PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Shevek
04-11-07, 03:09
Siz topluca bu saatte baskın yapıp, dizi hakkında genel olarak ne düşündüğünüzü yazmak değil de takıntılı biçimde hayran olduğunuz bir karakteri ne olursa olsun kollamak adına ortak hareket ediyorsunuz sanırım.

İmzanıza taşıdığınız eyleminize benden tam destek. Necdet karakteri, başkasının hayatlarının kıyısında konuşlandırılmaya devam edecekse o karaktere şöyle kendine ait bir hayatın ne kadar onurlu ve zevkli olduğu duygusu tattırılmayacaksa bence de dizide bu tür bir karaktere gerek yok, diyeceğim ama, bunu yazarken bile içim acıdı. Ben Necot'un Güzideyle bir hayat kurmasını, üniversiteye girmesini, goldrose'un dediği gibi sisteme müdahale ederken iyice işleri karıştırıp ÖSS'yi başımıza musallat eden kişi olmasını istiyorum. Dizide kalsın yani.:img-wink: Okan Yalabık'ın gerçekten hoş ve özgün oyunculuk yorumundan da mahrum kalmayalım:good:.

Ha, bir de Necot kendi çocuğunun babası olmak neymiş onu bir tatsın. Ama badgerın da dediği gibi bir süre uzak kalsın çocuğundan-kendi iradesi dışında-bu duygu neymiş, onu da tatsın. :img-yes:
Hem ona yazılacak fedakarlıklar bitmedi kanımca daha. Üniversiteye girecek malum. Öğrenci gençliğe fedakar kanatlarını gerecek. Bkz.: En azından abilik eder, korur, kollar onları. O zaman gerçekten fedakar derim zaten ben de.

Bir de Rüyaya karşı sağlam durabilseydi, "hayır Rüya, artık gerçekten benden ayrı olmaya alışmalısın. Götüremem seni", deseydi de gözüme girerdi. Çocuğun yanılgısını sürdürüp, ileride alacağı yaranın büyümemesi için küçük bir cerrahi müdahalede bulunurdu. Gerçek bir ebeveyn olmadığı buradan da belli. Çünkü, anne babalar çocuklarına gerektiği yer ve zamanda "hayır" demeleri gerektiğini bilir ve uygularlar. Çocuk o an büyük tepki verse de, genelde sonradan anne babasının bunu neden yaptığını anlar.:img-pilot Çocukları çok seven abi-abla-amca-teyze gibi üçüncü şahıslar ise hayır diyemez. Çünkü çekip gittiklerinde o hayır diyememenin sonuçlarına onlar katlanmak zorunda değillerdir.

Çanakkale83
04-11-07, 03:10
bana yanlış geldi bu ne ya babası ortaya çıktı hala başkasının çocugun götürebiliyo hem artık uzak durmalı zaten baglı bu kız necdet'e iyice kopmaz hala gelecek Bide Necdet çok iyi yetiştirmiş dedin..

Bence Necdet Hayır demeyi bilmeli ... Çoçukların her seyin de evet denmemli..sonra başına kalakarlar Ahmet'e babalık hakkı verilseydi oda çok güzel yetiştirdi.Rüya'yı Necdetten güzel Yetiştirecegi kesin

Nerden biliyorsun ki Necdetten güzel çocuk yetiştireceğini? Evet güzel yetiştirirdi niye yetiştirmesin ama sanki ondan daha iyi yetiştirirdi yorumu tuhaf geldi bana bilmiyorum bir tepki gibi sanki. Nejdet bir sonraki bölümde şey desin Rüyaya o zaman Türk filmlerindeki gibi " Ben artık seni sevmiyorum,sevmicim git git git burdan git dedim sana git":img-hyste arada bir bağ oluşmuş koparmak bu kadar kolay mı ya? Ahmetle daha çok zaman geçirsin Rüya o ayrı ama Nejdetten de kopamaz:img-yes:

Bu arada iyi geceler herkese Ayşenin mesajlarına bakıyordum yorum yapayım dedimbyebye

arese
04-11-07, 03:18
Nerden biliyorsun ki Necdetten güzel çocuk yetiştireceğini? Evet güzel yetiştirirdi niye yetiştirmesin ama sanki ondan daha iyi yetiştirirdi yorumu tuhaf geldi bana bilmiyorum bir tepki gibi sanki. Nejdet bir sonraki bölümde şey desin Rüyaya o zaman Türk filmlerindeki gibi " Ben artık seni sevmiyorum,sevmicim git git git burdan git dedim sana git":img-hyste arada bir bağ oluşmuş koparmak bu kadar kolay mı ya? Ahmetle daha çok zaman geçirsin Rüya o ayrı ama Nejdetten de kopamaz:img-yes:

Bu arada iyi geceler herkese Ayşenin mesajlarına bakıyordum yorum yapayım dedimbyebye

Bu benim düşüncem iyi yetiştirecegin'den hiç bir sürem yok bu bir ikincisi Necdet uzak durmalı necdet onları hayatında oldugu surece HİÇ bir sey Rayına girmez bilmem anlatabildim canım... Ayrıca Ben necdetten nefret etsin demedim... necdet Uzak dursun biraz dedim Artık Babalıgı Ahmet yaşasın hakkı degil mi Yani sözün kısası Necdet bir sekilde onların hayatlarında çıkı versin..

gizmo771
04-11-07, 03:19
Siz topluca bu saatte baskın yapıp, dizi hakkında genel olarak ne düşündüğünüzü yazmak değil de takıntılı biçimde hayran olduğunuz bir karakteri ne olursa olsun kollamak adına ortak hareket ediyorsunuz sanırım.

İmzanıza taşıdığınız eyleminize benden tam destek. Necdet karakteri, başkasının hayatlarının kıyısında konuşlandırılmaya devam edecekse o karaktere şöyle kendine ait bir hayatın ne kadar onurlu ve zevkli olduğu duygusu tattırılmayacaksa bence de dizide bu tür bir karaktere gerek yok, diyeceğim ama, bunu yazarken bile içim acıdı. Ben Necot'un Güzideyle bir hayat kurmasını, üniversiteye girmesini, goldrose'un dediği gibi sisteme müdahale ederken iyice işleri karıştırıp ÖSS'yi başımıza musallat eden kişi olmasını istiyorum. Dizide kalsın yani.:img-wink:

Ha, bir de kendi çocuğunun babası olmak neymiş onu bir tatsın. Ama badgerın da dediği gibi bir süre uzak kalsın çocuğundan-kendi iradesi dışında-bu duygu neymiş, onu da tatsın. :img-yes:

Valla saati belirlemiyoruz ama tesadüf oldu sanırım.Ayrıca takıntı bizde değil tamam necdet'in hatası yok demiyorum ben en başta girmeyecekti araya böyle bi işte araya girilmez zaten yazık oldu sadece bu konuda hatalı kendi etti kendi buldu yani...Ve her ne olursa olsun güzideyle sevgili moduna geçeckken onunda kağıt üzerindede olsa evliliği düşünmesi gerekirdi.

Necdet bence de çıksın kalmasın yani hiçbir kötülüğü yok karşılıksız bir iyilik yapıyor adama yakıştırılmayan kalmıyor.Yargısız insaf necdetin kaderi bi gülmedi zaten.Ayrıca rüya'yı kendi kızı gibi değil gibisi fazla yani necdet onu kızı görmüş ayrıldığında o acıyı yaşayacak ki birçok kez bunun acısını yaşamış bir insandır.Hiçbir zaman ya bu çocuk benden değil en iyisi bende yasemin bi iş gezisine gidince güzideyle ya da bi başkasıyla fırsattan istifade bir çocuk yapayım ama o türlü nedenlerle başkasının çocuğu gösterilsin ben bunu öğrenince acı çekeyim ben niye benden olmayan bir çocuğa ağlıyorum ki diye yaklaşmadı olaya...

Tabi bunlar benim görüşlerim evet okan'a hayranım bu yalan değil ama takıntı haline getirip canlandırdığı karakterleri katil olsa melek yapacak kadar körde değilim...

Herkeze iyi geceler:img-wink:

fatma-1721
04-11-07, 11:20
Merhaba;

Bu forumu takip etsemde hiç yazmamıştım.Genel olarak bir anti necdetçilik var sanki hiç çözemediğim.Bir çocuğa hayır diyememek çocuğu iyi yetiştirememek midir?

forumda gercekten tuhaf bir hava var ,bana da öyle geliyor ama bu kimsenin yazmasini engellememeli...Necdetci,anti Necdetci,Ahmetci anti Ahmetci,Yaseminci,anti Yaseminci demek bence sacma,sonucta bunlar birer karakter,bizlerde bize göre karakterlerin dogru veya yanlislarini yaziyoruz.Necdete gelince Yaseminle evlenme karari aldiginda yaptigi fedakarlikti ama Ahmetin kayseriye geldigi günden sonra yaptiklari,bu gercegi Yaseminden gizlemesiyle bencillige basladi ve bunu yillarca sürdürdü.En büyük hatasi bu!
Bir çocuğa hayır diyememek çocuğu iyi yetiştirememek midir?
Bu soruya benim cevabim "kesinlikle hayir"olur,ama forumdaki elestiriler isiginda benim iyi anneligim zaten tartisilir,benim kiyamadigin zamanlar olur,kiyabilip "hayir canim seni götüremem"diyebilecegim zamanlar olur ki Necdet daha sonrasi icin Rüyayi alistirmaya da calisiyordu zaten.
Ahmet Necdetten daha iyi baba olur,olamaz konusu da beni hayrete düsürdü dogrusu:icon_whisAhmet süphesiz mükemmel bir babadir ve olacaktir da,bunu Rüya ile olan sahnelerinden de anliyoruz.Necdette Rüyaya üzerinde tartisilmayacak sekilde mükemmel bir baba oldu,niye bunlari kiyaslama geregi duyuluyor ki acaba?
Necdet icin "onun kendi cocugu olsun esas baba sevgisini o zaman görecektir,tadacaktir"tarzinda yorumlar yazilmis.Bir aile evlatlik edinir ve o evlatligi kendi öz cocugu gibi sever,ondan ayirt edemez,tabiiki bu her insan icin böyle degil ama dizide bize sunulan Necdet bence böyle biri.Rüya Necdet icin herzaman kizi kalacaktir ve onu ilerde dogacak cocuklarindan ayiracagini düsünemiyorum.

Ayrıca ne olursa olsun kağıt üzerinde de olsa bir evlilik var.Her iki tarafında 3. şahıslarla yaşadığı şeyler bir acayip oluyor,daha doğrusu uygun olmuyor.Tamam aralarında gerçek bir evlilik olmayabilir ama ilk seyahatte boşluktan yararlanıp aşk gerekçesinin arkasına sığınılmasıda çok saçma...

Bu yazdigina katilmam mümkün degil...ayrica unutma ki kagit üzerindeki Yasemin-Necdet evlligine ilk ihanet eden kisi Necdet oldu ve bunu Güzideyle yapti.
Simdi Yasemin ve Necdet zaten ayrilma karari aldilar,Necdet her bos vaktini Güzideyle geciriyor, bu yadirganmiyor da Yaseminin Ahmetle beraber olmasi niye yadirganiyor?

badger
04-11-07, 12:03
Rüyaya hayır diyememek..konusu..

Burada Ankaraya gitmek isteğinde..Necdetin kesinlikle kendi cevabını vermeden önce Yasemin ile konuşması lazımdı..çünkü bu çocuğun hayatındaki belli konularda artık tek başına değil..sadece Yasemin de yok işin içinde!..bunu unuttu..özellikle çocuğun başka bir şehre götürülmesine karar veremez...Ayrıca ortada kaybedilmiş bir mahkemede var, neyine güveniyor???Hassas bir dönemden geçiyor ve Rüyanın tavırlarının ne olduğunu çok iyi derecede ne yöne gittiğinin farkındalar...Tamam, kıyamıyabilirsin..Biz de hergün ne pandomimleri yaşıyoruz..Biz de evde bazı zamanlarda gözlerinden inci gibi damlayan gözyaşlarıyla evladımızın isteklerine veya kapris kılıfındaki ricalarına hayır diyoruz...Mesela babasının aylarca evden uzak kaldığı zamanlarda, neler yaşamıştık..babasını arasak dert, aramasak dert olduğu zamanlar..Her aradığında hüngür şakır ağlıyordu telefonda..babası da komalık oluyordu..Kaç kere projeyi yarıda bırakıp gelecekti..ve ben, durumu düzeltmek adına..telefon görüşmelerini azalttım ve konuşmalarında babacığım seni çok seviyorumdan başka kanırtıcı konuşma yapmasına izin vermedim..Ben,çocuğumda psikolojik bir terslik olduğunu sezinlediğimde asla kendi haline bırakmadım...Mutlaka ve mutlaka onu deşerim düşünceleri konusunda..yavaş yavaş sormak istediğime doğru ikna ederim..Buradao tip bir yönlerndirmede yok..Rüyaya karşı..Onun konuya karşı kendini kilitlemesine izin veriyorlar..Ama önümüzdeki bölüm, bu kilit çözülecek gibi geliyor..

Ancaak burada bir kriz var..daha doğrusu Rüyanın hayatındaki bir takım anlamların birbirine karıştığı bir durum...Burada işi çok uzattılar ve yanlış yöntemle gittiklerine inananıyorum..

Tabii diğer taraftan da yapılan bu hataların ve karmaşıklaştırılan işlerin ilerideki Rüyanın protest ruhunun, kişiliğinin oluşturulmasına da yatırım yapıldığını düşünmeden de edemiyorum...

Necdetin çalarak edindiği ve abartılı pseudo babalığını ne kadar derecede baba olduğunu konuşmayacağım..bana göre gereksiz ve anlamsız..ne o aile gerçek bir aile ne yaşananlar gerçek..hepsi iki hayalperest ve zayıf karakterden çıkan bir olay..kurbanları da Rüya ve babası Ahmettir...Bütün bunlar öğrenildiğinde Rüya özellikle onlara dönüp Aferin! demeyecek...bknz:olması gereken insan psikolojisi...ve şunu da biliyorum..çok kısa bir süre sonra Rüya, Ahmetin yanında yer alacak ve Yasemine karşı cephe oluşturacaklar...kim nederse desin?! Ortada aşk ta olsa olması gereken buydu..kaçınılmaz...yalanlar ve kandırılmaların hesabı bir çırpıda günlükle çözülmez!...Günlük sadece Ahmet ile Yaseminin arasındaki aşkın hala var olduğunu tescilledi ama olan bitenlerin tam olarak hafifletici sebebi olamaz...zaman geçiyor ve Rüyanın bu işi algılaması uzadıkça, Ahmetin sabrı da kalmaz..şimdiye kadar gösterdiği sabır bile fazla insan üstü ve aşıkvari idi...ve Necdet de tahminimce bu evrede Ankara da olur..:img-pilot

Düşüncesizce yaratılan bu Ankaraya Necdet ile gitme meselesi, tamamen Yaseminle Ahmetin bir Bristol gecesini geçirmesi içindi..ve yine pattadanak gerçekleştirilmiş,derinlemesine düşünülmeden kurgulanmış bir sahneydi...

Şimdi o zaman AHmet ile Rüyayı bir araya getirecek başka bir garip, üstüne tartışacağımız ama amacı salt Rüya ile Ahmeti biraraya getirecek bir sahneyi 1-2 bölüm içinde bekliyorum...:img-yes::img-wink:

merhem
04-11-07, 13:00

İmzanıza taşıdığınız eyleminize benden tam destek. Necdet karakteri, başkasının hayatlarının kıyısında konuşlandırılmaya devam edecekse o karaktere şöyle kendine ait bir hayatın ne kadar onurlu ve zevkli olduğu duygusu tattırılmayacaksa bence de dizide bu tür bir karaktere gerek yok, diyeceğim ama, bunu yazarken bile içim acıdı. Ben Necot'un Güzideyle bir hayat kurmasını, üniversiteye girmesini, goldrose'un dediği gibi sisteme müdahale ederken iyice işleri karıştırıp ÖSS'yi başımıza musallat eden kişi olmasını istiyorum. Dizide kalsın yani.:img-wink: Okan Yalabık'ın gerçekten hoş ve özgün oyunculuk yorumundan da mahrum kalmayalım:good:.

Ha, bir de Necot kendi çocuğunun babası olmak neymiş onu bir tatsın. Ama badgerın da dediği gibi bir süre uzak kalsın çocuğundan-kendi iradesi dışında-bu duygu neymiş, onu da tatsın. :img-yes:
Hem ona yazılacak fedakarlıklar bitmedi kanımca daha. Üniversiteye girecek malum. Öğrenci gençliğe fedakar kanatlarını gerecek. Bkz.: En azından abilik eder, korur, kollar onları. O zaman gerçekten fedakar derim zaten ben de.

Bir de Rüyaya karşı sağlam durabilseydi, "hayır Rüya, artık gerçekten benden ayrı olmaya alışmalısın. Götüremem seni", deseydi de gözüme girerdi. Çocuğun yanılgısını sürdürüp, ileride alacağı yaranın büyümemesi için küçük bir cerrahi müdahalede bulunurdu. Gerçek bir ebeveyn olmadığı buradan da belli. Çünkü, anne babalar çocuklarına gerektiği yer ve zamanda "hayır" demeleri gerektiğini bilir ve uygularlar. Çocuk o an büyük tepki verse de, genelde sonradan anne babasının bunu neden yaptığını anlar.:img-pilot Çocukları çok seven abi-abla-amca-teyze gibi üçüncü şahıslar ise hayır diyemez. Çünkü çekip gittiklerinde o hayır diyememenin sonuçlarına onlar katlanmak zorunda değillerdir.

Alla alla.. Benim yorumumu dogru duzgun okumadin saniyorumki ben hs forumuna deniz defne yasemin ahmet hakkinda birsey yazmak icin girdim necdet hakkinda yazilanlari gordugum icinde fikrimi belirttim, istedigim saatte girerim foruma ki zaten ben cogu zaman o vakitlerde yazarim bkz: Saat farki :img-wink: Foruma yazacagimda, Aaa simdi Trdeki arkadaslar bu saatte yoktur sirf onlar icin erkenden gireyim de yazayim mi yapacagim? Sacmalik!

Necdet ruyaya en iyi sekilde babalik yapti, bizler demiyoruzki aman ahmetten baba olmaz vsvs diye ama bir karakteri sevmiyorsaniz iyi taraflarinida gormemezlikten gelmiyeceksiniz, ha siz oyle dusunebilirsiniz saygi duyarim, ama Necdet herzaman ruyaya en iyi sekilde babalik yapti ve yaseminden daha fazla ilgilendi!
Ruya okula gitmek istemediginde onunla konustu guzel bir sekilde ikna etti.. tabi bu benim gorusum..

Imzamizdaki eyleme gelince bu imzanin necdet karakteri ile hicbir ilgisi yoktur, Hs ikinci sezondan beri fazla sacmalamis, eski ozen gosterilmiyor bu diziye, Okani artik farkli bir dizide gormek istiyoruz.. Okani.. Necdet degil Okan

Gizem Seni ilkdefa burda goruyorum bebeq:icon_whis benimi takip ediyorsun bak takip etme sonra topluca baskin yapmis oluyoruz litfin ama:icon_whis

çalıkuşu78
04-11-07, 13:05
yaseminle ahmetin bristoldeki gecesine ayıp diyenler olmuş.. yaseminin hayatımın en güzel anını yaşattın demesi sadece cinsellikle bağdaştırılarak düşünülürse bu yanılsamaya düşmek olabilir.. o gün ve gece asla tek bu yönden ele alınamaz.. ahmetin yaptıkları jestleri o harika gece yasemine bu sözleri dedirtmeseydi garip olurdu.. düşününce bile insanı heyecanlandırıyor.. hangi kadın bu kadar ince düşünülmüş bir gece sonunda sevdiği adama bu sözü söylemez..ilk gittikleri salon karşılıklı ilk aşk sözlerini söyledikleri bristol onlar için bir milat.. gecenin her adımını planlamış ahmet..böyle şeyler kadınlar için ne kadar önemlidir dimi.. bu kadar zarif bir adama söylenen o sözler az bile bence..sabaha kadar kadınını seyreden bu kadar aşık bu kadar ince adama sayfalarca şiirler yazmak gerek bence..böyle bir adamdan 7 yıl ayrı kalabilmek onun aşkından kendini mahrum etmek ne demek.. yasemin çok hatalı.. insanın karşısına böyle bir adamın böyle bir aşkın çıkması mucize gibi bir şey.. yasemin ahmet için bundan sonra çok şey yapması lazım.. ona aşkını sevgisini her an her dakika söylemeli.. rüya da çok şanslı.. böyle bir babası var ona öyle bağlanacak ki .. rüyanın babasına sevgisi bütün sevgilerinin önüne geçecek önünde sonunda..

babyofjackie
04-11-07, 13:12
Arkadaşlar geçen bölümde polisler adam takası sırasında oradaydılar bütün o karmaşayı gördüler tutuklamak yerine izlemeyi seçtiler. İstihbarat amaçlı diyebilirsiniz benimde aklıma ilk olarak o geldi ama benim bildiğim o zamanlar polisler izlemek yerine işkenceyle istihbarat ediniyorlarmış... Bu bir iddia yada iftira değildir. Sadece bir soru niteliği taşımaktadır. :img-cool2

badger
04-11-07, 13:18
Arkadaşlar geçen bölümde polisler adam takası sırasında oradaydılar bütün o karmaşayı gördüler tutuklamak yerine izlemeyi seçtiler. İstihbarat amaçlı diyebilirsiniz benimde aklıma ilk olarak o geldi ama benim bildiğim o zamanlar polisler izlemek yerine işkenceyle istihbarat ediniyorlarmış... Bu bir iddia yada iftira değildir. Sadece bir soru niteliği taşımaktadır. :img-cool2

Çocukların ne yaptıklarını ve kimin kim olduğuna bakıyorlar..sonra da bir güzel onları takip edip birbirlerine çarptırıyorlardı..bknz:aynı silahla iki taraftan da adam öldürme procesi..:icon_whis

emosss
04-11-07, 13:23
yaseminle ahmetin bristoldeki gecesine ayıp diyenler olmuş.. yaseminin hayatımın en güzel anını yaşattın demesi sadece cinsellikle bağdaştırılarak düşünülürse bu yanılsamaya düşmek olabilir.. o gün ve gece asla tek bu yönden ele alınamaz.. ahmetin yaptıkları jestleri o harika gece yasemine bu sözleri dedirtmeseydi garip olurdu.. düşününce bile insanı heyecanlandırıyor.. hangi kadın bu kadar ince düşünülmüş bir gece sonunda sevdiği adama bu sözü söylemez..ilk gittikleri salon karşılıklı ilk aşk sözlerini söyledikleri bristol onlar için bir milat.. gecenin her adımını planlamış ahmet..böyle şeyler kadınlar için ne kadar önemlidir dimi.. bu kadar zarif bir adama söylenen o sözler az bile bence..sabaha kadar kadınını seyreden bu kadar aşık bu kadar ince adama sayfalarca şiirler yazmak gerek bence..böyle bir adamdan 7 yıl ayrı kalabilmek onun aşkından kendini mahrum etmek ne demek.. yasemin çok hatalı.. insanın karşısına böyle bir adamın böyle bir aşkın çıkması mucize gibi bir şey.. yasemin ahmet için bundan sonra çok şey yapması lazım.. ona aşkını sevgisini her an her dakika söylemeli.. rüya da çok şanslı.. böyle bir babası var ona öyle bağlanacak ki .. rüyanın babasına sevgisi bütün sevgilerinin önüne geçecek önünde sonunda..

katılıyorum canım zaten orada yasemin'in demek istediği bütün gün ve gece yaşadıkları içindi.. ayrıca yasemin hayatımın en güzel anını yaşattın değil, hayatımın en güzel gecesini tekrar yaşattın bana dedi.. yani bristol'deki ilk birbirlerine açıldıkları anları,yemekteki danslarını kısacası herşeyi kastetti.. tek yönden bakmak yanlış olur..

Bir çocuğa hayır diyememek çocuğu iyi yetiştirememek midir?

bu konuda bende fikrimi söylemek istiyorum.. tabiki bi çocuğa hayır diyememek kötü yetiştiriyo anlamına gelmez ama onların yaşadıkları normal bi ailenin yaşadıkları şeyler değil.. necdet'in artık kendini çekmesi gerekiyo, rüya'dan uzak durması gerekirken onu kendine daha çok bağlayacak şeyler yapıyo.. pekala o durumda uygun bişey uydurup gelemeyeceğini söyleyebilirdi..

ya ayrıca ben şu diziden çıksın bu diziden çıksın muhabbetlerini gerçekten sevmiyorum.. evet bu dizide çok yanlış şeyler oldu,bazen çileden çıkartan sahneler izledik ama hatırla sevgili benim için tv'deki en önemli projelerden biri ve ilk defa bi diziye karakterlere bu kadar yorum yapıp bağlandım o yüzden kimsenin diziden çıkmasını istemem ne olursa olsun.. sadece artık doğru şeylerin yaşanmasını istiyorum..

çalıkuşu78 son cümlenin altına imzamı atarım..o sahneleride keyifle izlicez bigün..

_hnd_
04-11-07, 13:29
Çanakkale83 adlı arkadaşın imzasına koptum burda yaa :img-hyste:img-hyste
Ahmetle Yasemin Rüyayı Necdete versinler diyolar Ahmet kendi canından birini nasıl verebilir yaa yeni junior baksınlar demiş eğer olursa öyle bişey Ahmet Rüyadan asla vazgeçmez
ve hangi hakla Necdete vericek tamam Rüyayı Necdet büyüttü onu dicek yok gerçekler ortada ama Necdet kendi isteğiyle yaptı bunu kimse zorlamadı birgün Yaseminin onu sevmesi ümidiyle yaptı herşeyi
ve Ahmetin Necdetten daha iyi büyüteceği konusuda çok doğru :img-yes:
belki Ahmet büyütseydi Rüya bu kada hırçın olmazdı :img-wink:

merhem
04-11-07, 13:45
Emoss bu senin fikrin senin icinhs cok onemli olabilir, Benim icin degil, Benim icin bugune dek gelmis gecmis en iyi dizi ve bana gore diziden ote olan bir hikaye var oda CGO dur.. Ve Bazi seylerin sahnelerin surekli bana CGO yu animsatmasina sinir oluyorum..
Gecen sezonun son bolumunde Deniz&Defne sahnesinde, (denizin bicaklanma, Defnenin cirpinislari denizolme,gitme diye) bana Cgoda umitin vurulmasi zarifenin umitin basina gelip umit olme gitme beni birakma.. sahnesini hatirlatti.
Bu cumaki bolumdede Yasemin ve Ahmetin bristola gitmesi orda oturup daha onceki soylediklerini konusmalarini tekrarlamalari hatirlamalarida,Mehmet&Yurdanurun okula gidip aynisini yapmasini animsatti.. Bu sahneler bana gore CGOdan Alinti degil Calintidir..

Ve cok sacma seyler oldu, Ahmet zaten yaseminin onu hep sevdigini, necdetle hic birlikte olmadigini kendini oldurmek istedigini vsvs biliyordu, ama gunlugu okuyupta oyle demesi sacmaydi madem affedecekti yasemin ona olmek istedim su bu dediginde affetseydi..
Bunun gibi cok sacma seyler var ha birde yasemin hamile kalirsa, Deniz veya defnenin kisir oldugunu dusunecegim :)

Ruya hircin bir cocu kdegil, ama bu sartlarda boyle davranmasi gayet normal :)
Kimse ondan aa demek necdet benim babam degil anlat anlat anne gerisi cok merak ettim cok mesut ve bahtiyarim demesini bekleyemez..

_hnd_
04-11-07, 13:51
Ruya hircin bir cocu kdegil, ama bu sartlarda boyle davranmasi gayet normal :)
Kimse ondan aa demek necdet benim babam degil anlat anlat anne gerisi cok merak ettim cok mesut ve bahtiyarim demesini bekleyemez..

benim hıçında demek istediğim bu bbalık davasındaki davranışları değil
sadece Ahmetin resmini görünce verdiği tepki bakımından hıçınlık dedimm

emosss
04-11-07, 13:57
ayşecim tabiki çgo'yla hiçbir dizi kıyas edilemez.. gerçekten tv tarihindeki en iyi projelerden biriydi ama darbeyi anlatıpta benzer sahneleri görmemek imkansız olmazmı sence..
sağ ve sol grupların birbiriyleriyle olan ve fikir ayrılıkları yüzünden doğan sorunları anlatıyor.. eminim zaman ilerledikçe benzer sahneler olucaktır..
ayrıca biçok dizide birbirine benzer sahneler görürüz.. bence çalıntı demek yanlış bir itham..

merhem
04-11-07, 13:59
Bunlarda zaten , onun sonucunda yapilmis bir davranis ruya kendi kafasinda bazi seyleri cozmeye basliyordur belki, zaten kolyeyi gordugunde ordaki resimde necdet ruya yasemin vardi, sonra kolyedede oyle birsey bekliyordu belki ama ahmeti gorunce sasirdi, ama cozmeye baslayacaktir, defter, kolye bu bolum ruyaya gercekler anlatilir belki..

çalıkuşu78
04-11-07, 14:02
ben de birşeye çok karşıyımsevdikleri oyuncunun seçimlerine işlerine kariyerlerine karışmalarına.. akıl vermek biraz ayıp olmuyor mu..bu işi yapan onlar bu işlerin içinde olan onlar.. haklarında karar vermek hayranlarına düşmez.. ben de necdetin güzide ile aşkını izlemek istiyorum.. ahmetin ailesine karışmadıktan sonra necdeti seyretmek bir zevk benim için..

_hnd_
04-11-07, 14:06
Bunlarda zaten , onun sonucunda yapilmis bir davranis ruya kendi kafasinda bazi seyleri cozmeye basliyordur belki, zaten kolyeyi gordugunde ordaki resimde necdet ruya yasemin vardi, sonra kolyedede oyle birsey bekliyordu belki ama ahmeti gorunce sasirdi, ama cozmeye baslayacaktir, defter, kolye bu bolum ruyaya gercekler anlatilir belki..

bak canım sende çelişkli konuşmuşsun başlıyodur beki demişsin biz burda Rüyanın tamammen ne düşündüğünü anlyamayızki
tamma defter ve kolye çağrışım yapabilir ona ki öyle olucağına benziyo ama kendi içinde yaşamalıydı bunu annesine belitmemeliydi
ama tabi buda bi çocuk ne yapıcağı belli olmayabiliyoo

merhem
04-11-07, 14:07
ben de birşeye çok karşıyımsevdikleri oyuncunun seçimlerine işlerine kariyerlerine karışmalarına.. akıl vermek biraz ayıp olmuyor mu..bu işi yapan onlar bu işlerin içinde olan onlar.. haklarında karar vermek hayranlarına düşmez.. ben de necdetin güzide ile aşkını izlemek istiyorum.. ahmetin ailesine karışmadıktan sonra necdeti seyretmek bir zevk benim için..

Ee yuh ama..
Istedigimiz birseyi dile getirmek nekadarda abartildi ,Okan basligindaki okan hayranlari onu baska projelerde izlemek istiyor bundan dogal ne var.. :icon_whis
Bizler o oyuncunun sevenleriyiz, o oynuyorsa biz izliyoruz..
Karismak akil vermek degil bu!! Uzatmayada gerek yok bkz: vidividividivid

Emos, Bana gore calinti, Cgo yu diger dizilerle bir tutmuyorum, onun sahneleri sozleri herseyi farkliydi baska bir dizide benzeri sahneleri gormeye dayanamiyorum hadi d&d sahnesini anladik ama Y&A sahnesi.. :icon_whis

arese
04-11-07, 14:23
Herkese merhablar nasılsın bakalımbye

Konu derin beni bir kac bir sey söylemek istiyorum ben cansel elcin hayranı degilm bagımlısı deglim sadece seviyorum o kadar dizide ki Ahmet Karkterini seviyorum neden çünkü dizde ki en yalansız en riyasız en dürüst karekter ve çok haksızlıga ugradı ben bunları hazmedemiyorum

İkinicisi bir çoçuga hayır demek o cocugu iyi yetiştrmedigin göstergesi mi hayır tabi ama Hayrı demeyide bilmeli necdet her istediginde evet denmez ki cocukların orda bir sekilde götüremiyecegin söylemesi lazımdı beraber vakit gecirerek hala işler daha da zorlastırıyo necdet bence rüya zaten baglı iyice baglanır artık kopmaz onun için necdet biraz uzak kalsın dedim ben necdetten nefret etsin demedim eger necdet biraz uzak dursa Ahmet'in iş daha kolaylaşır

Ha bide Necdet karkteri benim ilk bölümlerde sevdigim bir karekterdi ama sonra saflıgın ve insanlıgın kaybetti giderek bencileşti vicdansız bir oldu çıktı eski necdetten eser yok biz burda karkterlerin hataların yanlışların dile getiriyoruz necdet karterinin de hatların yanlışların söylüyoruz ee buda anti necdet diye nitelendirildi ne diyim artık...

Çanakkale83
04-11-07, 14:40
Herkese Merhaba

İmzalarımızdan başlayayım:) Tamamen eğlenmek amaçlı yapıyorum imzaları ben. Çok eğleniyorum yaparken de kullanırken de. Bakın bir tane daha yaptım mesela:) Ben de biliyorum Ahmet'in Rüyayı vermeyeceğini vermesin de zaten öyle bir düşüncem yok dalga geçiyorum olanlarla sadece:):)

Okan'ın HS çıkmasını istiyoruz evet ama hepimiz de biliyoruz ki bizim söylememizle olmaz bu iş:img-yes: Fikrimizi söylüyoruz sadece bunun sözleşmesi var pat diye diziden çıkamaz. Sevenlerinin dedikleriyle de elbette hareket etmez kimse ama düşüncelerini de dikkate almalı bir oyuncu öyle değil mi? Nejdeti kim canlandırırsa canlandırsın Okan diziden çıksın diyoruz öyle dedik diye öyle olacak olsaydı Okan şimdiye çoktan diziden çıkmış olurdu bunu uzun zamandır istiyoruz çünkü ikinci sezonda Okan olmazdı:img-yes: Güzide Nejdet olayına gelince haklısınız tek taraflı bakmıyoruz ki biz Nejdet'in yaptığı da yanlıştı ki bu davranışı da onaylayanı görmedim ben en azından tanıdığım arkadaşlarım arasında. Aldatma söz konusu olduğunda Nejdette Yaseminde hatalı. Bu işte bayan erkek ayrımı olmaz:img-yes:

Ahmet'in çocuğunu istemesi,onunla zaman geçirmek istemesi kendisine baba demesini istemesi en doğal hakkı buna itirazı olan yok ki (varsa ona da karşıyım:)) sadece çocuk pat diye baba bildiği kişiyi bırakıp bir başkasına(kendi babası da olsa ona göre bir başkası) baba demesi beklenemez. Çok zor durumlar bunlar. Ahmet için de Nejdet için de. Yasemine bakmayın o Ahmetiyle mutlu. Bu bölümde gerçekten Rüya her şeyi öğrensin Nejdet yurt dışına okumaya falan gitsin uzaklaşsın herkesten cümle alem rahat etsin:)

Polislerin olayları izlediğine değinilmiş. O dönemde zaten bir çok şey görmezden gelindiği için olaylar büyümüş. İki grubu birbirine kırdırıp bu işten çıkar sağlayanlar olmuş. Bir çoğu bilinçli yapılmış.(bnz; Zincirbozan filmi) Yazık olmuş ölen gençlere...

Herkese iyi yorumlarbye

emosss
04-11-07, 15:46
Emos, Bana gore calinti, Cgo yu diger dizilerle bir tutmuyorum, onun sahneleri sozleri herseyi farkliydi baska bir dizide benzeri sahneleri gormeye dayanamiyorum hadi d&d sahnesini anladik ama Y&A sahnesi.. :icon_whis

bu konuyu çok uzatmak istemiyorum ayşecim.. bana görede öyle değildir.. bi dizide başka bir diziden benzeri sahneleri görmek esinlenildiği anlamına gelmez bana göre.. hele çalıntı olduğu anlamına hiç gelmez..

CicimBenim
04-11-07, 16:05
Yasar karakterini neden boyle yaptilar? Oysa cok iyi birine benziyordu, yoktan yere birden degisi verdi, aklim hic almiyor. Isik gercekleri ogrendiginde Yasar artik yok sayilir onun icin… hatta Harun’la bile evlenebilir… sanki Yaseminin hayatina benzer bir hali var. Yasarin niyeti kotu degil bu belli oldu ama buyuk hata yaptigida belli. Deniz’e de cok kiziyorum. Sonucta kacirma olayini ilk onlar baslatti, Denizin hatasi da buydu zaten. Eger bu noktaya gelmeseydi, Yasar katiyen boyle birseye kalkismazdi bence ama ayrilik gorunuyor.

Ben son sahneyi izleyemedim arkadaslar, biri bana neler oldugunu anlatirmi lutfen

badger
04-11-07, 16:12
Ben Deniz'in Defne'nin yani onların grubunun fikirlerini ve görüşlerini çok begeniyorum yapmaya çalıştıkları şeyler çok güzel ama ben de galiba Mehmet gibiyim bunun silahlı bir şekilde yapılacağını yapılabileceğini düşünmüyorum...Haklıyken bazen haksız konuma düşüyorlar gerçekten de yaptıklarından dolayı...

Yaşar'a ise artık hiç güvenim kalmadı Işık'la olan ilişkisini seviyorum çok yakıştırıyorum onları ama Işık'ı korumaya çalışıyorum diye hiç bir şey söylememesi veya çocukluk arkadaşının kaçırılmasına göz yumması...

O çocukların idealizmleri gençlik ateşliliği ve hevesliliği kullanıldı....Olaylar düşünün bir takım öğrenci vb.sosyal hak istemlerinden nerelere getirildi???...Silahlar ellerine aldırtıldı..bknz:Taylanın vurulması.. Dezenfermasyon, ispiyon ve provakasyonlarla ellerinde silahlar çeteci eşkiya konumuna sokuldular...bknz:banka soyan, milletin malına canına kasteden, adam kaçıran, döven, öldüren..vs.vs...Hatta burada bile yeri geldi bazıları...bu işin aslını astarını bilmeden ..iyi ki de asıldılar..lafını kullandılar...:icon_sorr

Acı olan bu..Kim haklı kim haksız konumu ilk kurşun sıkıldıktan sonra bitti..Silah girdi işin aslı astarı kayboldu..:img-cool2

Yaşar da tahammül edemediğim bu...Yalancı..bahanesi ne olursa olsun adı bu...Yalan!..artı bir de kendini kandırma işin içine girince..Yaşar gözümde sür olumsuz:hıh

spdr
04-11-07, 16:14
ay o kadar zaman foruma giremeyip de bunların tartışıldığı bi saate mi denk geldim ben yahuu:hıh
cık cık cıkkk..

neyse...
çanlarım;diziden sonra sırf sizin için buraya uğrayayım dedim ama,gerek bilgisayar gerekse abimin engellemeleriyle foruma kavuşmam ancak şimdi mümkün oldu:img-wink:

aslında son bölümden sonra ne düşündüğünüzü çok merak ediyordum..netekim ben bir noktadan sonra sıkıldım ve sadece sizin için izledimm..:img-in_lo
artık dizinin bitmesine az kalmış da uzatmaları oynuyorlar gibi geliyor:icon_whis

diğer yandan sağ-sol olayları iyice canımı sıkıyor:icon_sorr

bu arada necdetin güzideyle ders çalışma sahnesi pek hoştu...
ve neco yüzüğe bakarken direk forumu düşünüp gülmeye başladım:img-hyste
bir de bişi demeyim diyorum ama..yasemin necdete çekine çekine ahmetle aralarının düzeldiğini söylerken;ahmete necdeti nasıl da utanıp çekinmeden övdüğü geldi aklıma:hıh:img-beee:

bu arada rıza-ışık sahnesine bayıldımm:img-icecr
ahmet beni istemeye geldiğinde,babama söylerken kolaylaşacak işim..teşekkürler ışıık:img-wink:

ha bir de ahmet yaso sahneleriyle ilgili sizinle aynı kanaatteyim kanımca..geçen bölümleri zaten hatmetmişik..bir de gelip şimdi o kadar sabırsızlıkla beklediğimiz sahneyi eski görüntülerle baltalamışlarr:hıh
yine de güzeldi tabii..:img-blush

fatma-1721
04-11-07, 16:14
Rüyaya hayır diyememek..konusu..

Burada Ankaraya gitmek isteğinde..Necdetin kesinlikle kendi cevabını vermeden önce Yasemin ile konuşması lazımdı..çünkü bu çocuğun hayatındaki belli konularda artık tek başına değil..sadece Yasemin de yok işin içinde!..bunu unuttu..özellikle çocuğun başka bir şehre götürülmesine karar veremez...Ayrıca ortada kaybedilmiş bir mahkemede var, neyine güveniyor???

Güvendigi sey bence Yasemin ve Ahmetin anlayisiydi!Ahmet önce yadirgadiysa da Yaseminin ona bunun kendi arkasindan yapilmis art niyetli bir düsünce olmadigini anlatmasiyla hemen yumusadi ve durumu kabullendi,zaten kabullenemeyecek bir mesele degildi bu,sonucta Necdet masum bir söz verdi Rüyaya,onu annesinden ve öz babasindan habersiz götürmedi.

Üstelik mahkeme Rüyayi Necdetin nüfüsündan sildi kalbinden degil,Necdeti de,Rüyayi da birbirlerinin kalbinden kimse silemez,ne mahkeme,ne Yasemin ne Ahmet,...hic kimse,hatta birgün ögrenebilecegi gercekler bile,bu sevgiyi biraz sarsar ama kesinlikle bitirmez bence.Necdet herzaman Rüya icin cok önemli biri olarak kalacaktir.Ahmeti babasi olarak benimsedikten sonra bile cogu zaman annesine,babasina söylemedigi seyleri onunla paylasma istegi de olabilir ve bence olacaktir da.
Necdeti genellikle suclayan biriyimdir ama "yigidi öldür hakkini ver misali"bu konuda onda suc göremiyorum, üzgünüm(tabii bunlar benim düsüncelerim)

znr
04-11-07, 16:20
Ankara ya gitme işi benimde hoşuma gitmedi... Tamam kalbinden silemez tabiki... Ankarayada gitsin onada tamam... Ama Necdet Rüyaya evet demeden önce Yasemine Yasemininde Ahmete sorması gerekirdi... Bari onu yapsınlar...

fatma-1721
04-11-07, 16:33
Necdetin çalarak edindiği ve abartılı pseudo babalığını ne kadar derecede baba olduğunu konuşmayacağım..bana göre gereksiz ve anlamsız..ne o aile gerçek bir aile ne yaşananlar gerçek..hepsi iki hayalperest ve zayıf karakterden çıkan bir olay..kurbanları da Rüya ve babası Ahmettir...Bütün bunlar öğrenildiğinde Rüya özellikle onlara dönüp Aferin! demeyecek...bknz:olması gereken insan psikolojisi...ve şunu da biliyorum..çok kısa bir süre sonra Rüya, Ahmetin yanında yer alacak ve Yasemine karşı cephe oluşturacaklar...kim nederse desin?! Ortada aşk ta olsa olması gereken buydu..kaçınılmaz...yalanlar ve kandırılmaların hesabı bir çırpıda günlükle çözülmez!...Günlük sadece Ahmet ile Yaseminin arasındaki aşkın hala var olduğunu tescilledi ama olan bitenlerin tam olarak hafifletici sebebi olamaz...zaman geçiyor ve Rüyanın bu işi algılaması uzadıkça, Ahmetin sabrı da kalmaz..şimdiye kadar gösterdiği sabır bile fazla insan üstü ve aşıkvari idi...ve Necdet de tahminimce bu evrede Ankara da olur..:img-pilot

Insallah senin dedigin gibi olmaz cünkü ben kendimce böyle sahneleri izlemek istemiyorum ama senaristler ne seni dinliyor ne beni,bakalim bu kez nasil bir cözüm bulacaklar?

Psikolog degilim ama "olması gereken insan psikolojisi...ve şunu da biliyorum..çok kısa bir süre sonra Rüya, Ahmetin yanında yer alacak ve Yasemine karşı cephe oluşturacaklar." demissin...Rüya Necdete bagli,onu seviyor,sevgi ister ask olsun,ister anne-baba sevgisi kalpte baslar,kalpte biter,mantik cogu zaman arka planda kalir,hele cocuklarda...Rüya Ahmete ve annesine karsi"madem bir aile degildiniz,sorunlariniz vardi, ben niye dogdum,neden dogmama sebep oldunuz?"diye düsünemez mi?,sonucta okul arkadaslari ve cevresindeki cocuklar bir ailede,evli bir ciftin cocuklari olarak dünyaya geliyor,bundan dolayi ikisini de reddedip Necdetin yaninda da yer almak isteyebilir.
Necdet gercekleri saklamis,saklamamis, Rüyanin bunlari ona söylemeye kalksalar bile daha uzun bir süre bunlari dinleyecegini düsünmüyorum,gerceklere kulaklarini tikayacaktir bence yine...bakalim senaristler durumu nasil cözecekler,gercekten merak ediyorum bye

badger
04-11-07, 16:33
Güvendigi sey bence Yasemin ve Ahmetin anlayisiydi!Ahmet önce yadirgadiysa da Yaseminin ona bunun kendi arkasindan yapilmis art niyetli bir düsünce olmadigini anlatmasiyla hemen yumusadi ve durumu kabullendi,zaten kabullenemeyecek bir mesele degildi bu,sonucta Necdet masum bir söz verdi Rüyaya,onu annesinden ve öz babasindan habersiz götürmedi.

Üstelik mahkeme Rüyayi Necdetin nüfüsündan sildi kalbinden degil,Necdeti de,Rüyayi da birbirlerinin kalbinden kimse silemez,ne mahkeme,ne Yasemin ne Ahmet,...hic kimse.Necdet herzaman Rüya icin cok önemli biri olarak kalacaktir.Ahmeti babasi olarak benimsedikten sonra bile cogu zaman annesine,babasina söylemedigi seyleri onunla paylasma istegi de olabilir ve bence olacaktir da.
Necdeti genellikle suclayan biriyimdir ama "yigidi öldür hakkini ver misali"bu konuda onda suc göremiyorum, üzgünüm(tabii bunlar benim düsüncelerim)

Tamam da Fatmacığım..anlayış..anlayışa güvenmek...Ama ortada kocaman bir sorun var..Artık durması gereken yeri bilmesi ve belirlemesi gerekiyor..bknz:hoşş bunu hiçbir zaman bilemedi ya neyse..Bu tip konularda çok cüretkar...Sevgisi konusuna bir şey diyemem ama artık onun sevmesi şu bu önemli değil..

Baş aktörlerinden biri olduğu, Yasemin ile kurguladıkları yalanı nasıl Rüyayı en az düzeyde incitebilecek bir şekilde anlatacaklarına karar vermek , Ahmet ile beraber olacak hayatlarını daha da berbat etmemek namına kendini frenlemek zorunda...Kısacası kalbine taşı basacak ve geride duracak...Bunu borçlu..:img-cool2 bknz:Ahmete Şevket amcanın cenazesinde söylediği, yapabileceğim bir şey var mı?

Ancak o zaman ben de yiğidi öldürür ama hakkını veririm:img-wink:

Bunu yapsa var ya..bir daha dedikodusunu bile yapmam burada..:img-yes::img-hyste

Arwençan
Burada da hava açık ama buzz gibi esiyor..dün gece korku filmleinden fırlamış gibiydi..Evin etrafı nda inanılmaz seslerle rüzgar uçurdu ortalığı hatta bir ara acep çatıya bir hal gelir mi oldum..Gökgürültüsü ve yağmurla da şenlik tamamlandı...

dark_sign
04-11-07, 16:35
Selamlarr arkadaşlar, pek bi tartışır gördüm sizi yahu:):)
Yazdıklarınızı okurken ana konulardan birinin Necdetin Rüyayı Ankaraya götürmesi ve bunun sonuçları olduğunu gördüm..Bence yanlıştı..Çünki Rüya, Necdeti cidden seviyo ve her geçen gün ona daha çok bağlanıyo..Şu sıralar en rahat konuşabildiği insan Necdet ve bu diğer bir babayı (gerçeği bile olsa) istememe fikrini çok güçlendiriyo..
Ben merak etim..Bunlar Ankaradayken ya da gezip tozarken vs. hiç Rüyanın gerçek babası, psikolojik durumu falan konuşmadılar mı acaba, ya da ne konuştular??Aklıma geldi sadece sorayım dedim..

Bir de Okan Yalabığın H.S'den çıkmasını isteyen imzaları gördüm..Ama ben çıkmasını aslaa istemiyorum çünki kim ne derse desin benim için Okan Yalabık çokk farklı ve yetenekli biridir..Hatta kimi zaman özellikle Yasotlu sahnelerde kimin gerçek oyuncu olduğu, Okan Yalabık farkı ekrandan resmen fışkırmıştır..
O nedenle gitmesini aslaa istemiyorum..Sadece Yasotsuz, amaçlı, mutlu,gerçek, kendisi gibi bi hayatı olsun istiyorum..Onu üniverstede, farklı ve mutlu görmek isitiyorum..

Haa bir de bence, Rüyanın Ankaraya Necdetle gitmesinde Necdetcimin hiçç suçu yok!!! Bunların hepsi bir Yasemin Ahmet buluşması ve vuslatı yapmak isteyen senaristlerin basitçe Rüyayı ve Necdeti başlarından savma kurgusudur arkadaşlarr kanmayalımm !!!!!:img-hyste:img-hyste
Ama cidden kaş yapalım derken göz çıkarıyolar..Okan Yalabığın H.S'den çıkmasını isteyen arkadaşlara şu yönden katılıyorum : Bu dizi cidden çok ahım şahım olmayan, esas oğlan esas kız birbirine karışmış belli olmayan ama Okan Yalabık ve 68 Gençliği için izlediğim bir dizidir..Bunu da söylemek istedim...

Shevek
04-11-07, 16:39
ay o kadar zaman foruma giremeyip de bunların tartışıldığı bi saate mi denk geldim ben yahuu:hıh
cık cık cıkkk..

neyse...
çanlarım;diziden sonra sırf sizin için buraya uğrayayım dedim ama,gerek bilgisayar gerekse abimin engellemeleriyle foruma kavuşmam ancak şimdi mümkün oldu

aslında son bölümden sonra ne düşündüğünüzü çok merak ediyordum..netekim ben bir noktadan sonra sıkıldım ve sadece sizin için izledimm..
artık dizinin bitmesine az kalmış da uzatmaları oynuyorlar gibi geliyor:icon_whis

diğer yandan sağ-sol olayları iyice canımı sıkıyor

bu arada necdetin güzideyle ders çalışma sahnesi pek hoştu...
ve neco yüzüğe bakarken direk forumu düşünüp gülmeye başladım:img-hyste
bir de bişi demeyim diyorum ama..yasemin necdete çekine çekine ahmetle aralarının düzeldiğini söylerken;ahmete necdeti nasıl da utanıp çekinmeden övdüğü geldi aklıma:hıh:img-beee:

bu arada rıza-ışık sahnesine bayıldımm:img-icecr
ahmet beni istemeye geldiğinde,babama söylerken kolaylaşacak işim..teşekkürler ışıık:img-wink:

ha bir de ahmet yaso sahneleriyle ilgili sizinle aynı kanaatteyim kanımca..geçen bölümleri zaten hatmetmişik..bir de gelip şimdi o kadar sabırsızlıkla beklediğimiz sahneyi eski görüntülerle baltalamışlarr:hıh
yine de güzeldi tabii..:img-blush

Bir olayı anlatırken geri dönüşlere baş vurmak o kadar çok kullanılan bir yöntem ki...Bunun alıntı ya da çalıntı olarak adlandırılması haksızlık olur, gibime geliyor. Orada kamerayı bir nevi karakterlerin bilinci yerine koyuyorlar. Her geri dönüşte, her flashbackte karakterlerin iç dünyasına, o anda akıllarından geçene göz oluyor kamera. Bu sinema tarihi kadar eski bir yöntem ve ÇGOya özgü bir anlatım biçimi de değil.:img-wink:

Ayşeçancım, o hazırlanma sahneleri iyiydi ama değil mi? Sanki düğün günlerinde hazırlanan bir gelin ve damat gibiydiler. Ahmet evde aynanın karşısında çakı gibi, bembeyaz gömleğini düzeltiyor. Özenle kol düğmelerini takıyor. Yasemin -her ne kadar rengini sevmesek te- rujunu sürüyor özenle. Bu kez sevdiği adama güzel olmak için süslenen bir kadın var. Nişana giderken savaş boyalarını süren kadınla alakası yok.

Bir de ben , kolyeyi açıp baktığı sahnede hem çok duygulandım hem de kendimce senaryo yazıp güldüm: Ya kolyenin içinde Necot ve Rüya varsa diye. Sonra :blink:kalakalan Ahmet'e; ama anla artık Ahmetçim, biz onunla garip bir mutluluk yaşadık, o benim dostum olacak hayatımın sonuna dek. Sen nasılsa yanımda olacaksın...filan derdi:img-wink:

arwen61
04-11-07, 16:41
selamlarbye

badgerçanım dün trabzon için çok soğuk demiştim ya bugünde güneş açtı memleket olarak maşallahımız var yani bilmem senin oradada aynı havamı hakim:img-wink:

rüyanın davranışlarından ve ona karşı neler yapılması gerektiğinden bahsetmişsiniz rüyanın şu anda aklı çok karışık necdetin gerçek babsı olduğunu biliyor ama onu çok sevdiği ve bağlandığı için bu gerçeği reddediyor eskisinden daha çok ona sarılıp her anında onunla birlikte olmak istiyor

bu durumun çözülmesiyle ilgili necdetede yaseminede büyük görevler düşüyor rüya kolyede gördüğü resim yüzünden ahmete kızmaya onu necdetten ayırdığını düşünmeye başladı bu durumu anlaşılırsa özellikle necdetin onunla bir konuşma yapması ve yaşına uygun bir biçimde durumu izah etmesi gerekiyor kendisininde her zaman yanında olacağını,onu seveceğini ama babasının başka biri olduğunu ona benimsetmesi gerekiyor:img-yes:

fatma-1721
04-11-07, 16:43
Tamam da Fatmacığım..anlayış..anlayışa güvenmek...Ama ortada kocaman bir sorun var..Artık durması gereken yeri bilmesi ve belirlemesi gerekiyor..bknz:hoşş bunu hiçbir zaman bilemedi ya neyse..Bu tip konularda çok cüretkar...Sevgisi konusuna bir şey diyemem ama artık onun sevmesi şu bu önemli değil..

Baş aktörlerinden biri olduğu, Yasemin ile kurguladıkları yalanı nasıl Rüyayı en az düzeyde incitebilecek bir şekilde anlatacaklarına , Ahmet ile beraber olacak hayatlarını daha da berbat etmemek namına kendini frenlemek zorunda...Kısacası kalbine taşı basacak ve geride duracak...Bunu borçlu..:img-cool2 bknz:Ahmete Şevket amcanın cenazesinde söylediği, yapabileceğim bir şey var mı?

Ancak o zaman ben de yiğidi öldürür ama hakkını veririm:img-wink:

Bunu yapsa var ya..bir daha dedikodusunu bile yapmam burada..:img-yes:

Tamam daha düsünceli davranabilirdi ama yine de ben bu konuda ona fazla yüklenemiyorum...Rüya-Necdet farkli bir ikili olarak kalacaklar herzaman benim icin.
Benim Necdete en büyük gicigim Yasemin ona Ahmetle yeniden beraber olduklarini söyledigindeki tavri,adam resmen her iki kadini (hem Yasemin hem Güzide)kendi put bebekleri olarak görüyor,yani her cani istediginde Güzideye gidiyor,Yasemini de kaybetmek istemiyor,onun Ahmetle olmasina üzülüyor,peki bu kadinlarin duygulari yok mu?bunlar senin oyuncaklarin mi?:dito:dito neyse cikiyorum,cok isim varbye

znr
04-11-07, 16:50
İşts Necdetin yapacağı konuşma Rüyanın ikiside bana yalan söyledi ama Ahmet söylemedi çünkü oda bilmiyodu diye düşünmesine sebep olabilir... Oda Ahmetin tarafına geçer... badgerin demek istediği bu galiba...

LİN
04-11-07, 16:55
Sanki düğün günlerinde hazırlanan bir gelin ve damat gibiydiler. Ahmet evde aynanın karşısında çakı gibi, bembeyaz gömleğini düzeltiyor. Özenle kol düğmelerini takıyor. Yasemin -her ne kadar rengini sevmesek te- rujunu sürüyor özenle. Bu kez sevdiği adama güzel olmak için süslenen bir kadın var. Nişana giderken savaş boyalarını süren kadınla alakası yok.

Bu bölümde en çok duygulkandığım sahne,Yasemen ve Necdetin hazırlanma sahneleriydi.Yitip giden onca yılın ardından bu kadar heyecanla hazırlanmaları içimi acıttı.Hele kapının önünde Ahmet'in Yasemen'in kolyesine bakması,Yasemen'in Ahmet'in koldüğmelerine bakması hoş detaylardı.Ahmetin orkestradan özel şarkılarını rica edip,dans etmeleri.Sonra Yasemenin kapısına dayanıp,"artık odama gelmeni beklemeye tahammülüm yok" demesi...Akılda kalan sahnelerdi.
Yinede işin garibi,insan sormadan edemiyor.Konu komşudan,arkadaş çevresinden hiç mi çekinmez insan?Bu ne rahatlıkdır?Onca yıldan sonra kavuşulan sevgili ve tutkulu aşk toplum kurallarını hiçe sayacak kadar büyük müdür?

Shevek
04-11-07, 16:57
İşts Necdetin yapacağı konuşma Rüyanın ikiside bana yalan söyledi ama Ahmet söylemedi çünkü oda bilmiyodu diye düşünmesine sebep olabilir... Oda Ahmetin tarafına geçer... badgerin demek istediği bu galiba...

Ahmetin Rüyanın kendi çocuğu olduğundan bihaber bırakıldığından ilk elde Rüyaya bahsedeceklerini hiç sanmıyorum znrçan. Bu zamanla olacaktır. Belki de hem Yasemin hem Necdetin ortalıklarda olmadığı bir zamanda baba kız yakınlaşma fırsatı bulabilirlerse, yahut Rüya okumayı öğrenip günlüğe bakarsa kendi keşfeder herhalde...babasından gizlendiğini. Necdet'e ilk elden tavır almaz, annesini suçlar gibi geliyor bana. Bu anneyi suçlama sürecinde ise Ahmet en doğru tavrı koyacaktır ortaya. Rüyayı sakinleştirip, annesini affetmesine yardımcı olacaktır. Çünkü ancak bu şekilde bir aile olabilirler. "Biz dağılmış bir aileyiz Yasemin. Biraraya geleceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum" diyen bir Ahmet yapacaktır bunu.

znr
04-11-07, 17:06
Ahmetin Rüyanın kendi çocuğu olduğundan bihaber bırakıldığından ilk elde Rüyaya bahsedeceklerini hiç sanmıyorum znrçan. Bu zamanla olacaktır. Belki de hem Yasemin hem Necdetin ortalıklarda olmadığı bir zamanda baba kız yakınlaşma fırsatı bulabilirlerse, yahut Rüya okumayı öğrenip günlüğe bakarsa kendi keşfeder herhalde...babasından gizlendiğini. Necdet'e ilk elden tavır almaz, annesini suçlar gibi geliyor bana. Bu anneyi suçlama sürecinde ise Ahmet en doğru tavrı koyacaktır ortaya. Rüyayı sakinleştirip, annesini affetmesine yardımcı olacaktır. Çünkü ancak bu şekilde bir aile olabilirler. "Biz dağılmış bir aileyiz Yasemin. Biraraya geleceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum" diyen bir Ahmet yapacaktır bunu.

Ya bende Ahmetin herşeyden habersiz olduğunu yakın zamanda öğreneceğini düşünmüyorum zaten... Ama bence eninde sonunda öğrenecek... İşte o zaman Yaseminle Necdete sırt çevireceğini düşünüyorum... O zamana büyümüş olabilir tabiki... Ahmette gerçekten Rüyayı sakinleştirmeye ve Annesiyle barıştırmaya çalışabilir...

znrçan...:img-blush

Shevek
04-11-07, 17:11
Bu bölümde en çok duygulkandığım sahne,Yasemen ve Necdetin hazırlanma sahneleriydi.Yitip giden onca yılın ardından bu kadar heyecanla hazırlanmaları içimi acıttı.Hele kapının önünde Ahmet'in Yasemen'in kolyesine bakması,Yasemen'in Ahmet'in koldüğmelerine bakması hoş detaylardı.Ahmetin orkestradan özel şarkılarını rica edip,dans etmeleri.Sonra Yasemenin kapısına dayanıp,"artık odama gelmeni beklemeye tahammülüm yok" demesi...Akılda kalan sahnelerdi.
Yinede işin garibi,insan sormadan edemiyor.Konu komşudan,arkadaş çevresinden hiç mi çekinmez insan?Bu ne rahatlıkdır?Onca yıldan sonra kavuşulan sevgili ve tutkulu aşk toplum kurallarını hiçe sayacak kadar büyük müdür?

LİNçan, o konu benim de aklıma takıldı tabii herkes gibi. Çok rahatlardı. Ya gerçekten gözleri dönmüş, hiç bir şeyi takmama noktasına gelmişlerdi ya da her zamanki gibi bu konu es geçildi senaryoda. Halbuki küçücük bir sağa sola bakınma, hafif bir tedirginlik ya da "Ahmet, biraz dikkatli olalım, ayrı ayrı gidelim" denmesi bile yeterli olurdu. Okulda Ahmet, Yasemin'in elini tutmadan önce hafifçe kolaçan etti etrafı, Yasemin de çok kibarca belli belirsiz bir kinayeyle elini çekti. Bak orada daha normal bir durum sözkonusuydu.:img-wink:

LİN
04-11-07, 17:12
Rüya,mevcut durumda o kadar tepkili ki yaşadıklarına,okumayı öğrenip günlüğü okusa bile, olayları idrak edeceğini,"aa evet asıl babam Ahmetmiş çok çekmiş,üzülmüş,hadi baba koş bana " diyeceğini hiç sanmıyorum.
Bunları idrak edebilmesi için büyümesi ve olgunlaşması gerekli.Bu süreç içinde Ahmetin yuva yıkan,anneyi babadan ayrıran kötü adam gibi izlenimlerle çocuğun küçük hafızasına kazanması, gelecek için hiç de iyi sonuçlar vermez.
Küçükken yaşadığımız kötü anılar ne olursa olsun hafızalarımızda iz bırakır.
Mesela ben,tadı ne kadar güzel olsada sütlaç yemem.6 yaşındayken annem sütlaç yaparken sıcak sütten yanmıştı.Beynimde o kadar yer etmiş ki görünce bile irrite oluyorum.
Ahmet ve Rüya ilişkisinin doğru temellere oturtulabilmesi için doğru adımla hareket etmek gerekli.Ortalara kolyeyi bırakmakla,daha bir aile kurmadan çocuğun görme ihtimalini düşünemeden öpüşüp koklaşmakla olmaz bu işler.
Çocuk zaten travma yaşıyor,dikkatli olmak gerekli.
Bunca yaz Ahmetle Rüya ilşkisini güçlendirmek için neler yaptılar ama bir küçük esinti bile zorla oluşmuş bir fidanı kökünden edebilir.Yapılan emeklere yazık değil mi?

badger
04-11-07, 17:12

Bu yalandaki Necdetin payı da eninde sonunda ortaya çıkacak. Zorlanırsa, özellikle iskeledekivari bir tavır Ahmete karşı Necdet tarafından bknz:hıh!sen ne dersen de!Beni baba biliyor.. sürdürülür..tamamen bu olayın bu hale getirilmesinde sanki hiç suçu yokmuş gibi bir hava devam ettirlip, Rüyanın Ahmete karşı propaganda durumu oluşursa...kusura bakmayın Ahmetin bunu yapmaya..açıklamaya hakkı vardır..Necdete hiçbir borcu veya bağlılığı yok...Necdetin de bu işteki payını Ahmet de üç aşağı beş yukarı nedenleriyle biliyor...

Rüyanın annesini affetmesi tamamen Ahmetin Yasemini affetmesiyle doğru orantılı olacağına inanıyorum..ama beir süre Ahmet-Rüya ittifakının Yasemine karşı olacağına inanıyorum...Muhtemelen yasemin, Ahmetin sabrını zorlayacağı bir duruma düşeceklerdir...:icon_whis

LİN
04-11-07, 17:19
LİNçan, o konu benim de aklıma takıldı tabii herkes gibi. Çok rahatlardı. Ya gerçekten gözleri dönmüş, hiç bir şeyi takmama noktasına gelmişlerdi ya da her zamanki gibi bu konu es geçildi senaryoda. Halbuki küçücük bir sağa sola bakınma, hafif bir tedirginlik ya da "Ahmet, biraz dikkatli olalım, ayrı ayrı gidelim" denmesi bile yeterli olurdu. Okulda Ahmet, Yasemin'in elini tutmadan önce hafifçe kolaçan etti etrafı, Yasemin de çok kibarca belli belirsiz bir kinayeyle elini çekti. Bak orada daha normal bir durum sözkonusuydu.:img-wink:

Gözleri dönmüş olabilir ama hepimiz biliyoruz ki evli bir kadını kapısından o saatte hele hele Türkiye'de baygın bakışlarla almak kolay değildir.Neyse,diyelim geçelim bari.Yalnız Necdet ve Yaseminin boşanma davalarında konu komşunun kendini şahit diye mahkemelere atacağı ihtimalini de göz ününde bulunduralım :PHele Zuhal...Zaten hafiften gözü var Ahmette.Hiç gözünün yaşına bakmaz,Yasemene iffetsiz yaftasını yapıştırır.

znr
04-11-07, 17:20
Bu yalandaki Necdetin payı da eninde sonunda ortaya çıkacak. Zorlanırsa, özellikle iskeledekivari bir tavır Ahmete karşı Necdet tarafından bknz:hıh!sen ne dersen de!Beni baba biliyor.. sürdürülür..tamamen bu olayın bu hale getirilmesinde sanki hiç suçu yokmuş gibi bir hava devam ettirlip, Rüyanın Ahmete karşı propaganda durumu oluşursa...kusura bakmayın Ahmetin bunu yapmaya..açıklamaya hakkı vardır..Necdete hiçbir borcu veya bağlılığı yok...Necdetin de bu işteki payını Ahmet de üç aşağı beş yukarı nedenleriyle biliyor...

Rüyanın annesini affetmesi tamamen Ahmetin Yasemini affetmesiyle doğru orantılı olacağına inanıyorum..ama beir süre Ahmet-Rüya ittifakının Yasemine karşı olacağına inanıyorum...Muhtemelen yasemin, Ahmetin sabrını zorlayacağı bir duruma düşeceklerdir...:icon_whis

Doğru düzgün cümle kuramayıp yanlış anlaşılıyorum... Bende senden farklı düşünmüyorum... Necdete kesinlikle bi borcu yok...

Shevek
04-11-07, 17:26

Zaten sen de bilirsin badgerim, ben hala Ahmet'in Rüyayı hemen karşısına alıp "Bak yavrum, ben senin babanım" demesi gerektiği, tutup elinden götürmesi gerektiği taraftarıyım. Yüz kere düşündüm, ben olsam öyle yapardım, karar verdim. Hiç taviz vermezdim, olayın daha da büyüyüp çetrefillenmesine izin vermezdim. Sonra düşünürdüm neler olacağını. Çocuk benimleyken halleşirdim meseleyle. Doktor yardımıysa yardım. Ama en çok benim yönlendirmem olurdu. Her aşamasına birebir göğüs gererdim. Kavgaysa kavga, savaşsa savaş. Yatıştırmak gerektiğinde, avutmak gerektiğinde gene ben...Ve aynı sonuçlara aynı aşamalardan ama benle birlikte varmasını sağlardım.

Dizideki durumda sana katılıyorum. Gidişat öyle görünüyor. Ahmetin sabrı zorlanacaktır. Necdet ısrarcı çünkü. Bir iki "bak gidebilirim belki" konuşmasının dışında bir katkı sağlamadı. Ahmet'e ise "ne yardım yapabilirsem hazırım "dedi, sonra iskelede babakızın konuştuğunu gördüğü halde, belki de Ahmetin çocuğu yatıştırabileceği ihtimalini hemen sıfırlayarak "Rüya" diye araya girdi ve çocuğun koşarak ona sarılmasını ve Ahmetin orada mal gibi kalakalmasını sağladı.

Yasemin de bu bölümden sonra daha ümitliyim açıkçası. Ama yapı gereği kararlı değil. Yine de o son bakış, Ahmete Sevda Tepesinde söyledikleri (bkz.: o da olacak, seni sevmek o kadar kolay ki) bu konuda mücadele etmeye-kendince ama- karar verdiğinin bir göstergesi olabilir.

dark_sign
04-11-07, 17:26
Şu adam kaçırma olayını neden sadece sağcılar tarafından anlattılar anlamıyorum.
Sadece Harun kaçırılmadı ülkücülerden de birisi kaçırıldı ama ona ne yapıldığını göstermediler keşke her iki taraf eşit olarak gösterilseydi.
Işık ve Yaşar evlenemeyecek gibime geliyor Yaşar'a birşey olacak sanki.
Gerçi ben Yaşar'ın ölmesini istemem Işık'la birbirlerine çok yakışıyorlar.
Eğer olurda evlenirlerse Deniz kesin düğünlerine gelmez.
Ve sonrası hep kavgalı geçebilir ama darbe onların hayatlarını tamamen değiştirecek.

Adam kaçırma olayında aslında asıl vurgu yapılan yer, birilerinin birilerini kaçırmış olması değil de Harun ve Yaşar'ın bir anlamda yüzleşmesiydi bence..
Harun'un Yaşar'a o ezik egosuyla ilgili şeyleri söylemesi ve bizim biraz olsun rahatlamamız tabi :)
Bir de Yaşarın o ilk zamanlara göre değişen psikolojisinin ve davranışlarının altında yatan şey bir kez daha açıkça vurgulandı (bknz:ezik insan Yaşar draması)

Ben, Işık ve Yaşar'ın evlenmesini ne isterim ne de istemem çünki beni hiçç ilgilendirmiyo açıkçası:icon_whis:icon_whis
Ama Işık o dönemlerde gazetecilik mesleğinde olup da hala gerçekleri anlamaz veya anlamamazlıktan gelirse çokk şaşırırım..Ve Yaşarın yaptıklarını, onun da diğerlerinden farklı olmadığını hatta kötü anlamda farklı olduğunu ve özellikle Harunun kaçırılma olaylarındaki payını öğrendikten sonra hala Yaşarım da Yaşarım diye tutturursa..Kendi bileceği iş (bknz:Bana nekiii)

Dizinin şu siyasi olayların iyice hızlandığı dönemde gerçekleri yansıtma ve ayrıntı verme konusundaki hassasiyetini çok merak ediyorum..Bakalım neler olacak..:butch::butch:

badger
04-11-07, 17:29
Doğru düzgün cümle kuramayıp yanlış anlaşılıyorum... Bende senden farklı düşünmüyorum... Necdete kesinlikle bi borcu yok...

Zinarçan

seni yanlış anlamadım..Alıntı yapmam sadece...genel tarafından yanlış anlaşılırsa diye benim adıma yaptığın açıklamayı geliştirdim...Durum sadece bundan ibaret...:img-wink:

Tabii ki borcu yok Ahmetin..Aslında fena halde alacaklı..değil mi Arwen???:icon_whis

znr
04-11-07, 17:34
Zinarçan

seni yanlış anlamadım..Alıntı yapmam sadece...genel tarafından yanlış anlaşılırsa diye benim adıma yaptığın açıklamayı geliştirdim...Durum sadece bundan ibaret...:img-wink:

Tabii ki borcu yok Ahmetin..Aslında fena halde alacaklı..değil mi Arwen???:icon_whis

Sevindim çünkü bendeki anlatım bozukluğu hep yanlış anlaşılmama neden olmuştur... :img-yes: Kesinlikle... Ahmet alacaklı hemde Yasemin veya Necdetin ödeyemeyeceği kadar çok...

Shevek
04-11-07, 17:40
Bir de gerçekten neden Yasemin hala o evde? Neden izin veriyor Ahmet buna? Telefon açınca "Necdet evde değil" diyen Yasemin'e "zaten sizin de o evde olmamanız gerekir" demiyor sitemle. Ne demeye o eve misafir konumunda gelip, "e ben gideyim artık" moduna sokuyorlar, iyice onu da silikleştiriyorlar ki??? (dyss, oldu mu:img-wink:)
Yasemin bir an önce Necotla evliliğine bir son vermeli. Kendi evine geçmeli, ya da Ahmetle ileride oturacakları bir ev bulmalılar, Rüya ve Yasemin hemen o eve geçmeliler. Rüyaya da ilk evvela Necdetten ayrılacakları anlatılmalı ve kabul ettirilmeli.

Işığın istenmesi olayına Necdetin damat kimliğinde gelmesi çok saçmaydı. Çok sevilen bir aile dostu olarak tabii gelebilir ama, bunların boşanacağı bilinmiyor mu aileler tarafından? Bu ne perhiz...:bilmim

Ama akşama babamlara gitmemiz gerek, dediğinde, gerek mi? diye soran Necdet'in karşısına hemen dedikodu yapmak üzere dört köşe olarak kurulan Yasemin sahnesi çok komikti. Kapı komşuları karşılıklı dedikodu modunda. Bir, tabağa kapatılmış kahve fincanları eksikti.:img-hyste

goldrose
04-11-07, 17:44
Merhaba çanlar:)
Dün gece diziyi yeniden izledim ve dikkatimi çeken ayrıntılar oldu tabii ama siz de konuşmuşsunuz o konuyu yani Necdetin kimseye danışmadan Rüyayı Ankaraya götürmesi konusunu:icon_whisOrada Ahmet ilk duyduğunda Yasemine sana sormadan plan mı yapmışlar dediğinde sinir oldum yahu asıl sana sormaları gerekmiyor mu Ahmet diye ama adamın gözü aşktan bir şey göremez hale geldi:)
Bir de okul çıkışı Ahmet Yasemine demek bu gece yalnızsın diyor yani anladığımız Cuma gecesi çünkü okul var yoksa o dönem okullar Cumartesi de mi vardı:)Ama Necdet Cumartesi 1 gece kalacağız diyor Yasemine, orda bi karışıklık mı mevzu bahis sizce?:img-wink:

badger
04-11-07, 17:45
agggh o konuya ne kadar takık olduğumu bir bilsen LİNçan???!!bknz:Yaseminin o evde kalmaya devam etmesi..

Bunlar da hiç mi izzet-i nefis yok anlamadım..bknz:senaryo düşüncesizliği yine..
Ahmet, sanki evin Necdeti çıktıktan sonra eve giren yedek adam konumuna düşürülüyor...Yahu bu kurguda, Necdet, Güzide, Yasemin, aileler bilinen her türlü davranışa aykırı bırakıldı..Ehh tabii bir tek Ahmet kalmıştı geriye..O da bu aykırılıklar kumpanyasına dahil oldu....:icon_whis:img-polic

Molaaa editi:

benim adamçan Pazar spesiyalitesini pişirmiş yemeğe çağrıyooorr..Görüşürüz...bye

znr
04-11-07, 17:45
Bir de gerçekten neden Yasemin hala o evde? Neden izin veriyor Ahmet buna? Telefon açınca "Necdet evde değil" diyen Yasemin'e "zaten sizin de o evde olmamanız gerekir" demiyor sitemle. Ne demeye o eve misafir konumunda gelip, "e ben gideyim artık" moduna sokuyorlar, iyice onu da silikleştiriyorlar ki??? (dyss, oldu mu:img-wink:)
Yasemin bir an önce Necotla evliliğine bir son vermeli. Kendi evine geçmeli, ya da Ahmetle ileride oturacakları bir ev bulmalılar, Rüya ve Yasemin hemen o eve geçmeliler. Rüyaya da ilk evvela Necdetten ayrılacakları anlatılmalı ve kabul ettirilmeli.

Işığın istenmesi olayına Necdetin damat kimliğinde gelmesi çok saçmaydı. Çok sevilen bir aile dostu olarak tabii gelebilir ama, bunların boşanacağı bilinmiyor mu aileler tarafından? Bu ne perhiz...:bilmim

Ama akşama babamlara gitmemiz gerek, dediğinde, gerek mi? diye soran Necdet'in karşısına hemen dedikodu yapmak üzere dört köşe olarak kurulan Yasemin sahnesi çok komikti. Kapı komşuları karşılıklı dedikodu modunda. Bir tabağa kapatılmış kahve fincanları eksikti.:img-hyste
Evet biran önce kendi evlerine geçmeliler... Artık bu Pedagog Hanımı dinlemeselerde olur... Rüya ufak ufak o yaşamdan uzaklaştırılmalı...

Ve Necdetin orda bulunm olayı saçmaydı... Ne şimdi Rızadan sonra aile büyüğü o mu... Tamam Ahmet orda olamazdı ama Necdette orda olmamalıydı... :img-yes:

LİN
04-11-07, 17:49

Bence senaristler ne yapacaklarına hala karar veremediler.Önce yasemenin Rüya ile evi,sonra YAR 'ın evi yerine,tek ev maliyeti ile işi kurtarmayı düşünüyorlar.Ama ,acilen Yasemen ve Rüyanın evden ayrılmaları şart.Babasına gidebilirler measela.Anlamsız duruyor çünkü.
Bravo!Bende oraya takıldım.Ne sıfatla geliyor Necdet oraya?Birde ona soruyorlar, ne dersin diye icazet alıyorlar.Yasemen Necdete hayli yakın oturuyor falan..Yine Ahmet burda ezilip geçiliyor.
Ah ah benim gönlüm Yasemene hala kızgın ama Ahmetin aşkı uğruana susuyoruz işte.Seven seyirci yüreği.Ne yaparsın kardeş...

Shevek
04-11-07, 17:53
Evet biran önce kendi evlerine geçmeliler... Artık bu Pedagog Hanımı dinlemeselerde olur... Rüya ufak ufak o yaşamdan uzaklaştırılmalı...

Ve Necdetin orda bulunm olayı saçmaydı... Ne şimdi Rızadan sonra aile büyüğü o mu... Tamam Ahmet orda olamazdı ama Necdette orda olmamalıydı... :img-yes:
Bak, ben bunu söylerken Ahmet faktörünü hiç düşünmemiştim. Aklıma getirdin iyi oldu znrçanım.

E boşanmak üzere oldukları aşikar bir çifte bu evlilik hakkındaki düşünceleri sorulacağına, evlenme olasılıkları bulunan bir çifte sorulması daha fazla aykırı kaçmazdı aslında:img-pilot
Hem belki Ahmet "e biz bekledik sekiz yıl, hemen evlenmek için acele etmeyin bakiyiim" derdi. Yaşar'a da pis pis bakardı arada, iyi olurdu.:img-wink:

goldrose
04-11-07, 17:56
[/B]
Bak, ben bunu söylerken Ahmet faktörünü hiç düşünmemiştim. Aklıma getirdin iyi oldu znrçanım.

E boşanmak üzere oldukları aşikar bir çifte bu evlilik hakkındaki düşünceleri sorulacağına, evlenme olasılıkları bulunan bir çifte sorulması daha fazla aykırı kaçmazdı aslında:img-pilot
Hem belki Ahmet "e biz bekledik sekiz yıl, hemen evlenmek için acele etmeyin bakiyiim" derdi. Yaşar'a da pis pis bakardı arada, iyi olurdu.:img-wink:

Sormayın ya ben o sahnede boğacaktım Necdeti:)Bir de akıl veriyor,ben hemen evlenmelerine taraf değilim diye,sen ne anlarsın gerçek evlilikten dese ya biri ona orda,pabucumun damadı...:img-polic

_hnd_
04-11-07, 17:57

evet bende çok şaşırdım Necdetin gitmesine
Ahmet gelse Yaşar şaşırırdı herhalde bi önceki gelişinde damat olarak Necdet vardı bu sefer Ahmetin olması komik olurdu Yasmein yedi kocalı hürmüs gibi :D:D
neyse şaka bi yana Necdet yerine Mehmetler gelmeliydi sonuçta Işığın dayısı yanii ben öyle düşünüyorumm:icon_whis

znr
04-11-07, 17:59
[/B]

Doğru Shevekçan... "Daha sizin ayrı geçirmeniz gereken 8 yıl var ne biçim aşıksınız siz falan derdi..." :img-pilot Yaşarda amaan ben gidiyom bekleyemem o kadar diyip toz olurdu... :img-icecr

goldrose
04-11-07, 18:02
Bir de Işık diyordu ya Ahmete, ben aşk konusunda sizi örnek aldım hep diye,eee o zaman sen başla şimdiden bir Yaşara çile çektirmeye anca yaklaşırsın ablana:)Yaşarı Ahmete falan mı benzetiyor yoksa bu kız,Ahmet de öyle efendi biliyorsunuz ama o Ahmetin gerçek yüzü,Yaşarınsa sadece görünen yüzü efendi...:icon_whis

badger
04-11-07, 18:06
Doğru Shevekçan... "Daha sizin ayrı geçirmeniz gereken 8 yıl var ne biçim aşıksınız siz falan derdi..." :img-pilot Yaşarda amaan ben gidiyom bekleyemem o kadar diyip toz olurdu... :img-icecr

Ayy yemek daha hazır değilmiş..Bu görünce dayanamadım...:img-hyste

Daha sekiz yıl bekleyeceğin...O dış kapıdan pencereye daha çoook acı acı bakacağın...Kolay mı hemen bu aileye gerçekten damat olmak????...sen Necdet Ağabeyine sor..İki dakkada nasıl en sevilen pseudo damat olunur diye...Ama onunki de çok zor...Hem duygusal hem maneviolarak çoook diyetlerde bulunman gerekli..Razıysan..Buyur!Be my guest!:img-hyste

zeyneps
04-11-07, 18:08
Sormayın ya ben o sahnede boğacaktım Necdeti:)Bir de akıl veriyor,ben hemen evlenmelerine taraf değilim diye,sen ne anlarsın gerçek evlilikten dese ya biri ona orda,pabucumun damadı...:img-polic

Merhabalar çanlar ,

Goldroseçan harikasın:img-hyste Evet mesela ben orda olsaydım hemen derdim:hıh bir de gerçek damat gibi oraya kurulmalar filan :icon_whisYalnız Yaşar için çok komik olacak eğer Işık'la evlenecekse bir bakıcak damat değişmiş filan:img-hyste
Bugün yine Yasemin'e çok kızgınım nedense bir an unutmuştum ama aklıma geldi yaptıkları yine kinlendim:hıh
Necdet yine tam düzelmiş derken tutuyor başkasının çocuğunu Ankara'ya götürüyor Yasemin orda "izin vermiyorum" diyemezdi çünkü Necdet Bey'imiz kızın annesine sormadan plan yapmış bile Yasemin mecbur kaldı Ahmet'te sinirlendi ama bir gece olacağını duyunca fazla ses çıkarmak istemedi asıl suç Necdet'te hiç akıl yok o zamanın yollarında kaç saat ya bir kaza filan olsa yolda cıkcıkcık:hıh:dito

znr
04-11-07, 18:16
Ayy yemek daha hazır değilmiş..Bu görünce dayanamadım...:img-hyste

Daha sekiz yıl bekleyeceğin...O dış kapıdan pencereye daha çoook acı acı bakacağın...Kolay mı hemen bu aileye gerçekten damat olmak????...sen Necdet Ağabeyine sor..İki dakkada nasıl en sevilen pseudo damat olunur diye...Ama onunki de çok zor...Hem duygusal hem maneviolarak çoook diyetlerde bulunman gerekli..Razıysan..Buyur!Be my guest!:img-hyste

:img-hyste

Tamam Necdet için kolaydı... Armut piş ağzıma düş...

Ama Yaşarı biraz uğraştırır... Çünkü Işığın Harunla bişiler şeetmesi lazım... :img-icecr:icon_whis Ki atlasın Süperman 2 olarak...

arwen61
04-11-07, 18:22

evet canım ahmet fena halde alacaklı:img-wink:

ama henüz gerekli tahsilatları yapamıyor gerçi işe yaseminle barışarak sıkı bir başlangıç yaptı ama daha göreceği çok hesabı var:img-yes:

rüyanın kızgın hallerine katlanmak ona hep sabır ve sevgiyle yaklaşarak gönlünü kazanmak zorunda çocuklarda bazı şeyleri kabul ettimi aksini inandırmak zor olabiliyor yani ahmet hala küçük emrah modunda bir türlü mutlu adam moduna erişemedi:icon_sorr

ay yine aklıma bristol geldi duygulandım:img-in_lo

sen nelere kadirsin ey bristol
gördüm öyle onları keyiften yedim profiterol:img-icecr:img-pilot

znr
04-11-07, 18:25
evet canım ahmet fena halde alacaklı:img-wink:

ama henüz gerekli tahsilatları yapamıyor gerçi işe yaseminle barışarak sıkı bir başlangıç yaptı ama daha göreceği çok hesabı var:img-yes:

rüyanın kızgın hallerine katlanmak ona hep sabır ve sevgiyle yaklaşarak gönlünü kazanmak zorunda çocuklarda bazı şeyleri kabul ettimi aksini inandırmak zor olabiliyor yani ahmet hala küçük emrah modunda bir türlü mutlu adam moduna erişemedi:icon_sorr

ay yine aklıma birsitol geldi duygulandım:img-in_lo

sen nelere kadirsin ey bristol
gördüm öyle onları keyiften yedim profiterol:img-icecr:img-pilot

Ay bristoldeki olaylar aklıma geldikçe gülesim geliyo... Ne alaka diceksiniz Bristol bizim üstüne resim yaptığımız kağıt türünün adı... :img-hyste

Ahmetle Yasemin Kağıdın üstünde... :img-hyste

Edüt: arwen61çok güzel olmuş... :good:

goldrose
04-11-07, 18:31
Bir de benim sinir olduğum yerleden biri Yaseminin hazırlanmasıydı.Şimdi neden diyeceksiniz tamam çok hoş ve romantikti ama bir ara dolaptan Ahmetin nişanında giydiği elbise çıkınca tüylerim diken diken oldu.:)

MySterY88
04-11-07, 18:33
yorumlarda biraz geç kaldım sankim

son bölüm tek kelimeyle harikaydı ahmet yasemin adına konuşuyorum tabi . ama onun dışında olaylar daha da zorlaşıcak mesela rüyanın ahmete olan tutumunu değiştirmek uzun süre alıcak .. ayrıca ışık ve yaşarın evliliği olmayacak sanırım ışık yaşarın nasıl biri olduğunu farkettiğinde işler dahada karışıcak ama yaşar hepsinin dışında iyi bi insan :img-wink:

znr
04-11-07, 18:35
Bir de benim sinir olduğum yerleden biri Yaseminin hazırlanmasıydı.Şimdi neden diyeceksiniz tamam çok hoş ve romantikti ama bir ara dolaptan Ahmetin nişanında giydiği elbise çıkınca tüylerim diken diken oldu.:)

O elbiseyi görmedimde... Bende Necdetin odasına gidip ona sarıldığında üstünde olan elbiseyi görünce sinir oldum...

_hnd_
04-11-07, 18:37
O elbiseyi görmedimde... Bende Necdetin odasına gidip ona sarıldığında üstünde olan elbiseyi görünce sinir oldum...

evet bende o elbiseye dikkat ettim
eğer Yasemin o elbisyi giyseydi :dito:dito çok kötü olurdu Yasemin iğcene düşerdi gözümden

badger
04-11-07, 18:38

Allahtan öyle bir kazmalık yapmadı..bir de o carmen kıyafeti vardı ki..Allahtan onu hemen salladı yatağın üstüne..Asıl ben o korkunç fuşya pembesi kıyafetine ifrit oluyorum..Allahım bu kadar mı kötü bir renk olabilir..Bir de dantelli..Beterin beteri...:img-swoon

Bu arada Mystery88 hoşgeldin...bye

dopan
04-11-07, 18:40
önceki sezonda makyajları çok güzeldi, yeni sezonda kötüye doğru gidiyor. makyözleri değişmiştir belkide.

goldrose
04-11-07, 18:43
Allahtan öyle bir kazmalık yapmadı..bir de o carmen kıyafeti vardı ki..Allahtan onu hemen salladı yatağın üstüne..Asıl ben o korkunç fuşya pembesi kıyafetine ifrit oluyorum..Allahım bu kadar mı kötü bir renk olabilir..Bir de dantelli..Beterin beteri...:img-swoon

Bu arada Mystery88 hoşgeldin...bye

Herhalde yaşını büyük göstermek için böyle olur olmadık renkler modeller seçiyorlar...:img-wink:
Soç olarak sesimizi duyurduk ve ne kadar bizi Ahmet açısından tatmin edemese de barıştılar..Mühim olan bundan sonra nasıl bir kurgu bizi bekliyor?Yine sırf reyting uğruna saçmalamazlar umarım.

badger
04-11-07, 18:48
Herhalde yaşını büyük göstermek için böyle olur olmadık renkler modeller seçiyorlar...:img-wink:
Soç olarak sesimizi duyurduk ve ne kadar bizi Ahmet açısından tatmin edemese de barıştılar..Mühim olan bundan sonra nasıl bir kurgu bizi bekliyor?Yine sırf reyting uğruna saçmalamazlar umarım.

Bilemiyicim...:icon_whisBunca zamandır herkesi özenle ve itinayla kurdukları kurguda delirtmeyi sürdürdüler...Bundan sonra da delirtecekleri kesin..

Tabii arada oturup ta bu reytingler niye düşüyor, niye istikrarlı değil diye bir oranlara bir de izleyici forumlarına baksalar anlayacaklar da..Bilemiyorum..bildikleri herhalde bir şey vardır diye düşünüyorum..bknz:şiir bitmez..Onlar kurgulayacaklar..biz de izleyip beğenip beğenmediğimizi buralarda en dürüst şekilde ifade etmeye devam edeceğiz...:)

Dopan hoşgeldin..bye

Yasemine yapılan makyajda lütfen koyu renkler kullanılmasın..Daha pastel renkler yakışıyor...o bordo ruj yerine ya daha nar çiçeği ya da pembemsi bir ton kullansınlar..çok iğreti duruyor suratında..Bunun yaşla felan alakası olamaz..Tamamen insanın renkleriyle alakalı..buna özen gösterilmesi rica olunur..Bir de Sevime de gitmiyor bordo-vişne ruj rengi..İstediği kadar moda olsun..Ya-kış-mı-yor..
mesela Ahmetin üniverstedeki odasına gelişindeki mor kıyafeti, makyajı ve saçıyla pek beğenmiştim...Defnenin de siyah beyaz biyeli elbisesine ayrı bir beğenmiştim...

Bir de Yaseminin haki yeşili, devrik yakalı elbisesini yakalasam yakacağım..Bu kadar mı kötü bir kıyafet olur..

Son krem rengi kazak, belde ince kemer ve krem-kahve ekoseli eteğiyle hoştu..Saçları da daha özenli...:good:

zeyneps
04-11-07, 18:49
Bence artık şu Rüya'ya babasının söylenmesi meselesinin halledilmesi gerekiyor ben Yasemin'in yerinde olsam her şeyi göze alır gidipodasında söylerdim gerçekleri Rüya bundan daha kötü travma geçiremez heralde öğrensin de artık ileriye bakalım ne bu her bölüm ha öğrendi ha öğrenecek diye bekliyoruzz cocuğa da yazık değil mi :icon_whis

Ve Necdet-Yasemin boşanması bir an önce gerçekleşmeli Ahmet-Yasemin evliliği Rüya kabullendikten sonraya mı kalır bilemem ama zaten daha çok beklemeleri gerek Yasemin boşanacak 6 ay bekleyecekler ohooooo:icon_whis Ondan sonra da isterlerse Bristol'e isterlerse Sevda Tepesi'ne gitsinler :icon_whis Şu junior bir an önce olsu Rüya kabul ettikten sonra da Rüya'nın kıskançlık krizlerini izleyelim :img-hyste

MySterY88
04-11-07, 18:50
evet o elbisesi çok kötüydü bi ara üstünde şöle bi bakınca dedim inşallah onu giymez neyseki sesimi duydu sanırıım ve başka bi kıyafet seçti kendine ama ahmet çok yakışıklıydı o gecede ayrıca ahmet yaseminin evine geldiğinde yaseminin boynundaki kolyeye bakarken , yaseminin de ahmetin kol düğmelerini gördüğü sahne çok hoşuma gitti ya hehe

h.buldum badger :img-hi:

goldrose
04-11-07, 18:52
Bir ara zaten başımıza bu mahkeme saçmalığı çıkınca bunlar kavuşamaz artık demiştim ama neyse ki senaristler son anda bir atak yapıp durumu kurtardılar yoksa cidden izlenemeyecek boyuta gelmişti dizi.Bundan sonra ellerinde çok güzel malzemeler var,dönemin gençliği,yoğunluğu oraya verip bu aşkın güzelliğine artık dokunmasınlar,Yasemin ve Ahmet el ele bir aile olarak toplumsal olaylardaki yerlerini alsın...:img-blush

arwen61
04-11-07, 18:53
çanlar hep ciddi anketler yapacak değilim ya birazda apsürt bir anket yapayım dedim:img-wink:

1-)yasemin ve ahmetin sevda tepesi yakında türbe olarak devreye sokulup kavuşmak isteyen aşıklara piknik yaptırılırmı:img-blush

2-)ışık ve yaşar evlenirse harun kendini çöllere vurup allahım kör et beni diye türkü çığırırmı?

3-)necdet üniversiteye başlarsa ahmette ona hoca olup türlü bahanelerle tek ayak üstünde durma cezası verirmi?

4-)bristol otele kafileler halinde turistik geziler düzenlenirmi eğer düzenlenirse ambulans yada itfaiyeye ihtiyaç duyulurmu?:)

5-)ahmet ve yaseminin junıor değilde junıorları olursa (mesela üçüz) adları ne olur?

mesela

erkekse: müjdat,nejat,imdat:img-pilot

kızsa:seher,münevver,yeter:img-pilot

yada sizin üçüz isim tahminleriniz nedir ?

hadi bakalım çanlar bu kısa ama öz anketi cevaplayın bu arada her türlü apsürt yollara başvurabilirsiniz:img-wink:

dark_sign
04-11-07, 18:53

Sahiden bazen renk seçimleri falan tam bir felaket oluyor..Bu arada umarım saçmalamazlar demişsin ama ben saçmalayacaklarından neredeyse eminim..
Açıkçası bu senarist gruba bi sempatim veya güvenim hiçç hiç kalmadı..bunda en çok Necdete yani Okan Yalabığın oynadığı karaktere sürekli 9 kusurlu hareketi yaptırıp durmaları..Bunu yapmalarındaki amaç, esas oğlanı bir şekilde sürekli iyi durumda tutmak vs. desem o da yokk!!

Herkeste ayrı bir rezilliktir gidiyo genele bakınca..

Lütfen artık aşk üçgeni beşgeni, gereksiz dramatizeler, uzayıp giden sırlar,fazla iyi gösterilmeye çalışılan kahramanlar olmasın!! (Bknz:Necdet=>Sonuçta kimse çok iyi insan olmak zorunda değil ki..Niye öyle zoraki şekilde bizi buna inandırmaya çalışıyolar ki??Necdet sevdiği kadının, ona çok büyük bi yenilgi yaşatan Ahmetle değil, onla olması ihtimalini çok seviyodu, hala da Rüyanın onu daha çok sevmesini çokk seviyo, ne var yani..Gerçek bu!!)

Bunlar benim hep düşündüğüm ama dile getirmeyince fazla da umursamadığım şeylerdi aslında..Şimdi cidden niye ben katlandım bu diziye şeklinde garip bi durumdayımm..Bu site sozdu aklımı:img-pilot:img-pilot

Lütfen senarist ablalarımm, teyzelerim,,lütfen mantık ve sabır çevrçevesi içinde davranalım..Yoksa izlemeyi de bırakıcam ve ne Okancığmı ne de Denizlerin sahnelerini izleyebileceğim.....

badger
04-11-07, 19:02
Sahiden bazen renk seçimleri falan tam bir felaket oluyor..Bu arada umarım saçmalamazlar demişsin ama ben saçmalayacaklarından neredeyse eminim..
Açıkçası bu senarist gruba bi sempatim veya güvenim hiçç hiç kalmadı..bunda en çok Necdete yani Okan Yalabığın oynadığı karaktere sürekli 9 kusurlu hareketi yaptırıp durmaları..Bunu yapmalarındaki amaç, esas oğlanı bir şekilde sürekli iyi durumda tutmak vs. desem o da yokk!!

Herkeste ayrı bir rezilliktir gidiyo genele bakınca..

Lütfen artık aşk üçgeni beşgeni, gereksiz dramatizeler, uzayıp giden sırlar,fazla iyi gösterilmeye çalışılan kahramanlar olmasın!! (Bknz:Necdet=>Sonuçta kimse çok iyi insan olmak zorunda değil ki..Niye öyle zoraki şekilde bizi buna inandırmaya çalışıyolar ki??Necdet sevdiği kadının, ona çok büyük bi yenilgi yaşatan Ahmetle değil, onla olması ihtimalini çok seviyodu, hala da Rüyanın onu daha çok sevmesini çokk seviyo, ne var yani..Gerçek bu!!)

Bunlar benim hep düşündüğüm ama dile getirmeyince fazla da umursamadığım şeylerdi aslında..Şimdi cidden niye ben katlandım bu diziye şeklinde garip bi durumdayımm..Bu site sozdu aklımı:img-pilot:img-pilot

Lütfen senarist ablalarımm, teyzelerim,,lütfen mantık ve sabır çevrçevesi içinde davranalım..Yoksa izlemeyi de bırakıcam ve ne Okancığmı ne de Denizlerin sahnelerini izleyebileceğim.....

darkçığım bu senaryonun ana fikrini anlamış olman lazım..:img-wink:

Kim ne ederse etin, bu dizideki tüm şahsiyetler iyidir...Hata üstüne hata da yapsalar..sonuna kadar hatasını kabul etmez, suça maruz kalanlar tarafından affedilirler...Onlar da hayatlarına nerede kalmıştık? diye devam ederler...
Ben ağlayan zırlayan acı çeken değil..mertlikle yaşadıklarını algılayabilen ve çıkarttıkları sonuçlara göre hayatlarını biçimlendiren karakterler görmek istiyorum..Ama bu kurguda..bu iyidir ama bu da iyidir..hepsine nedamet gösterin..dayatması var...:img-pilot

dark_sign
04-11-07, 19:05
Anket süpper ya, ellerine sağlıkk:happy0064:happy0064

1-)yasemin ve ahmetin sevda tepesi yakında türbe olarak devreye sokulup kavuşmak isteyen aşıklara piknik yaptırılırmı

Bence daha çok çocuk sahibi olmak isteyenler için ideal türbe olur..Hem o zamanlar teknoloji de fazla gelişmemişti, tedaviler çok değildi..
Buraya gelip ardından gittiğiniz ilk otelde çocuk garantisi varr ona göree :):)

2-)ışık ve yaşar evlenirse harun kendini çöllere vurup allahım kör et beni diye türkü çığırırmı?

Valla olur mu olur, zaten depresif çocuk..Aman Allah korusun yine de..Bence olmaz bu evlilik işi zaten..:mad72:

3-)necdet üniversiteye başlarsa ahmette ona hoca olup türlü bahanelerle tek ayak üstünde durma cezası verirmi?

Yapar yaparr, ama o sırada Yasot sınıfa pencereden acil iniş yapıp, Dur Ahmetim yiğidim, kıyma Necotumaa diye bi fedakarlık yapıverir:img-hyste:img-hyste

4-)bristol otele kafileler halinde turistik geziler düzenlenirmi eğer düzenlenirse ambulans yada itfaiyeye ihtiyaç duyulurmu?

İtfaiyeye ihtiyaç duyulabilir ama nedenini söyleyememm :img-blush:img-blush:img-hyste

5-)ahmet ve yaseminin junıor değilde junıorları olursa (mesela üçüz) adları ne olur?

mesela

erkekse: müjdat,nejat,imdat

kızsa:seher,münevver,yeter

yada sizin üçüz isim tahminleriniz nedir ?

kızsa : dilşad,güzide,lale
erkekse :hasan,necdet,teo, (bakınızz :Yasot,sırff Necdet üzülmesin diye Ahmeti de türlü cilvelerle kandırıpp beni iyice çileden çıkarabilir..Yapar mı yaparr bakınızz :Allah Korusun bakınızz:Amin)

znr
04-11-07, 19:06
çanlar hep ciddi anketler yapacak değilim ya birazda apsürt bir anket yapayım dedim:img-wink:

1-)yasemin ve ahmetin sevda tepesi yakında türbe olarak devreye sokulup kavuşmak isteyen aşıklara piknik yaptırılırmı:img-blush

Yaptırılır... Hatta kar getirsin diye kapıda şarapları onlar satar... :img-hyste

Yok be yapmasın... Yzaık zaten... Ama şehir merkezinde yapabilir... Dikkat çeker... :img-yes:

İnşallah İnşallah en büyük dileğüm... :happy0064

4-)bristol otele kafileler halinde turistik geziler düzenlenirmi eğer düzenlenirse ambulans yada itfaiyeye ihtiyaç duyulurmu?:)

Olmaz Bristole Ambulansta İtfaiyede sadece Ahmetle Yasemin için gelmeli... Yoksa o itfaiye aracını yakarım kendini söndüremez... :img-pilot

şaziye-pakize-nuriye
necmettin-şerafettin-hüsamettin
hayriye-nezmiye-cevriye... vs. vs. :img-icecr

dark_sign
04-11-07, 19:10

Kim ne ederse etin, bu dizideki tüm şahsiyetler iyidir...Hata üstüne hata da yapsalar..sonuna kadar hatasını kabul etmez, suça maruz kalanlar tarafından affedilirler...Onlar da hayatlarına nerede kalmıştık? diye devam ederler...
Ben ağlayan zırlayan acı çeken değil..mertlikle yaşadıklarını algılayabilen ve çıkarttıkları sonuçlara göre hayatlarını biçimlendiren karakterler görmek istiyorum..Ama bu kurguda..bu iyidir ama bu da iyidir..hepsine nedamet gösterin..dayatması var...:img-pilot

Anladım tabi ki senaryoyu da kurguyu da, o nedenle böyle isyanlardayım..
Bunların normal insanlar olduğu göz önüne alınmıyor, alınsa; herkes normale olması gerektiği gibi davransa da ben de burada sinir küpü olmasam Okanı görcem diye..

Neyse ya, sakinn sakinn sakin:img-yes::img-yes::img-yes:

Sizlere çokk iyi konuşmalar,sohbetler anketler günlüklerrr ....Ben gidiyim artık össyim ama H.S yüzünden össyi hatırmayı unutuyorum arada..
İyi akşamlar..byebye

MySterY88
04-11-07, 19:16
benim aklıma takılan birşey var necdet hala yasemini seviyormu yoksa aradığı mutluluğu güzide de mi buldu .. yasemin ahmetle yeniden bir araya geldiklerini ve boşanmak istediğini söyledikten sonra ben necdetin daha fazla üzülmesini beklerdim .. tamam zaten aşkının umutsuz olduğunu biliyor ama fazla üzülmemesi şaşırttı beni .. :icon_whis

arwen61
04-11-07, 19:20
benim aklıma takılan birşey var necdet hala yasemini seviyormu yoksa aradığı mutluluğu güzide de mi buldu .. yasemin ahmetle yeniden bir araya geldiklerini ve boşanmak istediğini söyledikten sonra ben necdetin daha fazla üzülmesini beklerdim .. tamam zaten aşkının umutsuz olduğunu biliyor ama fazla üzülmemesi şaşırttı beni .. :icon_whis

öncelikle aramıza hoşgeldin arkadaşımbye

necdet yasemini hala seviyor ama artık gidebileceği yere kadar gitti yaseminin hala ahmeti sevdiğini ve boşanıp onunla birlikte olmak istediğini gayet iyi biliyor o yüzdende ayrılık konusunda fazla birşey demedi zaten bu ikisininde önceden konuşup planladığı birşeydi

necdet tabiiki üzüldü ama belli etse ne olurki ortada aslında hiç olmayan bir evlilik var hatta çoktan bitirilmesi gereken bir evlilik üzülse ne olurki bu devirden sonra mecbur kabulleniyor:img-yes:

goldrose
1-)yasemin ve ahmetin sevda tepesi yakında türbe olarak devreye sokulup kavuşmak isteyen aşıklara piknik yaptırılırmı

Olabilir bence de...Ama daha çok barışma için ideal,2.kez orada barıştılar çünkü:)

Sanmam ama eylemlerden birinde üzerine benzin döküp Işık gelmezse yakarım bu gezegeni diyebilir:)

Ahmet hep kötü notlar versin Necdete.O da ama Hocam niye böyle oluyor desin?Ahmet de 'sen önce sistemi çöz evladım'desin:)

4-)bristol otele kafileler halinde turistik geziler düzenlenirmi eğer düzenlenirse ambulans yada itfaiyeye ihtiyaç duyulurmu?

Turistik gezi çok iyi olur.En önde yerimi alırım valla:)

Kız olursa Michelle,Ayla ve Zuhal olsun:)
Erkek olurlarsa da Deniz,Yusuf,Hüseyin olsun:(Ne de olsa üçüzler büyüdüğünde bu üç isim artık yaşamıyor olacak...

zeyneps

Evet gerçekten ve senaryonun en büyük hatalarından biri de bu bence...insanların zaafları vardır ama insanların zaaflarının olması hepsinin iyi ya da hepsinin kötü olduğunu göstermez iyi bir insan diye yaptığı her davranış iyi olmayabilir tasvip edilmesi gerekmez bnkz:Necdet,Ayla...

Bu senaryoda öyle bir şey var hepsini iyi olarak kabul edin illa ki kabul edeceksiniz yani bir davranış yaptırıp yerin dibine sokuyorlar sonra yine de o karakterler çok iyi zaaflılar ama yaptıkları davranışları zaflarından yaptılar kötü değildiler bknz:iyi niyetle sakladılar hepsi sırlarını...

Olur mu gerçek hayat böyle mi (birden aklıma Michelle geldi bknz:Gerçek hayat böyle mi?) Birisi çok kötü sonuçlara yol açcak bir şey yapacak ardından herkes onun bu davranışını hemen hazmedecek affedecek bir de şöyle diyecek "aahh şöyle şöyle böyle böyle olmuş ama olsun çünkü o adamın zaafı vardı yoksa kötü biri değildir yaptığı şeyin üzerinde durmaya gerek yok canım":icon_whis

Aman neyse ben de saçmaladım iyice ders çalışmaktan kafam allak bullak olmuş düşüncelerimi toparlayamıyorum ...

En iyisi biz MMC Ahmet'ten konuşalım ayrıca Ayşe yazdığın mesajı görmediğimi sanma:hıh İstemeye gelcekmiş Ahmet pehhh:hıh Pencerimin önünde saatlerdir seranat yapan Ahmet'ten mi bahsediyorsun sen:icon_whis

Mystery88 hoşgeldin :img-in_lo

Pimolisa
04-11-07, 19:23
Hemde çok güzel olur. Türbenin girişine Ahmet'le Yasemin'in resmini koyarız atıyorum 1954-1970 vb.:img-pilot
Çoluğu çocuğu olmatan gelir, çınar ağaçlarına kurdele,ip bağlarlar...

Bence öyle bir türkü çığırmaz,çığırmamalı...Harun'a kızmı yok...:img-cool2

3-)necdet üniversiteye başlarsa ahmette ona hoca olup türlü bahanelerle tek ayak üstünde durma cezası verirmi?Ceza ne kelime, sözlülerden habire sıfır durumu,artı ödevler,extra notlar:img-polic İntikam zamanı vakası olur:icon_whis

Bence tanıtım amaçlı geziler düzenlenebilir...
Burası da Ahmet'in "artık aşkının deli davine karşılığı var deyip cazibeli ve tutkulu bir şekilde baktığı yer..."
KızlaréAllahım topluca sana geliyoruz..."Bunun için ambulans gerekebilir.
39. bölümde Ahmet'in dayanamayarak girmesi ve öpmesi:img-in_lo ise itfaiye...

-)ahmet ve yaseminin junıor değilde junıorları olursa (mesela üçüz) adları ne olur?

Bu konuda hiç fikir yürütmedim ama;

gerçek-halis-mulis(bkz; önce ki çocuk adı rüya):img-icecr

badger
04-11-07, 19:25

Necdet hala Yasemini seviyor içten içe..ama Yaseminin Ahmeti hala sevdiğini de Yaseminin o konuşmasından sonra bir dereceye kadar kabullendi..Güzideyi sevdiğini düşünmüyorum..Bir nevi bilinçsizce Güzideyi sığınacak bir liman olarak görüyor..Necdet, tam ne istediğinin bilinmemezliliğinin derin sularında..Şu andaki ruh hali de, kendisini bir çeşit kurgu yaşantıda yaşıyor hissetmesi...herşeye bakıyor, dışarıdan izliyormuş gibi...kısacası berbat bir durumda..Yaş 35 e geldi ve dönüp baktığında yaşantısı onu tatmin etmiyor...Karar verip, kendi hayatı adına radikal işler yapsa çok iyi olacak..:good: ama nerdeee???..Bu kurguda ona da izin yok...bknz:bir aşkın sonuna kadar hissetitirlip cibiliyetine bile bakılmadan..bir adamın hayatı nasıl mahvettirilir tezinin ispatı...Bir aşk, karşılıksız da olsa daimdir.. Heyy Allahım!:img-swoon

goldrose
04-11-07, 19:31
Necdet hala Yasemini seviyor içten içe..ama Yaseminin Ahmeti hala sevdiğini de Yaseminin o konuşmasından sonra bir dereceye kadar kabullendi..Güzideyi sevdiğini düşünmüyorum..Bir nevi bilinçsizce Güzideyi sığınacak bir liman olarak görüyor..Necdet, tam ne istediğinin bilinmemezliliğinin derin sularında..Şu andaki ruh hali de, kendisini bir çeşit kurgu yaşantıda yaşıyor hissetmesi...herşeye bakıyor, dışarıdan izliyormuş gibi...kısacası berbat bir durumda..Yaş 35 e geldi ve dönüp baktığında yaşantısı onu tatmin etmiyor...Karar verip, kendi hayatı adına radikal işler yapsa çok iyi olacak..:good: ama nerdeee???..Bu kurguda ona da izin yok...bknz:bir aşkın sonuna kadar hissetitirlip cibiliyetine bile bakılmadan..bir adamın hayatı nasıl mahvettirilir tezinin ispatı...Bir aşk, karşılıksız da olsa daimdir.. Heyy Allahım!:img-swoon

Anlıyoruz Necdet aşık ama sonsuza dek karşılıksız olduğunu bile bile kim bekler kim böyle saçma davranır?
Aklıma ne geldi çanlar acaba Necdet Güzide ile karşılaşmasaydı neler olurdu?Ahmete gerçeği itiraf etmezdi en başta,sonra Yasemini asla kurdukları yalan hayatta özgür bırakmazdı?Herşeyi Güzidye mi borçluyuz neyiz?:img-yes:

çalıkuşu78
04-11-07, 19:37
agggh o konuya ne kadar takık olduğumu bir bilsen LİNçan???!!bknz:Yaseminin o evde kalmaya devam etmesi..

Bunlar da hiç mi izzet-i nefis yok anlamadım..bknz:senaryo düşüncesizliği yine..
Ahmet, sanki evin Necdeti çıktıktan sonra eve giren yedek adam konumuna düşürülüyor...Yahu bu kurguda, Necdet, Güzide, Yasemin, aileler bilinen her türlü davranışa aykırı bırakıldı..Ehh tabii bir tek Ahmet kalmıştı geriye..O da bu aykırılıklar kumpanyasına dahil oldu....:icon_whis:img-polic

Molaaa editi:

benim adamçan Pazar spesiyalitesini pişirmiş yemeğe çağrıyooorr..Görüşürüz...bye
badger bu total denilen grup daha muhafazakar oldukları için bu acaiplikleri seyredemiyorlar galiba.. ya görülmemiş bir durum.. neymiş efendim rüya için boşanma ertelenecekmiş.. kim kimdir belli değil.. kimin eli kimin cebinde yuhhhh.. kadına bak ya bir yandan evliliğini sürdürüyor bir yandan ahmeti sevdiğini söylüyor.. be kadın seven kadın ne olursa olsun boşanır.. kimi kandırıyorlar senaristler.. böyle bir acaipliği kim yaşar yahu türkiyede.. aileler de gayet geniş.. bu duruma müdahele bile etmiyorlar.. bir de yasemin bristolden sonra necdetle konuşmasında yüzüğü tekrar takmıştı.. necdet çıkarmış bu şaşkının parmağında hala alyans duruyor.. allahım keçileri kaçıracağız..aklıma mukayyet ol..

badger
04-11-07, 19:39
Anlıyoruz Necdet aşık ama sonsuza dek karşılıksız olduğunu bile bile kim bekler kim böyle saçma davranır?
Aklıma ne geldi çanlar acaba Necdet Güzide ile karşılaşmasaydı neler olurdu?Ahmete gerçeği itiraf etmezdi en başta,sonra Yasemini asla kurdukları yalan hayatta özgür bırakmazdı?Herşeyi Güzidye mi borçluyuz neyiz?:img-yes:

Evet:img-yes::img-yes: ona borçluyuz bknz:Abidesi yapılası kadın:img-hyste..Yoksa necdet ile Yasemine kalaydı bu iş..hayatta söylemezdi Ahmete..Biz de bekler bekler dururduk..Hangisi insafa gelecek diye..Yasemin mi Necdet mi yoksa teo mu? diye...

Kızcağız Ahmet ile Yasemini ve necdeti mutlu etti de..Bir kendini mutlu edemedi..Ona üzülürüm...Eğer karşılığını aldığını hissedemiyorsa..Kendini necdet gibi kandırarak hayatını zehir etmesin diyeceğim.. bknz:ne olursa olsun sevdiğim beni en az sevdiğim kadar sevmese bile yanımda kalsın patetik anlayışı...:hıh

odysseia
04-11-07, 19:40
Ya Yasemin'e, ya Necdet'e, ya(azınlık da olsa) Ahmet'e sinir olalım zaten. Ha bir de, hem Necdet'e hem Yasemin'e sinir olanlarımız da var, atlamak istemem:)
Hepsine birden uyuz olan bir ben mi varım bu forumda?:icon_whis Hiçbiri mükemmel değil, hepsi hatalı, hepsi yanlış, hepsi sinirimi bozuyor benim:img-beee:
Necdet ne hakla götürürmüş Rüya'yı? Ahmet salak mı peki? Neden izin veriyor, müdahale etmiyor buna? Müdahale etmediği gibi, bir de "Bu akşam yalnızsın demek" diyor. Ölür müsün, öldürür müsün? Yalnız olmasa nolur allahaşkına? Al götür, nereye götüreceksen. Necdet'in bu konuda ne düşüneceğinin zerre kadar umrunda olmaması lazım. Rüya da, bir geceliğine annesi olmadan idare edebilir.
Telefon ediyor, sorduğu ilk soru "Yalnız mısın?". Allahım, valla bayılacağım Ahmet. Kimden çekiniyorsun yaa? Rüya'nın orada olduğunu duymasına rağmen hala konuştuğuna göre, demekki Necdet'ten çekiniyor. Valla tebrik ediyorum kendisini, düşüncelerinin inceliğinden dolayı yokolacak bir gün.:img-swoon
Ahmetciğimiz o kadar ince, o kadar ince ki, evde bile kalmıyor 5 dkdan fazla. Aman Necdet gelir bir anda da yanlış anlar falan. Sakın Ahmet!
Ya o Yasemin olacak insan, neden o evde yaşıyor ısrarla? Ahmet'le dışarı çıkarken çıkarıyor alyansı parmağından da, sonra neden yine takıyor?
Ahmet neden buna da sesini çıkarmıyor?
Ulvi kişilik, büyük fedakar Necdet neden hala onurunu düşünmüyor? Ya yok artık diyesi geliyor insanın Necdet'i gördükçe. İnsan gururunu hiçe sayar belki aşkı için, ama onurunu bu derece iki paralık eder mi ya? Hiç mi kendine saygın yok senin be adam?
Rüya'nın psikolojisiymiş. Pehhh! Bütün karakterler saçmalamış, bizi bu müsamereye inandırmaya çalışıyorlar. Gerçek hayatta şu bölüme kadar olanların belki karşılığı vardır(çok zor ama hadi yedik diyelim), ama bu bölümde olan biten gerçeküstü.
Mantıklı olan, Ahmet'in karısını, kızını alması, başka bir eve yerleştirmesi(bırakın Rüya'nın psikolojisini, Ahmet'in, daha doğrusu normal olan hiçbir erkeğin bu durumu şu anda sindirememesi lazım. Delirecek boyuta gelmesi gerekir. "Arkandan gidişini seyretmek istemiyorum artık" demek de noluyor? Bu kafayla gidersen anca arkasından bakarsın zaten bir 7 yıl daha:img-beee: ).
Psikolojisi için de, Rüya'nın Necdet'ten fazla uzak kalmaması, Necdet'in, şu an çok düşündüğünü iddia ettiği, Rüya'nın iyiliği için kendini, zamanla, bir nebze uzaklaştırması gerekiyor. Öyle ya da böyle, Rüya bir gün gerçeği kabullenecek, senden vazgeçmesi gerekir, hem onun hem de senin iyiliğin için.
Ama yok, hepsinin zaten psikolojisi bozuk. Rüya'nınkini de hepten bozmaya çalışıyorlar elbirliğiyle. Çocuk kendini şaşıracak, haberleri yok.
Onlar Rüya'ya gerçeği söylediler. Araya koskoca bir mevsim girdi, palto bile giymeye başladılar. Herşey aynı tas, aynı hamam. Tek gelişme, Rüya'nın Necdet'in gerçek babası olmadığını öğrenmesi oldu, ona da inanmıyor zaten.
Necdet'ten çok fena bıktım, valla benim tahammül sınırlarımı bile aştı kendisinin yüce gönüllülüğü.
Yasemin toparlıyor biraz sanki. Hoş, o da yine zır zır zırıldamaya başlayacak. Yok "Rüya istemiyor", yok "kızım için" teranelerine. Ama kendisinin abuk davranışlarına her daim hazırlıklıyım, endişelenmiyorum o nedenle.
Ahmet'imi yine kaybediyorum sanırım. Sevgili senaristlerimize sesleniyorum:) Valla ben, kendi adıma razıyım, Ahmet'in sevdiği kadından ayrı, melankoliye devam etmesine. Nolur onuruna dokunmayın! Bu konuda mazallah Necdet'in onda biri kadar olsa işimiz var:icon_sorr
Bu arada trajikomik bir durum, bu bölümü beğendim "aşk" anlamında:img-wink: Hazımsızlık sorunum hala yerinde duruyor da, Ahmet bölümün tamamında güldü en azından:img-wink: Körlüğünü görmezden gelirsem sindiriyorum tabii, yoksa başlarım onun kara sevdasına:hıh

NOT:CAZgır:img-wink: Sahne bekliyorum. O kadar dedim bana bırakmayın diye. Aşkolsun:icon_sorr

babyofjackie
04-11-07, 19:44
badger bu total denilen grup daha muhafazakar oldukları için bu acaiplikleri seyredemiyorlar galiba.. ya görülmemiş bir durum.. neymiş efendim rüya için boşanma ertelenecekmiş.. kim kimdir belli değil.. kimin eli kimin cebinde yuhhhh.. kadına bak ya bir yandan evliliğini sürdürüyor bir yandan ahmeti sevdiğini söylüyor.. be kadın seven kadın ne olursa olsun boşanır.. kimi kandırıyorlar senaristler.. böyle bir acaipliği kim yaşar yahu türkiyede.. aileler de gayet geniş.. bu duruma müdahele bile etmiyorlar.. bir de yasemin bristolden sonra necdetle konuşmasında yüzüğü tekrar takmıştı.. necdet çıkarmış bu şaşkının parmağında hala alyans duruyor.. allahım keçileri kaçıracağız..aklıma mukayyet ol..
eee boşuna demiyolar eski aşklar artık kalmadı herşey cinselliğe dayalı diye.. eskiden millet bir bakışın hayaliyle senelerini geçirebilirmiş... şimdiyle karşılaştırmayın bile bence...

MySterY88
04-11-07, 19:46
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle h.buldum tekrardan zeyneps :img-in_lo

evet bana da seviyor gibi geliyor zaten ama sizin de yorumlarınızı merak ettim .. necdet birçok şeyi içinde yaşayan biri belki de o yüzden kabullendi de aynı zamanda bu durumu .. Allah herkese necdet gibi karşılıksız seven birini nasip etsin onun ki gerçek bi aşk ve daha da ötesi fedakarlıkkk

Bir aşk, karşılıksız da olsa daimdir.. bu söz çok hoşuma gitti ayrıca :img-wink:

znr
04-11-07, 19:52
eee boşuna demiyolar eski aşklar artık kalmadı herşey cinselliğe dayalı diye.. eskiden millet bir bakışın hayaliyle senelerini geçirebilirmiş... şimdiyle karşılaştırmayın bile bence...

Haklısın çoğu kişinin sevgili diye anladığı şey başka... Ama ben o zamanda insanların o kadarda rahat olduğunu düşünmüyorum...

Siyasetini eleştiren kızına tokat atan Rıza Bey... Evlilik dışı birliktelik yaşayıp hamile kalan kızına ağzını açmadı garip... :icon_whis

Çanakkale83
04-11-07, 19:53
odysseia Çok haklısın:good: Neciidetin yaptığı fedakarlık değil ki düpedüz Salaklık:img-beee: Hadi her şeyi yaptın bari kendini boynuzlatma. Camdan Yaseminle Ahmet'in öpüşüp koklaştığını gördü ses çıkarmadı. Yasemin de Güzideyle Neciiidetin ilişkisine ses çıkarmadı. Ahlaksızlık diz boyu bence.:mad72::mad72: Böyle senaryo olmaz günümüzde bile bu tarz olaylar hoş karşılanmazken yıllar evvel gayet normal devam ediyorlarlar çarpık ilişkilerine hayret ki ne hayret:img-fie::img-fie::img-tomat

OXFORD
04-11-07, 19:59
odysseia,harikasın ya ne diyim sana.Tek kelimeyle katılıyorum söylediklerine diyorum.Bütün karakterler bozuldu..
Ahmet ve Necdet bir kadın yüzünden salaklaşan iki erkek halini aldılar.Biri salakça sever(umutsuzca da değil artık)öbürü iki gülücüğe erir biter..Hiçbiri de hesap sormaz
Kadın almış ellerine bunları oynatıyor sürekli..

Tv dünyasında Yasemin kadar nefret ettiğim bir başka karakter olmadı ve olmayacak gibi duruyor:icon_whis:icon_whis:icon_whis:icon_whis

Öbür ikisi de gelmiş geçmiş en gerzek karakterler...

zeyneps
04-11-07, 20:01
Aman dedik defalarca şu senaryo grubuna bir erkek girsin diye de dinleyen kim :icon_whis İki erkeğin onuru bu kadar ayaklar altına alınırdı yani:hıh Hadi Necdet battı batacağı kadar da Ahmet bari kurtulsun bir an önce şu saçma durumdan :hıh Yasot'a bir şey diyemiyorum artık Yasot bu ne yapsa yeridir:icon_whis
Goldroseçan teşekkürler anket için:img-wink:
Olabilir hatta çok güzel olur:img-hyste Hatta ben oraya bir çeşme yaptırayım "MMC Ahmet hayratına " diye:img-hyste

Yok sanmam öyle biri değil "devrimciler yalnız ölümle nişanlıdır" :icon_sorrHarun ölürse diye korkuyorum ..Bir de sonradan Işık Harun'a aşık olurmuş ama ben öyle bir şey olmasını istemem ne bu Yasemin gibi ...

Bilmem ama ben Ahmet'in yerinde olsam kesin çakardı o dersten..ya da sık sık imalı sözler kullanırdım

Gezide MMC Ahmet varsa olabilir ..ama bence onların yerine Ahmet için güvenlik ekibine ihtiyaç duyulabilir ...Ha bir de cenaze arabası da benim için bulunabilir şahsen ben o kırmızı takımı gördüğüm an kalp krizi geçirip ölürüm bu genç yaşımda

Tabiki de Ahmet ,Şevket,Necdet.....neden mi Necdet Yasemin yaptığı fedakarlıklarından dolayı Necdet'i ödüllendirmek ister madalya gibi bir şey :img-hyste

Odysseiaçan pardon MMC sahneleriydi değil mi bu arada biz şarkıyı seçmiş miydik???Yani karar verilmiş miydi artık...

Ama ben ne yazık ki Necdet'in yaptıklarını fedakarlıkta öte fırsatçılık gibi görüyorum Yasemin'e ancak bu şekilde sahip olabilecekti çünkü...

badger
04-11-07, 20:22
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle h.buldum tekrardan zeyneps :img-in_lo

evet bana da seviyor gibi geliyor zaten ama sizin de yorumlarınızı merak ettim .. necdet birçok şeyi içinde yaşayan biri belki de o yüzden kabullendi de aynı zamanda bu durumu .. Allah herkese necdet gibi karşılıksız seven birini nasip etsin onun ki gerçek bi aşk ve daha da ötesi fedakarlıkkk

Bir aşk, karşılıksız da olsa daimdir.. bu söz çok hoşuma gitti ayrıca :img-wink:

Ne demek?!:img-wink:

Tabiii..sonraki Hey Allahımdan devam edersek...Bir aşk karşılıksızsa..devam ettirmeye çalışmak da ziyanlıktır ve aptallıktır...o da ayrı..:)

Necdet bir çok şeyi içinde yaşayan ama neyi neden yaşadığının da farkında olmayan patetik bir şahsiyettir...ve fedakar mı? hiç sanmıyorum...:img-cool2

Odyssçan söylediklerinin tamamına katılıyorum..Ben artık karakterlere ayrı ayrı değil..senaryonun tamamına takılmış durumundayım...:hıh..Ahmeti de bu abukluklar kumpanyasına dahil edilmesi ayrı bir senaryonun harikirisidir...Ama ben, yine de bu son bölümde gelişen aşk havasının 1-2 bölüm sonra 180 derece döneceğine de inanıyorum...bknz:taşlar tam dökülmedi

Ben, Yaseminle Ahmetin bir gece geçirmesi için yaratılan bu ucuz atraksiyon adına yapılan ama aslında bir aile içinde olabilecek en önemli teknik arızaya! değinerek ilk bu tartışmayı başlatmıştım..çünkü bana çok battı...
Bu sahneye bakarsak, bunlar hep beraber bu yaşantıda yaşayabilirler..pekk genişler...Necdet ve Ahmet bknz:Necmet senaryoları, Rüyaya hem annelik hem babalık ederler..Ahmet Yasemini aşkıyla mutlu eder..necdet de getir götür yapar..geçinir giderler..ohh ne ala!..değil mi?bknz:hepsi iyi ya...:img-pilot

Ve bu yazına pek tabiii reppp geliyor..Şimdiye kadar yazılanları güzel derlemişsin...

goldrose
04-11-07, 20:25
Zaten dizimizde herşey bir garip değil mi çanlar?Mesela sözde Lale ve Yasemin çok yakın arkadaş...Lale Yaseminin hayatında olan biten herşeyden en son haber alan kişi ama...Sonra bu kız hiç mi kimseyi beğenmez,evde mi kaldı yani yaş kaç oldu değil mi aynı şekilde Teo da öyle.Yani karakterleri sadece orada olsun diye yazmak bana doğru gelmiyor...Gerçi en sonunda baktılar olacak gibi değil Teo ve Lale evlenecek...:img-hyste
Sonra Güzide hani babasının yanında çalışacaktı?O işi bıraktı Necdete öğretmenlik yapmaya mı karar verdi?
Bu arada bir mantık hatası daha var ki,Nezahat anladık diziden çıktı da,kızını istemeye geliyorlar kadının haberi yok yahu...Bari onu da öldürselerdi de böyle saçma olmasaydı.:icon_whis
Tabii tüm bunların yanında bu kadar saçmalıklar,kurgu hataları varken ben niye hala bu diziyi izliyor ve üstelik garip bir şekilde mutlu oluyorum:)

çalıkuşu78
04-11-07, 20:25

Yaptırılır...bence de bu çeşmeden kırmızı şarap aksın.. ziyaretçi kızlar içer içer hayallere dalar

bence benim meskenim dağlardır dağları söyler .. zaten de yakında nurhaka filan bir dağa gider o da eğitime..

bence ikidebir çık dışarı deyip dersten de atsın necdeti..:sad53:

düzenlensin bana göre hava hoş.. giderim ahh ahhh böyle bir aşk yaşıyamadık diye ağıtlar yakarım.. itfaiye de söndürür..

rıza şevket mehmet

alternatif olarak o günlerin konjonktürüne göre;

mahir taylan sinan

arwen61
04-11-07, 20:33
Goldroseçan teşekkürler anket için:img-wink:
Olabilir hatta çok güzel olur:img-hyste Hatta ben oraya bir çeşme yaptırayım "MMC Ahmet hayratına " diye:img-hyste

Yok sanmam öyle biri değil "devrimciler yalnız ölümle nişanlıdır" :icon_sorrHarun ölürse diye korkuyorum ..Bir de sonradan Işık Harun'a aşık olurmuş ama ben öyle bir şey olmasını istemem ne bu Yasemin gibi ...

Bilmem ama ben Ahmet'in yerinde olsam kesin çakardı o dersten..ya da sık sık imalı sözler kullanırdım

Gezide MMC Ahmet varsa olabilir ..ama bence onların yerine Ahmet için güvenlik ekibine ihtiyaç duyulabilir ...Ha bir de cenaze arabası da benim için bulunabilir şahsen ben o kırmızı takımı gördüğüm an kalp krizi geçirip ölürüm bu genç yaşımda

Tabiki de Ahmet ,Şevket,Necdet.....neden mi Necdet Yasemin yaptığı fedakarlıklarından dolayı Necdet'i ödüllendirmek ister madalya gibi bir şey :img-hyste

zeynepçan aşkolsun anket benimdi:img-cray:

yinede verdiğin cevaplar için sağol

yalnız bakıyorum herkes nede güzel üçüz isimleri bulmuş bayağı dağarcığınız varmış maşallah:good:

bende bristolü izleyip duruyorum işte dikkatimi birşey çekti malum gecenin sabahında konuşurlarken ahmetin sol kolundaki aşı izi gözüme epey battı o nasıl aşıymış öyle iğnenin boyu yarım metremiydi neydi:)

sayın cazgır zeynepçan sen anketime böyle dedin ama bende sana yeni konu veriyorum MMC ahmetin hoş aşı izi hadi bakalım yorumları