Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-20
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
Artık Rüya olayını es geçmeden karakterler arasında gerekli olan diyalogların yazılması gerekiyor.Biz aylarca bunları bekledik...
Defne ve Rüya mesela,Defne hala olduğunu öğrendi.İnsan gidip bir yeğenini hala gözüyle görmek istemez mi?Bu ne vurdumduymazlık,ne aymazlıktır?
Işık'a yeğeni hakkında soru sormaz mı?İki yakın arkadaş ortak bir yeğenleri var.Bunun mutluluğunu yaşamazlar mı?Alıp çocuğu bir parka götüremezler mi?Hala Necdet'in annesi götürüyor parka.Garibim Ahmette melun melun bakıyor...
Şevket ve Rüya,Şevket Rüya'nın dedesidir.Selma'ya onun hakkında soru sormaktansa,bizzat kendi gidip torununu görmeli sevip okşamalıdır.Neyi bekliyor hala anlamıyorum?
halısın lin
bence zaten bu mesele en başından biraz acayip
ben asıl bu aylanın bu durumu bilmesini nasıl kullanacaklar merak ediyorum
kesin mahkemede söyleyecek ya nese
ya şimdi ahmet rüya işini inata bindirdi ya haklı olarak
peki rüyayı yaseminden alınca rahatlayacak mı bilmiyorum
ben rahatlarımda
ahmet seviyor ya yasemini
o ağlayıp sızlarsa pişman olabilir
çok hızlı ilerletiyor bence herşeyi
bu arada ben ahmetin yaseminin evine gittiğindeki laf sokuşlarını unutamam
süperdi
LİNçan, senarist kadrosunda eksik vardır belki...bizim kızlardan birini memnuniyetle gönderirdik aslında...! Sevim-Mehmet sahnelerini izlerken Cansuçan, Zeynep'in senaryolarını hatırlattı...Yollu bu yolluu....:img-hyste
diziceçan....badgerçan merhaba....
badger editi: İşe başladın mı arkadaşım...?
anca sımdı yorum yapabılıyorum valla dızıyı daha dun ızledımde baktımda ızlememe degmezmıs oh ne ala ne ala dızının sonunu daha 20 bolum onceden tahmın ettırıp nasıl bıtecegını bellı etmeye basladılar ...artık ruyayı herkes bılıo ruya dısında ...ne bırısı sert cıktı ne bırısı fazla tepkı verdıı ...gorende sureklı o donem babası baska olan cocuklar cıkıyoda aıleler bu duruma alısık sanar.hayret bısey ya...artık nasıl olsa ahmetle yasemını barıstırıcaz dıye her seyı bastan savma yapar olmuslar sayın saygudeger ekıp
yanı bır aıle bu kadar mı yapay verır tepkısını ya bukadar mı gelısıguzel ve bastan savma anlatılır bu konu...e bu bolum bvaska ne anlatacaksınızkı bu kadar hızlı gecıyosunuz ??daha baslayalı 3 hafta olmus ama massallah 25 bolumluk konu anlatıldı bu sanırım dedıgım gıbı ne kadar bastan savma ve bıkkınlık verıcı bır sekılde ıslendıgını gosterıyor...
ne rıza bısı dedı ne necdetın babası....ha oylemı ıyı ıyı ovala gecer demek gıbı bısıy yanı bu...:icon_whis
neyse ıste dıyecegım o kı yasemınle ahmedımı barıstıracaz ha ıyı...sevımle mehmedıde evlendırelımde tam olsun artık onların bırlesmelerı kacınılmaz olsun dedıler herhalde..dort bır yandan akraba oldular yapacak baska bısıy yok evlenmelerı farz oldu...peh peh pe...hatta daha da sacmalastırıp karakola bıle bu ıkısı cagırılır oldu...bu ne yaaaaa...normalde sevımle mehmedın evlenemsıne zıl takıp oynamam gerekırdı gercı cokda sevındım ama ahmetle yasemın aklıma geldıkce bu sevıncım yarım kalıyor...
ııııııııııııııııııykkkkkkkk..ıkısınıde sevmem..boylece al bırını vur otekıne durumu oldu:img-icecrartık bırı bugulu konusur otekısı alık alık bakar:img-icec aslında ahmetle bır alıp veremedıghım yok sadece ıste necdetı sevıyorum bırkere oldu bı gıcıklık napım arkıler anlayın benı:happy0064:icon_sorr
uffffffffffffff su necdetıde bısey yapsalar..haaaaaaaaaala yasemını sevıyomu yoksa bu koprunun altından cok sular gectımı dıyor bı ogrenelım artık ya...yanı oda ona gore bı hayat yasasın dımı? ama mumkunse bu hayatın ıcınde guzıde olmasın...
yanı dıyorum acaba o ıkı bucuk saat bır zaman kaybımı oluyor yoksa dızıyı 5 bolum sonra sonlandıracakjlarda o yuzdenmı acele edıyolar...
Merhaba herkese,byebye
Eveet..Sonunda Georgian Telekom hezimetinden kurtuldum ve sizlere kavuştum..:happy0064 Bir hayli yazmışsınız dökmüşsünüz, okuya okuya anca gelebildim...:icon_whis Daha işe başlayamadım..Jarjara uygun bakıcı daha bulamadığım için bugün gidemedim..:icon_sorr
Ama yarın işe muhtemelen oğlanla beraber gidip, oradakilere 1'er saatten baktırsam, buluncaya kadar bu işi çözerim herhalde..:img-yes::img-wink:
Neyseee dizimize gelelim...:)
Ahmet Aylayla EVLENMEZ.....Niye evlensin ki? Ne yani Yaseminden intikam almak, kızına kavuşmak için Aylayla mı gönülsüz bir evlilik mi yapacak..Zaten saçma sapan bir evliliği, 7 sene boyunca anlamsız gerekçelerle bize dayatıp, bir de üstüne zaaf-ı şahane ve ziyan-ı aşk karakterler yaratarak, onları bize yedirdiler ve onlar içi kimimiz ahh ne kadder fedakar ve saf dedirttiler ya bravo! diyerek, bu saçmalığı bir kere daha Ahmet üzerinden dayamaya cesaret edemezler diyorum...Artık isyanın son noktası olur!...o akılsızlık sadce YAN üçlüsünün yapabileceği bir durum..Ahmetin yapacağı bir şey değildir...veolmayacak..olamaz mantık dışı
Ahmet, ne yazık o davayı sırf Rüyayı ve Yasemine duyduğu aşkı bozmamak namına geri çeker Bana göre aslında Yasemini duvardan duvara çalsa farketmez, hatta iyi bile olur çünkü Yasemin Ahmeti kazanmak için tek başına hiçbir şey yapmazsa, her türlü cezayı hakkediyor..
Diğer tarftan da ne olacaksa olsun bu yalanlardan artık midem ayağa kalktı..Umurumda da değil..Benim bazılarınızın inandığı o aşk olayı benim gözümde bitmiştir..bknz:cenaze duasını ben geçtiğimiz Cuma ilk sahnede okudum...Yasemin, bütün bu yaptıklarının üzerine ihanet etmiştir..İhanetin de açıklamsı olamaz...hiç de öyle onu bunu üzmemek için bıdı bıdısı ederek kabul ettirmesin, adı üstünde buzz gibi ihanet!
Yasemin bunca olandan sonra yok Necdetin azat etmesi, yok Ahmetin ona acıması, yok Aylanın ona karşı şahitlik edip zorlamasıyla değil..Sadece ve sadece yalın bir şekilde, Ahmete gidip aşkını en anlamlısından ifade edip, o saçma sapıtık ifadeyi geri çekip, ne olursa olsun Ahmet ve Rüyayla olan yuvasını kurmak ve korumak namına adım atsın...Toplasın valizini, alsın kızını elinden ve ...kararlılıkla! Ahmete gitsin...Başka bir şey bu aşkın itibarını benim gözümde sağlamaz...
İstemediğim gibi Yaseminle birleşirse, benim gözümde Ahmete hiçbir şey olmaz, çünkü Rüyayla beraber olmak için anasına da katlanmak zorunda, hatta psikolojik olarak ince ince baskı kurabilir, sakıncası yok....Diğer aklıevveller de açıkçası ne halt yerlerse yesinler..Onlarla ilgili hiçbir şey gözümde değişmeyecek...:img-cool2 Sadece Ahmetle Rüya beraber olsunlar diye değerleri belki? bir nebze çok eksilerden sıfıra yükselir..
Çünkü bu senaryo mantığında Yalan söyleyip ihanet edenler en bedbaht ve fedakar gösterilmesi eğilimi var...herkesin -Ahmet dışında- yaptıkları yanında kar kalıp, bir konfetiyle yüceltilmedikleri kaldı...:icon_whis Kısacası Rüya Ahmete Baba! desin, başka bir şey beklentim yok benim...:img-cool2
hoşgeldin bagderçanbye
ayla ile ahmet evlenmemeli zaten bu çok saçma olur zaten şu sıralar izleyiciler huzursuz birde böyle bir evlilik olursa dizinin izlenme oranları hızla aşağı düşebilir zaten ahmette her ne kadar kırgın ve kızgın olsada yasemine hala aşık ayla ile evlenmeyi oda istemez sırf inat olsun diyede yapamaz böyle birşeyi hala aklı başında çünkü:img-yes:
bu arada daha önce behsettiysen bilemiyorum kusura bakmada ne iş yaptığını merak ettim gürcistana niye taşındığınıda ama ne olursa olsun yorumlarınla buradasın ya oda güzel:img-in_lo
ya beni üzen bisey var... ahemt le yasemin birbirini sevmiyormlarmi avebaa?? beraber olmaya ugrasmalari gerekken ahmed rüya icin dava acti nolcaksa onlarin sonu?? ama birbirlerini seviyorlardir heralde!! dimii arkadaslar?? :icon_whis
ahmet yasemini tabiiki hala seviyor ama haklı olarak ona çok kırgın ve şu anda yaseminden çok rüyayı düşünüyor,onu istiyor ama zaman geçtikçe ahmetinde içindeki ateş soğuyacak tekrar yasemine yaklaşacak diye düşünüyorum inşallahta bu çok geç olmaz birkaç bölüm sonra görebiliriz :img-in_lo
hatta ahmet ve yasemin adaya gitseler orada bağıra çağıra kavga etseler içlerindeki herşeyi dökseler sonra dayanamayıp birbirlerine sarılsalar ve aynı yerde rüyaya gelecek olan kardeşin temelleri atılsa fenamı olur forumçanlar:img-blush:img-in_lo
Cuma gecesi sevim-mehmet çiftinin sahnelerini izlerken aklıma defne ve deniz geldi.Özellikle balayındalarken mehmetin kanepede yatma teklifinden sonra odaya tereddütle ama sevimin de isteğiyle girişi bana yılbaşı gecesinde denizin defnenin odasına girişini hatırlattı. Ama bir yandan da "Yollu bu yollu dergisi" senaryoları da aklıma geldi ve içimden istemeden de olsa burhan gibi "Yollu bu yollu..." dedim.:img-hyste:img-hyste
Ayrıca yaseminin ahmet için sürekli nişanlı o demesi hem tuhaf hem komik.Bu kız değil miydi nişanlı olduğunu bildiği halde, mişelle öpüşürken gördüğü halde ve bir iki çift güzel söz duyunca gece adamın odasına dalan?O zaman bu ne perhiz what is this?:img-hyste
Badgerçan hoşgeldin...byeGürcistana selam olsun.Jarjara sevgiler...:img-icecr Gitmiş bile...:sad53:
Merhaba herkese,byebye
Eveet..Sonunda Georgian Telekom hezimetinden kurtuldum ve sizlere kavuştum..: Bir hayli yazmışsınız dökmüşsünüz, okuya okuya anca gelebildim...:icon_whis Daha işe başlayamadım..Jarjara uygun bakıcı daha bulamadığım için bugün gidemedim..:
Ama yarın işe muhtemelen oğlanla beraber gidip, oradakilere 1'er saatten baktırsam, buluncaya kadar bu işi çözerim herhalde..:img-yes::img-wink:
Neyseee dizimize gelelim...:)
Ahmet Aylayla EVLENMEZ.....Niye evlensin ki? Ne yani Yaseminden intikam almak, kızına kavuşmak için Aylayla mı gönülsüz bir evlilik mi yapacak..Zaten saçma sapan bir evliliği, 7 sene boyunca anlamsız gerekçelerle bize dayatıp, bir de üstüne zaaf-ı şahane ve ziyan-ı aşk karakterler yaratarak, onları bize yedirdiler ve onlar içi kimimiz ahh ne kadder fedakar ve saf dedirttiler ya bravo! diyerek, bu saçmalığı bir kere daha Ahmet üzerinden dayamaya cesaret edemezler diyorum...Artık isyanın son noktası olur!...o akılsızlık sadce YAN üçlüsünün yapabileceği bir durum..Ahmetin yapacağı bir şey değildir...veolmayacak..olamaz mantık dışı
Ahmet, ne yazık o davayı sırf Rüyayı ve Yasemine duyduğu aşkı bozmamak namına geri çeker Bana göre aslında Yasemini duvardan duvara çalsa farketmez, hatta iyi bile olur çünkü Yasemin Ahmeti kazanmak için tek başına hiçbir şey yapmazsa, her türlü cezayı hakkediyor..
Diğer tarftan da ne olacaksa olsun bu yalanlardan artık midem ayağa kalktı..Umurumda da değil..Benim bazılarınızın inandığı o aşk olayı benim gözümde bitmiştir..bknz:cenaze duasını ben geçtiğimiz Cuma ilk sahnede okudum...Yasemin, bütün bu yaptıklarının üzerine ihanet etmiştir..İhanetin de açıklamsı olamaz...hiç de öyle onu bunu üzmemek için bıdı bıdısı ederek kabul ettirmesin, adı üstünde buzz gibi ihanet!
Yasemin bunca olandan sonra yok Necdetin azat etmesi, yok Ahmetin ona acıması, yok Aylanın ona karşı şahitlik edip zorlamasıyla değil..Sadece ve sadece yalın bir şekilde, Ahmete gidip aşkını en anlamlısından ifade edip, o saçma sapıtık ifadeyi geri çekip, ne olursa olsun Ahmet ve Rüyayla olan yuvasını kurmak ve korumak namına adım atsın...Toplasın valizini, alsın kızını elinden ve ...kararlılıkla! Ahmete gitsin...Başka bir şey bu aşkın itibarını benim gözümde sağlamaz...
İstemediğim gibi Yaseminle birleşirse, benim gözümde Ahmete hiçbir şey olmaz, çünkü Rüyayla beraber olmak için anasına da katlanmak zorunda, hatta psikolojik olarak ince ince baskı kurabilir, sakıncası yok....Diğer aklıevveller de açıkçası ne halt yerlerse yesinler..Onlarla ilgili hiçbir şey gözümde değişmeyecek... Sadece Ahmetle Rüya beraber olsunlar diye değerleri belki? bir nebze çok eksilerden sıfıra yükselir..
Çünkü bu senaryo mantığında Yalan söyleyip ihanet edenler en bedbaht ve fedakar gösterilmesi eğilimi var...herkesin -Ahmet dışında- yaptıkları yanında kar kalıp, bir konfetiyle yüceltilmedikleri kaldı...:Kısacası Rüya Ahmete Baba! desin, başka bir şey beklentim yok benim...
Ahmet'in iradesini bozmak için herşeyi yapıyorlar.. Sanırım iyi bir toplama da olur.:img-pilot:icon_whis Eskiden olan kararlı Ahmet olmasın yerine sadece Necdetin gözünde değil herkesin gözünde kötü Ahmet olsun demek gibi birşey bu...
Amaaaan yeteerr...Türkiyenin kaderi heralde.. bizim dizicileri bölerleerrr ooooff anne olmak istemiyorum bile....Çocuklarımıza nasıl diziler bırakacağız biz?:icon_sorr:)
Bu arada bir link vardı Yalan Dünya forumumu neymiş bizim için ne alaka?:icon_whis
hatta ahmet ve yasemin adaya gitseler orada bağıra çağıra kavga etseler içlerindeki herşeyi dökseler sonra dayanamayıp birbirlerine sarılsalar ve aynı yerde rüyaya gelecek olan kardeşin temelleri atılsa fenamı olur forumçanlar
Hımm........Aklıma birşeyler çağırıştırdı sanki...Canın Sezen Aksu dinlemek çekti olaya bak...Onun hangi şarkıydı uuuf hatırlayamadım ama bir klibi vardı onda da böyle kavga eden sonra barışan bi çift vardı (her niyse) O zamanlarda da böyle gidiş geliş münasip midr acaba?:img-blush Hani çocuk gibi (kısmen) hayati meselelerde kolay olmuyor ya dönüş...
Ayrıca yaseminin ahmet için sürekli nişanlı o demesi hem tuhaf hem komik.Bu kız değil miydi nişanlı olduğunu bildiği halde, mişelle öpüşürken gördüğü halde ve bir iki çift güzel söz duyunca gece adamın odasına dalan?O zaman bu ne perhiz what is this?
Bir cevap yazıyim dedim kaç kişininki geldi bende tık yok....
Yasemini alıcan bi sandalyeye zincirleyip...
İt it it...
Biri gelince...
It is a Dog.. falan..Maksat hayatın her yönüyle birbirine bağlandığını belli etmek dimi?....
Cuma gecesi sevim-mehmet çiftinin sahnelerini izlerken aklıma defne ve deniz geldi.Özellikle balayındalarken mehmetin kanepede yatma teklifinden sonra odaya tereddütle ama sevimin de isteğiyle girişi bana yılbaşı gecesinde denizin defnenin odasına girişini hatırlattı. Ama bir yandan da "Yollu bu yollu dergisi" senaryoları da aklıma geldi ve içimden istemeden de olsa burhan gibi "Yollu bu yollu..." dedim.:img-hyste:img-hyste
Ayrıca yaseminin ahmet için sürekli nişanlı o demesi hem tuhaf hem komik.Bu kız değil miydi nişanlı olduğunu bildiği halde, mişelle öpüşürken gördüğü halde ve bir iki çift güzel söz duyunca gece adamın odasına dalan?O zaman bu ne perhiz what is this?:img-hyste
Badgerçan hoşgeldin...byeGürcistana selam olsun.Jarjara sevgiler...:img-icecr Gitmiş bile...:sad53:
bunu sevdim "yollu bu yollu":)
sevim her ne kadar korksada hiç mehmetini yatırırmı kanepede :img-wink: eyy aşk sen nelere kadirsin:img-in_lo
yasemin hala ahmetin ayla ile nişanlı olduğunu sanıyor birazda ondan bu kadar savunmaya geçti bence ama seninde dediğin gibi nişanlı olduğunu bile bile ahmeti ayarlamadımı gece odasına dalıp hiç değilse sabaha kadar yanında uyuyayım demedimi(gerçi dememekte elde değil hani oğlumuzda filinta gibi maşallah:img-blush) şimdi ahmet eskisi gibi olsa yine peşinde koşsa davayı geri çekse falan yasemin tekrar taarruza geçer bence ama bu sefer ahmet onun bildiği eski aşık değil yaseminin onu eski haline getirmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım hemde bizim meşhur kocaman vakfıkebir ekmeklerinden:)
Merhabalar ifindim o kadar yorgunum bir de üstüne talihsizim ki :icon_sorr:icon_sorr
Neyse ben yine de inatla direnip Yasemin gibi "gücüm yok"demeyeceğim :hıh
Badgerçan seni buralarda görmek ne hoş :img-in_lo Çok da güzel yazmışsın doğru söylüyorsun Yasemin Ahmet'e ihanet etmiştir o aşk olayı da benim gözümde bitmiştir eğer Yasemin o ifadeyi değiştirmezse geri çekmezse de benim gözümde eksilere düşen değeri öyle de kalıcak bari 0 olsaydı :icon_whis Bir de Necdet'le o konuşması gerçekten beni Ahmet'in de dediği gibi sükut-u hayale uğrattı yazık yazık Necdekt diyorki "bak istediğine bakar mısın ben Rüya'yı redecekmişim böylece nüfusuna geçirebilecekmişmiş " Yasemin 'de ağzını açıp tek kelime etmediği yetmiyor gibi Necdet'i haklı bulurcasına kafasıyla onaylıyor sanki Ahmet'in kızı değilmiş gibi Rüya ....Yasemin madem böyle yapacaktın niye daldın odasına adamın niye evlenme arifesinde adamı fikrinden caydırıp mutlu bir hayat sürdürmesine engel oldun madem verdiğin sözleri tutmayacaktın :hıh :hıh :dito Bir an önce Ahmet'in hayatından çıkman dileğiyle sen Sakın Necdet'i Üzme !!!!:icon_whis
Mehmet-Sevim balayı gecesini seyrederken, Mehmet kanepede yatmayı teklif edince bir ara anamm! Aynı kabusu bir sefer daha mı izleyeceğiz?..oldum..:icon_whis
Sevimin heyecanı ve halleri çok hoştu..Hele odaya girdiklerinde Mehmetin ona son anda karanfili uzatması pek hoştu..:img-icecr
Umarım ilerleyen bölümlerde, daha çok onların ev hallerini, normal birbirini seven ve yücelten bir çift olarak :img-blush dönemin getireceği zorluklarla mücadele:img-in_lo edeceklerini izleriz...:img-yes: Hatta ekonmik boy bir Sevimcik de iyi gider..:icon_whis:img-icecr
yasemin hala ahmetin ayla ile nişanlı olduğunu sanıyor birazda ondan bu kadar savunmaya geçti bence ama seninde dediğin gibi nişanlı olduğunu bile bile ahmeti ayarlamadımı gece odasına dalıp hiç değilse sabaha kadar yanında uyuyayım demedimi(gerçi dememekte elde değil hani oğlumuzda filinta gibi maşallah) şimdi ahmet eskisi gibi olsa yine peşinde koşsa davayı geri çekse falan yasemin tekrar taarruza geçer bence ama bu sefer ahmet onun bildiği eski aşık değil yaseminin onu eski haline getirmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım hemde bizim meşhur kocaman vakfıkebir ekmeklerinden
Peşinden koşmak.....değmeeezzz:img-yes:
Günaydın gazetesinde Hs ile ilgili bir kısım vardı Aslında dizilerde mantık hataları diye...Biri Rüya 1961 de doğdu peki hala bu kadar küçük oluyor anlamadım falan demiş bunu da yayımlamışlar ya pes....:img-cool2
Acaba ben de mi mail atsam yayımlamaları için:icon_whis Rüya 61+1= doğumludur kardeş.....Gerisi boooşş.....:img-icecr
Hatta ekonmik boy bir Sevimcik de iyi gider..
Favorim erkek olması..kestiremiyorum tabi ikiz de olabilir...Ahmet ve defne den sonra yeni bir abi kardeş dayanışması da görürüz heralde..
Aklıma hemen benim yazdığım HS Yakaları geldi Sevim -Mehmet ler aaaaa ben onların devamını senaryolar kısmına eklememiştim aklıma şimdi geldi en sonunda eko Sevim geliyodu (ekonomik boy:img-in_lo) Bir an Sevim kapıdan pencereden kaçacak sandım meğer ne hınzırmış o :img-blush:img-blush
Aklıma hemen benim yazdığım HS Yakaları geldi Sevim -Mehmet ler aaaaa ben onların devamını senaryolar kısmına eklememiştim aklıma şimdi geldi en sonunda eko Sevim geliyodu (ekonomik boy:img-in_lo) Bir an Sevim kapıdan pencereden kaçacak sandım meğer ne hınzırmış o :img-blush:img-blush
Ee attırver ortaya Ese Yakasından Memed ve Sivim senaryolarını da neşamızı bulalım değılmı? Araya eko Sevimcık da olabılır yani...:)
Artık Yasemın falan deyınca yuregıma kasvet çökıyı..
Hamişe cvp editi. olacağına bak sen! Daha biraz evvel BEA ye der demez..sen canını sıkma idare ederiz biz..dedi...Herkes orada bizimkinin ne olduğunu biliyor..:img-hyste..İsmi gibi estiriyor ortalığı...
Merhabalar ifindim o kadar yorgunum bir de üstüne talihsizim ki :icon_sorr:icon_sorr
Neyse ben yine de inatla direnip Yasemin gibi "gücüm yok"demeyeceğim :hıh
Bir an önce Ahmet'in hayatından çıkman dileğiyle sen Sakın Necdet'i Üzme !!!!:icon_whis
Zeynebim, Talihsizliğin neresindensin...? Belki hemşehri çıkarız :icon_sorr
Bugün o güzel, umut dolu yaz gecelerini ve bu sezon için kurduğumuz hayalleri düşündük Cansu ile...tabii hayallerin dörtbir yanı senin senaryoların ile doluydu...( yollu bu yolluu dirgisi..) hey gidi günler hey...:img-in_lo
Badger; ekonomik boy Sevim'cik mi :img-hyste (Sevim kaç yaşında acaba...?)
Hamiş: Sen jarjar'ı işe götürürsen, muhtemelen 1 saat sonra, biz seni idare ederiz diyerek sizi ana-oğul eve gönderirler zaten :img-icecr
Hamiş editi: Ben dimedim mi saa...! O türden bir tane de ben de var, bilmez miyim malımı...! :img-hyste
eko boy sevim hımm sevdim bunu:good:
yada junıor mehmetler boy boy hem denizede yandaş çıkmış olur fenamı:img-wink:
peki bu çocuk sağcımı olur solcumu haydaa al bir iş daha rızalar sağcı şevketler solcu yapmaya çalışır sevimle mehmette iki arada bir derede kafayı çizer valla:fighting2
Rüya bence Defne halasına çekecek :img-in_lo:img-in_lo Tabi umut fakirin ekmeği ya da büyüyünce dengesizin biri olur :) Annesi gibi mıymıy Allah korusun o babası gibi olacak ve Gürsoy Ailesine benzeyecek otokontrollü ama sevimli :img-blush:img-icecr
Buyrun efendim senaryolar bölümüne eklemeden son bölümü buraya ekliyeyim kısım kısım :img-blush
Mimeed Karayel Rezidansı’nda koltukta oturmuş gözlüklerini burnunun ucuna indirmiş elinde tepsi pirinç ayıklamaktadır.Diğer koltukta da Işık’la Deniz oturmaktadır.Mimeed offflar poflaar pirinç ayıklamayı bırakır.
Mimeed:Nirde bu yaaaa nirde kaldı ???Zilli mitinge gidiyorum diye çıktı gelemedi halaaa.Ağzını burnunu dağıtacam haaaaaa:hıh
Deniz:Babaaa sen niye mitinge gitmedin ne ayaaak???
Mimeed gözlüklerinin üstünden Deniz’e bakar
Mimeed:Sağa mı sorucağım sağa mı hisaaap vireceğim bacak kadar boyunla sen bağa hisap mı soruyooosun delüüüüğaaanlı sen bağa us mu veriyosun lann us akıl dimek bulmacalarda çıkiyyyy:img-lady:.Görmüyo musun evin her işi bağa bakıyoo dirginin her işi bağa bakıyoo dünyanın bütün yükü benim naif omuzlarımda
Deniz:Babaaa ...peki ben niye mitinge gitmedim:bilmim
Mimeed:Ağzını burnunu kırarım senin sirseri her gün seni nezaretlerden toplayamam .Ben Nişantaşı çocuğuyum zinginim bir muhhitim var ayrıca da beyaz Türküm :img-dirol beni muhhitime rezil ediyysin ayrıca da bu da yetmezmiş gibi bah bah buraya dikkatini çekiyoruum bu da yetmezmiş gibi o ditone sesinle “düştüm maphus damlarına “ oiye şarkı söylüyosun bir hafta boyunca iğreeeeenç
Deniz:Babaaa benimle gurur duyuyor musun
Mimeed:Ehhh mecburen duyuyorum annen ölünce güdük kaldın ya hem boydaaaan hem akıldan
Mimeed pirinç ayıklamaya devam eder
Deniz:Kız sen niye mitinglere katılmıyorsun bizi beğenmiyör musun
Işık:Allahım yıraaaabbiiim arada bi fotoğraf çekmek için katılıyorum yaaa .Hem ben o mitinglere gidemem öyle sinirlerim zıp zıp zıplıyo ayrıca da ses tellerimde çatlaklar oluşuyo ve de saçım bozuluyo
Deniz:Kendini kime beğendirmeye uğraşıyorsun ne ayaaaak??O pabucum Anadolu sağcısına mı
Işık:Sen bi kere benim yalnızca kuzenimsin okeyto anladın mı bana karışamazsın bin defa söyledim ama o aklın almıyooo o küçücük fındık beynin almıyo almıyooo
Deniz:Sus KIZZZ!!Sen kime fındık beyinli diyorsun beni beğenmiyör musun
Işık: Pek beğendiğim söylenemez felan yaneeee
Deniz:Haaa şöyle dürüst ol ciğerlerimi yee
Işık:Bu da yeni lafın mı??
Deniz:Eeee arada yenilik yapmak lazım yeni replik yapmak lazım bana bak Işık seni tenhada kıstırırım
Işık:Sen bi defa benimle benim zekamla boy ölçüşemezsin tağam mııııı
Deniz Işık’ın saçlarına yapışır
Işık:Aaaaaaaahhhh bıraksana saçımı ahhhh
Işık’da Deniz’in saçlarına yapışır
Deniz:Aaaahhhhhhhhhhh
Işık:Ahhhhhhhhhh
Mimeed pirinç alıklamayı bırakır gözlüğünün üstünden bakar
Mimeed:Çocuklaaaar çocuklaaaaaaar Işık ..Denızz DENIZZZ!!!DENIZZZ!!!Yapmayın ama kavga itmeyin çocuklar!!İkinizinde ağzını burnunu dağıtacağım şimdi haaa
Deniz’le Işık bırakırlar birbirlerinin saçlarını
Mimeed:Hadi gidin mitingcilik oynayın ,mitingde adam dövmecilik oynayın mitingde pankart kapmacılık oynayın troest
Deniz:Babaa biz çocuk muyuz yaşımız 18
Mimeed:Zika yaşın 5 ama ..yetti beeee yetii beaaaa
Deniz ve Işık korkup kaçarlar Mimeed pirinç ayıklamaya devam eder
Mimeed:Hep fedekarlık hep fedekarlık benim payıma düşen ..kan kusup kızılcık şirbeti içtim diyorum ...ahhhh...niyse binim kıderim buymuş....Nerde kaldı bu yaaaa nerde kaldııııı
Mimeed gözlüğünün üstünden salonda duran üç guguklu saatten birine bakar guguklu saat don diye vurur ve guguk kuşu ötmeye başlar
Mimeed:Anaaam Tokyo’da saat beşe geliyy ya nirde bu ,......yollu bu yolluuuuu:icon_shad
merhaba bayanlar.
yazasım yok, yazdıklarımın okunmadığını görmek de ayrıca canımı sıkıyor.. ama shevekçanımı burada görünce dayanamadım :img-in_lo özlettin kendini çanım ya...
aylayla evlilik mantık dahilinde gözükmüyor bana da. en azından şu zamana kadar devam eden mantık örgüsü dahilinde değil. ama ne olacağı beli olmaz tabi, "ipe bir düğüm de buradan atalım ooh çözene kadar bir sezon geçer" derlerse, ahmet aylayla evlenir hatta onu balayına bile götürür....:img-cool2
çanım, aşk-nefret teoremimize ahmet açısından sıkı sıkı sarıldım ben de. bu yüzden ahmetin kötü kötü bakması da tehditleri de çok fazla etkilemiyor, zaten kızmıyorum, kendimi onun yerine koyunca yapacaklarımı düşününce hiç kızmıyorum hem de.. bu aşkı benim için yasonun garipliği bitirecek. badgerçan hep diyordu ya, tek atımlık kurşunu kaldı... şuan onu bile sildim, gerçekten mucizevi ama inandırıcı bir sorun çözme hemen akabinde barışma olmazsa başka dizilerden takribi 3 bölümde soğumam gibi bundan da soğuyacağım, kendimi biliyorum.. bakalım neler olacak?
dava olayına gelince, bunu da kaç kez söyledik hakkaten. resmi olarak ahmetin nüfusuna geçsin rüya, onun için neyi değiştirir ki şuan için? ahmet acele ediyor, ama etmekten başka çaresi yok çünkü onu yatıştıracak hiçbir şey yapmıyor yapması gereken kişi. adamın elinde somut birşey olmayınca da, aklına gelen tek yolu deniyor, ne yapabilir başka??? yaseminin "sen sakın necdeti üzme" sahnesindeki yarım kalan lafını unutmuştum ben, odysseiaçan hatırlattı. evet, orada birşey yapmaya çalışmış olabilir yaso, ama o halde neden her denemesinin başarısızlığa uğramasına izin veriyor? gerekirse, az önce kim yazdı unuttum, kolundan tutsun, lafımı kesmeden beni dinle desin, bir kere de cesaret etsin ya.. yaseminin orada çocuksu bir dürüstlük yaptığı tespiti çok hoş shevekçan, aksi türlü davranması fikrini de ben ortaya atmıştım. ama ben cilveyle yalanı kamufle etsin dememiştim tabi.. resimseçicinin dediği gibi gitmekten vazgeçtiği anda yaseminin ilk düşündüğü rüyaydı, necdet değildi, dolayısıyla çat diye necdeti ortaya atmadan önce "rüyaya kıyamadım" deseydi daha iyi olmaz mıydı? necdeti de üzmek istemedi belki bu da gerçek ama ahmetin bunu bilmesine gerek var mıydı? gerçekten bu gerekliydi diyorsanız tamam, ama zaten necdetin n'sini duyunca ahmetin gözlerinden alevler fışkırırken bence hiç gerek yoktu... "o zaman yapamadım, ama şimdi yaparım" tarzında birşeyler söyleyecekse bunu en baştan söyleseydi, ahmet biraz yatıştıktan ve ne bileyim aralarındaki mesafeyi biraz azalttıktan sonra itiraf etmek istediği ne gerçek varsa hepsini anlatsaydı yine...
dün çalıkuşuçan yazmıştı eğer yanılmıyorsam. ahmet rüyayı severken yasemin arkada, sanki yeni bakıcıya talimat verir gibi duracağına, ürkek ama kararlı bir halde ahmetin yanına çömelseydi, gözüne baksaydı, belki biraz daha cesaretlenip elini tutsaydı kimbilir neler olurdu? ahmet o moda girmişti zaten, eh yasemin de pek ona kızgın gibi durmuyordu (nereye kızıyor zaten?).... yasemin eline geçen fırsatları yanlış kullanıyor, yanlış...
ha, bir de eğer ahmet rüyayı alır ve rüya ona alışamayınca kös kös anasına geri getirirsei ağlaya ağlaya cuma gecelerimi azat ederim.. yemin ederim bu kadarına katlanamam, bu yalan beyandan bile daha kötü ya... yetmedi mi ahmetin çektiği çile, aliyenin sinanı mı bu adam yaa? niye hikayeyi saptırıyorlar of!
Merveçanım, badger da hep söyler ya (bkz.: kendisi yok ama sadık forumdaşları onu ne yapar eder sohbete katar- ama tabii ben bunu site çöktüğünde yazmıştım, badger da burada:happy0064) şu Necdeti bir kere de iliştirme her lafına, diye. Çok da doğru söyler. Tamam Necdet'i pek seviyor, minnet duyuyor, anlamaya çalışalım (gerçi anlayamıyorum ama neyse), bari en azından Ahmet'le konuşurken her seferinde onu sürme öne. Ama şu son diyalogda farkındaysanız onun adını ağzına alamadı en azından, Ahmet kendisi zikretti. Biraz akıllanıyor mu Yasemin acaba? (Bkz.: Bu aralar kafayı çizmemeye kesin kararlı ve pozitif olan Shevek).
Ahmet yatağın yanına çömeldiğinde, Yasemin'in de yanına gelmesini ben de çok istedim. Çok istedim. Bunun cilveyle kadınlıkla da değil, anne olmakla alakası vardı çünkü. Ama, ah, ah olmuyor işte olmuyor... Biz yazsak senaryoyu "yemede yanında yat" türünden sahneler yaratacağız ama, ne yapalım, biz değiliz işte senarist.:img-blush
Merhaba çanlar!!!bye
:img-hyste
Ellerine sağlık Zeynopçan...:img-icecr
Hadi gidin mitingçilik oynayın demesi çok hoş olmuş....Tam güzel bir gönderme!..Aslında onların ev haleri pek heyecanlıolacak...Ehh Denize bir oda açmışlar..Yeğenleri Defneye de açarlar...Evin salonunda pankart hazırlayıp, elden dağıtılacak bildirileri de el birliğiyle yazarlar..Eko Sevimciğin ilk söyleyeceği cümle...Yankee Go Home! ..olur herhalde:img-hyste
o da parmak boyalarıyla pankart hazırlama işinde pek eğlenir...:icon_whis:img-icecr
Tam da sana msj yollayacaktım..adsl açıldı diye...arkadaşımçanbye..yine o meşhum eşzamanlılık..ben tam seni düşünüyorum..hoop buradasın...:)
:img-hyste
Ellerine sağlık Zeynopçan...:img-icecr
Hadi gidin mitingçilik oynayın demesi çok hoş olmuş....Tam güzel bir gönderme!..Aslında onların ev haleri pek heyecanlıolacak...Ehh Denize bir oda açmışlar..Yeğenleri Defneye de açarlar...Evin salonun pankart hazırlayıp, elden dağıtılacak bildirileri de el birliğiyle yazarlar..Eko Sevimciğin ilk söyleyeceği cümle...Yankee Go Home! ..olur herhalde:img-hyste
o da parmak boyalarıyla pankart hazırlama işinde pek eğlenir...:icon_whis:img-icecr
Bence hiiiiç heveslenmeyin dostlar. Sevim kırkını geçmiş olmalı. Eko boy bir Sevim ve Mehmet göremeyeceğiz kanımca.:icon_whis Eko boy bir Ahmet bekliyorum ben. Yasemin Hanım çeksin cezasını!!! (Bkz.: Mahkemelerde süründürmeden de beter etmenin yolları var. Her sene Rüyaya bir kardeş gibi mesela!:icon_whis:img-wink:)
Ben de öyle arkadaşımçan:happy0064 Whenever I think about you, here I find you.:)
Selam çanlar,şöyle bi yazılanlara baktım,artık herkes Yaseminden ümidini kesmiş dolayısıyla bir Ahmet-Yasemin barışmasından da...Bende aynen öyleyim zaten:icon_sorr
Düşünüyorum düşünüyorum bu aşk nası düzelir diye ama badgerın dediği gibi Yasemin kimse zorlamadan kendi rızasıyla aşkı için gerçekleri mahkemede söylemedikçe bu aşk iflah olmaz...Ya inanın sanki tanıdığım iki insanın aşkı bitmiş gibi üzüldüm Ahmet artık karşında başka biri var deyince...Anammm dedim sonunda Ahmeti de yoldan çıkardılar:icon_sorr
Bence hiiiiç heveslemeyin dostlar. Sevim kırkını geçmiş olmalı. Eko boy bir Sevim ve Mehmet göremeyeceğiz kanımca.:icon_whis Eko boy bir Ahmet bekliyorum ben. Yasemin Hanım çeksin cezasını!!! (Bkz.: Mahkemelerde süründürmeden de beter etmenin yolları var. Her sene Rüyaya bir kardeş gibi mesela!:icon_whis:img-wink:)
bak bunu sevdim shevekçan:img-in_lo
yaso ahmet aşkını görmesek de meyvelerini görelim...bundan sonra ikisinin de birbirinden başka şansı yok sonuçta...
aslında bişi yazasım yok..daha doğrusu yazılacak bişi yok malesef:icon_sorr
sizi görünce bir merhaba diyeyim dedim..bye
---
zeynepçan hs yakası nı okuyamadım henüz..ama tekrar yazmana çok sevindim kuzum:)en yakın zamanda okuyacağım..
bye
Bence hiiiiç heveslemeyin dostlar. Sevim kırkını geçmiş olmalı. Eko boy bir Sevim ve Mehmet göremeyeceğiz kanımca.:icon_whis Eko boy bir Ahmet bekliyorum ben. Yasemin Hanım çeksin cezasını!!! (Bkz.: Mahkemelerde süründürmeden de beter etmenin yolları var. Her sene Rüyaya bir kardeş gibi mesela!:icon_whis:img-wink:)
Shevekçan; bu pozitifliği nereden aldın...? Hayran oldum, ben de isterim :img-in_lo
O akşam da kopmuştum, şimdi de...hadi gidin pankartçılık oynayın..! :img-hyste
istek editi: Zeynop, ben Rüya'nın mitinge katılmak için kaçtığı senaryoyu isterim...hani Selma ile Şevket de peşinden...:img-hyste
Selam çanlar,şöyle bi yazılanlara baktım,artık herkes Yaseminden ümidini kesmiş dolayısıyla bir Ahmet-Yasemin barışmasından da...Bende aynen öyleyim zaten:icon_sorr
Düşünüyorum düşünüyorum bu aşk nası düzelir diye ama badgerın dediği gibi Yasemin kimse zorlamadan kendi rızasıyla aşkı için gerçekleri mahkemede söylemedikçe bu aşk iflah olmaz...Ya inanın sanki tanıdığım iki insanın aşkı bitmiş gibi üzüldüm Ahmet artık karşında başka biri var deyince...Anammm dedim sonunda Ahmeti de yoldan çıkardılar:icon_sorr
Eeeh! ....Bir konfeti atıp, kutlama yapmadıkları kaldı..herkes gerçeği öğrendiğinde bir nedamet bir nedamet içinde, geniş geniş durumun asıl! vehametini görmeden...sonucunda sadece ve sadece ahmetin Rüyayı almaya çalışmasına takıldılar... bknz:Kant Amca! bakkk gör, neticelere bakıp ta sebeplerden kaçınan etik dışı zihniyet ürünlerine bir bakk!:img-cool2
Aslında Ahmetin yoldan çıkmışlığı yok..Aralarındaki tek normal davranan o...:icon_whis
Bu aşkın artık gideceği başka bir düğüm kaldıysa artık..y..h ötesi derim..Duvardaki tüfek barutla doldu dolduuuu..Bundan ötesi kaldı mı?
zeynepçan ellerine sağlık senaryon süper zaten ben hep diyorum hatırla sevgili tam bir mizah kaynağı diye her karakter ayrı bir alem aslında:)
sevim yaş olarak olgun bir kadın ama neden hamile kalmasınki bence bu olabilir hatta doğurup doğurmamakta bu yüzden kararsızda kalabilir ama allahtan burada çocuğun babası belli anne-baba birbiriyle evli neyseki bu açıdan rahatız çanlar:img-wink:
Bence hiiiiç heveslemeyin dostlar. Sevim kırkını geçmiş olmalı. Eko boy bir Sevim ve Mehmet göremeyeceğiz kanımca. Eko boy bir Ahmet bekliyorum ben. Yasemin Hanım çeksin cezasını!!! (Bkz.: Mahkemelerde süründürmeden de beter etmenin yolları var. Her sene Rüyaya bir kardeş gibi mesela!)
:img-hyste Evimin kadını oluceksin!! Sadece çocuklara bakıp yimek yapıceksın gibi sürünen tiplerden mi olsun yasemin....Onun naif omuzları taşır mı onca yükü?Hem Dünyanın en şanslı adamı Nijdit izin verir mi kine?
Y: Gelmeeee sakın gelmeeee!!!
N: Kızım yetti beee 4 çocuğun oldu hala hamile kaldım diye atlıyosan buyuurr...
Y: Artık bu ........
N: Eh bak takıldı bi digitürk aldık hala dan sorun beee....
Y: Nerde kalmıştık...hee Atlıyoruuuummm..
N: Ben sensiz naaparım gitmeee!!
Y: Amaaan bi acıların çocuğu didik suyunu çıkarttın...Yönetmenim baştaaaann...:img-blush.Filmin sonunda ölücekmişim gari pööhh
Aliye Abla senin için buldum çıkardım buyrun efendim Rüya'nın kaçma senaryosu :img-in_lo:img-in_lo
Ahmet Yasemin'i kendisine doğru çeker ve ona doğru eğilir o sırada çalan zil eşliğinde kendilerine gelirler:bilnk:.........
Ahmet ve Yasemin bozulan planları yüzünden kalakalmışlardır
Yasemin :Aaa kim acaba
Ahmet pencereden gidip bakar
Ahmet:AAAa annemle babam gelmiş
Yasemin:Ne Rüya'da yanlarındamı
Ahmet:Bilmem tam göremedim
Yasemin:Napıcağız şimdi Ahmet sen masayı topla ben kapıyı açayım
Ahmet Yasemin'i yakalar
Ahmetur Yasemin nereye bu halde (Kızım aklın nerde senin akıl dağıtırlarken sen günlük mü yazıyordun napıyordun )
Yasemin:Ayyy sen kapıyı aç ben üzerime gidip birşeyler giyeyim
Ahmet:Tamam çabuk ol
Kapı hala taktaktak diye çalınmaktadır
Ahmet hemen masadaki şarap kadehlerini şarap şişesini dolaba tıkar mumları üfler onra merdivenlere koşar tabi aşağı inerken de gül yapraklarını toplayarak cebine tıkıştırır toplayabildiği kadar toplar sonra da kravatını düzeltir ve kapıyı açar
Ahmet:Anne -baba???
Selma:Ahmet nerdesiniz
Ahmet:Anne saat kaç farkında mısınız
Şevket:Sen işten yeni mi geldin
Ahmet:Yooo
Şevket:Ee bu hal ne yoksa böyle takımla mı uyuyorsun
Şevket güler
Selma:Halimize bak bir de gülüyorsun Şevket
Ahmet:Nolmuş halimize
Selma ağlayarak mektubu uzatır
Selma:Rüya evi terketmiş Ahmet
Ahmet:Ne-nasıl yani
Selma:izin vermeyeceğimizi bildiği için Ankara'daki bir mitinge gitmiş çantasını da toplamış gitmiş Bir de mektubun sonuna "bu uğurda ölmek var dönmek yok" yazmış ühühühüüüü
Rıza çok öfkelidir
Rıza:Bir çocuğa sahip çıkamıyor bu aileye kim bilir naptılarki kaçtı kız
Nezahat:Rıza miting için kaçmış ya
Rıza:Miting için kaçmışmış bunları da hep aklına o Sevim'le Defne sokuyorlar Rıza'yla Selma7da bir kıza sahip çıkmayı beceremiyorlar
Yasemin:Babacım lütfen
Rıza:Babacım lütfeeen bak annen Almanya'ya gittiğinde siz de Necdet'le Ankara'dayken nasıl bakmıştım Rüya 'ya hiç kaçmışmıydı
Yasemin:Babacım o zaman Rüya beş yaşındaydı
Rıza:Benim gözümde hala beş yaşında Ahh o Gürsoylar yok mu
Yasemin:Babacım lütfen susun Ahmet geliyor Ahmet ne oldu
Ahmet:Annemle babam ....onlar da Ankara'ya gitmişler
Yasemin:NEeeeeee
Ahmet:İyi de Rüya bana okuldan kaçmayacağına dair baba-kız sözü vermiştii....aaaahhh tabi ya okuldan kaçmayacağına söz verdi evden değil ki uyanık kızım benim...
Defne:Kendini kolla Rüyaa
Rüya:Sizde Sevim hala jr Sevim'e dikkat
Sevim:Merak etme Rüyacığım hadi kızım bağır
Sevim jr:Türkiye sömürgee deyildiiiiiir
Sevim:Afferin canım benim
.....Kovalamaca esnasında Rüya ve diğerleri birbirlerini kaybederler o sırada bir polis Rüya 'yı kolundan tutar
Rüya:Ya bırakın ya bırakııın
O sırada bir ses duyulur
Selma:Rüya dayan torunum yettiiiiiiiim
Şevket:Dayan yavrum dayan
Rüya:Babaanne dede
Selma çantasıyla Şevket'de bastonuyla Rüya'yı tutan polise girişirler
Selma:Seni haiiiin seniiii torunuma dokunmak haaaaa al sanaa
Şevket:Seni attırıcağım seni sürdürücem gör sen Al sanaaaa al
Rüya
Sevim'le Mehmet 10 sene bekleyeceklerine evlenselerdi şimdiye 10 yaşında b ir eko Sivim olurdu:img-in_lo:img-in_lo:img-icecr
Shevekçan; bu pozitifliği nereden aldın...? Hayran oldum, ben de isterim :img-in_lo
O akşam da kopmuştum, şimdi de...hadi gidin pankartçılık oynayın..! :img-hyste
istek editi: Zeynop, ben Rüya'nın mitinge katılmak için kaçtığı senaryoyu isterim...hani Selma ile Şevket de peşinden...:img-hyste
Aliyeçan, bir baktım 7X24, Ne Olacak bu Ahmet-Yasemin? Ne vakit anlayacak insanlar katıksız bir aşkın da mümkün olabilir olduğunu? Ne zaman doğru bildiklerimiz hakettiklerine kavuşacaklar bu dizide? Ne vakit sorumluluğun adı sorumsuzluk, bencilliğin ve zayıflığın adı fedakarlık, aptallığın adı analık olmaktan çıkacak bu dizide? diye düşünüp düşünüp duruyorum. Baktım tırlatmaya az kaldı. Kafayı çizmek üzereyim. Rüyalarıma, kabuslarıma girmeye başladı. Çok pis taktım ben bu Yasemine. Ahmetin acısını ve davasını benim davammış gibi hissetmeye falan başladım. :img-cray: Sonra,dur dedim, Shevek. Orada dur. Alt tarafı bir dizi dedim. Bu mantık sana ve insanlık namına sana doğru gelenlere uymayabilir ama, onların ne gibi bir mantıkla hareket ettiklerini de görebilecek durumdasın. Bekle, eğlenceye vur biraz, Yasemin gibi kadınların var olduğunu düşün... Onu - her şeye rağmen - anlamaya çalış dedim. Bakalım ne kadar sürecek bu? Bilmiyorum. Ama kararlıyım, en azından fragmana dek oynatmıycam diye.:):img-pilot
Duvardaki tüfek olarak son umudum Yasemin şaşkolozunun günlüğü:img-wink:
Belki Rüya Güzideye gerçekleri anlatması gibi Ahmetin eline de o günlüğü tutuşturur diyeceğim ama nerdeee...Zaten Yaseminin duyguları ancak yazılı anlaşılıyor.Bknz,özette yazar ,yasemin perişan haldedir diye ama bizim kız süs püs tam takım okulda fink atar...:dito
Duvardaki tüfek olarak son umudum Yasemin şaşkolozunun günlüğü:img-wink:
Belki Rüya Güzideye gerçekleri anlatması gibi Ahmetin eline de o günlüğü tutuşturur diyeceğim ama nerdeee...Zaten Yaseminin duyguları ancak yazılı anlaşılıyor.Bknz,özette yazar ,yasemin perişan haldedir diye ama bizim kız süs püs tam takım okulda fink atar...:dito
Ya cidden eskiden bu kadar bakımlı değildi bu kız. Acaba bu da mı savaş boyası mantığı. Pozitif olayım, anlayayım diyorum ama...:icon_sorr Bence eğer kendi kurmak istedikleri mantık gereği, bu kadın, her şeyi içine atan, dışarıya karşı iyi ve mutluyu oynayan ama içi kan ağlayan bir kadınsa, bunca şeyin üstüne çok sağlam bir zihinsel ve ya bedensel travma geçirmelidir sonunda...Bkz.: Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi... Tabii eğer daha önce bulduğumuz çözüm doğruysa onu bilemem. Zuzaylı Yasemin...O zaman Temmuz'a az kaldı dizi zamanıyla, bekleyelim belki gerçek ve insan olan Yasemini getirir sevgili Neil Amcamız...:img-pilot:img-icecr
Ben de BS'na kaçtım.bye Bakalım o gayet mantıklı ve çok yönlü irdeleyerek başladı hikayeye. Umarım sonradan bozmazlar onu da.:):icon_whis
Ya cidden eskiden bu kadar bakımlı değildi bu kız. Acaba bu da mı savaş boyası mantığı. Ya, pozitif olayım anlayayım diyorum ama...:icon_sorr Bence eğer kendi kurmak istedikleri mantık gereği, bu kadın, her şeyi içine atan, dışarıya karşı iyi ve mutluyu oynayan ama içi kan ağlayan bir kadınsa, bunca şeyin üstüne çok sağlam bir zihinsel ve ya bedensel travma geçirmelidir sonunda...Bkz.: Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi... Tabii eğer daha önce bulduğumuz çözüm doğruysa onu bilemem. Zuzaylı Yasemin...O zaman Temmuz'a az kaldı dizi zamanıyla, bekleyelim belki gerçek ve insan olan Yasemini getirir sevgili Neil Amcamız...:img-pilot:img-icecr
Belki de diyorum gerçek Yasemin böyle aslında yani o bizim başlarda sevdiğimiz kız ergenlik dönemi gelip geçici bi kişilik miydi neydi,artık bu kadının hareketlerini hangi niteliğe sığdıracağımı şaşırdım,terminoljiler yetersiz kalıyor...:img-help:
Hangi seven kadın böyle davranır,anne değilim ama hangi anne böyle abuk sabuk kararlar alır???
Belki de diyorum gerçek Yasemin böyle aslında yani o bizim başlarda sevdiğimiz kız ergenlik dönemi gelip geçici bi kişilik miydi neydi,artık bu kadının hareketlerini hangi niteliğe sığdıracağımı şaşırdım,terminoljiler yetersiz kalıyor...:img-help:
Hangi seven kadın böyle davranır,anne değilim ama hangi anne böyle abuk sabuk kararlar alır???
Almaz canımçan...Bir anne ve eşini çok seven bir kişi olarak söylüyorum.....İstediğin kadar çaresiz ol..Kendince başka mantıklı kararlar alır halleder..Kendi halleder..başkalarını araya taşeron tutmaz!
Hoşş Yasemininkini de öyle hayat memat meselesi kadar büyük görmüyorum..Herşeyi geç...en azından bu problemimi tutup da arkadaşımın ağabeyiyle (!) konuşup o şekilde halletmeye çalışmazdım:img-cool2
Ben BS yi seyretmeye gidiyorum..bye
Almaz canımçan...Bir anne ve eşini çok seven bir kişi olarak söylüyorum.....İstediğin kadar çaresiz ol..Hoşş Yasemininkini de öyle hayat memat meselesi kadar büyük görmüyorum..Herşeyi geç...en azından bu problemimi tutup da arkadaşımın ağabeyiyle asla konuşup o şekilde halletmeye çalışmazdım:img-cool2
Ben BS yi seyretmeye gidiyorum..bye
İyi seyirler canımçan:)Ben de fazla düşünmemeye çalışayım bari bu Yasemini.Çok pis taktım kadına sorma:img-yes:
hoşgeldin bagderçanbye
ayla ile ahmet evlenmemeli zaten bu çok saçma olur zaten şu sıralar izleyiciler huzursuz birde böyle bir evlilik olursa dizinin izlenme oranları hızla aşağı düşebilir zaten ahmette her ne kadar kırgın ve kızgın olsada yasemine hala aşık ayla ile evlenmeyi oda istemez sırf inat olsun diyede yapamaz böyle birşeyi hala aklı başında çünkü:img-yes:
bu arada daha önce behsettiysen bilemiyorum kusura bakmada ne iş yaptığını merak ettim gürcistana niye taşındığınıda ama ne olursa olsun yorumlarınla buradasın ya oda güzel:img-in_lo
Herkese slm forumdaşcanlarım.. Ayla Ve Ahmet Evlenmemeli Böyle Bir Korkum Var gerci Amam bu kadar sacmalamazlar herhalde izlenme oranın düşecegin kesin izlenmez hale gelir sakın böyle yanlış yapılmasın Ayırca Yaseminin orda dedi ya nejdeti üzmememek icin gelmedim ya orda resmen sacmaladi zaten adam o ismi duyunca küplere biniyor zaten ne işin var söylüyon tam sacmaladi orda
kısa hikayelere devam ediyoruz :img-wink:
ahmet bir gece vakti tekrar yaseminin evine gelir ve kapıyı çalar
kapı:zırrrrrrrr
yasemin kapıyı açar ve şaşırır hemde sevinir
yasemin:ahmettt canım benim senmi geldin
ahmet:yok gelmedim hala arabadayım ama 5 dakikaya kalmaz burada olurum:img-pilot delimi ne!
yasemin:aman lafın gelişi dedim ya hemen kızma beni görmeye gelmen ne hoş ne kadar sevindim anlatamam
ahmet:seni ne göreceğim be seni dahiliye nazırı görsün ben rüyayı görmeye geldim sakın mani olmaya kalkma yoksa dağıtırım ulen burayı:img-gun:
yasemin:aa aşkolsun hiç mani olurmuyum hem bu aklımdan bile geçmedi rüya seninde kızın hep göreceksin onu yalanım varsa 8,15 vapuru çarpsın
ahmet:yaa tabi bende inandım neyse çekil önümden kızımı göreceğim ben
ahmet hızlı adımlarla yukarı çıkar ve rüyanın odasına girer rüya mışıl mışıl uyumaktadır yavaşça yanına yaklaşır ve gözleri sevgi dolu izler onu
ahmet:yasemin anlat bana rüya neleri sever nasıldır?
yasemin:geceleri uyumadan ona kitap okunulmasından hoşlanır en sevdiğide gazlıbez prenses ve oniki dev adam
ahmet::blink: one be öyle masalmı olur
yasemin:var var çok sevilen bir masal aslında sen bilmiyormusun servan uzatmakes yazmış rüya o kitaba bayılıyor
ahmet:servan uzatmakes? buda kim be allah allah ama neyse kızım sevdiğine göre çok iyi bir yazar olmalı
yasemin:uyurken bir ayağı hep dışarıdadır olurda gece yanına gelirsek suratımıza bir vole çakmak için inanırmısın geçen necdete bir vurdu zavallının iki dişi eline geldi
ahmet:helal be kızıma ee kimin kızı babasının intikamını alıyor:icon_twis
yasemin:o çok iyi bir çocuk ahmet nede olsa bizim çocuğumuz yapım ve yayın aşamasında büyük emeğimiz var:img-blush
ahmet:yasemin seni kıbrısçıka çağırdığımda niye gelmedin hem rüyada küçüktü alışması daha kolay olurdu o zaman
yasemin:gelemedim ahmet aslında rüyayıda hazırladım bende hazırlanmıştım ama aa birde ne göreyim ahmet ayakkabılarımızı saklamış vermemde vermem diyor sana şeker vereceğim,pasta kremanı yapacağım diyorum yok razı olmuyor o çok iyi biri ahmet pasta kremasını bile bana yaptırmadı onu bırakıp gidemezdim
ahmet:demek o yüzden he tamam yasemin sen sakın necdeti üzme zaten artık benimle gelmenide istemiyorum ben sadece rüyayı istiyorum onu alıp gideceğim paris senin roma benim gezeceğim ona çeşit çeşit pasta kremaları yedireceğim sen sakın necdeti üzme :hıh
yasemin:ama ahmet olama gidemezsin rüya benimde kızım hem necdet çok iyi biri onu bırakamam bize zaman ver en azından rüya torunlarını görene kadar bekleyeyim:img-cray:
ahmet:kızım sen iyice uçtun ha pasta yaparken arada kendi beyninidemi harca düşürüp karıştırdınmı ne ettin sen görürsün savcıyıda inandırdım bu iş tamamdır sen rüyanın valizlerini hazırlamaya başla
yasemin:ahmettt ahmettt sevgilim seni seviyorumm yapma bak atarım kendimi sevda tepesinden haa:img-swoon
ahmet:at kız at atmazsan hatrım kalır hatta atacağın zaman haber ver belki tam atlayamazsın gelip bir elde ben iterim seni
yasemin:imgdrag allahım neydi günahım
ahmet:sen bir meleksin
adada gezen dümbeleksin
gel desem gelmezsin
tüh allah seni kahretsin:dito
yeni maceralarda görüşmek dileğiyle çanlarbye
selam :)
zeynepçan senaryolar müthiş :img-hyste gül gül öldüm burada.. mitingi basan pabucumun elitleri... mitingcilik oyunu.. takımla uyuyan ahmet... eline sağlık :D
ebruçan senin senaryo da bir numara :D ayakkabıları saklamış necdet demek, beklenir... "at kız at, atmazsan hatrım kalır" helal be ahmet :P
yaseminin şık şıkıdım, iki dirhem bir çekirdek halini ben çözdüm arkadaşlar, bu bence tamamen yasemini yaşlı göstermek için yapılan birşey :D ilk başlarda 18 yaşında gibi görünmesini sağlamak zor değildi, saçlarını at kuyruğu yap, kurdele tak bolca da fondöten ve beyaz pudra, eh kız zaten ufacık görünüyor... sorun yok. ama aradan 10 yıl geçtikten sonra yaşlanması gerekiyor, makyaj da önemli ama daha çok kılık kıyafetle "olgun kadın imajı" çizeceklerini düşünüyorlar demek ki, bu yüzden yaso böyle.. tabiiii, olgunluk ne zamandan beri kılık kıyafette oldu, orası ayrı :img-cool2 insanda izan olmadıktan sonra kaftan giyse ne olur....
bu kadar komik senaryonun üzerine ben romantik birşeyler nasıl yazacağım şimdi.. üstelik de inancımın kalmadığı bir aşka dair... :icon_sorr
aliyeçan, imran öktemin cenazesinden bahsetmişsin... bence de yakın bir zamanda o cenaze törenini göreceğiz, zaten bir önceki mesajımda demiştim, İÜde öğretim görevlisi bir hukukçumuz artık 2 de öğrencimiz var, kaçış yok :D o cenaze töreni bir hayli (bayağı bayağı) eylemli geçmişti. bizim çekirdek kadro neler yapar sizce? bütün yaz hayalini kurduğumuzu hatırlıyorum, ahmetin bu törende olduğunu bilen yaseminin endişelenmesi, yel yepelek ona ulaşmaya çalışması falan gibi sahneleri... olur mu ki acaba? :icon_sorr
telekom editi: badgerçan al türk telekomu çarp georgian telekoma, fiber optiklere dolanasıcalar.... :hıh ayrıca senden imran öktem cenaze töreniyle ilgili yorum bekliyorum ben ;)
selam
zeynepçan senaryolar müthiş :img-hyste gül gül öldüm burada.. mitingi basan pabucumun elitleri :D mitingcilik oyunu.. takımla uyuyan ahmet... eline sağlık :D
ebruçan senin senaryo da bir numara :D ayakkabıları saklamış necdet demek, beklenir :P "at kız at, atmazsan hatrım kalır" helal be ahmet :P
yaseminin şık şıkıdım, iki dirhem bir çekirdek halini ben çözdüm arkadaşlar, bu bence tamamen yasemini yaşlı göstermek için yapılan birşey :D ilk başlarda 18 yaşında gibi görünmesini sağlamak zor değildi, saçlarını at kuyruğu yap, kurdele tak bolca da fondöten ve beyaz pudra, eh kız zaten ufacık görünüyor... sorun yok. ama aradan 10 yıl geçtikten sonra yaşlanması gerekiyor, makyaj da önemli ama daha çok kılık kıyafetle "olgun kadın imajı" çizeceklerini düşünüyorlar demek ki, bu yüzden yaso böyle.. tabiiii, olgunluk ne zamandan beri kılık kıyafette oldu, orası ayrı :img-cool2 insanda izan olmadıktan sonra kaftan giyse ne olur....
bu kadar komik senaryonun üzerine ben romantik birşeyler nasıl yazacağım şimdi.. üstelik de inancımın kalmadığı bir aşka dair... :icon_sorr
selam merveçanım hoşgelmişsin sefalar getirmişsinbye
yasemini yaşlı göstermekte zor be bacım o kadar çıtı pıtıki on kat pudra sür,yirmi kat far falan yinede küçük görünecektir:img-yes:
zeynepçiğimle ben bu akşam bozulan moralleri düzeltmek adına biraz bu karamsar havayı dağıtalım demiş olduk ufaktan esprileri attırdık ama sende yaz romantik birşeylerde tadımızı bulalım yasemin-ahmet aşkına olan inancında birkaç kırıntı kalmıştır muhakkak hadi döktürde okuyalım:img-wink:
selam :)
zeynepçan senaryolar müthiş :img-hyste gül gül öldüm burada.. mitingi basan pabucumun elitleri mitingcilik oyunu.. takımla uyuyan ahmet... eline sağlık
ebruçan senin senaryo da bir numara :D ayakkabıları saklamış necdet demek, beklenir "at kız at, atmazsan hatrım kalır" helal be ahmet
yaseminin şık şıkıdım, iki dirhem bir çekirdek halini ben çözdüm arkadaşlar, bu bence tamamen yasemini yaşlı göstermek için yapılan birşey :D ilk başlarda 18 yaşında gibi görünmesini sağlamak zor değildi, saçlarını at kuyruğu yap, kurdele tak bolca da fondöten ve beyaz pudra, eh kız zaten ufacık görünüyor... sorun yok. ama aradan 10 yıl geçtikten sonra yaşlanması gerekiyor, makyaj da önemli ama daha çok kılık kıyafetle "olgun kadın imajı" çizeceklerini düşünüyorlar demek ki, bu yüzden yaso böyle.. tabiiii, olgunluk ne zamandan beri kılık kıyafette oldu, orası ayrı insanda izan olmadıktan sonra kaftan giyse ne olur....
aliyeçan, imran öktemin cenazesinden bahsetmişsin... bence de yakın bir zamanda o cenaze törenini göreceğiz, zaten bir önceki mesajımda demiştim, İÜde öğretim görevlisi bir hukukçumuz artık 2 de öğrencimiz var, kaçış yok o cenaze töreni bir hayli (bayağı bayağı) eylemli geçmişti. bizim çekirdek kadro neler yapar sizce? bütün yaz hayalini kurduğumuzu hatırlıyorum, ahmetin bu törende olduğunu bilen yaseminin endişelenmesi, yel yepelek ona ulaşmaya çalışması falan gibi sahneleri... olur mu ki acaba? :icon_sorr
Ben geri döndüm. Dizim bitti. Mücüye bayıldım. Snnnııffff! Ağaç kokusu!:img-in_lo- O ağaç değil, sunta!:img-hyste
Mervecim hoşgeldin!bye Zeynop, senaryonu şimdi okudum. Bayıldım. Demek tahliller karışmış! Hayır ben de devamında bir de Sevim'i menopoza falan sokarsın diye korktumdu...Neyse!:icon_whis Arwen bu arada senin de ellerine sağlık! Farkındaysanız ikinci sezon başlamadan önce yazılan senaryolardaki duygu ile başlayıp da üç bölüm boyunca atma saçma abukluklar silsilesni izleyeli beri yazılanlardaki duygular arasında dağlar kadar fark var!!!:img-help::img-hyste
Ahmet için endişelenen bir Yasemin! Ahmet'in iyiliğini ve mutluluğunu düşünen ve bunun için çaba gösteren bir Yasemin? Çok şey mi istiyoruz? Bilmiyorum ki!!!
************************************************** ************************************************** ***************
İmran Öktemin cenazesinin gösterilmesinin ilk kronolojiye baktığımız zamanlarda farz olduğunu söylemiştik ve buna Ahmeti katarak sahnelemelerinin gerekliliğini! iddia etmiştik.
Rahmetli İnönün de ifade ettiği gibi vahim! ve bir nevi 31 Mart vak'asıdır..Aşırı fundamentilist zihniyetin ürünlerinin nerelere kadar gidebildiğinin ve ülkede yaratılmak istenen kısa yollu dinci sansürün ne olduğunu gözler önüne seren bir vaziyettir..Ehh Ahmetin bu Dallasvari alevere daleverelerden bir nebze uzaklaşıp gelişen olaylar içinde bir nevi gözlemleyen göz! olmasını, onun eğitimli, aydın bir öğretimgörevlisi kimliğiyle izlemek istediğimizi belli aralıklarla ifade etmiştik..Yasemin ve Necdet entrikalarına maruz kalan BB halleri artık iyicene kabak tadı verdi..bknz:adamda akıl,mantık, adalet anlayışı bırakmadılar..Öğrenci ve üniversitelerdeki fraksiyonlara bölümeleri sırfen genç karakterler üzerinden izlemek son derece yavan kalıyor..Buna bir üst bakış(!) acilen gerekli...Gereken siyasi analizleri sadece pastacı, herşeyi bilen over loaded-super şahsiyetimizin değil, ehil ve bizzat bu işlerin içinde olan Ahmetten duymayı tercih ederim..Burada da anlamsız bir mantık hatası mevcuttur...:img-yes:
Ahmeti aşk adamlığından çıkartıp, asıl o toplumda işgal ettiği konumla önplana çıkartsalar iyi olacak..bknz:biraz şu Necdet afinitesinden kurtulsa şu hikaye acayip sevineceğim...:img-cool2
Fiberoptikleri dolanısıca Türk-Georgian Telekomlar ha...:img-hyste..aman dur! öyledir böyledirler..ama yine de bu konumda muhtacız onlara..:icon_whis
İmran Öktem ile soruyordun..ben de yazdım..Be my guest!
Ben geri döndüm. Dizim bitti. Mücüye bayıldım. Snnnııffff! Ağaç kokusu!:img-in_lo- O ağaç değil, sunta!:img-hyste
Mervecim hoşgeldin!bye Zeynop, senaryonu şimdi okudum. Bayıldım. Demek tahliller karışmış! Hayır ben de devamında bir de Sevim'i menopoza falan sokarsın diye korktumdu...Neyse!:icon_whis Arwen bu arada senin de ellerine sağlık! Farkındaysanız ikinci sezon başlamadan önce yazılan senaryolardaki duygu ile başlayıp da üç bölüm boyunca atma saçma abukluklar silsilesni izleyeli beri yazılanlardaki duygular arasında dağlar kadar fark var!!!:img-help::img-hyste
Ahmet için endişelenen bir Yasemin! Ahmet'in iyiliğini ve mutluluğunu düşünen ve bunun için çaba gösteren bir Yasemin? Çok şey mi istiyoruz? Bilmiyorum ki!!!
************************************************** ************************************************** ***************
rica ederim canım siz eğlendiyseniz ne mutlu bana:img-wink:
senaryolar gittikçe komediye kaymaya başladı çünkü aşk uzaklaştıkça mizah yaklaşıyor kaçınılmaz bir durum yani:img-yes:
ahmet için çabalayan bir yasemin istemek çok büyük bir istek değil canım ama galiba yazması zorki hala göremedik aşkı anlatmak bu kadarmı zordur ya ilk sezona bakıp biraz düşünsünler bakalım aşk nasıl anlatılıyormuş belki kafalarında birşeyler çakar:img-yes:
Aaaa Shevekçan senin dediğin de laf mı şimdi :icon_whis:icon_whisYasemin sadece Necdet için endişelenmeli çünkü Necdet onun için büyük bir fedakarlık yaptı (!)(Nasıl bir fedakarlıksa artık herkes bedelini ödeye ödeye bitiremedi Rüya bile bunun bedelini ödeyecek :icon_whis) Yasemin sadece Necdet'i düşünmeli hayatını ona odaklamalı kızını ondan ayırmamalı Necdet'tecanı sıkıldığında Güzide'ye canı sıkıldığında Yasemin'e koşmalı birlikte Rüya'yı Ahmet'ten uzak tutmalılar çünkü Ahmet öcü Rüya'yı haketmiyor Kıbrısçık'da yan gelip yatarken düşünecekti bunları :icon_whis:icon_whis Rüya hiç bir zaman gerçekleri bilmemeli ne de olsa o Yasemin ve Necdet gibi biri ruhsuz biri bedbaht iki ne yapacağını şaşırmış insanla büyümeyi hakediyor !!!!:img-yes:
arwençan çok hoş olmuş bebişim :img-hyste "At kız at..." :)
İmran Öktemin cenazesinin gösterilmesinin ilk kronolojiye baktığımız zamanlarda farz olduğunu söylemiştik ve buna Ahmeti katarak sahnelemelerinin gerekliliğini! iddia etmiştik.
Rahmetli İnönün de ifade ettiği gibi vahim! ve bir nevi 31 Mart vak'asıdır..Aşırı fundamentilist zihniyetin ürünlerinin nerelere kadar gidebildiğinin ve ülkede yaratılmak istenen kısa yollu dinci sansürün ne olduğunu gözler önüne seren bir vaziyettir..Ehh Ahmetin bu Dallasvari alevere daleverelerden bir nebze uzaklaşıp gelişen olaylar içinde bir nevi gözlemleyen göz! olmasını, onun eğitimli, aydın bir öğretimgörevlisi kimliğiyle izlemek istediğimizi belli aralıklarla ifade etmiştik..Yasemin ve Necdet entrikalarına maruz kalan BB halleri artık iyicene kabak tadı verdi..bknz:adamda akıl,mantık, adalet anlayışı bırakmadılar..Öğrenci ve üniversitelerdeki fraksiyonlara bölümeleri sırfen genç karakterler üzerinden izlemek son derece yavan kalıyor..Buna bir üst bakış(!) acilen gerekli...Gereken siyasi analizleri sadece pastacı, herşeyi bilen over loaded-super şahsiyetimizin değil, ehil ve bizzat bu işlerin içinde olan Ahmetten duymayı tercih ederim..Burada da anlamsız bir mantık hatası mevcuttur...:img-yes:
Ahmeti aşk adamlığından çıkartıp, asıl o toplumda işgal ettiği konumla önplana çıkartsalar iyi olacak..bknz:biraz şu Necdet afinitesinden kurtulsa şu hikaye acayip sevineceğim...:img-cool2
Bazı insanlar vardır, hiç ihtimal vermezsiniz öyle olduklarına ama çok derinlerdir badgerçan... :img-wink: Lüt-fin hakkını yemeyelim sevgili pastacımızın. Günlük gazeteleri takip ediyor gördüğüm kadarıyla kendisi. Geceleri kitap okuyor. Pek geniş bir sosyal alanı yok ama olsun, o olduğu yerde derinleşiyor. Zat-ı muhterem zaaf-ı şahanenin orta yol (tarafsız bölge) olarak hikayede konumlandırıldığı açık. Mesele şu tabii, orta yol da bir seçimdir, bir taraftır. 80 sonrası yükselen taraf.
Ahmette kim oluyor ki? Onun bir arabası bile yok. Son zamanlarda elinde bir Akis dergisi bile görmedik. Halasının dergiye uğrayıp şöyle bir güncel olayları tartıştığını görmedik. Deniz Gezmişler hızla militanlaşıyor. Hocasıyla muhabbet de edemiyorlar hiç, tabii. Ahmet nedense (!) Hukuk'tan çok Akademi'de dolaşıyor zaten.:img-wink: Oysa o sırada Hukuk Fak. kaynıyor. Bir sürü hararetli tartışma yaşanabilirdi, öğrencilerle hocalar arasında, ama ne gerek var dimi? Bir masa etrafında oturmuş pikniğe gider gibi eylem planı yapan öğrenciler çok daha geniş ölçekli yansıtıyorlar o dönemi ne de olsa.:icon_whis:img-wink:
Fonda dönen şarkı: Hatırlamaaa Seyirci! O meşum günleri!!!:icon_whis
Bazı insanlar vardır, hiç ihtimal vermezsiniz öyle olduklarına ama çok derinlerdir
:img-hyste, ayy hatırlatma...! Şu derinlik nerededir bir göremedim..Hoşş, bunca zamandan ve yaptıklarından sonra bir derinlik etse(!) kaç yazar???..Bir babayla kızın hayatını neymiş efendim kendi o çocuğa duyduğu sevgiyi kaybetmemek namına, aynı kelepçeleme sistemiyle devam ettiriyor..hala öteliyor!!??!! bknz:akşam akşam zıplatmayın beni...:img-hyste...:img-gülen kargalar!!! şunun da ikonunu yapsalar çok iyi olacak...
Bu arada aylardan Mayısa geldikse..Taylan Özgürün de öldürülmesinin bahsinin geçmesi lazım..Ehh ne de olsa Deniz Gezmişin baş dava arkadaşı hatta bir şekilde idolü...Hatırladığım kadarıyla DG, idamından sonra onun mezarının yanına gömülmek istediği kadar bağlı olduğu bir dostu???
Anamm! Mayıs dedik bu çocuğun bir de doğumgünü var..Ahmeti doğumgününe çağrır mı bunlar? Yoksa yine kendi kendilerine yapmacık bir kutlama mı yaparlar..Bu sefer, yalan işinin içine Ünsal ve Aygün aileleri de katıldı..Acep Ahmet, kızına ne doğumgünü hediyesi alır ya da doğumgününe hiç gelmez mi?...Oturur mu köşesinde yoksa aktif olarak dalar mı bunlara????:img-pilot
Evet Ahmet akademide daha fazla vakit geçirmeli ki Yasemin 'in alavere dalaverelerine daha çok maruz kalsın öğrencileriyle hiç konuşmamalı Yasemin'in kıytırıktan resim tahlilleri öğrencileriyle "aaa resimi yine ters koymuşsun " gibi kıytırıktan:icon_whis dialogları gösterilmeli ama o sırada Hukuk Fakültesi'nde neler olup bittiği hiç önemli değil sanki öğrenciler ülkeyi değiştirmeye kalkmış da nolmuş :icon_whis Ahmet öğrencileriyle konuşup da napacak o Derin Pastacı'yla konuşmalı anca zaten biz de Ahmet'in hukuk fakültesindeki konumunu öğrencileriyle tartışmalarını değil Pastacının pastanede kimle dedikodu yaptığını kime pasta yaptığını kimin çocuğunu sakladığını kimle fink attığını görmeliyiz :img-cool2O sırada kaynayan ülke değil çünkü Pastane :img-yes:
Bazı insanlar vardır, hiç ihtimal vermezsiniz öyle olduklarına ama çok derinlerdir
:img-hyste, ayy hatırlatma...! Şu derinlik nerededir bir göremedim..Hoşş, bunca zamandan ve yaptıklarından sonra bir derinlik etse(!) kaç yazar???..Bir babayla kızın hayatını neymiş efendim kendi o çocuğa duyduğu sevgiyi kaybetmemek namına, aynı kelepçeleme sistemiyle devam ettiriyor..hala öteliyor!!??!! bknz:akşam akşam zıplatmayın beni...:img-hyste...:img-gülen kargalar!!! şunun da ikonunu yapsalar çok iyi olacak...
Bu arada aylardan Mayısa geldikse..Taylan Özgürün de öldürülmesinin bahsinin geçmesi lazım..Ehh ne de olsa Deniz Gezmişin baş dava arkadaşı hatta bir şekilde idolü...Hatırladığım kadarıyla DG, idamından sonra onun mezarının yanına gömülmek istediği kadar bağlı olduğu bir dostu???
Aylardan Mayıs ise Taylan Özgür için zaman gelmiş değil badgerçanım. Can Dündar'ın konu ile ilgili bir yazısından alıntı:
"
Taylan Özgür emekli bir bin*başının oğluydu. ODTÜ öğrenci*siydi. 1969 yılının 23 Eylül günü İstanbul Üniversitesi öğrenci birli*ğinin Beyazıt'taki kongresi sırasın*da arkadan kurşunlanarak öldü*rülmüştü.
O yıla kadar belli bir noktada tutulan şiddet, Vedat Demircioğlu ve Taylan Özgür cinayetlerinden sonra birden dozunu ar*tırmış ve 70'lerin başında 12 Mart'la sonuçlanacak kanlı perde böyle açılmıştı.
Peki bu perdeyi açan ve ülkeyi bir darbeye götüren kurşunu kim, hangi amaçla sıkmıştı?
Bu soruyu yanıtlayabilmek için Özgür'ün katilini bul*mak gerekiyordu."
Doğumgünü editi: Doğru Rüyanın ve Ahmet'in doğum günleri Mayıs'ta. Rüya 5 Mayıs. Ahmet 24 ya da 25 Mayıs olmalı. Bunlar şimdi Mayıstaysa, mahkeme falan sürüyorkene, zinhar, babasının gelmesine izin vermezler... Rüyayı Ahmetin doğumgününden haberdar edip, bir hediyeyle trende yaşayan arkadaşa sürpriz organize edecek bir Yasemin ise henüz doğmadı!
Shevekçan teşekkürler bilgi için :img-wink:doğumgünün göstereceklerini sanmıyorum bence zaman atlarlar mahkeme hızlı hızlı bitsin diye sonra da yine Ahmet'e eziyet günleri başlar bknz:Sütü istemeyip eliyle iten Rüya ve üzerine süt dökülen hüzünlü Ahmet :sad53::sad53:
Ahmet'e eziyet etmenin bin bir yolu :icon_whis Az eziyet ediliyor o yüzden daha fazla işkence yöntemleri bulmalılar aklıma birden Ahmet'i falakaya yatırmış kahkahalar gülen Necdet geldi Allahım çıldırdım galiba :sad53::sad53:
Aylardan Mayıs ise Taylan Özgür için zaman gelmiş değil badgerçanım. Can Dündar'ın konu ile ilgili bir yazısından alıntı:
"
Taylan Özgür emekli bir bin*başının oğluydu. ODTÜ öğrenci*siydi. 1969 yılının 23 Eylül günü İstanbul Üniversitesi öğrenci birli*ğinin Beyazıt'taki kongresi sırasın*da arkadan kurşunlanarak öldü*rülmüştü.
O yıla kadar belli bir noktada tutulan şiddet, Vedat Demircioğlu ve Taylan Özgür cinayetlerinden sonra birden dozunu ar*tırmış ve 70'lerin başında 12 Mart'la sonuçlanacak kanlı perde böyle açılmıştı.
Peki bu perdeyi açan ve ülkeyi bir darbeye götüren kurşunu kim, hangi amaçla sıkmıştı?
Bu soruyu yanıtlayabilmek için Özgür'ün katilini bul*mak gerekiyordu."
Tamam..yine devreler dağıldı..zaten tarihte birebir gün ay konusunda hiçbir zaman başarılı olamadım..Sadece kronolojiyi sebep ve sonuç ilişkisyle hatırlarım hep...:img-blush
Ama Taylanın olayını anlatmaları gereken bir olay inşallah sahnelemeden geçmezler...Gazete haberiyle ifade edilecek bir durum değil sonuçta o gruptan -Kommer grubundan- öldürülen, aslında tüm olayları silahlı mücadeleye çeviren bir cinayet..bknz:hala sır perdesi korunuyr, ve hala daha bilinen! gerçekler ifade edilmiyor..neredeyse 30 sene geçti!
Doğumgünü editi: Doğru Rüyanın ve Ahmet'in doğum günleri Mayıs'ta. Rüya 5 Mayıs. Ahmet 24 ya da 25 Mayıs olmalı. Bunlar şimdi Mayıstaysa, mahkeme falan sürüyorkene, zinhar, babasının gelmesine izin vermezler... Rüyayı Ahmetin doğumgününden haberdar edip, bir hediyeyle trende yaşayan arkadaşa sürpriz organize edecek bir Yasemin ise henüz doğmadı!
ay ay ay bende 25 mayıs doğumluyum desenize ahmetle birlikte kutlayacağız yeni yaşlarımızı:img-in_lo
eğer rüyanın doğum günü olurda ehmet çağrılmazsa işte siz o zaman seyreyleyin cümbüşü ahmet dahada deliriri ve sonra neler yapar tahmin bile etmek istemiyorum...
ay ay ay bende 25 mayıs doğumluyum desenize ahmetle birlikte kutlayacağız yeni yaşlarımızı:img-in_lo
eğer rüyanın doğum günü olurda ehmet çağrılmazsa işte siz o zaman seyreyleyin cümbüşü ahmet dahada deliriri ve sonra neler yapar tahmin bile etmek istemiyorum...
Basar orayı, verir kızının hediyesini, bunlar da kalakalır lök gibi.:) Daha ne olacak? Ahmet şimdi delil peşinde gezecek ya, hastaneden öğrenir herhalde doğum tarihini. Gerçi bir keresinde - Ankara treninde karşılaştıkları zaman galiba - Yasemin söylemişti, 5 Mayısta beş yaşına basacak diye, ama aşktan ve hasretten gözü kör kulağı sağır dimağı basit bir matematik işlemini yapamayacak kadar körelmiş olan Ahmet bunu duymuş muydu? bilmiyorum ki.:icon_sorr
Kıyas editi: Bugün BS'da sağlam bir diyalog vardı. Aktarayım izninizle: Orhan: Ben onun babasıyım. Ali: O benim oğlum.
Evet Necdet tepinip dursun ben onun babasıyım diye. O, Ahmet'in kızı.
Başbaş editi: İyi geceler arwenbye Ben de kaçacağım birazdan...Dozu iyi ayarlarsak belki böyle hergün yine buluşuruz dimi çanlar:):img-blush
Eğer öyle bir şey ederlerse, Ahmetten güzel mi güzel en batıranından bir atraksiyon daha beklerim:img-icecrbknz:sen Necdeti üzme emi!..Beni de çocuğumun doğumgününe çağırma e mi? tarzında MMCZAhmete yakışan, hepsini de apıştırıp bırakan cinsinden:img-pilot
ahmetin çağrılmasına gerek yok ki, ahmet her zaman kızının peşinde bir koruyucu melek gibi :img-in_lo yaseminin üzerinde de yağmur bulutu gibi!!! :img-cool2
bence de ahmetin doğumgününü bırakın hatırlamayı, daha çok işkence edilmezse iyi.. ama zavallı ahmetçan (:img-in_lo) kızının doğumgünüsünü kaçırmaz.. illa ki bir yol bulur onu sevindirir....
taylan özgür'e daha var.. daha var da, birden bire küt diye o cinayeti nasıl anlatacaklar, önce olayların gelişimini anlatmaları lazım. yavaş yavaş nasıl karıştı herşey, karşıt grupları nasıl gizli gizli örgütlediler, polislerin tarafları nasıl ayrıldı? falan filan
doğumgünü editi: ahmetin doğum tarihini öğrenmek için hastane hastane dolaşmasına gerek var mı :D kapı gibi defne hala var, sevim hala var... aileler kopuk değil ki, illa ki duyulur ;) ama duyulmazsa, ahmet en ölümcül sesiyle telefonda yasemine "kızımın doğumgününü söyle yoksa acılardan acı beğen kendine" der, yasemin de :img-meeti
ahmette doğum gününde kızına ne alır acaba her an dans etmeye hazır gibi görünen cıvıl cıvıl renkte pabuçlarmı mesela:img-in_lo
siyasi olaylarında en yoğun olduğu döneme giriliyor merveninde dediği gibi bütün bunların alt yapılarının hazırlanması lazım ama bizi o kadar çok ahmet-yasemin-necdet üçlüsüne daldırdılarki diğer olaylar geride kaldı inşallah onlarda hakkıyla gösterilir:img-yes:
çanlar size doyum olmaz ama gözlerinden en yoğunundan uyku akıyor yarın görüşebilmek dileğiyle kendinize iyi bakın hayırlı geceler,iyi sahurlarbye
Orhan: Ben onun babasıyım. Ali: O benim oğlum.
Onu ben de yazacaktım..Ama siyaseti kattığımız için daha sonraya atacaktım...:icon_whis Bari yeri geldi..bütünlüğü bozmayalım!!!:)
Burada uzun zamandır anlatmaya çalıştığımız bu! Bunun ötesi yokkk..Onun kanından, onun kökeninden geliyor..O daha doğmadan babasının içinde yaşıyordu..
Bunu kim ne derse desin, kimse değiştiremez..ve babası çocuğunu çok sevdiğini hissederken bunu bir şekilde (!) ifade etmesine kim olursa olsun engel olamaz..anası bile..hele babamsısı asla!:img-cool2
Ayrıca....Burada boşu boşuna Necdetin babalığının savunulması anlamsız...Bunun değerlendirmesinin ahlak, insaniyet ve adalet namına hiçbir geçerliliğinin olmadığını biliyoruz..çünkü nereden geldiği belli..hırsızlıktan..ve onun o çocuğu sevmesinin ve hala daha Ahmete karşı sahiplenmeye kalkışması sonucunu alıp götürüyor..bknz:Kant...:img-wink:
Ben kaçayrum....Bende saat iki..Yarun malumunuz oğlanla işbaşu yapacağuk...:) Herkese iyi gecalar!bye
Altı üstü 7-8 sene saklamışlar...bir de daha erken, söyleyemeyiz diyorlar, en fazla 7-8 yıl daha bekleyecek diye kopardığı yaygaraya bak...bu Ahmet de çok alıngan, büyüttü olayı...cık cık cık....
ahmet büyüttü tabi evladını düşünen bir babanın yapmaması gerekenleri yapıyo bıçak sırtını izliyorsanız ali oğlunun iyiliği için oğlunun şöförü oluyo oğlunun iyiliği için büyük bir fedakarlık yapıyo ahmetten bu kadarını beklemiyorum ama oda biraz sakin olmalı düşünüp öyle hareket etmeli kimse keyfinden saklamadı onda kızını
Kim kızmış Yasemin'e....! Ben neden görmedim...? Maşallah aileler pek olgun karşıladılar. Gerçi biraz şaşırdılar, suratlarını astılar ama onlara da hak vermek lazım...sonuçta yıl 1969...şimdi bizlerin babaları olsa ne kadar olgun karşılardı değil mi...?
Yoksa Ahmet mi kızmış Yasemin'e...! Halbuki Yasemin'i terkeden o...yıllar yılı yüzüne bakmayan o...hamile olduğunu öğrenip, çocuğu istemem diyen o...şimdi de Yasemin'i suçluyor...cık cık cık...
tabiyki yasemin hamile olduğunu söylese ahmet buna sevinirdi ama o zamanki olaylarda ayrılmışken ne zaman döneceği belli olmadı için yapılan planın bozulması gerçeklerin o zaman da söylenmesi kolay değildi ahmet fazla tepki gösteriyor yasemine
Tabii ki Necdet çok iyi bir baba...Ahmet Yasemin'i ortada bıraktığı zaman onunla evlendi, Ahmet'in kızına babalık yaptı...Eğer Rüya'nın varlığını Ahmet'e söyleseydi (mesela nikahın ertesi günü pastanede...) kimbilir patetik Ahmet, kızcağıza ne eziyetler yapardı...Rüya'yı hiç sevmezdi...aç bırakırdı...Necdet, Ahmet'in veremeyeceği sevgiyi verdi, onun yapamayacaklarını yaptı...Hem de hiç kendisi istemediği halde...sırf bu doğru bir davranış olduğu için yaptı....hiç kendini düşünmedi...şimdi de herkes kalkmış, Necdet'i eleştiriyor...cık cık cık...
Şimdi ahmet, gizlice Necdet'in çocuğunu alıp, yetiştirsin bakalım, Necdet kadar sevebilecek mi...!(necdet kadar sevemez bence)
ben ahmetin kızını kötü yetiştirceğini söylemedim
O ne olgunluktur yarabbi...kimse böyle olgun davranamazdı...ne kadar eleştirsek de; Hasan amcam Necdet'in babası...elbette fedakarlık yönünden benzeşiyorlar...hem torunu aslında başkasının çocuğuymuş...ne var bunda...?ha Necdet...ha Ahmet....ikisi de insan evladı nihayetinde değil mi...?
yıllrca torunu bildikleri minik bir kızın torunu olmadığını öğrendiklerinde ondan vazgeçmesini artık onu sevmemesini bekliyordunuz
Orhan: Ben onun babasıyım. Ali: O benim oğlum.
Onu ben de yazacaktım..Ama siyaseti kattığımız için daha sonraya atacaktım...:icon_whis Bari yeri geldi..bütünlüğü bozmayalım!!!:)
Burada uzun zamandır anlatmaya çalıştığımız bu! Bunun ötesi yokkk..Onun kanından, onun kökeninden geliyor..O daha doğmadan babasının içinde yaşıyordu..
Bunu kim ne derse desin, kimse değiştiremez..ve babası çocuğunu çok sevdiğini hissederken bunu bir şekilde (!) ifade etmesine kim olursa olsun engel olamaz..anası bile..hele babamsısı asla!:img-cool2
Burada boşu boşuna Necdetin babalığının savunulması anlamsız...Bunun değerlendirmesinin ahlak, insaniyet ve adalet namına hiçbir geçerliliğinin olmadığını biliyoruz..çünkü nereden geldiği belli..hırsızlıktan..ve onun o çocuğu sevmesinin ve hala daha Ahmete karşı sahiplenmeye kalkışması sonucunu alıp götürüyor..bknz:Kant...:img-wink:
Tamam anladık, yedi yıl boyunca sevdi, baktı, sahiplendi. Ama şu anda gerçek açığa çıktı. Bu gerçek babasından ve Rüyadan yedi yıldır saklanıyordu. Evet onlardan "çalındı" bir anlamda bu yedi yıl... Vicdan denen bir şey var ya, bir kere sızlamaz mı? Bir kere kendine dönüp bakmaz mı insan? Bu çocuğun ondan habersiz bir babası var! Öğrenince bir sn durmayacak almak isteyecek...Ve çok da haklı olacak...demez mi? Rüyanın psikolojisini düşünmüyorsun diyorlar Ahmete. Asıl onlar düşünmedi, bir kere bile, yedi yıl boyunca düşünmediler. Bir kere yürekleri sızlamadı.
Şimdi gerçek açığa çıktı. Hala diretiyorlar ikisi de. Çok seviyorum ben onu. Bıdı da bıdı. Nasıl ayrılacağım ben ondan? Bu nasıl bencil bir gerekçedir yarabbim? Çocuktan çaktırmadan ayağını kesmezse, sürümcemede bırakırsa daha çok acıtacak canını. Bu nasıl bir sevmektir?
Yüzbin kere yazdık. Yine yazalım, gecenin finaline yaklaşırken. Bir çocuğun babası hayattaysa, sağlıklıysa ve çocuğunun bütün sorumluluğunu almayı istiyor ve buna gücü yetiyorsa, bir başkasının her ne gerekçeyle olursa olsun ona babalık yapmaya hakkı yoktur! Diretirse, bu hırsızlığa girer. Lamı cimi yok:img-cool2
İyi geceler badgerim bye Benim de kaçmam lazım, gidemiyorum bir türlü. Ama çıkacağım ben de. Bu sefer çıkacağım. bye
ahmet büyüttü tabi evladını düşünen bir babanın yapmaması gerekenleri yapıyo bıçak sırtını izliyorsanız ali oğlunun iyiliği için oğlunun şöförü oluyo oğlunun iyiliği için büyük bir fedakarlık yapıyo ahmetten bu kadarını beklemiyorum ama oda biraz sakin olmalı düşünüp öyle hareket etmeli kimse keyfinden saklamadı onda kızını
Başlangıçta keyfi saklamamış olabilirler ama sonrasında Yüzsüz ile Pişkin çifti olarak pek keyif aldılar….hiçbir vicdan azabı emaresi göstermeden ana-baba olmanın tadını çıkardılar…( Kimse bana tren istasyonunda Necdet’in yaptığı nispeti unutturamaz…) Ahmet'in kızını büyütme ya da büyütmeme gibi bir tercih şansı bile olmadı maalesef...:hıh
tabiyki yasemin hamile olduğunu söylese ahmet buna sevinirdi ama o zamanki olaylarda ayrılmışken ne zaman döneceği belli olmadı için yapılan planın bozulması gerçeklerin o zaman da söylenmesi kolay değildi ahmet fazla tepki gösteriyor yasemine
Evet, halbuki Ahmet ne kadar erken dönmüştü…ve hemen Yasemin’e koşmuştu..! Ama Yasemin, kendini öldürmek…bebeği öldürmek ya da sahte baba ayarlamak seçenekleri arasında gidip geldiği için, Defne’den adres veya telefon istemeyi düşünemedi…
Ahmet'e bir çocuğumuz olacak demek; Necdet ile yalancı bir evlilik yapıp, o kadar insanı ve öz çocuğunu aldatmaktan daha zor geldiyse Yasemin'e...zaten ortada konuşulacak birşey de yok demektir...:hıh
Şimdi ahmet, gizlice Necdet'in çocuğunu alıp, yetiştirsin bakalım, Necdet kadar sevebilecek mi...!(necdet kadar sevemez bence)
Sevmesin zaten...Burada mesele kimin iyi baba olduğu değil....babanın kim olduğu... Kendisi feragat etmeden, bir babanın çocuğunu elinden aldılar....Sonrasında ne olduğu önemli değil...çünkü yanlış başladı...haksız başladı...( Bir adam, çocuğumuzu kaçırsa, yıllar sonra bulsak, kaçıran adam çocuğa iyi bakmış olsa...ona mı bırakacağız, yoksa minnettar mı olacağız...!) Necdet'in ne kadar iyi babalık yaptığı; Ahmet'in kızını...ondan habersiz sahiplendiği gerçeğini değiştirmiyor...:hıh
yıllrca torunu bildikleri minik bir kızın torunu olmadığını öğrendiklerinde ondan vazgeçmesini artık onu sevmemesini bekliyordunuz
Asla…! Forumun geçmiş sayfalarındaki yorumlarımı okuyabilseydin, böyle düşünmediğimi de anlardın. Ben daima torunlarından kopamayacaklarını, ama Yasemin ve Necdet’e çok tepki göstereceklerini düşünmüştüm.
Gelişen olaylar, 1. derecede Ahmet’e, 2. derecede ise Aygün ailesine zarar verdi…Gürsoy’ların 7 yıl geçte olsa bir torunları oldu… Ünsal’lar için sadece damat ve dünür değişecek (hatta bu gidişle o da değişmeyecek)…ama Aygünler, bugüne kadar aptal yerine konulmaları yetmezmiş gibi, torunlarından da olacaklar….ve hiçbir tepki göstermeyecekler….pes yani… :hıh
(...)Asla…! Forumun geçmiş sayfalarındaki yorumlarımı okuyabilseydin, böyle düşünmediğimi de anlardın. Ben daima torunlarından kopamayacaklarını, ama Yasemin ve Necdet’e çok tepki göstereceklerini düşünmüştüm.
Gelişen olaylar, 1. derecede Ahmet’e, 2. derecede ise Aygün ailesine zarar verdi…Gürsoy’ların 7 yıl geçte olsa bir torunları oldu… Ünsal’lar için sadece damat ve dünür değişecek (hatta bu gidişle o da değişmeyecek)…ama Aygünler, bugüne kadar aptal yerine konulmaları yetmezmiş gibi, torunlarından da olacaklar….ve hiçbir tepki göstermeyecekler….pes yani… :hıh
yine pek sabırla açıklamışsın aliyeçan.
hepsine katılıyorum ama özellikle şu "ailelerin tepkisiz tepkisi" konusunda bir türlü bitemiyorum.. aygünlerin inanılmaz yumuşaklığı, rızanın inanılmaz kabullenişi..
aygünler açısından bakıyorum, mazur görülebilecek hiçbir tarafı yok, dediğin gibi resmen aptal yerine konulup yaseminle necdetin parmağında oynadılar yıllarca.. hadi diyelim oğullarının yasemine iyilik ettiğini düşünüyorlar, "yahu bu nasıl iyilik oğlum, bu çocuğu babasından nasıl saklarsınız? ahmet senin arkadaşındı sen neden ona haber vermeye çalışmadın?" diye de sormaz mı insan?
rıza açısından bakıyorum, inanamıyorum! benim babam olsa derimi yüzerdi :D ki 2000lerdeyiz, hatırlatırım... rızanın ertesi gün parkta, sanki çiçek-böcekten bahseder gibi "suç senin oğlunda değilmiş, benim kızımdaymış.." deyişi ise heralde türk erkeği literatüründe görülmemiş bir rahatlık örneği... rızayı amerikalı baba yaptılar ya :D hasanın "hıı hıı" der gibi kafa sallaması ise gerçekten takdire şayan :img-hyste
ama rahatlık mevzusunu geçtim, hiç kimse "yahu siz ne hasta beyinlersiniz böyle? bu alavereyi nasıl çevirirsiniz yıllarca? çocuğu babasından bihaber büyütür, herkesi oynatırsınız? ne cüretle?" kabilinden bir şeyler de demiyor... "ne olacak şimdi? bu çocuk ne yapacak?" da demiyorlar... defne bile "necdetin dostluğu yanında bizimki neymiş.." dedi ya, daha ne olsun.. ışık'a "senin ablan benim abimin hayatını mahvetti, çanına ot tıkadı, bir de yeğenimi saklamış. eh ben seni yolmaz mıyım şimdi?!" deseydi bile, şevket-rıza kavgasından daha mantıklı olacaktı :img-cool2
yine pek sabırla açıklamışsın aliyeçan.
hepsinden katılıyorum ama şu "ailelerin tepkisiz tepkisi" konusunda bir türlü bitemiyorum.. aygünlerin inanılmaz yumuşaklığı, rızanın inanılmaz kabullenişi..
aygünler açısından bakıyorum, mazur görülebilecek hiçbir tarafı yok, dediğin gibi resmen aptal yerine konulup yaseminle necdetin parmağında oynadılar yıllarca.. hadi diyelim oğullarının yasemine iyilik ettiğini düşünüyorlar, "yahu bu nasıl iyilik oğlum, bu çocuğu babasından nasıl saklarsınız? ahmet senin arkadaşındı sen neden ona haber vermeye çalışmadın?" diye de sormaz mı insan?
rıza açısından bakıyorum, inanamıyorum! benim babam olsa derimi yüzerdi :D ki 2000lerdeyiz, hatırlatırım... rızanın ertesi gün parkta, sanki çiçek-böcekten bahseder gibi "suç senin oğlunda değilmiş, benim kızımdaymış.." deyişi ise heralde türk erkeği literatüründe görülmemiş bir rahatlık örneği... rızayı amerikalı baba yaptılar ya :D hasanın "hıı hıı" der gibi kafa sallaması ise gerçekten takdire şayan :img-hyste
ama rahatlık mevzusunu geçtim, hiç kimse "yahu siz ne hasta beyinlersiniz böyle? bu alavereyi nasıl çevirirsiniz yıllarca? çocuğu babasından bihaber büyütür, herkesi oynatırsınız? ne cüretle?" kabilinden bir şeyler de demiyor... "ne olacak şimdi? bu çocuk ne yapacak?" da demiyorlar... defne bile "necdetin dostluğu yanında bizimki neymiş.." dedi ya, daha ne olsun.. ışık'a "senin ablan benim abimin hayatını mahvetti, çanına ot tıkadı, bir de yeğenimi saklamış. eh ben seni yolmaz mıyım şimdi?!" deseydi bile, şevket-rıza kavgasından daha mantıklı olacaktı :img-cool2
Merveçan, mesaj çok uzadığı için, yazamadıklarımı sen eklemişsin...sağol. Özellikle Hasan amcamın Yasemin'e tavrı, Rıza-Hasan park sahnesi ve Defne-Işık konuşması unutulası sahnelerdi :img-pilot
Cuma günü yazdığın gibi; madem ki söylemek bu kadar kolaydı, olay bu kadar doğaldı, neden bu kadar yıl saklandı..? Niçın...? Mesele ailelerin tepkisinden korkmak değilse, yüzyılın en bencil çifti oluyorlar :hıh
Merveçan, mesaj çok uzadığı için, yazamadıklarımı sen eklemişsin...sağol. Özellikle Hasan amcamın Yasemin'e tavrı, Rıza-Hasan park sahnesi ve Defne-Işık konuşması unutulası sahnelerdi :img-pilot
Cuma günü yazdığın gibi; madem ki söylemek bu kadar kolaydı, olay bu kadar doğaldı, neden bu kadar yıl saklandı..? Niçın...? Mesele ailelerin tepkisinden korkmak değilse, yüzyılın en bencil çifti oluyorlar :hıh
birbirimizi tamamlıyoruz çanım :img-in_lo
niçın? sorusunu bir tek biz soruyoruz.... bir de ahmet.. ve hiçbirimiz sorduğumuz soruya cevap alamıyoruz, en fazla mıymıy alıyoruz cevap diye.. allahım bize hatirla sevgılıyı verdın, sagolasın. ama içına bu bencılları koydun, niçın? (:img-wink: )
birşey daha yazacaktım gece unutmuşum. "sen sakın necdeti üzme yasemin (onun yerine beni üz :P kahpe bizans gibi oldu...)" sahnesinde, yasemin ahmete açıklama yapmaya çalışırken, hadi kıvıramadı diyelim. ama en azından şöyle diyemez miydi :
"hazırlandım, rüyayı da hazırladım ama içimde yanlış yaptığımızı söyleyen bir his vardı. fazla acele etmiştik ahmet, o şekilde olmazdı. biz zaten birbirimize aitken neden gizli kapaklı kaçalım ki diye düşündüm.. biliyorum bunu önceden düşünmeliydim, ya da en azından sana söylemeliydim, ama yapamadım ahmet. çünkü bir yanım deli gibi seninle buralardan gitmek istiyordu.. o sabah gelip sana böyle olmaz demeliydim ama yapamadım. cesaret edemedim.. seninle yepyeni bir hayata başlayacağımız hayaline öylesine kaptırmıştım ki kendimi, bunu yüzüne bakıp söyleyemezdim..."
birazcık düşünse bulacak bunu, o kadar da zor değil.. ama düşünme sırası farklı hatunun. önce ahmeti düşünmediği için, doğru yolu da bulamıyor malesef...
birbirimizi tamamlıyoruz çanım :img-in_lo
niçın? sorusunu bir tek biz soruyoruz.... bir de ahmet.. ve hiçbirimiz sorduğumuz soruya cevap alamıyoruz, en fazla mıymıy alıyoruz cevap diye.. allahım bize hatirla sevgılıyı verdın, sagolasın. ama içına bu bencılları koydun, niçın? (:img-wink: )
birşey daha yazacaktım gece unutmuşum. "sen sakın necdeti üzme yasemin (onun yerine beni üz :P kahpe bizans gibi oldu...)" sahnesinde, yasemin ahmete açıklama yapmaya çalışırken, hadi kıvıramadı diyelim. ama en azından şöyle diyemez miydi :
"hazırlandım, rüyayı da hazırladım ama içimde yanlış yaptığımızı söyleyen bir his vardı. fazla acele etmiştik ahmet, o şekilde olmazdı. biz zaten birbirimize aitken neden gizli kapaklı kaçalım ki diye düşündüm.. biliyorum bunu önceden düşünmeliydim, ya da en azından sana söylemeliydim, ama yapamadım ahmet. çünkü bir yanım deli gibi seninle buralardan gitmek istiyordu.. o sabah gelip sana böyle olmaz demeliydim ama yapamadım. cesaret edemedim.. seninle yepyeni bir hayata başlayacağımız hayaline öylesine kaptırmıştım ki kendimi, bunu yüzüne bakıp söyleyemezdim..."
birazcık düşünse bulacak bunu, o kadar da zor değil.. ama düşünme sırası farklı hatunun. önce ahmeti düşünmediği için, doğru yolu da bulamıyor malesef...
:img-hyste X 100000000
Sabah sabah öldüm gülmekten...:good: Dün de yazmıştım, Shevek'im de yazmış...Sizi senaryo kadrosuna alsalar, çok daha mantıklı ve tadından yenmez replikler çıkacak ortaya ama nerdee...:img-pilot
Hamiş: Yasemin'in Ahmet'i düşünebilmesi için önce düşünme yetisine sahip olması gerekmez mi..? :img-icecr Yasemin, rüzgarda savrulan bir yaprak sadece :hıh
edit: Bugün fragman yayınlanır mı kızlar...? Tetikte olmak açısından...sorayım dedim :sad53:
Allah'ım bize hatirla sevgılıyı verdın, sagolasın. ama içına bu bencılları koydun, niçın?
bir_adı_yok
02-10-07, 10:47
ahmet her zaman kızının peşinde bir koruyucu melek gibi..
sevdim bu ifadeyi....
rüya'ya tamamen sahip olana kadar hiç ayrılmasın peşinden....
hatta ben derimki ahmet bu zamanları deftere karalasın ileride de okutsun kızına...
annesinin tavrını filan her bişeyi yazsın...
rüya'yı yazsın....
sonrada bunu vakti gelince rüya'ya versin...
............
sevdim bu ifadeyi....
rüya'ya tamamen sahip olana kadar hiç ayrılmasın peşinden....
hatta ben derimki ahmet bu zamanları deftere karalasın ileride de okutsun kızına...
annesinin tavrını filan her bişeyi yazsın...
rüya'yı yazsın....
sonrada bunu vakti gelince rüya'ya versin...
............
yasemini kendi silahıyla vursun diyorsun yani :D
ahmet 2 sayfa bile yazsa zaten yaseminin senelerdir mıymıy yazdıklarını gölgede bırakır, önem açısından... düşünsenize, biri sürekli "ahh seni nasıl sevdim, gel dedin gelemedim, git dedin aklım gitti.. seneler geçti ben seyrettim..." tadında yazarken, diğerinin kafadan ilk cümlesi "7 yıl boyunca kızımı benden saklamışlar!" olacak.. aradaki farka bakın :img-cool2 :icon_whis
evet aliyeçan, düşünme yetisi.. o olmadan olmaz tabi. ben bir an nedense yaseminin normal bir kadın olduğunu farzettim. hani anne olmuş, üstelik de sevdiğini iddia eden bir kadın... yok yok, ümit yok.. :icon_sorr
:img-hyste X 100000000
Sabah sabah öldüm gülmekten...:good: Dün de yazmıştım, Shevek'im de yazmış...Sizi senaryo kadrosuna alsalar, çok daha mantıklı ve tadından yenmez replikler çıkacak ortaya ama nerdee...:img-pilot
Hamiş: Yasemin'in Ahmet'i düşünebilmesi için önce düşünme yetisine sahip olması gerekmez mi..? :img-icecr Yasemin, rüzgarda savrulan bir yaprak sadece :hıh
edit: Bugün fragman yayınlanır mı kızlar...? Tetikte olmak açısından...sorayım dedim :sad53:
Allah'ım bize hatirla sevgılıyı verdın, sagolasın. ama içına bu bencılları koydun, niçın?
selam forumçanlarbye
mervaçan,zeynepçan ve ben bir senaryo ekibi kursak diyorum shevekçanım merveçan işin romantizm kısmısını yazar zeynepçan ve bende komedi tarafını hatta merveçanda biraz katkıda bulunur bize al sana fıstık gibi bir romantik komedi:img-wink: grubun adıda ormantik delüler olur:img-pilot
bu akşam fragman yayınlanırmı bilemiyorum ama ne yalan söyleyeyim ben cuma günleri dışında atv ye pek bakmıyorum çarşambaları biraz avrupa yakası o kadar bu akşam yayınlanacağını sanmıyorum sanırım yarın akşam avrupa yakasının reklam arasında verilir bakalım bizi ne gibi yeni işkence sahneleri bekliyor:(
yasemini kendi silahıyla vursun diyorsun yani :D
ahmet 2 sayfa bile yazsa zaten yaseminin senelerdir mıymıy yazdıklarını gölgede bırakır, önem açısından... düşünsenize, biri sürekli "ahh seni nasıl sevdim, gel dedin gelemedim, git dedin aklım gitti.. seneler geçti ben seyrettim..." tadında yazarken, diğerinin kafadan ilk cümlesi "7 yıl boyunca kızımı benden saklamışlar!" olacak.. aradaki farka bakın :img-cool2 :icon_whis
Merveçan, pek şairane gördüm seni sabah sabah...(şarkı sözü gibi olmuş, ilgili mercilere ilet bence..)
aliyeçan, imran öktemin cenazesinden bahsetmişsin... bence de yakın bir zamanda o cenaze törenini göreceğiz, zaten bir önceki mesajımda demiştim, İÜde öğretim görevlisi bir hukukçumuz artık 2 de öğrencimiz var, kaçış yok o cenaze töreni bir hayli (bayağı bayağı) eylemli geçmişti. bizim çekirdek kadro neler yapar sizce? bütün yaz hayalini kurduğumuzu hatırlıyorum, ahmetin bu törende olduğunu bilen yaseminin endişelenmesi, yel yepelek ona ulaşmaya çalışması falan gibi sahneleri... olur mu ki acaba?
Canımçan, badger beklentilerimizi,ayrıntılarıyla yazmış sağolsun. Dediğin gibi bundan kaçamazlar artık (umarım...) Olaydan sonra hukukçuların yürüyüşü vardı değil mi..? Belki Ahmet'i o yürüyüşte ön saflarda görürüz...Şu aşk ve velayet hüsranından uzaklaşmak için herşeye razıyım...:icon_sorr
Bu sabah 2. defa krize girdim..Allah iyiliğini versin...:img-hyste :img-blush
telekom editi: badgerçan al türk telekomu çarp georgian telekoma, fiber optiklere dolanasıcalar....
Arwen'e senaryo editi: Hiç durmayın bence..orjinal senaryo bizi bunalıma soktu. Acil terapi senaryosuna ihtiyacımız var...:good:
Arwençan, Perşembe akşamları Elveda Rumeli'yi kaçırmamanı tavsiye ederim...hayat kurtarıyor...şifa niyetine izle :img-wink:
Arwen'e senaryo editi: Hiç durmayın bence..orjinal senaryo bizi bunalıma soktu. Acil terapi senaryosuna ihtiyacımız var...:good:
Arwençan, Perşembe akşamları Elveda Rumeli'yi kaçırmamanı tavsiye ederim...hayat kurtarıyor...şifa niyetine izle :img-wink:
tamam aliyeçanım siz yeterki isteyin biz ormantik delüler derhal çalışmaya başlarız hem gör bak bu terapi senaryosu nasılda iyi gelecek ne benzeyecek nilgün ablamın çin işkencesi senaryosuna:img-wink:
elveda rumeliye az biraz baktım çok hoş ve komik bir dizi ama o akşamda çok seyredilecek şey var kavak yelleri,annem,kv onada arada bakmaya çalışıyorum yalnız çok az izleyebildim şimdiye kadar ama madem sen bu kadar övdün perşembe akşamı daha bir dikkat ederim ona:img-wink:
şu cenaze işine gelincede bende artık mahkeme,gel git falan değil birazda değişik olaylar görmek istiyorum hukukçuların yürüyüşünde ahmet en ön safta olmalı hatta onun için endişhelenen yasemin o kalabalığa dalmalı,ahmetin yanında olmalı tabi diğer siyasi olaylarda tarihe ışık tutmalı inşallah olur:img-yes:
aşk üçgenlerinden daral gelen izleyici, kendisini eylem yapılan meydana attı!
ahmetin hukukçu yönünü görelim artık ya.. lozanda eğitim almış gelmiş, istanbul üniversitesinde öğretim görevlisi olmuş bir avukatın apolitik olması olur şey değil. nasıl bu adamın bir tarafı olmaz, bir fikri olmaz... bir kere deniz gezmişle konuştu onda da pek birşey demedi zaten, deniz marxtan alıntılar yaptı ahmet gülümsedi :) artık doğru dürüst birşeyler görelim lütfen.... 70'li yıllar bu, boru değil. uçan kuşun bile bir tarafı varmış neredeyse :P
ha, superhero'muz taraflarüstü olabilir, o ayrı :D özel şahsiyet o, taraf kısıtlamasına girmez.... ama bana fena halde orta yolcu gibi görünüyor, o ayrı....
arkadaslar ben en son deniz hastaneye düşmüstü deniz hastayken 4 ü o yeminlerini tekrarlamıslardı ya orayı seyrettim önemli neler oldu söylermisiniz
Güler'cim, Deniz iyileşti ve hastaneden çıktı. Hatta bugünlerde Filistin'e gitme planları yapıyor...
Ahmet, Yasemin ile Necdet'e nüfus kaydında sahtecilik yapmaktan dava açtı. Bizim iki yüzsüzümüz de utanmadan, çocuğun babası Necdet'tir diye ifade verdiler..savcı durumdan şüphelendi...bakalım mahkemede ne olacak...
Aileler gerçeği öğrendiler...sakin karşıladılar..Hasan amcam bi kere bile höt demedi, hatta Yasemin'in karşısında suçlu kendisiymiş gibi ezilip büzüldü...
Tek güzel gelişme; Sevim-Mehmet evliliği oldu. Hiç kimseye haber vermeden, sadece Deniz ve Defne'nin eşliğinde evleniverdiler...şimdi balayındalar...
Ayrıntıları geçmiş sayfalardaki yorum ve isyanlarımızda bulabilirsin...sevgiler...
bir_adı_yok
02-10-07, 12:47
ahmetin hukukçu yönünü görelim artık ya.. lozanda eğitim almış gelmiş, istanbul üniversitesinde öğretim görevlisi olmuş bir avukatın apolitik olması olur şey değil. nasıl bu adamın bir tarafı olmaz, bir fikri olmaz... bir kere deniz gezmişle konuştu onda da pek birşey demedi zaten, deniz marxtan alıntılar yaptı ahmet gülümsedi :) artık doğru dürüst birşeyler görelim lütfen.... 70'li yıllar bu, boru değil. uçan kuşun bile bir tarafı varmış neredeyse :P
ahmet napsın..
yasemin kabus gibi çöktü üstüne....
gel dese gelmez,
git dese gitmez.
kızını ister, vermezler.
ayla evlenelim diye tutturur...
ayrılık kararını duyunca
bunalım takılır...
e bunların hepsi ile ahmet uğraşıyor...
e ondan sebep hayatın gerçeklerine vakit ayıramıyor...
hele şu rüya'yı da bi alsın
beraber o miting senin
bu yürüyüş benim...dolaşsınlar...
ahmet napsın..
yasemin kabus gibi çöktü üstüne....
gel dese gelmez,
git dese gitmez.
kızını ister, vermezler.
ayla evlenelim diye tutturur...
ayrılık kararını duyunca
bunalım takılır...
e bunların hepsi ile ahmet uğraşıyor...
e ondan sebep hayatın gerçeklerine vakit ayıramıyor...
hele şu rüya'yı da bi alsın
beraber o miting senin
bu yürüyüş benim...dolaşsınlar...
Evet Ahmetin aşktan yana şansı olmadığı malum bari o zaman kendini memleket meselelerine adasın:)Bizim Denize Defneye yol göstersin di mi ama öyle her mitingde bi paralanıp geliyolar, iki taktik versin,hukuki yolları öğretsin ama artık Yaseminden uzak dursun :icon_sorr
askasurguncu
02-10-07, 14:01
Evet Ahmetin aşktan yana şansı olmadığı malum bari o zaman kendini memleket meselelerine adasın:)Bizim Denize Defneye yol göstersin di mi ama öyle her mitingde bi paralanıp geliyolar, iki taktik versin,hukuki yolları öğretsin ama artık Yaseminden uzak dursun :icon_sorr
ya yaseminden uzak durmasin ama burdan senaristlere sesleniyorum yasoyu eski yaso yapin askinin arkasinda duran savunan bu kiz buyudukce ruhum duymaz oluyor ben eski yasoyu istiyorum
not; kampanyami baslatsam ne eski yasoyu istiyoruz diye:icon_whis
hekimoglu64
02-10-07, 14:10
ya yaseminden uzak durmasin ama burdan senaristlere sesleniyorum yasoyu eski yaso yapin askinin arkasinda duran savunan bu kiz buyudukce ruhum duymaz oluyor ben eski yasoyu istiyorum
not; kampanyami baslatsam ne eski yasoyu istiyoruz diye:icon_whis
arkadaim yasemin ve ahmet artik zor kavusur ahmet yasemine su an nefret
ediyor derdi kizi suan aslinda kizi degil yasemine aci vermek ama sanmiyorum yasemin ve ahmet kavusmatzlar artik cokzor görünüyor bence ysemin bu diziden cikmali kvp girmeli gercekten burdan senaristlere sesleniyorum lütfen benim güzel beenimi yaseminii intihar rolü verin intihar ettsin dziden ayrilsin kurtlara girer o zaman cok sacma oldu ben bereni kvpde görmekistiyorumda o yüzden neyse bakalim bu hafta nelerolacak
saygilar......
askasurguncu
02-10-07, 14:15
ediyor derdi kizi suan aslinda kizi degil yasemine aci vermek ama sanmiyorum yasemin ve ahmet kavusmatzlar artik cokzor görünüyor bence ysemin bu diziden cikmali kvp girmeli gercekten burdan senaristlere sesleniyorum lütfen benim güzel beenimi yaseminii intihar rolü verin intihar ettsin dziden ayrilsin kurtlara girer o zaman cok sacma oldu ben bereni kvpde görmekistiyorumda o yüzden neyse bakalim bu hafta nelerolacak
saygilar......
ya yasemin niye intihar etsin :icon_whis
intihar falan etmesin
fragman aksama cikar artik gorecegiz neler olacagini
ahmet hakli degilmi sence yasoya aci cektirmekte yaso ondan senelerce kizini sakladi
bir_adı_yok
02-10-07, 14:17
galiba senaristler yasemin'e pek önem vermiyorlar...
acaba ekipte ahmet'i kıskanan birimi var...
adam gibi aşk hikayesi yazmıyorlar...
yaseminkarakterini çok yetersiz buluyorum...
bu yetersizliğe beren saatin taze oyunculuğuda eklenince çekilmez oluyor...
yine bir nebze senaryo adam gibi olsa farketmeyiz b.s nin acemiliğini...
yasemin okadar vasatki
insan çıldırmamamk için ekran karşısında zor tutuyor kendini...
bir_adı_yok
02-10-07, 14:19
saygilar......
ilk defa böyle saçma bir istek görüyorum...:icon_whis
hs den çıkartın kvpusu ya girsin...
...........
bence ahmet'in yasemin'e acı çektirme konusundaki haklılığı ki(ben ahmet'ten ziyade yasemin'in ahmet'e hala acı çektirdiğini düşünüyorum)
rüya'yı saklamasından değilde
şuan yaptıklarından dolayı
hak kazanıyor...
insanın affedeceği varsada affetmez...
askasurguncu
02-10-07, 14:21
yasemin okadar vasatki
vallah ben berenden kaynaklandigini sanmiyorum
burda beren cok iyi bir oyuncuda soyleyemem berenin dedigi gibi daha yolun basinda cok yol kat etmek lazim oyuncu olmak için bence karekterde bir yetersizlik var sadece bosbos baktiriyorlar kizi ne baksilarini anliyoruz nede tavirlarini bence artik yasemin karekterini toparlamalari lazim :icon_whis
bir_adı_yok
02-10-07, 14:27
biz bu vasatlığı paylaştıralım mı?...
senaryo, yönetmen oyuncu olarak...1.senaryo çok saçma ilerliyor(bknz:böyle aşık kadınmı olur)
2.yönetmen yasemin'in mimikleri konusunda uyarma yapabilir(yoksa onlarmı söylüyor boş boş bak diye.)
3.oyuncu:daha tazecik..ama inanıyorumki yönlendirmelerle güzel bir iş çıkarabilir.(bknz:ben bile daha iyi oynarım, en azından boş boş bakmam.yani gösterilen istenilen ifadeyi verebilirim.)
...
mesela ben necdet karakterini sevmem...çünki haklı bulmuyorum...
ama necdeti izlerken ne demek istiyor , ne yapmak istiyor, bize ne anlatmaya çalışıyor bu adam demiyorum..
çünki oyunculuk fevkaladenin fevkinde...
her ne olursa olsun yasemin ve ahmet birlikte olmalı ikisinden biri olmadan bu dizi olmaz ne kadar kavga edilirse edilsin barışmalılar hatta davaya gerek kalmadan rüya babasının ahmet olduğunu öğrenmeli ancak o zaman bazı şeyler yoluna girebilir ve ben rüyaya kardeş istiyorum mesela bir ahmet junıor hiçte fena olmazdı hani yaseminin gözlerini,ahmetin karizmasını ve çekiciliğini falan alsa ne hoş olurdu değilmi:img-in_lo
senarist abla duy sesimi rüyaya kardeş istiyorum,hemde en umulmadık anda gelsin bu kardeş aşk dahada kuvvetlensin:img-in_lo
hekimoglu64
02-10-07, 14:30
yasemin okadar vasatki
sana katilmiyorum yasemin yani beren saat rolünü gayet iyi oynuyor hicte vasat degil ama sana saygi duyarimbegenmeye bilirsin bence beren oyunculugunu gelistirdi ona o rolü veriyorlar oda rolünü oynuyor ne yapsin kizcagiz daha nasil oynasin lütfen burda beren saatin oyunculugunu degilde diziyle ilgili yorumlar yazilsin yani bölüm yorumari lütfen tsk
saygilar.....
askasurguncu
02-10-07, 14:31
biz bu vasatlığı paylaştıralım mı?...
senaryo, yönetmen oyuncu olarak...1.senaryo çok saçma ilerliyor(bknz:böyle aşık kadınmı olur)
2.yönetmen yasemin'in mimikleri konusunda uyarma yapabilir(yoksa onlarmı söylüyor boş boş bak diye.)
3.oyuncu:daha tazecik..ama inanıyorumki yönlendirmelerle güzel bir iş çıkarabilir.(bknz:ben bile daha iyi oynarım, en azından boş boş bakmam.yani gösterilen istenilen ifadeyi verebilirim.)
sana katiliyorum
bende daha anlamli bakarim ama inan ben berenin yetersizliginden sanmiyorum cunku aska surgunde beren bir bakislarini kulaniyordu ve ben zaten diyordum bu kiz bakislarini cok iyi kulaniyor diye ama nedense hatirla sevgilide bir kere tek o bakislari gordum oda mektubu okudugu sahnede annesine kotu kotu bakmasi yoksa suana kadar beren bakislarini hic kulanmadi bende bundan sikayetciyimm
askasurguncu
02-10-07, 14:34
her ne olursa olsun yasemin ve ahmet birlikte olmalı ikisinden biri olmadan bu dizi olmaz ne kadar kavga edilirse edilsin barışmalılar hatta davaya gerek kalmadan rüya babasının ahmet olduğunu öğrenmeli ancak o zaman bazı şeyler yoluna girebilir ve ben rüyaya kardeş istiyorum mesela bir ahmet junıor hiçte fena olmazdı hani yaseminin gözlerini,ahmetin karizmasını ve çekiciliğini falan alsa ne hoş olurdu değilmi:img-in_lo
senarist abla duy sesimi rüyaya kardeş istiyorum,hemde en umulmadık anda gelsin bu kardeş aşk dahada kuvvetlensin:img-in_lo
dur bende senlen sesleneyim belki iki kisi oldukmu
sesimiz gider senaristlere :img-wink:bende arkadasa katiliyorum kardes isitoruz ruyaya kardes:happy0064
sana katilmiyorum yasemin yani beren saat rolünü gayet iyi oynuyor hicte vasat degil ama sana saygi duyarimbegenmeye bilirsin bence beren oyunculugunu gelistirdi ona o rolü veriyorlar oda rolünü oynuyor ne yapsin kizcagiz daha nasil oynasin lütfen burda beren saatin oyunculugunu degilde diziyle ilgili yorumlar yazilsin yani bölüm yorumari lütfen tsk
saygilar.....
evet biz de aynı şeyi yani oyuncuları değil dizi yorumlarını paylaşmayı istiyoruz. ama gelip "berenim berenim" diyerek oyuncu tartışmasını siz başlatıyorsunuz genelde... :icon_whis bunu yapabilmek için de berenle yasemini ayırmanız gerekiyor öncelikle, zira "ahmet berenimi üzüyor" şeklinde yorumlarınız vardı burada bir iki gün önce.....
arkadaşlar ahmetle yasemin illa ki barışacak, nilgün hanım da bunu söylemişti sezon başlamadan önce bize yazdığı mektupta.. ama, olay şu ki, bu barışma bizi ne kadar tatmin eder? yani barışana kadar dünyanın rezilliğini yap sonra "ahh canım" diye bağrına bas.... yok öyle birşey :D
sizce mehmet denizin filistine gitme isteğini duyunca ne yapar? burada bir defne-mehmet işbirliği seziyorum ben, denizi göndermemek için elele verecekler heralde... :)
hekimoglu64
02-10-07, 14:36
sana katiliyorum
bende daha anlamli bakarim ama inan ben berenin yetersizliginden sanmiyorum cunku aska surgunde beren bir bakislarini kulaniyordu ve ben zaten diyordum bu kiz bakislarini cok iyi kulaniyor diye ama nedense hatirla sevgilide bir kere tek o bakislari gordum oda mektubu okudugu sahnede annesine kotu kotu bakmasi yoksa suana kadar beren bakislarini hic kulanmadi bende bundan sikayetciyimm
sevgili askasürgüncüarkadasim bir olay olmadikca yasemin ansailöyle baksin mektubu okudu zaman sinirliydi annesine tepkiliydi tabikide öyle bakis yapicak mesela sen cok asiri seklide bir olay olmadikca yle bakis yaparmisin ancak bir olaya cok sinirliolirsun öyle bir baksi yaparsin lütfen bakislari karistirmayalim
bence cok güzel oynuyor o dizidki cogu oyunculardan süper
saygilar.....
hekimoglu64
02-10-07, 14:40
evet biz de aynı şeyi yani oyuncuları değil dizi yorumlarını paylaşmayı istiyoruz. ama gelip "berenim berenim" diyerek oyuncu tartışmasını siz başlatıyorsunuz genelde... :icon_whis bunun için de berenle yasemini ayırmanız gerekiyor öncelikle, "ahmet berenimi üzüyor" şeklinde yorumlarınız vardı burada bir iki gün önce.....
ahmetle yasemin illa ki barışacak, nilgün hanım da bunu söylemişti sezon başlamadan önce bize yazdığı mektupta.. ama, olay şu ki, bu barışma bizi ne kadar tatmin eder? yani barışana kadar dünyanın rezilliğini yap sonra "ahh canım" diye bağrına bas.... yok öyle birşey :D
sizce mehmet denizin filistine gitme isteğini duyunca ne yapar? burada bir defne-mehmet işbirliği seziyorum ben, denizi göndermemek için elele verecekler heralde... :)
arkadasim bende beren ve yasemini karistirmamayi heralde biliyorum ben beren ismini alistigim icin yaziyorum bunu hatirlatmana gerek yok neyse
saygilar.....
arkadaşlar ahmetle yasemin illa ki barışacak, nilgün hanım da bunu söylemişti sezon başlamadan önce bize yazdığı mektupta.. ama, olay şu ki, bu barışma bizi ne kadar tatmin eder? yani barışana kadar dünyanın rezilliğini yap sonra "ahh canım" diye bağrına bas.... yok öyle birşey :D
ben muhteşem bir barışma sahnesi bekliyorum merveçanım ama mümkünse bu barışma ikisininde saçlarına aklar düştüğü zaman olmasın o kadar güzel olmalıki sahneler geçmişte bizi üzen,sinirlendiren herşeyi unutabilelim ve seninde dediğin gibi rezillikler büyümeden bu barışma olmalı ben yaseminden hala ümitliyim :img-yes:
mehmet denizin filistine gitme isteğini duyunca çok kızacak ve kaygılanacaktır ve bencede defneyle işbirliği yapıp gitmemesi için uğraşacaktır bakın aklıma ne geldi sakın defne denize "gitme çocuğumu babasız büyütmek istemiyorum" demesin:blink: o zaman deniz hayatta bir yere gidemez hem malum bunlar genç yaşta anne olmayı seviyor bakınız;yasemin örneği:img-wink:
haa bu arada rüyaya kardeş istediğimi söylemişmiydimbye
fatma-1721
02-10-07, 14:57
Sevgili hekimoglu64 bir dizideki karakterleri de ve o karakteri canlandiran oyuncularin oyunculugunu elestiirmekte serbesttir ve en dogal hakkimizdir.Gerci ben "Beren Saat"in oyunculuguna yorumlarimda pek deginmedim,zaten bu foruma cok da yorum yazmadim henüz ama birkac cümleyle simdi deginmek istiyorum,Beren Saatin ilk bölümlerdeki oyunculugu ufak -tefek yanlislarina ragmen güzeldi,sahnelere vermesi gereken duygulari verebiliyordu fakat su son bölümlerde mesela Ahmet-Yasemin sahnelerinde ve Deniz icin hastaneye geldigi sahnelerde Yasemin karakterinin yansitmasi gereken duygulari "Beren Saat"in yansitamadigini düsünüyorum.Buna ragmen oyunculugu kötü diyemeyecem,rolüne yakisiyor.
Cansel Elcinin oyunculuguna ise tek kelimeyle mükemmel demekten baska diyecek hicbir sözüm yok,yillarin sanatcilariyla boy ölcüsebilecek bir oyuncu oldugunu düsünüyorum.
Not.Sevgili arwen "Rüyaya kardes istiyorum" temennilerine bende yürekten katiliyorum,tipki Rüya gibi babasi Ahmet,annesi Yasemin olacak tabii
askasurguncu
02-10-07, 15:00
ben muhteşem bir barışma sahnesi bekliyorum merveçanım ama mümkünse bu barışma ikisininde saçlarına aklar düştüğü zaman olmasın o kadar güzel olmalıki sahneler geçmişte bizi üzen,sinirlendiren herşeyi unutabilelim ve seninde dediğin gibi rezillikler büyümeden bu barışma olmalı ben yaseminden hala ümitliyim :img-yes:
mehmet denizin filistine gitme isteğini duyunca çok kızacak ve kaygılanacaktır ve bencede defneyle işbirliği yapıp gitmemesi için uğraşacaktır bakın aklıma ne geldi sakın defne denize "gitme çocuğumu babasız büyütmek istemiyorum" demesin:blink: o zaman deniz hayatta bir yere gidemez hem malum bunlar genç yaşta anne olmayı seviyor bakınız;yasemin örneği:img-wink:
haa bu arada rüyaya kardeş istediğimi söylemişmiydimbye
soylemisitn senaristler ins sesini
duyarda ruyaya kardes gelir
ben yasemin ve ahmetin eski gunlerdeki gibi beraber olamlarini istiyorum yaseminin cocuksu halerini cok ozledim keske hiç buyumeseymis :icon_whis
askasurguncu
02-10-07, 15:07
Sevgili hekimoglu64 bir dizideki karakterleri de ve o karakteri canlandiran oyuncularin oyunculugunu elestiirmekte serbesttir ve en dogal hakkimizdir.Gerci ben "Beren Saat"in oyunculuguna yorumlarimda pek deginmedim,zaten bu foruma cok da yorum yazmadim henüz ama birkac cümleyle simdi deginmek istiyorum,Beren Saatin ilk bölümlerdeki oyunculugu ufak -tefek yanlislarina ragmen güzeldi,sahnelere vermesi gereken duygulari verebiliyordu fakat su son bölümlerde mesela Ahmet-Yasemin sahnelerinde ve Deniz icin hastaneye geldigi sahnelerde Yasemin karakterinin yansitmasi gereken duygulari "Beren Saat"in yansitamadigini düsünüyorum.Buna ragmen oyunculugu kötü diyemeyecem,rolüne yakisiyor.
Cansel Elcinin oyunculuguna ise tek kelimeyle mükemmel demekten baska diyecek hicbir sözüm yok,yillarin sanatcilariyla boy ölcüsebilecek bir oyuncu oldugunu düsünüyorum.
Not.Sevgili arwen "Rüyaya kardes istiyorum" temennilerine bende yürekten katiliyorum,tipki Rüya gibi babasi Ahmet,annesi Yasemin olacak tabii
ya zaten beren daha yolun basinda 23 yasinda ve daha 4 senedir bu isin içinde elinden gelenin fazlasini yapiyor kendide zaten ben cok iyi oyuncuyum demiyor bence biz berencilerde cikip beren cok iyi oyunc