Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-19

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

zeyneps
20-09-07, 21:08
Merveçan bazı yönlerden demek istemiştim bazı yönlerden Ahmet'e uymayabilir evet :img-in_lo:img-blush

Merveçan Kamil size kalsın canım olur mu hiç öyle şey ben Ahmet'le yetinirim napalım kıdeeeer :icon_whis
:happy0064:happy0064:

Ya başıma gelebilecek en büyük felaket geldi zaten HS'yi izlerken olabilecek yüz felaketten en kötüsü misafir geliyor :img-cray: Neyse kendimi bir odaya kilitleyeceğim artık :icon_whis :)Misafirlerde kıssıra bakmasın :icon_whis

Yasemin nasıl da çemkiriyor Ahmet'e :hıh Ama Ahmet yol yakınken geri dönse Rüya üzülünce farkedecek diye çok korkuyorum Ahmet lütfen yapma bunu :icon_sorr:icon_sorr

arwen61
20-09-07, 21:14
Merveçan bazı yönlerden demek istemiştim bazı yönlerden Ahmet'e uymayabilir evet :img-in_lo:img-blush

Merveçan Kamil size kalsın canım olur mu hiç öyle şey ben Ahmet'le yetinirim napalım kıdeeeer :icon_whis

Ya başıma gelebilecek en büyük felaket geldi zaten HS'yi izlerken olabilecek yüz felaketten en kötüsü misafir geliyor :img-cray: Neyse kendimi bir odaya kilitleyeceğim artık :icon_whis :)Misafirlerde kıssıra bakmasın :icon_whis

Yasemin nasıl da çemkiriyor Ahmet'e :hıh Ama Ahmet yol yakınken geri dönse Rüya üzülünce farkedecek diye çok korkuyorum Ahmet lütfen yapma bunu :icon_sorr:icon_sorr

demek ahmetle yetinirsin kader ha seni uyanık seniii:img-polic

miss cazgırlar iş başında iyi olan kazansın çanlar:good:

ahmet şu anda içinde bulunduğu ruh haliyle pekte sağlıklı kararlar veremiyor olabilir bu çekişmenin rüyaya büyük zararlar vereceğini ileride anlayacaktır ve o zaman daha ılımlı bir insan olmaya başlayacaktır kanaatindeyim

merve_ak
20-09-07, 21:23
Shevek emin ol daha fazla çileden çıkaranı da vardı.
SAnırım siz Kırık Kanatlar'ı izleseniz deli olurdunuz. Orada Cansel'in oynadığı Cemal karakterinin başına gelmeyen kalmamıştı deli olmuştuk. Sonradan zaten diziden Cansel ayrılınca saracak insan bittiğinden bütün karakterlere sıçramıştı olay. Ahhhh ah o günler çok karışıktı.

Hatırla Sevgili yine daha iyi az da olsa bir tutarlılığı var dizinin. :)
Gerçi geleceği ne olur bilemem ama en azından şimdilik tutarlı gidiyor her şey. Herkes vermesi gereken tepkiyi veriyor. Umarım bu tepkiler abartılmaz.

zeyneps
20-09-07, 21:26
Ben Rüya'nın annesi olsam ve bu kadar büyük bir salaklık yapsam büyük bir hata işlesem yine de Ahmet'e sinirlenirdim :hıh Ama asla Yasemin gibi çemkirmezdim kızımın sağlığı için Ahmet'le uzlaşmaya onun beni affetmesini sağlamaya çalışırdım "makul bir yol arayalım kızımızı düşün bundan nasıl etkilenicek farkında değil misin " derdim hatta gerekirse yalvarırdım ama asla Yasemin gibi çemkirmezdim öyle dik dik de bakmazdım:hıh :hıh:dito

Ahh ahh hakikatten çok karışık günlerdi onlar zavallı Cimal bir buse bile alamadan gitti :img-cray:

Ya napayım onlar Kamil'den uzak dur dediler ben de tamam Ahmet'e yakın durayım dedim:icon_whis:img-icecr

badger
20-09-07, 21:28
Ahmet neyi,nasıl sağlıklı düşünebilir ki?..

Ben, kendimi onunyerine koysam, sevdiğim şahıs bana bunu yapsa..Ahmetin yaptıklarının daha fazlasını yapar.. kafasına dünyayı geçirirdim...ne demek yani biri mıymıy gerekçelerle saklar, öbürü diğerine aşık diye yataklık yapar..sonra karşıma geçer anlatır ve sonra aynı aymazlıkla karşımda dikilirler.. neymiş efendim, ben ne yaptığımı zannediyormuşum?..bu cümleyi kimsenin ağzına bile almaya hakkı yok..

Nasıl bir vicdandır nasıl bir adalet anlayışıdır ki..Çok aşk anlamında sevilmenin veya sevme gerekçesinin ötesine geçebilsin? ..Bana sevdiğini ispat et, bana kızımı getir diyor..Tek verilen cevap çok üzgünüm..bknz:aslında tamamlanmayan cümle:üzgünüm sana getiremem..bunu şimdi görüyor Ahmet..:icon_whis

evet üzgün olmaları lazım..Çünkü Ahmet daha üzgün ve mutsuz...Bu çocuk..bir oyuncak ya da eşya değil..Boşuna bunca zamandır demiyorum..aslında yatacak yerleri yok diye..Çünkü gerçek bir tane...çalınan hayatlar..kendilerinin hayatlarının çalınmasına müsaade ettikleri gibi aynı aymazlıkla başka iki bihaber insanın da hayatlarını çaldılar...:img-cool2 bknz:ben de üzgünüm çünkü tek gerçek bu!...Ahmet de bunun farkında ve buna göre içgüdüsel davranıyor...Burada kimsenin bu şartlar altında onun ha bir durayım! bunun getirileri ne olur diye sağlıklı düşünmez..Hele Ahmet hiç düşünmez..:icon_whis

zeyneps
20-09-07, 21:31
Badgerçan haklısın valla biri benden çocuğumu saklasa var ya ruh sağlığı filan düşünmem dünyayı başına geçiririm ve Ahmet'in yaptıklarının aynısını yaparım o sırada insan tek gerçeğe odaklanabilir çünkü "o benim çocuğum ve haksız yere benden gizlendi " :hıh :dito Her yeri yakar yıkarım ama yine de Ahmet lütfen bak Rüya üzülünce daha da pişman olacaksın :icon_sorr:icon_sorr

badger
20-09-07, 21:36
Badgerçan haklısın valla biri benden çocuğumu saklasa var ya ruh sağlığı filan düşünmem dünyayı başına geçiririm ve Ahmet'in yaptıklarının aynısını yaparım o sırada insan tek gerçeğe odaklanabilir çünkü "o benim çocuğum ve haksız yere benden gizlendi " :hıh :dito Her yeri yakar yıkarım ama yine de Ahmet lütfen bak Rüya üzülünce daha da pişman olacaksın :icon_sorr:icon_sorr

Rüyayı birinci üzmeyecek kişi..Yasemindir..bu olayların bu hale dönüşmesine sebebiyet veren o..
Ahmete güzellikle açıklayacak olan da, onu zaptedecek te o..ama ne yapıyor? herzamanki aynı düşüncesizlikte..:icon_sorr

Yasemin sadece o an düşünüyor..Bir gün sonrasını bile değil..İnsan yaşı ilerledikçe, ileriyi dah fazla düşünür ama ne yazık ki bu düşünce enginliği Yaseminde anlık olarak kaldı...

arwen61
20-09-07, 21:42
Rüyayı birinci üzmeyecek kişi..Yasemindir..bu olayların bu hale dönüşmesine sebebiyet veren o..
Ahmete güzellikle açıklayacak olan da, onu zaptedecek te o..ama ne yapıyor? herzamanki aynı düşüncesizlikte..:icon_sorr

Yasemin sadece o an düşünüyor..Bir gün sonrasını bile değil..İnsan yaşı ilerledikçe, ileriyi dah fazla düşünür ama ne yazık ki bu düşünce enginliği Yaseminde anlık olarak kaldı...

zaten anlık yaşama huyundan vazgeçipte önüne bakabilseydi yasemin kızımız iş hiç buralara gelmeyecekti

ahmetin en hassas yönlerini ve ona olan zafiyetini biliyor ona göre daha naif,daha sıcak yaklaşsa ahmete mantıklı birşeyler dese en azından onu yumuşatabilmek için herşey nasılda güzel olacak

hani gorada vardı ya cem yılmaz karışık diye bir kaset takıyordu teype döğüşle ilgili onu kendine yükleyip süper kahraman oluyordu yaseminede öyle bir kaset bulup yüklesek içindede bol akıl ve mantık olsa ne süper olurdu değilmi:img-pilot

badger
20-09-07, 21:44
zaten anlık yaşama huyundan vazgeçipte önüne bakabilseydi yasemin kızımız iş hiç buralara gelmeyecekti

ahmetin en hassas yönlerini ve ona olan zafiyetini biliyor ona göre daha naif,daha sıcak yaklaşsa ahmete mantıklı birşeyler dese en azından onu yumuşatabilmek için herşey nasılda güzel olacak

hani gorada vardı ya cem yılmaz karışık diye bir kaset takıyordu teype döğüşle ilgili onu kendine yükleyip süper kahraman oluyordu yaseminede öyle bir kaset bulup yüklesek içindede bol akıl ve mantık olsa ne süper olurdu değilmi:img-pilot

LİNin Yasemini adam etme workshop unda uygulayalım...:img-hyste

babyofjackie
20-09-07, 21:46
arkadaşlar bu saatten sonra haklılıklar ve haksızlıklar bir kenara bırakılıp, rüyanın bir eşyaymış gibi paylaşılamaması olayına son verip biranönce bütün olayları çocuğa açıklamaları lazım... Bu çocuk dahada büyürse neler olabilir tahmin bile edilemez... Küçükken kaldırması daha kolay olabilir... Elbette Ahmetin dediği gibi o da bu işten yara almadan kurtulamaz ama bu yaranın dahada büyümesini engellmek ve sadece rüyayı düşünmek şu anda yapılacak en doğru davranış ...:good:

arwen61
20-09-07, 21:52
LİNin Yasemini adam etme workshop unda uygulayalım...:img-hyste

ne workshopu güzel bacım yasemini adam etmek için hipermarketler zinciri planlıyorum ben:img-pilot

badger
20-09-07, 21:56
arkadaşlar bu saatten sonra haklılıklar ve haksızlıklar bir kenara bırakılıp, rüyanın bir eşyaymış gibi paylaşılamaması olayına son verip biranönce bütün olayları çocuğa açıklamaları lazım... Bu çocuk dahada büyürse neler olabilir tahmin bile edilemez... Küçükken kaldırması daha kolay olabilir... Elbette Ahmetin dediği gibi o da bu işten yara almadan kurtulamaz ama bu yaranın dahada büyümesini engellmek ve sadece rüyayı düşünmek şu anda yapılacak en doğru davranış ...:good:

Keşke açıklasalar..Kaç kere yazdık çizdik sabırla..Çocuklar küçükken daha yalın düşüncede ve mantıktadırlar..hayatın getirdiklerini hatta en ağırlarını bile yetişkinlerden daha kolaylıkla atlatabilirler diye..Çünkü farkındalıkları daha azdır..Sunulanlara göre adapte olurlar.

Yalnız Rüya konumundaki çocuğa anne desteği şarttır..Annesinin nasıl sunacağıdır..Çünkü Ahmet babandır, annen de senden onu, onu da senden gizledi sakladı dersen..doğrudan Yasemine düşman olur..çünkü çocuk yalın düşünür..öyle gerekçelere sığınmaz, inamaz ve doğrudan aldatıldığını düşünür...

İşin diğer tarafı da Ahmet ile Rüyanın arasında bir sevgi-sempati bağlılığı oluşmuş durumda..yani Ahmet ortaya bir anda giren bir yabancı değil..hatta hayatına girişi bile son derece hoş ve sempatik bir şekilde gerçekleşti...bknz:tren sahneleri..

Rüya ve Ahmet çocuk-ebeveyn dayatmasının dışında, yaşları farklı da olsa iki insanın bibirine ilk bakışta duyabileceği sempatiyi karşılıklı duydular..her yetişkin, sevimli bir çocukla karşılaştığında sempati gösterebilir ama çocuk herzaman o kişiye aynı karşılık ta vermeyebilir..bknz:çocukların doğru iç güdüsü..

Ama Ahmetle Rüya arasında bu kendiliğinden, bağımsız bireyler olarak oluştu..Hem yaşları farklı hem de ebeveyn-çocuk ilişkisinde olduklarını bilmeden başlattılar bu duyguyu..:img-cool2:good:

Shevek
20-09-07, 21:58
Bu diziyi izlemeye neden karar verdim? Uzunça bir süredir ortalık, yalan dolan, mal mülk, soy sop, fakir-zengin, toprak ağası-köylü/kadın, mafya babası/mafya babasının avukatı olan ama kirli işlerden uzak duran kadın, entrika, dolap, para karşılığı satılan kadınlar/adamlar/hayatlar, paylaşılamayan çoçuklar, hırs, intikam, töre, namus çinayeti (allah ne verdiyse, daha doğrusu, aslında bana/benimkine benzeyen hayatlara ne vermediyse) geçilmiyordu. Bu dizide bunlar olmayaçak diye düşündüm. Gerçek hayata birebir paralellik gösterebileçek (zaten çıkış noktalarından biri de buydu: yakın tarihimizi hatırlatmak) olaylar, olması muhtemel bir olay örgüsü, siyasi seçimlerin böldüğü hayatlar ve ülkedeki siyasi gidişatın iki gençin aşklarına, hayatlarına birebir yansıması olaçaktı. Baştaki izlenimim evrensel gerçekliklere, hak hukuk meselelerine saygılı olaçakları idi.

Bahsettiğim bu evrensel gerçeklikler nelerdi?
1. Karşılıklı ve paylaşılan aşk, karşılıksız ve saplantılı aşka üstündü.
2. İki kişi birbirini seviyorsa, üçünçü kişiye bir kenara çekilip açısını içine gömmek yakışırdı.
3. Dürüstlük, yani olduğun gibi görünmek ya da göründüğün gibi olmak erdemliliğin baş şartıydı.
4. Duygularını ve düşünçelerini gizlememek çesaret isterdi. Sonuçlarına katlanmak, sorumluluk almak, gerekirse çekilmek çesareti.
5. Bir hata, her ne koşulda yapılıyor olursa olsun, hatalı olduğunu görebilmek ve koşullar elverdiğinde hatanın sonuçlarını telafi etmek için ne gerekiyorsa, elden ne geliyorsa yapmak gerekirdi.
6. Zaaflarını, eksikliklerini, komplekslerini, büyüyüp yetişkin bir insan olunça görmek ve kendini tamamlamaya uğraşmak gerekirdi. Gerekirse yardım almak gerekirdi.
7. Empati kurmak gerekirdi. Kendini seninle muhatap olanların yerine de koyarak, onların açısından da düşünmek gerekirdi.
8. Bir çoçuğun, hele de o çoçuk aşkla yapılmışsa, taraflardan her ikisi de çoçuğu sahiplenmeye hazırsa – bunun tam tersi de geçerli ama, taraflardan biri istemese bile -babasından gizlenmemesi gerekirdi. Bunun için gerek şart kan değil, gen değil ama “mız” eki olmalıydı.

Ama 12. bölümden sonra sabırla bekledik. Düğümleri attılar. Hatalar yapıldı. Koşullar öyle gerekti, gençlikti, çaresizlikti, teçrübesizlikti dedik. Gerlim had safhaya vardı, hem de bir kaç kere ve çözümlenme aşaması hep ertelendi. Üstüne üstlük yukarıdaki genel geçer ve olmazsa olmaz, insana dair meselelere hiç de uymayan nedenlerle uzatıldı.

Sevdiği adamdan, üstelik kendisini sevmekten hiç vazgeçmeyen adamdan sakladığı çoçuğunu, formalite bir evlilik içinde büyütmeye kılıf olarak, çoçuğun psikolojisinin bozulmaması gibi bir gerekçe uydurulursa, badgerin de deyimiyle, kargalar bile güler. Bir anne bunu yapamaz. Aşık bir kadın bunu yapamaz. Bu ne aşka ne de annelik güdülerine bağlanamaz. Gerçekten çoçuğunu düşünseydi Yasemin, onu bir yalan içinde büyütemezdi. Hangi çağda olursa olsun hem de. Çünkü, bu gerçeğin eninde sonunda açığa çıkaçağını – bu küçüçük bir risk dahi olsa- düşünürdü bir anne ve bunu göze alamazdı. Çoçuğunu babasına götürmek, ikisinin kaynaşması için bir anne olarak elinden geleni yapmak, Rüyaya yapılaçak bir kötülük değildir, bir iyiliktir. Sadeçe Ahmet’i mahrum etmiyor Yasemin. Rüyayı da onu dünyadaki herkesten daha çok seveçeği su götürmez bir gerçek olan babasından mahrum ediyor. Hatası budur. Sadeçe Ahmet’e karşı değil, Rüyaya karşı da hatalıdır yani. Ve kendine karşı, Ahmetin de dediği gibi.

Eğer artık hatalar çözülmeye telafi edilmeye başlanmazsa, geçersiz gerekçelerle uzatmaya devam ederlerse, uzatmak için işine entrika, başka yalan dolanları katarlarsa, çidden çekilmez olaçak. Öffff ki, ne öf!:img-bored

LİN
20-09-07, 21:58
:img-hyste X 1000000000000000000000000.pek hoşsun LİNçan..güldürdün beni...Allah da seni güldürsün...:)

13.madde olarak,

Düşüncelerini ve duygularını defterlere yazmak yerine bizzat ilgili şahsiyete(!), gözünün bakarak, canlı canlı ve dürüst nasıl anlatılır...:img-icecr

Yasemin bu workshopta daha ilk saatte başarısızlığa uğrar..:icon_whis

Amin badgerim.Rüya; Ahmet'e baba desin hepimiz güleceğiz keyifle.13.maddeyi kurs paketine ekleyeceğim :)Her kursun hocası ayrı olacak.13.kursun hocası sen olabilirsin mesela :)Seçin beğenin alın çanlar.Kurs boyunca Yaseminle birebir vakit geçireceksiniz...Dersi dilediğiniz methodla anlatabilirsiniz:img-polic

zeyneps
20-09-07, 21:59
Ben gideyim yavaştan yavaştan yarın erken kalkıcağım :sad53::sad53:

Yaptınız böyle güzel bir dizı sagolasınız ama Yasemin'i koydunuz içıne niçın :icon_whis:icon_whis

İyi geceler byebye

LİN
20-09-07, 22:05
Bu arada Annem diye bir dizi izledim.Babasından 16 sene ayrı yaşayan bir kızın hayatı...Ordaki baba Ahmet gibi de değil.Aldatmış annesini.Kadında hamileyken gurur yapmış ayrılmış, babaya da hamile olduğunu söylememiş.
Kadın buna rağmen hata yaptığını kabul etti."Anneler iyi anne olmak isterken bazen hata yapabilirler " dedi.Bizim leyla Yasemen'de bari farkındalık yetisini yükseltse de hata yaptığını anlayabilse.Hala ""Rüya için yaptım diyor.Madem Rüya için yaptın küçükhanım, o zaman o pastacıyla niye 7 yıl evli kaldın???İlk yıl boşansaydın...Bak annem dizisindeki anne köfte ekmek satarak büyüttü kızını.Ama sana rahat geldi değil mi pastacıyla evlilik???Ohh gelsin eklerler,gitsin profiteroller...Canım çekti şimdi Necdet yapsada yesek...:img-icecr

babyofjackie
20-09-07, 22:06
denizi bıçaklayan bulunur mu acaba ? o çocuğun yüzü çok net gösterildi bence ordan bişi çıkacak... yaşarın çevresinden olabilir o çocuk...

merw
20-09-07, 22:09
Amin badgerim.Rüya; Ahmet'e baba desin hepimiz güleceğiz keyifle.13.maddeyi kurs paketine ekleyeceğim :)Her kursun hocası ayrı olacak.13.kursun hocası sen olabilirsin mesela :)Seçin beğenin alın çanlar.Kurs boyunca Yaseminle birebir vakit geçireceksiniz...Dersi dilediğiniz methodla anlatabilirsiniz:img-polic

:img-hyste o halde ben de bir dersin öğretimini üstlenmek istiyorum LİNçan :)

9-Hayat akıp giderken ,siz yoğun umarsızlığınızda nasıl kurtulursunuz?
Kafaya balyoz vurarak workshop çalışması

bu favorim ama talibi çok olur bunun :img-hyste

1-Seven kadın nasıl olur? Nasıl davranmalı? Mevcut aptallıklarınızla nasıl başa çıkabilirsiniz?Eski size dönme teknikleri
Ada ve Sevda Tepesinde Workshop, Kayalıklar üzerinde hipnoz çalışması
2-Aptallıklarınızdan dolayı sinir küpü olan; sevdiğiniz adamı,gerçek eşinizi ve çocuğunuzun babasını ikna etme becerileri.
Ada,Sevda Tepsi ve Bristol Otel'de workshop çalışması-Bu kursu maalesef başarıyla bitirmenizi umut etmiyoruz.Çok çalışmanız lazımm çoookk.

-şu ikisinde de mekan kayalıklar olacağı için, dersi anlamamakta direnen yasemini ufak bir itme uygulamak suretiyle hayatımızdan çıkarabilme düşüncesi var :D

10-Zırlamadan ve Viyaklamadan Problem Çözme Teknikleri
11-Paytak yüremekten nasıl vazgeçersiniz?Kafaya ansiklopedi koyarak alıştırmalar.

hah ama bunlar güzel işte :D bir de "aslında kime cilve yapmalısınız? sevdiğiniz adama özel gülümsemenin yolları" diye bir ders de bunlara karıştırılabilir :P

ben frp'me döneyim, bir haftadır yaza yaza, yazacak şey kalmadı artık :) yarın yenileri gelecek :D

arwen61
20-09-07, 22:11
Bu arada Annem diye bir dizi izledim.Babasından 16 sene ayrı yaşayan bir kızın hayatı...Ordaki baba Ahmet gibi de değil.Aldatmış annesini.Kadında hamileyken gurur yapmış ayrılmış, babaya da hamile olduğunu söylememiş.
Kadın buna rağmen hata yaptığını kabul etti."Anneler iyi anne olmak isterken bazen hata yapabilirler " dedi.Bizim leyla Yasemen'de bari farkındalık yetisini yükseltse de hata yaptığını anlayabilse.Hala ""Rüya için yaptım diyor.Madem Rüya için yaptın küçükhanım, o zaman o pastacıyla niye 7 yıl evli kaldın???İlk yıl boşansaydın...Bak annem dizisindeki anne köfte ekmek satarak büyüttü kızını.Ama sana rahat geldi değil mi pastacıyla evlilik???Ohh gelsin eklerler,gitsin profiteroller...Canım çekti şimdi Necdet yapsada yesek...:img-icecr

annemi bende izledim az önce bitti ana-kız ilişkilerini çok güzel anlatıyor ve bencede bu akşamki bölümün en güzel sözüydü"anneler iyi anne olmak isterken bazen hata yapabilirler" orda zeynep hatasını anladı kızına bunu anlattı tamam gonca rüyaya göre çok daha büyük ve olaylara daha idrak edebilecek bir yaşta ama rüya ilede onun anlayabileceği dilde konuşsa gayet yavaş ve sevgi dolu olsa rüyada anlayamazmı durumu hem çokta zeki bir çocuk :img-yes:

diziyi izlediğimde benimde canım köfte çekiyor ama pasta istersen bende var canım çayıda koyuyorum hadi gel bekliyorum:img-wink:

Shevek
20-09-07, 22:11
denizi bıçaklayan bulunur mu acaba ? o çocuğun yüzü çok net gösterildi bence ordan bişi çıkacak... yaşarın çevresinden olabilir o çocuk...

Yaşarın çevresinden ya da o dolaylardan bir yerden olması kuvvetle muhtemel...de. Bulunur mu? Orası meçhul! (Bkz: Faili meçhul). Ya da soruyu şöyle soralım istersen; Bulmak isteyen olur mu? Olmaaaaz! A, bak hatırlamamız hatta hiç unutmamamız gereken konulardan en baştaki de bu. Bu ülkedeki faili meçhul çinayet fenomeni.:icon_sorr
Deniz'i koma halindeyken tevkif etmeye gelen bir polis görürsen şaşırma çanım! Bu ülkede bunlar yaşandı, hala da yaşanıyor.
Ben İ.Ü. de edebiyat fak. de okudum. Sağçılar satırla gelir, kız erkek döverler. Sonra da polis gelip, dövülüp kaçmaya meçali kalmamış olan solçuları toplar götürür. Bu böyle.:img-cool2

Tavuskuşu
20-09-07, 22:19

Ben de bunu istiyorum.Ama mervenin dediği gibi talep çok olur.Balyoz nedeniyle.:) İyisi mi LİN sen hepsinde balyoz kullanmak serbesttir yaz da eşit dağılım olsun.:img-hysteYoksa diğer derslere talep olmaz...:img-wink:

merve_ak
20-09-07, 22:22
Bence de bulunacağı varsa da bulunmaz Deniz'in katili Shevek'e katılıyorum.
Gerçi eski dönemleri bilemem ama babam o dönemlerde bu olaylar yüzünden üniversiteyi bıraktığından arada anlattığı için az çok biliyorum.
Sanırım tevkif etmeye değil de sorguya gelmişlerdi polisler. Aman kaçırmasınlar adam ölecekse bile sorgulansın ölsün. Tövbe tövbe ya. Zamanında zor şeyler yaşamış gençler ya. Şimdiye bakınca biz çok rahatız valla.

Bu biraz özele girecek ama Shevek meslektaş olacağız sanırım. Ben de bu yıl edebiyat kazandım. Çok istedim ve oldu. Edebiyat okuyan birini görünce söylemeden edemedim. :)

Shevek
20-09-07, 22:23
8-Kendini sizin gerçek eşiniz,çocuğunuzu da gerçek babası sanan silik pastacıdan kurtulma teknikleri.
Ben buna talibim LİNçan. Bütün yaz kürsüde bu konunun didiklemediğimiz yeri kalmadı. O kadar ders çalıştık. Yazdık çizdik. Boşa gitmesin. Yani, asıl maksat, kuramsal birikimi uygulamaya geçirebilmek. Başka bir maksadım varsa, ne olayım.:):img-icecr:icon_whis

badger
20-09-07, 22:25
Yaşarın çevresinden ya da o dolaylardan bir yerden olması kuvvetle muhtemel...de. Bulunur mu? Orası meçhul! (Bkz: Faili meçhul). Ya da soruyu şöyle soralım istersen; Bulmak isteyen olur mu? Olmaaaaz! A, bak hatırlamamız hatta hiç unutmamamız gereken konulardan en baştaki de bu. Bu ülkedeki faili meçhul çinayet fenomeni.:icon_sorr
Deniz'i koma halindeyken tevkif etmeye gelen bir polis görürsen şaşırma çanım! Bu ülkede bunlar yaşandı, hala da yaşanıyor. Ben İ.Ü. de edebiyat fak. de okudum. Sağçılar satırla gelir, kız erkek döverler. Sonra da polis gelip, dövülüp kaçmaya meçali kalmamış olan solçuları toplar götürür. Bu böyle.:img-cool2

Olacağına bak sen..:img-cool2

Zaten geçen bölümde gelen polisler şayet Deniz komada olmasaydı sorguyu yapabilmek için şubeye götürmeye gelmişlerdi..:img-cool2 bknz:güzel yurdumun trajik ve mantıksız siyaset gerçekleri..

merve_ak
20-09-07, 22:26
8-Kendini sizin gerçek eşiniz,çocuğunuzu da gerçek babası sanan silik pastacıdan kurtulma teknikleri.
Ben buna talibim LİNçan. Bütün yaz kürsüde bu konunun didiklemediğimiz yeri kalmadı. O kadar ders çalıştık. Yazdık çizdik. Boşa gitmesin. Yani, asıl maksat, kuramsal birikimi uygulamaya geçirebilmek. Başka bir maksadım varsa, ne olayım.:):img-icecr:icon_whis

Lütfen rica ederim ya Necdet silik değil gayet başarılı bir pastacı. Bu çok önemli benim için. :) Karakterine silik diyorsanız buna da katılmam mümkün değil. Arada Yasemin'e olan aşkından şaşırsa da gayet oturaklı bir karakter. Kesinlikle tartışma çıksın diye yazmadı şimdi bunu ama silik kelimesi dokunuyo ne yapayım. :img-polic

arwen61
20-09-07, 22:27
11-Paytak yüremekten nasıl vazgeçersiniz?Kafaya ansiklopedi koyarak alıştırmalar.

evet yasemin hanım başlıyoruz

ben dünyanın en gözel garısıyam,ben dünyanın en gözel garısıyam:img-kiss::img-hyste

aslında bu dersin öğretmenliği yıllarca futbol oynamış ve erkeklerle büyümüş bir bayan olarak hiç bana göre değil ama aklıma hemen bu söz geldi yazmadan duramadım:)

Shevek
20-09-07, 22:31
Lütfen rica ederim ya Necdet silik değil gayet başarılı bir pastacı. Bu çok önemli benim için. :) Karakterine silik diyorsanız buna da katılmam mümkün değil. Arada Yasemin'e olan aşkından şaşırsa da gayet oturaklı bir karakter. Kesinlikle tartışma çıksın diye yazmadı şimdi bunu ama silik kelimesi dokunuyo ne yapayım. :img-polic

A, merve_akçım, biz geçen gün gittik gördük pastaları. Hepsi sahte. Gerçek değiller. Aylardır orada duruyorlar. Bunlar da rafa indirip indirip geri diziyorlar.:) (Şaka, şaka, takılıyorum,:icon_whis çidden, damara basmak hoşuma gidiyor ondan:img-wink:)

badger
20-09-07, 22:34
Necdet, siliktir...Evet doğrudur..Bir takıntılı, gerçekleşemeyen bir aşk yüzünden kendi kendi olmaktan çıkmış..silinmiştir...bknz:31.bölüm, pastanede Teoya, ben bunları yapacak adam mıydım?
Bir aşk yüzünden kendi olmaktan çıkmış, hayatının 7 senesini silmiştir, kaybetmiştir hayatı...:img-yes::img-yes:

LİN
20-09-07, 22:34
annemi bende izledim az önce bitti ana-kız ilişkilerini çok güzel anlatıyor ve bencede bu akşamki bölümün en güzel sözüydü"anneler iyi anne olmak isterken bazen hata yapabilirler" orda zeynep hatasını anladı kızına bunu anlattı tamam gonca rüyaya göre çok daha büyük ve olaylara daha idrak edebilecek bir yaşta ama rüya ilede onun anlayabileceği dilde konuşsa gayet yavaş ve sevgi dolu olsa rüyada anlayamazmı durumu hem çokta zeki bir çocuk :img-yes:

diziyi izlediğimde benimde canım köfte çekiyor ama pasta istersen bende var canım çayıda koyuyorum hadi gel bekliyorum:img-wink:

Çaya hayır demem vallahi arwençan.İftar sonrası 8. bardak oldu...Seninlede içeriz...Tomurcuk da ekleyelim demlenirken.Pastayı Necdet yapsın ama...
Yasemin annemdeki anne kadar dirayetli,güçlü olsaydı keşke.O rahat bir kadın. Şıngır paytak dolansın,viyak viyak ağlasın,pastacıda ona baksın istiyor.Rüya annesine kişilik ve güçlülük konusunda bence fark atacak.Nede olsa bir Gürsoy kendileri.

badger
20-09-07, 22:39
Çaya hayır demem vallahi arwençan.İftar sonrası 8. bardak oldu...Seninlede içeriz...Tomurcuk da ekleyelim demlenirken.Pastayı Necdet yapsın ama...
Yasemin annemdeki anne kadar dirayetli,güçlü olsaydı keşke.O rahat bir kadın. Şıngır paytak dolansın,viyak viyak ağlasın,pastacıda ona baksın istiyor.Rüya annesine kişilik ve güçlülük konusunda bence fark atacak.Nede olsa bir Gürsoy kendileri.

o kadar çayı nasıl içiyorsunuz??..Ben bir bardak açık çayı bu saatte içsem 48 saat uyumadan dolaşırım..

Çayla diziyi ilişkilendirirsek..Dizimizin en revaçta repliği olan "Bir çay koyayım mı?"..ne kadar yerleşik bir kavram şu çay hayatımızda..dizilerin bile en kullanılan ifadesi..Hmmm senarist konuşmanın uzamamasını isteyen, ya da diğer türlü durumu kurtarmak için kullandıkları en kolay replik..
Lale:Yasemin ağabeyimle aranda ciddi bir sorun mu var?
Yasemin: Yooo..nereden çıkardın??..Gel sana bir çay koyayım!...:img-hyste

merve_ak
A, merve_akçım, biz geçen gün gittik gördük pastaları. Hepsi sahte. Gerçek değiller. Aylardır orada duruyorlar. Bunlar da rafa indirip indirip geri diziyorlar.:) (Şaka, şaka, takılıyorum,:icon_whis çidden, damara basmak hoşuma gidiyor ondan:img-wink:)

Hadi ya siz sete mi gittiniz?
Şimdi Necdet'i bir kenara bırakıp bir soru soracağım. :) Okan tv'dekiden daha yakışıklı değil mi? Ben de gördüm onu dışarıda ama kendime destekçi arıyorum.
Kırık Kanatlar zamanında Cansel Elçin delisiydim hatta Ayvalık'a falan gideceğim diye tutturuyordum ikide bir. İstanbul'a geldi ama sete gitmek aklımın ucundan geçmedi sanırım Ahmet karakteriyle ilgiliydi bu halim.

Bu arada alıştım ben buraya artık gayet alınmadan cevap verebiliyorum her şeye. :)

LİN

Ben de bunu istiyorum.Ama mervenin dediği gibi talep çok olur.Balyoz nedeniyle.:) İyisi mi LİN sen hepsinde balyoz kullanmak serbesttir yaz da eşit dağılım olsun.:img-hysteYoksa diğer derslere talep olmaz...:img-wink:
Çanlar,hoca sizsiniz.Dilediğiniz derse dönüşümlü iştirak edebilirsiniz.Hatta kendisini;sınıfta bırakıp bırakıp tekrar kursa çağırıp dersi balyozla anlatabilir,kayalıklarda"tutmasaydım düşüyordun Yasemen"diye itip kakabilirsiniz.Belki firarda olan aklı yerine gelir.

zrtpz
20-09-07, 22:41

bulunmak istenicekmidir bence bu bi soru cümlesi:icon_whisama mehmetle sevim bu işin peşini bırakmayabilirler.yinede pek sanmıorum.o dönemlerde insanların çoğu kim vurduya gitti sonucuna getirilmiş ztn hep:(deniz bu bölümdede hala yoğun bakımda bakalım ne zaman gözlerini açıcak?

LİN
20-09-07, 22:44

Ders senindir shevekcan!Öğrencinin de eti senin; kemiği biz çanlarındır.Hatta bu konuda çıkaracağın kitabı dört gözle bekliyoruz HS forumçanları olarak.
Allah korusun yarın bir gün memleketin Şaşkoloz Yasemen'lerine silik pastacılar yamanırsa ,onlar da öğrensinler değil mi nasıl kurtulacaklarını.Maksat gençliğe hizmet!

arwen61

tamam canım tomurcukta koyarız pastayıda necdete yaptırırız ben kakao manyağı olarak ona göre bir pasta isterim tabi sende istersen:img-wink:

yaseminde zeynep kadar dirayetli olabilseydi ahh ahhh herşey güllük gülistanlık olurdu

paytak paytak yürüyor diyorsun ama belki öyle yürüyenler aşktan yana şanslı oluyor nereden biliyorsun,rüyada ise ahmetinde kanı olduğu için bende kişilik bakımından çok iyi olacağına inanıyorum:good:

badger
Hadi ya siz sete mi gittiniz?
Şimdi Necdet'i bir kenara bırakıp bir soru soracağım. :) Okan tv'dekiden daha yakışıklı değil mi? Ben de gördüm onu dışarıda ama kendime destekçi arıyorum.
Kırık Kanatlar zamanında Cansel Elçin delisiydim hatta Ayvalık'a falan gideceğim diye tutturuyordum ikide bir. İstanbul'a geldi ama sete gitmek aklımın ucundan geçmedi sanırım Ahmet karakteriyle ilgiliydi bu halim.

Bu arada alıştım ben buraya artık gayet alınmadan cevap verebiliyorum her şeye. :)

Okan Yalabıkı ben şahsen Serseri dizisinde tanımıştım..Sete gittim..benim hayranı olan yeğenimi götürecektim ama o kaçtı...Yanına gittiimizde çok rahat ve sevimliydi..Ondan yeğenime imzalı resim aldım..Sevimli konuşkan bir insan..son derece de nazik..Arkadaşımız daha doğrusu eşimin arkadaşı da onun bir nevi üstü olduğu için hep beraber bayağı sohbet etmiştik..:img-wink:Hoş ve sevimli bir insan...yalnız bu msj okuduktan sonra sileceğim..bknz:Bölüm Yorumlarıyla alakası yok..

merw
20-09-07, 22:47
senaryo eklemek için geldim :)

biri çay mı dedi :img-icecr bir laz kizu olaraktan, su yerine çay içerum da :P
(badger çok şaşırttın beni hemşerum :D)

shevekçan :D hayırdır kuzum? bana attığın mesaj ne oldu :img-hyste hem zaten şekerler de erimişti, değil mi :P

merve ben cevap vereyim, okan gerçekte çok sevimli bir adam.. sırıtıp duran ve sanki enerjisi bitmeyecekmiş gibi görünen biri. ben toplasan 2 dakika falan görmüştüm 2.5 yıl önce, cafede kahvesini alıp oturana kadar ama o arada bile bana sırıtmayı başarmıştı :) tatlı bir adam ;)

neyse, senaryoyu ekleyip kaçıyorum, herkese iyi geceler..

LİN
20-09-07, 22:48

evet yasemin hanım başlıyoruz

ben dünyanın en gözel garısıyam,ben dünyanın en gözel garısıyam:img-kiss::img-hyste

aslında bu dersin öğretmenliği yıllarca futbol oynamış ve erkeklerle büyümüş bir bayan olarak hiç bana göre değil ama aklıma hemen bu söz geldi yazmadan duramadım:)

:img-hyste Perihan Savaş'ın bir filmiydi değil mi?Sezercikle oynuyordu.Sezercik destek oluyordu annesine.Bizim dizide de Rüya destek olsun annesine yürümeyi öğrenirken ama hoca sensin arwen im..
Çay hazır mı???

merve_ak
20-09-07, 22:48
Necdet, siliktir...Evet doğrudur..Bir takıntılı, gerçekleşemeyen bir aşk yüzünden kendi kendi olmaktan çıkmış..silinmiştir...bknz:31.bölüm, pastanede Teoya, ben bunları yapacak adam mıydım?
Bir aşk yüzünden kendi olmaktan çıkmış, hayatının 7 senesini silmiştir, kaybetmiştir hayatı...:img-yes::img-yes:

7 senenin hepsini silinmiş olarak gördüğünü düşünmüyorum. O sadece son zamanlarda yaptığı şeyler için Teo'ya öyle söylemişti. Bir yanda Yasemin ve Rüya bir yanda Güzide var. Onlar arasında bocalama yaşadığı için öyle şeyler
demiştir. O kastettiği bütün 7 yılı kapsamıyor yani.

badger
20-09-07, 22:52
7 senenin hepsini silinmiş olarak gördüğünü düşünmüyorum. O sadece son zamanlarda yaptığı şeyler için Teo'ya öyle söylemişti. Bir yanda Yasemin ve Rüya bir yanda Güzide var. Onlar arasında bocalama yaşadığı için öyle bir şey söylemiştir. O kastettiği bütün 7 yılı kapsamıyor yani.

Ama yine de kayıp..Geriye dönüp baktığında o kurduğu yaşantının kıyısında dolandığını da biliyor...Çabaladı olmadı...hayatını bir nevi kaybetti, durdurdu bana göre..

babyofjackie
20-09-07, 22:52
arkadaşlar senaryolar bölümünden 33. bölüm özel senaryosu 1. bölüm başlığı altındaki çalışmamı okuyup fikirlerinizi yazarsanız çççoook sevinirim. Ayrıca olumu yorum yapanlaran ve beğenenlerden rep beklerim.

LİN
20-09-07, 22:54
o kadar çayı nasıl içiyorsunuz??..Ben bir bardak açık çayı bu saatte içsem 48 saat uyumadan dolaşırım..

Çayla diziyi ilişkilendirirsek..Dizimizin en revaçta repliği olan "Bir çay koyayım mı?"..ne kadar yerleşik bir kavram şu çay hayatımızda..dizilerin bile en kullanılan ifadesi..Hmmm senarist konuşmanın uzamamasını isteyen, ya da diğer türlü durumu kurtarmak için kullandıkları en kolay replik..
Lale:Yasemin ağabeyimle aranda ciddi bir sorun mu var?
Yasemin: Yooo..nereden çıkardın??..Gel sana bir çay koyayım!...:img-hyste

Üniversieteden kaldı bana bu çay hastalığı badgerim. Sabahlarken ,uyumamak için devamlı çay içerdik yurtta.Benim efendi de hiiç içmez.Kendi kendime demlerim evde.
Ya evet gerçekten.Bence durumu kurtarmak için koyuyorlar bu repliği.

Lin Eee badger,senaryonun bu kısmı boş kaldı
Badger "Gel sana bir çay koyayım! "yaz olsun bitsin Lin,aaaa!!!
Lin Ne kızıyorsun badger,biz senin gibi usta değiliz; yeni başladık bu işlere lütfen ama!!!

merve_ak
20-09-07, 22:59
Ama yine de kayıp..Geriye dönüp baktığında o kurduğu yaşantının kıyısında dolandığını da biliyor...Çabaladı olmadı...hayatını bir nevi kaybetti, durdurdu bana göre..

Sonuçta bir şeyler için çabaladı. Sonucu olumlu da olabilirdi bilemezdi. O zaman aynı şekilde Ahmet'in de hayatı boşu boşuna silindi gitti 7 yıl. Yazık aşk uğruna harcadı kendini(ikisi için de geçerli).Sonuçta gerçek şu ki Necdet de Ahmet de bu Yasemin yüzünden baya bir çektiler. :)
Üzgünüm ama Yasemin o kadar da suçlu değil diyen arkadaş üzgünüm ki ben nereden baksam onu suçlu görüyorum.

LİN
20-09-07, 23:01
arkadaşlar senaryolar bölümünden 33. bölüm özel senaryosu 1. bölüm başlığı altındaki çalışmamı okuyup fikirlerinizi yazarsanız çççoook sevinirim. Ayrıca olumu yorum yapanlaran ve beğenenlerden rep beklerim.

babyofjackie,sen Magosa'nın neresindensin???Dünde sordum ama yanıt gelmedi...
Diziyle ilişkilendirelim hemen.Bir kızı olduğunu öğrenen Ahmet,kahrından bu seferde Kıbrısçık yerine Kıbrıs'a gitmeye karar verir.Orda Namık Kemal gibi 38 ay sürgün hayatı yaşar.Kıbrsta Kızamıkçık,Kabakulak aynı zamanda da Boğmaca olur.Ayla gemiye atladığı gibi Magosaya gider.Peşinden de Yasemen gider.Heşey karışmışken erik hemşire Yasemen'in hastayken adaya geldiğini söyler.Bunu duyan Ahmet sevinçle geri döner.

arwen61
20-09-07, 23:02
:img-hyste Perihan Savaş'ın bir filmiydi değil mi?Sezercikle oynuyordu.Sezercik destek oluyordu annesine.Bizim dizide de Rüya destek olsun annesine yürümeyi öğrenirken ama hoca sensin arwen im..
Çay hazır mı???

evet canım perihan savaşın filmiydi sonradan afeti devran oluyordu esas bayanımız gerçi yasemin zaten çok güzel tek eksiği biraz düzgün yürüyüş ama madem hoca sensin diyorsun hay hay canım ne demek:img-wink: çayda hazır bardağa koydum,pastanıda hazırladım e hadi gel artıkbye

biri çay mı dedi :img-icecr bir laz kizu olaraktan, su yerine çay içerum da :P
(badger çok şaşırttın beni hemşerum :D)

aynen bacum pizler laz kızi olaraktan hep çay içeruk uyy çesileyum oğa:img-pilot

bu arada sizler ne taraftansınız hanımlar madem hemşeriyiz merak ettim

cansu_a
20-09-07, 23:06
Necdet silik fln değildir.

sadece aşıktır.birçok kişinin anlayamadığı bir aşk bu malesef.ahmet de anlamadığı için gelip pastanede kavga ettiler yıllar önce şimdi hala gidip necdete bağırıyo :hıh

mervecim haklısın hem necdet hem ahmet yasemn yüzünden yıllarını kaybetiler hayatları mahfoldu

işte o yüzden diyorum artık toparlama zamanı...necdet güzidesine sahip çıksın ahmet de ayla veya yepyeni birisiyle mutlu olamyı denesin..tabe yasemn de olur ama mutluluğu ne kadar sürer blinmez :img-hyste

aylanın bu bölüm ahmete neler söyleyeceini de merak ediyorum...ben senin yasemne olan duygularını biliyorum ama beni böle yarı yolda bırakamazsın fln mı dicek acaba :icon_whis

LİN
20-09-07, 23:10
evet canım perihan savaşın filmiydi sonradan afeti devran oluyordu esas bayanımız gerçi yasemin zaten çok güzel tek eksiği biraz düzgün yürüyüş ama madem hoca sensin diyorsun hay hay canım ne demek:img-wink: çayda hazır bardağa koydum,pastanıda hazırladım e hadi gel artıkbye

aynen bacum pizler laz kızi olaraktan hep çay içeruk uyy çesileyum oğa:img-pilot

bu arada sizler ne taraftansınız hanımlar madem hemşeriyiz merak ettim

Uy anammm.Hemşehrularim basmuş forimi...Pen Rize tarafundandim uşaklar...
Badger sen nasıl laz kızısın?Acilen badgeri çay içme kurslarına gönderelim arkadaşlar..İlk ders arwenlerde.Sonrada bana gelin.Badger demek sen sete gittin.Anlatsana detayları. Bak ben bilmiyordum.
Ahmetl'erde aslen Karadeniz'liymiş.Artvin Hopa:icon_whis
Yasemininde babanesi Sürmeneli:happy0064

babyofjackie
20-09-07, 23:13
babyofjackie,sen Magosa'nın neresindensin???Dünde sordum ama yanıt gelmedi...
Diziyle ilişkilendirelim hemen.Bir kızı olduğunu öğrenen Ahmet,kahrından bu seferde Kıbrısçık yerine Kıbrıs'a gitmeye karar verir.Orda Namık Kemal gibi 38 ay sürgün hayatı yaşar.Kıbrsta Kızamıkçık,Kabakulak aynı zamanda da Boğmaca olur.Ayla gemiye atladığı gibi Magosaya gider.Peşinden de Yasemen gider.Heşey karışmışken erik hemşire Yasemen'in hastayken adaya geldiğini söyler.Bunu duyan Ahmet sevinçle geri döner. hahahahaa güzel olmuş. ben kampüstenim. Üniersiteden. Adını vermiyim şimdi. Zaten Magosadaki en büyük üni. Ahmete kıbrısı pek tavsiye etmiyorum :D

merve_ak
20-09-07, 23:13
Badger sen nasıl laz kızısın?Acilen badgeri çay içme kurslarına gönderelim arkadaşlar..İlk ders arwenlerde.Sonrada bana gelin.Badger demek sen sete gittin.Anlatsana detayları. Bak ben bilmiyordum.

Bağlayışlar süper yalnız bayıldım. :)

Evet Cansu ben de Ahmet'in başka biriyle mutlu olmasını isterim ama Rüya var işte. Genel olarak ayrı anne-baba çocukları beni üzmüştür hep. Belki aranızda da vardır bilirsiniz ne kadar zor olduğunu. O bıcırık üzülmesin ama annesi de mutlu olamasın. :)

badger
20-09-07, 23:14

Çay içmeme alışkanlığı biz de Çernobi hatırasıdır..teyzem Nükleer Reaktörde çalışıyordu o zamanlar..Çarşaf çarşaf gazetelerde bakanlar ellerinde çay bardakları..çaylarımızda radyoaktiflik yoktur..tea aktiflik vardır diye höpür höpür içiyorlardı..teyzem tabii elinde tüm radyoaktif raporlar ciyak ciyak elinden geçiyor..numune çaylar önünde balyalarla..O da o dönemde orada çalışan arkadaşları gibi genç yaşta kanserden öldü...:icon_sorr

o günden bayağı yıllar sonra bizim evde çay yapılmaya başlandı..ama ben de o müptelalık olmadı çaya karşı hiçbir zaman..:icon_whis

[SPOILER]baba tarafindan Sürmenaliyum...Anam da rizelidur.../SPOILER]

Yasemin aslaaa Karadenuzlu olamaz..Olaydı bu kadar olayı başlarına açmazdı..O ada yaseminidir..Zeytingillerden..tırmanıcı küçük bodur bir ağaççıktır..

Shevek
20-09-07, 23:16

Yok çanım Linçanım, Yasemin Sürmeneli olaydıııı, hastanede kendisine Ahmet seni görmek istemiyor, önçelikleri değişti diyen Selma'ya; "haçan sen şimdu şöyle pir sağa kay pakayum. Önçeliği değiştu mi değişmedu mi, pir kendi gözlerumla göreyum!" derdi. (Bkz.: Fahri Karadenizli forumçu) Olamaz yani, mümkün değil.

babyofjackie
20-09-07, 23:17

Çay içmeme alışkanlığı biz de Çernobi hatırasıdır..teyzem Nükleer Reaktörde çalışıyordu o zamanlar..Çarşaf çarşaf gazetelerde bakanlar ellerinde çay bardakları..çaylarımızda radyoaktiflik yoktur..tea aktiflik vardır diye höpür höpür içiyorlardı..teyzem tabii elinde tüm radyoaktif raporlar ciyak ciyak elinden geçiyor..numune çaylar önünde balyalarla..O da o dönemde orada çalışan arkadaşları gibi genç yaşta kanserden öldü...:icon_sorr

o günden bayağı yıllar sonra bizim evde çay yapılmaya başlandı..ama ben de o müptelalık olmadı çaya karşı hiçbir zaman..:icon_whis

çok kötüymüş yaa... çok can yanmış o zamanlar... Allah herkese sabır ve 5 yaşındaki bir çocuktan daha akıllı ve bilinçli olan yöneticiler versin diyorum...

badger
20-09-07, 23:19
Yok çanım Linçanım, Yasemin Sürmeneli olaydıııı, hastanede kendisine Ahmet seni görmek istemiyor, önçelikleri değişti diyen Selma'ya; "haçan sen şimdu şöyle pir sağa kay pakayum. Önçeliği değiştu mi değişmedu mi, pir kendi gözlerumla göreyum!" derdi. (Bkz.: Fahri Karadenizli forumçu) Olamaz yani, mümkün değil.

O Aylayı da Kıbrısçık da kırk kere silkelerdi..öyle Ayla, akıl verecek ona..o da cevap veremeyecek..sevdiği uşağı orada..aklını alırdı iki dakka da orada...:img-hyste

değil mu çan uşaklar????

LİN
20-09-07, 23:24
hahahahaa güzel olmuş. ben kampüstenim. Üniersiteden. Adını vermiyim şimdi. Zaten Magosadaki en büyük üni. Ahmete kıbrısı pek tavsiye etmiyorum :D

Sanırım, adını vermek istemediğin o üniverisiteden ben senin 10 dönem üstün bir ablanım canım...Bahsettiğin üniv MAGOSA'nın değil; adanın en büyük üniversitesidir.Bende fosil olmuşum yaa..
Ahmet,kıbrısta kalırken zindanda eski,tozlu bir kitabe bulur.Derki;

Ey Oğul,
Hımbıl Paltonu at üzerinden
Kendine gelde;bir silkilen
2+2=4 eder.
Aşktan paslanmış o kafanı bir çalıştır.
7 ayda doğan bebeği de elin pastacısı alır

Shevek
20-09-07, 23:25
O Aylayı da Kıbrısçık da kırk kere silkelerdi..öyle Ayla, akıl verecek ona..o da cevap veremeyecek..sevdiği uşağı orada..aklını alırdı iki dakka da orada...:img-hyste

değil mu çan uşaklar????

Ha, uşağuni de kendi elleriyle taşırdı ambilansa. İyileşene kadar da vinç getirseler başuçundan kimse kaldıramazdı onu. Tabii en başa sararsak, bu dizi bu dizi olmazdı ya, neyse!:img-pilot
Badgerim teyzeçiğine üzüldüm çok...:icon_sorrKazım Koyunçu geldi aklıma. Şair çeketli çoçuk. Nur içinde yatsınlar...:icon_sorr

badger
20-09-07, 23:26
Bağlayışlar süper yalnız bayıldım. :)

Evet Cansu ben de Ahmet'in başka biriyle mutlu olmasını isterim ama Rüya var işte. Genel olarak ayrı anne-baba çocukları beni üzmüştür hep. Belki aranızda da vardır bilirsiniz ne kadar zor olduğunu. O bıcırık üzülmesin ama annesi de mutlu olamasın. :)

Zaten Yasemini tek kurtaracak şey, Rüyanın annesi olması..Başka şey değil..Ahmetle evlensin..her Allahın günü yaptığı salaklıkları Ahmetle Rüya ona dokundursun dursun..

arwen61
20-09-07, 23:30

rizede pizden daaa 1 saat bile yok aramuzda:img-wink:

ilk çay kursuna bütün forumçanlarını beklerim karadenize bakan balkon sefası eşliğinde çay dersleri alacağız,yaseminide alın belki bizim çaylardan içinde akıl,şevk falan gelir ona birde maçkaya çıkartıp tertemiz havayıda soludumu beyine hemen oksijen gitmeye başlar döner hemencecik çözer ahmetle sorunlarını:img-yes:

Yasemin aslaaa Karadenuzlu olamaz..Olaydı bu kadar olayı başlarına açmazdı..O ada yaseminidir..Zeytingillerden..tırmanıcı küçük bodur bir ağaççıktır..

teyzene üzüldüm canım allah rahmet eylesin o dönemler kötüydü:icon_sorr ama ne yapalım çaysız hiçbir şey yapamıyoruz bizde

sürmene,rize derken forum hep hemşeri çıktı ne hoş ya demek o yüzden çabucak kaynaşıverdik:img-yes:

bencede yasemin karadenizli olmaz bizim kızlarımız harbidir öyle yıllarca bir gerçeği hak eden insandan saklamaz hemen yüzüne söyler :img-yes:

badger
20-09-07, 23:31
Ha, uşağuni de kendi elleriyle taşırdı ambilansa. İyileşene kadar da vinç getirseler başuçundan kimse kaldıramazdı onu. Tabii en başa sararsak, bu dizi bu dizi olmazdı ya, neyse!:img-pilot
Badgerim teyzeçiğine üzüldüm çok...:icon_sorrKazım Koyunçu geldi aklıma. Şair çeketli çoçuk. Nur içinde yatsınlar...:icon_sorr

bu arada da onu dinliyorum..geçen gece eşim :img-in_loŞevval Samla olan düetini..en damar Karadenuz şarkilarinu bağa fwd etmiş..karşiluklu dinleduk..Yaşasun 2 gün kaldu...Arwençan..bakk sağa yakinlaşirum...:happy0064

Aşk Rıssanın da dediği gibi mesafe tanımaz..bknz:diziye bağlamak zorunda kaldım, kırkda yılda bir kere ettiği ama inamadığı laflardan biri..Bunlar baba-kız aynı çamurdan...uzakta kaldıklarında değer bilirler, anarlar..burunlarının dibindeyken mındar ederler..Aynı hayalperestlik ve aynı aymazlık..:img-cool2

LİN
20-09-07, 23:32

Hanımlar ben bu diyaloğa koptum :img-hyste Bravo shevekçan...Hayal edince dahada komik oluyor.Yasemin Yalçının bir tiplemesi vardı.Kocasını arıyordu.Aynı onun gibi :happy0064
Ben Yasemin'in babanesi karadenizli dedim kızlar. Kendisi badger'imin dediği gibi sadece ada yaseminidir.Ottur.

Tavuskuşu
20-09-07, 23:36
Anaahhm iki dakika uğramadık hemen unutulduk mu çanlar? Ben karadenizli değilim ama ben de shevek gibi fahri karadenizlilik isterim.:hıh:hıhHaçan olmazsa çekerum tabancayi... Hatta:
Tabancamın sapıni da gülle donatacağum gülle donatacağum
Alacağım başka forum seveceğum başka forum
Sizi çatlatacağum sizi çatlatacağum...:img-hyste :img-hyste

Yasemin karadenizli hayatta olamaz.Karadeniz kadınları gözü peklikleriyle,kararlıklarıyla üz salmadılar mı?Oysa bu yaseminde kararlılık ne gezer???İstikrar bile bundan utanıp gitmemiş miydi?:img-hyste

merve_ak
20-09-07, 23:37
Badger başın sağ olsun, teyzen için üzüldüm.

Diziye az kaldı ben de merakla bekliyorum yarın(artık bugün gerçi) neler olacağını. Bize bir haftalık daha malzeme çıkar. Yine Ahmet'ti-Necdet'ti diye atışırız. :)
Gerçi benim bu hafta merak ettiğim Deniz-Defne, Harun-Yaşar-Işık ve sağ-sol çatışmaları.
Hepinize iyi geceler. Gün geçtikçe daha çok ısınıyorum size. :)

badger
20-09-07, 23:40

Diziye az kaldı ben de merakla bekliyorum yarın(artık bugün gerçi) neler olacağını. Bize bir haftalık daha malzeme çıkar. Yine Ahmet'ti-Necdet'ti diye atışırız. :)
Gerçi benim bu hafta merak ettiğim Deniz-Defne, Harun-Yaşar-Işık ve sağ-sol çatışmaları.

Sana da iyi geceler bye..bizim forum fena bağımlılk yaratır:img-wink: hoş sohbetin için teşekkürler...bk
sana da bol Necdetli rüyalaaaarr!

Teyzem için teşekkür ederim..bknz: bu akşam hatırlanmak istemiş...68 kuşağının en aktivist elemanlarından biriydi..Onun sayesinde ben bile pusette annemle katılmışız...Annemin derdi teyzemin başına şey gelmesinmiş..

Shevek
20-09-07, 23:43

bye E biz de öyle, merve_akçım. İyi geçeler...Neçdet konusu bitmedi ama:img-wink:, o konuda o kadar çok yazdık ki, demin üşendim artık:icon_whis. Yoksa bu konuda çok sabırlıyımdır. Sonra devam ederiz, yarın olsun bir...Sonra...sonra. Şimdi güçüm yok.:img-wink:

cansu_a
20-09-07, 23:45
fragmanda defenenin polislere bağırdıı yerde bişi dikkatimi çekti...saçları fönlü gibi ya o sahnede öyle görünmüş ya da toplamışlar kızı
ama deniz hastanede öylece yatarken defne saçlarını taramaz heralde
yanlış gördm heralde ;)

mervecim :img-hyste

Shevek
20-09-07, 23:47
Anaahhm iki dakika uğramadık hemen unutulduk mu çanlar? Ben karadenizli değilim ama ben de shevek gibi fahri karadenizlilik isterim.:hıh:hıhHaçan olmazsa çekerum tabancayi... Hatta:
Tabancamın sapıni da gülle donatacağum gülle donatacağum
Alacağım başka forum seveceğum başka forum
Sizi çatlatacağum sizi çatlatacağum...:img-hyste :img-hyste

Yasemin karadenizli hayatta olamaz.Karadeniz kadınları gözü peklikleriyle,kararlıklarıyla üz salmadılar mı?Oysa bu yaseminde kararlılık ne gezer???İstikrar bile bundan utanıp gitmemiş miydi?:img-hyste
Tavusbye, bizi bırakıp hiçbir foruma gidemezsin çanım. Sensiz bir ÇAZgır ekibi olamaz, ÇAZgırsız da forum. Bkz: 397853. ÇAZgır Savaşı henüz yaşanmadı.

cansu_a
20-09-07, 23:51
iyi gecelr mervecimm ben fragmanı izleyip yoruma devam ederim :)
o kısacık şeyi izleyip izleyip bişiler buluyorum valla her sefernde bişeye takılıyo gözüme ama necdete bağıran ahmete katlanmak istemyorum
şimdilikmiş
ay hiç düşünmeden konuşuyo sevdiğim kadına da çocuğa da sen sahipsin diyo...necdet sahip mi o yasemine hıh :hıh
adam anlattı bu evlilik kağıt üstünde diye ama ahmet anlamıyo galiba :icon_whis
kağıt üstünde olan bi evlilikle sahiplik olmaz ama evet rüyaya necdet sahip ;)

çalıkuşu78
20-09-07, 23:52
iyi geceler çanlar..eşim sürmene kökenli ben samsun.. karadenizliler neden ahmetçi bu konunun bilimsel bir araştırması yapılmalı.. size fena şekilde katılıyorum.. yasemin karadenizli olmayı geçin oralardan geçmemiş bile.. zaten bir bölümde yaşara söylemişti ..gelelim gezelim çok merak ediyorum.. aman sakın gelme yasemin buranın havası sana yaramaz.. gelme sakın nolur nolmaz..belki karşılaşırız..:sad53:

badger
20-09-07, 23:55
o kısacık şeyi izleyip izleyip bişiler buluyorum valla her sefernde bişeye takılıyo gözüme ama necdete bağıran ahmete katlanmak istemyorum
şimdilikmiş
ay hiç düşünmeden konuşuyo sevdiğim kadına da çocuğa da sen sahipsin diyo...necdet sahip mi o yasemine hıh :hıh

eee o zaman..bıraksın..ayrılsın..bakalım Necdet boşanack mı..Verdiği kararı uygulayacak mı?..Bana kalırsa uygulaması lazım ama gel gör ki işi uzatmak namına senaryo öyle gitmeyecek...

Ama Rüyaya sahip değil o da sadece kağıt üstünde...ve bu da sürmez...

LİN
20-09-07, 23:56
iyi geceler çanlar..eşim sürmene kökenli ben samsun.. karadenizliler neden ahmetçi bu konunun bilimsel bir araştırması yapılmalı.. size fena şekilde katılıyorum.. yasemin karadenizli olmayı geçin oralardan geçmemiş bile.. zaten bir bölümde yaşara söylemişti ..gelelim gezelim çok merak ediyorum.. aman sakın gelme yasemin buranın havası sana yaramaz.. gelme sakın nolur nolmaz..belki karşılaşırız..:sad53:

Bu gerçekten doğru .Bilimsel bir araştırma yapalım.Tez yazalım.
Karadeniz kökenli veya karadeniz kadınları gibi cabbar,tuttuğunu koparan,cin gibi kadınlar neden Ahmet'in yanındalar?Öhö Öhö Öhö:img-blush
Benim eşimde Sürmene'li çalıkuşu.

arwen61
20-09-07, 23:57
bu arada da onu dinliyorum..geçen gece eşim :img-in_loŞevval Samla olan düetini..en damar Karadenuz şarkilarinu bağa fwd etmiş..karşiluklu dinleduk..Yaşasun 2 gün kaldu...Arwençan..bakk sağa yakinlaşirum...:happy0064

uyyy sen buralaramı geliysun yaz ortasında taze hamsi bulmuş gibi sevindim daaa:happy0064 buralara gelirsen şartlarda uyarsa seninle görüşmeyi çok isterim canım özel mesajdanda haberleşiriz adres,telefon falan:img-wink:
cansuçan ım sende bizim fahri hemşerimizsin ondan şüphenmi var hatta seni benim mıntıkaya alıyorum maçkaya:img-wink: bu arada annemde giresunludur sen hangisini istersen oranın fahri hemşeriside yapabilirim:img-yes:

ahh ahh keşke memleketimdede hatırla sevgilinin bir bölümüde olsa çekilseydi mesela ben çekim alanına sızar yasemini en yüksek yaylaya yollarken ahmetide cazgırlarla uzungöldeki özel barakalardan birine kapatırdım:img-blush

şaka maka derken zamanı cumayada bağladık artık dizimizin başlamasına saatler var helecanla bekliyorum:img-in_lo

LİN
20-09-07, 23:58
eee o zaman..bıraksın..ayrılsın..bakalım Necdet boşanack mı..Verdiği kararı uygulayacak mı?..Bana kalırsa uygulaması lazım ama gel gör ki işi uzatmak namına senaryo öyle gitmeyecek...

Yasemin viyaklayacak ve Necdet'ten yardım isteyecek...Malum parmağında oynatmayı iyi bilir sabiyi.Necdette hemen kendini fasulye gibi nimetten sayıp "biz bir aileyiz ,Rüya benim kızım,ne oluyor ülennn "edasıyla olaya dahil olacak.Güçbirliği yapacak bizim pastacıyla pastacı karısı Yasemen...

Shevek
21-09-07, 00:00
şimdilikmiş

Şimdilik tabii çansu.:) Bkz.: Yalançının mumu yatsıya kadar yanar. Neçdet'in Rüya Rüya diye tutturmaları da kendine ait bir çoçuğu olduğunda biteçek. Bizim derdimiz Rüya için çok geç olmadan Neçdet'in kendi isteğiyle, onun hayatından çıkabilme büyüklüğünü göstermesi. Bunu yaparsa, ben kendi adıma onu affetmeye hazırım.:img-wink:

Başbaş editi:bye Ben de yatıyorum. Rüyanızda o "şimdilik"in hafta/bölüm çinsinden kaça tekabül ettiğini "senaryo abuklukları" faktörünü de dikkate alarak görünüz.

Tavuskuşu
21-09-07, 00:01
Yolculuk nereyedur hemşerum? diyesim geldi.:):)

Sahiden Yaşar bir ara onları davet etmişti karadenize.Sevgili karadenizliler!Yasemin oralara gelirse ona bardak bardak çay içirin emi?:img-hyste :img-hyste Kobay olarak kullanın hatta.Bilim adına bari faydalı bir şeyler yapmış olsun şu ömrü hayatında...

Shevek sanırım beni bir sen istiyorsun bu forumda çanlar arasında.(bkz:duygu sömürüsü)Sağolasın.

arwen61
21-09-07, 00:05
Yolculuk nereyedur hemşerum? diyesim geldi.:):)

Sahiden Yaşar bir ara onları davet etmişti karadenize.Sevgili karadenizliler!Yasemin oralara gelirse ona bardak bardak çay içirin emi?:img-hyste :img-hyste Kobay olarak kullanın hatta.Bilim adına bari faydalı bir şeyler yapmış olsun şu ömrü hayatında...

Shevek sanırım beni bir sen istiyorsun bu forumda çanlar arasında.(bkz:duygu sömürüsü)Sağolasın.

ah be canım o çaylar 8o li dönemlerde kaldı şimdi yokki olsa tükan senin:img-wink: yoksa yaseminden iyi kobaymı vardı:)

duygu sömürünü aldım canım vee diyorumki cansuçanım cazgır üyem forumdaşım fahri hemşerim olmadan buraların tadı çıkarmı bırakma bizi anketöriçem:img-in_lo

saatte epey geç olmuş sahurumuda yaptım ben kaçayım çanlar hemen yatayımki yarın çabuk olsun hepinize hayırlı geceler,iyi sahurlar bütün çanlarla görüşmek dileğiylebye

Tavuskuşu
21-09-07, 00:08
Ebruçan sen de sağol."Of" yöresinden kimse yok mu? Ben orayı istiyorum.Ama olmazsa ebrunun mıntıkası da olur.Ben de bu şarkıyı ahmedime gönermek istiyorum.Benden gelsin:

dağlarda gezen kartalım
kırıldı mı kanatların?
can mı çıktı boğazından
niye düştün düz tarlaya?

tut elimden, kalk gidelim
oy gidelim ziganaya

Güle güle ebrucum.İyi geceler.Yarın yeni bir seansta görüşmek ümidiyle...:sad53:

Yarına şöyle kısa bir anket mi hazırlasam acep?:img-wink:

arwen61
21-09-07, 00:16
Ebruçan sen de sağol."Of" yöresinden kimse yok mu? Ben orayı istiyorum.Ama olmazsa ebrunun mıntıkası da olur.Ben de bu şarkıyı ahmedime gönermek istiyorum.Benden gelsin:

dağlarda gezen kartalım
kırıldı mı kanatların?
can mı çıktı boğazından
niye düştün düz tarlaya?

tut elimden, kalk gidelim
oy gidelim ziganaya

Güle güle ebrucum.İyi geceler.Yarın yeni bir seansta görüşmek ümidiyle...:sad53:

Yarına şöyle kısa bir anket mi hazırlasam acep?:img-wink:

gitmeden yazayım dedim canım of ayrı bir cumhuriyet gibidir onlar asla trabzonluyuz dmezler ofluyuz derler hatta buralarda bir laf vardır şeytan demişki"allahım madem oflu vardı beni niye yarattın":)

zigana yoluda maçkadan geçer yani sen yine bizim mıntıkaya gel olurmu:img-wink:

yeni bir ankette hiç fena olmaz hani cevaplar tartışırız:img-yes:

sanada iyi geceler cansucuğum yarınki seansımız inşallah çok güzel ve umutlu geçerbye

cansu_a
21-09-07, 00:22

Ama Rüyaya sahip değil o da sadece kağıt üstünde...ve bu da sürmez...

rüyanın necdte nasıl bağlı olduğunu bliyoruz.heralde necdetten bi anda kopamaz.
yalancının mumuyla ne ilgisi var anlayamadım...necdetin saklayıp da ortaya istemeden çıkan bi gerçek değil ki bu
necdetin en başından beri ahmete söylenmeli diye gördüğü bi gerçek..ama zaman içinde rüyaya bağlandı doğal olarak ve tabi rüya da necdete

dediğiniz gibi bu formalite evlilik devam etcek gibi duruyo...eğer ahmet rüyayı alırsa rüya beni annemden ve babmdan ayırdın diye tepki gösterebilir ahmete
rüya daha büyük olsa necdte ve yasemne kızardı ama şimdi kendisini anne ve baba(!)sından ayıran ahmete kızablme ihtimali daha yüksektir (bkz.türk filmleri)

boşanmayı isteyen teklif eden Necdet.o artık ahmetin gerçekleri öğrenme zamnının geldiğine inandı ki gerçekleri anlattı.bunu istemeyense yasemin.nedeni de ahmetn sevgisini kaybetmemek

çalıkuşu78
21-09-07, 00:23
tavusçann .. ben istanbulda samsunda karışık oturuyorum canım.. samsunda olduğum zaman gel beklerim.. şöyle sarpa kadar gideriz.. belki kafkaslara da geçeriz.. biz karadenizlilerin çoğu kafkasız .. biz kafkas kartalıyız.. bir keresinde karsta kafkas kartalı görmüştüm.. sarıkamışta bir gezide kayalıkta gördük.. hayatımda o kadar asil bir bakış görmedim.. ahmetimiz de kafkastır belki.. o da çok asil bakıyor.. eşimin arkadaşlarından biri bizim bir şey dememize fırsat bırakmadan ateş etti.. inanırmısınız milim yerinden kımıldamadı sadece baktı.. tabi arkadaşlar hemen müdahele etti o şaşkına.. kartal biraz sonra bir havalandı olmaz böyle birşey ya o ne muhteşem kanatlar o ne muhteşem süzülme..uzaklaşana kadar çıt çıkmadı..bir kere daha şükrettim.. iyiki karakartalım ..beşiktaşım sen çok yaşa dedim kendi kendime.. silah ne arıyor derseniz eşim subay..yüzbaşı cemal mi yüzbaşı eşim mi derseniz eşim derim.. zaten de fizik olarak çok benziyorlar..ama eşim onüç yaşındanberi asker olduğu için asker deyince onu tercih ederim.. çünkü onların vücut dili çok farklı.. en iyi oyuncu da olsa bir askerin duruşunu yürüyüşünü tavrını yapamaz..yapacaklarsa bir birlikte bir müddet yaşamalı onları gözlemlemeli derim ben naçizane..

Tavuskuşu
21-09-07, 00:27
gitmeden yazayım dedim canım of ayrı bir cumhuriyet gibidir onlar asla trabzonluyuz dmezler ofluyuz derler hatta buralarda bir laf vardır şeytan demişki"allahım madem oflu vardı beni niye yarattın":)

zigana yoluda maçkadan geçer yani sen yine bizim mıntıkaya gel olurmu:img-wink:

yeni bir ankette hiç fena olmaz hani cevaplar tartışırız:img-yes:

sanada iyi geceler cansucuğum yarınki seansımız inşallah çok güzel ve umutlu geçerbye

Sağolasın çanım aydınlattığın için.Gerçekten de karadenizi gezesim geldi şimdi. Yaşara söylesem beni de gezdirir mi?:)

Çalıkuşu öyle bir anlatmışsın ki...Gözümde canlandı resmen.Davetin için de teşekkür ederim.:)Ahmet MMC/BB/H/Z/DD'den sonra bir de KK oldu öyle mi? Kafkas kartalı...Güzel bir benzetme olmuş.:good:Güle güle.Sana da iyi geceler.:sad53:

çalıkuşu78
21-09-07, 00:33
galiba cansel elçin bir filmde rol alacakmış.. gazetede gördüm bugün.. sarıkamış olayını anlatan bir dönem filmi sanırım..kafkas kartalı olacak demekki.. zevkle izleyeceğim o filmi..sizlere iyi sohbetler.. iyi geceler..

LİN
21-09-07, 00:43
Ahmet ve Necdet yıllar sonra bu günleri nasıl anacaklar acaba?Sular durulacak mı?Yoksa 70 yaşında bile birbirlerini gördüklerinde ters ters bakan iki ihtiyar delilanlı mı olacaklar?bye

dizice
21-09-07, 01:57
GUldurdun beni simdi Lin. Bak senaryosunu da yazdim.

Adada kahvede biraraya gelir, gulusurler. "Ya Necdet, hatirlar misin, sen benim karimla nasil da 7 sene yalandan evlenip, kizimi da benden saklamistin? Hahaha. O zaman uzulmustuk; mahkemelere dusmustuk; ama simdi gecmise bakinca, ne gunlerdi yahu, genclik iste."

"Vallahi Ahmet'cim haklisin. Bak Ruya'cigimizin kizi da universiteyi bitirecek bu sene, mezuniyet hediyesini aldim bile. Kime kismet uc dede Allahaskina?"

"Oyle oyle. Ruya'nin dugununu de zaten ortaklasa yapmamis miydik? Husumete ne gerek var. Babasi varsa, bir de Necdet babasi var dedik! Iyi ki de demisiz."

"Ahmet, ben diyorum ki, madem kizi, torunu boyle guzel paylastik, su son donemimizde, Yasemin'i de paylassak. Bak Guzide de cok hasta zaten. Haftada bir iki gun gelsin kalsin bende. Olmaz mi?"

"E be Necdetcigim, lafi mi olur? Ama yaz gecsin oyle. Simdi adada dedikodu olmasin. Sen zaten elini eline surmezsin, bilirim. Uzaktan bakacaksin yine degil mi?"

"Yasemin baska turlusunu ister mi ki Ahmet? Senden baskasina bakar mi? Benimle yakin bir dost olarak ilgilensin, bana gonul borcu var ne de olsa, eski gunlerin hatirina. Az mi besledim onu yillarca."

"Allah senden razi olsun Necdet'cigim."

spdr
21-09-07, 04:44
günaydın foruum..
ne çok özlemişim amaa:img-in_lo
ahmet en son kafkas kartalı mı olduu:)
hadi hayırlısı:)
---
cansucan, aliye abla, badger, merve, lin ,shevek ve zeynep..dizice arwen... sizleri çok özledim:img-in_lo
vee bugün rüyamda ahmeti gördüm..mutlu gibiydi ama artık mutluluk ona haram oldu herhalde..buraya gelip onu yazayım dedimdi amaa..:icon_whis:icon_sorr..
iyi sohbetleeerbye

arwen61
21-09-07, 06:53
günaydın foruum..
ne çok özlemişim amaa:img-in_lo
ahmet en son kafkas kartalı mı olduu:)
hadi hayırlısı:)
---
cansucan, aliye abla, badger, merve, lin ,shevek ve zeynep..dizice arwen... sizleri çok özledim:img-in_lo
vee bugün rüyamda ahmeti gördüm..mutlu gibiydi ama artık mutluluk ona haram oldu herhalde..buraya gelip onu yazayım dedimdi amaa..:icon_whis:icon_sorr..
iyi sohbetleeerbye

günaydınlar nihayet cumayıda bulduk bu akşam hs zamanıbye

bende seni özledim canım okulun daha önemli ama fırsat buldukçada gel arada bir sesini duyur olurmu:img-wink:

Sağolasın çanım aydınlattığın için.Gerçekten de karadenizi gezesim geldi şimdi. Yaşara söylesem beni de gezdirir mi?:)

karadeniz gezildikçe dahada çok hayran olunacak ve diğer bölgelere göre hala dejenere olmamış doğal güzellikleriylede muhteşem bir bölgedir hepinizi beklerim

yaşar bence seni seve seve gezdirir hele sen bir söyle bak neler olur:img-in_lo

demek ahmetimiz kafkas kartalı olacak yakışır ona gerçi bu akşamda onu marmara kartalı olarak izleyeceğiz :img-in_lo

@ly
21-09-07, 07:25
Günaydın sevgili forum ve...kimler var..? Arwen ve Babyofjackie bye...Nasılsınız inşallah...? Malum gün HS günüdür :img-yes:

Dizice, LİN seni güldürmüş, sen beni kırıp geçirdin :img-blush

Adada kahvede biraraya gelir, gulusurler. "Ya Necdet, hatirlar misin, sen benim karimla nasil da 7 sene yalandan evlenip, kizimi da benden saklamistin? Hahaha. O zaman uzulmustuk; mahkemelere dusmustuk; ama simdi gecmise bakinca, ne gunlerdi yahu, genclik iste."

:img-hyste:img-hyste:img-hyste

edit: Dizice'ye gülmekten, diğer yorumları okuyamadım...okuyup hemen geliyorum....

babyofjackie
21-09-07, 07:29
Günaydın sevgili forum ve...kimler var..? Arwen ve Babyofjackie bye...Nasılsınız inşallah...? Malum gün HS günüdür :img-yes:

[B]edit:[/B Dizice'ye gülmekten, diğerlerini okuyamadım...okyup geliyorum :img-icecr

hoşgeldiiin.ona bende çok güldüm yaa.. :D evet gün HS günüdür. Akşama kadar nasıl sabredecez mrk ediyorum.

arwen61
21-09-07, 07:35

edit: Dizice'ye gülmekten, diğer yorumları okuyamadım...okuyup hemen geliyorum....

selam canımbye

iyiyim çok şükür kendime iş çıkarmaya çalışıyorum akşam çabuk olsun diye ama ne hikmetse bugün iş yerinde fazla bir meşguliyetim yok :icon_sorr

zaten onca gün geçer son güne gelinince zaman bir türlü geçmek bilmez neyse bari kartalımız ahmetimizle ilgili bir hikaye yazabilirmiyim onu düşüneyim bari hem vakitte geçer:img-wink:

@ly
21-09-07, 07:40
hoşgeldiiin.ona bende çok güldüm yaa.. :D evet gün HS günüdür. Akşama kadar nasıl sabredecez mrk ediyorum.

Akşama kadar sabretmenin lafı mı olur...biz yedi yıldır sabrediyoruz kardeş, dile kolay...7 yıl...peehhh....:img-cool2

arwen editi: Ben de iş çok da yapacak gücüm yok, sonra..sonra yaparım diye diye....:img-hyste

resimseçici hoşgeldin bye

babyofjackie
21-09-07, 08:00
Akşama kadar sabretmenin lafı mı olur...biz yedi yıldır sabrediyoruz kardeş, dile kolay...7 yıl...peehhh....:img-cool2

arwen editi: Ben de iş çok da yapacak gücüm yok, sonra..sonra yaparım diye diye....:img-hyste

resimseçici hoşgeldin bye

??? :icon_sorr ben ne demek istediğini anlamadım .. 7 yıl ???

@ly
21-09-07, 08:20
??? :icon_sorr ben ne demek istediğini anlamadım .. 7 yıl ???

Hani Ahmet ile Yasemin'in ay pardon Rüya'nın kavuşmasını yedi yıldır bekliyoruz ya...işte onu anlatmak istemiştim ama anlatamamışım :icon_redf

merhem
21-09-07, 08:31
Ahmet ve Necdet yıllar sonra bu günleri nasıl anacaklar acaba?Sular durulacak mı?Yoksa 70 yaşında bile birbirlerini gördüklerinde ters ters bakan iki ihtiyar delilanlı mı olacaklar?bye

Ellerinde sopalari baston sanirim turkcesi, neyse onlardan olursa artik birbirlerine onlarla vururlar:icon_whis

Cansucum son dediklerine aynen katiliyorum ama uzunca aksam yazarim okula gec kaldim:sad53:

badger
21-09-07, 08:46
GUldurdun beni simdi Lin. Bak senaryosunu da yazdim.

"Vallahi Ahmet'cim haklisin. Bak Ruya'cigimizin kizi da universiteyi bitirecek bu sene, mezuniyet hediyesini aldim bile. Kime kismet uc dede Allahaskina?"

"Oyle oyle. Ruya'nin dugununu de zaten ortaklasa yapmamis miydik? Husumete ne gerek var. Babasi varsa, bir de Necdet babasi var dedik! Iyi ki de demisiz."

"Ahmet, ben diyorum ki, madem kizi, torunu boyle guzel paylastik, su son donemimizde, Yasemin'i de paylassak. Bak Guzide de cok hasta zaten. Haftada bir iki gun gelsin kalsin bende. Olmaz mi?"

"E be Necdetcigim, lafi mi olur? Ama yaz gecsin oyle. Simdi adada dedikodu olmasin. Sen zaten elini eline surmezsin, bilirim. Uzaktan bakacaksin yine degil mi?"

"Yasemin baska turlusunu ister mi ki Ahmet? Senden baskasina bakar mi? Benimle yakin bir dost olarak ilgilensin, bana gonul borcu var ne de olsa, eski gunlerin hatirina. Az mi besledim onu yillarca."

"Allah senden razi olsun Necdet'cigim."

:img-hyste

İki erkeğe de bakacak yaşlı Yasemin...Ama Necdet yine Necdetliğini gösterip elindeki azalmaya başlayıncaya yedeğine yönelmiş...:)

erendiz
21-09-07, 09:05
Basında çıkan haberler başlığına yazdığım haberin linklerini bugün de verdim, ben de Hatırla Sevgili dizisi sorumlularının eğer bu haber bu şekilde ise bu sansürcü anlayışını şiddetle kınıyorum, diziyi sadece aşk meşk, sulu sepken bir melodrama döndürdüler..
Yazık...

merw
21-09-07, 09:23
günaydıın :)
ben çıktıktan sonra hemşerular buluşmasi olmiş. haçan ben de rizeliyum (hayatımda gitmedim, o ayrı :icon_whis), ben de diyidum "niçun pirpirimizi bu kadder sevduk?" ve tabi şaşkın yaseminu de neden bu kadar sevemeduk? nerede tuttuğuni koparan karadenuz hatunlaru, nerede ada yaseminu....:img-cool2

diziceçan, ahmetle necdetin 70 yaş diyalogu beni benden aldı, yemin ediyorum düşüncesi bile içimi kaldırdı :img-cool2 necdet her zamanki gibi de ahmet niye paylaşmaya bu kadar hevesli :P uymuyor ahmetin karakterine, uymasın da bir zahmet :D

cansuçaan, sen nerelerdesin ya? gerçekten başka forum bulduğunu bile düşündüm yani :icon_sorr gel hemen buralara, özletme kendini :img-in_lo

shevekçan, o "şimdilik!" :img-in_lo, NŞA 1 hafta sürerdi, o kararlılıkla ahmet bir hafta bile bırakmazdı bunları onların yanına ama, dizi olunca.... hiçbir şeyden habrsiz en az 5 bölümü garanti edebilirim ben... :img-cool2

nihayet cuma bugün :) gerçi, kim o çemkirme sahnelerini izleyip de fenalık geçirecek, bilemiyorum, bayılacağız heralde yaseminin o inat inat bakışlarından, sanki haklıymış gibi car car bağrınmasından.. deniz de uyanmıyor tabi... puufff ben wow'uma döneyim en iyisi... bye

arwen61
21-09-07, 09:32
kartal ahmet bütün gerçekleri öğrenmiş,pençelerini çıkartmış yasemine doğru uçmaktadır.olayın baş kahramanı yasemin ise büyük bir şaşkınlık ve her zamanki ağlak haliyle ahmete bakmaktadır.

ahmet:yasemin çok yanlış yaptın,kızımı benden sakladın,bunu pahalıya ödeyeceksin sana daha yeni aldığım altın pençelerimle dalacağım

yasemin:ahmet kıyma bana ben herşeyi kızımız için yaptım,yalanım varsa değil senin pençelerin çölde kutup ayısı tepsin beni:img-pilot

ahmet:bunu kızımız için yapmadım de

yasemin:hayır yaptım

ahmet:söyle lenn

ahmet:bak pençelerim ha kızımız içn yapmadım de

yasemin:tamam kızımız için yapmadım

ahmet:yalan söylüyorsun

yasemin::blink:

ahmet:ben şimdi gidiyorum bizim şahin mehmetle randevum var pençelerimize pedikür yaptıracağız ama sanmaki dönmeyeceğim dönüp senada,necdetede tase pedikürlü pençelerimi tattırıp rüyayı kaptığım gibi ait olduğum yere adama gideceğim

yasemin:ahmet yapma seni seviyorum,rüyayı seviyorum,vatanımı seviyorum,vergimi ödüyorum(yasemin iç sesi:vergide nerden çıktı be iyice kafayı yiyorum benim 10.000 bakımım gelmiş en iyisi buradan tohtor melühe gideyim hem ne zamandır görüşmüyoruz özlemiştir beni :) )

ahmet:yalannn,yalannn sen beni değil kakaolu pastaları,prefiterölleri sevdin,amerikayı sevdin(ahmet iç sesi:amerikamı bende iyice sapıttım en iyisi işimi halledince tohtor melühe gideyim hem ne zamandır görüşmüyoruz özlemiştir beni :) )

der ve haşmetli kanatlarını açarak mehmetle bakım yaptıracağı kırık fön makinası erkek güzellik merkezine doğru ilerler,yasemin ise bu moral bozukluğu ve yarıya tozutmuş kafasıyla tohtor melühün yolunu tutartroest

babyofjackie
21-09-07, 09:41
Arkadaşlar nihayet en sonunda beklediğimiz gün geldi :D HATIRLA SEVGİLİ bu gece 33. bölümü ile ekranlarda olacak ... Bu bölümün merak edilen konuları şöyle :

1- Ahmet in aldığı karara karşısında Yasemin in tutumu ne olacak ?

2- Aileler gerçekleri öğrenecekler mi ?

3- Lale nin Güzide ve Abisi Nejdet e karşı tepkisi ne olacak ?

4- Nejdet mahkeme meselesini öğrendiğinde ne yapacak ?

5- Mahkeme bu bölümde görülecek mi ?

6- Deniz in durumunda bir gelişme olacak mı ?

7- Deniz komadan çıkabilecek mi ?

8- Mehmet ve Defne nin polislere karşı tepkisi bir sorun yaratacak mı ?

9- Deniz i bıçaklayıp hayatını karartan adam hakkında takip edebileceğimiz bir soruşturma açılacak mı ?

10- Ayla nın beklenmeyen çıkışı ne olacak ?

11- Ayla aylar öncesinden Rüya nın Ahmet in kızı olduğunu bildiği gerçeğini açıklayacak mı ?

Arkadaşlar herkese ii seyirler diliyorum...Dileyen yukarıda belirtmiş olduğum merak konularına yorum yapabilir... :icon_whis :icon_whis :icon_whis

goldrose
21-09-07, 09:50
kartal ahmet bütün gerçekleri öğrenmiş,pençelerini çıkartmış yasemine doğru uçmaktadır.olayın baş kahramanı yasemin ise büyük bir şaşkınlık ve her zamanki ağlak haliyle ahmete bakmaktadır.

ahmet:yasemin çok yanlış yaptın,kızımı benden sakladın,bunu pahalıya ödeyeceksin sana daha yeni aldığım altın pençelerimle dalacağım

yasemin:ahmet kıyma bana ben herşeyi kızımız için yaptım,yalanım varsa değil senin pençelerin çölde kutup ayısı tepsin beni:img-pilot

ahmet:bunu kızımız için yapmadım de

ahmet:söyle lenn

ahmet:bak pençelerim ha kızımız içn yapmadım de

yasemin:tamam kızımız için yapmadım

ahmet:yalan söylüyorsun

yasemin::blink:

ahmet:ben şimdi gidiyorum bizim şahin mehmetle randevum var pençelerimize pedikür yaptıracağız ama sanmaki dönmeyeceğim dönüp senada,necdetede tase pedikürlü pençelerimi tattırıp rüyayı kaptığım gibi ait olduğum yere adama gideceğim

yasemin:ahmet yapma seni seviyorum,rüyayı seviyorum,vatanımı seviyorum,vergimi ödüyorum(yasemin iç sesi:vergide nerden çıktı be iyice kafayı yiyorum benim 10.000 bakımım gelmiş en iyisi buradan tohtor melühe gideyim hem ne zamandır görüşmüyoruz özlemiştir beni :) )

ahmet:yalannn,yalannn sen beni değil kakaolu pastaları,prefiterölleri sevdin,amerikayı sevdin(ahmet iç sesi:amerikamı bende iyice sapıttım en iyisi işimi halledince tohtor melühe gideyim hem ne zamandır görüşmüyoruz özlemiştir beni :) )

der ve haşmetli kanatlarını açarak mehmetle bakım yaptıracağı kırık fön makinası erkek güzellik merkezine doğru ilerler,yasemin ise bu moral bozukluğu ve yarıya tozutmuş kafasıyla tohtor melühün yolunu tutartroest

:good:ay gülmekten öldüm ya...:img-wink:
Süper olmuş,Ahmet şimdi işte aynen böyle kararlı....Kafası da böyle karışık sanırım...Artık iş Yasemin kızımıza düşüyor ama o mahkemedeki bakışmalardan sonra Yaseminin yine akıllandığını göremiyoruz...Aynı tas aynı hamam.AYLA BİLE AKLINI BAŞINA ALDI AMA ....

goldrose
21-09-07, 09:55
[QUOTE=babyofjackie;4850082]Arkadaşlar nihayet en sonunda beklediğimiz gün geldi :D HATIRLA SEVGİLİ bu gece 33. bölümü ile ekranlarda olacak ... Bu bölümün merak edilen konuları şöyle :

yine alık alık bakacak ve olaylara bir anlam vermeye çalışıp,necdete koşacak,super Necdet sorunu çözsün diye:)

Sanırım Ahmetin ailesi öğrenecek...:img-yes:

lale yine söylenecek,abiii bunu nasıl yaparsınız,Güzide abimin bir karısı ve kızı var,nasıl yaparsın falan diyecek ama yne onu kimse kaale almayacak...

Hemen Yasemine full destek moduna geçecek...

Sanırım gelecek bölümde sonuçlanır ancak...Dedliller toplanır.Şahit olarak şarap ve ada dinlenir:)

Sanmıyorum maalesef en azından olumlu olmaz sanki.

Bu bölüm sanmıyorum.

Defneyi kara listeye alırlarsa şaşmam.

9- Deniz i bıçaklayıp hayatını karartan adam hakkında takip edebileceğimiz bir soruşturma açılacak mı ?
Hiçbir sonuç alınamayacak bence.

Ah bu kızdan herşey beklenir...ben Rüyaya annelik yaparım bile diyebilir...

11- Ayla aylar öncesinden Rüya nın Ahmet in kızı olduğunu bildiği gerçeğini açıklayacak mı ?
Olabilir...:icon_whis

İşte benim fikirlerim böyle...

sahika_87
21-09-07, 10:16
ilk önce cansel elçinin dün doğum günüymüş arkadaşlar ben geçte olsa onu kutlama isterim

fragmanı biraz önce izledim ahmet necdete ben ne sevdiğim kadına ne de kızıma sahipim oysa sen ikisinede sahipsin demesi beni bitirdi ya ah o necdeti boğmak geliyor içimden ama bide ahmetin annesi ağlıyordu acaba rüyayımı öğrendi merak ediyorum doğrusu

justinecatblue
21-09-07, 10:36
birbirini çok iyi tanıyan arkadaşlar lütfen alınmasın; onları eleştirmek amacıyla yazmıyorum bunu-sadece benim rahatsızlığım bu foruma giren başka arkadaşlarda da var mı onu merak ediyorum:
bazen fikrimi, yorumlarımı yazıyorum buraya-ben de diziyi hiç kaçırmadan takip edenlerdenim-sonra ertesi günü, benim fikrime katılanlar var mı; diğer yorumlar nedir diye bakmaya girdiğimde, yorumumu bulamıyorum bile-üzerinden sayfalar geçmiş oluyor ve birbirini iyi tanıyan arkadaşlar tam bir sohbet havasında konuşuyorlar-ama onları pek okuyamıyorum; çünkü daha sanki gece kız kıza oturulup edilen sohbetler gibi hoş bir laubalilik var-(yanlış anlamayın; biz de arkadaşlarla toplanınca böyle kakara kikiri coşarız tabii ki) ama benim bu forumdan beklentim bu değil-elbette çok çok ciddi bir şekilde konuşalım demiyorum-ama lütfen kimseyi tanımayan; sadece diziyle ilgili sohbet etmek isteyen arkadaşları da düşünelim-yani ben yorum yazdıktan sonra girdiğimde, yorumumu bulamıyorum bile-sayfalarca öne gidip bulduğumda da, üzerinde hiç kimsenin bir şey demediğini; yani dikkate bile alınmadığımı görüyorum-(bir arkadaşım cevap vermişti sağ olsun-başkası da verdi mi bilmiyorum; çünkü sabrım yok bu sohbetlerin arasından geçe geçe yorumumu aramaya)
bir foruma üye olduğunuzda, herkes fikrini söyler ve diğer üyeler de hem kendi fikirlerini hem de diğer üyelerin yorumları üzerine fikirlerini söyler-ama burada öyle değil-dediğim gibi, arada benim gibi yorum yazanlar üç saniye içinde kaybolup gidiyor ve birbirini tanıyan arkadaşlar "hahaha hihihihi" konuşuyorlar-tanımadıkları kişilere bakmıyorlar bile-kendimi dönem ortasında başka bir okula atanmış ve herkesin konuşup kahkahalarla güldüğü bir sınıfta yapayalnız kalmışım; ara sıra konuşmaya çalıştığımda herkesin şöyle bir bakıp; hiç cevap vermeden yine kendi alemlerine daldığı bir sınıftaymışım gibi hissediyorum-
benim gibi hisseden başka arkadaşlar da varsa, belki bizler için ayrı bir başlık açılabilir-tabii bunu okuyabilen çıkarsa-yine 3 saniye içinde 20 sayfa geride kalabilir-öyle olursa sanırım birkaç kez göndereceğim-"diyebilirsiniz" e sen de bir şeyler yaz, katıl-" ben de diyeceğim ki; "yazıyorum?" ama benim istediğim bu değil-bu, normalden biraz daha laubali sohbet için ayrı bir başlık; yorumlarının dikkate alınmasını isteyen; birbirlerini tanımasalar da sadece diziden konuşmak isteyen arkadaşlar için ayrı bir başlık açılabilir mi?
amacım kimseyi eleştirmek değil, yanlış anlamayın-o da güzel ama başka karakterlerde, başka istekleri olan üyeler de olabilir benim gibi... forum hepimize hitap etsin diye...

babyofjackie
21-09-07, 10:43
birbirini çok iyi tanıyan arkadaşlar lütfen alınmasın; onları eleştirmek amacıyla yazmıyorum bunu-sadece benim rahatsızlığım bu foruma giren başka arkadaşlarda da var mı onu merak ediyorum:
bazen fikrimi, yorumlarımı yazıyorum buraya-ben de diziyi hiç kaçırmadan takip edenlerdenim-sonra ertesi günü, benim fikrime katılanlar var mı; diğer yorumlar nedir diye bakmaya girdiğimde, yorumumu bulamıyorum bile-üzerinden sayfalar geçmiş oluyor ve birbirini iyi tanıyan arkadaşlar tam bir sohbet havasında konuşuyorlar-ama onları pek okuyamıyorum; çünkü daha sanki gece kız kıza oturulup edilen sohbetler gibi hoş bir laubalilik var-(yanlış anlamayın; biz de arkadaşlarla toplanınca böyle kakara kikiri coşarız tabii ki) ama benim bu forumdan beklentim bu değil-elbette çok çok ciddi bir şekilde konuşalım demiyorum-ama lütfen kimseyi tanımayan; sadece diziyle ilgili sohbet etmek isteyen arkadaşları da düşünelim-yani ben yorum yazdıktan sonra girdiğimde, yorumumu bulamıyorum bile-sayfalarca öne gidip bulduğumda da, üzerinde hiç kimsenin bir şey demediğini; yani dikkate bile alınmadığımı görüyorum-(bir arkadaşım cevap vermişti sağ olsun-başkası da verdi mi bilmiyorum; çünkü sabrım yok bu sohbetlerin arasından geçe geçe yorumumu aramaya)
bir foruma üye olduğunuzda, herkes fikrini söyler ve diğer üyeler de hem kendi fikirlerini hem de diğer üyelerin yorumları üzerine fikirlerini söyler-ama burada öyle değil-dediğim gibi, arada benim gibi yorum yazanlar üç saniye içinde kaybolup gidiyor ve birbirini tanıyan arkadaşlar "hahaha hihihihi" konuşuyorlar-tanımadıkları kişilere bakmıyorlar bile-kendimi dönem ortasında başka bir okula atanmış ve herkesin konuşup kahkahalarla güldüğü bir sınıfta yapayalnız kalmışım; ara sıra konuşmaya çalıştığımda herkesin şöyle bir bakıp; hiç cevap vermeden yine kendi alemlerine daldığı bir sınıftaymışım gibi hissediyorum-
benim gibi hisseden başka arkadaşlar da varsa, belki bizler için ayrı bir başlık açılabilir-tabii bunu okuyabilen çıkarsa-yine 3 saniye içinde 20 sayfa geride kalabilir-öyle olursa sanırım birkaç kez göndereceğim-"diyebilirsiniz" e sen de bir şeyler yaz, katıl-" ben de diyeceğim ki; "yazıyorum?" ama benim istediğim bu değil-bu, normalden biraz daha laubali sohbet için ayrı bir başlık; yorumlarının dikkate alınmasını isteyen; birbirlerini tanımasalar da sadece diziden konuşmak isteyen arkadaşlar için ayrı bir başlık açılabilir mi?
amacım kimseyi eleştirmek değil, yanlış anlamayın-o da güzel ama başka karakterlerde, başka istekleri olan üyeler de olabilir benim gibi... forum hepimize hitap etsin diye...

sana o kadar çok katılıyorumki... çok çok çok haklısın... bende bazen önceden yazmış olduğum yazıları ilerki sayfalarda tekrara hatırlatma ihtiyacı duyuyorum... bak sana bi fikir vereyim... elbette haklısın ama biz ne kadar böyle düşünsekte bazen yorumlarımız kaybolup gidebilio bu yüzden yorumunun sayfasını ve başığını not et ilerde hatırlatman çok kolay oluyor... Umarım artık daha farklı bir yapı hakim olur foruma... :good:

arwen61
21-09-07, 10:45

ben daha önce seni görmemiştim arkadaşım yoksa senin yorumunda diğer yorumlar kadar değerlidir,önemlidir ama seninde dediğin gibi sayfalar çabuk ilerlediği için bazen bazı arkadaşlarımızın yorumları ister istemez havada kalabiliyor benimde bir sürü yorumum bu sebeple havada kaldı ama fazla üzülmedim sende üzülme lütfen:img-wink:

sohbet ortamıda olabilir ama tabi herşeyi seviyesinde bırakarak ayrıca sadece sohbete dayalı yorumda yapılmaz muhakkak dizi ile ilgili yorumlardada bulunulur burası hatırla sevgilinin bölüm yorumlarının yapıldığı yerdir ama arada karakterlerimizle ilgili birkaç espri katmakta ayrı bir güzellik vermiyormu buraya?

dizimiz bizim için önemlidir o yüzden buradayız sende inşallah daha aktif bir şekilde değerli yorumlarınla bizimle birlikte olursun :img-wink:

mesela bu akşam gayet kükrek bir ahmet ve korkudan önceleri sinmiş sonra ise ona cevap verecek bir yasemin izleyeceğiz,necdetle güzidenin halide fena ailesi evliliğin güzide yüzünden bittiğini sanıyor sence bu durum nasıl çözülür,ahmetin açtığı dava gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile olabilirmi tabi olursada biz bunları bu akşamki bölümde görebilirmiyiz?

justinecatblue
21-09-07, 11:03
sağ olun arkadaşlar:)
hmmm, tbii durumun iç yüzünü bilmeyen herkesin, evliliğin bitiş sebebi olarak güzide'yi görmesi çok doğal-aslında düşünüyorum da, necdet'in yasemin'e soğuk davranmaya başladığı dönem zaten güzide'nin ortaya çıkmasıyla aynı döneme denk geliyor-bir nevi bardağın tamamen dolduğu yer-yani her halükarda ayrılacaklardı ama güzide geldiğinde oldu ve en önemli sebebi güzide'ymiş gibi duruyor-ben fazla romantik kalmışım sanırım, necdet'in ne olursa olsun yasemin'i bırakmayacağını düşünürdüm-hele ki yasemin ona "artık gerçek karı-koca olalım" dedikten sonra... eğer odaları birleştirselerdi ve o gece beraber """yatsalardı""", yasemin yine hamile kalsaydı vs vs bence necdet onu kendine tamamen bağlamış olurdu-işte tam o noktada necdet güzide'yi seçti-mücadeleyi bıraktı-belki kendince haklıydı, sıkılmıştı artık ama ben "en büyük aşkım" duygusuna, necdet'in bu pes edişini yakıştıramadım-
ahmet kızmakta haklı tabii-ahmet'in annesi yasemin'le konuşuyor dizinin özetinde-sanırım öğrendiler bir torunları olduğunu-ama annelerin kızmaya hiiiiiç hakkı yok-bu iki sevgili onların işgüzarlığı yüzünden biraraya gelemedi-yani ahmet'İn annesi, torununun olduğunu en başta öğrrenirdi eğer hastanede ahmet'e "yasemin geldi" deseydi-
ahmet'in asıl çaresizliği de şu; mahkemeyle rüya'yı alabilse bile (ki çocuk küçük, anneden almak zor) bu çözüm değil, için için farkında sanırım-yani getirdi eve diyelim-kız "annem nerde, babam nerde" diyecek ve ağlamaya başlayacak-"senin baban benim" dese bile rüya o kadar küçük ki, bir insanın babasının başkası olması kavramını bile anlayacak yaşta değil-ahmet'in asıl çaresizliği bu işte-rüya'nın onu baba olarak kabul etmesi çooook zor-ahmet için çok üzücü bir durum-ay ne çok konuştum:) gerisi bölümden sonra artık-ben en çok lale'ye üzüldüm diyebilirim bir de-yazmıştım bunu-bence yapayalnız olduğunu farketti-abisi ona bir şey anlatmıyor, yasemin anlatmıyor, teo anlatmıyor, dost sandığı güzide anltmıyor-güya iç içeler ama kızcağızın dünyadan haberi yok-herkesin ondan herşeyi saklaması ve onu adam yerine koymamaları bence kötü-onun yerinde olsaydım kendimi çok yalnız ve dışlanmış hissederdim...

merw
21-09-07, 11:03
ilk önce şunu söylemeliyim, tüm gün boyunca bir başlıkta birbiriyle konuşan insanların samimi olmadan, birbirlerine mesafeli durması gibi bir olasılık olabilir mi? buna gerçekten inanıyor musunuz :) samimiyet iyidir arkadaşlar, arada "laubalilik"ler olmalıdır, yoksa sürekli dizi dizi diye ne anlatılabilir? 80 dakikalık bir programdan 1 hafta ne konuşulabilir?

mesajlarım arada kaynıyor diye alınganlık yapmak bana garip geldi, çünkü bu sayfada her akşam en az 10 kişi oluyor. 10 kişinin konuşma kapasitesini bir düşünün, diziden fazla uzaklaşılmasın diye az bile yazılıyor.. bu arada tabi ki birçok mesaj arada kalıyor, ne yapalım her yorum yapılmayan mesajım için bir de onu hatırlatma mesajı yazsaydım, başlıkları tek başıma doldururdum zaten ;) kısacası, bunlar alınmayı gerektirecek şeyler değil. özellikle cuma, cumartesi ve pazartesi günleri buralar yorumlarla coşuyor. zaten yazan herkes de aşağı yukarı aynı şeyi yazdığı için, her mesajı alıntılayıp "katılıyorum" demek gerekmiyor. birisi farklı ve ilginç, ya da unutulan birşey yazdığında zaten gerekli tepkiyi alıyor.. kaldı ki, diğer başlıklar arasında yine en seviyelilerinden biri hs başlığı. bilimsel yorumlar bile yapılıyor (:)), sadece geyikle kalmıyor ki kimse....

şunu da belirtmeliyim ki, bu yaz boyunca burada yazan arkadaşların çoğu birbirini tanımıyordu. yazdıkça birbirimizi tanıdık. ben kendi adıma, birdenbire forumun ortasına düştüm, gayet güzel bir muhabbet vardı ve ben de o muhabbetin bir köşesinden yakaladım. dönem ortasında okul değiştiren bir öğrenci de "sınıftaki diğerleri gelip benimle arkadaşlık kursunlar" diye beklemez zaten, kendi birilerinin yanına gider, kendini tanıştırır, muhabbet ortamı olur falan filan... yoksa, "ben sınıfta konuşuyorum, beni tanıyıp kabul etsinler" gibi bir tutumun başarıya ulaşacağını hiç sanmıyorum..

sonuç olarak, bunu yazmamın amacı bu tarz alınganlıklara gerek olmadığını söylemekti. örneğin bu akşam göreceksiniz, sayfalar alıp başını gidecek, kimse kimsenin ne dediğini anlamayacak, yorumlar okunmayacak. arada bir uğrayıp bir yorum yazıp, sonra da "yorumuma cevap gelmiş mi" diye arayanlar değil, bütün hafta burada olanlar yazılan her yorumu okuyacak... bilmem anlatabildim mi :img-wink:

bu mesajım da tamamen konuyla alakasız olduğu için bir süre sonra sileceğim. bunu diziye bağlayacak birşey bulamadım......:img-cool2

arwen61
21-09-07, 11:11
necdetin babası güzideyi kovdu ya peki sonra güzidenin hamile olduğu ortaya çıkarsa ne yapılacak necdet tabiiki çocuğuna sahip çıkmak isteyecek ama ailesi buna ne tepki verecek malum rüya onların gerçek torunları gözlerinde özelliklede necdetin babasının tepkisini merak ederim o zaman:img-yes:

selma nın ise yasemine birşey demeye hiç hakkı yok hem nezahat hemde o elbirliğiyle ayırdılar aşıkları şimdi torunu olduğunu öğrenmiş ne yazar yasemin ona tepki verirse haklıdır:img-yes:

merveçan hoşgeldin kartalım ahmetimi okudunmubye

@ly
21-09-07, 11:18
ilk önce cansel elçinin dün doğum günüymüş arkadaşlar ben geçte olsa onu kutlama isterim

fragmanı biraz önce izledim ahmet necdete ben ne sevdiğim kadına ne de kızıma sahipim oysa sen ikisinede sahipsin demesi beni bitirdi ya ah o necdeti boğmak geliyor içimden ama bide ahmetin annesi ağlıyordu acaba rüyayımı öğrendi merak ediyorum doğrusu

Büyük ihtimalle Selma Sultan babaanne
oluşuna ağlıyordur...umarım daha çok ağlarlar...yıllardır Ahmet ağladı, Yasemin ağladı...hem aileler araya girmeseydi Necdet adında bir problemimiz de olmayacaktı...belki onun da gerçek bir hayatı olurdu :icon_idea (böyle bir dizi de olmazdı tabii..) :icon_whis

justinecatblue
21-09-07, 11:28
ilk önce şunu söylemeliyim, tüm gün boyunca bir başlıkta birbiriyle konuşan insanların samimi olmadan, birbirlerine mesafeli durması gibi bir olasılık olabilir mi? buna gerçekten inanıyor musunuz :) samimiyet iyidir arkadaşlar, arada "laubalilik"ler olmalıdır, yoksa sürekli dizi dizi diye ne anlatılabilir? 80 dakikalık bir programdan 1 hafta ne konuşulabilir?

mesajlarım arada kaynıyor diye alınganlık yapmak bana garip geldi, çünkü bu sayfada her akşam en az 10 kişi oluyor. 10 kişinin konuşma kapasitesini bir düşünün, diziden fazla uzaklaşılmasın diye az bile yazılıyor.. bu arada tabi ki birçok mesaj arada kalıyor, ne yapalım her yorum yapılmayan mesajım için bir de onu hatırlatma mesajı yazsaydım, başlıkları tek başıma doldururdum zaten ;) kısacası, bunlar alınmayı gerektirecek şeyler değil. özellikle cuma, cumartesi ve pazartesi günleri buralar yorumlarla coşuyor. zaten yazan herkes de aşağı yukarı aynı şeyi yazdığı için, her mesajı alıntılayıp "katılıyorum" demek gerekmiyor. birisi farklı ve ilginç, ya da unutulan birşey yazdığında zaten gerekli tepkiyi alıyor.. kaldı ki, diğer başlıklar arasında yine en seviyelilerinden biri hs başlığı. bilimsel yorumlar bile yapılıyor (:)), sadece geyikle kalmıyor ki kimse....

şunu da belirtmeliyim ki, bu yaz boyunca burada yazan arkadaşların çoğu birbirini tanımıyordu. yazdıkça birbirimizi tanıdık. ben kendi adıma, birdenbire forumun ortasına düştüm, gayet güzel bir muhabbet vardı ve ben de o muhabbetin bir köşesinden yakaladım. dönem ortasında okul değiştiren bir öğrenci de "sınıftaki diğerleri gelip benimle arkadaşlık kursunlar" diye beklemez zaten, kendi birilerinin yanına gider, kendini tanıştırır, muhabbet ortamı olur falan filan... yoksa, "ben sınıfta konuşuyorum, beni tanıyıp kabul etsinler" gibi bir tutumun başarıya ulaşacağını hiç sanmıyorum..

sonuç olarak, bunu yazmamın amacı bu tarz alınganlıklara gerek olmadığını söylemekti. örneğin bu akşam göreceksiniz, sayfalar alıp başını gidecek, kimse kimsenin ne dediğini anlamayacak, yorumlar okunmayacak. arada bir uğrayıp bir yorum yazıp, sonra da "yorumuma cevap gelmiş mi" diye arayanlar değil, bütün hafta burada olanlar yazılan her yorumu okuyacak... bilmem anlatabildim mi :img-wink:

bu mesajım da tamamen konuyla alakasız olduğu için bir süre sonra sileceğim. bunu diziye bağlayacak birşey bulamadım......:img-cool2

:):) tabii ki sen de haklısın-ama herkesin karakteri farklı-kimi sınıfa girdiği gibi "merhaba herkeseeee" der; kimi çekingendir, onlara yaklaşamaz-ben de sonuçta fikrimi söyleyerek köşede oturmayı bırakmışım; senin dediğin gibi girmişim yani ortama, iyi olmuş-evet bu da diziyle alakasız oldu-sen silince ben de sileyim:P

askasurguncu
21-09-07, 11:32
Büyük ihtimalle Selma Sultan babaanne
oluşuna ağlıyordur...umarım daha çok ağlarlar...yıllardır Ahmet ağladı, Yasemin ağladı...hem aileler araya girmeseydi Necdet adında bir problemimiz de olmayacaktı...belki onun da gerçek bir hayatı olurdu :icon_idea (böyle bir dizi de olmazdı tabii..) :icon_whis

yazdiklarinin altina imzami atiyorum
ya ne guzel gecen hafta aylayi cok az gosterdiler hiç gostermeselerde olurdu aslinda:icon_whisbu hafta yine aylayi baya bir gorecegiz galiba cok merak ediyorum aylanin onemli karari ne diyee ahmete gelince yasemine ne kadar kizarsa kizin hakli seneler sonra kizi oldugunu ogrendi yasemin aci cekmeye basliyacak artik yaninda nejdete yok bakalim tek basina herseyin ustunden gele bilecekmii

zrtpz
21-09-07, 11:41
herkese tünaydınlar:)

Tutumunu sanırım az çok fragmanda gördük ahmetin ona geldiği gibi aynı hışımla oda ahmete gidiyo öfkeyle kalkan zararla oturur sözünü doğrular sonuçlar bekliyo bence bizi

Ahmetin ailesi öğrenicektir bu hafta hemen akabininde 1-2 bölüm içindede yaseminin ve necdetin ailesi öğrenicektir sonuçta mahkeme durumu var

Güzideye ciddi bi tavır takınıcaktır necdetin babasının öğrenmesinin sebebi lale olabilir diye düşünüorum ben ee buda yeterince büyük bi tepki

Yaseminin yanında olucaktır gidip ahmete ben yanlış yaptım senin yanındayım demiceğine göre:img-fullm

Başlıyo mahkeme bikaç bölüm sürücektir

Elini oynatması bi gelişmeydi bence yine olucaktır

Bu bölüm çıkmaz

Mehmet ztn göz önünde defnede tutumlarıyla listeye girebilir:icon_whis

Sanmıyorum

Hiç ummamakla birlikte yaseminin kıbrısçıka geldiğinde rüyanın kızı olduğunu söylediğini söyliyebilir ama dediğim gibi pek ummuyorum

11- Ayla aylar öncesinden Rüya nın Ahmet in kızı olduğunu bildiği gerçeğini açıklayacak mı ? [/B]
Dediğim gibi ummuyorum ama napıcağı belli de olmaz:icon_whis

babyofjackie
21-09-07, 11:47
arkadaşlar bazılarınız her mesaja bir yorum yapılmasına gerek olmadığını ve forumda yazışırken tıpkı bir dergi yada gazeteye köşe yazısı yazar gibi yazıp o yazıların daha sonra müsait olanlar tarafından okunmasını beklemenin mantıklı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama ben öyle düşünmüyorum... Elbette herkes kendi fikir ve görüşlerini yazacak ve isteyen bu fikirleri daha sonra okuyabilecektir. Ancak aynı sayfa üzerinde yazışırken diğer fikirlere bakmaya gerek bile duymadan sadece kendi görüşlerini duyuranlar olduğunu düşünüyorum.. Bu da forumda kopukluğa sebep oluyor... Herkes elinden geldiğince birbirlerinin fikirlerine saygı gösterip iki kelimede olsa bir yorum yapsa daha aktif ve bağları güçlü bir forum olacağımızı düşünüyorum.. Hatırlatma mesajlarına gelince, ben bazı geri kalmış ve hatırlatılmak istenen konuların sahipleri tarafından ayrıntılı bir biçimde hatırlatılmasından yanayım.. Yazışmalarımızın kaale alınmamış fikir ve yorumlarla, okunmamış yazılarla uzunca bir sürede dolmasındansa herkesin birbirlerinin görüşlerini iyice değerlendirebilip yorum yazacağı kısa sürede dolacak bir başlık altında olmasından yanayım... Yeni başlıklar yaratmak sanıldığı kadar zor değil... :img-cool2 ...
Yeni bölüme gelincee ;
yeni bölümde gerçekten ortalık iyice karışacağa benziyor.. Nejdetin mahkeme olaylarının içinde olacağını ve yaseminle ilgileneceğini hiç zannetmiyorum. Artık kendine yeni bir hayat kurmaya oldukça kararlı gözüküyor...

arwen61
21-09-07, 11:55
aslında artık son güne geldik yazacak değişik birşeyde kalmadı özetten önce tahminlerimizi ve özetten sonrada yorumlarımızı paylaştık

ben bu akşam en çok ahmet ve yasemin arasında geçecekleri merak ediyorum ondan sonrada denizin durumunu necdet ve güzidenin durumu üzücü olsada şu anda benim açımdan birinci planda değil tabi birde ayla var şu kız ahmetle evlenmek istemiyorum deyip uzak bir köye falan gitse ya bizde kurtulsak ondan sevemedim gitti:img-beee:

lin bacım,aliye bacım huuu ses versenize ana shevekte gelmiş hoşgelmişbye

Shevek
21-09-07, 12:10
Merhaba forum; bu foruma ilk girdiğim günleri hatırladım şimdi. Okul değiştirdiğim zamanlarda da hep olduğu gibi, direk dalmıştım ortama, kimin ne dediğine pek bakmadan, kendim neysem o olarak...Sonrası gelmişti hep, katılanlar, benim katıldıklarım, benzeştiklerim, farklı olduklarım, benim sinir olduklarım, bana sinir olanlar...biraraya gelmiştik bir şekilde. Okulda da, forumda da.
Diğer forumları bilmiyorum fazla, bundan önce bende müptelalık yaratan başka bir yazışma da olmamıştı, başka bir dizi de olmamıştı.:img-wink: Hatırla Sevgili bir ilk.Ancak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki, burada fikirler gayet güzel çarpıştırılıyor, eşleştiriliyor. Bu forumdan bir açık mektup, bir de manifesto çıktı arkadaşlar.:) Dizinin şimdiye kadar geldiği yol ve gidişat ile ilgili olarak dizinin yapımcılarıne ve senaristlerine ulaşıldı. Ancak, elbette burada sohbet de ediyoruz. Sürekli dizi hakkında yazışmak, sürekli fikir sunmak, yeni öneriler yapmak mümkün olmuyor. Bazen çok güzel fikirler geyiklerden çıkabiliyor.:)
Ama bazen gerçekten yorucu da olabiliyor, herkese yetişmeye çalışmak, aynı şeyi sil baştan başa sarıp tekrara tekrar anlatmak kendinizi...Denk düşmeyebiliyor bazen, bazen gerçekten o kadar çok yorum yapılıyor ki, takip zorlaşıyor...Kaçırabiliyorsunuz. Ben kendi adıma herşeyi ve herkesi kaçırmadan okumaya çalışıyorum ve elimden geldiğince bir tartışma süreci açmaya çalışıyorum. Örn; dün Mehmet-Deniz meselesi ile ilgili babyofjackie ile sanırım üç geri dönüşlü yazıştık, ama bir noktada bittim açıkçası, devam etmek istemedim. Yazmak istediğim, yazışmak istediğim bir başka konu vardı ona geçtim. Sürekli sayfa verilerek geri dönüşü de gereksiz buluyorum. O anda süregelen sıcak bir tartışma konusu varsa ucundan kıyısından yakalamanın ve istenen yöne çekilmesinin daha işlevsel olduğunu düşünüyorum.
Bu arada foruma hoş geldin, Justinecatblue.bye

@ly
21-09-07, 12:10
yazdiklarinin altina imzami atiyorum
ya ne guzel gecen hafta aylayi cok az gosterdiler hiç gostermeselerde olurdu aslinda:icon_whisbu hafta yine aylayi baya bir gorecegiz galiba cok merak ediyorum aylanin onemli karari ne diyee ahmete gelince yasemine ne kadar kizarsa kizin hakli seneler sonra kizi oldugunu ogrendi yasemin aci cekmeye basliyacak artik yaninda nejdete yok bakalim tek basina herseyin ustunden gele bilecekmii

Ayla'mı...O kim? :img-fear2 Şaka bir yana gerçekten unuttuk Ayla'yı...ama tabii hala böyle bir problem mevcut...hmmm eğer Ayla bu bölümde Ahmet'in hayatından ebediyyen çıkacağını açıklayacaksa ve son kararıysa ben tüm akşam izlemeye razıyım (bkz. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez...)

Yasemin'in tek başına acı çekeceğine emin misin...? Keşke ben de senin kadar emin olsaydım...ama içimdeki kör şeytan habire '' Yasemin-Necdet elele...en az birkaç sene '' diye tempo tutuyor....:icon_sorr

Anaaa editi: Shevek....LİN hoşdeldiniz....Arwen, Merve sizi de ekleyeyim de, bi diyeceğim var size....
Siz Karadenizliyseniz ben de halis muhlis Elazığlı'yım...gakkoşum...!! Biz de Necdet'i sevmezük haberiz ola...çayı da demli içerük hatırızda gala, unutmayasız...:img-wink:

zeyneps
21-09-07, 12:19
Merhabalar ifindim Shevek ne güzel anlatmışsın öyle bu arada ben hiç ilk tanışmalarımızı hatırlamıyorum bile ne çabuk kaynaşmışız :img-in_lo:img-blushTabi burası eskiden daha kalabalıktı özellikle HS'nin olduğu zamanlar bir satır yazana kadar kaç sayfa atlıyordu hiç bir şeye yetişemiyordum böyle sakin sakin daha güzel :img-icecr
Ayla ne derse şaşırır herkes tabi ki "bu evlilik olmayacak "derse :blink: Sonra da Sevim'le Ahmet göbek atarlar :) :happy0064 Ya da Ayla "Ahmet hemen yıldırım nikahıyla evlenelim " buna o kadar şaşırırlar mı bilmem :icon_whis Ha bir de "Ahmet ben hamileyim " der bizim oğlan biraz saf olduğu için hemen kanar zaten bir taneden canı yandı "hemen evlenelim Ayla der " :img-cool2

LİN
21-09-07, 12:20
Ayla, Ahmetin hayatından çıkıp giderse,hikayedeki sürekliliği nasıl devam edecek çok merak ediyorum.Ahmetin Rüya'nın velayetini alabilmek için Ayla ile evlenmesi ihtimalini konuşmuştuk.Umarım böyle olmaz.
Keşke Ayla'nın karşısına da düzgün biri çıksa.Toktor Melüh dışında biri elbette :)

goldrose
21-09-07, 12:23
Yasemin'in tek başına acı çekeceğine emin misin...? Keşke ben de senin kadar emin olsaydım...ama içimdeki kör şeytan habire '' Yasemin-Necdet elele...en az birkaç sene '' diye tempo tutuyor....:icon_sorr

Ahh ahh sormayın ben de aynı şeyi düşünüyorum.Bu Yasemin akıllanmadığı sürece Necdeti özgür bırakmayacak galiba.Aslında şimdi acımaya da başladım Necdete, yakasını tam Yaseminden kurtarmak için bi hamle yaptı,hem de Güzideye sığınmış oldu ama şimdi ailesi devreye girecek ve gerçek olmayan bir evliliği yıkmaktan dolayı ikisini de ağır suçlayacaklar:img-yes:Ayyy bu kısım çok keyifli geldi ya...Kötüyüm ben kötüyüm:img-in_lo

Shevek
21-09-07, 12:25
Arkadaşlar nihayet en sonunda beklediğimiz gün geldi :D HATIRLA SEVGİLİ bu gece 33. bölümü ile ekranlarda olacak ... Bu bölümün merak edilen konuları şöyle :

Yasemin "hem suçlu hem güçlü" psikolojisine girecek ve aslında Ahmet ona yol da gösterdiği halde, yapması gerekenin tam tersini yapıp, hatasını devam ettirip (Necdet'le formalite evliliği, Rüyanın iyiliği için kisvesi altında sürdürecek).Maalesef.:icon_sorr

Gürsoy Ailesi bu bölümde öğrenecek, fragmandan anlaşıldığı üzere.

Lale her zamanki saflığını sürdürüp, bu evliliğin bitmesine gerekçe olarak Güzideyi suçlayacak. Halbuki azıcık uyanık bir kız olsaydı, gözünün önünde Ahmet'le büyük aşk