Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-19

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

odysseia
19-09-07, 01:45
Hanginiz dayanamayacağımı söylemiştiniz?:icon_whis:img-hyste
İki saattir yazılanları okuyorum, tartışılan şeyin ne olduğunu hala anlayamadım. Necdet'in ne kadar iyi bi insan olduğu mu tartışılıyo? Ahmet'in aşkı için yaptıklarının etikliği mi? Yoksa Yasemin'in korkaklığı mı? Hangisi? Ya da hepsi birden mi?
Necdet'in (tüm bencilliğiyle) Yasemin'i bir nevi mahkumiyete sürüklemesiyle, Ahmet'in Rüya'yı öğrenmeden önce ve sonra yaptıklarının ne ilgisi var?
Kıbrısçık'a kaçma planı yapar. Çünkü aşıktır ve karşısındaki insanın sevgisinden emindir. Bir çocuğu babasından(!) ayırdığını farkedemeyecek kadar bencildir belki, ama aşıktır ve aşık olduğu kadının da her zaman kendisine ait olduğunu düşünmektedir. İçindeki his; boş, anlamsız, karşılıksız veya saplantılı bir ümit değildir. Kaldı ki, Necdet'e yaptığı haksızlığın farkında olması beklenemez, zaten kendisine yapılan haksızlığın en büyük sorumlusu olarak Necdet'i görmektedir. Bu yaptıkları Ahmet'in zayıflığıdır. Bu da onun aşkı için ne kadar gözü kara olduğunu gösterir.
Yasemin de kendi korkaklığından gitmemezlik etmedi Kıbrısçık'a. Doğru veya yanlış, Necdet'e duyduğu minnet borcu yüzünden gidemedi. Yasemin bencil de değil, bana kalırsa. Kendisi çok mu mutlu, Necdet'le uydurma bi evlilik sürdürmekten? Yasemin'in üzerinde anlamsız bir baskı var sadece. Kendisine aşık, kızına yıllarca babalık etmiş, onu o zor durumdan kurtaran fedakar Necdet(!) bu baskı.
Rüya gerçeğini öğrendikten sonra da, Ahmet'in, bırakın Necdet'e anlayışlı konuşmasını, çevresindeki hiçbir insana normal davranmasını veya sağduyulu olmasını bekleyemeyiz. Hele hele, "Sen olmasan napardım Necdet, kızımı babasız doğmaktan kurtardın, allah razı olsun" demesini. Ahmet Amerika'dan dönerken uçağı ıssız bi adaya düştü de, yıllarca Türkiye'ye dönemedi mi? Ahmet zaten sorumluluk sahibi, babalığı da eşliği de hakkıyla yapabilecek bir karakterken, bu hakkı elinden alındı. Ortada terkedip giden veya kaza sonucu hafızasını kaybeden ve Yasemin'i 5-6 yıl hatırlamayan biri yok ki:img-cool2
Ahmet geldi ve geldiği ilk gün Kayseri'ye gitti. Bunu da Necdet'ten başka bilen bir allahın kulu yok. Yasemin bütün ailelerin huzurunda nikahı kıyılmış, yeni evli, gencecik bir kız. O saatten sonra geri dönüşün çok zor olduğunun zaten farkındadır. Ha yeterince cesur da değildir, ayrı konu. Ama Yasemin'in "bu aşk bitti Necdet" demesi, Necdet'in "Ahmet Kayseri'ye gelmiş" demesine engel midir? Necdet bu gerçeği ne amaçla sakladı? Söyleseydi, herşeye rağmen Yasemin yine olmaz deseydi, o zaman Necdet'i değil de Yasemin'i suçlardım.
Necdet karakterine hiçbir zaman düşmanlık beslemedim. İlk bölümlerde çok da seviyordum. Saf ve temiz bir aşktı onun ki.. Necdet'e, evlilik teklifini yaptığı ilk andan itibaren kızmaya başladım ama anladım, anlamaya çalıştım. Ahmet-Yasemin ilişkisinin tamamen bittiğini düşünüyordu, hatalıydı, zayıftı, bencildi ama aynı zamanda aşıktı. Yani forumdaki genel görüşün çok fazla içinde değilim(bi noktaya kadar)-ki mesaj sayıma bakmayın, burda yeterince zaman geçiriyorum.
Necdet'in bir şekilde umudu vardı. Saymanın alemi yok, o umutlarını birer birer kaybetti Necdet. Herşey apaçık gözünün önündeydi. Kendi kızı olmadığı halde Rüya'ya gerçek bir baba gibi davrandı, ama bi süreden sonra bu yalana kendi de inanmaya başladı. İşte o zaman, gözüme zayıf, hatalı ama aşık Necdet değil, sorunlu Necdet çıkıverdi. Yine de birkaç atımlık mermi bıraktım Necdet'e. Ama ne zaman Güzide'ye gitti, o karşılıksız-büyük aşkı yerle bir oldu gözümde. Çünkü ne yardan geçti, ne serden Necdet. Güzide'den vazgeçmediği gibi, Yasemin'in "ayrılalım artık" diye (sanırım 2 kez) konuşmalarına da anlamsız bencilliğiyle "Hazır değilim" şeklinde cevap verdi. Ben yine de direndim Necdet'ten nefret etmemek için. Bu dizide en iyiler ve en kötüler diye 2 ayrı insan tiplemesi görmediğim için, hiçbir karakterden nefret de etmedim.
Ama 2. sezonda kötü karakter olmasa da nefret edilesi karakter olabiliyomuş öğrendim.
Yasemin'in Ahmet'e gerçeği söyleyemeyişindeki en büyük etken, Necdet'in söylediği gibi, belki de Ahmet'in aşkını kaybetmek istemeyişiydi. Korkmasıydı. Hem Ahmet'in, hem de Necdet'in, aşık oldukları için, hatalarını "zayıflıktır" diye nitelendirirken, Yasemin'in hatasına neden "bencilliktir" diye yaklaşıyoruz, onu da anlayamıyorum. Kaldı ki, Yasemin'in gerçeği söylemek konusundaki korkaklığının tek sebebinin Ahmet'in aşkını kaybetmek olduğunu asla düşünmüyorum. Yasemin söyleyemedi, evet Ahmet'in tepkisinden korktu. Söyleyemedi, Rüya için endişelendi. Söyleyemedi, çünkü Necdet vardı. Yasemin için Necdet fedakar dost, iyilik timsali ama evet bence de bir nevi gardiyan. Necdet'e duyduğu minnet duygusu yüzünden eli kolu bağlandı Yasemin'in. Necdet bunu göremeyecek kadar mı aşıktı da, "ne zaman söylemeyi düşünüyordun, Yasemin,HII?" veya "korkuyordun dimi, dimi Yasemin?" şeklinde aşağılarcasına bir tavır takındı Yasemin'e? Yasemin'i çok doğru falan bulmuyorum. Ama Yasemin'e bu konuda, böyle aşağılarcasına hesap sorma hakkının da Necdet'te olduğuna inanmıyorum. Ben o noktada nefret ettim Necdet'ten. Bu düşüncemin de, Ahmet'in veya Yasemin'in ne kadar mükemmel karakterler olduklarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen Necdet'in yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla ilgilidir.
Üstelik şimdi fragmanda da gördüm iyilik meleğini(!). Ahmet'e söyledikleri, tamamen içinde bulunduğu hastalıklı kıskançlığından sebeptir bana kalırsa. Yıllarca bekleyip, onca fedakarlık(!) yapıp Yasemin'den karşılığını alamayınca, Ahmet'in Yasemin'in aşkına sahip olmasını "herşeye sahip olmak" diye nitelendirmektedir. Üstelik Ahmet, ne sevdiği kadına ne de çocuğuna sahip değilken... Eh şimdilik tabii:img-wink:
İyi sohbetler herkese..

babyofjackie
19-09-07, 06:02
bakıyorum bazıları gece burayı bırakıp gidemememişler... :img-wink: herkes ahmen nejdet ve yasemin üçlüsünü konuşuyor ama burada gençler kadrosuda var arkadaşlaaaarrr :D Bakalım Deniz Defne Işık Harun Yaşar ne olacaklar ? İlerki zamanlarda hayatları nasıl değişecek ? Sonraaa bi ikilimiz var. Sevim ve Mehmet onlar ne olacaklar ? Evlenecekler mi ? Bunlarıda pas geçmeyelim arkadaşlar...Özellikle genç kadromuzu çok olaylar bekliormuş söylenenlere göre... :icon_whis

@ly
19-09-07, 06:37
bakıyorum bazıları gece burayı bırakıp gidemememişler... :img-wink: herkes ahmen nejdet ve yasemin üçlüsünü konuşuyor ama burada gençler kadrosuda var arkadaşlaaaarrr :D Bakalım Deniz Defne Işık Harun Yaşar ne olacaklar ? İlerki zamanlarda hayatları nasıl değişecek ? Sonraaa bi ikilimiz var. Sevim ve Mehmet onlar ne olacaklar ? Evlenecekler mi ? Bunlarıda pas geçmeyelim arkadaşlar...Özellikle genç kadromuzu çok olaylar bekliormuş söylenenlere göre... :icon_whis

Günaydın HS ahalisi....

Bak ben hala gidemedim :img-icecr Gençler hakkındaki fikirlerimizi sormuşsun...hemen yazayım...

Sezon sonuna kadar onlara pek dikkat etmemiştim. Açıkçası Ahmet'e üzül, Yasemin'e delir, Necdet'e çemkir derken sıra gelmedi. Sezon sonunda Deniz bıçaklanınca, çok üzüldüm.Bu kadar sevdiğimi bilmiyordum.Sonra aylarca burada, dizicecanın öncülüğünde deeniiizzz öölmmeeesiiinn...diye bağırdık...!Neyse artık rahatladık :img-yes:

Çift olarak Deniz-Defne ikilisini birbirine yakıştırıyorum. Yaşar düzgün ve efendi bir çocuk ama Işık-Yaşar olarak yakıştıramıyorum...Işık Yaşar'a göre çok rahat bir ailede yetiştiği için, uyum sağlayamayacaklarını düşünüyorum...

Devamı...sonra...:img-wink:

arwen61
19-09-07, 07:11

defne ile deniz çok mutlu olabilirler çünkü artık defnenin aileside denize güveniyor

ışıkla yaşar ise ayrılabilir özellikle bu sağ-sol davası yüzünden ve ileride bir ışık-harun ilişkisi doğabilir

@ly
19-09-07, 07:26
defne ile deniz çok mutlu olabilirler çünkü artık defnenin aileside denize güveniyor

ışıkla yaşar ise ayrılabilir özellikle bu sağ-sol davası yüzünden ve ileride bir ışık-harun ilişkisi doğabilir

Evet bence de ayrılacaklar ya da büyük problemler yaşayacaklar. Zaten sezon özetinde de onlara 3 vakte kadar büyük sorunlar çıkmıştı :icon_whis

Aslında Harun'u çok seviyorum,hadi dürüst olayım en çok Harun-Işık sahnelerinde çalan müziği seviyorum...(Zeynebim olsa o melodinin adını şıp diye söylerdi ama)...neyse efendim konuyu dağıtmayayım, Harun'u sevmeme rağmen, Yaşar olayından sonra, Işık'ın ona aşık olacağını sanmıyorum...yani bu konuda ümit beslememekteyim...

Harun'a olan hayranlığım, Işık'a duygularını anlattığı gece tepe noktasına ulaşmış olup, ayrıca saygı duymamı da sağlamıştır...:good:

Devamı...birazdan

babyofjackie
19-09-07, 08:12
Sevim mehmetten büyük mü ? Çünkü bi replikte mehmet sevime aramızdaki bi iki yaş farkını sorun etti diyor. Anlamadım ben orayı. Birde dizinin başından beri tam olarak anlayamadım. Yaseminin babası sağcı mı solcu mu ? Mehmet yani dayıları sevim ve onun bütün ailesi gibi solcu ama ben Rıza ların görüşünü anlamadım. Yoksa bu solun bölünmüş bi şekli mi ? Anlaşamadıkları konu ne ? Neyi paylaşamıyorlar ???:cheer:

@ly
19-09-07, 08:34
Gördüğüm kadarıyla heyecan içinde yorumlarımın devamını beklemektesiniz...

Işık ve Defne’ye gelirsek...Benim 8-9 yaşlarında zannettiğim, ancak 13-14 yaşlarında olduklarını öğrenip şoka girdiğim :blink: mesut ada günlerinde...Işık cıvıl cıvıl, ispiyoncu, şakacı bir kızdı...Defne ise sakin, söz dinleyen, biraz çekingen, kesinlikle çok tatlı (kime çekmişse :img-in_lo ) bir kızcağızdı...

Sonra yıllar geçti, kızlarımız büyüdüler ve ben küçük çapta bir şok geçirdim...Çünkü Defne ile Işığın kişilikleri yer değiştirmişti...(Hani bir film vardı..kişilikleri değişen bir anne-kız ile ilgili) Hadi Işık babasından dolayı, travma yaşadı, içine kapandı da böyle oldu diyelim...bizim sakin-sessiz Defne'miz gitmiş...yerinde duramayan bir kız gelmiş...!!! :bilmim

Bu durumdan şikayetçi değilim ama Rüya için korkuyorum...Bu olay genetikse, Gürsoy kızları ergenlikte değişiyorsa...o zaman bıcır Rüya gidecek...yerine :img-bored Rüya mı gelecek...!!!:img-fie:

Daha bitmedi...biraz çalışıp geliyorum...

@ly
19-09-07, 08:41
Sevim mehmetten büyük mü ? Çünkü bi replikte mehmet sevime aramızdaki bi iki yaş farkını sorun etti diyor. Anlamadım ben orayı. Birde dizinin başından beri tam olarak anlayamadım. Yaseminin babası sağcı mı solcu mu ? Mehmet yani dayıları sevim ve onun bütün ailesi gibi solcu ama ben Rıza ların görüşünü anlamadım. Yoksa bu solun bölünmüş bi şekli mi ? Anlaşamadıkları konu ne ? Neyi paylaşamıyorlar ???:cheer:

1. Sorunun cevabı evet, Sevim Mehmet'ten azcık büyük...ama azıcık, sorun olacak kadar değil...

2. Rıza sağ görüşlü, moderen tabirle merkez sağda kendisi...Bu durumda Yaşar, Rıza'nın daha sağında, Mehmet ve Sevim ise bayağı bir solunda kalıyorlar...

NOT: Ayrıntıya girmiyorum çünkü; Shevek, badger veya dizice gelince zaten açıklayacaklardır ( bkz. hocalık damarı...)

arwen61
19-09-07, 08:55
1. Sorunun cevabı evet, Sevim Mehmet'ten azcık büyük...ama azıcık, sorun olacak kadar değil...

2. Rıza sağ görüşlü, moderen tabirle merkez sağda kendisi...Bu durumda Yaşar, Rıza'nın daha sağında, Mehmet ve Sevim ise bayağı bir solunda kalıyorlar...

NOT: Ayrıntıya girmiyorum çünkü; Shevek, badger veya dizice gelince zaten açıklayacaklardır ( bkz. hocalık damarı...)

aman canım şimdi küçük erkek moda mehmette sevimden azıcık küçük olsun yani ne var değilmi:img-wink:

yalnız bu anlattıkların yol tarifi gibi oldu;

şimdi hatırla sevgiliye gitmek için rızanın bayağı bir sağından yaşar yolundan geçip en sola sevim caddesine dönüyorsun hah işte orda:img-pilot

hocalarımızın bu konuyla alakalı ayrıntılı bilgilerini de şevk ve merakla beklemekteyim:img-wink:

@ly
19-09-07, 09:05
aman canım şimdi küçük erkek moda mehmette sevimden azıcık küçük olsun yani ne var değilmi:img-wink:

yalnız bu anlattıkların yol tarifi gibi oldu;

şimdi hatırla sevgiliye gitmek için rızanın bayağı bir sağından yaşar yolundan geçip en sola sevim caddesine dönüyorsun hah işte orda:img-pilot

hocalarımızın bu konuyla alakalı ayrıntılı bilgilerini de şevk ve merakla beklemekteyim:img-wink:

Ne demek Ebru'cum..bilakis, böyle çiftlerin zengin olacakları rivayet edilir.(hem ben Sinem'ciğim ile birlikte nikah kıyafetimi bile hazırlamıştım..) :img-hyste

Hocalarımıza gelince...onları azıcık tanıyorsam (bkz. tebeşir tozu yutmuş olduklarından),ayrıntılı bir açıklama yazacaklardır...Ben sadece giriş yapmış oldum...:img-wink:

merw
19-09-07, 09:06
selamlar efendim :)
aliyeçanım sende nasıl bir bünye var :) ben kendime zombi derdim 3-4 saat uyumak bana fazle geliyor diye, sen beni de geçtin, saygı duydum :img-blush

Aslında Harun'u çok seviyorum,hadi dürüst olayım en çok Harun-Işık sahnelerinde çalan müziği seviyorum...(Zeynebim olsa o melodinin adını şıp diye söylerdi ama)...neyse efendim konuyu dağıtmayayım, Harun'u sevmeme rağmen, Yaşar olayından sonra, Işık'ın ona aşık olacağını sanmıyorum...yani bu konuda ümit beslememekteyim...

Harun'a olan hayranlığım, Işık'a duygularını anlattığı gece tepe noktasına ulaşmış olup, ayrıca saygı duymamı da sağlamıştır...:good:

harun, aynı şekilde.. aşkına karşılık olmadığını olgun bir şekilde kabul edişi saygı duyulmayı hakediyor... sağa sola saldırmak, ışık'a çemkirmek, yaşara pislik yapmak hatta hatta ışık'a karşı zor kullanmak gibi anlamsız şeyler yapmadı o; efendi gibi kabullendi ve unutmak için o da kendini sürgüne gönderdi... asil çocuk vesselam..

zeynepçan yok, onun yerine ben söyleyeyim. eğer fena halde yamulmuyorsam o harun sahnelerinde çalan şarkının adı "kara sevda" olması lazım... çok da hoş bir şarkı :img-in_lo

Işık ve Defne’ye gelirsek...Benim 8-9 yaşlarında zannettiğim, ancak 13-14 yaşlarında olduklarını öğrenip şoka girdiğim :blink: mesut ada günlerinde...Işık cıvıl cıvıl, ispiyoncu, şakacı bir kızdı...Defne ise sakin, söz dinleyen, biraz çekingen, kesinlikle çok tatlı (kime çekmişse :img-in_lo ) bir kızcağızdı...

Sonra yıllar geçti, kızlarımız büyüdüler ve ben küçük çapta bir şok geçirdim...Çünkü Defne ile Işığın kişilikleri yer değiştirmişti...(Hani bir film vardı..kişilikleri değişen bir anne-kız ile ilgili) Hadi Işık babasından dolayı, travma yaşadı, içine kapandı da böyle oldu diyelim...bizim sakin-sessiz Defne'miz gitmiş...yerinde duramayan bir kız gelmiş...!!! :bilmim

yaseminin bristol otelde kalmak zorunda olduğu gecenin ertesinde, nezahat yaseminin odasını arıyor ama bir türlü ulaşamıyordu ve onun "küveti doldurup içinde uyuyakalmasından" endişe duyuyordu. ışık da "tam da küvette uyuyakalacak adamı buldun anne, o şimdi otelde fır dönüyordur" diye lafı koymuş ve benim gönlüme yerleşmişti :D ama sonra birden o ışık gitti, nerede olduğunu ne yaptığını şaşıran bir ışık geldi... nasıl olduysa :img-cool2

evet sevim mehmetten birkaç yaş büyükmüş.. hatta bunu ilk zamanlarda sevim de dile getirmişti, sanırım selmayla konuşuyordu... tam hatırlayamadım şimdi ama böyle bir durum var...

sağ sol konusu da şöyle efendim: rıza, demokrat partinin bir milletvekili olarak sağ görüşlüdür. tabi o zaman zaten sadece 2 parti olduğu için, aşırı sağ, merkez, aşırı sol gibi kavramlar henüz yoktu ama, demokrat partinin felsefesi için merkez sağ diyebiliriz. demokrat parti, chp'nin içindeki karşıt görüşlü kişilerin ayrılmasıyla kurulmuştur, güya demokrasidir amaçları, ama kendileri çok partili sisteme geçişin 10 yıl ertesinde bile tek parti zihniyetinden kurtulamadıkları için söylediklerini gerçekleştirmeleri pek mümkün olmamıştır..... :img-cool2

gürsoy ailesi sosyalist kanattadır. tabi sevim diğerlerine göre daha aktif ve atılgandır ama, sonuç olarak diğerlerinin de görüşleri soldadır. kısacası şöyle söyleyelim, gürsoylar chp'deydi ünsallar dp'de. biri iktidardı diğeri muhalefet. sonra iktidar muhalefeti yok etmeye kalkınca, rejimin güvenliğinden endişe duyan askerle birlikte muhalefet onları alaşağı etti.... kısaca böyle diyebiliriz...

solun bölünmesi daha o yıllarda söz konusu değil.. asıl bölünme 1970lerde... rızanın milletvekili olduğu dönemde dediğim gibi zaten 2 parti var, 2 tarafın içinde de elbette görüş ayrılıkları var ama keskin bölünmeler yok. o bölünmeleri bizim gençler yaşayacaklar...

@ly
19-09-07, 09:24
aliyeçanım sende nasıl bir bünye var ben kendime zombi derdim 3-4 saat uyumak bana fazle geliyor diye, sen beni de geçtin, saygı duydum

Ben gerçek bir zombiyim...evet (bkz. İnek Şaban evetiydi bu..)

zeynepçan yok, onun yerine ben söyleyeyim. eğer fena halde yamulmuyorsam o harun sahnelerinde çalan şarkının adı "kara sevda" olması lazım... çok da hoş bir şarkı

Hıh...ta kendisi ve evet çok güzel...

Işık ile Defne konusunu hayal ettiğimi düşünmüştüm biraralar...rahatladım şimdi..( bkz. müsterihim)

arwen61
19-09-07, 09:25
Ne demek Ebru'cum..bilakis, böyle çiftlerin zengin olacakları rivayet edilir.(hem ben Sinem'ciğim ile birlikte nikah kıyafetimi bile hazırlamıştım..) :img-hyste

Hocalarımıza gelince...onları azıcık tanıyorsam (bkz. tebeşir tozu yutmuş olduklarından),ayrıntılı bir açıklama yazacaklardır...Ben sadece giriş yapmış oldum...:img-wink:

demek zengin olurlar ben niye 27 yaşıma kadar böyle beklemişimki hemen harekete geçiyorum bakayım benden ufak kimler var:img-pilot(nikah kıyafetlerinizde hayırlı olsun canım :img-wink: )

bu sağ-sol muhabbeti hala süregelen bir durum o dönemlerde şimdiki gibi çok partili bir sistem olmadığı için olaylar günümüzdekinden farklıydı tabi ama temelleri o zamana dayanıyor yalnız üzücü olan tek şey hala insanlar sağ-sol davasına birbirlerine kıyıyorlar keşke bunun önü alınabilseydi :(

merw
19-09-07, 09:49
arkadaşlar fragmanı hala izleyememiş olanlar varsa mesaj atsınlar... ben bir saate kadar çıkacağım ama, burada olup herkese link dağıtabilecek kim var???

bir de özet görüyorum özetler başlığında. atvnin sitesinde henüz yok ama... yine de koyalım buraya da, hewal arkadaşa teşekkürler :img-wink:

33.Bölüm Özeti:

Ahmet’in, Yasemin’e duyduğu öfke hergün biraz daha artarken, Yasemin perişandır. Bir yandan Ahmet’e karşı duyduğu vicdan azabı, bir yandan minik kızı Rüya’yı kaybetme korkusu hayatını zindana çevirir. Üstelik her zor durumunda yanında olan Necdet’le de artık ayrılmaya karar vermişlerdir.

Ahmet bir süredir çok dalgın ve düşüncelidir. Ahmet’teki değişikliği fark eden Selma ve Şevket, oğullarına bunun nedenini sorarlar. Ahmet’in hayatında bilmedikleri bir şey mi vardır?

Güzide’yle, abisinin gizli ilişkisini öğrenmiş olan Lale, bunun hesabını hem abisinden, hem Güzide’den sorar. Güzide, hala Yasemin’le Necdet’in evliliğinin bitmesini, bu evlilik dışı ilişkiye bağlamaktadır.

Ayla cephesinde de işler umulmadık şekilde gelişir. Ayla, Ahmet’le yapacağı evlilikle ilgili beklenmedik bir açıklama yaparak, hem kendi ailesini hem de Ahmet, Selma ve Şevket’i şaşırtacaktır.

Hala yoğun bakımda olan Deniz, komadan çıkacağına dair ipuçları verirken, başta Defne ve Mehmet olmak üzere tüm sevenleri ve devrimci arkadaşları, koma sonrası Deniz’de önemli bir hasar kalıp kalmayacağını merakla beklemektedirler.

babyofjackie
19-09-07, 09:57
arkadaşlar fragmanı hala izleyememiş olanlar varsa mesaj atsınlar... ben bir saate kadar çıkacağım ama, burada olup herkese link dağıtabilecek kim var???

bir de özet görüyorum özetler başlığında. atvnin sitesinde henüz yok ama... yine de koyalım buraya da, hewal arkadaşa teşekkürler :img-wink:

33.Bölüm Özeti:

Ahmet’in, Yasemin’e duyduğu öfke hergün biraz daha artarken, Yasemin perişandır. Bir yandan Ahmet’e karşı duyduğu vicdan azabı, bir yandan minik kızı Rüya’yı kaybetme korkusu hayatını zindana çevirir. Üstelik her zor durumunda yanında olan Necdet’le de artık ayrılmaya karar vermişlerdir.

Ahmet bir süredir çok dalgın ve düşüncelidir. Ahmet’teki değişikliği fark eden Selma ve Şevket, oğullarına bunun nedenini sorarlar. Ahmet’in hayatında bilmedikleri bir şey mi vardır?

Güzide’yle, abisinin gizli ilişkisini öğrenmiş olan Lale, bunun hesabını hem abisinden, hem Güzide’den sorar. Güzide, hala Yasemin’le Necdet’in evliliğinin bitmesini, bu evlilik dışı ilişkiye bağlamaktadır.

Ayla cephesinde de işler umulmadık şekilde gelişir. Ayla, Ahmet’le yapacağı evlilikle ilgili beklenmedik bir açıklama yaparak, hem kendi ailesini hem de Ahmet, Selma ve Şevket’i şaşırtacaktır.

Hala yoğun bakımda olan Deniz, komadan çıkacağına dair ipuçları verirken, başta Defne ve Mehmet olmak üzere tüm sevenleri ve devrimci arkadaşları, koma sonrası Deniz’de önemli bir hasar kalıp kalmayacağını merakla beklemektedirler.

bu özeti nereden buldun acaba ??? bi de ben felaket tellalı gibi olmayayım ama denizde kesin bişiler kalıcak... doktor neden söylesin yoksa.. yürüyememe olasılığı yüzde 90. çünkü asabiye muayenesinde belden aşağısına yapılan uyarılara hiçbir cvp vermedi...

askasurguncu
19-09-07, 10:03
ozet gelmis fragmanida gordum
bu hafta yine cok heycanli bir bolum bekliyor bizi yasemin
artik bedel odemeye basliyor baba ve kizi ayirirsa sonunun boyle olacagi beliydi birazda yaseminin aci cektigini gorelim ahmeti biraz mutlu gorelim

arzu-başak
19-09-07, 10:06
Valla ben yasemin yuzunden birakmadim cansucum.. burda en eskilerdenim ama cogu sevdigim arkadasim birakinca bende biraktim..
kulaklari cinlasin.. melal abla , muko, sinem, arzu, cok ozledim..

arzu necdeti sevmezdi ama benim fikirlerime saygi duyardi.. ne neseliy gunlerdi:img-in_lo

Herkese merhaba...dün sohbet koyuymuş anaşılan...
canım sendemi burdaydın....evet hala sevmiyorum necdeti..hatta gün geçtikce içimdeki bu duygu dahada büyüyor...
evet o dönem sohbetlerimzi çok güzeldi..ama şimdiki sohbetlerde çok güzel...ben yorumları okumaktan çok büyük keyif alıyorum...
ve ben yine hemen çıkmak zorundayım..size iyi sohbetler...
buarada bu cumayı ayrı bir heyecanla bekliyorum...

babyofjackie
19-09-07, 10:09
arkadaşlar yanılmıyorsam ilerki bölümlerde yani bu idamların başlayacağı dönemlerde harun idam edilebilirmiş. biliyorsunuz deniz gezmiş ve üç arkadaşından başka çok insan idam edildi... ayrıca deniz bu olaylara artık pek fazla karışmayacakmış... bazı psikolojik sorunları olacakmış... mehmet sevinir heralde... :icon_whis

vetaki
19-09-07, 10:33
Selamlar,
Ayla'nin beklenmedik açiklamasi herhalde Ahmet'le evlenmeyecegim seklinde olacak... Herkes sasiracak. Sonra dava sürecinde "Bekar birine asla velayet verilmez" diye dusununce Ahmet Ayla'yi yeniden ikna edecek buyuk ihtimalle. Isler bu noktaya geldikten sonra nasil toparlayacaklar mechul.

kutbettin
19-09-07, 10:51
arkadaşlar yanılmıyorsam ilerki bölümlerde yani bu idamların başlayacağı dönemlerde harun idam edilebilirmiş. biliyorsunuz deniz gezmiş ve üç arkadaşından başka çok insan idam edildi... ayrıca deniz bu olaylara artık pek fazla karışmayacakmış... bazı psikolojik sorunları olacakmış... mehmet sevinir heralde... :icon_whis

Nasıl yani ben tam anlayamadım. İdam mı edilecek öldürülecek mi? Silahlı mücadeleye katılanlardan biri olursa Harun ölme olasılığı çok yüksek :sad53: Deniz'in karışmamasına bir nevi sevindim aslında daha çok acı çekebilir ama tahmine ttiğim bir şey de değildi. Komadan çıkışta sorunlar yaşayacak o zaman, buna bağlı olarak psikolojik sorunları olur. Mehmet, çok endişe duymayacağı için sevinebilir, baba yüreği sonuçta:img-yes:

merw
19-09-07, 11:01
açıkçası burada konuşurken, biz harunun silahlı çatışmalarda öleceğini düşünmüştük.. hani odtü'de ya, sinanlarla daha yakın falan.. dizide zaten deniz gezmiş karakteri var ve idam olacak bu yüzden bir de başka karakterlerin idamlarını göstermeye gerek duymazlar kanımca. ama silahlı çatışmalarda ölecek gençler arasında dizide sevdirilen bir karakter olursa, etkisi muazzam olur :sad53::sad53: tabi, harun aralarında olmasa da etkisi muazzam ama :icon_cry:

kutbettin
19-09-07, 11:10
açıkçası burada konuşurken, biz harunun silahlı çatışmalarda öleceğini düşünmüştük.. hani odtü'de ya, sinanlarla daha yakın falan.. dizide zaten deniz gezmiş karakteri var ve idam olacak bu yüzden bir de başka karakterlerin idamlarını göstermeye gerek duymazlar kanımca. ama silahlı çatışmalarda ölecek gençler arasında dizide sevdirilen bir karakter olursa, etkisi muazzam olur :sad53::sad53: tabi, harun aralarında olmasa da etkisi muazzam ama :icon_cry:

Ya Merw haklısın aslında, Sinanlara daha yakın olan ve bu tür oluşumların içinde yer alacak kişi Harun olacak bizim gençler arasında. Büyük bir ihtimalle de çatışmalardan birinde ölür, şahsen işkence altında ölmesini de istemem, izleyemem de:sad53: Aralarında Harun olmasa gazete haberi gibi yaparlar bence yine, gösterilmesi bakımından dizinin sevilen bir karakterinin de olayla riçind eolması etkileyici ve güzel olabilir:img-yes: Çok üzüleceğiz ya:sad53:

Tavuskuşu
19-09-07, 11:11
Harun idam edinlenler arasında olamaz elbette ama o da yargılanabilir diğerleriyle birlikte. Sonuçta bu süreçte çok aktif bir rol üstlendi.Her olayda var maşallah.O nedenle yargılanması normaildir.Ama silahlı çatışmada kim vurduya kurban gitmesini hiç istemem. Bu dizide en seviğim ikinci erkek karakter. Olmayacağını anlayınca arkadaşlığını da kaybetmemek adına efendice çekilen, bir resimle bir mektupla avunabilen bir insandır. Kendisinin de dediği gibi karşılıksız aşkın kanunu biri diğerini üzer elbet.Ama o üzülen kişinin de onu üzene öfke duymasının mantığını ben hala anlayamadım.Birini size aşık olmadığı için suçlamak ve ona çemkirmek,en azından içten içe sevmediği için kızmak sağlıklı bir davranış değil bence.

Merve fragman için tekrar teşekkür ederim.:):)

babyofjackie
19-09-07, 11:14
açıkçası burada konuşurken, biz harunun silahlı çatışmalarda öleceğini düşünmüştük.. hani odtü'de ya, sinanlarla daha yakın falan.. dizide zaten deniz gezmiş karakteri var ve idam olacak bu yüzden bir de başka karakterlerin idamlarını göstermeye gerek duymazlar kanımca. ama silahlı çatışmalarda ölecek gençler arasında dizide sevdirilen bir karakter olursa, etkisi muazzam olur :sad53::sad53: tabi, harun aralarında olmasa da etkisi muazzam ama :icon_cry: yok yok bende harunda denizler hariç bi kaç kişi ile beraber idam edileceğini, bizim denizin ve ailesinin onu ve diğerlerini kurtarmak için çok çaba harcayacağını duydum. ayrıca ilerki bölümlerde diziye harunun aileside dair olabilir... :img-wink:

babyofjackie
19-09-07, 11:25
Valla bilemiyorum tabi zaman neler gösterir belli olmaz ama bence harunun idama çarptırılması ve defne ile denizin hukuk fakültesinden mevzun olmalarıyla onu kurtarmaya çalışmaları daha mantıklı geliooor.. :img-pilot

Tavuskuşu
19-09-07, 11:28
Vallahi kırdım şeytanın bacağını...:)

Harun zaten ışık'ın hayatında önemli bir yere sahip.Onun dostluğuna sahip.Ki bu da çok önemli. Çünkü onu sevmediği için ışık'ı suçlayıp arkadaşlıklarına da zarar verebilirdi.Arkadaş olarak çok iyiler bence.Harun hala seviyor ve üzülüyor sanırım ama bırakalım onlar da gerçekten arkadaş olarak kalsınlar.Işık aşta bu kadar net konuşmuşken daha sonraları etkilenmesi benim hoşuma gitmez.Bir erkek ve bir bayan arkadaş olarak kalmaya devam etsinler bence.Çünkü gerçekten çok güzel bir arkadaşlıkları var...

İlahi Ebru...Madem ayağına kadar gelmiş icabına baksaydın.Ben de geçen gün Brad'e kızdım.Kurtul şu sıska,alinde belinde kolunda çocukla gezen angelinadan buraya gel dedim ama nafile...Oğlanın gözünü nasıl kör etmişde haspam.:hıh :img-hyste

arwen61
19-09-07, 11:32
belki ilerde harununda karşısına biri çıkar diyeceğim ama imkansız görünüyor,birde denizin sakat kalıp kalmaması durumu var inşallah onada birşey olmaz yazık zıpkın gibi bir çocuktu :)

gelelim bizim zıpkın ahmete valla bu sefer yasemini fena vuracak yaseminde sanırım deniz vurgunu gibi bir vurgun yiyecek ama yinede ona suni tenefüsü ahmet yapacaktır kanaatindeyim:img-in_lo

hani yıldız tilbenin bir şarkı sözü vardı

"ey aşk beni yağmala
ateş et arka arkaya aşk beni tara
bilsin hiçbirşey umurumda değil"

ahmette yağmalandı ama yinede aşık hepte öyle kalacak:img-in_lo

babyofjackie
19-09-07, 11:37
belki ilerde harununda karşısına biri çıkar diyeceğim ama imkansız görünüyor,birde denizin sakat kalıp kalmaması durumu var inşallah onada birşey olmaz yazık zıpkın gibi bir çocuktu :)

gelelim bizim zıpkın ahmete valla bu sefer yasemini fena vuracak yaseminde sanırım deniz vurgunu gibi bir vurgun yiyecek ama yinede nona suni tenefüsü ahmet yapacaktır kanaatindeyim:img-in_lo

hani yıldız tilbenin bir şarkı sözü vardı

"ey aşk beni yağmala
ateş et arka arkaya aşk beni tara
bilsin hiçbirşey umurumda değil"

ahmette yağmalandı ama yinede aşık hepte öyle kalacak:img-in_lo

ahmetle yasemini bilmem ama bence denizi sakat bırakacakları kesin. asabiye muayenesi yapan doktor herşeyi belli etti aslında.. ne diz refleksleri çalıştı nede ayak altı gıdıklandı... neden her dizide böyle bi dram yaşatırlarki sanki... klişe oldu artık bu...

Tavuskuşu
19-09-07, 11:43
Fizik tedavi mizik tedavi o kurtulur bir şekilde canım.Ömrünün sonuna kadar sakat kalmasııııııııın.:(:( Hani klasiktir ya sakat kalan sevdiği de acı çekmesin diye onu kendinden uzaklaştırır.Veya içine kapanır da bu yüzden herkese kötü davranır.Böyle olmasın. Ha olacaksa da defne bu oyunlara düşmesin. Aşkı için savaşsın. Ne olursa olsun hep yanında olacağını, boşuna uğraşmaması gerektiğini, asla aşkında vazgeçmeyeceğini haykırsın denize. Belki bu şekilde denizin aklı başına gelir.

Eee sevgili Okan's Angels siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?Daha 3-5 kişi toplanmadı mı?

arwen61
19-09-07, 11:54
Fizik tedavi mizik tedavi o kurtulur bir şekilde canım.Ömrünün sonuna kadar sakat kalmasııııııııın.:(:( Hani klasiktir ya sakat kalan sevdiği de acı çekmesin diye onu kendinden uzaklaştırır.Veya içine kapanır da bu yüzden herkese kötü davranır.Böyle olmasın. Ha olacaksa da defne bu oyunlara düşmesin. Aşkı için savaşsın. Ne olursa olsun hep yanında olacağını, boşuna uğraşmaması gerektiğini, asla aşkında vazgeçmeyeceğini haykırsın denize. Belki bu şekilde denizin aklı başına gelir.

Eee sevgili Okan's Angels siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?Daha 3-5 kişi toplanmadı mı?

deniz eğer sakat kalırsa senin dediğin gibi bir ruh halina girebilir ama bende defneden güçlü olup onun yanından hiç ayrılmamasını bekliyorum sevginin yenemeyeceği hiçbirşey yoktur değilmi:img-in_lo

ama deniz çokta içine kapanırsa yollarız tohtor melühe 2 seansta tamamdır hemen kendine gelir:img-pilot

Tavuskuşu
19-09-07, 11:58
Defne güçlü kız zaten yasemin gibi gereksiz mıymıntılıklar yapmaz.Ama şu son bölümde söylediği benim yüzümden oldu lafları beni endişelendiriyor açıkçası.Senin yüzünden olmadı ki kızım...Zaten birine bir şey olunca herkes kendini suçlar.Yok keşke evden çıkmasına izin vermeseydim,yok oraya gitmek için ısrar ettim ben ona,yok daha erken gitseydik...Herkes bir bahane bulur ve bütün suçu üstlenmeye çalışır.Halbuki ne yazıldıysa o değil mi?:img-hyste :img-hyste

Melüh Amcadan da ses seda yok ama bilemiyorum...
Belki bir gece ansızın gelir yine
Elinde mor çiçeklerle...
tazelikle gelir yine
bin bir güzel terapiyle :img-hyste

Neyse ben kaçıyorum çanlar.bye Akşama görüşürüz ama geri çekilen biz olmayacağız değil mü?.:):)

merhem
19-09-07, 12:56
Defne güçlü kız zaten yasemin gibi gereksiz mıymıntılıklar yapmaz.Ama şu son bölümde söylediği benim yüzümden oldu lafları beni endişelendiriyor açıkçası.Senin yüzünden olmadı ki kızım...Zaten birine bir şey olunca herkes kendini suçlar.Yok keşke evden çıkmasına izin vermeseydim,yok oraya gitmek için ısrar ettim ben ona,yok daha erken gitseydik...Herkes bir bahane bulur ve bütün suçu üstlenmeye çalışır.Halbuki ne yazıldıysa o değil mi?:img-hyste :img-hyste

Melüh Amcadan da ses seda yok ama bilemiyorum...
Belki bir gece ansızın gelir yine
Elinde mor çiçeklerle...
tazelikle gelir yine
bin bir güzel terapiyle :img-hyste

Neyse ben kaçıyorum çanlar.bye Akşama görüşürüz ama geri çekilen biz olmayacağız değil mü?.:):)

Defnenin deniz istesede vazgececegini sanmiyorum..Isik olsa belki ama Defne yapmaz.. mantikli bir kiz o..
Abisinede cektiyse:icon_whis
Defnenin boyle sorunlar gelisirse ahmet ile konusmasini ahmetin ona akil vermesini isterim:img-yes:

yamisis
19-09-07, 13:07
ya nedemk ya denizde kalici bir hasar kalip kalmayacagi ne sacma yaaa hayir yani yuh olmasin artik boyle bisey denizden ne istiyolar anlamadimki illa kotu bir seymi gelmesi lazim denizin basina illa dizide anlatilan bir askin basina muhakkak kotu bir sey gelmesimi lazim amaclari ne ki bu senaristlerin bilmiyorum deniz idam edilmeyecek madem oyle felc yapalim cocugu yada hafizasini yitirsin mi diyolar allah allaaaaaah...:icon_sorr:icon_sorr

zaten yeterince mutsuz asklar var bkz:
isik yasar
nezahat riza
ahmet yasemin
sevim mehmet
harun (platonik):img-yes::icon_sorr
necdet(platonik) :img-yes::icon_sorr

e baari defneyle denizi rahat birakin yaaa...

aylanin kararida muhakkkak ayrilmak olur ahmetten ayrilacagini filan soyler o zaman belki ahmet yasemine sinirli haliyle aylayi fikrinden caydirip illa evlenelim filan der olur valla boyle seyler bilemiyorum

ahmete ithaaafeeeen:
acilen toparlanmalisin
ustunden koca bir ask gecti
bi kac gun kibrisiciga gitmelisin
dava sonlaninca sana yazarim :happy0064:img-pilot

arwen61
19-09-07, 15:05
bir günü daha akşam ettik cumaya gittikçe yaklaşıyoruz ahmetin yasemine tepkisi,yaseminin mahkeme celpini ilk eline aldığında hemen ahmetemi gideceğini yoksa başka birşeymi yapacağını ve tabi iki aşığın karşı karşıya geldiğinde birbirlerine neler söyleyeceğini hep birlikte göreceğiz:img-yes:

iftar vaktine doğru ilerlerken bende çıkmaya hazırlanayım bütün forumdaşlara iyi iftarlar,

çanlar akşama görüşürüz:img-wink:

eylul
19-09-07, 15:20
Hatırla Sevgilinin hatırlı sakinlerine selamlar sevgiler...

Sabah sabah fragmanı izleme mutluluğunu yakaladım.

Vayyy Vayyy Vayyyy

Ahmet nasılda bağırdı evladım.....Buna bağırmak bile denmez kükremiş adeta...Kızmak bir insana nasıl bu kadar yakışır..Ah tansiyonu da fırlamıştır...

Galiba annesi de öğrendi gibi geldi bana...Vicdan azabından sürünsün inşallah sürümler sürümler sürümsün.

Yasemin artık Ahmet için bir şeyler yap ne olur güzel kızım yaw..Bırak mıymıylığıııı aaaaaa.

Ahmet boşanma olayını ne zaman duyacak, ne tepki verecek acaba..

Bu çocuk asabiyesinden bir delilik yapmaz dilerim.Yoksa ben onu geberteceğim vallahi...

Artık Ahmet Yasemin’i kollarının arasına alıp insanlık namına yanağını boynunu bir okşayıversin...

Benim bu duygusallığa dayanmam için kesin sakinleştirici almam gerek tabiii....

O sırada ..... Yasemin’in yüzünü avuçlarının arasına alsın.... , Necdet de sana dokunduğunda böylemi hissediyordun...Sus..Söyleme.....Sizi birlikte düşündükçe yıllardır azaptan öldüm..Dayanamıyordum diye inlesin...

Yasemin de gözlerini kapatıp bana senden başka kimse böyle dokunmadı ..Ben de yıllardır bu an için yaşıyordum......Benim için de kolay değildi..Aşkınla sensiz yaşamak deyiversin...

(Allahım ne olur duy sesimi..)

Sonra ne olur....Neler olur.....

Ahmet bütün gerçeği öğrendiğinde önce şöööyleee aşkın dudakarından hasretini , yudum yudum içer...Gössslerini kısar uzun uzun bakarrrr ...

Allahım kimbilir nasıl da bakar..

Aşk süzülür bütün ihtişamıyla kirpiklerinden...

Veeee yıllardır bana çektirdiklerin için seni dizime yatırıp pataklamam gerek derse de ......

Hakkıdır...Vallahi..Patlat poposuna Ahmet ..

(Kadına şiddete hayır..Çek elini Ahmet dersem karga olayım)

merve_ak
19-09-07, 15:20
Bence de Defne güçlü olacaktır ve asla Yasemin'in yapacağı hataları yapmaz yani yapmamalı. :img-cool2
İkinci bir Yasemin vakasını kaldıramam bu dizide.
Umarım Ahmet'te kendini bir an önce toplar da Ayla ile evlenme gibi bir yanlış yapmaz yoksa korkarım Yasemin ve Necdet'te bu yüzden daha uzun bir süre evli kalabilirler. En istemediğim şeylerden biri bu dizide.

Deniz'de bir hasar bırakabilir bu olay ama bence kalıcı değil geçici olacaktır. Arkadaşlarının, ailesinin ve Defne'nin yardımıyla düzelecektir sonradan.

Işık-Yaşar ilişkisini severek izleyen ama Harun'a da bir o kadar üzülen biri olarak umarım Harun ölmez. Zaten Deniz Gezmiş idamlarıyla yeterince lanet okuyacağımı biliyorum bu sağ-sol davalarına, bir de Harun ki benim için Necdet'ten sonra dizide en sevdiğim ikinci karakter, umarım ona da kötü bir şey olmaz.

zeyneps
19-09-07, 15:23
Vay be dün okumadığım yorumları okuyordum da şaşırdım kaldım :blink:Aşkına yaranmak için bir suça ortaklık yapan Necdet ve bir bebeğin hayatını ve bir babayı bile düşünmeden bunları yapan bir insan safça seven aşık konumuna oturtuluyor ve hiç bir şeyden haberi olmayan sevdiği kadın kendisinden başka biriyle evlense bile aşkına sadık kalan onu sevmekten vazgeçmeyen bir adam sinsi konumuna oturtuluyor :icon_whisYani gerçekten buna bir anlam veremedim ben :img-in_lo Tabi sinsiliğin anlamını da bilmek lazım :icon_whis

Ahmet'in aşkını öğrendiğinden beri ona ikili oynayan bir yandan arkadaşız numarası çekip de aynı zaman da ona her zaman önyargılı davranmaya meyilli Ahmet Yasemin tartışırken arkada suratında hafif ve kurnaz bir tebessüm oluşan ,Yasemin daha 19 yaşındayken tek çözümü onunla evlenmekte gören ve Yasemin ona her ne söylemiş olursa olsun babaya ulaşmak için -ki bu baba kendisinin arkadaşız dediği kişidir- hiç bir çaba göstermeyen ,"aşk için her şey mübahtır " görüşünü savunarak aşkı adına bir suça ortaklık eden, evlenme teklifi kabul edeceği sırada sanki gerçek bir evlilik olacakmış gibi ellerini oğuşturup sevinçle bekleyen, yıllar sonra gerçek babayı trende gördüğü zaman orada bile onların iki çift laf etmesine izin vermemeye çalışarak kızını uzaktan da sevmesine izin vermeyerek arabayla peşlerine düşen ,yıllar boyunca sakladığı sırla çevresindeki herkese ikili oynayan (ailesi Yasemin'in ailesi) ,Yasemin'in ağlamalarını duyup neden ağladığını bilip buna kulak tıkayan, onun Ahmet'le gideceğini öğrendiği zaman yine de ertesi gün gitmeyince evi çiçeklerle donatan ,Yasemin'den umudu kestiği ilk an başka bir kadının kapısını çalarak onu da toplumda kötü kadın konumuna düşüren ,Yasemin boşanmak istediğini her söyleyişinde hazır değilim Rüya hasta ben Güzide'yi sevmiyorum diyip diyip yine de hala başka bir kadınla ne yaptığını bilmeyen, iki kadını bir arada elinde tutmaya çalışan ,Yasemin'den bir nevi intikam almak için fevri davranarak gerçeği açıklayan (bu sırada Ahmet'e yazık gerçeği söyleyeyim diye bir düşüncesi olmadığına bahse girerim amaç sadece birilerinin canını acıtmaktı) bir de üstüne utanmadan hala karşısındaki hiç bir şeyden haberi olmayan adamı suçlayan, eve geldiğinde "Ahmet bana hakaret etti " gibi asılsız bir cümle kuran hala kendini temize çıkarmaya çalışan ve Ahmet'e olanlardan dolayı bir gram pişman olmayan, "artık özgür olma vaktin geldi Yasemin" diyerek bir bakıma kendi kişiliğini ortaya koyan ve yeni bölümde hala dalga geçer gibi "her istediğine sahip olmazsın Ahmet " diyen bütün bunları kıskançlıktan yapar bir insan sırf Ahmet Yasemin'in aşkına sahip diye böyle bir şeyi söyleyemezsin ki onun sevdiği kadına da kızına da resmen Ahmet'in dediği gibi kendi sahip kıskançlıktan gözü dönmüş karşısındakinden neret eden bir insan bunları söyler ancak :img-yes::img-yes: Bütün bunları yapan birisi sinsi değil :icon_whis:icon_whis
Ama tek suçu sevdiği kadınla bir anın heyecanıyla ve sevdiği kadın hala onu seviyor diye Kıbrısçık'a gitmek isteyen Ahmet bencil sinsi evet :icon_whis -Ki Ahmet bunu Necdet'ten gizli gzili bile yapmayacaktı Yasemin'e de "istersen ben konuşayım " dedi hatta "hemen boşanmalısın Yasemin" dedi :img-yes: bunları diyen bir adam sinsi evet Ayla 'ya başka birini sevdiğini söyleyen ama yine de buna rağmen evlenme teklifi alan ısrar edilen (ki Ayla onun Yasemin'i sevdiğini biliyordu ama yine de ısrar etmişti ) Yasemin'le konuşana dek böyle bir şeyi düşünmeyen ama belki o anın da acısyla Yasemin'in canını acıtmak isteyen ve evlenme teklifini kabul eden (ki Ahmet Ayla'ya hiç bir zaman seni seviyorum demedi ) Ahmet sinsi evet ,Yasemin'i yine de her şeye rağmen sevmekten vazgeçmeyen onunla arasında tekrar birşeyler başladığında ilk işi Ayla'dan ayrılmak olan bu derece dürüst bir adam sinsi evet :img-yes: Asla iki kadını idare eteye yanında tutmaya çalışmayan bir adam da sadece zatan sinsi olabilir ahlak anlayışı iki yüzlü toplumumuzda da sadece böyle adamlar sinsi olabilir zaten :img-yes:

zeyneps
19-09-07, 15:28
Bence de Defne güçlü olacaktır ve asla Yasemin'in yapacağı hataları yapmaz yani yapmamalı. :img-cool2
Umarım Ahmet'te kendini bir an önce toplar da Ayla ile evlenme gibi bir yanlış yapmaz yoksa korkarım Yasemin ve Necdet'te bu yüzden daha uzun bir süre evli kalabilirler. En istemediğim şeylerden biri bu dizide.

Deniz'de bir hasar bırakabilir bu olay ama bence kalıcı değil geçici olacaktır. Arkadaşlarının, ailesinin ve Defne'nin yardımıyla düzelecektir sonradan.

Işık-Yaşar ilişkisini severek izleyen ama Harun'a da bir o kadar üzülen biri olarak umarım Harun ölmez. Zaten Deniz Gezmiş idamlarıyla yeterince lanet okuyacağımı biliyorum bu sağ-sol davalarına, bir de Harun ki benim için Necdet'ten sonra dizide en sevdiğim ikinci karakter, umarım ona da kötü bir şey olmaz.

Umarım tüm dediklerin olur bir de Harun ölmesin ya ben onun saf aşkına daha çok inanıyorum ve onun çekip gidebilecek kadar cesaretli ve güçlü oluşunu seviyorum Harun çok tatlı Işık &Yaşar ikilisini seviyorum ama ileride ne olur bilemem ama Harun Işık hiç bir zaman arkadaştan öte olmasınlar sadece arkadaş olsunlar çok tatlılar çünkü ayy Harun ölmesin üff içime bir korku düştü şimdi ya ölürse ben nasıl dayanırım bu acıya :icon_sorr:icon_sorr Zaten bir kere de güzel bir şey olsa şu dizide göbek atıcağım vallahi :icon_whis:icon_whis:img-cool2

Annem SOS gönderiyor görüşürüz akşam :sad53::sad53:

devgenc2
19-09-07, 15:31
arkadaşlar denizin sakat kalması yada ölmesiyle ilgli bi kuşkum yok ilk bıçaklandıında ölceğini bile düşünmüştüm ama 32.bölümden snra hiç öle bi kuşkum kalmadı bnce deniz sakat kalsa bile kısa zmnda iyileşecek çok önemli bi hasar kalmıcak ama kesnlikle bu olaydan snra agresifleşecek gibi me gelio:img-in_lo

sinem*
19-09-07, 15:33

Yaseminle necdet evli kalmaz ama bu durumu ailelerine herkese açıklamaları son bölümlerden önce olursa çok iyi olur ..Bir de bir şey sorucam dizi bu sezon bitecek mi?

Harun konusuna gelince bende ölmesini hiç istemem.(gerçi kimsenin ölmesini istemezdik ama olan oluyor :icon_whis) Bende harunu çok seviyorum bu arada sıralamamız çok benziyor :)

Bir de yanlış anlaşılan bir durum var sanırım.Necdetin bencil olmadığını anlatmaya çalışırken ahmet'e bencil demedik.Sanki necdet'i yüceltip ahmeti kötü duruma düşürmüşüz gibi anlaşılmış gibi geldi :icon_whis

merve_ak
19-09-07, 15:47
Ben de Sinem'e katılıyorum, asla Ahmet hakkında kötü bir şey söylemedim. Ayrıca Ahmet'e karşı nötrüm yani onun yaptıklarına saygılıyım ama onu çok sevdiğimi de söyleyemem. Zeynep senin söylediğin nedenlerden Necdet'i suçlu bulmuyorum, vardır elbette arada hataları ama Yasemin'in istemediği bir şeyi Necdet yapmakla yükümlüymüş gibi bir hava yaratmakta doğru değil bence. Sonuçta aşık bir adam ve karşısındaki ona Ahmet asla bilmeyecek diyor ve de gayet kararlı. Bu yaptığında ben bir hata göremiyorum. Necdet ki 4 yıl boyunca Yasemin'i bekledi bir umut. Olmayacağını Yasemin'in onun yatağına geldiği gece anladı. Zaten belki bir an sinirle Güzide'ye gitmesi doğru değildi ama sonrasında Yasemin iyice çekilmez bir hal aldı bence. Necdet'in en büyük hatası Rüya'yı çok sevmesiydi. Eğer sadece Yasemin olsa zaten ilk andan ayrılırlardı ama Güzide'yi sevmiyorum diye Yasemin'e açıklama yaparken orada kastettiği seni seviyorum diye senle beraberim değildi. Güzide'yi sevmiyorum ciddi düşünmüyorum yani acelesi yok ayrılmamızın gibi bir düşünceydi. Zaten bunu Teo'yla konuşurken Rüya'yı kaybetmekten korktuğunu söylediğinden de anlayabiliriz. Yani burada asıl mevzu bi saatten sonra Yasemin değil Rüya'ydı diye düşünüyorum.

merhem
19-09-07, 16:30
Diger dizilerde klasik haline gelmis olaylari izlemekten sıkıldım zaten artık..
Denızde bır hasar kalırsa örnegın bir süre yuruyemezse bunalım takılıp defneyı falan basından salmaya kalkarsa sıkılırım.. Cunkı cogu dızı ve fılmde ızledık bu sahnelerı..
Ahmetın ruya ıcın yasemınle konustugu sahnede dogumunu yurudugu goremedım falan dedıgındede hıc etkılenmemıstım.. Benı etkılıyen sozu bır kızım var bune buyuk bır keder demesıydı.. cunkı klasık halıne gelmıs seylerden farklıydı..

Harun Dızıde sevdıgım 2. Karakter ölmesın ..
Olmeyecegını de umuyorum..

zıynıp saga gelınce.. agzını burnunu dagıtırım sinsinin anlamını biliyorum..

cansu_a
19-09-07, 16:38
Ben doktor zaten belki de hiç yürüyemez deyince aha dedim yeni bir emre vakası geliyo (Bkz.sıla )

deniz eğer sakat kalırsa aklıma tek bi ihtimal geliyo...Deniz eğer sakatlnamazsa eylemlerine devam eder hatta yine en ön safta Deniz Gezmiş le birlikte ee dolayısıyla zamanı geldiğinde asılacak adamlardan biri de o olur heralde asılmasın eylemlere katılmasın diye sakat oldu şimdi ama doktorun asla yürüyemez dedii deniz zamanla yürür de :img-wink:

defnenin gitceğini de sanmıyorum...kalıp deniziyle mutlu olsun yaa ya da

o giderse deniz de belki tedavi için fransaya gider o zaman da süper olur:happy0064

Yaşar bence herşeyi daha dengeli düşünmeye başladı.Ama ışık ın solcu arkadaşlarından çekeceği var

cansu_a
19-09-07, 16:41

Ben de çok seviyorum Harunu Mervecim ama bi yandan da yaşarın geri çekilmesnden korkuyorum.Kafası karışıyo kendi düşünceleriyle yaşnanalar ışığın çevresindekiler dizideki mutlu aşklardan biri de onlar olsun ama Haruncağız da ölmesin...

dizice
19-09-07, 16:49
Defne cok aci cekiyor. Bence Deniz henuz uyanmadan, Harun Defne'yle evlensin. O uyaninca da, "O benim karim, ondan uzak dur" desin fedakar bir insan olarak. Hatta Defne hamileyse, cocuguna da babalik etsin. Deniz acisindan kendini Anadolu'ya atsin. Orada yaslansin. Belki trende tesadufen Defne'yle ogluna rastlar ve Istanbul'a donmeye karar verir.

merhem
19-09-07, 17:02
Ben de çok seviyorum Harunu Mervecim ama bi yandan da yaşarın geri çekilmesnden korkuyorum.Kafası karışıyo kendi düşünceleriyle yaşnanalar ışığın çevresindekiler dizideki mutlu aşklardan biri de onlar olsun ama Haruncağız da ölmesin...

Ben Yasarı sevmıyorum.. Hıc samımı gelmedı bana ısınamadım belkı ısıgıda sevmıyorum dıyedır.. Isıkda hıc samımı gorunmuyor .. Mutlu olsun ıkısı:icon_whis

cansu_a
19-09-07, 17:02
Defne cok aci cekiyor. Bence Deniz henuz uyanmadan, Harun Defne'yle evlensin. O uyaninca da, "O benim karim, ondan uzak dur" desin fedakar bir insan olarak. Hatta Defne hamileyse, cocuguna da babalik etsin. Deniz acisindan kendini Anadolu'ya atsin. Orada yaslansin. Belki trende tesadufen Defne'yle ogluna rastlar ve Istanbul'a donmeye karar verir.

necdet-yasemn ve ahmet arasındaki ilişkiyle harun-defne ve deniz arasındaki ilişki arasında fark var cnm

defne durduk yere bu çocuğu denize söylemezse ve intihara kalkışırsa harun tabi ki onunla evlenerek fedakarlık yapar tabi isterse ama gerçi böyle büyük bi fedakarlığı necdetten başkası yapamaz da neyyyyyysssssseeeeee
:img-wink:

merhem
19-09-07, 17:04
necdet-yasemn ve ahmet arasındaki ilişkiyle harun-defne ve deniz arasındaki ilişki arasında fark var cnm

defne durduk yere bu çocuğu denize söylemezse ve intihara kalkışırsa harun tabi ki onunla evlenerek fedakarlık yapar tabi isterse ama gerçi böyle büyük bi fedakarlığı necdetten başkası yapamaz da neyyyyyysssssseeeeee
:img-wink:

Cansucum Arkadas kendıne gore espırı yapmaya calısmıs ne takıyorsun sen:icon_whis

Defne zaten hamıle kaldıysa bu buyuk bır sacmalık olur :img-yes:

cansu_a
19-09-07, 17:05
Ben Yasarı sevmıyorum.. Hıc samımı gelmedı bana ısınamadım belkı ısıgıda sevmıyorum dıyedır.. Isıkda hıc samımı gorunmuyor .. Mutlu olsun ıkısı:icon_whis

ışık babasının tutuklandıında çok küçüktü ve yaşar konusunda bu yaşadıklarının etkisi yadsınamaz

yaşarı açıkcası ilk başlarda kötü bişeyler yapcak diye düşünmüştüm ama memleketine gitti zaman var yaa hani ışığa bileklik vermişti o zman kanım ısındı :img-wink:

çülünce tatlı oluyo yaa

en başta harunla olsun istedim ama yaşar da fena diil :img-wink: bi de necdeti tanımladıı cümlesinden sonra sevmiştik ayşecim hatırlıyosun yaa geçen yazmıştım yine o cümleyi :img-wink:

@ly
19-09-07, 17:06

diziceçan, hoşgeldin...Pek yaratıcı gördüm seni...uçmuşsun demek isterdim ama...Hatırla Sevgili bu...herşey olabilir, yaşamadığımız şey de değil nasıl olsa....:img-hyste

merve_ak
19-09-07, 18:01
diziceçan, hoşgeldin...Pek yaratıcı gördüm seni...uçmuşsun demek isterdim ama...Hatırla Sevgili bu...herşey olabilir, yaşamadığımız şey de değil nasıl olsa....:img-hyste

Bence pek yaratıcı olmamış. Hem zaten olaylar arasında baya bir fark var. Bu dizide hep aynı şeyler olacaksa izlemeyelim baştan. Bir olayı iki kez izlemek sıkıcı olur. Ayrıca böyle bir şey olmayacağından da eminim ama bazılarınız ne kadar bizimle dalga geçtiğini sansa da, böyle şeyleri yazıp ondan sonra gülse de içinden; bunları anlayabilecek kadar aklımız var çok şükür. :)
Harun'u da seviyoruz diye aynı duruma düşmesi gerekmez Necdet'le. Biz sadece Necdet durumundakileri sevmiyoruz. Gerçi Harun ve Necdet'İN ortak bir noktaları elbette(platonik aşkları) var ama çok farklılar. Yine de ikisi benim için bu dizinin vazgeçilmezi.

Cansu ben de ilk başta Yaşar'ı kötü bir şey yapacak gibi düşünmüştüm ama sonradan çok sevdim. Onların aşklarını Mehmet&Yurdanur aşkına benzettim nedense. Onları izlerken aklıma hep ÇGO gelir. Aslında özellikle Mehmet ve Yaşar görüşleri açısından benzemiyorlar ama bende öyle bir etki yaratıyor işte.

_hnd_
19-09-07, 18:37
özet gelmiş
ayla bi açıklama yapıcakmış nedir acaba bu ayrılmakmı istiycek inşş
denizin durumu belirsiz bi hasar kalmaz inş eğer yürüyemezse falan deniz çok kötü olur onu defne hayata bağlamaya çalışır
özette ahmetle yasemin hakkında pek bi bilgi yok ama bize fragman yeterr

badger
19-09-07, 18:52
Diziceçan dizideki tekrarlanabilecek klişelere takılmışsın..Aslında haksız da değilsin..:)

Ama Harunla Necdet kişilikleri arasında ve Yasemin ile Defne karakterleri arasında dağlar kadar fark var...Tabii senaryonun tekrarlaması da mümkündür..bknz:bir sezonunun yarısını böyle kurtardık..reytingler de iyiydi..İzleyici bunu istiyor:icon_whis

Bu dağlar kadar fark var ifadesinden bakarsak, bu tip bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir..Aynı hataya düşeceklerini sanmıyorum:icon_whis

Harun ve Deniz benim fikrime ve inancıma göre, önceden sıraladığım Denizin post travmatik kişilik değişiminde daha agresif bir mücadeleye gireceğini düşünüyorum..bknz:düşüp te düşmesine gurur yapan ve belli etmeyen, karizmayı çizdirmeyen prens edası...Denizin mücadelesi, ideolojiden çıkacak..bir nevi kişisel intikama dönüşecek...Onu bıçaklayanları kendince ortadan yoketmeye çalışacak..
Harunun ise, ideolojik olan mücadelesi hem Denizin bu şekilde yaralanması hem de gelişen eğilimlere göre biraz kişisel biraz da genele göre biçimlenecek..ve Yaşar da aynı şekilde..Cepheler kurulacak ve kendilerini kabul eden cephelerden birine geçecekler eninde sonunda..çünkü devir yeni bir devir..ortası yokk!..İnançlarıyla, yaşadıkları birbirine girecek..ve kendilerine göre birzamanlar inandıkları ve amaçları biçim değiştirecek..sürüklenecekler istemeden...

Genç insanlar, hepsi delikanlılar...ve hayatlarının kendilerini ispatlamak zorunda hissettikleri dönemlerini kendilerine yakın hissettikleri ve kabul ettirdikleri, bu ideolojik ve çatışmaların ortasında yaşayacaklar...

Işık ve Defne de, bu çatışmalara giren bu erkeklerin hayatında bir nevi sorgulattırıcı veya yara sarıcı görev hissettirecekler..Işıkın babasından kalan darbe travması onun hortlaklarını yeniden yaşamasına sebep olacak..Işıktan bu korkulardan kaynaklanan gel gitlerin fazlasıyla olacağına inanıyorum..Bir yandan DDH üçlüsüne kopmaz bağlılığı bir yandan Yaşara olan duyguları onu hep seçimlere zorlayacak..ve burada da Yaşarı eleştirecek, kendince kıracak ve Yaşarın beklediği gibi ne yaşarsak yaşayalım aşkımız zarar görmesin isteğini gerçekleştiremeyecek...

Defne, Denize bir şey olacak korkusundan onun yanında yer alacak ve asla bırakmayacak..Kendince ona göz kulak olmaya çalışacak..ve Denizin çektiği acılara ortak olacak...

Umarım en azından Defne ne yaşanırsa yaşasınlar, aşkları daim olsun diye mücadele eder...bknz: bir tane doğru düzgün, mantıklı bir aşkı izleyelim..:img-yes::img-yes:

Ayşeçan, Ozencçan Hoşgeldinizbye

arwen61
19-09-07, 19:18
selam arkadaşlar ben geldimbye

avrupa yakasını izleyip biraz güleyim dedim aradada bakayım dedim bizim çanlar gelmişmi:img-wink:

deniz ile defnenin durumu tartışılıyor sanırım ben denizde gözlerini açtıktan sonra bir hasar olsada zamanla düzeleceğine inanıyorum ve tabi defnede onu asla yalnız bırakmayacaktır,deniz ilk başlarda hastalığınında etkisiyle defneye ve etrafındaki diğer insanlara soğuk davranabilir ama sabır ve sevgiyle bunlarında üstesinden gelinecektir:img-yes:

esas iş yaseminde kolları sıvayıp 1.ahmetle barış harekatını tez zamanda başlatması lazım çünkü ahmet top tüfek ne varsa kuşanmış son hızla geliyor çok çetin bir savaş bekliyor onları aman diyeyim kızlar saklanın ne olur ne olmaz arada kaynamayalımsofa

spdr
19-09-07, 19:18
merhaba badgerçan:img-in_lo
merve fragmanı göndermiş saolsun daha yeni izledim:)
yaseminin ahmete kızış tarzını beğenmedim..ahmetin yaptığı zaten ayrı mesele..:(
ama şimdilik..dedikten sonra ikisini de geri alıcam deseydi daha mutlu olurdum kanımca:img-yes:
ee cumaya az kaldı değil mi..onca zaman bekledik bu forumda..dizi başlamamışken..idmanlıyız artık değil mi:)

badger
19-09-07, 19:28
merhaba badgerçan:img-in_lo
merve fragmanı göndermiş saolsun daha yeni izledim:)
yaseminin ahmete kızış tarzını beğenmedim..ahmetin yaptığı zaten ayrı mesele..:(
ama şimdilik..dedikten sonra ikisini de geri alıcam deseydi daha mutlu olurdum kanımca:img-yes:
ee cumaya az kaldı değil mi..onca zaman bekledik bu forumda..dizi başlamamışken..idmanlıyız artık değil mi:)

Biz idmanlıyız da..Seanristler herkesi ters köşe yapacak gibi görünüyor...bknz:ters U dönüşü..

Ahmeti bayağı bir süre MMCZ halinde göreceğimizi ve bu Z halinin de Necdet-Yasemin elele Ahmete karşı sonsuz işbirliğiyle daha da körükleneceğini düşünmeden edemiyorum..Pik konumda olan bir hikayeyi daha da zorlayacaklarını yeni bir stresli pik konumuna taşıma düşüncesindeki inancım hala devam etmekte...Yasemin Ahmeti itmeyi aşırı zorlayacak..Bununla beraber yine kendi merkezine Necdeti çekmeyi başaracak...Yine yıpratma operasyonu devam edecek..:img-cool2 Bakalım Ahmet, bunlardan nasıl sıyrılacak? ve kızına kavuşacak?

arwen61
19-09-07, 19:35
Biz idmanlıyız da..Seanristler herkesi ters köşe yapacak gibi görünüyor...bknz:ters U dönüşü..

Ahmeti bayağı bir süre MMCZ halinde göreceğimizi ve bu Z halinin de Necdet-Yasemin elele Ahmete karşı sonsuz işbirliğiyle daha da körükleneceğini düşünmeden edemiyorum..Pik konumda olan bir hikayeyi daha da zorlayacaklarını yeni bir stresli pik konumuna taşıma düşüncesindeki inancım hala devam etmekte...Yasemin Ahmeti itmeyi aşırı zorlayacak..Bununla beraber yine kendi merkezine Necdeti çekmeyi başaracak...Yine yıpratma operasyonu devam edecek..:img-cool2 Bakalım Ahmet, bunlardan nasıl sıyrılacak? ve kızına kavuşacak?

yazdıkların kabus gibi sakın olmasın aman aman:img-fie:

ahmete karşı değil onunla birlikte iş birliği yapmalı yasemin ama ahmetin kalbi yumuşarmı,yumuşarsa ne zaman ve nasıl yumuşar bilemiyorum:icon_roll

spdr
19-09-07, 19:38

bu kadar gerilim yetmez mi yahu cidden de..cık cık cıkkk..muhtemelen soylediğin şey olacak da olaylar hızlı ılerlıyor gıbı..umutluyum ben..en azından fazla surmez değil miii:img-yes:

senaristler bize u dönüşü yaptıramazlar kanımca:hıh
tum ihtimalleri değerlendirdik değil mii:)

yasoya en kızdığım zamanın ne necdetle evlendığı an ne de ruyayı başlarda ahmete soylemezkenki an değil...ahmete sevgisini bir gözucuyla bakarak göstermedığı zamanlar olduğunu defelarca soylemışımdır herhalde..şimdi aynı şey ahmet için olacak sanırım ondan korkuyorum..,yuzune karşı bağırsın çağırsın ama arkasından da bir sevgi,hasret dolu bır bakışı fazla görmesin..en azından bızım ıçın...ya da sadece benim için:):img-blush

badger
19-09-07, 19:49
bu kadar gerilim yetmez mi yahu cidden de..cık cık cıkkk..muhtemelen soylediğin şey olacak da olaylar hızlı ılerlıyor gıbı..umutluyum ben..en azından fazla surmez değil miii:img-yes:

senaristler bize u dönüşü yaptıramazlar kanımca:hıh
tum ihtimalleri değerlendirdik değil mii:)

yasoya en kızdığım zamanın ne necdetle evlendığı an ne de ruyayı başlarda ahmete soylemezkenki an değil...ahmete sevgisini bir gözucuyla bakarak göstermedığı zamanlar olduğunu defelarca soylemışımdır herhalde..şimdi aynı şey ahmet için olacak sanırım ondan korkuyorum..,yuzune karşı bağırsın çağırsın ama arkasından da bir sevgi,hasret dolu bır bakışı fazla görmesin..en azından bızım ıçın...ya da sadece benim için:):img-blush

Öylee de..Kalemler bir türlü o yöne doğru oynamıyor ne yazık ki...:icon_whis

Gerilimden ne olur? diye düşünürsek..Ya ortadan cart diye koparlar ya da şapp diye birbirlerine yapışırlar...ama şu da bir gerçek ki..biz ne kadarına dayanırız?..bknz:anlatılan aşk hikayesi fena çuvallamıştır...Bana göre çoktan çuvallamıştı ya neyse..
Açıkçası bu gerçekleşirse..Benim için tek beklentim olan Ahmetle Rüyanın baba-kız olarak yaşamasıdır ve bunu gören diğerlerinin de topyekün cezasını çekmesidir...

zeyneps
19-09-07, 20:05
Senaristlerimiz böyle bir yıpratmadan sonra artık zaten gözümüzde inandırıcılığını kaybetmeye başlamış bir aşkın (Yasemin açısından :img-yes: hatta bazıları bu aşkın olduğuna bile inanmıyor hadi biz iyimser davranalım:icon_whis)artıok hiç bir inandırıcılığının kalmadığının farkındadırlar heralde hatta öyle şeyler yaşandı öyle şeyler yaşatıldı öyle çelişkili davranıldı ki biz böyle bir aşk olduğuna inanmak için zorluyoruz kendimizi ya da ben zorluyorum :icon_whis Ahmet mutlu olsun diye yapıyorum bunu da sırf valla onlar bir barışsınlar Ahmet bir mutlu olsun onların aşkı için ne şiirler ne şarkılar bulup çıkartırım özel çalışmalar yaparım sırf Ahmet mutlu olsun Yasemin beni hiç mi hiç alakadar etmiyor artık :icon_whis Tek düşüncem bu dava işi nasıl sonuçlanacak ve neler olacak bu bir dramatik kurgu ortada bir çocuk var baba anneye kızgın ve dava açıyor bunun sonucunda heralde olayların ilerlemesi yani dramatik kurguda çatışma olması için Rüya Ahmet'e verilir her sonuç yeni bir sorun doğruacak illa ki Rüya Ahmet'e verilirse olay olur Yasemin'de kalırsa sadece boşu boşuna yıpranmış olur her şey bir de mankeme sonuçlanmadan Yasemin'le Ahmet barışırlar falan filan o da mümkün görünmüyor pek off kafam karıştı şimdi :icon_sorr Mahkemede bekar bir babaya çocuğu vermez ki bir araştırma yapayım ufak çaplı :img-icecr

lacrima
19-09-07, 20:13
Herkese ve de bütün çanlara iyi akşamlar...
Fragmana bakıp foruma gireyim dedim,zaten deniz seviyesinde olan moralim iyice eksilere düştü:icon_sorr
Her şey aynı tas aynı hamam
Necidetle Yaso el ele her şey toz duman hesabı...Maalesef bitirim ikili yine iş başında:hıh
Yasemin Hanım bir tek Ahmetten hesap sormasını bilir zaten.Pabucumun aşığı:icon_whis''Hımm Ahmet...Boyun posun devrilmeye...Ne yaptın bakıyım sen?Evime celp gelmiş.Utanmıyosun da...Ne olmuş yani 7 sene kızını senden sakladıysak?'' havalarında.Aferin kıt Yasemin aynen devam:mad72:
Necdet yine Aymar kadar hafif maaşallah.Pişmiş pişmiş konuşmaz mı birde.Neymiş efendim insan her istediğine sahip olamıyormuş.Hadi be sende!(Bu söz Rıssa amcadan yadigar)Pişmiş pişmiş konuşan ham kişilik seni:icon_evil

zeyneps
19-09-07, 20:25
Herkese ve de bütün çanlara iyi akşamlar...
Fragmana bakıp foruma gireyim dedim,zaten deniz seviyesinde olan moralim iyice eksilere düştü:icon_sorr
Her şey aynı tas aynı hamam
Necidetle Yaso el ele her şey toz duman hesabı...Maalesef bitirim ikili yine iş başında:hıh
Yasemin Hanım bir tek Ahmetten hesap sormasını bilir zaten.Pabucumun aşığı:icon_whis''Hımm Ahmet...Boyun posun devrilmeye...Ne yaptın bakıyım sen?Evime celp gelmiş.Utanmıyosun da...Ne olmuş yani 7 sene kızını senden sakladıysak?'' havalarında.Aferin kıt Yasemin aynen devam:mad72:
Necdet yine Aymar kadar hafif maaşallah.Pişmiş pişmiş konuşmaz mı birde.Neymiş efendim insan her istediğine sahip olamıyormuş.Hadi be sende!(Bu söz Rıssa amcadan yadigar)Pişmiş pişmiş konuşan ham kişilik seni:icon_evil

Canım hoşgeldin bak bende az önce fragmanı izledim neyseki sen yazmışsında yorulmayacağım :) :icon_whis Burhan olsaydı Yasemin'e "ne ğaddar pişkinsin kıssıra bakma çok pişkinsin " derdi :img-hyste Zaten Necdet'e hepimizinde bildiği gibi "ağzını burnunu dağıtırım senin " derdi :hıh

berenikom
19-09-07, 20:40
Ya bende az önce fragmanı izledim ama sen zaten anlatmış sayılırsın bi kere şunu söliyim yasemin gidip ahmete bağırmıcaktı sessiz sessiz durcaktı işlerdaha kötüye gitçek çünkü ynai zaten ahmetin sinirler dorukta normallikle nese şna dikkat çekerim ahmetcim dediki necdet mi neye işte ^^Benim elimde ne var ki sevdğim kadın mmı^^bide kızım mı dedi onlar sende ama şimdilik dedi yani dikkat çekerim dmk ki hal yasemini seviyo hala onu stiyo tabiki kıznıda yasemnim ahmetim ve rüyam şöyle bu aile olsunlarda başka bişi istemicem ya necdete geldik ona sölicek söz bulamıyorum dediğiniz gibi hala pişkin pişkin oh ne ala bi taraftan yasemin bi taraftan güzide iyi oluyo dimi yok öle artık cnm al güzideni kaybol bence herkes kurtulsun:img-yes::icon_evil

lacrima
19-09-07, 20:40
Canım hoşgeldin bak bende az önce fragmanı izledim neyseki sen yazmışsında yorulmayacağım :) :icon_whis Burhan olsaydı Yasemin'e "ne ğaddar pişkinsin kıssıra bakma çok pişkinsin " derdi :img-hyste Zaten Necdet'e hepimizinde bildiği gibi "ağzını burnunu dağıtırım senin " derdi :hıhHoşbulduk Zeynepcim...Burhan hiç zahmet etmesin.Yaso aynı kafayla giderse forumcak biz talip olacağız bu işe.Şöyle bir sarsmak lazım bu kızı en şiddetlisinden:fighting2Belki şokun etkisiyle beyin kıvrımlarına az biraz glikoz sıçrayıverir.Hayır bir de özete şöyle yazmazlar mı:Bir yandan Ahmet’e karşı duyduğu vicdan azabı, bir yandan minik kızı Rüya’yı kaybetme korkusu hayatını zindana çevirir. Duyduk duymadık demeyin Yasemin Hanım vicdan yetisine sahip olduğu gibi azabını da çekiyormuş:bellaAma Yaso acıdan öldüğünde göremediğimiz gibi şimdi de göremiyormuşuz.Kral çıplak hesabı:img-cool2

badger
19-09-07, 20:42
Yaseminle Ahmetin durumu, önceden de dediğim gibi, tamamen Yaseminin söylediklerine ve icraatlarına bağlı olduğunu söylemiştim..:img-yes:Ama son duruma baktığımda Yaseminin bahsettiğim tek atımlık mermisi artık kalmamıştır...
Ahmet tarafından affedilmeyeceğini düşünen Yasemin tekrar içine çekilmiş ve kendini korumak adına yine patetik herşey kızımız için bahanesini devreye sokmuş ve kendini de buna inandırmıştır...bknz:gerçeklerle yüzleşmekten kaçınmak, bahaneler uydurmak..
Necdet ise yine Kadriye Ablanın son bölümlerde bahsettiği Biraz cesaret... olayını unutmuş ve Güzidenin babası tarafından son derece küçük düşürücü bir edayla pastanesinden kovulmasına direnç gösterememiş ve yine kendini babasının hayatını kontrol etmesine ve ona kabul ettirebildiği mizansene-Yaseminle olan hayatına geri dönecektir..Hazır da Ahmetin ona gelip te söylediği son sözler, yine bilinmez o çekememe ve üstün gelme güdüsünü de harekete geçirecek olup, Yaseminle yine aynı tas aynı hamam şeklindeki güvenli kozalarına çekileceklerdir..Yine hayatlarını altı boş gerekçelerle durduracaklardır...bknz:Yazıkk!:img-cool2

mirka
19-09-07, 20:42
Fragmanı izledim, özeti de şimdi okudum. Daha önce de söylemiştim. Pes Yasemin. Kendisinden kızını alsalardı Ahmetten farklı mı davranırdı acaba? Bak en ufacık bir ihtimalde nasıl da celalleniyor? Ya ahmet ne yapsın? Her zamanki gibi süper damat Necdete gidiyor. İnanamıyorum. Savaşsa bile niye Necdetle?
Bu arada moralim çok bozuldu. Denizcimi sakat bırakacaklar galiba. Olmasıııınnn!!!!!! Ne zaman sevdiğim, mutlu bir çift görsem hoooop bir darbe. En sevdiğim ikinci erkek karakter. Zaten kırk yılın başında bir dizi izliyorum. Offf!!!!!

zeyneps
19-09-07, 20:48
Bir de dikkat ettiniz mi Selma ağlarken Yasemin döndüğünde arkasını o da üzgün gibi duruyor acaba Selma özür filan mı diledi naptı anlamadım ki:icon_whis:icon_whis

Bir de şey Şevket Amcalar öğrendiğinde göre Rıza Amcanın filanda öğrenmesi gerekmez mi bilmiyor mu o hala durumu zaten bunlar ailecek ilgisizler birisinin yeğeni birisinin kuzeni ölüm kalım savaşı veriyor bunlar laylaylom :hıh

Arkadaşlar Türçemize dikkat edersek sevinirim çünkü bazı mesajları anlamak gerçekten zor oluyor sonra Zeynep öğretmenimiz(ben değilim :icon_whis) duymasın çok kızar :img-wink::img-wink: Sizlerden rica ediyorum kısaltmalara gitmeyelim yabancı harf kullanmayalım :img-in_lo

berenikom
19-09-07, 20:49
Ya bnm görüşüm yaseminle ahmet birleşecek ahmet ona şu anda ne kdr kızgın olsada seni asla affetmiycem desede kızgınlıkla bence affedicek az öncede söylediğim gibi sevdiğim kadında sende necdet dedi ama şimdilik dedi yani demek ki hala seviyo ahmetin annesi yaseminin yanından ayrılıo ya ağlıyarak bence rüyayı öğrendi o üzüldü bence özürdilemişde olabilir bilmem ki ya işler sarpa sardı ya:icon_sorr

bir_adı_yok
19-09-07, 20:50
ya fragmanı izlememiştim
buraya yazılanlardan bişeyler düşünmüştüm
ama az önce izledimde
şu ahmet'in sonunda necdet'e parlaması var ya
bittim yani
necdet'i nasılda susturdu...
eğer necdet ahmet'İn o kükremesi üzerine hala bişeyler gevelemeye devam ederse
pes derim...
umarım ahmet necdet'İn akıllanmasına sebep olur...
...
adama bak yahu nasılda pişkin pişkin sahiplenmeden bahsediyo...
tabi usulüyle birşeylere sahip olmassan
yanarsın sonunda...

arwen61
19-09-07, 20:51
her kim öğrenirse öğrensin bu durumu olan rüyaya olacaktır,

ahmet ve ailesi onu alabilmek,yasemin ve ailesi ise vermemek için mücadele edecek ve arada kalan rüya çok yıpranacaktır hemde bütün bunları anlayamayacak kadar küçük olan yaşında

keşke senaristlerimiz şöyle mucize bir senaryo yazsalar öyle birşey olsaki bu iş fazla uzamadan ahmet ve yasemin barışsa ama ne:icon_sorr

mirka
19-09-07, 20:52
Bir de dikkat ettiniz mi Selma ağlarken Yasemin döndüğünde arkasını o da üzgün gibi duruyor acaba Selma özür filan mı diledi naptı anlamadım ki:icon_whis:icon_whis

Bir de şey Şevket Amcalar öğrendiğinde göre Rıza Amcanın filanda öğrenmesi gerekmez mi bilmiyor mu o hala durumu zaten bunlar ailecek ilgisizler birisinin yeğeni birisinin kuzeni ölüm kalım savaşı veriyor bunlar laylaylom :hıh
Aynı şeyi düşündüm ilk bölümde. Gürsoylar daha fazla sahiplendi çocuğu. Neyse insanın sevdikçe sevesi gelen Gürsoylarla Karayeller varken Ünsalları hiç takmayayım dedim sonunda.

lacrima
19-09-07, 20:53
Necdet ise yine Kadriye Ablanın son bölümlerde bahsettiği Biraz cesaret... olayını unutmuş ve Güzidenin babası tarafından son derece küçük düşürücü bir edayla pastanesinden kovulmasına direnç gösterememiş ve yine kendini babasının hayatını kontrol etmesine ve ona kabul ettirebildiği mizansene-Yaseminle olan hayatına geri dönecektirSevgili Badger işin tuhafı da şu ki Necdetin anlamı korkusuz ve güçlü demekmiş.Zerresini de şu Necdert Efendide görsek yanmayacağım ya:icon_whis

berenikom
19-09-07, 20:53
ya fragmanı izlememiştim
buraya yazılanlardan bişeyler düşünmüştüm
ama az önce izledimde
şu ahmet'in sonunda necdet'e parlaması var ya
bittim yani
necdet'i nasılda susturdu...
eğer necdet ahmet'İn o kükremesi üzerine hala bişeyler gevelemeye devam ederse
pes derim...
umarım ahmet necdet'İn akıllanmasına sebep olur...
...
adama bak yahu nasılda pişkin pişkin sahiplenmeden bahsediyo...
tabi usulüyle birşeylere sahip olmassan
yanarsın sonunda...

aynen kardeş öle yani sen değerini bilme bilme ahmetim yazık orda ayrı kızından da karısındanda yazık be sen hala arakdaşımız tabiryle ve bencede çok doğru pişkin pişkin konuşş:img-pilot

Tavuskuşu
19-09-07, 20:56
Evet selam çanlar ve melekler...bye bye

Nasılsınız?Keyifler nasıl inşallah?Hani fragmanda defne,ışık ve mehmet polisleri suçluyor ya benim aklıma sezon finalinin ilk sahnelerinden biri geldi. Defne şok olmuş vaziyette yerde otururken(deniz de kucağında ve yaralı haliyle) bir polis denizin yere uzanan bacaklarının üzerinden atlayıp başka bir yere gidiyor.Şu duyarsızlığı görüyor musunuz? Hastane de hiçbir şey yapmadınız ki siz demekte çok haklılar valla.Deniz ölebilirdi bile...

badger
19-09-07, 20:57
Fragmanı izledim, özeti de şimdi okudum. Daha önce de söylemiştim. Pes Yasemin. Kendisinden kızını alsalardı Ahmetten farklı mı davranırdı acaba? Bak en ufacık bir ihtimalde nasıl da celalleniyor? Ya ahmet ne yapsın? Her zamanki gibi süper damat Necdete gidiyor. İnanamıyorum. Savaşsa bile niye Necdetle?
Bu arada moralim çok bozuldu. Denizcimi sakat bırakacaklar galiba. Olmasıııınnn!!!!!! Ne zaman sevdiğim, mutlu bir çift görsem hoooop bir darbe. En sevdiğim ikinci erkek karakter. Zaten kırk yılın başında bir dizi izliyorum. Offf!!!!!

Sakat kalmasa bile sahalara bir süre aktif olarak ineceğini sanmıyorum...Bu iyileşme süreci, zaman alacaktır..Hoop diye iyileşmesi beklenemez...Bir süre için oksijensiz kalan bir beyin, tam olarak düzelmesi bir hayli zaman alır..Tabii bu olayın bir şekilde hassas sahnelerle gözlerimizn önüne serilecek..Aslında bana göre her kahramanın bir şekilde yaşadıklarının oratsından çok fazla yara almadan sıyrılması bana göre abes olur..çünkü sonuçta bir dönemi anlatıyorlar..Acısıyla tatlısını göstereceklerdir..Benim en çok üzüleceğim yerler..o işkenceler.. o idamlar..gençlerin nasıl birbirine kırdırılacağı zamanlara yaklaşılması...Diğer karakterlerimizn de daha başka acılarını izleyeceğimizi düşünüyorum..Bazen gereken mesajı vermek için en acımasızı sunmak daha etkileyici olur...
Çoğunlukla hepimizin hikayelerle ilgili hatırladıklarımız en yüreğimizi acıtanlar olur

babyofjackie
19-09-07, 20:59
merhabaaaa ben geldiiimm. sabahtan beri ne çok yazmışsınıızzz.... hepsini okuyamayacağım yani... çoook uzuuunnn... benim aklım fikrim hala deniz ve mehmette.. 33. bölüm fragmanında polise hesap soruyorlardı. yoksa deniz uyandığında birde "vay gel bakalım sen neden mitingde ortalık karıştırıyordun pis kızıl seniii " denerek içeri alınırsa :D umarım bölee bişi olmaz... Valla zaten böleee bişi yapmaya kalksalar mehmet ortalığı ayağa kaldırır.

merw
19-09-07, 20:59
selam, ben de geldim :)

:img-hyste:img-hyste:img-clapp diziceçan koparmışsın yine :D bu kadar yaratıcılık fazla canıım, bünyemiz alışkın değil bu kadarına :img-hyste

ama tabi:

Ama Harunla Necdet kişilikleri arasında ve Yasemin ile Defne karakterleri arasında dağlar kadar fark var...Tabii senaryonun tekrarlaması da mümkündür..bknz:bir sezonunun yarısını böyle kurtardık..reytingler de iyiydi..İzleyici bunu istiyor:icon_whis

bu dizinin akl-ı selim sahibi kadınları gürsoy kadınları. dolayısıyla, "dizi uzasın, sezon kurtulsun" beklentisiyle hareket edip, karakterine slalom attırılmadıkça, defne'den böyle akl-ı evvel şeyleri değil duymak hayal bile edemeyiz... bu açıdan ben, 7 yıldır saklanan sır açığa çıktığında defnenin yasemine giydireceği lafları da merak ediyorum.. yani, belki de hiçbir şey söyletmezler, belli de olmaz ama bence hayli ilgi çekici olurdu :D düşünsenize, yasemine "aşkına sahip çıkma, onu savunma" dersleri veren defne :D eh.... müstehak :)

badger
19-09-07, 21:03
[/B]
Aynı şeyi düşündüm ilk bölümde. Gürsoylar daha fazla sahiplendi çocuğu. Neyse insanın sevdikçe sevesi gelen Gürsoylarla Karayeller varken Ünsalları hiç takmayayım dedim sonunda.

Gürsoyların ve Karayellerin, anne-baba-çocuk ilişkisi,eğitim düzeyleri ve en önemlisi edindikleri kazanımlarla hayata bakış açıları, Ünsal ailesinden farklı.....

bir_adı_yok
19-09-07, 21:04
şimdilik şimdilik şimdilik....güzel bir söz....
....
hasan amca güzide'yi ne güzel kovuyor öyle...
rüya gerçeğini öğrendiğinde de eminim necdet'İ evlatlıktan reddeder..
....
selma çok üzgün
yazık....
ama yaseminde selmanın arkasından;
"artık çok geç üzülmeniz hiç bir şey ifade etmiyor", der gibi bakındı sanki...
....
deniz'in durumunda defne'yi çok ön plana çıkarıyorlar...
anlıyorum aşk ama
ünsal aileside bu kadar pasif kalmamalı...

berenikom
19-09-07, 21:05
Ya herkesin düşüncesi farklı valla ben gürsoy ailsei istiyorum tekrardan inaşşalahda olur nese ben gidiyorum iyi gecelerbye

babyofjackie
19-09-07, 21:08

merhaba. denizin sakat bırakılacağını nereden anladın? fragmanın neresinden ? ben daha o kadar dikkatli izleyemedim yazarsan çok sevinirim. yani büyük bi ihtimal sakat kalacak ama fragmana yansıdı mı merak ettim ??? :icon_whis

cansu_a
19-09-07, 21:09
öhöm öhöm

fragmanı sonunda izleyebildim :img-yes:

selam sahnesiyle başlayayım bence gitmiş yaseminden özür dilemiş çünkü yaseminin suratında herşey için çok geç ifadesi sezdim... ee haliyle yasemn anlatmıştır o hastaneye geldiim gün bunları sölicektim ahmete ama izin vermdin die

ahmet yine gitmiş necdete bağıyrıyo asıl suçluya kırgın bi bakış necdet gelince deli gibi bağır çağır :hıh oomuyor ahmet olmuyor biraz daha sakin düşün ve asıl suçluya bağırr cnmmm

dava açılmış :happy0064:happy0064

necdetin babası beyefendi yine kükrüyo :) güzide gitsin artık ya da necdetten yeni bi rest gelsin ben yasoyu terkedip güzideyle evleniyorum die :img-wink:

defne olayını tam anlayamadım neden bağırıyodu ama yazık hala denizin başında ööölece bekliyo:sad53:
gitmicek bence de defnecik bi yerleree

ehlocan
19-09-07, 21:12
Arkadaşlar;

Forum ortamında elbette farklı düşünceler paylaşılacak,tartışılacak ama lütfen karşıt fikirli mesajlara cevap yazarken "sen bunu nasıl yazarsın" "nasıl böyle düşünürsün" tarzı cümleler kullanmayın..Herkes kendi düşüncesini bir başkasına hakaret etmeden , forum kuralları dahilinde paylaşabilir...Son günlerde sohbet mesajları yine artmış durumda "geldim" "gidiyorum" tarzı mesajlarınızı dizi ile ilgili yorumlarınızın içinde paylaşırsanız iyi olur...

Sevgiler
Ehlocan

cansu_a
19-09-07, 21:12
merhaba. denizin sakat bırakılacağını nereden anladın? fragmanın neresinden ? ben daha o kadar dikkatli izleyemedim yazarsan çok sevinirim. yani büyük bi ihtimal sakat kalacak ama fragmana yansıdı mı merak ettim ??? :icon_whis

bence hani doktor muayene ediyodu yaa refleks vermiyodu hiç bence de deniz bir süre sakat kalır ama heralde sonradan yürür ;)

yazık mehmet polislere kızıyo ve çok haklı ama suçlular da bulunmaz heralde :icon_whis belki yaşar yardımcı olabilir :img-cool2

bir_adı_yok
19-09-07, 21:13
ahmet yine gitmiş necdete bağıyrıyo asıl suçluya kırgın bi bakış necdet gelince deli gibi bağır çağır :hıh oomuyor ahmet olmuyor biraz daha sakin düşün ve asıl suçluya bağırr cnmmm

asıl suçlumu var bu işin içinde...
herkez birbirinden suçlu...
e doğal olarak ve de hemcins olarak necdet'e yüklenmesi çok normal...
...
ya varya ben necdet'İn yerinde olsam firar ederim buralardan...

badger
19-09-07, 21:15
şimdilik şimdilik şimdilik....güzel bir söz....
....
hasan amca güzide'yi ne güzel kovuyor öyle...
rüya gerçeğini öğrendiğinde de eminim necdet'İ evlatlıktan reddeder..
....

Hassan Amcanın Güzideyi öyle kovmasına ve Necdetin seyirci kalmasına açıkçası çok üzüldüm ve kızdım..Ne olursa olsun Güzideyi orada bir paçavra gibi kovalaması hiç hoş bir davranış değil..O hoş değil, Necdetin direnç göstermemesi daha da beter..Hasan Amcanın orada Güzideyi kovarken en az Necdeti de o şekilde kovması gerekliydi...O küçük düşürücü davranışı bir tek Güzideye göstermesi benim anlayışıma göre..çok haksız..Çünkü bu ilişkinin diğer bir partneri de Necdettir ve gereken sorumluluklarını da yerin dibine batsa da alması gerekir...Umarım alır ama hiçç sanmıyorum...!!

Bu olayın üstüne de necdetin Rüyanın Ahmetin kızı olduğunu ve formalite evliliğin varlığından ailesine bahsedeceğini hiç sanmıyorum...Keşke cesaret etse ama şimdiye kadar gerçekler konusunda gerçek(!) anlamda cesaret edebildiğini göremedim...Bir de üstüne Ahmetin bağırması girince...Yaseminle güvenli kozasına geri dönecektir..Halihazırda bahanede var..Rüyanın psikolojisi..Rüyayı inandırdıkları aldatmacanın sürdürülmesi...Yazııkkk!

@ly
19-09-07, 21:19

Ahmet’in öfkesi hergün biraz daha artıyormuş….ne yapsın adam, Yasemin’e anlatması için o kadar çok fırsat verdi ki…bunlar aklına geldikçe çıldırıyordur…
Yasemin Fuzuli’ye benziyor bence…o aşk acısı çekmeye aşık…konuşsana a kızım..! pişmanım de…sen haklısın de…boşanıyoruz de…bunları söylemeyeceksen, kal o zindanda…hiç çıkma inşallah...

Yok canıım..önemli bişi değil..küçük bir ayrıntı sadece...yani anlatmaya değmez..sadece yedi yaşında bir kızı olduğunu öğrendi...ama Ahmet işte, abartıyo olayı...imgdrag

Bu Lale beni öldürecek. İlk defa bir gerçeği öğrendi…onu da yalan-yanlış öğrendi...

Güzide’cim, bu gidişle sadece sen değil, tüm Aygün’ler durumu senden bilecek…Necdet-Yasemin bir babayiğitlik gösterip, Hasan amcama gerçeği anlatırlarsa başka ama…
nerde onlarda o yürek…gerçeği söyleyecek…korkarım yine 7 sene sürecek…

Ayla kendi kendine, hiçbir baskı altında kalmadan bu evlilikten vazgeçerse, Nurdan’a sözüm var -Ayla bir melek olabilir...- diye yazacağım...:icon_whis

Deniz’in durumunu sadece Mehmet ve arkadaşları değil, Ünsal’lar hariç, hepimiz heyecanla beklemekteyiz…:icon_whis

cansu_a
19-09-07, 21:20
asıl suçlumu var bu işin içinde...
herkez birbirinden suçlu...
e doğal olarak ve de hemcins olarak necdet'e yüklenmesi çok normal...
...
ya varya ben necdet'İn yerinde olsam firar ederim buralardan...

çocuğu söylemeyendir suçlu...bence tabiii

ben de necdetin yerinde olsam firara eder adada yaşardım dayanılmaz bunlara valla
yapıyoalr ediyolar olan yine necdete oluyooo
evet necdeti hemcins olarak gören ahmet gidiyo bağırıyo en sonunda necdet bi patlıcak tam patlıcak bence davayı bekliyo

durun gerçekleri anlatıcam die :img-hyste

zeyneps
19-09-07, 21:27
öhöm öhöm

fragmanı sonunda izleyebildim :img-yes:

selam sahnesiyle başlayayım bence gitmiş yaseminden özür dilemiş çünkü yaseminin suratında herşey için çok geç ifadesi sezdim... ee haliyle yasemn anlatmıştır o hastaneye geldiim gün bunları sölicektim ahmete ama izin vermdin die

dava açılmış :happy0064:happy0064

necdetin babası beyefendi yine kükrüyo :) güzide gitsin artık ya da necdetten yeni bi rest gelsin ben yasoyu terkedip güzideyle evleniyorum die :img-wink:

defne olayını tam anlayamadım neden bağırıyodu ama yazık hala denizin başında ööölece bekliyo:sad53:
gitmicek bence de defnecik bi yerleree

Farketmedin heralde ama Ahmet Yasemin'e de bağırıyor orada "bir çocuğu babasından saklayamazsın her ne sebeple olursa olsun " diye ayrıca bu işte Necdet'in de çok suçlu olduğunu kabul etmek gerek:img-yes::img-yes:

Hangi baba ve anne aynı tepkiyi göstermez ki asıl böyle bir tepkiyi göstermeyen anne ve babaya karaktersiz derim ben :img-cool2 Dünyda da böyle bir tepki göstermeyecek anne baba yoktur zaten :img-cool2

Necdet suça ortaklık yapmıştır her ne sebeple olursa olsun böyle bir şey yapılmamalı fedakarlık (!) veya iyilik (!) adı altında yapılmış olsa bile bunun hiç bir gerekçesi olamaz sonunda suça ortaklık yaptığına göre o da suçludur

Tavuskuşu
19-09-07, 21:29
Ayla muhtemelen özette yazan atağı "Evlenmek istemiyorum." diyip yapacaktır. Yoksa hadi nikah tarihi ne zaman ev hazır mı diye sorunca gürsoy ailesinin ve ahmetin şaşıracağını sanmam.Haa belki ahmet aylanın yüzsüzlüğüne ve midesizliğine şaşırabilir onu bilemem tabi.:img-hyste :img-hyste Kendini sevmediğini bile bile evlenecek ve aşk dileyecek kadar gurursuz değildir ayla.Olmayacağını umuyorum yani...

mia y miguel
19-09-07, 21:30
bence ahmet sonuna kadar haklı dava acsa kızını annesının elınden alsa hatta ona gostermese bıle haklı ama ahmet boyle seyler yapmaz yazık adama ya kac sene cocugu oldugunu bılmeden ona kızım demeden yasadı

babyofjackie
19-09-07, 21:30
defne ile deniz ne olacaaakkk ? deniz ne zaman uyanacak ? sakat kalacak mı ? psikolojisi bozulacak mı ? eylemlerde aktif rol oynamaya devam edecek mi ? mehmetin bu olaydan sonraki tavrı ne olacak ?:img-wink:

zeyneps
19-09-07, 21:32

ben de necdetin yerinde olsam firara eder adada yaşardım dayanılmaz bunlara valla
evet necdeti hemcins olarak gören ahmet gidiyo bağırıyo en sonunda necdet bi patlıcak tam patlıcak bence davayı bekliyo

Eğer bir suça ortaklık ettiysen bu durumda yok asıl söylemeyendir suçlu filan olmaz ikiniz de suçlu sayılırsınız :img-yes::img-yes: Ayrıca bir işe bulaştıysan yok ona söylemek düşmezdi filan da olmaz bu işe bulaşmışsın bi kere ne demek yok ona düşmezdi söylemek diğerine düşerdi :icon_whis

Necdet neyine patlayacak ki artık fedakarlık veya iyilik adı altında bir babanın çocuğundan ayrı yaşamasına sebep oldu mu oldu Yasemin kadar suçludur :img-yes: Bir kadını kötü konuma düşürdü mü düşürdü ailesine karşı iki yüzlü davrandı mı onları aldattı mı aldattı o zaman Necdet neyine patlayabilir ki artık :icon_whis

Sen bir banka soysan ben de sen benim arkadaşımsın filan diyip bu suça göz yumsam suçlu olmaz mıyım yasalar bile suça ortaklık yapana en az suçu işleyen kadar ceza verirler veya biz yakalandık diyelim ben ne diyeceğim soruşturma sırasında "ya kusura bakmayın ama gerçekleri söylemek bana düşmez ben sadece göz yumdum diğerinin sorunu o " mu diyeceğim :icon_whis:icon_whis :)

merw
19-09-07, 21:35
Ayla muhtemelen özette yazan atağı "Evlenmek istemiyorum." diyip yapacaktır. Yoksa hadi nikah tarihi ne zaman ev hazır mı diye sorunca gürsoy ailesinin ve ahmetin şaşıracağını sanmam.Haa belki ahmet aylanın yüzsüzlüğüne ve midesizliğine şaşırabilir onu bilemem tabi.:img-hyste :img-hyste Kendini sevmediğini bile bile evlenecek ve aşk dileyecek kadar gurursuz değildir ayla.Olmayacağını umuyorum yani...

yok artık :D
cansuçan sen onu ismi lazım olmayan biriyle karıştırdın galiba... lütfen... :img-in_lo

aylanın bu kadar insanı şaşırtacak eylemi ne olabilir başka? bir atraksiyonu yok ki, ahmetle evlenmeye kalkınca biraz heyecan yaratır gibi oldu, o kadar işte :) illa ki "evlenmeyeceğim ahmetle" diyecek, bu iş de başladığı gibi garip bitecektir....

Yok canıım..önemli bişi değil..küçük bir ayrıntı sadece...yani anlatmaya değmez..sadece yedi yaşında bir kızı olduğunu öğrendi...ama Ahmet işte, abartıyo olayı...imgdrag

tabi canım.. değişiklik sadece :) bahsedip de yorulmaya değmez, yasemin de bunun için anlatmadı zaten.. boşuna enerji harcamaya ne gerek var, kız zaten yürüyecek kadar ATP'yi zor buluyor...

ilahi aliyeçan :img-hyste

özeti yazan arkadaşı bir kere daha tebrik ediyorum :D yine bomba bir cümleciği araya nasıl da sıkıştırmış.. acaba hayatında bilmedikleri birşey mi vardır? oy oyy oy, cümlenin gelişinden belli ne olduğu...

merhem
19-09-07, 21:40

Gecendefada bagirdi ahmet ama o 5 vurdu necdet 6:icon_whis
baya kopmustum bazilari ahmet necdeti dovuyor demisti ama oyle olmadi necdetin elide armut toplamiyor :img-in_lo

LİN
19-09-07, 21:43
Gecendefada bagirdi ahmet ama o 5 vurdu necdet 6:icon_whis
baya kopmustum bazilari ahmet necdeti dovuyor demisti ama oyle olmadi necdetin elide armut toplamiyor :img-in_lo

Yoo dediğin gibi olmadı...Necdette bir kaç yumruk salladı ama maçı Ahmet aldı.Haklı olan kazansın ne diyeyim :)

arwen61
19-09-07, 21:43

evet ahmet popstara katılmak istiyor ama bunu sizlere söylemeye korkuyor sayın gürsoy ailesi neme lazım sonra aylaydı yasemin derken başka biri kapmasın çocuğu oralarda:img-pilot

allah allahhh adam baba olmuş be baba bundan daha mühim birşeymi var:img-yes:

cansu_a
19-09-07, 21:46
deniz bu bölümün sonunda gözlerini açar bencee herşey bu kadar hızlı ilerlerken onu bölümlerce yatırmazlarhahaha demek necdet daha çok vurdu ilahi ayşee

necdet çok kötü biri yaa ondan daha çok vurmuştur :img-hyste bunlara iyilik yaparak en büyük hatayı yaptı iştee

yasemini kötü durumdan kurtardım yetmedi mi diye umaarım necdet de ahmete bağırır.
o sevdiğin (!) kadın ben olmasaydım bi ölüydüü :img-hyste diye bağırsın hattaa

cansu_a
19-09-07, 21:49
Yoo dediğin gibi olmadı...Necdette bir kaç yumruk salladı ama maçı Ahmet aldı.Haklı olan kazansın ne diyeyim :)

haklı olan kazandı zaten ;) necdet daha fazla vurdu :img-hyste

töbeeee amaç horoz dövüştürmek mi

necdet böle bi adama gerçekleri açıkladı daha ne istesin ahmet

Tavuskuşu
Boks maçına mı geldik anlamadım ki?:bilmim Ben saymıştım.Haksızlık olmasın diye eşit vuruşmuşlar. 5-5ti en son maç sonucu.:):)

Arwençan ahmet demek popstara katılmak istiyor öyle mi?:img-hyste :img-hyste Gürsoy ailesi hep hukukçu,gazeteci filan çıkarmaya alışmış bir aile.Birden bir popstarı kaldıramayabilirler.Ahmet korkmakta haklı.:) Jüride kim var?

zeyneps
merhem canım hayır bunda sevinilecek ne var anlamadım :icon_whis:icon_whis Ayrıca yanlış saymışsın sanırım 5-5 bitti olay :img-yes:

Benim aklım fikrim almıyor her şeyden habersiz gerçek bir babaya nasıl yüklenilebiliyor hayır böyle bir olay bizim başımıza gelse resmen sevinecek gibiyiz sanki bize babalık yapan adama da şöyle der herkes"aaaa oleyyy sen ne kadar iyi bir babasın annemle işbirliği yapıp beni gerçek babamdan saklamışsın aaa çok sevindim valla :happy0064:happy0064 diğeri naparsa yapsın ya "bilmiyorum düşüncelerinizden böyle bir olay olsa böyle sevinecek gibi duruyorsunuz :icon_whis

Aşağıdaki hâllerde kişi işlenen suçtan dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olur:
Necdet'in suçlu olmadığını söyleyenler için yazayım dedim TCK bile suça iştirak etmeyi en az suç işleyen kadar suçlu buluyor :icon_whis

a) Suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek veya fiilin işlenmesinden sonra yardımda bulunacağını vaat etmek.

b) Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek veya fiilin işlenmesinde kullanılan araçları sağlamak.

c) Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak.

Necdet'in Yasemin'e evlenelim demesi bir nevi suç işleme kararını kuvvetlendirmek ve teşvik etmektir Yasemin'le evlenerek de Yasemin'e gereken yardımı yapmıştır

"Evlenelim" diyerek Yasemin'e yeterince yol göterdi sanırım farklı bir yol deneyebilirdi ama o kendi tercihini yaptı :icon_whis Ee sırrı saklayarak suçun işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını da kolaylaştırdı :icon_whis

cansu_a
19-09-07, 21:53
merhem canım hayır bunda sevinilecek ne var anlamadım :icon_whis:icon_whis Ayrıca yanlış saymışsın sanırım 5-5 bitti olay :img-yes:

Benim aklım fikrim almıyor her şeyden habersiz gerçek bir babaya nasıl yüklenilebiliyor hayır böyle bir olay bizim başımıza gelse resmen sevinecek gibiyiz sanki bize babalık yapan adama da şöyle der herkes"aaaa oleyyy sen ne kadar iyi bir babasın annemle işbirliği yapıp beni gerçek babamdan saklamışsın aaa çok sevindim valla :happy0064:happy0064 diğeri naparsa yapsın ya "bilmiyorum düşüncelerinizden böyle bir olay olsa böyle sevinecek gibi duruyorsunuz :icon_whis

Aşağıdaki hâllerde kişi işlenen suçtan dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olur:
Necdet'in suçlu olmadığını söyleyenler için yazayım dedim TCK bile suça iştirak etmeyi en az suç işleyen kadar suçlu buluyor :icon_whis

a) Suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek veya fiilin işlenmesinden sonra yardımda bulunacağını vaat etmek.
Necdet'in Yasemin'e evlenelim demesi bir nevi suç işleme kararını kuvvetlendirmek ve teşvik etmektir Yasemin'le evlenerek de Yasemin'e gereken yardımı yapmıştır

b) Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek veya fiilin işlenmesinde kullanılan araçları sağlamak.

c) Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak.

"Evlenelim" diyerek Yasemin'e yeterince yol göterdi sanırım farklı bir yol deneyebilirdi ama o kendi tercihini yaptı :icon_whis Ee sırrı saklayarak suçun işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını da kolaylaştırdı :icon_whis

mahkemede hissettim kendimi...diziyi tyartışıyoruz sanıyodum :img-hyste

yine de teşekkür ediyim o kadar araştırmışsın bulmuşsun

ama ben kendi fikrimi söylüyorum necdetin hiçbir suçu yoktur bilakis o kadına yardım etmiştir yıllarca yasemine bu gerçeği ahmete açıklayalım ya da ona git diyen de necdettir sanırım buraları izlemediniz ya da hatırlmıyosunuz
ayrıca hala kim suçlu tartışmasak sayfanın bu konu yüzünden kapanmasını istemem tam da biz yeniden yazmaya başlamışken

ayşecim biz necdetin her vurduğunu 2 sayıyoruz di mi ;)

merw
19-09-07, 21:53

evet ahmet popstara katılmak istiyor ama bunu sizlere söylemeye korkuyor sayın gürsoy ailesi neme lazım sonra aylaydı yasemin derken başka biri kapmasın çocuğu oralarda:img-pilot

allah allahhh adam baba olmuş be baba bundan daha mühim birşeymi var:img-yes:

:img-hyste
ebruçan, ahmet popstara katılsa eminim akıl sağlığı açısından daha huzur verici bir ortamla karşılaşırdı... fekat, selmanın durumunu düşünemiyorum. pabucumun eliti selmanın lozanlarda okumuş oğlu popstarda... allahım sana geliyorum :D (zeynepçan ;))

zeynepçan tam sana göz kırpıyordum ki tck'ya dayalı maddeleri gördüm.. işte araştırmacı forumun farkı... her yönden fikir üretebiliyoruz çünkü malumatımız var :D havadan atıp tutmuyoruz.. eline sağlık :)

zeyneps
19-09-07, 21:55
haklı olan kazandı zaten ;) necdet daha fazla vurdu :img-hyste

töbeeee amaç horoz dövüştürmek mi

necdet böle bi adama gerçekleri açıkladı daha ne istesin ahmet

Pardon canım Ahmet nasıl bir adam nasıl anlayamadım hayır Ahmet Necdet pastanesinde Teo'yla dedikodu yaparken Güzide'yle evlendi de çocuğundan 7 yıl bihaber yaşamasına sebep oldu da benim haberim mi yok :icon_whis:icon_whis :img-hyste

Gerçekten öyle bir söylüyorsun ki senin başına böyle bir olay gelse sevinmeden edemezsin diye düşünüyorum mesela senden bebeğin öldü denilip filan saklansa Necdet gibi birisi de fedakarlık (???)yapıp bebeğini alsa baksa emek verse sen sevinirsin heralde "oleeeeyyy bebeğime babalık yapmışsın çok sağol sen de annelik yapmışsın sağol bebeğim benden başkasına anne diyo oleeeeeeyyy":happy0064:happy0064

arwen61
19-09-07, 21:57
Arwençan ahmet demek popstara katılmak istiyor öyle mi?:img-hyste :img-hyste Gürsoy ailesi hep hukukçu,gazeteci filan çıkarmaya alışmış bir aile.Birden bir popstarı kaldıramayabilirler.Ahmet korkmakta haklı.:) Jüride kim var?

jüride;

ünlü assolist jale affetmez
ünlü aktör hale yedirtmez
ünlü yazar şelale naçömez ve
ünlü tv ci lale zayıflatırsemirtmez :img-pilot

bilmem anlatabildimmi:img-wink:

LİN
19-09-07, 21:58
:img-hyste
ebruçan, ahmet popstara katılsa eminim akıl sağlığı açısından daha huzur verici bir ortamla karşılaşırdı... fekat, selmanın durumunu düşünemiyorum. pabucumun eliti selmanın lozanlarda okumuş oğlu popstarda... allahım sana geliyorum :D (zeynepçan ;))

Ahmet pop stara katılırsa eğer Necdet'te kıskançlığından pasta star'a katılabilir.Oktay Ustaaaa'nın elinden de altın oklavayı alır vallahi.Adamın en iyi becerebildiği şey pasta yapmak bu dünyada..Aaa pardon birde eşin dostun çocuğuna kukla baba olmayı da iyi beceriyordu. Unutmamak,atlamamak,alkışlamak lazım.:img-clapp

cansu_a
19-09-07, 22:00
Pardon canım Ahmet nasıl bir adam nasıl anlayamadım hayır Ahmet Necdet pastanesinde Teo'yla dedikodu yaparken Güzide'yle evlendi de çocuğundan 7 yıl bihaber yaşamasına sebep oldu da benim haberim mi yok :icon_whis:icon_whis :img-hyste

Gerçekten öyle bir söylüyorsun ki senin başına böyle bir olay gelse sevinmeden edemezsin diye düşünüyorum mesela senden bebeğin öldü denilip filan saklansa Necdet gibi birisi de fedakarlık (???)yapıp bebeğini alsa baksa emek verse sen sevinirsin heralde "oleeeeyyy bebeğime babalık yapmışsın çok sağol sen de annelik yapmışsın sağol bebeğim benden başkasına anne diyo oleeeeeeyyy":happy0064:happy0064

ben ahmetin yerinde olsam yasemine kızarım tamam necdet de kızarım ama asıl bağırıp çağıracağım kişi de yasemn olur :hıh

ahmet nasıl bir adam mı ??? ahmat süper bi karakterdi taaa ki rüyanın kendi çcuu olduğunu bilmedii zamanlarda başkasının çocuğunu kaçıracak kadar yaa hayret yani bu gerçeğin gözardı edilmesini anlayamıyorum

sevmedii bir kadının da gururyla oynuyo burası da nedense (!)gözden kçıyo

yeni fragmanda yaşar ve ışık ve de harunla ilgili bişi görewmedim benim mi gözümden kaçtı

mirka
19-09-07, 22:02
Sakat kalmasa bile sahalara bir süre aktif olarak ineceğini sanmıyorum...Bu iyileşme süreci, zaman alacaktır..Hoop diye iyileşmesi beklenemez...Bir süre için oksijensiz kalan bir beyin, tam olarak düzelmesi bir hayli zaman alır..Tabii bu olayın bir şekilde hassas sahnelerle gözlerimizn önüne serilecek..Aslında bana göre her kahramanın bir şekilde yaşadıklarının oratsından çok fazla yara almadan sıyrılması bana göre abes olur..çünkü sonuçta bir dönemi anlatıyorlar..Acısıyla tatlısını göstereceklerdir..Benim en çok üzüleceğim yerler..o işkenceler.. o idamlar..gençlerin nasıl birbirine kırdırılacağı zamanlara yaklaşılması...Diğer karakterlerimizn de daha başka acılarını izleyeceğimizi düşünüyorum..Bazen gereken mesajı vermek için en acımasızı sunmak daha etkileyici olur...
Çoğunlukla hepimizin hikayelerle ilgili hatırladıklarımız en yüreğimizi acıtanlar olur
Badger doğru söylüyorsun. Hele de böyle bir dönemin anlatıldığı dizide olaylarn bu bu şekilde gelişemesi mantıklı, belki de gerekli de... Yüreğim kaldırmıyor işte. :icon_sorrÇok sahiplendim çocukları.

merve_ak
Offf ben aynı şeyleri yazmaktan bıktım ama siz hala yazıyonuz aynı şeyleri ya. Hayır ben sabırlıyım yine yazarım da boşa yer kaplıyo. :)
Ama şunu bir kez daha yazayım: Biz Ahmet'i kötülemiyoruz. Zaten biz Necdet'i sevenlerin(size göre kötü kişiler:)) Yasemin'den başka kızdığı kimse de yok zaten. Ahmet'e yüklenmiyoruz, ayrıca kim kaç kez vurdu kısmı da şaka tabiki de. :)
Ben ciddiye almadım ama Ayşe sen ciddi misin diye sorayım yine de seni iyi tanımama rağmen. :)

zeyneps
Canım yanılıyorsun Necdet Yasemin'e "bu gerçeği açıklayalım Ahmet'e " diye bir şey söylememiştir Ahmet'e sadece bir keresinde "Ahmet biliyor mu " demiştir o da en baştaydı :img-wink: Necdet senin gözünde suçlu olmayabilir zaten dediğim gibi böyle bir olay senin başına gelse tepkini az çok ölçebiliyorum :img-wink: Ayrıca suça iştirakın en az suçlu kadar suçlu olduğunu herkes bilir ben araştırmaya gerek kalmadan da bunu yazabilirdim :img-wink:

Kimin suçlu olduğunu tartışmak istemiyoruz diyorsunuz ama biz Necdet'le ilgili bir şey yazdığımızda hemen lafa dalıp maç kaç kaçtı Necdet'in vurduğu iki sayılır gibi sözlerle tartışmanın seviyesini düşürmeyelim öyleyse rica ediyorum :img-wink:

cansu_a canım Ahmet Necdet'in çocuğunu o sırada kaçırdığı filan yoktu hatta "Niecdet'le ben konuşayım istersen " dedi bir kişinin haberi varsa bu durumdan nasıl kaçırma oluyor bu ayrıca çocuğun annesi de başında :img-yes: Yasemin"ben konuşurum " dedi nerden bilsin Yasemin'in konuşamayıp da mektup yzacağını ayrıca Ahmet'e tek bir hatayla yükleniyorsunuz da Necdet'in yaptıklarını nasıl görmezden geliyorsunuz anlamıyorum objektif bakacaksak ben objektifim Ahmet Yasemin'le gitmeye kalktığında da çok kızmıştım Necdet'e haksızlık yaptığından değil Rüya'yı düşünmediğinden o da o anın heyecanıyı dı heralde ama ben yine de böyle bir heyecana kapılmasını Ahmet'e yakıştıramadım :img-yes:

merw
19-09-07, 22:03

:icon_whis:icon_whis tercihlere saygı duymalıyız zeynepçanım.. ben şahsen çok isterdim, ne güzel iş değil mi, ben doğurayım başkaları baksın.. ooh ekmek elden su gölden.. ne olacak ki yani, bir çocuk alt tarafı.... :img-cool2

ebru, jüriye :img-hyste zayıflatırsemirtmez de nereden aklına geldi, ilahi :D

merve_ak
19-09-07, 22:05
Ahmet pop stara katılırsa eğer Necdet'te kıskançlığından pasta star'a katılabilir.Oktay Ustaaaa'nın elinden de altın oklavayı alır vallahi.Adamın en iyi becerebildiği şey pasta yapmak bu dünyada..Aaa pardon birde eşin dostun çocuğuna kukla baba olmayı da iyi beceriyordu. Unutmamak,atlamamak,alkışlamak lazım.:img-clapp

Tabi canımmm Necdet çok kıskanç biri zaten.
O yüzden zamanında ikisini kaçıracaktı dimi? Hep kıskançlığından olacaktı o yaptıkları da. Ayrıca kukla baba olmak derken onun neden Rüya'nın babası olduğunu ve ondan sonra da nası sevdiğini hatırlatmama gerek yok sanırım. Dünden beri kırk kez hatırlattım çünkü...

cansu_a
19-09-07, 22:08
necdet seviyeli eleştirilere açığım ama ısrarla deniz defneden bahsetmeme rağmen necdetle ilgili yazılarım alıntılanıp bişeyler yazılıyo ki cevap veriyorum
ve bu yazdığım son umarım

yaseminin annesi geri döncek mi bir bilen var mı?? diğer hikayeler yarım kalmaz umarım
mesela deniz şimdi sakat kalsa bile yine de bu siyasi olaylardan uzak kalmamalı
yaşarla da yakın arkadaş olsun ayy süper olur :happy0064

mervecm yaa sen ilk girdiin zamnlar ben yoktum yaa şimdi geri dönmene çok seviniyorum valla ;)

arwen61
19-09-07, 22:09
ebru, jüriye :img-hyste zayıflatırsemirtmez de nereden aklına geldi, ilahi :D

kafiye olsun dedim hemen aklıma o geldi canım ayrıca manidarda bir soyad içerdiği anlamlara dikkat merveçan:img-wink:

ama düşünsenize gürsoylar merklanıp,kaygılanmışlar ahmete soruyorlar

gürsoylar:ahmet oğlum neyin var?
ahmet:anne,baba ben popstara katılmayakarar verdim:img-blush
gürsoylar::blink::img-swoon (bayılan anlayacağınız üzere selma hanım:) )

badger
19-09-07, 22:11

Emin ol Ahmet Necdete öyle der...:icon_whis

Altı üstü detaylara takılmadan olayın özü bu..hırsızlık ve aldatmaca..son derece bariz...başka bir şey değil..

Bir çocuğun ve ebeveynin hayatı hırsızlık ve aldatmacayla kurulmuştur..ve vicdan sahibi olan, insanlık namına düşünen bir şahsiyet, bunun ötesindeki o ayrıntılara bakıp ta bu gerçekleri gözardı edemez...hele bu aldatmacaya ve hırsızlığa maruz kalan ebeveyn ve çocuk asla bunu sebebiyet veren mazeretleri asla kabullenmez..Bu aşk namına, rezillik namına, gurur namına, elalem ne der endişesi namına..bahaneleri son derece silik kalır ve kaybolur gider...
Bir an önce bu aldatmanın sona erdirilmesi son derece hayatidir..Çünkü zaman geçtikçe Rüyanın farkındalıkları ve yaşadıkları daha da karmaşıklaşacak..ve olayları kabullenmesi daha da zorlaştıracak...

İleride, 78-80 sürecinde Rüyayı en aktivistinden bir öğrenci yapmak değilse amaçları senaristlerin..bilemeyeceğim:icon_whis

merve_ak
19-09-07, 22:11
Benim bu forumda dünden beri anlayamadığım bir şey var. Niye dönüp dolaşıp olay senin hayatında olsaydı kısmına geliyo ki??
Bu bir dizi ve biz gerçek hayatlarımızı içine katmadan yorum yapıyoruz. Ben desem ki şimdi uzaktan ben Yasemin'in yerinde olsam böyle böyle yapardım. KAtiyen yalan söylemiş olurum. Çünkü her zaman için olaylar karşısında insanların davranışları uzaktan bakarak düşündüklerinden daha farklı olur. Olayın içinde yaşamakla dışar