Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11

MMC
23-11-07, 14:14
a) 7 yıl boyunca hatta 8. yıldalar..çok yara aldılar. ve yaşları ilerledi isteselerde eski saf liseli aşkı yaşayamazlar.
Aslında fragmanda bir sahne var.Hani Yaseminin koşarak Ahmete sarıldığı.İşte o sahnede eski günleri yansıtmaya çalışmışlar ama olmamış.Ee olmaz tabi geçen yıllar pek çok şeyi değiştirdi 40 yaşındaki Ahmeti hala 18lik delikanlı gibi sokak köşelerinde süründürürsen inandırıcı olmaz.Demek istediğim bu duygusuzluğun sebebi geçen yıllar olmaz.Tam dersi bu duygusuzluğun sebebi geçen yıllara rağmen hala bize eski sahnelerin dayatılması ve ikisinin liseli aşık gibi gösterilmeye çalışılması olabilir.

b) yasemin ahmetin kendisinde içten içe hala daha çok kızgın olduğunu düşündüğü için çekiniyor ve rahat hareket edemiyor.
Ahmetin hala ona kırgın olduğunu düşünen Yasemine tek önerim içine çekilmektense kendini affettirmek için çaba sarf et olur.Ahh ya yok ki bu kıza akıl verecek bir arkadaşı

c) yaşadıkları dönemdeki toplumsal olaylar onları da etkiliyor ve bi şekilde olayların ciddiyeti aşklarınıda etkiliyor.
Bu önemli bir faktör tabii insan yaşı ilerledikçe sosyal olaylara duyarsız kalamıyor.Lise yıllarındaki gibi kavak yelleri esmiyor insanın başında.Ama çevremizde gelişen üzücü olaylar eşimi ve beni daha çok birbirimize bağlar.Daha bir sarılırız birbirimize.Donuklaşmayız yani.Ama tabii biz normal bir çiftiz.

d) yönetmen yetersizliği.
Buna hiç katılmıyorum. Örneğin bence Türk filimlerindeki gibi koşarak birbirlerine sarıldıkları sahnede(hani fikret kızılokun şarkısının çaldığı sahne-39. bölüm sanırım) yönetmen ne gerekiyorsa yapmış. Ama olmayınca olmuyor işte

e) oyuncu yetersizliği.
Belkide Beren yetişkin kadın oynama işini kıvıramıyor olabilir. Belkide böyle donuk donuk bakarak Selma gibi ağır, mesafeli bir kadın olduğunu sanıyor olabilir ama yanılıyor. Yetişkin kadınların da duyguları vardır ve gözlerinden taşar. Sanırım Beren genç kız rollerine daha uygun. Zaten yaşıda çok genç daha.

f) Beren Saat'in 'Türkan Şoray ilkeleri.'
Eski bölümlerde bu ilkeler rafa kalkmıştı sanırım. Zira Ahmetle nerdeyse sokak ortasında…

g) Cansel Elçin'in bu tür sahnelerin sıklığından pek hoşlanmaması
Hiiç katılmıyorum. Adam 29. bölüme kadar Yasemini her gördüğünde kendinden geçti. Ama bu haller barışınca bıçak gibi kesildi.

h) oyuncular arasında bir problem var bunun yansıması.
Sanmıyorum. Kimin Canselle problemi olabilir ki. Çok tatlı :icon_whis

ı) yönetmen her kavuşma sahnesinin tutkulu ve benzeri davranışlar içinde olmasını istemiyor. esas tutkulu sahneleri evlilik gecelerine saklıyor
Eğer evlenebilirlerse, ilk gecelerini YAR olarak aynı yatakta geçirirler bence.Tutkudan çok şevkat olur yani.Ama olsun şevkatte bir duygu.Hiç olmazssa onu görürüz.

Bana göre birileri birşeyleri eksik yaptığı için değil böyle kurgulandığı için aşk böyle bıçak gibi kesildi. Yani bu duygusuzluk Nilgün Ablamızın marifeti. Buraya kadar sabredip okuyabildiyseniz helal olsun valla. Çok uzatmışım.

Tavuskuşu
23-11-07, 14:16
Sevim mehmet nikahından önce foruma gelinlikler eklemiştim sevim için. Ama aynı şeyi yasemin için yapmayacağım. Erkek tarafı sayılırız.O nedenle damatlıklara bakayım bari. Ahhhh ahh sevdiğimi bir başkasıyla kendi ellerimle evlendirmek ne zormuş.:img-hyste:img-hyste

Damat olmuuuuuş gidiyorsun...:icon_sorr

Goldrose ikisi aynı şarkı mı?Yoksa ortaya karışık mı yaptın?:img-hyste

zeyneps
23-11-07, 14:19
Evet evlensinler de bir kuru nikaha da razıyız :icon_whis

Keşke Ahmet aklını başına devşirip Yasemin'i hiç çıkarmasaydı hapisten hiç değilse Yasemin güvenli bir şekilde duruyordu orada hem bilmem farkettiniz mi kafasına vurdular galiba Yasemin gayet akıllanmaya başladı hapiste kalınca :):icon_whis

Goldroseçan harikasın:img-hyste İster misiniz Yasemin yine fedo Neco'sunu bırakamasın da Ahmet'i nikahta eksin hani yeşilçamda hep olur ya duvağın altından başka biri çıkar ister misiniz ektiği yetmezmiş gibi bir de duvağın altından Ayla çıksın :img-hyste Necdet'te arka plandan bakıp pis pis sırıtır artık bir de Ahmet'e "bakıyorsun ama görmüyorsun " der :img-pilot

goldrose
23-11-07, 14:30
Daha düğün filan olup olmayacağı belli değil ama ben gaza geldim bir kere. Hadi bakalım kızlar buyrun ahmetin damatlığını seçmeye.:)

:img-hysteX10000000000000000000 Demek duvağın altından ayla çıkacak. Kabus gibi...

Ayyy bunların hepsi MMC Ahmetimize çok yakışır.O gece o duvağın altından ben çıksam olmaz mı çanlar:)
Yalnız harbiden Ahmet çok karizma bir damat olacaktır.Rüya da pembe bir gelinlik giysin,melek gibi olur eminim.Babacığının bacağına yapışsın dans edebilmek için...:img-in_lo

MMC
23-11-07, 14:35
Evet evlensinler de bir kuru nikaha da razıyız :icon_whis

Keşke Ahmet aklını başına devşirip Yasemin'i hiç çıkarmasaydı hapisten hiç değilse Yasemin güvenli bir şekilde duruyordu orada hem bilmem farkettiniz mi kafasına vurdular galiba Yasemin gayet akıllanmaya başladı hapiste kalınca :):icon_whis

Goldroseçan harikasın:img-hyste İster misiniz Yasemin yine fedo Neco'sunu bırakamasın da Ahmet'i nikahta eksin hani yeşilçamda hep olur ya duvağın altından başka biri çıkar ister misiniz ektiği yetmezmiş gibi bir de duvağın altından Ayla çıksın :img-hyste Necdet'te arka plandan bakıp pis pis sırıtır artık bir de Ahmet'e "bakıyorsun ama görmüyorsun " der :img-pilot

Yok öyle kuru nikaha razıyız falan deme Zeynepsçan.Zaten onların yapmak istediğide bu.Sürekli taviz veriyoruz.Olmaz ki canım! Biz en güzelinden, en duygulusundan nikah isteriz.

Yoook yine aynı zihniyetle Yaseminde gelişme olduğuınuda kabul etmiyorum.Bununla da yetinemeyeceğim.Dahasını istiyorum.Bknz:Yetinen değil talep eden seyirci

goldrose
23-11-07, 14:55
Goldroseçan sen rüya gelinlik giysin dersin de ben ona da bulmaz mıyım? Çocuk gelinliklerimiz de mevcut. :)Hem ilki de pembe şansına tam istediğin gibi.

Çok şekermiş bu küçük gelinlikler.Bizim Rüyaya da çok yakışır...Elinde de papatyalar olsun:)Hani hep olur ya gelin babasının kolunda gelir salona,bizim de tam tersi damat Rüyanın koluna girip gelsin salona.Yasemin beklesin biraz...:img-beee:hatta son ana kadar beklesin heyecanla,Ahmet gelecek mi diye...Tren garının intikamı olsun:img-yes:

LİN
23-11-07, 14:58
Annesi babasının düğününe şahit olmak her çocuğa nasip olmaz.
Güzel bir bahçe hayal ediyorum.Yaz bitmeden, eylül ayının verdiği romantizmle güneşin batışına yakın evlenseler keşke.Hoş bir rüzgar,ufukta mor kızıl karışımı renkler.
Aslında bu düğünü Yasemen'de hak etti.Hoş, kırık beyaz,aşağıya doğru hafif çanlaşan saten dantel karışımı bir gelinlik giyse.Kırık beyaz saten ayakkabılar.Etrafta yasemin kokusu...
Ahmet'de şık bir smokin.Ahmet heyecanlı,Ahmet sevgi dolu,Ahmet mağrur,Ahmet muzip,Ahmet cazip
Rüyacık,küçük gelin olmuş.Sheveğin dediği gibi başında papatyalardan bir taç.Üzerinde yaşına uygun beyaz şık bir elbise...Annesinin eteklerini tutsa.Elindeki sepetten denize,toprağa pirinç atsa...
Rıza,Nezahat(bari bu sefer teşrif etsin),Selmacım vs herkesin gözleri nemli olsa.Herkes birbirine "en sonunda,bu güne şükürler olsun "diye baksa.
Yasemen ve Ahmet yemin etseler göz göze.Sonrasında Rüya babasına yüzüğü verse.O yüzük ölene kadar çıkmasa parmaklarından.Ahmet ve Yasemen gerçek bir evlilik yüzüğü takmanın keyfine varsalar.
Sonra ilk dans...O kadar önemli ki benim için...Müzik bile seçemedim.Belki daha yapılmamış bir beste.Ahmet ve Yasemen gözlerini birbirlerinden hiç ayırmadan ,tutkuyla,aşkla,yaşanan onca acıya inat dans etse.Bu dans kadere karşı kazanılmış bir zafer dansı olsa.Herkes artık dayanamayıp mutluluktan ağlamaya başlasa...Gözyaşları çook hafif bir yağmura karışsa.
Rüya hayran hayran anne ve babasına bakarken,Ali Rüyayı dansa kaldırsa...Müzik değişse.Defne Deniz,Mehmet Selma vs dansa katılsa....En önemlisi Ahmet,Rüyanın öz babası Ahmet; Ali'nin yanına gelip "küçük bey müsade ederseniz prensesimle dans etmek istiyorum" dese...Rüya memnuniyetle,hayranlıkla,sevgiyle babayla dans etse...Ama Ahmet'in ayaklarına basmadan.Olması gerektiği gibi.(eski bölümlerde beni çok üzmüştü rüya -necdet dansı)
Düğün pastasını mümkünse kendileri yapsınlar.Artık aralarına pastacı, pastahane gibi terimlerin girmesini istemiyorum.
Böylesine bir mutluluk yaşanırken sizce Necdet bunlara uzaktanda olsa tanık olmalı mı?Kayseri'nin diyetini ödemeli mi?Yoksa,onu hiçbirşekilde br anlık dahi olsa dahil etmeyelim mi?Bilemedim.

Öhöm Öhöm kendimden alıntı yaptım.Böyle şeyleri yazmayı pek beceremem ama bir bakın bakalım düğün detaylarını nasıl buldunuz...:img-blush

goldrose
23-11-07, 15:01
Linçan bayıldım her detaya:)keşke bizim aklı evvel senaristlerimiz de senin kadar duygulu ve romantik bir düğün düşünseler bizimkiler için...Hep hatırlayacağımız,zor günlerinde onu düşünüp avuntu bulacağımız bir gün olsa...:img-in_lo

LİN
23-11-07, 15:03
Şimdi ama bu Yasemin'i isteme sahnesine Necdet Bey'da katılır malumunuz"Kambersiz düğün olmaz":img-hyste Ahmet'in karşısında gerine gerine oturur ukala ukala bakar...Yasemin iyici süklüm püklüm olur neyse bunlar isterler Yasemin'i Rıza"Yasemin kızım sen ne diorsun bu işe " diyince Yasemin"ben bilmem babacım Necdet bilir " diyebilir hatta diyeceğine eminim :icon_whis :img-hyste Necdet'de "valla bu Ahmet iyi hoş çocuk da henüz çok erken bence daha evi yok arabası yok hem bu işler aceleye gelmez " derse Ahmet işte bu sefer cinnet geçirerek önce Necdet'i sonra Yasemin'i sonra da kendini vurur biz de kurtuluruz

Zeynepçanım,cançanım...Böyle şeyleri nasıl yazarsın,nasıl da beni ofiste gülme krizine sokarsın?Seni muck muck öpmek istiyorum yanaklarından:happy0064
Ahmet ,Yasemeni istemeye gelecek demek Necdet'te orada olacak:img-hyste Olur mu olur vallahi...

LİN
23-11-07, 15:10
Linçan bayıldım her detaya:)keşke bizim aklı evvel senaristlerimiz de senin kadar duygulu ve romantik bir düğün düşünseler bizimkiler için...Hep hatırlayacağımız,zor günlerinde onu düşünüp avuntu bulacağımız bir gün olsa...:img-in_lo

Teşekkürler goldrose'um...
Bunca kasvet dolu bölümden sonra aklımızda Sevda Tepesi ve Bristol Otel gecesi var.Onu hatırlayıp hatırlayıp avunuyoruz.Bari romantizmin tavan yaptığı bir düğün yapsalarda,bizlerde gelecek kasvetli bölümelerde bu düğünü anımsar mutlu oluruz.Ahmete uzun vadeli mutluluk haram.Tövbe tövbe, gerçek hayatta bile insanoğlunun çilesi bu kadar uzun sürmez.Ahmetçan'ın yüzü bir gülemedi,bir oh diyemedi.Allah herkese pastacı talihi versin.

emosss
23-11-07, 15:12
Evet düğün adada Yaseminlerin eski evinde olsun:)Küçük bir davetli grubu olsun ama listede Teo ve Necdet muhakkak olsun.Düğün esnasında birbirleriyle yapacakları eğitici-öğretici sohbeti kaçırmak istemem:img-yes:
Teo: Ortak,artık tamamen çıkıyor Yasemin hayatından.
Necdet:Haklısın Teo,yine sen ve ben kaldık galiba ne dersin?Ya ben senden kurtulamayacak mıyım?
Teo:Napalım ortak,Güzideyi de kıskanıyorum zaten haberin olsun...
Necdet:Sence yeni fedakarlıklar yapsam Yasemin yine de beni sevmez mi?
Teo:???:img-help:

O sırada şu müzik duyulsun:Gelin olmuş gidiyorsun,bana veda mı ediyorsun,bu adam kim diye soran olursa eski bir tanıdık dersin Yaseminnnn...:happy0064

bayıldım canım senaryona yaa.. teo'yla necdet'te hakkaten sevgililer sanki.. teo'nun güzide'yi kısakndığı anlar acaip komikti... bence onlar uzun bi süre görüşmeseler iyi olucak..
valla ben kuru,basit bi nikahada razıyım,yeterki olsunda ahmetçan mutlu olsun..
tavuskuşu ben 2. damatlığı beğendim.. siyah baya yakışıyo delüğanlı'ya biliyosunuz..:img-in_lo:img-in_lo

belle de jour
23-11-07, 15:34
ne yaptınız arkadaşlar ya maşallah yaseminle ahmet evlendi hatta neredeyse rüya bile evlenip çoluk çocuğa karışacak unutmayın ki daha yasemin evli.kağıt üstünde de olsa evli.ne yazık ki bana da hiç kavuşamayacaklarmış gibi geliyor.hepinizin de aklından geçtiği gibi olaylar çıkınca ilk tutuklanacaklardan biri ahmet hatırlarsanız daha önce de kaçıp evleneceklerdi ama ihtilal oldu herkes başka bir yere sürüklendi bence yine aynı şeyler olacakkavuşmaları yine imkansızlaşacak

emosss
23-11-07, 15:37
ne yaptınız arkadaşlar ya maşallah yaseminle ahmet evlendi hatta neredeyse rüya bile evlenip çoluk çocuğa karışacak unutmayın ki daha yasemin evli.kağıt üstünde de olsa evli.ne yazık ki bana da hiç kavuşamayacaklarmış gibi geliyor.hepinizin de aklından geçtiği gibi olaylar çıkınca ilk tutuklanacaklardan biri ahmet hatırlarsanız daha önce de kaçıp evleneceklerdi ama ihtilal oldu herkes başka bir yere sürüklendi bence yine aynı şeyler olacakkavuşmaları yine imkansızlaşacak

ne evlisi canım,necdet'le yasemin boşandılar tutuklanmaan önce.. sen kaçırdın herhalde orayı.. bu durumda bizim nikah isteğimiz normal.. bu darbede yine evlenmelerinee engel olursa pes derim artık..

arese
23-11-07, 15:41
Herkese selam ben geldim nasılsın bakalım:)

oo Bakıyorum düğün hazırlıklaına başlanmış Ahmet'e damatlık Yasemin için gelinlik secilmiş ahh Ahmet'e o damatlıklar nasıl yakışır:img-in_lo Yasemin bu yaştan sonra gelinlik giyer mi bilmiyorum ama görmek isterim o ayrı Ama bunlar daha evlilik kararı bile almadılar bu konu hakkında bile konuşmuyolar beraberken anca sarlıyolar seni seviyorum çok özledim ama evlilik lafın E sini bile almıyolar ağızlarına delirecem sanırım:img-yes: bu bölümde evlik yolunda bir adım atmaslar bayılacam vallah fragman bakınca çokta güzel bir bölüm olmayacağı hissine vardım insallah yanılırım gecen hafta ki gibi sonu muhtesme olur Ahmetin yapacagı süpriz belki sonda fragmanda gösterilmeyen bu süpriz dizin sonuda olur gecen hafta ki gibi güzel son bekliyorum gecen hafta ki gibi doyumusuz bir bölüm bekliyorummmm

Lin'cim çok güzel yazmışsın anlatmışsın harika bayıldım keske öyle anlatığın gibi olsa daha ne isterizki

arwen61
23-11-07, 15:42
Güzel bir bahçe hayal ediyorum.Yaz bitmeden, eylül ayının verdiği romantizmle güneşin batışına yakın evlenseler keşke.Hoş bir rüzgar,ufukta mor kızıl karışımı renkler.
Aslında bu düğünü Yasemen'de hak etti.Hoş, kırık beyaz,aşağıya doğru hafif çanlaşan saten dantel karışımı bir gelinlik giyse.Kırık beyaz saten ayakkabılar.Etrafta yasemin kokusu...
Ahmet'de şık bir smokin.Ahmet heyecanlı,Ahmet sevgi dolu,Ahmet mağrur,Ahmet muzip,Ahmet cazip
Rüyacık,küçük gelin olmuş.Sheveğin dediği gibi başında papatyalardan bir taç.Üzerinde yaşına uygun beyaz şık bir elbise...Annesinin eteklerini tutsa.Elindeki sepetten denize,toprağa pirinç atsa...
Rıza,Nezahat(bari bu sefer teşrif etsin),Selmacım vs herkesin gözleri nemli olsa.Herkes birbirine "en sonunda,bu güne şükürler olsun "diye baksa.
Yasemen ve Ahmet yemin etseler göz göze.Sonrasında Rüya babasına yüzüğü verse.O yüzük ölene kadar çıkmasa parmaklarından.Ahmet ve Yasemen gerçek bir evlilik yüzüğü takmanın keyfine varsalar.
Sonra ilk dans...O kadar önemli ki benim için...Müzik bile seçemedim.Belki daha yapılmamış bir beste.Ahmet ve Yasemen gözlerini birbirlerinden hiç ayırmadan ,tutkuyla,aşkla,yaşanan onca acıya inat dans etse.Bu dans kadere karşı kazanılmış bir zafer dansı olsa.Herkes artık dayanamayıp mutluluktan ağlamaya başlasa...Gözyaşları çook hafif bir yağmura karışsa.
Rüya hayran hayran anne ve babasına bakarken,Ali Rüyayı dansa kaldırsa...Müzik değişse.Defne Deniz,Mehmet Selma vs dansa katılsa....En önemlisi Ahmet,Rüyanın öz babası Ahmet; Ali'nin yanına gelip "küçük bey müsade ederseniz prensesimle dans etmek istiyorum" dese...Rüya memnuniyetle,hayranlıkla,sevgiyle babayla dans etse...Ama Ahmet'in ayaklarına basmadan.Olması gerektiği gibi.(eski bölümlerde beni çok üzmüştü rüya -necdet dansı)
Düğün pastasını mümkünse kendileri yapsınlar.Artık aralarına pastacı, pastahane gibi terimlerin girmesini istemiyorum.
Böylesine bir mutluluk yaşanırken sizce Necdet bunlara uzaktanda olsa tanık olmalı mı?Kayseri'nin diyetini ödemeli mi?Yoksa,onu hiçbirşekilde br anlık dahi olsa dahil etmeyelim mi?Bilemedim.

linim çanım bayıldım ben bu düğüne bana ne bana ne yaseminle ahmet aynen böyle evlensin istiyorum :hıh onlar tabi özelliklede ahmet bu evliliği o kadar çok hak ettiki lütfen artık evlensinler ve hikaye öyle ilerlesin birazda ahmetle yaseminin karı-koca hallerini rüyayla birlikte ilgilenmelerini tabi sonrada junıor a nasıl baktıklarını görelim değilmi ama:img-wink:

bu arada bir müddet yoktum bir geldimki gelinlik ve damatlık modelleri havada uçuşuyor bu konuda bize katkıda bulunan ünlü modacı cansuçan tavuskuşu nada teşekkürü bir borç bilirim:):good:

cansuçanım bende siyah damatlığı pek bir sevdim bizim MMC o damatlıkla daha bir çekici olur kanımca:img-in_lo

snemmm
23-11-07, 15:47
büyük gün geldi bir de şu büyük saat bir an önce gelse:img-yes:
ben zannediyorum ki bu bölüm biraz daha fazla siyasi olaylara yönelirler
geçen bölüm hiç yoktu çünkü

ben ahmetin sürprizini çok merak ediyorum bu arada

MMC
23-11-07, 15:51
ne evlisi canım,necdet'le yasemin boşandılar tutuklanmaan önce.. sen kaçırdın herhalde orayı.. bu durumda bizim nikah isteğimiz normal.. bu darbede yine evlenmelerinee engel olursa pes derim artık..

Emossçanım bu darbede yine evlenmelerinee engel olursa pes derim artık.. demişsin de kim takıyorki bizi.İster pes diyelim ister delirelim, ister yalvaralım bizi yok sayıyor senaristler.Kurguyu onlar böyle belirlemiş işimize gelirse:sad53:

Bu arada imzana bayıldım.Harflerin arasından bana bakan iki çift göz.Çok MMC

emosss
23-11-07, 17:12
Emossçanım bu darbede yine evlenmelerinee engel olursa pes derim artık.. demişsin de kim takıyorki bizi.İster pes diyelim ister delirelim, ister yalvaralım bizi yok sayıyor senaristler.Kurguyu onlar böyle belirlemiş işimize gelirse:sad53:

Bu arada imzana bayıldım.Harflerin arasından bana bakan iki çift göz.Çok MMC

beğendiğine sevindim çanım..bencede çok MMC:img-in_lo (Bu sözde artık tdk'nın sözlüğüne sıfat olarak eklenir bizim sayemizde)

aslında ben içimden başka şeylerde söylüyorumda bakma burda pes dedim.. sonuçta her yaş grubuna hitap eden bi forumuz.. aslında şu reytingler bi taban yapsa bi güzel dinlerler ama malesef bende hs'den vazgeçicek cesaret yok..ne kadar saçmalasalarda vazgeçemiyorum bi türlü.. alışmış kudurmuş hesabı..

zeyneps
23-11-07, 18:22
Merhabalar çanlarım :img-in_lo

LİNçanım sayfayı bir açtım en başta senin hazırladığın düğün sahnesi hiç bir detayı atlamamışsın tek kelimeyle bayıldım harika olmuş :img-in_lo (Ahhh ahhh ama nerede bu kurguda bu incelik bu detay:icon_whis dersem belki sesimizi duyurabilirim:)) Keşke bu düğün sahnesi tam senin dediğin gibi olsa :img-in_lo Necidet bunu görsün mümkünse LİNçan Kayseri'yi Unutmadık!!!! (bu da slogan gibi bir şey oldu:)) O da görsün de anlasın hangi tür mutluluklara engel olduğunu bir baba-kızını nasıl ayırdığını düşünüp vicdan azabı çeksin biraz :hıh

Cansuçan bayıldım küçük gelinliklere ellerine sağlık formumuzun modaçanı :img-in_lo

Dj_saRiLaCi
23-11-07, 19:22

olmasin dahil fln olmasin necdet....böyle gzl bi günde onun ne isi var soguk rüzgarlar esmesin o kdr gzl yazmissin...yada uzaktanda olsa tanik olmalimi?? bende bilemiyorum yaw ama bildigim cok gzl yazmis olmann keske ayni böyle olsa:img-in_lo

Shevek
23-11-07, 19:30
Bugün hiç uğrayamadım forumuma:icon_sorrGeldim önce komik senaryolar gördüm şöyle bir güldüm, keyif çattım (Zeynop'un kız isteme senaryosu, gerine gerine oturan Necdet, süklüm püklüm Yasot, en sonunda cinnet geçirip sırasıyla Necdeti, Yasotu ve kendini bogan Ahmet; Arwen'in hamsisizlik ve fındıksızlık teşhisi ve tedavi önerisi, Dizice'nin dinden çıkan ve Yasot'a "fesuphanallah" demekten başka çare bulamayan pederini hatırlatan Tavuskuşu );

Sonra biraz da Badger, Pelinsim, MMC ve Goldrose'un Yasemin karakterinin silikleştirilmesinin nedenlerini tartışan yazılarını okudum. Düşündüm, düşündüm; hepsine hak verdim.:good: (Bir hatırlatma, o karakter bir başka karakterin yüceltilmesi adına (you know who:icon_whis) harcandı en çok;))

Sonra düğün hazırlıklarına baktım. LİNçanımın son derece naif, duygusal düğününü istiyorum, yağmur yağsın bereket olsun, kızları başında papatya tacıyla toprağa denize pirinç taneleri serpsin...İsterim de isterim:img-icecr.

Cansuçan Tavuskuşu'nun hazırladığı damatlık modellerinden en çok ortadakini beğendim ama, bu modeller bana biraz 2000ler kokuyor gibi geldi:) Ahmet şimdi kocaman kelebek papyon takmalı, geniş yakalı bir gömlek giymeli, altında da plisiz düşük belli, ispanyol paça pantolonu olmalı çanlarım:; (Biliyorum düşüncesi bile ıııyk ama napalım o zamanın modası öyle. Yasot hanım da geniş volanlı kenarlı bir beyaz şapka ve kloş etekli bir gelinlik giyebilir (ilgilenmiyorum;)) altına da apartman topuk beyaz rugan ayakkabılar.

Ne kadar çok yönlü bir forumuz biz yarabbim (bu yüzden nazar değiyor bazen). Seviyorum burayı...galiba:img-blush

MMC
23-11-07, 20:57
Dizimiz başlamadan son bir resimlere baktımda biraz ümitlendim.Şimdi niye ümitlendin diyorsunuzdur herhalde.Baktım resimlerde Yasemin Necdetin karşısında yine ezik.Belikki suçluluk duyuyor.Eh malum o ne zaman Ahmetle güzel bişeyler paylaşsa, iki düzgün hareket yapsa böyle boynunu büküyor:img-yes:Geçiyor Necdetin karşısına hesap veriyor.Sonunda da Güzideyi soruyor.

Birde ben bölümün sonunu merak ediyorum.Fragmanda bölüm sonu olacak kadar heyecanlı bir sahne yok.Ne yapıcaklarda bizi merakta bırakıcaklar acaba?

bir_adı_yok
23-11-07, 21:01
bensiz düğün dernek kurmuşsunuz...
ama organizasyon süper....
yanlız bu damatlıklar 70 den çok sanki 2000 modelli....
rüya'ya seçilen gelinliklerde çok tatlılar...
ah keşke olsa bu sahneler...
okuması çok güzel..
izlemesi nasıl olur acaba...
......
bu arada niye gecikti dizimiz...

badger
23-11-07, 21:03
Dizimiz başlamadan son bir resimlere baktımda biraz ümitlendim.Şimdi niye ümitlendin diyorsunuzdur herhalde.Baktım resimlerde Yasemin Necdetin karşısında yine ezik.Belikki suçluluk duyuyor.Eh malum o ne zaman Ahmetle güzel bişeyler paylaşsa, iki düzgün hareket yapsa böyle boynunu büküyor:img-yes:Geçiyor Necdetin karşısına hesap veriyor.Sonunda da Güzideyi soruyor.

Birde ben bölümün sonunu merak ediyorum.Fragmanda bölüm sonu olacak kadar heyecanlı bir sahne yok.Ne yapıcaklarda bizi merakta bırakıcaklar acaba?

Ahmetin sürprizini koyarlar herhalde...:icon_whis

80 dakikalık bayık geçiştirmeli bir bölümün sonuna onu tıkıştırırlar...Haftaya da merakları heyecanlı tutmayı başarırlar...bknz:ucuz atraksiyonlarla haftayı geçiştirmek....:img-cool2

NiliWerda
23-11-07, 21:33
Emine iki gözün aralığında neler hazırlamış öyle ya?
Ahtapot gibi bi çok kolu var herhalde?:)

Rüyada Babacım babacım babacım diye diye resmen Ahmeti mutluluktan uçurtacaktı :img-in_lo

Necdet Baba dediğini duyunca o tepkiyi vermesi çok normaldi,
Bazen Necdetede acıyorum.
Rüyaya öyle güzel baktıki, sank kendi çocuğumuş gibi, kendi öz kanındanmış gibi...

Neyse artık Necdette Güzideyle mutlu olmaya çalışsın :icon_sorr

bir_adı_yok
23-11-07, 21:45
yufka yürekliyiz biz nil'cim...bakınız necdet'e bile acıyoruz...
halbuki ahmet'te necdet gibi bahtsız bir şekilde baka kalmıştı o mutlu baba! kız ilişkisine...
napalım eden bulur....
ama diyorum ya içim acıdı yani...
....
yasemin evden ayrılırken çok doldu..haklı olarak..kolay değil 8 yıllık düzeni değişecek...

Tavuskuşu
23-11-07, 21:49
Seivm hamile mi yoksa?Baksanıza bütün gece midesi bulanmış. Yoksa bize pankartçılık, mitingçilik oynayacak juniorlar mı geliyor? Arwençanın junior isteği yanlış algılandı galiba.:img-hyste:img-hyste

Yasemiler d eçıktı o evden oh çok şükür. Bu arada dilerim ahmetin sürprizi evdir. Yoksa beni uzun bir araştırma bekliyor.:) Ahmet yasoya ev al. Olmadı tatile çıkarma bari. Ev al ev. Ahmet ev al ev...

Necdet de hala kendisinin gitmesinden bahsediyor. Höh... Rüyanın doğup büyüdüğü evmiş. Ne farkeder? Kaçımız doğup büyüdüğümüz evde oturuyoruz hala? Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler hem.

Neyse iyi seyirler.byebye

NiliWerda
23-11-07, 22:01
yufka yürekliyiz biz nil'cim...bakınız necdet'e bile acıyoruz...
halbuki ahmet'te necdet gibi bahtsız bir şekilde baka kalmıştı o mutlu baba! kız ilişkisine...
napalım eden bulur....
ama diyorum ya içim acıdı yani...
....
yasemin evden ayrılırken çok doldu..haklı olarak..kolay değil 8 yıllık düzeni değişecek...

Evet canım çok merhametliyiz herkese acırız:)
(İyi bişi tabi bu kötü diye söylemiyorum)

Sevim hamilemi? Güzel tahmin, ama bilemiyorum bence böyle bişi yapmazlar yani ne bileyim Sevimin pek çocuk bakabileceğini sanmıyorum:)
Buarada bu rahatsızlığı bu bi ara böbreklerinde sorun olmuştu,
Belki yenidensorun olmuş olabilir :icon_whis
Ali sanırım bu hastalık nedeniyle Sevime yakınlaşabilir,
(Sevimin sofrada o yemek bitecek demesi çok şekerdi yalnız:) )

emosss
23-11-07, 22:11
çok güzeldi ya.. ahmet kızım benim derken gözlerim doldu.. artık beni kim yıkabilirki..:img-blush
sevim'in midesi bulununca nasıl heveslendim anlatamam hamile diye.. aklıma direk sünem geldi..
şu ahmet'in süprizinide bölüm bitmeden koysalar artık.. ben bi hafta daha bekkleyemem.. zaten fragmanda gösterilen sahnelerin çoğu oldu..

blue&blue
23-11-07, 22:11
--Necmettin kim???? :img-swoon

Bu ışık beni öldürecek! Vallahi öldürecek! Yaşarla evlensin de görsün dünyanın kaç bucak olduğunu! Yetti gari... :dito

arwen61
23-11-07, 22:12
selamlar

yasemin evden ayrıldı,necdet doğal olarak çok üzüldü,rüya etkilendi,ahmet bulutlarda uçuyor,ali ile sevim arasındaki buzlar eridi (ama alinin ondan niye hoşlanmadığını hala öğrenemedik) vee necmettin öldürüldü:(

2.reklama girildi ama ne kadar çok şey oldu yalnız ahmetin sahneleri çok az başlarda biraz göründü o kadar bakalım bu meşhur sürprizle beraber onu daha çok görürmüyüz:img-yes:

Seivm hamile mi yoksa?Baksanıza bütün gece midesi bulanmış. Yoksa bize pankartçılık, mitingçilik oynayacak juniorlar mı geliyor? Arwençanın junior isteği yanlış algılandı galiba.:img-hyste:img-hyste

amanın ben aylardır ahmet junıor deyip duruyorum acaba nilgün ablam ahmet junıor u mehmet junıor mu anladı nayır nolamaz:img-fie: ay bayılazammm:img-swoon

bir_adı_yok
23-11-07, 22:13
son tahmin bingo nil...
bende ilk söylediğinde hamile mi dedim sizn gibi..
..........
ühü ühü ühü...ah necdet çim ah...
nasılda yalnız kaldı..
bilerek mi? böyle sahneler koyuyorlar..
bir anti necdet'çi olarak ağlayacaktım neredeyse...gaipten sesler duyduğu sahne çok duygu yüklüydü...
.....

Tavuskuşu
23-11-07, 22:16
Değilmiş anladım.:)Ama benimkisi de bir tahmindi canıııım.

Ay ışık pes diyorum artık sana yani. "Necmettin kim?" Höh...Bu kadar mı uzak olur bir insan ya? Bu kızı bu saflıkla, ilgisizlikle daha çooook uyuturlar ben size diyeyim. Hadi olaylarla ilgilenmiyorsun da adam eminelerin evine elli defa girip çıktı.Hiç mi duymadın be kızım? Onu da geçtim necmettin değil miydi deniz yaralandığında hastaneye götüren? Işık hiç mi görmedi bu adamı? Pes artık yani...

Ali'ye de aferin ne güzel halletmiş işleri tek başına.

Bu arada ahmet kim?Siz bahsediyorsunuz da ben pek çıkaramadım? Nerede esas oğlan? Necdetin fakülte kararsızlığı yerine Ahmeti gösterselerdi ya. Selmayla veya sevimle rüyanın ona baba demesinin mutluluğunu paylaşabilirdi.:hıh:hıh

bir_adı_yok
23-11-07, 22:16
--Necmettin kim???? :img-swoon

Bu ışık beni öldürecek! Vallahi öldürecek! Yaşarla evlensin de görsün dünyanın kaç bucak olduğunu! Yetti gari... :dito

evet yahu..birde gazeteci olacak...
sanırım magazin gazeteciliği yapıyor...
yani bunun sağcılıkla solculukla da alakası yok...
insanın haberi olmaz mı...kim kimdir neyin nesidir...
nerede yaşıyor bu kız..uzay da mı?...

1g9s0g5s
23-11-07, 22:18
insaf mı bu kardeşim ağlıyodum az daha necmettinim öldüüü eminenin sözü yanlış geldi bana sonuçta herkes bi gün ölücek...
yalnız ahmet sahneleri 1.reklamlardan sonra baya azaldı şu sürprizi çok merak ediyom tahminler var ama nolcak bakalım...

Shevek
23-11-07, 22:19

Yasemiler d eçıktı o evden oh çok şükür. Bu arada dilerim ahmetin sürprizi evdir. Yoksa beni uzun bir araştırma bekliyor.:) Ahmet yasoya ev al. Olmadı tatile çıkarma bari. Ev al ev. Ahmet ev al ev...
Necdet de hala kendisinin gitmesinden bahsediyor. Höh... Rüyanın doğup büyüdüğü evmiş. Ne farkeder? Kaçımız doğup büyüdüğümüz evde oturuyoruz hala? Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler hem.

Neyse iyi seyirler.byebye

Tavusumkuşum pek bir nedamet içinde gördüm seni:img-wink: Her ne kadar benim de içim ev için gidiyor olsa da tatil diyorum. Şöyle herkesten ve herşeyden uzak bir tatil. Taatil! Taaatil! :icon_whis

arwen61
23-11-07, 22:27
cazgır hanımlar alooo bakın necdetten süper bir fikir geldi;

"abra kadabra sevdiğimi göster bana"

sizde hemen demeye başlayın bakalım ahmeti ilk kim karşısında görecek:img-hyste

NiliWerda
23-11-07, 22:38
Denizin o meşhur yeşil gömleğini Defne giymiş sanırım :img-hyste

Cin Ali'yi:) Rüyala arada buluşsalar olmazmı yahu bi kere görüştüler sadece :img-blush

Kız isteme çok hoş oluyor:) Yaşar ikidebir sağ sola bakıyor :img-hyste
Ay aman Işıkta utanırmış:)
Eminede olmasa napardı bilmem:)

blue&blue
23-11-07, 22:40
Araya sıkıştırılmış zorlama Ahmet sahneleri izliyoruz. :icon_evil Yuh demek istiyorum! Yuh!!!! :img-swoon Rüya ile görüştürülmedi bile! Benimle gelen var mı çünkü ben biraz daha böyle devam ederse bayılacağım! :icon_evil:icon_evil

NiliWerda
23-11-07, 22:41
cazgır hanımlar alooo bakın necdetten süper bir fikir geldi;

"abra kadabra sevdiğimi göster bana"

sizde hemen demeye başlayın bakalım ahmeti ilk kim karşısında görecek:img-hyste

Allah senin iyiliğini versnin :img-hyste

Çocukları kandırmak ne kolay şey dimi?:)

Bizim Cin Aliyle Sevimin yakınlaşmasına çok sevindim yahu :img-cray:

bir_adı_yok
23-11-07, 22:41
mmc sahneleri azalıverdi birden...
...
önce ahmet şimdide necdet..rüya kimdeyse diğeri ile vakit geçiriyor özellikle..
allah'ım ne zaman biticek bu ikili kabus...
bence rüya güzide'yi kendi evlerinde görecek
ve biraz necdet'i düşünmekten vazgeçecek..
rüya'da artık anlayacakki necdet babasının avunacak bi güzide'si var..

Tavuskuşu
23-11-07, 22:43
Abra kadabra ahmetimi göster bana.:img-hyste:img-hyste

Ne kadar zekice bir yöntem yani. Kıza gözlerini kapattırdı söyletti lafı sonra gözlerini açınca "Aaa necdet karşısında." Hemen etkili oldu.(!)Ay bayılazaam...Bu çocuk da 8 yaşına geldi yani. 3 yaşında mı ki bu numaralarla oyalamaya çalışıyor? Biraz olgun davransın artık yahu.

Ahmet gelmedi bu arada.:hıh:hıh

Ev istiyoruz değil mi hanımlar?Ahmet dayalı döşeli bir ev tutsun.Dekorasyonu da kendi yapsın. Yoksa yasemin "Necdet üzülmesin" diye ona da ufak bir oda ayırır.Bir döşek attırıverir.:)

Haa bu arada necdet "Yalnız değilim ki lale var, teo var, sen varsın." dediğinde sıkıyorsa güzide var dese ya. Forumda daha önce yazıldığı gibi rüya güzideyi öğrenince soğuyabilir necdetten. Kandırılıyor çünkü. Ah bir görse bir sefer görse bakalım tepkisi nasıl olur?

çalıkuşu78
23-11-07, 22:44
bu ne biçim bölüm .. geçen bölüm ahmeti gösterdiler ya bu bölüm necdetli sahnelerle intikam alıyorlar..necdetin başrolde olduğu iyice ortaya çıktı bu bölüm.. bayılana ben de katılıyorum.. baydı bu bölüm beni..:mad72:

bir_adı_yok
23-11-07, 22:44
yaşar'ın annesini dilşat hanfendiden daha pek bi hanfendi buldum...
babasıyla annesinide nasıl cahil durumuna soktular hemen...tahmin etmiştim böyle konuşacaklarını..
rıza sorduğunda ben cevabı vermiştim zaten...

LİN
23-11-07, 22:47
Bu reklam sonrasında da Ahmet figüran olarak yer alırsa pes diyorum artık...Harun ne kadar düzgün bir insan.Işıkla konuşması çok hoştu bu arada Işığın kahvesi de pek bir köpüksüzdü...Ne o öyle sütsüz nescafe gibi...Neyse,başlıyorrr koşunnnn...

Shevek
23-11-07, 22:48
Araya sıkıştırılmış zorlama Ahmet sahneleri izliyoruz. :icon_evil Yuh demek istiyorum! Yuh!!!! :img-swoon Rüya ile görüştürülmedi bile! Benimle gelen var mı çünkü ben biraz daha böyle devam ederse bayılacağım! :icon_evil:icon_evil

Ben geliyorum bluecum. Gidelim. Bu ne yahu. Eklektisizmin (yamalı bohça) doruğa ulaştığı sıkıcı ve sinir zıplatıcı olmaktan bir adım öteye gidemeyen dizimsi. Israrla en başta yarattıkları o naif ve büyülü gerçeklik zemini yerle bir edildi. Dönem martavalı okumasınlar. İşin o kısmı da yerlerde sürünüyor. Bari biz çekip gidelim:img-cool2

zeyneps
23-11-07, 22:58
Rüya'yı Necdet 'e göndermiş Yazot Güzoş'a da dolaylı yoldan göndermiş oldu senaryomuz çıktı :img-hyste

Necdet Atina'da adlı sahneler izlemekten son anda kurtulduk Allah sonumuzu hayır etsin :icon_whis

Cansuçan kızlarçanlarım Rüya pembe kabarık elbise mi dedi bana mı öyle geldi küçük gelin hazır galiba :img-icecr

arwen61
23-11-07, 22:58
ahanda teo-lale mercimek fırına verme harekatı başlıyor toprak alırkenki bakışlar neydi öyle

vayy rüya geldi güzidede evde bakalım ne tepki verecek

veee ahmetle yasemin başbaşa ahmetide pek bir şihvetli gördüm:img-blushçanlarım yoksa junıor mu geliyor hadi inşallah:img-in_lo

NiliWerda
23-11-07, 23:04
Rüya: -"Annee babam geldiii"
Yasemin: -"Hangisi?" :img-hyste :img-hyste :img-hyste
(yani aynen bunu düşündüm arkadaşlar:) İçeriden Yasemin öyle seslenirmiŞ:D )

Neyse:)
Ya insanlar neden yeni bişey giydikleri zaman sakat gibi yürürler?
Yok Yasemin düğün kıyafetini Ahmete gösterirken aynı şekilde yürüdüde,
Bende aynı şeyi yaparım hakatten ilginç:)

Not: Ahmet hakatten artık Figüran gibi oldu :hıh

çalıkuşu78
23-11-07, 23:05
bunlar evliliğin adını bile anmıyorlar.. bir plan var bu işin sonunda .. allah hayırlara getirsin..biz burda gelinlik damatlık ev hayalleri boşuna kuruyoruz belli oldu..figüran olmuş ahmet iyicene..böyle gierse ben bu diziyi bırakacağım.. necdetin hallerini izleyemem..:img-pilot

NiliWerda
23-11-07, 23:06
Rüyanın Güzideyi kibarca kovması çok komikti:)
Hatasını anlamasına sevindim :img-icecr

Iyyy Deniz ne renk giymiş öyle hastalık sarısı :hıh (bende gömleklere taktım:D)

Teola Lale sonunda biraz yakınlaştılar,
Hele şükür yaf :img-blush

bir_adı_yok
23-11-07, 23:10
şimdi yemek sahnesinide göstermezler eminim..
ya da gösterirlerde ahmet süprüzüüüünümü açıklar...
...
hakkaten ahmet'i figüran konumuna soktular...
necdet'le rüya'nın beraber geçirdikleri her sahneyi görmek zorundamıyız..
lafla geçiştirseler olmaz mı?...

arese
23-11-07, 23:11
Herkese merhababye

Artık yuh diyorumm ay bu ne Hep Necdet Rüya hep Necdet Rüya yani bu senaristlerin içine ukte oldu gecen bölüm Ahmet ve rüya sahnesi vardı ya illa ki bu bölüm burnumuzdan getirecekler bitane Ahmet rüya sahnesi yok yuhhhhhh Hep Necdet hep Necdet sıkldım artık bayıldım bu nee Ve Hiç Ahmet yok pes diyorummmmm Ben artık Necdet rüya sahnesi izlemekten baygınlık geldi tamam baba desin onu bir nezbe kabul ettim ama o ne her gün onla olmuyo böyle aaaa

LİN
23-11-07, 23:11

Evvet!Bende içimden aynı lafı geçirdim.Hangisi???:P
Yaşarın annesi de Işığın mini eteğine çaktırmadan iki bakış fırlattı...
Yasemenin kıyafetini Ahmet beğenmiş olabilir ama ben hiç beğenmedim.
Yani niye hala Ahmet-Yasemen nikahından bahsedilmiyor?İki düğün yapmak Rızaya zor mu gelecek?Yoksa Ahmet-Yasemen biz eski günlere doyamadık,içimizde ukte kaldı,yaş kemale erdi ama yinede biraz daha liseli aşık pozlarında takılalım,kahvehane köşelerinde kumru modumuza devam edelim mi diyorlar?Niye evlenmiyorlar?
Yoksa,yoksa,yoksa yazmak bile istemiyorum...

arwen61
23-11-07, 23:12
güzidenin varlığı tahmin edildiği üzere rahatsız etti kimbilir belkide zamanla düzelir

ahmette kapıda ne güzel kızım dedi rüyaya bu adama babalık çok yakıştı:img-in_lo bakalım nereye yemeğe gideceker

rüyada yaseminde çok şıklar acaba ahmetin sürprizi ne? aman bu çok beklediğimiz sürpriz sadece yemek olmasın valla sinirden deliririm haaa:fighting2

edit:çanlarım abra kadabra taktiği bendede tutmadı tüh:icon_sorr

zeyneps
Azapdolu Sigortanın Sunduğu Hatırla Sevgili Necdet'le devam ediyor!!!

Bayıldım ben buna süper:img-hyste

Nül Allah iyiliğini versin hangisi demek :img-hyste

CAZgırlara bak bak yeni çözüm bulmuşlar bu çözümü de Süper Hero Necdet sayesinde bulmuşlar :hıh Ben de bir deneyeyim "abra kadabra Ahmet'i göster bana " :img-blush

Ayy bayılacaktım az daha kabus gibi biz kaçtıkça Necdet peşimizden geliyor Rüya'nın gördüğü kabusu ben görsem keşke ahh ahh bendeki de hayal işte bana böyle tatlı rüyalar görmek kısmet olmaz :icon_sorr

blue&blue

Neyse:)
Ya insanlar neden yeni bişey giydikleri zaman sakat gibi yürürler?
Yok Yasemin düğün kıyafetini Ahmete gösterirken aynı şekilde yürüdüde,
Bende aynı şeyi yaparım hakatten ilginç:)

Not: Ahmet hakatten artık Figüran gibi oldu :hıh

:)
Ben de Rüya, kabus gördüğünde dedi ya! "Babamı merak ediyorum istiyorum" diye! İşte orda düşündüm aynı şeyi... Üçü birden "ama hangisini?" diye sorsunlar diye baktım. Sahnenin ciddiyeti kalmıyor dimi? :)

Yasemin o elbiseyi Ahmet'e neden gösterdi?
Öyle bir geldi ki ben de kendi nikahlarında giyeceği kıyafet sandım. "Noluyoooo" dedim şaşkoloz bir tavırla! Ahmet; Gelini gölgede bırakacaksın deyince tekrar ayıldım! :)

Bu gece böyle geçecek galiba! Haydi hayırlısı...

meriremail
23-11-07, 23:13
LÜTFEN YARDIM EDİN (help me!)

kafayı yiyorum galiba şu an sinirden resmen ağlıyorum...
bune yağ o bristoldde geçirdikleri akşamdan sonra ilk kez başbaşalar ama bizimkiler necdet-güzideyi gösteriyolar.....ne kıymetli güzideleri varmış.....
fark ettinizmi bilmiyorum........

ahmet bölümün yarısında hiç geçmedi hemde hiç........

şu an bölüm başladığından beri olan ahmet sahneleri sanırım 5 tane yada 4 .........:icon_sorr
BU NE YAĞ?

bu yemeğe çıkışlarıda ahmetin süprizi demek onu özetten anlaşıldığı kadarıyla göstercekler.....:icon_sorr
ama şu başbaşa geçirdikleri geceyi göstermemelerine çok üzüldüm......:sad53:
hemde çok......:sad53:
ya ahmet le yasemini birbirlerinden çok BEN özledim BEN.....:sad53:

yemin ederim şu an sinirden ağlıyorum sakinleştirici cevap yazabilen olursa beni gerçekten çok mutlu eder......... :sad53:

bir_adı_yok
23-11-07, 23:15
edit:çanlarım abra kadabra taktiği bendede tutmadı tüh:icon_sorr

bende tuttu..mmc'yi alı koydum burada onun için gözükmüyor tv'de...
....
sıkılarak izlediğim bir bölüm
umarım sonu bütün bölümün sıkıntısını alacak cinsten olur...

LİN
23-11-07, 23:16
[QUOTE=meriremail;5405328]LÜTFEN YARDIM EDİN (help me!)

kafayı yiyorum galiba şu an sinirden resmen ağlıyorum...
bune yağ o bristoldde geçirdikleri akşamdan sonra ilk kez başbaşalar ama bizimkiler necdet-güzideyi gösteriyolar.....ne kıymetli güzideleri varmış.....
fark ettinizmi bilmiyorum........

ahmet bölümün yarısında hiç geçmedi hemde hiç........

şu an bölüm başladığından beri olan ahmet sahneleri sanırım 5 tane yada 4 .........:icon_sorr
BU NE YAĞ?

QUOTE]

Kelin ilacı olsa başına sürermiş arkadaşım.Bende delirmek üzereyim...Bu senaristler hiç mi okumazlar bu forumu,nedir bu inat? Niye herşeyi berbat ediyorlar?Nedir amaçları???Ahmete olan bu düşmanlık da neyin nesi!!!

arwen61
23-11-07, 23:18
bu bana revamı ahmet bu gece başbaşayız dedi tamam dedim işte şimdi junıor geliyor ama hiçbirşey göstermediler bir baktım sabah olmuş:img-cray:

sürpriz geliyorrrrrrrrrr

tamamdır ahmet artık birlikte olalım diyor oh be düğün geliyor düğünnnn

ay ben ölürüm;

"benimle evlenirmisiniz"

bundan daha romantik evlenme teklifimi olur bu kadar güzel ve doğal cümlelermi kurulur evet çanlar bu haftaki sloganımızda çıktı;

"BENİMLE EVLENİRMİSİNİZ!...."

zeyneps
:)
Ben de Rüya, kabus gördüğünde dedi ya! "Babamı merak ediyorum istiyorum" diye! İşte orda düşündüm aynı şeyi... Üçü birden "ama hangisini?" diye sorsunlar diye baktım. Sahnenin ciddiyeti kalmıyor dimi? :)

Yasemin o elbiseyi Ahmet'e neden gösterdi?
Öyle bir geldi ki ben de kendi nikahlarında giyeceği kıyafet sandım. "Noluyoooo" dedim şaşkoloz bir tavırla! Ahmet; Gelini gölgede bırakacaksın deyince tekrar ayıldım! :)

Bu gece böyle geçecek galiba! Haydi hayırlısı...

Ben orda hangi babası çözemedim önce sonradan "onu yalnız bıraktık" diyince anladım zaten Ahmet'i görse şaşardım :hıh

Kardeşim de "Rüya hepsine baba diyor" demişti bu durum çok abes olacak yahu Rüya "babam " diyince biz hep hangisi diye düşüneceğiz galiba :icon_whis

Ahmet'de evlenme teklif etti sonunda yoksa elinde bastonuyla nikah masasına oturacak diye korkuyordum ne kadar düşünceli ve duyarlı "benimle evlenir misiniz " ahhh ahhh evet Ahmet evet :img-in_lo

arese
veeee evlik teklif ohh be sonuda ayrıca Ahmet konuşurken rüya'nın ona hayran hayran bakmasına bayıldım yaa:img-in_lo ohhh artık aynı evdeler ailemiz görmeye az kaldı aynı evde ohhhhhhh çok rahatladımm

bir_adı_yok
evleniriz tabi niye evlenmeyelim..
evet süpriz evlilik teklifiymiş...
önümüzdeki bölüm düğün hazırlığı mı olacak..
yoksa ahmet'in dediği gibi büyü mü? bozulacak...

NiliWerda
23-11-07, 23:19
Ay süper bi sözdü bu yahu :img-in_lo
Ama sürprizin böyle bişi olacağını herkes tahmin etmişti zaten.
Rüya güldüğüne göre bi sorun yok:)
Hemen hemen hemen "Evet" deyiver Yasemin:)
Ama sadece Yasemin değil Rüyada "evet" demesi lazım çünkü ikisine birden sordu:P

Işıkın düğünü nezaman olacak acaba?
Annesi gelebilecekmi çok merakettim yani gelemezse pes derim :img-blush

blue&blue
23-11-07, 23:19
Benimle ev'lenir misiniz? :)

İşte ev teklifi böyle yapılır! :img-hyste :img-hyste:img-hyste:img-hyste

Başka yorumum yok arkadaşlar. Biriniz çıtamızı yüksek tutmayalım demişti. Ne kadar haklıymış! :icon_sorr

Edit: Dikkat ettiniz mi? Masada ne kadar MMC'ydi Ahmet! Kabul ediyorum ben de! :img-blush

badger
23-11-07, 23:20
Korkunç ötesi bir bölümdü

Son sahneyi herşeyi unutarak düşünürseniz..o bölüm iyiydi bknz:Ahmetin evlilik teklifi..ama onca olan bitenin üstüne anlamsız kaldı o da ayrı....:icon_whis

arese
23-11-07, 23:22
Burda Yasemin tek cevap vermiyecek Yasemin ve Rüya'ya sordu Anne ve kız birbirlerine gülerek baktı tamadır bu iş Evettttt Ahmet'in söylediklerinde bayıldım ayrıca:img-in_lo Bunda sonra Hayatınıza Necdetler girmesin sizde uzak olsun ( amin) dügün hjazırlıklarına başlıyalım biz canlar:happy0064

emosss
23-11-07, 23:23
dizide ahmet'i gören oldumu arkadaşlar..
bi ara ayak üstü uğrayıp gitmişti sanırım.. bu senaristlerde iyice çocuk oyuncağına çevirdiler.. biraz daha tutarlı olamazlarmı ya.. yıllardır ayrı olanlar ahmet ve rüya,bunlar karakterleri karıştırıyo galiba..
1-2 kere babacım dedi bizim içimiz eridi ama bu kadar yeter,daha fazlasını istemek yüzsüzlük olur dimi?? buldukta bunuyoruz zaten biz.. ne hakkımız var adam gibi baba-kız sahneleri izlemeye.. ahmet dış kapının mandalı dimi???

diziyi son sahneye kadar sinir krizleri içinde izledim.. daha ne bekliyolar anlamıyorum zaten.. eğer bu evlenme teklifinin arasınada darbe girerse diziyi izlememeyi bile düşünürüm..

dizinin adı hatırla sevgili değil hatırla necdet'i oldu çünkü..

baba necdet
sevgili necdet
arkadaş canlısı necdet
düşünceli necdet
çalışkan necdet
.
.
.
.
.

ya bu arada çok şaşırdım 1. olmadı sınavda,sadece normal insanlar gibi başarılı oldu.. senarist hanımlar necdet'ten soğuyolarmı ne:icon_whis

bir_adı_yok
23-11-07, 23:25
rıssa bey şimdi iki kızını birden gelin mi?verecek...
acıdım adamcağıza yalnız kalacak hepten..
döndürüversinler nezahat'i artık...

zeyneps
23-11-07, 23:25
Allahım Ahmet'i evlendirmek de varmış kaderimizde hem de Yasot'la :sad53:....neyse arada Rüya var diye katlanacağız :img-icecr

Damat olmuş gidiyorsun bize veda ediyorsun :img-cray::sad53:

Ne kadar sıkıcı bir bölümdü uyumamak için kendimi zor tuttum arada Necdet hariç başka şeyler gösterdiler de arada bir nefes aldım :icon_whis Yahu Necdet'le Rüya parkta gezeceklerine Ahmet götürsün kızını :hıh Yok ama yok bu kurgudan böyle bir şey beklemek hata zaten keşke Necdet Atina'ya gitseydi dünya seyahatine de çıkamaz artık dersleri var offfff :icon_sorr

Bu arada Lale dedi ya "saklamak kimin fikriydi "diye o an koptum işte bu Lale çok saf hala çözememiş kimin olacak tabiki saklama işin de uzmanlaşmış sayın pastacı Necdet Aygün:img-hyste

LİN
23-11-07, 23:26
Benimle evlenir misiniz?
İşte bu güzeldi!Ahmetin teklife Rüyayı dahil etmesi çok hoştu.Ama tüm bölümü kurtarmaya yetmez.Neyse buna da şükür diyelim..
Umarım gelecek bölüm,hayallerimizdeki gibi bir düğün görebiliriz.Lütfen oldu bittiye gelmesin.Biraz seyircinin nabzı tutulsun.
Bölümde hoşuma giden diğer bir sahnede Ahmetin ıslıkla gelmesiydi.Nostalji oldu.Ama ben olsam, minicikken uyanıp trenin penceresindenAhmet ve Yasemene bakan Rüya'yı tekrar uyandırır yine annesiyle babasına sevgiyle bakmasını sağlardım.

cebalo
23-11-07, 23:31
geliyor dügün alayi calsin sazlar oynasin ahmetlen yasemin tabi rüyada :img-yes:yakinda dügünümüz var:happy0064, yine cok güzel bi bölümdü ahmetin evlenme teklifi cok hosdu hem yasemine hemde kizina evlenme teklif eti bakalim cevaplari neolacak ,isiklan yasarda nisanlandi belki cifte dügün yaparlar negüzel olur:img-yes:,necdette artik güzideyle mutlu olsun artik herkes mutlu olsun

badger
23-11-07, 23:31
Benimle evlenir misiniz?
İşte bu güzeldi!Ahmetin teklife Rüyayı dahil etmesi çok hoştu.Ama tüm bölümü kurtarmaya yetmez.Neyse buna da şükür diyelim..
Umarım gelecek bölüm,hayallerimizdeki gibi bir düğün görebiliriz.Lütfen oldu bittiye gelmesin.Biraz seyircinin nabzı tutulsun.
Bölümde hoşuma giden diğer bir sahnede Ahmetin ıslıkla gelmesiydi.Nostalji oldu.Ama ben olsam, minicikken uyanıp trenin penceresindenAhmet ve Yasemene bakan Rüya'yı tekrar uyandırır yine annesiyle babasına sevgiyle bakmasını sağlardım.

Aaaa olur mu LİNçanım öyle bir güzelliği, inceliği, zaaarif düşünceyi nasıl beklersin..Ben de aynı şeyi bekledim ama..

şansımıza Işık çıktı..Zaten kendini Yasemin, Yaşarı da Ahmet gibi gören Işığa bu sahne, yaşarla evlenmesi gerekliliğini pekiştirmiştir...:img-cool2

arwen61
23-11-07, 23:32
bu bölüm ahmet açısından kötüydü çünkü sahneleri çok azdı ama son sözüyle yine damgasını vurdu

"benimle evlenirmisiniz"

yürü be ahmet kim tutar seni:happy0064

ben kaçmak zorundayım bizim hasta yine asker edecek bizi belli oldu:( oysa biraz daha kalıp yazışmak istiyordum neyse yarın görüşmek dileğiyle hepinize iyi geceler:sad53:

ayşenurr
23-11-07, 23:32
bölümü genel olarak beğendim.Necdet üniversiteyi kazanıp,kaydını
yaptırdı.siyasalı kazandı,Ankara'ya gitmek istemediği için sosyoloji
bölümüne kaydını yaptırdı.azmin zaferi diyebiliriz.Ahmet ile Yasemin'de
artık evlenseler,bu evlilik işinide çok uzatmasalar.Necdet ile Güzide'yi
birbirine yakıştırıyorum.darısı ikisinin başına diyelim.

meriremail
23-11-07, 23:33
sonunda bu anıda gördük.çok güzel bir bölümdü(nejdeti üzmeden olsaydı keşke)

ya ben gerçekten özür dilerim ama söylemeden edemiyeceğim sevgili
..elif ece' ciğim.....
yazını okuyunca dahada sinirlendim, daha da ağlıyorum.....:sad53:
bu ne yağ bana bütün bölüm necdetten öh gelmiş...
gülen bir necdet görmekten ......kıkırdayan bir güzideden...
kabuslarıma girmezlerse iyidir....

bu arada arwen61 yazdığına mutlu olmak isterdim..
ama olmuyor....gerçekten şu an piskolojikman berbatım...
bir arkadaşta süper bi bölümdü demiş......

PARDON AMA ben mi göremiyorum....?
dönem yüzünden kavuşamayan iki aşık değilmiydi.......HİKAYEMİZ.........?

YOKSA necdetin romanımı? yada deniz gezmişin ?
gerçekten çok sinirliyim....gerçekten seyirci nasıl bu kadar umursamaz davranırlar anlamıyorum..
BENİMLE AYNI DÜŞÜNEN VARMI?:img-pilot

arese
23-11-07, 23:33
Benimle evlenir misiniz?

Aynen Lin'cim ben de o sahne de rüya kalkar camdan bakar sanıyodum ama nirdeeee BİR ARA BOGULACAK GİBİ OLDUM HEP NECDET SAHNELERİ RÜYA'LA BERABER ALAHTAN Arada farklı sahneler giriyo yoksa bayılacaktım

Olmuyo böyle ben Hiç Ahmeti görmedim göreniniz oldum Allah aşkına AY yine saf dışı bırakılmaya başlandı.. Ne kIymetli Necdetleri varmış bu Senaristlerin :fighting2:fighting2

zeyneps
23-11-07, 23:34
dizide ahmet'i gören oldumu arkadaşlar..
bi ara ayak üstü uğrayıp gitmişti sanırım.. bu senaristlerde iyice çocuk oyuncağına çevirdiler.. biraz daha tutarlı olamazlarmı ya.. yıllardır ayrı olanlar ahmet ve rüya,bunlar karakterleri karıştırıyo galiba..
1-2 kere babacım dedi bizim içimiz eridi ama bu kadar yeter,daha fazlasını istemek yüzsüzlük olur dimi?? buldukta bunuyoruz zaten biz.. ne hakkımız var adam gibi baba-kız sahneleri izlemeye.. ahmet dış kapının mandalı dimi???

diziyi son sahneye kadar sinir krizleri içinde izledim.. daha ne bekliyolar anlamıyorum zaten.. eğer bu evlenme teklifinin arasınada darbe girerse diziyi izlememeyi bile düşünürüm..

dizinin adı hatırla sevgili değil hatırla necdet'i oldu çünkü..

baba necdet
sevgili necdet
arkadaş canlısı necdet
düşünceli necdet
çalışkan necdet
.
.
.
.
.

ya bu arada çok şaşırdım 1. olmadı sınavda,sadece normal insanlar gibi başarılı oldu.. senarist hanımlar necdet'ten soğuyolarmı ne:icon_whis

Emossscan ben de şaştım kalmadı Işık"yani o kadar yüksek puanın" diyince....ben birinci olur filan sanıyordum :img-hyste

Yasot'da maşallah pek bir duygulandı tabiki Necdet'e zaten Ahmet'e karşı bu kadar duygulu olsaydı bu hale gelinmezdi hayatımda gördüğüm en berbat karakter nasıl yazmışlar çizmişler anlamadım gitti :icon_whis

Bir de demez mi "bizim aşkımız fırtınalarla tecrübe edildi " sizin mi:icon_whis :img-hyste hadi Ahmet'inki desen anlarım da Ahmet'in aşkı;
Yasot'un dengesizlikleri+1 adet saklanmış çocuk+1 adet sahte evlilik le tecrübe edildi de adam hala çok seviyor üstelik daha çok seviyormuş :hıh Keşke kendini gerçekten seven birine aşık olsaydın be Ahmet mesela :img-blush Hayır Yasot'un bu kadar çok sevilecek özelliğini de hala çözebilmiş değilim :icon_whis

Necdet'le Yasemin'in boşandıklarını öğrenen Yaşar'ın rengi attı çok üzüldü sanki Necdet'ten ayrılan Yasemin değil Yaşar gibi oldu :img-pilot

Melal
23-11-07, 23:34
Bu bölümü pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim izlerken biraz sıkıldım diyebilirim.
Ahmet hemencecik kurtardı Necdet'le Yasemin'i.
Kurtaracağından bizde emindik zaten ama ne Yasmein nede Necdet bir teşekkür bile etmediler.
Yoksa ben mi duymadım.
Işık'ın istenme sahnesi güzeldi Yaşar'ın ailesi bizim oğlumuzun bu işlerle alakası yok dediği sahnede pek bir güldüm.
Bir bilseler oğlu ne işler çeviriyor.:)
Harun'un Işık'la konuşması güzeldi sonunda Işık Harun'la falan evlenmez umarım.:)
Deniz ve Defne'ye yine gıcık oldum Işık aşık bunu görmüyorlar.
Sizde birbirinize aşıksınız onun halinden anlamanız lazım ama nerdee tutturmuşlar Yaşar şöyle Yaşar böyle evet Yaşar sütten çıkma ak kaşık değil ama Işık aşık ne yapabileceksiniz.
Kalbe söz geçmez ki bakalım Işık ve Yaşar'ın başına neler gelecek.
Yasemin ve Ahmet gibi uzun bir ayrılık yaşamazlar inşallah.
Rüya bakalım ne zamana kadar Necdet'e baba diyecek.
Güzide'yi görünce bozuldu zaten sanırım yakındır Necdet'e baba dememeye başlaması gibime geliyor.
Kapı çalınca Rüya babam geldi dediği sahnede benimde Yasemin hangi baban dermişş diye içimden geçirmedim değil.:img-hsyte
Necdet'te yavaş yavaş bu ayrılığa alışacak Allah'tan Güzide var hayat arkadaşı oldu onun.
Ve bence çok anlayışlı bir kız Güzide darbe olmadan onlarda evlensinler bari.:)
Hatta çocukları olursa büyüyünce Rüya'ya abla der.:)
Geçen hafta bol bol Rüya&Ahmet sahnesi gösterilince bu haftada Necdet&Rüya sahnesi bol bol gördük.
Hani bir sana bir bana durumu olmuş ama biz zaten kaç bölümdür Necdet&Rüya sahnesi izlemeye doymuştuk yani bu kadar fazla olması pek gerekli değildi.:icon_whis
Rıza bey'in evindeki yemekte Ahmet'le Rüya'nın halleri pek bir güzeldi.
Necdet'in uzaktan izleyen halini görünce gün olur devran döner dedim Necdet büyüttüğü,kızı bildiğinden ayrı Ahmet yıllardır özlemini çektiği kızıyla ee dünya böyle.
Sevim ve Ali'nin yakınlaşması iyi oldu bir hastalık sayesinde buzlar eridi.
Necmettin Giritlioğlu'nun öldürüldüğü sahne etkileyiciydi artık darbe adım adım yaklaşıyor.
Bundan sonra bizi buna benzer bir dolu acı sahne bekliyor.
Ve son sahne yemek sahnesi çok güzeldi.
Ve tabii Ahmet'in Rüya ve Yasemin'e ikisine birden benimle evlenir misiniz demesi hoştu.
Bu evlenir misiniz yeni bir eve taşınalım,birlikte yaşayalım anlamındaydı ama sanırım
Yasemin'le de evlenme anlamına da geliyordu.:)
Bakalım haftaya neler olacak lütfen artık Ahmet'le Yasemin evleneceklerse evlensinler bir nikahlarını görelim yetti gari çektiğimiz.
Necdet'te Güzidesiyle evlensin mutlu,mesut yaşasın.
Umarım Ahmet'in dediği olmaz ve bu büyü bozulmaz en azından Yasemin'le evlensin,kızıyla aynı evde yaşamaya başlasın ondan sonra ne olacaksa olsun.

dimple_burcu
23-11-07, 23:35
Çok guzel bi bolumdu yaaa...Ozellikle sonu tabiki cevabı belli.Evlenir!!!
Işıkla yaşar da evlensin çifte dugun yapalım.Aslına bunu dörtlemek de var Lale-Teo ve Necdet-Güzide hatta ve hatta keriman-kamil :D

Shevek
23-11-07, 23:35
Benimle evlenir misiniz?

O ka bekledik Lincim. O son sahne bile bölümün yamalı bohçaya benzeyen halinden ve necotla güzidenin sürekli bir yerlere girip merhabalaşıp öpüşmesini ve çıkarken yine tek tek öpüp hoşçakal demelerini izlemekten içime gelip oturan kasvet ve sıkıntıyı dağıtamadı. Garip bir gülümsemeylle kalakaldım öylece sadece.

Yani o ka bekledik ama. "Bu mudur?" :blink:diye şaşkoloz şaşkoloz kalakaldık. Sevinmeye çalışıyorum ama, olmuyor (Aklıma AY'da İffetin sevinmeye çalışan botokslu hali geldi bakk şimdi!:img-hyste.)
Ahmetin o son sahnedeki sözleri, teklifi ikisine yapması çok hoştu. Her zamanki gibi düşünceli, ince ve nazik. Rüyanın oradaki bakışları güzeldi. Söz güzeldi. "Benimle evlenir misiniz". Ama ondan önce söylediği sözler daha anlamlıydı. "Ben dünyanın en şanslı adamıyım" ve "acı çekerken size yaslanmak istiyorum"...

çalıkuşu78
23-11-07, 23:36
benim için çok yararlı bir bölüm oldu..:icon_whisnecdete daha bir bağlandım .. bundan sonra ahmeti sadece son sahnede görmek istiyorum.. bünyem necdete alıştı.. ahmetli sahnelere artık allerjim oluştu bu bölümden sonra.. necdet nasıl iyi nasıl iyi bir insanmış yahu şimdi anlıyorum.. necdet için bu gece sabaha kadar ağlayacağım.. böyle adam var mı ya dünyada.. abra kadabraaa sabah uyanınınca tontiş necdetim karşımdaaa..:img-icecr

meriremail
23-11-07, 23:38
Benimle evlenir misiniz?

bak gerçekten seni hatırla sevgili senaristliliğine atamak lazım...
düğün seneryonu da okumuştum harika ve etkileyiciydi.......
ama yok haşaaaaaaaa bu seneryo kim bizimkinler kim ........
ya valla normalde olsa bi güzel oturup (pcden)bölümü seyrederdim....
hayallerimde ahmet-yaseminle uykuya dalardım....

ama şimdi bir an önce uyumak bu bölümü izlememiş varsaymak hele
ahmetle yaseminin birlikte oldukları gecenin bizi hiç hemde hiç gösterilmemesini UNUTMAK istiyorum.......

MÜMKÜN MÜ acaba?

KENDİ KENDİME GREVİM: 42. bölüm çok doluydu ! ama HİÇ yansıtılamadı...:sad53:

znr
23-11-07, 23:39
Ben zekilik edip bölümün sonunuda kaçırdığım için(heralde)... Çok boş geldi bana bu bölüm... Yani şimdi düşünüyorumda beni etkileyen ne vardı... ne vardııı... Ahmetin ıslık çalması belki... (biraz düşününce bu geldi aklıma :)) Başka yok sanırım yada ben bunadım unuttum...

Rüyanın Yaseminin hayatındaki tüm erkeklere "baba" deme olayı... Şey diyorum çocukcağız eksik hissetmesin... Yaseminin başka çocukuluk (çocukluk olmaz doğru) bebeklik aşkı falan varmıdır onuda bulalım Rüyacık babasız kalmasın...

Rüya: Anne babam geldiii...
Yasemin: Bilemedim ipucu ver A şıkkımı N şıkkımı...
Rüya:Cevap veriyorum A şıkkı... :)

Ben cidden hangisi diye sorcak sandım... O zaman Ahmetin surat ifadesi nasıl olurdu merak ediyorum... :)

Bu arada Cansel Elçin diye biri oynuyomuş galiba figüran olarak... Ben pek farketmedim gören varmı??? MMC bişeymiş... Hayret dikkatimi çekmedi...

Mükammel insan Necdete bir alkış alalım... Üniversite kazanmış helal olsun... Bunada şükür 50 yaşındada katılabilirdi sınava... Evet alkışlarınızla

O biiir mükemmal baba
O biiir mükemmel eş
O biiir mükemmel aşık
O biiir mükemmel arkadaş
O biir mükemmel sadık (yaseminede güzideyede :))

veee

O biir mükemmel öğrenci...

Alkış alkış...

Edit: Katılıyorum Melal... Oğlumuz böyle ufak işlere karışmaz... O daha büyük planlar yapıyo dedim bende...

emosss
23-11-07, 23:39
ya ben gerçekten özür dilerim ama söylemeden edemiyeceğim sevgili
..elif ece' ciğim.....
yazını okuyunca dahada sinirlendim, daha da ağlıyorum.....:sad53:
bu ne yağ bana bütün bölüm necdetten öh gelmiş...
gülen bir necdet görmekten ......kıkırdayan bir güzideden...
kabuslarıma girmezlerse iyidir....

bu arada arwen61 yazdığına mutlu olmak isterdim..
ama olmuyor....gerçekten şu an piskolojikman berbatım...
bir arkadaşta süper bi bölümdü demiş......

PARDON AMA ben mi göremiyorum....?
dönem yüzünden kavuşamayan iki aşık değilmiydi.......HİKAYEMİZ.........?

YOKSA necdetin romanımı? yada deniz gezmişin ?
gerçekten çok sinirliyim....gerçekten seyirci nasıl bu kadar umursamaz davranırlar anlamıyorum..
BENİMLE AYNI DÜŞÜNEN VARMI?:img-pilot

benim gözüm kör herhalde bende göremedim necdet'in üzgün olduğunu.. oysaki senaristler necdet bu durumu üzülmeden atlatsın diye ne kadar uğraşıyorlar.. keşke diziyi izlemek yerine sınavlarıma çalışsaydım.. gerçekten çok sinirliyim..
ahmet'in son kısımdaki sözleri bile beni tatmin etmeye yetmedi..
izlenmeye değer tek sahne ilk sahne ve necmettin'in ölüm sahnesiydi..

LİN
23-11-07, 23:40
Aynen Lin'cim ben de o sahne de rüya kalkar camdan bakar sanıyodum ama nirdeeee BİR ARA BOGULACAK GİBİ OLDUM HEP NECDET SAHNELERİ RÜYA'LA BERABER ALLHTAN Arada farklı sahneler giriyo yoksa bayılacaktım

olmuyo böyle ben Hiç Ahmeti görmedim göreniniz oldum Alllah aşkına AY yine saf dışı bırakılmaya başlandı.. [B]Ne kIymetli Necdetleri varmış bu Senaristlerin

Tabi ki onların kıymetlisi aresem.1 GECE SADECE 1 GECE TEK BAŞINA YEMEK YİYECEKTİ.AMA 5 DAKİKA SÜRDÜ.Ne oldu?Hoop Güzide elinde şaraplarla,yemeklerle geldi.
O küçücük,karanlık köy odasını,gaz lambasını,döşeği hatırlayın çanlar.
Kimsesi olmayan,sevdiği gitmiş elin pastacısıyla evlenmiş hayatın sillesini yiyerek kendini uzaklara atan adamı hatırlayın.Tek başına kurufasulyesini kaşıklayan Ahmet...Bırakın hoş bir hatunu,gecenin bir vakti yalnızlıktan başka,hayallerden başka kapısını çalan kim vardı?Kaç bölüm seyrettirdiler bizlere bu azabı.
Ya şimdi?5 dakika yalnız yemeği,rövanşı bize çok gördüler.
Aman aman Kıymetli NECDETMİS yalnız kalmasın...Yoksa öcü çıkar dolaptan yer onu :icon_evil

muko88
23-11-07, 23:42
Eveeet...
Benimle evlenir misiniz?-in
Sana Güveniyorum babacığım...-out

Haftaya in olacak sözü merakla bekliyorum...O da Yasemin'den gelsin bir zahmet...(Necdet karışmasın araya)

Öyle sıkıcıydı ki, son sahneden bile zevk alamadım.Kaç dakika sürdü son sahne sayan oldu mu:icon_whis
Ahmet'in sahneleri nedense hep kısa kesiliyor, neden acaba:icon_whis!!!
Aaa, pardon ben senaristimizin favori karakterinin Necdet olduğunu unutmuşum...
E onu acındırmak gerekirdi biraz(bu konuda başarılı olmuşlar; evde yalnız kaldığı sahnede acıdım ona, tamam tamam bir kereye mahsus bir acıma bu:img-pilot)...
Senarist ablamız ona vermeyecek uzun sahneleri de, Ahmet'e mi verecek?Ayıp olurdu:fighting2
Sokaktan geçen adamı bile, Ahmet'ten çok gördük.Geçen hafta bol bol Ahmet-Rüya izledik diye mi böyle yaptılar!
İki saat boyunca sürpriz sürpriz diye bekledim...
Hatta özette hata olduğunu düşünmeye bile başladım ve geç gelen sürprizden de hiç zevk alamadım.
Ben Ahmet'in bir ev döşeyip, kızını ve Yasemin'i oraya götürüp evlilik teklif etmesini beklemiştim ayrıca:img-blush

Neyse, alıştık, diyorum ve teselli olmaya çalışıyorum.Buna da şükür, daha beteri de var bunun(bkz.1. sezon)...Bir bölümlük böyle olsun bakalım.

Haftaya çifte nikah mı yapacaklar şimdi?
Işık da evleniyor(bu arada gördünüz mü, Yaşar'ın ailesi her şeyden bihaber:)), Yasemin de...Belki yine bir şey çıkar ayrılır bunlar, senaristler Necdet'i çok acındırınca şüphelendim valla:hıh

pelinsim
Necmettin Giritlioğlu
Deniz Gezmiş
Defne
Ali-Sevim (yani barıştırmak için kadının üresini de yükselttiniz yaaa... ne diyeyim..)
Necdet-güzide
Necdet-ayrılık
Necdet-pastahane ahalisi
Necdet-okul
Necdet-rüya
teo-lale
Işık-Yaşar
Ahmet-mahkeme
Ahmet-Yasemin(azar azar birkaç sahne)

Şimdi Ahmetçi arkadaşlar ehe ehe! :img-blush(ben de dahilim buna) senaristler düşündüler-taşındılar Necdet'i tüm meselelerini toptan hallettiler aslında. bence sevinin. Necdetçi arkadaşlar başka açısan bizler de kendi açımızdan sevinerek en azından bu bölüm ortak bir sevinç yaşamış olalım:happy0064
bundan sonra artık Necdet'i elbette göreceğiz ama esas olarak ailenin dışında kendi hayatının rotasını çizerken ara-sıra Ruyalı sahneler elbette olacak. ama artık Necdet bizimde istediğimiz rota içinde göreceğiz. Şimdi isteyen izleyici sevdiği karakterleri olması gereken yerlerde Abra-kadabra yaparak görebilecek:icon_whis bir dönemi kapattık bence.

Senaryo yuvarlaktır. bizler önümüze bakıp gelecek haftayı düşünelim. :img-hyste
Işık'ın nikahımı daha çabuk olur, Yasemin'inki mi?
Önümüzdeki sahneler bizim adra-kadabralarımız daha çok olacak o yüzden bu bölümün üzerine fazla gitmeyin derim ben:img-pilot

hem bakın senaristler yukarıda sıraladığım bir sürü şeyi aradan çıkardılar. daha rahatız artık. :happy0064:happy0064 ben bu bölümü bu yüzden çok tuttum ya...:happy0064

yalnız sizce de allah aşkına benim savunmam daha etkileyici değilmiydi?
Ahmet savunmasa da olurmuş bence. onlar da farklı bir şey söylemedi ki... mühim olan o gençlerin ifadesiydi. ondan bile seyirci haberdar edilmedi.

ha bir de bir tesadüfmü yoksa gerçekten dikkatemi almışlar.. hani şu basında çıkan haberler bölümünde bir köşe yazarı bir seyircinin dizi hatalarını yayınlamışya.. orada Ağustosta ortadereceli okullar açıkmıydı? diye sormuş.. bunu düzeltirmişler Mehmet'e "sen gelme ali yarın matematik kursun var" ama rüya için de selma söylemişti onu ne yapacaklar :img-hyste neyse ya karıştırmayalım ortalığı şimdi:icon_whis

FAVORİ SAHNEM
İLK SAHNE VE SON SAHNE ama en çok ilk sahne... çok güzeeeell bir sahneydi... Ahmet'in gözleri doldu resmen yaaa!! ay canım kıyamam ben ona yaaa:img-in_lo

zeyneps
Evet ne yazıkki Ahmet'in sondaki nazik ,düşünceli ve duyarlı teklifi bölümü kurtamaya yetmedi ...

Yalnız tek büyük zevk alarak izlediğim yer Necdet'in Ahmet ve Rüya'ya uzaktan baktığı yerlerdi Melalçan gibi düşündüm tam "gün olur devran döner" dedim ama devamı gelmedi gerçi getireceklerini beklemek de hataydı :icon_whis

Ahmet iki dakika görünsün diye bekleyip durdum zaten sürprizi de sona koymuşlar :hıh Bekle bekle kasvet bastı beni iyice bari o başta olsaydı izler yatardım ...

Bari fragmanı erkenden verseler hayır bu bölümle bu başlıkta ne yazabiliriz ki bütün hafta neyse biz de düğün hayalleri kurup hayal kurarız azıcık :img-in_lo

dml
23-11-07, 23:44
Geçen sene HS'yi izlemediğimden buraya pek uğrama alışkanlığı kazanamadım ama ikinci sezonda bölüm kaçırmadan izliyorum.
Şimdi son sayfalardaki mesajlara baktım da, sanırım Ahmet ile Necdet'i aynı anda sevebilen çok kişi yok aranızda, ama ben onlardanım! Ahmet'in baş karakter olmasından ve Cansel Elçin'i sevmemden kaynaklanan bir öncelik beklerdim ben aslında kendimden, ama gerçekten iki karakterin de yaşadıklarını düşününce ikisini de anlamak zor olmuyor benim açımdan. Onları anlayınca da sevmemek mümkün olmuyor galiba.
Gerçi benim diziye ikinci sezon başlamam da bana henüz (forumun genelinde hissettiğim) bıkkınlık gelmemesinin nedeni sanırım, öbür türlü hikayenin çok da şaşırtmayan bir şekilde uzayıp gitmesi galiba beni biraz soğuturdu.
Her neyse, iki bölümdür ekrana bakıyorum öylece bölüm bittiğinde. Geçen bölümde ve bu bölümün başında Rüyanın Ahmete "babacım" diyişleri çok içtendi, aynı şekilde Ahmetin tepkileri de muhteşemdi elbette. Necdetin bunu duyuncaki yüz ifadesi, uykusunun kaçışı, Yasemin'in öyle ya da böyle alıştığı ve sevdiği evinden kopması, ıslık sahnesi ve nihayet son sahnedeki evlilik teklifi:) cidden orijinal ve şirin bir söz, hoşuma gitti...
Neyse bakalım artık gül yüzü gösterecekler mi HS'nin ikililerine?
Nedense bugün ara ara verilen mesajlardan yola çıkarak Işıl'ın hayli acı çekeceğini, daha önce çilelerinin daha dolmadığını düşündüğüm Yasemin ve Ahmetin ise aksine ayrılmayıp mutlu bir sürece gireceklerini, Güzide-Necdet ilişkisinin zamanla daha ileri boyutlara taşınacağını ve de Teo-Lale'nin arasında nihayet bir şeylerin isimlendireleceğini düşündüm.
Bakalım ne kadarı doğru çıkacak?
Umarım önümüzdeki bölümler özellikle de diziyi iki sezondur izleyenlerin beklentileirni karşılacak şekilde, tadını kaçırmadan devam eder :img-yes:

badger
23-11-07, 23:47
O ka bekledik Lincim. O son sahne bile bölümün yamalı bohçaya benzeyen halinden ve necotla güzidenin sürekli bir yerlere girip merhabalaşıp öpüşmesini ve çıkarken yine tek tek öpüp hoşçakal demelerini izlemekten içime gelip oturan kasvet ve sıkıntıyı dağıtamadı. Garip bir gülümsemeylle kalakaldım öylece sadece.

...

O sahneleri izlerken aklıma Chevy Chase bir filmi vardı, o geldi..Acemi ajanlar diye..bunlar afganistanda bir yere geliyorlar..doktor olmadıkları halde bir doktor topluluğuna girip tanışma fasılları vardı...bknz: doktor!doktor!doktor!Doktttttoooor?!!! diye o aklıma geldi...:img-hyste

80 dakikanın 40 dakikası iyi akşamlar! görüşürüz! mucuk!mucuk! la geçti..
Eşimle beraber seyrettik..adam uzun zamandır seyretmiyordu..Dumur oldu!!!???%%%%%!!! bu ne yahu!!?? oldu...:img-cool2

Soprano'su izlerken böyle bir sahnevar mıdır? diye sordu..Tabii ki yok canım..çünkü o kırk dakka bu 80 dakka....ama S dolu dolu HS bomboş..teneke gibi tangur tungur! :dito

blue&blue
23-11-07, 23:47
...
Ahmetin o son sahnedeki sözleri, teklifi ikisine yapması çok hoştu. Her zamanki gibi düşünceli, ince ve nazik. Rüyanın oradaki bakışları güzeldi. Söz güzeldi. "Benimle evlenir misiniz". Ama ondan önce söylediği sözler daha anlamlıydı. "Ben dünyanın en şanslı adamıyım" ve "acı çekerken size yaslanmak istiyorum"...

Amanın! Öyle mi dedi! Ben ayran budalası gibi ağzımı açıp izleyince cümleleri kaçırmışım. Sadece "Benimle evlenir misiniz" öncesi MMC halleri bakışları utanışı kalmış aklımda! :img-in_lo

"Acı çekerken size yaslanmak istiyorum" Sözünü de hiç beğenmedim. Bu adamın içine doğuyor galiba kötü şeyler olacak. Umarım kaçınılmaz acılarla boğuşurken Yasemin ve Rüya yanında olur... Ahmet de onlara yaslanır. :icon_sorr

LİN
23-11-07, 23:51
O sahneleri izlerken aklıma Chevy Chase bir filmi vardı..acemi ajanlar diye..bunlar afganistanda bir yere geliyorlar..doktor olmadıkları halde bir doktor topluluğuna girip tanışma fasılları vardı...bknz: doktor!doktor!doktor!Doktttttoooor?!!! diye o aklıma geldi...:img-hyste

80 dakikanın 40 dakikası iyi akşamlar! görüşürüz! mucuk!mucuk! la geçti..
Eşimle beraber seyrettik..adam uzun zamandır seyretmiyordu..Dumur oldu!!!???%%%%%!!! bu ne yahu!!?? oldu...:img-cool2

Soprano'su izlerken böyle bir sahnevar mıdır? diye sordu..Tabii ki yok canım..çünkü o kırk dakka bu 80 dakka....ama S dolu dolu HS bomboş..teneke gibi tangur tungur! :dito
Badgerim, inan bana geç olmasa arayacaktım seni...O filmdeki sahne benim hayatım boyunca seyrettiğim filmler içinde en güldüğüm sahnedir:happy0064Gece vakti aklıma gelir gülerim,sınavda,arabada,yolda vs...Nereden aklına geldi?Shevekle ikiniz beni çok güldürdünüz.Allahta sizi güldürsün emi!Bu bayık bölüm sonrasında,hepimiz İfotun botokslu hali gibi bakınıyoruz etrafa sheveğiiimmm.:blink::blink::img-hyste

emosss
23-11-07, 23:54
Pelinsim hiç senin düşündüğün gibi düşünmemeiştim umarım haklı çıkarsın.. ben bu bölümde ılgaz giritlioğlu için üzüldüm gerçekten.. öz amcasının öldüğü sahneyi canlandırmak o anı bu şekilde yaşamak büyük bi acı olsa gerek..

bu arada yaşarın annesinin gözü ışığn eteğindemiydi yoksa banamı öyle geldi:icon_whis

zeyneps
23-11-07, 23:55
Ben şimdi anladım ki diziyi izlememişim fazla çünkü ben o öpme sahnelerini görmedim görmediğim için de ayrıca gururlu ve mutluyum:):good: o sırada napıyordum bilmiyorum acaba arada sırada dalmış mıyım :icon_whis

Tamam bir dizi 90 dakika sürmek zorundaysa yazmak zor olabilir ama en azından iki üç tatlı sahneyle sıkıcılık giderilebilirdi :icon_whis

Yaşar'ın annesi de maşallah ikide bir eteklere bakış atıp durdu nolacak bu işin sonu bilmiyorum Harun'da çok üzülüyor zaten en sevdiğim iki erkek karakterin yüzü bir türlü gülmüyor ki biri Harun biri Ahmet(neyse Ahmet mutlu artık:img-in_lo büyü bozulmazsa:hıh) Yalnız Ahmet'teki asillik Harun'da da var ikisi de o kadar düşünceli o kadar duyarlı ki :img-in_lo

LİN
23-11-07, 23:57
bak gerçekten seni hatırla sevgili senaristliliğine atamak lazım...
düğün seneryonu da okumuştum harika ve etkileyiciydi.......
ama yok haşaaaaaaaa bu seneryo kim bizimkinler kim ........
ya valla normalde olsa bi güzel oturup (pcden)bölümü seyrederdim....
hayallerimde ahmet-yaseminle uykuya dalardım....

ama şimdi bir an önce uyumak bu bölümü izlememiş varsaymak hele
ahmetle yaseminin birlikte oldukları gecenin bizi hiç hemde hiç gösterilmemesini UNUTMAK istiyorum.......

MÜMKÜN MÜ acaba?

KENDİ KENDİME GREVİM: 42. bölüm çok doluydu ! ama HİÇ yansıtılamadı...:sad53:

Sağol beğenmene sevindim meriremail.Burada daha ne cevherler var ama bizi sallayan mı var?Bu forumdan hatırla sevgili senarist ekibine ücretsiz destek-danışmanlık hizmeti yapacak en az 50 kişi çıkar...
Sakın uyuma,yazmaya devam et...Belki sesimizi duyurabiliriz.

Tavuskuşu
24-11-07, 00:00
Karşınızda dünyanın en şanslı adamı oturuyor diyince beni bil gülme aldı.:) Bir de ben en şanslı değil de en MMC adamı demesini bekledim ama o tanımı yapmak yine bize düştü.

Harun garibim nasıl üzgün, nasıl acı çekiyor.Üstelik söylediklerinde çok haklı.Farklı yetişmişler ve ne derece aynı bakabilirler olaylara bilmiyorum. Ayrıca yaşarın babasının yaşar hakkında "Siyasetle işi yoktur. Hiç yalan söylemez" demesi de beni bitirdi. Ah amca ah. Senin o dediğin fatsadaki yaşardı. Oğlun çok değişti amca. Yalana da siyasete de gırtlağına kadar battı. Yazık...

LİN
Pelinsim hiç senin düşündüğün gibi düşünmemeiştim umarım haklı çıkarsın.. ben bu bölümde ılgaz giritlioğlu için üzüldüm gerçekten.. öz amcasının öldüğü sahneyi canlandırmak o anı bu şekilde yaşamak büyük bi acı olsa gerek..

bu arada yaşarın annesinin gözü ışığn eteğindemiydi yoksa banamı öyle geldi:icon_whis

Ben öz amcası olduğun bilmiyordum.İyiki söylediniz.Bu arada yapımcı Tomris GİRİTLİOĞLU'nun Necmettin GİRİTLİOĞLU ile bir akrabalığı var mı acaba?

badger
Badgerim, inan bana geç olmasa arayacaktım seni...O filmdeki sahne benim hayatım boyunca seyrettiğim filmler içinde en güldüğüm sahnedir:happy0064Gece vakti aklıma gelir gülerim,sınavda,arabada,yolda vs...Nereden aklına geldi?Shevekle ikiniz beni çok güldürdünüz.Allahta sizi güldürsün emi!Bu bayık bölüm sonrasında,hepimiz İfotun botokslu hali gibi bakınıyoruz etrafa sheveğiiimmm.:blink::blink::img-hyste

80lerin en güldüğüm filmlerinden biridir..Hele o sahne.....:img-hyste Bir de bu iki şaşkoloz kaçırılıyordu...Kaçırıldıklarını kaçıranın kol saatinin Rus malı olduğunu anlayınca farkediyorlardı..Oraya gelinceye kadar anlayacak o kadar olay vardı ki...???

Neyse Aygün,Ünsal ve Gürsoy ailelerinin nedaaaameeet içinde bknz: Danimarka modeli- hatta değiştiriyorum Belçika modeli daha uygun olur kanımca..üçlü aileleri görünce..valeronlar, flamanlar ve diğer grup aklıma geldi.., Yasemin ve Necdetin hapisten kurtuluşunu kutlama akşam kokteylinden sonra neredeyse bayağı bir dakika silsilesi iyi akşamlar! mucuk mucuk fasıllarını izlerken sinirim bozuldu ve bu sahne aklıma geldi..bknz:doktor!doktor!doktooor!:dito hatta bir ara set ekibini de öpecekler sandımdı..:img-swoon

Ne gariplikti yahu öyle?????Artık ne diyeceğimi şaşırdım...Nedaaametin ötesine geçtiler..:img-cool2

Ben yatıyorum! İyi geceler!byebye

blue ivy
24-11-07, 00:01
fena bir bölüm değildi,ama sonu hoş bitti.
gerçi ahmetin evlenme teklifi rüyayı negatif yönden etkilememesi tuhaftı,gayet iyi karşıladı,herşeye hemen surat astığı için,gerçi tamam ahmetle arasında su sızmıyor ama ne bileyim biraz tepki gösterebilirdi:icon_whis

yaşarla ışığın kız isteme merasimi güzeldi,orada salime biraz gıcık oldum,yaşarın ailesine biraz dalga geçer gibi bakıyor,banamı öyle geldi bilmem,onun zaten orada olması gerekmiyordu,ama emine yüzünden tabii mecbur orada bulunmaya.
bu arada kahve fincanlar çok güzeldi.

rüyanın necdetle güzideyi beraber görmesi bence iyi oldu,necdetin yalnız olmadığını görsün içi rahat olur

emosss
24-11-07, 00:03
Ben öz amcası olduğun bilmiyordum.İyiki söylediniz.Bu arada yapımcı Tomris GİRİTLİOĞLU'nun Necmettin GİRİTLİOĞLU ile bir akrabalığı var mı acaba?

ılgaz giritlioğlu, tomris giritlioğlu'nun oğlu.. yani necmettin giritlioğlu, tomris hanımın kaynı..

Shevek
24-11-07, 00:05

Hayır bir ara :dito:blink::img-hyste:img-pilot:img-fie:şu ifadelerin hepsi yüzümde toplanmış bir sahneye bakıyordum (zaten karşısında kendisinden başkası olmayan Rüyaya abrakadabra yöntemini öğretip, hayat dersi veren Necdet sahnesi, "aç gözlerini kim var karşında") ki, yan koltukta oturan öykü, anne nolur öyle uzaylı gibi bakma dedi de irkildim ve kendime geldim Lincim.

zeyneps
24-11-07, 00:06
Tabi ki onların kıymetlisi aresem.1 GECE SADECE 1 GECE TEK BAŞINA YEMEK YİYECEKTİ.AMA 5 DAKİKA SÜRDÜ.Ne oldu?Hoop Güzide elinde şaraplarla,yemeklerle geldi.
O küçücük,karanlık köy odasını,gaz lambasını,döşeği hatırlayın çanlar.
Kimsesi olmayan,sevdiği gitmiş elin pastacısıyla evlenmiş hayatın sillesini yiyerek kendini uzaklara atan adamı hatırlayın.Tek başına kurufasulyesini kaşıklayan Ahmet...Bırakın hoş bir hatunu,gecenin bir vakti yalnızlıktan başka,hayallerden başka kapısını çalan kim vardı?Kaç bölüm seyrettirdiler bizlere bu azabı.
Ya şimdi?5 dakika yalnız yemeği,rövanşı bize çok gördüler.
Aman aman Kıymetli NECDETMİS yalnız kalmasın...Yoksa öcü çıkar dolaptan yer onu :icon_evil

LİNçanım o günleri unutmadık unutmayacağız!!!Hatta artık slogan haline geldi söylemeden olmaz "Kayseri'yi Unutmayacağız!!!"

Rüya'nın srüyası gerçek olabilir mi diye çok düşündüm umut ettim :img-in_lo Yoksa bana artık soldan soldan gelecekler:hıh Ekranın içine giresim geldi bir ara (Ring'teki kız gibi gerçi o çıkıyordu ama:)) sonra da Necdet'i kıtır kıtır kesip parçalara bölüp iki bavula yerleştirip uçurumdan atasım geldi (bu dizi beni cinayete teşvik ediyor galiba :icon_sorr)

Offff ooffff reva mı bu bize bir hafta heyecanla bekle ondan sonra çıka çıka "Abra Kadabra Sinir Katsayım Doruğa Çıka!!" olsun :hıh Neyse bundan sonraki hafta beklentimi sıfırın altına indirdim :icon_whis

resimseçici
24-11-07, 00:06
Bence Ahmet'li sahnelerin azlığı Cansel Elçin'in yeni film çekiminden kaynaklanıyor.
Neyseki finali iyi bağladılar. Haftaya nikah sahnelerini görürüz herhalde. Aynı evde yaşayan bir YAR ailesi. Zaten Rıza Beyde Yasemine sen bu evde fazla kalmazsın dedi. Aslında bu geçiş sahneleri doğruydu. hadi Rüya'yı bir kenara bıraktık diyelim, onların bir aile olarak kendi sosyal çevrelerine kabulu için böyle bir süreç geçirmeleri bana çokda mantıksız gelmedi. Ayrıca her nekadar saçma bir birliktelik olduğunu düşünsekte birlikte geçirilmiş bir 7 sene var. Ben bu süreyi zaman atlaması yaparak verirler diye tahmin etmiştim ama biz seyircileri, bu çiftin ve kızlarının hazırlık sahnelerinden mahrum etmek istemediler anlaşılan. Neyse gelecek bölüm, bizimkiler açısından tadından yenmeyecek sahnelerle dolu olacak gibi. Bir de hakikaten karmaşık dönemler en hızlı haliyle girdi artık. daha anlatılacak çok hikaye var.

Harun'u çok seviyorum bu dizide en sevdiğim erkek karakterden biri de o. Diğerleri de Ahmet ve Mehmet. Harun'un ışık ile olan konuşmasına bayıldım çok anlamlıydı. Umarım Işık da bir gün farkeder. Benimde bu evliliği benimsemememin sebebi Yaşarın siyasi fikirleri değil. olabilir herkesin kendi tercihi ben saygı duyarım oda diğer fikirlere saygı duyduğu ve zarar vermediği sürece. Ancak Yaşarın sorunu bambaşka, bir kere yalan söylüyor. Bu çok önemli gördük ki ailesine de yalan söylemiş. Ne yazıkki savunduğu fikirlerin arkasında duramıyor. en yakınlarına bile bambaşka bir profil çiziyor. Net olacaksın kardeşim net. Bir de annesinin gözünün bir çok kere ışığın mini eteğine takılması, iki aile arasındaki anlayış farkını ilerleyen zamanlarda daha da belirginleştirip büyük olasılıklada sorun yaratacaktır.

Birde aslında hep eleştirilen siyasi sahneleri bu imkanlar ve bu ülke gerçeklerinde ben başarılı buluyorum açıkçası. Dönem dizisi ve gerçek kişileri anlatmak hakikaten zor arkadaşlar. Hele ki bu sezonda yapılan benzer konulu başka dizilere bakınca, hikayelerini daha gerçekçi ve daha başarılı buldum.

Ali ile Sevim'in ilişkilerinin düzelmesine çok sevindim. Zira Sevim'de en sevdiğim karakterlerden biri olduğu için ona sert halleri yakıştıramamıştım.

son olarak Ahmet'in Necdet ile Pastanedeki konuşmasına çok kızmıştım. Ama bu bölümü izleyince bunun gerekli ve doğru olduğunu düşünüyorum. Rüya açısından bıçakla kesilip atılabilecek türden bir ilişki değil onlarınki. Zaman içersinde bunun da düzeleceğini, hatta Rüyanın Güzideyi görme sahnesininde bu yüzden planlandığını düşündürttü bana. Necdeti de artık güzidesi ve okulu arasında bol bol göreceğimizi sanıyorum.

benden bu kadar hepinize iyi yorumlar

zeliham
24-11-07, 00:09
yazdıklarınızın bir çoğuna katılıyorum arkadaşlar
Öncelikle Harun'un söyledikleri çok doğruydu Işık'ı son kez uyardı ya..Sanırım yakın zamanda haklı çıkacak..Işık asla mutlu olamaz Yaşar ile..Zaten kayınvalide adayının Işığın eteğine bakışları hiç güzel değildi..Bence evlenince kıyafetine vs. karışacaklar ve Yaşar da ailesinin arkasında olacak Işık çok acı çekecek gerek Yaşarın siyasi görüşü ve yaptıkları gerekse ailenin tutucu yapısı Işığın karanlıklarla boğuşmasına neden olacak..Ama aşk gözünü kör etmiş şöyle bir mantıklı düşünseydi evlenmezdi Yaşarla..
Necmettinin ölümü sahnesinden çok etkilendim..Boğazım halen düğüm düğüm...
Ve..ve..ve..Son sahne..Allahım Yasemin ve Rüya ne kadarrr güzeldiler ve ne kadar da tatlıydılar...Nazarlardan kem gözlerden saklasın Allah..Ve Ahmet ne kadar kibar ne kadar düşünceli bir centilmendi..O ne tatlı bir evlenme teklifiydi öyle.."Benimle evlenir misiniz?
Artık Rüya da büyük bir olgunlukla kabul etti olayları..Üstelik Ahmeti çok seviyor
Yalnız zavallı Rüyacık anne ile babanın aynı odada aynı yatakta uyumasına alışık değil..Malum ya Necdet ve Yasemin ayrı odalarda uyuyordu..Şimdi Agmet ile Yaseminin aynı odada yatmasına şaşırabilir:img-yes:EEE ARTIK büyüyor artık gerçek babası ve annesiyle aynı evde hayatı tanıyacak :happy0064Ay çok mutluyummm:happy0064

pelinsim
24-11-07, 00:12

emoss arkadaşım. dizide çok fazla hikaye var. bizler her ne kadar burada senaristlere yüklensekte bu bir gerçek.

birçok arkadaşın burada yazdıklarından sanki buradakilerin siyasi olayları hiç önemsemediği sonucu çıkabilir. ama ben sıkı takip ediyorum aslında birçok arkadaş önemsiyor özellikle forma çok fazla yazan arkaşalar. bu arkadaşların çoğuda azlında bu olayların nedenlerini-niçinlerini bilen arkadaşlar o yüzden yazılabilecek fazla birşey kalmıyor. gerçi siyasi olayların sahnelerini pek beğenmiyoruz ama bunu kabul ettik artık. teknik sorun yaşadıklarını biliyoruz.

ve yukarıda da belirttiğim gibi gerçektende Necdet Devri artık kapandı. Yani bizim eleştirdiğimiz anlamdaki devri. bunu da bu bölümde en büyük kısmını yaparak hallettiler. bu süreç zaten olacaktı. yani biz çok duygusal tepkiler gösterioruzda hepimiz biliyoruzki bu süreç yaşanacaktı. bunu bu bölümde hızlandırdılar. bunu hızlandırırkende elbette muhatap olan kişi necdetti onu çok göstereceklerdi. beni gösterecek değillerya:img-hyste
Ahmet'i bu kadar az göstermelerinin nedeni biliyoruzki dönem dizileri en az iki bölüm önceden çekiliyor. yani Cansel Elçin Antalya'da görevliydi o sıralara denk gelmiş olabilir veya başka işi çıkmış olabilir bunu da gözönünde bulundurmalı öyle değil mi?

Ya arkadaşlar bir şey soracağım. Cezaevinden çıkıp Rızalara geldilerya Ahmet neden erken çıktı. Annesini niye yanına almadı ben anlamadım?????

Bir de gerçekten lüzumsuz sahneler vardı. mesela Deniz Gezmiş M.Gürkan'la biraz konuşallımmı deyip iki laf etmek için uzak bir mesafeye gitmeleri çok anlamsızdı bence. topu topu iki laf ettiler. yani bazı sahneler oldukça larç bazılarıda smoldu. ilginç bir tanımlama oldu ama:icon_whis

zeyneps
24-11-07, 00:14
Karşınızda dünyanın en şanslı adamı oturuyor diyince beni bil gülme aldı.:) Bir de ben en şanslı değil de en MMC adamı demesini bekledim ama o tanımı yapmak yine bize düştü.

Harun garibim nasıl üzgün, nasıl acı çekiyor.Üstelik söylediklerinde çok haklı.Farklı yetişmişler ve ne derece aynı bakabilirler olaylara bilmiyorum. Ayrıca yaşarın babasının yaşar hakkında "Siyasetle işi yoktur. Hiç yalan söylemez" demesi de beni bitirdi. Ah amca ah. Senin o dediğin fatsadaki yaşardı. Oğlun çok değişti amca. Yalana da siyasete de gırtlağına kadar battı. Yazık...

Cansuçan ben de öyle dedim içimden :img-in_lo MMC MMC :img-in_lo Dünyanın en şanslı adamı sayıyor hala kendini Ahmet'i çok iyimser gördüm canım :icon_whis Hayır şanslı hali buysa :img-hyste

Yaşar evet nolacak bu yalanlarla bilemiyorum :icon_whis

Yalnız ben de Necdet'li sahnelerde koptum niye bilmiyorum ama (galiba sinirlerim bozuldu :icon_sorr) Necdet bir şey desin biri ona bir şey desin gülmeye başladım korktum kendimden :icon_sorr Özellikle Necdet "siyasal bilgiler" diyince bir ara kalbime iniyordu sonra gülmekten bir hal oldum:img-pilot galiba HS formu olarak grup seansına ihtiyacımız var :img-in_lo

Necmettin Giritlioğlu'nun ölüm sahnesi çok etkileyiciydi çok kötü oldum :icon_sorr Bir de hala cebindeki kağıtları düşünmesi o sahneler beni çok etkiledi

Tavuskuşu
24-11-07, 00:15
Abra kadabraaa ahmetim yanımda olaaaaa...

Haftanın repliği ve bilgisi buydu. Ama bunun için önce görmek istediğiniz kişinin karşınızda olması gerekiyor. Başka türlü çalışmıyor bu mekanizma.:img-hyste:img-hyste

Ben diyorum ki "Necdet Atinaya gitsiiiiin!!!" kampanyası düzenleyelim. Şöyle Yunanistanın ünlü armatörlerinden Yorgo "Parabol"yus ona burs versin. Yunanistanın en ünlü ünivetsitelerinde eğitim alsın. Abra kadabra yöntemini tüm dünyaya yaysın. Mandrake onun yanında asistan olarak çalışsın.

E be kardeşim atmanın da bir sınırı var yani. Bu kadar da uçulmaz ki...(lafım senaristlere ve necdete)

Herkese iyi geceler.bye

Shevek
24-11-07, 00:15
LİNçanım o günleri unutmadık unutmayacağız!!!Hatta artık slogan haline geldi söylemeden olmaz "Kayseri'yi Unutmayacağız!!!"

Rüya'nın srüyası gerçek olabilir mi diye çok düşündüm umut ettim :img-in_lo Yoksa bana artık soldan soldan gelecekler:hıh Ekranın içine giresim geldi bir ara (Ring'teki kız gibi gerçi o çıkıyordu ama:)) sonra da Necdet'i kıtır kıtır kesip parçalara bölüp iki bavula yerleştirip uçurumdan atasım geldi (bu dizi beni cinayete teşvik ediyor galiba :icon_sorr)

Offff ooffff reva mı bu bize bir hafta heyecanla bekle ondan sonra çıka çıka "Abra Kadabra Sinir Katsayım Doruğa Çıka!!" olsun :hıh Neyse bundan sonraki hafta beklentimi sıfırın altına indirdim :icon_whis

:img-hysteBu abrakadabra işi en çok bizim işimize yarayacak Zeynopum.
Ben diyorum ki, sosyolojide ne işi var bu zat-ı muhteremin, gerçi bugünkü toplumumuzun içinde olduğu (oldurulduğu) sosyolojik çorbaya bakılınca, nedenler daha iyi anlaşılabilir kanımca. Necdet 1974'te mezun oluyor ve abraaa kadabra diyerek sosyal politik olaylara el atıyor. E, sonuç ortada. Kaos'un dik alası!

Keşke astroloji falan okusaydı. Yakışırdı abrakadabracı Necdete. Gerçi öyle bir akademik alan yok ama. Necota kürsü açarlardı nolcek! Bu arada Boğaziçine girdi. Kuzey kampüsündeydiler.. Sosyoloji bildiğim kadarıyla Güney Kampüste ama , olsun.

Necdet'e Burs Kampanyasına tam destek veriyorum arkadaşlar. Derinliğiyle Avrupalıları da hayran etsin kendine dimi. Buralarda harcanmasın. Abrakadabra yöntemini de tescillettirir uluslararası düzlemde:img-wink::icon_whis:img-icecr

Melal
24-11-07, 00:18
Bu bölümde anlamadığım bir şey var.
Deniz Gezmiş arkadaşına söyleceklerini demek için neden sur tepesine çıktı anlamadım.
Yani tamam gizli,saklı bir yerde diyecekti ama sur tepesi olayını çözemedim.:icon_whis

Abrakadabra olayı ayrı enterasandı.:)
Yorumsuzum.:icon_whis

zeyneps
24-11-07, 00:25
Bu abrakadabra işi en çok bizim işimize yarayacak Zeynopum.
Ben diyorum ki, sosyolojide ne işi var bu zat-ı muhteremin, gerçi bugünkü toplumumuzun içinde olduğu (oldurulduğu) sosyolojik çorbaya bakılınca, nedenler daha iyi anlaşılabilir kanımca. Necdet 1974'te mezun oluyor ve abraaa kadabra diyerek sosyal politik olaylara el atıyor. E, sonuç ortada. Kaos'un dik alası!

Keşke astroloji falan okusaydı. Yakışırdı abrakadabracı Necdete. Gerçi öyle bir akademik alan yok ama. Necota kürsü açarlardı nolcek! Bu arada Boğaziçine girdi. Kuzey kampüsündeydiler.. Sosyoloji bildiğim kadarıyla Güney Kampüste ama , olsun.

Necdet'e Burs Kampanyasına tam destek veriyorum arkadaşlar. Derinliğiyle Avrupalıları da hayran etsin kendine dimi. Buralarda harcanmasın. Abrakadabra yöntemini de tescillettirir uluslararası düzlemde:wink::

Zaten o sosyoloji diyince ben yine bittim :img-hyste kendimi toparlayamadım vallahi :icon_sorr Neyse Shevekçanım buna da şükür "siyasal bilgiler" den kıl payı yırttık valla mazallah beterin beteri vardır :img-yes:

Ben şimdi bir de yeni bir şey deneyeyim :icon_whis
Abra Kadabra Necdet Haftaya Yok Olaaa!byebye

Herkese iyi geceler ifindim byebye
Abra Kadabra bu gece rüyamda Ahmet olaaaa:img-in_lo (sevdim ben bu işi :img-wink::img-pilot)

pelinsim
24-11-07, 00:28
Abra-kadabra olayı artık Necdetin Ruyaya fazla söyleyebileceği bir şey kalmadığının kanıtıdır arkadaşlar bence.

Hani Necdet çocuk dilinden iyi anlıyorya. çocuk gelişiminden falan-fişmekan:icon_whis cocuklaın okuduğu masallarda malum.. oradan yola çıkarak ikna etmeye çalıştı göya. ve demeye getirdiki ben hep senin yanında, seninle olacağım sen istediğin sürece. ve sanıyorum Abra-kadabra o yıllarda kültürümüze girmeye başlayan hokus-pokusun ilk versiyonu.

Ruyayı ne derece mutlu eder onu kullanması bilemeyeceğim ama bu formun cadılarının işine epey yarayacağı kesin:icon_whis (:img-hyste)

yasemin_lizz
24-11-07, 00:30
"Benimle evlenir misiniz?":img-in_lo

Bu bölüm herkes gibi ben de çok sıkıldım...Başa alırsak Ahmet, Necdet ve Yasemin'i kurtardı ve hep birlikte Rıza'nın evine gittiler yediler,içtiler vs. Ahmet ile Yasemin'in bir hasret giderme sahnesini gören var mı? Tamam herkes ordaydı ama Ahmet'i tam kalkarken Yasemin onu yolcu etti , o sırada azıcık da olsa yalnız kaldılar ve birbirlerine sadece görüşürüz dediler(en azından bir sarılmayı hak etmiyordu bu bahtsız izleyiciler:icon_sorr) yani durumu bilmeyen bunları sabah akşam birlikte sanır ya siz iki ay birbirinizden ayrı kaldınız! senaristleeeer:dito

Bol bol Necdet gördük yine:img-fie: Kabusum oldu yahu...Bu sahneden de Necdet mi çıkacak diye paronoya yapıyorum...Üniversiteyi de kazandı şimdi öğrenci olaylarına da karışır bu ya bari orda görmesek ama ben anlamam sevgili senaristlerimiz Necdet'i apolitik bir karakter olarak yazmıştı lütfen çizgisinden şaşmasın:icon_whis

Harun'u seviyorum...Işık'la konuşması çok nazik ve içtendi.Deniz gibi fevri değil...Harun umarım çok mutlu olur...

Işık'ı da verdik, Yasemin'de haftaya evlenir(inşallah!)...Sıradaki?:) Sahi dizi bitmeden geri kalan bütün bekar hatunlar evlensin bir zahmet! Mesela Defne...Deniz ve Defne ne zaman evlenecek acaba?:icon_whis Necdet ile Güzide,Teo ve Lale,Kamil ile Keriman:) Aa geriye Ayla kalıyor o da Anadolu'ya gitsin bulsun ordan kendine bir doktor ve bir daha İstanbul'a gelmesin!!!

Necmettin Giritlioğlu...Nasıl da vurdular, bir anda, tam kalbinden...O yılları anlayamıyorum, bazen iyi ki görmemişim diyorum ama bizim dönemimizde de terör belası var...Bizim askerlerimizi de hiç acımadan öldürüyorlar...

Sevim ile Ali'nin arasının düzelmesine çok sevindim:img-icecr İyi arkadaş oldular kim bilir belki de bir anne-oğul kadar yakın olurlar...

Islık...Özlemişim... Bölüm içinde beni gülümseten nadir şeylerden biri buydu lakin sadece ıslık, sarılmaları o kadar da etkileyici değildi...O güzel melodi...Hele de Ahmet çalıyorsa:img-in_lo

Daha fazla bu bölümden yorum yapmak istemiyorum çünkü gerçekten kötüydü...Fakat son bölüme değinmeden olmaz. Ahmet mağrur,muzip,cazibali oluşunun yanında bize bir kere daha ne kadar düşünceli, nazik ve içten olduğunu gösterdi...teklifin içine Rüya'yı da katması çok inceydi çok...Şimdi bu evlilik teklifi kabul edilmez mi:img-in_lo Ben düğün isitiyorum!!! Ama mümkünse çifte düğün olmasın, herkesin düğünü kendine...Tabi senarist hanımın Ahmet ve Yasemin karakterleri pek umrunda olmadağı için onları yine figuran gibi gösterip hevesimizi kursağımızda bırakabilir! Kurupasta ve limonata ile idare etmek istemeyen Hatırla Sevgili izleyicilerine bir düğünü çok görmesinler :hıh

zeyneps
24-11-07, 00:32
Aklıma nedense abra kadabra diyince "hop tereyağlı ballı ekmek" geldi küçükken bayılırdım :img-pilot

Yasemin'in kıyafetini ben de hiç beğenmedim bu arada :hıh Neyse bu sefer gerçekten gidiyorum byebye

MMC
24-11-07, 00:33
Antalya Film festivalinde Cansel Elçinin bir röportajını seyretmiştim.Dizi oyunculuğu çok vaktinizi aldığı için kendinizi geliştirmeye fırsat bulabiliyor musunuz diye sorulmuştu.Oda hem diziyi çekip hem burda bulunabildiğime göre insan isteyince fırsat bulabiliyor diye yanıt vermişti.Fakat son birkaç bölüme baktığımızda hiçte onun dediği gibi olmadadığını görüyoruz.Hem yeni filmi 120'nin çekimleri hem kısa film festivalerinde filmini gösterme çalışmaları diziye ayırabildiği zamanı açıkça azaltıyor.Ne yazık:icon_sorr Oysaki onun olduğu her sahne ne kadar izlenesi oluyor:img-yes:
Bence senaristlerde Ahmetsizlikten saçma sapan sahneler yapıyorlar.Helede o Ayla-Annesi-Kamil-Keriman sahneleri.Boşa para ve emek harcamaktan başka birşey değil.Iyy Teo-Lale sahnelerine ne diyorsunuz peki? 42 bölüm başlamayan aşk bu bölümde alevlendi.Biz Rüya-Ahmet Aşkını beklerken Teo-Lale aşkı çıktı.şaka bir yana yeni döneme girmeden herşeyi yoluna koyma çabası içindeler.Yine herşey aceleye gelicek belikki.:img-yes:

Bu bölümde tek kayda değer sahne Ahmetin evlenme teklifiydi.Tam kendine yakışır şekilde yaptı. Tabiki Rüya o sahnede Yaseminden daha anlamlı bakıyordu.Bu hapis olaylarından sonra iyice içi çekildi Yasmeinin.Şahtı şahbaz oldu:img-yes:

Bu arada bölüm resimlerindeki mor kıyafetli sahne bu bölümde yoktu.Demek ki önümüzdeki bölüm olacak.

Acaba evlenirler mi ki önümüzdeki bölüm? Ben yine beklentimizi düşük tutmakta fayda var diyorum.Birşeyin çok uzun süre hayalini kurarsan gerçekleştiğinde beklediğin etkiyi bulamazsın.Burdada aynı durum olması kuvvetle muhtemel.

çalıkuşu78
benim oğlum da bu sene boğaziçine girdi.. necdet hazırlığı okumaz yüzde yüz atlar.. veya da "advanced düzey" indedir..bizim çocuklara hayat dersi verir..ohh gitar da çalıyor.. müzik klübünün en popüler üyesi olur.. manzarada gitar çalar şarkı söyler güney meydan da çimlere uzanıp tadını çıkarır güneşlenir.. vay şanslıya bak sen.. 1970 te kuzey kampüs yokmuş zaten bu necdet kuzeyi bir gecede inşa etti galiba..ama boğaziçinin kızları necdeti güzidenin elinden bir çırpıda alırlar.. güzideye esmer günler göründü yine desenize..:img-icecr

LİN
Ben derim ki çanlar,bu kadar stres yapacağımıza beraber dizi işine girelim .Kendimiz yazalım,kendimiz çekelim.Dizinin adına da Remember Darling koyalım olsun bitsin.
Eskiden detay detay incelerdik her sahneyi.Şimdi gözlerimi kapatıyorum aklıma dişe dokunur bir sahne gelmiyor.
Hımm.Güzide'den özür dileyen Hasan Amca sahnesi de fena değildi...Anca bunu bulabildim.Maksat,gelenek bozulmasın.

muko88
24-11-07, 00:35
Bu bölümde anlamadığım bir şey var.
Deniz Gezmiş arkadaşına söyleceklerini demek için neden sur tepesine çıktı anlamadım.
Yani tamam gizli,saklı bir yerde diyecekti ama sur tepesi olayını çözemedim.:icon_whis

Abrakadabra olayı ayrı enterasandı.:)
Yorumsuzum.:icon_whis

Orayı ben de anlamadım Melal'ciğim:img-blushO surların üstüne niye çıktılar ki, diye düşündüm durdum.

Abrakadabraaa, Necdett Yok Olaaaaa :img-pilot

N ecdet sen gitsene çocuğum Atina'ya
E zildin yeterince, ah çok yazık sana :icon_sorr(:icon_whis)
C evherlerini taşı işte fırsat bulmuşken yurt dışına:img-yes:
D efterini düreceğim böyle giderse çok yakında:img-polic
E senin gibi bir sosyolog harcanmasın değil mi buralarda:img-icecr
T asını tarağını topla çek git, haydi yolun açık olabye

arese
24-11-07, 00:44
Bu Arada Resimlerde Yasemin Necdet cafe de oturmuştular hatta Yasemin elinde kahve ficanı vardı Basın resimlerinde böyle bir sahne gösterildi mi? yoksa gösterildi de ben mi görmedim? o kadar önemli degil de merak ettim sorayım dedim canlara:) ben bir ara Necdet güzide Necdet rüya sahneleri izlemekten artık baygınlık gelmişti bir ara gözümü kapanır gibi oldu belki görmedim gidip yüzüm yıkadım anca kendime geldim o sahneleri izlemkten baygınlık geldi..

Bu arada Linn bence sen su dizin seneryo bölümün üstlen iyi iş yaparsın canım biz Nilgün hanıma kalırsak Daha çok Rüya Necdet Necdet güzide sahnleri izliyecegiz Piskologa görünmeye az kaldı Bence sen Al işi arda kıyak gecersin bol Bol Ahmet Rüya Sahnesi yazarsın bu Nilgün Hanıma kalırsa işimiz yaş:fighting2 Ahmeti de saf dışı bırkmaya ne meraklı senristler olmuyo böyle haksızlık figüran gibi izledik sanki başröl oyunusu degil yada esas oğlan:fighting2

Bide Ahmet ve Rüya'yı uzaktan izleyen Necdettttt Çok güzeldi bak o sahnelerde pek bir keyifle izledim... ama çok azdı bu yetmedi daha çok görsün öyle öyle üzlsün ki ben bileyim Ahmet'in yaşadıkların yanında onu o anlık üzüntüsü hiç kalır vah vahh çok üzldüm Necdet için:img-hyste :img-hyste

Bu Arada Rüya'nın ben ne zaman dudağım boyacam demesine koptum:img-hyste:img-hyste daha yaşın çok küçük buda Annesi gibi çok meraklı her yerini boyamaya:img-hyste ama daha büyümen lazım bunu için

Melal
24-11-07, 00:50
Taze taze bir kaç ekşisözlük yorumu.:)

altı yedi eylül olaylarına yapılan vurgu, bahçeden, atina'ya götürmek üzere alınan toprak... her bölüm sektirmeden ağlatan dizi; hafta üç, ağlıyoruz zaten. bir hatırla sevgili, bir yaprak dökümü bir annem. mahvolduk ana-kız. bitsin bu diziler ben izlemem artık bir sene dizi falan.

bu aksam yine beni salya sumuk birakan bir bolum daha izledim. anladim ki sairin dedigi "bosuna cekilmedi bunca acilar, haramilerin saltanatini yikacagiz" dizeleri yasadigimiz gunlere bakilirsa yalan olmus. haramiler artik padisah olmus. somuruye direndigi icin vurulan sendika liderleri, ozgur bir ortamda okumak istedikleri icin kampus bahcesinde sirtindan vurulan piril piril cocuklar bos yere olmusler; sucsuz yere onlarca yil hapis yatanlarin yillarina yazik olmus. bunca acilar bosuna cekilmis. her izleyisimde tuylerim diken diken oluyor gecmisi gordukce. cok basarili bir yapim. hele ki tam "artik buna aglamayacagim" dedigim anda giriveren muzik yine beni darmadagin ediyor. herkesin ellerine saglik.

son bölümde ahmet'in yasemin'e ve rüya'ya evlenme teklif etmesi cidden hoş ve masum bir düşünce olmakla beraber,azcıkta olsa freud amcanın kulaklarını çınlatmıştır.

en çok da dekoru savsaklanmaya başlamıştır. artık ikea kutuları ve ikea perdeleri gözümüze gözümüze sokulmaktadır. madem uğraşamıyorsunuz ayrıntılarla eskisi gibi, bari ikea gibi katalogları elden ele dolaş, ürünleri herkesin evinde olan bir marka kullanmasaydınız kardeşim.

koca ekipten bir kişinin bile ''kahvenin nasıl pişirildiğine ''dair bir fikri olmayan dizi...o nasıl kahveydi öyle abdest suyu gibi... :)

türkiyedeki devrimci hareketin neden başarıya ulaşamadığını açıkça ortaya koyan dizi. burjuva çocukları ile devrim mi olur birader, bak kıvırdılar anında.

LİN
24-11-07, 00:58
Areseçan,ah bir elime geçse şu Necdet sosyoloji okuyacağına pişman edeceğim onu...Ben olsam,Rızalardaki yemekte Ahmet Yasemen ve Rüya üçü biraradasını hava almak bahanesiyle bile olsa o evden çıkartırdım.Üçüde aynı senkronize hareketle Necdete nanik yapabilirlerdi mesela.
Güzide'yi severdim ama bu bölümde Necdete yaranacağım diye gururdan eser bırakmadı.Yemek yap Güzide,yemeğe kal Güzide,yok kalma git Güzide,pastaneye bak Güzide,erken kalk Güzide,Necdete sorumluluklarını hatırlat Güzide...Ne o öyle herşeye kafa sallar modeli.Anladık seven,alttan alan,fedakar kadın ama "yeter ne zaman evleniyoruz biz" demesi gerekmiyor mu?
Edit:Ben kaçtım hanımlar,bilmem aramızda beyler var mı?
Herkese iyi geceler,bol Ahmet'li Hatırla Sevgililer dilerim bye

resimseçici
24-11-07, 01:03
[QUOTE=Melal;5405911]Taze taze bir kaç ekşisözlük yorumu.:)

bu aksam yine beni salya sumuk birakan bir bolum daha izledim. anladim ki sairin dedigi "bosuna cekilmedi bunca acilar, haramilerin saltanatini yikacagiz" dizeleri yasadigimiz gunlere bakilirsa yalan olmus. haramiler artik padisah olmus. somuruye direndigi icin vurulan sendika liderleri, ozgur bir ortamda okumak istedikleri icin kampus bahcesinde sirtindan vurulan piril piril cocuklar bos yere olmusler; sucsuz yere onlarca yil hapis yatanlarin yillarina yazik olmus. bunca acilar bosuna cekilmis. her izleyisimde tuylerim diken diken oluyor gecmisi gordukce. cok basarili bir yapim. hele ki tam "artik buna aglamayacagim" dedigim anda giriveren muzik yine beni darmadagin ediyor. herkesin ellerine saglik.****
ne diyebilirimki bu yorumu kim yaptıysa:good:

en çok da dekoru savsaklanmaya başlamıştır. artık ikea kutuları ve ikea perdeleri gözümüze gözümüze sokulmaktadır. madem uğraşamıyorsunuz ayrıntılarla eskisi gibi, bari ikea gibi katalogları elden ele dolaş, ürünleri herkesin evinde olan bir marka kullanmasaydınız kardeşim.
evet kesinlikle katılıyorum hatta daha öncede yazmıştım Rüyanın odasındaki kahverengili battaniye ikea hatta bende çok beğendim.
birde defnenin evinde bolca ikea markalı parça var.
koca ekipten bir kişinin bile ''kahvenin nasıl pişirildiğine ''dair bir fikri olmayan dizi...o nasıl kahveydi öyle abdest suyu gibi... :)
kesinlikle kahvelerde köpük namına bir şey yoktu. Kahvesi çok az, şekeri 1 kilo:icon_whis

Herkese iyi geceler ve iyi yorumlar.bye

MMC
24-11-07, 01:10
Sanırım benim en büyük hayal kırıklığım Yaseminin Rüyaya baba demesiyle ilgili tepkisi.daha doğrusu tepkisizliği.Helede o kafedeki konuşma.Yasemin Ahmete Rüyanın sana nasıl baba dediğini anlatacaktın diye sorudu.Sanki havadan suda konuşuyor kadın. Filmin sonu nasıl bitti peki? gibi bişey...

Çok şaşırdım.Necdetin üniversiteyi kazandığını öğrendiği sahnenin aynısı geçen bölümerde de olmamışmıydı?:img-yes:Hani sınavdan sonra sokak ortasında Güzideyi havaya kaldırmışıtı da oda sen öğretmenine nasıl davranıyorsun demişti.Özensizliğin de böylesi görülmemiş.Bizim bu diziyi nasıl dikkatli izldiğimizi anlayamadılar heralde.

Az önce Ahmetin evlilik teklfini izledim.Tavsiye ederim benimle evlenir misiniz dediği yerde dondurup Ahmet'in MMCliğine bakın:icon_whis O nasıl bakış öyle.

pelinsim
24-11-07, 01:12
Hatırla Sevgili başladı
seyretmek isteyenler
en azından başı ve sonu için..

başını seyredin. saatinizi bir saat sonraya ayarlayın. o arada uyuyun ve kalkın seyredin... hehe iyi fikirdeğil mi? bye

eylemm
24-11-07, 01:25
Şu dizide en uyuşuk karakter herhalde Ahmet karakteridir.Sevgisini göstermesi,konuşmaları uyuşuk; hareketleri yavaş,davra