Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-22
Sayfalar :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
selamlarbye
işe yeni geldim ve bir bakayım dedim ne var ne yok yine güzel konular üzerinde tartışmışsınız sağ-sol kavgaları o dönemdeki siyasi çekişmeler belkide hiç bir dizide yansıtılmadığı kadar güzel yansıtılıyor bence ben ki asla dönem dizisi izlemeyen biriydim bu diziye böylesine bağlandım üstelik yakın geçmişimize ait anlatılan olaylar ve karakterlerin yaşadıkları beni çok etkiliyor yakın zamanda yine bir dönem dizisi daha başlayacak atv de tanıtımlarını görmüşsünüzdür ama ben onun hatırla sevgili kadar bizleri etkileyeceğini sanmıyorum tabi bundan anlatılış şeklinin ve oyunculuklardaki başarınında etkisi büyük:img-yes:
ahmet-yasemin aşkınınsa bir an önce meşruluk kazanması badgerin deyimiyle bu ucubik evliliğin bitirilerek olması gereken evliliğin yapılması gerekiyor eğerki böyle bir sahneyi son bölüme saklarlarsa yuh derim ama sanmıyorum bence ahmet ile yasemin çok daha yakın bir zamanda evlenecek hem junıor unda resmi olarak bir evliliğin içinde daha doğrusu gerçek anne-babasının evliliğinin içerisinde doğması lazım değilmi:img-wink:
Ben Ahmet ve Rüyanin parktaki o sahnesinde Rüyanin gercekleri bildigini düsünüyorum,cünkü düsünsene eger Rüya Ahmetin öz babasi oldugunu ögrenmemis olsa,sonucta bu adam annesini öptü,o durumda onlari gören bir Rüya parkta o adamin uzattigi eli alir mi hic?
Ama bütün bunlara ragmen o son sahnede neden hala Yasemin gecelik icinde,Necdet pijamalar icinde kari-koca gibi ayni evde????Bilmiyorum!Belki birkac gün icerisinde tasinacaklar da iki ayaklarini bir pabuca sokmamak icin fazla acele etmiyorlar,belki de Rüyayi bu tasinma isine alistirmaya calisiyorlardir,kesin öyledir!baska birsey gelmiyor aklima....
Canım bende sana katılıyorum burda bende o park sahnesin de rüya'nın gercegi bildigin düşünüyorum dogru bu kadar tepkliyken uzattıgı eli tutmaz gibi geliyo bana da ama orda rüya'nın suratı beş karış.. sanki isteksiz tutuyo gibi zorunlu ama yeni bölüm resimlerin de Rüya Yasemin ve Ahmet parktalar böyle Bir sahne yoktu fragaman da ama bölümde olması lazım ben o sahne de çok ümitliyim çünkü Rüya mutlu gözüküyo yüzÜ gülüyo Ahmet yanında her sey sanki yoluna girmiş baksanıza
[]
O resimde Ahmetin üstünde o vakit koyu ceket var..Rüya eline sarıldığı sahnede krem rengi palto var...Aradan bir vakit geçtikten sonra gerçekleşen bir gelişme..neyse! Yarın göreceğiz..Ama umarım Yasemin bu işi yüzüne gözüne bulaştırmadan bizi :img-swoon etmeden halleder...bknz:yine burada tartışacağımız bir şey çıkacak gibi geliyor bağa...:img-cool2
O resimde Ahmetin üstünde o vakit koyu ceket var..Rüya eline sarıldığı sahnede krem rengi palto var...Aradan bir vakit geçtikten sonra gerçekleşen bir gelişme..neyse! Yarın göreceğiz..Ama umarım Yasemin bu işi yüzüne gözüne bulaştırmadan bizi :img-swoon etmeden halleder...bknz:yine burada tartışacağımız bir şey çıkacak gibi geliyor bağa...:img-cool2
Öyle canım sonra dan gelişen bir olay Necdet'in rüya verdigi sahne de krem bir palto var üstün de rüya'nın çeketi aynı ama içinde pembe bir gömlek var ama koydugum resim de Ahmet'in üzerinde siyah bir palto var başka bir gün bu rüya'nın çeketi aynı ama içinde mor bir kazak var sanırım.... ve yasemin yanlarında...
Yorumlarınıza bu sayfadan devam edebilirsiniz.
İyi yorumlar:img-wink:
yer kapmaca:)
Yine ilk mesajı yeni açılan sayfamızda yazmaktan gurur duyuyorum i-findim...:img-wink:
Bu bölümün Ahmet ve Rüya gerçek baba kız ilişkisinin başlamasına ...Necdetin artık onların hayatından uzaklaşmasına..Yasemin kızımızın da aklının başına gelerek..bizleri yerimizden zıplatmadan akla mantığa uygun bir anne ve seven kadın haline dönüşmesine vesile olmasını diliyoruz...bknz:Amin!
Yeni başlık hayırlı olsun:)
Nerde kalmıştık..badgercan bence sonra dan gelişen bir olay ama insallah bizleri mutlu eden bir gelişme olur.. son sahneyi de merak ediyorum insallah bölüm başında yada ortasında verilir bizde tam olarak neden oldugunu anlarız...
resimseçici
08-11-07, 14:26
yer kapmaca:)
Yine ilk mesajı yeni açılan sayfamızda yazmaktan gurur duyuyorum i-findim...:img-wink:
Bu bölümün Ahmet ve Rüya gerçek baba kız ilişkisinin başlamasına ...Necdetin artık onların hayatından uzaklaşmasına..Yasemin kızımızın da aklının başına gelerek..bizleri yerimizden zıplatmadan akla mantığa uygun bir anne ve seven kadın haline dönüşmesine vesile olmasını diliyoruz...bknz:Amin!
bende bu dileklerine canı yürekten katılıyor ve aminnnnnn diyorum.
bu arada yeni başlık bizimkilerin aile olduklarını konuştuğumuz yorumlarımızla dolar inşallah
Valla canim bu isin kolay bir tarafi kalmadi zaten.Yasemin yine susacaksa sussun(pedagoga danissin...vs) ama Rüyayla konusmak icin israr edecekse o zaman kizina gercegi söylemeli,sonucta kizi Ahmeti annesini öperken gördü.Yasemin kizina"Ahmet senin gercek baban ve benim sevdigim tek erkek,Ahmet uzaklardayken ve ben ona ulasamiyorken Necdet beni zor bir durumdan kurtardi ve bize sahip cikti,o benim en iyi arkadasim,dostum,sirdasimdi hep de öyle kalacak ama bundan fazlasi hic olmadi benim icin.Ahmet bir kizi oldugunu,senin onun kizi oldugunu yeni ögrendi ve senin kalbini kazanmaya calisiyor"gibi birseyler söylerse ancak kizinin gözlerinde terbiyesiz,Necdeti(babasini!) aldatan anne konumundan cikar.
Evet Rüya icin zor ama bence Ahmetin öz babasi oldugunu ve annesini öz babasinin öptügünü ögrenmesi,annesinin Necdetin yoklugunda Ahmete kendini öptürmesini kabullenmekten daha kolay,sonucta Necdetin öz babasi olmadigini zaten ögrendi,su anda kabullenmese de bu gercegi zaten biliyor....aman iyice kafam karisti
Fatmacım yorumun da dediğin gibi inşallah Yaesmin kızına böyle mantıklı bir açıklama yaparda bizlerde kurtuluruz bu işkenceden
yeni başlık açılmış ne güzel hemen ilk sayfadan bir yer kapayım kendime:img-wink:
ben fragmanda kıyafetlere hiç dikkat etmemiştim anlattıklarınıza bakılırsa her olay birbirinden bağımsız zamanlarda olacak birde rüya,yasemin,ahmet üçlüsünün olduğu yeni bölüm resmi fragmanda yok orada acaba rüya babasını öğrenmişmidir peki öğrenmişse resime göre epey mutlu bu kadar tepki necdete baba beni bırakma falan boşamı gitti yoksa ahmetle ilgili yasemin gerçekleri açıklamadan uygun bir açıklama yaptıda rüya onun üzerinemi yumuşayıp eskisi gibi oldu merak ettim
yeni başlık açılmış ne güzel hemen ilk sayfadan bir yer kapayım kendime:img-wink:
ben fragmanda kıyafetlere hiç dikkat etmemiştim anlattıklarınıza bakılırsa her olay birbirinden bağımsız zamanlarda olacak birde rüya,yasemin,ahmet üçlüsünün olduğu yeni bölüm resmi fragmanda yok orada acaba rüya babasını öğrenmişmidir peki öğrenmişse resime göre epey mutlu bu kadar tepki necdete baba beni bırakma falan boşamı gitti yoksa ahmetle ilgili yasemin gerçekleri açıklamadan uygun bir açıklama yaptıda rüya onun üzerinemi yumuşayıp eskisi gibi oldu merak ettim
Vallah Ebrucan insallAh ögrenmiş halidir her seyi yoluna girmiştir.. o sahne de (Amin) artık sıkıldık acıkcası o sahne de mutlu dedigimiz gibi gülüyo ama bunlar başka bir gün kıyafetlere bakarak tahmin ediyorum ilk park sahnesinde ki fragman daki yani kıyafetler farklı bu resimde ki kıyafeti farklı rüya'nında aynı sekilde.. sonradan gelişen bir olay bende en az senin kadar merak ediyorum canım.. zaten bide resimlerde Necdet'te var rüya onun kucagında parkta böyle bir sahne de izliyecegiz ayrıca..
bir_adı_yok
08-11-07, 14:51
ben kilitlenen forumdaki yorumlara cvp yazım derken yeni foruma geçiş yapılmış(hem karın doyurup hem forumla ilgilenirsem olacağı buydu tabi..) e hayırlı olsun ....
....
aklıma birşey geldi aktarmak isterim..
ahmet'in yasemin'e verdiği zarfta rüya'nın gürsoy soy isimli yeni nufus kağıdı olabilir mi?..
şimdi tabi niye zarfa koyup versin diye düşünebiliriz..
ama hani olma ihtimalide olabilir diye düşünüyorum...
fatma-1721
08-11-07, 15:03
bu arada yeni başlık bizimkilerin aile olduklarını konuştuğumuz yorumlarımızla dolar inşallah
Fatmacım yorumuda da dediğin gibi inşallah Yasemin kızına böyle mantıklı bir açıklama yaparda bizlerde kurtuluruz bu işkenceden
Ben bu bölüm Rüyanin Ahmetin babasi oldugu gercegini ögrenecegine inaniyorum,gerekcem de bu:Ahmet ve Rüyanin parktaki o sahnesinde Rüyanin gercekleri bildigini düsünüyorum,cünkü düsünsene eger Rüya Ahmetin öz babasi oldugunu ögrenmemis olsa,sonucta bu adam annesini öptü,o durumda onlari gören bir Rüya parkta o adamin uzattigi eli alir mi hic?cekinsede,mesafeli de dursa sonunda o eli tuttu ve bence babasi oldugunu bildigi ve icten ice onu sevdigi icin tuttu o eli.
"Ahmetin babasi oldugu"gercegini Rüyaya Yaseminin o sahnede söylemis olmasini cok istiyorum ve özetten anladigim kadariyla da söyledigini tahmin ediyorum ama cesaret edemeyip söylemediyse de(PES!) belki Necdet söylemistir(böyle olmasini istemiyorum ama...)fakat Necdetin Rüyayi Ahmete götürdügü o sahne bence Rüyanin gercegi ögrendikten sonra Ahmetle ilk sahnesi.
Neyse yarin izleyip görecegiz Ilknur´cum.
resimseçici
08-11-07, 15:09
Ben bu bölüm Rüyanin Ahmetin babasi oldugu gercegini ögrenecegine inaniyorum,gerekcem de bu:Ahmet ve Rüyanin parktaki o sahnesinde Rüyanin gercekleri bildigini düsünüyorum,cünkü düsünsene eger Rüya Ahmetin öz babasi oldugunu ögrenmemis olsa,sonucta bu adam annesini öptü,o durumda onlari gören bir Rüya parkta o adamin uzattigi eli alir mi hic?cekinsede,mesafeli de dursa sonunda o eli tuttu ve bence babasi oldugunu bildigi ve icten ice onu sevdigi icin tuttu o eli.
"Ahmetin babasi oldugu"gercegini Rüyaya Yaseminin o sahnede söylemis olmasini cok istiyorum ve özetten anladigim kadariyla da söyledigini tahmin ediyorum ama cesaret edemeyip söylemediyse de(PES!) belki Necdet söylemistir(böyle olmasini istemiyorum ama...)fakat Necdetin Rüyayi Ahmete götürdügü o sahne bence Rüyanin gercegi ögrendikten sonra Ahmetle ilk sahnesi.
Neyse yarin izleyip görecegiz Ilknur´cum.
evet yazdıklarına katılıyorum. çok mantıklı umarım senin dediğin gibi olur canım.
lin ve badger
yazdıklarınıza kısaca cevap:eli purolu şahıslar siyonizmin patronları!
kendi hedeflerinine ulaşmak için dünyayı birbirine kırdırıyorlar...
tekrar diziye döncek olursak,
badger herkesin gerçekleri araştırıp bulabileceğini yazmışsınız doğrudur..
diziyi izlerken her aklı başında "yapımcılar gibi gözü dönmüş olmayan" herhangi biri dizinin nekadar çarpık bir anlatım içerisinde olduğunu anlar...
yaşara gelince oda sadece sesiz piyonlardan birisi..
kısaca maşa diyebiliriz...
harunla aralarında geçen konuşmada kendini ve görüşünü anlatmaktan aciz ve kişiliksiz...
sağolsun senaristler sağcı kesimi anlatmak için çok çaba sarf etmiyorlar...
sağcıları,solcuların ağzından ifadelerle izliyoruz...
çok bile yazdım...
bu dizi için üzerinde bu kadar konuşmaya bile değmez...
Sınır tanımayan seviyesiz aşklarından bahsetmek diziye daha çok yaraşır...
Vallah Ebrucan insallAh ögrenmiş halidir her seyi yoluna girmiştir.. o sahne de (Amin) artık sıkıldık acıkcası o sahne de mutlu dedigimiz gibi gülüyo ama bunlar başka bir gün kıyafetlere bakarak tahmin ediyorum ilk park sahnesinde ki fragman daki yani kıyafetler farklı bu resimde ki kıyafeti farklı rüya'nında aynı sekilde.. sonradan gelişen bir olay bende en az senin kadar merak ediyorum canım.. zaten bide resimlerde Necdet'te var rüya onun kucagında parkta böyle bir sahne de izliyecegiz ayrıca..
inşallah canım bu babalık meselesinin daha fazla uzamasını istemiyorum,ama madem her sahnede ayrı bir kıyafet var parti yapmadıklarına göre demekki yarınki bölümde bir sürü gelişme izliyor olacağız:img-yes:
necdetle rüyanın parktaki sahnesi ise şöyle yorumlanabilir;necdet ahmetle anlaşmıştır ama tabi rüyanın bundan haberi yoktur oyun bahanesiyle necdet onu parka götürür bir müddet sonra ahmet gelir ve necdet rüya ilede konuşarak onu ahmete teslim eder gider rüyada ilk başlarda biraz tepkili ve çekingen olur ama yavaş yavaş ahmete duyduğu sevgi ağır basar ve babasının uzattığı eli tutar ah birde ona "baba" dediğini görebilsek ne kadar güzel olacak aman inşallah yarabbim:img-in_lo
hem ahmet bu baba denme işine iyice bir alışsınki junıor ona bol bol baba dediği zaman daha bir sevindirik olsun değilmi:img-wink:
inşallah canım bu babalık meselesinin daha fazla uzamasını istemiyorum,ama madem her sahnede ayrı bir kıyafet var parti yapmadıklarına göre demekki yarınki bölümde bir sürü gelişme izliyor olacağız:img-yes:
necdetle rüyanın parktaki sahnesi ise şöyle yorumlanabilir;necdet ahmetle anlaşmıştır ama tabi rüyanın bundan haberi yoktur oyun bahanesiyle necdet onu parka götürür bir müddet sonra ahmet gelir ve necdet rüya ilede konuşarak onu ahmete teslim eder gider rüyada ilk başlarda biraz tepkili ve çekingen olur ama yavaş yavaş ahmete duyduğu sevgi ağır basar ve babasının uzattığı eli tutar ah birde ona "baba" dediğini görebilsek ne kadar güzel olacak aman inşallah yarabbim:img-in_lo
hem ahmet bu baba denme işine iyice bir alışsınki junıor ona bol bol baba dediği zaman daha bir sevindirik olsun değilmi:img-wink:
Vallahi Ebruçanım inşallah o sahneleri izleriz..
Biraz evvel bamdade nin dediği gibi, kurgu bölümünde bile o kadar çarpık bir mantıkta buralara kadar geldik ki artık Rüya şıppp! diye Ahmete sempati duyar ve baba! derse şaşırmam..
Şaşırmadığım gibi de rahatlarım ve bu kısır konudan kurtulmuş oluruz...bknz:Ahmeti sevmek gerçekten o kadar kolaymışın ispatı gerçekleşir..:) en azından değil mi?
bir_adı_yok
08-11-07, 15:36
lin ve badger
yazdıklarınıza kısaca cevap:eli purolu şahıslar siyonizmin patronları!
kendi hedeflerinine ulaşmak için dünyayı birbirine kırdırıyorlar...
tekrar diziye döncek olursak,
badger herkesin gerçekleri araştırıp bulabileceğini yazmışsınız doğrudur..
diziyi izlerken her aklı başında "yapımcılar gibi gözü dönmüş olmayan" herhangi biri dizinin nekadar çarpık bir anlatım içerisinde olduğunu anlar...
yaşara gelince oda sadece sesiz piyonlardan birisi..
kısaca maşa diyebiliriz...
harunla aralarında geçen konuşmada kendini ve görüşünü anlatmaktan aciz ve kişiliksiz...
sağolsun senaristler sağcı kesimi anlatmak için çok çaba sarf etmiyorlar...
sağcıları,solcuların ağzından ifadelerle izliyoruz...
çok bile yazdım...
bu dizi için üzerinde bu kadar konuşmaya bile değmez...
aşklarından bahsetmek diziye daha çok yaraşır...
aslında siyasi konularda pek yazmak istemiyorum..
çünki bu dizi üzerinden siyasi olayları sağ sol kavraını tartışmak bana göre yersiz..
çünki net bir şey anlatılmıyor...
deniz sadece yaşar'a faşist diye bağrıyor..
yaşar kızıl kominist diyor...
Allah aşkına ne demek bunlar...
tabi birde şu var o zaman'ın sağ sol akımıyla şuan kinin çok farkı var diye düşünüyorum...
mesela şuan kimse ortada kızıl tehlike diye bir şey görmüyor...
aksine yeşil tehlikeden çok bahsediliyor...
ama ortak bir noktada buluşuyoruz...
kimine göre ağzı purolu yönetmenler...
kimine göre dünya dengeleriyle inançları gereği oynayan siyonist tehlike...
yani tesadüf değil hiç birşey...
bir sahne kuruluyor...60 larda 70 lerde 80 lerde ve 2000 lerde...
konu farklı olabilir ama amaç aynı...
oyuncular değişir...oyunlar yine ustaca oynanır...
diziye dönersek bence herşey kısır anlatılıyor...
açıkcası siyasi olayları izlerken gayet sakinim..
aaa şurası olmamış aa burası böyle olmamalıydı demiyorum...
ve bilgilenerek edindiğim düşüncelerimde diziye göre şekillenmiyor...
ben bana göre doğrusunun ne olduğunu iyi biliyorum...
Ben Necdet'in rüya'yı Ahmet'e teslim ettigi anın o an oldugunu sanmıyorum niye diyeceksin cünkü Necdet'in kucagında parkta ki resimde Rüya'nın kıyafeti farklı Necdet'in Rüya'yı Ahmet'e teslim ettigi sahne deki rüya'nın kıyafeti daha farklı o ara gidip eve üstünü degiştirdiyse bilemiyecem kafam karıştı...
bir_adı_yok
08-11-07, 15:41
galiba beş tane kadar park sahnesi var..
necdet rüya parkta...
ahmet yasemin parkta..
ahmet necdet rüya parkta..
ahmet rüya yasemin parkta...
ahmet yasemin ve zarf parkta...
kıyafetler farklı..onun için bu sahneler ayrı sahneler tahminimce...
sıralaması ise nasıl olur... en iyisi yarını beklemek...
Merhaba çanlarımbye
Aklıma Necdetin Rüyayı Ahmete bıraktığı sahne takılıyor benim de.Orada iki seçenek düşünüyorum.Ya Rüyanın haberi yok,Ahmetle Rüyanın arası düzelsin diye Necdet onu habersizce oraya götürüp Ahmete bırakıyor ya da Rüyaya artık babasının Ahmet olduğu açıklanıyor ve başbaşa kalmaları sağlanıyor.Umarım 2.si olur.Artık Rüya Ahmete baba der...Ahmet bunu o kadar hak etti ki.Aynı şekilde Rüya'da...Kim istemez böyle MMC bir babayı:img-in_lo
Ben Necdet'in rüya'yı Ahmet'e teslim ettigi anın o an oldugunu sanmıyorum niye diyeceksin cünkü Necdet'in kucagında parkta ki resimde Rüya'nın kıyafeti farklı Necdet'in Rüya'yı Ahmet'e teslim ettigi sahne deki rüya'nın kıyafeti daha farklı o ara gidip eve üstünü degiştirdiyse bilemiyecem kafam karıştı...
valla canım bu kıyafet işine daha fazla takarsak mazallah kafayı yiyebiliriz şu sahnede bunu giyiyorlardı,bu sahnede bunu giyiyorlardı diye diye nevrimiz döndü kısaca şöyle diyelim;
her sahnede ne giyiliyorsa giyilsin
en mühimi rüya artık ahmete "baba" desin:img-in_lo
askasurguncu
08-11-07, 15:56
merhabalar yeni beslik hayirli ugurlu olsun
gelelim diziye ben ahmetin yasoya verdigi mektup ve içinde yazilanlari cok merak ediyorum yarin olsada o guzel yaso ve ahmet sahnelerini gorsekk:happy0064
çünki bu dizi üzerinden siyasi olayları sağ sol kavraını tartışmak bana göre yersiz..
tabi birde şu var o zaman'ın sağ sol akımıyla şuan kinin çok farkı var diye düşünüyorum...
sorunda burda başlıyor zaten geçmişi bilmeyenler bu diziyle yanlış yanılgılara sahip olabilirler.
Bunada televizyonun günümüzdeki egemenliği diyelim...
dediğiniz gibi bu dizi üzerinden siyasi konuları tartışmak çok yersiz,kısacası değmez...
ha bide bu ülke vede dünya yeşillerden korkmadı kızıllardan korktuğu kadar...
buda bi görüş:img-cool2
geçen bölümün bittiği yerin devamını fragmanın ortasında gösterdiler. hani rüya battaniyenin altına girip konuşmak istemediği sahne. orada yasemin bence anlatacak. çünkü tam zamanı. haliyle rüya tepkili olacak ahmete karşı. parktaki elini tutma sahneside bunun devamı ertesi gün yani. rüya gerçek babasını bilerek ne yapacağını şaşırmış halde.. necdeti saymıyorum o sahnede istediği kadar suratı asık olsun. bence anmet ve yasemin tlf görüştü (belkide yüzyüze bilemiyorum) yasemin artık rüyanın gerçekleri bildiğini anlattı ahmete. ahmette kızmla bende konuşmak istiyorum deyip rüyayla buluşmak istemiştir. yaseminin işi olduğundan mecburen necdet parka getirmiştir. o sahne bence böyle.
mor ceketli yasemin rüya ahmet sahneside parktaki birkaç gün sonraki zaman atlamasıda olmuş olabilir.rüya alıştı gerçeklere ve mutlu.
son sahne polisli sahne. acaba ahmetin davasımı diyorum ama polisler bişey arıyor. herkes denizle ilgili demiş ama Yaşar ilede ilgili olabilir. ailenin müstakbel damat adayı nede olsa. belki yaşar zor durumda kaldı ışıkta ablasından ve eniştesinden yardım istedi. yada eminenin kocasıda olabilir.
olmaz olamz demeyin güzide de olabilir belki aranan. hala sırları çözülmedi bence bu kızın
selam, yeni başlığa geçmişiz :)
canım, çok doğru yazmışsın, eline sağlık.
yani bunun alt tarafı bir dizi -popüler kültür ürünü bir dizi- olduğunu unutmamak lazım. dizinin ana ekseni zaten ahmet-yasemin aşkı, o zamanın siyasal konjonktürü de bu kişilerin hayatlarına fon olarak yansıtılıyor. tabi ki bu kadar karışık, bu kadar olaylı, acılı ve "derin" bağlantılı olayları bir diziden öğrenmeyi bekleyemeyiz. bilen zaten biliyor, neyin nerede olduğunu, hangi amaçla olduğunu.. bilmeyenlerin ise, bu dizide gördükleriyle araştırmaya başlayacaklarını umut ediyorum hatta birçok gencin, hatırla sevgili sayesinde o olayları ve kişileri araştırmaya başladıklarını, okuduklarını ve gerçekleri öğrendiklerini biliyorum. bu güzel birşey, yabana atılmaması lazım bence.
Yapımcının sağcı solcu olması önemli değil,
önemli olan yansız tarafsız bir yaklaşımla tarihi yansıtması.
Bu konu üzerine okadar çok konuşulduki...
Ama insan yapılan ikiliklere,saçma sapan yansıtmalara objektif olmadığı için dayanamıyor...
bilinçli olan her insan dizideki ayrımın farkında.Yanlış anlaşılmak istemem amma velakin sadece bir tarafın fikir mücadelesini izlemek yanlılıktan başka bişey değil.
Adnan Menderes zamanı sağcılar anlatıldı şimdi solcular anlatılıyor,onların neler çektiklerini yansıtıcaz mavalıda ayrıca saçma! önemli olan sağcı solcu demeden doğruyu yansıtmak...
Birde ne zamandır değinmek istediğim Filistin olayı.
Bu arkadaşlar filsitindeki mücadeleyi ne zannediyorda kendilerine ordan bir payda çıkarmaya çalışıyorlar?
Bu onları sevimli gösterme çabasından öteye geçmiyor ne yazıkki...
Son yıllarda ülkemizde yapılan Filistine özgürlük mitinglerinin hagisinde bu arkadaşlar vardı.basında veya mitinglerde hiç yer almadılar.
Filistin davasını konu ediniyorsa ozaman ordaki insanların ne için mücedele ettiklerine yer verilip yansıtılsaydı...
(...)
öncelikle hoşgeldin bamdade.
bana göre de dizide anlatılan ya da anlatılamayan siyasi olaylar, ideolojiler yeterli değil, ama daha çok ve daha bilimsel olsun da diyemiyorum aksi halde beklediğim bir belgesel olur. fikrine saygılıyım ama şu noktada ben yapımcıların tarafsız olmalarını beklemek gerektiğini düşünmüyorum. neden tarafsız olsunlar ki? bu bir bilimsel araştırma değil, tarihi tez değil, bir dizi. onların bakış açısından bir sanat eseri diyelim, bir sanat eserini yapan kişinin tarafsız olmasını bekleyemeyiz ki, kendi fikirlerini yansıtacaktır illa ki. kurtlar vadisi denen dizi de, 60larda başlayan sağcı-ocaklı gençlik akımının 80-90larda mecra değiştirmesiyle oluşan bir grubu anlatmıyor mu? o dizi için "tarafsız değil" lafları söylendiğini hiç duymadım ben. halbuki tamamen taraf.... dolayısıyla bir bakış açısını yansıtması kaçınılmaz olan bir diziden ya da filmden, bilimsel araştırma-vari bir tarafsızlık beklemek herşeyden önce haksızlık...
filistin konusu ise, biraz alakasız olmuş, zira dizide anlatılmak istenen filistinin ne uğruna savaşta olduğu, ne acılar çektiği değil. tabi ki bunlar önemli konular, ama bu dizi böylesi konuların hakkıyla anlatılabileceği bir yer değil. deniz gezmiş ve diğerlerinin filistine gitmeleri, onların oradaki kardeşlerimize destek vermek istemeleri gerçektir, bu yüzden de dizide gösterilmiştir. daha ötesini nasıl gösterebilirlerdi, ya da bir dizinin 15-20 dakikasına sığar mıydı filistinlilerin kurtuluş mücadelesi, ya da böyle araya sıkıştırılmasını ister miydik bilemiyorum. bunlar öylesine geçiştirilecek konular değil ki, filistinliler hala özgürlük mücadelesi vermiyorlar mı, bunca yıldır süren, bunca acının yaşandığı, nice insanların katledildiği böylesi bir durumu (uygun kelimeyi bulamadım), bir aşk dizisinin içinde geçiştirilmesini ister miydin gerçekten? daha ayrıcalıklı bir bakışı haketmiyor mu sence de?
kısacası bu diziden yola çıkarak yapabileceğimiz siyasete dair yorumlar yüzeysel olabilir; dünya politikasının ne yöne çektirildiğini, art niyetleri, emperyalist projeleri vesaireyi tartışabilecek kadar siyaset yok zaten. en fazla yüzeysel ve genel bazı şeylere yorum getirebiliriz, biz de onu yapıyoruz. ama bakış açısı olarak ille de tarafsız olacaklar diye beklemek gereksiz. ki bence mümkün olduğu kadar tarafsız kalmaya çalışıyorlar, hatta danışmanların bir kısmı da eski sağcılardan... solun ideolojisini de gerektiği gibi yansıtamıyorlar ki, "solu yansıttılar, sağı yansıtamıyorlar" diyelim...
Bu bölümde, Yasemin Rüyaya tam olarak gerçeği bariz bir biçimde söylemeyeceğini düşünüyorum..
Parktaki sahnede, Necdeti suratı asıktı ve sanki mecbur bırakılmış gibiydi ya pedakok ya da Yasemin tavsiyesi üzerine Necdetin Ahmetin bulunduğu yerde kendi rızasıyla Rüyayı babasına bırakması tavsiye edilmiş olabilir...
Rüyayla annesinin arasında geçen konuşmadan Rüyanın necdetin Ahmeti sevmediğini, aralarında bir sorun! olduğunu söyleyip ve annesinin de niye Ahmete ilgi gösterdiğini sorabilir...Bundan ötürü de Necdet ile AHmet arasında bir sorun olmadığını göstermek için böyle bir mizansene başvurabilirler...
Yani ben, Necdetin kolay kolay bu işte gönüllü şövalye olacağını düşünmüyorum....
ben de böyle düşünmüştüm dün akşam en son.. goldrose'un anketine cevap verirken.. büyük ihtimal de böyle olur, bir anda söyleyemeyecez yasemin rüyaya.. önce ahmete alıştırma turları yapar biraz..
peki çanlar size bir apsürt soru:img-wink:
ahmet,necdet,rüya park buluşmasında ne olur?
a-) ahmet ve necdet tahtaravelliye binerler ben senden daha ağırım savaşı verirler rüyada hakemlik yapar:)
b-) necdet salıncağa biner ahmette onu sallar ama sallama işi biraz abartılır ve necdet yanlışlıkla karşıki apartmanın damına uçar rüyada uçtu babam diye üzülür:icon_whis
c-) rüya kaydıraktan kayarken ahmet ve necdet onu ben tutacağım mücadelesi verirler tam bu sırada ahmet rüyanın yeni nüfus cüzdanını gösterir ve necdet şaşkına dönmüşken atak yapıp rüyayı tutar:D
d-) necdet ve ahmet salıncakta sallanır rüyada az ilerilerinde onları bekler sallanırken havalanıp ilk kim yanına uçarsa ona "baba" diyeceğini söyler:img-wink:
e-) hiçbiri (bu seçeneğe kendi apsürt tahmininizi yazın lütfen)
hadi bakalım hemen cevaplamaya:)
son sahne polisli sahne. acaba ahmetin davasımı diyorum ama polisler bişey arıyor. herkes denizle ilgili demiş ama Yaşar ilede ilgili olabilir. ailenin müstakbel damat adayı nede olsa. belki yaşar zor durumda kaldı ışıkta ablasından ve eniştesinden yardım istedi. yada eminenin kocasıda olabilir.
olmaz olamz demeyin güzide de olabilir belki aranan. hala sırları çözülmedi bence bu kızın
Bence hep Deniz Gezmis için yorum getirildi.Bencede bu yaseminlerin evindekizatı muhterem şahıs Sevgili damat adayı Yaşar olamazmı?Pek eminenin kocası olmaz diyorum ama.Birde bu bölüm hep parkta bahçede geçmiş galiba.Kıyafetlerine göre yaptığınız araştırmalardan yola çıkarak diyorum:good:
Bende zaten enine boyuna Filistini konu edinsinler demiyorum...
Sadece Filistin üzrenden sempati yapmasınlar diye düşünüyorum bu bir.
Dizinin çıkış noktasında "tarihi karanlıklara ışık tutucaz,açılmamış dosyalar konu edilcek" diye anahaberlere konu edildi
sonrada varsın bu kadar üzerinde düşünülmesin bencede düşünülmesin...
Zaten dizinin bir yerde amacı düşünmeden kendince tarihi sallamak diyelim:img-wink:
Görmek istediğini görmek hoşolsa gerek:img-swoon
a-) ahmet ve necdet tahtaravelliye binerler ben senden daha ağırım savaşı verirler rüyada hakemlik yapar:)
b-) necdet salıncağa biner ahmette onu sallar ama sallama işi biraz abartılır ve necdet yanlışlıkla karşıki apartmanın damına uçar rüyada uçtu babam diye üzülür:icon_whis
c-) rüya kaydıraktan kayarken ahmet ve necdet onu ben tutacağım mücadelesi verirler tam bu sırada ahmet rüyanın yeni nüfus cüzdanını gösterir ve necdet şaşkına dönmüşken atak yapıp rüyayı tutar:D
d-) necdet ve ahmet salıncakta sallanır rüyada az ilerilerinde onları bekler sallanırken havalanıp ilk kim yanına uçarsa ona "baba" diyeceğini söyler:img-wink:
Allah iyiliğini versin hamsikuşu:img-in_lo..Güldürdün beni bknz:d şıkkı :img-hyste x 100000000000000000000000000000000
Rüya, havada tokuşarak uçan Ahmet ve Necdete bakar...ohh be!ikisinden de kurtuldum...ben aslında baba! olarak Teo yu istiyordum der ve pastaneye remoranın yanına gider...:img-hyste
Vallahi yok söyleyecekti söylemedi..neydi buydu diye kafam döndü sinirim bozuldu..onun için yazdım...sinirler biraz gevşesin adına yazdım:img-icecr
Ama bölümün en can alıcı olan ve hevesle beklediğimiz belge...için
C şıkkı...diyorum:happy0064
illaki cani gönülden istediğimiz şık c dir.Çünkü o kağıdı 19 haftadır bekliyoruz.Tv nin başında sinir krizleri, oflamalar, kumandaları atmalar yasemin söyledi söylemedi diye geçen günler.Nedir bizim çektiğimiz ya inşallah sonu hayır olur
:good:
sorunda burda başlıyor zaten geçmişi bilmeyenler bu diziyle yanlış yanılgılara sahip olabilirler.
Bunada televizyonun günümüzdeki egemenliği diyelim...
dediğiniz gibi bu dizi üzerinden siyasi konuları tartışmak çok yersiz,kısacası değmez...
ha bide bu ülke vede dünya yeşillerden korkmadı kızıllardan korktuğu kadar...
buda bi görüş:img-cool2
ehh, çünkü "kızıllar" dünyada güç ve prestij ayrıca nüfuz sahibi bazı güçlerin, en başta da emperyalist amerikanın çıkarlarını zedeleyecekti, yapmak istedikleri onların bütün gücünü sarsacaktı, bu yüzden amerika destekli "komünistlere ölüm" propagandaları yapıldı yıllarca, özellikle cahil kesimler de, başbakanlarının bile desteklediği bu tutumu benimsedi tabi. soğuk savaşın türkiyedeki ve diğer ülkelerdeki halklara yansıması da buydu, öyle değil mi? :)
ben filistin üzerinden sempati kazanmaya çalıştıklarını düşünmüyorum, dediğim gibi bu deniz gezmişin ve arkadaşlarının yaptığı birşeydi, onlar gerçekten filistine gitmişlerdi, bu da yansıtılıdı. eğer böyle bir sempati kazanma isteği olsaydı, filistinde yaşananlardan görüntüler koyarlardı, hunharca öldürülmüş insanların, çocukların görüntülerini koyarlardı ve ajitasyon durumuyla yeterince sempati toplarlardı.. ama sadece gittiklerini ve geldiklerini gördük..
ebruçanım, yine yaptın yapacağını :D
c şıkkını ben de pek beğendim.. ahmetten beklemediğimiz bir uyanıklık ve ataklık :)
valla canım bu kıyafet işine daha fazla takarsak mazallah kafayı yiyebiliriz şu sahnede bunu giyiyorlardı,bu sahnede bunu giyiyorlardı diye diye nevrimiz döndü kısaca şöyle diyelim;
her sahnede ne giyiliyorsa giyilsin
en mühimi rüya artık ahmete "baba" desin:img-in_lo
Aynen öyle canım nevirimiz döndü yani:)
İnsallah baba diyecek insallah belki biraz garip gelecek bunca zaman isim ile hitap etti baba demesi biraz garip gelecek ama sonra alışır..
Bide bu bölüm bence bütün gercegi anlatırlar ben bu konuda fatmacan katılıyorum Yasemin yapacagı süprzi acıklama ne olabilir ki hemde Ahmet'le ilgli diye geciyo özet'te ya gerçegi açıklıyo yada Ahmet'in onu sevdigin onuda Annesin başka bir sey olmaz ve Ahmet'e düşman oluyo demek ki yasemin öyle bir açıklama yapıyo ki bu rüya'nın hiç hoşuna gitmiyo baksanıza Fatma'nın da dedigi gibi bir insan tepkliyse düşmansa Uzattıgı eli yavas yavas bile olsa karsız olsa bile nasıl tutar bence orda bütün gercegi bildigin sanıyorum o an olmasa bile bu bölümde bence ögrenmiştir...
Bide aklıma takıldı 39 bölüm sonun da Ahmet eve tlf ediyo ya Rüya koltukta elinde ki kitap mı yok yani okumayı bilmiyo daha cözmedi..kitap'a benzettim de
askasurguncu
08-11-07, 17:14
arkadaslar fragmanin sonunu simdi dikkatlice izledim
galiba yasolar deniz gezmisi evlerinde saklamislar cunku fragmanin sonunda ruya anne anne bagirinca iyi bakarsaniz polisler denizi tutmus
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Ay Ebrucan ömürsün canım C Şıkkını Tercih ederim rüya neye uğradıgını şaşırır :img-hyste rüya'da aa kavga etmeyin çoçukmusunuz siz Ahmet benim babam der o kadar Necdettt cekil bakem:img-hyste:img-hyste
aşkasürgüncü, hayır canım deniz gezmiş değil o. dün gece gayet dikkatle inceledik, hiç benzemiyor denize.. bir kere daha kısa boylu ve daha şişman, göbeği falan var. denizi oynayan oyuncu ise çöp gibi, yüzü de ince yapılır, ayrıca daha dik duran biri.
yaşar da olacağını sanmıyorum, çünkü polislerin sağcıları böyle baskınlarla topladıkları pek görülmüş birşey değil. birkaç ülkücü var malesef işkence gören ama, çok yaygın bir durum değil, 69larda hiç değil, 80lere doğru daha çok. yani benim bildiğim kadarıyla en azından. daha detaylı bilgisi olan yazsın lütfen, ama ben yaşarın olduğunu sanmıyorum. o dönemde saklanmak durumunda kalanlar solcular...
aresecanım, kitap var elinde evet, ama resimlerine bakıyordur ;)
neyse ben kaçıyorum. herkese iyi sohbetler, görüşmek üzere bye
askasurguncu
08-11-07, 17:23
merw ya nedense denize cok benziyor bence deniz gezmis o defne ve deniz ona yardimci olmuslardir ve yasolara sizde saklana bilirmi diye rica etmislerdir onlarda kabul etmistir ben denize cok benzetimm:icon_whis
bir_adı_yok
08-11-07, 17:40
adı üstünde mağrur artı muzip
ahmet muzip bir edayla c şıkkını gerçekleştiri versin...
Vay bee, yeni sayfalara geçmişiz, hayırlı uğurlu olsun efendimm:happy0064:happy0064
Ben yazıp çıktıktan sonra epey bi yazılanlar olmuş ve arkadaşlar, vee şu Yasotun Katolik olma günah çıkartma vs. ile ilgili diyaloglarına çokk güldüm ya ellerinize sağlıkk:)
Yasemin Pedere Günah Çıkartıyor
......
Yasemin: Peder bey, niye sustunuz?
Peder: Dur kizim, cehennemin kacinci katina gidecegini hesapliyordum tam.
Yasemin: Ama Peder bey.
Peder: Kizim, seyirciden gelen beddua dalgasi kilisemizi yikacak, kurtulusun yok.
Yasemin: Uuuuuuuuuhhhuuuuuhuuu. Amaaa ben, tovbe etsem.
Peder; Yani Ahmet'e gercegi mi anlatacaksin?
Yasemin: Aa yok canim. Anlatmasam? Ayla-
Peder: Baslatma kizim Ayla'sina simdi.
Yaso: Ama Ayla deprasyooonda. Ya intihar ederse?
Peder: Sizinle mi ugrasacagim ben, hepiniz topunuz mu deli? Dur hah, hesapladim. Yedi kat dibine.
Yasemin: Efendim?
Peder: Sen kayip vakasin kizim. Sen git siradaki gelsin. Bu arada, bir dahaki sefere, imama git. Yolunu sasirmissin. Ya da en iyisi psikologa git. Buraya gelme de nereye gidersen git.
Süperr ya, cidden diziyi ve olanları çokk güzel yorumlayan özetleyen,güldürürken sinir eden bi yazı:img-hyste:img-hyste
Bu arada arkadaşlar şu yeni mutlu aile tablosu resmini görünce şöye olacak diye düşündüm :
Fragmanlar hep olay sırasını yansıtmıyor sonuçta,dizinin başlarında önce Yasot o Rüyayı Ahmete tavır aldıracak gerçek her neyse onu söyleyecek..
Hatta bu gerçek babasının Ahmet olduğu gerçeği de olabilir ve bence öyle olmalı ki Rüya annesinin gerçek babasıyla öpüştüğünü bilmesi daha iyidir yani..
Sonra Necdet'in Rüyayı Ahmetle buluşturması sahnesi (Belki Necdet bu bölümde kendi kendine bi düşünüp artık Rüya ve Ahmetin cidden bir baba kız olabilmesi için kendisine düşecek payları yapmaya karar vermiştir..)..Sonra polis baskını olup Necdet hapse düşüp kadro dışı kalır ve aradan birkaç ay geçtiğinde yine o neşeli müzik eşliğinde artık tam bir aileler gibisinden bi mesaj verilir seyirciye..
Bu arada Necdetcim de hapiste olacağından ortalarda yoktur ve bu kötü günlerinde yanında hep Güzi olur..:icon_sorr
Biraz abartmış ve çok hızlı ileriye götürmüş olabilirim..Ama öyle olsa da artık dizi siyasi yönden hız kazansa vs.
Bu arada bu senaristler Necdeti tutuyo diyosunuz ama bence bu dizide en madurlardan biri..Çünki birrr kendisine hiç ait olmayacak olan, pamuk ipliğine bağlı bir hayat yaşadı ve hala yaşıyo..İkii sevdiği kadın bir tek an bile onu sevmedi ve sevmeyecek..Üç, bi türlü mutlu olmadı ve tam olarak hiç olamayacak..Dörtt, Rüya'ya hep uzaktan bakmak zorunda ama kim ne derse desin onu çokk seviyordu..Beşş senaristler mutlu aile tablosu için hemencecik sattılar çocuğu kodese yolladılar :):)
Daha ne olsun..Ahmette çok acılar çekti tabi, çocuğunu görememek falan ama hayatı sonunda Mutlu Sona geldi..Bi şekilde zaman geçecek, eskinin izleri kapanacak..
Neyse çenem açıldı galiba benim :):)
:img-hyste dark
İllahi..:) Geçende de yazmıştım...nedir bu Necdetin bu kurgudan çektiği?..Bir karakterin zaaflarıyla bu kadar oynanıp bu kadar suistimal edilmez ki diye...Hatta Necota acımaya bile başladım...bu adamın da normal bir hayatı olamaz mı diye düşünmeye başladım..Bu kadar da bir karakter hayal dünyasında yaşatılmaya zorlanmaz ki..:img-pilot
aşkasürgüncü o Deniz Gezmişdeğil...Bizim Deniz...Karayel..:img-yes:
Başka biri daha varsa o zaman büyük ihtimal Defne vardır..
aşkasürgüncü o Deniz Gezmişdeğil...Bizim Deniz...Karayel..:img-yes:
Şimdi fragman çıktı baktımda Bizim Denizin sesini duydum... Ama başka biri daha vardı orda... :img-yes:
:img-hyste dark
İllahi..:) Geçende de yazmıştım...nedir bu Necdetin bu kurgudan çektiği?..Bir karakterin zaaflarıyla bu kadar oynanıp bu kadar suistimal edilmez ki diye...Hatta Necota acımaya bile başladım...bu adamın da normal bir hayatı olamaz mı diye düşünmeye başladım..Bu kadar da bir karakter hayal dünyasında yaşatılmaya zorlanmaz ki..:img-pilot
Çok haklısın badger, ben böyle kurgu görmedim, normalde dizilerde genelde şöyle olur hani : Bi esas kız bir de esas oğlan vardır.Bir de tabi esas oğlan ve esas kızı seven yardımcı erkek ve bayan oyuncu :)
Özellikle yardımcı erkek oyuncular, hep statü vs. bakımından esas oğlandan daha iyi yerlerde olurlar..Onu ezerler, resmi olarak kötüdürler..Yani sevseler de sevmeseler de kötüdürler..Onları seven yoktur..Ama necdet öyle değill, o ne kadar yanlış yaptıysa hep kendi kötü olduğundan değil bu saplantı onu kötü yönde etkilediğinden yaptı.. Necdet en azından bana göre çok da iyi bir insandı, o anne babaya rağmen gayet de akıllı uslu, birini sevdim mi tam seven,beni çok etkileyen ve yok böyle biri dediğim biriydi..Ama kurgu öyle bi hale geldi kii, Necdeti Yasot saplantılı yarım yamalak bi hayatı olan, arayışlar içindeki adam haline getirdiler..
Ve kimi zaman bunu kurgu içinde başka olayları vurgulamak için yaptılar..Mesela Yasotun pek çok dengesiz davranışları da hep necdetin başına bela oldu:hıh:hıh
Ben şunu düşündüğüm için üzülüyorum en çok da, yıllar geçtikten sonra Ahmet Yasot Rüya ailesi tam bir aile olarak çıkacak karşımıza,belki çok güzel bi sabah kahvaltısı sahnesiyle falan başlayacak yıllar sonra sahnesi...
Ama buna rağmen bu kurgunun ve şu ana dekki gidişatın gösterdiği Necdetin hiçç tam olarak normal hayatına dönemeyecek olması..
Umarım senaristler sonunda cidden bi kıyak yaparlar Necdete..Güziyi çok sevsem de ve Necdetin onla mutlu olmasını istesemde..Necdet üniversteye gidince sil baştan yapsa ve orada yepyeni birine yavaş yavaş cidden aşşık olsa..
Onun bu saatten sonra Güziye aşk besleyeceğini sanmam ama Necdetin düzelmesi için yeni ama köklü bir şey lazım..
Ama bence olmayacak böyle bişi,Hem o zaman Güzim de çok üzülür..
Off ya şu kurgunun bana yaptığına bak...Bi türlü esas oğlanım Necdetime adam gibi bi mutlu son yapamıyorum..Gıcık oldum gıcık :icon_twis:icon_twis(:img-hyste)
Çok haklısın badger, ben böyle kurgu görmedim, normalde dizilerde genelde şöyle olur hani : Bi esas kız bir de esas oğlan vardır.Bir de tabi esas oğlan ve esas kızı seven yardımcı erkek ve bayan oyuncu :)
Özellikle yardımcı erkek oyuncular, hep statü vs. bakımından esas oğlandan daha iyi yerlerde olurlar..Onu ezerler, resmi olarak kötüdürler..Yani sevseler de sevmeseler de kötüdürler..Onları seven yoktur..Ama necdet öyle değill, o ne kadar yanlış yaptıysa hep kendi kötü olduğundan değil bu saplantı onu kötü yönde etkilediğinden yaptı.. Necdet en azından bana göre çok da iyi bir insandı, o anne babaya rağmen gayet de akıllı uslu, birini sevdim mi tam seven,beni çok etkileyen ve yok böyle biri dediğim biriydi..Ama kurgu öyle bi hale geldi kii, Necdeti Yasot saplantılı yarım yamalak bi hayatı olan, arayışlar içindeki adam haline getirdiler..
Ve kimi zamen bunu kuru içinde başka olayları vurgulamak için yaptılar..Mesela Yasotun pek çok dengesiz davranışları da hep necdetin başına bela oldu:hıh:hıh
Ben şunu düşündüğüm için üzülüyorum en çok da, yıllar geçtikten sonra Ahmet Yasot Rüya ailesi tam bir aile olarak çıkacak karşımıza,belki çok güzel bi sabah kahvaltısı sahnesiyle falan başlayacak yıllar sonra sahnesi...
Ama buna rağmen bu kurgunun ve şu ana dekki gidişatın gösterdiği Necdetin hiçç tam olarak normal hayatına dönemeyecek olması..
Umarım senaristler sonunda cidden bi kıyak yaparlar Necdete..Güziyi çok sevsem de ve Necdetin onla mutlu olmasını istesemde..Necdet üniversteye gidince sil baştan yapsa ve orada yepyeni birine yavaş yavaş cidden aşşık olsa..
Onun bu saatten sonra Güziye aşk besleyeceğini sanmam ama Necdetin düzelmesi için yeni ama köklü bir şey lazım..
Ama bence olmayacak böyle bişi,Hem o zaman Güzim de çok üzülür..
Off ya şu kurgunun bana yaptığına bak...Bi türlü esas oğlanım Necdetime adam gibi bi mutlu son yapamıyorum..Gıcık oldum gıcık :)
Bu kurgunun en büyük hatası Yasemin ve Necdet karakterlerini paramparça abuk, şizofrenik bir kimliğe bürümeleri...Necdet, karakterine ne diyeceğimi şaşırdım..ve sonunda buldum..patetik..başka bir şey diyemiyorum..kötü desen tam olarak kötü değil..bencil desen...tam olarak bencil değil..sadece ve sadece aşkını cesaretsizlikle yaşayıp ta sonucunda bir zavallıya dönen bir adam..yaseminde de aynı şeyi düşündüm..Kurgudaki karakterlerde en benzeş olanlar onlar ve ne yazık ki bir araya bu şekilde geldiler..İkisi de aslında hayatları konusunda baskın olamadıkları için, beraber kurdukları bu hayali garip dünyada, pasif bir şekilde mutlu oldular..neden güvensizlikleri suratlarına çarpacak dış dünyaya karşı bir nevi Voltron oluşturmuşlardı...Beni Necdet de en çok delirten yanı..ağlıyor zırlıyor, bütün gerçekleri biliyor, mutsuz ama kendi kandırması...Değiştirmek namına br adım bile atmaması...
Necdet, Ödipal bir kişilik...Baskı altındayken asıl duyguları belli oluyor ama onun dışında babası tarafından devamlı baskı görmesinden ötürü, kendini hata yapmamaya ve herkese cici! göstermeye özen göstermiş..Sosyal ve zeki bir insan ve tabii erkek olmasından da ötürü bu işi iyi götürmüş..Ama sonuçta düştüğü hal durum küçük bir erkek çocuk zavallılığı...
devam edeceğim..Jarjar taciz atışı altındayım....:)
Necdetin şansızlığı, kendisine benzeş Yasemine aşık olması ve onun da Necdeti bir kere bile bırakmaması..Yasemin de bunu kendince merhametten ve cesaretsizlikten ötürü yaptı..Aslında birbirlerini hayata karşı kalkan olarak kullandılar..Mesela...son mahkemeden sonra Necdet ağlaya ağlaya bir gün bir geceyi adada geçirdikten sonra Yaseminin onu gelip bulmasına bir şey demiyorum ama son konuşması, bana hey Allahım dedirtti..Bırak adamı bir kere de şu zaafını gıdıklama..bırak bunalımını kendi kendine yaşasın...gaza getirme be kızım dedim..Ama yokk! Necdetin bu konudaki azabı bitmez..Bu azap, kendinden ve zaaflarından geliyor..hemen aklını çeldirtiyor...Aslında Yasemin, ona Kıbrısçık meselesinde dirsek gösterseydi...O gün necdetin kurtuluşu olabilirdi...Ama yokk kurgu onu en fonksiyonel zaaflı şahsiyet haliyle tepe tepe kullandı...:icon_whis
Güzideyle olan ilişkisine gelince...Güzideyi sevmiyor ama kopamıyor da..İnşallah kızı üzeceği pozisyonlara düşmez..Güzide den ayrılacağını sanmıyorum...hatta bir Hasan Jr...bile bekliyorum bu aralar...:img-cool2
Necdet, sadece ve sadece kendi hayatını kendine ait olanlarla yaşasın düzelir...Aslında parktaki o sahne, sembolik olarak necdetin hayatının da başlangıcı olacak...Çalıntı ve yalan bir yaşantının sonu...ahmete ait olanlarla yaşadıklarının sonu..Necdetin bunu anlaması lazım..kendine ve Ahmete yaptıklarının hesabını kendi kendine en azından çekmesi lazım...Artık normal bilinçli bir yetişkin adam olması lazım...
Diyeceksin pek tabii..Necdete acıyorsun da sevmeye mi başladın...Yooo...Benim için yapacakları sadece yaptığı eksileri biraz olsun sıfıra getirecektir..O ka!:img-wink:
Bu kurgunun en büyük hatası Yasemin ve Necdet karakterlerini paramparça abuk, şizofrenik bir kimliğe bürümeleri...Necdet, karakterine ne diyeceğimi şaşırdım..ve sonunda buldum..patetik..başka bir şey diyemiyorum..kötü desen tam olarak kötü değil..bencil desen...tam olarak bencil değil..sadece ve sadece aşkını cesaretsizlikle yaşayıp ta sonucunda bir zavallıya dönen bir adam..yaseminde de aynı şeyi düşündüm..Kurgudaki karakterlerde en benzeş olanlar onlar ve ne yazık ki bir araya bu şekilde geldiler..İkisi de aslında hayatları konusunda baskın olamadıkları için, beraber kurdukları bu hayali garip dünyada, pasif bir şekilde mutlu oldular..neden güvensizlikleri suratlarına çarpacak dış dünyaya karşı bir nevi Voltron oluşturmuşlardı...Beni Necdet de en çok delirten yanı..ağlıyor zırlıyor, bütün gerçekleri biliyor, mutsuz ama kendi kandırması...Değiştirmek namına br adım bile atmaması...
Necdet, Ödipal bir kişilik...Baskı altındayken asıl duyguları belli oluyor ama onun dışında babası tarafından devamlı baskı görmesinden ötürü, kendini hata yapmamaya ve herkese cici! göstermeye özen göstermiş..Sosyal ve zeki bir insan ve tabii erkek olmasından da ötürü bu işi iyi götürmüş..Ama sonuçta düştüğü hal durum küçük bir erkek çocuk zavallılığı...
devam edeceğim..Jarjar taciz atışı altındayım....:)
Tamamenn katılıyorum sana badger, kelimesi kelimesine..
Necdetin en büyük şanssızlığı babası oldu yani babasının sürekli denetleyen, destek değil köstek olan, Necdete kendisi için hayal kurma fırsatını bile vermeyen bir baba olmuş Hasan Aygün..Baksana Necdet Güziye "Eğer bana sorulsaydı pastacı olmazdım" diyor..Adam küçüklükten beri hep başkalarının hayatını yaşıyor..Birşeyleri hep diğer başka birşey için yapıyor..Babası kızmasın diye pastacı oluyor, Yasotu göreyim, yanımda olsun diye evleniyor vs vs..
Güziyi bu nedenle çok seviyorum ve Yasota göre çok daha güçlü buluyorum..
Necdet için cidden çok büyük bi şans onu tanıması..Necdetin arada da olsa kendine gelmesini sağlıyo, birini sevdi ve hep ona bağlı kalıyo ne olursa olsun..
Neyse konu benim niye Güziyi sevdiğim değildi :)
Ha bir de cidden Necdetle Yasot'un evliliğinin bu kadar düzenlice sürmesinin bi sebebi de bence hem Yasot hem de Necdetin dışarıya göre tamm bir örnek aile teşkil etmesiydi..Her anne ve babanın çocukları için isteyebileceği bi izdivaç yani..Tabi kimse içeride yaşananları bilmiyordu..Hatta aslında bazen Necdet ve Yasot bile unutup örnek olmanın tadını yaşamış ve garip bi şekilde mutlu olmuşlardır :)
A,B VE C arasında tahmin yapmak zor..:)Yüzeysel düşünürsek de D naapalım hepsi olsun..(Gani gani..:))
Gelelim dün gece bıraktığım Hangi Deniz? kavgasına..Dizinin bize yumurtadan çıkan oyuncaklar misali bir süprizi olabilir..Dikkat..
Bir düşününce ilk olarak akla Deniz Karayel geliyor..Neticede en yakınları o..Mutlaka bir şekilde bağlamışlardır olayı..Orası tatam..
Birde Defne var dendiğini sanıyorum..
Defne yanlarında yoktur ki zaten abisinin hayatını mahfeden adamın evinde kalmaz!:img-cool2 Rüya aşkına gittiyse bilinmez!
hatırla sevgilide çalan bır muzık war ama adını bılmedığım ıçın ındıremıyorum.hanı ahmetın babası olduğunde ahmet koşturarak hastahaneye gıdıyodu işte o zman bır muzık çaldı adını bılen warsa syleyebılır mı acaba
arwen61 soruna cevap önce C tabikide
Herkes yaseminlerin evindeki kim die sorabilir.Deniz Karayel bence diğerleri çok yabancı kalıyor çünkü.
selam çanlar yoğun bir hastane koşturmacasının ardından yine ben geldim:sad53:
öncelikle apsürt soruma cevap verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim maşallah şıklarımın çoğunun olmasını bekliyormuşsunuz dört gözle:img-wink:
hani yasemin rüya ona kızıp battaniyeyi yüzüne kapattığında babasının ahmet olduğunu söyleyebilir diyoruz ya belkide olmaz yani yasemin en azından yanında necdet olmadan yada pedakok ablaya tekrar danışmadan söylemez aslında bu pedakok ablayıda has güzel umar yakalara yakalatmışken diyorumki yerine benmi geçsem:) ilk iş yasemini boşatıp ahmetle evlendiririm sonrada kızınız sizin yanınızda herşeye alışacak derim nasıl olur:img-wink:
Yeni sayfalarda bari Rüyanın babasına "baba" dediğini, onu sevdiğini, YAR üçlüsünün bir evde oturan çekirdek bir aile olduğunu, bol bol baba kız sahnelerini, mutlu olduklarını, memleket meseleleriyle halleştiklerini görelim. Amin.:img-yes:Bu kadar bir mutluluğu çok görmesinler bize:img-blush
Çünkü dönem öyle bir dönem ki, bol bol ağlayacağız, tepineceğiz, kuduracağız televizyonun başında:icon_sorr
Yurdunu vatanını "ya sev ya terket" çilerden çok daha fazla sevmiş, halkının, ezilenin yanında dimdik ayakta durmuş, bir gelecek yaratmak için, özgürlük ve eşitlik gibi bugünlerde kulağa gelen hoş bir sada kıvamında kalmış (hatta günün moda deyimiyle "out" olmuş) kavramlar için gencecik hayatlarını feda edenleri izleyeceğiz...Başka bir dünya mümkün diyebilenleri, düşlerinin peşinden koşanları, sözü, yetkiyi, kararı halka vermek isteyenleri, halkını çok sevip çok güvenip sonra sırtından bıçaklananları, yalnız bırakılanları, militanlaştırılanları, marjinalleştirilenleri, asılanları, iskence görenleri...:icon_sorr
Onlar ister taraflı anlatsınlar ister tarafsız, o günler yaşandı. Yaşananları aktarsınlar bir bakalım, beyazcama, isteyen istediği kadarını anlar, görür, yorumlar.:img-cool2
Yeni sayfalarda bari Rüyanın babasına "baba" dediğini, onu sevdiğini, YAR üçlüsünün bir evde oturan çekirdek bir aile olduğunu, bol bol baba kız sahnelerini, mutlu olduklarını, memleket meseleleriyle halleştiklerini görelim. Amin.:img-yes:Bu kadar bir mutluluğu çok görmesinler bize:img-blush
Çünkü dönem öyle bir dönem ki, bol bol ağlayacağız, tepineceğiz, kuduracağız televizyonun başında:icon_sorr
Yurdunu vatanını "ya sev ya terket" çilerden çok daha fazla sevmiş, halkının, ezilenin yanında dimdik ayakta durmuş, bir gelecek yaratmak için, özgürlük ve eşitlik gibi bugünlerde kulağa gelen hoş bir sada kıvamında kalmış (hatta günün moda deyimiyle "out" olmuş) kavramlar için gencecik hayatlarını feda edenleri izleyeceğiz...Başka bir dünya mümkün diyebilenleri, düşlerinin peşinden koşanları, sözü, yetkiyi, kararı halka vermek isteyenleri, halkını çok sevip çok güvenip sonra sırtından bıçaklananları, yalnız bırakılanları, militanlaştırılanları, marjinalleştirilenleri, asılanları, iskence görenleri...:icon_sorr
Onlar ister taraflı anlatsınlar ister tarafsız, o günler yaşandı. Yaşananları aktarsınlar bir bakalım, beyazcama, isteyen istediği kadarını anlar, görür, yorumlar.:img-cool2
Adam gibi, mantıklı bir kurguda bizi yerimizden zıplatmayacak..İnsan Normal Davranış Mantığına aykırı olmadan, herşeyi yerinde ve dengeli anlatsınlar da.....
Kızlarsçanlar fazla bu akşam kalamayacağım...Herkese iyi geceleeer!bye Allah rahatlık versin..Yarınınız güzel ve kolay geçsin...bye
Ebrucuğum baban için yarın şifa dualarımı eksik etmem..Tez elden baban iyileşip evine çarçabuk dönmesi dileğiyle...Annenlere de sevgiler ve saygılar..bye
Adam gibi, mantıklı bir kurguda bizi yerimizden zıplatmayacak..İnsan Normal Davranış Mantığına aykırı olmadan, herşeyi yerinde ve dengeli anlatsınlar da.....
Kızlarsçanlar fazla bu akşam kalamayacağım...Herkese iyi geceleeer!bye Allah rahatlık versin..Yarınınız güzel ve kolay geçsin...bye
Ebrucuğum baban için yarın şifa dualarımı eksik etmem..Tez elden baban iyileşip evine çarçabuk dönmesi dileğiyle...Annenlere de sevgiler ve saygılar..bye
sağolasın canım arkadaşım dualarınız o kadar değerliki inşallah yarın içimdeki korku ve üzüntü yerini sevince bırakacak allahım bize bu güzelliği yaşatacak annemlerede selamlarını iletirim teşekkür ederim...
bende yarınki bölümden epeyce umutluyum o polis sahneside rüya ve ahmet yakınlaşması adına bir fırsat olabilir diye düşünüyorum hem farkızndaysanız yalnız kalma fırsatları gözümüze gözümüze sokuluyor bknz.yasemin-ahmet bristol gecesi için necdetin işi çıkması ve rüyanında ısrar ederek onunla gitmesi:img-wink:
Merhabalar ifindim :img-in_lo
Yeni başlık hayırlı uğurlu olsun Rüya ve Ahmet için mutlu günler gelsin:):img-in_lo
Valla Yasemin söyledi mi söylemedi mi bilemiyorum söyledi diyeceğim cesaret edemiyorum Yasemin bu ne söyleyeceği belli olmaz :icon_whis
Fragmanı izledim biraz önce ve Rüya öğrenmiş sanki öyle bir havası var Ahmet'le ilk görüşmesi öğrendikten sonra Ahmet'te öyle bir hava var bu arada kendisine balıkçı yaka çok yakışmış :img-blush....neyse ifindim sadede gelirsek Rüya Ahmet'in elini tutarken böyle hafif eli titriyor sanki Rüya aslında gerçeği öğrenmeye çalışıyordu ama korkuyordu öğrendiyse eğer bu kişinin Ahmet olması onu hem kızdıracak hem de rahatlatacak sonuçta Ahmet :img-blush
Ebruçan çok çok geçmiş olsun canım :img-in_lo
Allah iyiliğini versin Arwençan o kadar yorgunum ki gülmeye bile halim yok yani o direce ama sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün:img-hyste
Ben en çok c ve d şıklarını beğendim :)D şıkkını düşünemiyorum birbirlerine ters ters bakıp salıncakta gitgide hızlanan en sonunda da aynı anda uçup aynı anda Rüya'nın ayaklarının dibine düşen Ahmet ve Necdet :img-hyste Bir de gözümün önüne Ahmet ve Necdet'in kaydıraktan önce kayma mücadelesi geldi çok hoş olurdu :img-hyste Ahmet hemen atılır önce o kayardı ama Necdet ne yazıkki Ahmet sürgünde kurufasülye-pilava talim ederken yediği pasta börek çörek nedeniyle kaydırakta sıkışıp kalırdı :hıh :img-hyste
Allah iyiliğini versin Arwençan o kadar yorgunum ki gülmeye bile halim yok yani o direce ama sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün:img-hyste
Ben en çok c ve d şıklarını beğendim :)D şıkkını düşünemiyorum birbirlerine ters ters bakıp salıncakta gitgide hızlanan en sonunda da aynı anda uçup aynı anda Rüya'nın ayaklarının dibine düşen Ahmet ve Necdet :img-hyste Bir de gözümün önüne Ahmet ve Necdet'in kaydıraktan önce kayma mücadelesi geldi çok hoş olurdu :img-hyste Ahmet hemen atılır önce o kayardı ama Necdet ne yazıkki Ahmet sürgünde kurufasülye-pilava talim ederken yediği pasta börek çörek nedeniyle kaydırakta sıkışıp kalırdı :hıh :img-hyste
allah hepimizi güldürsün çanım benim:img-in_lo
yalnız kaydıraktan sıkışmış olan necdeti hayal edemiyorum birde şöyle bir durum var malum kaydıraklar çocuklar için yani kısa necdet bir sıkışsa ayakları yere değişmiş,vücut yukarda acayip komik bir sahne olurdu:) ahmette artık 2-3 gün sonra itfaiyeye falan haber verirdi gidip kurtarsınlar diye:img-wink:
birde ahmetle necdet salıncaktan rüyaya doğru uçarlarken şunu derlerdi herhalde;
önce kuş olduk uçtuk semaya
sonra o benim dedik düştük rüyaya
yaktı bu yaso korlar misali
bekle kızım geliyoruz çekil sen arkaya:img-pilot
herkese slm...
artık bu diziyi kaliteli diziler arasında göremediğim için ve sadece can çekişen bi halde oldugunu üzüntüyle farkettiğim için öyle adam akıllı yorum filan yapmiicam tabiiiki..zira en son bölümünüde öyle adam gibi izlemedim.artık bir sıkmalar bir baymalar oldugu için hiççç tam izleyemedim yani..:)
evt reyting kaygıısyla mı desek artık izleyiciyi ellerinde tutmak içinmi desek iğrençlik üstüne iğrençlik yapmakta bu senaristler pek benim midem kaldırmıo böyle şeyleri..bi açtığımda yaseminle ahmet o uyuz bakışmalarıyla birbirlerine bakarken bi açtığımdada yataktaydılar..:):) e ben ne diyim artık..tek üzüntüm buna aşk denmesinedir.yani iki insan aşk adına bir şey yokken bunu yapıyor e izleyenlerde buna aşk diyor..yazık vallaa.aşk nasıl ayaklar altına alınmmıştı haberimiz yokk..riyakarlık yalancılık zevzeklik uyuzluk artık aşk olarak adlandırılıyor vay bea..
heheeeey okadar yasemine kızılıyodu acaba bu kızanlardan kaçı o sahneyi gördükten sonra aynı düşüncelerini korudular merak ediyorum( bazılarınız için sözüm meclisten dışarı onlar anlamışlardır kendilerini)...yani meğer hekesin derdi ahmede yaseminin geri dönmesiymiş yani gerisi boşmuş..( yine bu bazılarınız için yani gerçekten ahmewdi sevenler için geçerli diil anlıyorum sizi yani)peh peh peh... sevdiğimiz karaktere okadar kötülük eden uyuz bi kadın olsada tekrar ahmede dönsünde biz gerisini yoksayarız mış herkesin derdi..bu da iyi yaw..neyse ama kimseyi suçlamıyorum asıl suç senar,stlerde..böyle bi midesizliği haaala aşk diye yutturmaya çalışıyolar ya ..işte onlarda var bi sorun galiba..
yani ne bilim belki bu sahneyi başkalarında görsem çok sevinirdim ama böyle saçma ve uyuz ve garip iki kişiyi bu sahnede görüpte etrafımda bazı ınsanların ağızları açık bi vaziyette onları seyrettiğini görünce diyorum bende mi bi gariplik var
yok anladım ben normalim
yani onca şeyin üztüne doğal olarak bunları birlikte görmeye tahammül edememem ve bu görüntüleri midemin kaldırmaması benim normal oldugumu gösterir
hyr sorun bu sahnelerde diil sorun bu sahneleri paylaşan b iki karakterde..sinirler işte naapim..al birini vur ötekine...yasemin desen karaktersizin ve aptalın önde gideni ahmet ise onun boş görüntüsüne ve aklına kapılmış zavallı bir insan sadece o kadar...
neyse iyi geceler herkese
çalıkuşu78
08-11-07, 23:59
arwen babana acil şifalar dilerim.. en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah..bu gece burası çok sakin.. okumak ta çok zevkli yarın akşam bol bol yorumlar olur da okuruz.. iyi gecelerr..
fragmanı biraz önce gördüm polisler yaseminin evini niye bastılar acaba merak ediyorum ne oldu ki
fragmanı biraz önce gördüm polisler yaseminin evini niye bastılar acaba merak ediyorum ne oldu ki
Polis tarafından aranan biri(leri)ni evde saklamış olabilirler. Denizleri olabilir (her iki Deniz de olabilir. Ama bana Karayel Deniz daha mantıklı geliyor. Çünkü gerçek kişilerle ilgili olaylarda direk olarak kurgu kişileri sokmuyorlar araya).
Bilgi editi: Çiğdem, bölüm özetleri sayfasında ve kapanan bir önceki başlıkta özet var.:img-yes:
Arwen editi: Ebrucum iyi dileklerimiz seninle ve ailenle... Bu arada sorunun yanıtına "e" hiçbiri deyip, absürd bir öneri ekleyeyim: Ahmetle Necdet parktaki kum havuzuna girsinler...Gömlekleri çıkarıp, paçaları da sıvasınlar. Rakibinin sırtını ilk yere getiren, tutsun Rüyanın elinden götürsün ve ömrünün sonuna dek babası o olsun.:) diyorum.
selamlar
az kaldi dizimizin yeni bölümüne
özet geldi mi acaba bilen var mi ?
fragman cok sahane
hele son sahne
Polis tarafından aranan biri(leri)ni evde saklamış olabilirler. Denizleri olabilir (her iki Deniz de olabilir. Ama bana Karayel Deniz daha mantıklı geliyor. Çünkü gerçek kişilerle ilgili olaylarda direk olarak kurgu kişileri sokmuyorlar araya).
Bilgi editi: Çiğdem, bölüm özetleri sayfasında ve kapanan bir önceki başlıkta özet var.:img-yes:
Fragmanı daha dikkatli izledim de. Bence her iki Deniz de değil. Bizim Deniz'in saçları daha uzun. Deniz'ler aranan bir arkadaşlarını oraya saklamış olabilirler. Onlarla ilgisi bence bu şekilde var.
Yamim Yasemin çok hatalar yaptı ama sonunda Ahmet onu affedecek miydi affedecekti ben Yasemin'e ne kadar kızdım ne kadar sayıp döktüm biliyorsun daha doğrusu herkes bilir Ahmet onu hemen affetmesin de istiyordum :hıh Sonra bir baktım Ahmet affetti yine sinirlendim Ahmet'in gerçekleri öğrenmesinin ardından da bayağı zaman geçmiş bu arada yani aslında o kadar da çabuk olmadı neredeyse bir yıl oldu Ahmet öğreneli....neyse konu bu değil konu Ahmet'in Yasemin'i sevmesi seviyor mu seviyor dediğimiz gibi gönül bu akı da sever Yasemin'i de :icon_whis Nasıl Necdet'te aynı şekilde Yasemin'i sevdiyse(Gerçi onunki saplantı boyutunu aşalı çok oldu ama:)) Ahmet'de seviyor kimi seveceğini insanlar kendi secemiyor çok garip dimi aslında kendimiz seçiyormuşuz gibi görünüyor ama kalpten kalbe görünmez kablolar gidermiş ya onun gibi heralde....Ahmet Yasemin'i eninde sonunda affedecekti ne yapmış olursa olsun ben olsaydım böyle bir şeyi affeder miydim bilmiyorum ne kadar sevdiğime bağlı ben Ahmet kadar sevebilir miydim acaba ???Gerçek aşk bence affettirmeyi gerektirir hadi hiç bir şeyi affedemesen bile düşündüm o günlüğü okuyunca bile herkes affeder diye düşünüyorum şimdi diyeceksiniz ki gülükte ne yazıyordu bizim veya Ahmet'in bilmediği Ahmet zatenYasemin'in intihar teşebbüssünde bulunduğunu biliyordu ama ilk ağızdan yazılanları okuyunca daha farklı hisseder galiba insan o an hissedilenler o anda sevdiğiniz insanın yaşadığı içine düştüğü çaresizlik satır satır yazılmış ne kadar bilseniz de etkilenip acımaz mısınız merhamet duymaz mısınız (Yasemin veya bir başkası ne kadar haksız veya yanlış bir şey yapmış olursa olsun etkilenirim ben )...veya Yasemin'in Necdet'in kendisine yaptığı iyilik hakkında onu bırakamama çaresizliği Yasemin'e ne kadar kızsam da bu konuda onun gidememesinde ona hak verdim gitmeliydi ama o bölümü izledikten hemen sonra da yazımıştım "ben de olsam gidemezdim" ....Yasemin'e en çok kızdığım ise o mahkeme saçmalağını yapması ama onu da anlamsız saçma bir korkuya bağladım artık "kızımı benden alacak" korkusu Yasemin kriz anlarını iyi yönetemiyor ne yapacağını bilemiyor Ahmet'le konuşsaydı biraz yapıcı olsaydı Ahmet mahkemeden vazgeçerdi ikna olurdu ama Yasemin bunu bile göremedi öyle saf ki...sonunda da kendi kendini rezil etti mahkemede onurunu ayaklar altına aldı ama bir de dedim ki geçen "ya bir anne olsaydım her ne kadar çok aşık olursam olayım karşımdaki adam kızımı alacağını söylüyor ne yapardım"....tabi ben gidip konuşup yapıcı olmayı seçerdim ama hadi diyelim Yasemin kadar saf ve körüm o zaman ben de o korkuylan her şeyi yapıp her şeyi söyleyebilirdim ....
Yasemin'in son dedikleri de pişman olduğunu gösteriyor Ahmet gibi ben de Yasemin'i affetmeye başladım galiba(bunları da mı söyleyecektim:img-cray:)En azından artık onun olduğu sahnelerde içime baygınlık gelmiyor ayrıca Ahmet-Yasemin çifti bana garip gelmiyor aksine artık azıcık ortamın kasvetinin dağıldığını düşünüyorum meğer HS böyle olunca izlemek ızdırap halini almıyormuş artık bir ara bunalmıştım valla Necdet-Yasemin kasvetli sahnelerinden kasvetli ve tuhaf dialoglarından içim bayılmıştı biraz da o yüzden galiba Yasemin'e olan kızgınlığım geçti ...bir de Yasemin'in o donukluğu kayboldu sanki biraz daha var ama azaldı meğer hanım kızımız Necdet'in yanındayken öyleymiş Ahmet'i görünce gözleri ışıl ışıl oldu ne hissettiğini anlar gibi oldum neredeyse :icon_whis Ama Ada Yasot'una hak veresim geldi bu konuda yani beni de Necdet'in yanına alıp öyle koysalar benim de içim bayılır bir süre sonra melül melül olurum :img-hyste
Ve son olarak (ne çok yazmışım yahu) o Bristol Otel sahnesine neden bu kadar çok herkes takıldı anlamıyorum seviyorlarmış işte birbirlerini biz kabul etsek de etmesek de inansak da inanmasak da seviyorlarmış öyle görünüyorlar en azından inanmadığım Yasot'da seviyormuş işte bir de çocukları olmuş bunların üstelik o sahne bana gayet doğal geldi...
Neyse herkese iyi geceler ....bye
Arwen editi: Ebrucum iyi dileklerimiz seninle ve ailenle... Bu arada sorunun yanıtına "e" hiçbiri deyip, absürd bir öneri ekleyeyim: Ahmetle Necdet parktaki kum havuzuna girsinler...Gömlekleri çıkarıp, paçaları da sıvasınlar. Rakibinin sırtını ilk yere getiren, tutsun Rüyanın elinden götürsün ve ömrünün sonuna dek babası o olsun.:) diyorum.
çok sağol canım:img-in_lo
kum havuzu hımm bu öneriyi sevdim hatta birbirlerine girişmeden hayda bre pehlivann derler böylelikle tam havaya girmiş olurlar:D
valla bu bölüm görünen rüyanın elini tutup onu götürecek olan ahmet ama bunu babası sıfatıylamı yoksa yine ahmet sıfatıylamı yapacak en büyük merakım o:img-yes:
Benim de en sevindiğim noktalardan birisi yaseminde bir kıpırdanma görmek. Suratında bir ifade görebilmek beni o kadar mesut etti ki. Kanlı canlı insan olduğunu hatırladık.Bazen diyorum Neil amca gerçek yasemini geri getirdi mi gerçekten? Belki de bizim ümitlerimizi boşa çıkarmadı.:img-hyste İlk geldiği zamanlardaki tuhaf hareketlerini de dünyaya yeni dönmüş olmasına mı bağlasak kızlarçanlar?Ne dersiniz?:img-hyste:img-hyste Alışamadı belki garibim. Eeee kolay değil tabi onca sene bilmediğin bir memlekette(bkz:uzay), sana yabancı insanlarla yaşamak(bkz:uzayllılar:)). Hak verelim bence...:)
Bu arada merhabalar ve hoşçakalın...bye:sad53:
çok sağol canım:img-in_lo
kum havuzu hımm bu öneriyi sevdim hatta birbirlerine girişmeden hayda bre pehlivann derler böylelikle tam havaya girmiş olurlar:D
valla bu bölüm görünen rüyanın elini tutup onu götürecek olan ahmet ama bunu babası sıfatıylamı yoksa yine ahmet sıfatıylamı yapacak en büyük merakım o:img-yes:
İki yiğit çıktı meydaaaane! İkisi de birbirinden merdaaaane!!!:img-hyste (Gerisini bilmiyorum:))
Görünüşte Necot galip gelir gibi (bkz: homini de gırtlak durumları), ammaaa Ahmet'te talimli. Yol yürümekten kas yaptı...Bkz: Bir arabası bile yok:img-pilot
Yani, tabii ki de o götürecek. Kendisinden çalınan o sekiz yılın hıncı birikti içinde. O güçle ilk hamlede serer Necdeti yere.:img-cool2
Tavusumkuşum editi: Sağolasın Neil Amca!!!:img-hyste Zaten Temmuzdu değil mi tarih. Son mahkemeden sonra düzeldi bizim kızımız da. Adaya getirip götürmeler, Ahmet'e teslim etmeler falan...Leb demeden leblebiyi anlayan Yasot geri geldi. Bkz: Y: Nerede? A: Ehemmm. Y: Tamam, anladım.
herkese slm...
artık bu diziyi kaliteli diziler arasında göremediğim için ve sadece can çekişen bi halde oldugunu üzüntüyle farkettiğim için öyle adam akıllı yorum filan yapmiicam tabiiiki..zira en son bölümünüde öyle adam gibi izlemedim.artık bir sıkmalar bir baymalar oldugu için hiççç tam izleyemedim yani..:)
evt reyting kaygıısyla mı desek artık izleyiciyi ellerinde tutmak içinmi desek iğrençlik üstüne iğrençlik yapmakta bu senaristler pek benim midem kaldırmıo böyle şeyleri..bi açtığımda yaseminle ahmet o uyuz bakışmalarıyla birbirlerine bakarken bi açtığımdada yataktaydılar..:):) e ben ne diyim artık..tek üzüntüm buna aşk denmesinedir.yani iki insan aşk adına bir şey yokken bunu yapıyor e izleyenlerde buna aşk diyor..yazık vallaa.aşk nasıl ayaklar altına alınmmıştı haberimiz yokk..riyakarlık yalancılık zevzeklik uyuzluk artık aşk olarak adlandırılıyor vay bea..
heheeeey okadar yasemine kızılıyodu acaba bu kızanlardan kaçı o sahneyi gördükten sonra aynı düşüncelerini korudular merak ediyorum( bazılarınız için sözüm meclisten dışarı onlar anlamışlardır kendilerini)...yani meğer hekesin derdi ahmede yaseminin geri dönmesiymiş yani gerisi boşmuş..( yine bu bazılarınız için yani gerçekten ahmewdi sevenler için geçerli diil anlıyorum sizi yani)peh peh peh... sevdiğimiz karaktere okadar kötülük eden uyuz bi kadın olsada tekrar ahmede dönsünde biz gerisini yoksayarız mış herkesin derdi..bu da iyi yaw..neyse ama kimseyi suçlamıyorum asıl suç senar,stlerde..böyle bi midesizliği haaala aşk diye yutturmaya çalışıyolar ya ..işte onlarda var bi sorun galiba..
yani ne bilim belki bu sahneyi başkalarında görsem çok sevinirdim ama böyle saçma ve uyuz ve garip iki kişiyi bu sahnede görüpte etrafımda bazı ınsanların ağızları açık bi vaziyette onları seyrettiğini görünce diyorum bende mi bi gariplik var
yok anladım ben normalim
yani onca şeyin üztüne doğal olarak bunları birlikte görmeye tahammül edememem ve bu görüntüleri midemin kaldırmaması benim normal oldugumu gösterir
hyr sorun bu sahnelerde diil sorun bu sahneleri paylaşan b iki karakterde..sinirler işte naapim..al birini vur ötekine...yasemin desen karaktersizin ve aptalın önde gideni ahmet ise onun boş görüntüsüne ve aklına kapılmış zavallı bir insan sadece o kadar...
neyse iyi geceler herkese
Öncelikle merhablarbye
Ben Yazdıkların için bir kac bir sey söylemek istiyorum
kendi adıma evet yasemin'e çok kızdım hatta içimden onu yolmak istedigim anlar da geldi.. yaptıgı her yanlış ve her hata için.. ama hiç bir zaman Ahmet'le Yasemin birleşmesinler demedim .. bir gün affedcekti Ahmet çünkü seviyodu hiç vazgecmedi ki zaten bunlar birleşecekti biz istesek veya istemesek bile olacaktı bu dizide aşk yoktu hayat yoktu bence geri gelmesiyle dizi hayata döndü rüya iş halloldugu zaman gör dizi'yi ve Yasemi'nin 39 cu bölümün başındaki sözleri ile pişmanlıgın dile getirdi.. gerci bu herkes için yeterli degildi belki ama benim ona olan kızıgınlıgım bir nebze bile olsa giderdi daha ne yapması gerekir ki?
Bide bu birstol otel sahnesi niye bu kadar takıntlı hale geldi.. ben orda hiç bir yanlış görmüyorum sonucta yasemin gercekten evli degil Necdet'in onu üzerinde yada yasemi'nin onu üzerinde hiç bir hakkı yok Yasemin necdeti aldatmış olmuyo ihanet falan eger öyle olursa Necdet baştan Yasemin ihanet etti güzide ile beraber olarak ... iki aşık yıllardır ayrılar biribirlerine hasretler bu sahneler normal çok görmeyin:)
biz izledik diye yada da kabul ettik diye Anormalmiyiz canım yapma Allah aşkına ..
fatma-1721
09-11-07, 00:59
Yamim Yasemin çok hatalar yaptı ama sonunda Ahmet onu affedecek miydi affedecekti ben Yasemin'e ne kadar kızdım ne kadar sayıp döktüm biliyorsun daha doğrusu herkes bilir Ahmet onu hemen affetmesin de istiyordum :hıh Sonra bir baktım Ahmet affetti yine sinirlendim Ahmet'in gerçekleri öğrenmesinin ardından da bayağı zaman geçmiş bu arada yani aslında o kadar da çabuk olmadı neredeyse bir yıl oldu Ahmet öğreneli....neyse konu bu değil konu Ahmet'in Yasemin'i sevmesi seviyor mu seviyor dediğimiz gibi gönül bu akı da sever Yasemin'i de :icon_whis Nasıl Necdet'te aynı şekilde Yasemin'i sevdiyse(Gerçi onunki saplantı boyutunu aşalı çok oldu ama:)) Ahmet'de seviyor kimi seveceğini insanlar kendi secemiyor çok garip dimi aslında kendimiz seçiyormuşuz gibi görünüyor ama kalpten kalbe görünmez kablolar gidermiş ya onun gibi heralde....Ahmet Yasemin'i eninde sonunda affedecekti ne yapmış olursa olsun ben olsaydım böyle bir şeyi affeder miydim bilmiyorum ne kadar sevdiğime bağlı ben Ahmet kadar sevebilir miydim acaba ???Gerçek aşk bence affettirmeyi gerektirir hadi hiç bir şeyi affedemesen bile düşündüm o günlüğü okuyunca bile herkes affeder diye düşünüyorum şimdi diyeceksiniz ki gülükte ne yazıyordu bizim veya Ahmet'in bilmediği Ahmet zatenYasemin'in intihar teşebbüssünde bulunduğunu biliyordu ama ilk ağızdan yazılanları okuyunca daha farklı hisseder galiba insan o an hissedilenler o anda sevdiğiniz insanın yaşadığı içine düştüğü çaresizlik satır satır yazılmış ne kadar bilseniz de etkilenip acımaz mısınız merhamet duymaz mısınız (Yasemin veya bir başkası ne kadar haksız veya yanlış bir şey yapmış olursa olsun etkilenirim ben )...veya Yasemin'in Necdet'in kendisine yaptığı iyilik hakkında onu bırakamama çaresizliği Yasemin'e ne kadar kızsam da bu konuda onun gidememesinde ona hak verdim gitmeliydi ama o bölümü izledikten hemen sonra da yazımıştım "ben de olsam gidemezdim" ....Yasemin'e en çok kızdığım ise o mahkeme saçmalağını yapması ama onu da anlamsız saçma bir korkuya bağladım artık "kızımı benden alacak" korkusu Yasemin kriz anlarını iyi yönetemiyor ne yapacağını bilemiyor Ahmet'le konuşsaydı biraz yapıcı olsaydı Ahmet mahkemeden vazgeçerdi ikna olurdu ama Yasemin bunu bile göremedi öyle saf ki...sonunda da kendi kendini rezil etti mahkemede onurunu ayaklar altına aldı ama bir de dedim ki geçen "ya bir anne olsaydım her ne kadar çok aşık olursam olayım karşımdaki adam kızımı alacağını söylüyor ne yapardım"....tabi ben gidip konuşup yapıcı olmayı seçerdim ama hadi diyelim Yasemin kadar saf ve körüm o zaman ben de o korkuylan her şeyi yapıp her şeyi söyleyebilirdim ....
Yasemin'in son dedikleri de pişman olduğunu gösteriyor Ahmet gibi ben de Yasemin'i affetmeye başladım galiba(bunları da mı söyleyecektim:img-cray:)En azından artık onun olduğu sahnelerde içime baygınlık gelmiyor ayrıca Ahmet-Yasemin çifti bana garip gelmiyor aksine artık azıcık ortamın kasvetinin dağıldığını düşünüyorum meğer HS böyle olunca izlemek ızdırap halini almıyormuş artık bir ara bunalmıştım valla Necdet-Yasemin kasvetli sahnelerinden kasvetli ve tuhaf dialoglarından içim bayılmıştı biraz da o yüzden galiba Yasemin'e olan kızgınlığım geçti ...bir de Yasemin'in o donukluğu kayboldu sanki biraz daha var ama azaldı meğer hanım kızımız Necdet'in yanındayken öyleymiş Ahmet'i görünce gözleri ışıl ışıl oldu ne hissettiğini anlar gibi oldum neredeyse :icon_whis Ama Ada Yasot'una hak veresim geldi bu konuda yani beni de Necdet'in yanına alıp öyle koysalar benim de içim bayılır bir süre sonra melül melül olurum :img-hyste
Ve son olarak (ne çok yazmışım yahu) o Bristol Otel sahnesine neden bu kadar çok herkes takıldı anlamıyorum seviyorlarmış işte birbirlerini biz kabul etsek de etmesek de inansak da inanmasak da seviyorlarmış öyle görünüyorlar en azından inanmadığım Yasot'da seviyormuş işte bir de çocukları olmuş bunların üstelik o sahne bana gayet doğal geldi...
Foruma girdim ve yorumlari okudum,bu yoruma bayildim,ellerine,yüregine saglik:good:
Yaseminin hatalarini bende biliyorum,kabul ediyorum ve yaziyorum,hatalarinin nedenlerini tasvip etmesemde,bir kadin,bir anne olarak baska türlü davranmasi gerektigini düsünsemde onu anliyorum...ve su yorumunun her satirina degil,her kelimesine katiliyorum, düsüncelerime tercüman olmussun ve onlari cok güzel bir dille,üslupla yazmissin:good:
özellikle de insanin kime asik olup olamayacagini secemeyecegini anlatan su cümlene bayildim:
"Ahmet'de seviyor kimi seveceğini insanlar kendi secemiyor çok garip dimi aslında kendimiz seçiyormuşuz gibi görünüyor ama kalpten kalbe görünmez kablolar gidermiş ya onun gibi heralde...."....evet hakkaten de "kalpten kalbe görünmez kablolar gidiyor",buna karsi koymak istesende nafile kablolar elektrigi yakalamis bir kere....
iyi geceler...bye
Öncelikle merhablarbye
Ben Yazdıkların için ama bir kac bir sey söylemek istiyorum
kendi adıma evet yasemin'e çok kızdım hatta içimden onu yolmak istedigim anlar da geldi.. yaptıgı her yanlış ve her hata için ama hiç bir zaman Ahmet'le Yasemin birleşmesinler demedim .. ben birleşmelerin istiyodum dizİde aşk yoktu hayat yoktu geri gelmesiyle bence dizi hayata döndü rüya iş halloldugu zaman gör dizi'yi o zaman ve Yasemin 39 bölüm başındaki sözleri ile pişmanlıgın dile getirdi gerci herkes için yeterli degildi belki ama benim ona olan kızıgnlıgım bir nebze bile olsa giderdi daha ne yapması gerekir ki?
Bide bu birstol otel sahnesi niye bu kadar takıntlı hale geldi.. ben orda hiç bir yanlış görmüyorum sonucta yasemin gercekten evli degil Necdetin onu üzerinde yada yasemin onu üzerinde bir hakkı yok Yasemin necdeti aldatmış olmuyo ihanet falan eger öyle olursa Necdet baştan Yasemin ihanet etti güzide ile beraber olarak ... iki aşık yıllardır ayrılar biribirlerine hasretler bu sahneler normal
biz izledik diye yada da kabul ettik diye Anormalmiyiz canım yapma Allah aşkına ..
Areseçan evet bana da hiç garip gelmiyor o sahneler ...Yamim bu arada ne demek anormal bak onu unutmuştum biz de burada onları izlerken keyif alıyoruz diye bize böyle hoşlanmadığım kelimeler yakıştırılırsa olmaz ...
Yasemin'in o pişmanlık ifadeleri yeterli gelmeyebilir ama daha da fazla ne yapılabilir ne denebilir ki...dediğin gibi :img-yes:
Bu arada geçen birisi yazmıştı aşk olunca ahlaklı mı oluyor diye??Gece yatınca böyle bazen HS ile ilgili sorular karakterlerle ilgili detaylar aklıma geliyor düşünüyorum düşündüm bu soruyu ...ve şöyle bir sonuca ulaştım ben aşk olunca bunu doğal karşılıyorum aşk başka bütün kavramları geride bırakıyor zaten bunlara uyması beklenilemez uymazsa da ahlaksızlık olarak nitelemek bana saçma geliyor aşk işte ötesi var mı.....ama öte yandan aşık olmayan bir insanın birisiyle birliktelik yaşaması bana göre ahlaksızlıktır nedenleri de; (bunlar benim genel görüşlerim)Karşısındaki insanı cinsel obje olarak görmesi ve bir bakıma onu kullanması sonuçta duygusal bir bağ yok aralarında...iki kişi de birbirini sevmiyorsa böyle ....ama eğer birisi seviyor diğeri bunları biliyorsa onu sevimiyorsa ve bunlara rağmen yine de böyle bir birliktelik yaşıyorsa bu double ahlaksızlık(nasıl bir tabirse bu :icon_whis)
Necdet'in başta Güzide'yle kurduğu yakınlık ikinci görüşüme giriyor galiba double ahlaksızlık uzun bir süre böyle devam etti şimdi biraz Güzide'ye yöneldiği için biraz değeri arttı gözümde :icon_whis (Gece gece geldiğim konuya bak :hıh)
Bu arada geçen birisi yazmıştı aşk olunca ahlaklı mı oluyor diye??Gece yatınca böyle bazen HS ile ilgili sorular karakterlerle ilgili detaylar aklıma geliyor düşünüyorum düşündüm bu soruyu ...ve şöyle bir sonuca ulaştım ben aşk olunca bunu doğal karşılıyorum aşk başka bütün kavramları geride bırakıyor zaten bunlara uyması beklenilemez uymazsa da ahlaksızlık olarak nitelemek bana saçma geliyor aşk işte ötesi var mı.....ama öte yandan aşık olmayan bir insanın birisiyle birliktelik yaşaması bana göre ahlaksızlıktır nedenleri de; (bunlar benim genel görüşlerim)Karşısındaki insanı cinsel obje olarak görmesi ve bir bakıma onu kullanması sonuçta duygusal bir bağ yok aralarında...iki kişi de birbirini sevmiyorsa böyle ....ama eğer birisi seviyor diğeri bunları biliyorsa onu sevimiyorsa ve bunlara rağmen yine de böyle bir birliktelik yaşıyorsa bu double ahlaksızlık(nasıl bir tabirse bu )
Necdet'in başta Güzide'yle kurduğu yakınlık ikinci görüşüme giriyor galiba double ahlaksızlık uzun bir süre böyle devam etti şimdi biraz Güzide'ye yöneldiği için biraz değeri arttı gözümde (Gece gece geldiğim konuya bak )
Zeynopum haklısın tabii (ben sonuna dek katılıyorum sana:img-in_lo), ama şimdi tanımlar üzerinden hareket edecek olursak ahlak; toplum tarafından konan kurallar ve töreler bütünü oluyor. Toplum evlilik içi beraberliği kutsuyor ve deftere atılan bir imzayla, birbirini sevmeyen ama evli bir çiftin beraberliğinin ahlaklı olduğunu söylüyorsa, bunun dışında herşeyi ama herşeyi ahlaksız ve anormal sayıyorsa...toplum kurallarına motamot uyanları "normal", kuralları sorgulayıp, akla, mantığa ve evrensel adalaet ve etik değerlere önem verenleri, yani kısacası kurallara uymayanları "anormal" sayıyorsa...
O zaman varsın, bırak biz "anormal" olalım.:img-icecr Sakıncası yok. Çıkarsız ve kandırmacasız, beklentisiz aşktan, sevgiden yana olalım. Birilerine normal görünen bize anormal gelsin. Birileri için "erkeğin elinin kiri" olarak tanımlanan bize "duble ahlaksızlık" gibi gelsin. Sevmediği kişiyle olmaktansa, sekiz yıl kadınsız-erkeksiz yaşamayı göze alan, birbirine hala aşık olan, bir de çocukları olan bir çiftin yaşadığı paylaşım bize normal gelsin, ama "normal" geldiği için de "anormal" olalım. Ne çıkar?:img-pilot
Yanlış anlamalara karşı kalkan editi: Ben evliliğe karşı değilim...Sevdiğim adamçanla on altı yıldır evliyim:img-in_lo ama bizi birlikte tutan defterdeki imza değil bunu ikimizde biliyoruz, birbirimize verdiğimiz sözdür, sevgidir. Arese'nin dediği gibi Yaseminle Ahmet zaten evlidir. Tabii bunlar bazılarına göre anormal bakış açılarıdır, ama ne yapalım, görecelilik işte. Biz de bu pencereden bakıyoruz hayata.:icon_whis
Veee iyı gecalaaaar forumçelerim editi: byebyebye
vallah zeynepcan birstol otel niye bu kadar takıntıl hale geldi Yada Yasemin Ahmet sahnesi anlamıyorum aslında düşünürlerse normal oldugun anlarlar.. Necdet Ve Yasemin sahnesinde artık baygınlık gelmişti bıkkınlık Ahmet yasemin sahnesi hiç öyle degil keyifli bir sekilde seyrediyorum çok büyük bir keyif alıyorum.. en azından
AHMET VE YASEMİN BENİM GÖZÜMDE ZATEN EVLİ BUNLAR KARI KOCA AHMET'İN YAZDIGI MEKTUPTA Kİ GİBİ SEN BENİM KARIMISIN VE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR KARIM OLARAK KALACAKSIN... İŞ SADECE FORMALİTEYE BAKIYO BİR İMZA KALIYO ÖNEMLİ OLAN GÖNÜL BAGI AHMET VE YASEMİN KAPLTEN BAGLILAR BİRBİLERİNE GÖNÜLDEN ÖNEMLİ OLAN BU GERSİ DEDİGİM GİBİ FORMALİTE İŞ İMZA'YA BAKIYO İNSALLAH BUDA YAKIN BİR ZAMANDA OLUR VE YASEMİN AHMET'İN VERDİGİ YÜZÜGÜ TAKAR
Şiir gibi konuştum:img-hyste:img-hyste:img-hyste
namustu,ahlaktı falan bence daha fazla uzatmaya gerek yok ortada büyük bir aşk,onun sonucunda olmuş bir çocuk ve biri evli olsa dahi birbirlerine asla ihanet etmemiş 2 sevgili var
ben bristol sahnelerini çok romantik ve sıcak buldum aksi tuhaf olurdu zaten o yüzdende aşkı doya doya izleyip keyiflenelim çanlar canımızı sıkmaya hiç gerek yok:img-wink:
bende ufaktan kaçayım yarın sabah hastaneye gidip annem ve kardeşlerimle birlikte ameliyatı beklemem gerekiyor:icon_sorr allah tüm sevdiklerinize herşeyden önce sağlık versin arkadaşlar hepinize iyi geceler:sad53:
shevekçan editi:allah evliğini hep mutlu geçirmeni sağlasın canım dilerim eşinle birlikte daha nice 16 yıllar görürsün:img-in_lo
zeynepçan editi:tespitlerin çok yerindeydi zevkle okudum çanım:good:
Zeynopum haklısın tabii (ben sonuna dek katılıyorum sana), ama şimdi tanımlar üzerinden hareket edecek olursak ahlak; toplum tarafından konan kurallar ve töreler bütünü oluyor. Toplum evlilik içi beraberliği kutsuyor ve deftere atılan bir imzayla, birbirini sevmeyen ama evli bir çiftin beraberliğinin ahlaklı olduğunu söylüyorsa, bunun dışında herşeyi ama herşeyi ahlaksız ve anormal sayıyorsa...toplum kurallarına motamot uyanları "normal", kuralları sorgulayıp, akla, mantığa ve evrensel adalaet ve etik değerlere önem verenleri, yani kısacası kurallara uymayanları "anormal" sayıyorsa...
O zaman varsın, bırak biz "anormal" olalım.:Sakıncası yok. Çıkarsız ve kandırmacasız, beklentisiz aşktan, sevgiden yana olalım. Birilerine normal görünen bize anormal gelsin. Birileri için "erkeğin elinin kiri" olarak tanımlanan bize "duble ahlaksızlık" gibi gelsin. Sevmediği kişiyle olmaktansa, sekiz yıl kadınsız-erkeksiz yaşamayı göze alan, birbirine hala aşık olan, bir de çocukları olan bir çiftin yaşadığı paylaşım bize normal gelsin, ama "normal" geldiği için de "anormal" olalım. Ne çıkar?:
İşte ben de toplumun bu ahlak anlayışına sinir oluyorum :hıh Shevekçan...işlerine geldiği gibi görüyorlar herşeyi ne derler buna "herkes kendine müslüman" (galiba:)) ...Örneklerle açıklarsak; erkeğe gelince o erkektir aldatır kadına gelince farklı böyle bir farkı kim yaratmış Allah aşkına ikisi de aldatmış ikisi de yanlış bunu anlamak bu kadar zor mu...veya töreler gereği ölen kadının kocasının kardeşiyle evlendirilmesi (bunu da kadın için yaptıklarını savunurlar:hıh) böyle bir şeyin ahlaklı olarak karşılanması mümkün mü ve bunu yapan insanlar namus için insan öldürürler....dediğimiz gibi ahlaksızlık çeşit çeşit ve bvyle bir şeyi ben ne yazıkki ahlaksızlık olarak görmüyorum ayrıca da toplumumuzun ahlak anlayışına da çok iki yüzlü buluyorum :hıh
Bu arada ben gidecektim yahu ...Rüya öğrendi mi babasını ğrenmedi mi merak içerisindeyim...ama öyle elini korkarak uzatmasından o küçücük titremeden bna öğrenmiş gibi geliyor..ayrıca yapılacak olan başka hangi açıklamayla Ahmet'e cephe alabilir ki ??"Necdet ve ben boşanıyoruz" gibi bir şey söylerse olabilir ama bunu söymesi çok saçma ve yıkıcı olur pedagogun sözünden çıkmaz bence "Ahmet'i seviyorum onunla yaşayacağız artık" böyle bir şey daha da saçma zaten :icon_whis:img-pilot Bence artık söylemesinin vaktidir "O gün öğrenmek istememiştin hatırlıyor musun Rüya Ahmet senin gerçek baban"...Rüya en başlarda Ahmet'e cephe alacak elbet çünkü onu bırakıp gittiğini sanacak ama böyle olmadığını anlayınca alışacaktır yavaş yavaş ve kızgınlığı geçecektir bir de dediğim gibi Rüya korkuyordu öğrenmek izstiyordu aslında ama "baba" nın belirsizliği korkutuyordu onu (düşünebiliyor musunuz ya Erol Taşvari bir gerçek baba olsaydı kızın yaşayacağı travmayı:icon_whis) işte Ahmet'in babası olması onu rahatlatacak gibime geliyor sonuçta sevdiği bir insan arkadaşı olarak görüyordu babası oluverdi :) Umarım böye olur her şey :img-in_lo
Edit:Shevekçan geçenlerde bir yorumumda yazmıştım eğer kalpler birbirlerine bağlı olmasaydı o imzaların bir anlamı olur muydu??:img-in_loZaten eskiden de böyle imza filan yokmuş yalnızca kalp bağları varmış tabi çok eskiden :icon_whis:img-pilot Bu arada evliliğe çok önem veririm çok kutsaldır benim için yanlış anlaşılmayayım ...
Herkese iyi geceler bu sefer gerçekten gittim ...
İşte ben de toplumun bu ahlak anlayışına sinir oluyorum :hıh Shevekçan...işlerine geldiği gibi görüyorlar herşeyi ne derler buna "herkes kendine müslüman" (galiba:)) ...Örneklerle açıklarsak; erkeğe gelince o erkektir aldatır kadına gelince farklı böyle bir farkı kim yaratmış Allah aşkına ikisi de aldatmış ikisi de yanlış bunu anlamak bu kadar zor mu...veya töreler gereği ölen kadının kocasının kardeşiyle evlendirilmesi (bunu da kadın için yaptıklarını savunurlar:hıh) böyle bir şeyin ahlaklı olarak karşılanması mümkün mü ve bunu yapan insanlar namus için insan öldürürler....dediğimiz gibi ahlaksızlık çeşit çeşit ve bvyle bir şeyi ben ne yazıkki ahlaksızlık olarak görmüyorum ayrıca da toplumumuzun ahlak anlayışına da çok iki yüzlü buluyorum :hıh
Bu arada ben gidecektim yahu :icon_whis ...Rüya öğrendi mi babasını ğrenmedi mi merak içerisindeyim...ama öyle elini korkarak uzatmasından o küçücük titremeden bna öğrenmiş gibi geliyor..ayrıca yapılacak olan başka hangi açıklamayla Ahmet'e cephe alabilir ki ??"Necdet ve ben boşanıyoruz" gibi bir şey söylerse olabilir ama bunu söymesi çok saçma ve yıkıcı olur pedagogun sözünden çıkmaz bence "Ahmet'i seviyorum onunla yaşayacağız artık" böyle bir şey daha da saçma zaten :icon_whis:img-pilot Bence artık söylemesinin vaktidir "O gün öğrenmek istememiştin hatırlıyor musun Rüya Ahmet senin gerçek baban"...Rüya en başlarda Ahmet'e cephe alacak elbet çünkü onu bırakıp gittiğini sanacak ama böyle olmadığını anlayınca alışacaktır yavaş yavaş ve kızgınlığı geçecektir bir de dediğim gibi Rüya korkuyordu öğrenmek izstiyordu aslında ama "baba" nın belirsizliği korkutuyordu onu (düşünebiliyor musun ya Erol Taşvari bir gerçek baba olsaydı kızın yaşayacağı travmayı:icon_whis) işte Ahmet'in babası olması onu rahatlatacak gibime geliyor sonuçta sevdiği bir insan arkadaşı olarak görüyordu babası oluverdi :) Umarım böye olur her şey :img-in_lo
Bence gercegi açıklıyacak rüya babası oldugun ögrenir bu bölüm Ahmet'e dedigin gibi düşman olacak kadar önemli ne açıklama olabilir ki ya boşnama kararı Necdet'le yada gercegi açıklıyo bu iki ihtmal söz konusu ama gerçegi açıklıyo daha bir agır basıyo bende İlk park sahnesin de rüya elin tutuyo ama bide bir park sahnesi daha var Yasemin Rüya Ve Ahmet'in oldugu orda çok mutlular rüya gülüyo sanki kabullenmiş yani her sey sanki yoluna girmiş o sahneyi çok merak ediyorum
EDİT: Ebrucan çok gecmiş olsun tekrardan insallh çok başarlı ve iyi gecer üzme fazla kendini insallah en yakın zamanda toparlanır babacın
Aşk üstüne yazılar yazılmış...Biz de buradan devam edelim..
Geçtiğimiz yaz ne demiştik? Aşk, doğduğumuz andan beri içimizde varolan bir duygu..Birinci etken yani somut etken, üreme iç güdüsü, soyunu devam ettirme...ikinci etken ise soyut etken, mutlu olma dileği...Eğer salt üreme içgüdüsü olarak kalaydı..Sosyal insan toplulukları, birer Sodom ve Gomorra cemiyetleri halini alırdı...Salt soyut, duygu anlamında olaydı..işin sonucu çıkartılamadığı için sonuçta platon-ik aşk ve kısır bir olay olarak kalırdı...
Ne demiştik? Aşk içimizde hep varolan bir duygu...Doğduğumuzda bizde duran yarıparça her bulunduğumuz ortamda diğer parçasını arar...Bulduğunda da diğer parçasıyla birleşir ve ayrılmak istemez...ve bu duygu alışverişi yani kesin bağlantı kurulduğunda da asla kopamaz..Mesafeler, olaylar vızz gelir tırıs gider...
Vee..Ahmet ile Yasemin konusuna gelelim...Efendim..Ben Yasemin olaydım...Konu daha hastanede Selmaya omuz atıp odadan içeri "Bir de o dediğini ben kendi kulaklarımla duyayım..." derdim...ve hikayemiz orada
Mutlu son!..Ya da Ahmet olaydım...Bu gerçeği öğrendikten sonra Yasemin ve Necdeti kafalarından bir güzel tokuşturur...Yasemini beni hep sevmesinden ötürü ama yalan söylediği için, hafifletici diğer ağır kayalık hasarı sebebiyle 1.derecede, Necdetin de yaptığı küstahlıklar, yalanlar ve hırsızlıktan dolayı 2.dereceden...derilerini yüzerdim...ve kızımı alıp çekip giderdim...Yasemin de yaptıklarından dolayı gerçekten pişmansa bu bana dile getirseydi, beeelki affederdim...Bilemiyorum..affedemezdim..Ama sonuçta olan oldu..Yürek Ahmetin yüreği...Eğer ayrı kalmaya dayanamıyorsa affedebilir...herşeyin farkındaysa...affetmek ya da affetmemek onun tasarrufu..bunun için kabul edebilirim..Sonuçta bir evlatları var..bir şey diyemem..
Hele ki Bristol gecesine hiç takılmıyorum bile...Benim için kafaya takılması gereken en son konu.... Her kim hayatta açıkyüreklilik ve dürüstlükle yaptıklarının sorumluluklarını alabiliyorsa,sonuçlarına katlanabiliyorsa benim kabulumdür..:img-cool2
veeee...tabiii yineee unutttuuuk:img-blush
Günaydııııııın Foruuuummmm!byebye
Şimdi fragman çıktı baktımda Bizim Denizin sesini duydum... Ama başka biri daha vardı orda... :img-yes:
gerçekten biri daha var gibi acaba bu denizle defnenin kaldığı ev polis tarafından bulundu da bunlarda yaseminleremi sığındılar diyorum:icon_whis
resimseçici
09-11-07, 11:03
Herkese günaydın
Zeynep yorumuna bayıldım. Hiç bir şey söylemiyorum alıntıladığım bölümler bana göre bu aşk hikayesinin özetini veriyor. Bu gibi durumlarda nasıl davranacağımız ne kadar aşık olduğumuzla ilgili. Ahmet affetti çünkü ondan ayrı kalamayacak kadar çok seviyor. Yasemin'in gözleri ışıl ışıl oda bunca yıl kendi hataları yüzünden kendini bu aşktan mahrum ederek acı çekti.
bu akşam inşallah çok güzel bir bölüm beklyordur bizleri...
hepinize iyi seyirler şimdiden
fatma-1721
09-11-07, 12:38
Toplum evlilik içi beraberliği kutsuyor ve deftere atılan bir imzayla, birbirini sevmeyen ama evli bir çiftin beraberliğinin ahlaklı olduğunu söylüyorsa, bunun dışında herşeyi ama herşeyi ahlaksız ve anormal sayıyorsa...toplum kurallarına motamot uyanları "normal", kuralları sorgulayıp, akla, mantığa ve evrensel adalaet ve etik değerlere önem verenleri, yani kısacası kurallara uymayanları "anormal" sayıyorsa...
O zaman varsın, bırak biz "anormal" olalım.:img-icecr Sakıncası yok. Çıkarsız ve kandırmacasız, beklentisiz aşktan, sevgiden yana olalım. Birilerine normal görünen bize anormal gelsin. Birileri için "erkeğin elinin kiri" olarak tanımlanan bize "duble ahlaksızlık" gibi gelsin. Sevmediği kişiyle olmaktansa, sekiz yıl kadınsız-erkeksiz yaşamayı göze alan, birbirine hala aşık olan, bir de çocukları olan bir çiftin yaşadığı paylaşım bize normal gelsin, ama "normal" geldiği için de "anormal" olalım. Ne çıkar?:img-pilot
Günaydin;
Ellerine saglik bundan daha güzel ifade edilemezdi :good:yorumunda yazdigin her kelimeye katilmakla beraber kirmizi olarak isaretledigim kismini daha cok begendim.
Bu aksam insallah hepimizi memnun eden güzel bir bölüm izleriz.
Ahmet-Yasemin-Rüya üclüsünün resminden,fragmandaki Rüya-Ahmet,Ahmet-Yasemin sahnelerinden sonra fragmanin son sahnesindeki Yaseminin gecelikli,Necdetin pijamali,kari-koca halleri bana bu ne perhiz bu ne lahana tursusu dedirtiyor ya,hadi hayirlisi:img-pilot
Herkese simdiden iyi seyirler...bye
Hosgeldin ve hoscakal ilknur´cum,aksama görüsürüzbye
selamlar
ameliyat pazartesiye ertelendi bende geldim allahtan hayırlısı:icon_sorr
bugün büyük gün ve birçok olayın olacağı bir bölüm izleyeceğimizi tahmin ediyorum çünkü hem fragman hemde özet bunu destekler nitelikte:img-yes:
ama tabi benimde bir çoğumuz gibi merak ettiğim iki bölüm var park sahneleri ve necdetle yaseminin evine yapılan polis baskını
inşallah bu baskın rüya ve ahmet adına güzel gelişmelere sebebiyet verir ve bu meşhur el tutma baba-kız olarak gerçekleşir:img-in_lo
askasurguncu
09-11-07, 13:19
herkese merhabalar
arkadaslar benim bir sorum olacak yasemin ve nejdet hapis cezasi almamislarmiydi
eh bunlari ne zaman hapiste gorecegizz :icon_whis yasoyu degilde nejoyu hapiste cok gormek istiyorum
Merhaba çanlarbyeAkşam olsa da dizimize kavuşsak derken basında çıkan haberler bölümünde Gözlerimi Yuvalarından Çıkaran bir habere rastladım gerçi bir kaç gündür pek siteye uğrayamadığımdan bu konu konuşuldu mu bilmiyorum ama ben konuşmazsam ÇATLARIM:)
Necdet Mi, Ahmet Mi?
Gelelim, “Hatırla Sevgili”ye...
Burada da, “Ahmet mi, Necdet mi?” ‘sorunsalı’ yaşanıyor.
Ahmet’i sıkıcı ve pısırık bulanlar
çoğunlukta.
Necdet gönüllerde...
Niyeyse kimse Ahmet’le Yasemin’in büyük aşkını kale almak istemiyor. Yani bir şey olsa da, Yasemin Necdet’e âşık oluverse...
Ahmet’e ne olursa olsun.
Kadın milleti de tuhaf oluyor bazen; aşk mı istiyor, şefkat mi belli değil.
Ya bu doğru olabilir mi biz bu kadar Ahmet-Yasemin aşkı için sayfalar yazarken halen Necdet-Yasemin aşkını bu kadar isteyen var mı?En önemlisi Necdeti böyle seven var mı?Necdetin Ahmet gibi MMC bir erkeğin karşısında şansı yüzde değil binde bir olabilir mi?:icon_whis
Ben okuyunca inanamadım,siz ne dersiniz bilmiyorum...?
Merhaba çanlarbyeAkşam olsa da dizimize kavuşsak derken basında çıkan haberler bölümünde Gözlerimi Yuvalarından Çıkaran bir habere rastladım gerçi bir kaç gündür pek siteye uğrayamadığımdan bu konu konuşuldu mu bilmiyorum ama ben konuşmazsam ÇATLARIM:)
Necdet Mi, Ahmet Mi?
Gelelim, “Hatırla Sevgili”ye...
Burada da, “Ahmet mi, Necdet mi?” ‘sorunsalı’ yaşanıyor.
Ahmet’i sıkıcı ve pısırık bulanlar
çoğunlukta.
Necdet gönüllerde...
Niyeyse kimse Ahmet’le Yasemin’in büyük aşkını kale almak istemiyor. Yani bir şey olsa da, Yasemin Necdet’e âşık oluverse...
Ahmet’e ne olursa olsun.
Kadın milleti de tuhaf oluyor bazen; aşk mı istiyor, şefkat mi belli değil.
Ya bu doğru olabilir mi biz bu kadar Ahmet-Yasemin aşkı için sayfalar yazarken halen Necdet-Yasemin aşkını bu kadar isteyen var mı?En önemlisi Necdeti böyle seven var mı?Necdetin Ahmet gibi MMC bir erkeğin karşısında şansı yüzde değil binde bir olabilir mi?:icon_whis
Ben okuyunca inanamadım,siz ne dersiniz bilmiyorum...?
bu haber newyork tımes da falanmı çıkmış çanım zira hiçte türkiyede yaşayan bir gazetecinin yazabileceği birşey değilde:)
kesin o yazan kişi hs yi hiç izlememiştir yoksa necdet ne kadar sevilsede çoğunluğun yasemin-ahmet aşkını istediğini bilirdi o yüzden kendilerini önce diziyi izlemeye sonrada biz izleyenlerin görüşlerine başvurup en sonundada tekrar bir yazı yazmaya davet ediyorum:img-yes:
Ah arwençan sorma çanım,hele ki bizim MMC Ahmetimize sıkıcı ve pısırık diyen kimse çıksın bakiim ortaya???Tamam Necdet kendine güveni olmayan ve aşkı tam bilmeyen kadınlar için "belki" uygundur ama Ahmet gibi bir duygusal,zeki,kültürlü,her an sadece olması gerekeni yapan,romantik,sadık,karizma vsss...say say bitmez özellikleri olan erkeği her kadın hayal eder ama bulamaz kolay kolay o ayrı :img-in_lo
Merhaba çanlarım,
Evet yorucu bir haftanın ardından sizlere kavuşmuş bulunuyorum :img-in_lo
O haberi ben görmüştüm çanlarım altında yazan yorumları da okudum yazmışlar ki "siz heralde hiç forumları okumuyorsunuz" :img-hyste
Valla ben şahsen takmadım bu haberi :img-in_lo Kadınların Yasemin'in Necdet'le evlenmelerini istemeleri de ilginç şu açıdan ilginç Necdet şefkatli biri iyi biri(bana göre değil ama hadi iyi diyelim:) her şeyi düşünen biri tamam ama benim aşık olacağım adam tipi değil yani benim için değil sadece de ne bileyim Necdet'te aşık adam tipi karakteri yok...yani kadınlar hani babalarına benzeyen kişileri seçerlermiş ya o yüzdendir belki Necdet'in özellikleri herkesin babasında var çünkü :icon_whis
Sıkıcılık konusuna gelince nasıl izliyorlar diziyi ya da bu yorumu okuyan kişi izliyor mu diziyi....hayatımda Necdet kadar sıkıcı erkek görmedim sıkıcı sıkıcı konuşmalar kasvetli havalar özellikle Yasemin'in yanındayken hep sıkıcı tamam kardeşim anladık Yasemin'e aşıksın da bari onun da sana aşık olması için bir çaba göster biraz kadınlar espirili erkekleri severler azıcık güldür bir bakış at şöyle cazibelisinden insanın aşık olacağı varsa bile olmaz yani :icon_whis
MMC'lik konusunda delüğğanlının eline su dökemez tabi o bakışlar ancak delüğğanlıda bulunur çapkın gülüşler de :img-blush Ayla'nın Selma'ya anlattıklarını hatırlıyorum da " saçını şöyle bir eliyle geriye itip gülümsedi" :img-blush Yasemin'in de Ayla'nın da Ahmet'e neden aşık olduklarını anlamak zor değil veya Michelle'in
Güzide'nin ki biraz garip şu açıdan Güzide ne zaman tanıdı sevdi Necdet'i veya böyle kıpır kıpır bir insan Necdet gibi mülayim bir insanın peşinden niye koşar ...Durum Güzide açısından garip yani Necdet açısından değil :icon_whis
Son olarak Ahmet evet dururken hiç bir şey yapmadan hiç bir şey konuşmadan bile öyle bir bakış atıyorki "gel gel bana aşık ol" diyor yani o direce :img-hyste Ama sırf bu yetmez ayrıca da çok dürüst ,çok erdemli ,kültürlü ,saygılı...böyle bir erkek yeryüzünde var mıdır acaba??Varsa da ben hiç karşılaşmadım :icon_sorr
Ah arwençan sorma çanım,hele ki bizim MMC Ahmetimize sıkıcı ve pısırık diyen kimse çıksın bakiim ortaya???Tamam Necdet kendine güveni olmayan ve aşkı tam bilmeyen kadınlar için "belki" uygundur ama Ahmet gibi bir duygusal,zeki,kültürlü,her an sadece olması gerekeni yapan,romantik,sadık,karizma vsss...say say bitmez özellikleri olan erkeği her kadın hayal eder ama bulamaz kolay kolay o ayrı :img-in_lo
ahmetmi sıkıcı ve pısırıkmış :hıh bunu yazan kimse kesin birşeylerden etkilenmiştir oysaki dizinin en suçsuz ve naif karakteri ahmettir ben o yüzden bu haberi pek ciddiye almayalım derim :img-yes:
Merhaba çanlarım,
Son olarak Ahmet evet dururken hiç bir şey yapmadan hiç bir şey konuşmadan bile öyle bir bakış atıyorki "gel gel bana aşık ol" diyor yani o direce :img-hyste Ama sırf bu yetmez ayrıca da çok dürüst ,çok erdemli ,kültürlü ,saygılı...böyle bir erkek yeryüzünde var mıdır acaba??Varsa da ben hiç karşılaşmadım :icon_sorr
merhaba zeynepçanımbye
ahmetin hiçbirşey yapmadan sadece bakarakta gayet aktif olabileceğine örnek olarak imzamı göstermek istiyorum:img-wink: orada direk junıor a odaklanan o keskin bakışlara kim dayanabilirki değilmi sayın cazgırım zeynep:img-blush:img-in_lo
Merhaba çanlarbyeBir dizi akşamında daha beraber olmaktan mutlu ve zevkten dört köşeyim:img-icecr.
Nedense mideme kramplar girip kasılmadan bekliyorum bölümü artık:img-wink: Rüyanın babasına baba diyeceği, YAR ailesini birlikte, sahici bir mutluluk içinde izleyeceğimiz günlerin yaklaşıyor oluşu beni rahatlatıyor mu ne?:img-wink:
Arwençanım demek direk junior'a odaklanıyor :img-hyste Hınzır onu :img-blushHakikatten kim dayanabilir :img-in_lo Hani bir şarkı var ya "bir bakış attın kalbimi yaktın aşkın kementini boynuma taktın...":img-in_lo
merhaba zeynepçanım
ahmetin hiçbirşey yapmadan sadece bakarakta gayet aktif olabileceğine örnek olarak imzamı göstermek istiyorum orada direk junıor a odaklanan o keskin bakışlara kim dayanabilirki değilmi sayın cazgırım zeynep
Bu arada geçmiş olsun tekrar Ebruçanım inşallah herşey yolundadır :img-in_lo
Akşam görüşmek üzerebye
Arwençanım demek direk junior'a odaklanıyor :img-hyste Hınzır onu :img-blushHakikatten kim dayanabilir :img-in_lo Hani bir şarkı var ya "bir bakış attın kalbimi yaktın aşkın kementini boynuma taktın...":img-in_lo
Bu arada geçmiş olsun tekrar Ebruçanım inşallah herşey yolundadır :img-in_lo
Akşam görüşmek üzerebye
hemde ne hınzır o bknz.sinsice planlanmış bristol randevusu:icon_twis:blush:
yazdığın şarkının nakaratınıda ben kendimce attırıvereyim;
can fedadır senin yoluna
o bakışlarından öldük yana yana
çıkalım seninle ada yoluna
sen bir şahin ol biz garip serçe
attın kalbimize demirden pençe:img-in_lo :img-hyste
diziden sonra ortalık karışacak ama tam kadro burada olalım bol bol yazışalım olurmubye
zeynepçanım;
durum aynı ameliyat diğer bazı sağlık sorunları sebebiyle hafta başına ertelendi tek dileğim o kontrollerin iyi gitmesi ve bu sıkıntının ameliyatla bir an önce bitmesi sizlerle birlikte olunca sıkıntım azalıyor iyiki varsınız çanlarım:sad53:
Öncelikle merhablarbye
Ben Yazdıkların için bir kac bir sey söylemek istiyorum
kendi adıma evet yasemin'e çok kızdım hatta içimden onu yolmak istedigim anlar da geldi.. yaptıgı her yanlış ve her hata için.. ama hiç bir zaman Ahmet'le Yasemin birleşmesinler demedim .. bir gün affedcekti Ahmet çünkü seviyodu hiç vazgecmedi ki zaten bunlar birleşecekti biz istesek veya istemesek bile olacaktı bu dizide aşk yoktu hayat yoktu bence geri gelmesiyle dizi hayata döndü rüya iş halloldugu zaman gör dizi'yi ve Yasemi'nin 39 cu bölümün başındaki sözleri ile pişmanlıgın dile getirdi.. ger