Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-19

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Tavuskuşu
15-09-07, 23:14
duşunelım bır mervecan..sanırım gızlıden gızlıye sevılmeyı ve yasaklara rağmen bir arada olmaya çalışmayı sevdi en fazla...
ama aslında bırını sevmenın mantığı olmasa gerek..yanı dızılerde fılmlerde sevılme durumu hep guzellıkle ılışkılendırılmıştır genel olarak değil mıı..ama aslında aşk sevgı kımya ınsanların kımyalarının uyuşması durumu değil mııı.?
yanı guzellık karıyer başarı bır yere kadar etkıler karşıdakını ama onların uzerıne kurulamaz kanımca bu kadar buyuk bır aşk..,,,

yahu yazdıklarımı bır toparlayayım dıyorum ama mecalımyok..dağınık kalsın:img-wink:

Oy oy oy ayşeçan ne güzel anlatmışsın öyle.:happy0064 Kimya işi bu. Zaten mantığı olsa kalbin işi olmazdı.Ne demişler aşk gelince akıl tatile çıkar.

Zeynep kayınvalidem diyorsun bakıyorum.Ama ben onu anne gibi benimsedim nabeeeer?

spdr
15-09-07, 23:19
yahu ben bı saattır yazımı edıtlerken yenı sayfaya mı geçtınız sızz:hıh
zeynep merhabaa kuzum..nerelerdesın?ahmetı kapmaya çalışacağına ıkı şehvetlı senaryo doktur de affettır yasoyu..
bu aradaa badger mervee senaryoların devamları nerede acebaa..haydıı dumledore gıbı sıhırlı çubuğunuzu kafanıza dokundurup çıkarın orda ne var ne yoksaa:img-wink::)
bu aradatekrar yazayım madem..ben de 2 deyım lacrıma..eşit şartlardayız kanımca..,ama ben olmasan cansuyla zıynep yar etmez sana ahmedı bılesıın:hıh
---
ayy cansu demek anne diyorsun selmoşaaa:img-hyste
uzgunum ama selmayla o kadar yakınlaşabıleceğimi hıç zannetmıyorum:hıh
yaso ıçın da sorun olmadı bu sonuçtadeğil mii:):img-yes::img-yes:

merw
15-09-07, 23:19
kızlarrr! Yine derine inemiyorsunuz gibi geliyor bana..Ahmetin sözlerinde gizli...Aşkını cesaretle yaşayan kıza aşık oldu...Ahmet aşıkoldu ona aşık olan Yasemine..Üstüne onca şey yaşandı...içinden söküp atmak istedi ama olmadı..yapamadı..Sökmeye çalıştığında ölecek olduğunu öğrendi..Şu anda da deligibi seviyor yasemini ama arada...çocuk var..yalan var..hile var...BLue&blue..Ahmet artık ispat istiyor..ve haklı..güveni kırıldı..onuru kırıldı..Yaseminin gerekçeleri ne olursa olsun artık hiçbirinin önemiyok..Ahmet almasına alır ama Yaseminin gelmesini istiyor..Söyledi ve bekledi Yasemini..Ama Necdeti Rüyaya sarılmasını..kendisinin yerinde onu kızının yanında görmesi filmi koparttı..Ehh Ahmet de insan evladı..Peygamber değil...:icon_whis

yaa derine iniyorum da badgerçan... derinlerde klostrofobim azıyor bir de yasemin gibi fazla oksijen gitmeyince beynime, düşünemiyorum :D

şaka bir yana, bu noktada canselin söylediğine mi geldik ne? ahmet yasemini kavuşamadıkça daha mı çok sevdi? yani illa ki kavuşamadıkça daha çok hırs yapar, takıntıya dönüşür belki ama... 2 yıl da sevgili olarak takıldılar... bilemiyorum, o zamanlarda yasemin hiç mi gelecekte dönüşeceği zombinin sinyallerini vermedi? ahmet bunları göremedi mi? eğer böyle birşey olmadıysa nasıl bir anda 180 derece döndü bu kız?

"benim yaseminim.." temalı konuşma olayın sırrı.. acaba gerçek yasemin oydu da ahmeti kaybedince gerçek yasemini sandığa mı kilitledi, yoksa ahmet de yasemini görmek istediği gibi mi gördü birazcık?:img-cool2 (anaam, kafa çorba oldu iyice...)

ayşeçanım, arsız okuyucum benim :D senaryo fikirleri kafamda ama mantık sırasına koyamıyorum... cansuçanla da konuştuk, ne yapsam karar veremedim ki...... =)))) ama zeynebin bir gün söylediği birşey bana çok güzel bir fikir verdi, onu kullanmayı çok istiyorum

duşunelım bır mervecan..sanırım gızlıden gızlıye sevılmeyı ve yasaklara rağmen bir arada olmaya çalışmayı sevdi en fazla...
ama aslında bırını sevmenın mantığı olmasa gerek..yanı dızılerde fılmlerde sevılme durumu hep guzellıkle ılışkılendırılmıştır genel olarak değil mıı..ama aslında aşk sevgı ınsanların kımyalarının uyuşması durumu değil mııı.?
yanı guzellık karıyer başarı bır yere kadar etkıler karşıdakını ama onların uzerıne kurulamaz kanımca bu kadar buyuk bır aşk..,,,

yahu yazdıklarımı bır toparlayayım dıyorum ama mecalım yok..dağınık kalsın:img-wink:sanırım aşkın mantığı yoktur demeye çalıştım:)

boşveer, dağınık kalsın :D
bence de ahmetin olayı güzellikle değil, dedim ya o sırf güzelliğe bakacak kadar sığ biri değil. gerçi dizideki hiç kimse değil şimdi, allah için :D güzellik değil.. kariyer falan ne alaka :D "aman tanrım bir doktor! aşık oldum galiba :P" gibi birşey yok.. heralde :img-cool2

aşkın mantığı yok evet.. bir anda (popüler deyişle) bir elektrik hissedersen devamı geliyor kanımca... bilmem ki.... :img-blush

zeyneps
15-09-07, 23:21
bi sen eksiktin sende gel tam olsun zenepim ay okadar farkli kombinasyonlar ve ask ucgenleri sekizgenleri olduki artik 3 boyutlu hale gececekler prizma kup silindir olacaklar o kadar karisti ortalik yaniiii

Yamim valla haklısın nedir bu kadar bu karmaşa anlamadım :icon_whisŞimdi bir de bize geçmiş yıllarda ikinci bir Aliye vakası yaşatmasınlarda aman Allah korusun :icon_whisZaten ciyak ciyak ağlar :icon_whis Zaten Yasemin gözümüzde değerini eksilere indirdi bari Ahmet böyle yapmasın mahkeme mahkeme dolaşmasınlar küçücük bir çock bunlardan zarar görmesin umarım Ahmet bir an önce en iyi yolun bu olmadığını anlar annesinden bağırta bağırta ayırmasın Ayla umarım onları kendine getirir herkes bu kargaşadan sekizgenlerden kurtulur :img-in_lo

Cansuçan kayınvalide anne yarısıdır bir kere hem Selma fazla samimiyetten hoşlanmaz azıcık resim olmak lazım onunla:img-yes::icon_whis

lacrima
15-09-07, 23:24
Ahmet, Yasemin'i affettiği gün, kendisini de affedecektir. Çünkü bu ilk öfke tufanı geçince, ben onun, geçmişi düşüneceğini, ekndine ait bir hata varsa eğer (belki daha etkin, daha kararlı olabilirdi, Yasemin'in ona telefonda söyleyemediği çok önemli şeyin peşinden ısrarla gidebilirdi. Sonraki buluşmalarda, 18. bölümde, mecburdum diyor Yasemin. Neden mecburdun Yasemin, neden? diyebilmeliydi. Onu konuşturmadan bırakmamalıydı gibi). Bunları düşünecektir o. Pire için yorgan yakıp, Aylayla evlenip, sevdiği kadını ve çocuğunu mahkeme salonlarında rezil etmez o. Etmemeli. Onu bize öyle anlatmadılar bugüne dekç:img-yes::img-cool2
************************************************** ***Sevgili Shevek genel özet bu konuda keyfimi kaçırmadı desem yalan olur.Aşk hiçbir dizide bu kadar güzel anlatılmadı.Öyle güzel geliştiki her şey tereyağından kıl çeker gibi.En uzun küslükleri bile 1 bölüm sürdü namı diğer 2 ay 28 gün ve 16 saat...Ama şimdi:icon_sorrElbette Ahmet çok haklı.Herkesten saklanan; yavrusunun hesabını soracak.Sormalı da...Ahmet aksi bir tavır içinde olsaydı asıl o zaman bu aşkın büyüklüğüne halel getirilmiş olurdu.Her şeyi kabullenen bir Ahmeti sevemezdik ki zaten.O zaman Yaseminden ne farkı kalırdı?Gel gelelim ki ben Yaseminden emin değilim.O kadar dengesiz ki.Ne mücadelesi,kime karşı,ne için,ne onu Ahmete karşı mazur gösterebilir ki?Ahmetin şefkati ikisini de sarmaya yetecekken Yaseminin o şefkati malum kişinin kolları arasında araması korkutuyor beni:icon_sorr
EDİT:Ayşeciğim hiç umut yok mu diyorsun yani...Gerçi haklısın canım korkulur bu kızlardan biz kasın anatomisiydi,siniriydi diye cebelleşirken rakiplerimiz edeleli delüüğanlıyı kapar da,bizede Ayla gibi bön bön bakmak kalır.Ayy yazdığımdan ben ürktüm valla.Allah korusun:icon_sorr

çalıkuşu78
15-09-07, 23:28
ah bizim muhteşem rindimiz ahmet sanada celal pek yakışmadı.. o ruhsuz gül yasemin aşkı için ölen bülbülü çıldırttı mı ..sen eski şirazı hayal ediyorsun biliyorum..aşkını kaybetmeye ölümü tercih eden o aşık bülbül ahmet geri dön.. gülün dili lal olsada sen aşkının iksiriyle çöz o dilleri ..

Rindlerin Ölümü / Yahya Kemal Beyatlı

Hafız’ın kabri olan bahçede bir gül varmış;
Yeniden her gün açarmış kanayan rengiyle,
Gece, bülbül ağaran vakte kadar ağlarmış
Eski Şiraz’ı hayal ettiren âhengiyle.

Ölüm âsude bahar ülkesidir bir rinde;
Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter.
Ve serin serviler altında kalan kabrinde
Her seher bir gül açar, her gece bir bülbül öter.

Shevek
15-09-07, 23:30
yaa derine iniyorum da badgerçan... derinlerde klostrofobim azıyor bir de yasemin gibi fazla oksijen gitmeyince beynime, düşünemiyorum :D

şaka bir yana, bu noktada canselin söylediğine mi geldik ne? ahmet yasemini kavuşamadıkça daha mı çok sevdi? yani illa ki kavuşamadıkça daha çok hırs yapar, takıntıya dönüşür belki ama... 2 yıl da sevgili olarak takıldılar... bilemiyorum, o zamanlarda yasemin hiç mi gelecekte dönüşeceği zombinin sinyallerini vermedi? ahmet bunları göremedi mi? eğer böyle birşey olmadıysa nasıl bir anda 180 derece döndü bu kız?

benim yaseminim.. temalı konuşmada olayın sırrı.. acaba gerçek yasemin oydu da ahmeti kaybedince gerçek yasemini sandığa mı kilitledi, yoksa ahmet de yasemini görmek istediği gibi mi gördü birazcık?:img-cool2 (anaam, kafa çorba oldu iyice...)

ayşeçanım arsız okuyucum benim :D senaryo fikirleri kafamda ama mantık sırasına koyamıyorum... cansuçanla da konuştuk, ne yapsam karar veremedim ki...... =)))) ama zeynebin bir gün söylediği birşey bana çok güzel bir fikir verdi, onu kullanmayı çok istiyorum

Ama bu aşkın doğasında vardır. Daha doğrusu her türlü insan ilişkisinin ve insan algısının doğasında vardır bu. Aşkın melezleştirici bir durum olduğunu yazmıştık hani. Ahmet-Yasemin ikilisi içindeki Ahmet ve Yasemin, ayrı ayrı, başka mekanlarda ve kişilerle birlikte oldukları hallerinden daha farklıdırlar. Tekrar olsun o eşzamanlılık. Bir Ahmet-Yasemin olabilsinler bakalım bir kez daha. Görün bakın Yasemin nasıl değişecek:img-wink:. (Formül: Ahmet+Şarap+Ada:icon_whis). Rüyaya kardeşe kesin gözüyle bakabiliriz o zaman:img-blush. Ahmet ile Yasemin olarak kimyaları değişiyor çünkü ve biz o kimyayı çok sevmiştik. Ahmet'te sevmişti, unutamıyor haliyle. Yasemin ise hatırlama özürlü biraz, ama hatırlayacak. :img-yes:
Bu arada CAZ gır savaşlarında 37895. karşılaşma, yeni öncü birliklerin de araya katılıp, cephe açmasıyla daha bir kapışmalı geçecek galiba.:):img-icecr Mörv, canım, aşk-nefret teoremi bu ikinci sezon Ahmet'e daha bir çekici gelecek galiba. Bana öyle geliyor ki CAZ, farklı taktiklere doğru yelken açmalı artık. Ne dersin?:img-wink:

çalıkuşu78
15-09-07, 23:36
Ama bu aşkın doğasında vardır. Daha doğrusu her türlü insan ilişkisinin ve insan algısının doğasında vardır bu. Aşkın melezleştirici bir durum olduğunu yazmıştık hani. Ahmet-Yasemin ikilisi içindeki Ahmet ve Yasemin, ayrı ayrı, başka mekanlarda ve kişilerle birlikte oldukları hallerinden daha farklıdırlar. Tekrar olsun o eşzamanlılık. Bir Ahmet-Yasemin olabilsinler bakalım bir kez daha. Görün bakın Yasemin nasıl değişecek

muhteşem bir yorum badger.. merv ve senden bir şey isteyeceğim.. yaseminin parkta ve hastahane bahçesinde ahmete söylemesi gerekenlerin diyaloglarını siz nasıl yazardınız çok merak ediyorum.. bir ara yazarsanız sevinirim..

yasemin_lizz
15-09-07, 23:36
Bu dizinin senaristlerinin Yasemin adlı karakterle derdi nedir acaba? Bir karakteri 180 derece döndürmeyi nasıl başarmışlardır? İlk bölümleri hatırlıyorum da hayat sevinci olan, aşkının her zaman arkasında duran, gözü kara, cesur kız nasıl bu hale getirilir? Bir zamanlar sevdiği adam için yazdığı sayfalarca günlüğün kendisine ait olduğunu yine sevdiği adama itiraf eden (bu adam başkasıyla nişanlı olsa bile), babasına çok düşkün olduğu halde aşık olduğu kişi için onu bile karşısına alan, Türk dizi tarihinin en mantıklı ayrılma kararını alan o kıza ne oldu?
Necdet'e gelirsek...Dizinin senaristleri öyküyü ve kararterleri yazarken başlarda sanırım aralarında şöyle bir konuşma geçti:

A: Yasemin, Ahmet,Rıza, Selma, Sevim,Şevket vs. Bence bir karakter daha ekleyelim, bu bizim karakterimiz olsun.
B:Evet haklısın bize özel de bir karakter olsun, adı da Necdet olsun.
C:Ya ne güzel dedin.Hep seyircilere mi çalışacağız, bize ait de birşey olsun.
A:Bu Necdet, en mükemmel, en kahraman, en derin, en iyi baba,en iyi yalancı koca, en güzel pastacı olsun! Olsun mu arkadaşlar?
B,C:Olsuuuuuuuuuuuuuun!

Alın Necdet'nizi bağrınıza basın sayın senaristler! O sizin manevi karakteriniz olsun! Fakaaat Necdet yüzünden diğer karakterlere üvey evlat muamalesi yaparsanız ki yapıyorsunuz zaten işte o zaman bozuşuruz! Ve sizler bu başlıkta sayfalarca yazılmış eleştirilere maruz kalırsınız!!! Artık şu yazdığınız karakterlere çeki düzen verin!

Not: Sevgili Okan Yalabık ve Cansel Elçin siz ne güzel ve yetenekli oyuncularsınız öyle:img-wink: Başarılarınız devemını diliyorum efendim, yetenekleriniz kat be kat artması dileğiyle:)

Tavuskuşu
15-09-07, 23:38
Madem farklı taktiklere yelken açıyoruz ben o vakit yaşadığım evi terketmekle başlıyorum işe.Sonra da sürekli taktığım bir kolye var onu da çıkarıyorum.Malum bizim yüzüğümüz yok bununla yetinecek artık.Sonracııııma deniz için çok daha fazla üzülürüm,rüyayı asla başkalarına bırakmam.Hem kuzenim hastanedeyse işe de gitmem.Nasıl?

merw
15-09-07, 23:39
Ama bu aşkın doğasında vardır. Daha doğrusu her türlü insan ilişkisinin ve insan algısının doğasında vardır bu. Aşkın melezleştirici bir durum olduğunu yazmıştık hani. Ahmet-Yasemin ikilisi içindeki Ahmet ve Yasemin, ayrı ayrı, başka mekanlarda ve kişilerle birlikte oldukları hallerinden daha farklıdırlar. Tekrar olsun o eşzamanlılık. Bir Ahmet-Yasemin olabilsinler bakalım bir kez daha. Görün bakın Yasemin nasıl değişecek:img-wink:. (Formül: Ahmet+Şarap+Ada:icon_whis). Rüyaya kardeşe kesin gözüyle bakabiliriz o zaman:img-blush. Ahmet ile Yasemin olarak kimyaları değişiyor çünkü ve biz o kimyayı çok sevmiştik. Ahmet'te sevmişti, unutamıyor haliyle. Yasemin ise hatırlama özürlü biraz, ama hatırlayacak. :img-yes:
Bu arada CAZ gır savaşlarında 37895. kapışma, yeni öncü birliklerin de araya katılıp, cephe açmasıyla daha bir kapışmalı geçecek galiba.:):img-icecr Mörv, canım, aşk-nefret teoremi bu ikinci sezon Ahmet'e daha bir çekici gelecek galiba. Bana öyle geliyor ki CAZ, farklı taktiklere doğru yelken açmalı artık. Ne dersin?:img-wink:

hmm.. shevek bu kadar kimya lafı kullandın şimdi bana bir kimya üzerinden mi ders anlattıracaksın :D ama uyarayım, ben o kimya dersinde "insan cildi HCl'ye nasıl tepki verir" deneyinde yaseminin yüzünü malzeme olarak kullanırım... hiç de acımam :hıh ahmete de bir aşk iksiri kaynatabilirim bir köşede kanımca... ama bu harry potterdaki iksirlere, voldemortun babasına içirilen iksirlere benzemez tabi... gerçekten aşkı sağlar... eh, bu da kimyagerliğimin başarısı olur :img-wink:

valla, 23879827. CAZgır savaşları da olsa beni bağlamaz değil mi, benim adım M ile başlıyor :img-dirol

arwen61
15-09-07, 23:39
Bu arada CAZ gır savaşlarında 37895. karşılaşma, yeni öncü birliklerin de araya katılıp, cephe açmasıyla daha bir kapışmalı geçecek galiba.:):img-icecr Mörv, canım, aşk-nefret teoremi bu ikinci sezon Ahmet'e daha bir çekici gelecek galiba. Bana öyle geliyor ki CAZ, farklı taktiklere doğru yelken açmalı artık. Ne dersin?:img-wink:

amanın ahmet+şarap+ada canım bu üçlüden bırak yeni bir kardeşi yeni kardeşler bile çıkabilir :img-blush

bu arada ben sizin savaşlarınızda yeni bir öncü birlik olmayacağım arakadaşlar yolunuz açık olsun hak eden kazansın:img-wink:

nefret dolu bi ahmet izlemek kötü oluyor ben onun sakin,duyarlı,romantik hallerine bayılıyorum ama ne olursa olsun yasemini hamile olarak gördükten sonraki annesinin kollarında ağladığı hallerinide unutamıyorum sırf o an için bile ahmet birçok şeyi yakıp yıkabilir:icon_sorr

Shevek
15-09-07, 23:41
Madem farklı taktiklere yelken açıyoruz ben o vakit yaşadığım evi terketmekle başlıyorum işe.Sonra da sürekli taktığım bir kolye var onu da çıkarıyorum.Malum bizim yüzüğümüz yok bununla yetinecek artık.Sonracııııma deniz için çok daha fazla üzülürüm,rüyayı asla başkalarına bırakmam.Hem kuzenim hastanedeyse işe de gitmem.Nasıl?

:good: Tavusum kuşum benim, bu ne hız? Ama tabii, hız önemli bu devirde. Hemen kaptın çanım. Budur. Yok mu arttıran. Tabii şihvet de önemli bir meziyet. :icon_whis

Mörv, iksiri kaynatmaya başladı bile. Bu arada "M" harfi adının baş harfi olmaktan öte neyi temsil ediyor acep? CAZ/ML savaşları mı desek artık? Döneme de uygun olur. Bkz.: TKP/ML:icon_whis

blue&blue
15-09-07, 23:44
kızlarrr! Yine derine inemiyorsunuz gibi geliyor bana..Ahmetin sözlerinde gizli...Aşkını cesaretle yaşayan kıza aşık oldu...Ahmet aşıkoldu ona aşık olan Yasemine..Üstüne onca şey yaşandı...içinden söküp atmak istedi ama olmadı..yapamadı..Sökmeye çalıştığında ölecek olduğunu öğrendi..Şu anda da deligibi seviyor yasemini ama arada...çocuk var..yalan var..hile var...BLue&blue..Ahmet artık ispat istiyor..ve haklı..güveni kırıldı..onuru kırıldı..Yaseminin gerekçeleri ne olursa olsun artık hiçbirinin önemiyok..Ahmet almasına alır ama Yaseminin gelmesini istiyor..Söyledi ve bekledi Yasemini..Ama Necdeti Rüyaya sarılmasını..kendisinin yerinde onu kızının yanında görmesi filmi koparttı..Ehh Ahmet de insan evladı..Peygamber değil...:icon_whis

Sığlardan derinlere dalıyorum o zaman! :)

Ahmet "Seni asla affetmeyeceğim Yasemin" dedi mi? Dedi... (Yasemin'i mantıklı bir açıklama ile bekledi Ahmet... Ama kendisi de söyledi böyle bir açıklama yok... Bu yüzden onu asla affetmeyecek) Bu cümle ile zaten önlerindeki yol şekillendi. Bundan sonrası birbirlerini sevdikleri kadar birbirlerine düşman da olacaklar.
Ahmet'in beklediği mantıklı açıklama hazırlıksız yakalanan Yaseminden asla çıkmayacak. Hazırlıklı olsa da çıkmayacaktı ya zaten... Bu durumda bu ilişkinin sonu mantık çerçevesinde bir barışma-kavuşma göstermiyor. Mutlu sonu görürsek hangi mantığa büründürecekler onu da merak ediyorum. (İçimden bir ses Ahmet'in günlüğü bir şekilde okuyup yumuşayacağını söylüyor. Bence Yasemin günlükte Rüya'nın büyüyüşünün detaylarını yazdı ve Ahmet de onları okuyup yelkenleri suya indirecek) Bunlar şuan ki gidişata göre olması muhtemel şeyler.

Olanlara gelince, Yasemin ve Necdet'in evlenmesi, Rüya'nın doğması ve ekranın 4 yıl sonraya açılması ( ki Rüya'nın gelişimini biz de görmedik. Ahmetle aynı duygulardayız hepimiz... En azından ben öyleyim... Çok kızgınım çok :)) ile birlikte aklıma ilk gelen "Ahmet'in bunu öğrendiği zaman delireceği ve Yasemin'i asla affetmeyeceğiydi." Çünkü ben olsam böyle bir şey yaşasam eminin Ahmet gibi davranırdım. Yasemin'e olan kızgınlığının hemen geçeceğini düşünmüyorum. Geçmemeli de zaten... Biraz önceki yazımdaki çoğu şey latifeydi. Olması gerekenler oluyor ama Ahmet "Bundan sonra Rüya başkasına baba demeyecek" derken aldığı karar ile Rüya'yı kendisinden biraz daha uzaklaştırmış oluyor. Düşünsenize Yasemini karşısına almak demek Rüya'yı da onunla birlikte karşısına almak demek. Bu noktada bir düşman gibi yaklaşmak yerine mesafesini koruyarak kızına yakın olmayı seçmeli Ahmet. Bu şekilde Yasemin'i gözlemleme ve kızına yavaş yavaş da olsa yaklaşma şansını yakalayabilir. İsterse Yasemin'i yine affetmesin. Sonuna kadar desteklerim. :) Ama onu süründürmenin başka yolları olmalı. Bunu Ayla işle evlenmeden de, mahkemeye vermeden de yapabilir.

Ama kalem bizim elimizde değil. İzleyip göreceğiz. Umarım beklentilerin çok ötesinde şeylerle karşılaşırız.

@ly
15-09-07, 23:44
Kuzum sizi de hiç boşlamaya gelmiyor....yine pek derinlere inmişsiniz...ben nasıl...ne vakit okuyup, sindireceğim de size katılacağım...bunalıma girdim...

Ahmet'in repliklerini eklediniz mi...? Ben durup durup okuyorum daa....

badger
15-09-07, 23:47
amanın ahmet+şarap+ada canım bu üçlüden bırak yeni bir kardeşi yeni kardeşler bile çıkabilir :img-blush

bu arada ben sizin savaşlarınızda yeni bir öncü birlik olmayacağım arakadaşlar yolunuz açık olsun hak eden kazansın:img-wink:

nefret dolu bi ahmet izlemek kötü oluyor ben onun sakin,duyarlı,romantik hallerine bayılıyorum ama ne olursa olsun yasemini hamile olarak gördükten sonraki annesinin kollarında ağladığı hallerinide unutamıyorum sırf o an için bile ahmet birçok şeyi yakıp yıkabilir:icon_sorr

Ahmet nefret dolu değil...Kırgındı başta...Ama Necdeti görmek..öfkelendirdi..Erkek doğası ve normal..En mahreminde yine necdeti görüyor...bknz.erkek canlıların dominant olma güdüleri...Bunu yine sağlayan kim? Yasemin..Bir kere de erkeğinin yanında durmayı becerebilse...bknz:stand by your man...
Ahmet, hastanede Necdetle yaseminin nedamet içinde sarıldıklarını görseydi..Annnaahhmm işte o zaman gerçekten nefret dolu olurdu...

Tavuskuşu
15-09-07, 23:48
Hoşgeldin Aliye Abla.Yeni bir savaş başladı.Pek bir çetin geçiyor bu savaş.:):)

Replikler eklenmedi bildiğim kadarıyla ama hangisini istersiniz?

lacrima
15-09-07, 23:49
Necdet'e gelirsek...Dizinin senaristleri öyküyü ve kararterleri yazarken başlarda sanırım aralarında şöyle bir konuşma geçti:

A: Yasemin, Ahmet,Rıza, Selma, Sevim,Şevket vs. Bence bir karakter daha ekleyelim, bu bizim karakterimiz olsun.
B:Evet haklısın bize özel de bir karakter olsun, adı da Necdet olsun.
C:Ya ne güzel dedin.Hep seyircilere mi çalışacağız, bize ait de birşey olsun.
A:Bu Necdet, en mükemmel, en kahraman, en derin, en iyi baba,en iyi yalancı koca, en güzel pastacı olsun! Olsun mu arkadaşlar?
B,C:Olsuuuuuuuuuuuuuun!

Alın Necdet'nizi bağrınıza basın sayın senaristler! O sizin manevi karakteriniz olsun! Fakaaat Necdet yüzünden diğer karakterlere üvey evlat muamalesi yaparsanız ki yapıyorsunuz zaten işte o zaman bozuşuruz! Ve sizler bu başlıkta sayfalarca yazılmış eleştirilere maruz kalırsınız!!! Artık şu yazdığınız karakterlere çeki düzen verin!

Çok hoş ya...Evet Necidet Efendi daha da abartılırsa ki bu kuvvetle muhtemel; ben kendimi buna inandırayım da kafamı daha fazla yormayayım Necidet insanına.Sağolasın:good:
Arwencim Tohtur Melühün birkaç diyaloğunu okumuştum da tavsiyeni yazdım bir kenara.Aklımda:img-wink:

çalıkuşu78
15-09-07, 23:50
ablanız olarak cazgır savaşları elemanlarına küçük aşklar diliyorum..:happy0064:happy0064adam büyük aşk istiyor kavuşamamalı yani.. nedeceniz.. razımısınız kavuşmasız büyük aşka en önemlisi ahmet razı mı kavuşmalı küçük aşka..hepinizle tek tek büyük aşkmı yaşasın ahmet yoksa küçük aşka razı olursa ipi hanginiz göğüsliyeceksiniz.. merakla izliyor bekliyorum..:img-wink:

zeyneps
15-09-07, 23:54
Tavusçan ne diyorsun sen :hıh Bir kere sen istediğin kadar çabala ada-şarap-kırmızı muhteşem üçlüsü olmadan bu savaşı kazanabileceğini sanmıyorum hem Ayşe yıvruuumla ben buna müsaade etmeyiz :hıhAliye Abla hoşgeldin :img-in_lo
Ben de düşündüm acaba Yasemin Necdet sarılırken Ahmet görseydi napardı diye heralde çıldırırdı :dito Karşılarına geçip alaycı gülerek "siz tam birbirinize laiksiniz " derdi :hıh Demezdi ama onun yerine ben derdim:):img-cool2

Neyse şimdilik çıkmam gerek herkese iyi geceler ya şu günler nasıl geçecek heyecanla beklemekteyim celallenmiş Ahmet'i:icon_whis:blink:bye

Tavuskuşu
15-09-07, 23:56
Ben küçük aşka razıyım.Kavuşamadıktan sonra aşk büyük olmuş neye yarar?

Ne iksiri yahu?Öyle şeylere kendine güveni olmayanlar başvurur(kendimi avrupa yakasındaki makbule gibi hissettim):img-hyste Ben kendime güveniyorum.Onu cazibemle, karakterimle etkilerim zaten.Gerek yok iksirlere.:hıh:hıh

Güle güle zeynepçan.:sad53:Tek eksik onlar olsun kuzum hallederiz.:img-wink: Adaya da gittim biliyorum oraları,şarap da içeriz kırmızı bir şeyler(!) de giyeriz.

Sana da güle güle çalıkuşu.:sad53:

çalıkuşu78
15-09-07, 23:57
sizleri okumaktan büyük zevk aldım.. herkese iyi geceler..senaristlerin kafasına saksı düşsün bu gece rüyalarında.. belki necdet takıntısından kurtulurlar..

badger
15-09-07, 23:58

Ahmet "Seni asla affetmeyeceğim Yasemin" dedi mi? Dedi... (Yasemin'i mantıklı bir açıklama ile bekledi Ahmet... Ama kendisi de söyledi böyle bir açıklama yok... Bu yüzden onu asla affetmeyecek) Bu cümle ile zaten önlerindeki yol şekillendi. Bundan sonrası birbirlerini sevdikleri kadar birbirlerine düşman da olacaklar.
Ahmet'in beklediği mantıklı açıklama hazırlıksız yakalanan Yaseminden asla çıkmayacak. Hazırlıklı olsa da çıkmayacaktı ya zaten... Bu durumda bu ilişkinin sonu mantık çerçevesinde bir barışma-kavuşma göstermiyor. Mutlu sonu görürsek hangi mantığa büründürecekler onu da merak ediyorum. (İçimden bir ses Ahmet'in günlüğü bir şekilde okuyup yumuşayacağını söylüyor. Bence Yasemin günlükte Rüya'nın büyüyüşünün detaylarını yazdı ve Ahmet de onları okuyup yelkenleri suya indirecek) Bunlar şuan ki gidişata göre olması muhtemel şeyler.

Olanlara gelince, Yasemin ve Necdet'in evlenmesi, Rüya'nın doğması ve ekranın 4 yıl sonraya açılması ( ki Rüya'nın gelişimini biz de görmedik. Ahmetle aynı duygulardayız hepimiz... En azından ben öyleyim... Çok kızgınım çok :)) ile birlikte aklıma ilk gelen "Ahmet'in bunu öğrendiği zaman delireceği ve Yasemin'i asla affetmeyeceğiydi." Çünkü ben olsam böyle bir şey yaşasam eminin Ahmet gibi davranırdım. Yasemin'e olan kızgınlığının hemen geçeceğini düşünmüyorum. Geçmemeli de zaten... Biraz önceki yazımdaki çoğu şey latifeydi. Olması gerekenler oluyor ama Ahmet "Bundan sonra Rüya başkasına baba demeyecek" derken aldığı karar ile Rüya'yı kendisinden biraz daha uzaklaştırmış oluyor. Düşünsenize Yasemini karşısına almak demek Rüya'yı da onunla birlikte karşısına almak demek. Bu noktada bir düşman gibi yaklaşmak yerine mesafesini koruyarak kızına yakın olmayı seçmeli Ahmet. Bu şekilde Yasemin'i gözlemleme ve kızına yavaş yavaş da olsa yaklaşma şansını yakalayabilir. İsterse Yasemin'i yine affetmesin. Sonuna kadar desteklerim. :) Ama onu süründürmenin başka yolları olmalı. Bunu Ayla işle evlenmeden de, mahkemeye vermeden de yapabilir.

Ama kalem bizim elimizde değil. İzleyip göreceğiz. Umarım beklentilerin çok ötesinde şeylerle karşılaşırız.

umarım...:icon_whis..Ahh o kalem ben de olacaktı ben neler döşenirdim..en rating koparanından senaryo...
Bir aşkı bu kadar boşaltıp önümüze zemberek gibi koyup sonra da ters bir U dönüşü gözümüze sokacaklar, bakın birleştirdik diye...Bunu bir yadır haykırıyoruz buradan..yetmedi mektuplar döşendik..sağolsun Nilgün Hanım nezaketle cevapladı...izleyin bakalım beğenecek misiniz dedi..ona bıraktık..yapacak bir şey yok...

Ortada iki tane birbirini seven bir çift var, öyle ki bir de çocukları...eee?..daha ne var?..anlamadım..düz mantık yapıyorum olmuyor ters, çapraz hiçbiri tutmuyor..Necdet mi aileler mi? okul mu? toplum mu? iki ay bırbır ederler, unuturlar sonra hatta baştacı ederler..Bir süre sonra aşık bir çift görmenin mutluluğuna ererler..

merw
16-09-07, 00:00

Olanlara gelince, Yasemin ve Necdet'in evlenmesi, Rüya'nın doğması ve ekranın 4 yıl sonraya açılması ( ki Rüya'nın gelişimini biz de görmedik. Ahmetle aynı duygulardayız hepimiz... En azından ben öyleyim... Çok kızgınım çok ) ile birlikte aklıma ilk gelen "Ahmet'in bunu öğrendiği zaman delireceği ve Yasemin'i asla affetmeyeceğiydi." Çünkü ben olsam böyle bir şey yaşasam eminin Ahmet gibi davranırdım. Yasemin'e olan kızgınlığının hemen geçeceğini düşünmüyorum. Geçmemeli de zaten... Biraz önceki yazımdaki çoğu şey latifeydi. Olması gerekenler oluyor ama Ahmet "Bundan sonra Rüya başkasına baba demeyecek" derken aldığı karar ile Rüya'yı kendisinden biraz daha uzaklaştırmış oluyor. Düşünsenize Yasemini karşısına almak demek Rüya'yı da onunla birlikte karşısına almak demek. Bu noktada bir düşman gibi yaklaşmak yerine mesafesini koruyarak kızına yakın olmayı seçmeli Ahmet. Bu şekilde Yasemin'i gözlemleme ve kızına yavaş yavaş da olsa yaklaşma şansını yakalayabilir. İsterse Yasemin'i yine affetmesin. Sonuna kadar desteklerim. Ama onu süründürmenin başka yolları olmalı. Bunu Ayla işle evlenmeden de, mahkemeye vermeden de yapabilir.

seni asla affetmeyeceğim yasemin dedi.. dedi ama buna kendi de inanmadı bence, ben inanmadım çünkü :) ahmet de biliyor bence kızgınlığı bir süre sonra azaldığında, yaseminin gözlerine bakınca dayanamayacak gereksiz ayrılığa.. çünkü o zaman ipler onun elinde olacak.. ha, sonuna kadar acı çektirsin, ki çektirecek gibi de görünüyor (:happy0064) ama ben sanmıyorum asla affetmesin....

mahkemeyle ilgili dediklerine katılıyorum, mahkeme çok ters bir durum. umarım iş o raddeye gelmeden yasemin aklını başına toplar ve ahmeti sakinleştirebilir.. bunu ondan başkası yapamaz çünkü... hani gönülçelenin bir mısrası vardı : hem yarabandım he yaram... işte aynen böyle. ahmetin derdi de yasemin çaresi de..

ayrıca aylayla evlenirse ahmet için çok üzülerek de olsa bu diziden koparım ben de kanımca.... zavallı altın çocuk senarist kurbanı oldu derim, giderim..

ablanız olarak cazgır savaşları elemanlarına küçük aşklar diliyorum..adam büyük aşk istiyor kavuşamamalı yani.. nedeceniz.. razımısınız kavuşmasız büyük aşka en önemlisi ahmet razı mı kavuşmalı küçük aşka..hepinizle tek tek büyük aşkmı yaşasın ahmet yoksa küçük aşka razı olursa ipi hanginiz göğüsliyeceksiniz.. merakla izliyor bekliyorum..:

vallaaaa... önce bir kavuşsun da ondan sonra alalım yorumunu :icon_whis hala büyük aşk, orta boy aşk, küçük aşk, minyatür aşk ayrımı yapıyor mu? :icon_whis ha yapıyorsa, ben yasemin gibi çile çektireceğime kavuşmam, kaçar giderim daha iyi :hıh :P

Ben küçük aşka razıyım.Kavuşamadıktan sonra aşk büyük olmuş neye yarar?

Ne iksiri yahu?Öyle şeylere kendine güveni olmayanlar başvurur(kendimi avrupa yakasındaki makbule gibi hissettim) Ben kendime güveniyorum.Onu cazibemle, karakterimle etkilerim zaten.Gerek yok iksirlere.

Güle güle zeynepçan.Tek eksik onlar olsun kuzum hallederiz. Adaya da gittim biliyorum oraları,şarap da içeriz kırmızı bir şeyler(!) de giyeriz.

yok canıııım :D buna biz daha çok, şarabın daha tesirlisi diyoruz.. hani aşk şarabı derler yaa, ondan :D koşullar iyileşsin, ahmetin kafası ferahlasın diye (:P)

aşk şarabı içmesi hoştur şaşkın
şarap peşinden koşmak, boştur şaşkın

bir o yana bir bu yana yatma şaşkın
tenhalarda menhalarda bitmiş aşkın...

şarkı aklıma geldi, pek bir severim erkin babayı :img-blush amma ve lakin, şarkı tam da yasemini anlatmış :hıh

Shevek
16-09-07, 00:01

Blue&blue hoşgeldin:) Ama seni biraz "in blue" gördüm. Tespitlerin çok doğru, özl. Ahmet'in izleyeceği yol gibi görünen mahkeme salonları konusunda. Bizimde beklentimiz işin oralara varmaması. İşte o zaman biz de bu aşkın sonsuza dek unutulması gerektiğini düşünüyoruz. Ben sadece umudumu korumaya gayret ediyorum. Düşüncelerimi ve beklentilerimi, bu diziye bizi bağlayan duyguların, karakterlerin harcanmaması için dizinin gidişatından neler beklediğimizin sürekli altını çizmek gerektiği taraftarıyım. Profesyonel, aktivist izleyiciler olabilmeliyiz yani. Evet, kalem onlarda ama kumanda bizde. Ve bizim zekamıza hakaret etmelerine tahammülümüz yok. :img-wink::img-pilot

Bir de bir adam, sevdiğinin canını kendisininki kadar acıtmak, onu sarsmak için, öfkeyle ve hırsla "asla..." gibi sözcükler kullanabilir. Ama bu onu hala sevmediği anlamına gelmeyeceği gibi, çok daha fazla tutkuyla sevdiği anlamına da gelebilir.:img-wink:

Aşağıdakiler&yukarıdakiler, gidenler, başbaş:)bye

arwen61
16-09-07, 00:05
arkadaşlar sahur vakti geliyor ben yavaş yavaş kaçıyorum hepinize iyi yorumlar,hayırlı sahurlar

miss cazgırlarada şeytanınız bol olsun diyorum:img-wink:

görüşmek üzerebye

lacrima
16-09-07, 00:05
İşler kızıştı demek...Bu sefer rakiplerim Yaso gibi etkisiz eleman modunda da değiller.Canlılar,atılganlar,kımıl kımıllar...Hemen kılıçlarımı kuşanayım o vakit.Aaamed ben ettim sen etme.Yokluğuna kolayca katlandım mı sanıyorsun?Sen uzaklardayken günlük yazma işini 3 kat daha hızla hale getirdim.Yazdıklarımı ciltletip senin için kitap yaptırdım.Kitabın kapağına da senin resmini çiziktirdim sevdiğim:img-artis
Hem artık hüngür foşurt diye ağlaya bilme yetisini de kazandım.Hatta inanmazsın Ahmet artık sadece garip sesler çıkartmıyorum.Öyle doluyor ki göz pınarlarım sonrasında birden açılıveriyor musluklar ve yazdığım onca şehvet dolu satırlar sırılsıklam oluyor:img-hysteSırf sana olan aşkımdan oluyor bunlar Ahmet:icon_whis

@ly
16-09-07, 00:10
Ah ah...misafirim olduğu için, buraya da gelemedim...Ahmet'in sözlerinden başka birşey de düşünemedim...kendim kendime...ne güzel konuştu öyle deyip durdum tüm gün...:img-in_lo

A-Bunu nasıl yaptın Yasemin...bana...kendine.....kızımıza...Rüya’ya... !

A- Ne o zaman ayrılmak zorunda olmamız...ne de benim Amerika’da olmam...hiçbirşey, hiçbirşey seni mazur göstermez...hiçbirşey... doğduğu anı göremedim..ilk adımını, ilk gülümsemesini göremedim...ilk kelimesini duyamadım...neyi sever bilmiyorum... kaçırdıklarımı bana geri verebilir misin? Kızımdan ayrı geçen yılları geri verebilir misin...? Ne yapacağım şimdi ben...onun hayatına, onun kalbine nasıl gireceğim...?

Y- Ben sadece Rüya’nın en az yara alacağı zamanı beklemek istedim...

A- Bunu en başta düşünecektin...çünkü böyle bir zaman yok...

Y- Önce sizi birbirinize yakınlaştıracaktım...sonra da....

A- Bunun için çabalamana gerek yoktu...söylemen yeterdi...senin açından baktığım zaman daha da çok kızıyorum...benim Yasemin’im aşkı için herşeyi göze alırdı...o rüya gibi kıza ne oldu...? :img-in_lo

Y- Ahmet ben herşeyi kızımız için yaptım...

A-Kızımız için...onun için en iyisi bu mu...? Emin misin...?

badger
16-09-07, 00:11
İşler kızıştı demek...Bu sefer rakiplerim Yaso gibi etkisiz eleman modunda da değiller.Canlılar,atılganlar,kımıl kımıllar...Hemen kılıçlarımı kuşanayım o vakit.Aaamed ben ettim sen etme.Yokluğuna kolayca katlandım mı sanıyorsun?Sen uzaklardayken günlük yazma işini 3 kat daha hızla hale getirdim.Yazdıklarımı ciltletip senin için kitap yaptırdım.Kitabın kapağına da senin resmini çiziktirdim sevdiğim:img-artis
Hem artık hüngür foşurt diye ağlaya bilme yetisini de kazandım.Hatta inanmazsın Ahmet artık sadece garip sesler çıkartmıyorum.Öyle doluyor ki göz pınarlarım sonrasında birden açılıveriyor musluklar ve yazdığım onca şehvet dolu satırlar sırılsıklam oluyor:img-hysteSırf sana olan aşkımdan oluyor bunlar Ahmet:icon_whis

Tatatataaaa!Kızlar bu sefer dişli bir rakibenizzz varr!

zeynop seni bir şeyler yazıyor hissediyorum...:)

tavusumkuşum...bak neler neler ediyor bu lacrimaçan

Ayşeçan, doktor moktor dedik, Aylayla ilişkilendirmeye çalıştık ama pek dişli çıktı en az senin kadar?

Shevekçan meşrubatlar, çıtır çerezler hazııır mı?

:img-hyste

Boşuna uğrşmayın kızlar..Ahmet yine o Yasemine kalır..Aşık adam işte ne etsin..Şimdi aşk hırsı daha da fazla..gözü görmez hiçbirşeyi..Yasemine derslerini verecek ya?

Ders Biiiirrr! Kızımızı bana baba dedirteceksin!

spdr
16-09-07, 00:12
yeni taktik mi istiyorsun shiveeek....
sadece sevsem..bir şey beklemeden ,belli etmeden..olmaz mı sence:img-in_lo
aslında düşünüyorum da ahmetin yasemini bu kadar sevmesini yaseminin sevgisi sağladı değil mii..yani hani bişi vardır yaa..birine odaklanırsan o seni mutlak hisseder diye..mesela birinin ensesine ısrarla bakarsan sebep yokken dönüp arkasına bakar hani..
ahmetin etkilenmesi de baştan beri öyle oldu belki de..ilk andan beri..ve aslında yaseminin aşkının yansımasıydı onunki dee..belki...
bkz:diziye kendini fena kaptırmış sakin..bir sonraki aşama için bkz:halüsinasyon evresi...:icon_whisbir de bkz:sailor moon..
--
shevekçan,badgerçan yok beni kışkırtmaya çalışmayın..pek melankoliğim bu aralar..:icon_whis

Shevek
16-09-07, 00:14

Ayşeçan, doktor moktor dedik, Aylayla ilişkilendirmeye çalıştık ama pek dişli çıktı en az senin kadar?

Boşuna uğrşmayın kızlar..Ahmet yine o Yasemine kalır..Aşık adam işte ne etsin..Şimdi aşk hırsı daha da fazla..gözü görmez hiçbirşeyi..Yasemine derslerini verecek ya?

Ders Biiiirrr! Kızımızı bana baba dedirteceksin!

Dondurma+Kahve hazırladım kendime. Evet badgerçanım, hazırım, bekliyorum keyifle. Ben, birbirine bu kadar usturuplu bir şekilde düşen rakipler görmedim. Bizim kızlarımız hepsi bir birinden pırıl pırıl, cesur, akıllı, rüya gibi. :)Ama bu savaş bitmez kanımca. Biz yeni cepheler açıp durdukça.:):img-hyste

Tavuskuşu
16-09-07, 00:17
Anaaaahhhm lacrima sen de pek CAZgır çıktın.Hemen kaptın taktikleri.Badger ve Shevek de pek bir eğleniyor bizim bu halimizle.Ben derim ki onlara bu keyfi yaşatmayalım.Baksanıza çerezleri içecekleri alıp bizim savaşımızı izliyorlar.Şu işi aramızda halledelim.Çaktırmayalım.Maskara olduk kanımça.:):)

lacrima
16-09-07, 00:19

Ders Biiiirrr! Kızımızı bana baba dedirteceksin!Badgercığım canım...
Bu ders işini özel ders verme şeklinde yapsak diyorumda ben.Şahsıma özel pm yoluyla ne dersin?Malum sayfaya yazma konusunda biraz acemiyim ya.O yüzden şey ettiydim:img-pilot
Ayşecim Ahmet elden gidiyo diye gece yarısıdır;uykudur,sahurdur demeden bir forum turu daha yapayım dedin demek.Çok memnun kalmaya bilirsin son durumdan çok haşin planlar peşindeyiz.(Canım bu arada msjını 2 kere yazmışsın,2.sınıf oluşunu yani.Biraz geç yazdığım veya da edit yaptığım için görmedin galiba.Durumumuzun vahim olduğunu msjımda da belirttim.El Aman:icon_sorr)

spdr
16-09-07, 00:22
oo cansu çabuk ortak oldun sen amaa..cık cık cıkkk..:hıh
bence ahmeti bulalım ortamıza koyalım..herkes bir yetenek sergilesiin..ahmet en çok hangisini beğenirse artıkk..:)öyle bir çizgi film vardı hatırlar mısınız?prensesler prensle evlenmeye layık olduklarını kanıtlamak için ellerinde şarlatan gibi top falan döndürüyorlardıı:img-hyste
aman iki arada prenses de oldunuz benim vesilemle..ben ne kadder iyi bir prenses adayıyım değil mii..bir kusurum kibrimdi..şimdi o da yok..mükemmelim:img-hyste
--
lacrima kuzum biliyorum 2 kere yazdım..cümmle alem duysun hüleeeyn..gibi olmuş herhaldee(:))ama baktım sayfa değişmiş bir daha yazayım demiştim ben de:img-yes:
--

badger
16-09-07, 00:23
A-Bunu nasıl yaptın Yasemin...bana...kendine.....kızımıza...Rüya’ya...

seni kandırdım...Kendimi rezil olmaktan kurtardım....Rüyaya gönüllü baba buldum

A- Ne o zaman ayrılmak zorunda olmamız...ne de benim Amerika’da olmam...hiçbirşey, hiçbirşey seni mazur göstermez...hiçbirşey... doğduğu anı göremedim..ilk adımını, ilk gülümsemesini göremedim...ilk kelimesini duyamadım...neyi sever bilmiyorum... kaçırdıklarımı bana geri verebilir misin? Kızımdan ayrı geçen yılları geri verebilir misin...? Ne yapacağım şimdi ben...onun hayatına, onun kalbine nasıl gireceğim..

Yaseminin aslında yazılmamış olan cevabı..Pardon ahmet ne dedin şimdi..anlamadım..Niye görecektin ki? nereye girecektin?ne gereği vardı?

Y- Ben sadece Rüya’nın en az yara alacağı zamanı beklemek istedim...Yara mı rüya mı?...:img-hyste..bunlar gülen kargalar..Yook öyle bir şey Yasemin!..asdece..korktum..senin bana kızacağından korktum..o kadar..

A- Bunu en başta düşünecektin...çünkü böyle bir zaman yok...

Yanii...Kocanıza çocuğu olacağını ne zaman söylemiştiniz ya da söylersiniz hanımlar??Öğrenir öğrenmez..asla mı?

Y- Önce sizi birbirinize yakınlaştıracaktım...sonra da.... Neee??!!.:img-hyste..yine kargalar...Rüya bak bu baban Ahmet..Ahmet bu da Rüya kızın!yakınlaşın bakiyim...bunu bile yapsaydı daha iyiydi

A- Bunun için çabalamana gerek yoktu...söylemen yeterdi...senin açından baktığım zaman daha da çok kızıyorum...benim Yasemin’im aşkı için herşeyi göze alırdı...o rüya gibi kıza ne oldu...?
aahh Ahmet kime anlatıyorsun bunu..Konuşma onunla..anlatacak bir şeyi yok..Acı çekiyorum..seni çok seviyorumundan başka bir şey çıkmaz ağzından..hep acı çeken o..hep zavallı o...:icon_whis

Bırak Ahmet aptallarla tartışma yoksa dışarıdan bakan seni de öyle sanırrr!
Hatun onca konuşmanın ardında hala Ahmet beni asla affetmeyeceğine takıldı kaldı..Adam onca anlamlı şey söyledi ama anlamadı..Hala ben onunsevgisini kaybedersem, ölürüm..diyorsun..onun sevgisi değil kendi kendini öldürüyorsun..:hıh :dito

Y- Ahmet ben herşeyi kızımız için yaptım....:img-hyste..yeryüzündeki tüm kargalaaar!

A-Kızımız için...onun için en iyisi bu mu...? Emin misin...?

lacrima
16-09-07, 00:27
Anaaaahhhm lacrima sen de pek CAZgır çıktın.Hemen kaptın taktikleri.Badger ve Shevek de pek bir eğleniyor bizim bu halimizle.Ben derim ki onlara bu keyfi yaşatmayalım.Baksanıza çerezleri içecekleri alıp bizim savaşımızı izliyorlar.Şu işi aramızda halledelim.Çaktırmayalım.Maskara olduk kanımça.:):)Tamam Cansucum halledelim diyeceğim ama önüm arkam sağım solum Ahmetli Rüyalı avatarlarla,imzalarla dolu.Tam birlikten kuvvet doğar Yaso'nun işini bitirelim bizler gül gibi geçiniriz diyeceğim içimdeki aksi şeytan dürtüklüyo beni.Anlaşılan iflah olmayız artık biz.Dönüşü olmayan bir savaş bu sanırsam.Buyrun cenge kısslarr:klmeArka fond a:Bana ne bana ne beni al onu alma yayı öneririmtroest
EDİT:Sevgili ablalarım yol göstericilerim buyrun bunlarda size:img-icecr:img-icecrNadide katkılarınızdan dolayı:img-wink:

dizice
16-09-07, 00:30
Bence bu senaristler ne yapacak biliyor musunuz? Ahmet'le Yasemin birbirine girecek RUya'yi paylasamamak yuzunden. Ahmet kaybedecek, Ruya'yi kanuni yollarla alamayacak. Sonra Necdet ve Yasemin, buyuk insanlar olarak gelecekler (ve bekleyiniiizzzzzzz bir fedakarlik daha geliyor!) Ahmet, o senin kizin diyecekler. Yasemin de bugulu gozlerle hep onu sevdigini soyleyecek vee bu buyukluk karsisinda Ahmet'in yuregindeki buzlar eriyecek, Yasemin'e olan aski alevlenecek. Necdet'in fedakar ve ustun kisiligine de hayran kalacak. Nasssil? Buna benzer bir senaryo cikarsa, ben ...... neyse, terbiyem elvermiyor.

Shevek
16-09-07, 00:31
Anaaaahhhm lacrima sen de pek CAZgır çıktın.Hemen kaptın taktikleri.Badger ve Shevek de pek bir eğleniyor bizim bu halimizle.Ben derim ki onlara bu keyfi yaşatmayalım.Baksanıza çerezleri içecekleri alıp bizim savaşımızı izliyorlar.Şu işi aramızda halledelim.Çaktırmayalım.Maskara olduk kanımça.:):)

Tavusumkuşum olur mu hiç öyle şey? Şunun şurasında güzel güzel rekabet ediyorsunuz? Gizleyecek bir durumunuz da yok çok şükür. Gizlemesi gerekmediği halde gizleyenler utansın. Bkz.: Necdet. Aşkını gizledi de ne oldu. Sonunda psikopata bağladı. Siz açık açık savaşın çanlarım. Sonunda kimsenin kazanmasını beklemediğimiz, eşitlikçi bir savaş bu ne de olsa. Biz tek tek her birinizi ve hepinizi destekliyoruz. A different world is posibble!:) gibi bir şey oldu bu da ama , neyse idare edin. Yoksa biliyorsunuz biz savaşa da karşıyız. No war!

blue&blue
16-09-07, 00:33
umarım...:icon_whis..Ahh o kalem ben de olacaktı ben neler döşenirdim..en rating koparanından senaryo...
Bir aşkı bu kadar boşaltıp önümüze zemberek gibi koyup sonra da ters bir U dönüşü gözümüze sokacaklar, bakın birleştirdik diye...Bunu bir yadır haykırıyoruz buradan..yetmedi mektuplar döşendik..sağolsun Nilgün Hanım nezaketle cevapladı...izleyin bakalım beğenecek misiniz dedi..ona bıraktık..yapacak bir şey yok...

Ortada iki tane birbirini seven bir çift var, öyle ki bir de çocukları...eee?..daha ne var?..anlamadım..düz mantık yapıyorum olmuyor ters, çapraz hiçbiri tutmuyor..Necdet mi aileler mi? okul mu? toplum mu? iki ay bırbır ederler, unuturlar sonra hatta baştacı ederler..Bir süre sonra aşık bir çift görmenin mutluluğuna ererler..

Bu noktada, düz mantık işlese keşke deriz ama o da bizi doyurmaz. Sayısala kafam basmaz ama bu durumda bizi tepe taklak edecek bir denklem bekliyorum. Eşittirin sağında yazan solunda yazanın gereği olsun bana yeter. Yoksa Ahmetle Yasemin birleşmiş birleşmemiş çok önemli değil final için. Tutarlılık yeter senin de belirttiğin gibi...

seni asla affetmeyeceğim yasemin dedi.. dedi ama buna kendi de inanmadı bence, ben inanmadım çünkü ahmet de biliyor bence kızgınlığı bir süre sonra azaldığında, yaseminin gözlerine bakınca dayanamayacak gereksiz ayrılığa.. çünkü o zaman ipler onun elinde olacak.. ha, sonuna kadar acı çektirsin, ki çektirecek gibi de görünüyor () ama ben sanmıyorum asla affetmesin....

mahkemeyle ilgili dediklerine katılıyorum, mahkeme çok ters bir durum. umarım iş o raddeye gelmeden yasemin aklını başına toplar ve ahmeti sakinleştirebilir.. bunu ondan başkası yapamaz çünkü... hani gönülçelenin bir mısrası vardı : hem yarabandım he yaram... işte aynen böyle. ahmetin derdi de yasemin çaresi de..
ayrıca aylayla evlenirse ahmet için çok üzülerek de olsa bu diziden koparım ben de kanımca.... zavallı altın çocuk senarist kurbanı oldu derim, giderim..

Bence de öyle... Ahmet'in çaresi Yasemin... Ama bu kızgınlık başka gibi duruyor. Çünkü Ahmet daha öncede kızmıştı Yasemin'e... O da defterine yazmıştı... O zaman yaşadıkları da çok ağırdı kabul edelim. Arkasını döndüğü anda sevdiği başkası ile evlenmişti. Bence affedilmemesi gerekenlerin başında gelir bu durum da... Ama öyle olmadı. İçine kapandı... kaçtı... Şimdi ise geri çekilmek yerine taarruza hazırlanıyor Ahmet... Sebep yine çok ağır ama Ahmet aynı Ahmet değil. Sanırım tutarlılık kelimesinin önemi burda da karşımıza çıkıyor. Ve bunun tek sorumlusu yine kalemler...

Blue&blue hoşgeldin Ama seni biraz "in blue" gördüm. Tespitlerin çok doğru, özl. Ahmet'in izleyeceği yol gibi görünen mahkeme salonları konusunda. Bizimde beklentimiz işin oralara varmaması. İşte o zaman biz de bu aşkın sonsuza dek unutulması gerektiğini düşünüyoruz. Ben sadece umudumu korumaya gayret ediyorum. Düşüncelerimi ve beklentilerimi, bu diziye bizi bağlayan duyguların, karakterlerin harcanmaması için dizinin gidişatından neler beklediğimizin sürekli altını çizmek gerektiği taraftarıyım. Profesyonel, aktivist izleyiciler olabilmeliyiz yani. Evet, kalem onlarda ama kumanda bizde. Ve bizim zekamıza hakaret etmelerine tahammülümüz yok.

Bir de bir adam, sevdiğinin canını kendisininki kadar acıtmak, onu sarsmak için, öfkeyle ve hırsla "asla..." gibi sözcükler kullanabilir. Ama bu onu hala sevmediği anlamına gelmeyeceği gibi, çok daha fazla tutkuyla sevdiği anlamına da gelebilir.

Hoşbuldum! :)
O zaman tekrar altını çizelim neler beklediğimizin... Kızgınlıkla da olsa bir erkek kişisi asla diyorsa bunun gereğini de yapmalı... Tamam kabul ediyorum gerçek hayatta asla'lar genellikle havada asılı kalır. Unutulur. Gün gelir önemini yitirir. Ama bu izlediğimiz bir kurguysa ben her söylemin bir karşılığını beklerim. Seni seviyorum'lar yalan değildir. Döneceğim'ler yalan değildir. Verilen sözler tutulur. Her repliğin arkası ve önü düşünülmelidir. Haksız mıyım???

spdr
16-09-07, 00:34
Bence bu senaristler ne yapacak biliyor musunuz? Ahmet'le Yasemin birbirine girecek RUya'yi paylasamamak yuzunden. Ahmet kaybedecek, Ruya'yi kanuni yollarla alamayacak. Sonra Necdet ve Yasemin, buyuk insanlar olarak gelecekler (ve bekleyiniiizzzzzzz bir fedakarlik daha geliyor!) Ahmet, o senin kizin diyecekler. Yasemin de bugulu gozlerle hep onu sevdigini soyleyecek vee bu buyukluk karsisinda Ahmet'in yuregindeki buzlar eriyecek, Yasemin'e olan aski alevlenecek. Necdet'in fedakar ve ustun kisiligine de hayran kalacak. Nasssil? Buna benzer bir senaryo cikarsa, ben ...... neyse, terbiyem elvermiyor.

yok canıım o kadar da olmaz artık..
demek istiyorum ama..ama..:icon_sorrneden olmasın..
yalnız sonunda ahmet de necdeti sever de ..ben ettim sen etme pozisyonuna getirilirse hiç sinirlenmediğim kadar sinirlenirim:hıh
ve korkarım izlemeye devaö edemem o saatten sonra..:img-cool2
---
shevek,ö.m yazmaya üşendim şimdi:icon_whis
cidden birinin ensesine odaklanıp uzun süre bakarsan bir kaşıntı hisseder ve dönüp bakar..tecrübeyle sabittir..bazen işlemiyor amaa:)
bu aradaa ense demişkeen,johnny depp karısı(vanessa paradise)nın ensesine aşık olmuş..bir röportajında okumuştumm:img-yes::icon_whis
---
lacrimaa bu arada ablalarıma benden diye dondorma ısmarlamışsın yeni gördüm.:hıh onları böyle şeylerle kandıramazsın tamam mıı:hıhrüşvete ha-yıır:hıh
---
anam geliyorum gidiyorum kimse yazmıyor bişi..
cansucan,merve,aliye abla,shevek,badger,lacrima,nehirrr ve diğer arkadaşlar..hala burda kalmayı düşünüyorsanız ..hadi yatın artık geç oldu:)
iyi geceleer bye

badger
16-09-07, 00:35

Olacağına bak sen?!:img-hyste...
Necdet eksenli bir senaryo tutumunda tabii kiböyle davranacaklar..Hani

Necdet derin bir insan ya aslında...ve bu aklı da Necdetman verecek Yasemine...Onun Ahmeti ne kadar sevdiğini görüp ilk kez büyüklük yapıpı, aşkı için fedakarlıkta bulunduracaklar...ve Necdeti gözümüzde aklayacaklar bir çırpıda..anahhhmmmm...!:img-hyste..evrendeki tüm kargalar...

dizice
16-09-07, 00:42
Hay bin kunduz, Dennniiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzz sakat kalmmasssssssssssiiiiiiiiiinnnnnnnn!

Bu arada, Ahmet sevgim arsa erse de, Ruya'ya baktigi sahnede gerildim. Hani ayni Yasemin'e baktigi gibi bakiyor. Ben Ruya'nin yerinde olsam, bu adam niye boyle yiyecek gibi bakiyor bana derdim. Hatta parkta bir adamin bir cocugu oyle tutup, baktigini gorsem, gider mudahale ederdim. Nereden bileyim adamin 7 yildir gormedigi kizinin hasretiyle oyle baktigini? Yani Ahmet, Ruya'ya daha normal bakmaya baslamali. Biz anliyoruz da Ruya anlamaz :)

Dun gece ruyamda gordum. Necdet'le Yaso onden gidiyor. Ruya da arkadan baska biriyle yuruyor (Filiz?). Ahmet calilarin arkasina saklanmis. Ruya goruyor. Aaamed diye kosuyor. Aamed de Ruya'yi kaptigi gibi kaciyor. Kacmaca kovalamaca derken, Ahmet kendini korkunc bir Istanbul trafiginin ortasinda buluyor, bisikletimsi bir seyle. Ben de hemen kinama isine girisiyorum. Hic gercekci degil. Bu ne boyle, butun arabalar 2007 model, neden boyle bir sahne cekmisler ki diyorum. Yani hala dizi seyrediyor modundayim. Sonra polis geliyor (mavi unifromali, gunumuz polisi). Ahmet onun pesinden geldiklerini anlayip, iyice hizlaniyor falan. O kadar.

lacrima
16-09-07, 00:43
Bence bu senaristler ne yapacak biliyor musunuz? Ahmet'le Yasemin birbirine girecek RUya'yi paylasamamak yuzunden. Ahmet kaybedecek, Ruya'yi kanuni yollarla alamayacak. Sonra Necdet ve Yasemin, buyuk insanlar olarak gelecekler (ve bekleyiniiizzzzzzz bir fedakarlik daha geliyor!) Ahmet, o senin kizin diyecekler. Yasemin de bugulu gozlerle hep onu sevdigini soyleyecek vee bu buyukluk karsisinda Ahmet'in yuregindeki buzlar eriyecek, Yasemin'e olan aski alevlenecek. Necdet'in fedakar ve ustun kisiligine de hayran kalacak. Nasssil? Buna benzer bir senaryo cikarsa, ben ...... neyse, terbiyem elvermiyor.Anam yoksa bizim Bedevi bedbahtımız Ahmette Yaso gibi bu büyük fedakarlığın altında ezilirse.Minnet borcunu ödemek için birde Ulu insan Yüksek şahsiyet Necidet Aygünün pastanesinde çırak olarak çalışmaya başlamasın:img-hyste:img-hyste:img-hysteYetişin komşular can kurtaran yok mı şimdi bayılaazaım:img-help::img-help:

Tavuskuşu
16-09-07, 00:44
Evet lacrima öyle rüşvetlerle kandıramazsın onları.Biz elceğizlerimizlen akrostişler döşedik.Emek harcadık emek...Yok öyle bir dondurmaya tavlamak.:hıh:hıh

Bakın koskoca Johnny bile kadının ensesine aşık olduğuna göre ahmet yasemini niye sevdi diye boşuna düşünmeyelim.

Ayşeçan çakal gördüm seni...Gitmiyoruz ifendim buradayız.:hıh

Shevek
16-09-07, 00:48
Sevgili Blue&Blue. Katılıyorum. Replikler tutarlı olmalı. Ama bence "asla.." diyen bir adam ya da kadın, aşıklarsa, canları acımış durumdaysalar, bu sözü o koşullarda, karşısındakini sarsmak için söylemişlerse, ve bu sözden dönerlerse, bu tutarsızlık değildir. Tutarsızlık, ana çelişkide veya olay örgüsünde beklenenin tam tersinin gerçekleşmesi- yani bunların kavuşamamaları ya da bu aşkın bitmesi-olabilir. Daha önce yazdığım bir yazıyı kopipeystliyorum izninizle:

Çehov'un bir sözünü hatırlattı bana bir dostum. "Eğer duvara bir tüfek asıyorsan ve o tüfekten bir şekilde bahsediyorsan, öykünün bir yerinde o tüfek patlamalı" demiş Dünya Edebiyatının büyük öykü ustası. Türkçe meali şu oluyor kanımça: Bir hikaye anlatıyorsan, hikayenin olay örgüsünü taş taş öreçeksin, gereksiz hiç bir şeyi araya sıkıştırmayaçaksın, kullandığın her bir taşın da nihai olarak varmak istediğin amaça hizmet etmesini sağlayaçaksın.
Eeee, bunun konumuzla ne ilgisi var diyeçeksiniz. Şöyle, onu da anlatayım. Baştan beri ısrarla bize söylenen neydi? Yasemin'in Ahmet'e büyük bir aşkla bağlı olduğu. O veya bu nedenle, dış etkenler, üçünçü şahıslar ve kendi gençliği ve teçrübesizliği sonuçunda büyük bir hataya düştü. Aşık olduğu adam ona hiç bir yamuk yapmadığı halde, çoçuğunu ondan sakladı. Yedi yıl boyunça bu yalanı sürdürdü. Başlarda yanlış anlaşmalar yüzünden sürdürülen bu yalan, gerçeğin ortaya çıkmasından-yani Ahmet'in onu sevmekten bir dakika bile vaz geçmediği, onu terk etmediği, onu hiç unutmadığı ve hala istediği- sonra, bir hataya daha düşülerek, çoçuğun ruh durumu ve üçünçü şahsa duyulan minnet duyguları yüzünden sürdürülmeye devam etti. Geçen sezon 30 ve 31. bölümlerde Ahmet ile Rüya'yı yakınlaştırma kararı alan bir Yasemin gördük. Artık Yasemin'in kendisini seveçeğinden ümidi kesmiş ve gerçeği kendi ağzıyla, bunu öğrenmesinden en çok korktuğu adama, Ahmet'e - gelip Rüyayı alırsa söyleyçek hiç bir sözü ve hakkı olmadığını da biliyor, kendi ağzıyla söylemişti çünkü- söyleyen bir Neçdet gördük. Yıllardır beklediği, gerçekten evli ve çoçuklu olduğunu sandığı halde hala sevmekten vaz geçmediği, onu şöyle veya böyle geri almaya kararlı ve açı çeken ve yıllardır çektiği açıların koça bir yalandan kaynaklı olduğunu gören bir Ahmet gördük.

Şimdi bu sezonda, ilk sezon üstüste konan taşların aynı hataların sürdürülmesi yoluyla, evrensel gerçeklere ve insan doğasına aykırı bir biçimde yıkılmasını istemiyoruz. Eğer aşık bir kadından bahsediyorsan bu kadının bütün eylemleri, halleri ve tavırları; hata bile yapsa, ayrılmak zorunda da kalsa, bu hatanın ve ayrılığın nedenlerini bileçek- o aşka uygun olmalı. Bir anneden bahsediyorsan, anneliğin evrensel kabul görmüş niteliklerini yıkmayaçaksın.
Zaten yaptığı hatadan dolayı açı çeken ve Neçdet'le evliliğini bitirmek isteyen Yasemin'in, Güzide gerçeğinden de haberdar olanın Yasemin'in, kızım için gibi kimseye inandırıçı gelmeyeçek, abesle iştigal türünden bir sebeple, sevdiği adamdan olma çoçuğunu bahane ederek, sevdiğini(!) söylediği adama, yani Ahmet'e karşı; zaten işi rezalet boyutuna taşıyıp, Yasemin'den ona aşık olduğunu ve beklenti içinde olduğunu gizlemiş bir adamla, yani Neçdet'le işbirliği yaparak, savaşmasını görmek istemiyoruz. Bugüne kadar bu hikayede kullanılan her öğe; Yasemin'le Ahmet'in aşkının birtakım hatalarla sekteye uğradığı, haksızça ayrıldıkları, onların bu ayrılığı istemedikleri, koşulların onları buna zorladığı üzerineydi. Şimdi eğer, tutar da ikinçi sezonda bütün o yılları hiçe sayarak mahkemelerde savaşan bir ikili gösterilirse, dizlerinin üzerine kapanıp Ahmet'ten binlerçe kez özür dilemesi, kızı ve sevdiği adamla birlikte olup, bütün dünyaya karşı onları savunaçağını vaad etmesi, kızının en sağlıklı biçimde bu gerçeği öğrenmesi ve babasını kabul etmesi için savaşması gereken Yasemin, bütün bunların aksine, kızının sağlığını öne sürüp, onun geleçekte bu durumu öğrenmesi durumunda, en büyük ruhsal travmayı yaşayıp, annesini ve Neçdeti suçlayaçağı gerçeğini göz ardı edip, yaptığı hatayı devam ettirir ve iyiçe batarsa, kimse bu aşka inanmaz, onun anneliğine de inanmaz. Bir karakter bu kadar döndürülmez yani.

Ahmet'e gelinçe...Bu kadar sağduyulu ve tutarlı çizilen bir karakter de, yine 360 dereçe döndürülüp, kör bir intikam uğruna, yaşadıklarının aynısını hata yapan tarafa yaşatmak adına, kızı ve karısıyla geçireçeği, artık uğruna yıllarça beklemeyi göze aldığı beraberliği yaşayabileçeği zamanları silip atmamalıdır. Çünkü o gerçek ona söylenirken, Yasemin'in onu sevmekten bir an bile vaz geçmediği, intiharın eşiğinden döndüğü ve evliliğinin formalite olduğu, en başta hastanede söylemesinin ise engellendiği de söylendi. Bunlar boşa mı söylendi yani. (Çehov'un deyimiyle o tüfek boşa mı asıldı o duvara?)

Mahkemelerde, hem de 70'li yıllarda bir çoçuğun velayeti veya soyadını malzeme yapmak suretiyle, itişip çekişen ve araya üçünçü şahısları sıkıştıran bir aşkın doğallığına ve varlığına ve kavuşunça her şeyin eskisi gibi olabileçeğine ya da artık kavuşmanın gerekli olduğuna ve istendiğine kimse inanmaz. Bir dizi de bu kadar çuvallatılamaz.

Ayşeçan iyi gecelerbyeEnseye aşık olan Johnny örneği çok iyiydi, bizi büyük dertten kurtardı vallahi. Bkz.: Ahmet neden Yasemin'e aşık oldu?

dizice
16-09-07, 00:50
Aaa Ahmet'in Johnny Depp'ten ne eksigi varmis :) Cocukken, ben ne zaman bir filmde bir seye soylenmeye baslasam, neden boyle desem, babam hep donup, senaristler oyle yazmis, karakter ne yapsin derdi. Babam eglenirdi, ben de sinirlenirdim. Hatta tam ciftler yakinlasitiginda, opusun-opusun derdi, onlar da hep opusurdu. Sonra bize donup, iste goruyorsunuz, ne kadar etkili bir izleyiciyim derdi. Bense hala ogrenemedim etkili seyirci olmayi. Ahmet'le Yasemin parkta yakinlastiginda, opusun-opusun dedim o kadar, opusmediler. Babama soylesem, o da izliyormus diziyi, belki bir faydasi olur.

merw
16-09-07, 00:50
yalnız sonunda ahmet de necdeti sever de ..ben ettim sen etme pozisyonuna getirilirse hiç sinirlenmediğim kadar sinirlenirim:hıh
ve korkarım izlemeye devaö edemem o saatten sonra..
---
shevek,ö.m yazmaya üşendim şimdi
cidden birinin ensesine odaklanıp uzun süre bakarsan bir kaşıntı hisseder ve dönüp bakar..tecrübeyle sabittir..bazen işlemiyor amaa:)
bu aradaa ense demişkeen,johnny depp karısı(vanessa paradise)nın ensesine aşık olmuş..bir röportajında okumuştumm:img-yes:
---
lacrimaa bu arada ablalarıma benden diye dondorma ısmarlamışsın yeni gördüm.:hıh onları böyle şeylerle kandıramazsın tamam mıı:hıhrüşvete ha-yıır
---
cansucan,merve,aliye abla,shevek,badger,lacrima,nehirrr ve diğer arkadaşlar..hala burda kalmayı düşünüyorsanız ..hadi yatın artık geç oldu:)
iyi geceleer bye

şekerim enseyi geç.. birine bir süre odaklanırsan zaten illa ki dönüp bakar sana.. hele bir de 3 nokta kuralı var ama, şimdi taktiklerimi burada açmayayım, zira rakibelerim var etrafta :P

ya ben bu günlük hakkında günlerdir yazacağım unutuyorum. bu günlükten ben umudumu kestim (gerçi hiç yoktu zaten, o ayrı da...) çünkü, günlük gerçekleri yazıyor evet tamam ama ahmet bunları zaten biliyor.. dün akşam söylediği sözler anlattı zaten, bana söyleyeceğin herşeyi biliyorum zaten diyor. ve hatta yaseminin onu sevdiğini de biliyor.. sevmeyi hiç bırakmadığını da biliyor.. ama bu sevme şeklinin yanlış olduğunu ve herkese zarar verdiğini, kızından ayrı olmasına sebep olduğunu değiştirmiyor ki... günlüğün bence hiçbir ulvi rolü kalmadı şu noktada....

dizice
16-09-07, 00:55
Bu uc nokta kurali da neymis merak ettim simdi, bak bana anlatabilirsin, rakip degilim, yani kocamda gozun yoksa :img-hyste

Olacagi su: bir gun Ayla insafa gelip, Yaso'nun Ahmet'e gercekleri anlatmaya calistigini; ama kendisinin onu engelledigini soyleyecek. Ahmet bunun ustune Yaso'yu affedecek. Yani sacma mi sacma bir cozum bulacaklar. Ayla'nin Ruya'yi ogrenmesi, duvara asilan o tufek iste Shevek, o bir noktada patlayacak.

badger
16-09-07, 00:56
Aaa Ahmet'in Johnny Depp'ten ne eksigi varmis :) Cocukken, ben ne zaman bir filmde bir seye soylenmeye baslasam, neden boyle desem, babam hep donup, senaristler oyle yazmis, karakter ne yapsin derdi. Babam eglenirdi, ben de sinirlenirdim. Hatta tam ciftler yakinlasitiginda, opusun-opusun derdi, onlar da hep opusurdu. Sonra bize donup, iste goruyorsunuz, ne kadar etkili bir izleyiciyim derdi. Bense hala ogrenemedim etkili seyirci olmayi. Ahmet'le Yasemin parkta yakinlastiginda, opusun-opusun dedim o kadar, opusmediler. Babama soylesem, o da izliyormus diziyi, belki bir faydasi olur.

Diziçe babaya bizden de selam söyle..HS nin kurtuluşu ona bağlıysa bu kadar etkin bir gücü varsa kurtarsın bizi bu dertten...:img-hyste bknz:artık dizinin dermanı için nereden medet umacağını şaşıran forumcu

Shevekçan sorusuna cvp editi:
Ahmet neden Yasemin'e aşık oldu?
Yaseminin çıplak pambık ayaklarına..yani teesüf ederim..nasıl da unutursunuz?

Bu arada iyi gecelerbyebye

başlangıçta yine tekrarlamalarla olan forumumuz, sonra güzel oldu..Güzel sohbetiniz için teşekkürler..Allah rahatlık versin..

Bu akşamı kapatırken sloganlar gelsin:

Deniz sakat kalmaaassssssssııııınnnnnnnnn!

Yasemin aklını başına devşirsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn!

Ahmete aşkını inandırsııııııııııııııııııınnnnnnnnnnn!

Rüya Ahmete bir tek baba deeeeeeeesssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiinn!

Mehmet siyasete atııılllllllllllllllllsıııııııııııııınnnnnnnnnn!

Mehmet ile Sevim evlensiiiiiiiiiiiinnnnnnnn

Mahkeme istemiyoooooruuuuzzz!

veee............

Allah Necdeti tepasindan baktirsuuuuuuuuuuunnnnnnnnn!

lacrima
16-09-07, 01:01
Eyvahlar olsun rakibelerim durumu çaktı:img-cool2Ama ablalarımdan tık yok:icon_sorrNedeyim özel ders istedim el atan olmadı bende yasa dışı yollaralbaşvurdum:ditoGençliğime toyluğuma verin o vakit.Pabucumun özür dileyeni Yaso'dan bir replik:Herkes son bir şansı hakeder. Ben bile:sad53:
Bu sözlerle birlikte yine Yaseminin potları geldi aklıma:bilmimİyi saatte olsunlar:img-cool2
Benim eşref saatim geldi artıkın sağlıcakla kalın değerli büyüklerim ve de çetin ceviz rakibelerimbye

nehirrrr
16-09-07, 01:01
ve korkarım izlemeye devaö edemem o saatten sonra..:img-cool2
---
shevek,ö.m yazmaya üşendim şimdi:icon_whis
bu aradaa ense demişkeen,johnny depp karısı(vanessa paradise)nın ensesine aşık olmuş..bir röportajında okumuştumm
---
lacrimaa bu arada ablalarıma benden diye dondorma ısmarlamışsın yeni gördüm. onları böyle şeylerle kandıramazsın tamam mıı.rüşvete ha-yıır
---
iyi geceleer bye

Aa biri beni mi cagirdi :img-cool2 Vallahi yorum okumaktan henuz gectim yazmaya:D

Yorumlardan birince balikci amcayla olna sahneden bahsedilmis:) Ben de aslinda bahsedecektim o konudan bolum yorumumda ama oyle gzuel sahneler vardiki orayai unutuvermisim:) Aslinda bahsi gecen sahne cok gzueldi! Ahmet'in huzunlu halinden balikci amcanin 'cocugun var mi' diye sorusuyla aniden siyrilmasi ve 'evet bir kizim var... cok tatli...' demesi ve Ruya'yi anlatmaya baslamasi cok dokunakliydi... Bir evlat nasilda degistiriveriyor insanin dunyasini:)... Lakin, ben pek sevmem oyle her dizide bir balikci amca olur... Yani biraz klise bir durum olmus... Ama yine de hos dusunulmus cok huzunlu bir sahneydi!

dizice
16-09-07, 01:03
Vallahi soyleyecegim. Gerci babam etkisini nedense hep az cok mantik kurgusu olan Holywood filmlerinde kullaniyor ya neyse. Biz kampanyaya devam edersek, yakinda teravih namazini imamlar "Bana, milletime, devletime, butun inananlara ve Ahmet kuluna yardim eyle yarabbim" diye bitirecekler ama :img-hyste

Shevek
16-09-07, 01:09
Aa biri beni mi cagirdi :img-cool2 Vallahi yorum okumaktan henuz gectim yazmaya:D

Yorumlardan birince balikci amcayla olna sahneden bahsedilmis:) Ben de aslinda bahsedecektim o konudan bolum yorumumda ama oyle gzuel sahneler vardiki orayai unutuvermisim:) Aslinda bahsi gecen sahne cok gzueldi! Ahmet'in huzunlu halinden balikci amcanin 'cocugun var mi' diye sorusuyla aniden siyrilmasi ve 'evet bir kizim var... cok tatli...' demesi ve Ruya'yi anlatmaya baslamasi cok dokunakliydi... Bir evlat nasilda degistiriveriyor insanin dunyasini:)... Lakin, ben pek sevmem oyle her dizide bir balikci amca olur... Yani biraz klise bir durum olmus... Ama yine de hos dusunulmus cok huzunlu bir sahneydi!

Nehir, bu dizide hoşuma giden tek klişe de, o sahneydi zaten. Gerisi çuvallıyor çünkü. Ahmet'in içini dökeceği ve onu tanımayan, uzaktan bakacak, objektif olacak bir dertdaşa ihtiyacı var bugünlerde. Bence biraz kalsın dizide. Bakarsınız, bir gece Ahmet' e şöyle der: "Tamam sen haklısın ama, böyle yaparsan, sevdiğin kadını bir hırsla, öfkeyle mahkemelerde rezil edersen, kızını da onu da unutman gerekir.":img-wink:

Bu arada ben çıkıyorum arkadaşlar...byebyeRüyanızda Rüyaya sarılan Ahmet'i görün. Diziceçan, bence Ahmet'in Rüyaya inanamaz gibi, hayran hayran ama hasretli, acılı bakışı Rüyaya tuhaf gelmedi. Sanki anlamış gibi bakıyordu o da. Bir tuhaflık var, bu adam niye bana öyle bakıyor, der gibi. Ama kesinilikle korkmuş değildi. Hep diyorum, Rüya anasından çok daha akıllı, duyarlı diye.

Yasemin Ahmeti aşkına inandırsııııııııııııııııııınnnnnnnnnnn!

Rüya bir tek Ahmete baba deeeeeeeesssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiinn!

veee............

Tavuskuşu
16-09-07, 01:09
Dizice babana söyle biraz da gariban Türk filmleriyle uğraşsın.Onların başı kel mi?

Badger,shevek,çetin ceviz lacrima güle güle.bye bye İyi geceler.Gerçekten de can sıkıcı ve klişe başlayan gece güzel devam etti.Allah rahtlık versin hepimize...Bu mübarek ayda bu dileklerimiz kabuuuuuul olsun amiiiiiinnn...

merw
16-09-07, 01:13
Aaa Ahmet'in Johnny Depp'ten ne eksigi varmisCocukken, ben ne zaman bir filmde bir seye soylenmeye baslasam, neden boyle desem, babam hep donup, senaristler oyle yazmis, karakter ne yapsin derdi. Babam eglenirdi, ben de sinirlenirdim. Hatta tam ciftler yakinlasitiginda, opusun-opusun derdi, onlar da hep opusurdu. Sonra bize donup, iste goruyorsunuz, ne kadar etkili bir izleyiciyim derdi. Bense hala ogrenemedim etkili seyirci olmayi. Ahmet'le Yasemin parkta yakinlastiginda, opusun-opusun dedim o kadar, opusmediler. Babama soylesem, o da izliyormus diziyi, belki bir faydasi olur.

dizice öldüm gülmekten.. babanın ellerinden öperiz.. ay ilahi ya :img-hyste

aman efendim estafirullah ne demek koca, göz falan aman allah korusun... duymamış olayım :) ve genel istek üzerine (cansuçan çıldırmadan :P) üç nokta kuralını açıklayayım. bu sadece ve sadece ilk adımın kuralıdır. sadece farkedilmeyi sağlar, zira çat diye tanışmaktan, "eh benim gözüm sizi bir yerden ısırıyor" tipi muhabbetlerden haz etmem hiç :D bu sadece aynı grupta birinin sizi farketmesi için idealdir. bu deney için bize gereken malzemeler, bir tane dalyan gibi oğlan (opsiyonel tabi, çıtırlardan hoşlananlar da olabilir :img-yes:) ve size ait asgari bir gözdür (iki de olursa mahsuru yok :P).. efenim, tipini beğendiğiniz ama bir türlü kendinizi farkettiremediğiniz bir delüğğanlı mı var? işte size çözüm :P delikanlıyı uzaktan göz hapsine almakla işe başlayacağız. ama bu tabi kerameti kendinden menkul apaçilerimiz gibi karşısına geçip ağız açık gözler şaşı bir şekilde bakmak suretiyle olmayacak. yandan yandan bakacaksınız, bu arada yaptığınız işle de meşgulmüş gibi davranacaksınız. örneğin, sizin anlattığınız bir espriye gülermiş gibi spontane kopabilen bir arkadaş grubuyla muhabbet görüntüsü idealdir... neyse, delüğanlıya bakacağız, bakacağız ve tam o da birinin onu izlediğini farkedip bakmak için döndüğünde biz de döneceğiz. yani, delüğanlı bizi yakalayamayacak. sonra, delüğanlı önüne dönüp büyük ihtimal erkek arkadaşlarıyla geyiğine devam etmeye başladığında, biz tekrar iş üstüne gelieceğiz ve yine kendisi bize bakana kadar göz hapsine alacağız. ve tabi, yandan yandan :D dikizleme modunda değil.. sonra delüğanlı tekrar bize dönecek ve biz tekrar bakışlarımızı kaçıracağız.. bu da 2. nokta. sonra, büyük ihtimalle merağı celbedilmiş olan delüğanlı, bir gözü bizim tarafınızda muhabbetine devam ederken, biz tekrar ve son kez göz hapsine alacağız onu. ve bu kez bir değişiklik yapacak ve o dönüp bize baktığında bakışımızı hemen kaçırmayacağız. 3 saniye süreyle gözgöze kalmaya özen gösterip sonrasında hemen sanki hiç umursamıyormuş gibi diğer tarafa dönecek, arkadaşlarımızla muhabbet ediyorsak muhabbete direk dalacak veya gülmeye başlayacağız... bu da 3. nokta atışı efem. kontrol edilip onaylanmıştır, tutmama olasılığı yok denecek kadar azdır, tamamen sizin bakışlardaki başarınıza ve ifadenize bağlıdır. pratik yaptıkça gelişir ama pek etkili bir yöntemdir, benim de size kıyağım olsun ;)

allahım yazıya bakk :img-hyste

edit: aceleden ne zaman kipi kalmış ne kişi eki.. düzelttim :)

badger
16-09-07, 01:15

Hoşgeldin nehirrrrbye

tam çıkıyordum ama balıkçı amca sahnesini görünce durdum..Aslında bahsedecektim unuttum..Orada Ahmetin duruluğunu ve öğrendiklerini hazmetmeye çalışırken ne kadar çevreden soyutlanmış olduğunu gördüm ve hissettim..Onun duru bir şekilde Baba!oldum keyfini ve ardından gelen acaba göremem mi tedirginliğini..Balıkçı Amca, ona yaklaşırken gerçekten o anda yeryüzünde o mekanda değilmiş hissini verdirtti..Çok güzel ifadelerdi..Buradan CEyi tebrik etmek isterim...Ahmetin o duruluğunu bizlere izlettirdiği için

aman yanlış anlaşılmasın...OY da tebrik ederim..Ahmetin hediyesini parçalarken ki ifadesi, hayatı paramparça olmuş Necdet bakışını elinden düşürdüğü bardağa bakarkenki hali çok iyiydi..:good:

Lilya umarım sen de çıkmamışsındır..Lütfen bari sen de birşeyler yaz.

dizice
16-09-07, 01:17
Ya evet cok klise balikci amca:) ama bazen insan cok uzgunken, hatta tam da cok uzgunken, yanina hic tanimadigi insanlar yaklasip, cok guzel seyler soyleybiliyorlar. Birden gununuz aydinlaniyor. Sanki hissediyorlar, galiba hissediyorlar. Ben Ahmet'in Defne'ye soylediklerine bayildim. Aslinda Riza'nin Yasemin'e yazdigi mektuba cok benziyordu. Belki de onu hatirladi-Yasemin anlatmisti. Orada da Yasemin'i dusunduu belliydi. Bu bagi sakin koparma derken. Ruya ile arasindaki bagin hic olusmasina izin verilmeden koparilmasina serzeniste bulunuyor gibi geldi. Ya da ben cok yoruyorum.

badger
16-09-07, 01:21

aman efendim estafirullah ne demek koca, göz falan aman allah korusun... duymamış olayım :) ve genel istek üzerine (cansuçan çıldırmadan :P) üç nokta kuralını açıklayayım. bu sadece ve sadece ilk adımın kuralıdır. sadece farkedilmeyi sağlar, zira çat diye tanışmaktan, "eh benim gözüm sizi bir yerden ısırıyor" tipi muhabbetlerden haz etmem hiç :D bu sadece aynı grupta birinin sizi farketmesi için idealdir. bu deney için bize gereken malzemeler, bir tane dalyan gibi oğlan (opsiyonel tabi, çıtırlardan hoşlananlar da olabilir :img-yes:) ve size ait asgari bir göz (iki de olursa mahsuru yok . efenim, tipini beğendiğiniz ama bir türlü kendinizi farkettiremediğiniz bir delüğğanlı mı var? işte size çözüm :P delikanlıyı uzaktan göz hapsine almakla işe başlarız. ama bu tabi kerameti kendinden menkul apaçilerimiz gibi karşısına geçip ağız açık gözler şaşı bir şekilde bakmak suretiyle olmayacak. yandan yandan bakacaksınız, bu arada yaptığınız işle de meşgulmüş gibi davranacaksınız. örneğin, sizin anlattığınız bir espriye gülermiş gibi spontane kopabilen bir arkadaş grubuyla muhabbet görüntüsü idealdir... neyse, delüğanlıya bakıyoruz, bakıyoruz ve tam o da birinin onu izlediğini farrkedip bakmak için döndüğünde biz de dönüyoruz. yani, delüğanlı bizi yakalamıyor. sonra, delüğanlı önüne dönüp büyük ihtimal erkek arkadaşlarıyla geyiğine devam etmeye başladığında, biz tekrar iş üstüne geliyoruz ve kendisi bize bakana kadar göz hapsine alıyoruz. ve tabi, yandan yandan :D dikizleme modunda değil.. sonra delüğanlı tekrar bize dönecek ve biz tekrar bakışlarımızı kaçıracağız.. bu da 2. nokta. sonra, büyük ihtimalle merağı celbedilmiş olan delüğanlı, bir gözü sizin tarafınızda muhabbetine devam ederken, siz tekrar ve son kez göz hapsine alacaksınız onu. ve bu kez bir değişiklik yapacak, ve o dönüp size baktığında bakışınızı hemen kaçırmayacaksınız. 3 saniye süreyle gözgöze kalmaya özen gösterip sonrasında hemen sanki hiç umursamıyormuş gibi diğer tarafa dönecek, arkadaşlarınızla muhabbet ediyorsanız muhabbete direk dalacak veya gülmeye başlayacaksınız... bu da 3. nokta atışı efem. kontrol edilip onaylanmıştır, tutmama olasılığı yok denecek kadar azdır, tamamen sizin bakışlardaki başarınıza ve ifadenize bağlıdır. pratik yaptıkça gelişir ama pek etkili bir yöntemdir, benim de size kıyağım olsun ;)

allahım yazıya bakk :img-hyste:img-hyste

bu ne yavvv!:img-hyste..Ölüyorum gülmekten...Shevekçan görüyorsun değil mi yeni neslin hallerini...aman!aman! biz neyi nasıl etmişiz..bizi de bizimkiler galiba Ahmetin Yasemini bulduğu gibi bulmuş..hiç de öyle üç nokta vuruşu felan yapmadık...:img-hyste

ehh bu kadar detaylı bir derse repi hakketttin

dizice
16-09-07, 01:22
3 nokta kurali editi: Allah iyiligini versin Merve. Simdi bu bana universite yillarimda, en yakin arkadaslarimdan birinin hoslandigi cocugu, onun icin goz hapsine alma hadisemi hatirlatti. Nasil olsa cocuk benim umurumda olmadigi icin, arsiz arsiz bakiyordum, sonra da arkadasima gidip rapor veriyordum. 1, 2 derken, baktim cocuk bana bakmaya basladi. Niyet ne, olan ne yani. O oldu, takip/rapor isini kestim! Senin 3 noktayi farkinda olmadan uygulamisim bak:)

Shevek
16-09-07, 01:23
dizice öldüm gülmekten.. babanın ellerinden öperiz.. ay ilahi ya
aman efendim estafirullah ne demek koca, göz falan aman allah korusun... duymamış olayım ve genel istek üzerine (cansuçan çıldırmadan ) üç nokta kuralını açıklayayım. bu sadece ve sadece ilk adımın kuralıdır. sadece farkedilmeyi sağlar, zira çat diye tanışmaktan, "eh benim gözüm sizi bir yerden ısırıyor" tipi muhabbetlerden haz etmem hiç :D bu sadece aynı grupta birinin sizi farketmesi için idealdir. bu deney için bize gereken malzemeler, bir tane dalyan gibi oğlan (opsiyonel tabi, çıtırlardan hoşlananlar da olabilir ve size ait asgari bir göz (iki de olursa mahsuru yok ).. efenim, tipini beğendiğiniz ama bir türlü kendinizi farkettiremediğiniz bir delüğğanlı mı var? işte size çözüm :P delikanlıyı uzaktan göz hapsine almakla işe başlarız. ama bu tabi kerameti kendinden menkul apaçilerimiz gibi karşısına geçip ağız açık gözler şaşı bir şekilde bakmak suretiyle olmayacak. yandan yandan bakacaksınız, bu arada yaptığınız işle de meşgulmüş gibi davranacaksınız. örneğin, sizin anlattığınız bir espriye gülermiş gibi spontane kopabilen bir arkadaş grubuyla muhabbet görüntüsü idealdir... neyse, delüğanlıya bakıyoruz, bakıyoruz ve tam o da birinin onu izlediğini farrkedip bakmak için döndüğünde biz de dönüyoruz. yani, delüğanlı bizi yakalamıyor. sonra, delüğanlı önüne dönüp büyük ihtimal erkek arkadaşlarıyla geyiğine devam etmeye başladığında, biz tekrar iş üstüne geliyoruz ve kendisi bize bakana kadar göz hapsine alıyoruz. ve tabi, yandan yandan :D dikizleme modunda değil.. sonra delüğanlı tekrar bize dönecek ve biz tekrar bakışlarımızı kaçıracağız.. bu da 2. nokta. sonra, büyük ihtimalle merağı celbedilmiş olan delüğanlı, bir gözü sizin tarafınızda muhabbetine devam ederken, siz tekrar ve son kez göz hapsine alacaksınız onu. ve bu kez bir değişiklik yapacak, ve o dönüp size baktığında bakışınızı hemen kaçırmayacaksınız. 3 saniye süreyle gözgöze kalmaya özen gösterip sonrasında hemen sanki hiç umursamıyormuş gibi diğer tarafa dönecek, arkadaşlarınızla muhabbet ediyorsanız muhabbete direk dalacak veya gülmeye başlayacaksınız... bu da 3. nokta atışı efem. kontrol edilip onaylanmıştır, tutmama olasılığı yok denecek kadar azdır, tamamen sizin bakışlardaki başarınıza ve ifadenize bağlıdır. pratik yaptıkça gelişir ama pek etkili bir yöntemdir, benim de size kıyağım olsun ;)

allahım yazıya bakk :img-hyste

İlahi Mörvçan, gidiyordum kaldım ve bu gece ikinci kez koptum:img-hyste:img-hyste Bkz.: Birincisi Vanessa Paradise'in ensesine aşık olan Johnny Depp:img-haha: İkincisi de üç nokta kuralı oldu. Ben zaten hep dedim, Mörv, sıkı FRP'cidir. Taktik savaşlarında iyi olması lazım. Ben savaşmam, alırım, derken bir bildiği vardır diye. Demek sihir mihir bahane, üç nokta kuralı şahane.:):img-yes::icon_whis
Neyse iyi geceler, beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. Bütün kızlarımıza, şöyle damarına basılmamışından, sırtından bıçaklanmamışından birer Ahmet nasip etsin. Amin.

Tavuskuşu
16-09-07, 01:24

aman efendim estafirullah ne demek koca, göz falan aman allah korusun... duymamış olayım :) ve genel istek üzerine (cansuçan çıldırmadan) üç nokta kuralını açıklayayım. bu sadece ve sadece ilk adımın kuralıdır. sadece farkedilmeyi sağlar, zira çat diye tanışmaktan, "eh benim gözüm sizi bir yerden ısırıyor" tipi muhabbetlerden haz etmem hiç :D bu sadece aynı grupta birinin sizi farketmesi için idealdir. bu deney için bize gereken malzemeler, bir tane dalyan gibi oğlan (opsiyonel tabi, çıtırlardan hoşlananlar da olabilir) ve size ait asgari bir göz (iki de olursa mahsuru yok).. efenim, tipini beğendiğiniz ama bir türlü kendinizi farkettiremediğiniz bir delüğğanlı mı var? işte size çözüm delikanlıyı uzaktan göz hapsine almakla işe başlarız. ama bu tabi kerameti kendinden menkul apaçilerimiz gibi karşısına geçip ağız açık gözler şaşı bir şekilde bakmak suretiyle olmayacak. yandan yandan bakacaksınız, bu arada yaptığınız işle de meşgulmüş gibi davranacaksınız. örneğin, sizin anlattığınız bir espriye gülermiş gibi spontane kopabilen bir arkadaş grubuyla muhabbet görüntüsü idealdir... neyse, delüğanlıya bakıyoruz, bakıyoruz ve tam o da birinin onu izlediğini farrkedip bakmak için döndüğünde biz de dönüyoruz. yani, delüğanlı bizi yakalamıyor. sonra, delüğanlı önüne dönüp büyük ihtimal erkek arkadaşlarıyla geyiğine devam etmeye başladığında, biz tekrar iş üstüne geliyoruz ve kendisi bize bakana kadar göz hapsine alıyoruz. ve tabi, yandan yandan :D dikizleme modunda değil.. sonra delüğanlı tekrar bize dönecek ve biz tekrar bakışlarımızı kaçıracağız.. bu da 2. nokta. sonra, büyük ihtimalle merağı celbedilmiş olan delüğanlı, bir gözü sizin tarafınızda muhabbetine devam ederken, siz tekrar ve son kez göz hapsine alacaksınız onu. ve bu kez bir değişiklik yapacak, ve o dönüp size baktığında bakışınızı hemen kaçırmayacaksınız. 3 saniye süreyle gözgöze kalmaya özen gösterip sonrasında hemen sanki hiç umursamıyormuş gibi diğer tarafa dönecek, arkadaşlarınızla muhabbet ediyorsanız muhabbete direk dalacak veya gülmeye başlayacaksınız... bu da 3. nokta atışı efem. kontrol edilip onaylanmıştır, tutmama olasılığı yok denecek kadar azdır, tamamen sizin bakışlardaki başarınıza ve ifadenize bağlıdır. pratik yaptıkça gelişir ama pek etkili bir yöntemdir, benim de size kıyağım olsun ;)

allahım yazıya bakk:img-hyste

Bu nasıl bir tariftir böyle...:img-hysteX1000000000000000000000 Ay bayılazaaaam.:happy0064:good: Televizyondan ahmetin üzerinde de denemek istiyorum.Bakarsınız ahmet kameraya filan bir bakş atar.:icon_whis Gidenlere güle güle.:sad53:Bu tarifle birlikte gecenin kahkaha bombardımanında son noktaya varmış oluyoruz.

Dizice zaten genellikle öyle olmaz mı? Esas kız mahçuptur bakamaz ama arkadaşını dürtükler bakıyor mu bakıyor mu diye?Sonra esas oğlan da yanlış anlayıp esas kızın arkadaşına tutulur.Esas kız ise mahçupluğuyla kalır.

dizice
16-09-07, 01:26
Ben bu deli yorumlara rep vermek istiyorum; ama nasil yapilir bilmiyorum. Beni bir OM ile aydinlatir misiniz?

nehirrrr
16-09-07, 01:29
Hoşgeldin nehirrrrbye

tam çıkıyordum ama balıkçı amca sahesini görünce durdum..Aslında bahsedecektim unuttum..Orada Ahmetin duruluğunu ve öğrendiklerini hazmetmeye çalışırken ne kadar çevreden soyutlanmış olduğunu gördüm ve hissettim..Onun duru bir şekilde Baba!oldum keyfini ve ardından gelen acaba göremem mi tedirginliğini..Balıkçı Amca, ona yaklaşırken gerçekten o anda yeryüzünde o mekanda değilmiş hissini verdirtti..Çok güzel ifadelerdi..Buradan CEyi tebrik etmek isterim...Ahmetin o duruluğunu bizlere izlettirdiği için

aman yanlış anlaşılmasın...OY da tebrik ederim..Ahmetin hediyesini parçalarken ki ifadesi, hayatı paramparça olmuş Necdet bakışını elinden düşürdüğü bardağa bakarkenki hali çok iyiydi..:good:

Lilya umarım sen de çıkmamışsındır..Lütfen bari sen de birşeyler yaz.

Zaten o sahne benim de bu yuzden hosuma gitti... Yoksa ben sevmem boyle kliseleri dizilerde! Her dizide bir balikci amca var yani! Ama diyorum ya Ahmet'in bu dunyadan soyutlanarak kizi hakkinda konusurken yuzunun aldigi ifade ve Ruya'yi anlatirken kullandigi o sevgi dolu sozcukler, uzaklara dala dala konusmasi cok etkileyiciydi...

Ruya, Ahmet icin piyango oldu aslinda... Yoksa tabir yerindeyse yillardir yasadigi dram sonucu Ahmet'in yuzunu gulerken goremez olmustuk! Hele Kibriscikta yemek yerken yasadigi yanlizlik ve uzerine Yasemin'in ailsiyle gule oynaya yedigi yemek oyle icime dokunmustuki! Hani desele Yasemin'i dizide oldurmeye karar verdik 'super bence harika olur' diyecegim!

Ama simdi artik Ahmet'in Ruya icin verdigi savasi gorecegiz! Ruya'nin agzindan bir defa olsun 'baba' kelimesini duyabilmek icin neler yapabilecegini tahmin bile edemiyorum... Oyle kararliydiki! Cokta sinirliydi! Hani Yasemin dedi ya 'bana hic oyel bakmamisti' diye! Dogru:img-yes: ben de ilk defa Ahmet'i boyle gordum dizide... Hele Yasemin onun arkasindan aglarken tereddut bile etmeden gitmesi cok sasirtti beni! Birseyler degisti yani artik! Yasemin'e olan sevgisinin azaldigini hic sanmiyorum! Ama artik Ahmet kenarda oturup hayatinin cokusunu izlemeyecek! Artik kizi var!:happy0064

merw
16-09-07, 01:30
yazarken bu kadar gülmemiştim. sizin yorumlarınız beni kopardı, bayilacayim az sonra vre :P

anam ne yazmışım böyle :D tey teyy...

dizice şekerim seninki de iş mi :D öyle sürekli inceleyen bakışlara hangi erkek dayanır, hemen düşmüş ağına tabi :D sonra ne oldu peki, arkadaşını farketti mi???

ayy ben de bir çay koyayım bari, gece gece geyik patlaması yaşadım, sessiz sessiz güleceğim diye karnım içeri kaçtı resmen.. hadi hepinizi öptüm bağyanlar, yarın görüşürük bye

ps. dizice mesaj kutunu boşaltır mısın canım :)

nehirrrr
16-09-07, 01:36
Ya evet cok klise balikci amca:) ama bazen insan cok uzgunken, hatta tam da cok uzgunken, yanina hic tanimadigi insanlar yaklasip, cok guzel seyler soyleybiliyorlar. Birden gununuz aydinlaniyor. Sanki hissediyorlar, galiba hissediyorlar. Ben Ahmet'in Defne'ye soylediklerine bayildim. Aslinda Riza'nin Yasemin'e yazdigi mektuba cok benziyordu. Belki de onu hatirladi-Yasemin anlatmisti. Orada da Yasemin'i dusunduu belliydi. Bu bagi sakin koparma derken. Ruya ile arasindaki bagin hic olusmasina izin verilmeden koparilmasina serzeniste bulunuyor gibi geldi. Ya da ben cok yoruyorum.
Evet aslinda ben de bolum yorumumu yaparken ayni seyi soylemistim belki okuyanlar hatirlar... :img-yes: Ahmet, Defne'yle dertlesirken olayla kendi arasinda bir bag kurdugu cok belliydi.. Dalip gitmisti zaten... Kibriscik'i hatirlayin... Yillarca ayri kaldi Yasemin'den ama sevgisi hic eksilmedi hep icinde hissetti onu! Yollar ayirsada 'o gorunmez bag' ayakta tuttu asklarini... Simdi de kiziyla ayni seyi yasiyor... Belki ona 'baba' demiyor ama aralarinda gorunmez bir bag kurduklari oyle ortadaki:img-yes: Hani belki biraz klise olacak ama halk arasinda 'kan cekermis' diyorlar buna aslinda... Birazda oyle ama aslolan sevdiklerimizin hep yuregimizde olacagidir... Nerde olursak olalim o bag butun mesafeleri 'daglari, yollari' kaptir ki Ahmet de boyle demisti Defne'ye...

dizice
16-09-07, 01:37
Benim cikmam lazim. Saygilar (baktim, burada biri resmi daireye dilekce yazar gibi her mesaji saygilarla bitiriyordu, ona ozendim!)

Tavuskuşu
16-09-07, 01:37
Hadi ben de kaşayım ufaktan ufaktan.bye bye Herkese iyi geceler.Veya bu saatten sonra iyi sabahlar.Ayy yarın da sınavın sonucu belli olacak.Neyse sağlıcakla kalın.Merve seni bu güzel tarifinden dolayı bir kez daha kutluyorum.bye bye Neydi bir daha tekrarlayalım:

veee............

badger
16-09-07, 01:40
Benim cikmam lazim. Saygilar (baktim, burada biri resmi daireye dilekce yazar gibi her mesaji saygilarla bitiriyordu, ona ozendim!)

Sana da iyi gecelerbye Diziçe babaya saygılar ve Diziçe kocaya selamlar...Burada değil mi?

Yine iyi dilek sloganlarımızı tekrarlayalım:

veee............

marenostrum
16-09-07, 01:44

Sevgili dizice,

Dizinin dunku bolumunu bu sabah seyrettim. O sahnede Ahmet'in soylediklerini farkli yorumlamisiz, ben de kendi yorumumu yazmak istedim. Ahmet "O bagi sakin koparma.." derken, Yasemin'le kendi arasinda koptugunu, daha dogrusu Yasemin'in kopardigini dusundugu bagdan bahsediyordu bence... Uzakta da olsa yaninda durmamaktan, yoklugunu hissettirmekten, hic bir bagin kaldiramayacagi bir yalandan bahsediyordu... Ahmet uzun yillar Yasemin'e bahaneler bulmakla gecirdi zamanini, boylece onu sevmeye devam edebildi, o bagi kendi tarafindan koruyabildi. Ama kizini ogrendikten sonra buldugu butun mazaretler yok oldu, bag da zaten kopmustu... :sad53::sad53:

Sevgiler...

Figan
16-09-07, 01:55
Sevgili dizice,

Dizinin dunku bolumunu bu sabah seyrettim. O sahnede Ahmet'in soylediklerini farkli yorumlamisiz, ben de kendi yorumumu yazmak istedim. Ahmet "O bagi sakin koparma.." derken, Yasemin'le kendi arasinda koptugunu, daha dogrusu Yasemin'in kopardigini dusundugu bagdan bahsediyordu bence... Uzakta da olsa yaninda durmamaktan, yoklugunu hissettirmekten, hic bir bagin kaldiramayacagi bir yalandan bahsediyordu... Ahmet uzun yillar Yasemin'e bahaneler bulmakla gecirdi zamanini, boylece onu sevmeye devam edebildi, o bagi kendi tarafindan koruyabildi. Ama kizini ogrendikten sonra buldugu butun mazaretler yok oldu, bag da zaten kopmustu... :sad53::sad53:

Sevgiler...

Aynen katiliyorum..O cumleleri Yasemin`e olan bagi icin soyledi..
Ama artik Ahmet icin o bag kopmus gibiydi..Cünkü hayalkirikliklari icinde..
Cokta hakli..

@ly
16-09-07, 04:00
Hatırlamaz mıyız?Zaten biz her şeyi hatırlıyoruz ama bir yasemin hatırlamıyor. Evdeyken bile o alyansı çıkarmadı hala ya.Belki başkalarına çaktırmamak için dışarıda takıyor diyeceğim ama evde bari çıkar şunu.Rüya ile birlikte uyudukları sahnede bir ara eli göbeğinde olan rüyanın eline gitti ya o sırada ben sanki bir an o alyansa bakacak,onu çıkaracak diye bekledim ama nerde....

Necdetle evlenmeye karar verdiğinde hiç düşünmeden şak diye ahmetin yüzüğünü çıkarabiliyor ama boşanmaya karar verdiği necdetin yüzüğünü çıkarmıyor.Bu arada biz bu kadını ahmete aşık diye biliyoruz.ESAS OĞLAN KİMDİ?

Biliyorum bu mesaja cevap yazmakta geciktim ama...Cansu'cum ağzına sağlık demezsem içimde kalır...dün dizi bitinceye kadar o alyans beni rahatsız etti...Ahmet'in yüzüğünü çıkardığı o acı an,gözlerimin önünden gitmedi...

Bir de Lale'nin Necdet'e söylediği bir cümle var...'' Siz de ayrılırsanız artık...! '' Göstermelik bir evlilik için bu kadar sahici rol yapmaları ne kadar garip...Necdet'in niyeti zaten belliydi ama ya şaşkın ördek Yasemin...!!! Ne zaman öğrenecek, nerede, nasıl davranması gerektiğini...Yasemin'e acilen bir imaj danışmanı gerekiyor...

Fragmanı izlerken Yasemin için üzülmüş ve buraya da yazmıştım...ama bölümün tamamını izleyince...sadece öfke hissettim...

@ly
16-09-07, 05:10
Tam 2.5 saattir mesajları okuyorum...Herkes tam performans göstermiş...kızlar elinize sağlık...gönlümden geçenleri yazdığınız...gülümsettiğiniz...kahkahalar attırdığınız...taktikler verdiğiniz (Merve'cim ben utanırım...uygulayamam cicim...) için teşekkürler...Dün gecenin enlerini seçtim...buyrun...:img-blush

Arwençan...(..en açıklayıcı mesaj...) :img-icecr

Canım Allah akıl dağıtırken Yasemin muhtemelen evde resim yapıyordu o yüzden çok görmemek gerekiyor….

Diziceçan….(..en içini döken mesaj…) :good:

E NEcdet, Ruya'yi gormek isterse. Ne demek? Tabii ki. O senin de kizin. Ahmet isterse, mucadele…..Ama Yasemin'in sinirleri alinmis. Sakin sakin ise gidiyor…ancak tavana bakar, ya da zirlardim, ya da Ahmet gibi divane dolasirdim sokaklarda, ne yapacagimi bilemeden. Ama Yasemin okulda, sakin sakin oturuyor. Hala daha niyeyse Lale'den bosanacaklarini sakliyor. Lanet olsun, Ahmet de nefret edecekse etsin dedirtiyorlar. Yani Ruya olmasa, asktan falan vazgectik zaten. Pes. Bu senaristlerin sucu. Dunyada normal bir insanin bu kadar karmasann gobeginde, bu kadar aymaz davranmasi mumkun degil. Belki Doktor Melih dayamistir ona sinir haplarini. En azindan bir aciklama olurdu. Yasemin karakterini cozeceklerine, gittikce karistiriyorlar. Zerre kadar empati kuramiyoruz.

Shevekçan….(..en ballı mesaj…) :img-in_lo

…Evet, Ahmet haklıdır, biz de sonuna kadar onu savunuyoruz. O sütten çıkmış ak kaşık, bal badem, ballı lokum, fıstıklı baklava gibi bir karakterdir çünkü. Dizi tarihinin en esaslı, en duyarlı, en saygılı, en empati ve adalet duygusu gelişkin adamıdır. Aynı zamanda en güzel bakan, en güzel dokunmaya kıyamayan, en şihvetli aşığıdır. En tatlı nanik yapan, en güzel bağrına basan, en hayran çocuğunun yüzüne bakan, dokunmaya kıyamayarak en güzel seven babasıdır…

Shevekçan…(..en bekleyip, isteyen mesaj..) :img-yes:

Bekliyoruz ve istiyoruz.
*Yasemin'in silkinip kendine gelmesini istiyoruz.
*Hayatının dizginlerini kendi ellerine alacak yürekliliği gösterebilmesini istiyoruz.
*Ahmet'e beklediği sözü söylemesini istiyoruz. -Tamam, gençtim, çaresizdim, aklım başımda değildi, seni kaybettiğimi düşündüm, umutsuzluğa kapıldım hata yaptım…….

Tavusçan…(..en kopartan mesaj..) :img-hyste

Biz AYŞEYİ değil onun yarattığı forum karakteri olan SPDRi sevmiyoruz.

Badger (..en ortalığı karıştırıcı mesaj…) ( Shevek’in adı çıkmış, sen en karıştıransın badger’ım..) :icon_whis

Mörvden sonra CAZ savaşlarına biri daha katıldı..LACRIMA...çok tehlikeli bir nick kızlaarrr!...

Merwçan: (..en iddialı mesaj..) :icon_shad

valla, 23879827. CAZgır savaşları da olsa beni bağlamaz değil mi, benim adım M ile başlıyor

En Ahmet'e kıyamayan çan: Zeynepçan...

En kızgın çanlar: badgerçan…shevekçan…çalıkuşuçan…diziceçan…

En kapışan çanlar: Cansuçan…Ayşeçan…Zeynepçan…Merveçan…ve yepyeni bir savaşçı, Lacrimaçan

En iğneleyen çan: badgerçan...(bkz. mesaj 1049)

En taktikçi çan: Merveçan (sihir-mihir bahane…üç nokta kuralı şahane…) :img-lazy:

En özlenmiş çan: Ayşeçan...:img-in_lo

babyofjackie
16-09-07, 08:41
1- Yasemin Necdet ile evlenmekte haklı mıydı?
Hayır. Ahmetin dediği gibi babasız bir çocuk doğurması daha doğru olurdu. Özellikle ailesi bu durumu hoşgörü ile karşılayabilecek ve herşeyi tekrardan gözden geçirebilecek bir yapıya sahipken.
2- Necdet, fedakar bir insan mıdır?
(Fedakar kelimesinin gerçek anlamının pek bilinmediğini hissederek, TDK anlamını da yazıyorum, bunu düşünerek cevaplayınız:Bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçme)
Evet. Fakat bazen bu fedakarlığı fazlaca ileri götürüp belkide farkında olmadan karşısındakine belli bir sorumluluk yüklüyor.

3- Yasemin, Ahmet onu suçlasa da ona kızı için direnmeli midir?
Evet. Ahmetin yaptığına yanlış demiyorum ama Yasemini aynı şekilde cezalandırmaya kalkması aynı hataya düşmesine yol açıyor. Bence herşeyi beraberce gözden geçirip ortak bir çözüm yolu bulmalıydılar.
4- Necdetin Rüya üstünde bir hakkı var mıdır?
Evet. Elbette vardır. Necdet Rüyaya gerçek bir babanın kalbiyle ve hiç çıkarsız yaklaşmıştır. Aralarında saf katıksız bir sevgi vardır.
5-Yasemin ve Necdet, Rüyanın iyiliği için Ahmetin Rüyayı velayetine almak istediğinde, ona karşı güçbirliği yapmalı mıdırlar?
Hayır. Necdet elinden geleni yapmak isteyecektir. Ama bu konu artık Ahmetle Yaseminin arasında cereyan etmelidir.

Bu da diğer anket!

1.En beğendiğiniz sahne hangisi?
Rüyanın trenin penceresinden Ahmetle birbirlerine komiklikler yaptığı sahnedir.
2.En çok üzüldüğünüz,gözlerinizin dolduğu sahne hangisi?
Yaseminin babası götürülürken arkasından hıçkıra hıçkıra ağladığı sahnedir.
3.En çok sevindiğiniz,"Oley bee" dediğiniz sahne hangisi?
Ahmetin Ayla ile evlenmek istemediğini söylediği sahne.
4.Ahmet,yasemin,necdet,güzide,ayla hariç en beğendiğniz karakter hangisi?
Deniz.
4.1Bu beğendiğiniz karakterin en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
Çocuksu yanını ve babasına karşı duyduğu büyük sevgiyi ve güveni.
5.Işık,Defne,Deniz,Harun ve Yaşar arasında en beğendiğiniz genç kim?(siyasi görüşleri gözardı edilerek)
Deniz.
6.Rüyanın en beğendiğiniz sahnesi hangisi?
Ahmetle trende oynadıkları sahne.
7.Bu sezon, oyunculuğunu en beğendiğiniz oyuncu hangisi? Turgay Aydın
7.1Bu oyuncunun en beğendiğiniz,oyunculuğunun tavan yaptığını düşündüğünüz sahnesi hangisi?
Yoğun bakımın kapısı önünde oğlu Denizle konuşup ağladığı sahne süperdi. Çok iyi konsantre oluyor.
8.En daraldığınız sahne hangisi?
Necdetin Güzidenin evine ilk kez gittiği sahne. Ondan böyle birşeyi hiç beklemezdim.

badger
16-09-07, 09:13
Aynen katiliyorum..O cumleleri Yasemin`e olan bagi icin soyledi..
Ama artik Ahmet icin o bag kopmus gibiydi..Cünkü hayalkirikliklari icinde..
Cokta hakli..

Bağı kopartmadı o an..O bağın Yasemin tarafının mevcut olmadığının endişesine girdi..Bir yerde panikledi, kızdı..çare aradı...bknz:Bana öyle bir şey yap ki Yasemin, ben sana tekrar inanayım, aşık olayım?
Neyi nereye kopartacak ki?..Bu, bir anda olmaz..Yıllar geçmiş onca şeye rağmen bu adam seviyor..şimdi mi vazgeçecek? bknz:blue&blue mesajı...

Adam biçare bir şekilde bu sefer Yaseminin bir şeyler yapmasını ona gelmesini istiyor kızıyla beraber...Ama gel gör ki taa ki Necdetin yine o Yasemin marifetiyle iliştirilmiş halini kendi yaşam sahasında görünceye kadar...Şimdi öfkeli ve ders verip cezalandırmaya çalışan Ahmet var...O zaman hayalkırıklığı, buruk sevinç yaşıyordu..Oturtmya çalışıyordu herşeyi..taa ki o son sahneye kadar..Yaseminin her zamanki aymaz, anlamaz, sorumsuz, neyi kimin için yaptığını bilmez ve düşünce tembeli zihniyetinin son ürünü...bknz:Aaa ne demek Necdet? Tabii ki git gör..Hem de babaannesine göndermiştim...

Vee..Ahmet, hala seviyor...Sadece aşırı kızgın..Haklı..onun kızgınlığını körüklemek yerine sakinleştirecek olan da Yasemin..Ama onda o muhakeme neredee??

Tavusumkuşumçan, Rheme günaydıınbyebye

Nonameçan nereye kayboldu ama...ona da günaydınbye

Tavuskuşu
16-09-07, 09:40
Günaydınlar ifendim günaydınlar...bye bye Keyifler nasıl?Yasemini görmediğimiz için iyidir herhalde.:)

O bağdan bahsederken yaseminin kopardığını söylemiş olabilir haklısınız hiç bu açıdan bakmamıştım.Yıllarca gerçeği ondan sakladığı için bu bağın yasemin tarafından koparıldığını düşünüyor.Ama ben daha önce de dedim yaseminin kopardığını düşünmesine rağmen ahmet de bir anlık öfkeyle kopartmasın.Kopmasa bile bir daha eski kuvvetli haline dönemeyecek kadar yıpratılmasın.Çünkü bu mahkeme süreci o hassas bağa büyük zararlar verecektir.Sadece o bağı değil ahmeti de yaralar bu süreç.Bu yüzden ahmet böyle bir mücadelenin içine girmemeli.Çünkü bize bugüne kadar çizilen ahmet portresi sevdiğine kıyamayacak kadar sevecen bir insan portresi.Bu mahkeme olayının da onu nasıl etkileyeceğini,hem yasemini hem kendisini yıpratabileceğini görecektir.Görmelidir.Göörr huuuullleeeeeeeeeeeeeeeeeeyyynnn...

Badgerçan,ayşeçan gördüm sizi aşağıdasınız...:img-pilot

spdr
16-09-07, 09:48
merhabaa..yakalandım demekk:)
---
ben o konuda badger la aynı düşünüyorum..
ahmet o bağdan bahsederken aklıma yasonun onu ziyarete geldiğini öğrendiği ve mutlu olduğu sahne geldi:img-in_loo zaman anladı ki yaso da ona olan bağını koparmamış..ç
e nasıl olur da bir adam bu kadar dayanabilir diyoruz ya hanii..işte cevap:img-yes:
---
ahmetin aşkının büyüklüğünü gördükçe o kadar kızıyorum ki yasemine..
hani hep diyorlar ya necdet zor durumda seviyor dokunamıyor falan fişmann..
sevse nolur..acı çekse nolur..ahmetin sevgisinin yanında onunkine dönüp de bakmam bile:img-cool2
---
yahu ders çalışmam lazım..ama dolanıyorum buralarda..bari siz de durun şurda da yaım saat daha kalıp gideyim:icon_whis

badger
16-09-07, 09:53
merhabaa..yakalandım demekk:)
---
ben o konuda badger la aynı düşünüyorum..
ahmet o bağdan bahsederken aklıma yasonun onu ziyarete geldiğini öğrendiği ve mutlu olduğu sahne geldi:img-in_loo zaman anladı ki yaso da ona olan bağını koparmamış..ç
e nasıl olur da bir adam bu kadar dayanabilir diyoruz ya hanii..işte cevap:img-yes:
---
ahmetin aşkının büyüklüğünü gördükçe o kadar kızıyorum ki yasemine..
hani hep diyorlar ya necdet zor durumda seviyor dokunamıyor falan fişmann..
sevse nolur..acı çekse nolur..ahmetin sevgisinin yanında onunkine dönüp de bakmam bile:img-cool2
---
yahu ders çalışmam lazım..ama dolanıyorum buralarda..bari siz de durun şurda da yaım saat daha kalıp gideyim:icon_whis

Caanımçaann! Anatomi mi çalışıyorsun..Bir kilometre uzunluğunda ismi olan 1 mikronluk doku, kas liflerinin adını mı ezberliyorsun?..Vah!vah!..:img-wink:

Zaten şu Yasemin Necdetin asaletini ve fedakarlılarının büyüklüğünden etkilenmeyi bıraksa da kanlı canlı çocuğunun babasını, kendini onca salaklığına rağmen çok seven adamı bir görse...:img-cool2:icon_sorr

Tavuskuşu
16-09-07, 09:55
Aaaa ama olmaz ki Ayşeçan okuyup büyük adam olman lazım.Üç nokta taktiği anatomide pek işe yaramaz kanımça.:)Ayy kadavralara mı yapacaksın?:img-hyste:img-hyste

Zaten yasemin yaptığı 2 şeyle ahmetin bu aşkının sürmesini sağlıyor.Koca bir kavanoz baldan bir çay kaşığı kadar bal verip onu balın müptelası ediyor.Öff ben de ne cümle kurmuşum ama.:)

badger
16-09-07, 09:58
Aaaa ama olmaz ki Ayşeçan okuyup büyük adam olman lazım.Üç nokta taktiği anatomide pek işe yaramaz kanımça.:)Ayy kadavralara mı yapacaksın?:img-hyste:img-hyste

Zaten yasemin yaptığı 2 şeyle ahmetin bu aşkının sürmesini sağlıyor.Koca bir kavanoz baldan bir çay kaşığı kadar bal verip onu balın müptelası ediyor.Öff ben de ne cümle kurmuşum ama.:)

Ama artık Ahmet müptelaolmaya son verdi...:img-hyste..Necdetse aynı tas aynı hamam devam...Ondan bu konuda ne köy olur ne kasaba...

spdr
16-09-07, 10:03
bana bak cansucan..seni amele artığı gibi duvara yapıştırırımm(tvden öğrendim bunuu:))
kadavralara yapacakmışım üç noktayı..pehh:hıh
o kadavraya bakan onca delüüğanlıdan birini hedef alsam daha etkili olacak kanımca:img-in_lo
--
anatomi çalışıyorum badgercan..ve daha ilk haftadan biiirsürü not birikti...
dur öğrendiklerimden birinin adını söyleyeyim..kıl kökü kası:m.erector pilorum..
ona bile isim vermişler işte daha ben ne diyeyimm:icon_whis
--
ben mahkeme hakkında aynı şekilde düşünmüyorum..
tamam mutlaka aralarında bişileri kıracak ve hoş olmayacak...
ama o sahnelerin muhtemelen bizi dört gözle bekliyor olduğunu düşünerek olumlu yanlarına bakmayı öneriyorum:img-wink:
yeni hikayemiz bu işte..hep ne olacak diyorduk yaa...
en azından 10 bölümlüğüne..umarım..

mahkemeye gelincee,bu aşamada ahmet yasonun ve rüyanın yanındaki necdete her ne kadar sinir olacak olsa da yasemine çektireceği acıdan dolayı yavaş yavaş affedecektir bence yasemini..
tabi affetmek birinci aşama..
sonra eski yasonun dönüşünü izleyeceğiz umarım:img-icecr
--
ayy sadece üçümüz kalmışız..ne kadder romantikk:):img-hyste
bi de misafir arkadaş var..neden katılmıyor aramıza acaba...kardeş gel hay-diii..
avatara nick e bürün de gellll..gelll..:icon_whis
--
ehh 10 dk kaldıı...:icon_sorr

badger
16-09-07, 10:16
bana bak cansucan..seni amele artığı gibi duvara yapıştırırımm(tvden öğrendim bunuu:))
kadavralara yapacakmışım üç noktayı..pehh:hıh
o kadavraya bakan onca delüüğanlıdan birini hedef alsam daha etkili olacak kanımca:img-in_lo
--
anatomi çalışıyorum badgercan..ve daha ilk haftadan biiirsürü not birikti...
dur öğrendiklerimden birinin adını söyleyeyim..kıl kökü kası:m.erector pilorum..
ona bile isim vermişler işte daha ben ne diyeyimm:icon_whis
--
ben mahkeme hakkında aynı şekilde düşünmüyorum..
tamam mutlaka aralarında bişileri kıracak ve hoş olmayacak...
ama o sahnelerin muhtemelen bizi dört gözle bekliyor olduğunu düşünerek olumlu yanlarına bakmayı öneriyorum:img-wink:
yeni hikayemiz bu işte..hep ne olacak diyorduk yaa...
en azından 10 bölümlüğüne..umarım..

mahkemeye gelincee,bu aşamada ahmet yasonun ve rüyanın yanındaki necdete her ne kadar sinir olacak olsa da yasemine çektireceği acıdan dolayı yavaş yavaş affedecektir bence yasemini..
tabi affetmek birinci aşama..
sonra eski yasonun dönüşünü izleyeceğiz umarım:img-icecr
--
ayy sadece üçümüz kalmışız..ne kadder romantikk:):img-hyste

Ahmetin hesap sormasına, cezalandırmasına,Yaseminin aklını başına devşirtmesine bir şey demiyorum da...Mahkemede olabilir..İpliğini aileler arasında da çıkartabilir...Ama çok fazla rezilliği istemiyorum...Bunu Ahmet yapmaz da Necdetin ukalalığı ve Yaseminin aymazlığı, yani işbirlikleri yaptırabilir...Senaryonun bu dönem kurgusu için bir şey diyemiyorum..Ama umarım kontrolden çıkmaz..ve umarım..Ahmetle Yaseminin aşklarının bozulmadan birleşmelerini ve Ahmetin ne olursa olsun Necdetin ipliğini tam olarak ortaya çıkartıp, herkesin ortasında şimdiye kadar herşeye sebep olan bencilliğini herkese tescillemesini ve rezil rüsva etmesini çok ama çok istiyorum

Anatomi editi:
Eğitimciyiz ya..damarımız tuttu..İlkokuldayken..ablamlara soru sorarak ders çalıştırırdım..:)

Pekiiii.....Kol ve omuz girişindeki kas ve kemiklerin isimleri nedir? Say bakalım..Bu arada biz tam bir takımız....:) Forum yoldaşlarımızı derslerinden uzak tutmayız..

Ya da şöyle soralım..Yasemin arkasını dönmüş Ahmetin kolunun tam olarak hangi bölümden tutmuştur..ceketi saymıyorum..oraya denk gelen kol kısmısı..ve parmaklarının hangi kas grubuyla tutmuştur???:img-hyste

spdr
16-09-07, 10:22
desteğinden dolayı teşekkürler badger:img-hyste
ben de öyle rezillik falan istemem tabii..mesela ahemt rüyayı kucağında zorla götürürken o babaa diye necdete doğru çığlık atıyorken falan...ööğ..düşünemiyorum bile:hıh
--
cansu bbg durumundan dolayı kalktı...
eh ben de a-a-aanatomi yüzünden kalkıyorum..bye

keyifli yorumlarr:)

badger
16-09-07, 10:26
desteğinden dolayı teşekkürler badger:img-hyste
ben de öyle rezillik falan istemem tabii..mesela ahemt rüyayı kucağında zorla götürürken o babaa diye necdete doğru çığlık atıyorken falan...ööğ..düşünemiyorum bile:hıh
--
cansu bbg durumundan dolayı kalktı...
eh ben de a-a-aanatomi yüzünden kalkıyorum..bye

keyifli yorumlarr:)

Ne dimek?Destek sonsuz..tavsiyem evin heryerine(!) kucağında kitapla dolaşıp okuman...:) Bizimkilerden biliyorum..

Ahmet Rüyayı zorla alıp götürmesin de..yasemini kolundan tutttuğu gibi ... götürebilir..:icon_whisBaşka türlü anlayacağı yok..bu şaşkının!

Günaydın Çalıkuşuçanbyebye

Şiiirin pek yaraşmış...:img-wink:

Bir de şunu çok merak ediyorum...yasemin acaba bu gerçeği ailesinden ilk kime ve nasıl söyleyecek?

Slogan editi:

veee............

çalıkuşu78
16-09-07, 10:28
günaydınlar çannlar.. dün gece yatarken bu şarkı çalıyordu.. çok sevdiğim bu şarkı sanki ahmet için yazılmıştı.. hayret ettim sözler ahmetten yasemine necdete dizideki tüm aymazlara gitsin..

Küçük Sevgilim

Benim küçük sevgilim
Sen bana neler yaptın
Böldün parça parça
Onlar bilmez onlar bilmez
Bakarlar yüzüme
Sanki yoksun gibi
Sanki yalanmışız gibi

Benim küçük sevgilim
Sen bana neler yaptın
Kırdın defalarca
Onlar bilmez onlar bilmez