışlar yaseminin özlemle sarılması yılın en güzel kavuşma sahnesi olmaya aday bence:img-in_lo
rüya da anne babası gibi bir öğretmen yada avukat olabilir malum teyzesi,halası falan sürekli polisle harp içinde onları savunacak bir avukat lazım değilmi:img-yes:
bu arada 8.bölümünde son sahnesini izliyorum bir yandan;
"sensin değilmi rüya görmüyorum"
"2 ay 28 gün ve 16 saat"
ahmetin bakışlar yaseminin özlemle sarılması yılın en güzel kavuşma sahnesi olmaya aday bence:img-in_lo
Zaten o bakışlardaki derinliği bir Yasemin anlayamadı zaten....:hıh
Ne o adada yıllar sonra buluşmalarında ne o parktaki gecede...Aman ne dayanıklı kadınmış...Bravo!..:img-cool2
Adada...:img-in_lo:icon_whis
Ya o çamların altında...Ya da Ahmet bunalmış, tükenmiş bir halde kendini yine adadaki evde inzivaya çeker..Yasemin gelir, yalvarır, yakarır, Ahmet hırsından, acısından öfkeyle bağırır, hatta yumruğunu duvara vurur!...
Karşılıklı ağlamaya başlarlar...Çaresizlikle birbirlerine tutunurlar...ve öpüşmeye başlarlar...bak Shevekçan bu senin için!...ve sonrasını nasıl isterseniz...
Bu sadece beni değil, benimle birlikte ortalıkta kafasında huniyle dolaşan, azımsanamayacak kadar çok sayıda izleyici kitlesini de mest eder badgerim. Bir de Merwçan'ı. Aşk-nefret teoreminin uygulamaya dökülmüş halini yazmışsın sen. Aksi takdirde, yani bu nefret, tekrar içinde barındırdığı temel duygu olan aşkı çıkarmazsa ortaya, Merveyle birlikte Sevda Tepesi'ne gidip aşağı atlayacağız. Ama yazdığın gerçekleşirse (duyun sesimizi senaristleeeer) hayatımız kurtulmuş olacak. Bkz.: Dizinin gidişatı için kendini feda etmeye hazır olan aktivist izleyiciler.:icon_whis
Badger artık dayanıklılık mı odunluk mu orasını bilemem.Ama adam şihvetten titrerken yaseminden tepki gelmemesi "pessss" dedirtecek bir durum.Ahmet o sahnede zeynepten bile şihvetliydi.:img-hyste :img-hyste
Badger artık dayanıklılık mı odunluk mu orasını bilemem.Ama adam şihvetten titrerken yaseminden tepki gelmemesi "pessss" dedirtecek bir durum.Ahmet o sahnede zeynepten bile şihvetliydi.:img-hyste :img-hyste
:img-hyste Zeynoptan bile daha şihvetliydi ha..:img-hyste
Onun dayanıklılığı en sert volanik taşların sertliğinden bile fazla...Parçalanamayan taş ruh....ay!ay!:icon_whis
[QUOTE=1g9s0g5s;4705646]1.En beğendiğiniz sahne hangisi?
1-Ayrılıp sevda tepesinde barıştıkları 2ay 28 gün ve 16 saat :img-blush
2-Birkaç tane var:Rızanın evden götürülüşü,Ahmetin nikahı gördüğü,Ahmetin hamileliği öğrendiği ve evde ağladığı sahne. :img-cray:
3-Ahmetin Rüyayı öğrendiği sahne :bella
4-Ahmet karakterini herşeyini ayrım yapamıyorum :blush:
5-Yaşar :img-yes:
6-Cansel Elçin :img-blush
7-Nikahı gördükten sonra geçirdiği kalp spazmı ve ağladığı sahne :img-clapp
8-Yaseminin Ankara dönüşü necdete hayran hayran baktığı ve odasına
kendini sunmak için daldığı sahne. :mad72: :dito
Şimdi de ben den bir anket:
Soruların cevapları evet ve hayır şeklinde verilecek..
ve hangisini cevapladıysanız da gerekçenizle ilgili birkaç açıklama cümlesini de yazmanızı rica edeceğim
Buraya yazan da yazmayan da cevaplasın lütfen......
1- Yasemin Necdet ile evlenmekte haklı mıydı?
2- Necdet, fedakar bir insan mıdır?(Fedakar kelimesinin gerçek anlamının pek bilimediğini hissederek, TDK anlamını da yazıyorum, bunu düşünerek cevaplayınız:Bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçme
3- Yasemin, Ahmet onu suçlasa da ona kızı için direnmeli midir?
4- Necdetin Rüyaüstünde bir hakkı var mıdır?
5-Yasemin ve Necdet, Rüyanın iyiliği için Ahmetin Rüyayı velayetine almak istediğinde, ona karşı güçbirliği yapmalı mıdırlar?
bir_adı_yok 09-09-07, 14:36 Şimdi de ben den bir anket:
ve hangisini cevapladıysanız da gerekçenizle ilgili birkaç açıklama cümlesini de yazmanızı rica edeceğim
2- Necdet, fedakar bir insan mıdır?(Fedakar kelimesinin gerçek anlamının pek bilimediğini hissederek, TDK anlamını da yazıyorum, bunu düşünerek cevaplayınız:Bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçme
5-Yasemin ve Necdet, Rüyanın iyiliği için Ahmetin Rüyayı velayetine almak istediğinde, ona karşı güçbirliği yapmalı mıdırlar?
el cevap 1)hayır.ahmet'e ulaşmayı tekrar denemeliydi ve bir süre daha beklemeliydi...en azından karnı belli olana kadar....
el cevap 2)hayır...ne alaka şimdi necdet ve fedakarlık...necdet tam aksine çıkarlarından vaz geçmedi...çıkarı için yasemin le evlendi...
el cevap 3)ne bakımdan pek anlamadım...ama ne bakımdan olursa olsun, artık yasemin ahmet'e direnmesin mümkünse...herşeyi ahmet'e bıraksın...ahmet çözer her şeyi...
el cevap 4)evet...var diyebiliriz....ama bu gerçeği değiştirmez...çünki necdet ahmet'in hakkını gasbetti ve rüya üstünde hakka sahib oldu...geri vermesi lazım...
el cevap 5)hayır....bu rüya'nın iyiliği değil kötülüğü olur...rüya şuan küçükse elbet bir gün büyüyecek...ve babasına yapılanlar onu kahredecek...
bu annesinden de nefret etmesini sağlar necdet'tende...en iyisi şimdiden işleri yoluna koymak tatlıya bağlamak lazım...
Hayır...Ne olursa olsun Ahmete ulaşmayı denemeliydi.....
Hayır.....Necdet, bir fırsatçıdır..Oportunisttir.
Hayır...neye direnmeye hakkı var ki?Baştan aşağı kabahatli
Hayır...bir fırsatçının daha doğrusu bir hırsızın ne gibi hakkı olabilir ki? bknz:kendisi bile vakti zamanında söylemişti..Ahmet onun babası ve almak istediğinde karşı gelemem diye..
Hayır...Bu Rüya ve Ahmet için kötülük olur..
Hayır.Hamile olmasa belki ahmeti tamamen hayatından çıkarmak için evlendi der biraz hak verebilirdim ki bu durumda bile başka bir insanın saplantılı da olsa duygularıyla oynamış olurdu.Ama hamileydi.Evlenerek Ahmeti çocuğundan mahrum ettiği için hayır diyorum.
2- Necdet, fedakar bir insan mıdır?
Hayır.Buna zaten cevabım başından belliydi.:)Söylenecek bir şey yok.Sadece Shevek'in sözleriyle yanıtlamak istiyorum:Fedakarlık nedir biliyor musunuz? Ruhundan bir parça vermektir. Gidip ücra bir Anadolu kasabasında beş yıl yaşamaktır. Lozan'da hukuk okumuş, başbakanın danışmanlığı teklif edilmiş, geleceği her bakımdan "parlak" bir genç olarak tanınırken, gidip bir köy okulunda çocuklara ders anlatmaktır.Fedakarlık kendi okulunu, sosyal çevreni, arkadaşlarını bırakıp, başka bir şehre, başka bir okula gidebilmek ve bir fotoğrafa bir mektuba razı gelmektir. Kocaman bir pastanenin varisiyken, küçük bir galeta fırınında çalışabilmektir.TDK eksik bilgi vermiş.:img-wink:
Hayır.Tam tersine kendini affetmek için çabalamalıdır.Ahmetten çocuğunu kaçırmak için değil.Suçludur suçunu kabul etmelidir.Bir direnç gösterecekse bunu necdete karşı göstermeli(ydi).
4- Necdetin Rüya üstünde bir hakkı var mıdır?
Buna kesin bir şey söyleyemeyeceğim.Kanuni olarak bu saatten sonra olmaması gerekir.Ama rüyanın gözünden bakarsak yıllarca onu baba bildi baba diye sevdi.Manevi olarak maalesef ki var.Ama rüyanın bundan sonraki hayatında söz sahibi olmamalı kesinlikle.Bu hak ahmetindir.:icon_sorr
Asla asla asla...Rüyanın iyiliği gerçek bir hayatı yaşamasından geçiyor.Yıllar sonra onca zamandır yalan dolan üzerine kurulmuş bir hayat yaşadığını bilmek onun açısından iyi olmayacaktır.Gerçek anne babasıyla yaşaması daha hayırlı.:):)
Bu arada bu mesajı iki defa yazmak zorunda kaldım.Offf.:(Neyse siteye kavuştuğumuz için çok sevinçliyim.:happy0064:happy0064 Ben de amma uzun yazmışım.:icon_whis
badger, derin teessüflerimle seni protesto ediyor ve cevaplamıyorum...küstüm...ben öte dünyada...site site gezip seni ararken...sen burada...:img-cray:
Ayşee..hoşgeldin...hemen kaçacak mısın..?
badger, derin teessüflerimle seni protesto ediyor ve cevaplamıyorum...küstüm...ben öte dünyada...site site gezip seni ararken...sen burada...:img-cray:
Ayşee..hoşgeldin...hemen kaçacak mısın..?
Oğlanı uyutmaya çaılışyordum...başaramadım:icon_sorr...ben de seni refresh ile bekledim sonra baktım burası hayata dönmüş geldim..senin de gelebileceğini tahmin ettim..ama neyse..gitgellerle ben de sana bildirmeyi unutmuşum...Sorry!All that I can say..:icon_sorr
merhabaaa..ben geldim:happy0064
önceki sayfalara bir bakayım dedim ama yok...çok güdük kalmışım ben:icon_sorr
konu nedir acebaa??
yine bir anket görüyorum..yoksaaa,yoksa forumumuzda yeni bir bilim dalı daha mı filiz veriyorrrr???
bu arada ben yokken ahmeti kapma savaşlarının devam ettiğini tahmin ediyorum,okuyamadım amaaa..
bensiz ahmedi sahiplenmeye çalışanlara da diyorum kii...
CıZbız ederim sizi hüleeeeyn..
aliye abla hemen kaçmayacağım kanımca:img-wink:
Sevgili nonameçan
necdet ve fedakarlık demişsin..ne alaka? burası güme vurduğunda gezinirken hala Necdetin çok fedakarlık etmiş olduğundan bahsediliyor da..O yüzden..yani:img-wink:..Hani biz de mi bir tuhaflık var...Biz mi göremiyoruz? Anlayamadığım için bu soruyu bu ankete de iliştirdim...
Evet...kim diyorsa buyursun gelsin, anlatsın..Fedakarlık tanımını bir okunsun sonra peşinden Necdetin bu süre içindeki fedakarlığını anlatsınlar...benim bildiğim sadece bir tane var o kadar bknz:cinsel yaşantısı, Hoşş Güzideyi hayatına ekledikten sonra yine aynı tas aynı hamam devam etti o ayrı!:icon_whis
Mööörrvv!
sen napıyorsun aşağıdasın ama bir şey söyle, tıkla falan yani..
Ayşeçan hoşgelmişsinbye...ne o barikatı aşabilmişsin galiba?
Oğlanı uyutmaya çaılışyordum...başaramadım:icon_sorr...ben de seni refresh ile bekledim sonra baktım burası hayata dönmüş geldim..senin de gelebileceğini tahmin ettim..ama neyse..gitgellerle ben de sana bildirmeyi unutmuşum...Sorry!All that I can say..:icon_sorr
Ah ahh...ciğeri kurt yesin...dayanamam...:img-in_lo Neyse öbür tarafta özel mesajın var, git oku canım...ben de anketi cevaplayayım...
merhabalar efendim :) yine bir gecelik ayrılıktan sonra forumun leylak rengi arkaplanı içimi açtı.. nasılız bakalım :)
Bu sadece beni değil, benimle birlikte ortalıkta kafasında huniyle dolaşan, azımsanamayacak kadar çok sayıda izleyici kitlesini de mest eder badgerim. Bir de Merwçan'ı. Aşk-nefret teoreminin uygulamaya dökülmüş halini yazmışsın sen. Aksi takdirde, yani bu nefret, tekrar içinde barındırdığı temel duygu olan aşkı çıkarmazsa ortaya, Merveyle birlikte Sevda Tepesi'ne gidip aşağı atlayacağız. Ama yazdığın gerçekleşirse (duyun sesimizi senaristleeeer) hayatımız kurtulmuş olacak. Bkz.: Dizinin gidişatı için kendini feda etmeye hazır olan aktivist izleyiciler.:icon_whis
allahım bu ne dizi aşkıdır :img-kiss: canımı bile hiçe sayarım yeter ki ahmet mutlu olsun :P
ikincisi bence canım :) ahmetin zarafetinin, inceliğinin, hisliliğinin, yoğunluğunun (başkaaa? :P) yüzde 0.001'i olsaydı yaseminde, biz şu an dizi tarihinin en mutlu izleyicileri olurduk...
1-haksız ne olursa olsun gidip ahmete sölemesi gerekirdi 2. 3. ağızlardan değil ahmetten duymalıydı görüşmek istemediğni bu yüzden haksızdı ahmeti mutlaka görmeliydi evlenmeden öncee
2-necdet fedakar değildi fedakar olabilmesi için kendi doğrularındna vazgeçmesi lazımdı necdet yasemini seviyodu sevmeyip evlenseydi bi fedakarlık yapmış olucaktı ama sevdiği insanla evlendi buda necdetin işine geldii
3-yasemin kızı için direnememli sonuçta bu konuda ahmet haklı yaseminde suçunu bilmeli
4-yaa bence necdetin bazı konular üzerinde hakkı var ona kaç yıl babalık yaptı rüya necdete büyük bi sevgiyle bağlı
5-yasemin ve necdet yapmamlı sadece yasemin yapmalı eğer yapması gerekiyosa tek yasemin ahmetin karşısında durmalı
Evet...kim diyorsa buyursun gelsin, anlatsın..Fedakarlık tanımını bir okunsun sonra peşinden Necdetin bu süre içindeki fedakarlığını anlatsınlar...benim bildiğim sadece bir tane var o kadar bknz:cinsel yaşantısı, Hoşş Güzideyi hayatına ekledikten sonra yine aynı tas aynı hamam devam etti o ayrı!:icon_whis
Aaaa ama necdetçiğime haksızlık ediyorsunuz.:icon_whis Bir de kulaklarından fedakarlık yaptı.Kolay mı öyle yaseminin ağlamasına dayanmak ve bu süreçte kulakların işlevselliğini korumak?Zavallıcık...Biz bile tv'nin karşısında dayanamayıp sesini kısarken o ne yapsın?O da can o da insan...
Aaaa ama necdetçiğime haksızlık ediyorsunuz.:icon_whis Bir de kulaklarından fedakarlık yaptı.Kolay mı öyle yaseminin ağlamasına dayanmak ve bu süreçte kulakların işlevselliğini korumak?Zavallıcık...Biz bile tv'nin karşısında dayanamayıp sesini kısarken o ne yapsın?O da can o da insan...
Gevezeliğin tuttu yine...:img-hyste
aaa bir de evin parkelerinin hasarı var...Sallanırken aşındırdığı parkeler...Her sene sistire-cila, neyse dokunmaz zengin necdetimize..feda olsun demiştir..Yeter ki Yasemin ağlasın rahatlasın, mutlu olsun, değil mi?:img-hyste
cevap veriyorum efenim:
1. HAYIR! Haklı değildir. Bunu yapmadan önce denemesi gereken başka şeyler vardı..
2. HAYIR! TDK anlamına göre fedakar değildir, çünkü yaptıkları kendi çıkarını gözetmek suretiyle yapılmıştır.
3. HAYIR! :icon_evil Paralarım, nereye direniyor?! :hıh Aklını başına devşirip yaptığı büyük hatanın sonuçlarını minimize etmenin ve kendini affettirmenin yollarını aramalıdır.
4. EVET, MALESEF... Hiç bir hakkı yok diyemeyiz, sonuçta boğazından ekmeği geçti. Amacı başka olsa da Rüya'ya baktığı gerçeği gözardı edilemez...
5. NEEEEEEE? YOK DEVENİN BALE PABUCU!! HAYIR TABİ. Böyle birşey... Tarifi yok, bunun anayasada bile cezası yoktur, kimse bu kadar salak bir durumun olacağını düşünüp de uygun bir ceza yazmamıştır eminim..
Sağolasın badger'cım :)
büyük cadı 09-09-07, 15:45 Şimdi de ben den bir anket:
1-tabikide hayır kesinlikle ahmete ulaşmaya çalışmalıydı yani annesi ahmet seninle görüşmek istemiypr dedi de ne oldu ortada bir çocuk var ahmetle senin çocuğun kesinlikle ahmete ulaşmaya çalışmalıydı hadi diyelim ahmetten tamamen umudunu kesti hamile olduğunu necdet yerine annesine söyleyebilir ailece beraber bir çözüm bulabilirlerdi.
2-hayır necdet fedakar bir insan değildir eğer yasemine hiç bir şey hissetmese sadece onun iyiliği için onunla evlense fedakar olurdu yada yasemine bu kadar aşık olduğu halde en başta ahmete gidip yasemin hamile dese yada evlendikten sonra bu kadar yıl geçmeden ruya kendisine baba demeden önce yasemin ne ders desin gerçeği açıklasa o zaman fedakar olurdu ama şimdiki necdet fedakar falan değildir
3-yasemin ahmete direnmemeli ahmetin tüm suçlamalarına göğüs gerip aşkı için ahmetin haklı suçlamalarını kabul etmelidir
4-hayır bu kadar yalandan sonra necdet sadece ruyanın babasının eski! bir arkadaşıdır o kadar
5-ne münasebet zeytin yağı gibi üste çıkmak diye buna denir yasemin bu durumda necdetten hemen boşanmalı eğer ahmetin gözü o kadar dönmüş yasemini tamamen silmişse ahmetle kendi başına mücadele etmelidir
bu başlığa daha önce hiç yazmadım ama anketi cevaplamamın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. eğer bir sakıncası varsa affola.....
Anket-2
Hayır…
Sevmediği bir insanla evlenerek, hem ona...hem kendine…hem de sevdiğine haksızlık etti…
Hayır…
Çünkü, sözlük anlamında da belirtildiği üzere, Necdet kendi çıkarlarından vazgeçmemiş, tam tersine kendi çıkarına hizmet edecek şekilde davranmıştır…Ancak bu durumu sinsice gizleyerek, Yasemin’in gözünde fedakar görünmeyi başarmıştır..
Haayıır…haayııır...(ay..kabus gibi...!!!)
Yasemin, tam tersine kızı için Ahmet’ten af dilemelidir…( Bu nasıl soru…? )
4- Necdetin Rüya üstünde bir hakkı var mıdır?
Hayır…
Gerçekten fedakarlık yapsaydı, örneğin Ahmet tarafından yüzüstü bırakılmış bir Yasemin ile evlenseydi ya da babası tarafından reddedilen bir Rüya’ya sahip çıksaydı…hakkı olabilirdi. Böyle olmadığına göre, en azından benim gözümde hiçbir hakkı yok…
Haaayıııırrr….( ay çıldıracağım…bunun açıklamasını yapmayı reddediyorum..)
------------------------------------------------------------------------
büyük cadı'ya edit: Her zaman bekleriz....yorumlarınla katılırsan mutlu oluruz...hoşgeldin...:img-wink:
Haklısın Badger.Arada kendime hakim olamıyorum.Gerçek yüzüm ortaya çıkıyor.Necdet sevgimi haykırmak istiyoruuuuum.Parkenin lafı mı olur?Necdet onun için kulaklarını feda etti parkeyi mi düşünecek?Bir de rüyanın yasemine çektiğini söylüyordu. Düşünsenize bebekken nasıl ağlamıştır kimbilir.:img-hyste :img-hyste
Estağfurullah Büyük Cadı ne sakıncası olacak?:img-wink:Hoşgeldin.bye
Mörv: Böyle birşey... Tarifi yok, bunun anayasada bile cezası yoktur, kimse bu kadar salak bir durumun olacağını düşünüp de uygun bir ceza yazmamıştır eminim..
Ancak dizilerde olur bu!!...bknz:ikinci sezon rating düşme kaygısı...:icon_whis:img-cool2
1-tabikide hayır kesinlikle ahmete ulaşmaya çalışmalıydı yani annesi ahmet seninle görüşmek istemiypr dedi de ne oldu ortada bir çocuk var ahmetle senin çocuğun kesinlikle ahmete ulaşmaya çalışmalıydı hadi diyelim ahmetten tamamen umudunu kesti hamile olduğunu necdet yerine annesine söyleyebilir ailece beraber bir çözüm bulabilirlerdi.
2-hayır necdet fedakar bir insan değildir eğer yasemine hiç bir şey hissetmese sadece onun iyiliği için onunla evlense fedakar olurdu yada yasemine bu kadar aşık olduğu halde en başta ahmete gidip yasemin hamile dese yada evlendikten sonra bu kadar yıl geçmeden ruya kendisine baba demeden önce yasemin ne ders desin gerçeği açıklasa o zaman fedakar olurdu ama şimdiki necdet fedakar falan değildir
3-yasemin ahmete direnmemeli ahmetin tüm suçlamalarına göğüs gerip aşkı için ahmetin haklı suçlamalarını kabul etmelidir
4-hayır bu kadar yalandan sonra necdet sadece ruyanın babasının eski! bir arkadaşıdır o kadar
5-ne münasebet zeytin yağı gibi üste çıkmak diye buna denir yasemin bu durumda necdetten hemen boşanmalı eğer ahmetin gözü o kadar dönmüş yasemini tamamen silmişse ahmetle kendi başına mücadele etmelidir
bu başlığa daha önce hiç yazmadım ama anketi cevaplamamın bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. eğer bir sakıncası varsa affola.....
teşekkürler büyük_cadı..bizi kırmayıp cevapladığın için...umarım daha çok yorumunu okuruz..:img-wink::img-icecr
büyük cadı hoşgeldin :)
estafirullah ne sakıncası yav, lütfen daha sık yaz.. ve tabi diğer aşağıda ismi görünen ama yorum yapmayan arkadaşlarım için de aynı şeyler geçerli...
YORUM YAZIIIIIN :happy0064 lütfen...
bu arada dün tvde yaşarı görünce, tam ahmete uyan bir şarkısı aklıma geldi, yazmadan duramiyciim:
Bu bir yalan, bu bir ceza
Bu bir talan gönlüm, bu bir veda
Ne bir tavır, ne bir eda
Savur savrul gönlüm bu son elveda
Hatırlarım hiç gidemem deyişini
Hatırlarım erken ölürüm deyişini
Aldanırım ben zaten gülüşüne ah gülüşüne
Aldanırım aldanırım aldanırım gülüşüne
Bu her mevsim söyler misin
Mecbur eden buna yar sen misin
Soran beni yarım bulur
Sen bir tek gül ey yar tamam olur
Hatırlarım hiç gidemem deyişini....
ağlamak istiyorum :icon_cry:
Haklısın Badger.Arada kendime hakim olamıyorum.Gerçek yüzüm ortaya çıkıyor.Necdet sevgimi haykırmak istiyoruuuuum.Parkenin lafı mı olur?Necdet onun için kulaklarını feda etti parkeyi mi düşünecek?
Bir de rüyanın yasemine çektiğini söylüyordu. Düşünsenize bebekken nasıl ağlamıştır kimbilir.:img-hyste :img-hyste
Estağfurullah Büyük Cadı ne sakıncası olacak?:img-wink:Hoşgeldin.bye
:img-hyste....Ağlaya ağlaya beter etmiştir inşallah diyeceğim ama Rüya neydi...tıpkı babası, Ahmete benziyormuş..hani Yasemin hanım kızımız öyle dmişti ya bir seferinde..Onun için şanslı necdete şeker gibi bir çocuk olmuştur...:sad53:Adam neden çekti ki bundan çeksin...Ahmetin hakkı olanları yıllarca fütursuzca, bencilce kullandı..Bir de fedakarmış...pabuçumun pseudo babamsısı..
Aaaagghhh! Yine sinirlendim...Yasemin ve Necdet yatacak yeeerrrriiiniiiz yoookkk!:dito
Ahhh merve ahh derinden vurdun beni.Yaşarın çoğu şarkısına bayılırım ben.Gerçi sen yaşar deyince birden aklıma dizideki yaşar karakteri geldi.O ne zaman şarkı söyledi ki diye düşündüm.:)Ama şarkıyı okuyunca anladım.
Sen bir tek gül ey yar tamam olur
Bence bir tek papatyaya tamam oluyor ya neyse.:img-hyste :img-hyste
Ahmetim de gerçekten bir gülüşe aldanıyor.Yılbaşı gecesi yasemin yanağından öpüp okşadı diye kendinden geçmişti.Şok olmuş vaziyetteydi.Canım benim ya...
Dizice hoşgeldin.bye:happy0064
aynen cansuçanım, adam bir gülüşe bir bakışa aldanmayı bırak, köle oluyor neredeyse...
dizideki yaşar ve şarkı söylemek miii :D hahaha gerçi, olmaz olmaz dememek lazım, bu ünsal kızlarının aşkından herkes ne yapacağını şaşırıyor, yaşar da şarkı türkü işine girebilir... anaam, 70lerin yeni başlayan arabesk akımına kapılıp da kaset yapmasın sakın bu çocuk :img-hyste
Yeni gelenlerin dikkatinedir...Lütfen cevaplayınız..Sadece okuyup gitmeyiniz...:)
7 cvp geldi...Hadi Oyasum ve 1g9s0g5s
Necdete çektirebilecek tek isim bence Güzidedir.Arada böyle çekip giderek onu üzsün. Biraz yola getirsin.Necdet hep Rüyayı ve yasemini kaybetme korkum var diyor ama bu gidişle boşuna korktuğunu görecek.Bari güzideyi kaybetme korkusuyla-ama gerçek korkuyla-yaşasın.Umudumuz Güzide.:):)
peki bende cevaplayayım
1 kesinlikle haksızdılar bu işin kolayına kaçmak olurdu onlarda öyle yaptılar
2-hayır necdet fedarkar falan değil kesinlikle çıkarcı bir insandır fırsatları iyi değerlendirmiştir
3-hayır direnmeyi bırakın ahmetin ayaklarına kapanıp af dilemelidir (ben olsam bu durumda bile yasemini affetmezdim)
4-hayır hiç bir hakkı yoktur çünkü ahmetin elinden baba olma hakkını hiç düşünmeden çalmıştır ne hakkı olabilirki eğer ahmet çocuğu reddetseydi onu terk edip gitseydi necdette çocuğa sahip çıkıp ona babalık yapsaydı bir hakkı olabilirdi
5-birde utanmadan güçbirliğimi yapacaklar hiç şansları olmaz rüyanın gerçek babası ,dedesi iyi birer hukukçu yasemin ve necdetin hakkından gelirler yeterki ahmet yumuşamasın yasemine karşı
1.EVET bence haklıydı başka çaresi yoktu ya evlenicek yada bi rezalate sebep olucaktı
2.EVET bence fedekardır bunu sadece evliliği için demiyorum örneğin ahmet-yasemin kaçmayı planladığında kendisini gözden çıkardı ve sevdiği kızla sevgilisini istediği yere götürecekti vs.
3.HAYIR babası kızından haberdar olmadığı için ne yapsa yeridir zaten o uyuz yasemin o kadar uyuz uyuşuk ve halsizki direnmeye kalkışacağını sanmam :D
4.EVET tabiki vardır rüya doğduğundan beri babalık görevini o yapıyo her ne kadar kanları aynı olmasada bu böyle teonun dediği gibi ''gerçek babalar arkandan mal toplar.''mıydı neydi?:D
5.HAYIR ahmet ztn direk velayeti alma gibi bişey yapmaz öyle yaparsa çocuğu mahvveder ki böyle bişey olsa bile yasonun necdetle işbirliği yapçağını sanmam sonuçta böyle bişey ztn olmaz...
1 kendi adıma HAYIR ama aslında bu durum haklılık haksızlık meselesi değil çünkü evlenmek mecburiyetinde olduğunu düşündü kendince ve kendini kurtaracak tek yolu seçti böyle düşünürsem evet haklıydı derdim
2 hayır ilk başlarda onun gerçekten fedakar olduğunu düşünmüştüm fakat sonradan sadece kendi çıkarını düşündüğü için böyle davrandğını anladım çünkü yasemini düşünseydi onun ahmetle mutluluğunu isterdi bunu gerçekleştirmek için çok fırsatı oldu
3 evet yasemin ne yaparsa yapsın bir anne
4 evet gerçek babası olmasa da ona kızı gibi baktı babalık hakkı olmasa bile insanlık hakkı var inkar edilemez
5 hayır asla olmamalı ben artık yaseminle ahmeti dizinin ilk bölümlerindeki gibi görmek istiyorum yasemin artık necdeten tamamen kopmalı yok hayır ben hayatımdan ahmeti çıkarıp necdetle devam edeceğim diyorsa rüya kesinlikle ahmetle kalmalı ya ahmet ya necdet
ayy lanet mi bu..ne ki anlamadım been..
cansucan girdiğimden beri senin anketi cevaplamaya çalışıyorum,düşünürken sayfa ya yanlışlıkla kapanıyor ya hata veriyorr..cık cık cıkkkk
bir de badger ınki |