Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-21
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
beren bence de çok tatlı..ama kilo mu almış kiii??
keşke azıcık daha iyi bir oyuncu olaydı da yasemini de sevdireydi bize amaa
Bunun ne alakası var ben anlamadım...İsterse oscar alan oyuncu gelsin ben Yasemin karakterini sevmem valla...
Hıı Beren iyi bir oyuncu değil bu kısmına ben katılıyorum...
Mahkeme olayına ne mi gerek vardı?:icon_whis
Ailelerle ne alakası var?O ailelerin sorunu..Mahkemede aileler değil Necdet&Ahmet&Yasemin karşı karşıya..Hak aramak ne zamandan beri ne gerek var ya kategorisine girdi?Bu bencil insanlar bunun hesabını her şekilde ödemeli.Hem manevi yoldan hem de hukuksal yoldan...
cansuçan..tüm çanlarımız aynı şekilde düşünüyor tahmin edebileceğin gibi:img-wink:
--
necdet sıkılıyor diye niye kızıyorsun ayy..gitsin de necdet istilasından kurtulsun dizi halkıı:icon_whis
bir değişiklik yapmaya karar vermesine çok sevindim ben..(yani ben yakında bir değişiklik yapacağına yordum olanlarıı:icon_whis)necdetim herom,haydi göreyim seni..güzidede aşk,heyecan..ne ararsan var..al onu da dünya turuna çık..80 yılda devri alem yappp:)gelince de(!)rüyayla muhabbetine devam ett:img-wink:
---
ahmetin bolucuk serüveniyle(!)karşılaştırınca,ve senaristimizin necdeti sevdiğinin yanında..ona sahip olmadan bile mutlu olan fedakar erkek necdet tanımını düşününce..necdetin tahtından inmesi gerektiğini ve insanların çılgınca onu sevmeye bir dur demesi gerektiğini düşnüyor insan belki..evet..
ama buna rağmen necdet açısından düşününce de..sonunun ne olacağını bilememek,hep bir belirsizlik içinde yaşamak gerçekten sıkıntılı olmalı..
bırakalım da hayatını monoton bulsunn..o da mutlu olsun.biz de mutlu olalım:)
---
oxford says:
ne alakası var..
bence çok alakası var...en kötü karakterler bile sevilebilir oyunculuklarıyla..eğer bu kadar çok oyunculuk hatası olmasaydı,yasemine yine kızardım evet..ama ondan bu kadar soğumamış ve hatalarına üzülüp sahiplenmiş olurdum..:img-cool2
Nezahat ve Selmanın konuşmasında Selmanın şu lafına çok şaşırdım:"Mahkeme ahmetin kendi kararıydı. Bize bunu kabul etmek düştü." Nasıl yani?Ahmetin her kararı madem bu kadar kolay kabul ediliyordu o zaman neden yaseminle evlenme kararı bu olgunlukta kabul görmedi? Ahmetin her kararına bu kadar saygılılardı madem o zaman yasemini da kabul etselerdi.
Kan verme sahnesi o kadar rahatsız ediciydi ki.Rüya son sahneye kadar gayet iyi güzel ve sakindi ama birden gözünden yaşlar boşandı.Koştura koştura necdetin kucağına atlamasına ne gerek vardı? Necdetin ne kadar süper bir baba olduğunu göstermek içinse bu sahte aile v mutluluk tablosunu yeterince her fırsatta göze sokuyorlardı zaten.
Rüya ve ahmetin her karşılaşmasında necdetin gözünü devire devire sinirli bir şekilde etrafa bakınması beni daha da sinirlendirdi. Yahu adamın kendi kızıyla 2 dk görüşmeye konuşmaya hakkı yok mu? 7 sene havadan bir çocuğun sevgisine sahip oldun ama ahmetin kendi kızının 2 dk sevgisine sahip olamsına dayanamıyor.İşte budur bencillik. Bir de dişlerinin arasından "Hadiii..." diyor. Rüyayı söylerken ne olmasını bekliyordu acaba.En azından ahmetin kızıyla zaman geçirmek isteyebileceğini hiç mi düşünmedi? "Kızı söyledik ahmet kendi hayatına devam eder ayla ile evlenir rüyaya da bakmaz bile biz de bu sahte oyunu" sürdürürüz diye mi düşünmüştü? Adamın elinden o küçük tadımlık mutlulukları almaya ne hakkı var?Zaten 7 senesini, kızının sevgisini, sevdiği kadını almadı mı?Daha ne istiyor ki?
Rüyanın ahmete "İstersen babam senin de elini tutsun." dediği zamanki tavrına ne demeli.Hadi ahmete kin dolusun(niyeyse:hıh) da rüya safça yaşının verdiği masumlukla bir şey söylüyor sinirlenmenin manası ne? Ahmet çok güzel sevecenlikle idare etti durumu. Ama necdet sanki rüyadan da nefret eder gibi sinirlendi o sözlere.Gerçekten anlayamıyorum. Acaba necdet kadar derin ve fedakar bir insan olmadığım için mi?
Mahkemedeki sürpriz şahit ayla mıydı rıssa mıydı ben hala emin olamadım.:):) Ama rıssa çok iyi etti gerçekleri anlattı. Pek sevgili senaristlerimiz bizim kadar bile düşünmemiş bu kan işini ikisi de baba olabilir diyip işin içinden sıyrılmışlar. Ama yasemin "Ahmetin kızıdır." diyecekse ve bu şekilde gerçekleri artık ortaya çıkarıp kendini affettirmeye başlayacaksa o zaman tamam.
Elbetteki gönlümden geçen yaseminin "Ahmetin kızıdır." demesi.Ama öyle diyecekse bunca zaman neden mahkemelerde süründüler veya mahkemeyi meşgul ettiler?Muhtemelen yasemin battı balık yan gider düşüncesiyle "necdetin kızıdır" diyecek. Çünkü Aylanın söylediklerini kanıtlama şansı yok. Sonuçta yaseminin söylediği geçerli olur gibime geliyor. Ama bu sefer bizi şaşırtsın ve "Ahmetin kızı" desin. Lütfen artık bu işkence bitsiiiiiiiiin.
Yasemin ve necdetin avukatları da aylanın o kadar üstüne gitmeseydi ayla yine söylemeyecekti gerçekleri ama sağolsun kızın üstüne gittiler. Yine de iyi etti söylemekle. Necdet de o kadar güvendiği sahip çıktığı yaseminin ondan habersiz neler yaptığını görmüş oldu böylece. Ayla gerçeği söylediğinde hepsinin yüzündeki renk aylanın kıyafetiyle aynıydı. Patlıcan moru...:img-hyste:img-hyste Özellikle necdetin yıkılması çok hoşuma gitti nedense...:bilmim
Merhaba ayşeçan.Tamam bırakalım monotonluk denzlerinde boğulsun umrumda değil ama ahmetin çektiklerinin yanında söylediği çok şımarıkça kalıyor. Yaşadığı belirsizlik onu bunaltmış olabilir ama bu belirsizliği kendi yarattığı için acıyamıyorum onu.Bu işin böyle havada kalmasınada onun da katkısı var.Aklı başında ve güçlü olan her insan bu saatten sonra en azından mahkemeden sonra kesin boşanacağız artık bu sahteliği midem kaldırmıyor der. Ama bugünü de atlattık yarın allah kerim diye hareket ettiği için bu belirsizliği yaratan kendisi.O nedenle de acımıyorum.Kendi düşen ağlamaz demiş atalarımız.:)
Herkese merhablar efendim:)
Ah o kadar doluyoum ki bu yasemin'e ve necdet'e hangisinden baslasam mesla necdet sen kim oluyosun Hadi kelimesin kullanıyosun bir babanın cocugu ile ayak ustü bile olsa konusmasını engeliyosun:fighting2:fighting2 o sahne de necdeti tv den elim sokup bogasım geldi resemn cıldırdım:fighting2 o kim rüyanın üsütünde ahmet yani gercek babasından daha fazla hak göruyo kim ya:fighting2 kimse yok necdet fedakardır yok bilmeme ne demesin bir hadi diyiş var yüz ifadesi vicdansız resemn babası ben der gibi ahh bir babası ahmet oldugu anlasılsın nüfüsüna gecirsin o zaman sen gör necdet efendi aynısn ahmet sana yapsın hadi desin....
Yasemin ah yasemin sen hele sen o kan alma çıkışında sonra böyle gercek bir aile tabolusu vermez mi:fighting2 necdetle beraber rüyanın elini tutup gidiyolar ahmetim bakıyorum garip:( necdet kadar basına tas düşsün emi yasemin...
Son sahne de rıza amaca 'yı çok taktir ettim helal olsun vallh:happy0064 yasemin ne diyecek Ahmet mi necdet mi hepimiz bunu merak ediyoruz ama ben yasemin daha fazla bu yüzsüzlügü sürdürecegin sanmıyorum ahmet diyecek çünkü kacacak bir yeri kalmadı batacagı kadar battı son olarak ahmet baktı ve orda bitti Bence ahmet diyecek gibi geliyo..
Aranızda "An American Rhapsody" filmini izleyen var mı? Macaristan'dan kaçarken, daha bebek olan kızını geride bırakmak zorunda kalan, sonra da yıllarca, geri alabilmek için hukuksal mücadeleye girişen ve nihayetinde kazanan bir annenin ve kendini hiçbir yere ait hissedemeyen bir çocuğun hikayesini anlatır. Kız yıllarca gerçek annesi ve babasıyla, evlatlık alındığı annesi ve babasının arasında kalır. Ne öz annesini,babasını benimseyebilir, ne de kendini üvey annesi ve babasından ayrı hissedebilir. Üstelik öz ailesi onu geri aldığında daha ufacık bir çocuk olmasına rağmen.. Yıllar geçip de 17'sine geldiğinde, tekrar Macaristan'a döner ve aslında oraya da ait olmadığını anlar. Tam bir arada kalmışlık öyküsüdür film.. O çocuğun, hem iki ülke arasında, hem de iki ailesinin arasında kalmışlığının öyküsü.. Ben ilk izlediğimde çok gerçekçi bulmuştum.
Demem o ki, çocuk bir ağlar, iki ağlar, sonunda kabullenir denebilecek kadar basit görmüyorum ben durumu. Çok ciddi bir travma yaşayacaktır Rüya. Kim, ne şekilde söylerse söylesin...
Ama elbette biri, bir şekilde söylesin. Katılmadığım nokta o değil tabii ki:img-wink:
Herkese iyi bayramlarbye
Dyss, o filmi izlemedim ama, büyüklerin dünyasında savaşların, alıp verememelerin, yaşamın ve yaşamın en büyük gerçeği olan ölümün ortasında kalakalmış çocukları anlatan pek çok film izledim ve kitaplar okudum. İnsanlığın karanlık, kuytu köşelerinde ışığı yani anlamı aramanın filmleri, kitapları...Yaşamın ne olduğunu, aidiyet duygusunu, kimlik arayışını sorgulayan, kurcalayan hikayeler...
Bu hikayelerin pek çoğunda (eğer zihinsel ve bedensel yahut ruhsal bir kırılma söz konusu değilse) yani normallik (!) tanımları üzerinden ve evrensel etik kurallar (yani hak-hukuk ve gerçek kavramları) çerçevesinde hareket ediliyorsa şunu gördüm: Gerçek ve hak denen şey direk olarak ait olma ile de ilgili değil, kişi ait olduğu yeri yetişkinken özgür iradesi veya çevre koşullarının elverdiği ölçüde sınırlanarak belirliyor. Hangimiz direk olarak içine doğduğumuz aileyi, sosyal ve ekonomik koşulları, ülkeyi, kültürü tamamen özgür iradeyle seçebiliyoruz ki? İçine doğuyoruz bu koşulların. Ha bu içine doğduğumuz koşullar bizi mutlu eder ya da etmez o ayrı bir konu. Ya da öyle bir kırılma yaşarız ki o hep arayıp durduğumuz anlamı bulamayız ya da anlamsız gelir her şey...Bunlar ayrı konular...Dediğim gibi insan zihninin ve algılayışının karanlık kuytu köşeleri...
Bu anlattıklarım çocuklukta bu kadar çetrefil değildir...Çocuklar gerçek denen mefhumu çok daha sade ve basit algılarlar. Mesela ortalık toz duman, bombardıman altındayken sokakta ip atlamaya, el bombalarıyla top oynamaya devam edebilirler. Annesi babası aniden ölmüş bir çocuk düşünün (ben şahit oldum böyle bir duruma) bir an (yine aslında yetişkinlerin beklentisi ve yönlendirmesiyle)ağlar, iki dakika sonra yaşıtlarıyla güle oynaya eğlenebilir. Gerçek elbirliğiyle gizlenir çocuktan, ona anne babasının uzak bir ülkeye gitikleri söylenir. Ama o hiç beklenmedik bir anda gelip şöyle der fısıldayan gözü yaşlı büyüklere: "Ben biliyorum. Öldüler, değil mi?".
Ha bak tabii bundan sonrası önemli. Sorun sadece gerçeği kabul etmesi değil, bu gerçeği nasıl en az hasarla taşıyacağıdır.
İşte burada çevresindeki yetişkinlerin tavrı devreye girer. Biraz masal, biraz gerçek, bolca sevgi, destek, güven duygusuyla çocuk aşabilir bunu.
Benim bizim diziyle ilgili söylediklerim bundan ibarettir. Rüyaya gerçek söylenmeli. Rüya açısından bir kayıp söz konusu da değil. Ortada ölüm yok, ayrılık yok. Sonra bu dizi popüler bir kültür ürünü. İnsan zihninin kör kuyularına inmek gibi bir dert yok. Rüya yedi yaşında. Az çok algılıyor durumu zaten. Pastanede, parkta, trende, hastanede her yerde kendisine sevgiyle bakan bir adamla karşılaşıyor. O adamdan hep olumlu bir yaklaşım görüyor. Ona pat diye söylensin demiyorum. Son yazdığım mesaj, artık belli bir kızgınlık ve bıkkınlıkla yazılmıştı. Alsın Rüyayı karşısına bak yavrum ben senin babanım desin derken, dizideki anlatıma Yasemin ve Necdetin çocuğun psikolojisini öne sürerek tam da onun psikolojisini kendi elleriyle bozdukları sahnelere sinirlenerek yazdım ben onu. Ahmet bence şu an doğru yolda; eğer Yasemin de aklını başına toplayıp gerçekten çocuğunun babasını seven bir kadın ve anne gibi davranmaya başlarsa; Ahmetle daha çok vakit geçiren, Necdetle daha az görüşen, hatta yavaş yavaş Necdet'in etki alanından çıkan Rüya onu kabul edecektir zaten. Çok da sevecektir. Şimdiden seviyor zaten. O noktada Ahmet'e Ahmet ya da baba demesinin de pek önemi yok. O da kendiliğinden olacaktır bir gün. Hatta bir yada iki yıl içerisinde bu mümkün.
Ben yine yakın çevremden şuna da şahidim. Küçükken annesi babası ayrılan ve annesiyle büyüyen bir çocuk, annesinin ikinci eşine, onu da çok seven bir baba gibi davranan bu ikinci eşe, tamamen kendi isteğiyle "baba" demeye başlamıştır. Ve bu bir yıl içinde gerçekleşmiştir.
Rüya ise zaten gerçekten babası olan kişiye baba diyecek. Bir kayıp yok, travmaya neden olacak bir durumda yok. O zaten onda ileride travma yaratacak olumsuz bir durumdan, yalanlar üzerine kurulu bir düzenden (bkz.: badgerçan:img-wink:: Alice in Wonderland) gerçeğe geçeçek. Daha iyisine daha güzeline geçecek. Bu yüzden bu tırışkadan teyyare gerekçenin çok da fazla uzamamasını diliyorum.
Tavusçan says:
Ahmet dışında bir kişi bile bu adam sevdiği için çıkarcılıkla hak etmediği şeyleri ele geçirmiş demiyor.Bir kişi desin bari ya bir kişi...
Aynı şeyi ben de tekrarlayıp duruyorum..Bir kişi ya bir kişi...Ama yokkkk! Bu bir kişi, yaseminin ailesinden biri olmalı..Mehmet, Işık ve Deniz, hatta bu saatten sonra Rıza bile olabilir...Hem de Yaseminin suratına karşı..Anlaması için..Ne biçim bir iş anlamadım..necdet hepsine efsunlu kurabiye yedirmiş, Necdete karşı full sempati...:icon_whis
Hani Harry'e daldım dedim ama sizleri de unutmuş değildim bu arada. Kitabta bile sizlerden bir şeyler bulabildim.:)Mesela bir bölümde Hermione (bkz:sayfa 218:)) direkt şu cümleyi kuruyor:"Harry lütfen zekamıza hakaret etme." Bilmiyorum size de tanıdık geldi mi?:) Bence çevirmen de şu anda aramızda bu forumda olabilir.
Bence bizim dizimize de bir Hermione lazım.Biz forumda bu kadar yırtınıyoruz "Zekamıza hakaret edilmesin." diye.Ama bizi duyan yok. Bari Hermione gelsin de bir iki aklı başında laf etsin.
Necdet Bey kanından olmayan bir çocuğu bu kadar sahiplenip severken, ondan ayrılmak onu üzecekken neden aynı şeyleri ahmetin hissedeceğini de düşünemiyor? Üstelik o çocuk onun kendi kanından ve canından...Sahiden anlayamıyorum. Teo ile konuşmaları bile açıklayıcı olmuyor. Bari onun da eline bir günlük tutuştursalar.Bunu şunun için yaptım diye açık açık yazsa.
Hani Harry'e daldım dedim ama sizleri de unutmuş değildim bu arada. Kitabta bile sizlerden bir şeyler bulabildim.:)Mesela bir bölümde Hermione (bkz:sayfa 218:)) direkt şu cümleyi kuruyor:"Harry lütfen zekamıza hakaret etme." Bilmiyorum size de tanıdık geldi mi?:) Bence çevirmen de şu anda aramızda bu forumda olabilir.
Bence bizim dizimize de bir Hermione lazım.Biz forumda bu kadar yırtınıyoruz "Zekamıza hakaret edilmesin." diye.Ama bizi duyan yok. Bari Hermione gelsin de bir iki aklı başında laf etsin.
Necdet Bey kanından olmayan bir çocuğu bu kadar sahiplenip severken, ondan ayrılmak onu üzecekken neden aynı şeyleri ahmetin hissedeceğini de düşünemiyor? Üstelik o çocuk onun kendi kanından ve canından...Sahiden anlayamıyorum. Teo ile konuşmaları bile açıklayıcı olmuyor. Bari onun da eline bir günlük tutuştursalar.Bunu şunun için yaptım diye açık açık yazsa.
Onun kendini anlatması için günlüklerle ifade etmesine gerek yok..zaten senaryodaki işgaliye çoğunluğu ona ait..Bize kendini ve bencilliklerini çok iyi anlatıyor..Necdeti anlamak için ikinci bölümdü yanlış hatırlamıyorsam ya da üç..Ahmete aşk için her günahı göze alırım demişti..Bu cümleyi unutmayarak her davranışına, her sözde fedakarlığını izlerken, her söylediği lafın altına dipnot olarak yerleştirirsen, onu anlamak için çok da zorlanmıyorsun..:img-cool2
umarım ileriki bölümlerde yine canı istediğinde Güzideyi görmeye gittiğinde busefer o kapı duvar olur suratına ve Güzide de umarım hamile kalır ve Necdet Beyimiz, Rüyaaaa! diye başkasının çocuğunun peşinden koştururken, uzunca bir aradan sonra çocuğu olduğunu öğrenir ve çocuğuna yaklaşmaya çalıştığında o çocuk ona yüz vermez...bknz:ilahi adalet!..bu seferkendi çocuğuna kendisi baba! olduğu halde onun hayatında yabancı kalmak neymiş görür..:hıh
Bide benim anlamadıgım necdetin kan gurubu ne ara degişti yahu onun 6 bölümde
kan gurbu AB RH(-) diye belirlenmişti cuma günün ki bölüm de O RH (-) olarak söylendi ne ara degişti kan gurbu bunu ya iyice sacmaladılar senaristlerin ahmete bir gıcıgım var ne rüyanın ahmetin cocugu oldugun ıspatlamasının zorlastırıyolar diyin necdetin kan gurubu ABrh(-) olsun bitisin...
Zekamıza ve beklentilerimize o kadar çok hakaret edildi ki... Bunlar galiba ısrarla yaşatacaklar şu duyguyu. Her köşeden fırlayan, her taşın altından çıkan gözümüze gözümüze sokulan Necdet-Rüya pozları bunun bir işareti galiba! Bkz.: Hırrrrr, Gırrrr, ve bilumum sinirden kudurma sesleri. Yani bunlar bize, elbirliğiyle bir çocuğun dengesi nasıl bozulur ve iki zaaflı, kompleksli yetişkinin saçmalıkları nasıl bir çocuğun hayatını karartır'ı izletecekler. Bkz.: Necdet ayrılamama buhranları geçirecek, her fırsatta Rüyaya en babasından "sevgi seli" yaşatacak, Ahmetin yanından cüzzamlı gibi kaçıracak, hatta belki sırf sevgisinden o okul çantasının da icabına bakacak. Bunların hepsini sırf babalığından yapacak! Dizideki herkes onu tutacak. En fedakar ve derin kişilik olarak sırtı sıvazlanacak....vs. vs.:dito:butch:
Sevgili Shevek,
Benim yazdığım yorum senin yorumun üzerine yazılmış birşey değildi. Önce burda anlaşalım:img-wink: Ben genel olarak foruma yönelik yazdım. "Hadi Rüya'ya gerçek söylensin, nasıl olsa elbet kabullenir" diyemiyorum ben. Rüya er ya da geç kabullenecektir durumu. Ama bana kalırsa, ilk tepkisi Ahmet'e yönelik olacaktır. Çocuk aklıyla, belki de Ahmet'in onu ailesinden ayırmaya çalıştığını, O, Ahmet'i çok sevdiği halde Ahmet'in O'na ihanet ettiğini düşünecektir. Senaryonun gidişatına bakılırsa da, Ahmet bu yüzden kendini geri çekecektir. Ben bu kadar uzatılmaya çalışılan bir konudan bu gelişmeyi bekliyorum. Ahmet'in 2. bir inzivasını daha yani.. Böylece hem Ahmet'in dramına bir kere daha şahit olacağız ve duygularımız yine ve yeniden sömürülecek, hem de Ahmet hakkı olanı almaya çalışırken yaptıklarından dolayı pişmanlık duyacak ve bu yaptıklarının "hata" olmadığını düşünen izleyici de Ahmet'in bile bunu kabullenişinden sonra hizaya gelecek:fighting2
"Çok ciddi bir travma yaşayacaktır Rüya" derken, aslında senaryonun bu yönde gelişeceğini düşündüğümü söylemiştim. Çünkü, Rüya'nın Ahmet'i uzunca bir süre, ne kadar emek verirlerse versin, kabullenemeyişi bana gerçek dışı gelmeyecek. Babasına(!) bu derece bağlı bir çocuk için, başka bir adama(!)(çok seviyor olsa bile) "Baban O'dur" şeklinde yönlendirmek çok zor olacaktır. Ha tabii, senaryoyu hızlandırırlar, bu konuyu daha fazla uzatmazlar, işleyebilecekleri çok daha önemli olan konular üzerine yoğunlaşırlarsa biz de işimize bakabiliriz. Ama, ben kendi adıma, bu senaryodan o yönde bir gelişme beklemiyorum. Ama beklediğim yöndeki gelişme de bana, "yok artık, ne var bunda kabul edemeyecek" diye düşündürtmez. Rüya gerçeği 10 yıl bile kabul edemeyebilir. Verdiğim örnek de bu durumu bile inandırıcı ve gerçekçi bulduğum içindi. Yoksa ne bu dizi ve karakterler gerçek, ne ben psikoloji okudum, ne de Necdet kadar derin biriyim:img-wink:
Dyss, o filmi izlemedim ama, büyüklerin dünyasında savaşların, alıp verememelerin, yaşamın ve yaşamın en büyük gerçeği olan ölümün ortasında kalakalmış çocukları anlatan pek çok film izledim ve kitaplar okudum. İnsanlığın karanlık, kuytu köşelerinde ışığı yani anlamı aramanın filmleri, kitapları...Yaşamın ne olduğunu, aidiyet duygusunu, kimlik arayışını sorgulayan, kurcalayan hikayeler...
Bu hikayelerin pek çoğunda (eğer zihinsel ve bedensel yahut ruhsal bir kırılma söz konusu değilse) yani normallik (!) tanımları üzerinden ve evrensel etik kurallar (yani hak-hukuk ve gerçek kavramları) çerçevesinde hareket ediliyorsa şunu gördüm: Gerçek ve hak denen şey direk olarak ait olma ile de ilgili değil, kişi ait olduğu yeri yetişkinken özgür iradesi veya çevre koşullarının elverdiği ölçüde sınırlanarak belirliyor. Hangimiz direk olarak içine doğduğumuz aileyi, sosyal ve ekonomik koşulları, ülkeyi, kültürü tamamen özgür iradeyle seçebiliyoruz ki? İçine doğuyoruz bu koşulların. Ha bu içine doğduğumuz koşullar bizi mutlu eder ya da etmez o ayrı bir konu. Ya da öyle bir kırılma yaşarız ki o hep arayıp durduğumuz anlamı bulamayız ya da anlamsız gelir her şey...Bunlar ayrı konular...Dediğim gibi insan zihninin ve algılayışının karanlık kuytu köşeleri...
Bu anlattıklarım çocuklukta bu kadar çetrefil değildir...Çocuklar gerçek denen mefhumu çok daha sade ve basit algılarlar. Mesela ortalık toz duman, bombardıman altındayken sokakta ip atlamaya, el bombalarıyla top oynamaya devam edebilirler. Annesi babası aniden ölmüş bir çocuk düşünün (ben şahit oldum böyle bir duruma) bir an (yine aslında yetişkinlerin beklentisi ve yönlendirmesiyle)ağlar, iki dakika sonra yaşıtlarıyla güle oynaya eğlenebilir. Gerçek elbirliğiyle gizlenir çocuktan, ona anne babasının uzak bir ülkeye gitikleri söylenir. Ama o hiç beklenmedik bir anda gelip şöyle der fısıldayan gözü yaşlı büyüklere: "Ben biliyorum. Öldüler, değil mi?".
Ha bak tabii bundan sonrası önemli. Sorun sadece gerçeği kabul etmesi değil, bu gerçeği nasıl en az hasarla taşıyacağıdır.
İşte burada çevresindeki yetişkinlerin tavrı devreye girer. Biraz masal, biraz gerçek, bolca sevgi, destek, güven duygusuyla çocuk aşabilir bunu.
Benim bizim diziyle ilgili söylediklerim bundan ibarettir. Rüyaya gerçek söylenmeli. Rüya açısından bir kayıp söz konusu da değil. Ortada ölüm yok, ayrılık yok. Sonra bu dizi popüler bir kültür ürünü. İnsan zihninin kör kuyularına inmek gibi bir dert yok. Rüya yedi yaşında. Az çok algılıyor durumu zaten. Pastanede, parkta, trende, hastanede her yerde kendisine sevgiyle bakan bir adamla karşılaşıyor. O adamdan hep olumlu bir yaklaşım görüyor. Ona pat diye söylensin demiyorum. Son yazdığım mesaj, artık belli bir kızgınlık ve bıkkınlıkla yazılmıştı. Alsın Rüyayı karşısına bak yavrum ben senin babanım desin derken, dizideki anlatıma Yasemin ve Necdetin çocuğun psikolojisini öne sürerek tam da onun psikolojisini kendi elleriyle bozdukları sahnelere sinirlenerek yazdım ben onu. Ahmet bence şu an doğru yolda; eğer Yasemin de aklını başına toplayıp gerçekten çocuğunun babasını seven bir kadın ve anne gibi davranmaya başlarsa; Ahmetle daha çok vakit geçiren, Necdetle daha az görüşen, hatta yavaş yavaş Necdet'in etki alanından çıkan Rüya onu kabul edecektir zaten. Çok da sevecektir. Şimdiden seviyor zaten. O noktada Ahmet'e Ahmet ya da baba demesinin de pek önemi yok. O da kendiliğinden olacaktır bir gün. Hatta bir yada iki yıl içerisinde bu mümkün.
Ben yine yakın çevremden şuna da şahidim. Küçükken annesi babası ayrılan ve annesiyle büyüyen bir çocuk, annesinin ikinci eşine, onu da çok seven bir baba gibi davranan bu ikinci eşe, tamamen kendi isteğiyle "baba" demeye başlamıştır. Ve bu bir yıl içinde gerçekleşmiştir.
Rüya ise zaten gerçekten babası olan kişiye baba diyecek. Bir kayıp yok, travmaya neden olacak bir durumda yok. O zaten onda ileride travma yaratacak olumsuz bir durumdan, yalanlar üzerine kurulu bir düzenden (bkz.: badgerçan:img-wink:: Alice in Wonderland) gerçeğe geçeçek. Daha iyisine daha güzeline geçecek. Bu yüzden bu tırışkadan teyyare gerekçenin çok da fazla uzamamasını diliyorum.
Yanlız burada Odyss'in anlattığından farklı bir durum var...
Burada bambaşka anneler ve babalar konumu yok..Burada ortak payda, anne var..bknz:beğensek de beğenmesek de..:icon_whis
Çocukta bu değişmeyecek...fiziki şartları, aileler, komşular arkadaşlar değişmeyecek..Sadece yıllardır içinde sevgi ve sempati duyduğu bir adamın aslında gerçek babası olduğunu öğrenecek..Rüya, diğerleri farkında olmasa da, onların bir şekilde, kendisini Ahmetten uzak tutmaya çalıştıklarının farkında..ve gerçeği öğrendiğinde diğerlerine özellikle annesine! kızması kaçınılmaz.....bknz:Yaseminin anlatımıyla, Rüyadaki "adalet" kavramının gelişkin olması:img-cool2
Bu süreçte, Yasemin eninde sonunda gücünü toplayıp aklını başına devşirir ve bu süreçte ne olursa olsun Ahmetle Rüyanın beraber olmasını sağlar ve onların ilişkisinin güçlenmesine yardımcı olursa, bu süreç sağlıklı bir şekilde atlatılır...Bu aradaki dönemde Rüya-Ahmet ilişkisinin kurulmasında en büyük etken Yaseminin yapacakları ve söyleyecekleridir..
Tabii önce Yasemine yrd şart..Bir psikoloğun mutlaka devreye girmesi şart...Yoksa bu kafayla devam ederse..Ahmeti bile daha da beter çıldırtır..Beklediğimiz o sağlam ve yapıcı duruşu yapamaz...Onun ne olup ne olmadığını çok iyi biliyoruz...:img-pilot
Valla artık psikolog mu olur, aklı selim bir dost mu bir ebeveyn mi olur, şu Yasemin denen karakterin bir an evvel toparlanması gerekiyor badgerim:good:.
Dyss, tabii sen onu foruma yazdın ama bir yazdın iki gün ve geceme mal oldun. Yat kalk düşün taşın bir hal oldum.:img-wink:
Neyse zaten sonuçta bu bir dizi ve biz bir dizide, hele hele böyle yakın tarihimize ve insan ilşkilerine eğilen bir dizide artık biraz da çok derin bir zat-ı zaaf-ı şahanenin etrafındaki bütün kadınları nasıl fedakarlığı ve yüksek şahsiyeti ile etkileyip karaktersizleştirdiğini değil de, iyi-doğru ve dürüst olan bir zatın değer gördüğünü, hak ettiği mutluluğa ve kızına kavuştuğunu görmek istiyoruz. Siyaset istiyoruz adam gibi. Genç karakterlerin hayatlarının daha ayrıntılı verilmesini istiyoruz. Yaşlıların geçmişleriyle hesaplaşıp gençlere örnek olmalarını görmek istiyoruz. Bize ilk oniki bölümde izlettikleri o naif aşkın itibarının iadesini izlemek istiyoruz. :img-wink:Bunlar hepsi yarattıkları kurmacanın içine rahatlıkla yerleşebilir. Bu onların kurmacası bize laf söylemek düşmez demeyelim, çünkü yarattıkları hayal dünyasının satın alıcıları bizleriz!:icon_shad
bence çok alakası var...en kötü karakterler bile sevilebilir oyunculuklarıyla..eğer bu kadar çok oyunculuk hatası olmasaydı,yasemine yine kızardım evet..ama ondan bu kadar soğumamış ve hatalarına üzülüp sahiplenmiş olurdum..
Sevgili spdr,
Haftalardır oyuncu ile karakteri karıştırmayalım diyoruz..Bu da ona girdiği için öyle birşey yazdım ben...
Sonuçta orda olan kişi oyuncunun kendisi değil(karakter özellik bakımından)...
Dediğim gibi benim en sevdiğim oyuncular oynasa bile Yasemin karakteri beş para etmeyen bir karakter.
Oyunculuk hatası evet maalesef var..Bu da çok daha fazla tahammül edilemez yapıyor
Valla artık psikolog mu olur, aklı selim bir dost mu bir ebeveyn mi olur, şu Yasemin denen karakterin bir an evvel toparlanması gerekiyor badgerim:good:.
Dyss, tabii sen onu foruma yazdın ama bir yazdın iki gün ve geceme mal oldun. Yat kalk düşün taşın bir hal oldum.:img-wink:
Neyse zaten sonuçta bu bir dizi ve biz bir dizide, hele hele böyle yakın tarihimize ve insan ilşkilerine eğilen bir dizide artık biraz da çok derin bir zat-ı zaaf-ı şahanenin etrafındaki bütün kadınları nasıl fedakarlığı ve yüksek şahsiyeti ile etkileyip karaktersizleştirdiğini değil de, iyi-doğru ve dürüst olan bir zatın değer gördüğünü, hak ettiği mutluluğa ve kızına kavuştuğunu görmek istiyoruz. Siyaset istiyoruz adam gibi. Genç karakterlerin hayatlarının daha ayrıntılı verilmesini istiyoruz. Yaşlıların geçmişleriyle hesaplaşıp gençlere örnek olmalarını görmek istiyoruz. Bize ilk oniki bölümde izlettikleri o naif aşkın itibarının iadesini izlemek istiyoruz. :img-wink:Bunlar hepsi yarattıkları kurmacanın içine rahatlıkla yerleşebilir. Bu onların kurmacası bize laf söylemek düşmez demeyelim, çünkü yarattıkları hayal dünyasının satın alıcıları bizleriz!:icon_shad
Boşveeer! yapıversinler işte...bknz:izleyici bunu istiyor..
Sihirli değnek misali hoop en kabul edilmeyecek şeyleri kabul edilmiş, nedamet, doğrulukmuş içinde sunuverdiler bize..Bunu da yapsalar çok mu olur??? Hem böyle basit bir şeyi kullanıp kullanıp teee 12 Eylül 80 de Rüyaya Ahmete gerçekten baba! dedirtmek istiyorlarsa bilemem...Çok saçmalanmış olunur o ka!...:dito
Boşveeer! yapıversinler işte...bknz:izleyici bunu istiyor..
Sihirli değnek misali hoop en kabul edilmeyecek şeyleri kabul edilmiş, nedamet, doğrulukmuş içinde sunuverdiler bize..Bunu da yapsalar çok mu olur??? Hem böyle basit bir şeyi kullanıp kullanıp teee 12 Eylül 80 de Rüyaya Ahmete gerçekten baba! dedirtmek istiyorlarsa bilemem...Çok saçmalanmış olunur o ka!...:dito
Çok haklısın badgerçan:good:. En olmayacak şeyleri hoooop olduruveriyorlar. Bkz.: Ailelerin tepkisi. En olması gerekeni ve çözülmesi için artık sündürecek bir an bile, bizde sabrın s sinin bile kalmadığı bir gerçeği...bekleneni...isteneni vermedikleri gibi, tam tersini yapıyorlar ısrarla. Hırrrr. Gırrrrrr.!:img-pilot
Odyssçan demiş ki:
Böylece hem Ahmet'in dramına bir kere daha şahit olacağız ve duygularımız yine ve yeniden sömürülecek, hem de Ahmet hakkı olanı almaya çalışırken yaptıklarından dolayı pişmanlık duyacak ve bu yaptıklarının "hata" olmadığını düşünen izleyici de Ahmet'in bile bunu kabullenişinden sonra hizaya gelecek
Ben, ne yazık ki o hizaya gelemeyecek izleyicilerden biri olacağım...:)
Ahmet kabullenebilir..Olabilir, yapabilir...Ama ben yine Necdet, Yasemin vb bu durumu oluşturan diğer şahsiyetlere yüklenmeye devam ederim..Çünkü bu kadar saçmalık yeter..ve ne olursa olsun ve ben, Ahmetin vazgeçeceğini düşünmüyorum..Bu gerçeği bile bile vaz geçmez...Dolanır, geri çeker ama yine de hakkı olana bir şekilde sahip olmaya çalıştığını belirtir..bknz.doğumgününe gelişi..Sağlam ve kararlı duruşla yoluna devam eder...:img-yes:bknz:ben olsam öyle yapardım..:img-polic Ne yani çocuğunu hayatı boyunca kenardan mı izleyecek?????!!????
Rüyanın psikolojisini bozan Ahmet değil..Yasemin, Necdet ve diğerlerinin ikircikli tavırları olacaktır...hıh
Tavusçan says:
Ahmet dışında bir kişi bile bu adam sevdiği için çıkarcılıkla hak etmediği şeyleri ele geçirmiş demiyor.Bir kişi desin bari ya bir kişi...
Aynı şeyi ben de tekrarlayıp duruyorum..Bir kişi ya bir kişi...Ama yokkkk! Bu bir kişi, yaseminin ailesinden biri olmalı..Mehmet, Işık ve Deniz, hatta bu saatten sonra Rıza bile olabilir...Hem de Yaseminin suratına karşı..Anlaması için..Ne biçim bir iş anlamadım..necdet hepsine efsunlu kurabiye yedirmiş, Necdete karşı full sempati...:icon_whis
Evet senaristler Necdet muskasından karakterlere de aşılamışlar:img-hyste
Bir kişi de Necdet niye böyle yaptı demiyor Defne ve Sevim bile ohh mutlu mutlu doğumgünlerinde :icon_whis
Dediğim gibi Ahmet her şeyle kendi başına mücadele etmek zorunda işte böyle karakterlerin olduğu bir dizide böyleşahsiyetlerin olduğu bir dünyada (gerçi böyleleri var mıdır e ben bilmam ) Ahmet gibileri de var !!!! demeye çalışıyorlar galiba senariistler ahhh canım canım :img-in_lo "güzelliği on para etmez bu bendeki aşk olmasa "Güzide iyi seçmişsin güzel seçmişsin de bunun farklı bir versiyonu yok muydu " karakterin beş para etmez Ahmet'deki sabır olmasa " :icon_whis
Bu arada direk atladım konuya merhabalar efendim :img-in_lo
Ahmet kabullenebilir..Olabilir, yapabilir...Ama ben yine Necdet, Yasemin vb bu durumu oluşturan diğer şahsiyetlere yüklenmeye devam ederim..Çünkü bu kadar saçmalık yeter..ve ne olursa olsun ve ben, Ahmetin vazgeçeceğini düşünmüyorum..Bu gerçeği bile bile vaz geçmez...Dolanır, geri çeker ama yine de hakkı olana bir şekilde sahip olmaya çalıştığını belirtir..bknz.doğumgününe gelişi..Sağlam ve kararlı duruşla yoluna devam eder...:img-yes:bknz:ben olsam öyle yapardım..:img-polic
Rüyanın psikolojisini bozan Ahmet değil..Yasemin, Necdet ve diğerlerinin ikircikli tavırları olacaktır...hıh
Ahmet, son bölümdeki gibi, sadece kızını düşünen baba tavrını sürdürdüğü sürece ben de hizaya gelemeyen bir izleyici olacağım sevgili badger. Zaten senaristlerin, bahsettiğim o muhtemel kurguyla izleyiciden beklediklerini yazmıştım. Yoksa gerçekleşecek sonucu değil:img-pilot
Ama ben Ahmet'in velayetten vazgeçeceğini düşünüyorum. Nüfusuna alacak Rüya'yı ama daha fazlasını yapmayacak. Zaten kızından vazgeçmek değil onunki, kızının mutluluğunu düşünmek olacak. Çünkü Rüya, ilk etapta Necdet'ten vazgeçmeyecek. "Babama götür beni" şeklinde ağlayacak ki 30000. kez gözümüze sokulan "Beni bırakma baba" saçmalıklarından ötürü bu gelişmenin de yaşanması bana çok olası görünüyor..
Hızla foruma doğru çekiliyorum mu ne?:img-pilot
Herkese iyi sohbetlerbye
"Baba beni bırakma " saçmalıklarından artık bana gına geldi zaten gerçek hayatta bir çocuk kolay kolay böyle bir şey demez benim çocuğum yok ben fazla bilmem ama etrafımdaki çocukların böyle bir şey dediklerini sanmıyorum kolay kolay kurulacak .bir cümle değil :img-yes: Ağlar "korkuyorum" der "ben uyuyana kadar yanımda kal " der " baba burdan gidelim ben kan aldırmak istemiyorum evimize gidelim " der ama "baba beni bırakma !" demez bu da dizinin saçmaladığının göstergelerinden biri bence ve kabul ettiilmeye çalışılan gerçek "Hoooop forumçanlar durun orda Rüya Necdet'ten asla kopmaz Ahmet'i sonsuza kadar kabul etmeyecek nihahahahhahaha :img-hyste " bknz:Diziden saçmalamayı öğrenen forumçanlar ...Yasemin ve Necdet'e baka baka karardık:icon_whis
Ahmet, son bölümdeki gibi, sadece kızını düşünen baba tavrını sürdürdüğü sürece ben de hizaya gelemeyen bir izleyici olacağım sevgili badger. Zaten senaristlerin, bahsettiğim o muhtemel kurguyla izleyiciden beklediklerini yazmıştım. Yoksa gerçekleşecek sonucu değil:img-pilot
Ama ben Ahmet'in velayetten vazgeçeceğini düşünüyorum. Nüfusuna alacak Rüya'yı ama daha fazlasını yapmayacak. Zaten kızından vazgeçmek değil onunki, kızının mutluluğunu düşünmek olacak. Çünkü Rüya, ilk etapta Necdet'ten vazgeçmeyecek. "Babama götür beni" şeklinde ağlayacak ki 30000. kez gözümüze sokulan "Beni bırakma baba" saçmalıklarından ötürü bu gelişmenin de yaşanması bana çok olası görünüyor..
Hızla foruma doğru çekiliyorum mu ne?:img-pilot
Herkese iyi sohbetlerbye
Hızla foruma doğru çekiliyorum mu ne?:img-hyste X 10000000
welcome on board Odyssçan!:):icon_whis
Ben de Ahmetin derdinin Rüyaya kendine baba! dedirtmek olmadığını defalarca söyledim..Onun derdi, fiziksel olarak Necdeti, yani Rüyanın baba hanesindeki adını, onun olabileceği anlarda orada olmamasını sağlamak..daha doğrusu Yaseminden çok derdi..Necdet!..ben de olsam...benim yerimde benim adımın yerine başkasının olmasına müsaade etmezdim...
Ahmet, gerçeği yazdırtmak istiyor...onurlu ve dürüst bir erkek olarak çocuğuna sahip çıkıyor...
Ahmet Rüyayı kolundan çekiştirirerek annesinden evinden kopartmıyor ki?
Ayrıca Ahmet, bunu yapmazsa gerçekten sorumsuz bir baba olurdu..Belki Rüya, gerçeği daha sonra öğrenseydi ve babasının bu gerçeği bile bile hiçbir şey yapmamasına içerlerdi ve güven duyamazdı...ve ilişkileri kuralamazdı..Ama Ahmetin böyle bir şey yapıp sonradan onu kolundan çekiştirerek götürmek yerine, bekleyip elinden geldiğince varlığını bir nevi koruyucu ve sevenbir şahıs olarak hissetirirse, Rüyanın ona aman!aman! çok kızmayacağını ama bu hallere Ahmeti soktukları için diğerlerine çok kızacağını düşünüyorum...:img-wink:
Odyssçan demiş ki:
Böylece hem Ahmet'in dramına bir kere daha şahit olacağız ve duygularımız yine ve yeniden sömürülecek, hem de Ahmet hakkı olanı almaya çalışırken yaptıklarından dolayı pişmanlık duyacak ve bu yaptıklarının "hata" olmadığını düşünen izleyici de Ahmet'in bile bunu kabullenişinden sonra hizaya gelecek
Ahmet kabullenebilir..Olabilir, yapabilir...Ama ben yine Necdet, Yasemin vb bu durumu oluşturan diğer şahsiyetlere yüklenmeye devam ederim..Çünkü bu kadar saçmalık yeter..ve ne olursa olsun ve ben, Ahmetin vazgeçeceğini düşünmüyorum..Bu gerçeği bile bile vaz geçmez...Dolanır, geri çeker ama yine de hakkı olana bir şekilde sahip olmaya çalıştığını belirtir..bknz.doğumgününe gelişi..Sağlam ve kararlı duruşla yoluna devam eder...:img-yes:bknz:ben olsam öyle yapardım..:img-polic Ne yani çocuğunu hayatı boyunca kenardan mı izleyecek?????!!????
Sonuna kadar mücadeleye devam badgerçan! Bkz.: Sınır Tanımayan HS Forumcuları. Artık bunun adına ne dersek diyelim, mahalle baskısı, forum baskısı, sivil inisiyatif...ne dersek diyelim ama biz sonuna kadar olması gerekeni, beklediğimizi yazacağız! Bkz.: İyi olanın, zaaflarını aşmış olanın, komplekssiz olanın, dürüst ve haklı olanın kazandığı bir dizi izlemek istiyoruz.
Ahmet'in kızına ve aşkına kavuşmasını istiyoruz. Her şeye rağmen maalesef Yasemin'siz olmaz!(dyssçan:img-wink:) Ama önce Yasemin'e format atmalılar. Seven kadın ve anne formatı. Bir süre tek olmalı. Necdetsiz Yasemin. Yasemin Ünsal olmalı yeniden. O naif aşk tazelenmeli. Kızlarıyla beraber bir aile olabilmeliler. Tamam bu bir süreç ister. Ahmet şu haliyle kabullenirse Yasemini bu artık hiç bir mantığa sığmaz. O aşka da kimse inanmaz. Ama o arınma süreci, hatırlama süreci, bir seven kadın ve anne davranışı sergileyebilme süreci yaşanırsa...Olur. Olur olur bal gibi olur!:dance:
Hoşgeldiniz çansuçan, zeynop!bye
Ben de Ahmetin derdinin Rüyaya kendine baba! dedirtmek olmadığını defalarca söyledim..Onun derdi, fiziksel olarak Necdeti, yani Rüyanın baba hanesindeki adını, onun olabileceği anlarda orada olmamasını sağlamak..daha doğrusu Yaseminden çok derdi..Necdet!..ben de olsam...benim yerimde benim adımın yerine başkasının olmasına müsaade etmezdim...
Ahmet, gerçeği yazdırtmak istiyor...onurlu ve dürüst bir erkek olarak çocuğuna sahip çıkıyor...
Ahmet Rüyayı kolundan çekiştirirerek annesinden evinden kopartmıyor ki?
Ayrıca Ahmet, bunu yapmazsa gerçekten sorumsuz bir baba olurdu..Belki Rüya, gerçeği daha sonra öğrenseydi ve babasının bu gerçeği bile bile hiçbir şey yapmamasına içerlerdi ve güven duyamazdı...ve ilişkileri kuralamazdı..Ama Ahmetin böyle bir şey yapıp sonradan onu kolundan çekiştirerek götürmek yerine, bekleyip elinden geldiğince varlığını bir nevi koruyucu ve sevenbir şahıs olarak hissetirirse, Rüyanın ona aman!aman! çok kızmayacağını ama bu hallere Ahmeti soktukları için diğerlerine çok kızacağını düşünüyorum...:img-wink:
Ahmet'in çocuğunu öğrenmesi geç oldu..onu almak ister. babalık duygusunu yaşamak çocuğunun kendi gözetiminde büyümesini ister..bunu ben de kabullendim..
sorun bu uzun mahkeme olayı..aileler durumu kabüllenmişken, bu yasemin planları neden?...
Necdet'i kullanması hala devam ediyor..:img-cool2
bu babalık olayı BS dizisinde de var..Ali oğlu Murat'ı önce kendine alıştırıp sonra durumu açıklayıp kendine çekecek...:img-yes:
Hoşbulduk :img-in_lo
Ahmet umarım sonunda çocuğunu kendi nüfusuna yazdırabilir :img-in_lo Bir baba için çok acı bir şey kenarda durup çocuğunun doğumgününe bir yabancı gibi gelmek evde tek başına resmiyle doğumgünü kutlamak :img-in_lo Benim babama bunları yaşatacaklardı var ya öğrendiğim zaman hepsinin burnundan fitil fitil getirirdim :hıh
Ahmet henüz Rüya'nın baba olarak sevgisini kazanamamış olabilir velayet davası açmamayı seçebilir ama Ahmet karakteriyle bence pek çok şeyi kazandı ve bize çok şey öğretti (Ahmet'e kaç gündür övgüler yağdırıyorum ama benimki boş övgüler değil bazılarınınki gibi hakettiği şeyler)herkesin bencil herkesin gurursuz olduğu bir yerde fedakarca hiç vazgeçmeden sevmeyi öğretti ,en sevdiğinin mutluluğu için kenarda durabilmeyi istenmediğin yerden gururlu bir şekilde çıkıp gidebilmeyi öğretti ( bknz:Şıkıdım İkili ve etrafındakilerde olmayan şey)(ve fedakarlığın anlamı aslında "ona bir şekilde bir hayat verip mutsuz olarak yanında tutmak değil gerekirse onun mutluluğu için bir kenardan izlemekmiş") onurlu bir şekilde inandığın ve doğru olan şey için mücadele etmeyi öğretti hem de bunu kavgalarla tartışmalarla değil en doğru şekilde yapmayı da,etrafındaki insanlar için sevdiklerin için çok büyük iyilikler yapmayı ama aynı zamanda çok da mütavazı olmayı öğretti ,yaptıklarınla övünmeyi değil yapmadıklarına hayıflanmayı öğretti bunun gibi pek çok takdir edilesi davranışı Ahmet'te görmek beni çok mutlu ediyor ve bana çok şey katıyor :img-blush:img-blush (Allahım CAZgır Savaşları için mi yazdım yoksa bunları :icon_whis Şaka ediyorum tabi:)
Ahmet'in çocuğunu öğrenmesi geç oldu..onu almak ister. babalık duygusunu yaşamak çocuğunun kendi gözetiminde büyümesini ister..bunu ben de kabullendim..
sorun bu uzun mahkeme olayı..aileler durumu kabüllenmişken, bu yasemin planları neden?...
bu babalık olayı BS dizisinde de var..Ali oğlu Murat'ı önce kendine alıştırıp sonra durumu açıklayıp kendine çekecek...:img-yes:
O da kullanılmaya pek bir gönüllü ama, değil mi Sonay? Hatta kendini cebren ve hileyle kullandırtıyor. Yasemin bu saçma beraberliğin hala sürmesi konusunda ne kadar suçluysa, Necdet te o kadar hatta daha fazla suçludur. Bkz.: Ahmetle Yasemin'in aralarında halletmeleri gereken bir mesele var. Necdet'in hala bu duruma maydonoz olması için hiç bir gerekçesi yok. Sadece sevmek, ayrılamamak bir gerekçe olamaz bu durumda. Mahkemeye çıkıp
her şey ortaya çıktığı halde ısrarla yalan beyan vermek için hiç bir gerekçesi yok. Gururu yok, onuru yok! Ve küçük bir çocuğa gerçekten sevgisi ve acıması yok!
Sevgili Sonay,
Burada Yaseminin derdi çocuğu falan değil..Ahmet! Hani ilk başta dedi ya..Ahmet beni affetmeyecek diye..O yüzden korkuyor ve anlamsızca direniyor...Yasemin, bu konuda sığ düşünceli, hep Ahmet onu ne olursa olsun sevsin derdinde, hatta iki dakkada onca senedir adama ayak üstünde attığı yüzlerce yalan ve aymaz dvranışlarını affetmesini istiyor Bknz:Necdet gibi..Heyy Allahım! Bu kadın Ahmeti de bizi de çıldırtır...
Necdeti kullanmasına kullanıyor da...Necdet de efenim, kendini kullandırtmasın..Onlar tam tencere kapak..İki aciz ve zavallı tip!..Bence bir an önce ya Yasemine sağlam bir format atılması lazım (Shevekçan:img-wink:) ya da Rüyanın bu sakat zihniyetli iki tipten kurtarılması lazım (Bu da benim adamçan:img-in_lo)
Sonuna kadar mücadeleye devam badgerçan! Bkz.: Sınır Tanımayan HS Forumcuları. Artık bunun adına ne dersek diyelim, mahalle baskısı, forum baskısı, sivil inisiyatif...ne dersek diyelim ama biz sonuna kadar olması gerekeni, beklediğimizi yazacağız! Bkz.: İyi olanın, zaaflarını aşmış olanın, komplekssiz olanın, dürüst ve haklı olanın kazandığı bir dizi izlemek istiyoruz.
Ahmet'in kızına ve aşkına kavuşmasını istiyoruz. Her şeye rağmen maalesef Yasemin'siz olmaz!(dyssçan:img-wink:) Ama önce Yasemin'e format atmalılar. Seven kadın ve anne formatı. Bir süre tek olmalı. Necdetsiz Yasemin. Yasemin Ünsal olmalı yeniden. O naif aşk tazelenmeli. Kızlarıyla beraber bir aile olabilmeliler. Tamam bu bir süreç ister. Ahmet şu haliyle kabullenirse Yasemini bu artık hiç bir mantığa sığmaz. O aşka da kimse inanmaz. Ama o arınma süreci, hatırlama süreci, bir seven kadın ve anne davranışı sergileyebilme süreci yaşanırsa...Olur. Olur olur bal gibi olur!:dance:
Hoşgeldiniz çansuçan, zeynop!bye
Shevekçan;ben de varım bu mücadelede..Haklı olanın kazandığı ve en önemlisi tekrar gerçek aşkın kazandığı bir dizi istiyorum:)
Rızanın Necdet ve Yaseminle evde konuştuktan sonra mahkemede söz alıp gerçekleri söylemesi artık bizim bitirim ikilinin pes ettiğine bir işaret olabilir mi sizce?:icon_whis
Aya bence de orada ani bir karar ve baskıyla gerçeği söyledi ama yine de bu davranışı bile Yaseminin şu son hallerinden daha artı durumda benim için.İster bencillikten yapsın ister Ahmetle Yasemini ayırmak için yapsın,ister Yaseminden yılların intikamını almak için yapsın,sonuçta yaptı ya...Seven bir kadın gibi davrandı orda.Aylaya en sinir olanlardan biriyim ama orda benim için 1 puan da olsa aldı,badgerçanın dediği gibi eksiden sıfıra geldi.Ama Yasemin her bölüm eksinin sonsuz karelerinde geziyor...:dito
cuma günkü bölüm çok güzeldi ve şaşırtıcıydı.rıza doğru olanı yaptı ama bisleri şok etti,ayla da dürüst olarak en doğrusunu yaptı.umarım ahmet rüyayı üfusuna alır ama o smn da rüya çok zor duruma düşer.ama ahmet ne olursa olsun bi baba ve doğru olanı yapıyo sadece sert yapıyo tavrını da değiştirir rüyanın üzüldüğünü görünce.
bu arada dizide sanki siyasi olaylar arka planda bırakıldı.deniz gezmiş fln çok geride kaldı.sanki ayıp olmasın diye arada siyasi bişiler koyuyolar gibi.umarım bu düzelir...
ama ne olursa olsun hatırla sevgili kaliteli bi yapım ve cansel her smn bi numara!!!:good:e de her smn çok tatlı we karizmatik:img-blush
bu arada tekrar cansunun doğum gününü kutluyorum
akşam ki sayfalarıma bir baktım..bir isim karışıklığı oldu işte...Ayla'ya ne bilim lale ismini ona yakıştırdım demekki..:happy0064....ama kim olduğunu anlattım sanırım...Lale kimdi??? ??? .mahkemedeki ifadesi de güzeldi.Ahmet'in gözüne girmek için mi doğruyu söyledi??
selaammmm pek sevgili çanlarım nasılsınız gittim gezdim geldim:img-wink:
sonaycığım isim yanlışlığı yapabilirsin önemli değil lale necdetin kız kardeşi,ama aylaya göre çok daha kişilikli biridir inan gerçi bana göre pamuk prensesteki cadı bile ayladan daha iyi ama hadi neyse:) ayla orada ahmetin gözüne girmek için değil özellikle avukat onu zorlayınca doğruları söyledi canım ama tabi ahmete yardım etme isteğide vardı kimbilir belki bir tutamda yaseminden intikam alma isteği vardır:img-yes:
sevgili hemşehrim ,
istersiniz de gelmem mi?..ben bu diziyi ilk başlarda çok sıkı takip ettim , ocak sonrası bıraktım..Sıla dizisini izleyip iyice bitkin düşüyordum...mola verdiğin saatler geldi..IH vardı..ancak **Cansel Elçin** beğeniyorum..Kırık Kanatlar dizisinde onu çok tutmuştum...diğer hemşehriler kim?..
gel hemşerim gel biz hep burdayız senide zevkle bekleriz:img-wink:
ben diziyi geçen sene pek takip edemedim aynı senin gibi sılayı izleyip bitkin düşüyordum devamınada arada bir bakıyordum ama bu yaz çok şey kaçırdığımı düşünerek ilk iş atv den abonelik satın alıp hs nin bütün bölümlerini izledim bu sezonda full devam ediyorum önce sıla sonra hatırla sevgili yani anlayacağın benim için en zevkli gün cuma günü...
burada sürekli yazan üyelerin neredeyse tamamı karadenizli canım burada yaşamasalarda kökleri buradan...
ben bu mesajı yazarken Boztepe ikindi topları atıldı..bir korttum sormayın, unutmuşum bayram çıkarken bizlerde top atılır....Rabbim tekrarına nasip etsin..Arwen nerde geziyor acep.??hava güzel .:img-yes:
Yasemin ve ailesi Ahmet'in ailesiyle arası iyi neden bu babalık davasına gerek duyuldu yadırgadım?...Ahmet'in babasına hastaneye topluca gittiler, Rüya'yı dedesine gösterdiler..bu çocuk kukla mı? yani gerçeği alıştırarak söylesinler...annesi de Necdetl'le boşanacaktı, neden vazgeçti?..Ahmet'in ailesiyle arası iyi...kime neyi, ispatlama peşinde...lolita Beren çok şeker, kilo da yakışmış..:img-yes:
Necdet ile Yasemin arasındaki ilişkini ne sağlam görüyorum ne basit..tuhaf bir durum..o saç modeli de çok itici..:sad53:..Ahmet aile ortamı kurmak ve kızının velayetini almak için Ayla ile evlenebilir??? ???
patasana-dilek arkadaşımın kırık kanatlar setine ziyaretinde çekilmiş resimler, benim özel çalışmamla....:img-blush...
http://img527.imageshack.us/img527/4223/nihatta1zx0.png
boztepedeki ikindi topları gerçekten çok gürültülüydü ben çok yakın olmasamda net duydum inşallah daha nice ramazanlar görürürüz bende yıldızlı,söğütlü arası bir yerlerdeydim canım hem gezi hem alışveriş
bu babalık davasını ise ahmet istedi haklı olarak,yıllarca ayrı kaldığı varlığından haberdar olmadığı yavrusunu sahiplenmek istedi çokta kızgındı özelliklede yasemine o yüzdende kararından asla vazgeçmeye niyeti yok
yaseminde necdetle boşanmaktan mahkeme yüzünden vazgeçti aile görüntüsü vermeleri lazım ya peh kofti aile:hıh
ahmet ise ayla ile artık evlenmez biz kısmetse yakında bir barışma bekliyoruz kaç bölümdür bekliyoruz artık olsun değilmi aylaymış,necdetmiş falan yeter artık bundan sonra yasemin ve ahmet olmalı
özel çalışmanda süper hazırlayan ellerine sağlık devamını bekleriz canım
çanlara edit:cansuçan,shevekçan neredesiniz yahu hoşgeldiniz sefalar getirdiniz bakın eğer bir daha arayı bu kadar açarsanız sizin içinde bir senaryo yazarım cümle aleme reklam ederim ona göre:img-pilot
badgerçanım sende hoşgelmişsin...
"Yaşadığı belirsizlik onu bunaltmış olabilir ama bu belirsizliği kendi yarattığı için acıyamıyorum onu.Bu işin böyle havada kalmasınada onun da katkısı var.Aklı başında ve güçlü olan her insan bu saatten sonra en azından mahkemeden sonra kesin boşanacağız artık bu sahteliği midem kaldırmıyor der. Ama bugünü de atlattık yarın allah kerim diye hareket ettiği için bu belirsizliği yaratan kendisi.O nedenle de acımıyorum.Kendi düşen ağlamaz demiş atalarımız."
Tavuskuşuakıllıbıdıkçanınyukarıda alıntıladığım sözlerinin altına imza atmak ve Necdet'e fedakar ve çok verici diyenlere tekrar tekrar okunacak bir başucu paragrafı olarak sunmak istiyorum.
Ona acımıyorum. Kendi istediği hayatı kendi özgür iradesiyle yaşadı. Kendisi de defalarca söyledi; Bu hayattan şikayetçi olmadığını. Bir beklentisi vardı. Onun uğruna herşeyi yaptı, gözlerini kapadı, kulaklarını tıkadı.
Ona acımadığım gibi kızıyorum. Bir başkasının hayatını yaşıyor olmak vicdanını hiç sızlatmadı. (Bkz.: BS daki Orhan'ın vicdanı sızlayabiliyor). Gerçek ortaya kendi marifetiyle çıktığı halde, hala, çocuğunu sahiplenmek isteyen bir babası olan bir çocuğa babalık yapmakta beis görmüyor. Çocuğu ısrarla daha büyük bir acı içine düşürecek, ikilemini büyütüp travmaya dönüştürecek davranışlarda bulunuyor. Çok bencil ve çok acımasız. Ve kabul edemediğim bizim için bu kadar su götürmez olan bir bencilliğin nasıl olup da fedakarlık tanımıyla veriliyor olduğu!
kızlar merhabaaaaa valla bayram malumunuz bitti sayılır bende bayramda ne hs yı düşünimde kendimi stress edim dedim hiç bişi yazmadım o cuma gecesinden sonra..
neyse ha ne diyecektim şimdi herkes bas bas bağırıyo dizi kendini saldı bilmem ne etti diye..e.doğru söze ne denir?sağır sultan bile duydu şikayetimizi ama senaristler duyamıyo.
ha bu arada sinim yıwrum ben yokken çok şey yazmışsın yakaladım sini gözümdende kaçmadı bebişim. ama kanka aynı şeyleri her zaman düşündüğümüz için bunu görmezden geliim yıwrum sana çok çok katılıyorum sende yasemin ahmetin sizlere ömür aşkını görebiliyosun demekki yaniii aslında bas bas söylemeye çalıştıgım onların olmayan aşklarının hala sakız misali uzatılması.yani şimdi burdaki herkes neyi beklii aslında dizinin neticesini dimi?yani dizide yasemini kimin yanında göreceğimizi zaten artık necdetle olma olasılığı eksi birin altında çok şükürki necdetim paçayı sıyırdı ama malesef haala ahmet in yaseminle birleşme olasılıgını hesaplayıp duruyo senaristler.yani eğer böyle bişey olursa bir PEEEEH PEH derim.
dedim ya inandırıcılığı olmayan şey için boşuna sakız misali uzatıyolar olayı. bencede en iyisi şubata kalmadan bitsinn dizi 80 darbesinidie bi zahmet çabuk anlatsınlar yaseminler önemli diil kanımca...hatta onlar çıksada sadece belgesel niteliği kazansa dizi süper olur ziiira ortada seyredillmeye layık bişi göremiyorum işte sivimle mehmet muradına erdi. geriye kalan ışıkla yaşar bide denizle defne oldu sadece onları anlatsalar razıyım ne gerek var laçkaya dönmüş yasemin necdet ahmet ruya olayını anlatmaya dimi??
sanıyorum ki senarsitlerin ve yönetmenin bi düşüncesi var:
oooooooooh nasıl olsa bu dizi ço kiddialı başladı geçen sene reytingleri aldı götürdü e okanla canselde var .. biz bu diziyi skeç halinede dönüştürsek trt radyo programı halinede dönüştürsek izler bizim millet .
yani böyle bi düşünceleri var herhal yanılıyor muyum???
"Yaşadığı belirsizlik onu bunaltmış olabilir ama bu belirsizliği kendi yarattığı için acıyamıyorum onu.Bu işin böyle havada kalmasınada onun da katkısı var.Aklı başında ve güçlü olan her insan bu saatten sonra en azından mahkemeden sonra kesin boşanacağız artık bu sahteliği midem kaldırmıyor der. Ama bugünü de atlattık yarın allah kerim diye hareket ettiği için bu belirsizliği yaratan kendisi.O nedenle de acımıyorum.Kendi düşen ağlamaz demiş atalarımız."
Tavuskuşuakıllıbıdıkçanınyukarıda alıntıladığım sözlerinin altına imza atmak ve Necdet'e fedakar ve çok verici diyenlere tekrar tekrar okunacak bir başucu paragrafı olarak sunmak istiyorum.
Ona acımıyorum. Kendi istediği hayatı kendi özgür iradesiyle yaşadı. Kendisi de defalarca söyledi; Bu hayattan şikayetçi olmadığını. Bir beklentisi vardı. Onun uğruna herşeyi yaptı, gözlerini kapadı, kulaklarını tıkadı.
Ona acımadığım gibi kızıyorum. Bir başkasının hayatını yaşıyor olmak vicdanını hiç sızlatmadı. (Bkz.: BS daki Orhan'ın vicdanı sızlayabiliyor). Gerçek ortaya kendi marifetiyle çıktığı halde, hala, çocuğunu sahiplenmek isteyen bir babası olan bir çocuğa babalık yapmakta beis görmüyor. Çocuğu ısrarla daha büyük bir acı içine düşürecek, ikilemini büyütüp travmaya dönüştürecek davranışlarda bulunuyor. Çok bencil ve çok acımasız. Ve kabul edemediğim bizim için bu kadar su götürmez olan bir bencilliğin nasıl olup da fedakarlık tanımıyla veriliyor olduğu!
Aaaaaa! Sen bilmiyor musun Fedakarlık kelimesinin, tdk da yer alan bencillik kelimesiyle HS marifetiyle yer değiştirdiğini?..cık!cık!:img-icecr
Fedakarlık, ne olursa olsun istediğini yerine getirmek için elinden geleni ardına koymamaktır, sadece ve sadece mutlu birey olabilmek için bulunduğun toplulukta kendini mutlu ederek, çevrendekilere mutluluk saçmandır...Sorumlu olduğun zümrene onlar seni mutlu ettiği için gönlünden kopartarak bir kral edasıyla onlara sahip olduklarını sunmaktır...:icon_whis
Aaaaaa! Sen bilmiyor musun Fedakarlık kelimesinin, tdk da yer alan bencillik kelimesiyle HS marifetiyle yer değiştirdiğini?..cık!cık!:img-icecr
Fedakarlık, ne olursa olsun istediğini yerine getirmek için elinden geleni ardına koymamaktır, sadece ve sadece mutlu birey olabilmek için bulunduğun toplulukta kendini mutlu ederek, çevrendekilere mutluluk saçmandır...Sorumlu olduğun zümrene onlar seni mutlu ettiği için bir kral edasıyla onlara sahip olduklarını sunmaktır...:icon_whis
aa demek ondandı bende diyorumki allah allahhh bu fedakarlığın anlamı başka birşeydi ama demek bundanmış haber verdiğin için sağol badgerçanım:)
fedakarlık bu dizi sayesinde olmuş nekoparsamkarlılık vay be ne fedakar çocukmuş lafı dönüp duruyor kimsede vay be şu zavallı ahmete yıllarca neler yaşatılmış demiyor aşkından vazgeçebilmek için senelerce ücra bir yerde her türlü zorluğa katlanmış,yinede sevgisinden kurtulamamış onunla kavuşmasına engel olarak gördüğü küçük çocuğu bile çok sevmiş bir adam hemen dışlanabiliyor ama diğer herkes baş tacı ediliyor allah allahhh bizdemi bir tuhaflık var yoksa dünyanın düzenimi değişmiş çanlar:icon_sorr
şimdi ruya ahmedi çok seviyo ama sadece arkadaşı oldugunu sanıyo ki seviyo.bunca zaman senaristler bize bunu hissettirdi.ama ben o kadar çok merak ediyorm ki ruya öğrenince napcak ?ahmetten nefrette edebilir olur ya.. zaten konumuz bu diil mi?
bi kere önce muhakkak ağlar bağırır baba beni bırakmalar anne senden nefret ediyorumlar olur .
o günde gördüğümüz gibi senarsitler aralara ruyanın necdeti ne kadar çok sevdiğini gösteren cümleler sıkıştırmışlardı. şimdi babası bildiği insanı bu kadar çok seven bir çocuğun gerçek babasını öğrenince yumurcağın filimlerindeki gibi bir cümle sarfedeceğini hiç sanmam ( bkz: "babacıııımm bilsen ne kadar zamandır hasrettim sana".. nası yani ya yuh be)
neyse efendim dediğim gibi ve herkesin de bildiği gbi ruya bunu en müzmin en hzurlu şekilde öğrense bile rahat ve alışılmış bi tepki vermez. ya necdete kızar ya yasemine kızar bi kere .derki siz ne kötü insanız ..yada başka bi seçenek olarak ahmete düşman olur hayoır yalan söylüyosun sen benim babam diilsin filan der...oda olabilir.
ama ne olursa olsun allah AŞKINA yalvarıyorum SAYIN SENARISTLER lütfen bu konuyuda geçiştirmeyin .adam akıllı derinlemesine işeyin bu sahneyi YALVARIYORUUUUUUUUUM!!!!
AMA şahsen ben mesela bu konunun günlükten öğrenilmesi taraftarı diilim .yada bu üçlünün yapacağı bir kavga esnasında ruyanın kapı aralığından öğrenebilme ihtimalinin taraftarı diilim . yani lütfen farklı bi yol bulsun senarıstler buda yani alavere ye dalavereye gelmesin.bu olayda bi ihtiras kurbanı olmasın.
hmm ...ama dediydi dersiniz şimdi bunlar sürekli ruyanın ne kadar cin göz oldugunu,etrafta her şeyi yavaş yavaş anlamaya başladıgını söyluyor yaaani bu olayı ruyanın kendisinin keşfedeceğinin sinyallerini veriyor herkes .valla bilemiyorum hiçç
Çanlar bir de ne olacak bu Güzidenin hali ya...Noldu o asi kıza,ağzı açık ayran budalasına döndü...Kızın daha yeni annesi ölmüş,perişan bir durumda,kapıyı çalıp geliyor Necdet efendi yüzsüz yüzsüz,bir senin duygu durumun nasıl demiyor?Arkadaşa ihtiyacım var deyip,bir de emir veriyor,pikaba bi müzik koyyy...(Gerçi çalan parça da pek anlamlıydı,Güzide iyi seçti o parçayı)Ama yine de tamam, bu bölüm artık Necdet pes etti dedim...Güzidenin yanında huzur aramaya çalışması,sinemaya gidiyorum ayaklarıyla kendini Güzidenin yanında bulması biraz umut verici...En azından gerçek seveni fark ediyor ama o da bunu resmen kullanıyor.Teo ile konuştukları gibi hayattan intikamını Güzide aracılığıyla alıyor sanki...:icon_sorr
Çanlar bir de ne olacak bu Güzidenin hali ya...Noldu o asi kıza,ağzı açık ayran budalasına döndü...Kızın daha yeni annesi ölmüş,perişan bir durumda,kapıyı çalıp geliyor Necdet efendi yüzsüz yüzsüz,bir senin duygu durumun nasıl demiyor?Arkadaşa ihtiyacım var deyip,bir de emir veriyor,pikaba bi müzik koyyy...(Gerçi çalan parça da pek anlamlıydı,Güzide iyi seçti o parçayı)Ama yine de tamam, bu bölüm artık Necdet pes etti dedim...Güzidenin yanında huzur aramaya çalışması,sinemaya gidiyorum ayaklarıyla kendini Güzidenin yanında bulması biraz umut verici...En azından gerçek seveni fark ediyor ama o da bunu resmen kullanıyor.Teo ile konuştukları gibi hayattan intikamını Güzide aracılığıyla alıyor sanki...:icon_sorr
Goldroseçanbye;
Ve bu durum da Güzide de dahil dizideki bütün karakterler tarafından yok sayılıyor, kabul görüyor (Bkz.: Necdet resmen Güzideyi kullanıyor) ve hatta bu da Necdet'in hanesine bir artı olarak kalıyor. Teo'nun o yorumunu hatırladım da kan beynime gitti şimdi: "E Yasemin'de sana acı çektirmişti. Sen Güzideye acı çektiriyorsun. Hayatla ödeştiniz." Böyle bir mantık olabilir mi? Bu kabul edilebilir mi? Bu hastalıklı bir zihniyet değil de nedir?:dito:dito
Şu Güzidenin hamile kalmış olmasını o kadar çok istiyorum ki. Ama bir başkası babalık yapsın Necdetin çocuğuna istiyorum. Böylece Ahmet hayatla ödeşmiş olur!
Hatta editleyeyim de içimde kalmasın.: Yasemin ona bilerek acı çektirmedi. Kendisine aşık olduğunu bilmiyordu. Öğrendiğinde ise onu üzmemek adına Ahmeti ve Rüyayı feda etti. Necdet Güzidenin kendisini sevdiğini bile bile ona acı çektiriyor. Güzide onun yaptığı gibi gerçeği, kendini gizleyip de bir de beklenti içine girmedi.
Arwen'e edit: sofaAman diyim, tamam bir daha devamsızlık yapmayacağım. Ama nolur sakın shevek günlüğü yazayım deme çan!
e lütfen yani üstünden aygün ve ünsal sülalaesi kasırgası geldi geçti..olacak o kadar dimi ama???
bu aileye karışma hatası yapan her insan böyle sonradan tutuk zekaya kaçıp önceki yeteneklerini kaybeder ve bitki müsveddesine dönüşür.yani kızda ne gurur kaldı ne onur ne asilik.hiç.
(gerçi bendekide laf yani.!evli bi adama bakan kadında da gurur ve onur ne gezer dimi?? oda tartışılır tabii)
zaten herkes diyodu kadında kı gurur gitti şimdi diye..zaten baştan gururunu kaybetmişti o kkızcağız..neyapalım kendi düşen ağlamaz.başlard bas bas bağırmıyormuuydu ben senden evlilik filan istemem zatiş demiyomuydu ?e kendine saygısı olmayan bi bayana adam nie saygı göstersin.her şey önce insanın kendisinde bitiyor.eğer allah korusun ben öyle bi duruma düşseydim evli bi adama bu denli aşık olsaydım. hadi yapıp bi salakalık göz yumsaydım bu davranışıma her şeye ok deseydim en sonunda bardağı taşıran son damla sevdiğm adamın babasının gelip bana bağırması olurdu .e ben o zamandan sonra sevdiğim adamı evime bile sokmazdım.güzide eve girip müzik dinlemesine bile izin veri çanlar ya..ama yine senaryoda hata var kadını bize o kadar güçlü kararlı asi olarak tanıttılar şimdide böyle 180 derece dönünce karakteri şaştık tabi doğal olarak e yani sonuç yine unsal ve aygun sulalesinin deprem etkisi yaratmasına geliyiiiiiiiiiii ...
gerçi onların durumu daha farklıydı necdetin evliliğinin formalıteden oldgunu biliyodu ama şunuda biliyoduki necdet yasemine çok fazla aşıktı.ve bir kadın buynu nasıl kabul edebilir ya ikinci olamyaı necdet sıkılınca ona gelmesini nasıl kabul edebilir.??soruyoru size..yani....e yaniiiii...
Zaten Necdet Teoya şakayla dedi ya ben senden kurtulamayacak mıyım diye,ah dedim nerde o günler!Zaten bu Teonun akıl vermeleri olmasa belki daha aklı selim davranacak Necdet:img-yes:
Şimdi bu bölüme gelirsek;
Gözyaşlarınıza hakim olmakta zorlandığınız sahne?
İşte budur diye havalara uçtuğunuz sahne?
Yok artık bu kadar da olmaz ki dediğiniz sahne (veya sahneler...)
Bu bölüm alkışı en çok hak eden?
Bu bölümün sizce en güzel repliği?
Paylaşırsanız sevinirim efenim:)
walla yazmadan geçemiicem şimdi şu makyaj malzemelerinin demek gerçekten bi yan etksi bi zararı olabiliyomuş :D:D:Dyasemin 18 20 yaşlarında hiç makyaj yapmıyodu cin gibi akıllıydı ne zamanki böyle kilolarca far sürmeye rimel sürmeye başladı ne zamanki o kuş yuvası şeklindeki topuzunu tutturmak için tonlarca saç spreyi sıktı kafasına işte ozaman kızda zeka geriliği baş gösterdi..:D:Ddemek cidden doğruymuş bu makyaj malzemelrinin içinde bişi oldugu..:De tabi o zmanada eski zamanalr nerde şimdiki gibi kaliteli çok kaliteli makyaj malzemeleri...artık nerden bulup batırıyorsa yüzünü o boya kovalarına:D:D böyle zekaya etki ediyor..yazık gitti kız gitti :D
Arwençan reklam diyince aklıma geldi kaç gündür bu reklamı görüyorum ve kopuyuorum aslında reklam komik değil ama ben kendi kafamdan uydurduklarıma kopuyorum reklamın iyisi kötüsü olmaz (bknz:Necdet kendini satmayı çok iyi biliyor reklamın iyisi kötüsü olmaz diye kendi reklamını yaptı rağbet gördü :icon_whis) Gerçi Ahmet 'de o asilliğiyle iyi reklam yapıyor ya :img-blush
Buyrun efendim Ahmet ve bizim için hazırladığım reklam :)
ForumÇanlar:Kardelen Ahmeeeeet Kardeleeeen Ahmeeeeet napıyorsun bize söyle:icon_whis:img-blush
Ahmet:Bugün Rüya'yı öğrendim ben kızımı almak istiyoruuuum:sad53::img-in_lo
2 Ay Sonra Mahkeme Sonrası
Forumçanlar:Kardelen Ahmeeet Kardelen Ahmeeet napıyorsun bize söylee!!!:img-blush
Ahmet:Bugün Rüya'yı aldım ben :img-in_lo Hapiste de Yaseeeemeeeen'ler ...:icon_whis
(Burada Ahmet ve Rüya el ele kameraya gülümseyip el sallarlar bye)
Ahmet Gürsoy Sınır tanımayan HS Forumcuları A/R desteği ile kızına kavuştu size haksızlık yapıldığınızı düşünüyorsanız gelin Sınır Tanımayan HS forumcuları desteği ile siz de hakettiklerinize kavuşun ....
Hemen cevaplıyorum goldrose:
1-"Hadiii" sahnesiydi.Necdetin ne ğadder acı çektiğini gördüğüm için gözyaşlarımı tutamadım.
2-"Hadiii" sahnesi.Bir çocuğun gerçek babası ancak bu kadar güzel terslenirdi. Bayıldım yani.Brava...
3-"Hadiiii" sahnesi.Bir insan(Necdet) nasıl bu kadar yüzsüz olabilir diye düşünmeme sebep olmuştur. Yok dive demişimdir ve hatta ahmetin "Yok dive" kod adlı bakışından fırlatmışımdır.
4-Bunu tam anlayamadım.Oyuncu olarak mı yoksa karakter olarak mı bilemedim. Yine de ayrı ayrı cevaplayayım.:) Karakter olarak "Rıssa" oyuncu olarak "Feride Çetin".
5-Tahmin edilebileceği gibi "Hadiii" repliğiydi.:):) Bir karakterin bütün bencilliği, tahammülsüzlüğü ve fedakarlığı(!) bir replikle ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
Teşekkürler shevek.:)
Zeynepçan kardelen ahmet süper olmuş valla.:good:Ama sabah "Kardelen ayşeee kardelen ayşee" diye dolanıyordum ortalıkta.Zor unutmuştum ki yeniden hatırlattın.Ne yapacağız şimdi?:)
Zaten Necdet Teoya şakayla dedi ya ben senden kurtulamayacak mıyım diye,ah dedim nerde o günler!Zaten bu Teonun akıl vermeleri olmasa belki daha aklı selim davranacak Necdet:img-yes:
,,,,
Gözyaşlarınıza hakim olmakta zorlandığınız sahne? Rüyanın Şevkete "dedeciğim" dediği ve Ahmet'in fotoğrafı severek "iyi ki doğdun kızım" dediği sahneler.
İşte budur diye havalara uçtuğunuz sahne?Rızanın mahkemede gerçeği ifade eden o dört basit sözcüğü eliyle de göstererek söylediği sahne: "Torunumun babası Ahmet Gürsoydur."
Yok artık bu kadar da olmaz ki dediğiniz sahne (veya sahneler...)Nezahatin Yasemin'e "ya hemen bu işi bitir ya da gerçekten onun karısı ol" dediği o ucubik sahne.
Bu bölüm alkışı en çok hak eden?Rıza ile Şevket.
Bu bölümün sizce en güzel repliği? Ahmet: "Çok istedim".
Zeynooop; kardelen Ahmet ve onu destekleyen Sınır Tanımayan HS Forumcuları/AR:img-hyste:img-icecr X 1000000000+rep
Zeyneps süper olmuş reklam....:good:
Bu arada ben de ne zaman o reklamı izlesem orda Okanı Necdetten ayırmakta zorluk çekiyorum:)Orda da aşık olduğu kadını kandırıp evlenmek için evi döşetme numarası yapıyor ya:img-hysteDemek ki reklam verenler bizim diziden etkilendi:img-yes:
Ahmet'in tek başına Rüya7nın resmini öperek "iyi ki doğdun kızım " demesi ve Rüya'nın Şevket'e "dedecim" dediği sahne
Rıza'nın gerçekleri itiraf etmesi :happy0064
Necdet'in "hadiiii " dediği sahne ve Yasemin'in hiç bir şey dememesi
Rıza ve Şeket tabiki :happy0064
Rıza'nın "bunu gerçekten de çok istemiş olmalısın ki sen ailemin bir parçası olmuşsun " demesi :img-in_lo
Canım o reklamda ben Okan'ın saçlara takığım dizidekini beğenmezken daha da komik olmuş Küçük Hüsam'ın değişik versiyonu :img-hyste
Arwençan reklam diyince aklıma geldi kaç gündür bu reklamı görüyorum ve kopuyuorum aslında reklam komik değil ama ben kendi kafamdan uydurduklarıma kopuyorum reklamın iyisi kötüsü olmaz (bknz:Necdet kendini satmayı çok iyi biliyor reklamın iyisi kötüsü olmaz diye kendi reklamını yaptı rağbet gördü Gerçi Ahmet 'de o asilliğiyle iyi reklam yapıyor ya
Buyrun efendim Ahmet ve bizim için hazırladığım reklam
ForumÇanlar:Kardelen Ahmeeeeet Kardeleeeen Ahmeeeeet napıyorsun bize söyle
Ahmet:Bugün Rüya'yı öğrendim ben kızımı almak istiyoruuuum:img-in_lo
Forumçanlar:Kardelen Ahmeeet Kardelen Ahmeeet napıyorsun bize söylee!!!
Ahmet:Bugün Rüya'yı aldım ben :img-in_lo Hapiste de Yaseeeemeeeen'ler ...
Ahmet Gürsoy Sınır tanımayan HS Forumcuları A/R desteği ile kızına kavuştu size haksızlık yapıldığınızı düşünüyorsanız gelin Sınır Tanımayan HS forumcuları desteği ile siz de hakettiklerinize kavuşun ....
kardelen ahmet süpermiş zeynepçanım:good:
hatta reklamın devamınıda şöyle yaparız;
forumçanlar:kalpdelen yaso kalpdelen yaso ne yapıyorsun bize söyle
yaso:ahmetimi arıyorum büyük halt yedim ağlıyorum:img-cray:
mahkeme biter yasemin yalan ifadeye devam eder;
forumçanlar:kapldelen yaso kalpdelen yaso yine ne halt yedin bize söyle
yaso:necdetide boşamıyorum ahmette benim vermiyorum:hıh
forumçanlar::img-fear2:img-huh::blink:
sonra top-tüfek eline alan bütün forumçanlar bu ahmet için,bu rüya için nidalarıyla yasemine sırayla kamikaze dalışı yaparlar ve reklam biter:img-hyste
Arwen'e edit: sofaAman diyim, tamam bir daha devamsızlık yapmayacağım. Ama nolur sakın shevek günlüğü yazayım deme çan!
hah şöyle be çanım hizaya gel tamda elim klavyeye uzanmış shevek günlüğü yazıyordum son anda kurtuldun:)
Arwençan o öyle demese bile ben onu gördüğüm yerde dalarım ki sonra da saçlarını yolup yolup Necdet'in eline veririm öpüp öpüp koklasın dursun :hıh
Cansuçan valla bu benim de aklıma takıldı sürekli evin içinde "kardelen Ahmet " diye gezip duruyorum sonra da kendi kendime gülüyorum annem "bu kız sonunda HS'ye dayanamayıp cozuttu " diye düşünüyor heralde zaten cuma annemle de tartıştık neymiş efendim "Necdet haksız olabilirmiş ama Dilşat haklıymış " :hıh Galiba Dilşat'ın ne dediğini duymadı tam olarak :hıh Bana "bilmeden sevmek ne demek biliyor musun " dedi ben de "o ayrı bu ayrı" dedim Ahmet'i savundum :hıh Yok yok kesin annem Dilşat'ın dediğini yanlış anladı :hıh :dito
Dizide gözyaşı dökmedim ama gözlerimin dolduğu zamanlar oldu.Bu bölümde böyle bir sahne olmadı.Ahmet Rüya'nın fotosuna bakarken duygusal bir an yaşadım ama:img-in_lo
Ahmet pastaneden çıkarken şöyle hepsine dönüp bir baktı ya..Gururlu bir şekilde çıktı.Orası ve Rıza ile konuşurken Rıza'yı susturması söyledikleri ile:img-icecr
Yaseminli her sahne rezalet..O kadar bencil,duygusuz ve gurursuz ki..Annesinden almış herhalde.Annesinin Necdet'e teşekkür ettiği(!)sahnede hem Nezahat'in bu hareketine hem de Yasemin'in hiçbir utanma belirtisi göstermeden herşey olağanmış gibi davranışlarına:img-pilot
Bu karakter olarak mı,oyuncu olarak mı acaba?Karakter olarak diye varsayıyorum ve Ahmet diyorum.O pastanede kalsaydı kafamdaki bir takım düşünceleri yıkmış olurdu
Ahmet'in en aşık tavrıyla,en masum haliyle hala o Yasemin denilen uyuzun adı geçince bile "çok istedim"demesi..
Teşekkürler anket için:img-wink:
ahmet'in rüyanın resmini öpüp iyiki doğdun kızım dediği sahne.. birde parkta ahmet'in rızaya ailenize girmeyi çok istedim dediği sahne
rıza'nın mahkemedeki itirafı..
necdet'in hadii sahnesi , sonra yine necdetin güzideye ben sana arada bi uğrayabilirmiyim dediği sahne birde tabi nezahat'in ulvi nasihati..
rıza baba
rıza:torunumun babası ahmet gürsoy'dur..
Evet bu kadar abartıyı da bir tek Yasemin ve ismi lazım olmayan yapabilir !!!! Daha okuma bilmeyen çocuk ne anlar tabi aslında kendilerini düşünüyorlar damga yiyecekler ya suçları akıllarına geliyor heralde yarası olan gocunur!!!
valla aynen canım. rüya damganın ne olduğunu nereden bilsin ve bundan niye gocunsun ki? ama yasemin kabahatini biliyor tabi, dokunur ona "damgalanmak".. ee baştan düşünecektin.....
Sude'yi tebrik ederim biz de HS'yi izledikçe ufaklıklara sardık :img-hyste Ben gerçi böyle bir şyi sormamıştım ama dur bir ufaklıklara sorayım ne düşünüyorlar kendilerini Rüya'nın yerine koysunlar bi !!!!Zaten dizinin bir psikologluğunu yapmadığımız kalmıştı!!!
canım valla öyle ya.. ladydefne de sormuş bak kızına.. açıkçası etkilenir mi sude diye düşündüm bir an ama hayır, gerçekten alakası yok... benim sorular bittikten 3 saniye sonra kardeşimin üstüne atlamış çığlık çığlığa bağırıyordu :) shevekçanın verdiği örnek var ya, annesi babası ölen çocuğun oynamaya devam etmesi gibi... çocukların kafaları böyle çalışmıyor işte, olayları biz geriyoruz onlar için.. ya da biz demeyelim de "aklı evvel, yetişmemiş yetişkinler" geriyor.... özge haklısın çocuğu kötü etkileyecek yaseminin salaklıkları diye ben de korktum bir an ama, neyse ki fazla sallamadı :D
forumdan cıkmıstım..ama ıcımden geldı..
ruya hastalansın..ateşler ıcınde yatarken baba dıye sayıklasın..sonra yasemın necdetı arayacakken tel ın basında bır an tereddut etsın ve kararlılıkla bır numarayı cevırsın..sonra nefes nefese kalmıs ahmetı gorelım yasoların kapıda..şefkatlı..telaşlı..uzgun..evın erkeğı sıfatıyla eve gelmıs olan ahmetımızı:img-in_lo
sonra ruya baba dıye sayıklarken ahmetı gorsun gulumsesın..geldın mı baba desınnn..sabaha kadar öyle elele kalsınlar...
ne dersınızzz
ayşee, bu benim senaryoya yazmak için düşündüğüm fikir değil mi kuzuuuumm :D bu kadar mı benimsedin bu fikri, yazayım bari :P
"kardelen ahmeeet, kardelen ahmeet" :img-hyste :img-hyste yerlerdeyim yaa allah iyiliğini versin zeynepçan..
ahmetin evinde yapayalnız rüyanın resmine bakıp "iyiki doğdun kızım" dediği sahne:icon_sorr
tabiiki rıza amcamın "rüyanın babası ahmet gürsoydur" dediği sahne:happy0064
necdetin güzide ona o kadar aşıkken yanına gidip birde arada bir sana uğrayabilirmiyim dediği sahne kız nasılda allak bullak oldu yazık be:(
rıza ve şevket ama en çok rıza:good:
"rüya benim ve çocukluk arkadaşım şevket gürsoyun torunudur yani babası ahmet gürsoydur!":good:
özge haklısın çocuğu kötü etkileyecek yaseminin salaklıkları diye ben de korktum bir an ama, neyse ki fazla sallamadı
Valla biri bana Yasemin'in durumunu anlatıp da(yaptıklarını yani)sen Rüya olsan ne yapardın dese karşımdakini tanınmaz hale getirirdim yani..Allahım uzak tutsun Yasemin gibi insanları:img-gun:..Hele hele zeynep'in de damga olayında söylediği gibi çocuğum üzülmesin diyip diyip altında asıl kendisinin bir çıkarı yatan insanlardan...İçten pazarlıkl yaratık...:img-tomat:img-tomat:img-beee:
Görüyorsunuz ki o yaştaki çocuklar bile takmıyor bu arkadaşı:img-dirol.Aslında onun kimse tarafından takılmaması lazım dizide.Hala karşılarına alıp konuşmaları bile bana diğer karakterlerin zekasından şüphe duydurmaya başladı(İmzana bayıldığımı söylemeden edemem.Bencilliği de eklemek lazım oraya)
Necdet ve teo'nun o içki sahnesinden önceki sahnelerinde dertleşmelerinde(!) necdet yine pek çok güzel şey yumurtladı.Neymiş beyefendi monotonluktan sıkılmış.Her gün pastaneye git,eve gel sonra yine pastane yine ev...Vah vah vah...Ah canım ne kadar da sıkılmış zavallım.Pek üzüldüm yavrucağa.Çok bunalmış çoook.Hem ahmetle karşılaştırıldığında ne kadar çok bunaldığını insan daha iyi anlayabiliyor. Ahmet kıbrısçıkta o küçücük yerde üstelik yurtdışını görmüş Lozan'da Paris'te yaşamış biri olarak o kasabada tek başına sıkılmıyordu 5 sene monotonluktan ama necdetçiğimiz koskoca istanbulda sevdiği(!) kadınla hakkı olmadan elde ettiği sevimli bir kızla ayrıca tüm ailesi de yanında olarak yaşamaktan sıkılmış.Allahım demek fedakarlıktan sonra monotonluğun da anlamı değişmiş.
işte zorlama fedakarlık bu kadar yapılabiliyor cansumçanım
... dün gece de yazdım, necdet bir amaç uğruna birçok günahı göze aldı ve bunlarla yaşamayı tercih etti. amacı yasemini kazanmaktı ve bu amacına ulaşabileceği umudu olduğu sürece bu hayatı yaşamak onun için zor değildi, tam tersi istekliydi. ama amacına asla ulaşamayacağını anladığında bu işten sıkıldı, kendine başka bir aşk buldu, yeni ve özgür bir hayatın hayallerini kurmaya başladı. fakat benmerkezci karakteri elindeki hiçbir şeyi bırakmasına izin vermediği için, ilk amacı olan yasemini de bırakamadı, onun bir parçası olduğu için sevdiği rüyayı da, yeni hayatına bir anahtar gördüğü güzideyi de.. hepsini elinde tutmaya çalışıp çuvallıyor şimdi... :)
Birlikte müzik dinledikleri sahne de çok anlamlıydı.Güzide hala bir ümit hiç hak etmemesine rağmen necdete sevgiyle bakıyor ama Necdet bey gözleri kapalı müziği dinleyip gidiyor.Bu nasıl bir aşağılamadır en hayret ettim.Sevgili forumçanlar necdetin bu yaptığı ahmetin yasemine söylediklerinden daha ağır değil midir?Ama Necdet senaristin gözde çocuğu olduğundan asla böyle bir şeyi söylemez sadece davranır da çaktırmaz.
bence çok daha beter bir harekettir...
güzide ona resti çektikten sonra necdet ne yaptı? ne bitiriş konuşması yaptı ne yeni bir başlangıç konuşması. sadece yalan bir hayatı kovalamaya aynen devam etti. bu durumda güzideye ne düşündürdü :"yüzüme karşı ne bitirelim ne de başlayalım diyemeyecek kadar korkak bir adamdı ve hala da benim yanımda olmaya çalışmıyor. zor anımda da benimle birşeyler paylaşmıyor demek ki beni sevmiyor, benimle gerçek anlamda bir ilişki niyetinde değil. o halde ben de onu hayatımdan çıkarırım." fakat, 2 gün sonra TAMAMEN BENCİL bir nedenle yine güzidenin kapısında ve "müzik dinleyeceğim" diyor. üstelik de güzideye karşı en ufak bir sevgi belirtisi de yok, sadece o an ihtiyacı olduğu sorgusuz huzur hissi için orada... bundan daha acınılası ve gurur kırıcı birşey yok... ahmetin söylediği o laf en azından dürüstçeydi ve malesef büyük bir aşkın işaretiydi....
"Baba beni bırakma " saçmalıklarından artık bana gına geldi zaten gerçek hayatta bir çocuk kolay kolay böyle bir şey demez benim çocuğum yok ben fazla bilmem ama etrafımdaki çocukların böyle bir şey dediklerini sanmıyorum kolay kolay kurulacak .bir cümle değil.. Ağlar "korkuyorum" der "ben uyuyana kadar yanımda kal " der " baba burdan gidelim ben kan aldırmak istemiyorum evimize gidelim " der ama "baba beni bırakma !" demez bu da dizinin saçmaladığının göstergelerinden biri bence ve kabul ettiilmeye çalışılan gerçek "Hoooop forumçanlar durun orda Rüya Necdet'ten asla kopmaz Ahmet'i sonsuza kadar kabul etmeyecek nihahahahhahaha " bknz:Diziden saçmalamayı öğrenen forumçanlar ...Yasemin ve Necdet'e baka baka karardık:icon_whis
zeynepçan, çok haklısın kuzum. hangi çocuğun aklına babasının onu bırakıp gideceği gelir ki? kendimi düşünüyorum, benim babam balıkçı ve yılın 9 ayı evde yoktur, ayda bir birkaç günlüğüne gelir ve gider. bu durumda ben baba beni bırakmaaaaa diye ağlasam yeri olabilirmiş, ama hiç böyle bir eksiklik hissetmedim ki.. babamın beni bırakıp gideceğini niye düşüneyim, dizi çocukları dışında bir çocuğun psikopata bağlamış olması lazım bu lafları etmesi için :D çünkü, necdet zaten hep evde, rüya gece, sabah öğlen akşam hep onu görüyor.. orada kan aldırırken de necdetin bir yere gittiği yoktu, oturuyordu orada.. o zaman "beni bırakma" niye desin? güya duygu sömürüsü yapacaklar :hıh biz de yedik... insan utanır biraz yaa
zeynepçan, çok haklısın kuzum. hangi çocuğun aklına babasının onu bırakıp gideceği gelir ki? kendimi düşünüyorum, benim babam balıkçı ve yılın 9 ayı evde yoktur, ayda bir birkaç günlüğüne gelir ve gider. bu durumda ben baba beni bırakmaaaaa diye ağlasam yeri olabilirmiş, ama hiç böyle bir eksiklik hissetmedim ki.. babamın beni bırakıp gideceğini niye düşüneyim, dizi çocukları dışında bir çocuğun psikopata bağlamış olması lazım bu lafları etmesi için :D çünkü, necdet zaten hep evde, rüya gece, sabah öğlen akşam hep onu görüyor.. orada kan aldırırken de necdetin bir yere gittiği yoktu, oturuyordu orada.. o zaman "beni bırakma" niye desin? güya duygu sömürüsü yapacaklar :hıh biz de yedik... insan utanır biraz yaa
o sahne ilerisi için bir ipucumu acaba çanlar hani rüya ahmetin babası olduğunu öğrenir ama necdetten vazgeçmez aman sakın olmasın kabus gibi ya:img-fie:
bak çanım sen bile o kadar uzun süre babandan ayrı kalıyormuşsun ama hiç baba beni bırakma dememişsin ama ahmet biraz daha acıların çocuğu moduna sokulacak ya vurun abalıya misali vurdukça vuruyorlar garibime:icon_sorr
esas bizim sabrımızı sömürüyorlar bu duruma daha ne kadar dayanabiliriz diye ama buna en iyi bir şarkıyı yine bizlere göre çevirerek cevap verebilirim:
sabır taşı çatladı artık olamaz
rüyayı ahmetin elinden kimse alamaz
onlar baba kız balla kaymak gibidir
aynen öyle:img-yes:
sağol canım :) hemen cevaplayalım
*Gözyaşlarınıza hakim olmakta zorlandığınız sahne?
hmm.. bu bölüm pek gözyaşlarına boğulmadım ama ahmetin "çok istedim" sahnesiyle rüyanın "dedecim, geçmiş olsun" sahnesi hayli duygu yüklüydü... :)
*İşte budur diye havalara uçtuğunuz sahne?
ehh, rızanın sahneleri "hah, sana yakışanı yaptın işte" dediğim sahneler oldu. bu bölüm rıza olması gerektiği gibi davrandı, iyiydi..
*Yok artık bu kadar da olmaz ki dediğiniz sahne (veya sahneler...)
"HADİİİ!" bak yine sinirlendim.. olacak iş mi ya, sen kimsin ki, o sahnede böyle bir laf etme cüretini kendinde nereden buluyorsun? amaa suç onda değil, bunların olmasına mahal veren yasemin şaşkalozunda.. çıldırmamak elde değil...
bir de dilşat hanımefendi tabi... pabucumun sınırlı, formalist, burjuva ev kadını.. düşündükçe ifrit oluyorum bunlarda yavuz hırsızlık aile geleneği... :img-cool2
*Bu bölüm alkışı en çok hak eden?
ahmet... her hareketi takdire şayan :) oyuncu olarak soruyorsan da... hmm, genelde oyunculuklar hep alkışlık, ayrım yapamayacağım..
*Bu bölümün sizce en güzel repliği?
"çok istedim.."
"iyi ki doğdun rüya, iyi ki doğdun kızım.."
"rüyanın babası, arkadaşım şevketin oğlu ahmet gürsoydur."
yasemin bütün gerçekleri açıklasa ve ahmet davayı kazansa(inşallahta öyle olacak) sonrada kafasını toparlamak ve ahmeti düşünmek için adaya sevda tepesine gitse ahmette aynı sebeplerle yaseminin orada olduğunu bilmeden aynı yere gitse ve karşılaşsalar
ahmet yaseminle hesaplaşsa,kıbrısçık meselesini sorsa,yasemin içindekileri dökse ondan bir kez daha af dilese ahmet ona yine kızsa ve yasemin ağlayarak oradan gidecekken kolundan tutsa ve sarılsalar aynı eski günlerdeki gibi:img-in_lo
sonra ahmet yiyecek birşeyler alıp gelse sevda tepesinde piknik yapsalar ahmet birden yaseminide bilumum piknikteki yiyeceklerden biri sanıp birazda dejavu yaşamak amacıyla yasemine doğru bir yönelse ondan sonra sizce ne olur?
a-)ahlak zabıtası gelir ve ikisinide alıp karakola götürür:)
b-)yasemin ahmete tokat atar ben senin bildiğin kızlardan değilim der:img-pilot
c-)ahmet durur aman tanrım ben ne yapıyorum sen kimsin ayla nerde der:icon_whis(maksat yasemine bir hançer daha saplamak:img-wink: )
d-)ahmet junıorun temelleri atılır:img-blush
benim cevabım hepinizin malumu çanlar tabiiki d şıkkı peki sizin cevabınız?:img-icecr
Arwençan benim cevabım e)hiç biri
Çünkü o sırada Necdet sırf Yasemin ve Ahmet'e vicdan azabı çektirmek için kendini Sevda Tepesi'den atmaya karar vermiş faytona binmiş ve gelmektedir Yasemin ve Ahmet'in o halini görünce kahrolmuş yıkılmış ayaklarına yatar kendini yerden yere atar sonra da uçurumun kıyısına gelir Yasemin'de
"git burdan Ahmet tamam Necdet söz veriyorum sonsuza kadar seninle kalıcağım "der :img-yes:
Ahmet'de "ne diyorsun Yasemin^" der:icon_whis
Yasemin"Görmüyor musun Ahmet bizim için bu kadar fedakarlık yapmış birini nasıl bırakırım ben sana kimseyi üzmeden gelmek istiyorum ama olmuyor olmuyor :icon_sorr" diye ciyaklar
Ahmet'de "sen sakın Necdet'i üzme Yasemin ben Rüya'yı alıp giderim o bana yeter sen sakın Necdet'i üzme " der
Ahmet hızlı hızlı orayı terkederken Yasemin Necdet'i tutayım derken gücü yetmez ve ikisi birlikte kayalıklardan yuvarlanırlar çığlık atarak byebye
10yıl sonra
Rüya:Baba annemle Necdet nasıl insanlardı
Ahmet:Nasıl mı :blink:(İçses:Allahım birisi akılsız birisi yüz karası desem yavrucuğum kendini mitingden mitinge atar en iyisi ha buldum:good:)Melek gibiydiler yavrum melek hem de kanatsız melekti ikisi de
Rüya:Şimdi cennettedirler o zaman :sad53::img-in_lo
Ahmet:Yok uçurumun dibindeler :img-yes:
Rüya::blink:
Arwençan benim cevabım e)hiç biri
Çünkü o sırada Necdet sırf Yasemin ve Ahmet'e vicdan azabı çektirmek için kendini Sevda Tepesi'den atmaya karar vermiş faytona binmiş ve gelmektedir Yasemin ve Ahmet'in o halini görünce kahrolmuş yıkılmış ayaklarına yatar kendini yerden yere atar sonra da uçurumun kıyısına gelir Yasemin'de
"git burdan Ahmet tamam Necdet söz veriyorum sonsuza kadar seninle kalıcağım "der
Ahmet'de "ne diyorsun Yasemin^" der:icon_whis
Yasemin"Görmüyor musun Ahmet bizim için bu kadar fedakarlık yapmış birini nasıl bırakırım ben sana kimseyi üzmeden gelmek istiyorum ama olmuyor olmuyor :icon_sorr" diye ciyaklar
Ahmet'de "sen sakın Necdet'i üzme Yasemin ben Rüya'yı alıp giderim o bana yeter sen sakın Necdet'i üzme " der
Ahmet hızlı hızlı orayı terkederken Yasemin Necdet'i tutayım derken gücü yetmez ve ikisi birlikte kayalıklardan yuvarlanırlar çığlık atarak byebye
10yıl sonra
Rüya:Baba annemle Necdet nasıl insanlardı
Ahmet:Nasıl mı :blink:(İçses:Allahım birisi akılsız birisi yüz karası desem yavrucuğum kendini mitingden mitinge atar en iyisi ha buldum:good:)Melek gibiydiler yavrum melek hem de kanatsız melekti ikisi de
Rüya:Şimdi cennettedirler o zaman :sad53::img-in_lo
Ahmet:Yok uçurumun dibindeler :img-yes:
Rüya::blink:
bu söylediğin mantıklı canım yaseminden herşey beklenir valla:img-yes:
ayrıca rüyanın ahmete "şimdi cennettedirler o zaman" sözüne ahmetin vereceği cevap uçurumun dibindeler değil "cehennemin dibindeler"de olabilir:img-pilot
fatma-1721 14-10-07, 20:57 Arkadaslar sohbetinizin ortasina dalar gibi oluyorum ama affedin lütfen,bayrami calisarak,nöbette gecirdigim icin genellikle gece bos vakitlerimde foruma giriyorum,cok güzel ve ayrintili yorumlar yazmissiniz,söyleyecek söz birakmamissiniz,bir cogunu büyük bir keyifle okudum:good: Biraz öncede bölümü tekrar izleme firsatim oldu,son sahnede basim döndü ,neydi o öyle resmi döndürüp durdular,bunlar Yasemini cevap verdirmeden bayiltmasinlar :icon_whis ekran basinda bayilirim valla :img-swoon belki ben yanlis gördüm,yorgunluktan bana öyle gelmis te olabilir.
Neyse fazla kalamayacagim,sizlere iyi yorumlar ve iyi gecelerbye
Şimdi bölüme baktım geri geldim arkadaşlarçanlar:img-pilot
Efenim son sahne...Bir kadın kendini o hallere nasıl düşürür yarebbim?
Söyle kızım kızının babası kim? Necdet mi? Ahmet mi?
Ve bu hala o salak yüz ifadesiyle tek tek herkese bakıyor: Şok desen değil! Utanç desen, hiç değil! Pişmanlık, alakası yok! Resmen boş boş bakıyor. Bez bebek gibi...gerçekten bir zuzaylı gibi, android gibi, bir kaktüs gibi bakıyor. Ahmet'in yüzü bas bas "gerçeği, yalnızca gerçeği söyle Yasemin, bak her şey bir yalanı yaşamaktan ve yaşatmaktan daha güzel olacak, söz" diye bağırıyor. Necdet; "hadi bakalım, söyle, hele bir söyle" der gibi bakıyor.
Ama Yasemin; Tabula Rasa!:img-pilot:dito:icon_evil
Bence söylesin. "Kızımın babası Ahmet Gürsoy'dur" desin ve bayılsın Fatmacım. Hemen ardından da bir sinir krizi ve Bakırköy! O zaman inanırız insan olduğuna ancak:hıh.
tabula rasa: boş plaka, tahta. (Bkz.: John Locke'un felsefesi. İnsanın bilincinin deneyimlerle oluştuğuna, doğduğunda insan zihninin boş bir levha gibi olduğuna dair felsefe. Bizim Yasemin'e bakacak olursak, deneyimler de kar etmemiş. Bundan sonra Yasemin için "görgül felsefeyi yıkan kadın" da diyebiliriz kanımca.:img-wink:)
Arkadaslar sohbetinizin ortasina dalar gibi oluyorum ama affedin lütfen,bayrami calisarak,nöbette gecirdigim icin genellikle gece bos vakitlerimde foruma giriyorum,cok güzel ve ayrintili yorumlar yazmissiniz,söyleyecek söz birakmamissiniz,bir cogunu büyük bir keyifle okudum:good: Biraz öncede bölümü tekrar izleme firsatim oldu,son sahnede basim döndü ,neydi o öyle resmi döndürüp durdular,bunlar Yasemini cevap verdirmeden bayiltmasinlar :icon_whis ekran basinda bayilirim valla :img-swoon belki ben yanlis gördüm,yorgunluktan bana öyle gelmis te olabilir.
Neyse fazla kalamayacagim,sizlere iyi yorumlar ve iyi gecelerbye
son sahne konusunda haklısın canım hakim yasemine ayağa kalk dedi kamera başladı dönmeye aman tanrım dedim bana birşeyler oluyor kamera tekrar hakime gelinceye kadar aynı çizgi filmlerdeki gibi kafamda yıldızlar dönmeye başladı:)
kolay gelsin fatmaçan sanada iyi gecelerbye
Ve bu hala o salak yüz ifadesiyle tek tek herkese bakıyor: Şok desen değil! Utanç desen, hiç değil! Pişmanlık, alakası yok! Resmen boş boş bakıyor. Bez bebek gibi...gerçekten bir zuzaylı gibi, android gibi, bir kaktüs gibi bakıyor. Ahmet'in yüzü bas bas "gerçeği, yalnızca gerçeği söyle Yasemin, bak her şey bir yalanı yaşamaktan ve yaşatmaktan daha güzel olacak, söz" diye bağırıyor. Necdet; "hadi bakalım, söyle, hele bir söyle" der gibi bakıyor.
son sahnedeki yaseminin yüz halini bende pek çözemedim çanım ama artık kaçacak yeri kalmadığıda apaçık belli oluyodu bakışlarından ve seninde dediğin gibi inşallah ahmetin gözleriyle bağırdıklarınıda duyarda kendini daha fazla düşürmez bizde çok şükür deriz:img-yes:
edit:çanım kusura bakma tabula rasa nedir? bilemedimde
Aa canım hoşgeldin ne münasebet istediğin gibi dalabilirsin:)Şahsen ben öyle yapıyorum :icon_whis
Olabilir bayılabilir fenalık geçirebilir söylememek için
Rıza :Yasemin Ada Yasemin'im yavrum
Necdet :Bunların hepsi senin yüzünden Ahmet
Ahmet:Necdeeeeet!!!!
Yasemin açıp gözlerini onlara bakar sonra yine yumar :img-beee:
Lale:Aa görmüyor musunuz kız ne durumda
Hasan:Şimdi kavganın sırası değil !
Yasemin gözünü yavaş yavaş açar
Selma:Durun ben doktorum
Ayla:Ben de
Ahmet:Sen sus Ayla hiç konuşma alıcağım ifadeni çıkınca
Ayla :İfade verdiğim yetmedi mi Ahmet
Necdet:Nesi var Selma Teyze nesi var NESİ VAR????
Selma:Bağırmasana Necdet karşında sağır yok:hıh bakın bakın kendine geliyor
Yasemin:Ayy ayy ne oldu bana
Rıza:Yüksek gerilim kaldıramadın heralde ada Yasemin'im:img-in_lo İyi misin
Yasemin:İyiyim iyiyim
Hakim:Hıh o zaman cevap ver kızım kim bu çocuğun babası
Yasemin::blink:Ayyy bana bir şeyler oluyor :img-swoon
Yasemin yine fenalık geçirerek mahkemenin ileri bir tarihe ertelenmesini sağlar:icon_whis
ahmet ve yasemin-necdet grubunun davasına bakan hakimin günlüğü;
sevgili günlük bugün sana ilk yazışım ama buda nereden çıktı inan bilmiyorum biryerlerden kaptım bu hastalığı ama nerden çözemedim gitti:icon_sorr
bugün çok ilginç bir davayı sonuçlandırdım bir yandanda ahh ahh kızım olsa kesin kaçırmayacağım bir erkek ahmet gürsoy:img-in_lo diğer yandada sürekli boş boş bakan hatta bakıp bakmadığı belli olamayan yasemin aygün ve pek sevgili eşleri pastaneler fatihi necdet aygün
rüya isminde bir çocuğun babasının kim olacağına karar verecektik necdet aygün çıkıyor rüya benim evliliğimde doğmuştur,benim kızımdır diyor,ahmet gürsoy çıkıyor rüya benim kızımdır necdet aygün söyledi diyor,yasemin aygün hala bakıyormu yoksa bakmıyormu belli olmuyor ama ifadeler ve kanıtlar çocuğun babası ahmet gürsoydur diyor
sonradan ayla isminde tuhaf,buzdolabı suratlı ve oğlum olsa asla istemeyeceğim bir bayan çıkıp kıbrısçık,itiraf falan diye birşeyler söyledi gözleri yasemin hanımı resmen çift kaşarlı tost yapıp yiyordu yasemin hanımsa hala bakıyormu bakmıyormu belli olmuyordu ya günlüğüm ben acaba yasemin hanımın ne yaptığına dair bir tohtormu görevlendirseydim mesela bu işte uzman tohtor melüh bey kesin düzgün bir cevap alırdım ondan değilmi günlüğüm?
ama esas iş sondaydı yasemin hanımın babası rıza bey çıktı ve tüm gerçekleri açıkladı ahmet bey memnundu,annesi selma hanımın ağzı omurilik soğanına kadar ulaşmıştı,necdet beyin suratı varmıydı yokmuydu anlayamadım zira kırmızı ile mor arası gidip gelen bir silüet gördüm,yasemin hanım ise yine bakıyormuydu bakmıyormuydu ve ne tepki veriyordu belli değildi kafayı yedim günlüğüm yaaa:icon_sorr
sonra yasemin aygüne kalk ifade ver bu çocuğun babası kim dedim yasemin hanım yine ne yapıyor belli değil,7 numara gözlüğümü takıp yakından baktım yine belli değil,ahmet bey diyor hadi yasemin koçum göreyim seni söyle gerçekleri,necdet bey diyor yasemin bittik sizin akademide tespih nasıl yapılır kursları varsa beni kaydettirirmisin yasemin hanımsa yine orada durmuş bön bön bakıyor cevabı nemi oldu e onuda bir sonraki yazımda yazayım be günlüğüm bugünlük bu kadar yeter :img-wink:
Arwençan hakimin günlüğü mü :) Ama Ahmet aygün yazmışsın hemen düzelt orayı bakayım:hıh
zira kırmızı ile mor arası gidip gelen bir silüet gördüm,yasemin hanım ise yine bakıyormuydu bakmıyormuydu ve ne tepki veriyordu belli değildi kafayı yedim günlüğüm yaaa
sonra yasemin aygüne kalk ifade ver bu çocuğun babası kim dedim yasemin hanım yine ne yapıyor belli değil,7 numara gözlüğümü takıp yakından baktım yine belli değil,
7 numara gözlüğünü takıp yakından mı bakmış:img-hyste
ahmet ve yasemin-necdet grubunun davasına bakan hakimin günlüğü;
sevgili günlük bugün sana ilk yazışım ama buda nereden çıktı inan bilmiyorum biryerlerden kaptım bu hastalığı ama nerden çözemedim gitti:icon_sorr
bugün çok ilginç bir davayı sonuçlandırdım bir yandanda ahh ahh kızım olsa kesin kaçırmayacağım bir erkek ahmet gürsoy:img-in_lo diğer yandada sürekli boş boş bakan hatta bakıp bakmadığı belli olamayan yasemin aygün ve pek sevgili eşleri pastaneler fatihi necdet gürsoy
rüya isminde bir çocuğun babasının kim olacağına karar verecektik necdet aygün çıkıyor rüya benim evliliğimde doğmuştur,benim kızımdır diyor,ahmet gürsoy çıkıyor rüya benim kızımdır necdet aygün söyledi diyor,yasemin aygün hala bakıyormu yoksa bakmıyormu belli olmuyor ama ifadeler ve kanıtlar çocuğun babası ahmet aygündür diyor
sonradan ayla isminde tuhaf,buzdolabı suratlı ve oğlum olsa asla istemeyeceğim bir bayan çıkıp kıbrısçık,itiraf falan diye birşeyler söyledi gözleri yasemin hanımı resmen çift kaşarlı tost yapıp yiyordu yasemin hanımsa hala bakıyormu bakmıyormu belli olmuyordu ya günlüğüm ben acaba yasemin hanımın ne yaptığına dair bir tohtormu görevlendirseydim mesela bu işte uzman tohtor melüh bey kesin düzgün bir cevap alırdım ondan değilmi günlüğüm?
ama esas iş sondaydı yasemin hanımın babası rıza bey çıktı ve tüm gerçekleri açıkladı ahmet bey memnundu,annesi selma hanımın ağzı omurilik soğanına kadar ulaşmıştı,necdet beyin suratı varmıydı yokmuydu anlayamadım zira kırmızı ile mor arası gidip gelen bir silüet gördüm,yasemin hanım ise yine bakıyormuydu bakmıyormuydu ve ne tepki veriyordu belli değildi kafayı yedim günlüğüm yaaa:icon_sorr
sonra yasemin aygüne kalk ifade ver bu çocuğun babası kim dedim yasemin hanım yine ne yapıyor belli değil,7 numara gözlüğümü takıp yakından baktım yine belli değil,ahmet bey diyor hadi yasemin koçum göreyim seni söyle gerçekleri,necdet bey diyor yasemin bittik sizin akademide tespih nasıl yapılır kursları varsa beni kaydettirirmisin yasemin hanımsa yine orada durmuş bön bön bakıyor cevabı nemi oldu e onuda bir sonraki yazımda yazayım be günlüğüm bugünlük bu kadar yeter :img-wink:
Sende mi Arwenbrutusçan?:img-help::img-swoon Demek sen de cevabı haftaya bıraktın! Alacağın olsun! Ne talihsiz bir izleyici ordusuyuz yarebbim? Kıdeeer mi bu? Bize yapılır mı bu? Gelen vuruyor giden vuruyor...Helllllppppp!!! Getirin hunileri!!!:img-pilot
tatLı_kızZz 14-10-07, 21:30 ahmet ve yasemin-necdet grubunun davasına bakan hakimin günlüğü;
bugün çok ilginç bir davayı sonuçlandırdım bir yandanda ahh ahh kızım olsa kesin kaçırmayacağım bir erkek ahmet gürsoy:img-in_lo diğer yandada sürekli boş boş bakan hatta bakıp bakmadığı belli olamayan yasemin aygün ve pek sevgili eşleri pastaneler fatihi necdet aygün
rüya isminde bir çocuğun babasının kim olacağına karar verecektik necdet aygün çıkıyor rüya benim evliliğimde doğmuştur,benim kızımdır diyor,ahmet gürsoy çıkıyor rüya benim kızımdır necdet aygün söyledi diyor,yasemin aygün hala bakıyormu yoksa bakmıyormu belli olmuyor ama ifadeler ve kanıtlar çocuğun babası ahmet aygündür diyor
bence siz olayı aştınız :D:D gece gece çok güldüm başıma bi gelecek var:img-pilot:img-pilot ya bu tohtur melüh kim ya forumu sürekli takip edemediğim için kaçırmışım:img-cool2
özet ve fragman ne kadar çabuk gelirse
hepimiz için o kadar hayırlı olurr
fragman çarşamba çıkar ama özet yarın gelse keşke
Arwençan hakimin günlüğü mü :) Ama Ahmet aygün yazmışsın hemen düzelt orayı bakayım:hıh
zira kırmızı ile mor arası gidip gelen bir silüet gördüm,yasemin hanım ise yine bakıyormuydu bakmıyormuydu ve ne tepki veriyordu belli değildi kafayı yedim günlüğüm yaaa
sonra yasemin aygüne kalk ifade ver bu çocuğun babası kim dedim yasemin hanım yine ne yapıyor belli değil,7 numara gözlüğümü takıp yakından baktım yine belli değil,
7 numara gözlüğünü takıp yakından mı bakmış:img-hyste
çanım ahmet aygünü düzelttim 2 yerdede necdet gürsoy yazmışım hemen düzelttim ne yapayım gürsoy soyadı fazlasıyla yer etmiş beynimde herkesin soyadına gürsoy yazar olmuşum:img-blush
Sende mi Arwenbrutusçan?:img-help::img-swoon Demek sen de cevabı haftaya bıraktın! Alacağın olsun! Ne talihsiz bir izleyici ordusuyuz yarebbim? Kıdeeer mi bu? Bize yapılır mı bu? Gelen vuruyor giden vuruyor...Helllllppppp!!! Getirin hunileri!!!:img-pilot
ne yapayım çanım günlüğün devamını ancak haftaya yazabileceğim nilgün abladan son dakika golüde yemek var değilmi:img-yes:
aşkolsun ben hiç sizlere vururmuyum çanlarım ben deniz arwenbrutusçan değil arwensevgipıtırcığıçan ım:img-in_lo
hunilerse ne zamandır raftaydı ama hemen getiriyorum shevek kardeş hazır olun hunileri elimize alacağız ama cuma gününe kadar beklemedeyiz her an takabilirmişiz gibi tetikte olmalıyız
yasemin eğer derseki babamda yalan söylüyor,aylada yalan söylüyor rüyanın babası necdettir,hatta süt anneside necdettir işte o zaman başlarız haçan help demeye:img-help:
çanım ahmet aygün değilde 2 yerde necdet gürsoy yazmışım hemen düzelttim ne yapayım gürsoy soyadı fazlasıyla yer etmiş beynimde herkesin soyadına gürsoy yazar olmuşum:img-blush
ne yapayım çanım günlüğün devamını ancak haftaya yazabileceğim nilgün abladan son dakika golüde yemek var değilmi:img-yes:
aşkolsun ben hiç sizlere vururmuyum çanlarım ben deniz arwenbrutusçan değil arwensevgipıtırcığıçan ım:img-in_lo
hunilerse ne zamandır raftaydı ama hemen getiriyorum shevek kardeş hazır olun hunileri elimize alacağız ama cuma gününe kadar beklemedeyiz her an takabilirmişiz gibi tetikte olmalıyız
yasemin eğer derseki babamda yalan söylüyor,aylada yalan söylüyor rüyanın babası necdettir,hatta süt anneside necdettir işte o zaman başlarız haçan help demeye:img-help:
:img-hysteX 1500.
Demek bu haftaki eylem planımız bu, öyle mi? Huniler raftan indirilecek. Hazırda bekletilecek. Her an takılabilir durumda bütün çanlar teyakkuzda olacak!:img-hyste
TEYAKKUZ!!!!:img-pilot:klme
bence siz olayı aştınız :D:D gece gece çok güldüm başıma bi gelecek var:img-pilot:img-pilot ya bu tohtur melüh kim ya forumu sürekli takip edemediğim için kaçırmışım:img-cool2
sağolasın çanım günlüğümü beğenmene sevindim ama ohoo daha ben ne günlükler yazdım üşenmeyip gerileri tararsan bulabilirsin:img-wink:
tohtor melühde bizim yarım akıllı aylanın dizideki psikoloğunun adıydı aslında adamcağız gayet mantıklı,aklı başında biriydi ama bizim sayemizde yarı psiko,yarı kaçık tuhaf bir tip oluverdi:)
:img-hysteX 1500.
Demek bu haftaki eylem planımız bu, öyle mi? Huniler raftan indirilecek. Hazırda bekletilecek. Her an takılabilir durumda bütün çanlar teyakkuzda olacak!:img-hyste
TEYAKKUZ!!!!:img-pilot:klme
evet shevekçanım teyakkuz halindeyiz 9.hskolordusuçanları toplandık cumayı bekliyoruz huniler elde,akıllar mahkemede yaseminin ağzından çıkacak kelimelere odaklanıyoruz evet 9.hskolordusuçanları şimdilik rahat pozisyonunda bekleyiniz ama her an hazırola geçebilirsiniz:)
Evet sheveğim.Bu aymaz Tabula Rasa Yasemen,elaleme rezil olmamak için Necdetl'e evlenmişti ama şimdi mahkemelerde sürünüyor.Daha beter rezil oldu!Ama Yasemen,Nuh diyor Peygamber demiyor hala gerçeği söylememekte direniyor ve rezilliğin zirvesinde fink atıyor.Babası bile,dayanamadı artık.
Onun hakkından sadece ve sadece böcek gözlü Henry Gale Amcam gelir.
çalıkuşu78 14-10-07, 21:50 arvençann hskolordusu hazır madem yaseminle vakit kaybetmesin.. ahmet her daim yasemini sevecek ..mahkum edilmiş buna.. aralarına girmeyelim bence.. sonra suçlu biz oluruz.. malum karı kocanın arasına girilmez..madem ordu teyakkuzda kuzey ıraka girelim bari boşa gitmesin hazırlık..:img-blush
Arwençan 9.hskolordusuçanlar mı :img-hyste
Az önce BS'nin fragmanını izledim de hani Necdet için kendi düşen ağlamaz diyorduk ya bakın Mehmet ne güzel ifade ediyor sanki Necdet ve Yasemin için söylenmiş "bu hikayenin başkahramanı sensin bütün bu karmaşayı sen yarattın!!!!" :img-yes::img-yes:
yeni bir haftaya giriyoruz cumaya gün sayacağız çanlar bakalım yalanmı yoksa aşkmı galip gelecek :img-yes:
bak yasemin kızım bu son şansın gerçekleri söyledin ahmeti kaptın yok söylemedin o zaman ahmeti miss cazgırlar kapacak haberin ola senin ifadeni bekliyorlar:)
ne olursa olsun inşallah yasemin daha fazla alçalıp magma tabakasına kadar inmezde rüyanın babası ahmet gürsoydur der ve aşıklar kavuşur bizim hunilerde raftaki yerlerine geri döner:icon_sorr
saati tam 12:00 yapmışız çanlar hadi bir dilek tutalım:img-in_lo
bende bu arada kaçayım yarın pazartesi yani iş başı :icon_sorr 9.hskolordusuçanları ;hepinize iyi yorumlar,iyi gecelerbye
arvençann hskolordusu hazır madem yaseminle vakit kaybetmesin.. ahmet her daim yasemini sevecek ..mahkum edilmiş buna.. aralarına girmeyelim bence.. sonra suçlu biz oluruz.. malum karı kocanın arasına girilmez..madem ordu teyakkuzda kuzey ıraka girelim bari boşa gitmesin hazırlık..:img-blush
Çalıkuşu hoşgeldin çan! Ahmet seviyor, hiç vaz geçmedi. Hepimiz şahidiz zaten. Bizim derdimiz Yasemenle. Ona bir an önce format atılması lazım! Seven kadın ve çocuğunun gerçekten iyiliğini düşünen bir anne formatı!
Buyrun efendim Ahmet ve bizim için hazırladığım reklam :)
ForumÇanlar:Kardelen Ahmeeeeet Kardeleeeen Ahmeeeeet napıyorsun bize söyle:icon_whis:img-blush
Ahmet:Bugün Rüya'yı öğrendim ben kızımı almak istiyoruuuum:sad53::img-in_lo
Forumçanlar:Kardelen Ahmeeet Kardelen Ahmeeet napıyorsun bize söylee!!!:img-blush
Ahmet:Bugün Rüya'yı aldım ben :img-in_lo Hapiste de Yaseeeemeeeen'ler ...:icon_whis
:img-hystex3000000000000:img-clapp
Kardelen Ahmet harika :good:Ben bu reklamda gönüllü oynarım vallahi.Yasemene mapusta temiz çamaşır götüren namerttir!
Evet sheveğim.Bu aymaz Tabula Rasa Yasemen,elaleme rezil olmamak için Necdetl'e evlenmişti ama şimdi mahkemelerde sürünüyor.Daha beter rezil oldu!Ama Yasemen,Nuh diyor Peygamber demiyor hala gerçeği söylememekte direniyor ve rezilliğin zirvesinde fink atıyor.Babası bile,dayanamadı artık.
Canım Linçanım sen de hoş geldin byeHadi ben iki gün devamsızlık yaptım! Sen nerelerdesin bakiyim!:fighting2
Sorma en son Yasemen için "Locke felsefesini yıkan kadın" tanımını yapmak zorunda kaldık, son sahneyi tekrar izleyince.:img-wink: İyi ki Locke öbür dünyaya göçtü de bugünleri yaşamadı.:img-hysteHa, bir de son sahnedeki Rızanın gerçeği söyleyeceğini bitirim ikili biliyor muydu sorusuna benim yanıtım: "Evet biliyorlardı, çünkü her ikisi de şaşırmadı duyunca" olacak. Ama tabii bu boş bakış sendromlu Yasemin'in her zamanki odun inceliği (diziceçanın harika tanımı:img-wink:) olarak da yorumlanabilir. Necdet'e gelince, o da çok sıkıldı malumunuz. O yüzden şaşırmamıştır da diyebiliriz. Bkz.: O artık bohem bir hayat özlemi içinde (merwçanın harika tespiti:):img-wink:)
bak yasemin kızım bu son şansın gerçekleri söyledin ahmeti kaptın yok söylemedin o zaman ahmeti miss cazgırlar kapacak haberin ola senin ifadeni bekliyorlar:)
ne olursa olsun inşallah yasemin daha fazla alçalıp magma tabakasına kadar inmezde rüyanın babası ahmet gürsoydur der ve aşıklar kavuşur bizim hunilerde raftaki yerlerine geri döner:icon_sorr
saati tam 12:00 yapmışız çanlar hadi bir dilek tutalım:img-in_lo
bende bu arada kaçayım yarın pazartesi yani iş başı :icon_sorr 9.hskolordusuçanları ;hepinize iyi yorumlar,iyi gecelerbye
İyi geceler arwenimbye Artık yolun sonuna geldik.Yasemen gerçeği söyleyecek!Babasının ifadesinin dsteğiyle yapacak bunu.Geç olacak ama olacak sonunda.Haaa sonra ne olur ?Ahmet Yasemene neler yapar onu bilemem???
:img-hyste..tarih burada yeniden yazılıyor..böcek gözlü henry gale amca demekkk:img-hyste
merhaba bu arada linçan..ne zamandır karşılaşamıyordum seninlee..:img-in_lo
---
arwençan..günlüğünün bir kısmını okudumm:)yasonun bakışlarındaki o belirsizlik deli ediyor beni:icon_whisdünyanın en güzel,anlamlı bakışlı erkekleri arasında yarışma yapılsa açık ara birinci olacak kapasitede bir delüüğanlının kalbini çaldığını düşününce hele..çıldırıyorummmm:hıh
---
badgerçan...jüniorlarımızın senaryolarına devam etsen sen de keşkeee:img-in_loözledim onlarıı..jr ahmetimizi ve tombik,şirin(!)necdetimizi..ve o vakitler hala bozulmamış olan cherry yasemini:img-yes:
aliye abla nerdee?bugün hiç yoktu sankiii:icon_whis
LİNçan teşekkürler beğenmene sevindim tabi bu reklamda hepimiz oynuyoruz zaten :img-in_lo:img-blush Haklısın Yasemen'e temiz çamaşır götüren namerttir:hıh
Ben bugünlük erken kaçayım sıkıntıdan mıdır Ahmet'e üzülmemden midir nedendir midem ağrıyor iyi geceler herkese :sad53::sad53:
çalıkuşu78 14-10-07, 22:04 Çalıkuşu hoşgeldin çan! Ahmet seviyor, hiç vaz geçmedi. Hepimiz şahidiz zaten. Bizim derdimiz Yasemenle. Ona bir an önce format atılması lazım! Seven kadın ve çocuğunun gerçekten iyiliğini düşünen bir anne formatı!
hoşbulduk shevekçan yaseminin aklı kıt biliyorsun.. bu rollerin hepsini yapamıyor bir arada..:img-wink:birini iyi yaps |