Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-21

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zeyneps
16-10-07, 09:36
BS'deki Orhan 'la Necdet'in durumu çok ama çok farklı orada Ali'nin karısı ölüyor ve Ali'de hapse giriyor çocuk ortada kalıyor tabi bu onların hırsızlık yapmasını gerektirmezdi:hıh Buradaki durum çok çok çok farklı burada çocuğun babası var üstelik çocuğunun annesine deliler gibi aşık bir baba ama ne oluyor güya fedakarlık adı altında direk 20 yaşında ve o sırada sağlıklı düşünemeyecek ve belki de gurur yapabilecek bir kıza (ama bebeği için gurur yapmamalıydı:hıh) direk balıklama evlenme teklif ediyor onun yerine arkadaşım dediği kişiye bir kez bile ulaşmaya çalışmıyor (hani bu adam Rüya'yı çok düşünüyordu geleecekte neler olacağını hesaplamadı mı :hıh) orada asıl düşündüğü de Rüya olmuyor aslında sevdiği kadının bir gün kendisini sevebileceğine dair tutunduğu umut oluyor :img-yes:
Necdet aslında kimse tarafından kullanılmıyor ve aslında Yasemin'in yanında kalmak çok hoşuna gidiyor yorulmuş sıkılmış olabilir ama hoşuna gidiyor o yüzden Yasemin'in Necdet'i kullandığını düşünmüyorum madem kullanılmak istemiyordu balıklama evlenme teklif edeceğine üstelik arkadaşının "karım" dediği ve emanet ettiği kişiye gidip Ahmet'le konuşsaydı bunlar öyle süslü laflarla işine gelen cevapları almakla olmuyor:hıh (bknz: Bu hikayenin baş kahramanı sensin Necdet bütün bu karmaşayı sen yarattın!!!!!!)...
Bir de bunları yaparken hiç mi hiç utanmıyor formalite evlilik teklif ederken yüzü bile kızarmıyor demiyor ki "ya bu arkadışımın aşık olduğu kadın karnındaki çocuk da onun çocuğu " böyle bir şeyi ancak iki yüzlü biri yapabilir ve o sırada hatırlarsanız Ahmet Necdet arasında bir düşmanlık bile yoktu her şey aralarında hallolmuştu bu nasıl bir aymazlıktır !!!!!!!!!!

VE Necdet'in Ahmet kadar Rüya'yı düşündüğüne inanmıyorum eğer düşünseydi hala Rüya'yı Ahmetten uzaklaştırmaya çalışmaz aksine ona yaklaştırmaya çalışırdı o hala Rüya'yı kaybetmeme derdinde bir de Yasemin'i bu sırada da Güzide'yi kullanmaktan da çekinmiyor

Edit : İster BS'deki Orhan Murat'ı çok sevsin ister HS'deki Necdet Rüya'yı çok sevsin bu onların bir şekilde haksız bir sevgi elde ettiklerini hırsızlık yaptıklarını ve gerçeği sakladıkları gerçeğini değiştirmez bknz:Hakikati kim değiştirebilir ??????;
Orhan:O benim oğlum (Necdet:O benim kızım)
Ali:Hiç zannetmiyorum (Ahmet:Hiç zannetmiyorum !!!)

Messa canım hayırlı olsun bende bir ara yanlış gördüm zannetmiştim "Allah Allah ben niye hiç farketmedim " diye düşündüm bir an hayırlı olsun canım :img-in_lo

ehlocan
16-10-07, 09:41
Arkadaşlar yorumlarınızı Hatırla Sevgili dizisi konusu ve karakterleri üzerinden yapınız..Oyuncuların birbiri ile kıyaslanması (Elbette saygı çerçevesinde buda olabilir ama ilgili başlıklarda) yada diğer dizilerle kıyaslanması konuları çok başka boyutlara taşıyor ve ortam geriliyor..Daha dikkatli olacağınızı umuyoruz..

Sevgiler
Ehlocan

arwen61
16-10-07, 09:42
evet hemşehrim resmen romatizmalarım azdı...birden kışa döndük..:icon_whis
çalışmalarımı beğenmenize sevindim..ancak son bölümler Ahmet karakterine güzel resimler çekilmemiş , pek bulamadım..
Cuma günü gece 12 olunca bir yorgunluk sorma ben bu arada M&H de izliyorum..neyseki Beyaz show geldi, rahatlama seansı olsun...

Ahmet daha çok bekleyecek gibime geliyor..bu sezon yılbaşında önce vuslat olmazz..ancak kızı ile yakınlık kurması ve adım atması bir gelişme olsa gerek..
.hemşo şarkıyı anımsayamadım ben..:img-in_lo..ancak Doğuş'un bir şarkısı vardı..**senin mi olacağım sana mı kalacağım ne teselli versin bana..****Ahmet'ten Yasemin'e gitsin..:happy0064

Necdet iki tarafı da idare eder...yasemin'le oturma odasında planlar yapar.. Mesude'ye gider aşkını yaşar...:img-yes::img-yes:

badgercim, ne oldu bilmiyorum ama forum kavgalarından ,sürtüşmelerinden bıktım....:img-pilot

kız sonay allah iyiliğini versin mesude kim ? necdetinkinin adı güzide:)

dizinin senaristi arkadaşlara bir mektup yollamış ve yaseminle ahmetin barışacaklarını söylemiş bizde o yüzden bu dargınlığın çok uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz:img-yes:

yazdığım şarkıda epey eski hatta hababam sınıfının bir bölümündeki meşhur müsamere sahnelerinden birinde rahmetli kemal sunal beyaz takım elbisesiyle ali rıza binboğa olmuş bu şarkıyı söylüyordu sağ elini sürekli yukarı kaldırarak(meşhur ali rıza binboğa hareketi):D ama senin yazdığın şarkıda gayet uyumlu canım:good:

edit:badgercanım her kelimende haklısın ben bu iş daha fazla uzamasın istiyorum inan bu tip olaylardan bende çok bıktım:img-yes:

messa canım hayırlı olsun:img-in_lo

badger
16-10-07, 09:45
Orhan + Necdet:Ben onun babasıyım.
Ali + Ahmet: O da benim evladım..

Bu kadar...Babasıyım demekle olmuyor..Bunu Necdet de biliyor..Çırpınması bundan..Rüyanın Ahmetin kızı olduğunu biliyor ve Ahmetin onu almak istemesini de doğal buluyordu..bknz:Ahmet, Yasemin ve Rüyayla trende karşılaşmasından sonra Teoyla pastanede konuşması..tabii Teo ara gazıyla..yine çevrildi..bknz:Ama ona sen baktın Nezdet..onu seviyorsun..onun babası sensin..
Aslında Necdet, yola girecek te etrafındakilerden de hemencecik o istekleri bitmez egosu etkileniveriyor ve dönüveriyor..

Neyse Necdetle ve tartışmalarla güne başlamak yersiz...

Eveett..ne olacak bu gidişat onu konuşalım...:img-pilot

Messacığım, Bölüm sorumlusu görevin hayırlı olsun..:img-icecr:happy0064

goldrose
16-10-07, 09:49
Yettim çanlar:)
Evet ne diyoruz şimdi,gidişat ne olacak?
2 şıkkı da düşünelim o zaman.
1-Yasemin mahkemede artık gerçeği söylerse ne olur?
2-Yasemin inatla halen Rüya Necdetin kızı derse ne olur?(Bu zayıf bir ihtimalde olsa konu Yasemin olunca bir durup düşünmek lazım)

PERİİ
16-10-07, 10:05
zeyneps seninde dediğin gibi dizi uzasın diye koyuldu mahkeme sahneleri ahmet yasemin gelse özür dilese bi şekilde affederdi necdet de yasemin istese kolayca ahmetin rüyanın babası olduğu gerçeğini kabul ederdi nüfus işinede razı olur yaseminden boşanırdı ve bizde ahmet mi necdet mi haklı konusunu yaşamazdık sırf bu tartışmalar olsun dizi biraz daha ilgi çeksin diye yapılmış bir kurgu bizde bu kurgunun içinde yoğrulan forum olduk boşverin arkadaşlar iki gün sonra yaso ve ahmet barışcak bizde mutlu olacaz nasıl olsa

şevkete gelince bana çok hasta gibi geliyor onu Kara Y. gördüm inşaallah diziyi bırakmaz hastalandı sonrada öldü olmaz umarım tamda rızayla eskidende iyi olmuşken

fatma-1721
16-10-07, 10:10
Şevket bence bir süre yaşayacak..Rızanın kadim dostu için sağlamaya çalışacağı YAR birlikteliğini görünceye kadar...

Ancak kalp yetmezliği bir süre sonra onun vücudunu bitirebilir...Bu konuya Fatmaçan cvp versin..Ehh ne de olsa üstad o'dur..:img-wink:

Peki elimden geldigince cevaplamaya calisiyorum:

Kalp kaslarindaki kasilma bozuklugu kalp yetmezliginin esas nedenidir.Kalp krizi geçiren bir hastada eger kalp yetmezligi de mevcutsa bu kisilerin tedaviye yanitlari daha zordur. Kalp krizi sirasinda meydana gelmisse kisinin kaybedilme olasiligi daha fazla olmaktadir(Sevket bey de daha önce kalp krizi gecirmisti)Bu hastalik üce ayrilir:Sol kalp yetmezligi,Sag kalp yetmezligi ve Kaonjestij kalp Hastalıgı(Sag ve sol kalp yetersizligi bir arada oldugu zaman görülür).Sevket bey de hangisinin var oldugunu bilemiyorum :icon_whis. Kalp yetmezliginin tedavisi dünyanin her yerinde zordur.Ilac tedavisi veya anjiyo sonrasi balon ya da cerrahi islemlerde uygulanabilir.Bu hastalara tavsiyelerimiz: Sigara içmeyin,mümkün oldugunca tuzsuz yemek yiyin,uykularınızı ihmal etmeyin,istirahat edin ama devamlı olarak yatmayın,sinirlenmeyin, üzülmeyin, her seyi kendinize dert etmeyin(buda bizim kit akilli Yasemin var oldukca nasil olabilir ki:icon_whis)

Tiptan verebilecegim bilgiler bunlar,Sevket amcanin isi zor,ama allahtan ümit kesilmez.

badger
16-10-07, 10:19
İşte beklediğim yanıt buydu:

Bu hastalara tavsiyelerimiz: Sigara içmeyin,mümkün oldugunca tuzsuz yemek yiyin,uykularınızı ihmal etmeyin,istirahat edin ama devamlı olarak yatmayın,sinirlenmeyin, üzülmeyin, her seyi kendinize dert etmeyin(buda bizim kit akilli Yasemin var oldukca nasil olabilir ki)

Diyorum ya bu adamın ve Ahmetin kalbini götüren bu kız..umarım akıllanır da akkılı işleri hem kendi adına hem de başkaları adına yapar artık..

Evet son cümleni şu şekilde ekliyorum..HS Senaryosu için de Allahtan ümit kesilmez...:) bknz:aklın yolu birdir..:)

Teşekkürler Fatmaçan bizi Viyanadan aydınlattığın için..:img-in_lo

dalya
16-10-07, 10:23
Bicak Sirti ve Hatirla Sevgili'yi karsilastirmak cok yanlis, iki dizi arasinda koooocaman bir fark var :img-wink: Ali cocuguna sadece yakin olmaya calisiyor. O'nun psikoljosini bozmak istemiyor, hayatini mahv etmek istemiyor. Ahmet bu durumda daha düsüncesiz davraniyor.
Nisan ve Orhan'inki gercek bir evlilik (her ne kadar ask evliligi olmasa da) Necdet ve Yasemin'inki degil. Necdet Rüya'ya baba olmak icin evlendi Yasemin'le.. Tabii Yasemin de onu sever diye ümidi vardi ama zamanla bunun nerdeyse imkansiz oldugunu gördü ve Yasemin onun "gercek" karisi olmak istediginde onu redetti :good:
Ve bu durumda Yasemin Nisan mi oluyor :icon_sorr Inanmam..

SONAY T.
16-10-07, 10:23
kız sonay allah iyiliğini versin mesude kim ? necdetinkinin adı güzide:)

dizinin senaristi arkadaşlara bir mektup yollamış ve yaseminle ahmetin barışacaklarını söylemiş bizde o yüzden bu dargınlığın çok uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz:img-yes:

yazdığım şarkıda epey eski hatta hababam sınıfının bir bölümündeki meşhur müsamere sahnelerinden birinde rahmetli kemal sunal beyaz takım elbisesiyle ali rıza binboğa olmuş bu şarkıyı söylüyordu sağ elini sürekli yukarı kaldırarak(meşhur ali rıza binboğa hareketi):D ama senin yazdığın şarkıda gayet uyumlu canım:good:

edit:badgercanım her kelimende haklısın ben bu iş daha fazla uzamasın istiyorum inan bu tip olaylardan bende çok bıktım:img-yes:

messa canım hayırlı olsun:img-in_lo

:benden bir gaf daha Mesüde değil..Güzide...:happy0064:happy0064
senarist nasıl böyle bilgi veriyor ki?..öyle olsun bakalım, görelim?..

bu dizide yan nesneler ,evler ,mekanlar çok uyumlu bunu söylemek istedim içimde kalmasın...yaz başı bir kar yağdırma sahnesi vardı çok beğenmiştik, yaz günü kar yağdırma masrafına girdiler...sokaktaki satıcı arabası üzerinde 2 patates çuvalı..o günlerde pembe sitede newat abla ile konuşmuştuk..çok detaylı çalışıyorlar demiştik..:img-yes:

.Sıla o günlerde çok dar alanda sürüyordu....:img-yes:

dalya arkadaşım dizilerin yorumunda kıyas yapmak çok normal bence...bu forum dünyasında bunlar olağan şeyler...

arwen61
16-10-07, 10:41
fatmaçan taaa viyanalardan verdiğin önemli bilgiler için çok teşekkür ederim:img-in_lo

şevket bey 2.kez büyük bir kriz geçirdi ve ikisindede yasemine üzülmüştü acaba bu kızın isminin başına birde terminatörmü eklesek he ne dersiniz çanlar;

terminatöryasemin:img-gun:

kara yılandada aktif bir rolü varsaki sanırım öyle şevket amcam yakın zamanda gidici olabilir ama madem gidecekti o zaman niye iyileştirdiler diyede sormadan duramıyor insan:img-huh:

zeyneps
16-10-07, 11:10
Ben Ahmet'in daha düşüncesiz davrandığına inanmıyorum Rüya ve Ahmet arasında zaten bir yakınlık var o yüzden Rüya'yı kendine alıştırmasına gerek yok ikincisi hemen nufüsuna aldı diye çocuğu oturtup "ben senin babanım " diyeceğini sanmıyorum sadece o hakkı olanı istiyor çocuğunun nüfusunu üçüncüsü bu saatten sonra yapılabilecek bir şey de yok zaten çocuğu sonsuza kadar mutsuz etmeyelim diye hiç söylemeyecekler mi ha bugün ha yarın söyleycekler ben söylenilmesi taraftarıyım her geçen gün yani büyüdükçe alacağı yara artacak :img-yes: Bir de şimdi Yasemin gerçeği söylerse yalan beyandan ceza alacaklar mı merak ediyorum neyse ben kaçayım derse doğru bilmiyorum ders arasında gelebilirim belki :sad53::sad53:

arwen61
16-10-07, 11:20
Ben Ahmet'in daha düşüncesiz davrandığına inanmıyorum Rüya ve Ahmet arasında zaten bir yakınlık var o yüzden Rüya'yı kendine alıştırmasına gerek yok ikincisi hemen nufüsuna aldı diye çocuğu oturtup "ben senin babanım " diyeceğini sanmıyorum sadece o hakkı olanı istiyor çocuğunun nüfusunu üçüncüsü bu saatten sonra yapılabilecek bir şey de yok zaten çocuğu sonsuza kadar mutsuz etmeyelim diye hiç söylemeyecekler mi ha bugün ha yarın söyleycekler ben söylenilmesi taraftarıyım her geçen gün yani büyüdükçe alacağı yara artacak :img-yes: Bir de şimdi Yasemin gerçeği söylerse yalan beyandan ceza alacaklar mı merak ediyorum neyse ben kaçayım derse doğru bilmiyorum ders arasında gelebilirim belki :sad53::sad53:

rüya ve ahmet çok yakın doğru zeynepçanım ama şöylede bir gerçek var rüya necdete tapıyor en ufak birşeyde hemen baba diyerek ona koşuyor bende gerçeklerin uzun süre saklanması taraftarı değilim rüyanın biran önce bu duruma alışması,ahmeti babası olarak benimsemesi lazım çünkü yıllarca baba deyip bu kadar bağlandığı bir insandan kopup ahmete yaklaşması bu anlamda hem zor olabilir hemde zaman alabilir:img-yes:

sende git bakalım dersine çanım en mühimi ders ondan sonra görüşelim olurmubye

adıyok
16-10-07, 11:56
ahmet ve rüya arasında yakınlık var elbette ama ahmeti arkadaş olarak annemin babamında çok eski arkadaşı diyerek bir bağ kuruyor. babası olduğunu öğrenince çok sarsılacak zavallı çocuk. necdet bir anda yabancı olacak gözünde. hiç bir kan bağı olmayan bir yabancı. üstelik necdete çok bağlı rüya. bunun suçlusuda yasemin rüya necdete bağlanmadan boşanmalıydı necdetten.

birde aklıma şu takılıyo kaç gündür. bu senaristler uzatmalarla geçiştiriyor kaç bölümdür. acaba hakim yasemine o iğrenç soruyu sorduya "bu çocuğun babası kim ahmetmi necdetmi ?"diye. (salak yasemin nasıl bir duruma düşürdü kendisini.) yasemin cevabını vermeden bayılacak hastaneyemi kaldırılacakki. böyleliklede dava ileri bir tarihe ertelenebilir.

yasemin hanımda ruh ve sinir hastanesinde dramatik anlar yaşar şuursuzcaa.

badger
16-10-07, 12:21
rüya ve ahmet çok yakın doğru zeynepçanım ama şöylede bir gerçek var rüya necdete tapıyor en ufak birşeyde hemen baba diyerek ona koşuyor bende gerçeklerin uzun süre saklanması taraftarı değilim rüyanın biran önce bu duruma alışması,ahmeti babası olarak benimsemesi lazım çünkü yıllarca baba deyip bu kadar bağlandığı bir insandan kopup ahmete yaklaşması bu anlamda hem zor olabilir hemde zaman alabilir:img-yes:

sende git bakalım dersine çanım en mühimi ders ondan sonra görüşelim olurmubye

Tabii ki ertelenmemesi gereken bir konu..Ancak..burada Yaseminin ve Necdetin artık bazı şeyleri idrak etmesi şart..Önceden de dedim..çocuklar değişen şartlara uyum gösterir ve kabullenirler...Ama onlar için durumu zorlaştıran çevrelerindeki önem verdikleri yetişkinlerin onlara neler hissettirdiği ve bununla beraber geliştirdikleri tavırlardır ..

Burada Necdet, şayet gerçekten bu çocuğu düşünüyorsa, babalık yapmak istiyorsa Rüyaaa! krizlerinden vazgeçip, yıllarca haksız yere işgal ettiği babalık görevini Ahmete bırakmak zorundadır...Bunu tabii bir de Yaseminin bu konuyu aynı ölçüde idrak edip Necdete gereken telkinleri yapması ve kendisinin de bu doğrultuda davranmaları gerekiyor..Artık 7 senelik süreçte ne olduğunu bıdı bıdısını bırakıp, Ahmetten çaldıklarını bir şekilde iade etmeleri ve bunu sonuna kadar götürmeleri gerekmektedir..Tabii ki bu süreç, papatya bahçesindeymişçesine olmayacaktır..Özellikle Necdetin bu konudaki egosunu yenmesi gerekiyor...Göreceğiz???!!!:img-pilot

Ne kadar bunu zorlaştırırlarsa, özellikle Rüyanın hayatını daha da berbat edecekler o da ayrı bir konu..Kendilerinin ne hissettiği ya da ne hissettiği önemli değildir..bknz: çocuk bakmak, insanın egosunun üstü bir konudur..:img-yes:..onunla yumurta tokuşturup, masallar anlatmak hiç değil..

Neyse çıkıyorum..Görüşürüzbye

goldrose
16-10-07, 12:42
Gerçek ortaya çıktıktan herkesi daha zor bir süreç bekliyor aslında.Necdetin halen Rüyaya yapışıp kalması(bknz,doğumgününde gerçek babası oraya kadar geldiği halde onu orada tutmaya çalışmaması aksine bakışlarıyla kaçırmaya çalışması)işi iyice zora sokacak.

adıyok
16-10-07, 13:11
[QUOTE=PERİİ;5089540]bayanlar ağzınıza hiç yakışmıyor salak felan okuduklarıma inanamıyorum :img-yes:çoğu arkadaşım bu sözü kullanmış:img-wink: yasemin bir hata yaptı bedelini kat be kat şu anda ödüyo ödüyecekte ee o zaman siniriniz artık bitsin sonuçta sizinde istediğniz gibi yasemin acı çekiyo sevdiği adamı kaybetmek üzere üstüne katmerli olarak bide kızını kaybetcem diye bocalıyor olay bu azcık onuda anlayın

yaseminin acı çektiğini sanmıyorum. yasemin ahmete bir söz vermişti ve o sözünü tuttu. ne yaşarsak yaşayalım ben senin karın olacağım demişti. hoş bu sözünü bozmaya yeltenmiştide kurtarıcı necdet kabul etmemişti. yasemin anne ve sevdeği adamın kızından bu zamana kadar ayrılmadı. sonuçta sevdeği adamın bir parçası hep yanındaydı. kızıyla avuttu kendisini. yapmayın ahmetin çektiklerinin onda birini yaşamadı yasemin. nikahta görünce ahmet nasıl perişan olmuştu. bittim bende tv karşısında hamile olduğunu duyduğunda annesine "hala umudum varmış"demesi kadar acı çektimi yasemin. necdetin sözde fedakarlığına karışılık yasemin hala necdet üzülmesin diyebiliyor sevdiği adama!!! yaseminin yaptıklarının tek açıklaması varbence. yasemin: korkak, ne istediğini bilemeyen kendi ayakları üstünde duramayan biri.

_hnd_
16-10-07, 13:31
necdetin yasemindne hiç bir zaman ümit beklememsi lazım
belki rüya olmasaydı bi şansı olabilirdi ama rüya olduktan sonra bu şans bitti gibi bişey
çünkü yaseminin sevdiği adamın parçası var yanında rüyaya her baktığında onu hatırlıycak ve doğal olarak ona ne kadar aşık oldunu hatırlıycak
yasemin necdetin gerçekten karısı olmayı istedi ama bunu gerçekten istediğindne değilde kıskançlıktan o anki Ahmete olan kızgınlığından (hoş Ahmet bişey yapmadı ama hanım efendi kızmak için yer aramış olabilir) ve yasemin için en önmelisi necdeti mutlu etmek için istemiştir ama Allahtan necdet aklı başındaymışki o akşam kabul etmedi kısaca yasemin sözünü tutmuş olduu

resimseçici
16-10-07, 14:07
Herkese merhaba,
Epeydir yorumlarınızı okuyorumda. Nejdet suçsuz diyenler, Ahmet’in zaten hiç suçu yok diyenler de, bir tek Yasemin’i suçluyor. Öyle ya bu kız tek başına geldi bu noktalara. Rahatsızdı ya bu kız, rahat battı kendisine, durup dururken, her şey yolunda gidiyorken gitti Nejdet ile evlendi. (ruh hastası ya, en başta da kendisine acı vermekten çok hoşlanıyor. Kolay bir şey tabi. Delicesine başkasına aşıkken, öylesine yıllar yılı etrafa mutlu evli çift gibiymiş rol kesmek. Gerçekten kolaydır.) Neyse Nejdet, yılın ve Türk Milletinin en fedakar adamı oldu. Hatta neredeyse alkışlanarak(bknz:aile üyelerinin ki buna gürsoylarda dahil Nejdeti yücelten vay be biz kendimizi arkadaş sanırdık şeklindeki konuşmaları falan gibi) bu davadan sıyrılmak üzere. Gerçekten de kendisi çok fedakardır.!!!!!!! Aşkından öldüğü kadın yan odada yıllar boyu bir başka adam için ağlarken onu orada tutmak, hep daha fazlasını vererek minnet duygusuyla kendine bağlamak bu duruma da kulaklarını tıkayarak eşlik etmek epeyce fedakarlık gerektirir!!!!
Ahmet suçsuz gerçekten ve yılların bütün öfkesini haklı olarak Yaseminden çıkarmaya çalışıyor. Ancak bir kere bile dönüp de ailesine ‘’bakın bizi ne hale getirdiniz’’ cümlesini kuramadı. Bence önce babasına, mesleki hırsının kendisine ve en başta oğlu olmak üzere ailesine kaybettirdiklerini hatırlatmalıydı. Ayrıca annesinin de, onun adına verdiği kararın çok sevdiği oğluna neleri kaybettirdiğini hatırlatmalıydı. Kesinlikle onlardan hesap sormalıydı. Ahmet’i bu sahnelerde görebilmeyi çok isterdim. Aynı şekilde bir takım soruları zamanında neden Yasemine soramadığının hesabını sormalı kendine. Bana göre Aslında Ahmet' te çok güvenememişti Yasemine. Sonuçta onun hangi koşullarda neden evlendiğini hiç sorgulamadı ve doğum olayı ile ilgili olarak hiç hesap kitap yapmadı kendi kafasında. Ben onun, o zamanlarda daha sorgulayıcı bir tavır içersinde olmasını beklerdim. Kendisine nasıl da derin bir aşkla bağlı olduğu biliyordu Ahmet. Hele evlenir evlenmez hamile kalması ve çocuk doğurması;Ahmete kesinlikle acaba dedirtmeliydi.Birde çocuğunu öğrenir öğrenmez mahkemelere koşması ailesinin de buna çanak tutması halen bana hoş gelmiyor. Neyse senaristlerimiz böyle uygun görmüşler ne de olsa bu hikaye onların kurgusu… Keşke Yaseminden öcünü mahkeme önünde değil de
kendi kendilerine kaldıkları zamanlarda alabilseydi. Sonuçta bu mahkeme Ahmeti kağıt üstünde baba yapsada gerçekte baba yapmayacak. Ben böylesine iyi bir karakterde olan bir adamın kağıtlarla uğraşmayacağını düşündüm.
Yasemin de aynı şekilde kendi ailesinden ve Nejdet’tende (neden bana olan aşkını gizledin diye) hesap sorabilmeliydi. Ben baştan beri Yasemin’e verdiği kararlardan dolayı kızamadım. Ben böyle davranmazdım ama olabilir dedim Maalesef bizim ülkemizde bazen böyle yaşanabiliyor hayatlar. Her şeyden önce ben değildim, benim gibi düşünmüyor ve davranamıyor diye kızamadım. 2007 de bile bu ülkede bazı genç kızlar (açık açık yazamayacağım ama anlarsınız siz) bir takım ameliyatlar yaptırabiliyor evlilikleri öncesinde. Düşünün artık. Ki bunların olayı basit bir namus meselesi değildi, iki ailenin karşı karşıya kaldıkları durumdu. Ceza veren ve ceza alan taraflar. Üstelik bu ceza da idam cezasıydı. Öyle bir ortamda bana göre de aşk ikinci planda kalmalıydı. Olaylara herkes farklı tepkiler verebilir tabii. Ancak bende böyle düşünüyorum. Benim kızdığım tek bölüm Yasemin Kıbrısçığa gidememesiydi. Bu hem kızının gerçekleri öğrenmesi, hem de Ahmet’e açıklanması konusunda oldukça iyi bir fırsattı. Ama hikaye böyle sunulmadı. Bu da senaristlerimizin takdiri. Ne de olsa Ayla’nın devreye girmesi gerekti. (daha sonra patlatılacak tüfek asıldı duvara, Şükür ki o tüfekte patlatıldı son bölümde )
Bundan sonra ne olacak Yasemin muhtemelen çocuğun babası Ahmet diyecek (umarım) ve hapse girecek. Ben Yaseminden sağlam bir travma bekliyorum bu yaşta bu kadar sorumluluk alıp bu kadar acı olay yaşaması hiç kolay olmasa gerek. Sonrasında da nefis bir kavuşma sahnesi bekliyorum.

goldrose
16-10-07, 14:38
Ben Yaseminin hapse gireceğini sanmıyorum artık o kadar da acıtasyon yapmazlar...Yani yapmamalılar...:icon_whis
Yasemin orada kızımın babası Ahmet'tir demeli ve belki orada bir baygınlık yaşayabilir sanki başı dönüyor gibiydi son sahneler.Ama hapis kararı çıkacağını sanmıyorum,paraya çevrilecektir.Tabii Yasemin gerçeği artık söylerse!

Messa
16-10-07, 14:57
Yasemin mümkünse baygınlık falan geçirmesin rica ediyorum. Buna hakkı yok, tüm bunları kendisi istedi ve isteği doğrultusunda yaşanıyor herşey. Yasemin'in Ahmet'e kendini affetirmesi açısından son fırsatı olduğunu düşünüyorum, eğer burada da Necdet derse Ahmet için Yasemin diye biri hiç olmamıştır bundan sonra da olmaz.

goldrose
16-10-07, 14:59
Yasemin mümkünse baygınlık falan geçirmesin rica ediyorum. Buna hakkı yok, tüm bunları kendisi istedi ve isteği doğrultusunda yaşanıyor herşey. Yasemin'in Ahmet'e kendini affetirmesi açısından son fırsatı olduğunu düşünüyorum, eğer burada da Necdet derse Ahmet için Yasemin diye biri hiç olmamıştır bundan sonra da olmaz.

Messaçan,haklısın ama Yasemin karakteri bu işin içinden pek çıkabilecek gibi değil...Bu sebeple bence ona bir baygınlık,depresyon falan geçirtip affedilmesini kolaylaştıracaklar yoksa onun yatacak yeri yok:icon_sorr

ozenc-can
16-10-07, 15:04

Sevgili Messa, söyledilkerine tamamen katılıyorum.70.sayfada bende aynı şeyleri yazmıştım. tekrar yazmaya üşenip,kopyaladım.

Eğer senaristlerin Yasemin ve Ahmet'i barıştırmak gibi bir niyetleri varsa, (ki öyle olacağını söylediler ) bence bu bir fırsat...Yasemin'e telafi hakkı doğmuş oldu...Doğruyu söyleyerek bir (+)puan kapmış olacak.Zira son zamanlarda hanesinde çok (-) birikti.Ama... Yasemin son sahnede babası konuşurken çok kötü oldu.Gözleri doldu.Ben yalan söylediği için kötü oldu hissine kapıldım.Artık orada Ahmet'in adını telafuz etmesi gerekiyor...Yasemin hapse girer mi?Valla savcı onu uyarmıştı. Bunun bir bedeli olmalı..Ama para cezasına çevrilebilir.Ahmet, Rüya'nın resmiyette babası olması hakkını elde ettikten sonra ne olacağını oturup konuşmayı tabiki düşünüyor.(bununda ifade etti zaten)

@ly
16-10-07, 15:17
Resimseçici; yorumunu çok beğendim. Son derece adil bir sorgulama yapmışsın...Ben artık karakterleri değil, güzelim diziyi bu hale getiren senaryo ekibi ve Tomris Hanımı kınıyorum...Gerçi, dizi battıkça izlenme oranının artması da başka bir çelişki :img-pilot Halkımız mahkeme, silah, kavga, aldatma olmayan dizileri izlemiyor maalesef...Sanırım Tomris Hanım da reyting kaygısı ile böyle davranıyor :icon_sorr

Messa
16-10-07, 15:19
Sevgili arkadaşlar haklısınız. Birde bence Rızanın söyledikleri Yaseminde büyük etki yaptı, eğer babası böyle ifade vermeseydi yine Necdet deme ihtimali fazla olurdu ama dediğiniz gibi son sahnede ki halinden anladığım kadarı ile Ahmet diyecek tabi bayılmazsa.

edit:Aliye Abla haklısın, HS'nin ilk bölümleri şuanki bölümleriyle kıyas bile edilemeyecek kadar güzel ve sadeydi ama reytingleri düşüktü. Şimdiyse dizinin geldiği hale ve aldığı reytinge bakınca şaşmamak elde değil.

gülmisal
16-10-07, 15:24
>necdetin hala rüyaya yapışıp kalması< ne biçim bir söz.daha da bir ton şey söylenmiş necdet ve yasemin'e..konuşmayayım diyorum ama gerçekten kendimi zor tutuyorum.siz nasıl algılıyorsunuz olayları gerçekten çok şaşıyorum.lütfen biraz silkinip mantıklı düşünün.ben dizide kimseye kin tutmuyorum.ne yasemin'e,ne ahmet'e,ne de necdet'e..ama eminimki aralarında en iyisi ve en farklısı necdet.allah'tan bunu anlayan arkadaşlar var..ki ben bu durumdan çok memnunum..

Sevgili Arkadaşım..
Söylediklerin tamam belki bu da senin fikrin fakat burada bunu tüm mesajları okumadan cevaplaman çok yanlış..Necdetin Rüyaya yapışması,kötü Yasemin ve Necdet tanımları deflarca açıklandı..Belki onları okusaydın anlardın..(Bu arada tamamı blond yazmak yasak!)

Resimseçici; yorumunu çok beğendim. Son derece adil bir sorgulama yapmışsın...Ben artık karakterleri değil, güzelim diziyi bu hale getiren senaryo ekibi ve Tomris Hanımı kınıyorum...Gerçi, dizi battıkça izlenme oranının artması da başka bir çelişki Halkımız mahkeme, silah, kavga, aldatma olmayan dizileri izlemiyor maalesef...Sanırım Tomris Hanım da reyting kaygısı ile böyle davranıyor

Dizi battıkça reyting artışı..
İnsan kendine bakarsa bile anlıyor..İnsanlar hayaller kurarak izliyorlar diziyi..(Yasemin akıllanır vs..) bu yüzden reytinglerin yüksek olduğunu düşünüyorum yoksa saçma yerlerde bitirip umutlandırmasalardı bizi şimdiye kadar bitmiştik..:img-cool2
Nedense herkes kavga,aldatma olmasın istiyor ama olanlar tv de kalıyor..:icon_whis

bir_adı_yok
16-10-07, 15:26
eğer yasemin orada düşüp bayılırsa bu çok saçma olur..
düşüp bayılması için hiç bir neden yok...
ayılıp bayılmasını da, genç yaşta kalp krizi geçirmesinide istemiyorum...
sadece "ahmet" desin yeter...
zaten necdet derse dizi iyice çekilmez hal alır...
ben önümüzdeki bölümde velayet davasının sonlanacağını
artık rüya'ya gerçeği söyleyebilme aşamasına geçileceğini ümiiid ediyorum...

arwen61
16-10-07, 15:28
bende yasemin gerçeği söylesin ve bayılsın hatta bir sürede hastanede kalsın istiyorum(çokmu kötü niyetliyim:icon_sorr)

bunca yıldır içinde taşıdıkları ve yaşadıkları dışarı vursun mahkemeyi ahmet kazansın yasemin ve necdette ceza almasın ama yasemin ciddi bir sağlık sorunu yaşasın rüyada,ahmette iyileşmesi için ona destek olsun hatta ahmet ona geçmişi hatırlatıp mutlu etmek ve aşklarını eskisi gibi canlandırabilmek adına alsın yasemini adaya götürsün sevda tepesine gitsinler yasemin boş bakışlarla etrafı izlerken(hastalığın etkisiyle) ahmet geçmişte yaşadıklarını anlatsın ona,sarılsın,öpsün o titreyen sesiyle "yasemin" desin ve yasemin o anda ağlamaya başlasın barışsınlar:img-in_lo

şimdi diyeceksinizki yinemi ahmet uğraşacak ama gönlümden bu geçiyor çanlar yoksa bu iş sen bana çemkirdin,ben sana kızdım falan derken uzayıp gidecek :img-yes:

hem adaya ikiside dayanamaz herşeyin en güzeli orada yaşandı çünkü kimbilir başka daha ne güzellikler yaşanır,evlenilirrrr,junıor yapılırrr:img-blush

zeyneps
16-10-07, 15:29
Merhabalar efendim :img-in_lo

Ne yazıkki o güzelim dizi benim de istediğim yerde değil Nilgün Hanım şiirin ve senaryonun hiç bitmediğini ve hep en iyisi olabileceğini söylemişti baştaki bölümler gerçekten de şahaneydi ama keşke bu bölümlerden kat kat güzel bir kurgu ve senaryoyla devam etseydi bu hikaye iyinin de iyisi olabilirdi :img-in_lo Halbuki ben ilk bölümlerdeki senaryoya kurguya karakterlere bakıyorum da diyorum ki bu benim en başlarda seyrettiğim dizi olamaz bu karakterler en başta izlediğim kişiler olamaz bilmiyorum :bilmim Neyse artık aslında 1.sezonun ortalarında başlayan bozulmalar ikinci sezonun başlarında toplanabilirdi harika bir kurguyla ama biz daha iyisi olsun isterken her bölüm daha kötü ve ağzımızın açık kaldığı şeylerle karşılaşıyoruz :blink: Neyse artık başladık bir kere idare ediceğiz tez zamanda düzelmesi dileğiyle :img-in_lo

gülmisal
16-10-07, 15:33
bende yasemin gerçeği söylesin ve bayılsın hatta bir sürede hastanede kalsın istiyorum(çokmu kötü niyetliyim:icon_sorr)

bunca yıldır içinde taşıdıkları ve yaşadıkları dışarı vursun mahkemeyi ahmet kazansın yasemin ve necdette ceza almasın ama yasemin ciddi bir sağlık sorunu yaşasın rüyada,ahmette iyileşmesi için ona destek olsun hatta ahmet ona geçmişi hatırlatıp mutlu etmek ve aşklarını eskisi gibi canlandırabilmek adına alsın yasemini adaya götürsün sevda tepesine gitsinler yasemin boş bakışlarla etrafı izlerken(hastalığın etkisiyle) ahmet geçmişte yaşadıklarını anlatsın ona,sarılsın,öpsün o titreyen sesiyle "yasemin" desin ve yasemin o anda ağlamaya başlasın barışsınlar:img-in_lo

şimdi diyeceksinizki yinemi ahmet uğraşacak ama gönlümden bu geçiyor çanlar yoksa bu iş sen bana çemkirdin,ben sana kızdım falan derken uzayıp gidecek :img-yes:

hem adaya ikiside dayanamaz herşeyin en güzeli orada yaşandı çünkü kimbilir başka daha ne güzellikler yaşanır,evlenilirrrr,junıor yapılırrr:img-blush

Bak bu da bir junior başlangıcı fakat ben Şu evdekini tercih ederdim..:img-blush (Yaseminin duştan çıkışı falan)

Hep Ahmet uğraşıyor zaten.. Ahh ahh şu dünyada onun beyin kıvrımlarına sahip olan bir kişi daha yok..::img-dirol

bir_adı_yok
16-10-07, 15:36
Edit [/FONT]: İster BS'deki Orhan Murat'ı çok sevsin ister HS'deki Necdet Rüya'yı çok sevsin bu onların bir şekilde haksız bir sevgi elde ettiklerini hırsızlık yaptıklarını ve gerçeği sakladıkları gerçeğini değiştirmez bknz:Hakikati kim değiştirebilir ??????;
Orhan:O benim oğlum (Necdet:O benim kızım)
Ali:Hiç zannetmiyorum (Ahmet:Hiç zannetmiyorum !!!)

ali'yle ahmet arasında dağlar kadar fark var...karşılaştırmak çok yersiz...
yine necdet ve orhan arasında da..
ve yine nisan ve yasemin arasında....
hatta benim orhan'a bakış açımla necdet'e bakış açım araında da fark var...
herşey çok farklı yani:img-hyste

ayrıca yazdıklarına katılıyorum...

arwen61
16-10-07, 15:50
Merhabalar efendim :img-in_lo

Ne yazıkki o güzelim dizi benim de istediğim yerde değil Nilgün Hanım şiirin ve senaryonun hiç bitmediğini ve hep en iyisi olabileceğini söylemişti baştaki bölümler gerçekten de şahaneydi ama keşke bu bölümlerden kat kat güzel bir kurgu ve senaryoyla devam etseydi bu hikaye iyinin de iyisi olabilirdi :img-in_lo Halbuki ben ilk bölümlerdeki senaryoya kurguya karakterlere bakıyorum da diyorum ki bu benim en başlarda seyrettiğim dizi olamaz bu karakterler en başta izlediğim kişiler olamaz bilmiyorum :bilmim Neyse artık aslında 1.sezonun ortalarında başlayan bozulmalar ikinci sezonun başlarında toplanabilirdi harika bir kurguyla ama biz daha iyisi olsun isterken her bölüm daha kötü ve ağzımızın açık kaldığı şeylerle karşılaşıyoruz :blink: Neyse artık başladık bir kere idare ediceğiz tez zamanda düzelmesi dileğiyle :img-in_lo

nilgün hanım şiirin ve senaryonun hiç bitmeyeceğinimi söylemiş:blink:

allah allah biz kaç bölümdür şiir tadında romantik bir filmmi yoksa çiğköfte tadında bol acıtasyonlu bir dizimi izledik çanlar bende alzeımer başlangıcı falan yok değilmi :img-help:

beklediğimiz kurgu olmuş iki düz bir ters burgu yani örümcek ağı modunda bir örgü örülmüş süpürgeyle süpür süpür bitmez:) eğer bu iş düzeltilmek isteniyorsa ilk iş bu mahkeme işi sonlandırılıp yaseminle ahmet barıştırılmalı,ondan sonra karakterler arası başka durumlar ve dizinin özünde bulunan siyasi tarih olgusu daha detaylı bir şekilde ele alınmalı :img-yes:

son olarak bende zeynepçanımın dileğine katılıyorum inşallah tez zamanda düzelir ben yavaştan ayrılıyorum çanlar işten çıkıp eve gitme vakti geliyor akşama görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın havalar soğudu sıkı giyinin hasta olup hapşurmayın tamammıbye

serenalti
16-10-07, 15:53
bişey sorcam..yaso'nun ilk bölümlerdeki haliyle şimdiki hali arasındaki fark makyajdan kaynaklanıyo demi..yani o zamanlar daa bi çocuksuydu falan..şimdi hakkaten 28 yaşındaymış gibi görünüyo..

yani kısaca şunu sorcam..şimdi de eski makyajını yapsalar aynen o günkü haline döner mi..mesela rüya'nın temellerinin atıldğı günkü hali..

@ly
16-10-07, 16:16
bişey sorcam..yaso'nun ilk bölümlerdeki haliyle şimdiki hali arasındaki fark makyajdan kaynaklanıyo demi..yani o zamanlar daa bi çocuksuydu falan..şimdi hakkaten 28 yaşındaymış gibi görünüyo..

yani kısaca şunu sorcam..şimdi de eski makyajını yapsalar aynen o günkü haline döner mi..mesela rüya'nın temellerinin atıldğı günkü hali..

Şimdi ki haline, sürdüğü vişne rengi rujların etkisi inkar edilemez elbette ama makyajını silse de sevda tepesinden yuvarlanan ruhunun geri geleceğini sanmıyorum..:sad53:

OXFORD
16-10-07, 16:26
Orda Ali&Ahmet mi dediniz:img-pilot:img-cool2
Hemen damladım...Bence bu iki karakteri karşılaştırmak yerine Orhan&Necdet'i karşılaştırmak bir yerde daha doğru..

Bkz=Necdet'in kan alındıktan sonra hadii diye iteklemesi herkesi..
Dünkü bölüm de Bs'de Ali hastanede kaza geçiren oığluna sarılınca Orhan'ın Hadi Murat,Ali bey siz dışarda bekleyin demesi:img-icecr:img-icecr,

Sevgili serenalti,karakterin çocuksu görünümü ve çocuksu karakteri vardır..Görünüm olarak Yasemin böyle olmak zorunds.İlginç makyajlar yapmak zorunda çünkü Beren Saat normalde de çok genç ve şimdikiye Yasemin'e uyum sağlaması için bu şart.
Ama karakterin çocuksuluğu..Yasemin'i en başından beri sevmeyen ben bile o ilk bölümlerde daha MASUM:icon_whis olduğunu düşünmeye başladım

Rep atan hanımlar ne meraklıymışsınız sizler de altın gününe:img-icecr:img-icecrHerkesin pasta canavarlığı mı tuttu nedir..Necdet'e söyleriz size özel hazırlar:img-cool2

zeyneps
16-10-07, 16:35
Melalciğim görevin hayırlı olsun :img-in_lo Nedense birden içime bir korku düştü turuncu renkli nickli kişiler forumu inecelerken tırsıyorum da biraz bir yanlışım bir kabahatim olmuş mudur diye :img-pilot

Özgecim ben de bu iki karşılaşmayı yaptım yoksa iki hikaye çok farklı ama yine de Necdet 'le Orhan hırsızlık yapmaları bakımından gerçeği gizlemeleri bakımından aynı :img-yes:

Özge Necdet ve pasta deme lütfen ben onun ve Teo'nun yaptığı pastaları yemem :hıh Ahmet beceriksiz bir şekilde pasta yapsa bile daha zevkle yerim :img-blush en iyisi herkes dursun ben yaparım size pastayı :img-in_lo

vega58
16-10-07, 16:49
iyi akşamlar arkadaşlar...

Melal ve Selmin turunculaşmış...ay ne güzel artık bizim de tanıdığımız modlar var...Zeynepçim merak etme Melal de Selmin de bizim hangi amaçla ve ne yazdığımızı algılayacak kapasitedeler...bazıları gibi her lafa atlamazlar..Biz burda karakter hakkında konuşuyoruz ama nedense sanki oyuncuya yorum yapılmış gibi algılanıyor...oyuncu karakter ayrımı yapamayanlar bizler mi oluyoruz bu durumda...

Özge Allahım neden hatırlattın o iğrenç sahneyi....hadiiii hadiiiii....şimdi bir şey diyeceğim olmayacak...Sen kim oluyorsun da adamın öz be öz kızıyla konuşmasına izin vermiyorsun dış kapının mandalı...:img-blush

serenalti
16-10-07, 16:57
Şimdi ki haline, sürdüğü vişne rengi rujların etkisi inkar edilemez elbette ama makyajını silse de sevda tepesinden yuvarlanan ruhunun geri geleceğini sanmıyorum..:sad53:

yoooo..ruhsuz olduğunu biliyorum..bn fiziksel olarak o günkü hali olur mu die sordum..yüzü mesela..o kadar duru ve güzel olur mu acep eski makyajı yapılsa..

bu makyaj da ne harikalar varmış ya..bi sene önce 18 yaşında gösteren kız,şimdi 28inde gibi gösteriyo..böle böle film biterken 40ını da gösterirlermiş :D hehehheh..

serenalti
16-10-07, 17:00
iyi akşamlar arkadaşlar...

Özge Allahım neden hatırlattın o iğrenç sahneyi....hadiiii hadiiiii....şimdi bir şey diyeceğim olmayacak...Sen kim oluyorsun da adamın öz be öz kızıyla konuşmasına izin vermiyorsun dış kapının mandalı...:img-blush

ya bi keresinde necdet kendi sölememiş miydi "bi gün gerçekleri öğrendğinde rüya'ya sahip çıkmak istemicek mi..bu, dünyanın en doğal şeyi olayacak mı"

böle bişey sölediğine eminim..şu ankaradan dönüşte demişti galiba trende ahmeti görüpte uçarak istanbula dönmüştü ya..

edit:bu adam kendi söledikleriyle bile çelişiyo..

ya sen hangi hakla babayla kzın arasında girersin ya..:fighting2
(bağırıyom ama belli olmuyo tabi..))

ii akşamlar millet..bn azcık ders çalışayım.. bye

zeyneps
16-10-07, 17:00
İyi akşamlar sana da adaşım :img-in_lo

Düşünsenize gerçek hayatta gerçek olmayan bir babanın çocuğun gerçek babası olan kişiye böyle dediğini vallahi hiç bir sabırlı insan tahammmül edemez ve o çocuk orda olmadığı bir zamanda dalar Ahmet yine iyi sabırlıymış diyorum ya Ahmet'de peygamber sabrı var başka biri olsa "sen kim oluyorsun da kimin kızını kimden kaçırıyorsun dış kapının mandalı " diyip direk dalar :dito Neyse Ahmet Rüya'yı nüfusuna aldıktan sonra da böyle diyebilecek mi merak ediyorum :icon_whis Ama bu hikayeyle daha çok çeker Ahmet Necdet her konuda olduğu gibi bu işten de yırtar ama en çok üzülen yine Ahmet olur :sad53:

spdr
16-10-07, 17:13
Herkese merhaba,
Ancak bir kere bile dönüp de ailesine ‘’bakın bizi ne hale getirdiniz’’ cümlesini kuramadı. Bence önce babasına, mesleki hırsının kendisine ve en başta oğlu olmak üzere ailesine kaybettirdiklerini hatırlatmalıydı. Ayrıca annesinin de, onun adına verdiği kararın çok sevdiği oğluna neleri kaybettirdiğini hatırlatmalıydı. Kesinlikle onlardan hesap sormalıydı. Ahmet’i bu sahneleri görebilmeyi çok isterdim. Tabii aynı şekilde kendisinin de Bir takım soruları zamanında Yasemine neden soramadığının hesabını sormalı kendine. Bana göre Aslında Ahmet te çok güvenememişti Yasemine.Sonuçta onun hangi koşullarda neden evlendiğini hiç sorgulamadı ve doğum olayı ile ilgili olarak hiç hesap kitap yapmadı kendi kafasında Örneğin ben onun o zamanlarda daha sorgulayıcı bir tavır içersinde olmasını beklerdim.Hele evlenir evlenmez hamile kalması ve çocuk doğurması Ahmete kesinlikle acaba dedirtmeliydi. Ve Çocuğunu öğrenir öğrenmez mahkemelere koşması ailesinin de buna çanak tutması halen bana hoş gelmiyor.Sonuçta bu mahkeme Ahmeti kağıt üstünde baba yapsada gerçekte baba yapmayacak. Ben böyle iyi bir karakterde olan bir adamın kağıtlarla uğraşmayacağını düşündüm.
Yasemin de aynı şekilde kendi ailesinden ve Nejdet’tende (neden bana olan aşkını gizledin diye) hesap sorabilmeliydi. Benim kızdığım tek bölüm Yasemin Kıbrısçığa gidememesiydi. Bu hem kızının gerçekleri öğrenmesi hem de Ahmet’e açıklanması konusunda iyi bir fırsattı. Ama hikaye böyle sunulmadı. Bu da senaristlerimizin takdiri. Ne de olsa Ayla’nın devreye girmesi gerekti. (daha sonra patlatılacak tüfek asıldı duvara, Şükür ki o tüfekte patlatıldı son bölümde )
Sonrasında da nefis bir kavuşma sahnesi bekliyorum.

aslında bu yazdıklarına eklenecek fazla bir şey yok sevgili resimseçici:img-yes:

ama biz ne hesaplaşmalar görmeyi umuyorduk ne buldukk:icon_sorr
bu ne kiii:icon_sorr
----
ben asıl herşeyin bu noktaya bırakılmasına kızıyorum..herşey açıklandıktan sonra bir kerede hesaplaş bitsin..olmaz kii...bundan sonra daha fazla ayrılık vs görmek istediğim için değil,ama yaseminle ahmet ayrıldıkları ilk günden beri aileleriyle hesaplaşmaya başlamalıydılar...

mesela ahmet,geldi annesine kızdı..bir kerede bitti herşey..ölene kadar onun cezasını çektirsin demiyorum ailesine tabiii..ama ne nezahatle ne de selmayla ahmet ve yaso arasında bir daha o konu gündeme gelmedii:hıh

eğer yaso,ahmetten ayrı kaldığı süre içinde senede bir gün ailem bana ne yaptı,onların yüzünden kızım babasından ayrı büyüyor diye düşünce,arada bir onlara kızgınlığından-aslında suçlayacak birini bulamadığı,dayanağı,sırdaşı olmadığı,artık bu yükü kaldıramadığı için-..bir kere bile rüyaya ahmete bakar gibi,onu hatırlayarak baksaydı..eminim şimdi onun için de en az ahmet için üzüldüğüm kadar üzülürdüm..

fakat bu,senaristlerin takdiri değil..onlar şimdi sanki yaso ahmeti hep anmış,unutmamış gibi davranıyorlar..bence bu da bir senaryo eksikliğidir..malesef:icon_sorr

serenalti
16-10-07, 17:24
vay bee bi dizi yüzünden insanlar nerdeyse düello yapıcak..gel gel msnde hesaplaşalım..:)

sorun ne bilmiyom ama büyütmeyin bence..alt tarafı bi dizi..karakterlerde hayal..herkes kendince bişeyler düşünür,kimi der necdet fedakardı kimi der o bencil..

bu herkesin kendi kanaatidir,kendi bakış açısıdır..herkes hayata aynı şekilde bakmaz..o yüzden sorun herneyse büyütmeyin..bi dizi yüzünden canınızı sıkmayın..

son bölümlerde pek zevki kalmasa (bu da benim yorumum) diziyi zevk için izleyin..olayları da kafanıza takmayın çok fazla..

derim ben..

ilk başta dediklerime de kızmayın şaka yaptım..

tamam artık gidiyom..bu sondu..gittim..

edit: fragmanı nette izleyen bana linkini atabilirse çok sevncem..

ben bu forumu sevdiğimi hissediyom editi:neden acaba?

@ly
16-10-07, 17:33
Ben Ahmetçi...Necdetçi...Yaseminci değil de HSciyim...olmaz mı forumdaşlar...?

Yasemin'e kızıyorum: Yaptığı haksızlıklar, harcadığı hayatlar, pişkin davranışları için...!

Necdet'e kızıyorum: Karşılıksız bir aşka ümit bağlayıp, Yasemin'in hatalarına katıldığı için...Ahmet'e açıkladığı gerçeğin arkasında durmadığı için...Rüya'yı, olmaması gerektiği kadar sahiplendiği için...!

Ahmet'e kızıyorum: Biyoloji ve matematik konularındaki cahilliği ve Yasemin dışındaki sorumlulardan yeterince hesap sormadığı için...!

Var mı itirazı olan...!:img-wink:

goldrose
16-10-07, 17:42
Ben Ahmetçi...Necdetçi...Yaseminci değil de HSciyim...olmaz mı forumdaşlar...?

Yasemin'e kızıyorum: Yaptığı haksızlıklar, harcadığı hayatlar, pişkin davranışları için...!

Necdet'e kızıyorum: Karşılıksız bir aşka ümit bağlayıp, Yasemin'in hatalarına katıldığı için...Ahmet'e açıkladığı gerçeğin arkasında durmadığı için...Rüya'yı, olmaması gerektiği kadar sahiplendiği için...!

Ahmet'e kızıyorum: Biyoloji ve matematik konularındaki cahilliği ve Yasemin dışındaki sorumlulardan yeterince hesap sormadığı için...!

Var mı itirazı olan...!:img-wink:

Alyçan,geneline katılıyorum ama bir tek Ahmetin biyoloji ve matematik konularındaki cahilliği konusuna katılmıyorum:)Çünkü gözümün önünden Yasemini hamile gördüğü zamanki yüz ifadesi sonrasında annesine sarılıp ağlaması gitmiyor.O bunları düşünebilecek bir psikoljide değildi bence.Bir de kendimi onun yerine koyuyorum,ben Amerikaya gider gitmez yakın arkadaşımızla evlenen biri olsa ve onu eşi yanındayken hamile görsem bu çocuk benden olabilir mi diye düşünemem ki...(Zaten bayan olduğum için,hamile olması gereken benim ama mesela yani Ahmet olsam:)
Orda dağılırım,koparım yani...O tarz hesaplara giremem bir de böyle bir şey olsa Necdet onunla niye evlensin diye düşünürüm,ihtimal veremem...

spdr
16-10-07, 17:43
Aliyeçan..misafirler nerdeee:hıh:img-beee:
---
sanırım bundan sonra en güzeli,ortak düşündüğümüz konularda konuşmak olacak...
---
bu arada aly_73 adlı forum üyesi(:hıh);
sana sesleniyorum..
ben artık hepsini sevmeye karar verdim:img-icecr
yoksa bu işin içinden çıkamayacağım:img-pilot:icon_sorr

aslında zaten hiçbirine garezim de yok zaten....
ama sıktı artık bu gergin yorumlar..
ne olur forumumuz da neşeli,rahatlatıcı,güldürükçü:img-wink: haline dönsee:icon_whis
--
arwençan,zeynepçan:img-in_lokeşke bişiler yazsanız şimdi bize...ne iyi giderdiii:img-yes:bkz:patlatın bir senaryo:img-icecr

zeyneps
16-10-07, 17:51
Sevgili Messa teşekkürler :img-in_lo

Ben Necdet'in bu başlıkta öyle aman aman çok fena hakaretlere uğradığını düşünmüyorum çok ağır hakaretlere mariu kaldığını da düşünmüyorum herkes gördüğünü yazıyor bence bu bu forum için de diğer forumlar için de geçerli çoğu kişi Necdet'in bencilliği konusunda hemfikir ve hakaret diyince benim aklıma küfür içerikli mesajlar geliyor hakaretten kasıt ne acaba (bknz:bencil ,çıkarcı,dış kapının mandalı )ben bunları hakaret olarak görmüyorum ağır hakaretse buradaki insanların seviyesine uymaz bence :icon_whis

Hmm bir de Ahmet'in Yasemin'le kaçmaya çalışması denilen şey de ben şöyle bir yorum yapmıştım;Ahmet'i sadece heyecanlı davrandığı ve Rüya'yı üzeceğini düşünmediği için suçluyorum ama o kadar da kızmıyorum bu konuda çünkü Ahmet Yasemin'le Rüya'yı aldığı gibi kaçırmaya çalışmadı üstelik Yasemin'e "hemen boşanmalısın Necdet'le konuşmalısın hatta ben konuşayım istersen" dedi yani Necdet'ten habersiz bir şey yapmaya çalışmadı ...ben bu konuda Ahmet'in kendisini küçük düşürecek bir şey yaptığını zannetmiyorum ve ısrarla altını çiziyorum o kendi kendisine bir şey yapmadı Yasemin'in onu hala sevdiğini biliyordu ve artık birlikte olmaları gerektiğine inanıyordu "kaçırmaya çalışmak " burada çok abes kalıyor bence... Necdet'inde haberi varsa nasıl "kaçırmak " oluyor bu söyleyemeyen Yasemin'di :img-yes: Rüya'da elbetteki böyle bir durumda Yasemin'le gelecekti o yaşlardaki bir çocuğun yeri annesinin yanıdır dün Shevek'in de belirttiği gibi isterse anne Avusturalya'ya gitsin ..Rüya sadece anne ve babası ayrılan milyonlarca çocuktan biri olacaktı Ahmet'in kesinlikle kendini küçülttüğünü düşünmüyorum :img-yes:

Necdet'e gelince ona yaptığım yorumların arkasındayım hala onun haksız yere bir sevgiye sahip olduğunu düşünüyorum madem bu kadar fedakardı o zaman neden Ahmet'e ulaşmaya çalışmadı Necdet'in yaptığı üstelik arkadaşının karısı olmuş birine bu evlenme teklifi ancak bütün yollar tükenildiğinde yapılır ve o zaman fedakarlık adını alır eğer bir çaba gösterilmeden bu teklif yapılmışsa sadece" ümide tutunmak " olur ve gerçekten de yardım amcıyla yapılmış sayılmaz

Ben Necdet'in Ahmet-Yasemin'in arasını yapmak gibi bir çabada bulunmasını istemiyorum sadece artık olaylardan uzaklaşmasını ve onurlu bir hayat sürmesini istiyorum bu arada kalmışlıktan kendini oyalamalardan Güzide'yi kullanmalardan ,Rüya'yı gerçek babasından kaçırırcasına uzaklaştırmalardan vazgeçsin :img-yes: (Gerçi eğer Rüya'yı sahiden düşünseydi bunları yapardı onu gerçek babasından uzaklaştırmaya çalışmak yerine aksine onun ikilemde kalmaması için Ahmet'e yaklaştırmaya çalışırdı aynı şey Yasemin için de geçerli )

Ve Ahmet-Necdet kavgasına gelince bana göre kavga hiç bir insana özellikle Ahmet gibi bir insana hiç yakışmayacak bir hareket o günkü fevriliğinden ötürü de ona kızıyorum ama belki de artık Ahmet'in sabrının tükendiği noktaydı o çünkü Necdet'in hileyle Yasemin'i kendisinden çaldığını Yasemin'in o üzülmesin diye bir türlü onu bırakamadığını ve aşklarını feda ettiğini düşünüyordu bir de bütün bunların üzerine Necdet'in Yasemin'i aldattığını düşününce (ona göre bana göre değil) bir anda bütün soğukkanlılığını kaybetti kim olsa kaybetmezdi ki :img-yes: Ama şu anda Ahmet hala soğukkanlılığını koruyor ben olsaydım veya başkası olsaydı koruyabilir miydi pek çok kişi böyle bir duruda koruyamazdı ama Ahmet bana göre hala çok onurlu davranıyor ve hakkını araması gerektiği gibi arıyor çünkü ona mahkemden başka bir şans bırakılmadı Yasemin Hanım kolayca "Ahmet onu istediğin zaman görebilirsin onu senden kaçırmıyorum " diyebiliyor ama Ahmet 'in onu hangi sıfatla göreceğini söyleyemiyor kim olacak Ahmet orda "amcası mı abisi mi " kim??????"Ahmet onu istediğin zaman görebilirsin ve alıştıra alıştıra ona gerçekleri söyleriz sen onun babasısın bunun aksini düşünemem bile " demek çok mu zor??????

EDİT:Ben bunları genel olarak yazdım hiç kimseye yazılmış bir şey değildir gerginliğin sebebi ben değilim ben her günkü yorumlardan birini yapıyorum sadece o kadar :img-yes:

arwen61
17-10-07, 10:40
herkese selam

dün akşam ayşeçanımın isteğini kıramadım bir hikaye attırıverdim biraz uzunduda bitirdim gönder dedim ekran birde bana ne desin sayfa görüntülenemiyor bütün emeklerim yitip gitti:icon_sorr neyse şükür kavuşturana diyelim:img-wink:

bugün özet çıkar galiba akşama milli maç var devre arası reklamlarda falan fragmanı verirlermi acaba artık yarına kadar bekletmezler bizi

yalnız özetinde bu mahkeme konusunda açıklayıcı olacağını sanmıyorum yasemin ne dedi,ahmet ne yaptı falan filan inşallah fragman açıklayıcı olurda bizede 2 gün tartışacak birşeyler çıkar:img-yes:

fatma-1721
17-10-07, 10:41
Herkese merhaba;

Sevgili resimsecici cok güzel bir yorum yazmissin,eline saglik:good:
Yasemin tüm bu hatalari tabiiki kendisine rahat battigi icin yapmadi,gerceklerle,acilarla nasil basedemeyecegini bilemedigi ve kurtaricisi,akil hocasi Necdete bir can simidine sarilir gibi sarildigi ve her dedigini,istedigini yapmaya calistigi icin yapmis oldu bence...ama lütfen artik bitsin,"kizimin babasi Ahmet Gürsoydur"desin ve bitsin.Yasemin karakterini yeterince batirdilar,artik hatalarindan silkinip uyanma,yeniden baslama zamani.

Su atv de her fragmani veriyor,"Sila"yi da verdi ama bizim fragman hala yok,bir iki saat daha evdeyim,gitmeden görebilsem fragmani:icon_sorr

arwen61
17-10-07, 10:51
özett çıkmışşşşşş:happy0064

KÜÇÜK RÜYA GERÇEĞİ ÖĞRENİYOR!

Rüya’nın gerçek babasının Ahmet olduğunu açıklayan Rıza’nın sözleri, duruşma salonuna bomba gibi düşer. Şimdi top Yasemin’dedir. Acaba Yasemin de aynı cesareti gösterip, hakime Rüya’nın gerçek babasının Ahmet olduğunu itiraf edecek midir? Rüya için yardım aldıkları uzman, Yasemin’e artık kızlarına dürüstçe gerçeği açıklamaları gerektiğini söyler. Rüya’nın gerçek babasını öğrenme zamanı gelmiştir. Şimdi bütün aile, babası sandığı Necdet’e büyük bir sevgiyle bağlı olan küçük Rüya’nın gerçeği öğrendiğinde göstereceği tepkiyi yürekleri çarparak beklemektedir.

buda demek oluyorki mahkeme bitti yaseminde kızımın babası ahmettir dedi aynen beklediğimiz gibi rüyanın gerçekleri hemen öğrenmeside çok iyi bu işi uzatmamalarına sevindim yalnız vereceği tepkiyi bende çok merak ediyorum:img-yes:

Geçirdiği kalp krizini nedeniyle hala hastanede olan Şevket’in hasta kalbiyse bu hareketli günlere dayanamayacak ve Şevket hastanede ikinci kalp krizini geçirecektir. Oysa doktorlar günler önce yeni bir krizin Şevket için çok riskli olacağını söylemişlerdir.

şevket dönemi kapanıyor arkadaşlar onu kara yılana yar ediyoruz anlaşıldı hepimizin başı sağolsun:icon_sorr

Gençler cephesindeyse iki yakın arkadaş, Defne ve Işık kader birliği yaparak, biri devrimci arkadaşlarıyla Filistin Kamplarına, diğeri ülkücü arkadaşlarıyla “Komando Kampları”na eğitim görmeye giden Deniz ve Yaşar’ın dönüşünü beklemektedirler.

deniz dönerde yaşar şüpheli hatta yaşar dönse bile nasıl duygularla gelir bilemiyorum ama mehmet bu duruma bir tepki vermedimi merak ettim doğrusu sonuçta asla istemeyeceği bir durum

özete bakılırsa hareketli ve güzel bir bölüm bizleri bekliyor buna sevindim tabi beni en çok yasemin,rüya,ahmet üçlüsünün ne yapacağı meraklandırıyor fragmanıda bir görsek taşlar daha bir yerine otururdu...

merveçanım:img-in_lo:good:bye

merhem
17-10-07, 10:55
Bu ozet ne simdi Sevketin kalbi malesef dayanamiyor galiba..
Ahmet ruyanin onun kizi oldugunu acikladiginda sasirmistim sevket ve selma hic tepk igostermemisti, yine annesi biraz gozyasi dokmus aglamis yaseminle konusmustu, Sevket demekki herseyi icine atti ogluna destek olabilmek icin..
Ah yasemin.. onunda sevkete gidip konusmasi ve o gecei hatirlatmasi son damla oldu..

Bu bolum anlasilan ruyanin yasadigi travma ve soku izleyecegiz..
yasemin umarim gercegi soylemistir mahkemede...
Ne demek simdi bu hapse girme yokmu..

Messa
17-10-07, 10:56
Polemik içeren mesajlar silinmiştir. Başka sayfalardan mesaj kopyalayıp lütfen buraya taşımayınız. Bu başlıkta yalnızca HS Bölüm yorumları olmalıdır, oyuncular hakkında burada yorum yapmayınız. Kurallara aykırı mesaj gördüğünüz zaman bizlere bildirmeniz yeterli olacaktır.

Yorumlarınıza devam edebilirsiniz.

Bölüm sorumlusu
Messa

arwen61
17-10-07, 13:20
temizlik bitmiş sayfa yeniden açılmış ne güzel umarım bundan sonra hep dizimizle ilgili güzel yorumları paylaşırız burada:img-wink:

şimdi özetimize gelirsek uzman rüyaya gerçeği söyleyin diyor tabi bu ahmetinde en büyük isteği ama bu nasıl söylenecek muhtemelen öncelik yasemin ve necdette olacaktır rüyanın olası bir tepkisinide kontrol edebilmek için ben birde rıza beyinde rüyanın yanında olmasını istiyorum çünkü hem dedesiyle çok iyi anlaşıyor hemde onu çok seviyor rıza bey de rüyanın ahmetin babası olduğu gerçeğine alışmasına büyük katkılar yapacaktır

ondan sonra acaba rüyayı ahmetle bir araya getirirlermi,getirirlerse neler olur?

ve en önemlisi bu bölüm rüyanın "babacığım" diyerek ahmete sımsıkı sarılacağı harika bir sahne görebilecekmiyiz:img-in_lo

Shevek
17-10-07, 13:21
Merhaba forum:icon_sorrGaliba iç dökme günü...Eskiden forum benim için bir düşünce paylaşımı ve rehabilitasyon alanıydı ama, bu aralar maalesef her sabah, acaba bugün kimsecikler ortada yokken kim geldi ve yazdı gitti, ve burada tartışılan, gerekirse çok sert eleştirilen, bazen hicvedilen karakterler ve senaryo iken, kim kanlı canlı insanları suçladı suçladı gitti, diye düşünüp korkarak ve gerilerek giriyorum foruma...:icon_sorr:sad53:

BS ve HS karşılaştırması olmuş...Başlıkta bu tür bir tartışmanın hiç de abes kaçmayacağını düşünerek ben de ne düşündüğümü naçizane söylemek isterim:

Ali ve Ahmet bir yönden benzeşiyorlar; her ikisinden de çocukları olduğu gizlendi. Öğrendikleri anda her ikisi de çocuklarına babalık etmek istemek konusunda hiç bir çekince duymadılar. O doğal, gerçek, sade sevgi ve sahiplenme duygusunu taaa yüreklerinde duydular.İkisi de çocuklarının babasıdır, bu su götürmez bir gerçek. Biyolojiyle, kanla genle ilgili değil sadece...Bir varlığın ortaya çıkmasına birebir katkıda bulunan taraflar olarak. Bkz.: Varolmanın kökeni bu kadar basittir aslında.:img-wink:

Ama bunun dışında benzer bir tarafları ve konumları yok...Ali, sınıfsal konumu ve maddi durumu ve eşinin artık hayatta olmaması gibi nedenlerle hemen açılmaktan geri duruyor. Yoksa hemen ama hemen çocuğu almakta, tutup elinden götürmekten onu alıkoyan başka bir çekincesi yok. Onun yanında olmak istiyor hep. Bu durumda da evin şöförlüğü anlaşmasını yapıyor. Olay tamamen onun kontrolü altında, Orhan'ı sürekli kontrol etmiş oluyor böylece. Bu onun en doğal hakkı ve Orhan'ın buna itiraz etmeye ne hakkı ne de niyeti var...Ali bekliyor aslında, pusuya yattı bekliyor...Karşısında muhatabı olan sözde babanın ise ona söyleyecek hiç bir şeyi yok. Yaptığının ne olduğunu (hırsızlık) gayet iyi biliyor, Alinin hakkını Aliye veriyor ama başka çıkar yol göremiyor. Vicdan azabını da suçluluk duygusunu da Alinin hakkına olan saygısını da hepsini görüyoruz Orhan karakterinde. Gayet gerçekçi yani. On yıldır Murat'a çok iyi babalık yapmış olması gerçeği sürekli gözümüze gözümüze sokulmuyor.

Ahmet ise, sevdiği kadın tarafından bizzat bu durumdan mahrum bırakıldı. Ali on yıl hapis yattı, Ahmet beş yıl sürgün, hapisten farkı yoktu yani...Üstelik o sürgüne bizzat sevgilisi ve ailesi marifetiyle gitmiş oldu. Kızı başka bir adama baba diyor, oysa o Ali gibi de değil...Gerek sınıfsal konum, gerekse maddi açılardan diğerinden (sözde babadan) altta kalır yanı yok, aksine pek çok açıdan da üstün...bkz.: aile yapısı, eğitim, olanaklar, dünya görüşü vs. vs. Çocuğunu almak istiyor, nüfusuna geçirmek istiyor, kendisine çocuğun iyiliği gibi son derece anlamsız bir gerekçe sunan, kendisine bundan sonra kızı ve Ahmet için, kızının ona baba demesi için elinden geleni yapacağını hissettirebilen bir kadın yok, bu durumda mahkemeyi çıkar yol görüyor. Bekleyecek bir sn. si daha yok. Geçen her an her zaman kızının yaşadığı travmayı daha da büyütecek. Kendisine baskı altında gerçeği söyleyen Necdet, bir gün bile başkasının çocuğunu sahiplenmiş olmaktan dolayı vicdan hesabı yapmamış, aksine Rüyayı daha fazla sahiplenmiş, Ahmetten yangından mal kaçırır gibi kaçırmış, kan tahlili esnasında çocuğu "hadiiii" diyerek sadece seven, sohbet eden Ahmetten kaçırmış bir adam. Bu adam bir yalanı kendi beklentileri için kullanmış, olmayacağını anlayınca başka kadınla ilişki yaşamış, Yaseminle gerçekten evli olmayan bir adam hem de...Hala, ısrarla Rüyayı Ahmetten uzak tutmaya çalışıyor. Bir gün bile, peki bir yıl sonra, beş yıl sonra öğrendiğinde ne olacak bu çocuğun hali, daha kötü olmayacak mı? diye düşünmüyor.

Orhan her haliyle çok daha gerçek, çok daha insan. Acı çekiyor en azından. Benim Necdet karakteriyle ilgili hiç bir empati kuramamamın, onu sevemememin nedeni de bu. Herkesin onu melek gördüğünün on katı kadar kendini melek görüyor ama değil, zaaflı, zafiyetli, bırakıp gitme onurunu bile gösteremeyecek kadar basiretsiz, ama kendini hala çok iyi sanıyor. Babası hayatta olan, babası sevmek sahiplenmek isteyen bir çocuğa hangi hakla babalık yapmaya devam etmekte ısrar eder? Hangi hakla mahkeme salonunda, pastanede doğumgününde öyle davranır? Gerçekten vicdanlı bir insan bunları yapamaz. Kendini bir kere bile karşısındakinin yerine koymadı, bir kere bile vicdanı sızlamadı. Neden: Neymiş efendim, Yasemin'e aşıkmış, Rüyaya çok bağlanmış. Bunlar yetmez. Onu aklamaz.

Hele aileler...HS deki ailelerin hepsi gerçek dışı. Hiç bir döneme sığmıyor yaptıkları. Bkz: Mehmet de, Güneş de çok gerçek tipler...Haklının hakkını veriyorlar...Mehmet gerçeği öğrenir öğrenmez abisine baskı yapmaya başladı, gerçeğin açığa çıkması konusunda. O sevmiyor mu Murat'ı, seviyor. Ama bu değil konu. Gerçek, ne olursa olsun çıkmalı ve çıkacak açığa. Bunun sorumluluğuyla davranıyor. Abisine dedi mi? Asıl baba sensin, on yıldır bakıyorsun çünkü diye, her ikisi de biliyorlar bunun yeterli olmadığını.

Bir de bizimkilere bakalım: Kimse sorgulamadığı gibi, bir de ağız birliği etmişcesine olan Necdet'e oldu diyor hepsi (bkz.: Ahmet hariç herkes). Bu hiç gerçekçi değil...İnsana ait bir durum değil, etiğe aykırı...Çocuk, Yasemin, Ahmet bunlar hiç gözetilmeden, olan Necdet'e olmuş! Ne olmuş Necdet'e? Gayet keyifli kendi isteğiyle yaşadı ne yaşadıysa, kendi de böyle diyip duruyor. Son iki yıldır bir de sevgilisi vardı üstüne üstlük...Rüyanın babası, Yaseminin kocası pozisyonundan da vaz geçemiyordu.

Bu da senaryonun eksiğidir bana göre. Bir karakterin yüceltilmesi adına, bir çok karakter batırıldı. Evrensel değerler ters yüz edildi. Hala ısrarla çocuğunu sahiplenmek ve onun hayatına girmek isteyen, haksızlığa uğramış, iradesi dışında en doğal hakkı, hayatı elinden alınmış bir baba, sanki suçluymuş gibi davranılıyor. Bir tek Rıza anladı onu, insan gibi, erkek gibi, baba gibi davrandı nihayet bir konuda. Helal diyorum.

Yasemin’i Nisan’la karşılaştırılamayacak yetersiz buluyorum. Üstüne üstlük o, çocuğunun gerçek annesi, çocuğunun babasını da güya deli gibi seviyor. Nisan, Alinin Murat’ın bir akrabası olabileceğini hissettiğinde bile gözleri dolan bir kadın...Yasemin ise, Ahmet gelip kızının ayağını okşarken bile put gibi arkada dikilebilen, doğumgününde o ruhsuz bakışla baba-kızı, yani sevdiği adam ve ikisinin kızını izleyebilen bir kadın...Bir eksiklik var yani, bir şeyler eksik. Necdet’i üzmemek adına çok büyük eksikler, gedikler açılıyor senaryo kurgusunda. Bu da benim senaryoya en büyük eleştirimdir.

E, haliyle biz de eleştiriyoruz. Bu karakterleri her cihetiyle görmek istiyoruz...Mantık hataları var, karakterler 180 derece dönüşler yapıyor, hem de ne uğruna...Geçerli bir gerekçe bile sunulmadan, Necdetin ne kadar iyi ne kadar fedakar olduğunu anlayabilmemiz adına...
Defalarca yazdık burada, zekamıza hakaret etmeyin dedik, beklentilerimizi, eleştirilerimizi yazdık...Bu diziyi hala izliyorsam, o ilk on iki bölümde izlediğim naif ve güzelim aşk uğruna ve Rüyayı Ahmetle baba-kız olarak izleyebilme umuduyladır artık...Haklının, doğrunun kazandığını görmek istiyorum.

Bu forum da da gayet güzel, gerekçeli, mantıklı yorumlar yapıldığı için varım.

Bir arkadaşımıza, dayanamayıp, başka bir forumdan alıntı yaptığı için bu forumda daha önce hiç kullanmadığımız türde laflar edilmiş. Merw, bu başlığın en sağlam, en akıllı, en araştırmacı, en okuyan ve yazan çizen, düşünen, sorgulayan, en yaratıcı üyelerinden biridir. Merak edenler açıp, daha önce yazdıklarına baksınlar...

Sevgili forumdaşlar, bu yazıyı dün yazmıştım ama site gidince beklettim. Lütfen artık dizimize dönelim. Herkes gelip tabii ki düşüncesini paylaşabilir. Bu düşünce kabul görür veya görmez, gerekirse çürütülmeye çalışılabilir. Burası öyle bir platform. Başımızı taşlara vura vura tartışmayı, fikir çarpıştırmayı öğreneceğiz galiba...Öğreneceğiz. Sözün bittiği anlardan biri. Biraz hoşgörü...

Messa’ya ara toparlama için teşekkürler.:)

goldrose
17-10-07, 13:40
çanlarım,shevekçanın da dediği gibi direk diziye dönüyorum,ne de olsa özet gelmiş:)

Efendim sonunda ve en sonunda Rüya gerçeği öğrenecek,tahminen yine Necdete sarılmalar,böyle bir sevgi gösterileri falan yazmıştır bizim aklı selim senaristler...(geçen bölüm ki kan alma sahnesi sanki onun bir ön çalışmasıydı çünkü)
Şevket Beyin iyileşemeyeceği zaten son durumundan belliydi,Ahmet çook üzülecek...Üstelik kendine destek olacak doğru düzgün bir arkadaşı da yok etrafında.Yaseminden hiç umut yok zaten bir de kızı onu istemezse, kabullenemezse çook acı çekecek..
Ben Deniz belki gitmez diyordum ama gitmiş kampa,bizim kızlar asker yolu gözler gibi desenize:)
Mahkemede Yasemin artık itiraf etmiş anlaşılan ve beklediğimiz gibi bir depresyon belirtisi de yok galiba...:icon_whiszaten olsa şaşardım...

arese
17-10-07, 13:41
Herkese merhablar efendim:)

özetcik gelmiş ama özette yasemin ahmet mi demiş pek bu belli degil üstü kaplı gecilmiş ama ahmet dedigi belli yasemi'nin çünkü rüya'ya gerçek acıklanıyo buda oluyo ki ahmet demiş her neyse bu bölüm baya bir harketli olacaga benziyo rüyanın zorlanacagı gercegi ögrendiginde bir sok gecirecegi piskolojik acıdan dagılacagı belli bu bölüm bunları seyredecegiz herhalde belki ahmet'e biraz saguk davranabilir babası olmadıgın kabullenmeyebilir ama zamanla benimsiyecek eminim buna sevilmiyecek bir degil ahmet:) bence zor olsa bile zamanla bu gercge alışacak rüya ve kabullenecek gibi geliyo ahmet rüya konusnda biraz zor zamanlar gecirecek elbet ama sonra rahat edecektir insallah

Benim üzldügüm sevket amaca kalp kiriz geciriyo diziden çıkacak sanırım yeni dizisi varya keske çıkmasa torun dede sahneleri görmedik üzlüyorum:icon_cry::icon_cry: görmeden gidecek :icon_cry::icon_cry:

merw
17-10-07, 13:44
Selmincim, temizlik için sağol, eline sağlık.. parladı etraf :P

özet çıkmış :img-icecr

Rüya için yardım aldıkları uzman, Yasemin’e artık kızlarına dürüstçe gerçeği açıklamaları gerektiğini söyler. Rüya’nın gerçek babasını öğrenme zamanı gelmiştir.

nihayet dananın kuyruğu kopuyor demek ki.. yaseminin nihayet kararlı adımlar attığını göreceğiz. hoş bir değişiklik olacak

Şimdi bütün aile, babası sandığı Necdet’e büyük bir sevgiyle bağlı olan küçük Rüya’nın gerçeği öğrendiğinde göstereceği tepkiyi yürekleri çarparak beklemektedir.

çok fazla üzülmese bari :icon_sorr canım yaa ama ne yapalım, zararın neresinden dönse kardır... uzadıkça bu iş, o daha çok üzülecek.

Geçirdiği kalp krizini nedeniyle hala hastanede olan Şevket’in hasta kalbiyse bu hareketli günlere dayanamayacak ve Şevket hastanede ikinci kalp krizini geçirecektir. Oysa doktorlar günler önce yeni bir krizin Şevket için çok riskli olacağını söylemişlerdir.

eyvaaah.. gitti şevket amca :sad53: torununu sevdiğini göremeden kaybettik adamcağızı.. yazık

defne ve ışık da şen dullar kulübü gibi oluyorlar yani :D
demek deniz bütün ısrarlara rağmen soluğu filistinde alıyor... allah korusun kör kurşunun birine hedef olmasa bari
Bu durumda adada çekilen deniz defne sahnelerini de bu bölümde görebiliriz belki, vedalaşma sahneleri olarak ya da denizin dönüşüne hasret giderme için saklayarlar... bilemeyeceğim.

yaşar ise, bu kamptan dönüşte ya tüm fikirleri değişmiş, beyni yıkanmış biri olacak; ya da olayların gerçek yüzünü görüp içinde bulunduğu ortamdan uzaklaşmaya çalışacak.. ilginç olacak.

fragman da gelse de yorum yapsak.. gerçi, çok heyecanlı bir durum yok ama, en azından rüyanın nasıl tepki verdiğini görürdük belki..

resimseçici, eline sağlık. yazını çok beğendim.

beni biliyorsun, yasemini kıyasıya eleştirenlerdenim. çünkü içinde bulunduğu durumun en büyük sorumlusunun o olduğunu düşünüyorum. bu duruma keyfinden girmedi tabi, o ayrı. zaten ilk başta neden evlendi sorusunu da geçtik artık. yaptı bir hata, başka birşey düşünemedi, korktu vs diyelim, onu geçtik. ama yasemin, hatasını farkettiği zaman durup o hatayı düzeltmek yerine, farkına varmamış gibi davranmayı seçtiği, bu işi bu kadar uzattığı için suçlu.

ahmetin de yeterince sorgulamadığı konusunda haklısın. zaten biz de ona 18. bölümde ada evindeki o muhteşem sahnede “neden evlendin?” sorusuna “şimdi söyleyemem” cevabını alınca sustuğu için az kızmadık :img-cool2 niye ısrar etmez ki insan, nasıl şüphe duymaz dedik.. “skeptik değil” dedik, sorgulamıyor dedik. ama gözünün önünde yasemin necdetin elini tutup gidince, telefonu da yüzüne kapatınca, “gerçekten beni kafasında bitirdi” diye düşünmüş olması doğal.. şimdi aldığı darbelerden aklı başına geldi ve artık daha kuşkucu olacak.. inşallah :)

ve evet, annesine de yeterince tepki göstermedi malesef. oysa ki selmanın bu konudaki suçu da yadsınamaz. biz o herşeyin açıklandığı sahnede gürsoy rezidansında da bir kıyamet kopar diye bekliyorduk ama.. ünsal rezidansta bile kopmadıysa, ahmet sakin davranmış ne farkeder? Bu aslında senaryonun zayıflığı, yıllardır kocaman bir yalanın yaşanmasına sebep olan aile baskısı o kadar hafif geçiştirildi ki, “bütün bunlara ne gerek vardı o zaman?” diye şaşakaldık..

eğer yaso,ahmetten ayrı kaldığı süre içinde senede bir gün ailem bana ne yaptı,onların yüzünden kızım babasından ayrı büyüyor diye düşünce,arada bir onlara kızgınlığından-aslında suçlayacak birini bulamadığı,dayanağı,sırdaşı olmadığı,artık bu yükü kaldıramadığı için-..bir kere bile rüyaya ahmete bakar gibi,onu hatırlayarak baksaydı..eminim şimdi onun için de en az ahmet için üzüldüğüm kadar üzülürdüm..

fakat bu,senaristlerin takdiri değil..onlar şimdi sanki yaso ahmeti hep anmış,unutmamış gibi davranıyorlar..bence bu da bir senaryo eksikliğidir..malesef

çok önemli bir noktaya parmak basmışsın ayşeçanım. yasemini sadece günlüğüne gözyaşları eşliğinde birşeyler çiziktirirken gördük, zaten o yazılara istinaden ahmeti unutmadığını biliyoruz, yoksa başka bir atraksiyon yaptığı yok..

ama dediğin gibi, rüyaya bakarken ahmeti hatırlamış olsa bir kere, yaşadıklarını hatırlasa.. birbirlerine verdikleri sözleri düşünüp üzülse falan... tamam diyeceğiz, yasemin de çok acı çekiyor.. ama yasemin neredeyse ağzı kulaklarına varacak kadar gülerek geçirdiği için günlerini, üzülemiyorum onun adına...

shevekçan :img-in_lo fikrine önem verdiklerim beni zaten biliyor işte, gerisi fasa fiso :) bıçak sırtı karşılaştırman mükemmel olmuş. ali ve ahmet epey farklı durumda olan karakterler, tek ortak yönleri de çocuklarını sonradan öğrenmeleri.. ve orhanla necdeti aynı kefede değerlendirmek büyük haksızlık olur, orhan çok ince ve sağlam çizilmiş karakter, zorunluluktan birşeyler yapmış ama iyi niyetini kaybetmemiş.. son bölümde kardeşiyle bir diyalogları vardı, hs senaristleri de izlese keşke diye düşündüm. kardeşi alinin murata yakın olmasına kızıp ali için haksız birşeyler söyledi ve orhan anında "ali öyle biri değil, muratı üzecek birşey yapmaz.." dedi. ben de "vayy" dedim, "erkeğe bak." :icon_whis

zeynepçanım bye:img-in_lo

zeyneps
17-10-07, 13:45
Kendisine baskı altında gerçeği söyleyen Necdet, bir gün bile başkasının çocuğunu sahiplenmiş olmaktan dolayı vicdan hesabı yapmamış, aksine Rüyayı daha fazla sahiplenmiş, Ahmetten yangından mal kaçırır gibi kaçırmış, kan tahlili esnasında çocuğu "hadiiii" diyerek sadece seven, sohbet eden Ahmetten kaçırmış bir adam. Bu adam bir yalanı kendi beklentileri için kullanmış, olmayacağını anlayınca başka kadınla ilişki yaşamış, Yaseminle gerçekten evli olmayan bir adam hem de...Hala, ısrarla Rüyayı Ahmetten uzak tutmaya çalışıyor. Bir gün bile, peki bir yıl sonra, beş yıl sonra öğrendiğinde ne olacak bu çocuğun hali, daha kötü olmayacak mı? diye düşünmüyor.

Orhan her haliyle çok daha gerçek, çok daha insan. Acı çekiyor en azından. Benim Necdet karakteriyle ilgili hiç bir empati kuramamamın, onu sevemememin nedeni de bu. Herkesin onu melek gördüğünün on katı kadar kendini melek görüyor ama değil, zaaflı, zafiyetli, bırakıp gitme onurunu bile gösteremeyecek kadar basiretsiz, ama kendini hala çok iyi sanıyor. Babası hayatta olan, babası sevmek sahiplenmek isteyen bir çocuğa hangi hakla babalık yapmaya devam etmekte ısrar eder? Hangi hakla mahkeme salonunda, pastanede doğumgününde öyle davranır? Gerçekten vicdanlı bir insan bunları yapamaz. Kendini bir kere bile karşısındakinin yerine koymadı, bir kere bile vicdanı sızlamadı. Neden: Neymiş efendim, Yasemin'e aşıkmış, Rüyaya çok bağlanmış. Bunlar yetmez. Onu aklamaz.

Hele aileler...HS deki ailelerin hepsi gerçek dışı. Hiç bir döneme sığmıyor yaptıkları. Bkz: Mehmet de, Güneş de çok gerçek tipler...Haklının hakkını veriyorlar...Mehmet gerçeği öğrenir öğrenmez abisine baskı yapmaya başladı, gerçeğin açığa çıkması konusunda. O sevmiyor mu Murat'ı, seviyor. Ama bu değil konu. Gerçek, ne olursa olsun çıkmalı ve çıkacak açığa. Bunun sorumluluğuyla davranıyor. Abisine dedi mi? Asıl baba sensin, on yıldır bakıyorsun çünkü diye, her ikisi de biliyorlar bunun yeterli olmadığını.

Bir de bizimkilere bakalım: Kimse sorgulamadığı gibi, bir de ağız birliği etmişcesine olan Necdet'e oldu diyor hepsi (bkz.: Ahmet hariç herkes). Bu hiç gerçekçi değil...İnsana ait bir durum değil, etiğe aykırı...Çocuk, Yasemin, Ahmet bunlar hiç gözetilmeden, olan Necdet'e olmuş! Ne olmuş Necdet'e? Gayet keyifli kendi isteğiyle yaşadı ne yaşadıysa, kendi de böyle diyip duruyor. Son iki yıldır bir de sevgilisi vardı üstüne üstlük...Rüyanın babası, Yaseminin kocası pozisyonundan da vaz geçemiyordu.

Başlık yeniden açılmış gereksiz yere başlığın kapanması beni çok üzüyor isteyen istediğini yazar ve isteyen de istediği cevabı verir ama dizi hakkında :img-yes: Daha önce de belirttiğim gibi bu bir saldırı değil cevap hakkı düşünceyi belirtme hakkıdır tartışmadır.Verilen cevap beğenilmeyince yapılan şeyse gereksizdir bir daha böyle şeyler olmaması dileğiyle :img-in_loMessa'ya ilgisi için teşekkürler :img-in_lo

Shevekçan harika yazmışsın rep de vermek istedim ama "you must...." devam eden yazı çıktı sen bilirsin :img-in_lo Harika açıklamışsın iki diziyi o gün BS'yi izlediğimde "Aman Tanrım bu Güneş'le Mehmet ne kadar gerçek !!!!:blink:" diye şaştım

Dizide Necdet geri plana atılmamak adına çok büyük gedikler açıldı hakikatten de ve bunlar kapatılamıyor bir türlü her geçen gün izleyici de daha az inandırıcı daha az gerçekçi buluyor.....Bir insanın iyi babalık yaptığını anlamamız için dediğin gibi defalarca o sahnelerin gösterilmesine gerek yok Orhan 'da iyi bir baba ama bu sürekli gözümüze gözümüze "bakıııın izleyici bu böyledir" denilerek seyirci gereksiz sahnelerle aptal yerine konulmuyor (bknz:Ucuz sahne "baba beni bırakma !!!!") ikincisi Orhan Necdet'ten çok çok daha gerçekçi bir karakter zaman farkı bu gerçekçiliği değiştirmez ve verilen tepkiler bu zamana göre bile çok basit kaçtı ki o zamana göre acaip basit (bknz:Aaa ne kadar fedakar ) dizide Necdet'i övmeyen kalmadı bir kişinin etik dışı ve bencilce yaptığı bir şeyi isterse 1000 kişi övsün o yine de etik dışıdır (bknz:Badgerçan o yine de mantık dışıdır) Ve o dizide en azından Ali'nin durumuna üzülen kişiler var bu dizide Ahmet'e aşığım diyen Yasemin bile üzülmüyor :icon_whis Biz de bu çok fazla senaryoda olan eksiklerle diziyi izlemeye çalışıyoruz ve mantıklı bir yan arıyoruz ama yok işte dizi bütün ruhunu kaybetti gerçekten de :img-yes: Ve ben en sıkıldığım filmi bile bitirmezsem çatlarım o yüzden devam ediyorum işte :img-in_lo

Herkese merhaba bu arada yani Sıla'nın üçüncü mü döndüncü mü kez fragmanı verildi HS yok çıldırazaaam:hıh

adıyok
17-10-07, 14:06
bu sevindirici bir özet. demek herkes eteğindeki taşları dökecek. ama beni rüya düşündürüyor. yaşı çok küçük ve bir anda ahmetten uzaklaşabilir. çünkü necdeti çok seviyor ve ona çok bağlı. çocuk aklıyla artık necdetini birdaha göremeyeceğini ona sarılamayacağını düşünüp bundan ahmeti sorumlu tutabilir.ama senaristler klasik türk filmi gibi yapıp "size baba" diyebilirmiyim dedirtmezlerse. necdet rüyanın ahmete yakınlaşmasına onunla konuşmasına bile tahammül edemezken nasıl yakınlaştıracak çok merak ediyorum doğrusu.

resimseçici
17-10-07, 14:12
herkese merhabalar,
Öncelikle özete çok sevindim. Yasemin herhalde artık gerçeği söyleyecek ve böylelikle umarım artık taşlar yavaş yavaş yerine oturur. Şevket'i öldürmelerini bende istemiyorum. zaten Nezahat'ı da hiç göremez olduk. İki ana karakterin eksikliği mutlaka farkedilecektir.

Yazımı beğenmenize sevindim. Benim Bu yazıyı yazmaktaki amacımda buydu işte. (merw ve shevek de yazmış)Karakterler yazılırken, diğerinin öteki için feda edilmesi fena halde canımı sıkıyordu. Bu da bana göre en çok Yasemin üzerinden yapıldı. Yasemin diğer karakterlerin yüceltilmesi adına dizinin başındaki formatından çok uzaklaştırıldı. O masum kız bambaşka bir karaktere dönüştürüldü. Hatta ben bir ara Ahmet'e de aynı şey yapılacak diye çok korktum neyse ki fazla uzatılmayacak anlaşılan.

Birde ben artık gerçekten bunları mutlu bir aile ve çevresinde dönen siyasi olaylara tepkileri, bu siyasi olayların onların aile yaşantısına katkıları ve kaybettirdikleri şeklinde bir kurgu görmek istiyorum. Bu Çemberimde Gül Oya dizisinde nefis bir biçimde yapılmıştı.
Ayrıca şunu belirtmeden geçemiyeceğim bu dizide karakterler açısından deformasyona uğramamış tek çift mehmet ve sevim çiftidir. Dizinin başında da, şu anda da duruşları aynıdır. ve ben onları izlemekten asla sıkılmadım.

merw
17-10-07, 14:14
bu sevindirici bir özet. demek herkes eteğindeki taşları dökecek. ama beni rüya düşündürüyor. yaşı çok küçük ve bir anda ahmetten uzaklaşabilir. çünkü necdeti çok seviyor ve ona çok bağlı. çocuk aklıyla artık necdetini birdaha göremeyeceğini ona sarılamayacağını düşünüp bundan ahmeti sorumlu tutabilir.ama senaristler klasik türk filmi gibi yapıp "size baba" diyebilirmiyim dedirtmezlerse. necdet rüyanın ahmete yakınlaşmasına onunla konuşmasına bile tahammül edemezken nasıl yakınlaştıracak çok merak ediyorum doğrusu.

ben de..
zor bir süreç olacak o kesin de..
en büyük görev yasemine düşüyor..
göstersin hepimize anne olduğunu, aşık olduğunu.. çocuğunun babasına kavuşmasını istediğini...

hodri meydan yaso :img-meeti

zeynep atvnin jingleını her duyuşumda zıplıyorum, "cuma"yı da görünce hahh diyorum ama karşıma çıka çıka sıla çıkıyor :icon_evil sanırım çıldırmamız için yapıyorlar..

resimseçici, haklısın. karakter deformasyonu hatta erozyonu sözkonusu. dediğin gibi mehmet ve sevim haricinde herkesin baştaki duruşuyla şimdiki duruşu arasında kilometreler var.. bugün 8. bölümü izledim tekrar, nezahat ahmetin onu aldattığını düşünüp ağlayan yasemini o kadar güzel dinleyip teselli ediyor ki... nerede şimdiki kayıp nezahat, nerede o? yaseminin defterinden yırttığı ahmet resmini yerde görünce "monte kristo kontu niye yerlerde sürünüyor?" diye bile soruyor...... :img-hyste

ben kaçtım, görüşürüz bye

goldrose
17-10-07, 14:23
herkese merhabalar,
Öncelikle özete çok sevindim. Yasemin herhalde artık gerçeği söyleyecek ve böylelikle umarım artık taşlar yavaş yavaş yerine oturur. Şevket'i öldürmelerini bende istemiyorum. zaten Nezahat'ı da hiç göremez olduk. İki ana karakterin eksikliği mutlaka farkedilecektir.

Yazımı beğenmenize sevindim. Benim Bu yazıyı yazmaktaki amacımda buydu işte. (merw ve shevek de yazmış)Karakterler yazılırken, diğerinin öteki için feda edilmesi fena halde canımı sıkıyordu. Bu da bana göre en çok Yasemin üzerinden yapıldı. Yasemin diğer karakterlerin yüceltilmesi adına dizinin başındaki formatından çok uzaklaştırıldı. O masum kız bambaşka bir karaktere dönüştürüldü. Hatta ben bir ara Ahmet'e de aynı şey yapılacak diye çok korktum neyse ki fazla uzatılmayacak anlaşılan.

Birde ben artık gerçekten bunları mutlu bir aile ve çevresinde dönen siyasi olaylara tepkileri, bu siyasi olayların onların aile yaşantısına katkıları ve kaybettirdikleri şeklinde bir kurgu görmek istiyorum. Bu Çemberimde Gül Oya dizisinde nefis bir biçimde yapılmıştı.
Ayrıca şunu belirtmeden geçemiyeceğim bu dizide karakterler açısından deformasyona uğramamış tek çift mehmet ve sevim çiftidir. Dizinin başında da, şu anda duruşları aynıdır. ve ben onları izlemekten asla sıkılmadım.

Ben de artık mutlu,birbirine gerçekten! aşık bir Yasemin-Ahmet görmek istiyorum ve bir aile olarak siyasi olayların onlara ve çevrelerine etkilerini onların üzerinden izlemek istiyorum.El ele zor yılları atlatmalarını ve artık ne olursa olsun birbirlerinden kopmamalarını bekliyorum.Bu arada her ne kadar Necdeti sevemesem de onun da onu gerçekten seven Güzide ile mutlu olmasını istiyorum.Ve bu iki ailenin ileride tekrar başka sebeplerle yollarının kesişmesini istiyorum.Ne çok şey istiyormuşum:)

Shevek
17-10-07, 14:23
KÜÇÜK RÜYA GERÇEĞİ ÖĞRENİYOR!

Rüya’nın gerçek babasının Ahmet olduğunu açıklayan Rıza’nın sözleri, duruşma salonuna bomba gibi düşer. Şimdi top Yasemin’dedir. Acaba Yasemin de aynı cesareti gösterip, hakime Rüya’nın gerçek babasının Ahmet olduğunu itiraf edecek midir? Rüya için yardım aldıkları uzman, Yasemin’e artık kızlarına dürüstçe gerçeği açıklamaları gerektiğini söyler. Rüya’nın gerçek babasını öğrenme zamanı gelmiştir. Şimdi bütün aile, babası sandığı Necdet’e büyük bir sevgiyle bağlı olan küçük Rüya’nın gerçeği öğrendiğinde göstereceği tepkiyi yürekleri çarparak beklemektedir.
Şimdi top Yasemindedir. Ne garip bir söylem:img-help::img-banne. Yasemin gerçeği söyleyecek bence. Hapis yolu açılabilir tabii. Nesep cürümü işlediği için. Ama Rızanın ifadesinde vurgulanan hafifletici nedenler ya da Ahmet'in müdahelesiyle para cezasıyla biter iş diye düşünüyorum. Biz bu gerçeği bu kadar sıkıp sıkıp sonunda, hele de öyle bir ortamda itiraf etmek durumunda kalan Yasemin'in ağır bir depresyona falan gireceğini düşünmüştük. (Çünkü yalanının ilk nedenleri ne olursa olsun, sonradan bu kadar uzatmasının, resmen sevdiğini söylediği adama ihanet etmiş olmasının en azından sinirleri üzerinde bir tahrifat yaratacağını varsaymıştık. Ama belli ki bir şey olmayacak kızımıza. Necdet'e teşekkür eder o, olsa olsa. Mahkemede yanında olduğu için ne kadar iyi bir insan olduğunu söyler ona. Sonra psikolog devreye girip gerçeği Rüyaya söylemeleri gerektiğini söylediğinde de sürekli trip atarlar karşılıklı. Ortamı iyice gererler. Biz biraz masal biraz gerçek demiştik ya...Bunların hiçbiri olmaz. Necdet vurgusu yapılır herkes tarafından. Ahmet'e kızılır hep beraber. Bu belli oldu. Bu gidişle Ahmet çizer kafayı. Belli ki Rüyanın şokunu, ikilemini uzattıkça uzatacaklar. Ahmet'e acı çektirecekler. O her yerden gözümüze sokulan resimler (geçen bölüm Yasemin'in odasında gözümüze sokuldu en son, o foto daha önce orada yoktu, bir de Rızaların evde her yerde konsolda, telefon sehpasında her yerde Necdet Rüya fotoğrafları var...) Bu kadar da olmaz ki diyor insan. Bunlar hep beraber Ahmet'in de Rüya'nın da bizim de psikolojimizi bozacaklar...belli:icon_sorr

Şevket ölecek galiba arkadaşlar...:icon_sorrAhmete yakın olan nadir insanlardan biri daha gidecek. Torununa doymadan gidecek, ki çok tatlı bir dede olacaktı eminim...Geçen bölümde yaşanan bütün o yakınlaşma, bütün o geleceğe dair iyi niyet, Rüyanın ddesini ilk ve son kez öpmesi falan, bundandı, neredeyse eminim. Offff, of!:img-cray:

Gençler cephesindeyse iki yakın arkadaş, Defne ve Işık kader birliği yaparak, biri devrimci arkadaşlarıyla Filistin Kamplarına, diğeri ülkücü arkadaşlarıyla “Komando Kampları”na eğitim görmeye giden Deniz ve Yaşar’ın dönüşünü beklemektedirler.

Uffff bu da çok zor bir süreç. Deniz yaşadıklarından dolayı ya geri çekilir ya da daha da bilenerek, militanlaşır, diye düşünmüştük. Öyle oldu işte. Bu gençler ne kadar zor, ne kadar ağır bir sürece giriyorlar...70-80 arasını izlerken çok ağlayacağız gibime geliyor.
Işık için ise yol yakınken geri dönmesini dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden.:img-cool2

adıyok
17-10-07, 14:34
eğer yasemin anesine çekmişse _ki bence nezahatın huylarını almış. rüyaya anlatmayı ahmeti kabul ettirmeyi tek başına başaramaz

birde ben şu noktaya takıldım. dizide alenen patırtı gürültü kopmadan geçiştirilen koca bir yalanın gerçeğe dönüşmesi bile nezahatı kızının ailesinin yanında durmasına yetmedi. ne kadar ilginç. güle oynaya bindi gitti. birde "beni haberdar edin merak ederim" diyerek. vay bee dedim. nezahatta bir anne üstelik yaseminin annesi. bir anne böyle bir dönemde nasıl işleri yola koymadan çekip gider aklım almıyor.üstelik birde yasemine dediya "ya necdetin gerçek karısı ol yada boşan". bu nasıl bir çelişki kızından önce öz torunundan önce torununun öz babasından önce nasıl hala necdetin hayatını düşünebildi.

anasına bak kızını al sözü umarım bu dizi için geçerli değildir.

zeyneps
17-10-07, 14:34
Merveçan ciddi öyle mi soruyordu unutmuşum:img-hyste Ahh ahh Monte Kristo Kontunu Acıların Çocuğu yaptılar ya bravo :icon_whis

Resimseçici haklısın bunu da en çok Yasemin üzerinden yapıp Yasemin'i kullandılar sonunda da Yasemin tanınmayacak hale geldi :icon_whis
Böyle bir senaryonun gidişatından da Necdet'e hiç kızmayan bir Rüya ve ona "niye yalan söyledin " bile demeyen ama Ahmet'e cephe alan bir Rya bekliyorum :img-yes:

Hatırlarsanız geçen sezon Necdet'ten "her genç kızın rüyası " diye bahsedilmişti her genç kızın rüyası değil bence bu diziyi izleyenlerin küçük çocukların bile %80'in kabusu oldu bunu da hiç abartmadan söylüyorum :icon_whis Takip ettiğim çoğu forumda tek tük insanlartarafından bu kadar savunulmaya çalışılmazdı tam tersi olsaydı:)

Kırk yılda bir dersim ertelendi hayret birşey ne fragmanı görebildim ne forum kilitli kaldığı için foruma girebildim :hıh

Shevek
17-10-07, 14:41
Merveçan ciddi öyle mi soruyordu unutmuşum:img-hyste Ahh ahh Monte Kristo Kontunu Acıların Çocuğu yaptılar ya bravo :icon_whis

Resimseçici haklısın bunu da en çok Yasemin üzerinden yapıp Yasemin'i kullandılar sonunda da Yasemin tanınmayacak hale geldi
Böyle bir senaryonun gidişatından da Necdet'e hiç kızmayan bir Rüya ve ona "niye yalan söyledin " bile demeyen ama Ahmet'e cephe alan bir Rya bekliyorum

Hatırlarsanız geçen sezon Necdet'ten "her genç kızın rüyası " diye bahsedilmişti her genç kızın rüyası değil bence bu diziyi izleyenlerin küçük çocukların bile %80'in kabusu oldu bunu da hiç abartmadan söylüyorum :icon_whis Takip ettiğim çoğu forumda tek tük insanlartarafından bu kadar savunulmaya çalışılmazdı tam tersi olsaydı:)

Kırk yılda bir dersim ertelendi hayret birşey ne fragmanı görebildim ne forum kilitli kaldığı için foruma girebildim :hıh

Bu fragman konusunda kader birliği içindeyiz son zamanlarda Zeynop. Geçen sefer ilk izleyen biz olmuştuk, ne zaman çıksa rastlıyorduk. Bugün benim derste iptal. Evdeyim. Ama ne fragmandan eser var, ne de site açıktı.:img-pilot Alllaaaam, kıdeeer mi bu? Beyaz Türklere reva mı buuuu (bkz.: zeynop ve shevek)?:img-cray::img-bye2:

Ama özet yetti de arttı. Umarım Rüyayı da anası ve anneannesi gibi Necdet'i üzmemek adına her şeyi yapan bir karaktere dönüştürüp erozyona uğratmazlar.:img-hyste Biz onun ısrarla Gürsoy kadınlarına benzemesini iştemiştik halbuki!:img-sorry Ama belli oldu kabul edelim artık, el birliğiyle acı çektirecekler Rüyaya, Ahmet'e ve bize. Hatta bu arada Güzi hamileyse ona, doğurursa çocuğuna...

Rüyayı tepindirirler, istemem de istemem diye bağırtırlar, Neco'ya beni bırakma babaaaa repliğiyle sarıldırtırlar, Neco sarılıp bağrına basar, seni hiç bırakmayacağım yaaaavrum, der, o sırada çocuğun omuzları arkasından Ahmet'e pis pis bakar... Artık biz de ayılır ayılır sonra:img-swoon. Bari fazla uzatmasalar, tek dozda geçiştirseler (bkz.: ailelerin asıl vermesi gereken tepkiyi hiç göstermeyip geçiştirdikleri gibi). Ama unuttum, tabii bu dizinin adı artık: "Hatırla Necdet'in İyiliklerini" olmuştu dimi 12. bölüm itibarıyla.:icon_whis

gamzem497
17-10-07, 14:44
özet gelmiş ekleyen arkadaşa teşekkürler

şevketin kalbi bu kadar olayları kaldıramadı yazık adamcağıza dağ gibi adam gitti

bence şevketin ölümünden yasemini sorumlu tutacak ahmet e bi bakıma da haklı yaa

rüya demek öğreniyor gerçekleri tepkisini valla kestiremiyorum

evet ahmeti seviyor ama baba olarak kabullencekmi bilinmez

yasemin itiraf etmiş olacakki rüyaya gerçeği anlatıyorlar

nasıl kabul ettiyse gerçeği yasoş

eee kapana kısılınca itiraf etmek zorunda kaldı tabii:img-yes:

ay bir de fragman çıksa

sezenbaşer
17-10-07, 14:45
herkese slmmmm

sln özet için çok teşekkürler rüya gerçeği öğreniomuş oleyyyyyy:happy0064:happy0064

ahmeti çok sevio bnce pek zorluk çekmez ama büyük bi şok da yaşayabilir

şevkete de üzldüm ya bişey olmasa bari:icon_sorr

arwen61
17-10-07, 14:46
inanılmaz yoğunum ama ara ara bakıp 2 yorumda ben attırıvereyim dedim:img-wink:

yaseminin bir ceza alacağını düşünmüyorum zaten özettede buna benzer birşey yok gerçi hukukçuda değilim bir arkadaşımız bu davanın ceza davası olmadığını o yüzdende yaseminin ceza alamayacağını yazmıştı bu doğru olabilir:img-yes:

rüyanın gerçekleri öğrendikten sonra ahmetle daha çok vakit geçirmesi ona iyice alışması lazım ondan sonra rahatlıkla ahmete "baba"demeye başlayacaktır yalnız necdete olan aşırı bağlılığı bir sorun oluşturabilir ve inşallah çok sevdiği ahmetle bu yüzden ters düşmez benim babam "necdet" demez yılların alışkanlığının bir anda terk edilmesi hele hele de bir çocuk için hiçte kolay olmasa gerek ama inşallah sebaristler bize bu ızdırabı yaşatmaz,rüyayı tez elden babasına kavuştururlar:img-in_lo

fırsat bulursam tekrar yorum yazmaya çalışacağım görüşürüz çanlarbye

zeyneps
17-10-07, 14:49
Shevekçan beyaz Türklere hep böyle yapıyorlar ama :hıh (bknz:Shevek zeynep Ahmet:icon_sorr)

Bu reklamda da çıkmazsa çatlıyacağım :hıh

Birde yukarıdaki mesajımda forum derken bu sitenin dışındaki forumları kastettim mazallah yanlış anlaşılmasın :sad53::sad53:

Shevekçan reklamları açtım geldim bu sefer çkıcak mı çıkmayacak mı acaba yoksa Yasemin yerine ordan birilerinin boğazına yapışıcağım yayın şefi filan kim olursa :hıh :dito
Rüya Gürsoylara benzeyecek :hıh Üstelik de ileride Işık'ın çektiği resimler evlerini süsleyecek Rüya'da ona bakıp bakıp babasını düşünecek :img-in_lo

görüşürüz arwençan byew
Yasemin gerçeği söylerse bi bakıma yalan beyanını geri çekmiş olabilir ve ceza almayabilir :img-yes:

arese
17-10-07, 14:50
Bu fragman işinde atv adam'a cehennem azabı yasatıyo sıla en az 3 kez çıktı hatta 3'den fazla belki gecen hafta yotku bu sebeple böyle surekli veriliyo belki ama hatırla sevgili yok cuma gösteriyolar birden bir heycan ah çıkacak diyorum hop sıla diyorum ki ondan sonra gösterecek ama yok artık aksam gösterirler arkadaslar maç'dan sonra maç da reklam arası olmuyo ancak birinci yarı biter o ara reklam da veriri belki insallh gecen hafta da öyleydi gündüz yoku hiç vermedi avrupa yakasının reklam arasında verdiler çok gec vermiştiler hatırlarsanız yani belki yine öyle artık akşama kaldık.. ama insallh aksama kalmadan verirler

meriremail
17-10-07, 15:11
sanırım çoğu fun yaseminin mahkemede herşeyi açıkladığını düşünüyor...
ben şimdi kötü elçi olmayımda; sanki bana öyle bişe olmazmış gibi gelio...

Yaseminin mahkemede herşeyi Söylemediğini düşünüyorum.....
NEDENLERİ::img-pilot

1-yasemin en son necdete baktı.sahnenin devamında sanki bir necdete bakıp ona acıycak o bu kadar kızım die direnirken, kendisinin herşeyi açıklamasının kötü bir HAREKET OLDUĞUNU düşünüp,(ki her konuda olduğu gibi çok yanılıyor)
hayır kızımın babası necdet diyebilir.....:img-blush

2- bence yasemin benim ve ahmetin kızıdır rüya, der ise..
ahmet, işte benim yaseminim bunu bekliyordum yasemin, bunu söleyip dik durmanı... diyebilir..
eğer yaseminde davada herşeyi açıklamış olsaydı...
bence en az 1 bölüm sadece ahmet ve yaseminin olduğu kavuşma sahneleri koyarlardı....
hatırla sevgiliye bu yakışır......
ama bölüm özetinde rüyanın herşeyi öğrendiğinden bahsedilio....
bu ap ayrı bir konu.kaldıki psikolog felan var ona gidilio...
yasemin ve - ahmet kavuşması- psikoloğa gidilmesi- ailelerin rüyaya herşeyin açıklanacağının söylenmesi- rüyanın öğrenmesi....
1 bölüm için ; hatırla sevgili YE YAKIŞMAYACAK konu çokluğu olurdu die düşünüyorum.
kavuşmanın olduğu bölüme başka konu katmayacaklarını sanıyorum.......
ve bu yüzden bu bölümde kavuşma olmaz: yasemin mahkemede gerçekleri söylemez.....:icon_sorr

3-mahkemede başka bir hastaheneden kan örneklerinin incelenmesine karar kılınmıştı..
mahkeme de kapanmış olamaz...:img-polic.:img-pilot

4-bence hatırla sevgili ; yasemin mahkemede herşeyi kabul edecek olsaydı..
yaseminin saçını açardı hoş bir makyaj, şık bir elbise giydirirdi.....
arka fonada yasemin; herşeyi ahmetin ve savcının önünde kabul ettikten sonra.:good:
hatırla sevgili, o eski günleri, çocuklar gibi......
müziğini koyar....
ama bu bölümde bence yasemine ayriyetten bi kıyafet yada makyaj-saç yapılmamış....:good::good:

benden bu kadar......

gülmisal
17-10-07, 15:20
Özeti okudum yoksa fragman yokmu?:hıh

Rüya öğrendiğine göre bence kesin Yasemin söylüyordur Ahmetin diye..
Başka neden olsun ki yoksa Yasemin dava yı da kazandık oooh be deyip Necdetin kollarına atlardı:):)

3-mahkemede başka bir hastaheneden kan örneklerinin incelenmesine karar kılınmıştı..
mahkeme de kapanmış olamaz....

Yasemin söylerse neden devam etsin ki?

arese
17-10-07, 15:22
rüyanın piskolojisi acayip bir sekilde etkilenecek daglıacak çok sarısılacak haliyle ahmeti çok zor zamanlar bekliyo bu zamanlar da bide eger sevket amaca ölürse ki öyle olacak kesin degilse bide bunu acısı olacak ahmet hepten yıklacak çok acı cekecek:( yıllarca cekip durdu sonra bir kızı oldugunu ögrendi bu mahkeme olayı rüya gercegi ögrendigi anda kabullenmyebilir ahmet'e saguk davranabilir ahmet'le konusmayabilir uzaklasabilir ahmet bu durumda çok zorlanacak üsütüne babasının ölüm eger çıkarsa sevket amaca dizden bunu verdigi acı yani biz diyoruz ki yasemin büyük bir tranva gecirip hashtaneye yatasa diyoruz bu durumda ahmet hasthaneye yatmasa sasırmayın bu olanlar cektigi acılar üsütüne eger sevket amaca ölürse babasın kaybetmenin acısı bunların hepsin artık kaldırabilecek mi ahmetin büyük bir tranva gecirip hastahneye yatmasa sasırmayın arkadaslar

Mümüknse artık necdet fedakarlık yapmasın hani yaptıgı fedakarlık olarak nitelendirliyo ya (bana göre asla fedakalrlık degil ama niyse:)mümkünse bunda sonra yapmasın bir babayı cocugunda bir haber bırakmasına bir cocugun öz babasında bir haber olmasına neden olmasın..

edit meriremail o son sahne de yasemin ahmet'e baktı necdet'e degil yani bence ahmet diyecek:)

spdr
17-10-07, 15:23
sevgili meriremail;
farklı bir analiz olmuş:img-wink:
ellerine sağlık..
ama..
1-bir yanda necdete ayıp olur mu durumu..
diğer yanda..rızanın lafının üstüne laf..söyleme durumu var..(bkz:şener şen-kemal sunal ve agaya beleş sahnesii:icon_whis-yine bkz:serbest çağrışımm:))
ki bu durumda necdet her zaman yaseminin gözlerine bakacağı bir yerde duracak..senaristlerin de mutlaka bir tercih yapması gerekiyor artık..yaptırması diyelim daha doğrusu:img-yes:

2-bu konuda haklısın aslında..
ama ahmet yasemin bu bölümde kavuşmaz bence..
yaso ahmet cevabını verse bile ahmete bir bakış attıktan sonra gider..necdet ve rızayla birlikte...yani böyle olması çok saçma olur ama..yaseminden bahsediyoruz:icon_whis

3-kan alma kararı güme gitmiş olucak..haklısın

4-bence ahmetle yaso günlük sayesinde kavuşacak..yani muhtemelen arada etkileşimler olmaya başlayacak şimdiden..ama büyük buluşma(:img-wink:) sonraa:img-yes:

arese
17-10-07, 15:29
Özeti okudum yoksa fragman yokmu?:hıh

Rüya öğrendiğine göre bence kesin Yasemin söylüyordur Ahmetin diye..
Başka neden olsun ki yoksa Yasemin dava yı da kazandık oooh be deyip Necdetin kollarına atlardı:):)

Yasemin söylerse neden devam etsin ki?

bende onu diyorum eger yasemin ahmet derse mahkeme kapanır rüya'nın babasının ahmet oldugu anlasılır ha acaba yasemin ceza alırım hapse girer mi bu konu özette yer verilmemiş bilmiyoruz ki acaba paraya mı cevirlidi ahmet mi engel oldu bilmiyoruz ki onuda acayip merak ettim...

Sheirmaine
17-10-07, 15:31
sevgili meriremail;
ellerine sağlık..
ama..
diğer yanda..rızanın lafının üstüne laf..söyleme durumu var..(bkz:şener şen-kemal sunal ve agaya beleş sahnesii:icon_whis-yine bkz:serbest çağrışımm:))
ki bu durumda necdet her zaman yaseminin gözlerine bakacağı bir yerde duracak..senaristlerin de mutlaka bir tercih yapması gerekiyor artık..yaptırması diyelim daha doğrusu:img-yes:

yaso ahmet cevabını verse bile ahmete bir bakış attıktan sonra gider..necdet ve rızayla birlikte...yani böyle olması çok saçma olur ama..yaseminden bahsediyoruz:icon_whis

4-bence ahmetle yaso günlük sayesinde kavuşacak..yani muhtemelen arada etkileşimler olmaya başlayacak şimdiden..ama büyük buluşma(:img-wink:) sonraa:img-yes:

4-yorum:

peki bu günlük Ahmetin eline nasil gececek? Onu cok merak ediyorum. Birde eger öyle bir durum olacaksa eski günlügü okurkenki flashbackleri atlamasinlar, cok keyifli olur.:img-wink:

bu arada yorumlarinizi büyük bir ilgiyle okuyorum ve hepinize tesekkür ediyorum. :img-blush

arwen61
17-10-07, 15:32
kaçamak yapıp yine geldim:)

demek fragman çıkmamış açıkçası pek üzülmedim madem ben işteyim tv izleyemiyorum o zaman akşam çıksın değilmi ama(saatlerdir fragman bekleyen çanlarımın hakkımdaki kötü hayallerini görür gibi oldum:img-tomat)

tamam çanlar vazgeçtim fragman çıksın siz yeterki mutlu olun sevgi pıtırcıklarım benim:img-in_lo

fragmanda neler olur acaba ağlak bir yasemin:icon_cry:,mmc bir ahmet:img-in_lo ve büyük bir şaşkınlık yaşamış,kafası karışmış dünyalar tatlısı bir kız çocuğu,bunlar olası sahneler gibi duruyor ama ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilemiyorum

aklıma yine apsürt birşey geldi(ne yapayım çanlar muziplik yapmadan duramıyorum :img-wink:)

yasemin:rüya ben aslında senin annen değilim

rüya:peki annem değilsen kimsin?

yasemin:seni yıllar önce terketmiş büyük halanın oğluyum estetik cerrahı aker itinayladiker sayesinde bu hale geldim:icon_cry:

rüya:hayıırrr olamazzz allahım ben yıllarca büyük halamın oğluna annemi dedim:img-help:

yasemin:ne yapalım seninde kaderin buymuş yıvvrımm ama değişmez bir gerçek var babana aşıkım onun için ölüyorum rüyaaaa:img-in_lo

rüya:allahım kör et beni,allahım kör et beni aksın gözlerim aksın bundan böyle kör baksın:not_i::img-cray:

ben yine kaçıyorum görüşmek üzere çanlarımbye

gülmisal
17-10-07, 15:36
sevgili meriremail;
ellerine sağlık..
ama..

1-Yasemin için babası çok özel.. Eğer o daartık bitsin diyorsa Yasemin buna uyar diye ümit ediyorum..Ama tam seyirci dili anlayan senarislerimiz reytinglerden etkilenip Necdete yönlenirlerse başka:hıh

2-Psikolok işine girip Rüyaya söylendiyse kesindir Çok ümitliyim çoookk:icon_sorr

3-Ahmet Yasemin hemen kavuşacak diye birşey yok Yaseminin yaptıklarını tek cümle örtemez!

yasemin:rüya ben aslında senin annen değilim
(R:yupppiiiii)
rüya:peki annem değilsen kimsin?

yasemin:seni yıllar önce terketmiş büyük halanın oğluyum estetik cerrahı aker itinayladiker sayesinde bu hale geldim

rüya:hayıırrr olamazzz allahım ben yıllarca büyük halamın oğluna annemi dedim

yasemin:ne yapalım seninde kaderin buymuş yıvvrımm ama değişmez bir gerçek var babana aşıkım onun için ölüyorum rüyaaaa

rüya:allahım kör et beni,allahım kör et beni aksın gözlerim aksın bundan böyle kör baksın

:img-hyste:img-hyste:img-hyste

spdr
17-10-07, 15:41
rüya:allahım kör et beni,allahım kör et beni aksın gözlerim aksın bundan böyle kör baksın:not_i::img-cray:

yine bkz:şener şen:img-hyste:img-hyste
gerçekten çok uymuşşş:good:
fragman artık ay reklam arasında çıkar çanımbye
---
sheirmaine..onunla ilgili de senaryolarımız var:img-yes:

serenalti
17-10-07, 15:45
ya yaso ahmet demezse..walla saçını başını yolarım o domatesin..

bu arada ben eski yasemini istiyom artık ya,çok özledim walla..:icon_sorrgülüşü konuşması o eski makyajı falan..taktım zaten bu aralar eski haline..telefone bi sürü resmini indirdim baktıkça eskiler aklıma geliyo..

arese
17-10-07, 15:46
yeni bölüm resimlerine baktım şimidi aman alllahım rüya aglıyo böyle necdet'e sarılmıs bide sevda tepesi herhalde orası orda anlatıyolar gercegi ve necdet yahu orası ahmet ve yaseminin özel yeri degilim necdetin ne iş var orda olamazzzz rüya aglıyo necdet sarılmıs ahmetin içi çok zorrrrr

meriremail
17-10-07, 15:47
arkadaşlar bölüm fotolarıda geldi....
sevda tepesindeler ve ahmet yok...
bence hala davada söylemedi yasemin...
bende tabikide çok hemde çok istiyorum artık herşeyin açıklanmasını....
ama ümidim yok....(yalnız olurdu o sahnenin devamında kızımın babası ahmettir derse...yanımda sağlığınız için kimse bulunmasın sevinçten elimi tv sehpasına, yada bardağı kırarcasına bir ses çıkarabilirim...ay inş öyle olur inş)......
ama sevda tepesine gidiolarken ahmetten olursu gibime gelio..
neden yokki_?
**otolara baktınızmı ama? sevda tepesindeki;meşhur ağacın arkasından
gözüken denizin düpe düz montoj olduğu gözüküo hiç bu kadar net halde görmemiştim.##:happy0064

meriremail
17-10-07, 15:50
yeni bölüm resimlerine baktım şimidi aman alllahım rüya aglıyo böyle necdet sarılmıs [bide sevda tepesi herhalde orda anlatıyolar gercegi ve necdet yahu orası ahmet ve yasemin özel yeri degilim necdetin ne iş var orda olamazzzz rüya aglıyo necdet sarılmıs ahmetin içi çok zorrrrr[/B]

buna aynen katııyorum :happy0064bende atv deki resimleri ekledikten sonra aynı yorumu yaptım altına....
ya orası özel yerdi necdetle rüyanın ne işi var?(rüya ahmet olsa ilk öyle gelseydi oraya ozman olurdu ama böle ilk gelişinde necdet-yasemin ikilisiyle gelmesi beniim hiç hoşuma gitmedi...)
artı ahmet nerde...
ay benim dediğim çıkmasın allahım lütfen........

serenalti
17-10-07, 15:53
anaaaaa..resmleri şimdi gördüm ve hemen sinirlendim..necdetin ne işi var orda yaaa..orası sevda tepesi..ve ahmet yok yanlarında..

arkadaki denize bende çok takkıldım..baştan beri öle miydi orası..ahmetle yaso'nun buluşmalarında flan orası öle miydi..anaaaa...

edit:aferin yaso sen böleee dewam et..:good:al yanına necoyu sevda tepesine git..junior'un temelini de at aferin sana..bi de sırıtıyo..

aaa sinir oldum gene..

arese
17-10-07, 15:55
buna aynen katııyorum :happy0064bende atv deki resimleri ekledikten sonra aynı yorumu yaptım altına....
ya orası özel yerdi necdetle rüyanın ne işi var?(rüya ahmet olsa ilk öyle gelseydi oraya ozman olurdu ama böle ilk gelişinde necdet-yasemin ikilisiyle gelmesi beniim hiç hoşuma gitmedi...)
artı ahmet nerde...
ay benim dediğim çıkmasın allahım lütfen........

canım ben rüya'yı gectim necdetin ne iş var orda ahmet ve yasemin özle yeriydi necdet ayak basamaz banane ya banane oraya:fighting2 ay inanamıorum ve ahmet yokkkkk:icon_cry: gercekleri anlatacakları baska yer yokmuydu sevda tepesinim secitler off off herhalde rüya'ya ahmet ve yasemin yıllar önce ask yasadılar burya hep gelirlerdi bunlarımı anlatacaklar ne

gülmisal
17-10-07, 15:58
Fikirlerimde dalgalanma oldu:hıh

Necdet İlerizekalısının ne işi var orada!
Artık yetti be O çocuğun babası Ahmet tamam mı ikisi de kafalarına soksunlar!
Sevda Tepesiymiş..:hıh
Eğer bu bölümün sonu da salak salak bir sahnede biterse Nilgün Öneş e bir yazı hazırlamayı düşünüyorum!

Ebrucum Bence girme sinirden yazık etme kendine...:img-cool2

meriremail
17-10-07, 15:59
anaaaaa..resmleri şimdi gördüm ve hemen sinirlendim..necdetin ne işi var orda yaaa..orası sevda tepesi..ve ahmet yok yanlarında..

arkadaki denize bende çok takkıldım..baştan beri öle miydi orası..ahmetle yaso'nun buluşmalarında flan orası öle miydi..anaaaa...

:happy0064:happy0064
anaaaaaa olayına bayıldım..

galiba herkez aynı fikirde ne işi var orda necdetin.
ya bu yasemin napıor küçüçük çocuğu oraya götürmüş ne anlatçakki ona...
orda mı baban seni bana bıraktı dicek..küçüçük çocuğamı
necdetin yanındamı??????
ya nedie gitmiş olabilirlerki oraya belki..
ahmette bu buluşmada aslında ordadır.
psikolog yanlız ahmet beyin yanınızda olmaMASI gerekiyor demiştir....
ve belkide ahmette yaseminin ve necdetin haberi vardır , çalıların arkasında rüyanın vereceği tepkiyi izliyordur....
hiç sevmedim bu işi hiç:
1- yıllar sonra yasemin ilk kez oraya gitmiş..:img-yes:
2- belkide rüyanın hayatı boyunca aklından silinmiycek anısı olcak bu..:img-yes:
3- rüya doğduğundan beri ilk kez burada:img-yes:
4- necdet var AHMET YOK........:img-polic:icon_sorr:icon_sorr

emosss
17-10-07, 16:09
resimleri görünce bende sinir oldum..
necdet'in sevda tepesinde ne işi olduğu olayına hiç girmiyorum.. bence başka bi yerde söylenmeliydi..gerçi necdetin orda bi anısı var..
selmayla ayla konuşuyo.. zaten belliydi selmanın aylayı haşlayacağı.. bakalım aralarındaki ilişki nasıl bi hal alıcak..
rızayla şevketinde son birlikte geçidikleri günler.. tavla sahnesinde falan çok eğlenicez kesin ama şevket amca gidici malesef:sad53:

************************************************** *

arwen61
17-10-07, 16:11
resimler kötü:icon_sorr

rüya gerçeği öğrenince necdete sarılıp ağlıyor belli ahmetin babası olduğunu kabul etmeyecek necdetten ayrılma duygusu çok üzmüş onu buda demek oluyorki ahmeti yine zor günler bekliyor

rüya onu istemezse ve necdeti bırakmazsa ahmet bu seferde yasemine bunun için sinirlenebilir,bu seferki öfkede geçecek gibi olmaz off biz ne zaman mutlu olacağız çanlar resimlerde gösteriyorki hunileri hazırlayın cuma günü toplu çıldırma olabilir:icon_sorr

arese
17-10-07, 16:12
aaa hazmedemiyorum necdetin orda olmasın vallahide bilahide inanamıyorum ne iş var sevda tepesinde necdetin yasemin pes ya yıllardır ayak basmadı oraya gitmedi bir kez şimidi necdeti alıp gitmiş yaaa ne anlatacaklara buraa gelirdik gizli gizli buluşurduk allah aşkına biri bana necdet degil gitmedi resimdeki o degil desin delirecem :fighting2 bu senaristler biz deli etmye mi calısıyolar:fighting2

_hnd_
17-10-07, 16:27
özeti okudum
rüyua öğreniyomuş gerçeklri
şevket kalp krizi geçiriyo bişey olmasın yaa torununa hasret adam
rüyanın tepkisni çok merak ediyorum özeti okyunca snaki olumsuz bi tepki vercekmiş gibi geliyo bana ama inş yanılmış olurum
atv deki resimde rüya neceete sarılıyo yasemin onlara bakıyo ağlıyo sanırım demekki olumsuz bi tepki veriyo yapma rüya kız yaa olmaz böyle bişey

vetaki
17-10-07, 16:50
Ilk ogrendiginde aglamasi cok normal. "Ha, oyle mi, ben de zaten seni hiç sevmiyordum Necdet" diyecek hali yok ya !
Yasemin'de biraz akil olsa bunu daha kucukken soylerdi, o zaman fazla anlayamazdi zaten farki, hatta "seni seven 2 baban var iste, ne guzel di mi" masalini bile yutturabilirdi, ama okula baslayan, 7 yasindaki bir cocuga bunu soylemesi biraz zor.
Hanfendiye kalsa daha da bekleyecekti. Ahmet için uzulmesem, belki iyi bile olurdu diyecegim. Ruya da ikisini "Bunu benden nasil saklarsiniz" diye bir guzel azarlar, çeker giderdi, suratlarini gormek guzel olurdu o zaman...

arese
17-10-07, 16:59
Rüyanın böyle tepki vermesi yani aglması çok normal yıllarca necdet babası bilmiş çok sevmiş ilk duydugu anda kabullenmiyecek zaten resimlerde belli suratta asacak ahmet'e belki çok saguk davrnacakta ama sonra anlar nasıl diyim kabullenir burda yasemin payıda var daha önce söyleseydi rüya kücüktü belki bu kadar zorlanmıyacaktı ama suna 7 yasında ki bir kızdan bahsediyoruz her seyi anlıyacak yasa gelmiş zor olacak ahmet çok zor zamanlar gecirecek belki ahmet yasemine daha fazla kızacak saklmasaydın belki bunlar olmyacaktı belki rüya bana böyle saguk davranmıyacaktı offf ne zaman mutlu sahneler görecegiz ya:(

bu arda hala bu sevda tepesinde takılı kaldım sinir kat sayım hast safa da..:fighting2:fighting2

bir_adı_yok
17-10-07, 17:05
herkeze meraba forumçanlar..

üzüntünüzü anlıyorum fakat
ne bekleliyorduk...
mutlu mesut ahmet rüya sarılması mı? ..çok bekleriz..:icon_sorr
şimdi bu rüya ahmet ve yasemin'den uzaklaşıp
necdet'e iyice yapışmasın..
ama dimi ya ahmet'e niçün kızsın...
..
şimdilik necdet'sarılıp ağlamasını çok normal buluyorum
hiçte yadırgamadım...hiçte sinir olmadım:img-blush
gayet normal bir davranış...
meraklı olduğum husus ise acaba ahmet'e ilk etapta ne tepki verecek...
bölüm içersinde tek merak ettiğim ve 4 gözle bekledi-ğim sahne..
umarım öğrendiği sahne son olmaz...
daha fazla beklemek istemiyorum...

gülmisal
17-10-07, 17:14
Böyle bir sahne mümkün mü?
Birde Yaswmin hanım kızına atılıyor :hıh
Peki neden Ahmet yok? Tohtor Melühü istiyorum sanırım bu tohtor bayağı üşütmüş Ahmetsiz nasıl söylerler bunu?:hıh
İyişallah bölüm sonu olmaz.. orada bitip te yine sinirlenmek istemiyorum biraz adamakıllı bitsin artık...

Aliye Abla,Shevek: Küçükten Size Merhabalar bye

_hnd_
17-10-07, 17:14
rüyanın ağlaması çok normal ben necdete kızmıyorum ama benim korktuğum rüya daha fazla necdete bağlanmasın baba beni bırakma falan demesin acaba rüyaya sölendikten sonra bir ara necdeti görmemesi iyi olabilrmikii
gerçeklerin açıklanması neden sevda tepesinde yapıldı ??
bu çok karışık bi durum belki rüyaya buranın önemini anlatmak için getirmişlerdir ama necdetin işi ne yasemine göre rüyanın yaşaması necdetin sayesinde oluğu için olabilir
bu hafta izleyip görcezz

arese
17-10-07, 17:15
herkeze meraba forumçanlar..

üzüntünüzü anlıyorum fakat
ne bekleliyorduk...
mutlu mesut ahmet rüya sarılması mı? ..çok bekleriz..:icon_sorr
şimdi bu rüya ahmet ve yasemin'den uzaklaşıp
necdet'e iyice yapışmasın..
ama dimi ya ahmet'e niçün kızsın...
..
şimdilik necdet'sarılıp ağlamasını çok normal buluyorum
hiçte yadırgamadım...hiçte sinir olmadım:img-blush
gayet normal bir davranış...
meraklı olduğum husus ise acaba ahmet'e ilk etapta ne tepki verecek...
bölüm içersinde tek merak ettiğim ve 4 gözle bekledi-ğim sahne..
umarım öğrendiği sahne son olmaz...
daha fazla beklemek istemiyorum...

öyle olacak rüyanın öyle tepki vermesi aglması çok normal yani benim kızıdıgım bu degil necdetin sevda tepesinde olması hoş orası yaseminve ahmetin özel yeriydi ah ahh ne gunlerdi neyse rüya'nın bunu kabullenmesi biraz zor olacak belki biraz zaman alacak bu zaman kadar allah hem bize hem ahmete yardım etsin bu zamanları atlatması içinde a