Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-18

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

arwen61
12-09-07, 12:12
merhabaaaa :img-blush
yine bir anket görüyorum, hemen cevaplayayım ebrucum :D

1- bu soruya ölçülü bir cevap vermekte çok zorlanıyorum, zira pisipisikopatça şeyler geçiyor aklımdan :icon_twis: yine de, eğer rüyayla ahmeti kendi hallerine bırakıp giderse bir ceza vermeyi düşünmüyorum. asıl cezayı hakeden yaseminken, necdetle uğraşamam yani :D

2- yasemine emir vermeyeyim, ama o ahmetin her söylediğini yapsın! hatta git kendini sevda tepesinden at derse bile hiç düşünmeden gitsin..... maksat "bak sen öl de ölürüm, o derece yani" imajı yaratmak, zaten ahmet onu oradan kurtarır... necdet kurtarıyorsa ahmet haydi haydi, uçarak falan kurtarır :P

yemin ederim öldüm gülmekten :img-hyste şu an diğer taraftan yazıyorum mesajı. allah iyiliğini versin ebru ya :D geliy kocaman sefertasi hahaha

cevapların için sağol canım manimi beğenmenede sevindim alllah iyiliğimi versin değilmi:img-icecr

yavaş yavaş ilerliyorum bundan sonra necdet için sonra ayla ve diğerleri içinde değişik dörtlükler planlıyorum hele bir bölümler başlasın bakalım neler çıkar ortaya:img-wink:

_hnd_
12-09-07, 12:23
dün gece özel hatta beren cansel okan çıktı haberiniz vardır sanıyorum ama ben bilmeyenler için söyliyim
beren bomba gibi dönüyoruz falan dedi okanda bişiler söyledi sonra cansel hem tarihsel alanda hemde işlenilen konuda çok güzel şeyler anlatılcak gibi bişeyler söyledi
daha sonra beren zaten konu şu aralar çocuk üzerine işleniyo dedi ama yaseminin dhaa sonra kimle olur onu bilmem dedi onda biizmde haberimiz yok dedi

Tavuskuşu
12-09-07, 12:24
İdolüm okan öncelikle hoşgeldin.bye bye Badgerın da dediği gibi bizim kesinlikle okan yalabıkla bir sorunumuz yok.Zaten olsaydı bunu bu forumda değil de Okanın forumunda tartışırdık.Biz necdeti eleştiriyoruz.

Necdet can çekişirken öpüşüp koklaşan onlar değil miydi demişsin ya ben bunu anlamadım işte.Hani necdet ve yasemin sevgili olsalar da bu ilişki bitmeden ahmetle öpüşüp koklaşsa yasemin necdet hastanedeyken o zaman hak verirdim.Ama adam tehlikeyi atlatmış, kanaması durmuş.Üstelik ahmet ve yaseminin necdete karşı bir sorumlulukları ve yükümlülükleri yok.Neden böyle davranmasınlar anlayamadım?Ha uluorta böyle davranmaları hoş değil dersen o senin fikrindir.Ama bu da necdeti bağlamaz.

Sanırsam dizicenin necdetoloji notlarını toplayan bir yazısı vardı.Onu eklemek istiyorum:

Neden Necdet, Ahmet'le Yasemin'in kavuşamamasının birinci musebebbidir:

Ahmet'le Yasemin'i gerçekten ayıran insan benim gözümde Necdet'tir. İlk evlendiklerinde Ahmet, bir fırsatını bulur, mutlaka Yasemin'le konuşurdu. O zaman da her şey ortaya çıkardı. Ama Necdet bundan korktuğu için, Ahmet'e Yasemin benim karim, ondan uzak diyerek, onun Kıbrısçık’a gitmesine neden oldu ve Yasemin'in doğmamış çocuğuna sahip çıktı. Yasemin de ona yanlış yere minnet duydu. Oysa Yasemin'le Ahmet zamanında bir kez konuşabilselerdi, Yasemin'in Necdet'in "iyiliğine" ihtiyacı olmayacak, sevdiği adamla mutlu bir hayat yaşayacaktı. İnsanlar ille de zincirle hapsedilmez. Necdet de Yasemin'in minnet duygusunu kullanarak onu hapsetti.

Allah insani Necdet gibi sevenden korusun. Ben onun olayım diye beni mutsuz etmeyi göze alan adam olmaz olsun. Gerçekten sevseydi, karşılıksız sevseydi, Ahmet Yasemin'le görüşmeye geldiği anda, onların görüşmesine izin verirdi.

Necdet karakterinin bencilliği:

Necdet'i ileride "kötü karakter" yapmalarına gerek yok, çünkü bence zaten bastan iyi bir karakter değil. Ben insanların iyi veya kotu olduğuna inanmam. Herkes kendince iyidir; ama bazılarımız daha bencilce ve başkalarını düşünmeden hareket ediyor. Her şeyi kendi acısından yorumluyor. O insanların davranışları başkalarına zarar veriyor. Oturup da herhalde, nasıl insanlara zarar veririm acaba diye düşünen kimse yoktur dünyada. Necdet de başkalarını çok düşünmeyen bir insan tipi. İşler iyi gittiği surece huyu suyu iyi. Tersleşti mi çıldırıyor. Geçmişte de gördük. Bir daha da göreceğiz.

Kesinlikle sorunlu bir kişilik. Babası tarafından yetişirken ezilmiş, kendine güvensiz, saplantılı bir sevgi icin bütün hayatini mahveden bir karakter. Çok ben merkezli bir iç dünyası var. Her şey onunla ilgili. O devirde bile politikayla ilgilenmiyor, etliye sütlüye karışmıyor. Varsa yoksa, onun sevdiği kadın, onun pastanesi, onun hayati. Bu bencilliğiyle de iyilik yapar gibi göründüğü zamanlarda dahi, etrafındakilere zarar verdiği oluyor. Kötülük yapmak değil niyeti, sadece her şeyi kendine yontunca, doğal sonuç bu. Adını ne koyarsak koyalım, Necdet bilerek ve isteyerek, kendi aşkı icin iki sevenin arasına girdi. Ben o evliliğe iyi niyetle girdiğini hiç düşünmedim. Yasemin'in bir gün ona aşık olacağını ummak, biraz hastalıklı bir düşünce değil mi? Siz başkasından çocuğu olacak ve ona deli gibi aşık, mecburiyetten ayrılmış birisiyle, belki bir gün bana aşık olur diye evlenir misiniz? Ancak yardim edeyim şimdilik, sonra fırsat bulunca boşanır, serbest bırakırım diye evlenirseniz, iyi niyet olur bu. Zaten en bastan demişti, "aşk icin her şey mubah" diye. Bu düşünüş, inanılmaz bencil. Aşk ne kadar büyük olursa olsun, asla aşk uğruna her şey mubahtır denilemez.

Platonik aşk ve Necdet:

Ben hala birinin sırf birisini seviyor diye onun üzerinde hak iddia edebilmesi mantığını anlamış değilim. Beni birinin sevip, sevmemesi zerre kadar ilgilendirmez. Ben sevmiyorsam, ben istemediysem, bana ne? Sevme kardeşim. Allah Allah. Yasemin mi dedi, Necdet'ciğim aşık ol bana diye? 2 sene evli kal benimle, elaleme rezil olmayayım dedi. Budur olay. Ancak birisi sizi sevdiğini söylediyse, ondan bir beklentiniz olabilir. Bkz. Ahmet ve Yasemin.

Necdet'in aşk icin her şey mubahtır anlayışı:

Aşık olduğum insana bir defa bile yalan söylemedim, söyleyemem. Başka birine aşık olsa da, kapıyı acar git, mutlu ol derim (sonra gider kendimi Sevda Tepesi'nden atarım, o ayrı). B]Yalanlı dolanlı aşk mi olur? İnsan aşık olunca, karşısındakinin iyiliğini istiyor, ona kalbini acıyor, üzerine titriyor. İnsanlar, aşkta her şey mubahtır deyince çıldırıyorum ben. Olur mu öyle şey? Hayatta hiçbir şey bazı şeyleri mubah kılamaz. Bazı şeyler ahlaki değildir. Yalan, hırsızlık, cinayet, sahtekarlık, bilerek masumlara zarar vermek yanlıştır. Aşkımdan yaptım demek mubah kılmaz. Bencilliğimden yaptım demek daha doğru o durumda. Aşkım icin yaptım, ailem icin yaptım, inancım icin yaptım. Aferin mi diyelim?

Necdet'in yaptığına neden fedakarlık denemez:

Ben Yasemin'in Necdet'i nasıl üzdüğünü hala anlayamıyorum. Necdet kendi istiyor. Israrla. Hatta giderlerse, ben nasıl yaşarım, dünyam yıkılır diye de dolanıyor ortalıkta. Yani bu şekilde yasamak, Yaseminsiz yasamaktan daha iyi geliyor ona. Yasemin'le de başka turlu beraber olamayacağına göre de buna razı. Eğer Necdet yasemin'e aşık olmasaydı, bunları sadece bir arkadaş olarak yapsaydı; o ev ona hapis olsaydı, o zaman dünyanın en büyük fedakarlığı olurdu. Su haliyle, kendi isine de geliyor. O kadar istemiyorsa, bıraksın Yasemin'i. Arkadaş olarak fedakarlık yapmak ayrı. Ama Necdet bunu arkadaş olarak değil, aşık olarak kendi istediği icin yapıyor. Düşünsenize aşkınız, sizin evinizde telefonda "yarin seninle geleceğiz, çok mutluyum sevgilim" diye telefon görüşmeleri yapacak, bavul toplayacak, siz de ertesi gün aaa kaçmamış diye mutlu olacaksınız. Bu biraz mide ister. Belli ki bu kadın orada olmak istemiyor. Aklı başka yerde.

Necdet'in Güzide’yle olan ilişkisine dair:

Necdet'in Güzide ile onu sevmediği halde beraber olması ise (ki o donemde duşunun), ne kadar bencil olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ahmet, Yasemin'le onu deliler gibi severken ve evlenmek üzere olduklarını düşünürken beraber olduğunda bile ne kadar suçluluk duymuştu. Yine de bu forumda bu yüzden çok eleştirildi. Necdet'in Güzide’ye yaptığı ne? 1960'larda bekar bir kadının kendisiyle evlenmeyecek bir erkekle beraber olması ne demek düşünebiliyor musunuz? Güzide’nin sucu diyebilirsiniz; ama asil Necdet'in sucu. Güzide en azından aşık. Necdet onun duygularını istismar ediyor. Sevilmek hoşuna gidiyormuş. Birisiyle beraber olmak icin daha kotu bir mazeret düşünemiyorum.

Necdet'in su ana kadar yaptığı pek çok şey beni rahatsız etti. Ama Güzide meselesi yaptığı en büyük kötülük oldu sanırım. Yani, kendisi bir şekilde mutluluğu yakalayabileceği bir ilişki kuruyor. Ama ne yardan, ne serden diyerek Yasemin'i özgür bırakmıyor-ki artık Yasemin'in sadece minnettarlıktan kendisiyle beraber olduğunu anladı ve hala Ahmet'i sevdiğini biliyor. Sonuçta, kendisi Güzide’yle güzel şeyler yasarken, Yasemin'in asla kendisini sevmeyeceğini bildiği halde, Yasemin'le Ahmet'in birleşmesini hala engelliyor. Hem Güzide’yi ikinci kadın yaparak kotu konuma düşürüyor. Hem Yasemin'le Ahmet’in kavuşmalarını engelleyerek mutsuzluklarını devam ettiriyor. Bencillikte kendini aştı. Onun keyfi olacak diye etrafındaki herkes mutsuz. Yetmiyormuş gibi, bir de Yasemin'e çıkışıyor. Yasemin, Necdet'e bir gün bile aşk, sadakat sözü vermediği halde, Ahmet'i öpmedi bile.

Ben Necdet'in Güzide’ye gitmesine karşı değilim. En iyisini yaptı. Ortada gerçek bir evlilik yok; ama o kadar laf ebeliğinden sonra, yaptığının arkasında durması ve Yasemin'e gidip, ben artık başka birisiyle beraberim demesi gerekiyordu. Ama Necdet karakterinin bastan beri en tutarlı özelliği bencilliği. O yüzden son yaptığına da şaşırmadım; sadece sinirlendim. Yasemin'in yerinde olsam çıldırırdım. Sevdiğimde, kıskandığımdan değil de bu yüzden. Yasemin'i sus olarak yanında tuttuğu icin. Yasemin salak; ama en azından hep kendince doğru olanı yapmaya çalışıyor, kolay olanı, isine geleni değil. Aptal aptal isler yapsa da sonuçta.

Ha bir de Necdet, kendine ILK ilgi gösteren kadına gitti. Bu kadarmış aşkı. Demek ki Güzide hayatına yıllar önce girseydi, yıllar önce onunla beraber olmaya başlayacaktı. Bahane mi yok? Ahmet'le Yasemin'i başbaşa bakışırken yakalaması, Yasemin'in Ahmet icin ağlamaları, Ankara'dan beraber dönmeleri, vs. Necdet'in aşkı, başka biri olmadığı içinmiş. Zaten ben onun uzun zamandır, aşktan çok saplantı olduğunu düşünüyorum. Bir insanin karşısındaki kendisini sevmediği halde bu kadar ısrarcı olması çok sevimsiz ve rahatsız edici geliyor. Ayla da ayni.

Necdet ve Ayla karşılaştırması:

Dolayısıyla yaptıklarında Necdet'i hakli gördüğüm hiçbir nokta yok. Bir suru insani mutsuz ettiğini düşünüyorum. Benim gözümde Necdet'in Ayla'dan farkı yok. Neden olsun ki? Ayla da deli gibi ve karşılıksız aşık yıllardır. Ayla da kayınvalidesiyle çok iyi geçinen bir gelin. Ayla da gerçekleri biliyor ve saklıyor. Bile bile iki seveni ve bir çocuğu babasından ayırıyor. İkisi de ezik. Neden Necdet'i sevenlerin Ayla'ya düşman olduğunu anlamıyorum. Platonik aşksa, platonik aşk. Hastalıklı tutkuysa, hastalıklı tutku. Ha, Necdet güler yüzlü, Ayla asık yüzlü. O kadar da fark olsun

Ayla’yı ya da Necdet'i seven, onların Ahmet ve Yasemin'le beraber olmasını nasıl ister? Ahmet'le Yasemin'in gönüllerinin nerede olduğu belli. Yani Necdet'le Ayla'ya ancak acı verebilir onlar, sevgi değil.

Arwen anketini akşam cevaplayacağım canım.Şimdi öylesine uğramıştım. Akşaa düşünüp güzel işkence yöntemleri bulup cevabımı vereceğim.:icon_whis

merw
12-09-07, 12:27
bence necdete çok yükleniliyor.ahmet sanki çok suçsuz masum.ahmet değilmiydi yaseminin necdetle evli olduğunu hatta çocuğu olduğunu bile bile yaseminle kaçma planları yapan.necdet hastanede can çekişriken yaseminle öpüşüp koklaşan.bide diyolarki necdet yaseminle kendi çıkarı için evlendi,sevdiği için eğlendi.kim ister ki karısıyla ayrı odalarda yatmak bu hayatmı? necdet ahmetle yasemin kıbrıscık a gitceklerken bile bişey demedi kararı yasemine bırakmadımı. ama nedense necdet hep suçlu, ahmet hep masum aşık.

şimdik, "idolüm okan" içine mi doğdu ne :D dün gece (özellikle odysseia ile özel mesaj yoluyla yaptığımız mini sohbetten sonra) bugün biraz da ters açılardan fikirler atalım ortaya diyecektim, çünkü aynı şeyler sıktı artık, necdeti yasemini onu bunu çözdük hepsini.. düşündüm ve aklıma ilk gelen "ahmet, yasemini gerçekten necdetin karısı, rüyayı da gerçekten necdetin kızı sandığı zaman yasemini kaçırmaya kalktı...." ahmet karakterini ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz, onun soyu tükenmişlerden olduğunu, böylesine deli gibi seven bir adamın pamuklara sarıp sarmak suretiyle korunması ve günde 7 öğün sevgiyle okşanması gerektiğini söylerim... ama objektif bakınca, böyle birşey çıkıyor ortaya.... :sad53: ben bunu onun aşktan gözünün kararmış olduğuna bağlamak istiyorum, siz ne diyorsunuz?

fakat.... necdetin sözde fedakarlığı konusu bana artık gına getirdi. "kim ister ki karısıyla ayrı odalarda yatmak bu hayat mı? necdet ahmetle yasemin kıbrıscık a gitceklerken bile bişey demedi kararı yasemine bırakmadı mı" yazmışsın idolum okan. bu çok komik. çünkü yasemin necdetin sadece kağıt üzerinde karısı. kim ister ki karısıyla ayrı odalarda yatmayı, evet tabi kimse istemez, o zaman necdet onunla aynı yatağı paylaşacak bir kadın bulup evlenseydi, yaseminin bunu yapmayacağını baştan beri biliyordu.. biliyordu da, kabul etmek istemiyordu. zira, güzideyi bulunca neler oldu gördük... böyle olması gerekiyordu zaten, kimse necdeti buna zorlamamıştı ki.... ayrıca, yasemin kıbrısçık'a gideceği zaman ona birşey demedi demişsin, DİYEMEZDİ ZATEN.. her ne kadar bu evcilik oyununu gerçekmiş gibi kabul etse de yasemin üzerinde bir söz hakkı olmadığını biliyor necdet. ne diyebilirdi ki "hayır yasemin gidemezsin. gitmene izin vermiyorum" mu diyecekti? bu kadar kendini düşürür mü bir insan?? ya da deseydi yasemin dinler miydi onu?

itiraf etmek gerekirse bende okanı(yalabık) hatırla sevgilide görmek istemiyorum çünkü hep acı çeken hep üzülen görüntüsü var. hatta bi çok okancı bile hatırla sevgiliyi sevmiyo fazla.okanı hep serseri,çapkın gibi rollerde görmek istiyo.tabii bende öyle .hs bittikten sonra okan kesin çok iyi bir diziyle gelicektir.bütün okancılar bu diziyi bekliyor.inşallah o diziside serseri gibi tutar

okanla necdeti birbirine karıştırmamak gerek.. ben taa yılan hikayesindeki "tayfun komiser" zamanından beri okanı çok seviyorum. hem yetenekli hem de inanılmaz sevimli bir adam.. ama necdet bir kurgu karakteri, doğal olarak :img-wink: ve bence, hatırla sevgili okan için çok iyi bir yer oldu. çünkü hs kaliteli bir yapım, kaliteli oyuncular var, okan da bunlardan biri ve ilk bölümden beri harikalar yaratıyor. buradaki herkesin okanın başarılı oyunculuğu sayesinde necdetten iki kat daha çok nefret ettiğine emin olabilirsin :D belki de daha az başarılı biri olsaydı necideti oynayan, bu kadar uyuz olmazdık, kim bilir??? serseri dizisinin de bir kısmını izledim, evet eğlenceliydi çünkü çıtır çerezlik bir diziydi, oyuncuları çok çok iyiydi ama açıkçası kalite yönünden hsyle karşılaştırılamazdı bile.. bu yüzden, sevdiğimiz aktörün daha kaliteli yapımlarda rol almasından mutlu olmamız gerekir bence :img-wink:

zeyneps
12-09-07, 12:30
idolüm Okan badger'ın da dediği gibi hiç birimiz Okan Yalabık düşmanı değiliz hatta ben İlk Aşk filminde Okan 'ı gördüğümde televizyonun dibine kadar gelmiştim sanırım :img-in_lo Bunları neden söylüyorum yani Necdet'e olan suçlamalarım Okan'a gibi görünmesin böyle suçlanabiliyoruz çünkü :img-in_lo Okan'ı Yılan Hikayesi hariç daha sonra izlemedim aslında kendisinin oyunculuğunun da muhteşem olduğu Necdet karakteriyle görüldü kimilerine göre diğer karakterlerinin hepsi birbirine benziyordu galiba :icon_whis

Neyse Necdet'e dönecek olursak benim her zaman dediğim gibi sende Ahmet'in o hatasını temcit pilavı gibi önümüze yeniden sunmuşsun :icon_whis Biz Ahmet'in o hatasını kabul ettik ama Ahmet hep masum aşık Necdet suçlu işte bu konuda haklı olduğumuzu düşünüyorum :img-in_lo Ahmet belki bir iki konuda hatalı olabilir ama o Yasemin'in hala kendisini sevdiğine inanıyordu(biz ne kadar inanmasak da :hıh) Necdet'inse aslında kendisinden çaldığı bir hayat olduğunu düşünüyor ve haklı da Ahmet tek engel olarak Rüya'yı görüyordu Rüya'yı sevmediğinden değil ama Rüya olmasa ya da bazı şeyleri anlayabilse Yasemin'in o dakika Necdet'ten ayrılacağını biliyordu işte bu yüzden Yasemin'le hala görüşmeye devam etti Yasemin naparsa yapsın aşkına sahip çıkmaya çalıştı bir gün Rüya anladığı zaman Yasemin'in Necdet'ten boşanacağını ve bunu da Rüya'yı alıştıra alıştıra yapacağını düşünüyordu :img-yes: Sanırım Ahmet'i yeterince açıkladım :img-in_lo

Necdet'se Ahmet'le arkadaş olduğunu sandığımız anlardan itibaren şu hataları yapmıştır ve gözümüzde itibarını kaybetmiş ve kendisini küçültmüştür ilk 4 bölümdeki Necdet'in aşkına inanmıştım oysaki sonradan gerçek yüzünü gördüm de diyebilirim

1) Necdet Ahmet Yasemin ilişkisini öğrendiği zaman Ahmet'e saygısızca davranmış "sen dünyanın en şanslı adamısın" diyerek haddi olmadan Ahmet'e çemkirmiştir Ahmet yine her zamanki gibi saygısını bozmamıştır
2)Necdet Ahmet'in Yasemin'i aldattığını düşünmüş onu haksız yere yargılamış ve her zamanki gibi fevri bir şekilde yumruğunu konuşturmuştur oysaki Ahmet'in bu konuda suçu yoktur ve Necdet yine hakkı ve haddi olmayarak böyle bir işe bulaşmıtır halbuki benim bildiğim iki kişi arasına kavga etseler bile girilmez gereken hesabı da gerekli kişi sorar bir üçünc şahıs değil hele ki bu konuda bilgisi hiç olmayan bir üçüncü şahıs asla (ha bir de şunu belirtmek isterim Yasemin ve Ahmet otelda tartışırken ki o sinsi hafif tebessümü benim gözümde Necdet karakterini düşüren ilk sahnedir)
3)O rüyasında gördüğü Ahmet'i vurma sahnesi ise ayrı bir şeydir demeki Ahmet'ten o kadar nefret etmiş ki bilinç altında bile bu olay var Ahmet onun nefretini kazanacak naptı iki kişi aynı kızı sevebilirler tek suçu bu mu Ahmet'in her fırsatta üzerine saldırıyor
4)Yasemin hamile olduğunu söylediğinde Ahmet uzaktayken "Ahmet beni görmek istemiyor" lafına hemen yine önyargılarıyla innamıştır ve Yasemin'e getirdiği tek çözüm önerisi "evlenelim " olmuştur bunun adı nasıl fedakarlık oluyor ben bunu anlamıyorum işte çnükü benim fedakarlık anlayışım bundan bambaşka Ahmet orda Yasemin'i görmek istememiş bile olsa Necdet Ahmet'in babasının hasta olduğunu biliyordu "evlenelim^" de ne demek oluyor orda yapması gereken Yasemin'den yaşça büyük olarak Yasemin'i Ahmet'e ulaşması için ikna etmekti Yasemin ikna olmamış olsa bile Ahmet'e ne olursa olsun ulaşmalıydı -ki ulaşabilirdi- çünkü ortada bir bebek söz konusuydu ve bir babanın bebeğini bilmeye hakkı vardır ve bir bebeğin de gerçek babasıyla büyümek en doğal hakkıdır Necdet bütün bunların yerine evlenmeyi bir çöüm önerisi olarak getirdi bu fedakarlık değil bencilliktir fedakar olan bir insan benim yukarda saydıklarımı yapardı şimdi Necdet şöyle fedakar böyle iyi saçmalıklarına dahi girmek bile istemiyorum
5)Yasemin'in evlenme teklifini kabul ettiği sırada Necdet'in gerçek bir evlilik olacak gibi heyecanlanması ellerini ovuşturması Necdet'i gözümde iyice sıfır yapmıştır orada bir bebeğin hayatı hiçe sayılmakta babanın babalık hakkı elinde alınmakta ve sevinilen şeyse Necdet'in hayatı olmaktadır bu nasıl bir fedakarlıktır bu resmen bencilliktir
6)Ahmet'le karşılaştığı sırada "o benim karım oldu " diyerek resmen kışkırtıcı bir söz söylemiştkir yine haddi olmayarak ayrıca bu karşılaşmadan Yasemin'in çok etkilenmesine rağmen yine susmuş yol yakınken Yasemin'i vazgeçirmeye uğraşmamış onun yerine sinirli bir şekilde garip bir ses tonu kullanarak Yasemin'i suçluyor gibi " git Yasemin " demiştir yarım ağızla böyle bir şekilde bana söylense ben de gidemezdim yani adamın hayatını değiştirdim evlenerek bir de diğer adama gidiyorum resmen beni suçluyor haklı diye düşünürdüm ve gidemezdim
7)Bu evliliğin 7 sene boyunca sürdürülmesi ise saçmalığın da ötesindedir
8)Necdet'in yıllar sonra trende Ahmet'i gördüğünde arabayla peşlerine takılması resmen çok adice bir şeydir adamın babılık hakkını elinden aldın bari orda rahat bırak da bir şekilde uzak biri olarak da sevsin kızını
9)Yasemin'in gideceği sırada ağlayarak susmasını ben fedakarlık olarak görmüyorum zaten o sırada Yasemin'e bir şey diyemezdi ki ne evlilikleri gerçek bir evlilikti ne de Rüya kendi kızıydı Yasemin demezdi ama Necdet yine de şöyle düşünmüştür "bu evlilik gerçek bir evlilik değil ki Rüya Ahmet'in kızı ya Yasemin bana sen karışma Necdet Rüya Ahmet'in kızı derse biz gerçekten evli değiliz derse " diye düşünmüş olamalıdır
10)Ertesi gün Necdet'in Yasemin'in o çaresiz gülüşünü göre göre görmezden gelmesi ise iyi diye tabir edebileceğimiz bir davranış değildir
11)Papatya sahnesi ise midemi bulandıran bir sahne olmuştur pek çok kişi için de öyle olduğunu düşünüyorum yani karşındaki kişinin hala aşık olduğu sevdiği adamla kaçacağını biliyorsun ertesi gün resmen hiç bir şey olmamış gibi papatyalarla donatıyorsun evi sanki onu ödüllendirir sen her şeye rağmen beni bırakmadın artık beni sev der gibi bunun adı fedakarlık değil de midesizlik olsa gerek
12)Yasemin 'in o bizim bile dayanamadığımız geceler boyuncakrizlere girerek ağlamasına kulaklarını tıkaması duymazdan gelmesi insan sevdiği kişiye böyle mi yapar onunla konuşur teselli eder tekrar ikna etmeye çalışır gerekirse Yasemin sen gitmesen de ben gidiyorum der her şeyi yapar insan sevdiğine ama kulaklarını tıkamaz
13)Yasemin'den umudu kesince bu kız beni sevmeyecek diye anladığı gün Güzide'ye koşması da ilginç tabi hani bu adam çok seviyordu çok aşıktı fedakardı Yasemin'in onu sevmeyeceğine kafası dank ettiği gün bir başka ilişkiye bakarak deli gibi sevdiği inancını da çürütmüş bulunmaktadır(biz zaten inanmıyorduk ya :icon_whis)Resmen Yasemin'den intikam almaya çalışmıştır bu sırada Güzide'yi de kullanması çok bencilcedir
14)Ahmet'i her gördüğünde Ahmet suçlu gibi ona dik dik bakması da ilginç bir davranıştır
15)Yasemin boşanmak istediği halde ben sissiz nasıl yaşarım ben hazsır değilim derken bu sahte evliliği bitirmeye bir türlü razı gelmemekte bir yandan Güzide'yle yasak aşkını devam ettirerek iki kadına da büyük bir haksızlık yapmaktadır bu durumda yıllar önce yarım ağızyaptığı " git" lafı konusunda hissettiklerimizi doğrulamaktadır çnükü Necdet Yasemin'in gitmesine bir türlü fırsat vermemektedir hep kaçak yaşamaktadır
16)Bütün bunları yaparken ailesini kandırması Ahmet'i görmezden gelmesi onların gerçeği bir gün öğrenebileceklerini düşünmemesi bu sırada çok sevdiğini iddia ettiği Rüya'yı bile düşünmemesi çok çok büyük bir bencilliktir
17)En son sahnede Necdet'in yaptığı ise kesinlikle iyilik amaçlı yapılmış değildir Ahmet'in de dediği gibib ir nevi Yasemin beni sevmedinin intikamıdır bu amaçla söylenmiştir yoksa Necdet'in gerçekleri söylemek aklına asla gelmezdi hatta söylememeyi tercih ederdir bu sırada bir de Ahmet'e yüklenmesi kendisi suçlu olduğu halde kendisi utanması gerektiği halde Ahmet'i utandırmaya çalışması yani suçluyken suçlu durumuna düşürmesi ,zeytiyağı gibi üste çıkması Necdet'in bencilliğini fevriliğini bir kez daha kanıtlar Ahmet'in hiç bir şey görmediğini hiç bir şey anlamadığını söylemektedir oysaki yıllardır Necdet değil anlamak anlasa bile anlamamazlıktan gelmiş görse bile görmemezlikten gelmiş duysa bile kulaklarını tıkamıştır
18)Bir de Ahmet'E "sen beni nasıl takip edersin bu ne adice bir şey " diye çemkirmesi Necdet'in nasıl biri olduğunu bir kez daha göstermiştir acaba Ahmet'le Yasemin 'i her fırsatta izleyen takip eden kendisi değil miydi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
19)Necdet ne aşkını açıklayabilecek kadar cesaretli ne de gitmelerine izin verecek kadar cesaretlidir sevdiğim kadın dediği kişiyi ise minnettarlık duygularıyla mahkum edecek kadar kötüdür

Yani Necdet'in sevgiis de fedakarlığı da insanlığı da buraya kadar ben Necdet'e hissettiklerimizin nedenlerini açıklamaya çalıştım unuttuklarım olabilir daha Necdet'in yapacakları olabilir bunları da ilerleyen zamanlarda paylaşacağız umarım açıklayabilmişimdir :img-in_lo Necdet ne iyi bir evlat ne iyi bir aşık ne de iyi bir arkadaştır sadece bencil ve çıkarcı bir insandır gözümde herkesi aldatan biri zaten nasıl fedakar olabilir ki

Hatırla Sevgili bu sezon büyük ihtimalle son bulacak :img-yes:

kutbettin
12-09-07, 12:38
1- size bir hak verilse ve necdetin cezasını sizin tayin etmeniz istense ona nasıl bir ceza verirdiniz?:icon_twis
2- yasemine ahmetin onu affedebilmesi için bir emir vermeniz istenilse ona nasıl bir emir verirdiniz?:icon_twis

1) Necdet'i yine Ahmet'e aşık hem de saplantılı bir kadınla evlendirirdim yani Ayla ile. Çok yaraşırlardı birbirlerine. Zaten Ayla bunalımdan çıkmaz, Necdet'in tüm yaşam enerjisini bitirirdi. Ayla aynı zamanda kıskanç olduğundan Neco'nun Yasemin ve Rüya'yı görmesini de engellerdi.

Bu kısmı atlarsak Neco'ya verilecek en büyük ceza çocuğu olursa elinden alıp yaban ellerde büyütmek. Yıllar sonra çocuğunu görme iznini verip, başka birine baba deyişini gözleriyle görmesi falan filan. Yani kısasa kısas :D

2) Yasemin önce Necdet'ten boşansın. Sonra Rüya'yı psikologa götürsün. Ve hiç ağlamasın. Bir de Yasemin'in başka birinden yardım istemesi ve başka birine derdini anlatması yasaklansın. Ben bunları yapardım. Bu kız ne zaman birinden yardım istese ya da derdini anlatsa olmayacak şeyler oluyor. A bir de Yasemin'e Sevda Tepesinde bungee jumping yaptırırım. Belki aklı başına gelir :D

badger
12-09-07, 12:48
bide hatırla sevgili daha ne kadar sürecek? bilgisi olan var mı?

60 bölüm olacağını biliyorum..Yani bu sezon, son sezon...

Hem şunu da belirteyim, Okan Yalabık son derece üstün bir oyunculuk performansı gösteriyor bu dizide bence hoşnutsuz olmayınız bu durumdan..

Necdete bu kadar gıcık olmamız, onun bu başarısından..Onun oynarkenki rahatlığı ve ifadeleri çok başarılı buluyorum..Hem kötüyü oynamak zordur..hele bir de bu kadar iyilikle kötülük arasında gidip gelen çelişkili karakteri..:img-wink:
Mesela ben, Rızaya da gıcık oluyorum ama Engin Şenkan inanılmaz bir oyuncu ve beğenerek izliyorum..Bu da Engin Şenkana gıcık oluyorum anlamına gelmez...Ben, onun sesine hayranımdır..Zafer Ergini de pek severim..bknz:Radyo günleri, Arkası Yarınlar...:img-icecr

arwen61
12-09-07, 12:49
okan yalabık hayranı olan bir arkadaşımız sanırım yorumlarımızı yanlış anlamış bende diğer arkadaşlarımın söylediklerine aynen katılmak istiyorum bizim sorunumuz okan la değil necdetle kaldıki bu dizide bence en fazla ahmet mağdur edildi yıllarca başka bir kasabada aşksız,ailesiz yanlız bırakıldı,ne olursa olsun yasemini sevmekten vazgeçmedi o yasemine her adım attığında hep isteyerek yada istenmeyerek reddedildi

necdette yasemini çok sevdi hemde başka birine aşık olduğunu öğrendiğindede,onu intihardan kurtardı,içine düştüğü durumdan kurtulması için onunla evlendi,rüyaya çok iyi bir baba,yaseminede iyi bir eş oldu kendince ama ahmete o da çok daha önceden gerçekleri anlatabilirdi anlatmamasına en çok kıskançlığı ve yasemini kaybetme korkusu engel oldu fakat sonra hayatına başka bir kadın girince ilk zorlamada hemen ahmete anlattı gerçekleri çünkü artık yasemini kaybetmekten korkmuyor güzidesi var ve yaseminin asla onun olmayacağınıda daha bir kabul etmiş durumda burada da bencillik çıkıyor ortaya yani yaseminden ufacıkta osla bir umut alabilseydi asla ahmete gerçekleri anlatmazdı şimdi elinde rüyada kalmayacak ki rüyaya çok düşkün ama mutlu olma sırası ahmete gelmedimi o kadar çok acı çektiki öyle yada böyle ahmet kızına ve yasemine kavuşup mutlu olmalı necdetse artık başka kulvarlarda şansını aramaya devam etmeli:img-yes:

o yüzden idolümokan arkadaşım sakın içinde bir kırgınlık olmasın biz necdeti eleştiriyoruz,okanı değilbye

badger
12-09-07, 12:57
1) Necdet'i yine Ahmet'e aşık hem de saplantılı bir kadınla evlendirirdim yani Ayla ile. Çok yaraşırlardı birbirlerine. Zaten Ayla bunalımdan çıkmaz, Necdet'in tüm yaşam enerjisini bitirirdi. Ayla aynı zamanda kıskanç olduğundan Neco'nun Yasemin ve Rüya'yı görmesini de engellerdi.

Bu kısmı atlarsak Neco'ya verilecek en büyük ceza çocuğu olursa elinden alıp yaban ellerde büyütmek. Yıllar sonra çocuğunu görme iznini verip, başka birine baba deyişini gözleriyle görmesi falan filan. Yani kısasa kısas :D

2) Yasemin önce Necdet'ten boşansın. Sonra Rüya'yı psikologa götürsün. Ve hiç ağlamasın. Bir de Yasemin'in başka birinden yardım istemesi ve başka birine derdini anlatması yasaklansın. Ben bunları yapardım. Bu kız ne zaman birinden yardım istese ya da derdini anlatsa olmayacak şeyler oluyor. A bir de Yasemin'e Sevda Tepesinde bungee jumping yaptırırım. Belki aklı başına gelir :D

:img-hysteX100000000000000000000000000...Allah iyiliğini versin Kutbettin
Çok başarılı bir eziyet programı..hatta her şamşırmasında beynine kan gitsin diye haftada 1-2 kez yapmalı...İpin kontrolü de Ahmette olsun...:img-yes:

geçtiğimiz sezon, beni çok rahatsız eden Ahmetin ataletinin ve aşırı saflığının ortadan kalkacağına inanıyorum..

Böylesine bir şoktan sonra hayat ve insanlar hakkında biraz daha skeptik düşünmeye başlar herhalde..Adamın burnunun dibinde yıllardır herkes ne yalanları cirit attırdı..:img-cool2

Bu arada Yasemin, Rüyayı psikoloğa götürürken, kendisi de psikyatristten randevu alsın, kendini de tedavi ettirsin..:icon_whis

zeyneps
12-09-07, 12:58
Zaten bu dizide bir kişi hariç harika bir oyunculuk sergileniyor o bir kişi de arada sırada tutturuveriyor iyi oluyor işte zamanla daha iyi olur umarım :icon_whis

Benim en bayıldığım Ayda Aksel onun yüzünden Selma'ya sinirlenemiyorum doğru dürüst :)Kızıyorum kızıyorum bir bakıyorum yeniden seviyorum aaaa SElmaaa demeye başlıyorum :img-hyste

merw
12-09-07, 13:02
kutbettinçanım, bungee güzel fikir ;) bir de zorb diye birşey var biliyor musun, kocaman bir topun içine girip bayır aşağı yuvarlanıyorsun... bu da gayet iyi olabilir yaseminin beynine kan gitmesi için :img-hyste

Zaten bu dizide bir kişi hariç harika bir oyunculuk sergileniyor o bir kişi de arada sırada tutturuveriyor iyi oluyor işte zamanla daha iyi olur umarım :icon_whis

Benim en bayıldığım Ayda Aksel onun yüzünden Selma'ya sinirlenemiyorum doğru dürüst :)Kızıyorum kızıyorum bir bakıyorum yeniden seviyorum aaaa SElmaaa demeye başlıyorum :img-hyste

hah işte, kulübe hoşgeldin zeyneeep :D aynen ben de öyle, selmaya tam kızacakken bir mimik yapıyor, şöyle muzip bir bakış atıyor ben :img-in_lo ha selma mı, kızmak mı? ne yapmış ki?? moduna giriyorum :D

kutbettin
12-09-07, 13:10
:img-hysteX100000000000000000000000000...Allah iyiliğini versin Kutbettin
Çok başarılı bir eziyet programı..hatta her şamşırmasında beynine kan gitsin diye haftada 1-2 kez yapmalı...İpin kontrolü de Ahmette olsun...:img-yes:

geçtiğimiz sezon, beni çok rahatsız eden Ahmetin ataletinin ve aşırı saflığının ortadan kalkacağına inanıyorum..

Böylesine bir şoktan sonra hayat ve insanlar hakkında biraz daha skeptik düşünmeye başlar herhalde..Adamın burnunun dibinde yıllardır herkes ne yalanları cirit attırdı..:img-cool2

Bu arada Yasemin, Rüyayı psikoloğa götürürken, kendisi de psikyatristten randevu alsın, kendini de tedavi ettirsin..:icon_whis
Ehuhe, Badger sizin izinizden gidiyoruz :img-hyste

İşte herkes karşısındakini kendi gibi görür diye bir kavram var ya, Ahmet'in davranışları da onun için öyle. Ahmet, yalanı dolanı sevmeyen, dürüst, doğru bildikleri için herkesle mücadele edebilen, sevdiğine güveni sonsuz ve aşkı için herşeyi göze alabilecek bir tip. Şimdi Ahmet nasıl düşünsün ki Yasemin ondan hamile kalmış, tutmuş bunu saklamış, sandığı şeyler yalan çıkınca bile bunu söylememiş. Ben Ahmet olsam benim de aklıma gelmezdi valla. Ama bu sezon güvenini kaybedince Yasemin'e, tabi daha sorgulayıcı olacaktır. Umalım ki öfkesi gözünü karartmasın, düşünme yetisi bozulmasın.

Yasemin ve Ayla grup terapisine gitsinler bence :img-hyste:img-hyste Dr. Melih ikisine de bakar :img-hyste:img-hyste

Bu arada Merw, zorb demişsin süper fikir. Ahmet, yasemin'i koysun Yaso da hamster gibi dönsün dursun :img-hyste Beynine kan gitsin, düşünme yetileri açılsın. Di mi ama :D

badger
12-09-07, 13:15

Vallahi, artık Selmaya hiç kızmıyorum..Hatta kadın haklıymış bile diyebilirim...bknz:Yasemini hastaneden kovalaması...yaseminin bu kadar aklıevvel olmasını gördükten sonra, kadına hak bile verdim..Çocuk sahibi olma sorumluluğunu alamayan bir kadın..Sevdiği adama bir türlü gerçeği açıklayamama hani bu şu da değil, seni seviyorum hep sevdim, bu şahsi bir konu değil..Bu, tamamen bir insanın kanından canından olan bir konu...evladı..Ben, bile izledikten sonra Selmaya o kadar artık kızmıyorum..:icon_whis

Ahmetin annesini suçlayacağını sanmıyorum..Ama Selma, Yaseminin bu basit, ve zavallı davranışını gördükten ve öğrendikten sonra kendi kendine ve diğer aile bireyleriyle bu pişmanlığını dile getirebilir..Bu sezonda Ahmetin ortalığı ayağa kaldırmasında en büyük etkenin Selma olacağını düşünüyorum..Hatta biraz Yasemini yolmak- ki onun yine aymaz ve sorumsuz düşüncelere gireceği kesin- ve Necdeti geri püskürtmek, işleri hukuki ve tıbbi bir dayanağa getireceğinden eminim:img-yes:...kesin bir dille yasemini sorumsuzlukla suçlayacaktır o ayrı...Ahmetin yaptığı gibi..Ahmetin takılacağı konu, üçüncü şahısların onlara neler ettiği değil bu etapta, doğrudan Yaseminin ona güvenmeyerek bu sorumsuz davranışına öfkelenecektir..bknz:saklanan oyuncak ayı değil, kanından canından ve özlemini çektiği evlat...

bu arada :img-hyste kopartan edit. bizim oğlan forumda olduğumu gördü ve ne dedi biliyor musunuz?

Yasemin ayıcık oldu mu? Açsana..bakiyiiim yine dedi...:img-hyste

merw
12-09-07, 13:18

İşte herkes karşısındakini kendi gibi görür diye bir kavram var ya, Ahmet'in davranışları da onun için öyle. Ahmet, yalanı dolanı sevmeyen, dürüst, doğru bildikleri için herkesle mücadele edebilen, sevdiğine güveni sonsuz ve aşkı için herşeyi göze alabilecek bir tip. Şimdi Ahmet nasıl düşünsün ki Yasemin ondan hamile kalmış, tutmuş bunu saklamış, sandığı şeyler yalan çıkınca bile bunu söylememiş. Ben Ahmet olsam benim de aklıma gelmezdi valla. Ama bu sezon güvenini kaybedince Yasemin'e, tabi daha sorgulayıcı olacaktır. Umalım ki öfkesi gözünü karartmasın, düşünme yetisi bozulmasın.

Yasemin ve Ayla grup terapisine gitsinler bence :img-hyste:img-hyste Dr. Melih ikisine de bakar :img-hyste

Bu arada Merw, zorb demişsin süper fikir. Ahmet, yasemin'i koysun Yaso da hamster gibi dönsün dursun :img-hyste Beynine kan gitsin, düşünme yetileri açılsın. Di mi ama :D

HAMSTER GİBİ Mİİİİİİ :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Aman şekerim, Yasemin ve Ayla grup terapisinde.. Yerler onlar birbirini ya.. Ayla başlayacak "ben Ahmet'e aşığım bunun yüzünden bir türlü yanaşamadım ona".. Yasemin açacak ağzını "sen kimin Ahmet'ine aşık oluyorsun bakayım, o benim çocuğumun babası" diyecek.. Ayla altta kalmayacak "ne babası! ne babası! sen sevgili Necdetine git, o baksın çocuğuna" diyecek. Yasemin "seni baştan beri gözüm tutmazdı zaten kazulet seniii, hep gözün varmış Ahmedim'de" diyecek.. Derken bir bakacağız saç saça baş başa.. Tohtor Melih zavallım araya girip ayırmaya kalksa, bu sefer ikisi de ona dönüp adamı paralarlar... Yok yok, ayrı ayrı daha iyi. Hem iki vizite ücreti alsın Tohtor., ona da yazık :D Bu kadar sıkıntı içinde kendisi psikologluk olacak..

badger
12-09-07, 13:20

Yasemin ve Ayla grup terapisine gitsinler bence :img-hyste:img-hyste Dr. Melih ikisine de bakar :img-hyste:img-hyste

Zorbbb....img-hyste

Aylayla Yasemin birbirinin gözünü oyarlar o terapilerde...:dito :img-hyste

Mörvcüğüm yine eşzamanlılık olmuş..bknz:Ayla Yaseminin birbirinin gözünü oyması ve yemesi...travmalık ederler doktoru da kendilerini de..:)

kutbettin
12-09-07, 13:30
HAMSTER GİBİ Mİİİİİİ :img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Aman şekerim, Yasemin ve Ayla grup terapisinde.. Yerler onlar birbirini ya.. Ayla başlayacak "ben Ahmet'e aşığım bunun yüzünden bir türlü yanaşamadım ona".. Yasemin açacak ağzını "sen kimin Ahmet'ine aşık oluyorsun bakayım, o benim çocuğumun babası" diyecek.. Ayla altta kalmayacak "ne babası! ne babası! sen sevgili Necdetine git, o baksın çocuğuna" diyecek. Yasemin "seni baştan beri gözüm tutmazdı zaten kazulet seniii, hep gözün varmış Ahmedim'de" diyecek.. Derken bir bakacağız saç saça baş başa.. Tohtor Melih zavallım araya girip ayırmaya kalksa, bu sefer ikisi de ona dönüp adamı paralarlar... Yok yok, ayrı ayrı daha iyi. Hem iki vizite ücreti alsın Tohtor., ona da yazık :D Bu kadar sıkıntı içinde kendisi psikologluk olacak..

:img-hyste:img-hyste Valla Yaso'ya hamsterlık yaraşır zaten kendi küçük dünyasında hamster gibi yaşıyor, ilerleme yok, aynı yerde dönüp duruyor :img-wink:

Şimdi Merw & Badger, Ayla ile Yasemin'in grup terapisine gitmesi iyi olurdu aslında, ayla içindeki kini tamemen kusunca rahatlardı, belki onun için iyileşme süreci başlardı. Yasemin ise Ayla'nın nefret dolu sözlerinden sonra ağlar(hayııırrr!!) neyse devam ettiremeyeceğim yasemin'in ağlama fikri yeterince korkunç :D

Yok ya sahiden doktora yazık olur böyle bir durumda ama Yasemin- o zamanlar yoktur sanırım gerçi- kendine güven kurslarına falan gitsin :img-hyste Ya da gelsin bize bedava Yaşam Koçluğu yaparız ona ;)

merw
12-09-07, 13:39
badgerçanım kalp kalbe karşı biliyorsun :img-in_lo :P

yaseminle ayla... iki nörolojik vaka, aynı anda, aynı mekanda... kesinlikle kaçınılması gereken bir durum... kapıya tehlike işareti koymak gerekir, en kurukafalısından.... :icon_whis

bence yasemini ağlatma görevini selma üstlensin. en azından konuyla bağlantısı var, torunu mevz-u bahis.... :D tabi daha yaseminin gözleri dolmaya başladığında kumandayı hazır etmek lazım ki, hiç vakit kaybetmeden zap yapabilelim.....:icon_whis

arwen61
12-09-07, 13:46
doktor: eveettt yasemin hanım uzanın şöyle çocukluğunuza inelim
yasemin:ahmettt ahmetttt
doktor: bismillah daha başlamadık ne ahmeti
yasemin:pardon doktor alışkanlık işte:img-blush
doktor: sizdeki bu ahmet-necdet olayını çözelim
yasemin: necdettt necdettt
doktor: haydaaa şimdide necdet diyor yasemin hanım alooo
yasemin:ne yapayım doktor bu sezon artık feryat figan böyle bağırırım:img-pilot

doktor:evett ayla hanım uzanın şöyle çocukluğunuza inelim
ayla: ahmettt ahmett
doktor: allahım deliriceğim buda ahmet diyor
ayla: ne yapayım doktor çocuk deyince hemen ahmet geldi aklıma:img-blush
doktor: peki ya yasemin
ayla: ahhh ahhh hain kadın ben burda iffetimle beklerken ciğerim yanıyor ahmettt ahmettt
doktor:imgdrag

yasemin ve ayla: evettt uzanın doktor bey çocukluğunuza inelim
doktor: ahmettt ahmettt
yasemin ve ayla ::blink::blink:

bunların psikolog seanslarıda ancak böyle noktalanırdı herhalde:img-grin2

zeyneps
12-09-07, 14:00
kutbettin arwen koptum burda ne diyeyim Allah iyiliğinizi versin :img-hyste Arwen zavallı Tohtor Melüüüh ne hale geldi görüyor musun :) Elinde Melüüüh amcamın fotosu olan varsa şöyle spoiler içinde eklese de görsek :img-in_lo:img-in_lo

Badgerçan oğlun Yasemüüün'ün ayıcık olma işini çok sevdi heralde tam laik zaten :) :hıh Çocuk hissi işte çocukların hisleri kuvvetlidir oğlun yakıştırdıysa doğrudur zaten Yasemin'in pek bir farkı yok o ayıcıktan yani ikisi de ne laftan anlarlar ne sözden hatta ayıcık daha iyi en azından cikcik ağlayıp kulaklarımıza zarar vermiyor :icon_whis :img-hyste

arwen61
12-09-07, 14:16
kutbettin arwen koptum burda ne diyeyim Allah iyiliğinizi versin :img-hyste Arwen zavallı Tohtor Melüüüh ne hale geldi görüyor musun :) Elinde Melüüüh amcamın fotosu olan varsa şöyle spoiler içinde eklese de görsek :img-in_lo:img-in_lo

Badgerçan oğlun Yasemüüün'ün ayıcık olma işini çok sevdi heralde tam laik zaten :) :hıh Çocuk hissi işte çocukların hisleri kuvvetlidir oğlun yakıştırdıysa doğrudur zaten Yasemin'in pek bir farkı yok o ayıcıktan yani ikisi de ne laftan anlarlar ne sözden hatta ayıcık daha iyi en azından cikcik ağlayıp kulaklarımıza zarar vermiyor :icon_whis :img-hyste

ah be canım melüühhh amcanın fotosu olsa dükkan senin ama maalesef yok:icon_sorr

yalnız yaseminde o masum bakışlar,sakin ama tatlı konuşmalar oldukça ahmet ona yine kanar,yumuşar ben size diyeyim şu anda çok kızgın ama zamanla yasemin onu yine eski kıvamına getirir ondan sonraki sıkıntılar necdet ve aileler olur ama yaseminle ahmet bir barışsın gerisi çok daha kolay halledilir kanaatindeyim:img-yes:

gülmisal
12-09-07, 14:27
yasemin:pardon doktor alışkanlık işte
yasemin:ne yapayım doktor bu sezon artık feryat figan böyle bağırırım

ayla: ahhh ahhh hain kadın ben burda iffetimle beklerken ciğerim yanıyor ahmettt ahmettt

+1000000000000000000000000000000 Kere koptum gülmekten ya..:img-hyste:img-hyste

Ahmeeet Ahmettt doktorada bulaştıı:sad53::icon_whis

Melühün fotosu vardır bakiim bi internette..:icon_whis

badger
12-09-07, 14:30

Bunlarla uğraşmak Tohtor melih şahsiyetimize saç yoldurur...:img-hyste:dito

hele ki keş ikonu ve doktoru görünce koptum gülmekten hala gülüyorum o ayrı..
Tohtorumuz da bir kaç seanstan sonra Ahmeti görünce "AAAhmeeettt!" diye üstüne atlar...Çıldırtır bunlar adamı...:icon_whis..yazzık adama o dönemde doktor sayısı da az memlekette hele yetişmiş olanı..çok zor

spdr
12-09-07, 14:37

:img-hyste
vallahi ben de bayıldım:good:
en son aylanın konuşması ve dr un ikon harika cidden:img-icecr
maşallah keyfiniz yerinizdee:img-wink:
Allah bozmasın efendiim:)

arwen61
12-09-07, 14:40
Bunlarla uğraşmak Tohtor melih şahsiyetimize saç yoldurur...:img-hyste:dito

hele ki keş ikonu ve doktoru görünce koptum gülmekten hala gülüyorum o ayrı..
Tohtorumuz da bir kaç seanstan sonra Ahmeti görünce "AAAhmeeettt!" diye üstüne atlar...Çıldırtır bunlar adamı...:icon_whis..yazzık adama o dönemde doktor sayısı da az memlekette hele yetişmiş olanı..çok zor

o dönemde bunlar seansa gitse kaç tane tohtor melih tüketirlerdi seninde dediğin gibi zaten doktorda az toplu göçmeler olabilirdi halk arasında:img-wink:

tohtor melihle ilgili yeni maceralarımızda olacaktır az sonraaaaa:img-wink:

birde hani selma hanım uzman bir doktor ya rıza beyin veremiylede ilgilenmişti asıl yasemin ahmeti verem etmiş esas oğluna yardım etse ya çocukcağız kaç yıldır kan kusuyor kızılcık şerbeti içtim diyor:icon_sorr

gülmisal
12-09-07, 14:44
o dönemde bunlar seansa gitse kaç tane tohtor melih tüketirlerdi seninde dediğin gibi zaten doktorda az toplu göçmeler olabilirdi halk arasında:img-wink:

birde hani selma hanım uzman bir doktor ya rıza beyin veremiylede ilgilenmişti asıl yasemin ahmeti verem etmiş esas oğluna yardım etse ya çocukcağız kaç yıldır kan kusuyor kızılcık şerbeti içtim diyor:icon_sorr

Anneciği ne yapabilir ki:( oğlunu çok yetkili makamlar fethetti....

tohtor Melüh ü bekliyorum artık Ahmeti bulduktan sonra ahmet te yasemiiin yasemin alçak necdet diye söylenirse allah dewamını ras getire:)

badger
12-09-07, 14:44

Yasemin aslında Ahmetin öfkesinden bknz:yumuşak atın tekmesi pek olur, korktuğu kadar Selmadan da kaçsın! Selma onu iki lafla perişan eder..

Şevket de aşağı kalmaz...! Adama ikinci bir kalp krizi geçirtmese bu kız!:img-polic

Hoşgeldin Ayşeçanbye

Minikleri bu gece yazarım..Eğlence devam etsin..biraz keyfim yerine gelsin..Attırıveririm bizim kasvetli sezon başlamadan önce..Son eğlencelikler ve düşündürücü şeyler yazarım..:img-yes:

idolüm okan
12-09-07, 14:53
okan hakkında söyleikleriniz içimi rahatlattı diyebilrim ama bende sevdiğim oyuncunun bu kadar nefret edilen bi karakteri canlandırmasından rahatsız oluyorum her neyse peki bir soru size

eğer okan hatırla sevgili bittikten sonra bi dizi yapsa ve bu dizide kaliteli olsa izlermisinz

biraz bunu tartışalım bari

arwen61
12-09-07, 15:55
tohtor melüh: evettt necdet bey başlayalımmı
necdet:yasemiinnn yaseminnn aman pardon güzideee güzidee
toktor melüh: hayır olamaz kabus geri döndü:img-fie:
necdet: ne yapayım doktor biz büyük ikramiye diye yola çıktık elde kala kala amorti kaldı
tohtor melüh:allahımmm neydi günahımm:img-cray:

tohtor melüh: hoşgeldiniz ahmet bey
ahmet: yasemiinnn yaseminnn
toktor melüh: inanmıyorum ahmet bey sizdemiimgdrag
ahmet:neler oluyor bize neler oluyor gülüm neler oluyor sana bana neler oluyor:icon_cry:
tohtor melüh:eeee hipokrat yeminimi bozdum ulennn nedir sizden çektiğim:img-gun:

ahmet ve necdet: ama tohtorrrr
tohtor melüh: kadınlarınız bir yandan siz bir yandan yediniz bitirdiniz beni:img-swoon
ahmet ve necdet:tohtor melüh tohtor melüh:img-fear2:img-fear2

bu da ahmet ve necdet in psikolog seanslarından bir örnek:img-wink:

@ly
12-09-07, 15:58
okan hakkında söyleikleriniz içimi rahatlattı diyebilrim ama bende sevdiğim oyuncunun bu kadar nefret edilen bi karakteri canlandırmasından rahatsız oluyorum her neyse peki bir soru size

eğer okan hatırla sevgili bittikten sonra bi dizi yapsa ve bu dizide kaliteli olsa izlermisinz

biraz bunu tartışalım bari

Yeni geldim...diğer mesajları okumadan konuya dalıyorum ama...niye izlemeyelim...? Daha önce de izledim Okan'ın dizilerini...ilerde de izlemeye niyetliyim...!!! Ne alakası var anlamadım kii...:icon_sorr

badger
12-09-07, 16:07
tohtor melüh: evettt necdet bey başlayalımmı
necdet:yasemiinnn yaseminnn aman pardon güzideee güzidee
toktor melüh: hayır olamaz kabus geri döndü:img-fie:
necdet: ne yapayım doktor biz büyük ikramiye diye yola çıktık elde kala kala amorti kaldı
tohtor melüh:allahımmm neydi günahımm:img-cray:

tohtor melüh: hoşgeldiniz ahmet bey
ahmet: yasemiinnn yaseminnn
toktor melüh: inanmıyorum ahmet bey sizdemiimgdrag
ahmet:neler oluyor bize neler oluyor gülüm neler oluyor sana bana neler oluyor
tohtor melüh:eeee hipokrat yeminimi bozdum ulennn nedir sizden çektiğim:img-gun:

ahmet ve necdet: ama tohtorrrr
tohtor melüh: kadınlarınız bir yandan siz bir yandan yediniz bitirdiniz beni:img-swoon
ahmet ve necdet:tohtor melüh tohtor melüh:img-fear2:img-fear2

bu da ahmet ve necdet in psikolog seanslarından bir örnek:img-wink:

ulennn nedir sizden çektiğimizzzz:img-gun:
kadınlarınız bir yandan siz bir yandan yediniz bitirdiniz bizi:img-swoon

Bu da bizim ruh halimiz!..Tohtordan aşağı kalır yanımız yok aslında...:img-hyste

badger
12-09-07, 16:14
Yeni geldim...diğer mesajları okumadan konuya dalıyorum ama...niye izlemeyelim...? Daha önce de izledim Okan'ın dizilerini...ilerde de izlemeye niyetliyim...!!! Ne alakası var anlamadım kii...:icon_sorr

olay biz yine tam gazz Necdetimizi top ateşine tuttuğumuz bir anda Okan Yalabıkı seven bir arkadaşımızın buraya gelmesinden sonra ..vukuu buldu..Biz ona Okanı değil de Necdeti eleştirdiğimizi ve tasvip etmediğimizi ardından Okan Yalabıkın oyunculuğunu pek bir beğendiğimizi hatta o kadar iyi oynuyor ki biz de o yüzden Necdeti çok iyi tespitleyip, gıcık kapıyoruz dedik..

Vettabii okan Yalabık, kaliteli güzel başka bir yapımda da olsa seyrederim Niye seyretmeyelim ki?:img-wink:

Görüşürüz Arwenbye

arwen61
12-09-07, 16:27
necdetti,ahmetti,yasemindi derken yine günü akşam ettik ben birazdan işten çıkıp eve gideceğim inşallah evdende görüşürüz belki yeni doktor seansları yazarım ne dersiniz:img-wink:

bu arada şaka maka çarşamba akşamıda oldu büyük güne 2 gün kaldı zaman ne kadar çabuk geçiyor arkadaşlar dizinin ilk sahnesini çok merak ediyorum ahmeti o halde göremek istemesemde yaseminin aklının başına gelmesi için buda gerekli

hadi ben şimdilik kaçtım akşam görüşürüzbye

merw
12-09-07, 16:31
yine gitti değil mi site bir süre:img-cool2

o arada ben de badgerın isteğine riayet edip bir imza yaptım, yasemin için... pek severim de kendisini :img-icecr

http://img63.imageshack.us/img63/8237/yasofz4.jpg (http://imageshack.us)

ebru yine koparmışsın... tohtor diyalogları beni benden aldı... eee hipokrat yeminimi bozdum :img-hyste
savulun ülenn.. ben melih, deli melih... :P (kadir abinin kulaklarını da çınlatmadan duramıyoruz :D)

zeynep ay aradım ama bir türlü bulamadım tohtor melih resmi.. :icon_sorr :img-pilot

@ly
12-09-07, 16:40

o arada ben de badgerın isteğine riayet edip bir imza yaptım, yasemin için... pek severim de kendisini :img-icecr

ebru yine koparmışsın... tohtor diyalogları beni benden aldı... eee hipokrat yeminimi bozdum :img-hyste
savulun ülenn.. ben melih, deli melih... :P (kadir abinin kulaklarını da çınlatmadan duramıyoruz :D)

zeynep ay aradım ama bir türlü bulamadım tohtor melih resmi.. :icon_sorr :img-pilot

Ay Merw...sen de beni öldürdün...bugüne dek yapılmış ve yapılacak olan...en manidar imza olmuş....:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Rahat bırakın Tohtor Melih'i canıım...zaten kader vurmuş sillesini...bi de siz vurmayın...:img-icecr

badger
12-09-07, 16:40

Çok güzel olmuşşş.tebriklerr..bir de ben yine becerebilsem iliştirmeyi...koyacağım...:)

olaya son derece ilmi yaklaşmışsın...Botanik ilimine de el atmışsın..Bak orada da yazıyor...süs bitkisi olduğu...Necdetin süs bitkisiydi...:img-hyste

Bitki gibi de yaşadı...Hissiz, tepkisiz, belirsiz....ne gelişti ne de geliştirtti..Necdet yaşayacak kadar suyunu verdi, güneşlendirtti.. okadar..Çiçek miçek yok..Bir sefer Ahmet verdi ona..O da Rüya oldu..:icon_whis

merw
12-09-07, 17:20
gerçekten süs bitkisi gibi ya :D hiçbir şey yaptığı yok... rıza amca geleceği görmüş sanki ismini koyarken....:img-cool2

hayır, işin kötüsü yasemin çiçeğini pek bir severdim, bana ilk alınan çiçekti :img-in_lo ama artık onu da sevemeyeceğim galiba.. baktıkça aklıma ahmetin çektikleri gelecek...

ekşi sözlüğe bakarken şu yorumu görmüştüm günün birinde, pek eğlendirmişti beni (yazan: a lifetime of type ii errors) :

yasemin gunlugunde ahmet'e bosuna monte kristo kontu diye isim takmamis. foreshadowingde son nokta.
(bkz: le comte de monte cristo)
(bkz: the count of monte cristo)

Tavuskuşu
12-09-07, 17:23
Ayyy Ebru bittim yani dialoglara...Rep vermek istiyorum ama olmuyor.Neyse en kısa zamanda vereceğim.Zavallı melüh amcayı da mahvettiler.:hıh:hıh İster misiniz Neil Amca uzaydan yasemini getirirken yasemin onu da boğsun uzay mekiği indiğinde o da "Yasemiiin yasemiiiinnn..." desin?:img-hyste :img-hyste

Merve imza harika olmuş.Ellerine sağlık.Tırmanıcı bir ağaççıkmış ya yasemin de bir tımandı ahmete sonra bir türlü inmedi tepesinden.:):)

arwen61
12-09-07, 17:35

geldimbye

tohtor melühü çok sevdim ben canım bundan sonra tohtor melühü kahramanlarımzla birlikte değişik maceralarıyla sizlerle buluşturacağım:img-wink:

imzanada bayıldım benzetmeler harika olmuş:good:

yasemin kimbilir daha ne şekillere girecek bu sene hele bir dizimiz başlasın göreceğiz inşallah

tavuskuşu canım diyaloglarıma bayılmana sevindim rep veren ellerine sağlık sağolasın sende neil amcayla bana yeni ilham kaynakları verdin haberin ola çok yakında tohtor melühle birlikte neil amcada maceralarıyla sizinle birlikte olabilir ona göre:img-wink:

kutbettin
12-09-07, 17:46
gerçekten süs bitkisi gibi ya :D hiçbir şey yaptığı yok... rıza amca geleceği görmüş sanki ismini koyarken....:img-cool2

hayır, işin kötüsü yasemin çiçeğini pek bir severdim, bana ilk alınan çiçekti :img-in_lo ama artık onu da sevemeyeceğim galiba.. baktıkça aklıma ahmetin çektikleri gelecek...

ekşi sözlüğe bakarken şu yorumu görmüştüm günün birinde, pek eğlendirmişti beni (yazan: a lifetime of type ii errors) :

yasemin gunlugunde ahmet'e bosuna monte kristo kontu diye isim takmamis. foreshadowingde son nokta.
(bkz: le comte de monte cristo)
(bkz: the count of monte cristo)

Cidden şahane yorum. foreshadowingde son nokta. Monte Kristo Kontu'muz intikamını alacak ama hem de kendine yaraşır biçimde, zarifçe. Ah Yasemin Ah, süs bitkisi kalmak yerine biraz dikenlerini çıkarsaydın ya Necdet'e karşı. Bu kadar narin göstermeseydin kendini. sinirlendim yine.

Bu arada Merw imza şahane olmuş, eline sğalık

Tavuskuşu
12-09-07, 17:55
Anketimin sonuçlarını açıklıyorum bu akşam ama feci derecede uzun olacak kanımca.Her soruya verilen cevapları teker teker yazacağım.Öbür türlü bitmez bu iş.İşte ilk soruya verilen cevaplar birazdan geliyor.:):)Bir soru içib bile 27 ayrı cevap verilmiş.Brava valla.

arwen61
12-09-07, 18:01
sayın anketöriçemiz sabırsızlıkla sonuçları bekliyoruz:img-wink:

bu arada bende yaprak dökümü-doktorlar arası falan tam gaz hatırla sevgiliyi izlemeye devam edeyim şu andada pc de dalgakıran çalıyor hatırla sevgilinin albümünü aldımda almayanlara şiddetle tavsiye ederim her bir müzikte başka bir sahneyi hatırlayıp hoş oluyorsunuz:img-in_lo

yalnız sezon finalindeki meşhur itiraf sahnesini bir türlü sağlıklı olarak izleyemedim video sürekli takılıyor oysa en mühim sahne oydu haftalarca beklenen itiraf geldi gerçi hepimiz bu itirafları yaseminden duymak istiyorduk ama olsun öyle yada böyle ahmet artık rüyanın gerçek babasının kendisi olduğunu biliyor:img-icecr

@ly
12-09-07, 18:02
Kolay gelsin tavusumkuşum....bundan sonra cevabı, evet-hayır...ya da şıkları olan sorular hazırlarsın artık...( bkz. badger...)

deryacetin_
12-09-07, 18:04
Deryacetin tahminimce dizideki karakterlerin yaşını soruyor:

Ahmet 35-36 yaşında..
yasemin ise 27....olması lazım..

Hoşş, oyuncularında gerçek yaşlarına yakın oldu ama neyse...

Yaseminden eminim çünkü Rüyayı doğurduğunda 21 yaşındaydı bknz:Mayıs 1962..Temmuz 1959da 18 yaşında olmuştu..bknz:doğumgünü...

dizideki karakterlerin yaşını sormuştum.teşekkür ederim cevap verdiğin için.gerçekten çok merak ediyordum.iyi akşamlar herkese.

Tavuskuşu
12-09-07, 18:06
Evet ilk sorunun cevapları geliyoooor.Bunların dışında bir kararsız arkadaşımız bir de cevapsız anketimiz var:
1)En beğendiğiniz sahne hangisi?
*2 Ay 28 gün 16 saat…..8 OY
*Bristol Otelde geçirdikleri ilk gece ve gün…..6 OY
*”Bunu mu arıyordun?”…..3 OY
*Sezon finalindeki yılbaşı…..2 OY
*”Dedim ki bir daha elimi bırakma…”…..2 OY
*Ahmetin Yasemini adaya çağırıp ona aşkını ve özlemini gösterdiği sahne…..2 OY
*Ahmet ve yaseminin Zuhalin doğumgününde yakınlaştıkları sahne ve “Küpene bakabilir miyim?”…..2 OY

Bunlar ise tek oy alan sahneler:
*İTÜ’nün yurdu basıldığında denizin evden pijamayla fırlaması
*Ahmet ve rüyanın tren camından nanikleşmeleri
*Necdet ve babası arasındaki mücadele sahneleri
*Ahmetin yasemine aşkını ilk açıkladığı ve günlüğü verdiği sahne
*”Rüya senin kızın”
*Denizin kendini defneye emanet etmesi
*”Sen beni öldürdün yasemin” temalı mektup ve hastane gerçeklerinin açıklandığı park sahnesi
*Ahmetin Kıbrısçıka gitmeden önce gelio ıslık çalması el sallaşmaları
*Ahmet ve yaseminin nezarethanede karşılaşmaları
*Yaseminin Michellei benzettiği sahne
*İkisinin e geçmişi hatırladığı sahneler
*Menderes’in mahkemesi
*Ahmet ve necdetin kavgası
*Rüyanın trenden yasemin ve “Aamed”i çizmesi
*Adnan menderesin ve harunun olduğu bütün sahneler
*Yaseminin yıllar sonra ahmetin mektubunu okuduğu sahne
*Ayrılıktan önceki tüm Ahmet-yasemin sahneleri
*Gözaltından çıktıktan sonra Deniz-Defne konuşması
*Denizin İstanbul ünivetsitesindeki sahnesi

İkinci sorunun cevaplarını hazırlamaya maç sırasında başlayacağım.Ama çok zormuş hakikaten.

badger
12-09-07, 18:29
Kolay gelsin tavusumkuşum....bundan sonra cevabı, evet-hayır...ya da şıkları olan sorular hazırlarsın artık...( bkz. badger...)

Ehh.tavusumkuşum daha yeni anket işinde...:img-wink:
ben, başıma gelecekleri bildiğim için şıklı soru yaptım:) Herzaman yaptığım iş..açıklama istedim..çünkü bu kesin cvp işinin neden kaynaklandığını bilmek adına, izleyici genel görüşünün ne olduğunu koymak istedim...:img-cool2

Deryacetin önemli değil..O kadar gelmişken bir de sen ilk sayfadaki anketlere cvp vereydin? Bir de galiba 19.sayfada bir anket vardı...Ona da bir göz atın derim...:img-yes::img-icecr

Nonameçan hoşgelmişsinbye

merw
12-09-07, 18:30
NECDET: Sahiden doğru insanı bulduysan bu tür kuşkuların asla olmaz. Benim tutkulu aşk konusunda kesin düşüncelerim var. O insana rastlamak zaten bir mucize ve ondan sonra ömrünü onunla geçirmek konusunda tereddüde düşmek bu mümkün değil.
AHMET: Sen de tutkulu aşka inananlardansın öyleyse
NECDET: Evet hem de uğruna her türlü günaha girmeyi göze alanlardan. Bence aşkın kanunu yoktur engel tanımaz.

eski repliklere bakarken karşıma çıktı şu.. ahmetin halet-i ruhiyesini düşünüyorum da, yasemin bir yanda boyundan büyük laflar eder, necdet bir yanda dark side'a geçebileceğinin sinyallerini verir (kutbettin ** :img-wink:). ahmet de "kardeşim ne biçim insanlar bunlar? epik epik konuşmaya ne meraklılar... belki gerçekten de böyle yaşıyorlardır.." diye düşünmekte, çünkü kendisi hayal alemine hiç bu kadar derin batmamış.... ama, gelecekte olacakların ipuçlarının bu konuşmalarda gizli olduğunu nereden bilebilirdi...

YASEMİN: Sen ne dedin?
AHMET: Sonsuza kadar elimi bırakma dedim. Bundan sonra bir an bile yanımdan ayrılma dedim. Dedim ki...

bir de ahmetin aşkındaki şu zarafete bakın :img-in_lo

** necdet'in emperor palpatine'le alakası var mıymış?? :D

cansuçanım kolay gelsin... ama sonuçlar detaylı ve güzel çıkacak...

badger
12-09-07, 18:37
NECDET: Sahiden doğru insanı bulduysan bu tür kuşkuların asla olmaz. Benim tutkulu aşk konusunda kesin düşüncelerim var. O insana rastlamak zaten bir mucize ve ondan sonra ömrünü onunla geçirmek konusunda tereddüde düşmek bu mümkün değil.
AHMET: Sen de tutkulu aşka inananlardansın öyleyse
NECDET: Evet hem de uğruna her türlü günaha girmeyi göze alanlardan. Bence aşkın kanunu yoktur engel tanımaz.

eski repliklere bakarken karşıma çıktı şu.. ahmetin halet-i ruhiyesini düşünüyorum da, yasemin bir yanda boyundan büyük laflar eder, necdet bir yanda dark side'a geçebileceğinin sinyallerini verir (kutbettin ** :img-wink:). ahmet de "kardeşim ne biçim insanlar bunlar? epik epik konuşmaya ne meraklılar... belki gerçekten de böyle yaşıyorlardır.." diye düşünmekte, çünkü hayal alemine kendisini hiç bu kadar derin batmamış.... ama, gelecekte olacaklarının ipuçlarının bu konuşmalarda gizli olduğunu nereden bilebilirdi...

YASEMİN: Sen ne dedin?
AHMET: Sonsuza kadar elimi bırakma dedim. Bundan sonra biran bile yanımdan ayrılma dedim. Dedim ki...

bir de ahmetin aşkındaki şu zarafete bakın :img-in_lo

** necdet'in emperor palpatine'le alakası var mıymış?? :D

cansuçanım kolay gelsin... ama sonuçlar detaylı ve güzel çıkacak...

Necdetle Yaseminin epizmi çok fena Ahmetin kazanın altında kalacak...bknz:pabuçumun formalite evliliği..:hıh..onların epizmi, formalitede kaldı..Her ettikleri büüüyyyüük laf, yalan oldu...patladı!:img-buuum

1g9s0g5s
12-09-07, 18:53
valla gündüzleri siteye girememek çok üzüyor beni.ama napalım öğleye kadar üniversite öğleden sonra iş başımı kaşıcak vaktim olmuyo.neyse ben direk tohtoruma girmek istiyorum eğer bu dizi böyle devam ederse melüh beyimizden bi randevu almak zorunda kalıcam ama napıyım bırakıp başka dizilere gidemiyorum.

bu arada merveciğim imza çok güzel olmuş valla anti tümör(tamer) demesem onu kullanırdım.ben şimdide maça sardım ne kadar bitanem oynayamasada(Ardacığımı söylüyorum.)yinede seviyorum maçları.Neyse kızlar ben kaçtım devre arasında burdayım:img-wink::img-wink::img-wink:

merw
12-09-07, 18:56
Necdetle Yaseminin epizmi çok fena Ahmetin kazanın altında kalacak...bknz:pabuçumun formalite evliliği..:hıh..onların epizmi, formalitede kaldı..Her ettikleri büüüyyyüük laf, yalan oldu...patladı!:img-buuum

valla öyle olsa iyi olur, tersini yüreğim kaldırmayacak çünkü... ne gerek var bu kadar büyük atıp tutmaya, en uyuz olduğum şey... başına geleni yaşarsın, önceden konuşmanın alemi ne? :img-cool2

ben de monte cristo kontu gibi sağlam bir intikam görmeyi bekliyorum artık, ehh eşeğin aklına karpuz kabuğunu yasemine bunu yazdırarak düşürdünüz :D nasıl edmund son ana kadar mercedese hiç acımamışsa, ahmet de intikamını zehir zemberek alsın... sonunda sevgilisini affettiği sürece sakıncası yok :)

1g9s0g5s, teşekkür ederim canım :img-blush bu arada o imzandaki kim? geçen gün de soracaktım ama pek hararetliydi buralar unuttum sormayı...

arkadaşlar, sessizlik oldu? hayırdır :)

Tavuskuşu
12-09-07, 19:03
2.En çok üzüldüğünüz,gözlerinizin dolduğu sahne hangisi?
*Ahmetin yaseminin hamileliğini öğrenmesi ve annesinin kollarında “Hala umudum varmış” diye ağlaması…..14 OY
*Ahmetin nikahı görmesi…..7 OY
*Denizin bıçaklanışı ve “Bang Bang”…...6 OY
*Ahmet ve yaseminin ayrılığı…..4 OY
*Rızanın evden götürülüşü…..4 OY
*Menderesin idamı…..4 OY
*Vedat Demircioğl’nun camdan atılışı ve harunun “Vedaaat kardeeeşiiiim…” demesi…..3 OY
*Harunun ışık’a açılıp da karşılık alamaması…..2 OY
*Rıza ve arkadaşlarının idamı bekledikleri sahneler…..2 OY

Bunlar da tek oy alanlar:
*Mahkeme sahneleri
*Ahmetin ”Sen beni öldürdün Yasemin” konuşması
*Ahmetin kıbrısçık’a gitmeden önce yasemine ıslık çalması vedalaşmaları
*Ahmetin Kıbrısçık’ta tek başına kuru fasülye ve pilav yemesi
*Mahkemem sonuçlarının açıklandığı sahne
*Ahmet ve yaseminin trende karşılaşması
*Defnenin gözaltından çıkış
*18.Bölüm
*Ahmetin Aylanın evlenme teklifini kabul ettiği sahne
*Yasemin evlendikten sonra ahmetin onu araması ve “Konuşmamız gerek yasemin” diye çırpınışı
*Necdetin Ankara dönüşü tren garında belirmesi ve rüyayı kucaklaması.

Badger benim aslında anketin sonuçlarını kamoyuna sunmak gibi bir düşüncem yoktu.Forum canlansın biz de biraz eğlenelim diye yaptım.Sonradan da Aliye Abla açıklasana diyince ben de açıklamaya karar verdim.Ama haklısın böyle olacağını düşünemedim.:)Daha çaylağım...

Tavuskuşu
12-09-07, 19:06
3.En çok sevindiğiniz,"Oley bee" dediğiniz sahne hangisi?

RÜYA SENİN KIZIN…..31 OY
*Necdet adada tam aşkını açıklayacakken Yasemin'in günlükteki MonteCristo'nun Ahmet olduğunu anlatması.Necdet'in dumur olması.
*Rüya'nın trende çizdiği resmi, Necdet'e anlatması, Aaamed Aaamed diye bağırması.Necdet'in dumur olması.
*Nezahat'in Keriman gerçeğini Yasemin'le paylaşması.Yasemin ve Ahmet'in tekrar kavuşup Necdet'in dumur olması.
* Son sahnede Ahmetin kararlı bir yüzle Yasemine koşturması
* Ahmet Ayla'ya ayrılmak istediğini dolaylı yollarla anlattığı sahne(2)
*ahmetle yaseminin trende karşılaşmaları
* Yasemin Ahmet'i "çık hayatımdan" vs.. şeklinde azarladıktan sonra, Ahmet'in "Ayla ile evleniyorum" dediği sahne
* ahmetle yaseminin ilk sevgili olduğu sahne
*yaseminin ahmetin yazdığı mektubu öğrendiği an
*9. bÖLÜM başı!!
* Harun'un mutlu olduğu her sahne.
* ahmetin necdete pastanede güzel bir yumruk attığı zaman
*Necdetin güzide ile birlikteliği

Shevek
12-09-07, 19:18

Merwçan, imza çok manidar olmuş. Ama tabii, anlayana.:) Ben yokken neler yazıldığına ayrıntılı bakamadım ama, galiba Okan Yalabık hayranı bir arkadaşımız, bir soru yöneltmiş. Ben de kendi adıma yanıtlayayım. Bu dizi başlayana kadar ne Okan Yalabığı ne de Cansel Elçin'i tanımıyordum. Beren Saat'i de. Bundan sonra her üçü için de aynı durum geçerlidir: Sağlam bir öyküye sağlam bir bakış açısıyla yaklaşılmış bir dizide oynadıklarını görürsem, üçünü de izlerim.:img-wink:
Bir de tekrar hatırlatmakta fayda var galiba. Bu başlık, Hatırla Sevgili dizisi başlığıdır. Oyuncu başlığı değil. Dolayısıyla biz burada dizinin kurgusu üzerine yorumlarımızı, eleştiri ve beğenilerimizi paylaşıyoruz. Karakterleri analiz ediyoruz. Karakterlerin birbirleriyle ilişkilerini ve olay örgüsü içindeki yerlerini tartışıyoruz. Oyunculuk performansları ile ilgili de çok nadir görüş belirttik ama, Okan'ın oyunculuğu ile ilgili olumsuz bir görüş bildiren kimse görmedim. İçleri rahat olsun yani.:img-yes::img-wink:

Tavuskuşu
12-09-07, 19:20
4.Ahmet,yasemin,necdet,güzide,ayla hariç en beğendiğniz karakter hangisi?
*SEVİM.....14 OY
*Mehmet.....5 OY
*Harun.....5 OY
*Şevket.....4 OY
*Selma.....4 OY
*Defne.....4 OY
*Deniz.....3 OY
*Nezahat.....2 OY
*Kamil.....2 OY
*Emine.....2 OY
*Rüya.....2 OY
*Işık.....1 OY
*Yaşar.....1 OY
*Güzide.....1 OY
*Lale.....1 OY

BUradan da anlaşılacağı gibi "Gürsoy Ailesi" çok seviliyor.Rıssa Beyamca ise hiç oy alamamış.:)

arwen61
12-09-07, 19:21
madem canlanma istiyoruz size tohtor melühten yeni maceralar sunayım:img-wink:

yasemin:tohtor melüh necdetin nesi var?
tohtor melüh: necdet bey çocuk felci olmuş
yasemin::blink: tohtor sen ne diyon bu eşşek kadar adam nasıl çocuk felci olur?
tohtor melüh:valla olmuş işte ahmetin ahımıdır yoksa Allah rüya yüzünden çarpmışmıdır bilmem baksana adam perşembe pazarına dönmüş
yasemin:tohtor şimdi ne olacak
tohtor melüh:bol bol semirtip sıcak su kazanına atacağız hemencecik iyileşsin diye(doktor iç sesi"he heeee biri gitti elde kaldı3":icon_twis
tohtor melüh: evettt başlıyoruz suyu döküyoruzzzz:img-dirol(doktor iç görüntüsü:bella)
necdet:yandım anaammmmm:img-fear2
yasemin:necdet necdet yavrumun gayri biyolojik babası:img-cray:
tohtor melüh:size hipokrat yeminimi bozdum ulen demiştim:icon_shad

badger
12-09-07, 19:25

tohtor melüh:valla olmuş işte ahmetin ahımıdır yoksa Allah rüya yüzünden çarpmışmıdır bilmem baksana perşembe pazarına dönmüş
tohtor melüh:bol bol semirtip sıcak su kazanına atacağız hemencecik iyileşsin diye(doktor iç sesi"he heeee biri gitti elde kaldı3":icon_twis
tohtor melüh: evettt başlıyoruz suyu döküyoruzzzz:img-dirol(doktor iç görüntüsü:bella)

Dimek, Tohtorumuz en acil yokedilmesi gereken Necdeti görmüş...:img-hyste...En vahim durumda o mu oluyor acep?:icon_whis

merw
12-09-07, 19:41

tohtor melüh:valla olmuş işte ahmetin ahımıdır yoksa Allah rüya yüzünden çarpmışmıdır bilmem baksana adam perşembe pazarına dönmüş

tohtor melih çok pisipisikopata bağlamış :img-hyste artık şiddet olgusunu bile normal görüyor... klinik vaka... :D

demek en çok sevilen sevim :img-icecr nedense hiç şaşırmadım bu duruma :good: cansuçanım toplamda kaç kişi iştirak etmiş anketine??

arwen61
12-09-07, 19:46
Dimek, Tohtorumuz en acil yokedilmesi gereken Necdeti görmüş...:img-hyste...En vahim durumda o mu oluyor acep?:icon_whis

aynen canım böylelikle ahmet ve yasemin arasındaki en büyük engelde kalkmış oluyor değilmi ondan sonra iş yaseminin çabalarına kalıyor :img-yes:

aman canım daha ileri gitmeyeceğim tohtorumuz bundan sonra daha masum maceralarıyla bizlerle olacak siz hiç merak etmeyin arkadaşlar:img-wink:

badger
12-09-07, 19:46
tohtor melih çok pisipisikopata bağlamış :img-hyste artık şiddet olgusunu bile normal görüyor... klinik vaka... :D

demek en çok sevilen sevim :img-icecr nedense hiç şaşırmadım bu duruma :good: cansuçanım toplamda kaç kişi iştirak etmiş anketine??

49 kişi cansunun anketine katılmış galiba..:img-icecr

badger
12-09-07, 19:56
Yaseminin Rüyaya boşanma işini ve Ahmetin babası olduğunu açıklamasına pratik bir açıklama buldum:

Y: biz boşanıyoruz Rüya...Baban kendine yeni bir eş ve ev bulmuş..
R: neee??Babam bizi bırakıyor mu? ...hühhüühüü..
Y:sus! onun adını anma!...hem ben sana yeni baba bulurum..hem en gerçeğinden..en terk etmeyeninden...:icon_whis

Shevek
12-09-07, 19:56
4.Ahmet,yasemin,necdet,güzide,ayla hariç en beğendiğniz karakter hangisi?
*SEVİM.....14 OY
*Mehmet.....5 OY
*Harun.....5 OY
*Şevket.....4 OY
*Selma.....4 OY
*Defne.....4 OY
*Deniz.....3 OY
*Nezahat.....2 OY
*Kamil.....2 OY
*Emine.....2 OY
*Rüya.....2 OY
*Işık.....1 OY
*Yaşar.....1 OY
*Güzide.....1 OY
*Lale.....1 OY

BUradan da anlaşılacağı gibi "Gürsoy Ailesi" çok seviliyor.Rıssa Beyamca ise hiç oy alamamış.:)

Tavusumkuşum, ellerine sağlık zor bir işin altına girdin. Vallahi bizim gibi forumcuları mumla arasalar bulamazlar. Çok konforlu bir çalışma ortamı sunuyoruz gerçekten. Ama anlayana, tabii...:img-wink::icon_whis
Ben yapımcı ya da senarist ya da yönetmen olsam, ortaya izlensin diye bir
ürün atsam; müşterilerin...pardon izleyicilerin bu ürün konusundaki düşüncelerini, varsa eleştirilerini, özellikle beğendikleri taraflarını ve ürünü almaya devam etmeleri için ne gibi beklentiler içinde olduklarını öğrenmek isterdim.:img-cool2
Bu arada, ben de Sevim'e oy verenlerdenim. Ama Sevim, benim yukarıda andığın tüm karakterler haricinde değil, Ahmet'ten sonra dizideki en sevdiğim karakterdir. Yani, Yasemin, Necdet, Ayla, Güzide benim için Sevim'den çok sonra gelirler. Şöyle bir sıralama yaptım kendimce:Sevdiğim karakterler (Benim Top Ten'im):
1. Ahmet ve Genç Yasemin
2. Sevim
3. Rüya
4. Defne
5. Deniz-Harun
6. Mehmet
7. Selma-Şevket
8. Işık-Yaşar
9. Nezahat-Rıza
10. Lale-Emine

Bunların dışında kalan karakterler bana uymuyor. Sev(e)miyorum. Gerçek kişilerden bahsetmiyorum tabii, mesela Deniz Gezmiş... Gerçek karakterler bu dizinin de karakterleri değiller çünkü. Onlar bu toprağın, bu ülkenin, hepimizin... (Bkz.: Mare Nostrum/Bizim Deniz). Ve bizdeki yerleri elbette farklı...

Tavuskuşu
12-09-07, 20:02
4.1Bu beğendiğiniz karakterin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
Sevim
*Cesur,kararlı(2),aklıselim,yılmayan,entellektüek( 2),bağımsız,empati kurabilen, düşünceli, hassas, tutarlı(2), dürüst, iyi, feminist, sevecen, anlayışlı(2), iyi nasihat veriyor, gençleri dinliyor, karakterli, duygusal, hep doğru kararlar veriyor, asil,Ahmet ve yasemin aşkını destekliyor

Mehmet
*sevimi çok seviyor,onu sıkmıyor,sakin, ağırbaşlı, sağlam, çağdaş

Selma
*Otoriter,prensipli, vakur, mesafeli, ulaşılmaz, şevketle ilişkisi çok iyi.

Şevket
İyi bir arkadaş,abi,baba,dede,Selma ile ilişkisi çok iyi, oyunlar çevirmeden,ancak gerektiğinde-yalan dolan söylemeden-olaylara müdahale etmesi,çocuklarına gösterdiği sevecenlik,kardeşine bağlılığı ve onun için endişelemesi

Defne
*dik başlı, milli duyguları gelişmiş, kuvvetli, kararlı, gerektiğinde usulünce ailesinin karşısında durabiliyor

Emine
*Samimiyet,ünsalları kendi ailesi gibi benimsemesi, sahnelerinin germemesi

Rüya
*Şeker, masum, konuşması tatlı

Harun
*Sevme tarzı çoğu kişi her özelliği yazmış.:)

Deniz
*milli duyguları gelişmiş,defne ile ilişkisi

Kamil
*samimi, dürüst, sevimli, sempatik, uyanık geçinmeye çalışan saf

Yaşar
*sağlam karakterli,dürüst, şiddet karşıtı

Nezahat
*anaç tavırlı, doğal,duygusal

Işık
*samimi,güleryüzlü

Güzide
*Feminist

Lale
*İyi sır tutuyor

Bu arada Milli takımımız Macaristan karşısında 2-0 önde...:):):)

Teşekkür ederim shevek.Gaza geldim valla.Keşke Nilgün Hanım şu sıralar bir uğrasa foruma da görse ne kadar emek harcadığımızı.:icon_whis

Ankete 37 kişi katılmış.Ama çoğumuz sorulara tek cevapla yetinememişiz.En sevdiğimiz/üzüldüğümüz sahnelere bir tane yazmamışız.Yani cevaplar katılan kişi sayısından çok.:)

1g9s0g5s
12-09-07, 20:07
valla öyle olsa iyi olur, tersini yüreğim kaldırmayacak çünkü... ne gerek var bu kadar büyük atıp tutmaya, en uyuz olduğum şey... başına geleni yaşarsın, önceden konuşmanın alemi ne? :img-cool2

ben de monte cristo kontu gibi sağlam bir intikam görmeyi bekliyorum artık, ehh eşeğin aklına karpuz kabuğunu yasemine bunu yazdırarak düşürdünüz :D nasıl edmund son ana kadar mercedese hiç acımamışsa, ahmet de intikamını zehir zemberek alsın... sonunda sevgilisini affettiği sürece sakıncası yok :)

1g9s0g5s, teşekkür ederim canım :img-blush bu arada o imzandaki kim? geçen gün de soracaktım ama pek hararetliydi buralar unuttum sormayı...

arkadaşlar, sessizlik oldu? hayırdır :)

valla mervecim o imzamdaki şahsiyet benim en yakın arkadaşımı çok üzüp sonrada bişey olmamış gibi ortalarda gezinen iğrenç biri...:dito:dito:icon_evil

ya bu arada valla maşallah diyeyim hepinize 15-20 dk çıkıyım dedim bi geri geldim 33. sayfaya gelmişiz.eğer böyle giderse daha dizi başlamadan yeni başlığa geçeriz.ben şimdi diğer yorumlarıda okuyım.

bi de maçı söyliyim böyle mutlu olunca söylemek geldi içimden:TÜRKİYE:2 macaristan:0:happy0064:happy0064:happy0064
Goller:Gökhan Ünal,Mehmet au bişey valla yazamıyom soyadını özür hani varya fenerde sonradan türk oldu.

merw
12-09-07, 20:12
4.1Bu beğendiğiniz karakterin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
Sevim
*Cesur,kararlı(2),aklıselim,yılmayan,entellektüek( 2),bağımsız,empati kurabilen, düşünceli, hassas, tutarlı(2), dürüst, iyi, feminist, sevecen, anlayışlı(2), iyi nasihat veriyor, gençleri dinliyor, karakterli, duygusal, hep doğru kararlar veriyor, asil,Ahmet ve yasemin aşkını destekliyor

Mehmet
*sevimi çok seviyor,onu sıkmıyor,sakin, ağırbaşlı, sağlam, çağdaş

Selma
*Otoriter,prensipli, vakur, mesafeli, ulaşılmaz, şevketle ilişkisi çok iyi.

Şevket
İyi bir arkadaş,abi,baba,dede,Selma ile ilişkisi çok iyi, oyunlar çevirmeden,ancak gerektiğinde-yalan dolan söylemeden-olaylara müdahale etmesi,çocuklarına gösterdiği sevecenlik,kardeşine bağlılığı ve onun için endişelemesi

Defne
*dik başlı, milli duyguları gelişmiş, kuvvetli, kararlı, gerektiğinde usulünce ailesinin karşısında durabiliyor

Emine
*Samimiyet,ünsalları kendi ailesi gibi benimsemesi, sahnelerinin germemesi

Rüya
*Şeker, masum, konuşması tatlı

Harun
*Sevme tarzı çoğu kişi her özelliği yazmış.:)

Deniz
*milli duyguları gelişmiş,defne ile ilişkisi

Kamil
*samimi, dürüst, sevimli, sempatik, uyanık geçinmeye çalışan saf

Yaşar
*sağlam karakterli,dürüst, şiddet karşıtı

Nezahat
*anaç tavırlı, doğal,duygusal

Işık
*samimi,güleryüzlü

Güzide
*Feminist

Lale
*İyi sır tutuyor

Bu arada Milli takımımız Macaristan karşısında 2-0 önde...:):):)

Teşekkür ederim shevek.Gaza geldim valla.Keşke Nilgün Hanım şu sıralar bir uğrasa foruma da görse ne kadar emek harcadığımızı.:icon_whis

Ankete 37 kişi katılmış.Ama çoğumuz sorulara tek cevapla yetinememişiz.En sevdiğimiz/üzüldüğümüz sahnelere bir tane yazmamışız.Yani cevaplar katılan kişi sayısından çok.:)

evet, onlardan biri de benim :D ben iki t-shirtten hangisini alacağıma karar veremeyen bir insanım, nerede kaldı iki sahne arasında seçim yapmak.. (össde soruların 5 şıkkından birini nasıl seçtim hiç bilmiyorum :img-hyste)

4. sorunun cevapları çok iyi olmuş cansu ya.. aklına sağlık böyle sorduğun için... karakter analizi gibi olmuş.. süper :)

1g9s0g5s
12-09-07, 20:13
Yaseminin Rüyaya boşanma işini ve Ahmetin babası olduğunu açıklamasına pratik bir açıklama buldum:

Y:sus! onun adını anma!...hem ben sana yeni baba bulurum..hem en gerçeğinden..en terk etmeyeninden...:icon_whis

Badger abla süper olmuş bu ya yasemin yapar da böyle bişeyi (tabi o zamana kadar Ahmet Rüyayı almazsa)

ya sevime ne çok oy çıkmış (verenlerin biride benim:img-wink:)

Tavuskuşucum yazmış benden önce maçı ama dediğim gibi daha okuyamamıştım bütün yorumları...

Tavuskuşu
12-09-07, 20:19
5.Işık,Defne,Deniz,Harun ve Yaşar arasında en beğendiğiniz genç kim?(siyasi görüşleri gözardı edilerek)
*HARUN…..14 OY
*Defne…..13 OY
*Deniz…..8 OY
*Yaşar…..7 OY
*Işık…..2 OY

En kolay bu oldu.:):)Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

3-0 olmuş.

Bu arada bu gençlerin en sevilen özelliklerini yazmayacağım zira zaten önceki mesajda herkesin sevilen özellikleri yazıyor.

LİN
12-09-07, 20:33
byeYaseminin Rüyaya boşanma işini ve Ahmetin babası olduğunu açıklamasına pratik bir açıklama buldum:

R:Anne ben senden ve babamdan ayrılmaya karar verdim.
Y:Ama ama neden Rüya ne oldu ki?
R:Ben gerçek babamı buldum anneciğim.Bundan sonra Aaamed ve ben beraber yaşacağız.Ve ben artık içerdeki dombili göbekliye baba demeyeceğim anneciğim.Aamede' de Aaamed demeyeceğim ona sadece babacığım diyeceğim.
Y:Neee ne dedin sen? Biliyor musun gerçeği yoksa?
Ama ama senin psikolojin ne olacak? hem Necdet'e bunu nasıl yaparız?Boşver otur oturduğun yerde.Ben herşeyi senin için yaptımmm...
R:Psikolojimi çok düşünseydin yıllarca bana babam hakkında yalan söylemezdin bencil anneciğim..Sen bence bunca yıldan beri sadece kendini düşünüyorsun.
Y.Hı:blink:Ama Rüya..neyse haklısın sanırım, dur bende eşyalarımı alıp geliyorum.
R:Otur oturduğun yerde anne.Sen eşyaları toplar, ama gitmeye cesaret edemezsin.Boşuna hareketlenme.Seni sanal kocanla başbaşa bırakıyoruz.Çünkü geri kalan hayatımızı senin gibi bir şaşkınla geçirmek istemiyoruz.Hadi Bye

merw imzan harika şeker:good:

badger
12-09-07, 20:39
bye

R:Ben gerçek babamı buldum anneciğim.Bundan sonra Aaamed ve ben beraber yaşacağız.Ve ben artık içerdeki dombili göbekliye baba demeyeceğim anneciğim.Aamede' de Aaamed demeyeceğim ona sadece babacığım diyeceğim.
Ama ama senin psikolojin ne olacak? hem Necdet'e bunu nasıl yaparız?Boşver otur oturduğun yerde.Ben herşeyi senin için yaptımmm...
R:Psikolojimi çok düşünseydin yıllarca bana babam hakkında yalan söylemezdin bencil anneciğim..Sen bence bunca yıldan beri sadece kendini düşünüyorsun.
Y.Hı:blink:Ama Rüya..neyse haklısın sanırım, dur bende eşyalarımı alıp geliyorum.
R:Otur oturduğun yerde anne.Sen eşyaları toplar, ama gitmeye cesaret edemezsin.Boşuna hareketlenme.Seni sanal kocanla başbaşa bırakıyoruz.Çünkü geri kalan hayatımızı senin gibi bir şaşkınla geçirmek istemiyoruz.Hadi Bye

Ehh bu diyaloglardan sonra Rüyanın gerçek bir Gürsoy olduğu tescillenmiştir
:)

Tavuskuşu
12-09-07, 20:39
6.Rüyanın en beğendiğiniz sahnesi hangisi?
*Necdete “Aamed aamed…” diyişi…..11 OY
*Trende Ahmetle karşılaşmaları ve konuşmaları…..8 OY
*Ahmet ve yaseminin resmini çizmesi…..5 OY
*”Aferin ona…”…..5 OY
*Ahmetle tüm sahneleri diye cevaplar da var.:)…..4 OY
*Yasemin ahmetle kaçacakken Rüyanı uyanıp “Baba baba…” diye ağlaması…..2 OY
*Tren camından ahmetle nanikleşmesi…..2 OY
*”Sen çok kötü bir annesi.”…..2 OY
*Necdetle öpücük sahnesi…..2 OY
*AHmetle parktaki sahnesi…..1 OY
*Konuştuğu tüm sahneler…..1 OY
*iki kızını seven dedesini kıskanıp hemen kucağına atladığı sahne…..1 OY

@ly
12-09-07, 20:43
5.Işık,Defne,Deniz,Harun ve Yaşar arasında en beğendiğiniz genç kim?(siyasi görüşleri gözardı edilerek)
*HARUN…..14 OY
*Defne…..13 OY
*Deniz…..8 OY
*Yaşar…..7 OY
*Işık…..2 OY

En kolay bu oldu.:):)Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

3-0 olmuş.

Bu arada bu gençlerin en sevilen özelliklerini yazmayacağım zira zaten önceki mesajda herkesin sevilen özellikleri yazıyor.

Cansucan...bu işi başına ben sardım...sen sitem bile etmedin...:img-in_lo Eline sağlık...

Şimdi badger ve Cansu'nun anket sonuçlarına topluca göz gezdirdim ve dikkatimi çeken iki nokta oldu...

Cansu'nun anketinde;özellikle karakterler hakkındaki sorularda...oy dağılımlarına bakar mısınız...çok çeşitli...hepimiz farklı karakterlerden veya aynı karakterin farklı özelliklerinden etkilenmişiz...Demek ki, zevklerimiz, etkilendiğimiz noktalar, değişik...

Badger'ın anket soruları ise, dizimizde olayların düğümlendiği, kilit noktalar ile ilgiliydi...ve işte orada ezici bir çoğunluğun aynı fikirde olduğunu görüyoruz...

İki anketin sonuçları bana, hepimizin farklı insanlar olduğumuzu....ama haklı ile haksızın ayırımında, aynı noktada buluşabildiğimizi gösterdi...:good:

Badger ve Cansu, ikinize de teşekkürler...

Shevek
12-09-07, 20:48
Cansucan...bu işi başına ben sardım...sen sitem bile etmedin...:img-in_lo Eline sağlık...

Şimdi badger ve Cansu'nun anket sonuçlarına topluca göz gezdirdim ve dikkatimi çeken iki nokta oldu...

Cansu'nun anketinde;özellikle karakterler hakkındaki sorularda...oy dağılımlarına bakar mısınız...çok çeşitli...hepimiz farklı karakterlerden veya aynı karakterin farklı özelliklerinden etkilenmişiz...Demek ki, zevklerimiz, etkilendiğimiz noktalar, değişik...

Badger'ın anket soruları ise, dizimizde olayların düğümlendiği, kilit noktalar ile ilgiliydi...ve işte orada ezici bir çoğunluğun aynı fikirde olduğunu görüyoruz...

İki anketin sonuçları bana, hepimizin farklı insanlar olduğumuzu....ama haklı ile haksızın ayırımında, aynı noktada buluşabildiğimizi gösterdi...:good:Badger ve Cansu, ikinize de teşekkürler...

Alyçan, senin yukarıdaki tespitin de foreshadowing'deki en üst ve en son nokta oldu galiba! :happy0064:img-icecr

merw
12-09-07, 20:49
bye

ve bunu 7 yaşındayken yapıyor rüya öyle mi :D vayy, gerçekten de gürsoy kızı olduğunun diploma belgesi gibi birşey bu :D x kromozomları annesinden değil sevimle defneden gelse bu kadar olur ancak :img-hyste

hele şu bold olan kısım tam süper olmuş :D

Tavuskuşu
12-09-07, 20:51
7.Bu sezon, oyunculuğunu en beğendiğiniz oyuncu hangisi?
*CANSEL ELÇİN…..18 OY
*Okan…..8 OY
*Engin Şenkan…..4 OY
*Kadir Özdal…..4 OY
*Beren Saat hariç hepsi…..3 OY
*Laçin Ceylan…..2 OY
*Lale Mansur…..2 OY
*Ayda Aksel.....2 OY

Bunlar da 1 Oy alanlar:
*Berk Hakman
*Karina Gükrer
*Belçim Bilgin Erdoğan
*Beren Saat
*Hepsi
İki soru kaldı...:):):) Aliye Abla seninki de anketlerin genel değerlendirmesi olmuş güzel olmuş.:)Kendi cevaplarımı da ankete katmayı unutuyorum.:img-blushBenimle birlikte anketi cevaplayan 38 kişi var.

Shevek
12-09-07, 20:56
ve bunu 7 yaşındayken yapıyor rüya öyle mi :D vayy, gerçekten de gürsoy kızı olduğunun diploma belgesi gibi birşey bu :D x kromozomları annesinden değil sevimle defneden gelse bu kadar olur ancak :img-hyste

hele şu bold olan kısım tam süper olmuş :D

Yasemin' e annelik namına(!) yaptığı hataları sahiplendirir, bir de bu yalanı sürdürmeye devam ettirme aymazlığında ısrar ettirirlerse, Rüya 13-14'üne geldiğinde, LİNçan'ın yazdığı replikleri aynen yazsınlar bir zahmet. Bu gidişle Rüya ergenliğe gelip, aklı erdiğinde ve gerçeği keşfettiğinde, ne Yasemin'in ne de Neçdet'in suratına kendi özgür iradesiyle bir daha bakmamayı seçeçektir zaten. Ortalığı dümdüz eder, ikisini de silip geçer.:icon_whis

Bir şey biliyoruz da söylüyoruz:img-cool2. Biz de anneyiz. Duyun sesimizi senaristleeeerrrr!

arwen61
12-09-07, 20:56
linciğim senin diyaloglarda süper:good:

istermisiniz aynen burdaki gibi rüya yasemine kızıp ahmete gitsin yaşı biraz daha büyük olsa olabilirdi ama o yaşta çok zor tam tersi ahmete değil necdete koşar şu anda:icon_sorr

badger
12-09-07, 21:00

İki anketin sonuçları bana, hepimizin farklı insanlar olduğumuzu....ama haklı ile haksızın ayırımında, aynı noktada buluşabildiğimizi gösterdi...:good:

Badger ve Cansu, ikinize de teşekkürler...

Sağlam bir forum ekibi olduğumuz da tescillenmiştir

Şimdiii..Yeni sorular geliyor:

2.sezonda kurgu bölümünde görmek istediğiniz ve istemediğiniz sahneler:

* Deniz-Defne ilişkisinin devam etmesi,
* Mehmet ile Sevimin evlenmesi
* Güzidenin Necdeti terketmesi.
* Rüyanın Ahmeti kabullenmesi ve belli bir zaman sonra baba! demesi
* Ahmetle Yaseminin evlenmesi
* Necdetle Yaseminin evliliklerinin devam etmesi.
* Işıkla Yaşarın ayrılması
* Nezahatle Rızanın yeniden evlenmesi
* Aylayla Ahmetin evlenmesi
* Güzidenin ailesinin Necdete karşı çıkması..
*

İstediğiniz ve istemediğiniz sahneler olarak birer tane seçiniz...:)

Aklına yeni bir sahne gelen varsa ekleyebilir..:img-icecr

Ben bu gece erken çıkıyorum...İyi gecelerbye

Shevek
12-09-07, 21:14

* Deniz-Defne yakınlaşması,

Seçemem ben bunlardan. Sıralasam ve ek yapsam olmaa mı? Olur, olur.:img-wink:
Görmek istediklerim, sırasıyla;
* Deniz-Defne yakınlaşması,
Şimdi görmek istediklerime ek yapıyorum;
*Güzidenin Neçdet'ten hamile kalması, korkup kaçması, Neçdet'in çoçuktan haberdar olmaması.
*Güzidenin kendine aşık bir adamla evlenmesi ve o adamın Neçdet'in çoçuğunu çok sevip sahiplenmesi ve üzerinde hak iddia etmesi.

2. sezon görmek istemediklerim;
Ek;
* Mahkeme salonlarında itme ve çekme deneyleri yaşanması

Fark etmez dediklerim;

Gözümüz aydın forum, "ç" ler geri döndüüüü!!!:img-pilot:img-icecr

Başbaş editi: Badgerim, gitme nereye gideyisun? diyeçeğim ama diyemiyorum, ben de çok yorgunum, baksana uzun uzun yazmaya bile varmıyor elim, ben de bu geçe çok geçe kalmam gibi.:icon_sorr:sad53:

@ly
12-09-07, 21:16

* Deniz-Defne yakınlaşması: :happy0064
* Mehmet ile Sevimin evlenmesi: :happy0064 :happy0064
* Güzidenin Necdeti terketmesi: :img-fie: (Güziidee..sakın Necdet'i terketmee)
* Rüyanın Ahmet'e... belli bir zaman sonra baba! demesi: :happy0064
* Ahmetle Yaseminin evlenmesi: :img-yes:
* Necdetle Yaseminin evliliklerinin devam etmesi: :img-swoon
* Işıkla Yaşarın ayrılması :img-yes:
* Nezahatle Rızanın yeniden evlenmesi: :hıh
* Aylayla Ahmetin evlenmesi: :img-fear2 :img-cold:
* Güzidenin ailesinin Necdete karşı çıkması: :)
*

arwen61
12-09-07, 21:20

*

hemen cevaplayayım :img-wink:

istediğim sahne;
kusura bakma bu ikisinden birini seçemedim çünkü ikisinide bir arada istiyorum:img-in_lo

en istemediğim sahnede tabiiki;
* Aylayla Ahmetin evlenmesi:img-fie:

sanada iyi geceler canım görüşürüzbye

Tavuskuşu
12-09-07, 21:22
Cansel Elçin
*Sezon finali…..9 OY
*Yaseminin nikahı ve sonrası…..8 OY
*Yaseminin hamileliğini öğrenmesi…..3 OY
Bunlar da 1 Oy alanlar:
*Ağladığı tüm sahneler
*Pastaneden necdeti dövmesi
*Kol düğmelerini fırlattığı sahne
*Yılbaşı
*Tüm sahneler
*yaseminine evinin önünde karın altında ıslık çalıp onu düşündüğü sahneler
* adadaki yaseminle olan sahneleri
* yasemine bakıp içinin titrediği her sahne.
*Nişan İçin gittikleri salonda kurduğu hayal sırasındaki ifadeleri
* kesinlikle 22. bölüm: "iyi.pekala, o zaman sana güzel bi haberim var, ayla ve ben evleniyoruz"

Okan Yalabık
*Yaseminin intihar sahnesi…..3 OY
*adada yasemine tam açılacakken onun asıl aşık olduğu kişinin ahmet olduğunu öğrendiğinde yaşadığı şaşkınlığı, hayal kırıklığı…..2 OY
Bunlar da 1 Oy alanlar:
*Sezon finali
*Opera sahnesi
*Yaseminin odasına girdiği an
*Yasemin’in Kıbrısçık’a gideceğini sandığı gece ve gün
* babası ile olan sahnesindeki performansı.

Laçin Ceylan
*Yılbaşı gecesi sarhoş ve neşeli olarak oturduğu koltuktan, kafası karışık, nedensiz ve ani bir korkunun pençesine düşmüş, o an için kafayı çizmiş olan Sevim'e dönüşü muhteşem oynadı. Kekelemeye, dil sürçmeye, ses titremeye kadar nakış nakış işlemiş…..2 OY

Kadir Özdal
*Yurt sahnesi…..3 OY
*Işık’ aşkını itiraf ettiği sahne

Engin Şenkan
*Mahkeme sahneleri
* idam kararlarının geri çekildiğini öğrendiğindeki "hey allahım" tavrıyla ve kendi durumuyla dalga geçercesine attığı bakış
*Ağladığı tüm sahneler

Beren Saat
*Ahmet için tuttuğu günlüğü Ahmet'e yüreklice açıkladı.

Lale Mansur
*Hani Riza'nin elbisesini begenmedigi sahnesi vardi. Oradaki kirgin, ezik, caresiz hali.

Ayda Aksel
*serbest bırakılan Defneyi karşıladığı sahne.
* İdam gecesi Milli Birlik Komitesinin kararını beklerken ki hali,kocası için endişelendiği tüm hastane sahneleri.(hem istanbulda hem amerikada)

Belçim Erdoğan
*Bir kız öğrenci olarak öğrenci olaylarında o cesurluğu çok güzel bir biçimde vermesi.

Berk Hakman
*Bıçaklanma sahnesi
*Defneyle öpüşmesi

Karina Gükrer
*Necdete sarılıp ağlaması

Son sorudayım.Yihhhhhuuu.:happy0064:happy0064Badger seninkini yarına cevaplarım artık.Ayşe hoş gelmişsin.Badger güle güle.Ben de 12’de çıkmak durumdayım yarın erken kalkacağım da…

yasemin_lizz
12-09-07, 21:25

*

Görmek istediklerim:

* Rüyanın Ahmeti kabullenmesi ve belli bir zaman sonra baba! demesi:img-icecr
* Ahmetle Yaseminin evlenmesi:img-wink:

Görmek istemediklerim:

* Güzidenin Necdeti terketmesi
* Necdetle Yaseminin evliliklerinin devam etmesi.:icon_evil
* Aylayla Ahmetin evlenmesi:img-fie:

Tavuskuşu
12-09-07, 21:36
8.En daraldığınız sahne hangisi?
*Ahmet&Ayla sahneler…..10 OY
*Nikah Sahnesi…..9 OY
*Necdet&Yasemin…..4 OY
*Denizin bıçaklanması…..3 OY
*Yaseminin gerçeği söyleyemediği sahnele…..3 OY
*Yaseminin necdetin odasına hain emellerle girdiği sahne…..3 OY
*Necdet-Rüya sahneler…..3 OY
*Ahmetin Haydarpaşada ekilmesi.

Bunlar da 1 oy alan sahneler:
*Necdetin olduğu her sahne
* Ahmetin yasemini sevdikten sonraki zavallılığı bunu anlayamıyorum
*AHmetin aylaya ayrılmak istediğini söylediği sahne
*Annelerin birbirlerine ulaşmalarını engelledikleri sahneler
*İTÜ’nün basılması
*Süperman Necdet
*Güzide sahneleri
*Ahmet ve yaseminin ayrıldığı sahne
*Yasemin ve keriman:)
*Menderesin idamı
*Ahmet kıbrısçıka gitmeden önce yaseminlerin evinin önüne geliyor o sırada camdan bakmakta olan yaseminle birbirlerine bakarak vedalaşıyorlar ya o sahnede afakanlar basmıştı beni.Hem çok uzattılar o bakışmayı,hem de ayrılık gecesini tüm ayrıntılarıyla hatırlattılar.Öööööyyle uzuuuun uzuuuuun bakışmaları duygusal değil çok sıkıcıydı.
* ahmetin, yaseminin hamile oldugunu ögrendigi sahne
* necdetin ahmete "yasemin benim karim artik. anlasana" dedigi sahne
* yaseminle ahmetin sürekli öpüşüp koklaştığı sahneler

Ohhh be bitti sonunda.Amma uzun bir anket yapmışım ben de.Sonuçlarını açıklamak bütün gece sürdü ama değdi.:)Bu gece yorumlarınıza katılamadım ama yarın akşam inşallah.

Yasemiiiiiiiiiiiin kurtul artık şu necdetten.

zeyneps
12-09-07, 21:48
Ohh ohh anket sonuçları açıklanmış elllerinize sağlık yağnuuuz ben daha diğer anketi cevaplayamamıştım affınıza sğınıyorum zaten korku filmi izledim tırstım yine size sığındım :img-cray:

Mirhabalar ifindim bu arada :img-in_lo:happy0064

Tavuskuşu
12-09-07, 21:51
Ben de çıkıyorum artık.İyi geceler hepinize.Bir kez daha söyleyeyim:Gerçek babalara sahip çıkalım çıkmayanları uyaralım.:):)Kalanlara iyi yorumlar.

Ziynep o sonuçlara bütün gecemi verdim ama sonuç beni çok memnun etti.İyi oldu değil mi?:)Sevdim ben yani zevkliydi.Tam sen geldin ben gidiyorum.Neyse hoşçakalın sevgiyle kalın...bye:sad53:bye

LİN
12-09-07, 21:55
:blink:Ohh ohh anket sonuçları açıklanmış elllerinize sağlık yağnuuuz ben daha diğer anketi cevaplayamamıştım affınıza sğınıyorum zaten korku filmi izledim tırstım yine size sığındım :img-cray:

Mirhaba ifindim.Hangi filmi izledin bakalım?
Bu arada korlu filmi demişken hepinize Lost Room diye 4.5 saatlik bir dizi/film şiddetle öneriyorum.Gerçi korku değil müthiş bir gizem gerilim.Saatlerce başından kalkamadık eşimle...Gözlerimiz pörtledi.:blink:Kendimize gelmemiz 2 günü aldı.Mutlaka seyredin çanlar.
Bye tavusumkusum bye

arwen61
12-09-07, 21:59
Ohh ohh anket sonuçları açıklanmış elllerinize sağlık yağnuuuz ben daha diğer anketi cevaplayamamıştım affınıza sğınıyorum zaten korku filmi izledim tırstım yine size sığındım :img-cray:

merhaba canımbye

ben korku filmlerini izleyemiyorum ya kaçıyorum yada yüzümü kapatıyorum:img-blushseni tebrik etmek lazım

arkadaşlar sağolsun o kadar güzel anketler yapıyorlarki insan hangisine cevap vereceğini şaşırıyor

Ben de çıkıyorum artık.İyi geceler hepinize.Bir kez daha söyleyeyim:Gerçek babalara sahip çıkalım çıkmayanları uyaralım.:):)Kalanlara iyi yorumlar.

Ziynep o sonuçlara bütün gecemi verdim ama sonuç beni çok memnun etti.İyi oldu değil mi?:)Sevdim ben yani zevkliydi.Tam sen geldin ben gidiyorum.Neyse hoşçakalın sevgiyle kalın...bye:sad53:bye

sanada iyi geceler canım

hiç merak etme ahmete sahip çıkacağız çıkmayanlarıda sert bir dille uyaracağız

bugünde bitti sayılır yarın perşembe bende kaçayım hepinize iyi geceler,iyi yorumlar arkadaşlarbye

@ly
12-09-07, 22:04
:blink:

Mirhaba ifindim.Hangi filmi izledin bakalım?
Bu arada korlu filmi demişken hepinize Lost Room diye 4.5 saatlik bir dizi/film şiddetle öneriyorum.Gerçi korku değil müthiş bir gizem gerilim.Saatlerce başından kalkamadık eşimle...Gözlerimiz pörtledi.:blink:Kendimize gelmemiz 2 günü aldı.Mutlaka seyredin çanlar.
Bye tavusumkusum bye

Gidenler güle güle.....bye

LİN ben o filmi izledim....yaklaşık 5 dakikada bir sıçrıyordum oturduğum koltukta...birgün de, gerilmeyi neden bu kadar sevdiğimizi tartışalım olur mu?

LİN
12-09-07, 22:10
Gidenler güle güle.....bye

LİN ben o filmi izledim....yaklaşık 5 dakikada bir sıçrıyordum oturduğum koltukta...birgün de, gerilmeyi neden bu kadar sevdiğimizi tartışalım olur mu?

Ya aly neydi o öyle?İnsan meraktan kalkamıyordu.Birde tam filmin en heyecanlı sahnesinde bizim kapı çaldı.Leyla gibi oldum :)Kapı görmeye tahammülüm yoktu uzun zmn.
Evet bu gerilim düşkünlüğümüzü tartışalım bir gece.

@ly
12-09-07, 22:21
Ya aly neydi o öyle?İnsan meraktan kalkamıyordu.Birde tam filmin en heyecanlı sahnesinde bizim kapı çaldı.Leyla gibi oldum :)Kapı görmeye tahammülüm yoktu uzun zmn.
Evet bu gerilim düşkünlüğümüzü tartışalım bir gece.

LİNçan, ben o filmi tek başıma izledim... :img-fie: Gerçi hiçbir gerilim filmi, beni Ahmet'in Yasemin'in nikahını izleyişi kadar geremez ama....:sad53: ya da Ayla ile nişanı kadar....Allah'ım...bu dizi yüzünden nişan ve nikah antipatisi oluşmuş bende....:icon_whis

fobi editi : Ben bir daha evlenemem...bunun hesabını kim verecek...:img-cray:

şehrayin
12-09-07, 22:21
selam arkadaşlar
epydir yoğunluktan giremiyordum
bir ara bir anket doldurmuştum onun sonuölarını gördüm şimdi
arada yazılanları okumadım başka anket var idiyse doldururum
arkadaşlar dizimiz başlıyor diye çok seviniyorum..
geri sayım başladı, cumayı düşündükçe seviniyorum
bu arada herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
iyi geceler......

zeyneps
12-09-07, 22:25
Merhabalar Cansuçan iyi geceler :sad53::sad53:

Lost Room'mu hmmm onu da izlemeliyim :img-in_lo Aslında ben uzun zamandır korku filmi izlemeyi bırakmıştım sonlrını hep film arasında tahmin ederek hevesimi kursağımda bırakıyordum eddim bi izleyelim Messengers 'ı izledik kuzenimle o kadar korkunç değildi ama gece izlediğimizden tırstık biraz bir de balkonun kapısı şak diye açılınca :img-fear2:img-fear2:img-fear2

Cansuçan valla güzel oldu ellerine sağlık çok zevkliydi anket soruları cvaplamak :img-in_lo:img-icecr

Ya bir avatar gördüm Rüya-Ahmet acaba o yeni bölümlerden mi ikisinin trendede öyle bir sahnesi vardı ama sarılma şekilleri farklı sanki :img-in_lo Durun avatarımı değiştireyim görün:img-wink:

LİN
12-09-07, 22:31
Merhabalar Cansuçan iyi geceler :sad53::sad53:

Lost Room'mu hmmm onu da izlemeliyim :img-in_lo Aslında ben uzun zamandır korku filmi izlemeyi bırakmıştım sonlrını hep film arasında tahmin ederek hevesimi kursağımda bırakıyordum eddim bi izleyelim Messengers 'ı izledik kuzenimle o kadar korkunç değildi ama gece izlediğimizden tırstık biraz bir de balkonun kapısı şak diye açılınca :img-fear2:img-fear2:img-fear2

Cansuçan valla güzel oldu ellerine sağlık çok zevkliydi anket soruları cvaplamak :img-in_lo:img-icecr

Ya bir avatar gördüm Rüya-Ahmet acaba o yeni bölümlerden mi ikisinin trendede öyle bir sahnesi vardı ama sarılma şekilleri farklı sanki :img-in_lo Durun avatarımı değiştireyim görün:img-wink:
Hımm Ahmetle Rüyanın yeni bölümde parkta sarılma sahneleri bu kesinlikle.Ahmet dayanamayıp sarılacak Rüyasına...Ah canım ne de güzeller.Maaşallah...
Aly sakın düğün antipatin olmasın,yakın zamanda senin düğününde biz nedimelerin olacağız.

zeyneps
12-09-07, 22:46
Ayy galiba düşündüğümüz parktaki sarılma sahnesi bu hep hayalini kurduğumuz delüğğanlıya baktım da Yasemin'e bakıyor sanki ve dudağını büzmüş ağlıyacağım şimdi :img-cray::img-cray: Allahım bu nasıl bir şeydir