Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
11
fatma-1721 06-11-07, 15:24 Ama yeter artık Necdet'i düşündügü artık Ahmet'i düşünme vakti bu kez de kızım üzlmesin diye Ahmet'ten uzaklaşırsa seti basar Yasemin yolarım kimse beni tutamaz...
Edit: Fatmacan ben senin yorumların da okuyorum ve çok büyük bir keyifle çok mantıklı da ayrıca katıldıgım çok noktalarda oluyo bunuda belirtmek isterim:)
Yorumlarimi okudugunu ve begendigini birkac defa dile getirmistin,biliyorum canim ve tesekkür ediyorum,yazdiklarimin hepsine katilmak zorunda da
degilsin ayrica.
Yaseminin artik Ahmetten uzaklasacagini sanmiyorum canim,eger öyle bir sey olursa set baskini yaparken bende sana seve seve eslik ederim.Ben o sahnede Yaseminin tavirlarinda Necdetin karsisinda sucluluk duygusu altinda ezildigini gördügümü yazdim,ama bu tür sahneleri görmeyi bende kesinlikle istemiyorum cünkü Necdetin bunu hakketmedigini düsünüyorum.Yasemin bu ilgisini sadece Ahmet ve kizina yöneltmeli artik.
Fragman ya da özet ciksa da merakimizi biraz gidersek...bye
.:princesse:. 06-11-07, 15:43 39. bölüm gerçekten cok güzledi .. :img-wink:
beklenen sahneler gelmeye başladı:img-icecr
bide izlerken yasemin hani necdetin parmağında yüzüğün olmadığını gördü ya böyle bi kederledi sanki. :img-cool2 ve kuzenim aynen şunu dedi
yasemin dese ya necdete "bil bakalım biz dün gece naptık" diye o zaman görür o asıl kimin umurunda olmadığını :img-hyste
rüyanın o tavırlarını anlayabilmiş değilim
necdet gibi ağlak her dediğine tamam diyen bi babadan kurtulup böyle MMC bi baba bulmuşsun hala mızmızlanıyosun ayıp kızım ayıp :img-icecr
bu arada denizin bası belaya giricekmiş gibi görünüyor çünkü özellikle silahı gösterdiler. yine bi sezon finali gibi bişey olmaz umarım.. :img-fie::img-fie::img-fie:
yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum... :img-yes:
Arkadaşlar,
Öncelikle, farklı görüşlerinizi, saygı çerçevesinde yazıp tartıştığınız için hepinize teşekkür etmek istiyorum.
Sizlerden ufak bir ricam var, lütfen spoiler butonunu, sohbet etmek ya da resim eklemek için kullanmayın.
Şimdiden teşekkürler,
Alexia
Yorumlarimi okudugunu ve begendigini birkac defa dile getirmistin,biliyorum canim ve tesekkür ediyorum,yazdiklarimin hepsine katilmak zorunda da
degilsin ayrica.
Yaseminin artik Ahmetten uzaklasacagini sanmiyorum canim,eger öyle bir sey olursa set baskini yaparken bende sana seve seve eslik ederim.Ben o sahnede Yaseminin tavirlarinda Necdetin karsisinda sucluluk duygusu altinda ezildigini gördügümü yazdim,ama bu tür sahneleri görmeyi bende kesinlikle istemiyorum cünkü Necdetin bunu hakketmedigini düsünüyorum.Yasemin bu ilgisini sadece Ahmet ve kizina yöneltmeli artik.
Fragman ya da özet ciksa da merakimizi biraz gidersek...bye
Fragman ve özet konusunda özellikle fragman konusunda çok dertliyiz çünkü çok geç çıkıyo bari özet erken çıksa yarın özet çıkar büyük bir ihitmalle aksam da fragman çıkar artık yorumlar başlarız kafa patlatmaya yani:)
Bence bu bölüm gercegi açıklarlar kaçarı yok bu işin artık rüya huylanmaya başladı ..yasemin odaya giripte birden Ahmet seni baban demez ama sorar neden böyle davranıyosun belki o kolye'yi gördügünü anlatır.. konuştukların duydugunu bir sekilde yasemin rüya'nın neden öyle davrandıgın soracak ama bence bu bölüm Ahmet'in babası oldugunu açıklarlar artık pedekoka giderler anlatırlar olayı artık bu pedokok insallah artık gerçegi açıklayın der ve bu saçma evlilikte en yakın zaman da biter...öyle ümid ediyorum artık uzamasın bizleri de sıkmasınlar bu parçalanmış aile'yi beraber görelim artık demi ama:)
Yasemin...baskın bir karakter değil... Bunun altında aşırı duygusallığı, iç dünyası- sosyal yaşam arsında denge kurma bilincinin olmaması, hayalperestliği, kırılganlığı, gereksiz derecede fazla merhametliliği yatmakta...
En küçük bir zorlukta veya baskınlıkta-Necdet ve Ayla birçok örneğinde- hemen hoop kabuğuna kapatıveriyor kendini..Necdetin karşısında tabii keküm kalır, şimdiye kadar hayatındaki birçok şeyi Necdete yıkmış..bir şekilde ondan bir nevi icazet almak durumunda..ve tabiii Necdetin meşhur çaçaronluğu da onu geri çekilmeye zorluyor...Haklı olsa bile konuşamıyor, içindekileri dökemiyor..Bunu bir sefer Michelle birkaç sefer de Ahmete yaptı..Ama diğerlerine karşı hiçbir şey demedi..Bir de tüm bunları yaşarken, Ahmetle yaşadığından hem çok mutlu oldu hem de acayip derecede pişman oldu...Tüm bu mutluluğa karşı Ahmetle beraber olursa daha kötü şeyler olacağından ve bunlarla beraber suçlanmaktan korktu ve kendini en olmadık adamın ellerine bıraktı....vs.vs.
Yasemin, bir insanın canından çok sevdiği bir insana karşı en yapılmayacakları yaptı...Kötü niyetinden mi ? yooo..yalnızca korkaklığından ama suçunu hafifletiyor mu?..bana göre hayır..hele ki aynı kafayla devam ederse..asla!
İlknur, bir konuda çok haklısın...Necdetin gerçekten aşık olduğu için onlara neler yaptığını bilmesi lazımBunu..sezon başlamadan önce yazdığım senaryo sayfalarımda ilk kez dile getirmiştim..Yasemini uyuttuğu o garip mutluluk uykusundan kaldırması gerekiyor ...Yasemin yaşadıkları karşısında gözünü açması gerekli..Yoksa onu bunu vah!vah!kurbanmış gibi geniş gönüllülükle affeden kraliçe edasıyla gülücükler saçarak sürdürürse...yaşadıklarında hiçbir şey anlamadığına ve yaşayacaklarından da anlamayacağını düşüneceğim..ve Ahmet için hayırlısını:sad53: dilemek kalır bize...bknz:selametle Ahmet!
Bir insan, bütün hayatı boyunca hayal aleminde dolaşabilir mi??
Fragman ve özet konusunda özellikle fragman konusunda çok dertliyiz çünkü çok geç çıkıyo bari özet erken çıksa yarın özet çıkar büyük bir ihitmalle aksam da fragman çıkar artık yorumlar başlarız kafa patlatmaya yani:)
Bence bu bölüm gercegi açıklarlar kaçarı yok bu işin artık rüya huylanmaya başladı ..yasemin odaya giripte birden Ahmet seni baban demez ama sorar neden böyle davranıyosun belki o kolye gördügün anlatır.. konustuların duydugun bir sekilde yasemin rüya'nın neden öyle davrandıgın sooracak ama bence bu bölüm Ahmet'in babası oldugun açıklarlar artık pedekoka giderler anlatırlar olayı artık bu pedokak insallah artık gerçegi açıklayın der ve bu saçma evlilikte en yakın zaman da biter...öyle ümid ediyorum artık uzamasın bizleri de sıkmasınlar bu parçalanmış aile'yi beraber görelim artık demi ama:)
Bu bölüm bence de Rüya tamamen gerçekleri öğrenmeli ve tepkisini de fazla uzatmamaları lazım çünkü içim bayıldı benim bu mevzudan:)Normal bir ailede bu konu çooktan anlatılmış ve kapanmıştı bence.Bu bölüm Rüya en beklemediği anda Ahmete "Baba"demeli bence ve bizde MMC Ahmetimizin kızına bakışlarını,sarılmalarını yani babalığını gerçek anlamda görmeliyiz.:img-blush
Özet sağ gösterip sol vurmaz inşallah yani biz artık gerçeğin açığa çıkmasını beklerken bunlar Rüya çok sert tepki veriyor biz bir yıl daha evli kalalım falan demesein yoksa ben bayılazaam..:img-pilot
Bence bu bölüm gercegi açıklarlar kaçarı yok bu işin artık rüya huylanmaya başladı ..yasemin odaya giripte birden Ahmet seni baban demez ama sorar neden böyle davranıyosun belki o kolye gördügün anlatır.. konustuların duydugun bir sekilde yasemin rüya'nın neden öyle davrandıgın sooracak ama bence bu bölüm Ahmet'in babası oldugun açıklarlar artık pedekoka giderler anlatırlar olayı artık bu pedokak insallah artık gerçegi açıklayın der ve bu saçma evlilikte en yakın zaman da biter...öyle ümid ediyorum artık uzamasın bizleri de sıkmasınlar bu parçalanmış aile'yi beraber görelim artık demi ama:)
Onlar artık bir aile olsun, hemen şimdi! Bkz: Devrim, hemen şimdi! Kimsenin bu uzatmaları daha fazla izlemeye sabrı kalmadı. Rüya meselesini de hemen bu bölüm olmadı 41. bölümde çözsünler. Yine bkz.: her türlü gerçeküstü duruma katlandık (tekrar bkz.: ucubik bir evliliğe 25 bölümdür katlanıyoruz) Rüyanın durumu çabucak kabullenmesini sağlayacak bir senaryoya haydi haydi katlanırız. :img-wink:
Bir aile olarak da yaşayacakları, atlatacakları yani anlatılacak çok şey var. Bkz.: Dönemin siyasi gelişmelerden nasıl etkilendikleri, aileye yeni katılan bireyler, belki yine ama bu kez cidden geçerli gerekçeleri olan bir ayrılık, onun dışında bolca mutluluk, dayanışma, saygı, sevgi, paylaşım...:img-yes:Biz onların cephesinde bunları izlemek istiyoruz. Dönem yeterince üzücü ve kasıcı olayla dolu çünkü.
Muzip edit: "Son Nefes" nereden bunların şarkısı oldu ki? Onların dans ettikleri şarkı "Simsiyah Bakışların" dı. Bunun dışında da onların müzikleri olabilecek bir şarkı yok. Var da, onlar bilmiyorlar: "Dalgakıran".. Onu da bir biz biliyoruz.:img-wink::icon_whis
BU ARADA, MERHABA GÜNNÜK...PARDON FORUM!bye
Hadi biraz kafa dağıtıp eğlenelim. Hayal kuralım azıcık. YAR ailesinin geleceği ile ilgili serbest atış kürsüsünü açıyorum izninizle:
1. Oturacakları ev nasıl bir ev olur? Apartman dairesi, müstakil ev? Kira mı? Yoksa kendilerinin mi?
2. Hangi semtte olur?
3. Evin odalarını döşeyelim. Dekorasyonun genel karakteristikleri? Olmazsa olmazları?
4. Evin salonunda, balkonunda, mutfağında, ya da istediğiniz herhangi başka bir köşesinde bir sahne hayal edin.
5. Rüya ve babası ile evde bir sahne hayal edin.
6. Kardeşin doğumunu ve eve gelmesini kurgulayın.
7. Eve gelen sivil polislerin Ahmeti alıp gitmesini ve sonrasında Yasemin ve Rüyayı kurgulayın.
Hadi bakalım kürsü açıldı. Benim aklıma gelenler bunlar. Bunlara serbest atış mümkündür, ekleme ve çıkarma yapılabilir. Süre:....Şaka şaka.:img-wink:
1. Oturacakları ev nasıl bir ev olur? Apartman dairesi, müstakil ev? Kira mı? Yoksa kendilerinin mi?
Bence müstakil olur.Ayla ile Ahmet için hazırlanan ev de olabilir gerçi.Ahmet araba bile alamadı daha evi nasıl alacak ki?Ama bence Yasemine sürpriz yapıp ilk iş Yaseminlerin adadaki evlerini alacaktır:)
2. Hangi semtte olur?
Beyoğlunda.
3. Evin odalarını döşeyelim. Dekorasyonun genel karakteristikleri? Olmazsa olmazları?
Bir kütüphane kesin olur.Şömine de çook romantik olur:)Duvarda Yaseminin çizdiği bir Ahmet de resmi olmalı.
4. Evin salonunda, balkonunda, mutfağında, ya da istediğiniz herhangi başka bir köşesinde bir sahne hayal edin.
Şömine başında şarap içerlerken hayal edebiliyorum onları:)
Rüyaya dans eden pabuçları okuyan bir Ahmet olmalı.Deniz ve Mehtaptan çocuğa gına geldi zaten:)
Erkek çocuk olur bence.Yasemin mavi kurdelası ile içeri Ahmetin kucağında gelebilir.
7. Eve gelen sivil polislerin Ahmeti alıp gitmesini ve sonrasında Yasemin ve Rüyayı kurgulayın.
Yasemin hemen Necdeti arar YARDIM ve FEDAKARLIK namına ama inşallah Necdet bu sefer gitmez...Rüya babasına destek olur...Akıllı bir kız o...
Hadi biraz kafa dağıtıp eğlenelim. Hayal kuralım azıcık. YAR ailesinin geleceği ile ilgili serbest atış kürsüsünü açıyorum izninizle:
Bence denize yakın bir yerde bir apartman dairesi. 70ler, dönemin konseptine uygun bir apartmanda, kendilerinin evi olur. Ahmete bir kooperatif almışlardı dimi? Onu satıp bunu alırlar.
2. Hangi semtte olur?
Mesela Moda'da, balkonundan deniz ve eski İstanbul silüeti görünen bir daire.
Salon büyük camlı, camlarından deniz doluyor eve. Ev çok sade olmalı. Pencereler mümkünse en azından salonda perdesiz olmalı. Duvarda Yaseminin fak. deki odasında asılı olan, onun yaptığını düşünmek istemekle birlikte yapım sürecine hiç şahit olmadığımız tablolar olmalı, ayaklı bir abajur, bir kanepe, tek koltuk iki adet ve camın önünde (mümkünse cumba çıkıntısında olsun) haaa bir de kocaman bir kütüphane olmalı masanın arkasında.
Yasemin'in resim yaptığı bir oda olmalı. Ahmetin de çalışma odası (ama olmazsa salonun bir köşesinde de olabilir).
Rüyanın odasında da cam önünde bir sedir olmalı babasıyla birlikte oturup kitap okuyabilecekleri...
Mutfak masasında kahvaltı eden bir üçlü. Ocağa gidip gelen anne baba-çay koymak için, pişen yumurtaları almak için vs. Ekmek kesen Ahmet, kızının bardağına portakal suyu koyan Ahmet, masaya oturmadan önce karısının yanağına bir öpücük konduran kızının yanağından makas alan Ahmet vs. vs.
Babası Rüyaya resim yapabileceği, onunda boyuna uygun boyutlarda bir şövale getirsin hediye olarak. Rüya da ısrar etsin, alsın karşısına oturtsun ve babasını çizsin (annesinden daha çok benzetsin ama:img-wink:)
Nedense bir erkek olacağını düşünüyorum. Bkz.: Rüya-Ahmet baba-kız ilişkisi darbe almasın diye. Erkek olursa Rüyanın babasını paylaşmak zorunda kalmayacağı için kıskanmayacağını düşünüyorum.:)
Yasemin koltuğa yığılır kalır her halde. Rüya, "anne babamı nereye götürdüler"? der ve annesi onu kucağına alır, başını okşayarak, "merak etme canım, uzun sürmeyecek, hani babanın savunduğu gençler var ya, onlarla ilgili bir kaç soru sorup bırakacaklar", diye ağlayan Rüyayı avutmaya çalışır...Sonra Rüya uyuyunca, Rızayı eve çağırır, onu dedesiyle bırakır, pardesüsünü giyer, Ahmet'in gerçekten kayıtlı olarak tutulduğundan emin olmak üzere siyasi şubeye, Gayrettepe'ye doğru sürer arabasını.
Hadi bakalım kürsü açıldı. Benim aklıma gelenler bunlar. Bunlara serbest atış mümkündür, ekleme ve çıkarma yapılabilir. Süre:....Şaka şaka.:img-wink:
Eve öğrenciler gelip gitsin, arkadaş toplantıları, aile yemekleri olsun. Ahmet'i de şöyle bir masanın başına oturmuş, kayınpederiyle rakı kadehini tokuştururken (ah ah Şevket de olaydı, ama ahhh) , dolmaları, sarmaları mideye indirirken görelim azıcık. Sonra uykusu gelen Rüyayı alsın kucağına, o götürsün odasına, yatırsın gelsin kızını...Çok şey mi istiyoruz yani...:img-blush
Bunu birilerine cevap vermek icin yazmiyorum; sadece bu konu hakkindaki fikirlerimi belirtmek istiyorum.
Ben "zina" kavramini kabul etmiyorum. Sadece AHmet ve Yasemin icin degil. Genel olarak bu kavrama karsiyim. Turk hukukundan da cikarilmis olmasina cok mutluyum. Ama o cirkin sozcugu asla kimse icin kullanmam. Cinsellik, askin bir yonudur. Cok onemli, cok da guzel bir yonudur. VUcut bulmasidir. Ama asksiz cinsellik de olur. Turkiye'de kocasi tarafindan devamli cinsel iliskiye zorlanan, yani evlilik ici tecavuze ugrayan sayisiz kadin varken, zina degil diye gormezden gelen bir milletin, askla yasanmis beraberlikleri yargilanmasi abesle istigaldir.
Iki tarafin da rizasi varsa ve kimse zarar gormemisse, insanlarin yatak odalarinda ne yaptigini yargilama hakkimiz olduguna inanmiyorum. Herkesin inanci kendine. Bu yuzden, evlilik disi cinsellige karsi olanlari anliyorum ve onlarin bu sekilde yasamasina elbette saygi duyuyorum; ama baskalarinin tercihlerine yargilama haklari olmadigini dusunuyorum. Beraberlikleri yuzunden Guzide, Deniz ve Defne, Ahmet'le Yasemin zerre kadar gozumde deger kaybedemezler. Ama Riza, Keriman'la yasadiklari yuzunden deger kaybeder; cunku ihanet, yalan vardir, bir sozden donmek vardir ortada. Necdet kaybeder, cunku Guzide'yi kullanmis ve zor duruma dusurmustur. Yani ahlaksiz olan cinsellik degil, seven birine soylenen yalan, yapilan ihanettir, verilen zarardir.
Ahlaki insanlarin bacak aralarinda degil de, baska insanlara nasil davrandiklarinda, durustluklerinde aramamiz gerektigini dusunuyorum. Onune her gelenle beraber olan durust bir insanin en buyuk zarari kendinedir, benim gozumde isine geldiginde yalan soyleyen, insanlarin kuyusunu kazan bir bakir/e/den cok daha ahlaklidir.
Yasemin ahlaki acidan pek cok asamada sinifta kalmistir. Yalanlarla bir hayat orerek, baskalarina gereksiz acilar yasatarak, insanlarin hayatlariyla oynayarak, mahkemede yalan soyleyerek. Tum bunlardan sonra, ahlaki olarak, asik oldugu adamla gecirdigi bir geceye takilmayi ben anlamiyorum. Turk halkinin bu konuda ne dusundugu de beni cok ilgilendirmiyor. Ahlak anlayisimi referandumla belirlemiyorum. Vergi kacirip, insaatta malzemeden calan adamlarin, yolsuzlukla zengin olan siyasetcilerin, belinde silahla "kahramanlik" yapan mafya uyelerinin yuceltildigi bir ahlaki girdapta, kadinlarin bekareti konusunda ahlak edebiyati yapilmasi bana gulunc geliyor. Erkek egemen bu baskici anlayisa teslim olan kadinlari anlamakta zorlansam da, ugrasiyorum. Dini nedenlerle boyle dusunulmesini anliyorum; ama bu durumda cifte standart olmamasini, erkeklere de ayni standartlari uygulamalarini bekliyorum. Cunku dinsel olarak gunah, kadina da erkege de gunahtir. Erkeklerin bayram sabahi nerelerin kapilarinda kuyruga girdigini bildgimiz bir ulkede, birbirine asik iki insanin gecirdigi ask dolu bir geceye soz soylenmesi bana ahlaki ikiyuzluluk gibi geliyor.
Cinselligin sadece evlilikte yasanmasi gerektigine inanan, bu ilkesine sonuna kadar bagli pek cok kadin gordum. Bunu erkeklerden bekleyeni pek gormedim. Bu beni dusunduruyor. Uzuyor. Bir sey ya ayiptir, gunahtir; ya da degildir. Ona gunah, buna degil gorusunu kabul edemiyorum. Tavsiyem, eger evlilige kadar bekleyecekseniz, kocanizdan da ayni seyi bekleyin. Daha azina razi olmayin.
Bunu birilerine cevap vermek icin yazmiyorum; sadece bu konu hakkindaki fikirlerimi belirtmek istiyorum.
Ben "zina" kavramini kabul etmiyorum. Sadece AHmet ve Yasemin icin degil. Genel olarak bu kavrama karsiyim. Turk hukukundan da cikarilmis olmasina cok mutluyum. Ama o cirkin sozcugu asla kimse icin kullanmam. Cinsellik, askin bir yonudur. Cok onemli, cok da guzel bir yonudur. VUcut bulmasidir. Ama asksiz cinsellik de olur. Turkiye'de kocasi tarafindan devamli cinsel iliskiye zorlanan, yani evlilik ici tecavuze ugrayan sayisiz kadin varken, zina degil diye gormezden gelen bir milletin, askla yasanmis beraberlikleri yargilanmasi abesle istigaldir.
Iki tarafin da rizasi varsa ve kimse zarar gormemisse, insanlarin yatak odalarinda ne yaptigini yargilama hakkimiz olduguna inanmiyorum. Herkesin inanci kendine. Bu yuzden, evlilik disi cinsellige karsi olanlari anliyorum ve onlarin bu sekilde yasamasina elbette saygi duyuyorum; ama baskalarinin tercihlerine yargilama haklari olmadigini dusunuyorum. Beraberlikleri yuzunden Guzide, Deniz ve Defne, Ahmet'le Yasemin zerre kadar gozumde deger kaybedemezler. Ama Riza, Keriman'la yasadiklari yuzunden deger kaybeder; cunku ihanet, yalan vardir, bir sozden donmek vardir ortada. Necdet kaybeder, cunku Guzide'yi kullanmis ve zor duruma dusurmustur. Yani ahlaksiz olan cinsellik degil, seven birine soylenen yalan, yapilan ihanettir, verilen zarardir.
Ahlaki insanlarin bacak aralarinda degil de, baska insanlara nasil davrandiklarinda, durustluklerinde aramamiz gerektigini dusunuyorum. Onune her gelenle beraber olan durust bir insanin en buyuk zarari kendinedir, benim gozumde isine geldiginde yalan soyleyen, insanlarin kuyusunu kazan bir bakir/e/den cok daha ahlaklidir.
Yasemin ahlaki acidan pek cok asamada sinifta kalmistir. Yalanlarla bir hayat orerek, baskalarina gereksiz acilar yasatarak, insanlarin hayatlariyla oynayarak, mahkemede yalan soyleyerek. Tum bunlardan sonra, ahlaki olarak, asik oldugu adamla gecirdigi bir geceye takilmayi ben anlamiyorum. Turk halkinin bu konuda ne dusundugu de beni cok ilgilendirmiyor. Ahlak anlayisimi referandumla belirlemiyorum. Vergi kacirip, insaatta malzemeden calan adamlarin, yolsuzlukla zengin olan siyasetcilerin, belinde silahla "kahramanlik" yapan mafya uyelerinin yuceltildigi bir ahlaki girdapta, kadinlarin bekareti konusunda ahlak edebiyati yapilmasi bana gulunc geliyor. Erkek egemen bu baskici anlayisa teslim olan kadinlari anlamakta zorlansam da, ugrasiyorum. Dini nedenlerle boyle dusunulmesini anliyorum; ama bu durumda cifte standart olmamasini, erkeklere de ayni standartlari uygulamalarini bekliyorum. Cunku dinsel olarak gunah, kadina da erkege de gunahtir. Erkeklerin bayram sabahi nerelerin kapilarinda kuyruga girdigini bildgimiz bir ulkede, birbirine asik iki insanin gecirdigi ask dolu bir geceye soz soylenmesi bana ahlaki ikiyuzluluk gibi geliyor.
Cinselligin sadece evlilikte yasanmasi gerektigine inanan, bu ilkesine sonuna kadar bagli pek cok kadin gordum. Bunu erkeklerden bekleyeni pek gormedim. Bu beni dusunduruyor. Uzuyor. Bir sey ya ayiptir, gunahtir; ya da degildir. Ona gunah, buna degil gorusunu kabul edemiyorum. Tavsiyem, eger evlilige kadar bekleyecekseniz, kocanizdan da ayni seyi bekleyin. Daha azina razi olmayin.
Dizice ellerine aklına vicdanına sağlık...Altına imzamı atıyorum.
Aşkın ve cinselliğin karşılıklı olarak her iki kişi tarafından da istendiği, birinin diğerini kullanmadığı, çıkar ya da beklenti ilişkisi içine girmediği sürece, hayat kadar, hava kadar, su kadar doğal olduğunu, insan yapısı (daha doğrusu) erkek yapısı yasa, töre ve kurallarla yargılanamayacak kadar değerli ve dokunulmaz olduğu düşüncesinin sonuna dek arkasındayım.:good:
Diziceçan,fikirlerini belirtmekte haklısın,evlilik içi kadının mazur kaldıklarının yanında karşılıklı bir aşkın vucuda gelmesinde yadırganacak bir şey olmamalı...Ama burada yazan bir çok arkadaşın yaşı küçük,daha çoğu evli değil belki de hiçbir ciddi deneyimleri yok cinsellikte bu sebeple onların değerlendirmeleri elbette göreceli olacaktır ve yaşadığımız toplumun şekline bürünecektir ister istemez.O sebeple ben şu zinadır bu değildir gibi değerlendirmeleri burada pek de doğru bulmuyorum...
Burada aklıma Ünzile şarkısı geldi.
"Varmadan sekizine ergin oldu Ünzile
hem çocuk hem de kadın
12sinde ana
bir gül gibi al ve narin bir su gibi saydam ve sakin
Susar kadın Ünzile...
Yağmuru kim döküyor,Ünzile kaç koyun ediyor,dayaktan uslanalı hiçbir şey sormuyor..."
Bu şarkı bu ülkenin gerçekleri için yazıldı...Unutmayalım bence...:icon_whis
fatma-1721 06-11-07, 18:44 Ben "zina" kavramini kabul etmiyorum. Sadece AHmet ve Yasemin icin degil. Genel olarak bu kavrama karsiyim. Turk hukukundan da cikarilmis olmasina cok mutluyum. Ama o cirkin sozcugu asla kimse icin kullanmam. Cinsellik, askin bir yonudur. Cok onemli, cok da guzel bir yonudur. VUcut bulmasidir. Ama asksiz cinsellik de olur. Turkiye'de kocasi tarafindan devamli cinsel iliskiye zorlanan, yani evlilik ici tecavuze ugrayan sayisiz kadin varken, zina degil diye gormezden gelen bir milletin, askla yasanmis beraberlikleri yargilanmasi abesle istigaldir.
Iki tarafin da rizasi varsa ve kimse zarar gormemisse, insanlarin yatak odalarinda ne yaptigini yargilama hakkimiz olduguna inanmiyorum. Herkesin inanci kendine. Bu yuzden, evlilik disi cinsellige karsi olanlari anliyorum ve onlarin bu sekilde yasamasina elbette saygi duyuyorum; ama baskalarinin tercihlerine yargilama haklari olmadigini dusunuyorum.
Yorumunun yukarda alintiladigim kisminin her kelimesine katiliyorum ve eline saglik diyorum.
Yasemin ahlaki acidan pek cok asamada sinifta kalmistir. Yalanlarla bir hayat orerek, baskalarina gereksiz acilar yasatarak, insanlarin hayatlariyla oynayarak, mahkemede yalan soyleyerek. Tum bunlardan sonra, ahlaki olarak, asik oldugu adamla gecirdigi bir geceye takilmayi ben anlamiyorum.
Yasemin aklini kullanmakta,askini gösterememekte,cocugunu yillarca babasindan gizleyerek ve bu duruma düsürerek anneligi konusunda,cesareti konusunda sinifta kalmistir ama ahlak konusunda hayir...Yaseminin bu hatalarina "ahlaksizlik" denmez bence.
Yasemin bu hatalari yapti ve hatalari sonucunda sadece baskalari degil,kendisi de aci cekti,mutlu bir kadin rolünü oynadi ama bir gün bile mutlu olmadi
Shevek, farkli dusunsek sasardim:) Senin hayalini ben cok begendim. Ekleyecek bir sey bulamiyorum.
Goldrose cok haklisin. Insan bu konularda 15 yasinda ve 25 yasinda cok farkli seyler dusunuyor. Sorgulamaya basliyor. Bazi seyleri gormeye basliyor. O yuzden, herkesin fikrine saygi duyuyorum. Biz 15 yasindaki gibi dusunmuyorsak, bunu baskalariyla girdigimiz fikir alisverislerine borcluyuz. Bunu da oyle bir fikir alisverisi olarak goruyorum. Unzile'yi cok severim. Ne guzel sarkidir. Sezen Aksu'ya hayran olmak icin 10 yuz bininci sebep:)
çalıkuşu78 06-11-07, 18:56 [QUOTE=Shevek;5270005]Hadi biraz kafa dağıtıp eğlenelim. Hayal kuralım azıcık. YAR ailesinin geleceği ile ilgili serbest atış kürsüsünü açıyorum izninizle:
1. Oturacakları ev nasıl bir ev olur? Apartman dairesi, müstakil ev? Kira mı? Yoksa kendilerinin mi
apartman dairesi olsun.. necdetin evinin tam tersi modern şirin ve sıcak bir ev olsun..
2. Hangi semtte olur?
beşiktaşlı olduğum için beşiktaşta olsun..okullara da yakın olur..
ev denizi gören büyük bir salonu ve iki çocuk odası ve resim odası olsun.. salon çok büyük olsun artık ayrı odalarda oturmasınlar hep bir arada olsunlar.. salonun bir köşesi ahmetin kitaplığı ve çalışma masası olsun.. hemen yanında bir kapıyla resim odasına geçilsin.. ahmet çalışırken resim odasının kapısı açık olsun rüya ve yasemini resim yapğarken arada seyretsin.. aralarında artık kapalı hiçbir kapı olmasın.. o zamanın modası olan ince bacaklı formika sehpalar olsun..güzel bir kanape pencerenin önünde iki koltuk olsun.. ahmetin masasına çok yakın bordo bir koltuk olsun yasemin ona yakın otursun diye.. bir pikap olsun plaklar olsun.. arada plak çalıp dans etsinler.. küçük bir bar olsun içkiler olsun.. ahmet akşam gelince yasemin ona bir bardak buzlu viski versin ve yanağından öpsün....
ahmet rüyanın odasında onu uyutsun yarın için planlar yaptıktan sonra öpsün odasının kapısını kapatıp salona gelsin.. masasına otursun kitaplarına dalsın.. yasemin de pencerenin önündeki koltukta kitap okuyor olsun.. yasemin ahmete özlemle baksın aradabir.. ahmet te tabi.. sonra yasemin yerinden kalkıp ahmetin yanına gelsin arkadan sarılsın saçlarından öpsün karşımdayken bile seni özlüyorum aşkım desin..
rüya va ahmet okula gitmek üzere antrede hazırlanıyorlar.. ahmet sevgiyle paltosunu tutuyor kızının ayakkabılarını giymesine yardım ediyor.. rüya babasına şımarıyor bugün okuldan beni sen alırmısın babacığım diyor..ahmet göz kırpıp tabi canım hatta eve gelmeden başbaşa birşeyler yaparız diye göz kırpıyor.. yasemin de mutlulukla onları izliyor..
salona girerken dünyalar güzeli oğlan kucağında olsun yasemin solgun ve yorgun olduğu için ahmet bir yandan da yasemine yardım etsin.. salonda rüya ve selma onları sevinçle karşılasın.. rüya kardeşimi kucağıma alabilirmiyim desin..
ahmeti götürürlerken yasemin hıçkırarak ağlasın.. rüya annesini teselli etsin.. anneciğim babam dünyanın en iyi insanı onu bırakacaklar göreceksin.. babam akşama evde olur desin..
Yasemin aklini kullanmakta,askini gösterememekte,cocugunu yillarca babasindan gizleyerek ve bu duruma düsürerek anneligi konusunda,cesareti konusunda sinifta kalmistir ama ahlak konusunda hayir...Yaseminin bu hatalarina "ahlaksizlik" denmez bence.Yasemin bu hatalari yapti ve hatalari sonucunda sadece baskalari degil,kendisi de aci cekti,mutlu bir kadin rolünü oynadi ama bir gün bile mutlu olmadi ,bu yüzden yaptigi tüm hatalara ragmen ben Yasemini kötü ve yüzkarasi bir kadin olarak degerlendiremem hele ona ahlaksiz hic diyemem...
dedi fatma...
Fatmacım, bunu hak etmediğini bile bile, sevdiğini söylediğin kişinin elinden en doğal insani haklarından birini; yani hayatıyla ilgili önemli bir gerçeği, bir çocuğu olduğu gerçeğini almak evrensel etiğe, insan olmanın etiğine sığmaz...Aynı şekilde bunu gizlemekle çocuğuna karşı da bir suç işlemiştir Yasemin...:icon_sorr
Koşullar, zaaflar, zayıflık...adı her neyse bu yalanı, bu dürüst olamamayı yedi yıl boyunca sürdürmüştür. Bu onun da üzülmediği anlamına gelmez, ama gerçeği sakladığı gerçeğini de değiştirmez...Onu affedecek olan Ahmet ve kızıdır...Bu da olacak. Çünkü bir sevdiklerimizi, bir de anne babamızı, kardeşimizi, ya da çocuğumuzu, ne yapmış olursa olsunlar affederiz eninde sonunda...Ahmet affetmeye karar verdi, sevgilerinin hiç bitmemiş olması, karşılıklı olması ve kızlarıyla birlikte kaybettikleri günleri telafi edebilecekleri umudu üzerine bunu yaptı...Ama Yasemin'in yaptığı hele hele mahkeme salonunda yaptığı, yapmaya devam ettiği şey cidden etik sınırları falan salladı geçti.:img-cool2
çalıkuşuuuuu, hiç belli etmiyorsun ama, iflah olmaz romantikçanlardanmışsın sen de:img-wink::img-icecr
marenostrum 06-11-07, 19:00 Sevgili dizice,
Kadin erkek iliskisi, bakis acilari, yasadiklari, cinsellik ve ahlak konulari uzerine yazdigin her kelimeye katiliyorum. Sevgili goldrose'un da dedigi gibi bu konulardaki yargilar zamanla ve yasanmisliklarla degisebilir. Her kosula ragmen degismeyenleri, inat edenleri, esitligi sindiremeyenleri de gorulmustur... :icon_sorr
Ama... Ben de sevgili fatma-1721 gibi Yasemin'e ahlaksiz diyebilecegim bir durum gormuyorum ortada. Yasemin aptallik yapmistir, korkaklik yapmistir ama ahlaksizlik yapmamistir. Yasemin basina gelenler, yasadigi zaman dilimi, kendi yasi dusunuldugunde ahlaksiz bir Don-Kisot olabilir ama ahlaksiz bir insan ya da ahlaksiz bir kadin olamaz...
Herkese sevgiler...
dizce, bu cevabi yazını bende alkışlamak istiyorum. söylenebilecek herşey söylenmişsin..insanların istemedikleri ile zorla evlendirildiği bir ülkede yaşanan cinsellik normal,ama karşılıklı sevgi içeren birliktelikler arada formalite olmadığı için yasa dışı....
Bu kavramın , erkek eğemen zihniyetlerce,kendi yaptıklarının üstünü örten bir örtü olarak düşünüyorum.
çalıkuşu78 06-11-07, 19:18 shevek
ben çok romantğimdir ..iflah olmadım zaten bu yüzden..
dizice
yazdıklarına harfiyen katılıyorum.. iki yüzlü ahlak anlayışına sahip bir toplumda yaşadığımız çok doğru.. aşkla yapılan birliktelik asla kötü birşey olamaz.. sorgulamamak genel geçer kaideleri olduğu gibi kabullenmek kadınlara dayatılımış yıllarca ama umutluyum şimdilerde.. zincirleri eşitlik adına kıranlara ve kırmaya çalışanlara daha çok rastlıyoruz artık..
Alıntı:
Ama... Ben de sevgili fatma-1721 gibi Yasemin'e ahlaksiz diyebilecegim bir durum gormuyorum ortada. Yasemin aptallik yapmistir, korkaklik yapmistir ama ahlaksizlik yapmamistir. Yasemin basina gelenler, yasadigi zaman dilimi, kendi yasi dusunuldugunde ahlaksiz bir Don-Kisot olabilir ama ahlaksiz bir insan ya da ahlaksiz bir kadin olamaz...
Eveeeeet...be satırı bende atlamışım. bende bu konuda marenostrum ve Fatma'ya katılıyorum."Ahlaksızlık" Yasemin için ağır bir suçlama olur.Korkunç hatalar yaptı...Bu hataları düzeletmekte zorlandı.Bazen battı...Ama ...Artık bunun farkında bu birşey ifade etmiyormu?... hatasını itiraf etti... telafi etmek için de çalışıyor.Başka ne yapabilir...Zamanı geri çeviremiyeceğine göre...
Ahlak: Bir toplum içinde kişilerin uymak zorunda oldukları davranış biçimleri ve kuralları..
Yasemine bu tanım pek uymuyor..Yasemin için şunları söyleyebilirim:...Adil değil...
Aymaz...Korkak...Hayalperest...Olaylarla içselleşmemiş...sadakatsiz..Teslimiyetçi...kafası karışık...çaresiz..zayıf...vs.vs..ama o sıfatı demem...Çünkü ne ettiyse...ilkini gerçekleştirmek için bu özelliklerinden etti ve şimdiye kadar tartıştığınız konumun daha da ve en pik suç olan haksızca hak çiğnedi...Hakkı olmayanlara o payeyi verdi..ve onların ortalarında kendinin kızının ve AHmetin hayatlarını mındar etti...Evet:img-yes: Yasemin suçludur, hem de suçlarınen büyüğüne sahip...Affedilmesi sadece bu konudaki gerçekten ayılmasına ve samimiyetine bağlıdır...Affedecekler ise Ahmettir ve Rüyadır..
Ben hayatta eşitlikçi bir insan değilimdir..İnanmam da..Kimse eşit değildir...Ama adalete ve adil olmaya inanırım...Benim için hayatta dürüstlüğün yanısıra diğer önemli olan Adalettir...ve yasemin, adaleti çocuğu ve sevdiği adam için kullanmayışına, onlara bazı olayları dayatarak yaşatmayışına,hayatlarındaki gerçekleri saklamasına, hırsızlık edilmesine göz yumduğu için suçlu..Bazen insanlar, bilinçsiz ve fiilsiz olarak da suç işler..Susarak, göz yumarak, düşünmeyerek, çaresizce değiştirebileceklerini değiştirmeyerek ve hiçbir şey yapmayarak da suçlu olur..ve Yasemin suçludur..Yasemin adaletini ve merhametini en olmayacaklara gösterdiği için suçludur....yaseminin bir insanı insan yapan değerleri yerine getirmeyerek suçludur...
daha ne sayayım...bana tamamen zıt bir karakter...burada sayflarca anlamaya çalıştım ama ya-pa-ma-dım...
Böyle abuk bir mantıkla saklanan bir yalanı anlayamıyorum..:img-cool2
çok fazla yazamayacağım..yatacağım..byedün gece 3 saat uyudum..belki uyuyamazsam gelirim..ama gücüm yokk!:img-hyste
Bu arada dizice hoşgeldin..kaç gündür gözüm sayfalarda seni aradı..lit-fen özletme kendini..ne de olsa HS deki ilk yoldaşımsın...:)
Dizice, yorum yapma niyetiyle gelmemişken yazını gördüm. Ellerine sağlık. Yazdıklarına tamamen katıldığımı belirtmek istedim.
Herkese tekrar merhablarbye
Hemen cevaplıyım
Müstakil olabİlir Yada Ahmet şuna annesi ile kardeşinin oturduğu eve taşınabilir onlarla beraber yaşıyabilirler belki tam tersi olur bilmiyorum
2. Hangi semtte olur?
beyoğlu
güzel bir şömüne olabilir..
Yasemin Ahmet'in sömüne'nin karşısında böyle başbaş şaraplar falan fena olmaz yani
Uyurken ona dans eden papuçları okuması daha hayal ettigim o kadar sahne var ki hangisin söylesem:)
Erkek çoçuk olur bu sefer Ahmetin kucagında içer girerler yasemin hemen yatagına yatar yorugun o acıdan herkes orda bu mutlugu paylasmak ve yaşamak için insallah böyle bir sahne izleriz bu kez adın Ahmet koyar..
kötü olurlarda Yasemin hemen tlf sarılır Necdettttt yetiş Ahmet gidiyo elden gel fedakar dostum benim yardım et der :img-hyste sakın böyle bir sey olmasın Necdeti uzun bir süre hayatlarında görmek istemiyorum uzak dursun mümkünse
Güzel Anketti teşekkürler..
Edit:Shevekcan ve dizican yazınız okudum yazdıgınız her satıra sonuna kadar katılıyorum elinize yüreginize saglık:img-clapp:img-clapp
Aslinda butun bunlar biraz ilginc olmus; cunku benim amacim Yasemin'e ahlaksiz demek degildi, bunu dusunmemistim, Yasemin'le Ahmet'in yaptigi ahlaksizlik degildir demekti. Bakiniz, ahlaksizlik ariyorsak, dizide cok malzeme var, ama bu onlardan biri degil demekti. O acidan ornek verdim. Kadin yillarca bir yalan yasatmis herkesr, simdi bir guzel gecenin hesabini mi soracagiz demek istemistim:)
Merhaba çanlarım...Çok özledim sizi...Bir bakayım çanlarım ne yapıyor dedim ama ortalık karışmış yine...:icon_whis
Öncelikle diziceçanım, herkes yazmış, ben eksik kalırmıyım...Eline sağlık, ben de atıverdim o yorumun altına imzamı...Daha 2 saat önce anneme aynı şeyleri anlatıyordum zaten...badger, senin TDK yorumların olmasa neylerdik bilmem...Resmi tanım ile pek çok temelsiz düşünceyi çürütüverirsin...Vee...Shevekçan, bazı arkadaşlarımız katılmasa da yanlış anlamak da dirensede ben ne demek istediğini anlıyorum...Yasemin konusunda tamamen aynı fikirdeyiz zaten...Adı karakteri yermek ise evet ben de yeriyorum...ve bu güne kadar yaptıkları ahlaksızlığın ta kendisidir...(Ahlaksızlık olarak nitelendirmediğim nadir davranışlarından birisi, Ahmet ile yaşadıkları)...sahtekarlık yapmıştır...kendine, sevdiğini iddia ettiği kişiye, doğurduğu çocuğa, ailesine ve tüm yakınlarına...bunu doğal karşılayıp affedemiyorum..Nerde ben de Necdetteki yürek...o kadar yüce gönüllü değilim maalesef. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; ben bu forumun Yasemin'e en sıcak bakan ve hatalarına daima açıklamalar getirmeye çalışan bir üyesiydim. Şimdi ben de yanıldığımı kabul edip, Fatma gibi özür diliyorum forumçanlarımdan...Yasemin için harcadığım zamana yazık :hıh
Suç ne zaman mı ahlaksızlık oldu...? Ahlaksızlık suç olduğundan beri tabii ki...:icon_whis
" Yasemin gaflet dalalet ve hıyanet içindedir..." veee " Garip değil, sahici bir aile istiyoruz.."
marenostrum 06-11-07, 20:54 Suç ne zaman mı ahlaksızlık oldu...? Ahlaksızlık suç olduğundan beri tabii ki...:icon_whis
Sevgili aly_73,
Onermeler cogu zaman cift yonlu calismaz. :icon_whis Verdigin bu ornekte de calismiyor ne yazik ki... Ahlaksizlik icermeyen bir cok suc var. Bence Yasemin'inkiler de o gruba giriyor... :img-yes:
Sevgiler...
Merhabalar, çoook çok uzun zamandır yoktum...umarım herkes buralardadır ve herkes iyidir... sayfaların yalnızca son dört tanesini baktım...
Karşı komşuma sattığım bilgisayarımın karşısındayım şu an... Bir bakayım dedim... yazacak çok konu gördüm...ama zamanım olmadığı için yalnızca Shevek'in sorduğu soruları biraz sıradışı cevaplarla çok farklı bir Ahmet-Yasemin ailesi kurgulayayım dedim...
Hayal dünyamızı özellikle ekonomik olarak biraz da tersine işletelim dedim.. eee! ne de olsa '78 dönemi başlıyor:img-polic
Gecekondu olsun. :img-pilot
2. Hangi semtte olur?
Kasımpaşa nasıl?!:icon_whis hayalgücünün tersine işlemesi düşüncesi açısından uç ama tutarlıdır sanırım öyle değil mi:img-grin2
Iki sedir karşı karşıya muhakkak olmalı. Üçer tane yastığı ve pile pile koca çiçekli örtüyle tamamlanmalı. Arap gecelerinde şeyhleri eğlendiren, yüzleri ince tüllerle örtülü göbekleri açık, ellerinde teflerle oynayan arap güzellerinin resimlerinin olduğu kadife bir duvar halısı iki büyük mıhla duvara muhakkak tutturulmuş olmalı. Sonra kara beton üstüne serilmiş kilimlerle zemin tamamlanmalı. Sedirlerin karşısında formika etrafında muşamba kaplı 6 sandayeli bir masa, şimdilerde de moda olan bir de küçük konsol olsun. Yukarıda 120vatlık bir ampülle aydınlatılması yeterlidir. Iki küçük penceresi olan gecekondunun cumartesi pazarından alınmış koca koca çiçekleri olan bej renkli gece, ve şerit şerit kendinden desenli beyaz gündüz perdesiyle dışarıdan demirlenerek dekorasyonu tamamlanmış pencelerer. (Necdet?e karşı önlem:img-hyste) salonun kapısının açıldığı küçük bir hol olsun? mutfak salonun karşısında? tabak, bardak, tencerenin vs. tüm mutfak eşyalarının konulduğu büyük raf yerden başlasın. Kapkaçak tozlanmasın diye bir ipe gerilmiş tül bir perdeyle örtülsün. Tezgah kara betondan ve altı dolapsız olsun. Mavi üzeri küçük beyaz çiçekli olan kumaş bir beze geçirilmiş iple perde şeklinde gerilip o açıklık kapatılmış olsun. Bu bezin arkasında mavi büyük tüp olsun. Yanında birkaç büyük tencere. Tezgahın üstünde üç gözü yemek pişirme ocağı olsun. Mutfağın sağında giriş kapısı? Solunda çocuk odası? kara beton üzerinde bir keçe ve onun üzerine serilmiş bir yatak olsun Rüya?nın odasında. Küçük bir sehpa ders çalışması için masa olarak kullanılsın. Bir selenin içinde katlanmış rüyanın elbiseleri ve kapının arkasına çakılmış çivilerde okula gideceği ütülü elbiseleri asılmış olsun. Üç raftan oluşan kitaplıkla bu dekorasyonu da tamamlayalım. onun yanında banyo ve tuvaletin aynı yerde olduğu bölüm olsun. Burada yalnızca çocukları çimdireceği ileğe, kova ve maşrafa yeterlidir... Ve yanında yatak odası... İki kişilik bir karyola yine Yasemin'in en güzel kaneviçesi ile süslensin... pazardan alınmış gece ve gündüz perdesi ve yukarıda yine 12 vatlık bir lamba olsun. Iki kapılı meşe bir elbise dolabı bizim mütevazi ailemize sanırım yetecektir. Yasemin süslenmeyi pek sevmediği için makyaj masasını falan es geçiyorum?
Salonun ortasına yer sofrası kurulmuş. Ahmet bağdaş kurmuş tasın içindeki çorbayı içiyor. Yanında rüya köfteleri götürüyor. Yasemin bir ayağı altında diğer bacağı dizden kırmış ikisini izleyerek mutlu mutlu sırıtıyor.
Kış gelmiş. Dışarısı ayaz mı ayaz. Teneke sobaya atılmış son odunların çıtırtısı yeni temizlenmiş eve huzur veriyor. Duvara tutturulmuş bir raf üzerindeki radyodan yurttan sesler korosu ????söylüyor. Ahmet ve Rüya sobanın başında pişmeye yüztutmuş kestaneleri son kez çeviriyor. Rüya?nın eli yandıkça babasıyla gülüyorlar. Yasemin o bembeyaz memesini olanca cömertliğiyle oğlunun ağzına dayayıp emişini hayran hayran izliyor. Küçük Şevket, sevginin ve güvenin huzuruyla annesinin memesini tüm gücüyle somururken bir taraftan ona bakıyor bir taraftan da ayaklarıyla oynuyor.
Bahar ayı tüm bereketiyle gelmiştir o yıl. Nisan adına, şaşına yakışan coşkusunu gökten yere göstermeştir. Hacıhüsrev daha belediye yüzü görmediği için altyapıyla tanışmamıştır henüz. Toprak olan yollar Nisan?ın bereketini göğüsleyememiş, açık renk çamur tüm cıvıklığıyla herkese ortak etmiştir kendini. Hiçbir arabanın giremediği bu yollarla ancak alışkanlar baş etmektedir.
İndikleri ana caddeden bu yollara doğru çok dikkatli bir şekilde yürüyen Ahmet Rüya?yı kucağına almak zorunda kalmış, kucağındaki oğluyla Yasemin, Rıza ve Selma topu topu 500 metrelik yeri 15 dakikada gelebilmişlerdir ancak. Evin kapısını Işık ve Defne açarlar. Yeni temizlenmiş evden Yasemin?in alışkın olduğu hafif bir nem kokusu gelmektedir. Soba bebekten dolayı yakılmış, Yasemin?e salondaki Sedirlerden biri çehizinden çıkarılmış bahar çiçeği modelli ve ara dantelli beyaz çarşaf takımı ve mavi saten kapla kaplanmış lohusa yorganıyla hazırlanmıştır. Selma Rıza?yla aldıkları öteberiyle mutfağa geçmiş yemek yapmaya başlamıştır. Defne ve Işık yeğenlerini en bebiş tav edici konuşmalarla sevmektedirler. Rüya hastanede kardeşinin altını nasıl değiştirdiklerini, annesinin memesini alamadığında nasıl ağladığını anlatmaktadır. Ahmet üstünü başını temizlemiş kızların kapattığı oğlunu görmeye çalışarak sırasını beklemektedir. Yasemin yan dönmüş bu tatlı manzara karşısında yorgun ama mutlu bir tebessümle Ahmet?i seyretmektedir. O?na her baktığında yeniden nasıl aşık olduğunu ve göremediği iki gün boyunca ne kadar özlediğini düşünmektedir.
Neden götürüldüğünün farkında olan Ahmet hem düşüncelerinin sorumluluğu ve hem de ailesine olan sorumluluğun bilinciyle soğukkanlılığını korumaya çalışarak Yasemin?e güçlü olması gerektiğini, her hangi bir şey olmayacağını kısa sürede çıkacağını tüm güvenirliğiyle söylemektedir. Rüya o kadar korkmuşturki babasına sıkı sıkı sarılmış ağlamaktadır. Yasemin Ahmet gibi bir eşe yakışır tavır koymaya çaba harcasa da ondan bir gün bile ayrılmayı artık kabul edememenin panikliğiyle polislere adeta çırpınarak sormaktadır: ?Kocamı neden ve nereye götürüyorsunuz? Lütfen cevap verin?? ?O ne yaptı? Böyle götüremezsiniz izin vermeyeceğim!? Polisler profesyonelliğin verdiği tüm soğuklukla, okuldaki olaylarla ilgili ifadesine başvurulmak üzere götürüldüğünü belirtip, aralarına aldıkları Ahmet?le sivil arabayla gözden uzaklaşırlar. Rüya?yı sakinleştirmeye çalışan Yasemin, çaresizliğin tüm çıplaklığını ikinci kez yaşamaktadır?
Kasımpaşa hazır geçmişsen ve dizimiz '78'lere yelken açmışken bir fıkra ile pekiştireyim bu kurgumu...
'76 yılları. Dev-Gençliler Kasımpaşa'da yeni yeni çalışmalar yapıyorlarmış. Sem sorumlularından biri kazandıkları yeni bir Kasımpaşalı gence "Yarın Mahirler'in ölüm yılı. Bu gece yazılama yapın duvarlara" der. Genç büyük bir hevesle "Tamam yoldaş hallederiz"der. Ertesi gün akşamadoğru gelen sorumlu, semtin girişinde şu yazıyı okur: "Mahir Abim iyi Adamdı. Oligarşi Ona Yamuk Yaptı.":img-hyste:img-hyste
Aliye, cok guldum. Yasemin icin harcadigin zamana yazik demek. Ben de aynen oyle hissediyorum. O kadar uzun sure, o kadar azimle Yasemin'i savundum ki burada. Ama mahkeme basladi ve baktim; artik bu kadinin savunulacak bir tarafi yok. Ben hayalimdeki Yasemin'i sevmisim. Bir nevi Ahmet olmusum yani.
Ben de annemle bu konuda bayagi bir tartismistim. Benim goruslerime cok bozuluyor. Ama onu cok iyi anliyorum.
Ahlaksizlik hareketlerin cogunun cesaretsizlikten geldigine ben de inanirim. Sanirim o yuzden bir suru iyi insan, zaman zaman yanlis seyler yapiyor. Yoksa, kim iddia edebilir ki, daima dogru yasadiklarini, kimseye yanlis yapmadiklarini. Yani var iddia edenler tabii; ama hic inandirici bulmuyorum.
Merhaba çanlarım...Çok özledim sizi...Bir bakayım çanlarım ne yapıyor dedim ama ortalık karışmış yine
Öncelikle diziceçanım, herkes yazmış, ben eksik kalırmıyım...Eline sağlık, ben de atıverdim o yorumun altına imzamı...Daha 2 saat önce anneme aynı şeyleri anlatıyordum zaten...badger, senin TDK yorumların olmasa neylerdik bilmem...Resmi tanım ile pek çok temelsiz düşünceyi çürütüverirsin...Vee...Shevekçan, bazı arkadaşlarımız katılmasa da yanlış anlamak da dirensede ben ne demek istediğini anlıyorum...Yasemin konusunda tamamen aynı fikirdeyiz zaten...Adı karakteri yermek ise evet ben de yeriyorum...ve bu güne kadar yaptıkları ahlaksızlığın ta kendisidir...(Ahlaksızlık olarak nitelendirmediğim nadir davranışlarından birisi, Ahmet ile yaşadıkları)...sahtekarlık yapmıştır...kendine, sevdiğini iddia ettiği kişiye, doğurduğu çocuğa, ailesine ve tüm yakınlarına...bunu doğal karşılayıp affedemiyorum..Nerde ben de Necdetteki yürek...o kadar yüce gönüllü değilim maalesef. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; ben bu forumun Yasemin'e en sıcak bakan ve hatalarına daima açıklamalar getirmeye çalışan bir üyesiydim. Şimdi ben de yanıldığımı kabul edip, Fatma gibi özür diliyorum forumçanlarımdan...Yasemin için harcadığım zamana yazık :hıh
Suç ne zaman mı ahlaksızlık oldu...? Ahlaksızlık suç olduğundan beri tabii ki
Bunları binlerce kez yazmak artık cidden yorucu oldu. İnsan suya yazıyormuş gibi hissediyor. Lütfen polemiğe girmeyelim çanlar. Hayat polemikle dolu zaten. Ben Yasemin'in yalan söylediği için (özl. mahkemede sevdiği adamın gözlerinin içine baka baka "kızımın babası Necdettir" dediği sahne için) eleştiriyorum. Bu etiğe aykırı diyorum. Direk olarak kastettiğim şey ahlak değildir (yani badgerın da tanımını verdiği ahlaktan bahsetmiyorum, kurallar bütününden yani) ben insan olmanın en temel uzlaşımlarından ikisine gönderme yapıyorum bkz: dürüstlük ve hak tanımak. Bu anlamda da evet, eleştiriyorum Yasemini. Ama saçından tırnağına kadar değil.
Bu forumda da kimse bunu yapmıyor. Genel eğilim, Yasemin ve Ahmet'in birleşip, aralarındaki hesabı yine kendi aralarında halletmeleri ve tekrar bir çift olabilmeleri, kızlarıyla birlikte bir aile olabilmeleridir.
Bu forumda bütün karakterler yeri geldiğince (ağırlıklı olarak çok sevilen Ahmette buna dahil) eleştiriliyor. Daha çok senaryodaki boşluklar eleştiriden nasibini alıyor.
Bu konuyu kapatalım bence de...herkes diğerininkine bir tanım getirme zorunluluğu duymadan tartışmaya, fikir beyan ettirmeye devam etsin. Kimse kimseden özür falan dilemek zorunda da değil...:img-yes:
bahar-caaaan:happy0064hoş geldin, özlemişiz:):img-in_lo ama o gitmiş bile...:img-blush
Ellerine sağlık:good::img-hyste pek özgün bir senaryo olmuş, e bunların hayatla ödeşmesi için böyle kökten bir de-re-construction iyi olurdu kanımca:img-wink:
bir edit daha: bahar_kotan, aliyenin alıntıladığınız sözlerinde bir kinaye var, dikkat çekmek isterim: eğer bu yermekse, diyor ve devam ediyor...:img-wink:
Ve başbaş editi: bye epinıza iyı gecalaaaar, te o ka ciddıya almayın er şeyi baaa!!!bye
Aliye, cok guldum. Yasemin icin harcadigin zamana yazik demek. Ben de aynen oyle hissediyorum. O kadar uzun sure, o kadar azimle Yasemin'i savundum ki burada. Ama mahkeme basladi ve baktim; artik bu kadinin savunulacak bir tarafi yok. Ben hayalimdeki Yasemin'i sevmisim. Bir nevi Ahmet olmusum yani.
Ben de annemle bu konuda bayagi bir tartismistim. Benim goruslerime cok bozuluyor. Ama onu cok iyi anliyorum.
Ahlaksizlik hareketlerin cogunun cesaretsizlikten geldigine ben de inanirim. Sanirim o yuzden bir suru iyi insan, zaman zaman yanlis seyler yapiyor. Yoksa, kim iddia edebilir ki, daima dogru yasadiklarini, kimseye yanlis yapmadiklarini. Yani var iddia edenler tabii; ama hic inandirici bulmuyorum.
Valla ben müstakil hayal ettim hep... Güzel şirin çok kocaman değil yani... Tam bi çekirdek aile evi... Salonu büyük olsun... Ferah önü açık... ( öbür ev gibi iç karartıcı değil... :img-yes: ) Yatak odası normal olsun... Yatak şöyle geniş sarıla sarıla yatsınlar... Yatağın başında Yaseminin çizdiği aile resmi olsun... :) Yaseminin resim odası olsun duvarları Rüya boyamış...
2. Hangi semtte olur?
Hiiiç farketmez...
Geniş koltuklar... Ahmetin çalışma masası... Şömine... Boş bi oda ilerde bebek odası olcek... :) Bide kedileri olsun... Minicik... :img-yes:
Haftasonu... Sabah olmuş yeni uyanmışlar Ahmet Yasemini "günaydın karıcığım" diyerek yanağından öpüyo... Tam samimiyet ilerlerken :) Rüya dalsın odaya atlasın yatağa... "hadi adaya gidelim desin"
Rüya annesinin dibinde hadi resim yapalım diye tuttursun... Yasemin kitap okuduğu için "olmaz babanla yapın" desin Rüyada "babam yapamazki" deyince Ahmet "öylemii" diyip Rüyayı gıdıklamaya başlasın... :)
Yaseminin sevda tepesinde sancısı tutsun... Acilen hastaneye gitsinler... Doğum olsun Ahmet Yaseminin çığlıklarını duyunca delirsin... Necdetten daha ikna edici olsun... :img-yes: Doğum olsun bitsin... Rüya bebeğe önce bi garip baksın... Sonra bi güzel öpsün...
Yasemin dizlerinin üstüne çöküp kalsın... Rüya nolur babamı götürmeyin diye ağlasın... bknz:Rıza giderken Yaseminin ağlaması... Ahmeti götürdüklerinde koşarak annesine sarılsın... :icon_sorr
Bu konuda çok yorum yapmıcam... Ama şunu söyliyim... Yasemine herşeyi deyin ama ahlaksız demeyin...
badger yorumuna kesinlikle katılıyorum... Kimse eşit değildir... Herkes hakkettiği kadar değere ve eşitliğe layıktır... :img-yes:
Derslerim çok yoğun giremiyorum pek... Zaten eksikliğimi hisseden yoktur... :) Ödevlerimi bitirmem lazım... Herkese iyi yorumlar iyi geceler... bye
Shevekcan yazdıgı yazıyı çok yanlış anlamışsınız yorumların tekrar özenle yada dikkatli okursanız ne demek istedigini anlarsınız aslında orda direk Yasemin ahlaksız demiyo ahlaksız kelmesi çok agır bir kelime ama onu vurgulamak istedigi o degil onun ele aldıgı Yasemin'nin yanlışları hatları bunların etik olarak dogru olmadıgın dile getirdi insanları kandırdı çok yanlış yaptı yasemin ufak tefek küçük hatalar degil onun yaptıgı yenilir yutlur cinsten de degil Ahmet'in yerin de kim olsa bu kadar kolay affetmezdi.. bizlerin ve Shevekcan istedigi onların bileşemleri mutlu bir aile görmek orda Yasemini yermek degildi bence aslında yazdıkları da dogru bence anlamak istiyen anlar ama dikkatli okumak sart ...Ahlak diyince de hemen başka anlamlara cekmeyin
Neyse bu bölüm sizce neler olur insallh gercegi acıklarlar özet yarın çıkar fragman da akşam üsüt artık yorumlar başlarız:)
merhabalaar:img-in_lo
yahu bugün salı olmuş,dizinin fragman ve özetine bir gün kalmış..yeni farkediyorum:)
son bir iki sayfaya öylesine bir göz attığım için(:icon_sorr),tartışılan konuya hakim değilim...en iyisi yorum yapmamak:img-wink:
sevgili bahar_can,kasımpaşada gecekonduda yaşayan ahmet yaso rüya çiftine bayıldım...
keşke mütevazi ama yalansız,dolansız,anne baba çocuk arasında garip,karmaşık ilşkilerin yaşanmadığı sıcacık,normal bir yuvaları olsa:img-in_lo
bundan sonra hs den en büyük beklentim bu:img-icecr
sizlere iyi yorumlar...
ah bu şarkılar da olmasa
forumçanlar yazmasa
izlemezdim bu diziyi bi bölüm daha:img-in_lobye
Bence en ahlaklı ve düzgün karakter Necdet:img-beee: Fedakarlık desen onda, yüce gönüllülük onda, onur onda, haysiyet onda, kendine saygı hele...:icon_whis Yazarken kendimi şaşırdım:hıh
Sevgili Fatma, Yasemin konusunda yazdıklarının birçoğuna katılıyorum. Senin kadar ılımlı bakmıyorum ama saçma sapan minnet duygusu yüzünden yaptıklarını da hatadan öte bir ahlaksızlık olarak nitelendiremiyorum.
Ama sen de çok heyecanlı değil misin sence?:) Yasemin'in saçını, başını bile konuşanlar var burda, doğrudur. Ama hepsi de yerme amaçlı değildir ki, eğlenmek amaçlıdır da aynı zamanda.
"Ahmet orada kederinden ölsün, sen süslen, salın ortalıkta:img-beee:" gibi.. Ben de Yasemin'e düşman olamasam da, bu yorumlar komiğime gidiyor ne yalan söyleyeyim:)
Yasemin, kendinden ve Ahmet'ten başka herkesi düşündü. O yüzden Yasemin'e bencil sıfatını hiç yakıştıramadım. Yasemin bu zamana kadar azıcık bencil olabilseydi, şimdi çok daha farklı şeyler izliyor olurduk. Aptallık boyutunda minnet duydu Necdet'e. Gözünün önündeki gerçeği hiçe saydı ve saydırdı. Evet hatası çok büyüktür. Ama buna ben de ahlaksızlık diyemem. Yasemin'in yaptıkları "ahlaksızlık" kelimesinin tanımını ne kadar karşılar diye düşünmedim, yalnızca bu tanımı Yasemin'e yakıştıramıyorum. Belki de Ahmet'in sevdiği kadın olduğu içindir:img-pilot
Ama ne olursa olsun, ben Ahmet yerinde olsam, 2 satırla asla kabullenemezdim. Bu yüzden,kendisi en sevdiğim karakter olmasına rağmen, şu ara en çok Ahmet'e kızıyorum.
Dizice, sırf senin ahlak konusunda yazdıklarına, puan da verebilen repi kullanabilmek için mesaj sayımı arttıracağım. Sakın başlığı çabucak kapatmayın:img-pilot
NOT: Yukardakileri, siz Yasemin'e ahlaksız dediniz diye yazmadım. Hani ben de yanlış anlaşılırım falan mazallah:)
Sevgili aly_73,
Onermeler cogu zaman cift yonlu calismaz. :icon_whis Verdigin bu ornekte de calismiyor ne yazik ki... Ahlaksizlik icermeyen bir cok suc var. Bence Yasemin'inkiler de o gruba giriyor... :img-yes:
Sevgiler...
marenostrum, ama ama...ben onu espri olsun diye yazmıştım...bu forum ne zamandan beri yanlış anlamalar forumu oldu böyle...:icon_sorr ve bahar_kotan arkadaşım, kırmızı ile belirttiğin cümlemdeki " eğer " kelimesine dikkatini çekmek isterim...
Tekrar, inatla, inançla ama son olarak diyorum ki Yasemin'in yıllardır işlediği suç, benim gözümde " ahlaksızlık " içeren bir suçtur... Çünkü yalan söylemek benim gözümde en büyük ahlaksızlıktır...
Dizicem, Hatırla Sevgili'yi izlediğime hiç pişman değilim..izlemeye de devam edeceğim. özellikle yakın siyasi tarihimizi, yaşayanlara hatırlatmak ve yaşamayanlara anlatmak açısından üstlendiği misyonu (tüm eksikler ve eleştirilere rağmen..) yerine getirdiğine inanıyorum. Tüm iyiniyetim ile bu konuda Tomris Giritlioğlu'na ve emeği geçenlere teşekkürü borç bilirim..ama....konu kurgu karakterlere gelince durum değişiyor...o konuda sükut-u hayale uğradım...tüm çanlar uğradı ve harcadığım zamana, yazdığım yorumlara yazık oldu...kimbilir kaç kitap bitirirdim o sürede...haram olsun sana verdiğim emekler Yasemiiin...:hıh
Yine de sizleri kazandım bu sürede...kaybetmeyi göze alamayacağım dostlarım oldunuz...en çok bu nedenle seviyorum Hatırla Sevgili'yi....:img-in_lo
Bu forumda sizinle ayni görüsleri paylasanlar devamli alkislaniyor,farkli yorumlar yazanlar ise sevgili .........gibi güzel yorumlar ve dogru elestiriler yapmalarina ragmen maruz kaldiklari tepkiler yüzünden forumdan uzaklasiyor.Seviyeli yorumlar yazan aydin forumdaslar oldugunuzu belirtiyorsunuz genellikle yorumlarinizda ama elestiriye hic gelemediginiz de cok acik.
Töbe töbe...sevgili bahar_kotan, ısrarla yanlış anlaşılmanın ve buna karşı çıkmanın neresi eleştiriye gelememek allah aşkına?
Bir kere en başta yanlış anlaşıldı durum: kimse Yasemin'e ahlaksızdır, demedi. Aksine ahlaksız diyenlere, sevdiği adamla birlikte olmasına ahlaksızlık, zina gibi tanımlar getirenlere karşı çıkıldı...Yalan söylemesi ve sevdiği adamın hakkını uzun süre gasp etmesi ise eleştirildi. Bunu da gerekçeleriyle, nedenleriyle yazdık.
Daha ne yapalım allah aşkına? :bilmim
Alyçanın yazdığı da duygusal bir yorum ve bazen tam da ifade ettiğimiz şeyin zıttını söyleriz. Onun da nedenleri var...Sizin bir düşünceniz olabilir, birileriyle benzeş olabilir, birileriyle de zıt...Fikir çarpıştırırsınız tabii ama diğerininkini sürekli yaftalamak da neyin nesi? Böyle bir ortam yoktu burada. Ne oldu anlamadım:img-pilot
Ama bu haksızlık, artık ne diyim...Siz bilirsiniz demekten başka:icon_sorr
Herkes görüşünü yazmakta da, gelmekte de gelmemekte de özgür...Ben şahsen bazen günlerce uğrayamıyorum, bazen gecelerce burada sabahlıyorum. Tamamen keyfimden ve ben yazmak istediğim sürece de kimse beni bundan alıkoyamaz. Ben de başkasını alıkoyamam. Alt tarafı bir internet sayfası yani. Anlamadım cidden:img-help:
selam çanlar ben geldimbye
hımm shevekçanım bir serbest atış bölümü açmış hemen iştirak edeyim dedim:img-wink:
herhalde müstakil bir ev olur malum o evlerde yaşamaya alışmışlar ve evde kendilerinin olur ikisininde durumu bir ev almaya müsait
2. Hangi semtte olur?
istanbula birçok kere gitmiş ama çoğu semti detaylı olarak bilen biri olmayarak tahminen beykoz tarafları olabilir diyorum yeşillik babında
yaseminin sanatçı kişiliği kensin eve yansır klasik mobilyalar yanında renk uyumlu perde yada halılar olabilir ama karakterleri düşünürsek geneli klasik ve çok seçkin olur diye düşünüyorum
mesela mutfakta ysemin yemek yaparken ahmet elinde çiçekle gelse ummadığı bir anda arkadan ona sarılsa öpse yasemin onun en sevdiği yemeği yaptığını söyleyip tattırsa falan ne bileyim hoş bir aile enstantanesi olabilirdi:img-in_lo
ahmet rüyayı kucağına alsa ona dans eden pabuçları okusa ve rüya onun koynunda uykuya dalsa ahmet onu yatırmak istese ama ona sımsıkı sarılsa bırakmak istemese hoş bir sahne olabilirdi
yaseminin birden sancıları tutabilir ahmetin normalde iki gerçekte ilk babalık deneyimi olacağı için eli ayağına dolanır hatta yaseminden daha çok o sancılanır:) onu son anda hastaneye yetiştirir doğumhanenin önünden ayrılmaz ve bebeğinin ağlama sesini duyduğunda dünyalar onun olur,sevinçten ağlamaya başlar :img-in_lo yasemin hastaneden taburcu olur ahmet onu eve getirir ünsallar ve gürsoylar evde onları bekliyordur tabi rüyada, kıskançlık duygularıyla tanışır kardeşiyle önce ikinci plana atılacağını düşünüp kızar ona ama zamanla çok sever hatta herkesten çok kardeşinin üstüne o düşer yaseminle ahmetse gecelerce uykusuz kalıp birlikte sallayıp uyuturlar bebeklerini hatta altını ahmet değiştirir nede olsa bu sefer babalığa en baştan başlıyor doya doya tadını çıkarması lazım değilmi:img-yes:
polisler bir anda eve dalıp yaka paça ahmeti götürürler yasemin ve rüya olayın şaşkınlığını ve şokunu bir müddet üzerlerinden atamazlar sonra yasemin babasını arar yardım etmesini ister perişan haldedir rüya korkar sürekli yasemine babasının geri dönüp dönmeyeceğini söyler ve ağlar ana kız hiç uyumadan birbirlerine sarılarak ahmetten gelecek haberleri beklerler:icon_sorr
teşekkür ederim çanım ben genelde apsürt senaryolar tasarladığım için bu ciddi konular hakkında yazmak için biraz düşündüm:img-wink: hazırlayan ellerine sağlık:good:
evet bencede:good:
..............................................
Sevgili shevek yazmis:
bir edit daha: bahar_kotan, aliyenin alıntıladığınız sözlerinde bir kinaye var, dikkat çekmek isterim: eğer bu yermekse, diyor ve devam ediyor...bu hicbirsey degistirmez ,arkasindan Yasemin icin "ve bu güne kadar yaptıkları ahlaksızlığın ta kendisidir"diye yorumuna devam etmistir.:img-wink:
Bu forumda sizinle ayni görüsleri paylasanlar devamli alkislaniyor,farkli yorumlar yazanlar ise....güzel yorumlar ve dogru elestiriler yapmalarina ragmen maruz kaldiklari tepkiler yüzünden forumdan uzaklasiyor.Seviyeli yorumlar yazan aydin forumdaslar oldugunuzu belirtiyorsunuz genellikle yorumlarinizda ama elestiriye hic gelemediginiz de cok acik.
Eleştiriye gelememek mi...:img-swoon Burası bir forum...herkese açık bir forum. Hepimiz düşüncelerimizi yazıyor ve tartışıyoruz...Bazı arkadaşlarımız yorumlarından alıntı yapılmadığı için alınıyor...alıntı yapsan fikrine katılmadığın için eleştiriye dayanamamakla suçlanıyorsun...Ne yapmalıyım ben şimdi söyler misin..?
Yasemin karakteri, ilk bölümlerde bize tanıtıldığından çok farklı bir şekle dönüşmüş ise, bir çok insanın hayatını tam anlamıyla değiştiren, kayıpları telafi edilemeyecek bir yalan söylediyse, yaptığı hatayı düzeltme fırsatlarını tepip, yalan beyanda bulunduğu yetmiyormuş gibi, mahkemede de bu sahtekarlığa devam ettiyse, ben de böyle bir yalanı hazmedemem, yalan, tüm kötülüklerin anasıdır derim, sahtekarlık ve yalan söylemek ahlaksızlıktır diye de eklerim...yanlış bunun neresinde...ben fikrimi söylüyorum...sizin görüşlerinize katılırsam, kendime ihanet etmiş olurum...yalan beyanda bulunmuş olurum...yapamam arkadaşım...ben yalan söyleyemem...:img-wink:
Burada, her yerde oldugu gibi, insanlar katildiklari yorumlari begendiklerini belirtiyor, katilmadiklari yorumlari da elestiriyorlar. Herkes bunu yapiyor. Zaten amac bu. Elestirildim diye kusup gidiliyorsa, asil o giden elestiriyi kaldiramiyordur.
Ben hala benim yazimdan cikarilan sonuclari anlayamadim. Yasemin ahlaksizlik yapti diyenlere karsi yazi yazdim, Yasemin'e ahlaksiz demis gibi cevap yazildi; ama ben onu demiyordum ki. Her ahlaki acidan yanlis yapan ahlaksiz olmaz. Herkes ahlaki yanlislar yapar, niyet, vs. onemli. Yasemin de buyuk ahlaki yanlislar yapti benim gozumde; ama bu onu pat diye ahlaksiz insan kategorisine sokmuyor. Hainlik dusunerek yapmadi. Biraz saskinliktan, biraz safliktan, biraz da korkakliktan yapti. O yuzden, ahlaksizdan cok, sahsiyetsiz, pek sevilesi yani kalmayan bir karaktere donustu gozumde ki ben Yasemin'i cok savunurdum eskiden. Genel olarak kadin karakterleri daha cok severim ben. HS bu acidan bir ilk oldu. Yani ana kadin karakterinden bu kadar sogudugum bir hikaye.
yaseminin birden sancıları tutabilir ahmetin normalde iki gerçekte ilk babalık deneyimi olacağı için eli ayağına dolanır hatta yaseminden daha çok o sancılanır onu son anda hastaneye yetiştirir doğumhanenin önünden ayrılmaz ve bebeğinin ağlama sesini duyduğunda dünyalar onun olur,sevinçten ağlamaya başlar yasemin hastaneden taburcu olur ahmet onu eve getirir ünsallar ve gürsoylar evde onları bekliyordur tabi rüyada, kıskançlık duygularıyla tanışır kardeşiyle önce ikinci plana atılacağını düşünüp kızar ona ama zamanla çok sever hatta herkesten çok kardeşinin üstüne o düşer yaseminle ahmetse gecelerce uykusuz kalıp birlikte sallayıp uyuturlar bebeklerini hatta altını ahmet değiştirir nede olsa bu sefer babalığa en baştan başlıyor doya doya tadını çıkarması lazım değilmi
Arwen ellerine sağlık:) Bakıyorum en uzun yanıtı bu soruya vermişsin:img-wink: Ben de zaten bu soruyu sorarken seni düşünmüştüm.:img-icecr
Yaseminden daha çok sancılanacağı kesin...Bkz: Yine bahtsız yine bahtsız...altını da değiştirir, mamasını da yedirir de, bence Rüyayı hep daha çok el üstünde tutar. Bkz: içinde kaldı adamcağızın:img-pilot
Ben artık cidden çıkıyorum editi: Bkz: ödevler bekler ve ömür biter ödev bitmez. Bu gece ara ara gelirim belki yine dayanamazsam. Ve yine bkz.: ben bu bkz. ları ve bu forumu seviyorum galiba.:img-in_lo:icon_whisbye
Arwen ellerine sağlık:) Bakıyorum en uzun yanıtı bu soruya vermişsin:img-wink: Ben de zaten bu soruyu sorarken seni düşünmüştüm.:img-icecr
Yaseminden daha çok sancılanacağı kesin...Bkz: Yine bahtsız yine bahtsız...altını da değiştirir, mamasını da yedirir de, bence Rüyayı hep daha çok el üstünde tutar. Bkz: içinde kaldı adamcağızın:img-pilot
eee çanım hepinizin malumu bu sorunun amacı en çok beni mutlu ediyorda ondan:img-wink:beni düşündüğün içinde sağol :img-in_lo
ahmet bu seferki bahtsızlığa seve seve katlanacaktır seninde dediğin gibi zavallının içinde kaldı:icon_sorr ama yeni çocuğunada rüyayada aynı sevgiyle yaklaşacaktır bebeğiyle tadamadığı babalık heyecanını en baştan yaşayıp rüyaylada kaybettiği yılların acısını çıkaracaktır:img-yes:
hatta ben şöyle düşünüyorum eğer ahmetin bu hapis işi olurda madden ama özelliklede manen büyük yaralar alırsa yasemin tamda o dönemde hamile kalıp onu bu haberle yeniden hayata döndürebilir(ay inşallah allahımm:img-in_lo )
adadaki evlerden biri geliyor aklıma hemen nedense...yaseminlerin satılan evinin aynısından olsa keşke:img-in_lo
2. Hangi semtte olur?
yaz kış adada yaşasınlar mümkünse..ben o aileyi birlikte..sadece adada hayal ediyorum..
tam da biraz önce bahar_can ın mütevazı gecekondu evi fikrine(:))destek vermişken bunu söylemem biraz tezat olacak ama..ben ahmetle yasonun evini hep geniş bir yer olarak düşündüm...fragmandaki kütüphaneli oda mutlaka bulunmalı evlerinde:)
salonda,muhtelif yerlerde çiçeklerle orjinal süslemeler yapılmalı..
kocaa evin içinde,nasıl olur bilmem ama daracık bir mutfak olmalı..bir kenara iliştirilmiş küçük bir de masa...zaman zaman yemeklerini o daracık yerde yesinler...:icon_whis
bir de duvarda yaso ile ahmetin birlikte,en azından birbirlerini izlerkenki hallerinin karakalem resmi asılı olsun..resmi yaso çizmesin..
sabah rüyanın okula gitme saati geçmiş,uyanamamış olsunlar..çalar saati ahmet uykulu uykulu kapatsın..sonra otomatik olarak aynı saatte uyanmaya alışan yaso,gecikmeli olarak kalkıp paniklesin...kim yaptı bunu diye seslenirken,ahmet uyanıp panikleyen yasoya mahçup mahçup baksın..bir de mümkünse elini saçına atıp,kendini açıklamaya çalışsın...vs vs vs..
sonra hem rüyayı hem ahmeti acele acele hazırlamaya çalışan evhanımı yasoyu görelim..bir yandan ahmet,yasoyu çağırsın kravatını yapması için(delüüğanlı biliyordur farkındayım ama serbest atış işte:img-wink:)..yaso da ahmetin hazırlanmasına yardım ederken,bir yandan da (rüyaya birşeyler yedirmiş olsun zaten)ahmetin ağzına birşeyler tıkıştırmaya çalışsın:img-in_lobu noktada ahmetin baygın..hayır hayır..çapkın,muzip...yerim ben senin o yemek yediren ellerini.. bakışlarını ve yasonun bunu farkedince utanmış yüzünü hayal etmemiz uygun düşecektir:img-yes:
ee ben bu sahneyi daha fazla uzatmayayım en iyisi..soruya da pek uygun olmadı zaten:)
ahmet bacağını bacağını üstüne atmış,oturuyorken(ki o pozisyonda oturmaktan başka çaresi olmaz zaten değil mi:))elinde gazeteyle görelim...bu sırada rüya eve yeni gelen babasına annesinin yaptığı kurabiyelerden tattırmak için gazetenin üzerinden babasının ağzına uzatsın elini..ahmet de önce tınmasın sonra rüyanın elini ısırır gibi yapsın..hatta alsın gıdıklasın rüyayı:img-in_lo
o sırada sadece ahmeti düşünebiliyorum...arwençan yazmış zaten büyük olasılıkla nasıl olacağını..fekat ahmet çok çok mutlu olsun..kucağından indirmesin ümiti:img-icecr
burda da ahmet ayrılırken yasemine korkmamasını,geri döneceğini falan söyler herhalde..yaso,ahmete güçlü görünmeye çalışır..ve hatta ahmet yasodan güçlü olması için söz alabilir...
fekat rüya ahmetin babası olduğunu öğrenmişse o zamana kadar..bkz:yaso-rıza...
shevekçan..ne kadar cevaplayabildim bilmem amaa..düşünürken bile çok keyif aldım..ellerine sağlık
Acaba Yasemin şu garip evlilgi biterse Necdet'le Ahmet ile evlenecek acaba gelinlik giyer mi ? bu yaşatan sonra bir cocuk annesi necdet ile evliginde gelinlik giymemişti beyaz bir takımdı ayrıca o şabkasın da hiç begenmemiştim o ne öyle sizce giyer mi? şimdi diyecem ada da o evlerinin bahçesin de kırk gün kırk gece dügün yapsınlar ama olmaz bence ufak bir nikah merasim olur sevim ve mehmetin ki gibi onlar da kimse yoktu sadece sahitler dışında bunların ki de herkes olur ailecek komuş akraba acaba Ahmet ve yasemin'nin sahit kim olur ? tam o sırda imza atıyolar her sey bitti birde rüya çıkar anne ayagına bas Türk filimlerinde ki gibi :img-hyste:img-hyste
Böyle bir sahne de hayal ettim bunlar nikah dairesindeler mutlular yüzleri gülüyo tam imza atyolar Necdet beliriyo köseden zavalı boyunu bükük izliyo böyle ağlmaklı bakıyo hatta aglıyo çok isterim çünkü Ahmet aynı acıyı yaşamıştı .. Resemn nefes alamıyodu boğluyodu yaa aynı acıyı yaşmasın isterim . Necdet'in hak yerin bulsun ama nerdeee bizim senaristler Necdet pek sever hiç onu üzmeye kıyarlar mı Ayrıca Necdet Elveda Yasemin Elveda aşkım diyebildi..Ahmet bunu bile diyememişti..
ahlak denince neden illa ki cinsel ilişki boyutu düşünülüyor, ya da ahlaksız denilince de illa ki çok afedersiniz amiyane tabirle herkesle düşüp kalkmış kişi anlaşılıyor? benim için de yalan söylemek, tüm bu eylemlerden daha büyük bir hatadır. inançlar vesaire konusu ayrı, bu konuda dizicenin yazdığı mesaja sonuna kadar katılıyorum, zaten inanç gibi konular ancak kişinin kendisini bağlar, kimseyi kendi inancımıza göre yaftalamak hakkına sahip değiliz, bu ayrı.
yasemin ahmetten başka biriyle birlikte olmadığı için ahlaksız sıfatını yakıştıramıyoruz, peki. ama mahkemede yalan beyan vermek ne? suçsa, nasıl suç? yüz kızartıcı suç mu, küçük düşürücü suç mu? her suç, utanmasını bilen insanın yüzünü kızartmaz mı zaten? yani, suç işlemek zaten toplum ahlakına aykırı bir davranış değil midir? shevek de yasemine hayat kadını damgası yapıştırmak istememişti o mesajında zaten, kaldı ki ahlaklı diye geçinen birçok insanın o kadınlardan daha ahlaksız davrandıkları da ortadayken, kimi kimle karşılaştırabiliriz allah aşkına? etik gibi, sosyoloji gibi konular malesef tek bir açıdan bakmakla çözülemeyecek kadar karmaşık konular. bu açıdan bakınca, herkesin farklı bir ucundan yaklaşıp yorum beyan edebileceği bir konuda şahsi alınganlıklar yapıp, "eleştiriye gelemiyorsunuz" demek, abesle iştigal. biz iktidar partisi miyiz? eleştiriye gelsek ne olur, gelmesek ne olur? burası bizim tapulu malımız mı ki..ben hiçbir görüşe katılmak zorunda değilim, hiçkimse değil, eh katılmadığım görüşe cevap vermek zorunda da değilim. ben birşeyler yazıyorum, başkası başka şeyler yazıyor, sayfalar akıp gidiyor. isteyen girip istediğini yazıyor, buna birşey demek kimin haddine? çakma demokrasi savunuculuğu, en fazla iktidardakilerin demokrasiden kasıtları kadar anlamına uygun oluyor malesef, buranın umumi kullanıma açık bir forum olduğunu unutarak davranınca da bu tutumun işe yaramadığı bir kez daha ortaya çıkıyor.
neyse... vizelerimin arasında geldiğim 3-5 dakikada daha eğlenceli şeyler yapmak istiyorum. ve, her ne kadar aylardır kayıp olan nurdançanımın yazdığı hatırla sevgili kasımpaşa günlerini (:img-hyste) yazısının üzerine ne yazsam basit kalacaksa da, herkes hayal kurmuş, ben kusur mu kalacağım :hıh yalnız, bazılarınızın hayaliyle fena halde benziyor... ne yapayım artık :img-blush
nikah editi: aresecim, koptum :img-hyste birden bire fırlayıp "anne ayağına bas" diyen rüya :img-hyste tam sezercik filmleri gibi hahaha
apartman olabilir. aşırı büyük, "han" (:hıh) gibi değil, sıcak samimi bir ortam olmalı. kendilerinin olsun, ahmetin kooperatifteki evi de olabilir, bence bir sakıncası yok. ama o evi satıp yaseminin istediği ve işlerine yakın olan bir yerde bir ev alabilirler :img-in_lo
2. Hangi semtte olur?
cihangir :img-in_lo deniz manzarasından elit havasına kadar herşeyiyle..
minimalist döşenmeli, eşyalar 70lerin modasına uygun şekilde olmalı. o akımın adını bilmiyorum ama, geometrik desenler, canlı renkler, büyük eşyalar... kesinlikle kasvetli olmamalı o ev, eşyaları koyu renk olmamalı. ahmet her ne kadar ağır bir adam ve bir öğretim görevlisi olsa da, ev yaseminin gençlik haline göre düzenlenmeli. ahmeti yanında bulunca aslına dönen yasemin, insanın içini açacak şekilde düzenlemeli evi. duvarlar açık renk olmalı, yaseminin bir sanatçı olduğunun işaretleri olarak türlü çeşit tablo, poster, afiş asılı olmalı. salonundan yatak odasına kadar hep canlı, enerjik bir hava olmalı. ama defnenin yeni evi kadar da uçuk olmamalı, orada yaşayan bir çekirdek aile oldukları hemen görülmeli. kocaman bir kütüphane ille de olmalı, rüya da bu kütüphanenin kurdu olmalı :) kütüphanenin hemen yanında bir de pikap olmalı, her gece dinlenmeli.... :img-in_lo
güneşli bir pazar sabahıydı, aylardan da haziran. sevdiği kollarla sarmamalanmış, tam uykusunun en güzel yerindeyken uzaklardan gelen bir sesle uyandı yasemin:
"aaaannee, babaaa hadi kalkıın sabah olduuu!"
"kızım, daha erken değil mi?"
"yaa ama babaaa, denize gidecektik bugüün.."
"evet canım biliyorum-"
"rüya, bırak babanı, dün yorgun geldi biliyorsun.."
"yok yok.. bu tatlı kız üzerimde otururken yorgunluk mu kalırmış? gel bakalım peri kızı, ortamıza yatmak ister misin biraz?"
"eveeeeeeet!"
"annesi, kay bakalım biraz, kızımıza yer aç."
"yaaa.. kıskanıyorum ama.."
"banane, benim babam o. sen kendi babana sarıl hıh" :love01:
"aa şuna bak!"
"hanımlaar, hanımlar. ben ikinize de yeterim, münakaşaya lüzum yok." :D
"demek öyle ahmet bey. rüya, gel gıdıklayalım şu kendini beğenmişi.."
"gıdıklayalım!"
"durun, hanımlar bakı- ahh.. eh benden günah gitti!"
üçü uzunca bir süre eğlenip hoşça vakit geçirdiler. sonunda yasemin yorgun düştü ve rüyanın gıdıklamaya çalışan ellerinden kendini kurtarıp hemen 2 adımda kapıya vardı, hemen içeri kaçarken bağırdı onlara:
"ben kahvaltıyı hazırlıyorum.. siz baba kız kudurun.."
ahmet ve rüya da birkaç dakika sonra yorgun düştüler, ikisi de nefes nefese kalmıştı ama ağızları kulaklarında sırıtıyorlardı. rüya ahmetin göğsünün üstüne yatmış, soluklanmaya çalışırken, ahmet saçlarını okşayarak "kızım?" dedi.
"baba?" :img-in_lo
"hangi plaja gideceğiz? süreyya'ya mı yoksa florya'ya mı? hani geçen sene en son oraya gitmiştik?"
"baba sen yorgunsan gitmeyelim.. haftaya gideriz.."
rüya kafasını kaldırmış ahmete bakıyordu. kocaman mavi gözlerine bakıp kızının iyi kalbi karşısında kendi kalbinin eridiğini hissetti ahmet. "canım benim" diye fısıldayarak sarıldı rüyasına, bir süre sonra -sesini toparlayabildiğinde- konuştu:
"olur mu canım kızım? söz verdim sana, bugün gideceğiz. hem ben yorgun değilim ki, sen benim bütün yorgunluğumu alıyorsun.. şimdi kahvaltımızı yapacağız, giyineceğiz, yola çıkacağız ve plaja varınca akşama kadar eğleneceğiz denizde.."
"kumdan kale de yapacağız değil mi?"
"yapacağız tabi."
"yaşasıııın." rüya hemen yerinde zıplayarak ahmetin iki yanağına ahmetin ona öğrettiği gibi muzipçe bolca tükürüklü öpücükler kondurmaya başlamıştı. ahmet de yattığı yerden sırıtarak kızını koltuk altlarından kavradı ve rüyanın çığlıkları eşliğinde havaya kaldırıp fısıltıyla sordu:
"annene yardım edelim mi?"
"yaa, burda kalalıım"
"olur mu kızım, yorulur annen, yazık.. hadi gel.."
"peki edelim o zaman.."
yasemin kendi kendine bir şarkı mırıldanarak mutfakla balkon arasında gidip geliyordu. bu güzel havada içeride yemek istememişti canı. balkon masasına bembeyaz örtüyü sermiş, yiyecekleri teker teker taşıyordu. tüm evi çay, kızarmış ekmek ve mis gibi salatalık kokusu sarmıştı.. yasemin elinde bardaklarla mutfaktan çıkmak için arkasına döndüğünde, korkuyla sıçradı bir an. ahmet ve onun omzuna tünemiş rüya, tam kapıda durmuş, muzip muzip kendisine sırıtıyordu. yasemin de gülmesini zor bastırarak, sitemli bir ifadeyi yüzüne oturttu ve "ooh, ağzınız kulaklarınızda bakıyorum. siz eğlenin ben köle gibi koşturayım.."
"aaa, olur mu karıcım.. biz sana yardıma geldik ya! rüya, ne diyor bu annen kızım?"
"annee, biz taşıyalıım ver bardakları."
"aman aman istemez..."
"aaa ver ver.."
"tamam getiririm ben, siz çıkın mutfağımdan.."
"yaa ver anne, biz götüreli-"
"tamam rüya, bırak, götürmüş kadar old- ahh"
*şangırtt*
"bak şimdi.. ne oldu, kırıldı bardak! hep sen çıkarıyorsun bu işleri ahmet..."
"eee.. şey, biz en iyisi kaçalım buradan.." ahmet kıs kıs gülerek rüyayla birlikte balkona doğru seğirtti, ondan cesaret alan rüya da kıkırdıyordu. yasemin ise arkalarından hala söyleniyordu...
efendim hepsi yukarıda =))
bu iki sahnede ise adeta bir parazit gibi badger'ın, znr'nin veeee tabi ki junior emekçisi (aynı şeyi 40 ne 40000 kez yazmak az emek değil) ebru'nun yazdıklarının bir karışımını istiyorum :)
çalar saat editi: ayşee, ahmetin böyle sorumsuz bir adam olduğunu necdet söylemişti zaten, çalar saati kapatmış, bak utanmaz kerataya! :img-in_lo
(...)bir de duvarda yaso ile ahmetin birlikte,en azından birbirlerini izlerkenki hallerinin karakalem resmi asılı olsun..resmi yaso çizmesin..
(...)
burda da ahmet ayrılırken yasemine korkmamasını,geri döneceğini falan söyler herhalde..yaso,ahmete güçlü görünmeye çalışır..ve hatta ahmet yasodan güçlü olması için söz alabilir..
:img-hyste "yasemin bak ben bir süre uzak kalabilirim sizden, güçlü ol ve allah rızası için başkasıyla evlenme! bir gün geleceğim yavrum, bekle.. yalnız bekle ama, nolur..."
resmi yaso çizmesin :img-hyste
günaydın kısçanlarımbye
buz gibi bir hava,bol yağmur yani klasik bir karadeniz kış gününden hepinize selamlar,saygılar efem:img-in_lo
bugün özet ve fragman günü inşallah ikiside tezden gelir de bol bol yazacak yeni mevzular buluruz özetin çoğuda muhtemelen rüyanın tavırlarıyla ilgili olur fragmanda kötü olur annesine çemkiren bir kız,üzülmüş bir gerçek baba falan:icon_sorr inşallah bu haftaki bölüm bu tahminlerimin dışında olurda 1 haftalık sevincimiz kursağımızda kalmaz hatta junıor a dair minik bir ipucu alsak geçen haftaki bölümün üstüne nede güzel olurdu değilmi çanlarım:img-blush
merveçanıma edit:"junıor emekçisi" bu lakabı sevdim sağolasın:img-in_lo inşallah sonunda istediğim olurda ben junıor isteğimi değil 40.000 ,140.000 kere yazarım hiç önemi yok:img-wink:
resimseçici 07-11-07, 09:21 Yorumunun yukarda alintiladigim kisminin her kelimesine katiliyorum ve eline saglik diyorum.
Yasemin aklini kullanmakta,askini gösterememekte,cocugunu yillarca babasindan gizleyerek ve bu duruma düsürerek anneligi konusunda,cesareti konusunda sinifta kalmistir ama ahlak konusunda hayir...Yaseminin bu hatalarina "ahlaksizlik" denmez bence.
Yasemin bu hatalari yapti ve hatalari sonucunda sadece baskalari degil,kendisi de aci cekti,mutlu bir kadin rolünü oynadi ama bir gün bile mutlu olmadi
Yorumunun yukarda alintiladigim kisminin her kelimesine katiliyorum ve eline saglik diyorum.
Yasemin aklini kullanmakta,askini gösterememekte,cocugunu yillarca babasindan gizleyerek ve bu duruma düsürerek anneligi konusunda,cesareti konusunda sinifta kalmistir ama ahlak konusunda hayir...Yaseminin bu hatalarina "ahlaksizlik" denmez bence.Yasemin bu hatalari yapti ve hatalari sonucunda sadece baskalari degil,kendisi de aci cekti,mutlu bir kadin rolünü oynadi ama bir gün bile mutlu olmadi
herkese günaydın,
Fatmacım dizicenin yorumuna genel olarak katılmakla beraber Yasemin konusunda bende senin gibi düşünüyorum. Bu konuda artık başka bir şey de yazmayacağım artık. kim ne derse desin ben bu konudaki tavrımı baştan beri değiştirmiyorum. Bu konuda defalarca gerekçeli yorum da yazdım.Yasemin hatalıdır, aymazdır, fevri bir kişiliktir, olayların farkında değildir, güçlü bir kişilik değildir, korkaktır.ama asla ahlaksız değildir.Üstelik sevdiği adamda onu anlamış ve affetmişken benim için yeterlidir. Ayrıca hatalarda affedilebilir bir insan hata yaptı diye ömür boyu ceza kesilmez ona. insanların bu tür özellikleri de olabilir zaten. hatta olmalıdırda. Yoktur öyle sıfır hata ile yaşayan mükemmel kişilikler. İnsanın doğasında olan bir şeydir. Neyse uzatmayacağım artık.
Bu arada Shevek, evleri nasıl olurdu demiş: Ben onların evini daha önce basına dağıtılan resimlerin içinde ikisinin dans ettiği bir sahne olan ev vardı. Nedense onların evi ile ilgili hayalim tam da o resimdeki gibi bir evi düşündürüyor bana.
Duvardan duvara kitaplığın olduğu minimalist tarzda döşenmiş duvarlarında bolca resmin yer aldığı bir ev hayal ediyorum.
Fragman ve özetten haberi olan var mı?
Günaydın formdaşlar!... :img-wink:
Seni yeniden aramızda görmek ne güzel Bahar_can Tersine işleyen hayalinde, çok güzel...:happy0064
Arkadaşlar... Bazen yanlış anlaşılmaktan kaynaklanan istenmeyen polemikler yaşanabiliyor....bunlar oldu..belki de yine olacak...olmaması dileğimiz.
herkes düşündüğünü söyleyebilmeli, farklı düşünceler çarpışmalı,(hoşgörü çerçevesinde...) herkes aynı şeyi söylerse neyi tartışacağız,bu çok doğal değil mi? Önemli olan bütün fikirlere açık olabilmek, kendince doğruyu yakalayabilmek.... Bu bir dizi, ama biz çok şey öğrendik bu diziden,birbirimizden...:good:Tartışılmayan konu kalmadı gibi...Bunlar güzel avanttajlar değil mi?...
Yasemin konusunada; cidden yanlış anlaşılmış...Toplumsal kurallar bıçaklla ayrılmış gibi kesin ve net değildir.Neyi niçin yaptığınlada alakalı bir durumdur."ahlaksız" deyimi toplumumuzda çok da hoş karşılanmayan,ona iyi insan olmayan anlamı yüklenmiş bir deyim...Her söylenen yalan yada her yapılan hatanın karşılığı bence de bu değildir. Kaldı ki hatasını bilmek de bir erdemliliktir hem de önemli bir erdemlilik...Bunu daha önce de yazmıştım,Yasemin yaptıklarının yanlış, başkalarının hayatını etkileyen bir hata olduğunu zaten dile getirdi. Bir anlamda da özür diledi. Bunun bedeli tabiki tartılışır,ama onu affen Ahmet... Bu bedeli yeterli gördü demek ki...bye
Dün akşamki tartışmalar, biraz aradan cımbızla çekilerek başlatılmış tartışmalar..Ama olsun fazla birbirimizi suçlamadan nihayete erdirilmiş olmasına sevindim:img-yes:...ve daha da fazla sürdürülmesine gerek yok..Çünkü sonuçta herkes Yaseminin bulunduğu haleti ruhiyesinden ve şimdiye kadar yaptıklarından memnun değil..ve düzelmesi için herkes duacı...:img-yes:bknz:inşallah!
Zaten hep söylerim..Bu kurguda yaratılan bazı karakterler..öyle karakterler ki bilinen en baba karışık Rus edebiyatındaki karakterlerden bile beter...diye..Bu karmaşıklığında kurguda düzenlenen sahne ve replik eksikliğinden kopukluğundan kaynaklandığını ve kurgunun belki de reyting kaygısından bunları ne edelim telaşından geldiğini düşünüyorum...:img-cool2 Bunlardan ötürü de burada bambaşka konular tartışılıyor...
Biraz havayı dağıtalım..ve Shevekçanın kafa dağıtmak amacıyla kurguladığı sorulardan esinlenerek bir şeyler yazalım..:)
Teşvikiye de ya da Şişli de..Her yere yakın..Kendilerine ait bir ev..Geniş bir apartman dairesi…4-5 odalı..En büyük oda.. hem çalışma odası..hem oturma odası…birbirlerinden bir dakika bile ayrılamadıkları için…Yasemin, kendi köşesinde resim çalışmaları yapar..Ahmete fikrini sorar..Ahmet de derslerini, konularına çalışır, makalelerini yazar…Makalelerini okur..Rüya da onları büyük bir ilgiyle dinler..Konuşmalarından anlayamadıklarını sorar..Ahmet de sorularını büyük bir sabır ve basitlikle ona onun anlayacağı bir dilde anlatır..
Evleri kasvetten uzak..birbirine bağlı..aydınlık bir ev olsun..geniş pencereler..Ahmetle Yaseminin pencere önünde karşılıklı kahvelerini içerek konuştukları bir köşe..bir cumba..
Sade ama canlı renkler hakim evin içine..
Erkek bir çocuk doğar ikinci olarak..Adı da Ümit olabilir..Taylandan esinlenerek…Özgür Umut da olabilir…Belki de ismini Rüya koymak ister..ya da Ahmet öyle teklif eder..Senin gibi ailemize bir kıymetli varlık daha geldi…derv e Rüyayla beraber oğlunu kucağına alır..Sevgisiyle onları kucaklar öper ve minnetle sevgiyle yasemiine bakar..
Heyecanla eve gelirler…Rüyayla beraber Ahmet kucağında bebek, yeni aile üyesine evde gezdiriler..Tüm aile oradadır..Işık elinde fotoğraf makinası hepsinin fotoğrafını çeker…Hatta bir tane karede, Selma kucağında bebek, rüyayla beraber resim çekilir..daha sonra o fotoğraf Gürsoy rezidansında Şevketin resminin yanına koyulur..vs.vs.
Rüya ilk günün heyecanıyla kardeşiyle beraber uyumak ister..Anne ve babasının yatağında kenara bebeğin sepetini çekerek orada uyur..Bebeğin her mıkırdanmasında annesiyle beraber uyanır..telaşla annesine yardım etmek ister..Ahmet de uyanır onlara yardım eder..Bebek uykuya daldığında üçü tekrar uyurlar…Ahmet erkenden kalkar ve Rüyayı uyandırır..Yorgun Yasemini uyandırmaya kıyamaz..onu hafifçe örter ve bir buse kondurur alnına..sonra da bebeğe bakar..yeni uyanmış Rüyayı farkedince onu kucağına alır ve banyoya götürür..Rüya, sabah mahmurluğundadır..elini yüzünü temizlemesine yardımcı olur…Gider kahvaltıyı ve çayı hazırlar..Üstünü giyinmiş Rüyanın saçlarını taramasına yardım eder..Rüya da, saçlarımı sen daha güzel yapıyorsun, annem canımı acıtıyor der..Ahmet de gülümseyerek saçlarından öper..beraber şakalaşarak kahvaltılarını ederler..Sonra Rüya okul çantasını Ahmet de evrak çantasını alır ve sessizce evden çıkarlar..Yasemin uyanır..bebek uyuyordur…Başucunda duran Ahmetin hazırladığı tarçınlı sütün kokusunu alır…Üstü temiz bir mendille kapatılmıştır..ve önünde de bir not..Annemiz günaydın…seni çok seviyoruz..
O kötü gece..kurgusu..
Hepsi beraber özel bir akşam için hazırlanmaktadır…Bir kutlama var…Rüyaya yeni bir elbise alınmış annesininkine benzer..Ahmet de şık bir takım elbise giymiştir..Bebekle o gece Emine kalacaktır..Kapı büyük bir gürültüyle çalar..kimseyi beklememektedirler, şaşırırlar..Rüya, kapıda kim olduğunu merak eder ve fırlar..Ahmet de peşinden gelir ve onu durur..Kendisi öne geçer ama Rüya, babasının yanından ayrılmaz..Yasemin, geride durmaktadır..Kucağında ağlayan bebeği susturmak için..zaten bütün gün ağlamıştı..ve yasemin ne olduğunu anlamamıştı..Bütün gün bu çocuğa ne oldu? Diye dertlenmişti…Annesinin hep bir çocuk durup dururken huysuzlanıp ağlarsa o gün kötü bir şey olur, demesi aklına gelmişti..ve kapıyı açmaya giden Ahmetin ardından bakarken boğazına bir yumru takılmıştı ister istemez…Kapıda bir takım adamlar vardı..AHmetle bir şeyler konuşuyorlardı..Ahmetin onlara ne cevap verdiğini duyamıyordu..Ciddi ses tonunda hafif bir endişe seziyordu..ve Rüyanın ne olduğunu anlayamayan ifadesi bir anda öfkeye döüşmüştü..hayıııır! Babamı götüremezsiniz diye haykırıyordu ve Ahmetin koluna yapışmıştı…yasemin, o anda dayanamdı..ve yanlarına gitti..Ne oluyor Ahmet?
Ahmet sıkıntıyla Yasemine dönerek..Polisler beni sorgulamak üzere şubeye götürecekler..Fazla önemli bir şey değil…Sanmıyorum..geçen günkü derste tartıştıklarımızın provakasyon olduğu düşünülmüş onunla ilgili sorgulayacaklar..bir şikayet varmış…endişelenme birkaç saate kadar dönerim… der ve paltosunu almak için döner..Rüya, çılgın gibidir..babasının elinden paltosunu almaya çalışır ama nafile Emine gelip onu tutmaktadır..Ahmet, gelen polislerle beraber çıkar…Yağmurlu bir gecedir..Ahmet, polis arbasına biner..yasemin arkasından metanetli durmaya çalışarak kızını sakinleştirmeye çalışır..Rüya annesinin söylediği hiçbir şeyi dinlemez ve haykırarak babasını götüren polis arabasının peşinden koşar… Ahmet, acı dolu ama kızına cesaret vermek amacıyla kızına bakar götürülen polis arabasının buğulu arka camından…
Yasemin, ağlayarak evden dışarı koşan Rüyanın peşine çıkar..kızını kucaklar ve onu eve götürürken Merak etme, baban geleceğim! Derse, gelir ona bir şey olmayacak..baban kötü bir insan değil ve kötü bir şey yapmaz..Yanlış bir anlaşılma…bunu anlayacaklar ve babanı bırakacaklar… der ve bunları söylerken söylediklerine kendi de inanmaya çalışır..Çünkü haftalardır tutuklanan öğretim görevlilerinin uzun süreler gözaltında tutulduğu ve..işkenceye maruz bırakıldığıyla ilgili söylentiler, gazete yazıları vardı…Boğazı düğüm düğümdü..beyni fırıldak gibi dönüyordu..Birilerini araması lazımdı ama once Rüyayı sakinleştirmeliydi..Belki Selma babaanesine bırakıp babasıyla ve dayısıyla konuşmalıydı..Bir de üniversiteden Ahmetin hukukçu arkadaşlarını arayabilirdi..Ahmeti nereye götürdüklerini ve neyle suçladıklarını bulmalıydı..
Resimseçici, Arwen ve diğer herkese Günaydııın!bye..
Umarım makul ve istediğimize kavuşabileceğimizi düşündürecek bir fragman+özet çıkar..Bu hafta da :img-swoon bir olayla karşılaşmayız,bknz:inşallah!- bir de dua eden adamcık ekleseler şuraya..iyi olacak..:)
veeee...Bahar_can ayy seni gördüğüme o kadar sevindim ki..Kızlara da burada sorup duruyordum..Nurdanımız nirdeee?? diye...Galiba sanal secret olayı devreye girmiş..Seni gördüğüme çok sevindim.:img-icecr.Kendini bizden mahrum etme..lit-fen:img-wink:
resimseçici 07-11-07, 09:54 Dün akşamki tartışmalar, biraz aradan cımbızla çekilerek başlatılmış tartışmalar..Ama olsun fazla birbirimizi suçlamadan nihayete erdirilmiş olmasına sevindim:img-yes:...ve daha da fazla sürdürülmesine gerek yok..Çünkü sonuçta herkes Yaseminin bulunduğu haleti ruhiyesinden ve şimdiye kadar yaptıklarından memnun değil..ve düzelmesi için herkes duacı...:img-yes:bknz:inşallah!
Zaten hep söylerim..Bu kurguda yaratılan bazı karakterler..öyle karakterler ki bilinen en baba karışık Rus edebiyatındaki karakterlerden bile beter...diye..Bu karmaşıklığında kurguda düzenlenen sahne ve replik eksikliğinden kopukluğundan kaynaklandığını ve kurgunun belki de reyting kaygısından bunları ne edelim telaşından geldiğini düşünüyorum...:img-cool2 Bunlardan ötürü de burada bambaşka konular tartışılıyor...
Biraz havayı dağıtalım..ve Shevekçanın kafa dağıtmak amacıyla kurguladığı sorulardan esinlenerek bir şeyler yazalım..:)
Teşvikiye de ya da Şişli de..Her yere yakın..Kendilerine ait bir ev..Geniş bir apartman dairesi…4-5 odalı..En büyük oda.. hem çalışma odası..hem oturma odası…birbirlerinden bir dakika bile ayrılamadıkları için…Yasemin, kendi köşesinde resim çalışmaları yapar..Ahmete fikrini sorar..Ahmet de derslerini, konularına çalışır, makalelerini yazar…Makalelerini okur..Rüya da onları büyük bir ilgiyle dinler..Konuşmalarından anlayamadıklarını sorar..Ahmet de sorularını büyük bir sabır ve basitlikle ona onun anlayacağı bir dilde anlatır..
Evleri kasvetten uzak..birbirine bağlı..aydınlık bir ev olsun..geniş pencereler..Ahmetle Yaseminin pencere önünde karşılıklı kahvelerini içerek konuştukları bir köşe..bir cumba..
Erkek bir çocuk doğar ikinci olarak..Adı da Ümit olabilir..Taylandan esinlenerek…Özgür Umut da olabilir…Belki de ismini Rüya koymak ister..ya da Ahmet öyle teklif eder..Senin gibi ailemize bir kıymetli varlık daha geldi…derv e Rüyayla beraber oğlunu kucağına alır..Sevgisiyle onları kucaklar öper ve minnetle sevgiyle yasemiine bakar..
Heyecanla eve gelirler…Rüyayla beraber Ahmet kucağında bebek, yeni aile üyesine evde gezdiriler..Tüm aile oradadır..Işık elinde fotoğraf makinası hepsinin fotoğrafını çeker…Hatta bir tane karede, Selma kucağında bebek, rüyayla beraber resim çekilir..daha sonra o fotoğraf Gürsoy rezidansında Şevketin resminin yanına koyulur..vs.vs.
Rüya ilk günün heyecanıyla kardeşiyle beraber uyumak ister..Anne ve babasının yatağında kenara bebeğin sepetini çekerek orada uyur..Bebeğin her mıkırdanmasında annesiyle beraber uyanır..telaşla annesine yardım etmek ister..Ahmet de uyanır onlara yardım eder..Bebek uykuya daldığında üçü tekrar uyurlar…Ahmet erkenden kalkar ve Rüyayı uyandırır..Yorgun Yasemini uyandırmaya kıyamaz..onu hafifçe örter ve bir buse kondurur alnına..sonra da bebeğe bakar..yeni uyanmış Rüyayı farkedince onu kucağına alır ve banyoya götürür..Rüya, sabah mahmurluğundadır..elini yüzünü temizlemesine yardımcı olur…Gider kahvaltıyı ve çayı hazırlar..Üstünü giyinmiş Rüyanın saçlarını taramasına yardım eder..Rüya da, saçlarımı sen daha güzel yapıyorsun, annem canımı acıtıyor der..Ahmet de gülümseyerek saçlarından öper..beraber şakalaşarak kahvaltılarını ederler..Sonra Rüya okul çantasını Ahmet de evrak çantasını alır ve sessizce evden çıkarlar..Yasemin uyanır..bebek uyuyordur…Başucunda duran Ahmetin hazırladığı tarçınlı sütün kokusunu alır…Üstü temiz bir mendille kapatılmıştır..ve önünde de bir not..Annemiz günaydın…seni çok seviyoruz..
O kötü gece..kurgusu..
Hepsi beraber özel bir akşam için hazırlanmaktadır…Bir kutlama var…Rüyaya yeni bir elbise alınmış annesininkine benzer..Ahmet de şık bir takım elbise giymiştir..Bebekle o gece Emine kalacaktır..Kapı büyük bir gürültüyle çalar..kimseyi beklememektedirler, şaşırırlar..Rüya, kapıda kim olduğunu merak eder ve fırlar..Ahmet de peşinden gelir ve onu durur..Kendisi öne geçer ama Rüya, babasının yanından ayrılmaz..Yasemin, geride durmaktadır..Kucağında ağlayan bebeği susturmak için..zaten bütün gün ağlamıştı..ve yasemin ne olduğunu anlamamıştı..Bütün gün bu çocuğa ne oldu? Diye dertlenmişti…Annesinin hep bir çocuk durup dururken huysuzlanıp ağlarsa o gün kötü bir şey olur, demesi aklına gelmişti..ve kapıyı açmaya giden Ahmetin ardından bakarken boğazına bir yumru takılmıştı ister istemez…Kapıda bir takım adamlar vardı..AHmetle bir şeyler konuşuyorlardı..Ahmetin onlara ne cevap verdiğini duyamıyordu..Ciddi ses tonunda hafif bir endişe seziyordu..ve Rüyanın ne olduğunu anlayamayan ifadesi bir anda öfkeye döüşmüştü..hayıııır! Babamı götüremezsiniz diye haykırıyordu ve Ahmetin koluna yapışmıştı…yasemin, o anda dayanamdı..ve yanlarına gitti..Ne oluyor Ahmet?
Ahmet sıkıntıyla Yasemine dönerek..Polisler beni sorgulamak üzere şubeye götürecekler..Fazla önemli bir şey değil…Sanmıyorum..geçen günkü derste tartıştıklarımızın provakasyon olduğu düşünülmüş onunla ilgili sorgulayacaklar..bir şikayet varmış…endişelenme birkaç saate kadar dönerim… der ve paltosunu almak için döner..Rüya, çılgın gibidir..babasının elinden paltosunu almaya çalışır ama nafile Emine gelip onu tutmaktadır..Ahmet, gelen polislerle beraber çıkar…Yağmurlu bir gecedir..Ahmet, polis arbasına biner..yasemin arkasından metanetli durmaya çalışarak kızını sakinleştirmeye çalışır..Rüya annesinin söylediği hiçbir şeyi dinlemez ve haykırarak babasını götüren polis arabasının peşinden koşar… Ahmet, acı dolu ama kızına cesaret vermek amacıyla kızına bakar götürülen polis arabasının buğulu arka camından…
Yasemin, ağlayarak evden dışarı koşan Rüyanın peşine çıkar..kızını kucaklar ve onu eve götürürken Merak etme, baban geleceğim! Derse, gelir ona bir şey olmayacak..baban kötü bir insan değil ve kötü bir şey yapmaz..Yanlış bir anlaşılma…bunu anlayacaklar ve babanı bırakacaklar… der ve bunları söylerken söylediklerine kendi de inanmaya çalışır..Çünkü haftalardır tutuklanan öğretim görevlilerinin uzun süreler gözaltında tutulduğu ve..işkenceye maruz bırakıldığıyla ilgili söylentiler, gazete yazıları vardı…Boğazı düğüm düğümdü..beyni fırıldak gibi dönüyordu..Birilerini araması lazımdı ama once Rüyayı sakinleştirmeliydi..Belki Selma babaanesine bırakıp babasıyla ve dayısıyla konuşmalıydı..Bir de üniversiteden Ahmetin hukukçu arkadaşlarını arayabilirdi..Ahmeti nereye götürdüklerini ve neyle suçladıklarını bulmalıydı..
Resimseçici, Arwen ve diğer herkese Günaydııın!bye..
Umarım makul ve istediğimize kavuşabileceğimizi düşündürecek bir fragman+özet çıkar..Bu hafta da :img-swoon bir olayla karşılaşmayız,bknz:inşallah!- bir de dua eden adamcık ekleseler şuraya..iyi olacak..:)
veeee...Bahar_can ayy seni gördüğüme o kadar sevindim ki..Kızlara da burada sorup duruyordum..Nurdanımız nirdeee?? diye...Galiba sanal secret olayı devreye girmiş..Seni gördüğüme çok sevindim.:img-icecr.Kendini bizden mahrum etme..lit-fen:img-wink:
Badger mahvettin beni sabah sabah, Sana daha öncede yazmıştım bu işlerle uğraşmalısın diye. Bak sen yazsaydın bizde böyle tartışıyor olmazdık belki.
hele son sahne super. Ben o bölümleri nasıl izleyeceğim bilmiyorum. Herhalde (biz) en çok o bölümlerden etkileneceğiz
fatma-1721 07-11-07, 10:02 Merhaba;
herkese günaydın,
Fatmacım Yasemin konusunda bende senin gibi düşünüyorum. Bu konuda artık başka bir şey de yazmayacağım artık. kim ne derse desin ben bu konudaki tavrımı baştan beri değiştirmiyorum. Bu konuda defalarca gerekçeli yorum da yazdım.Yasemin hatalıdır, aymazdır, fevri bir kişiliktir, olayların farkında değildir, güçlü bir kişilik değildir, korkaktır.ama asla ahlaksız değildir.Üstelik sevdiği adamda onu anlamış ve affetmişken benim için yeterlidir. Ayrıca hatalarda affedilebilir bir insan hata yaptı diye ömür boyu ceza kesilmez ona. insanların bu tür özellikleri de olabilir zaten. hatta olmalıdırda. Yoktur öyle sıfır hata ile yaşayan mükemmel kişilikler. İnsanın doğasında olan bir şeydir. Neyse uzatmayacağım artık.
Bu konuda sana katiliyorum demekten baska birsey yazmayacagim,haddinden fazla yazdim cünkü(dizicenin o yorumunda "ahlaksiz"denmek istenmemis aslinda).
Bu arada Shevek, evleri nasıl olurdu demiş: Ben onların evini daha önce basına dağıtılan resimlerin içinde ikisinin dans ettiği bir sahne olan ev vardı. Nedense onların evi ile ilgili hayalim tam da o resimdeki gibi bir evi düşündürüyor bana.
Duvardan duvara kitaplığın olduğu minimalist tarzda döşenmiş duvarlarında bolca resmin yer aldığı bir ev hayal ediyorum.
Evet gercekten cok hos ve her ikisine de yakisan bir ortamdi....
Fragman ve özetten haberi olan var mı?
Ne fragman ne de özetten ses seda yok:icon_sorr
fatma-1721 07-11-07, 10:14 Teşvikiye de ya da Şişli de..Her yere yakın..Kendilerine ait bir ev..Geniş bir apartman dairesi…4-5 odalı..En büyük oda.. hem çalışma odası..hem oturma odası…birbirlerinden bir dakika bile ayrılamadıkları için…Yasemin, kendi köşesinde resim çalışmaları yapar..Ahmete fikrini sorar..Ahmet de derslerini, konularına çalışır, makalelerini yazar…Makalelerini okur..Rüya da onları büyük bir ilgiyle dinler..Konuşmalarından anlayamadıklarını sorar..Ahmet de sorularını büyük bir sabır ve basitlikle ona onun anlayacağı bir dilde anlatır..
O kötü gece..kurgusu..
Muhtesem bir senaryo yazmissin,ellerine,yüregine saglik:good:Ilknur´un da dedigi gibi sen bu isi profesyonellige dönüsterebilirsin...
Bir de üniversiteden Ahmetin hukukçu arkadaşlarını arayabilirdi..Ahmeti nereye götürdüklerini ve neyle suçladıklarını bulmalıydı....
Hep aglayan bir Yasemin yerine ayaklari üzerinde duran ve önemli birseyler yapan bir Yasemin izlemenin baslangici olurdu bu sahne sanirim.
oh evide döşedik,nikahlarınıda kıydık,rüyayı yanlarına aldık birde üstüne junıor oldu değmeyin keyfimize:img-icecr
maşallah arkadaşlar özellikle ev dekorasyonu ve üçlümüzle ilgili mini senaryo fikirleriniz harika:good:
keşke bu yazdıklarımız gerçek olabilse ne kadar güzel olurdu dizi nasıl keyifle izletilir görürlerdi :img-yes:
fragmandan hala ses yok anlaşılan özette öğleden sonraya kaldı görünen o bizede mecburen sabırla beklemek düşüyor çanlar az daha dayanalım bakalım ne çıkacak inşallah geçen bölümün üstüne dağ fare doğurmaz:icon_sorr
badgerim sanada günaydınbye
fatma-1721 07-11-07, 10:50 fragmani izledim ve inanin nasil anlatacagimi bilemiyorum...cok heycanliydi..
Ahmet ve Rüya parktaydilar,Rüya elini yavas yavas Ahmetin ellerine birakti,Ahmet de elini siki siki tuttu...
Yine parktaydi sanirim Yasemin sevincle kosarak Ahmetin boynuna atladi ve Ahmet onu havada döndürdü,birbirlerine sarildilar...
Baska bir sahnede Yasemin Rüyayla konusmak icin yataginin yanindaydi,Rüya "seninle konusmak istemiyorum"diyordu...Yasemin sabirli bir bicimde israr ediyordu
Son sahnede polisler Yaseminlerin evine gelmis arama yapmak istiyorlardi...Rüya annesine"anne,anne diye bagiriyordu"sanki polislerin annesine birseyler yapacagindan korkuyordu.Necdet te "birakin,ona dokunmayin"diyordu galiba....ama bunu Yasemin icin mi yoksa polislerin tutmaya calistigi Rüya icin mi diyordu, orasini anlayamadim
Bir baska sahnede ise Defne Isiga "bu cepheler birbirlerine silah cekiyor artik bu durumda Yasarla evlenme istegini nasil normal karsilayabiliriz"diyordu...
Benden bukadar ilk izledigimde ancak bukadarini görebildim,allahtan bosum bugün,atv yi izlemeye devam edecegim:img-yes:
herkese günaydınlar arkadaşlar genellikle bir fragmanzede olarak bu sabah gördüğüm şey karşısında bende gördüklerime inanamadım fragman tam karşımdaydı:img-hyste
fragman ahmetin yasemine park gibi bi yerde bi zarf vermesiyle başlıo ikisininde yüzünde tebessümler yasemin böle zarfı alınca daha bi mutlu oluo.
aynı parktı sanırım yasemin rüyayı ahmete bırakıo ve gidio ahmet elini uzatıo rüyaya rüya somurtkan bi halde ama kararsız kalsada elini tutuo sonunda ahmetin.
gençlik yine miting hazırlığında.defne ışığa artık iki tarafta birbirine silah çekio ışık böle bi durumda evliliğini onaylamamızı nasıl beklersin dio.
yaseminle ahmet birbirlerine doru yürüolar yine aynı park ikisininde kıyafetleri ahmetin yasemine zarf verdiği sahneyle aynı.sonra hafiften koşmaya başlıolar ve sarılıolar ahmet yasemini döndürüo birbirlerini iki yeni sevgili edasıyla yanaklarından öpüolar.rüya odasında yatmış üstünü tamamen örtmüş yaseminde yanında oturuo yasemine git burdan dio yaseminde ama bişiyleri konuşmadan çözemeyiz dio rüyada konuşmayalım ztn seninle konuşmak istemiorum gibi bişi sölüo.
fragmanın son sahnesinde necdet-yasemin-rüya üçlüsünün evinin etrafında polis arabası polisler evlerine giriolar komiser arayın bütün evi dio necdet durun bi yanlışlık yapıosunuz dio yaseminde durun dio bi karışıo ortalık polisler tutuolar ikisini bu sırada rüya odasından çıkıo anne baba die koşmaya çalışıo polislerden biri onuda tutuo necdet bırakın onu die ona doru koşmaya çalışırken fragman bitio:img-yes:
bu nadir günü unutmıcam haftalardır ilk defa bu şekilde bikaç gün öncesinden fragman izledim:img-pilot:img-hyste
Fragman harikaydı.Aşk,ihtiras,kavuşma,aksiyon vs.Fragman böyleyse, bölüm tadından yenmez.
Eveeetttt,gelelim detaylara...
Fragman, Ahmet'in Yasemen'e verdiği mektupla başlıyor.İkisininde yüzleri gülüyor.Hafif mahcup ifadeleri var.
Daha sonra,parkta Necdet,Rüya ve Ahmet'i başbaşa bırakarak yanlarından ayrılıyor.Ahmet,Rüya'ya elini uzatıyor endişeyle,Rüya da yavaş yavaş hafif tereddütle Ahmetin elini tutuyor.Ahmet garabet paltodan kurtulmuş.Krem rengi bir pardesu giymiş.Gayet yakışıklı.
Burası bence en önemli sahne!Necdet'in başına taş mı düştü de baba-kızı yanlız bırakıyor?Rüya,artık Ahmeti baba olarak kabul mu etti?Baba-kızın durumu ne olacak?
Deniz,"akın var akın" diye bağırıyor.Olaylar karışık.Defne Işığa böyle bir durumda evliliğini hoşgörmemizi nasıl düşünebilirsin?diye soruyor.
Rüya yorganın altında,odasında Yasemene"odamdan git,istemiyorum seni git"diyor.Yasemen'de "ama konuşmazsak anlaşmayız ki "diyor.Rüya da "anlaşmak istemiyorum zaten,bens seni istemiyorum artık" diyor.
Rüya anneye tepkili,Ahmet'e karşı sanki daha ılımlı ama hala Ahmet gerçeğini bilip bilmediğini anlayamıyoruz.
Yasemin ve Ahmet parkta birbirlerine sevinçle,aşkla,özlemle sarılıyorlar.Ahmet Yasemeni havalarda döndürüyor.Yasemen Ahmet'i öpüp duruyor.
Kendimi tutmasam gidip bende ikisine sarılacağım.O kadar tatlılardı.
Demek,aşk devam ediyor :happy0064 Yaşasın!
Polisler Necdet ve Yasemen'in evini gece yarısı basıyorlar.Evde kaçak biri var ama tam çözemedim...Orada durum epey karışık.
Neden hala Yasemen ve Necdet aynı evde diyorum da başka birşey demiyorum bu sahneyle i |