Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-21

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

snemmm
26-10-07, 22:05
ya o ne güzel bir cenazeydi
taylan gibi babası da harika biriymiş
çok sade ve anlamlı bir cenazeydi
bunu çok güzel yansıtan hs ekibini tebrik ederim müzik okunan şiir denizin hapisteki halleri hepsi çok güzeldi
ben yine tutamadım gözyaşlarımı

Shevek
26-10-07, 22:05
O benim! O benim biricik sevgilim! O benim hayatımın aşkı!!!!!!

Evet çanlar, Yasemin'in günlük marifetiyle aklandığının günüdür.:icon_whis

vega58
26-10-07, 22:07
O benim! O benim biricik sevgilim! O benim hayatımın aşkı!!!!!!

Evet çanlar, Yasemin'in günlük marifetiyle aklandığının günüdür.:icon_whis

Bir günlük nelere kadir yarabbim...bizim onca bölüm izleyip de algılayamadığımız o büyük aşkı yazılanlar ve Ahmetin surat ifadesinin bütünleşmesiyle hissettirdiler...valla Ahmetin o bakışlar olmasa yine Yaseminin anlamsız sırıtması olsaydı heralde komedi izler gibi hissederdim şahsen ben...:icon_whis

snemmm
ya beni bu taylanın ölümü o kadar etkiledi ki
ahmetin o çaresizliği o ağlayışı
ne yalan söyleyim aşkla meşkle ilgilenecek hal kalmadı bende

deryacik
Arkadaslar bugünkü bölümü kacirdim.
Gece tekrari var mi atv avrupada???
Cevaplarasaniz cok sevinirim...

Shevek
26-10-07, 22:10
Sırtından vuruldu Taylan!:sad53: Elinde silah polislere karşı gelmedi..Arabadan çıkan sivil bir polis sırtından vurdu..İlk gerçek savaş şimdi başladı..:img-cool2

Bu bir nevi sansürlemeden veren senaryoya teşekkürlerimi bildiririm..bknz:yiğidi öldür ama hakkını yeme..Birtakım sansürlemelerden ötürü vermeyeceklerini düşünmüştüm ama verdiler

Bu arada benim yaş grubumda bknz:hippilerin çocukları, hem kız hem erkek ismi olarak Deniz..Devrim kadar..Taylan...Özgür adı da var...:sad53:

Ahmetin çaresizliği..inanamamazlığı müthişti..Kommer grubunun ilki öldürüldü..:sad53:

Faili meçhul mu Shevek?? bknz:hiç sanmıyorum..:img-cool2

Faili belli badgerim:icon_sorr Belli de...değil!:dito

Taylanlar, Özgürler, Taylan Özgürler...Evet bir dönem ne çoktular...

Sinan cenazesindeki o konuşmayı yaparken düşündüm, o da ölecek...Deniz'de Yusuf'da Hüseyin de Mahir de ölecek...Patır patır...Birbiri ardına. Ne gelecekki elimizden, izlemekten, Ahmet gibi çöküp bağıra bağıra ağlamaktan başka?:icon_sorr

arwen61
26-10-07, 22:10
eveettt ahmet günlüğü okumaya ve hep dediğimiz flashback ler dönmeye başladı(badgerçan bak burdada seni duymuşlar sanki flashbacksiz vermesinler bu günlük işini dedin öyle oldu yok yok bunlar kesin bizi takip ediyor:) ) ahmet okuduğu her bir sayfada dahada çok mutlu oldu açıkçası benimde hoşuma gitti yalnız tam yerinde reklama girdiler:icon_sorr

birde hoşuma giden ahmet yasemine onunla konuşmak istediğini söyledi yeri ise söyleyemedi ama yasemin hemen anladı tamam gelirim dedi çok romantikti:img-in_lo

nihayet sevda tepesine sıra geldi ahmetin konuşması acaba bir veda olabilirmi demiştik ama sanırım olmayacak inşallah hoş bir şekilde barışırlar,uzun zamandır yaşadıkları hasreti dindirirler ve güzel bir öpücüklede bu bölümde bize veda ederler bizde haftayı sabırsızlıkla bekleriz:img-in_lo

arese
26-10-07, 22:11
Ay ben bu günlük sahnesinde acayip duygulandım bu kadar olacagın sanmıyodum ahmet okudugu zaman pek bir duygusal ahmet nasıl bakıyo saskınlık üzüntü ask ne desen var O benim o benim sevglim o benim hayatmın aşkı

Adios Rumelia
26-10-07, 22:11
Ayy ahmet okuyor yaseminin hatıra defterini.Küçük bücür rüya aldı hay allah.ne zeki bi çocuk.şansa da bak ahmet tekrar okuyor defteri.Demekki ahmet artık yasemine hak verecek.ohh rahatladım.kaç bölümdür ahmete bağırmaktan gırtlağım patladı.sonunda yasemini daha çok sevecek.peki bundan sonra ne olabilir ki.necdet yazık sınav zamanına denk geldi.zavallı öss ye girecek.tabi ki isterse.peki necdetin tahsili neydi?

arese
26-10-07, 22:17
ay inanamıyorum nerde bititi işte mutlu sonn:happy0064 canlar biz yaseminicabuk affetmeyiz demiştik ama ahmet affeti bence çok guzel bir yerde bitti pek bir memenun kaldım bennn ahmet az da olsa mutlu oldu bu ile yeter bee ardından bir tango sahnesi artık gelir:)

blue&blue
26-10-07, 22:17
He bir de deniz gezmişi kurtarmak için bu yolda kan dökülmüşse gerçekten iiki asılmış.:img-fie:

Bu mesajı atladınız galiba arkadaşlar! Aramızda gencecik bir insanın asılması gerekliliğini bir an bile olsun düşünen hatta savunan bir arkadaş var.

Ne olursa olsun bir insanı öldürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur! Bu yaklaşımınızdan dolayı şaşkınlık ve dehşet içindeyim... Ne desem nasıl yaklaşsam bilemedim. Çok nadir elim kolum bağlanır. Dilim tutulur. Bu da öyle anlardan biri işte... :icon_sorr

Üzgünüm! :icon_sorr

Herkese iyi yorumlar!

snemmm
26-10-07, 22:19
bence çok güzel bir bölümdü özellikle son zamanlarda
çünkü başlarda rüyanın halleri beni çıldırtmıştı resmen
bir kere öğrenci olayları çok güzel yansıtılmış bu bölümde her zamanki gibi
rüya nejdetle yasemini ayırdı hoş zaten ayrılcaklardı bunu daha kesin ve emin hale getirdi nejdetten hiç ayrılmak istemezken rüya

Shevek
26-10-07, 22:19
:icon_whis "Varsın ağlasın dalda kiraz...Aşk herkesi kırar biraz."

Eylüüüüüülçan, neredesin? Mutlu musun? Bak elini koydu yanağına veeee:img-icecr
İflah olmayan romantikçanların günüdür bugün:img-wink:! Yedi yıldan sonra ilk öpücük! Taş olsa çatlar!!!!!!!!!!!!!!!

arwen61
26-10-07, 22:20
yaşasın yaşasın barıştılar oh oh :happy0064

bizde ahmet vedamı ediyor demiştik meğerse yaseminin ona dediği sözü tekrarlamış ay ilahi biz:)

çok şükür çanlar ya bu akşam huzurlu uyuyacağım son sahneyi defalarca kez izlesem bıkmam herhalde belki daha değişik bir barışmada olabilirdi ama ben bunu çok sevdim:img-in_lo

birde ahmet dedi ya yine dayanamadım her satırını okudum,bir günlük bizi birleştirmişti şimdi yine birleştiriyor diye yahu dedim biz bunlarıda konuşmuştuk:)

çok mutluyum çok inşallah peşine junıor da gelir mutluluğum katlanır:img-blush

YoShYÖzGe
çok güzel bi bölümdü ya sonunda ahmet ve yasemin kavuştu:happy0064çok sevindim... ama Taylan sahnesinde çok ağladım:sad53:herkese iyi geceler

berenikom
O neydi ya o öpüş o özlwediğim özlediğimiz sahne rüya müya çıkmadı allahtan tekrra birleştiler bu bi umut diğeil gerçek oldu oh be:happy0064Ya hayatımda bu kadar mutlu olmadım ya:happy0064:happy0064

zeynoçiko
26-10-07, 22:21
ya böle bi bölumm olamz ynee harıka....duramıyorumm yermdee ynee yorumm ypcammm ....gerckten yılardan snraa ilk öpucukk dedmm koysa elini yanağına şmdii..koyduu vee öptüüü yaaa...:img-blush:img-blush

yamisis
26-10-07, 22:23
BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞ ĞK!!!!

İĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞRENÇÇÇ BİR SON!!!

ALIN SİZE SAF VE TEMİZ AŞK (!)

evet milletin aşk anlayışı deişmiş bayaaaaaaa.....

bu kadar olaydan sonra 90 sayfalık bir günlük her şeyi tatlıya bağladı ya ve bunuda senarsitler seyirciye dizi diye yutturdu ya...:):):) pesssssssssss pessssssssss.....

biliyorum çok tepki alıcam bu yazdıklarımla ama doğru söze ne denir wallaaaaaa!!!

ben düşündüğümü söylüyorum!

Ahmet bi günlüğe gitti ya ..hele hele bu son sahneyi gmrdüm ya..eeeeeeeh o zaman hayatta hiç bi şey imkansız diildir insan için.

sen sevdiğin adamı kandır.bir aşkın içinde onlarca yalan dolan olsun..bi aşkı onlarca insan bölsün..onlarca şey yaşayın sonra bi günlük her şeyi örtbas etsin.wway bea.
hyr yani sorun günlükte diil aslında.

ahmedin saflığı!

bu kadar yıpranmış bir ilişki gerçekler öğrenilirse öğrenilsin nasıl haaala ayakta tutulmaya çalışılır hayret wallaaaaaaaaa

gerçi ben dizinin başından beri aşka dair bişey göremiyodum bunlar arasında ama demekki dedim ya aşkın tanımı deişmiş

yutturun bize bunu daha yutturun....çok merak ediyorum çok parlak fikirli bu senaristlerimiz daha neler yazacaklar bu ikili hakkında...
nasıl olsa günlük denen bi şey war dimi her kes istediğini yapsın.sonra al kalemi kağıdı eline ..iki bişey çiziktir affettir kendini .oh mis!

walla dedim ya kimse fikrime katılmayabilir ama benim şahsi görüşüm budur!

ahmet+yasemin= ???????????????
walla aşk olmadığı kesin
ama antipatik bi çift oldugu aşikar !!!!

Shevek
Bu mesajı atladınız galiba arkadaşlar! Aramızda gencecik bir insanın asılması gerekliliğini bir an bile olsun düşünen hatta savunan bir arkadaş var.

Ne olursa olsun bir insanı öldürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur! Bu yaklaşımınızdan dolayı şaşkınlık ve dehşet içindeyim... Ne desem nasıl yaklaşsam bilemedim. Çok nadir elim kolum bağlanır. Dilim tutulur. Bu da öyle anlardan biri işte... :icon_sorr

Herkese iyi yorumlar!

Ben de görmedim o mesajı! Gerçekten ne demek şimdi bu? Onu kurtarmak için birileri öldüyse bu ona mal edilemez.
O ölenler inandıkları bir dava için öldüler. Taylan'ın silahı yoktu o anda. Denizi kurtarmaya çalışmıyordu. Polisten kaçıyordu o. Çatışmaya falan da girmedi. Kaçıyordu ve sırtından vuruldu!!!

Kanım dondu!!! :icon_sorr

sude_19
çok güzel bir sondu, çok sevindim, romantikti aynı zamanda, uzun zamandan sonra nefret veya öfke yerini sevgiye bırakmıştı gözlerde,

herkesin gözüaydın olsun :D şimdi bundan sonra el ele verip kızlarını kazanmaya babasını anlatmaya çalışacaklar.

ahmet'e üzüldüm hep kızıyla necdet'i izledi bölüm boyunca bu çok acı.

esuk
26-10-07, 22:25
Gercekten uzun zmndırr beklediim bi bölüm sonuydu grcekten çok ama çok gzldii aşk kazanacak=)onlar hep birbirlerini sevdiler bu hiç değişmedi değişmicek=)....!!!!

arese
Ahmetin o günlügü okuması ve o anları gözünün önüne getirmesi ay pek bir duygusaldı ve son sahne çok güzeldi aşk geri gelmesi ne bileyim ben çok sevinidim :happy0064 ben bir ayrılık konusması olacagın sandım ahmetin söylediklerine bakarsak ama yasemini dedigin tekrarladı.. neyse bir daha ki bölüm iple cekiyorum artık bu tango sahnesi gelir arkadan

cansel_nilgün
Bayıldım harika bi bölümdü hüngür hüngür ağladım .Hele taylan özgür vurulunca bide ahmet defteri okurken...

arwen61
26-10-07, 22:26
beklediğim öpücük geldi inşallah devamında beklediğim diğer şeyde olacak:img-wink:

bu akşamki bölüm inanılmaz güzeldi izlemeye doyamadım başlarda rüyanın o bunalım halleri benide gerdi ama sonradan dizi müthiş güzelleşti:img-yes:

öğrenci olayları ve taylanın öldürülüşü birde babasının konuşması çok dokundu o dönemlerde yaşamakta öğrenci olmakta çok zormuş:icon_sorr

daha öncede dönem dizileri olmuştu ben asla geçmişte geçen yapımları izlemedim hoşlanmazdım ama hatırla sevgili büyük bir güçle beni kendine çekti özellikle bu akşamki bölümden sonrada iyiki çekmiş dedim:img-yes:

Adios Rumelia
Blue&blue ben bir insanın asılmasına tabi karşıyım ve tabiki böyle demek istemedim.Ben sadece saçma bir üniversiteyi ele geçirmek ve orada özgürlük istiyorlarsa kan dökerek değil insanca anlaşarak yapılmasını isterdim.Adamlara bak ya özgürlük istiyoruz diyorlar sanki istemeseler olmayacak.gerçekten arkadaşları uğuruna "şehit" vermişlerse bu ancak üniversitelerin geleceğini istedikleri için.halk için değil!!!!!

goldrose
Geldim çanlarım...bye
Yaaaa garibim Ahmet o ne sahneydi öyle...Günlüğü okudukça dağıldı adam...Yalnız benim hatırlayamadığım bir sahne var Aylayla Ahmet nişanlanırken Yaseminin günlüğüne öyle duygulu sözler yazdığını hatırlamıyorum,demek baya kızgınmışım ona o sırada:)
Valla hala içimde bu son sahne Ahmetin rüyası mı acaba diye bir şüphe de yok değil.Adam en son kafasını koltuğa dayadı ordan hopp bu sahneye geçti.Sakın rüya olmasın,hala inanamıyorum........

snemmm

Herkese iyi yorumlar!

haklısın arkadaşım
yani bir insan sırf senden başka düşünüyor diye onu öldürmek asmak bunlar olmaması gereken şeyler
ve orda arkadaşlığın dostluğun gereklerinden birini yaptılar ve arkadaşları korumak için ölümü bile göze aldılar
ama tabiki şimdilerde böyle dostluklar yaşanmıyor
bana dokunmayan yılan bin yaşasın deniyor

zeyneps
Taylan ve gençlerin sahneleri hariç çok can sıkıcı bir bölümdü desem Ahmet koşarken arkadan"durun " diye ve Taylan'ın vurulduğu sırada perişan oldum :icon_sorr
Bir de Ahmet 'in günlük okuması ve etkilenmesi çok hoştu gözlerinin dolması :icon_sorr

Son sahne nedense beni hiç ama hiiiç etkilenmedi acaba Yasemin'in "garip bir şekilde mutlu "yüz ifadesinden olabilir mi :icon_whis

VE son olarak Necdet badgerçan al sana bir taşla iki kuş bi Necdet Beyimiz eksikti üniversitede her yerden çıktığı gibi ordan da çıkar bu:hıh Necot lütfen gir üniversiteye lütfen belki tez zamanda senden kurtuluruz :hıh

Off Taylan sahnesi içime işledi Ahmet gibi ağlamak istedim ben de :img-cray:

sarp_manyagi
26-10-07, 22:27
Off ya bıktım bıktım:icon_sorrNe bu be?Ben bu diziyi siyasi olayları için izliyorum:img-yes:Her dizi de aşk var ama benim istediğim siyasi olayları burdan isyan ediyorum senaristler inş. görür de anlar neler çektiğimi ben ve benim gibi bir çok kişi Hatırla Sevgili'yi siyasi olayları için izliyor.Tamam tabiki de Ahmet-Yasemin sahneleri olucak aşkları olucak ama siyasi olayları çok ama çok az yer veriyorlar sonuçta bu bir dönem dizisi ve o dönemde baya fazla olay oluyor Ahmet&Yaso&Necdet sahnelerinden 20 dk. kıssalar bize yeter:img-yes:Zaten bölümde verdikleri 20. dakika en azından 40 dk. olmuş olur:img-yes:
Gelelim yoruma:Ahmet&Yasemin'e değinmicem umrumda bile değiller:img-yes:Taylan'ın katli:icon_sorrOff off öldürdü beni o sahne ya:icon_sorrDeniz'n hücrede ağlaması:icon_sorrTaylan için okunan şiir zaten çok severim o şiiri(marş halinde de söylüyorlardı:img-yes:)ya gözlerimden yaşlar sicim sicim aktı:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr

bilmelmuhtem
öptüü ya ben onu öpme beni öp diye çığlıklar atarken o gitti yasemini öptü.. ah ahhh berenın yerınde olmak vardı:img-icecr:img-wink::happy0064
taylanın oldurudugu sahne resmen kanımı dondurdu. cok agladım ya.. bence kım olursa olsun hangı dusuncde olursa olsun bu sahnede en azından gozlerının yasarmasına engel olamamıstır...
yaptıkları torende etkıleyıcıydı..bence bu bolumde sıyaset ogrencı olayları hakettıgı yerı buldu..gercekten ne zmandır boyle bır bolum beklıyordum sonunda yanı sukurler olsun..:happy0064:good:
sonu zaten herseyı bıtırdı ayyyy canselın kıyafetlerı benı bıtırdı..aglaması..sevmesı..asık bakısları canım benım herseyı harıka!!!
necdetı de unıversıte sevdası aldı hadi hayırlısı bakalım:img-pilot
toparlarsak muthıs bır bolumdu:happy0064

resimseçici
baştan beri yazıyorum Ahmetin, Yasemini affedebilmesi için yaseminin gerekçelerini(her ne kadar forum tarafından kabul görmese bile) anlamaya ihtiyacı var diye. Çünkü ona aşık. hemde hala deliler gibi. Evet günlük sayesinde bu gerekçeleri anladı Ahmet. Ve kavuştular. Bu arada 8-18-28-38 formülüde tuttu. Merak etmeyin artık ayrılmazlar bitene kadar. Başta da beraberdiler zaten. Yani ilk 9 bölüme kadar. Sonuçta bu senaryoda bir formülle yapılıyor arkadaşlar. Artık onları birlikte izleyeceğiz.

Ancak bu bölümde beni mahveden, içimi yakan Taylan'ın vurulma sahnesiydi. Teşekkürler tüm ekip ellerinize sağlık. Yüreğimi dağladınız.
Taylan ruhun şad olsun. Umarım oralardan görebiliyorsunuzdur. Artık arkanızdan nelerin yapılabildiğini, bunların artık konuşulabildiğini...
Çok yazık oldu sizlere...

fatma-1721
26-10-07, 22:28
Ben bu bölümü gercekten cok begendim.
Ahmetin Rüyanin Necdete olan asiri bagliligi yüzünden cektigi acilara cok üzüldüm:icon_sorr ama bu durumun cok uzun sürmeyecegini düsünüyorum.
Ahmet-Yasemin iliskisi tam tahmin ettigim gibi gelisti ve acikcasi beni memnun etti:good:Günlügün Ahmetin(hatta gercekten seven bircok erkegin) üzerinde böyle bir etki birakacagi belliydi zaten ama Ahmetin günlügü okurken yasattigi duygular her ask sahnesine bedeldi dogrusu:good:
Taylanin ölümünü cok ama cok güzel ve gercekci,tam bir dönem dizisine yakisir bir sekilde cekildi,senaristlere,yönetmene,oyunculara, bu sahnelerde emegi gecen herkese tesekkür ediyor ve onlari kutluyorum:good:gözyaslarimi tutamadim,hala da agliyorum:icon_sorr
Müzikler yine tam yerinde kullanildi ve mükemmeldi:good:

Kisaca yazacaklarim bunlar,bu bölümü bölük bölük yorumlamak istemiyorum,yarin uzun uzun bölüm yorumu yapacam,simdi cikiyorum,herkese iyi yorumlar ve iyi geceler bye

Not:Bu arada Necdetin tahsile baslayacagini tahmin eden arkadaslari kutluyorum:good:

snemmm
26-10-07, 22:29
Blue&blue ben bir insanın asılmasına tabi karşıyım ve tabiki böyle demek istemedim.Ben sadece saçma bir üniversiteyi ele geçirmek ve orada özgürlük istiyorlarsa kan dökerek değil insanca anlaşarak yapılmasını isterdim.Adamlara bak ya özgürlük istiyoruz diyorlar sanki istemeseler olmayacak.gerçekten arkadaşları uğuruna "şehit" vermişlerse bu ancak üniversitelerin geleceğini istedikleri için.halk için değil!!!!!

üniversitelerin geleceği derken
onlar arkalarından gelen gençliği de düşünmüyorlar mı sence
sadece kendileri için isteselerdi bu kadar ölümü bile göze almazlardı çünkü çoğunun mezun olmasına az kalmıştı

muko88
Taylan'ın vurulma sahnesi çok etkileyiciydi, Ahmet'in çaresizliği...Sırtına kaç el ateş ettiler saymadım...Ayağından vursalar ne olurmuş, karşıdaki de bir insan evladı neticede...

Valla Yasemin'e ne kadar kızmış olsam da uzun zamandır, beğenmedim, diyemem bu bölümü...Bayıldım, oh be dünya varmış, dedim...Dediğiniz gibi günlükle aklandı ama neyse...

Ahmet biraz da olsa mutlu oldu ya, eski romantik delüğanlı döndü ya:img-in_lo
Çok keyifliyim, Allah'ım böyle bir delüğanlıdan, böyle bir delüğanlısı olmayanlara da ver:P

eylul
:icon_whis "Varsın ağlasın dalda kiraz...Aşk herkesi kırar biraz."

Eylüüüüüülçan, neredesin? Mutlu musun? Bak elini koydu yanağına veeee:img-icecr
İflah olmayan romantikçanların günüdür bugün:img-wink:! Yedi yıldan sonra ilk öpücük! Taş olsa çatlar!!!!!!!!!!!!!!!

Öncelikle hayırlı akşamlar birtanecik canlar.

Ben dizinin sonun a yetişebildim.Yetişebilmek içinde yaptıklarım akıl alır şeyler değildi amaaaa.....

Ölüyorum..Hortluyorum..Gene ölüyorum.

AhmetYasemin'in yüzünün güney batı bölümünden orta kesimlere doğru yayılmacı bir avuçlamayla aslında boynundan başlayarak....

Devrelerim karışşştttıııı...Hebele...Hübele.....Gıfılll...

Yok böyle bir öpüş yaw.....Ne şanslı kadınlar var vesselam Shevekcan..

şehrayin
26-10-07, 22:30
uzun zaman sonra izlediğimiz
en aşk dolu bölümmmmmmm
bütün sinirlerim açıkta gibi...
o kadar hassasım yani...
çok hislendim...
dizinin en başındaki aşk duygusu, coşkusu güzelliği sardı beni...
eminim sizleri de sarmıştır....

böylesi güzel bir aşkı hatırladıkları için senaristlere teşekkür etmemiz gerekiyor
hatırla sevgili...............

esra36
26-10-07, 22:30
ohh barıştılar sonunda ne kadar sevindim anlatamam:love01:
resmen üstümden yük kaldı.
yasemin&ahmeti böyle görmeyi çok özlemişim.:img-in_lo
son sahne muhteşemdi:good:

taylandın ölmesine o kadar üzüldüm ki...
aslında beni derinden etkileyen ahmetin ağacın dibinde oturup ağlamsıydı.trajediyi aynen ortaya koyan bir sahneydi.:icon_sorr

birde ahmet bu bölüm çok hoştu.yaseminin kitabını okurken hali,nejdet ve rüyaya bakakaldığı sahneler de cansel süperdi gerçekten.

badger
26-10-07, 22:31
eveettt ahmet günlüğü okumaya ve hep dediğimiz flashback ler dönmeye başladı(badgerçan bak burdada seni duymuşlar sanki flashbacksiz vermesinler bu günlük işini dedin öyle oldu yok yok bunlar kesin bizi takip ediyor:) ) ahmet okuduğu her bir sayfada dahada çok mutlu oldu açıkçası benimde hoşuma gitti yalnız tam yerinde reklama girdiler:icon_sorr

birde hoşuma giden ahmet yasemine onunla konuşmak istediğini söyledi yeri ise söyleyemedi ama yasemin hemen anladı tamam gelirim dedi çok romantikti:img-in_lo

nihayet sevda tepesine sıra geldi ahmetin konuşması acaba bir veda olabilirmi demiştik ama sanırım olmayacak inşallah hoş bir şekilde barışırlar,uzun zamandır yaşadıkları hasreti dindirirler ve güzel bir öpücüklede bu bölümde bize veda ederler bizde haftayı sabırsızlıkla bekleriz:img-in_lo

Arwenciğim:img-in_lo

vallahi sonunda çözümü buldum..bknz:daha fazla sinirlenmemek adına..Senaryonun mantığında ve bir takım klişelerle düşününce çağrışımlar geliyor..bknz:senaryoyla direkt bağlantıya geçemesek de, secret olayıyla işi çözüyoruz..:img-hyste...Tabii sen de senerist günlüklerininde faydası oldu..Sen yazamaya da başlayınca..Onlar gibi düşünmeye başladım....Biliyorsun mücadele için önce muhalefet ettiklerinin de fikir ve düşünce yapısını bileceksin...:)

Ps:O flashbacklerde yine Necdetimizin emareleri yer alıyordu..O da ayrı bir enstantane..bknz:Yasemin ve Ahmet birleşememesinin diğer bir müsebebidir derken haksız değilmişim...Tabii şimdi demeyin..Yasemin aklandı mı???Yoo ..benim için hala kocaman bir HAYIR...Shevekçiğim haklısın..Bir günlükle kızımız..hemen aklanıverdi.... Heyy günlük sen nelere kadirsin???!! Kızlar aşık olur olmaz hepiniz günlük tutmaya başlayın..İlerde olabilecek zor durumlardan kurtarır..Tabii gerekli ipuçlarını üstüne koyup,el altında çabuk bulunabilecek bir yerde olması lazım...:img-yes:

Eveeeett Shevekçan..Ada Yaseminimiz pür-i pak hale getirilmeye çalışılmıştır..Ahmet yine senaryo marifetiyle kurban seçilmiştir bu iş için....bknz:iyi niyeti ve aşırı aşıklığı...

Dizinin hit lafı, Rızadan...Bu telefonlarda bir gün doğru düzgün konuşabilecek miyiz?? Şayet yaşarsan o vakte kadar Özal ile geliyoooorrr!

snemmm
26-10-07, 22:31
Taylan ve gençlerin sahneleri hariç çok can sıkıcı bir bölümdü desem Ahmet koşarken arkadan"durun " diye ve Taylan'ın vurulduğu sırada perişan oldum :icon_sorr
Bir de Ahmet 'in günlük okuması ve etkilenmesi çok hoştu gözlerinin dolması :icon_sorr

Son sahne nedense beni hiç ama hiiiç etkilenmedi acaba Yasemin'in "garip bir şekilde mutlu "yüz ifadesinden olabilir mi :icon_whis

VE son olarak Necdet badgerçan al sana bir taşla iki kuş bi Necdet Beyimiz eksikti üniversitede her yerden çıktığı gibi ordan da çıkar bu:hıh Necot lütfen gir üniversiteye lütfen belki tez zamanda senden kurtuluruz :hıh

Off Taylan sahnesi içime işledi Ahmet gibi ağlamak istedim ben de :img-cray:

ya haklısın beni artık bu aşk hiç etkilemiyor
ve öğrenci olaylarının çok gerisinde kalan bir aşk halini aldı gözümde

şehrayin
26-10-07, 22:33
Geldim çanlarım...bye
Yaaaa garibim Ahmet o ne sahneydi öyle...Günlüğü okudukça dağıldı adam...Yalnız benim hatırlayamadığım bir sahne var Aylayla Ahmet nişanlanırken Yaseminin günlüğüne öyle duygulu sözler yazdığını hatırlamıyorum,demek baya kızgınmışım ona o sırada:)
Valla hala içimde bu son sahne Ahmetin rüyası mı acaba diye bir şüphe de yok değil.Adam en son kafasını koltuğa dayadı ordan hopp bu sahneye geçti.Sakın rüya olmasın,hala inanamıyorum........

öyle bir şey yazdığını ben de hatırlamıyorum
bence bu bölüm eklediler öyle bir şey yoktu

znr
26-10-07, 22:34
Bana göre güzel bir bölümlü... Ahmetin günlüğü okurkenki hali belli belirsiz güler ağlar durumu beni etkiledi valla... İrkildim desem yeridir... Gözleri parlıyodu... Mutlu olduğu belliydi...

Sevda Tepesi bi harikaydı bana göre... Yaseminin yaptıkları kabul edilemez tamam ama aşkta böyle bişey... Böyle olmalı bence... Enayilik dememek lazım... Çok yorum yapmıyorum izleyen anlar zaten... :)

Tahmin ettiğim gibi Rüyanın "Babacığım" kelimesini sıkla kullanması sevgisini ve varlığını kaybetme korkusu... Asıl babasının tamamen onu yerine geçeceğini düşündüğünden bu halleri... Korkusundan kapılarını kapattı... Herhangi bir baba adayı için bu tepkiler... Ahmetin babası olma ihtimalini düşünmüyo bile... Yani ondan şüphelense tepkisi değişir diye düşünüyorum... Umarım nefret etmez...

Taylanın vurulması... Kim ve ne olursa olsun birini arkadan vurmak kendini yerin dibine sokmaktanda beter bişey... Haksızlığını kabul etmek... Durumun nasıl kötü olduğunu anlamak için Ahmet ağlamasını izlemek yeterli...

Okuyana Teşekkürler... İyi yorumlar bize... :)

ermec
üstümden sanki yük kalkmış gibi oldum bir tek rüya sorunu var o da hallolur inşallah....bu bölümde son sahne süperdi hele degünlükle zaman dolaşımı yapması çok hoşuma gitti ahmetin öğrenmesi:):) ama taylanın öldürülüşüne çok üzüldüm ağlamamak için kendımı zor tuttum yine...ne kadar kötüydü...ayrıca yaşarın elinde silahı görünce şok oldum inşallah kötü amaçla kullanmaz...bu bölüm çoooook hoşuma gitti ayrıca rüyamsın şarkısını bu bölümde koysalardı ya çok güzel bir şarkı..... AŞK YENİDEN...

Shevek

Adios Rumelia popüler bir tv dizisinde bir dönem ne kadar anlatılabilir ki? O gençlerle ilgili, yapmak istedikleriyle ilgili sadece bu dizide yansıtılanlar üzerine fikir yürütmek ne kadar sağlıklı sence?
Okumak lazım, belgesellere bakmak, birinci elden tanıklıkları dinlemek lazım!

Dizinin bugünkü bölümünde siyasi ortamın yansıtılması konusunda çok cesurdular ve kurguya da iyi yerleştirmişlerdi...Ama elbette yeterli değil. Hatırlattılar, evet. Ama yukarıdaki ve diğer mesajındaki gibi yargılara varabilmek için başka kaynaklara da başvurmak gerek bence.

goldrose
26-10-07, 22:35
Çanlar ne diyorsunuz o son sahne gerçek midir hala inanamıyorum yoksa Ahmetin rüyası mıdır?
Ya bir yandan sevindim barışmalarına çünkü kal gelmişti artık bir yandan da Yaseminin yine hazıra konmasına sinir oldum...Bari biraz çabalasaydı Ahmet için...Ama çabalamayacaksa barışmış olsunlar da Ahmetin çin işkencesi de bitsin artık:)

zeyneps
26-10-07, 22:36
O son sahnede "nerden nereeyeeee " dedim resmen eskiden onlar buluşunca Sevda Tepesi'nde "işte ohhh be sonunda dizilerin içinde saf ve naif bir aşk var" ama şimdi çok buzlaşmış yüreğim hiç bir şey hissedemedim :icon_whis

Ama neyse ben onlara katlanırım en azından Yasot-Necot Bitirim İkilisi'ne katlanabildiğime göre o ikilinin yanında bu ikili cennet gibi gelir bana malum o ikili cehennem azabı gibi bir şeydi :icon_whis

Necdet'in Rüya'yı iskelede kucağına aldığı sahneye gıcık oldum beyefendi hala Ahmet'e nispet yapar gibi davranıyor :hıh

Ayy lütfen girsin üniversiteye böyle derin bir insandan üniversiteler mahrum kalmasın şimdi hukuğu kazanır bu Ahmet'de hocası olurmuş :img-pilot Allahım gerilim filmi gibi Necdet heryerden çıkıyor kabus kabus :img-fear2:img-fear2:img-fear2

şehrayin
26-10-07, 22:37
keşke her şey senaryolardaki kadar kolay olsa
öyle o günlük ahmetin eline geçicek ohhh ne güzel ne ala....
her şey öyle denk düşse hayatta daha ne istenirki....

emosss
ya uzun zamandan sonra izlediğim en güzel bölümdü..
en başlarda rüya'nın ağzını burnunu dağıtmak istedim ama onun dışındaki sahneler gerçekten çok güzeldi.. ben rüya'nın bazı sahnelerini çok abartılı buldum ama çok işe yaradı çocuk bölümün sonunda...
taylan'ın vurulma sahnesi,ahmet'in hüngür hüngür ağlayışı,cenaze törenindeki babasını konuşması gerçekten çok dokunaklıydı..
gencecik bi insanı gözünü kırpmadan öldürebilen kişiye insan diyemiyorum ben.. orada büyük bi kin olduğu belliydi.. bi insanı durdurmak için sırtına 4 el ateş edilmez..
deniz gezmiş'in nezarethanedeki gözlerinin dolduğu kısacık sahnede çok güzeldi..
gelelim bizim ikiliye.. yasemin yine dört ayak üstüne düştü,kızı sağolsun.. ama ben defterde yazdığı bazı şeyleri beğendim.. özellikle ahmet'in nişanındaki kısmı..öyle yada böyle birleştiler sonunda , bakalım gelecek günler nelere gebe:img-cool2:icon_whis

bu bölümü mutlaka tekrar izlicem

ermec
ben birşeyi anlamadım deniz gezmişi odadan şartlarla çıkardılar işkence fln görmeyecek dediler...ama hücreye kondu bu da bir tür işkence sayılmazmı?????:(

jumeria
26-10-07, 22:39
necdet dedi ya ruya icin "birgun iyi birgun kotu" diye, bu dizide aynen boyle. bir hafta iyi bir hafta kotu. bu hafta bence iyiydi, oyunculuklari cok begendim. ahmetle yasemin eskisi gibi oynadilar bence.
pedagog sahnesinde yasemin yine yapti yapacagini. ruya resmini yaparken bile biz ne anlama geldigini anladik ama pedagog yaseminin gozune resmi soktugu ve "eve kimse giremiyor, evden kimse cikamiyor" diye de anlattigi halde yasemin kizimiz anlamayip merakla "peki bu ne demek?" diye sordu yine guzel gozlerini kirpistiraraktan. komikti.
yeni ruya bence oyunculukta iyi oldugunu gosterdi. cok basariliydi.
bir de ruya ilk ogrendigi andan itibaren durumu reddetti. benim babam necdet dedi. sonra pat diye "okulda bana babami sorarlarsa ne diycem" dedi. halbuki onune gelen herkese, sorana sormayana, benim babam necdet demesi gerekiyordu. sacma oldu.
bu kadar...

arwen61
26-10-07, 22:39
Arwenciğim:img-in_lo

vallahi sonunda çözümü buldum..bknz:daha fazla sinirlenmemek adına..Senaryonun mantığında ve bir takım klişelerle düşününce çağrışımlar geliyor..bknz:senaryoyla direkt bağlantıya geçemesek de, secret olayıyla işi çözüyoruz..:img-hyste...Tabii sen de senerist günlüklerininde faydası oldu..Sen yazamaya da başlayınca..Onlar gibi düşünmeye başladım....Biliyorsun mücadele için önce muhalefet ettiklerinin de fikir ve düşünce yapısını bileceksin...:)

Ps:O flashbacklerde yine Necdetimizin emareleri yer alıyordu..O da ayrı bir enstantane..bknz:Yasemin ve Ahmet birleşememesinin diğer bir müsebebidir derken haksız değilmişim...Tabii şimdi demeyin..Yasemin aklandı mı???Yoo ..benim için hala kocaman bir HAYIR...Shevekçiğim haklısın..Bir günlükle kızımız..hemen aklanıverdi.... Heyy günlük sen nelere kadirsin???!! Kızlar aşık olur olmaz hepiniz günlük tutmaya başlayın..İlerde olabilecek zor durumlardan kurtarır..Tabii gerekli ipuçlarını üstüne koyup,el altında çabuk bulunabilecek bir yerde olması lazım...:img-yes:

Eveeeett Shevekçan..Ada Yaseminimiz pür-i pak hale getirilmeye çalışılmıştır..Ahmet yine senaryo marifetiyle kurban seçilmiştir bu iş için....bknz:iyi niyeti ve aşırı aşıklığı...

Dizinin hit lafı, Rızadan...Bu telefonlarda bir gün doğru düzgün konuşabilecek miyiz?? Şayet yaşarsan o vakte kadar Özal ile geliyoooorrr!

badgerçanım:img-in_lo

yazdığım günlüklerin sana yeni fikirler vermesine çok sevindim o zaman ben tam gaz yazmaya devam edeyim yakında pedakok abla yada bir tane yazarım:img-wink:

yasemin yine aklandı,ahmet aşkının büyüklüğüyle yine ona sarıldı,öptü bir günlükle başlayan aşkı yine bir günlükle güzel bir boyuta geçti:img-in_lo ahmet kurbandır ama artık mutlu olmaları gerekiyordu daha öncede demiştim ne kadar hatalarıda olsa yasemin ve ahmet en kısa zamanda barışmalı diye nitekim bu akşam barıştılar(ya çanlar acaba ona günlük yazdım diye nilgün abla beni daha bir sıkımı takip etmeye başladı:))

aşık değilim ama yarın ilk iş gözüme birini kestirip hemen bir günlük tutmaya başlayacağım sonrada o günlüğü yanlışlıkla önüne atarım acaba bu taktik bende tutarmı yoksa adam okuyup okuyup allah allah kim bu trabzonlu laz cristo demesin:img-pilot

berenikom
26-10-07, 22:40
Bnecede deniz gezmiş e işkence sayılır sıkılır insan be tek başın akpakaranlık neyse taylan özgür ölünce çok üzldüm ya bide ahmet hatıra deffteri okurken duydulnadım ikisindede sonu süperdi ya süper

Adios Rumelia
26-10-07, 22:41
Doğru söylüyorsun.ama ben sadece araştırıyorum.Hani gerçekten 60 lı yıllarda böyleyse demem gerekiyordu orasını atladım tabi.Ben polemik yaratmak için yazmıyorum.sadece bazı şeylerin şaçmalığından şikayet ediyorum.ama konuyu kapatıyım.çünkü burası siyaset meydanı değil.sadece dizi hakkındaki yorumlar için açılmış güzide bir site.Yorumlarıma açıklık getiren herkese teşekkürler.

badger
26-10-07, 22:42
O son sahnede "nerden nereeyeeee " dedim resmen eskiden onlar buluşunca Sevda Tepesi'nde "işte ohhh be sonunda dizilerin içinde saf ve naif bir aşk var" ama şimdi çok buzlaşmış yüreğim hiç bir şey hissedemedim :icon_whis

Ama neyse ben onlara katlanırım en azından Yasot-Necot Bitirim İkilisi'ne katlanabildiğime göre o ikilinin yanında bu ikili cennet gibi gelir bana malum o ikili cehennem azabı gibi bir şeydi :icon_whis

Necdet'in Rüya'yı iskelede kucağına aldığı sahneye gıcık oldum beyefendi hala Ahmet'e nispet yapar gibi davranıyor :hıh

Ayy lütfen girsin üniversiteye böyle derin bir insandan üniversiteler mahrum kalmasın şimdi hukuğu kazanır bu Ahmet'de hocası olurmuş :img-pilot Allahım gerilim filmi gibi Necdet heryerden çıkıyor kabus kabus :img-fear2:img-fear2:img-fear2

Yayaaya! Görüyorsun değil mi?..bknz:bir taşla iki kuş..Necdet üniversitede ve üst görüş olarak yakın tarihimizin aynası olacak..Aşk meşk işlerindeki üst görüşünü gördük..Bir de Necdet Aygün radyo başından bildiriyor, Üniversite olaylarından canlı canlı bildiriyor olaraktan...70lerin siyasetine üst görüş getirecek!...:img-yes::icon_whis

ermec
26-10-07, 22:43
ya sürekli yorum yazasım geliyor...çok mutluyum keşke ama keşke böyle olsa şimdiki sevgiler...ışıkla yaşar çok hoştu tabi deniz katı davrandı:( acaba taylanın arkadası cocuguna o ısmı vermısmıdır demıstı ya:(:(:(

LİN
26-10-07, 22:43
Birleşmelerini uzun zamandan beri istiyorum ama Yasemin'in çekmesini daha çok istiyordum.Neyse, buna da şükür.
Son sahne güzel bağlanmış.Öpücük de sıcacıktı :)Ama Yasemen'in o garip gülüşü yine yüzüne asılı kalmıştı.Ahmet yine eski ateşli adam hallerine döndü.İçi geçmiş peynir gibi garip görünümünden kurtuldu.Oh Yaşasın:img-wink:MMC Ahmet geri döndü:happy0064
Selma'cımda pek mutluydu hani;YAR'ı bir arada görünce:img-yes:Aman Yasemen,Yavrum Yasemen müstakbel kayınvaliden kek yapmış adab-ı muaşaret adına ne olur yesen,bir kere de şımarmasan Yasemen!
Rüya beni daralttı bu gece.Ota püsüre babacığım babacığım diye koşması bunalttı.Ama doğal tabi,yavrucak travma yaşıyor.
Şevket ve Nezahat olmadan dizimiz,kakaosu olmayan mozaik pasta gibi.

emosss
26-10-07, 22:44
Ahmet biraz da olsa mutlu oldu ya, eski romantik delüğanlı döndü ya:img-in_lo
Çok keyifliyim, Allah'ım böyle bir delüğanlıdan, böyle bir delüğanlısı olmayanlara da ver:P

amin canım amin:img-in_lo:img-in_lo

ya öyle bişey olsa harika olurdu.. hatta ben ahmet'in yerinde olsam dersten geçirmem anfilerde süründürürdüm onu..

ben birşeyi anlamadım deniz gezmişi odadan şartlarla çıkardılar işkence fln görmeyecek dediler...ama hücreye kondu bu da bir tür işkence sayılmazmı?????:(

evet buda bi çeşit işkence.. ama okuduğum kitaplardaki satırları gözümün önüne getiriyorumda bu o kadar hafif kalıyorki..

eylul
26-10-07, 22:48

Zeynepcan..Şimdi senin şitresin bence epeyi dindi sayılır...Şu Ahmet'ciğimin son sahnesini bir kaç kez daha kalbinin gözüyle birazcık seyret....

Ahmet var ya Ahmet...Allahın yeryüzüne armağanı...Yaso bahane Ahmet şahane..

Ben bir de bu bölümde Ahmet'in Yasemin'in çaresizlik içinde bulunduğu zamanları anladığına ve bunu ifade etmesine çok sevindim.

Ahmet gibi seven bir adam da ancak böyle davranabilirdi...

Artık tekrar birlikte olma dönemleri başlayacak galiba...

Ana daha Rüya gerçeği öğrenecek..Yasemin boşanacak..

Necdet sanki ba ana hep ölecekmiş gibi geliyor...

Şu an ne gelecek ne geçmiş var vallahi gözümde...

Ahmet evladım....Ne diyeyim ben sana....Yok böyle bir dokunuş....

Ahmet tek başına sanki aşkın tarifini yazıyor...

jumeria
26-10-07, 22:48
necdet dedi ya ruya icin "birgun iyi birgun kotu" diye, bu dizide aynen boyle. bir hafta iyi bir hafta kotu. bu hafta bence iyiydi, oyunculuklari cok begendim. ahmetle yasemin eskisi gibi oynadilar bence.
pedagog sahnesinde yasemin yine yapti yapacagini. ruya resmini yaparken bile biz ne anlama geldigini anladik ama pedagog yaseminin gozune resmi soktugu ve "eve kimse giremiyor, evden kimse cikamiyor" diye de anlattigi halde yasemin kizimiz anlamayip merakla "peki bu ne demek?" diye sordu yine guzel gozlerini kirpistiraraktan. komikti.
yeni ruya bence oyunculukta iyi oldugunu gosterdi. cok basariliydi.
bir de ruya ilk ogrendigi andan itibaren durumu reddetti. benim babam necdet dedi. sonra pat diye "okulda bana babami sorarlarsa ne diycem" dedi. halbuki onune gelen herkese, sorana sormayana, benim babam necdet demesi gerekiyordu. sacma oldu.
bu kadar...

berenikom
26-10-07, 22:50
Ya bu bölümde ne sevindiğim şey ahmetle yaso aşkı en üzüldğüm şey taylan özgür ü ölmesi ve deniz gezmişin hapse atılması:sad53:

kutbettin
Nereden nereye değil mi canlar, gencecik bir insanın sırtından vurulmasını izledik güya kaçmasın diye ateş ettiler defalarca, öldürene kadar... Hala yakalanamadı katiller, koca bir faili meçhul Taylan'ın dosyası. Hoş astıkları 3 genci bile son isteklerini sakıncalı bulup ne yanyana ne Taylan'ın yanına gömmeyenlerden ne beklenirdi ki? Bölümü izlediğime bu sahneler için sevindim ve ağladım. O kurşunlar yiyip yere serilirken, gözlerini dünyaya kapatırken, Güzide şoka girmişken, Ahmet hüngür hüngür ağlarken,Deniz karanlıklar içinde hücresinde sinirinden, üzüntüsünden yumruğunu sıkıp gözyaşlarına boğulurken, cenaze töreninde ondan sonra ölecekleri görüp ağladım. Bu sahneler için özellikle yapıma ve senaryo yazım ekibine teşekkür ediyorum.

Dizinin geri kalanı hakkında çok yorum yapamayacağım. Bir günlük nelere kadir görmüş olduk. Çok sorun değil barışmaları aslında, sadece Yasemin suratından şu anlamsız gülümsemeyi silsin yeter. Barışmalarını da sırf Ahmet mutlu olsun diye istiyorum. Kendi çocuğuyla ona nispet yapan Necdet'e inat mutlu olsun, aşkını yaşasın, kızıyla aynı evde yaşayabilsin diye.

Bu arada editleyeyim, Cansel Elçin bu gece harikaydı, şahane oynadı cidden, bütün bölümü sırtladı.

ermec
taylanın soyadı neydi:img-blush:img-blush

Güneş-07
26-10-07, 22:51
ben bu hafta çok üzüldüm yah siyasi olaylara ahmetime yasmine bile üzldüm hele rüya nasıl zor bir durum...
ah ahmetim kızı tarafından reddedildi resmen o bakışları içime işledi tvye dalıp rüyaya senin baban bu deyiseim geldi nejidetin kollarından alısım geldi valla...
rüya bilmeden ahmeti nasıl üzüyor ama ilk defa ahmet rüya yasmini adada elele gördüm çok tatlılardı...
siyasi olaylar beni çok üzdü deniz gezmişe çok üzüldüm taylan özgürün ölüşünde çok fena ağladım ahmet orda nasıl koştu nasıl ağladı bir hayat polis tarafından söndürüldü...
bence dizide her zaman hatıra defteri önemliydi iyi oldu ahmetin okuması sahnler çok güzldi geçmişe gidilmesi...
Yasmini daha iyi anlıyorum şu bölümlerde aslında onunkide zor bir durum ama tabi hataları yok değil ahmet hatıra defterini okuyunca anladım sanırım sözlerden yasmin deftere neler yazmış öle O benim... benim sevgilim çocukluk aşkım...
Ve son Sahne bence yasemin aklanmadı sadace ahmet yasemini anladı biraz ama yine de aklanmadı yinede son sahne çok güzeldi içimden(dışımdan aslında)nejdet umarım görür onları yada rüya görsün dedim...
Yıllar önce Defterin bizi birleştirdi...Şimdi kızımız sayesinde Yine birleştiriyor...
Beğendim bu haftayı....

LİN
26-10-07, 22:51
Rüya ve Ahmet diyaloğu da hüzünlüydü.
_ Annem yalan söylüyor.Benim babam Necdet!
Daha önce de yazdım;Rüya olayı umarım, Rüya'nın Ahmet'i baba olarak seçmesiyle çözümlenir.Rüya kendi istemeli Ahmet'ten baba olmasını.
Lütfen yavan paylaşımlar yerine daha anlamlı paylaşımlara imza atsın baba kız.Devamlı dondurma,dondurma.
Birbirlerinin dert arkadaşı,sırdaşları olsunlar.Hatta öyle bir olay geçsin ki Rüya ve Ahmet arasında;Rüya bu dünyada en çok ona güvenebileceğini hissetsin.Rüya Ahmet'ten vazgeçemesin!Bu da senaristlerin yaratıcılığına kalmış.

zeyneps
26-10-07, 22:52
Yayaaya! Görüyorsun değil mi?..bknz:bir taşla iki kuş..Necdet üniversitede ve üst görüş olarak yakın tarihimizin aynası olacak..Aşk meşk işlerindeki üst görüşünü gördük..Bir de Necdet Aygün radyo başından bildiriyor, Üniversite olaylarından canlı canlı bildiriyor olaraktan...70lerin siyasetine üst görüş getirecek!...:img-yes::icon_whis

Badgerçan ben kararlıyım hele bir üniversiteye girsin o derin kişilik kuşanıp gidiceğim :img-gun: Sonra da sıyırırım bu işten nasıl olsa "gitttiii gittiiii mitingde kim vurduya gittii" derim yırtarım yoksa daha fazla kaldıramayacağım ben bu derin kişilikten :hıh Ayy böyle insanlar vardır ya gerçekten hiç sevmem çok kıskançtırlar sen bir kitap okursun onlar 10 kitap okur sırf kıskançlıktan sen bir film izlersin onlar 10 film izlerler sen üniversiteye gidersin hırslarından ne yapacaklarını şaşırırlar :hıh

Rüya bu bölüm beni de sinir etti ama travma yaşıyor çocuk :hıh Kimlerin yüzünden acaba :icon_whis bir de aslında kendisi içinde de çelişki yaşıyor gibi geldi bana bir yandan gerçek babasını öğrenmek istiyor merak ediyor bir yandan Necdet'i bırakamıyor ..."ben okula gidince babamı sorarlarsa ne diyeceğim " diyor merak ediyor istiyor ki söylesin Necdet bir yandan da Necdet"konuşmak ister misin " diyince hemen cayıyor korkuyor "hayır " diyor neyse Ahmet'le yakınlaşmaya devam etsin bu işi kendi çözecek gibi bir his var içimde :img-yes:

znr
26-10-07, 22:53
Evet ya o güzel sahnenin içinde Yaseminin surat ifadesi bana gereksiz ve basit geldi... Gülümsemeyle karışık ağzını gözünü oynatıp durdu... Bizim eski Türk filmlerinden fırlama bi hali vardı... Tamam eski dönem ama o zamanlar böyle ifadenin romantiklikle bağlantısı olduğunu sanmıyorum... :)

GzemCelik
26-10-07, 22:53
taylanın soyadı neydi:img-blush:img-blush

Özgür canım Hatta Asıl adı da Mustafa Taylan Özgür

Bu arada İnternette "istanbul universitesi ogrenci birliginin beyazit'taki kongresi sirasinda arkadan kursunlanarak oldurulmustu." yazıyor anlamadım ki
heryerde beyazıt medanı diyor ama o okulun tam dibinde öldürüldü yani tam bilmiyorum tabi Oraları ama ... :icon_sorr

dimple_burcu
26-10-07, 22:54
Hatırla Sevgili nin yeni sezondaki en muhteşem bölümüydü.Ama şu son sahnelerden sonra bölümün benim için bi önemi kalmadı desem yeridir.
Allah ım Rüya iyi ki getirmiş o defteri,Ahmet iyi ki okumuş ki sonunda kavuştular.:img-yes:
Ahmet o defteri okurken nasıl ağladım bilemezsiniz.Hele Sevda Tepesi nde buluşmaları..ah ah ah
Hele o opusu eski gunlerdeki gibi.Mükemmel otesiydi:happy0064:happy0064
Rüya ya gıcık oluodum ama defteri getirdi ya affettim:img-yes:
Daha yorum yapamıcam.Kelimeler kifayetsiz kalıo

Shevek
26-10-07, 22:55
badgerçanım:img-in_lo

yazdığım günlüklerin sana yeni fikirler vermesine çok sevindim o zaman ben tam gaz yazmaya devam edeyim yakında pedakok abla yada bir tane yazarım:img-wink:

yasemin yine aklandı,ahmet aşkının büyüklüğüyle yine ona sarıldı,öptü bir günlükle başlayan aşkı yine bir günlükle güzel bir boyuta geçti:img-in_lo ahmet kurbandır ama artık mutlu olmaları gerekiyordu daha öncede demiştim ne kadar hatalarıda olsa yasemin ve ahmet en kısa zamanda barışmalı diye nitekim bu akşam barıştılar(ya çanlar acaba ona günlük yazdım diye nilgün abla beni daha bir sıkımı takip etmeye başladı:))

aşık değilim ama yarın ilk iş gözüme birini kestirip hemen bir günlük tutmaya başlayacağım sonrada o günlüğü yanlışlıkla önüne atarım acaba bu taktik bende tutarmı yoksa adam okuyup okuyup allah allah kim bu trabzonlu laz cristo demesin:img-pilot

Trabzonlu Laz Cristo mu????:img-hysteX1978910
Arwencim vallahi badgerin de dediği gibi, senin secret olayı ve günlük olmasa bu Yasot hayatının sonuna kadar Necotla naylon evliliğini sürdürürdü. Necot üniversiteye girer, bir de orada şöyle en devrimcisinden bir genç sevgili yapardı kendine. Tez zamanda ona da ayar çeker, fedakarlıklarıyla muma çevirir, evinin kadını yapardı. Güzide de:blink:kalırdı.

Neyse bunu geçelim, bu bölümün ilk yarısında Rüyanın verdiği tepkiler doğal doğal da, bunun repliklerle bu kadar kulağımıza kulağımıza sokulması fazlasıyla a-doğaldı! Çocuk depresyona girdi doğal olarak da, sürekli babacığım, babacığım diye atlaması boynuna yuhunuz dedirtti.

Allahtan ikinci yarıda gençlere ağırlık verdiler. Taylan'ın vurulduğu olayı ayrıntılarıyla:icon_sorr ve gerçekçi yansıttıkları kadar, dizi karakterlerini de araya yerleştirmeleri, olaya katmaları, tepkileri onların ağzından vermeleri (bkz.: Güzidenin şahit olması, Ahmetin okulda gençleri destekleyen hoca konumu, Sevim-Mehmet yorumu, Denizle Defnenin arkadaşlarının cenaze törenindeki duruşları) çok yerli yerindeydi.

Neyse efendim, Rüya günlüğü Ahmete verdiği sahnede çok tatlıydı. Silvuple Ahmet:img-in_lo çakmaya başlamış olabilir mi acaba durumları? İskelede Ahmete teslim ediliyor, habire her fırsatta birlikteler, annesinin günlüğündeki resim vs. vs. Bence bu kız okumayı sökünce olayı da kurgusöküme uğratacak. Bkz.: Nüfus cüzdanı, soyadı ve babası hanesi!:img-cool2

Bu arada o son sahnede Yasot niye sadece sırıtmakla yetindi anlayabilmiş değilim ama, öpücük ve görüntü çok şiirseldi. Ahmet+Ada etkisi. Bir şarap eksik! E o da haftaya tango sahnesinde herhalde:img-wink:

LİN
26-10-07, 22:57
ya sürekli yorum yazasım geliyor...çok mutluyum keşke ama keşke böyle olsa şimdiki sevgiler...ışıkla yaşar çok hoştu tabi deniz katı davrandı:( acaba taylanın arkadası cocuguna o ısmı vermısmıdır demıstı ya:(:(:(

böyle kalır sanma devran
yola devam eder kervan
öldü sinan, doğdu taylan
soracağız hesabını..."

Sinan Cemgil,Kızılderede bacağından, göğsünden ve karnından yediği üç kurşunla hayatını kaybetmiştir,öldürülmüştür.Ve, evet oğluna Taylan adını vermiştir.

vision
26-10-07, 22:59
Taylan Özgür 1969 yilinin 23 eylul gunu istanbul universitesi ogrenci birliginin beyazit'taki kongresi sirasinda arkadan kursunlanarak olduruldü

Buradaki bir cok arkadasa hatirlatmak isterim ki olaylar 38 yil evve cereyan ediyor. Ben dogmadan 2 ay evvel :-D

Olaylarin gercekciliginden süphe edenler. Evet olaylar gercekci anlatiliyor. Bunu cok seviyorum. Gercekten de iki taraf da silahlaniyordu. Burada da gördük Deniz'de de silah vardi , Yasar'da da. Ayrica burada üniversitler basilarak nasil özgürlük olur falan diye kafadan konusan insanlar var ama bu insanlar o zamanin dünya konjuktürlerinden bi haberler. Tüm dünyada üniversite hareketlerinin doruk noktasinda oldugu yillardi 1968-70yillari.

Sanirim simdiki zaman hakkinda film yapilsa 20 yil sonra cocuklariniz baksa, ne diye millet bayraklari almis sokaklara dökülmüs dese siz kizardiniz degil mi. Iste o zamanin hareketlerine de ne diye böyle yapmislar demek su gün sacma gercekten. O günün sartlari öyle getirmis.

Ben ayrica örnegin cagin teknolojileri hakkinda da uyumlu olduklarini düsünüyorum. Almanya'yla sürekli karisan hatlarda telefon konusan Riza beyin "Telefonlarla bir gün kesilmeden konusabilecekmiyiz?" isyani. Eskiden yanlarinda calisan bayan ismini unuttum. Bakkali arattirin cagirirlar bes dakikada demesi (ki tabiki proleterlerin evinde telefon yoktu o yillarda) vs cagi güzel yansitiyor.

Bu arada izin verirseniz kendimi kutlamak istiyorum 29 Eylül tarihli yorumumda Yasemin ve Ahmet hakkinda yazdiklarim birebir cikti :-D
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=4934687#post4934687

Ayrica 19 Ekim tarihli yazimda da Necdet'in cizecegi yol hakkinda (gerci üniversite beklememistim ama kariyer degisimi kesin beklemistim)
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=5120399#post5120399 yorumlarim da yerini buldu..

Hmm gelelim gelecek bölüme. Ben diyorum ki bizim akilli Rüya Ahmet'in öz babasi oldugunu kendi cözecek. Kimse ona söylemeden.. Cünkü aptal bir kiz degil. Annesinin günlügünde Ahmet'i hemen tanidi. Sonra da Ahmet'e götürdü onu. Babasina vermedi.. Yani bunu cözme yolunda iyi adimlar atiyor. Ama aceleciler bunu hemen gelecek bölümde bekleyebilir. Ama belki 2-3 bölüm alabilir. Acele etmeyiniz..

emosss
26-10-07, 23:00
Rüya ve Ahmet diyaloğu da hüzünlüydü.
_ Annem yalan söylüyor.Benim babam Necdet!
Daha önce de yazdım;Rüya olayı umarım, Rüya'nın Ahmet'i baba olarak seçmesiyle çözümlenir.Rüya kendi istemeli Ahmet'ten baba olmasını.
Lütfen yavan paylaşımlar yerine daha anlamlı paylaşımlara imza atsın baba kız.Devamlı dondurma,dondurma.
Birbirlerinin dert arkadaşı,sırdaşları olsunlar.Hatta öyle bir olay geçsin ki Rüya ve Ahmet arasında;Rüya bu dünyada en çok ona güvenebileceğini hissetsin.Rüya Ahmet'ten vazgeçemesin!Bu da senaristlerin yaratıcılığına kalmış.

şimdiye kadar malesef doğru düzgün bi paylaşımları olmadı ama bence bu günlük ahmet ve rüyanın ilişkisi içinde iyi oldu.. en azından rüya adına küçük bi sırları var..

Bu arada İnternette "istanbul universitesi ogrenci birliginin beyazit'taki kongresi sirasinda arkadan kursunlanarak oldurulmustu." yazıyor anlamadım ki
heryerde beyazıt medanı diyor ama o okulun tam dibinde öldürüldü yani tam bilmiyorum tabi Oraları ama ... :icon_sorr

evet bende diziden önce biraz bakmıştım nete,meydanda yazıyodu fakat orası okulun içiydi..tabi dizide herşeyi birebir yansıtamayabilirler..
yalnız yine çekim için ist.üni'ye gelmişler.. o üniversitede okuyupta ahmet'i göremeyen benim gibi bi talihsiz yoktur herhalde:icon_sorr

bu arada arkadaşlar tek satırlık kısa mesaj yazmak ve harfleri uzatarak yazmak yasak..kurallara uyalım:img-wink::img-yes:

Melal
26-10-07, 23:00
Bu bölümü zevkle izledim.
Biraz Yasemin'e kızdım,biraz Rüya'ya acıdım.
Necdet'in onu bırakıp gitmesinden korkuyor bakalım öz babasının Ahmet olduğunu öğrendiği zaman neler olacak.
Günlüğü bulması ve annesinin çizdiği resimde ki kişiyi tanıması bence iyi oldu.
Rüya'nın iskelede Necdet'i görüp baba diye koşup sarıldığı sahnede Ahmet'in bakışı nasılda kötüydü.
Yazık sessizce ayrıldı olay yerinden.
Rüya Ahmet'in öz babası olmasını kabullenebilecek mi acaba?
Rüya'yı oynayan çocuk bu bölüm çok iyiydi aferin ufaklığa.:)
Şu günlük ikinci kez Ahmet'in hayatını değiştirecek.
Vee sonunda Ahmet&Yasemin kavuştu.
Belli ki dizinin sonunda Ahmet ve Yasemin'i kavuşturacaklar.
İnşallah yakında bu sahnede bir de Rüya'nın olduğunu ve Ahmet'e baba dediğini duyacağız.
Bari Necdet'te Güzide'ye kavuşsun bir yuvası olsun yazık oğlana.
Taylan'ın öldürülmesi çok acıydı hele Ahmet'in ağlaması içimi acıttı.
Bu bölüm Ahmet'i olaylar içerisinde aktif görmek çok hoşuma gitti.
Darbe adım adım yaklaşıyor bakalım darbe ve mahkeme sahneleri nasıl olacak.
Bizi çok yakında Menderes döneminde olduğu gibi gözlerimiz dolacağı,boğazımın düğümleneceği sahneler bekliyor.
Ayrıca bu bölüm Cansel'in,Feride Çetin'in performansları çok iyiydi.
Keza Belçim Erdoğan,Berk Hakman'da çok iyi bir performans sergilediler.
Taylan'ın cenaze sahnesinde boğazım düğüm düğüm oldu.

Ayrıca şunu demeden geçemeyeceğim bir dizinin müzikleri sahnelerle bu kadar uyumlu olur.
Bir kez daha Hüseyin abiye,Erdal Güney'e,Kemal Sahir Gürel'e bu güzel müzikler için teşekkür ediyorum.
Hatırla Sevgili'yi hafızamıza,yüreklerimize müziklerinizle kazıdınız.
Emeklerinize sağlık.

ehlocan
26-10-07, 23:01
Bu bölüm 15.bölümü anımsattı bana ne zamandır yayınlanan bölümlerde bir tatsızlık vardı..Bazı sahneler çok iyiyken bazıları çok vasattı...Ama bu bölüm gerek tüm sahneler çok etkileyciydi...

Gerek siyasi olaylar bazında gerek Ahmet-Rüya-Necdet-Yasemin başta olmak üzere tüm karakterlerin sahneleri çok güzeldi.Tüm karakterlerimizin hayatında farklı şeyler olacak bu akşam onların adımlarıda atılmış oldu...

Taylan'ın vurulma sahnesi çok etkileyici olmuştu...Cansel ve Feride'nin oyunculuğu çok çok iyiydi...Ahmet'le beraber hepimiz ağladık :( Cenaze töreni, peşinden gelen şarkı :img-yes: Hüseyin abi'min nezdinde tüm müzik ekibine sevgilerimi yolluyorum..Emeklerine sağlık..

zeyneps
26-10-07, 23:03
Arwencim vallahi badgerin de dediği gibi, senin secret olayı ve günlük olmasa bu Yasot hayatının sonuna kadar Necotla naylon evliliğini sürdürürdü. Necot üniversiteye girer, bir de orada şöyle en devrimcisinden bir genç sevgili yapardı kendine. Tez zamanda ona da ayar çeker, fedakarlıklarıyla muma çevirir, evinin kadını yapardı. Güzide de:blink:kalırdı.

Neyse bunu geçelim, bu bölümün ilk yarısında Rüyanın verdiği tepkiler doğal doğal da, bunun repliklerle bu kadar kulağımıza kulağımıza sokulması fazlasıyla a-doğaldı! Çocuk depresyona girdi doğal olarak da, sürekli babacığım, babacığım diye atlaması boynuna yuhunuz dedirtti.

Allahtan ikinci yarıda gençlere ağırlık verdiler. Taylan'ın vurulduğu olayı ayrıntılarıyla:icon_sorr ve gerçekçi yansıttıkları kadar, dizi karakterlerini de araya yerleştirmeleri, olaya katmaları, tepkileri onların ağzından vermeleri (bkz.: Güzidenin şahit olması, Ahmetin okulda gençleri destekleyen hoca konumu, Sevim-Mehmet yorumu, Denizle Defnenin arkadaşlarının cenaze törenindeki duruşları) çok yerli yerindeydi.

Neyse efendim, Rüya günlüğü Ahmete verdiği sahnede çok tatlıydı. Silvuple Ahmet:img-in_lo çakmaya başlamış olabilir mi acaba durumları? İskelede Ahmete teslim ediliyor, habire her fırsatta birlikteler, annesinin günlüğündeki resim vs. vs. Bence bu kız okumayı sökünce olayı da kurgusöküme uğratacak. Bkz.: Nüfus cüzdanı, soyadı ve babası hanesi!:img-cool2

Bu arada o son sahnede Yasot niye sadece sırıtmakla yetindi anlayabilmiş değilim ama, öpücük ve görüntü çok şiirseldi. Ahmet+Ada etkisi. Bir şarap eksik! E o da haftaya tango sahnesinde herhalde:img-wink:

Arwençan Trabzonlu laz criso süper:img-hyste :good:

Shevekçan hakikatten bir süre sonra çok inandırıcı olmamaya başladı en azından sarılabilirdi filan ama baba babacığıııııım...Sezercik filmi gibi bu ne böyle dedim :icon_whis

Aslında Rüya'nın çakması gerekir durumu ama en çok kimle görüşüyorlar babasından başka Ahmet ama yavrucak bir türlü çakamadı ....Ahmet'e çok üzüldüm ilk sahnede kayaya yaslandı kaldı dedim "Ahmet at kendini kurtul zararın neresinden dönersen kardır bu ne cehennem azabı hiç değilse huzuru bulursun belki " :icon_whis

Son sahne gerçekten Yasot işte Shevekçan farklı bir şey beklenemez sanki bir ara ağlıyor gibi oldu ama "garip bir şekilde mutlu " sırıtışıyla gerçekten bu sahne bir rüya olur ancak dedirtti :bilmim Neyseki Ahmet vardı da biraz kurtardı orayı :img-in_lo

bilmelmuhtem
26-10-07, 23:04

orası beyazıt meydanı canım bıldıgım kadarıyla hukuk fakultesının beyazıt kampusunde olması lazım
ahhahhhh ne olumdu güzide yine az agladı ben o sahneyı gorsem...:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr

weasleys
26-10-07, 23:04
deniz karakteri bana o kadar itici geliyor o kadar kör geliyorki, hiç sevmiyorum. harun öyle değil, yaşar d öyle değil, sağ duyuları var ama deniz o kadar körki.hele yaptığı imaj saç sakal, berk hakman çok sevdiğim bir oyuncu, kırık kanatlarda izledim ama burda deniz karakteriyle beraber nefret ettim.

gorgunk
26-10-07, 23:05
Benim anlamadığım şey Ahmet'in bunları öğrenebilmesi için illa ki hatıra defterini mi okuması gerekiyor?Yasemin bunu söylemiştim diyor ama...neyse...Yasemin birşey demedikten sonra bana laf düşmez.
Akıcı,güzel ve etkileyici bir bölümdü.
Birde Ayda Aksel bu bölümde pek gözükmeyince diziyi izlediğimi anlayamıyorum:P

cebalo
26-10-07, 23:05
yine cok güzel bi bölüm izledim cok güzeldi yeniden yasemin ve ahmet arasinda ask rüzgarlari esmeye basladi :img-in_lo yeniden beraberler özlemisdim bu sahneleri :img-blush bakalim bu birlesmeye rüya ne tepki verecek kolay kolay necdetten vazgecmiyecek gibi :img-yes:bende bügün rüyaya sinir oldum ama hatira defterini ahmete getirdiyi icin affetim,üzüldügüm sahne rüyanin necdette benim babam sensin derken ahmetin o hali oan yikildi :icon_sorr cok zor birsey,insallah gelecek bölümde artik rüya babasinin kim oldugunu örenirde ahmete kizina kavusur ve mutlu olurlar :happy0064

arwen61
26-10-07, 23:06

allahım duramıyorum shevekçanım bak bir karakter daha buldum senaryo yazacak;

trabzonlu laz cristo:)

ben onlar için günlükler falan yazdım ama necdetinde üniversiteden devrimci bir kız bulmasını istemem hazır her boş anını güzideyle geçirmeye başlamışken yaseminden boşanır boşanmaz onunla evlensin:img-yes:

banada bu babalık olayını rüya kendi kendine çözecekmiş gibi geliyor o çok zeki bir çocuk babamı sorduklarında ne cevap vereceğim demesi,yaseminin günlüğündeki resimin ahmet olduğunu hemen anlaması(yalnız bu sahnede aklıma merveçanımın bugün resimlerini koyduğu ahmetin yaseminin günlüğüne çizdiği resmine bakıp ayna karşısında kendine benzetme çabaları geldi:) ) fakat sonra konuşmak istememesi babasını hem çok merak ettiğinin ama bir yandanda öğrenmekten korktuğunun göstergesi

ama bende senin gibi sürekli ahmetle görüştürülmesinden falan olayı çözeceğini düşünüyorum ayrıca pedakok ablamında dediği gibi necdetinde onu hiç bırakmayacağına iyice emin olursa gönül rahatlığıyla ahmete baba diyecektir:img-yes:

çanlarım vakit iyice geçmiş ben bu gazla hemen yatayım yarında işe bomba gibi kalkıp gideyim hepinize iyi geceler,iyi yorumlarbye

_hnd_
26-10-07, 23:07
ee bu bölüme kötü demek haksızlık olur artıkk
bu bölümde bütün duyguları yaşaatılar bana
Taylanın ölmesi çok acıydı o sırada Güzidenin yerinde olmak kesinlikle istemezdimm
Ahmet defteri okurkende çok güzeldi
Ahmetin Yasemine buluşma teklif edince Yaseminin nerde demesi ve orda gülmeleri çok güzeldii:img-in_lo
son sahne bana eskiyi hatırlattı Ahmetin Yasemini öpmesi falan aynıydı yaa:img-blush
eskiden bu defter bir araya getirdi şimdide KIZIMIZ buda bu bölümde beğendiğim repliklerden biriydi
şimdilik bu kadar yarın devam etmek dileğiyle bye

Güneş-07
26-10-07, 23:09
evt müzikler harika etkileyeci sahnelere çok uyumlu hiçbir dize böyle uyum görmedim HS diğer dizilerden farkını gösteriyor...
öncelikle dönemi o kdr iyi yansıtıyor ki bnm yaşım küçük olduğu için ozamanları bilmiyorum ama hs sayesinde örendim şimdi araştırma yapıcam örenmeye çalışıcam...
Denizin yanında asılan bu gençler hangileri dizide şu harunun yanında gördüklerimiz değilmi harun yada bizim deniz asılcak mı uyada hüküm görcekler mi acaba rıza olayı gibi olabilir o sahneleri mrkla bekliyorum ama o zamanda olanalra çok üzülüyorum keşke olmasaydı keşke o genç abilerimiz ölmeseydi ...

GzemCelik
26-10-07, 23:13
Uludağ Sözlük Yorumları :img-yes:

taylan ozgur'ü de devirmiş dizidir.aşk meşk sıkıyor derken tekrar eski olayları göstermeye başlamıştır.
yalnız taylan özgürün öldürülmesi biraz çarptırılmış, mekan ve olaylar yanlış aktarılmış gibi.
(bkz: anlamaya gittim gelicem) :icon_whis

evvela tekrar ve tekrar : (bkz: taylan özgür)
taylan özgür'ün ölümü ile gene gözlerimi doldurmuş dizidir. mekan ve olaylar dizi formatı gereği biraz değiştirilse de, sonuç aynı;
suçu vatanı çok sevmek, cezası ölüm. :img-cool2
hep böyle olmadı mı zaten? :sad53:

Ekşi Sözlük'ten Bir Yorum

hep you tubedan takip ettiğim bir diziyken bugun tvden izlemeyi akıl ettiğim ve yasemin ile ahmet'in beklenmedik kavusmasını gördügüm dizidir. artık gözüm açık gitmeyecek.
(Öyleyse Benim Gözlerim Fıldır Fıldır Dönerekten Gideceğim :icon_whis Çok İğrenç Bir Sahneydi :img-cool2)

zeyneps
26-10-07, 23:17
Ahmet'in olayların içinde aktif rol alması beni de çok sevindirdi sonuda böyle sahneleri de görebildim :img-in_lo Yalnız gerçekten "durun " diye bağırması o sahne çok feciydi Güzide gibi bende hayatımın sonuna kadar unutamayacağım galiba Taylan'ın yere düşüşü :icon_sorr:icon_sorr

Cenazede okunan şiir beni en çok etkileyen şiirlerden birisidir:img-in_lo

"Akın var akın
Güneşe akın
Güneşi zapt edeceğiz
Güneşin zaptı yakın":img-in_lo

Müzikler ve sahneler birbiriyle uyum içindeydi gerçekten harikalar yine K.S.Gürel,H.Yıldız ,E.Güney'in ellerine ve yüreklerine sağlık :img-in_lo

alisercan
26-10-07, 23:19

Hücreye konmak hiç işkence olur mu? Çekilenlerin yanında gül bahçesidir ermeç kardeş. Ve yine bir ayrıntı orası cezaevi değil polis karakolundaki hücre. Ama ermeç kardeş insanlar cezaevlerinde kaldıkları sürelerde hücre cezaları aldılar. Burada en çok koyan yalnızlıktır. Yoldaşların koğuştadır, sen hücrendesindir. Ya da daha da kötüsü tabutluk denilen küçücük hücrelerde... Yoldaşların aklı sende, seninki yoldaşlarda...

Güneş-07
26-10-07, 23:19
Zeyneps katılıyorum sana orada durun diye koşması taylandın yanına gelip eğilmesi sonra ağlaması çok güzeldi sahneye çoy şey kattı...
o şiir benide duygulandırdı çok iyi yapmışlar umarım ilerki bölümlerde bu bölü kdr güzel ve her sahnesi etkileyici olur...
neyse bu gecelik ytr bu kdr herkese iyi geceler ...

Shevek
26-10-07, 23:22
böyle kalır sanma devran
yola devam eder kervan
öldü sinan, doğdu taylan
soracağız hesabını..."

Sinan Cemgil,Kızılderede bacağından, göğsünden ve karnından yediği üç kurşunla hayatını kaybetmiştir,öldürülmüştür.Ve, evet oğluna Taylan adını vermiştir.

Öldü Sinan, doğdu Taylan...:icon_sorr LİNçan. Bkz: Gençliği 90'lı yıllara rastlayanlar hatırlar bu dizeleri. 90'larda üniversitelerde olanlar ucuna yetişmiştir bu marşların, şiirlerin.
Ben de cenazeyi izlerken, ağlayarak, orada bulunanların da birbiri ardına öldürüleceklerini düşünerek "akın var güneşe akın, güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın"ı söyledim evde tv karşısında. Kızım artık kesin annem manyak diye bakıyor bana, ama çaktırmadan o da ağladı, o ayrı!:img-cray:

vetaki
26-10-07, 23:27
Dun de yazmistim, maalesef Sevda tepesindeki sahnede bekledigimiz ifadeyi goremedik Yasemin'in yuzunde. Bunun yönetmen boyle istedigi için oldugunu dusunuyorum. Yoksa baska sahnelerde Beren saat'ten daha anlamli ifedeler gormustuk. Bu sahnede deli gibi sevdigi adamin onu anladigini, affettigini ve hala sevdigini ogrenen birinin yuz ifadesini goremedik ne yazik ki. Anlamsiz ve hatta hafif magrur bir gulumseme vardi Yasemin'in yuzunde ("sonunda ben kazandim" der gibi !).
Cok yazik.

Pimolisa
26-10-07, 23:29
Dun de yazmistim, maalesef Sevda tepesindeki sahnede bekledigimiz ifadeyi goremedik Yasemin'in yuzunde. Bunun yönetmen boyle istedigi için oldugunu dusunuyorum. Yoksa baska sahnelerde Beren saat'ten daha anlamli ifedeler gormustuk. Bu sahnede deli gibi sevdigi adamin onu anladigini, affettigini ve hala sevdigini ogrenen birinin yuz ifadesini goremedik ne yazik ki. Anlamsiz ve hatta hafif magrur bir gulumseme vardi Yasemin'in yuzunde ("sonunda ben kazandim" der gibi !).
Cok yazik.

Aslında haklısın pek yüz ifadesinden anlaşılmadı; ancak şu da var Yasemin 18 yaşındayken Ahmet öptüğündeki o çocuksu,heyecanlı tepkisi bambaşkaydı...Şimdi ise büyümüş, biraz da yaşanan olaylardan yorulmuş biri var.
Yine de bende daha canlı bir ifade bekliyordum:icon_whis

-------------------------

Bu arada malum siteye video yüklenmiş izlemek isteyenler için...

TaintedWhitexx
26-10-07, 23:33
Yaa offf Taylan öldüğünde benimde ağla ağla gözlerim çıktı valla.
Birde Taylan'ın babasının törendeki konuşmasında.
Bence o çocuk da çok iyi oynadı.
Vurulduğu andaki bakışları, hareketleri falan...
tek kelimeyle bittim :icon_sorr

Ayrıca itiraf edeyim Hatırla Sevgili diye tabir ettiğimiz ve kimsenin tepkisini çekmeden devam etmeye çalışan, bin senelik gerzek bir aşkla içimizi bayan ve asla Çemberimde Gül Oya kadar cesur olamamış bir diziden böylesine bir sahne beklemezdim.
Öylesine baymıştı ki beni Ahmet-Yasemin olayı, diziyi bırakma noktasına gelmiştim.
Açıkçası ben Taylan Özgür olayını göstermezler diyodum.
Valla takdir ettim helal olsun. Ve çok şaşırdım.

Ayrıca burdan Yaşar'cılara seslenmek istiyorum.
.....
söyleyecek şey bulamıyorum.
Bakalım giderek şiddete daha da eğilim gösteren ve faşist bir kimliğe bürünen Yaşar'ınızı nasıl savunacaksınız.
Çok efendi (!) çocuk ama....
Bak silahı aldı parasını hemen verdi şak die.
Valla bravo.

Bu bölümden aklımda kalan en önemli şey Taylan'ın ölümüydü. Doğrusu bu şekilde verebileceklerini hiç tahmin etmemiştim. Üstü kapalı geçebilirler diye düşünürken şaşıttılar beni. Ankara'da Harun'un çektiği fotoğraf, o gençlerin birçoğunun başına gelecekler içimi sızlattı. Eh mükemmel(!) Yaşar'ı da izlemeye başlarız artık.

Zihnimi okumuşsun :img-yes:

mirka
26-10-07, 23:34
Bu bölümden aklımda kalan en önemli şey Taylan'ın ölümüydü. Doğrusu bu şekilde verebileceklerini hiç tahmin etmemiştim. Üstü kapalı geçebilirler diye düşünürken şaşıttılar beni. Ankara'da Harun'un çektiği fotoğraf, o gençlerin birçoğunun başına gelecekler içimi sızlattı. Eh mükemmel(!) Yaşar'ı da izlemeye başlarız artık.

LİN
26-10-07, 23:35
Öldü Sinan, doğdu Taylan...:icon_sorr LİNçan. Bkz: Gençliği 90'lı yıllara rastlayanlar hatırlar bu dizeleri. 90'larda üniversitelerde olanlar ucuna yetişmiştir bu marşların, şiirlerin.
Ben de cenazeyi izlerken, ağlayarak, orada bulunanların da birbiri ardına öldürüleceklerini düşünerek "akın var güneşe akın, güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın"ı söyledim evde tv karşısında. Kızım artık kesin annem manyak diye bakıyor bana, ama çaktırmadan o da ağladı, o ayrı!:img-cray:
Ben önce dondum kaldım, sonrasında dayanamadım ağladım.
Cenazenin başında nöbet bekleyen gururlu, başı dik gençlere,Sinan'ın hiç göremediği oğluna,Taylan'ın babasına ağladım.
Ama en çok, reklam arası verildiğinde ekrana elen HEPSİ kızlarının lay lay lom havası için,ağızlarını yaya yaya konuşmaları için,üzerlerinde eğreti duran özentilikleri için,ülkemin gençliğinin geldiği vahim durum için ağladım.Ne büyük bir ironi,ne büyük bir tesadüftür bu!
Ama şimdi umutluyum; bir evde bunları seyreden bir anne ağlıyor,kızı da onunla beraber ağlıyor.Karanlıkta yanan 1 mum gibi Sheveğim.Olsun bu da yeter.Ne güzel aydınlatıyorsun...

zeyneps
26-10-07, 23:35
Gerçekten de Yasemin ben kazandım der gibi bakıyordu :icon_whis:hıh Yok bu sahneden daha fazla şey beklerdim o kadar şey yaşandı hiç bir duygu alamadım Yasemin'den :icon_whis

Hüseyin Abi seni görmek ne güzel yine harikaydınız emeklerinize ve yüreklerinize sağlık :img-in_lo

Ve herkese iyi geceler byebye

Shevek
26-10-07, 23:39
Taylan Özgür 1969 yilinin 23 eylul gunu istanbul universitesi ogrenci birliginin beyazit'taki kongresi sirasinda arkadan kursunlanarak olduruldü

Buradaki bir cok arkadasa hatirlatmak isterim ki olaylar 38 yil evve cereyan ediyor. Ben dogmadan 2 ay evvel :-D

Olaylarin gercekciliginden süphe edenler. Evet olaylar gercekci anlatiliyor. Bunu cok seviyorum. Gercekten de iki taraf da silahlaniyordu. Burada da gördük Deniz'de de silah vardi , Yasar'da da. Ayrica burada üniversitler basilarak nasil özgürlük olur falan diye kafadan konusan insanlar var ama bu insanlar o zamanin dünya konjuktürlerinden bi haberler. Tüm dünyada üniversite hareketlerinin doruk noktasinda oldugu yillardi 1968-70yillari.

Sanirim simdiki zaman hakkinda film yapilsa 20 yil sonra cocuklariniz baksa, ne diye millet bayraklari almis sokaklara dökülmüs dese siz kizardiniz degil mi. Iste o zamanin hareketlerine de ne diye böyle yapmislar demek su gün sacma gercekten. O günün sartlari öyle getirmis.

Ben ayrica örnegin cagin teknolojileri hakkinda da uyumlu olduklarini düsünüyorum. Almanya'yla sürekli karisan hatlarda telefon konusan Riza beyin "Telefonlarla bir gün kesilmeden konusabilecekmiyiz?" isyani. Eskiden yanlarinda calisan bayan ismini unuttum. Bakkali arattirin cagirirlar bes dakikada demesi (ki tabiki proleterlerin evinde telefon yoktu o yillarda) vs cagi güzel yansitiyor.

Bu arada izin verirseniz kendimi kutlamak istiyorum 29 Eylül tarihli yorumumda Yasemin ve Ahmet hakkinda yazdiklarim birebir cikti :-D
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=4934687#post4934687

Ayrica 19 Ekim tarihli yazimda da Necdet'in cizecegi yol hakkinda (gerci üniversite beklememistim ama kariyer degisimi kesin beklemistim)
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?p=5120399#post5120399 yorumlarim da yerini buldu..

Hmm gelelim gelecek bölüme. Ben diyorum ki bizim akilli Rüya Ahmet'in öz babasi oldugunu kendi cözecek. Kimse ona söylemeden.. Cünkü aptal bir kiz degil. Annesinin günlügünde Ahmet'i hemen tanidi. Sonra da Ahmet'e götürdü onu. Babasina vermedi.. Yani bunu cözme yolunda iyi adimlar atiyor. Ama aceleciler bunu hemen gelecek bölümde bekleyebilir. Ama belki 2-3 bölüm alabilir. Acele etmeyiniz..

Zaten burada bir teori üretilmişti vision bu konuda. 8,18,28,38.bölümlerde Yasot-Ahmet açısından önemli adımlar atıldı. Şimdi daha önce senaristin söylemiyle zaman atlamasından önce birşeylerin değişeceğini de duymuştuk. Bu arada demek ki 32+13, 45'te ya da o civarda YAR ailesi için tam kavuşma (bkz: tam ay tutulması gibi bir şey oldu bu da)yaşanabilir. Bir idamda ayrılmışlardı, bir idamda birleşecekler. Denizlerin idamında:icon_sorr Ya da idamdan hemen önce.
O günlere nasıl dayanacağız? O idamlara? Bugün Denizin hücredeki hali...Ağlaması ama dik durması. Acayip içe oturuyor bunlar.:icon_sorr

Bugünkü anlatım, siyasi olayların anlatımı bence de gerçekçiydi...Müsamere kıvamından çıkmıştı. Olayın kendisi zaten çok vurucuydu...Müzikler her zamanki gibi o zamanın havasını, duygusunu yansıttı. Emeği geçenlere tekrar teşekkürler.

çalıkuşu78
26-10-07, 23:45
çok güzel bir bölümdü.. soluksuz seyrettim bu sefer .. taylanın ölümü herkesin yüreğini dağladı.. sanki oradaymışım gibi hissettim.. taylanın en yakın arkadaşı sinan cemgilin ölümünden sonra cenazesinde annesinin bir konuşması olmuş köylülere.. onu bulursam buraya koyacağım.. idamları haklı görenlerin o yıllarda olayların neden olduğunu ve onların niçin toprağa düştüklerini anlarlar belki.. salt üniversite özerkliği için değildi o hareketler 68 li yıllarda tüm dünyayı saran sosyalist öğrenci hareketlerinin türkiyedeki yansımasıdır.. bu bir evrensel ayaklanmaydı.. demokrasi ve özgürlükler yanında sosyalizmi talep ediyorlardı.. o günlerin mücadelesi içinde kimi demokratik yoldan sosyalizme ulaşmak istedi kimileri de silahlı işçi köylü talebe hareketiyle ulaşmak istedi.. çok acı olaylar yaşandı.. devrmcilerin bu vatanı sevdikleri halkçı oldukları en iyisine varmak için çalıştıkları inkar edilemez... ama provakosyonlarla amacından sapan hareketler oldu..bu arada idamı haklı gören bir mesajı esefle okudum.. idam edilecek hiçbirşey yapmadı denizler.. darağacında üç fidan eğer bir insanın yüreğini parçalamıyorsa ona söylenecek hiçbir şey kalmamış demektir.. o hareketler sayesinde dünyada insan hakları diye bir kavram oluştu.. bugün bu dernekler varsa onların geçtikleri işkenceler ölümler sayesinde olmuştur..onlar boşuna ölmemiştir.. demoktratik ve çağdaş ülkelerde artık idam cezası kalktıysa bugün avrupa parlemontosu varsa bunda 1968 dünya gençliğinin büyük katkısı olmuştur..

nazım hikmetin
güneşe akın var akın
güneşi zaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın..

şiirinde bahsedilen güneşse günümüzdeki sınır tanımayan dünyanın heryerinde haksızlığa uğramış insanların haklarını savunan insan hakları derneklerini hatırlatıyor bana..

serkanmert
26-10-07, 23:49
Yaa offf Taylan öldüğünde benimde ağla ağla gözlerim çıktı valla.
Birde Taylan'ın babasının törendeki konuşmasında.
Bence o çocuk da çok iyi oynadı.
Vurulduğu andaki bakışları, hareketleri falan...
tek kelimeyle bittim :icon_sorr

Ayrıca itiraf edeyim Hatırla Sevgili diye tabir ettiğimiz ve kimsenin tepkisini çekmeden devam etmeye çalışan, bin senelik gerzek bir aşkla içimizi bayan ve asla Çemberimde Gül Oya kadar cesur olamamış bir diziden böylesine bir sahne beklemezdim.
Öylesine baymıştı ki beni Ahmet-Yasemin olayı, diziyi bırakma noktasına gelmiştim.
Açıkçası ben Taylan Özgür olayını göstermezler diyodum.
Valla takdir ettim helal olsun. Ve çok şaşırdım.

Ayrıca burdan Yaşar'cılara seslenmek istiyorum.
.....
söyleyecek şey bulamıyorum.
Bakalım giderek şiddete daha da eğilim gösteren ve faşist bir kimliğe bürünen Yaşar'ınızı nasıl savunacaksınız.
Çok efendi (!) çocuk ama....
Bak silahı aldı parasını hemen verdi şak die.
Valla bravo.

Zihnimi okumuşsun :img-yes:

işte tam da denizin bakış açısı, yani düşünmeden konuşan sadece karşı taraf olduğu için yargılayan denizin bakış açısı, evet yaşarın silahı var peki ya denizin yok mu?yanlış hatırlamıyorsam taylanın da vardı. dizide yaşar da deniz de harun da kampa gittiler. yaşar komando eğitimi aldı da deniz bale eğitimine mi gitti.neden insanlar göremiyor hala uçlarda yaşamanın tehlikeli olduğunu, ha faşist ha komunist.

sude-elvin
26-10-07, 23:49
sonunda oh cektigim ve hic bitmesini istemedigim bi son oldu ;)
(aslinda ben her hafta nolur bitmesin diye izliyorum)
bu bölümü güzelliginin yanisira rüya ve necdete sinirlenerek gecirdim.
bakalim bu is nasil tatliya baglanicak umarim ben kücük rüya ve necdetten daha fazla sogumadan olur bu.
eveeet bu bölümün oyuncusu benim icin yine tartismasiz cansel elcindi yeni sezon basladigindan beri daha bi mükemmel sanki...
deniz gezmisli sahneler yine cok güzel ve etkileyiciydi ilerleyen bölümlerde cok daha derinden vurucagi kesin. taylanin öldürüldügü sahneyi sinir krizi gecirerek izledim diyebilirim bizamanlar bunlarin gercekten yasandigini düsünmek inanilmaz...
gözyaslarimizi tutamadan izlicemiz bölümler yakin gibi görünüyor.

MMC
26-10-07, 23:51
Neden bu barışma içimi ısıtmadı benim :icon_sorr 20 bölümlük bekleyişin iki dakikalık bir sahneyle beni tatmin etmesi de imkansız aslında.Doya doya seyretmeliydim onları. Birde daha etkileyici bir sahne bekliyordum galiba.Hepimizin aklına kazınmış o Bristol sahnesi gibi mesela."Sen bana ne yaptın Yasemin? Beni ne hale getirdin" Birdaha okadar güzel sahnelerin olamaması ihtimali çok korkutuyor beni:icon_sorr.Umarım Yaseminin boş bakışlarıyla yüzeyselleşmez bu aşk.

vision
26-10-07, 23:52
"chp kurultayinda tam hasan fehmi gunes konusurken bir kadin kursuye dogru yurudu ve ‘tam bagimsizliktan’ soz etmekte olan gunes'e dogru bagirdi:
‘bagimsizlik ugruna olen taylan'in dosyasini neden sakladin? taylan'in katili nerede?’
gunes bir an durdu, o sirada genc kadini apar topar uzaklastirdilar.
kurultay'in tozu dumani arasinda genc kadinin feryadi anlasilamadi.
adi:
hale kiyici'ydi.
1968 hareketinin ilk faili mechul cinayetine kurban giden taylan ozgur'un ablasiydi.

taylan ozgur emekli bir binbasinin ogluydu. odtu ogrencisiydi. 1969 yilinin 23 eylul gunu istanbul universitesi ogrenci birliginin beyazit'taki kongresi sirasinda arkadan kursunlanarak oldurulmustu.

o yila kadar belli bir noktada tutulan siddet, vedat demircioglu ve taylan ozgur cinayetlerinden sonra birden dozunu artirmis ve 70'lerin basinda 12 mart'la sonuclanacak kanli perde boyle acilmisti.

peki bu perdeyi acan ve ulkeyi bir darbeye goturen kursunu kim, hangi amacla sikmisti?
bu soruyu yanitlayabilmek icin ozgur'un katilini bulmak gerekiyordu.

aslinda taylan ozgur'un katili olarak lisan cakici adli bir polis memuru yargilanmis, ancak kimi ogrencilerin ve taniklarin anlatimlari arasindaki celiskiler nedeniyle delil yetersizliginden beraat etmisti.
iste o gun bugundur, yani tam 31 yildir hale kiyici, kardesine kursun sikan ismin pesindeydi.

aradigi ipucunu, 1990 yilinda emekli yarbay talat turhan vermisti.
‘kontrgerilla uzmani’ sayilan turhan bir soyleside derin devlet’in eylemlerini anlatirken ozgur'un oldurulmesini ornek vermis ve soyle demisti:
‘1978'de hasan fehmi gunes'in icisleri bakani olmasinin ertesi gunu taylan ozgur'un dosyasini kendisine verdim.’

turhan'a gore bu dosyada ozgur'u bir polisin degil, bir ustegmenin oldurdugu yaziliydi. dosya, bakan'a verildiginde odada 3 kisi daha vardi: deniz baykal, ertugrul gunay ve ugur mumcu...

turhan bunlari anlattiktan sonra ozgur'un ablasi hale kiyici kendisine bu ustegmenin kim oldugunu sormus ve onun -1990 itibariyla- orduda ust duzeyde gorev yapan bir general oldugunu ogrenmisti. ancak turhan bu ismi aciklamaya yetkili olmadigini soyluyor, kiyici usteleyince de soyle diyordu:

‘olayi delillendirmek icisleri bakani'nin sorumlulugunda... ben hasan fehmi'yi de elestiremiyorum. cunku bu orgut, devlet icinde devlet... cozmeye siyasilerin gucu yetmiyor...’
(bkz: ergenekon)

hale kiyici, kardesinin katilini bulabilmek ugruna bu dosyanin pesine dustu; ancak 10 yil ugrasmasina ragmen bir sonuc alamadi.

sonunda dosya verildiginde odada bulundugu soylenen taniklardan ucunu; deniz baykal, hasan fehmi gunes ve ertugrul gunay'i birarada bulabilecegi bir yere, yani chp kurultayina gitmeye karar verdi ve aklindaki soruyu hasan fehmi gunes kursudeyken haykirdi.

ancak kritik soru, ‘tam bagimsizlik’ laflari arasinda yine yanitsiz kaldi.

kurultayda konustugum hale kiyici, bu duruma isyan ederken gozyaslarini tutamiyordu. kardesinin katillerini bilenlerin susmasina, 12 mart'ta kendilerine iskence yapan kimi isimlerin salonda ‘genel sekreterlik’ dusu kurmasina, ozgur'e kursun sikanlarin halen gorevde olmasina isyan ediyordu.

gunes'in, baykal'in, gunay'in ve turhan'in duruma mutlaka bir aciklama getireceklerini soyledim; tatmin olmadi.

‘n'olur ispanya ornegini inceleyin’ dedi ayrilirken;

‘... derin devletin icinden sosyal demokratlar cikti orada...’ "

can dündar

..........

08/Aralik/2006

Taylan Özgür için 20 cesur milletvekili bulundu

1968 kuşağının devrimci önderlerinden olan ve 1969 yılında Beyazıt Meydanı'nda herkesin gözü önünde öldürülen Taylan Özgür'ün katillerinin bulunarak olayın aydınlatılması için TBMM sonunda harekete geçti. SHP Milletvekili Mustafa Sayar, Meclis Araştırması için yapılacak başvuruya gerekli olan 20 imzayı tamamladı. Taylan Özgür cinayetiyle ilgili Meclis Araştırması istemini içeren önerge haftaya TBMM'ye sunulacak. Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde 37 yıldır kapalı olan dosya açılacak.

.........

Hürriyet.com.tr 13 Aralık 2006
’Taylan Özgür cinayeti’ için ortak önerge verildi

TBMM, 1969’da Beyazıt Meydanı’nda öldürülen ve 1968 hareketinin ilk faili meçhul cinayeti olarak tarihe geçen ODTÜ öğrencisi Taylan Özgür’ün dosyasını açmaya hazırlanıyor. Amasya Bağımsız Milletvekili Mustafa Sayar, bu konunun TBMM’de kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması için hazırladığı önergeyi, TBMM Başkanlığı’na verdi.
AKP’den Ertuğrul Yalçınbayır’ın yanısıra çoğunluğu CHP ve ANAVATAN’lı 20 milletvekilinin imzası ile verilen araştırma önergesi, Genel Kurul’da kabul edilirse, araştırma komisyonu kurulacak ve 37 yıllık faili meçhul cinayet dosyası yeniden açılacak. Komisyon en az 4 ay çalışarak bu konudaki iddiaları araştırıp, tavsiyelerde bulunacak.

odysseia
27-10-07, 00:15
Gerçekten güzel anlatıldı Taylan'ın ölümü. Bunca bölüm bekletmişler vuslatı. Keşke 1 bölüm daha bekleselerdi, keşke böyle bir lekeyi bir öpücüğün gölgesinde izlememiş olsaydık.. O dönemin dönüm noktasıydı bu cinayet. Belki sahneyi, şimdiye kadar çektikleri siyasi sahnelerden çok daha iyi çektiler, ama ben devamını hakkıyla üstesinden geleceklerinden endişeliyim. 8-18-28(:img-wink:)'in eline su dökemeyecek bir sahneyi, bölüm sonu olacak kadar iyi ve anlamlı bir olaya tercih etmeleri beni düşündürdü.
Ahmet'in yüce affı, Yasemin'in kıytırık yalvarışı, Rüya'nın psikolojisi, Necdet'in bitmeyen fedakarlıkları... Bunlar, hala fazlasıyla yoğunluğu olan konular..
Siyasi anlamda görebileceklerimiz açısından, beni umutlandırdı bu bölüm. Ama yine de çok fazla havaya girmeyelim derim ben. Hem baksanıza pek de lüzum yok, 60larda neler olup bittiğini gerçekten diziler sayesinde öğren-en(-emeyen)ler varmış. Nurhak, sana da bana da güneş doğmaz artık..(90larda çocuktum aslında)
Sözün bittiği yerdeyim..
Herkese iyi sohbetlerbye

merw
27-10-07, 00:16
Aa adamı vurdular yaw.:img-swoonNeden ki ya ne yaptı o adam yazık ahmet de ağlıyor ya.Özellikle güzidenin psikolojisi mahvoldu.vurulduğunu gördü.inanmıyorum ya.Gerçekten 60 lı yıllarda böyle mi oldu.Ne kadar saçma.Üniversite de hiyerarşi kurmak için mi giriliyor yoksa ii bir meslek sahibi olmak için mi şahsen ben anlamadım.insan böyle bir şey görse mahvolur.Hala inanamıyorum:img-fear

He bir de deniz gezmişi kurtarmak için bu yolda kan dökülmüşse gerçekten iiki asılmış.:img-fie:

iyi ki asıldı mı?

İYİ Kİ asıldı mı?

arkadaşım sen ne dediğinin farkında mısın?

25 yaşında bir gencin -ki, tek o değil...-, haksızca ve hunharca katledilmesine "İYİ Kİ" diyorsun, öyle mi?

bu ve bundan önce yazdığın mesajından açıkça anlaşılıyor ki yakın dönem türk tarihinden zerre kadar haberin yok. ama her açıdan karmaşık ve zor dönemleri ufacık bir görüntü parçasıyla bile yargılayabilecek kadar da yüzeysel düşünüyorsun. profilinde öğretmen olduğunu yazmışsın ama bir öğretmenin, gençleri eğitecek bir öğretmenin kendi tarihine bu kadar ilgisiz ve neden-sonuç ilişkilerini düşünmekte bu kadar başarısız olabileceğine inanmak istemiyorum. öğretmenliğin hayalindeki meslek olduğuna inanıyorum ve kendini geliştireceğini umut ediyorum.

o adam dediğin taylan özgür, ve tahminimce bihaber olduğun arkadaşları, denizler, mahir, sinan ve diğerleri; dediğin gibi hiyerarşi kurma amacında değillerdi. onlar, ülkelerinde demokrasiyi, özgürlüğü, eşitliği, gelişmişliği görmeyi hayal eden ve bunun için kendilerini tehlikeye atmaktan kaçınmayan, iyi eğitimli, iyi yetişmiş gençlerdi. sonunda hepsi değişik şekillerde, emperyalist güçlerin kuklaları tarafından bu hayattan alındılar ama onlar son nefeslerinde bile vatanlarından bahsedecek kadar cesur gençlerdi. kendilerini değil vatanlarını düşündüler önce. bu, tabi, 80 sonrasının başarıyla apolitikleştirilmiş gençlerinde görülmeyen bir özellik olduğu için yadırgadın belki. ama öyleydiler işte. ha, silahlanmaları doğru muydu dersen, hayır, kesinlikle değildi. ama manipüle edilen karşıt gençler durmadan silahlanıyordu, durmadan yukarıdan destekli olarak onların üzerine salınıyorlardı. çünkü denizlerin yapmak istedikleri bazı yüksek mevki sahiplerinin çıkarlarına dokunuyordu, bazıları da sırf örümcek kafalı oldukları için kabul edemiyordu..

bu konu çok uzun.. ve ben ne dersem az kalacak, üstelik o zamanlara göre düşünmeni de sağlayamayacağım.. bu yüzden sana bu konu hakkındaki kitapları okumanı öneririm. darağacında üç fidandan başlayabilirsin örneğin..

ayrıca, taylanın ilgiyi denizden uzaklaştırmak için kaçan grupta olduğu için vurulduğunu düşünüyorsun -ki gerçekte bu olay böyle olmamıştır, dizi için değiştirilmiş biraz tabi- ama tut ki taylan orada kaçarken değil de, başka herhangi bir mitingde vuruldu, ne farkeder? önemli olan bu işin arkasındakiler değil mi? vedat demircioğlu itü yurdunun penceresinden birini korurken mi atıldı? buzdağının su üstünde kalan kısmına değil, altında ne olduğuna bakmayı öğrenmemiz gerekiyor artık..

burada konu görüş farklılıkları değil, biri sağdan bakar, biri ortadan öbürü soldan, hiç farketmez. ama bir insanın öldürülmesi için "İYİ Kİ" demenin hiçbir şekilde açıklaması olamaz... bu aynı, yaptıklarıyla demokrasinin oyulmasını başlatan, bugün çektiğimiz ekonomik ve sosyolojik sorunların neredeyse tümünün ortaya çıkmasına meydan veren politikalara imza atan menderes için "iyi ki asılmış" demeye benzer.. yanlış yapmıştır belki ama bu şekilde bir ölümü haketmemiştir, değil mi?

geri kalan yorumlarımı daha sonra yaparım.
bu gece benim için sadece taylan vardı, bir de devrim.

akın var güneşe akın,
güneşi zaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın!

aşağıdakilere iyi sabahlar... bye

hekimoglu64
27-10-07, 00:56
herkese hayirli geceler yine süper bir bölümdü yaseminm bu bölümde her zaman oldugu gibi yine harikaydi ben acikcasi diziyi yasemin ve ahmetin aski icin izliyorum politik olaylara pek takmiyorum cünki herkesin görüsleri farklidir
sanirim bir yada iki hafta sonrada deniz gezmisin idam edildigi sahneler gelir cünki dizide yil atlamalari basliyor yanliz taylanin cenazesinde calan müzik süper ya bu arada deniz ve isik bence ileri zamanlarda arkadas olacaklar simdi kanli bicaklilar ama sonra bence arkadas olacaklar ve dizinin finali süperdi cok sükür yaseminim ahmetine kavustu.....

saygilar.....

hekimoglu64
27-10-07, 01:03
ya cok affedersiniz deniz ve yasar diyecektim deniz ve isik demisim ee normal gece gece bu kadar oluyor neyse hayirli geceler

saygilar....

NOT:adios rumelia ve merw arkadasim lütfen yorum yazarken politik konulara girmeden yorumlarinizi yapin cünki kurralara aykiri modlardan uyari gelebilir
sadece iyi niyetimden söylüyorum yanlis anlamayin haa birde dedgim gibi görsler farklidir herkese saygi duymak lazim neeyse benden bu kadarbye

saygilar....

badger
27-10-07, 01:14
Neden bu barışma içimi ısıtmadı benim :icon_sorr 20 bölümlük bekleyişin iki dakikalık bir sahneyle beni tatmin etmesi de imkansız aslında.Doya doya seyretmeliydim onları. Birde daha etkileyici bir sahne bekliyordum galiba.Hepimizin aklına kazınmış o Bristol sahnesi gibi mesela."Sen bana ne yaptın Yasemin? Beni ne hale getirdin" Birdaha okadar güzel sahnelerin olamaması ihtimali çok korkutuyor beni:icon_sorr.Umarım Yaseminin boş bakışlarıyla yüzeyselleşmez bu aşk.

Ahmetin Yasemine söylediği beni en etkileyen iki cümleden biridir bu..Diğeri de bana teşekkür etme aramıza mesafe koyuyorsun...

Evet yavan bir kavuşmaydı...Hatta abuk da diyebilirim..Sevdiğin en çok korktuğun şeyin tersini söylüyor ve sen orada sırıtarak duruyorsun..bknz:Hah!Dediğime geldin mi?ifadesi..Böyle bir şey duyduğunda sinirlerin allak bullak olur, bari sevincinden ağlasaydı..Ahmet de gözyaşlarını kurulayarak konuşsaydı ve öpseydi...Bir de ne o öpüşme...Yıllar sonra kavuştuğunda sevdiğini ööööyle mi öpersin????

Ahmetin iyi niyeti marifetiyle şakkk!diye barıştırdılar..bknz:seyirci not et!Kavuşturduk!..Benim U dönüşlü kavuşturma teorim doğru çıktı..:img-wink: Ama daha fazla ekşın bekler bu seyirci...Shevekçanın dediği gibi Tangoya saklamamız gerekiyor..

Rüyanın tepkisi..Doğaldır..Tam olarak gerçeklerin ne olduğunu bilmeden bu tepkileri vermesi doğal..yoksayıyor..mevcut sahip olduklarını korumaya çalışıyor...Yalnız yine Necdete sinirlendim..O vapurdan indikten sonra Ahmete nispetvari küstah bakışı...Allahım şu dizifilm karakterine akıl fikir ve insaniyet ver..:img-swoon :dito

Ama size demiştim Rüya resimden tanıyarak AHmete götürecek diye..Mörvüm itiraz etmiştin..Ahmet bile zor tanıdı kendini diye..
Çocukların algılaması sadedir...bknz:yalan olayını algılaması gibi...ben, buna güvenerek o fikrimi ifade etmiştim...Olay karşısına net ve tüm gerçekliğiyle sunulduğunda bir yetişkinden daha farklı ve çabuk görürler..Yetişkinlerin kafasında kırk tilki dolandığı için, detaylarla gerçeği kaçırırlar...

yalnız necdetin bu kadar çabuk üniversite olayına gireceğini tahmin etmemiştim...Tahminimde bulunmuştum bir anda ama şıpp!diye bu bölümde karşıma çıkınca ben de affaladım...
Bu arada Bravo!Güzideye...Aslında Necdet için pek dileyemeyeceğim kendisini ama..Erkeğini vezir eden, yücelten kadınlardanmış

Kim ne derse desin...Ahmetle Rüya beaberken çok tatlılar..ve Yasemin sonundaaa arkalarından mutlu ve hoş bir şekilde baktı..bknz:Allaha şükür..

Bu arada Allah razı olsun, aslında Yasemine dilemiştim, biri o da pedagog oldu, Ahmete Yaseminin Necdetten ayrılacağını söyledi..bknz:biz burada neyi dileyip yazarsak kurguda hoopp! tersini yapıyorlar..Aslında Ahmet, hemen affetmeli Yasemini cık!cık! deseydik buralarda..Tutup Yasemine istediğimiz affettirmeyi yaparlardı...Yaya!yaya! Kızlar!??!! Yeni strateji bu olmalı..:)

Yaseminin giydiği mor kıyafet pek hoştu..Hoşş zaten Ahmetle buluşmalara gitmeye başladığından beri şıklaştı, daha bakımlı oldu..O korkunç kıyafetlerden kurtuldu...bknz:oohh bee! Biri yanlızca yürürken el nasıl durur?? falan öğretsin..Çok itici ve yapay duruyor..

Selma pek yoktu..Gözlerim onu aradı..Çok az sahnesi vardı..Ayda Akselin..Aylayla olan sahneleri hariç onu öyle de böyle de severim..

Yasemine elmalı kekimden tatmayacak mısın? deyişi pek kibardı..Bizim odun inceliğindeki Yasot, bir de reddediyordu..otur işte orada çocuğunun babası sevdiğin adamla???:dito..Yok illa bir kalaslık olacak..

Aklıma geldikçe yazarım..Gençlere de değineceğim..Yanlız Yaşar ve Işık bana çok sıkıntı veriyor..onu diyemeden geçemeyeceğim..

Herkese iyi gecelerrrbye

blue&blue
27-10-07, 01:31
Hücreye konmak hiç işkence olur mu? Çekilenlerin yanında gül bahçesidir ermeç kardeş. Ve yine bir ayrıntı orası cezaevi değil polis karakolundaki hücre. Ama ermeç kardeş insanlar cezaevlerinde kaldıkları sürelerde hücre cezaları aldılar. Burada en çok koyan yalnızlıktır. Yoldaşların koğuştadır, sen hücrendesindir. Ya da daha da kötüsü tabutluk denilen küçücük hücrelerde... Yoldaşların aklı sende, seninki yoldaşlarda...

Hele bir de arkanda bir ölü bırakıp girdiysen hücreye... Duvarlar birer kama olup deler yüreğini! :icon_sorr
Öyle güzel işlendi ki o sahne, yaşamadım bilmiyorum o acıyı ama hissettim Deniz'in yüreğine defalarca batan kamayı...

hekimoglu64
27-10-07, 01:38
arkadaslar ben sunuda belirtip cikmak istedim dizide taylanin cenzasinde
bir devrimci diyorki bir devrimci kardesimiiz daha polis kusunuyla kahpece öldürülmüstür diyor ben buraya katilmiyorum cünki polis istemeden yapti yani kim kimi bilerek ölürürki ben búrda polise sanki tepki verildigini görüyorum

sevdamiz bir uzun bakis ey memleket ey soylu düs
ömrümüze girip oturdu kis
bir gül idim devrilmemis daha gün yüzü görmemis
örselenp kirilmamis oyy

ne bu sürgün ne bu gidis
ey memleket sevdali düs
katlimize ferman bu son gülüs

bir gül idim devrilmemis
daha gün yüzü görmemis
örselenip kirilmamis oyy

saygilar....

acemicadi_selim
27-10-07, 04:44
bence cok gusel bir bolumdu....
ahmet yaseminci diildim aslinda ama necdet yasemincide diildim anti yasemindim :icon_whis ama bu bolum yaseminide anladim cok gusel bi bolumdu ahmet yaseminci oldum ciktim
ztn guzide ve necdetide cok sewirem... yazik guzidemde ne bicim bi olaya sahit oldu:icon_sorr
isik ve yasar ciftini cok sewiorum yasarida sewiorum deniz ve defne ciftinide sewiorum ama yasara gicik davramiormu deni ahh iste o zaman anti deniz oluorum ama defneyle olan sahnelerine bayiliorum o ayri:img-blush
ruyayada yazik walla onada uzuluorum garibim okula gitmek istemio insanlara ne dicem baban kim derlerse dio yazik yhaa :(

neyse aklima geldikce yorum yaparim hadi bye

dizice
27-10-07, 04:53
Peh.

Ahmet-Yasemin bolumleri cok berbatti. Ama siyasi bolumler cok guzeldi ve uzun sure sonra ilk defa bana bir seyler hissettirdi bu dizi. Keske Ahmet'le Yasemin simdi birlesmeseydi. 25 bolum beklemisiz. Taylan'in vurulmasinin sokunu atlatmadan, hic bir seye sevinecek halim yoktu. Deniz'in teslim olma ve Taylan'in vurulma sahneleri beni perisan etti. Ahmet'le Yasemin'e hic aglamadim bu dizide; ama Taylan'a agladim, hem de ziril ziril. O cocuklarin hepsi oldurulecek, hapse atilacak, iskenceden gececek.

Ahmet-Yasermin sahnesi ise beni sinir etti. Yasemin yine aval aval gulumsuyor. Ben kadin, tepki ver, tepki. Ne kadar yavan bir sahneydi oyle. Boyle mi birlestiler yani? Peh. Ilk kez biraraya gelmeleri bile bundan kirk kere daha heyecanliydi. Ahmet de iki romantik lafa tavmis iste. DIyoruz basindan beri. Adami yumusatmak kolay. Yasemin zerre kadar caba gostermedi. Yasemin iki cift guzel laf edip, ozur dileyip yumusatmadi diye. Armut pis, agzima dus.

Sonucta, Yasemin de hakliydi kendine goreye getirdiler. Peki Ahmet Ruya;yi ogrendikten sonraki sacma hareketleri, tepkileri? Onlari hakli gosterecek ne var? Ahmet'in bilmedigi hic bir sey yoktu ki o defterde. Demek ki Ahmet, Yasemin beni gercekten sevmiyor diye dellenmis. Tek derdi, Yasemin'in ona asik olmasiymis. Onca sene yalanlarla kandirilmis olmasi degil. Bui nasil asksa, defter olmasa hic bir delili yok.

Ahmet'in Ruya'ya, yalan soylemek yanlis dedigi sahne cok guzeldi. Necdet olsa kesin, ikinci top dondurmayi alir, "Anneye soylemek yok ama, tamam mi?" derdi. Ben Guzide'nin Necdet''le ne yaptigini hala daha anlamadim; ama Superman'in bir universitesi kusur kalmisti. Simdi o da olur. Boylece, universitede olan olaylar simdi de Necdet'in gozunden anlatilir. Hem genclere akillar verir, siddete karsi durur. Okulun kahramani olur. Hayir en komigi, Ahmet'in onun hocasi olmasi olur. Ahmet zayiflari versin ona hep.

Orada Taylan'i olduren adam bilerek ve isteyerek yapti. Oldurmek istemedigin adamin tam oldurucu bolgelerine kirk ates silah sikmazsin. Ayagina bir kursun yeter. Yere yigilir zaten. Ama orada hedef oldurmek. Solculari her firsatta oldurmeye basladiklari yillar. Bu baslangici, 70'ler daha kotu. Istanbul Universitesi'ndeki sahne guzel cekilmisti; ama yine de boyle bir CGO sahnesini hatirliyorum. Orada cok daha iyiydi; hem de cok daha az oyuncuyla.

Ayla'nin sendikaci cocuga nasil goz suzdugunu bilmem farkettiniz mi?

Anladik ki, senaryo, ozur ozurlu. Hem suclu, hem guclu konsepti uzerine calisiyorlar. Hayir, Yasemin kor alevlerde yurusun demedik. Ozur dilesin, af dilesin dedik. Ozellikle o mahkeme esnasindaki zirvaliklari icin. Ne geregi var ki? Degil mi? En azindan Necdet, bedelini Ruya'dan ayrilarak biraz olsun odeyecek. Yasemin, ooo, Ahmet'e ve hayalindeki hayata kavusuyor.

Ahmet ne saniyordu ki? Gercekler ortaya cikmis. Yasemin'le Necdet'in evliligi bastan beri yalan. Ruya gerck babasini ogrendi, ogrenecek. Yasemin'le Necdet'in sahte evliliklerine devam edecklerini mi dusunuyordu? Yani Ahmet'te de hic akil yok bazen. Yine matematik hesabi yapamayan Ahmet'i getirdiler basimiza.

spdr
27-10-07, 05:06
cuma akşamı gitmem gereken bir gezi iptal olduğu için izleyebildim hs yi..
vee..iyi ki gitmemişim dedim..
bu bölüm kimseye kızamadım...
o kadar yoğun bir bölüm oldu kii..
taylanın vurulma sahnesi ahmetin çığlıkları ve ağlayışlarıyla birlikte içime oturdu...hangi görüşten,ne uğruna olursa olsun...o yaşta bir delikanlıı..:icon_sorr
ilk defa bir dizi izlerken ağladım,kendini tutmak ne mümkün!o yaşta bir genç..öğrenci evinden'geri dönmemek var,çocuğunun adını taylan koy'diyip çıkıyorr..ve bir öğrenci öldürülüyor...

üniversitedeki koşuşmalar,kovalamacalar..gerçekten çok iyiydi...
----
aslında pek yorum yapmak istemiyorum bu bölüm hakkında..
eklenecek bir şey yok zira...
ama badger,yaşar ışık ikilisi beni de çok sıkıyor..
o sahnelerde özellikle yaşarın tutukluğu,donukluğu..ve ışıkk...
kesinlikle çok zorlama oldu bu ilişki..
üstelik,ben yaşarı çook çok farklı biri olarak hayal etmişken..dizi yapımcıları başlarda yaşarı o dönemin aklı başında genci olarak tasvir etmişken...onu bu şekilde görmek yerine keşke dizide yaşar diye bir karakter olmasaydı diye düşündüm...
üstelik,yapımcıların yaşarı diziye ılımlı sağ grup insanı olarak koyduğunu düşünmüştüm hep...ama yaşarın silahlanma sahnesinden sonraa..bilemiyorum..
yani ülkücü grupta da sol grupta da silahlanmalar olmuş zaten ona itirazım yok(gerçekliğine itirazım yok yani..)..önce o başlattı bu başlattı diye kısır bir döngüye girmek amacım da yok...ama yaşarı bu şekilde göstermeye başlamalarından hiç hoşlanmadım..başkaları aynen o şekilde davranmış olabilir..gerçek bu,denilebilir...ama hani bize anlatılan farklı,özel bir insandı??deniz de,başkaları da silahlandılar..ama yaşar neden bu kadar antipatik,itici olmak zorundaydı..bilemiyorum....
---
ahmet yasemin sahnelerine gelincee.
sonunda mutlu oldum muu..evet oldum.
ve o öpücükle ben de bir şey hissedemedim malesef..
ama o kadar güzel detaylar vardı kii...
yasemin sonunda rüyayla ahmete baktı...hep istediğimiz gibi...
selma,oğlunun yasemin de gelince tamamlanan ailesine sevinçlee...anne gibi baktı....
ahmet(aslında biz de),yasemini rüyaya sarılıp ağlarken..tam da çocuğuna bağlı bir anne gibi gördü(k)...
ahmetle yasemini konuşmadan anlaşırken gördük...
yaseminin niye böyle soğuk duruyor dediğimiz kısımlardaki hislerini gördük ahmetle beraber..özellikle nişan gecesi için yazdıklarını...
(arwen,anlaşılan sen günlük tutarken nilgün hanım da boş durmamış..)
rüya babam da babam diye tutturup necdetle yatmak istediğinde (her ne kadar beceriksizce koşsa da)ağlayıp kendini sokaklara atan yasemini gördük...

bu bölüm necdet de kızdırmadı beni hiç..
rüya-necdet sahnesi de..bkz:akıl-mantık çerçevesi içinde yazılmış hiçbir sahneye itirazım yokk...
----
ben de dizininin taylanın ölümüyle bitirilmesinin de yerinde olacağı kanaatindeydim..
ama söylediğim gibi, o kadar yoğun..dolu dolu bir bölüm oldu kii..hiçbir şeyden şikayetim yok..

günaydıınlar efendiimbye
----
yorum yapmak istemiyorum diyip giriş yapmışım..onu farkettim..ama napıyım,gecenin doluluğunu atmam gerekiyor üstümden forumcanlarım:img-in_lo
----
polis editi:ordaki polis elbette kasıtlı olarak sıktı silahını..amaç belli..polistir,devlet memurudur ...kötü laf edilmez ardından,kötü iş yapmaz demek hayalperestlik olur..öğrencileri,sorguladıkları insanları eziyetle öldürüp..ardından sandalyeden düştü öldü diye ifade veren(ki işin asıl garip yanı bu şekilde tekerrür etmiş olayların çoğunda polislerin sorgulamadan bu ifadenin kabulüyle yırtmalarıdırr..)polisler de var,gerektiği zaman kendini ethlikeye atan,yapılan haksızlıklara karşı çıkanlar da:good:

saprofit_g_22
27-10-07, 05:35
selamlar herkese...

Ben de simdi bitirdim bolumu!

Genel olarak bence kaliteli bir bolumdu... Carpik/curpuk, boluk/porcuk islenmiyor en azindan diger diziler gibi!

Diger nerdeyse tum diziformcu'larin dedigi gibi, Ahmet-Yasemin kavusma/barisma resitali bence cok basit kaldi. Biraz daha duygusal, biraz daha etkileyici, icimizi isitan, oturdugumuz yerde, izlerken midemizde kelebekler ucusturan bir sahne olmaliydi o sahne... Oyle bit sahne olmaliydiki, degmeliydi bizim sabrimiza, onlarin da kavusmasina... Cok indirgendi sanki! O kadar suredir beklenmis, bide Ahmet defteri de okudu artik... Siddetli bir kavusma gerceklesebilirdi... Sanki, Ahmet, Yasemin'in hatira defterinin hatrina optu kizi! Ahmet degil aslinda mevzu... Yasemin'in oradaki tavri... Samimiyetsiz bir gulumseme ile dondu kaldi Ahmet'inin karsisinda... Dusunuyorum da, ayni durum benim basima gelse, yani kendimi yasemin yerine koyuyorum da... ben o kadar soguk duramazdim canim! ya aglardim, ya da sevincimden sarilirdim hemen!! Neyse... belki bu kadar elestiriyi takip ederlerse, gelecek bolumun basinda harikalar yaratabilirler... :happy0064 umiiiit ediyorummm!!

Selma'yi az gordum...ben severim selma abla'yi...
Isik ve Yasar benim favorimdi, ama artik eskisi gibi degil maalesef... nedendir bilemiyorum!

Ruya'nin da artik psikoloji sorunlarindan daraldim! :img-cool2 babacigiiim, babammm diye konusmalari felan!! Uzuluyorum Ahmet'e.. Nasil solicekler kiza?? Ya tabiki bu durum hic te kolay degil gercekten! Anlayabiliyorum fakat herseyi tadinda biraksinlar... Hem guzel bir cekirdek aile tablosu olusturuyorlar!! :good::good:

Taylan sahneleri superdi! Gecen hafta Sevket amca'nin olumu, bu hafta Taylan'in olumu ve yasanan gerginlikler... Bu dizi aksiyonu ve duyguyu guzel yansitiyor! Tebrik ediyorum! Gozlerim yasardi gercekten... Gencleri oyle gorunce, benim de simdi degilde, o devirlerde universite okuyabilecegim ve basimdan ayni vaziyetlerin gecebilecegi olasiligi geldi aklima... Zor ve cok zor zamanlarmis... simdi anlamiyoruz belki ama...

Dizinin gidisatinin hat safhada olmasi temennimdir... bye

bella
27-10-07, 06:09
Selam çanlar dünkü bölüm tam anlamıyla süpperdi.İkide bir Necdet'e laf sokuşturdum.

Öhöm öhöm Rüya kabullenemedi Necdet'in babası olmadığını.Necdetten uzaklaştırsın biri şu kızı yoksa hiiç kabullenmiyecek.Bir 7 yıl daha beklicez ozmnda aşk çürüyecek.

Taylan'ın vurulması,Deniz Gezmiş'in yakalanması beni çok üzdü yani.Bağırıom bağırom sesimi duymuyorlar.Deniiz bırak bu işleri bak daha genceciksin.Ahmet çok duyarlıydı.Millet koşuyo Güzide yürüyor.Ben olsam lan noluyo derip koşarım valla.

Rüya seni bu bölümde çok kınadım kızım.Necdet'e koşma Rüyacım.Hani soruyodun ya babamı sorarsam ne dicem söliim yivrum.A de bakiyim AAA bide H de HHH şimdi bide M de MMM bide E de EEE son olarak T de TTT oku bakiiim AHMET oku bakiiim AHMETTT
nasıl Rüya kavradın dimi.

Babannem bizdeyidi dün şikayetlerimi bildirdim.Yaseminle Ahmetin arasından çekilsin Necdet dedim.O patlakgöz mü? dedi.Sinirlendiğimde Necdete patlak göz dedim durdum.

Dönelim biz aşıklara artık mutlu aile tablosu görmeye jet hızıyla yaklaşıyoruz.Son sahne neydi öyle.Bayıldım ya.Çanlarım benim Ahmedim Yaseminim artık düğününüze davet edersiniz beni.

Aylada o Salimin yanındaki çocuğu resmen gözleriylen yedi.O çocuğun adı Hüseyindi dimi.Hüseyin İnan olmasın.Ayla karalar bağlamasın.

Aklıma bişii geldi söliim hani Deniz Gezmiş filan Sivas'ta yakalandı ya.Artık çekimede gelirler buraya.Yuppi....Ahmetle Yaseminide getirin.Manane manane.Patlakgözü getirmeyin ama.

Not:Rüya hatıra defteri için saol.

hekimoglu64
27-10-07, 07:36
Selam çanlar dünkü bölüm tam anlamıyla süpperdi.İkide bir Necdet'e laf sokuşturdum.

Öhöm öhöm Rüya kabullenemedi Necdet'in babası olmadığını.Necdetten uzaklaştırsın biri şu kızı yoksa hiiç kabullenmiyecek.Bir 7 yıl daha beklicez ozmnda aşk çürüyecek.

Taylan'ın vurulması,Deniz Gezmiş'in yakalanması beni çok üzdü yani.Bağırıom bağırom sesimi duymuyorlar.Deniiz bırak bu işleri bak daha genceciksin.Ahmet çok duyarlıydı.Millet koşuyo Güzide yürüyor.Ben olsam lan noluyo derip koşarım valla.

Rüya seni bu bölümde çok kınadım kızım.Necdet'e koşma Rüyacım.Hani soruyodun ya babamı sorarsam ne dicem söliim yivrum.A de bakiyim AAA bide H de HHH şimdi bide M de MMM bide E de EEE son olarak T de TTT oku bakiiim AHMET oku bakiiim AHMETTT
nasıl Rüya kavradın dimi.

Babannem bizdeyidi dün şikayetlerimi bildirdim.Yaseminle Ahmetin arasından çekilsin Necdet dedim.O patlakgöz mü? dedi.Sinirlendiğimde Necdete patlak göz dedim durdum.

Dönelim biz aşıklara artık mutlu aile tablosu görmeye jet hızıyla yaklaşıyoruz.Son sahne neydi öyle.Bayıldım ya.Çanlarım benim Ahmedim Yaseminim artık düğününüze davet edersiniz beni.

Aylada o Salimin yanındaki çocuğu resmen gözleriylen yedi.O çocuğun adı Hüseyindi dimi.Hüseyin İnan olmasın.Ayla karalar bağlamasın.

Aklıma bişii geldi söliim hani Deniz Gezmiş filan Sivas'ta yakalandı ya.Artık çekimede gelirler buraya.Yuppi....Ahmetle Yaseminide getirin.Manane manane.Patlakgözü getirmeyin ama.

Not:Rüya hatıra defteri için saol.

herkese hayirli günler günaydinlar arkadasim senin yorumuna saygi duyuyorum
lütfen sendende biraz saygi bekliyorum arkadasim, cünki necdet karakterine sanki hakaret ediyorsun o adamin gözleri büyük diye kimse böyle yorum yapma hakkina sahip degil bence bu resmen saygisizliktir ve en önemlisi necdet hayranlari bu yoruma tepki vvereceklerdir mesela bende ahmet karakterini begenmiyorum ama sevenlerine sygim oldugu icin hakkinda ile geri konusmuyorum yorum yapmiyorum

arkadasim beni yanlis anlama sakin sadece necdet hayranlari bu yoruma sinir olabilirler diye böyle bir sey yazdim

saygilar.....

ehlocan
27-10-07, 07:41
Arkadaşlar lütfen bazı konularda daha dikkatli olalım..Biliyorsunuz daha önce sık sık oyuncu / karakter karşılaştırmaları , karakterlere takılan lakaplardan dolayı gerginlikler yaşandı o sebeple mesajlarınızdaki usluba dikkat etmenizi özellikle hatırlatıyorum..

Sevgiler
Ehlocan

hekimoglu64
27-10-07, 07:42
dünkü böüme gelince süperdi ama ben dünkü bölümden malesef bu kez pek
etkilenmedim beni etkileyici bir sahnesi yoktu oysa diger bölümlerde cok etkilenirdim mesela gecen hafta ahmetin babasinin öldügü sahnede bir bay olarak bende göz yaslarimi tutamadim cok gercekciydi ve git gide