Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-21
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
iyigeceler arkadaslar dizinin bügünkü bölümü cok güzel ve cok hüzünlüydü:sad53:aglamaktan gözlerim sisdi sevket babanin ölümü cok kötüydü torununu kucana alamadan öldü :sad53:riza babayada cok üzüldüm aslinda hepisine üzüldüm ,yani bügün hep hüzün vardi tek sevindigim ahmet mahkemeyi kazandi ama daha kizina kavusamadi bugidislede zor kavusacak gördügüm kadariyla rüyanin tepkisi pek iyi olmayacak :icon_sorr,basladindan beri bekliyorum rüyaya nezaman gerceyi söyliyecekler diye oda tam sonunda geldi,sacma buldugum rüyaya hic birsey anlatmadan pat diye söylemeleri insan biraz önceki olaylari anlatir neler oldu neler bitti diye neden evlendiler diye bunlar napti pat diye söylediler kizi sok etiler:icon_sorr ,simdi gercek babasi kimdiyede örenmek istemiyor budemeki ahmetin isi baya zor olacak rüya bunu kolay kolay kabulenmiyecek gibi,simdi haftaya kadar bekle neler olcak diye
"veeeeeeeee ..tabiiki asıl değinmek istediğim konu necdet ve ruyaaaaa.....Ben böyle biteceğini tahmin etmiştim. yani yasemin söylerken ruyaya bu olanları ruyanın gerçek babasını duymak ıstemeyeceğini kestirdim diyebilirim. bu yeni ruyayı sevemedim ne yalan söyliyim.eski ruyanın tam tersine duyguları ıfade edemeyen ve surekli sırıtan bi yüzü var.yani her nereye giderse o sırıtık ıfadeyide yanında götürüyodu eski ruya bu yeni ruyadan ne kadar küçükte olsa onun mimikleri ıfadeleri konuşmaları bi başkaydı.bu hiç öyle diil diyodum.hala öyle diyorum ama ne yalan söyliyim o kulaklarını kapatıp gözleriin yumması çok içime dokundu. ( inşallah ahmedinde içine dokunur bu durum)" Yamisis yazmış.
O durum Ahmetin içine dokunur tabii. Ama en çok dokunması gereken onu bu yaşa kadar bir yalanın içinde büyütüp, kendi egolarının tatmini için onun geleceğini düşünmeyen bitirim ikili üzülmeli. Biz ne yaptık, neye mal oldu diye...ama tabi nerdeeeeee...
Bu yeni Rüyayı ben de seviyorum. O sahnedeki abartısız ama tam yerinde oyunculuğu çok iyiydi:good:
Eğer Necdet babasının reddettiiği, görmek istemediği, kötü muamale ettiği, ya da istemediği bir çocuğu evlat edinip ona babalık etseydi ben ona çok acırdım bunu söylemek zorunda kaldığında. (Yani babası olmadığı gerçeğini). Şimdi zerre kadar acımıyorum. Kendi hayatıyla bir kumar oynadı. Ne için? Kendisine aşık olmadığını bildiği, başkasından çocuk bekleyen sevdiği kadını yanında tutmak için...Ego tatmini yani.
Rüyayı sevdi mi? Tabii, sevdi. Kim sevmez. Onu sevmek çok kolay. Bkz.: Yukarıda verdiğim örnek.
Yani Necdeti anlamaya çalışıyorum. Ama anlayamıyorum. Kusura bakmayın.
onu anlamamız mümkün değil zaten bizim..
ama bazen diziyi izlerken düşünüyorum da keşke necdeti sevseymişim..
her dakika o var..yüceltiliyor,seviliyor..esas oğlan da adipositteki çekirdek misali kenara itilmiş,boynu bükük duruyor:icon_sorr
--
yamisis;ahmetin içine dokunsa ne olacak kuzum..
suç onun mu ki?
ne yapsaydı..babalık haklarından vaz mı geçseydii:icon_sorr
----
çanlar..iyi gecelerbye
beni pek masimediniz amaa..neyse..hoşçakalın:img-cray:
dipnot:masimek:önemsemek..bkz:kayseri:img-wink:
Ilahi yasemin, iki yorumunuda okudum delisin kiz sen:)
Sevketin Olumunden Yasemini sorumlu tutuyorum .. birnevi suclu bu durumda..
Gelmis gecmis en acikli hs sahnesiydi sanirim Sevketin olumuydu, yada beni etkiliyen..
Tabi oyuncularinda buyuk bir payi var..
Ilk bolumlerde ahmet geri dondugunde guya necdetle hic haberlesmemislerdi, uzun zamandir bu bolum ogrendikki necdete ahmet meger mektup yazmis..
Yinede ahmet ve Necdet konusmasini ben begendim.. (aklima gecen sezon yapilan ahmet&necdet grup imzalari geldi)
Deniz dondu, Yasari goremedik bakalim yasar eski yasarmi, beni pek ilgilendirmiyor ben yasari hic sevmedim sevmemde zaten..:icon_whis
Son sahne cok huzunluydu.. Ben yine Hem necdet Hem ahmet icin uzuldum.. ikiside konusmasada yuzlerindeki aci belliydi iki oyuncuyuda tebrik etmek lazim..
Bu bolum bana baya kisa geldi.. bakalim haftaya neolacak..
Arkadasin biri ruya hazir ordayken kaslkar kendini atar demis koptum:img-icecr
aaaaaaaaa bak ben zaten en baştan beri necdet hamet kankalığını bekliyorum.istiyorumki kankican nidaları sana bi kız ayarlıyayım bebiş cümleleri havada uçuşsun.nerdeee?bakın gördünüzmü belki eskiden cidden öyllerdi..ah ah..ne güzel olurdu..ama sonra neoldu? kuzeyın kötü cadısı ansızın çıkageldi.aralarına girdi.e bi kova su üstüne boca etsek erimez bu yasemin.geldi hayatlar mahvoldu.tabi tek o mahvetmedi hayatları.herkes karşılıklı bişiyler yaptı işte...
ya bne de o yorumu gördüm koptum..walla anasına çekmişse beklerim kalkıp kendini atlamsını ruyaanın....
ama benim asıl beklediğim yaseminin kalkıp kendini atması..belki der bebişim siz gidin ben kendimi bi atıp sonra gelirim der.inşallah...
ha artık teodanda eminim.yakında necoya yazıcak bu adam.:img-pilotbakın görürsünüz.yani şüpheleniyorum artık yaaa.bu dizide herkes aşık oldu bi bu adam aşık olmadı necdetle ilgilenmekten. delümü nieee?aaaaa...valla var bu adamda bişeyler walla. sürekli sapık gibi adamı takip ediii.yakında gel necdet evime taşın diicek.yani dost tamm dostta...bu biraz garip bi dost.verdiği akıl lar akıl değil necdetin yararına bişi yaptıgını sanii ama hep necdete verdiği akıllar necdete zarar veriyo... yani buda garip bişi yaniii ..acilen buna da bi eli yüzü düzgün kız bulsunlar.şefikamı şaziyemi kim olursa olsunda necdetin yakasından düşsün.lalede olabilir ziraaa lale yakında evde kalacak
Bu satırları okuyunca kayığın yanında oturan Necdet'e eğilip yanağından öpen Teo belirdi gözümün önünde. O öpüş de bana pek hayra alamet gelmemişti. Demek yanılmamışım! :img-hyste
Hangi insan evladı erkek, bir diğer erkeki yanaklarını ellerinin arasına alaraktan öper? Pesss!!! :img-swoon
Ha bi ara Teo Lale'ye yazıyodu sanki! Ben mi yanlış hatırladım yoksa olayları karmaya/karıştırmaya çalışan senaristler mi unuttu??? :icon_whis
itü sözlükte bir şey okumşutum .
"sürekli kalp krizi geçiren neden rıza değilde şevket bunu hiç anlamıyorum "diyodu bi arkadaş .bu sözeçok güldüm. e o arkadaş çok haklı.ardından da eklemişti: "idam olmaktan son anda dönen o; babası belli olmayan torunu olan adam yine o; karısı yaban ellerde olan adam yine o.eeeeee? ama kalp krizini geçiren adam şevket!" demişti...valla çok güldüm. haklı valla onca şey yaşıyo ama adam maşşallah turp gibi ...tık yok adamda...
Eklemek istiyorum: Şişko olan da Rıza! Eminim kalbi yağ bağlamıştır. :)
Ah ah!!! Filinta gibi Şevketi yaktılar a dostlar!!!! :sad53:
saprofit_g_22 19-10-07, 23:55 Ruya gercekten tipki annesinin kizi... Duygulari bir anda yukselip bir anda dusuyor... yok daha otesi!!! annesi okuldan konusuyor felan, kiz gulumsuyor samimi olmayacak bir sekilde... birden zaten yasemin patlatinca bombayi, kizim surati mahkeme duvarina dondu!! E be yasemin, neden oyle pat diye soyledin ki?? doktorlara neden gittin o zaman???!?!?!?! Nejjdet hep yasemin'e on-ayak olurken, bu durumda neden sesini cikarmadi?? O kendisi de soklarda hala tabii.....
Ruya niye oyle kulaklarini kapatti? Ben o kizin sagligindan suphe etmeye basladim acikcasi... Umarim Ahmet'i gorur de onun kucagina kosar!! Yazik bu yasinda kiza bu kadar sok!!!
Yasemin umarim kizi durtuklemez, cimcik de atmaz... ters tepki yaratabilir neticede!!!
onu anlamamız mümkün değil zaten bizim..
ama bazen diziyi izlerken düşünüyorum da keşke necdeti sevseymişim..
her dakika o var..yüceltiliyor,seviliyor..esas oğlan da adipositteki çekirdek misali kenara itilmiş,boynu bükük duruyor:icon_sorr
--
yamisis;ahmetin içine dokunsa ne olacak kuzum..
suç onun mu ki?
ne yapsaydı..babalık haklarından vaz mı geçseydii:icon_sorr
----
çanlar..iyi gecelerbye
beni pek masimediniz amaa..neyse..hoşçakalın:img-cray:
dipnot:masimek:önemsemek..bkz:kayseri:img-wink:
üf ywrum açıklama yaptırtma bana lütfen bebiş...elim yoruldu wallaaaa...kim ddedi kız vazcaysın deyüüü.:D:D sadece durup düşünseydi anam aceleyemi geldi ne bu iş ? deseydi.
ha bide naconun anası dedi ya 18 yaş..yuh dedim.ohhhhhhhhhhooooooooooo falan dedim..garip mi ne bu ?:O:O
Şimdiiiiiiiiiiiii..:img-yes: gelelim beni güldüren yok canım daha neler dedirten konulara.....
şevketi neden öldürdüler sırf necdetle ahmet oturup eski günleri yaedsin diye mi? diyen arkadaş.aslında sana katılmıyor değilim. yani böyle önemli konuları anlamak için illaaaa birinin ölmesi mi gerekiodu? ayrıca o sahneyi biraz zorlama sahne olarak gördüm.
ikincisi o sahnede
necdet: sana her türlü yardım ederim
ahmet: nasıl bi yardım?
( ya tam hatırlamıyorum yani böyle bi konuşma geçti aralarında)
işte ben bu repliklere bayıldım çok komikti ya .ahmet yasemine bakıp necdete döndü ve nasıl bi yardım dedi.bende bekledim acaba necdet "hertürlü yardım çocuk bakarım bi çocuğun daha olursa onada bakarım biriyle evlenirsen karınada bakarım. itinayla senin hayatına ortak olabilirim. mühim olan insanlık aramızda bunun lafımı olur bebişim? biz eski dostuz senin karın benim karım senin çocuğun benim çocuğum demek." der möi diye düşündüm.:img-pilot:img-pilot
ayrıca şu necdetin anası has eli maşalı ,pencerenin önünden ayrılmayan kadınlar olur ya işte aynen o tipten bi kadın..:img-yes:şimdi aslına yasemini onun eline vereceksin oda onu parçalayacak bu bakımdan iyi olur bizim de hırsımızı alır. ama öyle şeyler konuşuyoki yok diveeeeeeeeeeee gerrriiiiiiii diyesi gelyo ınsanın
ha bide ne olay olursa bu üç aile yanyana geliii bu da artık bira zzorlama kaçmıyomu beaA???
ha artık teodanda eminim.yakında necoya yazıcak bu adam.:img-pilotbakın görürsünüz.yani şüpheleniyorum artık yaaa.bu dizide herkes aşık oldu bi bu adam aşık olmadı necdetle ilgilenmekten. delümü nieee?aaaaa...valla var bu adamda bişeyler walla. sürekli sapık gibi adamı takip ediii.yakında gel necdet evime taşın diicek.yani dost tamm dostta...bu biraz garip bi dost.verdiği akıl lar akıl değil necdetin yararına bişi yaptıgını sanii ama hep necdete verdiği akıllar necdete zarar veriyo... yani buda garip bişi yaniii ..acilen buna da bi eli yüzü düzgün kız bulsunlar.şefikamı şaziyemi kim olursa olsunda necdetin yakasından düşsün.lalede olabilir ziraaa lale yakında evde kalacak
itü sözlükte bir şey okumşutum .
"sürekli kalp krizi geçiren neden rıza değilde şevket bunu hiç anlamıyorum "diyodu bi arkadaş .bu sözeçok güldüm. e o arkadaş çok haklı.ardından da eklemişti: "idam olmaktan son anda dönen o; babası belli olmayan torunu olan adam yine o; karısı yaban ellerde olan adam yine o.eeeeee? ama kalp krizini geçiren adam şevket!" demişti...valla çok güldüm. haklı valla onca şey yaşıyo ama adam maşşallah turp gibi ...tık yok adamda...
son olarak yasemine değinmek istiorum.yani bu bölüm pek saçmalamadı sanki. yani yadabana öyle geldi.sadece şunu diicem.bakın ben dememişmiydim .necdeti teselli edecek bu kız..ruyayla ilgili necdete teselli verecek sözler sarfedecek.aman bebişim ne önemi vaaaaar? diicek dememişmiydim? bakın dediiim çıktı.adada direk necdet hiç bişi deişmiiicek dedi ...allaaaaaaaaaaaaaaahım yaaaaaa...sen nerelerdesin yasemin? aklını topla aklınııııııııııı..:img-pilot
yamim Allah iyiliğini versin koptum bebişim özellikle Necdet ve Ahmet için yazdıklarına :img-hyste Gerçekten öyle sahnelere öyle diaologlar yazıyorlarki insan ağlayacağı yerden birden kopuveriyor özellikle ben bu bölüm kafayı yedim hep yatta Necdet-Ahmet-Yasemin geldi güldüm :img-pilot Bruce-Ashton-Demi üçlüsünden etkilenmiş olmalıyım :icon_whis
Teo'dan ben de şüpheleniyorum bebişim yoksa bu TEO Allahım ne de olsa bu çok modern ilişkileri olan bir dizi Yasemin aslında Ahmet'e aşık ama çocuğunu yabancı bir adamla büyütüp mutlu oluyor hem de o başka adamsız yaşayamıyor ,Rıza'nın Keriman'ı var aynı zamanda Nezahat'i de çok seviyor ,Deniz-Defne 1969 yılında aynı evde yaşıyorlar Güzide evli bir erkekle rahatça ilişki yaşayabiliyor , bir de Teo gay olsun tam olsun dizinin ismi de zaten Hatırla Sevgili değil "Beverley Hills 90210 ":img-hyste Ha bir de lütfen mesela Yasemin bir Necdet'e gitsin bir Ahmet'e gelsin ,Teo Necdet için intihar etsin sonra Necdet bir süre onunla kalsın ,Necdet -Güzide'yle birlikte olsun bu sırada Ahmet Yasemin'le evli olsun ama modern modern birbirleriyle görüşsünler bu sırada pastanenin mutfağında Güzide'yle Ahmet kırıştırsınlar ,Harun Işık'ı severken birden aslında Defne'ye aşık olduğunu farketsin Deniz Filistin'li bir kıza aşık olup onu eve getirsin bu sırada Defne Harun'la evlensin ama sonra yine Deniz'e dönsün bu arada Ayla ve Deniz Gezmiş'i görünce "anam bu Ayla şimdi de Deniz Gezmiş'e sararmış" dedim zaten Deniz Gemiş'de Defne7ye mi aşık ne ...anam kendi söylediğim kendimi korkuttu ben bu kadar midesiz değildim :icon_sorr
Şevket'in ölüm anına ve Selma'nın tepkisine üzüldüm, Ayda Aksel'e bir kez daha hayran kaldım. Ama Ayda Aksel'den ve fotoğrafları karıştırırkenduygulanan Rıza hariç hiçbir oyuncu beni etkileyemedi, o sahnelerde sıkıldığımı hissettim, özellikle Laçin Ceylan'ı tüm bölüm boyunca pek tutuk buldum.:icon_whis
Işık'ın tepkisizliği şaşırttı beni en çok, çok da komik geldi. Fark ettim ki dizide hiç bir karakterden beklediğim tepkiyi alamıyorum, neden bu kadar özensiz çalışılıyor anlamış değilim. Çok sallapati herşey, etkileyici olabilecek bütün sahneler o kadar özensiz o kadar özensiz ki, diyaloglar o kadar açmazda ki bana birşey hissettiremiyor artık.:sad53:
Tüm bölümü sadece Rüya ile Ahmet sahnesi için bekledim, biri fragmandaki sahne diğeri sonunda gerçekleşmesini beklediğim sahne. O sahne olmadı, uzunca bir süre de olmayacak gibi. Yoruldum artık, gerçekten yoruldum. Aylardır bekliyoruz, 19. bölümden beri bekliyoruz. "Haklı hakkını alacak, baba kız kavuşacak" diye. Dürüst insanlar kazanır, diye. Ayla'nın deyimiyle "çok düzgün", o kadar düzfgün ki neden böyle yapıldığını kendine nelerin reva görüldüğünü bile anlayamayan Ahmet'in de mutlu olmasını bekliyoruz. Ama olmuyor. Bunun olmadığı yetmezmiş gibi aylarca beklediğimiz herşey özensizleştiriliyor, çirkinleştiriliyor. Dizinin ilk sezonuna oranla çok sönük geçiyor ikinci sezon ve ben bundan rahatsızım çok rahatsızım.
Onca reklamı yapılan "Deniz Gezmiş geliyor" olayının üstünün örtülmesine, siyaset namına dizide iki diyalogdan başka bir şey göremediğimiz için rahatsızım
Kimsenin vermeyeceği tepkiler veren, resmen uzaydan gelmiş aileler görmekten rahatsızım
Süregiden mantık hatalarından rahatsızım, ilk sezonu hiç olmamış gibi araya birşeyler katılmasından rahatsızım
Necdet'in herşeyi hak eden ultra fedakar insan modundan bir türlü çıkamamasından rahatsızım
Ahmet'in bir türlü esas oğlan olamayışından, hep kıyıda köşede hak ettiği mutluluğa erişmeye çalışan halinden rahatsızım; herkesin onu yok saymasından rahatsızım...
Sanırım senarist hanımın mesajı, tatmin olacaksınızı mesajı en azından benim açımdan gerçekleşmedi. Uzunca bir süre gerçekleşeceğe de benzemiyor.
Aynı dertten muzdaribiz..Kutbettinçan...Buralarda az sayfa devrmedik..Böyle olmaz..bu kadar mantıksızlık yaşatılmaz..Neye dayandığı belli olmayan abuk subuk duygularla büyük efsanevi aşk yaratılmaz diye..Ama yok..illa dorian Gray kompleksi..!!!
Bugün, beni gülümseten sahnelerden biri de Denizle Defne karşılaşması ve barışmasıydı...Bu arada Defnenin giydiği siyah, yakası beyaz biyeli elbiseye de bayıldığımı ifade etmeliyim...:good:Güzel bir kıyafetti...
Bir de Defne Denizle ayrılırken ağlaması beni çok hüzünlendiriyor..Zavallı kız! Eee be deli oğlan üzme bu kadar bu kızı???Korkum ilerleyen vakitte saçma bir çatışmada, karanlık b ir gecede sokak köşesinde kim vurduya giderek ölmesi..
Yaşarın yaz kampı pek hoştu..Hele Işık gibi üniversite öğrencisi ve olayların bir şekilde içinde olaraktan bu kampların niteliğini bilmemesi çok garip..hem geçen bölümde, Işıka Yaşar bu olaydan bahsettiğinde, orası komando kampı değil mi? diyerek sormuştu..Yaşar da yaz kampı diyerek geçiştirdi..Sonra Defne, ona ne olduğunu anlattığında bana verdiği o ilk kez duymuş surat ifadesi garip geldi..Bu kızcağızın da devamlı kedi yavrusu gibi birilerine sokularak mırık!mırık! replik söylemesi beni bayıltacak..:img-swoon
Shevekçan...kıza dikkat et!..Etrafta bir sürü iyi görünüp te abuk ruh halli insanlar var...Kıza hissettirmeden okulla koordineli bir şekilde takip et..
yamim Allah iyiliğini versin koptum bebişim özellikle Necdet ve Ahmet için yazdıklarına :img-hyste Gerçekten öyle sahnelere öyle diaologlar yazıyorlarki insan ağlayacağı yerden birden kopuveriyor özellikle ben bu bölüm kafayı yedim hep yatta Necdet-Ahmet-Yasemin geldi güldüm :img-pilot Bruce-Ashton-Demi üçlüsünden etkilenmiş olmalıyım :icon_whis
Teo'dan ben de şüpheleniyorum bebişim yoksa bu TEO Allahım ne de olsa bu çok modern ilişkileri olan bir dizi Yasemin aslında Ahmet'e aşık ama çocuğunu yabancı bir adamla büyütüp mutlu oluyor hem de o başka adamsız yaşayamıyor ,Rıza'nın Keriman'ı var aynı zamanda Nezahat'i de çok seviyor ,Deniz-Defne 1969 yılında aynı evde yaşıyorlar Güzide evli bir erkekle rahatça ilişki yaşayabiliyor , bir de Teo gay olsun tam olsun dizinin ismi de zaten Hatırla Sevgili değil "Beverley Hills 90210 ":img-hyste Ha bir de lütfen mesela Yasemin bir Necdet'e gitsin bir Ahmet'e gelsin ,Teo Necdet için intihar etsin sonra Necdet bir süre onunla kalsın ,Necdet -Güzide'yle birlikte olsun bu sırada Ahmet Yasemin'le evli olsun ama modern modern birbirleriyle görüşsünler bu sırada pastanenin mutfağında Güzide'yle Ahmet kırıştırsınlar ,Harun Işık'ı severken birden aslında Defne'ye aşık olduğunu farketsin Deniz Filistin'li bir kıza aşık olup onu eve getirsin bu sırada Defne Harun'la evlensin ama sonra yine Deniz'e dönsün bu arada Ayla ve Deniz Gezmiş'i görünce "anam bu Ayla şimdi de Deniz Gezmiş'e sararmış" dedim zaten Deniz Gemiş'de Defne7ye mi aşık ne ...anam kendi söylediğim kendimi korkuttu ben bu kadar midesiz değildim :icon_sorr
yawwwwwwwwwwwwww.gece gece sessiz ce gülmekten kıpkırmızı kesildim.bi senaryo anca bu kadar hızlı ilerliyebilirdi.eeeeeeee dizinin sonu böle olacak zaten..
ha ben denizin defnenin evinde kalmasına zaten şaşıyodumda harunu görünce ohaaa dedim.ama sonra çaktım durumu yani misafir oldugunu farkettim nası ya dicektim ayrıca şu TEO NECDET İÇİN İNTİHAR ETSİN kısmına bayıldım.
ywrucum bend edeniz gezmişten şüpheleniyorum defne konusunda..ne ayak?
Zeynep yuh .. dusunebiliyormusunuz valla aslinda boyle seyler olsada sasirmam herseyi beklerim ben ama Pastanenin mutfaginda Guzideyle Ahmet kiristirsinlar dedin ya koptum pohaha.. Ayla ve Deniz Gezmis ha :)
~~~
Yamii, ahaha evet bir ara bizde istiyorduk oyle ahmet&Nejidet kankaligi hatta senaryo falan yazar olmustuk necdet guzideyle ahmet aylayla ikiside yasemine dusmandi hatta soyle bir sahne vardi yasemin hamile numarasi yapiyordu, Ahmet ve necdetten oldugunu soyluyordu.
Ahmet yalnislikla yasemini itiyor yaseminin karnindan yastiklar dusuyordu
Necdet: Ahmet neyaptin cocugumu dusurdun
Yastik gibi birsey bu adi yastik olsun ( bknz: Ruya gibi birsey bu..) :) ahaha cansucum yazmisti..
Yasemin aslında Ahmet'e aşık ama çocuğunu yabancı bir adamla büyütüp mutlu oluyor hem de o başka adamsız yaşayamıyor
zeynep evet aynen bu halde yasemin......imazmı atarım bu sözüne...yani madem öyle bunlar 3 lü bi hayat kursunlar. yasemin hanımımız tek erkekle yetinemio.bir eli yağda bir eli balda olsun istiyiiiiiiii..yani o adada necdetime öyle sözler söylediki sandımki bi ara ANLADIM NECDET BEN SANA AŞIKMIŞIM AHMET FALAN FASA FİSO BEN ONLA GÖNÜL EĞLENDİRDİM hahhaayt çocuğuda yaptım sonra defettim.benim aslında derdim senle. diyecek sandım.yaniş ahmede bikere bunları sölemedi.yani sanmayın ahmet yasemin aşkını istiyorum.sadece biraz garip kaçıyo buduruma.ahmedi görünce mayışık bakıyo.necdette bülbül gibi şakiiiiii.
Zeynep yuh .. dusunebiliyormusunuz valla aslinda boyle seyler olsada sasirmam herseyi beklerim ben ama Pastanenin mutfaginda Guzideyle Ahmet kiristirsinlar dedin ya koptum pohaha.. Ayla ve Deniz Gezmis ha :)
~~~
Yamii, ahaha evet bir ara bizde istiyorduk oyle ahmet&Nejidet kankaligi hatta senaryo falan yazar olmustuk necdet guzideyle ahmet aylayla ikiside yasemine dusmandi hatta soyle bir sahne vardi yasemin hamile numarasi yapiyordu, Ahmet ve necdetten oldugunu soyluyordu.
Ahmet yalnislikla yasemini itiyor yaseminin karnindan yastiklar dusuyordu
Necdet: Ahmet neyaptin cocugumu dusurdun
Yastik gibi birsey bu adi yastik olsun ( bknz: Ruya gibi birsey bu..) :) ahaha cansucum yazmisti..
hehe biz onun esprisini çok yaptık bi ara aynen.
bi arkadaş demişti yasemin gibi salak bu .adı yasemin olsun diye ...anısı var o sözlerin bende ah ah...
.................
Allahım yeni farkettim oyuncu olmuşum..yawrularım hepinizi kucaklarım..hheeheheh.....
:):) yorumlarınız çok güzel arkadaşlar.gece gece yüksek sesle güldürdünüz beni.
duygusal sahnelerde tüm yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Rıza,selma ve şevket . ne de olsa eski topraklar dedirttiler. yani ayakta alkışlanırlar :happy0064
yanlız kafama takılan birşey var.:icon_whis benm de 8 yaşında bir kızım var. 7 yaşında okula gitmeyen, üstelik bu bölüme kadar (yada değişene kadar diyelim) vızır vızır herşeyi soran sorgulayan o bilgiç çocuk nasıl oldu da hiçbişey sormadan, sorgulamadan ,anlamaya çalışmadan kulaklarını tıkadı hemen. :dance:
gecenin yarısında kızı kaldırıp , senin baban gerçek değil diyesim geldi şimdi. sırf vereceği tepkiyi görmek için :img-hyste:img-hyste
Sipiderçanla aynı fikirdeyim...Yasemin neden Necdet'le gerçekten evlenmiyor ben de merak ediyorum artık...Ahmetle Yasemini iyice askerlik arkadaşı moduna sokan zihniyet başarılı oldu galiba en sonunda. En azından benim üzerimde. :img-wink:
Öyküyü merak etmeyin çanlar. Bahsettiğim mesele geçmişte kaldı. Kontrol altında yani.:)
Benim orada anlatmak istediğim şuydu: Şimdi biri alsa benim çocuğumu benden çok sevdiğini iddia etse, ona baksa, birlikte çok da eğlenseler falan filan, ben onun emeğine saygı duyup bir kenarda bekleyebilir miyim? Ahmet bekleyebilir mi? Hayır. Bu konu çok uzadı artık. Ahmet ve Rüya birbirine kavuşsun. Habire işin Necdet yanı gözümüze gözümüze sokulup durmasın. Bkz.: Bık geldi...
(yine bkz.: Kal geldi diye konuşan tiplerden artık kendisine bık gelen shevek. Yanlış anlamayın buradan bahsetmiyorum. Okuldan bahsediyorum.)
Valla çanlar ne yapayım ama bu ilişkiler bir garip ilerliyor bu dizide sanki yıl 3000 :icon_whis
Merhem,Yamisis Necdet Ahmet kankalığı ha demek siz benim Nec-met senaryolarımı okumamışsınız :)Bu arada bu senaryo bana ilham getiriyor böyle devam etsin yoksa Nec-Met'in devamını yazamayacaktım :icon_whis
Ama gerçekten ileride Necdet Ahmet kanka şeklinde ortalarına da Yasemin'i alıp dolaşırlarsa şaşmayacağım :icon_whis
Bir de Şevket'in şerefine kadeh kaldırdılar ya :img-hyste Adamın daha kırkı çıkmadan o sırada sandım ki bunlar yurtdışında yaşıyorlar :icon_whis Defne'nin babası öldükten sonra evinde hem de Deniz'le kalmasına ne demeli :icon_whis:)Komikler yaa :icon_whis Bir de şunu düşünüyorum oradaki hç bir oyuncu bu komik tepkileri görmüyor mu ya da onlar verileni oynamak zorunda mı çünkü verinlenler çok saçma da bize göre onlara göre değil heralde :icon_whis
yamim benim de aklıma Nec-Met ten bir sahne geldi :img-hyste
Teo Necdet'in çocuğuna isim verir "boğazımda düğümlenen yumru gibi bir şey bu adı Yumrucak olsun " :)
Sevket amcanin eksikligini cok hissedecegiz :sad53: O Ahmet icin cok önemliydi, hep mantigiyla destek cikti. Aralarindaki bag cok güclüydü.
Bu yüzden senaristleri anlamak mümkün degil. Özellikle Ahmet'in babasinin ölümünden sonra cok daha fazla etkilenmesi gerekirdi, diger aile fertleri gibi tabiiki.
Ama Yasemini bir de Sevket amcanin ölümünden sonra aglatmadiklari icin tesekkürler... donuk donuk aglamasi gercekten fazla gelecekti bana.
Bilemeyiz ama sanki bazi sahnelerde bütün oyuncular cok gergindi, sahnelerin moduna giremediler bi türlü. Bu da böyle bir bölümde cok yazik oldu, cünkü bu özensizlikler ve eksik sahneler olmasa gercekten mükemmel bir bölüm olabilirdi.
Bir de senarislerin Yasemin Necdet iliskininin yorumunu ögrendik. O kadar duygu yüklü bir iliski ki, izleyenler bile anlayamiyor! Yaseminin agzina tikistirdiklari gibi "o garip mutlulugu" yasamak gerekir anlayabilmek icin :dito
Bu sahnelerden sonra Ahmet ve Yasemin aski diye birsey satmaya calismasinlar lütfen. Illa da birini secmesi gerekmiyor Yasemin. Yalniz da kalabilir, ki yanliz kalmayi en cok o hak ediyor veya Sevket amcanin ziyaretine gidebilir mesela :icon_whis
Sevket'de bir kac aglayip sizladiktan sonra Güzidesine kavusur. Ahmet'te ya yeni biriyle tanissin yada Ayla karakterini daha sempatik yapip, ki benim icin antipatik bir karakter degil aslinda, esas oglani bir de mutlu olurken görelim. Son bölümde de hatiralarda kalan bir Yasemin (zaten dizinin ismi Hatirla Sevgili degil mi :icon_whis ) ve mutlu ve huzurlu baba-kiz görürüz :img-icecr
Deniz Gezmişle Ayla pek bir şihvetli bakıştıklarında ben de aynı şeyi düşündüm...bknz:demek yanlız değilmişim?!!:img-hyste...ve Teo Necdeti yanağından öpmesi :img-swoon ayrı bir abartılı tuhaf???? davranıştı..Hani erkekler birbirine sarılır..omuzlarına pat!pat! diye vurur..destek olurlar da ..sevgiliyi öper gibi..son anda öyle isterik bir yanaktan öpmeyi yapmaz!!! :img-help: Senaryoya erkek senaaaaristttt!!! Aaaaaaaciil lazıımm!
Bir de Yaseminin elini tutan Selmanın elinden Yasemin kaba bir tavırla çekmesi..bknz:Yaseminin odun inceliğinden inciler..kadın orada acı çekiyor..Gelmişsin başsağlığına..Elini içtenlikle tutmuş yanağına götürmüş bir kadının elinden elini koparırcasına kaba bir tavırla çekip arkanı dönüp oturyorsun...
Geri kalanlar için Zeynoop :img-hyste X 1000000000000000000000
bknz:bizi bu hale getiren senaryo zihniyeti utansın...:img-polic
... İTÜ Sözlük Yorumları ...
şevket gürsoy öldü. ağlıyorum, evet. son derece arabeskleşebilecek bir acı, öyle güzel işlendi ki bu dizide. ölürken, karısına teşekkür etti bir adam. ve gitti. ben özleyeceğim şevket gürsoy u, avni yalçın ı.
hüngür hüngür bu hasta halimle beni ağlatmayı bir kez daha başarmış dizidir,
bugünkü bölümün amacı insanları ağlatmak olmalı, önce necdet'in kumdan kalelerinin yıkılışı ve çaresizliği, ardından sevmediğim aylanın ahmet e itirafları ve yok artık ne kadar dramatikleştirdiler bu bölümü derken şevket beyin ölümü...
sanırsam yasemin&ahmet birleşmesini seyirciye yutturmak için bir zemin hazırlıyorlar...kendilerinden nefret ediyor, bravo çok iyi aşık olmuşsunuz;tam birbirinizi bulmuşsunuz;ne güzel insanların hayatlarını dolaylı yoldan mahvettiniz demek istiyorum.
(Yıvrım Ben De Seni İki Kaşının Ortasından Öpmek İstiyorum :img-hyste)
insanın babasını, kardeşini, eşini, dostunu kısacası değer verdiğini kaybetmesiyle duyması muhtemel acıyı nasıl hissedebileceğini güzel işleyen, insanı hüngür hüngür ağlatabilecek bir bölümü bu akşam yayınlanan dizi.
denizin filistine gideceği sırada tam yerinde o fona en iyi gidecek ayrılık şarkısını leaving on a jet plane'i çalıp yine gözyaşlarına boğdurmuş dizidir.
yaw ben mi yasemine o gözlüğü hiç yakıştıramadım.yoksa bu kız artık ne yapsa bize batıyo mu? yani çok çirkin olmuştu o gözlüklerle bea...ahanda yüzüm kadar bi gözlük takmıştı gerçi ozamanlar moda böyleymiş ama nebilim başkaaşarına yakışır herhalde o gözlükler yaseinde eğreti durmuştu..:D:D
badgerçan kız elini çkmeyip ne yapacaktı?elini kesip orda bırakacak hali yok da e evet biraz daha kibarca çekebilirdi.hart diye diğil..amannnnnnnnnnnnnn nedne söz ediyoruz aynı yasemin aaynı yasemin....
,Deniz-Defne 1969 yılında aynı evde yaşıyorlar Güzide evli bir erkekle rahatça ilişki yaşayabiliyor , bir de Teo gay olsun tam olsun dizinin ismi de zaten Hatırla Sevgili değil "Beverley Hills 90210 ":img-hyste Ha bir de lütfen mesela Yasemin bir Necdet'e gitsin bir Ahmet'e gelsin ,Teo Necdet için intihar etsin sonra Necdet bir süre onunla kalsın ,Necdet -Güzide'yle birlikte olsun bu sırada Ahmet Yasemin'le evli olsun ama modern modern birbirleriyle görüşsünler bu sırada pastanenin mutfağında Güzide'yle Ahmet kırıştırsınlar ,Harun Işık'ı severken birden aslında Defne'ye aşık olduğunu farketsin Deniz Filistin'li bir kıza aşık olup onu eve getirsin bu sırada Defne Harun'la evlensin ama sonra yine Deniz'e dönsün bu arada Ayla ve Deniz Gezmiş'i görünce "anam bu Ayla şimdi de Deniz Gezmiş'e sararmış" dedim zaten Deniz Gemiş'de Defne7ye mi aşık ne ...anam kendi söylediğim kendimi korkuttu ben bu kadar midesiz değildim :icon_sorr
:img-hyste sezon sonuna kadar bol bol malzeme cikar artik... Ama bir ihtimali de unutmamak gerek. Bu günlerde moda olan iki kardes, yakin arkadas ayni kisiye asik modasina uyarak Isik'i da Ahmet'e asik etmeleri. Bir de yakinda Deniz'i hastaneye getiren cocuk, sanirim ismi Necmettin di, Defne'ye asik olmasi... ya uzattikca uzatiliyo ya :img-yes: aslinda :icon_sorr
Bu bölümde Ahmetin ailesinin elit burjuva yönü pek bir belirginleştirildi diye düşünüyorum. O likör sahnesi falan. Bu mümkün. Şevket çok severdi vişne likörünü. Onun anısına hep birlikte kadeh kaldırmaları çok tuhaf değildi...de, ilk defa kızıyla aynı çatı altında yatacak olan Ahmet'in onu yatağına taşımaması bir tuhaftı gerçekten.:img-pilot
Onun dışında ikisini beraber izlemek hoştu. Ahmet, babası gibi bir baba olacak sanırsam, tatlı tatlı gülümseyip, araya küçük bir mesafe de koyup tam destek ve güven veren bir baba. "Senin annen adanın en güzel kızıydı ama şimdi sensin" repliği de çok hoştu. Çok tanıdıktı. Çok "sahici"ydi.:img-icecr
:img-hyste sezon sonuna kadar bol bol malzeme cikar artik... Ama bir ihtimali de unutmamak gerek. Bu günlerde moda olan iki kardes, yakin arkadas ayni kisiye asik modasina uyarak Isik'i da Ahmet'e asik etmeleri. Bir de yakinda Deniz'i hastaneye getiren cocuk, sanirim ismi Necmettin di, Defne'ye asik olmasi... ya uzattikca uzatiliyo ya :img-yes: aslinda :icon_sorr
yok yaaa en sonunda yaseminle necdetin avukatı yasemine yazacak yani aşık olucak.yasemin ahmete kavuşmak isterken sarhoş olduğu bi gece ahmet aylayla beraber olacak ayla tansiyon aletiyle nasıl olacak bilmiyorum ama kendini öldürmek isterken necdet kurtaracak sonra necdet " sen üzülme senin çocuğunada bakarım "diyecek.sonra doğan çocuğun adına şırınga gibi bişiy olduğu için şırınga ismini verecekler sonra ahmet olanlardan habersiz yaseminle evlenecek tabi bu arada rüya psikoya bağlamış olacak kendini.ayrıca teo hollandaya kaçacak(malum olaylar yüzünden) lale güzideyle beraber evli erkek avına çıkacak.yaseminin gittiği pedagog ahmede kafayı takacak.ahmet iki kadın arasında kalacak.en sonunda da rıza karısı burda olmadığı için selmada kocası öldüğü için yalnızlıktan kafayı yiyip flört edecekler...
Shevekçan "sahici"kelimesinin anlamı da sonunda Necdet ve Yasemin sayesinde değişti :icon_whis
Ama şurası bir gerçek ki artık dizi hiç kimseye "sahici"!gelmiyor tabi bizim görüşümüzle senaristlerinkiyle değil :icon_whis
Bu bölümde Ahmetin ailesinin elit burjuva yönü pek bir belirginleştirildi diye düşünüyorum. O likör sahnesi falan. Bu mümkün. Şevket çok severdi vişne likörünü. Onun anısına hep birlikte kadeh kaldırmaları çok tuhaf değildi...de, ilk defa kızıyla aynı çatı altında yatacak olan Ahmet'in onu yatağına taşımaması bir tuhaftı gerçekten.:img-pilot
Onun dışında ikisini beraber izlemek hoştu. Ahmet, babası gibi bir baba olacak sanırsam, tatlı tatlı gülümseyip, araya küçük bir mesafe de koyup tam destek ve güven veren bir baba. "Senin annen adanın en güzel kızıydı ama şimdi sensin" repliği de çok hoştu. Çok tanıdıktı. Çok "sahici"ydi.:img-icecr
Ben, hala Ahmetin Rüyayı taşımamasını senryonun kalaslığı, ve sadece Selma-Ahmet pedagog muhabbetini yapsın diye heba edilmiş bir sahne olarak görüyorum..bknz:bunu o kadar çok yapıyorlar ki..alıştık..:img-pilot
Sakın buradan aman Ahmet Rüyaya karşı babalık hissetmiyor lafı çıkmasın..Çünkü bu tutarsızlıkları..bir iki cümle söyletmek namına o kadar çok yapıyorlar ki..:dito
Vişne likörü..deyince o sahnede:img-icecr nasıl da canım çekti..Şöyle soğuk soğuk..böhhüü bu senede çok güzel yapmıştım evde bknz:çok güzel likör yaparım da:) ama buraya getiremedim..İstanbulda bıraktım..Bir de onlar öyle güzel güzel begonviller arasında bahçede oturup yaz keyfi yaparken seyredince İstanbulu, evimi ve bahçemizi özledim...:sad53:
yami!:img-hyste bak Selmayla Rıza evlensin..ikinci bir necdet-yasemin vak'ası..beraber çayları hazırlarken..aralarında bir şeyler çakmış olsun..sonraki bölümlerde Şevketi anma ayağına yakınlaşsınlar..vs.vs...:dito bu dizi bilinen tüm doğruları yemiştir ve bizi de bu hale sokmuştur:hıh
Shevekçan "sahici"kelimesinin anlamı da sonunda Necdet ve Yasemin sayesinde değişti :icon_whis
Ama şurası bir gerçek ki artık dizi hiç kimseye "sahici"!gelmiyor tabi bizim görüşümüzle senaristlerinkiyle değil :icon_whis
Zaten o sahne sanki bize yazılmıştı zeynop. İnsan olmanın karanlık yönleri", tamlaması da bana bir tanıdık geldi nedense:icon_whis Burada yazıp duruyorduk, bu dizi bunu mu anlatıyor, ama biz bunu izlemek istemiyoruz bir dönem dizisinde diye:icon_whis "Bunu kimsenin anlamasını beklemiyorum" derken Yasemin, bana senarist konuşuyormuş gibi geldi... Keşke aslında bunlar bir dönem içinde kurguladıkları hayali ucubik karakterleri değil de , direk 1. tekil şahıs anlatımı yöntemiyle kendilerini konuşturtsalardı dimi? Ama o zaman adı drama değil belgesel olurdu.
Geç kaldım çanlar, iyi sabahlar diliyorum öncelikle.
Gayet hüzünlü bir bölümdü.Çoğunluk gibi bende ağladım,ağladım...
Şevket'in Selma'nın kollarında ölmesi, Selma'ya söylediği son söz ve Rıza'nın eski fotolara bakıp bakıp "tavla oynamayı sen öğrettin ama diğerlerini ben öğrettim "diye ağlaması...Ahmet ve Defnenin hastaneye koşma sahneleri...
Bu sahneler güzeldi ama kardeşim artık 37.bölüme geldik.Nedir bu başrol oyuncusuna kastınız anlamıyorum?Adamı figürasyondan beter ettiniz.
Ahmet'in çalıların,ağaçların arkasından Yasemen-Rüya ve Necdet üçlüsüne bakması ne bayağ ne anlamsız bir sahnedir öyle!Zavallım yine bir gözünü kısa kısa bakıyor onlara..Hangi psikolog böyle bir akıl verir ki!Elinden diplomasının alınması lazım.
Hangi baba kızıyla geçirdiği ilk gecede meşin yuvarlak gibi bambuların üzerine çöreklenir?Bu ne rahatlık ne aymazlıktır?Elin pastacısı,Rüya'yı kucağından indirmeyecek,masal okuyacak öpecek koklayacak, bizimki sadece sade dondurma alacak.Bu ne anlamsız bir senaryodur?Ne garip bir ilişkidir?
Gerçekten anlamıyorum artık.Oysa ne diyaloglar hayal etmiştik.Ahmete karşı nedir bu düşman tavır?
annemle diziyi seyrederken şevket in kalp krizinden ölmesiyle ilgili kendi kendime mırıldanırken..
ben: şimdi bu şevketi neden öldürdü bunlar ya? (senariste çatıyorum)
anne: kimse öldürmedi kızım onu, kendi kendine öldü..
Bu da eksiden bir yorum :)
Badgerçan gerçekten ne güzel olur Nezahat 'da Hans'la evlenmiş sarı sarı küçük Hans'lar olmuş:img-hyste
Yakında Necdet adında seri hikayeler çıkarsa şaşmayacağım bir dizide bu kadar mı duygu sömürüsü yapılır üstelik yıllardır kızından bihaber yaşayan bir adam için değil onun hayatını çalan adam için :hıh
Canım sizinkinde garip bir durum yok annen baban hep birlikte görüşüyorlar :img-yes: Ama şöle düşün Ahmet Yasemin birlikte olacaklar belki de yeniden ama Yasemin hala Necdet'le dost kalacak böyle ne bileyim böyle sıkı sıkı sarılıp birbirlerine destek olacaklar görüşecekler ve Ahmet'ten bunu anlamasını beklemeyecekler ve ahmet buna engel olamayacak ne bileyim garip bir ilişki daha doğrusu bana hoş gelmiyor :hıh
Bolumdeki korkunc diyaloglar:
Defne: Yasar Fatsa'da degil mi?
Ya kizim, siz nasil en yakin arkadassiniz. Butun yaz ne konustunuz, simdi mi aklin a geldi sormak, cocuk donmek uzereyken.
Ayla: Sen Necdet'in yaptigini asla yapmazdin. Cok duzgunsun, mukemmelsin.
Hayir Ayla, ahlakli, vicdanli bir insan evladi. Necdet'in ve senin yaptigini cogu kisi yapmazdi. Ahmet ustun insan oldugundan degil. Birazcik haysiyetli, dusunceli kimse bunlari yapmazdi.
Ayla: Kizdiniz mi Selma Abla?
Selma: Kizmak degil de, sasirdim.
Nasil ya, nasil kizilmiyor? Bu ne demek? Ne acayip tepkiler bunlar?
Yasemin: Burada cok anim var. En onemlisi de senin beni...
Yasemin, basina Necdet kadar tas dussun. Hayir canim, en onemli anin Ruya'nin temel atma calismalarinin basladigi sarapli gundur.
Yasemin: Biz garip bir sekilde mutlu olduk. Kimse bizi anlayamaz.
Evet, siz garip bir sekilde mutlu olun diye, Ruya'nin gelecegi, Ahmet'in 9 yili zehir oldu, tum Gursoy ailesi acilara garkoldu. Necdet'in ailesi kaziklandi. Kimse sizi anlayamaz mi? Yoo, bakin Ayla anliyor (en azindan Necdet'i). Sadece saglikli ruh haline sahip insanlar anlamiyor.
Yasemin: Cok onemli bir sey ogrendim. Sen olsan birakip gidebilir miydin?
Necdet: Evet, evet giderdim. Hic dusunmeden.
Necdet arada guzel seyler de soyluyor. Tabii giderdi. Ancak Yasemin gibi bir kalas gitmezdi. Yasemin mutlaka birini uzeceksin. Matematik hesabi yap. Ahmet'i, kendini ve uzun donemde Ruya'yi mi, yoksa, Necdet'i mi uzmek?
Necdet: Ahmet, biz ne zaman bu hale geldik?
Lafa bak, sanki hayatin ruzgarlari onlari farkli yonlere atti, tesadufen biraraya geldiler de. Vay vay, biz ne zaman bu hale geldik diyorlar. Ne zman mi? Senin Ahmet'e kazigin en buyugunu atmaya karar verdigin gun canim.
Ahmet: Ne yazik ki aci bir olay olmadan akillanmiyoruz, degil mi?
Aci bir olay? Aci 9 yil, aci bir mahkeme sureci, aci bir hapis cezasi, aci bir olum sonrasinda akillandi beyimiz.
Necdet'in annesi: RUya 18 yasina gelene kadar bekleseydik.
Sozun bittigi an. Yorum yapamayacagim.
VEEE bolumun en sacma repligi:
Riza: Gercegi aciklamanin zamani gelmisti. Ben sadece noktayi koydum. Cocuklara da bi gece onceden danistim.
E iyi tamam da o zaman, o mahkemede neden herkesi sebek ettiniz? Madem anlasmistiniz, neden Lale'ye, Necdet;in anasi ve babasina yalanci sahitlik yaptirdiniz. Neden durusmanin basinda adam gibi biz beyanatimizi degistiriyoruz demediniz?
Işık ablasına çekmek zorunda mıdır acep? :icon_whis bu kadar gerizekalılık olmaz heralde
bu kız gazetecilik okuyor sözde çok zeki falan küçükken herşeyi anlıyordu bilememneydi sayıyorlardı :img-yes:
Hadi tamam apolitiksin ama seni bu kadar sene nasıl geçirdiler be kadın :hıh
O kampların ne olduğu bilinmez mi gazeteler çarşaf çarşaf basıyor bahsediyorlar
Senin dayın gazeteci yingen(:img-in_lo) gazeteci kuzeninin herşeyden haberi var baban siyasetle kafayı bozmuş onlardan da mı duymadım
Yaşar bi öyle bişey değil dedi olay bitti :img-cool2
Zamanımızdaki Medya Maymunluğu Ve Medyanın Bizzat Kendisinin Maymun Olması durumları Işık gibiler yüzünden olsa gerek :icon_whis :img-hyste
Bolumdeki korkunc diyaloglar:
Ya kizim, siz nasil en yakin arkadassiniz. Butun yaz ne konustunuz, simdi mi aklin a geldi sormak, cocuk donmek uzereyken.
Hayir Ayla, ahlakli, vicdanli bir insan evladi. Necdet'in ve senin yaptigini cogu kisi yapmazdi. Ahmet ustun insan oldugundan degil. Birazcik haysiyetli, dusunceli kimse bunlari yapmazdi.
Yasemin, basina Necdet kadar tas dussun. Hayir canim, en onemli anin Ruya'nin temel atma calismalarinin basladigi sarapli gundur.
Yasemin: Biz garip bir sekilde mutlu olduk. Kimse bizi anlayamaz.
Evet, siz garip bir sekilde mutlu olun diye, Ruya'nin gelecegi, Ahmet'in 9 yili zehir oldu, tum Gursoy ailesi acilara garkoldu. Necdet'in ailesi kaziklandi. Kimse sizi anlayamaz mi? Yoo, bakin Ayla anliyor (en azindan Necdet'i). Sadece saglikli ruh haline sahip insanlar anlamiyor.
Necdet arada guzel seyler de soyluyor. Tabii giderdi. Ancak Yasemin gibi bir kalas gitmezdi. Yasemin mutlaka birini uzeceksin. Matematik hesabi yap. Ahmet'i, kendini ve uzun donemde Ruya'yi mi, yoksa, Necdet'i mi uzmek?
necdet: Ahmet, biz ne zaman bu hale geldik?
Lafa bak, sanki hayatin ruzgarlari onlari farkli yonlere atti, tesadufen biraraya geldiler de. Vay vay, biz ne zaman bu hale geldik diyorlar. Ne zman mi? Senin Ahmet'e kazigin en buyugunu atmaya karar verdigin gun canim.
Aci bir olay? Aci 9 yil, aci bir mahkeme sureci, aci bir hapis cezasi, aci bir olum sonrasinda akillandi beyimiz.
VEEE bolumun en sacma repligi:
Riza: Gercegi aciklamanin zamani gelmisti. Ben sadece noktayi koydum. Cocuklara da bi gece onceden danistim.
E iyi tamam da o zaman, o mahkemede neden herkesi sebek ettiniz? Madem anlasmistiniz, neden Lale'ye, Necdet;in anasi ve babasina yalanci sahitlik yaptirdiniz. Neden durusmanin basinda adam gibi biz beyanatimizi degistiriyoruz demediniz?
Dizice süper brava :good:
bence de dizi endüstrisinin en saçma replikleri bu dizi içinde yazılıyor:hıh
Yani Yasemin'e söyleyecek söz bulamıyorum "bu adada çok anım var" ben sandım ki bir an Ahmet geldi aklına ya da hiç bir şey demeyecek ama o yine başşlıyor Necdet....:icon_whis Necdet'in pişkinliği ise beni kopartıyor hem adama kazığı at hem de bunu sor yüzsüzce niye Ahmet orda demediki "bana kazık atıp çocuğuma hamile olan kadınla evlendiğin gün" :icon_whis Zaten Yasemin Necdet'in durumu bilmesine şaşırdım madem böyle de niye mahkemenin başında açıklanmıyor millet yalancı şahitlik yapıyor heyecan yaratmak için mi :icon_whis
Yok yok "ya izleyici aptal sanılıyor o konuma düşrülmeye çalışılıyor bu dizide ya da bizi düşürmeye çalıştıkları konuma kendileri düşüyorlar" hiç kusura da bakmasınlar bu kadar da kabayım gerektiğinde :icon_whis
İşte bu diyalog beni delirtti!Seyirciye sanki,düzgün adam olmanın iyi bir şey olmadığı mesajı veriliyor.Sanki,dürüst namuslu,erdemli olmak normal insanların sahip olamayacağı ilkeler.Neymiş Ahmet çok doğruymuş...Biz ailelerimizden bu ilkeleri alarak yetişmedik mi?Ahmeti, Robot gibi göstermek ne kadar doğru?
Necdet ve Ayla gibi mi olmalıyız hayatta?Bu mudur yani..Seviyorsun diye herşeyi yapmak,ezip geçmek mübah mıdır?
Ben Ruya'nin verdigi tepkiyi cok dogal buldum. Ben de olsam gercek baba falan ogrenmek istemezdim. Benim kadar babasina duskun biri, gercek mercek sallamaz. Bence zaten Ruya durumu anladi. Yasemin mi o? Butun yaz, Ahmet'le gorusmusler, evlerinde kalmis vs. Tabii biza sadece bir sahnesi gosterildi. Insan bari Ruya'yla Ahmet'in yakinlasmasini gosteren bir montaj hazirlar. Bir gun bisiklete binerken, bir gun dondurma yerken, bir gun faytonla gezerken- fonda Ruya'msin sarkisi, ya da daha neseli bir sey.
Sevket oldu, Yasemin ozur bile dilemedi. Yasemin sadece Ahmet'i degil, Necdet haric dunyada kimseyi umursamiyor. RUya'yi dusundugu de yalan. RUya'yi dusunen gercegi o kucukken aciklardi. Gercek babasiyla buyuturdu.
Ha ancak kiskanmayi biliyor Yasemin. Ayla'nin nisan yuzugune takildi gozu yine. O kadar kiskaniyorsan, bir aksiyonunu gorelim. Necdet'in pesinden kosmasini biliyorsun. Ahmet'e gelince, o neydi. Karsilikli oturmus, televizyonda haber spikeri ciddiyetinde ve resmiyetinde konusuyorlardi. Ay Yasemin keske Necdet'e asik olsa, beraberce uzaklara gitseler ve Ahmet kendine uygun birini bulsa. Buyuk askin hayranligindan bu gunlere geldim. Samimi olarak, Ahmet-Yasemin kavusmasini hayal edemiyorum, isteyemiyorum.
Ben de yazdıklarına ekleyeyim...
dizice;Bolumdeki korkunc diyaloglar:
Senaryo kalaslığı
Eeeee o zaman Necdeti çok iyi anlıyorum..ve yaptıklarına hak veriyorum demek ardından nedir????Bu da yavuz hırsız çıktı...Ahmeti herkes bir şekilde doğru ve düzgün olmasından ötürü suçluyor..:img-swoon
Acayip absürd ötesi bir replik saçmalığıydı...dediğim gibi Necdete nedamet gösteren aileler Aylaya da gösteriyor..Hatta evlerine alıyor..uleen şevket, bu yolda kalbi tekledi..ölü..Bunlar bu sırrı aşkları için taşıyanları evlerinde baştacı ediyorlar..Bir de Aylanın elini tutmalar..Heyy Allahım:img-swoon
Yasemin zaten o kayalıklardaki intihar anına takıldı..Ondan öncesi yok..Ahmet kimdir?? Yaşadıkları nelerdi??..ahmet sadece ortalıkta laylaylom dolanan bir adamdı..herşeyin ceremesini Necdet çekti..Yüceltilmesi lazım sahnelerinden ve repliklerinden biri..:hıh Bence o Sevda tepesindeki kadar taşlar kafana düşsün..Belki aklın başına gelir...:img-cool2
yasemin, hayat konusunda asla rasyonel bir insan olmadığını biliyoruz...sırf bir kişiyi memnun etmek için üç kişiyi feda etmek, onca kişiye yalan söylemek, mahkemelerde başta söyleyip te sessizlikle kurtulabileceğin bir gerçeği rezil rüsva bir şekilde dile getirmek..Necdet, orada onun şaşkolozluğunu ifade etti..be aklıevvel..gitmein de ne oldu? Bana bir hayrın mı oldu? Bir de soruyorsun..sen olsan ne yapardın diye?..Ben yapacağımı yaptım..senin için nelere kalkıştım..bir de soruyorsun..:img-swoon
Necdet: Ahmet, biz ne zaman bu hale geldik?
pardoonnn! ben arkadaşlıklarını görmedim ilk bölümden beri..Hele sonraki yıllarda..hele Rüyayı ahmetin kucağında koparttığı sahnede ya da Rüya hastalandığında...şimdi tutmuş..herşey ayan beyan çıktıktan sonra..ne gerekirse yrd hazırım diyorsun..Bunu Yasemine evlenme teklifi etmeden düşünecektin..Arkadaş olarak Ahmeti durumdan haberdar edecektin..Alloooo! Burada arkadaşlık dostluğun anlamı da yenildi..:img-pilot
Ben hala pek akıllandıklarını sanmıyorum ya neyse...Göreceğiz...Umarım başladıkları işi sonunda bitirir bazılar ve ettikleri bir sürü abuk sabuk lafı böyle yutkuna yutkuna yerler..[/B]
Aynen..Beni benden alan, sığ zihniyetli, bencil, oğul düşkünü, küçük ev kadını repliği..beni de benden alan bir replik..Galiba, yine seyirci not et! sahnelerinden biriydi..Hani 18 yaşına kadar beklenseydi..yorumlarına sahip seyirciler için:icon_whis
Bana göre en saçma söz:
Biz garip bir şekilde mutlu yaşadık..Ona garip demek az kalır..Şizofrenik şekilde mutlu yaşadık..Kendimizi kandırdık denmesi lazımdı..
Işık ablasına çekmek zorunda mıdır acep? :icon_whis bu kadar gerizekalılık olmaz heralde
bu kız gazetecilik okuyor sözde çok zeki falan küçükken herşeyi anlıyordu bilememneydi sayıyorlardı :img-yes:
Hadi tamam apolitiksin ama seni bu kadar sene nasıl geçirdiler be kadın :hıh
O kampların ne olduğu bilinmez mi gazeteler çarşaf çarşaf basıyor bahsediyorlar
Senin dayın gazeteci yingen(:img-in_lo) gazeteci kuzeninin herşeyden haberi var baban siyasetle kafayı bozmuş onlardan da mı duymadım
Yaşar bi öyle bişey değil dedi olay bitti :img-cool2
Zamanımızdaki Medya Maymunluğu Ve Medyanın Bizzat Kendisinin Maymun Olması durumları Işık gibiler yüzünden olsa gerek :icon_whis :img-hyste
Çok güzel tespit:good:Deniz gibileri, Deniz Gezmiş gibileri silip süpürdüler tabii. Astılar, hapishanelerde işkencehanelerde süründürdüler, sokak ortalarında kurşunlayıp faili meçhul yaptılar, sağ kalanları da sindirdiler, el ayak çektirttiler. E, o günlerde genç olup bugün bir takım mevkileri işgal edenler de Işık (apolitik, salaklık dercesinde saf, ertrafında olup bitene estetik dışında bir bakış açısıyla bakamıyor) ve Yaşar (bugün yükselen değerlerin yılmaz komandosu) gibileri.:img-cool2
Zaten o sahne sanki bize yazılmıştı zeynop. İnsan olmanın karanlık yönleri", tamlaması da bana bir tanıdık geldi nedense:icon_whis Burada yazıp duruyorduk, bu dizi bunu mu anlatıyor, ama biz bunu izlemek istemiyoruz bir dönem dizisinde diye:icon_whis "Bunu kimsenin anlamasını beklemiyorum" derken Yasemin, bana senarist konuşuyormuş gibi geldi... Keşke aslında bunlar bir dönem içinde kurguladıkları hayali ucubik karakterleri değil de , direk 1. tekil şahıs anlatımı yöntemiyle kendilerini konuşturtsalardı dimi? Ama o zaman adı drama değil belgesel olurdu.
Shevekçan ben de öyle hissettim ve acaba bizi mi okuyorlar diye düşündüm Allahtan ben böyle bir diziyi ve senaryoyu yazan kişilerden biri değilim gerçi benim böyle saçma replikler yazmam için kırk fırın ekmek yemem gerek :icon_whis Bir de okuyorlarsa acaba herkesten dizinin ve senaryonun bu kadar özensiz ve saçma olduğunu okumaları hoş bir şey mi öyleyse niye hala direniyorlar da özen göstermiyorlar :icon_whis
Shevekçan belgesel demek koptum :img-hyste Aklıma Ata Demirer geldi Nilgün Öneş'in ağzından dizi anlatımı pardon belgesel anlatımı " evet şimdi Necdet-Rüya ve Yasemin çekirdek bir aile olarak insanoğlunun varoluşundan beri var olan "sahici" bir şeyler konuşmaya çalışıyorlar.Bakınız bakınız Necdet nasıl gözünü yumdu bu Necdet'in fedakarlığının vurgulayacı bir görselliğe dökülmüş hali aslında.VE Ahmet Ahmet avına atılmak isteyen vahşi bir kaplan gibi çalılıkların arkasından belirdi ....":)
Evet, evet senaristler biraz "enteresan". Istiyorlar ki, biz herkesi sevelim. Ahmet'i sevelim; ama Necdet'i de sevelim. Ayla'yi da anlayalim. Yasemin'e de hak verelim. Nasreddin Hoca miyiz biz? Kim hakliysa ona hak veriyoruz. O kadar da net ve acik ki kimin hakli oldugu, kimin haksizlik yaptigi, kimin kalasca davrandigi. Gun gibi. Oysa senaristler, yarattiklari karakterlerin karmasikliklarina hayranlar. Biz Ahmet'in bu kadar sahtekarin arasindaki "duzgun"lugune hayraniz. Yalniz Gursoy'larin hepsi boyle. Durustler. Sevim'inden Defne'sine. Hicbirinde yalan dolan gormedik simdiye kadar. Aldatma, sakli gizli is cevirme, vs. olmadi.
Hayranlik deyince, Ahmet'in saci nihayet duzelmisti. Bu adama uzun sac yakismiyor. Kisa sac cok yakismisti.
Selma "Ben nasil bir oglan dogurmusum? Her goren asik olmus. AMa bahti karaymis. " diye gecirmistir icinden.
Herhalde ilk defa bir dizide birisi aci cekerken guldum. Necdet'in psikopat dizi sallanmaya baslayinca, perisan perisan dolastikca, icimdeki intikam melegi kanatlandi. Keyiflendim. Ama ne fayda, adam verecegi kadar zarar vermisti zaten. Intikam hic zevkli degil. Testi kiridiktan sonra :(
:hıhne kadar çok ağladım bu bölümde.uzun süredir bu kadar duygulanarak izlememiştim.Şevketin ölümü çok üzdü.Gerçekten kendi babam ölmüş (Allah gecinden versin) gibi hissettim.Dyguular o kadar güzel yansıtıldı ki!Ama ben Ahmete babasıyla güzel bir veda diyaloğu yazılsın isterdim ama maalesef Ahmete herşeyi çok gören senarstler bunuda çok görmüş. :1 (11):
En baştan başlayayım,Necdetin annesne çok sinir oldm bu da mı başımıza gelecekti deyip,Ahmete kızıyor asıl kızması gereken oğlu ve gelini (çorbadan gelini) onlara ses yok.Rüyanın gerçek torun olmadığını öğrendiğinde bu kadar kızmadılar çok tuhaf.O zamanlar ne modernlermiş,gerçi buna modernlik değil nesebi genişlik denir ya neyse.Dizide Necdeti haklı gören ve takdir eden bir Ahmet ve ailesi kaldı.Maşallah onun dışında herkese Necdet takdir ettirdiler.Yakında o dönemin üst düzey yöneticiler Necdete takdir belgesi verecek.Bu kadar Necdet karakteri öne çıkarılmaz ki!!!!Ahmet figüran düzeyinde görünüyor ve adama doğru dürüst mantıklı iki kelime yazılmıyor pes doğrusu.Bu bölümde Necdeti Ayla takdir etti ya da bana öyle geldi.Belki Ahmeti övmeye çalıştı ben anlamadım.Çok kızgınım,Yaseminin Necdeti tesellisine ne demeli.Kızımız Neconun duygularına ne kadar önem veriyormuş.Bu önemin 4/1 ini Ahmete vermiş olsaydı bu halde olmazlardı.Bir kerede Ahmetin peşinden gidip konuşmaya çalışmadı.Necdetin duygularını önemsiyormuş,onu üzmek hayatta yapmak isteyeceği en son şeymiş...Ne bu şimdi Ahmetin duyguları ne olacak ounu üzüldüğünü önemseyen var mı acaba?Alooo Yasemin ordamısın senin tek aşkın Ahmet hani çocuğunun gerçek babası hatırlıyor musun?2 ay 28 gün 16 saat ayrı kalmıştın da böyle saatlere kadar sayıyordun görüşemediğiniz günleri.Bu ayrılıktan sonra ilk görüşmenizde sevda tepesinde birlikte olmuştunuz Rüyanın temellerini atmıştınız.O günlerde ne kadar mutluydun seyirci olarak bizde çok mutluyduk.11 bölümde ayrılırken ne yaşarsak yaşayalım tek aşkım olarak kalacaksın demiştin hatırladın mı?Ben o aşktan herangi bir emare göremiyorum.Sanki Necoyla evlenince ve sana aşık olduğunu öğrendikten sonra başka bir gözle bakmaya başladın.Bu bölümde Necoya Biz bir çocuk büyüttük on çok sevdik diyorsun,fırsat tanısaydın da çocuğunu gerçek babası büyütseydi.Ben sensiz nasıl yaşanır bilmiyorum diyorsun Ahmetsiz nasıl yaşayabildiysen uğruna o kadar defterler yazdığın adamı unutmaktan daha zor olmamalı necdetsiz yaşamak. :1 (1): Aşık olmadığı adama bu kadar döktürüyor Ahmete gelince saçma sapan 1-2 kelimeden başka birşey çıkmıyor ağzından.(Çok sinir oldum bu sahneleri izlerken:1 (22): )Necdetin kızıyla anılarını kimse alamazmış,aralarında ki sevgiyi kimse değişteremezmiş.Allahım ben mi anormalim onlar mı?Sahte karı koca drmadan kimse değiştiremez diyor sizin kimse dediğiniz çocuğunun birçok ilkini kaçırmış ondan 7 yılı çalınmış gerçek baba,bunun farknda mısınız acaba?Bir türlü anlam veremedim bu sahnelere.Ahmete kızıyla yazılmış doğru dürüst bir sahne yoktu.Allahtan bir dondurma aldırtıp Necoya uzaktan baktırdılar gerisi hep Ahmet uzaktan bakıyor.Pedagog da yine Necoyla Yasemin dipdibe Ahmet uzakta.Bu kadar olur hala Yasemin hanım Ahmetle yakınlaşmak için bir adım atmış değil.
Yeni Rüyada anası gibi nerde nasıl duygularını göstereceğini bilmiyor.Yasemnin de hep en üzgün zamanlarında yüzünde tuhaf bir gülümseme oluyordu ya,kzı da aynı.Cenaze evine geliyor bu çocuk 1 yaşında değil annesinin dolmuş gözlerinden kötü birşey olduğn eve gelmeden anlayabilir.Ama eve sırıtarak geliyor herkese sırıtarak bakıyor koskoca kız birşeyler olduğunu anlar.
Artık senaryoya gereken önem verilmiyor.İlk bölümlerde dizi bittikten sonra günlerce kendime gelemez,dzinin etkisinde kalırdım.Cuma günlerini gerçekten heyecanla beklerdim.Ama 2. sezonda istediğimi bulamadım.Saçma sapan tepkiler gösteriliyor en önemli olaylara.Dizinin başrol oyuncusu figüran düzeyine indiriliyor,2. roldeki başrolün önüne geçiyor.Nerdeyse bütün dizi oyuncularına Necdet takdir ettiriliyor.Artık şu Necdet göğe çıkarmalarından sıkıldım.Herkes yerini alsın.Yaseminle Ahmeti de birleştirmesinler artık Yaseminde bu kadar Necdet hayranlığı Ahmet aşkının önüne geçtikten sonra gerek yok. :hıh
Çok güzel tespit:good:Deniz gibileri, Deniz Gezmiş gibileri silip süpürdüler tabii. Astılar, hapishanelerde işkencehanelerde süründürdüler, sokak ortalarında kurşunlayıp faili meçhul yaptılar, sağ kalanları da sindirdiler, el ayak çektirttiler. E, o günlerde genç olup bugün bir takım mevkileri işgal edenler de Işık (apolitik, salaklık dercesinde saf, ertrafında olup bitene estetik dışında bir bakış açısıyla bakamıyor) ve Yaşar (bugün yükselen değerlerin yılmaz komandosu) gibileri.:img-cool2
Salaklığı aşmış bence kendisi Bir de Defne gerçeği söyledi mi "Aman allahım bu olamaz yaşar bu değil auvvk" tipide sanki Yaşar erkek egosu ve şiddet szde bastırdığı şiddet yanlı tarafıyla oğlanın birini benzetecek kadar seviyesiz biri değilmiş ve bu kampların da amacı belli değilmiş hiç bilinmiyormuş gibi Mal Mal bakmıyor mu :hıh
Valla canım bravo dediklerine katılıyorum :img-yes: Sonra da yok efendim "Türkiye kalkınmıyor" yok canım hadi yaa biz farkedemedik pardon !
Günümüzde halkı aydınlatan yani aslında aydınlatması gereken gazetecilik kavramı Şakşakçılıktan Ve Asparasçılıktan Öteye gitmiyor herkes gazeteci olmuş herkes dam-samanlık ötüyor :img-cool2
Herhalde ilk defa bir dizide birisi aci cekerken guldum. Necdet'in psikopat dizi sallanmaya baslayinca, perisan perisan dolastikca, icimdeki intikam melegi kanatlandi. Keyiflendim. Ama ne fayda, adam verecegi kadar zarar vermisti zaten. Intikam hic zevkli degil. Testi kiridiktan sonra :(
:)Hahaha.Al benden de o kadar dizice
Bu Neccet insanı,Bozdoğan Kemerlerinin orada (Badger bilir oraları),berduş berduş dolandı, fonda da ağla yaralı kalbim hepsi yalan çalıyordu ya...
Ohhh dedim içimden.Etme bulma dünyası.Hiç acımadım ona.Keyifle seyrettim,çayımı yudumlaya yudumlaya.
Yıllarca Ahmet bu şarkı eşliğinde Deli Ziya gibi dolanmıştı orada burda.. Bize de bık gelmişti(shevek'ten kaptım)Sıra Necdet'e geldi.Ama keşke daha uzun sürseydi.Adam normal değil,horozlu saatlerin kafası gibi sallanıyor.
Ya bizim Deniz'le Deniz Gezmis, daga cikmaktan, koylulerin kendilerini destekleyeceginden bahsederken agladim ben asil. Gercekten inaniyorlardi bunlara o donemde. Gercekten. Yuregim acidi. Devreim yapacaklardi. Topragi koyluye dagitacaklardi. Bagimsiz Turkiye'yi kuracaklardi. Neler neler, ne hayaller. Yavrucuklar, bilmiyorlardi baslarina gelecekleri. O koylunun "gomunist" diye onlardan en cok nefret edenler oldugunu, Amerikan yarisomurgeliginden asla kurtulamayacagimizi ve o MHP kamplarinda egitilenler ortalikta gezerken, kendilerinin iskencelerle, idamlarla, yol ortasinda ansizin gelen kursunlarla gencliklerini haracayacaklarini, kurtulanlarin da isadami, reklamci vs. olup duzenin dislisi olacaklarini. Bilmiyorlardi.
Bir de aklima Harry Potter geldi. Aliye bilir:) J K Rowling'in devamli isledigi tema secimlerdir. Insanin kim oldugunu belirleyen, kritik anlarda yaptigi secimlerdir. Kim olarak dogdugu, neler yasadigi, neler hissettigi degil, o an geldiginde yaptigi secimdir. Necdet ve Yasemin hep ama hep yanlis secimler yaptilar. Boylece onlarin kim olduklarini da bu yanlis secimleri belirledi. Eger cevrelerine bu kadar zarar vermemis olsalardi, acirdim onlarin devasi salakliklarina; ama herkese ozellikle MMC bir delikanliya bunca cektirdiklerinden sonra, kimse benden sempati beklemesin. Sozum senaristlere. Allah da onlara akil fikir versin de, ozurlu, her tarafindan mantik hatasi akan replikler yazmayi biraksinlar.
Herkeese iiy geceler :sad53:
Ahmet'in hali geldi aklıma üzüldüm nasıl da bakıyordu uzaktan :sad53: Bu arada bu bölümü de seyrettikten sonra o dönemleri çok iyi işleyen insanların gerçek duygularını çok iyi yansıtan o döneme aitliği çok iyi hissetiren Çağan Irmak'a teşekkür etmek istedim :good::img-in_lo
O kadar hızlı yazıyorsunz ki okumaya yetişemiyorum.Saat nerdeyse 4 oldu daha bir sürü sayfa var okunacak.Sinirden uyuyamıyorm sabaha kadar oturur okurum.Uyuyunca Necdet Yasemin ikilisiyle ilgili rüya görürüm diye korkuyorum.Bana da Necdete teşekkür et bakayım bak yasemini intihardan kurtardı,çocuğuna bir üvey babadan ve annesiyle evlilik adına bişey yaşamadan beklenenden fazlasıyla abartılı babalık yaptı teşekkür et bakayım falan dedirtrlir.Bunu da fedakarlık adına yaptı yasemine aşık olmasıyla,fırsatçılığıyla hiç alakası yok derler.Kesin bağırarak uyanırım.
:hıhne kadar çok ağladım bu bölümde.uzun süredir bu kadar duygulanarak izlememiştim.Şevketin ölümü çok üzdü.Gerçekten kendi babam ölmüş (Allah gecinden versin) gibi hissettim.Dyguular o kadar güzel yansıtıldı ki!Ama ben Ahmete babasıyla güzel bir veda diyaloğu yazılsın isterdim ama maalesef Ahmete herşeyi çok gören senarstler bunuda çok görmüş. :1 (11):
En baştan başlayayım,Necdetin annesne çok sinir oldm bu da mı başımıza gelecekti deyip,Ahmete kızıyor asıl kızması gereken oğlu ve gelini (çorbadan gelini) onlara ses yok.Rüyanın gerçek torun olmadığını öğrendiğinde bu kadar kızmadılar çok tuhaf.O zamanlar ne modernlermiş,gerçi buna modernlik değil nesebi genişlik denir ya neyse.Dizide Necdeti haklı gören ve takdir eden bir Ahmet ve ailesi kaldı.Maşallah onun dışında herkese Necdet takdir ettirdiler.Yakında o dönemin üst düzey yöneticiler Necdete takdir belgesi verecek.Bu kadar Necdet karakteri öne çıkarılmaz ki!!!!Ahmet figüran düzeyinde görünüyor ve adama doğru dürüst mantıklı iki kelime yazılmıyor pes doğrusu.Bu bölümde Necdeti Ayla takdir etti ya da bana öyle geldi.Belki Ahmeti övmeye çalıştı ben anlamadım.Çok kızgınım,Yaseminin Necdeti tesellisine ne demeli.Kızımız Neconun duygularına ne kadar önem veriyormuş.Bu önemin 4/1 ini Ahmete vermiş olsaydı bu halde olmazlardı.Bir kerede Ahmetin peşinden gidip konuşmaya çalışmadı.Necdetin duygularını önemsiyormuş,onu üzmek hayatta yapmak isteyeceği en son şeymiş...Ne bu şimdi Ahmetin duyguları ne olacak ounu üzüldüğünü önemseyen var mı acaba?Alooo Yasemin ordamısın senin tek aşkın Ahmet hani çocuğunun gerçek babası hatırlıyor musun?2 ay 28 gün 16 saat ayrı kalmıştın da böyle saatlere kadar sayıyordun görüşemediğiniz günleri.Bu ayrılıktan sonra ilk görüşmenizde sevda tepesinde birlikte olmuştunuz Rüyanın temellerini atmıştınız.O günlerde ne kadar mutluydun seyirci olarak bizde çok mutluyduk.11 bölümde ayrılırken ne yaşarsak yaşayalım tek aşkım olarak kalacaksın demiştin hatırladın mı?Ben o aşktan herangi bir emare göremiyorum.Sanki Necoyla evlenince ve sana aşık olduğunu öğrendikten sonra başka bir gözle bakmaya başladın.Bu bölümde Necoya Biz bir çocuk büyüttük on çok sevdik diyorsun,fırsat tanısaydın da çocuğunu gerçek babası büyütseydi.Ben sensiz nasıl yaşanır bilmiyorum diyorsun Ahmetsiz nasıl yaşayabildiysen uğruna o kadar defterler yazdığın adamı unutmaktan daha zor olmamalı necdetsiz yaşamak. :1 (1): Aşık olmadığı adama bu kadar döktürüyor Ahmete gelince saçma sapan 1-2 kelimeden başka birşey çıkmıyor ağzından.(Çok sinir oldum bu sahneleri izlerken:1 (22): )Necdetin kızıyla anılarını kimse alamazmış,aralarında ki sevgiyi kimse değişteremezmiş.Allahım ben mi anormalim onlar mı?Sahte karı koca drmadan kimse değiştiremez diyor sizin kimse dediğiniz çocuğunun birçok ilkini kaçırmış ondan 7 yılı çalınmış gerçek baba,bunun farknda mısınız acaba?Bir türlü anlam veremedim bu sahnelere.Ahmete kızıyla yazılmış doğru dürüst bir sahne yoktu.Allahtan bir dondurma aldırtıp Necoya uzaktan baktırdılar gerisi hep Ahmet uzaktan bakıyor.Pedagog da yine Necoyla Yasemin dipdibe Ahmet uzakta.Bu kadar olur hala Yasemin hanım Ahmetle yakınlaşmak için bir adım atmış değil.
Yeni Rüyada anası gibi nerde nasıl duygularını göstereceğini bilmiyor.Yasemnin de hep en üzgün zamanlarında yüzünde tuhaf bir gülümseme oluyordu ya,kzı da aynı.Cenaze evine geliyor bu çocuk 1 yaşında değil annesinin dolmuş gözlerinden kötü birşey olduğn eve gelmeden anlayabilir.Ama eve sırıtarak geliyor herkese sırıtarak bakıyor koskoca kız birşeyler olduğunu anlar.
Artık senaryoya gereken önem verilmiyor.İlk bölümlerde dizi bittikten sonra günlerce kendime gelemez,dzinin etkisinde kalırdım.Cuma günlerini gerçekten heyecanla beklerdim.Ama 2. sezonda istediğimi bulamadım.Saçma sapan tepkiler gösteriliyor en önemli olaylara.Dizinin başrol oyuncusu figüran düzeyine indiriliyor,2. roldeki başrolün önüne geçiyor.[B]Nerdeyse bütün dizi oyuncularına Necdet takdir ettiriliyor.Artık şu Necdet göğe çıkarmalarından sıkıldım.Herkes yerini alsın.Yaseminle Ahmeti de birleştirmesinler artık Yaseminde bu kadar Necdet hayranlığı Ahmet aşkının önüne geçtikten sonra gerek yok. :hıh
Yasemin herhalde şöyle demek istemişti: Ne yaşarsak yaşayalım benim tek aşkım olacaksın. Ama o kadar. Başka da bir şey bekleme. Başkasının karısı olabilirim. Onu üzmemek adına, garip bir mutluluk yaşamak adına, çocuğuna başkasına baba dedirtebilirim, zerre kadar üzüldüğümü belli etmeden, bir kere bile gözlerinin içine aşkla bakmadan şıkıdım şıkıdım ortalarda dolaşabilirim. Ama sen benim aşkımsın ha!!!Sakın unutma!
Zaten benim için bugün sondu (Necdete dayanma sınırları açısından). Bugün Necdetin göğe ermesine (dyss:img-wink:), ondan topluca kurtulabilme ümidiyle göğüs germeye kararlıydım. Ama gene olmadı, olamadı. Ona reva görülen bütün o öpmeler, sarılmalar, babacığımlar...daha çok esirgenecek Ahmetten. Biz de hep beraber çıldırmaya devam edeceğiz. Her konuda ultra gerçeküstücü davranan senaristler (bkz.: ailelerin tepkisi) Rüya'nın Ahmeti hemen baba kabul edememesi gibi gerçeğe yapşacaklar. Hatta bu konuda natüralizme kayıp, yıllarca acı çektirecekler Ahmete belli oldu.
Ellerini çabuk tutup o başladıkları aşkın devam ettiğini gösterir replikler ve sahneler yazmazlarsa (bkz.: bu dizi daha çok kan kaybeder. Seyirci Necdetin hezeyanlarını ve ona alkış tutanları izlemekten gına getirdi (25 bölümdür bilfiil bunu zliyoruz). Aşk yok, meşk yok, baba kız kavuşmalar yok, siyaset ayaküstü, kupkuru bir dizi oldu çıktı. Şevket'te gitti.:img-cray:)
:)Hahaha.Al benden de o kadar dizice
Bu Neccet insanı,Bozdoğan Kemerlerinin orada (Badger bilir oraları),berduş berduş dolandı, fonda da ağla yaralı kalbim hepsi yalan çalıyordu ya...
Ohhh dedim içimden.Etme bulma dünyası.Hiç acımadım ona.Keyifle seyrettim,çayımı yudumlaya yudumlaya.
Yıllarca Ahmet bu şarkı eşliğinde Deli Ziya gibi dolanmıştı orada burda.. Bize de bık gelmişti(shevek'ten kaptım)Sıra Necdet'e geldi.Ama keşke daha uzun sürseydi.Adam normal değil,horozlu saatlerin kafası gibi sallanıyor.
Ben de acımadım, acıyamadım..tamam sallanmaya başladı..Aklı başına gelecek dedim..İntihar edeceğini düşünmedim..Necdet, ezik, hayalperest bir tip ama hayatını sona erdirecek bir kapasitede değil...Hadi ha gayret Necdet..gerçekleri anlamaya başlıyorsun..Denildiği gibi derinleşmeye başlayıp, kefaretini ödeyeceksin dedim..ama aklıevvel yaseminin o saçma ve anlayamadığım sözleriyle tekrar gaza gelen surat ifadesini görünce yine ???? oldum..
Bir de Sevda tepeside ilerlerken Yasemin, Rüya ve Necdet..Ahmet onları izliyor..Heyy Allahım adamı düşürdükleri hale bak!...Hiçç Yaseminin ya da Ahmetin orayla ilgili anılarını flashback yapma zahmetini göstermediler sayın kurgu ekibi..hatta üçü ilerlerken..yasemin bir an durdu..Aklıma Ahmetin alyansını takıp evlenme teklifi ettiği ve bir nevi evlendikleri sahne geldi..Ama tıkk! yok..O ağacın altına geldiklerinde Yaseminin bir an Ahmete kafasını kaldırıp bakamsını istedim..Yine yokk!...bknz:aşık kadınların yüz karası!! derken haksız değilim değil mi???
Bu bölümü izledikten sonra...Ahmetin bir sonraki bölümlerde Yaseminle Necdeti kafalarından tutup bir güzel tokuşturmasını istiyorum..:hıh
Badger:
"Bu bölümü izledikten sonra...Ahmetin bir sonraki bölümlerde Yaseminle Necdeti kafalarından tutup bir güzel tokuşturmasını istiyorum.."
:img-hyste. Agzina saglik. Yumurta gibi tokustursun. Olseler uzulmem acikcasi. Ama olan yine Ahmet'e olur. Ruya, "annemle babami tokusturdun. Senin yuzunden oksuz-yetim kaldim" diye aglar durur omur boyu.
Cok dogru yazdiklarin Dizice... Bilmiyorlardi, koylulerin onlari destekleyecegine gercekten inaniyorlardi, belki de bu kadar kotu seylerin olabilecegine ihtimal dahi vermiyorlardi.
Bu bolumde o kadar mantiksiz, sacma diyalog yasandi ki, hangi birinden baslamali ?
Ayla'nin tavri sasirtici da olsa aslinda gercekci. Boyle insanlar var. Siz onlara kizmaya, cikismaya hazirlanirken, "evet yaptim, pisman da degilim" diye uste çikan insanlar. Yalniz, anlamadigim, madem "ask için her yol mubah" olacakti sloganimiz, Yasemin niye bu kadar pisirik/korkak bir karakter haline getirildi ? O niye ask için birak her yolu, bir tek yolu dahi tutturamadi ?
O nasil bir "dan" diye Ruya'ya gercegi soyleme sahnesidir oyle ? Madem Sevda tepesine kadar gelmissin, once bir gecmisi anlat di mi ? "Canim kizim, biliyorsun, babanla ben cocukluktan beri tanisiyoruz, hep bu adada gorusurduk, Ahmet te bizim eskiden beri arkadasimizdi" diye basla anlatmaya, once Ahmet'le yakin oldugunu, sonra Necdet'le evlenmek zorunda kaldigini soyle (detay vermesine gerek yok, bu kadari yeterli). Kizin resmen dunyasini yiktiniz.
Bir de Necdet "hep arkadas kalacagiz" demez mi ? Insan "hep senin Necdet baban olarak kalacagim, seni kizim gibi sevdim ve hep sevecegim" falan der. Kucuk bir kiz bir anda nasil "Baba" statusunden "arkadas" statusune geçirsin ki seni ? Bunlarin psikologunda da da is yok.
Hani durmus saat bile gunde 2 defa dogru zamani gosterir. Necdet de oyle. Arada bir dogru seyler soyluyor. Yasemin ise bozuk saat kadar bile olamiyor. Insan arada bir tesadufen dogru duzgun bir sey soyler. Yok, yok, yok. Asik kadinlarin, annelerin degil, insanligin yuz karasi.
Guzide pastanede yururken, kim acaba dusunelim istediler herhalde. Once yuzunu gostermediler. Ama tabii Guzide alimli alimli yuruyordu. Baktim paytak yuruyus yok, anladim ki Guzide.
Vallahi Ahmetin sorunsalına nasıl bir cvp verecekler bilemiyorum..Ama bu konu artık kafalarını yumurta gibi çatt! diye tokuşturma noktasına getirdi bizi..
Merak ediyorum hangi bizi ikna edebilecek gerekçeyle ve şekille Ahmet ve Yasemini birleştirecekler...??? Bence bir sonraki bölümde Rüya bunlara bağırsın çağırsın..Koşmaya başlasın..sonra bu ikisi peşinden..aman! diye başlasınlar..Yaseminin ayağı kaysın Rüyanın da ayağı kaysın..Necdet de Yasemini tutmaya çalışırken peşinden aşağıya..sonra şok geçiren Rüyayı düşmektten Ahmet kurtarsın..Rüya kendine geldiğinde yaşadığı şokla ne Yasemini ne de Necdeti hatırlasın..Ahmete sorsun, sen kimsin diye..O da babanım desin..ve olsun bitsin..Baba-kız mutlu mesut yaşasınlar..
Ben yatıyorum...Herkese iyi gecelerrrbyebyebye
Haftaya bu diziyi seyreder miyim bilmiyorum..Bu kadar saçmaladıktan sonra ne keyif bıraktılar..ne merak...:hıh
vallahi sezon başladığından beri sizin için izleyip bu foruma geliyorum.:img-in_lo
Ya Ahmet'e ozel bir sarki yazilsin. Nasilsa 70'lere de geldik. Arabesk furyasi baslayacak.
ACILARIN ADAMI. Ahmet gariban gariban dolasirken o calsin. Orhan Baba seslendirsin. Adamin cektikleri yetmedi, babasini da oldurduler. Askini, cocugunu kaybet, kendini surgun et, kolera ol, yalan-dolanla nisanlan, hayatinin askiyla mahkemelere dus, baban olsun. Oburu de, "kalelerim kumdanmis" diye aglasin. Yahu en azindan kalelerin vardi senin, kumdan mumdan, oynadin senelerce. Kendi dusen aglamaz.
Necdet cikinca da, Superman sarkisi calmaya baslasin. Dit di diit diiiiit, dit di diiiiitttttt...
Yazin bir album hazirlamistik zaten hatirlarsaniz )
Ben de acımadım, acıyamadım..tamam sallanmaya başladı..Aklı başına gelecek dedim..İntihar edeceğini düşünmedim..Necdet, ezik, hayalperest bir tip ama hayatını sona erdirecek bir kapasitede değil...Hadi ha gayret Necdet..gerçekleri anlamaya başlıyorsun..Denildiği gibi derinleşmeye başlayıp, kefaretini ödeyeceksin dedim..ama aklıevvel yaseminin o saçma ve anlayamadığım sözleriyle tekrar gaza gelen surat ifadesini görünce yine ???? oldum..
Bir de Sevda tepeside ilerlerken Yasemin, Rüya ve Necdet..Ahmet onları izliyor..Heyy Allahım adamı düşürdükleri hale bak!...Hiçç Yaseminin ya da Ahmetin orayla ilgili anılarını flashback yapma zahmetini göstermediler sayın kurgu ekibi..hatta üçü ilerlerken..yasemin bir an durdu..Aklıma Ahmetin alyansını takıp evlenme teklifi ettiği ve bir nevi evlendikleri sahne geldi..Ama tıkk! yok..O ağacın altına geldiklerinde Yaseminin bir an Ahmete kafasını kaldırıp bakamsını istedim..Yine yokk!...bknz:aşık kadınların yüz karası!! derken haksız değilim değil mi???
Bu bölümü izledikten sonra...Ahmetin bir sonraki bölümlerde Yaseminle Necdeti kafalarından tutup bir güzel tokuşturmasını istiyorum..:hıh
Arkadaşım Ahmet kim olyor ki onunla ilgili anıları canlansın Yasemin hanımın.Onun için özel olan kişi yanında zaten ve hatırlaması önemli olan olayı da hatırladı.Neconun onu intihardan kurtarmış olması.Buraya en son geldiğimde diye başlayan bişeyler söyledi.Ahmetin Ayla ile evlenmesini istememiştim ama şimdi çok pişmanım keşke evlenseydi.Gerçek bir evlilik yapsaydı ve çocukları olsaydı.Necdette güzideyle evlenip ondan çocuk yapsaydı.Bakalım kendi çocuğu olunca Rüyayı o kadar önemseyecek miydİ?Yasemini de ortada bıraksaydı o zaman belki Yasemin hanımın aklı başına gelirdi.Ahmet Yasemini affetmesin hala Ahmetle Rüyanın yakınlaşması için doğru dürüst bir çaba harcamıyor.
Ahmet'in Deniz gibi Yasemin'i siyasi bir dava ugruna birkac ay birakmis oldugunu hayal edebiliyor musunuz? ADam babasi oluyor diye 2 hafta gitti, Yasemin baskasiyla evlendi, cocgunu sakladi. Kendi istegiyle kampa falan gitseydi, kimbilir ne yapardi?
Ya madem bizim Yasemin'i sevmemizi istiyorlar, bari gunluk yazmayi biraktirmasalardi. Ya da Ahmet'in resimlerine falan baktirsalardi. Ya da Ahmet'i gorunce baygin baygin baksaydi. Bir Ayla gibi olamadi.
Vallahi Ahmetin sorunsalına nasıl bir cvp verecekler bilemiyorum..Ama bu konu artık kafalarını yumurta gibi çatt! diye tokuşturma noktasına getirdi bizi..
Merak ediyorum hangi bizi ikna edebilecek gerekçeyle ve şekille Ahmet ve Yasemini birleştirecekler...??? Bence bir sonraki bölümde Rüya bunlara bağırsın çağırsın..Koşmaya başlasın..sonra bu ikisi peşinden..aman! diye başlasınlar..Yaseminin ayağı kaysın Rüyanın da ayağı kaysın..Necdet de Yasemini tutmaya çalışırken peşinden aşağıya..sonra şok geçiren Rüyayı düşmektten Ahmet kurtarsın..Rüya kendine geldiğinde yaşadığı şokla ne Yasemini ne de Necdeti hatırlasın..Ahmete sorsun, sen kimsin diye..O da babanım desin..ve olsun bitsin..Baba-kız mutlu mesut yaşasınlar..
Ben tuttum bu formülü:good:Rüyaya reset atılsın.Necdetle ilgili hiçbirşey hatırlamasın.
Yasemen tam bir şaşkın!Kız şoka girmiş,kulaklarını kapatıyor.Hala ,Rüya senin gerçek baban...diye üsteliyor.Ne akla ziyan bir hatundur bu!
Yalnız,Allah için yavrucak o sahneden güzel rol yaptı.Daha önceki performanslarına göre, bu kadarını beklemiyordum.
:img-hyste badgerim, bu haftaki sloganımız bu olsun bence: Bir sonraki bölümde Yaseminle Necdeti kafa kafaya tokuşturan bir Ahmet istiyoruz!
Rüya ellerini kulaklarından çeker ve koşmaya başlar. Ahmet saklandığı çalılıkların ardından çıkar endişeyle. İki, hasta olduğuna kanaat getirdiği şahsiyetten kaçmakta olan Rüyaya kucak açar. Rüya: "Ahmeeet! diye ona sarılır. Çok korkuyorum Ahmet. Necdetle annemden çok korkuyorum. Bunlar benim benim annem babam değil. Bunlar uzaylııııı", desin. Ahmet'te "tamam canım, dur bak ben onları şimdi nasıl hallediyorum" desin. Ve arkadan koşarak gelen (Necdet o kilolarla uflayarak puflayarak bayırı tırmanmaya çalışıyordur) ikisini tutsun kafalarından tokuştursun!!!!:happy0064:img-icecr
Ve bizi bu hale getirip bunları yazdırtanlar utansın!!!! Hırrrrrrrrr.:img-pilot
Asil seyircinin hafizasina reset atmalari gerekiyor. Hipnotize ederler bizi belki.
SEYIRCI SON 20 bolmudur izledigin sacmaliklarin hicbirini hatirlama. Her seye buradan baslaaaaaaaaaa.... SImdi uce kadar sayacagiz ve uyandiginda bu soylediklerimizi hatirlamayacaksin. Yasemin'i cok seveceksin. Necdet'e hayran olacaksin. 3-2-1.
:img-hyste:img-hysteyok yaaa en sonunda yaseminle necdetin avukatı yasemine yazacak yani aşık olucak.yasemin ahmete kavuşmak isterken sarhoş olduğu bi gece ahmet aylayla beraber olacak ayla tansiyon aletiyle nasıl olacak bilmiyorum ama kendini öldürmek isterken necdet kurtaracak sonra necdet " sen üzülme senin çocuğunada bakarım "diyecek.sonra doğan çocuğun adına şırınga gibi bişiy olduğu için şırınga ismini verecekler sonra ahmet olanlardan habersiz yaseminle evlenecek tabi bu arada rüya psikoya bağlamış olacak kendini.ayrıca teo hollandaya kaçacak(malum olaylar yüzünden) lale güzideyle beraber evli erkek avına çıkacak.yaseminin gittiği pedagog ahmede kafayı takacak.ahmet iki kadın arasında kalacak.en sonunda da rıza karısı burda olmadığı için selmada kocası öldüğü için yalnızlıktan kafayı yiyip flört edecekler...
Tansiyon aletini boynun takıp şişirip şişrip nefessiz kalacak,suratı moraracak.Tansiyon aletiyle intihar bu kadar olur ancak.Rıza ve Selma fikri benimde aklıma gelmişti,ama acımız taze yazmayayım ayıp olur dedim. :img-hyste :img-hyste
İyi geceler herkese.Türkiyenin hali gibi oldu dizimiz.Ne zaman düzelecek bilmiyorum.Kabak tadı vermeye başladı.Özlemle beklediğimiz baba-kız sahnesini bir top sade dondurma ile geçiştirdiler helal!
Lin, o zaman raki esliginde soyle diyelim:
"Ne olacak bu HS'nin hali?"
Ya bizim Deniz'le Deniz Gezmis, daga cikmaktan, koylulerin kendilerini destekleyeceginden bahsederken agladim ben asil. Gercekten inaniyorlardi bunlara o donemde. Gercekten. Yuregim acidi. Devreim yapacaklardi. Topragi koyluye dagitacaklardi. Bagimsiz Turkiye'yi kuracaklardi. Neler neler, ne hayaller. Yavrucuklar, bilmiyorlardi baslarina gelecekleri. O koylunun "gomunist" diye onlardan en cok nefret edenler oldugunu, Amerikan yarisomurgeliginden asla kurtulamayacagimizi ve o MHP kamplarinda egitilenler ortalikta gezerken, kendilerinin iskencelerle, idamlarla, yol ortasinda ansizin gelen kursunlarla gencliklerini haracayacaklarini, kurtulanlarin da isadami, reklamci vs. olup duzenin dislisi olacaklarini. Bilmiyorlardi.
En son saklandıkları köyde onları ihbar eden muhtar geldi aklıma.:-( Ah, canlarım benim nasıl da saf bir ateş varmış içlerinde. Latin Amerika halkıyla karıştırmışlar kendi halklarını. Latin Amerika'da "sen Türk müsünüz" bakış açısı yerleşik değil oysa. Kendi evlatlarını asan, gençlerini "din elden gidiyor, gomunistler dinsiz" martavallarına yedirmeyen bir halk o.
Poşu yerine Filistin örtüsü denmesi bir otosansür göstergesi midir acaba, diye de düşündüm ben.
Bir de postalla yattık diyor ya, sonra da arkadaşları belli oluyor diyince, şöyle bir çekidüzen veriyorlar kendilerine. Ayaklara bakılıyor utangaçca. Çok hoştu.:) Düşünsenize o odaki rayihayı.:img-help:Bir de hepsi erkek.
Ben de kokuyu dusundum o anda. Ooooghhhhh.
Selma, "Bizim kiz bir filistin ortusune tav oldu" deyince cok guldum. Cok sirin bir sahneydi. Herhalde YAsemin olsa, kosa kosa Necdet'e gider, onun kollarinda aglardi,
"Beni birakti gitti, bir de utanmadan bir kuru ortuyle kandirmaya calisiyor. Benimle evlenir misin Necudet ?Uhhuuuuu. Sen ne iyi bir arkadassin. Sen asla Filistinler'e falan gitmezdin degil mi?"
"Nayir Yasemin, nasla. Ben superim. Sen bensiz yasayamazsin. Seni asla birakmayacagim." Necdet dizlerini sallamaya baslar.
Deniz idam edilirken, "Mujganla ben aglasiriz" i calsalar keske. Atilla Ilhan, Deniz Gezmis icin yazmis bu siiri. Ben de Farsca ogrenmeye basladim simdi, ogrendim ki, mujgan "kirpik" demekmis. Ben hep bir kadini kastettigini saniyordum onceden. Artik ziril ziril aglarim.
Ben de kokuyu dusundum o anda. Ooooghhhhh.
Selma, "Bizim kiz bir filistin ortusune tav oldu" deyince cok guldum. Cok sirin bir sahneydi. Herhalde YAsemin olsa, kosa kosa Necdet'e gider, onun kollarinda aglardi,
"Beni birakti gitti, bir de utanmadan bir kuru ortuyle kandirmaya calisiyor. Benimle evlenir misin Necudet ?Uhhuuuuu. Sen ne iyi bir arkadassin. Sen asla Filistinler'e falan gitmezdin degil mi?"
"Nayir Yasemin, nasla. Ben superim. Sen bensiz yasayamazsin. Seni asla birakmayacagim." Necdet dizlerini sallamaya baslar.
Kaç kere yazdık zaten dimi dizice? Bu nasıl gerçek aşk? Ayrı kalabilirsin, dediğin gibi ne yaşarsan yaşarsın, gerçekten evlenebilirsin bile, ama en azından her fırsatta gözünün içine bakarsın aşkla, çocuğuna bakınca gözlerin dolar, ara sıra o alyansı çıkarıp okşar, takar, kutuuna geri korsun vs. vs.
Ahmet mesela bir yıllığına falan yurtdışına çıkmak zorunda da olabilirdi. Mazallah daha politik olsaydı (sağolsun Yasemine takıldı kaldı olabilecekken olamadı) hapse falan düşseydi bu kadın daha ikinci ayında kendine ilk teklif edenin koluna atlar, sonra da onu üzmemek adına...töbe töbe....
Bunların hiçbiri olmadı, on beş günlüğüne gitmek zorunda kaldı neler oldu baksana. Zaten Amerikadayken de içi hiç rahat değildi. Habire aramaya çalışıyordu. Bir de halasına demişti galiba: "Yasemin bekler mi" gibisinden bir şeyler. Daha o zaman çözmüş aslında Yasemini ama...it's too late miş.
Kızlarçanlar ben de çıkıyorum...iyi sabahlar...:)bye
Haftaya Yaseminle Necdeti kafa kafaya tokuşturan bir Ahmet görmek dileğiyle!
nezaman yasemini canlandiracaklar? gercekten cok pisirik kaldi ahmet cok ustune gitmeye basladi artik silkelensin hepsi yasaminin kabahati deyil ailesininde kabahati var onlarin ayrilmasina hemde cok
artik yasamin cikissin ahmete hep onu ustune gidiyor sen suclusun sen beni kizimdan ayirdin kadin istermiydi boyle olsun demekki dogru zamani bulamadi tamam simdi ogrendi babasi oldugunu bundan sonra kendiside bir care bulsun yaseminin gonlunu alsin yine kendisine asik etsin ahhhh deli olucam yaa birseyler olsun cok dagildi dizi nasil toplanicak nasil bukadar nefret varken birlesicek bunlar????
Akşam birşeyler yazmak hiç içimden gelmedi. Toparlayamadım kafamı. Şimdi de hiç uyumadan nasıl yazacağım bilmiyorum ama neyse...
Bu bölüm hem unutulmaz hem de unutmak istediğim bir bölüm oldu. Şevket'e bu kadar ağlayacağım aklıma gelmezdi. Galiba Şevket'ten çok, onun hayalini kurduğu anıların yarım kalışına ağladım ve...çok mutlu bir hayat arkadaşlığının bitişine..giden sürgün kalan kaçak...Selma vakurdu ama hislerini çok güzel yansıttı. Eğer gerçekten Selma diye biri var olsaydı ancak bu kadar olurdu...Çocuklarının, özellikle Ahmet'in tam aksine yani..
Rıza herkes gibi beni de çok ağlattı...Çok gerçek bir sahneydi...Sözler çok etkileyiciydi...
Ahmet hiç bu kadar android olmamıştı ( Mervecan :img-wink:) Nasıl bir hissizliktir...birçok arkadaş ifade etmiş zaten, Ahmet sadece figürandı bu bölümde...
Yasemin her zamanki Yasemin'den daha beterdi. Be kadın, Necdet'e gösterdiğin duygusallığın dörtte birini de Ahmet'e göstereydin ya...demek ki canın isteyince konuşabiliyormuşsun...! Keşke Necdet'ten hiç ayrılmasa...nasıl olsa kimsenin anlayamayacağı bir şekilde mutlu olmuşlar (en azından başkasının anlayamayacağını kabul ettiler ki bu da bir gelişme tabii..), hem kayınvalidesi ile de çok uyumlular...burada tekrar Mervecanıma selam ederek sürahi-bardak gibiler diyorum...
Necdet sahnelerinde hüzünlenip ağlayanlar olmuş. Normalde herkesin hüzünlenmesi gerekirdi - Necdet gerçekten fedakar olsaydı, sevdiği kadını ve öz çocuğu gibi büyüttüğü kızı, kendi isteği ile özgür bırakıp, Ahmet'e anlattığı gerçeğin arkasında durabilseydi eğer...mahkemelerde o benim kızımdır diye yalanlar söylemeseydi eğer - ama böyle gelişmedi olaylar maalesef...! Bugüne kadar o kadar çok haksızlık yaptılar ki, vah diyeceğim her anda aklıma Ahmet'e yapılan haksızlıklar geldi ve buz kesti içim...Okan Yalabık'ın nefis oyunculuğu da benim açımdan boşa gitti...Neyse ki Necdet'in bana ihtiyacı yok, onun hayranları çok (bkz. Ayla...)
Badger, Shevek, Dizice, Merve, LİN, Cansu, Ayşe, ve Zeynep...yaz aylarının çanları...Ayla bizim yorumları araklamıştı...Kazı yapıp bulasım geldi o yorumları...kelimesi kelimesine aynı...tek cümle hariç " Necdet'i o kadar iyi anlıyorum ki.." Ay ben niye anlamıyorum...niye...ben niye bu kadar anlayışsızım...:img-pilot
Annem dün eğer bu çocuklar devrim yapabilseydi Türkiye şimdi çok farklı olacaktı dedi.
Onların idam sahnesinde kimbilir nasıl ağlarım.
Defnenin fileyi düşürmesi filan süperdi.Deniz filistin eşarbını kafaya taktı ya çok komikti.
nihayet güneşli bir trabzon sabahından herkese günaydınbye
dün akşam birkaç yorum yapmıştım ama daha fazlası gelmemişti içimden bu sabah dinlek kafayla biraz daha yazayım dedim:
dün akşamki bölümde en çok şevkete değil onun ardından acı çekenlerin yaşadıklarına ağladım,selmanın veda sözleri,eşine olan aşırı bağlılığı,rızanın çocukluk arkadaşına duyduğu büyük sevgi ve hatıraları,sözleri çok duygulandırdı beni
bende sizler gibi dün akşamın en etkisiz elemanının ahmet olduğunu düşünüyorum sanırım dünkü bölüm en vasat olduğu bölümdü ne doğru dürüst babasına olan üzüntüsünü görebildik nede aylaya dişe dokunur bir tepki verdiğini oysa ben aylaya çok daha fazla kızacağını düşünüyordum yapmadı hatta selmadanda bir tepki bekliyordum oda vermedi maşallah ayla bu işten tereyağından kıl çeker gibi sıyrıldı:good:
rüya nın ahmetle diyaloğu güzeldi ama resimleri bildiğim için sonunun iyi olmayacağını tahmin ediyordum dün akşam necdet ahmetten çok daha göze batıyordu üzüntüsü,söyledikleri halleri ahmete göre daha iyiydi yalnız saçları gittikçe kötüleşiyor bu işe derhal bir el atmaları lazım eski hali çok daha iyiydi bu dağınık ne model olduğu belli olmayan saçlar yakışmıyor ona:img-yes:
son sahne zaten berbat ileride ahmeti çok daha zor günler bekliyor rüyanın necdeti bırakması hiç kolay gözükmüyor tabi onuda kabul etmesi dün akşamda dediğim gibi ahmetle yasemin barışsa bile bu sebeple bir araya gelemeyebilirler kendi canlarından kanlarından olan yavruları birleşmelerine engel olabilir yani ;
bize yine hüsran bize yine hasret var,
bize yine kötü bölümler düştü çanlar(biraz nilüfer den araklama oldu ama idare edin işte:img-wink:)
dün akşamın en güldüğüm sahnesi tabiiki aylanın evinin yanındaki ÇIRÇIR ECZANESİ bu isim üzerinden bol bol malzeme çıkarırız arkadaşlar mesela ;
paranızı başka eczanelerin ilaçlarıyla çarçur etmeyin
ilaç için çırçır a gelin:img-pilot
Yorumlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz
Sevgiler
Ehlocan
yeni sayfaya geçmişiz ne güzel bari açılışı ben yapayım:img-wink:
haftaya rüya gerçek babasının ismini öğrenmek istemeyip ağlayarak necdete sarıldığında herşey iyice arap saçına dönecek ahmet yine kahrolacak,yasemin ne yapacağını şaşıracak(gerçi bu onun genel hali ama:) ),necdet rüyanın hayatında aynı "baba" haliyle yer almaya devam edecek:img-yes:
peki ya rüya yasemine benim babam necdet başka birini istemiyorum anne onu sakın bırakma derse ne olacak?
ahmetle yasemin arasında örülecek bir duvar daha,pedagog acaba böyle birşeyin olacağını düşünemedimi sonuçta rüyanın necdete olan aşırı bağlılığını biliyor olması lazım şimdi bu durum nasıl çözülecek sonuçta çocuk daha duygusal büyük insan gibi düşünemezki:icon_sorr
lilly_rush 20-10-07, 07:15 çok kötü bir bölümdü, kötü diyorum çünkü çok ağlattı beni. Özellikle Selmayla Şevketin vedalaşması birde Yasemin'in babasının eski resimlere bakıp ağlaması....
Asıl berbat yeri ise Rüya'nın gerçek babasını duymak istememesiydi. o kadar tepkisiz kaldı ki bir an için şoka girdi zannettim.
Bence bu bölümün yıldız Aylaydı. çok güzel şeyler söyledi Ahmete. Hatta o konuştukça Ahmet'in Yasemin'i Necdet kadar sevmediğini anladım????
Haaa bu arada söylemeden geçemiycem Cansel Elçin dün akşamki bölümde daha bir yakışıklı geldi gözüme, saçını falan kestirmiş. Hele Ayla ile konuşmaya gittiğinde kapıdaki hali bitirdi beni :)
bu arada yaseminin de sürekli kısa etek giymesi dikkatimi çekti. uzun olanları moda değil miydi o zamanlar?? :)
birde Güzide'nin pastaneye girdiği zamanki çekim sahnesi hoş değildi. resman kızın poposundaydı kamera....
genelde muhteşem bir bölümdü. tekrar tekrar izlemek isterim...
Ayrıcaa Güzide'nin getirdiği plakta çalan şarkıyı pek beğendim. Arama çalışmalarına başladım....
günaydınlar *HATIRLA SEVGİLİ**tutkunları,
bu fragmanlar ve özet dizi ile aynı oluyor ya sinir oluyorum..akşam Sıla ve HS aynı paralelikte gitti..fragmanda ne varsa o ,birkaç ekleme sahne ve detay o kadar...:img-yes:..vasattı bence iki dizide..
Şevket beyin ölümünü bekliyorduk....Ahmet ve Defnenin hastaneye koşuşu güzeldi ve duygulu idi ..ancak iç çekim sahneleri sadece hastane odasında yapıldı..35 yıllık eşlerin vedası duygulu oldu....Ahmet'in kolidorda göz yaşlarını kardeşlerin birbirrine sarılışlarını görmek isterdim..:img-yes:
Mezarlıkta dağınık grup halinde gezindiler adeta...evelerinde toplanmaları ve Yasemin'in Rüya'yı getirmesi güzeldi.:img-yes:düşünceli bir davranıştı bence...ancak Ahmet çok donuktu..çoğu arkadaş gibi akşam ben Ahmet rölllerini az ve geçiştirilmiş buldum...:img-yes:
Necdet bütün dizi boyunca ağladı ...o tepede çoğuğa söylemek neden ki?..yoksa Rüya ormanda koşup kaybolacak mı?..Ahmet babası mı Rüya'yı kurtaracak?..yoksa Rüya 7 yıl sessiz mi geçirecek?..bir bu eksikti..:img-in_lo
.Ahmet -Yasemin - Necdet üçgeninde etkisiz eleman Ahmet'ti..fragmandan aldığım izlenim Ahmet ile kızı Rüya gezmeye çıkmış araları çok iyi ancak birkaç dk sahneymiş. ,Rüya dizinin son saniyesinde öğrenmiş meğerse...:icon_whis:icon_whis
Deniz ile Defne aşkı çok çocukça hala..:sad53:
günaydınlar *HATIRLA SEVGİLİ**tutkunları,
bu fragmanlar ve özet dizi ile aynı oluyor ya sinir oluyorum..akşam Sıla ve HS aynı paralelikte gitti..fragmanda ne varsa o ,birkaç ekleme sahne ve detay o kadar... ..vasattı bence iki dizide..
Şevket beyin ölümünü bekliyorduk....Ahmet ve Defnenin hastaneye koşuşu güzeldi ve duygulu idi ..ancak iç çekim sahneleri sadece hastane odasında yapıldı..35 yıllık eşlerin vedası duygulu oldu....Ahmet'in kolidorda göz yaşlarını kardeşlerin birbirrine sarılışlarını görmek isterdim..
Mezarlıkta dağınık grup halinde gezindiler adeta...evelerinde toplanmaları ve Yasemin'in Rüya'yı getirmesi güzeldi.:img-yes:düşünceli bir davranıştı bence...ancak Ahmet çok donuktu..çoğu arkadaş gibi akşam ben Ahmet rölllerini az ve geçiştirilmiş buldum...:img-yes:
Necdet bütün dizi boyunca ağladı ...o tepede çoğuğa söylemek neden ki?..yoksa Rüya ormanda koşup kaybolacak mı?..Ahmet babası mı Rüya'yı kurtaracak?..yoksa Rüya 7 yıl sessiz mi geçirecek?..bir bu eksikti..:img-in_lo
.Ahmet -Yasemin - Necdet üçgeninde etkisiz eleman Ahmet'ti..fragmandan aldığım izlenim Ahmet ile kızı Rüya gezmeye çıkmış araları çok iyi ancak birkaç dk sahneymiş. ,Rüya dizinin son saniyesinde öğrenmiş meğerse...:icon_whis:icon_whis
Deniz ile Defne aşkı çok çocukça hala..:sad53:
günaydın hemşobye
haklısın bu hafta sılada hatırla sevgilide özet ve fragman olarak aynıydı ama ben dün hatırla sevgiliden sılaya göre daha çok etkilendim ve zevk aldım:img-yes:
mezarlıktaki dağınıklık benimde hoşuma gitmedi birde şunu merak ettim herkes cenazedeydi peki rüya nereye bırakıldı ona bakacak kim kalmıştıki? ayrıca yaseminin mezarlıkta ahmetin yanında olmasını bekledim olmadı hala belli bir mesafeyi koruyorlar zaten dünkü bölümde ahmet ve yasemin arasında aşk adına hiçbirşey yoktu sanki iki aşık gibi değilde iki arkadaş gibiydiler:icon_sorr
defnenin denize verdiği tepki normaldi ama ne yalan söyleyeyim denizin o haline bende çok güldüm bu çocukta hakikatten şeytan tüyü var:img-wink:yaşarın halini ise hiç iyi bulmadım ışık ta ne safmış hala onun yaz kampında olduğunu sanıyor defne gözlerini açtı bakalım bundan sonra ne yapacak,zavallı harunda hala onun yaşardan ayrılmasını umut ediyor gerçi bu gidişle ayrılık pekte uzak gözükmüyor:img-yes:
necdet dün çok ağladı ve yine yüzünü güzide güldürdü işte o yüzden hemen boşanıp güzideyle birlikte olmalı
birde dün akşam güzidenin çaldığı plaktaki şarkı çok güzeldi bir bileniniz varsa söyleyenini ve adını bizlerle paylaşırsa çok memnun olurum:img-wink:
iReMJeLiBoN 20-10-07, 07:57 o sarkı cok güzeldi sarkı esliginde denizin gitmesi.. orası cok aglattı beni
döndügünde defnenin ve mehmetin suratına bakmaması
ve tabiki sevketin ölümü.. cok acı bi bölümdü.. necdette cok ozel bi yere gitmis :img-cray:
ruyayada cok sasırdım işler iyice karısacak..
sevket ruyayı goremeyecek ya..
hala belli bir mesafeyi koruyorlar zaten dünkü bölümde ahmet ve yasemin arasında aşk adına hiçbirşey yoktu sanki iki aşık gibi değilde iki arkadaş gibiydiler
buna katılıyorum evde sanki yasemin sevketi öldürmüs gibi bakıyodu ahmet:)
fatma-1721 20-10-07, 08:13 "Kaç kere yazdık zaten dimi dizice? Bu nasıl gerçek aşk? Ayrı kalabilirsin, dediğin gibi ne yaşarsan yaşarsın, gerçekten evlenebilirsin bile, ama en azından her fırsatta gözünün içine bakarsın aşkla, çocuğuna bakınca gözlerin dolar, ara sıra o alyansı çıkarıp okşar, takar, kutuuna geri korsun vs. vs.
Ahmet mesela bir yıllığına falan yurtdışına çıkmak zorunda da olabilirdi. Mazallah daha politik olsaydı (sağolsun Yasemine takıldı kaldı olabilecekken olamadı) hapse falan düşseydi bu kadın daha ikinci ayında kendine ilk teklif edenin koluna atlar, sonra da onu üzmemek adına...töbe töbe...."
Merhaba;
Diziyi ancak izleyebildim,nöbetim yeni bitti,yorum yazamayacak kadar yorgunum,o yüzden bölüm yorumumu daha sonra yapacagim ama yazdiklarinizi okudum ve cevap yazma geregi duydum;bence artik bukadari da fazla,tamam Yasemini elestiriyoruz,elestirdik,bende elestirdim ama bukadarini da hakkettigini düsünmüyorum.Herkes askini,acisini baska türlü yasar,baska türlü yansitir.Yasemin askini belki istedigimiz gibi yansitmadi ama bu askini yok saymaz.Yaseminin Necdete söylediklerini yadirgayan arkadaslar olmus,ama neden? Birde Yaseminin acisindan bakalim :Daha önce sevgili resimsecici arkadasimizin da yazdigi gibi bu kiz tüm bunlari keyfinden yapmadi.Annesiyle,babasiyla,...hic kimseyle paylasamadigi bir sirri paylastilar Necdetle yillarca,bu yaptiklari yanlis da olsa,o zamanlar Yasemin icin tek kurtulus yolu gibi gözüküyordu,kizinin dünyaya gelebilmesini Necdete borclu bir kadin Yasemin. Yaseminin Necdete karsi büyük bir sevgi beslemesinden daha dogal ne olabilir?Yasemin yillarini Necdetle gecirdi,onunla kizini büyüttü,Necdet ona ve kizina hep iyi ve anlayisli davrandi,7yil ayni evde resmen kari-koca,anne-baba,gercekten ise birer arkadas gibi yasadilar. Bu sevginin hürmetine ona aci vermeye dayanamadi ve gercekleri Ahmetten saklamaya devam ederek,kendini Necdetle kalmaya adeta mahkum etti ama Necdete bir kere olsun bir kadinin bir erkege,kocasina baktigi gibi bakmadi,bakamadi (bir defa ona yaklasti o da o anda yasadigi karmakarisik duygularin verdigi caresizlikle)cünkü Ahmete hep asikti.Necdete bukadar büyük bir sevgi beslemesi dahi Ahmete olan askini bir dirhem azaltmadi.Ortada safliginin,akilsizliginin,cesaretsizliginin kurbani olmus ama kizinin babasini büyük bir askla sevmekten asla vazgecmemis bir Yasemin var.
Yasemin hatalarinin farkinda,özrünü de defalarca diledi,hangi sebeple olursa olsun(babasindan aldigi cesaretle)hatasini mahkemede gec de olsa telafi etti,Ahmete "ben bu cezayi coktan haketmistim"dedi.Daha ne yapsin?"Yasemin aski icin,sevdigi adam icin mücadele etmeli"diye yaziyorsunuz da artik bu saatten sonra ben ne yalvaran bir Ahmet ne de yalvaran bir Yasemin görmek istemiyorum dogrusu.Hatalar yapilmis,itiraflar mahkeme huzurunda verilmis,pismanliklar dile getirilmis.Yasemin bundan fazlasini yapamaz cünkü Yasemin baskalarini incitmekten ,kirmaktansa bazi gercekleri hala saklayarak oklara hedef tahtasi olarak durmaya devam ediyor ,mesela Ayla hanim Ahmete herseyi acikladi peki Yasemine "cik Ahmetin hayatindan artik,izin ver de kendisine bir hayat kursun"dedigini niye söylemedi? Yasemine karsi tavir yapabiliyor....peki Yasemin ne yapiyor?Sirf Aylanin kendisine karsi gösterdigi tavira tepki olarak "o zamanlar Ahmetin hayatindan cikmam gerektigini söylemistin,simdi senin icin ne degisti de gercegi söyledin,hapise girmem fikri mi sana cazip geldi?"diye sorardi tahminim her kadin,özellikle de ben,Yasemin ise hicbir sey söylemedi,herseyi sineye cekti.
Ahmet zamanla Yasemin -Necdet bosanmasina sahit olacaktir,Yaseminin Necdete nasil büyük bir sevgi besledigini farkedecektir(dizinin son sahnesi sevda tepesinde az da olsa anladi sanirim),ve bunca yil Necdetle evli kalmasina ragmen tek askinin hep kendisi oldugunu anlayacaktir ve bir Ahmet-Yasemin birlesmesi olacaksa medenice kimsenin kimseye yalvarmasi gerekmeden olsun diyorum ben,bu saatten sonra yalvarmaya gerek kaldigini düsünmüyorum.
Bu arada Yasemini savunmama ragmen hapis cezasindan beraat etmesi taraftari degilim,yaptigi istemeden de yapmis olsa büyük bir suctur ve cezasini cekmesini istiyorum.Ahmetin onu bu cezadan kurtarmasini falan da istemiyorum,eger asklari gercekten güclüyse Yasemin icerden ciktiktan sonra bu aski cok daha saglam temeller üzerine kurabilirler bence.
Ben olaylari Yaseminin penceresinden ele aldim,Necdetin degil,yanlis anlasilmasin.Necdet icin "ektigini bictin"demekten öteye gecmiyorum.
Not:Dün aksam diziyi izleyememistim ve benim icin gelismeleri yazan bir arkadasimiz vardi,adini unuttum,cok tesekkür ederim canim:img-wink:
Şu senaristlere gıcık olduğum kadar kimseye gıcık olmuyorum.Necdeti acınacak hale getirdiler.Seyirci kızından ayrı kalmış Ahmet'e diil.Bencil Necdete ağlıyor.
günaydın çanlar
dün akşam çok ağladım hemde çok şevketin ölümünü tahmin etmeme rağmen yinede kendimi tutamadım bunda oyuncuların tecrübeside etkili oldu tabi orda sanki gerçekten benim abim benim babam ölmüş gibi hissettim (allah korusun) bide ben artık şu luzumsuz ölümlere gıcık olmaya başladım bütün dizilerde ikinci plandaki oyuncular eğer başrole yakın bir fırsat bulunca anında ölüyolar bir bakıyosun başka dizide dirilmiş ne olurdu şevket ölmeseydi ahmete akıl verseydi onu biraz yumşatsaydı torunuyla ve arkadaşıyla daha çok zaman geçirseydi yazık oldu
aylaya tepkinin daha çok olmasını beklerdim evet ahmet kızdı ama bana yetmedi söylediklerinde haklıydı ayla ama yinede keşke biraz daha sert olsaydı tepki bide ben tam hatırlamıyorum hatırlayan varsa yasemin ahmete gerçekleri anlatırken komada olduğunu bilmiyordu değilmi ben öyle biliyorum ama ayla hemen komadaki insana anlattı dedi ya ıyyy delirdim bir kere olsun doğru ne olur
rıza sahnelerinde hem hüzünlendim hemde çook güldüm evet tavlayı sen öğrettin ama kalan herşeyi ben sana öğrettim süper di ya
ben yaşar konusunda defne gibi düşünmüyorum sonuçta denizde ne dedi kullanmadığımız silah kalmadı yani onlarda eğitime gitti kısasa kısas iki tarafta benim gözümde aynı zaten ben hep ortada yaşadım o yüzden ne denize ne yaşara kızamıyorum yazık o zaman resmen gençlerle çook oynamışlar
güzide beni mutlu etti necdeti mutlu ettiği için ama yetmedi işte
ahmet ve yasemin size ben kırk sefer söyliyelim dedim barışsınlar diye ama ihmal ettiniz herhalde ki ahmet buz gibiydi yasemine karşı off yasemin baş sağlığı için geldiğinde ona yaklaştı ama ahmet uzak durdu sarılmadı ne olurdu sarılsaydın bitmedimi cezası bu kızın bak senin çocuğun olduğunu da söyledi
keşke barış olsaydı
necdet ağladığı zaman çok üzüldüm ama en son sahnede daha çok üzüldüm yasemin rüyaya senin baban necdet değil dediği an ben rüyada bir sürü soru ve şaşkınlık beklerken o dondu kaldı gerçi bana şimdi deseler bende donar kalırım keşke daha önce deselerdi çünkü çocuklar küçükken kızınca anne babayı kolayca değiştirebiliyor kendince alışması daha kolay olurdu şimdi ne olacak rüya öğrenmek istemedi ahmet bekliyor rüya necdete bu bölüm sarılmadı demekki haftaya sarılcak ahmet daha çok delircek offf sonra yaseminle hiç barışmaz senin yüzünden diye
ben barış istiyorummmmm:happy0064
günaydın çanlaaaaaaaaaaaaaar,oh be sabah oldu sonunda bıkmıştım uyumaktan ....neyse efendim ben okudumda yorumları çoğumuzun ortak fikri bu bölümün güzel olduğu idi tabi güzeli güzel yapan sanırım yaseminli sahneler değildide şevketli sahnelerdi..ve ayrıca duygusallığın ve romantizmin ağır basmasıydı bu bölümde...yani yasemin bu kadar yoğun duygular içinde saçmalayamadı.
bişey daha diyeceğim şu ada daki sahneleri necdet flashback ederken ne egeldi aklıma !
ya şu yaseminin sesi bile değişmiş ya şu 9 yıl içinde yani her şeyiiyle baştan aşağı değişmiş.öyle cıvıl cıvıl dıki öyle tabiri caizse cin gibi bakardıki sanırsınız çok akıllı cesur bi kız sonradan nasıl oldu da bu hale geldi..."biz nasıl bu hale geldik?" yani:D:S:S:D
hayır demem o ki muhtemelen bu şey tüm ünsal kızlarında var(BKZ: ışığın sonradan saftirik olması, cin gibi olan ruyanın 5 yaşndan 7 yaşına geldiğinde birden accaip saf ve dırıtık olması)
ha ayrıca şunu tahmin ediyorum birde şimdi muhakkak rüya biraz psikopata bağlayacaktır.dolayıısıyla yaseminin ahmede biraz daha cephe almasını bekliyorum.yani senaryoda böyle şeyleride yapabilirler "işte kızım senin yüzünden bu hale gelip şizoya bağladı kendini.kime çektiyse .! böööhööööööööüüüüüüüüüü." diyebilir kanımca...
-A k e L d a N- 20-10-07, 08:48 "Kaç kere yazdık zaten dimi dizice? Bu nasıl gerçek aşk? Ayrı kalabilirsin, dediğin gibi ne yaşarsan yaşarsın, gerçekten evlenebilirsin bile, ama en azından her fırsatta gözünün içine bakarsın aşkla, çocuğuna bakınca gözlerin dolar, ara sıra o alyansı çıkarıp okşar, takar, kutuuna geri korsun vs. vs.
Ahmet mesela bir yıllığına falan yurtdışına çıkmak zorunda da olabilirdi. Mazallah daha politik olsaydı (sağolsun Yasemine takıldı kaldı olabilecekken olamadı) hapse falan düşseydi bu kadın daha ikinci ayında kendine ilk teklif edenin koluna atlar, sonra da onu üzmemek adına...töbe töbe...."
Merhaba;
Diziyi ancak izleyebildim,nöbetim yeni bitti,yorum yazamayacak kadar yorgunum,o yüzden bölüm yorumumu daha sonra yapacagim ama yazdiklarinizi okudum ve cevap yazma geregi duydum;bence artik bukadari da fazla,tamam Yasemini elestiriyoruz,elestirdik,bende elestirdim ama bukadarini da hakkettigini düsünmüyorum.Herkes askini,acisini baska türlü yasar,baska türlü yansitir.Yasemin askini belki istedigimiz gibi yansitmadi ama bu askini yok saymaz.Yaseminin Necdete söylediklerini yadirgayan arkadaslar olmus,ama neden? Birde Yaseminin acisindan bakalim :Daha önce sevgili resimsecici arkadasimizin da yazdigi gibi bu kiz tüm bunlari keyfinden yapmadi.Annesiyle,babasiyla,...hic kimseyle paylasamadigi bir sirri paylastilar Necdetle yillarca,bu yaptiklari yanlis da olsa,o zamanlar Yasemin icin tek kurtulus yolu gibi gözüküyordu,kizinin dünyaya gelebilmesini Necdete borclu bir kadin Yasemin. Yaseminin Necdete karsi büyük bir sevgi beslemesinden daha dogal ne olabilir?Yasemin yillarini Necdetle gecirdi,onunla kizini büyüttü,Necdet ona ve kizina hep iyi ve anlayisli davrandi,7yil ayni evde resmen kari-koca,anne-baba,gercekten ise birer arkadas gibi yasadilar. Bu sevginin hürmetine ona aci vermeye dayanamadi ve gercekleri Ahmetten saklamaya devam ederek,kendini Necdetle kalmaya adeta mahkum etti ama Necdete bir kere olsun bir kadinin bir erkege,kocasina baktigi gibi bakmadi,bakamadi (bir defa ona yaklasti o da o anda yasadigi karmakarisik duygularin verdigi caresizlikle)cünkü Ahmete hep asikti.Necdete bukadar büyük bir sevgi beslemesi dahi Ahmete olan askini bir dirhem azaltmadi.Ortada safliginin,akilsizliginin,cesaretsizliginin kurbani olmus ama kizinin babasini büyük bir askla sevmekten asla vazgecmemis bir Yasemin var.
Yasemin hatalarinin farkinda,özrünü de defalarca diledi,hangi sebeple olursa olsun(babasindan aldigi cesaretle)hatasini mahkemede gec de olsa telafi etti,Ahmete "ben bu cezayi coktan haketmistim"dedi.Daha ne yapsin?"Yasemin aski icin,sevdigi adam icin mücadele etmeli"diye yaziyorsunuz da artik bu saatten sonra ben ne yalvaran bir Ahmet ne de yalvaran bir Yasemin görmek istemiyorum dogrusu.Hatalar yapilmis,itiraflar mahkeme huzurunda verilmis,pismanliklar dile getirilmis.Yasemin bundan fazlasini yapamaz cünkü Yasemin baskalarini incitmekten ,kirmaktansa bazi gercekleri hala saklayarak oklara hedef tahtasi olarak durmaya devam ediyor ,mesela Ayla hanim Ahmete herseyi acikladi peki Yasemine "cik Ahmetin hayatindan artik,izin ver de kendisine bir hayat kursun"dedigini niye söylemedi? Yasemine karsi tavir yapabiliyor....peki Yasemin ne yapiyor?Sirf Aylanin kendisine karsi gösterdigi tavira tepki olarak "o zamanlar Ahmetin hayatindan cikmam gerektigini söylemistin,simdi senin icin ne degisti de gercegi söyledin,hapise girmem fikri mi sana cazip geldi?"diye sorardi tahminim her kadin,özellikle de ben,Yasemin ise hicbir sey söylemedi,herseyi sineye cekti.
Ahmet zamanla Yasemin -Necdet bosanmasina sahit olacaktir,Yaseminin Necdete nasil büyük bir sevgi besledigini farkedecektir(dizinin son sahnesi sevda tepesinde az da olsa anladi sanirim),ve bunca yil Necdetle evli kalmasina ragmen tek askinin hep kendisi oldugunu anlayacaktir ve bir Ahmet-Yasemin birlesmesi olacaksa medenice kimsenin kimseye yalvarmasi gerekmeden olsun diyorum ben,bu saatten sonra yalvarmaya gerek kaldigini düsünmüyorum.
Bu arada Yasemini savunmama ragmen hapis cezasindan beraat etmesi taraftari degilim,yaptigi istemeden de yapmis olsa büyük bir suctur ve cezasini cekmesini istiyorum.Ahmetin onu bu cezadan kurtarmasini falan da istemiyorum,eger asklari gercekten güclüyse Yasemin icerden ciktiktan sonra bu aski cok daha saglam temeller üzerine kurabilirler bence.
Not:Dün aksam diziyi izleyememistim ve benim icin gelismeleri yazan bir arkadasimiz vardi,adini unuttum,cok tesekkür ederim canim:img-wink:
Sana kesinlikle katılıyorum,bütün yorumuna:img-wink:
Yasemin hatalar yaptı evet çoğuna bende çok kızdım ama herkes herşeye kendi penceresinden bakıyor..Yasemin hamile kaldığında henüz 18 yaşındaydı,yani daha çocuktu..Çok sevdiği adamın kendisini artık istemediğini düşünüyordu ((bu bize çok saçma gelebilir ama çok şey yaşadılar ve aşkta mantık aranmaz)) karnında bebekle kalakalmıştı..Siz bu durumda ne yapardınız?? Ahmet'in ne zaman geleceğine dair en ufak bi fikri yoktu..Şimdi bile gayri meştu çocuğa kötü gözle bakılırken bundan 30 sene önce nasıl bakılıyordu..Necdet'in evlenme teklifin zor kabul etti bunu hepimiz gördük,üstelik onun sevgisinden haberi yoktu..
Dünkü bölümde ben Ahmet'in Ayla'ya daha büyük bi tepki gösterceğini düşünmüştüm..Ve evet seninde dediğin gibi Ayla herşeyi açıklıkla anlatmadı..Aşkından bahsetti sadece,umutsuz aşkından bahsedip işin içinden sıyrılıp kendini temize çıkardı..Yasemin'e söylediklerini söylemedi..Yasemin'in Ayla'ya tepkili olması gerekirken Ayla Yasemin'e yüz vermedi..Yüz varda sanki..Ve Necdet Yasemin'i Ahmet'ten daha çok seviyor bunu bi kere daha görmüş olduk..
Necdet'e çok üzüldüm..O ağladıkça içimde bişeylerin parçalandığını hissettim..Okan Yalabık tam bi harikaydı..
Şevket'in ölümü herkes gibi beni de çok üzdü:sad53: Ağladım..Duygusal insanım dayanamadım:sad53:
Sonu da çok kötüydü..Rüya çok kötü oldu,kıza çok acıdım..Gerçeği söyleyince nasıl bi tepki bekliyorlardı ki zaten??? 7 yaşındaki çocuk bu şoku atlatabilir mi???
|