Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-19

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11

badger
18-09-07, 19:52
Ne olsun badger sevinçliyim bir kişi bir kişidir...:img-icecr
Ayrıca birşey kafama takıldım bu Nejdet Yasemin'e Ahmet bana hakaret etti derken; öhm öhm

1) Acaba Nejdet gerçek hakaretin anlamını biliyor mu? Yoksa o zamanlar pek de gariplik görülmeyen Ahmet'in konuşması hakaret mi sayılıyordu?
2)Ahmet'in ne düşündüğü umrumda değil demişti. Hımmm bence bir daha düşünsün yaşananlar pek umrunda olduğunu gösteriyor.

Ahh Necdet..ahh necdet..onun için forum eskittik buralarda..ne diyeyim onun patetik ve hayalperestzihniyetini hepimiz bal gibi biliyoruz..Ne olursa olsun kendisi!...Zeytinyağlılık..

Çoğu zaman ona baktığımda küçük bir erkek çocuğu görüyorum..hoşş benim ufaklık bile ondan daha dürüst kendine karşı...Her kötü şeyi ben yapmadım, yapsa bile, başkası yaptı ya da cool görünecek ya umursamıyor ayaklarında..

Asıl merak ettiğim böylesine kemmik bir topluluktan bir elemanı nasıl ikna ettin?

Tavuskuşu
18-09-07, 19:53
Pimolisa inan istikrar ve yasemin kelimeleri aynı cümle içerisinde çok komik kaçıyor.:img-hyste İstikrar,yaseminle kendisini aynı cümle içinde görse kendinden utanır. Yanına akıl ve mantık kelimelerini de alarak sözlüğü terk eder.:img-hyste :img-hyste

Hoşgeldin ebruçan.bye

badger
18-09-07, 19:55
Pimolisa inan istikrar ve yasemin kelimeleri aynı cümle içerisinde çok komik kaçıyor.:img-hyste İstikrar,yaseminle kendisini aynı cümle içinde görse kendinden utanır. Yanına akıl ve mantık kelimelerini de alarak sözlüğü terk eder.:img-hyste :img-hyste

:img-hyste X 10000000000000000000000000

doğru lafa ne denir....Repppp!

hele sözlük terketmesi yok mu?!! yasemin güzel Türkçemizi bile salladı yerinden...:img-hyste

Sonunda fragmanı gördüm...Ahmet ne öyle..amanin!..pek mes'udum:img-yes:..Kaznı kaldıran Ahmet..MMCZ Ahmet...:img-yes:

Yasemin istediği kadar ayak atıp diretsin...bknz:yumuşak atın tekmesinin hele ki aşırı haklıyken,çok fena olur...

babyofjackie
18-09-07, 19:56
Ahh Necdet..ahh necdet..onun için forum eskittik buralarda..ne diyeyim onun patetik ve hayalperestzihniyetini hepimiz bal gibi biliyoruz..Ne olursa olsun kendisi!...Zeytinyağlılık..

Çoğu zaman ona baktığımda küçük bir erkek çocuğu görüyorum..hoşş benim ufaklık bile ondan daha dürüst kendine karşı...Her kötü şeyi ben yapmadım, yapsa bile, başkası yaptı ya da cool görünecek ya umursamıyor ayaklarında.. nejdet dengesizin teki zaten ... sadece rüyaya karşı sevgisini çok beğeniyorum... gerçek bir baba kız sevgisi var aralarındaaa... ama nejdet artık kaldıramıyor bu numaradan evliliği... bile bile hem kendine hemde etrafına acı çektiriyor... ben hala onun güzideyle ne işi olduğunu anlayamadım... nejdet bence asla güzideyi sevmedii.. ne işi var o kızla... kimi seviyor bu adam ne istiyor bu adam anlayan varsa yazıversin... aslında kötü biri deil ama ne yaptığını bilmeden dengesiz dengesiz dolanıooo ortalıktaa...

Pimolisa
18-09-07, 20:02
nejdet dengesizin teki zaten ... sadece rüyaya karşı sevgisini çok beğeniyorum... gerçek bir baba kız sevgisi var aralarındaaa... ama nejdet artık kaldıramıyor bu numaradan evliliği... bile bile hem kendine hemde etrafına acı çektiriyor... ben hala onun güzideyle ne işi olduğunu anlayamadım... nejdet bence asla güzideyi sevmedii.. ne işi var o kızla... kimi seviyor bu adam ne istiyor bu adam anlayan varsa yazıversin... aslında kötü biri deil ama ne yaptığını bilmeden dengesiz dengesiz dolanıooo ortalıktaa...

Zaten kime sorsan Nejdetin dengesizliğinin nedeni aşk... Hayır aşk herşeyin açıklaması olamaz. Yok yazıkmış aşıkmış ayrılmak zor geliyormuş...Evlilik teklifi etmiş yok aşıkmış ne yapsınımş... Her aşık böyle yaparsa. O zaman Ahmet ne yaspın 100 kez ölmesi gerek bu durumda. Lütfin bana Nejdetin dengesizliklerini aşkık diye savunmayın. Bıraksın o zaman o aşkı uleynnn:img-cool2

arwen61
18-09-07, 20:07

Hoşgeldin ebruçan.bye

hoşbulduk cansuçanbye

istikrar ve yasemin;

bizim hamsiden yapılma kolonya gibi yani kel alaka:img-pilot(bu arada gerçekten öyle bir çalışma var :) )

valla istikrara yasemini anlatıp onunda aklını oynatıp tohtor melühlük olmasına izin vermeyelim derim ben yazık günah ona:img-wink:

atv nin sitesine 32.bölüm yüklenmiş şimdi ilk sahnelerine bakıyorum ahmetin deli gibi koşup parka gittiği ve önce dokunmaya kıyamayıp sonrada özlemle,sevgiyle rüyaya sarıldığı sahnelere yüreğim burkuldu :(

"bize ne yaptın yasemin,benim yaseminim böylemi yapmalıydı":img-cray:

Tavuskuşu
18-09-07, 20:08
Necdete "Semraanım" gibi şunu söylemek istiyorum:"Ben sana aşık olduğun zaman söylerim yavrum.Aşk değil ki bu.Bu kız daldan dala daldan dala.Duydum değil gördüm.Sen beni tanımıyor musun çocuğum?":img-hyste :img-hyste

Adamı o kadar çok irdeledik ki artık yasemine dediği gibi "Her halini,her hareketini ezberledik.Çünkü biz bütün bir sezon onu izledik.":)

Düşünsenize İstikrar'ın da tohtor melüh amcaya gidip "Yasemiiiiin yasemiiiiin..." diye sayıkladığını...:sad53:

Ben bir hamsi kolonyası alabilir miyim?Hep limon hep limon nereye kadar?:hıh

badger
18-09-07, 20:09
nejdet dengesizin teki zaten ... sadece rüyaya karşı sevgisini çok beğeniyorum... gerçek bir baba kız sevgisi var aralarındaaa... ama nejdet artık kaldıramıyor bu numaradan evliliği... bile bile hem kendine hemde etrafına acı çektiriyor... ben hala onun güzideyle ne işi olduğunu anlayamadım... nejdet bence asla güzideyi sevmedii.. ne işi var o kızla... kimi seviyor bu adam ne istiyor bu adam anlayan varsa yazıversin... aslında kötü biri deil ama ne yaptığını bilmeden dengesiz dengesiz dolanıooo ortalıktaa...

klubümüze hoşgeldinnn..:img-haha
bknz:Necdeti anlayamayanlar klubü...

Burada Necdeti gerçekten biri ne olduğunu anlatsın da beni yanıltsın diye çok ses ettim ama yok...Babasının baskısı mı? Aşkına karşılık bulamayışı mı? Sadece verilenlere tamah etmesi mi?..vs.vs. böyle bir adamı nasıl gözümde aklayabilir?..yokk..bu saatten sonra kemale erse de benim içindeğişmiyor gözümde Necdet..çünkü yaptıkları bana göre çok ağır..hem kendine hem çevresindekilere..hele bir de bunların arasında çok masum bir çocuğun hayatının yalan üstüne kurulmasına vesile olmak ve de bunu daha da çıkılmaz hale sokmak için üstüne kattıkları...sadece dileğim kendi kendine silkelenmesi ve yaptığı hatalrdan ders çıkartması...Kendine bir hayrının dokunması..

Güzideyle ne işi olacak?... kendi sevilme bencilliğinin tatmini, yasakelmanın cezbeden tadı..sevmeden sevilmenin keyfini karşısındakini düşünmeden yerine getirmek..Umarım Güzide ona çok çektirir...Yaseminin ve kendisinin Ahmete ettiklerinden beter etsin...Bir kere de gerçek bir adam olsun da...Kendisini seven(!) kadına sahip çıksın!

rüyayla ilişkisini çok beğendiğini söylemişsin..Necdet zaten çocuk..sorunlu çocuk ama olsun..Çocuk yetişkinler çocuklarla çok iyi anlaşır...Bir de üstüne o patetik saplantılı Yasemin aşkını da eklersek zaten..iyi bir baba görüntüsü(!) vermesi kaçınılmazdı...

Ahhh bir de şu Rüya erkek olaydı..Ahmete benzeyeydi cismen de, bir de anne düşkünü olup, Necdete bir kök söktüreyeydi görürdüm o pamuk babalığını...:icon_whis

@ly
18-09-07, 20:10

Hoşgeldin ebruçan.bye

Cansu gülmekten yazamıyorum...:img-hyste Hiç bu kadar güzel bir tespit görmemiştim...gözümde canlanan...:img-hyste

'' eteklerini toplamış, :hıh diyerek cümleyi terkeden bir istikrar ve onun ardından :img-bored öylece bakan bir Yasemin...''
-------------------------------------------------------------------------

Fragman editi: Sonunda Allah bana da nasip etti izlemeyi...hayatımda izlediğim en güzel fragmandı...Ahmet kükredikçe, içimin yağları eridi :img-icecr
Sanırım bir hafta kadar Nilgün Öneş'e hiç laf etmeyeceğim...sonra kaldığım yerden devam ederim...ama şimdi çok keyifliyim :good:

goldrose
18-09-07, 20:11
Ben geldimmm...Şimdi yine fragmanı gördüm,tam Ahmetin Necdeti köşeye kıstırıp kükrediği sahne...İşte böyle,yürü be koçum...Valla sonunda Ahmete dank etti,öyle Yasemin göz süzmeyle falan kendine gelmez...Süründürmek lazım...Benim merak ettiğim Yasemin ne zaman karşı atak yapıp kendini affettirmeye çalışacak...Ya da böyle bir şey yapacak mı?:icon_whis

babyofjackie
18-09-07, 20:11
Zaten kime sorsan Nejdetin dengesizliğinin nedeni aşk... Hayır aşk herşeyin açıklaması olamaz. Yok yazıkmış aşıkmış ayrılmak zor geliyormuş...Evlilik teklifi etmiş yok aşıkmış ne yapsınımş... Her aşık böyle yaparsa. O zaman Ahmet ne yaspın 100 kez ölmesi gerek bu durumda. Lütfin bana Nejdetin dengesizliklerini aşkık diye savunmayın. Bıraksın o zaman o aşkı uleynnn:img-cool2

dur dur bu ne yaa sen yazdıklarımı iyi okumamışsın anlaşılan. ben kimseye nejdetin aşkını falan savunmuyorum.. zaten onun kime aşık olduğunuda anlayan beri gelsin. ben dizinin başından beri o adamın tam olarakta ne istediğini ve neyin peşinde olduğunu anlamadım... tuhaf bi karakter işte ama dizinin neredeyse senaryosunun kurucu direklerinden biri haline getirmişler... nejdet olmaassa bu kadar trajedi nası yaşancak soraaaa...:icon_whis

Pimolisa
18-09-07, 20:14
Değil istikrar aşk bile kaçar Yasemin'i görünce.:img-hyste

Aşk: Anam bu terbiyesizin benim gibi yüce bir kavramla yan yana ne işi var?:img-cool2
İstikrar: Kalk gidelim kendine benzetecek bu bizi:img-fie: Nejdet falan gelir yanına Allah korusun. Nokta abi gelcek misin?
.: Kaderimiz bu... Siz kaçın kurtarın kendinizi:img-cool2

Şu fragmanı bir ben izleyemedim. Ama zeynep sağ olsun güzelce özetlemiş. Ahmet'in Nejdet'e karşı lafı da çok güzel:img-in_lo
Şu diziye bizi de forumcak soksalar herkese haddini bildirsek:img-polic

ilkayy
18-09-07, 20:16
iyi geceler arkaşdaşlar birşey soracaktım size diğer sayfaları daha okuyamadım ondan yazdıysanız önceden göremedim.
dün gece hsnin tekrarını verirlerken ilk reklamda yeni fragmanı verdiler gören varmı? ben sonunu fark ettim yaseminin ahmete kızdığı sahneyi gördüm sadece .neler olduğunu gören varmı yada fragman bir yerlerde ekli varmı izlesem.bugün denk gelmedimde atv de:icon_sorr

Pimolisa
18-09-07, 20:17
dur dur bu ne yaa sen yazdıklarımı iyi okumamışsın anlaşılan. ben kimseye nejdetin aşkını falan savunmuyorum.. zaten onun kime aşık olduğunuda anlayan beri gelsin. ben dizinin başından beri o adamın tam olarakta ne istediğini ve neyin peşinde olduğunu anlamadım... tuhaf bi karakter işte ama dizinin neredeyse senaryosunun kurucu direklerinden biri haline getirmişler... nejdet olmaassa bu kadar trajedi nası yaşancak soraaaa...:icon_whis

Biliyorum sana bişey demedim zaten yanlış anlama:img-in_lo
Yalnızca genelde öyle diyolar sende neden bu kadar dengesiz diyince söyleyiverdim :img-blush Seninle alakası yok zaten

Tavuskuşu
18-09-07, 20:18
Cansu gülmekten yazamıyorum...:img-hyste Hiç bu kadar güzel bir tespit görmemiştim...gözümde canlanan...:img-hyste

'' eteklerini toplamış, :hıh diyerek cümleyi terkeden bir istikrar ve onun ardından :img-bored öylece bakan bir Yasemin...''
-------------------------------------------------------------------------

Fragman editi: Sonunda Allah bana da nasip etti izlemeyi...hayatımda izlediğim en güzel fragmandı...Ahmet kükredikçe, içimin yağları eridi :img-icecr
Sanırım bir hafta kadar Nilgün Öneş'e hiç laf etmeyeceğim...sonra kaldığım yerden devam ederim...ama şimdi çok keyifliyim :good:

Teşekkürler ifendim teveccühünüz...

Eteklerini toplayıp cümleyi terk eden istikrarı düşünüyorum da...:img-hyste:img-hyste
İstikrar:Ben annemin cümlesine gidiyorum.
Yasemin koşarak kolunda tutar ve:İstikrar ben bunu kendim için değil cümlemiz için yaptım.
İstikrar pis bir bakış atar ve sahneden çekilir...:img-hyste

Türkçe kaç kurtar kendini yaseminden.

Ben niye göremiyorum bu fragmanı ya?

İlkayyy ilk sayfada eklediğim zeynep'in yazısı var.Orada ayrıntılı bir şekilde anlatmış fragmanı zeynep.

__SEYMEN__
18-09-07, 20:20
valla ağlıcam ya bir denk gelmedi bu kadar şasnsızlık olmaz ya nette de yok off off

badger
18-09-07, 20:22
iyi geceler arkaşdaşlar birşey soracaktım size diğer sayfaları daha okuyamadım ondan yazdıysanız önceden göremedim.
dün gece hsnin tekrarını verirlerken ilk reklamda yeni fragmanı verdiler gören varmı? ben sonunu fark ettim yaseminin ahmete kızdığı sahneyi gördüm sadece .neler olduğunu gören varmı yada fragman bir yerlerde ekli varmı izlesem.bugün denk gelmedimde atv de:icon_sorr

Ben de biraz önce yakalaybildim..Nete düştü mü hiçbir fikrim yok..ama ilk sayfada Sevgili Zeynepsin muhteşem yorumlarıyla detaylı anlatımı var..istersen oradan oku...:img-wink:

ilkayy
18-09-07, 20:23
teşekkür ederim tavuskuşu ve bagder kusura bakmayın isminizi unuttum .herne kadar uzunca zamandır sizleri okuyup iyi kötü tanısamda:img-blush yaşlılığıma verin artık:img-in_lo okudum sayenizde:img-wink:

zrtpz
18-09-07, 20:28
necdet baba baskısından istediği hiçbir işi hiçbir şeyi yapamamış bi insan bu nedenlede kişiliğini oturtamadı hiçbir zaman zayıflıklarının üstüne gidemedi gidemedikçe daha bi dengesiz oldu ilişkilerinde mantıklı bişiy düşünemedi:icon_whisgüzideyede hayatındaki en büyük boşluğu giderebilmek için sarıldı ama yine karşısındakine zarar verdi:img-yes:yasemin deseniz sorunlu gençlik geçirdi dengesizleşti hata üstüne hata yaptı bu iki dengesizlikten mantıklı bişi çıkamazdı doğal olarak:icon_whisayrıca bence necdetin yaşının büyük olması yasemine yol gösterme durumu yaratmaz çünkü kendi saplantısında yeterince boğuldu olaylarda bu duruma geldi:img-yes:

cansu_a
18-09-07, 20:28
selam angels... :img-hyste

geçen bölümde okan yalabık ın süper performansı sayesinde yine ağladım yine ağladım necdet bize aşkı gösterdiği gibi babalığı da gösterdi...

yaseminse çoook bencil bi insan necdeti hiç haketmediği gibi rüyayı da haketmiyo

necdetin rüyayı tekrar görebileceğini öğrendiği anda bakışları mutluluğu nasıl da görülmeye değerdi :) okan yalabık nefes alıp verişiyle bile yaşatıyo sahneyi
kanımca ahmet rüyayı yaseminden alsa bile necdetin onu görmesini engellemez..kızına yıllarca mükemmel bi babalık etmiş bi insanı kızından ayırırsa rüya da ona sırt çevirir zaten

kısacası necdet bu dizideki en iyi karakter güzideyle ilişkileri de bundan sonra yoluna girerse (yaseminden kurtulduktan sonra) daha güzel ve necdetin güldüğü ağlamadığı bölümler izleyebiliriz

arwen61
18-09-07, 20:29
Teşekkürler ifendim teveccühünüz...

Eteklerini toplayıp cümleyi terk eden istikrarı düşünüyorum da...:img-hyste:img-hyste
İstikrar:Ben annemin cümlesine gidiyorum.
Yasemin koşarak kolunda tutar ve:İstikrar ben bunu kendim için değil cümlemiz için yaptım.
İstikrar pis bir bakış atar ve sahneden çekilir...:img-hyste

Türkçe kaç kurtar kendini yaseminden.

Ben niye göremiyorum bu fragmanı ya?

İlkayyy ilk sayfada eklediğim zeynep'in yazısı var.Orada ayrıntılı bir şekilde anlatmış fragmanı zeynep.

o kaderi bende yaşıyorum cansucuğum hala fragmanı göremedim:sad53:

istikrar ile ilgili diyaloglarınızda harika ve çok yerinde bravo arkadaşlar:good:

zavallı türkçe zaten yıllarca katledilip durdu şimdi birde üstüne yasemin vah vahhh :)

yasemin:istikrar ben bunu kendim için değil cümlemiz için yaptım:img-hyste

istikrar:ay çıldırıciğim alın şu mıymıntıyı yanımdan imdaatttt:img-fear2

yasemin:istikrar istikrar seni seviyorum beni bırakma

istikrar:kaçılın çekilin naniii naniiii(muhtemelen 69 model cadillac sesi:img-pilot )

badger
18-09-07, 20:30
teşekkür ederim tavuskuşu ve bagder kusura bakmayın isminizi unuttum .herne kadar uzunca zamandır sizleri okuyup iyi kötü tanısamda:img-blush yaşlılığıma verin artık:img-in_lo okudum sayenizde:img-wink:

Bizim kadar var mısın.. tevellut kaç?...:) 30..35...40?

goldrose
18-09-07, 20:32

geçen bölümde okan yalabık ın süper performansı sayesinde yine ağladım yine ağladım necdet bize aşkı gösterdiği gibi babalığı da gösterdi...

yaseminse çoook bencil bi insan necdeti hiç haketmediği gibi rüyayı da haketmiyo

necdetin rüyayı tekrar görebileceğini öğrendiği anda bakışları mutluluğu nasıl da görülmeye değerdi :) okan yalabık nefes alıp verişiyle bile yaşatıyo sahneyi
kanımca ahmet rüyayı yaseminden alsa bile necdetin onu görmesini engellemez..kızına yıllarca mükemmel bi babalık etmiş bi insanı kızından ayırırsa rüya da ona sırt çevirir zaten

kısacası necdet bu dizideki en iyi karakter güzideyle ilişkileri de bundan sonra yoluna girerse (yaseminden kurtulduktan sonra) daha güzel ve necdetin güldüğü ağlamadığı bölümler izleyebiliriz

Yine birileri Necdeti mi savunuyor???Halen herşeye rağmen mi hem de..Ayyy düşüp bayılıcam şimdi...Arkadaşım kim dedi ona başkasının kızına babalık yap diye yahu...Gidip kendi öz çocuğunu yapsın Güzideden onu sevsin.Ama Ahmet kıyamaz ona tabii o ayrı...:img-in_lo

merhem
18-09-07, 20:32
Uzun zamandir yorum yapmamistim buraya..
Aslinda sezon finalinden sonra olumsuzluklar yuzunden ( dizideki gelisen olaylar) Hsyi birdaha izlememe karari almistim..
Ama iste Necdet.. Yine fikrim degisti..
bu karaktere akrsi bambaska bir sevgi besliyorum belkide kendime cok yakin buluyorum.. ayri birsey o.. tipki senaristinde dedigi gibi..

Her insanin hatasi oluyor gercek hayatta.. dizilerdeki karakterlerinmi hatalari olmayacak..
Ozaman gercekci olmazdi belkide..
Dizideki melek su dizideki melek bu deniliyor bazen..
ama Melek olamaz hicbir insan.. ha seytanda melekti o ayri..
Mukkemel de olunmaz..
ne yasemin ne ahmet ne necdet nede bir baskasi mukkemel bu dizide..
ama benim gonlumdeki necdet iste..
olaylarin cok hizli gelismesinede uyuz oluyorum artik iyice..

snemmm
18-09-07, 20:34
herkese merhaba
yeni arkadaşlar gelmiş sanırım:happy0064
hoş geldiniz hepinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ya bende hala fragmanı izleyemedim:icon_sorr
sanırım malum siteye de eklenmemiş
çünkü bulamadım
yok mu kaydeden yaw

(ÖZ)gü+lem

evet angelim söylediklerine kelimesi kelimesine katılıyorum....okan yalabığın performansına zaten dicek bişey bulamıyorum oynadığı her karakteri o kadar ii yansıtıyoki bazen kendimi dizinin içindeymi şgibi hissediyorum...hs de en sevdiğim karakter necdet yıllarca rüyaya babalık etti rüyayı ondan ayıramazlar:sad53: yaseminden ayrılsada bi an önce güzideyle mutlu olsa necdetim:D:D

özgenuroğlu
Bence Necdet Yaseminin yıllardır söylemdiği "kızın iyiliği için olan gerçeği:icon_whis" sonunda söylemekle en iyisini yaptı...
Ahmetin çocuğunu öğrenmesi en doğal hakkı ama bunu Yasemin yapmadı tabii ki böyle bir karakterden bu beklenmez yine Necdet en doğrusunu yaptı ve çocuğu söyledi....Böylece üzerinde ki o ağır yük ve boğazında düğümlenen sır sonunda ahmet tarafından bilindi.....
Birde bişey dikkatimi çekdi Yasemin hanım çocuğumuzun iyiliği için dedi ama ben orda çocuğun iyiliği için birşey yaptığını görmedim....
Tek yaptığı kendi kötü olmamak için Necdete yapışmak oldu:icon_whis

merhem
18-09-07, 20:35
Yine birileri Necdeti mi savunuyor???Halen herşeye rağmen mi hem de..Ayyy düşüp bayılıcam şimdi...Arkadaşım kim dedi ona başkasının kızına babalık yap diye yahu...Gidip kendi öz çocuğunu yapsın Güzideden onu sevsin.Ama Ahmet kıyamaz ona tabii o ayrı...:img-in_lo

Bu forumda baskalarinin fikirlerine saygi duyulmaz olmus sanirim ben buraya ugramayali.. :icon_whis
Nerde o eski yorumlar.. bilmiyorum..

Sen necdeti sevmeyebilirsin.. Herkes ayni karakteri sevse forumda tartisacak konusulacak konu olmaz..
Ama neolur baskalarinin fikirlerine goruslerine saygi duyalim:img-wink:

ilkayy
18-09-07, 20:35
Bizim kadar var mısın.. tevellut kaç?...:) 30..35...40?
varım varım şunun şurasında 2 ay sonra 34 olacam:img-blush bu arada yorumlarınızı okuyorum deminden beri tek kelimeyle süperler.ankaralı hanibali ellerimle getiririm siz merak etmeyin:img-wink:bir arkaşa hanibale veriyodu sanırım necdeti:icon_whis

askasurguncu
18-09-07, 20:36
fragman ciktimi
ozet falan geldimi

cansu_a
haklısın merhem senaristler mükemmel bi karakter yaratıp en iyi oyunculardan geleceğin haluk bilginerinden bu karakteri canlandırmasını istemişler... :)

necdet en başından beri aşkını anlatış biçimiyle saflığı simgeliyo benim için yasemini gözlerine bakıp aşık olduğu kızı anlattıında o adadaki intihar sahnesinde hepimiz onunla ağlamadık mı (duygulu insanlar :) )

bu senaryo kurtulmaz bence ama okan yalanbık ın sayesinde ve de necdetin söyleyeceği güzel bikaç söz için izlemeye devam ediyorum işte...

(ÖZ)gü+lem

herkes ahmetçi olmak zorunda mı siz ahmeti seversiniz biz necdeti severiz ve görüşlerimizi belirttik tıpkı sizin gibi:img-yes:lütfen birbirimizin fikirlerine saygılı olalım

özgenuroğlu
18-09-07, 20:37
Necdetin başkasına babalık yapması Nedetin karakteriyle ilgli bişey sevdiği kızı o günlerde kötü duruma düşürmemk için bu teklifde bulundu eminim ahmetde olsa aynını yapardı ama Yasemin bu teklifi kabul etti madem aşkına bu kadar sadıkdı ahmetin dediği gibi
"benim yaseminim aşkını savunurdu" felsefesini besliyordu neden kabul etti...
Ayrıca yasemin kabul edebilir kötü duruma düşmemek için ama komik olan bunu kızımız için yaptım demesi:icon_whis

goldrose
18-09-07, 20:39
Bu forumda baskalarinin fikirlerine saygi duyulmaz olmus sanirim ben buraya ugramayali.. :icon_whis
Nerde o eski yorumlar.. bilmiyorum..

Sen necdeti sevmeyebilirsin.. Herkes ayni karakteri sevse forumda tartisacak konusulacak konu olmaz..
Ama neolur baskalarinin fikirlerine goruslerine saygi duyalim:img-wink:

Arakadaşım zaten saygı duymasam niye cevap yazıp karşı fikrimi belirteyim,şurda güzel güzel fikir paylaşıyoruz herkes elbet kendi görüşünü söyleyecek.Herkes aynı karakteri beğense zaten burada ne konuşacağız...Her karakterin özelliği ve seveni ayrı...Ama ben Necdet için öyle düşünmüyorum bu senin düşüncene saygı duymadığım anlamına gelmiyor yani :img-yes:

cansu_a
18-09-07, 20:40
Bence Necdet Yaseminin yıllardır söylemdiği "kızın iyiliği için olan gerçeği:icon_whis" sonunda söylemekle en iyisini yaptı...
Ahmetin çocuğunu öğrenmesi en doğal hakkı ama bunu Yasemin yapmadı tabii ki böyle bir karakterden bu beklenmez yine Necdet en doğrusunu yaptı ve çocuğu söyledi....Böylece üzerinde ki o ağır yük ve boğazında düğümlenen sır sonunda ahmet tarafından bilindi.....
Birde bişey dikkatimi çekdi Yasemin hanım çocuğumuzun iyiliği için dedi ama ben orda çocuğun iyiliği için birşey yaptığını görmedim....
Tek yaptığı kendi kötü olmamak için Necdete yapışmak oldu:icon_whis

yasemini böyle bişyi söliceeni hiç sanmıyodum zaten o işin kolayına kaçıcaktı daha bikaç bölüm önce çocuğunu da alıp kendisine en zor zmanında yardım eden adamı Necdeti bir veda bile etmeden yüz üstü bırakcaktı
ahmete ne demeli başkasının çocuğunu kaçırmaya kalktı o zman bilmiyodu rüyanın kendi çocuğu olduğunu necdet böle bişeyi yapmaz işte ahmet yokken en mükemmel babalığı yapı ahmet gelince de tüm gerçekleri ahmete açıkladı aralarındaki fark da burda sanırım:img-wink:

dedi ya yasemin ahmetin bana olan sevgisinin azalmasından korktum ondan söleyemedim...o zman dedim ki necdet anla artık bu kadından nefret etme zmanı geldi bırak onlar ahmetle mutlu olsınlar (tabe yasemnle mutlu olmak mümkünse)

merhem ok bebişim sorun yok :img-hyste

merhem
18-09-07, 20:41
haklısın merhem senaristler mükemmel bi karakter yaratıp en iyi oyunculardan geleceğin haluk bilginerinden bu karakteri canlandırmasını istemişler... :)

necdet en başından beri aşkını anlatış biçimiyle saflığı simgeliyo benim için yasemini gözlerine bakıp aşık olduğu kızı anlattıında o adadaki intihar sahnesinde hepimiz onunla ağlamadık mı (duygulu insanlar :) )

bu senaryo kurtulmaz bence ama okan yalanbık ın sayesinde ve de necdetin söyleyeceği güzel bikaç söz için izlemeye devam ediyorum işte...

Evet Cansucum..
Yalniz dizide karakterlerin ani degisimi beni cok sasirtiyor..
Yani olaylarin icine guzide karismasaydi daha memnun olacaktim..

Necdet olmasa neler olacakti..

Ruya olmayacakti..

Bknz. Yasemin intihar edicekti
Yasemin bebegi aldiracakti..

Necdet bunlari evet sokaktan gecen birisine yapmadi yasmine yapti..
cocukluk aski ilk aski tek aski..

Evet bu 5,6 sene evli kaldiklari donem icerisinde hep bir umutla bekledi bu kotu birsey degil, Seven insanin icinde hep bir umut olur.. Tipki ahmet gibi..

Necdet kotuyse ahmet ondanda kotuki..

oda napti.. gercekleri bilmezken yasemin ve ruyayi alip goturmeyi planladi sinsice..

özgenuroğlu
18-09-07, 20:42
Sanırım düşüp bayılıcağım gibi terimler şaşırttı herkesi.....
Ayrıca Necdet için herkesin farklı yorumlaması oalbilir bence en doğrusu Senaristimizden gelen yazıdır...O yazı yeterince açıkdır....
Necdet olmasaydı Yasemin denen bir şahısda olmucaktı nede Rüya....
Yasemini düşündükçe insanın keşke kurtarmasaydı diyesi geliyor:icon_whis

merhem
18-09-07, 20:44
Arakadaşım zaten saygı duymasam niye cevap yazıp karşı fikrimi belirteyim,şurda güzel güzel fikir paylaşıyoruz herkes elbet kendi görüşünü söyleyecek.Herkes aynı karakteri beğense zaten burada ne konuşacağız...Her karakterin özelliği ve seveni ayrı...Ama ben Necdet için öyle düşünmüyorum bu senin düşüncene saygı duymadığım anlamına gelmiyor yani :img-yes:

Bende Ahmet icin oyle dusunmuyorum..
Ama saygi duyuyorum .. nesini begeniyorsunuz.. nasil boyle dusunuyorsunuz gibi saldirmiyorum ve atlamiyorum olaylara:img-wink:

cansu_a
18-09-07, 20:44
herkese merhaba
yeni arkadaşlar gelmiş sanırım:happy0064
hoş geldiniz hepinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ya bende hala fragmanı izleyemedim:icon_sorr
sanırım malum siteye de eklenmemiş
çünkü bulamadım
yok mu kaydeden yaw

merhab sinemcim fragmanı görmedim ben de bu arada biz yeni değiliz biz buranın en eskilerindeniz :img-wink::img-wink: ilk bölümlerde hep beraber oturup güzelce necdet ve ahmetten bahsederdik...şimdi yasemin o kadar sinirimizi bozuyo ki buraya uğramıyoduk ama artık durum değişti...

necdet karakteri ve okan yalabıkın oyunculuğu artık hakettiği övgüyü almalı diil mi :)

arwen61
18-09-07, 20:48
necdet karakter itibariyle kimilerinin sevdiği,kimlerininde sevmediği biri her iki görüşede saygımız var ve hepimiz hemfikirizki necdette ahmet ve yasemin gibi bu hikayenin temel taşlarından biri:img-yes:

necdet yasemine destek olmasa belki rüyada olmazdı,yasemin o tepeden kendini atardı ama ahmette olmasa bu kadar güzel bir aşka şahit olabilirmiydik:img-in_lo

ben bundan sonra necdetin güzideyle mutlu olmasını isterim güzide hamile kalırsada iyi olur bu sefer necdet gerçek baba olmanın mutluluğunu tadar ama bunun yanındada ahmetten yıllarca alınan babalık haklarının ona geri verilmesini,rüyanın onu çok sevmesini ve "baba"demesini isterim ahmet bunları çoktan hak etti

yasemine gelince oda bir şekilde ahmete kabul ettirmeli kendini şimdi devir değişti ahmet aslanın ağzında yasemin hanımın gladyatör olup onu kapması lazım değilmi çanlar:img-wink:

Tavuskuşu
18-09-07, 20:48
Oooo Okan Yalabık forumundaki arkadaşlarımız topyekün aynı anda foruma gelmişler.Hoşgeldiniz arkadaşlar...bye Çoğunuzu ilk defa görüyorum bu forumda.Ben derim ki önceki sayfaları ve özellikle de tüm yaz boyunca yazdığımız,necdet karakterini yorumladığımız mesajları bulup okuyun.Eğer çok uzun iş derseniz ben Best of Necdetoloji dosyamı size açmaktan memnuniyet duyarım.NECDETİ neden sevmediğimizi daha net gösterir size o yorumlar.:):)

Bu arada hiç alakası yok konuyla ama içimden geldi bizim OKAN YALABIK'la bir sorunumuz yok.Sevmediğimiz NECDET AYGÜN karakteridir.Ama eminim siz bunu zaten biliyorsunuz.Hepimiz oyuncu ve karakterini ayırt edecek kadar mantıklı ve olgun insanlarız değil mi arkadaşlar?

snemmm
18-09-07, 20:49
ya hala nejdet ahmet kavgası mı yapılıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
yeterrrrrrrrrrrrr:dito:img-fie:

yani sonuçta burda haksızlığa uğramış
yıllarca çocuğunun olduğu saklanmış
üstüne üstlük sevdiği kızın başkasıyla evlendiğini gözleriyle capcanlı izlemişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş bir adam var

ve bunun tek sorumlusu ahmet ve nejdetttttttttt

yani ahmetin hala yasemini o zor durumdan kurtarmak için evlendiğini düşünen var sa diyecek laf bulamam ben ona

ama sadece şu soruyu soracağım
acaba nejdet gizliden yasemine aşık olmasaydı
yinede yaseminle evlenir miydi
yani sadece dost olarak görseydi

ben cevaplayım hayır
çünkü ahmetin içinde her zaman bir umut vardı
yaseminin bir gün onu seveceğine dair
o umut tükendiğindeyse güzideyle bir ilişki yaşamaya başladıııııııı

tabi bu benim fikrim
diğer arkadaşlara da saygı duymak zorundayım ve duyuyorum da

merhem
18-09-07, 20:49
merhab sinemcim fragmanı görmedim ben de bu arada biz yeni değiliz biz buranın en eskilerindeniz :img-wink::img-wink: ilk bölümlerde hep beraber oturup güzelce necdet ve ahmetten bahsederdik...şimdi yasemin o kadar sinirimizi bozuyo ki buraya uğramıyoduk ama artık durum değişti...

necdet karakteri ve okan yalabıkın oyunculuğu artık hakettiği övgüyü almalı diil mi :)

Valla ben yasemin yuzunden birakmadim cansucum.. burda en eskilerdenim ama cogu sevdigim arkadasim birakinca bende biraktim..
kulaklari cinlasin.. melal abla , muko, sinem, arzu, cok ozledim..

arzu necdeti sevmezdi ama benim fikirlerime saygi duyardi.. ne neseliy gunlerdi:img-in_lo

cansu_a
18-09-07, 20:50
Sanırım düşüp bayılıcağım gibi terimler şaşırttı herkesi.....
Ayrıca Necdet için herkesin farklı yorumlaması oalbilir bence en doğrusu Senaristimizden gelen yazıdır...O yazı yeterince açıkdır....
Necdet olmasaydı Yasemin denen bir şahısda olmucaktı nede Rüya....
Yasemini düşündükçe insanın keşke kurtarmasaydı diyesi geliyor:icon_whis

heralde bütün düzgün şeyleri necdete yüklediler ki siyasi mesajları da necdet veriyo geçen bölüm yine o gençlerin kavgasıyla ilgili güzel bişiler söledi Necdetim :img-wink: süper bi insan

senarist böyle bi karakteri de özellikle yarattı sanırım..bakın daha yıllarca yaseminin hatalarıyla uğraşcak gibi geliyo ama tek isteğim ondan kurtulsun mutlu olsun

snemmm
18-09-07, 20:51

ya ben sizi kastetmedim
zaten yeni olmadığınızı anlayabiliyorum avatarın altına bakınca ve önceki sayfalardan
ama olsun ben sizden daha yeniyim ben hoş geldim o zaman:P:img-yes::img-wink::happy0064

merhem
18-09-07, 20:52
Oooo Okan Yalabık forumundaki arkadaşlarımız topyekün aynı anda foruma gelmişler.Hoşgeldiniz arkadaşlar...bye Çoğunuzu ilk defa görüyorum bu forumda.Ben derim ki önceki sayfaları ve özellikle de tüm yaz boyunca yazdığımız,necdet karakterini yorumladığımız mesajları bulup okuyun.Eğer çok uzun iş derseniz ben Best of Necdetoloji dosyamı size açmaktan memnuniyet duyarım.NECDETİ neden sevmediğimizi daha net gösterir size o yorumlar.:):)

Bu arada hiç alakası yok konuyla ama içimden geldi bizim OKAN YALABIK'la bir sorunumuz yok.Sevmediğimiz NECDET AYGÜN karakteridir.Ama eminim siz bunu zaten biliyorsunuz.Hepimiz oyuncu ve karakterini ayırt edecek kadar mantıklı ve olgun insanlarız değil mi arkadaşlar?

Bizler zaten oyuncu ve karakter arasindaki farki bu dizinin ilk donemleri burda yorum yaparken Astik arkadasim..
Uzun zaman ugramadik bu foruma.. eskilerindeniz yani.. ve tekrar yorumlar yapmaya karar verdik..

Bizde sunabiliriz sizlere herseyi ama gerek duymuyoruz acikcasi..
bknz, Herkes istedigi karakteri sever..

Uzun lafin kisasi, Sizler ahmeti sevin.. bizxler necdeti.. bir baskasi yasemini.. sonucta ayni dizinin izleyicileri degilmiyiz? Onemli olan birbirlerinin fikirlerine saygi duymak.. sinirlari asmadan yorum yapmak:img-wink:

cansu_a
18-09-07, 20:54
Sevgili Tavuskuşu okan yalabıkla ilgili söylediklerine katılıyorum sizin de bizim de bahsettiğimiz necdet karakteri :img-yes:

ve sevgili Sinem

necdet yasemini sevmeseydi belki evlenmezdi ama evlenince onu hiçbişiye zorlamadığını sadece cocuğuna babalık yaptığını ve mükemmel bi baba olduğunu söyleyebilirim...merhemin de dediği gibi içindeki umuttan dolayı onu suçlayamayız

hangimiz svdiimiz için umut beslemeyeiz necdet de besledi ama hep kendi içinde gel kaçalım demedi...senin çocuğunun babası ben olayım demedi zamanı gelince gerçek babasına durumu açıkladı:img-yes:

merhem
18-09-07, 21:00
Sevgili Tavuskuşu okan yalabıkla ilgili söylediklerine katılıyorum sizin de bizim de bahsettiğimiz necdet karakteri :img-yes:

ve sevgili Sinem

necdet yasemini sevmeseydi belki evlenmezdi ama evlenince onu hiçbişiye zorlamadığını sadece cocuğuna babalık yaptığını ve mükemmel bi baba olduğunu söyleyebilirim...merhemin de dediği gibi içindeki umuttan dolayı onu suçlayamayız

hangimiz svdiimiz için umut beslemeyeiz necdet de besledi ama hep kendi içinde gel kaçalım demedi...senin çocuğunun babası ben olayım demedi zamanı gelince gerçek babasına durumu açıkladı:img-yes:

Yani zaten genel ozettede boyle yazmiyormuydu.. Necdet cocukluk askinin imdadina yetisir diye..
Necdette boyle yapti.. Umut ettide.. kim etmez.. seven insan hep eder..
Ahmette hep etti.. Domates pardon yaseminde oyle:icon_whis
Rizanin Yasemine gonderdigi mektuptada boyle seyler yazmiyormuydu zaten..

@ly
18-09-07, 21:09
heralde bütün düzgün şeyleri necdete yüklediler ki siyasi mesajları da necdet veriyo geçen bölüm yine o gençlerin kavgasıyla ilgili güzel bişiler söledi Necdetim :img-wink: süper bi insan

senarist böyle bi karakteri de özellikle yarattı sanırım..bakın daha yıllarca yaseminin hatalarıyla uğraşcak gibi geliyo ama tek isteğim ondan kurtulsun mutlu olsun

Kızlar hoşgeldiniz....bye

Cansu_a, bu konuda tamamen aynı fikirdeyiz...Yani senaristin Necdet karakterini özellikle yarattığı, ona doğru siyasi mesajlar verdirdiği konusunda...:good: Hatta geçen gün bunu konuştuk bile ve Arwen'di sanırım...Necdet'i Nilgün hanımın manevi karakteri ilan etmişti...:img-hyste ( bkz. konuştukça ortak noktalarımız çıkmaya başladı...) :img-wink:

babyofjackie
18-09-07, 21:11
Arkadaşlar elbette herkes birbirinin fikirlerine saygı duyuyor. Goldrose arkadaşımız "yine birileri nejdetimi savunuyor burada " derken şakayla karışık sadece kendi fikrini belirtmiş. abartmayın bence... sonuçta hepimizin istediği tek bir ortak amaç olduğunu düşünüyorum başta rüyanın olmak üzere herkesin iyiliği.. :D :happy0064 ve bu güzel diziyi izleyemeye devam edebilmek içiiin elbetteee yüksek reytingleeeerrr... hepinize iyi geceler... ben kaçıoruum.. byes.

cansu_a
18-09-07, 21:13
yeni bölümde umarım denizin iyileştiğini görebiliriz...
defneyi çok tabrik ettim hastaneye gidip aşkının yanıbaşında ısrarla bekledi..

beğendiğim sahneler tabi ki necdetin tren sahnesii (harikaydı)

ahmetin hayal kırklıı içinde yasemine bakması (parkta)

erol günaydınla ahmetin sahnesi

necdetin rüyayı düşerken tuttuğu sahne

bi de lalenin sabah pastaneye gelip necdetin de uykudan sıçrayaraak uyanması :img-hyste

merhem
18-09-07, 21:17
yeni bölümde umarım denizin iyileştiğini görebiliriz...
defneyi çok tabrik ettim hastaneye gidip aşkının yanıbaşında ısrarla bekledi..

beğendiğim sahneler tabi ki necdetin tren sahnesii (harikaydı)

ahmetin hayal kırklıı içinde yasemine bakması (parkta)

erol günaydınla ahmetin sahnesi

necdetin rüyayı düşerken tuttuğu sahne

bi de lalenin sabah pastaneye gelip necdetin de uykudan sıçrayaraak uyanması :img-hyste

Lale ve necdetin sicramalari komikti..
ben pastane sahnelerini cok begeniyorum acikcasi.. tabi eskiden dahada cok begeniyordum mesela guzide ile bir iliski yokken .. ilk geldiginde ki sahneleri... kimin yaptigi tatli daha guzel olacak sahneleri.. lale ve teodan bekledikleri yanit.. sonra defne denizleri saklamak icin yaptiklari oyun.. guzel sahnelerdi..:sad53:

çalıkuşu78
18-09-07, 21:19
fragmanı gördüm.. önce seyredeceğimiz sahne ahmetin necdete bağırdığı sahne.. son sahne ise savcıya ifade vermek üzere geldikleri mahkeme koridorundaki ahmetle yaseminin sinirli sinirli birbirlerine baktıkları sahne galiba.. fragmanı çok karışık veriyorlar..

cansu_a
18-09-07, 21:19
Kızlar hoşgeldiniz....bye

Cansu_a, bu konuda tamamen aynı fikirdeyiz...Yani senaristin Necdet karakterini özellikle yarattığı, ona doğru siyasi mesajlar verdirdiği konusunda...:good: Hatta geçen gün bunu konuştuk bile ve Arwen'di sanırım...Necdet'i Nilgün hanımın manevi karakteri ilan etmişti...:img-hyste ( bkz. konuştukça ortak noktalarımız çıkmaya başladı...) :img-wink:

evet zaten aynı diziyi seyrettikçe ortak noktalarımız artıcak:img-wink: nedense içinde hiçbi kötülük göremedim ben necdetn iki aşığın arasında kaldığı doğru ama bu onları ayırdığı anlamına gelmiyo yaseminin korkaklığı nedeniyle ayrılan iki insan var ne necdet de yaseminin kurtarıcısı rolünde:img-wink:

özgenuroğlu
18-09-07, 21:20
Daha önce bizi görmeyenler lütfen ilk 2-3 başlığa baskın konuştuğmuz şeyleri bizi bu forumdan uzaklaştıran yasemin karakterdir....

Ayşecim nede güzel söylemizsin...

Ahh ahh ne güzel günlerdi değil mi???:icon_sorr

badger
18-09-07, 21:23
Umut etmek, ummak, beklentiye girmek....

Seven insan umut eder...Umut eder de nereye kadar?...Tam 7 sene...çok uzun bir zaman insan ömründe..bu umuduyla ilgilibir gün bile karşısındakine bir şey hissettirmemek..çok anormal..hele ortada bir şey yokken..sadece karşındakinin dostane davranışlarına bakarak, umut etmek..Hiçbir şey konuşmadan, karşılıklı konuşmadan sevilmek için umut etmek...çok mantık dışı..açıkçası ancak hayalperestlikten, kendini kandırmaktan geçer...

Yasemin ile Necdet karşılıklı olmak yerine, farklı kişiler için umut besledi..Yaseminin bir umudu olmasını tabii ki bir yere kadar ehh anlarım çünkü umut etmesi için bir takım yaşanmışlıkları vardı..Ama ya Necdetin sadece hayalledikleri vardı...Bir yere kadar dayandı ve patladı..Ahmete gerçeği söylemek için değildi bu patlaması..Artık Yaseminle ilgili umut hayallerinden bıkmıştı ve her seferinde kabul etmek istemese de Yaseminin, içteniçe Ahmeti sevdiğini bal gibi biliyordu...ve buna öfke duymaya başlamıştı...Boşa kürek çektiğini biliyordu..Bu konuda duvara tosladığını biliyordu..

Bir yetişkin olarak Necdete baktığımda...aşırı bir kabullenilmiş çaresizlik, zayıflık ve bencillik görüyorum.

merhem
Ozge sen gitmedinmi?
ahaha ..

Evet ozledim bu forumdaki eski sohbetleri.. ozellikle ama melal arzu muko sinemu..
sinemle gerci gorusuyoruz yine ama.. :)

Cansu auahauah falan oldum..
Necdet ahmetle yasemini mi ayirmis. yasemin ahmetle kibrisciga kacacaginda gikini bile cikartmadi..

babyofjackie
hatırla sevgiliyi o kadar özledimki buradan birtürlü ayrılamıyorum... :img-wink: gerçektende defne ve denizler için yaptıkları oyun süperdi pastanede... gene öyle güzel günler ne zaman gözükecek acaba... ilerde çok zor günler yaşayacaklar gençler.. demiş senaristler burada yazıldığına göre... ama ben ne gibi anlamadım... deniz ve harunun en yakından tanıdıkları adam deniz gezmiş ama onunlada fazla yakın deiller... idam zamanında harun idam edilebilirmi acaba ? yakın arkadaşlarından kimler gidecek ? ileride neler olacak ? hatırla sevgili gelecek senede devam edecek mi ???

badger
18-09-07, 21:28
fragmanı gördüm.. önce seyredeceğimiz sahne ahmetin necdete bağırdığı sahne.. son sahne ise savcıya ifade vermek üzere geldikleri mahkeme koridorundaki ahmetle yaseminin sinirli sinirli birbirlerine baktıkları sahne galiba.. fragmanı çok karışık veriyorlar..

Yine sondan başa sarmanı tavsiye ederim..O mahkeme koridoruyla biter gibi geliyor bana..Hani bakışlar dik dik süzülürken..

merhem
18-09-07, 21:29
Umut etmek icin illa gecmiste birseyler yasanmis olmasi gerekmiyor..
Her yasta herseyde umit ederiz.. hayal kurariz..
Askta zaten bir nevi bir hayal alemi..
Yaseminde hayaller kuruyordu defterine yaziyordu herseyi.. ve hayalleri gerceklesti..
Tek fark necdetinki umdugu gibi olmadi..
Birgun belki beni sever di tek dusuncesi..

Ahmette, Gercegi bilmezken Yaseminin Evlenmis ve bir cocugu olmasina ragmen hic vazgecmedi.. Ne sevmekten.. Nede birgun yasemine kavusmaktan..

Bunlar bencillik degil, Ahmette evli ve cocuklu bir kadin ile kavusma hayalleri kurdu..
bu sadece Asktir.. Askin her yonunu gosteriyor bize senaristler..

cansu_a
18-09-07, 21:31
umut etmek gençken umutsuzca aşık olmak yaşamasan bile hayal kurmak insan gençken böle duygular hisseder...

necdetin aşkı çocukluundan beri vardı hayallerini hep yasemn süsledi (süslemek:img-hyste) aşkını o kadar safça içinde yaşadı ki her bakışı her söyledii söz içimize dokundu

yasemin de umut etti ne için yaşanmışlık için mi...hataları o kadar fazlaydı kii kendini o tepeden atıverseydi keşke..
1960 yılına göre düşünün.. 18 yaşında bi kız sarhoş ve sevdiği adamın odasında alıyo soluğu üstelik adam ona bi kere hayır demişken evlenmeden olmaz demişken böyle gurursuzca bi davranış için yaseminin aşkını savunamam aşk saflık demektr aşk karşılık beklemeden sunulduğunda güzeldir...
necdet isteseydi yasemn ona geldiği gece (bu kız da hep birilerinin odasına gidiyy yaa ) yasemne sahip olabilirdi ama o aşkı seçti aşkını kirletmemeyi..

merheminde dedii gibi ilk başlarda tasvir ettiği aşka hayrandım necdetin

goldrose
18-09-07, 21:31
hatırla sevgiliyi o kadar özledimki buradan birtürlü ayrılamıyorum... :img-wink: gerçektende defne ve denizler için yaptıkları oyun süperdi pastanede... gene öyle güzel günler ne zaman gözükecek acaba... ilerde çok zor günler yaşayacaklar gençler.. demiş senaristler burada yazıldığına göre... ama ben ne gibi anlamadım... deniz ve harunun en yakından tanıdıkları adam deniz gezmiş ama onunlada fazla yakın deiller... idam zamanında harun idam edilebilirmi acaba ? yakın arkadaşlarından kimler gidecek ? ileride neler olacak ? hatırla sevgili gelecek senede devam edecek mi ???

Röportajlarda sağ görüşü Yaşar üzerinden sol görüşü de Harun üzerinden vereceğiz deniyor.Sanırım o yüzden gençler iyice işin içine girmiş olacak..Ama ana karakterlerde asılma olmaz herhalde yani Harunda...
Bu sezon dizi son bulacak diye okudum ama belki değişir.Bence tadında kalsa iyi olur zaten.
Bu arada Nilgün Hanım mektubunda herkes sırayla hesap verecek yazmış,bu bölümde sıra Selma da demek ki:)

Pimolisa
18-09-07, 21:35
umut etmek gençken umutsuzca aşık olmak yaşamasan bile hayal kurmak insan gençken böle duygular hisseder...

necdetin aşkı çocukluundan beri vardı hayallerini hep yasemn süsledi (süslemek:img-hyste) aşkını o kadar safça içinde yaşadı ki her bakışı her söyledii söz içimize dokundu

yasemin de umut etti ne için yaşanmışlık için mi...hataları o kadar fazlaydı kii kendini o tepeden atıverseydi keşke..
1960 yılına göre düşünün.. 18 yaşında bi kız sarhoş ve sevdiği adamın odasında alıyo soluğu üstelik adam ona bi kere hayır demişken evlenmeden olmaz demişken böyle gurursuzca bi davranış için yaseminin aşkını savunamam aşk saflık demektr aşk karşılık beklemeden sunulduğunda güzeldir...
necdet isteseydi yasemn ona geldiği gece (bu kız da hep birilerinin odasına gidiyy yaa ) yasemne sahip olabilirdi ama o aşkı seçti aşkını kirletmemeyi..

merheminde dedii gibi ilk başlarda tasvir ettiği aşka hayrandım necdetin

İnanın çok sevindiğim geldiğiniz :img-in_lo hele şükür okanın melekleri de geldi hoşgeldiniz:img-in_lo Bundan sonra sizi burda görmek isteriz efendim...
Biz sizin fikirlerinize sonuna kadar saygılıyız. Buyrun Nejdeti birlikte tartışşalım sorun değil:img-wink:

Badger bizim arşivlerden çıkarsamma acep nejdet yazılarını uğraşmıştınız bayağ yazmak içinn:img-polic

LİN
18-09-07, 21:36
Maalesef Necdet karakterinin ruh halini hiç de sağlıklı bulmuyorum.Çevreye karşı örnek aile izlenimi vermek...örnek eş,örnek aile babası,örnek damat,örnek enişte vs.Sözde mantıklı,dengeli tavırlar.
İyide bunlar gerçek mi? Ortada aile filan yokki, ortada gerçek bir eş gerçek bir baba yokki!Tüm bu ambalaj ,sanki gerçekmiş gibi davranmak,hayalle gerçeği karıştırmak ve en sonunda hayalin gerçek olduğuna inanarak bu yalan hayatı sürdürmek.Hangi normal akıl ve ruh sağlığına muktedir insan bu şekilde davranır ki?
Elbetteki Yasemin'i o kayalıklardan kurtaracaktı.Bırakın eski bir dostu oradan geçen biri bile Yasemin'i kurtarırdı.Çözüm Yaseminin zor halinden yararlanıp "hadi gel evlenelim;çocuğuna baba olayım"demek miydi? Hasta ve saplantılı bir beyin bunu yapardı.
Ama gerçek çözüm; Yasemin'i kayalıklardan kurtarıp, ne yapıp edip Ahmet'le birleşmesini sağlayıp,daha doğmamış bir çocuğun büyük bir yalana alet olmasını engelleyip, onu gerçek babasına kavuşturmaktı.Ama yapmadı bunu.
İşine gelmedi çünkü,saplantılı ruh hali buna izin vermedi.Minicik Rüya'yı da kendi yalan dünyasına hapsetti,alet etti.Olan boşa geçen yıllara, çalınan hayatlara oldu.
Aslında bir hırsızdır NECDET!Birçocuğu öz babasından çalmadı mı? YAZIK!

merhem
18-09-07, 21:40
İnanın çok sevindiğim geldiğiniz :img-in_lo hele şükür okanın melekleri de geldi hoşgeldiniz:img-in_lo Bundan sonra sizi burda görmek isteriz efendim...
Biz sizin fikirlerinize sonuna kadar saygılıyız. Buyrun Nejdeti birlikte tartışşalım sorun değil:img-wink:

Badger bizim arşivlerden çıkarsamma acep nejdet yazılarını uğraşmıştınız bayağ yazmak içinn:img-polic

Ustume aliniyorum ve hosbulduk diyorum:icon_whis
Seningibi herkes guzel yorumlar yapip neseli bir sekilde tartisicaksa hayhay.. belki eski halini alir bu baslik :img-yes:

Buarada Nejdet dedin aklima geldi.. Necdete nejdet diyen var nejat diyen var nejidet dien var baska niler var:icon_whis

Pimolisa
18-09-07, 21:41
Ustume aliniyorum ve hosbulduk diyorum:icon_whis
Seningibi herkes guzel yorumlar yapip neseli bir sekilde tartisicaksa hayhay.. belki eski halini alir bu baslik :img-yes:

Buarada Nejdet dedin aklima geldi.. Necdete nejdet diyen var nejat diyen var nejidet dien var baska niler var:icon_whis

Alının efendim sizde okanın meleklerinden birisiniz. :img-in_loBiz burdaki herkesin fikirlerine saygılıyız. Onlar nejdet konusundaki fikirlerini söylüyor bizde ahmet, sonra bize kızıyorlar
Eskiyi özlemekte haklısın ama unutma forumu bozanlar biz değildik hatta o zamanalr yeni girmeye başlamıştık.

Nejdet demek hoşuma gidiyor. Biliyorum Necdet:img-icecr

babyofjackie
18-09-07, 21:42
Arkadaşlar forumu bambaşka bir boyuta taşıdınız. Ahmet Nejdet ikilisine takılıp kalmayın. Diğer oyunculara haksızlık oluyor. Ayrıca neden herkes kendi fikirlerini bir diğerinin fikrini kötüleyerek açıklama ve savunma yoluna gidiyor hiç anlamıyorum. Herkesin kendi fikri arkadaşlar. Forumu bu gibi tartışmalarla başka boyutlara taşımayın bence.

badger
18-09-07, 21:43
Aşkını safça yaşamak gençliğe mahsustur..:img-wink:

hayatın içine bir yetişkin olarak girdiğinde o saflıklar pek kalmaz..

hele bir de işin içine beklentiye dönüşen umutlar girince, türlü türlü yollara sapmaya başlarsın..Açıkça konuşmak yerine, kendini ortaya koymak yerine, saklamaya başlarsın..ve gerçeklerden uzaklaşmaya başlarsın..Kendini inandırdığın umutları korumak namına yaptıkların, günahlara dönüşmeye başladığında hele..daha da beter eder insanı..Yasemin aşkı, Necdetin zindanı oldu...Umut hayalleri gerçeklerle karışmaya başlayınca...Neyin doğru neyin yanlış olduğunu karıştırmaya başlayınca..Çok da saf yaşayabildiğini düşünemiyorum...Yasemine evlilik teklifini eden Necdetin o safiyane aşkı o anda kalmamıştır..Bitmiştir..Çünkü hayallerini gerçekleştirebileceği beklentiler başlamıştır.

@ly
Yine sondan başa sarmanı tavsiye ederim..O mahkeme koridoruyla biter gibi geliyor bana..Hani bakışlar dik dik süzülürken..

Vallahi, badger o kadar heyecanla izledim ki...hiç sıralamaya dikkat etmedim...Ben Ahmet-Necdet konuşmasının, Yasemin-Ahmet konuşmasından önce olduğunu düşündüm....Mahkeme koridoru mu...? Galiba Merve'nin dediği gibi Ahmet'in şimdilik deyişine odaklandığım için hiçbirşey hatırlamıyorum....:img-in_lo

özgenuroğlu
Necdet karakterine başkası yerine yorum yapmak düşmez bence.....
Yasemin bile Ahmeti aramıyorken çocuğundan haberdar olmasın istiyorken Necdet bunu yapamazdı ama en sonunda yaptı geçiken şeyi söyledi evet haklısınız bence çok geç kaldı ama bunda yasemininde payı büyükdür!!

Ben daha gitmedim bu arada:)

Ahh buraya dönmek güzel şeymiş en son 3. başlıkda yazmışdım sanırım:icon_whis

cansu_a
18-09-07, 21:45
yasemini kayalıklardan kurtaran yoldan geçen vatandaş gel evlenelim demezdi böyle büyük bi fedakarlık yapmazdı kimse.. hade yaptı diyelim fedakarlıın karşılığını isterdi mutlakaa

necdet böylesine bi iyilikten sonra bile kötü anlaşılıyor yaa şaşırıyorum

necdet yasemini amerikaya göndercekti kaç kere gt dedi konuş dedi kaçmalarına yardım etcekti en son kıbrıscığa gitmeye kalktı ona bile ses çıkarmadı ve yasemin cesaretsiz biri olduu için hiçbirini yapamadı

Allah aşkına necdet kendi mi gitsin sölesin yasemnle barışın diye yasemn aşkına sahip çıkmıyosa necdet naapsın ayrıca rüyayı babasından çalmadı ona yıllarca mükemmel bi babalık yaptı ama ohooooo iyilik yap denize at misali kimse anlamamaış

ayıca hoşbuldukk sizler de biz yokken gelmişsinizz hoşgelmişsinizzz :)

OZKORKMAZ
fragmanı yayınladılar şimdi süperdi ahmet nasıl kükrüo öle aferin valla böle görmek güzel onu sesi çıktı ya oh be sus sus içim bayılmıştı hareket gelsin biraz ay cok kötüyüm bende sanki güzel bişi gibi ama böle içini döküo gibi oluo sanki bölüm güzel olucak gibi

özgenuroğlu
Pomolisa hoşbulduk:)Ahh ne güzel günlerdi Ahmet&Necdet kardeşliği kurduğmuz günler:)
Bu arada aynen cnm bende nejiiidet demkden hoşlanıyorum:):img-wink:

Pimolisa
18-09-07, 21:47
yasemini kayalıklardan kurtaran yoldan geçen vatandaş gel evlenelim demezdi böyle büyük bi fedakarlık yapmazdı kimse.. hade yaptı diyelim fedakarlıın karşılığını isterdi mutlakaa

necdet böylesine bi iyilikten sonra bile kötü anlaşılıyor yaa şaşırıyorum

necdet yasemini amerikaya göndercekti kaç kere gt dedi konuş dedi kaçmalarına yardım etcekti en son kıbrıscığa gitmeye kalktı ona bile ses çıkarmadı ve yasemin cesaretsiz biri olduu için hiçbirini yapamadı

Allah aşkına necdet kendi mi gitsin sölesin yasemnle barışın diye yasemn aşkına sahip çıkmıyosa necdet naapsın ayrıca rüyayı babasından çalmadı ona yıllarca mükemmel bi babalık yaptı ama ohooooo iyilik yap denize at misali kimse anlamamaış

ayıca hoşbuldukk sizler de biz yokken gelmişsinizz hoşgelmişsinizzz :)

Biz Nejdetin yaptığına fedakarlık gözüyle bakmıyoruz. Düşünsene Nejdetin en büyük hayali Yaseminle velenmekti. İnsanın amacını gerçekleşmesi fedakarlık değildir. Fedakarlık bir amaç uğruna birtakım şeylerden vazgeçmektir. Nejdet neyden vazgeçti? Zaten Yasemin'i sevmiyor muydu? Üstelik Nezahat Hanımlardan cevabı beklerken de ne kadar heyecanlıydı, sanki formaliteden evlilik değilmiş, sanki yasemin üzülmüyormuş gibi...

Siz başkasından çocuğu olacak ve ona deli gibi aşık, mecburiyetten ayrılmış birisiyle, belki bir gün bana aşık olur diye evlenir misiniz? Ancak yardim edeyim şimdilik, sonra fırsat bulunca boşanır, serbest bırakırım diye evlenirseniz, iyi niyet olur bu. Zaten en bastan demişti, "aşk icin her şey mubah" diye. Bu düşünüş, inanılmaz bencil. Aşk ne kadar büyük olursa olsun, asla aşk uğruna her şey mubahtır denilemez.
Bu koyuyla yazdığım Shevek veya badger ın sözü hatırlamıyorum güzel bir paragraftı:img-polic

arwen61
18-09-07, 21:48
yaşasın yaşasın nihayet izledim fragmanı:happy0064cansuçan sende izleyebildinmi :img-wink:

ahmetle yasemin çok kötü ama yasemin ahmetin odasına hışımla giripte ahmette lafları dizince sahneyi kesiyorlar ya bence yasemin oarada birşeyler diyecek ama ne?

selmanın ağalamasıda kötüydü be her ne içinse bayağı üzülmüş belli

ve son sahne kükre aslanım ahmet kükre heytt bee kim tutar seni:good:

cansu_a
...Yasemine evlilik teklifini eden Necdetin o safiyane aşkı o anda kalmamıştır..Bitmiştir..Çünkü hayallerini gerçekleştirebileceği beklentiler başlamıştır.

insanın sevdiğini beklemesi gayeett normaldir doğru olanı da budur...ama zorlamadan sadece beklemek...onlar hala genç hala tecrübesiz bence 3ünün de yaşayamadıkları duyguları var ve bunların tek sorumlusu siyaset

asıl ahmet yasemine kıbrıscığa kaçalım dediinde başkasının kızını kaçırmaya kalktıında aşkının saflıı bitmiştir

yaseminin ki mi onunki hele heralde hiç saf olmadı...aşk diil elde etme tutkusu dielim

özgenuroğlu
fragmanı yayınladılar şimdi süperdi ahmet nasıl kükrüo öle aferin valla böle görmek güzel onu sesi çıktı ya oh be sus sus içim bayılmıştı hareket gelsin biraz ay cok kötüyüm bende sanki güzel bişi gibi ama böle içini döküo gibi oluo sanki bölüm güzel olucak gibi
Aa fragman yayınlandı mı??
Süper:img-wink:

merhem
Bikere bukadar agresif olmamak gerekiyor..
Unutmayin bu bir dizi.. Bu karakterler sadece Sanal..
Televizyonu kapattigimizda bitiyor hersey..
Bukadar abartmak sinirlenmek, agresiflesmek iyi degil, karakterlere ruh hastasi derken kendimiz oyle olmayalim..

Buarada bir arkadas yazmis, Necdet hirsiz degildir..
At gozu ile bakilmamali bu olaylara..

Birincisi, Necdet ruyayi daha dogrusu yaseminin hamileligini ilk ogrendigi zaman sunu sordu ahmet biliyormu..
Yasemin ahmet asla bilmeyecek dedi.. Asla bkz hicbirzaman.
Necdet sadece yardim amacli yapti bu teklifi..
Evet hep umut etti.. ama zaten ediyordu..
Necdete dusmezdi onlari baristirmakmis bilmem ne.. olaylar oyle bir kiskanclik falan degildi ortada buyuk sorunlar vardi.. Yasemin necdete ne demisti.. Hastaneye gittim benimle gorusmek istemedi..
cok karisikti.. ve elde olmadan farkl iboyutlara geldi hersey..
Sevmek umit etmek.. Sevdigin yakin olabilmek icin bir oyun oynamak ruh hastasi olma manasinda degil..

OZKORKMAZ
18-09-07, 21:49
ya biri çekmiş olsada bi daha bi daha izlesek olmuo böle bende gördüm de fazlasını istiorum ayıp bana neyse süperdi ya heyecanlandım birden güzel olcak güzel

babyofjackie
18-09-07, 21:50
mehmet ve deniz asıl ikili budur bu dizideki :D baba oğul ikilisini o kadar güzel canlandırıyorlarki... çok güzel bir bağ var aralarında... çok seviyorum onları...

cansu_a
18-09-07, 21:51
necdet yasemnle evlenerek neyden mi vazgeçti bunu burda yazmıyım isterseniz
biz buna fedakarlık deriz :img-wink:

vee en doğrusunu da son bölümde yaptı yasemnden ayrılmaya karar verdi bi rahat yüzü görsün artık ama rüyayı da sonuna kadar görme hakkına sahiptir...sevgi emektir...kelimeler ağlama sahneleri süperdi en son bölümü heycanla beklemiştim ve değdi...yasemn iki duvara da çarptı:img-yes:

Pimolisa
18-09-07, 21:53
necdet yasemnle evlenerek neyden mi vazgeçti bunu burda yazmıyım isterseniz
biz buna fedakarlık deriz :img-wink:

vee en doğrusunu da son bölümde yaptı yasemnden ayrılmaya karar verdi bi rahat yüzü görsün artık ama rüyayı da sonuna kadar görme hakkına sahiptir...sevgi emektir...kelimeler ağlama sahneleri süperdi en son bölümü heycanla beklemiştim ve değdi...yasemn iki duvara da çarptı:img-yes:

Sevgi emektir diyorsun peki bu hak Ahmet'e verildi mi? Sanki Ahmet çocuğu olsa bakmayacaktı... Ona bir şans bile verilmedi...

Nelerden vazgeçtiğini yazarsan sevinirim:img-icecr

merhem
18-09-07, 21:54
insanın sevdiğini beklemesi gayeett normaldir doğru olanı da budur...ama zorlamadan sadece beklemek...onlar hala genç hala tecrübesiz bence 3ünün de yaşayamadıkları duyguları var ve bunların tek sorumlusu siyaset

asıl ahmet yasemine kıbrıscığa kaçalım dediinde başkasının kızını kaçırmaya kalktıında aşkının saflıı bitmiştir

yaseminin ki mi onunki hele heralde hiç saf olmadı...aşk diil elde etme tutkusu dielim

Bencillik her insanin icinde oluyor sanirim, Ve dizideki karakterlerdede mevcut.. Necdet Ve Ahmettede..

Verdigin ornege katiliyor ayrica michelle mevzusunuda eklemek istiyorum..
Ahmet yaseminin defterini okuyup, ona pat diye asik olup, Evlenme teklifi ettigi michelleide biranda basindan salmistir..
Senin dediginde evli ve cocuklu bir kadina kacma teklifi etmis, sinsice kavusma hayalleri kurmustur..
Yani oda bir cocugu babasindan ayirmayi planlamistir, Neden sadece yasemine kavusmak icin:icon_whis

merve_ak
18-09-07, 21:57
Merhaba arkadaşlar.
Ben bu foruma ilk kez yazıyorum. Geçen yıl da izledim HS'yi bu yıl bırakacaktım ki baktım Okan'ın diğer angelları izliyo ben izlemezsem olur mu?
BUraya da onlar sayesinde yazıyorum, geçen sene derslerimin öss yüzünden forumlara yazacak vakit olmuyordu.
Ben bu dizideki Ahmetçi ya da Necdetçi kavramına karşıyım bana kalırsa her şey Yasemin'de bitiyor. Necdet bence dizinin en özenle yazılmış karakteri zaten buna yakın bir şeyi senaristte söylemiş. O çaresiz bir aşık ve olmayacağını bile bile bekledi YAsemin'i. O sadece Yasemin'in ona aşık olma ihtimaline tutuldu ama fırsatçı biri olsaydı Yasemin onun odasına geldiğinde zaten bunu kullanırdı. Necdet'le ilgili yorumlarıma devam etsem baya bir uzun sürer genel olarak benim karakterler hakkındaki fikrimi özet geçiyorum.
Ahmet ailesiyle aşkı arasında kalmıştı başta sonra da zaten annesinin yaptığı bir hata yüzünden yıllar boyu hem çocuğundan hem de sevdiği kadından uzak kaldı. Tabi çocuğundan ayrı kalmasındaki tek suç annesinin değil ya neyse...
Yine de Ahmet yılmadı devam etti aşkının peşinden koşmaya. Biriyle evlendiğini üstelik ondan çocuk sahibi olduğunu düşündüğü Yasemin'i her şeye rağmen tekrar kazanmaya çalıştı ama Yasemin her zamanki gibi ne yaptığını bilmediği için sonunda Ahmet'i de kaybetti işte.
Bence Necdet de Ahmet de Yasemin'e olan aşklarından baya bir saçmaladılar ama bence bu sezon ikisi de çok farklı olacak.

badger
18-09-07, 21:58

Orada tercih etme durumu..Ahmet Yasemine silah dayamadı..benimle gel diye ya da kafasına vurup ta bayıltıp götürmeye çalışmadı..Teklif etti, Yaseminin hala onu sevdiğini bilerek...Burada Ahmetin herhangi bir kastı ya da sinsiliği olduğunu düşünmüyorum...Teklif etti ve Yasemin tarafından bu başlangıçta kabul gördü...Sonra da Yasemin gitmedi..
Yasemin gitmedi tercihini yaşadı..Hepsi tercihlerini yaşadılar..Ama kimileri tercihlerini yaşarken kendini gizledi sakladı..Açıkça ne düşündüğünü hissettiğini ya da karşısındakinin gerçekten ne düşünebileceğini bir an düşünmeden geçirdiler hayatlarını..Bu kimiler ne yazık ki Yasemin ve Necdettir

cansu_a
18-09-07, 21:59
Sevgi emektir diyorsun peki bu hak Ahmet'e verildi mi? Sanki Ahmet çocuğu olsa bakmayacaktı... Ona bir şans bile verilmedi...

Nelerden vazgeçtiğini yazarsan sevinirim:img-icecr

bu hakkı ona vermesi gereken necdet değildi..üstelik bunu defalarca yapmaları gerektiini yasemine söledi ama hanfendi keyfini bozmka istemedi..rahatlık aşka üstün geldii
yasemin yapmadıktan sonra necdet neden yapsın ki... kaldı ki yine de bu gerçeği açıklayan necdettir
necdet çocuu babasından ayırdı diyenler neden yasemine kızmak yerine suçlu olarak necdeti seçiyolar kiii :hıh

nelerden mi vazgeçti
bi aile hayatından...gerçekten baba olmaktan...güvenebileceği bi eş...

şimdi bütün bunların sırası artık güzideyle mi evlenir kimle evlenirse mutlu olur heralde :img-wink:

badger
18-09-07, 22:02
şimdi bütün bunların sırası artık güzideyle mi evlenir kimle evlenirse mutlu olur heralde :img-wink:

Tabii Güzideyi sevip sevmediğini algılayabilirse...:img-wink:

Yasemin ile ilgili sanrı yumağından kendini kurtarabilirse, ya da babasının çevresinin baskısını fazla önemsemekten kendini kurtarabilirse..

merhem
18-09-07, 22:02
Alakasi yok.. Necdette teklif etti ve yasemin kabul etti..
Ahmetinkide aynidir, yasemine birlikte yurumeliyiz dedi ustune basa basa ruyayida al kibrisciga gel yasemin Dedi..
Bunu cokta istedi.. ruyanin oralarisevecegini.. cabuk alisacaklarini soyledi..
Oysa ruya ona gore Necdetin cocuguydu..
ama ahmet dusunmedi.. nasil ayiririm ruyayi babasindan diye..
Bunedir yasemine kavusmak icin yapilmis bir sinsilik bencilliktir..

goldrose
18-09-07, 22:03
Orada tercih etme durumu..Ahmet Yasemine silah dayamadı..benimle gel diye ya da kafasına vurup ta bayıltıp götürmeye çalışmadı..Teklif etti, Yaseminin hala onu sevdiğini bilerek...Burada Ahmetin herhangi bir kastı ya da sinsiliği olduğunu düşünmüyorum...Teklif etti ve Yasemin tarafından bu başlangıçta kabul gördü...Sonra da Yasemin gitmedi..
Yasemin gitmedi tercihini yaşadı..Hepsi tercihlerini yaşadılar..Ama kimileri tercihlerini yaşarken kendini gizledi sakladı..Açıkça ne düşündüğünü hissettiğini ya da karşısındakinin gerçekten ne düşünebileceğini bir an düşünmeden geçirdiler hayatlarını..Bu kimiler ne yazık ki Yasemin ve Necdettir

Yalnız burada benim dikkatim çeken bir nokta var,Ahmet Yasemine kıbrısçığa gel derken aslında bi anlamda gururunu kıran da bir hareket yaptı,çünkü bir zamanlar sevdiği,onu seven kadının bir başkasından çocuğu vardı artık yani bir nevi onu aldatmıştı o büyük aşka ihanet etmişti.Ama yine de tüm bunları göz ardı edip ona gel dedi.Doğruluğu tartışılır tabii...Ama Necdet zaten hiçbir zaman onun olmamış bir kadınlaydı arada bir fark var bence.

LİN
18-09-07, 22:05
[QUOTE=cansu_a;4828552]
yasemin yapmadıktan sonra necdet neden yapsın ki... kaldı ki yine de bu gerçeği açıklayan necdettir

Neden yapmasın ki?İyi ve erdemli bir insan bunu yapardı.Acaba Ayla aynı durumda olsaydı Necdet yine çocuğa babalık eder miydi?Yoksa gidip Ahmetle konuşur muydu?Bunu sadece kendi imkansIz aşkı için yapmıştır Necdet.Kendi mutluluğuna bir kapı açması için yapmıştır.
Bu arada bizler suçu Necdete yüklemedik hiçbirzaman.Yaseminin zayıf tavırlarını herzaman dile getirdik.

badger
18-09-07, 22:06
Yalnız burada benim dikkatim çeken bir nokta var,Ahmet Yasemine kıbrısçığa gel derken aslında bi anlamda gururunu kıran da bir hareket yaptı,çünkü bir zamanlar sevdiği,onu seven kadının bir başkasından çocuğu vardı artık yani bir nevi onu aldatmıştı o büyük aşka ihanet etmişti.Ama yine de tüm bunları göz ardı edip ona gel dedi.Doğruluğu tartışılır tabii...Ama Necdet zaten hiçbir zaman onun olmamış bir kadınlaydı arada bir fark var bence.

Ahmet de o anda Necdet gibi başkasının çocuğu olmasına rağmen, Yasemini seviyordu..Olay bu..Yani 10 tane de çocuğu olsa Ahmet Yaseminin ona aşık olduğunu bildiği ve hissettiği sürece Yasemine aşıktı...

cansu_a
18-09-07, 22:06
birinin çocuuna mükemmel babalık yapmasına rağmen yine de onu gerçek babasına vermek sinsilik ama birisinin çocuğunu kaçırmaya kalkmak sinsilik değil
:blink: :blink: :blink:

kim sinsi derseniz en sinsi yasemindir tabe ama daha sonra da ahmet gelir bu ayla olayı için de geçerli
necdet de evlenince yasemine silah dayamadı 1 sene evli kalıp çocuk doğunca boşanabilirlerdi...yaseminin tercihidir bu necdetin tek sucu safça sevmek

arwen61
18-09-07, 22:08
yalnız bu sıcakta paltolarla çalışıyorlar ya helal olsun onlara pişik olacaklar valla:img-pilot

birde ahmetin giydikleri değiştirilse hep resmi ya mesela 69 lu yıllarıda düşünürsek ahmet için neler önerirdiniz çanlar?

huuu cansuçan izledinmi fragmanı ben kara talihimi yendim:img-wink:

badger
18-09-07, 22:09
Alakasi yok.. Necdette teklif etti ve yasemin kabul etti..

Necdetin teklif etmede sözlü dile getirdiğiyle kalbinden geçen niyeti farklıydı..Bknz:fikir ve zikir farkı....Ahmet kalbinden geçirdiğiyle dilindeki aynıydı..:img-yes: Fikirde de zikirde de fark yok..

Pimolisa
18-09-07, 22:10
birinin çocuuna mükemmel babalık yapmasına rağmen yine de onu gerçek babasına vermek sinsilik ama birisinin çocuğunu kaçırmaya kalkmak sinsilik değil

kim sinsi derseniz en sinsi yasemindir tabe ama daha sonra da ahmet gelir bu ayla olayı için de geçerli
necdet de evlenince yasemine silah dayamadı 1 sene evli kalıp çocuk doğunca boşanabilirlerdi...yaseminin tercihidir bu necdetin tek sucu safça sevmek

Yasemin bu evliliği Nejdet istiyor die kararı ona bıraktı. Birçok kezde koza laflarıyla boşanmalıyız mesajı verdi. Nejdet ne yaptı? Ağlayarak benim istediğim hayat bu değil dedi. Nasıl bir hayat bekliyordu ki...Nejdet Ahmet'e herşeyi anlatmadan önce neden boşanmadı?Üstelik Yasemin'e güzideye aşık bile değilim kem küm derken, yılbaşında güzidenin evine gitmesini biliyor.

merve_ak
18-09-07, 22:12
Bence de eğer kim bencil diye bakıyorsak bu dizide hem Necdet hem de Ahmet aşkları söz konusu olduğunda aynı oranda bencildir diyebiliriz. Hatta aynı oranda demek Necdet'e biraz haksızlık ama neyse...
Ahmet'te farkında olmadan Necdet'in yaptığının aynısını yapmış olacaktı eğer Kıbrıscık'a gitseydi Yasemin. O yüzden birini destekliyosak ve onun karşısında olduğu insan için yorum yapıyorsak bence desteklediğimiz insana da objektif bakmalıyız. Bir arkadaşımız Ahmet Yasemin'e teklifte bulundu gidip gitmemek onun elindeydi gibi bir şey yazmış aynı şekilde Necdet'te de bir teklifte bulundu ve yapıp yapmamak onun elindeydi.:img-wink:

kutbettin
Yasemin bu evliliği Nejdet istiyor die kararı ona bıraktı. Birçok kezde koza laflarıyla boşanmalıyız mesajı verdi. Nejdet ne yaptı? Ağlayarak benim istediğim hayat bu değil dedi. Nasıl bir hayat bekliyordu ki...Nejdet Ahmet'e herşeyi anlatmadan önce neden boşanmadı?Üstelik Yasemin'e güzideye aşık bile değilim kem küm derken, yılbaşında güzidenin evine gitmesini biliyor.
Ya zaten ben neyi tartıştığımızı anlamıyorum son bölümde Necdet'in bir cümlesi bile ne düşündüğünü, Necdet'in nasıl biri olduğunu kanıtlamaya yeter:

"Artık senin özgür olma vaktin geldi Yasemin"

Necdet bile kabul ediyor Yasemin'in özgür olmadığını, onun özgür olmasına izin vermediğini. Biz neyi tartışıyoruz? Necdet'in ne kadar iyi bir gardiyan olduğunu mu?

cansu_a
Necdetin teklif etmede sözlü dile getirdiğiyle kalbinden geçen niyeti farklıydı..Bknz:fikir ve zikir farkı....Ahmet kalbinden geçirdiğiyle dilindeki aynıydı..:img-yes: Fikirde de zikirde de fark yok..

necdet de evlenme teklif ederken 1 sene sonra aramızda bişi olur die düşünmüyodu bkz. fikir ve zikir aynı
düşünse en azından bir kere hamlede bulunurdu

ahmet bi başkasının çocuğunu kaçırmak istedi

ay hiçbişi yapmadıı halde bu adamı suçlayanlara şaşırıyorum bi de yasemn biz evlendik gel bi de biz çocuk yapalım deseler heralde sete gidip taşlıcaklar :img-hyste

badger
18-09-07, 22:14

Yoo aslında o Kıbrısçık sahnesinde garipolan bir çok şey var ki..Necdet, Yaseminin gizl gizli gideceğini biliyor..ama bir şey söylemiyor..oturuyor sadece hüngür hüngür ağlıyor, ben şunu beklerdim..Yaseminin yanına gidip, gizlice gidiyor musun? Buna ne gerek vardı? eğer gitmek istiyorsan, tabii git...ama yok yapamadı..Korktu..o cevabı duymaktan bir şekilde korktu...ve sonrası..zaten biliyorsunuz...

sevimli.girl
18-09-07, 22:15
neb necdete yüklenilmesini ve suçun onda bulunması doğru bulmuyorum.özelliklede ahmetin durmadan necdeti suçlamasını ve ondan hesap sormasını. bence ahmetin yatıp kalkıp necdet gibi bir adama teşekkür etmesi lazım. sonuçta altı yedi senedir bir evlilik yapıyor aynı evde yaşıyor ama elini eline değdirmiyor sırf yasemin başkasını seviyor diye. kendinden olmayan bir çocuğa sanki kendi çocuğuymuş gibi doğduğu andan itibaren seviyor ve ona mükemmel bir babalık yapıyor. ahmetin sırf yasemin ve rüya için mutlu olması gerekirken birde necdetten hesap soruyor.

@ly
18-09-07, 22:15
[QUOTE=cansu_a;4828552]

Neden yapmasın ki?İyi ve erdemli bir insan bunu yapardı.Acaba Ayla aynı durumda olsaydı Necdet yine çocuğa babalık eder miydi?Yoksa gidip Ahmetle konuşur muydu?Bunu sadece kendi imkansIz aşkı için yapmıştır Necdet.Kendi mutluluğuna bir kapı açması için yapmıştır.
Bu arada bizler suçu Necdete yüklemedik hiçbirzaman.Yaseminin zayıf tavırlarını herzaman dile getirdik.

Ayla mı...!!! Yok hayatım...bunu Neçidet bilem yapmazdı :img-cold:...Bu arada önceki sayfalara baktın mı...? İstikrar ile Yasemin kavga ediyordu....En son istikrar babasının evine dönmeye karar vermişti galiba :img-hyste

ipekböceği
18-09-07, 22:16
merhaba arkadaşlar...
buraya yorum yazmıyordum ama "sevgi emektir" lafını görünce dayanamadım.

Sevgi emekmiş,
Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş…

can baba söylemiş sevgideki özgürlüğün değerini... yıllardır minnet prangalarıyla tutsak olan bir karakter var bu dizide, bir de o prangaların anahtarını elinde tutan kişi.. kim olduklarını söylemeye gerek yok, siz biliyorsunuz :img-wink:

iyi geceler bye

cansu_a
18-09-07, 22:17
Ya zaten ben neyi tartıştığımızı anlamıyorum son bölümde Necdet'in bir cümlesi bile ne düşündüğünü, Necdet'in nasıl biri olduğunu kanıtlamaya yeter:

Necdet bile kabul ediyor Yasemin'in özgür olmadığını, onun özgür olmasına izin vermediğini. Biz neyi tartışıyoruz? Necdet'in ne kadar iyi bir gardiyan olduğunu mu?

gardiyan :blink: :blink:

necdet olmasaydı rüya şimdi ne olurdu diye bi düşünün
ayrıca yıllardır boşanmayan yasemndir ve en sonunda boşanmayı teklif eden de necdet

asıl ahmetin sevgisinin azalmasından korktuu için rüyayı söylemeyen sırf kendi sevgisi için çocuunu kendi babasından uzak tutan bi kadın varken ortada necdet gardiyan mı oluyorr

yasemn o kadar özgür ki kıbrıscığa giderken necdet hiçbir tepki vermedi

bana yaseminin yapmak isteyip de necdetin engellediği tek bişey söyleyebilir misinizz??

Pimolisa
18-09-07, 22:18
neb necdete yüklenilmesini ve suçun onda bulunması doğru bulmuyorum.özelliklede ahmetin durmadan necdeti suçlamasını ve ondan hesap sormasını. bence ahmetin yatıp kalkıp necdet gibi bir adama teşekkür etmesi lazım. sonuçta altı yedi senedir bir evlilik yapıyor aynı evde yaşıyor ama elini eline değdirmiyor sırf yasemin başkasını seviyor diye. kendinden olmayan bir çocuğa sanki kendi çocuğuymuş gibi doğduğu andan itibaren seviyor ve ona mükemmel bir babalık yapıyor. ahmetin sırf yasemin ve rüya için mutlu olması gerekirken birde necdetten hesap soruyor.

Rüya için niye mutlu olacakmış:img-cool2
Rüya başkasına baba diyor ah ne büyük mutluluk.....

badger
18-09-07, 22:19
necdet de evlenme teklif ederken 1 sene sonra aramızda bişi olur die düşünmüyodu bkz. fikir ve zikir aynı
düşünse en azından bir kere hamlede bulunurdu

ahmet bi başkasının çocuğunu kaçırmak istedi

ay hiçbişi yapmadıı halde bu adamı suçlayanlara şaşırıyorum bi de yasemn biz evlendik gel bi de biz çocuk yapalım deseler heralde sete gidip taşlıcaklar :img-hyste

Yapamazdı ki..bir sene sonra da olsa...Çünkü o Yasemin tarafından kendi kendiliğine sevilmek istiyordu...

Ahmet, çocuğunu alıp kaçırmadı ki, annesine teklif de bulundu...Tıpkı Necdetin yaptığı gibi..:icon_whis

OZKORKMAZ
18-09-07, 22:19
gecen bölüm aylayı pk görmedk tek sahnesi vardı galiba bu bölümded reklamda görünmüo en azından yokluğunu hissetmek çok güzel nutuuk sanki keşke komple çıksa kötüyüm mü ne ama içimden öyle gelio ahmet ve yasemin of of ben bana bişey söle seni affedeyim sahnesine bittim ya

cansu_a
18-09-07, 22:20
Ayla mı...!!! Yok hayatım...bunu Neçidet bilem yapmazdı :img-cold:...Bu arada önceki sayfalara baktın mı...? İstikrar ile Yasemin kavga ediyordu....En son istikrar babasının evine dönmeye karar vermişti galiba :img-hyste
o alıntı yaptıın mesaj bana ait değil ama üstünde benim adım yazıyo bi yanlışlık oldu sanırım

ahmetin aylaya yaptıkları hiç gözünüze takıldı mı ahmet aylayla resmen oynadı..ayla evlenme teklif ettiği zaman ben hala yasemini seviyorum diyemedii

merve_ak
18-09-07, 22:20

Necdet Yasemin'i kaybetmekten korktuğu için yapmadı bence bunu. O, artık son zamanlarda zaten bazı şeylerden emindi ama bir anda her şeyi bitirmek, alışmış olduğu düzeni bırakmak kolay değil ki bunda Rüya'ya olan sevgisinin büyük önemi var. Hem onların alışmış olduğu düzen bir yalan üzerine kurulu. Düşünsenize Rüya'nın Ahmet'in kızı olduğu öğrenildiğinde bir tek Ahmet ve Yasemin'in ailesi değil ki onu gerçek torunları gibi benimseyen insanlar da bir anda neye uğradıklarını şaşıracaklar belki de oğullarına kızacaklar vs vs. İnsanlar nası gözle bakacaklar Necdet'e. Yani onun için de yeterince zor bu gerçeğin ortaya çıkması ve korktu doğal olarak. Yine de sonunda ona yakışanı yaptı.

LİN
18-09-07, 22:21
Bikere bukadar agresif olmamak gerekiyor..
Unutmayin bu bir dizi.. Bu karakterler sadece Sanal..
Televizyonu kapattigimizda bitiyor hersey..
Bukadar abartmak sinirlenmek, agresiflesmek iyi degil, karakterlere ruh hastasi derken kendimiz oyle olmayalim..

Buarada bir arkadas yazmis, Necdet hirsiz degildir..
At gozu ile bakilmamali bu olaylara..
..

Karakteri hastalıkli bir ruh olarak görüyorum arkadaşım ve böyle diyorum diye ben ve benim gibi düşünenlerin ruh hastası olacağı anlamına gelmiyor.Sizlerin fikirlerinize sonsuz saygımız var.Ama fikirlerinizden dolayı sizlere ve şahsınıza herhangi bir yafta yapıştırmıyoruz...Olaylara bakış açınızı irdelemiyoruz.Bizlere göre sizler, at gözlüğü ile bakmıyorsunuz.Sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz.
Senden de aynı saygıyı bekliyorum.Öncelikle kendi yazdıklarına kendinin inanmanı ve olayın sadece bir dizi olduğunu düşünmeni,burda sadece dizideki karakterlerin analizini yaptığımızı bilmeni istiyorum.
Amacımızın forum yorumcularının bakış açılarından yola çıkarak kişilikleri hakkında yorum yapmakla ilintili olmadığını da belirtmek istiyorum.

Pimolisa
18-09-07, 22:22

ayrıca yıllardır boşanmayan yasemndir ve en sonunda boşanmayı teklif eden de necdet

asıl ahmetin sevgisinin azalmasından korktuu için rüyayı söylemeyen sırf kendi sevgisi için çocuunu kendi babasından uzak tutan bi kadın varken ortada necdet gardiyan mı oluyorr

bana yaseminin yapmak isteyip de necdetin engellediği tek bişey söyleyebilir misinizz??

Boşanmayı istemeyen Yasemin mi? Bir daha düşün istersen. Yasemin rüyanın iyileşmesinden sonra sonbaharda dava açacağım dediği zaman neler söylediğini hatırlamıyor musun?
Teo da sormuştu emin misin ortak yalnızca rüya mı die?
Yasemin bundan sonra koza gibi laflarlada dile getirdiğinde geçiştirmişti.
Şimdi söylemiş ne fayda. Geçti borun pazarı....

sevimli.girl
18-09-07, 22:22

rüya için tabi mutlu olacak. sonuçta çocuğunu seven ona babası gibi davranan hor görmeyen biri tarafından büyütülmüş. eğer necdet olmasaydı rüya babasız büyüyecekti ve sevgiden mahrum kalacaktı. hem rüyanın necdete baba demesinin suçu necdetin değil yaseminin.

kutbettin
18-09-07, 22:23

Güzide meselesi ortaya çıktığında Yasemin ayrılmak istemedi mi? Ama Necdet ne yaptı, ben ona aşıkd eğilim, olmak istediğim hayatın kıyısında dolaşıyorum demedi mi? Sonra Rüya'nın hastalığını bahane etmedi mi?

Çok sevdiği Ahmet'i bile Keriman meselesinde yanlış anlayınca terk eden Yasemin'in kendi sahte evliliklerini onun gizli ilişkisi yüzünden bitirmesine bile izin vermedi. Rüya'yı öne sürdü, kendini öne sürdü. Ama Güzide'nin kollarına da koştu her seferinde.

Evet, Necdet gardiyan. Yasemin'i minnet duygularıyla ve kızını kullanarak bağlayan bir gardiyan. Kendi hastalıklı sevgisiyle Yasemin'i hapseden bir gardiyan.

sude_burcu
18-09-07, 22:24
burayı cok uzun zamandır takıp edıyorum ama yazmamıstım...yazmamamın sebebı bıraz da tek taraflı yorumlardı acıkcası:) hıc necdetı savunan bırını gorememıstım nedense bıcok kışı necdetı nerdeyse dızının en kotu karakterı halıne getırmıstı:icon_whis ama gordugum kadarıyla sımdı daha ıyı olmus...ben de dızıyı basından berı ızleyen bırı olarak tum bu tartısmaların aslında yasemın hakkında olmasını ısterdım...sonucta tum bu kargasanın tek bı sorumlusu var o da yasemın:img-wink: ama nedense necdet burda acımasız cocugu babasından gızlemıs kotu bı ınsan olarak goruluyor...keske herkesın hayatında bı necdet olsaydı arkadaslar...acıkcası bugune kadar cok dızı ızledım ama necdet karakterı kadar samımı,askı tek taraflı da olsa boylesıne hıssettıren ve duzgun bı karakter gormedım...ruyaya babalıgı zaten tartısılmaz...kım ne derse desın guzıde dısında necdetın bı hatasını gormedım dızı boyunca...

ahmete gelınce gecen sezondakı saf asık halınden gerceklerı goren bı ahmete donusmesı mutluluk verıcı...ruya hakkındakı sıtemı ve kızgınlıgında cok haklı bence ondan babalık heyecanını calan yasemınden hesap sormalı sonuna kadar...ayrıca yasemın-ahmet askını nedense hıc hıssedemedım basından berı...:icon_whis necdetın platonık askı daha hıssedılırdı acıkcası:img-wink:

yasemın hakkında yorum yok ama bence necdet-ahmet tartısmasından zıyade yasemın tartısılmalı burda:img-wink:

Pimolisa
18-09-07, 22:25
rüya için tabi mutlu olacak. sonuçta çocuğunu seven ona babası gibi davranan hor görmeyen biri tarafından büyütülmüş. eğer necdet olmasaydı rüya babasız büyüyecekti ve sevgiden mahrum kalacaktı. hem rüyanın necdete baba demesinin suçu necdetin değil yaseminin.

Nejdet eğer biraz düşünebilseydi Ahmet' ulaşırdı. Ama o kaç yıl hiçbirşey olmamış gibi dışarıya mutlu aile tablosu çizdi. Ahmet bir kere trende karşılaştı diye takip etti ... Bune perhiz bu ne lahana turşusu... Sanki Ahmet bir kerede herşeyi elinden alacakmış diye korktu.
Bir çocuğunun olduğunu yıllar sonra öğrenmek, onun bir başkasına baba dediğini duymak... Onun Ahmet abisi olmak. Haklısın sevinmeli:img-cool2

spdr
gecen bölüm aylayı pk görmedk tek sahnesi vardı galiba bu bölümded reklamda görünmüo en azından yokluğunu hissetmek çok güzel nutuuk sanki keşke komple çıksa kötüyüm mü ne ama içimden öyle gelio ahmet ve yasemin of of ben bana bişey söle seni affedeyim sahnesine bittim ya

:good:
ben de zamanında merveye senaryo yazarken böyle söyledimdii:)
aylanın bir kötülük yapmasına gerek yok..varlığı bile huzursuz ediyor insanı değil mii:):icon_whis
--
selam dostlar..
bugün bir kurbağa kestim ve kadavra amcamızla uzun bir aradan sonra bir araya geldiim...:img-cool2
iki dakka uğrayayım gidip ders çalışıcam..
maşallah pek de kalabalıkmış bu akşam..
hayırdırrr:icon_whis

dizice
Fragmanin ozetini yazmikssiniz sagolujn. Tupe duser diye bekledim. Hala yok. Ben artik yuzsuzlugu ele almis Yasemin'in Ahmet'le beraber olmasini istemiyorum. Acikcasi Ahmet gitsin, kendine onu hakeden bir kadin bulsun. Yasemin'in aski da onun olsun. Ben bu aski cok seviyordum, beni bile soguttular. Yasemin de gitsin Necdet'le olsun. Birbirlerini hakediyorlar. Icten pazarlikli, bencil Necdet'le, korkak, istikrarsiz Yasemin. Al birini vur otekine. Mutluluklar dilerim. Eskiden Ahmet'in bebegi ogrenmesini engelledigi icin Selma'ya cok kiziyordum. Ama dusunuyorum da- ben asik oldugum erkekten hamile olacagim da, annesi seni gormek istemiyor dedi diye, soylemeyecegim, sonra gidip baska biriyle evlenecegim, o da yetmeyecek, adamin beni yillardir sevdigini ve bekledigini ogrendikten sonra da, hic bir sey olmamis gibi devam edecegim. Selma, bilmeden anlik bir hata yapti, ayip etti. Yasemin, kurbandi; ama artik kurban degil, son tavirlariyla suclu oldu. Gelecek bolumde Yasemin olse, dizi onsuz devam etse, uzulmeyecegim. O kadar fuzuli oldu karakteri yani. Kendisini affetirmesi icin cok seyler yapmasi lazim. Yoksa Ahmet'le birlesseler de farketmez.

Necdet'in yatacak yeri yok. Dogru yaptigi pek bir sey bulamadigim icin, tartismaya gerek yok. Yeterince tartistik. Necdet'i savunmak icin soylenen her noktaya da karsilik verdik. Necdet gercekten cok guzel yazilmis bir karakter. Ezik ve bencil, zayif insan tipinin tum karmasikligini yansitiyor. Her zaman soyluyoruz. Necdet'i cok takdir edenlere, hayatlarinda Necdet'in Ahmet'e, Yasemin'e, ailesine ve Guzide'ye yaptiklarini yapacak bir insan temenni ederim. Benim basima gelmesin de.

kutbettin
18-09-07, 22:26

Necdet olmasaydı zaten Amerika dönüşü Ahmet Yaseminle konuşmuş olurdu, Yasemin sevdiği adamla evlenir, çocuğunu gerçek babasıyla beraber büyütürdü. Ahmet'e "O benim karım anla artık" diye çemkirip konuşmalarını engelleyen Necdet. Madem o kadar saf ve dürüst ilk başta Ahmet'in Kayseri'ye geldiğini söylemekle başlasaydı işe.

merve_ak

İyi de bunun için Yasemin'e kızması gerekir sonuçta Necdet Rüya bana baba desin diye Yasemin'e silah dayamadı. Necdet Rüya'ya çok güzel bir hayat sundu onu kendi öz evladı gibi sevdi çok farklı da davranabilirdi. Belki Ahmet'in teşekkür etmesi gerekmez ama en azından Necdet'i suçlamamalı. Sonuçta Necdet hiçbir şeye zorla sahip olmadı.

badger
Necdet Yasemin'i kaybetmekten korktuğu için yapmadı bence bunu. O, artık son zamanlarda zaten bazı şeylerden emindi ama bir anda her şeyi bitirmek, alışmış olduğu düzeni bırakmak kolay değil ki bunda Rüya'ya olan sevgisinin büyük önemi var. Hem onların alışmış olduğu düzen bir yalan üzerine kurulu. Düşünsenize Rüya'nın Ahmet'in kızı olduğu öğrenildiğinde bir tek Ahmet ve Yasemin'in ailesi değil ki onu gerçek torunları gibi benimseyen insanlar da bir anda neye uğradıklarını şaşıracaklar belki de oğullarına kızacaklar vs vs. İnsanlar nası gözle bakacaklar Necdet'e. Yani onun için de yeterince zor bu gerçeğin ortaya çıkması ve korktu doğal olarak. Yine de sonunda ona yakışanı yaptı.

Doğru olanı yaptı da..gecikmeli olarak..sırf yasemin onu sevsin diye harcanan koca bir hayat..söylenen yalanlar...kendini kandırmacalar..hepsi yumak gibi sardı...Gerçekleri Yaseminle beraber susa susa gerçekleri boğdular..necdet de bu işte Yaseminingönüllü partneri oldu..Aşık olmak tek başına bunca ciddi sorunsalın(ailelere yalan söylemek, bir çocuğun ve babanın hayatını yalan üstüne kurmak, ve en önemlisi kendini kandırıp kendini kendin olmaktan çıkartmak) affedilir tek başına gerekçesi olması son derece zavallı kalır...bknz:Aşkım için yaptım...

LİN

Ne kadar doğru bir saptama!!!Harikasın kutbettin:good:Necdet,olayları istediği gibi yönlendirmeyi o kadar iyi beceriyor ki!Allahtan Güzide çıktı karşısına,çıkmasaydı eğer bu gardiyan rolü uzun yıllar devam ederdi.

merw
18-09-07, 22:29
selamlar efendim :)
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim shevekçanım ve zeynepçanım :) bugün iyi kaynatmışsınız yine, okuyup geleceğim diye gözüm daha çok kanlandı valla :img-cool2

O bağırmayı nerde yaptığı meçhul valla bilemiyorum ama üzerinde galiba yine Yasemin'in yanına gittiği zamanki mont var tam emin değilim ama nerde bağırıyo bilmiyorum yalnız Necdet bile tırsıyo biraz galiba ama yine de dik dik ukala ukala baktığı zamanlardaki bakış mevcut :hıh

zeynepçan, ahmetin bağırdığı yer kesinlikle necdetin asudedeki ofisi. renkli camlar falan var arkada. ve necdet de oturuyor, aşağıdan bakıyor ahmete..

Eylulcum,kim böyle bir şey yapardı diyorsun da Ahmet gibi karizması kanıtlamış,fransalarda yaşamış bir erkek aşkı uğruna kendini küçücük kasabaya sürgün ediyor,ne gözü başka bir kadın görüyor ne de eli bir başkasına değiyor...Bence bu da meleklik değil,tercih,gerçek aşk ama takıntılı aşk değil...
Aklıma ne geldi bu arada hani Yasemin Ahmeti otelde Kerimanla görüyordu da suçluyordu,onunla gecelik bir münasebet içinde olduğunu ima ediyordu,Michelle kurduğun ama benimle kurmak istemediğin bir münasebetten söz ediyorum diye de ahkam kesiyordu,Ahmette lütfen cümleni tamamlama belli ki çok fena bir şey söyleyeceksin dedi.Adam kendine cümle içinde bile yakıştıramıyor böyle şeyleri...Gel gör ki değerini bilen yok...Ama Necdet ilk gördüğü yakınlıkta koştu hemen Güzideye...:dito:dito

:img-in_lo yorum yapmaya gerek yok ki..

Vallahi, badger o kadar heyecanla izledim ki...hiç sıralamaya dikkat etmedim...Ben Ahmet-Necdet konuşmasının, Yasemin-Ahmet konuşmasından önce olduğunu düşündüm....Mahkeme koridoru mu...? Galiba Merve'nin dediği gibi Ahmet'in şimdilik deyişine odaklandığım için hiçbirşey hatırlamıyorum....:img-in_lo

aliyeçanım bence de fragmanın tersi yönde, sondan başa doğru gidecek dizi.. mahkeme koridorunda zaten, ışık huzmesi içinde boğulan bir ahmet, garip gairp bakan bir yasemin bir de arka planda elinde mantosuyla şevket gördüm... geri kalanı karışık görünüyordu, rıza da oradaydı belki... rıza ve şevket, bir de mahkeme koridoru tartışması yapar mı şimdi? iyi karışır ortalık... mübaşirin bağırışı bile duyulmaz vallahi :D

"şimdilik" :img-wink:

dizice, mesaj kutunu boşaltır mısın canım sana zahmet :)

sevimli.girl
ayrıca necdetin niye gardiyan olduğunu anlayabilmiş değilim. yaseminle zorla evlenmedi. onu içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak için son çare olarak evlenme teklifi etti. ona istediği zaman boşanma lüksünü tanıdı. ahmetle gideceğini anladığında bile sesini çıkarmadı bile bile sustu. güzide ile ilişkisinde ise rüyayı öne sürerek boşanmak istememesi gayet normaldi. çünkü necdet yasemini kaybetme korkusundan daha büyük bir korkuydu rüyayı kaybetmek. rüyayı kaybetmemek için onu görebilmek için ayrımak istemedi. çünkü rüyayı kendi kızı bildi.

Pimolisa
İyi de bunun için Yasemin'e kızması gerekir sonuçta Necdet Rüya bana baba desin diye Yasemin'e silah dayamadı. Necdet Rüya'ya çok güzel bir hayat sundu onu kendi öz evladı gibi sevdi çok farklı da davranabilirdi. Belki Ahmet'in teşekkür etmesi gerekmez ama en azından Necdet'i suçlamamalı. Sonuçta Necdet hiçbir şeye zorla sahip olmadı.

Nejdet zorla sahip olmadı ama bir kere sahip oluncada bırakmadı:icon_whis

Ayrıca sürekli Ahmet'e tepki gösterdi. Şunu unutuyorki bu evlilik formalite. Baştan herşeyi düşünmeliydi. Ayrılırken ağlamasına, zırlamasına gerek yok!

Ve biz burada Nejdet kadar Yasemin'i de sorumlu tutuyoruz onu savunuyormuşuz gibi gözükmesin...

çalıkuşu78
18-09-07, 22:30
arkadaşlar aşktan öte ne var ya.. zamanında selvi boylum al yazmalımda da cemşite kızmıştım.. asyanın ilyası hala sevdiğini gözlerinden okuduğu halde asya ilyasla git demedi .. yaptığı iyiliğin karşılığını asyayı kendiyle aşksız yaşamaya mahkum ederek aldığını sandı.. ama asya ölene kadar hep ilyası sevdi.. cemşitin yanında yaşayıp ölen asya hiçbir zaman ilyasın coşku dolu asyası değildi.. sadece görevini yapan bir eş ve anneydi..o tatlı asyanın yerinde yeller esiyordu.. keşke Cengiz Aytmatov aşk bazen affeder sözüyle sonlandırsaydı hikayesini..emek sevgidir ama aşkta karşılıklı bir paylaşım vardır..yaralar acıtır bazen ama çok güzel bir paylaşımdır.. tek tarafın emeği başkasını seven birini kendine mahkum etmemeli.. insanlık hallerinin en mutlusu aşk halleridir.. hiçbir şeyle ölçülemez.. insan sanki havada uçuyor gibidir.. yanarım yanarım hala asya ile ilyasa.. bizim dizi de o romandan esinlenmiş.. ama biz aşkın kazanmasını istiyoruz.. bu ahmet mehmet necdet meselesi değil ..

badger
18-09-07, 22:31

Yalanla büyümekten iyidir..Rüya tüm gerçeği öğrendiğinde Necdete sen benim gerçek babamsın..annesine dönüp te iyi ki gidip babamdan beni saklayarak Necdetle evlendin mi? der...:) Hiç sanmıyorum...Tanımaz onları...isyan eder..ve reddeder..:img-cool2

resimseçici
18-09-07, 22:31
hepinize iyi geceler amacım asla bu tartışmanın içersinde yer almak değil. Ancak şu varki yazmadan edemeyeceğim. Tamam Nejdet super baba, iyilikler timsali üstün insan. falan filan yasemine müthiş yardım etti neyse hepsini kabul edelim. Ama nasıl bir insan olur ki çok sevdiği, aşkından öldüğü kişinin, yıllarca yan odada başka biri için ağlamasını (kadın erkek farketmez) kulaklarını tıkayarak nasıl bu duruma katlanır. taş olsan çatlarsın. Buna iyilik demek son derece yanlış bana göre oldukça sağlıksız bir ruhsal durumdur bu. Herşeyi bir kenera bırakın kendisine saygısı olan insan önce kendine yapmaz böyle bir eziyeti

Pimolisa
18-09-07, 22:32
hepinize iyi geceler amacım asla bu tartışmanın içersinde yer almak değil. Ancak şu varki yazmadan edemeyeceğim. Tamam Nejdet super baba, iyilikler timsali üstün insan. falan filan yasemine müthiş yardım etti neyse hepsini kabul edelim. Ama nasıl bir insan olur ki çok sevdiği, aşkından öldüğü kişinin, yıllarca yan odada başka biri için ağlamasını (kadın erkek farketmez) kulaklarını tıkayarak nasıl bu duruma katlanır. taş olsan çatlarsın. Buna iyilik demek son derece yanlış bana göre oldukça sağlıksız bir ruhsal durumdur bu. Herşeyi bir kenera bırakın kendisine saygısı olan insan önce kendine yapmaz böyle bir eziyeti

Katılıyorum:good:

Bir anne çocuğunu ne olursa olsun bu kadar uzun bir süre bir yalan içinde büyütmez. Çünkü gelecekte bunu kendi öğrenmesi durumunda yaşayacağı yıkımı ve yıkma isteğini, o travmayı yaşaması ihtimalini göze bile alamaz. Her şeyden önce sevgiyle yapılan bu çocuğun, annesini ve kendisini aşkla sevecek bir babadan mahrum kalmasına dayanamaz yüreği.
Necdet manevi baba diyorsunuz da, Necdet'in bugün kendi çocuğu olsa Rüyadan daha çok sevmeyeceğini kim iddia edebilir? O çocuk Yasemin'den bile olsa, Necdet ikisi arasında bir gıdım bile olsa ayırım yapmayacak mıdır? Yapacaktır kardeşim. Yapacaktır, o Ahmet'in, bu benim diyecektir. İşte bir anne, ne kadar iyi "babalık" yaparsa yapsın, bir başkasına bu kadar bağlanmasına izin vermezdi çocuğunun. Geleceği düşünürdü. Bir anne çocuğunun şu anını düşünmez sadece.

@ly
18-09-07, 22:33
o alıntı yaptıın mesaj bana ait değil ama üstünde benim adım yazıyo bi yanlışlık oldu sanırım

ahmetin aylaya yaptıkları hiç gözünüze takıldı mı ahmet aylayla resmen oynadı..ayla evlenme teklif ettiği zaman ben hala yasemini seviyorum diyemedii

Evet o mesaj LİN'e ait :img-yes:...

Ama senin gözünden kaçmış herhalde...benim hatırladığım kadarıyla Ayla, Ahmet'in Yasemin'i sevdiğini bilerek ve benim sevgim ikimize de yeter diyerek bu işe girişmişti...sonracıma...bunu halasına da söylediğini hatırlıyorum ama....

Sevim: Ahmet sevgisiz evlilik olur mu? Bu çok büyük haksızlık...
Ahmet: Biliyor hala...Yasemin'i sevdiğimi biliyor...:icon_sorr
Sevim: Ah...canım benim....:icon_sorr
Ben: :img-in_lo :img-cray:

merve_ak
18-09-07, 22:35
Fragmanin ozetini yazmikssiniz sagolujn. Tupe duser diye bekledim. Hala yok. Ben artik yuzsuzlugu ele almis Yasemin'in Ahmet'le beraber olmasini istemiyorum. Acikcasi Ahmet gitsin, kendine onu hakeden bir kadin bulsun. Yasemin'in aski da onun olsun. Ben bu aski cok seviyordum, beni bile soguttular. Yasemin de gitsin Necdet'le olsun. Birbirlerini hakediyorlar. Icten pazarlikli, bencil Necdet'le, korkak, istikrarsiz Yasemin. Al birini vur otekine. Mutluluklar dilerim. Eskiden Ahmet'in bebegi ogrenmesini engelledigi icin Selma'ya cok kiziyordum. Ama dusunuyorum da- ben asik oldugum erkekten hamile olacagim da, annesi seni gormek istemiyor dedi diye, soylemeyecegim, sonra gidip baska biriyle evlenecegim, o da yetmeyecek, adamin beni yillardir sevdigini ve bekledigini ogrendikten sonra da, hic bir sey olmamis gibi devam edecegim. Selma, bilmeden anlik bir hata yapti, ayip etti. Yasemin, kurbandi; ama artik kurban degil, son tavirlariyla suclu oldu. Gelecek bolumde Yasemin olse, dizi onsuz devam etse, uzulmeyecegim. O kadar fuzuli oldu karakteri yani. Kendisini affetirmesi icin cok seyler yapmasi lazim. Yoksa Ahmet'le birlesseler de farketmez.

Necdet'in yatacak yeri yok. Dogru yaptigi pek bir sey bulamadigim icin, tartismaya gerek yok. Yeterince tartistik. Necdet'i savunmak icin soylenen her noktaya da karsilik verdik. Necdet gercekten cok guzel yazilmis bir karakter. Ezik ve bencil, zayif insan tipinin tum karmasikligini yansitiyor. Her zaman soyluyoruz. Necdet'i cok takdir edenlere, hayatlarinda Necdet'in Ahmet'e, Yasemin'e, ailesine ve Guzide'ye yaptiklarini yapacak bir insan temenni ederim. Benim basima gelmesin de.

Bu tavır bence ağır yine de görüşüne saygılıyım ama sonuçta bu bir dizi biraz daha sakin olmakta yarar var diye düşünüyorum ben. Burada güzel güzel yorum yapıyoruz sonuçta. İlk defa girdim bu foruma ama cidden şaşırdım yani burda bir takım tutar edası var bilmiyorum yani daha sakin olabiliriz sanki?:img-wink:

sevimli.girl
18-09-07, 22:36
yasemin hamile kaldığında ahmeti beklemesi kadar saçma bişey olamaz. sonuçta yaşananlar belli. ikisinin de annesi birbirlerini görmek istediklerini ve mektupları sakladılar. bunlar birbirlerinden tamamen ayrılmıştı ve ahmetin amerikadan ne zaman geleceği belli değildi. necdet yaseminin hamile olduğunu öğrendikten sonra onun yanında oldu, destek oldu , ne yapmak istediğiyse onun yanında gitti. yasemin çocuğu doğurmaya karar verdiğinde tek başına evlenmeden üstelik ayrılmış ve bir daha beraber olmayacağını düşündüğü birinin çocuğunu doğurmak sanırım biraz zor olurdu. necdet bu anda teklifini yaptı yasemini bu zor durumdan kurtarmak istedi. ve kurtardı da. necdet her zman rüya için çok iyi bir bab yasemin içinse çok iyi bir eş oldu.

badger
18-09-07, 22:37
ayrıca necdetin niye gardiyan olduğunu anlayabilmiş değilim. yaseminle zorla evlenmedi. onu içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak için son çare olarak evlenme teklifi etti. ona istediği zaman boşanma lüksünü tanıdı. ahmetle gideceğini anladığında bile sesini çıkarmadı bile bile sustu. güzide ile ilişkisinde ise rüyayı öne sürerek boşanmak istememesi gayet normaldi. çünkü necdet yasemini kaybetme korkusundan daha büyük bir korkuydu rüyayı kaybetmek. rüyayı kaybetmemek için onu görebilmek için ayrımak istemedi. çünkü rüyayı kendi kızı bildi.

Bazen insanları mahkum etmek için üstüne kapı kilitlemek gerekmez..Minnet duygusu, aşırı derecede orada bulunmak istenmese de mahkum eder insanı..bknz:Kolleksiyoncu hikayesi..Diyet hikayesi...:icon_whis

Pimolisa
18-09-07, 22:37
Bu tavır bence ağır yine de görüşüne saygılıyım ama sonuçta bu bir dizi biraz daha sakin olmakta yarar var diye düşünüyorum ben. Burada güzel güzel yorum yapıyoruz sonuçta. İlk defa girdim bu foruma ama cidden şaşırdım yani burda bir takım tutar edası var bilmiyorum yani daha sakin olabiliriz sanki?:img-wink:

Yok yanlış anlamayın aslında dizice en komiğimizdir:img-icecr
Bizde sakin tartışıyoruz. Niçin Nejdet hakkındaki görüşlerimiz tutucu olarak algılanıyor anlamadım:icon_whis
Nejdet ve Ahmetten başka şeylerden de konuşabiliriz.

Mesela Yasemin'i topluca eleştirebilirz.:img-polic

spdr
18-09-07, 22:39
şimdi ne tartışılıyor ben anlamadım..
necdet iyi bir insan...
necdet iyi bir baba..
necdet en iyi insan..
necdet ahmetten daha iyi bir baba..
necdet en baba..
ahmet necdete haksızlık ediyor...rüyayı da yasoyu da hakeden aslında necdet..
vs vs vs..
hangisi??
aydınlatırsanız sevvinirim..yeni geldim ve idrak etmekte zorlanıyorum:img-yes:
yardım lütfen:img-wink:

cansu_a

amin
herkes hayatında böyle iyi bi insanla karşılaşır inşallah

kimse yasemn kadar zayıf saçma korkak... ahmet kadar da vurdumduymaz birileriyle karşılaşmasın ayrıcaa bu kötü sandığın temenniyi ederken bütün bunların dizi olduğunu hatılatırım

asıl necdetin yaptığı herşeyin mantıklı ve iyi bi sebebi varken neden bize bu kadar onu kötülediniz ki biz bu gece eski forum sayfamıza gelip okan yalabık ın muhteşem oyunculuğundan bahsettik
necdet karakterinin öz<ellikle yazıldığından bahsettik ama hoş karşılanmadı maleseff

arwen61
evettt nerde kalmıştık

ahmetten zılgıtı yiyen yasemin dayanamaz ve yine tohtor melühe gider (tamam hep ona gidiliyor ama ne yapalım o dönemde elde birtek bu kalmış gerisi bunların yüzünden sizlere ömür :) )

yasemin:tohtor melüühhh ben gelddiiiimmm:img-blush

tohtor melüh:nayır nolamaz tanrım bu bir kabus olmalı yine onlardan biri:img-fie:

yasemin: tohtor melüh size çok ihtiyacım var ahmet rüyanın onun kızı olduğunu öğrendi şimdi beni onu alıp amerikaya gitmekle,bahçedeki odunları kafama vurmakla tehdit ediyor(yasemin hayal gücü görüntüsü :dito)

tohtor melüh:ohhh sana ne has oldu senmisin dağ gibi adamı yıllarca oyalayıp elinde tutup acı çektiren şimdi zılgıtı yiyince bana koştun demek ohhhh canıma değsin (bu sırada ikonu olmadığı için sizlere gösteremediğim bir nanik hareketi gelir tohtorumuzdan yasemine:) )

yasemin:sendemi brütüs amann tohtor bari bir ilaç ver bana kendimi daha iyi hissedeyim

tohtor melüh: yaseminciğim sen zaten hapı yutmuşsun,ayvayı yemişsin yani her türlü vitaminleri almışsın daha bana ne gerek var git kendini o tepeden at tabi yerse (bu sırada yaseminde yusuf yusuf görüntüleri belirmeye başlar:img-fear2 )

yasemin:bu akşam atlarım beni kimse tutamaz sen bile tutamazsın zabitler tutamaz:img-cray:

tohtor melüh:sanki tutan var atlamazsan hatrım kalır be nedir sizden çektiğim bana yine hipokrat yeminimi bozduracaksınız yieytttt yeter ulennn becerip atlayamıyorsunda çekil bak gör nasıl atlanıyor(pencerenin dışından gelen ses:hooppp gümmmmm:blink:)

yasemin:tohtor melühhh tohtor melühhh aa atladı delimi ne şimdi durup dururken ne güzelde konuşuyorduk acaba bir derdimi vardı vah garibim tüh tüh tüh :(

tohtor melüh: ağğğğhhhh allah kahretsin ölmemişim becerememişim ayağım kırılmış bari kendimi vurayım dayanamiyciğim artık:img-swoon

sonuçmu? tabiiki silah boş öyle hemen kurtulmak varmı daha ne maceralarımız olacak tohtorumuzla değilmi çanlar:img-wink:

dizice
18-09-07, 22:41
Necdt olmasaydi RUya babasiz buyumezdi. Ruya'nin annesini seven, dogacak cocugunu deliler gibi sevecek, is-guc sahibi, gercek bir babasi vardi. Ruya babasi tarafindan terkedilmis bir bebek degildi. Ruya Necdet yuzunden gercek babasi olmadan buyudu. Evet, mutl bir cocukluk gecirdi; ama eninde sonunda patlayacak bir balondu bu. Yani Ruya'nin gercegi ogrendiginde mutsuz olmasi kacinilmazdi. Sadece ertelediler. Oysa yalansiz bir dunyaya dogsa Ruya mutlu buyuyecek, birbirine asik bir ciftin mutlku cocugu olarak hayatini gecirecekti.

Ama Necdet Yasemin'le evlenmeseydi, ya da Ahmet nikaha geldiginde, Yasemin'e haber verseydi, ya da Ahmet nikahtan bir ay sonra, Yasemin benim dediginde, hayir, o artik benim karim diye Ahmet'le kavga etmeseydi (buyuk fedakarlik?), ya da Ahmet hayata kusup, Kibriscik'a surgun gittiginde, Yasemin'i hamile gorup yikildiginda Ahmet'e gercegi anlatsaydi, ya da Yasemin gecelerce hickira hickira aglarken, Ahmet hala seni seviyor, benimle konustu deseydi, ya da Yasemin Ahmet'le kacmaya karar verdiginde (Yasemin o kadar ozgurse, neden "kaciyor"? Kendini hep Necdet'e borclu hissetti. Necdet ona minetten bir pranga bagladi) ve Ahmet'e telefonda "sevgilim, seninle olmak icin sabirsizlaniyorum" dedigini duyduktan sonra gitmeyince sevinecegine, her gururlu, durust insan evladi gibi, ben bu kadini istemedigi halde burada tutuyorum diye dusunseydi; ya da Ahmet'in Ayla'yla evlenecegini ogrendiginde cinnet gecirecen Yasemin'e bakip, yeter artik deme cesaretini gosterseydi, Ruya babasiz degil, gercek babasiyla buyurdu.

Necdet'in yaptigi tek iyilik, Yasemin'i intihar etmekten vazgecirmektir. Ben de hayatim boyunca henuz, intihar etmekte olan birini intihar etmekten vazgecirmeye calismayacak kadar ruhsuz birini tanimadim. Bu insanlik geregidir. Gerisi, hepsi, fedakarliktan degil,Necdet'in Yasemin'i elde etme isteginden kaynaklanan hareketlerdir.

Fedakar insan, fedakarliktan evlendigi birisi gercek sevdigine kavussun diye elinden geleni yapar. Buna fedakarlik denir. Sevdigi kadini katakulliye getirip, belki bir gun beni sever diyerek, sevdigiyle kavusmasi icin her engeli dikene fedakar denmez. Ha Necdet gitsin, asik olmadigi bir kadinla sirf iyilik olsun diye evlensin, fedakarligina siirler yazarim.

sevimli.girl
18-09-07, 22:41
Bazen insanları mahkum etmek için üstüne kapı kilitlemek gerekmez..Minnet duygusu, aşırı derecede orada bulunmak istenmese de mahkum eder insanı..bknz:Kolleksiyoncu hikayesi..Diyet hikayesi...