Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-20

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

blue ivy
28-09-07, 23:11
ben artık her hs den sonra necdet tartısmaktan bıktım:img-cool2
öadem sanrıstler ısrarla necdet de necdet dıyorlar..aılelrı bıle 2 dk da gecıstırdıklerıne gore necdetle ılgılı baya bı planları da var demektır...

gelın ahmeti mehmetı yasarı denızlerı ısığı...her ne kadr yer verılmemıs olsa da pek..rızayı sevketı kavgalarını konusalım..

tabıkı hepsı sırası geldıkce tartısılıyor ama necdet uzerınde yoğunlasmayalım artık..
bu kısır donguden bıktım artık..
:hıh

bende bıktım ayşeciğim bu necdet konusundan,ahmete bu kadar sorumsuz olacağını bilmiyordum diyor ya,neyin sorumsuzluğundan bahsediyor bu adam?sanki ahmet kızını alıp uzaya kaçacak,hepsi yine görecek rüyayı,bu kadar panık yapmalarına ne gerek var:img-pilot

vega58
28-09-07, 23:12
Hadi Yasemin ilk bölümden beri yaptığı bariz hatalardan dolayı eleştirilebilirde.Necdet'i neden eleştiriyorsunuz anlamıyorum..

Uçurumdan atlamak üzere olan bir kadını yeniden hayata döndürüp,hiç bir karşılık beklemeden çocuğunada bunca sene babalık yaptığı içinmi bunca eleştiriri hak ediyor Necdet..:img-pilot

Anladığım kadarıyla Yasemin'e olan eleştiler sırf yanında olduğu için Necdet'ede yapılıyor.Yani kurunun yanında yaşda yanıyor..Hiç adil değil..

sen yazdığın mesajı okudun mu acaba...resmen necdetle yasemin rüya meselesi ispatlanamadığı için bu yalanı sürdürsünler demişsin...Rüyayı Ahmet haketmiyor demişsin...böyle devam etmelerini dilemişsin...benim mesajım sadece senin yazdığın mesaja cevaptı...

ayrıca istediğim kişiyi eleştirmek gibi bir hakkım var..tıpkı senin bir önceki mesajı yazmaya hakkın olduğu gibi...umarım anlatabilmişimdir...:icon_whis

şehrayin
ya necdetin annesi değilmiydi geçen hafta yaseminle necdet
boşanıcaklarını açıkladıklarında, laleye yaseminin dedikodusunu yapan???

o yasemin oğluma işe güce dalıp oğluma kadınlık yapmamıştır diyen
yani geçen haftaki kadının bu olayları öğrendikten sonra
yasemini hayli hayli çekiştirmesi gerekirdi
hatta yüzüne tükürmesi gerekirdi
yani geçen haftaki yansıttıklar karakter böyleydi

tutarsızlık diz boyu

eylul
Bu Ahmet’i hiç sevmedim.

Çekilen acılar..Yitirilen yıllar..Hepsi kalpteki bir isim içindi..Aşk acısı kutsal derler..Çekilen acı dahi değerlidir sevgiliden geldiği için...

Tabiiii...Böyle düşünce aaaaaaaaaaaaaa neayıppppp.

Aşk..Ne aşkı..Hayal görmemem gerek bu yaşta.

Ahmet Yasemine Necdet ile ilgili o veciz sözü söylerken Yasemin’i dinlemiyordu bile..Aslında Yasemin’in dudaklarından dökülmesine izin verilmeyen sözler hep o kadar aralarda kalıyor ki farkında bile olamıyoruz galiba..

Yasemin suçlu..Anlaşılamamaktan..Konuşamamaktan...Korkmakt an...Mızmızlıktan...
Oysa Ahmet ve ailesi ak kaşık...Yani çekilen çilelerde pirinç tanesi kadar katkıları dahi yok...

Ahmet neden Necdet’i terkedip kendisine dönmediğini sorduğunda Yasemin sanki herşeyi anlatmaya çalışıyordu..
Ama Ahmet farketmedi bile.Dinlemedi bile....

Yaseminde mızmız..Bir silkelen be kadın..Sevdiğin adam karşında ;ağlaya çatlaya çektiklerini, bir anlat...Aşkını bir anlat..Ölmessin ya...

Ya Ahmet..Yasemin’in başına gelenlerden hiç mi hayıflanmazsın...

Sanki bu forum çok yakından takip ediliyor ve Yasemin’e olan kızgın arkadaşlarımın duymak istedikleri..İzlemek istedikleri sahneler ve sözler yazılıyor gibi geldi bana bugün..

Eğer öyleyse hiç değilse onlar adına sevinirim.

Ben aşık Ahmeti çok seviyordum...Ahmetin Yasemin’in yanağını okşamasına ölüyordum ama...

Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş....

Düştük bir kere ç amların altından mahkeme solonlarına...

Acaba Ahmet hapishane de Yasemini ziyarete gelir mi...

Gelir gelir....Yasemin boş kordorlarda takkk takkk diye ağğğırr ağır yürürken o da demir parmaklı kapının ardında ıslık çalar....

Tam kapılar açılıp kavuşacaklarken hapishanede isyan çıkkarrrrr.

Allahım bütün uğur denemelerim..Dileklerim hep boşa gitti....

Üstelik Necdet de eve dönüyor.

Artık Beyaz Sarayda oval ofiste Bush ile Usame bin ladin bile sarmaş dolaş olur da Ahmet ile Yasemin kavuşamazlar.

En iyisi sukutu hayal olmamak için oluru olan dilekler dilemek .

Ahmet’im yavrucum sen gözlerini kıs..Nefret le bak..O da sana yakışıyor....Git Lale ile evlen..Yasemin’ çocuğu gösterme...
Yasemin sen de her hal ve şeriat altında seni kabul eden Necdete koşşş..Çok kolay..Başka bir şey de bilmezsin.

Eh dedeler de tam dede gibi davranıyorlar..Babaannesi Rüya’ya annesini mahkelelerde nasıl rezil ettikleri hikaye niyetine uyurken anlatır artık.

Şahane...Hatirla sevgili...O mesut adliyeyi...

sinem*
Valla bende necdeti eleştiriyorum o da tek bi konuda o uçurumdan yasemini çektiği için keşke itseymiş :) yasemin yok problem yok ..Bu hikayede en çok yara alan ya da alacak olan biri varsa o da rüya,necdet ve ahmettir.Her şey yasemin yüzünden hala da saklıyor,sonrada büyük aşk diye ahmetle yasemin kavuşur elleri boş ortada kalan necdet olur.

7th_Art
28-09-07, 23:13
Tabii ki Necdet'in hemen çekilmesi zor bu Rüya içinde zor.
Ama Necdet'in şu gerçeği kabullenmesi lazım o artık Rüya için bir baba değil.
Çünkü çocuğun ondan yeni haberi olmuş bir babası var.
Hayatlarından çıkmasın Rüya'nın amcası olsun,abi dediği birisi olsun ama babası olmadığı gün gibi ortada.

Hepinize soruyorum arkadaşlar kendinizi Rüya'nın yerine koyun.
Siz küçükken bunlar olmuş ama anneniz ve baba bildiğiniz adam uygun zaman değil diyerek siz gerçekleri 16-17 yaşlarınıza geldiğinizde söylemişler.
Ne yapardınız bu gerçekleri öğrenince tepkiniz ne olurdu.
Tabii babanızın sizi almak için çabaladığını da öğreniyorsunuz.
Açıkcası ben anneme ve baba bildiğim adama çok kızar ve belki bedelini ödetmeye kalkadırdım.
Çünkü hiç bir çocuk öz anne ve babasından ayrı büyüyemez.
Rüya henüz çok küçük ve bir seçim hakkı yok ve ne yazık ki onun yerine seçimlerini annesi yapmış ve hep yanlış seçimler yapmış.
Her çocuk gibi Rüya'nın da öz babasıyla yaşamaya hakkı yok mu??

Scale hoşgeldin.
Zaten Rıza bey ve Şevket bey'in bir gün hesaplaşacakları belliydi ama bu hesaplaşma yumruk yumruğa oldu dediğin gibi içlerinde ne varsa döktüler bakalım bundan sonra ne olacak.:)

Dediğin gibi Necdet bi abi bi amca gibi olmalı.Rüya'nın hayatından hiç çıkmamalı bence.Ama kendimi Rüya'nın yerine koyarsam Yasemin'e ateş püsküreceğim kesin :) Ancak Necdet'e hiç kızmaz hatta bana öz babam gibi baktığı için hayranlık duyardım...

Melal
28-09-07, 23:13
Hadi Yasemin ilk bölümden beri yaptığı bariz hatalardan dolayı eleştirilebilirde.Necdet'i neden eleştiriyorsunuz anlamıyorum..

Uçurumdan atlamak üzere olan bir kadını yeniden hayata döndürüp,hiç bir karşılık beklemeden çocuğunada bunca sene babalık yaptığı içinmi bunca eleştiriri hak ediyor Necdet..:img-pilot

Anladığım kadarıyla Yasemin'e olan eleştiler sırf yanında olduğu için Necdet'ede yapılıyor.Yani kurunun yanında yaşda yanıyor..Hiç adil değil..

Necdet'i şu yüzden eleştiriyoruz.
Ahmet'in kızını almasına bir şekilde engel oluyor.
Doğru zaman şimdi değil deyip duruyor.
Onlara kalsa hiç bir zaman doğru zaman değil.
Tamam kendini öldürmek üzere olan birini kurtardı ve evlendi ama şu da bir gerçek ki Necdet Yasemin'e yardım etmekten çok aşık olduğu için evlendi.
Aynı durumda Ayla veya başka birisi olsa evlenir miydi?
Asla evlenmezdi çünkü Necdet Yasemin'le evlenirken içinde bir umut vardı belki Yasemin beni sever diyordu ama o sevgi hiç bir zaman olmadı.
Aslında aralarında hep Ahmet oldu.
Necdet Rüya'yı benimsedi,öz evladı bildi büyüttü.
Tamam bunu herkes yapamaz ama Rüya'nın annesine duyduğu aşktan bu sevgi doğdu.
Eğer Rüya'yı gerçekten seviyorsa öz babasına baba demesine izin verir.
Ahmet'e bu konuda kolaylık sağlar.
Ama o tam tersini yapıyor işte burada sevgi değil bencillik devreye giriyor.

Melal
28-09-07, 23:16
Dediğin gibi Necdet bi abi bi amca gibi olmalı.Rüya'nın hayatından hiç çıkmamalı bence.Ama kendimi Rüya'nın yerine koyarsam Yasemin'e ateş püsküreceğim kesin :) Ama Necdet'e hiç kızmaz hatta bana öz babam gibi baktığı için hayranlık duyardım...

Rüya büyüdükçe,gerçekleri öğrendikçe kararını verecek zaten.
Necdet'in de Yasemin'den ayrılıp kendi hayatını kurması lazım.
Güzide'yle veya başka birisiyle bir şekilde yoluna devam etmeli.
Rüya'nın hayatında ise onu seven bir amcası olarak kalmalı.

merw
28-09-07, 23:16
yaseminin yanında diye necdet de yanıyor demek...
iki karakteri ayrı ayrı tahlil etmek mümkün değil çünkü, değil mi?

birine takıntıya varan aşk duyduğun için, onun bir gün sana aşık olmasını bekleyerek onu bir yalan evlilik içine hapsetmek çok büyük fedakarlık.. allah böyle fedakarlıklardan korusun..

bu gece hiç yazmayacaktım, acaip sinirliydim çünkü. dayanamadım yine. senaristlerin bu basit tuzaklarına teessüf ediyorum, takılıp düşenlere de aferim diyorum, bir dahakinin üzerinden atlamayı hatırlarsınız inşallah.. bütün gece herkes necdetin ne kadar fedakar, ne kadar iyi dost olduğundan dem vurdu.. ahh fedakar necdetim benim, onda tüy kadar hata yok hepsi yaseminde. yasemin necdeti elinden kelepçelemiş miydi? necdet zorla mı oradaydı? hayır efendim ne zorla ne de karşılıksız fedakarlıkla. necdet alacağı karşılığı bekliyordu, o da yaseminin aşkıydı. ne zamanki bunu alamayacağını gördü, vazgeçti! bu kadar!

blue ivy
28-09-07, 23:19
Neslisim dun gece efkar dagittik,bu gecede sairliginmi tuttu tatlim:img-wink:
kacirirmiyim hic bundan sonra:img-yes:
aa birde su saatten sonra amed ve ayla evliligi gerceklesirse yuhh derim artik
tum herkes ogrendi durumu,yok ayla gururku kizdir.Belki amed minnet borcu icin ilerde evlenme teklifinde bulunabilir,ayla kabul etmez diye dusunuyorum:img-icecr
birde kabul edermis(o zaman dun aksamki sahin varya ona havale ederiz bizde):img-icecr:img-icecr

yok artık ablacığım aylaya yakıştıramam bunu,dediğin gibi ayla gururlu kızdır,yapmasın öyle bir hata:img-polic artık oda kendine yeni bir sayfa açsın.
ama eğer düşündüğümüz şeyi yaparsa gözümden düşer ayla,dediğin gibi dün akşamki şahine havale ederiz:img-icecr

resimseçici
28-09-07, 23:19
Super bir bölümdü diyemeyeceğim. İçime fenalık geldi izlerken, Sayın senaristler Yasemine ve Ahmet’e düşman herhalde. onlar için bu dizide en super karakter her zamanki gibi Nejdet kahraman oluyor yine.En sağlıklı Nejdet düşünür, en iyisini Nejdet bilir, en fedakar insan Nejdet’tir.gözümüze sokuldu.
Yasemin Ahmet’in gözüne tekrar nasıl girecek bilemiyorum. Sayın senaristler öldürsünler bari bu kızcağızı.(zaten eğer onlar öldürmezse forumdaki arkadaşlar öldürecek) Bir karakter nasıl bu hale dönüştürülür anlamak mümkün değil. Hele Ahmet’le evde yaptığı o konuşmanın repliklerini yazarken hiç mi vicdanları sızlamadı acaba.?
Kıbrısçığa gidemeyişinin nedenine Nejdetin üzülmesini istemedim dedirttiler. Ya tamam nedenlerden biri oydu ama bu kız gidiyordu bavulları da Nejdet’in onu sevdiğini öğrendikten sonra hazırlamıştı. Gitmemesinin sebebi rüyanın ağlayarak gelip Nejdet’e sarılması ve baba beni bırakma demesiydi (ben mi yanlış hatırlıyorum siz bu bölümleri izlemediniz mi arkadaşlar). Yasemin kızı üzülmesin diye gidemedi. Madem böyle diyecekti niye o sahneler gösterildi bize.
Bu bölümde en güzel sahne Mehmet ve sevim sahneleriydi.
Doğrusu babaların hesaplaşma sahneleri beni sevindirdi. Bunların da eteklerindeki taşları dökmelerini istiyordum, yılların acısını çıkarttılar iyide oldu. Ben ideoloji olarak Gürsoy ailesine daha yakın hissetsem de kendimi, Gürsoy ailesinin elitist tavırlarına sinir oluyorum. Evet Rıza haklı bana göre. Şevket çocukluk arkadaşının mahkemesinden çekilebilme dirayetini gösterebilmeliydi. Bazen sadece insan olmak eski günleri ve dostlukları hatırlamak gerekir. (sakın yanlış anlamayın ayrıcalık yapsın demiyorum sadece o mahkemede yer almamalıydı Şevket) Şevket şimdi de aynı hatayı yapıyor çocukların hayatlarını alt üst etmemiş gibi yine yangına körükle gidiyor. Rızanın tavrı daha doğru evet önce konuşulmalıydı.
Son paragrafım Eğer Ahmet Ayla ile evlenirse bu diziyi yemin ederim bir daha izlemeyeceğim bana bu kadarı yeter kendime Cuma akşamları yapacak çok daha iyi şeyler bulabilirim.
Sevgiler ve iyi yorumlar

zeyneps
28-09-07, 23:21
Tamam kendini öldürmek üzere olan birini kurtardı ve evlendi ama şu da bir gerçek ki Necdet Yasemin'e yardım etmekten çok aşık olduğu için evlendi.
Asla evlenmezdi çünkü Necdet Yasemin'le evlenirken içinde bir umut vardı belki Yasemin beni sever diyordu ama o sevgi hiç bir zaman olmadı.

Evet Ahmet'in dediği gibi neden Rüya'ya bu haksızlık yapılıyor o daha küçük her şeyi anlamaz diye mi Ahmet onlardan daha çok düşünüyor Rüya'yı Necdet ve Yasemin'de Rüya'yla konuşmayı hiç düşünmüyorlar :hıh

Necdet Yasemin'le karşılık beklemedn evlendi diyenler neden Necdet Ahmet'e ulaşmak için tek bir çaba göstermedi neden sizce çünkü o Yasemin'le evlenirken bir çıkarı vardı aynı evde yaşarsalar bir gün Yasemin'in kendisini seveceğini umuyordu acbaa o zaman burda yapılan fedakarlk mı bencillik mi oluyor sonuçta eğer iyilik yapmaya çalışmışsa bile (ki ben inanmıyorum ) böyle iyilik olmaz olsun diyorum ve eğer birisi bir babanın kızından hiç haberi olmamasına bir yalana gözyumuyorsa ve o küçücük yavruyu da o yalana ortak ediyorsa ben buna iyilik diyemem hiç bir zaman da demem :icon_whis

Ve Ahmet'in dediği sözler o kadar doğruyduki "Rüya küçüktü herşey daha kolay aşılabilirdi " ama Yasemin Hanım naptı resmen Necdet'i üzmemek için kendi öz kızını feda etti !!!Bir anne bunu nasıl düşünmez hayır aklım ve mantığım almıyor :icon_whis Bir anne için herşeyden önce kızı gelmelediri ama Yasemin için her zaman önce Necdet geliyor gibi geliyor bana :icon_whis

şehrayin
28-09-07, 23:22
neyse arkadaşlar
benim uykum geldi, ben artık uyuyacağım

ahmet yasemine "beni çok kırdın yasemin sen necdeti üzmemeye devam et" derken çok haklıydı, bende yasemine çok kızdığım halde o güzel aşk adına içim cızzz etmedi değillll

evet yasemin bile anlamış ahmetin nefretini
önümüzdeki haftalarda bunu değiştirmeye çalışırsa iyi olur

bence aralarında bir ısınma olucaksada adada olur

evet ne olucaksa adada olur yine
yoksa bunlar birbirlerine nefretle bakmaya devam ediceklerdir

kutbettin
28-09-07, 23:24
bu ahmet - necdet muhabbeti hakkaten hiç bitmez arkadaşlar..
herkes farklı düşüncelere sahip olabiliyo gördüğümüz gibi.. en iyisi olaylar biraz daha ilerleyene kadar bu konuyu kapatmak bence..
beni size bi sorum olucak.. odtü'deki toplantıda işgale devam konuşması yapan kişi mahir çayan'mıydı sizce??

Hı hı bitmez bir dizi ekibi bu kadar Necdet fanatiği olursa bitmez Necdet tartışması.

Sinan Cemgil'di ben öyle gördüm. Mahir Çayan daha gösterilmedi sanırım.:icon_whis

blue ivy
28-09-07, 23:24

slm melalciğim,yazdıklarına katılıyorum:good:

evet onlara kalsaydı herhalde ahmet öldükten sonra söylerlerdi rüyaya.
aslında hata şuki rüya doğduğunda necdeti bir baba olarak tanımamalıydı,bir ağabey yada yaseminin herhangi bir akrabası olarak tanısaydı bu kadar zorluk çekmezlerdi,en azından rüya öz babasını hasretle beklerdi,ve kavuşuncada kaynaşmaları kolay olurdu,biraz uçtum galiba:img-pilot

muko88
28-09-07, 23:25
Eğer anne,baba ortadaysa,yaşıyorsa kan bağı bence herşey demektir.
Rüya'nın babası ölse veya istemese tamam ama böyle bir durum yok.
Bir_adı_yok arkadaşımın dediği gibi amca ile baba bir olur mu?
Bakın kan bağı var ama bencede asla bir olmaz,olamaz.
Mesela teyze anne yarısı derler ama hiç insanın öz annesi gibi olur mu?
Demek istediğim evet büyüten önemli ama öz olan daha önemli.
Hele ki bir kızının olduğunu yeni öğrenmiş ve ona kavuşabilmek için yanıp,tutuşan bir baba varsa ona bu saatten sonra kızına kavuşmaması için yapılan herşey eziyettir.

Melal'ciğim bazen öz olmayan insanlar da gerçek anne-babanın yerini tutabilir, hatta daha fazlası olabilir emin ol.Bunu benden iyi kimse bilemez galiba...

Necdet'in Rüya'ya olan bağllılığını, sevgisini inkar edemeyiz.Onu bir öz baba kadar sevdiğini de görmezden gelmek mümkün değil.Fakat o çocuğu eğer bilseydi sahiplenecek ve öğrendikten sonra da sahiplenmek için can atan bir öz baba söz konusu.
Ahmet sonuna kadar haklı.Çünkü kızını bırakmadı, bilseydi her şey çok ama çok farklı olurdu.Necdet aslında bir taraftan da fırsatçılık yaparak evlendi Yasemin ile ve bu şekilde Rüya'nın babası oldu.
(Hamilelik durumunu öğrendiği zaman, Yasemin artık umutsuzdu ancak, Necdet Ahmet'e ulaşmaya çalışabilirdi, bir kaç gün daha beklemeyi tercih edebilirdi; yapmadı.İşine geldi)Belki kendini Ahmet'in yerine hiç koymadı...Şuna eminim Necdet Ahmet'in durumunda olsaydı çok daha fazlasını yapardı, çocuğun psikolojisini falan da hiç mi hiç düşünmezdi.
Necdet Ahmet'e haksızlık yaparak da olsa o çocuğun babası olmuştur.Rüya için baba Necdet'tir ve aralarında karşılıklı bir bağ var.Bunu hiçe sayamayız.Ancak Ahmet'in haklılığını da aynı şekilde yok sayamayız.
Önemli olan da çocuğun yaşı fazla büyümeden çocuğun öz babasını öğrenmesi.Yaşı ne kadar büyürse, alacağı yara da o kadar büyür.

Altını çizmek istediğim, Necdet'in Rüya'yı öz evladıymışçasına benimsediği ve bunun imkansız olmadığı.Ahmet'in de bu durumda mağdur olduğu ve kızını hak ettiği

Ben Necdet'e kızmıyorum ayrıca, Yasemin dururken Necdet'e niye kızalım ki...
Yasemin istemese Necdet hiçbir şeye engel olamaz:img-yes:

scale
28-09-07, 23:25
Çünkü hiç bir çocuk öz anne ve babasından ayrı büyüyemez.
Rüya henüz çok küçük ve bir seçim hakkı yok ve ne yazık ki onun yerine seçimlerini annesi yapmış ve hep yanlış seçimler yapmış.
Her çocuk gibi Rüya'nın da öz babasıyla yaşamaya hakkı yok mu??

Scale hoşgeldin.
Zaten Rıza bey ve Şevket bey'in bir gün hesaplaşacakları belliydi ama bu hesaplaşma yumruk yumruğa oldu dediğin gibi içlerinde ne varsa döktüler bakalım bundan sonra ne olacak.:)

Hoşbulduk! Aslında herkes için zor bir durum :img-blush bunları düşünürken bence birde olayın geçtiği tarihlerde ki yaşam şartlarını düşünürsek.Yasemin in yanlış tercihlerini anlamak çok zor olmaz.Sanırım o yıllarda insanlar değil sevgili olmak,birbirlerinin yüzüne bakarken bile kızaran,sevgilisinin sokağından geçerken heyecanlanan tipte ilişkiler yaşarken yasemin in bu kadar ileri gidip çocuk doğurması imkansız birşeydi,gene Yasemin iyi dayandı bunlara diye düşünüyorum.Aslında herkes için içinden çıkılması zor bir durum.Bazen keşke diyorum Nejdet dizide kendini bu kadar sevdirmeseydi daha kolay olurdu herşey:icon_whis Ama ozaman biz izlermiydik!!! o ayrı konu:img-wink:

Melal
28-09-07, 23:27
slm melalciğim,yazdıklarına katılıyorum:good:

evet onlara kalsaydı herhalde ahmet öldükten sonra söylerlerdi rüyaya.
aslında hata şuki rüya doğduğunda necdeti bir baba olarak tanımamalıydı,bir ağabey yada yaseminin herhangi bir akrabası olarak tanısaydı bu kadar zorluk çekmezlerdi,en azından rüya öz babasını hasretle beklerdi,ve kavuşuncada kaynaşmaları kolay olurdu,biraz uçtum galiba:img-pilot

Bu dediklerine katılıyorum canım.
Yasemin ve Necdet evlendikleri zaman evcilik oyunu oynamak yerine yüreklice ailelerine gerçekleri söyleselerdi.
Rüya Necdet'i baba bilmek yerine amca,abi vs bilseydi herşey daha kolay olurdu.
Onlar Ahmet hiç bir zaman gerçekleri öğrenmeyecek gibi davrandılar.
Valla ben Rüya'nın Ahmet'e baba diyeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Ahmet Rüya'nın doğrudğu hastaneye gidip kayıtlara baksa kesin delili bulacak ama ah bir gitse.:icon_whis

7th_Art
Rüya büyüdükçe,gerçekleri öğrendikçe kararını verecek zaten.
Necdet'in de Yasemin'den ayrılıp kendi hayatını kurması lazım.
Güzide'yle veya başka birisiyle bir şekilde yoluna devam etmeli.
Rüya'nın hayatında ise onu seven bir amcası olarak kalmalı.

Ewet ewet Güzide'yle mutlu bir izdiwaç yapması tek dileğim.:img-icecr Ysemin'den kendini sıyırsa tam süper olur.Yasemin nerde bela orda:img-hyste

Bi de bu forumlarda en çok yanlış anlaşılan şey dizideki karaktere laf edilince oyuncuyu sewmio damgası yapıştırılması.O yüzden açıklamak isterim ki Beren'i sewerim:)

Ama mutluluğu en çok hak eden Necdet & Güzide ikilisi bence.

Biraz daha karşılık verebilse Necdet güzide'nin duygularına..Güzide de şu bahtsız güzel imajından sıyrılıp kurtulsa...:P

emosss
bu ahmet - necdet muhabbeti hakkaten hiç bitmez arkadaşlar..
herkes farklı düşüncelere sahip olabiliyo gördüğümüz gibi.. en iyisi olaylar biraz daha ilerleyene kadar bu konuyu kapatmak bence..
beni size bi sorum olucak.. odtü'deki toplantıda işgale devam konuşması yapan kişi mahir çayan'mıydı sizce??

Hı hı bitmez bir dizi ekibi bu kadar Necdet fanatiği olursa bitmez Necdet tartışması.

Sinan Cemgil'di ben öyle gördüm. Mahir Çayan daha gösterilmedi sanırım.:icon_whis

evet necdet is a superhero..
o olmasa ne olurdu acaba bu dizinin hali.. bide ayla bi melek konumuz vardı ya başlarda.. aslında necdet bi melek.. kanatlanıp uçucak artık..
bende yüzünü benzettim o yüzden sormuştum.. saol bilgi için..

merve_ak
28-09-07, 23:29
Birkaç gündür psikolojik yoğunluk nedeniyle forumdan uzak kalmıştım amaa neyse geri döndüm.
Dizinin başını kaçırmış olsam da maç nedeniyle izlediğim yerler genel olarak saçmaydı.
Bir kere o zaman da ne bu çelişki ya?
Maşallaaahhh Necdet'in de Yasemin'in de ailesi nasıl yumuşak karşıladılar olayı.:img-polic Şimdilerde bile bu kadar normal karşılanmayacak bir olayı hemen hazmedip medenileştiler! Bekliyordu sanki hepsi böyle bir durumu çok ilginç.:icon_whis
Şevket ve Rıza Beylerin kavgalarında koptum zaten bu kadar saçma bir sahne daha izleyemeyiz sanıyorum HS'de. :img-cool2
Defne-Deniz meselesinde Defne'ye kesinlikle hak veriyorum ama korkum Defne'nin hamile kalıp bunu Deniz'ê söyleyemeden Deniz'in Filistin'e gitmesi.:)
Mehmet ve Sevim'in evlenmelerine de acayip sevindim. Bence Sevim ailelere haber vermemekle en iyisini yaptı.:good:
Siyasi olaylara değinmeleri bence yine yüzeysel olmuştu ama rektörlüğü işgal eden öğrencilerin konuşmaların çok beğendim.
Yaşar-Işık aşkını da daha çok izlemek istiyorum artık. Senaristler şu Ahmet-Yasemin-Necdet üçlüsünden azıcık sıyrılıp etraflarına baksalar birçok konu var aslında saçmalamadan işleyebilecekleri.

Gelelim bu üçlüye...
Bugün ahmet, Necdet ve necdet'in ailesi için çok üzüldüm. Ahmet bence vermesi gereken tepkileri veriyor ve kızını istemekte sonuna kadar haklı ama ona direk gidip açıklamak bana da saçma geliyo. Biraz vakit geçirebilirler, Rüya Ahmet'te kalabilir bazı geceler ama aniden açıklayıp onu Yasemin ve necdet'ten ayırırsa Rüya onu sevmek yerine ondan nefret edecektir her ne kadar gerçek babası Ahmet olsa daaa. Nüfusuna alabilir ki bence de almalıdır ama bunu oturup konuşarak çözebilirler ancak Yasemin'le. Necdet'le konuşulması bu bakımdan pek bir şey ifade etmez. Rüya konusu Yasemin-Ahmet arasında halledilmeli bana göre ama Necdet-Yasemin ikilisi evli kalacağına göre Necdet hala bu işin içinde.
Necdet'e kızamıyorum çünkü Rüya'yı ne kadar sevdiğini görebiliyorum ama o da biliyor tabiki makul bir zamanda Rüya'ya bunun açıklanması gerektiğini. zaten psikoloğa falan danışmalıyız dediler ya farkındalar bazı şeylerin ama inat ettikleri konu çok saçma. Bırakın nüfusuna geçirsin işte Ahmet. Rüya anlayacak mı sanki bunu.:icon_whis
Yasemin'e bu bölümde ilk defa acıdım.:) Ahmet'in ağzına sağlık aslında bunları söylediği için amaa ne bileyim aşık sonuçta. Ay hakkaten şu ikisi beraber olsa da Necdet'in de yakasından düşse Yasemin. Tek bu şartla düşer biliyorum. Necdet'im de yılgın yılgın sordu Yasemin'e neden beraber değilsiniz diye ammaaa Ahmet istemiyor işte malesef.
En yakın zamanda barışmaları dileğiyle, ne kadar saçma olacağını bilsem de bu kadar olaydan sonra. :) Saçma daha bir sürü olay var bu dizide, biri de bu olsun bari. :img-polic

Melal
28-09-07, 23:30
Mukaddes'ciğim bunu dememin sebebi çevremde hem kötü hemde iyi birer örneğin olması.
Evlat edinip yıllar sonra gerçekleri öğrendiği zaman sırt çevireni de gördüm.
Ama evlendiği kadının 2 çocuğuna da sahip çıkıp öz babası gibi olanı da.
Lakin bu verdiğim iki örnekte de öz baba ölmüştü.
Yani öz baba hayattayken ve kızını istiyorken Necdet'in kabullenmemesi saçmalık.
Öyle yada böyle Rüya babasına kavuşmalı ve kavuşacak da.
Benim anlamadığım Yasemin nasıl bir insan ki Ahmet evine gelip kızıyla ilgili sorular soruyor ve kadın da tek bir pişmanlık,üzüntü belirtisi yok.
Bu Yasemin'i anlamıyorum valla klinik vaka bu.:)
Zaten hem Necdet'in hemde Ahmet'in hayatını mahveden Yasemin.
Yasemin'in yüzünden ikisinin de hayatı bu kadar karmaşık.

sinope
28-09-07, 23:32
yok artık ablacığım aylaya yakıştıramam bunu,dediğin gibi ayla gururlu kızdır,yapmasın öyle bir hata:img-polic artık oda kendine yeni bir sayfa açsın.
ama eğer düşündüğümüz şeyi yaparsa gözümden düşer ayla,dediğin gibi dün akşamki şahine havale ederiz:img-icecr

Neslisim
ayla onurlu ve o kadarda gurulu bir karakter.Bu saatten sonra anca Amede yardim eder,kendi ayaklarinin ustunde durur aylamiz:img-wink:
anamm sahinde sahindi yani(aylaya yazik olur arada):img-polic:img-polic
herkese iyi geceler,iyi yorumlarbyebyebye

Shevek
28-09-07, 23:32
Bu Ahmet’i hiç sevmedim.

Çekilen acılar..Yitirilen yıllar..Hepsi kalpteki bir isim içindi..Aşk acısı kutsal derler..Çekilen acı dahi değerlidir sevgiliden geldiği için...

Tabiiii...Böyle düşünce aaaaaaaaaaaaaa neayıppppp.

Aşk..Ne aşkı..Hayal görmemem gerek bu yaşta.

Ahmet Yasemine Necdet ile ilgili o veciz sözü söylerken Yasemin’i dinlemiyordu bile..Aslında Yasemin’in dudaklarından dökülmesine izin verilmeyen sözler hep o kadar aralarda kalıyor ki farkında bile olamıyoruz galiba..

Yasemin suçlu..Anlaşılamamaktan..Konuşamamaktan...Korkmakt an...Mızmızlıktan...
Oysa Ahmet ve ailesi ak kaşık...Yani çekilen çilelerde pirinç tanesi kadar katkıları dahi yok...

Ahmet neden Necdet’i terkedip kendisine dönmediğini sorduğunda Yasemin sanki herşeyi anlatmaya çalışıyordu..
Ama Ahmet farketmedi bile.Dinlemedi bile....

Yaseminde mızmız..Bir silkelen be kadın..Sevdiğin adam karşında ;ağlaya çatlaya çektiklerini, bir anlat...Aşkını bir anlat..Ölmessin ya...

Ya Ahmet..Yasemin’in başına gelenlerden hiç mi hayıflanmazsın...

Sanki bu forum çok yakından takip ediliyor ve Yasemin’e olan kızgın arkadaşlarımın duymak istedikleri..İzlemek istedikleri sahneler ve sözler yazılıyor gibi geldi bana bugün..

Eğer öyleyse hiç değilse onlar adına sevinirim.

Ben aşık Ahmeti çok seviyordum...Ahmetin Yasemin’in yanağını okşamasına ölüyordum ama...
Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş....

Düştük bir kere ç amların altından mahkeme solonlarına...

Acaba Ahmet hapishane de Yasemini ziyarete gelir mi...

Gelir gelir....Yasemin boş kordorlarda takkk takkk diye ağğğırr ağır yürürken o da demir parmaklı kapının ardında ıslık çalar....

Tam kapılar açılıp kavuşacaklarken hapishanede isyan çıkkarrrrr.

Allahım bütün uğur denemelerim..Dileklerim hep boşa gitti....

Üstelik Necdet de eve dönüyor.

Artık Beyaz Sarayda oval ofiste Bush ile Usame bin ladin bile sarmaş dolaş olur da Ahmet ile Yasemin kavuşamazlar.

En iyisi sukutu hayal olmamak için oluru olan dilekler dilemek .

Ahmet’im yavrucum sen gözlerini kıs..Nefret le bak..O da sana yakışıyor....Git Lale ile evlen..Yasemin’ çocuğu gösterme...
Yasemin sen de her hal ve şeriat altında seni kabul eden Necdete koşşş..Çok kolay..Başka bir şey de bilmezsin.

Eh dedeler de tam dede gibi davranıyorlar..Babaannesi Rüya’ya annesini mahkelelerde nasıl rezil ettikleri hikaye niyetine uyurken anlatır artık.

Şahane...Hatirla sevgili...O mesut adliyeyi...

Eylülcüm lütfen...bu forum kadar Ahmetle Yasemin birleşmesini isteyen bir mercii (komik oldu bu laf ama neyse) düşünemiyorum. Yazdığımız yorumlar- en azından ben kendiminkine bakıyorum, bir kaçı hariç hepsi bu başlıkta, bini geçti- birleşsinler dedik, bu dizinin ana teması onlardı, o başta anlatılan naif aşktı dedik...Yetmedi bir açık mektup bir de manifesto yazdık. Badger onların yerlerini daha iyi bilir...Bence tekrar kopipeystlemenin zamanıdır.

Ama lüt-fen. Ortada bir hak meselesi var ve çözülmesi gerekiyor. Ahmet, karşısında üzerine ölü toprağı dökülmüş gibi duran ve gerçeklerle yüzleşmeyi reddeden Yasemini sarsmak istiyor. Bence mahkemede davacı olmaktan son anda vaz geçecek...Kaç kere yazdık buna mahal bırakmayan bir Yasemin istiyoruz dedik. Bir ana kadın karakter bu kadar karaktersizleştirilmemeli dedik. Hayatının dizginlerini eline alsın, kızının ve sevdiği adamın arkasında dursun, kendini Ahmete affettirmek için elinden geleni yapsın dedik. Aksine senaristler biz ne dersek tersini yapıyor maşallah. Bugün de yaptılar yapacaklarını zaten. Hangi vicdan, hangi aşık kalp, hangi annelik, Yaseminin bugün savcılıkta yaptığını yapabilirdi allahaşkına?

dizice
28-09-07, 23:35
Kizlar, bu bolum internete yuklenmemis henuz; ben de izleyemedim dolayisiyla. Neler oldu? Pek ilginc bir sey olmusa da benzemiyor. Yasemin yine anlamsiz hareketlerine devam ediyor.

Hem suclu, hem guclu lafi Necdet ve Yasemin ikilisi icin yaratilmis adeta.

mirka
28-09-07, 23:35
Yasemin Ahmet'in yüzüne Necdet'i üzmek istemediğinden de bahsetti ya. Artık ne desem bilemiyorum. Hep Necdet. Sıkıldım, çok sıkıldım.
Bu bölümde Yasemin ne zaman sinirimi bozsa Sevim Mehmet dedim, mutlu oldum. Onların nikahında hep Deniz ve Defne yanyana olsun istemiştim. O da olunca pek sevindim. Denizle Sevimin konuşması da ne güzeldi.
ODTÜ'yü boşlamışlardı. Orayı da göstermeleri iyi oldu. Harunu da özlemişim. Sinan Cemgili de tekrar gördük.

zeyneps
28-09-07, 23:38
Yasemin'e bu bölümde ilk defa acıdım. Ahmet'in ağzına sağlık aslında bunları söylediği için amaa ne bileyim aşık sonuçta. Ay hakkaten şu ikisi beraber olsa da Necdet'in de yakalarından düşse Yasemin. Tek bu şartla düşer biliyorum. Necdet'im de yılgın yılgın sordu Yasemin'e neden beraber değilsiniz diye ammaaa Ahmet istemiyor işte malesef.
En yakın zamanda barışmaları dileğiyle, ne kadar saçma olacağını bilsem de bu kadar olaydan sonra. Saçma daha bir sürü olay var bu dizide, biri de bu olsun bari

Aaaa canım sus ağzından yel alsın :icon_whis:icon_whis Yasemin düşsün Ahmet'in yakasından gerçi Ahmet"bundan sonra senden hiç bir şey beklemiyorum Yasemin .....kendini de affetirmeye çalışma " gibib ir şeyler söyledi ya ohhh ohhh canıma değsin dedim hatta kalkıp Clypso bile yaptım :)

Yasemin o yalan beyanı verdi ya ben Ahmet'in yerinde olsam Yasemin benim için ölürdü istersem bin yıl acı çekeyim zaten dizinin adı artık Saçmala Sevgili isteyen istediği kdar saçmalayabiliyor :) Necdet'in zamanla Rüya'nın kalbinde bir amça gibi yer alacağını düşünüyorum yok ama bu senaristlere az gelir Rüya Ahmet'i amcası gibi görür Ahmet'de sonunda kalbini tuta tuta kalp kirizinden gider :sad53: Yasemin'i de kendi elceğizlerimizle öldürürz sonra:hıh neyse ben artık gideyim sinir bastı şarteller attı :hıh VE Ahmet'e hala bir yabancı gibi davranılmasına inanamıyorum herkes öyle yapıyor Şevket Amca'da Necdet'e ne kadar ılımlıydı :icon_whis

Ha bir de ben sandım ki Yasemin diyecek "Rüya son anda baba diye ağladı onu üzmeyi göze alamadım " onun dediğine bakar mısınız "ben arkadaşız sanıyordum meğer beni seviyormş " gibi bir şeyler bu kadar da saçmalık olmaz :icon_whis Bu yüzden demek Rüya'yı feda ettin :hıh

İyi geceler bye

eylul
28-09-07, 23:39
Super bir bölümdü diyemeyeceğim. İçime fenalık geldi izlerken, Sayın senaristler Yasemine ve Ahmet’e düşman herhalde. onlar için bu dizide en super karakter her zamanki gibi Nejdet kahraman oluyor yine.En sağlıklı Nejdet düşünür, en iyisini Nejdet bilir, en fedakar insan Nejdet’tir.gözümüze sokuldu.
Yasemin Ahmet’in gözüne tekrar nasıl girecek bilemiyorum. Sayın senaristler öldürsünler bari bu kızcağızı.(zaten eğer onlar öldürmezse forumdaki arkadaşlar öldürecek) Bir karakter nasıl bu hale dönüştürülür anlamak mümkün değil. Hele Ahmet’le evde yaptığı o konuşmanın repliklerini yazarken hiç mi vicdanları sızlamadı acaba.?
Kıbrısçığa gidemeyişinin nedenine Nejdetin üzülmesini istemedim dedirttiler. Ya tamam nedenlerden biri oydu ama bu kız gidiyordu bavulları da Nejdet’in onu sevdiğini öğrendikten sonra hazırlamıştı. Gitmemesinin sebebi rüyanın ağlayarak gelip Nejdet’e sarılması ve baba beni bırakma demesiydi (ben mi yanlış hatırlıyorum siz bu bölümleri izlemediniz mi arkadaşlar). Yasemin kızı üzülmesin diye gidemedi. Madem böyle diyecekti niye o sahneler gösterildi bize.
Bu bölümde en güzel sahne Mehmet ve sevim sahneleriydi.
Doğrusu babaların hesaplaşma sahneleri beni sevindirdi. Bunların da eteklerindeki taşları dökmelerini istiyordum, yılların acısını çıkarttılar iyide oldu. Ben ideoloji olarak Gürsoy ailesine daha yakın hissetsem de kendimi, Gürsoy ailesinin elitist tavırlarına sinir oluyorum. Evet Rıza haklı bana göre. Şevket çocukluk arkadaşının mahkemesinden çekilebilme dirayetini gösterebilmeliydi. Bazen sadece insan olmak eski günleri ve dostlukları hatırlamak gerekir. (sakın yanlış anlamayın ayrıcalık yapsın demiyorum sadece o mahkemede yer almamalıydı Şevket) Şevket şimdi de aynı hatayı yapıyor çocukların hayatlarını alt üst etmemiş gibi yine yangına körükle gidiyor. Rızanın tavrı daha doğru evet önce konuşulmalıydı.
Son paragrafım Eğer Ahmet Ayla ile evlenirse bu diziyi yemin ederim bir daha izlemeyeceğim bana bu kadarı yeter kendime Cuma akşamları yapacak çok daha iyi şeyler bulabilirim.
Sevgiler ve iyi yorumlar

Kesinlikle her bir sözünüze katılıyorum.

Olaylar karışıyor zaten..Yasemin bir kaza kurşunu ile hakkın Rahmetine bir kavuşsa.....

Ahmet bayağı bir sevinir o zaman herhalde.Şimdi bir intikam meleği gibi..BÜYÜK AŞKIN YERİNDE YELLER ESİYOR...

Bir kez bile kendini Yasemin'in yerine koymadı..Sevdiğim kadın ne zor durumlarda kalmış demedi..Bir kere herşeye rağmen seni affer
tmeyeceğim dedi galiba.

Herşeye rağmen..Ne güzel İnsanı yakan yıkan acılar iki kelimeye toplanıveriyor.

Ahmet'in Yasemin'i daha fazla hırpalamasını istemiyorum.

Yasemin'in de gene Necdete sığınmasını istemiyorum.

Artık Yaemin'in yanında Necdet değil Ahmet olsun.Yasemin'e sahip çıksın..Kükreyeceğine bie sakin olabilseydi..Ne güzel Yasemin ile Necdet boşanacaklardı.

Ahmet Yasemini dinlemiyor..Zaten Yasemin kolay konuşamıyor.Umudum Lalede..Ahmetle gidip bir konuşsa...

merw
28-09-07, 23:40
ayrıca ailelerin bu durumdan bu kadar kolay sıyrılmalarına da sinir oldum!
meğer ne kadar kolaymış ya gerçekleri açıklamak.. o zaman yasemin neden senelerdir saklıyor bunu? madem bu kadar kolay kabullenilecekti?

müzikle geçiştirilen anlatma sahneleri bir dereceydi ama merakla ve heyecanla hatta istekle beklediğimiz hesaplaşma sahneleri yoktu. örneğin bir rıza-yasemin konuşmasını ışıktan mı dinlemeliydik biz? şöyle baba kız bir başlasalardı sayıp dökmeye. rıza önce kızsaydı "bunu nasıl yaparsın, seni nasıl yetiştirdik böyle?" deseydi sonra da aklı başına gelip "biz de çok suçluyuz, sizin bu hale gelmenizin nedeni biziz" deseydi.. necdetin ailesi kızsaydı, bağırsaydı hasan amca... defne bile necdeti övdü ya, o an ipler koptu zaten... benim yeğenim benden saklanmış zaten, ben bu kadar kızdığıma göre!

muko88
28-09-07, 23:41
Mukaddes'ciğim bunu dememin sebebi çevremde hem kötü hemde iyi birer örneğin olması.
Evlat edinip yıllar sonra gerçekleri öğrendiği zaman sırt çevireni de gördüm.
Ama evlendiği kadının 2 çocuğuna da sahip çıkıp öz babası gibi olanı da.
Lakin bu verdiğim iki örnekte de öz baba ölmüştü.
Yani öz baba hayattayken ve kızını istiyorken Necdet'in kabullenmemesi saçmalık.
Öyle yada böyle Rüya babasına kavuşmalı ve kavuşacak da.
Benim anlamadığım Yasemin nasıl bir insan ki Ahmet evine gelip kızıyla ilgili sorular soruyor ve kadın da tek bir pişmanlık,üzüntü belirtisi yok.
Bu Yasemin'i anlamıyorum valla klinik vaka bu.:)
Zaten hem Necdet'in hemde Ahmet'in hayatını mahveden Yasemin.
Yasemin'in yüzünden ikisinin de hayatı bu kadar karmaşık.

Melal'ciğim ben de evlatlığım, durum bana hiç yabancı değil, o yüzden yazdım.
Diziyle ilgili anlatmak istediğimse şu:
Necdet kızı öz kızı gibi seviyor, bu adam zaten bencil biliyoruz; Yasemin ile evlenerek, Ahmet'i beklemeyerek bencil olduğunu göstermedi mi zaten?Yasemin ile sırf onu sevdiği için evlenmedi mi?Çocuk bahane yani.
Rüya'ya da bu kadar bağlandıktan sonra onu kaybetme korkusu yaşıyor, normal.
E Yasemin Hanım'a ne oluyor peki?Haydi Necdet'i anladık da Yasemin niye aynı tutumu gösteriyor:icon_whisKızılacak, haksız bulunacak çok daha önemli biri var; Yasemin.
Necdet'in böyle davranmasına meydan veren de Yasemin.
"Ahmet'e madem her şeyi söyledin, sevdiğim adam madem artık kızımızı öğrendi...Artık bazı şeylerin zamanı geldi.Ahmet'in beni affetmesi için elimden geleni yapmam lazım, bundan sonra kızıyla olmak da onun en doğal hakkı" demiyor!Tam tersini yapıyor!Mahkemede sevdiği adama karşı verdiği ifadeye bakın, inkar etti resmen.
Bu durumda Necdet'e hiç kızamıyorum, koskoca Yasemin varken:img-yes:

blue ivy
28-09-07, 23:42
Bu dediklerine katılıyorum canım.
Yasemin ve Necdet evlendikleri zaman evcilik oyunu oynamak yerine yüreklice ailelerine gerçekleri söyleselerdi.
Rüya Necdet'i baba bilmek yerine amca,abi vs bilseydi herşey daha kolay olurdu.
Onlar Ahmet hiç bir zaman gerçekleri öğrenmeyecek gibi davrandılar.
Valla ben Rüya'nın Ahmet'e baba diyeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Ahmet Rüya'nın doğrudğu hastaneye gidip kayıtlara baksa kesin delili bulacak ama ah bir gitse.:icon_whis

inş o kayıtları bulur ahmet,dediğin çıkıyor melalciğim,haftaya ahmet delil peşinde koşacağı kesin:img-pilot

sanada iyi geceler vuslat ablambye

bende çıkıyorum herkeze iyi gecelerbye

kutbettin
28-09-07, 23:45
meğer ne kadar kolaymış ya gerçekleri açıklamak.. o zaman yasemin neden senelerdir saklıyor bunu? madem bu kadar kolay kabullenilecekti?

müzikle geçiştirilen anlatma sahneleri bir dereceydi ama merakla ve heyecanla hatta istekle beklediğimiz hesaplaşma sahneleri yoktu. örneğin bir rıza-yasemin konuşmasını ışıktan mı dinlemeliydik biz? şöyle baba kız bir başlasalardı sayıp dökmeye. rıza önce kızsaydı "bunu nasıl yaparsın, seni nasıl yetiştirdik böyle?" deseydi sonra da aklı başına gelip "biz de çok suçluyuz, sizin bu hale gelmenizin nedeni biziz" deseydi.. necdetin ailesi kızsaydı, bağırsaydı hasan amca... defne bile necdeti övdü ya, o an ipler koptu zaten... benim yeğenim benden saklanmış zaten, ben bu kadar kızdığıma göre!

Ama canım niye öyle diyorsun, çok ayıpladım seni? Unutma ki her genç kızın her kadının hayali Necdet. Şahane Bekar dı sanırım adı bir film vardı, jenerikte adamınpeşinden yüzlerce gelin koşuyordu. Hatırla Sevgili jeneriğini de öyle yapsınlar. Defnesi, Yasemini, Güzidesi hatta ve hatta Aylası Zuhali hepsi Necdet'in peşinden koşsun. Bu diziye de böyle bir jenerik yakışır.

Melal
28-09-07, 23:45
Melal'ciğim ben de evlatlığım, durum bana hiç yabancı değil, o yüzden yazdım.
Diziyle ilgili anlatmak istediğimse şu:
Necdet kızı öz kızı gibi seviyor, bu adam zaten bencil biliyoruz; Yasemin ile evlenerek, Ahmet'i beklemeyerek bencil olduğunu göstermedi mi zaten?Yasemin ile sırf onu sevdiği için evlenmedi mi?Çocuk bahane yani.
Rüya'ya da bu kadar bağlandıktan sonra onu kaybetme korkusu yaşıyor, normal.
E Yasemin Hanım'a ne oluyor peki?Haydi Necdet'i anladık da Yasemin niye aynı tutumu gösteriyor:icon_whisKızılacak, haksız bulunacak çok daha önemli biri var; Yasemin.
Necdet'in böyle davranmasına meydan veren de Yasemin.
"Ahmet'e madem her şeyi söyledin, sevdiğim adam madem artık kızımızı öğrendi...Artık bazı şeylerin zamanı geldi.Ahmet'in beni affetmesi için elimden geleni yapmam lazım, bundan sonra kızıyla olmak da onun en doğal hakkı" demiyor!Tam tersini yapıyor!Mahkemede sevdiği adama karşı verdiği ifadeye bakın, inkar etti resmen.
Bu durumda Necdet'e hiç kızamıyorum, koskoca Yasemin varken:img-yes:

Zaten bu dizide herkesin kızdığı ilk kişi Yasemin.
Necdet biraz daha ikinci planda evet bazen ona da kızıyorum ama Yasemin kadar değil.
Yasemin Necdet'e aşık değil ama minnet duygusundan Ahmet'le Kıbrıscığa gitmedi.
Ahmet gerçekleri öğrendi şimdi ise kızına gerçekleri söylemek bir yana dursun savcıya yalan ifade veriyor.
Yani Yasemin anlamak çok zor ne yardan geçiyor ne serden.

mıstaa
28-09-07, 23:46
-Ahmet bunca yıl çocuğunu kendinden saklayan Yasemin'e ne dese, ne yapsa az..

-Ama çocuğu söylememe sebebini düşününce Yasemin'de haklı...

-Necdet bunca yıl babalık yaptığı Rüya'yı çok seviyor ve en azından şimdilik bırakmaya niyetli değil.O da haklı

-Ayla, Ahmet'le olan düğününün arifesinde terk edildi.Kızgın ve haklı.

Herkesin kendine göre haklı tarafları var.:img-pilot

badger
28-09-07, 23:49

Bunu kaç kere burada anlattık, ama anlaşılmıyor..Necdet, fedakarlık falan yapmadı diye..Sadece kendi aşkını yanında tutmak için fırsatı yakaldı ve yaptığı yatırımlarla yanında tutmayı başardı..Bunu da çok ince kılıflı, hoş görüntülere sebebiyet verecek atraksiyonlarla yaptı..Hep edindiği rollerin en iyisini yaparak...Bunun nesi kötü diyebilirsiniz? basit düşünceyle hayır kötü değil..Ancak, işin içine sırf kendini mutlu etmek için, kendi bencil sahiplenme duygusu için, diğer kişilerin mutsuzluğuna sebep olmak..Hele içinde bir babadan saklanan masum bir çocuk varsa...bana göre hiç de haklı bir gerekçe olamaz...
Necdet, bir nevi çaldığı bir çocuğa, kendini yasemine duyduğu aşktan ötürü aşırı kaptırılmış, gerçek dışı mükemmel bakıcı babalık yapmıştır...ve adı üstünde hırsızlık, bu onun gerçek bir baba olduğu anlamına gelmez...Bana göre, bir hırsızın da babalık hakkı olamaz..Ama burada en acı olan ise, bunu çocuğun annesiyle beraber yapmıştır..Bu da buzz gibi ortaya çıkan gerçek...O yüzden ahlaki ve insaniyet olarak, Yasemin ve Necdet, her ne yapıyorlarsa, vazgeçsinler...Çünkü bunu, bir yalanı sürdürmek için yaptıklarını, ilerde, şimdi Ahmete anlatamayacakları gibi, Rüyaya hiç anlatamazlar...Adı üstünde yalan bu!..Bunu kimse kabullenemez...

Yaseminin aymazlığıyla bu Necdetteki potansiyel körüklendi durdu...sırf yasemini de suçlamak yersiz..En az onun kadar bu konuda Necdet de suçlu neden?...Hiçbir zaman bunu kendi egosundan uzak tutup ahlak! ve insaniyet namına sorgulamadı..hatta hiç düşünmedi ve hala daha düşünmüyor..
Necdetin fedakarlıklarının bu bölümde tekrar sahneleriyle gösterilmesi, çok abes idi..Eğer etkileyici flashback koymak istiyorlarsa...necdetin Ahmetin Kayseriden gidişini öğrendiği o alttan alta sırıtmasını ya da Ahmetin ilk kez gördüğü Rüyanın anne karnındaki halindeki yumruk yemiş gibi olan surat ifadesini de gösterebilirler bknz:Adamın en mutlu olacağa habere, nasıl da kahroldu..İşte bu yüzden Necdetin de Yasemin kadar bu dünyada yatacak yeri yok...Umarım kendi çocuğu da olur hem de bihaber bir şekilde...:img-cool2

dizice
28-09-07, 23:50
Bunalim dedigine Ayla gibi girilir. Ahmet'ten ayrilacagim diye kiz yataklara dustu, aylarca duvarlarla bakisti. Sonra da tedavi gordu, kalkti, hayatinin dizginlerini eline aldi ve yapilmasi gerekeni yapti. Ayla'yi sevdigimden degil. Hasa; ama verdigi tepki insancaydi.

Yasemin niye yataklara dusmedi, bos duvarlara bakmadi da, suslenip suslenip Ahmet'e nazire yapmaya cikiyor? Neden Yasemin insan gibi davranmiyor? Yasemin'i psikopat gibi gostermeye basladilar. Duygu yok. Tepki yok. Empati sifir. Karsisindakinin hislerini anlamaktan, ozdeslesmekten aciz. Insan musveddesi bir sey oldu.

Necdet'i sevmesem de anliyorum; kendi cikarlarina hizmet edecek sekilde davraniyor hep. Yasemin onu da yapmiyor. Ne kendi cikarlarina, ne sevdigi insanlarin cikarlarina uygun davraniyor. Ne bunalima giriyor, ne silkinip kendine geliyor. Ne hakliligini savunabiliyor, ne ozur dileyebiliyor. Kusura bakmasinlar; ama ben hayatimda boyle bir insan tanimadim. Bu senarist salakligidir. Yani ne yazacagini bilmeyen senaristler, hikaye ilerlesin diye karakter tutarliligindan bu kadar vazgecerlerse, ortaya boyle anlamsiz bir karakter cikar ancak. Var mi Yasemin'in yaptiklarina anlam verebilen? Yok. Bence bu dizinin hikayesini kim yaziyorsa, cok zayif. Sadece klasiklerden esinlenen, ya da kliselerden olusan bolumleri becerbiliyorlar. Onlar da artik tukendi. Is yaraticiliklarina kaldiginda, yani hikayenin dugumunu cozmeleri gerektiklerinde beceremiyorlar. Diyaloglar bile sacma sapan bir hal adi; ama sadece bu olsa, bunu anlardim, vakit yok, hizli yaziyorlar derdim. Mantiktan yoksun olay gelisimini ise kesinlikle anlamiyorum. Guya kalburustu dizi yaziyorlar. Kimse kusura bakmasin; ama ben cok iyi diziler izledim-cogu yabanci da olsa, yani iyi dizi nasil olur biliyorum. Boyle degil. Bu insanlar nasil senarist oluyor anlamiyorum. Isleri sonucta bu, bir dugum atarken, o dugume nasil bir mantikli cozum getireceklerini bastan bilmeleri lazim. Kostumdu, tarihi olaylardi, guya o kadar emek harcaniyor, hikaye deli sacmasi olunca, kimin umurunda olur ki?

odysseia
28-09-07, 23:55
Hangi vicdan, hangi aşık kalp, hangi annelik, Yaseminin bugün savcılıkta yaptığını yapabilirdi allahaşkına?

hangi baba sırf çocuğunun annesine kızdı diye kızını mahkemede kavga konusu yapar? bu hangi vicdana sığar peki? o çocuk masum.. günahsız bi çocuk. sırf bedel ödetmek için rüyayı kullanıyo ahmet. yanılmaya çalıştım ama ahmet-yasemin konuşmasından sonra yanılmadığımı anladım.
yasemin 3-5 cümlesiyle direkt sildi ahmetin öfkesini. bu kdr sert olma dedi ve ahmet haklısın dercesine kafasını sallayarak gülümsedi. ne zaman yasemin, necdeti üzmemek için dedi, o zaman ahmet yine "rüyadan ayrı kalmam, elimden geleni ardıma koymam yasemin" tavrını takındı. bu çocuğuna kavuşmak istemek falan değil, çocuğuna kavuşamamanın intikamını almak.. kimse bana masal anlatmasın. ahmet-yasemin aşkını geri istemiyorum, biri bana sadece ahmeti geri versin yeter..
yasemine gelince, süzme salak. resmen kaşındı, adamı o kdr yumuşatmışken gitti en hassas yerinden vurdu. yine kabarttı öfkesini.. ne konuşmayı biliyo, ne de ahmeti istediği gibi evirip çevirebilecek gücün kendinde olduğunu. hatasını da "haklısın"larla, "hatalıyım"larla kabul ettiğini sanıyo, o da hikaye.
necdete de gelirdim ama, ahmetin bi vakitler dediği gibi "necdet ayrı bi mevzu". tüm fedakarlığı ve melekliğiyle dünyevi hayatın içinde kalmasın,doğru değil. kanatlanıp göğe yükselsin o! başka da birşey istemiyorum.

ayrıca necdetle yasemin müthiş ikili falan da değil bence. ahmet ve yasemin müthiş ikili. şu süper saçma halleri tam tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali..
şu dkdan sonra, ne ailelerin iç hesaplaşmalarına inanırım, ne yaseminin anneliğine, ne ahmetin babalığına, ne de ahmet yasemin aşkına..
sinirle ve aceleyle bi yorum yazdım. kusuruma bakmayın, içimdekini az da olsa atmadan uyuyamayacaktım sanırım:img-wink:
iyi sohbetler ve iyi geceler herkese:img-wink:

resimseçici

evet bence de ve kesinlikle aileler hoop sıyrıldı işin içinden. Ben başından beri bunu söylüyorum Hatta daha önce de yazmıştım. Argo tabirle kusura bakmayın ama rahat mı battı bu kıza da gitti evlendi, onu yaptı, bunu yaptı. Ve ben bu hesaplaşmayı Gürsoy'lardan da bekliyorum. Yasemine hak veren bir tek defne oldu. Aslında Rıza ve Melahat başından beri Gürsoylara göre bu konuda daha ılımlıydılar ve Ahmeti seviyorlardı. Ancak Selma hiç bir zaman layık görmedi Yasemini,Ahmete. ''Kendi payıma düşen acıyı yeterince çektim'' demek bana yetmiyor maalesef

eylul
Eylülcüm lütfen...bu forum kadar Ahmetle Yasemin birleşmesini isteyen bir mercii (komik oldu bu laf ama neyse) düşünemiyorum. Yazdığımız yorumlar- en azından ben kendiminkine bakıyorum, bir kaçı hariç hepsi bu başlıkta, bini geçti- birleşsinler dedik, bu dizinin ana teması onlardı, o başta anlatılan naif aşktı dedik...Yetmedi bir açık mektup bir de manifesto yazdık. Badger onların yerlerini daha iyi bilir...Bence tekrar kopipeystlemenin zamanıdır.

Ama lüt-fen. Ortada bir hak meselesi var ve çözülmesi gerekiyor. Ahmet, karşısında üzerine ölü toprağı dökülmüş gibi duran ve gerçeklerle yüzleşmeyi reddeden Yasemini sarsmak istiyor. Bence mahkemede davacı olmaktan son anda vaz geçecek...Kaç kere yazdık buna mahal bırakmayan bir Yasemin istiyoruz dedik. Bir ana kadın karakter bu kadar karaktersizleştirilmemeli dedik. Hayatının dizginlerini eline alsın, kızının ve sevdiği adamın arkasında dursun, kendini Ahmete affettirmek için elinden geleni yapsın dedik. Aksine senaristler biz ne dersek tersini yapıyor maşallah. Bugün de yaptılar yapacaklarını zaten. Hangi vicdan, hangi aşık kalp, hangi annelik, Yaseminin bugün savcılıkta yaptığını yapabilirdi allahaşkına?

Ama Shevek'cim şimdi böyle düşünmekte haksızmıyım..Yasemin'e hep kızyoruz ..Hep kızıyoruz...Yani kızmaktan haklı olduğu yerleri de atlıyoruz sanki.Ahmet de hep haklı.Hep haklı..Yasemin de hep haksız..

İşte senaristlerde Yasemin'e iyice giydirdi.Kız ailesine de rezil oldu.Zaten olacaktı da..Buna keşke Ahmet sebep olmasaydı...
Başına ne felaket geldiyse başrolde Ahmet...
Necdetin de yanında olmasına artık çıldırıyorum....

Ve ..Ben Ahmet'in Yasemin'i bu kadar üzmesine dayanamıyorum artık...İnsan sevdiği kadını bu kadar üzemez..Hem de hamile bırakmışsın ve çekip girmişsin.

Bende o zaman derim ki herşeye rağmen gitmeseydin..Yada Atlayıp uaçağa bir gelseydin sonra da geri dönseydin.

Yada yazdığın mektubu kim alır , Kapı açılınca rüzgarda uçarmı, kenara köşeye saklanır mı düşünseydin de eline verseydin...

Yani ikisinin de yapacakları çok şeyler vardı.

Ama aşk silindi....Silinmiş gibi davranılıyor..En çok Ahmet sevmeli..Yasemin'i en çok Ahmet düşünmeli...Ben bunları görmek istiyorum..
Ve ben acaba sırf kadın olduğu için mi bilemiyorum hak etsede Yasemine bu kadar yüklenilmesini yüreğim kaldırmıyor vallahi....Acaba Ahmetin sevgilisi olduğu için mi diye de düşünmüyorum değil yani..

Bir de Ahmet'in Yasemin'in hamile olduğu zamanlardaki durumunu , ruh halini, düşüncelerini , kalbini atlamasına inanılmaz sinirleniyorum.Kızın o zamanları için biraz üzül be adam..Ah Yasemin neler çekmek zorunda kaldın diye biraz da sızlan..

Varsa yoksa Rüya..Tamam evlat çok önemli de ..Yasemin de önemli kuzucum...

Vallahi aslında hepimiz aynı şeyi istiyoruz da..Ihhh senaristlerin niyeti yok galiba...

Melal
28-09-07, 23:59
Ahmet kendisine başka bir yol bırakılmadığı için mahkemede hakkını arıyor.
Çünkü Yasemin Rüya'ya gerçekleri söylemek için henüz doğru zamanın olmadığını savunuyor.
Ve Ahmet'in de doğal olarak artık 1 dakikasını bile kızından ayrı geçirmeye tahammülü yok.
Sanırım bizim durumumuz biraz bekara kadın boşamak kolaydır durumu.:)
Yani hiç birimiz Ahmet'in durumunda olmadık,değiliz ve anlayamayız.
Tabii Necdet'i de anlayamayız.
Ama şu bir gerçek ki sanırım hiç kimse gerçek hayatta Yasemin gibi davranmazdı.
Yani hala sevdiğin adama böyle davranmak saçmalık.
Ayrıca şunu anladım ki dna ne büyük nimetmiş.:)
O zamanlar bu olsa Ahmet hemencecik gerçeği kanıtlardı.:)

Shevek
28-09-07, 23:59
Bunalim dedigine Ayla gibi girilir. Ahmet'ten ayrilacagim diye kiz yataklara dustu, aylarca duvarlarla bakisti. Sonra da tedavi gordu, kalkti, hayatinin dizginlerini eline aldi ve yapilmasi gerekeni yapti. Ayla'yi sevdigimden degil. Hasa; ama verdigi tepki insancaydi.

Yasemin niye yataklara dusmedi, bos duvarlara bakmadi da, suslenip suslenip Ahmet'e nazire yapmaya cikiyor? Neden Yasemin insan gibi davranmiyor? Yasemin'i psikopat gibi gostermeye basladilar. Duygu yok. Tepki yok. Empati sifir. Karsisindakinin hislerini anlamaktan, ozdeslesmekten aciz. Insan musveddesi bir sey oldu.

Necdet'i sevmesem de anliyorum; kendi cikarlarina hizmet edecek sekilde davraniyor hep. Yasemin onu da yapmiyor. Ne kendi cikarlarina, ne sevdigi insanlarin cikarlarina uygun davraniyor. Ne bunalima giriyor, ne silkinip kendine geliyor. Ne hakliligini savunabiliyor, ne ozur dileyebiliyor. Kusura bakmasinlar; ama ben hayatimda boyle bir insan tanimadim. Bu senarist salakligidir. Yani ne yazacagini bilmeyen senaristler, hikaye ilerlesin diye karakter tutarliligindan bu kadar vazgecerlerse, ortaya boyle anlamsiz bir karakter cikar ancak. Var mi Yasemin'in yaptiklarina anlam verebilen? Yok. Bence bu dizinin hikayesini kim yaziyorsa, cok zayif. Sadece klasiklerden esinlenen, ya da kliselerden olusan bolumleri becerbiliyorlar. Onlar da artik tukendi. Is yaraticiliklarina kaldiginda, yani hikayenin dugumunu cozmeleri gerektiklerinde beceremiyorlar. Diyaloglar bile sacma sapan bir hal adi; ama sadece bu olsa, bunu anlardim, vakit yok, hizli yaziyorlar derdim. Mantiktan yoksun olay gelisimini ise kesinlikle anlamiyorum. Guya kalburustu dizi yaziyorlar. Kimse kusura bakmasin; ama ben cok iyi diziler izledim-cogu yabanci da olsa, yani iyi dizi nasil olur biliyorum. Boyle degil. Bu insanlar nasil senarist oluyor anlamiyorum. Isleri sonucta bu, bir dugum atarken, o dugume nasil bir mantikli cozum getireceklerini bastan bilmeleri lazim. Kostumdu, tarihi olaylardi, guya o kadar emek harcaniyor, hikaye deli sacmasi olunca, kimin umurunda olur ki?

Dizice ellerine sağlık... 18. bölümde tası tarağı toplayıp Kıbrısçığa gitmeye niyetlenen Yasemin'in kızını düşündüğü için gidemediği vurgulanılıp durdu. Biz de evrendeki kargalarla birlikte güldük durduk bu martavala. Bugün aynı Yasemine "Necdet bana aşıkmış...Ben de onu üzmek istemedim" dedirtiliyor. Biz bu çelişkileri boşlukları eleştirdiğimizde ise "Yasemin artık bir anne, sadece aşık bir kadın değil" deniyor. Peki ama bu Yaseminin yaptıkları ne anneliğe, ne insanlığa ne de aşık ve seven kadınlığa sığmıyor. Ne demek o sadece aşık bir kadın değil, anne demek? "O, çocuğunun babası olan adama güya deliler gibi aşık olması gereken, çocuğunun babası olan sevdiği adam defalarca ona onu hala ve herşeye rağmen sevdiğini söylemiş, çocuğu olduğunu bilse dünyanın en mutlu insanı olacağını belli etmiş bir adam. Eeeee, o zaman. Nedir yani? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?:img-pilot

eylul
29-09-07, 00:06
Dizice ellerine sağlık... 18. bölümde tası tarağı toplayıp Kıbrısçığa gitmeye niyetlenen Yasemin'in kızını düşündüğü için gidemediği vurgulanılıp durdu. Biz de evrendeki kargalarla birlikte güldük durduk bu martavala. Bugün aynı Yasemine "Necdet bana aşıkmış...Ben de onu üzmek istemedim" dedirtiliyor. Biz bu çelişkileri boşlukları eleştirdiğimizde ise "Yasemin artık bir anne, sadece aşık bir kadın değil" deniyor. Peki ama bu Yaseminin yaptıkları ne anneliğe, ne insanlığa ne de aşık ve seven kadınlığa sığmıyor. Ne demek o sadece aşık bir kadın değil, anne demek? "O, çocuğunun babası olan adama güya deliler gibi aşık olması gereken, çocuğunun babası olan sevdiği adam defalarca ona onu hala ve herşeye rağmen sevdiğini söylemiş, çocuğu olduğunu bilse dünyanın en mutlu insanı olacağını belli etmiş bir adam. Eeeee, o zaman. Nedir yani? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?:img-pilot

Kuzucum bak şimdi kızma Yasemin'e ..Yanında Ahmet olmayınca androhit gibi olmuş.Donuklaşıyor kadın adeta...

Sonra Ahmet geliyor..Elini uzatıyor....Tam gidecek.....Gene devreler karışıyor.

Ama suç Ahmette..Başta onun sigortalarını attırdı....

(Bu akşam Ahmete kızgınım....Deprem olsa Ahmet'ten bileceğim...)

mıstaa
29-09-07, 00:09
hangi baba sırf çocuğunun annesine kızdı diye kızını mahkemede kavga konusu yapar? bu hangi vicdana sığar peki? o çocuk masum.. günahsız bi çocuk. sırf bedel ödetmek için rüyayı kullanıyo ahmet. yanılmaya çalıştım ama ahmet-yasemin konuşmasından sonra yanılmadığımı anladım.
yasemin 3-5 cümlesiyle direkt sildi ahmetin öfkesini. bu kdr sert olma dedi ve ahmet haklısın dercesine kafasını sallayarak gülümsedi. ne zaman yasemin, necdeti üzmemek için dedi, o zaman ahmet yine "rüyadan ayrı kalmam, elimden geleni ardıma koymam yasemin" tavrını takındı. bu çocuğuna kavuşmak istemek falan değil, çocuğuna kavuşamamanın intikamını almak..
Aynen katılıyorum ve;

Eğer Ahmet çocuğunu istiyorsa önce davayı geri çekmeli ve daha sakin olmalı.Yasemin'i affedip affetmemek kendine kalmış ama kızı için daha mülayim davranması lazım..Ve biz seyircilere "ben intikam peşinde koşan bir adam değil, kızının peşinde koşan bir babayım" demesi ve bunu bize göstermesi lazım....Aksi halde bu hırçınlıkla bir yere varılamaz..

dizice
29-09-07, 00:09
Hayor Riza ve Melahat kesinlikle daha ilimli degillerdi. Sadece Ahmet'i kucumsemiyorlardi. Ahmet'in Yassiada'ya gidip, Riza'ya Yasemin'i cok seviyorum, ne olur izin verin evlenelim, ben de sizin avukatiniz olayim diyerek resmen yalvardigi sahneleri unutmayalim. Adam nuh dedi, peygamber demedi. Ayrica "O aile" ladini da ilk soyleyen Selma degil, Nezahat'ti. O da Gursoy'lardan hic hazzetmiyordu.

Ahmet su anda ilk defa sacma hareketlerde bulunuyor. Bence yapmamasi gereken seyler yapiyor. Ama benim kocam, bana sadece bir defa oyle bir sey demisti. Hosuma gitmeyecek bir sey yapti. Neden yaptin, istemeyecegimi tahmin edemedin mi dedim. Bilmemkime ayip olmasin, kirilmasin diye dedi. Ben de "Ama beni kirdin, bunu mu tercih ediyorsun?" dedim. Boyle dusunmedim; ama cok haklisin. Ozur dilerim" dedi ve bir daha oncelikle beni dusunmesi gerektigini anladi ve baskalarini degil, beni kirmamaya oncelik vermeye soz verdi. Ki bu kucuk bir meseleydi; onemli bile degildi; ama onemli olan o ilke. Yani insanin sevdiginin cikar ve hislerini, baskalarindan once dusunmesi. Yasemin ise, bu kadar muhim bir meselede, habire, "Necdet'i uzmek istemedim, bidi bidi" deyip duruyor. Ahmet de tabii dusunuyor. Kiz dusunmus, Ahmet'i mi uzeyim, Necdet'i mi? Ahmet'i uzmeye karar vermis; cunku Necdet'e kiyamamis. Bu da Yalan. Necdet'e kiyamayan, o gun onunla beraber olurdu, ya da serbest birakirdi. Yasemin ikisini de yapmayip, formaliteye devam ederek, ancak duzenini devam ettirdi. Korktu iste, herkes ne der, vs. diye. Yasemin korkak. Tek bildigimiz bu. Geri kalan her sey muamma kiz hakkinda.

spdr
29-09-07, 00:11
Rıza bey'e gıcık oldum.
Şevket bey'in Rüya'nın öz dedesi olduğunu yok sayıyor ya.
Onlarında hakkı torunlarını görmek,sevmek adam bunu unutuyor.
Sanki Ahmet herşeyi bilerek zamanında kızını terk etmiş gibi davranıyor.

Sevim'le Mehmet'in halleri çok şirin ya liseli aşıklar gibiler.:img-in_lo

aksine ben rızayı uzun zaman sonra ilk defa mantıklı bir şekilde konuşrken gördüm...
olay çok yeni ve bence rızadan görebileceğimiz en iyi tepki.tamam en iyi tepki değildi ama..buydu:icon_whis

konuşalım dr a gidelim orda halledelim dedi:good:
çok mantıklı
---
ama ben zamanında rıza durumu öğrenince ahmetin yanında olur diye hayal kurduydum..Tanrııım..ne kadder safmışım.:img-in_lo

eylul
29-09-07, 00:11

Bence bu konu hakikaten önemli..kesinlikle hak veriyorum...Modernlikten öldüler vallahi...Olgunluklarına ve sakinliklerine hayran kaldım.

Yani bu evlilik evciliği de boşuna sürmüş..Keşke rüya doğduktan sonra boşansalardı....

Ben Rıza'nın yıkılmasını beklerdim açıkçası....Belki müzük çalarken bir ara hiddetlenmiştirde biz görmemişizdir...

Shevek
29-09-07, 00:13
Ama Shevek'cim şimdi böyle düşünmekte haksızmıyım..Yasemin'e hep kızyoruz ..Hep kızıyoruz...Yani kızmaktan haklı olduğu yerleri de atlıyoruz sanki.Ahmet de hep haklı.Hep haklı..Yasemin de hep haksız..

İşte senaristlerde Yasemin'e iyice giydirdi.Kız ailesine de rezil oldu.Zaten olacaktı da..Buna keşke Ahmet sebep olmasaydı...
Başına ne felaket geldiyse başrolde Ahmet...
Necdetin de yanında olmasına artık çıldırıyorum....

Ve ..Ben Ahmet'in Yasemin'i bu kadar üzmesine dayanamıyorum artık...İnsan sevdiği kadını bu kadar üzemez..Hem de hamile bırakmışsın ve çekip girmişsin.

Bende o zaman derim ki herşeye rağmen gitmeseydin..Yada Atlayıp uaçağa bir gelseydin sonra da geri dönseydin.

Yada yazdığın mektubu kim alır , Kapı açılınca rüzgarda uçarmı, kenara köşeye saklanır mı düşünseydin de eline verseydin...

Yani ikisinin de yapacakları çok şeyler vardı.

Ama aşk silindi....Silinmiş gibi davranılıyor..En çok Ahmet sevmeli..Yasemin'i en çok Ahmet düşünmeli...Ben bunları görmek istiyorum..
Ve ben acaba sırf kadın olduğu için mi bilemiyorum hak etsede Yasemine bu kadar yüklenilmesini yüreğim kaldırmıyor vallahi....Acaba Ahmetin sevgilisi olduğu için mi diye de düşünmüyorum değil yani..

Bir de Ahmet'in Yasemin'in hamile olduğu zamanlardaki durumunu , ruh halini, düşüncelerini , kalbini atlamasına inanılmaz sinirleniyorum.Kızın o zamanları için biraz üzül be adam..Ah Yasemin neler çekmek zorunda kaldın diye biraz da sızlan..

Varsa yoksa Rüya..Tamam evlat çok önemli de ..Yasemin de önemli kuzucum...

Vallahi aslında hepimiz aynı şeyi istiyoruz da..Ihhh senaristlerin niyeti yok galiba...

Bugün bölümü izlemeden önce Badgerın yaptığı ankette ben "Yasemin; çocuk Ahmetten değil, diyecek" olan a şıkkını işaretlemiş ve şunları yazmıştım. Dilimde tüy parmaklarımda derman kalmadığı için yapıştırıyorum Eylülcüm.:)

Anketi hissettim geldim...Bence "a" diyecek...(Umarım yanılıyorumdur Allahım. Amin) Ama, onu şimdiye kadar hep affetmiş, herşeye rağmen affetmiş olan Ahmet affedecek bir şekilde...Onun aklını kayalıklarda bıraktığını, onun da o kayalık gününden beri, kendisinin bir keresinde Yasemin'e ifade etmiş olduğu üzere (bkz.: 18. bölüm: Beni öldürdün sen Yasemin...Ben artık yaşamıyorum), aynen Ahmet gibi yaşayan bir ölü olduğunu fark ettiği ve anladığı gün affedecek işte...Aşk, gerçek aşk affeder çünkü. Eninde sonunda affeder. Bkz: Forumdaki aşk tanımları-melezleşme ve yine bkz.: ortada bir çocuk var).

Ahmet'in Yasemini hapse tıktırmak gibi bir niyeti bence de yok. O sadece sarsmak istiyor onu ve Necdeti. Çünkü bunların gerçeği görememe ve yaşayamama hastalıkları var. Ahmetin Yaseminin üzerindeki ölü toprağını atmasını sağlaması lazım. Mahkemeden vaz geçer o...Geri çeker...Yine büyüklük onda kalır...Ama, bakalım anlayana

Bir de hatırlatma yapayım: Ahmet terk edip gitmedi ve tam da dediğin gibi, bir bahane yaratıp uçakla iki hafta sonra geri döndü. Koştu Kayseriye gitti. Nikahı gördü. Genç yaşta kalp krizi geçiriyordu neredeyse. Dönünce Necdet'in kapısına dayandı. Bu evliliğe inanmadığını ve takmadığını haykırdı. Necdet'in buna yanıtı neydi: "O artık benim karım! Benim karım, anla artık Ahmeeeet!" Yasemin'e telefon açtı. Bas bas bağırdı. Acıyla bağırdı. Yasemin hanım ne yaptı? Suratına kapadı telefonu! Taş olsa çatlardı.

merve_ak
29-09-07, 00:15
Off gene aynı konu ya.
SAnırım hiç sıkılmıyorsunuz aynı şeyleri yazmaktan. eh o zaman ben de sıkılmıyım.:)
Ben özellikle necdet'i savunmak istemiyorum ama siz yazınca elim durmuyo yine. Bazı Arkadaşlar her durumda Necdet'e saldırmaya o kadar hazır ki..
Yasemin neden intihar ediyordu?
Ahmet'e asla hamile olduğunu söyleyemeyeceği ve ailesinden utandığı için.
Yani öyle imkansız ki durum, bunun Ahmet'e söylenmeyeceği çok belli Yasemin tarafından. Kız ölümü bile göze almış durumda. Öyle bir anda Necdet onu çekti aldı vee evlendi(necdet de o zamanlar Yasemin gibi suçlu sanıyordu Ahmet'i ki söylemekte ona düşmez zaten). Ahmet geldiğinde kayseriye zaten her şey bitmişti evlenmişlerdi. Ondan sonra da Necdet'in bi umutla Yasemin'in onu sevmesini beklemesi kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü adam aşıktı. Buna rağmen zamanında ikisini kaçıracaktı bile ki onun yaptığını kimse kolay kolay yapmaz. Hele hele Rüya'ya olan sevgisini tartışmıyor musunuz???
Bunu diziyi izleyen herkes anlayabilir. Çıkarlar üstüne kurulmuş bir sevgi bağı yok aralarında. Artık Yasemin'in yanında durmasa Necdet iyi olur bence ama onun en büyük hatası da hala yaseminle olması zaten. Yoksa onun Rüya'yı da Ahmet'ten bucak bucak saklama gibi bir durumu yok. Bugünkü konuşmalarından anlamanız lazımdı. Ayrıca onun artık Yasemin-Ahmet arasına girdiği de yok niye beraber değilsiniz diye soracak kadar olgunluk gösterebilen biri.

LİN
29-09-07, 00:22
En beğendiğim sahne son sahneydi çanlar.Ahmet ve Yasemin yanyana yürürlerken,boşa geçen onca yıla,babasını bilmeyen Rüya'ya,derbeder,hayattan vazgeçmiş Ahmet'e,kendini unutmuş,kişiliğini rafa kaldırmış şaşkın Yasemin'e ağladım ben.Onlar yürüdü ben ağladım...
Hani düğüm çözülsün diye; hikayenin en başına dönülür ya...
Devamlı öksüren bir hastanın,boğazına bakmak yerine,asıl ciğerlerine bakılır ya...
Rıza,Şevket,Yasemin ve Ahmet buluşması yıllar önce olması gerekliydi aslında!
Çok geç kalkmış bir hesaplaşmaydı Rıza ve Şevket'inki.Kavga gerekli miydi ?HAYIR.
Ama eskileri konuşmak ,yıpranmış defterleri açmak gerekliydi.Demek ki yaraları sarılmamış ikisininde...Koca koca adamlar sadece mış gibi yapmışlar.Rüya sayesinde Rıza'da, Şevket'de eteklerindeki taşları döktüler en sonunda.Bir çiçeği soldurmamak için önce kökündeki kurtları kazımak lazım.Ahmet ve Yasemin aşkında da aslında;kaseti başa sarıp esas sorunu,unutulan sorunu çözmek gerekliydi..Sorunun kaynağı da maalesef Rıza ve Şevket.Eğer;iki aile aynı tandansda hareket etseydi, zamanında 7 gün 7 gece Ahmet ve Yasemine düğün yapılır ve bizimkiler şimdi 3.çocuklarını kucaklarına almış olurlardı.Ne Ahmet kendini sürgüne gönderir,ne de Yasemin aklını kayalıklarda bırakarak aptal bir evlilik yapardı.Ne Rüya öz babasının varlığından bihaber yaşar,ne Aygün'ler böylesine korkunç bir kayal kırıklığı yaşardı .Rıza ve Şevket iki sevenin mutlu olma,aile olma haklarını aldılar hırsları ve kavgalarıyla...Bu kavga,sadece kendi çocuklarının değil,pek çok alakasız kişinin hayatını etkiledi.Böyle bir olay olmasaydı, dış kapının mandalı Güzide evli bir adama aşık olduğu için kendini pişman hissetmez,gönlünce aşkını yaşardı.
Sevgi yetmedi.Yetemedi.Maalesef Deniz'de çok büyük konuşmasın.Ahmet'de zamanında deli fişek dönemlerinde Yasemine aynı lafları etmemişmiydi?
Ama yinede ben, 60 larda yaşasam,dönem ne kadar muhafazakar da olsa, ne yapar eder hamile olduğumu sevdiğim adama açıklar, hiçbir zamanda kurtuluşu bir hımbılla evlenmek de bulmazdım!

eylul
29-09-07, 00:24
Bir de hatırlatma yapayım: Ahmet terk edip gitmedi....

Ahmet resmen terkedip gitti...Amerikaya gitti...Babasının kriz geçirmesinden kendinin ve dolayısıyla Yaseminin de etkisi olduğunu düşünüyordu.Suçluluk duyuyordu...

Ahmet Yasemin'e ayrılıkla ilgili sözler söyledi..Sonra da beni bekle gibi bir şeyler yazdığı mektubu bıraktı.Sonrada Amerikaya gitti.

Ahmet Amerikaya giderken Yasemin terkedildim..Aşkımızda ayrılık var duygularındaydı.

O zamanların telekominikasyon sorunundan Ahmet bir kez aradığında cızırtıdan konuşamadılar.

Yüzüne ne zaman telefonu kapadı hatırlamıyorum.

Ahmet geri döndüğünde ise zaten Yasemin evleniyordu.

Ama evlendiklerinde Necdet daha o an Ahmetin aşkını anlayıp olaya müdahele etseydi.

Bence Nevdet orada Yasemine hiyanet etti.

resimseçici
29-09-07, 00:28
Ahmet'in Yasemini hapse tıktırmak gibi bir niyeti bence de yok. O sadece sarsmak istiyor onu ve Necdeti. Çünkü bunların gerçeği görememe ve yaşayamama hastalıkları var. Ahmetin Yaseminin üzerindeki ölü toprağını atmasını sağlaması lazım. Mahkemeden vaz geçer o...Geri çeker...Yine büyüklük onda kalır...Ama, bakalım anlayana
umarım böyle olur İnşallah gerçekten istiyorum.
yada senaryo daha da saçmalayarak devam eder ve genel özette belirtilen Aylanın herkesin kaderine etki edecek açıklaması gelir. ve velayet Ahmet'e verilir. Tabii Rüya da hem annesinden, hemde babası bildiği Nejdetten alınıp; Ahmet'e iade edilir. Ahmet yılların öcünü alır. Rüya' da hemen babasının boynuna atlayıp canım babam sonuda kavuştuk der ...... Tabi Yaseminde artık Sevda tepesindeki kayalıklara gidip atsın zaten kendini nede olsa heba olmuş bir ömür, heba olmuş bir aşk....

badger
29-09-07, 00:29
Ahmet, belki de görüntüde kırıcı davranıyor olabilir..ama yıllardır suratına bakıla bakıla ayakta saniyede yüz yalanı düşününce...az bile davranıyor diyebilirim..Adam, şu anda kimsenin sıkıntısıyla empati kuarbilecek durumda değil..Adma kendi durumuna empati kurulmasını beklerken, karşısında aynı yalanların ve bunları destekleyen gerekçelerin ya da davranışlarla karşı karşıya...

Necdet, geçiyor bir anda karşısına Rüya senin kızın diyor..Gidiyor Yasemine soruyor...Çok üzgünüm deniyor..ve peşinden adamın durumuna kimse bakmadan sorgulamadan, güzellikle konuşmadan, eski konumlar devam ettiriliyor..bknz:aaa Ahmet ha bu arada senin bir çocuğun var! Haberin olsun..ama sen bir şey etme..kenarda uslu uslu otur..biz seni çağrınca gelirsin..

Necdet, hala orada..yasemin, yine aynı laylaylomlukta...Ahmet yine kenara itilmiş..ve çocuk orada ona hem yakın hem taa uzakta...Bunu kimse hele hiçbir ebeveyn kabullenmez..Daha doğrusu kabullenemez..Ahmet, bana kalırsa, hiç de yanlış davranmıyor..Adam,ilişki kurmaya çalıştıkça..ya çocuk yanından kaçırılıyor ya suratına sorumsuz! diye haykırılıyor ya da hasmı gördüğü adamın methiyelerini işitiyor..Kusura bakmayın...erkek zihniyetinde bunu hiçbir erkek kabullenmez...Hatta Ahmet, en kibarını bile yapıyor diyebilirim....:icon_whis Yasemin bu kadarına bile şükretsin bence...

senaryoyu yazanlar kadınlar..ve bazı an geliyor..gerçekten erkek zihiyetine ters olabilecek olayları betimliyor ya da sahneliyorlar...Akıl almaz, basit ve temel erkek davranışlarına uymayacak laflar yazıyorlar....bknz:ben bile bunu bir erkeğin ağzından duymak diye..:blink: oluyorum...

eylul
29-09-07, 00:30
Shevek'cim ben Ahmet bugün Ahmet' kızgınım....

Bir de Yasemin haetti yada etmedi....Çok çile öekti..

O sevmiyor mu ..Aşkından deli oluyor..Ölüyor..Her ne kadar devrelerinin bozukluğunda ifade güçlüğü çeksede bu böyle..

Ahmet bu kadını artık silkelemesin ne olur yaw...Ama o da hayırlısıyla Necdetin kollarının altından bir çıksa...

Artık hiç bir şeyin önemi yok..Alacaksa da Rüyayı babası alacak bir dese hatunum ....

Bence Yasemin'in gene intiharı gelsin...Gitsin çamların altına..Bu sefer de Ahmet kurtarsın.......

angelstone505
29-09-07, 00:33
Ben bu diziyi tek geçerim ya hergeçen bölüm bir öncekinden güzel oluyor ,heyecan duygu yoğunluğu,karmaşa hiç bitmiyor ...bitmesinde:happy0064toplam birkaç dizi izlerim ama bu dizi başdımı başka oluyorum ,misafir çağırmıyorum ,dışarıya bile çıkmıyorum tutuldum diziye Ahmede Yasemine öyle gidiyorum dahada abartıp netten eski bölümleri izliyorum ama adada geçen gençlik bölümleri başka ,Yasminin hatıra defterni kaybedişi Ahmetle küpesini kaybedince karşılaşmaları yaaa harika,ama yeni bölümlerdende çok ama çok mutluyum müzik Cd sini aldım satsınlar bölüm Cd lerinide ilk ben alırım herhalde:img-in_lobu hafta gene harikaydı ama bugeceki favorim Sevimle Memet onasıl aşk onasıl sevgi ,otel odasındaki Sevimin hali binlerce kere kutlarım bu oyuncuyu.....Ahmet o başka karekter olarak herkezin sevebileceği bir erkek ama son bölümlerde katı ve sert bir Ahmet görüyoruz ee haklıda,Yaseminde biraz haketti ,Necdet senide seviyorum da abicim madem çocuktan vazgeçemiyeceksin ne yumurtladın zavallı adama herkezi altüst ettin,zavallı Güzide bak anneside hasta nasıl çıkıcaksın buişin içinden???ay babaların 2 koca adamın birbirlerine girmesi hem çok komik hemde anlamlıydı....karışmasalardı gençelerin aşkına engel olmasalardı bunlar gelmiycekti Yaseminle Ahmedin hatta belki Necdetin başına ,çok güzel bir bölümdü bu dizi günlük dizi olsaydı keşke dediğim çok oluyor...Ayda Aksel sanada özel hayranım bakışlarınla oynuyorsun.Herkez çok iyi herkez çok güzel belli değilmi ratinglerden zaten.:happy0064

Shevek
29-09-07, 00:36
yasemin 3-5 cümlesiyle direkt sildi ahmetin öfkesini. bu kdr sert olma dedi ve ahmet haklısın dercesine kafasını sallayarak gülümsedi. ne zaman yasemin, necdeti üzmemek için dedi, o zaman ahmet yine "rüyadan ayrı kalmam, elimden geleni ardıma koymam yasemin" tavrını takındı. bu çocuğuna kavuşmak istemek falan değil, çocuğuna kavuşamamanın intikamını almak.. kimse bana masal anlatmasın. ahmet-yasemin aşkını geri istemiyorum, biri bana sadece ahmeti geri versin yeter..
yasemine gelince, süzme salak. resmen kaşındı, adamı o kdr yumuşatmışken gitti en hassas yerinden vurdu. yine kabarttı öfkesini.. ne konuşmayı biliyo, ne de ahmeti istediği gibi evirip çevirebilecek gücün kendinde olduğunu. hatasını da "haklısın"larla, "hatalıyım"larla kabul ettiğini sanıyo, o da hikaye.
necdete de gelirdim ama, ahmetin bi vakitler dediği gibi "necdet ayrı bi mevzu". tüm fedakarlığı ve melekliğiyle dünyevi hayatın içinde kalmasın,doğru değil. kanatlanıp göğe yükselsin o! başka da birşey istemiyorum.

ayrıca necdetle yasemin müthiş ikili falan da değil bence. ahmet ve yasemin müthiş ikili. şu süper saçma halleri tam tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali..
şu dkdan sonra, ne ailelerin iç hesaplaşmalarına inanırım, ne yaseminin anneliğine, ne ahmetin babalığına, ne de ahmet yasemin aşkına..
sinirle ve aceleyle bi yorum yazdım. kusuruma bakmayın, içimdekini az da olsa atmadan uyuyamayacaktım sanırım:img-wink:
iyi sohbetler ve iyi geceler herkese:img-wink:

Dyss, keşke yazıp hemen kaçmasaydın da biraz karşılıklı sohbet edebilseydik:icon_sorr Bknz: diyaloğun da aşkın da karşılıklı olanı makbuldür.

Canım bunu kaç kere konuştuk. Ahmet de bir insan nihayetinde. Bu dizide üzerine bu kadar gelinen ve herşeye rağmen ayakta kalan sağlam duran bir karakter daha yok! O bence mahkeme meselesinde fena halde Necdet'e taktı, doğru. Çünkü baktı, ne Yasemin (ona kendi ağzıyla söyledi hatırlarsan: Bana bir şey söyle. Öyle bir şey söyle ki, seni affedeyim. Karşılığında ne aldı: Ağlayıp, üzgünüm demekten başka bir şey gördü mü? Yasemin ona, tamam, hatamı tamir edeceğim, kızımız sana baba diyecek, bunu sağlayacağım, senin ve kzımın elini hiç bırakmayacağım, bunu beraber yapacağız. Dedi mi? Hayır). O şimdi kuyruğuna basılmış bir hayvan gibi, evet. Dizi tarihinin en bal badem, melek, derviş aşık erkek karakteri de böylece insanileştirildi aslında. Ama ben nedense onun bu öfke ve hınç dolu bakışlarında bile hala, evet hala, aşk görüyorum. Ve hala, Mörvçanın aşk-nefret teoremine sarılıyorum sıkı sıkı. Bu öfke, bu aşkın büyüklüğünden, büyük bir duygu patlamasından kaynaklanıyor. O sevdiği rüya gibi kızın yürüyen ruh gibi ortalıkta dolaşmasına, başkasını üzmemek için kendisini üzmeyi göze almasına kızıyor. Kızından ayrı kalmayı istemiyor. Onun kendisine baba demesini istiyor tamam da, Yasemin ve Necdetin bu dayanışmasına da katlanamıyor işte artık. Budur yani...
Bence iyi kotarırlarsa hikayeyi (affetme-pişmanlık-kavuşma) çok güzel oturtulabilir hala.
Tabii ki bir anne baba için çocukları hayattaki en önemli şeydir. Ama birbirine büyük aşkla, tutkuyla bağlı anne babalar da birbirleriyle halleşmeyi, gerekirse aşkın dozajı ile ilgili olarak nerede olursa olsun iletişmeyi, asla ve hangi nedenle olursa olsun bırakmazlar. Birbirine çok aşık bir ebeveynle yaşamadım ben, ama tanıklıklarım var. En basitinden benim kendi, ilişkim var. Biz, tamam, Öykünün anne-babasıyız ama, sadece Öykünün anne-babası değil,
aynı zamanda ve her zaman "Shevek-BEA" olduk. Şimdi Rüya en büyük mesele tabii. Ama onun kadar büyük bir başka mesele de Ahmet-Yasemin meselesi. Burada Ahmetin Yaseminle " başka birini nasıl olur da benden önce düşünürsün,neden aşkımıza, bana güvenmedin ve hala nasıl olur da avaz avaz, seni seviyorum, diye bağırmıyorsun?" çekişmesi de var, gözden kaçırılmaması gereken.:):img-pilot

dizice
29-09-07, 00:37
Ya hic intihar etmeye tesebbus etmis insan tanimadiniz mi? Genellikle bir tessebus ediyorlar; olmuyor. Sonradan pisman oluyorlar. Yani o anin sicakligiyla deliligiyle yapilmis bir sey. Cok az tesebbus zaten basariyla sonuclanir. Butun bir hayatin sacma kararlarini bir intihar tessebusune baglamak ise yine anlamsiz. Bu kiz niye umutsuzdu ben anlamiyorum. Karninda bebegiyle, "Ahmet biz artik beraber olamayiz, bitti" diyen o. Insan ne kadar acisindan olse de, hamile oldugunu unutmaz herhalde. Yasemin 1-2 saat unuttu. Sonra aklina geldi. Ahmet'e haber vermeye gitti. Alin size senaryo boslugu. Ahmet Amerika'daydi ve mektup ve telefonla ulasilabilirdi. Defne'de adresi de numarasi da vardi. Onu aramak yerine, Necdet'e evlenmeyi tercih etti. Senaryo boslugu iki. Insan once bir sekilde Ahmet'e ulasmaya calisir. Ailenin istemedigi bir adamla evlenmek, sacma sapan hayali ve gecici bir evlilik yapmaktan iyidir. Ikisi de aileni uzecek eninde sonunda; ama Ahmet'le evlense, kabulleneceklerdi zamanla, tatliya baglanacakti.
Ucuncu senaryo boslugu ise Necdet'le bosanmamasiydi. Dogumdan 1-2 sene sonra bosanacklardi. Anlasma buydu. Bosanmayinca Ruya'nin NEcdet'i baba bilerek buyuyecegi, baglanacagi, her gecen gun islerin sarpa saracagi belli bir sey. Hadi Ahmet hic donmedi, hep Kibriscik'ta kaldi diyelim. Yasemin omur boyu, kendisine "bir arkadas" olarak yardim ettigini sanan Necdet'i formalite bir evlilikte tutacakti. Bu ne insafsizlik, ne sacmalik? Necdet Guzide'yi tanimasa, Ahmet donmese, Necdet bakir ve fiili olarak bekar olecekti. Ve Yasemin onun bunu sirf arkadaslik, abilik duygulariyla yaptigini saniyordu.

Dorduncu sacmalik, hadi Ahmet ortaya cikana kadar bosanmadilar. Sonra niye bosanilmadi? Ahmet'e diyecegi suydu. "Ahmet ben sen artik beni istemiyorsun sandim, boyle boyle oldu. Hemen simdi Necdet'i bosayayim, seninle evlenelim. Zamanla da Ruya sana alisir. Sonra senin gercek babasi oldugunu anlatiriz." Yani yapilacak tek mantikli sey buyken, Yasemin koyde, sevgilisine kacar gibi, bohca hazirlayip, kacmaya kalkisti. Halbuki sakin sakin bosansa, Necdet ne diyebilirdi? Bu hareketle hem Necdet'i, hem Ruya'yi uzmeye, hem ailesini rezil etmeye, hem de Ahmet'i de zora sokmaya razi oldu. Nedensizce.

Sonra, 5. senaryo rezaleti geldi. Vazgecti. Aslinda karar bastan sacmaydi; ama vazgecme nedeni daha sacmaydi. Gidip istasyona, "Ahmet'cim, biz zirvaladik, bu isi yavastan alalim, sakin olalim" demedi, onu orada birakip, Necdet'le evcilik oynamaya devam etti. Necdet'e bilerek ve gereksizce umut vermis oldu, Ahmet'i de mahvett- yine ve bile bile.

6. sacmalik ise, Ayla'yla evlenmek uzere olan Ahmet'e, biz Necdet'le bosanmaya karar verdik demeyisi oldu. Tam BIR SENE gorustuler ve "Dur Ayla'yla evlenme, biz bosaniyoruz" demedi. Ahmet evlense, evlenecekti yani.

7. sacmalik ve artik tuy diken hareket ise, gercekler ortaya cikinca, Ahmet'ten adam gibi ozur dileyip, Ruya'yi ona nasil yakinlastiracagini konusmaya calismak yerine, adama dusman gibi tavir alip, sen 3-5 sene daha bekle, Allah kerim, bir gun Ruya'ya soyleriz, demesiydi.

Bunlarin hepsi senaryo hatasidir. Gecen sezon, bunlar aciklanacak, sonradan anlamlanacak, Yasemin aklindan neler gectigini sonradan anlatacak dedim; ama hayir. Sadece senaryo bosluklari. Kimse boyle hareket etmez. Eder de, onlari da toplumdan cekip, kliniklerde tedaviye almak gerekir. Senaristler butun tembelliklerini Yasemin karakterine yiktilar. Ona anlamsiz bir suru sey yaptirarak hikayeyi ilerlettiler. Tikandi iste. Geldigimiz nokta bu sacmalik. Ahmet bugun boyle davranmamali; ama birisi bana boyle davranmis olsa,ben o delilikle neler yapardim bilmiyorum. Yani en azindan olabilir bir sey. Sevket'in ve Selma'nin onun aklina uyup, yardimci olmalari hic akla uygun degil ama.

Ve gorduk ki, tum aileler karli daglardan serin, 21. yy Bati Avrupa'sinda buyumusler adeta. Gayrimesru cocuk, sahte evlilik, vs. gibi olaylara ne kadar da serin yaklasabiliyor, ne de kolay kabulleniyorlar. Pes.

badger
29-09-07, 00:39
Shevek'cim ben Ahmet bugün Ahmet' kızgınım....

Bir de Yasemin haetti yada etmedi....Çok çile öekti..

O sevmiyor mu ..Aşkından deli oluyor..Ölüyor..Her ne kadar devrelerinin bozukluğunda ifade güçlüğü çeksede bu böyle..

Ahmet bu kadını artık silkelemesin ne olur yaw...Ama o da hayırlısıyla Necdetin kollarının altından bir çıksa...

Artık hiç bir şeyin önemi yok..Alacaksa da Rüyayı babası alacak bir dese hatunum ....

Bence Yasemin'in gene intiharı gelsin...Gitsin çamların altına..Bu sefer de Ahmet kurtarsın.......

Vallahi Yasemin slkelenmeden başka türlü kendine gelmez...bknz:günde 3kere Ahmet tarafından aklının başına gelmesi için Sevda tepesinden aşağı bungee jumping yaptırılması, Kutbettin reçetesi..

Ne yani herşeyi Ahmet mi yapacak..necdet mi onu azat edecek?..Sıkıldım..bir gün de kendisi gerçekten ne istiyorsa, doğru olan neyse onu yapsın!...:img-yes:

Bir de Ahmet geldiği akşam, güzel güzel kızını anlatıyorsun..Adam yumuşamış..Al içeri, oturt, güzel güzel konuş ama araya Necdeti tıkıştırma...Bunlara gerek yok! vs.vs....ama yok!..tın..tın
Dilşat aslında haklı:img-yes::img-yes:..Yasemin kadınlık hakkında, bir erkeğe nasıl davranılır konusunda boş gelmiş boş gidiyor..Bu öyle Michelle yaptığın şeyi benimle yapmıyorsun demekle olmuyor..Al yaptın da ne oldu???...Gördük...

ben, Ahmetinçabalamasını değil..Seviyorsa Yaseminin yapmasını istiyorum..Yoksa Ahmet yapmış..Necdet söylemiş..hepsi tırışkadan teyyare selam söyle o yareeee....:img-icecr:img-icecr

spdr
29-09-07, 00:42
yahu madem ki dizi dengeler ,haklılıklar ve tesadüfler üzerine kuruldu..
kimseyi suçlamayalım..
ben kimseyi suçlamıyorum...
necdete karşı olan tepkimiz,onun çok fazla büyütülüp gözümüze sokulmaya çalışılmasıyla ilgili..en azından benimn için öyle..
yoksa necdeti kesinlikle suçlamıyorum..bize göre en doğru,daha doğrusu en işe yarayan hareketi yapmak zorunda değil sonuçta...

yasoyu da ruhsuzluğu,ağırkanlılığı ve aşkına hiç bir zaman sahip çıkmayışı sebebiyle antipatik buluyorum...
aşkına sahip çıkması demek bence rüyayı babasız doğurması ya da çok büyük bir act yapması demek değil..duruşuyla,bakışlarıyla,tavırlarıyla hala aşık olduğunu göstermesi ve ahmeti hala sahiplendiğini..hasretle beklediğini belli etmesi demekti bence..
ayrılmış olsa bile,hangi insan kalbinden sevdiğinin izeri silinene kadar beklemeyi bırakır kii..haksiz mıyım...

ahmet ise en olmayacak zamanlarda affetti yasemini..anlamaya çalıştı...
ama sanırım ilk defa daha fazla empati kurması gereken yerde sinirlerine hakim olamadı..aslında bence yine de anlardı...ya da anladı yasemini..ama yasonun hareketleri,ahmete uzaklığı,onu sahiplenmeyişi kalbini kırdı ahmetin..
bu durumda iş annesiyle babasına düşüyordu ama..güvendiğimiz dağlara kar yağdı işte..

şimdi yine bakıyorum..ahmet sanki mahkemenin açıldığına sevinemedi..elinde kağıt kalakaldı..
yine yasoyu düşünüyor bence...
ama yaso sessizliği seçiyor..
bari necdete anlat da biz de bilelim be yaso..destek olalım sana..
biblo gibi durma öyle:hıh

LİN
29-09-07, 00:43
Yasemin, anormal derecede Ahmet tarafından sevilmeyi seviyor bence.Kadının başına gelmeyen kalmadı,koluna Necdeti taktı, giyindi süslendi nişana gitti,operaya gitti,okulda,parkda bahçede yine şıkır şıkır.Aklı fikri kendini Ahmete beğendirmekde,göz süzüp flört etmekte...
Ahmet ona hayran hayran baksın,Ahmet onu sevsin,hep aşık olsun.O da defterine yazssın dursun.Bu kadın evli barklı haliyle Zuhal'in doğum gününde herkesin içinde Ahmet'le şehvetli şehvetli dans etmedi mi?"Ben evliyim elalem ne der dedi mi?Demedi.Umursamadı.Tek düşündüğü Ahmet tarafından sevilmek.
Ey Yasemen,içerde yatan çocuğun babası yine aynı Ahmet.Kalk bir silkelen kendine gel, önce şu sorunları çöz ondan sonra azr-ı endam edersin.
Yooo olmaz,Yasemen'in umuru değil.Nasılsa Rüya'ya bir babacık bulmuş.Ahmet'in duyguları da önemli değil.Yalnız kalsın,kalp krizi geçirsin çocuğunu bilmesin,Aylayla ile evlensin ama hep Yasemini sevsin...
Bu dünyada önemli olan tek şey Ahmetin onu şartsız,şurtsuz sonsuza kadar sevmesidir.Gerisi yalandır,boştur,anlamsızdır.Varsın bir çocuk öz babasından ayrı büyünsündür.Yaseminin derdi Ahmetin aşkıdır.

resimseçici
29-09-07, 00:48
Senaristler butun tembelliklerini Yasemin karakterine yiktilar. Ona anlamsiz bir suru sey yaptirarak hikayeyi ilerlettiler. Tikandi iste. Geldigimiz nokta bu sacmalik. Ahmet bugun boyle davranmamali; ama birisi bana boyle davranmis olsa,ben o delilikle neler yapardim bilmiyorum. Yani en azindan olabilir bir sey. Sevket'in ve Selma'nin onun aklina uyup, yardimci olmalari hic akla uygun degil ama.
evet işte evet bütün suçlar Yasemin karakterine bağlanıyor. Benim en çok kızdığım noktada bu zaten. Peki bundan sonra neye dönüşecek ve ne kadar gerçekçi olacak. Eski samimiyeti ve aşkı tekrar nasıl yakalayacaklar merak ediyorum. Gerçek ilişkilerde bunun bir karşılığı yok.

merw
29-09-07, 00:49
Ahmet, belki de görüntüde kırıcı davranıyor olabilir..ama yıllardır suratına bakıla bakıla ayakta saniyede yüz yalanı düşününce...az bile davranıyor diyebilirim..Adam, şu anda kimsenin sıkıntısıyla empati kuarbilecek durumda değil..Adma kendi durumuna empati kurulmasını beklerken, karşısında aynı yalanların ve bunları destekleyen gerekçelerin ya da davranışlarla karşı karşıya...

Necdet, geçiyor bir anda karşısına Rüya senin kızın diyor..Gidiyor Yasemine soruyor...Çok üzgünüm deniyor..ve peşinden adamın durumuna kimse bakmadan sorgulamadan, güzellikle konuşmadan, eski konumlar devam ettiriliyor..bknz:aaa Ahmet ha bu arada senin bir çocuğun var! Haberin olsun..ama sen bir şey etme..kenarda uslu uslu otur..biz seni çağrınca gelirsin..

Necdet, hala orada..yasemin, yine aynı laylaylomlukta...Ahmet yine kenara itilmiş..ve çocuk orada ona hem yakın hem taa uzakta...Bunu kimse hele hiçbir ebeveyn kabullenmez..Daha doğrusu kabullenemez..Ahmet, bana kalırsa, hiç de yanlış davranmıyor..Adam,ilişki kurmaya çalıştıkça..ya çocuk yanından kaçırılıyor ya suratına sorumsuz! diye haykırılıyor ya da hasmı gördüğü adamın methiyelerini işitiyor..Kusura bakmayın...erkek zihniyetinde bunu hiçbir erkek kabullenmez...Hatta Ahmet, en kibarını bile yapıyor diyebilirim....:icon_whis Yasemin bu kadarına bile şükretsin bence...

senaryoyu yazanlar kadınlar..ve bazı an geliyor..gerçekten erkek zihiyetine ters olabilecek olayları betimliyor ya da sahneliyorlar...Akıl almaz, basit ve temel erkek davranışlarına uymayacak laflar yazıyorlar....bknz:ben bile bunu bir erkeğin ağzından duymak diye..:img-blink: oluyorum...

badgerçan şuan tam da bunu aklımdan geçiriyordum...
erkeklerin kafaları bizim gibi çalışmaz hiçbir zaman.. onların birçok konudaki tepkileri bizden farklıdır ve serttir. özellikle "sahiplenme" konusunda bir erkeğin damarına basmak yapılacak en akılsızca hareketlerdendir... sevdiği kadını -daha doğrusu karısı diyelim, çünkü ahmet yasemini öyle görüyor, ki fiili anlamda öyle de zaten- ve kızını sahiplenmek isterken bir başka erkeğin onlara aslında nasıl da sahip çıktığı, nasıl "fedakarca!" davrandığı düşüncesi bile bir erkeği çıldırtır.. babalarımızı düşünelim bize en yakın, böyle bir durumda nasıl tepki verirlerdi? ahmetin tepkisinin hiç de sert olmadığını düşünüyorum, bizim o güler yüzlü, uysal ahmetimiz değil tabi, o ayrı. ama bu saatten sonra da biraz uysal olmasın ya!

ve yasemin de yine her zamanki gibi krizi yönetemedi. odysseiaçanın yazdığı gibi, ahmet tam yumuşamışken yine bir fişek soktu araya.. be şaşkaloz, adam tava gelmiş, seninle konuşurken zaten darmadağın oluyor, sırılsıklam aşık başka da birşey yapamıyor. eh sen niye araya laf sokuyorsun... derler ya kadınlar şeytandır, eğer isterse bir erkeği parmağında oynatabilir.. yaseminde bu da yok! nasıl birşey bu anlamadım.. buradaki bütün bayanlara soruyorum, siz o sahnede olsanız, gecenin bir yarısı herşeye rağmen deli gibi aşık olduğunuz adam evinize gelse çocuğunuzu sevip okşasa sonra da size o kızgınlığını tamamen unutmuş gibi gülümsese, allah aşkına böyle mi konuşursunuz? bu zamana kadar sanki hep gerçekleri söylemiş hiç yalan söylememiş gibi bu gece de her doğruyu detayıyla anlatacağı tuttu! kadınların erkeklerden en büyük farkıdır oysa, biz yalan söylemeden gerçeğin sadece gereken kısmını söyleyerek erkekleri yumuşatır, olayları tatlıya bağlarız.. ya da akıllı olanlarımız diyeyim..... yasemin için ise :img-cool2

bir de sinir olduğum diğer nokta, yaseminin rahatlığı..
o kadar rahat rahat yürüyor, konuşuyor, bacak bacak üstüne atıp oturuyor... gayet large, gayet tasasız.. dünya yansa umrunda olmayacak sanki... ekürisiyle birlikte aşağı yukarı dolaşıyor ne güzel... tilt oldum resmen tilt, sinirden çenem ve boynum kasıldı... yazılanları okumaya çalışıyorum ona bile yetişemiyorum.. çıldırdım bu gece resmen.

bu saatten sonra ahmetin yaseminle hiçbir şey olmasını istemiyorum..
sevimle mehmeti izlemek istiyorum!
denizle defneyi de tabi. ama deniz öyle "öldürürüm" falan demesin... ("ya benimsin ya kara toprağın" moduna gerek yok...)

herkese iyi geceler

dizice
29-09-07, 00:49
Ya ben kendimi Ahmet'in yerine koyuyorum; sevdigim insan bana boyle davranacak, gecmiste yasana her sey bir kenara, Yasemin'in bugun yaptiklari yeter adami deli etmeye. Yaptigi dogru mu Ahmet'in? Hayir. Anlasilabilir mi, insanca mi? Evet. O kadar hakli ki ofkeli olmakta; ama iste ofkeyle kalkiyor, zararla oturuyor. Ama Yasemin'in tek yapmasi gereken sey, gonlunu alma. Badger'in dedigi gibi, sahip cikmak. Benim askim sensin, ben senin askindan oluyorum senelerdir, hep seni sevdim, hep seni bekledim, hep Ruya;ya senin emanetin olarak sarildim desin, Ahmet isik hiziyla o davayi cekerdi. Demiyor. Adami kac kere oldurebilir ki? Bir seni seviyorum, kizimizi beraber buyutelim, ben ettim, sen etme demiyor. Ahmet'e "Haklisin" diyor. Hakli tabii; bunu soylemene ne gerek var. Onun duymak istedigi bu degil ki. Onun duymak istedigi ask, sahiplenme, gonul alma, gelecege dair verilen sozler.

badger
29-09-07, 00:50
Ya hic intihar etmeye tesebbus etmis insan tanimadiniz mi? Genellikle bir tessebus ediyorlar; olmuyor. Sonradan pisman oluyorlar. Yani o anin sicakligiyla deliligiyle yapilmis bir sey. Cok az tesebbus zaten basariyla sonuclanir. Butun bir hayatin sacma kararlarini bir intihar tessebusune baglamak ise yine anlamsiz. Bu kiz niye umutsuzdu ben anlamiyorum. Karninda bebegiyle, "Ahmet biz artik beraber olamayiz, bitti" diyen o. Insan ne kadar acisindan olse de, hamile oldugunu unutmaz herhalde. Yasemin 1-2 saat unuttu. Sonra aklina geldi. Ahmet'e haber vermeye gitti. Alin size senaryo boslugu. Ahmet Amerika'daydi ve mektup ve telefonla ulasilabilirdi. Defne'de adresi de numarasi da vardi. Onu aramak yerine, Necdet'e evlenmeyi tercih etti. Senaryo boslugu iki. Insan once bir sekilde Ahmet'e ulasmaya calisir. Ailenin istemedigi bir adamla evlenmek, sacma sapan hayali ve gecici bir evlilik yapmaktan iyidir. Ikisi de aileni uzecek eninde sonunda; ama Ahmet'le evlense, kabulleneceklerdi zamanla, tatliya baglanacakti.
Ucuncu senaryo boslugu ise Necdet'le bosanmamasiydi. Dogumdan 1-2 sene sonra bosanacklardi. Anlasma buydu. Bosanmayinca Ruya'nin NEcdet'i baba bilerek buyuyecegi, baglanacagi, her gecen gun islerin sarpa saracagi belli bir sey. Hadi Ahmet hic donmedi, hep Kibriscik'ta kaldi diyelim. Yasemin omur boyu, kendisine "bir arkadas" olarak yardim ettigini sanan Necdet'i formalite bir evlilikte tutacakti. Bu ne insafsizlik, ne sacmalik? Necdet Guzide'yi tanimasa, Ahmet donmese, Necdet bakir ve fiili olarak bekar olecekti. Ve Yasemin onun bunu sirf arkadaslik, abilik duygulariyla yaptigini saniyordu.

Dorduncu sacmalik, hadi Ahmet ortaya cikana kadar bosanmadilar. Sonra niye bosanilmadi? Ahmet'e diyecegi suydu. "Ahmet ben sen artik beni istemiyorsun sandim, boyle boyle oldu. Hemen simdi Necdet'i bosayayim, seninle evlenelim. Zamanla da Ruya sana alisir. Sonra senin gercek babasi oldugunu anlatiriz." Yani yapilacak tek mantikli sey buyken, Yasemin koyde, sevgilisine kacar gibi, bohca hazirlayip, kacmaya kalkisti. Halbuki sakin sakin bosansa, Necdet ne diyebilirdi? Bu hareketle hem Necdet'i, hem Ruya'yi uzmeye, hem ailesini rezil etmeye, hem de Ahmet'i de zora sokmaya razi oldu. Nedensizce.

Sonra, 5. senaryo rezaleti geldi. Vazgecti. Aslinda karar bastan sacmaydi; ama vazgecme nedeni daha sacmaydi. Gidip istasyona, "Ahmet'cim, biz zirvaladik, bu isi yavastan alalim, sakin olalim" demedi, onu orada birakip, Necdet'le evcilik oynamaya devam etti. Necdet'e bilerek ve gereksizce umut vermis oldu, Ahmet'i de mahvett- yine ve bile bile.

6. sacmalik ise, Ayla'yla evlenmek uzere olan Ahmet'e, biz Necdet'le bosanmaya karar verdik demeyisi oldu. Tam BIR SENE gorustuler ve "Dur Ayla'yla evlenme, biz bosaniyoruz" demedi. Ahmet evlense, evlenecekti yani.

7. sacmalik ve artik tuy diken hareket ise, gercekler ortaya cikinca, Ahmet'ten adam gibi ozur dileyip, Ruya'yi ona nasil yakinlastiracagini konusmaya calismak yerine, adama dusman gibi tavir alip, sen 3-5 sene daha bekle, Allah kerim, bir gun Ruya'ya soyleriz, demesiydi.

Bunlarin hepsi senaryo hatasidir. Gecen sezon, bunlar aciklanacak, sonradan anlamlanacak, Yasemin aklindan neler gectigini sonradan anlatacak dedim; ama hayir. Sadece senaryo bosluklari. Kimse boyle hareket etmez. Eder de, onlari da toplumdan cekip, kliniklerde tedaviye almak gerekir. Senaristler butun tembelliklerini Yasemin karakterine yiktilar. Ona anlamsiz bir suru sey yaptirarak hikayeyi ilerlettiler. Tikandi iste. Geldigimiz nokta bu sacmalik. Ahmet bugun boyle davranmamali; ama birisi bana boyle davranmis olsa,ben o delilikle neler yapardim bilmiyorum. Yani en azindan olabilir bir sey. Sevket'in ve Selma'nin onun aklina uyup, yardimci olmalari hic akla uygun degil ama.

Ve gorduk ki, tum aileler karli daglardan serin, 21. yy Bati Avrupa'sinda buyumusler adeta. Gayrimesru cocuk, sahte evlilik, vs. gibi olaylara ne kadar da serin yaklasabiliyor, ne de kolay kabulleniyorlar. Pes.

Vallahi..bu 60ların Türkiyesi söylenildiği kadar aşırı katı değilmiş...Yasemin gidip çocuğu tek başına doğursaydı ya da ahmeti bekleyip evlenselerdi..hemen hemen hepsi kabulleneckmiş..baksanıza...Herşey boşunaymış..Bir nedamet bir nedamet....aman!aman!...Hele Aygünler..pek ürkektiler aman Rüyayı göstermeyecek Yasemin diye..bir önceki bölümde Yasemini suçlayan Dilşat sevinçetn boynuna atlayacaktı Yaseminin..Bu arada maşaallah Yasemin Rüyayı babasından başka herkese mavi boncuk gibi dağıtıyor..Tabii sizin torununuz, yeğeniniz, tabii senin de evladın necdet...Aman!aman!..Çocuğunu gerçek babasından sakınıp herkese paylaştıran yüce varlık anne yasemin!..Bu Yasemini acil toparlamaları lazım..bknz:delirtecek beni...:img-cool2

eylul
29-09-07, 00:51
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar dilerim.

Bu dizi bana daha çok adaklar adattıracak galiba.

Sevgili Bagder kadınlık konusunda Yasemin boş geldi..Dolu gittiğini görmeye benim ahir ömrüm yetmeyecek ben de böyle düşünüyorum.

Ancak eleştiride ben sadece Ahmet yada Yasemin değil ortaya karışık durumunda bir yerlerdeyim.

Hele bugün Ahmete çok kızdım..Kükre aslan Kükre.Ne işe yarayacaksa..

Yasemin bugün ondar af diler gibi konuşmadı mı ...Sanki seni üzmek istemezdim falan gibimiydi.. Uykusuzluktan tam hatırlamıyorum..Ama bre kadın..Bre adam...

Yıllardır ayrısınız.. Evde yani hiç değilse şöyel bakışlar yakınlaşsaydı.

Yasemin için bir şey diyemem.O androhit..Galiba Yasemin'in bu duygu bozukluğu bulaşıcı...

Yani bu kadar seven iki yürek..Birbiri için açılıp kapanması gereken kirpikler..

Bir derin derin bakışıp titreşemediler.

Tam Hatırla sevgili oldular..Aşklarını unttular bunlar arkadaşlarım..Ahhh Ahhh..

İkiside kayalıklardan atlasın..Payton paraları benden....

Tekrar herkese iyi akşamlar dilerim.

İnşallah en kısa sirede hayallerimize kavuruz.

Yani Yasemin paspas olabilir bence mahsuru yok..Hayırlısıyla bir sarılsalar.Ahmet şu kızın saçlarını bir koklasa....

Shevek
29-09-07, 00:52
Yasemin, anormal derecede Ahmet tarafından sevilmeyi seviyor bence.Kadının başına gelmeyen kalmadı,koluna Necdeti taktı, giyindi süslendi nişana gitti,operaya gitti,okulda,parkda bahçede yine şıkır şıkır.Aklı fikri kendini Ahmete beğendirmekde,göz süzüp flört etmekte...
Ahmet ona hayran hayran baksın,Ahmet onu sevsin,hep aşık olsun.O da defterine yazssın dursun.Bu kadın evli barklı haliyle Zuhal'in doğum gününde herkesin içinde Ahmet'le şehvetli şehvetli dans etmedi mi?"Ben evliyim elalem ne der dedi mi?Demedi.Umursamadı.Tek düşündüğü Ahmet tarafından sevilmek.
Ey Yasemen,içerde yatan çocuğun babası yine aynı Ahmet.Kalk bir silkelen kendine gel, önce şu sorunları çöz ondan sonra azr-ı endam edersin.
Yooo olmaz,Yasemen'in umuru değil.Nasılsa Rüya'ya bir babacık bulmuş.Ahmet'in duyguları da önemli değil.Yalnız kalsın,kalp krizi geçirsin çocuğunu bilmesin,Aylayla ile evlensin ama hep Yasemini sevsin...
Bu dünyada önemli olan tek şey Ahmetin onu şartsız,şurtsuz sonsuza kadar sevmesidir.Gerisi yalandır,boştur,anlamsızdır.Varsın bir çocuk öz babasından ayrı büyünsündür.Yaseminin derdi Ahmetin aşkıdır.

Ay, Linçan, şu saatte hiç gülecek halim kalmamıştı. Yine güldürdün beni. Çok güzel anlatmışsın, Ahmetin etten kemikten bir adam olduğunu unutup, onu ikonlaştırıp tapan Yasemini. Ahmet işte şimdi ona, kendisinin de bir insan olduğunu hatırlatıyor bir güzel.:):img-icecr:icon_whis

Shevek
29-09-07, 01:01
denizle defneyi de tabi. ama deniz öyle "öldürürüm" falan demesin... ("ya benimsin ya kara toprağın" moduna gerek yok...) dedi Mörv:img-wink:...

:good:Ben de o vurguya çok taktım. İşte yine yurdum insanının sakat aşk anlayışına bir gönderme daha. Denizin o lafı söylemesini ve Defnenin de kıkırdayarak baş eğmesini hiç istemezdim. Bu laf orada olmadan bir aşkın büyüklüğü anlatılabiliyorsa ne ala! İşte ben bu dizinin başında Ahmet-Yasemin aşkını bu yüzden çok sevmiştim. Ahmet'ten beklenen de belki böyle yapması ve davranmasıydı. Ama o böyle değildi ve hala değil... Bu yüzden de seviyorum onu.:img-yes::icon_whis

Denizi de çok seviyorum yanlış anlaşılmasın, belki de devrimci ateşine istinaden yazılmış bir repliktir. Umarım öyledir...:)

LİSA
29-09-07, 01:05
Senaristler butun tembelliklerini Yasemin karakterine yiktilar. Ona anlamsiz bir suru sey yaptirarak hikayeyi ilerlettiler. Tikandi iste. Geldigimiz nokta bu sacmalik. Ahmet bugun boyle davranmamali; ama birisi bana boyle davranmis olsa,ben o delilikle neler yapardim bilmiyorum. Yani en azindan olabilir bir sey. Sevket'in ve Selma'nin onun aklina uyup, yardimci olmalari hic akla uygun degil ama.
evet işte evet bütün suçlar Yasemin karakterine bağlanıyor. Benim en çok kızdığım noktada bu zaten. Peki bundan sonra neye dönüşecek ve ne kadar gerçekçi olacak. Eski samimiyeti ve aşkı tekrar nasıl yakalayacaklar merak ediyorum. Gerçek ilişkilerde bunun bir karşılığı yok.

benimde hissetiğim bütün duyguları yazında acıkca yazmışsın teşekkür ederim ve yorumuna yüzde yüz katılıyoruım.her şeyin suçlusu günah keçisi yasemin ilan edildi.ahmetin davranışları mantıklı değil tamam üzgün kızgın ama böyle davranmamalı sonuçta yasemininde o zamanlar elinde bundan başka çare yoktu ya aldıracaktı ya ölümü sececekti yada evlenecekti.kızınada cok da iyi annelik yaptı
şimdi zorlama ile baba olunmazki kızını yanında isteyebilir ama rıza nında dediği gibi bunun yeri mahkeme salonu değildi oturup konuşulabilirdi.dizi çıkmasa girdi ve acıkca izlemek yorum daha yapmak istemiyorum bir an önce toparlansın ve bizim hayran olduğumuz o ilk bölümler gibi olsun

bu böülümde en memnun olduğum sahne sevim ve mehmetin evlenmesi oldu.bir yastıkta kocasınlar.ailenin sorunları onların mutluluğuna gölge düşürmesin
ayla bu mahkemelerde şöyle ifade verebilir ben duydum yasmin kıbrıscıka geldiğinde ahmet baygınken ona söylemişti rüyanın kızı olduğunu ben kulaklarımla duydum gibi ifade verebilir:img-cool2

LİN
29-09-07, 01:06
Bu arada maşaallah Yasemin Rüyayı babasından başka herkese mavi boncuk gibi dağıtıyor..Tabii sizin torununuz, yeğeniniz, tabii senin de evladın necdet...Aman!aman!..Çocuğunu gerçek babasından sakınıp herkese paylaştıran yüce varlık anne yasemin!..Bu Yasemini acil toparlamaları lazım..bknz:delirtecek beni...:img-cool2
Birde Necdete demez mi;"onun senden kopmasına izin vermem".Ahmet,Rüya ile baba kız ilişkisi kurmaya kalktğında en başta Yasemin tepki gösterecek "aa olmaz Rüya,Necdetten kopmamalısın"diyecektir.Ahmet Rüya'ya gece masal okusa,Yasemin ertesi gece Necdeti çağırır masal okusun da Rüya Necdet'den kopmasın, Ahmeti kabullenemesin diye...
Ahmet ne bahtsız adammış.Michelle'in ahını aldı bence.

badger
29-09-07, 01:12
ispat edilemiyor diye bu gerçeğin üstüne oturmak da Yaseminle Necdet gibi mezhebi geniş bir çifte yakışır...bence de bu ikili muhteşem ve tam birbirlerine göreler...sana katılıyorum kesinlikle ayrılmasınlar hatta Ahmet de kimmiş...ne hakkı var ki o çocuğun üstünde..zamanında adama o kadar söylediler bak kızın var gel ilgilen diye o hiç oralı olmadı...:icon_whis hak etti tabi bunları...Rüyayı Necdet hakediyor tabiki de Ahmet kızı olduğu bildiğini halde hiç umursamadı orda burda sürttü Kıbrıscık da yan gelip yattı...:icon_whis

kesinlikle Necdet Rüya Yasemin çok uyumlular...aralarındaki uyumu bozmamak gerek böyle yaşasınlar kendilerine kandırarak güzel güzel...:img-pilot

Bu mesaja cvp verecektim..ama gürcü adsl hızına yenik düştüğüm ana denk düştü..Anımsatmadan geçmek istemedim...
Yaseminle Necdet acılar içinde Rüyayı büyütürken!...Ahmet, Champs-Elysses de barlarda, partilerde, elinde votka martiniyle Fransız hatunlarıyla gönül eğlendiriyordu... bknz:Ahmetin Paris Günceleri...:icon_whis

resimseçici
29-09-07, 01:13
Ben de o vurguya çok taktım. İşte yine yurdum insanının sakat aşk anlayışına bir gönderme daha. Denizin o lafı söylemesini ve Defnenin de kıkırdayarak baş eğmesini hiç istemezdim. Bu laf orada olmadan bir aşkın büyüklüğü anlatılabiliyorsa ne ala! İşte ben bu dizinin başında Ahmet-Yasemin aşkını bu yüzden çok sevmiştim. Ahmet'ten beklenen de belki böyle yapması ve davranmasıydı. Ama o böyle değildi ve hala değil... Bu yüzden de seviyorum onu.
Aynen % 100 haklısın toplumumuzda yerleşen sakat aşk anlayışı üstelikte aydın kesim diye gösterilen tarafta yakışmadı hemde hiç.

benimde hissetiğim bütün duyguları yazında acıkca yazmışsın teşekkür ederim ve yorumuna yüzde yüz katılıyoruım.her şeyin suçlusu günah keçisi yasemin ilan edildi.ahmetin davranışları mantıklı değil tamam üzgün kızgın ama böyle davranmamalı sonuçta yasemininde o zamanlar elinde bundan başka çare yoktu ya aldıracaktı ya ölümü sececekti yada evlenecekti.kızınada cok da iyi annelik yaptı
şimdi zorlama ile baba olunmazki kızını yanında isteyebilir ama rıza nında dediği gibi bunun yeri mahkeme salonu değildi oturup konuşulabilirdi.dizi çıkmasa girdi ve acıkca izlemek yorum daha yapmak istemiyorum bir an önce toparlansın ve bizim hayran olduğumuz o ilk bölümler gibi olsun
umarım canım yoksa bu haliyle hiç çekilmez olur bu dizi.

Ben hayatımda ilk defa bu saatlere kadar oturup Kurmaca bir öykü hakkında bu kadar yorum yaptım. Hepinize iyi geceler dilerim

ahmetim
29-09-07, 01:14
Yaseminin ne yapmaya çalıştığını bir türlü çözemedim.Dana 4-5 bölüm önce Ahmetle Rüyayı yakınlaştırmaya çalışıyor parklara beraber gidiyorlardı.Ahmet çocuğu öğrendi yasemin tuhaflaştı.Ahmeti kapıda görünceki yüz ifadesi hiçte hoş değildi. :hıh Sanki çocuğunun babası hayatının aşkı değil düşmanı geldi.Ayrıca niye kendini affettirmeye çalışmıyor da burnu kaf dağında geziyor.İnsan ağlar sızlar yalvarır anlatmaya çalışır.Yaseminde aşk diye birşey kalmamış bir kere elini bile tutmaya çalışmıyor.Ahmete ayrılmak üzere olduğunu söyleme gereği hissetmiyor.Rıza ve Necdetin ailesini de anlayabilmiş değilim.böyle haberi nasıl bu kadar rahat kabullendiler pes doğrusu.Madem bu kadar rahat karşılayacaklardı yıllardır bu yalan niye sürdü.Bir kere bu ne Rızanın ne de Hasan efendinin karakterine uygun değil.Gecen hf Güzideye yağdı gürledi Yasemine torunu ne çok sevdiklerinden bahsediyorlar.Anam Necdetin aşkı ne büyük aşkmış herkes saygı gösteriyor.Ahmetin ki üfürükten teyyare.Adamcağız boşuna Kıbrıscıklarda çile çekip daha güzel bir kariyer yapabilecekken taşra kaymakamlığı yapmış.Boşuna yıllarca rahip hayatı yaşamış.Necdet Yasemin için çok fedakarlık yaptı ama babasının hayrına yapmadı heralde,aşkından yaptı.Ama bence Necdete yakışan ne kadar severse sevsin arkadaşına bu kazığı atmamalıydı.Tamam nikahı yaptı Ahmetin ne zaman geleceği belli değildi ama sonrasında yaptığı konuşmalar ve davranışlar doğru değildi.Gerçekleri anlatmak için bu kadar beklememsi gerekiyordu.Hele o kıbrıscık meselesindeki tlf görüşmesini duyduktan ve bavulları gördükten sonraki genişliğine diyecek söz bulamıyorum.Ahmet hep Necdetin kabusu oldu ve her zaman aralarındaydı.Artık senaristler bu yalan evliliği uzatma sevdasından vazgeçseler inandırıcılığını iyice kaybetti.Ayla Ahmet evliliğini zaten artık hiç düşünmesinler mümkünse.Ahmete o senden hiçbişey istemiyorum artık sözünü söylettikten sonra bu aşkı nasıl alevlendirecekler bilemiyorum.Şu günlükler piyasaya çıksa bari başka çıkar yol göremiyorum.

Bir arkadaş rüyanın her işini necdet yapıyor yaseminnin anneliği hk bir yorum yapmıştı ya aynen katılıyorm.Yasemin ancak saf saf bakmayı uydruktan ağlamayı bileyor.Şöyle candan bir çocuğuyla ilgilendiğini görmedim.Bir arada sürekli babaanneye yolluyordu.O ancak fakülteye gitsin vosvsunu sürsün birde necdet övsün başka birşey yapamıyor çünkü. :mad72:

LİN
29-09-07, 01:20
Ay, Linçan, şu saatte hiç gülecek halim kalmamıştı. Yine güldürdün beni. Çok güzel anlatmışsın, Ahmetin etten kemikten bir adam olduğunu unutup, onu ikonlaştırıp tapan Yasemini. Ahmet işte şimdi ona, kendisinin de bir insan olduğunu hatırlatıyor bir güzel.:):img-icecr:icon_whis

Oh AHMETne güzel lafları sıraladı birbir.Bizim zakkum put gibi bakakaldı kaldı kapının önünde.Bizim yanıldığımız nokta şudur: O dönemde 20 yaşında bir kızın herşeyi göze alıp aşkı hesapsızca yaşaması, şahsen benim hoşuma gitmişti.""Aferin"" dedim.Hesap yapma,aşkını doyasıya yaşa.
Martıların eşliğinde ağacın altında yaşadığı herşeyde bilinci yerinde sanmıştım...Amaaa öyle değilmiş.Bizimki olayın ciddiyetini kavrayamamış. Hamile kalınca,gerçek dünya ile tanışınca tırsak hareketler gösterdi.Korktu.Aslında güçlü biri değil Yasemen.Güçlü kadın sonuna kadar icraatının arkasında durmayı bilir.İstikrarlı davranmayınca bizde de ipler koptu tabi.Başladığın işi bitirsene hanımkız.Buzdağının arkası kof çıktı.

Shevek
29-09-07, 01:20
İyi geceler resimseçici.byeGidenler kalanlar herkese iyi geceler...bye

Mehmetle Sevim...Yüzümün güldüğü sahneler...Bir de Sevimin yeğeninin acısını yüreğinde hissetmesi, onu üzmemek için nikahı aileler olmadan yapmayı istemesi. Şimdi ondan biraz telkin bekliyorum ben. Hem Ahmet'e hem Yasemin'e. Mehmet ve Sevim bu ikisinin halini herkesten daha iyi anlayabilir ve gerçek destek neymiş, onu o bütün aymaz aile efradına gösterirlermiş gibime geliyor.:img-wink:

badger
29-09-07, 01:21
Ahhhahaha! Aklıma geldi..Bugünkü diğer inciler...
Necdet ile Yasemin akşam Rüya uyuduktan sonra konuşurlar...Necdet, kalkmam gerekiyor..teo merak eder bırbır eder diyor..yasemin de evliler gibi oldunuz der..ve gülüşme...Bakk aslındaçok doğru bir tespit idi!

Necdetle Yasemin Rüyayı Ahmete kaptırmamak için evliliklerine görüntüde devam etme kararı alır..Necdet, nasıl yapacağız bunu? diye sorar...:img-swoon..sanki yapmadıkları şey..7 yıldır yalandan evlilik sürdürmek, evcilik oynamak..Bu konuda gelmiş geçmiş en büyük Oscarlık oyuncular!..ne yapıyorlardı???...Aaa pardon...Necdet sanrılarından kurtuldu..hayal dünyasından gerçek dünyaya inişe geçti...:img-hyste Şimdi rol yapması zorlaşır...Hissetmiyor çocuk!:img-cool2

Shevek
29-09-07, 01:26
Ahhhahaha! Aklıma geldi..Bugünkü diğer inciler...
Necdet ile Yasemin akşam Rüya uyuduktan sonra konuşurlar...Necdet, kalkmam gerekiyor..teo merak eder bırbır eder diyor..yasemin de evliler gibi oldunuz der..ve gülüşme...Bakk aslındaçok doğru bir tespit idi!

Necdetle Yasemin Rüyayı Ahmete kaptırmamak için evliliklerine görüntüde devam etme kararı alır..Necdet, nasıl yapacağız bunu? diye sorar...:img-swoon..sanki yapmadıkları şey..7 yıldır yalandan evlilik sürdürmek, evcilik oynamak..Bu konuda gelmiş geçmiş en büyük Oscarlık oyuncular!..ne yapıyorlardı???...Aaa pardon...Necdet sanrılarından kurtuldu..hayal dünyasından gerçek dünyaya inişe geçti...:img-hyste

:img-help:Çok güzel yakalamışsın badgerçan. Nete düşse de ayrıntılı izleyip yazsak bunları. Orada bir iki replik daha vardı çok absürd.:) Bunlar böyle iki bezgin bekir gibi konuşuyorlar ya: "senin için zor olmayacak mı? sen sıkılmadın mı bundan?" gibilerinden. Kaş kaldırıp göz deviriyorlar karşılıklı, çok güldüm. Bir de yine Necdet sordu ya, ben orada da koptum. "Ahmetle niye beraber olmuyorsunuz ki?"

spdr
29-09-07, 01:27
bir de rahatsız olduğum şu var....
yasemin hadi her fırsatta..daha do