Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-20

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11

Shevek
06-10-07, 22:51
Yasemin Ahmet'e yaklaştığında....

Ahmet ne dedi tam hatırlamıyorum ama beni böyle mi yumuşatacaksın..Bunu mu planladın gibilerinden bir şeyler söyledi galiba..Yani zaafiyetle Ahmeti etkilemekten dem vurdu.

Tabi oldukça onur kırıcı bir sözdü.Aslında en hafif hanım bile bu tavrı kolay hazmedemez..Hele ki bu kadın karşısındaki adamı deli gibi seviyorsa....

Bir önceki mesaja editlemiştim.Ama yeri geldi buraya kopipeystliyorum.:)

Eylül editi: Asıl öyle yaparsa bizim bildiğimiz, sevdiğimiz Ahmet olmaktan çıkar. Ağalara, holding patronlarına döner. O yine kendinden ödün vermeden savaşıyor. O kadar öfkeliyken bile o itiş bile ne kadar yumuşaktı! Hala dokunmaya kıyamıyor. Bir ona, bir de kızına. O lafla hallediyor işini. Ve bekliyor. Yasemin kendi ayağıyla gelecek ona. Başka yolu yok!!!

Yani Eylülcüm, kolundan tutup, yürü! diyen bir Ahmet düşünemiyorum.:)

badger
06-10-07, 22:55
Yasemin Ahmet'e yaklaştığında....

Ahmet ne dedi tam hatırlamıyorum ama beni böyle mi yumuşatacaksın..Bunu mu planladın gibilerinden bir şeyler söyledi galiba..Yani zaafiyetle Ahmeti etkilemekten dem vurdu.

Tabi oldukça onur kırıcı bir sözdü.Aslında en hafif hanım bile bu tavrı kolay hazmedemez..Hele ki bu kadın karşısındaki adamı deli gibi seviyorsa....

yasemin için bir şey diyemeyeceğim..Tuttu..orada alınganlık yapıyor..Bunca zamandır Ahmete yaptıklarını düşünürsek..bana göre Ahmet azını bile etti derim..Allahım ne sığ düşünceli, ne zavallı ve zayıf bir aşk naifliğidir...:dito

Ama eylul sen yine romantik romantik yaz..yasemine veya diğer arıza yaratanlara karşı daha az sinirlenmeme yol açıyorsun...:img-blush

snemmm
06-10-07, 22:55
orası öyle ben şu siteye girip ahmetimin gül yüzlü CEMALİNİ görmesem yaşayamam ki
nese canlarım yavaş yavaş çıkmam gerek malesef ki sabak erken denecek bir saatte kalkıp ders denen şeye çalışmam gerek
rüyanız da ahmeti görün olur mu

Shevek
06-10-07, 22:56
Zaman atlaması en fazla 1-2 haftalık bir şey oldu..Son anda Rüyayı büyütmeleri gerekliliğini hatırladılar herhalde..Ya da benim düşünceme göre yeni bir dönemin başladığını..yani Ahmet ve Rüyayı, baba-kız! olarak göstermek ihtiyacından ötürü böylemesine bir lirizm yaptıklarını düşünüyorum..bknz:a new era begins!

arkadaşımbadgerçan, ben de öyle hissettim. Karina Rüya çok tatlıydı ama, Necdetle ilişkisi fotoğraf fotoğraf o kadar çok gözümüze sokuldu ki, yeni Rüyanın beklenen baba-kız fotoğraflarına daha çok yakışacağını düşünüyorum. Bir de buradan bas bas bağırıp duruyorduk, değişmeli diye. Değişince de söylenmememiz lazım. Kız yedi yaşına geldi, okula başlayacak. Hala, -a, Aaaaamette dermişşş! diyordu.:img-hyste

İyi geceler emoş, snemmm:)bye

arwen61
06-10-07, 22:58
şimdi son sahneyi tekrar izledimde ahmet üzgün olsada ne kadar gururluydu o benim kızım der gibiydi gözleri hele sonra çalan şarkı

"hercai gecelerde rüyamsın görmediğim"

ahmetin kızından ayrı baba olduğunu bilmeden yasemini düşünüp üzüldüğü geceleri,rüyayı her gördüğünde çektiği acıyı nede güzel anlatıyor:icon_sorr

"çözülmüyorki bu aşk denen kördüğüm
sevsek olmuyor sevmemek ölüm"

ahmetle yaseminin aşkıda tam bir kördüğüm şu anda ahmet seviyor ama çok kızgın sevmemek gibi bir durumuda yok çünkü sevmemek onun için ölüm

bu şarkı tam ahmete göre olmuş emeği geçen herkesn eline,yüreğine sağlık tam onikiden vurdu kalplerimizi:img-in_lo

snemmm
bu arada ben pek fazla uğrayamazsam felan beni unutmayın tamam mı
ben sizi ve dizimizi hiç unutmayacağım
ay ne kadar acıklı oldu
son sahneyi tekrar izleyince bu hale geldim yaw:icon_sorr:img-cray:

nese hepinize iyi geceler:sad53:

Tavuskuşu
Amma çok babyüğüdümüz varmış teşekkür ederim herkese.:)

Böyle mi çözücez?Birbirimize sarılıp bir anda her şeyi unutabilecek miyiz?Bulduğun çözün bu muydu?
Yasemin bu laflara sinirlendi herhalde.Ama ben gerçekten soruyorum buna niçın bu kadar sinirlendi? Ben bir bayan olarak ne var bunda diye düşündüm. Kızan arkadaşlardan biri açıklarsa geçekten sevinirim.

Acaba yasemin ahmetin "bulduğun çözüm bu muydu?" lafına mı kızdı?Hani sen salaksın bula bula bunu mu buldun demek istediğini mi düşündü? Öyleyse necdet eski bölümlerden birinde "Senin zekana ne oldu yasemin." dediğinde niçın çemkirmedi?:hıh

Güle güle snemmm

Pimolisa
06-10-07, 22:59
Bence yeni gelen kıza zamanla daha da çok ısınacağız. Mesela tam mumları üflerken Ahmet'i gördüğünde ki tepki çok güzeldi; çok iyi yansıttı. Hem şu da bir gerçek daha sete yeni geldi; ilk bir sete alışması lazım. Karina hem küçük ve sevimliydi; hem de sete çabuk alışmıştı:img-in_lo

LİN
06-10-07, 22:59
Babayiğüdüm LİNçan tebrikler..ben bakmaya gidemedim..Bizimkiler uyuyor, kulaklığı da almamışım, ortalıkta Yasemini ve Ahmeti bağırttırmayayım dedim...:)
salladım biraz ama son yazdığım olması gereken cümlemde ısrarlıyım...:)

Yanlız sahneleri parantez içinde betimlemen müthiş olmuş.....:img-hyste

Sağol badgerçanım...Ben bağırttım sizler için ama benim beyi uyandırdım.Şöyle bir dolandı evde ,baktı ki ben diziyi seyrediyorum.Hafif müstehzi bir tavırla "MAAŞALLAH HER GECE HER GECE" dedi.İyi bir şey mi? dedi kötü bir şey mi? pek anlayamadım...:icon_whis
Benim son favorim Zuhal...Çok gülüyorum ben onun şaşkınlıklarına...

eylul
06-10-07, 23:00
Bir önceki mesaja editlemiştim.Ama yeri geldi buraya kopipeystliyorum.:)

Eylül editi: Asıl öyle yaparsa bizim bildiğimiz, sevdiğimiz Ahmet olmaktan çıkar. Ağalara, holding patronlarına döner. O yine kendinden ödün vermeden savaşıyor. O kadar öfkeliyken bile o itiş bile ne kadar yumuşaktı! Hala dokunmaya kıyamıyor. Bir ona, bir de kızına. O lafla hallediyor işini. Ve bekliyor. Yasemin kendi ayağıyla gelecek ona. Başka yolu yok!!!

Yani Eylülcüm, kolundan tutup, yürü! diyen bir Ahmet düşünemiyorum.:)

Kurban olurum benimde dileğim Yasemin'in akıl hücrelerinin sonunda varlık nedenlerini hatırlaması ancakkk...

Yasemin den o kadar umutsuzum ki......

Shevek'cim Ahmet'in ses katsayısındaki artışlar umudumu arttırıyor.

Eh son haraketi oldukça sert ve hakir vaziyetlerindeydi ama.....

zeyneps
06-10-07, 23:02

Böyle mi çözücez?Birbirimize sarılıp bir anda her şeyi unutabilecek miyiz?Bulduğun çözün bu muydu?
Yasemin bu laflara sinirlendi herhalde.Ama ben gerçekten soruyorum buna niçın bu kadar sinirlendi? Ben bir bayan olarak ne var bunda diye düşündüm. Kızan arkadaşlardan biri açıklarsa geçekten sevinirim.

Acaba yasemin ahmetin "bulduğun çözüm bu muydu?" lafına mı kızdı?Hani sen salaksın bula bula bunu mu buldun demek istediğini mi düşündü? Öyleyse necdet eski bölümlerden birinde "Senin zekana ne oldu yasemin." dediğinde niçın çemkirmedi?:hıh

Güle güle snemmm

Allah iyiliğini versin Cansuçan bula bula bunu mu buldun ay koptum ay koptum :img-hyste

Hayır yani Ahmet güya ona hafif kadın muamelesi yaptı ben olsaydım daha beter ederdim ya:hıh Yani Ahmet güya "ooohhh ne ala yap et sonra da sarıl seni koynuma alayım bitsin her şey bu muydu çözümün " demek istemiş:img-hyste Yasemin bu gururu kendini Necdet Bey'in odasına atmadan önce düşünecekti :hıh Snmmm güle güle byebye

Zuhal'in gözü vardı zaten Ahmet'de ister misiniz her şeyi öğrensin sonra mahkmede şahitlik yapsın sonra da ahmet onunla frmaliteden evlenirmiş Rüya'yı almak için :) Gene uçtum :icon_whis

Shevek
06-10-07, 23:03
Sağol badgerçanım...Ben bağırttım sizler için ama benim beyi uyandırdım.Şöyle bir dolandı evde ,baktı ki ben diziyi seyrediyorum.Hafif müstehzi bir tavırla "MAAŞALLAH HER GECE HER GECE" dedi.İyi bir şey mi? dedi kötü bir şey mi? pek anlayamadım...:icon_whis
Benim son favorim Zuhal...Çok gülüyorum ben onun şaşkınlıklarına...

LİNçan, Zuhal de çok fena dumur olacak öğrenince.:img-hyste "Zaten ben de bir gariplik var bunlarda diyordum. Doğumgünümde öyle kendilerinden geçer gibi dans ettiklerinde anlamalıymışım. Ne zaman odaya girsem ikisi oluyordu zaten. Salağım ben salak!" demeli.:dito"Bizim Yasemin de az değil, kapmış gül gibi adamı, bir de yıllardır süründürüyormuş", demezse de ben de Shevek değilim.:img-hyste Ahmet okula ilk geldiğinde pek bir beğenmişti kendisi.

Sevinçli edit: Fatma, hoş geldin!:happy0064Zaten niye gittin ki! Gitme, ben de senin yorumlarını severek okuyanlardanım. Her zaman yanıt yazamasam da.:img-blush
Tekrar edit: A, gitmiş!:icon_sorr

eylul
06-10-07, 23:11

Güle güle snemmm

Siz bir adamı deliler gibi seviyorsunuz..Kalbiniz ona köle...(Her ne kadar davranış ve ruh hali uyumsuzluğu varsa da o kalp Ahmet'in kölesi)

Sevdiğinizin bakışlarına kırılırken..Onlar canınızı acıtırken...

Bir yakınlaşma....Bu yakınlaşmada sadece özlem var..Sevgiliye duyulan hasret var..Bir an sevgili de kararsız ve çaresiz..Herşeyi silip sarılıp sarılmamak arasında gidip geliyor ve son anda öfkesi ağır basıyor.

Ve size diyor ki...

Bulduğun çözüm bumuydu..Yani bana sarılacaksın...Sana dokunmaya dayanamayacağımı düşünüp aklımın başından gideceğini bileceksin ve bana bir yakınlaşmayla sorunları çözeceksin...

Ahmet bence bunu kastetti.

Ben o sözü duyduğumda böyle hissttim...Yasemin de böyle hissetti.

En ağır kırılışlardan birini yaşamış olması gerekir... ama sonra Ahmetin yüzüne nasıl baktı..Orasını anlayamıyorum...

Ahmet onu kaba bir haraketle itmemiş olabilir.Ancak bence zaten sözler ve duruş yeterince ağırdı....

arwen61
06-10-07, 23:12
hafif kadın yasemin acep ne kadar hafif benim kadar varmı(söylemesi ayıp 50 kiloyumda:) )

ahmet orada yasemine bir cümleyle okkalı bir tokat atmış oldu açıkçası bende olsam yasemininkiyle benzer bir tepki verirdim yalnız ahmetinde içi gitti bir ara yasemini vantuz gibi çekecek sandım ama hemen içindeki zayıf ahmete"hişt oğlum çek bakiyim elini dett haaa" dedi ve hemen iradeli olup yasemini itti ama ne yalan söyleyeyim ben itmesin istedim getti gül gibi ahmet junıor:img-blush:)

Tavuskuşu
06-10-07, 23:14
Nerede hafif kadın muamelsei var?:bilmim Ben sahiden anlayamadım.Hani fettan kadınsın iki sarılmaya halledersin miydi? Yaseminin sarılmaktaki düşüncesi neydi acaba?O bakışlarını yumuşatmak değil miydi?:icon_sorr

Hakikaten necdetin odasından kovulunca ne ğadder derin bir insanmış diye yazıyor ahmet onu itince çemkiriyor.:hıh:hıhBununki de bir yerde karşılıksız aşk.Ona niçın acımıyor ki? Bu nasıl bir şey ben anlamadım.Neyse Neil amcanın uzaya çıkmasına az kaldı.2 ay...Ondan sonra tüm bu sıkıntılar bitiyor.İnşallah...

Neil Amca sen bizim her şeyimizsin...:happy0064

LİN
06-10-07, 23:15
LİNçan, Zuhal de çok fena dumur olacak öğrenince.:img-hyste "Zaten ben de bir gariplik var bunlarda diyordum. Doğumgünümde öyle kendilerinden geçer gibi dans ettiklerinde anlamalıymışım. Ne zaman odaya girsem ikisi oluyordu zaten. Salağım ben salak!" demeli.:dito"Bizim Yasemin de az değil, kapmış gül gibi adamı, bir de yıllardır süründürüyormuş", demezse de ben de Shevek değilim.:img-hyste Ahmet okula ilk geldiğinde pek bir beğenmişti kendisi.

Senaristlerden,istikrarlı ve fanatizm seviyesini zorlayan bir Hatırla Sevgili izleyicisi olarak ricamdır!!!Herkim dikkate alırsa ona bir kahve ısmarlayacağım...İçimden geldi.Lütfen ama lütfen,Rüya gerçeğini öğrendiğinde Zuhal bari,tepki versin.Rahat karşılamasın şaşırsın biraz...Diğer ahalinin aksine,Zuhal'in yüzünde ve sözlerinde hayret ifadesini görelim.Litfin ama....Kahvenin yanına pastada ısmarlarım....:img-icecr

Shevek
06-10-07, 23:16
hafif kadın yasemin acep ne kadar hafif benim kadar varmı(söylemesi ayıp 50 kiloyumda:) )

ahmet orada yasemine bir cümleyle okkalı bir tokat atmış oldu açıkçası bende olsam yasemininkiyle benzer bir tepki verirdim yalnız ahmetinde içi gitti bir ara yasemini vantuz gibi çekecek sandım ama hemen içindeki zayıf ahmete"hişt oğlum çek bakiyim elini dett haaa" dedi ve hemen iradeli olup yasemini itti ama ne yalan söyleyeyim ben itmesin istedim getti gül gibi ahmet junıor:img-blush:)

Arwen, ay ilahi! Vaz geçmiyorsun juniordan ya. Zaten Ahmet orada kendisini tutmasa, yine olmazdı junior. Öyle ayaküstü, her an dayıyla hala çıkıp gelebilir, dimi ama.:):img-wink:Ben de en azından şöyle en hasretlisinden bir öpücük bekledim. Sonra yine itsindi, olsundu. Hemen, tabii ki affetmesindi. Öperek de dövmekten beter edilebilir bir kişi! Hatta yıllardır neler kaybettiği hatırlatılabilirdi şaşkoloza! Bkz.: Hatırla Sevgili. Ama orada bir eksik vardı kanımca. Şarap yoktu. Mehmetle Sevimin aklına önce biraz içirmek gelseydi bunları, bu yukarıdaki sahne gerçekleşebilirdi.:img-hyste

Tavusumkuşum: Bir tek Ahmete çemkirebilen Yasemini yine Ahmet kurtaracak galiba. Ben Neil Amcadan da ümitli değilim.

eylul
06-10-07, 23:18
yasemin için bir şey diyemeyeceğim..Tuttu..orada alınganlık yapıyor..Bunca zamandır Ahmete yaptıklarını düşünürsek..bana göre Ahmet azını bile etti derim..Allahım ne sığ düşünceli, ne zavallı ve zayıf bir aşk naifliğidir...:dito

Ama eylul sen yine romantik romantik yaz..yasemine veya diğer arıza yaratanlara karşı daha az sinirlenmeme yol açıyorsun...:img-blush

Yaw bu saatte beni güldürdün kardeşcağızım.

Yani Yasemin romantik olmamam için elinden geleni yapıyor da..Şu Ahmet'ciğimin Yasemin'in tekrar yanağını okşaması hayali var ya..İşte bu nokta beni koparıyor.

Vallahi Ahmet orada çok iyi yaptı.Ama tabiii bence çok ağır bir hakaretti.

Hayır ben devamında ne bekliyordum biliyormusunuz.

Yasemin tam cıyyaklama modunda giderkennnn...

Ahmet çekecek şööyle..Havada ona bir kaç parande attırıp birazda sağa sola yere çarpıp gel kadınım..Yakınlaşta sebebi ne olursa olsun diyecek...Ve şapırtt diye Yasemin'i öpecek...

Yasemin de ve de bende hipnozzz olacağız ve Yasemin onun ayaklarına kapanacak..Seni seviyorum Ahmet...Affet aşkım affet...Senin için ölüyorum diyecek..
Ben bir sana teslimdim..Al götür beni istediğin yere diyecek....

Ama maalesef Yasemin kapıdan çıktı gitti..Öffffffff...

badger
06-10-07, 23:21
Siz bir adamı deliler gibi seviyorsunuz..Kalbiniz ona köle...(Her ne kadar davranış ve ruh hali uyumsuzluğu varsa da o kalp Ahmet'in kölesi)

Sevdiğinizin bakışlarına kırılırken..Onlar canınızı acıtırken...

Bir yakınlaşma....Bu yakınlaşmada sadece özlem var..Sevgiliye duyulan hasret var..Bir an sevgili de kararsız ve çaresiz..Herşeyi silip sarılıp sarılmamak arasında gidip geliyor ve son anda öfkesi ağır basıyor.

Ve size diyor ki...

Bulduğun çözüm bumuydu..Yani bana sarılacaksın...Sana dokunmaya dayanamayacağımı düşünüp aklımın başından gideceğini bileceksin ve bana bir yakınlaşmayla sorunları çözeceksin...

Ahmet bence bunu kastetti.

Ben o sözü duyduğumda böyle hissttim...Yasemin de böyle hissetti.

En ağır kırılışlardan birini yaşamış olması gerekir... ama sonra Ahmetin yüzüne nasıl baktı..Orasını anlayamıyorum...

Ahmet onu kaba bir haraketle itmemiş olabilir.Ancak bence zaten sözler ve duruş yeterince ağırdı....

Yasemin de onu kaç kere itmişti..Hem de gerçeklerin ne olduğunu bile bile...Ahmet ona tüm şartlarına rağmen kalbini açtı ve akabinde aldığı cvp Ahmetin o akşam Yasemine yaptığından daha ağır oldu..adamı bir sürü mymıy gerekçeyle, tüm kalbini açarak sunduğu şeylerle redetti...Reddedilmesine rağmen Ahmet Yaseminin anlattıklarına inandı..ve peşinden bütün bunların boşuna yaşanmış olduğunu anladı..Bence bir yıkımdır bu..Yaradan da öte...Tabii Yasemin ona sarılacak, anlatmaya çalışacak ve tabii Ahmet onu ilk başlarda itecek, kızacak, içindekileri kusacak..Bu acı başka türlü geçmez...Ama Yasemin yılmayacak..İnanıyorsa ve istiyorsa..herşeyi alenen ortaya koyacak...Kaçmayacak! bknz:kaçyıkça ayağına dolanıyor kaçtıkları...Bu kadında gerçekten kendine ve karşısındakine azami eziyet çektirme kapasitesi var...

arwen61
06-10-07, 23:22
Arwen, ay ilahi! Vaz geçmiyorsun juniordan ya. Zaten Ahmet orada kendisini tutmasa, yine olmazdı junior. Öyle ayaküstü, her an dayıyla hala çıkıp gelebilir, dimi ama.:):img-wink:Ben de en azından şöyle en hasretlisinden bir öpücük bekledim. Sonra yine itsindi, olsundu. Hemen, tabii ki affetmesindi. Öperek de dövmekten beter edilebilir bir kişi! Hatta yıllardır neler kaybettiği hatırlatılabilirdi şaşkoloza! Bkz.: Hatırla Sevgili. Ama orada bir eksik vardı kanımca. Şarap yoktu. Mehmetle Sevimin aklına önce biraz içirmek gelseydi bunları, bu yukarıdaki sahne gerçekleşebilirdi.:img-hyste

ne yapalım shevekçanım umut fakirin ekmeği demişler bizlerde bu dizide aşk sahnesi fakiriyiz ya umut ediyoruz belki bir junıor gelir diye:)

ayaküstü tabiiki birşey olmazdı ama belki ön hazırlık çalışması olurdu be çanım hem bu şarap işide şöyle olabilirdi mehmetle sevim içine anormal(!) etkiler yapan bir ilaç atıp bizim aşıklara içirebilirlerdi yada seninde dediğin gibi direk içirip sarhoşta edebilirlerdi sonrada gidip başka bir yerde kalırlar evide ahmetle yasoya bırakabilirlerdi hadi o zaman junıor gelmesinde göreyim:img-wink:

ama ne kaybettiğini hatırlatma işini çok tuttum mesela hani hep kızlar öpüp kaçar ya sevdiklerini utanırlar falan ahmette yasoyu öpüp kaçsa şöyle en tehlikelisinden:img-blush acaba yaso durup durup kafasını duvarlara vurabilirmiydi;

tüh getti güzelim oğlan ben onu zamanında terketmesem değil rüya türk milli takımını kurardık be diye:img-pilot

Tavuskuşu
06-10-07, 23:26
Tabi yasemin unutmuştur şimdi ahmeti.1961'de rüya ve piknik yapmışlardı. Ondan sonra bir daha jr.ahmet için bir adım göremedik.Bir parkta yakınlştılar ama yasemin o güzelim anı da "Ya ayla?" diyerek katletti.:hıh Mişeli bir adam yerine koymadı ama güya şimdi ayla var diye neler neler yapıyor.

Ahmet bir öpüp hatırlatsın kendini.Ondan sonra yasemin hanım bakalım necdetin duygusal fırtınalarını düşünüyor mu?

eylul
06-10-07, 23:26
Ben şimdi bu Junior meselesinden tırsttım..Eğer Necdet o benim oğlum diye çıkarsa vallahi de billahi de bütüh HS ekibini ruh sağlımı bozmaktan ben mahmekemeye veririm

LİN
06-10-07, 23:27
Bu bölüm Ayla'nın annesi,amcası, (unuttum şimdi adını Haşmetmiydi neydi?)Keriman'da yoktu...Arada sırada onları görmek keyiflendiriyor.Nezahat önümüzdeki bölüm gelecek herhalde???
Yeni Rüya tam anlamıyla Ahmetin kızı olacaktır ve ona baba diyecektir.Ağırbaşlı,olgun,dingin ve naif...Aynı babası gibi.Kabullenmesi güç olmayacaktır.Ama,olayı alevlendirmek için mesela,Necdeti Güzide ile görse...Acaba geri mi teper yoksa iyi mi gelir çözemedim.
Bu arada en son favori ikilim:Ahmet-Zuhal

Shevek
06-10-07, 23:28
Yasemin de onu kaç kere itmişti..Hem de gerçeklerin ne olduğunu bile bile...Ahmet ona tüm şartlarına rağmen kalbini açtı ve akabinde aldığı cvp Ahmetin o akşam Yasemine yaptığından daha ağır oldu..adamı bir sürü mymıy gerekçeyle, tüm kalbini açarak sunduğu şeylerle redetti...Reddedilmesine rağmen Ahmet Yaseminin anlattıklarına inandı..ve peşinden bütün bunların boşuna yaşanmış olduğunu anladı..Bence bir yıkımdır bu..Yaradan da öte...Tabii Yasemin ona sarılacak, anlatmaya çalışacak ve tabii Ahmet onu ilk başlarda itecek, kızacak, içindekileri kusacak..Bu acı başka türlü geçmez...Ama Yasemin yılmayacak..İnanıyorsa ve istiyorsa..herşeyi alenen ortaya koyacak...Kaçmayacak! bknz:kaçyıkça ayağına dolanıyor kaçtıkları...Bu kadında gerçekten kendine ve karşısındakine azami eziyet çektirme kapasitesi var...

Ha bir de konuşmanın başında -bana ne yaparsan yap, razıyım, diyor. Bu ne perhiz bu ne... Şu kıza adam gibi replik yazsınlar artık! Hiç inandırıcı değil. Ne aşık olarak, ne anne olarak (bkz.: Rüyanın pastasını getirirkenki şımarık kız tavırları). Yasemin'i acilen toparlamaları, çok sıkı bir ayar çekmeleri gerekiyor. İnce ayarın ne olduğunu da sen yine üşenmemişsin, beşbininci kez yazmışsın badger. Ellerine sağlık.:):img-icecr

Tavuskuşu
06-10-07, 23:30
Kamildi adı LİNÇANIM haşmet nereden çıktı ayol?:img-hyste Kerimanı bir daha göremeyiz herhalde.İzmire gideceğim dedi ve çıktı galiba diziden.Bu saatten sonra rıza da izmirlere gidip onu mu arayacak?Hiç sanmam...

Bir de Ayla neden ve neden hala ve hala ahmetilerin evinde radyo dinliyor?Yok mu bunların kendi radyoları?Bir de ayla neden gelmiş ki o eve?

badger
06-10-07, 23:32
Nerede hafif kadın muamelsei var?:bilmim Ben sahiden anlayamadım.Hani fettan kadınsın iki sarılmaya halledersin miydi? Yaseminin sarılmaktaki düşüncesi neydi acaba?O bakışlarını yumuşatmak değil miydi?:icon_sorr

Hakikaten necdetin odasından kovulunca ne ğadder derin bir insanmış diye yazıyor ahmet onu itince çemkiriyor.:hıh:hıhBununki de bir yerde karşılıksız aşk.Ona niçın acımıyor ki? Bu nasıl bir şey ben anlamadım.Neyse Neil amcanın uzaya çıkmasına az kaldı.2 ay...Ondan sonra tüm bu sıkıntılar bitiyor.İnşallah...

Neil Amca sen bizim her şeyimizsin...:happy0064

Ayyy o berbat sahneyi hatırlatma..Necdet, orada sıraladı hakaretleri, Yasemin off kurtardık paçayı,yarabbi şükür diyerek, gitti o odaya ne kadder asil sevnmiş..helal olsun! diyerek çiziktirdi oraya...O evde kalmaya devam etti..ve bu günlere kadar geldik..Eğer gerçekten gururlu bir kadın olsaydı..O akşam orada kalamazdı...Ya da Ahmete gerçeği söylediğini öğrendikten sonra o evde kalmaya devam etmezdi...vs.vs..

Tamam buldum:icon_idea yasemin aslında o evi seviyor..yoksa necdet, Rüya bahane..Bu Yengeç burcu değil miydi?..Evlerine pek düşkün olur Yengeçler..:img-hyste

Yengeç deyince Aliye geldi aklıma? Bu arada o nerede???

Zaten Neil Amcaya kaldık:icon_sorr

16 Haziran mıydı? mahkeme tarihi..Yani Yasemin o beklediğimiz ifadeye kalmayacak, Mendel Amcayla halledeceğiz işi...
Neil Amca 20 Temmuz...Yani Yaseminin doğumgününden bir gün sonra...Belki o aklının başına gelmesini sağlar...

Ahmet ona hediye alır mı?bknz.Rüyayı kendi nüfus kütüğüne geçirttiğinin belgesini çerçevelettirir, hediye eder, hem de en yaldızlı çerçevesinden..:img-hyste

zeyneps
06-10-07, 23:35
İzninizle ben buraya bir Necmet ekliyorum :img-in_lo Bölüm sürükleyici olmayabilir ama napayım gidişat böyle :bilmim

Necdet:Nasılsın
Teo:İyiyim sen
Necdet:Beni sattığın için pek iyi değilim doğrusu yaptıklarını hiç ama hiç unutmayacağım
Teo acı dolu bakar Necdet’e
Teo:Bilmiyorsun Nezdet bilmiyorsun hiçbisey bilmiyorsun
Necdet:Neyi bilmiyorum neyi Güzide’nin kafasının karışıklığından yararlanıp onunla evlenip bir de çocuk peydaladığını mı yoksa ondan boşanıp Yasemin’le formaliteden evlenip Rüya7yı zorla bizden almaya kalkıştığını mı
Teo acı dolu gülümser Nezdet’e birden etraf bulanıklaşmaya başlar
Flashback
Teo:Güzide bunu neden yapıyorsun
Güzide:Aaa Teo bende manzaraya bakıyordum
Teo:Yalan söyleme atıcaksın kendini değil mi
Güzide:Ne atması ya delirdin mi
Teo:Tamam Güzide yapma lütfen dur lütfen dur ltfen ..ben seninle evlenirim çocuğuna babalık yaparım dur lütfen
Güzide:Allahım sabır ver bana
O sırada Güzide’nin ayağı takılır
Güzide:Aaaaa-aaaa
Uçurumdan yuvarlanmasına ramak kala Teo onu yakalar ve çeker
Güzide:Ahhh Teo hayatımızı kurtardın ..
Teo ağlamaktadır
Teo:Tamam geçti geçti !!!Ühühühhühüüüü
Güzide:Ayy canım duygulandı ...Tamam tamam ağlama evlenme teklifini kabul ediyorum ama bak bana bir yan gözle bak ...valla bu pastaneden çaldığım pasta bıçağıyla hırtlatırım seni.....

Necdet hala dik dik Teo’ya bakmaktadır
Necdet:Bir daha seni de o peydahladığın çocuğu da görmek istemiyordum ya neyse :hıh
Teo:Merak etme ben de seni görmeye pek hevesli değilim ...ayrıca onun hakkında böyle konuşma
Necdet:Niye niye ha niye
Teo:Çünkü...çünkü...o....o benim oğlum!!!!
Teo “yazıklar olsun “der gibi bkar Necdet’e etraf yeniden bulanıklaşır

Teo:Oğlum oldu,oğlum oldu
Teo bebeği kucağına almış Güzide’nin yanındadır
Güzide’nin babası:Kime benziyor
Güzide’nin Abisi:Annesine
Güzide’nin Babası:Babasına bence
Teo:Ayy ayy aynı Nezdet vallahi bak gözlerini nasıl da pörtletip dik dik bakıyor Hasan amca’ya da benziyor
Güzide:Ne diyosun Teo sen:hıh
G’nin babası:Necdet’te nerden çıktı ne Necdet’i ne Hasan’ı
Teo:O benim en sevdiğim ortağımla babası ama onlara benzemeyecek de kime benzeyecek
G’nin babası:Hasbinallah ...hay Allahım ya sabır!!!!...İsmi ne olacak
Güzide:İsmini Teo koyacak
Teo:Ahhh ...boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey bu ....ismi Yumrucak olsun
Güzide::blink:İyi peki...
Teo’nun kulağına fısıldar
Güzide:Necdet oğlum olsaydı ismini babasının ismini koyacağını söylerdi malum pek sever
Teo:İsmi Hasancan Yumrucak olsun ...:img-icecr
G’nin abisi:Bana bakın gülümseyin cheese çekiyorum çektim gitti
G,T:Cheeseeeeeeee!!!!:)

Necdet hala Teo'ya dik dik bakarken elinde kravatıyla koşarak Ahmet gelir
Ahmet:Kanka kanka geldim yetiştim değil mi
Necdet:Yetiştin korkma nerde kaldın be kanka
Ahmet:Şunu bağlayamadım bir türlü ....bir de benim yeğen gelmiş Denizcan ona pankart hazırladım mereti de birtürlü bağlayamadım
Necdet:Ben bağlarım......hııı.....hıııı..pek fiyakalı oldun be :img-blushvalla Allah özenmiş yaratmış ....

Ahmet ve Yasemin işini nasıl bağlayacaklar merak içerisindeyim her zamanki gibi Yasemin değil yine bir üçüncü şahıs halldecek bu işi o da malum Ayla :icon_whis

arwen61
Tabi yasemin unutmuştur şimdi ahmeti.1961'de rüya ve piknik yapmışlardı. Ondan sonra bir daha jr.ahmet için bir adım göremedik.Bir parkta yakınlştılar ama yasemin o güzelim anı da "Ya ayla?" diyerek katletti.:hıh Mişeli bir adam yerine koymadı ama güya şimdi ayla var diye neler neler yapıyor.

Ahmet bir öpüp hatırlatsın kendini.Ondan sonra yasemin hanım bakalım necdetin duygusal fırtınalarını düşünüyor mu?

o piknikte birşey var canım orada ne oluyorsa gerisi gelmiyor demekki bundan sonra ne yapıyoruz ahmetle yasemini adaya pikniğe yollamıyoruz:img-wink:

park sahnesini ise hiç sorma "ahmet yapamayız buna hakkımız yok" demişti yasemin,ahmette"bizim herşeye hakkımız var yasemin"demişti madem hakkın yoktu az önce arkadaşının evinde niye o kadar sırnaştın çocuğa parkta sana yaklaşmasına niye izin verdin allah allahhhh:fighting2

ahmet mıchell lede nişanlıydı yasemin hiç oralı olmadı ama aylayı nedense devlet meselesi haline getirdi ayrıldıklarınıda hala öğrenemedi gitti bir müslüman evladıda söylese sevabına böylelikle ikide birde nişanlısı deyip durmazdı:hıh

ahmetçiğimiz aşklarının en güzel dönemlerindeki gibi yasosunu öpüp sevse yaso bırak necdeti hatırlamayı neil amcamdan önce aya varır hemide mekiksiz:img-pilot

Shevek
Kamildi adı LİNÇANIM haşmet nereden çıktı ayol?:img-hyste Kerimanı bir daha göremeyiz herhalde.İzmire gideceğim dedi ve çıktı galiba diziden.Bu saatten sonra rıza da izmirlere gidip onu mu arayacak?Hiç sanmam...

Bir de Ayla neden ve neden hala ve hala ahmetilerin evinde radyo dinliyor?Yok mu bunların kendi radyoları?Bir de ayla neden gelmiş ki o eve?

E, Ayla Selmanın asistanı ya! Selma da sinirlerimi bozuyor fena halde. Valla kim demişti bilmiyorum ama, diyenin ağzına sağlık: Hala Aylayı Ahmete yamamaya çalışacağına, bir oğlan daha doğursun, onu da Aylayla beşik kertmesi yapsın.:hıh

:img-hyste Ay, burada koptum kendi kendime. Haşmet, BEA oluyor çanlar. :icon_whis

Zeynooop, ellerine sağlık. Yumrucak.:img-hyste Ama biz en son Teoyla Yasemini evlendirmiyor muyduk formaliteden. Hatlar mı karıştı yine yoksa?:)

LİN
06-10-07, 23:37

Sağol tavusumkusumçanım,vallaha Haşmet de nerden çıktı :P Ayla bağı koparmamaya çalışıyor belkide, aynen Jennifer Aniston'un Brad Pitt'in annesiyle bağını koplarmaması gibi bir şey bu :dito
Bradd Pitt diziye girsin Zuhal'i kapsın götürsün..

badger
06-10-07, 23:41
E, Ayla Selmanın asistanı ya! Selma da sinirlerimi bozuyor fena halde. Valla kim demişti bilmiyorum ama, diyenin ağzına sağlık: Hala Aylayı Ahmete yamamaya çalışacağına, bir oğlan daha doğursun, onu da Aylayla beşik kertmesi yapsın.:hıh

:img-hyste Ay, burada koptum kendi kendime. Haşmet, BEA oluyor çanlar. :icon_whis

Ayy öldürdün burada...:img-hyste X1000000000000000000000

BEAları bile diziye kattık ya..Allah sonumuzu hayır eyleye..Gülmemi zor tutuyorum..Uyanacak şimdi ve diyeceği belli..ASAFV...

Selmanın Ayla için yeni oğlan doğurup alması galiba Goldrose un yazısıydı...bknz:senaryo arızalarının sonuçlarında gelişen izleyici tepkisi!

Zeynopçan gülme krizim devam ediyor....:img-hyste X100000000000000000000000
Yumrucan!...:img-hyste

Bir de Güzidenin
Ayy canım duygulandı ...Tamam tamam ağlama evlenme teklifini kabul ediyorum ama bak bana bir yan gözle bak ...valla bu pastaneden çaldığım pasta bıçağıyla hırtlatırım seni.....

arwen61
06-10-07, 23:44
Sağol tavusumkusumçanım,vallaha Haşmet de nerden çıktı :P Ayla bağı koparmamaya çalışıyor belkide, aynen Jennifer Aniston'un Brad Pitt'in annesiyle bağını koplarmaması gibi bir şey bu :dito
Bradd Pitt diziye girsin Zuhal'i kapsın götürsün..

öhöm öhöm brad pıtt diziye girerse bende ardından girebilirmiyim linçanım mümkünse ben kapıp götüreyim onu kaldırayım zigana dağının en tepesine:img-blush

aylayada tez elden bir er kişi bulmak lazım hep ahmet hep ahmet nereye kadar bir doktor mesela hiçte fena olmazdı senarist abla sana bir fikir işte aylaya doktor bir koca bul onlarında junıorları olsun:img-wink:

Tavuskuşu
06-10-07, 23:44
Efenim Aliye Abla boludaymış.Kardeşini görmeye gitmiş ama bilgisayarla çok ilgilendiği için beni evden kovabilir düşüncesiyle onunla ilgilenmeye karar vermiş.:img-hyste

Ahmet ona hediye alır mı?bknz.Rüyayı kendi nüfus kütüğüne geçirttiğinin belgesini çerçevelettirir, hediye eder, hem de en yaldızlı çerçevesinden..
:img-hyste:img-hysteMahkeme 17 haziranda.Hatta duyunca vay bee ben bu mahkemeden tam 38 sene sonra aynı gün ÖSS'ye girdim diye de düşündüm ne alakaysa.:)

Shevek BEA ne ola ki?:bilmim

LİN brad girince neden Zuhali alıyor?O girse biz onu zuhale mi kaptırırız ayıpsın...:)

Zeynepçan necmeti şimdi okuyup yorum yapacağım.Bekleyiniz efendim.

Pek daldan dala bir yorum oldu.İdare edin artık.

Badger ASAFV ne?

Önce boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey bu Yumrucuk olsun adı.Sonra da Hasancan yumrucuk olsun...:good::img-hysteX10000000000000000000000000000000000000000000 000000

BEA ve ASAFV...Ne demek olduğunu anladım mesele anlaşılmıştır.:img-hyste Teşekkürler badger.

zeyneps
06-10-07, 23:51
Allahım yarabbim koptum size :img-hyste Aman Brad sizin olsun ben Ahmet'i alırım :img-in_lo:img-blush

Ben ufaktan ufaktan gitsem mi ne byebye Yumrucuk degli Cansuçan Yumrucak şu çocuğun adını bir doğru söyleyemediniz gitti :):icon_whis

eylul
06-10-07, 23:53
Acaba.....Ahmet Yasemin'e kaç bölüm sonra sarılabilir.

(İstiyorsa itsin..)

Ahmet,Yasemin ,Rüya ve Junior birlikteler ve mutlular ,bunu izleyicinin görebilme ihtimali acaba yüzde kaçtır.

Dizi bittiğinde hangi yılda olacağız ve rüya acaba kaç yaşında olacak..Ve Ahmete ismiyle mi hala hitap ediyor olacak....

(O zaman ağzına biber sürmek gerek..Hala baba diyemiyorsa ...)

E tabiii merak ediyor insan....

Efendim herekese iyi akşamlar diliyorum.

Tavuskuşu
06-10-07, 23:55
Ay aman tamam yumrucak olsun.Ne yapalım öğrenemedik bu tuhaf ismi.Ama teo'nun yaratıcılığına hayret ettim. Boğazımdaki yumru gibi bir şey yumruCAk olsun...:img-hyste:img-hyste

Ahmete Brad'in Truva filmindeki kaslarından biraz ekletsek dadından yinmez valla. Zavallım mahkemeydi, yasemindi derken eridi gitti.Acilen beslememiz gerek forumçanlar olarak. Ben ellerimle beslemeye talibim.Hatta dest-i izdivacına da talibim ama neyse...:):):img-blush

Eylul ve zeynep güle güle.İyi geceler...:sad53:

arwen61
06-10-07, 23:57
Allahım yarabbim koptum size :img-hyste Aman Brad sizin olsun ben Ahmet'i alırım :img-in_lo:img-blush

Ben ufaktan ufaktan gitsem mi ne byebye Yumrucuk degli Cansuçan Yumrucak şu çocuğun adını bir doğru söyleyemediniz gitti :):icon_whis

zeynepçanım yine döktürmüşsün maşallah çok güldüm okurken yumrucak süper isim eğer ileride beni alabilecek bir cesur yürek bulup birde çocuk yaparsam adını yumrucak koyabilirim:)

brad pıtt işin esprisi ben halis mulis kenan imirzalıoğlu manyağıyım ahmetle sana derin saadetler dilerim çanım:img-in_lo

senarist ablama aylaya bir koca bul demiştim ya eli değmişken birde teo ya bir eş bulsun gerçi ben önceleri laleye yanık gibi bir izlenim edinmiştim ama olmadı başka birini buluruz karşı pastaneden şaziye fındıklıkurabiye olabilir mesela:img-pilot

aslında seni hemen bırakmak olmaz ama hadi git bakalım ama çok özletme kendini olurmu hem yumrucakta öksüz kalmasın:)eylülçan sanada iyi gecelerbye

Shevek
06-10-07, 23:58
Ay aman tamam yumrucak olsun.Ne yapalım öğrenemedik bu tuhaf ismi.Ama teo'nun yaratıcılığına hayret ettim. Boğazımdaki yumru gibi bir şey yumruCAk olsun...:img-hyste:img-hyste

Ahmete Brad'in Truva filmindeki kaslarından biraz ekletsek dadından yinmez valla. Zavallım mahkemeydi, yasemindi derken eridi gitti.Acilen beslememiz gerek forumçanlar olarak. Ben ellerimle beslemeye talibim.Hatta dest-i izdivacına da talibim ama neyse...:):):img-blush

Eylul ve zeynep güle güle.İyi geceler...:sad53:

Tavusumkuşumçan, bakıyorum 397889. CAZ gır savaşını başlatmışsın. :happy0064Yaşasın, ne zamandır savaş taktiklari veremiyorduk, hamlamışız burada.

Bu arada klavyem göçmek üzere galiba. O kadar çok vurdum ki kendisini masaya olacağı buydu. Kilitlendi. Hiç bir şey yazamadım bir süre. O yüzden bilgisayarı açıp kapadım. Gidip geldim. BEA açıklığa kavuşmuş gördüğüm kadarıyla. Valla kocaları da soktuk ya bu sayfaya sonumuz hayır olsun.:):icon_whis

LİN
07-10-07, 00:01
Rıza ve Şevket'in küçüklük sahneleri çok güzeldi.Rıza Şevket'e göre daha tofşak bir çocuktu ve öğrendik ki uçurtma uçurmayı Şevket öğretmiş Rıza'ya...
Rıza'nın Rüya'yı alıp Şevket'e gitmesi ondan beklenilmeyecek kadar yapıcı bir davranıştı.Ama anladıkki,Şevketin Rızayı yargılaması için yer etmiş.
Mesela,çanlardan biri beni yargılasa çok bozulurdum :hıh
Zuhal'in rolü artsın...
Zuhal için elele gönül gönüle...
Yeni favori çiftim Zuhal ve Kamil:love04:

LİN
07-10-07, 00:06

Oldu mu şimdi tavusum?Hatırlattın ve yine dellendim ben.
Ahmet,sana bir çift sözüm var..."o kafanı boynunun içine gömme tosbağalar gibi oluyosun."Sinirlenince çok yapıyor bunu.
"Biraz kol,kanat çalış Ahmet.Yaza fit girmen lazım."
Zuhal, Yasemen'e kötü davransın.Doğum günü yapsın,onu çağırmasın.

Tavuskuşu
07-10-07, 00:06
LİNÇAN bakıyorum da sen de zuhal aşkı kabarmış hayırdır?Birileriyle sürekli başgöz etmeye çalışıyorsun.

Shevek savaşı başlatayım dedim ama zeynep de yok ayşe de.Onlarsız CAZgır savaşı mı olur? Ancak ben burada kendi kendime sahiplenirim ahmeti onlar sabah ifademi alırlar.Sabah sabah benim kafamı kıırrr?

Arwen şaziye fındıklıkurabiye hanıma bayıldım...Teo hiçbir şeyi haketmiyor ya neyse....Bu bölümde Lale necdete neden eve döndün diyince yine atladı "Söyledi ya lae mahkemede özel hayatları didik didik edilir." diye. Sen bir sussana.Bırak necdet bir daha analtsın.Diline mi yapışır?:hıh:hıh

arwen61
07-10-07, 00:07
BEA ve ASAFV ben anlayamadım çanlar ya acaba birşeymi kaçırdım:icon_sorr

ben birtek kısaltma yazabilirim aybjg
açılımı:ahmet yasoyla barışsın junıor gelsin:)

[B]Arwen şaziye fındıklıkurabiye hanıma bayıldım...Teo hiçbir şeyi haketmiyor ya neyse....Bu bölümde Lale necdete neden eve döndün diyince yine atladı "Söyledi ya lae mahkemede özel hayatları didik didik edilir." diye. Sen bir sussana.Bırak necdet bir daha analtsın.Diline mi yapışır?:hıh:hıh

ne yapayım cansuçanım herkese bir eş buluyoruz ya onuda arada kaynatayım dedim belki ilerde teo ve şaziye fındıklıkurabiye hanımın aşkıyla ilgili birşeyler yazıveririm kimbilir:img-wink:

Shevek
07-10-07, 00:08
Rıza ve Şevket'in küçüklük sahneleri çok güzeldi.Rıza Şevket'e göre daha tofşak bir çocuktu ve öğrendik ki uçurtma uçurmayı Şevket öğretmiş Rıza'ya...
Rıza'nın Rüya'yı alıp Şevket'e gitmesi ondan beklenilmeyecek kadar yapıcı bir davranıştı.Ama anladıkki,Şevketin Rızayı yargılaması için yer etmiş.
Mesela,çanlardan biri beni yargılasa çok bozulurdum :hıh
Zuhal'in rolü artsın...
Zuhal için elele gönül gönüle...
Yeni favori çiftim Zuhal ve Kamil:love04:

Vallahi bravo LİN, bu ne dikkat bu ne detay?:img-wink: Bir de orada vurgulanan iki konu dikkatimi celp etti benim. Rıza karakolda Şevkete, ben senin gibi soylu aileden gelmiyorum diyor. İçinde kalmış demek yavrucağın. Çocukken ezik Şevkete karşı aslında. :img-wink:İkincisi Rızanın yedi kuşak adalı olduğu. Adalılıktan dolayı, Şevket de Rızanın kendine üstün çıkmaya çalıştığını düşünüyor olmalı.:)

Bu arada dyss, yorgun kendisi üşendi söylemeye, ben aktarayım; "Ahmet, o sahnede asıl olarak kendi zaafına, kendi zayıflığına sinirlendi ve itti Yasemini ve o sözler bir anlamda kendine söylenmiş sözlerdi. Kendi kendine de hayıflandı bir bakıma" diyor dyss:img-wink::good:.

Neyse bu gece de geç kaldık savaşa. Ama bu yakınlarda toplanalım bir cenk edin derim ben tavusum. Zamanıdır.:img-wink::img-yes:

Cigdem_18
07-10-07, 00:13
hatirla sevgili cok güzel bir dizi ben bu bölümü cok begendim isik ile yasar cok tatlilar ben eski rüyayi istiyorum ben bu yeni rüyaya hic isinamadim eski rüyaya alismistim cok tatliydi konusmasi bu yeni kiza nasill aylisicagim bilmiyorum

badger
07-10-07, 00:14
Vallahi bravo LİN, bu ne dikkat bu ne detay?:img-wink: Bir de orada vurgulanan iki konu dikkatimi celp etti benim. Rıza karakolda Şevkete, ben senin gibi soyku aileden gelmiyorum diyor. İçinde kalmış demek yavrucağın. Çocukken ezik Şevkete karşı aslında. :img-wink:

Bu arada dyss, yorgun kendisi üşendi söylemeye, ben aktarayım; "Ahmet, o sahnede asıl olarak kendi zaafına, kendi zayıflığına sinirlendi ve itti Yasemini ve o sözler bir anlamda kendine söylenmiş sözlerdi. Kendi kendine de hayıflandı bir bakıma" diyor dyss:img-wink::good:.

Sevgili Odyssçan

Söylediğine katılıyorum...:img-yes:

Güzel bir açıklama..Ahmetin o kapkara olan bakışlarının açıklaması olmuş...Adam kızıyor hem böyle hala daha hissedebildiğine..hem de karşısındakinin de tutup tüm bunları yapmasındaki mantığı ne? diye..Dese şu hatun...Seni çoook seviyorum diye... yok!yok!..Adam bıkmış cik!cik! bir şeyler söylenmesinden..harekete geçmek istiyor ama kendini frenliyor..kendine kızıyor..kontrolü kaybedeceğim diye...Yaseminin harekete geçmesini istiyor...Aslında çok sabırsızlanıyor...bknz:Ah!Yasemin!ah! Allah sana tez elden akıl fikir versin...

Arwençan, sana özelden yollarım...:)

Bu arada gidenlere ve kalanlara iyı gecalaaaarrrr!Burada saatı 3 bujuk etmişım...Allah rahatlık versııın!!!byebye

Tavuskuşu
07-10-07, 00:16
Eeee bir cenk lazım elbet. Ama abuk oyuncu savunmalarından bunlara yer mi kalıyor?:icon-whis Eğer ahmeti elimden almaya kalkarsanız kılıçlarımı kuşanırım bilmiş olun.

Teo-Şziye aşkını heyecanla bekliyorum.Bu şaziye benim gözümde şişko ve sürekli yiyen bir tip uyandırdı.Senaryoda da öyle olur inşallah.:)

Ben de kaçayım artık.Uyku geliiiiiyyy ya bağa...:sad53:Bunu da ne zamandır söylememiştik.Yaz gecelerini hatırladım.Ahhh ah keşke o yaza geri dönebilsek.Her şeyin başladığı o yaza. (bkz:şaşkın yaseminin ahmetin nişanında söylediği saçma sözler)

Badger güle güle.:sad53:

LİN
07-10-07, 00:19
Vallahi bravo LİN, bu ne dikkat bu ne detay?:img-wink: Bir de orada vurgulanan iki konu dikkatimi celp etti benim. Rıza karakolda Şevkete, ben senin gibi soylu aileden gelmiyorum diyor. İçinde kalmış demek yavrucağın. Çocukken ezik Şevkete karşı aslında. :img-wink:İkincisi Rızanın yedi kuşak adalı olduğu. Adalılıktan dolayı, Şevket de Rızanın kendine üstün çıkmaya çalıştığını düşünüyor olmalı.:)

Neyse bu gece de geç kaldık savaşa. Ama bu yakınlarda toplanalım bir cenk edin derim ben tavusum. Zamanıdır.:img-wink::img-yes:

Rızalar'da 7 kuşak adalıymış.Albümde 2 erkek 2 bayan vardı.Acaba onlar,Nezehat'le Selma mı?Yoksa bizimkilerin eski çapkınlıkları mı???
Emine ne zaman kurtulacak o mavi elbiseden merak ediyorum.Birde koskoca fakültede birtek Yasemen geliyor kapının önüne zonk diye park ediyor.Park yasağı yok mu kardeşim???
Zuhal'inde arabası olsun.
Badger' e başbaş bye Bu saate kadar bize eşlik ettiğin ve eşssiz yorumların için çok teşekkürler.:img-yes:

arwen61
07-10-07, 00:21
Sevgili Odyssçan

Söylediğine katılıyorum...:img-yes:

Güzel bir açıklama..Ahmetin o kapkara olan bakışlarının açıklaması olmuş...Adam kızıyor hem böyle hala daha hissedebildiğine..hem de karşısındakinin de tutup tüm bunları yapmasındaki mantığı ne? diye..Dese şu hatun...Seni çoook seviyorum diye... yok!yok!..Adam bıkmış cik!cik! bir şeyler söylenmesinden..harekete geçmek istiyor ama kendini frenliyor..kendine kızıyor..kontrolü kaybedeceğim diye...Yaseminin harekete geçmesini istiyor...Aslında çok sabırsızlanıyor...bknz:Ah!Yasemin!ah! Allah sana tez elden akıl fikir versin...

Arwençan, sana özelden yollarım...:)

Bu arada gidenlere ve kalanlara iyı gecalaaaarrrr!Burada saatı 3 bujuk etmişım...Allah rahatlık versııın!!!byebye

oh be öğrendim rahatladım sağol badgerimçanım:img-in_lo

bende diyorum ahmet yaseminin bir güzel hareketine bakıyor ahmet sana aşığım dese,beni affet dese,necdetten ayrılıyorum gel konuşalım artık birleşelim dese,rüya senin kızın olacak dese üstüne birde şöyle saçlarından itibaren bir koklatsa ahmet tamamamdır ama yok akıl edemiyor bir türlü ne yapsak o dönemin şartlarına göre telgraf çekiptemi açıklasak acaba okuyup anlayabilirmi:)

gidiyormusun badgerim güle güle:sad53:

badger
07-10-07, 00:24
Rızalar'da 7 kuşak adalıymış.Albümde 2 erkek 2 bayan vardı.Acaba onlar,Nezehat'le Selma mı?Yoksa bizimkilerin eski çapkınlıkları mı???
Emine ne zaman kurtulacak o mavi elbiseden merak ediyorum.Birde koskoca fakültede birtek Yasemen geliyor kapının önüne zonk diye park ediyor.Park yasağı yok mu kardeşim???

Badger' e başbaş bye Bu saatlere kadar bize eşlik ettiğin ve eşssiz yorumların için çok teşekkürler.:img-yes:

Allah iyiliğini versin..gider ayak yinekırdınız beni:img-hyste..Biraz daha kalırsam BEA nin MMCZ hallerine ve ASAFV tepkisine kalacağım..

Zuhal ve Ahmet mi olsun?
Zuhal mi Kamil mi?

Kamil ile ikisi aslında pek hoş olur ama o devirde üniversitede koskoca öğretim görevlisi kız..Kirimanın şöforüyle evlenir mi?...AaaKiriman İzmire gitmişti..Kamil de işsiz..O da direksiyon dersi versin..Zühale de yenibir araba aldırttırız Rıza Beyden..sonra gelsin direksiyon dersleriyle aşk....:img-in_lo:img-icecr

Haydi iyi gecelleeeer!!bye

Shevek
07-10-07, 00:29
Badger' e başbaş bye Bu saate kadar bize eşlik ettiğin ve eşssiz yorumların için çok teşekkürler.:img-yes:

Bizi bu hale sokanlar utansın LİNçanım, baş kadın karakter bu kadar karaktersizleşirse, biz de bilumum eften püften şahsiyete karakter kazandırmaya çalışırız işte. Zuhal ve Kamil ikilisine evet, diyorum. :good:Hatta Aylanın annesi Melahat de yıllardır yalnız. Hoş bir kadın aslında. Onu da Rızayla mı başgöz etsek acaba? Baksanıza Nezahatin döneceği yok. Keriman da İzmir'e taşındı. Melahatle Rıza geçinir giderler, ne de olsa ikisi de eski adalı.:)

Bir de Ahmete de bir araba istiyorum. Tam Yasemen gelip park edeceği sırada Ahmet bir manevrayla ondan önce girsin park yerine! Nanik yapar sonra Yasemen'e. Çok güzel nanik yapıyor kendisi.:img-blush

Badgerimçanım, gidiyor musun? :sad53:Tavus ve diğer giden çanlar, niye gidiyorsunuz ya!!!:sad53: Merwçan, geldi galiba ama.:happy0064

Tavuskuşu
07-10-07, 00:29
Biraz daha kalırsam BEA nin MMCZ hallerine ve ASAFV tepkisine kalacağım..

Şu cümleyi foruma pek girmeyenlerden biri sabah okursa ne tepki verir sizce?:img-hyste Bu kadar şifreli bir cümle daha görmedim hayatımda. Öyleyse BEB da beni hala ayakta görürse YGYA moduna geçebilir.:img-hyste:img-hyste

Zuhal-Brad ikilisi favorim.Kurtarsın gül gibi çocuğu Angelina'dan:hıh:hıh Bir Türk dünyaya bedel hem.:)Ay çenem düştü.Ben de kaçtım hadi...bye

Meraklısına edit:BEB=Bizim evin babası
YGYA=Yetti gari yat artık:img-wink:bye

YGYA moduna geçti bile.Merveçan arkadan sayfaları okuyup geliyor.Ben de gidiyorum bütün forum yüreğümdeeee.:sad53:

Shevek
07-10-07, 00:35
Şu cümleyi foruma pek girmeyenlerden biri sabah okursa ne tepki verir sizce?:img-hyste Bu kadar şifreli bir cümle daha görmedim hayatımda. Öyleyse BEB da beni hala ayakta görürse YGYA moduna geçebilir
Zuhal-Brad ikilisi favorim.Kurtarsın gül gibi çocuğu Angelina'dan:hıh:hıh Bir Türk dünyaya bedel hem.Ay çenem düştü.Ben de kaçtım hadi...
[B]Meraklısına edit:BEB=Bizim evin babası
YGYA=Yetti gari yat artık[/B

YGYA moduna geçti bile.Merveçan arkadan sayfaları okuyup geliyor.Ben de gidiyorum bütün forum yüreğümdeeee.:sad53:

:img-hysteA, bir de Ayşenin ABG si vardı o geldi aklıma. ABG=Abim Bizi Gözetliyor.:img-hyste
İyı gecalar tavusumkuşumçan.:)bye BSCSGÜ. (BKZ.: Bir Sonraki Cazgır Savaşında Görüşmek Üzere)

BAŞBAŞ EDİTİ: bye:sad53:Linçan...Sizin BEA'ne çok selam!:) Arwen sana da iyı gecalarr!!! Ben da kactım o vakit! Erkeza iyı gecalaaar!

SENARYO EDİTİ: Şaziye Fındıklıkurabiyeyi çok sevdim Arwen, ama imzandaki sloganı daha çok sevdim. Karadenuzli Hatunların inadundan kimse kurtulamaz. İstediğini yaptırırlar eninde sonunda. :)

arwen61
07-10-07, 00:39
Eeee bir cenk lazım elbet. Ama abuk oyuncu savunmalarından bunlara yer mi kalıyor?:icon-whis Eğer ahmeti elimden almaya kalkarsanız kılıçlarımı kuşanırım bilmiş olun.

Teo-Şziye aşkını heyecanla bekliyorum.Bu şaziye benim gözümde şişko ve sürekli yiyen bir tip uyandırdı.Senaryoda da öyle olur inşallah.:)

Ben de kaçayım artık.Uyku geliiiiiyyy ya bağa...:sad53:Bunu da ne zamandır söylememiştik.Yaz gecelerini hatırladım.Ahhh ah keşke o yaza geri dönebilsek.Her şeyin başladığı o yaza. (bkz:şaşkın yaseminin ahmetin nişanında söylediği saçma sözler)

Badger güle güle.:sad53:

aman benim ahmette gözüm yok çanım kılıç kalkan falan sakın davranma

teo şaziye aşkına küçük bir başlangıç yapayım tabi cansuçanımında isteğini kıramayarak

teo karşı pastaneden bir kıza tutulmuştur;şaziye fındıklıkurabiye

babası istanbulun en ünlü pastanelerinden birinin sahibidir kızını el bebek gül bebek büyütmüştür yalnız büyütürken hep balina belgeseli dinlediğindenmidir nedir şaziye birazcık balina balığı etli olmuştur 95 kilocuk kadar

teo dış görünüşüne değil içindeki marlyn monroe ya aşık olduğu kızı bir punduna getirip muhallebiciy davet etmiştir oysa ne yanlış yer seçmiştir kuzu dolu bir yerde tilki hiç başkasına bakarmı:img-wink:

teo:şaziyem fındıklıkurabiyem hep bu anı bekledim seni seviyorum

şaziye:efendim teo 28.kasemi bitiriyordumda duyamadıms eni pardon?

teo:şaziyem seni seviyorum dedim elini,yüzünü,gözlerini,göbeğini,41 numara ayaklarını herşeyini seviyorum

şaziye:aaa ne göbeği aşkolsun daha yeni muzaffer balıkhan ın zayıflama enstitüsüne gittim bak 6 numara tığ gibiyim maşallah

teo::blink:he he 6 numara tığ gibisin pki biz ne zaman evleneceğiz?

şaziye:o iş kolay değil önce gelip beni babamdan isteyeceksin sonra ağırlığımca altın alacaksın

teo:yandık gel şunu çeyreğince altın yapalım ocağıma incir ağacımı dikeceksin be gülüm

şaziye:nee incirmi bayılırım olsada yesem:img-icecr

teo::blink:yok biz en iyisi nişanlanalım sonra evleniriz

şaziye:nee nişastamı dedin bayılırım nişastalı kurabiyeye bizim pastanede yok satıyor biliyormusun çünkü hepsini ben yiyorum:)

teo:allahım neydi günahım gönlümü insan görünümlü bir filemi kaptırdım:img-cray:

şaziye:nee filmi bizim fil şeklinde kurabiyelerimiz var biliyormusun çocuklar için yapıyoruz onlarda yok satıyor bil bakalım neden:img-wink:

teo::img-swoon

şimdilik bu kadar yeni maceralarımızda görüşmek dileğiyle:img-wink:

LİN
07-10-07, 00:39
Bizi bu hale sokanlar utansın LİNçanım, baş kadın karakter bu kadar karaktersizleşirse, biz de bilumum eften püften şahsiyete karakter kazandırmaya çalışırız işte. Zuhal ve Kamil ikilisine evet, diyorum. :good:Hatta Aylanın annesi Melahat de yıllardır yalnız. Hoş bir kadın aslında. Onu da Rızayla mı başgöz etsek acaba? Baksanıza Nezahatin döneceği yok. Keriman da İzmir'e taşındı. Melahatle Rıza geçinir giderler, ne de olsa ikisi de eski adalı.:)
Bir de Ahmete de bir araba istiyorum. Tam Yasemen gelip park edeceği sırada Ahmet bir manevrayla ondan önce girsin park yerine! Nanik yapar sonra Yasemen'e. Çok güzel nanik yapıyor kendisi.:img-blush

Bizden iyi başgöz eden topluluk mu olur?Hay bin yaşa.Melahatle Rıza'ya bir düğün yapalım telli duvaklı.Yasemen'ede kına yakalım.En karasından.O telli duvaklı evlenemedi ya!
Ahmetle Yasemen her kulvarda kapışssın:good:
Zuhal-Kamil aşkı okdir..Badgerim,biri üniversitede hocaysa ne olmuş yanii.Çok çalışır açığı kapatır Kamil.:img-hyste Önce dediğin gibi Zuhale bir araba alalım,Kamilde öğretsin ona direksiyon dersleri versin,ateş bacayı sarsın.
Zuhal bir çiçek,eğer uyumazsam BEA beni öldürecek
Sir Lintony Liverpool

LİN
07-10-07, 00:44
aman benim ahmette gözüm yok çanım kılıç kalkan falan sakın davranma

teo şaziye aşkına küçük bir başlangıç yapayım tabi cansuçanımında isteğini kıramayarak

Şaziye fındıklı kurabiye mi :)TEO'ya Şaziye 10 numara büyük...
Arwen, Bradle sen evleneceksin çanım...Ama önce demli çay içmeyi öğrenecek...Ardından bizimle beraber foruma girip yorum yapacak kendisi ve horon tepecek diğer yandan...Tamam mı uşağum Bradum?
Uyuma Editi:Çanlar balkabağına dönüştüm bile, ama parmaklarım hala yerinde ve ne hikmetse mutasyona uğramadı hayret!!!Hadi baş baş.bye Sohbet herzamanki gibi lezeetliydi.MMMM:img-icecr

arwen61
07-10-07, 01:03
Şaziye fındıklı kurabiye mi :)TEO'ya Şaziye 10 numara büyük...
Arwen, Bradle sen evleneceksin çanım...Ama önce demli çay içmeyi öğrenecek...Ardından bizimle beraber foruma girip yorum yapacak kendisi ve horon tepecek diğer yandan...Tamam mı uşağum Bradum?
Uyuma Editi:Çanlar balkabağına dönüştüm bile, ama parmaklarım hala yerinde ve ne hikmetse mutasyona uğramadı hayret!!!Hadi baş baş.bye Sohbet herzamanki gibi lezeetliydi.MMMM:img-icecr

madem sen istiyorsun bradle evlenirim ama sırf senin hatrına kendim içinse ne olayım:img-blush

ona hs forumunda yazışmayı,horon tepmeyi zevkle öğretirim uşağım sen hiç merak etme o zaman bundan sonra ona brad değil brad enişte diyeceksiniz çanlar ona göre:img-wink:

teo ve şaziye fındıklıkurabiye nin yeni aşk maceraları ise sizlerle buluşmaya devam edecek ısrarla bekleyiniz:img-wink:

bende bu arada sahurumu yaptım sizlere veda edip yatayım dedim bu akşamda gayet verimliydi arkadaşlar rüyamızda ahmetle yasoyu görürüz inşallah gerçekte olmuyor bari rüyada kavuştuklarını görelim:img-in_lo

yeni yorumlarda görüşmek dileğiyle hepinize hayırlı geceler,hayırlı sahurlarbye
merveçanım sendede görüntü var ama ses yok neyse bunu saymıyorum zaten haberin olsun sanada iyi gecelerbye

arese
07-10-07, 01:36
Herkese iyi geceler ifendim:)

kimse yok galiba bendne uyandım malum sahur için dedim bir ugriyim ne var ne yok diye :) kendin kendime konuşmus olmayayımda:)

ahben artık sadece ahmeti gülerken görmek istiyorum mutlu görmek istiyorum yeter artık cektikleri mutlu olsun artık rüya ona baba demesi kısacası onu yüzün gülmesin istiyorum çok mu sey isitiyorum acaba Yasemin birlesniler veya olmasın buna bile razıyım ama artık ahmeti acıların cocugu emrah modudan çıkarsınlar artık ben dayanamıyorum ya mutlu görmek istiyorum.. düşünebiliyomusun bir baba kızın dogum gününe bir yabancı gibi gidiyo ve hediye alırken acaba kızma ne alsam diye degil acaba rüya ne sever diye düşünüyo çok kotu bir durum ah ahhh

7th_Art
07-10-07, 01:43
bu dizi hayatımızda siyasi olayların ortasında filizlenen bir aşk olarak mı girdi yoksa bir aşkın ortasında gelişen siyasi olaylar olarak mı???Bence önce bunun sorgulanması gerek.Hatırla Sewgili ismiyle müsemma bize bazı şeyleri ''hatırlatmakla'' mükellef kanımca.Bi raddeden sonra uyutma sewgili diyesi gelior insanın!malum halkımızı uyutma yöntemleri arasında dizi bombardımanı en kolay ve en güzel yol oldu...Umarım bir an önce toparlanır dizimiz.16-17 Haziran İşçi eylemlerini(1970) ve 12 Mart Muhtırasını nasıl işleyecekler dört gözle bekliorum:img-yes: Umarım ahmet-yasemin çekişmesinin ortasında kaynayıp gitmez:img-icecr

jumeria
07-10-07, 02:26
simdi yasemin'i seven izleyicileri uzmek istemem ama aklima birsey geldi, paylasmak istedim. ben daha once bir calismamdan dolayi bir dizi oyuncusuyla bir mulakat yapmistim. gorustugum oyuncu bana senaryonun bazen oyuncularin yonlendirmesiyle degistigini, mesela kendisi karsisindaki kadin oyuncuyu cok guclu bulmadigi icin ve ask konusunda izleyiciyi ikna edemeyeceklerini dusundugu icin, senaryoda guclu bir ask anlatilirken, kendisinin oynarken izleyiciye bunun ask olmadigi duygusunu verdigini ve senaryonun da ona gore devam ettigini soylemisti ( hangi dizide kimler oldugunu ozel mesajla soyleyebilirim).
simdi ben beren saatin ozellikle zaman atlamasindan sonra basarisiz bir oyunculuk sergiledigini dusunuyorum. begendigim sahneler var ama cogu zaman duyguyu veremiyor gibi geliyor. acaba diye dusundum, cansel elcin de boyle dusundugu icin yasemine cok fazla ofke gostererek senaryoyu birazcik degistiriyor olabilir mi? yani yasemin bize cidden cok zorluklar cektigini gosteremediginden, ahmet de yasemine karsi asiri zaafi olan bir adamdan, ona cok ofkelenen adam rolune geciyor gibi geldi. ne dersiniz?
tabi bu tamamen teori, illa boyle dusunuyor degilim.

merw
07-10-07, 02:26
içimden hiçbir şey yazmak gelmiyordu. zaten son sahnenin etkisiyle öyle bir dağılmışım ki, hala toplayamadım.. ağladım, ağladım, tepindim, "bunu nasıl yaparsınız vicdansızlar" diye bağırdım, saçımı başımı yoldum, ama sonra "rüyamsın" diyerek tekrar ağladım.. akşamdan beri de yazılan tüm mesajları okumaya çalışıyorum. ama diziceçanın da yazdığı gibi, "3 yaşındaki çocuk türkçesiyle" veya "sesli harfler yok sayılmış şekilde" yazılan mesajları okumadan geçiyorum artık..

bunu geçelim, diziye gelelim. bu bölüm son 4 bölümün en iyisiydi, kötünün iyisi gibi yani. mantık hataları boldu, ama bunlar senaryonun değiştirilmesi sebebiyle (ya da her ne yapıldıysa o sebeple) oluşan boşlukların dolmamasındandı ve ben de son sahnenin hatrına hepsini görmezden gelebilirim...

ancak daha fazla "necdet fedakardır", "yasemin haklıdır", "ahmet bencildir" türünden asılsız olduğu kadar abesle iştigal eden laflar görmek istemiyor kimse burada.. çünkü efendim, burası bir konuşma-paylaşma-tartışma platformuysa -ki öyle, bunlar defalarca söylendi ve defalarca da tamamen haklı gerekçelerle çürütüldü.. dolayısıyla temcit pilavı tadında sürekli aynı şeyin ortaya çıkması kimseyi hiçbir yere getirmez. tartışılan bir konu bir kez çürütüldüyse 3 gün sonra onun tekrar ortaya atılması, konuyu haklı çıkarmaz..

diğer konu ise, rüya. evet bir anda değişti, ama geç bile kalmıştı zaten.. bunu da defalarca buraya yazdık değil mi, "yıllar geçiyor rüya neden cücük boyda hala?" demedik mi? bırakın bir anda büyüsün, 9 bölümde işkence çekmekten iyidir. ve, bu kızı toplam 15 saniye gördük, sizce bu "beğenmemek, ısınamamak, yetmediğini düşünmek" için hayli kısa bir süre değil mi? önyargılarımızı atsak çok iyi olacak, çünkü kız gerçekten çok tatlıydı, o 15 saniye içinde bile..

ve meşhur itme-çekme sahnesi :)
ben çok beğendim o sahneyi :img-icecr ahmetin yaptığını da hiç kötü bulmuyorum. herkes hakettiği davranışı görür, değil mi? yaseminin yaptığı en hafif tabirle bütün o saçmalıklar, alenen basit kadın olmasından daha kötü benim gözümde. şimdi bundan da yanlış anlamlar çıkarmayın, tabi ki öyle birşeyi tasvip etmiyorum. ama görüyoruz ki ahlaksızlığın binbir çeşidi varmış. hiçbir şey değilse bile etik dışı olan bu davranışlarının karşılığında ahmet ona az bile yapıyor. ve malesef, ahmet hala kendine de kızıyor.. çünkü hala onu seviyor, bu gece odysseiaçanın benim dikkatimi çektiği gibi, yasemin ona yanaşınca aklı karışıyor, bu yüzden de daha çok öfkeleniyor ahmet.

yasemin ise, bunca yıldır gereken yerlerde kullanmadığı gururunu yine ahmete karşı ortaya çıkarıyor. alınacak halde değil yasemin, laflardan falan kırılıp incinme hakkı yok şu noktada. madem bu kadar gururluydu haspam, bu kadar büyük bir yalanı, böylesi bir rezilliği gururuna yediremeseydi de, adam gibi alnı açık zorluğu çekseydi.. çocuğunu, deli gibi sevdiğini iddia ettiği adam bir yerlerde sürünürken, onun çocuğunu dış kapının mandalı bir adama "baba" dedirtirken aklına gelseydi gurur yapmak.. normal bir durum olsa, tabi ki kendine laf söyletmesin, tabi ki cevabını versin ama bu normal bir durum değil. bu, kendi elleriyle yarattığı anormal ötesi bir durum ve kendisinin de söylediği gibi "her türlü cezaya razı olması" lazımken, buna alınma lüksü de yok.

ama, "bana ne istersen yap, razıyım" dedikten sonra 2 dakika bile geçmeden "bunu nasıl söylersin" diye çığlık atması ise, burada yazdan beri söyleyip durduğumuz "yaseminin şaşkın, ne yaptığını ve ne istediğini bilmeyen, ikircikli karakteri"ne kapı gibi delil oluşturuyor :img-wink:

yasemin hala sığ düşünüyor. hala "bana öyle bakma"da takılı kalmış... (bkz: dünyanın en yüzeysel insanı) biz oraları geçeli çok oluyor ama hanımefendi daha gelemedi... bu yüzden de "kızımı benden alacak ühüühü necdet çok iyi bir insan böhühüü bana öyle bakma zırzır zır" modunda takılıyor hala.. ömür törpüsü gibi billahi :img-cool2

ayrıca, yaklaşık heralde üçbininci kez olacak ama tekrar etmekte fayda görüyorum, zira tekrar tekrar gördükçe belki anlaşılır:

ahmetin mahkemeye gitmekten başka şansı yoktu.
çünkü kızıyla birlikte olmak istiyor, ama kızı şuan bir başkasının velayetinde gözüküyor.
ve kızının annesi -aynı zamanda kim sorasa sevgilisi- olan kadın ona kızıyla birlikte olacağı konusunda hiçbir güvence vermiyor.

-yasemin ahmete "ahmet bu zamana kadar birçok hata yaptım ve sizi ayrı tuttum ama bundan sonra sizin hep beraber olmanız için elimden gelen herşeyi yapacağım, daha fazla ayrı kalmanıza izin vermeyeceğim." gibi bir cümle kurdu da biz mi duymadık? :icon_neut

ayrıca, "yasemin zaten boşanacaktı, ahmet neden konuşmayı denemiyor" gibi yine abesle iştigal yorumlar görüyorum, ve size soruyorum efendim, ahmet bunu biliyor mu? hayır. siz biliyorsunuz tabi çünkü diziyi dışarıdan izliyorsunuz. ama ahmete bir allahın kulu çıkıp da "necdet ve yasemin boşanıyor" dedi mi? hayır, demedi.

üstelik kapı kapı onların peşinden koşup yalvarması yakarması gereken de ahmet değil. bu noktada haklı olan ahmet olduğuna göre, haksız olan da yasemin olduğuna göre, haksız olanın haklıyı ikna etmesinin normal yol olması dolayısıyla yaseminin ahmetin peşinde koşması, onunla konuşmaya, ona birşeyleri açıklamaya çalışması gerekiyor. bilmem anlatabildim mi? bundan daha da açık olamaz heralde, evrenin yaratılışına döneceğiz neredeyse.... (bkz: dünya bir gaz ve toz bulutuydu... :img-cool2)

ahmete tek söylenen "bekle!", "şimdi olmaz!"... bekle de nereye kadar bekle? neyi bekle? bunun doğru bir zamanı yok çünkü iş baştan yanlış! yanlış şeyler için hiçbir an doğru zaman değildir. çünkü yanlışın neresinden dönülse kardır.

bu konuyu geçersek, ben rızanın tepkilerine gelmek istiyorum. bu aile hiçbir zaman gerektiği yerde gerektiği tepkiyi veremeyecek anlaşılan. rıza amca yasemine o lafları söylemeye başladığında biraz umutlanmıştım ama, yok aynı tas, aynı hamam, aynı göbek taşı. olan olmuş diyip devam etmek bu kadar kolaysa, bu kadar çıngarı niye kopardınız o zaman en başta? evet, rıza da suçlu bu işte, ailelerin tümü suçlu. ama bu yaseminin suçunu azaltıyor mu? el-cevap: HAYIR! acı çekiyormuş, peeeh. ama rıza ve nezahat gibi geniş insanlardan yaseminin doğması normal. yalnız, bu kız 20 yaşına kadar böyle değildi işte, orası biraz kafamı karıştırıyor :P 20 yaşına kadar adam akıllı, biraz saf ama en azından cesaretli, 20den sonra :fighting2

ve rızanın "yüzyılın babası" konuşması :img-cool2 ışıkla ne güzel muhabbettir o öyle.. teyy teyy tey biz geri kalmışız :icon_sorr babam benim yanıma oturacak, "yoksa kavga mı ettiniz sevgilinle bakayım? seni gidi hınzır seniii, fazla üzme çocuğu bak" tınısıyla benimle konuşacak... "demek öyleee gel bakayım *çaat*" diye giriştikten sonra konuşur belki, bilemem, cesaret edemedim hiç :P

hepsini bir kenara bırakıp, siyasi olaylara dönersek (ki isabet olur) bu bölüm olaylar daha bir iyi yansıtılmış olsa da, "ilim yayma cemiyeti"ne yönelik, yağlama eşliğindeki iade-i ziyaret, bence tamamen rezillikti. sanki kimse bilmiyor kim kimi kışkırtıyor diye..

ama imran öktemin cenaze töreni iç güveysinden halliceydi. ancak cüppeli yürüyüşü neden göremedik? figüran eksikliği mi vardı??? :img-cool2

ama odtüdekilerle TMGT'takilerin dönüşümlü muhabbetleri hoştu. "patates yıkaması" detayı da pek güzeldi, heralde gerçekten olmuş böyle birşey? (bilgisi olan?)

neyse, ben kaçayım.
yarın içimden yazmak gelirse yeniden buluşuruz =)))))

merw
07-10-07, 03:14
dayanamadım tabi :)

buna benzer bir yazıyı dün gece yazmıştım ama tekrar yazmak istiyorum, çünkü çok uzun zamandır hiç bu kadar duygulanmamıştım..

son sahnede mahsun, sakin ama hafif bir şekilde içeri giren bir ahmet vardı. hafif derken, kızgınlığını, hırsını dışarıda bırakıp gelmiş demek istiyorum. yani, ahmet oraya sadece ve sadece kızı için gelmişti (ahmetin babalığının nişanesi olsun bu da :img-wink: ) ve pastasını, dileğini unutup ona koşan bir rüya.. (bu da "kan çekiyor" lafına gösterge olsun :img-wink: ) etraftaki hiç kimseye, hiçbir şeye bakmadan, içten gülümsemesiyle sadece ve sadece kızına odaklanmıştı ahmet.. orada şaşkın şaşkın durup bu akıl almaz duruma güle oynaya şahitlik eden onlarca insana dönüp bir kere bile bakmadı, dünya umurunda değildi çünkü kızı ona koşuyordu..

bu beni gerçekten çok etkiledi.. babama düşkün biri de değilimdir, aslında hiçkimseye düşkün değilimdir; ama o sarılışı, karşılaşan biri mahsun diğeri neşeli bakışları görünce içimden birşey kopup gitti... böyle bir sahneyi yazan senarist hanımların, diğer sahneleri de yazan kişiler olduklarına inanmakta güçlük çekiyorum. nasıl olur ya?

(ayrıca böylesi bir sahneye kayıtsız kalabilen yasemine ve sinir olmayı başarabilen necdete de en derin nefretlerimi yolluyorum :hıh)

şimdi, gelecek bölüme ilişkin düşünelim. burada bir arkadaş (adını hatırlayamadım) "sizce ahmetin hediyesi nedir?" yazmış, bir başkası da "nezahat gelir mi?" demiş. bu iki konu bizim elimizdeki ipuçları, öyleyse biz de düşünelim:

1- sizce ahmet rüyaya ne hediye edecek?
2- nezahat gelince nasıl davranacak?

ben cevap verecek olursam, derim ki ahmetin rüyaya hediyesi ahmetçe birşey olmalı. yani oyuncak değil, paranın göstergesi birşey değil, kıyafet mıyafet hiç değil.. çok daha anlamlı ve rüyanın bundan sonraki hayatının sembolü olarak görebileceğimiz birşey olmalı (shevekçan, badgerçan :img-wink:) hadi bakalım, mantığımızı çalıştıralım, ne olabilir? :)

nezahat açısında ise farklı şeyler görmeliyiz artık. o da nihayet bir anne olduğunu hatırlayıp yapması gerekeni yapsın.. yani umarım yapar :) ama bu ne olacak acaba? :)

hadi iyi sabahlar bye

ps:

Teo:Ahhh ...boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey bu ....ismi Yumrucak olsun

yorum yok :img-hyste öldüm ben.. allah seni hep güldürsün zeynep :img-hyste

nehirrrr
07-10-07, 05:42
“Hayat sana sozum yok,
Derdimden derbederim…
Hercai gecelerde,
Ruyamsin gormedigim…

Bozduk askin bagini,
Huzunle doldu sarap…
Ne cabuk geldin gectin,
Sen kapimdan ey hayat…

Ugruna harcadigim,
Kursuni gencligi…
Sonmeyecekki yar,
Kalbimin yangin yeri…

Cozulmuyor ki bu,
Ask denen kordugum…
Sevsek olmuyor,
Sevmemek olum…”

Butun sahneleri gecelim ama ben cogunuz gibi hala o son sahnede takili kaldim! O muhtesem sarilmaya bir de bu harika sarki eklenince ben her zamanki gibi hungur hungur agladim tabii! Benim gibi babasina duskun hem de gurbette olan birisi icin cok daha anlamliydi o sahne!

ONcelikle ben yeni Ruya'yi cok sevdim onu soyleyim:)

Ve bolum boyunca sinirimden hop oturup hop kalkmis olan ben o son sahneyle tipki Ahmet'in pastanenin kapisindan '...gururunu, kinini ve nefretini...' kapinin disinda birakip girdigi gibi birden butun ofkem bitiverdi... Caresiz, mahzun ve oyle yalvaran gozlerle bakiyorduki Ahmet mahvetti beni!:icon_sorr Orada ne buyuk aski Yasemin'den yedigi darbelerle bitap dusmus Ahmet, ne cocukluk arkasi tarafindan sirtindan vurulan Ahmet, ne zamaninda Riza'nin olum emrini verenlerin icinde bulunan Sevket Gursoy'un oglu Ahmet, ne de '...Ruya bundan sonra baskasina baba demeyecek!...' deyip ofkeyle kapinin krisine vuran Ahmet vardi. Aksine, yanlizca kizinin dogumgununde yaninda olmak istemis garip, mahzun ve ozleyen ve kizina kucukte olsa bir hediyeyle yaninda olmak istemis bir 'baba' vardi! Sunu da soylemem lazim... Ben Necdet'in Ruya'yi cok sevdigine eminim ama Ruya'ya onu hic oyle bakarken gormemistim:icon_sorr

Icim oyle acidiki o sahnede... Baska hicbirseyi gormuyordu Ahmet... Sadece yillardir kendisine 'baba' bile dememis... kizina gelmisti! Ruya'nin da ayni Ahmet gibi baska hicbirseyi gormeyip babasina gitmesi de ayri dokundu bana... Dediginiz gibi ben de orda 'kan ceker' dedim! Ahmet'in 'kusura bakmayin ama kendimi tutamadim, tek istedigim kizimin dogumgununde onunla beraber olmakti' dercesine huzunle bakisiyla paramparca oldum!:sad53: Ve Yasemin ve Necdet'e daha da ofkelenmem gerekirken acidim! Ne yaparlarsa yapsinlar gercegi degistiremeyecekler cunku! Ruya birgun Ahmet'in gercek babasi oldugunu ogrendiginde nefret edecek onlardan cunku! Ve Yasemin de Necdet te simdiden Ruya'nin Ahmet'e bu kadar duskun olmasina dayanamiyorlar bu sebeple!:img-yes:

O ne guzel sarilmaydi! Simsicak, dunyanin en buyuk aski evlat askidir dedirten cinstendi! Ahmet buyuk aski Yasemin'e bile goz ucuyla olsun bakmadan sadece kizina gelmisti! Nasil icten, samimi sarilmaydi o oyle! Hatta orada ben Ruya'nin 'senin gelmeni dilemistim' demesini bekledim acikcasi ama demese bile oyle muhtesem bir sahneydiki kusur aramak dogru olmaz diyorum!

Kizina sarildiginda Ahmet'teki gulumsemeyi gordum ve dedimki suan eminim aklinda ne Yasemin'e ne de Necdet'e duydugu ofke var! Sadece ve sadece kizini ozlemis fedakar bir baba! Herkes biliyor ya birde gercegi! Daha da huzunlendim! Herkes biliyor gercegi ama asil bilmesi gereken, asil bilse herseyi degistirebilecek kisi bilmiyor! Ve Ahmet hala kendi oz yavrusuna yanlizca bir arkadastan ibaret!:sad53:

Eminim, Ahmet velayeti alacaktir ama yufka yurekli baba, kizini uzmek istemeyn baba ayirmayacaktir annesinden onu!:icon_sorr

Ne deyim, su ana kadar Yasemin ve Ahmet'in beraber oldugu en sevdigimiz sahneyi dusunelim... bence bu son sahne suana kadar izledigim en guzel sahneelrden de gzueldi! Hicbir sahneyle kiyaslanamayacak kadar ozeldi! Hele bride o sarki yok mu!

Isik fotograflarini cekti hemen canim benim! Ahmet'e de verir umarim

Sizde ey iki ruhsuz insan gorun iste ne yaptiginizi! Biraz olsun var mi acaba vicdan diye birsey icinizde? Sizladi mi biraz?

Ve son sozum sana Yasemin; sana kirmizi cok yakisiyor bilesin:)

Sevgiyle!

OXFORD
07-10-07, 08:22
simdi yasemin'i seven izleyicileri uzmek istemem ama aklima birsey geldi, paylasmak istedim. ben daha once bir calismamdan dolayi bir dizi oyuncusuyla bir mulakat yapmistim. gorustugum oyuncu bana senaryonun bazen oyuncularin yonlendirmesiyle degistigini, mesela kendisi karsisindaki kadin oyuncuyu cok guclu bulmadigi icin ve ask konusunda izleyiciyi ikna edemeyeceklerini dusundugu icin, senaryoda guclu bir ask anlatilirken, kendisinin oynarken izleyiciye bunun ask olmadigi duygusunu verdigini ve senaryonun da ona gore devam ettigini soylemisti ( hangi dizide kimler oldugunu ozel mesajla soyleyebilirim).
simdi ben beren saatin ozellikle zaman atlamasindan sonra basarisiz bir oyunculuk sergiledigini dusunuyorum. begendigim sahneler var ama cogu zaman duyguyu veremiyor gibi geliyor. acaba diye dusundum, cansel elcin de boyle dusundugu icin yasemine cok fazla ofke gostererek senaryoyu birazcik degistiriyor olabilir mi? yani yasemin bize cidden cok zorluklar cektigini gosteremediginden, ahmet de yasemine karsi asiri zaafi olan bir adamdan, ona cok ofkelenen adam rolune geciyor gibi geldi. ne dersiniz?
tabi bu tamamen teori, illa boyle dusunuyor degilim.

Bunun böyle olduğunu ben de duymuştum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyordum siz yazınca doğru olma olasılığı arttı herhalde.Hele ki sözü geçen oyuncularsa bu dediğiniz gerçekten oluyor.
Kesinlikle katılıyorum:img-yes::img-yes:

Sevgili 7th_Art;bu dizi için hiçbir zaman siyasi olayların içindeki aşk denmedi.Bu dizi için bas bas bağırdılar belgesel değil diye.Başlarken de aşkın ön planda olduğunu söylediler.Ama gerçekten de bir yerden sonra dozu ayarlayamadılar.Sadece siyasi&aşk ikilisi değil tüm konular aldı başına gitti..Nasıl ve nerde toplucaklar çok merak ediyorum.Ve eğer Yasemin'in Rüyas meselesini ailesine söylediği zamanki gibi birşey olursa(onu da toparlamayıp oldu bittiye getirdiler)dizinin sonu da yuvarlak hemen yapılmış bir son olacaktır gibime geliyor

emosss
07-10-07, 09:21
bende çok ilerlememiş diye seviniyodum merve'nin yazısın görünce korktum valla.. ne çok döktürmüşsün oku oku bitmedi.. ama iyiki dayanamayıp yazmışsın ağzına sağlık canım yazdığın herşeyin altına imzamı atarım..
ayrıca dün akşam kitlenmenin açılmasını bekleyemeden çıktım bişey yazamadım..pimolisa'nın yazısınıda çok beğendim ben onunda ağzına sağlık..
zeynepçim kopardın beni sabah sabah çok güzel olmuş senaryo..
jumeria oyuncular belki kendi açılarından senayoya yön verebilirler ama bence burda olmamıştır o.. zaten bu durumda ahmet'in öfkelenmesinden daha doğal bişey olamazdı..

gülmisal
07-10-07, 09:53
içimden hiçbir şey yazmak gelmiyordu. zaten son sahnenin etkisiyle öyle bir dağılmışım ki, hala toplayamadım.. ağladım, ağladım, tepindim, "bunu nasıl yaparsınız vicdansızlar" diye bağırdım, saçımı başımı yoldum, ama sonra "rüyamsın" diyerek tekrar ağladım.. akşamdan beri de yazılan tüm mesajları okumaya çalışıyorum. ama diziceçanın da yazdığı gibi, "3 yaşındaki çocuk türkçesiyle" veya "sesli harfler yok sayılmış şekilde" yazılan mesajları okumadan geçiyorum artık..

bunu geçelim, diziye gelelim. bu bölüm son 4 bölümün en iyisiydi, kötünün iyisi gibi yani. mantık hataları boldu, ama bunlar senaryonun değiştirilmesi sebebiyle (ya da her ne yapıldıysa o sebeple) oluşan boşlukların dolmamasındandı ve ben de son sahnenin hatrına hepsini görmezden gelebilirim...

ancak daha fazla "necdet fedakardır", "yasemin haklıdır", "ahmet bencildir" türünden asılsız olduğu kadar abesle iştigal eden laflar görmek istemiyor kimse burada.. çünkü efendim, burası bir konuşma-paylaşma-tartışma platformuysa -ki öyle, bunlar defalarca söylendi ve defalarca da tamamen haklı gerekçelerle çürütüldü.. dolayısıyla temcit pilavı tadında sürekli aynı şeyin ortaya çıkması kimseyi hiçbir yere getirmez. tartışılan bir konu bir kez çürütüldüyse 3 gün sonra onun tekrar ortaya atılması, konuyu haklı çıkarmaz..

diğer konu ise, rüya. evet bir anda değişti, ama geç bile kalmıştı zaten.. bunu da defalarca buraya yazdık değil mi, "yıllar geçiyor rüya neden cücük boyda hala?" demedik mi? bırakın bir anda büyüsün, 9 bölümde işkence çekmekten iyidir. ve, bu kızı toplam 15 saniye gördük, sizce bu "beğenmemek, ısınamamak, yetmediğini düşünmek" için hayli kısa bir süre değil mi? önyargılarımızı atsak çok iyi olacak, çünkü kız gerçekten çok tatlıydı, o 15 saniye içinde bile..

ve meşhur itme-çekme sahnesi
ben çok beğendim o sahneyi : ahmetin yaptığını da hiç kötü bulmuyorum. herkes hakettiği davranışı görür, değil mi? yaseminin yaptığı en hafif tabirle bütün o saçmalıklar, alenen basit kadın olmasından daha kötü benim gözümde. şimdi bundan da yanlış anlamlar çıkarmayın, tabi ki öyle birşeyi tasvip etmiyorum. ama görüyoruz ki ahlaksızlığın binbir çeşidi varmış. hiçbir şey değilse bile etik dışı olan bu davranışlarının karşılığında ahmet ona az bile yapıyor. ve malesef, ahmet hala kendine de kızıyor.. çünkü hala onu seviyor, bu gece odysseiaçanın benim dikkatimi çektiği gibi, yasemin ona yanaşınca aklı karışıyor, bu yüzden de daha çok öfkeleniyor ahmet.

yasemin ise, bunca yıldır gereken yerlerde kullanmadığı gururunu yine ahmete karşı ortaya çıkarıyor. alınacak halde değil yasemin, laflardan falan kırılıp incinme hakkı yok şu noktada. madem bu kadar gururluydu haspam, bu kadar büyük bir yalanı, böylesi bir rezilliği gururuna yediremeseydi de, adam gibi alnı açık zorluğu çekseydi.. çocuğunu, deli gibi sevdiğini iddia ettiği adam bir yerlerde sürünürken, onun çocuğunu dış kapının mandalı bir adama "baba" dedirtirken aklına gelseydi gurur yapmak.. normal bir durum olsa, tabi ki kendine laf söyletmesin, tabi ki cevabını versin ama bu normal bir durum değil. bu, kendi elleriyle yarattığı anormal ötesi bir durum ve kendisinin de söylediği gibi "her türlü cezaya razı olması" lazımken, buna alınma lüksü de yok.

ama, "bana ne istersen yap, razıyım" dedikten sonra 2 dakika bile geçmeden "bunu nasıl söylersin" diye çığlık atması ise, burada yazdan beri söyleyip durduğumuz "yaseminin şaşkın, ne yaptığını ve ne istediğini bilmeyen, ikircikli karakteri"ne kapı gibi delil oluşturuyor :img-wink:

yasemin hala sığ düşünüyor. hala "bana öyle bakma"da takılı kalmış... (bkz: dünyanın en yüzeysel insanı) biz oraları geçeli çok oluyor ama hanımefendi daha gelemedi... bu yüzden de "kızımı benden alacak ühüühü necdet çok iyi bir insan böhühüü bana öyle bakma zırzır zır" modunda takılıyor hala.. ömür törpüsü gibi billahi :img-cool2

ayrıca, yaklaşık heralde üçbininci kez olacak ama tekrar etmekte fayda görüyorum, zira tekrar tekrar gördükçe belki anlaşılır:

ahmetin mahkemeye gitmekten başka şansı yoktu.
çünkü kızıyla birlikte olmak istiyor, ama kızı şuan bir başkasının velayetinde gözüküyor.
ve kızının annesi -aynı zamanda kim sorasa sevgilisi- olan kadın ona kızıyla birlikte olacağı konusunda hiçbir güvence vermiyor.

-yasemin ahmete "ahmet bu zamana kadar birçok hata yaptım ve sizi ayrı tuttum ama bundan sonra sizin hep beraber olmanız için elimden gelen herşeyi yapacağım, daha fazla ayrı kalmanıza izin vermeyeceğim." gibi bir cümle kurdu da biz mi duymadık? :icon_neut

ayrıca, "yasemin zaten boşanacaktı, ahmet neden konuşmayı denemiyor" gibi yine abesle iştigal yorumlar görüyorum, ve size soruyorum efendim, ahmet bunu biliyor mu? hayır. siz biliyorsunuz tabi çünkü diziyi dışarıdan izliyorsunuz. ama ahmete bir allahın kulu çıkıp da "necdet ve yasemin boşanıyor" dedi mi? hayır, demedi.

üstelik kapı kapı onların peşinden koşup yalvarması yakarması gereken de ahmet değil. bu noktada haklı olan ahmet olduğuna göre, haksız olan da yasemin olduğuna göre, haksız olanın haklıyı ikna etmesinin normal yol olması dolayısıyla yaseminin ahmetin peşinde koşması, onunla konuşmaya, ona birşeyleri açıklamaya çalışması gerekiyor. bilmem anlatabildim mi? bundan daha da açık olamaz heralde, evrenin yaratılışına döneceğiz neredeyse.... (bkz: dünya bir gaz ve toz bulutuydu... :img-cool2)

ahmete tek söylenen "bekle!", "şimdi olmaz!"... bekle de nereye kadar bekle? neyi bekle? bunun doğru bir zamanı yok çünkü iş baştan yanlış! yanlış şeyler için hiçbir an doğru zaman değildir. çünkü yanlışın neresinden dönülse kardır.

bu konuyu geçersek, ben rızanın tepkilerine gelmek istiyorum. bu aile hiçbir zaman gerektiği yerde gerektiği tepkiyi veremeyecek anlaşılan. rıza amca yasemine o lafları söylemeye başladığında biraz umutlanmıştım ama, yok aynı tas, aynı hamam, aynı göbek taşı. olan olmuş diyip devam etmek bu kadar kolaysa, bu kadar çıngarı niye kopardınız o zaman en başta? evet, rıza da suçlu bu işte, ailelerin tümü suçlu. ama bu yaseminin suçunu azaltıyor mu? el-cevap: HAYIR! acı çekiyormuş, peeeh. ama rıza ve nezahat gibi geniş insanlardan yaseminin doğması normal. yalnız, bu kız 20 yaşına kadar böyle değildi işte, orası biraz kafamı karıştırıyor :P 20 yaşına kadar adam akıllı, biraz saf ama en azından cesaretli, 20den sonra :fighting2

)

Merve bu yorumun altında alıntı yapmaktan başka şansım yok..O kadar gerçekçi (benim açımdan) yazmışsın ki yanına söz kalmıyor zaten..Aynı şekilde ağlayıp tepindim... gece gece solunum yollarımı tıkıyorlardı valla gidiyordum..:)

bana ne istersen yap, razıyım" dedikten sonra 2 dakika bile geçmeden "bunu nasıl söylersin" diye çığlık atması en büyük mantık hatası heralde...Birde o hızla arabaya atlayıp uçması..Sanki son model spor araba var altında..:)(o zamanlar hiç olmasa da:icon_whis)
Bu arada Mehmet onunla birlikte gitti hiç konuşmadılar mı anam? Yoksa biz mi görmedik....Ama Sevimin konuşmasına diyecek hala sözüm yok...Çok kararlı ve güzel...en sonunda aptal çocuk demesinden belli zaten Ahmetin iplerini aştığını belli eden 2 kelime...(eskiye kıyasla)

Işık kafama takıldı ya! Ahmet doğumgününe geldiğinde birde bunların fotoğrafını çekiyor ya meraklı melahat...sanki hayvanat bahçesinde yeni bi tür hayvan oluşmuş da onu çekiyi...:img-cool2 Çekişi değil dünyanın sonunu görür gibi bakışı çok töbee..Baba-kız onlar hatırlatırım yani....Artık Yasemine verir dıyan Ablacığııımmm..:sad53: ıııyyy ne acıklı...:img-cool2

Nijdetin ağğlatan şııırkısını niyen koymadılar tüm bölüme...Necdet her dakika istediği oyuncak alınmamış bir çocuk gibi ağlıyor ya ondan işte..Ağlatan şarkı pöööhh Bir kere bile ağlamadım

ahmetim
07-10-07, 10:44
Bu mahkeme işini ve Rüyaya anlatma mevzusunu fazla geciktirmemeliler.Rüya okula başladığında soyadı Aygün (mahkeme Ahmet lehine sonçlanırsa) okulun ortasında soyadı Gürsoy olacak.Yaseminle Necdet o zaman Rüyaya ne anlatacaklar.En önemlisi de bu konu hk Rüya sorulan sorulara nasıl cevap verecek.Yoksa Necdet ve Yasemin Hülya Avşar gibi bu konuda soru sorulmasını Rüyanın arkadaşlarına yasaklatıcak mı?Yeri burası değil ama;reytinglerde bu hf geri kalmışız yanılmıyorsam Menekşe ve Halil bizden önce.O dziyi izlemedim ama içinde aşk var galiba,bizim dizideki kavuşamama sendromunu daha uzatırlarsa biz daha çok bekleriz 1. :fighting2 Mervecan çok güzel yazmıssın sana katılıyorum.

7th_Art
07-10-07, 10:45
Sevgili 7th_Art;bu dizi için hiçbir zaman siyasi olayların içindeki aşk denmedi.Bu dizi için bas bas bağırdılar belgesel değil diye.Başlarken de aşkın ön planda olduğunu söylediler.Ama gerçekten de bir yerden sonra dozu ayarlayamadılar.Sadece siyasi&aşk ikilisi değil tüm konular aldı başına gitti..Nasıl ve nerde toplucaklar çok merak ediyorum.Ve eğer Yasemin'in Rüyas meselesini ailesine söylediği zamanki gibi birşey olursa(onu da toparlamayıp oldu bittiye getirdiler)dizinin sonu da yuvarlak hemen yapılmış bir son olacaktır gibime geliyor

Zaten belgesel gibi olmasını ben de istemezdim.:img-wink:Bu konularla ilgili birçok belgesel var,onları izlemeyi tercih ederim ama dediğin gibi dozu ayarlayamadılar.:img-pilot

Bak son bölüm beni mutlu etti mesela.Yeri gelmişken Savaş Dinçel'i de tebrik etmek lazım İnönü'yü çok güzel oynamış.:good:

Diziyle ilgili şikayetim belki benle ilgili bişeydir belki.Ahmet ve Yasemin çekişmesini izlemektense mehmet-sevim,defne-deniz aşkını izlemeyi tercih ederim yani :) Onların sahnelerini bekler oldum son dönemde:img-yes: Ancak diğer seyirciler için velayet davası heyecan unsuru olabilir onu bilemem:icon_whis

OXFORD
07-10-07, 11:01
Reytinglerle dizideki olaylar arasında bir bağ göremiyorum ben maalesef.
Şimdi bizler alışmış bir izleyi topluluğu olarak şu yere kadar raydan çıkmış bir dizi izliyoruz bu tamamen alışkanlık ile alakalı...
Bir dizi şanslı başlarda günü de iyiyse,oyuncu kadrosu da iyiyse her türlü senaryo ile bir yere kadar gider..Zaten bir yere kadar gitmiş bir dizi için de reyting önemli bir unsur olmaz hem diziyi yapan için hem de kanal için.
Hs 15.olsa şimdi kaldırılmaz.:img-wink::img-wink:Senaryo ile reyting arasında bir bağ görmemiyorum.Senaryosu çok iyi olup da kaldırılan diziler olduğu gibi,senaryosu zayıf olduğu halde hala birinci sırada giden diziler de vardır.Biraz da reklam işi tabi..(bkz=hs ab'de 2 ve ab>total)

merhem
07-10-07, 11:44
Reytinglerin ahmet ve yaseminin kavusamamasi ile alakali olacagini sanmiyorum, sayet ben sacmaliklardan dolayi cuma aksamlari m&h izliyorum ertesi gunde hsyi izliyorum.

Mahkeme isini artik uzatmamali senaristler, amaclari heycan yaratmaksa hic heycan yok.. sıkıldım artık.. uzatmadan kazanmalı ahmet.. yavas yavas degil her bolum yaseminin sacma sapan krızlerını ızlemek istemiyorum.

Bu bolum en begendıgım sahneler.. Rızanın gecmısı hatırlaması.. sonra ruyayı alıp sevkete gıtmesiydi..
Necdet ruya ahmet ruya sahnelerını begendım herzamanki gibi..

Yenı ruyaya gelince tabı pat dıye ruya bır gece yattı sabah kocaman bı kız oldu.. (ıspanak falan yemıs olabılır)
ama cok tatlı bır kız yenı ruya tek fark bu daha masum bakıyor kucuk ruya cin gibiydi..

Shevek
07-10-07, 11:59
dayanamadım tabi

buna benzer bir yazıyı dün gece yazmıştım ama tekrar yazmak istiyorum, çünkü çok uzun zamandır hiç bu kadar duygulanmamıştım..

son sahnede mahsun, sakin ama hafif bir şekilde içeri giren bir ahmet vardı. hafif derken, kızgınlığını, hırsını dışarıda bırakıp gelmiş demek istiyorum. yani, ahmet oraya sadece ve sadece kızı için gelmişti (ahmetin babalığının nişanesi olsun bu da :img-wink: ) ve pastasını, dileğini unutup ona koşan bir rüya.. (bu da "kan çekiyor" lafına gösterge olsun etraftaki hiç kimseye, hiçbir şeye bakmadan, içten gülümsemesiyle sadece ve sadece kızına odaklanmıştı ahmet.. orada şaşkın şaşkın durup bu akıl almaz duruma güle oynaya şahitlik eden onlarca insana dönüp bir kere bile bakmadı, dünya umurunda değildi çünkü kızı ona koşuyordu..

bu beni gerçekten çok etkiledi.. babama düşkün biri de değilimdir, aslında hiçkimseye düşkün değilimdir; ama o sarılışı, karşılaşan biri mahsun diğeri neşeli bakışları görünce içimden birşey kopup gitti... böyle bir sahneyi yazan senarist hanımların, diğer sahneleri de yazan kişiler olduklarına inanmakta güçlük çekiyorum. nasıl olur ya?

(ayrıca böylesi bir sahneye kayıtsız kalabilen yasemine ve sinir olmayı başarabilen necdete de en derin nefretlerimi yolluyorum :hıh)

şimdi, gelecek bölüme ilişkin düşünelim. burada bir arkadaş (adını hatırlayamadım) "sizce ahmetin hediyesi nedir?" yazmış, bir başkası da "nezahat gelir mi?" demiş. bu iki konu bizim elimizdeki ipuçları, öyleyse biz de düşünelim:

1- sizce ahmet rüyaya ne hediye edecek?
2- nezahat gelince nasıl davranacak?

ben cevap verecek olursam, derim ki ahmetin rüyaya hediyesi ahmetçe birşey olmalı. yani oyuncak değil, paranın göstergesi birşey değil, kıyafet mıyafet hiç değil.. çok daha anlamlı ve rüyanın bundan sonraki hayatının sembolü olarak görebileceğimiz birşey olmalı (shevekçan, badgerçan :img-wink:) hadi bakalım, mantığımızı çalıştıralım, ne olabilir? :)nezahat açısında ise farklı şeyler görmeliyiz artık. o da nihayet bir anne olduğunu hatırlayıp yapması gerekeni yapsın.. yani umarım yapar :) ama bu ne olacak acaba? :)

hadi iyi sabahlar bye

ps:

yorum yok :img-hyste öldüm ben.. allah seni hep güldürsün zeynep :img-hyste

Merve, dün yazmıştım, bu ülkenin geleceğinden kaygılıyım; insani duyarlılığı ve mantık yürütme becerisi, Türkçeyi kullanma yetisi ve yaş ile doğru orantılı. Maalesef yerlerde sürünüyor hepsi demiştim. Şimdi yazını okudum ve içim pırpır etti. "Akıl yaşta değil baştadır" deyişinin ayaklı örneği arkadaşımmerwimçanım benim. Ellerine sağlık. Yüreğine ve akına sağlık.

Bütün değerlendirmelerinin altına imzamı basıyorum izninle ve soruna geçiyorum.:img-wink:

Ahmet Rüya'ya ne hediye etmiş olabilir?

Rüya'nın yedinci yaşı onlar için (baba-kız için) bir dönüm noktası olacak besbelli. Rüya o yıl okula başlayacak. Ahmet Rüyanın yedi yılını kaybetti. İlk dişini, ilk gülüşünü, ilk adımını "çaldılar" ondan. Kimse, koşullar martavalını okumasın. Bunun koşulu cartu curtu yok. Bunun kefareti de yok. Yok efendim Necdet Rüyayı çok seviyormuş. Bu bir mazeret değil. Necdetin Rüyayı çok seviyor ve ondan ayrılmak istemiyor olduğu gerçeği, bir babanın babalık hakkının elinden alındığı ve bu geçen yılların hem babadan hem kızından çalındığı gerçeğini değiştirmez. Necdet kendi ağzıyla söyledi. İnsan hayatta her istediğine sahip olamıyor. Yedi yıl boyunca hayalinde bile göremeyeceği pozisyonlarda oldu. Takıntılı bir aşk beslediği kadınla aynı evde yaşadı, kocası pozisyonundaydı, başkasının çocuğunun babası konumunda oldu, bu babalığın manevi hazzını, doyumunu yaşadı, küçük bir çocuğun sevgisini kazandı. Aldı alacağını. Nedeni ne olursa olsun, bu hakkı ve pozisyonu haksız yere yaşadı. Böyle bir gerekçe kabul edilemez. Necdetin sevdiklerinden kopacak olması gerçeği, zaten onlardan koparılmış olan bir insanın kaybettiği yedi yılın eşdeğeri ve kefareti olamaz.

Evet, bunlar yaşandı. Olan oldu. O yedi yıl geri getirilemez maalesef. Hayat maalesef başa sarılamıyor. Yaşadıklarımızdan öğreniyoruz ve yaşadıklarımızı yığıyoruz üstüste. Bundan sonra olana bakmak lazım. Ahmet çok ama çok doğal olarak bir sn. daha kaybetmek istemiyor. Çok haklı. Baştan yalan ve yanlış üzerine kurulmuş bir düzeni yıkmak zorunda o. Çünkü bu yalanı kuranların bozmaya niyetleri yok. Onlar o yalanın içinde eriyip gitmişler. Aileler falan ne kadar aymaz, ne kadar gerçek dışı yarebbim. Onların bu yalan ortaya çıktıktan sonra olaya iştirakleri ne premodern, ne modern ne de postmodern, insanlık ve Türkiye tarihindeki hiç bir döneme denk düşmüyor. Ne Rıza, ne Lale, ne Hasan Amca, ne Dilşat teyze üzerine düşeni yapıyor. Ahmet geldi oraya. Hepsinin suratında tuhaflık abidesi sinirli, Ahmete kızmış gibi, şimdi ne gerek vardı, bu da nereden çıktı türünden bakışlar! Hele Laleye o sahnede sinir oldum ben. Rüyaya karşı tavırlarını da beğenmedim. Soğuk soğuk. Ahmet gelince arka planda o sinirli buz gibi bakışlar. Ne oluyor ya! Bu ne aymazlıktır. Şeytan diyor ki, tut elini çocuğun, al kucağına, dön çık oradan Ahmet! Vallahi ben düşünüyorum da, ben alır çıkardım. Anlatırdım çocuğa da. :img-cool2

Neyse soruya cevap verecektim, içimde kalanlar çıktı yine açığa.

Efendim bence bundan sonraki yeni hayatlarında baba-kız olarak birlikte yaşayacakları bir "ilk" için bir hediye olacaktır. Bilemiyorum, okulla ilgili olabilir. İnsan bebekliğini, ilk çocukluğunu pek hatırlamaz. Çok silik anılardır onlar. Ne bileyim, mesela ilk adımını hatırlamaz kimse, ya da ilk ayakkabısını, salıncaktan ilk düşüşünü hatırlamaz.

Ama ilkokula başladığı günü hatırlamayan pek yoktur herhalde. İnşallah bu ilki baba-kız birlikte yaşayacaklar. (Amin!) Okulla ilgili bir hediye olacaktır, yani kanımca.:img-wink:

NEZAHAT editi: Nezahat, mesela benim kendi anneme çok benzeyen bir karakter. Gençliğinde baskın kocası tarafından ezilmiş, orta yaşa gelince aymış, kendini bulmuş bir kadın! Annem benim defalarca kulağımı çekmiştir, yol göstermiştir kendince. Tipik bir anne, hele de kızının bir zamanlar yaşadıklarına birinci elden tanık olmuş, Ahmetin kızını ne kadar çok sevdiğine şahit olmuş, üstüne üstlük bu ayrılığa neden olan hatalardan birini kendi elleriyle işlemiş olan bir anne olarak, derhal olaya müdahale etmeli. "Bak kızım bu adam yıllarca bekledi seni. Şimdi öğrendi neler olduğunu. Tabii ki durmayacak. Hesap soracak. Ayakta durmalısın. Ona hak ettiğini vermelisin artık. Bir anne olarak çocuğunun iyiliğini istiyorsan artık Ahmetle beraber hareket etmelisin. Adamın yarasını sarmalısın bir kadın olarak. Onun sana tekrar güvenmesini sağlamalısın. Necdeti de azat etmelisin artık. Hayatının dizginlerini tez elden kendi ellerine almalısın. Yoksa benim düştüğüm durumlara düşersin." demeli. Ama ben bu senaryodan ümitli değilim o konuda.

hekimoglu64
07-10-07, 12:22
Reytinglerin ahmet ve yaseminin kavusamamasi ile alakali olacagini sanmiyorum, sayet ben sacmaliklardan dolayi cuma aksamlari m&h izliyorum ertesi gunde hsyi izliyorum.

Mahkeme isini artik uzatmamali senaristler, amaclari heycan yaratmaksa hic heycan yok.. sıkıldım artık.. uzatmadan kazanmalı ahmet.. yavas yavas degil her bolum yaseminin sacma sapan krızlerını ızlemek istemiyorum.

Bu bolum en begendıgım sahneler.. Rızanın gecmısı hatırlaması.. sonra ruyayı alıp sevkete gıtmesiydi..
Necdet ruya ahmet ruya sahnelerını begendım herzamanki gibi..

Yenı ruyaya gelince tabı pat dıye ruya bır gece yattı sabah kocaman bı kız oldu.. (ıspanak falan yemıs olabılır)
ama cok tatlı bır kız yenı ruya tek fark bu daha masum bakıyor kucuk ruya cin gibiydi..

szrda sana katiliyorum evet rizanin gecmisi hatirlama sahnesi cok etkileyiciydi
bende o sahneyi cok begenedim süper sahneydi yeni rüyaya ben alisamadim cok yapmacik oysa karina süper oynuyordu yaw

saygilar.....

gülmisal
07-10-07, 13:40
Merve, dün yazmıştım, bu ülkenin geleceğinden kaygılıyım; insani duyarlılığı ve mantık yürütme becerisi, Türkçeyi kullanma yetisi ve yaş ile doğru orantılı. Maalesef yerlerde sürünüyor hepsi demiştim. Şimdi yazını okudum ve içim pırpır etti. "Akıl yaşta değil baştadır" deyişinin ayaklı örneği arkadaşımmerwimçanım benim. Ellerine sağlık. Yüreğine ve akına sağlık.

Bütün değerlendirmelerinin altına imzamı basıyorum izninle ve soruna geçiyorum.:img-wink:

Ahmet Rüya'ya ne hediye etmiş olabilir?

Rüya'nın yedinci yaşı onlar için (baba-kız için) bir dönüm noktası olacak besbelli. Rüya o yıl okula başlayacak. Ahmet Rüyanın yedi yılını kaybetti. İlk dişini, ilk gülüşünü, ilk adımını "çaldılar" ondan. Kimse, koşullar martavalını okumasın. Bunun koşulu cartu curtu yok. Bunun kefareti de yok. Yok efendim Necdet Rüyayı çok seviyormuş. Bu bir mazeret değil. Necdetin Rüyayı çok seviyor ve ondan ayrılmak istemiyor olduğu gerçeği, bir babanın babalık hakkının elinden alındığı ve bu geçen yılların hem babadan hem kızından çalındığı gerçeğini değiştirmez. Necdet kendi ağzıyla söyledi. İnsan hayatta her istediğine sahip olamıyor. Yedi yıl boyunca hayalinde bile göremeyeceği pozisyonlarda oldu. Takıntılı bir aşk beslediği kadınla aynı evde yaşadı, kocası pozisyonundaydı, başkasının çocuğunun babası konumunda oldu, bu babalığın manevi hazzını, doyumunu yaşadı, küçük bir çocuğun sevgisini kazandı. Aldı alacağını. Nedeni ne olursa olsun, bu hakkı ve pozisyonu haksız yere yaşadı. Böyle bir gerekçe kabul edilemez. Necdetin sevdiklerinden kopacak olması gerçeği, zaten onlardan koparılmış olan bir insanın kaybettiği yedi yılın eşdeğeri ve kefareti olamaz.

Evet, bunlar yaşandı. Olan oldu. O yedi yıl geri getirilemez maalesef. Hayat maalesef başa sarılamıyor. Yaşadıklarımızdan öğreniyoruz ve yaşadıklarımızı yığıyoruz üstüste. Bundan sonra olana bakmak lazım. Ahmet çok ama çok doğal olarak bir sn. daha kaybetmek istemiyor. Çok haklı. Baştan yalan ve yanlış üzerine kurulmuş bir düzeni yıkmak zorunda o. Çünkü bu yalanı kuranların bozmaya niyetleri yok. Onlar o yalanın içinde eriyip gitmişler. Aileler falan ne kadar aymaz, ne kadar gerçek dışı yarebbim. Onların bu yalan ortaya çıktıktan sonra olaya iştirakleri ne premodern, ne modern ne de postmodern, insanlık ve Türkiye tarihindeki hiç bir döneme denk düşmüyor. Ne Rıza, ne Lale, ne Hasan Amca, ne Dilşat teyze üzerine düşeni yapıyor. Ahmet geldi oraya. Hepsinin suratında tuhaflık abidesi sinirli, Ahmete kızmış gibi, şimdi ne gerek vardı, bu da nereden çıktı türünden bakışlar! Hele Laleye o sahnede sinir oldum ben. Rüyaya karşı tavırlarını da beğenmedim. Soğuk soğuk. Ahmet gelince arka planda o sinirli buz gibi bakışlar. Ne oluyor ya! Bu ne aymazlıktır. Şeytan diyor ki, tut elini çocuğun, al kucağına, dön çık oradan Ahmet! Vallahi ben düşünüyorum da, ben alır çıkardım. Anlatırdım çocuğa da. :img-cool2

Neyse soruya cevap verecektim, içimde kalanlar çıktı yine açığa.

Efendim bence bundan sonraki yeni hayatlarında baba-kız olarak birlikte yaşayacakları bir "ilk" için bir hediye olacaktır. Bilemiyorum, okulla ilgili olabilir. İnsan bebekliğini, ilk çocukluğunu pek hatırlamaz. Çok silik anılardır onlar. Ne bileyim, mesela ilk adımını hatırlamaz kimse, ya da ilk ayakkabısını, salıncaktan ilk düşüşünü hatırlamaz.

Ama ilkokula başladığı günü hatırlamayan pek yoktur herhalde. İnşallah bu ilki baba-kız birlikte yaşayacaklar. (Amin!) Okulla ilgili bir hediye olacaktır, yani kanımca.:img-wink:

Mahkeme haziranda.. dolayısıyla daha çok var okulun başlamasına..Ahmet davayı kazanıp velayetini bile alabilir..adli tatil ne zaman başlıyordu ki?:( Eğer alırsa ki ...........(neyse) Rüyanın okulun ilk gününü Necdet ve Yaseminsiz geçmesini isterdim..Gerçekten unutulmaz o gün..Ama maalesef ki Ahmet insaflı.. kızına kötü bir anı yaşatmaz..:img-yes:

Yatarken aklımdan geçmişti beyaz atlı prens ler vardır ya hayatta işte onun Necdet vesiyonunu düşünüp gülerek yattım..

Penbe Essekli Nej-Det

Ovalarda ormanlarda birbirlerine doğru koşuyorlar...Nec-Det'te Heidi kıyafetlerinden..

Arkadaşım Nec-Det
Kaç yıl oldu saymadım adaya gitmeyeliii...
Asırlar geldi geçti görüşmeyeli..
Hiç haber göndermedin o günden beri...
Yoksa Yasemin mi istemedi unuttun mu beni?
Dün yine yaralı kalbimi duuuyduum gözlerim doldu
O çörekli günlerimiz bir anııı oldu...
Ayrılık geldi başa katlanmak gereekk..
Seni çok çok özledim arkadaşım Nec-Met
Arkadaşım Nec Arkadaşım Det Arkadaşım Necdeeettt]

Eskileri okudum da....Ahmetin doğumgünü 25 Mayıs demiş Shevek
öyledir eminim ki fakat umarım senaristler bu 20 günü atlarken Ahmeti de unutmazlar:img-cool2

ceren durul
07-10-07, 13:52
benim anlamadigim dava niye bu kadar gec; niye yine 3 sene atladirlar;
niye yani; o 3 sene icinde neler olabilirdi;

hem bence o kücük kiz cok tatliydi simdikinden; o kadar tatliydi ki insanin yanina gidip sevesi geliyordu ... bu kiz biraz büyük hani :icon_whis

anita
07-10-07, 14:44
bu dizinin en güzel yonu muzikleri ya o muzikler olmasa bu dizi cekilirmi özeliklede yasemin sacmalamalrina en kizdigim sey yaseminin ahmetin karsina gecip necletin yüzünden gelmedim demesi ahmet ne yapsa yeridir adam surgun hayati yasamis yilarca kendini acilar icinde bogmus yaseminin dedigine bak bu askmi

eylul
07-10-07, 15:06

Sevgili Merv...

Aslında sizi çok iyi anlıyorum çünki herkesin henüz çözemediği pek çok konuyu kalbinizde ve aklınızda yargılamışsınız, tartışmışsınız aklamışsınız ve bunlara geri dönmek size boş ve anlamsız geliyor farkındayım.....

Kaç kez olursa olsun ben her zaman herkesin duygularını ve düşüncelerini paylaşması taraftarı olsamda....

Zaman zaman sizlerden bazı konularda ayrılıyorum ve acaba yazmasam mı diye düşünmeye başladım...Ama canlar insanın canı çekiyor..Okuyunca düşüncelerini yazmak istiyor)))

Son seçimlerde Anayasa profösörleri dahi aynı hukuk maddesi için çok farklı yorumlarda bulundular.

Hepsi olayı , kendi farklılıklarını , inandıkları potada çözmüşler ve karşı tezleri çürütmüşlerdi....

Haklılık bence galiba kalplerde nihayetleniyor ve her kalpte aynı şekilde atmıyor sonuçta.

Mesela diyorum ki ; Evet bence de Necdet fedakardır....

Necdet asla Yasemin’i mahkemeye vermezdi.Necdet asla Yasemin’i üzmezdi..

Ancak Necdet Yasemin’i çok sevse de kendini daha fazla sevmektedir.Fedakarlığı da ki yer yer evet bence fedakarlıklar yapmıştır ancak kendisine zarar vermeme ölçüsüne kadar...

Artık öyle bir noktaya gelindi ki fedekarlığını yaptığı yada daha doğrusu yapmadıkmalarıyla sildi gitti.Bence fedakarlığının ne bir anlamı ne bir önemi var..Ama bence....

Sevdiği kadın için Necdet Necdet’i feda edemedi ya...Eline geçen kaç fırsatı kullanmadı ya...Yaseminden vazgeçmek Yasemin’in mutluluğu olacaktı...
Sevgisinin de gözümde pul kadar değeri yok..

Kendisi biyolojik baba olmamasına rağmen.....Rüyaya gerçek bir baba duygularını hissetti.İşte burada kabahati daha da büyük.

Bu yüce duyguyu duymasaydı babalığın kıymetini anlamazdı.

Ancak babalık ne demek anlamışsın Necdet...E öyleyse bu duyguyu gerçek babadan nasıl esirgersin ve bu duruma nasıl alet olursun...Hangi vicdan bunu kabul edebilir..
Necdet bir zamanlar fedakardı..Keşke olmasaydı...

Yasemin hakılıdır..Yer yer evet haklıdır.Olayın ilk gelişimindeki genç kızlık çaresizliğine , zavallığına çok incinmiştim..Ancak o kadersiz bir dönemdi..Yenebilmeliydi.Yanında sağlam bir dost..Kalbinde herşeye değecek bir adam vardı..Hatta uğruna ölünecek bir adam..
Ne sahip çıkabildi ne de kıymetini bilebildi...Böylesine aciz kadın karakterine oldum olası kızıyorum elimde değil...

Ve Yasemin’i öyle bir kimlik bunalımına soktular ki..Bu aşkın kurtulmasını çok istediğim için ben Yasemin’den artık hiç bir şey bekleyemiyorum.

Çünki onun bunu beceremeyeciğine inanıyorum.O dudaklarını kemirsin ellerini oğuştursun..Kaçsın..Mıymıylansın...Doğru dürüst ağlamayı , acı çekmeyi bile beceremiyor bence..

Bu nedenle büyük aşkın kurtarıcısı olarak maalesef Ahmet’i görüyorum.Bu Ahmet’e haksızlık...Bu konuda ne söyleseniz biliyorum haklısınız...Boynum kıldan ince ne diyeyim...

Ahmet bencildir....Şimdi bu söz ise...Gene bence..Tam olarak Ahmet’e uymuyor..

Ahmet Amerikaya gitmeden önce bir kaç satırı bir kağıda karalamak yerine mutlaka Yasemin’e ulaşmayı denemeliydi.
Bakire bir kızın hamile kalmış olabileceği gerçeğini daha önce düşünmeliydi.Bu ihtimal aklına bile gelmedi.
Mahkeme olayı ise....Bu mahkeme olayını sizler her ne kadar Ahmetin başka çaresi yok tu olarak nitelendirsenizde...Bence....
Onlara mahkeme yakışmadı.Hiç yakışmadı.

Çare neyse Ahmet bulup çıkartmalıydı.Kalbindeki duygular yerine hukuk maddelerini tercih etmemeliydi.

Beni mahkemeye veren adamı aşkından ölsem o benim aşkımdan ölse , asla istemem.Hele ki olay duyulduğunda gurur kırıcı pozisyonlar içeriyorsa .
Hakimlerin karşısında yargılanmış bakışlar artık sadece hasımdırlar..Bütün yüce değerlerinden arınmış sadece bencilce kendi isteklerine odaklanmış hasım bakışlar.Ne işi vardı bu bakışların bizim dizimizde...

Ben Hatırla sevgili dizisinde bu mahmeke olayından nefret ettim.Şu anda da tek dileyim bu işin bir an evvel bitmesi........Ama tabii bu benim isteğim...

Bu mahkeme olayı kaçınılmazdı ve Yasemin bu şekilde süründürülmeliydi diye düşünen tüm canlara saygılarımı sunarak onların bu beklentilerinin sonuçlarını beklemekten başka çarem kalmıyor...

Bir daha mahkeme ve bu olaydan olağanüstü nefret etmemden bahsetmeyeceğim.

Ve meşhur itme-çekme sahnesi

Bu konudaki düşüncem ise ;

Ahmet ne yapsa duydusal travmasının girdabından kaynaklanıyor.......Yasemin’i bilerek yada bilmeyerek, isteyerek yada istemeyerek kırabilir...Ondaki duygusal yıkım.....Söyleyecek söz bulamıyorum.

Dilerim o girdap ikisini birden yok etmeden durulabilir....

Ancak o gece yaşanan olayda...Yasemin’in bu olaya alınma lüksü bence var.....Çünki Yasemin bu olaydan alınmayacak kadar kalın derili biri olsaydı zaten Ahmet onu bu kadar sevemezdi herhalde diye düşünüyorum...

Yasemin Ahmet’e öyle büyük bir kötülük yaptı ki....Sizinde söylediğiniz gibi...Çocuğunun en güzel anlarını çaldı ondan..Katliam gibi bir şey bu...

Birlikte geçirebilecekleri ne şahane gündüzler ve geceler vardı..Hayatı çaldı Yasemin.Bunun ağılığı altında da ezilmiyor ya..

Androhit diyorum onun bu duvar hallerine .

Aslında Ahmet Yasemin’i bu kadar sevmemiş olsa ....İçimden dileyecek çok başka şeyler geçiyor ya.

Sevgili senaristlerden yarattıkları büyük aşka layık yeni bir Yasemin yaratmalarını istiyorum.Onurlu ve gücünü kalbindeki derin duygulardan alan....Ahmeti cehennemden cennete uçuracak bir Yasemin....

inci91
07-10-07, 15:12
ben bu diziyi çok severek izliyorum ama rüyanın değişmesi hiç hoşuma gitmedi ve yasemin ahmete sarıldığında ahmet itti bu sahneyi çok abartılı buldum gidişatını çok merak ediyorum

yamisis
07-10-07, 15:18
arkadaslar yaa ruya konusunda kımle konuşduysam herkes bızım gıbı düşüniiiiiii:img-yes: herkes diyoki o ne be kabus gibi ıykkk..:img-icecr yani şimdi tabi ruyayı canlandıran cocukcagızın bi suçu gunahı yok tabi o da şirin eğer 8-10 yaş cocuklar arasında kıyaslama yapacak olursak :img-wink:....ama bızım ısyanımız senarıstlere...:icon_whis karinanın şirinliğine,her nekadar bazen sinir olsamda o bıcır bıcır konuşmasına alışmışken bırden 7 yaşında dıye 10 yaşındakı cocugu cıkarırlarsa karşımıza derız bızde nooluyoruz diye...
ya eğer ruyayı bır sure gostermeselerdi bu olaylar olurken zor ama bır sure ortalarda gözükmeseydi ve sonra ne bilim 2.sınıf dıye bu cocugu koysalardı o zaman tamam okey derdik ama 2 gun once şirin ruya salonda resım yaparken ıkı gun sonra yenı ruya cıkınca karşımıza yuh ne bu ya dedık haklı olarak...:img-polic ne bilim ya çok kastıkları ıcın ılla berene benzesın ılla ruyanın kucuklugune benzesın dıye herhalde ruyadan azıcık daha buyuk duran bırını bulamamışlar ne gerek vardı bukadar kasmaya ruyadan az bıraz daha koyu tenlı olsaydı bıle bu kadar goze batmazdı ıstanbul gunesınde kararmış kız derdık otururduk :happy0064 yada eger bu yenı ruyayı zaman atlamasından sonra cıkarsalardı onumuze he ne şirin olmuş derdik. işte boyle akılsızca ış yaptıkları ıcın bu kadar gozumuze battı budurum ..

neyse uzulmeyelım nasıl olsa karina gıbı şirin bi kızı hemen başka bi projede goruruz ınşallah...ya ayrıca bu kadar küçük bi durum ıcın ne kadar büyük bir yorum yapmışım oda tartışılması gereken bir konu efeeeeeeeem....:img-blush:img-icecr

OXFORD
07-10-07, 15:26
Bakire bir kızın hamile kalmış olabileceği gerçeğini daha önce düşünmeliydi.Bu ihtimal aklına bile gelmedi.

Sevgili eylul,söylediklerinizi beğeni ile okudum katılmadığım noktalar olsa da..
Fakat burayı pek anlayamadım.
Ahmet'in müneccim gibi bir hali mi var?Yasemin sadece Ahmet ile görüşmek istediğini söyledi,annesi söylemedi..
Ahmet tek bir seferlik olay sonrası kendisine söylenmediği,herhangi bir şekilde belli edilmediği bu gerçeği nasıl düşünebilir?
Bir erkek çocuğu olup olmadığını asla kesin bir şekilde söyleyemez.Çocuk konusunda en kesin bilgiyi her zaman 9 ay karnında taşıyan anne bilebilir..
Bu ihtimalin aklına gelmesi için bir sebep olmadı ki?
"Babasına çok benzeyen yönleri de var"Yasemin'in iması sadece o istasyonda söylenen bu sözlerdi..

Şu rüya konusunda herşeyi anlıyorum alışmamış olabilirsiniz(evet ben de alışamadım 2 dakikada bu mümkün değil zaten),soğuk bulmuş olabilirsiniz...Ama küçük kızla sevimlilik adına karşılaştırma yapmak pek de doğru değil.
Çünkü küçük çocuklar büyümüş hallerine göre hep daha sevimlidir.Üzerinde bir bebek masumiyeri barındırır....
Dizideki 30 yaşındaki bayan ile 4 yaşındaki bir çocuğun sevimliliğini nasıl karşılaştırma konusu yapmıyorsak bunu da yapmamalıyız bence.En azından sevimlilik adına.Biz onları RÜYA karakterine can verme yeteneği ile karşılaştıralım:img-yes::img-yes:

yamisis
07-10-07, 15:41
ayyyyyyyy şimdi oyle ahmetle ruyayı gorunce yanyana uzuldum bee....yazık adama.... ..yasemin yuzunden rahat nefes alamıyor..ama bu kadar yasemının dedgı yalan dolana ragmen bır anda kızını bagrına basmaya hazır...basmayacaktıda ne yapacaktıki...ken çekiyor işte....:img-blush:img-in_lo

necdetin fedakarlıgını temcıt pılavı gıbı sureklı onumuze getirmeyhin kaçkez o yazılanları cürüttük diyen merve arkadasım kusuruma bakma ama bız burda tezlı roman yazmıyoruz yada belgesel çekmıyoruzkı :img-icecrtek bır duşunce olsun ortada....bana doğgru gelen sana gelmez ..bu konuda hıc bır şey yapamazki kimse... burası yorum formu adı ustunde .oyuzden tek bir duşunce olması garip durur.

eğer yapılacak olan farklı yorumlara tahammul edemıyorsan bu senın problemın ama kımseye şunu yazmayın bu yorumu bır daha gormıım gibi kelımeler sarfetmen ne bılım garip olur bence!!!

evet ben necdetı bu dızıdekı nasıl denır favorı karakterım olarak goruyorum :happy0064 ama onu sevıyorum onu anlıyorum dıyede her yaptıgını elbettekı haklı bulmuyorum

bunu yaparsam daha cok koru korune saçma sapan bı konuya bağlanmış olurum..nasılki burda kimse yasemini sevene bişi demiyorsa ama kendide sevmek zorunda diilse necdeti haklı bulanlarada bişey demek başkalarına düşmez sanırım!!!:img-polic

ben zaman geldi hamedi bile necdete karşı haklı buldum yerı geldi yasemini anlamaya onun yaptıklarına hak vermeye çalıştım.ama gel görki artık yaseminin hiç bir yapacağı şey onu benım gözümde haklı çıkaramaz ne necdete karşı ne de ahmede karşı...tabi eğer yasemini hakl ıgorenler varsa bu onların fikridir saygı duyarım demekki onlar benim göremediğim başka taraflar gormuşler derim.

bilmem anlatabildim mi?

bu forumda eskıden o cok gusel muhabbet ettiğimiz gunlerı arar oldum..şimdi tabiki gene gusel ama 1.sezonda olan forum havasını bulamıyorum.yazıcagımı yazıp cıkıorum...sureklı o bazı olaylara donmım dıyorum ama donmek zorunda kalıyorum ..bir çok kişi buraya yorum yazmaktan vazgeçti..neden?
sanırım açıklamama gerek yok .. bu dar bakış açılarından kaynaklandığını farklı görüşlere tahammül edilmemesinden oldugunu bılmem anlatmama gerek varmı???

_hnd_
07-10-07, 16:16
aradan sanırım 1 yıl falan geçti
rüya yaseminde kalmış kan tesiti doğru sonuç vermmeiş o dönemdi doğru verilmesi beklenmiyodu
yaseminle necdet hala evli mahkeme sona erdiyse bunlar neden hala evli
yeni rüyada tatlı yine annesine benzetmeyi başarmışlar ama bu sefer babasınada benziyo
sarılma sahnesinde ahmetten bekleidğimiz davranış geldi ama bu yasemine çok ağır oldu
yeni bölümde nezehat gelito sanırım
onun olaya yaklaşımı nasıl olcak onu merak ediyorum
doğum gününde ışığın ahmetle rüyanın resmini çekmesi
birde defnenin halasının yanına gelip izlemesi çok güzeldi
ahmet hediyesini verip gider herhalde ama mumları üflemesini bekler herhalde

arwen61
07-10-07, 16:19
aradan sanırım 1 yıl falan geçti
rüya yaseminde kalmış kan tesiti doğru sonuç vermmeiş o dönemdi doğru verilmesi beklenmiyodu
yaseminle necdet hala evli mahkeme sona erdiyse bunlar neden hala evli
yeni rüyada tatlı yine annesine benzetmeyi başarmışlar ama bu sefer babasınada benziyo
sarılma sahnesinde ahmetten bekleidğimiz davranış geldi ama bu yasemine çok ağır oldu
yeni bölümde nezehat gelito sanırım
onun olaya yaklaşımı nasıl olcak onu merak ediyorum

herhese merhaba iftarımı açtım geldim iftarını açan ve açacak olan herkese afiyet olsunbye

hnd arkadaşım aradan 1 yıl geçmedi,kan testide henüz yapılmadı yani daha belli olan birşey yok rüya kısa sürede büyütüldü geç bile kalınmıştı aslında

nezahatide sanırım gelecek bölümde göreceğiz onun da yaseminin yanında olacağını biliyoruz ama selmayla ve diğer gürsoylarla arasında neler geçer tahmin etmek zor tabi

_hnd_
07-10-07, 16:34
herhese merhaba iftarımı açtım geldim iftarını açan ve açacak olan herkese afiyet olsunbye

hnd arkadaşım aradan 1 yıl geçmedi,kan testide henüz yapılmadı yani daha belli olan birşey yok rüya kısa sürede büyütüldü geç bile kalınmıştı aslında

nezahatide sanırım gelecek bölümde göreceğiz onun da yaseminin yanında olacağını biliyoruz ama selmayla ve diğer gürsoylarla arasında neler geçer tahmin etmek zor tabi

1 yıl geçmedimi bi bölüm deki arkadaşlar yılın 1971 geldiğini söylendi
1 yıl geçmediyse gerçekten çok iyi olduu ama rüyanın kısa sürede değiştirmeleri mantıksız oldu
nezahatin yaseminin yanında olucağını biliyorum ama diğer aileyede hak vermeli direk yasemini korumamalı

merhem
07-10-07, 16:55
merw tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle

Burasi koskoca bir forum, Hs izleyicileri sadece ahmetci yaseminci yada tek necdetci d