Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-21

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

.:princesse:.
28-10-07, 14:37
walla ahmeti sewermi sewmezmi bilemiycem..
ama sanırım teo nun kardeşi rolunde olucakmış..

Pimolisa
28-10-07, 14:40
walla ahmeti sewermi sewmezmi bilemiycem..
ama sanırım teo nun kardeşi rolunde olucakmış..

Zaten bir sitede öyle okumuştum emin değilim...Kulaktan dolma bir bilgi...Aman polemik olmasında:img-icecr
--------------
Bu arada haberler kısmında kaçtır kötü haber okuyorum, taylanın ablası isyan etmiş, hatırla sevgilinin hatırlamadıkları, mantık hataları:img-cool2

arese
28-10-07, 14:40
Yav canlar ahmet''e musallat olmaz hem ahmet'in yasemin var ahmet bu saaten sonra gidipte bir başkasına aşk olursa çok sacma olur 7 yıldır olmadı karşısında ayla vardı onu seven ona bile bakmadı bu saaten sonra olmaz sanmıyorum yasemin'nin dışında kimse onu kesmez yasemin'den başkasın gördügüm var allah aşkına ahmet'in hele bu hafta ki son sahne den sonra olacak işmi bu yunanlı'nın ahmet'le bir ilgisi olmaz sanmıyorum

badger
28-10-07, 14:43
Dün gece tam ekleyecektim ki..forum gitmişiti..Herkese merhaba! yeniden:

Gomarcussss! Sağlığa, iyiliğe, dostluğa..Forumçanlığa!!bknz:Bu akşam bol bol kadeh tokuşturmaktan bu söz kulağımda çınlıyor..Burada Gürcü dostlarımızla bir akşam yemeği yedik de..Bundan daha iyi bir akşam Aşeylekbas bknz:olmaz Gürcüce..Bu ara bizim oğlanın en favori Gürcüce kelimesi..:img-hyste

Yazmışsınız başlayalım yorumlarımı aktarmaya...:img-wink:
bence bu bölümdeki en büyük çuvallama pedagogda oldu-necdet'in babası olmadığının söylenmesi gibi çok çok çok önemli ve kritik bir konudaki fikrini, meğer rüya'yı bir kere bile görmeden vermiş!!!!!!!!! pes diyorum-acaba senaristler gerçek bir pedagoga hiç danışmadı mı? danıştıysa daha da büyük pes-necdet'le yasemin ona gidip konuyu açtıklarında pedagogun söyleyeceği ilk şey, "önce bir rüya'yı göreyim" olmalıydı-rüya ile defalarca konuşup, onu çok iyi tamıdıktan sonra da, ona bu gerçeği nasıl söylemeleri gerektiğine karar verecekti-yani rüya'nın karakterine göre verilmesi gereken bir karar bu-nasıl bir pedagogsa, kızı hiç görmeden, "iyi söyleyin" deyiverdi-tkrar "pes" diyorum-korkunç bir hata-
sonrasında işler karışıp rüya'yı görünce de "bir resim çizsin de bakayım" diye, en basit yolu seçti onunla sohbet etmek yerine-hadi diyelim resim çizdirmek de iyi bir yöntemdir-tabii resmi yorumlayabiliyorsan... oturduğum yerde ben, rüya'nın annesinin elini tutmadığını çizdiği resme bakınca, annesine kızgın olduğunu anladım-bu öyle açıktı ki-ama pedagog tuttu, "sizi kaybetme endişesi yok, o yüzden elinizi tutmamış resimde" dedi-bravo yani uzmanlığına-ve sonra bir baktık, benim tahminim doğruymuş-rüya ahmet'e, "annem bana yalan söyledi" dedi-yani anladık ki, evet elini tutmadan çizmesinin sebebi belliydi: rüya annesine "ncdet senin baban değil" dediği için kızmıştı-bunubile anlamadı pedagog-bir de size de öyle geliyor mu bilmiyorum ama, yasemin'in kızıyla ilişkisi çok yüzeysel-hiç onu seviyor duygusunu veremiyor-necdet çok iyi veriyor oysa-ahmet de... ama yasemin çok mesafeli ve sanki bir arkadaşının kızına geçici olarak bakıyormuş gibi davranıyor-zaten kızın annesiyle hiçbir bağı yok gibi-necdet'e çok daha bağlı-yasemin onun kalbinde "vazgeçilemez bir anne" figürü hiç oluşturamamış-ahmet'e aşkından başka hiçbir şey önemli değil aslında onun için-öyle görünüyor ki, kızı bile... zaten deniz ölümle pençeleşirken de ahmet'i yazıyordu günlüğüne-
ama pedagog kısmı çok korkunç hatalarla dolu gerçekten-kızı hiç görmeden, tanımadan böyle kritik bir gerçeği "söyleyin" demesi bir uzmanın, korkunçötesi bir hata-

Rüyayla Dr.Sibelin konuşmamış olduğunu sanmıyorum..Çünkü önceki bölümde Ahmete doktor, Rüya sizin eve gelmekten ve sizinle vakit geçirmekten hoşlanıyor diye Ahmete aktarmıştı..Yani Rüyayla görüşüyordu pedagog...

Bu resim konusundaki yorumuna katılıyorum..Rüya, annesine kızdığı için elinden tutmuyordu..Evin içine evet koruma altına aldı ama durumu yoksayıyor...Bütün bu yoksaymalarına rağmen, aklından da bunu bir yere oturtmaya çalıştığı da bir gerçek sorular soruyor..Anneye kızmasına rağmen onun eşyalarını bir şeylere cvp bulmak için karıştırıyor...Günlüğü annesinin itirazına rağmen gidip alması bu sorulara kendince cvp araması..Bir yandan da Ahmete annesi için yalancı demesi...diğer bir durum..Rüya, sorularına kendince cvp arıyor ve değerlendiriyor...ve bu cevabı da kendi bulacak...:img-yes:

hele ki Ahmetin babası olduğunu öğrendikten sonra...annesine ve necdete neden benden sakladınız?..Ahmet babam olduğunu ne zaman öğrendi? vb.sorulardan sonra...yasemine daha büyük tavır alması kaçınılmaz..ve kanaatimce Rüya Ahmetin yanına geçerek bu sefer Yasemine karşı bir cephe bile yapabilir... Çünkü her nekadar bu ötürükten kavuşma sahnesi yapılsa da ben gerçekler üzerinde konuşuyorum..bknz:olan bitenler yenilir yutulurcinsten değil!...

Aylar önce işler şuankiden çok farklıyken, diğer sitelerden birinde ilerki bölümlerle ilgili bazı bilgiler okumuştum ama inanmamıştım. Fakat bu bölümden sonra doğru olma ihtimali oldukça yüksek.

Öncelikle Rüya gerçeğinin ortaya çıkacağını sonra ailelerin işin içine gireceğini ve Şevketin kalp krizi geçireceğini okumuştum. Ayla'nın doktorluk yapmak için Anadoluya gideceğini de söylemişti bu kişi. Sivas'a gidecek yaralı olan Yusuf Aslan'ı tedavi edecek demişti. Malesef buraya kadar herşey tuttu.Malesef diyorum çünkü aynı kişi Ahmet'in önümüzdeki günlerde hapse gireceğini söylemişti.En kötüsüde bu zor günlerde Yasemin'e yine Necdet yardımcı olacakmış.Neyseki bu sefer yanında Güzide de olacakmış.

Bilmiyorum yazmakla doğru mu yaptım? Şevketin kalp krizi geçirdiği günden beri sürekli bunu düşünüyorum. Eğer doğru değilse boşuna üzülmüş olacağız ya da doğruysa Ahmet'i yine zor günlerin beklediğini şimdiden bilmemizin bize ne faydası olacak?

Belki de sizlerde okumuş aranızda tartımışsınızdır bunları.Ben burda yeniyim neticede.

Ziverbey Köşkünü..Bir kısmını duymuşsunuzdur..Özellikle 71 muhtırasına kadar olan süreçte..solculara karşı yürütülen bir nevi cadı avının önemli ayaklarından biridir...Bunun mutlaka anlatılması ve sahnelenmesi gereken bir konu olduğunu geçtiğimiz yaz, burada çanlar ile konuşmuştuk..Buraya vakti zamanında bir çok sol görüşlü olduğu kendilerince tespit edilen aydınlar, öğretim görevlileri, gazeteciler bkn:İlhan Selçukun ünlü akrostişi..bu köşkte işkence, hapis ve bir takım sorgulamalara maruz kaldı..tabii dizi karakterlerimizin bunu çektiğini görmek hoş bir durumdeğil..Ama SeviminMehmetin ve Ahmetin bu durumdan etkileneceğini ve o meşhum köşkün ziyaretçilerinden biri olacağını düşünmüştük..Bu bölümden sonra bu ziyaretçinin Ahmet olacağını düşünüyorum..Çünkü Rektör, O.Aldıkaçtıyla olan affetme konusundaki konuşması ve Denizin tutuklama sahnesinde bu şekilde solcu öğretim görevlisi olarak damga yemesi kaçınılmaz gibi görünüyor..Ahmet, Ziverbey tutuklusu olabilir..

Bu bölümde siyasetin ve okuldaki olayların..konuşmayla geçiştirme sahneleri ve gazete manşetleriyle verilmemesinepek sevindim..ve bundan sonra bu sahnelerin bu şekilde işlenmesini istiyorum..Ahmetin deli divane aşık adam modundan kurtarılıp...asıl kimliği olan öğretim görevlisi kimliğiyle gelişen olaylarda bir nevi üst bakış olarak alınması konusundaki telkinlerimizin işe yaramasına sevindim...:good::img-yes:

ayrıca aklıma gelmişken aylaya bence kısmet doğdu hani sevimlerin yanına geldi ya gazeteye orada işte anadoluya gitmesi için çağrılmıstı ayla karsısındakı adam konusurken bırbırlerıne bakıyorlardı :):) ben böyle düşündüm bence ayla onu o da aylayı sevicek gibi geliyor...o zman da kimi şeyler düzelmiş olur...bir sorun da kalkar aaradan ama ahmet hapse girerse:( hersey yoluna gırerse ahmet ruya yasemın mutlu hayat sürer...

Hüseyin de kim???Salimin arkadaşından bahsediyorsanız..O Necmettin Giritlioğlu...Ayla onunla mı aşk yaşayacak hiç sanmıyorum...

Aylayı biz de tüyoları okumadan kronolojiye bakarak..Doğuda çıkan kızamık salgınında görevli doktor atamıştık...bknz:bu da Necdet üniversite tahminime benzemişşşş..:)

Olma mıııı?Elbet olur çok da güzel olur. Gerçi biz forumçanlar ahmetin acı çekmesine daha ne kadar dayanırız bilemiyorum ama ötürükten nedenlerle acı çekeceğine bize gerçekleri yaşanan şeyleri anlatırken acı çeksin daha mantıklı. İnsanların yalan dolan içinde "garip bir şekilde mutlu olduklarını" görmektense bunları izlemeyi tercih ederim. Bütün yaz söyledik ayrı kalacaksa bile yeşilçam klişeleriyle, yanlış anlaşılmalarla deil de böyle anlamlı nedenlerle ayrı kalsınlar. Bu tür ayrılığa kimsenin itirazı olmaz eminim.

Yaseminle birleşmeleri ne kadar tatmin etmese de..Ahmetle yaseminin beraber olduğunu görmek..Necdetle yaşadıkları o sahte gariplikten daha iyi olduğunu düşünüyorum..:img-yes:

Zaten şu konu kapansa da dönemin diğer asıl önemli hikayelerine baksak???..bknz:önceden de dediğimiz gibi..Bunların itişip kakışmasındansa...onların omuz omuza bu zorlu dönemine kadar atlatabileceklerini izlemek istiyoruz demiştik..ve bunu duyun!:img-yes:
Her bölüme 5-10 dakikada aşk meşk atarsanız..Herkes(!) seyreder eski reyting oranlarında...:icon_whis

gülmisal
28-10-07, 14:44
Evet 1 fransız,1 türk 1 de yunan...:img-icecr
Gittikçe genişliyor medeniyetlerimiz...
Tabi bilgi ne kadar doğru bilemiyorum belki de sevmeyecektir[öyle olmasını diliyorum]:img-cool2

1 Türk mü? Aylanın naif duygularını nasıl da unuttun?.....:)

Teonun kardeşi.. ise...Valla Pimolisa sen yanlış duymuşsundur..O Ahmete değil Necdete aşık olacaktır.. Bknz:Güzide dışarıda kalacak..:good:

zeyneps
28-10-07, 14:45
Merhaba çanlar :img-in_lo

Yunanlı kız haberi bana pek inandırıcı gelmiyor gözümle görmeden inanmam bu arada bence Teo'yla ilgilidir o kız mesela Lale kıskançlığından Teo'ya aşık olduğunu farkeder filan ama Ahmet yok canım bir insanı bu kadar da çok kimse sevemez diyeceğim bir dizide ama Ahmet bu :img-blush:img-in_lo O da seviyor bu da seviyor seni seviyor herkes seviyor :img-blush

arese
28-10-07, 14:51
Her gün bir haber çıkıyo mesla rüya'nın sevgilsini ilerki dönemlerde canlandırlacagı söylenen özgür özbek var eger dogruysa bu haber rüya büyüecekte onu ilkiskisin izliyecegiz ilşkisi konusunda annesine cekmesin yoksa çoçuk yandı:img-hyste ama Ahmet çok güzel tavsiylerde bulunabilir nede olsa aşk adamı :)

bilmelmuhtem
28-10-07, 14:54
basından haberlerde neler var öyle ya!
bence taylan özgürün ablası sevinmeli ki böyle bir konu yeniden gündeme geldi bir çok kişinin dikkatini çekti.
ben ilk defa duydum taylan özgür adını ve dizi biter bitmez hemen arastırmaya kostum tanıdıklarıma sordum.. ve o gece burada bir çok arkadasım benım gıbı onu arastırıyordu bulduklarını paylasıyordu.
doğu p. hakkındakı yazıysa tamamıyla carpıtma bence dizide onlardan yana pek olumsuz bırsey gormedım ben ama ısrarla deniz gezmısle dogu p. arasında bır yakınlıgın oldugundan bahsetmiş yazıda birileri kendıne can sımıdı arıyor sanırım..!

dark_sign
28-10-07, 14:55
Bence Yunanlı kız, eğer Teo'nun kardeşiyse ve birine aşık olacaksa, Necdete aşık olur diye düşünüyorum..Çünki Ahmet'i zaten çok fazla görmek kdnuşmak vs. fırsatı bulamaz ve zaten Ahmet üzerinde kurulan iki önemli kurgu var diye düşyünüyorum.Birincisi Yaseminle tekrar barışmaları, Rüyayla ve Yaseminle tam bir aile oluşturma çabaları ve ikincisi de dönemin siyasi olayları ve Ahmetin duruşunu göz önüne alınca tahmin ettiğimiz hapse girmesi ve bununla gelişen olaylar..
Yunanlı kızın aşkı bu iki durum yaşanırken gereksiz bir ayrıntı olarak kalır bence, fazla olur..Eğer birine aşık olacaksa olsa olsa necdete aşık olur diye düşünüyorum..

Eğer o kız Teonun kardeşi değil de yakını tanıdığı falansa, Lale'nin kıskançlık duygularını aktif hale geçirip sonunda Teo'ya karşı hislerini farketmesini sağlayacak kişi olabilir..

Ben kesinlikle ikincisini tercih ederim, necdete ya da ahmete yeni aşklar gerekmiyo bence..Teo ve Lale arasındaki o olayları izlemek daha zevkli ve yeni olacak..:img-wink:

arese
28-10-07, 14:56
Bende diğer bir hs sitesinde duymuştum CAZgırlar dikkat; sitede dediğine göre yunanlı kız Ahmet'i sevecekmiş:img-cool2[Tabi doğruluğunu bilemiyorum]
Anamm:icon_sorr
Şimdi birde bu yunanlı kızı başımıza musallat ettiler.

Ahmet'i sevecekse sevsin Ahmet sevilmiyecek bir degil:) Yasemin'nin dedigi gibi seni sevmek çok kolay ama Ahmet sevmesin ben yasemin'e ne kadar kızsam da Ahmet'in yanında ondan başkasın yakıştıramıyorum yani düşünemiyorum ne yapayım göz alışkanlıgı:)

gülmisal
28-10-07, 14:56
Merhaba çanlar :img-in_lo

Yunanlı kız haberi bana pek inandırıcı gelmiyor gözümle görmeden inanmam bu arada bence Teo'yla ilgilidir o kız mesela Lale kıskançlığından Teo'ya aşık olduğunu farkeder filan ama Ahmet yok canım bir insanı bu kadar da çok kimse sevemez diyeceğim bir dizide ama Ahmet bu :img-blush:img-in_lo O da seviyor bu da seviyor seni seviyor herkes seviyor :img-blush

Necdete aşık olur... diyorum nasıl olsa Nilgün Öneş atmayacak mıydı Necdeti başlarından..Güzideyi yarattı şimdi ise o üçgene bakmamızı sağlar..Ahmetin başına daha değişik şeyler gelebileceğini konuşmuştuk..(işkence olayları:( vs..)

Laleye çektirsin ama.. En sertinden..

ve Yasemine cephe alsın.. Necomun hayatını mahvetin Yasemin..:img-hyste:img-hyste
(Gerçi ne alakadan maydanoz oluyorsa:icon_whis)

Pimolisa
28-10-07, 14:58
basından haberlerde neler var öyle ya!
bence taylan özgürün ablası sevinmeli ki böyle bir konu yeniden gündeme geldi bir çok kişinin dikkatini çekti.
ben ilk defa duydum taylan özgür adını ve dizi biter bitmez hemen arastırmaya kostum tanıdıklarıma sordum.. ve o gece burada bir çok arkadasım benım gıbı onu arastırıyordu bulduklarını paylasıyordu.
doğu p. hakkındakı yazıysa tamamıyla carpıtma bence dizide onlardan yana pek olumsuz bırsey gormedım ben ama ısrarla deniz gezmısle dogu p. arasında bır yakınlıgın oldugundan bahsetmiş yazıda birileri kendıne can sımıdı arıyor sanırım..!

Çok doğru söylüyorsun:good:
Ayrıca aşk arasına sıkıştırılmış bir sahne değil; başlı başına bir sahneydi...Hepimiz bunu bu şekilde izledik...Çoğumuzun yeni duyduğu bir isimdi. Okulun önünde lödürülmesinin sebebide Güzide ve Ahmet'le bağlantılı olmasıydı;sonuçta Güzide Necdet için oraya gitmiş, Ahmet'te orada öğretim görevlisiydi. Bununda bir kötülüğü olduğunu düşünmüyorum.

orkide1234
28-10-07, 15:00
tam ahmet hem yaseminin çoktan boşanma kararı almış ama uygulayamadığını hemide kendisini çok sevdiğini hemide onu tama anlamışken yunanlı kız çıkarsa yasemin aylayı yolamadı bu yunanlı kızı yolar:happy0064:icon_whis

dark_sign
28-10-07, 15:03
tam ahmet hem yaseminin çoktan boşanma kararı almış ama uygulayamadığını hemide kendisini çok sevdiğini hemide onu tama anlamışken yunanlı kız çıkarsa yasemin aylayı yolamadı bu yunanlı kızı yolar:happy0064:icon_whis

kesin valla ki yolsun bence de :P:P:P

orkide1234
28-10-07, 15:07
kesin valla ki yolsun bence de :P:P:P

oo yolmassa ben yolcam film artık o güzel aşkın yoğun yaşandığı bölümlere dönüyo :happy0064

dark_sign
28-10-07, 15:10
Bu arada ben Aylanın Necmettina karşı öyle güçlü bir aşk duyacağını sanmıyorum..Belki aralarında zor zamanlarda yardımcı olmaktan falan doğacak bi arkadaşlık falan olabilir ama Ayla Ahmete karşı duyduğu gibi güçlü bi his hissetmeyecek bence Necmettine..

bilmelmuhtem
28-10-07, 15:23
Bu arada ben Aylanın Necmettina karşı öyle güçlü bir aşk duyacağını sanmıyorum..Belki aralarında zor zamanlarda yardımcı olmaktan falan doğacak bi arkadaşlık falan olabilir ama Ayla Ahmete karşı duyduğu gibi güçlü bi his hissetmeyecek bence Necmettine..

bence daha fazlasını hissedecek. çünkü ahmete duydugu hisler baslangıcta gucluyse bıle zamanla bır ıktıdar savasına donustu. hatırlasınız nısanda yasemının gozunun ıcıne baka baka o artık benım pozlarında koluna gırmesını..
aslında ne hıssederse hissetsin..ahmetimden uzak dursun da gerısı beni ilgilendirmiyor

aylnaslm
28-10-07, 15:27
ya özgür özberkin yer aldıgı projeler arasında hatırla sevgiliyi görmüstüm bi ara rolüde yazmıyodu anlamamıstım.Rüyanın sevgilisi mi olcakki gerçekten:icon_whisçok merak ettim ya o zaman ahmet yaşlancakmıkiii!!!:(

arwen61
28-10-07, 16:45
selam çanlar nasılsınız bakalımbye

taylan özgürün ablasının açıklamalarını okudum ama bence fazla tepki vermiş ben dahil birçok izleyici bu dizi sayesinde taylan özgürü daha yakından tanıdı o dönemde yaşananları öğrendi aslında bunun için dizi ekibine teşkkür etmek lazım diye düşünüyorum yeni jenerasyona yakın tarihimizle ilgili çok önemli bilgiler aktarıyorlar:img-yes:

edit:ya çanlar dün pedakok abla için bir günlük yazdım mesajı gönder dedim yine site uçtu acaba bendemi bir uğursuzluk var anlayamadım gitti:icon_sorr ama yollamadan kopyalamıştım yani en kısa zamanda sizlere sunacağım ee pedakok abladan sizleri mahrum etmek haksızlık olur değilmi:img-wink:

dizice
28-10-07, 17:06
Taylan'in oldurulme sahnesinden cok etkilenmistim. Sonra aciklamalari okudum ve dizi ekibine cok kizdim. Az bile tepki vermis kadin. Dusunsenize, kardesiniz iskenceyle olduruluyor. Ondan sonra sizi ve kocanizi evinizden alip, yillarca hapis tutuyorlar ve iskence goruyorsunuz. Yillar sonra, kardesiniz bir dizide tamamen yanlis tanitiliyor. Birincisi, dizinin danismanlarindan biri kardesine ve kendisine ihanet eden bir adam. Ikincisi Taylan olduruldugunde silahi yoktu diyor, o zaman hic biri silahli degildi, Taylan'in olumu uzerine silahlandirildilar diyor. Ucuz bir ask hikayesine sos ettiniz kardesimin olumunu diyor. Hakli; cunku o sahneden, Ahmet-Yasot birlesmelerine tak diye gecmeleri beni bile bozmustu. Ustelik boyle yanlis aktarildigini bilmiyordum bile o zaman.

Ben hala daha o sahne ruya olabilir mi diye merak ediyorum; cunku Yasemin o kadar ruhsuz bakiyordu ki, bu ne bicim vuslat, insan 10 sene bekledigi an geldiginde boyle mi davranir diye dusunmeden edemiyorum. Gerci soz konusu olan sahis Yasot. Ne beklenebilir ki?

arese
28-10-07, 17:39
Herkese merhaba nasılsın canlarbye

Rüya'yı gerçege dogru götüreceklermiş pedakok abla çok merak ediyorum nasıl ögrenecek acaba ahmet'in nasıl benmisyecek bu bölümde necdet baglı oldugun gördük babacım böyle babam böyle nasıl çıkacaklar işin içinde merak ediyorum ama fazla uzatmasınlar 18 yaşına gelipte baba detirmesinler

Dizcecan o sahnenin rüya olması çok düşük bir ihitmal sanmıyorum rüya olmaz Yasemin dedigi gibi çok yetersizdi ama kimden bahsediyoruz sende biliyosun Yasemin'den onda da bu beklenir ne yapalım yetinmeyi bilmek gerekiyomuş ama sonra ben baya atak bekliyorum Yasemin'den böyle tek taraflı olmuyo hep Ahmet hep Ahmet neerye kadar

Edit:arwencan yazdıgın günlügü merakla bekliyoruz:)

rumeysad
28-10-07, 17:40
hatırla sevgiliyi sevmeyenler olabilir.ama kötü şeyler yazıpta moralleri bozmayalım lütfen.:good:bence son sahne iyi olmuş ben zaten bekliyodum .
rüyaya da aferin ahmete yaseminin günlüğünü getirdiği iyi oldu.ahmet yasemini sevdiğini hatırladı.filmin anlamı kalmamıştı barıştıkları iyi oldu...:happy0064:happy0064:love05::)

badger
28-10-07, 17:43
Taylan Özgürün ablası, Hale Özgür Kıyıcının açıklamaları aslında emin olamadıklarımı bir şekilde doğrulamış oldu..Şu anda bazı şeylere de pek dönüp bakamıyorum...Çünkü kaynaklarımın çoğu İstanbulda..Bu konuyla ilgili okuduklarımdan bazı belli başlı noktalar kalmıştı aklımda..

Birincisi...Öğrenciler arasındaki silahlanma ve silahlı çatışmalar..Taylana gerçekleştirilen bu cinayetten sonra olmaya başlamıştı..Yani çocukların öyle..Herbirinde öyle Selpak bulundurur gibi silah yoktu..Onların mücadeleri...silahlı değil, fikri ve fikirleri yaymaktı diyelim daha doğrudur..Kaçmadan önce kızların eline bellerinden çıkarttıkları silahları görünce dumur olmuştum...

Bir diğeri de Kommer grubunu, bir takım güçlerin(!) ne yazık iç kuvvetlerle diyelim ittifakıyla ortadan kaldırılması...ve bu iç çatışmanın körüklenmesi için bu cinayetin faili meçhul kimliğiyle kullanılarak sonraki dönemeçte dalga etkisi yaratılması..bu dalgalanmanın 80 ne kadar gitmesidir..Türkiyedeki siyasete baskı yapabilecek halk uyanışını basit bir silahlı çatışmaya çevrilmesi ve işin asıl odağından uzaklaştırılma çabasının başlangıcıdır....70lerdeki olayların başlangıcı bu olaydır..bknz:ne yazıkk!Onca kişi, üç-beş kişinin kaderlerini çizdikleri senaryoda piyon gibi kullanıldılar...öldürüldüler, işkence gördüler, tuttuklandılar, fişlendiler...Bir toplum, çok ince birşekilde korkutuldu, sindirildi ve apolitize oldular

Sevgili dizimizin kurgusundaki başarısızlık ..belgesel bölümünde de devam ediyor..bknz:reytingi sağlamak uğruna neler yapılıyor???...Ne diyeyim???...Onlara kolay gelsin!..Şapkalarını çıkartıp önlerine koyma ve düşünme zamanı...

Herkese iyi akşamlar!bye

gülmisal
28-10-07, 17:44
hatırla sevgiliyi sevmeyenler olabilir.ama kötü şeyler yazıpta moralleri bozmayalım lütfen.:good:bence son sahne iyi olmuş ben zaten bekliyodum .
rüyaya da aferin ahmete yaseminin günlüğünü getirdiği iyi oldu.ahmet yasemini sevdiğini hatırladı.filmin anlamı kalmamıştı barıştıkları iyi oldu...:happy0064:happy0064:love05::)

Hatırla Sevgiliyi sevmeyenler mi?:img-cool2
Arkadaşım sen ne dediğinin farkında mısın?Biz sevmesek bu diziyi neden aylardır buraya yazalım ki?Neden bu kadar senaryo tartışmasına girip zamanımızı harcayalım?Sen Yasemini eleştirmeyi diziyi sevmemek olarak algılıyorsan yazık sana..:(

Ebru: Bekliyorum Pedakok ablayı..:)

NiliWerda
28-10-07, 17:47
Herkese merhaba.

Rüya ve Ahmet sahneleri yine harikaydı,
Geçen hafta yazmıştım, Rüyanın tepkisinden sonrası hakkında, ya Necdetle hiç konuşmayacak yada Necdete çok bağlanacak demiştim, Necdete bağlandı, bu Ahmet için kötü oldu tabii,
Babasının Ahmet olduğunu öğrendiği zamanki tepkisini çok merak ediyorum Rüyanın.

Defne-Deniz-Rüyanın at arabasındaki hallerine çok güldüm :img-hyste
Deniz zaten komik çocuk:)

Ahmet ve Yasemin aşkı yeniden başladı,Geçen sezon onların aşkı için çok ağlamıştım itiraf ediyorum:)
Ve üzüldüğüm içinde kendimi avutuyordum onlar birgün yeniden birleşecekler diye:)
Ve işte birleştiler:) Ama bende tık yok, hiç sevinmedim, ama üzülmedimde :img-cool2

Dizide aralarda eski İstanbul resimlerini göstermeleri çok güzeldi,
Gerçek bir video gibi göstermeleri içinde hafifcene kamerayı sallamışlar :img-hyste
Ama olsun yinede güzeldi.

Not:
Arada gösterilen gazete haberleri varya, hani gazeteleri göstermeden önce illa bi kaç görüntü gömsteriyorlar, o görüntüleri değiştirseler artık diyorum,
Çünkü o ağzında sigara, daktiloya doğru eğilmiş adamı artık görmek istemiyorum :img-hyste

arese
28-10-07, 17:59
Bide dikkatimi çekti Yasemin çok şık giyinmeye başladı. mesla şu Ahmet'in odasına gittigi sahne de mor bir kıyafet vardı üstünde çok yakışmıştı... çok güzel giyinmeye başladı önce ki kıyafetlerinİ begenmiyodum ne yalan söyliyim:) ama şu sıralar baya bir şık giyinmeye başladı giydigi kıyafetler çok güzel yakışıyo tam da oturuyo üsütüne o ada da ki sahnede ki kıyafeti çok guzeldi böyle çok zarif gösteriyo yasemini Ahmet'e zaten tisört çok guzel yakışıyo spoar kıyafet dikkat ediyorum hep o vişne cürgü tişört giydiriyolar bu iki bölümüdür başka yokmu yok çok yakışıyo diye giyidiriyolar herhalde yalan da degil yani:)

merw
28-10-07, 18:11
nilcim, o ağzında sigara daktiloya eğilmiş harıl harıl yazan kişi, 79'da hain bir suikaste kurban giden gazetecimiz abdi ipekçi. bence o sahneler manidar olmuş, evet hep aynı şeyi kullanıyorlar ama birşeyler hatırlatıyor, fena mı :)

hale hanımın taylanı unutturmamak için, bilinen ama bilinmiyormuş gibi yapılan failleri buldurmak için yıllardır verdiği uğraşları biliyorum ve çok takdir ediyorum. o da devrimci ruhtan, tabi ki vazgeçmeyecek. tabi ki kardeşinin kurban edilmesinin peşini bırakmayacak! sonuna kadar da haklı!

fakat ben taylanın dizide gösterilmesi konusundaki düşüncelerine katılamıyorum. çünkü zaten sol görüşten gelen insanlar oldukları için ve dizi de belirgin bir sol açısından yansıtıldığı için, solcu gençleri kötü göstermek gibi bir niyetleri olmadığını düşünüyorum. buna en önce, devrim yolunda katledilen bir başka gencin, necmettin giritlioğlunun kardeşi olan ve kendisi de tutuklanan eşi aycan giritlioğlunun müsade etmeyeceğini düşünüyorum.

ayrıca, bunu söylemek çok acı ama, yeni neslin ilgisizliğini ve apolitikliğini gözönünde bulundurunca, böyle popüler kültür aracı olan ve kitlelere ulaşma imkanı yüksek olan bir programda taylandan bahsedilmesi bence onun unutulmaması, daha da önemlisi öğrenilmesi için önemli bir noktaydı. tabi ki, gerçek tam olarak böyle değildi, bilen biliyor zaten. İ.Ü. de olmadıklarını, bir cenazede olduklarını, taylanın üzerinde silah olmadığını, beyazıt meydanında kaçarken sırtından vurulduğunu ve o haldeyken alınıp götürüldüğünü bilen biliyor. ama ya bilmeyenler?? taylan özgür adını henüz hiç duymamış o kadar çok kişi vardır ki, en azından bir kısmının "ya kimmiş bu delikanlı?" diyip belki bir araştırma yapmasına olanak sağlamıştır bu dizi. bir de bu açıdan bakmak lazım bence..

acısına saygı duymaktan öte, ben hiç tanımadığım halde her düşündüğümde darmadağın oluyorum, içim eziliyor; o gencecik fidanların çektiklerini, hayatlarını yaşayamadan birilerinin çıkarları uğruna katledildiklerini düşündükçe kanım çekiliyor. bu yüzden çok da birşey söyleyemiyorum, bu acıyı yaşamayan bilemez eminim... ama yine de bu dizide bir art niyet göremedim ben.. evet, dizinin kurgu karakterleri arasına sıkışmıştı biraz, keşke daha çok gösterilseydi ama malesef ki çoğunluğu duyarsız toplumumuza fazla geliyor bunlar, biliyorsunuz. "ne bu hep siyaset hep siyaset, sıkıyor" diyenler bile var, inanmak istemiyor insan...

"eh onlar da izlemeyiversinler" diyeceksiniz çok haklı olarak, ben de böyle diyorum. ama bir de şöyle düşününce, farklı oluyor: bunlardan hiç haberi olmayan bir yığın insan, bu sahneleri izleyince "silahsız bir çocuk, bir öğrenci, kaçarken sırtından vuruldu, hem de katıksız bir nefret ve öfkeyle.. bunu hakedecek ne yapmış ki, hiç.. ne kadar yazık olmuş.." diye düşünmüştür. ve belki bu düşünce onları araştırıp öğrenmeye iter.. olamaz mı? ben mi çok iyimserim??

badger
28-10-07, 18:14
Herkese merhaba.

Rüya ve Ahmet sahneleri yine harikaydı,
Geçen hafta yazmıştım, Rüyanın tepkisinden sonrası hakkında, ya Necdetle hiç konuşmayacak yada Necdete çok bağlanacak demiştim, Necdete bağlandı, bu Ahmet için kötü oldu tabii,
Babasının Ahmet olduğunu öğrendiği zamanki tepkisini çok merak ediyorum Rüyanın.

Defne-Deniz-Rüyanın at arabasındaki hallerine çok güldüm :img-hyste
Deniz zaten komik çocuk:)

Ahmet ve Yasemin aşkı yeniden başladı,Geçen sezon onların aşkı için çok ağlamıştım itiraf ediyorum:)
Ve üzüldüğüm içinde kendimi avutuyordum onlar birgün yeniden birleşecekler diye:)
Ve işte birleştiler:) Ama bende tık yok, hiç sevinmedim, ama üzülmedimde :img-cool2

Dizide aralarda eski İstanbul resimlerini göstermeleri çok güzeldi,
Gerçek bir video gibi göstermeleri içinde hafifcene kamerayı sallamışlar :img-hyste
Ama olsun yinede güzeldi.

Not:
Arada gösterilen gazete haberleri varya, hani gazeteleri göstermeden önce illa bi kaç görüntü gömsteriyorlar, o görüntüleri değiştirseler artık diyorum,
Çünkü o ağzında sigara, daktiloya doğru eğilmiş adamı artık görmek istemiyorum :img-hyste

Sevgili Nili,

Ahmetle yaseminin aşkının birdebire U dönüşüvari ilişkilerinin başlamsı beni rahatsız etse de...Necdet ve Yaseminin o garipliklerinden iyidir diyorum...Beni de etkilemedi...yine büyüklüğü Ahmete bıraktılar bknz:hala çok sevenin Ahmet olduğunu düşünüyorum..Yasemin de bu durumun etinden sütünden vs.den faydalanıyor...:img-pilot

O belgeseldeki gazetecinin Abdi İpekçi olduğunu duymuştum...Bir şekilde onun anımsanması gibi..

Bu arada umarım Işıkın başladığı gazete, Adbi İpekçinin bulunduğu gazetedir diyeceğim..Orayı da abuk bir hale sokmasalar bari...:icon_sorr

arwen61
28-10-07, 18:21
pedakok abla günlük-1

pek sevgili günlük sana bugün çok güzel şeyler yazacağım;

aşık oldum!

evet evet aşık oldum günlüğüm hemde dünyanın en MMC erkeğine:img-in_lo ama onun kalbinde bir başkası var üstelik ondan birde çocuğu var hain kadın onu elimden alamayacaksın ahmet benimdir benim kalacak:hıh

ilk necdet bey ve o yasemin denen kadın bana geldiler rüyanın babasının başkası olduğunu ama rüyanın bunu henüz bilmediğini söylediler bende birde babayı göreyim dedim aman allahım bu sözü diyen ağzım bal yesin:img-icecr ahmetim MMC erkekim içeri bir girdi gözüm kamaştı 5 numara güneş gözlüğümü taktım yoksa mazallah ışık gözümü kör edebilirdi hemen narin bir edayla elini sıktım konuştuk siz hiç üzülmeyin rüya tez zamanda size baba diyecek dedim ah bir bilseydi onunda yakında bana karıcığım diyeceğini:)

yalnız öğrendimki ahmet o yasemin denen çakma ressama aşıkmış hay paleti boyasız kalasıca,mitinglere karışıp dom dom coplarına gelesice kadın:fighting2 ama erkekimi ona kaptırırmıyım hemen öğüt verdim ilk iş yasemin hanımla ilgiyi kesin bütün dikkatinizi kızınıza verin dedim zaten yasemin le necdetede sakın ayrılmayın rüya sonra çok üzülür dedim ama nasıl yalan günlüğüm ben ahmetime imza attırana kadar boşanmasınlarda sonra ben hakkından gelirim o kürdan mery nin:img-wink:

planım işe yaradı,yaseminle necdet ayrılmadı rüyada bol bol babasıyla vakit geçirmeye başladı ben rüya ve ahmet ne kadar yakışıyoruz demi günlüğüm :img-yes: ama bu böyle olmayacaktı içimdeki ateş gittikçe büyümekte narin bedenime sığmayarak taşmaktaydı bende o yüzden hemen harekete geçtim bir seans bahanesiyle onu muayenehaneme çağırdım benim küçük kuzen var nuri biz ona hınzır nuride deriz bayanları pek bir sever birde kankası var coşkun oda hep en uzun süreli uyutan hap yapmak istiyorum der durur ama niye der anlamadım gitti günlüğüm neyse bunlar bana taktik verdi bende o taktik doğrultusunda ahmeti kirli ama saf emellerime:) alet etmek için var gücümle uğraştım ama adam ikide bir bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla diyor tavşan kaç tazı tut oynadık muayenehanede hayır bir gazoz bile içmediki azıcık bayıltıp amacıma ulaşayım en sonunda beni bir punduna getirip kaçtı oysa ben ona en sade duygularla yaklaşmıştım izdivaç talep edecektim ama kaçtı uçtu kuşum:icon_sorr sevmek suçmu günlüğüm sen söyle:(

ama pes etmek yok yarın ilk iş nuriyle coşkunu bulacağım hem şu hap ne aşamada öğreneceğim birde rüya için iyi olur deyip yasemin denen o cadıyla necdeti uzak doğuya katır aman sıpa tatiline yollayacağım sıpa nedir diye sakın sorma içime doğdu bilmiyorum ama uyduruyorum günlüğüm :img-wink:

ben artık yatıyorum rüyamda inşallah MMC erkekim ahmeti görürüm hemen uyumalıyım iyi geceler günlüğümbye

Lilya
28-10-07, 18:24
Herkese merhaba.

Not:

NiliWerda;
O görüntülerde gösterilen kişi, hala aydınlanmamış bir cinayete kurban gitmiş olan Abdi İPEKÇİ. O dönemlerin en usta gazetecilerinden birisi.

Abdi İpekçi (d. 1929, İstanbul - ö. 1979). Türk gazeteci, yazar.

İlköğrenimini gördükten sonra Galatasaray Lisesini bitirdi. Sonra bir müddet Hukuk Fakültesine devam etti. Yeni Sabah, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi çeşitli gazetelerde spor muhabiri, sayfa sekreteri ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı.

Bir müddet sonra da genel yayın müdürü oldu. 1961 senesinden 1 Şubat 1979 tarihine kadar aynı gazetenin başyazarlığını da yürüten Abdi İpekçi, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsünün ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi vazifelerde bulundu. Yazılarında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savundu. 1 Şubat 1979 gecesi İstanbul Maçka'daki evinin yakınlarında Mehmet Ali Ağca tarafından arabasında iken silahlı saldırı sonucu öldürüldü.(alıntıdır)

badger
28-10-07, 18:31
nilcim, o ağzında sigara daktiloya eğilmiş harıl harıl yazan kişi, 79'da hain bir suikaste kurban giden gazetecimiz abdi ipekçi. bence o sahneler manidar olmuş, evet hep aynı şeyi kullanıyorlar ama birşeyler hatırlatıyor, fena mı :)

hale hanımın taylanı unutturmamak için, bilinen ama bilinmiyormuş gibi yapılan failleri buldurmak için yıllardır verdiği uğraşları biliyorum ve çok takdir ediyorum. o da devrimci ruhtan, tabi ki vazgeçmeyecek. tabi ki kardeşinin kurban edilmesinin peşini bırakmayacak! sonuna kadar da haklı!

fakat ben taylanın dizide gösterilmesi konusundaki düşüncelerine katılamıyorum. çünkü zaten sol görüşten gelen insanlar oldukları için ve dizi de belirgin bir sol açısından yansıtıldığı için, solcu gençleri kötü göstermek gibi bir niyetleri olmadığını düşünüyorum. buna en önce, devrim yolunda katledilen bir başka gencin, necmettin giritlioğlunun kardeşi olan ve kendisi de tutuklanan eşi aycan giritlioğlunun müsade etmeyeceğini düşünüyorum.

ayrıca, bunu söylemek çok acı ama, yeni neslin ilgisizliğini ve apolitikliğini gözönünde bulundurunca, böyle popüler kültür aracı olan ve kitlelere ulaşma imkanı yüksek olan bir programda taylandan bahsedilmesi bence onun unutulmaması, daha da önemlisi öğrenilmesi için önemli bir noktaydı. tabi ki, gerçek tam olarak böyle değildi, bilen biliyor zaten. İ.Ü. de olmadıklarını, bir cenazede olduklarını, taylanın üzerinde silah olmadığını, beyazıt meydanında kaçarken sırtından vurulduğunu ve o haldeyken alınıp götürüldüğünü bilen biliyor. ama ya bilmeyenler?? taylan özgür adını henüz hiç duymamış o kadar çok kişi vardır ki, en azından bir kısmının "ya kimmiş bu delikanlı?" diyip belki bir araştırma yapmasına olanak sağlamıştır bu dizi. bir de bu açıdan bakmak lazım bence..

acısına saygı duymaktan öte, ben hiç tanımadığım halde her düşündüğümde darmadağın oluyorum, içim eziliyor; o gencecik fidanların çektiklerini, hayatlarını yaşayamadan birilerinin çıkarları uğruna katledildiklerini düşündükçe kanım çekiliyor. bu yüzden çok da birşey söyleyemiyorum, bu acıyı yaşamayan bilemez eminim... ama yine de bu dizide bir art niyet göremedim ben.. evet, dizinin kurgu karakterleri arasına sıkışmıştı biraz, keşke daha çok gösterilseydi ama malesef ki çoğunluğu duyarsız toplumumuza fazla geliyor bunlar, biliyorsunuz. "ne bu hep siyaset hep siyaset, sıkıyor" diyenler bile var, inanmak istemiyor insan...

"eh onlar da izlemeyiversinler" diyeceksiniz çok haklı olarak, ben de böyle diyorum. ama bir de şöyle düşününce, farklı oluyor: bunlardan hiç haberi olmayan bir yığın insan, bu sahneleri izleyince "silahsız bir çocuk, bir öğrenci, kaçarken sırtından vuruldu, hem de katıksız bir nefret ve öfkeyle.. bunu hakedecek ne yapmış ki, hiç.. ne kadar yazık olmuş.." diye düşünmüştür. ve belki bu düşünce onları araştırıp öğrenmeye iter.. olamaz mı? ben mi çok iyimserim??

Yoo bence son derece mantıklı yaklaşıyorsun...söylediğin açılardan diziye Taylan Özgürün aktarılması son derece doğal..Ama ben o sürece nasıl girdiğinin patates-deterjan değil..biraz daha açılmasını beklerdim..Ehh sonuçta dizimizdeki kurgu gençlerin arkadaşı...aynı davadalar..Ama biraz daha altı doldurulması gerekiyordu..Oraya nasıl gelindi???..Bu çocuklar neyin savaşını veriyordu???..Birazcık daha...Hepp diyorum ya..yasemin ve Necdetin o garip mutluluklarını gösteren mantıksız bölümlerden feragat edebilirdik...:img-yes:

Taylanın öldürülüşünün sahnesi resmi kayıtlarda ya da halka yansıtılan şekliyle verildi..Başka bir şey değil..Gerçeği sunabilirrlerdi ama sonuçta mahkemesi hala görülüyor diye de çekinmiş olabilirlerdi..Ben bu kadarını bile beklemiyordum ya neyse..

Dizide gösterilişinden Hale hanımın rahatsızlık duyması son derece doğal..En azından yapımcıların onunla görüşmesi lazımdı..Belki de görüşmüşlerdir..bilemiyorum..Kurguda bu kadar başarısızken..yıllardır hayatını koyarak sürdürdüğü bir davanın da bu kadar zayıf bir şekilde verilmesine de ciddiye alması ve kızması da son derece doğaldır ve haklıdır...Bu sahne, bir nevi...iki kenarı keskin bir bıçak..birilerini kızdırmayacaksın..ama yayınlamaktan da vazgeçmeyeceksin...Sadece kızdırılan birilerinden biri Hale Hanım olmuştur..:img-yes:

gülmisal
28-10-07, 18:42
pedakok abla günlük-1

aşık oldum!

evet evet aşık oldum günlüğüm hemde dünyanın en MMC erkeğine:img-in_lo ama onun kalbinde bir başkası var üstelik ondan birde çocuğu var hain kadın onu elimden alamayacaksın ahmet benimdir benim kalacak

ilk necdet bey ve o yasemin denen kadın bana geldiler rüyanın babasının başkası olduğunu ama rüyanın bunu henüz bilmediğini söylediler bende birde babayı göreyim dedim aman allahım bu sözü diyen ağzım bal yesin:img-icecr ahmetim MMC erkekim içeri bir girdi gözüm kamaştı 5 numara güneş gözlüğümü taktım yoksa mazallah ışık gözümü kör edebilirdi hemen narin bir edayla elini sıktım konuştuk siz hiç üzülmeyin rüya tez zamanda size baba diyecek dedim ah bir bilseydi onunda yakında bana karıcığım diyeceğini

yalnız öğrendimki ahmet o yasemin denen çakma ressama aşıkmış hay paleti boyasız kalasıca,mitinglere karışıp dom dom coplarına gelesice kadın:fighting2 ama erkekimi ona kaptırırmıyım hemen öğüt verdim ilk iş yasemin hanımla ilgiyi kesin bütün dikkatinizi kızınıza verin dedim zaten yasemin le necdetede sakın ayrılmayın rüya sonra çok üzülür dedim ama nasıl yalan günlüğüm ben ahmetime imza attırana kadar boşanmasınlarda sonra ben hakkından gelirim o kürdan mery nin

planım işe yaradı,yaseminle necdet ayrılmadı rüyada bol bol babasıyla vakit geçirmeye başladı ben rüya ve ahmet ne kadar yakışıyoruz demi günlüğüm :img-yes: ama bu böyle olmayacaktı içimdeki ateş gittikçe büyümekte narin bedenime sığmayarak taşmaktaydı bende o yüzden hemen harekete geçtim bir seans bahanesiyle onu muayenehaneme çağırdım benim küçük kuzen var nuri biz ona hınzır nuride deriz bayanları pek bir sever birde kankası var coşkun oda hep en uzun süreli uyutan hap yapmak istiyorum der durur ama niye der anlamadım gitti günlüğüm neyse bunlar bana taktik verdi bende o taktik doğrultusunda ahmeti kirli ama saf emellerime:) alet etmek için var gücümle uğraştım ama adam ikide bir bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla diyor tavşan kaç tazı tut oynadık muayenehanede hayır bir gazoz bile içmediki azıcık bayıltıp amacıma ulaşayım en sonunda beni bir punduna getirip kaçtı oysa ben ona en sade duygularla yaklaşmıştım izdivaç talep edecektim ama kaçtı uçtu kuşum:icon_sorr sevmek suçmu günlüğüm sen söyle:(

ama pes etmek yok yarın ilk iş nuriyle coşkunu bulacağım hem şu hap ne aşamada öğreneceğim birde rüya için iyi olur deyip yasemin denen o cadıyla necdeti uzak doğuya katır aman sıpa tatiline yollayacağım sıpa nedir diye sakın sorma içime doğdu bilmiyorum ama uyduruyorum günlüğüm :img-wink:

ben artık yatıyorum rüyamda inşallah MMC erkekim ahmeti görürüm hemen uyumalıyım iyi geceler günlüğümbye

Ebru: Söz verdiğin gibi...:good: Teşekkürler yazdığın için..Ahmet kaçmış..Yollasın bakalım Necdetle Yasemini tatile..:) Bu arada sen Tomris Giritoğlu ve Çok saygı değer:icon_whis Nilgün Öneşin günlüklerine devam edecek misin?

merw
28-10-07, 18:46
Yoo bence son derece mantıklı yaklaşıyorsun...söylediğin açılardan diziye Taylan Özgürün aktarılması son derece doğal..Ama ben o sürece nasıl girdiğinin patates-deterjan değil..biraz daha açılmasını beklerdim..Ehh sonuçta dizimizdeki kurgu gençlerin arkadaşı...aynı davadalar..Ama biraz daha altı doldurulması gerekiyordu..Oraya nasıl gelindi???..Bu çocuklar neyin savaşını veriyordu???..Birazcık daha...Hepp diyorum ya..yasemin ve Necdetin o garip mutluluklarını gösteren mantıksız bölümlerden feragat edebilirdik...:img-yes:

Taylanın öldürülüşünün sahnesi resmi kayıtlarda ya da halka yansıtılan şekliyle verildi..Başka bir şey değil..Gerçeği sunabilirrlerdi ama sonuçta mahkemesi hala görülüyor diye de çekinmiş olabilirlerdi..Ben bu kadarını bile beklemiyordum ya neyse..

Dizide gösterilişinden Hale hanımın rahatsızlık duyması son derece doğal..En azından yapımcıların onunla görüşmesi lazımdı..Belki de görüşmüşlerdir..bilemiyorum..Kurguda bu kadar başarısızken..yıllardır hayatını koyarak sürdürdüğü bir davanın da bu kadar zayıf bir şekilde verilmesine de ciddiye alması ve kızması da son derece doğaldır ve haklıdır...Bu sahne, bir nevi...iki kenarı keskin bir bıçak..birilerini kızdırmayacaksın..ama yayınlamaktan da vazgeçmeyeceksin...Sadece kızdırılan birilerinden biri Hale Hanım olmuştur..:img-yes:

çok haklısın. hale hanımın bu konuda hassasiyeti son derece normal, hassas olmaması mümkün mü zaten? sanki bu çocuklar rahat batmış da bu işlere girmişler gibi bir kanı var toplumda, nedense(!)... dizide bunu değiştirmek için çok şey yapabilirlerdi, anlamsızca uzatılan sahneler yerine bu gençlerin ne düşündüklerini, ne hayal ettiklerini, nasıl çalışıp kafa yorduklarını gösterselerdi, herşey çok daha sağlam olurdu, bunu hepimiz yazdık zaten..

:( neyse..
şimdi gidiyorum, sonra gelirim bye

"pedakok" editi: ebru, yine yapmışsın yapacağını :) gıcır gıcır bir fettanımız oldu, hayırlı olsun :)

arwen61
28-10-07, 18:51
Ebru: Söz verdiğin gibi...:good: Teşekkürler yazdığın için..Ahmet kaçmış..Yollasın bakalım Necdetle Yasemini tatile..:) Bu arada sen Tomris Giritoğlu ve Çok saygı değer:icon_whis Nilgün Öneşin günlüklerine devam edecek misin?

evet çanım söz verdiğim gibi:img-wink:

tomris ve nilgün hanımların günlüğüne devam edebilirim ama önce dizi nasıl gidiyor bir bakayım güzel bir bitişten sonra tekrar geriye sarıp aynı ızdırabı yaşatırlarsa çok daha fenasını yazarım valla beni kimse tutamaz:hıh

bu arada istermisiniz bu yazdıklarım kulaklarına gitsin ve benden hesap sorsunlar ama herşey siz forumçanlar için en büyük biz başka büyük yok:good:

ahmetin günlüğü okumaya başladığı sahneden son sahneye kadar az önce yine izledim ve ne farkettim biliyormusunuz ahmet her bir sayfayı okuyup gözü dolduğu zamanlarda inanılmaz çekici görünüyor:img-in_lo gerçi cazgırların dikkatinden kaçmamıştır ama ben yinede söylemeden edemedim:img-wink:

badger
28-10-07, 18:54
Kızlarçanlar! Öldürdünüz beni güldürmekten..:img-hystex1000000000000

Necdet kitapları, dönemin Ayşegül serisine benzemiş.!:img-hyste
Necdet, ünversiteye başlayacak..Bu dizide her daim Necdet unsurundan kurtuluşumuz yok....HS nin adı aslında derinleşme yolunda bir insan evladı, Necdet olmalıydı...

Bu arada Necdetle evlenmenin sadece bir yolu var..Biliyorsunuz..:)

Bir de üniversiteye girecekmiş ya hala gülüyorum :img-hyste Gülme sebebim küçümseme değil Necdet'in her yerden çıkması yani bekliyorduk zaten böyle bir şey ne demişler "Necdet'siz düğün olmaz " Necdet'siz mekanlara mekan bile demem o mekanda Necdet olmayınca

Yakında seri de çıkarırlar ilkokul öğrencileri için ama yavrucakların kafası karışır şimdi niye bu Necdet arkadaşının sevdiği kadına sahip çıkıyor kızının babası oluyor ısrarla??? ...."Necdet Pastanede" "Necdet Rüya'yla Okul Yolunda" "Necdet Güzide'yle Evleniyor" "Necdet Üniversite Yolu'nda " .....

Hatta bununla kalmasınlar yetişkinler içinde çıkarsınlar :)

"Necdet'le Evlenmenin 100 Yolu"
"Necdet:Fedakar Erkeğin Tanımı Değişiyor!!"
"Necdet 'ten Aşk Üzerine İnciler"
"Necdet:Arkadaşınızın Sevdiği Kadına Sahip Olmak İçin 10 Yol"
"Necdet Usta'dan Yemek Tarifleri"
"Necdet'i Anlama Teknikleri :NAT"
"Necdet:Azmin Zaferi!!":img-pilot

Geldim de dün gece size katılamaım..bknz:forum arızası...Yine birtakım güçler (!) tarafından durdurulmuşuz! Aslında buradan bayağı bir sayfa dolarmışş!:img-hyste

Ahmetin Kıbrısçıkta Beş yıl kitabını ben, Rüyaya okuma kurdelesi hediyesi olarak vermek istiyorum....:icon_whis

İşte bakınız forumçanlığının gücü.Badger gelmiş hoş gelmiş.

Zeynep NAT kitabından bir tane bana ayrılmasını istiyorum.yalanlar üzerine bir dünya kurup devam ettirtmek için kırk takla atmasına rağmen nasıl bu kadar anlayışla ve ssevgiyle karşılanabiliyor hayret ediyorum. Gerçekten anlayamıyorum necdeti onca necdetoloji dersine rağmen.:):)Ne kadar anlayışsız bir forumuz biz de.Bizim dışımızda herkes anlıyor necdeti bir bizim kalın kafalarımıza girmiyor. O nedenle ben de bir NAT kitabından istiyorum.Başucu kitabım yapacağım. Her gece yatmadan okuyacağım.

Bir de ben ahmet kitapları çıkarmak istiyorum:
"Ahmet:Fedakar erkeğin sahici tanımı"
"Ahmet:Gerçek sevgi"
"Ahmet: Dürüst ve saygılı aşık"
"Ahmet:Kıbrısçıkta 5 yıl":img-hyste:img-hyste

Tavuskuşu
28-10-07, 19:09
pedakok abla günlük-1

aşık oldum!

evet evet aşık oldum günlüğüm hemde dünyanın en MMC erkeğine:img-in_lo ama onun kalbinde bir başkası var üstelik ondan birde çocuğu var hain kadın onu elimden alamayacaksın ahmet benimdir benim kalacak

ilk necdet bey ve o yasemin denen kadın bana geldiler rüyanın babasının başkası olduğunu ama rüyanın bunu henüz bilmediğini söylediler bende birde babayı göreyim dedim aman allahım bu sözü diyen ağzım bal yesin:img-icecr ahmetim MMC erkekim içeri bir girdi gözüm kamaştı 5 numara güneş gözlüğümü taktım yoksa mazallah ışık gözümü kör edebilirdi hemen narin bir edayla elini sıktım konuştuk siz hiç üzülmeyin rüya tez zamanda size baba diyecek dedim ah bir bilseydi onunda yakında bana karıcığım diyeceğini

yalnız öğrendimki ahmet o yasemin denen çakma ressama aşıkmış hay paleti boyasız kalasıca,mitinglere karışıp dom dom coplarına gelesice kadın:fighting2 ama erkekimi ona kaptırırmıyım hemen öğüt verdim ilk iş yasemin hanımla ilgiyi kesin bütün dikkatinizi kızınıza verin dedim zaten yasemin le necdetede sakın ayrılmayın rüya sonra çok üzülür dedim ama nasıl yalan günlüğüm ben ahmetime imza attırana kadar boşanmasınlarda sonra ben hakkından gelirim o kürdan mery nin

planım işe yaradı,yaseminle necdet ayrılmadı rüyada bol bol babasıyla vakit geçirmeye başladı ben rüya ve ahmet ne kadar yakışıyoruz demi günlüğüm ama bu böyle olmayacaktı içimdeki ateş gittikçe büyümekte narin bedenime sığmayarak taşmaktaydı bende o yüzden hemen harekete geçtim bir seans bahanesiyle onu muayenehaneme çağırdım benim küçük kuzen var nuri biz ona hınzır nuride deriz bayanları pek bir sever birde kankası var coşkun oda hep en uzun süreli uyutan hap yapmak istiyorum der durur ama niye der anlamadım gitti günlüğüm neyse bunlar bana taktik verdi bende o taktik doğrultusunda ahmeti kirli ama saf emellerime:) alet etmek için var gücümle uğraştım ama adam ikide bir bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla diyor tavşan kaç tazı tut oynadık muayenehanede hayır bir gazoz bile içmediki azıcık bayıltıp amacıma ulaşayım en sonunda beni bir punduna getirip kaçtı oysa ben ona en sade duygularla yaklaşmıştım izdivaç talep edecektim ama kaçtı uçtu kuşum:icon_sorr sevmek suçmu günlüğüm sen söyle

ama pes etmek yok yarın ilk iş nuriyle coşkunu bulacağım hem şu hap ne aşamada öğreneceğim birde rüya için iyi olur deyip yasemin denen o cadıyla necdeti uzak doğuya katır aman sıpa tatiline yollayacağım sıpa nedir diye sakın sorma içime doğdu bilmiyorum ama uyduruyorum günlüğüm

:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Allah iyiliğini versin ebruçan.Harika olmuş yine günlük. Özellikle koyulaştırdığım yerlerde koptum yani o dirice.Sen iyi kıvırıyorsun bu günlük işini brava...

Efenim dün akşam dış güçlerin etkisiyle sitemiz açılmadı haliyle bu kitap ve edebiyat dolu(!) (bkz:Necdet ve Ahmet serileri) sohbetimize devam edemedik. Halbuki ben de ne güzel geç saatlere kadar kalırım hatta saatler bir saat geri alınacağına göre bir saat fazla görüşmüş oluruz forumçanlarımla derken site gitti iyi mi? :icon_sorr Neyse ki düzelmiş...

Gelecek olan Yunanlı kıza "Höööyyyt biz CAZgırlar dururken sana ne oluyor?" demek istiyorum. Eğer ahmete göz koyacaksa o gözünü oyarım alimallah... Ege'den denize dökerim.:):)Yunan olduğuna göre herhalde Türk kızı yapacak halleri yok. Şiveyi haliyle güzel yapar bu nedenle de bir Yunan kızını oynar diye düşünüyorum. Tercihim Teo ile aralarında bir şeyler olması. Ondan sonra isterse lale kıskansın isterse kızla pastanede kavga etsin ve teo ile evlensin umrumda olmaz. Yeter ki ahmetime bulaşmasın.

Eskiden lale saf ama iyi kız o dedikoducu teodan daha iyilerine layık diyordum ama ahmet ve kızını görmesi hususunda söyledikleri yüzünden her şey mustahak diyorum artık.

gülmisal
28-10-07, 19:15
Gelecek olan Yunanlı kıza "Höööyyyt biz CAZgırlar dururken sana ne oluyor?" demek istiyorum. Eğer ahmete göz koyacaksa o gözünü oyarım alimallah... Ege'den denize dökerim.Yunan olduğuna göre herhalde Türk kızı yapacak halleri yok. Şiveyi haliyle güzel yapar bu nedenle de bir Yunan kızını oynar diye düşünüyorum. Tercihim Teo ile bir şeyler olması. Ondan sonra isterse lale kıskansın isterse kızla pastanede kavga etsin ve teo ile evelensin umrumda olmaz. Yeter ki ahmetime bulaşmasın.

Eskiden lale saf ama iyi kız o dedikoducu teodan daha iyilerine layık diyordum ama ahmet ve kızını görmesi hususunda söyledikleri yüzünden her şey mustahak diyorum artık.

Teonun kızkardeşi olabilir ve benim tahminim Necdete göz koyar.. Teo Efenenirmiş falan

Heeyyt ulan Neco (olmayan bıyıklarını sürter..) Güzidenin namısuna el koydun sustum Ama ........... (yunanlı kıza) gardaşıma olmaz! Höşt dedin sustum,rüyamda katil oldum dedin sustum,arkadaşımın sevdiğini heklettim dedin sustum ama artık yeter uleeeynn...!

arwen61
28-10-07, 19:23
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Allah iyiliğini versin ebruçan.Harika olmuş yine günlük. Özellikle koyulaştırdığım yerlerde koptum yani o dirice.Sen iyi kıvırıyorsun bu günlük işini brava...

Gelecek olan Yunanlı kıza "Höööyyyt biz CAZgırlar dururken sana ne oluyor?" demek istiyorum. Eğer ahmete göz koyacaksa o gözünü oyarım alimallah... Ege'den denize dökerim.:):)Yunan olduğuna göre herhalde Türk kızı yapacak halleri yok. Şiveyi haliyle güzel yapar bu nedenle de bir Yunan kızını oynar diye düşünüyorum. Tercihim Teo ile aralarında bir şeyler olması. Ondan sonra isterse lale kıskansın isterse kızla pastanede kavga etsin ve teo ile evlensin umrumda olmaz. Yeter ki ahmetime bulaşmasın.

sağol canım beğenmene sevindim zaten yakında bir kitap çıkaracağım ebrudan günlük incileri diye:)

yaseminle ahmetin barışmalarından sonra ben artık aralarına üçüncü bir kişinin sokulabileceğine inanmıyorum eğer bu yunanlı kız gelirse dizideki eşsiz kalan tek erkek olan teo için gelecektir diye düşünüyorum rum kızı rolüyle teo ile aralarında bir aşk başlayabilir :img-yes:

ahmet için çok zor diyorum ama olursa bende derim "heyttt yunan kızı burada mis gibi cazgırlar dururken sen kim oluyorsunda ahmete sarıyorsun valla seni önce egeye dökeriz sonra hıncımızı alamayıp egeden çıkarıp birde karadenize dökeriz ona göre":img-gun::img-pilot

ehlocan
28-10-07, 19:42
Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz..

Sevgiler
Ehlocan

badger
28-10-07, 19:45
Hemen yazıyorum..yeni sayfaya ilk yazan olma şerefine nail olayım..:)

Bu sayfa, umarım bazı şeylerin dizimizde mantıklı bir şekilde yerleştirilmeye başlanarak, güzel bir kurguda gelişmesine şahit olan bir bölüm olur..

Bu arada Arwenciğim Pedakok Abla günlükleri süperr olmuş! Rep veremedim..Malumunuz biraz başkalarına dağıtmam gerekiyordu...:)

Lilya uzun zaman okuyucu olarak misafirimiz olmuştun..ve sonunda yazman sevindirdi..:happy0064

Hoşgeldin...bye Rahmetli Abdi İpekçi hk bilgi vermen güzel oldu...:good:

Şimdi benimkafama takılan bir konuda..37.bölümde bizim derin Necdet, Ahmete yapabileceğim bir şeyler olursa yrd olmak isterim, dedi..ve peşinden o iskelede Ahmete rüyayı kucağına aldığındaki nispetvari bakışı...Ne dersiniz? Ya bu Necdeti bir bölüm bakk iyi adam olacak dedirtiyorlar..peşinden gelen bölümde yine o tutkularının esiri, hırslı adam haline sokuyorlar..nedir bu Necdetin kurgudan çektiği?:img-pilot

merw
28-10-07, 19:46
tekrar merhaba bye

gerçek hayatta yaşanan olaylarla ilgili fikirlerimi yazdıktan sonra, olayın kurgu boyutuna bakabilirim sanıyorum..

38. bölüm genel olarak bakıldığında güzel kurgulanmış bir bölümdü. karakterlere tek bir yönden değil farklı açılardan bakmayı nihayet hatırlamışlardı.

yani, ahmet sadece yaseminin peşinden koşan biri olmaktan çıkmış, belirli bir duruşu olan bir hukukçu kimliğiyle, öğretim görevlisi kimliğiyle karşımıza çıkmıştı. bir de baba kimliğiyle tabi :img-in_lo her ne kadar kızı bu durumdan haberdar olmasa da, geçen bölümdeki kızını yatırmaya tenezzül etmeyen ahmet fiyaskosundan sonra ilgili ve duyarlı baba rolünü oturtmuşlardı nihayet.

keza güzidenin de, -eskisi kadar olmasa da- necdete ağzı açık hayran bakan kız rolünden hafif sıyrılmakta olduğunu gördük.

yine yaseminin sadece boş boş bakmaya yarayan biri değil de gerçekten bir anne olduğunu gördük.

ışıkın, rüya ve necdet fotoğrafları çekmekten başka bir amacı olduğunu gördük.

sevimin bağlantılarının ve iş bilirliğinin ilk bölümlerdeki gibi yansıdığını gördük.

vs, vs.

fakat, olayı melodrama dökmekteki kararlılıkları beni çileden çıkarmak üzere, hepinizi olduğu gibi. rüyanın durmadan baba baba baba x 1000000 demesi, üstelik sesinin gittikçe yükselmesi falan sıkıntı verdi. olması gereken tepkilerdi tabi, olmasa garip olurdu. ama bu kadarı??

hoşuma giden sahnelerden biri, ahmetin rüya ve yasemine eve kadar eşlik edip yasemini sevda tepesine çağırdığı sahnede (sözsüz anlaşmaları da hoş bir ayrıntıydı :img-blush) yaseminin ahmete arkasını döndükten sonra, muzip muzip gülerek gitmesiydi :img-icecr eski yasemini gördüm orada ve bu beni çok mutlu etti. hani sokakta ahmeti doğumgününe davet ettiği zamanki yasemindi... gelmeyi kabul edince sevinçten neredeyse zıplayacak olan yasemin. :icon_roll güzeldi...

malesef sevemediğim sahnelerden biri son sahneydi. tatmin etmeyen bir sahneydi, zira 25. bölümdür yani 7 buçuk yıldır ayrı olan, birbirlerini deli gibi (!) seven, herşeye rağmen sevmekten vazgeçmeyen, başlarına gelmedik kalmayan ve üstüne üstlük bir kızları olan bir çiftin SONUNDA kavuşması bu kadar yavan olmamalıydı. zaten bu bölüm sonuna bırakmaları çok gereksizdi, bir dahaki bölüme kalsa ve bu bölüm gençlerin yaşadıklarıyla, taylanla bitse çok şukela olacaktı... ama madem ki oldu bu kavuşma (?) o halde öyle bir sahne olmalıydı ki, işte efsane aşk bu diyebilmeliydik, ağzımızda hiç unutulmayacak bir tat bırakmalıydı. ilk 18 bölümde izlediklerimize istinaden bunu beklerdik..

yasemini gördüğü her an hasretinin büyüklüğüyle kamyon çarpmışa dönen, tutkuyla titreyen o ahmet neredeydi? ahmeti görünce eli ayağına dolaşan, kasılıp kalan ama gözleri alevlenen yasemin neredeydi? bunlar aynı kişiler değil miydi yoksa?? neden ahmetin yasemini öpüşü "ay canım uf olmuş, öpeyim de geçsin" der gibiydi? neden yaseminin gülüşü "ben sana haklıyım dedim ama dinlemedin, neyse akıllanmışsın sonunda..." der gibiydi? adam gibi bir tartışıp konuşamazlar mıydı? hesap kitap ortaya dökülseydi, bağırsalardı çağırsalardı, trip atsaydı ahmet ama yasemin yılmayıp kendini dinletseydi, tutup çekseydi, sarsaydı sımsıkı "hayatının aşkını" (öyle yazmış ya günlüğüne.. :hıh).. ama tabi, gayet normal, sanki işe giden ahmeti yola koyar gibi bir öpücükle geçiştirmek varken, niye böyle sahneler yapasınız ki?? :img-cool2

selmanın oğlu, gelini (:img-haha:) ve torununa mutluluk içinde bakışı pek bir hoştu.. ama rızanın da "hasan ve dilşat..." diye giden konuşması aynı derecede sinir bozucuydu :)

yaseminin nihayet kızı için deli gibi üzülen, o üzgünken boğazından yemek geçmeyen bir anne olduğunu gördük bu bölümde. ahmetle arkalarından baktığı sahne, yüzyıllardır istediğimiz sahneydi.. nihayet gördük ve mutlu olduk :img-in_lo demek ki efendim, istenince oluyormuş, o kadar da zor değilmiş... o halde bundan sonra da bölümlerin garip garip, insani olmayan hatta ne idüğü belli olmayan sahnelerle geçirilmeyeceğini umuyoruz.. :hıh

Tavuskuşu
28-10-07, 19:47
Efenim yeni sayfamız hayırlı uğurlu olsun diyerek sağ elimle yazarak giriyorum.:)

O yunan kız ya teoya gelsin ya da hiç gelmesin diye diziye bağlıyorum.2.olmak istiyorum.:):)

Sıralama editi:2.değil ama 3. olmuşum neyse.Ben de parselledim mesajı. Bir ara doldururum.:):):)

zeyneps
28-10-07, 20:02
Merhaba çanlar ,
Yeni başlıklar için artık bir şey söylemiyorum son başlıkta son derece kızgın bir giriş yapmıştım ratingdede beter olsun demiştim hakikatten beter olmuşuz :icon_whis

Hale Hanım'ın kızgınlığına hak verdim bence son derece haklı dizinin drama konusundaki başarısızlığı belgesel konusunda başarısızlığa da dömüştü zaten uzun zamandır bugün basında çıkan haberleri de görünce üzüldüm açıkçası:icon_whis

Arwençan günlük yine bir numara olmuş koptum
Yalnız öğrendimki ahmet o yasemin denen çakma ressama aşıkmış hay paleti boyasız kalasıca,mitinglere karışıp dom dom coplarına gelesice kadın:img-hyste

Biz de bu beddualara amin demekle yetiniyoruz:icon_whis ...ve Areseçan haklısın Ahmet'in yanına geldiğinde giydiği mor kıyafet çok güzeldi ben de çok beğendim ve belinde kemer filan biraz Hülya Koçyiğit tarzını anımsattı bana :)Hoşuma gitti :img-in_lo

spdr
28-10-07, 20:02
bu aksam yazmak hıc ıcımden gelmıyordu amaa..
ben de yer alayım ılk sayfada dıye heves ettım:)

ee.badgerçan ben o sahnede necdete pek dıkkat edemedım fakat ıyı dusunmeye calısalım:img-wink:
ben necdetın yerınde olsam ne yapardım dıye dusundum dee..galıba ahmetın yuzune bakamaz,ne yapacağımı bılemezdım..onunkı de sankı bıraz oyle oldu:img-yes:

erdman
28-10-07, 20:07
bence badgerin dediği doğru pek bir burnu büyük davrandı o sahnede (çok bir işe yarıyormuş gibi sanki)

gülmisal
28-10-07, 20:12
8. oldum ama olsun...

Şimdi benimkafama takılan bir konuda..37.bölümde bizim derin Necdet, Ahmete yapabileceğim bir şeyler olursa yrd olmak isterim, dedi..ve peşinden o iskelede Ahmete rüyayı kucağına aldığındaki nispetvari bakışı...Ne dersiniz? Ya bu Necdeti bir bölüm bakk iyi adam olacak dedirtiyorlar..peşinden gelen bölümde yine o tutkularının esiri, hırslı adam haline sokuyorlar..nedir bu Necdetin kurgudan çektiği?

Gerçekten öyle..Birde her konuda demesi ve Yasemini göstermesi..Sanki yapmaya çalışacak..Pööh bu Necdetten gına geldi..

:happy0064Yeni başlık hayırlı,uğurlu,YAR lı,yunan kızlı,tangolu ve juniorlu olsun efem...:happy0064

Tavuskuşu
28-10-07, 20:19
Bana da o sahnede durup durup ahmete bakması tuhaf gelmişti. Hadi diyelim ne yapacağını bilemedi niye sürekli göz attı ahmete peki?

Gerçekten de yasemin son zamanlarda pek bir güzel giyinmeye başladı. Ben de en çok ahmeti görmeye gittiği zamanki kıyafetini beğendim. Çok hoş durmuştu üstünde. Ahmetle yakınlaşma olasılığı doğunca daha bir özenmeye başladı kendine herhalde.:):) Bir halini daha çok beğenmiştim ama onu kaç gündür hatırlayamıyorum.:icon_sorr

NiliWerda
28-10-07, 20:26
Ooo yeni başlık:)

Diğer başlıkta bana cevaplar yazmışsınız ilk önce çok teşkür edeyim:)

Sevgili; merw, badger(bana Nili demen çok hoşuma gitti:)), Lilya;
Abdi İpekçi olduğunu bilmiyordum, Öğrenmiş oldum çok teşekkürler :img-yes:

badger; bende aynı şeyi düşünüyorum, Ahmet daha çok seviyor gibi geliyor banada,
Gerçi o biraz oyunculukla alakalı birşey:) Beren hanım bu Yaseminin Ahmete olan sevgisini bize hissettirmiyorsa bizde kim kimi daha çok seviyor anlayamayız:) (kötü türkçem için özür kelimeleri zor toparlıyorum)

arwen61
28-10-07, 20:42
yav bende sayfayı güncelleyip duruyorum benden sonra yazan yok acaba dedim yine bendemi bir sorun var meğerse sayfa yenilenmiş hay kendimim benim:)

sürekli gösterilen daktiloya yazan gözlüklü beyin abdi ipekçi olduğunu bende bilmiyordum bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim:good:

son bölümde yaseminin giydikleri benimde çok hoşuma gitti gayet şık ve kendine yakışır kıyafetlerdi ahmetin tişörtlü haline ise diyecek sözüm yok:img-in_lo

edit:sayın çanlarım siz günlüklerimi beğendikçe yazma azmim artıyor bu sefer hangi karaktere günlük yazsam demekten kendimi alamıyorum :img-icecr

edit:1.sayfadan yer kapamadım ama 2.sayfanın açılışını ben yaptım mesudum allahım:img-in_lo

fatma-1721
28-10-07, 20:46
Mükemmel bir yorum klavyene,yüreğine sağlik.Yorumunun her kelimesine katiliyorum."Hatirla Sevgili"yi ilk bölümünden beri izliyorum ama ikinci sezona girdiğimizden beri ilk zevkle izlediğim bölüm bu bölüm oldu,tüm sahneler çok etkileyciydi.
Foruma yazmiyorum,genellikle okumakla yetiniyorum ama yorumunu okuyunca bu güzel ve ayrintili yorum için teşekkür etme gereğini duydum.

Sevgili baharim_kotan okudugun ve yorumlamaya deger buldugun icin asil ben tesekkür ediyorum:img-wink:

sevgili FATMA,
diziyi bölümü çok güzel analiz etmiş ,çok güzel anlatmışşınız...
1 yıldır forumlarda olan bir üye olarak analiz etme ve yazıya dökmenize 10 üzerinden 10 puan veriyorum..bütün sahneleri anlatmışsın. yaşamışsın adeta..
ben geçen yıl izlerken not alıyordum sonra yazıyordum. bu yıl bıraktım..şimdi ise konulara bölüp kafamdaki genel bir yorum özeti yazıyorum .
sizin bu anlatım zenginliğiniz ve dil bilgisi kurallarına uyumunuz da çok iyi tebrik ederim tekrardan...

Ahmet , yasemin ve Rüya üçgenindeki olayları, düşünceleri, içlerindeki duygu fırtınalarını çok net yorumlamışsınız.!

Ahmet'in sevda tepesinde Rüya'nın o halini görüp orayı terk etmesi, hatıra defterini çalan kızını cici bir şekilde azarlaması,derslerinde yardımcı olması,ilgisi gözündeki sevgi..
...o sahneleri sizi okurken tekrar düşündüm ve sevdim....

Sevgili SONAY T. öncelikle bana "sen"diye hitab edebilirsin,yasca benden oldukca kücüksün sanirim "abla"da diyebilirsin,nasil istersen ama "siz"diye hitab etmen gerekmez.
Bu forum sayfasina daha önce bölüm yorumu yazmadim,daha önceleri baska bir dizinin forum sayfasinda yaziyordum,ordan taniyanlar yorumlarimin mazallah cok uzun oldugunu bilir,sikayetci olmadigina,begendigine sevindim.Bu bölüm beni gercekten cok etkiledi,her sahnesini cok begendim ve o yüzden yorumlamak istedim..Ahmet-Yasemin-Rüya sahnelerini yorumladim,yarin da digerlerini yorumlayacagim,gerci Taylan sahneleri cok güzel yorumlandi ama gözyaslarimi tutamadigim ve dizi bittikten sonra bile saatlerce beni aglatan bu sahneleri bende yorumlamak istiyorum.
Yorumumu okudugun ve yorum yazdigin icin tesekkür ederim:img-wink:

Hepinize iyi yorumlar,iyi geceler bye (ben okumak üzere köseme cekiliyorum)

Not:Sevgili arwen yazdigin günlügü okudum,yorgunluktan ölüyordum,ne konusacak ne gülecek halim vardi ama yazdiklarin sayesinde gülmekten karnima agrilar girdi :img-hyste ellerine,yüregine saglik:good:bye

alisercan
28-10-07, 21:21
İyi akşamlar arkadaşlar... 20 sayfadan fazla okudum. Ne çok yazmışsınız. Çok hareketli bir form hatırla sevgili formu. Herkesi kutluyorum.
Ama bir konu bir çok kişinin dikkatinden kaçmış ya da belki kaçmadı yazıldı ben bu kadar mesaj arasından kaçırdım. Bir daha geri dönüp okuyamayacağım için yine de bir düzeltme yapmak istiyorum. Belki yazan arkadaş da yanlış yazdı bilmeyerek. Yine de doğru gibi algılanmaması için doğrusunu yazmak gerekir.
Sinan Cemgilin kızılderede öldürüldüğü yazılmış.
Sinan THKO kurucularından ve önemli gençlik liderlerinden. Mahirler de THKPC kurucularındandır. Dolayısıyla iki grup fraksiyonel bir ayrılık içindeydi. Sinan ve arkadaşları Deniz ve yusufun gemerekde yakalanması üzerine gerilla grubu kurarak nurhaklara çıkmış ve ihbar üzerine yedikleri baskında arkadaşları alpaslan ve kadirle birlikte Nurhakda öldürülmüştür.
Mahirler kızılderede öldürülmüşlerdir. Ama burada bir ilk yaşanmış. İki ayrı grup denizin idam edilmemesi için güç birliğine gitmişler ve birlikte 3 amerikalıyı kaçırmışlardır. Çünkü Ömer Ayna ve Cihan Alptekin THKO üyesiydi. Saffet Alp de sanıyorum başka bir harekettendi. Bunlar ayrıntı tabii. Önemli nokta sinan cemgilin öldüğü yerin Kızıldere olmadığı.

arwen61
28-10-07, 21:28
İyi akşamlar arkadaşlar... 20 sayfadan fazla okudum. Ne çok yazmışsınız. Çok hareketli bir form hatırla sevgili formu. Herkesi kutluyorum.
Ama bir konu bir çok kişinin dikkatinden kaçmış ya da belki kaçmadı yazıldı ben bu kadar mesaj arasından kaçırdım. Bir daha geri dönüp okuyamayacağım için yine de bir düzeltme yapmak istiyorum. Belki yazan arkadaş da yanlış yazdı bilmeyerek. Yine de doğru gibi algılanmaması için doğrusunu yazmak gerekir.
Sinan THKO kurucularından ve önemli gençlik liderlerinden. Mahirler de THKPC kurucularındandır. Dolayısıyla iki grup fraksiyonel bir ayrılık içindeydi. Sinan ve arkadaşları Deniz ve yusufun gemerekde yakalanması üzerine gerilla grubu kurarak nurhaklara çıkmış ve ihbar üzerine yedikleri baskında arkadaşları alpaslan ve kadirle birlikte Nurhakda öldürülmüştür.
Mahirler kızılderede öldürülmüşlerdir. Ama burada bir ilk yaşanmış. İki ayrı grup denizin idam edilmemesi için güç birliğine gitmişler ve birlikte 3 amerikalıyı kaçırmışlardır. Çünkü Ömer Ayna ve Cihan Alptekin THKO üyesiydi. Saffet Alp de sanıyorum başka bir harekettendi. Bunlar ayrıntı tabii. Önemli nokta sinan cemgilin öldüğü yerin Kızıldere olmadığı.

sizede iyi akşamlar

çok şükür epey hareketli bir forumumuz var zaten hatırla sevgiliyi bu kadar sevip bağlanmasak böyle yoğun ve güzel paylaşımlar olmazdı diye düşünüyorum

geçmişe dair vermiş olduğunuz bilgiler içinde çok teşekkür ederim bu duruma ben dikkat etmemiştim ama iyiki böyle bilgiler veriliyorda bizlerde yakın geçmişimizi en doğru ve güzel şekilde öğrenebiliyoruz

ama bütün bu bilgilerin özünde büyükte bir acı var geçmişte gençlerimiz çok acı şekillerde öldürülmüşler yada hapise girip işkenceye maruz kalmışlar keşke hiç olmasaymışta bugün onları üzüntüyle değil daha mutlu bir şekilde ansaymışız

edit:badger,zeynep ve fatma günlüğümü beğendiğiniz için sizede çok teşekkür ederim,badgerçanım rep in hiç önemi yok maksat gönüller bir olsun:img-wink:

NiliWerda
28-10-07, 21:33
Diğer başlıkya arese arkadaşım kıyafetlerden söz etmiş.
Evet bende beğendim Yaseminin son giydiği kıyafetleri özelliklede renkler harikaydı, ama ben artık bıktım bacak görmekten, hele Işıkın giydiği o mini nasıldı öyle?
Arada bir pantolon giyiyorlar neyseki :icon_whis

Tavuskuşu
28-10-07, 21:38
Işık'ın minisi gerçekten de miniydi yani. Rengi de bir tuhaftı ben beğenmedim açıkçası. Ayrıca daha önce yaşar ışık'ın kıyafetlerinden rahatsız olmuştu ama bu sefer ufak bir bakış bile atmadı. Yanılıyor muyum? O da mı geliştirdi kendini ne?:):)

Aylanın annesi ve amcası çıktı mı diziden?İki bölümdür hiç görülmediler. Aylanın evi, annesinin butiği görülmüyor. Tabi keriman izmire yerleştiği için kamil de işsiz bu aralar. Ama çok boşladılar bu karakterleri. Kamil iki patavatsızlık yapıp yüzümüzü güldürse bari.

badger
28-10-07, 21:49

Hoşgeldin Alisercanbye

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler..evet..gözden kaçırmışız...Sinan Nurhak da öldürüldü..:sad53::icon_sorr

Bu arada biraz ara vermek durumundayım..Gece ilerleyen vakitte uykum gelmezse..takılırım..Ne de olsa artık zaman farkımız +2 saat oldu..Malum yarında Ptesi...Herkese iyi geceler..bye

spdr
28-10-07, 21:55
Işık'ın minisi gerçekten de miniydi yani. Rengi de bir tuhaftı ben beğenmedim açıkçası. Ayrıca daha önce yaşar ışık'ın kıyafetlerinden rahatsız olmuştu ama bu sefer ufak bir bakış bile atmadı. Yanılıyor muyum? O da mı geliştirdi kendini ne?:):)

Aylanın annesi ve amcası çıktı mı diziden?İki bölümdür hiç görülmediler. Aylanın evi, annesinin butiği görülmüyor. Tabi keriman izmire yerleştiği için kamil de işsiz bu aralar. Ama çok boşladılar bu karakterleri. Kamil iki patavatsızlık yapıp yüzümüzü güldürse bari.

cansucum unuttun mu..ışık yaşarı o konuda ehlıleştırdı:img-wink:
normalde etek gıymıyorr..ama yaşarla buluştuklarında hep mını gıyıyor..bunu vurgulamaktan baska amacları olamaz herhal:bilmim

aylaya gelıncee..aylanın aılesı sadece ahmetle ılıskılerde one cıkıyordu sankı...kerıman kamıl askı da yalan oldu kanımca bu ara:icon_whis
delıcı baskıslı esmer deluğğğanlı kamılımızı ozledık elbet..tam da arabasıanferdı tayfur kasetlerı koyup dertlı dertlı kerımanı dıkızleyeceğı sırada..cık cık cıkkk..yazık bee..kara vıcdanlılaaaarr..yasatmadılar askını garıbıme..belkı de kerımanın basından asağı gul bılenem doktururdu ılerde..umarım daha sık goruruz kendılerını:)

arwen61
28-10-07, 21:59
aylanın akrabalarını benim gözüm pek aramadı ama keriman çıkmasaydı daha komik sahneler sanırım görebilirdik ama kimbilir gider keriman gelir asuman:img-wink:

edit:keşke aylanın evini biraz daha gösterseler ben çırçır eczanesini görmeyi özledim ya çanlar :)

badgerçanım saat farkı ikiye çıkınca birlikte olduğumuz süremi azalacak şimdi tüh ya :icon_sorr kendine iyi bak olurmu hayırlı geceler:sad53:

çalıkuşu78
28-10-07, 22:04
Sinan Cemgil
(1944 - 1971)
12 Mart öncesi devrimci gençlik hareketinin önderlerinden, THKO’nun kurucularından, TDKP onur üyesi Sinan Cemgil, öğretmen anne ve babanın çocuğu olarak 15 Kasım 1944’de İstanbul’da dünyaya geldi. İyi bir eğitim aldı. 1964’de ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ne girdiğinde siyasetle de ilgilenmeye başlamıştı. 1965’de ODTÜ SFK’nin kuruluşuna katılarak bir süre genel başkanlık yaptı. Aynı yıllarda TİP’e üye oldu. 1968’le birlikte yoğunlaşan öğrenci eylemlerinde, ODTÜ içindeki mücadelesi ve sevilen kişiliğiyle, üniversitedeki hareketin doğal önderi oldu. 1968’de ODTÜ’deki boykota ve 1969 ODTÜ işgaline önderlik etti. Toprak reformunun gerçekleştirilmesi istemiyle hazine topraklarını işgal eden Elmalı köylülerini ziyaretinin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Merkezi tarafından tepki ile karşılanması, TİP’ten istifasını getirdi. Öğrenci eylemlerinden uzak kaldığı 1970’te, Hüseyin İnan ve Deniz Gezmiş’le birlikte THKO’nun kuruluş çalışmalarını yürüttü. 12 Mart 1971 muhtırasından sonra, arkadaşlarıyla birlikte Ankara’yı terkeden Sinan Cemgil, 17 Mart’ta Deniz Gezmiş’le Yusuf Arslan’ın Gemerek’te yakalanmaları üzerine Adıyaman civarındaki Nurhak dağına çıktı. Burada arkadaşlarıyla birlikte gerilla kampı kurdu. Cemgil ve arkadaşları, mayısın sonunda İnekli köyü muhtarının ihbarı üzerine kuşatıldılar. Sinan, 31 Mayıs 1971’de askerlerle çıkan çatışmada; Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga ile birlikte vuruldu. Adıyaman Gölbaşı ilçesinde cenazeyi almaya giden Sinan’ın annesi Nazife Cemgil, çevresini saran kadınlara Sinanlar’ı şöyle anlattı: “Bu oğlum Sinan... Bunlar da onun arkadaşları (Kadir ve Alpaslan), kardeşleri.... onlar da oğullarım... Bu çocuklar, bu oğullar; bu ülkeyi, halkı, sizleri sevdiler. Başka bir istekleri yoktu. Her biri birer dehaydı. Her biri üstün zekalı birer güzel insandı. Dileselerdi, düzenin adamları olsalardı, şimdi burada cansız yatmazlardı. Birer milyoner olurlardı. Ama onlar, halkı, sizleri sevdiler. Sizin sorunlarınızı omuzladılar. Size yalan söylüyorlar. Onlar eşkiya değildi.”

Tavuskuşu
28-10-07, 22:11
Sipiderim ışık yaşara ağzının payını verip ehlileştirmişti ama yaşar da hemen değiştiremez ki bakış açısını.En azından kızın arkasından şöyle bir baksaydı.:)

Hüseyin Abinin bu uyarısından sonra bir araştırayım dedim Sinan Cemgil'i.Çünkü ben de kızılderede öldürüldüğünü sanıyordum. Bir baktım ki gerçekten de nurhak'ta öldürülmüş.

Güle güle Badgerım.bye:sad53:bye Daha çok görüşmek ümidiyle.Dün gece site bozulmasaydı daha çok beraber olabilirdik ama heyhat kıder...:)

Çalıkuşu teşekkürler bilgiler için.bye

arwen61
28-10-07, 22:50
ışık ın mini eteği benimde çok dikkatimi çekti hah dedim yaşar şimdi kızacak ama hiç oralı olmadı allah allah dedim bizim delüğanlı yaşar lıght erkekmi oldu acaba:)

bu bölüm hoşuma giden diğer bir sahnede ahmet,rüya ve yaseminin el ele yürümeleriydi tam bir aile gibi görünüyorlardı birde ahmetin konuşmadan sevda tepesini anlatması yaseminin gülerek anladım gelirim deyip arkasını dönüp eve giderkenki mutlu yüz ifadesiydi:img-in_lo

arese
28-10-07, 22:52
Evet bende beğendim Yaseminin son giydiği kıyafetleri özelliklede renkler harikaydı, ama ben artık bıktım bacak görmekten, hele Işıkın giydiği o mini nasıldı öyle?

Herkese tekrar merhababye

Öncelikle yeni başlıgımız hayırlı olsun...

Nil'cim hele o ahmet'in yanına gittigi andaki giyidigi kıyafet mor renkli olan çok hoştu göz alıcı bir renk kendine bakmaya karar verdi herhalde yasemin'nin sac sitlide çok hoş mesla o ada daki sac sitli çok hoştu çok şeker olmuştu...
Ahmet'e hep spor giyidirsinler diyecem tişört falan çok yakşıyo hepte o olmaz gerci takımda yakışıyo tişört hele bu bölümde ki çok yakışmıştı ee güzele ne yakışmaz..

Bide canlar bu Necdet Ahmet her konuda yardım edecem dememişmiydi o iskelede ki sahne de Ahmet'e nispet yaparcasına baktı ya dedim ki sen hiç degişmesin Necdetten adam olmaz ya benim aklım almıyo bu senaristler rüya'yı Necdet'e olan bağlılığını en aza nasıl indirgiyecekler Ahmet'i nasıl benimsiyecek bu bölüm de rüya öyle bir tepki verdi ki iki lafındna bir Necdet benim babam ben diyorum ki rüya necdet ve güzideyi yanyana görsün belki ona olan sevgisi degişir yoksa nasıl olacak yada Necdet bu diyarı terketsin Ahmeti'n işi daha kolay olur:)

Edit: ebrucan bu arda unuttum günlügün çok hoş olmuş canım yüregine saglık:)

Tavuskuşu
28-10-07, 22:54
Ebruçan o anlattığın ikinci sahne benim de çok hoşuma gitmişti. Yasemini ilk günlerdeki gibi canlı ve tepkili görmüş olduk nihayet. Yüzünde bir kıvılcım çaktı.

Bu arada Işık ve Yaşar mezun olmuşken Defne ve Deniz hala nasıl okuldalar? Acaba eyleme filan gitmekten çalışmaya vakit bulamadılar da sınıfta mı kaldılar?:)

arwen61
28-10-07, 23:03
Ebruçan o anlattığın ikinci sahne benim de çok hoşuma gitmişti. Yasemini ilk günlerdeki gibi canlı ve tepkili görmüş olduk nihayet. Yüzünde bir kıvılcım çaktı.

Bu arada Işık ve Yaşar mezun olmuşken Defne ve Deniz hala nasıl okuldalar? Acaba eyleme filan gitmekten çalışmaya vakit bulamadılar da sınıfta mı kaldılar?:)

sorma çanım yasemindeki kıvılcımı görünce birde üstüne bunlar sevda tepesinde öpücükle barışınca kız ebru dedim sakın bu kıvılcım ateşe dönüşüp junıor yola çıkmasın:)

defne ve denizin durumunu ise bende anlamadım belkide fazla mitinge gidip derslere girmedikleri için devamsızlıktan sınıfta kalmışlardır:img-yes:

resimseçici
28-10-07, 23:19
Fatma-1721 Fatmacım yorumun harika olmuş. Tam bir analiz yapmışsın. Ayrıca verdiğin detaylar sayesinde sanki 38. bölümü yeniden izler gibi oldum. Tekrar ellerine sağlık.

Merw senin yorumunuda çok beğendim özellikle son sahnede ki performansları yedi sene ayrı kalan bir çift için iyi değildi(her ikisi için söylüyorum) hatta Ahmet'in bile... 28. bölümde park sahnelerindeki performansları daha iyiydi. Belki 39 bölüm başında toparlarlar.

Sayın Hale Kıyıcı'nın basın açıklamasını okudumda
''Açık olun; bu dizilerin müşterilerine ne anlatmaya çalışıyorsunuz. Bunlar eli silahlı-külahlı çocuklardı da sonunda su testisi suyolunda kırıldı mı demeye getiriyorsunuz. Devrimci gençlerin Taylanın ölümünden nice sonra, can güvenliği için,meşru müdafaa için silahlanmaya başladığını da mı size kimse söylemedi de, Taylan’ı silahını birilerine dizide Avniye’ye verdiğini yazıp söyleyebiliyor, Avniye ismini de garnitür olarak kullanıyorsunuz ! Biraz saygılı olun beyler-hanımlar. Haddinizi bilip oturun.''
Ekibi korumak gibi bir niyetim falan yok ama aslında bir çok kişi böyle algılamadı o sahneleri. Hatta forumdaki yorumlardan bir çok kişinin o sahnelerde çok üzüldükleri ile ilgili yorumlar yapıldı, Kaldı ki benimde yüreğimi en çok dağlayan sahneydi, o sahne. Üstelik silahları arkadaşlarına verdiklerini ve hepsinin silahsız olduklarını da gösterdiler. Bu tür dönem dizilerini sıfır hata ile yapmak oldukça zor olsa gerek, hatalar olabiliyor maalesef. Ancak hiç yapılmamasından daha iyidir.

CveB
28-10-07, 23:21
İyi Geceler Arkadaşlar,

Kanaltürk'de şu anda daha önce yayınlanan Kürşat Başar'la programının tekrarı var.

dizice
28-10-07, 23:26
Necdet'in "Her konuda" yardim etmesine hic ihtiyaci yok Ahmet'in. Tek soyleyecegi,

"Golge etme, baska ihsan istemem" olur ancak.

dizice
28-10-07, 23:35
Benim Ahmet-Yasemin kavusmasindan son bir umudum var. Ne yazik ki ruya degilmis. Ama belki, bundan sonra Ruya gercegi ogrenene dek, mecburen gizli gizli bulusmalarini, disarda, baskalarinin yaninda ise birbirlerine askla/tutkuyla/hasretle bakmalarini izleriz.

Bir de tam opusurken Yasot cekilip, "Ama Ayla? Bunu yapamayiz Ahmet" derse, cok gulecegim.

resimseçici
28-10-07, 23:47
Benim Ahmet-Yasemin kavusmasindan son bir umudum var. Ne yazik ki ruya degilmis. Ama belki, bundan sonra Ruya gercegi ogrenene dek, mecburen gizli gizli bulusmalarini, disarda, baskalarinin yaninda ise birbirlerine askla/tutkuyla/hasretle bakmalarini izleriz.

Zaten öyle olmak zorunda yani gizli aşılklar. Rüya bimediği için dediğin gibi öğrenene dek ve yasemin boşanana kadar böyle devam etmek zorundalar.

Bir de tam opusurken Yasot cekilip, "Ama Ayla? Bunu yapamayiz Ahmet" derse, cok gulecegim.
İnşallah böyle bir şey dedirtmezler...

Bunlara ek bende, Yaseminin bir şekilde Ahmetin günlüğünü bulup okumasını ve özellikle Kayserideki nikaha onun geldiğini öğrenmesini istiyorum. Böylelikle o da Ahmetin ne kadar acı çektiğini anlar. ve onu teselli eder.
Tabi bu durumda aslında nejdetinde, ona her zaman doğruları söylemediğini anlar ve ona duyduğu minnet hafifler

Bu arada herkese iyi geceler ve iyi sohbetler

Tavuskuşu
28-10-07, 23:48
Ahmet de artık "Yemişim aylasını" der.:):)Ben o programı kaçırmıştım haber verdiğin iyi oldu CveB.Teşekkürler.

Hadi herkese iyi geceler.bye

arese
28-10-07, 23:49

Ay dizicecan Allah iyligin versin canım hiç gülecegim yoktu:) der belki yasemin bu hiç belli olmaz ben evliyim sen nişanlı yaapmayız bunu der sonra Ahmet der ki sen boşanacan bende ayrıldım yanlış bir sey yapmıyoruz dermiş.. Bunların boşnacagı yok habire ertleniyo davayı kazanmak için ertlendi rüya için ertlenecek korkarım bir kac sene daha evli kalsınlar habire bir ertelme içindeler bunlar boşanamayacaklar bu gidişle..

arwen61
28-10-07, 23:50
yasemin ahmetin hala ayla ile nişanlı olduğunu bilmiyormuydu ama ikisini birlikte hiç görmüyor sanki o konu atlanmış gibi ahmet yaseminle barışıp onu öperken bu yaseminin aklına hiç gelmedi daha öncede ona sormadı tuhaf:icon_roll

ama o sahneden sonra junıor beklemeyeceğim galiba çünkü rüyanın temelleri atılırken adadaki evler boştu şimdi ise ahmetler orada,rızalar orada malum necdette orada yani benim junıor hayalim yine başka bahara kaldı:icon_sorr

bende kaçayım artık çanlarım hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun vatanımıza güzel yarınlar getirsin inşallah iyi gecelerbye

arese
28-10-07, 23:54
yasemin ahmetin hala ayla ile nişanlı olduğunu bilmiyormuydu ama ikisini birlikte hiç görmüyor sanki o konu atlanmış gibi ahmet yaseminle barışıp onu öperken bu yaseminin aklına hiç gelmedi daha öncede ona sormadı tuhaf:icon_roll

ama o sahneden sonra junıor beklemeyeceğim galiba çünkü rüyanın temelleri atılırken adadaki evler boştu şimdi ise ahmetler orada,rızalar orada malum necdette orada yani benim junıor hayalim yine başka bahara kaldı:icon_sorr

bende kaçayım artık çanlarım hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun vatanımıza güzel yarınlar getirsin inşallah iyi gecelerbye

Ebrucan senin junuyor hayallerin biraz bekletecekler gayri canım sen bekle gelecek hatta bitane degil bir kaçtane dermişim:) ama önce bu birincini sorunun halletsinler ikinicye de sıra gelir

Aslında yasemin'nin dikkat etmesi lazımdı Ahmet yüzük takmıyo çıkartmıştı en son mahkeme de takmıştı sorun olmasın diye ama sonra çıkarmış aslında yasemin yüzü takmadıgını görüp sorması lazımdı hayret nasıl dikkatini çekmemiş..

Shevek
29-10-07, 01:19
Merhaba forumbyeYeni başlığa geçilmiş. Ben de badger gibi bu başlığın mantıklı, gerçekçi, aşk ve sevginin dönemin ruhuna ve evrensel değerlere yakışır anlatıldığı, çok zorlu bir siyasi süreçin de gerçeğe belgesel kıvamında birebir uyulamayaçağından, en yakına yakın anlatıldığı bölümlerin tartışıldığı bir başlık olmasını dilerim...bye

Ahmetle Yasemini bir kaç bölüm daha kaçak aşıklar modunda izleyeçeğiz sanırım. Olsun, razıyız, aşk olsun da adam gibi olsun biz razıyız. Tutkuyu da, özlemi de, sevgi ve saygıyı da görelim, yine bakışsınlar, anlaşmak için sözlere gerek duymasınlar...arasıra dellensin Ahmet (çünkü affetse de o yaranın zaman zaman kanayaçağını düşünüyorum), Yasemin onu yatıştırsın...

Bu bölümde Harun nedense çok dokundu bana. Çok hüzünlüydü bakışı, duruşu...Ben o karakteri çok seviyorum. Işığın Yaşar'la bir yol ayrımına gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bu Harunla olaçağı anlamına gelmiyor tabii. Harun çok fazla içinde dönemin çünkü. Düşünmek istemiyorum ama, o kıyımdan nasibini alaçak gibi o da.

Ahmet'in Denizlere okulda destek vermesi, bunu hem dekana, hem de polise karşı açıkça göstermesi, izleyen yıllarda Deniz ve arkadaşlarını savunan avukat grubu içinde olaçağının bir göstergesi olabilir. Halit Çelenk senaryoya dahil edilir sanıyorum. Ahmeti bir kurgu karakter olarak, Halit Çelenk çevresinde konumlayabilirler. Böyleçe ona da mapus, gözaltı, hatta işkençe yolları açılabilir. :icon_sorr

Rüya Ahmeti seviyor. Bençe babasının o olduğunu kendisi keşfedeçek ve bu gerçek onu mutsuz etmeyeçek. Az kaldı...sabır...sabır.

Farkındaysanız "ç"ler geri döndü.:img-wink:

Özlemişim forumumu. Seviyorum galiba.:img-in_lo:img-blush

badger
29-10-07, 08:20

Günaydın Foruuuuum!!!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun..Allah, Cumhuriyetimizi her dönem daim ve bütün kılsın!
Aman dur ne diyesun??? Ne junioru!!!!!..

Önce bir şu Yasemin Necdetten boşansın da..Yine ilk atraksiyonda gol olur..Onu da Necdete kaptırır Ahmet!!!..bknz:Allah korusun..Bence Ahmet göstereceği aşkıyla Yasemini kıvrandırarak, Necdetten bir an önce boşatsın...:) bknz:Amin!

Öyle sokak köşelerinde, ağaç kovuklarında mıcık!mıcık! dolanmasınlar..Ahmet, Yasemin ve kızıyla oturacağı evi ya alsın ya da tutsun bir an önce..Öyle yeniyetmeler gibi duvar diplerinde dolanmasınlar...:hıh

Ç editi::happy0064:happy0064 dönmüşler..çok seviyorum onları..:)

oyasum
29-10-07, 08:27
29 ekim Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun daha nice bayramlarımızı birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlamak dileğiyle:img-in_lo

Shevek
29-10-07, 08:35
Günaydın Foruuuuum!!!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun..Allah, Cumhuriyetimizi her dönem daim ve bütün kılsın!

Önce bir şu Yasemin Necdetten boşansın da..Yine ilk atraksiyonda gol olur..Onu da Necdete kaptırır Ahmet!!!..bknz:Allah korusun..Bence Ahmet göstereceği aşkıyla Yasemini kıvrandırarak, Necdetten bir an önce boşatsın...:) bknz:Amin!

Öyle sokak köşelerinde, ağaç kovuklarında mıcık!mıcık! dolanmasınlar..Ahmet, Yasemin ve kızıyla oturacağı evi ya alsın ya da tutsun bir an önce..Öyle yeniyetmeler gibi duvar diplerinde dolanmasınlar...:hıh

Günayyyddıııııınnnnn! Badgerimçan ne saadet böyle güzel ve anlamlı bir sabahta karşılaşmak:img-in_lo

Evet evet hemen junior olsun istemiyoruz!!!Neme lazım hala Neçdetle evli... Sonra Neçdet "benim evliliğim içinde doğmuştur, benim juniorumdur", der:icon_whisAhmette:dito dalar, sonra siyaset miyaset hak getire taammüden çana kasıttan falan düşer mapusa!!!

Bir de tabii ben de artık liseli aşıklar modunda ortalıkta gezinmelerini izlemek istemem. Bkz.: Bayar:img-swoon Biri yirmi sekiz biri otuz dört yaşında ve bir çoçuk ana babası yetişkinler...öyle dağ bayır, kapı önü, bağ bahçe muhabbeti yakışmaz. Olaçaksa doğru dürüst bir aşk olsun mümkünse:img-blush

Önçe boşansın Yasot tabii!!! Sonra da nihayet bir aile olurlar. (Umarım zaman atlamasından önçe olur bu). Bu arada şimdi Şevket öldü ya. Gürsoy ailesinin erkeği olarak Ahmet, Gürsoy Residanslarında ikamete devam eder mi? YAR ailesi olarak Selma ile birlikte mi yaşarlar? Hep hayalini kurduğumuz o çekirdek aile evi güme mi gider açaba? Ne dersiniz?

Adios Rumelia
29-10-07, 09:24
'Hatırla Sevgili'nin senaryosuna tepki

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/29/magazin/resim/axmag02.jpg
ANKARA ANKA

"Hatırla Sevgili" adlı, 1960-70'lerin Türkiye'sini konu alan televizyon dizisinde konu edilen isimlerden Taylan Özgür'ün ablası Hale Özgür Kıyıcı diziye tepki gösterdi. Kardeşinin "Uydurma bir aşk hikâyesinde garnitür olarak kullanıldığını" savunan Kıyıcı "Kardeşim, dizide gösterildiği gibi İstanbul Üniversitesi bahçesinde öldürülmedi. Yaralı halde Kumkapı Toplum Polisi karargâhında 2.5 saat dövüldü" dedi.
"Hatırla Sevgili"nin yapımcılarına bir açıklama yollayan Kıyıcı, "Yürek acılarını ucuz aşk hikâyelerine sos yaptırmayın. Cinayetin aydınlatılması için 38 yıldır mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı. Dizinin "Bunlar eli silahlı - külahlı çocuklardı, su testisi su yolunda kırıldı" mantığı içinde hazırlandığını dile getiren Kıyıcı, "Kurmacanın da bir sınırı vardır ve olmalıdır. Bizim ölülerimize dokunmayın, ucuz hırslarınıza malzeme yapmayın" dedi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2007/10/29/magazin/axmag02.html

spdr
29-10-07, 09:33
Bu arada şimdi Şevket öldü ya. Gürsoy ailesinin erkeği olarak Ahmet, Gürsoy Residanslarında ikamete devam eder mi? YAR ailesi olarak Selma ile birlikte mi yaşarlar? Hep hayalini kurduğumuz o çekirdek aile evi güme mi gider açaba? Ne dersiniz?

ılahı shevekçaan...nerden geldı aklına dıyeceğım..
fekat benım de aklım karıstı sımdı:icon_whis
aslında o da kotu olmazdı tabıı...de barı bır sure ayrı,kendı evlerınde olsalar da sonra selmaya gecseler oyle bır durum olursa:img-yes:
ya da defne gelsın canım annesının yanınaa:hıhzaten acıkcası,en azından babası oldukten sonra hala annesınden ayrı oturması mantıklı değıl kanımca:img-yes:gecen bolum selma..yıne gel..dıyınce ıcım acıdı vallahıı:icon_sorr

efendıım cumhurıyet bayramımız kutlu olsunn:happy0064
okul kutlamalrında sıır okuduğum zamanlarım geldı aklıma yahuu:img-in_lo
artık karta mı kaçtım nee:icon_whis
Allah daım etsın cumhurıyetımızı:img-in_lo

arwen61
29-10-07, 09:51
güneşli ve güzel bir trabzon sabahından hepinize günaydın cici forumumbye

öncelikle tekrardan hepinizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun ulusumuzun birlik ve beraberliği daim olsun inşallah...

yeni bir haftaya girdik ama özetle fragmana daha 2 gün var malum bende yasemin ve ahmetin rüyanın sorunu çözülünceye kadar aynı ilk günlerindeki gibi gizli kapaklı bir ilişki yaşayacaklarını düşünüyorum ama onların o kaçamak buluşmalarını bile çok özlemişim shevekçanımında dediği gibi aşk olsunda varsın kaçak olsun:img-in_lo

babalık olayını bende rüyanın kendi kendine çözeceği ama çok büyük bir tepki vermeyeceği kanaatindeyim o çok zeki bir kız birkç ipucuyla ve yasemin ile ahmetin birbirlerine olan samimi davranışlarından durumu çözebilir ahmetle ilişkiside zaten çok iyi o yüzden onun gerçek babası olduğunu öğrendiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşamayacaktır:img-yes:

hem böyle bir MMC babaya sahip olup isyan etmekte mümkünmü sanki:img-in_lo

haklısın çanım şimdi junıor olsa evlilik dahilinde olacak ondan sonra herşeyi başa sar aman almayayım ama ondan sonraki ilk atraksiyonda 90 dan gol olacağına bende inanıyorum:) ayrıca bende ahmetin yasemini sevgiye boğarak tez elden boşanmasına sebebiyet vereceğini düşünüyorum(aman inşallah rabbiimmm:img-in_lo )

SONAY T.
29-10-07, 10:10
sevgili FATMA,
diziyi bölümü çok güzel analiz etmiş ,çok güzel anlatmışşınız...
1 yıldır forumlarda olan bir üye olarak analiz etme ve yazıya dökmenize 10 üzerinden 10 puan veriyorum..bütün sahneleri anlatmışsın. yaşamışsın adeta..
ben geçen yıl izlerken not alıyordum sonra yazıyordum. bu yıl bıraktım..şimdi ise konulara bölüp kafamdaki genel bir yorum özeti yazıyorum .
sizin bu anlatım zenginliğiniz ve dil bilgisi kurallarına uyumunuz da çok iyi tebrik ederim tekrardan...

Ahmet , yasemin ve Rüya üçgenindeki olayları, düşünceleri, içlerindeki duygu fırtınalarını çok net yorumlamışsınız.!

Ahmet'in sevda tepesinde Rüya'nın o halini görüp orayı terk etmesi, hatıra defterini çalan kızını cici bir şekilde azarlaması,derslerinde yardımcı olması,ilgisi gözündeki sevgi..
...o sahneleri sizi okurken tekrar düşündüm ve sevdim....

Sevgili SONAY T. öncelikle bana "sen"diye hitab edebilirsin,yasca benden oldukca kücüksün sanirim "abla"da diyebilirsin,nasil istersen ama "siz"diye hitab etmen gerekmez.
Bu forum sayfasina daha önce bölüm yorumu yazmadim,daha önceleri baska bir dizinin forum sayfasinda yaziyordum,ordan taniyanlar yorumlarimin mazallah cok uzun oldugunu bilir,sikayetci olmadigina,begendigine sevindim.Bu bölüm beni gercekten cok etkiledi,her sahnesini cok begendim ve o yüzden yorumlamak istedim..Ahmet-Yasemin-Rüya sahnelerini yorumladim,yarin da digerlerini yorumlayacagim,gerci Taylan sahneleri cok güzel yorumlandi ama gözyaslarimi tutamadigim ve dizi bittikten sonra bile saatlerce beni aglatan bu sahneleri bende yorumlamak istiyorum.
Yorumumu okudugun ve yorum yazdigin icin tesekkür ederim:img-wink:

SEVGİLİ FATMA ABLA,
akşam size mesaj yazdım ,gönderirken sayfanın kilitlendiğini gördüm .alıntı yapıp göremedim ,sonra özelden atayım dedim...yukarı okudum .. ben size teşekkür ederim..benim mesajımı genele atmış oldunuz,üstüne de alıntı yaptınız....:img-yes:..sizin yorumlarınız çok beğeniyorum. ..anlatımınız hoş ve akılda kalıcı...:img-yes:

kıyafetleri ben baştan beri beğeniyorum, özellikle bayanların kıyafetlerini...bir söz vardır..**mum gibi oturdu***aynen öyle üzerlerine mum gibi oturmuş..annelerin etek, ceketleri çok şık...gençlerin gömlek tarzı, trikoları da güzel..:img-yes:

güneşli ve güzel bir trabzon sabahından hepinize günaydın cici forumumbye

öncelikle tekrardan hepinizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun ulusumuzun birlik ve beraberliği daim olsun inşallah...
babalık olayını bende rüyanın kendi kendine çözeceği ama çok büyük bir tepki vermeyeceği kanaatindeyim o çok zeki bir kız birkç ipucuyla ve yasemin ile ahmetin birbirlerine olan samimi davranışlarından durumu çözebilir ahmetle ilişkiside zaten çok iyi o yüzden onun gerçek babası olduğunu öğrendiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşamayacaktır:img-yes:
evet Ebrucum,
çok güzel bir gün..vatanım güzelliklerle dolu olsun..
kaçak aşk artık olmasın,olacaksa herşey mubah olsun..bu dizi furyasında evlilik dışı ilişkilerden gına geldi..
Ahmet kızına kendi gerçeği söylesin, bu kez Rüya aşırı tepki vermeyecektir..sevdiği kişinin babası olması onu rahatlatır diyorum..annesine ,babasına rahatça sarılır...
eğer dizide sorun olacaksa konu lazımsa başka sorunlar olsun...Ahmet- Yasemin sorunu, baba- kız sorunu olmasın..ceza ise ceza çekildi, cefa ise cefa çekildi arrtık sefa zamanı??? ????

fatma-1721
29-10-07, 10:19
Fatma-1721 Fatmacım yorumun harika olmuş. Tam bir analiz yapmışsın. Ayrıca verdiğin detaylar sayesinde sanki 38. bölümü yeniden izler gibi oldum. Tekrar ellerine sağlık.

son sahnede ki performansları yedi sene ayrı kalan bir çift için iyi değildi(her ikisi için söylüyorum) hatta Ahmet'in bile... 28. bölümde park sahnelerindeki performansları daha iyiydi. Belki 39 bölüm başında toparlarlar.

Sayın Hale Kıyıcı'nın basın açıklamasını okudumda
''Açık olun; bu dizilerin müşterilerine ne anlatmaya çalışıyorsunuz. Bunlar eli silahlı-külahlı çocuklardı da sonunda su testisi suyolunda kırıldı mı demeye getiriyorsunuz. Devrimci gençlerin Taylanın ölümünden nice sonra, can güvenliği için,meşru müdafaa için silahlanmaya başladığını da mı size kimse söylemedi de, Taylan’ı silahını birilerine dizide Avniye’ye verdiğini yazıp söyleyebiliyor, Avniye ismini de garnitür olarak kullanıyorsunuz ! Biraz saygılı olun beyler-hanımlar. Haddinizi bilip oturun.''
Ekibi korumak gibi bir niyetim falan yok ama aslında bir çok kişi böyle algılamadı o sahneleri. Hatta forumdaki yorumlardan bir çok kişinin o sahnelerde çok üzüldükleri ile ilgili yorumlar yapıldı, Kaldı ki benimde yüreğimi en çok dağlayan sahneydi, o sahne. Üstelik silahları arkadaşlarına verdiklerini ve hepsinin silahsız olduklarını da gösterdiler. Bu tür dönem dizilerini sıfır hata ile yapmak oldukça zor olsa gerek, hatalar olabiliyor maalesef. Ancak hiç yapılmamasından daha iyidir.
Öncelikle tesekkür ederim canim.
Taylanin ve arkadaslarinin sahneleriyle ilgili yazdiklarina aynen katiliyorum:good:

son sahnede ki performansları yedi sene ayrı kalan bir çift için iyi değildi(her ikisi için söylüyorum) hatta Ahmet'in bile... 28. bölümde park sahnelerindeki performansları daha iyiydi. Belki 39 bölüm başında toparlarlar.

Evet bekledigimiz gibi degildi ama yasanan olaylardan sonra birdenbire daha fazlasini da bekleyemezdik bence.Ahmetin konusmasi,fikrini neden degistirdigini anlatmasi,inandirmasi gerekiyordu ki bunu da yapti,o sahnelerde ki performansi bence iyiydi,sira öpüsme sahnesine geldi,sevdigi kadina yavasca yaklasti ve bitti,bekledigimiz sahnelerin önümüzdeki bölümün basinda olacagini düsünüyorum.

gülmisal
29-10-07, 10:27
babalık olayını bende rüyanın kendi kendine çözeceği ama çok büyük bir tepki vermeyeceği kanaatindeyim o çok zeki bir kız birkç ipucuyla ve yasemin ile ahmetin birbirlerine olan samimi davranışlarından durumu çözebilir ahmetle ilişkiside zaten çok iyi o yüzden onun gerçek babası olduğunu öğrendiğinde büyük bir hayal kırıklığı yaşamayacaktır

Bence sorun yaşar...:(
Ahmeti ne kadar severse sevsin bunu olgunlukla karşılayabilmesi ne yazıkki imkansız..

Benim kafamdaki senaryom şöyle...
Baştan Rüya Ahmetten iyice soğusun..(öğrenince) Sonra hiç ummadık bir anda Ahmetin elini tutsun..

Ebru: Hangi karakterin günlük yazayım demişsin ya..:happy0064Necdet!!! Neeeccdeeeet!!:happy0064

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Türk Halkına Kutlu Olsun!

NiliWerda
29-10-07, 10:47
Nil'cim hele o ahmet'in yanına gittigi andaki giyidigi kıyafet mor renkli olan çok hoştu göz alıcı bir renk kendine bakmaya karar verdi herhalde yasemin'nin sac sitlide çok hoş mesla o ada daki sac sitli çok hoştu çok şeker olmuştu...
Ahmet'e hep spor giyidirsinler diyecem tişört falan çok yakşıyo hepte o olmaz gerci takımda yakışıyo tişört hele bu bölümde ki çok yakışmıştı ee güzele ne yakışmaz..

Evet o mor kıyafet süperdi,
Ahmeti hep takım elbiseyle gördüğümüz için onu t-shirtle görünce oh be dedik:)
Çok yakışıyor t-shirt :img-in_lo

dark_sign
29-10-07, 11:25
Tüm Türkiye'nin Cumhurriyet Bayramını kutlarım öncelikle..Umarım her geçen gün daha aydın, her geçen gün daha güçlü, her geçen gün daha ileriye giderek nice nice yıllar yüzyıllar geçirir Cumhurriyetimiz..

Yeni başliğimiz hayırlı olsun arkadaşlar..Ben bu siteye öncedenn üye olmuştum ve Hatırla Sevgiliyi de ilk bölümünün ilk saniyesinden beri izliyorum..Ama bu sayfalara fazla yazmıyordum ve pişman oldum açıkçası..Bırakın yazmayı okumak dahi mükemmel..Çok doğru yorumlar, eğlenceli fikirler vs. çok hareketli ve eğlenceli..Tam da dizimize yakışır bi durum yani..O nedenle hepinizi tebrik ve de takdir ediyorumm:happy0064:happy0064:happy0064

Ben hala şu Yunanlı kız meselesinde kaldım:img-grin2...Umarım bu kız ne Necdetin ne de Ahmetin aşığı hale gelir..Bence Teonun kardeşiyse bile Laleyle iyi arkadaş olsun, onların birbirlerine olan duyguyarını açığa çıkarmalarına yardım etsin..
Ahmete aşık olmasın çünki Ahmet dönem olaylarındaki rolüydü kızıydı yaseminiydi derken zaten son derece meşgul :img-grin2
Necdete bulaşmasın çünki ben en azından tam bir Necdet manyağı olarak onun sürekli bunalımlarda, aşk meşk darbesi yemiş haline hele de ağlamasına dayanamıyorummm ben de ağlıyorum hemenn:sad53:Zaten hassa çocuk hem güzide hem en yakın arkadaşının kardeşi hem yasemine olan duyguları dayanamaz valla..

Bi de cidden yasemin hanım pek bi şık olmaya başladı son günlerde sahiden..:good:

arwen61
29-10-07, 11:42
Bence sorun yaşar...:(
Ahmeti ne kadar severse sevsin bunu olgunlukla karşılayabilmesi ne yazıkki imkansız..

Benim kafamdaki senaryom şöyle...
Baştan Rüya Ahmetten iyice soğusun..(öğrenince) Sonra hiç ummadık bir anda Ahmetin elini tutsun..

Ebru: Hangi karakterin günlük yazayım demişsin ya..:happy0064Necdet!!! Neeeccdeeeet!!:happy0064

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Türk Halkına Kutlu Olsun!

ben rüyanın bu babalık meselesi ile ilgili çokta büyük problem yaratmayacağını düşünüyorum hem artık bu devreden sonra necdette ahmetle ilgili telkinlerde bulunacaktır ona:img-yes:

gülmisalçanım necdet hakkında günlük yazmak istemiyorum hiç aklımda yokken yine sorunlar yaşanabilir o yüzden ben diğer karakterlere yönleneyim diyorum:img-wink:

gülmisal
29-10-07, 11:52
ben rüyanın bu babalık meselesi ile ilgili çokta büyük problem yaratmayacağını düşünüyorum hem artık bu devreden sonra necdette ahmetle ilgili telkinlerde bulunacaktır ona:img-yes:

gülmisalçanım necdet hakkında günlük yazmak istemiyorum hiç aklımda yokken yine sorunlar yaşanabilir o yüzden ben diğer karakterlere yönleneyim diyorum:img-wink:

İyi peki..(Anladım gerçekten öyle..kapanırmış başlık falan maazallah)

Necdete bulaşmasın çünki ben en azından tam bir Necdet manyağı olarak onun sürekli bunalımlarda, aşk meşk darbesi yemiş haline hele de ağlamasına dayanamıyorummm ben de ağlıyorum hemennZaten hassa çocuk hem güzide hem en yakın arkadaşının kardeşi hem yasemine olan duyguları dayanamaz valla..

Anlayan Okusun..!..:)
Önecelikle teşekkürler keşke daha önce girseydin..

Bende tam bir Necdet manyağı olarak..:img-hyste:icon_whis (anlayan anladı) Yunan kızın Necdete aşık olmasını isterdim..Teoyla bağlantılıysa zaten Necdetlede bağlantılı demektir..(kesin değil tabii)

fragman editi: Ben fragmanda son sahnede izldiklerimizle ilgili bir şeyler olacağını sanmıyorum..Bu bölüm için gelecek konu bence:
''AHMETLE YASEMİN GİZLİ GİZLİ BULUŞUYOR!'' olacaktır..Biliyorum gizlisi,saklısı olmamalı artık ama bu böyle..:img-cool2
Rüyadan gizli gizli bakışmalarla anlaşırlar artık..:img-in_lo

znr
29-10-07, 12:04
Günaydın...

Ben bu Yunan kızı meselesini kaçırdığım için olayı bilmiyorum... Ama anladığım kadarıyla birine aşık olma durumu var... Ama bence Ahmet olur o kişi... Çünkü Ayla Ahmetten zaten uzaklaştı Ayla diye bi problemimiz yok... Son sahneye baktığımızdada Ahmetle Yasemin barıştığı için Rüyanın gerçeği bilmesi dışında bi sorun kalmıyo... Necdette Yasemini bıraktığı için... Senaristler yeni bi aşk üçgeni oluşturmaya çalışıcaklardır diye düşünüyorum...

arwen61 günlüklerin çok güzel ve güldürücü... Dizinin senaryolarından sonra iyi geliyo... Kendi adıma devamını bekliyorum...

Herkesin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

merve_ak
29-10-07, 12:15
Merhaba
Uzun zamandır yorum yazamıyordum derslerimden dolayı, bu haftaki bölüm öyle güzeldi ki yorum yazmadan edemedim. Bence bu bölümde herkesin tepkisi yerindeydi. Zaten siyasi olayların işlenişi ne kadar doğru olmadığı söylense de bana göre süperdi. Gerçeği nasıldır bilemeyeceğim ama böylesi bile benim için yeterince etkileyiciydi.
Her şey iyiydi hoştu da bu necdet niye okuyacak onu anlayabilmiş değilim.:)
Adamın işi var, arabası var, evi var var da var okumak niye?:)
Hayır gençte değilki illa uğraş arıyorsa kendine evlensin Güzide'yle bi düzine çocuk yapsınlar onlarla uğraşsın.:D
Neyse vardır herhalde süper zeki senaristlerimizin bildiği bir şeyler.:img-polic

BU Yunanlı kız olayı canımı sıktı valla. Sakın Necdet gidip buna aşık olmaya falan kalkmasın da gıcık olmayayım boş yere.:) Ahmet'te olmasın mümkünse Yaseminle evlensin siyasi olaylara karışsın Ahmet, bu hafta onu öğrencilerinin yanında olan bir öğretim üyesi olarak acayip beğendim:good:. Sonra o arada bir çocuğu daha olsun Yasemin'den. Necdet'te Güzide'yle evlensin hepsi mutlu mesut yaşasın ya bu bölümde gördükki dizi aşk halleri saçmalamayınca da uzatılabiliyormuş. Aşk konusu artık gençler üzerinden işlesinler illa işleyeceklerse de şu 3lü bir refaha kavuşsun.:)

arese
29-10-07, 12:21
,
Herkese yeni bir günden merhaba efendimbye

Herkesin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Bende rüya'nın ahmet'in gerçek babası oldugunu ögrendiginde çok büyük bir tepki vercegini sanmıyorum sevdigi birinin onu babası olması bence rahatlatacak onu gibime geliyo o kadar da büyük bir tepki verecegini sanmıyorum rüya'yı buna hazırlıyacaklar bence de kendi kendi ögrenecek ama nasıl bide baktınız rüya Ahmet ve yasemin yanyana böyle yakın bir sekilde yakalıyomuş olur da olur ama ben gelecek olan yunalı kızın ahmet'e aşk olacagını sanmıyorum sevebilir tabi Ahmet sevilmiyecek bir degil ama yine de ihtimal vermiyorum teo'ya sevgili olarak gelir yada akrabası olarak bide Necdet'e aşık olurumuş :)

Ben son sahne de devamı nasıl olacak merak içersindeyim acaba bu bölüm tango sahnesi olurumu bunlar gizli gizli buluşmaya başlarlar ay ne güzel ilk bölümler deki gibi o güzel aşkı görürüz fenamı ama ben Yasemin'den daha fazla ataklar bekliyorum

çalıkuşu78
29-10-07, 12:30
forumdaki herkesin cumhuriyet bayramını kutlarım

duyduğuma göre başka bir aşk ön plana geçecekmiş.. kimlerin arasında bilmiyorum.. yalnız ahmetle yaseminle alakası yokmuş bu aşkın..ahmetle yasemin aşkı baki yani onlarınki hep devam edecekmiş.. ama bu ön plana geçecek aşkı çok merak ediyorum kimlerin arasında geçecek acaba..ama fazla da ilgimi çekeceğini sanmıyorum.. ben ahmet yasemine odaklanmışım hiçbir aşk onlarınki gibi beni heyecanlandırıp mutlu edemez.. herkesin beğendiği kıyafeti ben de inanılmaz beğendimmm..:img-yes:yaseminin giydiği o mor kıyafet harikaydı.. çok yakışmıştı gözümü alamadım..yaseminin vücudunun hatlarını çok güzel ortaya çıkarmıştı kıyafet.. burayı okuyan varsa diziden eğer mümkünse o mor kıyafeti dört beş defa daha giydirsinler..çok görmek istiyorum..:good::good:

znr
29-10-07, 12:30
,
Ben son sahne de devamı nasıl olacak merak içersindeyim acaba bu bölüm tango sahnesi olurumu bunlar gizli gizli buluşmaya başlarlar ay ne güzel ilk bölümler deki gibi o güzel aşkı görürüz fenamı ama ben Yasemin'den daha fazla ataklar bekliyorum

Evet Yaseminin bişeyler yapması gerekiyo... Barışma olayında pek bi etkisi yoktu çünkü... Günlüğü yazmak dışında... Gizli gizli buluşmak için Yasemin sürekli ortam oluştursa... Romantik organizasyonlar mesela... :img-yes: Bişeyler yapsında Ahmette bizde aşkını görelim...

Ayrıca kıyafet yorumlarına katılıyorum... Ben zaten dile getirmesemde Yasemine mini eteği jile tarzındaki elbiseleri yakıştırmışımdır... :img-yes:

rout
29-10-07, 15:00
kafama takılan bir konu var dizi ilk yayınlanmaya başladığında verilmiş olan genel özette ahmet'in ayla ile evleneceği ama aylanın hastalığı yüzünden çocuk sahibi olamadıkları ama yıllar sonra ahmet'in aslında bir çocuğu olduğunu öğrendiği yazıyor.ben dizini sıkı bir takipçisi değilim ama bildiğim kadarıyla ayla ile ahmet şu ana kadar evlenmediler yoksa yanılıyor muyum?

arese
29-10-07, 15:18
Evet Yaseminin bişeyler yapması gerekiyo... Barışma olayında pek bi etkisi yoktu çünkü... Günlüğü yazmak dışında... Gizli gizli buluşmak için Yasemin sürekli ortam oluştursa... Romantik organizasyonlar mesela... :img-yes: Bişeyler yapsında Ahmette bizde aşkını görelim...

Ayrıca kıyafet yorumlarına katılıyorum... Ben zaten dile getirmesemde Yasemine mini eteği jile tarzındaki elbiseleri yakıştırmışımdır... :img-yes:

Öyle canım zaten yasemin'nin günlügü olmazsa Ahmet'in hali harap nasıl anlıyacak acı cektigin yada sevdigini Ahmet o günlügü okurken beni en çok etkilyen sahne nişan sahnesi Allah için o sahne de yasemin çok kötu olmuştu hatta lavboya gitmişti baya kötü oldu o zaman aa bak gercekten Aşık hala dedirtmişti onu dışında insan bakınca yasemin'e aşık falan dır diyemiyor ben diyemiyorum mesla ama aslında aşk için ıspata yada delile ihiyac yok kendin göster aşkını yada acını ne gerek var günlüge

Bide son sahne de sonra Ahmet yasemin ve necdet'in boşanmasın hızlandırabilir der ki Yasemin hemen boşanın yoksa bunların boşanacagı yok habire ertleniyo bu gidşle bir kac sene daha evli kalacaklar

Edit: znr ben seni bir yerden tanıyorum sanki yasemin'nin sitesinden (dizde ki degil ha) isimin zehra sanırım acaba dogrumu hatırlıyorum eger o kişiysen çok mutlu oldum seni burda gördügüme..

arwen61
29-10-07, 15:46
arwen61 günlüklerin çok güzel ve güldürücü... Dizinin senaryolarından sonra iyi geliyo... Kendi adıma devamını bekliyorum...

teşekkür ederim arkadaşım günlüklerimi beğenmene memnun oldum siz istedikçe bende yazmaya devam edeceğim:img-wink:

yunan kız ile ilgilide bir haber vardı yılan hikayesi ve yabancı damatta oynayan yunan kızının diziye gireceği konusunda bizde tahmin yürütmüştük kimin için girebilir diye en büyük tahmin ahmete aşık olacağı yönünde ama rum olacağı için teo ile aralarında bir ilişki durumuda olabilir yada teo nun akrabası olarak gelir bu vesileyle teo ile lalenin arası bulunur gibide tahminlerimiz olmuştu:img-yes:

edit:gülmisalciğim günlük konusunu anladığın için sağol:img-wink:

dark_sign
29-10-07, 15:56
Benden bir üstte yazmış olan üye arkadaşıma tamamenn katılıyorumm :))
Bu Yunanlı ortalığı karıştırmasın Necdet ya da Ahmete aşık olup da, çok fazladan olur gibi geliyo ama ondan bir üstte yazan üye arkadaşıma da tamamen katılıyorum :))olsa olsa Necdete aşık olur..
Ama katıldığım gibi aşk olayları gençler üzerinden gitin artık..Necdet Güziyle Ahmet de Yaseminle mutlu olsun daha da karışmasınlar birbirlerine..:img-yes:

dark_sign
29-10-07, 16:00
Ben bi üstteki iki üstteki yazarken sayfa hızla dolmuş valla kişiler karıştı yani:P
Ama bu konuda isteğim şu kızın annesinin de kışkırtmaları sonucu abisinin artık hayırlı bir kısmet bulup evlenmesi için gelmesi, laleyle tanışması haliyle onu çok sevmesi, Teo ve Lale arasında çöpçatanlık yapması veee MUTLU SON:img-wink::img-wink::img-wink:

Bi de ben şu ara nağmeler yani Keriman-Ayla'nın Amcası(Adını unuttum yaa) durumu olacak mı cidden diye düşünüyorum bu aralar onları hele Kerimanı hiç göstermiyolar ama ..

fırtına_leyla
29-10-07, 16:16
merhaba arkadaşlar öncelikle hepinizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun

dediğiniz gibi bende yaseminin o mor kıyafetine bayıldım harika görünüyordu resmen kıvırcık da yapmışlar ya saçını eh kız güzel ne giys