Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-19

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11

bir_adı_yok
17-09-07, 19:11
Aslında çekimlere önceden başlandığına göre ben belki cuma dizi bitince fragmanı verirler diye düşünmüştüm ama nerde....Binbir gecenin bir tek bu yönünü seviyorum.Yeni bölüm bitince fragmanı hemen ardından veriliyor.Tabi millette de fragman bekleme gibi bir dert olmuyor.Gerçi böyle olunca da insan en azından 2-3 gün rahat ediyor.Yasemin ve süper kahraman necdeti görmeden...

açıkcası ben bölümün ardından hmen fragman verilmesini istemem...
o zamanda verilmiş olan bölümü unutup gelecek bölümün yorumlarını yaparız...
biraz merakta kalmak ta iyi...

zeyneps
17-09-07, 19:13
Merhabalar ifindim :img-in_lo

Bugünde Hatırla Sevgili varmış oleyyyyyy:happy0064:happy0064 Çok sevindim ama şimdi yine çok ağlayacağım galiba :img-cray:Offf izlemeye korkuyorum valla ahh Ahmet ahh senin o celallenmeni izlemek olacak olmak beni mutlu eden tek şey bir bilsen :img-in_lo:img-icecr

arwen61
17-09-07, 19:14
ahmetle yaseminin arasına duvarlar örülüyor ama o duvarları yıkacak yine ikisidir:img-yes:

arkadaşlar yoksa ahmetle rüyayı bir aile danışmanınamı göndersek he ne dersiniz :img-wink:gerçi o dönemlerde varmıydı bilmiyorum ama istermisiniz o danışmanda tohtor melühün kuzeni çıksın biz ahmetle yasemin barışacak diye beklerken birbirlerine uçan tekmelerle saldıran bir çiftte görebiliriz aman allah korusun:img-pilot

badger
17-09-07, 19:16
açıkcası ben bölümün ardından hmen fragman verilmesini istemem...
o zamanda verilmiş olan bölümü unutup gelecek bölümün yorumlarını yaparız...
biraz merakta kalmak ta iyi...

Sonunda senden ses çıktı sevgili nonameçan..

Benim için özet fragman farketmiyor hikaye bu aşamaya geldikten sonra..Çünkü olacaklar belli...Yaseminle Necdet aynı tas aynı hamam, aynı mantıksızlıklara devam edecek, Ahmeti köpürtüp köpürtüp önümüze sunacaklar bir 10 bölüm sonra hoop ters U dönüşü, bakın buyrun aşıkları birleştirdik diyecekler..başka bir olmayacak!

zeyneps
17-09-07, 19:20
Ya ben o kadar etkilenmişim ki rüyamda Rüya Ahmet'in elini tutuyordu o da bir sürü oyuncak almış sonra ne oluyor bilmiyorum ama Rüya ahmet'e kızıyor ve ben babama gideceğim diye tutturuyor birden uyanınca rahatladım ama çok kötü oldum ya Rüya Ahmet'&xten nefret ederse :img-cray:

goldrose
17-09-07, 19:23
Sonunda senden ses çıktı sevgili nonameçan..

Benim için özet fragman farketmiyor hikaye bu aşamaya geldikten sonra..Çünkü olacaklar belli...Yaseminle Necdet aynı tas aynı hamam, aynı mantıksızlıklara devam edecek, Ahmeti köpürtüp köpürtüp önümüze sunacaklar bir 10 bölüm sonra hoop ters U dönüşü, bakın buyrun aşıkları birleştirdik diyecekler..başka bir olmayacak!

Badger hepimiz aynı ümitsizlikteyiz galiba...Ya o güzelim aşkı ne hale getirdiler ya...Düzeltmek de kolay ama anlayan yok...Böyle hoşumuza gittiğini mi sanıyorlar acaba!
Bu dönem siyasi olayların çok fazla olması lazım, bence gereksiz birAhmet-Necdet kapışması yerine Deniz Gezmiş ve Sinanlar şu an niye hapiste,bu gençleri asılmaya götürecek olan süreç nasıl gelişmiş onu göstersinler...Biz onları izlemeyi daha çok isteriz.Mesela Ahmet Deniz Gezmişlerin avukatı olsun,ne bileyim Defneler de işlerin içine girsin ki biz sebepleri daha iyi anlayalım...Bu bölüm Deniz Gezmişi Harun ziyaret etti ama ne konuştular ne demek istediler valla ben anlamadım...Havada asılı kaldı...Adnan Menderes dönemi gayet iyi işlenmişti bence şimdi de onu bekliyoruz ama Deniz Gezmişlerin mahkemesi kurulmadan onları oraya götüren süreci de bilmek istiyoruz...Bilmem sizce de böyle mi arkadaşlar...Yaraları halen kapanmamış bu siyasi dönemi geçiştirmesinler...

bir_adı_yok
17-09-07, 19:27
evet haklısın...
ama olsun
dizinin nasıl seyir edeceğini tahmin etsekte
ayrıntılı olayları görmek var...
mesela yasemin'in necdetle nasıl bir dayanışma sergileyeceği söz konusu...
ahmet'in nasıl köpüreceği söz konusu...
olacak ama ne şekilde...
...
ahmet'i piskopata dönüştürmezler dimi ama...
adamcağızı fazla köpürtüp mmc ahmet'i yıkmasınlar...
....

not:nonomeçan kim oluyo:icon_whis ve ne anlam ifade ediyo:icon_whis...

badger
17-09-07, 19:33
Badger hepimiz aynı ümitsizlikteyiz galiba...Ya o güzelim aşkı ne hale getirdiler ya...Düzeltmek de kolay ama anlayan yok...Böyle hoşumuza gittiğini mi sanıyorlar acaba!
Bu dönem siyasi olayların çok fazla olması lazım, bence gereksiz birAhmet-Necdet kapışması yerine Deniz Gezmiş ve Sinanlar şu an niye hapiste,bu gençleri asılmaya götürecek olan süreç nasıl gelişmiş onu göstersinler...Biz onları izlemeyi daha çok isteriz.Mesela Ahmet Deniz Gezmişlerin avukatı olsun,ne bileyim Defneler de işlerin içine girsin ki biz sebepleri daha iyi anlayalım...Bu bölüm Deniz Gezmişi Harun ziyaret etti ama ne konuştular ne demek istediler valla ben anlamadım...Havada asılı kaldı...Adnan Menderes dönemi gayet iyi işlenmişti bence şimdi de onu bekliyoruz ama Deniz Gezmişlerin mahkemesi kurulmadan onları oraya götüren süreci de bilmek istiyoruz...Bilmem sizce de böyle mi arkadaşlar...Yaraları halen kapanmamış bu siyasi dönemi geçiştirmesinler...

Artık bu dizinin aşkımaşkı kalmadığını zaten söyleyip söyleyip duruyorum...Benim derdim, kurgu bölümünde Ahmet rüyanın kızı olup olmadığını öğrenmesiydi..bir de gidip yasemine sormasıydı...Bir de yeterince kazan kaldırmasını görmek istiyorum...o kadar..Artık aşk maşk Yaseminin son haliyle kalmamıştır..Adam orada acıdan haykırıyor..hala cik!cik!üzüntümden ölüyorum diyor..nasıl sevmekse?...Bendeki son atımlık mermisi de kalmamıştır..aslında mantıken bildiğim bir şeydi..ama bu kadarını da yapmazlar diyordum ama yaptılar....hayırlı olsun:img-cool2

belgesel bölümünden de umudum yok..ÇGO da gerçek olaylarla kişileri bizzat belgeselvari göstermemişlerdi ama o dönemi bize yaşatmışlardı..Başından sonuna hiç sıkılmadan kimi zaman ağlayarak kimi zaman sevinerek kimi zaman da gülerek izlemiştik...HS de o ilk bölümlerdeki insanlara bir şey anımsatma misyonunun azaldığını düşünüyorum..ve bundan da en az kurgu bölümündeki kadar rahatsızım...gençleri, hep mitinglerde ya da Köhnede görmek istemiyorum..O zamanlardaki sosyal aktivitelerde de görmek istiyorum..Toplumdaki bazı değişikliklerin nasıl olduğu ince işlenmiş görmek istiyorum..vs.vs.

ozenc-can
17-09-07, 19:34
Herkese iyi akşamlar...

Ahmet güven sorunu yaşıyor...Çok sevdiği, uğruna herşeyi değiştirmeyi göze aldığı sevgisinin sahibine karşı güvensizlik...İnsan sevdiğine tüm kalbiyle inanmak ister.Zaten aşkla kuşku da yan yana olmaz... Ama ortada bir gerçek var ve birinci derece muhatabı olmasına ramen bu durum ondan saklanmış.Kolay çözüleceğe de benzemiyor.Çözüm için ne Necdet'ten ne de Yasemin'den bir adım yok...Bu durum Ahmet 'i daha da öfkelendiriyor.Kaçırma olayına karışacağını sanmam.Bir hukuk adamı gibi (zaten öyle) yasal yollara başvuracak.(bkz 32. bölüm son sahne)

Shevek
17-09-07, 19:40
afedersin ama su keriman olayinda necdet bire bin katmadiki sadece gozlerine kandi bun uherkes zaman zaman yapmazmi sonrada dediklerinden dolayi uzulmedimi yaniii yanlis anladigini farketmedimi yaaa bence cok sacma yaaa necdet olsa boyle yapardi demek cok garip olmuyomu bu zamana kadar ne ispiyonladiki necdet hatorlatirsan sevinirim unutmus olabilirim

Daha önce arwen de hatırlatmış. Ahmet, bankta kendisine nereden öğrendiğini soran Yasemin'e; Necdet söyledi, dedi. Yasemin, -Neden? Ne oldu da söyledi, diye sorunca da, -"Ona sor", dedi. Orada, "ben Necdet'i Güzideyle gördüm. Ona hesap sordum, hayatımın aşkını elimden, başka bir kadınla aldatmak için mi aldın dedim", diyebilirdi. Değil mi? Ama demedi.
Necdet ise evde kendisine aynı soruyu soran Yasemin'e,-"Ahmet bana hakaret etti", dedi. Dedi mi? Dedi. Kaldı ki, bu bir yalandır. Ahmet ona hakaret etmedi, aksine Necdet Ahmet'e, sen bakar körsün, diyerek hakaret etmiştir. Üstüne üstlük, bir de Ahmet'in -"seninle kalarak fedakarlık yapan Yasemin", sözlerine de, -"Ne? Yasemin mi benim için fedakarlık yapmış", türünden sözlerle karşılık vermiştir. Bundan Yasemin'e bahsetti mi? Mesela, aynı tonla Yasemin'e hiç, "sen benim için ne fedakarlıkta bulundun ki?" dedi mi? Demedi. Aksine Yasemin Kıbrısçığa gitmediği zaman sevinçten uçup, bir gün önce telefonda -"Çok heyecanlıyım sevgilim," diye konuşan, başkasını sevdiği ve ona kaçacağı bariz belli bir kadın, gidemeyip evde kalınca, evi papatyalarla donatarak ne kadar basiretsiz ve midesiz olduğunu göstermiştir.

İkisinin arasındaki fark bu.

goldrose
17-09-07, 19:42
Artık bu dizinin aşkımaşkı kalmadığını zaten söyleyip söyleyip duruyorum...Benim derdim, kurgu bölümünde Ahmet rüyanın kızı olup olmadığını öğrenmesiydi..bir de gidip yasemine sormasıydı...Bir de yeterince kazan kaldırmasını görmek istiyorum...o kadar..Artık aşk maşk Yaseminin son haliyle kalmamıştır..Adam orada acıdan haykırıyor..hala cik!cik!üzüntümden ölüyorum diyor..nasıl sevmekse?...Bendeki son atımlık mermisi de kalmamıştır..aslında mantıken bildiğim bir şeydi..ama bu kadarını da yapmazlar diyordum ama yaptılar....hayırlı olsun:img-cool2

belgesel bölümünden de umudum yok..ÇGO da gerçek olaylarla kişileri bizzat belgeselvari göstermemişlerdi ama o dönemi bize yaşatmışlardı..Başından sonuna hiç sıkılmadan kimi zaman ağlayarak kimi zaman sevinerek kimi zaman da gülerek izlemiştik...HS de o ilk bölümlerdeki insanlara bir şey anımsatma misyonunun azaldığını düşünüyorum..ve bundan da en az kurgu bölümündeki kadar rahatsızım...gençleri, hep mitinglerde ya da Köhnede görmek istemiyorum..O zamanlardaki sosyal aktivitelerde de görmek
istiyorum..Toplumdaki bazı değişikliklerin nasıl olduğu ince işlenmiş görmek istiyorum..vs.vs.

Evet haklısın.İlkbaşlarda o dönemin insanlarının saçları(ışık ve hippi saçlar vb),makyajları,giyim tarzları(Nezahatin Almanyadan kot pantalon getirmesi),okudukları kitaplar(Yaşar ve Necip Fazıl gibi),dinlenen şarkılar(Gençler ve Deniz-Mehtap şarkısı)bunların tadı başkaydı...Ama şimdi bu hengameden onları da göremez olduk sanki ne dersiniz?Ben annemden dinlediğim Deniz Gezmişlerin hayatını daha iyi anlamak istiyorum,gerçekten neden asileşmiştir,banka soymuş mudur,neden vatan hainliğinden yargılanmıştır,bu nelere mal olmuştur?Tamam bari aşkdan umut kalmadı bunları tam versinler...

badger
17-09-07, 19:43
Daha önce arwen de hatırlatmış. Ahmet, bankta kendisine nereden öğrendiğini soran Yasemin'e; Necdet söyledi, dedi. Yasemin, -Neden? Ne oldu da söyledi, diye sorunca da, -"Ona sor", dedi. Orada, "ben Necdet'i Güzideyle gördüm. Ona hesap sordum, hayatımın aşkını elimden, başka bir kadınla aldatmak için mi aldın dedim", diyebilirdi. Değil mi? Ama demedi.
Necdet ise evde kendisine aynı soruyu soran Yasemin'e,-"Ahmet bana hakaret etti", dedi. Dedi mi? Dedi. Kaldı ki, bu bir yalandır. Ahmet ona hakaret etmedi, aksine Necdet Ahmet'e, sen bakar körsün, diyerek hakaret etmiştir. Üstüne üstlük, bir de Ahmet'in -s"eninle kalarak fedakarlık yapan Yasemin", sözlerine de, -"Ne? Yasemin mi benim için fedakarlık yapmış", türünden sözlerle karşılık vermiştir. Bundan Yasemin'e bahsetti mi? Mesela, aynı tonla Yasemin'e hiç, "sen benim için ne fedakarlıkta bulundun ki?" dedi mi? Demedi. Aksine Yasemin Kıbrısçığa gitmediği zaman sevinçten uçup, bir gün önce telefonda -"Çok heyecanlıyım sevgilim," diye konuşan, başkasını sevdiği ve ona kaçacağı bariz belli bir kadın, gidemeyip evde kalınca, evi papatyalarla donatarak ne kadar basiretsiz ve midesiz olduğunu göstermiştir.

teessüf ederim..necdet bir de Ahmete aşşağılık!, Keriman olayında da ahlaksız! demiştir..pardon hakaret anlamına gelen hangisinin dediğidir?:img-cool2

bu arada BS başladı...sonra görüşürüz..byeMüziğini pek seviyorum...oradaki vurmalıların ve klarnetin sesini pek seviyorum

Shevek
17-09-07, 19:59
Herkese iyi akşamlar...

Ahmet güven sorunu yaşıyor...Çok sevdiği, uğruna herşeyi değiştirmeyi göze aldığı sevgisinin sahibine karşı güvensizlik...İnsan sevdiğine tüm kalbiyle inanmak ister.Zaten aşkla kuşku da yan yana olmaz... Ama ortada bir gerçek var ve birinci derece muhatabı olmasına ramen bu durum ondan saklanmış.Kolay çözüleceğe de benzemiyor.Çözüm için ne Necdet'ten ne de Yasemin'den bir adım yok...Bu durum Ahmet 'i daha da öfkelendiriyor.Kaçırma olayına karışacağını sanmam.Bir hukuk adamı gibi (zaten öyle) yasal yollara başvuracak.(bkz 32. bölüm son sahne)

Merhaba özenç_cançan:). Ahmet güven sorunu yaşıyor doğru, kendi sevgi ve aşk anlayışında gizli kapaklı iş çevirmek yok çünkü. Nasıl olur da Yasemin, beni benim onu sevdiğim kadar sevmez, yani nasıl olur da benim kadar içi dışı bir olmaz diyor. Üstüne üstlük gizli kapaklı çevrilen iş, adamın çocuğu. O, ne formalite evliliğe, ne de Yasemin'in gerçekten evli olmamasına ve onu beklemesine ve hala sevmesine rağmen, mutlu bir evlilik izlenimi vermiş olmasına da kızmıyor aslında. Oradan geçti. Sonuçta kendisinden kopartılan kızı söz konusu. Ondan kopartılarak alınan yıllar sözkonusu. Çocuğu başka birine baba diyor. Onu dellendiren, en çok dellendiren de bu zaten.
Amma, bütün o güven duygusunun ytişinde de, öfke de de, kızgınlıkta da aşk hep var. Ben aşkın hemen bitebileceğine inanmıyorum. Michelle elinde bir çocukla gelse, Ahmet, bak bir çocuğumuz var, ama ben sana söylemedim dese Ahmet, şu anki kadar büyük ve tutkulu bir öfke bir hırs duyabilir mi? Hayır. Buradaki mesele elbette çocuğunun ondan saklanmasıdır, çıkış noktası olarak. Amaaaa, en önemlisi bu çocuğun hayatta en çok sevdiği, en çok paylaştığı, hiç ayrılamadığı, hasretle beklediği, uğruna sürgüne gittiği, kendisini aynı şekilde sevmeye ve beklemeye devam ettiğini öğrendiği aşkından olan çocuk olduğunu bilmesidir.
Yani Ahmet'te Yasemin'de (ne dersek diyelim, parkta Ahmet'in koluna yapışan Yasemin'e bir kez daha dikkatle bakın derim ben) hala, sırılsıklam aşıklar arkadaşlar. Aşk bitmedi...Öyle kolay kolay bitmez. Kavgayla, tehditle de bitmez (Hırsla, bi anlık öfkeyle, kendine ve aşkına yedirememeyle alakalı onlar). Bence Ahmet öfke seli geçince, düşünecektir. Yasemin, eğer, beklediği o sözü ona söyler, yarasına tuz basmaya devam etmek yerine merhem olursa (hatalıyım, kabul ediyorum, telafisi için elimden geleni ardıma komayacağım, seni ve kızımı hiç bırakmayacağım ve kızımız sana baba diyecek) Ahmet affetmeye hazır! "Bana öyle bir şey söyle ki Yasemin, tekrar hayatımın en büyük aşkı ol" diyor adam. Bas bas bağırıyor aslında. "Söyle, ne olur söyle, bunu söylemene ihtiyacım var, bu sözleri senin ağzından duymaya ihtiyacım var, görmüyor musun?" diyor.

Ben de HS ve BS arasında gezinip geleceğim.:)bye

arwen61
17-09-07, 19:59
bölüm:4

rüyanın kendi kızı olduğunu öğrenen ahmet ve yasemin arasında büyük bir gerilim olur rüyanında gerçekleri öğrenip alışabilmesi için ahmet ve yasemin bir aile danışmanına giderler;

yasemin ve ahmet:merhaba doktor biz yasemin ve ahmet

tohtor salüh:merhaba bende tohtor salüh

yasemin ve ahmet:tohtor salüh(ahmet iç sesi: len sakın bu bizim göçerttiğimiz tohtor melühün akrabası olmasın:icon_roll)

tohtor salüh:buyrun sizi dinliyorum

ahmet:tohtor salüh bey bu yasemin denen kadın yıllarca kızımı benden sakladı ben necdeti yaseminimi elimden aldı diye yıllarca kafamda her türlü pasta şekline sokup sokup çıkartırken meğersem yasemin benden türlü şekerlemeler yapıyormuşta haberim yokmuş

yasemin:nayır doktor nayır kabul etmiyorum ben bunu kendim için değil kızımız için yaptım eğer yanlış diyorsam metrobüs çarpsın(yasemin iç sesi:metrobüste ne be yoksa 38 sene sonra istanbula metrobüsmü gelecek allah allahhhh:img-huh:)

tohtor salüh:aman allahım bir dakika yoksa siz biricik kuzenim tohtor melühü göçerten o dörtlüden yasemin ve ahmet grubumusunuz:img-fear2)

yasemin ve ahmet:vah vahhh tohtor melüh göçtümü oysa biz sadece konuşmuştuk onunla allah allahh yoksa bizlerde necdetle aylada gayet aklı başında insanlardır sakın sorun tohtor melühte olmasın:img-wink:

tohtor salüh:yieyyttttt dağıtırım ulen burayı siz ha benim biricik kuzenime ha iftira atmak ha tutmayın beni:img-gun:

ahmet yasemine döner:yasemin yürü yürü bu da defolu çıktı bir tane akıllıda bulmayacakmı bizi en iyisi gel biz başka danışmana gidelim,olmadı necdeti dövelim,o da olmadı kendimiz psikolog olalım birikimlerimizi yeni nesillere aktaralım:img-pilot(bu da ebru iç sesi:kendine hayrı dokunamayanın başkasına nasıl hayrı olacaksa:blink:)

tohtor salüh:ayşe fadime çık çayıra çimene konuşalum seninle anlaşalum seninle:bella

yasemin:ay inanmıyorum ya biride akıllı çıksın allahım ne olur alooo tohtor salühhh ayşe kim,fadime kim?

tohtor salüh:ayşe necdetin karısı,fadime kız kardeşi,çimen benimki çayır seninki ahmetler ölmez vatan bölünmez,ne güzel komşumuzdun sen necdet ama bulamadık kafanda bir keramet:img-fie:

ahmet:yasemin çabuk kaçalım bu birkaç saniyeye kadar patlayacak :img-help:

tohtor salüh: durun kaçmayın beni bırakmayın :sad53:

fos çıkan bir seans denemesinden sonra ysemin ve ahmet ümidini doktorlardan kesip kendi içlerine dönmeye karar vermişlerdir,bizlerde yeni maceralarabye

bir_adı_yok
17-09-07, 20:02
necdet'le ahmet'in arasındaki fark bariz canım..
diyorum ya necdet eşi bulunmayacak kadar bencil bir karakter..
her olaydan su yüzüne çıkmayı zeytin yağından öğrenmiş bir karakter...
aslıllarından korusun Rabbim hayatta...
Shevek'inde izah ettiği gibi farkı fark etmek için park sahnesinde ahmet'in cevabı ve evde necdet'in cevabına bakmak lazım...
...
bütün bu olanları tersten değerlendirsek..
yani ahmet'in huyu suyu necdet'te olsaydı
ahmet'in o mmc hali necdet'te olsaydı
kısacası ahmet necdet, necdet'te ahmet olsaydı
böyle olmazdı...
yasemin'e en büyük beddua "necdet'le bir ömür süresin" olabilir..
gerçi yasemin halinden memnun gözüküyor ya orası başka...

ozenc-can
17-09-07, 20:14

Deniz Gezmiş.28.11.1968 tarihinde Yeşilköy hava alanına ineceği söylenen Ameriken Büyükelçisi Commer'i protosto etmek için gitikleri havaalanındaki yanlış uçağa saldırdıktan sonra tutuklanıyorlar.O zaman Sinan Cemgil tutuklu değil.Zaten Deniz Gezmiş idam edildiği 6 Mayıs 1972 yılına kadar defalarca tutuklanıp serbest kalıyor.Dizideki tarihi olaylar,bence bir dizi için yeterli anlatılıyor.Herşey hatırlatılmaya çalışılıyor. Bir TV dizisinden fazlasını beklemek fazla iyimserlik olur.Gençlerin ne istediği açık açık vurgulandı."Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi Yaşasın Bağımsız Türkiye" yani,ABD eliyle ve yerel hükümetler işbirliğiyle gerçekleştirilen kapitalistleştirme operasyonlarına karşı durmak...

arwen61
17-09-07, 20:24
anaaaaaaaa fragmaannnn

ama sonuna yetişebildim ahmet necdete bağırıyordu "ikisinede sen sahipsin ama şimdilik" diyordu sonrada denizi gösterdi hasta yatağında defne camın ardından onu izliyordu öncesini göremedim tüh yaa :(

buda demek oluyorki ahmet sadece rüya içn değil yasemin içinde savaşacak ne kadar kızgın olursa olsun buda bir gelişmedir:img-yes:

bu arada yeni efsanemiz tohtor salüh vatana millete hayırlı olsun efendim:img-wink:

Shevek
17-09-07, 20:25
Arkadaşlar fragmanı izledim. Veeeeee, dediklerim çıkıyor, umut etmekte haksız değilmişim diyorum, şimdilik başka da bir şey demiyorum.:):happy0064

Editliyorum: Ahmet bağırıyor Necdet'e: "Neye sahipmişim ben neye? Sevdğim kadına mı? Kızıma mı? İkisine de sahip değilim. Sen sahipsin. Ama şimdilik." diye.:happy0064 Bunlar körkütük aşık bir adamın lafları arkadaşlar.
Ve, Yasemin: Ahmet'le bakışmaları, Ahmet'in odasına dalması. Ayakları yere basıyor bence. Celp gelmiş, Ahmet böyle yapmakla ne yaptığını... diyor. Bence bu kız hayatının dizginlerini almaya başlayacak. Selma zırıl zırıl ağlıyordu, nedamet getirmiş, yaptığı halt ve burnu büyüklük yüzüne çarpılmış gibi bir hali vardı, arkasından ise Yasemin acıyla ve kararlılıkla bakıyor. Benzetmiş Selmayı anlaşılan.:):happy0064

Aaaa bir de "Necdet'e posta koyan Hasan Amca geri döndü" sahnesi vardı ki:happy0064:happy0064Güzideyi pastaneden kovuyor, Necdet Güzinin peşinden yelteniyor, ama kolundan yakalıyor Hasan Amca onu.:dito

merw
17-09-07, 20:26
fragman!!!!!
anaaam ne de çabuk dava açıldı yaa? bu ahmet hukukçu olduğu için mi bu kadar kolay oldu :P

arkadaşlar hayırlı olsun yine ve yeniden ahmete kafa tutan bir yasemin ayrıca daimi eklentisi necdet var fragmanda. herkes mi ahmete kafa tutacak ya bu dizide? sonunda o da çıldırdı işte...

"neye sahibim ben, ha? neye? sevdiğim kadına mı kızıma mı? ikisine de sen sahipsin!! ama şimdilik!"

hele ahmetin o soğuk öfkeyle yaseminin atağına karşı savunmaya geçtiği an çok kötüydü... off ne gerek vardı bunlara ya???

goldrose
17-09-07, 20:29
Ben de izledim...Ahmet dersini verecek Yasemine hakkında suç duyurusunda bulunmuş:img-yes:
Necdete de iyi kükrüyordu Ahmet ama...Ayrıca Necdet iyice rezil oldu Güzide konusunda,babası Güzideyi kovdu...ohhh valla ya.Selma ve Yasemin konuştu bi de...Selma saydı döktü galiba...

vetaki
17-09-07, 20:30
Fragmani ucundan kacirdim... Bazi arkadaslar biraz anlatmis ama daha detayli hatirlayan varsa anlatabilir mi ? Tesekkurler

merw
17-09-07, 20:31
yalnız, selmayla yaseminin konuşma sahnesi çok ilginçti. şöyle ki, vahşi batı filmlerinde meşhur düellolar vardır ya hani, düellocular ortada buluşur, arkalarını döner, 3 adım sayar ve ateş.. :P böyle birşey vardı sanki. selma ağlayarak arkasını döndü ve yürümeye başladı bu sırada arkasını dönen yaaseminin yüzünde ise hafiften "tatmin olmuş" bir ifade vardı....

biz selma yaseminin ağzının payını veriyor derken yasemin mi payı verdi ne???

zeyneps
17-09-07, 20:31
Anaaam fragman :happy0064:happy0064

Yasemin'le Ahmet nasıl soğuk bakışıyorlar öyle bu bakıştan sonra bir de Yasemin Necdet'le işbirliği yaparsa ben kavuşan aşıkmış filan istemem zaten ortada bir aşk mı var ben göremedim de :icon_whis :img-hyste

Bu Necdet ne kadar bencil kibirli ukala bir şahsiyet beee ama Hasan Amcam nasıl da kükredi "yazıklar olsun" diye:hıh Hala Ahmet'e kafa tutuyo utanması gereken yerde :hıh
"hayat bize de bilmem ne yaptı da istediğin herşeye sahip olamazsın "
Ukala gereksiz şahsiyet ne yapmışsa hayat ona gerçekten hayır ne oldu ona merak ediyorum babası kalp krizi mi geçirmiş çocuğundan bihaber mi yaşamış yıllarca yoksa babası sevdiği kızın babasının idam hükmünümü imzalamış yıllarca sürgünde mi kalmış nee ne ne ???:hıh

Ama Ahmet çok güzel lafı gediğine oturttu "neye sahibim neye...sevdiğim kadına mı kızıma mı ??" :hıh Utanacağı özür dileyeceği yerde hala boş boş konuşuyo neyin ne olduğunu göremeden bu laftan sonra da utanmazsa ne diyeyim bu laftan sonra da Yasemin Necdet'i tutarsa ne diyeyim :icon_whis :hıh

yıldızbilge
17-09-07, 20:33
bende isledim ayy! neydi o öyleee selmada öğreniyo wah wah wahahhah belkı amedin papasıda öğrenir çünkü arkada o fardı. gitcekahahahhah falla ahmedin cinleri tepesinde fena dönmüş....... ahh ne güsel bağırdı ama..........

goldrose
17-09-07, 20:35
Belki Ahmetin bu çıkışından ve Necdetin babasınn Güzide ilişkisine yasak koymasından sonra Necdetin biraz aklı başına gelir ne dersiniz?:icon_whis
Bunun dışında Yasemin şaşkın şu an,hiç görmediği bir yüzünü görüyor Ahmetin...Tabii kendini de haklı sanıyor haspam...
Yalnız Necdetin babası Güzide yüzünden yazıklar olsun diyo gibiydi Rüyayı daha öğrenmediler mi acaba?

Shevek
17-09-07, 20:37
yalnız, selmayla yaseminin konuşma sahnesi çok ilginçti. şöyle ki, vahşi batı filmlerinde meşhur düellolar vardır ya hani, düellocular ortada buluşur, arkalarını döner, 3 adım sayar ve ateş.. :P böyle birşey vardı sanki. selma ağlayarak arkasını döndü ve yürümeye başladı bu sırada arkasını dönen yaaseminin yüzünde ise hafiften "tatmin olmuş" bir ifade vardı....

Selma, Yasemine ne payı verecek allahaşkına. Bizim patlıcan moru görmek istediklerimizden biri de Elit Selma değil miydi? Onun yediği haltı unutmadık herhalde değil mi?:img-wink:

OZKORKMAZ
kaçırdım kacırdım kacırdım fragmanı sonunu gördüm bagıriyidi necdete ahmet :icon_whis:icon_sorr offfff ceken vardır eklenir galiba

zeyneps
Hasan Amcalar henüz Rüya'yı öğrenmedi bence de Güzide yüzünden hesap soruluyor umarım Güzide hamiledir ve Necdet onu uzun bir süre bulamaz böylece Necdet Ahmet'e ne yaptığını anlayabilir geriiiiii :hıh Yalnız Selma niye ağlıyor Yasemin ona ne diyorki :icon_whisSirseri :hıh

spdr
17-09-07, 20:38
yaa fragman ne kadder erken çıkmış böylee..
de benim görebilme ihtimalim yok kanımca..
fragmana malum siteye eklenince haberiniz olur da gönderirseniz linki çok sevinirim:img-blush
ahmet davayı hemen açtığına göre işler hızlı ilerleyecek demektir..
tek sevindiğim nokta bu oldu..
bir de selmanın öğrenmesi.
yasemin hk fazla umutlanmamak gerekir..şimdi ayağı yere basıyor görünür,yarın bir bakarız necdeti ahmete karşı savunuyor olur..
o yüzden onun hk yorum yok:img-cool2

hoşçakalınbye

goldrose
17-09-07, 20:40
Selma, Yasemine ne payı verecek allahaşkına. Bizim patlıcan moru görmek istediklerimizden biri de Elit Selma değil miydi? Onun yediği haltı unutmadık herhalde değil mi?:img-wink:

Valla benim tanıdığım Selmaysa:img-wink: yani o aristokrat tavrıyla lafları sokar Yasemine...Ama tahminen Yasemin de sizin yüzünüzden falan dedi ki kadın gözleri yaşlı gitti...Herkesin silkinip şöyle bir geçmiş muhasebesi yapması için iyi oldu sanırım bu...Selma da yaptığı hatayı fark eder belki...Ama yine de o da Yasemine yüklenmeden yapamaz diye düşünüyorum.

_hnd_
17-09-07, 20:40
fragman tahminimdende erken çıktıı
dava bu bölüm açılıyo ne çabuk yapmışlar hee bende 2-3 bölüm sonra olur diye bekliyodum
selmada öğreniyo snaırım yasemine bakışı neydi öyle yaa
ahmetin sözü bititdi beni ne sahipmişim ben sevdiğim kadınamı kızımamı ikisinde sen sahipsin
tabi ŞİMDİLİkK burası süperdi
çok güzel bi bölüm olucakkkk
özette gelse tam olucak

@ly
17-09-07, 20:42
Hayret birşey...haftalardır ilk defa dışarı çıktım...fragman mı yayınlanmış...niye uzun uzun anlatmıyorsunuz kızlar yaa....Ben ATV izlemeye gidiyorum...

Aman Allah'ım...."neye sahibim neye...sevdiğim kadına mı kızıma mı ? İkisine de sen sahipsin!! ama şimdilik...!!!" ...ay böyle mi dedii...canım benim yaa....kızlar hala seviyor değil mii....? Neyse gidip hemen izlemeliyim...görüşürüz...

arwen61
17-09-07, 20:45
ahmetim aslan parçam kükrüyor,yeri göğü inletiyor davanın açılması kötü olmuş ama zaten bekliyorduk bunu,selmanın öğrenmeside fena şimdi yaseminle vuravur gidecekler off ya desenize gerim gerim gerileceğimiz bir bölüm bekliyor bizi allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar:sad53:

zeyneps
17-09-07, 20:50
Fragmanı baştan sona bir anlatyım hatırladığım kadarıyla madem merak edenler var :img-in_lo

Ahmet ve Yasemin mahkeme koridorunda uzun uzun bakışıyorlar soğuk soğuk Yasemin yine hiç bir şey umrunda değilmiş gibi saçlar filan topuz arkada da Şevket Amca var :img-yes:
Yasemin Ahmet'in yanına geliyor " bana dava açmışsın Ahmet bugün celp geldi sana neler oluyor " diyor sirseri :hıh Ahmet'de "bir çocuğu babasından ayıramazsın Yasemin her ne sebeple olursa olsun buna hakkın yok " gibi bir şeyler söylüyor :img-yes:
Hasan Amca "yazıklar olsun bunu bize nasıl yaptın Necdet" diye kükrüyo galiba Güzide'yi öğrenmiş sonra da Güzide'yi kovuyor Necdet'te "baba napıyorsun " filan diyor serseri asıl kendi napıyor gözü görmüyor ya :hıh
Işık ve Defne polisleri suçluyorlar "siz de ordaydınız hiç bir şey yapmadınız " diyorlar
Selma ve Yasemin konuşmuşlar sanırım Selma gözü yaşlı dönüyor ağlayarak gidiyor sanki Yasemin 'de dönünce böyle yüzünde hafif bir tebessüm ne dediysse kadına sanki kendisi daha az suçlu :hıh Ama Selma 'da suçlu ikisi de ağlasın dursun şimdi :hıh
Necdet Ahmet'e "hayat bize de neler yaptı her şeye sahip olamazsın " diyor ya bu çocuk geriii bencil yaaa :hıh Allahım tutsam boğsam sonra da kıtır kıtır kesip Ankara Hannibal'ına versem yese :hıh
Ahmet'de "neye sahibim ben neye kızıma mı sevdiğim kadına mı ikisine de sen sahipsin ama şimdilik " diyor kükrüyor hatta Allah kim tukar be Ahmet seni yürü beee:happy0064

merw
17-09-07, 20:59

yaa, evet morarmasını istiyorduk da. yaseminin aklını başına getirecek bir iki sağlam laf da selma eder demiyor muyduk? yanlış hatırlamıyorum heralde :D

hasan amcayı da yeniden gördük :) o gürleyen sesiyle "necdeet!" deyişi yetti zaten :happy0064

bir de, polisler hastaneye gelmişlerdi, sorguya çekmek istiyorlardı sanırım denizi ya da defneyi bilmiyorum. ve bizimkiler "siz ne yaptınız ki? hiçbir şey yapmadınız, herşey gözünüzün önünde oldu" diyorlardı ki mehmet öne çıkıp birşeyler söyledi ama unuttum şimdi.... mehmet, siyasete? =)

vetaki
17-09-07, 21:01
Zeyneps ve fragmani anlatan herkese tesekkurler... Olan Guzide'ye olmus, yazik. Onu kovacagina Necdet'i kovsaymis keske babasi.
Yasemin hala akillanmamis anlasilan. Yahu hersey ortaya cikti, insan oturur kiziyla konusur, sonra onu Ahmet'e goturur, "kizin seninle olacak Ahmet, istersen beni simdi affetme ama ben de seninle olayim, kizimizla hep birlikte aile olalim" der di mi ? Sanki hiçbir sey olmamis gibi "bana dava acmissin, hayrola ?" demesi anlasilmaz.
Herhalde zannediyordu ki gerceklerin ortaya cikmasinin ardindan da bir 7 yil daha gecer, o arada Necdet'le evlilik oyunlarina hala devam ediyor olurlar, e Ruya da tam ergenlik doneminde, soylenmez ki, kiz bunalima girer, hadi bir 7 yil daha bekleyelim...

posh
17-09-07, 21:02
bu bölümün yorumunu yapmamıştım özlediğim ahmet karakteri geri döndü tam istediğim kıvama geldi :) artık hesap soruyor:img-wink: ama bundan sonra necdetin üstüne gidicekler ona yazık olucak bi yasemine bişi olmuyo ztn olan ahmetle necdete oluyo hep:icon_whis
denize çok üzüldüm bu bölümde:sad53:bizim kırık kanatlardaki ahmette girmiş diziye nazlının nişanlısı olan sesinden tanıdım hemen :)
fragmanıda izleyemedim ama yine heycanlı bir bölüm olucağı kesin yine ratingte 1. olucağımız kesin:img-wink:

__SEYMEN__
17-09-07, 21:09
oo süper valla ortalık kaynıyor desenize hakkatten ya ahmetteki de ne hız peki aileler öğreniyormu celp açıldıysa mutlka bi şekilde haberleri olur

@ly
17-09-07, 21:11
Zeynebim...bitanem...çok teşekkürler....fragman böyle anlatılır işte...Hem olayları ayrıntılı anlatmışsın...hem de içimden geçenleri ayrıntıları ile anlatmışsın..hiiç yorulmadım...:img-in_lo

zeyneps
17-09-07, 21:11
Ya bir de şeyi farkettiniz mi ilk izlediğimizde Ahmet Rüya'ya sarıldığında Yağmur ve Rüzgar fon müziği olarak kullanılmıştı ama şimdi Ahmet Rüya'ya sarıldığı an Ayaz fon müziği olarak duydum hatta bir an nasıl ya :icon_whis oldum hemen youtubednbaktım yanlış hatırlamıyorum ama bence Yağmur ve Rüzgar o sahneye daha bir duygu veriyordu Ayaz olmamış :icon_whis

Aliye Abla ne demek özellikle son sahne ve Hasan Amca sahnesini büyük bir zevkle anlattım :img-icecr

yasemin_lizz
17-09-07, 21:13
Fragman yayınlanmış ve ben izleyemedim:icon_sorr
Anlattığınız için teşekkürler...

"neye sahibim ben neye kızıma mı sevdiğim kadına mı ikisine de sen sahipsin ama şimdilik " söz budur işte...Ahmet'in Necdet'i morartışı:happy0064
Ahmet'e hep destek, tam destek:img-wink:
Fragman umarım malum siteye hemen eklenir...

merw
17-09-07, 21:16
Ya bir de şeyi farkettiniz mi ilk izlediğimizde Ahmet Rüya'ya sarıldığında Yağmur ve Rüzgar fon müziği olarak kullanılmıştı ama şimdi Ahmet Rüya'ya sarıldığı an Ayaz fon müziği olarak duydum hatta bir an nasıl ya :icon_whis oldum hemen youtubednbaktım yanlış hatırlamıyorum ama bence Yağmur ve Rüzgar o sahneye daha bir duygu veriyordu Ayaz olmamış :icon_whis

Aliye Abla ne demek özellikle son sahne ve Hasan Amca sahnesini büyük bir zevkle anlattım :img-icecr

zeynepçanım bir değişiklik farketmedim o sırada tamamen ahmetin bakışlarına odaklanmıştım :icon_whis ama ayaz da yağmur ve rüzgar da hem uyuyor hem uymuyor sanki :D yağmur ve rüzgar biraz daha heyecanlı ya da en azından hareket belirtiyor bana ama ayaz da böyle flashbacklere, hatıralara falan daha uygun gibi.. ama ikisinden ayaz daha uygun gibi geldi, daha yumuşak olduğu için.. ay şu son paragraf tamamen laf salatası oldu sanki :img-hyste

aliyeçan, denizin doktoru sana mesaj vermek için mi "müsterih olun.." dedi acaba :P

Shevek
17-09-07, 21:17

Katılıyorum zeynop, olmamış. Ben de izlerken bir boşluk hissettim. Ahmet Rüyaya sarıldığı an başlıyordu müzik ne güzel. Bu hali hiç olmamış. Ne demeye değiştirirler anlamam ki!

Ben fragmandaki herkesi biraz burada konuştuğumuz beklediğimiz gibi gördüm nedense. Yasemin inatlaşmış gibi geldi bana ama şuursuz bir android de değil artık. Sanki Ahmet'e, neden, neden bana bir fırsat bile tanımıyorsun, istediğin şeyi söyleyeceğim halbuki der gibi geldi. Ama beni dinlemiyorsun, mahkemeymiş celpmiş nedir bunlar, der gibi. Vallahi bu kız alsın kendi hayatının dizginlerini eline. Aşk kaybolmaz inatlaşmakla, çekişmekle. Ben sıkı sıkı aşk-nefret teoremine sarıldım, halüsinasyon mu görüyorum bilmiyorum ama, ben bu fragmanda hala körkütük aşık bir kadın ve adam gördüm. Selmayı benzeten Yasemin'i de beğendim doğrusu.:) Necdeti kaldırıma gömecek izlenimi veren, kararlı ve istediğini alacak olan Ahmet'e ise bayıldım:)

Tavuskuşu
17-09-07, 21:18
Zeynepcim bir tanesin sen.Harika anlatmışsın ve gereken yorumları da eklemişsin.:):)Başka anlatan birileri varsa onlara da teşekkürler.Şimdi geçip hepsini okuyacağım.Ama selma yasemin düellosundan selmanın yenik çıkmasına çok şaşırdım. Selma hayatta kendini ezdirmezdi.Neyse sağolun...

snemmm
17-09-07, 21:21
merhaba arkadaşlar sanırım fragman yayınlanmış
nerden izleyebilirim
biri bana link felan yollayamaz mı
lütfennnnnnnnnnnnnnn

zeyneps
17-09-07, 21:24
Ne demek efendim büyük bir zevkle :img-icecr:img-icecr

Yalnız Merveçan ne demek istediğini ben de anlamadım :) :icon_whis Ayaz böyle belgesel havası vermiş halbuki orda Yağmur ve Rüzgar böyle Ahmet'in içindeki sevinci heyecanı aktarıyordu bence değiştirmemişlerdir yanlışlıkla ilk montajladıkları kaseti filan yayınlamış olabilirler :icon_whis

Neyse Ahmet keşke büyük bir öfkeyle hareket etmeseydi Rüya'yı kendinden uzaklaştırmasından korkuyorum :icon_sorr Son sahnede Ahmet "YAsemin ben bir karar verdim " dediğinde Yasemin onayladı sanki Ahmet ne isterse yapacak gibiydi boşanacaklar sonra ailelerine açıklayacaklar sonra da Ahmet'le mutlu bir yuva kuracaklar sanıyordu heralde saf ada Yasemin 'i :hıh

snemmm
17-09-07, 21:25
Hayret birşey...haftalardır ilk defa dışarı çıktım...fragman mı yayınlanmış...niye uzun uzun anlatmıyorsunuz kızlar yaa....Ben ATV izlemeye gidiyorum...

Aman Allah'ım...."neye sahibim neye...sevdiğim kadına mı kızıma mı ? İkisine de sen sahipsin!! ama şimdilik...!!!" ...ay böyle mi dedii...canım benim yaa....kızlar hala seviyor değil mii....? Neyse gidip hemen izlemeliyim...görüşürüz...

cidden böyle mi demiş helal olsun ahmetime:happy0064
yakışırrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:img-cool2
ama ben yaseminle ne konuştuklarını çok merak ettim
daha fragmanı da izleyemedim bana biri anlatamaz mı

@ly
17-09-07, 21:28
merhaba arkadaşlar sanırım fragman yayınlanmış
nerden izleyebilirim
biri bana link felan yollayamaz mı
lütfennnnnnnnnnnnnnn

Olsa tüken senin de...yok işte :icon_sorr Yukarıda Zeynebin yorumunu okuyup, idare ediver....izlemiş kadar olacaksın...:img-wink:

edit: Ahmet Neçidet'e nasıl bakıyordu...ses tonu nasıldı...vücut dili ne anlatıyordu...bi daha anlatın, bi daha...:img-icecr

zeyneps
17-09-07, 21:30
Canım bir önceki sayfada ben anlattım yalnız günün yorumu gibi yorumlarımı da ekledim :icon_whis:)

Yasemin neymiş acıdan ölmek üzereymiş buna kargalar bile güler :img-hyste Ahmet canım yaaa nasıl da acılı söylüyor "Yasemin bana bir şey söylesin beni ikna etsin öyle bir şey desin ki yeniden benim en büyük aşkım olsun " sonra da arkasından hemen geliyor "seni asla asla affetmiyeceğim asla " :sad53::sad53:

Aliye Abla Ahmet Necdet 'e böyle çok pis dalacakmış gibib akıyordu yani Necdet'e bir vursa duvara izi çıkar o direce :img-hyste Sonra Hasan Amca Ahmet'in eline su bile dökemez desem nasıl olur anlatabildim mi şimdi o direce :img-blush

Shevek
17-09-07, 21:31
Ne demek efendim büyük bir zevkle :img-icecr:img-icecr

Yalnız Merveçan ne demek istediğini ben de anlamadım :) :icon_whis Ayaz böyle belgesel havası vermiş halbuki orda Yağmur ve Rüzgar böyle Ahmet'in içindeki sevinci heyecanı aktarıyordu bence değiştirmemişlerdir yanlışlıkla ilk montajladıkları kaseti filan yayınlamış olabilirler :icon_whis

Neyse Ahmet keşke büyük bir öfkeyle hareket etmeseydi Rüya'yı kendinden uzaklaştırmasından korkuyorum :icon_sorr Son sahnede Ahmet "YAsemin ben bir karar verdim " dediğinde Yasemin onayladı sanki Ahmet ne isterse yapacak gibiydi boşanacaklar sonra ailelerine açıklayacaklar sonra da Ahmet'le mutlu bir yuva kuracaklar sanıyordu heralde saf ada Yasemin 'i :hıh
Hah işte evet, bence de orada önce, söyle tamam ne karar verdin, söyle yapacağım der gibi baktı. Mahkemeyi duyunca o inatlaşan dik şaşoloz bakış belirdi gözünde. Fragmanda da bu sürüyor bence. Valla bence bir mahsuru yok. İnatlaşsınlar azıcık. Ahmet mahkeme kararı almakla fevri davranıyor aslında. Bence fragmanda Ahmet'e mahkeme celbini soran, koridorda dik dik bakışan Yasemin, ne yapıyorsun sen Ahmet, bir fırsat versen söyleyeceğim istediğini ama vermiyorsun, der gibi.

Bence seviyorlar birbirlerini. İtişip çekişsinler bakalım. Yeter ki şuursuz, yorgun, bitkin ve nötr bir Yasemin görmeyelim.:):img-icecr:icon_whis

snemmm
17-09-07, 21:33
Canım bir önceki sayfada ben anlattım yalnız günün yorumu gibi yorumlarımı da ekledim :icon_whis:)

Yasemin neymiş acıdan ölmek üzereymiş buna kargalar bile güler :img-hyste Ahmet canım yaaa nasıl da acılı söylüyor "Yasemin bana bir şey söylesin beni ikna etsin öyle bir şey desin ki yeniden benim en büyük aşkım olsun " sonra da arkasından hemen geliyor "seni asla asla affetmiyeceğim asla " :sad53::sad53:

ya ben izleyemedim fragmanı ama şimdiden çok heyecanlı olacağını iliklerime kadar hissettim anlattıklarınızdan
ama ben selmayla yaseminin konuşmasına anlam veremedim aileler ne çabuk öğrendi böyle
herşey çok çabuk ilerlemeye başladı
fragmanda deniz hakkında bişeyler yokmuydu yaw
sakat felan kalmıyor dimi
kıyamam nasıl katılır o halde mitinglere:icon_sorr

snemmm
17-09-07, 21:36
bu arada anlatan arkadaşlara teşekkürler
izlemiş kadar olduk
yorumlarda güzel:happy0064:icon_whis:P
ahhhhhhhhhhh bir gelse şu cuma

Tavuskuşu
17-09-07, 21:38
Aslan Hasan Amcam,canım Hasan amcam,yürü hasan amcam...Kükre kükreyebildiğin kadar.Ses tellerini göreliiiiiim.Uzun zamandır pek bir sakindin.Açılsın biraz şu ses tellerin.Ayy o güzideyi öğrenince böyle kızıyorsa rüyayı öğrenince ne yapacak acep?:)

Hasan Amca çiğ yumurta getireyim mi?Ses tellerine iyi gelir.:img-hyste :img-hyste

zeyneps
17-09-07, 21:40
Yeter ki şuursuz, yorgun, bitkin ve nötr bir Yasemin görmeyelim.

Merveçan seninki de güzel bir temenni böyle Yasemin görmektengına geldi bize artık :icon_whis Kardeşim bile geçen sezon şöyle bir bakarken abla niye bu Yasemin sürekli uyku modunda diye sordu ben de "babası ağır ceza aldığından beri böyle kalıcı hasar oldu" dedim:icon_whis:icon_whis

@ly
17-09-07, 21:40
zeynepçanım bir değişiklik farketmedim o sırada tamamen ahmetin bakışlarına odaklanmıştım :icon_whis ama ayaz da yağmur ve rüzgar da hem uyuyor hem uymuyor sanki :D yağmur ve rüzgar biraz daha heyecanlı ya da en azından hareket belirtiyor bana ama ayaz da böyle flashbacklere, hatıralara falan daha uygun gibi.. ama ikisinden ayaz daha uygun gibi geldi, daha yumuşak olduğu için.. ay şu son paragraf tamamen laf salatası oldu sanki :img-hyste

aliyeçan, denizin doktoru sana mesaj vermek için mi "müsterih olun.." dedi acaba :P

Merveçan ben de öyle algıladım...zaten o andan beri Deniz konusunda müsterihim...:img-wink:

Ah bir izlesem ben de Ahmet'in bakışlarına odaklanacam ama....:icon_sorr

Zeynep editi: Anladım canım...özellikle ikinci cümle gayet net...:img-blush

Aliye Abla Ahmet Necdet 'e böyle çok pis dalacakmış gibi bakıyordu yani Necdet'e bir vursa duvara izi çıkar o direce Sonra Hasan Amca Ahmet'in eline su bile dökemez desem nasıl olur anlatabildim mi şimdi o direce

:img-hyste

arwen61
17-09-07, 21:42
fragmanı kaçırınca bende tekrara pür dikkat bakmaya başladım belki tekrar verirler diye şimdi altta ufacık gösterdiler ama pek birşey anlaşılmıyor:icon_sorr

ahmetle yaseminin birbirlerine sinirli bir halde baktıkları yer demek mahkeme koridoru kötü olmuş bu durum kin gittikçe büyümese bari tek tesellim ahmetin necdete söylediği"ikisinede sahipsin ama şimdilik" sözü başkada sevinebileceğim bir şey yok özet çıkarsa belki o zaman daha ayrıntılı bir fikir üretebiliriz

bu arada zeynep yorumun çok şekerdi hepsine katılıyorum canım ve diyorumki;

"yürü be ahmet kim tutar seni":img-wink:

merw
17-09-07, 21:44
Ne demek efendim büyük bir zevkle :img-icecr

Yalnız Merveçan ne demek istediğini ben de anlamadım :) Ayaz böyle belgesel havası vermiş halbuki orda Yağmur ve Rüzgar böyle Ahmet'in içindeki sevinci heyecanı aktarıyordu bence değiştirmemişlerdir yanlışlıkla ilk montajladıkları kaseti filan yayınlamış olabilirler :icon_whis

Neyse Ahmet keşke büyük bir öfkeyle hareket etmeseydi Rüya'yı kendinden uzaklaştırmasından korkuyorum :icon_sorr Son sahnede Ahmet "YAsemin ben bir karar verdim " dediğinde Yasemin onayladı sanki Ahmet ne isterse yapacak gibiydi boşanacaklar sonra ailelerine açıklayacaklar sonra da Ahmet'le mutlu bir yuva kuracaklar sanıyordu heralde saf ada Yasemin 'i

evet biraz fazla karıştı şarkı analizleri, en iyisi o sahne için özel bir müzik olsaymış.. ahmetin rüyaya kavuşmasının ilk adımı sahnesi, boru mu :D şöyle "seni seviyorum" gibi neşeli ama "gece ve rüzgar" gibi de karışık ve hüzünlü biraz.. neyse belki ilk baba dediği sahneye yeni bir müzik nasip olur :img-in_lo

ben de aynen böyle düşünmüştüm orada :icon_sorr ilk anda yasemin şaşkın ama bir yandan da kadere rıza göstermiş gibiydi.. ama ahmetin bu çıkışından sonra tabi o diklenecek.. zaten bir tek ahmete diklenebiliyor :hıh iş ki, bu rızayı gösterdiğini ahmete önceden anlatsaydı, ahmet çileden çıkmadan.. ama hep geç kalıyor yasemin.....

Necdet ise evde kendisine aynı soruyu soran Yasemin'e,-"Ahmet bana hakaret etti", dedi. Dedi mi? Dedi. Kaldı ki, bu bir yalandır. Ahmet ona hakaret etmedi, aksine Necdet Ahmet'e, sen bakar körsün, diyerek hakaret etmiştir. Üstüne üstlük, bir de Ahmet'in -"seninle kalarak fedakarlık yapan Yasemin", sözlerine de, -"Ne? Yasemin mi benim için fedakarlık yapmış", türünden sözlerle karşılık vermiştir. Bundan Yasemin'e bahsetti mi? Mesela, aynı tonla Yasemin'e hiç, "sen benim için ne fedakarlıkta bulundun ki?" dedi mi? Demedi. Aksine Yasemin Kıbrısçığa gitmediği zaman sevinçten uçup, bir gün önce telefonda -"Çok heyecanlıyım sevgilim," diye konuşan, başkasını sevdiği ve ona kaçacağı bariz belli bir kadın, gidemeyip evde kalınca, evi papatyalarla donatarak ne kadar basiretsiz ve midesiz olduğunu göstermiştir.

goldrose'un ahmet-necidet karşılaştırmasına aynı yorumu yazacaktım ama gördüm ki sen süper anlatmışsın :icon_whis aradaki fark, yadsınmayacak kadar gözümüzün içinde.. ahmetin olgun ve de asil -ve tabi ki umursamaz :icon_shad- yorumundan sonra necidetin sözleri iyice bir belirginleştiriyor kişiliiğini.... neymiş, hakaret etmişmiş :hıh sana belediye hakaret etsin necdet, ahmet boşuna yorulmaz bile bu iş için.... :img-wink:

snemm, denizle ilgili sadece yoğunbakım görüntüsü vardı, defne yine camdan bakıp ağlıyordu....

snemmm
17-09-07, 21:46
ya bence bu yasemin hani intihara kalkıştığında nejdt onu kurtaracak diye kızı sarstı ya o zamndan beri böyle
beyninde bir hasar oluştu
umarım kalıcı değildir
çünkü ben adada ki yasemini istiyorum

ah ahmetim ne kadar haklısın
sana yapılanlar karşısında sonun da kükredin bunu da gördüm ya
yokkkk ölsemde gam yemem artık
bence yaseminin burnunun sürtülme zamanıdır
iki erkekte peşinde ağzının içine düşcekti kaçççç zamandır
alıştı tabi hanım
sesi soluğu çıkmazzzzz

nejdete gelince
nejdet benim gözümden yaseminle evlendikten sonra ahmetime karşı sergilediği tavırlarla zemine oturmuştu ve o bölümlerden sonra zemine yapışıp kaldı
bir daha da yükselmezzzzzzzzzzzzzzzz

badger
17-09-07, 21:46
Yeter ki şuursuz, yorgun, bitkin ve nötr bir Yasemin görmeyelim.

Merveçan seninki de güzel bir temenni böyle Yasemin görmektengına geldi bize artık :icon_whis Kardeşim bile geçen sezon şöyle bir bakarken abla niye bu Yasemin sürekli uyku modunda diye sordu ben de "babası ağır ceza aldığından beri böyle kalıcı hasar oldu" dedim:icon_whis:icon_whis

Kalıcı Ağır hasar...:img-hyste X1000000000000000000000
öldürdün beni Zeynoooopp!

neyse geri geldim..Dizi çok iyiydi..:good:

Sizleri böyle şen şakrak görünce pek ayrı bir mes'ud oldum..:)

Sesine kurban olduğumuz hassan amca yine bağırıyormuş...Necdeeeeet diye..Bir de peşinden Ahmet..tam sümelaj olur bizim pseudo eleman...:icon_whisNeyse diziyi açtım arada fragmanı bir göreyim, bakayım kükreyen Ahmete...

muko88
17-09-07, 21:53
Fragmanın sadece sonunu gördüm, maalesef kaçırdım:icon_sorr
KAydeden bir yardımsever yok mu, yutuba yüklenmiş midir acaba:img-blush
Anlattıklarınız yetmiyor valla, izlemem gerek arkadaşlar.
Siteye yüklendiğini bilen biri varsa bana öm atabilir mi linki:img-blush

merw
17-09-07, 21:56
bu arada şimdi fark ettim :)
ahmetin rüyayı duvar kenarından izlediği sahnede necdet gelene kadar "seni seviyorum"un adagio versiyonunu çalmışlar :img-in_lo:img-in_lo tam süper olmuş :icon_whis:img-icecr

arwen61
17-09-07, 22:05
bu arada şimdi fark ettim :)
ahmetin rüyayı duvar kenarından izlediği sahnede necdet gelene kadar "seni seviyorum"un adagio versiyonunu çalmışlar :img-in_lo:img-in_lo tam süper olmuş :icon_whis:img-icecr

o sahne çok dokunaklıydı canım zaten fitili ateşleyende necdetle rüyanın samimi görüntüleri oldu ahmet artık hedefe kilitlendi en kısa zamanda patlayacak hasarın büyüklüğü ne kadar olur bekleyip göreceğiz

edit: ya merveciğim avatarın çok ürkütüyor beni abi pek bir haşin bakmış tırstım valla:img-huh:

zeyneps
17-09-07, 22:09
Fragmanın sadece sonunu gördüm, maalesef kaçırdım:icon_sorr
KAydeden bir yardımsever yok mu, yutuba yüklenmiş midir acaba:img-blush
Anlattıklarınız yetmiyor valla, izlemem gerek arkadaşlar.
Siteye yüklendiğini bilen biri varsa bana öm atabilir mi linki:img-blush

Bulursam sana atarım Mukocum :img-in_lo

Ya delüğğanlının başlığında bana gittikçe canileşiyorsun dediler :icon_sorr Necdet'i gördükçe böyle oluyorum napayım onun gibi bir dizi şahsiyeti daha tanımadım iyiymiş gibi görünen ama iyi olmayan napayım :hıh

Badgerçan ama öyle :)

Bir de bir zamanlar Ahmet Yasemin'i hayal ederken beklerken çalıyordu değil mi şimdi kızını:img-in_lo

arwen61
17-09-07, 22:12
şimdi bitti ama fragmanı bir daha vermediler:icon_sorr

neyse nete düşerse banada özel mesajdan linkini bir arkadaşım atarsa çok sevinirim merak ettim ahmetin hallerini

ben kaçıyorum canlar sahur öncesi kestireyim biraz hepinize iyi geceler,hayırlı sahurlar,miss cazgırlara bol ahmetli dakikalar:img-wink:

görüşmek dileğiylebye

Shevek
17-09-07, 22:13
Son sahnede "kızıma sahip olmak için ilk adımı atacağım" derken ne kadar çocuksu Ahmet! Ahmetimmmm, yapma yahu! Tamam haklısın. Çok ama çok ve tek haklısın, ama böyle yapma. Mahkeme filan, bedel ödeteceğim falan, ne yapıyorsun sen? Kızını yakınlaştırmaz bu sana canım, uzaklaştırır. Şiiişşşşşşttttt! Saaaakin! Sakin.
Tavus bir kez daha baktım. Ahmet odaya girip, ben bir karar verdim Yasemin, dediğinde Yasemin başını sallıyor. Söyle, ne karar verdin, uyacağım, dediğini yapacağım manasında. Ama sonra:blink:

Neyse ben fragmanı sevdim arkadaşlar...

merw
17-09-07, 22:19
fragmanı geçen sefer ekleyen arkadaşın eklemesi için bekliyorum, ama o da yakalayamamış olabilir... tabi kimse pazartesi akşamından fragman beklemiyordu :img-cool2 neyse güzel oldu güzel.. tam da "necdetin sözde fedakarlıkları- episode 234.984.034" ten sıkılmaya başlamıştık :D

ayy evet zeyneeepp :img-in_lo ahmet yasemini düşünürken, beklerken falan çalıyordu, adadayken.. herkesler genç, aşklar yakındayken... ahh ahh o ada günleri... 1950lere geri dönelim, bıktım ben 2000lerden... :img-cool2

ebruçan, o anakinin zaten bizi hasta eden, "karizmana kurban" dedirten, "lightsaberınla çıkardığın ışık olayım :P" dedirten bakışları.. aslında ürkütücü görünüyor evet, ama anakini tanısan aslında üzücü olduğunu düşünürdün :icon_sorr yazık oldu dağ gibi oğlana diyeceğim ama darth vader doğdu küllerinden, o yüzden diyemiyorum :img-in_lo

muko88
17-09-07, 22:25
Fragmanı izlemedim ama eklenen resimler ve anlatılanlardan izlemiş kadar oldum.
Selma öğreniyor galiba bu bölüm.
Benim merak ettiğim şu Ayla denilen kızın rolü ne bu sezon?Ne işe yarayacak, ne işe yaramayacak:icon_whis

Valla Yasemin adlı şahısa hala akıl sır erdiremiyorum...Yahu adam kızını öğrendi artık, bu hala adama ters gidiyor.Ayaklarına kapan kızım böyle adamın:icon_whisSen ne yaptığını sanıyorsun Ahmet, şöyle böyle, bilmem ne bilmem ne...Karşısındakini aptal mı sanıyor...
Bunları asıl kendisinin düşünmesi gerekir."Necdet'ten ayrılıyorum artık Ahmet, beni affetmen için elimden ne gelirse yaparım, sizden istemeden de olsa çaldığım yılları telafi edemem belki ama, bundan sonra siz ayrı kalmayacaksınız.Belki çok zor ama tek ümidim ise beni affetmen..."Hah işte bu kadar!Ama yok, Yasemin hanım nerden akıl edecek bunları!Günlüğüne mız mız mız mız yazacağına, biraz düşünme faaliyetine verse kendini.Yasemin'i bilirdim bilirdim de bu kadar bilmezdim, pess...

badger
17-09-07, 22:26
Demek Necdeti Lale ispiyonlayacak aileye...Aman!aman!
Bir de Ahmetin kıyametini duyduklarında Hassan Amca, Necdeti pastaneden adaya kadar kovalar...:img-yes::icon_whis:dito

Ama Güzideye üzüldüm:icon_sorr şimdi bknz:Hassan Amcanın onu pastaneden kovması...Aslında onu bağrına basması lazım, oğlunu Yasemin sanrısından bir nebze kurtardığı için...güzide, öyle de böyle de hakketmiyor bu muameleyi...

Umarım Yıldız ailesi kızına sahip çıkar..Bir de Güzide hamile..onu da alıp Necdete göstertmeden şöyle yurtdışına gönderseler..Sonra Necdet fellik fellik aransın..Çekilsin önüne sevdiği(!) kadın ve çocuğu arasına setler..Anlasın Hanyayı Konyayı..Ne diyeyim?

Bir de bir şekilde Ahmet bir süre sonra Güzide ve çocuğun yerini öğrense, geciktirmeden Necdete haber verse..hani şöyle en delici ama kibar ifadeyle...hani sen benden sakladın, aldın ama ben sana kavuşmana imkan veriyorumun biraz daha delicisinden..Necdet de bin pişman ama minnet dolu...

zeyneps
17-09-07, 22:29
Bence de o yıllara geri dönelim :img-in_lo Bir de aramıza siyasi görüş ayrılığı filan girsin tam süper olsun :icon_whis Ama o yıllar güzel ya giysiler saçlar insanlar kibar :img-blush

Evet Yasemin'de saf saf bakıyo ne derse kabul edecek sonradan şok geçirdi :blink::)
Ahmet yapma böyle ya çok öfkelisin ama sakin ol biraz böyle yaparsan Rüya senden nefret eder Rüya'ya ulaşmanın yolu Yasemin'den geçiyor ne kadar kızsan da gerçi Yasemin 'de dediğiniz gibi geç kalıyo hep :hıh Baştan deseydi ya Ahmet ne dersen kabulüm diye :hıh

Bir de balıkçıyla konuşurken ne kadar da heyecanlı kıyamam "bir kızım var ...çok tatlı..." sonra giderek daha da gülümsüyo "minik bir kız "..ay canım ya :img-in_lo Bİr de Rüya'yı ilk gördüğü an bakıyor ya böyle garip garip inceliyor Rüya'da şaşırdı yıvruuum:img-cray::img-in_lo

Badgerçan ben de düşündüm bir de onu duyarsa Hasan Amca alır eline merdaneyi denize döker Necdet'i valla :icon_whis :)

Tavuskuşu
17-09-07, 22:31
İnternete düşer düşmez bir hayır sahibi vatandaş bu zavallı kullara linki atar değil mi?:(:(Özellikle de kükreyen hasan amcamı görmek istiyorum.Gerçi o sahnede umarım cam gibi kırılabilecek veya kol geçirilip kafa atılabilecek bir şey yoktur.Varsa necdet kestirmeden dalar o cama ardından seyredin hasan amcanın pişmanlıklarını.Güzideye imam nikahı kıydırıp yaseminle aynı eve bile sokar.:img-hyste :img-hyste

merw
17-09-07, 22:32
Fragmanı izlemedim ama eklenen resimler ve anlatılanlardan izlemiş kadar oldum.
Selma öğreniyor galiba bu bölüm.
Benim merak ettiğim şu Ayla denilen kızın rolü ne bu sezon?Ne işe yarayacak, ne işe yaramayacak:icon_whis

Valla Yasemin adlı şahısa hala akıl sır erdiremiyorum...Yahu adam kızını öğrendi artık, bu hala adama ters gidiyor.Ayaklarına kapan kızım böyle adamın:icon_whisSen ne yaptığını sanıyorsun Ahmet, şöyle böyle, bilmem ne bilmem ne...Karşısındakini aptal mı sanıyor...
Bunları asıl kendisinin düşünmesi gerekir."Necdet'ten ayrılıyorum artık Ahmet, beni affetmen için elimden ne gelirse yaparım, sizden istemeden de olsa çaldığım yılları telafi edemem belki ama, bundan sonra siz ayrı kalmayacaksınız.Belki çok zor ama tek ümidim ise beni affetmen..."Hah işte bu kadar!Ama yok, Yasemin hanım nerden akıl edecek bunları!Günlüğüne mız mız mız mız yazacağına, biraz düşünme faaliyetine verse kendini.Yasemin'i bilirdim bilirdim de bu kadar bilmezdim, pess...

aaaa canım yaseminden bahsediyoruz.. nerede onda bu kadar basiret? akıllı mantıklı bir insan bunu yapar, "elimden geleni yapacağım, artık kızımız gerçek anne babasıyla yaşamalı, bunu sağlamak için ve beni affetmen için herşeyi yapacağım!" demek yerine ancak diklenir o öyle.. hayır, bir de gerçekten diklenmesi gereken yerlerde diklense... sadece ahmete diklenebiliyor :hıh bir kere de necdete adam gibi diklendiğini görseydik, ya da en başta selmaya diklenebilseydi... ya da kıbrısçıkta aylaya.. ya da aralarına giren kim varsa ona... ama yook :img-cool2

:img-hyste aramıza görüş ayrılıklarını niye sokuyorsun zeynep :icon_sorr kalbimi kırıyorsun... lütfen.. o zamanların masumiyetine dönelim istiyorum, doğallığına dönelim.. ayrıca kıyafetler de çok güzel tabi, o ayrı :img-hyste

atarım cansu, görürsem atarım.. yüklesin diye bekliyorum atmaca gibi :P

badgerçan, ne işkenceler var sende yaa, çin işkencesinden beter.. ahh o şişmiş egosuna ne de güzel bir darbe olurdu necdetin... iğne batırılmış balon gibi sönerdi havası :img-hyste

muko88
17-09-07, 22:33
Demek Necdeti Lale ispiyonlayacak aileye...Aman!aman!
Bir de Ahmetin kıyametini duyduklarında Hassan Amca, Necdeti pastaneden adaya kadar kovalar...:img-yes::icon_whis:dito

Ama Güzideye üzüldüm:icon_sorr şimdi bknz:Hassan Amcanın onu pastaneden kovması...Aslında onu bağrına basması lazım, oğlunu Yasemin sanrısından bir nebze kurtardığı için...güzide, öyle de böyle de hakketmiyor bu muameleyi...

Umarım Yıldız ailesi kızına sahip çıkar..Bir de Güzide hamile..onu da alıp Necdete göstertmeden şöyle yurtdışına gönderseler..Sonra Necdet fellik fellik aransın..Çekilsin önüne sevdiği(!) kadın ve çocuğu arasına setler..Anlasın Hanyayı Konyayı..Ne diyeyim?

Bir de bir şekilde Ahmet bir süre sonra Güzide ve çocuğun yerini öğrense, geciktirmeden Necdete haber verse..hani şöyle en delici ama kibar ifadeyle...hani sen benden sakladın, aldın ama ben sana kavuşmana imkan veriyorumun biraz daha delicisinden..Necdet de bin pişman ama minnet dolu...

Badger iyi yazmışsın:img-hysteÇok güldüm yine...

Bu arada Güzide gerçekten hamile mi?Yoksa bunu da sen mi ekledin?
Öyleyse ben nasıl kaçırdım bunu:img-blush

Sevgili merw, Yasemin'den söz ediyoruz.Onun ağzından çıkabilecek şeyler değil bunlar.
Kız kurulmuş bir hatırlatıcı gibi aslında...Mesela Ahmet'e söylemesi gerekenleri kurmuşlar kıza ama; o gidip Necidet'e söylüyor.Aynı şekilde Necdet'e ve diğerlerini söylemesi gerekenleri de Ahmet'e...YAnlış saatte çalan saat gibi yani...Bu saatin ya pili bitmiş ya da bozuk:img-pilot

Shevek
17-09-07, 22:34
Bence de o yıllara geri dönelim :img-in_lo Bir de aramıza siyasi görüş ayrılığı filan girsin tam süper olsun :icon_whis Ama o yıllar güzel ya giysiler saçlar insanlar kibar :img-blush

Evet Yasemin'de saf saf bakıyo ne derse kabul edecek sonradan şok geçirdi :blink::)
Ahmet yapma böyle ya çok öfkelisin ama sakin ol biraz böyle yaparsan Rüya senden nefret eder Rüya'ya ulaşmanın yolu Yasemin'den geçiyor ne kadar kızsan da gerçi Yasemin 'de dediğiniz gibi geç kalıyo hep :hıh Baştan deseydi ya Ahmet ne dersen kabulüm diye :hıh

Bir de balıkçıyla konuşurken ne kadar da heyecanlı kıyamam "bir kızım var ...çok tatlı..." sonra giderek daha da gülümsüyo "minik bir kız "..ay canım ya :img-in_lo Bİr de Rüya'yı ilk gördüğü an bakıyor ya böyle garip garip inceliyor Rüya'da şaşırdı yıvruuum:img-cray::img-in_lo
Badgerçan ben de düşündüm bir de onu duyarsa Hasan Amca alır eline merdaneyi denize döker Necdet'i valla :icon_whis :)

Evet, bir kızım var...Çok tatlı...Öyle bir sade kıvançla ve mutlulukla söyledi ki bunu, Necdet'in Rüyaaaa Rüyaaaaa! diye hönkürmelerinin hepsine bin bedel!

Eh işte anlayana; eğer bir duygunun gerçekliğini anlatmak için abartıya kaçıyorsan, o duygu dışarıya göstermek istediğin kadar yoğun ve gerçek değil demektir. Necidet efendi!!!! Pseudo baba!İskele babası! Şambabası!

zeyneps
17-09-07, 22:34
İnternete düşer düşmez bir hayır sahibi vatandaş bu zavallı kullara linki atar değil mi?:(:(Özellikle de kükreyen hasan amcamı görmek istiyorum.Gerçi o sahnede umarım cam gibi kırılabilecek veya kol geçirilip kafa atılabilecek bir şey yoktur.Varsa necdet kestirmeden dalar o cama ardından seyredin hasan amcanın pişmanlıklarını.Güzideye imam nikahı kıydırıp yaseminle aynı eve bile sokar.:img-hyste :img-hyste

Cansuçan tabi cınııım:img-in_lo

Yalnız Necdet'mi dalar veya Ahmet ya da Hasan Amca o Necdet'in kafasını cama mı gömer bir şey diyemiyeceğim :icon_whis :img-hyste Hasan Amca bundan sonra biraz zor pişman olur hele ki Rüya 'yı duyunca fitil fitil burnundan getirebilir Necdet'in :hıh Pastaneyi elinden alıp pastanede bulaşıkçılığa terfi bile ettirir Teo'yla ikisini :)

badger
17-09-07, 22:38

Daha bilmiyoruz..ama çok tekrarladık belki secret olayıyla etki ederiz o senaryo yazılarına..:)
Ehh olsa iyi olur aslında..tam kısasa kısas olur...bknz:redemption olayı..bedel ödeme vakti..Kimse, bu kadar büyük bir bencillik ve yavuz hırsızlıkla mutlu olamaz...hadi Ahmetin sevdiği kadını boşver de..ya evlat? Bir evladı çalmanın ve bunu yaparken bunun bir nebze pişmanlığını o 7 sene boyunca hissetmemen..bknz:BS deki Orhan bile daha düşünceli..yani olay, 60 lar 2000ler değil..vicdanla ilgili..onun için Necdete sempati duyamıyorum..:dito

Tavuskuşu
17-09-07, 22:38
Zeynepçan necdet ve teo kariyerlerindeki bu ani sıçrayışı hazmedebilirler mi?:img-hyste :img-hyste Gerçi teo necdete gaz vererek kabul ettirir."Aaaa olur mu nezdet sen bu terfiyi çoktan hak ettin.Yıllar önce terfi etmeliydin zaten.Elbete ortak.":)

zeyneps
17-09-07, 22:39
Evet, bir kızım var...Çok tatlı...Öyle bir sade kıvançla ve mutlulukla söyledi ki bunu, Necdet'in Rüyaaaa Rüyaaaaa! diye hönkürmelerinin hepsine bin bedel!

Eh işte anlayana; eğer bir duygunun gerçekliğini anlatmak için abartıya kaçıyorsan, o duygu dışarıya göstermek istediğin kadar yoğun ve gerçek değil demektir. Necidet efendi!!!! Pseudo baba!İskele babası! Şambabası!

Shevekçan haklısın o Ahmet'in Rüya 'ya sarılması Necdet Rüya sahnelerinin hepsine bin bedel işte gerçek duygu gerçek bağlılık budur Ahmet'in de dediği gibi aralarında görünmeyen bir bağ var :img-in_lo:img-blush

Bir de şu hani tüplü sitede bir arkadaş yazmış "bu heryerden fışkıran sanal aile resimleri de insanda acıma duygusu yerine sıkıntı yaratıyor Ahmet'in dokunmaya kıyamayan elleri Rüya'ya sarıldığı ilk sahne hepsine bedel " senin de dediğin gibi vallahi bin tane Necdet sahnesinden fenalık geçirene bir tane Ahmet sahnesi terapi gibi geliyor :img-blush:img-icecr

Shevek
Cansuçan tabi cınııım:img-in_lo

Yalnız Necdet'mi dalar veya Ahmet ya da Hasan Amca o Necdet'in kafasını cama mı gömer bir şey diyemiyeceğim :icon_whis :img-hyste Hasan Amca bundan sonra biraz zor pişman olur hele ki Rüya 'yı duyunca fitil fitil burnundan getirebilir Necdet'in :hıh Pastaneyi elinden alıp pastanede bulaşıkçılığa terfi bile ettirir Teo'yla ikisini :)

Ben Rüyayı duyunca, suspus kısacası dumur olan ve kalp krizi geçirecek yahut bir tarafına inme inecek bir Hasan Amca beklerim.
Amma, bütün bunların üstüne, pastaneden kovduğu Güzidenin Necdet'ten hamile olduğu öğrenilirse; 1. Necdet Rüya Müya tanımaz artıkkkk! (bkz.: sözde baba), 2. Hasan Amca fena nedamet getirir, gelininin (gerçek gelinin) dizlerine kapanır artık.

Bkz.: Nedamet getirenler ordusu: 1. Necdet 2. Selma 3. Nezahat 4. Hasan...bu liste uzayıp gider.
Yeter ki biz o sırada Yasemin Ahmet nikahında annesinin eteklerini tutan küçük nedime Rüyayı görebilelim.:)

arwen61
fragmanı geçen sefer ekleyen arkadaşın eklemesi için bekliyorum, ama o da yakalayamamış olabilir... tabi kimse pazartesi akşamından fragman beklemiyordu :img-cool2 neyse güzel oldu güzel.. tam da "necdetin sözde fedakarlıkları- episode 234.984.034" ten sıkılmaya başlamıştık :D

ayy evet zeyneeepp :img-in_lo ahmet yasemini düşünürken, beklerken falan çalıyordu, adadayken.. herkesler genç, aşklar yakındayken... ahh ahh o ada günleri... 1950lere geri dönelim, bıktım ben 2000lerden... :img-cool2

ebruçan, o anakinin zaten bizi hasta eden, "karizmana kurban" dedirten, "lightsaberınla çıkardığın ışık olayım :P" dedirten bakışları.. aslında ürkütücü görünüyor evet, ama anakini tanısan aslında üzücü olduğunu düşünürdün :icon_sorr yazık oldu dağ gibi oğlana diyeceğim ama darth vader doğdu küllerinden, o yüzden diyemiyorum :img-in_lo

giderayak yine dayanamadım birşeyler yazayım dedim

fragman sanırım ancak çarşamba eklenir nete bugün sürpriz oldu seninde dediğin gibi merveciğim

bu anakini denen şahsı ve darth vader ı hiç bilmiyorum canım bir dizi yada film sanırım sen öyle güzel anlattınki tanımayı çok istedim birden ama yinede ürkütücü:icon_whisolsun sen madem beğenmişsin bizim içinde güzeldir beyefendi:img-in_lo

son kez iyi geceler dostlar,sağlıcakla kalınbye

Tavuskuşu
17-09-07, 22:44
Ben o her yerden fışkıran sanal aile resimlerini 5 defa gördüm.Bu tekrarı izlerken saydım.Ki baştan sona da izlemedim.Şöyle bir baktım başına,ahmetin rüyaya sarılışını gördüm.Bu arada necdet rüyanın odasında her yeri dağıtıyordu.:hıh:hıh Sonra tekrar bir açtığımda pastanedeki resmi vardı.Daha önce de o kadar çok resim var mıydı yahu?

Arwençan güle güle.:sad53:Allah kabul etsin orucunu.

Shevek
17-09-07, 22:44
Shevekçan haklısın o Ahmet'in Rüya 'ya sarılması Necdet Rüya sahnelerinin hepsine bin bedel işte gerçek duygu gerçek bağlılık budur Ahmet'in de dediği gibi aralarında görünmeyen bir bağ var :img-in_lo:img-blush

Bir de şu hani tüplü sitede bir arkadaş yazmış "bu heryerden fışkıran sanal aile resimleri de insanda acıma duygusu yerine sıkıntı yaratıyor Ahmet'in dokunmaya kıyamayan elleri Rüya'ya sarıldığı ilk sahne hepsine bedel " senin de dediğin gibi vallahi bin tane Necdet sahnesinden fenalık geçirene bir tane Ahmet sahnesi terapi gibi geliyor :img-blush:img-icecr

Ay ilahi, beni alıntılıyorsun siteden, sonra da altta benim tüpe yazdıklarımı alıyorsun. Brava! Ne göz var sende zeynopçan!:img-hyste Galiba o kadar aşina olduk ki artık birbirimize, nerede görsek tanıyoruz! (bkz.: Zsussa)
(Ve bkz: Heryerde her daim mücadeleye devam!):img-wink:

badger
17-09-07, 22:45
Zeynepçan necdet ve teo kariyerlerindeki bu ani sıçrayışı hazmedebilirler mi?:img-hyste :img-hyste Gerçi teo necdete gaz vererek kabul ettirir."Aaaa olur mu nezdet sen bu terfiyi çoktan hak ettin.Yıllar önce terfi etmeliydin zaten.Elbete ortak.":)

Bundan sonraki ortaklıklarıNezdet yıkar..Teo kurular..olur..:)

zeyneps
17-09-07, 22:47
Shevekçan bana öyle bir sahne çok çok uzak geliyo ama bir de mahkeme bu kadar erken açıldıysa herkesin kaderine etki edecek Ayla olayı çok çabuk gelişecek acaba bundan sonra ne olur mahkeme iki bölüme biter karar verilir bence peki ondan sonra ne olur ya mahkeme Rüya'yı babaya verirse :icon_whis o zaman Yasemin ikinci bir hasar alır valla :icon_whis Ya da senarist Ahmet Yasemin 'in gidişatı sizleri memnun edecek demişti belki de mahkeme sırasında veya mahkemeden sonra barışırlar Rüya günlüğü bulup Ahmet'e verir Ahmet'te okur ve affeder :icon_whis Sonra da biz rahat rahat o dönemin olaylarını izleriz geriye tek sorun kalıyor Rüya ne zaman Ahmet'e baba diyecek o da zamanla olur ondn sonra da işten eve gelen çalışma odasında da bol köpüklü kahve içip sonra da kızıyla oynayan keyifli Ahmet'i izlemenin keyfine varırız :img-icecr

İçinizden birinin yazdığını tahmin etmiştim ve şanslı kişi Shevekçan çıktı :img-hyste
Cansuçan ay alemsin :img-hyste Aynen öyle der Teo şıp diye çözmüşsün karakteri :img-hyste

Tavuskuşu
17-09-07, 22:52
Belki de zaman atlaması yaşanmıştır arada.Çünkü bu gidişle sıcaklarda paltoyla dolaşacaklar kış geldiğinde ise baharı canlandırmak zorunda kalacaklar.Siyasi açıdan çok önemli olaylar yoksa gazeteler aracılığıyla zamanı geçirebilirler.Hem belki denizin durumunda da gelişme olabilir böylece.:)

Badger bence teo yıkamayı nezdete bırakmaz.Onun elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz.:img-hysteKendi yıkar nezdetçiğine kurulatır.:img-yes:

Elbette zeynepçan.Boşuna mı karakter analizi yaptık bütün yaz.:img-wink:

Shevek
17-09-07, 22:53
Shevekçan bana öyle bir sahne çok çok uzak geliyo ama bir de mahkeme bu kadar erken açıldıysa herkesin kaderine etki edecek Ayla olayı çok çabuk gelişecek acaba bundan sonra ne olur mahkeme iki bölüme biter karar verilir bence peki ondan sonra ne olur ya mahkeme Rüya'yı babaya verirse :icon_whis o zaman Yasemin ikinci bir hasar alır valla :icon_whis Ya da senarist Ahmet Yasemin 'in gidişatı sizleri memnun edecek demişti belki de mahkeme sırasında veya mahkemeden sonra barışırlar Rüya günlüğü bulup Ahmet'e verir Ahmet'te okur ve affeder :icon_whis Sonra da biz rahat rahat o dönemin olaylarını izleriz geriye tek sorun kalıyor Rüya ne zaman Ahmet'e baba diyecek o da zamanla olur ondn sonra da işten eve gelen çalışma odasında da bol köpüklü kahve içip sonra da kızıyla oynayan keyifli Ahmet'i izlemenin keyfine varırız :img-icecr

Offf, var ya, ağzına sağlık! Budur! Uzamasın, baymasın bu iş! Bunlar böyle kedi fare gibi mahkeme salonlarında oynaşırlarken, birdenbire olayın saçmalığını idrak edip, phhhhuuuuuupppsss! diye püskürerek katıla katıla gülmeye başlayıp sarılsınlar birbirlerine yahu. Bir öpüşsünler, sarılsınlar. İçimizde kaldı, tam 21. bölümdür bekliyoruz. (bkz: iflah olmaz romantikler):)

Şaka bir yana, üç bölümde hallolsa mesele. Rüya'da zaman atlamasından sonra baba demeye başlamış olsa, bize yeter de artar. Şöyle arkamıza yaslanır izleriz, 70'lerin ikinci yarısında Türkiyenin İstanbulunda yaşananların, siyasetin karakterlerimizin hayatlarına neler getirip neler götürdüğünü!:img-wink::icon_whis

zeyneps
17-09-07, 22:55
Ay badgerçan hepiniz bir alemsiniz bu gece :img-hyste Aşırı doz Nezdet iyi gelmedi bize :img-hyste
Ay bir de hala Nezdet'i savunanlar var ya ne diyeyim nasıl izliyorlarsa artık yok Rüya 'ya çok alışmışmış bıdı bıdı bıdı bunun tedavisi de aşırı doz Nezdet yerine bir doz Ahmet Rüya sahnesi şöyle en seveceninden izlettirmektir :img-in_lo:img-blush Bir de Ahmet Yasemin 'i hala sevdiğine göre sorun yok Yasemin'in onu sevmesine gerek de yok:hıh bknz:Nezdet Yasemin onu sevmiyordu ama 7 sene gayet mutlu görünüyorlardı :hıh Şimdi Yasemin istesin istemesin Ahmet seviyosa boyun eğecek Ahmet mutlu olsun yeter Rüya 'da mutlu olsun Ahmet'e baba desin Yasemin isterse defterine bir sürü satırlar yazıp ağlasın umrumda değil nasıl olsa herkesin içinde gayet mutlu görünüyor:hıh

merw
17-09-07, 22:56
giderayak yine dayanamadım birşeyler yazayım dedim

fragman sanırım ancak çarşamba eklenir nete bugün sürpriz oldu seninde dediğin gibi merveciğim

bu anakini denen şahsı ve darth vader ı hiç bilmiyorum canım bir dizi yada film sanırım sen öyle güzel anlattınki tanımayı çok istedim birden ama yinede ürkütücü:icon_whisolsun sen madem beğenmişsin bizim içinde güzeldir beyefendi:img-in_lo

son kez iyi geceler dostlar,sağlıcakla kalınbye

evet canım, bir film. star wars serisi (yıldız savaşları :)), darth vader da serinin esas kahramanı. şimdi 3-5 cümleyle anlatayım diyeceğim, olmayacak, bir efsane 3 cümleye nasıl sığar :img-pilot ancak, anakin için sevdiği kadını korumak (aslında tam olarak onun ölmesini engellemek... takıntı işte :P) uğruna yanlış yollara sapan, bunun acısını hem sevdiğinden, hem çocuklarından hem de bedeninden olarak ödeyen, sonunda darth vadera dönüşen, yine de 3 film boyunca kötülük yapmaktan geri kalmayan, amma velakin sinema tarihinin en karizmatik kişilerinden biri diyebiliriz. bence her fani star wars 6lamasını en az bir kez izlemeli :)

son olarak şunu da koyayım, hatırlarsın :img-wink:

http://img158.imageshack.us/img158/5913/starwarsep3eg7.jpg (http://imageshack.us)

zeynep, ben de senaristin bize söylediği "ahmet ve yaseminin durumu sizi memnun edecek" cümlesine güvenmek istiyorum ama... inşallah dediğin gibi bir an önce olur bu.. :img-blush ama öyle günlükle falan olmasın. yasemin artık kişilerin ya da nesnelerin arkasına sığınmadan, kendi işini kendi halletsin! adam gibi bir kere yüzleşmedi ahmetle bugüne kadar, vaktidir artık.... :hıh

Shevek
17-09-07, 22:59
Ay badgerçan hepiniz bir alemsiniz bu gece :img-hyste Aşırı doz Nezdet iyi gelmedi bize :img-hyste
Ay bir de hala Nezdet'i savunanlar var ya ne diyeyim nasıl izliyorlarsa artık yok Rüya 'ya çok alışmışmış bıdı bıdı bıdı bunun tedavisi de aşırı doz Nezdet yerine bir doz Ahmet Rüya sahnesi şöyle en seveceninden izlettirmektir Bir de Ahmet Yasemin 'i hala sevdiğine göre sorun yok Yasemin'in onu sevmesine gerek de yok:hıh bknz:Nezdet Yasemin onu sevmiyordu ama 7 sene gayet mutlu görünüyorlardı :hıh Şimdi Yasemin istesin istemesin Ahmet seviyosa boyun eğecek Ahmet mutlu olsun yeter Rüya 'da mutlu olsun Ahmet'e baba desin Yasemin isterse defterine bir sürü satırlar yazıp ağlasın umrumda değil nasıl olsa herkesin içinde gayet mutlu görünüyor

:img-hyste:img-hyste Yok canım yok. Onun gerçekten mutlu olup, android tulumundan sıyrılabilmesi için formül var: Ahmet+Ada+Şarap. Şimdi bunların yanında bir de Rüya var artı olarak.:) Göreceksiniz mutluluk manyağı olacak o.:):img-wink::icon_whis:img-icecr Değil rol yapmak, başını kaşıyamayacak mutluluktan!:icon_whis

zeyneps
17-09-07, 23:01
Benim şimdi çıkmam gerek iyi geceler herkese gel cuma geeeel :icon_whis:sad53::sad53:

Merveçan ayy ne güzel bulmuşsun bende bu Necdet birine benziyor demiştimtam Darth Vader :icon_whis:hıh

Umarız Ahmet için herşey iyi gider Rüya'da bir an önce kabullenir bu durumu daha babasıyla tartışan bir Rüya görmek istiyoruz görüşlerini savunan babası gibi sevecen aynı zamanda da Defne gibi dikbaşlı :img-blush:img-icecr

Shevek gerçekten mutluluk manyağı olur 7yıllık Necdet sanal evliliğinden sonra :icon_whis Rüya'da aralarında yatsın ayy Ahmet'te gariban bir gülmedi "neye sahibim ben neye " :icon_sorr bu sözler o kadar acı ki aslında dışarıdan mükemmel bir hayatı varlış gibi görünüyor ama içi öyle değil işte Ahmet'te mutluluk manyağı olsun Necdet'te kahrından ölsün :hıh

Tavuskuşu
17-09-07, 23:04
Güle güle zeynepçan.byebye

Mutluluk manyağı mı?:img-hyste :img-hyste Bu kızın eline zaten bir kadeh şarap verdin mi gerisi geliyor.Mahkemede de mi versek neetsek?:bilmim AHmet ilk bölümlerde iadaya geçemedikleri zaman 1 kadehten fazlasını içirtmem demekte haklıymış baksanıza.1 kadehte bile adamın odasına dalmıştı.Asıl okulda sirlerden gizli içtiklerinde ne yapıyorlardı? Yasemin o zaman nasıl davranıyordu?Bence bunu irdeleyelim bu gece.:)

merw
17-09-07, 23:06
zeynepçanım, iyi geceler bye de, necdeti darth vader'a benzetmek mi? haşaaa :img-fie: halt etmiş şekerim, o kim darth vader olmak kim.. sırf takıntı yönünden işte.... zaten, necdet de ahmetle "dizi başı" konuşmalarında "aşkta ve savaşta her yol mübahtır" kabilinden bir konuşmayla dark side'a geçebileceğinin sinyallerini vermişti ama, darth vader... yooo yoo, efsanemde nezdete yer yok :P

çansuçan, nezdet-teo diyaloğu yazsana azıcık :D süper yazıyorsun sen bu teoyu ya :img-hyste hatta ahmet de olsa arada.. örneğin hasan amca necdete ceza olsun diye, ahmeti necdetlerin başına müdür getirse... yok, çok zaman öldürmesin... birkaç gün sadece, necdetin karşısına oturup bakması bile yeter... (gerçi midesi bulanacak epey ama... hasan amca rica etmiş ne yapalım :P)

yaseminin okulda soeurlerden gizli içiyorum dediği ispirtodur kesin, kimya dolabından kaçırıp kaçırıp.. ya da kolonya :img-hyste yoksa şarap içiyor olsa yakalanması işten bile değil, hanım kızımız pek bir duyarlı, darmadağın oluyor... gerçi, yasemin içip içip ahmeti anlatmış olsa, bütün fransız mektebi ahmeti tanımış olsa... çalıkuşunda olduğu gibi, ilerleyen günlerde "o! yasemin! ma chérie!!" diye çığlık atarak yasemine yaklaşan ve sonra da yanındaki MMCyi görüp "o la la, c'est ahmet?" diye bas bas bağıran bir kız arkadaş görsek (yok artık).... aslında epey komik olurdu :icon_whis

ps: önemli birşey yazmadım ya :D
"o! yasemin! ma chérie!!" - aa yasemin, canıım?
"o la la, c'est ahmet?" - aa (tanrım) bu ahmet mi?

Tavuskuşu
17-09-07, 23:15
Anahhhhm ben şimdi diyalog mu yazacağım?Ayyy birden stres yaptım.Senaristlerin de işi zormuş valla.:)Birden de dönüverdim hemen.Neyse dur bir deneyeyim ama ben pek becerikli değilimdir.Aslında zeynep iyi yazar ama o da kaçıyor maalesef.:sad53:

Merve demek ispirto veya kolonya içiyo öyle mi?:img-hyste:img-hyste Bacım bir de dediklerini anlasak...:icon_whis:img-icecr

Herkesler gidiyor mu?:sad53::sad53:Güle güle o vakit.Fragmanın da verdiği huzurla şööööyle rahat bir uyku çekelim.Bunu çoktan haketmedik mi a dostlar? Hadi iyi geceler.İyi uykular.Bu gece tükkanı erken kapattık.Gerçi ben de çıkacaktım ya neyse...:sad53:

Shevek
17-09-07, 23:32
Çanlar ben kaçmak mecburiyetindeyim. İyi geceler ve iyi kaynatmalar:) Yasemin'in bir genç kız olarak nasıl dağıtabildiğini gördük.:icon_whis Sonra genç bir kadın olaraktan Zuhal'in doğumgünü partisi var tabii.:)Şimdi, zurnanın zırt dediği yerde bir sahne yazalım derim ben, öyle bir dağıtsın ki, yıllardır yumruğunu ağzına bastıra bastıra içine attığı bütün hıçkırıklar, söz, laf, haykırış, bağırış, ne ise o olarak çıksın bir bir dışarıya. Bugün parktaki sahnede de tıkadı ya yumruğunu ağzına, bakakalırken giden Ahmedin ardından. Ben acıdım ona yahu.:icon_sorr Ne yapayım, bugün bu fragman içimi rahatlattı benim, ya da ben öyle algılamak istiyorum. Bıktım kasvetten çünkü.:img-blush

byebye:sad53:

badger
17-09-07, 23:34
Çanlar ben kaçmak mecburiyetindeyim. İyi geceler ve iyi kaynatmalar:) Yasemin'in bir genç kız olarak nasıl dağıtabildiğini gördük.:icon_whis Sonra genç bir kadın olaraktan Zuhal'in doğumgünü partisi var tabii.:)Şimdi, zurnanın zırt dediği yerde bir sahne yazalım derim ben, öyle bir dağıtsın ki, yıllardır yumruğunu ağzına bastıra bastıra içine attığı bütün hıçkırıklar, söz, laf, haykırış, bağırış, ne ise o olarak çıksın bir bir dışarıya. Bugün parktaki sahnede de tıkadı ya yumruğunu ağzına, bakakalırken giden Ahmedin ardından. Ben acıdım ona yahu.:icon_sorr Ne yapayım, bugün bu fragman içimi rahatlattı benim, ya da ben öyle algılamak istiyorum. Bıktım kasvetten çünkü.:img-blush

Umarım senin gibi iflah olmaz aşkseverlerin dileği olur arkadaşımçan..

ben de kaçıyorum...Kendinize iyi bakın..umarım bir ara fragmanı yakalrım..ama neyse..siz umutlu ve mutluysanız sorun yokkk..:)

iyi geceler herkese...bye

@ly
17-09-07, 23:44

Ah ne güzel olur Shevekçan...Yasemin bağırıp çağırarak içindekileri dökse, hem Ahmet'in, hem bizim onu affedebileceği birşeyler söylese...affetmesek bile anlayabileceğimiz birşeyler...insan olduğunu, duyguları olduğunu, niye donup kaldığını açıklayacak sözler....:icon_sorr

Merve hala düşmedi mi bu fragman...:icon_sorr

Herkese iyi geceler....bye

merw
17-09-07, 23:56
aliyeçanım valla düştüyse de ben bulamadım :icon_sorr heryeri de arıyorum yanii... ama heralde herkes gafil avlandı, bu gece beklemiyorduk ki... :img-cool2

yasemin öyle bir isteri krizine girse.. bir anda üzerindeki tüm ataleti atsa... yav hatunda ne sağlam sinirler varmış, bir insanın isteri krizlerine girmesi için daha ne kadar şey yaşaaması gerekir ben bilmiyorum.. başına gelmeyen kalmadı neredeyse ama o, sanki çimenlik dere kenarında hurilerle oturup lir çalıyormuşçasına mutlu ve mesut... bilmiyorum heralde biz çok zayıfız :img-cool2

Tavuskuşu
18-09-07, 00:00
Ben de deminden beri arıyorum ama bir türlü bulamadım.Tüpte yazmadığım şey kalmadı bulmak için ama daha eklenmemiş maalesef.Yarın da bütün gün evde değilim.Nasıl göreceğim ki şimdi?:bilmim Keşke dizinin her reklam arasında verselerdi,sezon finalini yayınladıkları zaman gibi.Haberi alınca atv'ye saldırdık ama ne fayda?Gitti gider...:sad53:

Neyse bu sefer sahiden gidiyorum.Hoşçakalın.bye bye

Mervaçan özel isteğin üzerine başladım bazı dialoglar yazmaya ama bilemiyorum nasıl olur.:img-blushbye

merw
18-09-07, 00:16
ahh sırf tüpte olsa iyi. aklıma gelen, geçen sezon kullandığımız bütün o dizi sitelerini, aklıma gelen heryerii aradım... bir kere gösterdiler, ne olurdu sanki bir iki kere daha göstereydiler.. yasemin taktiği, ağzımıza bir kaşık bal, ondan sonra kaçççç :img-cool2

valla sen yazarsın da güzel olmaz mı çansuçanım :D ben her şekilde beğenirim :img-in_lo:img-in_lo aa bu arada sormayı unuttum sınav sonucunu? nasıl ;)

edit:

Sevgili merw, Yasemin'den söz ediyoruz.Onun ağzından çıkabilecek şeyler değil bunlar.
Kız kurulmuş bir hatırlatıcı gibi aslında...Mesela Ahmet'e söylemesi gerekenleri kurmuşlar kıza ama; o gidip Necidet'e söylüyor.Aynı şekilde Necdet'e ve diğerlerini söylemesi gerekenleri de Ahmet'e...YAnlış saatte çalan saat gibi yani...Bu saatin ya pili bitmiş ya da bozuk:img-pilot

bunu şimdi gördüm :D bozuk saat gibi he :img-hyste ay bayıldım bu benzetmeye.. fabrika ayarları hatalı olabilir mi? yani bir yerde bir aksama var ama, kısa devre mi yapıyor ne yapıyor anlamadım??:img-cool2

resimseçici
18-09-07, 07:00

öncelikle hepinize günaydın.
Bence de Yasemin Selma hanımla hesaplaşmasını yapıyor. Doğrusu çok merak ediyorum Selma hanımı, nelere sebep olduğunu öğrenince ne yapacak bakalım.

@ly
18-09-07, 07:13
öncelikle hepinize günaydın.
Bence de Yasemin Selma hanımla hesaplaşmasını yapıyor. Doğrusu çok merak ediyorum Selma hanımı, nelere sebep olduğunu öğrenince ne yapacak bakalım.

Günaydın forum.....

Her anını şiddetle merak etmekle beraber, en şiddetle o sahneyi merak etmekteyim ve hala izleyemedim :icon_sorr
Hep Selma'nın bir şekilde, Yasemin'i sindireceğini düşünüyordum ama kızların, yüz ifadesi incelemelerine göre (..ki bu konuda uzmandırlar...), 1. raund Yasemin galip görünüyor...Yoksa Yasemin kış uykusundan uyanıyor mu...? Boş bakışlar ve gözyaşları dışında bir tepki mi göreceğiz....!!!

Daha önce yazdım mıı...ben hala izleyemedim :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

resimseçici
18-09-07, 07:27
zaten selma yaseminden ne hakla hesap soracakki? olayların bu hale gelmesine neden olan kişilerden biri olarak. Baştan beri oğlunun Yaseminle birlikteliğine karşı değilmiydi? Onun en gözde gelin adayı michelle ve sinsilikler kraliçesi ayla değilmi. Ne hakla Yasemine hesap soracak. Bu arada fragmanı başka sitelerden bulabilirsiniz belki.
Fragmanda Ahmet Yasemin hakkında suç duyurusunda bulunuyor.Yasemine celp gelmiş Yasemin Ahmetin odasına giriyor Sen ne yaptığını sanıyorsun(yada buna benzer bir cümle)
diyor. Ahmet ile Necdetin bir sahneleri var. Orada Ahmet neyim var benim ha neyim sen benim sevdiğim kadını ve kızmı çaldın ama şimdilik diyor necdete. Bu arada nejdetin babası nejdeti azarlıyor. Ve güzideye bırak gitsin diyor. Yasemin ve selma hanım konuşuyor selma hanım ağlıyor. Birde hastane sahneleri vardi Mehmet ve defne sanırım polislerle konuşuyorlardi aklıma gelenler bunlar.

badger
18-09-07, 07:28
Günaydın forum.....

Her anını şiddetle merak etmekle beraber, en şiddetle o sahneyi merak etmekteyim ve hala izleyemedim :icon_sorr
Hep Selma'nın bir şekilde, Yasemin'i sindireceğini düşünüyordum ama kızların, yüz ifadesi incelemelerine göre (..ki bu konuda uzmandırlar...), 1. raund Yasemin galip görünüyor...Yoksa Yasemin kış uykusundan uyanıyor mu...? Boş bakışlar ve gözyaşları dışında bir tepki mi göreceğiz....!!!

Daha önce yazdım mıı...ben hala izleyemedim :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr

Günaydın Kızlarçaaann,byebye

Ben de izleyemedim..ama bizimkiler bu kadar memnunsa vardır bir bildikleri diyorum..Ben, Selma sahnesinimerak ediyorum da..ben asıl Hassan Amcamı merak ediyorum..nasıl nassıl kükreyecek?..Ama yine de Güzideye:icon_sorr üzüleceğim o ayrı...

merw
18-09-07, 07:28
günaydınlar efenim :)
fragman nete dökülmemiş demek ki.. şu saatte bile hala bulamadığımıza göre. bu akşamı bekleyeceğiz malesef :icon_sorr

ben yaseminin yüzünde çok hafif bir tatmin olmuş ifade gördüm. arkasını dönerken "gün oldu devran döndü" der gibiydi içinden.. ve, orası akademinin dışıydı. yani havadisi öğrenen selma yaseminin peşinden gitmiş... vay be demek istiyorum, bu güzel işte.... merak ediyorum neler olacağını...

@ly
18-09-07, 07:46
Günaydın Kızlarçaaann,byebye

Ben de izleyemedim..ama bizimkiler bu kadar memnunsa vardır bir bildikleri diyorum..Ben, Selma sahnesinimerak ediyorum da..ben asıl Hassan Amcamı merak ediyorum..nasıl nassıl kükreyecek?..Ama yine de Güzideye:icon_sorr üzüleceğim o ayrı...

Hoşgeldiniz yeni gelen çanlar....

badger, ben de kızlara güveniyorum...(..çevreye güvenmiyorum diyesim geldi..) da bi de biz izleseydik keşke...Belki de ATV fragmanı yanlışlıkla vermiştir...tarihte bir ilk ne de olsa...:img-wink:

Dün Zeynep dedi ki...Ahmet Hasan amcamdan bile çok kükrüyormuş Necdet'e...:good: Güzide'ye birşeycikler olmaz...hatta daha iyi...Necdet'e kızıp, biraz süründürür bu vesileyle...Yasemin'e benzemiyor ne de olsa.. :hıh

gün oldu devran döndü ifadesi :img-haha:

badger
18-09-07, 07:57
Hoşgeldiniz yeni gelen çanlar....

badger, ben de kızlara güveniyorum...(..çevreye güvenmiyorum diyesim geldi..) da bi de biz izleseydik keşke...Belki de ATV fragmanı yanlışlıkla vermiştir...tarihte bir ilk ne de olsa...:img-wink:

Dün Zeynep dedi ki...Ahmet Hasan amcamdan bile çok kükrüyormuş Necdet'e...:good: Güzide'ye birşeycikler olmaz...hatta daha iyi...Necdet'e kızıp, biraz süründürür bu vesileyle...Yasemin'e benzemiyor ne de olsa.. :hıh

gün oldu devran döndü ifadesi :img-haha:

İşin içinde evlat var, onur var..var da var..Zaten merak ediyorum Necdet hangi safiyane muhteşem şeyi söylüyor?..Eminim beni yine oturduğum yerden zıplatacak mahiyette bir laftır...

:img-hyste bknz:Ben bunları yapacak adam değilim!...peki kim yaptı necdet ben mi? bir kereye mahsus da değil..yedi yıl boyunca neler neler...hep haddini aştı..:hıh

merw
18-09-07, 07:57
evet, ahmet hakkaten fena kükrüyordu :img-in_lo:happy0064:img-icecr
yaseminden sonra hızını alamayıp bir de pastaneye akın yapmış olması muhtemel.. son bağırışından sonra necdet suçlu suçlu bakıyordu ve çok güzel bir görüntüydü :img-wink: ama, her zamanki yavuz hırsız bakışı da vardı tabi, o fiks zaten..

gün oldu devran döndü ifadesi tam yasemin için uygun değil mi aliyeçan :) gerçi ben selmanın da yasemini biraz paylamasını bekliyorum ama.. heralde o ilerleyen rauntlara kaldı :D ilk suç selmanındı tabi, önce onun defteri hesaplansın...

arwen61
18-09-07, 08:05
günaydınlarrrrrrrr

nasılsınız bakalım gerçi çoğumuz fragmanı göremediği için üzgün ama olsun bugün olmasada yarın avrupa yakasının reklam arasında kesinlikle gösterecekler o yüzden biraz daha sabredelim:img-yes:

selma-yasemin düellosunu bende çok merak ediyorum ama yaseminse bu düelloyu kazanan sevinirim ne yalan söyleyeyim zamanında o da selmadan az çekmemişti sizlerinde dediği gibi gün oldu devran döndü bakalım bizim düşündüğümüz gibi olacakmı?

evettt yeni kamuoyu yoklamamızı başlatıyorum

selma-yasemin düellosunda ne olur?

1-selma yasemine ağzına geleni sayar yaseminde her zamanki ağlak halleriyle ama,yani çünkü diye diye hüngür hüngür gider oradan:img-cray:

2-yasemin selmayı sözleriyle mor eder selmada ummadık taş yarar baş misali bir gözü mor en yakın kasabın yolunu tutar:img-black(malum çiğ et morluklara iyi gelir:img-wink:)

3-ikiside birbirine sözleriyle aynı anda ateş eder görünmez ama derin yaralarla oradan ayrılırlar:img-tomat

badger
18-09-07, 08:17
günaydınlarrrrrrrr

nasılsınız bakalım gerçi çoğumuz fragmanı göremediği için üzgün ama olsun bugün olmasada yarın avrupa yakasının reklam arasında kesinlikle gösterecekler o yüzden biraz daha sabredelim:img-yes:

selma-yasemin düellosunu bende çok merak ediyorum ama yaseminse bu düelloyu kazanan sevinirim ne yalan söyleyeyim zamanında o da selmadan az çekmemişti sizlerinde dediği gibi gün oldu devran döndü bakalım bizim düşündüğümüz gibi olacakmı?

evettt yeni kamuoyu yoklamamızı başlatıyorum

selma-yasemin düellosunda ne olur?

1-selma yasemine ağzına geleni sayar yaseminde her zamanki ağlak halleriyle ama,yani çünkü diye diye hüngür hüngür gider oradan:img-cray:

2-yasemin selmayı sözleriyle mor eder selmada ummadık taş yarar baş misali bir gözü mor en yakın kasabın yolunu tutar:img-black(malum çiğ et morluklara iyi gelir:img-wink:)

3-ikiside birbirine sözleriyle aynı anda ateş eder görünmez ama derin yaralarla oradan ayrılırlar:img-tomat

2 olabilir..ehh ahmete kızıp(mahkeme hk) anasından hıncını çıkartabilir..amma Yasemin uzatırsa işi sonralar Selmanın devamı Yasemin i beter edebilir...bknz:gelin-kaynana aynı topraktan olur..:img-haha

@ly
18-09-07, 08:18
evet, ahmet hakkaten fena kükrüyordu :img-in_lo:happy0064:img-icecr
yaseminden sonra hızını alamayıp bir de pastaneye akın yapmış olması muhtemel.. son bağırışından sonra necdet suçlu suçlu bakıyordu ve çok güzel bir görüntüydü :img-wink: ama, her zamanki yavuz hırsız bakışı da vardı tabi, o fiks zaten..

gün oldu devran döndü ifadesi tam yasemin için uygun değil mi aliyeçan :) gerçi ben selmanın da yasemini biraz paylamasını bekliyorum ama.. heralde o ilerleyen rauntlara kaldı :D ilk suç selmanındı tabi, önce onun defteri hesaplansın...

Ciddi misin...!!!! gitmiş midir pastaneye...ama oraya gitmiş olsa, safım Lale'm öğrenmiş olurdu herşeyi....neyse canım...kükresin de nerde isterse orada kükresin...:good:

Demek Necdet, suçlu suçlu baktı ha....bunu dün akşam anlatmadınız...başka atladığınız ayrıntı var mı...!!!:icon_whis

babyofjackie
18-09-07, 08:20
Arkadaşlar 32. bölümde Defne ile Denizi o kaostan , o meydandan kurtaran ve adınında Necmettin olduğunu öğrendiğimiz karakteri eminim Kırık Kanatlar izleyicileri tanımışlardır. Nazlının savaşta ölen nişanlısı Ahmetin ta kendisi oluyor. Bence Kırık Kanatlarda Nazlıya Cansel Elçinden çok o çocuk yakışıyordu. Herneyse zaten farkeden etmiştir... Öylesine yazayım dedim... :icon_whis

arwen61
18-09-07, 08:21
evet canım, bir film. star wars serisi (yıldız savaşları :)), darth vader da serinin esas kahramanı. şimdi 3-5 cümleyle anlatayım diyeceğim, olmayacak, bir efsane 3 cümleye nasıl sığar :img-pilot ancak, anakin için sevdiği kadını korumak (aslında tam olarak onun ölmesini engellemek... takıntı işte :P) uğruna yanlış yollara sapan, bunun acısını hem sevdiğinden, hem çocuklarından hem de bedeninden olarak ödeyen, sonunda darth vadera dönüşen, yine de 3 film boyunca kötülük yapmaktan geri kalmayan, amma velakin sinema tarihinin en karizmatik kişilerinden biri diyebiliriz. bence her fani star wars 6lamasını en az bir kez izlemeli :)

son olarak şunu da koyayım, hatırlarsın :img-wink:

http://img158.imageshack.us/img158/5913/starwarsep3eg7.jpg (http://imageshack.us)

zeynep, ben de senaristin bize söylediği "ahmet ve yaseminin durumu sizi memnun edecek" cümlesine güvenmek istiyorum ama... inşallah dediğin gibi bir an önce olur bu.. :img-blush ama öyle günlükle falan olmasın. yasemin artık kişilerin ya da nesnelerin arkasına sığınmadan, kendi işini kendi halletsin! adam gibi bir kere yüzleşmedi ahmetle bugüne kadar, vaktidir artık.... :hıh

hah şimdi oldu bende kim bu karizma abi diyordum ben yıldız savaşlarının hiçbir serisini izlemedimde pek tarzım değil diye canım kusuruma bakma ama sen bu kadar övünce izlemeye karar verdim:img-wink:

bende şu manto işine takıldım ya zavallı ahmet kurdeşen dökecek yakında biraz daha ince şeyler giydirsinler çocuğa:img-yes:

hımm acaba ahmete birde moda danışmanlığımı yapsak kızlar ne dersiniz:img-wink:

merw
18-09-07, 08:29
necmettin giritlioğlu karakterini canlandıran ılgaz giritlioğlu, tomris hanımın oğlu. soyadlarından anlaşılacğı gibi de necmettin bey(allah rahmet eylesin...) ılgazın amcasıymış.. dün akşam KKnin tekrarı vardı, biraz baktım, ılgaz orada yanındaki arkadaşı şehit düşünce şoka giren asker rolünde ifadeyi çok güzel vermişti, beğendim..

valla bence orası pastaneydi aliye. yani kırmızılı ve hafif loş bir yer gibi gördüm ben, fena halde hayal üretmiyorsam eğer :P içeride insanlar varken öyle bas bas bağırmaz ahmet ya, necdet de o kadar sakin oturmaz. akşam saati falandır belki...

ebrucum hoşgeldin :) kamuoyu yoklamasında ben de 2 diyorum. ama sadece ilk raunt için, sonrasında selmanın sessiz kalacağını sanmıyorum...

ps. star wars efsanesine bir yerden dahil ol, bence seveceksin :img-wink: iyiyle kötünün savaşında işlerin nereye gidebileceğini görmek epey sarsıyor insanı...

haa, bir de dün akşam cansel başlığında gördüm, emel arkadaşımızdı galiba, nereden buldu bilmiyorum ama fragmandan resimler koymuştu. oraya bakabilirsiniz en azıdnan fikir olur :)

PERİİ
18-09-07, 08:36
merhaba
ya fragmanı gören arkadaşlar ne olursunuz şu fragmanı görmeyen bizlerin gözleri olun ve ne gösterdi fragmanda lütfen tek tek yazın :img-blush

neyse efendim ahmeti haklı görüyosunuz evet bencede haklı ama çok fazla acımasız oldu bir kere mantıklı olması lazım öyle hareket etmesi lazım ne demiş atalarımız öfkeyle kalkan zararla oturur ahmet bence öfkesi geçesiye kadar beklemeli herşey hemen olsun istiyor ama olmaz bu kız 5 (5 miydi 6 mı tam hatırlamıyorum ama neyse ) yaşına kadar necdete baba demiş sana iki numara yaptı diye hemen baba dermi onu da geçtim hiç annesi olmadan seninle dururmu mantık almıyo ahmetin düşündüğünü bence beklemeli yoksa haklıyken haksız olacak

yasemin tamam suçlu ama bide düşünün o bir anne ne olursa olsun kızını düşünüyor onun için en iyisi ona göre buydu belki baştan yanlış yaptı ama o bunu en acı tecrübeyle şimdi anlıyor ve dahada feci sonuçlara varacak gibi bakalım görecez

badger
18-09-07, 08:46
merhaba
ya fragmanı gören arkadaşlar ne olursunuz şu fragmanı görmeyen bizlerin gözleri olun ve ne gösterdi fragmanda lütfen tek tek yazın :img-blush

neyse efendim ahmeti haklı görüyosunuz evet bencede haklı ama çok fazla acımasız oldu bir kere mantıklı olması lazım öyle hareket etmesi lazım ne demiş atalarımız öfkeyle kalkan zararla oturur ahmet bence öfkesi geçesiye kadar beklemeli herşey hemen olsun istiyor ama olmaz bu kız 5 (5 miydi 6 mı tam hatırlamıyorum ama neyse ) yaşına kadar necdete baba demiş sana iki numara yaptı diye hemen baba dermi onu da geçtim hiç annesi olmadan seninle dururmu mantık almıyo ahmetin düşündüğünü bence beklemeli yoksa haklıyken haksız olacak

yasemin tamam suçlu ama bide düşünün o bir anne ne olursa olsun kızını düşünüyor onun için en iyisi ona göre buydu belki baştan yanlış yaptı ama o bunu en acı tecrübeyle şimdi anlıyor ve dahada feci sonuçlara varacak gibi bakalım görecez

Vallahi Periciğim,

Burada sorun Ahmet de değil..Yasemin de..Adam nedametle, empatiyle yıllardır Yasemine davrandı durdu..ne oldu? Ayakta uyuttular Ahmeti diğer zat-ı şahaneyle....
Bana göre Ahmet bağrınmadıkça Yasemin o ölü ve akılsız ruh halinden başka türlü kur-tu-la-maz...Adam geçen bölüm o kadar sakin sakin, kırlmışlıklasıraladı lafları ama.. kurşun gibi ağır laflar ..tuttu..ne yaptı..sadece ..çok..üzgünüm...sonra Necdet ile sarılıp örülmeler, o kadar olandan sonra tut çocuğu Dilşata gönder ve Necdeti sonra...aman!aman!...Bence dozunda iyi gidiyor Ahmet...Onun bozulacağını sanmıyorum..Hatta şöyle her gün yemekten sonra üç kere Ahmet fırçası hepsinin haddini güzelce bilmesini sağlar...:img-icecr:img-icecr

bazen insanlara ağır anlamlı da olsa sakin bir ses tonuyla da söylesen anlamazlar...iş hayatından biliyorum..yine tepene çıkarlar..ama aynı lafları biraz daha yüksek bir tonda söyledin mi...daha kolay anlaşılır oluyor..:)

4-5 sayfa geriye git oralarda zeynepsin ayrıntılı fragman anlatımı var..:img-pilot

badger
18-09-07, 08:52
hah şimdi oldu bende kim bu karizma abi diyordum ben yıldız savaşlarının hiçbir serisini izlemedimde pek tarzım değil diye canım kusuruma bakma ama sen bu kadar övünce izlemeye karar verdim:img-wink:

bende şu manto işine takıldım ya zavallı ahmet kurdeşen dökecek yakında biraz daha ince şeyler giydirsinler çocuğa:img-yes:

Asıl Necdete giydirsinler..Anladığım kadarıyla OY çok terleyen bir insan...
Zavallı o kıyafetleriniçinde terledikçe bana fenalık çöktü seyrederken..Yün kazak yerine ince merserize kazak ya da o aba gibi kalın pato yerine bir pardesü de olur..Saçını dibine kadar terliyor adam..Tamam bu küresel ısınmada biz de kıyafetlere o kadar takılmayız..Anlayışla karşılarız..değil mi?:img-wink:

merw
18-09-07, 08:54
pericim, birkaç sayfa geride zeynepçan fragmandaki sahneleri tek tek anlatmıştı, biraz geri gidersen okuyabilirsin :img-wink:

ahmetin yaptıklarına gelince, dışarıdan bakarak konuşuyoruz biz, yani "böyle yaparak zarar görür ahmet" demek kolay ama bir de onun açısından bakınca olaya, bunca şeyin üzerine "eh ben durayım sinirim geçene kadar, bu arada yasemin de işleri halletsin" demek o kadar kolay değil :img-yes: yani, ahmet bu zamana kadar zaten sabretti, ama ne geldiyse başına yumuşak davrandığı için geldi bence -bir de yaseminin şaşkınlığından tabi... bu yüzden ahmet bağırsın, çağırsın, yasemini sağlam bir silkelesin...

aliyeçan, necdet suçunu bilen ve bu yüzden daha da çok kızan biri gibi görünüyordu :D

arwen61
18-09-07, 09:00
millet ahmet gibi bir aşık bulmak için allah dua eder yaseminde bulmuş işkence eder anlamak mümkün değil:fighting2

mutluluk avuçlarının içindeyken yere bırakmakta ne demek yakalsana hmeti kolundan rüya bizim kızımı desene ne kadar kızsada sana gönlünü almak için çabalasana biliyorsunki o senden vazgeçemez ama yok olurmu olmaz:img-beee::mad72:

@ly
18-09-07, 09:11
pericim, birkaç sayfa geride zeynepçan fragmandaki sahneleri tek tek anlatmıştı, biraz geri gidersen okuyabilirsin :img-wink:........

aliyeçan, necdet suçunu bilen ve bu yüzden daha da çok kızan biri gibi görünüyordu :D

A ha...yeni bir ayrıntı....başka Merve'cim....? Gördün mü düşündükçe hatırlıyorsun...!!!

Hamiş: Merveçan, Necmettin Giritlioğlu ile ilgili bilgi var mı elinde...hazırda yani...(yoksa ben bakayım, buraya ekleyelim bişeyler..) KK'ın tekrarını nerede izledin bakayım....?

merw
18-09-07, 09:15
düşündükçe aklıma geliyor evet :img-hyste ne yapayım ilk anda şok oldum görünce :P

necmettin giritlioğluyla hazırda bilgi yok ama arar buluruz...

Devrimci Sendikacılığın Kilometre Taşı
Necmettin Giritlioğlu

http://img453.imageshack.us/img453/3218/necoog5.jpg (http://imageshack.us)

22 Ağustos 1970’te Aliağa grevi sırasında öldürülen Yapı işçileri Sendikası (YİS) genel başkanı Necmettin Giritlioğlu parti tarihinin en az bilinen değerli insanlarındandır.
1944’de Ankara’da doğan Giritlioğlu, ilk ve orta öğretimini tamamladıktan sonra bir süre Devlet Tiyatroları’nın düzenlemiş olduğu kurslara katıldı ve bu kurumun çeşitli tiyatrolarında oynanan temsillerde rol aldı. 1967’de Ereğli Demir Çelik İşletmesinde soğuk haddehanesinde işçi olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Ereğli’de örgütlenme çalışmalarında bulunan DİSK’e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası’na girerek, gençlik kolu başkanlığına getirildi. Bu arada Ereğli Demir Çelik İşletmesinde örgütlü olup, toplu iş sözleşmesi yetkisine sahip Türk İş’e bağlı Türk Metal sendikasının tabanında çalışmak üzere Maden İş’ten ayrıldı.
Aynı dönemde Türkiye İşçi partisine üye olarak, Karadeniz Ereğlisi’nin ilçe örgütünün yönetim kuruluna seçildi.1969’da aynı işletmede mühendis olarak çalışan Bingöl Erdumlu ile birlikte Türk Metal sendikasının bünyesi dışında ama özellikle sendika üyelerinin bilinçlenmesine yönelik “Toplu Sözleşme ve Grev Dayanışma Komitesi”ni kuran Giritlioğlu’nun bu çabası işçiler arasında önemli bir birikime yol açtı. Aynı yıl Türk Metal Sendikası’nın Ereğli Demir Çelik İşletmesi’nde başlatıp uzlaşarak noktaladığı grevden sonra işçilerin DİSK’e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası’na geçmesinde de Giritlioğlunun bu çabası etkili oldu. 1968’de Ereğli’de açılan Vietnam sergisi bahane edilerek, polis tarafından gözaltına alındı ve ağır işkenceye maruz kaldı. Şubat 1969’da İstanbul’daki Kanlı Pazar mitingine katıldı. 1969’un sonunda Ereğli’deki işinden atılan Giritlioğlu, Ankara’ya giderek Yapı İşleri Sendikasında çalışmaya başladı. Sendika başkanı İsmet Demir’le inşaat işçilerini örgütledi.
Bu arada Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeki inşaat işçilerinin örgütlenmesinde çalışırken Yusuf Küpeli, Münir Aktolga ve Mahir Çayan’la tanışan Giritlioğlu, bu dönemde gerek Dev-Genç gerekse sosyalist platformda netleşmeye başlayan siyasi ayrılıklarda devrimci sosyalist hareketle birlikte yürümeye başladı. Aynı yıl YİS’in Ankara şube başkanlığına getirildi. Bu sırada örgütlenme çalışmalarını hızlandıran YİS Aliağa’daki Rafineri inşaatında önemli sayıda işçiyi kaydederek toplu sözleşme yapma yetkisi elde etmişti. Ancak bu yetkisi iptal edilerek Yapı İş’e verilince bu kez rafineride tank inşaatı yapan Çavuşoğlu-Kozanoğlu’nda çalışan işçiler adına toplu sözleşme yapma yetkisi aldı. Ardından Ankara’da şube başkanı olan Giritlioğlu İzmir’e gelerek, yapılan kongre sonucunda Yapı İşleri Sendikası’nın genel başkanlığına getirildi. Sendika grev uygulamasını 22 Ağustos 1970’te başlattı. Aynı günün sabahı rafineriye gelen Sovyet teknisyenlerine grevci işçiler tarafından içeriye girmeyecekleri bildirildi. Teknisyenler geri döndüler. Bu arada teknisyenleri getiren arabanın şöförü ile işçiler arsında çıkan tartışmaya müdahale eden Giritlioğlu, patronların adamı olan şöförün açtığı ateşle vuruldu.
Devrimci sosyalist hareketin ilk partileştiği zamanların işçi sınıfı içindeki en önemli kadrolarından olan Giritlioğlu böylece ölümsüzlüğe kavuştu. Ve bir anlamda Parti’nin ilk şehidi olarak tarihe geçti.

(Kaynak: Sosyalizm ve
Sosyal Mücadeleler Ansiklopedisi)

** amcasına ne kadar benziyormuş ılgaz değil mi? :icon_sorr

KK'nın tekrarını DMAX'de izledim, 18.50 imiş yayın saati galiba, geçenlerde bir arkadaş yazmıştı... basında çıkan haberler başlığına olabilir...

badger
18-09-07, 09:16
"Meraba oğlum,
istanbula ilk geldiğimiz günü hatırlıyormusun Deniz ?
Nasıl heyecanlanmıştın. İçin içine sığmıyordu. Ama seni halana bırakıp giderken arkamdan kıyameti koparmıştın. Böylede bir halin var işte; yürek dolusu sevmek, duygularını korkusuzca göstermek, deli dolu yaşamak kendini hiç sakınmadan, bi ışık topu gibi kendini etrafına saçarak. Seni bırakıp gidiyorum diye ağladığın günü hiç unutmadım Deniz. Boşver Galatasarayı filan geri dön al oğlunu demiştim kendime. Keşke alsaymışım; daha çok birarada olurduk. O günkü sesin hala kulağımda oğlum; içim paramparça olmuştu.Vapura kadar nasıl gittiğimi bi Allah bi de ben bilirim. Şimdi ben hala evdeyim. O balkonda şimdi ben varım Deniz. Arkandan bakıyorum tıpkı senin gibi. Lütfen geri dön oğlum; lütfen oğlum."

Sevgili babyofjackie

Bu güzel repliği ilgili bölüme aktarmış...Bir ebeveynin çocuğuna bu kadar acı dolu bir şekilde yalvarmasıçok dokunaklı...O sahneyi hatırlayarak konuşabileceğini düşünüyordum..Çünkü hikaye boyunca en acıklı sahnelerden biriydi..Küçük Denizin giden babasının arkasından haykırması...

Bir ebeveyn için en acı dolu anlardan biridir...Allah kimseye vermesin öyle bir anı...Diziyi izlerken bir tek ona ve Ahmetin kızına kızı olarak ilk kez sarılmasında ağladım...Mehmetle Deniz ne olacaklar çok merak ediyorum..

Dün de BS de Alinin Orhan tarafından oğlunun öldüğünün söylediği sahnede.... O yüzden Yasemine ve Necdete kızıyorum..Rüya orada hastalığında can çekişirken...Ahmet orada bilmeden Rüya için üzülüyordu..O kapının eşiğinde Yaseminle kızlarına bakarken en azından Yasemin söylemese bile..Ahmetin koluna girerek başını omuzuna yaslayıp Ahmetten babası olduğunu düşünerek , güç alarak sarılmasını çok istemiştim...Ama aklına hiç getirmedi ki Yasemin...:img-cool2

PERİİ
18-09-07, 09:17
ya ben ahmet kızmasın demedim zaten öfkeyle yapacağı mahkeme v.s. şeyler için şuan erken demek istiyorum haklı sonuna kadar bi anne için evlat neyse baba içinde o

beni en çok üzen derdim ahmet ve yaseminin arasındaki aşkı kaybetmek o saf aşkı tekrar görememek evet açıklamalara göre tekrar görecekmişiz de bu arada ya bizler aklımızda yok edersek bu aşkı tekrar beynimize nasıl sokacaz mesele bu yani benim korkum açıkcası

badger merw arkadaşlar cevap için sağolun :img-wink:

badger
18-09-07, 09:27
ya ben ahmet kızmasın demedim zaten öfkeyle yapacağı mahkeme v.s. şeyler için şuan erken demek istiyorum haklı sonuna kadar bi anne için evlat neyse baba içinde o

beni en çok üzen derdim ahmet ve yaseminin arasındaki aşkı kaybetmek o saf aşkı tekrar görememek evet açıklamalara göre tekrar görecekmişiz de bu arada ya bizler aklımızda yok edersek bu aşkı tekrar beynimize nasıl sokacaz mesele bu yani benim korkum açıkcası

badger merw arkadaşlar cevap için sağolun :img-wink:

sevgili PERİİ,

Biz de öyle olmasını istemiyoruz ama şimdiye kadar gösterilenlere bakıyoruz..Kalem sahipleri şayet Yasemini gereksiz bir Ahmet direnişine eskaza necdet ile beraber sokarlarsa, bizim artık bu büyük aşk için Allahtan rahmet dileyip, artık Ahmetin sadece kızıyla yaşantısını sürdürmesini dilemekten başka bir şey kalmıyor..

Bundan birbuçuk ay önce bu çekincelerimizi anlatan bir mektubu uzun uzun Sn.Nilgün Öneşe aktardık..O da bize nezaketle cevap verdi.Ahmetin belli bir çizgisi olduğunu, bunun bozulmayacağını ama Ahmetin mutlaka hesap soracağını söyledi...Ama bir şekilde senaryonun yazıldığını ve çekime start verildiğini söyledi..Bizler de eğer böyle bir şey olursa ihtimalini unutmadan eleştirilerimize buradan devam ettik..ediyoruz..kelimenin tam anlamıyla bir arkadaşımızçanın dediği gibi mücadeleye devam ediyoruz

arwen61
18-09-07, 09:32
"Meraba oğlum,
istanbula ilk geldiğimiz günü hatırlıyormusun Deniz ?
Nasıl heyecanlanmıştın. İçin içine sığmıyordu. A